Siğilleriniz buz kesilecek!

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Siğilleriniz buz kesilecek!"

Transkript

1 Siğilleriniz buz kesilecek! Siğillere ve ayak tabanı siğillerine karşı HENNIG ARZNEIMITTEL 1898 yılından beri sağlığa hizmet eder

2

3 Siğil nedir? Siğiller, çoğunlukla insan papilloma virüsü (HPV) ile enfeksiyon sonucu ortaya çıkan, genellikle iyi huylu cilt yumrularıdır. Bunların farklı çeşitleri bulunmaktadır. Hangi çeşitler mevcuttur? Yaygın siğiller genellikle parmaklarda, el üzerinde, dizlerde ve dirseklerde görülürler. Bunlar sert, karnabahara benzer yapılarıyla kendilerini belli ederler. Ayak tabanı siğilleri (tiken siğilleri) sadece ayak tabanında veya ayak parmaklarının altında oluşurlar. Bunlar, derin bir şekilde içeri doğru büyüdükleri için genellikle ağrılıdırlar ve merkezinde siyah noktalar olan, küçük, beyaz halkalar şeklinde görünürler. Mozaik siğiller de aynı şekilde ayak tabanı siğilleri grubunda yer almaktadır. Ancak tiken siğillerinin aksine bunlar sadece yüzeysel olarak büyürler. Yaygın siğil Ayak tabanı siğili (tiken siğili)

4 İpliksi siğiller olarak adlandırılan siğiller genellikle yüzde ortaya çıkan, iplik görünümünde siğillerdir. Basık siğiller ya da diğer adıyla düz siğiller düz, yuvarlak, genellikle yumuşaktır ve çoğunlukla çocuklarda ve gençlerde yüzde, el bileklerinde, ellerin ve parmakların üzerinde ortaya çıkarlar. Genital bölgede ve anal bölgede bulunan yumrularda incir siğilleri söz konusu olabilmektedir. Bunlar örn. korunmasız cinsel ilişki yoluyla bulaşırlar.

5 Ayrıca yaşın ilerlemesiyle birlikte yaşlılık siğilleri meydana gelebilir. Bunların oluşmasına HPV sebep olmaz ve bunlar bulaşıcı değillerdir. Göbekli siğil adı verilen siğillerin oluşmasına HPV değil, bir çiçek virüsü sebep olur ve bunlar sürtünme veya temas enfeksiyonu yoluyla bulaşırlar. Bunların boyutu toplu iğne başı ile bezelye büyüklüğü arasında olabilmektedir, bu siğiller düz, parlak olup, genellikle merkezlerinde hafif bir çöküklük mevcuttur. Enfeksiyon nasıl oluşur? Yaygın siğiller ve ayak tabanı siğilleri insan papilloma virüsü (HPV) ile doğrudan temas yoluyla bulaşabilirler. Bu esnada virüsler küçük deri sıyrıklarından derinin en üst katmanına nüfuz ederler. Özellikle çocukların ve bağışıklık sistemi zayıflamış olan kişilerin bağışıklık sistemleri HPV virüsü grubuna karşı daha dayanıksız olduğu için siğil bu kişilere daha kolay bulaşır. Ayak tabanı siğilleri, enfekte alanın, zemin gibi ıslak bir yüzeyle teması sonucu bulaşabilirler. Bir HPV enfeksiyonu el havlularının, tıraş aletlerinin veya diğer kişisel eşyaların ortak kullanıl-

6 ması sonucu da gerçekleşebilir. Bir siğilin oluşması birkaç ay sürebilir. Siğil bulaşması nasıl önlenebilir? Cildin savunma fonksiyonunu güçlendirmek için ciltteki kuru ve yıpranmış bölgelere düzenli olarak bakım uygulayın. Yüzme havuzlarında, spor salonlarında, kamuya açık duşlarda ve otel odalarında yalın ayak yürümeyin. En uygunu bu alanlarda temiz ve kaymayan deniz ayakkabısı giymenizdir.

7 Daima hareketli kalın: Böylece ellerde ve ayaklarda iyi bir kan dolaşımı sağlamış olursunuz. Soğuk-sıcak kontrast banyoları da burada destekleyici olabilir. Sigara kullananlar ve diyabet hastaları kan dolaşımının daha kötü olması sebebi ile genel olarak siğil enfeksiyonlarına karşı daha hassastırlar. Siğiller nasıl tedavi edilir? Vücudun bağışıklık sistemi siğillere sebep olan virüsleri öldürmeyi başarabilirse, nadir durumlarda siğiller birkaç ay sonra tedavi edilmeksizin, kendiliğinden de kaybolabilirler. Ancak genellikle hedefe yönelik bir tedavi gereklidir. Bunun için farklı yöntemler mevcuttur. Çözdürme ve yakma Siğiller örn. salisilik asit veya laktik asit ile kalınlaşan nasır tabakanın çözdürülmesi yoluyla ya da örn. kloroasetik asit ile dokunun yakılması yoluyla yok edilebilirler. Ancak bu tedavi oldukça zahmetlidir, çünkü bu maddelerin birkaç kez deriye sürülmesi gerekmektedir. Siğillerin bu yöntemlerle yok edilmesi altı ila on iki hafta sürebilir. Bu esnada komşu deri tahriş olabilir veya zedelenebilir.

8 Kriyoterapi siğillere karşı nasıl fayda sağlar? Siğilleri yok etmenin basit ve etkin bir yolu kriyoterapi (dondurma yöntemi) adı verilen yöntemdir. Bu uygulamada siğil doğrudan veya dolaylı olarak sıvı azot yani Dimetil Eter ile dondurulur. Genellikle sadece tek bir uygulama yeterlidir ve bu uygulama genel olarak bir dakikadan daha kısa sürer. Kriyoterapi doktorda da kullanılan etkinliği kanıtlanmış bir yöntemdir. Bu yöntem artık kolay bir şekilde, eczaneden temin edilen ve reçeteye tabi olmayan tıbbi ürünlerle evde de uygulanabilmektedir. Tedavi uygulandıktan gün sonra siğil deriden ayrılır ve bunun altında bulunan sağlıklı deri ortaya çıkar.

9 HENNIG ARZNEIMITTEL den Wortie doktorlar tarafından kullanılan, etkinliği kanıtlanmış kriyoterapi (dondurma yöntemi) yöntemine benzeyen, yaygın siğillerin ve ayak tabanı siğillerinin (tiken siğilleri) dondurulması için kolaylıkla uygulanabilen bir üründür. 4 yaş ve üzeri çocuklar için uygundur.

10 Wortie nasıl etki eder? Patentli, hassas aplikatör sayesinde siğiller ve ayak tabanı siğilleri hedefe yönelik olarak dondurulmaktadır. Yuvarlatılmış metal uç siğillerin nokta hassasiyeti ile dondurulmasını garanti etmektedir. Böylece komşu olan sağlıklı deri bölgeleri yanlışlıkla dondurmadan korunmuş olur. Bu esnada deri Wortie ürününün içinde bulunan soğutucu madde (gaz) ile doğrudan temas etmez.

