BĠTKĠ KORUMA MAKĠNELERĠNDE GÜVENLĠK MODÜLÜ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BĠTKĠ KORUMA MAKĠNELERĠNDE GÜVENLĠK MODÜLÜ"

Transkript

1 BĠTKĠ KORUMA MAKĠNELERĠNDE GÜVENLĠK MODÜLÜ

2 ĠÇERĠK KAPSAM GENEL BĠLGĠ TANIM VE FONKSĠYON TEMEL UYGULAMALARDA RĠSK DEĞERLENDĠRMESĠ GENEL TEKNĠK UYARILAR

3 KAPSAM Türkiye de bitki koruma makineleri içerisinde tarla, bağ-bahçe ve sırt pülverizatörleri yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu nedenle, oluşturulan modüle tozlayıcılar, sisleyiciler, toprak aplikatörleri, kendiyürür pülverizatörler ile ilaçlama yapan uçak ve helikopterler dahil edilmemiştir.

4 GENEL BĠLGĠ TANIM VE FONKSĠYON Depo Pompa Sıvı sirkülasyon hattı Taşıyıcı sistem Memeler Hava akımı devresi Kumanda ve ayar düzenekleri

5 TEMEL UYGULAMALAR Makinenin işe hazırlanması (Makinenin traktöre bağlanması, makinenin güç aktarma ünitesine bağlanması, makinenin traktörden ayrılması), Depoyu doldurma ve boşaltma, Ayarlama ve kalibrasyon, Pülverizatör ile çalışma, Hareket etme ve taşıma, Temizlik ve bakım.

6 Makinenin traktöre bağlanması Risk Düzenleme Çözüm Bağlantı sırasında, makinenin dengesizliğinden kaynaklanan operatör TS ISO ezilme tehlikesi. Pülverizatör, makine-traktör ikilisinin dengesizliğine neden olabilecek sarsıntı ve titreşimlerden sakınılacak şekilde kurulmalıdır. Bağlantı yapılmadan önce, kuyruk mili bağlantısı kavramasının boşta olduğu kontrol edilmeldir, mümkünse motor stop edilmeli ve anahtar çıkartılmış olmalıdır. Makinin tehlikeli noktaları doğru tehlike işaretleri ile donatılmalıdır. Daima kullanma kılavuzu takip edilmelidir. TS 5066 EN 1553 (TS EN ISO ) Bağlantı sırasında pülverizatörün devrilmesi ya da yer değiştirmesinden kaçınmak için makine uygun destek tertibatı (bearing device) ile donatılmalıdır. Tarktör-pülverizatör ikilisinin stabilitesi kontrol edilmelidir (Ek I). Basınç altında akışın kontrolü. TS EN 982 TS 5066 EN 1553 (TS EN ISO ) TS EN 982 Bağlama hatalarını önlemek için makinenin hızlı bağlantı (quick coupling) ile yağ borusu ağızları tanıtım kodları ile donatılmalıdır. Hidrolik borular kırılma durumunda sıvı kaçaklarını önlemek için muhafaza altına alınmalıdır.

7 Kuyruk Mili Bağlantısının Yapılması Risk Düzenleme Çözüm Yetersiz kardan mili TS EN 1152 Kardan milinin tüm uzunluğunca ve mafsallı bağlantı muhafazası nedeniyle (TS EN ISO 5674+AC) bölümlerinde uygun muhafaza kullanılmalıdır. dolaşma, sürüklenme, sarılma. Bağlantı parçaları ve muhafazada her hangi bir kırılma olmamalıdır. TS 5066 EN 1553 (TS EN ISO ) Pülverizatör üzerindeki muhafaza kardan milini en az 50 mm örtecek uzunlukta olmalıdır. Makine, kardan mili muhafazasının dönmesini engellemek için kullanılan sabitleme elemanını (örneğin zincirler) tutacak uygun bir kanca ile donatılmalıdır.

8 Makinenin traktörden ayrılması Risk Düzenleme Çözüm Makinenin traktörden TS 5066 EN 1553 Gerek duyuluyorsa makinenin devrilmesinin önlenmesi için uygun ayrılması sırasında (TS EN ISO ) bir destek düzeneği ile donatılması ve destek ayağının yere yaptığı makinenin kararasızlığı basıncın 400 kpa dan az olması kontrol edilmelidir (Şekil 9). Çekilir nedeniyle operatörün tip makineler kazara oluşacak hareket etmenin önüne geçmek için ezilmesi. bir tekerlek durdurma sistemine sahip olmalıdır (Şekil 10). TS 5066 EN 1553 (TS EN ISO ) Makine traktörden ayrıldığında sert bir zeminde her yönde 8,5 derecede kararlı kalmalıdır.

9 Makinenin traktörden ayrılması Şekil 9. Kazara olacak devrilmeleri önlemek için destek tertibatı. Şekil 10. Pülverizatörün kazara hareketini engellemek için takoz.

10 Depoyu doldurma ve boşaltma Risk Düzenleme Çözüm Sıvı ile temas TS EN 907 (Pülverizatörler bir ilaç aktarma düzeneği ile donatılmalıdır. Eğer böyle bir düzenek TS 4077 ISO 5681, yoksa) Doldurma ağzı yerden ya da operatörün kullandığı platformdan itibaren 1500 madde mm den daha yukarda olmamalıdır. Bu ağzın depo kenar kısmından olan en yüksek yatay mesafesi 300 mm olmalıdır (Şekil 12). Depoyu doldurmak için kullanılan emme hortumalrı suyun depodan doldurma düzeneğine geri kaçışına izin vermeyecek şekilde tasarlanmış olmalıdır.çapı 400 mm den büyük silindir biçimli ve ölçüleri 400x300 mm den büyük dikdörtgen biçimli depo doldruma ağızları, sadece alet kullanılarak sökülebilen ızgara ile donatılmış olmalıdır. Sıvı seviyesi doldurma ve boşaltma sırarsında operatör tarafından açıkça görülebilmelidir (Şekil 13). Basınçlandırılmamaış her depo, doldurma ve boşaltma sırasında depo içinde basınç dengelenmesini sağlayacak bir düzeneğe sahip olmalıdır. Operatör, daima sıvı karışım ile temasa karşı korunmuş olmalıdır. Özellikle operatör depoyu boşaltırken; boşaltma ağzı herhangi bir alet kullanılmadan kolayca açılabilmeli (örneğin basit bir musluk ile) ve ilaçlı sıvının akışı operatörden uzağa doğru olmalıdır. Pülverizatörler, operatörün kullanımı için en az 15 l kapasiteli temiz bir su deposuna sahip olmalıdır. Bu depo, makinelerin diğer parçalarından tamamen ayrılmış olmalı ve devamlı basılmaya ihtiyaç göstermeyen bir musluğa sahip olmalıdır (Şekil 14).

11 Depoyu doldurma ve boşaltma Şekil 12. Doldurma ağzının yerden ya da platformdan olan yüksekliği ve depo kenarına olan uzaklığı (mm). Şekil 14. Pülverizatörler, operatörün kullanımı için en az 15 l kapasiteli temiz bir su deposuna sahip olmalıdır. Şekil 13. Sıvı seviyesi doldurma ve boşaltma sırasında operatör tarafından açıkça görülebilmelidir.

12 Ayarlama ve kalibrasyon Risk Düzenleme Çözüm Ezilme, pülverizatörün düşmesi ya da hareket TS ISO etmesi nedeniyle pülverizatör ile traktör arasında sıkışma tehlikesi. TS EN 907 Motoru kapat ve anahtarı çıkart. Makinenin en tehlikeli parça ve komponentleri yakınında tehlike uyarıları kullanılmalıdır. Daima kişisel koruyucu ekipman (PPE) kullan, daima kullanma kılavuzunu uygula. Elle katlanabilen ve açılabilen püskürtme kolları, en yakın mafsaldan en az 300 mm uzaklıkta yerleştirilmiş iki tutamak ile teçhiz edilmiş olmalıdır. Uygun biçimde tasarlanmış ve açıkça tanımlanmış olan tutamaklar, püskürtme kolunun ayrılmaz bir parçası durumunda olabilir. Püskürtme kolunun yükseklik ayarı için gerekli kol kuvveti 250 N nu geçmemelidir. Püskürtme kolunu aşağıya doğru en büyük düşme hızı 10 mm/s ile sınırlayan bir tertibat bulunmalı veya zemin ile püskürtme kolları arasındaki mesafeyi 500 mm olarak sınırlayan bir tertibat bulunmalıdır. Püskürtme kolu yükseklik ayarı bir vinç yardımı ile yapılıyorsa, bu vinç püskürtme kolları ağırlığının en az 1.3 katı ağırlığı sürekli olarak taşıyabilmeli ve otomatik bir durdurma tertibatına sahip olmalıdır. Vinç, zeminden veya bir platformdan çalıştırılabilmeli ve zemin ile bum arasındaki minimum mesafeyi koruyacak bir donanıma sahip olmalıdır.

13 Ayarlama ve kalibrasyon Risk Düzenleme Çözüm Ezilme, pülverizatörün düşmesi ya da hareket etmesi nedeniyle kaçınılmalıdır. pülverizatör ile traktör arasında sıkışma tehlikesi. TS EN 982 TS EN 907 TS 5066 EN 1553 (TS EN ISO ) TS ISO 3767/1-5 Tüm kumandalar açıkça görünebilir, algılanabilir ve uygun etiketlerle belirginleştirilerek uygun konuma yerleştirilmeli, tehlikeli pozisyonlardan Sistemin her bir parçası normal çalışma koşullarından daha büyük basınçlara karşı korunmalı ve tasarlanmalıdır (yüksek basınç koruma valfi vb). Herhangi bir kaçak (iç ya da dış) tehlikeye neden olmamalıdır. Sistem, komponenetlere kolay ulaşacak şekilde tasarlanmalı ve imal edilmeli ve ayarlamalar güvenli olarak yapılabilmelidir. Püskürtme kolları yükseklik ayarının bir güç kaynağı kullanılarak yapılması durumunda, güç kaynağının kumandası kendiliğinden eski konumunu alan tipte olmalı ve operatör aynı zamanda kumandaya kabinden de kumanda edebilmelidir. Püskürtme kolunu aşağıya doğru en büyük düşme hızı 10 mm/s ile sınırlayan bir tertibat bulunmalı veya zemin ile püskürtme kolları arasındaki mesafeyi 500 mm olarak sınırlayan bir tertibat bulunmalıdır. Bu minimum yüksekliği daha da azaltmak ancak isteğe bağlı olarak mümkün olmalıdır. Bir kilitleme tertibatı ile püskürtme kollarının düşey konumu sabitleştirilmelidir. Bu kilitleme tertibatı doğrudan silindire bağlı olmayan bir hidrolik valf ise, valften silindire kadar olan devre elemanlarının patlama basıncı, müsaade edilen çalışma basıncının 4 katı olmalıdır. Kumandalar, makine ve komponenetlerinin hareketini gösteren sembollerle donatılmalıdır.

