Yeditepe Üniversitesi Öğrenci Birliği Yönergesi BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Yeditepe Üniversitesi Öğrenci Birliği Yönergesi BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar"

Transkript

1 Yeditepe Üniversitesi Öğrenci Birliği Yönergesi BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönerge nin amacı, Yeditepe Üniversitesi ne kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve kültürel ihtiyaçlarının karşılanması ve geliştirilmesinde haklarını gözetmek, ulusal çıkarlar konusunda duyarlı olmalarını sağlamak, yönetim organları ile öğrenciler arasında etkili bir iletişim kurarak öğrencilerin beklenti ve isteklerini yönetim organlarına iletmek ve öğrencilerin eğitim-öğretim konusundaki kararlara katılımını sağlamak için oluşturulacak olan Öğrenci Birliği nin amaç, teşkilat, görev ve faaliyetlerini düzenlemektir. Bu Yönerge, Yükseköğretim Kurulu tarafından çıkarılan, Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Konseyleri ve Yükseköğretim Kurumları Ulusal Öğrenci Konseyi Yönetmeliği nin verdiği yetkiye dayanılarak hazırlanmıştır. Tanımlar Madde 2 Bu Yönerge de geçen; a) Üniversite, T.C. Yeditepe Üniversitesi ni, b) Senato, Yeditepe Üniversitesi Senatosu nu, c) Rektörlük, Yeditepe Üniversitesi Rektörlüğü nü, d) Öğrenci Dekanlığı, Yeditepe Üniversitesi nin Öğrenci İşlerinden Sorumlu Rektör Yardımcılığı nı, e) Birlik, Yeditepe Üniversitesi Öğrenci Birliği ni, f) Bölüm Öğrenci Temsilcisi: Fakültelerdeki her bir bölümün öğrencilerinin, kendi aralarından, bulundukları bölümün öğrencilerini, Öğrenci Birliği nde temsil etmesi için seçtiği öğrenciği, g) Bölüm Öğrenci Temsilcileri Kurulu: Bir fakültedeki bölüm öğrenci temsilcilerinden oluşan kurulu h) Bölüm Öğrenci Temsilcileri Kurulu Başkanı: Fakülte Öğrenci Temsilcisini, yani; bir fakültedeki bölüm öğrenci temsilcilerinin, kendi aralarından, bulundukları fakültenin öğrencilerini, Öğrenci Birliği nde temsil etmesi için seçtiği öğrenciyi,

2 i) Bölüm Öğrenci Temsilcileri Kurulu Başkan Yardımcısı: Bir fakültedeki bölüm öğrenci temsilcilerinin kendi aralarından seçtiği ve Fakülte Temsilcisinin, Öğrenci Birliği Yönetim Kuruluna seçilmesi halinde, Fakülte Öğrenci Temsilcisi sıfatına sahip olacak öğrenciyi, Öğrenci Birliği nde temsil etmesi için seçtiği öğrenciyi, j) Öğrenci Birliği Yönetim Kurulu: Öğrenci Birliği nin yönetim organını, k) Öğrenci Birliği Denetleme Kurulu: Öğrenci Birliği nin denetleme organını, l) Öğrenci Birliği Başkanı: Öğrenci Birliğinin ve Öğrenci Birliği Yönetim Kurulu'nun başkanını, ifade eder.

3 İKİNCİ KISIM Birlik Seçimleri, Organları ve İşleyişi BİRİNCİ BÖLÜM Birlik Seçimleri Öğrenci Birliği seçimlerine ilişkin genel esaslar Madde 3 Öğrenci Birliği seçimleri, her yılın Kasım ayında ve son haftasında tamamlanmış olmak şartı ile, iki haftalık bir zaman dilimi içerisinde gerçekleştirilir. Adaylık başvuruları, seçimlerden iki hafta önce, seçim takviminin duyurulmasıyla başlar ve bir hafta içerisinde tamamlanır. Adaylık başvurularının tamamlanmasından itibaren adaylar bir hafta süreyle seçim kampanyalarını yürütebilirler. Seçim sürecinin birinci haftası Bölüm Öğrenci Temsilcileri seçimleri, ikinci haftası ise Bölüm Öğrenci Temsilcileri Kurulu Başkanları ve Öğrenci Birliği Yönetim Kurulu seçimleri tamamlanır. Öğrenci temsilci adaylarında aranacak nitelikler Madde 4 Öğrenci temsilciliklerine aday olacak öğrencilerde aşağıdaki şartlar aranır: a) İlgili fakültenin kayıtlı öğrencisi olması, b) Siyasi parti organlarında üye veya görevli olmaması, c) Üniversiteden uzaklaştırılmasını gerektiren yüz kızartıcı bir suç işlememiş olması, d) Seçimin yapıldığı dönemde kayıt dondurmamış olması. e) Seçildiği yılın Kasım ayından itibaren bir sonraki yılın Kasım ayına kadar mezun olmayacak olması.

4 Öğrenci Birliği organları Madde 5 İKİNCİ BÖLÜM Birlik Organları Öğrenci Birliği Organları, "Bölüm Öğrenci Temsilcisi", "Bölüm Öğrenci Temsilcileri Kurulu", Bölüm Öğrenci Temsilcileri Kurulu Başkanı, Bölüm Öğrenci Temsilcileri Kurulu Başkan Yardımcısı, "Öğrenci Birliği Yönetim Kurulu", "Öğrenci Birliği Denetleme Kurulu" ve "Öğrenci Birliği Başkanı"ndan oluşur.