11 Patentli hassas aplikatör Siğil / ayak tabanı siğili hedefe yönelik olarak dondurulur Siğiller mükemmel bir şekilde yok edilir Cilt ile gaz arasında doğrudan temas olmaz

12 Nokta hassasiyeti ile dondurma sayesinde etkin Siğillerin dondurulması için kullanılan önceki tüm ürünlerden farklı olarak Wortie patentli bir hassas aplikatöre sahiptir. Bu sayede gaz dolayısıyla kutuda oluşan soğukluk metal bir uç ile doğrudan cilde aktarılır. Çevredeki sağlıklı deriye zarar vermeden, siğilin nokta hassasiyeti ile dondurulmasını sadece patentli hassas aplikatör sağlar. Soğuğun ne kadar hassas bir şekilde aktarıldığı, soğuğa duyarlı bir muzun üzerindeki sınırları belli olan ve belirgin renk değişiklikleri ile etkileyici bir şekilde gösterilebilir: Diğer anti siğil ürünleri ile dondurma Wortie Daha büyük siğillerde uygulama Wortie Daha küçük siğill erde uygu - lama Uygulama esnasında dondurulacak alan tatbik edilen basınç ile özel olarak ayarlanabilir. Kuvvetli basınç uygulandığında metal ucun büyük bir kısmı deriye temas eder ve böylece cildin daha geniş bir bölümü dondurulur. Sadece hafifçe basılarak daha küçük siğiller nokta hassasiyeti ile neredeyse acısız olarak tedavi edilebilir.

13 Wortie hızlı bir şekilde kullanıma hazırdır Wortie kullanıma hazır bir şekilde ambalajlanmıştır. Wortie yi ambalajından çıkardıktan birkaç saniye sonra siğili kolay ve etkin bir şekilde tedavi edebilirsiniz: Koruyucu başlığı çıkarın ve kutuyu masanın üzerine koyun. Manşonu tutun, döner başlığı I pozisyonuna getirin ve 3 saniye aşağı bastırın. Döner başlığı bırakın Metal uç 2 saniye içinde donar ve siğil tedavi edilebilir. Metal ucu tam siğilin üzerine yerleştirin: Deri bölgesine göre ele 20 saniye ve ayağa 40 saniye uygulayın.

14 Wortie nasıl kullanılır? 1 Kutuyu 2 Döner başlığı I masanın üzerine konumuna getirin ve koyun ve onu bunu 3 saniye boyunca manşondan aşağı bastırın. tutun. (bir ıslık sesi duyacaksınız.) Döner başlık Manşon Önemli: Döner başlık 3 saniyelik etkinleştirme sonrasında tekrar bırakılmalıdır. 3 Sn. ISLIK SESİ 3 Hassas aplikatörün 4 Daha sonra metal ucu donana siğili hedefe yönelik kadar 2 Sn. bekleyin. ve etkin bir şekilde dondurmak için metal ucu siğilin üzerine yerleştirin. 2 Sn. 20 Sn. Uyarı: Hassas aplikatör ancak 20 dakika sonra tekrar etkinleştirilebilir 40 Sn. 1. Kapağı çıkartın ve kutuyu bir masanın üzerine veya düz bir zemine koyun. Döner başlığın altında bulunan manşonu başparmak ve işaret parmağıyla tutun. 2. Ardından boşta kalan elinizle üstteki döner başlığı saat yönünün aksine doğru çevirerek I pozisyonuna getirin. Döner başlığı 3 saniye boyunca aşağı bastırın. Lütfen daha uzun süre bastırmayın! Bu esnada ıslık sesine benzer bir ses duyacaksınız. Bu sırada metal uca temas etmemeye dikkat edin. 3. Döner başlığı bırakın. Ürün kullanılmadan önce döner başlığın otomatik olarak 0 pozisyonuna geri geldiğinden emin olun. Hassas aplikatörün metal ucu donana kadar 2 saniye bekleyin. 4. Donmuş olan metal ucu tam siğilin üzerine yerleştirin ve uygulama yapılan deri bölgesine göre 20 saniye (el) ila 40 saniye (ayak) siğile temas ettirin. Etkin bir dondurma performansı için bu sürelere kesinlikle riayet edilmelidir.

15 Tecrübeyle gelen başarı Wortie HENNIG ARZNEIMITTEL tarafından üretilen kaliteli bir üründür. 115 yılı aşkın tecrübemiz ve Almanya da kendi üretimimizle, sahibi tarafından yönetilen bir aile şirketi olarak yüksek kaliteli eczacılık ürünlerinin üretimi ve pazarlaması alanında uzmanlaşmış bulunmaktayız. Çok sayıda reçeteye tabi ilacın yanı sıra, sizlere, özel olarak eczanelerden temin edebileceğiniz, istikrarlı bir şekilde genişlemekte olan reçetesiz ilaç, tıbbi ürün ve gıda takviyesi yelpazesi de sunmaktayız. HENNIG ARZNEIMITTEL hakkında daha fazla bilgiye şu adresten ulaşabilirsiniz:

16 HENNIG ARZNEIMITTEL den Wortie ürününü özel olarak eczanenizden temin edebilirsiniz: Eczane damgası Eczane ekibiniz sizi bilgilendirmekten memnuniyet duyar! Daha fazla bilgiye ve Wortie ürününe ilişkin video eğitimine şu adresten ulaşabilirsiniz: Wortie yaygın siğillerin ve ayak tabanı siğillerinin (tiken siğilleri) tedavisi için uygundur. Söz konusu yumrunun siğil olup olmadığı konusunda belirsizlik varsa lütfen ev doktorunuza danışın. Yüzde, koltuk altında, göğüste, kalçada veya genital bölgede, benlerin, doğum lekelerinin, kıllı siğillerin veya vücuttaki diğer benlerin üzerinde, 4 yaşın altındaki çocuklarda ve diyabet hastalarında kullanmayın. Gebe ve emziren bayanlarda kullanım için tedaviyi yürüten doktora danışılmalıdır. Uyarı açıklaması: Kutu basınç altındadır. Güneş ışınından ve 50 C üzerindeki sıcaklıklardan koruyun. Kullandıktan sonra da zorla açmayın veya yakmayın. Alev veya kor halindeki nesne üzerine püskürtmeyin. Çocukların erişemeyeceği bir yerde muhafaza edin. Kutu sıkıca kapalı tutulmalı ve serin bir yerde muhafaza edilmelidir. Yakıcı kaynaklardan uzak tutun Sigara içmeyin. Buhar/aerosol solunmamalıdır. Yalnızca iyi havalandırılan ortamlarda kullanılmalıdır. Yüksek derecede yanıcı özelliğe sahiptir. Dimetil Eter içerir. Resimler: Hand with warts isolated on white background Tiler84 - Fotolia.com / Planters Warts sdominick - istockphoto.com / Emperor Penguins in Antarctica Jan Martin Will shutterstock.com HENNIG ARZNEIMITTEL GmbH & Co. KG Liebigstraße Flörsheim am Main Art.Nr.: / 1505

Jel kompresi. tr Kullanım talimatı. Tchibo GmbH D Hamburg 88184AB6X6VI

Jel kompresi. tr Kullanım talimatı. Tchibo GmbH D Hamburg 88184AB6X6VI Jel kompresi tr Kullanım talimatı Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 88184AB6X6VI 2016-08 Değerli Müşterimiz! Ürünü kullanırken dikkate almanız gereken birkaç önemli bilgiyi burada bulabilirsiniz. Bunları lütfen

Detaylı

Kullanım kılavuzunu dikkate alın! Cırt cırt kemerli. soğuk/sıcak kompresi. Kullanım talimatı. Tchibo GmbH D Hamburg 93629AB6X6VII

Kullanım kılavuzunu dikkate alın! Cırt cırt kemerli. soğuk/sıcak kompresi. Kullanım talimatı. Tchibo GmbH D Hamburg 93629AB6X6VII Kullanım kılavuzunu dikkate alın! Cırt cırt kemerli soğuk/sıcak kompresi tr Kullanım talimatı Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 93629AB6X6VII 2017-08 Güvenlik uyarıları Kullanım amacı Sıcak veya soğuk kullanım

Detaylı

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. DUODERM solüsyon, 15 g Cilt üzerine uygulanır. Etkin maddeler. 1 g solüsyon; 167 mg salisilik asit ve 167 mg laktik asit içerir. Yardımcı maddeler. Piroksilin, hint yağı, etanol, eter, saf su. Bu ilacı

