MONSANTO Europe S.A. Malzeme Güvenlik Bilgi Formu Ticari Ürün

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MONSANTO Europe S.A. Malzeme Güvenlik Bilgi Formu Ticari Ürün"

Transkript

1 MONSANTO Europe S.A. Sayfa 1/11 MONSANTO Europe S.A. Malzeme Güvenlik Bilgi Formu Ticari Ürün 1. ÜRÜN VE FİRMA TANIMI Ürün ismi Guardian CLP Ek VI İndeks No. Uygulanamaz. C&L ID No. Kullanılmıyor EC No. Uygulanamaz REACH Kay. No. Uygulanamaz CAS No. Uygulanamaz Ürün Kullanımı Yabancı ot ilacı Kimyasal ismi Uygulanamaz Benzer isimler Yok Şirket/(Satış Bürosu) MONSANTO Europe S.A. Haven 627, Scheldelaan 460, B-2040 Antwerp, Belçika Tel: +32(0) Faks: +32 (0) Acil durum telefon numaraları Tel: Belçika için +32 (0) TEHLİKELERİN TANIMLANMASI AB Etiketi (imalatçının kendi sınıflandırması) - Sınıflandırma AB Tehlikeli Maddeler Yönetmeliği 1999/45/EC ye uygun olarak yapılmıştır. Xn - Zararlı, N- Çevre için tehlikeli R20/22 Solunduğunda ve yutulduğunda sağlığa zararlıdır R37/38 Solunum sistemini ve cildi tahriş edicidir. R43 Cilt ile temas etmesi halinde hassasiyete neden olabilir. R50/53 Sucul organizmalar için çok toksik, sucul ortamda uzun süreli ters etkilere neden olabilir. S24 Cilt ile temasından sakının. S35 Bu madde ve ambalajı güvenli bir biçimde bertaraf edilmelidir. S37 Uygun eldiven giyin. S57 Çevreye bulaşmasından kaçınmak için uygun bir kap kullanın. Ulusal sınıflandırma/etiketleme - Türkiye R20/22 Solunduğunda ve yutulduğunda sağlığa zararlıdır R37/38 Solunum sistemini ve cildi tahriş edicidir. R43 Cilt ile temas etmesi halinde hassasiyete neden olabilir. R50/53 Sucul organizmalar için çok toksik, sucul ortamda uzun süreli ters etkilere neden olabilir. S24 Cilt ile temasından sakının. S35 Bu madde ve ambalajı güvenli bir biçimde bertaraf edilmelidir. S37 Uygun eldiven giyin. S57 Çevreye bulaşmasından kaçınmak için uygun bir kap kullanın.

2 MONSANTO Europe S.A. Sayfa 2/11 Potansiyel sağlık etkileri Olası maruz kalma yollan Deri ile temas, göz ile temas, solunması Gözle temas, kısa süreli Tavsiye edilen kullanım talimatlarına uyulduğunda önemli ters etkiler yapması beklenmemektedir. Deri ile temas, kısa süreli Cildi tahriş eder. Alerjik deri reaksiyonuna sebep olabilir. Solunması, kısa süreli Solunum sistemi için zararlıdır. Tek başına yenilmesi Yutulması halinde zararlıdır. Potansiyel çevre etkileri Suda yaşayan canlılar için ileri derecede toksiktir. Su ortamında uzun süreli yan etkilerin oluşmasına neden olabilir. Ne kalıcı, biyoakümülatif veya toksik (PBT) ne de yüksek seviyede kalıcı, yüksek seviyede biyoakümülatif (vpvb) karışımıdır. Toksikoloji bilgileri için bölüm 11 'e ve çevre bilgileri için bölüm 12'ye bakınız 3. TERKİP MADDELERİNİN BİLEŞİMİ/BİLGİSİ Aktif madde 2-kloro-N-(etoksimetil)-N-(2-etil-6-metilfenil) asetamid; {Asetoklor} Bileşenler Maddeler CAS No. EC No. AB İndeks No. / REACH Kay. No. / C&L ID No. Asetoklor / - / Safener (Furilazol) / - / C12 Alkilbenzene sülfonat (dodesilbenzen sülfonat) / - / - Diğer içerik maddeleri - / - / - Ağırlık % (yaklaşık) Sınıflandırma 77 Akut toksisite - Kategori 4, STOT SE - Kategori 3, Cilt tahrişi - Kategori 2, Cilt hassasiyeti - Kategory 1, Suda Akut - Kategori 1, Suda Kronik - Kategori 1; H315, 317, 332, 335, 400, 410; {c} Xn, N; R20, 37/38, 43, 50/53; {b} 2.5 Akut toksisite - Kategori 4, Cilt hassasiyeti - Kategori 1A, Suda Kronik - Kategori 2; H302, 317, 411; {d} Xn, Xi, N; R22, 43, 51/53; {a} 2 2,5 Xi; R38, ,5 Sınıflandırma koduna ait tam metin için: Bkz. Bölüm İLK YARDIM ÖNLEMLERİ Bölüm 8 de önerilen kişisel korunmayı kullanın. Göze temas Hemen bol su ile yıkayınız Mümkünse kontak lensleri çıkartınız. Deriyle temas Derhal etkilenen bölgeyi bol su ile yıkayınız Varsa sabun kullanınız Deri çatlaklarına, tırnak aralarına, kafa derisi v.s 'e özellikle dikkat ediniz

3 MONSANTO Europe S.A. Sayfa 3/11 Ürünün bulaştığı giysileri, kol saatini, takıları çıkartınız Eğer ayakkabılara bulaşmış ise hemen çıkartınız Yeniden kullanmadan önce elbiseleri yıkayınız, ayakkabıları temizleyiniz Eğer semptomlar devam ediyorsa doktora başvurunuz. Soluma Temiz havaya çıkarınız. Solunum güçlüğü varsa, oksijen veriniz. Solunum durmuşsa, suni solunum yapınız. Zehirlenme Danışma Merkezi veya bir doktora başvurunuz. Yutulması Derhal içmek için aktif kömür süspansiyonu veriniz. Bilinci yerinde olmayan bir kişiye hiçbir zaman ağızdan bir şey vermeyiniz Kusturmaya ÇALIŞMAYINIZ Eğer semptomlar devam ediyorsa tıbbi yardım alınız. 5. YANGINLA MÜCADELE ÖNLEMLERİ Parlama noktası >110 C Yangın söndürme maddeleri Tavsiye edilen: Su, köpük, kuru kimyasal, karbon dioksit (CO2) Olağandışı yangın ve patlama zararları Çevresel kirlenmeyi önlemek için az miktarda su kullanınız. Çevresel önlemler: bkz bölüm 6 Yanma sonucu oluşan zararlı ürünler Karbon monoksit (CO), nitrojen oksitler (NOx), hidrojen klorür (HCl) Yangınla mücadele ekipmanı Serbest hareket etmeye müsaade eden taşınabilir tip solunum cihazı Ekipmanlar kullanımdan sonra tamamen temizlenmelidir 6. KAZA İLE DÖKÜLMESİNE KARŞI ALINACAK ÖNLEMLER Kişisel önlemler İlgisi bulunmayan tüm insanları etkilenen bölgeden uzaklaştırın. Dökülme bölgelerinde kuvvetli rüzgarı önleyin. Ürüne doğrudan her türlü temastan kaçınınız. Tahriş/aşındırma tehlikesi konusunda herkesi uyarınız. Bölüm 8'deki kişisel korunma tavsiyelerine bakınız. Çevresel önlemler Dökülen ürünü kum torbaları veya benzer başka malzemeler le toplayınız. Yayılmayı en aza indirmeye çalışın. Kanalizasyonlardan, atık su borularından, arklardan ve su yollarından uzak tutun. Yetkililere haber verin. Temizleme yöntemleri Dökülen ürünün toprak, kum veya emici bir malzeme ile emilmesini sağlayın. Ürünün ciddi şekilde kirlettiği toprağı kazıp çıkarın. İmha için kaplarda toplayın. Sızdıran kapların taşınması için daha büyük sızdırmaz varillere yerleştirin. Çevresel kirlenmeyi en aza indirmek için mümkün olduğunca az su kullanın. Dökülen malzemenin nasıl atılacağına dair bilgi için bölüm 13'e bakınız. Bölüm 7 deki taşıma tavsiyelerini ve Bölüm 8 deki kişisel koruma tavsiyelerini uygulayınız.

