k45e-u2-ger.fm K45 - Eagle, tr, A31008-H4500-A13-3-5A19

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "31.1.02 k45e-u2-ger.fm K45 - Eagle, tr, A31008-H4500-A13-3-5A19"

Transkript

1 k45e-u2-ger.fm K45 - Eagle, tr, A31008-H4500-A13-3-5A19 Yeni Siemens cep telefonu aldýðýnýz için size çok teþekkür ederiz. Telefonu zevk ve baþarý ile kullanmanýzý dileriz. Lütfen kendinize biraz zaman ayýrýp kullaným kýlavuzunu dikkatli okuyun. Böylece telefonun tüm fonksiyonlarý ile tanýþabilirsiniz. Lütfen güvenlik açýklamalarýna önem verin. U2

2 k45e-gerivz.fm K45 - Eagle, tr, A31008-H4500-A13-3-5A19 Güvenlik Açıklamaları... 3 Telefona genel bakış... 4 Genel bilgiler... 6 Kullaným kýlavuzu... 6 Menü kullanýmý... 6 Başlarken... 7 SIM kartýn/pilin takýlmasý... 7 Pili þarj etme... 8 Açma, kapatma/pin... 9 Telefon görüşmesi Rakam tuþlarý ile arama Görüþmeyi sona erdirme Çaðrýyý kabul etme Çaðrýyý reddetme Meþgul hat Tekrar arama Görüþme esnasýnda Deðiþ/Konferans Serb. görüþme DTMF yolla Babysitter Adres defteri Yeni giriþ Giriþi okuma/deðiþtirme Arama yapma Giriþi arama Adres defteri Menü Ton dizisi kaydý Rehber Yeni giriþ Kayýt yeri Kayýt numarasý Ton dizisi kaydý İçindekiler Ses Kontrolü Metin mesajı (SMS) Mesajlarý okuma Gelen Kutusu/Giden Kutusu Arþiv SMS örnekleri Mesaj yazma Resim ve Ses (EMS) "T9" ile metin giriþi Ayarlar Resim göster Grafik alma Grafik yükleme Grafik kaydetme WAP Ýnternet eriþimi Browser-Menü Ayarlar Profiller Kullaným bilgileri Sesli mesaj/mailbox Yerel Yayın SIM-Servisleri (opsiyonel) Kayıtlar Kayýp Çaðrýlar Cevaplanan Çaðrýlar Aranan Çaðrýlar Süre/Ücret Gösterme Ücret Ayarý Yönlendirme Dikte cihazı Kullanım kılavuzun sonundaki alfabetik dizine de bakınız.

3 k45e-gerivz.fm K45 - Eagle, tr, A31008-H4500-A13-3-5A19 2 Organizer Takvim Randevu Görevler Alarm Kayýp Alarm Notlar Kartvizit Hesap Makinesi Kur hesaplama Saat bölgel Saat/Tarih Tarih formatý Otomatik Kapama Kronometre/Geri sayım Oyunlar Profiller Ayarlar Car Kit Kulaklýk Uçak modu Favoriler Hızlı seçim Sol ekran tuþu Kýsa arama tuþlarý Menü kýsa seçimi Ses Zil ayarý Zil Þiddeti Titreþim Çaðrý Süzme Servis tonlarý Tuþ Tonu Dak. Sinyali İçindekiler Kullanım kılavuzun sonundaki alfabetik dizine de bakınız. Melodi Melodi menüsü Melodi Oluþtur Ayarlar Telefon Güvenlik Þebeke Kullanýcý grubu Görüþme esnasýnda Veri deðiþimi Saat/Tarih Aksesuar Kart Gezgini Data Exchange Software Siemens Quick Sync PC ile faks-/veri kullanımı Gönder/Yazdır.../Alma Ekran sembolleri (seçim) Arızaların giderilmesi Siemens Service Cihaz verileri Bakım Aksesuar Genel Aksesuar Araç aksesuarý Veri/Uygulamalar Yenilikler City Portal Menü tablosu SAR Alfabetik dizin... 99

4 k45pe-si-ger.fm K45 - Eagle, tr, A31008-H4500-A13-3-5A19 Güvenlik Açıklamaları 3 Tüm telsiz fonksiyonlarý için aþaðidaki kýsýtlamalar geçerlidir: Hastanelerde veya kalp pili ve duyma cihazı gibi tıbbi cihazların yakınında telefonunuzu kapatın. Telefon bu cihazların fonksiyonlarında arıza yaratabilir. Cep telefonunuzu araçta sadece serbest görüşme kiti ile kullanın (s. 90)! Uçakta, seyahat sırasında telefonunuzu kapalı tutun ve yanlışlıkla açılmasına karşı emniyet altına alınız (s. 61). Benzin istasyonu, yakıt deposu, kimya tesisi ve patlama tehlikesi bulunan yerlerde telefonunuzu kapatın. Telefon, teknik tesislerde arızalar yaratabilir. Aktif kızıl ötesi ara birimine [1 LED ürün sınıfı (IEC göre sınıflandırma)] optik büyütücü cihazları ile yaklaşmayın. Zil sesi kulaklıktan çıkar. Kulağınıza zarar vermemek için önce telefonu açın ve sonra kulağınıza tutun. SIM kartını çıkartabilirsiniz. Küçük çocuklarda bunu yutma tehlikesine dikkat edin. Soketteki belirtilen voltajın geçilmemesine dikkat edin. Lütfen dikkat: Sadece Siemens orijinal pil (100% cıvasız) ve şarj cihazını kullanmanızı tavsiye ederiz. Aksi takdirde sağlığınıza ve telefonunuza önemli ölçüde zarar gelebilir. Telefon ve pil (100% cıvasız) asla açılmamalıdır ve herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır. Aksi takdirde garanti kapsamı geçerliliğini kaybeder. Kullanamadığınız pilleri ve telefonları yasalara uygun biçimde imha edin. Telefon, televizyon, radyo ve bilgisayarların yakınında arızalar yaratabilir. Muhtemel hasarlardan kaçınmak ve geçerli kurallara uymak için sadece Siemens orijinal aksesuarlarını kullanmanızı tavsiye ederiz. Yukarıda belirtilen haller dışındaki kullanım sonucu ortaya çıkan arızalar garanti kapsamı dışındadır!

5 k45e-us-ger.fm K45 - Eagle, tr, A31008-H4500-A13-3-5A19 4 Hoparlör Telefona genel bakış Entegre anten Ekran göstergeleri Alış sinyal kuvveti/ pil şarj durumu. Kontrol tuşu (s. 5 e bakın) Giriş tuşları Rakamlar, harfler. < a Şebeke sunucusu :30 Menü Gerekmedikçe telefonun pil kapağının üstünü kapatmayın. Aksi takdirde alış kalitesi azalabilir (entegre anten). D E Tuşları Görüşme esnasında: Ses şiddetini yükseltir/ azaltır. Menü ve listelerde: İleri ve geri geçiş yapar. Bekleme konumunda: D Güncel profili gösterir. E Uzun basınca: Sesli kumanda. Mikrofon Dikte tuşu Uzun basınca: Kayıt başlar. Kısa basınca: Kayıt dinlenir. Kızıl ötesi ara birimi (IrDA, örn. PC/PDA iletişimi için). Cihaz ara birimi Şarj cihazı, kulaklık vs. için bağlantı.

6 k45e-us-ger.fm K45 - Eagle, tr, A31008-H4500-A13-3-5A19 Tuşlara genel bakış 5 Ekran tuşları Bu tuşların güncel fonksiyonları ekranın gri alanlarında metin veya sembol olarak görünür. Bekleme konumunda bunlar hızlı seçim (fabrika ayarı: ) veya örn. p (SİM servisi) ve "Menü" fonksiyonlarıdır. Bağlantı tuşu A Görüntülenen telefon numarasını veya ismi arar, gelen çağrıları kabul eder. Bekleme konumunda son çağrıları ekrana getirir. * Uzun basınca: Bekleme konumunda Sinyal tonlarını açma/ kapatma (çalar saat hariç). Metin girişinde Dil: T9-fonksiyonunu seçme. abc/abc/abc/123: Küçük veya BÜYÜK harf yazılımı, harf/rakam girişi. Menü Kontrol tuşu Bekleme konumunda V Adres defteri veya Rehber N Sesle kumanda (uzun). C Menü. Y GPRS bilgi menüsü. Liste ve menülerde B Geçiş yapma. C Fonksiyon seçimi. Y Menü seviyesi geri. SMS ve takvim X İmleci ilerletme. B Geçiş yapma. S Açma/Kapatma/ Sona erdirme tuşu Kısa basınca: Görüşmeyi/uygulamayı sona erdirir veya bekleme konumuna geri alır. Menülerde bir seviye geri gider. Uzun basınca: Telefon açılır/kapanır (bekleme konumunda). Tuş kilidi Açılır ve kapanır: # Uzunca basın. OK Onaylayın (sadece kapatırken).

7 6 Genel bilgiler Kullanım kılavuzu Aþaðýdaki semboller kullanýmýn açýklanmasýnda kullanýlýr: Sayıların ve harflerin girişi. J S A C Menü ~ Açma/kapama/sona erdirme tuşu. Uzunca basın: Bekleme konumuna geri dönüş. Cihazı bekleme konumunda kapatma. Bağlantı tuşu. Kontrol tuşuna gösterilen tarafta basın. Bir ekran tuşunun fonksiyonunu gösterme. Şebeke sunucusuna bağımlı fonksiyonlar, özel bir kayıt işlemi gerektirebilir. Bir menü girişi için kullanım kılavuzunda gösterilmiş adımlar, örn. Menü fsesfzil Şiddeti Yukardaki akış şekli şuna tekabül eder. Menü Ekran tuşuna basın. V Ses e kadar gidin. C Ses i seçin. V Zil Şiddeti ne kadar gidin. C Zil Şiddeti ni seçin. Menü kullanımı Menüler ile fonksiyonlara, þebeke servislerine ve özel ayarlamalarýnýza giriþ yapabilirsiniz. Ana menü Böylece her zaman bekleme konumundan (Standby) ana menüye ulaþabilirsiniz. Basýnýz: Menü Saðdaki ekran tuþu veya C Sað kontrol tuþu. Menü kullanımı B Kontrol tuþlarý ile menüler arasýnda geçiþ yapabilirsiniz. Bir alt menünün veya C fonksiyonun seçimi. Bir menü seviyesi geriye Y atlama (veya S tuþuna kısa basýn). Seçenek menüsü Diðer durumlar, örn. açýk olan bir Adres defteri/rehber, ona uygun bir seçenek menüsü sunulur: Seçenek tuþuna basýn.

8 SIM kartın/pilin takılması Þebeke sunucusundan alýnan SIM kartýn üzerinde baðlantýnýzýn tüm önemli verileri kayýtlýdýr. SIM kartý þayet kredi kartý büyüklüðünde ise, küçük kýsmý yerinden çýkarýn, gerekiyorsa kenarýndaki plastik artýklarýný da temizleyin. Kilitlemeye basýn, sonra kapaðý yukarýya doðru çýkarýn. Başlarken Pili yandan ve üstten telefona oturtun ve aþaðýya doðru bastýrýn, yerine geçene kadar. 7 Pili, yanýndaki çentikten kaldýrýn, sonra yukarýya doðru eyip alýn. Kapaðý, resimde gösterildiði gibi takýn ve yerine oturana kadar aþaðý doðru bastýrýn. SIM kartýný öngörülmüþ boþluða yatýk olarak yerleþtirin, hafif basarak kart yerine oturana kadar itin. (kartýn doðru konumu için eðik kesilmiþ köþesine dikkat edin, kontakt yüzeyleri aþaðýya doðrudur). Sadece 1,8 Volt ve 3 Voltluk SIM kartları ile uyumludur. Eski SIM kartları (5 Volt tekniği ile) kullanılamazlar. Böyle bir durumda lütfen şebeke sunucunuza başvurun.

9 8 Başlarken Pili şarj etme Pil fabrika çýkýþýnda tam þarj edilmemiþtir, bunun için: Þarj kablosunu telefonun altýna takýn ve adaptör kýsmýný fiþe takýn ve en az iki saat þarj edin (sadece paketin içindeki orijinal þarj cihazýný kullanýn). Pil tamamen deşarj edilmiş ise, şarj işlemin başında şarj sembolü görüntülenmez. Bu durumda şarj kablosu takılı kalsın; şarj sembolü en geç 2 saat sonra görüntüye gelir. Ardından otomatik olarak pil normal şarj edilir. Þarj kablosunu telefondan çýkarmak için iki tarafýndan bastýrýn. SIM kartsız fonksiyonlar Telefon SIM kartý olmadan açýktýr: Menü Ekran tuþuna basýn SIM kartý olmadan kullanýma açýk olan fonksiyon bölümün göstergesi: Fonksiyonlarýn açýklamasýný bu kullaným kýlavuzunda bulacaksýnýz. YARDIM Acil çaðrý, SOS (s. 9). Şarj işlemi Ekranın üzerindeki gösterge: d şarj işlemi esnasında. e şarj işlemi sonu. Boş bir pil takriben 2 saatin sonunda tam doluma ulaşır. Dolum belli bir ısıda gerçekleşir, sadece 5 C den 40 C dereceye kadar şarj etmek mümkündür (5 C nin üstünde ve altında şarj işareti yanıp sönerek ikaz verir). Aadaptörün üstündeki voltaj değeri aşılmamalıdır. Hazır bekleme süresi Dolu bir pil 60 ila 300 saat arası bekleme ve 100 ila 360 dakkika arası konuşma süresi sağlar. Bekleme veya konuşma süreleri ortalama değerlerdir ve kullanım şekline göre değişebilirler (aşağıdaki tabloya bakınız). Şarj durumu göstergesi: Dolu a b c boş Pil bitimine yakın bir sinyal sesi duyulur. Piller üzerine kalite beyanı (s. 89). Yapılan aksiyon Süre Bekleme süresinin (dak) azalması Telefon dakika görüşmesi yapma Işık* 1 30 dakika Şebeke arama dakika * Tuşlarla giriş, oyunlar, organizer v.s.