Detaylı

Kızınızın sağlığı için: HPV aşısıyla rahim ağzı kanserine* karşı önlem alın. * belli human papillom virüsleri neden olur

Kızınızın sağlığı için: HPV aşısıyla rahim ağzı kanserine* karşı önlem alın. * belli human papillom virüsleri neden olur Kızınızın sağlığı için: HPV aşısıyla rahim ağzı kanserine* karşı önlem alın * belli human papillom virüsleri neden olur TÜM INSANLARIN %80 i hayatları boyunca bunlarla temas eder HPV nedir ve neye yol

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. VITAMIN A-POS 250 I.U./g göz merhemi. Yalnızca göz kapağı içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. VITAMIN A-POS 250 I.U./g göz merhemi. Yalnızca göz kapağı içine uygulanır. VITAMIN A-POS 250 I.U./g göz merhemi Yalnızca göz kapağı içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde:, 1 g merhem içeriğinde 250 IU A Vitamini Yardımcı Maddeler: Beyaz vazelin, seyreltik sıvı parafin,

Detaylı

Sıcak-soğuk-Sırt yastığı Jel küreli

Sıcak-soğuk-Sırt yastığı Jel küreli Kullanım kılavuzunu dikkate alın! Sıcak-soğuk-Sırt yastığı Jel küreli tr Kullanım talimatı Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 98829AB6X6VIII 2018-07 Değerli Müşterimiz! Güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza

Detaylı

Diyabetik Ayak Bakımı. Diyabet

Diyabetik Ayak Bakımı. Diyabet Diyabetik Ayak Bakımı Diyabet BR.HLİ.043 DİYABETTE AYAK BAKIMI Diyabet hastalarında, kan şekerinin kontrol altına alınmaması sonucunda sinirlerin hasarı (nöropati) ve dolaşım bozuklukları (damar hastalıkları)

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: 1 g da 3,00 mg tobramisin Yardımcı maddeler: Klorobutanol hemihidrat, vazelin sıvı, petrolatum (beyaz yumuşak parafin)

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: 1 g da 3,00 mg tobramisin Yardımcı maddeler: Klorobutanol hemihidrat, vazelin sıvı, petrolatum (beyaz yumuşak parafin) TOBRASED % 0.3 steril göz merhemi Göze uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: 1 g da 3,00 mg tobramisin Yardımcı maddeler: Klorobutanol hemihidrat, vazelin sıvı, petrolatum (beyaz yumuşak parafin) Bu

Detaylı

Cebemyxine Göz Damlası

Cebemyxine Göz Damlası KULLANMA TALİMATI CEBEMYXINE göz damlası Göze damlatılır. Etkin Madde: 5 ml. damla; etkin madde olarak 17.000 IU neomisin sülfat, 50.000 IU polimiksin B sülfat içermektedir. Yardımcı Maddeler: Benzalkonyum

Detaylı

Türk. Yapay Cam Göz Kullanımı Hakkında Bilgiler. Mitglied der Deutschen Ocularistischen Gesellschaft e.v

Türk. Yapay Cam Göz Kullanımı Hakkında Bilgiler. Mitglied der Deutschen Ocularistischen Gesellschaft e.v Türk Yapay Cam Göz Kullanımı Hakkında Bilgiler Mitglied der Deutschen Ocularistischen Gesellschaft e.v I Sayın Hastamız, Yapay cam göz, gerçeğe uygun yapısı sayesinde size, büyük oranda dikkat çekmeme,

Detaylı

Isıtıcı atkı. Kullanım talimatı. Tchibo GmbH D Hamburg 82651HB55XV

Isıtıcı atkı. Kullanım talimatı. Tchibo GmbH D Hamburg 82651HB55XV Isıtıcı atkı tr Kullanım talimatı Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 82651HB55XV 2015-06 322 833 Değerli Müşterimiz! Yeni ısıtıcı atkınız boyun ve omuz alanınızın etrafını rahat bir şekilde sarar. Isıtıcı atkıda,

Detaylı

BASI YARASI KİMLERDE GÖRÜLÜR?

BASI YARASI KİMLERDE GÖRÜLÜR? BASI YARASI NEDİR? Bası Yarası, basınç, dekübit yara, yatak yaraları veya basınç ülseri olarak bilinen, basınç ya da sürtünme nedeniyle ortaya çıkan, deride veya deri altında meydana gelen doku hasarıdır.bir

Detaylı

Omuz ısıtma yastığı. Kullanım talimatı. Tchibo GmbH D Hamburg 88183FV05X07VI

Omuz ısıtma yastığı. Kullanım talimatı. Tchibo GmbH D Hamburg 88183FV05X07VI Omuz ısıtma yastığı tr Kullanım talimatı Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 88183FV05X07VI 2016-07 333 429 Değerli Müşterimiz! Yeni omuz ısıtma yastığınız boyun ve omuz alanınızın etrafını rahat bir şekilde sarar.

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. NETİRA göz damlası 5 ml Göze uygulanır. Etkin madde :

KULLANMA TALİMATI. NETİRA göz damlası 5 ml Göze uygulanır. Etkin madde : KULLANMA TALİMATI NETİRA göz damlası 5 ml Göze uygulanır. Etkin madde : Netilmisin sülfat. 100 ml de, 0.300 g Netilmisin e eşdeğer 0.455 g Netilmisin sülfat içerir. Yardımcı Maddeler : Sodyum klorür, Benzalkonyum

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. VİROSİL %5 krem Haricen kullanılır.

KULLANMA TALİMATI. VİROSİL %5 krem Haricen kullanılır. KULLANMA TALİMATI VİROSİL %5 krem Haricen kullanılır. Etkin madde: Her 1 g krem %5 a/a 50 mg asiklovir içerir. Yardımcı madde(ler): Poloksamer, setostearil alkol, sodyum lauril sülfat, beyaz yumuşak parafin,

Detaylı

Elektrikli şarap açacağı

Elektrikli şarap açacağı Elektrikli şarap açacağı tr Kullanım Kılavuzu Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 92230FV05X07VII 2017-05 Değerli Müşterimiz! Yeni elektrikli şarap açacağınızla şişe ağzındaki folyoyu kolayca çıkarabilir ve mantarı

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. LAMISIL ONCE % 1 film yapıcı çözelti. Haricen cilde uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. LAMISIL ONCE % 1 film yapıcı çözelti. Haricen cilde uygulanır. KULLANMA TALİMATI LAMISIL ONCE % 1 film yapıcı çözelti Haricen cilde uygulanır. Etkin madde: Her bir gram çözeltide 10 mg terbinafin (hidroklorür halinde) içerir. Yardımcı maddeler: Akrilatlar/oktilakrilamit

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI BELOGENT merhem Cilt üzerine uygulanır. Etkin madde: Her 1 gram merhemde dipropiyonat formunda 0,5 mg a eşdeğer betametazon ve sülfat formunda 1,0 mg a eşdeğer gentamisin bulunmaktadır.

Detaylı

Genital Siğiller Risk Faktörler: Belirtiler:

Genital Siğiller Risk Faktörler: Belirtiler: HPV ( Human Papilloma virus) 60 tan fazla virüse verilen ortak addır. Bu virüsler vücudun herhangi bir yerinde siğillere sebep olabilirler.ancak bazıları cinsel yola bulaşır ve condyloma acuminata veya

Detaylı

Hepatit C ile Yaşamak

Hepatit C ile Yaşamak Hepatit C ile Yaşamak NEDİR? Hepatit C kan yoluyla bulaşan Hepatit C virüsünün(hcv) neden olduğu bir karaciğer hastalığıdır. 1 NEDİR? Hepatit C virüsünün birçok türü (genotipi ) bulunmaktadır. Ülkemizde

Detaylı

Evde kendi kendinizce uygulanabilen subkütan immunglobülin tedavisine ilişkin

Evde kendi kendinizce uygulanabilen subkütan immunglobülin tedavisine ilişkin Evde kendi kendinizce uygulanabilen subkütan immunglobülin tedavisine ilişkin Plazmadan yenilikler Bağışıklık eksikliğinde uzman kuruluş SADECE DOKTOR TALİMATINA GÖRE VE DOKTOR VEYA BAŞKA UZMANCA UYGULAMA

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin Madde: Mepiramin maleat, lidokain hidroklorür, dekspantenol.

