GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ"

Transkript

1 GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ GRT 111 TEMEL GRAFİK TASARIM (0+0+6) 3 AKTS 8 (Basic Graphic Design) Grafik tasarım öğelerini kullanarak kavrama yönelik kompozisyon denemeleri. Çizgi, leke, doku gibi öğelerle değişik teknikler kullanarak serbest grafik denemeleri. GRT 141 BİLGİSAYARDA TEMEL TASARIM (3+0+0) 3 AKTS 5 (Basic Design in Computer) Nokta, çizgi, ışık, form gibi grafik tasarım öğelerinin dijital ortamda irdelenmesi. Örnek çalışmalar eşliğinde görüntü işleme ve vektörel çizim yazılımlarının temel özelliklerinin incelenmesi. GSE 141 KARŞILAŞTIRMALI SANAT TARİHİ (3+0+0) 3 AKTS 5 (Comparative History of Art) Sanatın tanımı, sanatın zaman içindeki uygarlıklara, dönemlere, akımlara bağlı olarak değişimi ve farklılaşması, bunları belirleyen teknik, teknolojik, sosyolojik tüm faktörler. GSE 151 TEMEL FOTOGRAFİ (3+0+0) 3 AKTS 5 (Basic Photography) Fotografi olgusunun kuram, yöntem ve araçlarının tüm tasarlama ve uyarlama projeleri için temel oluşturacak kuramsal bilgi aktarımı. Fotografi olgusu ve kavramın tanımı. Tarihsel süreç: Camera Obscura. Fotograf makinası (analog / dijital) ve çalışma ilkeleri. Göz/makine ilişkisi. Uygulamalı çalışmalar. GRT 102 DESEN (0+0+6) 3 AKTS 8 (Life Drawing) Natürmort kurgusu içinde doğadan desen çalışmaları. İnsan vücuduna ilişkin çizimler: El, baş (portre), ayak etüdleri, Modelden (çıplak model) desen çizimleri; artistik anatomiye paralel olarak iç ve dış form araştırmaları. Hareket pozisyonunda vücut çizimleri. Çizgi, biçim, açık-koyu ton değerleri ile model çizimleri gibi konuların farklı etüd ve değişik kompozisyon çalışmaları içinde uygulamalı olarak incelenmesi. GRT 152 GRAFİK TASARIM TARİHİ (3+0+0) 3 AKTS 5 (History of Graphic Design) 19. yüzyılın sonundan günümüze teknolojik gelişmelere paralel meydana gelen modern sanat hareketlerinin nitelikleri. Modern sanatın grafik tasarımı nasıl biçimlendirdiğinin örnekler üzerinden

2 incelenmesi. 20. yüzyılın ilk yarısında grafik tasarım konusunda oluşan yeni eğilimlerin görsel dillerinin çözümlenmesi. GRT162 GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMINA GİRİŞ (3+0+0) 3 AKTS 5 (Introduction to Visual Communication Design) Grafik tasarımın başlıca unsurlarının anlatılması ve uygulanması. Bir iletişim dili ve görsel iletişim formu olarak grafik tasarımın tanıtılması, iki boyuta indirgeme ve grafik resimleme diliyle kavramların sembollere dönüştürülmesi; amblem ve logo gibi grafik tasarımın başlıca unsurlarının tanıtılması ve uygulanması. HIST 101 TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARİHİ I (2+0+0) 2, AKTS 2 (History of Turkish Republic I) Kültürel, ideolojik ve tarih bağlamında Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk İnkilaplarının özellikleri. HIST 102 TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARİHİ II (2+0+0)2 AKTS 2 (History of Turkish Republic II) Modern Türkiye nin entellektüel temellerinin incelenmesi. Cumhuriyet Dönemi nde başlıca siyasi, ekonomik ve kültürel akımların analizi. Önemli bir güç olarak Türkiye de ulus devlet ve milliyetçilik. TUR 101 TÜRKÇE I (2+0+0) 2, AKTS 2 (Turkish I) İletişimin tanımı; dilin tanımı, düşünce, kültür, toplum ve yazın ile ilişkisi, sözlü ve yazılı iletişim, örneklerle Türkçe nin karekteristik özellikleri, anlatım türleri ve anlatım bozuklukları. TUR 102 TÜRKÇE II (2+0+0) 2, AKTS 2 (Turkish II) Dünya ve Türk Edebiyatı ustalarından seçilmiş metin örnekleri ile anlatımın özellikleri ve türleri, yazı ve iletişim türleri. ING 101 GENEL İNGILIZCE I (3+1+0) 3 AKTS 5 (General English I) Okuma, yazma, dinleme ve konuşma olmak üzere dört temel dil becerisini başlangıç düzeyinde kazandırma. Dili mekanik olarak öğrenme ve temel kelime dağarcığını geliştirme. Kuramsal dilbilgisi ile gramer kurallarını yazma ve konuşma alıştırmalarında basit cümleler ile uygulama. ING 102 GENEL İNGILIZCE II (3+1+0) 3 AKTS 5 (General English II)

3 Dört temel dil becerisini orta öncesi İngilizce seviyesinde kazandırma. Dil becerilerini farklı strateji eğitimleri ile geliştirme.kelime ve yapıların anlam ve işlevlerini bir takım ipuçları kullanarak tahmin edebilme yetisini kazandırma. Önkoşul: ING 101 GRT 201 GRAFİK TASARIM PROJE I (0+0+6) 3 AKTS 8 (Graphic Design Project I) Görsel iletişimin temel elemanları. Grafik tasarım elemanı olarak logo, kurumsal kimlik gibi grafik tasarım ürünlerinin iletişim işlevleri ve tasarım süreçleri. GRT 202 GRAFİK TASARIM PROJE II (0+0+6) 3 AKTS 8 (Graphic Design Project II) Grafik tasarımın uygulama alanlarına aktarılmasında tasarlama ve görsel iletişim faktörlerinin tanıtılması, temel bilgilerin verilmesi. Var olan bir ürün ve hizmet reklamı için basın ilanı hazırlama. Serim ve temel tasarım ilkelerini kavramaya yönelik uygulamalar. GRT 212 BASKIRESİM I (2+0+2) 3 AKTS 5 (Printmaking I) Baskıresim teknikleri ve örneklerinin incelenmesi. Özgün baskıresim taslaklarından hareketle yüksek baskıresim uygulamaları. GRT 223 STÜDYO FOTOĞRAFÇILIĞI (3+0+0) 3 AKTS 5 (Studio Photography) Mekan, yemek, tekstil, portre, moda fotoğrafçılığı gibi birçok alanı kapsayan profesyonel çekimlerin stüdyo ortamında gerçekleştirilebilmesi için gerekli temel ilkeler ve uygulamalar. GRT 231 TİPOGRAFİ I (3+0+0) 3 AKTS 5 (Typography I) Alfabenin gelişimi. Yazı karakterleri ve çeşitleri. Doğru yazı karakteri seçimi. Espas kavramı, noktalama işaretleri ve metin düzenlemelerinde karşılaşılan sorunlar ve çözümleri. Yazının kullanım kuralları. GRT 232 TİPOGRAFİ II (3+0+0) 3 AKTS 5 (Typography II) Font içindeki görsel ilişkiler. Mesaja uygun doğru yazı karakteri seçimi. Tipografide sıradizim. Bilgisayar ortamında kullanılmakta olan geleneksel ve yeni yazı karakterlerinin irdelenmesi. Mevcut karakterlerden yararlanarak belirli amaçlara uygun özgün yazı karakter araştırmaları.