4 MONSANTO Europe S.A. Sayfa 4/11 7. TAŞIMA VE DEPOLAMA Bina temizliği ve kişisel hijyen konularında iyi endüstriyel uygulamalara özen gösterilmelidir. Taşıma İlk yardım önlemlerinin alındığından emin olunuz. Göz, deri ve giysileriniz ile temas etmesinden kaçının. Ürünün buharını veya buğusunu solumayınız. Ürünü kullandıktan veya ürünle temas ettikten sonra ellerinizi iyice yıkayın. Ürünü kullanırken yemek yemeyin, herhangi bir şey içmeyin ve sigara kullanmayın. Tekrar kullanmadan önce ürünün bulaştığı giysileri yıkayın. Kullandıktan sonra ekipmanı iyice temizleyin. Durulama suyunu ekipmandan atarken kanalizasyonları, arkları ve su yollarını kirletmeyin. Durulama suyunun bertaraf edilmesi ile ilgili bilgi için bölüm 13'e bakınız. Sadece iyi havalandırılmış alanlarda kullanınız. Depolama Minimum depolama sıcaklığı: -15 C Maksimum depolama sıcaklığı: 40 C Depolama için uygun malzeme: paslanmaz çelik, Heresite [TM]-astarlı çelik, alüminyum, yüksek yoğunluklu polietilen (HDPE), polipropilen (PP), Teflon[TM] Depolama için uygun olmayan malzeme: astarsız yumuşak çelik, polivinil klorür (PVC), yumuşak çelikle temas etmesi renk değişikliğine yol açabilir ve ürünün su ile emülsiyon oluşturma kabiliyetini azaltabilir Çocukların ulaşamayacağı yerde muhafaza ediniz. Yiyecek, içecek ve hayvan yemlerinden uzak tutunuz. Çevrenin kirlenmesini önlemek için uygun bir kap kullanınız. Sadece orijinal kabında muhafaza ediniz. Minimum depolama ısısının altında depolanırsa kısmi kristalleşme oluşabilir. Donmuşsa, sıcak bir odaya koyun ve tekrar sıvı durumuna getirmek için sık sık çalkalayın. Minimum raf ömrü: 2 yıl 8. MARUZ KALMA KONTROLLERİ/KİŞİSEL KORUNMA Havada maruz kalma sınırları Maddeler Asetoklor Maruz kalma yönergeleri Belirgin bir maruz kalma sınırı belirlenmemiştir. Furilazol (koruyucu) C12 Alkikbenzen sülfonat (dodesilbenzen sülfonat) Diğer maddeler NCEL (Yeni Kimyasal Maruz Kalma Sınırı): 0.1 mg/m3 (TWA) Belirgin bir maruz kalma sınırı belirlenmemiştir. Belirgin bir maruz kalma sınırı belirlenmemiştir Mühendislik kontrolleri Çalışma alanları için uygun havalandırmayı sağlayınız. Deri ile temas olabilecek yerlerde güvenlik duşu hazır bulundurunuz. Göz koruması Eğer önemli bir temas potansiyeli varsa: Kimyasal maddelere dayanıklı gözlük takınız. Deri koruması Kimyasallara dayanıklı eldiven giyiniz. Önemli ölçüde temas olasılığı varsa: Yüz maskesi takınız. Kimyasallara dayanıklı kıyafet ve bot giyiniz. Solunum korunması Havayla taşınan maddelere maruz kalma durumu aşırıysa: Gaz/toz maskesi takınız. Tam maske/başlık/kask solunum cihazı kimyasal gözlüklerin yerini alır. Tavsiye edildiğinde, belirli bir uygulama için uygun türde ekipmanı belirlemek üzere kişisel korunma ekipmanı imalatçısına danışınız.

5 MONSANTO Europe S.A. Sayfa 5/11 9. FİZİKSEL VE KİMYASAL ÖZELLİKLER Aşağıda yer alan fiziksel veriler test edilen materyale dayanmaktadır, ancak bir numuneden diğerine farklılık gösterebilirler. Tipik değerler, herhangi bir ürün partisinin analiz sonuçlarına teminat olarak veya ürün şartnamesi olarak kabul edilmemelidir. Renk/renk skalası: Amber - Kırmızı Şekil: Sıvı Koku: Boya gibi Fiziksel biçim değiştirme (erime, kaynama, vb.) Erime noktası: Uygulanamaz. Kaynama noktası: Veri yok. Parlama noktası: >110 C Patlayıcı özellikleri: Patlayıcı özelliği yoktur. Kendi kendine alev alma sıcaklığı: 445 C Özgül ağırlık: 1,0945@20 C/4 C Buhar basıncı: Önemli miktarda uçuculuğu yoktur. Buhar yoğunluğu: Uygulanamaz. Buharlaşama hızı: Veri yok. Dinamik viskozite: Veri yok Kinematik viskozite: Veri yok Yoğunluk: 1, C Çözünülürlük: Su: Tümüyle karışabilir. ph: 10 g/l Bölünme katsayısı: log Pow: 20 C (asetoklor) Bölünme katsayısı: log Pow: 23 C (koruyucu) 10. STABİLİTE VE REAKTİVİTE Stabilite Normal taşıma ve depolama koşulları altında stabildir. Oksitlenme özellikleri Yok Kaçınılması gereken malzemeler/reaktivite Yumuşak çelik için hafif ölçüde koroziftir. Nakliye sınıflandırması için yeterli değildir. Zararlı ayrışma ürünleri Isıl ayrışma: Zararlı yanma ürünleri: bkz bölüm 5. Kendiliğinden hızlanan dekompozisyon sıcaklığı (SADT) Veri yok. 11. TOKSİKOLOJİK BİLGİLER Bu bölüm toksikoloji uzmanları ve diğer sağlık uzmanları için hazırlanmıştır. Ürün ve bileşenleri üzerine elde edilen veriler aşağıda özetlenmiştir. Akut oral toksisite Sıçan, erkek, LD50: 1,304 mg/kg vücut ağırlığı Hedef organlar/sistemler: mide, kalın ve ince bağırsaklar, akciğer Diğer etkiler: solunum zorluğu, bitkinlik, klinik belirtiler Akut dermal toksisite Sıçan, LD50: > 2,000 mg/kg vücut ağırlığı Hedef organlar/sistemler: deri Cilt tahrişi Tavşan, 3 hayvan:

6 MONSANTO Europe S.A. Sayfa 6/11 Kızarıklık, bireysel AB skoru: 2,67; 2,00; 2,00 Şişme, bireysel AB skoru: 0,67; 1,00; 0,33 İyileşme gün sayısı: > 14 Göz tahrişi Tavşan, 3 hayvan: Konjonktiv kızarıklık, bireysel AB skoru: 2,67; 2,00; 2,33 Konjonktiv şişme, bireysel AB skoru: 1,33; 1,00; 1,33 Kornea matlığı, bireysel AB skoru: 0,00; 0,00; 0,00 İris lezyonları, bireysel AB skoru: 0,00; 0,00; 0,00 İyileşme gün sayısı: 14 Gözleri hafif derecede tahriş eder, ancak sınıflandırma için yetersiz. Asetoklor Akut soluma toksisitesi Sıçan, LC50, 4 saat, aerosol: Erişilebilir maksimum konsantrasyon. Ölüm yok. Deri duyarlılığı Gine domuzu, 9-indüksiyon Buehler testi: Pozitif vaka: %100 Mutajenite In vivo mutajenite testi/testleri: Mutajenik değildir. In vitro mutajenite testi/testleri: Bazı testlerde mutajenik/genotoksiktir. Tekrarlanan dozlarda toksisite Sıçan, oral, 90 gün: NOAEL toksisite: 18 mg/kg vücut ağırlığı/gün Hedef organlar/sistemler: yok Diğer etkiler: kilo kaybı, gıda tüketiminde azalma Tavşan, dermal, 21 gün: NOAEL toksisite: 400 mg/kg vücut ağırlığı/gün Hedef organlar/sistemler: yok Diğer etkiler: ölüm oranında artış, kilo kaybı Kronik etkiler /Kanserojenlik Sıçan, oral, 2 yıl: NOAEL toksisite: 10 mg/kg vücut ağırlığı/gün Hedef organlar/sistemler: karaciğer, böbrekler Diğer etkiler: kilo kaybı, organların ağırlığında değişiklik, kan biyokimyasında görülen etkiler NOEL tümör: 10 mg/kg vücut ağırlığı/gün Tümörler: burun, tiroid; Tümörler mekanik verilere göre insan için anlamlı değildir. Tümörler: karaciğer; Tümörler yalnızca MTD üzerindedir. Fare, oral, 18 ay: NOAEL toksisite: 1,1 mg/kg vücut ağırlığı/gün Hedef organlar/sistemler: böbrekler, karaciğer Diğer etkiler: histopatolojik etkiler, hematolojik etkiler, kilo kaybı NOEL tümör: 1,1 mg/kg vücut ağırlığı/gün Tümörler: akciğer, histiyotik sarkoma; Tümörler muhtemelen uygulama ilgili değildir. Tümörler: karaciğer; Tümörler yalnızca MTD üzerindedir. Üreme/doğurganlık üzerinde toksisite Sıçan, oral, 2 nesil: NOAEL toksisite: 21 mg/kg vücut ağırlığı/gün NOAEL üreme: 66 mg/kg vücut ağırlığı/gün Hedef organlar/sistemler ebeveynde: karaciğer, böbrekler, tiroid Ebeveynde diğer etkiler: kilo kaybı, organların ağırlığında değişiklik, histopatolojik etkiler Yavrularda hedef organlar/sistemler: yok Yavrularda diğer etkiler: kilo kaybı, cinsel olgunluk sınırında değişiklik Döllenmiş yavrularda etkiler sadece annedeki toksisiteye bağlı olarak gözlemlenmiştir. Gelişime bağlı toksiste/teratojenisite Sıçan, oral, 6-18 günlük gebelik: NOAEL toksisite: 200 mg/kg vücut ağırlığı NOAEL gelişim: 400 mg/kg vücut ağırlığı Anne hayvanda hedef organlar/sistemler: yok