KULLANMA TALİMATI. Etkin Madde: Mepiramin maleat, lidokain hidroklorür, dekspantenol. KULLANMA TALİMATI STİDERM jel Cilde uygulanır. Etkin Madde: Mepiramin maleat, lidokain hidroklorür, dekspantenol. Yardımcı Maddeler: Benzalkonyum klorür, mentol kristali, karbomer 980, disodyum EDTA, sodyum

Detaylı

İnsülin Nasıl Uygulanır? Diyabet

İnsülin Nasıl Uygulanır? Diyabet İnsülin Nasıl Uygulanır? Diyabet BR.HLİ.046 www.hisarhospital.com İNSÜLİN UYGULAMA Diyabette temel amaç kan şekeri düzeyini hedef aralıklarda tutmaktır. Bu amaçla beslenme tedavisi, egzersiz ve ilaç tedavisi

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. FLUOROPOS karton kutuda 10 ml hacimli 1 damlalık bulunan göz damlasıdır.

KULLANMA TALİMATI. FLUOROPOS karton kutuda 10 ml hacimli 1 damlalık bulunan göz damlasıdır. KULLANMA TALİMATI FLUOROPOS 1,0 mg/ml göz damlası süspansiyonu Yalnızca göz kapağının içine uygulanır. Etkin madde: 1 ml göz damlası süspansiyonunun içeriğinde 1,0 mg fluorometholon Yardımcı Maddeler:

Detaylı

TROMBOSİTOPENİ KONTROLÜ

TROMBOSİTOPENİ KONTROLÜ TROMBOSİTOPENİ KONTROLÜ GÜLDER GÜMÜŞKAYA HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ONKOLOJİ HASTANESİ TROMBOSİT NEDİR? 1 Kemik iliğinde yapılan kan hücrelerinden biridir. Pıhtılaşma hücreleri olarak bilinir. 1mm 3 kanda

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Oftalmolojik, antibiyotik, antibiyotik kombinasyonu

KULLANMA TALİMATI. Oftalmolojik, antibiyotik, antibiyotik kombinasyonu KULLANMA TALİMATI OFTALMOTRIM Steril Göz Damlası, 5mL Göze damlatılarak uygulanır. Etkin maddeler: 1 ml de 10,000 I.U. Polimiksin B sülfat ve 1 mg Trimetoprim Yardımcı maddeler: Sodyum metil hidroksibenzoat,

Detaylı

ELONVA Hazır enjektör

ELONVA Hazır enjektör Kısa kullanım kılavuzu kullanıcı kadın hastalara vermeniz için ELONVA Hazır enjektör ELONVA Hazır enjektör BİLEŞENLERİ İğne kılıfı İğne Delikli etiket İğne kapağı Enjektör başlığı Çözelti Enjektör Piston

Detaylı

Meyve ve sebze kesicisi

Meyve ve sebze kesicisi Meyve ve sebze kesicisi tr Kullanım Kılavuzu Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 93387FV02X00VIII 2017-08 353 350 Değerli Müşterimiz! Meyve ve sebze kesicinizle çok çeşitli meyve ve sebzeleri çabucak ve kolayca

Detaylı

Sirküler No : TMGD-07-15/002 Konu : Tehlikeli Madde Taşımacılığında taşıtlarda bulunması zorunlu Yazılı Talimat

Sirküler No : TMGD-07-15/002 Konu : Tehlikeli Madde Taşımacılığında taşıtlarda bulunması zorunlu Yazılı Talimat 29.07.2015 Sirküler No : TMGD-07-15/002 Konu : Tehlikeli Madde Taşımacılığında taşıtlarda bulunması zorunlu Yazılı Talimat YAZILI TALİMAT Tehlike veya bir kaza durumunda araç personelinin nasıl hareket

Detaylı

EL YIKAMA. Acıbadem Kadıköy Hastanesi Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Funda Peker

EL YIKAMA. Acıbadem Kadıköy Hastanesi Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Funda Peker EL YIKAMA Acıbadem Kadıköy Hastanesi Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Funda Peker El Yıkama-tarihçesi Tıp tarihi incelendiğinde, el yıkama ile infeksiyon hastalıklarının önlenebildiğine dair veriler XIX. yüzyıla

Detaylı

Akıllı Astım Tedavisi

Akıllı Astım Tedavisi FF Akıllı Astım Tedavisi Astım hastaları için uygulama talimatı 1. flutiform dozaj aerosolünü ilk kez kullanmadan önce neye dikkat etmeliyim? Kusursuz bir işleyiş için ilk kullanımdan önce veya uzun süre

Detaylı

Kullanım kılavuzu. testo 810

Kullanım kılavuzu. testo 810 Kullanım kılavuzu testo 810 2 Ürünün kullanılması testo kısa kullanım kılavuzu 810 1. Koruma kapağı: Durma pozisyonu 2. Kızılötesi sensör 3. Hava/sıcaklık sensörü 4. Ekran 5. Kontrol tuşları 6. Batarya

Detaylı

Sağlık uzmanınızdan hasta bilgilendirmesi. Xultophy ile tedaviye başlayacaklar için kılavuz

Sağlık uzmanınızdan hasta bilgilendirmesi. Xultophy ile tedaviye başlayacaklar için kılavuz Sağlık uzmanınızdan hasta bilgilendirmesi Xultophy ile tedaviye başlayacaklar için kılavuz Xultophy Kullanımına başlarken Xultophy yetişkinlerde tip 2 diyabet tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Burada

Detaylı

MAPISHREDDER AUTO S85CD OTOMATİK BESLEMELİ EVRAK İMHA MAKİNASI

MAPISHREDDER AUTO S85CD OTOMATİK BESLEMELİ EVRAK İMHA MAKİNASI MAPISHREDDER AUTO S85CD OTOMATİK BESLEMELİ EVRAK İMHA MAKİNASI DİKKAT: Beklenmeyen arıza ve istenmeyen durumlarla karşılamamak için cihazı kullanmaya başlamadan önce lütfen bu kullanım kılavuzunu dikkatlice

Detaylı

Tırnak Mantarının Özellikleri

Tırnak Mantarının Özellikleri Mantar çoğunlukla ayak tırnaklarınızda olur ancak el tırnaklarınızda da çıkabilir. Tedavi edilmesi, göze hoş görünmemesinin yanısıra, sağlık açısından da önemlidir. Sarımsı, yeşil veya kahverengi tırnaklarınız

Detaylı

Su Çiçeği. Suçiçeği Nedir?

Su Çiçeği. Suçiçeği Nedir? Suçiçeği Nedir? Su çiçeği varisella zoster adı verilen bir virüs tarafından meydana getirilen ateşli bir enfeksiyon hastalığıdır. Varisella zoster virüsü havada 1-2 saat canlı kalan ve çok hızlı çoğalan

Detaylı

Burada kısa sürede ve fazla masrafa girmeden uygulayabileceğiniz birkaç Vücut bakım önerisi bulacaksınız.

Burada kısa sürede ve fazla masrafa girmeden uygulayabileceğiniz birkaç Vücut bakım önerisi bulacaksınız. Tepeden Tırnağa Vücut bakımı Burada kısa sürede ve fazla masrafa girmeden uygulayabileceğiniz birkaç Vücut bakım önerisi bulacaksınız. Bakım için Duş Yapılan araştırmalarda en çok tercih edilen yıkanma

Detaylı

VOLUME HOOD DRYER HS 6780

VOLUME HOOD DRYER HS 6780 VOLUME HOOD DRYER HS 6780 F E C B D A 2 GÜVENLİK Cihazı ilk defa kullanmaya başlamadan önce aşağıdaki uyarıları dikkate alınız: 7 Bu cihaz, sadece evde kullanılmak üzere tasarlanmıştır. 7 Cihazı hiçbir

Detaylı

Diyabetik Ayak Bakımı

Diyabetik Ayak Bakımı AYAK BAKIM ÜNİTESİ Ayak Bakımı Günlük yaşamda el ve ayaklarımız çeşitli nedenlerle yıpranıyor ve bakıma ihtiyaç duyuyor. Bayındır Tıp Merkezi Ayak Bakım Ünitesi nde, 160 saatlik eğitim programını geçtikten

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. STİLEX jel Cilde uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. STİLEX jel Cilde uygulanır. KULLANMA TALİMATI STİLEX jel Cilde uygulanır. Etkin Madde: Mepiramin maleat, lidokain hidroklorür, dekspantenol. Yardımcı Maddeler: Koruyucu olarak benzalkonyum klorür, koku verici olarak oleum adonia,

Detaylı

Bu bölümde ZAMAN MAKİNESİ(Time Machine)'nin yüze ait uygulamalarda kullanımını inceleyeceğiz.

Bu bölümde ZAMAN MAKİNESİ(Time Machine)'nin yüze ait uygulamalarda kullanımını inceleyeceğiz. TEDAVİ / UYGULAMA : Bu bölümde ZAMAN MAKİNESİ(Time Machine)'nin yüze ait uygulamalarda kullanımını inceleyeceğiz. Dalga Tipi / Wave Type 1,2,3 ve 4 Dalga Tipi Seviyesi ayarı / Wave Level setting: Hassas

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. NADACNE %1 Krem Haricen uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. NADACNE %1 Krem Haricen uygulanır. KULLANMA TALİMATI NADACNE %1 Krem Haricen uygulanır. Etkin madde: l gram krem l0 mg nadifloksasin içerir. Yardımcı maddeler: Beyaz yumuşak parafin, hafif sıvı parafin, stearil alkol, setil alkol, polioksietilen

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. ALLERGOCROM Göz damlası 20 mg/ml. Yalnızca göz kapağının içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. ALLERGOCROM Göz damlası 20 mg/ml. Yalnızca göz kapağının içine uygulanır. ALLERGOCROM Göz damlası 20 mg/ml Yalnızca göz kapağının içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Sodyum kromoglikat 1 ml göz damlası süspansiyonu içeriğinde 20 mg Yardımcı Maddeler: Benzalkonyum

Detaylı

Önsöz. Sayın Kullanıcımız,

Önsöz. Sayın Kullanıcımız, Önsöz Sayın Kullanıcımız, Elektronik tartı cihazımızı tercih etmekle, kaliteli bir VESTEL ürünü satın almış bulunmaktasınız. Cihazınızı hızlı bir biçimde tanımak ve cihazınızın tüm fonksiyonlarından eksiksiz

Detaylı

VERRUTOL Ü aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ VERRUTOL, sadece deriye dışarıdan uygulanan bir ilaçtır.

VERRUTOL Ü aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ VERRUTOL, sadece deriye dışarıdan uygulanan bir ilaçtır. VERRUTOL siğil ilacı, 15 g Cilt üzerine uygulanır. Etkin maddeler: 1 g solüsyon; 5 mg 5-Florourasil ve 100 mg Salisilik asit içerir. Yardımcı maddeler: Dimetil sülfoksit (DMSO), Piroksilin, Poli(butil

Detaylı

TÜRKİYE EŞLEŞTİRME. Tehlikeli Mal Taşımacılığı Konusunda Destek Ankara 2014 Taşıma sırasında evraklar. Yazılı talimatlar.

TÜRKİYE EŞLEŞTİRME. Tehlikeli Mal Taşımacılığı Konusunda Destek Ankara 2014 Taşıma sırasında evraklar. Yazılı talimatlar. TÜRKİYE EŞLEŞTİRME Tehlikeli Mal Taşımacılığı Konusunda Destek Ankara 2014 Taşıma sırasında evraklar Yazılı talimatlar SÜRÜCÜ İÇİN YAZILI TALİMATLAR SÜRÜCÜ TARAFINDAN ANŞILACAK BİR DİLDE TAŞIMACILIĞIN

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. RESTASİS %0.05 oftalmik emülsiyon Göze damlatılır. Steril, koruyucu içermez.

KULLANMA TALİMATI. RESTASİS %0.05 oftalmik emülsiyon Göze damlatılır. Steril, koruyucu içermez. KULLANMA TALİMATI RESTASİS %0.05 oftalmik emülsiyon Göze damlatılır. Steril, koruyucu içermez. Etkin Madde: Etkin madde olarak her ml sinde 0.5 mg (%0.05) siklosporin içermektedir. Yardımcı Maddeler: Yardımcı

Detaylı

NEDEN İNHALER TEDAVİ İlacın solunum yollarına verilmesini sağlar Daha az dozda ilaç yeterli olur Daha az yan etki görülür

NEDEN İNHALER TEDAVİ İlacın solunum yollarına verilmesini sağlar Daha az dozda ilaç yeterli olur Daha az yan etki görülür ASTIM TEDAVİSİ Uzm.Dr. Handan Duman Uzm.Dr.Emine Dibek Mısırlıoğlu Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Çocuk Allerji Kliniği NEDEN İNHALER TEDAVİ İlacın

Detaylı

Ö NEMLİ NOT! BİSİKLETİ KULLANMADAN ÖNCE BU EL KİTABINI İYİCE OKUYUNUZ. ÖNEMLİ GÜVENLİK BİLGİLERİ

Ö NEMLİ NOT! BİSİKLETİ KULLANMADAN ÖNCE BU EL KİTABINI İYİCE OKUYUNUZ. ÖNEMLİ GÜVENLİK BİLGİLERİ Ö NEMLİ NOT! BİSİKLETİ KULLANMADAN ÖNCE BU EL KİTABINI İYİCE OKUYUNUZ. ÖNEMLİ GÜVENLİK BİLGİLERİ Ürünümüzü seçtiğiniz için teşekkürler. Bu el kitabının tamamını okuyunuz ve daima yanınızda bulundurunuz.

Detaylı

203 İRİS MAMA SANDALYESİ KURULUM ve KULLANMA KILAVUZU

203 İRİS MAMA SANDALYESİ KURULUM ve KULLANMA KILAVUZU 203 İRİS MAMA SANDALYESİ KURULUM ve KULLANMA KILAVUZU TS EN 14988 Kullanma kılavuzunu dikkatlice okuyup muhafaza ediniz. Verilen talimatlara uymadığınız zaman çocuğunuz güvende olmayabilir. Lü en verilen

Detaylı

PROFESYONEL DERİN KİMYASAL PEELING & LEKE TEDAVİ ÜRÜNLERİ ESTETİK DERMATOLOJİ UZMANI

PROFESYONEL DERİN KİMYASAL PEELING & LEKE TEDAVİ ÜRÜNLERİ ESTETİK DERMATOLOJİ UZMANI PROFESYONEL DERİN KİMYASAL PEELING & LEKE TEDAVİ ÜRÜNLERİ ESTETİK DERMATOLOJİ UZMANI Profesyonel Kimyasal Pe Leke Tedavi Kimyasal peeling, cilt soymanın kimyasal ajanlarla gerçekleştirilen hızlandırılmış

