KULLANMA KILAVUZU D8 PLUS

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KULLANMA KILAVUZU D8 PLUS"

Transkript

1 KULLANMA KILAVUZU D8 PLUS DECT TELSİZ TELEFON (ARAYAN NUMARAYI GÖSTERME)

2 İÇİNDEKİLER Kullanıcı Kontrolleri 1 Kurulum 2 Normal Kullanım 3 Telefon Rehberi 4 Arayan Numara (CLIP)5 -T-NET/PBXs- 6 Özel İşlemler 7 İlave El Üniteleri 8 Arıza Tespiti 9 Önemli Bilgiler 10

3 1. Kullanıcı Kontrolleri Telefon Cihazı Ahize 1. Arama göstergesi LCD 2. Tekrar arama 3. Menü düğmesi 4. Arama tuşları 5. Seçici tuşları 6. İç aramalar interkom 7. R düğmesi 8. Gizlilik / Silme düğmesi 9. Telefon rehberi ve çıkma tuşu 10. Mikrofon 11. Kulaklık 12. Açma ve kapama tuşu Ana Merkez 13. Arama ve açma kapama göstergesi 14. Şarj gösterge ışıkları 15. İnterkom (Ahizenin oturduğu yuva içinde)

4 KURULUM 2. Kurulum 2. 1 Güvenlik Uyarısı Uyarı: Kılavuzun başlangıcındaki güvenlik uyarıları cihaz çalıştırılmadan önce mutlaka okunmalıdır Paket İçeriğinin Kontrol Edilmesi Paket aşağıdakileri içermelidir: Bir adet ana merkez Bir adet garanti belgesi Bir adet güç adaptörü Bir adet bağlantı kablosu Bir adet telefon cihazı(el) Bir adet kullanma kılavuzu 2. 3 Ana Merkezin Bağlanması AEG D8 PLUS cihazınızı bir telefon hattı ve bir telefon elektrik prizine yakın olacak şekilde konumlandırınız. 1. Bağlantı kablosunu ana merkez cihazının alt tarafındabulunan adaptör fişinden gelen ara kabloya monte ediniz Transformatör fişini güvenlik düzenlemelerine uygun olarak 220 W luk güç soketine monte ediniz. Ana merkez fişinin bağlantısı her zaman yapılmış olabilir. Güvenlik nedenlerinden dolayı sadece cihazla birlikte sağlanan adaptör kullanılmalıdır. 2. Telefon şebekesi soketi ile buna karşılık gelen ana merkez cihazı yanındaki soketi, cihazla birlikte gelen telefon kablosu yardımıyla bağlayınız. Yalnızca gelen yeni telefon kablosunu kullanınız. 3. İki kabloyu ana merkez cihazının arka tarafına yönelmiş olan iki kablo kanalına basarak yerleştiriniz.

5 2. 4 Pillerin Değiştirilmesi Şarj edilebilir pillerin değiştirilmesi gerekiyorsa yalnızca AAA tipi 1. 2 Volt 550 ma şarj edilebilir pilleri kullanınız. Pilleri telefon cihazına yerleştirmek için pil kapağının üst kenarını bastırınız ve aşağı doğru kaydırarak açınız ve pilleri yerlerine yerleştiriniz. Bunu yaparken kutupların doğru bir şekilde yerleştirildiğinden emin olunuz. Batarya paketi üzerindeki açıklamalara dikkat ediniz. Kapağı kapatınız. Önemli Not: 2x1-2 Volt 550 M.Ah.AA tipi şarjlı pil kullanınız. Önemli Uyarı: Telefon cihazını ana merkez cihazına ekranı öne bakacak şekilde yerleştiriniz ve en az 16 saat süre boyunca şarjda tutunuz. Pillerin yeterli olarak şarj edilmemesi durumunda telefon düzgün olarak çalışmayabilir. Telefon cihazının şarj edilmesi esnasında ekran üzerindeki pil kapasite simgesi yanıp sönecektir. Gösterge,telefon cihazı doğru pozisyonda yerleşir yerleşmez yanmaktadır.

6 2. 5 Pillerin Şarj Edilmesi AEG D8 PLUS telefon cihazının şarj edilebilir pilleri, maksimum 150 saat bekleme süresi ve 12 saate kadar konuşma süresi sağlamaktadır. Pillerin gerçek şarj durumları ekranda gösterilmektedir. Tam Yarım Az Pillerin kalan şarjı çok düşük ise ekrandaki simge yanıp sönecektir ve her on iki saniyede bir uyarıcı ses duyacaksınızdır. Pilleri şarj edebilmek için telefon cihazını ekran ön tarafa bakacak şekilde ana merkeze yerleştiriniz. Uyarı: Telefonun ilk kullanımından önce piller enaz 16 saat süreyle şarj edilmelidir. Araba akülerinizde olduğu gibi şarj edilebilir pillerde kesin ve önlenilemez yaşlanma etkisine maruz kalmaktadır. Bununla birlikte bu etki, pilleri doğru bir şekilde kullanılarak azaltılabilir. Telefonunuzu kullanıma her zaman tam olarak dolmuş piller ile başlayınız ve pilleri boş olduğunu ifade eden simgesinin yanıp sönmesine kadar devam ediniz. Bundan sonra tam olarak şarj ediniz. Bu, maksimum pil kapasitesini daha uzun süre korunmasını sağlayacaktır. Tekrarlanan kısmi şarj etmeler pillere düşük kapasitede çalışmasını öğretecektir Tonlu (DTMF) veya Darbeli Arama Bu ileriye dönük teknoloji özelliği telefonunuzun eski olan analog (darbeli arama) hatlarla ve daha yeni olan dijital (tonlu/dtmf arama) hatların her ikisiyle de çalışmasını sağlamaktadır. Cihaz fabrika çıkışı olarak tonlu arama için ayarlanmıştır. Eğer sizin AEG D8 PLUS hatlarınızın üzerinden çalışmasında bir sorun çıkarsa telefonun darbeli aramaya nasıl ayarlanabileceğini öğrenmek için madde 7. 6 ya başvurunuz.

7 NORMAL KULLANIM 3. Normal Kullanım 3. 1Ekran Normal kullanımda ekran telefon cihazının adını göstermektedir. Standart isim istenildiğinde değiştirilebilmektedir;7. 8 e bakınız. Ekran ayrıca bütün ana işlevleri sembolik olarak göstermektedir. Sabit; Bir aramaya cevap vermeksizin veya arama yapmaksızın Yanıp Sönen;Gelen bir arama vardır ve merkez cihazla olan bağlantı kurulmuş bulunmaktadır. EXT INT Sabit ; Dış bir aramaya cevap vermektesiniz veya dış bir arama yapmaktasınız. Yanıp sönen;gelen bir dış arama vardır. Sabit; İç bir aramaya cevap vermektesiniz veya iç bir arama yapmaktasınızyanıp sönen;gelen bir iç arama vardır. Sabit; Konferans konuşması kurulmuştur. Sabit; Arayan kişiler listesindesiniz. Yanıp sönen;yeni aramalar, arayan kişiler listesine kaydedilmiştir. Sabit; Pil şarj seviyesini gösterir. Yanıp sönen;piller zayıf lütfen telefon cihazınızı şarj ediniz. Sabit; Telefon rehberinin kullanımda olduğunu gösterir. Sabit; Programlamanın çalıştırılmış olduğunu gösterir Aramaya Cevap Vermek Gelen bir aramanız varsa telefon cihazın ve merkez cihazın her ikisi de zil sesini çalacaklardır. Bağlantının kurulması için gerekli zamandan ötürü cihazı merkez cihazdan çok az bir süreyle daha geç çalacaktır. UYARI: Telefon cihazı çalarken ve düğmeleriyle zil sesinin yüksekliğini ayarlayabilirsiniz. Ekrandaki EXT göstergesi yanıp sönecektir. Aramaya cevap vermek için telefon cihazı üzerindeki düğmesine basınız. Merkez cihazdaki arama göstergesi konuşma boyunca yanıp sönecektir. Aramayı sonlandırmak içn telefon cihazı merkez cihaza yerleştirebilirsiniz veya telefon cihazındaki arama düğmesine basabilirsiniz. Bölüm 5 te telefon numaralarının gösterilmesi ile ilgili bilgi bulabilirsiniz. Eğer otomatik cevap verme özelliği açık durumda ise gelen bir aramaya telefon cihazının merkez cihazdan kaldırılmasıyla birlikte otomatikolarak cevap verilecektir. Otomatik cevaplama işlevinin nasıl çalıştırılacağı hakkında bilgi için bölüm 7. 5 e bakınız.

8 3. 3 Arama Yapmak 1. İstenilen telefon numarasını girmek için tuşları kullanın. Toplam 25 rakam girilebilir. Girilen rakamlar ekranda gözükecektir. Ekranın gösterme kapasitesi 12 rakam olduğundan daha uzun telefon numaralarının sadece 12 rakamı gösterilmiş olacaktır. UYARI: Eğer bir hata yaptıysanız düğmesine kısaca basarak her defasında sadece bir rakamı silebilirsiniz. Eğer düğmesine uzun süre basılı tutarsanız bütün numara silinmiş olacaktır. 2. Aramayı başlatmak için telefon cihazındaki arama düğmesine basınız. UYARI: Eğer numarayı girmeden önce arama düğmesine basarsanız ilk önce çevir sesi duyacaksınız. Bundan sonra gireceğiniz istenilen numaranın rakamlarını AEG D8 PLUS doğrudan çevirecektir. Bu durumda herhangi yanlış girilen bir rakamın düzeltilmesi mümkün olmamaktadır Konuşma Süresinin Gösterimi Arama esnasınsa konuşma süresi dakika ve saniye olarak gözükmektedir. Konuşmanın başlamasından 15 saniye sonra ekrandaki aranan numara kaybolup yerine konuşma süresi gösterilmektedir. Konuşma süresi arama bittikten sonra ekrandan birkaç saniye kaybolmamaktadır Telefon Cihazının Açılıp Kapanması R düğmesine devamlı olarak basılması ile telefon cihazını kapatabilirsiniz. Telefon cihazı kapatılmış ise piller kullanılmamaktadır. Daha fazla arama yapamazsınız veya sizi arayamazlar. Cihazı açmak için R düğmesine kısaca basınız. BASE mesajı ekranda gösterilecektir ve telefon cihazı kısa bir gecikmeden sonra kullanıma hazır olacaktır Çekim Alanı İşaretleri Telefon cihazının çekim alanı kapalı alanlarda 50 metre, açık alanlarda ise 300 metredir. Eğer merkez cihazıyla iyi bir bağlantı kurulabiliyorsa bir simgesi ekranda gözükecektir. Eğer merkez cihazından çok fazla uzaktaysanız simgesi yanıp sönmeye başlayacak ve uyarı sesleri duyulacaktır. Bu durumda bağlantıyı kaybetmemek için merkez cihaza yaklaşmalısınız. Bu arada uyarı seslerini bölüm 7. 9 da açıklandığı şekilde kapatabilirsiniz. Yukarıda belirtilen çekim mesafeleri saha koşullarına göre değişebilir. Yukarıdaki mesafeler açık alanlarda saha koşullarına bağlı olarak çekebilir. Bu mesafeler maksimum mesafelerdir.