14 Pülverizatör ile çalışma Risk Düzenleme Çözüm Fırlayan nesneler ve Dişliler, kasnaklar, dişli çarklar vb diğer dişli çark parçaları koruyucu hareketli parçalarla TS 5066 EN 1553 (TS muhafazalarla kapatılmaldır ya da uygun kapatıcılarla bunlara erişilmesi temas (vantilatör). EN ISO ) önlenmelidir. Makinenin çalışan organları ya da bu alanlar olası risklere karşı muhafaza altına alınmalı, izole edilmeli ya da güvenlik tertibatları ile donatılmalıdır. Makine işlevini yaparken fırlayabilecek nesne ve parçalara karşı kapatılmalı ya da muhafaza altına alınmalıdır. TS EN 294 (TS EN ISO 13857) TS EN 292/2 (TS EN ISO ) TS ISO TS EN 907 TS EN 294 (TS EN ISO 13857) Makinenin hareketli parçaları, herhangi bir temas riskini ortadan kaldırmak için sabit muhafazalarla kapatılmalıdır. Bu muhafazalar kendi başlarına tehlikelere neden olmamalıdır. Fırlayan nesnelerin neden olacağı risklere karşı makine üzerine yerleştirilecek resimli yazılarla (piktogram) dikkat çekilmelidir. Vantilatör, çalışma sırasında operatörün yaralanmasını önlemek için herhangi bir yabancı materyalin fırlamasını engelleyecek konumda yerleştirilmeli ya da muhafaza altına alınmalıdır. Vantilatör girişi TS EN 294 Madde1.3.4 ve 6 daki çizelgelere uygun olarak kapalı ve delikli sabit muhafazalarla korunmalıdır. (Şekil 17-Tablo 1). Vantilatör ve pompa bağımzıs bir kumanda ile çalıştırılamıyorsa, operatör bunlara elle kumanda edebilmelidir.

15 Pülverizatör ile çalışma Şekil 17. Vantilatör kanatları ile kazara teması önlemek için kullanılan ızgara şeklinde koruyucu.

16 Pülverizatör ile çalışma Risk Düzenleme Çözüm Operatörün sıvı TS EN 907 Operatörün pestisite maruz kalmasını ve olası kaçakları önlemek için ilaçlı sıvı ileten horum ve ilaç karışımı ile TS ISO bağlantılar, çarpmalara karşı uygun boyutlarda koruyucu altına alınmalıdır. Basınç altında teması. çalışan hortumların üzerine izin verilen basınç değeri uzun süre kalıcı olacak şekilde yazılmalıdır. İzin verilen hortum ve bağlantı parçalarının basıncı, en azından imalatçının belirttiği maksimum devre basıncına eşit olmalıdır. Basınçlı sıvının neden olacağı olası yaralanma risklerine karşı makine üzerine yerleştirilecek resimli yazılarla (piktogram) dikkat TS EN 907 TS ISO çekilmelidir. Püskürtme bumu önde olan kendi yürür pülverizatörler, operatörü püskürtülen sıvı ilaçhüzmesinden korumak için, bir kabinle donatılmalıdır. Ya da sürücü oturağı ön bumun maksimum çalışma yüksekliğinden 1000 mm yüksekte olacak şekilde yerleştirilmelidir (EN 25353:1988 standardı 3. Paragraf). Operatör, çalışma sırasında kumanda kollarını sürücü oturağından kontrol edebilmelidir. Elle çalıştırılan püskürtme elemanları (örneğin püskürtme tabancası) kazara olacak kaçakları önleyecek şekilde tasarlanmış olmalıdır. Elle çalıştırılan püskürtme elemanları için, kilitleme kapalı durumda mümkün olmalı, ancak açık durumda kilitlenmemelidir. İlaçlamayı durdurma kumandası devreye girdiğinde, her bir püskürtme memesinden damlayan sıvı miktarı 5 dakikalık süre içinde 2 ml yi geçmemelidir. Bu durumu doğrulamak için yapılacak ölçme işlemi, püskürtme kollarına sıvı akışı durdurulduktan 8 s sonra başlatılmalıdır. Pülverizatörler, operatörün kullanımı için en az 15 l kapasiteli temiz bir su deposuna sahip olmalıdır. Bu depo, makinelerin diğer parçalarından tamamen ayrılmış olmalı ve devamlı basılmaya ihtiyaç göstermeyen bir musluğa sahip olmalıdır. Sıvı ilaç karışımına temas riskine karşı makine üzerine yerleştirilecek resimli yazılarla (piktogram) dikkat çekilmelidir.

17 Pülverizatör ile çalışma Risk Düzenleme Çözüm Operatörün sıvı TS EN 907 Depo toplam hacmi, depo anma hacminden en az %5 daha büyük olmalıdır. Depo ilaç karışımı ile kapağı, makineye bağlı kalmalı, kapalı pozisyonun devamlılığını sağlayacak bir teması. düzeneğe sahip olmalı (örneğin vidalı kapak gibi) ve ilaç karışımını sızdırmayacak özellikte olmalıdır (Şekil 18). Basınç hattında, imalatçı tarafından belirtilen maksimum basıncın % 20 sinden fazla basınç yükselmesini önlemek için bir emniyet valfi bulunmalıdır. Emniyet valfinin ayarı yetkili olmayan kişilerin müdahalesine karşı korunmuş olmalıdır. Emniyet valfinin çalışması, sıvı sızıntısına ya da damlamasına neden olmamalıdır. (Santrifuj pompalı pülverizatörlerde, pompanın en büyük basınç verimi, basınç hattında izin verilen basıncın % 20 sini aşamayacağı için, bu kurallar uygulanmaz). These requirements are referred to sprayers with a centrifugal pump with a maximum pressure not exceeding 20% of the maximum pressure of the circuit). Pülverizatörde bir basınç göstergesi olmalıdır (Şekil 19). Çalışma basıncı sürücü oturma pozisyonunda, sürücünün başını ya da omzunu çevirmesiyle açıkça okunabilmelidir. Analog manometrenin çapı; basınç göstergesi operatörün ulaşabileceği bir noktada ise, kontrol paneline bağlı ve içerde is ve pülverizatör ile traktör arasında ise 63 mm, diğer durumlarda 100 mm olmalıdır. İzin verilen basınç değeri, gösterge üzerinde kırmızıçizgi ile belirtilmeldir. Manometre, herhangi bir kaçak ya da patlama durumunda operatör için risk oluşturmayacak şekilde imal edilmeli ya da yerleştirilmelidir.

18 Pülverizatör ile çalışma Şekil 18. Depo kapağı, makineye bağlı kalmalı, kapalı pozisyonun devamlılığını sağlayacak bir düzeneğe sahip olmalı (örneğin vidalı kapak gibi) ve ilaç karışımını sızdırmayacak özellikte olmalıdır. Şekil 19. Çalışma basıncının kontrolü için manometre.

19 Hareket etme ve taşıma Risk Düzenleme Çözüm Makinenin hareketli Makine, çarpma ve titreşimin neden olacağı stabilite bozulma parçaları nedeniyle durumlarını engelleyecek şekilde tasarlanmalı ve ezilme tehlikesi. çalıştırılmalıdır. TS 5066 EN 1553 Makine (ve elemanları, parçaları vb), fonksiyonunu yerine (TS EN ISO ) getirirken stabilitesi, operatörü devrilme, düşen nesneler ve TS ISO yer değiştirmeye karşı koruyacak şekilde tasarlanmalı ve çalıştırılabilmelidir. Makinenin ve parçalarının olasıs düşmelerinden kaynaklı ezilmelere karşı makine üzerine yerleştirilecek resimli yazılarla (piktogram) dikkat çekilmelidir. TS EN 907 TS 5066 EN 1553 (TS EN ISO ) Püskürtme bumları, katlama/açma mekanizmasından bağımsız, istenmeyen açılmaları engellemek için bir blokaj sistemine sahip olmalıdır. Bu mekanik bir kilit de olabilir.

20 Temizlik ve bakım Risk Düzenleme Çözüm Makinenin düşmesi nedeniyle ezilme riski. Pülverizatör ile traktör arasında sıkışma. TS ISO Motoru kapat ve kontak anahtarını çıkart. Her zaman Kişisel Koruyucu Ekipman Kullan; Kullanım kılavuzu bilgilerini güncelle. Pülverizatörün tehlikeli noktaları doğru tehlike uyarıları ile işaretlenmelidir. Her zaman kullanım kılavuzu izlenmelidir. TS 5066 EN 1553 (TS EN ISO ) Dayama ayağı üzerindeki yük 400 kpa dan az olmalı ve makine bu yükü karşılamalıdır. Gerektiğinde devrilmeyi önlemek için uygun destekler kullanılmalıdır (Şekil 10). Çekilir tip makinelerde kazayı önlemek için tekerlek blokaj (kilit) sistemi olmalıdır. (Şekil 11). Bakım yapmak için makine traktörden ayrıldığında, sert ve düz bir yüzeyde 8,5 açıda dört yönde dengeli olacak biçimde tasarlanmalıdır.

21 Temizlik ve bakım Şekil 10. Pülverizatörün kazara hareketini engellemek için takoz.

22 GENEL TEKNĠK HATIRLATMALAR tarih sayılı Resmi Gazete Mecburi Uygulama Tarihi sonra pazara giren pülverizatörler, CE işareti, tanıtım plakası, resimli yazılar (piktogramlar) ve CE uygunluk beyanı bulundurmalıdır.