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI NİMEKSİL %1 jel Cilt üzerine uygulanır. Etkin madde: Her bir gram jel 0.01 gram nimesulid içerir. Yardımcı maddeler: Makrogol 400, propilen glikol, sepineo 600, etanol, saf su. Bu ilacı

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI REPARİL-GEL N Haricen uygulanır. Etkin Madde: 100 g jel; etken madde olarak 1 g essin; 5 g dietilamin salisilat içerir. Yardımcı Maddeler: Lavanta yağı, portakal çiçeği yağı (neroli),

Detaylı

HASTA İÇİN Şırınga şu kuruluşla işbirliği halinde geliştirilmiştir

HASTA İÇİN Şırınga şu kuruluşla işbirliği halinde geliştirilmiştir CIMZIA BİLGİ BROŞÜRÜ HASTA İÇİN Şırınga şu kuruluşla işbirliği halinde geliştirilmiştir Halen Cimzia veya bu broşürde okuduğunuz herhangi bir şey hakkında sorunuz varsa lütfen sağlık bakımı sağlayıcınızla

Detaylı

sebep olabilir. 4. Haznesinden gaz sızıntısı olursa elektrik fişini takmayın veya çekmeyin. Kıvılcım ve yangın çıkmasına sebep olabilir.

sebep olabilir. 4. Haznesinden gaz sızıntısı olursa elektrik fişini takmayın veya çekmeyin. Kıvılcım ve yangın çıkmasına sebep olabilir. Genel Bu tip buzdolabı genelde otel, ofis, öğrenci yurdu ve ev gibi yerlerde kullanılır. Çoğunlukla meyve ve sebze gibi yiyecekleri soğutmak ve saklamak için uygundur. Küçük boyutunun, hafifliğinin, düşük

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. DERMABEL % 0.05 Deri Kremi Cilt üzerine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. DERMABEL % 0.05 Deri Kremi Cilt üzerine uygulanır. KULLANMA TALİMATI DERMABEL % 0.05 Deri Kremi Cilt üzerine uygulanır. Etkin madde: Her 1gram krem dipropiyonat formunda 0.5 mg a eşdeğer betametazon içerir. Yardımcı maddeler: Klorokrezol, sodyum dihidrojen

Detaylı

Tam çizgimin üzerinde.

Tam çizgimin üzerinde. Tam çizgimin üzerinde. Bosch'tan Quigo. YENİ! Quigo Bosch'tan kusursuz küçük çizgi lazeri. Hiç karmaşık değil. % 100 hizalı. Şaşıracaksınız. Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş. Elektrikli El Aletleri Bölümü Posta

Detaylı

Tarih : 01.03.2015 Sayı : 006 BASIN BÜLTENİ. Türk Dermatoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. NİLGÜN ȘENTÜRK

Tarih : 01.03.2015 Sayı : 006 BASIN BÜLTENİ. Türk Dermatoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. NİLGÜN ȘENTÜRK Tarih : 01.03.2015 Sayı : 006 BASIN BÜLTENİ Türk Dermatoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. NİLGÜN ȘENTÜRK Benleriniz Kabusunuz Olmasın Vücudunuzdaki benleriniz büyüyor, kașınıyor veya kanıyorsa

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her 1 g jel 10 mg Diklofenak sodyuma eşdeğer Diklofenak dietilamonyum içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her 1 g jel 10 mg Diklofenak sodyuma eşdeğer Diklofenak dietilamonyum içerir. KULLANMA TALİMATI VOLTAREN EMULGEL Cilt üzerine uygulanır. Etkin madde: Her 1 g jel 10 mg Diklofenak sodyuma eşdeğer Diklofenak dietilamonyum içerir. Yardımcı maddeler: Karbomer, makrogol ketostearil eter,

Detaylı

EL HİJYENİ. Hazırlayan: SELDA DEMİR Acıbadem Fulya Hastanesi 8. Kat Klinik Eğitim Hemşiresi

EL HİJYENİ. Hazırlayan: SELDA DEMİR Acıbadem Fulya Hastanesi 8. Kat Klinik Eğitim Hemşiresi EL HİJYENİ 2010 Hazırlayan: SELDA DEMİR Acıbadem Fulya Hastanesi 8. Kat Klinik Eğitim Hemşiresi El Hijyeni v El yıkama günlük yaşantı içinde her şeyden önce kişinin kendi sağlığı için önemliyken, çalışma

Detaylı

Nasır temizleyici. tr Kullanım Kılavuzu. Tchibo GmbH D Hamburg 85466FV05X02VI

Nasır temizleyici. tr Kullanım Kılavuzu. Tchibo GmbH D Hamburg 85466FV05X02VI Nasır temizleyici tr Kullanım Kılavuzu Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 85466FV05X02VI 2016-02 328 289 Değerli Müşterimiz! Yeni nasır temizleyiciniz aşırı kuru, pürüzlü ve nasırın oluştuğu deriyi temizler.

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. PREPAGEL Jel Haricen uygulanır.

KULLANMA TALĐMATI. PREPAGEL Jel Haricen uygulanır. KULLANMA TALĐMATI PREPAGEL Jel Haricen uygulanır. Etkin Madde: 1 g jel; etken madde olarak 0,01 g essin; 0,05 g dietilamin salisilat içerir. Yardımcı Maddeler: Polietilen glikol-6-kaprilik asit (Softigen

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI MYCOSPOR Krem Cilt üzerine uygulanır. Etkin madde: 100 g kremde 1 g bifonazol bulunur. Yardımcı maddeler: Benzil alkol, setil palmitat, ketostearil alkol, oktildodekanol, polisorbat 60,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: 1 g merhem 10 mg Centella asiatica nın titre edilmiş ekstresini içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: 1 g merhem 10 mg Centella asiatica nın titre edilmiş ekstresini içerir. KULLANMA TALİMATI Madegsole % 1 Merhem Cilt üzerine uygulanır. Etkin madde: 1 g merhem 10 mg Centella asiatica nın titre edilmiş ekstresini içerir. Yardımcı maddeler: Glikol stearat, propilen glikol, sıvı

Detaylı

SolSooStar HIZLI BAŞVURU KILAVUZU

SolSooStar HIZLI BAŞVURU KILAVUZU SoloStar H I Z L I B A Ş V U R U K I L AV U Z U Size, önceden doldurulmuş insülin kalemi SoloStar içinde Lantus, Apidra veya Insuman Basal reçetesi verilmiş bulunuyor. Tek seferde bir ünite olmak üzere,

Detaylı

DİYABETİK AYAK NEDİR? FİZYOPATOLOJİK SÜREÇ

DİYABETİK AYAK NEDİR? FİZYOPATOLOJİK SÜREÇ DİYABETİK AYAK NEDİR? Şeker hastalığı (Diyabet) zaman içinde sinirlerde ve damarlarda çeşitli hasarlara yol açmaktadır. Bu hasarlara nedeniyle ilerleyen zamanlarda organlarda fonksiyon bozukluklarına rastlanılır.