10 Açma, kapatma S PIN girişi Açma, kapatma/pin Telefonu açmak veya kapatmak için açma/ kapatma/sona erdirme tuþuna uzunca basýn. SIM kartý 4 ila 8 haneli bir PIN ile korunabilir. PIN numarasýný rakam J tuþlarý ile giriniz (giriþ kapalý olarak yapýlýr, hata düzeltmesi için Sil tuþuna basýn). OK Sil Lütfen PIN kodunu girin: * * * * OK Girilen veriyi sað ekran tuþu ile onaylayýnýz. Þebekeye kabul bir kaç saniye sürer. < a Şebeke sunucusu Menü Ekranda þebeke sunucunuzun ismi görülür, þayet telefon bekleme konumunda ve kullanıma hazır ise. Kontrast ayarlama İlk açılışta kontrastı ayarlamanız istenebilir (s. 68). Acil çağrı (YARDIM) Soldaki YARDIM ekran tuşuna basarak, SIM kartı olmadan veya PIN i girmeden bir acil çağrıyı her şebekeden sağlayabilirsiniz. Sadece acil durumlarda kullanın! PIN sorunu Üç kere yanlış girilen PIN, SIM kartını kitler (s. 86). PIN kontrolünü açma, kapatma veya PIN i değiştirme (s. 70). SIM sorunu "Lütfen SIM kartını takın!" bildirildiğinde, hatayı bulmaya bakın (s. 84). Ayarlar: Telefon rehberi veya adres defteri SIM kartındaki telefon rehberini veya dahili adres defterini standart olarak kullanılmasını seçebilirsiniz. SIM kartındaki telefon rehberini telefondaki adres defterine kopyalayabilirsiniz. Bu işlemi lütfen kesmeyin. Bu zamanda gelen çağrıları kabul etmeyin. Ekrandaki komutları takip edin. SIM kartındaki verileri daha sonra kopyalamak için telefon rehberindeki Tümü 9 kopya fonksiyonunu kullanınız (s. 21). 9

11 10 PIN/Açma, kapatma Şebeke bağlantısı < > Sinyal alış gücü. Zayıf bir sinyal ses kalitesini düşürür, hatta bağlantıyı kesebilir. Durduğunuz yeri değiştirin. "Yerel şebekenizin" dışında bulunuyorsanız telefon otomatik olarak başka bir GSM şebekesini seçer (s. 72). SIM-Servisleri SIM kartına ilişkin özel p uygulamalar için sembol (s. 42), örn. banka işlemleri (şebeke sunucusuna bağlı). Uçak Kontrolü PIN kontrolünü iptal ettiyseniz (bkz. sayfa 70), telefonu tekrar açarken önce emniyet sorusunu onaylamanýz gerekir. Böylece telefonun yanlýþlýkla açýlmasý önlenir (örn. uçak seyahati sýrasýnda). S uzunca basýn. Uçak kontrolü Açmak için lütfen onaylayın. OK İptal OK Seçin: Telefon açýlýr. İptal Seçin veya hiçbir tuþa basmayýnýz:ýþlem iptal edilmiþtir; telefon açýlmaz.

12 Rakam tuşları ile arama Telefon açýk olmalýdýr (bekleme konumu). Telefon numarasýný girin J (her zaman alan kodu ile, gerekirse uluslararasý kodu ile). Sil tuþuna kısa basýnca son rakam silinir, uzun basýnca tüm telefon numarasý silinir. º Telefon numaralarýný Adres defteri (s. 17)/ Rehbere (s. 21) kaydetme. Baðlantý tuþuna basýn. A Ekranda gösterilen telefon numarasý çevrilir. Uluslararası alan kodu numaraları Telefonunuzda çok miktarda uluslararası alan kodu numaraları kayıtlıdır. 0 tuşuna uzunca basın, "+" işareti gözükene kadar. Bu uluslararası alan kodu numarası yerine geçer. + Liste tuşuna basın. İstenilen ülkeyi seçin. Uluslararası alan kodu numarası gösterilecektir. Ulusal telefon numarasını (çoğu ülkelerde ilk rakam konmaz) ekleyip bağlantı tuşuna basın. Telefon görüşmesi Görüşmeyi sona erdirme S Sonlandýrma tuþuna kısaca basýn. Konuþma sona erdirilir. Görüştüğünüz şahıs sizden önce görüşmeyi bitirmiş olsa dahi, bu tuşa yine de basın. Çağrıyı kabul etme Cevapla Telefon açýk olmalýdýr (bekleme konumu). Cevapla tuþuna basýn veya A tuþuna basýn. Gelen çağrıyı herhangi bir tuşla da kabul edebilirsiniz (s. 69). Çağrıyı reddetme Reddetm Reddetm tuþuna basýn veya S tuþuna kısa basýn. Yönlend. tuşu, örn. Mailbox a yönlendirir, şayet yönlendirmede Meşgul devreye alınmış (s. 45) ve "Araya girme" (s. 13) fonksiyonu da aktif ise. 11

13 12 Telefon görüşmesi Meşgul hat Ulaþýlmaya çalýþýlan hat meþgul ise veya þebeke problemlerinden dolayý ulaþýlamýyorsa, þebeke sunucunuza baðýmlý olarak þu imkanlar sunulur: Otom. tekrar arama Oto.ara veya Geri arama tuþuna basýn. Aranan numara 15 dakika boyunca uzayan zaman dilimlerinde otomatik olarak aranýr. Bu zaman zarfýnda baþka bir numara çevrilemez. Sona erdirme: S Sonlandýrma tuþu ile yapýlýr. ~ Geri arama tuþuna basýn. Meþgul hat boþalýnca telefonunuz çalar. Baðlantý tuþu ile istenen numara aranýr. Hatırlatma Hatırlat tuþuna basýn. 15 dakika sonra bir sinyal sesi size gösterilen telefon numarasýný tekrar aramanýzý hatýrlatýr. Tüm diğer çağrılar bu fonksiyonu iptal ederler. Tekrar arama Son aranan numarayı tekrar arama. A Baðlantý tuþuna iki kez basýn. Diðerlerinden daha önce aranan numaralarý tekrar aramak için: Baðlantý tuþuna bir kez A basýn. Listeden istenen B numarayý seçip, aramak için... A... tuþuna basýn. Seçenek Telefon listeleri (s. 43). º Telefon numarasını Adres defterine (s. 17)/Rehbere (s. 21), kaydetme. Gelen çağrılar, aranan ve kayıp çağrılar geri aranması için hafızaya alınırlar (s. 43). Gelen bir çağrı tüm diğer telefon kullanımını keser. Görüşürken kullanılabilecek fonksiyonlar (s. 13). Güncel çağrı için zili kapatma (şayet "tüm tuşlar", s. 69, aktif değil ise): * tuşuna uzunca basın. Çağrı ekranda gösterilecektir. Arayan kişi çağrı sesini duyar.

14 Görüşme esnasında Çağrı Bekliyor Bu fonksiyonu şebeke sunucunuza kayıt ettirmeniz gerekebilir ve telefonu da ona göre ayarlamanız gerekir(s. 74). Bir görüþme esnasýnda arandýðýnýzda, "araya girme sinyali"duyulur. Þu imkanlarýnýz vardýr: Değiş Değiş Reddetme Reddetm Yönlend. Telefon görüşmesi Gelen çaðrýyý kabul edip bu sýrada aktüel çaðrýyý bekletirsiniz.ýki çaðrý arasýnda geçiþ yapmak için her seferinde Değiş tuþuna basabilirsiniz. Yeni çaðrýyý reddetme. Arayan kiþi meþgul sesi duyar. veya Þayet kullanýmda ise, Mailbox a yönlendirilir (s. 45). Aktif görüşmeyi sona erdirme S Cevapla Aktif görüþmeyi sona erdirme. Yeni görüþmeyi kabul etme. ~ 13 Ses şiddetini ayarlama D E Telefonun solundaki yan tuþlar ile ahizenin ses þiddetini ayarlayabilirsiniz Araç seti kullanýmýnda, aletin ses þiddeti ayarý, telefondaki normal ayarlarý etkilemez. Dikte cihazı Kaydedilmiþ bir kaydý dinletmek için telefonun sağındaki yan tuþa kısaca basýn (görüþmede olduðunuz þahýs da duyacaktýr). Konuþmayý kaydetmek için (s. 47). telefonun sağındaki yan tuþa uzunca basýn. Bu fonksiyonun kullanımında hukuki, özellikle de cezai kısıtlamalar geçerli olabilir. Konuşmayı şayet kaydedecekseniz, görüştüğünüz kişiyi bu konuda önceden haberdar edin ve kayıtları güvenli kullanın. Bu fonksiyonu ancak görüştüğünüz kişinin onayı ile kullanın. Telefon numaraları memo Konuþma esnasýnda tuþlarla bir telefon numarasý girebilirsiniz. Telefonda görüþtüðünüz kiþi bu giriþleri duyar. Bu girilen numaralar konuþma bitiminden sonra kayýt edilebilir veya aranabilir.

15 14 Telefon görüşmesi Değiş/Konferans Bu açıklanan fonksiyonların hepsi şebeke sunucuları tarafından desteklenmeyebilir. Bir görüþme esnasýnda diðer bir kiþiyi arýyorsunuz. Görüþtüðünüz iki kiþi arasýnda deðiþebileceðiniz gibi herkesi birden bir konferans baðlantýsý ile birbirine baðlayabilirsiniz. Konuþma esnasýnda görüþtüðünüz kiþiye yapmak istediklerinizi anlatýn: Beklet Güncel çaðrýyý bekletin. Yeni bir telefon numarasý çeviriniz. Þayet baðlantý kuruldu ise, þu seçenekler var: Değiş Değiş Ýki konuþma arasýnda deðiþme imkaný. ~ < a i Beklet i A Menü S Güncel görüşmeyi sona erdirme. Şu soru görülür: "Bekletilen görüşmeye geri dönüş?" Evet Bekletilen görüşme alınır. veya Hayır Bekletilen görüşme sona erdirilir. Konferans ; Menü Görüþme menüsüne girin ve Konferans seçin. Bekletilen bir çaðrý dahil edilir (konferans maks. 5 aboneye kadar). Sona erdirme Sona erdirme tuþu ile S konferanstaki tüm görüþmeler hep birlikte sona erdirilir. Çağrı aktarma ~ ; Menü Görüþme menüsüne girin ve Çağrı aktarma seçin. Esas çaðrý ikinci çaðrýnýz ile baðlanýr. Sizin için her iki görüþme de bitmiþtir. Bu fonksiyonlar muhtemelen tüm þebeke sunucularý tarafýndan henüz desteklenmeyebilir.

16 Görüşme menüsü Aþaðýdaki fonksiyonlarý sadece görüþme esnasýnda kullanabilirsiniz. ; Menü Menüye girin. Mikrofon açık Serb. görüşme Zil Şiddeti Telefon görüşmesi Mikrofonu açma veya kapatma. Kapatılmış ise görüştüğünüz kişi sizi duyamaz. DTMF tonları iletilir. Alternatif: * tuşuna uzunca basın. Bir DTMF tuş onayı verilir. Sağa bakınız. Ahize ses şiddetini ayarlama. Konferans (s. 14) Zaman/Ücret Konuşma esnasında şimdiye kadar konuştugunuz süre ve (ayarlandı ise, s. 44) ücretler gösterilir. DTMF yolla Ton göndermek için sağa bakınız. Çağrı aktarı. (s. 14) Ana Menü Doğrudan ana menüye giriş. Görüş. durumu Tüm bekletilen ve aktif görüşmeleri listeleme (örn. konferansa katılanlar). Serb. görüşme Görüþme menüsünün üzerinden açma/kapatma için sol tarafa bakýn. Bir görüþme esnasýnda telefonu elinizden býrakýp bir yere koyabilirsiniz. Bu durumda dinleme hoparlör üzerinden saðlanýr. < a 15 D E Telefonun sol tarafýndaki yan tuþlarla ahizenin ses þiddetini ayarlayabilirsiniz. Telefonu tekrar kulağınıza götürmeden önce, işitme bozukluklarını önlemek için muhakkak Serb. görüşme yi kapatın. DTMF yolla Beklet A Menü Görüþme menüsünün üzerinden açma için sol tarafa bakýn. Örneðin, telesekreterinizin uzaktan kumanda fonksiyonlarý için baðlantý esnasýnda ton dizisini (rakamlarý) tuþlayabilirsiniz. Bu tuþ giriþleri doðrudan DTMF tonlarý olarak iletilir. Adres defterinde (s. 17)/Rehberde (s. 21) hafýzaya alýnmýþ ton dizilerini de (DTMF tonlarý) çaðýrabilirsiniz.

17 16 Telefon görüşmesi Babysitter Bu fonksiyon ile bir telefon numarasý sað ekran tuþuna uzunca basýldýðýnda aranýr. Devreye alma Menü fayarlarfgüvenlikf Babysitter Seç J tuþuna basýn. Telefon kodunu girin (aþaðýdaki uyarýlara bakýn). OK Giriþi onaylayýn. Değiştir tuþuna Telefon numarasýný Adres defterinden (s. 17)/ Rehberden (s. 21), seçin veya (ismi ile) yeniden girin. Þimdi bebek alarmý aktiftir. İptal etme # tuþuna uzunca basýn. J Telefon kodunu girin. Değiştir tuþuna basýn. OK Giriþi onaylayýn. Telefon Kodu Telefon Kodu (4 ila 8 haneli) ilk aramada, örn. Babysitter de, sizin tarafınızdan tanımlanır ve girilir. Lütfen kodu mutlaka aklınızda tutun! Diğer bölümler için de geçerlidir, fakat her zaman değiştirilebilinir. (s. 70).

18 Adres defteri 500 e kadar kayýt ve kayýt baþýna 3 telefon numarasý ile bir faks numarasý ve diðer adres verilerini alabilecek kapasitededir. Bu giriþler telefon rehberinden ayrý yönetilir. Adres defteri ile telefon rehberi arasýnda veri alýþveriþi saðlayabilirsiniz. Yeni giriş Menü fofisfadres defteri veya Þayet adres defteri standart olarak seçilmiþ ise (s. 9): V Adres defterine girin (bekleme konumunda). C <Yeni giriş> seçin. ßAbc Adres defteri Soyadı: Kaydet J V ¹ Adres defteri Q <Yeni giriş> <Kartvizit> Canan º Seç Ýsim veya soyadý ile bir telefon numarasý girin (s. 18). Diðer verileri hane hane girin. Adres defteri Soyadı: Adı: Firma: E-posta: Tel: Tel/Büro: Tel/Mobil: Kaydet Faks: Cadde: Posta kodu: Şehir: Ülke: URL: (İnternet adresi) Grup: (VIP, aşağıya bakınız) Giriþi kaydedin. 17 Grup: (VIP) VIP grubu için sadece önemli girişleri girin. VIP girişleri adres defterinin en başında da gösterilebilir. (s. 19). VIP grubuna alınmış girişler için özel ses ayarlaması yapabilirsiniz (s. 65). VIP girişindeki bir çağrı, özel bir melodi ile kendini belirtebilir(s. 66). º Adres defteri ile telefon rehberi arasında geçiş Başka bir adres defteri kaydından veriler kopyalanabilir.