23 GENEL TEKNĠK HATIRLATMALAR CE işareti CE işareti, makine, 98/37/AT Makine Yönetmeliği ne (2006/42/AT) uygun olarak imal edilmiştir anlamına gelir. CE Ġşareti: sonra piyasada olan tüm pülverizatörlerde, CE işareti olmalıdır.

24 GENEL TEKNĠK HATIRLATMALAR Tanıtım plakası Pülverizatörlerin en az aşağıdaki bilgileri taşıması gerekir (TS EN 907; TS 5066 EN 1553 (TS EN ISO ): Pülverizatör Tanıtım plakasında aşağıdaki bilgiler bulunmalıdır: Ġmalatçının adı soyadı ve adresi; Ġmalat yılı; Serisi ve tip tanımı; Seri numarası (varsa); Ġzin verilen devre basıncı; Boş durumdaki ağırlık (sıvı olmadan); Ġzin verilen toplam ağırlık (sıvı ile). Pompa Tanıtım plakasında aşağıdaki bilgiler bulunmalıdır: - Ġmalatçının adı soyadı ve adresi; - Seri numarası; - En yüksek pompa verimi; - En yüksek pompa basıncı; - En yüksek basınçta en yüksek pompa verimi; - Anma ve en yüksek devir sayısı. Hortumlar - Hortumların üzerine izin verilen en yüksek çalışma basıncı yazılmalıdır.

25 GENEL TEKNĠK HATIRLATMALAR Resimli yazılar (Piktogramlar) Makine üzerinde olası riskleri belirten ve operatörün dikkatini bunlara çekecek piktogramlar bulunmalıdır: - Mafsallı mili üzerinde nominal hız ve dönüş yönü (okla gösterilerek) işareti; - Depo içerisine girmenin yasak olduğuna dair uyarı işareti; -Katlı durumda püskürtme bumlarının zeminden yüksekliği 4m yi aşan makinelerde elektrik bağlantıları ile temas risklerini belirten uyarı işareti; - Temiz su deposu üzerinde, yalnız temiz su ile doldurulması gerektiğini gösteren bir uyarı işareti bulundurulmalıdır.

26 Pülverizatörlere uygulanabilecek güvenlik işaretlemelerine ilişkin örnekler (TS ISO 11684; TS EN 907)

27 GENEL TEKNĠK HATIRLATMALAR

28 GENEL TEKNĠK HATIRLATMALAR

29 GENEL TEKNĠK HATIRLATMALAR

30 GENEL TEKNĠK HATIRLATMALAR

31 GENEL TEKNĠK HATIRLATMALAR

32 GENEL TEKNĠK HATIRLATMALAR

33 GENEL TEKNĠK HATIRLATMALAR

34 GENEL TEKNĠK HATIRLATMALAR

35 GENEL TEKNĠK HATIRLATMALAR Kullanma kılavuzu Makinenin güvenli kullanımı ve bakımı için kapsamlı bilgiler ve açıklamalara kullanma el kitabı içinde yer verilmelidir. (TS 5066 EN 1553 (TS EN ISO ); TS EN 907). Kullanma el kitabında özellikle aşağıdaki bilgiler vurgulanmalıdır: Kış sonrasında makinenin yeniden çalıştırmaya hazırlanması işlemleri, Basınç ayar metotları, Değişik püskürtme memeleri kullanıldığı zaman pülverizatörde yapılan ayarların ayrıntıları, Püskürtme kollarının katlanma ve açılması işlemleri, Makinenin tamir ve bakım hizmetleri ve özellikle kaynak işlemlerinin makinenin püskürtme devresi yıkandıktan sonra yapılması gerektiği, Tarlada püskürtme memelerinin tıkanması ve diğer arızalarda takip edilebilecek işlemler: Aşağıdaki işlemlerin yapılması sırasında, ilacın bulaşmasını önlemek için operatör tarafından alınması gereken, personeli koruyucu elbise v.b giyilmesi, ilaçla doğrudan temas eden uzuvlarda kişisel koruyucu ekipmanların kullanılması ya da depoya pestisitin direk konulmasını kolaylaştıracak düzenekler kullanılması vb tedbirler: Deponun doldurulması, ilacın konulması, Püskürtme, Ayarlar, Deponun boşaltılması ve temizlenmesi, Pestisit değiştirilmesi, Bakım ve onarım hizmetleri. Kabinsiz traktörde püskürtme kollarının traktör ön kısmına bağlanarak kullanılmaması, Deponun içine girilmesinin yasaklanması, Hiçbir kimsenin makinenin yanında ve özellikle fana yakın bir yerde bulunmadığından operatörün emin olması gerektiği, Püskürtme kollarının zeminden yüksekliği 4m yi aşan makinelerde, elektrik tellerine temas riski olduğu, Makineyi kullanım dışında garaj vb alanlarda muhafaza ederken uygulanacak işlemler.

36 GENEL TEKNĠK HATIRLATMALAR Traktör pülverizatör kombinasyonunun stabilite durumunu incelemek için aşağıdaki denklemelere uygunluğun kontrol edilmesi gereklidir: M s 0,2 T i + Z (d + i) M 0,3 T (M s) - (0,2 T i) Z (Karşı ağırlık için hesaplama) (d + i) Burada (Şekil 24): i d s T Z M : Traktör iz genişliği, :Traktör ön aksı ile traktör ön ağırlığının ağırlık merkezi arasındaki yatay mesafe, :Traktörün arka aksı ile pülverizatör ağırlık merkezi arasındaki yatay mesafe, : Kullanıma hazır olduğu andaki traktör ağırlığı, :Traktör ön ağırlığı, :Pülverizatör ağırlığı. Şek Traktör- pülverizatör kombinasyonunun stabilite durumunu hesaplamak için yukarıdaki denklemler, ağırlık ve tırnak içindeki bilgiler kullanılmıştır.

37

38

39

40 Tablo. 1 KORUMA IZGARASININ ÖLÇÜLERİ (mm) TS EN Vücut Uzvu El Şekil Güvenlik mesafesi sr Açıklık şekli 2 Yarık Kare Daire 12<e< >120 >120 20<e< >120 10<e< <e< >120

41

Güvenli Balya Makineleri İmalatında Gözönüne Alınacak Kriterler. Mesut Gölbaşı UTEM Antalya İmalatçı Eğitimi

Güvenli Balya Makineleri İmalatında Gözönüne Alınacak Kriterler. Mesut Gölbaşı UTEM Antalya İmalatçı Eğitimi Güvenli Balya Makineleri İmalatında Gözönüne Alınacak Kriterler Mesut Gölbaşı UTEM Antalya İmalatçı Eğitimi Ezme veya ezilme Makaslama Kesme veya koparma Dolanma veya takılma Kapma veya yakalama Daha geniş

Detaylı

BĐTKĐ KORUMA MAKĐNELERĐ

BĐTKĐ KORUMA MAKĐNELERĐ BĐTKĐ KORUMA MAKĐNELERĐ Bu eğitim modülü Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Yenilik Transferi Projeleri kapsamında desteklenen, Kırsal Alanda Çalışanlar için Daha Güvenli Tarım

Detaylı

ÇAYIR BĐÇME MAKĐNELERĐ

ÇAYIR BĐÇME MAKĐNELERĐ ÇAYIR BĐÇME MAKĐNELERĐ Bu eğitim modülü Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Yenilik Transferi Projeleri kapsamında desteklenen, Kırsal Alanda Çalışanlar için Daha Güvenli Tarım

Detaylı

BASINÇLI KAPLARDA MEYDANAGELEBİLECEK TEHLİKELER

BASINÇLI KAPLARDA MEYDANAGELEBİLECEK TEHLİKELER BASINÇLI KAPLAR Kazanlar Kompresörler Buhar ve sıcak su kapları Basınçlı asit tankları Gaz tankları Sıvılaştırılmış Petrol Gazı tankları ve tüpleri Asetilen tankları ve tüpleri İçinde zehirli ve zararlı

Detaylı

SAĞLIK VE GÜVENLiK İŞARETLERİ

SAĞLIK VE GÜVENLiK İŞARETLERİ SAĞLIK VE GÜVENLiK İŞARETLERİ GÜVENLİK VE SAĞLIK İŞARETLERİ Özel bir amaç, faaliyet veya durumu işaret eden - levha, - renk, - sesli ve/veya ışıklı sinyal, - sözlü iletişim ya da el kol işareti yoluyla

Detaylı

Makine ve Ekipmanlarla Güvenli Çalışma Prensipleri KADİR BAYRAK 145148045

Makine ve Ekipmanlarla Güvenli Çalışma Prensipleri KADİR BAYRAK 145148045 Makine ve Ekipmanlarla Güvenli Çalışma Prensipleri KADİR BAYRAK 145148045 Amaç : Makine ve ekipmanlarla yapılan çalışmalarda güvenlik sistemlerinin tanıtılması ve uygulamada dikkat edilmesi gereken önemli

Detaylı

Montaj ve Bakım Kılavuzu

Montaj ve Bakım Kılavuzu 6302 0489 06/97 TR Montaj ve Bakım Kılavuzu SU 160 300 serisi Boylerler Lütfen saklayınız İçindekiler 1 Genel..................................................... 3 2 Boyutlar ve Bağlantılar.......................................

