Kamu Kurumlarında Doküman Yönetimi ve Arşiv Sistemleri

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Kamu Kurumlarında Doküman Yönetimi ve Arşiv Sistemleri"

Transkript

1 Kamu Kurumlarında Doküman Yönetimi ve Arşiv Sistemleri Ülkemizde hem yerinden hem de merkezden yönetimi oluşturan tüm kamu kurum ve kuruluşları Eski Kıta tabir edilen Asya Avrupa kültürünün miraslarını taşımaktadırlar. Bunun en önemli belirtilerinden biri Yeni Kıta olan Amerika Ülkelerinden farklı olarak her isin ve işlemin belgeye dayalı yapılmasıdır. Belgeye dayalı yapılan isler ve işlemler dev bir bürokrasi ve uçsuz bucaksız arşivlerin doğmasına neden olmuş, Osmanlı dan günümüz Türkiye sine gelişmiş bir kayıt altına alma disiplini getirmiştir. Kayıt Yönetimi olarak tabir edilen Records Management Türkçe ye Belge ( Evrak ) Yönetimi olarak geçmiş ve kamuda ihtiyaç duyulan ve mevzuatlara göre uygulanan doküman yönetimini ifade etmek amacıyla kullanılmaktadır. Her ne kadar kayıt altına alma disiplini gelişmiş olsa da belge saklama ve arşivcilik ne yazık ki önemsiz görülmüş ve arşivler daima rutubetli, karanlık ve en kuytu köşelere yerleştirilmiş ve adeta bir kenara atılmış durumdadır. Özellikle kamu kurumları binlerce kuruluş ve vatandaşa hizmet verirken oluşan ve saklamak durumunda oldukları belgelerle birlikte Türkiye nin en büyük ve önemli arşivlerine sahip kurum konumundadır. Bu belgelerin nasıl saklandığı, herhangi bir konuda belirli bir belgeye ihtiyaç duyulduğunda nasıl ve ne kadar çabuk erişildiği ve tekrar kullanılıp kullanılamadığı kurumlarda arşivin ne kadar önemli olduğunu ortaya çıkarır. Günümüz kurumlarında arşiv sadece kağıt dokümanlar ve klasörlerden ibaret olmayıp, fotoğraf, ses kaydı, video, elektronik posta, faks ve sayısal ofis dokümanları gibi saklanması gereken diğer dosyaların da bulunduğu bir bütündür. Norsan; kurum ve kuruluşların tüm bu değerli bilgilerinin doğru şekilde islenmesi, saklanması ve değerlendirilmesi için tümleşik bir çözüm olan NORSAN TerraDocs Doküman Yönetimi ve Arşivleme Sistemi ni tanıttığı günden bu güne binlerce kullanıcının kullandığı, milyonlarca dokümanın saklandığı geniş bir alana yayılmış ve hizmet verir durumdadır. Güvenilir, sağlam ve anlaşılır doküman yönetimi Kurumlardaki mevcut uygulamalar ve farklı platformlarda çalışan kullanıcılar için entegrasyon olanakları Uzaktan erişim yetenekleri ile tüm kullanıcılarla doküman paylaşabilme Kalite ve veriminizi artıracak çözüm Her gün binlerce dokümanın üretildiği, islendiği ve saklandığı kurumlarda, çoğu zaman istenilen dokümanların aranıp bulunması sorun olmaktadır. NORSAN TerraDocs Doküman Yönetimi ve Arşivleme Sistemi dokümanların aranıp bulunmasını sorun olmaktan çıkarır, dokümana çok çabuk erişir, değerli bir bilgi hazinesine dönüştürerek tekrar kullanıma sunar ve bu sayede is kalitesini ve verimi artırır.

2 Norsan TerraDocs Doküman Yönetimi ve Arşivleme Sistemi uluslararası standartlarda geliştirilmiş, tüm kullanıcıların kolayca uyum sağlayabileceği, basit ve esnek görünümlü, büyük organizasyonların yükünü kaldırabilecek sağlam bir yapıda tasarlanmıştır. Her dokümanın sadece bir kopyasının saklandığı ancak yetkiler çerçevesinde istendiği kadar paylaşılabildiği bir ortam sağlayan NORSAN TerraDocs ISO standartlarına uygun belge dolaşımı ve takibini kolaylaştırır, Standart Dosya Planı na uygun arşiv saklama ve dosya takip alt yapısını destekler ve bilgisayardan kolayca eristiğiniz bir belgenin aslına ihtiyaç duyduğunuzda elinizle koymuşçasına bulmanızı sağlar. Norsan TerraDocs Doküman Yönetim Sistemi ve Arşiv Sistemi nin sağlayacağı hizmetler Norsan tam olarak ve sadece doküman tabanlı teknoloji ve hizmetler üzerine odaklanmış, uzman bir kuruluştur. Doküman yönetimi, hızlı evrak tarama, arşivleme sistemi, belge dolaşımı ve süreç yönetimi konularında mevcut uygulamalarımızı kullanarak uzman kadrolarımızla gerçekleştirdiğimiz proje çözümleri ile Kurumsal içerik analizi Her türlü kağıt belge, sayısal dosya ve multimedya belgeleri için kataloglama ve saklama Yerel ve geniş ağdan içeriğe ve arşive yetkiler çerçevesinde kolay erişim Dokümanlara erişim ve erişilmezlik güvenliği Hızlı ve tam metin arama Farklı formatta doküman görüntüleyebilme, yazdırabilme Elektronik posta ve faks ile belge iletişimi Fiziksel ve sayısal arşiv tasnifi Sayısal arşivleme Versiyon kontrolü, tek geçerli belge sağlayabilme ISO yönetimi Tarihçe ve dokümanın yasam çevrimi yönetimi Çevrim içi ve çevrim dışı çalışma Doküman akısı ve ilişkilendirme Etiketleme ve profil tanımlama Mevcut sistemleri belgeden haberdar kılabilme Bağlı kurum ve kuruluşları tek bir standart sistem altında toplama Kurumsal arşivden belge kaybolmasının önüne geçme Ülke ve bağlı kurumlar genelinde bilgi/belge standardı oluşturma hedeflerinize ulaşabileceksiniz. Kurumlardaki mevcut bilgisayar ve yazılım alt yapısıyla çalışabilme Mevcut uygulamalara kolay entegrasyon Ayrıca yatırım gerektirmeyen uzaktan erişim ve kullanım olanakları

3 Yatırımlarınızı koruyan çözüm NORSAN TerraDocs, kurumlarda mevcut işletim sistemlerine ve tüm otomasyon uygulamalarına entegre olabilen yapısıyla ilave yatırımlar gerektirmez. Kullandığınız farklı platformlarda çalışan ve farklı birimlerce kullanılan kurumsal uygulamalar ile geniş entegrasyon olanakları sunan, her yıl versiyonu yenilenen ve yeni versiyonları için ek bedel talep edilmeyen kullanacağınız tek Doküman Yönetimi ve Arşiv Sistemi uygulaması TerraDocs olacaktır. Tüm kurum ve kuruluşların yeni bir sistemle ilgili yatırım planlarken göz önüne almaları gereken kriterlerin basında destek sistem yatırımları gelmektedir. Buna göre yeni bir yazılım alınırken ek donanım, yeni bir donanım alınırken ek yazılım ihtiyaçları yapılacak yatırımın miktarını gerekenin çok üstüne çıkarabilmektedir. NORSAN TerraDocs Doküman Arşiv Sistemi, istenirse kullanımı tüm Türkiye geneline yayılacak olsun, mevcut donanım altyapısıyla çalışabilir halde tasarlanmıştır. Sistemin genel şeması Word Excel PDF Tarayıcı ile Sayısallaştırılır Elektronik Belgeler Sisteme Alınır Kurum içinden yetkiler çerçevesinde tam erişim sağlanır. Fiziksel Belgeler Arşivde Saklanır Bağlı kurum ve kuruluşlardan yetkiler çerçevesinde kısıtlı erişim sağlanır. www Đnternet üzerinden kurum tarafından Verilen yetkilere bağlı olarak diğer Kurumlar ve vatandaşlarca çok kısıtlı erişim sağlanır

4 Etkin bir evrak takibi ve islerle ilgili durum tespiti NORSAN TerraDocs un evrak yönetimi özellikleri sayesinde belgeye Dayalı işlerin durumunu kus bakısı olarak takip etmek ve hangi işin nerede ne durumda olduğunu anında tespit etmek mümkündür. Evrak akışında düzen sağlanması Hem önceden tanımlanan hem de günlük gerekliliklere göre anlık tanımlanabilen iş akışları ile kurum içi evrak akışlarının düzene oturması ve belirli islerin standartlara uygun halde yönetilebilir hale gelmesini sağlamak mümkündür. Kağıtsız kurum Bilgi Yönetim sistemleri ile e-kurum hedefine bir adım daha Yaklasan kurumu fazla kağıttan kurtararak gerçekten e-kurum Hedefine ulaştırmak ve kırtasiye harcamalarında ciddi boyutlarda Azalma sağlayarak en son teknolojilerin is akısında kullanılması Hayata geçirilebilir. Belge, bilgi ve dokümanın güvenliğinin sağlanması Arşivlenen her türlü klasör ve evrakın fiziksel olarak erişime kapatılması ve sayısal ortamda belge takibi ile belge bazında güvenliği sağlar. Değerli belgelerin kaybolmasının veya yanlış ellere geçmesinin önüne geçer.

