ww.bestnet.com.tr Yusuf AYDIN

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ww.bestnet.com.tr Yusuf AYDIN"

Transkript

1

2 Momentum Nedir? Momentum ismi bilindiği gibi gücü ifade etmektedir. En büyük güç ise bilgidir. Bilginin oluşumu yönlendirme ve alt yapı ister. Bilginin yorumlanması ise bilginin içeriğine ve hakimiyetine bağlıdır. Amacı işlemleri zorlaştırmak değil, en profosyonel çözümler ile hem kullanışlı hem de sisteme faydalı bir yapı oluşturmaktır. Genel paketleme yapısında geliştirildiği için çok adaptasyon sürecinde çok sıkıntı ile karşılaşılmamaktadır. Raporlamaları ayrı modül olarak sunulmuş olup. Üst düzey yöneticilere yöneliktir. Kayıpları minimize etmek düşüncesi ile her türlü giriş ve çıkışı kontrol altında tutmakta ve raporlamaktadır.

3

4 AGRM - Momentum Momentum sistemsel olarak 5 ayrı aşamada hizmet vermektedir. Bunları kısaca özetleyecek olur isek 1. Aşama Üreticinin ve ürününün tanıtımıdır. Üretici paketleme tesislerinin en önemli unsurudur. Üreticinin takibi ise işletme bünyesinde ziraat departmanının varlığını mecburi hale getirmekteydi. Ancak günümüz koşullarında sisteme giren danışmanlık yapısı bu gerekliliği kısmen ortadan kaldırmaktadır. Danışmanlık sistemi kendi içinde takip ve bilgi paylaşabilirliğini tam manası ile çözememiştir. Bu konuda en büyük ve kesin çözüm oluşturan AGRM ile eksiklikler giderilmiştir. Momentum ise bu havuzdan direkt bağlantısı sayesinde üreticiye ait bilgilerden kendi bünyesine alabilmektedir.

5 Momentum 2. Aşama Mal Kabul İşlemleri; İşletme mal kabul sorumlusu tarafında kabul işlemi gerçekleştirilir. Bu işlem esnasında Mal kabul fişi olarak adlandırdığımız 2 sayfadan oluşan bir evrak düzenlemektedir. Bu evrak hem üretici hem de mal kabul elemanı tarafından imzalanarak kabul aşaması tamamlanır. Mal kabul ürünün takip sisteminin başlangıcıdır. Bu yapıda o parti ürüne ait kabul numarası oluşturulmakta ve kendi iç barkod sistemi ile bilginin sürekliliği sağlanmaktadır. Detaylandıracak olur isek;

6 Mal kabul kayıtı. 2 farklı türde mal kabul işlemi vardır. 1. Danışmanlı sistemden mal kabul 2. Danışmanı olmayan üreticeden mal kabul Her iki aşamada aynı şekilde görüldüğü gibi kayıt bilgileri oluşturmaktadır. Bu bilgiler içerinde özellikle ihracat için ön planda olan ürüne kullanılan ilaçlar alına ve/veya girile bilmektedir.

7 AGRM danışmanlık. Danışmanlar tarafında AGRM yapısına girilen tüm üretici özlük bilgileri tarla genel bilgileri Momentum tarafından otomatik olarak okunması sağlanmaktadır. Bu aşamada danışmanların üreticinin tarım alanı için tahsis ettikleri barkodu kullanılmaktadır Üreticinin ve üretime ait bilgilerin kayıdından sonra ilgili bölüme ait verilen ilaç bilgileri otomatik olarak Momentuma alınmaktadır.

8 Mal Kabul Fiş detayları ve takip sistemi Mal Kabul Fişi, adı ile 2 sayfadan oluşan fiş oluşturulmaktadır. Bu fişler üzerinde üreticiden kendisi ile ilgili alanların doldurulması istenmektedir. 1. Mal Kabul Fişimiz; Bu fiş üzerindeki bilgiler; MAL KABUL NUMARASI :Her mal kabulün kendi içinde aldığı bağımsız numara ile takibi oluşturulmaktadır. BARKOD : Her mal kabulümüzün almış olduğu numara barkod EAN 13 yapısı ile kodlanmakta ve iç sistemimizde bu yapı üzerinden takibi yapılmaktadır. Mal kabul fişinin birincisi üretim aşamasında kullanılmak üzere ürünle birlikte üretim alanına geçmektedir. 2. Üretici Mal Kabul Formu; Kalite güvence departmanımız tarafından geliştirilerek sisteme dahil edilen formda; Üreticinin ürüne kullandığı ilaç ve gübreleri yazabileceği bir form üzerinden kendisine ait sorumlulukları hatırlatılmakta ve beyan asasına göre de imza karşılığı alınan form mal kabul tarafından dosyalanmaktadır.

9 3. Aşama Üretim Aşamasıdır. Mal kabul fişi üretim kısmında barkod okuyucu ile kabul numarası okutularak üretim etiketleri oluşturulmaktadır. Bu üretim etiketi 2. farklı şekilde basılmaktadır. 1. Sadece mal kabul kodunu içerek etiketimiz. Bu etiket ile palet oluşumunda hangi üreticinin hangi ürünün kaçıncı palete girdiği tespitinde kullanılmaktadır. (Bu konu palet etiketinin oluşumu kısmında anlatılacaktır.) 2. Etiketimiz ise ürün izlenebilirlik bilgisini de içeren üretim etiketimizdir. 5. Aşamada bu konu ile bilgi verilecektir. Üretim sürecinde ayrıca mal kabulü yapılan ürünün işlenmesi aşamasında elde edilen ve farklı şekilde ambalajlanmış ürünlere ilişkin toplu bilgiler beraberinde gelen evrak üzerine işlenir. Üretim etiketlerine ait birer örnekte aynı fiş üzerine yapıştırılır. Eğer bu ürüne ait çıkma yani ekonomik değeri olmayan ürün oluşmuş ise. Aynı fişin alt kısmı ile değerlendirilmek yada imha edilmek üzere mal kabul departmanına aktarılır.

10 Palet Tanımlama Paletle ilgili üretim standartları belirlenmektedir. Bu şekilde hem kuru stok çalışması hem maliyetlendirmesi yapılmaktadır. Üretim Standardı Özellikle üretilen paketli ürünlerde kullanılan sarf malzemeleri ve ürünleri belirleye biliyoruz.

11

12 4. Paletleme ve Sevkiyat Aşamasıdır. a. PALETLEME Üretim sadece etiketleme işlemi değil aynı zamanda üretilen ürünlerin paletlenmesi aşamasını da üstlenmiştir. Bu uygulamada Palet bilgileri oluşturulur. Üretilen ürünün kimlerin ürünü olduğuna ilişkin bilgiler paketler üzerindeki barkodlardan okutularak bulunur. Bu şekilde hangi üreticinin hangi dönemde alınan ürününün hangi palete girdiğini tespit etmiş oluyoruz. Ayrıca bu sistem iç maliyetlendirme yapımızda da etkin rol almaktadır. Palet ve iç ürün bilgilerinin de bulunduğu etiket basım işlemi yapılıp paletin şerit takılması ile sevkiyata hazır olması sağlanır. Palet oluşumunda paleti kimin ne zaman yaptığı kaç gün dayanacağı ve hangi depoya konulacağına ilişkin bilgiler detaylı olarak yer alan bir form doldurulur. Tüm işlemleri tamamlanmış palet belirlenen depoya alınarak sevkiyatını beklemeye başlar.