Detaylı

activ eurogel Plus Yara izlerinizi gözle görünür bir şekilde tedavi edin

activ eurogel Plus Yara izlerinizi gözle görünür bir şekilde tedavi edin eurogel Plus Yara izlerinizi gözle görünür bir şekilde tedavi edin Yara izlerinin kızarıklığını gidermek, esnekliğini arttırmak ve rahatsızlığını gidermek için Silikonun, yara izlerinin tedavisindeki üstünlükleri

Detaylı

Snowskate. Kullanıcı bilgisi. Tchibo GmbH D Hamburg 82035AB5X6V

Snowskate. Kullanıcı bilgisi. Tchibo GmbH D Hamburg 82035AB5X6V Snowskate tr Kullanıcı bilgisi Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 82035AB5X6V 2015-05 Değerli Müşterimiz! Yeni Snowskate 7 yaşından büyük çocuklara karda spor ve eğlence sunuyor. Snowskate, Snowboard değildir

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KETORAL vajinal suppozituar Vajina içerisine uygulanarak kullanılır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Ketokonazol. Her bir KETORAL vajinal suppozituar, 400 miligram ketokonazol içerir. Yardımcı maddeler:

Detaylı

ST-100 KONDİSYON KÜREĞİ KULLANIM KILAVUZU

ST-100 KONDİSYON KÜREĞİ KULLANIM KILAVUZU ST-100 KONDİSYON KÜREĞİ KULLANIM KILAVUZU 1 GÜVENLİK TALİMATLARI 1. Çalışmaya başlamadan önce bu el kitabını iyice okuyunuz ve daima yanınızda bulundurunuz. 2. Bir egzersiz programına başlamadan önce sağlığınızı

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. TOBREX, gözün/gözlerin ve etrafının yüzeysel bakteriyel infeksiyonlarının tedavisinde kullanılır.

KULLANMA TALİMATI. TOBREX, gözün/gözlerin ve etrafının yüzeysel bakteriyel infeksiyonlarının tedavisinde kullanılır. KULLANMA TALİMATI TOBREX %0.3 Steril Oftalmik Pomad, 3.5 g Göze uygulanır. Etkin maddeler: 1 ml de 3 mg tobramisin Yardımcı maddeler: klorbutanol anhidrit, mineral yağ, beyaz petrolatum Bu ilacı kullanmaya

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: 1 gram jel 2 mg karbomer içerir. Yardımcı maddeler: Setrimid, sorbitol, sodyum hidroksit, enjeksiyonluk su.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: 1 gram jel 2 mg karbomer içerir. Yardımcı maddeler: Setrimid, sorbitol, sodyum hidroksit, enjeksiyonluk su. VISCOTEARS steril oftalmik jel Göze uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: 1 gram jel 2 mg karbomer içerir. Yardımcı maddeler: Setrimid, sorbitol, sodyum hidroksit, enjeksiyonluk su. Bu ilacı kullanmaya

Detaylı

Çalışma büyüteci. Kullanım kılavuzu. Tchibo GmbH D Hamburg 91982HB44XVII

Çalışma büyüteci. Kullanım kılavuzu. Tchibo GmbH D Hamburg 91982HB44XVII Çalışma büyüteci tr Kullanım kılavuzu Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 91982HB44XVII 2017-01 347 363 Değerli Müşterimiz! Yeni çalışma büyüteciniz, ince dikiş ve el işleri için çok kullanışlıdır. Büyüteci bağımsız

Detaylı

HASTA KILAVUZU. Hasta adı-soyadı:

HASTA KILAVUZU. Hasta adı-soyadı: HASTA KILAVUZU Hasta adı-soyadı: Icare HOME (Model: TA022) HASTA KILAVUZU TA022-035 TR-3.1 3 Giriş Bu kılavuz, Icare HOME tonometrenin nasıl kullanılması gerektiği konusunda size yol gösterecektir. Tonometreyi

Detaylı

KULLANMA VE BAKIM KİTABI

KULLANMA VE BAKIM KİTABI KULLANMA VE BAKIM KİTABI FRİTÖZ (GAZLI) G Ü R Ç E L İ K Profesyonellere Profesyonelce AÇIKLAMA Bu kılavuzdaki talimatlar cihazın emniyetli montajı, kullanımı, temizliği ve bakımı hakkında önemli bilgiler

Detaylı

Maymun Çiçek Virüsü (Monkeypox) VEYSEL TAHİROĞLU

Maymun Çiçek Virüsü (Monkeypox) VEYSEL TAHİROĞLU Maymun Çiçek Virüsü (Monkeypox) VEYSEL TAHİROĞLU insanlarda ölümcül hastalığa neden olabilir; her ne kadar genellikle çok daha az ciddi olsa da insan çiçek virüsü hastalığına benzer. Maymun çiçek virüsü

Detaylı

Uçuk genellikle dudak, ağız ve burun delikleri çevresinde çıkan Herpes simplex adı verilen virüsün sebep olduğu hastalıktır.

Uçuk genellikle dudak, ağız ve burun delikleri çevresinde çıkan Herpes simplex adı verilen virüsün sebep olduğu hastalıktır. Uçuk Nedir? Uçuk genellikle dudak, ağız ve burun delikleri çevresinde çıkan Herpes simplex adı verilen virüsün sebep olduğu hastalıktır. Uçuk Ciddiye Alınması Gereken Bir Sağlık Sorunu mudur? Yapılan araştırmalar,

Detaylı

Imupret N. Soğuk algınlığı? Soğuk algınlığına karşı yardım eden önerilerle

Imupret N. Soğuk algınlığı? Soğuk algınlığına karşı yardım eden önerilerle Soğuk algınlığı? Imupret N soğuk algınlığının her aşamasında etkilidir vücudu soğuk algınlığı mikroplarına karşı mücadelede destekler soğuk algınlığının seyrini hafifletir Soğuk algınlığına karşı yardım

Detaylı

DistanceMaster One. Laser 650 nm SPEED SHUTTER

DistanceMaster One. Laser 650 nm SPEED SHUTTER DistanceMaster One 52 Laser 650 nm SPEED SHUTTER Laser 02 2 x Typ AAA / LR03 1,5V / Alkaline DistanceMaster One x x y = m 2 y z x y x y z = m 3 03 ! Kullanım kılavuzunu ve ekte bulunan Garanti Bilgileri

Detaylı

Netilmisin sülfat. Her tek dozluk kap (0.3 ml) mg netilmisin sülfat (0.900 mg Netilmisin e eşdeğer) içerir.

Netilmisin sülfat. Her tek dozluk kap (0.3 ml) mg netilmisin sülfat (0.900 mg Netilmisin e eşdeğer) içerir. KULLANMA TALİMATI NETİRA tek doz göz damlası Göze uygulanır. Etkin madde : Netilmisin sülfat. Her tek dozluk kap (0.3 ml) 1.365 mg netilmisin sülfat (0.900 mg Netilmisin e eşdeğer) içerir. Yardımcı Maddeler

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. SİSTRAL Krem. Cilt üzerine, haricen uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. SİSTRAL Krem. Cilt üzerine, haricen uygulanır. KULLANMA TALİMATI SİSTRAL Krem Cilt üzerine, haricen uygulanır. Etkin madde: 1 gram kremde 15 mg klorfenoksamin hidroklorür bulunur. Yardımcı maddeler: İsopropil miristat, stearik asit, setostearil alkol,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. PRENACİD göz pomadı 5 gr Göze uygulanır. Etkin madde : Desonid disodyum fosfat 5 gr da 12,5 mg Desonid disodyum fosfat içerir.

KULLANMA TALİMATI. PRENACİD göz pomadı 5 gr Göze uygulanır. Etkin madde : Desonid disodyum fosfat 5 gr da 12,5 mg Desonid disodyum fosfat içerir. KULLANMA TALİMATI PRENACİD göz pomadı 5 gr Göze uygulanır. Etkin madde : Desonid disodyum fosfat 5 gr da 12,5 mg Desonid disodyum fosfat içerir. Yardımcı Maddeler : Likit petrolatum, Susuz lanolin, Beyaz

Detaylı

Tek Ürünle Tıraş Olun, Şekil Verin ve Vücut Bakımı Yapın

Tek Ürünle Tıraş Olun, Şekil Verin ve Vücut Bakımı Yapın Şu ülkeye ait satış öncesi broşürü: Türkiye () Philips AquaTouch Aquatec Islak ve Kuru tıraş özellikli tıraş makinesi ComfortCut Bıçak Sistemi 40 dakika kablosuz kullanım/1 saat şarj SmartClick sakal şekillendirici

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: 1 g merhem 10 mg Centella asiatica nın titre edilmiş ekstresini içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: 1 g merhem 10 mg Centella asiatica nın titre edilmiş ekstresini içerir. KULLANMA TALİMATI MADECASSOL merhem Cilt üzerine uygulanır. Etkin madde: 1 g merhem 10 mg Centella asiatica nın titre edilmiş ekstresini içerir. Yardımcı maddeler: Glikol stearat, propilen glikol, sıvı

Detaylı

Etkin maddeler. 1 g krem: 190 mg alüminyum hidroksiklorit ve 10 mg triklozan içerir.