5 Đstenen dokümana en hızlı şekilde ulaşabilme Hızlı ve doğru karar verebilmek için bilginin kaynağı olan belgeye en hızlı şekilde ulaşmak ve bilgiyi doğduğu yerden edinirken doğru sonuca ulaşabilmek için ekstra zaman kazanmak gerekir. NORSAN TerraDocs ile dayanağınız, en hızlı şekilde ve güvenle eriştiğiniz belgenin kendisi olacaktır. Elektronik imza altyapısının kurulması tarih ve 5070 sayılı kanun uyarınca kullanılmaya başlanan dijital-imza bütün belgeye dayalı işlemleri hızlandırarak hem kamu ve hem de özel sektör çalışanlarının zamanlarını daha verimli değerlendirmelerine olanak sağlamıştır. NORSAN TerraDocs içerdiği altyapıyla kurum karar verdiğinde dijital-imza kullanabilmesine olanak sağlar. Kalite standartlarında uygulanabilirlik Ne yazık ki günümüzde ISO belgesi gibi kurumsal sertifikasyonlar norm olmak yerine duvardaki bir kağıt üzerinde kalmaktadır. NORSAN TerraDocs un kurumsal çapta kullanımı ile evrakın yapısal ve görsel olarak düzeni sağlanırken kalite standartları uygulanabilir ve yönetilebilir hale gelir. Evraka dayalı islemlere alt yapı sağlama NORSAN TerraDocs Doküman Yönetim Sistemi evraka dayalı her türlü işleme hızlı ve güvenilir bir alt yapı sunar. Kayıtların doğruluğunu bir kurumsal standart haline getirir.

6 Karar destek ünitesi haline gelme Bilgiyi kaynağından başlayarak, çok yönlü olarak güncelleyen, kontrol eden, aşamalarını yöneten ve doğrulayan bir belge alt yapısı oluşturan NORSAN TerraDocs yönetimde bir karar destek ünitesi ve güvenilir bir danışman haline gelir. Tüm sözel ve görsel evrakı arşivleyebilme Sayısal doküman yönetimine geçildiğinde elde edilecek en Önemli kazanımların basında başında evrakı, nevi ne olursa olsun kuruma mal etme gelir. Taranmış kağıt belgeler, elektronik posta mesajları,fakslar, ofis dokümanları, harita ve mimari projeler, teknik çizimler,altyapı projeleri vb. tüm sözel ve görsel belge bu sistemler takip edilebilir hale gelir. Bilginin niteliğini ve doğruluğunu koruma Yönetim Bilgi Sistemleri ve diğer kurumsal sistemler bilgileri işler, yeni bilgiler oluşturur. Doküman Yönetim Sistemi ise bilginin kaynağını yani dokümanı yönetir, evrak akışlarını kontrol eder. Bu iki sistemin birlikte kullanılmasıyla bilginin niteliği, güncelliği ve doğruluğu korunur. Arsive erisim kolaylığı NORSAN TerraDocs hem kurum içindeki bilgisayarların masa üstünden hem de güvenlik ve yetkiler çerçevesinde Internet üzerinden kullanılabilen istemcileriyle arşive yetkilere bağlı olarakdünyanın her yerinden erişim sağlayan büyük ve kurumsal bir Doküman Yönetim Sistemi ve Arşivleme yazılımıdır.

7 Süreç ve performans yönetimi Doküman tabanlı iş akışları ve süreç yönetimi olanağı sunan NORSAN Terradocs bir belgenin hangi noktada ve neden beklediğini grafiksel olarak yöneticilerin kullanımına sunar. Bu sayede işlerin nerede yoğunlaştığını belirleyerek vatandaşa daha hızlı hizmet verebilmek amacıyla kurumsal kararlar alabilmenize yardımcı olur. Kırtasiye harcamalarında azalma Kağıtsız kurum olmaz! Ne var ki mevcut teknolojik olanaklar ile verimli kağıt kullanan, personel zamanını en iyi şekilde değerlendiren kurum idealine ulaşmak mümkündür. NORSAN TerraDocs gereksiz kağıt kullanımının önüne geçmenizi sağlarken kırtasiye harcamalarınızı önemli ölçüde azaltır. Çalışma alanından tasarruf Arşivin sayısallaştırılarak tek bir noktaya toplanmasıyla birimlerdeki arşiv dolapları ortadan kalkar. Böylelikle daha fazla personele ferah çalışma alanları sağlanır, ofis standardı yükselir. Bu şekilde ek hizmet binalarına yapılacak yatırımın da önemli miktarda azaltılması mümkün hale gelir. Tek kaynaklı doğru bilgi hedefine ulaşma Aynı belgenin birim sayısı kadar çoğaltılmasının önüne geçilir. Bilginin tek ve doğru kaynaktan doğması sağlanır, kurum ISO standartlarına uygun çalışır hale gelir ve evrak dağıtımı ve bilgilendirme servisi bir standarda oturur.

8 Sayısal ve modern çalışma düzeni Bilgi Yönetimi ve Otomasyon Sistemleri ile Doküman Yönetim Sistemi nin kurumda birlikte çalışmasıyla her türlü bilgi ve belge kontrolü personelin oturduğu yerden yetkiler çerçevesinde yapılır hale gelir. Modern ve verimli çalışma düzenine kurum genelinde geçilmiş olunur. Veri sağlığının oluşturulması Asıl arşive gereksiz erişimin engellenmesi ve bilgilerin belgeden itibaren doğruluğunun kontrol edilebilir hale gelmesiyle gerçek anlamda veri sağlığından bahsedilebilir. Bu şekilde kurumdaki mevcut tüm bilginin kurumsal, doğru, güncel ve güvenilir olması güvence altına alınır. Vatandaşa hızlı geri dönüş Talep, başvuru, şikayet hizmet gibi konularda evrak akısı ve Diğer kırtasiye isleri yüzünden oluşan zaman kaybını engellemenize yardımcı olurken vatandaşa hızlı dönüş yapılmasını sağlar. Kuruma duyulan güveni ve memnuniyeti artırır. Vatandaş = Müşteri memnuniyeti Her ne kadar kamu kurumları ticari isletmeler olmasalar da Özel şirketlere benzer bir şekilde vergi ve harçlar ödeyen ve Bunun karşılığında hizmet bekleyen vatandaş adeta bir müşteri konumundadır. Kalitesi ve hızı artan hizmetler vatandaş ve dolayısıyla idareye olumlu bir şekilde yansır.

9 Fiziksel Arşiv Düzenleme Ülkemizde başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere tüm kuruluşlar yeniliğe önem veren ve ileriye dönük atılımlarda bulunan dinamik yapılardır. Öte yandan geçmişin üstüne bir perde çekmek ve eskiyi unutmak da yine hem kişilerin hem de kuruluşların yadsınamaz özellikleridir. Ne yazık ki bir çok kurum eski belgelerine arşiv olarak değil de sadece eski olarak bakıyorlar. Yukarıda da bir örneğini gördüğünüz gibi, bazı kurum ve kuruluşlar arşivleri, ofislerdeki yer darlığının da içinde bulunduğu gibi bazı nedenlerle en pis, rutubetli yerlere, hatta bazen kalorifer kazanlarının yanlarına yerleştiriyorlar. Sonuç; harap olmuş dokümanlar ve kaybolan bir tarih. NORSAN ekibi, sayısal arşiv tasnifi, servis büro ve yüksek teknoloji ile üretilmiş yazılımları sağlarken eski belgelerin ve fiziksel arşivin d enlenmesine ilişkin hizmet de sunmaktadır. Bu hizmetle kurumlar; Raylı raf sistemleriyle daha az alana daha k belge sığdırma Neme ve diğer dış koşullara dayanıklı arşiv saklama kutularıyla belge sağlığını koruma Barkodlama ile otomatik dosya ve belge takibi Dosya düzenleme ile yıpranmış ve dağılmış dosya ve belgelerin sağlıklı hale getirilmesi Sayısal arşiv ile ilişkilendirilerek asıl belgeye ulaşımın saniyelere indirilmesi Belge zimmet sistemi ile arşivden ı an belgenin takibi hedeflerine ulaşabilmektedirler.