13

14 4. Paletleme ve Sevkiyat Aşamasıdır. b. SEVKIYAT ve SALIVERME Sevkiyat için asıl olan bilgiler, yani kim tarafında yükleme yapılacağı, yükleme tarihi, varış tarihi yükleme yapılan araca ve şöföre ilişkin bilgilerin yazılır, taşıma içi sıcaklığı ve sipariş numarası gibi bilgiler doldurularak sevkiyat başlangıcı düzenlenir. Daha önceden alınan siparişe ait üretilmiş paletler yükleme sırasına göre sisteme girilir. Bu paletlerin yükleme aşaması tamamlanınca sevkiyata ilişkin toplam tonaj palet ve kasa adedi, sevk edilen ürünlerin ayrı ayrı net ve brüt kilolarına ilişkin bilgiler oluşur. Bu bilgiler Tır yükleme planında detaylıca yer alacak şekilde belirtilir. Ayrıca sistem tıra yüklenen palet içeriklerine göre de liste oluşturarak. Bu şekilde sevkiyat işlemi başlamış olur. Sevkiyat öncesi oluşturulan evraklar ilgili kişler tarafıdan imzalanarak salıverme işlemi gerçelkleştirilir. Sevkiyatın yüklenmesi esnasında ziraat departmanından bir arkadaşımız refagat ederek tır salıvermesi ve ürün son kontrollerini gerçekleştirir.

15 c. Web üzerinde Sevkıyat Takip Sistemi Firmalara yaptığımız sevkıyatlar gerek gönderilen araç ve gerekse mail yolu ile ilgili kişiler sistem tarafından bilgilendirilir. Ayrıca firmalara ait verilen kullanıcı adı ve şifreleri ile bu güne kadar ki sevkıyatlara ait bilgilere web sayfamızdan ulaşmalarına imkan sağlanmıştır. Bu sisteme biz Firma Sevkiyat Takip sistemi diyoruz.

16 5. İzlene Bilirlik İzlenebilirlik sistemin en önemli yapısıdır. Bu kısımı firmanın istediği şekilde dizayn etmek mümkündür. a. Firma içi sorgulama Görüştüğümüz bazı firmalar izlene bilirliği kendi iç sistemlerinden yapmak istemektedirler. Bu aşamada WEB arabirimimiz sayesinde istenilen seviyede ve düzeyde izlene bilirlik sağlana bilmektedir. b. AGRM sorgulama Genel ulusal bazda hizmet veren AGRM içinde genel izlenebilirlik uygulaması kullanıla bilir. Bu aşamada adresinden yada kendi firma web sayfanızdan yapacağınız linkle direkt sorgulana ekranına ulaşım sağlana bilmektedir.

17 İşçilik Kayıtları İşçilik hesaplamaları yapabilmek için gün içerisinde kendi işçimiz, yevmiyeci ve çavuşlara ait ödeme veya hakedişlerin bilgilerin işlenebileceği bir yapı mevcuttur. Bununla ilgili raporlarda oluşmaktadır. İşçilik Performans Günlük paketleme işçilerin paket yada kasa yapma yoğunluğunun da ölçüle bilmesi için Performans sistemi geliştirilmektedir.

18 Mal Kabullerin Listesi Belirlenen tarih aralığındaki mal kabulleri ve ortama fiyatlarını veren listedir.

19 Ürün Stok Listesi Belirlenen tarih aralığındaki ürün stok listesini etmenleri ile birlikte listesini alabilirisiniz.

20 Ürün Satis Listesi Belirlenen tarih aralığındaki ürünlerin hangi firmalara ne kadar satıldığını görebilceğimiz liste.

21 Kuru Stok Listesi Sarf malzemelerin stok listesidir. Bu liste aynı zamanda hareket detaylarını da vermektedir.

22 Üretilmiş Palet Listesi Üretilmiş paletleri, firma, depo ve sevk detayında listeleye biliriz. Detayında ise içindeki üreticileri görebiliriz.

23 Çıkma Kayıt Listesi Momentum içerisinden çıkma kayıtlarını da takip edebilirsiniz. Bu bağlamda stok ve çıkma satışları olarak ayrı ayrı alabilirsiniz. Çöp Kayıt Listesi Çöpe dökülen ürünlere ait maliyetlendirme ve listeleri mevcuttur. Mutfak Listesi İşletme içerisinde mutfağa alınan ürünlere ilişkinde kayıtlar tutulmaktadır.

24 İşçilik listesi İşçilik için verilen ücretlendirmenin gün bazlı listesi alına bilir. Bu uygulamada günlük işçi başı tonaj, mal kabule, üretime ve sevkiyata göre detaylandırılmıştır.

25 Sevkiyat Maliyetleri Sevkıyat içindeki ürünlerin net maliyetleri ve kullanılan sarf malzeme maliyetleri ile bunun sonucu oluşan karlılığı hesaplıyabiliyoruz. Net olmasını sağlayan ise palet oluşumunda iç üreticileri ve ilgili mal kabulleri bilmemiz yatıyor.

26 Bahsedemediklerimiz Üretici mal kabullerine göre performans değerlendirmesi yapılabilir. Ürün fiyatlama modülü sayesinde fatura üzerinden fiyatlama Komisyoncu bağlantısı sayesinde komisyoncu hesaplarını mal kabulden oluşturma NETSİS ile otomasyon sağlanmış durumdadır Ürün iadelerinin takip sistemi mevcuttur. Günlük fiyat verme sistemi. Sizin belirleyeceğiniz firmalar sizin belirleyeceğiniz şekilde online fiyat oluştura bilme. Projelerimiz Personel (işçi) performansı ölçülmesi. Kalite yönetim sistemleri ile ilgili sistemler. * kontrol noktaları * Döf kayıtları * Gerekli uyarı ve ikazlar. * Periyodik iş ve bakımlar.

27 Tesekkür ederim.

Merlon İzlenebilirlik

Merlon İzlenebilirlik MERLON KURUMSAL YÖNETİM SİSTEMLERİ Merlon İzlenebilirlik Ürün Kalite İzleme / Ürün Barkod Takibi Yaş Meyve ve Sebze İzlenebilirlik Sistemi Barkod, bilgisayar kodlanabilir ve benzeri bilgilerin cihazlar

Detaylı

Turkuaz Grup Otomasyon. Bilist:Ev Tekstil İşletme Yönetimi. Aleksey BRYANTSEV (Bilist Yazılım) 1TÇ:Ticari KOBİ Yönetimi

Turkuaz Grup Otomasyon. Bilist:Ev Tekstil İşletme Yönetimi. Aleksey BRYANTSEV (Bilist Yazılım) 1TÇ:Ticari KOBİ Yönetimi Turkuaz Grup Otomasyon 1TÇ:Ticari KOBİ Yönetimi Bilist:Ev Tekstil İşletme Yönetimi Aleksey BRYANTSEV (Bilist Yazılım) Proje Kapsamı Proje Kapsamı Birden fazla şirketin verileri tek programda konsolide

Detaylı

STOK Şimdi Stok Tanımları içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki özellikleri açıklayalım

STOK Şimdi Stok Tanımları içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki özellikleri açıklayalım STOK Şimdi Stok Tanımları içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki özellikleri açıklayalım STOK BİLGİLERİ Stok Kodu: Stokları takip etmek için kullanılan koddur, tüm stoklarda farklı olmak zorundadır.