Etkin maddeler. 1 g krem: 190 mg alüminyum hidroksiklorit ve 10 mg triklozan içerir. K U R SEPT krem, 30 g C ilt üzerine uygulanır. Etkin maddeler. 1 g krem: 190 mg alüminyum hidroksiklorit ve 10 mg triklozan içerir. Yardımcı maddeler-. Beyaz y umuşak vazelin, setostearil alkol, izopropilmiristat,

Detaylı

İŞYERİ EGZERSİZLERİ. Hazırlayan: Uzman Fizyoterapist Meral HAZIR

İŞYERİ EGZERSİZLERİ. Hazırlayan: Uzman Fizyoterapist Meral HAZIR İŞYERİ EGZERSİZLERİ Hazırlayan: Uzman Fizyoterapist Meral HAZIR EGZERSİZLERİ Günümüzde, özellikle endüstriyel toplumlarda aktif olmayan yaşam şekli, ergonomik olmayan çalışma koşulları ve İŞYERİEGZERSİZLERİ

Detaylı

NOSE AND EAR HAIR TRIMMER

NOSE AND EAR HAIR TRIMMER NOSE AND EAR HAIR TRIMMER MT 3910 TÜRKÇE ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Detaylı

VESTEL. V-CARE SERiSi 2000 CAM ELEKTRONİK TARTI KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL

VESTEL. V-CARE SERiSi 2000 CAM ELEKTRONİK TARTI KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL VESTEL V-CARE SERiSi 2000 CAM ELEKTRONİK TARTI KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL CİHAZINIZIN ÇALIŞTIRILMASI ADIM 1. Kesin bir ölçme işlemi yapabilmeniz için tartınızı her zaman ahşap veya mermer gibi sert

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. LAMISIL ONCE % 1 film yapıcı çözelti. Haricen cilde uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. LAMISIL ONCE % 1 film yapıcı çözelti. Haricen cilde uygulanır. KULLANMA TALİMATI LAMISIL ONCE % 1 film yapıcı çözelti Haricen cilde uygulanır. Etkin madde: Her bir gram çözeltide 10 mg terbinafin (hidroklorür halinde) içerir. Yardımcı maddeler: Akrilatlar/oktilakrilamit

Detaylı

FERNGLAS DÜRBÜN Kullanma talimatları

FERNGLAS DÜRBÜN Kullanma talimatları FERNGLAS DÜRBÜN Kullanma talimatları T P: COMPACT O1) OH a OC b OH O B DO OE OE OF OI G OI OF 2 2 Körlük riski Bu cihazı hiçbir zaman doğrudan güneşe ya da güneşin yakınına bakmak için kullanmayın. Böyle

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI LEODEX % 1.25 jel Haricen uygulanır. Etkin madde: 1 g jel, 12.50 mg deksketoprofene eşdeğer 18.45 mg deksketoprofen trometamol Yardımcı maddeler: Karbomer 980 NF (Carbomer Homopolymer),

Detaylı

SLİM 8. 4 farklı başlık ile aynı anda farklı bölgelerde uygulama imkanı ile zamandan tasarruf sağlar.

SLİM 8. 4 farklı başlık ile aynı anda farklı bölgelerde uygulama imkanı ile zamandan tasarruf sağlar. SLİM 8 Çalışma Mekanizması İnvazif olmayan kalıcı bir sistemdir. 4 farklı başlık ile aynı anda farklı bölgelerde uygulama imkanı ile zamandan tasarruf sağlar. Apoptosis biyoloji biliminde özellikle embriyoloji

Detaylı

KULLANMA TALİMATI 1/6

KULLANMA TALİMATI 1/6 KULLANMA TALİMATI ÜREDERM LİPO %10 emülsiyon Cilt üzerine uygulanır. Etkin madde: Her 1 gram emülsiyonda 100 mg Üre (Karbamid) içerir. Yardımcı maddeler: Abil WE09, Sıvı parafin, Siklometikon, Tegosoft

Detaylı

MEVSİM GRİBİ Neden aşı olmanız gerekir

MEVSİM GRİBİ Neden aşı olmanız gerekir MEVSİM GRİBİ Neden aşı olmanız gerekir Grip. Korunun, koruyun. MEVSİM GRİBİ: NEDEN AŞI OLMANIZ GEREKİR Son zamanlarda sık sık mevsim gribi ve domuz gribi gibi farklı grip türlerinden söz edildiğini duymuş

Detaylı

Bu yüzden kendinizi ve de özellikle çocuğunuzu suçlamak için en ufak bir nedeniniz yoktur!

Bu yüzden kendinizi ve de özellikle çocuğunuzu suçlamak için en ufak bir nedeniniz yoktur! Bit? Sirke? Panik? NYDA ile kolaylıkla gider. Sevgili Anne ve Babalar, eğer doktor çocuğunuzda baş biti tespit ettiyse, bitler ve bitin büyüme evreleriyle etkin bir şekilde mücadele edilmesi en önemli

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. EFEMOLINE steril göz damlası 5 ml Göze uygulanır. Etkin madde:

KULLANMA TALİMATI. EFEMOLINE steril göz damlası 5 ml Göze uygulanır. Etkin madde: EFEMOLINE steril göz damlası 5 ml Göze uygulanır. Etkin madde: KULLANMA TALİMATI Bir ml çözelti 1 mg florometolon ve 0,25 mg tetrizolin hidroklorür içerir. Yardımcı maddeler: Benzalkonyum klorür, alüminyum

Detaylı

Çeşni ve marine sosu şırıngası

Çeşni ve marine sosu şırıngası 70ml 60ml 50ml 40ml 30ml 20ml 10ml Çeşni ve marine sosu şırıngası tr Kullanım ve Temizleme Değerli Müşterimiz! Yeni marine sosu şırıngası ile rostolarınızın lezzetini arttırabilir - siniz. Marine sosu

Detaylı

KANAMA DURDURUCU TIBBİ CİHAZ

KANAMA DURDURUCU TIBBİ CİHAZ TM KANAMA DURDURUCU TIBBİ CİHAZ KULLANMA TALİMATI Türkiye Yetkili Satış ve Dağıtıcısı Eko-Zon Halk Sağlığı ve Çevre Danışmanlığı www.eko-zon.com.tr TM AÇIKLAMA: itclamp TM cerrahi müdahale yapılıncaya

Detaylı

Epoksi dispersion: Bağlayıcı madde ve astar Bununla zeminler güzel olur!

Epoksi dispersion: Bağlayıcı madde ve astar Bununla zeminler güzel olur! Epoksi dispersion: Bağlayıcı madde ve astar Bununla zeminler güzel olur! HADALAN EBG 13E Hadalan TR HADALAN EBG 13E 6S.indd 3 HADALAN EBG 13E Bununla zeminler güzel olur! Değişik mekanik ve kimyasal aşınmalar

Detaylı

Hepatit B ile Yaşamak

Hepatit B ile Yaşamak Hepatit B ile Yaşamak NEDİR? Hepatit B, karaciğerin iltihaplanmasına sebep olan, kan yolu ve cinsel ilişkiyle bulaşan bir virüs hastalığıdır. Zaman içerisinde karaciğer hasarlarına ve karaciğer kanseri

Detaylı