10 Çağa Uyum Sağlayan Modern Kurumlar Kurumlar yaklaşık otuz yıldır oturmuş olan yönetim bilgi sistemlerinden sonra eksik kalan belge sistemlerini doküman tabanlı teknolojiler sayesinde tamamlamaktadırlar. Günümüzde artık sadece özel şirketler değil, kamu kurum ve kuruluşları da rekabet dünyasından nasiplerini almış ve verimliliği ön plana çıkarmış durumdadırlar. Bilgiyi iyi yöneten ve en verimli şekilde kullananın kazanan olduğu bütün sektörler bilgiyi, kaynağı olan belgeden itibaren kontrol altına almak, güvenliğini sağlamak, doğruluğundan emin olmak ve en hızlı şekilde kullanabilmek için sayısal arşivlere ve doküman yönetim sistemlerine geçmek durumundadırlar. NORSAN, uzmanlık alanı olan doküman tabanlı teknolojiler üzerine geliştirdiği yüksek kullanım özellikli ve benzersiz uygulamaların yanına tecrübeli ekibinin profesyonel hizmet anlayışını da katarak hizmet verilen bütün kurumların yatırımlarını kısa zamanda kazanca dönüştüren, verimli ve sürekli kullanılacak alt yapılar sağlamaktadır. Belgenin fiziksel dünyası ile bilgiye dönüştüğü sayısal dünya arasındaki geçişi en mükemmel şekilde sunan NORSAN uluslar arası standartlarda geliştirilmiş yüksek nitelikli yazılım ürünlerini en küçük isletmelerden dev kurumlara geniş bir yelpazedeki müşterilerine sunmuş, binlerce kullanıcı tabanına ulaşmış ve kullanıcı adedini artırmaya devam etmektedir. Arşivinici, canlı dokümanlarınızı ve dokümana bağlı süreçlerinizi yönetebilmek için ihtiyacınız olan tek ürün NORSAN TerraDocs tur...

DELFİN ANAHTAR TESLİM

DELFİN ANAHTAR TESLİM Biz Kimiz? DELFİN, her türlü doküman tabanlı teknolojileri araştırmak, geliştirmek, kurum ve şirketlere fiziksel arşiv ve elektronik arşivleme hizmetlerinde ANAHTAR TESLİM çözüm sunmak amacı ile kurulmuştur.

Detaylı

FİZİKSEL ARŞİV ELEKTRONİK ARŞİV DOKÜMAN YÖNETİMİ EĞİTİM VE DANIŞMANLIK

FİZİKSEL ARŞİV ELEKTRONİK ARŞİV DOKÜMAN YÖNETİMİ EĞİTİM VE DANIŞMANLIK FİZİKSEL ARŞİV ELEKTRONİK ARŞİV DOKÜMAN YÖNETİMİ EĞİTİM VE DANIŞMANLIK 1 2010-2017 www.delfin.com.tr DELFİNHAKKINDA Delfin Hakkında Fiziksel Arşivleme Hizmetleri Dijital Arşivleme Hizmetleri Eğitim ve

Detaylı

w w w. a n k a r a b t. c o m

w w w. a n k a r a b t. c o m Şirket Profili w w w. a n k a r a b t. c o m AnkaraBT, yazılım geliştirme alanında faaliyet gösteren ve uzman kadrosuyla Türkiye'nin önde gelen kurumsal çözümlerini üreten %100 Türk sermayeli bilgi teknolojisi

Detaylı

S.O.S Günışığı Lojistik Saha Operasyon Sistemi

S.O.S Günışığı Lojistik Saha Operasyon Sistemi S.O.S Günışığı Lojistik Saha Operasyon Sistemi 2013 Sayın Yetkili; Sunduğumuz danışmanlık hizmeti ve geliştirmiş olduğumuz yazılım çözümleriyle müşterilerimizin Bilgi Teknolojileri alanında sektörel rekabet

Detaylı

BELSİS-EBYS ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ

BELSİS-EBYS ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ 2014 BELSİS-EBYS ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NEDİR? Belsis, yerel yönetimlerin en önemli bilgi sistemi olan Kent Bilgi Sistemi (KBS) için gerekli araçlar olan GIS, CAD, IMS ve MIS uygulamalarının

Detaylı

DOKÜMAN VE İŞ AKIŞI YÖNETİM SİSTEMİ. 2015, Bimser Çözüm Yazılım Tic. A.Ş.

DOKÜMAN VE İŞ AKIŞI YÖNETİM SİSTEMİ. 2015, Bimser Çözüm Yazılım Tic. A.Ş. DOKÜMAN VE İŞ AKIŞI YÖNETİM SİSTEMİ 2015, Bimser Çözüm Yazılım Tic. A.Ş. eba ile e-kurum Dönüşümü İş Akışı Yönetim Sistemi DOKÜMAN VE İŞ AKIŞI YÖNETİM SİSTEMİ Doküman Yönetim Sistemi Elektronik Belge Yönetim

Detaylı

2014 FAALİYET RAPORU

2014 FAALİYET RAPORU 2014 FAALİYET RAPORU hayatı aydınlatıyoruz... hayatı aydınlatıyoruz... 6 Balıkesir, Bursa, Çanakkale, ve Yalova olmak üzere 4 şehirde, yaklaşık 2,8 milyon müşterimize görevli tedarikçi olarak hizmet

Detaylı

TRUSTEE TM Doküman ve İş Akış Yönetimi.

TRUSTEE TM Doküman ve İş Akış Yönetimi. TRUSTEE TM Doküman ve İş Akış Yönetimi http://www.trustee.com.tr TRUSTEE TM nedir? Doküman Yönetim Sistemi Elektronik Form tasarımı Doküman oluşturma, paylaştırma, yayınlama Versiyon takibi Onay süreçleri

Detaylı

AKADEMEDYA YAZILIM BİLGİSAYAR EĞİTİM VE DANIŞMANLIK TİC. SAN. LTD. ŞTİ Kocaeli Üniversitesi Yeniköy Teknopark Yerleşkesi Başiskele / Kocaeli Tel Faks

AKADEMEDYA YAZILIM BİLGİSAYAR EĞİTİM VE DANIŞMANLIK TİC. SAN. LTD. ŞTİ Kocaeli Üniversitesi Yeniköy Teknopark Yerleşkesi Başiskele / Kocaeli Tel Faks IRONIC İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Bilgi Sistemi IRONIC Nedir? IRONIC, iş sağlığı ve güvenliği alanında bilişim alt yapısı oluşturmak amacıyla 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, ISO14001,

Detaylı

Erma Yazılım EBYS Sistemi. (Elektronik Belge Yönetim Sistemi) Dijital Arşivleme. Otomasyonu

Erma Yazılım EBYS Sistemi. (Elektronik Belge Yönetim Sistemi) Dijital Arşivleme. Otomasyonu Erma Yazılım EBYS Sistemi (Elektronik Belge Yönetim Sistemi) ve Dijital Arşivleme Otomasyonu ERMA YAZILIM ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ EBYS Otomasyonumuzun genel özellikleri; Kaysis web servislerinden

Detaylı

daha kolay! MicroDestek +90 232 465 14 99 İş ve Dava Takibi KolayOfis Hukuk Büro Yönetimi, hukuk büroları için hazırlanmış bir ofis otomasyonudur.

daha kolay! MicroDestek +90 232 465 14 99 İş ve Dava Takibi KolayOfis Hukuk Büro Yönetimi, hukuk büroları için hazırlanmış bir ofis otomasyonudur. twitter.com/microdestek facebook.com/microdestek İş ve Dava Takibi daha kolay! KolayOfis Hukuk Büro Yönetimi, hukuk büroları için hazırlanmış bir ofis otomasyonudur. Tek bir programla ofisinizin tüm işlemlerini