7 MONSANTO Europe S.A. Sayfa 7/11 Anne hayvanda diğer etkiler: kilo almada azalma Yavrularda tedaviyle ilgili olumsuz etki görülmemiştir. Tavşan, oral, 7-19 günlük gebelik: NOAEL toksisite: 100 mg/kg vücut ağırlığı/gün NOAEL gelişme: 300 mg/kg vücut ağırlığı/gün Anne hayvanda hedef organlar/sistemler: yok Anne hayvanda diğer etkiler: vücut ağırlığı artışında azalma Yavrularda tedaviye yönelik ters etki olmamıştır. Akut nörotoksisite Sıçan, oral, tek doz, gavaj: NOAEL: 150 mg/kg vücut ağırlığı Diğer etkiler: aktivitede azalma Tekrarlanan doz nörotoksisitesi Sıçan, oral, 13 hafta, beslenme: NOAEL: 52 mg/kg vücut ağırlığı/gün Edef organlar/sistemler: yok Diğer etkiler: vücut ağırlığında azalma, gıda tüketiminde azalma Nörotoksik değildir İNSANLARIN MARUZ KALMASI İLE İLGİLİ TECRÜBELER Deri ile temas, kısa vadeli, mesleki: Deri etkileri: Duyarlı kişilerde hassasiyet Koruyucu (Furilazol) Akut soluma toksisitesi Sıçan, LC50, 4 saat, toz Erişilebilen maksimum konsantrasyon. Ölüm yok. Deri duyarlılığı Gine domuzu, maksimizasyon testi: Pozitif. Mutajenite In vitro ve in vivo mutajenite test(ler)i: Kanıt ağırlığı analizlerine göre mutajenik değildir. Tekrarlanan doz toksisitesi Sıçan, oral, 3 ay: NOAEL toksisite: 7 mg/kg vücut ağırlığı/gün Hedef organlar/sistemler: karaciğer Diğer etkiler: gıda tüketiminde azalma, kilo alımında azalma, organ ağırlığında değişiklik, hematolojik etkiler, histopatolojik etkiler Sıçan, dermal, 21 gün: NOEL toksisite: 250 mg/kg vücut ağırlığı/gün Hedef organlar/sistemler: yok Diğer etkiler: kan biyokimyasındaki etkiler Kronik Etkiler/Kanserojenlik Sıçan, oral, 2 yıl: NOAEL toksisite: 0,26 mg/kg vücut ağırlığı/gün Hedef organlar/sistemler: karaciğer, böbrekler Diğer etkiler: kilo kaybı, kilo alımında azalma, organ ağırlığında değişiklik, histopatolojik etkiler, kan biyokimyası ile ilgili etkiler NOEL tümör: 6,03 mg/kg vücut ağırlığı/gün Tümörler: karaciğer (adenoma) (karsinoma) Fare, oral, 18 ay: NOAEL toksisite: 5,9 mg/kg vücut ağırlığı/gün Hedef organlar/sistemler: karaciğer, akciğer Diğer etkiler: ölüm oranında artış, kan biyokimyası ile ilgili etkiler, organ ağırlığında değişiklik, histopatolojik etkiler NOEL tümör: 5,9 mg/kg vücut ağırlığı/gün Tümörler: karaciğer (adenoma) (karsinoma) Tümörler: akciğer (adenoma) (karsinoma) Üreme/doğurganlık üzerinde toksisite Sıçan, oral, 2 nesil: NOAEL toksisite: 10 mg/kg vücut ağırlığı/gün NOAEL üreme: 99 mg/kg vücut ağırlığı/gün

8 MONSANTO Europe S.A. Sayfa 8/11 Ebeveynlerde hedef organlar/sistemler: böbrekler, karaciğer Ebeveynde diğer etkiler: vücut ağırlığı artışında azalma, histopatolojik etkiler Yavrularda hedef organlar/sistemler: yok Yavrularda diğer etkiler: yok Gelişimsel toksisite /teratojenisite Sıçan, oral, gebeliğin 6-15 günleri NOAEL toksisite: 10 mg/kg vücut ağırlığı NOAEL gelişim: 10 mg/kg vücut ağırlığı Anne hayvanda hedef organlar/sistemler: Karaciğer Anne hayvanda diğer etkiler: organ ağırlığında değişiklik Gelişimsel etkiler: implantasyon sonrası kayıp Yavrular üzerindeki etkiler yalnızca annedeki toksisiteyle birlikte gözlemlenmiştir Tavşan, oral, gebeliğin 7-19 günleri: NOAEL toksisite: 10 mg/kg vücut ağırlığı/gün NOAEL gelişme: >= 50 mg/kg vücut ağırlığı/gün Anne hayvanda hedef organlar/sistemler: yok Anne hayvanda diğer etkiler: kilo kaybı, vücut ağırlığı artışında azalma, gıda tüketiminde azalma Gelişimsel etkiler: yok Fetusta diğer etkiler: yok 12. EKOLOJİK BİLGİLER Bu bölüm ekotoksikologlar ve diğer çevre uzmanlarının yararlanması için hazırlanmıştır. Ürün ve benzer ürünler üzerine elde edilen veriler aşağıda özetlenmiştir. Suda toksisite, balık Çelikbaş alabalık (Oncorhynchus mykiss): Akut toksisite, 96 saat akışkan suda, LC50: 0,709 mg/l Suda toksisite, suyosunu/su bitkileri Yeşil suyosunu (Selenastrum capricornutum): Akut toksisite, 72 saat, statik, ErC50 (büyüme hızı): 2,01 µg/l Algistatik etki gözlemlenmiştir. Toksik madde çıkarıldığında bitkiler iyileşmiştir. Su mercimeği (Lemna minor): Akut toksisite, 7 gün, statik, EC50: 3,33 µg/l Etkiler tersinirdir. Toksik madde çıkarıldığında bitkiler iyileşmiştir. Kanatlılarda toksisite Kuzey Amerika Bıldırcını (Colinus virginianus): Akut oral toksisite, tek doz, LD50: 487 mg/kg vücut ağırlığı Eklembacaklılarda toksisite Bal arısı (Apis mellifera): Oral, 48 saat, LD50: > 199 µg/arı Bal arısı (Apis mellifera): Temas, 48 saat, LD50: > 200 µg/arı Toprak organizmaları toksisitesi, omurgasızlar Solucan (Eisenia foetida): Akut toksisite, 14 gün, LC50: 287 mg/kg kuru toprak Toprak organizmaları toksisitesi, mikroorganizmalar Azot ve karbon transformasyon testi: 5 L/ha, 28 gün: Topraktaki azot ve karbon transformasyon süreçlerinde %25'den az etki. Asetoklor Su toksisitesi, omurgasızlar Su piresi (Daphnia magna): Akut toksisite, 48 saat, statik, EC50: 8,6-16 mg/l Kanatlılarda toksisite Kuzey Amerika bıldırcını (Colinus virginianus): Akut oral toksisite, tek doz, LD50: 928-1,560 mg/kg vücut ağırlığı Yaban ördeği (Anas platyrhynchos): Akut oral toksisite, tek doz, LD50: > 2,000 mg/kg vücut ağırlığı Yaban ördeği (Anas platyrhynchos): Beslenme toksisitesi, 5 gün, LC50: > 5,620 mg/kg diyet

9 MONSANTO Europe S.A. Sayfa 9/11 Kuzey Amerika bıldırcını (Colinus virginianus): Beslenme toksisitesi, 5 gün, LC50: > 5,620 mg/kg diyet Bioakümülasyon Büyük pervane balığı (Lepomis macrochirus): Bütün balık: BCF: 20 Maruz kalma bitince hızla arınma. Dağılma Su, aerobik, 20 C: Yarılanma ömrü: 25,9 55,1 gün Toprak, aerobik, 20 C: Yarılanma ömrü: 3,4-29 gün Koc: Koruyucu (Furilazole) Suda toksisite, omurgasızlar Su piresi (Daphnia magna): Akut toksisite, 48 saat, statik, EC50: 26 mg/l Kanatlı hayvanlarda toksisite Kuzey Amerika bıldırcını (Colinus virginianus): Akut oral toksisite, tek doz, LD50: > 2,000 mg/kg vücut ağırlığı Kuzey Amerika bıldırcını (Colinus virginianus): Beslenme toksisitesi, 5 gün, LC50: > 5,620 mg/kg diyet Yaban ördeği (Anas platyrhynchos): Beslenme toksisitesi, 5 gün, LC50: > 5,620 mg/kg diyet Fotokimyasal çözünme Su: Yarılanma ömrü: 30 gün Dağılım Toprak, aerobik, 20 C: Yarılanma ömrü: gün Koc: L/kg Su, anaerobik, 20 C: Yarılanma ömrü: 6 gün Biodegradasyon Manometrik respirometri testi: Degradasyon: 28 gün içinde %1 Kolaylıkla biodegradasyona uğramaz. 13. BERTARAF EDİLMESİ ESNASINDA DİKKATE ALINMASI GEREKEN HUSUSLAR Ürün Uygun tesisler/ekipman varsa, geri dönüştürün. Uygun bir kazanda yakınız. Tehlikeli endüstriyel atık kapsamında imha ediniz. Çevreye ATMAYINIZ Kanalizasyon, ark ve su yollarından uzak tutunuz. Tüm yerel/bölgesel/ulusal/uluslararası yönetmeliklere uyunuz. Kaplar Boş kapları üç kere çalkalayınız veya basınçlı su ile temizleyiniz. Durulama suyunu püskürtme tankına boşaltınız. Ruhsatlı imha görevlileri tarafından teslim alınana kadar saklayınız. Tehlikesiz endüstriyel atık kapsamında imha ediniz. Kapları tekrar KULLANMAYINIZ. Tüm yerel/bölgesel/ulusal/uluslararası yönetmeliklere uyunuz. Bölüm 7 deki taşıma tavsiyelerini ve Bölüm 8 deki kişisel koruma tavsiyelerini uygulayınız.