Detaylı

B2B Portal - Eğitim Dökümanı

B2B Portal - Eğitim Dökümanı B2B Portal - Eğitim Dökümanı Giriş Ekranı; http://www.sirius.info.tr/ ya da http://b2b.sirius.info.tr/ adresinden, verilen kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılır. Şifre Değiştirme; Şifre değişiklik işlemleri

Detaylı

YORKA DÖKÜMHANE OTOMASYONU

YORKA DÖKÜMHANE OTOMASYONU YORKA DÖKÜMHANE OTOMASYONU Yorka Bilgisayar Yazılım Dan.Hiz.San.Tic.LTD.ŞTİ. Fakülte Cad. No:24 DENİZLİ 0(258) 211 66 33 211 66 43 FAX:0(258) 211 66 20 http://www.yorkayazilim.com e-mail:yorka@yorkayazilim.com

Detaylı

TEK PENCERE SİSTEMİ E-FATURA UYGULAMASI GÜMRÜK İŞLEMLERİ KILAVUZU

TEK PENCERE SİSTEMİ E-FATURA UYGULAMASI GÜMRÜK İŞLEMLERİ KILAVUZU 2018 TEK PENCERE SİSTEMİ E-FATURA UYGULAMASI GÜMRÜK İŞLEMLERİ KILAVUZU Tek Pencere Sistemi kapsamında ihracat işlemlerinde gümrük beyannamesinin 44 nolu hanesinde kullanılan faturaların elektronik ortama

Detaylı

Shop Floor Automation

Shop Floor Automation Shop Floor Automation Üretim Yönetimi ve Takibi Depo Yönetimi ve Takibi BOM Tanımları ve Kontrolü Üretim Hattı Kontrol ve Yönlendirme Operatör Kontrol ve Yönlendirme İş Emri Yönetimi ve Takibi Otomatik

Detaylı

Firma/Gümrük Müşavirliği Giriş Ekranı

Firma/Gümrük Müşavirliği Giriş Ekranı Dış Ticaret Modülü Dış ticaret servisi belge tipine (ATR, EUR. 1, Form A, Mense vs) göre stok yaratılmasını ve bu stokun eritilmesini esas alarak çalışmaktadır. Belge satışı odaca yapıldıktan sonra stoktan

Detaylı

YENİ NESİL ÖKC İLE ON-LİNE İŞLEMLER (Hugin / Profilo)

YENİ NESİL ÖKC İLE ON-LİNE İŞLEMLER (Hugin / Profilo) 10 Ekim 2017 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : ÖKC Modülü YENİ NESİL ÖKC İLE ON-LİNE İŞLEMLER (Hugin / Profilo) Programlarımızda Ödeme Kaydedici Cihazlar modülünü kullanarak,

Detaylı

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel 1. Portala Giriş Masraf beyanı portalına girmek için http://www.agmasraf.com adresine girilir. Sistem sizi tanıyarak girişi gerçekleştirir, şifre sorması durumunda Kullanıcı adı kısmına; sicil numarası,

Detaylı

ARAMIZA HOŞGELDİNİZ. Bajaj ve Kuralkan nın en güçlü olduğu noktalardan biriside satış sonrası hizmetlerin en önemli halkası olan servistir.

ARAMIZA HOŞGELDİNİZ. Bajaj ve Kuralkan nın en güçlü olduğu noktalardan biriside satış sonrası hizmetlerin en önemli halkası olan servistir. ARAMIZA HOŞGELDİNİZ Öncelikle servisliğiniz hayırlı ve bol kazançlı olmasını dileriz. Sizler ile servislik olarak başlayan bu çalışmamızı bir ortaklık olarak görüyor ve gelişmesini arzu ediyoruz. Bajaj

Detaylı

Seri Numarası Takibi Destek Dökümanı

Seri Numarası Takibi Destek Dökümanı BİLNEX YAZILIM Seri Numarası Takibi Destek Dökümanı Hazırlayan Sinan Karagöz BİLNEX QUANTUM V3 PROGRAMLARINDA SERİ NUMARASI TAKİBİ İŞLEMLERİ Bilnex Yazılım Programlarında bir ürün için tek bir stok kartı

Detaylı

Wintex Konfekiyon Yönetimi Sistemi

Wintex Konfekiyon Yönetimi Sistemi Wintex Konfekiyon Yönetimi Sistemi ÖN MALİYET Siparişin üretiminden önceki verilerle hesaplanan ilk maliyetidir. Wintex ön maliyet modülü tüm maliyet etkenlerinin doğru ve hızlı girilebilmesine olanak

Detaylı

HAKKIMIZDA.

HAKKIMIZDA. HAKKIMIZDA 25 yıllık perakende lojistiği deneyimimiz boyunca birçok ulusal, uluslararası mağaza zincirlerinin ve özellikle de yerel zincir ana distribütörlerinin ve otomotiv sektörünün lojistik operasyonlarında

Detaylı

B2B Portal - Eğitim Dökümanı

B2B Portal - Eğitim Dökümanı B2B Portal - Eğitim Dökümanı Giriş Ekranı; http://www.sirius.info.tr/ ya da http://b2b.sirius.info.tr/ adresinden, verilen kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılır. Şifre Değiştirme; Şifre değişiklik işlemleri

Detaylı

OKUL SPORLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ İŞLEM VE AKIŞ SIRASI (Ana Sayfa)

OKUL SPORLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ İŞLEM VE AKIŞ SIRASI  (Ana Sayfa) OKUL SPORLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ İŞLEM VE AKIŞ SIRASI http://www.okulsportal.gsb.gov.tr (Ana Sayfa) http://okulsporbilgi.gsb.gov.tr (Okul Giriş) 1.AŞAMA: SİSTEME GİRİŞ http://okulsportal.gsb.gov.tr

Detaylı

Netsis İhracat e-fatura Uygulaması

Netsis İhracat e-fatura Uygulaması Netsis İhracat e-fatura Uygulaması Güncelleme Tarihi: 03.02.2017 Genel Uygulama İhracat e-fatura uygulaması, ihracat e-fatura uygulamasına kayıtlı bulunan mükelleflerin ihracat faturalarının da e-fatura

Detaylı

IdeaSoft E-Ticaret ile LOGO Ticari Yazılım Entegrasyon Kullanım Kılavuzu

IdeaSoft E-Ticaret ile LOGO Ticari Yazılım Entegrasyon Kullanım Kılavuzu IdeaSoft E-Ticaret ile LOGO Ticari Yazılım Entegrasyon Kullanım Kılavuzu E-Ticaret siteniz ile Logo Yazılımınız (GO, GO Plus, Tiger2, Tiger Plus, Tiger Enterprise) arasında veri aktarımını sağlayan bir

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ VALİLİĞİİLAFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TAKİPOTOMASYONU

T.C. KAHRAMANMARAŞ VALİLİĞİİLAFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TAKİPOTOMASYONU T.C. KAHRAMANMARAŞ VALİLİĞİİLAFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TAKİPOTOMASYONU -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Detaylı

MAĞAZAYA ÜRÜN TESLİMİ VE MAĞAZADAN ÜRÜN ÇIKIŞ TALİMATI. Dök. No 012 İlk Yayın Tarihi 16.11.2015 Rev. Yayın Tarihi Revizyon No 00 ONAY.