Detaylı

MAYIS 2010 ÖZGÜR DOĞAN İŞ GELİŞTİRME YÖNETİCİSİ KAMU SEKTÖRÜ

MAYIS 2010 ÖZGÜR DOĞAN İŞ GELİŞTİRME YÖNETİCİSİ KAMU SEKTÖRÜ MAYIS 2010 ÖZGÜR DOĞAN İŞ GELİŞTİRME YÖNETİCİSİ KAMU SEKTÖRÜ TANIMLAR KURUMSAL HAFIZA: Bilgiyi gelecekte kullanmak amacıyla insanlarda ve/veya teknolojilerde gerektiğinde geri çağrılabilir şekilde depolamak

Detaylı

OpenScape 4000 V7. Kurumsal Çözümler Her Zaman Fark Yaratır Ocak 2014

OpenScape 4000 V7. Kurumsal Çözümler Her Zaman Fark Yaratır Ocak 2014 OpenScape 4000 V7 Kurumsal Çözümler Her Zaman Fark Yaratır Ocak 2014 OpenScape 4000 V7 Hibrit Dağıtık Yapı Örneği OpenScape 4000 V7 SoftGate IPDA AP 3700 OpenScape Access 3 OpenScape 4000 V7 Sanal Dağıtık

Detaylı

Kurumsal Yönetim Sistemleri Sistemleri

Kurumsal Yönetim Sistemleri Sistemleri Yazılım Danışmanlık Ltd. Şti. Kurumsal Yönetim Sistemleri Sistemleri Yönetim Kurumsal Yönetim Sistemleri Kurumsal Yönetim Sistemleri Kurumsal Akosis, sektörel olarak farklılık gösteren dinamikler ve iş

Detaylı

dijital dönüşüm iş ortağınız

dijital dönüşüm iş ortağınız dijital dönüşüm iş ortağınız Dijital Arşiv Çözüm ve Hizmetleri www.ekspresbim.com.tr Ekspres-Bim Bir kuruluşudur. 2016 2015 İLKLERİMİZ 2006 30+ Yıllık Deneyim EKS-PA - Sistem Entegratör (Bilişim500 Araştırmasında

Detaylı

Hakkımızda ECOFİLO BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KİMDİR? Değerlerimiz

Hakkımızda ECOFİLO BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KİMDİR? Değerlerimiz Hakkımızda Değerlerimiz ECOFİLO BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KİMDİR? 15 yıllık sektör tecrübesi. Farklı sektörlerde faaliyet gösteren filo ihtiyaçları hakkında bilgi birikimi. Uzmanlığımız; araştırma-geliştirme,

Detaylı

Müşteri İlişkileri Süreçlerinize Değer Katan Çözüm!

Müşteri İlişkileri Süreçlerinize Değer Katan Çözüm! Müşteri İlişkileri Süreçlerinize Değer Katan Çözüm! Daha Güçlü, Daha Çevik, Daha Sağlıklı Süreçler ile Fark Yaratın Pazarlama, satış ve müşteri hizmet süreçlerini uçtan uca yönetmek, müşteri ilişkilerinde

Detaylı

e-kuruma DÖNÜŞÜM PROJESİ

e-kuruma DÖNÜŞÜM PROJESİ e-kuruma DÖNÜŞÜM PROJESİ 1 İÇERİK Proje Amaçları e-kurum Kapsamı e-imza Altyapısı Sonuçlar Değerlendirmeler 2 PROJE AMAÇLARI Kurum Verimliliği Bilgi YönetimiY Hizmetler Zamandan ve maliyetten tasarruf

Detaylı

Hakkımızda ECOFİLO KİMDİR? Değerlerimiz

Hakkımızda ECOFİLO KİMDİR? Değerlerimiz Hakkımızda Değerlerimiz ECOFİLO KİMDİR? 01 Müşterilerimizin ihtiyaçlarına odaklanır, uzun vadeli güvene dayalı ilişkiler kurarız. Müşterilerimiz için değer katacak ve işlerini kolaylaştıracak çözümler

Detaylı

Servis Büro Hizmeti Kurumların birikmiş ve/veya arşivlerindeki dokümanlarının hızlı bir şekilde deneyimli operatörler, ekipman ve uzman ekibi ile işlenmesi hizmetidir. Günümüzde kurumlar dokümanlara güvenlik

Detaylı

Kültür Varlıklarının Web Otomasyonu

Kültür Varlıklarının Web Otomasyonu Kültür Varlıklarının Web Otomasyonu SUNUM İÇERİĞİ PROJE GEREKLİLİĞİ PROJE İHTİYAÇLARI SİSTEM TASARIMINA GÖRE TEKNOLOJİK ALT YAPI DÜZENLENEN SİSTEMİN GETİRDİĞİ AVANTAJLAR PROJE GEREKLİLİĞİ Taşınmaz kültür

Detaylı

Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Yatırım İzleme Bilgi Sistemi Projesi - KÖYDES T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI MAHALLİ İDARELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Yatırım İzleme Bilgi Sistemi Projesi - KÖYDES T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI MAHALLİ İDARELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Yatırım İzleme Bilgi Sistemi Projesi - KÖYDES T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI MAHALLİ İDARELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KÖYDES Yatırım İzleme Bilgi Sistemi projesinin kapsamı; KÖYDES

Detaylı

2 BELGE VE DOSYA HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ

2 BELGE VE DOSYA HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ III Bölüm 1 GENEL OLARAK BELGE 11 1.1. Bilgi ve Belgenin Anlamı ve Önemi 12 1.1.1. Bilgi 13 1.1.2. Belge 14 1.2. Belge Türleri 15 1.2.1. Kağıt Belgeler 15 1.2.2. Hareketli ve Sesli Belgeler

Detaylı

SUBA. SUBA CRM. Bulut Teknoloji ile İşinizi Zirveye Taşıyın! SMART TECHNOLOGY SOLUTIONS

SUBA. SUBA CRM. Bulut Teknoloji ile İşinizi Zirveye Taşıyın! SMART TECHNOLOGY SOLUTIONS Bulut Teknoloji ile İşinizi Zirveye Taşıyın! SUBASOFT Hakkımızda Subasoft yazılım, yazılım projelerinizi bütün olarak ele alır. Web site projelerini sadece kod yazmak ya da arayüz eklemek olarak görmüyoruz.firmanızın

Detaylı

KoçSistem. İK Uygulaması

KoçSistem. İK Uygulaması KoçSistem İK Uygulaması 444 0 262 www.kocsistem.com.tr İK Uygulaması nedir? İnsan kaynakları ekiplerinin işe alım sürecinden başlayarak, tüm insan kaynakları fonksiyonlarında uçtan uca çözüm üretebilen

Detaylı

Elektronik Belge Yönetimine Geçiş Sürecinde Kurumsal Sorumluluklar ve Yol Haritası. Tekirdağ 25 Haziran 2012

Elektronik Belge Yönetimine Geçiş Sürecinde Kurumsal Sorumluluklar ve Yol Haritası. Tekirdağ 25 Haziran 2012 Elektronik Belge Yönetimine Geçiş Sürecinde Kurumsal Sorumluluklar ve Yol Haritası Tekirdağ 25 Haziran 2012 Prof. Dr. Hamza KANDUR Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı / Bilgi ve Belge Yönetimi Bölüm

Detaylı

TekSistem Ebys Kullanın akıllı süreç yönetimi ve arşivleme ile tüm yazışma ve onay süreçlerinizi hızlandırın ve her yerden kolayca ulaşın.