10 MONSANTO Europe S.A. Sayfa 10/ NAKLİYE BİLGİLERİ Bu bölümde sağlanan veriler sadece bilgi amaçlıdır. Lütfen sevkiyatınızı uygun şekilde sınıflandırmak için ilgili yönetmelikleri uygulayın. ADR/RID ÇEVREYE ZARARLI MADDE, SIVI, N.O.S., (asetoklor ve furilazol) UN No.: UN3082 Sınıf: 9 Kemler: 90 Ambalaj Grubu: III IMO ÇEVREYE ZARARLI MADDE, SIVI, N.O.S., (asetoklor ve furilazol) UN No.: UN3082 Sınıf: 9 Ambalaj Grubu: III DENİZLERİ KİRLETİR. IATA/ICAO ÇEVREYE ZARARLI MADDE, SIVI, N.O.S., (asetoklor ve furilazol) UN No.: UN3082 Sınıf: 9 Ambalaj Grubu: III DENİZLERİ KİRLETİR. 15. YÖNETMELİK BİLGİLERİ Diğer Yönetmelik Bilgileri SP1: Ürün veya kabı ile suları kirletmeyin. Kimyasal Güvenlik Değerlendirmesi (EC) No. 1907/2006 sayılı yönetmeliğe göre bir Kimyasal Güvenlik Değerlendirmesi gerekli değildir ve uygulanmamıştır. 91/414 sayılı AB Direktifi uyarınca bir Risk Değerlendirmesi gerçekleştirilmiştir DİĞER BİLGİLER Burada verilen bilgiler detaylı olmayıp, ilgili güvenilir verileri temsilen sunulmuştur. Tüm yerel/bölgesel/ulusal/uluslararası yönetmeliklere uyunuz. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa, lütfen satıcınıza danışınız. Bu belgede İngiliz yazım kuralları uygulanmıştır. Bu Güvenlik Bilgi Formu, 1907/2006 sayılı AB Yönetmeliği (Ek II) ve son düzeltme metni olan 453/2010 sayılı AB Yönetmeliğine uygun olarak hazırlanmıştır. Bir önceki baskıya nazaran değişiklikler Bileşenlerin Sınıflandırılması Bileşen Sınıflandırma Asetoklor Akut toksisite - Kategori 4 STOT SE - Kategori 3 Cilt tahrişi - Kategori 2 Cilt hassasiyeti - Kategori 1 Suda Akut - Kategori 1 Suda Kronik - Kategori 1 H315 Cilt tahrişine neden olur. H317 Alerjik cilt reaksiyonuna neden olabilir. H332 Solunması durumunda zararlıdır. H335 Solunum sisteminde tahrişe neden olabilir. H400 Suda yaşam için çok toksiktir. H410 Suda yaşam için uzun süreli çok toksik etkiye sahiptir.

11 MONSANTO Europe S.A. Sayfa 11/11 Xn - Zararlı N Çevre için tehlikeli R20 Solunması durumunda zararlıdır. R37/38 Solunum sistemi ve cilt için tahriş edicidir. R43 Cilde temas etmesi durumunda hassasiyete neden olabilir. R50/53 Sucul organizmalar için çok toksik, sucul ortamda uzun süreli ters etkilere neden olabilir. Safener (furilazol) Akut toksisite - Kategori 4 Cilt hassasiyeti - Kategori 1A Suda Kronik - Kategori 2 H302 Yutulması durumunda zararlıdır. H317 Alerjik cilt reaksiyonuna neden olabilir. H411 Suda yaşam için uzun süreli toksik etkiye sahiptir. Xn - Zararlı Xi Tahriş edici. N Çevre için tehlikeli R22 Yutulması durumunda zararlıdır. R43 Cilde temas etmesi durumunda hassasiyete neden olabilir. R51/53 Sucul organizmalar için toksik, sucul ortamda uzun süreli ters etkilere neden olabilir. C12 Alkikbenzen sülfonat (dodesil benzen sülfonat) Diğer içerik maddeleri Dipnotlar: (a) AB etiketi (imalatçının kendi sınıflandırması) (b) AB etiketi (Ek I) (c) AB CLP sınıflandırması (Ek VI) (d) AB CLP (imalatçının kendi sınıflandırması) Xi - Tahriş edici. R38 Cildi tahriş eder. R41 Gözde ciddi hasar riski. En çok kullanılan kısaltmaların tam açıklaması: BCF (Biyolojik konsantrasyon faktörü), BOD (Biyokimyasal oksijen talebi), COD (Kimyasal oksijen talebi), EC50 (%50 etkili konsantrasyon), ED50 (%50 etkili doz), I.M. (kas içine), I.P. (peritoneal içine), I.V. (damar içine), Koc (toprak emme katsayısı), LC50 (%50 öldürücülük konsantrasyonu), LD50 (%50 öldürücü doz), LDLo (öldürücü dozun aşağı limiti), LEL (Alt maruz kalma limiti), LOAEC (Gözlemlenen en düşük ters etki konsantrasyonu), LOAEL (Gözlemlenen en düşük ters etki seviyesi), LOEC (Gözlemlenen en düşük etki konsantrasyonu), LOEL (Gözlemlenen en düşük etki seviyesi), MEL (Maksimum maruz kalma sınırı), MTD (Maksimum tolere edilebilen doz), NOAEC (Gözlemlenen ters etki yaratacak konsantrasyon mevcut değil), NOAEL (Gözlemlenen ters etki seviyesi mevcut değil), NOEC (Gözlemlenen ters etki konsantrasyonu mevcut değil), NOEL (Gözlemlenen ters etki seviyesi mevcut değil), OEL (Mesleki maruz kalma sınırı), PEL (İzin verilen maruz kalma sınırı), PII (Primer Tahriş Endeksi), Pow (Bölünme katsayısı n-oktanol/su), S.C. (sübkutan), STEL (Kısa vadeli maruz kalma sınırı), TLV-C (Eşik sınırı değer-tavanı), TLV-TWA (Eşik sınırı değeri - Zaman ağırlıklı ortalama), UEL (Üst maruz kalma sınırı). Burada yer alan bilgiler ve tavsiyeler (bundan sonra "Bilgiler" olarak anılacak) iyi niyetle sunulmuş olmasına ve sunulma tarihi itibariyle doğru olduklarına inanılmamasına rağmen, MONSANTO Şirketi bu bilgilerin tam veya doğru olduğu hususunda herhangi bir garanti vermemektedir. Bilgiler, bu bilgileri alan insanların ürünü kullanmadan önce kullanma amaçlarına uygun olup olmadığını kendilerinin belirlemesi koşulu altında verilmiştir. Hiçbir durumda MONSANTO Şirketi bu bilgilerin kullanılmasından veya bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden kaynaklanan zarar ziyan için sorumlu olmayacaktır. BİLGİLER VEYA BU BİLGİLERİN TEKABÜL ETTİĞİ ÜRÜN İLE İLGİLİ OLARAK AÇIK YA DA KAPALI BİR BİÇİMDE, HİÇBİR TİCARETE UYGUNLUK VEYA BELİRLİ BİR AMACA UYGUNLUK GİBİ BİR TASDİK VEYA GARANTİ VERİLMEMEKTEDİR. Güvenlik Bilgi Formu (GBF) Eki Kimyasal Güvenlik Raporu: Etiketteki talimatları okuyun ve bunlara uyun Belge Sonu

MONSANTO Europe S.A. Malzeme Güvenlik Bilgi Formu Ticari Ürün

MONSANTO Europe S.A. Malzeme Güvenlik Bilgi Formu Ticari Ürün Sayfa:1/9 MONSANTO Europe S.A. Malzeme Güvenlik Bilgi Formu Ticari Ürün 1. ÜRÜN VE ŞİRKET TANIMI Ürün ismi Monitor 75 WG Ürün kullanımı Bitki ilacı Kimyasal ismi Uygulanamaz Benzer isimler Uygulanamaz

Detaylı

MONSANTO Europe S.A. Malzeme Güvenlik Bilgi Formu Ticari Ürün

MONSANTO Europe S.A. Malzeme Güvenlik Bilgi Formu Ticari Ürün Sayfa:1/9 MONSANTO Europe S.A. Malzeme Güvenlik Bilgi Formu Ticari Ürün 1. ÜRÜN VE ŞİRKET TANIMI Ürün ismi Monitor 75 WG CLP Ek VI İndeks No. C&L ID No. Kullanılmıyor EC No. REACH Kay. No. CAS No. Ürün

Detaylı

1. ÜRÜN VE ŞİRKET TANIMI Ürün ismi Roundup Star

1. ÜRÜN VE ŞİRKET TANIMI Ürün ismi Roundup Star 1 Sayfa MONSANTO Europe S.A. Güvenlik Bilgi Formu Ticari Ürün 1. ÜRÜN VE ŞİRKET TANIMI Ürün ismi Roundup Star CLP Ek VI İndeks No. Uygulanamaz. C&L ID No. Kullanılmıyor EC No. Uygulanamaz. REACH Kay. No.

Detaylı

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş.

