T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEBLİĞLER DERGİSİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEBLİĞLER DERGİSİ"

Transkript

1 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEBLİĞLER DERGİSİ DESTEK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNCE AYDA BİR ÇIKARILIR İlk Çıkış Tarihi: 09/01/1939 CİLT: 75 EYLÜL 2012 SAYI: 2660 Karar Sayısı : 124 Karar Tarihi : 14/08/2012 : Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgelerinde Değişiklik Yapılması Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün /19150, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün /6073, Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün /1699 tarih ve sayılı yazıları üzerine Kurulumuzda görüşülen Genel Lise, Anadolu Lisesi, Hazırlık Sınıfı Bulunan Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi, Meslek Lisesi, Anadolu Meslek Lisesi, Teknik Lise, Anadolu Teknik Lisesi, Sağlık Meslek Lisesi ve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi haftalık ders çizelgelerinin 9. sınıfına ait seçmeli ya da diğer seçmeli ders saati sayıları ile 2. grup seçmeli dersler listesinde, Öğretim Yılından itibaren uygulanmak üzere ekli örneğine göre değişiklik yapılması kararlaştırıldı.

2 382 Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi Eylül MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI HAFTALIK DERS ÇİZELGELERİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER 1. Ortaöğretim kurumları haftalık ders çizelgelerinin 2. grup seçmeli dersler listesine üç yeni ders (Kur an-ı Kerim ve Hz. Muhammed in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler) ilave edilmiş ve Sosyal Etkinlik ile Proje Hazırlama derslerinin haftalık ders saati sayılarında değişiklik yapılmıştır. Eski Liste 2. Grup Seçmeli Dersler Yeni Liste Bilgi Kuramı (1 2) Demokrasi ve İnsan Hakları (1) Sosyal Etkinlik (1) Proje Hazırlama (1) Bilgi ve İletişim Teknolojisi (1 2) İşletme (2) Ekonomi (2) Girişimcilik (1) Astronomi ve Uzay Bilimleri (1 2) Uluslararası İlişkiler (2) Yönetim Bilimi (2) Diksiyon ve Hitabet (1) Sanat Tarihi (2) Alman Edebiyatı (1 2) İngiliz Edebiyatı (1 2) Kur an-ı Kerim (2) Hz. Muhammed in Hayatı (2) Temel Dini Bilgiler (1-2) Bilgi Kuramı (1 2) Demokrasi ve İnsan Hakları (1) Sosyal Etkinlik (1-2) Proje Hazırlama (1-2) Bilgi ve İletişim Teknolojisi (1 2) İşletme (2) Ekonomi (2) Girişimcilik (1) Astronomi ve Uzay Bilimleri (1 2) Uluslararası İlişkiler (2) Yönetim Bilimi (2) Diksiyon ve Hitabet (1) Sanat Tarihi (2) Alman Edebiyatı (1 2) İngiliz Edebiyatı (1 2)

3 Eylül Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi Aşağıdaki ortaöğretim kurumlarının haftalık ders çizelgelerinin 9. sınıflarına ait seçmeli ya da diğer seçmeli ders saati sayılarında değişiklik yapılmıştır. Okul Türü 9. Sınıfa Ait Seçmeli ya da Diğer Seçmeli Derslerin Ders Saati Sayısında Yapılan Değişiklik Toplam Ders Saati Eski Yeni Genel Liseler Anadolu Liseleri Hazırlık Sınıfı Bulunan Anadolu Liseleri Fen Liseleri Sosyal Bilimler Liseleri Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri (Tümü) Anadolu Öğretmen Liseleri Meslek Liseleri Anadolu Meslek Liseleri Teknik Liseleri Anadolu Teknik Liseleri Anadolu Sağlık Meslek Lisesi (Radyoloji Alanı, Radyoloji Teknisyenliği Dalı) Sağlık Meslek Lisesi (Radyoloji Alanı, Radyoloji Teknisyenliği Dalı) Anadolu Sağlık Meslek Lisesi (Sağ. Hizm. Sekrt. Alanı, Tıbbi Sekreterlik Dalı) Sağlık Meslek Lisesi (Sağ. Hizm. Sekrt. Alanı, Tıbbi Sekreterlik Dalı) Anadolu Sağlık Meslek Lisesi (Tıbbi Lab. Alanı, Tıbbi Lab. Teknisyenliği Dalı) Sağlık Meslek Lisesi (Tıbbi Lab. Alanı, Tıbbi Lab. Teknisyenliği Dalı) Anadolu Sağlık Meslek Lisesi (Ortopedik Protez ve Ortez Alanı, Ortopedik Protez Ortez Dalı) Sağlık Meslek Lisesi (Ortopedik Protez ve Ortez Alanı, Ortopedik Protez Ortez Dalı) Anadolu Sağlık Mes. Lisesi, (Çevre Sağlığı Alanı, Çevre Sağlığı Teknisyenliği Dalı)