9 3. 7 Telefon Cihazının Mikrofonunun Sesinin Kapatılması Arama sırasında düğmesini kullanarak telefon cihazı mikrofonunu kapatabilirsiniz. Bundan sonra telefonun karşı tarafındaki kişi tarafından duyulmadan konuşabilirsiniz. (gizli fonksiyon)telefon cihazındaki hoparlör açık kalacaktır, böylece siz hala arayanı duyabileceksiniz. 1. Konuşma sırasında düğmesine kısaca basınız. Ekranda MUTE kelimesi gözükecektir. 2. Mikrofonu tekrar çalıştırmak için düğmesine tekrar kısaca basınız. MUTE kelimesi ekrandan silinecektir ve siz normalde olduğu gibi konuşmaya devanm edebilirsiniz Hoparlör Sesinin Ayarlanması Eğer hoparlör sesini çok yüksek veya çok düşük bulursanız bunu kendi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz. Konuşma sırasında ve düğmelerini kullanarak hoparlör sesini ayarlayabilirsiniz. Ses ayarları ekranda EAR VOL(1 to 5) olarak gözükecektir Tekrar Arama Tekrar arama işlevi özellikle aranan numaranın meşgul olması veya arnılan kişinin cevap vermemesi durumunda kullanışlıdır. AEG D 8 PLUS aranılan son 5 numarayı hafızasında tutabiliyor. 1. veya düğmesine basınız ve aranılan son 5 rakam ekranda görülecektir. 2. veya düğmesine tekrar basılmasıyla aranılan bir önceki numarayı görebilirsiniz. düğmesini listenin diğer yönünde hareket etmek için kullanınız. 3. Şimdi arama düğmesine basarak ekranda görülen numarayı arayabilirsiniz. UYARI: Eğer tekrar aranılanlar listesindeki numara,cihazın telefon rehberinde de varsa,ekrandaki numara kaybolup yerine rehberdeki isim gösterilecektir.

10 3. 10 Geçici Tonlu Arama Eğer telefon hattınız sadece darbeli aramaya imkan tanıyorsa, tonlu aramanın avantajlarından hala yararlanabilirsiniz. Konuşma sırasında düğmesine basarak geçici olarak aramayı tonlu olarak değiştirebilirsiniz. Konuşmanın sona ermesiyle telefonunuz otomatik olarak darbeli aramaya geri dönecektir Telefon Cihazının, Merkez Cihazdan Çağrılması Eğer telefon cihazını koyduğunuz yeri hatırlamıyorsanız merkez cihazı üzerindeki düğmesine basınız. 30 saniye boyunca telefon cihazı sinyal sesi çalacaktır. Böylece bulunması kolay olacaktır. Sesi kesmek için telefon cihazındaki herhangi bir düğmeye veya merkez cihazındaki düğmesine basınız.

11 TELEFON REHBERİ 4. Telefon Rehberi Telefon rehberinde 50 numara/isim kaydedilebilir. Kaydedilen numara maksimum 20 rakamdan oluşabilir. 4. 1Numaraların Telefon Rehberine Girilmesi 1. Menü düğmesine basınız Ekranda PHONEBK (telefon rehberi)yazısı görülecektir. 2. Menü düğmesine tekrar basınız. Ekranda ADD (ekle) yazısı görülecektir. 3. Menü düğmesine tekrar basınız. Ekranda NAME (isim) yazısı görülecektir. 4. Şimdi telefon klavyesi yardımıyla ismi giriniz. (8 harfe kadar )Sonraki bölümde isimlerin girilmesi konusunda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. 5. Menü düğmesine tekrar basınız. Ekranda NUMBER (numara) yazısı görülecektir. 6. İstenilen numarayı klavyeden giriniz. 7. Menü düğmesine tekrar basınız. Ekranda ADD yazısı bir kez daha görülecektir. 8. Eğer daha fazla telefon numarası girmeyi arzu ederseniz tekrar adım 3 e geri dönünüz. Giriş modundan çıkmak için düğmesini basılı tutunuz. Telefon Rehberi İle İlgili Daha Fazla Bilgi: 50 numaralık hafıza kapasitesinin tümü kullanıldıysa ekranda FULL yazısı görülecektir. Bu durumda yeni numaraların girilebilmesi için eski bazı numaraların silinmesi gerekecektir. İsimlerin Girişi İle İlgili Bilgi: Telefon klavyesinin rakam düğmeleri yazı harfleride içermektedir. Belirli bir düğmeye basılmasıyla yazı harfleri,rakamlar ve özel karakterler girilebilir. Örnek: Peter ismini girmek istemeniz durumunda. Bunun için basacağınız düğmeler: 1x düğme 7,2 x düğme 3,1x düğme 3,3 x düğme 7

12 Boşluk bırakmak için düğmesini kullanınız. Aynı harfi bir daha girmek için ilk önce istenilen harfe basınız ve ekrandaki imlecin yandaki taraftaki yerine otomatik olarak hareket edene kadar bekleyiniz. Hatalar düğmesiyle silinebilir. Belirli bir harfin değiştirilmesi istenildiğinde ve düğmeleri imlecin yanındaki sağ ve sola düğmeleri,imlecin yanındaki sağ ve sola doğru hareketini sağlamak içn kullanılabilir. Böylece yeni harfler yazılabilir. düğmesine iki kere basarak kısa çizgi yazılabilir. Özet tablosu Tuş 1 Boşluk,-, 1 Tuş 2 Tuş 3 Tuş 4 Tuş 5 Tuş 6 Tuş 7 Tuş 8 Tuş 9 A,B,C,2 D,E,F,3 G,H,I,4 J,K,L,5 M,N,O,6 P,Q,R,S,7 T,U,V,8 W,X,Y,Z,9 Tuş 0 0 Silme

13 4. 2 Telefon Rehberindeki Bir Numarayı Aramak Telefon rehberine birkaç numara girildikten sonra bunların aranması çok çabuk ve kolay olabilmektedir. 1. Telefon rehberi düğmesine basınız. Ekrandaki alfabetik sıraya göre ilk kaydedilen numara görülecektir. 2. Bundan sonra ve düğmeleri kaydedilmiş numaralar listesinde gezinmek için kullanılabilir veya belirli bir harfle başlayan bir isme direkt olarak gidebilmek için istenilen harf düğmesine basınız. 3. Şimdi ekrandaki numarayı çevirmek için arama düğmesine basınız Telefon Rehberine Kaydedilmiş Numaraları Değiştirmek 1. Menü düğmesine basınız Ekranda PHONEBK (telefon rehberi) yazısı görülecektir. 2. Menü düğmesine tekrar basınız. Ekranda ADD (ekle) yazısı görülecektir. 3. Şimdi düğmesine basınız. Ekranda MODIFY (değiştir) yazısı görülecektir. 4. Menü düğmesine tekrar basınız. Ekranda telefon rehberi girişleri alfabetik sırada görülecektir. 5. Hangi girişin değiştirileceğini belirlemek için ve düğmelerini kullanınız. 6. Menü düğmesine tekrar basınız. Ekranda son harfinden sonra yanıp sönen bir imleç olan isim görülecektir. 7. Bundan sonra rakam düğmeleri kullanılarak değiştirilebilir. İsimlerin girilmesi hakkında bilgi için bölüm 4. 1 e başvurulabilir. 8. İsimde istenilen değişiklikler yapıldıktan sonra düğmesine tekrar basınız. Şimdi ekranda telefon numarsı görülecektir. 9. Şimdi telefon numarasını rakam düğmelerini kullanarak değiştirebilirsiniz. düğmesine kısaca basılmasıyla, belirli rakamlar silinebilir. 10. İsimde istenilen değişiklik yapıldıktan sonra düğmesine tekrar basınız. Ekranda MODIFY yazısı görülecektir. 11. Eğer daha fazla telefon numarası değiştirmek istiyorsanız 5. adıma geri dönünüz. Programlama modundan çımak için düğmesine basılı tutunuz.

14 4. 4 Telefon Rehberinden Numara Silmek 1. Menü düğmesine basınız Ekranda PHONEBK (telefon rehberi) yazısı görülecektir. 2. Menü düğmesine tekrar basınız. Ekranda ADD (ekle) yazısı görülecektir. 3. Şimdi düğmesine basınız. Ekranda DELETE (sil) yazısı görülecektir. 4. Menü düğmesine tekrar basınız. 5. İstediğiniz girişi silmek için ve düğmelerini kullanınız. 6. İstenilen numarayı bulduktan sonra düğmesine tekrar basınız. Son bir kontrol olarak seçilen numara ekranda görülecektir. 7. Menü düğmesine basınız ve ekranda OK yazısı görülecektir. 8. Eğer numarayı silmek istediğinizden eminseniz, düğmesine bir kere daha basılması ile giriş silinmiş olacaktır. EXIT düğmesine basılı tutulmasıyla silme işlemi iptal edilebilir. 9. Giriş silinir silinmez ekran DELETE yazısını gösterecektir. Eğer daha fazla telefon numarası silmek isterseniz 4. adıma geri dönünüz. Silme modundan çıkmak için EXIT düğmesine basılı tutunuz.

15 ARAYAN NUMARANIN EKRANI (CLIP) 5. Arayan Numaranın Ekranı (CLIP) arayan numaraekranı gelen aramanın numarasını göstermektedir. Bu fonksiyon sizin telefonunuzda çalışır durumda ise telefon çalarken ekranda arayan kişinin telefon numarası gösterilmektedir. Eğer numara telefonunuzda kayıtlı ise numaranın yerine ekranda isim gözükecektir. Arama yapan numaralar arayan kişiler listesine kaydedilmektedir. Böylece telefonunuzdan uzakta oldunuz ve cevap veremediğiniz zaman arayan numaraları tekrar arayabilirsiniz. Listede toplam 20 adet telefon numarası kaydedilebilmektedir. Listenin dolması durumunda arayan en eski numara silindikten sonra yeni numara listeye eklenmektedir. Eğer yokluğunuzda listeye yeni numaralar eklenmiş ise yanıp sönen simgesi ekranda görülecektir. UYARI: Arayan numara görüntülenmesi sizin telefon şebeke sağlayıcısınınisteğe bağlı sunduğı bir servistir. Telefonunuzun arayan numarayı ekranında ancak telefon şebeke sağlayıcınızın bu servisi etkin olması durumunda gösterilecektir. Her şebeke zaman ve tarih bilgisi vermeyebilir. Daha fazla bilgi için lütfen telefon şebeke sağlayıcınızı arayınız. Ayrıca bazı OBS ler(özel bölüm santralleri)arayan numaranın tamamını veya bir kısmını verememektedir. * Bu özellik için arayınız Arayanlar Listesi Arayanlar listesini görebilmek için aşağıdaki işlemleri takip ediniz. 1. Listedeki son arayan kişiyi ekranda görebilmek için düğmesine basınız. Eğer arayan kişiler listesi boş ise ekranda EMPITY (boş) yazısı görülecektir. Uyarı:Eğer arayan numara telefon rehberinde varsa numaranın karşılığı olan isimle değiştirilecektir. 2. Listeye geriye doğru gezinmek için düğmesini kullanınız. düğmesini de listede diğer yönde hareket ettirmek için kullanınız. eğer listede girilecek daha fazla numara yok ise bip sesini duyacaksınız. 3. Eğer listedeki numara 12 rakamdan uzun ise gözükmeyen kısmını görebilmek için düğmesine basınız. Arayanlar listesine geri dönmek için düğmesine basınız. 4. Eğer aramanın tarihini ve zamanını görmek isterseniz düğmesine bir kere basınız. Eğer tarih ve zaman bilgisi mevcut değilse ekranda ADD (ekle) yazısı görülecektir ve arayanlar listesine geri dönmek isterseniz düğmesine basabilirsiniz. 5. Eğer arayanlar listesindeki bir numaraya çağrı bırakmak isterseniz hafifçe düğmesine basarak numarayı arayabilirsiniz 6. Arayanlar listesi modundan çıkmak için düğmesini basılı tutunuz.