5 Bölüm Öğrenci Temsilcisi Seçimi Madde 6 ÜÇÜNCÜ BÖLÜM Bölüm Öğrenci Temsilcisi Bölüm Öğrenci Temsilcisi, Üniversitenin fakültelerindeki her bir bölüm öğrencilerince, kendi aralarından, seçime katılanların çoğunluğuyla ve bir yıl için seçilir. Bir temsilci en fazla üst üste iki dönem görev yapabilir. İlgili bölümlerin birinci, ikinci ve üçüncü sınıflarında okuyan öğrenciler ile seçimlerin yapıldığı Kasım ayından itibaren bir sonraki yılın Kasım ayına kadar mezun olmayacak dördüncü sınıf öğrencileri Bölüm Öğrenci Temsilcisiliğine aday olabilirler. Bölüm Başkanı ya da Bölüm Başkan Yardımcısı başkanlığında, en az bir öğretim üyesi, seçimlerde aday olmayan bir öğrenci ve bölüm sekreterinden oluşan Bölüm Seçim Kurulu; a) Seçmen listelerini hazırlayıp duyurur. b) Bölüm Öğrenci Temsilcisi adaylarının başvurularını alır ve adaylığa uygun olup olmadıklarını inceleyerek adayları duyurur. c) Oy sandıklarının yerlerinin belirlenerek duyurulmasını ve seçim gününde yerleştirilmesini sağlar. d) Bölüm Öğrenci Temsilcisi seçimlerini bu yönerge esaslarına göre düzenleyip sonuçları tutanakla Fakülte Seçim Kuruluna bildirir. Bölüm öğrenci temsilcilikleri seçimlerinde, seçimin sonuçlanabilmesi için birinci tur seçimlerde seçimin yapıldığı bölümde kayıtlı öğrencilerin en az %60 ının, birinci turdaki oyların üzerine birikimli olarak yapılacak ikinci tur oylamada ise en az %50 sinin seçime katılması şarttır. İlk iki turda seçim sonuçlanmaz ise birikimli olarak yapılacak üçüncü tur oylamada katılma yüzdesi şartı aranmaz. Bölüm Öğrenci Temsilcisinin seçilme niteliklerini kaybetmesi ya da herhangi bir nedenle süresi bitmeden önce görevinden ayrılması halinde kalan süreyi tamamlamak üzere, ilgili bölümde bir ay içerisinde aynı usülle yeni bir temsilci seçilir. Bölüm Öğrenci Temsilcisinin görevleri Madde 7 Bölüm Öğrenci Temsilcisinin görevleri şunlardır: a) Temsil ettiği bölümde Öğrenci Birliği çalışmalarını yürütmek, b) Öğrenci Birliği organlarının aldığı kararları temsil ettiği birimde duyurmak ve uygulamalarını izlemek,

6 c) Fakültelerin Bölüm Öğrenci Temsilcileri Kurulu toplantılarına katılmak ve bu toplantılarda kendi bölüm öğrencilerini temsil etmek, d) Temsil ettiği bölümdeki öğrenci sorunlarını belirlemek ve, bunların çözümü için, Öğrenci Birliğine ve Üniversitenin ilgili yönetim organlarına iletmek, e) Kendi bölüm öğrencilerini, öğrenci etkinliklerinde temsil etmek, f) Temsil ettiği bölümdeki öğrencilerle bu birimlerin yönetim organları arasında iletişimi geliştirmek, g) Temsil ettiği bölümdeki öğrenci etkinliklerini koordine etmek, h) Temsil ettiği bölümün akademik kurul toplantılarına katılmak.

7 Öğrenci Temsilcileri Kurulu Madde 8 DÖRDÜNCÜ BÖLÜM Bölüm Öğrenci Temsilcileri Kurulu Bölüm Öğrenci Temsilcileri Kurulu, Üniversitenin fakültelerdeki bölüm öğrenci temsilcilerinden oluşur ve Üniversitenin ilgili akademik birimlerinde Öğrenci Birliği çalışmalarını yürütür. Bölüm Öğrenci Temsilcileri Kurulu, Öğrenci Birliği Yönetim Kuruluna karşı sorumludur. Bölüm Öğrenci Temsilcileri Kurulu, ilgili Fakülte Öğrenci Temsilcisi başkanlığında ayda en az bir defa toplanır. Toplantı gündemi, yeri ve tarihi en az yedi gün önce kurul başkanı tarafından öğrenci temsilcilerine duyurulur. Kurulun toplanabilmesi için temsilci üye sayısının salt çoğunluğunun katılımı, karar alabilmesi için de yapılacak açık oylamada katılanların salt çoğunluğunun oyu gereklidir. Oyların eşitliği durumunda başkanın oyu belirleyicidir. Hukuk, Diş Hekimliği, Tıp ve Eczacılık Fakültelerinde bölümler bulunmadığı, dolayısıyla bölüm öğrenci temsilciliği kavramı uygulanamayacağı için, bu fakültelerde Sınıf Öğrenci Temsilciliği sistemi uygulanır. İlgili fakültelerde yapılacak Sınıf Öğrenci Temsilcilikleri için altıncı maddede belirtilen Bölüm Öğrenci Temsilcisi Seçimi esasları uygulanır. Seçilen Sınıf Öğrenci Temsilcileri, kendi fakülteleri için Bölüm Öğrenci Temsilcileri Kurulunu oluşturur ve aynı esaslarla görevlerini sürdürürler. Öğrenci Temsilcileri Kurulunun görevleri Madde 9 Bölüm Öğrenci Temsilcileri Kurulunun görevleri şunlardır: a) Öğrenci Birliği nin aldığı kararların, temsilcilerce birimlerinde duyurulması için çalışmalar yapmak ve uygulamalarını izlemek, b) Bölümlerinin sorunlarını tartışmak ve karara bağlamak, c) Bulundukları fakültelerde ortak öğrenci etkinlikleri oluşturmak ve koordine etmek, d) Bölüm öğrencileri arasında iletişimi geliştirmek için çalışmalar yapmak, e) Bölüm öğrencileri ile ilgili birimlerin akademik ve yönetim organları arasındaki iletişimi geliştirmek için çalışmalar yapmak, f) Çalışmaları ile ilgili raporlar hazırlamak ve arşiv oluşturmak.