Detaylı

Harici ısıtma için soğutma suyu çıkışı. Genel

Harici ısıtma için soğutma suyu çıkışı. Genel Motor soğutma suyu harici elemanları ısıtmak için kullanılabilir. Kutu gövdeleri, vinç kabinleri ve saklama kutuları birer örnek olarak gösterilebilir. Isı, silindir bloğunun içindeki akıştan alınır ve

Detaylı

3.1. Proje Okuma Bilgisi 3.1.1. Tek Etkili Silindirin Kumandası

3.1. Proje Okuma Bilgisi 3.1.1. Tek Etkili Silindirin Kumandası HİDROLİK SİSTEM KURMAK VE ÇALIŞTIRMAK 3.1. Proje Okuma Bilgisi 3.1.1. Tek Etkili Silindirin Kumandası Basınç hattından gelen hidrolik akışkan, 3/2 yön kontrol valfine basılınca valften geçer. Silindiri

Detaylı

Tahrik Birimleri RIDGID 300 RIDGID 300 RIDGID 300 El Sayfa 34 / 35 Sayfa 34 / 35 Dahil Sayfa 34 / 35

Tahrik Birimleri RIDGID 300 RIDGID 300 RIDGID 300 El Sayfa 34 / 35 Sayfa 34 / 35 Dahil Sayfa 34 / 35 Yiv Açma Ekipmanları Yiv Açma Ekipmanları Yiv Açma Ekipmanları RIDGID yiv açma ekipmanları, en karmaşık boru tesisatları için tasarlanmıştır. Bu ekipmanların sağlamlığı, uzun ömürlülüğü ve kullanım kolaylığı

Detaylı

ARAÇ PROJE ONAY GRUP BAŞKANLIĞI OKUL SERVİS ARACI TEKNİK MUAYENE RAPORU

ARAÇ PROJE ONAY GRUP BAŞKANLIĞI OKUL SERVİS ARACI TEKNİK MUAYENE RAPORU Doküman ULM-03-FR-04-035 Tadilatı Yapan Firmanın Adı Adresi Adı Soyadı MMO Sicil Yetkili Mühendisin SMM Büro Adı Büro Adresi ARAÇ BİLGİLERİ Marka Tip Ticari Adı Plaka Kategori/ Sınıf Araç Tanıtım Numarası

Detaylı

BASINÇLI KAPLARDA MEYDANAGELEBİLECEK TEHLİKELER

BASINÇLI KAPLARDA MEYDANAGELEBİLECEK TEHLİKELER BASINÇLI KAPLAR Kazanlar Kompresörler Buhar ve sıcak su kapları Basınçlı asit tankları Gaz tankları Sıvılaştırılmış Petrol Gazı tankları ve tüpleri Asetilen tankları ve tüpleri İçinde zehirli ve zararlı

Detaylı

Patlamaya karşı korumalı yüzey montaj termostat

Patlamaya karşı korumalı yüzey montaj termostat E-mail: Fax: +49 661 6003-607 www.jumo.co.uk www.jumo.us Veri Sayfası 605041 Sayfa 1/6 Patlamaya karşı korumalı yüzey montaj termostat ATH-Ex Serisi Özellikler Kompakt gövde (75 x 110 x 56 mm) 5 A kontak

Detaylı

YÜRÜYEN MERDİVENLERDE / BANDLARDA BAKIMIN ÖNEMİ

YÜRÜYEN MERDİVENLERDE / BANDLARDA BAKIMIN ÖNEMİ Asansör Sempozyumu 25-27 Eylül 2014 // İzmir 233 YÜRÜYEN MERDİVENLERDE / BANDLARDA BAKIMIN ÖNEMİ Battal Murat Öztürk Löher Asansör ve Yürüyen Merdiven bmuratozturk@loher.com.tr ÖZET Her geçen gün sayısı

Detaylı

KRİKOLAR VE HİDROLİK SİLİNDİRLER

KRİKOLAR VE HİDROLİK SİLİNDİRLER Krikolar kurtarma olaylarında KRİKOLAR VE HİDROLİK SİLİNDİRLER Sabitleme Dayanak ve destek yapma Yer açma Ayırma Kaldırma çalışmalarında kullanılan malzemelerdir. Krikolar çok çeşitli modellerin yanında

Detaylı

MOTORLAR VE TRAKTÖRLER Dersi 3

MOTORLAR VE TRAKTÖRLER Dersi 3 MOTORLAR VE TRAKTÖRLER Dersi 3 Termik Motorlarda Yardımcı Donanımlar Yakıt donanımları Elektrik donanımı Prof. Dr. Ayten ONURBAŞ AVCIOĞLU e-mail: onurbas@agri.ankara.edu.tr Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi

Detaylı

KUBOTA SIFIR KUYRUK ÇIKINTILI MİNİ EKSKAVATÖR

KUBOTA SIFIR KUYRUK ÇIKINTILI MİNİ EKSKAVATÖR KUBOTA SIFIR KUYRUK ÇIKINTILI MİNİ EKSKAVATÖR Sıfır kuyruk çıkıntısı. Ultra kompakt. Çalıştırması kolay. Kubota U10-3, kuyruk çıkıntısı olmayan mini bir ekskavatörden beklediğiniz her şey ve daha fazlasıdır.

Detaylı

Bir düz şanzımanın sökülmesi. Genel. Emniyet. GR801, GR900, GRS890, GRS900 ve GRS920 şanzımanlar için geçerlidir. ÖNEMLİ!

Bir düz şanzımanın sökülmesi. Genel. Emniyet. GR801, GR900, GRS890, GRS900 ve GRS920 şanzımanlar için geçerlidir. ÖNEMLİ! Genel Genel GR801, GR900, GRS890, GRS900 ve GRS920 şanzımanlar için geçerlidir. Emniyet ÖNEMLİ! Sadece bir krikoyla desteklenen bir aracın altında asla çalışmayın. Destekler kullanın. Varsa, körükteki

Detaylı

Harici ısıtma için soğutma suyu çıkışı. Genel

Harici ısıtma için soğutma suyu çıkışı. Genel Genel Genel Motor soğutma suyu harici elemanları ısıtmak için kullanılabilir. Kutu gövdeleri, vinç kabinleri ve saklama kutuları birer örnek olarak gösterilebilir. Isı, silindir bloğunun içindeki akıştan

Detaylı

PNOMEK. Safe pressure materials.. KULLANMA KILAVUZU TC1 SERİSİ

PNOMEK. Safe pressure materials.. KULLANMA KILAVUZU TC1 SERİSİ KULLANMA KILAVUZU TC1 SERİSİ İÇİNDEKİLER 1. Genel Bilgiler 2. Ürün Özellikleri 3. Ürünün Kullanım Amacı 4. Ürün Arızaları 5. Ürün Bakımı ve Temizliği 6. Ürünün Montajı ve Sökülmesi 7. Ürünün İadesi ve

Detaylı

ÇELİK-EL TARIM MAK. LTD.ŞTİ.

ÇELİK-EL TARIM MAK. LTD.ŞTİ. ÇELİK-EL TARIM MAK. LTD.ŞTİ. OT SİLAJ MAKİNESİ KULLANMA KLAVUZU 3. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İHSAN DEDE CAD. 13.SK. NO:11 SELÇUKLU/KONYA TEL: 444 49 42 FAKS: 0332.345 15 04 www.celikeltarim.com info@celikeltarim.com

Detaylı

Soğutma suyu doldurulması

Soğutma suyu doldurulması Aracın soğutma sistemi üzerinde çalışma Aracın soğutma sistemi üzerinde çalışma UYARI! Soğutma sisteminde değişiklikler yapılırken soğutma sisteminin boşaltılması, yeniden doldurulması ve basınç testinin

Detaylı

Tır Tipi Geriye Devrilmeli Tarım Römorku Bakım Kullanım ve Montaj Talimatı

Tır Tipi Geriye Devrilmeli Tarım Römorku Bakım Kullanım ve Montaj Talimatı Tır Tipi Geriye Devrilmeli Tarım Römorku Bakım Kullanım ve Montaj Talimatı www.palazoglu.com info@palazoglu.com Pages 1 / 9 1. Genel Ölçüler Kapasite: 6 TON Kapasite: 8 TON Kapasite: 10 TON www.palazoglu.com

Detaylı

Çift Dingil İki Yana Damperli Tarım Römorku Bakım Kullanım ve Montaj Talimatı 1. Genel Ölçüler

Çift Dingil İki Yana Damperli Tarım Römorku Bakım Kullanım ve Montaj Talimatı 1. Genel Ölçüler Çift Dingil İki Yana Damperli Tarım Römorku Bakım Kullanım ve Montaj Talimatı 1. Genel Ölçüler www.palazoglu.com info@palazoglu.com Pages 1 / 10 KAPASİTE: 3 TON KAPASİTE: 4 TON KAPASİTE: 5 TON www.palazoglu.com

Detaylı

Soğutma suyu doldurulması. Soğutma suyu doldurma koşulları. Aracın soğutma sistemi üzerinde çalışma UYARI!

Soğutma suyu doldurulması. Soğutma suyu doldurma koşulları. Aracın soğutma sistemi üzerinde çalışma UYARI! Soğutma suyu doldurma koşulları Soğutma suyu doldurma koşulları Aracın soğutma sistemi üzerinde çalışma UYARI! Aracın soğutma sistemi üzerinde çalışırken koruyucu ekipman kullanın. Soğutma suyu ciltte

Detaylı

TEKNİK DOSYA SB KANATLI MAKAS - GÜVENLİK ETİKETLERİ - SEMBOL ANLAMI BULUNDUĞU YER. Sıcak yüzey. Dokunmayınız. Koruyucu giysi giyiniz.

TEKNİK DOSYA SB KANATLI MAKAS - GÜVENLİK ETİKETLERİ - SEMBOL ANLAMI BULUNDUĞU YER. Sıcak yüzey. Dokunmayınız. Koruyucu giysi giyiniz. Sıcak yüzey. Dokunmayınız. Radyatör, hidrolik yağ tankı ve boru hatları Koruyucu giysi giyiniz. paneli bölgesinde Çizme, bot vb. koruyucu ayakkabı kullanınız. paneli bölgesi Dikkat! Tehlike! Elektrik panosu,

Detaylı

15/01/2012 TARİHİNDEN İTİBAREN 2012 YILINDA UYGULANACAK KUSURLAR TABLOSU KODU ACIKLAMA KUSURGRUBU BAS_TAR BIT_TAR SINIFLAR 1 Aracın Tespiti 1.