4 384 Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi Eylül Sağlık Mes. Lisesi, (Çevre Sağlığı Alanı, Çevre Sağlığı Teknisyenliği Dalı) Anadolu Sağlık Meslek Lisesi (Acil Sağlık Hizmetleri Alanı, Acil Tıp Teknisyenliği Dalı) Sağlık Meslek Lisesi (Acil Sağlık Hizmetleri Alanı, Acil Tıp Teknisyenliği Dalı) Anadolu Sağlık Meslek Lisesi (Anestezi ve Reanimasyon Alanı Anestezi Teknisyenliği Dalı) Sağlık Meslek Lisesi (Anestezi ve Reanimasyon Alanı Anestezi Teknisyenliği Dalı) Anadolu Sağlık Meslek Lisesi (Diş Protez Alanı, Diş Protez Teknisyenliği Dalı) Sağlık Meslek Lisesi (Diş Protez Alanı, Diş Protez Teknisyenliği Dalı) Anadolu Sağlık Meslek Lisesi (Hemşirelik Alanı) Sağlık Meslek Lisesi (Hemşirelik Alanı)

5 Eylül Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi 385 Karar Sayısı : 133 Karar Tarihi : 27/08/2012 : Ortaöğretim Demokrasi ve İnsan Hakları Dersi Öğretim Programının Pilot Uygulamasının Yapılması Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Ortak Projesi nin temel faaliyetleri kapsamında Başkanlığımızda oluşturulan komisyon tarafından hazırlanan Ortaöğretim Demokrasi ve İnsan Hakları Dersi Öğretim Programı nın ekli örneğine göre Öğretim Yılında Başkanlığımızca belirlenecek il ve okullarda pilot olarak uygulaması, Pilot uygulama sürecinde kullanılmak üzere Başkanlığımızca, söz konusu programa göre fasikül halinde öğretim materyali hazırlanarak dağıtımının yapılması, Pilot uygulama sonucunda elde edilecek verilere dayalı olarak düzeltme ve düzenlemeleri yapılan öğretim programının Kurula sunulması kararlaştırıldı.

6 386 Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi Eylül Karar Sayısı : 134 Karar Tarihi : 27/08/2012 : İkili Mesleki Eğitim Tekstil Teknolojisi, Seramik ve Cam Teknolojisi ile Metalurji Alanlarına ait Haftalık Ders Çizelgeleri Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün 29/05/2012 tarih ve 4429 sayılı yazısı üzerine Kurulumuzda görüşülen İkili Mesleki Eğitim Tekstil Teknolojisi, Seramik ve Cam Teknolojisi ile Metalurji Alanlarına ait Haftalık Ders Çizelgelerinin Öğretim Yılından itibaren I. yıldan başlamak ve kademeli olarak uygulanmak üzere ekli örneklerine göre kabulü, Kurulumuzun 05/09/2008 tarih ve 185 sayılı, 24/08/2011 tarih ve 115 sayılı Kararlarıyla kabul edilen Tekstil Teknolojisi, Seramik ve Cam Teknolojisi Alanlarına ait Haftalık Ders Çizelgeleri ile Çerçeve Öğretim Programlarının I. yıldan başlamak üzere kademeli olarak uygulamadan kaldırılması kararlaştırıldı.

7 Eylül Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi 387 Karar Sayısı : 135 Karar Tarihi : 27/08/2012 : Mesleki ve Teknik Okul ve Kurumlarının Tekstil Teknolojisi Alanına ait Haftalık Ders Çizelgeleri ile Çerçeve Öğretim Programında Değişiklik Yapılması Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün 29/05/2012 tarih ve 4429 sayılı yazısı üzerine Kurulumuzda görüşülen Mesleki ve Teknik Okul ve Kurumlarının Tekstil Teknolojisi Alanına ait Haftalık Ders Çizelgeleri ile Çerçeve Öğretim Programında Öğretim Yılından itibaren 10. sınıflardan başlamak ve kademeli olarak uygulanmak üzere ekli örneklerine göre değişiklik yapılması kararlaştırıldı.