8 BEŞİNCİ BÖLÜM Bölüm Öğrenci Temsilcileri Kurulu Başkanı ve Başkan Yardımcısı Bölüm Öğrenci Temsilcileri Kurulu Başkanı Madde 10 Bölüm Öğrenci Temsilcileri Kurulu Başkanı, Üniversitenin fakültelerindeki bölüm, bölüm olmayan fakültelerinde ise sınıf temsilcilerince, kendi aralarından, seçime katılanların salt çoğunluğuyla ve bir yıl için seçilir. Bir temsilci en fazla üst üste iki dönem görev yapabilir. Bölüm Öğrenci Temsilcileri Kurulu Başkan Yardımcısı Madde 11 Bölüm Öğrenci Temsilcileri Kurulu Başkan Yardımcısı, Üniversitenin fakültelerindeki bölüm, bölüm olmayan fakültelerinde ise sınıf temsilcilerince, kendi aralarından, seçime katılanların salt çoğunluğuyla ve bir yıl için seçilir. Bölüm Öğrenci Temsilcileri Kurulu Başkanının, Öğrenci Birliği Yönetim Kuruluna Başkan, Başkan Yardımcısı ya da Genel Sekreter olarak seçilmesi, seçilme niteliklerini kaybetmesi, üç kere üstüste mazaret bildirmeden Öğrenci Birliği Yönetim Kurulu Toplantılarına katılmaması sonucu üyeliğinin düşmesi ya da herhangi bir nedenle süresi bitmeden önce görevinden ayrılması halinde Bölüm Öğrenci Temsilcileri Kurulu Başkan Yardımcısı, Bölüm Öğrenci Temsilcileri Kurulu Başkanı olarak Öğrenci Birliği Yönetim Kurulu ve Bölüm Öğrenci Temsilcileri Kurulunda fakülte öğrencilerini temsil eder. Bölüm Öğrenci Temsilcileri Kurulu Başkanının görevleri Madde 12 Bölüm Öğrenci Temsilcileri Kurulu Başkanının görevleri şunlardır; a) Temsil ettiği fakültede Öğrenci Birliği çalışmalarını yürütmek, b) Öğrenci Birliği organlarının aldığı kararları, temsil ettiği fakültede duyurmak ve uygulamaları izlemek, c) Temsil ettiği fakültede öğrenci sorunlarını belirlemek ve bunların çözümü için Öğrenci Birliği nin ve Üniversitenin ilgili yönetim organlarına iletmek, d) Bulunduğu fakültenin öğrencilerini, öğrenci etkinliklerinde temsil etmek, e) Temsil ettiği fakültede öğrenci etkinliklerini koordine etmek,

9 f) Temsil ettiği fakültedeki Bölüm Öğrenci Temsilcileri Kurulu toplantılarına başkanlık etmek ve kurulda alınan kararları Üniversitenin ilgili yönetim organlarına iletmek, g) Temsil ettiği fakültenin akademik kurul toplantılarına katılmak.

10 Öğrenci Birliği Yönetim Kurulu ALTINCI BÖLÜM Öğrenci Birliği Yönetim Kurulu Madde 13 Öğrenci Birliği Yönetim Kurulu fakültelerin Bölüm Öğrenci Temsilcileri Kurulu Başkanlarından ve kendi aralarından seçtikleri Öğrenci Birliği Başkanı, iki Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreterinden oluşur. Öğrenci Birliği Yönetim Kurulu, Öğrenci Birliğinde en yüksek karar organıdır. Öğrenci Birliği Yönetim Kurulu ayda en az iki kere toplanır toplanır. Öğrenci Birliği Yönetim Kurulunun toplanabilmesi için üyelerinin salt çoğunluğunun toplantıya katılması gerekir. Öğrenci Birliği Yönetim Kurulu gündemi, Öğrenci Birliği Genel Sekreteri tarafından, toplantıdan en az yedi gün önce üyelere yazılı olarak bildirilir. Yapılan duyuru üzerine bu Yönergede belirtilen toplantı yeter sayısı sağlanamadığı takdirde duyuru işlemi aynı şekilde tekrarlanır. Üç kere üstüste mazeret bildirmeden toplantıya katılmayan Birlik üyesinin üyeliği sona erer, ancak Bölüm Öğrenci Temsilcisi sıfatını kaybetmez. Bölüm Öğrenci Temsilcileri Kurulu Başkan Yardımcısı, Birlik üyeliği sona eren Bölüm Öğrenci Temsilcileri Kurulu Başkanının yerine, Öğrenci Birliği Yönetim Kurulu üyeliğine atanır. Öğrenci Birliği Yönetim Kurulunda organların oluşturulması kararları, toplantıya katılanların salt çoğunluğu, gizli oylama ve açık sayım ile; bunların dışındaki kararlar, toplantıya katılanların salt çoğunluğu ve açık oylama ile alınır. Öğrenci Birliği Yönetim Kurulu nda, her üyenin bir oy hakkı vardır. Oylarda eşitlik durumunda başkanın oyu, başkanın olmadığı toplantılarda bu görevi yürüten başkan yardımcısı veya toplantıya başkanlık eden Yönetim Kurulu üyesinin oyu belirleyicidir. Öğrenci Birliği Yönetim Kurulu, Başkanın kararı veya Yönetim Kurulu üyelerinin 1/4'ünün yazılı başvurusu üzerine Öğrenci Birliği Genel Sekreteri tarafından olağanüstü toplantıya çağrılabilir. Bu durumlarda Genel Kurul toplantısı en geç yedi gün içerisinde gerçekleştirilir. Öğrenci Birliğinin olağanüstü yapılan Yönetim Kurulu toplantılarını ve gündemini Öğrenci Birliği Genel Sekreteri belirler ve yürütür. Öğrenci Birliği Yönetim Kurulunun görevleri Madde 14 Öğrenci Birliği Yönetim Kurulunun görevleri şunlardır:

11 a) Kasım ayında yapılan ilk toplantıda, Bölüm Öğrenci Temsilcileri Kurulu Başkanları arasından Öğrenci Birliği Başkanı, iki Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreteri seçmek, b) Seçilen fakülte temsilcilerinin yerlerine Bölüm Öğrenci Temsilcileri Kurulu Başkan Yardımcılarının, Öğrenci Birliği Yönetim Kuruluna fakültelerini temsilen katılmasını onaylamak, c) Öğrenci Birliği Denetleme Kurulu üyelerini seçmek, d) Öğrenci Birliğinin ve Üniversite öğrencilerinin sorunlarını tartışmak, belirlemek, karara bağlamak, görüş ve düşüncelerini Üniversitenin ilgili yönetim organlarına iletmek, e) Öğrenci Birliğinin dönem hedeflerini belirlemek, f) Sivil toplum kuruluşları ve Üniversitede toplumsal sorumluluk dersi veren öğretim elemanları ile işbirliği yaparak, toplumsal duyarlılık projeleri geliştirmek ve bu projelere Üniversite içerisinde öğrenci katılımını teşvik etmek, g) Ulusal ve uluslararası "Eğitim ve Gençlik Programları"na öğrenci katılımına yönelik çalışmalar yapmak, h) Ulusal ve uluslararası öğrenci birlikleri ve organizasyonları ile ilişkileri geliştirmek, i) Yemek, ulaşım, barınma, kafeterya, kulüp, burs, eğitim, sanat, kültür ve spor alanlarında çalışma grupları oluşturmak ve bu alanda faaliyet gösteren öğrenci kulüpleriyle işbirliği yapmak, j) Ulusal Öğrenci Konseyinin kararlarını Üniversitede duyurmak ve izlemek, k) Gerçekleştirilen çalışmaların raporlarını hazırlayarak arşiv oluşturmak.