19 18 Adres defteri Telefon numarası Telefon numarasını her zaman alan kodu ile, gerekirse uluslararası alan kodu ile (s. 11) giriniz. Metin girişi Rakam tuşuna istenen karakter çıkana kadar birkaç kez basın, karakter ekranda gösterilir. İmleç kısa bir aradan sonra bir hane ileri atlar. 2 tuşuna bir kez kısa basınca A harfini yazar, iki kez basınca B yi v.s. Bir ismin ilk harfi otomatik olarak büyük yazılır. Ä,ä/1-9 Üstü noktalı harfler ve rakamlar sözkonusu tuşun sonuna doğru görünürler. Sil tuşuna kısa basınca imleç önündeki karakteri siler, uzun basınca tüm ismi siler. X İmleci kaydırma. * Büyük ve küçük harfler ve rakamlar arasında değiştirme. # T9 fonksiyonunu açar/kapar 0 tuşu.?! : yazar. 1 Boşluk yazar. Özel karakterler Özel karakterler (s. 31). Girişi okuma/değiştirme Adres listesinden tüm giriþlere ulaþabilirsiniz. Adres defterine girin V (bekleme konumunda). B Ýstenilen giriþi seçin. Oku Giriþ ekranda görüntülenir. ¹ Adres defteri Soyadı: Arslan Adı: Değiştir Değiştir Giriþ, deðiþtirilmek üzere açýlýr. J Ýstenen deðiþikliði yapýn. OK Kaydedin. Sağdaki ekran tuşu Okuma esnasýnda satýrdan satýra geçtikçe, veri tipine göre saðdaki ekran tuþu deðiþir. Tel., Faks numarasý: Sesle ar. (s. 24) URL: Link (s. 35) Ekran tuþu ile ilgili kullaným çaðrýlýr.

20 Arama yapma Adres defterini açýn V (bekleme konumunda). J B / Ýsmin baþ harfini girerek veya geçiþ yaparak bir isim seçin. A tuþuna basýn. Ýþaretlenmiþ kayýt seçilir. Adres defterinde bir çok telefon numaralarý kaydedilmiþ ise, bunlar bir liste halinde ekranda gösterilir. Dilediðiniz telefon B numarasýný seçin. A tuþuna basýn. Girişi arama ¹ Adres defteri Q <Yeni giriş> Canan Deniz Oku Seçenek Geniþ adres defterlerinde istediðinizi bilerek arayabilirsiniz. Açýlmýþ adres defterine sadece aranan ismin ilk harflerini girin. Bu harflerle baþlayan ilk kayýt gösterilecektir. Ekranýn sað üstünde büyüteç sembolünün yanýnda aranan harf görülür. Adres defteri Adres defteri Menü Güncel duruma göre aþaðýdaki fonksiyonlar seçime sunulur. Seçenek Menüye girin. 19 Oku (s. 18) Gruplandırma Adres defterini alfabetik liste olarak veya VIP grubunun (s. 17) girişlerini başta olmak üzere gösterme. Değiştir Kaydı değişim için gösterme. Yeni giriş (s. 17) Sil Kaydı silme. Hepsini sil Bilgi aldıktan sonra tüm kayıtları silme. SIM'e kopyala İşaretli kayıtlar isim ve seçilmiş telefon numarası ile SIM kartına kopyalanır. Rehber Telefon rehberine (s. 21) dönüp standart ayara getirme. Gönder/ (bkz. sayfa 82) Yazdır... Alma (bkz. sayfa 82) Sesle Arama Sesle arama kaydını başlatır. Kapasite Kullanılan ve boş hafıza kapasitesi.

21 20 Adres defteri Ton dizisi kaydı Örn. telesekreteri uzaktan kumanda etmek için telefon numarasýný kaydedin ve ton dizisini (DTMF tonlarý) normal bir giriþ olarak adres defterine kaydedin. J Telefon numarasýný girin. tuþuna "+" karakteri 0 ekranda belirene kadar basýn (baðlantýnýn kurulmasý için ara). DTMF tonlarýný J (rakamlarý) girin. Gerekirse, alýcýnýn doðru 0 çalýþtýðýndan emin olmak için, 3 saniyelik aralýklar ekleyin. º Adres defterine aktarmak için bu tuþa basýn ve gerekirse bir isim verin. Kaydet tuþuna basýn. DTMF tonlarýný (rakamlarý) bir telefon numarasý gibi hafýzaya alýp görüþme esnasýnda gönderebilirsiniz (s. 15). Telefon numarasını tamamlama Harici bir PC programı ile, örn. Outlook, telefon numaralarının parçalarını "?" ile değiştirip sonradan adres defterine geçirilebilirsiniz (örn. telefon santralları için). Arama için: V Adres defterini açın ve telefon numarasını (kısmen) seçin. A tuşuna basın. J "?" işareti rakamlar ile değiştirin. A Telefon numarasını arayın. Outlook ile senkronize etme Siemens Quick Sync (s. 80) ile adres defterinizi Outlook veri bankanýz ile senkronize edebilirsiniz.

22 Telefon rehberindeki giriþler (SIM kartý) adres defterinden ayrý ele alýnýr. Telefon rehberi ve adres defteri arasýnda veri deðiþimi yapabilirsiniz. Yeni giriş Menü fofisfrehber veya telefon rehberi standart ise (s. 9) telefon rehberini açýn V (bekleme konumunda): ¹ Rehber Q <Kendi numaral.> <Yeni giriş> Canan º Seç <Yeni giriş> Seçin. B Giriþ hanelerini kaydýrýn. J Aþaðýdaki giriþleri yapýn: Numara: (alan kodu ile) İsim: Grup: Kayıt yeri (s. 22) Kayıt numarası (s. 22) Kaydet tuþuna kaydetmek için basýn. Girişler, Rehber den Adres defteri ne kopyalanırsa, bunlar orada sonradan başka veriler ile (s. 18) tamamlanabilirler. º Adres defteri ile telefon rehberi arasında geçiş yapma. Rehber Rehber Menü B Giriþi seçin. Seçenek Menüye girin. 21 Oku Seçilen girişi gösterme. Girişi Düzelt İsmi ve/veya soyadı, telefon numarasını ve kayıt yerini değiştirme. Yeni giriş İsmi ve/veya soyadı, telefon numarasını ve kayıt yerini kaydetme. Sil Seçilmiş kaydı silme. Hepsini sil Kontrol ettikten sonra tüm kayıtları silme. Sesle Arama Bir kaydı sesle arama (s. 24). 9 'e kopyala Seçilen kaydı adres defterine kopyalama. Tümü 9 Telefon rehberindeki tüm kopya kayıtları adres defterine kopyalama. Adres defteri Adres defterine dönüp (s. 17) standart ayara getirme. Gönder/ (bkz. sayfa 82) Yazdır... Alma (bkz. sayfa 82) Kapasite Kullanılmış ve boş hafıza kapasitesini gösterme.

23 22 Rehber Kayıt yeri Açýk telefon rehberinde: B Giriþi seçin. Seçenek Menüye girin ve Girişi Düzelt seçin. V Kayıt yeri giriþ hanesine ilerleyin. Bir veri, telefon rehberinden baþka kayýt yerlerine geçirilebilir. SIM (standart) I SIM kartýnda bulunan telefon rehberindeki kayýtlý veriler baþka bir GSM telefonunda da kullanýlabilir. Telefon (cihaz hafızası) [ SIM kartýnýn kapasitesi dolduðunda, telefon rehberinin/adres defterinin kayýtlarý bu bölümde hafýzaya alýnýr. Korumalı SIM, Özel bir SIM kartý ile aramalar bu SIM kartýndaki "sabit" bir þekilde belirtilen numaralara kýsýtlanabilir. Her türlü deðiþim için PIN 2 gereklidir (s. 70). Kayıt numarası Telefon rehberindeki her numaraya bir giriþ numarasý verilir, yeni veri giriþlerinde bu otomatik olarak verilir. Bu giriþ numaralarý ile de arama yapabilirsiniz. Arama J Numarayý girin. # tuþuna basýn. A tuþuna basýn. Değiştir Açýk telefon rehberinde: B Giriþi seçin. Seçenek Menüye girin ve Girişi Düzelt seçin. V J "Kayıt numarası" hanesine kadar gidin. Yeni numarayý kaydedin ve Kaydet ile onaylayýn.

24 Ton dizisi kaydı Örn. telesekreteri uzaktan kumanda için, telefon numarasýný ve ton dizisini (DTMF tonlarý) adres defterine normal giriþ olarak girin. J Telefon numarasýný girin. tuþuna "+"-iþareti 0 ekranda gösterilene kadar basýn (baðlantýnýn oluþmasý için gerekli ara). DTMF tonlarýný J (rakamlarý) girin. 0 Gerekirse, alýcýnýn doðru çalýþtýðýndan emin olmak için, 3 saniyelik aralýklar ekleyin. º Telefon rehberine geçirmek için basýn ve gerekirse bir isim girin. OK tuþuna basýn. DTMF tonlarýný (rakamlarý) bir telefon numarasý gibi hafýzaya alýp görüþme esnasýnda iletebilirsiniz. (s. 15). Rehber Servis numaraları Şebeke sunucunuzdan size tahsis edilmiş olan numaralar kaydedilmiş olabilir. Bu numaralar ile yerel ve bölge dışı bilgi hizmetlerini arayabilir veya şebeke sunucunuzun servis hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Korumalı telefon numaraları Lütfen telefon rehberinizin kullanımı sınırlandırılmış olabilmesine dikkat edin (bazı firma kullanımlarında olağan), örn. eksik telefon numaraları "?" işaretlenmiş olabilirler. Bunu aramadan önce tamamlayabilirsiniz. 23

25 24 Ses Kontrolü 20 telefon numarasý veya fonksiyon, bir ismin söylenmesi ile aranýr veya baþlatýlýr. Sesli arama giriþleri telefonda kayýtlýdýr (SIM kartýnda deðil!). Kayıt yapma Sesle Arama (telefon numaraları için) Menü fofisfses Kontrolüf Sesle Arama Giriþleri içeren bir liste verilir. Listede... Yeni kayıt Seçin, ardýndan J Ýsim ve telefon numarasýný girin Adres defterinden/ telefon rehberinden çaðýrýn. Kaydet Onaylayýn. Başlat Kaydý baþlatýn. Kýsa bir sinyal sesi duyulur. Ýsmi söyleyin ve talimat üzerine tekrarlayın. Bir sinyal sesi kaydý onaylar ve tüm kayýtlar gösterilir. Ses komutu (fonksiyonlar için) Menü fofisfses Kontrolüf Ses komutu Sesle komut edilen 20 fonksiyonlarýn bir listesi verilir. B Fonksiyonu seçin. Kayıt tuþuna basýn. Evet Seçilmiþ fonksiyonu onaylayýn. Başlat Kaydý baþlatýn. Kýsa bir sinyal duyulur. Fonksiyona uygun bir komut söyleyin ve talimat üzerine tekrarlayın. Uygulama N tuþuna uzunca basýn. Ses Kontrolü baþlar (bekleme konumunda). Þimdi isim veya fonksiyonu söyleyin. Telefon numarasý aranýr veya fonksiyon uygulanýr. Ses kontrolünü, aþaðýdaki sol yan tuþa uzunca basarak da baþlatabilirsiniz. Çevredeki yüksek sesler sesin tanımlanmasını etkileyebilir.

26 Ses Kontrolü Menü Menü fofisfses Kontrolüf Sesle Arama veya Ses komutu B Ýstenen giriþi iþaretleyin. Seçenek Menüye girin. Seçilen ses kontrolüne göre çeþitli fonksiyonlar gösterilir. Oku Seçilen kaydı gösterme. Yeni kayıt Yeni kayıt için yeni sesli giriş yapma. Yeni Bir girişin sesli kaydını kayıtlar yenileme. Sil Kaydı silme. Değiştir İsim ve telefon numarasını değiştirme (sadece sesli arama). Ardından gerekirse kaydı yenileme. Hepsini sil Bilgi aldıktan sonra tüm kayıtları silme. Dinle Girişe ait kaydı dinleme. Ses Kontrolü 25

27 26 Metin mesajı (SMS) Telefonunuz ile ekstra uzun metin mesajlarý yollayabilir ve alabilirsiniz (maks. 760 karakter artý grafik ve ses) (s. 29). Þebeke sunucunuza göre SMS mesajlarý, ve faks þeklinde yollanabilir (gerekirse ayarlarý deðiþtirin, s. 33) veya olarak da alýnabilir. Mesajları okuma Ekranda yeni bir mesaj bildirisi. Mesajý okumak için mektup sembolünün altýndaki ekran tuþuna basýn. Tarih/Saat Telefon numarası/ Gönderen Mesaj metni Mesajýn içinde geçiþ yapýn (yazýnýn uzunluðuna göre): B < a Şebeke sunucusu :45 Menü : Yarın de otelde buluşalım mı? Cevap Seçenek Kontrol tuþu ile satýrlarda. D E Yan tuþlar ile sayfalarda. Cevap Seçenek. Cevap menüsü Yaz.mesaj oluşt. Değiştir Cevap Evet Cevap HAYIR Geri arayiniz Gecikme Tesekkür ederiz Cevap menüsü; aþaðýya bakýn. Gelen/Giden menüsü (s. 27). Her mesajýn sonunda bir arþiv fonksiyonu görülür. Bununla mesajý arþivleyebilirsiniz (s. 27). Yeni cevap metni oluşturma (s. 28). Gelen mesajı değiştirme veya yeni bir metin girme. Mesaja evet ekleme. Mesaja hayır ekleme. Mesaja uygun, hazır bir metin ekleme. Metin editörde iþlendikten sonra Seçenekler ile hafýzaya alýnabilir veya yollanabilir. І İkaz işareti yanıp söndüğünde, bu hafıza dolu anlamına gelir. Başka yeni SMS mesajları alınamaz demektir. Mesajları silin veya arşivleyin (s. 27). Metinde çerçeveli metin olarak gösterilen telefon numaraları aranabilir (bağlantı tuşu), Adres defterine/rehbere kaydedilebilir (s. 17) veya bir cevaba adres olarak kullanılabilir.