16 5. 2 Arayanlar Listesindeki Bir Numarayı Telefon Rehberine Kayıt Etmek Arayanlar listesindeki bir numarayı doğrudan telefon rehberine kayıt edebilirsiniz. 1. Listedeki son arayan kişiyi ekranda görebilmek için düğmesine basınız. 2. Arayanlar listesindeki telefon rehberine kayıt etmek istediğiniz numarayı seçmek için ve düğmelerini kullanınız. 3. Menü düğmesine basınız. Ekranda ADD yazısı görülecektir. 4. Menü düğmesine tekrar basınız. Ekranda NAME yazısı görülecektir. 5. Şimdi telefon klavyesiyle ismi yazınız (en fazla 8 kelime). 6. Numarayı hafızaya kayıt etmek için menü düğmesine basınız. 7. Numara giriş modundan çıkmak için düğmesini basılı tutunuz. Uyarı: Bir numara telefon rehberine bir kere kayıt edildikten sonra arayanlar listesinde o numara yerine karşılık gelen isim gösterilecektir Arayanlar Listesinden Numaraların Silinmesi 1. Listedeki son arayan kişiyi ekranda görebilmek için düğmesine basınız. 2. Arayanlar listesindeki silmek istediğiniz numarayı seçmek için ve düğmelerini kullanınız. 3. Menü düğmesine basınız. Ekranda ADD yazısı görülecektir. 4. Şimdi ve düğmelerini kullanarak DELETE (sil) işlevini seçiniz. 5. Şimdi listedeki numarayı silmek için menü düğmesine basınız Arayanlar Listesinin Tümünü Silmek 1. Listedeki son arayan kişiyi ekranda görebilmek için düğmesine basınız. 2. Şimdi düğmesine basarsanız ekranda DELL ALL (hepsini sil) yazısı görülecektir. 3. Şimdi listenin tümünü silmek için menü düğmesine basabilirsiniz. Silme modundan çıkmak için düğmesini basılı tutunuz.

17 -T- NET 6. RECALL Zamanın Ayarlanması 1. Menü düğmesine basınız. 2. SETUP (ayarlar) menüsünü seçmek için ve düğmelerini kullanınız. Daha sonra düğmesine basınız. 3. RECALL işlevini bulmak için ve düğmelerini kullanınız. Daha sonra düğmesine basınız. 4. RECALL 1 (100 ms) veya RECALL 2 (300 ms) yi seçmek için ve düğmelerini kullanınız. Daha sonra menü düğmesine basınız. 5. Giriş modundan çıkmak için EXIT düğmesine basılı tutunuz Hat Çıkış Numarası Bazı eski ÖBS le ile dış arama belirli bir rakamın tuşlanmasıyla yapılabilmektedir (örneğin 9 veya 0 ) ve bundan sonra aramayı yapmadan önce santral çevir sesi beklenmektedir. AEG D 8 PLUS telefonunuz sizin ÖBS için bir kere ayarı yapıldıktan sonra her arama için dış hat çıkış numarasından sonra otomatik olarak duraksama aralığı bırakmaktadır. Dış hat çıkış numarası olarak iki farklı rakam girilebilir. Özel Uyarı: Telefonunuz ÖBS ne bağlı değilse takip eden işlemleri yapmanıza gerek yoktur.

18 ÖZEL İŞLEMLER 7.Özel İşlevler Daha fazla programlama işlevlerine çok kolay ve kullanışlı bir menü aracılığıyla erişilebilir. Burada menüde gezinme ile ilgili kısa ve genel bir açıklama vermekteyiz. Programlamaya başlmak için menü düğmesine basınız. Programlama esnasında ekranda simgesi görülecektir. Fonksiyon grupları arasında araştırma yaparken ve düğmeleri kullanılmaktadır. Ekranda belirtilen menü grup düğmesine basılmasıyla seçilebilmektedir. İstenilen belirli bir fonksiyonu arayabilmek için yine ve düğmeleri kullanılmaktadır. Fonksiyon seçimi menü düğmesine basılmasıyla olmaktadır. Herhangi bir kayıt etme işlevi hiçbir değişiklik yapılmadığı takdirde otomatik olarak 15 saniye içerisinde iptal edilmektedir Herhangi bir işlevde programlamadan hiçbir değişiklik yapılmadan çıkılması EXIT düğmesinin basılı tutulmasıyla mümkün olabilmektedir. Bölüm 7.11 menü özetinin tamamını vermektedir. 7.1 Telefon Cihazındaki Zil Melodisi Ayarlanması Telefon cihazınız gelen aramaları haber vermek için beş farklı melodi kullanbilmektedir. Eğer telefonunuzda birkaç telefon cihazı kullanılıyorsa dış ve iç aramalar için melodiler ayarlayabilirsiniz. 1. Menü düğmesine basınız. 2. HANDSET menüsünü seçmek için ve düğmelerini kullanınız. Daha sonra menü düğmesine basınız. 3. EXT MEL (dış aramalar için melodi) veya INT MEL (iç aramalar için melodi) seçmek için ve düğmelerini kullanınız. Daha sonra düğmesine basınız. 4. İstenilen melodiyi seçmek için ve düğmelerini kullanınız. Daha sonra düğmesine basınız. 5. Bundan sonra daha fazla menü işlevi seçebilirsiniz veya EXT düğmesine basılı tutarak çıkabilirsiniz.

19 7. 2 Zil Melodisi Ses Yüksekliğinin Ayarlanması Telefon cihazının zil melodisi ses yüksekliği beş ayrı seviyeden birine ayarlanabilir. Eğer herhangi bir zaman da rahatsız edilmek istemiyorsanız sesi tamamen kapatabilirsiniz. Eğer ses kapatılmışsa gelen aramalar sesli olaraksadece merkez cihazından çalınacaktır veya telefon cihazı ekranında görülecektir. 1. Menü düğmesine basınız. 2. HANDSET (ahize) menüsünü seçmek için ve düğmelerini kullanınız. Sonra düğmesine basınız. 3. RING VOL (zil sesi işlevini) seçmek için ve düğmelerini kullanınız. Sonra düğmesine basınız. 4. İstenilen melodi ses seviyesini seçmek veya tamamen kapatmak için ve düğmelerini kullanınız. Sonra düğmesine basınız. 5. Bundan sonra daha fazla menü işlevi seçebilirsiniz veya düğmesini basılı tutarak çıkabilirsiniz Merkez Cihazındaki Zil Melodisi Ayarlanması Merkez cihazınız da gelen aramaları haber vermek için beş ayrı melodi kullanılabilmektedir. 1. Menü düğmesine basınız. 2. SETUP (ayarlar) menüsünü seçmek için ve düğmelerini kullanınız. Sonra düğmesine basınız. 3. BASE MELL (merkez melodi) fonksiyonu seçmek için ve düğmelerini kullanınız. Sonra düğmesine basınız. 4. İstenilen melodiyi seçmek için ve düğmelerini kullanınız. Sonra düğmesine basınız. 5. Bundan sonra daha fazla menü işlemi seçebilirsiniz veya düğmesine basılı tutarak çıkabilirsiniz.

20 7. 4 Zil Melodi Ses Yüksekliğinin Ayarlanması Merkez cihazınızın zil melodisi ses yüksekliği beş ayrı seviyeden birine ayarlanabilir. Eğer her hangi bir zamanda rahatsız edilmek istemiyorsanız sesi tamamen kapatabilirsiniz. 1. Menü düğmesine basınız. 2. SETUP (ayarlar) menüsünü seçmek için ve düğmelerini kullanınız. Sonra düğmesine basınız. 3. BASE MELODY (zil ses yüksekliği )işlevini seçmek için ve düğmelerini kullanınız. Sonra düğmesine basınız. 4. İstenilen melodi ses seviyesini seçmek veya tamamen kapatmak için ve düğmelerini kullanınız. Sonra düğmesine basınız. 5. Bundan sonra daha fazla menü işlevi seçebilirsiniz veya düğmesine basılı tutarak çıkabilirsiniz Aramalara Otomatik Olarak Cevap Verme Gelen aramaları telefon cihazının merkez cihazdan ayrıldığında otomatik olarak cevaplanacaktır. Eğer aramalara sadece düğmesiyle cevap vermek istiyorsanız otomatik fonksiyonu iptal edebilirsiniz. 1. Menü düğmesine basınız. 2. HANDSET (ahize) menüsünü seçmek için ve düğmelerini kullanınız. Sonra düğmesine basınız. 3. AUTOANS (otomatik cevaplama)işlevini seçmek için ve düğmelerini kullanınız. Sonra düğmesine basınız. 4. ON (açık) OFF (kapalı) seçmek için ve düğmelerini kullanınız. Sonra düğmesine basınız. 5. Bundan sonra daha fazla menü işlevi seçebilirsiniz veya düğmesine basılı tutarak çıkabilirsiniz.

21 7. 6 Tonlu (DTMF) veya Darbeli Arama Bu ileriye dönük teknoloji özelliği telefonunuzun eski olan analog(darbeli arama) hatlarla ve daha yeni olan dijital(tonlu/dtmf arama)hatların her ikisiyle de çalışmasını sağlamaktadır. Cihaz fabrika çıkışı olarak tonlu arama için ayarlanmıştır. 1. Menü düğmesine basınız. 2. SETUP menüsünü seçmek için ve düğmelerini kullanınız. Sonra düğmesine basınız. 3. DIAL MODE (arama modu)işlevini seçmek için ve düğmelerini kullanınız. Sonra düğmesine basınız. 4. İstenilen arama modunu seçmek için ve düğmelerini kullanınız. Sonra düğmesine basınız. 5. Bundan sonra daha fazla menü işlevi seçebilirsiniz veya düğmesine basılı tutarak çıkabilirsiniz Ekran İsminin Değiştirilmesi Eğer tek bir merkez cihazla çalışan birkaç tane telefon cihazınız varsa her birine ayrı bir isim vermeniz yararlı olabilir. Ekrandaki isim telefon cihazınızı dahili olarak çağırmak için kullandığınız numara tarafından takip edilir. 1. Menü düğmesine basınız. 2. HAND SET (ahize menüsünü seçmek için ve düğmelerini kullanınız. Sonra düğmesine basınız. 3. NAME (isim) işlevini seçmek için ve düğmelerini kullanınız. Sonra düğmesine basınız. 4. Rakam düğmelerini kullanarak istenilen ismi giriniz. Harfleri tek tek silmek için düğmesine hafifçe basılması yeterlidir. 5. Yeni isim kaydetmek için düğmesine basınız. 6. Bundan sonra daha fazla menü işlevi seçebilirsiniz veya düğmesine basılı tutarak çıkabilirsiniz.

22 7. 8 Gösterge Seslerinin Açılıp Kapatılması Telefonda açılıp kapatılanilecek bir çok uyarı sesi ve gösterge vardır. Tuşları Klik Sesi Telefon cihazı her defasında düğmeye basıldığında onaylayıcı bir klik sesi çıkarır. Klik sesi açılıp kapatılabilir. Düşük Pil Uyarısı Pil şarjının azalması durumunda telefon cihazı uyarıcı bir sesle şarj etmenin gerekli olduğunu belirtir. Çekim Alanı Uyarısı Eğer merkez cihazdan gereğinden fazla uzaktaysanız ses uyarısı bağlantının korunabilmesi için daha yakına gelmeniz gerektiğini belirtir. 1. Menü düğmesine basınız. 2. HAND SET (ahize) menüsünü seçmek için ve düğmelerini kullanınız. Sonra düğmesine basınız. 3. BEEP işlevini seçmek için ve düğmelerini kullanınız. Sonra düğmesine basınız. 4. KEY TONE (tuş sesi), LOW BATT (zayıf pil ) veya OUTRANGE (çekim alanı dışında) seçmek için ve düğmeleri kullanınız. Sonra düğmesine basınız. 5. ON (açık) ve OFF (kapalı) seçmek için ve düğmelerini kullanınız. Sonra düğmesine basınız. 6. Bundan sonra daha fazla menü işlevi seçebilirsiniz veya düğmesine basılı tutarak çıkabilirsiniz.

23 7. 9 Pin Numarasının Değiştirilmesi Bazı telefon sistemi işlevleri istenmeyen kişiler tarfından kullanımın engellenmesi için PIN koduyla korunmaktadır. PIN kodu 4 rakamdan oluşmaktadır. Telefonun ilk kullanımında PIN kodu 0000 olarak ayarlanmıştır. PIN kodunu değşitirmek için aşağıdaki işlemleri takip edin: 1. Menü düğmesine basınız. 2. SETUP menüsünü seçmek için ve düğmelerini kullanınız. Sonra düğmesine basınız. 3. PIN CODE işlevini seçmek için ve düğmelerini kullanınız. Sonra düğmesine basınız. 4. Şimdi rakam düğmelerini kullanarak halen kullanımda olan 4 haneli PIN kodunu giriniz (fabrika ayarları dır). Sonra düğmesine basınız. 5. Şimdi rakam düğmelerini kullanarak arzuı ettiğiniz 4 haneli PIN kodunu giriniz. Sonra düğmesine basınız. 6. Şimdi değişikliği onaylamak için tekrar aynı 4 haneli PIN kodunu giriniz. Sonra düğmesine basınız. 7. Bundan sonra daha fazla menü işlevi seçebilirsiniz veya düğmesine basılı tutarak çıkabilirsiniz. Eğer girilen eski PIN kodu geçerli değilse işlem iptal edilecektir. Not: Değiştirdiğiniz PIN kodunu unutmayınız ve not ediniz.

24 7. 10 Fabrika Ayarlarının Geri Yüklenmesi Bu işlev telefon ve merkez cihazın fabrika ayarlarına sıfırlanmasında kullanılabilir. Fabrika Ayarları: Dil: İngilizce Telefon Cihazı İsmi: AEG D8 PLUS Düşük Pil Uyarısı: ON (çalışır) Aramalara Otomatik Cevap Ver: OFF (çalışmaz) Çekim Alanı: ON (çalışır) Zil Melodisi, dış: 3 Tuş Sesi: ON (çalışır) Zil Melodisi,iç: 1 Hoparlör Ses Yüksekliği: 2 Telefon Cihazı Ses Yüksekliği: 3 PIN kodu: Merkez Cihaz Ses Melodisi: 1 Duraksama : 3 Saniye Merkez Cihaz Ses Yüksekliği: 3 Arama Modu: DTMF/Tonlu FLASH zamanı: 100ms UYARI: Fabrika ayarlarına geri dönüldüğünde telefon rehberi arayanlar listesi (CLIP) ve tekrar arama numaraları silinecektir. 1. Menü düğmesine basınız. 2. SETUP menüsünü seçmek için ve düğmelerini kullanınız. Sonra düğmesine basınız. 3. DEFAULT (fabrika ayarı) işlevini seçmek için ve düğmelerini kullanınız. Sonra düğmesine basınız. 4. Rakam düğmelerini kullanarak PIN kodunu giriniz (fabrika ayarı PIN kodu dır). Sonra düğmesine basınız. 5. Kısa bir duraklamadan sonra fabrika ayarları geri yüklenecektir. Ekran normal durumuna dönecektir.

25 7.11 Menü Yapısı Phonebook (rehber) Register (kayıt) Handset (telefon) Setup (ayar) Add (ekle) Delete (sil) Modify (değiştir) Base (merkez) Beep Keylock / Tuş kilidi Int / Ring Volume Ext Ring Volume Int Mel (dahili melodi) Exr Mel (harici melodi) Auto Ans (otomatik çev.) Name (isim) Language (dil) Base Vol (merkez ses yük.) Base Mel (merkez melodi) Del HS (kayıt silme) Pin Code (pin kodu) Pin? Seach (arama) Keytone (tuş sesi) ONN - Off Low Batt (zayıf pil) ONN - Off Autrange (kaps alan dışı) ONN - Off Volume 1...5, Off Ear Vol Melody Melody ON - Off... English (İngilizce, Almanca, İtalyanca) Volume 1...5, Off Melody Base Auto Pin? Handset (tel.) Pin? New Pin (yeni pin) Retype (tekrar yaz) Dial Mode (çevirme modu) DEFAULT Tane - Pulse (ton-darbe) PBX1 Pin? PBX2 Pin? Pausel (duraksama) 3 Sec (3 sn.) 5 Sec (5 sn.) Default (fabrika ayarı) Pin?

26 İLAVE EL ÜNİTELERİ 8. İlave El Üniteleri Merkez cihazınızla aynı anda dört farklı ahize çalışabilmektedir. Birkaç ahize kullanırken aşağıdaki imkanlara sahip olmaktasınız: Telefon cihazları arasında dahili konuşma yapabilirsiniz. Dış aramalar telefon cihazları arasında iletilebilir. Gelen dış aramaları bütün telefon cihazları haber verir. UYARI: GAP standartları sayesinde diğer üreticilerin telefon cihazlarıda telefon sisteminde kullanılabilmektedir. Tam tersi de mümkündür. AEG D8 PLUS telefon cihazlarıda GAP standartlarına uyumlu başka markalı merkez cihazlarıyla kullanılabilmektedir. UYARI: Eğer birkaç telefon cihazından biri dış hattı kullanıyorsa diğerlerindede konuşma yapıldığını belirten ışıklar yanacaktır. Bu durumda daha fazla dış arama yapılamaz veya dışarıdan gelen aramalara cevap verilemez Dahili Aramalar Eğer Merkez cihazında birden fazla telefon cihazına sahipseniz dahili aramalar yapabilirsiniz. Bunu yapmak için düğmesine basınız ve sonrada aranan telefon cihazının numarasını giriniz. Aranan telefon cihazında aramaya düğmesine basılarak cevap verilir Diğer Telefon Cihazına Dış Arama Bağlamak Eğer bir telefon cihazında dış aramaya cevap verdiyseniz arayan kişiyi başka bir telefon cihazına da bağlayabilirsiniz. Bunu yapmak için düğmesine basınız ve sonrada istenen telefon cihazının numarasını giriniz. Dış arama diğer telefon cihazında kabul edildiğinde aşağıdakileri yapabilirsiniz A. Üç Yollu Konuşma :Dahil olarak arayan kişiyle konuşabilirsiniz ve düğmesini kullanarak dışarıdan arama yapan kişiye geri dönebilirsiniz. Dahili ve Harici bağlantılar arasında istediğiniz sayıda dönüşüm yapabilirsiniz. B. Aramayı İletmek:İlk telefon cihazındaki arama düğmesine basılmasıyla arama ikinci telefon cihazına iletilebilir. Ayrıca aramayı düğmesine basarak ikinici telefon cihazını arayarak ve arama düğmesine basarak doğrudan ikinci telefon cihazından bir cevap beklemeden iletebilirsiniz.

27 8. 3 Konferans Konuşmaları Kurmak Üç yollu konferans yapabilmek için iç aramayla ikinci dahili telefon cihazını bağlayabilirsiniz. İki telefon cihazını dahili aramayla bağlayabilmek için : İstenilen bağlantıyı dahili aramayla kurunuz. Sonra düğmesine basarak aranan telefon cihazının numarasını giriniz. Dahili aramaya bir kere cevap verildikten sonra düğmesine 2 saniye boyunca basınız. Böylece üç kişi bir konferans konuşmasına dahil edilmiş olacaktır Telefon Cihazlarının Kayıt Edilmesi Ve Kaydının Silinmesi 8. 5,1 Telefon Cihazlarının Kayıt Edilmesi 1. Çağrı düğmesinin 10 saniye boyunca iki işaret sesi gelene kadar basılı tutunuz. Şimdi telefon cihazını kayıt etmek için 90 saniye zamanınız var. 2. Ahizenin menü düğmesine basınız. 3. REGISTER (kayıt) menüsünü seçmek için ve düğmelerini kullanınız. Sonra düğmesine basınız. REGISTER BASE menüsünü seçip düğmesine basın. 4. Şimdi merkez cihaz numarasını (1-4) girmek için rakam düğmelerini kullanınız. Eğer telefon cihazı merkez cihazda daha önceden kayıtlı ise yazılı olan rakamlar yanıp sönecektir. 5. düğmesine tekrar basınız. 6. Şimdi merkez istasyonun PIN numarasını giriniz (fabrika ayarları dır). 7. Şimdi menü düğmesine basınız. Birkaç saniye boyunca bip sesini duyacaksınız. Telefon cihazı şimdi kayıtlı durumdadır ve dahali ve haricili aramalar için kullanılabilir. 8. Gerekli dahili numara artık telefon cihazı için tahsis edilmiştir. İlk kaydedilen telefon cihazı (ana telefon cihazı ) 1 dahili numarasını almaktadır. Bundan sonra kayıt edilen telefon cihazları için kayıt sırasına göre 1-4 arasındaki dahili numaralar tahsis edilmektedir. Dahili numara ekranda ismin sağında yer alacak şekilde gösterilmektedir.

28 Telefon Cihazlarının Kaydının Silinmesi Bir telefon cihazı sadece kayıtlı başka bir telefon cihazı aracılığıyla silinebilmektedir. Bundan dolayı kayıt silme işleminin kaydı silinecek telefon üzerinden yapılması imkansızdır. 1. Telefon cihazının menü düğmesine basınız. 2. SETUP (ayarlar ) menüsünü seçmek için ve düğmelerini kullanınız. Sonra düğmesine basınız. 3. DEL HS (kayıtlı silme) işlevini seçmek için ve düğmelerini kullanınız. Sonra düğmesine basınız. 4. Şimdi merkez istasyonun PIN numarasını giriniz (fabrika ayarları dır). Sonra düğmesine basınız. 5. Kaydı silinecek telefon cihazı numarasını seçmek için ve düğmelerini kullanınız. Sonra düğmesine basınız. 6. Ekranda OK (tamam) yazısı görülecektir. Şimdi kayıt silmeyi düğmesine basarak tamamlayabilirsiniz veya kayıt silmeyi iptal etmek için düğmeyi bir süre basılı tutabilirsiniz. Kayıt silme tamamlandığında birkaç saniye boyunca bip sesi duyulacaktır. Artık telefon cihazının kaydı silinmiştir ve merkez cihazınızla daha fazla kullanılmayacaktır Ek Merkez Cihazlar Birkaç adet merkez cihaz telefon cihazlarının kapsama alanlarını büyütmek için kullanılabilir. Bunu yapabilmek için bütün merkez cihazlarının telefon bağlantısının bulunması gerekmektedir. Kendi imkanlarımıza göre her merkez cihazına ayrı telefon hattı tahsis edebilirsiniz veya aynı hat üzerinden hepsini bağlayabilirsiniz. Telefon cihazına ayrı merkez cihazlarının çekim alanına hareket etmesiyle yeni bir numara tahsis edilecektir. Merkez cihazlarının kapsama alanlarının birbirini tamamladığından emin olunuz. Yeni bir merkez cihazını sisteminize dahil etmeden önce telefon cihazlarının çekim alanlarını kontrol ediniz. Eğer bir telefon cihazı merkez cihazda kayıtlı ise ve otomatik merkez cihaz seçim özelliği açık durumda ise telefon cihazı hareket edilmesi halinde kapsama alanına girilen diğer cihaz tarafından otomatik olarak denetime alınacaktır. Konuşma esnasında bir merkez cihazından diğerine geçiş yapılamaz. Merkez Cihazının Seçimi 1. Telefon cihazının düğmesine basınız. 2. REGISTER menüsünü seçmek için ve düğmelerini kullanınız. Sonra düğmesine basınız. 3. SEL BASE (merkez seçimi) işlevini seçmek için ve düğmelerini kullanınız. Sonra düğmesine basınız. 4. Şimdi merkez cihazın numarasını girmek için (4-1) rakam düğmelerini kullanınız.