15/01/2012 TARİHİNDEN İTİBAREN 2012 YILINDA UYGULANACAK KUSURLAR TABLOSU KODU ACIKLAMA KUSURGRUBU BAS_TAR BIT_TAR SINIFLAR 1 Aracın Tespiti 1. 15/01/2012 TARİHİNDEN İTİBAREN 2012 YILINDA UYGULANACAK KUSURLAR TABLOSU KODU ACIKLAMA KUSURGRUBU BAS_TAR BIT_TAR SINIFLAR 1 Aracın Tespiti 1.1 Şasi No./Fabrika Tip Etiketi/Diğer Etiketler/Araç Ruhsatı

Detaylı

İndirgeyici katalitik konvertörünün sökülmesi. Genel

İndirgeyici katalitik konvertörünün sökülmesi. Genel Genel Genel İndirgeyici katalitik konvertörü vanadyum pentoksit içerir. Vanadyum pentoksit sağlık için tehlike teşkil edebilir. İndirgeyici katalitik konvertörü susturucuya takılır ve normal kullanım ve

Detaylı

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ 28 Eylül 2014 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29133 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: YÖNETMELİK MAKİNA EMNİYETİ YÖNETMELİĞİ (2006/42/AT) NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 3/3/2009 tarihli

Detaylı

www.tamsan.com.tr Genel Ürün Kataloğu 2016

www.tamsan.com.tr Genel Ürün Kataloğu 2016 www.tamsan.com.tr Genel Ürün Kataloğu 2016 Küresel Türk Markası Memnuniyet Üretiyoruz Vidalı Hava Kompresörleri Düşük Ses Seviyesi Tamsan, vidalı kompresörlerinin tasarımını yaparken, dikkate aldığı

Detaylı

ACİL DURUM ASANSÖRÜ ( İTFAİYE ASANSÖRÜ ) M. KEREM FETULLAHOĞLU MAKİNE MÜHENDİSİ

ACİL DURUM ASANSÖRÜ ( İTFAİYE ASANSÖRÜ ) M. KEREM FETULLAHOĞLU MAKİNE MÜHENDİSİ ACİL DURUM ASANSÖRÜ ( İTFAİYE ASANSÖRÜ ) M. KEREM FETULLAHOĞLU MAKİNE MÜHENDİSİ Acil durum asansörü nedir? Acil durum asansörü; bir yapı içinde yangına müdahale ekiplerinin ve bunların kullandıkları ekipmanın

Detaylı

PNOMEK. Safe pressure materials.. KULLANMA KILAVUZU PPS A SERİSİ

PNOMEK. Safe pressure materials.. KULLANMA KILAVUZU PPS A SERİSİ KULLANMA KILAVUZU PPS A SERİSİ İÇİNDEKİLER 1. Genel Bilgiler 2. Ürün Özellikleri 3. Ürünün Kullanım Amacı 4. Ürün Arızaları 5. Ürün Bakımı ve Temizliği 6. Ürünün Montajı ve Sökülmesi 7. Ürünün İadesi ve

Detaylı

AÇIK ALAN FITNESS TEKNİK ŞARTNAMESİ

AÇIK ALAN FITNESS TEKNİK ŞARTNAMESİ AÇIK ALAN FITNESS TEKNİK ŞARTNAMESİ GENEL ÖZELLİKLER 1. Set içeriğinde yer alan tüm aletlerin taşıyıcı ana gövdeleri Ø 168 mm. çapında ve 5-4 mm. et kalınlığında metal malzemeden imal edilmiştir. 2. Ana

Detaylı

ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları

ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları Ford Focus C-Max 1,6 ltr. Ti motor kodu HXDA,SIDA için ayrıntılı kılavuz Dişli kayışının değiştirilmesinde çoğunlukla ciddi sonuçları olan hatalar

Detaylı

Endüstriyel Yatık Tip Redüktör Seçim Kriterleri

Endüstriyel Yatık Tip Redüktör Seçim Kriterleri Endüstriyel Yatık Tip Redüktör Seçim Kriterleri Gelişen imalat teknolojileri ile birlikte birim hacimde daha yüksek tork değerlerine sahip redüktörihtiyacı kullanıcıların en önemli beklentilerinden biri

Detaylı

MONTAJ&OPERASYON VE BAKIM KILAVUZU. Pilot Tesirli Basınç Düşürücü MODEL: RE 3 MIYAWAKI INC. Osaka, Japan

MONTAJ&OPERASYON VE BAKIM KILAVUZU. Pilot Tesirli Basınç Düşürücü MODEL: RE 3 MIYAWAKI INC. Osaka, Japan OM No. E-R3-100724 MONTAJ&OPERASYON VE BAKIM KILAVUZU Pilot Tesirli Basınç Düşürücü MODEL: RE 3 MIYAWAKI INC. Osaka, Japan Türkiye Distribitörü: Genel Makina Ltd. Şti. www.genelmakina.com 1. Tanıtım 2

Detaylı

MAMÜL PARÇA LİSTESİ : DEBRİYAJ VE MUHAFAZA GRUBU : 40 / 40402-3600362 : 40S EL TRAKTÖRÜ MARŞLI (ANTOR 3LD 400) SIRA PARÇA PARÇA ADI - STANDART NO ADET

MAMÜL PARÇA LİSTESİ : DEBRİYAJ VE MUHAFAZA GRUBU : 40 / 40402-3600362 : 40S EL TRAKTÖRÜ MARŞLI (ANTOR 3LD 400) SIRA PARÇA PARÇA ADI - STANDART NO ADET : DEBRİYAJ VE MUHAFAZA GRUBU Mamül kodu : 40 / 40402-3600362 Mamül adı : 40S EL TRAKTÖRÜ MARŞLI (ANTOR 3LD 400) 1 9000517 Motor 6LD 400 Marşlı Lombardini 1 2 3601214 Debriyaj gövdesi 40M-41M-41S 1 3 3658017

Detaylı

PREFERİKAL SU POMPASI

PREFERİKAL SU POMPASI PREFERİKAL SU POMPASI MODEL RTM873 TANITMA VE KULLANIM KLAVUZU CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. SU GİRİŞİ 2. SU ÇIKIŞI 3. ELEKTRİK KUTUSU TEKNİK ÖZELLİKLER 1. GERİLİM 230V~50HZ 2. GÜÇ 370W/0.5HP 3. MAK.BASMA YÜK.

Detaylı

Şanzımanın çıkarılması. Genel. Aletler. GR/S/O 875/895/9105/R şanzımanlar için geçerlidir. Scania'dan uygun alet örnekleri:

Şanzımanın çıkarılması. Genel. Aletler. GR/S/O 875/895/9105/R şanzımanlar için geçerlidir. Scania'dan uygun alet örnekleri: Genel Genel GR/S/O 875/895/9105/R şanzımanlar için geçerlidir. Aletler Scania'dan uygun alet örnekleri: Parça numarası Tanımlama 99 309 Döndürme aleti 99 318 Motor desteği 99 502 Debriyaj bilyası aleti

Detaylı

MHJ HÝDROFOR Kullaným Kýlavuzu

MHJ HÝDROFOR Kullaným Kýlavuzu MHJ HÝDROFOR Kullaným Kýlavuzu Kitap Revizyon Tarihi: 160905 Kitap Baský Tarihi: 160905 Revizyon No: 3 ÝÇÝNDEKÝLER 05 06 07 08 09 11 12 13 13 14 15 16 17 18 Giriþ Genel Uyarýlar Garanti ve Servis Genel

Detaylı

ZEMİN SÜPÜRME MAKİNESİ OPERATÖRÜ YETİŞTİRME KURS PROGRAMI

ZEMİN SÜPÜRME MAKİNESİ OPERATÖRÜ YETİŞTİRME KURS PROGRAMI ZEMİN SÜPÜRME MAKİNESİ OPERATÖRÜ YETİŞTİRME KURS PROGRAMI 1. KURUMUN ADI : 2. KURUMUN ADRESİ : 3. KURUCUNUN ADI : 4. PROGRAMIN ADI : Zemin Süpürme İş Makinesi Operatörü Yetiştirme 5. PROGRAMIN DAYANAĞI

Detaylı

Teknotes Ltd. Şti. Ürün Kodu: 95014 Kuru N 2 Gazı Doldurma ve Kanat Test Kiti Kullanım Kılavuzu

Teknotes Ltd. Şti. Ürün Kodu: 95014 Kuru N 2 Gazı Doldurma ve Kanat Test Kiti Kullanım Kılavuzu Teknotes Ltd. Şti. Ürün Kodu: 95014 Kuru N 2 Gazı Doldurma ve Kanat Test Kiti Kullanım Kılavuzu 1/12 1. GENEL ÜRÜN TANITIMI 1.1 Ünite Tanımı: Bu ünite uçak helikopter kanatlarının sızdırmazlık ve çatlak

Detaylı

CEMO MINI İSTASYONLAR IÇ VE DIŞ MEKANLARDA KULLANIMA UYGUN, TAŞINABILIR, GÜVENLI VE ERGONOMIK AKARYAKIT DEPOLAMA, DOLUM NOKTALARIDIR.

CEMO MINI İSTASYONLAR IÇ VE DIŞ MEKANLARDA KULLANIMA UYGUN, TAŞINABILIR, GÜVENLI VE ERGONOMIK AKARYAKIT DEPOLAMA, DOLUM NOKTALARIDIR. CEMO MINI İSTASYONLAR IÇ VE DIŞ MEKANLARDA KULLANIMA UYGUN, TAŞINABILIR, GÜVENLI VE ERGONOMIK AKARYAKIT DEPOLAMA, DOLUM NOKTALARIDIR. Dizel, Benzin, Adblue kullanımına uygun. Atex: Kullanılan cihazlar,

Detaylı

İŞ VE MAKİNA GÜVENLİĞİ

İŞ VE MAKİNA GÜVENLİĞİ İŞ VE MAKİNA GÜVENLİĞİ Prof. Dr. Ali İhsan ACAR Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü acar@agri.ankara.edu.tr Makinalı çalışma ortamlarında makina ve

Detaylı

EĞĠTĠM NOTLARI DETAM YAYINLARI

EĞĠTĠM NOTLARI DETAM YAYINLARI GÜVENLĠK VE SAĞLIK ĠġARETLERĠ EĞĠTĠM NOTLARI YAYINLARI GÜVENLĠK VE SAĞLIK ĠġARETLERĠ Özel bir amaç, faaliyet veya durumu işaret eden levha, renk, sesli ve/veya ışıklı sinyal, sözlü iletişim ya da el kol

Detaylı

EN 60529'a göre IP53 koruması polikarbonat (PC), standart boyut 60 PMMA (pleksiglas) beyaz, siyah yazılı Doğruluk sınıfı EN 13190'a göre Sınıf 2