4 GRT 242 KULLANICI ARAYÜZ TASARIMI (3+0+0) 3 AKTS 5 (User Interface Design) Kullanıcı arayüz tasarımı kavramı. Bilgisayar, cep telefonu gibi farklı cihaz ve uygulamara ilişkin yaratıcı, yenilikçi, sanatsal arayüz tasarımları. Arayüz tasarımının bileşenleri. Etkileşim, kullanırlık, okunurluk, erişilebilirlik. GRT 252 REKLAM FOTOĞRAFÇILIĞI (3+0+0) 3 AKTS 5 (Advertisement Photography) Reklam fotoğrafı alanında karşılaşılan tasarıma dönük problemlerin çözümü. Farklı kullanım alanları için tasarım ilkeleri ışığında fotografik uygulamalar. GRT 253 SAYISAL GÖRÜNTÜ İŞLEME (3+0+0) 3 AKTS 5 (Digital Image Processing) Adobe Photoshop kullanarak fotoğraf ve görüntü işleme teknikleri. Basit görüntü işleme, dijital kolaj, montaj, fotografik düzen ve serim. GRT 254 SÜRELİ YAYIN TASARIMI (3+0+0) 3 AKTS 5 (Periodicals Publication Design) Dergi, kitap, gazete gibi yayın tasarımında kuram ve uygulamalar. Süreli yayın basım süreci. Bilgisayar yazılımlarını kullanarak sayfa tasarımı. GRT 255 MASAÜSTÜ YAYINCILIK (3+0+0) 3 AKTS 5 (Desktop Publishing) Tipo, ofset, tifdruk, flekso, serigrafi gibi günümüz baskı tekniklerinin tanıtımı. Baskı öncesi, baskı ve baskı sonrası basım aşamaları. Kâğıt, kâğıtta fire, renk ayrımı, montaj, laminasyon, kesim ve ciltleme işlemleri. GRT 262 İLLÜSTRASYON (3+0+0) 3 AKTS 5 (Illustration) İnsan, hayvan figürleri, bitki ve kesit çizimleri. Kullanım alanlarına yönelik özgün illüstrasyon yaratımı. Resimleme tarz yaratmaya yönelik uygulamalar. GRT 263 YARATICI YAZARLIK (3+0+0) 3 AKTS 5 (Creative Writing) Kendini ifade etme biçimi olarak yazma teknikleri, anlatım biçimleri ve türleri. Tasarım ürünlerine yönelik reklam metni, slogan gibi konuların incelemesi ve geliştirmesi.

5 GRT 264 SOSYAL SORUMLULUK UYGULAMALARI (3+0+0) 3 AKTS 5 (Social Responsibility Practices) Toplumun güncel sorunlarını belirleme ve çözüm üretmeye yönelik projeler hazırlama. Sosyal sorumluluk çerçevesinde çeşitli projelerde gönüllü olarak yer alma. Katılımcı ve demokratik bireyler olma, dayanışma ve işbirliğini pekiştirme, sorumluluk alma ve proje geliştirme/uygulama. Sivil toplum kuruluşları. Avrupa düzeyinde gerçekleştirilen gençlik ve sosyal sorumluluk projeleri alanlarındaki güncel tartışmalar. ING 201 ORTA DÜZEY İNGILIZCE I ( 3+1+0) 3 AKTS 5 (Intermediate English I) Orta seviyede daha zor ve uzun metinlerin etkin bir şekilde okunması: Günlük hayattan basit bir konu üzerine yapılan bir konuşmanın takip edilebilme becerisinin kazandırılması. Okunup dinlenen düşünceler üzerine kendi fikirlerini ortaya koyan yazı ve kısa konuşmalar üretebilme çalışmaları. Önkoşul: ING 102 ING 202 ORTA DÜZEY İNGILIZCE II ( 3+1+0) 3 AKTS 5 (Intermediate English II) İleri seviyede daha karmaşık ve uzun İngilizce metinleri analiz çalışmaları. Ayrıntılı okuma ve basit eleştirel düşünce geliştirme alıştırmaları. Önkoşul: ING 201 GRT 301 GRAFİK TASARIM PROJE III (0+0+6) 3 AKTS 8 (Graphic Design Project III) Marka ve ürün kimliği. Ambalaj tasarımı, üretimi, markaların ambalaj stratejileri ve pazarlamada ambalajın önemi. Ambalaj teknolojileri ve malzemeleri. Üç boyutlu ambalaj tasarımı uygulamaları. GRT 302 GRAFİK TASARIM PROJE IV (0+0+6) 3 AKTS 8 (Graphic Design Project IV) Ticari, sosyal ve kültürel tanıtım kampanyaları. Görüntü öğelerinin reklamlarda kullanımı. Afiş, dış mekan, televizyon, internet, radyo ve gazete gibi farklı mecralar için uygulamalar. GRT 311 BASKIRESİM II (2+0+2) 3 AKTS 5 (Printmaking II) Özgün baskıresim taslaklarından hareketle gravür baskıresim uygulamaları. Baskıresimde yeni arayışlara yönelme.

6 GRT 312 BASKIRESİM III (2+0+2) 3 AKTS 5 (Printmaking III) Özgün baskıresim taslaklarından hareketle serigrafi baskıresim uygulamaları. Baskıresimde yeni arayışlara yönelme. Deneysel baskıresim uygulamaları. GRT 342 ÜÇ BOYUTLU MODELLEME VE ANİMASYON (3+0+0) 3 AKTS 5 (3D Modelling and Animation) Üç boyutlu modelleme ve animasyon teknikleri ve yöntemleri. Vektör sistemi içinde üçüncü boyut. Doku, ışık, kamera ve hareket. GRT 343 HAREKETLİ GRAFİK TASARIM (3+0+0) 3 AKTS 3 (Motion Graphic Design) Hareketli görüntü tasarımı. Hareket ve zaman kavramları. Hareketli grafiklerin oluşturulmasında temel yaklaşımlar. Video, ses ve grafik kaynaklı malzemeleri bir araya getirme, kompozisyonlar yaratma. GRT 351 AMBALAJ TASARIMI (3+0+0) 3 AKTS 5 (Packaging Design) Parfüm gibi lüks tüketim ürünlerinde ambalaj sorunları. Görüntü ve tipografik çözümlemeler. Ambalajda grafik tasarımın endüstri tasarımı ile ilişkisi. Ambalaj tasarımı uygulamaları. GRT 352 MULTİMEDYA I (3+0+0) 3 AKTS 4 (Multimedia I) Metin, görüntü, hareketli görüntü, ses ve canlandırmaların çeşitli iletişim ortamlarında kullanılması. Yaratıcı tasarımlar ve uygulamalar. GRT 353 DENEYSEL TİPOGRAFİ (3+0+0) 3 AKTS 5 (Experimental Typography) Tipografik temelli her türdeki tasarım konusunu kapsayan, gerektiğinde kurallı tipografinin çerçevesi dışına çıkarak daha yaratıcı düşünmeyi hedefleyen gerçek veya sanal konular üzerinde uygulamalar. GRT 354 DİJİTAL İLLÜSTRASYON (3+0+0) 3 AKTS 5 (Digital Illustration) İllüstrasyon tarihi ve kuramı, dijital illüstrasyonun önemi. Dijital illüstrasyon teknikleri. Günümüz medyası için kitle iletişiminde kullanılmak üzere dijital illüstrasyonların üretimi. GRT 356 ANİMASYON TEKNİKLERİ (2+0+2) 3 AKTS 5 (Animation Techniques)

7 Animasyon ve tarihsel gelişimi. Üretim tekniği ve zamanlama bilgisi. Bir fikrin, senaryodan postprodüksiyona kadar geçen süreç ve sonrasında kısa film olarak işlenmesi ve uygulanması. GRT 290 SEKTÖR STAJI I (NC) (Area Training I) Kuramsal bilgi ve becerilerin, ajans, matbaa veya basın-yayın kuruluşlarında staj eğitimi ile uygulanması. GRT 390 SEKTÖR STAJI II (NC) (Area Training II) Kuramsal bilgi ve becerilerin, ajans, matbaa veya basın-yayın kuruluşlarında staj eğitimi ile uygulanması. GRT 361 YENİ MEDYA (3+0+0) 3 AKTS 5 (New Media) Yeni medyada, bilgi ve iletişim teknolojilerinde yaratıcılıkla ilgili toplumsal, ekonomik ve yönetsel süreçler. Siberortamda giderek yaygınlaşan sosyal iletişim ve onun sonucu olarak ortaya çıkan sosyal ağların incelenmesi. Siberortamın sanallığının birey üzerindeki etkileri ve bunun sonucu oluşan sosyalleşme dinamikleri. GRT 362 MULTİMEDYA II (3+0+0) 3 AKTS 7 (Multimedia II) İnternet ortamında yapılacak sunumlar. Web, interaktif CD ile flash ve üç boyutlu animasyon tasarımına yönelik temel uygulamalar. Grafik ve teknik ağırlıklı web sayfaları; ekleme ve güncelleme gibi temel yapılanmalar. GRT 363 TASARIM HUKUKU (3+0+0) 3 AKTS 5 (Design Law) Tasarımcıların ve hukukçuların gözüyle tasarım tanımı. Fikri mülkiyet kavramı, fikir ve sanat eserleri hukuku, patent hukuku, marka hukuku, tasarım hukuku. Koruma şartları. Hak sahipliği, tescil. Tasarım hakkının hukuki işlemlere konu olması. Tasarım hakkına tecavüz ve hak sahibinin yetkileri. Hukuk ve ceza davalarından örnekler ve mahkeme kararları. GRT 365 REKLAM ÇÖZÜMLEMELERİ (3+0+0) 3 AKTS 5 (Advertising Analysis) İletişim biçimi olarak reklamın tanımı, amacı ve türleri, reklamda araştırma süreci, yaratıcı düşüncenin