29 ARIZA TESPİTİ 9. Arıza Tespiti Eğer AEG D8 PLUS cihazınızla ilgili bir sorununuz varsa aşağıdaki noktaları kontrol ediniz. Eğer sorununuz garanti kapsamına giriyorsa lütfen satıcınızla temas kurunuz. Garanti süresi iki yıldır. Arama yapılamamaktadır Telefon hattı bağlantısı doğru değil veya hatta arıza vardır. Sadece cihazla gelen yeni telefon kablosu kullanının. Hattın çalışır vaziyette olup olmadığını kontrol etmek için başka bir telefon cihazı deneyin. Transformatör fişi doğru takılmamıştır veya bir elektrik arızası vardır. Şarj edilebilir piller boşalmış veya bozuktur. Merkez cihazından çok uzaktasınız. Bağlantı kurulamamaktadır Çevirme yapılamamaktadır Merkez cihazından çok uzaktasınız. Merkez cihaz çok kötü konumlandırılmıştır. Çevirme modu yanlış ayarlanmıştır. Sistem cevap vermede hata yaşıyor veya bilinmeyen bir durum ortaya çıkmıştır. Fabrika ayarlarını sıfırlayınız. İlk önce transformatör fişini kısa bir süre için çekiniz. Fabrika ayarları için Bölüm a bakınız. Şarj göstergesi yanmıyor Telefon cihazının merkez cihaz üzerindeki doğru durduğunu kontrol ediniz yumuşak ve kuru bezle telefon cihazının ve merkez cihazın temas yüzeylerini temizleyin. Birkaç saat içerisinde ekrandaki pil simgesi yanıp sönmeye başlıyor 10 saat boyunca telefon cihazını merkez cihaz üzerine koyunuz. Bir gelişme yoksa şarj edilebilir pilleri değiştiriniz. Ekran karanlık durumda Doğrudan güneş ışığına maruz kalmış. Telefon cihazının soğumasını sağlayınız.

30 ÖNEMLİ BİLGİLER 10. Önemli Bilgiler Teknik Veri Standart Frekans Genişliği Güç Kapsama Alanı Kapsama Alanı Bekleme Süresi Konuşma süresi Şarj edilebilir pil Arama Modu : DECT : mhz arası : Merkez cihaz:229/230, 50HZ : İç Ortam maksimum 50 metre : Dış ortam maksimum 300 metre : 150 saate kadar : 12 saate kadar : 2x1. x Volt /120 ma tip şarjlı pil : Tonlu veya Darbeli arama Çalışma Ortamı Sıcaklığı : derece arsı İzin verilen nem oranı Flash zamanı Malın Kullanıcı ömrü : %20-%75 arası : 100 ms veya 300 ms : 10 yıl Cihazınızı elektronik aletlerin 1 mt. uzağında tutunuz. Çekim alanı saha koşullarına göre değişebilir.

31

32 Öztelkum Telekomünikasyon San. ve Tic. A. fi. Tel. : (0. 212) Fax : (0. 212) oztelkum@oztelkum.com.tr

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin Hoşgeldiniz TR Hızlı başlangıç kılavuzu 1 2 3 Bağlantı Kurulum Eğlenin Kutuda neler var? Telefon Baz istasyonu Baz istasyon için güç kaynağı Telefon kablosu 2 adet AAA şarj edilebilir pil Pil kapağı Kullanıcı

Detaylı

KULLANMA KILAVUZU D 6000

KULLANMA KILAVUZU D 6000 KULLANMA KILAVUZU D 6000 Arayan Numara Gösterme Özelliğine (CID) Sahip Telsiz DECT Telefon 1 Ekran 2 Açma / Kapama 3 Menü Arama 4 Menü Tuşu 5 Rehber 6 Aranan Numaranın Bulunması 7 Mikrofon 8 Zil Ayarı

Detaylı

Kısa Kılavuz. Bağlantılar. Pilin takılması/pilin şarj edilmesi. Dijital Telsiz Telefon. Dijital Telesekreter. İlk şarj: 8 saat PQQW15648ZA

Kısa Kılavuz. Bağlantılar. Pilin takılması/pilin şarj edilmesi. Dijital Telsiz Telefon. Dijital Telesekreter. İlk şarj: 8 saat PQQW15648ZA TG8070_8090TR(tr-tr)_QG.fm Page 1 Friday, August 10, 2007 4:18 PM Kısa Kılavuz Dijital Telsiz Telefon Model No. KX-TG8070TR Dijital Telesekreter Model No. KX-TG8090TR Bağlantılar KX-TG8070 KX-TG8090 Çengel

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu

Hızlı başlangıç kılavuzu www.philips.com/welcome adresinden ürününüzü kaydettirebilir ve destek alabilirsiniz CD250 CD255 SE250 SE255 Hızlı başlangıç kılavuzu 1 Bağlantı 2 Kurulum 3 Keyfini cıkarın Kutuda neler var Baz istasyonu

Detaylı

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin Hoşgeldiniz TR Hızlı başlangıç kılavuzu 1 2 3 Bağlantı Kurulum Eğlenin Kutuda neler var? Telefon Baz istasyonu Baz istasyon için güç kaynağı Telefon kablosu 2 adet AAA şarj edilebilir pil Pil kapağı Kullanıcı

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu

Hızlı başlangıç kılavuzu Adresinden ürününüzü kaydettirebilir ve destek alabilirsiniz www.philips.com/welcome SE650 SE655 Hızlı başlangıç kılavuzu 1 Bağlantı 2 Kurulum 3 Tadını çıkarın Kutunun içindekiler Baz istasyonu VEYA El

Detaylı

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin Hoşgeldiniz TR Hızlı başlangıç kılavuzu 1 2 3 Bağlantı Kurulum Eğlenin Kutuda neler var? Telefon Baz istasyonu Baz istasyon için güç kaynağı Telefon kablosu 2 adet AAA şarj edilebilir pil Splitter Kullanıcı

Detaylı

Hoş geldiniz. Çabuk başlama kılavuzu IMAGE TO FOLLOW. Bağlantı. Kurulum. Kullanım

Hoş geldiniz. Çabuk başlama kılavuzu IMAGE TO FOLLOW. Bağlantı. Kurulum. Kullanım Hoş geldiniz Çabuk başlama kılavuzu 1 2 3 Bağlantı Kurulum Kullanım IMAGE TO FOLLOW Teslimat kapsamı SE140/SE145 El cihazı SE140 veya SE145 Baz ünite Güç adaptörü Telefon kablosu* Pil kapağı 2xAAA Şarj

Detaylı

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Kullanım

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Kullanım Hoşgeldiniz Hızlı başlangıç kılavuzu 1 2 3 Bağlantı Kurulum Kullanım Kutuda neler var CD140 Baz istasyonu VEYA CD140/CD145 El cihazı CD145 Baz istasyonu Baz istasyonu için güç kaynağı ünitesi Telefon kablosu

Detaylı

GSM Kartı. Programlama Butonu

GSM Kartı. Programlama Butonu Teknik Özellikler GSM DIALER KULLANMA KILAVUZU Besleme Gerilimi : 12 Volt Sukunet Akımı : 35 ma. Arama Esnasında Çekilen Akım : 100 ma. Tetikleme Türü : Negatif (-) Tetikleme Bağlantı Şekli GSM Kartı SIM

Detaylı

4-1. Ön Kontrol Paneli

4-1. Ön Kontrol Paneli 4-1. Ön Kontrol Paneli 1 MIG Tabanca Bağlantısı 2 Su Soğutma Ünitesi Bağlantısı(Kırmızı) Torçtan su soğutma ünitesine dönen su için. 3 Su Soğutma Ünitesi Bağlantısı(Mavi) Su soğutma ünitesinden torca giden

Detaylı

Hoş geldiniz. Çabuk başlama kılavuzu IMAGE TO FOLLOW. Bağlantı. Kurulum. Kullanım

Hoş geldiniz. Çabuk başlama kılavuzu IMAGE TO FOLLOW. Bağlantı. Kurulum. Kullanım Kablosuz Dijital Telefon SE 240 Telesekreterli Kablosuz Dijital Telefon SE 245 Hoş geldiniz Çabuk başlama kılavuzu 1 2 3 Bağlantı Kurulum Kullanım IMAGE TO FOLLOW Teslimat kapsamı SE240/SE245 El cihazı

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu

Hızlı başlangıç kılavuzu Ürününüzü şu adresten kaydettirin ve destek alın: www.philips.com/welcome CD490 CD495 Hızlı başlangıç kılavuzu 1 Bağlanın 2 Hazırlanma 3 Keyfini çıkarın Kutuda ne var Baz ünitesi (CD495) Baz ünitesi (CD490)

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu

Hızlı başlangıç kılavuzu Ürününüzü www.philips.com/welcome adresinde kaydedin. XL390 XL395 Hızlı başlangıç kılavuzu 1 Bağlanın 2 Başlarken 3 Keyfini çıkarın İçindekiler Baz istasyonu (XL395) Baz istasyonu (XL390) Şarj cihazı*

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu SE888

Hızlı başlangıç kılavuzu SE888 Hızlı başlangıç kılavuzu SE888 İçindekiler Baz ünitesi Not * Birden fazla ahize içeren paketlerde, ek ahizeler, şarj cihazları ve güç adaptörleri bulunur. ** Bazı ülkelerde, hat adaptörünü hat kablosuna

Detaylı

Kaydırma ve Gezinme Çağrı görünümleri ve özellikler arasında geçiş yapmak için, Phone ekranının sağ üst tarafındaki Features düğmesini veya Phone

Kaydırma ve Gezinme Çağrı görünümleri ve özellikler arasında geçiş yapmak için, Phone ekranının sağ üst tarafındaki Features düğmesini veya Phone Kaydırma ve Gezinme Çağrı görünümleri ve özellikler arasında geçiş yapmak için, Phone ekranının sağ üst tarafındaki Features düğmesini veya Phone düğmesini kullanın. Phone ekranından Features listesine

Detaylı

11000000# 8 haneli tuşlanır (1 açık 0 kapalı demektir)

11000000# 8 haneli tuşlanır (1 açık 0 kapalı demektir) OPAX-011GSM MODÜL PROGRAM KODLARI NOT: 1-Cihazın antenini takmadan kesinlikle elektik vermeyiniz 2-Data kablolarının uçları açık ve birbirine temas etme durumu olduğundan kesinlikle birbirine temas etmediğinden

Detaylı

S50 Parmak izi Cihazı Kullanım Kılavuzu. S50 Genel Tanıtım

S50 Parmak izi Cihazı Kullanım Kılavuzu. S50 Genel Tanıtım S50 Parmak izi Cihazı Kullanım Kılavuzu S50 Genel Tanıtım Fonksiyon Tanımı İlgili özellik ve input için aşağıdaki tabloyu inceleyiniz Programlama Moduna Giriş * 888888 # Kodundan sonra programlamaya başlayabilirsiniz

Detaylı

AYBEY ELEKTRONİK. MFS Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU F/7.5.5.02.44 R:3

AYBEY ELEKTRONİK. MFS Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU F/7.5.5.02.44 R:3 AYBEY ELEKTRONİK MFS Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU MFS GÜVENLİK SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU SÜRÜM : 1.3 AYBEY ELEKTRONİK LTD. ŞTİ. Fabrika : Merkez Mah. Güney Yanyol Cad. No:17 B/1 Orhanlı-Tuzla-İstanbul

Detaylı

CAPTAİN-i ver. 5.6 & ve Üzeri RX-6 KULLANIM KİTAPÇIĞI

CAPTAİN-i ver. 5.6 & ve Üzeri RX-6 KULLANIM KİTAPÇIĞI 1 CAPTAİN-i ver. 5.6 & ve Üzeri RX-6 KULLANIM KİTAPÇIĞI http://www.salimusta.com salim@salimusta.com CAPTAIN-I Alarm paneli Özellikleri 6 programlanabilir bölge 2 bölünme Arayıcı: üç kişisel cep veya ev

Detaylı

Telefon Kontor Cihazı Kullanım Kılavuzu

Telefon Kontor Cihazı Kullanım Kılavuzu D4U-BM2L Telefon Kontor Cihazı Kullanım Kılavuzu (Çoklu-port Ankesörlü Telefon Faturalama Sayacı) İthalatçı Firma : Teknocom Elektronik Ltd. Tel: 0212-2923171 www.teknocomelektronik.com.tr destek@teknocomelektronik.com

Detaylı

PİLKON KULLANMA KILAVUZU

PİLKON KULLANMA KILAVUZU PİLKON KULLANMA KILAVUZU V:1.0 1 İÇİNDEKİLER SAYFA Cihazın Genel Özellikleri... 3 Çağrıların Ücretlendirilmesi... 4 Sayaçların Takibi ve Silinmesi... 5 Program Moduna Girme... 6 Program Menüleri... 7 Şifre

Detaylı

Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş. Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +)

Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş. Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +) Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +) Dijital Ekran Üzerindeki Bilgiler 1.Manuel Çalışma 2.Çalışma Fonksiyonları

Detaylı

AVAYA 2410. Kullanıcı Rehberi

AVAYA 2410. Kullanıcı Rehberi AVAYA 2410 Kullanıcı Rehberi Koç Üniversitesi - Bilgi Teknolojileri Direktörlüğü 2012 AVAYA 2410 TELEFON CİHAZI HIZLI KULLANIM KILAVUZU İLK BAKIŞ Telefon cihazımızın daha önceki dijital setlerle tuş özellikleri

Detaylı

nse6trx.fm Page 1 Tuesday, July 21, 1998 8:11 AM Kullaným Kýlavuzu 9351848 Issue 1

nse6trx.fm Page 1 Tuesday, July 21, 1998 8:11 AM Kullaným Kýlavuzu 9351848 Issue 1 nse6trx.fm Page 1 Tuesday, July 21, 1998 8:11 AM Kullaným Kýlavuzu 9351848 Issue 1 nse6trx.fm Page 2 Tuesday, July 21, 1998 8:11 AM Nokia is a registered trademark of Nokia Corporation, Finland. 1998.