EN 60529'a göre IP53 koruması polikarbonat (PC), standart boyut 60 PMMA (pleksiglas) beyaz, siyah yazılı Doğruluk sınıfı EN 13190'a göre Sınıf 2 Veri Sayfası 608202 Sayfa 1/6 İbreli Termometre Özellikler - Panel montajı için sıcaklık göstergesi - Sınıf 2 - IP53 ön koruması - Gövde boyutları: 52 mm ve 60 mm çapında Kenar: 48x48 mm, 52x52 mm ve 72x72

Detaylı

PNOMEK. Safe pressure materials.. KULLANMA KILAVUZU TB1.4 SERİSİ

PNOMEK. Safe pressure materials.. KULLANMA KILAVUZU TB1.4 SERİSİ KULLANMA KILAVUZU TB1.4 SERİSİ İÇİNDEKİLER 1. Genel Bilgiler 2. Ürün Özellikleri 3. Ürünün Kullanım Amacı 4. Ürün Arızaları 5. Ürün Bakımı ve Temizliği 6. Ürünün Montajı ve Sökülmesi 7. Ürünün İadesi ve

Detaylı

GAZLI OCAK KULLANMA KILAVUZU

GAZLI OCAK KULLANMA KILAVUZU GAZLI OCAK KULLANMA KILAVUZU GAZLI OCAĞI ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ AGO 890 1 İÇİNDEKİLER I- Gazlı Ocakların Kullanım Alanı 3 II- Genel Uyarılar ve Güvenlik Önlemleri 4 III- Teknik Özellikler

Detaylı

KİŞİSEL KORUYUCU DONANIM KULLANIMI (Kişisel Koruyucu Ekipmanlar)

KİŞİSEL KORUYUCU DONANIM KULLANIMI (Kişisel Koruyucu Ekipmanlar) KİŞİSEL KORUYUCU DONANIM KULLANIMI (Kişisel Koruyucu Ekipmanlar) İÇERİK KKE LERİN GENEL ÖZELLİKLERİ KAFA KORUMA GÖZ KORUMA KULAK KORUMA SOLUNUM KORUMA EL KORUMA AYAK KORUMA DÜŞÜŞ ENGELLEYİCİLER VÜCUT KORUMA

Detaylı

TS 12514 E GÖRE HERMETİK CİHAZ YERLEŞİM KURALLARI

TS 12514 E GÖRE HERMETİK CİHAZ YERLEŞİM KURALLARI TS 12514 E GÖRE HERMETİK CİHAZ YERLEŞİM KURALLARI 1.2.4 - C Tipi Cihazların (Hermetik) Montajı 1.2.4.1 - Genel Şartlar C tipi cihazlar (hermetik) montaj odasının hacmi ve havalandırma biçiminde bağlı olmaksızın

Detaylı

TEHLİKELİ ENERJİNİN KONTROLÜ. ETİKETLEME ve KİLİTLEME SİSTEMLERİ. Kaynak: Forum Media Yayıncılık; İş Sağlığı ve Güvenliği için eğitim Seti

TEHLİKELİ ENERJİNİN KONTROLÜ. ETİKETLEME ve KİLİTLEME SİSTEMLERİ. Kaynak: Forum Media Yayıncılık; İş Sağlığı ve Güvenliği için eğitim Seti TEHLİKELİ ENERJİNİN KONTROLÜ ETİKETLEME ve KİLİTLEME SİSTEMLERİ Kaynak: Forum Media Yayıncılık; İş Sağlığı ve Güvenliği için eğitim Seti NEDEN ENERJİNİN KONTROLÜ? Kontrolsüz Enerji Ölümcüldür! TEHLİKELİ

Detaylı

BLB TİP MAKİNE GÜVENLİK ÇİTİ KULLANMA KILAVUZU VE MONTAJ TEKNİKLERİ

BLB TİP MAKİNE GÜVENLİK ÇİTİ KULLANMA KILAVUZU VE MONTAJ TEKNİKLERİ BLB TİP MAKİNE GÜVENLİK ÇİTİ KULLANMA KILAVUZU VE MONTAJ TEKNİKLERİ 1 İÇİNDEKİLER 1. ÜRÜN BİLGİSİ : 3 2. MONTAJ-SÖKME-TAŞIMA.. : 4 3. İŞLETİM VE KULLANIM. : 8 4. BAKIM. : 8 5. GÜVENLİK.. : 8 6. ÖNEMLİ

Detaylı

MAMÜL PARÇA LİSTESİ. : ŞASİ GRUBU Mamül kodu : Mamül adı : SÜPER MİLENYUM 800Lt Y.T. 14mt. SIRA NO PARÇA ADI - STANDART NO ADET PARÇA KODU

MAMÜL PARÇA LİSTESİ. : ŞASİ GRUBU Mamül kodu : Mamül adı : SÜPER MİLENYUM 800Lt Y.T. 14mt. SIRA NO PARÇA ADI - STANDART NO ADET PARÇA KODU Grup : ŞASİ GRUBU Mamül kodu : 40-6000125 Mamül adı : SÜPER MİLENYUM 800Lt Y.T. 14mt. SIRA NO PARÇA KODU PARÇA ADI - STANDART NO ADET 1 1551231 Şasi (Süper Milenyum 800lt.) 1 2 1551215 Ön ilave (Süper

Detaylı

T150 MOTORLU SWG BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU

T150 MOTORLU SWG BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU T150 MOTORLU SWG BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU 1 İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ TURNİKE GÜVENLİK TALİMATI TURNİKE KULLANIM TALİMATI T150 MOTORLU SWG TURNİKE TEKNİK ÖZELLİLERİ T150 MOTORLU SWG TURNİKE SİSTEM ÖZELLİKLERİ

Detaylı

* Sağ el 1/8 1/4 -19 -28 -19 1/8 3/8 1/4. Nominal Boru Boyutu - Inch Başına Diş - 27 - 18 - 18

* Sağ el 1/8 1/4 -19 -28 -19 1/8 3/8 1/4. Nominal Boru Boyutu - Inch Başına Diş - 27 - 18 - 18 El Paftaları Kat. Model Açıklama Kalıplar Ağırlık Fiyat 13083 11-R - 1 El Paftası (Set Halinde) BSPT 13,3 365 13088 11-R - 2 El Paftası (Set Halinde) BSPT 17,5 630 37777 Sap ve Cırcır - 2.4 115 Ağır Tip

Detaylı

KUBOTA SÜPER MİNİ EKSKAVATÖR

KUBOTA SÜPER MİNİ EKSKAVATÖR KUBOTA SÜPER MİNİ EKSKAVATÖR Süper kompakt. Yüksek güvenilirlikte. Çalıştırması kolay. 1 tonun altında dünya çapında en iyi satan modelimiz, inanılmaz derecede verimli süper mini ekskavatör olarak geliştirilmiştir

Detaylı

Kontak İbreli Termometreler

Kontak İbreli Termometreler E-mail: Fax: +49 661 6003-607 www.jumo.co.uk Veri Sayfası 608520 Sayfa 1/12 Kontak İbreli Termometreler Özellikler Panel montaj veya ek cihaz gibi gerçek değer göstergeli sıcaklık kontrolörü Bayonet kilitli

Detaylı

640 Serisi Santral Regülatörü Kılavuzu

640 Serisi Santral Regülatörü Kılavuzu 2013 ALKAN GAZ ALETLERİ 444 5 168 (PBX) 640 Serisi Santral Regülatörü Kılavuzu İçindekiler 640 Serisi Santral Regülatörleri İçindekiler 1.1 Uygulama 1.2 Önsöz 1.2 Teknik Veriler 2 1.3 Malzemeler 3 1.4

Detaylı

EMNİYET VENTİLİ (EV)

EMNİYET VENTİLİ (EV) EMNİYET VENTİLİ (EV) SABİT AYARLI Ağustos 018 TANITIM Sabit ayarlı emniyet ventilleri kapalı devre ısıtma sistemlerinde oluşan basıncı tahliye ederek, önceden belirlenmiş bir değere sınırlamak amacıyla

Detaylı

Şanzımanın çıkarılması. Genel. Teknik özellikler. Aletler. Varyantlı GA750/751/752 ve GA851/852 için geçerlidir.

Şanzımanın çıkarılması. Genel. Teknik özellikler. Aletler. Varyantlı GA750/751/752 ve GA851/852 için geçerlidir. Genel Genel Varyantlı GA750/751/752 ve GA851/852 için geçerlidir. Teknik özellikler Belirtilen ağırlıklar içinde sıvı olmayan şanzımanı gösterir. Şanzımanın ağırlık merkezi sıvı filtre kapağının aşağı

Detaylı

Titreþim denetim cihazý

Titreþim denetim cihazý Titreþim denetim cihazý Tip 675 Titreþim hýzý (mm/s, rms) 2 Transistör þalter çýkýþý (Ön ayarlamasý sabit olarak yapýlmýþtýr) Analog elektrik çýkýþý: 4...20 ma Frekans aralýðý: 10 Hz...1000 Hz 1 Hz...1000

Detaylı

MAMÜL PARÇA LİSTESİ. : DEBRİYAJ GRUBU Mamül kodu : 41-3601213 Mamül adı : 40M ECO TARAL TİP ÇAPA TRAKTÖRÜ SIRA PARÇA PARÇA ADI - STANDART NO ADET

MAMÜL PARÇA LİSTESİ. : DEBRİYAJ GRUBU Mamül kodu : 41-3601213 Mamül adı : 40M ECO TARAL TİP ÇAPA TRAKTÖRÜ SIRA PARÇA PARÇA ADI - STANDART NO ADET Grup : DEBRİYAJ GRUBU Mamül kodu : 41-3601213 1 3601213 Debriyaj komple 40M-41M-41S 1 2 3611154 Debriyaj kampanası 40M-41S 1 3 0101059 Civata 6Kö.B. M8x30 4 4 0103004 Rondela A8,4 TS 79/2 6 5 0102029 Somun

Detaylı

6304 5423 06/2000 TR Kullanıcı için. Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon modülü FM 445. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz

6304 5423 06/2000 TR Kullanıcı için. Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon modülü FM 445. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6304 5423 06/2000 TR Kullanıcı için Kullanma Kılavuzu Fonksiyon modülü FM 445 Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz Önsöz Önemli genel kullanım tavsiyeleri Teknik cihazlar, sadece maksadına uygun olarak ve

Detaylı

Eksenel pistonlu üniteler kendinden emişlidir. Bununla beraber bazı özel durumlarda emiş tarafı alçak basınçla beslenir.