TekSistem Ebys Kullanın akıllı süreç yönetimi ve arşivleme ile tüm yazışma ve onay süreçlerinizi hızlandırın ve her yerden kolayca ulaşın. TekSistem Ebys Kullanın akıllı süreç yönetimi ve arşivleme ile tüm yazışma ve onay süreçlerinizi hızlandırın ve her yerden kolayca ulaşın. EBYS (Elektronik Belge Yönetim Sistemi) 2 Elektronik Belge Yönetim

Detaylı

Bilişim. Elektronik Belge Yönetim Sistemi

Bilişim. Elektronik Belge Yönetim Sistemi Bilişim Elektronik Belge Yönetim Sistemi Elektronik Belge Yönetimi 2 Elektronik Belge Yönetim Sistemi; İdarelerin faaliyetlerini yerine getirirken oluşturdukları her türlü dokümantasyonun idare faaliyetlerinin

Detaylı

%98 müşteri memnuniyeti

%98 müşteri memnuniyeti 6000+ mükellef 45+ sektör 81 ilde hizmet 250+ iş ortağı 200+ uzman 200+ ticari yazılım entegrasyonu %98 müşteri memnuniyeti 1 Şimdi Dijital Dünyaya Uyum Zamanı! Uyumsoft i-dönüşüm çözümleri ile işletmenizi

Detaylı

T.C. GEBZE BELEDİYESİ BİLGİ İŞLEM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI. Karar Tarihi: 07 / 03 / 2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/6 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ:

T.C. GEBZE BELEDİYESİ BİLGİ İŞLEM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI. Karar Tarihi: 07 / 03 / 2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/6 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ: GÖREV TANIMLARI Karar Tarihi: 07 / 03 / 2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/6 AMAÇ: BİRİNCİ BÖLÜM Madde 1) Bu yönetmeliğin amacı 5393 Sayılı Belediye Kanunu nun 48 nci maddesi, ISO 9001-2000 kapsamında, Görev,

Detaylı

TAI MERKEZİ RAPORLAMA SİSTEMİ Gülsen BAYRAMUSTA Bilgi Teknolojileri Müdürü. TUSAŞ - Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. Aralık 2014 1 TASNİF DIŞI

TAI MERKEZİ RAPORLAMA SİSTEMİ Gülsen BAYRAMUSTA Bilgi Teknolojileri Müdürü. TUSAŞ - Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. Aralık 2014 1 TASNİF DIŞI TAI MERKEZİ RAPORLAMA SİSTEMİ Gülsen BAYRAMUSTA Bilgi Teknolojileri Müdürü TUSAŞ - Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. Aralık 2014 1 TASNİF DIŞI Genel 1984 F-16 uçaklarının Türkiye de üretimi amacıyla

Detaylı

Oracle çözüm ortağı olan firmamız, gerçekleştirdiği tüm projelerde oracle ürünlerinin güvenilirliğini ve teknolojik altyapısını sunmaktadır.

Oracle çözüm ortağı olan firmamız, gerçekleştirdiği tüm projelerde oracle ürünlerinin güvenilirliğini ve teknolojik altyapısını sunmaktadır. Firma Profili Probel Bilgisayar 1998 yılında IT sektöründe orta ve büyük ölçekli kurum ve kuruluşlara yönelik başlatmış olduğu çalışmalarına, günümüzde uzman kadrosu ile devam etmektedir. İlk yıllarda

Detaylı

E- FATURA UYGULAMASI BAŞVURU

E- FATURA UYGULAMASI BAŞVURU E- FATURA UYGULAMASI BAŞVURU e-fatura nın Yararları; Zamandan tasarruf Baskı, postalama ve arşivleme giderlerine son Platform bağımsız, güvenli ve tutarlı veri iletişimi sağlanır. İnsan hatalarının önüne

Detaylı

OLGUN ÇELİK A.Ş. GİZLİLİK POLİTİKASI

OLGUN ÇELİK A.Ş. GİZLİLİK POLİTİKASI OLGUN ÇELİK A.Ş. GİZLİLİK POLİTİKASI 1 İÇİNDEKİLER 1. Giriş 3 2. Politika nın Kapsamı 3 3. Kişisel Verilerinizi Neden Topluyoruz? 3 4. Bilgileri Ne Zaman ve Hangi Araçlarla Topluyoruz? 4 5. Ne Tür Kişisel

Detaylı

BENZERSİZ SORUNLARA BENZERSİZ ÇÖZÜMLER

BENZERSİZ SORUNLARA BENZERSİZ ÇÖZÜMLER BENZERSİZ SORUNLARA BENZERSİZ ÇÖZÜMLER HAKKIMIZDA Promod Ar-Ge Yazılım, dinamik sistem simülasyonu, prototiplemesi, kontrol tasarımı ve gerçeklenmesi alanlarında hizmet veren bir Ar-Ge ve Yazılım kuruluşudur.

Detaylı

Vodafone dan Office 365. Satış temsilcisi ismi Tarih

Vodafone dan Office 365. Satış temsilcisi ismi Tarih Vodafone dan Office 365 Satış temsilcisi ismi Tarih Yeni Office 365 Paketleri Bir işletmenin tüm temel çalışma ihtiyaçlarını karşılayacak üretkenlik paketi Sadece Office uygulamalarını güncellemek isteyen

Detaylı

Çimtaş Microsoft Lync ile esnek, bütünleşik, yer ve zaman bağımsız kuvvetli bir iletişim altyapısına kavuştu

Çimtaş Microsoft Lync ile esnek, bütünleşik, yer ve zaman bağımsız kuvvetli bir iletişim altyapısına kavuştu Microsoft Lync Projesi Durum: Çimtaş Microsoft Lync ile esnek, bütünleşik, yer ve zaman bağımsız kuvvetli bir iletişim altyapısına kavuştu 5 ayrı lokasyon arasında kuvvetli bir iletişim altyapısına ihtiyaç

Detaylı

2

2 e-arşiv SİSTEMİ www.bagcilar.bel.tr 2 1. PROJENİN BELEDİYECİLİKLE İLGİSİ Geleneksel anlamda devlet eliyle yapılan her tür işlem; oy verme, sağlık, vergi, belediye hizmetleri, nüfus ve gümrük işlemleri

Detaylı

Güven ve Konfor ile Sorunsuz Yolculuklar

Güven ve Konfor ile Sorunsuz Yolculuklar Güven ve Konfor ile Sorunsuz Yolculuklar Hakkımızda İstaş Turizm şehir içi personel ve öğrenci taşımacılığı, toplu taşımacılık sektörlerinde faaliyetini gerçekleştirmektedir. Misyonu sektöründe ayrıcalıklı,

Detaylı

T.C. ÇUBUK BELEDİYESİ Bilgi İşlem Müdürlüğü Görev ve Çalışma Esasları Yönetmeliği

T.C. ÇUBUK BELEDİYESİ Bilgi İşlem Müdürlüğü Görev ve Çalışma Esasları Yönetmeliği T.C. ÇUBUK BELEDİYESİ Bilgi İşlem Müdürlüğü Görev ve Çalışma Esasları Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 : Amaç Bu Yönetmelik Çubuk Belediyesi Bilgi işlem Müdürlüğünün,

Detaylı

Doküman Yönetimi ve Arşivleme

Doküman Yönetimi ve Arşivleme Doküman Yönetimi ve Arşivleme Doküman Yönetim Sistemi ya da kısa ifade ile DYS ler, sayısal ortamdaki bilgi, belge ve dokümanların organizasyonu ve yönetimi için geliştirilmiş uygulamalardır. Ayrıca sık

Detaylı

Polytex Tekstil Yönetim Sistemi

Polytex Tekstil Yönetim Sistemi Polytex Tekstil Yönetim Sistemi MEDİKUS MEDİKUS Ltd. Şti. Profesyonel Hastane Çözümleri Cinnah Cad. Farabi Sok. No:30/1, 06690 Ankara, Türkiye Tel. +90 (312) 428 83 40 Faks. +90 (312) 428 83 42 medikus@medikus.com.tr

Detaylı

Kurumsal İçerik ve Bilgi Yönetimi Kapsamında Web 2.0 Teknolojileri: Enterprise 2.0

Kurumsal İçerik ve Bilgi Yönetimi Kapsamında Web 2.0 Teknolojileri: Enterprise 2.0 Kurumsal İçerik ve Bilgi Yönetimi Kapsamında Web 2.0 Teknolojileri: Enterprise 2.0 Tolga ÇAKMAK Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü tcakmak@hacettepe.edu.tr On Dokuz Mayıs Üniversitesi Samsun, 2010 İçerik Kurumsal

Detaylı

e mutabakat GÜVENLİ HIZLI KOLAY www.e-mutabakat.com Mutabakatlarınıza zaman kazandıracak ve İş Hayatınızı kolaylaştıracak online bir çözüm.

e mutabakat GÜVENLİ HIZLI KOLAY www.e-mutabakat.com Mutabakatlarınıza zaman kazandıracak ve İş Hayatınızı kolaylaştıracak online bir çözüm. e mutabakat SADECE MUTABAKAT www.e-mutabakat.com GÜVENLİ HIZLI KOLAY Mutabakatlarınıza zaman kazandıracak ve İş Hayatınızı kolaylaştıracak online bir çözüm. TASARRUF Hem vakit hem tasarruf hem de doğa

Detaylı

Sizin başarınız için çalışıyorlar

Sizin başarınız için çalışıyorlar Sizin başarınız için çalışıyorlar NAVmobile ve AXmobile çalışanlarınıza ve ortaklarınıza daha erişimli yaparak iş verilerinizin gücünü arttıran çözümlerdir. NAVmobile ve AXmobile firmanın İşletme kaynaklarını