Detaylı

R303 KULLANIM KLAVUZU

R303 KULLANIM KLAVUZU R303 KULLANIM KLAVUZU KULLANMADAN ÖNCE BU KĐTAPÇIĞI OKUYUNUZ BURÇ ĐLETĐŞĐM HĐZMETLERĐ TĐC.LTD.ŞTĐ 2007 GĐRĐŞ: R303 telefon makinesini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Çok fonksiyonlu R303 den bir

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu CD170/CD175

Hızlı başlangıç kılavuzu CD170/CD175 Hızlı başlangıç kılavuzu CD170/CD175 İçindekiler Baz istasyonu (CD175) Baz istasyonu (CD170) Not * Birden fazla el cihazı içeren paketlerde, ek el cihazları, şarj cihazları ve güç adaptörleri bulunur.

Detaylı

DİKON KULLANMA KILAVUZU

DİKON KULLANMA KILAVUZU DİKON KULLANMA KILAVUZU Cihaz, kontör ve dialer özelliklerini bir arada bulundurur, dialer fonksiyonu devre dışı ( by-pass) bırakılabilir. Besleme ünitesi, Kontör cihazı, Eksay Cihazı ( opsiyonel ) ve

Detaylı

PİLSAY KULLANMA KILAVUZU

PİLSAY KULLANMA KILAVUZU PİLSAY KULLANMA KILAVUZU V:1.0 1 İÇİNDEKİLER SAYFA Cihazın Genel Özellikleri... 3 Çağrıların Ücretlendirilmesi... 4 Sayaçların Takibi ve Silinmesi... 5 Aranan Numaraların Takibi... 6 Program Moduna Girme...

Detaylı

KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU

KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU Ürünümüzü tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Lütfen cihazı çalıştırmadan önce bu kullanım klavuzunu dikkatlice okuyunuz. İÇİNDEKİLER Uzaktan kumanda tanıtımı

Detaylı

Bataryanın şarj edilmesi: Batarya fabrikadan şarj edilmeden size gelmiştir. O nedenle kullanmadan once şarj etmelisiniz. 2-3 şarj işleminden sonar

Bataryanın şarj edilmesi: Batarya fabrikadan şarj edilmeden size gelmiştir. O nedenle kullanmadan once şarj etmelisiniz. 2-3 şarj işleminden sonar İÇİNDEKİLER Güvenlik Paket içeriği Bataryanın şarj edilmesi Bataryanın takılması Antenin Takılması Bel Kilisi Mikrofon kulaklık seti takılması Telsiz Şeması Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler Gelişmiş

Detaylı

A. İşlem Kontrol Paneli

A. İşlem Kontrol Paneli A. İşlem Kontrol Paneli EN TR Timer Zamanlayıcı Memory/Screen lock (unlock) Hafıza/Ekran kilidi (kilit açma) Downward movement Aşağı hareket Upward movement Yukarı hareket Memory 1/2/3 Hafıza 1/2/3 Display

Detaylı

AYBEY ELEKTRONİK. MFS Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU F/7.5.5.02.44 R:3

AYBEY ELEKTRONİK. MFS Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU F/7.5.5.02.44 R:3 AYBEY ELEKTRONİK MFS Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU MFS GÜVENLİK SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU SÜRÜM : 1.3 AYBEY ELEKTRONİK LTD. ŞTİ. Fabrika : Merkez Mah. Güney Yanyol Cad. No:17 B/1 Orhanlı-Tuzla-İstanbul

Detaylı

AYBEY ELEKTRONİK MFR/PSI Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU F/7.5.5.02.44 R:4

AYBEY ELEKTRONİK MFR/PSI Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU F/7.5.5.02.44 R:4 AYBEY ELEKTRONİK MFR/PSI Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU MFR/PSI GÜVENLİK SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU SÜRÜM : 1.4 AYBEY ELEKTRONİK LTD. ŞTİ. Orhanlı Mah. Katip Çelebi Cad. No:17/B Tuzla-İstanbul / Türkiye

Detaylı

CM727 KULLANIM KILAVUZU

CM727 KULLANIM KILAVUZU CM727 KULLANIM KILAVUZU 1 CM 727 KULLANIM KILAVUZU Tanım CM727, ısıtma sistem verimliliğini kontrol etmek,siz evdeyken ve dışarıdayken konfor sıcaklıklarını sağlamak amacıyla dizayn edilmiş bir programlanabilir

Detaylı

Elektronik Terazi KULLANMA KİTABI JCS A SERİSİ

Elektronik Terazi KULLANMA KİTABI JCS A SERİSİ Elektronik Terazi KULLANMA KİTABI JCS A SERİSİ 3 Kg - 6 Kg - 15 Kg - 30 Kg DİKOMSAN ELEKTRONİK SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Oto Sanayi Sitesi, Menderes cad. No : 19 4. Levent / İstanbul Tel : 0212-283 37 15

Detaylı

TT Ofis, TTNET Bayi ya da Çağrı Merkezi ne talebinizi bildirmeniz yeterlidir. Bu özellik talebinizi

TT Ofis, TTNET Bayi ya da Çağrı Merkezi ne talebinizi bildirmeniz yeterlidir. Bu özellik talebinizi TTNET Alo kullanım kolaylıkları nedir? Nasıl faydalanabilirim? Clip (Arayan Numaranın Aranan Abone Cihazında Görünmesi) Telefonunuzu arayan abonenin numarasının görünmesi özelliğidir. Bu özellik hattınıza

Detaylı

CG - G5. GSM Modüllü Alarm Sistemi

CG - G5. GSM Modüllü Alarm Sistemi Yusuf Noyan AYDIN Aydın Dış Ticaret Altınkum Mahallesi 430 Sokak No:2/4 Konyaaltı ANTALYA Telefon : + 90 242 229 96 50 www.aypro.com info@aypro.com CG - G5 GSM Modüllü Alarm Sistemi GSM / SMS / RFID Alarm

Detaylı

PLUSSMART HT 350 ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU

PLUSSMART HT 350 ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER PLUSSMART HT 350 ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU HT 350 kablolu dijital oda termostatıdır. Kullanıcının oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda programlayıp daha konforlu ve ekonomik

Detaylı

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1 DELAB TM-18C KAÇAK AKIM RÖLESİ İÇERİK GENEL / BUTON FONKSİYONLARI.2 PARAMETRE AYARLARI...2 PARAMETRE AÇIKLAMALARI 3 KAÇAK AKIM AYARLARI...3 AÇMA SÜRESİ AYARLARI.3 AŞIRI AKIM AYARLARI...4 ÇALIŞMA SÜRESİ..4

Detaylı

3MK-AFP29 1 Loop 64 Adresli Yangın Algılama Paneli

3MK-AFP29 1 Loop 64 Adresli Yangın Algılama Paneli 3MK-AFP29 1 Loop 64 Adresli Yangın Algılama Paneli 3MK-AFP29 adresli alarm paneli mikroişlemci tabanlı ve SMD teknolojisi ile üretilmiştir. 3MK-AFP29 adresli alarm paneline 64 adet dedektör veya buton

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu CD181/CD186

Hızlı başlangıç kılavuzu CD181/CD186 Hızlı başlangıç kılavuzu CD181/CD186 Önemli güvenlik talimatları Sadece teknik verilerde listelenen güç kaynağını kullanın. Ürünün sıvılarla temas etmesine izin vermeyin. Yanlış tip pille değiştirilmesi

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu CD180

Hızlı başlangıç kılavuzu CD180 Hızlı başlangıç kılavuzu CD180 Önemli güvenlik talimatları Sadece teknik verilerde listelenen güç kaynağını kullanın. Ürünün sıvılarla temas etmesine izin vermeyin. Yanlış tip pille değiştirilmesi durumunda

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu

Hızlı başlangıç kılavuzu Her zaman yardıma hazırız Ürününüzü şu adresten kaydettirin ve destek alın: www.philips.com/welcome Sorularınız mı var? Philips e Ulaşın CD390 CD395 Hızlı başlangıç kılavuzu 1 Bağlanın 2 Başlarken 3 Keyfini

Detaylı

Genişletilmiş kullanım belgeleri. Her zaman yardıma hazırız D120. Ürününüzü kaydettirmek ve destek almak için şu adrese gidin: www.philips.

Genişletilmiş kullanım belgeleri. Her zaman yardıma hazırız D120. Ürününüzü kaydettirmek ve destek almak için şu adrese gidin: www.philips. Her zaman yardıma hazırız Ürününüzü kaydettirmek ve destek almak için şu adrese gidin: www.philips.com/welcome Sorularınız mı var? Philips e Ulaşın D120 Genişletilmiş kullanım belgeleri İçindekiler 1

Detaylı

Genişletilmiş kullanım belgeleri. Her zaman yardıma hazırız D600 D605

Genişletilmiş kullanım belgeleri. Her zaman yardıma hazırız D600 D605 Her zaman yardıma hazırız Ürününüzü kaydettirmek ve destek almak için şu adrese gidin: www.philips.com/support Sorularınız mı var? Philips e Ulaşın D600 D605 Genişletilmiş kullanım belgeleri İçindekiler

Detaylı

HT 300 SET ODA TERMOSTATI

HT 300 SET ODA TERMOSTATI DİJİTAL ODA TERMOSTATI HT 300 SET ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER HT 300 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda programlayıp daha konforlu ve

Detaylı

HIREMCO SD WISE KULLANIM KILAVUZU

HIREMCO SD WISE KULLANIM KILAVUZU HIREMCO SD WISE KULLANIM KILAVUZU MERKEZ SERVİS: 0216 435 70 48 www.merihvideo.com.tr DİKKAT EDİNİZ Bu talimatları okuyun ve saklayın.. Cihazı sudan ve ısıdan uzak yerde kullanın. Cihazı sadece kuru bir

Detaylı

2K-130 KULLANIM KILAVUZU

2K-130 KULLANIM KILAVUZU K- KULLANIM KILAVUZU Kablolu Dijital Zil Paneli Kart Okuyuculu Daire no. gir ve ye bas Kapı açmak için ve şifre gir Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu okuyunuz. . Bölümler ve İşlevleri Kamera Lensi

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu

Hızlı başlangıç kılavuzu Ürününüzü şu adresten kaydettirin ve destek alın: www.philips.com/welcome CD190 CD195 Hızlı başlangıç kılavuzu 1 Bağlanın 2 Başlarken 3 Keyfini çıkarın Önemli güvenlik talimatları Sadece teknik verilerde

Detaylı

WiFiBELL kablolu veya kablosuz olarak internete bağlanarak akıllı telefonunuzla çift yönlü görüntülü ve sesli bağlantı sağlar.