12 Öğrenci Birliği Denetleme Kurulu Madde 15 YEDİNCİ BÖLÜM Öğrenci Birliği Denetleme Kurulu Öğrenci Birliği Denetleme Kurulu, Öğrenci Birliği Yönetim Kurulu tarafından, görev süresi bitmekte olan ve öğrenciliği en az bir yıl daha devam edecek olan Öğrenci Birliği Yönetim Kurulu üyeleri arasından, seçime katılanların salt çoğunluğuyla ve bir yıl için seçilir. Öğrenci Birliği Denetleme Kurulu, bir başkan ve iki üyeden oluşur. Öğrenci Birliği Denetleme Kurulu görevleri Madde 16 Öğrenci Birliği Denetleme Kurulunun görevleri şunlardır: a) Öğrenci Birliği Yönetim Kurulunun bu Yönerge hükümlerine, Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Konseyleri ve Yükseköğretim Kurumları Ulusal Öğrenci Konseyi Yönetmeliği ne göre çalışıp çalışmadığını denetlemek, b) Yaptığı çalışmalar hakkında Rektörlüğü ve Öğrenci Dekanlığını bilgilendirmek.

13 SEKİZİNCİ BÖLÜM Öğrenci Birliği Başkanı Öğrenci Birliği Başkanı Madde 17 Öğrenci Birliği Başkanı, Öğrenci Birliği Yönetim Kurulu tarafından, kurul üyeleri arasından, seçime katılanların salt çoğunluğuyla ve bir yıl için seçilir. Bir başkan en fazla üst üste iki dönem görev yapabilir. Birlik Başkanının seçilme niteliklerini kaybetmesi veya herhangi bir nedenle süresi bitmeden önce görevinden ayrılması halinde kalan süreyi tamamlamak üzere aynı usülle bir ay içinde yeni bir başkan seçilir. Yeni başkan seçilinceye kadar Öğrenci Birliği Başkanlığına, yapılan ilk seçimde en çok oyu almış Başkan Yardımcısı vekâlet eder. Öğrenci Birliği Başkanının görevleri Madde 18 Öğrenci Konseyi Başkanının görevleri şunlardır: a) Yeditepe Üniversitesi öğrencilerini ulusal ve uluslararası öğrenci etkinliklerinde temsil etmek, b) Öğrenci Birliği Yönetim Kurulu toplantılarının gündemini belirlemek ve bu toplantılara başkanlık yapmak, c) Öğrenci Birliği Yönetim Kurulunca alınan kararların duyurulmasını sağlamak ve uygulanmasını izlemek, d) Görev süresi bitiminde bir yıllık faaliyet raporunu bir sonraki Öğrenci Birliği Yönetim Kuruluna sunmak, e) Senato toplantılarına katılmak, f) Yeditepe Üniversitesi öğrencilerini, Ulusal Öğrenci Konseyi Genel Kurulu nda temsil etmek. Başkanın katılamadığı durumlarda, başkan yardımcısı veya başkanın belirleyeceği bir yönetim kurulu üyesi toplantılara katılır.

14 ÜÇÜNCÜ KISIM Çeşitli ve Son Hükümler Öğrenci Birliği giderleri Madde 19 Öğrenci Birliği organlarında görev yapan başkan ve diğer öğrenci temsilcilerinin, Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Konseyleri Ve Yükseköğretim Kurumları Ulusal Öğrenci Konseyi Yönetmeliği esasları doğrultusunda yurt içi; bütçe olanakları ölçüsünde de yurt dışı görevlendirilmeleri, Üniversite tarafından yapılır. Harcırahları, varsa katılım ücretleri Üniversite tarafından karşılanır. Öğrenci Birliği tarafından yapılacak organizasyonların giderleri Öğrenci Birliği Başkanı tarafından teklif edilip Rektör onayından sonra tahsis edilir. Tahsis harcamaları Öğrenci Birliği Denetleme Kurulu tarafından denetlenir. Öğrenci Birliği çalışmalarının koordinasyonu ve yürütülmesi Madde 20 Öğrenci Birliği çalışmalarını Üniversite ile koordine etmek ve gerektiğinde ilgili Kurul ve kurumların onayını almak suretiyle T.C. Anayasasına ve yürürlükteki diğer mevzuata uygun olarak yürütmek zorundadır. Öğrenci temsilciliklerinin ve organlardaki görevlerin süresi Madde 21 Öğrenci Birliğinin tüm organlarındaki öğrenci temsilciliklerinin ve görevlerinin süresi bir yıldır. Öğrenci temsilciliği görevinin sona ermesi Madde 22 Mezuniyet veya başka bir nedenle yükseköğretim kurumundan ilişiği kesilen ya da 13/1/1985 tarihli ve sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliğine göre, haklarında uzaklaştırma veya çıkarma cezası kesinleşen Öğrenci Birliği temsilcilerinin, öğrenci temsilciliği, üyeliği ve buna bağlı tüm görevleri sona erer. Öğrenci Birliğine oda, araç ve gereç tahsisi Madde 23

15 Öğrenci Birliği'ne, bu Yönergede yer alan görevleri gerçekleştirmek amacıyla Üniversite tarafından, kurum içinde uygun görülen bir oda tahsis edilir ve çalışmaları için gerekli araç ve gereç sağlanır. Yürürlük Madde 24 Bu Yönerge, T.C. Yeditepe Üniversitesi Senatosu tarafından kabul edildiği tarihte yürürlüğe girer. Yürütme Madde 25 Bu Yönerge hükümlerini T.C. Yeditepe Üniversitesi Rektörü yürütür.

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1 Bu yönerge; Ege Üniversitesine kayıtlı öğrencileri temsil etmek, haklarını gözetmek,

Detaylı

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ (Üniversitemiz Senatosunun 20/10/2010 Tarih ve 10 Sayılı Kararı)

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ (Üniversitemiz Senatosunun 20/10/2010 Tarih ve 10 Sayılı Kararı) HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ (Üniversitemiz Senatosunun 20/10/2010 Tarih ve 10 Sayılı Kararı) BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı; Hasan Kalyoncu

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1 Bu yönerge; Ege Üniversitesine kayıtlı öğrencileri temsil etmek, haklarını gözetmek, etkili

Detaylı

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ Öğrenci Konseyi Yönergesi BİRİNCİ KISIM

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ Öğrenci Konseyi Yönergesi BİRİNCİ KISIM İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ Öğrenci Konseyi Yönergesi Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİRİNCİ KISIM Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı; İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Lisans ve Lisansüstü programlarına

Detaylı

T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, İstanbul Şişli Meslek Yüksekokuluna kayıtlı öğrencilerin

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ (Senato Kararı: 26/12/2008, Senato Sayısı: 11, Karar No: 3)

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ (Senato Kararı: 26/12/2008, Senato Sayısı: 11, Karar No: 3) KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ (Senato Kararı: 26/12/2008, Senato Sayısı: 11, Karar No: 3) BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - Bu Yönergenin amacı; Kırklareli

Detaylı

Kapsam Madde 2- Yönergede öngörülen esaslar, İzmir Üniversite sinin ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencilerini kapsar.