8 oluşturulması, televizyon reklamı, gazete ve dergi ilanı, dış mekân tanıtım parçaları gibi yayımlanmış reklam örnekleri üzerinde tartışmalı analizler. GRT 367 İNTERNET REKLAMCILIĞI (3+0+0) 3, AKTS 5 (Internet Advertising) İnternet ve mobil ortamda gelişen ve değişen reklamcılık kavramı, yeni kuşak reklamcılık yöntemleri. Siberortamda değişen içerik-ürün-reklam ilişkisi. Yeni medyalarda mecra sahibi- reklam ajansı ve reklamverenin yeni konumlandırması. Etkileşimli reklamcılık, ilişkisel reklamcılık yöntemleri, profil tabanlı reklamcılık ve mobil mecralarda reklamcılığın temelleri. ING 301 ÖZEL AMAÇLI İNGİLİZCE I (3+1+0) 3 AKTS 5 (English for Special Purpose I) Sanat öğelerinin ve tasarım ilkelerinin İngilizce terminolojisi. Bir sanat eserini veya tasarım nesnesini İngilizce terimler ile analiz edebilmek için alıştırmalar. Sanat tarihinin terminolojisini kullanarak konuşma ve yazabilme yetilerini pekiştirmek. ING 302 ÖZEL AMAÇLI İNGİLİZCE II ( 3+1+0) 3 AKTS 5 (English for Special Purpose II) Akademik ve mesleki çalışmalar. İngilizce özgeçmiş ve işe başvuru mektubunu hazırlama teknikleri. Tasarım işleriyle ilgili İngilizce sunumlar hazırlama, sözel ve yazılı olarak sunma. GRT 401 GRAFİK TASARIM PROJE V (0+0+6) 3 AKTS 8 (Graphic Design Project V) Çevresel grafik ve bilgilendirme tasarımı. Kullanım kılavuzları, yollarda ve kamusal alanlarda, havaalanlarında, hastanelerde yönlendirmeyi sağlayan sistemlerin tasarım ve uygulaması. GRT 411 BASKIRESİM IV (2+0+2) 3 AKTS 5 (Printmaking IV) Özgün baskıresim taslaklarından hareketle taşbaskı baskıresim uygulamaları. Baskıresimde yeni arayışlara yönelme. Deneysel baskıresim çalışmaları. GRT 412 PORTFOLYO TASARIMI (3+0+0) 3 AKTS 7 (Portfolio Design) Grafik Tasarım ve Baskıresim disiplinlerinde tanıtma, koruma ve sergilemeye yönelik basılı ve dijital sunum biçimleri. Özgün portfolyo tasarımları.

9 GRT 421 PROJE GELİŞTİRME VE UYGULAMA (3+0+0) 3 AKTS 7 (Project Development and Application) Bitirme projesi fikirlerinin geliştirilmesi. Projeler için en uygun bütçe ve kaynakların belirlenmesi. Proje takvimi. Proje öneri dosyası. Projenin yönetilmesi ve uygulanması. GRT 452 ÖZGÜN KİTAP TASARIMI (3+0+0) 3 AKTS 5 (Unique Book Design) Kitap tasarımının temel ilkeleri. Tipografik yaklaşım ve okunabilirlik ölçütleri. Sayfa düzeni ve sayfa örgüleri. Ciltleme yöntemleri. Kitap üretim teknolojisi. GRT 453 KAMPANYA GÖRSEL TASARIMI (3+0+0) 3 AKTS 5 (Campaign Visual Design) Kampanya kurgusu bağlamında hedef kitlenin belirlenmesi, hedef kitle analizi, kavram paftalarının hazırlığı, reklam öncesi araştırmaların analizi ile reklam yaratım sürecinde fikir gelişimi, ön taslakların hazırlanması, tipografi kullanımı ve sunum taslaklarının hazırlanması. GRT 455 REKLAM FİLMİ YAPIMI (3+0+0) 3 AKTS 5 (Advertising Film Production) Reklamın genel içeriğinin belirlenmesi, hedef kitle analizleri, medya planlaması ve müşteri temsilciliği. Reklamda düşüncenin filmsel iletiye dönüştürülmesi. Reklam filmleri, anlatı biçimleri ve içerikleri. Görsel üslup seçimi ve hedef kitle ilişkisi. Reklam filmi uygulamaları. GRT 490 BİTİRME PROJESİ (0+0+6) 3 AKTS 8 (Graduation Project) Grafik Tasarım ve Baskıresim alanlarının birinde belirlenen bir proje üzerinde danışman öğretim elemanı gözetiminde, öğrenim süresince edinilen bilgi ve becerilerin uygulanması. GRT 461 KISA FİLM (3+0+0) 3 AKTS 5 (Short Film) Kısa film tanımı, tarihsel süreç ve türleri. Kısa filmde senaryo yazımı, bütçe planlaması, pazarlama ve prodüksiyon. Konulu, belgesel ya da deneysel türde film yapım ve yönetim etkinlikleri. GRT 463 GÖSTERGEBİLİM (3+0+0) 3 AKTS 5 (Semiotics) Dilbilim çıkışlı göstergebilim disiplininin ana kuramsal çerçevesi ve edebiyattan popüler kültüre dek farklı alanlarda bir okuma yöntemi olarak kullanılması. Mimarlık, plastik sanatlar, endüstri

10 tasarımı, grafik tasarım gibi görsel disiplinlerde göstergebilimin uygulanması ve farklı çözümleme örnekleri. GRT 464 EKSLİBRİS TASARIMI (3+0+0) 3 AKTS 5 (Ex-libris Design) Kitapların iç kapağına yapıştırılan, üzerinde kitap sahibinin adı ve ilgisi doğrultusunda görsel ögenin yer aldığı küçük boyutlu grafik çalışmalar. Özgün ekslibris tasarımı, çoğaltılması ve numaralandırılması. GRT 466 OYUN TASARIMI (3+0+0) 3 AKTS 5 (Game Design) Oyun ve oyunun özellikleri. Oyunun psikolojik ve sosyolojik boyutlarıyla incelenmesi. Bilgisayar oyunları. Bilgisayar oyunu tasarım sürecinin temel aşamaları ve öne çıkarılması gereken özellikler. Bilgisayar oyunlarının türleri ve etkileri. Oyunun bileşenleri. Oyun tasarımının tarihi, temel kavramları, ortak çalışma mantığı, oyunlarda grafik gerçekçilik ve pedagojik yönleri. GRT 475 SERGİLEME TASARIMI (3+0+0) 3 AKTS 5 (Exhibition Design) Ürün ya da bilginin, bir mekanda insanla kuracağı iletişiminin tasarımı. Müzeler, sergiler, promosyonlar, vitrin düzenlemeleri, fuarlar, iç ve dış mekan uygulamaları, gezici sergiler, yönlendirme ve bildirişim uygulamaları, stüdyo, sahne çalışmaları.

IŞIK ÜNİVERSİTESİ Meslek Yüksek Okulu Grafik Tasarım Önlisans Programı

IŞIK ÜNİVERSİTESİ Meslek Yüksek Okulu Grafik Tasarım Önlisans Programı IŞIK ÜNİVERSİTESİ Meslek Yüksek Okulu Grafik Önlisans Programı 1. Yıl Ders Programı I. Yarıyıl II. Yarıyıl Kodu Dersin Adı T U K AKTS Kodu Dersin Adı T U K AKTS GTA 111 Karşılaştırmalı 3 0 3 4 GTA 112

Detaylı

IŞIK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ LİSANS DERS İÇERİKLERİ ( )

IŞIK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ LİSANS DERS İÇERİKLERİ ( ) IŞIK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ LİSANS DERS İÇERİKLERİ (2018-2019) ZORUNLU DERSLER 1. YIL GRT 103 DESEN (2+0+2) 3 AKTS 5 (Life Drawing) Natürmort kurgusu içinde

Detaylı

IŞIK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ LİSANS DERS İÇERİKLERİ ( )

IŞIK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ LİSANS DERS İÇERİKLERİ ( ) IŞIK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ LİSANS DERS İÇERİKLERİ (2018-2019) ZORUNLU DERSLER 1. YIL GRT 103 DESEN (2+0+2) 3 AKTS 5 (Life Drawing) Natürmort kurgusu içinde

Detaylı

IŞIK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ LİSANS DERS PROGRAMI ( )

IŞIK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ LİSANS DERS PROGRAMI ( ) IŞIK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ LİSANS DERS PROGRAMI (2018-2019) 1. YIL / 1. Yarıyıl / Güz 1. YIL / 2. Yarıyıl / Bahar TUR 101 Türkçe I 2+0+0 2 2 H TUR 102 Türkçe