28 Gelen Kutusu/Giden Kutusu Menü fmesajlarf Gelen Kutusu veya Giden KutusufSMS Kayýtlý mesajlar ekranda liste halinde görüntülenir. Gelen Kutusu Є Bülent Canan Oku Seçenek Saða bakýn. Sembol Gelen Kutusu Giden Kutusu Є Okunmuş Yollanmamış Okunmamış Yollanmış Arşiv Menü fmesajlarf Gelen Kutusu veya Giden KutusufArşiv Kayýtlý mesajlar bir liste halinde görüntülenir. Seçenek Saða bakýn: Metin mesajı (SMS) Seçenek Telefon listeleri/arşiv Menü Duruma göre deðiþik fonksiyonlar mümkündür: Seçenek Liste menüsüne girin. Oku Cevapla Gönder Değiştir Sil Hepsini sil Kapasite Okunmamış işar. Durum Raporu ~ 27 Girişi okuma. Gelen SMS i direkt cevaplama. Telefon numarasını girin veya Adres defterinden/ Rehberden seçip gönderin. Editörü değiştirme için açma. Seçilen mesajı silme. Emniyet sorusundan sonra tüm girişleri silme. Hafızaya kaydedilmiş mesajları ve boş hafıza alanını gösterme. (Sadece gelenlerin listesi) Mesajı okunmamış diye işaretleme. (Sadece gidenlerin listesi) Gönderilen mesajlara alındığına dair onay isteme. 9 'e kaydet İşaretli bir telefon numarasını Adres defterine/rehbere geçirin. Arşive aktar Mesajın sonunda bir arşiv fonksiyonu görünür. Böylece mesaj arşivlenir. IrDA ile (bkz. sayfa 82) baskı al.

29 28 Metin mesajı (SMS) SMS örnekleri Telefonda hazýr metinler kaydedilmiþtir, bunlara sadece saati eklemeniz gerekir. Menü fmesajlarfsms örnekleri Seçenekler: Gecikme, Randevu, Yıldönümü Ýmleç ilk giriþ yerinde görünür, örn.: G123 SMS 118 Ben - dak. gecikecegim, - -- günü Sil Seçenek J Metni tamamlayýn. Bir sonraki giriþ alanýna C geçin. Seçenek Metin menüsüne girin. Gönder Seçin. Telefon numarasýný girin veya Adres defterinden/rehberden seçip gönderin. Mesaj yazma Menü fmesajlarfyeni SMS Metin girişi "T9" (s. 31) size J az tuþ giriþi ile hýzlý ve uzun SMS yazmanýzý saðlar. Sil tuþuna basýn, harf harf silinir. * Tuþuna uzunca basýn. Seçilmiþ editör opsiyonlarýný sunan menüye girin (bkz. sayfa 5). veya A tuþuna / J Telefon numarasýný girin veya Adres defterinden/ Rehberden seçin. OK Onaylayýn. veya Seçenek Metin menüsüne girin. Gönder Seçin (s. 82) Mesaj tipi, Geçerlilik sür. veya Servis Merkezi sorulabilir (s. 33).

30 Metin-Menü Seçenek Gönder Kaydet Resim ve Ses Format Metni sil...'den ekleme T9-Girişi (s. 31) IrDA ile baskı al. Metin mesajı (SMS) Metin menüsüne girin. Alıcının telefon numarasını girin veya Adres defterinden/ Rehberden seçin, sonra gönderin. Yazılan metni giden listesine kaydetme. Bir SMS e resim ve ses ekleme (s. 30). Metni formatlamak için aşağıdaki seçeneklere sahipsiniz: Satır atlama Karakt.büyükl. (Küçük, Orta yazı, Büyük yazı) Altını çiz Denkleştirme (Sol, Ortala, Sağ) Metni belirle Tüm metni silme. Adres defteri/rehberi açın ve oradaki işaretli verileri metne kopyalayın. T9 tercihli Akıllı metin girişini açma veya iptal etme. T9-Dil Mesajın yazılacağı dili seçme. (bkz. sayfa 82) 29 SMS açıklamaları Bir SMS iletimi Mesaj gönderildi! ile onaylanır. Mesaj gönderildi! açıklaması, mesajın servis merkezine yollandığını onaylar. Bu da belli bir zaman zarfında mesajı yerine iletmeye çalışır. Mesaj iletilemezse bir tekrarlama imkanı tanınır. Bu deneme de başarılı olmazsa lütfen şebeke sunucunuza başvurun. EMS açıklamaları Dokuz ayrı SMS içeren ekstra uzun bir SMS (EMS) gönderebilirsiniz. Bu dokuz unsurun beşi metinden ve geri kalanları resim ve sesten oluşabilir. Gönderilen SMS lerin toplam ücreti EMS lerin ücretini belirler. Şebekeye göre ekstra uzun bir SMS in içerdiği ayrı SMS lerin aynı anda ve sırasıyla gelmesi mümkün olmayabilir. Ama ayrı gelen SMS lerin tümü okunabilir.

31 30 Metin mesajı (SMS) Resim ve Ses (EMS) Mesaj metnine resimler ve sesler eklenebilir. Kaydý dinleme sadece bu EMS fonksiyonunu destekleyen telefonlarýn alýcýlarýnda mümkündür. Giriþ modunda resimler/sesler hanesi metin sembolü ile iþaretlenmiþtir. Telefonunuzda 15 adet resim ve 10 adet ses hazýr kayýtlýdýr. Kendi animasyonlarýnýzý, resimlerinizi ve seslerinizi Kart Gezgini nde kaydedip gönderebilirsiniz. Kendi kaydettiðiniz bir resim veya ses duruma göre ayrý bir SMS üzerinden gönderilir. J Mesaj metnini yazýn. Seçenek Kelime sonunda metin menüsüne girin. Resim ve Ses Seçin. Seçenekler: Standart anim., Standart sesler, Kendi animasyon., Kendi resimler, Kendi sesler. B Dilediðiniz menü seçeneðine geçin. Seç Resim ve ses listesi açýlýr. B Seç Dilediðiniz seçeneðe geçin. Seçtiðiniz resim/ses metne yerleþtirilir ve orada bir metin sembolü ile iþaretlenir. Gelen mesajlarda bulunan resimler metinde görüntülenir, sesler ise nota sembolü olarak verilir. Mesajı okurken bir nota sembolüne rastlandığında notanın tonu duyulur. Gönderme işlemini yapmadan evvel mesaj ekrana geldiğinde, nota ve resim bulunan kısımlar gösterilmez, bir metin sembolü ile işaretlenirler.

32 "T9" ile metin girişi "T9", tuþ giriþlerini geniþ kapsamlý bir sözlükle karþýlaþtýrýp doðru kelimeyi kombine eder (sadece mevcut dillerde kullanýlabilir). T9-Dil seçme Metni yazmak istediðiniz dile deðiþtirin. Seçenek Metin mesajı (SMS) Metin menüsüne girin, ardýndan T9-Girişi ve T9-Dil seçin. T9 ile kelime yazma Giriþin ilerlemesi ile ekranýn görüntüsü de deðiþir. Böylece ekrana bakmadan kelimeyi sonuna kadar yazmada fayda vardır. Ýstediðiniz harfin bulunduðu tuþa bir kez basýn, örn. "otel" için: 6835 Dile özel iþaretleri çevirmeyi T9 sizin için üstlenir. Metni benzer standart iþaret ile yazýn, örn. Ü yerine U. Bir kelime bir kez girdiðinize benzemiyor ise, "T9-kelime önermeleri" ne bakýn, s. 32. * Uzunca basýn. Editör opsiyonlu menüye girin (bkz. sayfa 5). * Kelimeden önce büyük/küçük harf ve harf/rakam için basın. 1 Boşluk. Kelimeyi sona erdirir. 0 Nokta. Bir boşluktan sonra kelimeyi sona erdirir. Kelimede kesme işareti/ düzçizgi yer tutma amaçlıdır, örn..dan = dan. C Sağa gidin. Kelime sona erdirilir. # T9 u kısa bir müddet için kapama ve tekrar açma. 31 Özel karakterler Tuşa, istenen karakter çıkana kadar basın. Rakamlardan sonra özel karakter girmek için (örn. 5 ), harf moduna değiştirin: * 1 boş 1 $ 0.,?! : ; _ * * / ( ) < = > % ~ # \ & Γ Θ Λ Ξ Π Σ Φ ΨΩ T9 u açma, iptal etme (SMS) Seçenek Metin menüsüne girin, T9-Girişi, ardýndan T9 tercihli seçin. Seç T9 u açýn/kapatýn. S Editöre geri dönün. Ekranın en üst satırı: T 9 T9 aktif. abc/abc/123 Büyük ve küçük harf, harfler/rakamlar.

33 32 Metin mesajı (SMS) T9 kelime tavsiyeleri Sözlükte bir tuþ dizini (bir kelime) için birkaç ihtimal bulunuyor ise en yakýn olaný ilk olarak gösterilir. Kelime, istenen anlamý taþýmýyorsa T9 un bir sonraki teklifi belki uygun olacaktýr. Kelime çerçeveli metin olarak gösterilmelidir. Ardýndan : tuþuna basýn. Ekranda görünen kelime bir baþkasý ile deðiþtirilecektir. Bu kelime de uymuyor ise : tuþuna tekrar basýn, doðru kelime bulunana kadar. Ýstenen kelime sözlük listesinde yoksa, T9 olmadan yazýlýp veya sözlüðe eklenebilir. T9 abc SMS 140 Saat 8 de başlıyor Ekleme : Ekleme Seçin. Son seçilen sözcük silinir ve kelime T9 un desteði olmadan girilebilir. Kaydet ile otomatik olarak sözlüðe eklenir. Kelime düzeltme T9 ile yazma: X : Sil T9 suz yazma: X Kelime kelime sola/saða ilerleyin, istenilen kelimeyi iþaretleyene kadar. T9 sözcük seçeneklerine tekrar bakýn. Ýmlecin solundaki iþareti siler ve yeni kelime sunar. "T9-kelimesi" içindeki T9 konumu kaldırılmadan değiştirilemez. Genelde kelimenin tekrar yazılması tavsiye olunur. Teker teker sola/saða gider. Sil Ýmlecin solundaki iþareti siler. Ýþaretler imleç konumuna konulur. B Satır satır ilerleme. J Mevcut dilleri deðiþtirmek veya ek olarak satýn almak için: T9 Text Input is licensed under one or more of the following: U.S. Pat. Nos. 5,818,437, 5,953,541, 5,187,480, 5,945,928, and 6,011,554; Canadian Pat. No. 1,331,057; United Kingdom Pat. No B; Hong Kong Standard Pat. No. HK ; Republic of Singapore Pat. No ; Euro.Pat. No ( ) DE/DK, FI, FR, IT, NL, PT, ES, SE, GB; and additional patents are pending worldwide.

34 Ayarlar Bir profilde (maks. 5) metin mesajýný (SMS) gönderme özellikleri belirlenmiþtir. Ön ayarlar SIM kartýndadýr. Menü fmesajlarfayarlarfsms Seçebilmeniz için bulunan profillerin bir listesi gösterilir. Açmak için: Aç tuþuna basýn. Ayarlar menüsü Seçenek Açma Ayarları Değiştir Ayarları Değiştir Menüye girin. Seçili profili kullanma. Profili değiştirme. Servis Merkezi Þebeke sunucusunun bildirisine göre servis merkezinin telefon numarasýnýn kaydedilmesi veya deðiþtirilmesi. Alıcı Standart alýcýlar için bu profili girin. Mesaj tipi Manuel Seçim Her mesaj için mesaj tipi sorulur. Standrt. metin Normal SMS mesajı. E-posta SMS ile yollama. Faks SMS ile yollama. Metin mesajı (SMS) 33 Yeni Kod numarasını gerekirse şebeke sunucunuzdan alabilirsiniz. Geçerlilik sür. Servis merkezinin mesajý iletmesi için zaman diliminin seçilmesi. Manuel Seçim Her mesajda geçerlilik kontrol edilir. 1 Saat, 12 Saat, 1 Gün, 1 Hafta Geçerlilik süresi. Maksimum Şebeke sunucunuzun tahsis edebileceği en uzun zaman dilimi. Yeni Geçerlilik süresini gün olarak girin. Durum Raporu ~ Baþarýlý veya hatalý yollanmýþ mesajlar size bir mesajla bildirilir. Bu servis þebeke tarafýndan ücretlendirilebilir. Direkt Cevap Bu özellik aktif hale getirildikten sonra SMS alýcýsý cevaplarýný doðrudan servis merkezinden yollanmasýný saðlayabilir (þebeke sunucunuza danýþýn). GPRS ile SMS ~ Bu fonksiyon açýk ise SMS ler otomatik olarak GPRS üzerinden yollanýr. Þebeke sunucunuzun bu hizmeti sunduðuna dair bilgi edinin.

35 34 Resim göster. Grafik alma Grafik, kýzýl ötesi ýþýnlar veya SMS üzerinden telefonunuza aktarýlabilir veya WAP üzerinden download edilip kaydedilebilir. Grafiðin alýndýðý, sol ekran tuþunun üstündeki bir sembol ile belirtilir. Bu tuþa basarak Resim göster. baþlatýlýp grafik gösterilir. Kaydetmek için grafik kayýt yerini seçme: Kart Gezgini (s. 78) Operatör (Logo) Ekran koruyucu (s. 68). Seç Onaylayýn. Operatör logolarını veya ekran koruyucularını Kart Gezgini ne de kaydetmenizi tavsiye ederiz. Operatör veya Ekran koruyucu ya kaydettiğiniz grafikler her yeni kayıt işleminde silinir. Grafik yükleme Menü fsurf/eğlencef Resim göster. Resim göster. Girin. Yükleme Basýn. Seç Kart Gezgini nden grafiði yükleyin veya doðrudan Operatör/Ekran koruyucu ya girin. Grafik kaydetme Yüklenen grafik ekranda gösterilir. Kaydet Basýn. Seç Grafiði Kart Gezgini ne kaydedin veya Operatör/ Ekran koruyucu olarak kullanýn. Resim göster. Menü Duruma göre çeþitli fonksiyonlar mümkündür. Seçenek Menüye girin.... olarak kaydet Yüklediğiniz grafiği kayıt yerine veya Kart Gezgini ne kaydedin. (bkz. sayfa 82)...ile gönderme... yükle Grafiği kayıt yerinden veya Kart Gezgini nden yükleyin.... sil Grafik silme. Sil Son yüklediğiniz grafik iptal edilir. Zil melodileri, operatör logoları, ekran koruyucuları ve Siemens cep telefonunuz için diğer hizmetleri aşağıdaki Internet adresi altında bulabilirsiniz: Ayrıca City-Portal da bu hizmetlerin sunulduğu ülkelerin listesini de bulabilirsiniz.