Kapsam Madde 2- Yönergede öngörülen esaslar, İzmir Üniversite sinin ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencilerini kapsar. İZMİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, İzmir Üniversitesi ne kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve kültürel ihtiyaçlarının karşılanması ve geliştirilmesinde

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam ve Tanımlar

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam ve Tanımlar DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç Madde 1 - Bu Yönergenin amacı; Düzce Üniversitesine kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve kültürel ihtiyaçlarının

Detaylı

TOROS ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ KONSEYĠ YÖNERGESĠ (Kabulü: 28/11/2013 tarih ve 9/40 sayılı Senato Kararı)

TOROS ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ KONSEYĠ YÖNERGESĠ (Kabulü: 28/11/2013 tarih ve 9/40 sayılı Senato Kararı) TOROS ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ KONSEYĠ YÖNERGESĠ (Kabulü: 28/11/2013 tarih ve 9/40 sayılı Senato Kararı) Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - Bu Yönergenin amacı; Toros Üniversitesine kayıtlı öğrencilerin

Detaylı

İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğrenci Konseyi Yönergesi

İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğrenci Konseyi Yönergesi İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğrenci Konseyi Yönergesi Birinci Kısım Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönerge 'nin amacı; İstanbul Ticaret Üniversitesi nde kayıtlı öğrencilerin eğitim,

Detaylı

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı; Sinop Üniversitesine kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve kültürel

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1 Bu Yönerge, Karabük Üniversitesi önlisans, lisans ve lisansüstü programlarına kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve kültürel

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) Bu Yönerge, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarına kayıtlı öğrencilerin

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı; İnönü Üniversitesine bağlı fakülte, yüksekokul, konservatuvar, meslek yüksekokulu

Detaylı

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ * BİRİNCİ KISIM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ * BİRİNCİ KISIM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ * BİRİNCİ KISIM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Adnan Menderes Üniversitesine kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve kültürel ihtiyaçlarının

Detaylı

Yüksek Öğretim Kurumları Öğrenci Konseyleri ve Yüksek Öğretim Kurumları Ulusal Öğrenci Konseyi Yönetmeliği

Yüksek Öğretim Kurumları Öğrenci Konseyleri ve Yüksek Öğretim Kurumları Ulusal Öğrenci Konseyi Yönetmeliği Yüksek Öğretim Kurumları Öğrenci Konseyleri ve Yüksek Öğretim Kurumları Ulusal Öğrenci Konseyi Yönetmeliği Resmi Gazete Tarihi: 20.09.2005 Resmi Gazete Sayısı: 25942 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ KONSEYLERİ

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler YALOVA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve Kapsam Madde 1 (1) Bu Yönerge, Yalova Üniversitesi Ön Lisans, Lisans ve Lisansüstü programlarına kayıtlı öğrencilerin

Detaylı

T.C. BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

T.C. BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ T.C. BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - Bu Yönergenin amacı, Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi'ne kayıtlı öğrencilerin eğitim,

Detaylı

27/12/2016 Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

27/12/2016 Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - Bu Yönergenin amacı; Namık Kemal Üniversitesi Ön Lisans, Lisans ve Lisansüstü programlarına

Detaylı

İstanbul Üniversitesi Öğrenci Konseyi Yönergesi. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İstanbul Üniversitesi Öğrenci Konseyi Yönergesi. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İstanbul Üniversitesi Öğrenci Konseyi Yönergesi BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı; İstanbul Üniversitesi ne kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve kültürel

Detaylı

TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAAT OTURUM NO 27/09/ İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAAT OTURUM NO 27/09/ İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAAT OTURUM NO 27/09/2017 11.00 18 İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, İstinye Üniversitesinin ön lisans, lisans ve lisansüstü

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ Amaç Madde 1 - Bu yönergenin amacı; Yüzüncü Yıl Üniversitesine kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve kültürel ihtiyaçlarının

Detaylı

ÖĞRENCİ KONSEYLERİ YÖNETMELİĞİ

ÖĞRENCİ KONSEYLERİ YÖNETMELİĞİ ÖĞRENCİ KONSEYLERİ YÖNETMELİĞİ Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİRİNCİ KISIM Amaç Madde 1. Bu Yönetmeliğin amacı; Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarına kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve kültürel

Detaylı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Öğrenci Konseyi Yönergesi BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Öğrenci Konseyi Yönergesi BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Öğrenci Konseyi Yönergesi BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde1 Bu Yönergenin amacı; Osmaniye Korkut Ata Üniversitesine kayıtlı öğrencilerin eğitim,

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu Yönerge, Bursa Teknik Üniversitesi lisans ve lisansüstü programlarına

Detaylı

İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: Madde 1. Bu Yönergenin amacı, İstanbul Kent Üniversitesi ne kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık,

Detaylı

ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Altınbaş Üniversitesine kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç- Kapsam- Dayanak-Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı; Sakarya Üniversitesine kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve kültürel

Detaylı

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ AKSARAY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı; Aksaray Üniversitesi Önlisans, Lisans ve Lisansüstü programlara kayıtlı

Detaylı

İKİNCİ BÖLÜM Öğrenci Konseyinin Seçimleri, Organları ve Çalışma Esasları

İKİNCİ BÖLÜM Öğrenci Konseyinin Seçimleri, Organları ve Çalışma Esasları GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ (06/08/2009 tarih ve 14 Sayılı Senato kararıyla) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı Gümüşhane Üniversitesinin

Detaylı

ESİ BİRİNCİ KISIM. Amaç. Öğrenci. Kapsam. Öğrenci. Dayanak. Tanımlar. öğrencilerin. her bir 1 / 14