Detaylı

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 1.YIL GÜZ YARIYILI. GRA 101 Temel Tasarım I (2,4) 6

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 1.YIL GÜZ YARIYILI. GRA 101 Temel Tasarım I (2,4) 6 GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 1.YIL GÜZ YARIYILI GRA 101 Temel Tasarım I (2,4) 6 Malzeme kullanma, tasarlama, tasarları uygulayabilme konusunda gerekli becerinin oluşturulması

Detaylı

BASKI SANATLARI BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI( ) BAS 453 Deneysel Baskıresim I Mesleki Seçmeli Dersler (2) - 22,5 Seçmeli Ders (1) - 4,5

BASKI SANATLARI BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI( ) BAS 453 Deneysel Baskıresim I Mesleki Seçmeli Dersler (2) - 22,5 Seçmeli Ders (1) - 4,5 BASKI SANATLARI BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI(2015-2016) I. YARIYIL BİL 150 Temel Bilgi Teknolojisi 4+0 5 MİT 105 Mitoloji ve İkonografi 2+0 3 RSM 107 Temel Resim Eğitimi I 3+3 6 SAN 101 Temel Sanat Eğitimi I 3+6

Detaylı

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ GÖRSEL İLETİŞİM VE TASARIM BÖLÜMÜ & REKLAM TASARIMI VE İLETİŞİMİ BÖLÜMÜ ARASINDA ÇİFT ANADAL ANLAŞMASI

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ GÖRSEL İLETİŞİM VE TASARIM BÖLÜMÜ & REKLAM TASARIMI VE İLETİŞİMİ BÖLÜMÜ ARASINDA ÇİFT ANADAL ANLAŞMASI GÖRSEL İLETİŞİM VE TASARIM BÖLÜMÜ & REKLAM TASARIMI VE İLETİŞİMİ BÖLÜMÜ GÖRSEL İLETİŞİM VE TASARIM BÖLÜMÜ/FAKÜLTESİ MEZUNİYET KREDİSİ :131 REKLAM TASARIMI VE İLETİŞİMİ BÖLÜMÜ/FAKÜLTESİ MEZUNİYET KREDİSİ:131

Detaylı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ SÖĞÜT MESLEK YÜKSEKOKULU Basım ve Yayın Teknolojileri Programı Ders Planı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ SÖĞÜT MESLEK YÜKSEKOKULU Basım ve Yayın Teknolojileri Programı Ders Planı 1. Yarıyıl T.C. 1 TRK101 Türk Dili I 2 0 2 Z 1 ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi I 2 0 2 Z 1 ENG101 İngilizce I 2 0 2 Z 1 BYT109 Temel Sanat Eğitimi 2 2 7 Z 1 BYT103 Baskı Teknikleri I 2 2 7 Z

Detaylı

GalataMOON Neler Yapar?

GalataMOON Neler Yapar? GalataMOON 2011 yılında farklı bir isimle faaliyete başlayan firmamız, 2014 yılından itibaren yeni bir yapılanmaya girerek GalataMOON ismiyle, hizmet vermeye başlamıştır. Uzun yıllar televizyon, yapım

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ DERS İÇERİĞİ

EGE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ DERS İÇERİĞİ EGE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ DERS İÇERİĞİ Ders Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS Bilgisayar Destekli Grafik Tasarım Zorunlu

Detaylı

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAV TARİHLERİ

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAV TARİHLERİ 12 10:00 TASARIM KURAM VE UYGULAMALARI PROF. DR. İSMAİL KAYA GİT-1 B 409 HAZİRAN 10:00 İLETİŞİM SOSYOLOJİSİ YRD. DOÇ. DR. ERMAN YÜCE Gzt 2 OFİS 2017 10:00 Pazartesi FİLM YAPIM UYGULAMALARI Rst 3 Grup-1

Detaylı

Doç. Dr. Osman ÜRPER (Bahar) Doç. Dr. Osman ÜRPER (Güz)

Doç. Dr. Osman ÜRPER (Bahar) Doç. Dr. Osman ÜRPER (Güz) MALTEPE ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI LİSANS PROGRAMI 2011-2012 Öğretim Yılı Dersin adı: Bitirme Projesi I Dersin Kodu: GİT 405 AKTS Kredisi: 10 4.yıl - 7.yarıyıl Lisans Zorunlu

Detaylı

C 01 C 02 C 03 C 04 C05 C06 C07 C109 C110. * Final sınav süresi 75 dakikadır. 10:00 BTU100 BTU110 11:15 RTS424 FİLM KURAMI 12:00 13:00 14:30 16:00

C 01 C 02 C 03 C 04 C05 C06 C07 C109 C110. * Final sınav süresi 75 dakikadır. 10:00 BTU100 BTU110 11:15 RTS424 FİLM KURAMI 12:00 13:00 14:30 16:00 02 Haziran 2018, Cumartesi / 10:00-11:15 (ENG 132, CENG 102) 03 Haziran 2018, Pazar / 10:00-11:30 (ENG 232, CENG 202) 02 Haziran 2018, Cumartesi / 10:00-11:30 (ENG 144) 03 Haziran 2018, Pazar/ 10:00-11:30

Detaylı

İzmir Ekonomi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü

İzmir Ekonomi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü İzmir Ekonomi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ Günün Menüsü Görsel İletişim Tasarımı nedir? Görsel İletişim Tasarımcısı ne yapar?

Detaylı

GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ

GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ Görsel İletişim Tasarımı Bölümü kendi içinde; Grafik Tasarımı ve Bilişim Tasarımı Uzmanlık Alanı olmak üzere ikiye ayrılmakta olup, yoğun teknoloji pratiği

Detaylı

4. YARIYIL (2. SINIF BAHAR DÖNEMİ)

4. YARIYIL (2. SINIF BAHAR DÖNEMİ) KODU ÖN KOŞULU 4. YARIYIL (2. SINIF BAHAR DÖNEMİ) Zorunlu Dersler ve Ders Programı ADI T* U* AKTS ETB202 ETB201 Endüstri Ürünleri Tasarımı Proje II 6 6 11 ETB204 Makine Elemanları 2 0 3 ETB206 Tasarımda

Detaylı

GRF YÜKSEKLİSANS DERS AŞAMASI ÖĞRETİM PLANI. Güzel Sanatlar Enstitüsü

GRF YÜKSEKLİSANS DERS AŞAMASI ÖĞRETİM PLANI. Güzel Sanatlar Enstitüsü GRF YÜKSEKLİSANS DERS AŞAMASI ÖĞRETİM PLANI Enstitü : Anabilim/Anasanat adı: Program adı : Güzel Sanatlar Enstitüsü Grafik Tasarım Anasanat Dalı Grafik Tasarım Programı AÇIKLAMALAR :... 2 GÜZ DÖNEMİ...

Detaylı

OMÜ ĠLETĠġĠM FAKÜLTESĠ RADYO TELEVĠZYON VE SĠNEMA BÖLÜMÜEĞĠTĠM PLANI

OMÜ ĠLETĠġĠM FAKÜLTESĠ RADYO TELEVĠZYON VE SĠNEMA BÖLÜMÜEĞĠTĠM PLANI OMÜ ĠLETĠġĠM FAKÜLTESĠ RADYO TELEVĠZYON VE SĠNEMA BÖLÜMÜEĞĠTĠM PLANI I.YARIYIL TDĠ101 Türk Dili-I 2 0 2 Z 2 ATĠ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi-I 2 0 2 Z 2 YDĠ101 Yabancı Dil-I 2 0 2 Z 2 RTS101 İletişim

Detaylı

C 01 C 02 C 03 C 04 C05 C06 C07 C106 C109 C110. * Final sınav süresi 75 dakikadır. 10:00 BTU100 BTU110 11:00 İTA431 PROJE 12:00 13:00 15:00 16:30

C 01 C 02 C 03 C 04 C05 C06 C07 C106 C109 C110. * Final sınav süresi 75 dakikadır. 10:00 BTU100 BTU110 11:00 İTA431 PROJE 12:00 13:00 15:00 16:30 FAKÜLTESİ 06 Ocak 2018, Cumartesi / 10:00-11:15 (ENG 131, CENG 101) 07 Ocak 2018, Pazar / 10:00-11:30 (ENG 231, CENG 201) 06 Ocak 2018, Cumartesi / 10:00-11:30 (ENG 143) 07 Ocak 2018, Pazar/ 10:00-11:30

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ GRAFİK TASARIMI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ GRAFİK TASARIMI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ GRAFİK TASARIMI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ 1. Program Bilgileri Amaç: Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Yüksek Lisans Programı, grafik

Detaylı

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ MODA VE TEKSTİL TASARIMI BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ MODA VE TEKSTİL TASARIMI BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ MODA VE TEKSTİL TASARIMI BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ MTT 101 TEMEL TASARIM I (2+0+2) 3 AKTS 5 (Basic Design I) Çeşitli boyutlarda nesnelerin yapısal özelliklerinin çizimsel anlatımı.