MAĞAZAYA ÜRÜN TESLİMİ VE MAĞAZADAN ÜRÜN ÇIKIŞ TALİMATI. Dök. No 012 İlk Yayın Tarihi 16.11.2015 Rev. Yayın Tarihi Revizyon No 00 ONAY. Amaç: Mağazaya gelen ürünlerin teslim alınması ve mağazadan ürün çıkartılması standardının oluşturulması, Kapsam: Tüm mağaza personelini kapsar. Uygulama: 1. Mağaza tarafından fabrikaya sipariş çekilir.

Detaylı

24 Mart 2011. İlgili Modül/ler : Transfer. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL

24 Mart 2011. İlgili Modül/ler : Transfer. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL 24 Mart 2011 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Transfer ETA:V.8-SQL ve ETA:SQL ile HUGIN POS CİHAZI ARASINDA VERİ TRANSFERİ Süpermarket, benzin istasyonu, market ve çeşitli

Detaylı

SATIŞ VE DAĞITIM İŞLEMLERİ

SATIŞ VE DAĞITIM İŞLEMLERİ Satış Fatura Özet Raporu SATIŞ VE DAĞITIM İŞLEMLERİ Herhangi bir cari hesaba düzenlenmiş fatura toplamları alınabildiği gibi belirli bir grup için düzenlenmiş fatura toplamları da alınabilmektedir. Amaç

Detaylı

TLife Warehouse Management System365 Cloud

TLife Warehouse Management System365 Cloud BULUT TABANLI 365 GÜN 7/24 SAAT HER NOKTADAN ERİŞİM İMKANI TLife Warehouse Management System365 Cloud İÇERİK VE AMAÇ Amacımız Firmanız bünyesinde gerek merkez fabrikada gerekse farklı lokasyonlarda bulunan

Detaylı

Barkomatik. Stok Yönetimi. Ürün Yönetimi. Kullanım Kılavuzu

Barkomatik. Stok Yönetimi. Ürün Yönetimi. Kullanım Kılavuzu Barkomatik Stok Yönetimi Ürün Yönetimi Kullanım Kılavuzu A- Ürün Menü İşlemleri... 4 1- Ürün Ekleme... 4 2- Ürün Silme... 6 3- Ürün Değiştirme... 6 4- Azalanlar... 7 5- Hareketler... 7 7- Barkod Yazdırma...

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI Versiyon: 2 Tarih: 28.09.2017 1 İçindekiler 1. Sisteme Giriş... 3 2. Geri Bildirim Süreci... 4 2.1. Geri bildirim oluşturma... 6 3. Denetim Talebi...

Detaylı

Seyir Bilişim tarafından Kalibrasyon firmaları için tasarlanan KALİBRASYON OTOMASYON SİSTEMİ kapsamında hazırladığımız MICROCAL programımız

Seyir Bilişim tarafından Kalibrasyon firmaları için tasarlanan KALİBRASYON OTOMASYON SİSTEMİ kapsamında hazırladığımız MICROCAL programımız Seyir Bilişim tarafından Kalibrasyon firmaları için tasarlanan KALİBRASYON OTOMASYON SİSTEMİ kapsamında hazırladığımız MICROCAL programımız Yukarıdaki gibi gördüğünüz gibi programımız açıldığı zaman kullanıcıyı

Detaylı

Otomasyon Erişimi. Menüler ve İçerikleri. Ana Ekran Unsurları. Sorular. Çıkış

Otomasyon Erişimi. Menüler ve İçerikleri. Ana Ekran Unsurları. Sorular. Çıkış Otomasyon Erişimi Menüler ve İçerikleri Ana Ekran Unsurları Sorular Çıkış Otomasyona nasıl ulaşılabilir? Kullanıcı Adı İlk Şifre Oluşturma Otomasyon Sistemi Otomasyon Sistemine nasıl ulaşılabilir? Üniversitemiz

Detaylı

Toptancı Firmalar İçin Ticari Yazılım. Küçük Ölçekli, Toptancı Firmalar için Nebim V3 Başlangıç Sürümü (Toptancılar için)

Toptancı Firmalar İçin Ticari Yazılım. Küçük Ölçekli, Toptancı Firmalar için Nebim V3 Başlangıç Sürümü (Toptancılar için) Toptancı Firmalar İçin Ticari Yazılım Küçük Ölçekli, Toptancı Firmalar için Nebim V3 Başlangıç Sürümü (Toptancılar için) Nebim V3 Başlangıç Sürümü (Toptancılar için) Toptancı Firmalar İçin Ticari Yazılım

Detaylı

SAĞLIK TAKİP OTOMASYONU

SAĞLIK TAKİP OTOMASYONU SAĞLIK TAKİP OTOMASYONU ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- - Sağlık ve yardım Takip

Detaylı

Program ile birlikte 4 adet örnek Excel dosyası ve bu dosyaları transfer etmekte kullanılan örnek dizaynlar verilmektedir.

Program ile birlikte 4 adet örnek Excel dosyası ve bu dosyaları transfer etmekte kullanılan örnek dizaynlar verilmektedir. 27 Mayıs 2013 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Veri Aktarma, Muhasebe MUHASEBE FİŞİNE EXCEL DEN FATURA TRANSFERİ Excel de bulunan fatura verilerinin muhasebe fişine toplu olarak

Detaylı

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014 14 Temmuz 2014 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Fatura Gelen e-fatura Dosyalarının Transferi Firmalara tedarikçilerinden veya hizmet aldıkları firmalardan gelen e-faturalar,

Detaylı

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi Oluşturma 02.11.2015 Revizyon: 19.01.2016 Rev. No: 03 Yazan: Süleyman FAKİR Düzenleyen: F. DELİRİ PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi 1) PDKS Kurulumu, Lisans Onaylaması Ve Veri Tabanı Ayarları

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE ŞAHADETNAMESİ Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi,

Detaylı

E-REÇETE KULLANICI DÖKÜMANI

E-REÇETE KULLANICI DÖKÜMANI E-REÇETE KULLANICI DÖKÜMANI 13/11/2017 İÇİNDEKİLER E-REÇETE KULLANIMI HAKKINDA... 3 E-REÇETE GİRİŞİ... 3 DOKTOR TANIMI... 3 E-REÇETE... 5 E-REÇETELERIN MEDULA YA GÖNDERILMESI... 6 E-REÇETE KULLANIMI HAKKINDA

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE İSPAT D-8 Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

Kullanım Kılavuzu DEPO AMBAR MODÜLÜ

Kullanım Kılavuzu DEPO AMBAR MODÜLÜ Kullanım Kılavuzu DEPO AMBAR MODÜLÜ Sarus Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri tarafından geliştirilmiş olan Depo Ambar Modülü kullanım fonksiyonlarını içermektedir. TEKNORİTMA Koray Tolga DURMUŞ 1.09.2016

Detaylı

FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz.

FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz. FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz. Şimdi Fatura nın içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki

Detaylı

DERSIMIZ: MATEMATIK 25.11.2015

DERSIMIZ: MATEMATIK 25.11.2015 DERSIMIZ: MATEMATIK Berk Boyacı Otomatik Tanımlama & RFID Ürün Yöneticisi 25.11.2015 Ayşen Öztoprak Lojistik Otomasyon İş Geliştirme Müdürü DERSIMIZ: MATEMATİK HAKKIMIZDA 25.11.2015 Berk Boyacı / Ayşen

Detaylı

TIGER BAYİ YÖNETİM SİSTEMİ...3

TIGER BAYİ YÖNETİM SİSTEMİ...3 İçindekiler Tablosu TIGER BAYİ YÖNETİM SİSTEMİ...3 1. Özellikler.. 3 2. Kullanım...4 2.1. Ana Ekran Mali Durum Modülü...6 2.1.1. Vadesi Gelmeyen Çekler...8 2.1.2. Vadesi Gelmeyen Senetler...8 2.1.3. Teslim

Detaylı

FSMobility Fast WMS for LOGO Tiger Tanıtım

FSMobility Fast WMS for LOGO Tiger Tanıtım FSMobility Fast WMS for LOGO Tiger Tanıtım Kablosuz mobil stok yönetimi çözümlerine odaklanan FSSoftware, uluslararası firmalarda büyük projelerin deneyimlerini yaşayan uzman ekibiyle FSMobility Fast WMS

Detaylı

KOLAY SİPARİŞ TAKİBİ v4

KOLAY SİPARİŞ TAKİBİ v4 KOLAY SİPARİŞ TAKİBİ v4 KISA TANITIM DOKÜMANI PROGRAMDA NELER VAR Bu doküman, Kolay Sipariş Takibi programının temel özelliklerini size kısaca tanıtmak ve programı kısa sürede kavramanızı sağlanmak için

Detaylı

Bu ekrana Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapıldığında ekranda giriş yapabilmeniz için yetki almanız

Bu ekrana Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapıldığında ekranda giriş yapabilmeniz için yetki almanız MHRS (MERKEZİ HASTANE RANDEVU SİSTEMİ) Kurum üzerinden MHRS entegrasyonunun yapılabilmesi için ; WEB Tabanlı Sistemimizi kullanan Kurumlar WebHBYS ekranından Menü / Program Parametreleri ekranından Sağlık

Detaylı

rst yazılım E-RAPOR V

rst yazılım E-RAPOR V E-rapor; BA/BS, bakiye mutabakatı ve işverenlerin ihtiyaç duyacağı raporların bulunduğu, logo yazılımları ile online çalışan ve işletmenizi anlık olarak takip etmenizi veya kolayca müşterilerin mali süreçlerini

Detaylı

1. Defter detaylarına ait bilgilerin, örneğin yevmiye kayıtlarının olduğu dosya 2. Bir nevi kapak sayfası diyebileceğimiz Berat dosyası

1. Defter detaylarına ait bilgilerin, örneğin yevmiye kayıtlarının olduğu dosya 2. Bir nevi kapak sayfası diyebileceğimiz Berat dosyası 12 Kasım 2014 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Defter e-defter Hazırlama Uygulaması E-Defter, şekil hükümlerinden bağımsız olarak Vergi Usul Kanununa ve/veya Türk Ticaret

Detaylı

GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI. Kullanım Kılavuzu.

GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI. Kullanım Kılavuzu. GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI Kullanım Kılavuzu www.gapcotton.org İçindekiler İÇİNDEKİLER GAP COTTON... 1 GAPCOTTON LAB PORTALI... 1 Kullanım Kılavuzu... 1 İçindekiler... 2 A. Sunuş... 4 1. Kayıt İşlemi...

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu 2017 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ...2 2. SİSTEME GİRİŞ... 2 3. YÖNETİM... 7 3.1 SÜREÇ TANIM...7 3.2 VERİ GİRİŞİ...8 4. DOKÜMAN YÖNETİMİ...

Detaylı

1. Web Sitesine Giriş 1. Giriş Yapmak için tıklayın tıklanır.

1. Web Sitesine Giriş 1. Giriş Yapmak için tıklayın tıklanır. 1. Web Sitesine Giriş 1. Giriş Yapmak için tıklayın tıklanır. 2. Aşağıdaki ekranda e-mail adresi ve şifre ile giriş yapılır. Şifrenizi hatırlamıyorsanız Şifremi unuttum bağlantısı kullanılarak yeni şifrenin

Detaylı

TESCİL EDİLEMEYEN ÖZEL KULLANIM AMAÇLI ARAÇLARA ÖZEL İZİN VERİLMESİNE ESAS OLMAK ÜZERE ARAÇ TEKNİK ÖZELLİK TESPİT RAPORU BAŞVURUSU

TESCİL EDİLEMEYEN ÖZEL KULLANIM AMAÇLI ARAÇLARA ÖZEL İZİN VERİLMESİNE ESAS OLMAK ÜZERE ARAÇ TEKNİK ÖZELLİK TESPİT RAPORU BAŞVURUSU TESCİL EDİLEMEYEN ÖZEL KULLANIM AMAÇLI ARAÇLARA ÖZEL İZİN VERİLMESİNE ESAS OLMAK ÜZERE ARAÇ TEKNİK ÖZELLİK TESPİT RAPORU BAŞVURUSU 1 İÇİNDEKİLER Belgenet kaydı ve e-imza sahibi olunması (sayfa 3) E-imzada

Detaylı

KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI

KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI Personel Yazılım ve Uygulama Dairesi KASIM -2014 I - VEKALET AYLIĞI FİHRİST 1. Bölüm : Vekalet İşlemleri Bilgi Girişi 1.1. Vekalet Bilgi

Detaylı

Kablo Üretim Çizelgeleme Paketi. dinamo Kablo GANT. dinamo KABLO Kablo Üretim Planlama/Çizelgeleme Paketi Bilgi Dosyası

Kablo Üretim Çizelgeleme Paketi. dinamo Kablo GANT. dinamo KABLO Kablo Üretim Planlama/Çizelgeleme Paketi Bilgi Dosyası dinamo Kablo GANT dinamo KABLO Kablo Üretim Planlama/Çizelgeleme Paketi Bilgi Dosyası KABLO Üretim Planlama ve Maliyetlendirme Yazılımı dinamo Kablo GANT Kimin İçin? dinamo Kablo GANT, kablo üretimi yapan,

Detaylı

Bölüm Ayarları Ayarlar bölümünden, Bölüm Ayarlarına girilir;

Bölüm Ayarları Ayarlar bölümünden, Bölüm Ayarlarına girilir; Bölüm Ayarları Ayarlar bölümünden, Bölüm Ayarlarına girilir; Fiş Ayarları 1 İskonto kullanılacak : Plasiyerin gelen iskontoyu satırda görmesini ve yetki verilirse girişine izin verilmesini sağlar Döviz