8 388 Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi Eylül Karar Sayısı : 136 Karar Tarihi : 27/08/2012 : Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulu Kur an-ı Kerim Dersi Öğretim Programı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Başkanlığımız bünyesinde oluşturulan bir komisyonca geliştirilen, Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulu Kur an-ı Kerim Dersi Öğretim Programı nın Öğretim Yılından itibaren 5. sınıflardan başlamak ve kademeli olarak uygulanmak üzere ekli örneğine göre kabulü, Söz konusu programa göre; 1. Ders kitabı hazırlanması, 2. Hazırlanan ders kitaplarının başvuru ve kabulüne dair tarihlerin Başkanlıkça belirlenerek duyurusunun yapılması, Öğretim Yılına mahsus olmak üzere Başkanlığımızca hazırlanarak dağıtımı yapılacak öğretim materyallerinin kullanılması kararlaştırıldı.

9 Eylül Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi 389 Karar Sayısı : 137 Karar Tarihi : 27/08/2012 : Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulu Hz. Muhammed in Hayatı Dersi Öğretim Programı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Başkanlığımız bünyesinde oluşturulan bir komisyonca geliştirilen, Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulu Hz. Muhammed in Hayatı Dersi Öğretim Programı nın Öğretim Yılından itibaren 5. sınıflardan başlamak ve kademeli olarak uygulanmak üzere ekli örneğine göre kabulü kararlaştırıldı. Söz konusu programa göre; 1. Ders kitabı hazırlanması, 2. Hazırlanan ders kitaplarının başvuru ve kabulüne dair tarihlerin Başkanlıkça belirlenerek duyurusunun yapılması, Öğretim Yılına mahsus olmak üzere Başkanlığımızca hazırlanarak dağıtımı yapılacak öğretim materyallerinin kullanılması kararlaştırıldı.

10 390 Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi Eylül Karar Sayısı : 138 Karar Tarihi : 27/08/2012 : Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Çevre Sağlığı, Acil Sağlık Hizmetleri Alanlarına ait Haftalık Ders Çizelgeleri ile Çevre Sağlığı, Acil Sağlık Hizmetleri, Tıbbi Laboratuvar, Diş Protez, Ortopedik Protez ve Ortez, Radyoloji, Sağlık Hizmetleri Sekreterliği, Anestezi ve Reanimasyon Alanlarına Ait Çerçeve Öğretim Programlarında Değişiklik Yapılması Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün 29/05/2012 tarih ve 4429 sayılı yazısı üzerine Kurulumuzda görüşülen Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Çevre Sağlığı, Acil Sağlık Hizmetleri Alanlarına ait Haftalık Ders Çizelgeleri ile Çevre Sağlığı, Acil Sağlık Hizmetleri, Tıbbi Laboratuvar, Diş Protez, Ortopedik Protez ve Ortez, Radyoloji, Sağlık Hizmetleri Sekreterliği, Anestezi ve Reanimasyon Alanlarına Ait Çerçeve Öğretim Programlarında ekli örneklerine göre Öğretim Yılından itibaren 9. sınıftan başlamak ve kademeli olarak uygulanmak üzere değişiklik yapılması kararlaştırıldı.

11 Eylül Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi 391 Karar Sayısı : 139 Karar Tarihi : 29/08/2012 : İlkokul Oyun ve Fiziki Etkinlikler Dersi (1-4. Sınıflar) Öğretim Programı Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün 14/08/2012 tarihli ve 1259 sayılı yazısı üzerine Kurulumuzda görüşülen İlkokul Oyun ve Fiziki Etkinlikler Dersi (1-4. Sınıflar) Öğretim Programı nın, Öğretim Yılından itibaren 1. sınıftan başlamak ve kademeli olarak uygulanmak üzere ekli örneğine göre kabulü, Söz konusu programa göre; 4. Ders kitabı hazırlanmaması, 5. İlgili Genel Müdürlükçe hazırlanarak dağıtımı yapılacak öğretim materyallerinin kullanılması kararlaştırıldı.