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş. Sayfa 1 / 7 1.MADDE/ MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Ürün hakkında bilgi Ürün İsmi Maddenin / karışımın kullanımı Şirket Adres Efdal Sülfür 80 WP Suda ıslanabilir toz Formülasyon Tarkim Bitki

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Tarih: 11.11.2010 L/C No: 941AA00085 Ürün Adı: METADEX PELLET Aktif maddenin kimyasal adı (IUPAC): r-2,c-4, c-6, c-8-tetramethyl-1,3,5,7-tetroxocane

Detaylı

: Telefon : +90 212 875 77 50 (3 hat) Fax : +90 212 875 08 22 web : www.anadolukimya.com e-mail : info@anadolukimya.com

: Telefon : +90 212 875 77 50 (3 hat) Fax : +90 212 875 08 22 web : www.anadolukimya.com e-mail : info@anadolukimya.com 1. ÜRÜN VE FİRMA TANIMI Sayfa : 1/6 Ticari İsmi Kullanım Alanı REACH Kayıt No : : Endüstriyel Tekstil Baskı Uygulamaları : Mevcut değil Firma Adı : Anadolu Kimya San.Tic.Ltd.Şti. Firma Adresi : Akçaburgaz

Detaylı

FİBRO GEL YayınTarihi: 01.08.2009

FİBRO GEL YayınTarihi: 01.08.2009 1. ÜRÜN ve ŞİRKET TANITIMI Ürün Adı : Kullanım Amacı : İnsektisit Kimyasal Grubu : phenylpyrazole Üretici ve Ruhsat Sahibi: Koru -San Çevre Koruma Kimyasalları San.ve Tic.Ltd.Şti Adres: : 104.Cadde No:138

Detaylı

MONSANTO Europe S.A./N.V.

MONSANTO Europe S.A./N.V. MONSANTO Europe S.A./N.V. Sayfa: 1 / 10 1. ÜRÜN VE ŞİRKET TANIMLAMA 1.1. Product identifier Roundup Turbo 1.1.1. Kimyasal madde adı Bir karışım için uygulanabilir değil. 1.1.2. Eşanlamlılar Yok 1.1.3.

Detaylı

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş.

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş. Sayfa 1 / 8 1.MADDE/ MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Ürün hakkında bilgi Ürün İsmi Efdal Kimarsol Maddenin / karışımın kullanımı Şirket Adres Fungusit Islanabilir Toz Formülasyon Tarkim Bitki

Detaylı

MONSANTO Europe S.A.

MONSANTO Europe S.A. Sayfa:1/8 1. ÜRÜN VE ŞİRKET TANIMI Ürün ismi Roundup Ultra Ürün kullanımı Bitki ilacı Kimyasal ismi Uygulanamaz Benzer isimler Uygulanamaz Şirket/(Satış Bürosu) MONSANTO Europe S.A. Haven 627, Scheldelaan

Detaylı

BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı. BÖLÜM 2: Tehlikelerin Tanıtımı. BÖLÜM 3: Bileşimi/İçindekiler Hakkında Bilgi

BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı. BÖLÜM 2: Tehlikelerin Tanıtımı. BÖLÜM 3: Bileşimi/İçindekiler Hakkında Bilgi BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Temizleme maddesi. özel kullanım için. 1.3. Şirket/İş

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Sayfa 1/7 ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Düzenlenme tarihi: 26.09.2007 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: DONA KLOR 90 Ürünün uygulama alanı: Havuz Kimyasalı Üretici/Tedarikçi:UKM Uğur Kimya Makina Bilgi merkezi:

Detaylı

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş.

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş. Sayfa 1 / 9 1.MADDE/ MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Ürün hakkında bilgi Ürün İsmi Maddenin / karışımın kullanımı Şirket Adres Efdal Fenos Nematosit Emülsiyon Konsantre Tarkim Bitki Koruma

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1. ŞİRKET VE ÜRÜN TANIMI 12.04.2012 ÜRÜN İSMİ : FİRE 48 SL AKTİF MADDE : GLYPHOSATE IPA ÜRÜN KODU : ERTKİM 010 ÜRÜN TİPİ : HERBİSİT ŞİRKET ADI : ERTAR KİMYA TARIM URUNLERİ LTD. ADRES : HACI SABANCI ORGANİZE

Detaylı

: NESTA MATİK GÜVENLİK BİLGİ FORMU

: NESTA MATİK GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1- Madde/Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı Ürün Adı : Ürün Kodu : AK10008 Kullanım Alanı : Endüstriyel temizlik malzemesi, bulaşık makinesi deterjanı Üretici Firma : ACAR KİMYA - HALİT ACAR Adres

Detaylı

Yayın Tarihi: 02.04.07 Sayfa 1/5 Versiyon: 01

Yayın Tarihi: 02.04.07 Sayfa 1/5 Versiyon: 01 Yayın Tarihi: 02.04.07 Sayfa 1/5 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIM Ürün Bilgisi Ticari Adı Ürün Kodu Spesifikasyon Kullanım Ruhsat Sahibi Üretici Firma İMPOTEK DİFLUBENZURON SC Acil

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması : EC No.: 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş

Detaylı

AIRTONE AP5 A4S2 MF Hazırlanma Tarihi:08.10.2015 Revizyon Tarihi: -

AIRTONE AP5 A4S2 MF Hazırlanma Tarihi:08.10.2015 Revizyon Tarihi: - Sayfa No: 1/8 1 Maddenin/Karışımın ve Şirketin/Dağıtıcının Kimliği 1.1.Madde / Karışımın Kimliği Ürün Adı 1.2.Madde veya Karışımın Belirlenmiş Kullanımları Gıda endüstrisi, çöp transfer merkezleri, çöp

Detaylı

Zehirlenme durumunda UZEM in 114 no lu telefonunu arayın.

Zehirlenme durumunda UZEM in 114 no lu telefonunu arayın. Yeni Düzenleme Tarihi : Kaçıncı Düzenleme Olduğu : Form No : RFM018 Sayfa No : 1 / 6 1.Madde / müstahzar ve Şirketin Tanıtımı : TOMCAT 2 4 MEVSİM BLOK YEM Kullanım Amacı : Rodentisit Üretici Firma : Bell

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

91/155/EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esasları'na (11/03/2002-24692) göre hazırlanmıştır.

91/155/EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esasları'na (11/03/2002-24692) göre hazırlanmıştır. Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım CAS No : Yok EINECS No : Yok 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı

Detaylı

: Telefon : +90 212 875 77 50 (3 hat) Fax : +90 212 875 08 22 web : www.anadolukimya.com e-mail : info@anadolukimya.com

: Telefon : +90 212 875 77 50 (3 hat) Fax : +90 212 875 08 22 web : www.anadolukimya.com e-mail : info@anadolukimya.com 1. ÜRÜN VE FİRMA TANIMI Sayfa : 1/5 Ticari İsmi Kullanım Alanı : : Endüstriyel Tekstil Baskı Uygulamaları Firma Adı : Anadolu Kimya San.Tic.Ltd.Şti. Firma Adresi : Akçaburgaz Mah. 109. Sokak No: 8-12 Esenyurt

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği Ürünün ticari ismi MOBILGEAR 600 XP 460 ExxonMobile MOBILGEAR 634 ExxonMobile Kısaltma: 555325; 1004542

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı : NATURA A1 AKRİLİK Hazırlama Tarihi : 09.08..2005 Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00

Madde/Müstahzar Adı : NATURA A1 AKRİLİK Hazırlama Tarihi : 09.08..2005 Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00 Form No : B-350 Sayfa No : 1/ 6 1. MADDE/MÜHTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Mühtahzarın Tanıtılması : NATURA A1 AKRİLİK Su bazlı akrilik dış cephe boyası 1.2. Madde/Mühtahzarın Kullanımı

Detaylı

TRILUBGREASE LX - MSG 692-460 801023

TRILUBGREASE LX - MSG 692-460 801023 Malzeme Güvenlik Bilgi Formu (MSDS) 1 - Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı Ürün Adı : TRILUBGREASE LX - MSG 692-460 Artikel Numarası: Firma adı : Trilub Kimya İmalat San. ve Tic. Ltd.

Detaylı

TK.201772. Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme. Laboratuar reaktifi olarak kullanımı.

TK.201772. Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme. Laboratuar reaktifi olarak kullanımı. 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 29.06.2015 29.06.2015 Versiyon

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı : NATURA TRANSFER Tarihi : 12.09..2005 ASTARI Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00

Madde/Müstahzar Adı : NATURA TRANSFER Tarihi : 12.09..2005 ASTARI Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00 Form No : B-592 Sayfa No : 1/ 7 1. MADDE/MÜHTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Mühtahzarın Tanıtılması : NATURA TRANSFER ASTARI 1.2. Madde/Mühtahzarın Kullanımı : Su bazlı, akrilik dönüşüm

Detaylı

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş.

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş. Sayfa 1 / 8 1.MADDE/ MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Ürün hakkında bilgi Ürün İsmi Maddenin / karışımın kullanımı Şirket Adres Efdal Düedd Fungusit Sıvı Konsantre Tarkim Bitki Koruma Sanayi

Detaylı

: NF 62 PLASTISOL FLOK TUTKALI

: NF 62 PLASTISOL FLOK TUTKALI 1. ÜRÜN VE FİRMA TANIMI Sayfa : 1/5 Ticari İsmi Kullanım Alanı : : Endüstriyel Tekstil Baskı Uygulamaları Firma Adı : Anadolu Kimya San.Tic.Ltd.Şti. Firma Adresi : Akçaburgaz Mah. 109. Sokak No: 8-12 Esenyurt

Detaylı

Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Fax ++49 +5664/9496-8444

Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Fax ++49 +5664/9496-8444 Sayfa 1/6 1. Madde/Müstahzar ve Firma Tanıtımı Ürünün adı: Üretici / Dağıtıcıya ait bilgiler: Telefon ++49 +5664/9496-0 Dr. Schumacher GmbH Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Fax ++49 +5664/9496-8444

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1272/2008 No lu EC Yönetmeliği ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esaslarına (11.12.2013 28848) Göre Hazırlanmıştır

Güvenlik Bilgi Formu 1272/2008 No lu EC Yönetmeliği ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esaslarına (11.12.2013 28848) Göre Hazırlanmıştır Sayfa No: 1/7 1272/2008 No lu EC Yönetmeliği ve Hazırlama Usul ve Esaslarına 1 Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Hakkında Bilgiler Ürün Adı Kullanımı/Uygulama Alanı Koku giderici, koku nötralizatörü Üretici

Detaylı

1.3. Firmanın Tanıtımı: HEKTAŞ TİC. T.A.Ş G.O. S.B. İhsan Dede Cad. 700. Sok. 41480 Gebze / KOCAELİ

1.3. Firmanın Tanıtımı: HEKTAŞ TİC. T.A.Ş G.O. S.B. İhsan Dede Cad. 700. Sok. 41480 Gebze / KOCAELİ FORM NO : FUNG.014 Sayfa 1 /5 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde / Müstahzarın Tanıtılması: PESTİSİT 1.2. Madde / Müstahzarat Kullanımı: FUNGUSİT(MANTAR İLACI ) 1.3. Firmanın

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF)

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF) 1. ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANIMI Ürünü Tanıtıcı Bilgiler Ürün Kodu 1501 Ürün Adı INTERFLEX (A Bileşeni) Tanımlama/ Kullanım İKİ BİLEŞENLİ, POLİSÜLFİT DERZ DOLGU MALZEMESİ MGBF Düzenleyen Hakkında Bilgiler

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU AGRIMATCO TARIM SAN VE TİC. AŞ.