Detaylı

GSB 111 TEMEL SANAT EĞİTİMİ I (0+0+6) 3 AKTS 4 (Basic Art Education I)

GSB 111 TEMEL SANAT EĞİTİMİ I (0+0+6) 3 AKTS 4 (Basic Art Education I) GÖRSEL SANATLAR BÖLÜMÜ DERS TANIMLARI GSB 101 DESEN I (2+0+2) 3 AKTS 4 (Life Drawing I) Kademeli olarak çeşitli boyutlarda objelerin yapısal özellikleri ve çizimleri. Değişik nesne çalışmaları. Göz-beyin-el

Detaylı

İletişim Fakültesi Reklamcılık Lisans 2011 Yılı Müfredatı (Reklamcılık) Genel Toplam Ders Adedi : 55 T : 142 U : 5 Kredi : 97 ECTS : 240 T+U : 147

İletişim Fakültesi Reklamcılık Lisans 2011 Yılı Müfredatı (Reklamcılık) Genel Toplam Ders Adedi : 55 T : 142 U : 5 Kredi : 97 ECTS : 240 T+U : 147 11 Yılı Müfredatı () YABANCI DİL HAZIRLIK T U 1 HAZ1 HAZIRLIK SINIFI 1. YARIYIL T U L 1 8511 9 TÜRK DİLİ I 851 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP 9 TARİHİ I 851 9 EKONOMİYE GİRİŞ 8515 9 İŞLETME BİLİMİNE GİRİŞ

Detaylı

GSB 112 TEMEL SANAT EĞİTİMİ II (0+0+6) 3 AKTS 5 (Basic Art Education II)

GSB 112 TEMEL SANAT EĞİTİMİ II (0+0+6) 3 AKTS 5 (Basic Art Education II) GÖRSEL SANATLAR BÖLÜMÜ DERS TANIMLARI GSB 101 DESEN I (2+0+2) 3 AKTS 6 (Life Drawing I) Kademeli olarak çeşitli boyutlarda objelerin yapısal özellikleri ve çizimleri. Değişik nesne çalışmaları. Göz-beyin-el

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Yayın Grafiği Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim( ) Diğer

Detaylı

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ REKLAM TASARIMI VE İLETİŞİMİ BÖLÜMÜ

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ REKLAM TASARIMI VE İLETİŞİMİ BÖLÜMÜ ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ REKLAM TASARIMI VE İLETİŞİMİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ İLET101 İletişime Giriş İletişim bilimlerinin gelişimi, iletişimin temel kavramları, insan ve toplum yaşamında

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ 2015-2016 AKADEMİK YILI DERS PROGRAMI

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ 2015-2016 AKADEMİK YILI DERS PROGRAMI YAŞAR ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ 201-2016 AKADEMİK YILI DERS PROGRAMI 1. Dönem 2. Dönem RCTV 10 İletişime Giriş 3-0-3 RCTV 114 Sosyal Bilimlerde Kavramlar 3-0-3

Detaylı

TD.102 Türk Dili - II BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM VE ANİMASYON 1.SINIF 2.ÖĞRETİM Tüm Sınıf B.Elal 16:00 16:50 24.06.2014 - Salı Tüm Derslikler

TD.102 Türk Dili - II BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM VE ANİMASYON 1.SINIF 2.ÖĞRETİM Tüm Sınıf B.Elal 16:00 16:50 24.06.2014 - Salı Tüm Derslikler AS.102 Yiyecek ve İçecek Hazırlama Teknikleri-I AŞÇILIK 1.SINIF 1. ÖĞRETİM 1. Grup E.Şener 09:00 11:50 23.06.2014 - Pazartesi AŞ MUTFAK AS.102 Yiyecek ve İçecek Hazırlama Teknikleri-I AŞÇILIK 1.SINIF 1.

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ DERS İÇERİĞİ

EGE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ DERS İÇERİĞİ EGE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ DERS İÇERİĞİ Ders Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS Görsel İletişim Tasarımı Bitirme Projesi I

Detaylı

Satış, pazarlama, iletişim ve müşteri deneyimleriniz için yaratıcı çözümler sunmaktayız.

Satış, pazarlama, iletişim ve müşteri deneyimleriniz için yaratıcı çözümler sunmaktayız. reklam& pazarlama Bizim işimiz Tasarımdan yazılıma kadar farklı disiplinlerden oluşan uzman kadromuzla, hizmet standartlarını koruyarak, yüksek kaliteli içerikler yaratmaya odaklanıyoruz. Satış, pazarlama,

Detaylı

AKILTOPU & TAB TANITIM DOSYASI. tabds.com akiltopu.com

AKILTOPU & TAB TANITIM DOSYASI. tabds.com akiltopu.com AKILTOPU & TAB TANITIM DOSYASI tabds.com akiltopu.com AKILTOPU & TAB BİNALAR. BİNALARIN İÇİNDEKİ MEKANLAR. MEKANLARIN İÇİNDEKİ MARKALAR. MARKALARIN İÇİNDEKİ KİMLİKLER. KİMLİKLERİN İÇİNDEKİ HİZMETLER. TAB

Detaylı

Grafik Tasarım III (GRT301 ) Ders Detayları

Grafik Tasarım III (GRT301 ) Ders Detayları Grafik Tasarım III (GRT301 ) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Grafik Tasarım III GRT301 Güz 2 4 0 4 10 Ön Koşul Ders(ler)i GRT202 Dersin Dili

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ DERS İÇERİĞİ

EGE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ DERS İÇERİĞİ EGE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ DERS İÇERİĞİ Ders Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS Görsel İletişim Tasarımı Stüdyosu III Zorunlu

Detaylı

IŞIK ÜNİVERSİTESİ Meslek Yüksek Okulu Mimari Restorasyon Önlisans Programı

IŞIK ÜNİVERSİTESİ Meslek Yüksek Okulu Mimari Restorasyon Önlisans Programı IŞIK ÜNİVERSİTESİ Meslek Yüksek Okulu Mimari Restorasyon Önlisans Programı 1. Yıl I. Yarıyıl II. Yarıyıl Kodu Dersin Adı T U K AKTS Kodu Dersin Adı T U K AKTS TUR 101 Türkçe I 2 0 2 2 TUR 102 Türkçe II

Detaylı

Mimari Anlatım Teknikleri II (MMR 104) Ders Detayları

Mimari Anlatım Teknikleri II (MMR 104) Ders Detayları Mimari Anlatım Teknikleri II (MMR 104) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mimari Anlatım Teknikleri II MMR 104 Bahar 2 2 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI BİRİNCİ YIL

KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YIL KODU BİRİNCİ YARIYIL BES - 105 Beden Eğitimi ve Spor 0 2 0 GZT - 101 Temel Gazetecilik 3 0 3 GZT - 105 Yazılı ve Sözlü Anlatım 2 2 3 HİL - 107 İşletme Bilimine Giriş 3 0 3 HİL - 111 Sosyal

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ SERAMİK BÖLÜMÜ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ SERAMİK BÖLÜMÜ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ SERAMİK BÖLÜMÜ Ders Adı Sınıf Yarıyıl Kredi İngilizce I * T U L YEREL KREDİ AKTS Z/S Almanca I * 1 1 3 0 0 0 3 Z/s 1 1 3 0 0 0 3 Z/s Fransızca I

Detaylı

Yerine konan dersin kodu. Dersin kodu Dersin Adı Dersin İngilizce Adı Z/S. Text Making and Scenario Techniques for TV Z 2

Yerine konan dersin kodu. Dersin kodu Dersin Adı Dersin İngilizce Adı Z/S. Text Making and Scenario Techniques for TV Z 2 GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ŞEBİNKARAHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU GÖRSEL İŞİTSEL TEKNİKLER VE MEDYA YAPIMCILIĞI BÖLÜMÜ RADYO TV TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS BİLDİRİM FORMLARI Fakülte/Yüksekokul : Şebinkarahisar Meslek

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKUZEM) DİJİTAL PAZARLAMA VE SOSYAL MEDYA YÖNETİCİLİĞİ SERTİFİKA PROGRAMI

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKUZEM) DİJİTAL PAZARLAMA VE SOSYAL MEDYA YÖNETİCİLİĞİ SERTİFİKA PROGRAMI DİJİTAL PAZARLAMA VE SOSYAL MEDYA YÖNETİCİLİĞİ SERTİFİKA PROGRAMI 1. MODÜL: STRATEJİK İLETİŞİM YÖNETİMİ PAZARLAMA İLETİŞİMİ PROF. DR. MUSTAFA GÜLMEZ 1. İletişim Kavramı ve İletişim Süreci 2. Pazarlama