12 392 Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi Eylül Karar Sayısı : 140 Karar Tarihi : 31/08/2012 : Aile Eğitimi Kurs Programı (0-18 Yaş Çocuğu Olan Ailelere) nda Değişiklik Yapılması Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün 14/08/2012 tarih ve 3652 sayılı yazısı üzerine Kurulumuzda görüşülen Aile Eğitimi Kurs Programı (0-18 Yaş Çocuğu Olan Ailelere) nda ekli örneğine göre değişiklik yapılması kararlaştırıldı.

13 Eylül Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi 393 Karar Sayısı : 141 Karar Tarihi : 31/08/2012 : Anadolu Ticaret, Otelcilik ve Turizm Meslek Liseleri ( Hazırlık, 9, 10 ve 11. Sınıf ) Rusça Dersi Öğretim Programının Adı ve İçeriğinde Değişiklik Yapılması Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün 19/06/2012 tarih ve 4984 sayılı yazısı üzerine Kurulumuzda görüşülen Anadolu Ticaret, Otelcilik ve Turizm Meslek Liseleri (Hazırlık, 9, 10 ve 11. Sınıf) Rusça Dersi Öğretim Programının adı ve içeriğinde Öğretim Yılından itibaren uygulanmak üzere ekli örneğine göre değişiklik yapılması, Söz konusu değişikliklerin de yer aldığı programa göre; 1. Ders kitabı hazırlanması, 2. Hazırlanan taslak ders kitabının başvuru ve kabulüne ilişkin tarihlerin Başkanlıkça belirlenerek duyurusunun yapılması, Öğretim Yılına mahsus olmak üzere zümre öğretmenler kurulunca hazırlanan öğretim materyallerinin kullanılması kararlaştırıldı.

14 394 Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi Eylül Karar Sayısı : 142 Karar Tarihi : 31/08/2012 : Ortaöğretim Mesleki Gelişim Dersi Çerçeve Öğretim Programında Değişiklik Yapılması Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün 08/08/2012 tarih ve 6249 sayılı yazısı üzerine Kurulumuzda görüşülen Ortaöğretim Mesleki Gelişim Dersi Çerçeve Öğretim Programında Öğretim Yılından itibaren uygulanmak üzere ekli örneğine göre değişiklik yapılması kararlaştırıldı.

15 Eylül Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi 395 MESLEKİ GELİŞİM Öğrencinin yaşam boyu kullanabileceği ve mesleki gelişmesine yararlı olabilecek; iyi ilişkiler kurabilme, öğrenmeyi öğrenme, bilgiye ulaşma, girişimcilik ve iş fikirleri üretme, işe uyum sağlama, kendini geliştirme ve problem çözme gibi bilgi ve becerilerin verildiği derstir. Bu derste öğrenciye, meslek elemanlarının sahip olması gerekli ulusal ve uluslararası iş gücünden beklenen temel yeterlikleri kazandırmak amaçlanmaktadır. Dersin Modülleri Süre Kazandırılan Yeterlilikler İletişim 40/8 Sağlıklı ve etkili iletişim kurmak ve sürdürmek Bilgiye Ulaşma ve Veri Toplama 40/8 Öğrenme ihtiyaçları doğrultusunda bilgi ve veri toplamak Girişimci Fikirler Üretme 40/8 Uygulanabilir girişimci (iş) fikirler üretmek Girişimci Fikri Geliştirme 40/8 Girişimci (iş) fikri geliştirmek ve planlamak İş Kurma ve Geliştirme 40/16 İşletme kurma ve geliştirmeyle ilgili faaliyetleri yürütmek İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı 40/8 İşçi sağlığı mevzuatına uymak ve iş güvenliği önlemlerini almak Çevre Koruma 40/8 Problem Çözme 40/8 Çevreye karşı duyarlı olmak ve çevreyi korumak Kendini geliştirerek karşılaştığı problemleri çözmek

16 396 Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi Eylül Karar Sayısı : 143 Karar Tarihi : 31/08/2012 : Ortaöğretim Kur an-ı Kerim Dersi (9, 10, 11 ve 12. sınıflar) Öğretim Programı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Başkanlığımız bünyesinde oluşturulan bir komisyonca geliştirilen, Ortaöğretim Kur an-ı Kerim Dersi (9, 10, 11 ve 12. sınıflar) Öğretim Programı nın Öğretim Yılından itibaren 9. sınıflardan başlamak ve kademeli olarak uygulanmak üzere ekli örneğine göre kabulü, Söz konusu programa göre; 4. Ders kitabı hazırlanması, 5. Hazırlanacak taslak ders kitaplarının başvuru ve kabulüne dair tarihlerin Başkanlıkça belirlenerek duyurusunun yapılması, Öğretim Yılına mahsus olmak üzere Başkanlığımızca hazırlanarak dağıtımı yapılacak öğretim materyallerinin kullanılması kararlaştırıldı.

17 Eylül Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi 397 Karar Sayısı : 144 Karar Tarihi : 31/08/2012 : Ortaöğretim Hz. Muhammed in Hayatı Dersi (9, 10, 11 ve 12. sınıflar) Öğretim Programı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Başkanlığımız bünyesinde oluşturulan bir komisyonca geliştirilen, Ortaöğretim Hz. Muhammed in Hayatı Dersi (9, 10, 11 ve 12. sınıflar) Öğretim Programı nın Öğretim Yılından itibaren 9. sınıflardan başlamak ve kademeli olarak uygulanmak üzere ekli örneğine göre kabulü, Söz konusu programa göre; 7. Ders kitabı hazırlanması, 8. Hazırlanacak taslak ders kitaplarının başvuru ve kabulüne dair tarihlerin Başkanlıkça belirlenerek duyurusunun yapılması, Öğretim Yılına mahsus olmak üzere Başkanlığımızca hazırlanarak dağıtımı yapılacak öğretim materyallerinin kullanılması kararlaştırıldı.

18 398 Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi Eylül Sayı : B.08.0.TTK D U Y U R U L A R T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı : Duyuru Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce hazırlanan ve aşağıda kimlik bilgileri verilen taslak ders kitapları Öğretim Yılından itibaren 5 (beş) yıl süreyle ders kitabı olarak kabul edilmiştir. İlgililere duyurulur. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Ders Kitabının Adı Yazar/Yazarları Yayınevi Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri VİYOLA 12 Dr. Handan DARENDELİOĞLU Yucan EKE Leyla DEMİR MEB Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri VİYOLONSEL 12 Filiz PENAHİ Nursel MUCU MEB 2012 YILINDA KABUL EDİLEN KİTAPLAR S.Nu. Ders Kitabının Adı Yazar/Yazarları Yayınevi 1 İlköğretim Matematik 6 Sevgi Lokman GÜNDOĞDU Ders Kitabı Yay./Ank. 2 Ortaöğretim Din Kültürü ve Ahlak Nova Bas. Nihat KOÇAK Bilgisi 9 Ders Kitabı Yay./Ank. 3 Ortaöğretim Din Kültürü ve Ahlak Doç. Dr. Mehmet Ada Bilgisi 9 Ders Kitabı EVKURAN Matb./Ank. 4 Ortaöğretim Din Kültürü ve Ahlak Özgün Kasım BARMAN Bilgisi 11 Ders Kitabı Matb./Ank. 5 Ortaöğretim Geometri 11 Ders Kitabı Gaye TOPLAR ÜNCÜ A Yay./Ank. 6 Ortaöğretim Matematik 9 Ders Kitabı Doç. Dr. İsmail ŞAHİN- Yrd. Doç. Dr. Ahmet ERDOĞAN-Serdar AK- Ali BOZKURT Ekoyay Yay./Ank. Not: Talim Terbiye Başkanlığının tarih ve 4929 sayılı yazısına istinaden yayımlanmıştır.

19 Eylül Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi VALİLİĞİNDEN Aşağıda adı, soyadı, görev yeri yazılı stajyerlerin, karşılarında belirtilen onay doğrultusunda adaylıkları kaldırılmıştır. İlgililere duyurulur. ADI SOYADI GÖREV YERİ Adaylığın Kaldırıldığına Dair Onayın Tarih ve Sayısı İhsan AKSOY Adıyaman-Sincik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 25/07/ Sahire TUNÇ Adıyaman- Merkez Fatih Anadolu Lisesi 08/08/ Mehmet İLİK Adıyaman-Sincik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 08/08/ Mustafa BAŞTAN Adıyaman-Kahta Akıncılar Ortaokulu 17/08/ Emrah KUL Adıyaman-Kahta Cumhuriyet İÖO 23/08/ Adem SARIALTUN Adıyaman-Kahta Mülk Ortaokulu 20/08/ Metin POLATCI Amasya-Merkez Yeşilırmak Ortaokulu 05/08/ Mehmet KILIÇ Amasya-Merkez Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu 05/08/ Recep GÖKMEN Amasya-Merkez Yavuz Selim Ortaokulu 05/08/ Ferhat KURU Amasya-Göynücek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 05/08/ Kadriye GÜNER Amasya-Merkez 12 Haziran Anadolu Lisesi 05/08/ Sibel DEĞER Amasya-Merkez Abdurrahman Kamil İÖO 05/08/ Mahmut TURAN Malatya-Merkez ŞKÖ Teknik ve End. Meslek Lisesi 11/07/ Şahsin YILMAZ Malatya-Merkez Topsöğüt İÖO 13/07/ Mustafa ASLAN Malatya-Merkez Dilek Lisesi 13/07/ Hacı Bayram AYIK Malatya-Merkez Malatya Ticaret Meslek Lisesi 12/07/ Cumali KARADEMİR Malatya-Merkez Hasan Akbudak İMKB Teknik Endüstri Meslek Lisesi 12/07/ Duygu ŞAHİN Malatya-Merkez İstiklal İÖO 17/07/ Gülperi KALMIŞ Malatya-Doğanşehir Muammer Şahin Karaterzi İÖO 08/08/ Sibel ATAŞ Malatya-Merkez Mehmet Akif Anaokulu 29/07/ Eren Can SANIR Malatya-Merkez Gazi İÖO 01/08/ Zühal AKBULUT Malatya-Merkez Öğretmenler İÖO 11/07/ Göknur ERTEM Malatya-Merkez Türk Telekom İÖO 10/06/

20 400 Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi Eylül Anadolu Ticaret, 10 İ Ç İ N D E K İ L E R Sayfa No 1 Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgelerinde Değişiklik Yapılması Ortaöğretim Demokrasi ve İnsan Hakları Dersi Öğretim Programının Pilot Uygulamasının Yapılması İkili Mesleki Eğitim Tekstil Teknolojisi, Seramik ve Cam Teknolojisi ile Metalurji Alanlarına ait Haftalık Ders Çizelgeleri Mesleki ve Teknik Okul ve Kurumlarının Tekstil Teknolojisi Alanına ait Haftalık Ders Çizelgeleri ile Çerçeve Öğretim Programında Değişiklik Yapılması Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulu Kur an-ı Kerim Dersi Öğretim Programı Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulu Hz. Muhammed in Hayatı Dersi Öğretim Programı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Çevre Sağlığı, Acil Sağlık Hizmetleri Alanlarına ait Haftalık Ders Çizelgeleri ile Çevre Sağlığı, Acil Sağlık Hizmetleri, Tıbbi Laboratuvar, Diş Protez, Ortopedik Protez ve Ortez, Radyoloji, Sağlık Hizmetleri Sekreterliği, Anestezi ve Reanimasyon Alanlarına Ait Çerçeve Öğretim Programlarında Değişiklik Yapılması İlkokul Oyun ve Fiziki Etkinlikler Dersi (1-4. Sınıflar) Öğretim Programı Aile Eğitimi Kurs Programı (0-18 Yaş Çocuğu Olan Ailelere) nda Değişiklik Yapılması Anadolu Ticaret,Otelcilik ve Turizm Meslek Liseleri ( Hazırlık, 9, 10 ve 11. Sınıf ) Rusça Dersi Öğretim Programının Adı ve İçeriğinde Değişiklik Yapılması Ortaöğretim Mesleki Gelişim Dersi Çerçeve Öğretim Programında Değişiklik Yapılması Ortaöğretim Kur an-ı Kerim Dersi (9, 10, 11 ve 12. sınıflar) Öğretim Programı Ortaöğretim Hz. Muhammed in Hayatı Dersi (9, 10, 11 ve 12. sınıflar) Öğretim Programı Duyurular BU DERGİDEKİ YÖNETMELİKLER, KARARLAR, GENELGELER VE DUYURULAR TARAFIMIZDAN OKUNMUŞTUR İNTERNET ADRESİ Tebliğler Dergisi, Ocak 2013 tarihinden itibaren sadece elektronik ortamda yayımlanacağından abone kaydı alınmayacaktır. Tel: 0 (312) (312) (312) (312) /1928 mebdevletkit1@hotmail.com, mebdevletkit@mynet.com Tel: 0 (312) /246 Fax: 0 (312) DEVLET KİTAPLARI DÖNER SERMAYE MÜDÜRLÜĞÜ - ANKARA 2012