Eksenel pistonlu üniteler kendinden emişlidir. Bununla beraber bazı özel durumlarda emiş tarafı alçak basınçla beslenir. Hidrolik devreler Hidrolikte 3 değişik devre vardır. o o o Açık hidrolik devreler Kapalı hidrolik devreler Yarı kapalı hidrolik devreler Açık ve kapalı çevrimli devreler aşağıda detaylı olarak anlatılacaktır.

Detaylı

yapılmış ve test edilmiştir. Böylece çabuk ve kolay montaj imkanı sağlanmaktadır. * Uzaktan izlemeli alarm panosu sesli ve görsel ikazlıdır.

yapılmış ve test edilmiştir. Böylece çabuk ve kolay montaj imkanı sağlanmaktadır. * Uzaktan izlemeli alarm panosu sesli ve görsel ikazlıdır. EN 12845 standardı Avrupa topluluğu ülkelerinin tamamında hayat koruma önlemleri ve sistemleri için belirli kuralları ve binalar ile endüstride kullanılan yangını önlemeye yönelik sabit sprinkler sistemlerinin

Detaylı

12.Patates.. Patates.. Patates yumru olarak ekildiğinden patates ekim makinaları da diğer makinalardan ayrı olarak tasarlanmış özel makinalardır.

12.Patates.. Patates.. Patates yumru olarak ekildiğinden patates ekim makinaları da diğer makinalardan ayrı olarak tasarlanmış özel makinalardır. 12.Patates.. Patates.. Patates yumru olarak ekildiğinden patates ekim makinaları da diğer makinalardan ayrı olarak tasarlanmış özel makinalardır. Patates yumrusunun en büyük özelliği dışardan gelen fiziksel

Detaylı

302.7D CR. Mini Hidrolik Ekskavatör. Motor Brüt Güç 17,9 kw 24,3 hp Net Güç 15,2 kw 20,7 hp Ağırlık Çalışma Ağırlığı 2.670 kg 5.

302.7D CR. Mini Hidrolik Ekskavatör. Motor Brüt Güç 17,9 kw 24,3 hp Net Güç 15,2 kw 20,7 hp Ağırlık Çalışma Ağırlığı 2.670 kg 5. 302.7D CR Mini Hidrolik Ekskavatör Motor Brüt Güç 17,9 kw 24,3 hp Net Güç 15,2 kw 20,7 hp Ağırlık Çalışma Ağırlığı 2.670 kg 5.890 lb Kompakt Boyutlar Daha az hasar Operatörde güven Daha fazla üretkenlik

Detaylı

VIESMANN. Teknik Bilgi Föyü VITOCROSSAL 200. Gaz yakıtlı kondensasyon kazanı 123-628kW. Sipariş No. ve fiyatlar: Fiyat listesine bakınız.

VIESMANN. Teknik Bilgi Föyü VITOCROSSAL 200. Gaz yakıtlı kondensasyon kazanı 123-628kW. Sipariş No. ve fiyatlar: Fiyat listesine bakınız. VIESMANN VITOCROSSAL 200 Gaz yakıtlı kondensasyon kazanı 123-628kW Teknik Bilgi Föyü Sipariş No. ve fiyatlar: Fiyat listesine bakınız VITOCROSSAL 200 Tip CT2 Doğalgaz için gaz yakıtlı kondensasyon kazanı.

Detaylı

Bu Addendum Kullanıcı El Kitabı'na

Bu Addendum Kullanıcı El Kitabı'na Oksijen sensörünün değiştirilmesi Giriş Oksijen sensörünün her iki senede bir ya da gerekirse daha kısa aralıklarla değiştirilmesi gerekir. Genel onarım talimatları Ventilatöre bakım yaparken, ventilatör

Detaylı

DEGAZÖRLER (GAZ ALMA CİHAZLARI) VASA VASATRE SERİSİ

DEGAZÖRLER (GAZ ALMA CİHAZLARI) VASA VASATRE SERİSİ ÜRÜN YELPAZESİ KAFA KORUMA KAPAKLI DEGAZÖRLER VASA SERİSİ Kod Tanım Ölçü Bağlantı Tip 37.03.60 Degazör 3/8 M UNI-EN-ISO 228 Vasa 37.04.60 Degazör 1/2 M UNI-EN-ISO 228 Vasa 37.05.60 Degazör 3/4 M UNI-EN-ISO

Detaylı

MAMÜL PARÇA LİSTESİ : DİŞLİ KUTUSU HAREKET MEKANİZMASI : 40 / 40402-3600359 : 40S EL TRAKTÖRÜ (ANTOR 6 LD 400) SIRA PARÇA PARÇA ADI - STANDART NO ADET

MAMÜL PARÇA LİSTESİ : DİŞLİ KUTUSU HAREKET MEKANİZMASI : 40 / 40402-3600359 : 40S EL TRAKTÖRÜ (ANTOR 6 LD 400) SIRA PARÇA PARÇA ADI - STANDART NO ADET : DİŞLİ KUTUSU HAREKET MEKANİZMASI Mamül kodu : 40 / 40402-3600359 1 0109136 Kopilya 2x20 6 2 3691025 Geri vites çubuğu 40S 2 3 3691026 1.ve 2. vites mili 40S 1 4 3601032 Çelik bilya 5/16 3 5 3601033 Yay

Detaylı

Karlı Bir Yatırım Yeni Nesil Caria Serisi

Karlı Bir Yatırım Yeni Nesil Caria Serisi Karlı Bir Yatırım Yeni Nesil Caria Serisi Caria Serisi ürünleri tasarlarken aklımızda tek bir şey vardı: Minimum kullanıcı müdahelesi Artık yeni nesil Caria serisi kazanlar eskisinden daha fazla konfor

Detaylı

FİYAT LİSTESİ 31.12.2012

FİYAT LİSTESİ 31.12.2012 1 FİYAT LİSTESİ 31.12.2012 D-ÇEKTİRME Parça Kodu Parça Adı N P.A. KDVli YMR952Z89008001 KAYIŞ ÇEKTİRME 2 1 23,00 27,14 YMR952Z84001001 ROTOR ÇEKTİRME 1 1 10,06 11,87 2 M-ELEKTRİK AKSAMI Parça Kodu Parça

Detaylı

FİYAT LİSTESİ 31.12.2012

FİYAT LİSTESİ 31.12.2012 1 FİYAT LİSTESİ 31.12.2012 D-ÇEKTİRME Parça Kodu Parça Adı N P.A. KDVli YMR952Z86003001 4 TIRNAKLI SOMUN ÇEKTİRME 3 1 11,50 13,57 YMR952Z89008001 KAYIŞ ÇEKTİRME 4 1 23,00 27,14 YMR952Z85002001 MARS DISLISI

Detaylı

200 SERİSİ NOKTA DÖNÜŞLÜ MİNİ YÜKLEYİCİLER

200 SERİSİ NOKTA DÖNÜŞLÜ MİNİ YÜKLEYİCİLER 200 SERİSİ NOKTA DÖNÜŞLÜ MİNİ YÜKLEYİCİLER super boom nokta dönüşlü mini yükleyici teknik özellilkler boyutlar L G C J A B D H R T V W Q U P M E F K S üstten görünüş boyutlar L218 L220 L223 L225 L230 Genel

Detaylı

HİDROLİK EĞİTİM SETİ TEMEL DONANIMLAR

HİDROLİK EĞİTİM SETİ TEMEL DONANIMLAR HİDROLİK EĞİTİM SETİ TEMEL DONANIMLAR www.ogenmakina.com Ogen-2010 1.HİDROLİK EĞİTİM SETİ EKİPMANLARI eğitim seti, eğitim masası, sunum seti, hidrolik güç ünitesi ve kontrol ünitesi üzere dört ana kısımdan

Detaylı

ET 18. ET18 Çalışma dünyanızın evrimi. İzlenen Geleneksel Arka Ekskavatörleri

ET 18. ET18 Çalışma dünyanızın evrimi. İzlenen Geleneksel Arka Ekskavatörleri ET 18 İzlenen Geleneksel Arka Ekskavatörleri ET18 Çalışma dünyanızın evrimi. Wacker Neuson, 1,7'den 2,4 t sınıfına kadar yeni nesil modellerle kompakt ekskavatörler için yeni standartları belirliyor.test

Detaylı

Basınç farkı=çalışma basıncı (PA,B)-Şarj basıncı (PSp)+Güvenlik payı Ayar Diyagramı

Basınç farkı=çalışma basıncı (PA,B)-Şarj basıncı (PSp)+Güvenlik payı Ayar Diyagramı 1 Pistonlu pompa ve motorlarla sağlanacak hidrostatik tahrik aracın sürüşünde birçok avantaj getirmektedir. İyi bir sürüş konforu ve yüksek çalışma hızı yönündeki talepler hidrostatik tahrikle çalışan

Detaylı

Kusursuz bir onarım ancak cihazın tamamı gerekli olduğu her zaman zarar verilmeden sökülebiliyorsa mümkündür.