WiFiBELL kablolu veya kablosuz olarak internete bağlanarak akıllı telefonunuzla çift yönlü görüntülü ve sesli bağlantı sağlar. WiFiBELL kablolu veya kablosuz olarak internete bağlanarak akıllı telefonunuzla çift yönlü görüntülü ve sesli bağlantı sağlar. Akıllı zile basıldığında ev içerisindeki zil aksesuarı çalar ve bu sırada

Detaylı

Her türlü sorunuz için (0216) 414 30 88 / 89 numaralı telefonumuzu arayabilir veya teknik@elektromaks.com.tr adresine e-posta atabilirsiniz. (V1.

Her türlü sorunuz için (0216) 414 30 88 / 89 numaralı telefonumuzu arayabilir veya teknik@elektromaks.com.tr adresine e-posta atabilirsiniz. (V1. Her türlü sorunuz için (0216) 414 30 88 / 89 numaralı telefonumuzu arayabilir veya teknik@elektromaks.com.tr adresine e-posta atabilirsiniz. (V1.03) PowerWave - 4 4 Bölgeli Kontrol Paneli Kullanım Kitapçığı

Detaylı

1. GÜVENLİK BİLGİLERİ

1. GÜVENLİK BİLGİLERİ Dijital Nem/Sıcaklık Ölçer TES-1360A KULLANIM KILAVUZU 1. GÜVENLİK BİLGİLERİ 1. Cihazı, güvenlik bilgilerini dikkatlice okuduktan sonra kullanmaya başlayınız. 2. Cihazı sadece kullanım kılavuzunda belirtilen

Detaylı

ARAYAN NUMARAYI GÖSTEREN

ARAYAN NUMARAYI GÖSTEREN ARAYAN NUMARAYI GÖSTEREN Caller ID TELEFON MAKİNASI KULLANIM KILAVUZU TT A.Ş. tarafından yayınlanan arayüz kriterlerine uygundur. KAREL ELEKTRONİK SANAYİ ve TİCARET A.Ş. İSTANBUL Tel : 0.212.288.31.00

Detaylı

Bu cihaz Türkiye s ebekesindeki analog telefon hatlarında kullanım için uygundur. TT A.S. arayüz kriterlerine uyumludur. EEE yönetmeliğine uygundur.

Bu cihaz Türkiye s ebekesindeki analog telefon hatlarında kullanım için uygundur. TT A.S. arayüz kriterlerine uyumludur. EEE yönetmeliğine uygundur. Bu cihaz Türkiye s ebekesindeki analog telefon hatlarında kullanım için uygundur. TT A.S. arayüz kriterlerine uyumludur. EEE yönetmeliğine uygundur. 1 ÖZELLİKLER FSK/DTMF/ETSI uyumlu 12-haneli takvimli

Detaylı

KULUÇKA PRG. VERSION 14.04 KULLANMA KLAVUZU

KULUÇKA PRG. VERSION 14.04 KULLANMA KLAVUZU AGRİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MAKİNE SAN.TİC.LTD.ŞTİ. KULUÇKA PRG. VERSION 14.04 KULLANMA KLAVUZU EKİM 2014 AKHİSAR 1 ) Kuluçka Makinesi Sürüm 14.04 ın Temel Özellikleri 1. Gelişim makineleri 115200,57600,38400,19200,9600

Detaylı

Strike 4.40 RP Kart ve Şifre Okuyucu Kullanım Kılavuzu

Strike 4.40 RP Kart ve Şifre Okuyucu Kullanım Kılavuzu Strike 4.40 RP Kart ve Şifre Okuyucu Kullanım Kılavuzu Bu kılavuz ST 4,40 RP cihazlarının bağlantı ve tanımlamalarına yönelik doğru çalışma alışkanlıkları konusunda bilgiler vermektedir. Daha detaylı bilgiyi

Detaylı

Kullanım Kılavuzu SR5-BPR

Kullanım Kılavuzu SR5-BPR Kullanım Kılavuzu SR5-BPR Kablosuz arama sistemi ürünlerimizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Kullanım öncesi lütfen kullanım kılavuzunu dikkatle okuyunuz, yönergeleri takip ediniz. Özellikler ve

Detaylı

Ürününüzü kaydettirmek ve destek almak için şu adrese gidin: D130 D135. Kısa Kullanım Kılavuzu

Ürününüzü kaydettirmek ve destek almak için şu adrese gidin:  D130 D135. Kısa Kullanım Kılavuzu Ürününüzü kaydettirmek ve destek almak için şu adrese gidin: www.philips.com/support D130 D135 Kısa Kullanım Kılavuzu Önemli güvenlik talimatları Uyarı Elektrik şebekesi, tehlikeli olarak sınıflandırılmıştır.

Detaylı

Q-P 50 B KULLANIM KILAVUZU

Q-P 50 B KULLANIM KILAVUZU Q-P 50 B KULLANIM KILAVUZU BÖLÜM 1: ÜRÜN ÖZELLİKLERİ Bu Q-P 50 B okuyucu özellikle, akıllı binalar, yerleşim alanlarındaki toplu geçişlerde, ofislerin binaların, fabrika girişlerinin kontrolü için dizayn

Detaylı

Genişletilmiş kullanım belgeleri. Her zaman yardıma hazırız D630 D635

Genişletilmiş kullanım belgeleri. Her zaman yardıma hazırız D630 D635 Her zaman yardıma hazırız Ürününüzü kaydettirmek ve destek almak için şu adrese gidin: www.philips.com/support Sorularınız mı var? Philips e Ulaşın D630 D635 Genişletilmiş kullanım belgeleri İçindekiler

Detaylı

MODEL OP-CN4. Sürüm 2.0 KULLANMA KILAVUZU ARTIMSAL SAYICI UYARI! CİHAZI KULLANMADAN ÖNCE DİKKATLİCE OKUYUNUZ

MODEL OP-CN4. Sürüm 2.0 KULLANMA KILAVUZU ARTIMSAL SAYICI UYARI! CİHAZI KULLANMADAN ÖNCE DİKKATLİCE OKUYUNUZ MODEL OP-CN4 ARTIMSAL SAYICI Sürüm 2.0 KULLANMA KILAVUZU UYARI! CİHAZI KULLANMADAN ÖNCE DİKKATLİCE OKUYUNUZ 1. Cihazın elektriksel bağlantılarını son sayfada belirtilen şekilde yapınız. 2. Elektriksel

Detaylı

VENÜS EFES PANEL KULLANIM KILAVUZU

VENÜS EFES PANEL KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER Bekleme Modu...1 Daireyi Arama...1 Apartman Görevlisini Arama...1 Özel Şifreyle Kapı Açma...1 Kullanıcı Ayarlar Menüsü...2 Karşılama Ekranı-Metni Değiştirme...2 Kapı Açma Şifresi Değiştirme...2

Detaylı

BQ101 GSM Access Kontrol Ünitesi Windows Programı. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.1 16.11.2015 BQTEK

BQ101 GSM Access Kontrol Ünitesi Windows Programı. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.1 16.11.2015 BQTEK BQ101 GSM Access Kontrol Ünitesi Windows Programı Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.1 16.11.2015 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Genel Bilgi... 3 2. Program Ayarlarının ve Cihaz Bağlantısının

Detaylı

SUPER BASS TAŞINABİLİR BLUETOOTH HOPARLÖR

SUPER BASS TAŞINABİLİR BLUETOOTH HOPARLÖR SUPER BASS TAŞINABİLİR BLUETOOTH HOPARLÖR Kullanım Kılavuzu DA-10287 DIGITUS DA-10287 Super Bass Taşınabilir Bluetooth Hoparlörü satın aldığınız için teşekkür ederiz! Bu kullanım kılavuzu Bluetooth Hoparlörünüzün

Detaylı

DOZAJ POMPASI TÜRKÇE PROGRAMLAMA KILAVUZU

DOZAJ POMPASI TÜRKÇE PROGRAMLAMA KILAVUZU DOZAJ POMPASI TÜRKÇE PROGRAMLAMA KILAVUZU POMPALAR ME1 PH OLASI ÇALIŞMA DURUMLARI SABİT FREKANS Sabit Dozlama. Sabit ve programlanabilir akış oranı PH A BAĞLI FREKANS ph dozlamayla bağlı. Bağlılığın sınırı

Detaylı

Allegro_CID.book Page 1 Tuesday, April 1, 2008 9:47 AM. Motorola D200 serisi Dijital Telsiz Telefon

Allegro_CID.book Page 1 Tuesday, April 1, 2008 9:47 AM. Motorola D200 serisi Dijital Telsiz Telefon Allegro_CID.book Page 1 Tuesday, April 1, 2008 9:47 AM Motorola D200 serisi Dijital Telsiz Telefon Allegro_CID.book Page 2 Tuesday, April 1, 2008 9:47 AM Hoşgeldiniz... Dijital Telsiz Telefonunuzun Tanıtımı

Detaylı

ÖNEMLİ NOT TCL440 telefonun Caller ID (CLIP) fonksiyonu sadece Türk Telekom tarafından bu özellik verilen

ÖNEMLİ NOT TCL440 telefonun Caller ID (CLIP) fonksiyonu sadece Türk Telekom tarafından bu özellik verilen TCL440 KULLANMA KILAVUZU TCL440 telefonu seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Bu kullanma kılavuzu telefonunuzun özelliklerini öğreterek daha verimli kullanmanız ve dolayısıyla haberleşmenizi en iyi şekilde

Detaylı

SICAK VE SOĞUK ETĐKET VE BOY KESME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU

SICAK VE SOĞUK ETĐKET VE BOY KESME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU ELITE A.G. JM-110LRE SICAK VE SOĞUK ETĐKET VE BOY KESME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU ANA EKRAN Makinenin şalteri açıldığında 5 sn boyunca açılış ekranı gelir. Daha sonra ana ekrana geçilir. Bu ekranda yardımcı

Detaylı

DERİN BAS HOPARLÖRLÜ BLUETOOTH "SOUNDBAR"

DERİN BAS HOPARLÖRLÜ BLUETOOTH SOUNDBAR DERİN BAS HOPARLÖRLÜ BLUETOOTH "SOUNDBAR" Hızlı Kurulum Kılavuzu DA-10294 DIGITUS DA-10294 cihazını satın aldığınız için teşekkür ederiz. Cep telefonunuz ya da bilgisayarınızdan (Bluetooth veya giriş kablosu

Detaylı

WINGO2024-3524 Hızlı Kullanma Kılavuzu

WINGO2024-3524 Hızlı Kullanma Kılavuzu WINGO2024-3524 Hızlı Kullanma Kılavuzu Mekanik Montaj 1) Motorları kapıların açılma yönüne göre Motor1 i sol kanada, Motor2 yi sağ kanata takınız. Başka türlü bağlantılarda kapıların programlamasında sıkıntı

Detaylı

ART S602W Standalone Kart Okuyucu

ART S602W Standalone Kart Okuyucu ART S602W Standalone Kart Okuyucu ART S602W Standalone kart okuyucuya ait genel bilgiler, montaj, kablolama, programlama bilgileri ve teknik özellikleri hakkında detaylı açıklama. www.artelektronik.com

Detaylı

Uzaktan Kumandalı Kablosuz Motorlu Silindir KULLANMA KILAVUZU URC 60

Uzaktan Kumandalı Kablosuz Motorlu Silindir KULLANMA KILAVUZU URC 60 Uzaktan Kumandalı Kablosuz Motorlu Silindir KULLANMA KILAVUZU URC 60 UZAKTAN KUMANDALI SİLİNDİR ve MONTAJI Açma Silindir Topuz Tam Tur Kilitleme Tur Kilitleme Topuz Vidası Gösterge Kapıdaki silindiri çıkartın.