ESİ BİRİNCİ KISIM. Amaç. Öğrenci. Kapsam. Öğrenci. Dayanak. Tanımlar. öğrencilerin. her bir 1 / 14 BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - Bu Yönergenin amacı; İzmirr Yüksek Teknoloji T Enstitüsü Lisans ve Lisansüstü programlarına kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor s ve

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TEMSİLCİLERİ VE KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TEMSİLCİLERİ VE KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ERCİYES ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TEMSİLCİLERİ VE KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Kapsam ve Amaç Madde 1- Bu yönerge, Erciyes Üniversitesi önlisans, lisans ve lisansüstü programlarında

Detaylı

ĠSTANBUL AYDIN ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ KONSEYĠ YÖNERGESĠ

ĠSTANBUL AYDIN ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ KONSEYĠ YÖNERGESĠ ĠSTANBUL AYDIN ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ KONSEYĠ YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ KISIM: Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - Bu Yönergenin amacı; İstanbul Aydın Üniversitesi ne kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık,

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ ( tarih ve 246 sayılı Üniversite Senato Kararı) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç- Kapsam- Dayanak-Tanımlar

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ ( tarih ve 246 sayılı Üniversite Senato Kararı) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç- Kapsam- Dayanak-Tanımlar SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ (22.09.2005 tarih ve 246 sayılı Üniversite Senato Kararı) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç- Kapsam- Dayanak-Tanımlar Amaç MADDE 1-Bu Yönergenin amacı; Sakarya Üniversitesine

Detaylı

FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR

FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR AMAÇ Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesine kayıtlı öğrencilerin

Detaylı

İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ne kayıtlı öğrencilerin eğitim,

Detaylı

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı; İzmir Demokrasi Üniversitesi'ne kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık,

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı; YTÜ ne kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve kültürel ihtiyaçlarının karşılanması ve geliştirilmesinde haklarını

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ KONSEYLERİ VE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ULUSAL ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNETMELİĞİ

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ KONSEYLERİ VE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ULUSAL ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 20.09.2005 Resmi Gazete Sayısı: 25942 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ KONSEYLERİ VE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ULUSAL ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Resmi Gazete Tarihi: 20.09.2005 Resmi Gazete Sayısı: 25942 BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - Bu Yönetmeliğin amacı; Türkiye deki yükseköğretim kurumlarına kayıtlı öğrencilerin

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 25942

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 25942 Resmi Gazete Tarihi: 20.09.2005 Resmi Gazete Sayısı: 25942 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ KONSEYLERİ VE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ULUSAL ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

ĠSTANBUL ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ KONSEYĠ YÖNERGESĠ BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ĠSTANBUL ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ KONSEYĠ YÖNERGESĠ BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ĠSTANBUL ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ KONSEYĠ YÖNERGESĠ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 : Bu Yönergenin amacı; Ġstanbul Üniversitesi ne kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve

Detaylı

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SENATO KARARI Toplantı Tarihi Toplantı Sayısı Sayfa No / 9

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SENATO KARARI Toplantı Tarihi Toplantı Sayısı Sayfa No / 9 09.12.2010 37 1 / 9 Üniversitemiz Senatosu 09 Aralık Perşembe günü saat 13.45 te toplanıp gündemdeki maddeleri görüşerek aşağıdaki kararları almıştır. KARAR NO: 2010/183 Niğde Üniversitesi Öğrenci Konseyi

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AMAÇ: MADDE 1- Bu Yönergenin amacı Yüksek İhtisas Üniversitesi ne kayıtlı önlisans, lisans ve lisansüstü

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ KONSEYLERİ VE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ULUSAL ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNETMELİĞİ

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ KONSEYLERİ VE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ULUSAL ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 20.09.2005 Resmi Gazete Sayısı: 25942 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ KONSEYLERİ VE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ULUSAL ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TEMSİLCİLERİ VE KONSEYİ YÖNERGESİ

NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TEMSİLCİLERİ VE KONSEYİ YÖNERGESİ NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TEMSİLCİLERİ VE KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR KAPSAM VE AMAÇ MADDE 1 Bu yönerge, Nevşehir Üniversitesi Önlisans, lisans ve lisansüstü programlarında

Detaylı

ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı; Artvin Çoruh Üniversitesinin önlisans, lisans ve lisansüstü programlarına kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor

Detaylı

TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - (1) Bu Yönergenin amacı; Tunceli Üniversitesinde kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor

Detaylı

PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı Plato Meslek Yüksekokulu önlisans programlarına kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor

Detaylı

05/04/2012 Senato Kararı 2012/05. BAYBURT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

05/04/2012 Senato Kararı 2012/05. BAYBURT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 05/04/2012 Senato Kararı 2012/05 Amaç BAYBURT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı Bayburt Üniversitesinin ön lisans,

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

HARRAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ HARRAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1 - Bu yönerge, Harran Üniversitesine bağlı enstitü, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokul larında kayıtlı öğrencilerin eğitim-öğretim

Detaylı

Adayların Bölüm Program/Anabilim Dalları Başvurmaları

Adayların Bölüm Program/Anabilim Dalları Başvurmaları DÜZCE ÜNİVERSİTESİ 2016-2018 DÖNEMİ BÖLÜM/PROGRAM/ANABİLİM DALI ÖĞRENCİ TEMSİLCİLERİ SEÇİM TAKVİMİ Tarih Etkinlik / Açıklama 10.10.2016 Seçim Döneminin Başlaması 14.10.2016 21.10.2016 Yükseköğretim Kurumu

Detaylı

İstanbul Arel Üniversitesi Öğrenci Konseyi Yönergesi

İstanbul Arel Üniversitesi Öğrenci Konseyi Yönergesi İstanbul Arel Üniversitesi Öğrenci Konseyi Yönergesi BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı İstanbul Arel Üniversitesinin; önlisans, lisans, yükseklisans,

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu yönergenin amacı; Çankırı Karatekin Üniversitesinin ön lisans, lisans ve lisanüstü

Detaylı

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı; Giresun Üniversitesinin ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarına kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve kültürel

Detaylı

ÖGRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

ÖGRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ ÖGRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Ondokuz Mayıs Üniversitesi nin önlisans, lisans ve lisansüstü programlarına kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve kültürel ihtiyaçlarının

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM/STAJ/GRUP ÖĞRENCİ TEMSİLCİLERİ SEÇİMİ VE GÖREVLERİNE DAİR USUL VE ESASLAR