GÜVENLİK BİLGİ FORMU AGRIMATCO TARIM SAN VE TİC. AŞ. AGRIMATCO TARIM SAN VE TİC. AŞ. 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/ İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1 Madde/ Müstahzarın Tanıtımı: Kimyasal İsmi : Trifloxystrobin 50% WDG Formülü : C20H19F3N204 Cas no : 141517-21-7

Detaylı

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş.

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş. Sayfa 1 / 7 1.MADDE/ MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Ürün hakkında bilgi Ürün İsmi Maddenin / karışımın kullanımı Şirket Adres Efdal Kimtoks Mollussisit, Kepek şeklinde toz Tarkim Bitki Koruma

Detaylı

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş.

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş. Sayfa 1 / 8 1.MADDE/ MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Ürün hakkında bilgi Ürün İsmi Maddenin / karışımın kullanımı Şirket Adres Efdal Exzum 450 EC Fungusit Emülsiyon Konsantre Tarkim Bitki Koruma

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 6 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU. 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/Đş Sahibinin Tanıtımı

GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU. 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/Đş Sahibinin Tanıtımı Form No: MSDS0855 Sayfa No: 1 / 7 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/Đş Sahibinin Tanıtımı Madde/Müstahzarın tanıtılması Müstahzarın adı: CLAX SPOTLESS BOYA VE YAĞ ÇÖZÜCÜ Madde/Müstahzarın kullanımı Önerilen

Detaylı

Üretici / Dağıtıcıya ait bilgiler: Dr. Schumacher GmbH Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Telefon ++49 5664/9496-0, Fax ++49 5664/9496-8444

Üretici / Dağıtıcıya ait bilgiler: Dr. Schumacher GmbH Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Telefon ++49 5664/9496-0, Fax ++49 5664/9496-8444 Sayfa 1/5 1. Madde/Müstahzar ve Firma Tanıtımı Ürünün adı: Üretici / Dağıtıcıya ait bilgiler: Dr. Schumacher GmbH Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Telefon ++49 5664/9496-0, Fax ++49 5664/9496-8444

Detaylı

MADDE/MÜSTAHZAR ADI: HEKTAŞ BAKIR HAZIRLAMA TARİHİ : 05.01.2004 YENİ DÜZENLEME TARİHİ : 24.06.2011 REVİZYON NO : 02 FORM NO : FUNG 010 Sayfa 1 / 5

MADDE/MÜSTAHZAR ADI: HEKTAŞ BAKIR HAZIRLAMA TARİHİ : 05.01.2004 YENİ DÜZENLEME TARİHİ : 24.06.2011 REVİZYON NO : 02 FORM NO : FUNG 010 Sayfa 1 / 5 Sayfa 1 / 5 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde / Müstahzarın Tanıtılması: PESTİSİT 1.2. Madde / Müstahzarat Kullanımı: FUNGUSİT (MANTAR İLACI ) 1.3. Firmanın Tanıtımı: HEKTAŞ

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esaslarına (11 / 03 / 2002 24692) göre hazırlanmıştır. 1. Madde / Müstahzar ve Şirket/ İş Sahibinin Tanımı: Ürünün Ticari İsmi : VP AC Ürün Kodu

Detaylı

1.3. Firmanın Tanıtımı: HEKTAŞ TİC. T.A.Ş G.O. S.B. İhsan Dede Cad. 700. Sok. 41480 Gebze / KOCAELİ

1.3. Firmanın Tanıtımı: HEKTAŞ TİC. T.A.Ş G.O. S.B. İhsan Dede Cad. 700. Sok. 41480 Gebze / KOCAELİ FORM NO : İNS.064 Sayfa 1 /5 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde / Müstahzarın Tanıtılması: PESTİSİT 1.2. Madde / Müstahzarat Kullanımı: İNSEKTİSİT (BÖCEK İLACI ) 1.3. Firmanın

Detaylı

Bilinen özel tehlikeleri yoktur. Tehlike uyarı sembol yada tanımlarını gerektirmez. Bileşen CAS-No. EINECS-No. Konsantrasyon Sınıflandırma

Bilinen özel tehlikeleri yoktur. Tehlike uyarı sembol yada tanımlarını gerektirmez. Bileşen CAS-No. EINECS-No. Konsantrasyon Sınıflandırma Revizyon tarihi 08.01.2016 Baskı tarihi 11.01.2016 No6/1 Esenyurt, İstanbul, Turkey Tel +90 212 451 57 91 (pbx) Fax +90 212 451 57 96 Sayfa 1/5 1. ÜRÜN VE FİRMA TANIMI Ticari İsmi Kullanım Alanı Endüstriyel

Detaylı

Bileşenler Kons%w/w EEC No Cas No Tehlike işareti Tehlike sınıflandırması Bordo Bulamacı 74-8011-63-0 Xn,N R20,R41,R50/53 Dolgu maddesi 26 - - - -

Bileşenler Kons%w/w EEC No Cas No Tehlike işareti Tehlike sınıflandırması Bordo Bulamacı 74-8011-63-0 Xn,N R20,R41,R50/53 Dolgu maddesi 26 - - - - Sayfa 1 / 5 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde / Müstahzarın Tanıtılması: PESTİSİT 1.2. Madde / Müstahzarat Kullanımı: FUNGİSİT (MANTAR İLACI ) 1.3. Firmanın Tanıtımı: HEKTAŞ

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU W 443 BEYAZ

GÜVENLİK BİLGİ FORMU W 443 BEYAZ Versiyon : 1.1 Revizyon Tarihi : 01.11.2016 BÖLÜM 1 : Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Ürün Tanıtımı Ürün Adı Sayfa : 1/5 1.2. Maddenin veya Karışımın Tanımlanan Kullanma Biçimleri

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 6 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Setrax SG

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Setrax SG Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile CAS No : Fosfanat : 7758-29-4 EINECS No : 231-838-7 1.2. Madde /

Detaylı

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş.

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş. 1. Ürün ve Firma Tanıtımı SAYFA-1/7 Ürün Hakkında Bilgiler Ürün Adı Ürün Türü EFDAL AZBİN SC Fungusit Kullanımı/Uygulama Alanı Mantar İlacı Üretici / İthalatçı / Teslimatı yapan: Firma Adı Tarkim Bitki

Detaylı

Yıkanabilir tüm yüzeylerin ve nesnelerin günlük temizliğinde kullanılır.

Yıkanabilir tüm yüzeylerin ve nesnelerin günlük temizliğinde kullanılır. BÖLÜM 1: MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Müstahzarın Tanıtılması Ürün Adı Ürün Özelliği Öncesinde dezenfekte edilen tüm yüzeylerin ve zeminlerin, hastaneler ve bakımevleri gibi

Detaylı

TRILUBGREASE TEMP LX - MSG 692-460 801029

TRILUBGREASE TEMP LX - MSG 692-460 801029 Malzeme Güvenlik Bilgi Formu (MSDS) 1 - Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı, Ürün Adı : TRILUBGREASE TEMP LX - MSG 692-460 Artikel Numarası: Firma adı : Trilub Kimya İmalat San. ve Tic.

Detaylı

Hazırlama Tarihi: 11.01.2011 Yeni Düzenleme Tarihi: 11.01.2011 Versiyon: 5 Form No: MSDS1977 Sayfa No: 1 / 7

Hazırlama Tarihi: 11.01.2011 Yeni Düzenleme Tarihi: 11.01.2011 Versiyon: 5 Form No: MSDS1977 Sayfa No: 1 / 7 Form No: MSDS1977 Sayfa No: 1 / 7 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/Đş Sahibinin Tanıtımı Madde/Müstahzarın tanıtılması Müstahzarın adı: SUMA CRYSTAL A8 Madde/Müstahzarın kullanımı Önerilen kullanım alanı: Profesyonel

Detaylı

Bileşenler Kons%w/w EEC No Cas No Tehlike işareti Tehlike sınıflandırması Fenoxaprop-p-ethyl 6,5 71283-80-2 Xi,N R43, R50

Bileşenler Kons%w/w EEC No Cas No Tehlike işareti Tehlike sınıflandırması Fenoxaprop-p-ethyl 6,5 71283-80-2 Xi,N R43, R50 FORM NO : HERB.040 Sayfa 1 /5 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde / Müstahzarın Tanıtılması: PESTİSİT 1.2. Madde / Müstahzarat Kullanımı: HERBİSİT (YABANCI OT İLACI ) 1.3.