36 Ayarlanmýþ en yeni WAP bilgilerini internetten alýnýz. Ýnternet giriþi için servis saðlayýcýsýna baþvurmanýz gerekebilir. İnternet erişimi Menü fsurf/eğlencefinternet Ýnternet eriþiminin görüntüsü sizin tarafýnýzdan ayarlanabilir (...ile başla s. 36). Örn. baþlangýç menüsü ekrana gelir: B Başlang. menüsü 1 Ana Sayfa 2 Bookmark 3 Son Sayfa Seç Dilediðiniz fonksiyonu seçin. OK Onaylayýn. Þimdi internette dolaþýn... S tuþuna uzunca basýn, baðlantýyý sona erdirmek için. П Offline Р Online С Şebeke yok Güncel gösterge ekranın sağ üstünde. D E Yan tuşlar ile sayfalarda geçiş yapma. WAP Başlang. menüsü Ana Sayfa Bookmark Son Sayfa Profiller ~ Ana Sayfa örneği Ekran tuþlarý servis saðlayýcýsýnýn giriþ sayfasýna baðlý olarak deðiþik fonksiyonlar ile donatýlmýþtýr, örn. "link" veya "menü". Haberler Sportinfo Hava Geri dönüş Link Ayný þekilde seçenekler menülerinin içerikleri de deðiþiktir. 35 Servis sağlayıcısının internet portalına bağlantı sağlama (muhtemelen önceden bir servis sağlayıcısından belirlenmiştir). Hızlı ulaşım için telefonda maks. 10 URL kayıtlıdır (bu fonksiyon her sağlayıcı tarafından desteklenmez). Bookmark a ilişkin ayrıntılı bilgiler için s. 39 a bakınız. En son bulunduğunuz kaydedilebilen sayfayı çağırma. En fazla 5 giriş profillerin (s. 37) ayarları.yeni profil eklemek için Yeni giriş seçin.

37 36 WAP Browser-Menü A Ana Sayfa Bookmark Son Sayfa URL'e git URL göstergesi Yeni yükle Bağlantı kesildi Devam... Sona erdirme ~ tuşuna basın, Browser menüsünü açmak için. Bağlantı sağlandıktan sonra gösterilen ilk WAP Internet sayfası (muhtemelen servis sağlayıcısı tarafından önceden belirlenmiştir). Maks 10 URL i hızlı açma listesi (her servis sağlayıcısı tarafından desteklenmez). Yeni giriş ile yeni bir URL girin. Menü ile yeni kayıtlar değiştirilir, tamamlanır veya silinir. En son bulunduğunuz kaydedilebilen sayfayı çağırma. Bir internet sayfasını doğrudan aramak için bir URL in girişi (URL = Uniform Resource Locator). Aktüel sayfanın URL ini gösterme. Güncel sayfa yeniden yüklenir. Bağlantıyı keser. Aşağıya bakınız. Browser i sona erdirip bağlantıyı keser. Devam... Profiller İlk ayara dön Ayarlar Gelen Kutusu Resmi kaydet Openwave üzerne En fazla 5 giriş profillerinin ayarı (s. 37). En son ziyaret edilmiş hafızadaki sayfaları (Cache) silme. Karakt.büyükl. # tuşuna uzunca basın: Karakter büyüklüğü değiştirilir. Protokol parametresi WAP-Protokolünün spesifik parametrelerini ayarlama. Güvenlik Güvenli bir veri transferini sağlamak için bazı bilgiler şifreli bir şekilde sunulur. Bu menüde güvenlik için gerekli olan tüm Browser verileri ayarlanabilir. Güvenlik ile ilgili ayrıntılı bilgiler için bu adrese başvurabilirsiniz: başla İnternet girişinde gösterge seçimi: Başlang. menüsü Browser-Menü Ana Sayfa Sayfa kaydı Bookmark Burada, örn. WAP-Pusch veya uyarı mesajları arşive alınır (sağlayıcıya göre değişir). Resmi kaydetme (WBMP formatı). Browser versiyon görüntüsü.

38 Ayarlar Ýnternet eriþimi için telefonun hazýrlanmasý þebeke saðlayýcýsýna baðlýdýr: Ayarlar servis saðlayýcýsý tarafýndan belirlenir. Giriþ profili manüel olarak ayarlanmalý ve aktif hale getirilmelidir (s. 37). Lütfen gerekirse servis saðlayýcýnýza danýþýn. Profiller Giriþ profillerini (maks. 5) kendiniz ayarlayabilirsiniz (muhtemelen servis saðlayýcýsý tarafýndan kilitlenmiþ olabilir). Giriþler ve fonksiyonlar servis saðlayýcýsý tarafýnca deðiþik olabilirler. Ýnternete her giriþten önce profili deðiþtirebilirsiniz (s. 38). Profil ayarları Yeni bir profili oluþturma: Menü fsurf/eğlencefinternetf Profiller V Değiştir V Deðiþtirmek istediðiniz profili seçin. Giriþ formu ekranda görünür. Hane hane giriþlerinizi yapýn. WAP 37 Giriþler hakkýndaki diðer bilgiler için lütfen servis saðlayýcýnýza baþvurun. Profil adı GPRS ve CSD verileri, s. 76. Wap parametrel. Kaydet Profile bir isim verme, gerekirse mevcut ismi değiştirme. IP Adresi: İP adresini girin. IP Port: Port numarasını girin. Ana Sayfa: Girş sayfasını girin (s. 38), şayet servis sağlayıcısı belirlememiş ise. Kesinti süresi: Giriş veya veri alışverişi bittikten sonra bir bağlantının kaç saniye sonra kesileceğini girin. Ayarlar kaydedilir ve profil listesi ekranda görünür. Özel karakterler (SMS metin editöründeki gibi) * 3 x basın / için # 3 x için 0 basın. (nokta) için 0 bir kaç kez basın : için * bir kaç kez basın ~ için

39 38 WAP Profili aktif hale getirme ћ Profiller 1 standart 2 * e-commerce 3 profil3 Değiştir Seç Seç Ýnternet baðlantýsýný kuran, ayarlanmýþ profili aktif hale getirmek için. Menü fsurf/eğlencefinternetf Profiller B Dilediðiniz profili seçin. Seç tuþuna basýn, profil aktif hale getirilir. Baðlantý kurulur. İnternet browserinizin lisansı: GPRS (s. 75) ile de surf yapın.

40 Kullanım bilgileri Giriş sayfasını değiştirme Giriþ sayfasýnýn adresi (giriþ) profilinizde kayýtlýdýr. Bunlarý, telefonunuz bekleme konumundayken deðiþtirebilirsiniz (þayet servis saðlayýcýnýz izin verirse!): Menü fsurf/eğlencefinternetf Profiller Profili seçin, örn.: e-commerce Ýþaretleyin. Değiştir Giriþ formu ekranda görünür. Wap parametrel./ana Sayfa Seçin. Yeni adresi girin. Giriþ J formun sonuna gidin. Kaydet tuþuna basýn. İnternet adresini (url) girme Ekranda WAP sayfalarý göründüðünde menü çaðrýlýr (online veya offline). A Browser menüsüne girin. URL'e git Seçin ve onaylayýn. J URL i girin ve onaylayýn. Baðlantý kurulur. WAP Bookmark 39 Saðlayýcýnýn desteðine göre telefonda Internet adreslerini (URL) bir favoriler listesine kaydedebilirsiniz (offline ve online mümkün): Kaydetme A Browser menüsüne girin. Bookmark Seçin ve onaylayýn. Bookmark ekle Seçin, güncel sayfayý Bookmark olarak kaydetmek için. Veya: (Boş) Seçin. Menü Menüye girin. Değiştir Seçin. Ýsim/ünvan ve URL girin ve onaylayýn. Kaydet Basýn. Kullanım A Bookmark B Git Browser menüsüne girin. Seçin ve onaylayýn. ~ Dilediðiniz Bookmark ý seçin. Baðlantý kurulmaktadýr.

41 40 Sesli mesaj/mailbox Çoðu þebeke sunucularý harici bir telesekreteri kulanýma sunarlar. Bu mailbox a sizi arayan kiþi sesli mesaj býrakababilir, eðer telefonunuz kapalý veya kapsama alaný dýþýnda ise, cevap vermek istemezseniz, o anda telefon görüþmesi yapýyorsanýz (ve Çağrı Bekliyor aktif edilmemiþse, s. 13). Sesli mesaj þebeke sunucusunun teklifinde yoksa, bunun için kendinizi ayrý bir þekilde kayýt ettirmeniz ve ayarlarý kendiniz manüel yapmanýz gerekebilir. Þebeke sunucunuza baðlý olarak aþaðýdaki taným biraz deðiþebilir. Ayarlar Þebeke sunucunuzdan size iki telefon numarasý verilir: Mailbox numarası Bu numarayý arayarak size býrakýlmýþ sesli mesajlarý dinleyebilirsiniz. Ayarlama: Menü fmesajlarfsesli mesaj Telefon numarasýný Adres defterinden/rehberden seçin veya girin/deðiþtirin ve Kaydet ile onaylayýn. Yönlendirme telefon numarası Bu telefon numarasýna çaðrýlar yönlendirilr. Ayarlama: Menü fyönlendirmeförneðin Cevapsız ÇağrıfAyarlar Mailbox telefon numarasýný girin. OK Þebekeye giriþ. Birkaç saniye sonra onay gelir. Yönlendirme ile ilgili diðer bilgiler, s. 45. Dinleme Yeni sesli mesaj þöyle verilir: h Sembol ve sinyal tonu. veya Bir metin mesajý yeni bir sesli mesajý belirtir. veya Size otomatik anonslu bir çaðrý gelir. Mailbox unuzu arayýn ve mesajlarý dinleyin veya verdirin. 1 Tuşuna uzunca basın (muhtemelen servis merkezinin mailbox numarasını girin). Yerel şebekenin dışında muhtemelen başka bir mailbox numarası çevrilmesi gerekecektir ve dinlemek için de bir parola verilecektir.

Kısa Kılavuz. Bağlantılar. Pilin takılması/pilin şarj edilmesi. Dijital Telsiz Telefon. Dijital Telesekreter. İlk şarj: 8 saat PQQW15648ZA

Kısa Kılavuz. Bağlantılar. Pilin takılması/pilin şarj edilmesi. Dijital Telsiz Telefon. Dijital Telesekreter. İlk şarj: 8 saat PQQW15648ZA TG8070_8090TR(tr-tr)_QG.fm Page 1 Friday, August 10, 2007 4:18 PM Kısa Kılavuz Dijital Telsiz Telefon Model No. KX-TG8070TR Dijital Telesekreter Model No. KX-TG8090TR Bağlantılar KX-TG8070 KX-TG8090 Çengel

Detaylı

Kullaným kýlavuzu. 9355152 2. Baský TR

Kullaným kýlavuzu. 9355152 2. Baský TR Kullaným kýlavuzu 9355152 2. Baský TR UYGUNLUK BÝLDÝRÝMÝ NOKIA CORPORATION olarak biz, tamamen kendi sorumluluðumuzda olmak üzere NPM-6 ürününün aþaðýdaki yönetmeliðin (Council Directive:1999/5/EC) ilgili

Detaylı

Geniþletilmiþ Kullaným Kýlavuzu. 9356738 2. Baský

Geniþletilmiþ Kullaným Kýlavuzu. 9356738 2. Baský Geniþletilmiþ Kullaným Kýlavuzu 9356738 2. Baský UYGUNLUK BÝLDÝRÝMÝ NOKIA CORPORATION olarak biz, tamamen kendi sorumluluðumuzda olmak üzere RH-19 ürününün aþaðýdaki yönetmeliðin (Council Directive:1999/5/EC)

Detaylı

2007 Nokia telif hakkýdýr. Tüm haklarý mahfuzdur. Nokia, Nokia Connecting People ve Pop-Port, Nokia Corporation'ýn ticari veya tescilli ticari

2007 Nokia telif hakkýdýr. Tüm haklarý mahfuzdur. Nokia, Nokia Connecting People ve Pop-Port, Nokia Corporation'ýn ticari veya tescilli ticari Nokia N70-1 2007 Nokia telif hakkýdýr. Tüm haklarý mahfuzdur. Nokia, Nokia Connecting People ve Pop-Port, Nokia Corporation'ýn ticari veya tescilli ticari markalarýdýr. Burada adý geçen diðer ürün ve þirket

Detaylı

Kullaným Kýlavuzu 9353937 1. Baský

Kullaným Kýlavuzu 9353937 1. Baský Yayýnlanan elektronik kullaným kýlavuzu için "Nokia Kullaným Kýlavuzu Þartlar ve Koþullar, 7.Haziran.1998" geçerlidir ( Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998.) Kullaným Kýlavuzu 9353937

Detaylı

Teslimat içeriği. 5.11.01 SL42-SL45-u2- U35 /SL45i- türk., A31008-H4860-A13-2-5A19. PTT tuşlu stereo kulaklõk (PTT = Push-to-talk)

Teslimat içeriği. 5.11.01 SL42-SL45-u2- U35 /SL45i- türk., A31008-H4860-A13-2-5A19. PTT tuşlu stereo kulaklõk (PTT = Push-to-talk) 5.11.01 SL42-SL45-u2- U35 /SL45i- türk., A31008-H4860-A13-2-5A19 Teslimat içeriği PTT tuşlu stereo kulaklõk (PTT = Push-to-talk) Kullanõm kõlavuzu MultiMediaCard (telefonda) Pil CD-ROM Sync station Güç

Detaylı

Kullaným kýlavuzu 9352425 2. Baský

Kullaným kýlavuzu 9352425 2. Baský Yayýnlanan elektronik kullaným kýlavuzu için "Nokia Kullaným Kýlavuzu Þartlar ve Koþullar, 7.Haziran.1998" geçerlidir ( Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998.) Kullaným kýlavuzu 9352425

Detaylı

Kullaným Kýlavuzu Montaj Kýlavuzu

Kullaným Kýlavuzu Montaj Kýlavuzu Kullaným Kýlavuzu Montaj Kýlavuzu 9356658 Baský 2 UYGUNLUK BÝLDÝRÝMÝ NOKIA CORPORATION olarak biz, tamamen kendi sorumluluðumuzda olmak üzere TFE-4R ürününün aþaðýdaki yönetmeliðin (Council Directive:1999/5/EC)

Detaylı

nse6trx.fm Page 1 Tuesday, July 21, 1998 8:11 AM Kullaným Kýlavuzu 9351848 Issue 1

nse6trx.fm Page 1 Tuesday, July 21, 1998 8:11 AM Kullaným Kýlavuzu 9351848 Issue 1 nse6trx.fm Page 1 Tuesday, July 21, 1998 8:11 AM Kullaným Kýlavuzu 9351848 Issue 1 nse6trx.fm Page 2 Tuesday, July 21, 1998 8:11 AM Nokia is a registered trademark of Nokia Corporation, Finland. 1998.

Detaylı

HIREMCO SD WISE KULLANIM KILAVUZU

HIREMCO SD WISE KULLANIM KILAVUZU HIREMCO SD WISE KULLANIM KILAVUZU MERKEZ SERVİS: 0216 435 70 48 www.merihvideo.com.tr DİKKAT EDİNİZ Bu talimatları okuyun ve saklayın.. Cihazı sudan ve ısıdan uzak yerde kullanın. Cihazı sadece kuru bir

Detaylı

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin Hoşgeldiniz TR Hızlı başlangıç kılavuzu 1 2 3 Bağlantı Kurulum Eğlenin Kutuda neler var? Telefon Baz istasyonu Baz istasyon için güç kaynağı Telefon kablosu 2 adet AAA şarj edilebilir pil Splitter Kullanıcı

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu

Hızlı başlangıç kılavuzu www.philips.com/welcome adresinden ürününüzü kaydettirebilir ve destek alabilirsiniz CD250 CD255 SE250 SE255 Hızlı başlangıç kılavuzu 1 Bağlantı 2 Kurulum 3 Keyfini cıkarın Kutuda neler var Baz istasyonu

Detaylı

Kaydırma ve Gezinme Çağrı görünümleri ve özellikler arasında geçiş yapmak için, Phone ekranının sağ üst tarafındaki Features düğmesini veya Phone

Kaydırma ve Gezinme Çağrı görünümleri ve özellikler arasında geçiş yapmak için, Phone ekranının sağ üst tarafındaki Features düğmesini veya Phone Kaydırma ve Gezinme Çağrı görünümleri ve özellikler arasında geçiş yapmak için, Phone ekranının sağ üst tarafındaki Features düğmesini veya Phone düğmesini kullanın. Phone ekranından Features listesine

Detaylı

Nokia 500 Araç Dolaþým Sistemi Baþlangýç Kýlavuzu

Nokia 500 Araç Dolaþým Sistemi Baþlangýç Kýlavuzu Nokia 500 Araç Dolaþým Sistemi Baþlangýç Kýlavuzu 9205371 3. Baský TR UYGUNLUK BÝLDÝRÝMÝ Ýþbu belgede, NOKIA CORPORATION, bu PD-14 ürününün önem taþýyan gereksinimlerle ve 1999/5/EC Yönetmeliðinin ilgili

Detaylı

HIREMCO HD20-16 KULLANIM KILAVUZU

HIREMCO HD20-16 KULLANIM KILAVUZU HIREMCO HD20-16 KULLANIM KILAVUZU MERKEZ SERVİS: 0216 435 70 48 www.merihvideo.com.tr DİKKAT EDİNİZ Bu talimatları okuyun ve saklayın.. Cihazı sudan ve ısıdan uzak yerde kullanın. Cihazı sadece kuru bir

Detaylı

Baþlangýç. Nokia N82

Baþlangýç. Nokia N82 Baþlangýç Model: N82-1 Nokia N82 1. baský TR Tuþlar ve parçalar (ön) Model numarasý: Nokia N82-1. Bundan sonra Nokia N82 olarak anýlacaktýr. 1 Açma/kapatma tuþu 2 Uyumlu kulaklýklar, müzik kulaklýklarý

Detaylı

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin Hoşgeldiniz TR Hızlı başlangıç kılavuzu 1 2 3 Bağlantı Kurulum Eğlenin Kutuda neler var? Telefon Baz istasyonu Baz istasyon için güç kaynağı Telefon kablosu 2 adet AAA şarj edilebilir pil Pil kapağı Kullanıcı

Detaylı

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin Hoşgeldiniz TR Hızlı başlangıç kılavuzu 1 2 3 Bağlantı Kurulum Eğlenin Kutuda neler var? Telefon Baz istasyonu Baz istasyon için güç kaynağı Telefon kablosu 2 adet AAA şarj edilebilir pil Pil kapağı Kullanıcı

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu

Hızlı başlangıç kılavuzu Adresinden ürününüzü kaydettirebilir ve destek alabilirsiniz www.philips.com/welcome SE650 SE655 Hızlı başlangıç kılavuzu 1 Bağlantı 2 Kurulum 3 Tadını çıkarın Kutunun içindekiler Baz istasyonu VEYA El

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU Mobil Telefon Elektrik-Elektronik Teknolojisi Haberleşme Sistemleri

DERS BİLGİ FORMU Mobil Telefon Elektrik-Elektronik Teknolojisi Haberleşme Sistemleri Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler BİLGİ FORMU Mobil

Detaylı

Baþlangýç. Nokia N95-1 9205577, 1. Baský TR

Baþlangýç. Nokia N95-1 9205577, 1. Baský TR Baþlangýç Nokia N95-1 9205577, 1. Baský TR Tuþlar ve parçalar (çalýþma modu) Model numarasý: Nokia N95-1. Bundan sonra Nokia N95 olarak anýlacaktýr. 1 Açma/kapatma tuþu 2 Komutlarý seçmek ve Seçenek öðesine

Detaylı

CG - G5. GSM Modüllü Alarm Sistemi

CG - G5. GSM Modüllü Alarm Sistemi Yusuf Noyan AYDIN Aydın Dış Ticaret Altınkum Mahallesi 430 Sokak No:2/4 Konyaaltı ANTALYA Telefon : + 90 242 229 96 50 www.aypro.com info@aypro.com CG - G5 GSM Modüllü Alarm Sistemi GSM / SMS / RFID Alarm

Detaylı

11000000# 8 haneli tuşlanır (1 açık 0 kapalı demektir)

11000000# 8 haneli tuşlanır (1 açık 0 kapalı demektir) OPAX-011GSM MODÜL PROGRAM KODLARI NOT: 1-Cihazın antenini takmadan kesinlikle elektik vermeyiniz 2-Data kablolarının uçları açık ve birbirine temas etme durumu olduğundan kesinlikle birbirine temas etmediğinden

Detaylı

Nokia Bluetooth Kulaklýklý Mikrofon Seti BH-703 Kullaným Kýlavuzu. 9207483 1. Baský TR

Nokia Bluetooth Kulaklýklý Mikrofon Seti BH-703 Kullaným Kýlavuzu. 9207483 1. Baský TR Nokia Bluetooth Kulaklýklý Mikrofon Seti BH-703 Kullaným Kýlavuzu 9207483 1. Baský TR UYGUNLUK BÝLDÝRÝMÝ NOKIA CORPORATION þirketi, bu HS-106W ürününün Directive 1999/5/EC kararýnýn esas þartlarý ve diðer

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz NOKIA HS-3W http://tr.yourpdfguides.com/dref/824926

Kullanım kılavuzunuz NOKIA HS-3W http://tr.yourpdfguides.com/dref/824926 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya NOKIA HS-3W için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki NOKIA HS-3W tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar,

Detaylı

Q-P 50 B KULLANIM KILAVUZU

Q-P 50 B KULLANIM KILAVUZU Q-P 50 B KULLANIM KILAVUZU BÖLÜM 1: ÜRÜN ÖZELLİKLERİ Bu Q-P 50 B okuyucu özellikle, akıllı binalar, yerleşim alanlarındaki toplu geçişlerde, ofislerin binaların, fabrika girişlerinin kontrolü için dizayn

Detaylı

TT Ofis, TTNET Bayi ya da Çağrı Merkezi ne talebinizi bildirmeniz yeterlidir. Bu özellik talebinizi

TT Ofis, TTNET Bayi ya da Çağrı Merkezi ne talebinizi bildirmeniz yeterlidir. Bu özellik talebinizi TTNET Alo kullanım kolaylıkları nedir? Nasıl faydalanabilirim? Clip (Arayan Numaranın Aranan Abone Cihazında Görünmesi) Telefonunuzu arayan abonenin numarasının görünmesi özelliğidir. Bu özellik hattınıza

Detaylı

Nokia 6822 Kullaným Kýlavuzu. 9236680 2. baský

Nokia 6822 Kullaným Kýlavuzu. 9236680 2. baský Nokia 6822 Kullaným Kýlavuzu 9236680 2. baský UYGUNLUK BÝLDÝRÝMÝ NOKIA CORPORATION olarak biz, tamamen kendi sorumluluðumuzda olmak üzere RM-69 ürününün aþaðýdaki yönetmeliðin (Council Directive:1999/5/EC)

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM BİLGİSAYARDA BELGE AÇMAK VE TEMEL İŞLEMLER YAPMAK

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM BİLGİSAYARDA BELGE AÇMAK VE TEMEL İŞLEMLER YAPMAK İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM BİLGİSAYARDA BELGE AÇMAK VE TEMEL İŞLEMLER YAPMAK 1. BELGE İŞLEMLERİ... 1 1.1. Arayüz ve Görünüm Ayarları... 1 1.1.1. Genel Görünüm... 1 1.1.2. Belge Görünümleri... 2 1.1.3. Yakınlaştırma...

Detaylı

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Kullanım

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Kullanım Hoşgeldiniz Hızlı başlangıç kılavuzu 1 2 3 Bağlantı Kurulum Kullanım Kutuda neler var CD140 Baz istasyonu VEYA CD140/CD145 El cihazı CD145 Baz istasyonu Baz istasyonu için güç kaynağı ünitesi Telefon kablosu

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu SE888

Hızlı başlangıç kılavuzu SE888 Hızlı başlangıç kılavuzu SE888 İçindekiler Baz ünitesi Not * Birden fazla ahize içeren paketlerde, ek ahizeler, şarj cihazları ve güç adaptörleri bulunur. ** Bazı ülkelerde, hat adaptörünü hat kablosuna

Detaylı

Hoş geldiniz. Çabuk başlama kılavuzu IMAGE TO FOLLOW. Bağlantı. Kurulum. Kullanım

Hoş geldiniz. Çabuk başlama kılavuzu IMAGE TO FOLLOW. Bağlantı. Kurulum. Kullanım Hoş geldiniz Çabuk başlama kılavuzu 1 2 3 Bağlantı Kurulum Kullanım IMAGE TO FOLLOW Teslimat kapsamı SE140/SE145 El cihazı SE140 veya SE145 Baz ünite Güç adaptörü Telefon kablosu* Pil kapağı 2xAAA Şarj

Detaylı

Detaylı bilgi için www.ekont.com veya http://www.ekont.com/index.php?id=119 adreslerine göz atabilirsiniz. -1-

Detaylı bilgi için www.ekont.com veya http://www.ekont.com/index.php?id=119 adreslerine göz atabilirsiniz. -1- -1- -2- Temel Fonksiyonlar-Özellikler 1. Ücretsiz çağrı atarak kapı ve bariyer kumanda edebilme (1 adet kuru kontak çıkış) 2. Tüm programlama işlemlerinin SMS ile yapılabilmesi ve SMS ile geri bildirim

Detaylı

Nokia 6170 Kullaným Kýlavuzu. 9234043 2. Baský

Nokia 6170 Kullaným Kýlavuzu. 9234043 2. Baský Nokia 6170 Kullaným Kýlavuzu 9234043 2. Baský UYGUNLUK BÝLDÝRÝMÝ NOKIA CORPORATION olarak biz, tamamen kendi sorumluluðumuzda olmak üzere RM-47 ürününün aþaðýdaki yönetmeliðin (Council Directive:1999/5/EC)

Detaylı

Mobil Dahili Hızlı Referans Kılavuzu Sürüm 1.0

Mobil Dahili Hızlı Referans Kılavuzu Sürüm 1.0 Mobil Dahili Hızlı Referans Kılavuzu Sürüm 1.0 Mobil Dahilinizi Kullanma Sistemdeki tasarım esnekliği nedeniyle, Arama Kodlarınız ve Özellik Yetenekleri bu kılavuzda gösterilenlerden farklı olabilir. Sistem

Detaylı

Nokia Bluetooth Kulaklýklý Mikrofon Seti BH-801 Kullaným Kýlavuzu. 9253980 1. Baský

Nokia Bluetooth Kulaklýklý Mikrofon Seti BH-801 Kullaným Kýlavuzu. 9253980 1. Baský Nokia Bluetooth Kulaklýklý Mikrofon Seti BH-801 Kullaným Kýlavuzu 9253980 1. Baský UYGUNLUK BÝLDÝRÝMÝ NOKIA CORPORATION þirketi, bu HS-64W ürününün Directive 1999/5/EC kararýnýn esas þartlarý ve diðer

Detaylı

Nokia 2610 Kullaným Kýlavuzu. 9248217 1. Baský

Nokia 2610 Kullaným Kýlavuzu. 9248217 1. Baský Nokia 2610 Kullaným Kýlavuzu 9248217 1. Baský UYGUNLUK BÝLDÝRÝMÝ NOKIA CORPORATION þirketi, bu RH-86 ürününün Directive 1999/5/EC kararýnýn esas þartlarý ve diðer ilgili hükümleri ile uyumlý olduðunu beyan

Detaylı

Connection Manager Kullanım Kılavuzu

Connection Manager Kullanım Kılavuzu Connection Manager Kullanım Kılavuzu Baskı 1.0 2 İçindekiler Bağlantı yöneticisi uygulaması hakkında 3 Başlarken 3 Bağlantı yöneticisi uygulamasını açma 3 Geçerli bağlantı durumunu görüntüleme 3 Uygulama

Detaylı

Nokia 3230 Kullaným Kýlavuzu. 9234645 1. Baský TR

Nokia 3230 Kullaným Kýlavuzu. 9234645 1. Baský TR Nokia 3230 Kullaným Kýlavuzu 9234645 1. Baský TR UYGUNLUK BÝLDÝRÝMÝ NOKIA CORPORATION olarak biz, tamamen kendi sorumluluðumuzda olmak üzere RM-51 ürününün aþaðýdaki yönetmeliðin (Council Directive:1999/5/EC)

Detaylı

S50 Parmak izi Cihazı Kullanım Kılavuzu. S50 Genel Tanıtım

S50 Parmak izi Cihazı Kullanım Kılavuzu. S50 Genel Tanıtım S50 Parmak izi Cihazı Kullanım Kılavuzu S50 Genel Tanıtım Fonksiyon Tanımı İlgili özellik ve input için aşağıdaki tabloyu inceleyiniz Programlama Moduna Giriş * 888888 # Kodundan sonra programlamaya başlayabilirsiniz

Detaylı

GLIDA EWD 8989 Dokunmatik Akıllı Çocuk Saati Hızlı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu

GLIDA EWD 8989 Dokunmatik Akıllı Çocuk Saati Hızlı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu GLIDA EWD 8989 Dokunmatik Akıllı Çocuk Saati Hızlı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu Çok Önemli Önemli 1: Saatte kullanılmak üzere her hangi bir operatörden ( Turkcell ve Vodafon sim kartlarını öneriyoruz )

Detaylı

Nokia 6060 Kullaným Kýlavuzu. 9240691 2. Baský

Nokia 6060 Kullaným Kýlavuzu. 9240691 2. Baský Nokia 6060 Kullaným Kýlavuzu 9240691 2. Baský UYGUNLUK BÝLDÝRÝMÝ NOKIA CORPORATION olarak biz, tamamen kendi sorumluluðumuzda olmak üzere RH-73 ürününün aþaðýdaki yönetmeliðin (Council Directive:1999/5/EC)

Detaylı

Sony Ericsson W880i. İçindekiler. Başlarken... 5. Bağlantõ... 68. Telefonu tanõyalõm... 10. Diğer özellikler... 80. Sorun Giderme... 88. Arama...

Sony Ericsson W880i. İçindekiler. Başlarken... 5. Bağlantõ... 68. Telefonu tanõyalõm... 10. Diğer özellikler... 80. Sorun Giderme... 88. Arama... İçindekiler Başlarken... 5 Montaj, SIM kart, pil, telefonu açma, yardõm, çağrõlar. Telefonu tanõyalõm... 10 Telefona genel bakõş, harfleri grime, aktivite menüsü, dosya yöneticisi, Memory Stick Micro (M2

Detaylı

Lync Toplantısı Zamanlama Görünümler arasında geçiş yapma Takviminizi paylaşma Hava durumuna göre plan yapma Geçerli saat işaretçisi

Lync Toplantısı Zamanlama Görünümler arasında geçiş yapma Takviminizi paylaşma Hava durumuna göre plan yapma Geçerli saat işaretçisi Takvim Hızlı Başlangıç Kılavuzu Lync Toplantısı Zamanlama Lync 2013 sayesinde çevrimiçi buluşarak yüz yüze görüşebilir veya yol yapmaktan kurtulabilirsiniz. Görünümler arasında geçiş yapma İş akışınıza

Detaylı

Nokia 2626 Kullaným Kýlavuzu

Nokia 2626 Kullaným Kýlavuzu Nokia 2626 Kullaným Kýlavuzu 9254774 1. Baský UYGUNLUK BÝLDÝRÝMÝ NOKIA CORPORATION þirketi, bu RM-291 ürününün Directive 1999/5/EC kararýnýn esas þartlarý ve diðer ilgili hükümleri ile uyumlu olduðunu

Detaylı

ÜÇ BANT GPRS TELEFON SGH-300M

ÜÇ BANT GPRS TELEFON SGH-300M ÜÇ BANT GPRS TELEFON SGH-300M ELECTRONICS World Wide Web http://www.samsungmobile.com Printed in Korea Code No.: GH68-xxxxxA Turkish. 07/2003. Rev. 1.0 İçerik Önemli Güvenlik Uyarıları... 7 Paketi açma...

Detaylı

MODÜL BİLGİ SAYFASI KODU :

MODÜL BİLGİ SAYFASI KODU : MODÜL BİLGİ SAYFASI KODU : ALAN : ORTAK MODÜL : DOKÜMAN HAZIRLAMA SÜRE : 40 /32 ÖN KOŞUL : Ön koşulu yoktur. AÇIKLAMA : Bu modül bilgisayar ve donanımlarının sağlandığı ortamda uygulamalı olarak işlenmelidir.

Detaylı

MARKAM SMS WEB PORTAL KULLANIM KILAVUZU

MARKAM SMS WEB PORTAL KULLANIM KILAVUZU Mayıs 2016 MARKAM SMS WEB PORTAL KULLANIM KILAVUZU Bu dokümanda SMS Gönderimi, Rehber aktarımı, Raporlama ve buna benzer özelliklerin nasıl yapılacağına ilişkin bilgiler yer almaktadır. İÇİNDEKİLER Markam

Detaylı

İş Akış Yönetimi LOGO Kasım 2014

İş Akış Yönetimi LOGO Kasım 2014 İş Akış Yönetimi LOGO Kasım 2014 İçindekiler İş Akış Yönetimi... 3 Görevler... 4 Görev Bilgileri... 5 Mesajlar... 7 Zaman Ayarlayıcı İşlemler... 8 Zamanlanmış Görevler... 10 Zamanlanmış Görev Bilgileri...

Detaylı

EWD8989 KULLANIM KILAVUZU

EWD8989 KULLANIM KILAVUZU EWD8989 KULLANIM KILAVUZU ÖNEMLİ 1: Saatte kullanılacak kart, Mikro Sim olmalıdır. ÖNEMLİ2: Mikro Sim kartın PIN kodu bir telefon yardımıyla kaldırıldıktan sonra saate takılmalı. Uygulamayı Akıllı Telefonunuza

Detaylı

AMAX panel 2000 / AMAX panel 2000 EN ICP-AMAX-P / ICP-AMAX-P-EN

AMAX panel 2000 / AMAX panel 2000 EN ICP-AMAX-P / ICP-AMAX-P-EN AMAX panel 2000 / AMAX panel 2000 EN ICP-AMAX-P / ICP-AMAX-P-EN tr Kullanıcı Kılavuzu AMAX panel 2000 / AMAX panel 2000 EN İçindekiler tr 3 İçindekiler 1 Giriş 4 2 Sistemi Devreye Alma ve Devre Dışı Bırakma

Detaylı

Bu sayfa şifre hatırlatma sayfasıdır. Öğrenci numarası ve ön kayıt başvurusu sırasında girdiğiniz e- posta ile şifrenizi isteyebilirsiniz.

Bu sayfa şifre hatırlatma sayfasıdır. Öğrenci numarası ve ön kayıt başvurusu sırasında girdiğiniz e- posta ile şifrenizi isteyebilirsiniz. Sisteme girebilmek için resimde gördüğünüz Öğrenci No ve Şifre girerek Giriş düğmesinin üzerindeki alana girerek giriş tuşuna basınız. Şifrenizi hatırlamıyorsanız resimde görüldüğü gibi Şifrenizi Hatırlamıyorsanız

Detaylı

2. ADIM : Sim Kart Yerleştirildikten sonra Açma-Kapama (1) Tuşu İle Kol Saatini Açınız.

2. ADIM : Sim Kart Yerleştirildikten sonra Açma-Kapama (1) Tuşu İle Kol Saatini Açınız. SAİL GÜVENLİK ÇOCUK KOL SAATİ KULLANIM KILAVUZU 1- Açma/Kapama Tuşu 2- Sos Tuşu 3- Menü Tuşu 4- Arama ve Cevaplama Tuşu Sım kart Yerleştirme ve Kol Saati Tanıtma 1. ADIM : Sim kartınızın nano kesimde olduğuna

Detaylı

Hoş geldiniz. Çabuk başlama kılavuzu IMAGE TO FOLLOW. Bağlantı. Kurulum. Kullanım

Hoş geldiniz. Çabuk başlama kılavuzu IMAGE TO FOLLOW. Bağlantı. Kurulum. Kullanım Kablosuz Dijital Telefon SE 240 Telesekreterli Kablosuz Dijital Telefon SE 245 Hoş geldiniz Çabuk başlama kılavuzu 1 2 3 Bağlantı Kurulum Kullanım IMAGE TO FOLLOW Teslimat kapsamı SE240/SE245 El cihazı

Detaylı

Sony Ericsson W910i. İçindekiler. Başlarken... 5. Mesajlaşma... 30. Arama... 17. Görüntüleme... 38

Sony Ericsson W910i. İçindekiler. Başlarken... 5. Mesajlaşma... 30. Arama... 17. Görüntüleme... 38 İçindekiler Başlarken... 5 Montaj... 5 Telefonu açma... 5 Telefonunuzda yardım... 6 Pili şarj etme... 7 Telefona genel bakış... 8 Menüye genel bakış... 10 Dolaşım... 12 Dosya yöneticisi... 14 Telefon dili...

Detaylı

Printed in Korea Code No.:GH68-07809A Turkish. 12/2005. Rev. 1.0. World Wide Web http://www.samsungmobile.com

Printed in Korea Code No.:GH68-07809A Turkish. 12/2005. Rev. 1.0. World Wide Web http://www.samsungmobile.com * Yüklenen yazılıma veya servis sağlayıcısına veya ülkenize bağlı olarak bu kılavuzdaki bazı açıklamalar telefonunuza uymayabilir. * Ülkenize bağlı olarak telefonunuz ve aksesuarlarınız bu kılavuzdaki

Detaylı

İLETİNİN İLETİLMESİ 1. ADRES DEFTERI

İLETİNİN İLETİLMESİ 1. ADRES DEFTERI G İLETİNİN İLETİLMESİ Konuya Hazırlık 1. Adres defteri nedir? Hangi amaçla kullanılır? 2. E-posta iletisine dosya eklerken nelere dikkat etmeliyiz? 1. ADRES DEFTERI a. Adres defterini kullanma: Günlük

Detaylı

Telefon Kontor Cihazı Kullanım Kılavuzu

Telefon Kontor Cihazı Kullanım Kılavuzu D4U-BM2L Telefon Kontor Cihazı Kullanım Kılavuzu (Çoklu-port Ankesörlü Telefon Faturalama Sayacı) İthalatçı Firma : Teknocom Elektronik Ltd. Tel: 0212-2923171 www.teknocomelektronik.com.tr destek@teknocomelektronik.com

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ WORD 2007 SORULARI

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ WORD 2007 SORULARI 1-) Word nedir? Hesap Programıdır Tablo - Grafik Programıdır Kelime İşlem Programıdır İşletim Sistemidir BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ WORD 2007 SORULARI 9-) Yandaki butonun görevi nedir? Kes Kopyala Yapıştır

Detaylı

Magic Pass 12150 Parmak İzi & RFID Kart Okuyucu

Magic Pass 12150 Parmak İzi & RFID Kart Okuyucu Magic Pass 12150 Parmak İzi & RFID Kart Okuyucu Kullanım Kılavuzu Bu kılavuz Magic Pass cihaz cihaz bağlantı ve kullanıma yönelik doğru çalışma alışkanlıkları konusunda bilgiler vermektedir. Daha detaylı

Detaylı

Nokia 3220 Kullaným Kýlavuzu. 9231121 3. Baský

Nokia 3220 Kullaným Kýlavuzu. 9231121 3. Baský Nokia 3220 Kullaným Kýlavuzu 9231121 3. Baský UYGUNLUK BÝLDÝRÝMÝ NOKIA CORPORATION olarak biz, tamamen kendi sorumluluðumuzda olmak üzere RH-37 ürününün aþaðýdaki yönetmeliðin (Council Directive) ilgili

Detaylı

Bölüm 1 Grafis çalışma kuralları, Ana Kalıplar çağırma

Bölüm 1 Grafis çalışma kuralları, Ana Kalıplar çağırma Bölüm 1 Grafis çalışma kuralları, Ana Kalıplar çağırma Friedrich: Grafis Ders Kitabı 1, Yayın 2011 Içindekiler 1.1 Önemli Grafis çalışma kurallar.... 1 1.2 Grafis başlatma.... 2 1.3 Ana Kalıp çağırma....

Detaylı

Nokia Telefon Hoparlörü HF-300 Kullaným Kýlavuzu

Nokia Telefon Hoparlörü HF-300 Kullaným Kýlavuzu Nokia Telefon Hoparlörü HF-300 Kullaným Kýlavuzu 9203868 1. Baský TR UYGUNLUK BÝLDÝRÝMÝ NOKIA CORPORATION þirketi, bu HF-34W ürününün Directive 1999/5/EC kararýnýn esas þartlarý ve diðer ilgili hükümleri

Detaylı

Türkçe Kullanıcı Kılavuzu ATS Global Türkel Mini GSM

Türkçe Kullanıcı Kılavuzu ATS Global Türkel Mini GSM ATS Global Türkel Mini GSM 1 - Güvenlik Uyarıları Ürününüzü güvenle kullanım için a ağıdaki yönergelere uyunuz. Ats Mini GSM 'i kullanmak için yerel GSM operatörünüzden Ses ve SMS hizmetlerine acik bir

Detaylı

Nokia Kablosuz Kulaklýklý Mikrofon Seti (HS-36W) Kullaným Kýlavuzu. 9239254 2. Baský TR

Nokia Kablosuz Kulaklýklý Mikrofon Seti (HS-36W) Kullaným Kýlavuzu. 9239254 2. Baský TR Nokia Kablosuz Kulaklýklý Mikrofon Seti (HS-36W) Kullaným Kýlavuzu 9239254 2. Baský TR UYGUNLUK BÝLDÝRÝMÝ NOKIA CORPORATION olarak biz, tamamen kendi sorumluluðumuzda olmak üzere HS-36W ürününün aþaðýdaki

Detaylı

PAKET PROGRAMLAR DERSİ

PAKET PROGRAMLAR DERSİ PAKET PROGRAMLAR DERSİ Dersin Modülleri Kelime İşlemci Programı Elektronik Tablolama Programı Sunu Hazırlama Programı Internet ve e-posta Yönetimi Kazandırılan Yeterlikler Kelime işlem programını kullanmak

Detaylı

GLIDA EWD 7979 Dokunmatik Akıllı Çocuk Saati Hızlı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu

GLIDA EWD 7979 Dokunmatik Akıllı Çocuk Saati Hızlı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu GLIDA EWD 7979 Dokunmatik Akıllı Çocuk Saati Hızlı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu Önemli 1: Saatte kullanılmak üzere her hangi bir operatörden (Turkcell ve Vodafone kartlarını öneriyoruz) interneti olan,

Detaylı

Kaset 5 (İsteğe Bağlı) Kaset 6 (Ekleyici) (İsteğe Bağlı) Kontrol Paneli. Yüksek Hacimli Sonlandırıcı (İsteğe Bağlı) Kontrol Paneli

Kaset 5 (İsteğe Bağlı) Kaset 6 (Ekleyici) (İsteğe Bağlı) Kontrol Paneli. Yüksek Hacimli Sonlandırıcı (İsteğe Bağlı) Kontrol Paneli Xerox ColorQube 90/ 90/ 90 Makineye Genel Bakış Makineye Genel Bakış Özellikler Cihazınız, yapılandırmasına bağlı olarak şu özelliklere sahiptir: 8 Kopyalama E-posta Internet Faksı Sunucu Faksı Doküman

Detaylı

GSM Kartı. Programlama Butonu

GSM Kartı. Programlama Butonu Teknik Özellikler GSM DIALER KULLANMA KILAVUZU Besleme Gerilimi : 12 Volt Sukunet Akımı : 35 ma. Arama Esnasında Çekilen Akım : 100 ma. Tetikleme Türü : Negatif (-) Tetikleme Bağlantı Şekli GSM Kartı SIM