Kusursuz bir onarım ancak cihazın tamamı gerekli olduğu her zaman zarar verilmeden sökülebiliyorsa mümkündür. Kurulum yalnızca uzman personel tarafından yapılabilir. Tüm iş adımları sırasıyla eksiksiz olarak uygulanmalı ve kontrol edilmelidir. Geçerlilik kapsamı Bu kurulum kılavuzu aşağıdakiler için geçerlidir:

Detaylı

TANITIM VE KULLANMA KILAVUZU

TANITIM VE KULLANMA KILAVUZU ELEKTRİKLİ MATKAP MODEL RTM154 TANITIM VE KULLANMA KILAVUZU 6 1 2 4 5 3 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. MANDREN 2. HAVALANDIRMA ARALIKLARI 3. GERİ/İLERİ DÖNÜŞ ŞALTERİ 4. AÇMA / KAPAMA ŞALTERİ 5. AÇMA / KAPAMA ŞALTERİ

Detaylı

SERİ ÜRETİM SİSTEM VE MEKANİZMALAR SINAV SORULARI

SERİ ÜRETİM SİSTEM VE MEKANİZMALAR SINAV SORULARI SERİ ÜRETİM SİSTEM VE MEKANİZMALAR SINAV SORULARI 1. hangisi talaşsız imalat yöntemlerinden A) Dövm e C) Taşla ma B) Presleme D) Haddele me 10. 11. Özdeş parçaları, istenen ölçü sınırları içerisinde ve

Detaylı

Panel montaj termostatlar KM-70 Serisi

Panel montaj termostatlar KM-70 Serisi Delivery address:mackenrodtstraße 14, Postal address: 661 661 Veri Sayfası 60.2045 Sayfa 1/6 Panel montaj termostatlar KM-70 Serisi DIN 3440 ve Basınç Ekipmanı Direktifi 97/23/EC'ye uygun model Kısa açıklama

Detaylı

ISC. Sekonder Darbeli Kırıcılar. Yüksek performans, mükemmel kübik ürünler. s e r i s i

ISC. Sekonder Darbeli Kırıcılar. Yüksek performans, mükemmel kübik ürünler. s e r i s i ISC s e r i s i Sekonder Darbeli Kırıcılar Yüksek performans, mükemmel kübik ürünler ISC serisi sekonder darbeli kırıcılar, benzersiz ağır hizmet tipi 4 bıçaklı rotor dizaynı ve kırıcı gövde tasarımı ile

Detaylı

Yangın Söndürme Sistemleri

Yangın Söndürme Sistemleri Yangın Söndürme Sistemleri Sabit boru tesisatı, yangın dolapları sistemi gibi söndürme sistemleri için gerekli debi ve su miktarı karşılanamıyorsa, Kapasiteyi karşılayacak yangın pompa istasyonu ve deposu

Detaylı

DİYAFRAMLI EMNİYET VENTİLİ (DEV)

DİYAFRAMLI EMNİYET VENTİLİ (DEV) DİYAFRAMLI EMNİYET VENTİLİ (DEV) SABİT AYARLI Aralık 01 TANITIM Diyaframlı emniyet ventilleri kapalı devre ısıtma sistemlerinde oluşan basıncı tahliye ederek, önceden belirlenmiş bir değere sınırlamak

Detaylı

SU SERVİSİ Su Sisteminin Parçaları Su sistemleri aşağıdaki parçalardan meydana gelmiştir.

SU SERVİSİ Su Sisteminin Parçaları Su sistemleri aşağıdaki parçalardan meydana gelmiştir. SU SERVİSİ Su Sisteminin Parçaları Su sistemleri aşağıdaki parçalardan meydana gelmiştir. Su tankı Basınçlandırma elemanları Dağıtım sistemi Miktar göstergeleri Su boşaltım elemanları Lavabolar Su servis

Detaylı

HAVALI SOMUN SIKMA MAKİNASI

HAVALI SOMUN SIKMA MAKİNASI HAVALI SOMUN SIKMA MAKİNASI MODEL RTM 0125 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. UÇ KOVANI 2. ÇALIŞTIRMA TETİĞİ 3. HAVA GİRİŞİ 4. BASINÇ AYARLAYICI 5. SAĞ SOL BUTONU TEKNİK VERİLER Hız Maks.

Detaylı

Pnömatik sistemi ile ilgili genel bilgiler. Pnömatik sistemin tasarımı. Tanımlamalar PGRT. Basınçlı hava deposu. APS (Hava İşlem Sistemi)

Pnömatik sistemi ile ilgili genel bilgiler. Pnömatik sistemin tasarımı. Tanımlamalar PGRT. Basınçlı hava deposu. APS (Hava İşlem Sistemi) Tanımlamalar Aracın pnömatik sistemine ilişkin aşağıdaki tanımları ve konseptleri bilmek çok önemlidir: Basınçlı hava deposu Basınçlı hava içeren basınçlı depo. Basınçlı hava gerektiren diğer sistemlerde

Detaylı

IPC. Primer Darbeli Kırıcılar. Yüksek küçültme oranı, daha iyi performans. s e r i s i

IPC. Primer Darbeli Kırıcılar. Yüksek küçültme oranı, daha iyi performans. s e r i s i IPC s e r i s i Primer Darbeli Kırıcılar Yüksek küçültme oranı, daha iyi performans IPC Serisi primer darbeli kırıcılar, çağın gereksinimlerini karşılamak üzere tasarlanmış yeni jenerasyon darbeli kırıcılardır.

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU (Çeviri)

KULLANIM KILAVUZU (Çeviri) 1. KULLANICI GRUPLARI Görevler Kullanıcı Kullanım, Gözle kontrol Uzman personel Montaj, sökme, Onarım, bakım Kontroller KULLANIM KILAVUZU (Çeviri) TR Çelik çıkrık Tip 11.1,5 11.3 11.5 11.10 1188.1,5 1188.3

Detaylı

İŞ KAMYONLARI OPERATÖRÜ YETİŞTİRME KURSU PROGRAMI

İŞ KAMYONLARI OPERATÖRÜ YETİŞTİRME KURSU PROGRAMI İŞ KAMYONLARI OPERATÖRÜ YETİŞTİRME KURSU PROGRAMI 1. KURUMUN ADI : 2. KURUMUN ADRESİ : 3. KURUCUNUN ADI : 4. PROGRAMIN ADI : İş kamyonları (Kaya kamyon, toprak taşıyıcı araçlar, transmixser, kendi yürür

Detaylı

BESTPUMP Pistonlu Basınç Pompaları

BESTPUMP Pistonlu Basınç Pompaları 1 BESTPUMP Pistonlu Basınç Pompaları KULLANIM KILAVUZU GARANTİ BELGESİ SATIN ALDIĞINIZ POMPANIZI İYİ GÜNLERDE KULLANMANIZI DİLERİZ. GARANTİ BELGENİZ POMPANIZIN HÜVİYETİDİR. SERVİSİNİZE BAŞVURMANIZ DURUMUNDA

Detaylı

Centronic UnitControl UC52

Centronic UnitControl UC52 Centronic UnitControl UC52 tr Montaj ve İs letme Talimatı Kumanda elemanlı tekli kontrol cihazı As ağıdaki kis ilere yönelik önemli bilgiler: Montaj elemanı / Elektrik teknisyeni / Kullanıcı Lütfen ilgili

Detaylı

MAMÜL PARÇA LİSTESİ. : ŞANZIMAN GRUBU Mamül kodu : Mamül adı : 41S TARAL (CF186 F) DİZEL EL TRAKTÖRÜ SIRA NO PARÇA ADI - STANDART NO ADET

MAMÜL PARÇA LİSTESİ. : ŞANZIMAN GRUBU Mamül kodu : Mamül adı : 41S TARAL (CF186 F) DİZEL EL TRAKTÖRÜ SIRA NO PARÇA ADI - STANDART NO ADET MAMÜL PARÇA LİSTESİ Grup : ŞANZIMAN GRUBU Mamül kodu : 41-3691000 Mamül adı : 41S TARAL (CF186 F) DİZEL EL TRAKTÖRÜ SIRA NO PARÇA KODU PARÇA ADI - STANDART NO ADET 1 0108030 Segman delik 37x1,5 DIN472

Detaylı

FİYAT LİSTESİ 12.10.2015

FİYAT LİSTESİ 12.10.2015 1 FİYAT LİSTESİ 12.10.2015 M-ELEKTRİK AKSAMI YME001A05A05011 AKÜ 17 1 91,09 107,49 YME001A0520Y002 AKÜ (YUASA) 17 1 154,45 182,25 YME001L61M62006 AKÜ LASTİĞİ 16 10 4,19 4,94 YME001A06A06041 ATEŞLEME BOBİNİ

Detaylı

PRES ĐŞLERĐNDE HĐDROPNÖMATĐK OLARAK ÇALIŞAN YÜKSEK GÜÇ ARTIRICI ÜNĐTELER

PRES ĐŞLERĐNDE HĐDROPNÖMATĐK OLARAK ÇALIŞAN YÜKSEK GÜÇ ARTIRICI ÜNĐTELER atölyeden PRES ĐŞLERĐNDE HĐDROPNÖMATĐK OLARAK ÇALIŞAN YÜKSEK GÜÇ ARTIRICI ÜNĐTELER A. Turan GÜNEŞ Pres işlerinde zaman zaman yüksek güçlü ve kısa kurslu alt ve üst baskı düzenlerine ihtiyaç duyulur. Đki

Detaylı

WL52. Şantiyelerdeki klasik: WL52

WL52. Şantiyelerdeki klasik: WL52 WL52 Özel Tekerlekli Yükleyiciler Şantiyelerdeki klasik: WL52 WL 52 tekerlek yükleyici hiçbir şantiyede eksik olmamalıdır. Güçlü hidroliklere ek olarak, operatörlere uzun iş günlerinde dahi yorulmadan

Detaylı

FİYAT LİSTESİ 31.12.2012

FİYAT LİSTESİ 31.12.2012 1 FİYAT LİSTESİ 31.12.2012 D-ÇEKTİRME Parça Kodu Parça Adı N P.A. KDVli YMR952Z86003001 4 TIRNAKLI SOMUN ÇEKTİRME 3 1 11,50 13,57 YMR952Z89008001 KAYIŞ ÇEKTİRME 4 1 23,00 27,14 YMR952Z85002001 MARS DISLISI

Detaylı

EN 81-1/2 STANDARTLARI GÜNCELLEMESİ

EN 81-1/2 STANDARTLARI GÜNCELLEMESİ EN 81-1/2 STANDARTLARI GÜNCELLEMESİ İSTEM DIŞI KABİN HAREKETİ UNINTENDED CAR MOVEMENT Asansör kabininin katta kapısı açık iken kontrolsüz olarak hareket etmesi İstem Dışı Kabin Hareketi olarak tanımlanmıştır.

Detaylı

Yüksek Basınç Pompaları -70-100 Bar 1 x 30lt/dk, Elektrik motor 380V 50Hz. 1 x 5.5 kw Basınç ayar regülatörleri ve Baypas Manometre 0-160 Bar. Giriş Suyu Kontrol Valfi Düşük Basınç Uyarı Switch 2. Su Filtre

Detaylı