Detaylı

Genel Sağlık Sigortası MEDULA KASIM-2006

Genel Sağlık Sigortası MEDULA KASIM-2006 Sosyal Güvenlik G Kurumu Sağlık k Geri Ödeme Sistemi Genel Sağlık Sigortası MEDULA KASIM-2006 Hedefler Hizmet Sunucunun iç iş süreçlerine en az müdahale Tüm Hizmet Sunucularını kapsayan bütünleşik bir

Detaylı

MÜŞTERİ BİLGİ SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU. Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu

MÜŞTERİ BİLGİ SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU. Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu MÜŞTERİ BİLGİ SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu 2015 Sayfa No : 1 / 16 İçindekiler GİRİŞ SAYFASI... 2 E-İmza ile Giriş... 2 Mobil İmza ile Giriş... 3 Kullanıcı Adı ve Şifre ile

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : Tiger Enterprise/ Tiger Plus/ Go Plus/Go Bölüm : Kurulum İşlemleri

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : Tiger Enterprise/ Tiger Plus/ Go Plus/Go Bölüm : Kurulum İşlemleri LOGO PROGRAM KURULUMU VE AYARLARI Logo programlarının yüklemesi için kullanılacak,setup dosyaları ftp://download.logo.com.tr/ adresinden indirilerek yapılır. Örneğin Kobi ürünleri için; ftp://download.logo.com.tr/windows/kobi/guncel/go_plus/klasöründen

Detaylı

16/07/2018. Sunum Süresi: 30 dk. Hazırlayan: Volkan SÖNMEZ

16/07/2018. Sunum Süresi: 30 dk. Hazırlayan: Volkan SÖNMEZ 16/07/2018 Sunum Süresi: 30 dk. Hazırlayan: Volkan SÖNMEZ TAKİP SİSTEMİNİN AMACI Atıkların kayıt altına alınması Araçların lisanslandırma işlemlerinin yapılması Atık yüklü olan araçların takibinin yapılması

Detaylı

kullanımınızda şifrenizi değiştirmeniz nedenle şifrenizi kimseye vermeyiniz.

kullanımınızda şifrenizi değiştirmeniz nedenle şifrenizi kimseye vermeyiniz. Klavyeden F5 tuşu ile girişe başlanılır. Programı ilk kez kullanacak hekimlerin Kullanıcı Kod ve şifreleri Doktor kodları ile aynı olup bu bilgiyi Bilgi İşlem Merkezimizden veya sekreterlerinizden öğrenebilirsiniz.

Detaylı

8.0.2 Versiyonu Sanayi Uygulamaları Yenilikleri. İş Emrinde Kalem Desteği

8.0.2 Versiyonu Sanayi Uygulamaları Yenilikleri. İş Emrinde Kalem Desteği 8.0.2 Versiyonu Sanayi Uygulamaları Yenilikleri Amaç ve Fayda Netsis Sanayi Modülleri ile ilgili aşağıdaki yenilikler kullanıma sunulmuştur. İş Emrinde Kalem Desteği Müşteri Siparişi Önceliklendirme MRP

Detaylı

ATS STOK KULLANIM PROSEDÜRÜ. Konu ATS Üzerinden Stok Kabul ve Transfer İşlemleri ile Aşı Sorgulama ve Uygulama adımlarını anlatan dökümandır.

ATS STOK KULLANIM PROSEDÜRÜ. Konu ATS Üzerinden Stok Kabul ve Transfer İşlemleri ile Aşı Sorgulama ve Uygulama adımlarını anlatan dökümandır. ATS STOK KULLANIM PROSEDÜRÜ Konu ATS Üzerinden Stok Kabul ve Transfer İşlemleri ile Aşı Sorgulama ve Uygulama adımlarını anlatan dökümandır. İsmail DALKIRAN Ismail.dalkiran@asitakipsistemi.com Belge Geçmişi

Detaylı

KALİTE YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMİ UYGULAMA KLAVUZU

KALİTE YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMİ UYGULAMA KLAVUZU Sayfa 2 / 25 İÇİNDEKİLER Sayfa No 1. GİRİŞ 3 2. QDMS ve ENSEMBLE KULLANICI YETKİLERİ 2.1 lük.. 2.2 Kalite Koordinasyon Birimi. 2.3 Birim Kalite Temsilcisi... 2.4 Birim Kalite Sorumluları.. 2.5 Akademisyen

Detaylı

GUSTOLOJİ ÖN MUHASEBE PROGRAMI

GUSTOLOJİ ÖN MUHASEBE PROGRAMI GUSTOLOJİ ÖN MUHASEBE PROGRAMI STOK CARİ BANKA KASA FATURA ÇEK/SENET PERSONEL TOPLU SMS RAPORLAR DÖVİZ KUR HESABI GUSTOLOJİ ÖN MUHASEBE PROGRAMI GENEL ÖZELLİKLERİ Muhasebe Programı istediğiniz para biriminden

Detaylı

Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı

Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı İçindekiler 1. Giriş Ekranı 2. Genel Görünüm 3. Dosyalar 4. Firmalar 5. Aktivasyon 1 6. Aktivasyon 2 1. Giriş Ekranı Redcrm sistemine giriş için kullanılacak linkler

Detaylı

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014 TURKCELL HİZMETLERİ Kullanım Bilgileri LOGO Kasım 2014 İçindekiler TURKCELL HİZMETLERİ... 3 Online Turkcell Fatura Aktarımı... 4 Fatura Eşleştirme Tabloları... 5 Online Fatura Aktarımları... 6 Toplu Mesaj

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ TÜRK STANDARTLARI ENSTİTÜSÜ ADRES SUUDİ ARABİSTAN İÇİN YÜKLEME ÖNCESİ GÖZETİM İHRACATÇI REHBERİ TSE KALİTE KAMPÜSÜ ÇAYIROVA TREN İSTASYONU YANI NO:10 GEBZE KOCAELİ TEL: 0262

Detaylı

Proforma Maliyet Müþterinizin vermiþ olduðu sipariþ için fire, kar ve komisyon oranlarý belirterek proforma maliyet hazýrlayabilirsiniz. Sipariþ Müþteri sipariþ bilgilerini detaylý olarak girebilirsiniz.

Detaylı

İç Servis. Dış Servis. Serbest İç Servis Mağazaya Sipariş Ver Teslimat Montaj Bilgisayar Toplama Kalite Kontrolü Teslim Et

İç Servis. Dış Servis. Serbest İç Servis Mağazaya Sipariş Ver Teslimat Montaj Bilgisayar Toplama Kalite Kontrolü Teslim Et İç Servis Dış Servis Serbest İç Servis Mağazaya Sipariş Ver Teslimat Montaj Bilgisayar Toplama Kalite Kontrolü Teslim Et Hazırla Gönder Takip Et Teslim Al Montajını Yap Servis Girişi Müşterilerin getirdiği

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI Versiyon: 1 Tarih: 27.11.2016 İçindekiler 1. Sisteme Giriş... 3 2. Geri Bildirim Süreci... 4 3. Denetim Talebi... 14 4. Kontrol Partisi... 21 5. Görev

Detaylı

1. Medisoft ile ETS arasındaki bütünle ik yapı : hatasız ve hızlı ETS hastane otomasyonu için neden çok önemlidir :

1. Medisoft ile ETS arasındaki bütünle ik yapı : hatasız ve hızlı ETS hastane otomasyonu için neden çok önemlidir : ETS hastaneler için geliştirilmiş kullanımı kolay ve Medisoft ile bütünleşik çalışan bir kurumsal kaynak planlama sistemidir. Amacımız; Medisoft ile sağlanan eksiksiz hastane otomasyonunu tam entegre bir

Detaylı

DataRut: Web Mobil Sıcak, Soğuk Satış Rut Planları Yönetim Sistemi

DataRut: Web Mobil Sıcak, Soğuk Satış Rut Planları Yönetim Sistemi DataRut: Web Mobil Sıcak, Soğuk Satış Rut Planları Yönetim Sistemi DataRut Rut Takibi Rut, saha satışı/ziyareti yapan firmaların, gerek randevu gerekse lojistik sıralamaya göre yapmış olduğu müşteri ziyaret

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan A.TR Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması ve

Detaylı

Proje Yönetim Modülü Destek Dökümanı

Proje Yönetim Modülü Destek Dökümanı BİLNEX YAZILIM Proje Yönetim Modülü Destek Dökümanı Hazırlayan Sinan Karagöz h t t p : / / w w w. b i l n e x. c o m. t r PROJE YÖNETİMİ MODÜLÜ Proje Yönetimi modülü inşaat, taahhüt, dekorasyon, tadilat

Detaylı

YENİ ÖZET BEYAN DÜZENLEMELERİ KAPSAMINDA. Gemi Takip sistemi kapsamında yapılması gereken işlemler aşağıda açıklanmıştır.

YENİ ÖZET BEYAN DÜZENLEMELERİ KAPSAMINDA. Gemi Takip sistemi kapsamında yapılması gereken işlemler aşağıda açıklanmıştır. YENİ ÖZET BEYAN DÜZENLEMELERİ KAPSAMINDA GEMİ GELİŞ/VARIŞ/GİDİŞ/ÇIKIŞ BEYANLARI ile E-MANİFESTO İŞLEMLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME Gemi Takip sistemi kapsamında yapılması gereken işlemler aşağıda açıklanmıştır.

Detaylı

IOSİS SOS BAYIPUAN BAYI KULLANICI KILAVUZU

IOSİS SOS BAYIPUAN BAYI KULLANICI KILAVUZU IOSİS SOS BAYIPUAN BAYI KULLANICI KILAVUZU Revizyon numarası: 0 Revizyon tarihi: 03.04.2013 Sistek Bilgisayar Yazılım ve Danışmanlık San. Tic. Ltd. Şti. REVİZYON TAKİBİ Revizyon No Tarih Açıklama veya

Detaylı

İnternetten Kredi Kartı İle Online Tahsilat

İnternetten Kredi Kartı İle Online Tahsilat İnternetten Kredi Kartı İle Online Tahsilat Bayileriniz kendi müşterilerine yaptıkları satışların tutarını sizin online tahsilat sisteminizden size ödeyecekler ve bayilerinizin satış ciroları direkt olarak

Detaylı

Kullanım Kılavuzu KLİNİK PORTAL MODÜLÜ

Kullanım Kılavuzu KLİNİK PORTAL MODÜLÜ Kullanım Kılavuzu KLİNİK PORTAL MODÜLÜ Sarus Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri tarafından geliştirilmiş olan KAYIT KABUL kullanım fonksiyonlarını içermektedir. TEKNORİTMA UMUR ERDALOĞLU 1.09.2016 İçindekiler

Detaylı

1- Mikro Yazılım e-defter Kullanıcılarımızın Dikkatine.

1- Mikro Yazılım e-defter Kullanıcılarımızın Dikkatine. 15xx versiyonu 24/03/2017 Tarihli Arşivin İçeriği 1- Mikro Yazılım e-defter Kullanıcılarımızın Dikkatine. Kuruluş Programında yer alan Firma Tanıtım kartı /e-defter-e-fatura parametreleri sekmesindeki

Detaylı

Mobil Saha Otomasyonu..3

Mobil Saha Otomasyonu..3 İçindekiler Tablosu Mobil Saha Otomasyonu..3 1. Özellikler.3 2. Kullanım..4 2.1. Ana Sayfa İçeriği. 5 2.1.1. Sipariş 6 2.1.2. Cari Hesaplar.11 2.1.3. Depo 12 2.1.4. Rapor..13 2.1.5. Personel İşlemleri..13

Detaylı

DARA PLUS PARAKENDE MODULU

DARA PLUS PARAKENDE MODULU DARA PLUS PARAKENDE MODULU PARAKENDE SATIŞ MÜŞTERİ BİLGİLERİ GİRİŞ VE DEĞİŞİKLİK Peşin satış adında bir tane cari hesap oluşturulur kod 1 adı peşin soyadı satış olan. Yeni bir müşteri açmak için : yeni

Detaylı

İşlem Adımları. 18 Mart 2016

İşlem Adımları. 18 Mart 2016 18 Mart 2016 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe II, Muhasebe E-Fatura / E-Arşiv Dosyalarından Muhasebe Fişi Oluşturulması Firmalara tedarikçilerinden veya hizmet aldıkları

Detaylı

SATIŞ EKRANININ KULLANIMI:

SATIŞ EKRANININ KULLANIMI: , Teperes KULLANIM PROGRAMI ÇALIŞTIRMAK: Programı çalıştırmak için masa üstündeki, Teperes Sale simgesine çift tıklayınız. Açılan pencerede işlem yapılacak P.O.S u ( point tof sale) seçiniz ve satış görünümüne

Detaylı

sidrateknikservis arıza takip yazılımı Ya z ı l ı m A. Ş

sidrateknikservis arıza takip yazılımı Ya z ı l ı m A. Ş 10.Y IL sidrateknikservis arıza takip yazılımı Ya z ı l ı m A. Ş sidrateknikservis arıza takip yazılımı NEDİR? Sidra Teknik Servis ve Arıza Takip Yazılımı arıza takibi yapan firmalar için geliştirilmiştir.

Detaylı

1-HASTAYA GSS TAKİP NUMARASI NASIL ALINIR?

1-HASTAYA GSS TAKİP NUMARASI NASIL ALINIR? Versiyon : 1.00 Yayınlama Tarihi : 16.09.2007 23:00 Sayfa Aralığı : 1-18 1-HASTAYA GSS TAKİP NUMARASI NASIL ALINIR? Provizyon ekranındaki sağ üst köşedeki kriterlere(1) dikkat edilmek suretiyle Muayene

Detaylı

www.vegayazilim.com.tr Tel: 0.312. 428 63 53

www.vegayazilim.com.tr Tel: 0.312. 428 63 53 www.vegayazilim.com.tr Tel: 0.312. 428 63 53 VENDOR Araçta Muhasebe Sistemleri, araçta sıcak ve soğuk satış yapma imkanını saglayıcı çözümler sunan, plasiyer root takibatı yaparak iş kolaylığı, hız ve

Detaylı

BAY.t ENTEGRE PRO e-fatura ÇÖZÜMÜ

BAY.t ENTEGRE PRO e-fatura ÇÖZÜMÜ BAY.t ENTEGRE PRO e-fatura ÇÖZÜMÜ e-fatura UYGULAMASI HAKKINDA e-fatura NEDİR? Türkiye de 397 sıra no.lu VUK tebliğine ile hayata geçirilen ve 5 Mart 2010 tarihinden itibaren uygulamada olan e-fatura (elektronik

Detaylı

BSOFTefat E-FATURA ÇÖZÜMÜ

BSOFTefat E-FATURA ÇÖZÜMÜ Gelir idaresine yapılan başvuruya göre POROSefat e-fatura alım/gönderim işlemlerinde kullanıcılara iki farklı seçenek sunulmaktadır. 1. E-Fatura GİB Dosya Aktarım modülü: Gelir idaresinden sadece e-fatura

Detaylı

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ MEKÂNSAL GAYRİMENKUL SİSTEMİ (MEGSİS) BAŞVURU, E-ÖDEME VE FEN KAYIT İŞLEMLERİ DOKÜMANI Versiyon: 0.2 TC. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI TAPU ve KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MEGSİS

Detaylı

rst yazılım E-RAPOR V

rst yazılım E-RAPOR V E-rapor; BA/BS, bakiye mutabakatı ve işverenlerin ihtiyaç duyacağı raporların bulunduğu, logo yazılımları ile online çalışan ve işletmenizi anlık olarak takip etmenizi veya kolayca müşterilerin mali süreçlerini

Detaylı

XWIZ. İthalat işlemleri sizin için hangi aşamadan başlıyor ise Exwiz Uluslararası Ticaret İthalat Modülü de hazır, İŞLEMLER.

XWIZ. İthalat işlemleri sizin için hangi aşamadan başlıyor ise Exwiz Uluslararası Ticaret İthalat Modülü de hazır, İŞLEMLER. 1 2 XWIZ EULUSLARARASI TİCARET İthalat işlemleri sizin için hangi aşamadan başlıyor ise Exwiz Uluslararası Ticaret İthalat Modülü de hazır, ANAMODÜL EXWIZ Ana Modül SATINALMA Satınalma Modülü İŞLEMLER

Detaylı

*Avukat modülünde müşterilerin avukata gönderdiği tahsilatları, avukat modülünden girdiğiniz zaman aynı anda girilen tahsilatın kasanıza yansımasını

*Avukat modülünde müşterilerin avukata gönderdiği tahsilatları, avukat modülünden girdiğiniz zaman aynı anda girilen tahsilatın kasanıza yansımasını SHOPSTAR YENİLİKLER *Shopstar satışlarınızı yazarkasanız (INTERPOS destekleniyor) ile bağlayabilirsiniz.bunun için Ayarlardan Yazarkasa sekmesinden fiş dizininizi belirlemelisiniz.yazarkasa fişi kullanılsın

Detaylı

Yeni Nesil e-defter 1.00.00. Kullanıcı Kılavuzu

Yeni Nesil e-defter 1.00.00. Kullanıcı Kılavuzu Yeni Nesil e-defter 1.00.00 Kullanıcı Kılavuzu Kasım - 2013 e-defter 14.2.2012 tarihli 421 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğine göre e-defter kullanmak zorunda olan ve Yeni Nesil Programını kullananan

Detaylı

1 Temmuz 2014 Netsis Standard 2 1 Temmuz 2014

1 Temmuz 2014 Netsis Standard 2 1 Temmuz 2014 1 Temmuz 2014 Ana Paket Fiyatı Saati Netsis Standard 2 Temel Set ( 1 Kullanıcı) Satış Yönetimi, Satınalma Yönetimi, Stok Yönetimi, Finans Yönetimi, Genel Muhasebe, Kalite Kontrol, Esnek yapılandırma, Dinamik

Detaylı

ENROUTEPLUS TA YAPILMASI GEREKENLER

ENROUTEPLUS TA YAPILMASI GEREKENLER 11 Mayıs 2010 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Transfer EnRoutePlus TAN METİN DOSYALARININ AKTARIMI (FATURA, NAKİT, ÇEK, SENET) Univera firmasının EnRoutePlus programından

Detaylı

Firma Profili. Vizyon. Misyon

Firma Profili. Vizyon. Misyon Firma Profili ABBTech, 1996 yılında kurulan Biltest ve 1999 yılında kurulan Palmser firmalarının kardeş şirketi olarak 2011 yılında kurulmuştur. 1995 yılından günümüze kanatlı ve büyükbaş hayvan canlı

Detaylı

LUCA DEFTER BEYAN SİSTEMİ GENEL ANLATIM

LUCA DEFTER BEYAN SİSTEMİ GENEL ANLATIM LUCA DEFTER BEYAN SİSTEMİ GENEL ANLATIM 01.01.2018 Tarihinde Serbest Meslek Kazanç elde eden mükelleflerinin zorunlu olarak geçmek zorunda oldukları Defter Beyan sistemine LUCA'da yapmış olduğunuz kayıtlarınız

Detaylı

HBYS Nedir? HBYS, sağlık kurumlarında yaşanan sorunları ve kaçakları en aza indirmek, başarı seviyesi, zaman, iş gücü ve tıbbi cihazların verimini en

HBYS Nedir? HBYS, sağlık kurumlarında yaşanan sorunları ve kaçakları en aza indirmek, başarı seviyesi, zaman, iş gücü ve tıbbi cihazların verimini en HBYS Nedir? HBYS, sağlık kurumlarında yaşanan sorunları ve kaçakları en aza indirmek, başarı seviyesi, zaman, iş gücü ve tıbbi cihazların verimini en üst düzeye çıkarmak amacıyla geliştirdiğimiz yazılımlardan

Detaylı

1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır.

1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır. BA&BS MUTABAKAT PROGRAMI Kurulumu 1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır. 3. Server ayarlarının yapılacağı pencere açılır. 3.1 Server Adı\instance

Detaylı

DENİZYOLU GENEL BİLDİRİM

DENİZYOLU GENEL BİLDİRİM DENİZYOLU GENEL BİLDİRİM (Gemi Kayıt) Gemi Geliş/Gidiş Bilgilerinin İletilmesi ÖNEMLİ: Geliş işlemi yapılacak olan gemiler için, aşağıdaki sırayla işlem yapılması gerekmektedir. Bilgilerin geminin limana

Detaylı

Tiger2 EK ÖZELLİK PAKETİ 3

Tiger2 EK ÖZELLİK PAKETİ 3 Tiger2 EK ÖZELLİK PAKETİ 3 Tiger2 Ek Özellik Paketi 3 İçeriği * : 1 Yeni Fonksiyonel Özellikler... 2 1.1 Sipariş Planlama - Satınalma Siparişleri İçin Şablon Tasarımı... 2 1.2 Emanet Ambarı ve Stok Fişlerinin

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu 1. Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Online İşlemler sisteminde, Basılı Evrak Stok Takip Sisteminin kullanımını anlatmak amacı ile hazırlanmıştır. Bu sistem ile; - Basılı Evrak

Detaylı

Kod Listeleri Genel Yapısı

Kod Listeleri Genel Yapısı Cari hesap, Stok, Hizmet, Kasa, Banka, Vergi, Döviz, Çek&Senet vb. master tanımlarda yeni kayıt girişi, değişiklik, izleme, silme ve kopya oluşturma ekranları kod tanım ekranı olarak adlandırılır. Kod

Detaylı