Detaylı

BULUT TABANLI 360 DERECE PERFORMANS DEĞERLENDİRME SİSTEMİ. www.pusula360.com 0212 224 3190 info@pusula360.com

BULUT TABANLI 360 DERECE PERFORMANS DEĞERLENDİRME SİSTEMİ. www.pusula360.com 0212 224 3190 info@pusula360.com BULUT TABANLI 360 DERECE PERFORMANS DEĞERLENDİRME SİSTEMİ www.pusula360.com 0212 224 3190 info@pusula360.com PUSULA360 NEDİR? Performans değerleme, organizasyonel etkinliğin ölçülmesinde ihtiyaç duyulan

Detaylı

Winka Kurumsal. İş Yönetimi

Winka Kurumsal. İş Yönetimi İş Yönetimi Kurumsal ya da kurumsal olmak isteyen firmaların tüm iş süreçlerini kontrol altına almak için gelişmiş çözümler sunar. Grafiksel analiz raporları, Winka Kokpit ve diğer kurumsal çözümlerle

Detaylı

Merkezi TV sistemleri, genişbant şebekeler, triple play ve IPTV

Merkezi TV sistemleri, genişbant şebekeler, triple play ve IPTV Mobil Mobil TV TV Biz Kimiz? Vizyon Komünikasyon, iletişim teknolojileri alanında yüksek teknoloji sistem çözümleri üreten ve iş ortaklarına ürün desteği sağlayan bir mühendislik firmasıdır. Dünya çapında

Detaylı

Çalışanları ihtiyaç duyduğu bilgiye en hızlı ulaştıran araç. www.innova.com.tr

Çalışanları ihtiyaç duyduğu bilgiye en hızlı ulaştıran araç. www.innova.com.tr Çalışanları ihtiyaç duyduğu bilgiye en hızlı ulaştıran araç - Önceki müşteri tekliflerine nasıl ulaşabilirim? - Servisim kaçta nereden kalkıyor? - Bilgisayarım bozuldu kim onarabilir? - Bu dosyanın çıktısını

Detaylı

Nizamettin OĞUZ.

Nizamettin OĞUZ. e-arşiv Nizamettin OĞUZ Türk Arşivciler Derneği nizamettinoguz@ Arşiv Kurumların, gerçek ve tüzel kişilerin gördükleri hizmetler, yaptıkları haberleşme veya işlemler neticesinde meydana gelen ve bir maksatla,

Detaylı

VBT Bilgi Teknolojileri

VBT Bilgi Teknolojileri VBT Bilgi Teknolojileri Kuruluş Tarihi 1993 160 Çalışan İstanbul, Ankara, Adana Ofisleri Ar-Ge Merkezi IBM BMC gibi Güçlü İş Ortakları Geniş Yazılım Portföyü - Birçok Başarılı Proje VBT Bilgi Teknolojileri

Detaylı

Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet Modeli. Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet Modeli

Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet Modeli. Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet Modeli Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet Modeli Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet Modeli HOŞGELDİNİZ Erdal Kılıç SOFT Gökhan Akça KoçSistem Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet

Detaylı

İŞ ZEKASI (BI * ) Veriniz geleceğe ışık tutsun İşinizi geleceğe göre planlayın

İŞ ZEKASI (BI * ) Veriniz geleceğe ışık tutsun İşinizi geleceğe göre planlayın (BI * ) Veriniz geleceğe ışık tutsun İşinizi geleceğe göre planlayın Kurumunuzun yarınını belirleyecek kararları verirken en iyi iş zekası araçlarını kullanın. *BUSINESS INTELLIGENCE İş Zekası Çözümleri

Detaylı

WINDESKCONCENTO. sıgnum. Kurumsal İş Süreçleri Uygulamaları. windesk.com.tr

WINDESKCONCENTO. sıgnum. Kurumsal İş Süreçleri Uygulamaları. windesk.com.tr windesk.com.tr WINDESKCONCENTO Kurumsal İş Süreçleri Uygulamaları Kurumsal İş & Operasyonel süreçlerin performans tabanlı otomasyonu ile hizmet verimliliği ve kalitesinde artış sağlanır. sıgnum WINDESK

Detaylı

Ayhan AKGÖZ İşNet İş Ortakları Satış Müdürü ayhan.akgoz@is.net.tr

Ayhan AKGÖZ İşNet İş Ortakları Satış Müdürü ayhan.akgoz@is.net.tr Ayhan AKGÖZ İşNet İş Ortakları Satış Müdürü ayhan.akgoz@is.net.tr Biz Kimiz? Hizmetlerimiz Türmob ve İşNet Ortaklığı Hizmetlerimiz ve Artılarımız Temel Süreçler Biz Kimiz? Türkiye İş Bankası'nın %100 iştiraki

Detaylı

ÇEVRİM İÇİ VERİ TABANLARININ SEÇİMİ VE KULLANIMINDA KÜTÜPHANECİLERİN ROLÜ

ÇEVRİM İÇİ VERİ TABANLARININ SEÇİMİ VE KULLANIMINDA KÜTÜPHANECİLERİN ROLÜ ÇEVRİM İÇİ VERİ TABANLARININ SEÇİMİ VE KULLANIMINDA KÜTÜPHANECİLERİN ROLÜ Dr. Hatice Kübra Bahşişoğlu ÜNAK Kamil Çömlekçi ÜNAK Kütüphanecilerin Değişen Rolleri Geleneksel Roller Koleksiyon geliştirme ve

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ

UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ ÜNİTE 2 VERİ TABANI İÇİNDEKİLER Veri Tabanı Veri Tabanı İle İlgili Temel Kavramlar Tablo Alan Sorgu Veri Tabanı Yapısı BAYBURT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ BİLGİSAYAR II HEDEFLER Veri tabanı kavramını

Detaylı

Okullar ve Üniversiteler için Dijital Kütüphane

Okullar ve Üniversiteler için Dijital Kütüphane Okullar ve Üniversiteler için Dijital Kütüphane E-kitaplar Sesli Kitaplar Video OverDrive hakkında E-kitap avantajları Neden OverDrive? Eşsiz katalog Video filmler Çeşitli erişim kanalları Referanslar

Detaylı

KURUMSAL İŞ ÇÖZÜMLERİNDE 19 YILLIK DENEYİM. Tek Elden Teknoloji

KURUMSAL İŞ ÇÖZÜMLERİNDE 19 YILLIK DENEYİM. Tek Elden Teknoloji KURUMSAL İŞ ÇÖZÜMLERİNDE 19 YILLIK DENEYİM Tek Elden Teknoloji SİSBİM HAKKINDA Farklı sektör ve ölçekten firmalara tüm teknolojik alt yapıları ile ilgili kurumsal yazılım ve donanım çözümleri sunan IT

Detaylı

Bütünleşik e-kurum Sistemleri ve Kurumsal Yapılanmalara Yansıması: Ankara Üniversitesi e-beyas Uygulaması ve Kurumsal Yapılanma

Bütünleşik e-kurum Sistemleri ve Kurumsal Yapılanmalara Yansıması: Ankara Üniversitesi e-beyas Uygulaması ve Kurumsal Yapılanma . Bütünleşik e-kurum Sistemleri ve Kurumsal Yapılanmalara Yansıması: Ankara Üniversitesi e-beyas Uygulaması ve Kurumsal Yapılanma Fahrettin ÖZDEMİRCİ Prof. Dr., Ankara Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi

Detaylı

Dijital Dönüşümde Bulut Şirket!

Dijital Dönüşümde Bulut Şirket! Dijital Dönüşümde Bulut Şirket! Dijital dönüşüme ayak uyduran şirketler yoğun rekabet ortamında zaman, maliyet ve iş gücü avantajı elde etmektedir. eplatform ile dijital dönüşümde güvenilir alt yapı, uzman

Detaylı

İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim ve Denetim Sistemi

İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim ve Denetim Sistemi İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim ve Denetim Sistemi İSGSİS i önemsiyoruz Biliyoruz ve farkındayız! İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında yapılan ve yapılacak her şey İNSAN için İSGSİS te hareketlerin olmazsa

Detaylı

Düşündüğünüz Yerdeyiz/ We are where you expect

Düşündüğünüz Yerdeyiz/ We are where you expect Düşündüğünüz Yerdeyiz/ We are where you expect Şirket Profili Şirketimiz, ciddi bir kurumsal yapı içerisinde, disiplin ve tecrübe ile çalışan kalifiye personellerden oluşmaktadır. Bu yapılanma içerisinde

Detaylı

Ekin RED EAGLE (OS) GÜVENLİ ŞEHİR TEKNOLOJİLERİ YÖNETİM SİSTEMİ

Ekin RED EAGLE (OS) GÜVENLİ ŞEHİR TEKNOLOJİLERİ YÖNETİM SİSTEMİ Ekin RED EAGLE (OS) GÜVENLİ ŞEHİR TEKNOLOJİLERİ YÖNETİM SİSTEMİ Leader in Safe City Technologies Güvenli Şehir Teknolojileri Yönetim Sistemi olan Ekin Red Eagle (OS) şehirdeki tüm sistemler ile iletişim

Detaylı

Ekin RED EAGLE (OS) GÜVENLİ ŞEHİR TEKNOLOJİLERİ YÖNETİM SİSTEMİ

Ekin RED EAGLE (OS) GÜVENLİ ŞEHİR TEKNOLOJİLERİ YÖNETİM SİSTEMİ Ekin RED EAGLE (OS) GÜVENLİ ŞEHİR TEKNOLOJİLERİ YÖNETİM SİSTEMİ Leader in Safe City Technologies Güvenli Şehir Teknolojileri Yönetim Sistemi olan Ekin Red Eagle (OS) şehirdeki tüm sistemler ile iletişim

Detaylı

Merhaba dediğini görün. Şimdi Cisco TelePresence ile gelecek yanınızda.

Merhaba dediğini görün. Şimdi Cisco TelePresence ile gelecek yanınızda. Broşür Merhaba dediğini görün. Şimdi Cisco TelePresence ile gelecek yanınızda. 2010 Cisco ve/veya bağlı kuruluşları. Tüm hakları saklıdır. Bu belge Genel Cisco Bilgileri ni içerir. Sayfa 1/5 Yeni Çalışma

Detaylı

SAC PARÇA ÜRETİM BÖLÜMÜNDE ENERJİ ANALİZÖRLERİYLE VERİMLİLİĞİ ARTTIRMA AMAÇLI İŞ EMRİ TAKİP, VERİ TOPLAMA ve ANALİZ SİSTEMİ OTOMASYONUNUN KURULMASI

SAC PARÇA ÜRETİM BÖLÜMÜNDE ENERJİ ANALİZÖRLERİYLE VERİMLİLİĞİ ARTTIRMA AMAÇLI İŞ EMRİ TAKİP, VERİ TOPLAMA ve ANALİZ SİSTEMİ OTOMASYONUNUN KURULMASI AR-GE MERKEZLERİ İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ PAYLAŞIM TOPLANTISI AR-GE YÖNETİMİ YILDIZ KALIP SAN. TİC. A.Ş. SAC PARÇA ÜRETİM BÖLÜMÜNDE ENERJİ ANALİZÖRLERİYLE VERİMLİLİĞİ ARTTIRMA AMAÇLI İŞ EMRİ TAKİP, VERİ

Detaylı

VERİ KAYNAKLARI. Bilgi sisteminin öğelerinden biride veri

VERİ KAYNAKLARI. Bilgi sisteminin öğelerinden biride veri VERİ KAYNAKLARI YÖNETİMİ İ İ 5. ÜNİTE GİRİŞ Bilgi sisteminin öğelerinden biride veri yönetimidir. Geleneksel yada çağdaş, birinci yada ikinci elden derlenen veriler amaca uygun veri formlarında tutulur.

Detaylı

Bilgi Çağında Kütüphane

Bilgi Çağında Kütüphane Bilgi Çağında Kütüphane Gürcan Banger 27 Mart 2006 Yunus Emre Kültür Merkezi Değişen Dünya 1950 li yıllara kadar üretim için sermaye, işgücü, enerji ve hammadde önemli girdiler olarak kabul ediliyordu.

Detaylı

TS 13298 belgeli, yasal mevzuatlara tam uyumlu belge, arşiv ve süreç yönetim sistemi

TS 13298 belgeli, yasal mevzuatlara tam uyumlu belge, arşiv ve süreç yönetim sistemi TS 13298 belgeli, yasal mevzuatlara tam uyumlu belge, arşiv ve süreç yönetim sistemi www..com.tr Documents İnnova Belge, Arşiv ve Süreç Yönetim Sistemi Kurumun en değerli varlığı olarak kabul edilen bilgiyi

Detaylı

Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir.

Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir. Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir. Dijital Pazarlama, rekabet avantajı için yeni kaynaklara ulaşımı

Detaylı

AB2015 17. AKADEMİK BİLİŞİM KONFERANSI. 4-6 Şubat 2015 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ESKİŞEHİR

AB2015 17. AKADEMİK BİLİŞİM KONFERANSI. 4-6 Şubat 2015 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ESKİŞEHİR AB2015 17. AKADEMİK BİLİŞİM KONFERANSI 4-6 Şubat 2015 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ESKİŞEHİR BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN GELİR İDARESİNDE KULLANIMI (VEDOP) Öğr.Grv.Dr. Şennur ÖZTÜRK Anadolu Üniversitesi AÖF VERGİ

Detaylı

NComputing Erişim Cihazları Maksimum Esneklik ve Tasarruf Eylül 2010

NComputing Erişim Cihazları Maksimum Esneklik ve Tasarruf Eylül 2010 NComputing Erişim Cihazları Maksimum Esneklik ve Tasarruf Eylül 2010 Copyright 2010 dojop Teknoloji Hizmetleri Tic. Ltd. Şti Bilgi Teknolojilerinizde Devrim Yapın NComputing Erişim cihazları kişisel çalışma

Detaylı

e-fatura e-arşiv e-defter

e-fatura e-arşiv e-defter e-fatura e-arşiv e-defter Şirket Profili Veriban, Özel entegratör statüsü ile e-fatura ve ilgili hizmetleri hızlı, güvenilir ve etkin bir şekilde şirketlerin kullanımına sunabilmek amacıyla 2013 yılında

Detaylı

ONLINE İŞE ALIM & ADAY VERİTABANI

ONLINE İŞE ALIM & ADAY VERİTABANI ONLINE İŞE ALIM & ADAY VERİTABANI TANITIM DOKÜMANI EXECUSELECT - ONLİNE İŞE ALIM VE ADAY VERİTABANI SİSTEMİ Hızlı ve doğru kararlar almanın giderek önem kazandığı günümüz piyasa şartlarında, iş akışının

Detaylı

NES Bilgi Veri Teknolojileri ve Saklama Hizmetleri A.Ş.

NES Bilgi Veri Teknolojileri ve Saklama Hizmetleri A.Ş. 1 NES Bilgi Veri Teknolojileri ve Saklama Hizmetleri A.Ş. e-fatura e-defter e-arşiv e-bilet e-irsaliye Barbaros Mah. Ak Zambak Sk. Uphill Towers A Blok K.16 No.92 Pk.34746 Ataşehir İstanbul +90 216 688

Detaylı

E-Belediye Uygulaması Nedir?

E-Belediye Uygulaması Nedir? E-Belediye Uygulaması Nedir? E-Belediye uygulaması, teknoloji tabanlı kentsel yönetim sürecinin en önemli uygulamalarından bir tanesidir. Cep telefonlarına veya tabletlere yüklenen uygulama sayesinde kullanılan

Detaylı

Information Technology Infrastructure Library ITIL

Information Technology Infrastructure Library ITIL Yazılım Kalite Standartları Sunum Projesi Information Technology Infrastructure Library ITIL Hazırlıyanlar : Gökhan ÇAKIROĞLU - Feyyaz ATEġ - Çiğdem ELĠBOL - Caner ĠBĠCĠOĞLU ITIL Nedir? Kurum ile BT(Bilgi

Detaylı

NComputing Erişim Cihazları Maksimum Esneklik ve Tasarruf

NComputing Erişim Cihazları Maksimum Esneklik ve Tasarruf NComputing Erişim Cihazları Maksimum Esneklik ve Tasarruf Eylül 2010 Copyright 2010 dojop Teknoloji Hizmetleri Tic. Ltd. Şti Bilgi Teknolojilerinizde Devrim Yapın NComputing Erişim cihazları kişisel çalışma

Detaylı

Powered by www.etgigrup.com. www.vedubox.com

Powered by www.etgigrup.com. www.vedubox.com Powered by www.etgigrup.com www.vedubox.com Entegre E-Eğitim Sistemi Uzaktan Eğitim Sisteminiz 1DK da Hazır! Kolay Basit İnovatif Esnek Entegre Entegre Eğitim Platformu Uzaktan Eğitim, e-eğitim, Online

Detaylı

KURUM / KURULUŞ BİT KAPASİTESİ ŞABLONU REHBERİ

KURUM / KURULUŞ BİT KAPASİTESİ ŞABLONU REHBERİ KURUM / KURULUŞ BİT KAPASİTESİ ŞABLONU REHBERİ Temmuz 2017 İÇİNDEKİLER 1 GİRİŞ... 3 1.1 REHBERİN AMACI VE KAPSAMI... 3 2 KURUM/KURULUŞ BİT KAPASİTESİ... 4 2.1 KURUM/KURULUŞ BİLGİLERİ... 4 2.2 KURUMSAL

Detaylı

Ömer SİSO Genel Müdür Sağlık Bilişimi Reformu ve Sisoft Kağıtsız Hastane Çözümleri

Ömer SİSO Genel Müdür Sağlık Bilişimi Reformu ve Sisoft Kağıtsız Hastane Çözümleri Ömer SİSO Genel Müdür Sağlık Bilişimi Reformu ve Sisoft Kağıtsız Hastane Çözümleri Dünden Bugüne Teknolojide İvme Dünden Bugüne Sisoft ta İvme Dünden Bugüne Sağlıkta İvme Hakkımızda SISOFT Ankara/Turkey

Detaylı

eba ile e-kurum Dönüşümü

eba ile e-kurum Dönüşümü eba ile e-kurum Dönüşümü e-kurum dönüşümünü tamamlamış bir kurumda; o İş süreçleri maksimum etkinlikte çalışır Verimlilik en üst düzeydedir o İş süreçleri yönetilebilirdir Kağıt kullanımı yok denecek kadar

Detaylı

DOKÜMANTASYONDA YALIN YAKLAŞIM

DOKÜMANTASYONDA YALIN YAKLAŞIM DOKÜMANTASYONDA YALIN YAKLAŞIM Figen SOLMAZ OPSAR Kalite ve Akreditasyon Yöneticisi 9.6.2014 Dokümantasyon Bilgiyi kaydetme fiili Belgelerin (kayıtların) toplanması ve düzenlenmesi Dokümantasyon KAYIT

Detaylı

Kurumsal Belleklerin Geleceği Dijitalleştirme-Elektronik Arşiv-Elektronik Belge Yönetimi Sempozyumu

Kurumsal Belleklerin Geleceği Dijitalleştirme-Elektronik Arşiv-Elektronik Belge Yönetimi Sempozyumu Kurumsal Belleklerin Geleceği Dijitalleştirme-Elektronik Arşiv-Elektronik Belge Yönetimi Sempozyumu 22-23 Ekim 2015, Ankara Üniversitesi Gölbaşı 50.Yıl Yerleşkesi Teknokent Konferans Salonu Gölbaşı/Ankara

Detaylı

Güvenli Doküman Senkronizasyonu

Güvenli Doküman Senkronizasyonu Güvenli Doküman Senkronizasyonu Güvenli Doküman Senkronizasyon sistemi, hızlı ve güvenli kurumsal doküman paylaşım ve senkronizasyon uygulamasıdır. GDS ne sağlar?» Kurumsal hafıza oluşturulmasını sağlar,»

Detaylı

MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ CRM

MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ CRM MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ CRM Küreselleşme ve bilgi teknolojilerindeki gelişmeler sonucunda ortaya çıkan değişim işletmelerin müşteri profilini de değiştirmiştir. Müşteriler eskiden pazarda ne bulursa

Detaylı

ŞARTNAME TAKİP PROGRAMI (STP2006)

ŞARTNAME TAKİP PROGRAMI (STP2006) ŞARTNAME TAKİP PROGRAMI (STP2006) Firmanız, birden çok kurum veya kuruluşun şartnamelerini takip etmek zorunda ise geliştirmiş olduğumuz Şartname Takip Programı mızı kullanarak bu bilgilerinizi yönetebilirsiniz.

Detaylı

Hizmet Odaklı Mimariye Dayanan İş Süreçleri Yönetimi Sistemi

Hizmet Odaklı Mimariye Dayanan İş Süreçleri Yönetimi Sistemi Hizmet Odaklı Mimariye Dayanan İş Süreçleri Yönetimi Sistemi 04.11.2010 Mine Berker IBTech A.Ş. Gündem İş Süreçleri Yönetimi (BPM) Modeli Yaşam Döngüsü 1 BPM e Neden İhtiyaç Duyduk? BPM Çözüm Araçlarının

Detaylı

TÜRK TELEKOM COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ PROJESİ (TTCBS)

TÜRK TELEKOM COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ PROJESİ (TTCBS) 1-Apr-10 TÜRK TELEKOM COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ PROJESİ (TTCBS) 09.04.2010 TTGENEL MÜDÜRLÜĞÜ ERIŞIM DIREKTÖRLÜĞÜ 1 TTCBS PROJESİ HAKKINDA NELER YAPILDI? 4 HEDEFLER 4 1 1-Apr-10 1 TTCBS PROJESİ HAKKINDA

Detaylı

Solon ve e-fatura çözümleri

Solon ve e-fatura çözümleri e-fatura Solon ve e-fatura çözümleri Özel Entegratörlük e-fatura lerin faturalarını göndermek ve almak amacıyla sistemin özel entegratör kuruluşların yazılım ve donanım alt yapısını kullanarak GIB isitemine

Detaylı

Bütünleşik e-kurum Sistemleri ve Kurumsal Yapılanmalara Yansıması: Ankara Üniversitesi e-beyas Uygulaması ve Kurumsal Yapılanma

Bütünleşik e-kurum Sistemleri ve Kurumsal Yapılanmalara Yansıması: Ankara Üniversitesi e-beyas Uygulaması ve Kurumsal Yapılanma Bütünleşik e-kurum Sistemleri ve Kurumsal Yapılanmalara Yansıması: Ankara Üniversitesi e-beyas Uygulaması ve Kurumsal Yapılanma Prof. Dr. Fahrettin ÖZDEMİRCİ Ankara Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi

Detaylı

OG VE AG GENİŞBANT POWER LINE HABERLEŞME

OG VE AG GENİŞBANT POWER LINE HABERLEŞME OG VE AG GENİŞBANT POWER LINE HABERLEŞME Akıllı şebekeleri ve akıllı sayaç okumaları hayata geçirebilmek için anahtar nitelikteki enerji değerlerini gerçek zamanlı olarak transfer edilebilecek bir haberleşme

Detaylı

ARGUS Plus Version 1.0.1 ERP Sistemi

ARGUS Plus Version 1.0.1 ERP Sistemi ARGUS Plus Version 1.0.1 ERP Sistemi ERP'ye Bakış ve ARGUS Plus Zaman içinde firmalar geliştikçe, iş yapış şekilleri değişmekte ve ihtiyaçları artmaktadır. Bir çok gelişen firma, gerçekleştirdikleri operasyonel

Detaylı

UNIVERSAL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ

UNIVERSAL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ UNIVERSAL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) ile Bilgisayar Destekli Tasarım (CAD) Sistemleri Arasındaki Temel Farklar Universal Bilgi Teknolojileri Ltd. Şti. 2010. Tüm hakları saklıdır.

Detaylı

OG VE AG GENİŞBANT POWER LINE HABERLEŞME

OG VE AG GENİŞBANT POWER LINE HABERLEŞME DAĞITIM ŞİRKETİ Kontrol Odası Yönetimi IP Altyapısı MV Akıllı şebekeleri ve akıllı sayaç okumaları hayata geçirebilmek için anahtar nitelikteki enerji değerlerini gerçek zamanlı olarak transfer edilebilecek

Detaylı

SetcomBt Bina Otomasyonları MÜHENDİSLİK, ÜRETİM VE ARGE HİZMETLERİ

SetcomBt Bina Otomasyonları MÜHENDİSLİK, ÜRETİM VE ARGE HİZMETLERİ SetcomBt Bina Otomasyonları MÜHENDİSLİK, ÜRETİM VE ARGE HİZMETLERİ Firma Tarihçesi SetcomBt 2000 yılından bu yana ev ve bina otomasyonları konusunda kablosuz teknoloji ile çalışan ürünlerin Ar-Ge, üretim

Detaylı

DOK-004 BGYS Politikası

DOK-004 BGYS Politikası DOK-004 BGYS Politikası 1/7 Hazırlayanlar İsim Şule KÖKSAL Ebru ÖZTÜRK Döndü Çelik KOCA Unvan Defterdarlık Uzmanı Defterdarlık Uzmanı Çözümleyici Onaylayan İsim Mustafa AŞÇIOĞLU Unvan Genel Müdür Yardımcısı

Detaylı