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM/STAJ/GRUP ÖĞRENCİ TEMSİLCİLERİ SEÇİMİ VE GÖREVLERİNE DAİR USUL VE ESASLAR ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM/STAJ/GRUP ÖĞRENCİ TEMSİLCİLERİ SEÇİMİ VE GÖREVLERİNE DAİR USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ DÖNEMİ BÖLÜM/PROGRAM/ANABİLİM DALI ÖĞRENCİ TEMSİLCİLERİ SEÇİM TAKVİMİ. Etkinlik / Açıklama

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ DÖNEMİ BÖLÜM/PROGRAM/ANABİLİM DALI ÖĞRENCİ TEMSİLCİLERİ SEÇİM TAKVİMİ. Etkinlik / Açıklama DÜZCE ÜNİVERSİTESİ 2018-2020 DÖNEMİ BÖLÜM/PROGRAM/ANABİLİM DALI ÖĞRENCİ TEMSİLCİLERİ SEÇİM TAKVİMİ Tarih Etkinlik / Açıklama 8.10.2018 Seçim Döneminin Başlaması 12.10.2018 19.10.2018 Yükseköğretim Kurumu

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÖGRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÖGRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÖGRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Ondokuz Mayıs Üniversitesi nin önlisans, lisans ve lisansüstü programlarına kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık,

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETĠM KURUMLARI ÖĞRENCĠ KONSEYLERĠ VE YÜKSEKÖĞRETĠM KURUMLARI ULUSAL ÖĞRENCĠ KONSEYĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ KISIM

YÜKSEKÖĞRETĠM KURUMLARI ÖĞRENCĠ KONSEYLERĠ VE YÜKSEKÖĞRETĠM KURUMLARI ULUSAL ÖĞRENCĠ KONSEYĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ KISIM Resmi Gazete Tarihi: 20.09.2005 Resmi Gazete Sayısı: 25942 YÜKSEKÖĞRETĠM KURUMLARI ÖĞRENCĠ KONSEYLERĠ VE YÜKSEKÖĞRETĠM KURUMLARI ULUSAL ÖĞRENCĠ KONSEYĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR

T.C. İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR T.C. İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR Amaç Madde 1 - (1) Bu Yönergenin amacı İstanbul Medeniyet Üniversitesinde kayıtlı öğrencilerin

Detaylı

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı; Türk Hava Kurumu Üniversitesi nde kayıtlı öğrencilerin eğitim,

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ İKİNCİ KISIM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR

T.C. İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ İKİNCİ KISIM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR T.C. İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR Amaç Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı İstanbul Medeniyet Üniversitesinde kayıtlı öğrencilerin

Detaylı

T.C. SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı Sağlık Bilimleri Üniversitesinde kayıtlı öğrencilerin eğitim,

Detaylı

BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu yönergenin amacı; Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ne kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve kültürel ihtiyaçlarının karşılanması

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Mehmet Akif Ersoy Üniversitesine kayıtlı öğrencilerin eğitim,

Detaylı

İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ Amaç Madde 1 - İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Öğrenci Konseyi Yönergesi; öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve kültürel ihtiyaçlarının karşılanması

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ Sayfa No 1 / 9 ABANT İZZET BAYSAL (Senatonun 09.11.2006 tarih ve 2006/77 sayılı kararıyla kabul edilmiştir.) BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç Madde 1 - Bu Yönergenin amacı; Abant İzzet Baysal

Detaylı

ANTALYA AKEV ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

ANTALYA AKEV ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ ANTALYA AKEV ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı; Antalya AKEV Üniversitesi nde kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık,

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ SEÇİM VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ SEÇİM VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ SEÇİM VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ AMAÇ Madde 1 Bu Yönerge, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarına kayıtlı

Detaylı

T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ Amaç MADDE-1: Bu yönergenin amacı; Erzurum Teknik Üniversitesinin lisans ve lisansüstü programlarına kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor

Detaylı

T.C. İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi nde eğitim, araştırma,

Detaylı

T.C. RECEP TAYYĠP ERDOĞAN ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ KONSEYĠ YÖNERGESĠ

T.C. RECEP TAYYĠP ERDOĞAN ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ KONSEYĠ YÖNERGESĠ T.C. RECEP TAYYĠP ERDOĞAN ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ KONSEYĠ YÖNERGESĠ Amaç MADDE-1: (Değişik S.T:03.05.2012/55) Bu Yönergenin amacı; Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarına

Detaylı

BURSA TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAĠRE BAġKANLIĞI ÖĞRENCĠ KONSEYĠ YÖNERGESĠ

BURSA TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAĠRE BAġKANLIĞI ÖĞRENCĠ KONSEYĠ YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç BURSA TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAĠRE BAġKANLIĞI ÖĞRENCĠ KONSEYĠ YÖNERGESĠ Madde 1 Bu Yönergenin amacı; Bursa Teknik Üniversitesi ne

Detaylı

TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ Öğrenci Konseyi Yönergesi

TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ Öğrenci Konseyi Yönergesi TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ Öğrenci Konseyi Yönergesi (06.11.2008 tarih ve S-2008-14/4 sayılı Senato kararıyla kabul edilmiştir.) Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; TOBB Ekonomi

Detaylı

ÜNİVERSİTEMİZ SENATOSU NUN 13/10/2014 TARİHLİ VE 2014/34/1 SAYILI KARARI İLE KABUL EDİLMİŞTİR. YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

ÜNİVERSİTEMİZ SENATOSU NUN 13/10/2014 TARİHLİ VE 2014/34/1 SAYILI KARARI İLE KABUL EDİLMİŞTİR. YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ ÜNİVERSİTEMİZ SENATOSU NUN 13/10/2014 TARİHLİ VE 2014/34/1 SAYILI KARARI İLE KABUL EDİLMİŞTİR. BİRİNCİ KISIM YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

Меѓународен Универзитет Визион - International Vision University Universiteti Ndërkombëtar Vizion - Uluslararası Vizyon Üniversitesi

Меѓународен Универзитет Визион - International Vision University Universiteti Ndërkombëtar Vizion - Uluslararası Vizyon Üniversitesi Меѓународен Универзитет Визион - International Vision University Universiteti Ndërkombëtar Vizion - Uluslararası Vizyon Üniversitesi Adres: Ul. Major C. Filiposki No.1, Gostivar Makedonya tel: +389 42

Detaylı

ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ Sayfa No 1 / 11 KARAR TARİHİ : 27 TEMMUZ 2017 KARAR NO : 2017/4 ÖĞRENCİ KONSEYİ Amaç Madde 1 (1) Bu yönergenin amacı Kapadokya Üniversitesi öğrencilerini üniversitenin çeşitli organlarında temsil eden

Detaylı

ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ SAYFA 1 / 6 Amaç Madde 1 (1) Bu yönergenin amacı Kapadokya Üniversitesi öğrencilerini üniversitenin çeşitli organlarında temsil eden Öğrenci Konseyi nin seçim, görev ve çalışma esaslarını düzenlemektir.