Detaylı

GRF DOKTORA/SANATTA YETERLİK DERS AŞAMASI ÖĞRETİM PLANI. Güzel Sanatlar Enstitüsü

GRF DOKTORA/SANATTA YETERLİK DERS AŞAMASI ÖĞRETİM PLANI. Güzel Sanatlar Enstitüsü GRF DOKTORA/SANATTA YETERLİK DERS AŞAMASI ÖĞRETİM PLANI Enstitü : Anabilim/Anasanat adı: Program adı : Güzel Sanatlar Enstitüsü Grafik Tasarım Anasanat Dalı Grafik Tasarım Programı AÇIKLAMALAR :... 2 GÜZ

Detaylı

C 01 C 02 C 03 C 04 C05 C06 C07 C106 C109 C110 AMFİ

C 01 C 02 C 03 C 04 C05 C06 C07 C106 C109 C110 AMFİ FAKÜLTESİ 25 MAYIS 2016 ÇARŞAMBA AMFİ 10:00- - ATA 202-26 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ ATA 202-26 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ ATA 202-27 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ ATA 202-27 ATATÜRK

Detaylı

IŞIK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ ( ) TUR 101 TÜRKÇE I (2+0+0) 2 AKTS: 2

IŞIK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ ( ) TUR 101 TÜRKÇE I (2+0+0) 2 AKTS: 2 IŞIK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ (2015-2016) TUR 101 TÜRKÇE I (2+0+0) 2 AKTS: 2 (Turkish I) İletişimin tanımı; dilin tanımı, düşünce, kültür, toplum ve yazın

Detaylı

2. Kat 16 nolu derslik 13.00 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Yrd. Doç. Dr. Orhan ÇEKİÇ Kültür Merkezi

2. Kat 16 nolu derslik 13.00 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Yrd. Doç. Dr. Orhan ÇEKİÇ Kültür Merkezi Tarih Saat Dersin Adı Dersin Öğretim Elemanı Bölüm/Sınıf Salon 09.30 Animasyon Teknikleri Uzman Ertürk BULUÇ GİT 3 LAB 2 09.30 Görüntü İşleme Öğr. Gör. Övünç MERİÇ HİT 1 LAB 3 09:30 BİTİRME PROJESİ Doç.Dr.

Detaylı

İletişim Fakültesi(İ.Ö.) Gazetecilik Lisans 2011 Yılı Müfredatı. Genel Toplam Ders Adedi : 60 T : 158 U : 5 Kredi : 113 ECTS : 240 T+U : 163

İletişim Fakültesi(İ.Ö.) Gazetecilik Lisans 2011 Yılı Müfredatı. Genel Toplam Ders Adedi : 60 T : 158 U : 5 Kredi : 113 ECTS : 240 T+U : 163 Genel Toplam Ders Adedi : 60 T : 18 U : : 11 : 20 T+U : 16 YABANCI DİL HAZIRLIK T U 1 HAZ001 HAZIRLIK SINIFI 0 0 0 0 1. YARIYIL T U L 1 2220201E YABANCI DİL I 0 0 1111 2 2220201T TÜRK DİLİ I 2 0 0 2 2

Detaylı

Tarih Saat Dersin Adı Dersin Öğretim Elemanı Bölüm/Sınıf Salon

Tarih Saat Dersin Adı Dersin Öğretim Elemanı Bölüm/Sınıf Salon Tarih Saat Dersin Adı Dersin Öğretim Elemanı Bölüm/Sınıf Salon 22 MAYIS 2017 TASARIM KURAM VE UYGULAMALARI PROF. DR. İSMAİL KAYA GİT-1 B 409 REKLAMCILIĞA GİRİŞ DOÇ. DR. GÜRDAL ÜLGER HİT1 B 407 12:00 FOTOMANÜPÜLASYON

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü. Eğitim Programları ve Öğretimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Öğretim Planı.

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü. Eğitim Programları ve Öğretimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Öğretim Planı. Ders T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Programları ve Öğretimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Öğretim Planı Tablo 1. ve Kredi Sayıları I. Yarıyıl Ders EPO535 Eğitimde Araştırma Yöntemleri

Detaylı

Bilgisayarla Tasarım II (GRT 208) Ders Detayları

Bilgisayarla Tasarım II (GRT 208) Ders Detayları Bilgisayarla Tasarım II (GRT 208) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Bilgisayarla Tasarım II GRT 208 Bahar 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

Animasyon I (GRT481) Ders Detayları

Animasyon I (GRT481) Ders Detayları Animasyon I (GRT481) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Animasyon I GRT481 Güz 2 2 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i GRT226 Bilgisayarla Tasarım II Dersin

Detaylı

Uygulamalı Grafik Tasarımı II (PR 326) Ders Detayları

Uygulamalı Grafik Tasarımı II (PR 326) Ders Detayları Uygulamalı Grafik II (PR 326) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Uygulamalı Grafik II PR 326 Bahar 0 3 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ DERS İÇERİĞİ

EGE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ DERS İÇERİĞİ EGE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ DERS İÇERİĞİ Ders Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS Desen I Zorunlu 4 Ön Koşullar Dersin Seviyesi

Detaylı

İletişim Fakültesi(İ.Ö.) Radyo-Televizyon ve Sinema Lisans 2011 Yılı Müfredatı

İletişim Fakültesi(İ.Ö.) Radyo-Televizyon ve Sinema Lisans 2011 Yılı Müfredatı 11 Yılı Müfredatı Genel Toplam Ders Adedi : 55 T : 1 U : 5 : 97 : T+U : 17 YABANCI DİL HAZIRLIK T U 1 HAZ1 HAZIRLIK SINIFI 1. YARIYIL T U L 1 11E YABANCI DİL I 1119 11T 1111 TÜRK DİLİ I 11T ATATÜRK İLKELERİ

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ SEÇİMLİK DERSLER HAVUZU

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ SEÇİMLİK DERSLER HAVUZU DERSİN KODU FBS 2220 FBS 11 FBS 33 FBS 3320 SİNEMA VE GÖRSEL KODLAR (Film Tasarım ve Yazarlık) SUALTI FOTOĞRAF VE VIDEO GORUNTULEME TEKNIKLERI I ADI YEREL KREDİ AKTS DERS PROGRAMI HOLLYWOOD TARİHİ VE ANAAKIM

Detaylı

Özel Yetenek Sınavı 2014

Özel Yetenek Sınavı 2014 Özel Yetenek Sınavı 2014 Özel Yetenek Sınavı Başvuru, Ön Kayıt ve Kesin Kayıt İşlemleri Başvuru Koşulları 2014 yılı Özel Yetenek Sınavına ön kayıt yaptırabilmek için, adayların 2014 YGS puan türlerinin

Detaylı

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık İçin Grafik Tasarımı I (PR 205) Ders Detayları

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık İçin Grafik Tasarımı I (PR 205) Ders Detayları Halkla İlişkiler ve Reklamcılık İçin Grafik Tasarımı I (PR 205) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Halkla İlişkiler ve Reklamcılık İçin Grafik

Detaylı

Uygulamalı Grafik Tasarımı I (PR 331) Ders Detayları

Uygulamalı Grafik Tasarımı I (PR 331) Ders Detayları Uygulamalı Grafik Tasarımı I (PR 331) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Uygulamalı Grafik Tasarımı I PR 331 Güz 0 3 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Dijital Pazarlama Türkiye de ve dünya çapında markanızın tüm dijital platformlarda yapılacak pazarlama faaliyetlerinin tümü SEO (arama motoru optimizasyonu), SEM (arama motoru pazarlaması), influencer

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Ambalaj Tasarımı Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim(

Detaylı

Bilgisayar Oyunları İçin Karakter ve Sahne Tasarımı (GRT474) Ders Detayları

Bilgisayar Oyunları İçin Karakter ve Sahne Tasarımı (GRT474) Ders Detayları Bilgisayar Oyunları İçin Karakter ve Sahne Tasarımı (GRT474) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Bilgisayar Oyunları İçin Karakter ve Sahne Tasarımı

Detaylı

Üsküdar Üniversitesi

Üsküdar Üniversitesi Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi HALKLA İLİŞKİLER BÖLÜMÜ Ders İçerikleri DERS İÇERİKLERİ BİRİNCİ YARIYIL (1. Sınıf, Güz Dönemi) İLET101 İletişime Giriş İletişim bilimlerinin gelişimi, iletişimin

Detaylı

İletişim Fakültesi Radyo - Televizyon ve Sinema Lisans 2011 Yılı Müfredatı (Radyo - Televizyon ve Sinema B)