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF)

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF) 1. ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANIMI MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF) Ürünü Tanıtıcı Bilgiler Ürün Kodu 2302 Ürün Adı EPOLEVEL (A Bileşeni) ÜÇ BİLEŞENLİ, SOLVENT İÇERMEYEN, KENDİ YÜZEYİNİ DÜZELTEN Tanımlama/

Detaylı

Bileşenler Kons%w/w EEC No Cas No Tehlike işareti Tehlike sınıflandırması

Bileşenler Kons%w/w EEC No Cas No Tehlike işareti Tehlike sınıflandırması FORM NO : FUNG.080 Sayfa 1 /5 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde / Müstahzarın Tanıtılması: PESTİSİT 1.2. Madde / Müstahzarat Kullanımı: FUNGİSİT(MANTAR İLACI ) 1.3. Firmanın

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU VİOLEX V-103 ENDÜSTRİYEL BULAŞIK MAKİNESİ DURULAMA MADDESİ

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU VİOLEX V-103 ENDÜSTRİYEL BULAŞIK MAKİNESİ DURULAMA MADDESİ Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım CAS No : Yok EINECS No : Yok 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı

Detaylı

MONCUT 40 SC (EU-D), FLUTOLANIL40SC (EU-D), MSDS No:535-44(M08-20), 9 Aralık 2009 1/4 GÜVENLİK BİLGİSİ

MONCUT 40 SC (EU-D), FLUTOLANIL40SC (EU-D), MSDS No:535-44(M08-20), 9 Aralık 2009 1/4 GÜVENLİK BİLGİSİ MONCUT 40 SC (EU-D), FLUTOLANIL40SC (EU-D), MSDS No:535-44(M08-20), 9 Aralık 2009 1/4 Belge Tarihi: 26 Haziran 2008 Revizyon Tarihi (V.2): 9 Aralık 2009 GÜVENLİK BİLGİSİ MSDS No. 535-44 (M08-20) 1. MADDENİN

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu SIEGE GEL. 1. Madde/preparasyon ve firma adõ. 2. Bileşimi/bileşenleri konusunda bilgiler

Güvenlik Bilgi Formu SIEGE GEL. 1. Madde/preparasyon ve firma adõ. 2. Bileşimi/bileşenleri konusunda bilgiler Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/8 1. Madde/preparasyon ve firma adõ SIEGE GEL Kullanõm: tarõm ilaçlarõ Firma: BASF Aktiengesellschaft - D-67056 Ludwigshafen Germany İletişim adresi: BASF Tuerk Kimya San.

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF)

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF) 1. ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANIMI Ürünü Tanıcı Bilgiler Ürün Kodu 1103 Ürün Adı HYFIX FLEXIL (A Bileşeni) İKİ BİLEŞENLİ, LİF TAKVİYELİ, ÇİMENTO BAZLI KİMYASAL VE FİZİKSEL Tanımlama/ Kullanım SU YALITIM MALZEMESİ

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı: ROOM CARE R5 Hazırlama Tarihi: 11.01.2011 Yeni Düzenleme Tarihi: 11.01.2011 Versiyon: 4 Form No: MSDS4768 Sayfa No: 1 / 6

Madde/Müstahzar Adı: ROOM CARE R5 Hazırlama Tarihi: 11.01.2011 Yeni Düzenleme Tarihi: 11.01.2011 Versiyon: 4 Form No: MSDS4768 Sayfa No: 1 / 6 Form No: MSDS4768 Sayfa No: 1 / 6 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı Madde/Müstahzarın tanıtılması Müstahzarın adı: ROOM CARE R5 Madde/Müstahzarın kullanımı Önerilen kullanım alanı: Profesyonel

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF)

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF) 1. ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANIMI Ürünü Tanıtıcı Bilgiler Ürün Kodu 1202 Ürün Adı FIXCRETE (A Bileşeni) Tanımlama/ Kullanım MGBF Düzenleyen Hakkında Bilgiler Acil Durum telefon numarası İKİ BİLEŞENLİ, ÇİMENTO

Detaylı

MONSANTO Europe S.A./N.V.

MONSANTO Europe S.A./N.V. MONSANTO Europe S.A./N.V. Sayfa: 1 / 10 1. ÜRÜN VE ŞİRKET TANIMLAMA 1.1. Product identifier Platoon 1.1.1. Kimyasal madde adı Bir karışım için uygulanabilir değil. 1.1.2. Eşanlamlılar Yok 1.1.3. CLP Ek

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı 1.3. Şirket/İş sahibinin tanıtımı Üretici Şirket adı: Cadde: Şehir:

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esaslarına (11 / 03 / 2002 24692) göre hazırlanmıştır. 1. Madde / Müstahzar ve Şirket/ İş Sahibinin Tanımı: Ürünün Ticari İsmi : VP INOX Ürün Kodu

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı: ORION TROPIC Hazırlama Tarihi: 11.01.2011 Yeni Düzenleme Tarihi: 11.01.2011 Versiyon: 4 Form No: MSDS0548 Sayfa No: 1 / 5

Madde/Müstahzar Adı: ORION TROPIC Hazırlama Tarihi: 11.01.2011 Yeni Düzenleme Tarihi: 11.01.2011 Versiyon: 4 Form No: MSDS0548 Sayfa No: 1 / 5 Form No: MSDS0548 Sayfa No: 1 / 5 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/Đş Sahibinin Tanıtımı Madde/Müstahzarın tanıtılması Müstahzarın adı: ORION TROPIC Madde/Müstahzarın kullanımı Önerilen kullanım alanı: Kişisel

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Forest G 302

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Forest G 302 Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile CAS No : Karışım : Yok EINECS No : Yok 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı: SUMA LIGHT D1.2 Hazırlama Tarihi: 11.01.2011 Yeni Düzenleme Tarihi: 11.01.2011 Versiyon: 5 Form No: MSDS3436 Sayfa No: 1 / 7

Madde/Müstahzar Adı: SUMA LIGHT D1.2 Hazırlama Tarihi: 11.01.2011 Yeni Düzenleme Tarihi: 11.01.2011 Versiyon: 5 Form No: MSDS3436 Sayfa No: 1 / 7 Form No: MSDS3436 Sayfa No: 1 / 7 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/Đş Sahibinin Tanıtımı Madde/Müstahzarın tanıtılması Müstahzarın adı: SUMA LIGHT D1.2 Madde/Müstahzarın kullanımı Önerilen kullanım alanı: Profesyonel

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU. 1) Ürün ve Şirket Tanımlaması. 2) Muhteviyat Bilgisi. 3) Muhtemel Tehlike Bilgisi. 4) İlk Yardım Önlemleri

GÜVENLİK BİLGİ FORMU. 1) Ürün ve Şirket Tanımlaması. 2) Muhteviyat Bilgisi. 3) Muhtemel Tehlike Bilgisi. 4) İlk Yardım Önlemleri 1) Ürün ve Şirket Tanımlaması Ürün bilgisi : İki komponentli, bitümle modifiye edilmiş, poliüretan esaslı dilatasyon dolgu ve izolasyon malzemesi Ürün ticari ismi : CERMIPROOF PB Şirket ünvanı : Koramic

Detaylı

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş.

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş. Sayfa 1 / 7 1.MADDE/ MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Ürün hakkında bilgi Ürün İsmi Maddenin / karışımın kullanımı Şirket Adres Efdal Bluegip 20 SL Bitki gelişim düzenleyicisi, SL (Çözünen Konsantre)

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu. Sayfa No: 1/ 6

Güvenlik Bilgi Formu. Sayfa No: 1/ 6 Güvenlik Bilgi Formu Sayfa No: 1/ 6 1. Madde/ Müstahzar ve Firmanın Tanıtılması Müstahzarın Adı : Sentetik Astar Kullanımı : Ahşap ve metal yüzeyler için astar Firma : Sintaş Boya ve Kimya Sanayi Ltd.

Detaylı

Ürün Detayı: Mermer, granit, porselen karo vb. için yüzey koruyucu

Ürün Detayı: Mermer, granit, porselen karo vb. için yüzey koruyucu 1. ÜRÜN VE ŞİRKET TANIMI Ürün Detayı: Mermer, granit, porselen karo vb. için yüzey koruyucu Ticari İsmi: Vitra Fix Yüzey Koruyucu Üretici: Koramic Yapı Kimyasalları Eskişehir Karayolu 5. km Bozüyük 11300

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması CAS No.: EC No.: 7790-28-5 232-197-6 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı

Detaylı

TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA

TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 25.08.2015 25.08.2015 Versiyon

Detaylı

Düzenleme Tarihi: 15.03.2011 EC no:1907/2006 düzenlemelerine göre hazırlanmıştır.

Düzenleme Tarihi: 15.03.2011 EC no:1907/2006 düzenlemelerine göre hazırlanmıştır. NUOSEPT LX Düzenleme Tarihi: 15.03.2011 EC no:1907/2006 düzenlemelerine göre hazırlanmıştır. 1. BÖLÜM ÜRÜN VE ŞİRKET TANIMI ÜRÜN: NUOSEPT LX KULLANIM/UYGULAMA ALANI: Endüstriyel kullanım için biyosit,

Detaylı

ISLAK MENDİL. 2.5. İlave Bilgiler Toksikolojik bilgiler için lütfen kısım 11 e bakın. H- ve EUH- ifadelerinin tam açılımları için kısım 16 ya bakın.

ISLAK MENDİL. 2.5. İlave Bilgiler Toksikolojik bilgiler için lütfen kısım 11 e bakın. H- ve EUH- ifadelerinin tam açılımları için kısım 16 ya bakın. ISLAK MENDİL 01 KARIŞIMIN VE FİRMANIN TANITIMI 1.1. Karışımın Tanımı: Karışımın Ticari Adı: ISLAK MENDİL 1.2. Karışımın Belirlenmiş Kullanımları ve Tavsiye Edilmeyen Kullanımları: Karışımın Kullanımı:

Detaylı

TARİH VE SAYILI YÖNETMELİK KAPSAMINDA HAZIRLANAN MALZEME GÜVENLİK FORMU GÜVENLİK BİLGİ FORMU

TARİH VE SAYILI YÖNETMELİK KAPSAMINDA HAZIRLANAN MALZEME GÜVENLİK FORMU GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1. ÜRÜN ve ŞİRKET TANITIMI Ürün Adı : CHRYSA-FİBRON GEL Kullanım Amacı : İnsektisit Kimyasal Grubu : Phenylpyrazole Üretici ve Ruhsat Sahibi: Chrysamed Kimya San. ve Dış Tic. Ltd. Şti. Adres: Atatürk Mah.

Detaylı

Madde Güvenliği Veri Sayfası

Madde Güvenliği Veri Sayfası BÖLÜM 1: Madde/karışım ve şirket/girişim bilgileri 1.1. Ürün tanımlayıcı YELLOW HAND CLEANSER Ambalajsız 1.2. Madde ya da karışımın ilgili tanımlanmış ve önerilmeyen kullanım şekilleri Temizleme - Aksesuarlar

Detaylı

TRILUB CONTIGREASE HT 391 801402

TRILUB CONTIGREASE HT 391 801402 Malzeme Güvenlik Bilgi Formu (MSDS) 1 - Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı, Ürün Adı : TRILUB CONTIGREASE HT 391 Artikel Numarası: Firma adı : Trilub Kimya İmalat San. ve Tic. Ltd. Şti

Detaylı

Bölüm 1. Kimyasal / Malzeme ve Kurum / İş Sahibinin Tanıtımı

Bölüm 1. Kimyasal / Malzeme ve Kurum / İş Sahibinin Tanıtımı Bölüm 1. Kimyasal / Malzeme ve Kurum / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzar, Kimyasalın /Malzemenin Tanıtılması Ürün Adı : CAS No : 71-36-3 Kullanım alanları : N-Butanol ağırlıklı olarak boya ve

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1. ŞİRKET VE ÜRÜN TANIMI 23.03.2012 ÜRÜN İSMİ : MASSFOSET AKTİF MADDE : FOSETİL ALÜMİNYUM ÜRÜN KODU : ERTKİM 016 (Revize) ÜRÜN TİPİ : FUNGUSİT ŞİRKET ADI : ERTAR KİMYA TARIM URUNLERİ LTD. ADRES : HACI

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF)

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF) 1. ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANIMI Ürünü Tanıtıcı Bilgiler Ürün Kodu 1503 Ürün Adı INTERFLEX PRIMER (A Bileşeni) Tanımlama/ Kullanım MGBF Düzenleyen Hakkında Bilgiler Acil Durum telefon numarası İKİ BİLEŞENLİ,

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Lopex 520

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Lopex 520 Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı Kireç kalıntılarını

Detaylı

Bileşenler Kons%w/w EEC No Cas No Tehlike işareti Tehlike sınıflandırması

Bileşenler Kons%w/w EEC No Cas No Tehlike işareti Tehlike sınıflandırması FORM NO : FUNG.077 Sayfa 1 /5 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde / Müstahzarın Tanıtılması: PESTİSİT 1.2. Madde / Müstahzarat Kullanımı: FUNGİSİT(MANTAR İLACI ) 1.3. Firmanın

Detaylı

ORION SOFT CARE ALCOPLUS H500

ORION SOFT CARE ALCOPLUS H500 Form No: MSDS4498 Sayfa No: 1 / 7 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı Madde/Müstahzarın tanıtılması Müstahzarın adı: ORION SOFT CARE ALCOPLUS H500 Madde/Müstahzarın kullanımı Önerilen kullanım

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

1.3. Firmanın Tanıtımı: HEKTAŞ TİC. T.A.Ş G.O. S.B. İhsan Dede Cad. 700. Sok. 41480 Gebze / KOCAELİ Acil durum Telefonu: 0 262 751 14 12

1.3. Firmanın Tanıtımı: HEKTAŞ TİC. T.A.Ş G.O. S.B. İhsan Dede Cad. 700. Sok. 41480 Gebze / KOCAELİ Acil durum Telefonu: 0 262 751 14 12 FORM NO : INS.036 Sayfa 1 /5 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde / Müstahzarın Tanıtılması: PESTİSİT 1.2. Madde / Müstahzarat Kullanımı: INSEKTİSİT(BÖCEK İLACI ) 1.3. Firmanın

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU DEMİR-3-KLORÜR SOLÜSYON GBF NO : 200-011 TARİH : EYLÜL 98 CAS NO: 7705-08-0 1-) KİMYASAL MADDE VEYA ÜRÜNÜN VE FİRMANIN TANIMI

GÜVENLİK BİLGİ FORMU DEMİR-3-KLORÜR SOLÜSYON GBF NO : 200-011 TARİH : EYLÜL 98 CAS NO: 7705-08-0 1-) KİMYASAL MADDE VEYA ÜRÜNÜN VE FİRMANIN TANIMI 1-) KİMYASAL MADDE VEYA ÜRÜNÜN VE FİRMANIN TANIMI Ürün adı : Demir-3-Klorür Solüsyon Formulü : FeCl 3 2-) KİMYASAL BİLEŞİMİ Maddenin kimyasal adı : Demir-3-klorür (FeCl 3 ) Sinonimleri : Demir (III) Klorür

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu EC Direktifi 91/155/EEC ye uygun Basım tarihi: 26.08.2003

Güvenlik Bilgi Formu EC Direktifi 91/155/EEC ye uygun Basım tarihi: 26.08.2003 Güvenlik Bilgi Formu Basım tarihi: 26.08.2003 1. Madde/preparat ve şirket/tedarikçi bilgileri Ürün bilgileri Madde/preparat kullanımı: İn Vitro Diagnostik Medikal Alet Analiz reaktifi Şirket/tedarikçi

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 6 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Temizlik maddeleri. Sadece endüstriyel

Detaylı

MSDS (Malzeme Güvenlik Bilgi Formu)

MSDS (Malzeme Güvenlik Bilgi Formu) 1. KİMYASAL ÜRÜN & ŞİRKET TANIMI Ürün Adı: SPT-1657 Ürün tanımı: Tek komponentli Poliüretan yapıştırıcı Fabrika:. SAMHO CHEMICAL CO. LTD. Adres: 241-2, Chongwon-ri, Mado-myun, Hwasung-City Kyunggi-do,

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı 1.3. Şirket/İş sahibinin tanıtımı Üretici Şirket adı: Cadde: Şehir:

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1. KİMYASAL MADDE VEYA ÜRÜNÜN VE FİRMANIN TANIMI Ürün Adı : HMPlus Mikronütrient Şirket : Kayhan ÜNLÜALP HidroMetan Biyogaz ve Arıtma Teknolojileri 1768 Sokak No:4/5 Karşıyaka İZMİR Acil Telefon numarası

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 6 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş.

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş. Sayfa 1 / 8 1.MADDE/ MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Ürün hakkında bilgi Ürün İsmi Maddenin / karışımın kullanımı Efdal Nokab 10G Fumigant İthalatçı Firma Tarkim Bitki Koruma Sanayi ve Ticaret

Detaylı

GÜVENLIK BILGI FORMU KEMECTANT EB3

GÜVENLIK BILGI FORMU KEMECTANT EB3 Sayfa: 1 Derleme tarihi: 13/02/2015 Revize numarasi: 1 Bölüm 1: Madde/karisimin ve sirket/müteahhitin tanimlanmasi 1.1. Ürün belirleyici Ürün ismi: Ürün kodu: LK-EB3 1.2. Madde veya karisim ile ilgili

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Sayfa 1/6 ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU 91/155/ /EEC, 93/112/EC, 2001/58/EC ye göre Düzenlenme tarihi: 26.09.2007 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: NX 402 Hijyenik Genel Temizlik Ürünü Ürünün uygulama alanı:

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esaslarına (11 / 03 / 2002 24692) göre hazırlanmıştır. 1. Madde / Müstahzar ve Şirket/ İş Sahibinin Tanımı: Ürünün Ticari İsmi : VP CRYSTAL Ürün

Detaylı

ECOFLEX F Fiksatör Güvenlik Bilgi Formu

ECOFLEX F Fiksatör Güvenlik Bilgi Formu ECOFLEX F Fiksatör Güvenlik Bilgi Formu İlk Hazırlama Tarihi: Şubat 2013 Düzenleme No : 00 Uras Tekstil Kimya Turizm San. Ve Tic. A.Ş. Bağlar Mah. Fidan Sok. No:2/C Bağcılar/İstanbul Tel : +90 212 489

Detaylı

REVİZYON : 02 YAYINLANMA TARİHİ: REVİZYON TARİHİ :

REVİZYON : 02 YAYINLANMA TARİHİ: REVİZYON TARİHİ : 01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı Ürün adı: Maratem 106 Dezenfekte Edici El Yıkama Ürünü Maddenin / Preparatın Kullanımı: Profesyonel sanayii ve ticarette temizleme uygulamalarında kullanılacak

Detaylı