Detaylı

İÇİNDEKİLER Güvenlik Paket içeriği Telsiz Şeması Telsiz şeması açıklamaları Bataryanın takılması Antenin takılması Cihazın şarj edilmesi Temel işlemler Göstergeler ve anlamları Temizlik ve Bakım Uyarılar

Detaylı

BT220 HEADSET. Ürün bilgileri 1 Şarj bağlantısı 2 + düğmesi 3 - düğmesi 4 İşlev göstergesi (mavi) 5 Pil göstergesi (kırmızı)

BT220 HEADSET. Ürün bilgileri 1 Şarj bağlantısı 2 + düğmesi 3 - düğmesi 4 İşlev göstergesi (mavi) 5 Pil göstergesi (kırmızı) Ürün bilgileri 1 Şarj bağlantısı 2 + düğmesi 3 - düğmesi 4 İşlev göstergesi (mavi) 5 Pil göstergesi (kırmızı) 6 Kulaklık fişi 7 Mikrofon 8 Kulaklık klipsi 9 Şarj göstergesi (kırmızı) 10 Güç göstergesi

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler İÇİNDEKİLER Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler 2 3-4 5 5 6 1 Değerli Müşterimiz LUITON LT- 002 ürününü tercih ettiğiniz için

Detaylı

ART AC2 Standalone Kart Okuyucu

ART AC2 Standalone Kart Okuyucu ART AC2 Standalone Kart Okuyucu ART AC2 Standalone kart okuyucuya ait genel bilgiler, montaj, kablolama, programlama bilgileri ve teknik özellikleri hakkında detaylı açıklama. www.artelektronik.com pazarlama@artelektronik.com

Detaylı

-- - - KULLANIM KILAVUZU

-- - - KULLANIM KILAVUZU --- - -- - - KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER TAN itim 2 GARANTİ ŞARTLAR! 2 KGK'NIN KURULUMU 2-3 KONTROL PANELİ 3 MONTAJ ŞEKİLLERİ 4 UZAKTAN KUMANDA TANITIMI 4 UZAKTAN KUMANDAYI HAFIZAYA YÜKLEME 5 UZAKTAN

Detaylı

AYPZP X5 TABANLI ZİL PANELİ TEKNİK DETAYLAR

AYPZP X5 TABANLI ZİL PANELİ TEKNİK DETAYLAR AYPZP X5 TABANLI ZİL PANELİ TEKNİK DETAYLAR Altyapı kablolamasında CAT5 kablo alt yapısı kullanılır. Dış cephe ölçüsü 390 x 140 mm dir. Arka kasa ölçüsü 350 x 120 x 48 mm dir Daire numaraları, 2 haneli,

Detaylı

PCE-CM 4 Versiyon 1.0 Oluşturma Tarihi: Son Değiştirme Tarihi:

PCE-CM 4 Versiyon 1.0 Oluşturma Tarihi: Son Değiştirme Tarihi: PCE-CM 4 Versiyon 1.0 Oluşturma Tarihi: 04.08.2015 Son Değiştirme Tarihi: 05.08.2015 İçindekiler 1 Güvenlik Notları.3 2 Özellikler..4 3 Sistem Özellikleri...5 4 İşlem..5 5 Geri Dönüşüm.5 6 İletişim...8

Detaylı

İçindekiler. Beo4 uzaktan kumandanızı kullanma, 3. Ayrıntılı olarak Beo4 düğmeleri, 4 Beo4 düğmeleriyle günlük ve gelişmiş kullanım

İçindekiler. Beo4 uzaktan kumandanızı kullanma, 3. Ayrıntılı olarak Beo4 düğmeleri, 4 Beo4 düğmeleriyle günlük ve gelişmiş kullanım Beo4 Rehberi İçindekiler Beo4 uzaktan kumandanızı kullanma, 3 Ayrıntılı olarak Beo4 düğmeleri, 4 Beo4 düğmeleriyle günlük ve gelişmiş kullanım Beo4'ü kişiselleştirme, 5 Ek bir düğme ekleme Ek düğmeleri

Detaylı

AST-2008V ALARM CİHAZI KULLANIM KILAVUZU

AST-2008V ALARM CİHAZI KULLANIM KILAVUZU AST-2008V ALARM CİHAZI KULLANIM KILAVUZU Mavi ışıklı, LCD ekranlı 95 Kablosuz, 4 kablolu zonlu 6 grup telefon aramalı 10 saniye ses kayıtlı Uzaktan dinleme ve ayarlama fonksiyonu Detektörler için öğrenme

Detaylı

Model BLW-210PI

Model BLW-210PI Model BLW-210PI www.biges.com 444 09 18 Teknik özellikler Voltaj Sıcaklık Nem Kart Kapasitesi Genel PIN 1 DC 12V Özel PIN 1000 Frekans Okuma Mesafesi Sinyal Çıkışı Çıkış Butonu 1 Kapı Zili 1 Harici Okuyucu

Detaylı

ART S603W Standalone Kart Okuyucu

ART S603W Standalone Kart Okuyucu ART S603W Standalone Kart Okuyucu ART S603W Standalone kart okuyucuya ait genel bilgiler, montaj, kablolama, programlama bilgileri ve teknik özellikleri hakkında detaylı açıklama. www.artelektronik.com

Detaylı

FP52 PROXIMITY KART OKUYUCUSU KULLANIM KILAVUZU

FP52 PROXIMITY KART OKUYUCUSU KULLANIM KILAVUZU FP52 PROXIMITY KART OKUYUCUSU KULLANIM KILAVUZU FP52 kart okuyucusunu; Mody serisi dış kapı buton modülleri ile birlikte kullanılır. Fp52 ile iki farklı röle çıkışı vardır.500 kullanıcıya kadar tanımlanabilir.

Detaylı

4-20mA Döngü Kalibratörü

4-20mA Döngü Kalibratörü 4-20mA Döngü Kalibratörü Model 100 PROVA INSTRUMENTS INC. İçindekiler I. ÖN PANEL AÇIKLAMALARI... 1 II. ÇALIŞTIRMA TALİMATLARI... 6 1. ma ÇIKTISI... 6 1a. GENEL KULLANIM 4-20mA... 6 1b. 0-20mA veya 0-24mA

Detaylı

D-W6001 Alarm panelimiz hakkında bilmemiz gerekenler ;

D-W6001 Alarm panelimiz hakkında bilmemiz gerekenler ; STB bağlantısını sirenimizin üzerindeki flaşörü çalıştırmak için, bu bağlantıyı yapmak zorunlu değildir. MicroSwich bağlantısını sabotaj bağlantısı olarak kullanıyoruz. Bağlantıyı yapmak zorunlu değildir.

Detaylı

Nem / Sıcaklık Ölçer TES ÖZELLİKLER KULLANIM KILAVUZU TES ELECTRICAL ELECTRONIC CORP.

Nem / Sıcaklık Ölçer TES ÖZELLİKLER KULLANIM KILAVUZU TES ELECTRICAL ELECTRONIC CORP. Nem / Sıcaklık Ölçer TES-1364 KULLANIM KILAVUZU 1. ÖZELLİKLER U.S. Pat. No. Des. 446,135 EKRAN : LCD çiftli ekran ve Analog ölçek ekran Ölçüm Sınırı : Nem 10% 95% RH Sıcaklık -20 +60 / - 4 +140 Çözünürlük

Detaylı

Doro Comfort 1010. Türkçe

Doro Comfort 1010. Türkçe Doro Comfort 1010 Türkçe 1 2 3 4 5 6 11 10 9 8 7 1. Yukarı/Arama kaydı 2. Sol menü tuşu/tamam 3. Arama tuşu 4. Aşağı/Yeniden ara 5. Tuş takımı kilidi 6. Hoparlör 7. Telefon Rehberi 8. Geri çağırma tuşu

Detaylı

1. Prestigio MultiPad 2. AC Adaptör 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Kartı 7. Yasal Güvenlik Uyarıları

1. Prestigio MultiPad 2. AC Adaptör 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Kartı 7. Yasal Güvenlik Uyarıları 1. Paket İçeriği 1. 2. AC Adaptör 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. 6. Garanti Kartı 7. Yasal Güvenlik Uyarıları 2. Cihaz Görünümü 1 2 9 3 4 5 6 7 8 10 11 12 13 14 TR - 1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Detaylı

Mina 960 Kart Basma Saati Kullanım Kılavuzu

Mina 960 Kart Basma Saati Kullanım Kılavuzu Mina 960 Kart Basma Saati Kullanım Kılavuzu Bu kılavuz kart basma saatinin kullanımına yönelik doğru çalışma alışkanlıkları konusunda bilgiler vermektedir. Daha detaylı bilgiyi http://www.perkotek.com

Detaylı

COOL-US Kullanma Kılavuzu

COOL-US Kullanma Kılavuzu COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Nem ve Sıcaklık ölçer Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve ilerisi için saklayınız. İçindekiler 1. Güvenlik... 1 2. Tanıtım... 2 3. Özellikler...

Detaylı

IP Telefon Sistemi Kullanım Kılavuzu

IP Telefon Sistemi Kullanım Kılavuzu IP Telefon Sistemi Kullanım Kılavuzu Hazırlayan: Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Aralık, 2011 İçindekiler 1 Set Düğmeleri... 2 2 Dâhili çağrı... 3 3 Harici Çağrı... 3 4 Dışarıdan

Detaylı

Türkçe Kullanım Kılavuzu

Türkçe Kullanım Kılavuzu h1 Türkçe Kullanım Kılavuzu İçindekiler Kurulum talimatları 12 Bağlantı şeması 12 Kullanım talimatları 13 Sembollerin anlamları 13 Başlangıç ayarları 14 Başlatma 14 Sıcaklık ayarı 14 Nem değeri ayarı (sadece

Detaylı

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU ISITMA/SOĞUTMA OTOMASYON SİSTEMLERİ KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU MODEL NO.: TH2006 TH2006RF RV0356 DİKKAT : Cihazı kullanmadan önce bu kılavuzu okuyun ve daha sonra gerekli durumlarda kullanmak üzere muhafaza

Detaylı

Kullaným Kýlavuzu Montaj Kýlavuzu

Kullaným Kýlavuzu Montaj Kýlavuzu Kullaným Kýlavuzu Montaj Kýlavuzu 9356658 Baský 2 UYGUNLUK BÝLDÝRÝMÝ NOKIA CORPORATION olarak biz, tamamen kendi sorumluluðumuzda olmak üzere TFE-4R ürününün aþaðýdaki yönetmeliðin (Council Directive:1999/5/EC)

Detaylı

Ürününüzü kaydettirmek ve destek almak için şu adrese gidin: D150. Kısa Kullanım Kılavuzu

Ürününüzü kaydettirmek ve destek almak için şu adrese gidin:  D150. Kısa Kullanım Kılavuzu Ürününüzü kaydettirmek ve destek almak için şu adrese gidin: www.philips.com/welcome D150 Kısa Kullanım Kılavuzu Önemli güvenlik talimatları Uyarı Elektrik şebekesi, tehlikeli olarak sınıflandırılmıştır.

Detaylı

Siemens Gigaset A580 IP Phone Kurulum ve Kullanım Kılavuzu

Siemens Gigaset A580 IP Phone Kurulum ve Kullanım Kılavuzu Siemens Gigaset A580 IP Phone Kurulum ve Kullanım Kılavuzu Nisan-2012 Bu doküman Votel iletişim hizmetleri San. Ve Tic. A.Ş. tarafından hazırlanmış olup, tüm hakları saklıdır. Hazırlayanlar: Mehmet ŞENGÜL

Detaylı

EWD8989 KULLANIM KILAVUZU

EWD8989 KULLANIM KILAVUZU EWD8989 KULLANIM KILAVUZU ÖNEMLİ 1: Saatte kullanılacak kart, Mikro Sim olmalıdır. ÖNEMLİ2: Mikro Sim kartın PIN kodu bir telefon yardımıyla kaldırıldıktan sonra saate takılmalı. Uygulamayı Akıllı Telefonunuza

Detaylı

Paket içeriği modele göre değişiklikler göstermektedir.

Paket içeriği modele göre değişiklikler göstermektedir. Paket içeriği modele göre değişiklikler göstermektedir. TV/AV Daily motion 5. TV veya Radyo Kanal listesinde YEŞİL renk tuşu kanal Gizleme fonksiyonunu kullanmanızı sağlar. Bu tuşa basıldığında Gizle

Detaylı