İletişim Fakültesi Radyo - Televizyon ve Sinema Lisans 2011 Yılı Müfredatı (Radyo - Televizyon ve Sinema B) 11 Yılı Müfredatı ( B) Genel Toplam Ders Adedi : 55 T : 1 U : 5 : 97 : T+U : YABANCI DİL HAZIRLIK T U 1 HAZ1 HAZIRLIK SINIFI 1. YARIYIL T U L 1 8111 6 TÜRK DİLİ I 811 6 ATATÜRK İLK.VE İNKILAP TARİHİ I

Detaylı

Üsküdar Üniversitesi

Üsküdar Üniversitesi Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi HALKLA İLİŞKİLER BÖLÜMÜ Ders İçerikleri DERS İÇERİKLERİ BİRİNCİ YARIYIL (1. Sınıf, Güz Dönemi) İLET101 İletişime Giriş İletişim bilimlerinin gelişimi, iletişimin

Detaylı

Yaratıcılığın; uçsuz bucaksız, sınır tanımayan, sıra dışı fakat gerçekliği taçlandıran gücüne inanıyoruz

Yaratıcılığın; uçsuz bucaksız, sınır tanımayan, sıra dışı fakat gerçekliği taçlandıran gücüne inanıyoruz Çok az insan yaratıcı olarak kabul edilir: Birkaç ressam, birkaç şair; milyonda bir kişi. Bu saçmalıktır. Her insan doğuştan yaratıcıdır. Çocukları izlersen görürsün. Bütün çocuklar yaratıcıdır. OSHO 2001

Detaylı

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık İçin Bilgisayar Uygulamaları II (PR 314) Ders Detayları

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık İçin Bilgisayar Uygulamaları II (PR 314) Ders Detayları Halkla İlişkiler ve Reklamcılık İçin Bilgisayar Uygulamaları II (PR 314) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Kodu Saati Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Halkla İlişkiler ve Reklamcılık İçin

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS TANITIM FORMU ÖĞRETİM YILI-YARIYILI. Dersin Adı: Grafik Tasarımında Tipografi II

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS TANITIM FORMU ÖĞRETİM YILI-YARIYILI. Dersin Adı: Grafik Tasarımında Tipografi II DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS TANITIM FORMU ÖĞRETİM YILI-YARIYILI Dersi Veren Birim(ler): Bölüm Adı: Dersi Alan Birim(ler): Dersin Adı: Grafik Tasarımında Tipografi II Dersin

Detaylı

Teknik Çizim I (ICM 111) Ders Detayları

Teknik Çizim I (ICM 111) Ders Detayları Teknik Çizim I (ICM 111) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Teknik Çizim I ICM 111 Güz 2 2 0 3 7 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS TANITIM FORMU ÖĞRETİM YILI-YARIYILI. Dersin Adı: Multimedya Portfolyo CD Tasarımı I

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS TANITIM FORMU ÖĞRETİM YILI-YARIYILI. Dersin Adı: Multimedya Portfolyo CD Tasarımı I DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS TANITIM FORMU ÖĞRETİM YILI-YARIYILI Dersi Veren Birim(ler): Bölüm Adı: Dersi Alan Birim(ler): Dersin Adı: Multimedya Portfolyo CD Tasarımı I Dersin

Detaylı

BİLGİSAYAR DESTEKLİ GRAFİK TASARIM

BİLGİSAYAR DESTEKLİ GRAFİK TASARIM BİLGİSAYAR DESTEKLİ GRAFİK TASARIM KURUMSAL YAPI Genel Tekrar MÜY (Masaüstü Yayıncılık) Yazılımları Kelime İşlem Yazılımları Sayfa Düzenleme Yazılımları Görüntü İşleme Yazılımları Çizim (Vektörel) Yazılımlar

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS TANITIM FORMU ÖĞRETİM YILI-YARIYILI. Bölüm Adı: Dersin Adı: İleri Grafik Tasarım II

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS TANITIM FORMU ÖĞRETİM YILI-YARIYILI. Bölüm Adı: Dersin Adı: İleri Grafik Tasarım II DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS TANITIM FORMU ÖĞRETİM YILI-YARIYILI Dersi Veren Birim(ler): Dersi Alan Birim(ler): Bölüm Adı: Dersin Adı: İleri Grafik Tasarım II Dersin Düzeyi:

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ AKADEMİK YILI EĞİTİM PLANI

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ AKADEMİK YILI EĞİTİM PLANI YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ 2018 2019 AKADEMİK YILI EĞİTİM PLANI 1. Yarıyıl (Güz) 25 saat 2. Yarıyıl (Bahar) 25 saat Kodu Ders Adı KREDİ INAR 1110 INAR 1111

Detaylı

Course Content for Freshmen

Course Content for Freshmen Course Content for Freshmen Yarıyıl (Güz Dönemi) Bilgi ve Belge Yönetimine Giriş (AKTS 4) 3 saat Bilgi ve belge yönetiminin temel kavramlarının yer aldığı dersin temel konu başlıkları; bilgi nedir, bilgi

Detaylı

Üsküdar Üniversitesi

Üsküdar Üniversitesi Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi REKLAM TASARIMI VE İLETİŞİMİ BÖLÜMÜ Ders İçerikleri BİRİNCİ YARIYIL (1. Sınıf, Güz Dönemi) İLET101 İletişime Giriş İletişim bilimlerinin gelişimi, iletişimin temel

Detaylı

YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEK OKULU HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 2015-2016

YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEK OKULU HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 2015-2016 YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEK OKULU HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 2015-2016 1.YIL YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) ATA 151 ATAÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ 1 Bu derste Türkiye Cumhuriyeti'nin

Detaylı

Grafik Tasarım V (GRT401 ) Ders Detayları

Grafik Tasarım V (GRT401 ) Ders Detayları Grafik Tasarım V (GRT401 ) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Grafik Tasarım V GRT401 Güz 2 4 0 4 10 Ön Koşul Ders(ler)i GRT302 Dersin Dili Dersin

Detaylı

Grafik Tasarımında Desen I (GRT111 ) Ders Detayları

Grafik Tasarımında Desen I (GRT111 ) Ders Detayları Grafik Tasarımında Desen I (GRT111 ) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Grafik Tasarımında Desen I GRT111 Güz 2 2 0 3 7 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

Üsküdar Üniversitesi. İletişim Fakültesi

Üsküdar Üniversitesi. İletişim Fakültesi Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ Ders İçerikleri BİRİNCİ YARIYIL (1.Sınıf Güz Dönemi) İLET111 İletişime Giriş İletişim bilimlerinin gelişimi, iletişimin temel kavramları,

Detaylı

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAV TARİHLERİ

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAV TARİHLERİ 09.30 Social Media And Publıc Yard.Doç.Dr. Salvatore GZT 2 B 304 Relatıons SCİFİO GİT 2 09.30 Sosyal Sorumluluk Projeleri Öğr. Gör. Adem YÜCEL GZT2 GİT 2 B 407 09.30 Çoklu Ortam Tasarımı-01 Öğr. Gör. Devrim

Detaylı

GRAFİK BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI (2014-2015)

GRAFİK BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI (2014-2015) GRAFİK BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI (2014-2015) I. YARIYIL BİL 150 Temel Bilgi Teknolojisi 4+0 5 GRA 101 Grafik Desen I 2+1 3,5 GRA 105 Görsel İletişime Giriş 2+0 3 SAN 101 Temel Sanat Eğitimi I 3+6 8 TİP 103

Detaylı

Grafik Tasarım Programlarına Giriş (SGT 122) Ders Detayları

Grafik Tasarım Programlarına Giriş (SGT 122) Ders Detayları Grafik Tasarım Programlarına Giriş (SGT 122) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Kodu Saati Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Grafik Tasarım Programlarına Giriş SGT 122 Seçmeli 3 0 0 3 5

Detaylı

Bordeaux 3 Üniversitesi ile licence délocalisée yapan öğrencilerin alması zorunludur.