Detaylı

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1-Bu yönergenin amacı; Adıyaman Üniversitesine bağlı fakülte, yüksekokul, konservatuar, meslek

Detaylı

Evrak Tarih ve Sayısı: 27/08/2014-55187

Evrak Tarih ve Sayısı: 27/08/2014-55187 Evrak Tarih ve Sayısı: 27/08/2014-55187 T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik *BE6LE357* Sayı :96493450-010.07.02/ Konu :Öğrenci Konseyi Seçimleri BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞINA İlgi :

Detaylı

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç Madde 1 - Bu yönergenin amacı; Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesine kayıtlı öğrencilerin

Detaylı

Madde 2 -Bu yönergede sözü geçen esaslar,yıldırım Beyazıt Üniversitesi nin ön lisans,lisans ve lisansüstü öğrencilerini kapsar.

Madde 2 -Bu yönergede sözü geçen esaslar,yıldırım Beyazıt Üniversitesi nin ön lisans,lisans ve lisansüstü öğrencilerini kapsar. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğrenci Konseyi Yönergesi BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ne kayıtlı öğrencilerin eğitim,

Detaylı

T.C. HALİÇ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

T.C. HALİÇ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ T.C. HALİÇ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç MADDE 1 Bu yönergenin amacı, Haliç Üniversitesi öğrencilerini üniversitenin çeşitli organlarında temsil eden

Detaylı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1. Bu Yönergenin amacı; Bingöl Üniversitesine kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve kültürel

Detaylı

Yardımcılarını, Kurulunu, Yönetim Kurulunu, Komisyonunu, Komisyonu Başkanını,

Yardımcılarını, Kurulunu, Yönetim Kurulunu, Komisyonunu, Komisyonu Başkanını, ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIP EĞİTİMİ ÖĞRENCİ KURULU YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, ÇOMÜ Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Öğrenci Kurulunun yapılanmasını, işleyişini, görev

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Rektörlük

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Rektörlük Evrak Tarih ve Sayısı: 22/12/2016-E.94315 T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Rektörlük *BENU4U0LU* Sayı : 11041480-308.02/ Konu : Öğrenci Temsilciliği Seçimleri HEREKE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE 24.11.2016

Detaylı

BATMAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BATMAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BATMAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE l - (1) Bu Yönergenin amacı; Batman Üniversitesi ne kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve

Detaylı

ODTÜ KKK Öğrenci Temsilcileri Konseyi Yönergesi

ODTÜ KKK Öğrenci Temsilcileri Konseyi Yönergesi ODTÜ KKK Öğrenci Temsilcileri Konseyi Yönergesi Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amaçları aşağıda belirtilmiştir. a) Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampusu

Detaylı

GEBZE YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

GEBZE YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ GEBZE YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü nde kayıtlı öğrencilerin öğrenci

Detaylı

Evrak Tarih ve Sayısı: 09/09/2014-40844

Evrak Tarih ve Sayısı: 09/09/2014-40844 Evrak Tarih ve Sayısı: 09/09/2014-40844 T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Mühendislik Fakültesi Sayı :17484179/100/ Konu :2014-2016 Öğrenci Temsilcileri ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞINA İlgi :08/09/2014

Detaylı

ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ (30.04.2014) BÖLÜM 1: Amaç, Kapsam ve Dayanak, Tanımlar

ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ (30.04.2014) BÖLÜM 1: Amaç, Kapsam ve Dayanak, Tanımlar ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ (30.04.2014) BÖLÜM 1: Amaç, Kapsam ve Dayanak, Tanımlar MADDE 1: Amaç Bu yönergenin amacı TED Üniversitesi öğrencilerinin, üniversitenin çeşitli organlarında temsil edilmesi ve

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ AMAÇ VE DAYANAK DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ Madde 1 Dumlupınar Üniversitesi Öğrenci Konseyi Yönergesi, ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarına kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık,

Detaylı

T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1. Bu yönergenin amacı Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ne kayıtlı öğrencilerin

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Genel Sekreterlik

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Genel Sekreterlik Evrak Tarih ve Sayısı: 23/12/2016-E.94711 T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Genel Sekreterlik *BE6L4URLD* Sayı : 43478476-308.01/ Konu : Öğrenci Temsilciliği Seçimleri MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA 24.11.2016

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ Amaç GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ Madde 1. Bu Yönergenin amacı; Gaziosmanpaşa Üniversitesi nin ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarına kayıtlı öğrencilerin eğitim, araştırma,

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BARTIN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BARTIN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı; Bartın Üniversitesindeki kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve kültürel

Detaylı

KĠLĠS 7 ARALIK ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ KONSEYĠ YÖNERGESĠ

KĠLĠS 7 ARALIK ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ KONSEYĠ YÖNERGESĠ KĠLĠS 7 ARALIK ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ KONSEYĠ YÖNERGESĠ Amaç Madde 1. Bu yönergenin amacı Kilis 7 Aralık Üniversitesi öğrencilerinin üniversitenin çeşitli organlarında temsil eden Öğrenci Konseyi nin seçim,

Detaylı

NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ KONSEYĠ YÖNERGESĠ

NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ KONSEYĠ YÖNERGESĠ NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ KONSEYĠ YÖNERGESĠ AMAÇ Madde 1 Bu Yönergenin amacı; Necmettin Erbakan Üniversitesi ne kayıtlı ön lisans ve lisans öğrencilerinin eğitim, sağlık, spor ve kültürel

Detaylı

Evrak Tarih ve Sayısı : E Yazının Ekidir YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ TEMSİLCİLİĞİ YÖNERGESİ

Evrak Tarih ve Sayısı : E Yazının Ekidir YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ TEMSİLCİLİĞİ YÖNERGESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ TEMSİLCİLİĞİ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar MADDE 1 - Bu Yönergenin amacı; Yıldız Teknik Üniversitesi bünyesinde yer alan Fakülteler,

Detaylı