Detaylı

aystar Kullanım Kılavuzu www.ayyildiz.com

aystar Kullanım Kılavuzu www.ayyildiz.com aystar Kullanım Kılavuzu www.ayyildiz.com Prepaid tarifelerin yıldızına hoşgeldiniz! Dileklerin gerçek oldu ve artık sen de bir AY YILDIZ lısın. Almanya içindeki tüm sabit hatlarla ve diğer AY YILDIZ müşterileriyle

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu CD180

Hızlı başlangıç kılavuzu CD180 Hızlı başlangıç kılavuzu CD180 Önemli güvenlik talimatları Sadece teknik verilerde listelenen güç kaynağını kullanın. Ürünün sıvılarla temas etmesine izin vermeyin. Yanlış tip pille değiştirilmesi durumunda

Detaylı

BQ101 GSM Access Kontrol Ünitesi Windows Programı. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.1 16.11.2015 BQTEK

BQ101 GSM Access Kontrol Ünitesi Windows Programı. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.1 16.11.2015 BQTEK BQ101 GSM Access Kontrol Ünitesi Windows Programı Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.1 16.11.2015 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Genel Bilgi... 3 2. Program Ayarlarının ve Cihaz Bağlantısının

Detaylı

Plantronics Explorer 10. Kullanıcı Kılavuzu

Plantronics Explorer 10. Kullanıcı Kılavuzu Plantronics Explorer 10 Kullanıcı Kılavuzu İçindekiler Hoş Geldiniz 3 Kutunun İçinde Ne Var 4 Kulaklığa Genel Bakış 5 Güvende olun 5 Eşleştirme ve Şarj Etme 6 Eşleştirme 6 Eşleştirme modunu etkinleştirme

Detaylı

Nokia Bluetooth Stereo Kulaklýklý Mikrofon Seti BH-604 Kullaným Kýlavuzu

Nokia Bluetooth Stereo Kulaklýklý Mikrofon Seti BH-604 Kullaným Kýlavuzu Nokia Bluetooth Stereo Kulaklýklý Mikrofon Seti BH-604 Kullaným Kýlavuzu 9203663 2. Baský TR UYGUNLUK BÝLDÝRÝMÝ NOKIA CORPORATION þirketi, bu HS-96W ürününün 1999/5/EC sayýlý Direktif kararýnýn esas þartlarý

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu CD170/CD175

Hızlı başlangıç kılavuzu CD170/CD175 Hızlı başlangıç kılavuzu CD170/CD175 İçindekiler Baz istasyonu (CD175) Baz istasyonu (CD170) Not * Birden fazla el cihazı içeren paketlerde, ek el cihazları, şarj cihazları ve güç adaptörleri bulunur.

Detaylı

ArahWeave Dobby Hızlı Başlangıç

ArahWeave Dobby Hızlı Başlangıç ArahWeave Dobby Hızlı Başlangıç I ÇI N D EKI LER NASIL YAPILACAĞINI ÖĞRENECEKSİNİZ: ARAH WEAVE' D E KU M AŞ G Ö RÜ N Ü M Ü BİR ÖRGÜ ÇİZİN Çİ FT KATLI B İ R Ö RG Ü O LU ŞTU RU N İ PLİ KLERİ N REN G İ N

Detaylı

Kullanım kılavuzu. Her zaman yardıma hazırız SRP3011. Ürününüzü kaydettirmek ve destek almak için şu adrese gidin:

Kullanım kılavuzu. Her zaman yardıma hazırız SRP3011. Ürününüzü kaydettirmek ve destek almak için şu adrese gidin: Her zaman yardıma hazırız Ürününüzü kaydettirmek ve destek almak için şu adrese gidin: www.philips.com/support Sorularınız mı var? Philips e Ulaşın SRP3011 Kullanım kılavuzu İçindekiler 1 Evrensel uzaktan

Detaylı

Siemens Gigaset A580 IP Phone Kurulum ve Kullanım Kılavuzu

Siemens Gigaset A580 IP Phone Kurulum ve Kullanım Kılavuzu Siemens Gigaset A580 IP Phone Kurulum ve Kullanım Kılavuzu Nisan-2012 Bu doküman Votel iletişim hizmetleri San. Ve Tic. A.Ş. tarafından hazırlanmış olup, tüm hakları saklıdır. Hazırlayanlar: Mehmet ŞENGÜL

Detaylı

NAVİGASYON KULLANIM KILAVUZU.

NAVİGASYON KULLANIM KILAVUZU. NAVİGASYON KULLANIM KILAVUZU www.fiatnavigation.com www.daiichi.com.tr Başlarken Araç navigasyon yazılımını ilk kez kullanırken, bir başlangıç ayarı süreci otomatik olarak başlar. Aşağıdaki adımları takip

Detaylı

Bu dokümanda Gmail e-posta hesabının Outlook programına kurulumu açıklanacaktır.

Bu dokümanda Gmail e-posta hesabının Outlook programına kurulumu açıklanacaktır. GMAİL & OUTLOOK 1) Outlook Hakkında Outlook e-posta göndermenizi, almanızı ve yönetmenizi sağlayan bir yazılımdır. Aynı zamanda takviminizi ve arkadaşlarınız, iş ilişkileriniz gibi kişileri de yönetmenizi

Detaylı

İş Akış Yönetimi LOGO KASIM 2011

İş Akış Yönetimi LOGO KASIM 2011 İş Akış Yönetimi LOGO KASIM 2011 içindekiler İş Akış Yönetimi...3 İş Akış Rol Tanımları...4 İş Akış Rol Tanımı...5 Sicil İş Akış Rol Tanımları...6 İş Akış Rol Tanımı...7 İş Akış Kartları...8 İş Akışı...9

Detaylı

08.11.2015 WORD KULLANIMI

08.11.2015 WORD KULLANIMI KELİME İŞLEMCİ-MİCROSOFT OFFİCE OFFICE DÜĞMESİ HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU MENÜLER ŞEKİL, RESİM EKLEME TABLO EKLEME ETKİNLİKLER 1 OFFICE DÜĞMESİ: Çalışmamız ile ilgili dosya işlemleri yapmamızı sağlar. Yeni

Detaylı

JABRA SPORT PACE WIRELESS

JABRA SPORT PACE WIRELESS L Kullanım Kılavuzu jabra.com/sportpace 2015 GN Netcom A/S. Tüm hakları saklıdır. Jabra, GN Netcom A/S nin tescilli ticari markasıdır. Bu belgede anılan tüm diğer ticari markalar, kendi sahiplerinin mülkiyetindedir.

Detaylı

Oterm EE101 Kablosuz Oda Termostatı. Oterm EE101 Kullanım Kılavuzu

Oterm EE101 Kablosuz Oda Termostatı. Oterm EE101 Kullanım Kılavuzu Oterm EE101 Kullanım Kılavuzu 1 EE101-TX EE101-RX 2 Oterm EE101 Kablosuz Oda Termostatı, kombiniz ile veya diğer ısıtma cihazları ile kullanabileceğiniz, evinizin konforunu artıran modern bir ısı kontrol

Detaylı

5.0. Alcatel U5 5044Y - Cep Telefonu KULLANIM KILAVUZU HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU. Ön kamera LED göstergesi. Flaş. Ses açma/ kısma. Güç tuşu.

5.0. Alcatel U5 5044Y - Cep Telefonu KULLANIM KILAVUZU HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU. Ön kamera LED göstergesi. Flaş. Ses açma/ kısma. Güç tuşu. Alcatel U5 5044Y - Cep Telefonu KULLANIM KILAVUZU HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU Flaş Ön kamera LED göstergesi 1 Arka kapağın çıkarılması ya da takılması. Ses açma/ kısma 2 Pilin takılması ya da çıkarılması.

Detaylı

2008 Nokia telif hakkıdır. Tüm hakları mahfuzdur. Nokia, Nokia Connecting People ve Nseries, Nokia Corporation'ın ticari veya tescilli ticari

2008 Nokia telif hakkıdır. Tüm hakları mahfuzdur. Nokia, Nokia Connecting People ve Nseries, Nokia Corporation'ın ticari veya tescilli ticari Sohbet Baskı 1 2008 Nokia telif hakkıdır. Tüm hakları mahfuzdur. Nokia, Nokia Connecting People ve Nseries, Nokia Corporation'ın ticari veya tescilli ticari markalarıdır. Nokia tune, Nokia Corporation'ın

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler İÇİNDEKİLER Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler 2 3-4 5 5 6 1 Değerli Müşterimiz LUITON LT- 002 ürününü tercih ettiğiniz için

Detaylı

US Patent No 5818437 and other pending patents. T9 text input software Copyright (C) 1997-2006. Tegic Communications, Inc. All rights reserved.

US Patent No 5818437 and other pending patents. T9 text input software Copyright (C) 1997-2006. Tegic Communications, Inc. All rights reserved. UYGUNLUK BÝLDÝRÝMÝ NOKIA CORPORATION þirketi, bu RM-209 ürününün Directive 1999/5/EC kararýnýn esas þartlarý ve diðer ilgili hükümleri ile uyumlý olduðunu beyan eder. Uygunluk Bildirimi'nin bir kopyasýný

Detaylı

Sony Ericsson W380i ürününü satın aldığınız için teşekkür ederiz. Nereye giderseniz gidin müziğin keyfini çıkarın.

Sony Ericsson W380i ürününü satın aldığınız için teşekkür ederiz. Nereye giderseniz gidin müziğin keyfini çıkarın. Sony Ericsson W380i ürününü satın aldığınız için teşekkür ederiz. Nereye giderseniz gidin müziğin keyfini çıkarın. İlave telefon içerikleri için, www.sonyericsson.com/fun adresini ziyaret edin. Çeşitli

Detaylı

BQTEK SMS Asistan. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.0 09.05.2016 BQTEK

BQTEK SMS Asistan. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.0 09.05.2016 BQTEK Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.0 09.05.2016 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 Genel Bilgi... 3 Uygulamanın İndirilmesi... 3 iphone için... 3 Android için... 3 Windows ve Mac için... 3 Uygulamanın

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu

Hızlı başlangıç kılavuzu Ürününüzü şu adresten kaydettirin ve destek alın: www.philips.com/welcome CD490 CD495 Hızlı başlangıç kılavuzu 1 Bağlanın 2 Hazırlanma 3 Keyfini çıkarın Kutuda ne var Baz ünitesi (CD495) Baz ünitesi (CD490)

Detaylı

Printed in Korea Code No.:GH68-xxxxxA Turkish. 05/2005. Rev 1.0. World Wide Web http://www.samsungmobile.com

Printed in Korea Code No.:GH68-xxxxxA Turkish. 05/2005. Rev 1.0. World Wide Web http://www.samsungmobile.com * Bu el kitabının içeriğinin bir bölümü, kurulu yazılıma veya servis sağlayıcınıza bağlı olarak telefonunuzdan farklı olabilir. * Ülkenize bağlı olarak, telefonunuz ve aksesuarları bu kılavuzdaki resimlerden

Detaylı

Nokia 1110 Kullaným Kýlavuzu. 9240183 3. Baský

Nokia 1110 Kullaným Kýlavuzu. 9240183 3. Baský Nokia 1110 Kullaným Kýlavuzu 9240183 3. Baský UYGUNLUK BÝLDÝRÝMÝ NOKIA CORPORATION olarak biz, tamamen kendi sorumluluðumuzda olmak üzere RH-70 ürününün aþaðýdaki yönetmeliðin (Council Directive: 1999/5/EC)

Detaylı

1x1 Q-EMPB. Đlk Numune Program Paketi. Versiyon: 1 / Temmuz 2009 Doku-Nr.: PD-0005. Copyright 2009

1x1 Q-EMPB. Đlk Numune Program Paketi. Versiyon: 1 / Temmuz 2009 Doku-Nr.: PD-0005. Copyright 2009 1x1 Q-EMPB Đlk Numune Program Paketi Versiyon: 1 / Temmuz 2009 Doku-Nr.: PD-0005 Copyright 2009 Q-DAS GmbH & Co. KG Eisleber Str. 2 D - 69469 Weinheim Tel.: ++49/6201/3941-0 Fax: ++49/6201/3941-24 E-Mail:

Detaylı

Genişletilmiş kullanım belgeleri. Her zaman yardıma hazırız D630 D635

Genişletilmiş kullanım belgeleri. Her zaman yardıma hazırız D630 D635 Her zaman yardıma hazırız Ürününüzü kaydettirmek ve destek almak için şu adrese gidin: www.philips.com/support Sorularınız mı var? Philips e Ulaşın D630 D635 Genişletilmiş kullanım belgeleri İçindekiler

Detaylı

Dersin Konusu ve Amaçları: Ders P lanı: Bölüm 1: Bilgi Teknolojilerinde Temel Kavramlar

Dersin Konusu ve Amaçları: Ders P lanı: Bölüm 1: Bilgi Teknolojilerinde Temel Kavramlar Bilgi Teknolojileri ve Uygulamalarına Giriş Dersin Konusu ve Amaçları: Bu dersin amacı daha önce bilgisayar ve bilgi teknolojileri alanında herhangi bir bilgi ve/veya deneyime sahip olmayan öğrenciye bilgi

Detaylı

GPRS TELEFON SGH-E310

GPRS TELEFON SGH-E310 GPRS TELEFON SGH-E310 World Wide Web http://www.samsungmobile.com Printed in Korea Code No.: GH68-xxxxxA Turkish. 09/2004. Rev. 1.0 İçerik Önemli güvenlik uyarıları... 7 Paketi açma... 9 Telefonunuz...

Detaylı

This product includes software licensed from Symbian Software Ltd (c) 1998-2007. Symbian and Symbian OS are trademarks of Symbian Ltd.

This product includes software licensed from Symbian Software Ltd (c) 1998-2007. Symbian and Symbian OS are trademarks of Symbian Ltd. Nokia N70-1 UYGUNLUK BÝLDÝRÝMÝ NOKIA CORPORATION þirketi, bu RM-84 ürününün Directive 1999/5/EC kararýnýn esas þartlarý ve diðer ilgili hükümleri ile uyumlý olduðunu beyan eder. Uygunluk Bildirimi'nin

Detaylı

E-MASA YENİ SÜRÜM İLE GELEN YENİLİKLER

E-MASA YENİ SÜRÜM İLE GELEN YENİLİKLER E-MASA YENİ SÜRÜM İLE GELEN YENİLİKLER 1- Gereği ve bilgi olarak iş gönderim özelliği eklendi. 2- Bilgi için gelen işler ekranı yapıldı. Tamamla gönder kısmından bilgi için seçilerek kişilere gönderilen

Detaylı

AKINSOFT ProKuaför. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 29.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT

AKINSOFT ProKuaför. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 29.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 29.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ Müşterilerine daha iyi hizmet vermek ve kurumsallaşmak isteyen tüm kuaförlere hitap eden programı

Detaylı