Bordeaux 3 Üniversitesi ile licence délocalisée yapan öğrencilerin alması zorunludur. GSÜ İLETİŞİM FAKÜLTESİ 1. SINIF 2015-2016 1. Yarıyıl Saat Kredi AKTS 2. Yarıyıl Saat Kredi AKTS Önkoşul COM 105 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I (Doç.Dr. Rıdvan Akın) COM 181 Türkçe Sözlü ve Yazılı

Detaylı

Ali YAŞAR. Fikir ve Sanat Eserleri Hukuku Bakımından. Televizyon Reklamlarının Hukukî Niteliği ve Televizyon Reklamları Üzerinde Hak Sahipliği

Ali YAŞAR. Fikir ve Sanat Eserleri Hukuku Bakımından. Televizyon Reklamlarının Hukukî Niteliği ve Televizyon Reklamları Üzerinde Hak Sahipliği Ali YAŞAR Fikir ve Sanat Eserleri Hukuku Bakımından Televizyon Reklamlarının Hukukî Niteliği ve Televizyon Reklamları Üzerinde Hak Sahipliği İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... vii İÇİNDEKİLER...ix KISALTMALAR... xvii

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı İLGİSİ Öğretim Dili GRAFİK TASARIM ve GÖRSEL İLETİŞİM Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (x) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim

Detaylı

Endüstri Grafiği (GRT374 ) Ders Detayları

Endüstri Grafiği (GRT374 ) Ders Detayları Endüstri Grafiği (GRT374 ) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Endüstri Grafiği GRT374 Seçmeli 1 2 0 2 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

Teorik Ders Saati (saat/hafta) Uygulama Ders Saati (saat/hafta) Laboratuvar Ders Saati (saat/hafta) 12 Dersin Önkoşulu Yok 13 Dersin Dili Türkçe

Teorik Ders Saati (saat/hafta) Uygulama Ders Saati (saat/hafta) Laboratuvar Ders Saati (saat/hafta) 12 Dersin Önkoşulu Yok 13 Dersin Dili Türkçe T.C. FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU GRAFİK TASARIMI PROGRAMI DERS ÖĞRETİM PLANLARI 1 Dersin Adı GÖRSEL TASARIM - I 2 Dersin Kodu GRF 10004 Dersin Türü Zorunlu 4 Dersin Seviyesi Ön Lisans 5 Dersin

Detaylı

Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İletişim T.C. Galatasaray Üniversitesi 2004. Sanat ve Tasarım Fakültesi, İletişim Sanatları Bölümü

Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İletişim T.C. Galatasaray Üniversitesi 2004. Sanat ve Tasarım Fakültesi, İletişim Sanatları Bölümü ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: İrem Kahyaoğlu 2. Doğum Tarihi: 23/05/1986 3. Ünvanı: Öğr. Gör. 4. Öğrenim Durumu: e-posta: iremkahyaoglu@plato.edu.tr Tel: 533 669 37 95 Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İletişim

Detaylı

İllüstrasyon (GRT 303) Ders Detayları

İllüstrasyon (GRT 303) Ders Detayları İllüstrasyon (GRT 303) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İllüstrasyon GRT 303 Güz 2 2 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS TANITIM FORMU ÖĞRETİM YILI-YARIYILI. Dersin Adı: Multimedya Portfolyo CD Tasarımı II

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS TANITIM FORMU ÖĞRETİM YILI-YARIYILI. Dersin Adı: Multimedya Portfolyo CD Tasarımı II DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS TANITIM FORMU ÖĞRETİM YILI-YARIYILI Dersi Veren Birim(ler): Bölüm Adı: Dersi Alan Birim(ler): Dersin Adı: Multimedya Portfolyo CD Tasarımı II Dersin

Detaylı

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ BOLOGNA

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ BOLOGNA 2016 YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ BOLOGNA LİSANS İÇ MİMARLIK PROGRAMI BİLGİ PAKETİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ PROGRAM BİLGİLERİ Kuruluş İç Mimarlık Bölümü, Yeditepe Üniversitesi nin kuruluş tarihi

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ GÖRSEL SANATLAR BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ GÖRSEL SANATLAR BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI GAZİ ÜNİVERSİTESİ SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ GÖRSEL SANATLAR BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI I. YARIYIL TEORİ UYG./LAB. KREDİ TAR-101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I 0 TÜR-101 Türk Dili-I 0 İNG-101 İngilizce-I

Detaylı

Medya Metin Yazarlığı (PR 427) Ders Detayları

Medya Metin Yazarlığı (PR 427) Ders Detayları Medya Metin Yazarlığı (PR 427) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Medya Metin Yazarlığı PR 427 Güz 0 3 0 3 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

Görsel İletişim Tasarımı. Medya ve İletişim Sistemleri. Halkla İlişkiler. Reklamcılık. Prof. Dr. Mete ÇAMDERELİ. Hoşgeldiniz,

Görsel İletişim Tasarımı. Medya ve İletişim Sistemleri. Halkla İlişkiler. Reklamcılık. Prof. Dr. Mete ÇAMDERELİ. Hoşgeldiniz, Hoşgeldiniz, Günümüz dünyası bilginin hızla aktığı, bilgiyi üretmenin, ona sahip olmanın önem kazandığı ve iletişim çağı olarak adlandırılan bir dönemdir. İletişimi yönetmenin ve tasarlamanın önem kazandığı

Detaylı

DESKPORT. Bilișim Hizmetleri. 2014 Yılı Hizmet Tanıtım Kataloğu

DESKPORT. Bilișim Hizmetleri. 2014 Yılı Hizmet Tanıtım Kataloğu 2014 Yılı Hizmet Tanıtım Kataloğu info@deskport.net BİZ KİMİZ? Biz Kimiz? Deskport Bilişim ekibinin karakteristik özellikleri olan; özgüven, çalısma azmi, tecrübe ve liderlik vasıflarımızla amacımız, müşterilerimizi

Detaylı

Tipografi (GRT 203) Ders Detayları

Tipografi (GRT 203) Ders Detayları Tipografi (GRT 203) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Tipografi GRT 203 Güz 2 2 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin Seviyesi

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı GRAFİK TASARIM VE MASAÜSTÜ YAYINCILIK Öğretim Dili Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim

Detaylı

DERS TANITIM BİLGİLERİ. Laboratuar (saat/hafta) Uygulama (saat/hafta) Teori (saat/hafta) Yerel Kredi ECTS. Medyada Yapım II MCS 212.

DERS TANITIM BİLGİLERİ. Laboratuar (saat/hafta) Uygulama (saat/hafta) Teori (saat/hafta) Yerel Kredi ECTS. Medyada Yapım II MCS 212. DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Medyada Yapım II Kodu Yarıyıl MCS 212 Teori Uygulama Laboratuar Yerel Kredi ECTS Bahar 1 0 2 2 5 Ön Koşullar : Dersin Dili Dersin Türü Dersin Seviyesi Dersin Veriliş Şekli

Detaylı

Üsküdar Üniversitesi

Üsküdar Üniversitesi Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ Ders İçerikleri BİRİNCİ YARIYIL (1.Sınıf Güz Dönemi) İLET101 İletişime Giriş İletişim bilimlerinin gelişimi, iletişimin temel kavramları,

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Temel plastik sanat eğitimi I Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (x ) Uzaktan

Detaylı

1. Yarıyıl Saat Kredi AKTS 2. Yarıyıl Saat Kredi AKTS Önkoşul COM 110 Hukukun Temel Kavramları COM 138 Sosyal Bilimler Tarihi

1. Yarıyıl Saat Kredi AKTS 2. Yarıyıl Saat Kredi AKTS Önkoşul COM 110 Hukukun Temel Kavramları COM 138 Sosyal Bilimler Tarihi GSÜ İLETİŞİM FAKÜLTESİ 1. SINIF 2017-2018 1. Yarıyıl Saat Kredi AKTS 2. Yarıyıl Saat Kredi AKTS Önkoşul COM 105 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I COM 106 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II ( Dr.

Detaylı

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ 2014-2015 BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAV TARİHLERİ

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ 2014-2015 BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAV TARİHLERİ Tarih Saat Dersin Adı Dersin Öğretim Elemanı MEZUNİYET TÖRENİ 10 HAZİRAN 2015 MEZUNİYET TÖRENİ ÇARŞAMBA Bölüm/Sınıf Salon Gözetmen Dr. Adnan Saygun Dr. Adnan Saygun 14.00-16.00 MEZUNİYET TÖRENİ Dr. Adnan

Detaylı

MESLEK YÜKSEKOKULU / DERS İÇERİKLERİ GRAFİK TASARIMI ÖNLİSANS PROGRAMI

MESLEK YÜKSEKOKULU / DERS İÇERİKLERİ GRAFİK TASARIMI ÖNLİSANS PROGRAMI MESLEK YÜKSEKOKULU / DERS İÇERİKLERİ GRAFİK TASARIMI ÖNLİSANS PROGRAMI UNIM 101 - TÜRKÇE ELEŞTİREL OKUMA VE YAZMA I Bu derste, yazılı ve sözlü anlatımın temel kavramları tartışmaya açılacaktır. Öncelikle

Detaylı

Özgünbaskı (GRT 306) Ders Detayları

Özgünbaskı (GRT 306) Ders Detayları Özgünbaskı (GRT 306) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Özgünbaskı GRT 306 Bahar 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı