LED: Geleceğin Aydınlatma Teknolojisi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "LED: Geleceğin Aydınlatma Teknolojisi"

Transkript

1

2 Hayata ETKİN Bakış LED'li ameliyat lambaları inovatif aydınlatma teknolojileriyle, tüm dünyada cerrahi ekiplerin tercih ettikleri aydınlatma modeli haline gelmiştir. Etkin Tıbbi Cihazlar tarafından TÜBİTAK desteği ile 2 yıl süren bir proje sonucunda geliştirilen ETC LED'li ameliyat lambaları, cerrahi ekibin aydınlatma ihtiyacı ve konforu göz önünde bulundurularak üretildi. ETC LED'li ameliyat lambaları ısı emisyonu olmadan sağladığı etkin aydınlatma ile ameliyatlarda ekibin konforunu artırırken, başarı oranına da büyük ölçüde katkı sağlamaktadır. 2013

3 LED: Geleceğin Aydınlatma Teknolojisi LED teknolojili cerrahi aydınlatma sistemleri, geleneksel aydınlatma sistemlerine göre birçok hayati avantajı sunuyor. LED'li ameliyat lambaları yenilikçi teknolojisiyle sadece ameliyat konforunu ve başarısını artırmakla kalmıyor, hastane yönetimlerine de maliyet düşürücü ve çevreci çözümleri de beraberinde sunuyor.

4 Parlak, Soğuk, Beyaz Işık LED'li ameliyat lambaları ameliyathane ortamına uygun olarak tasarlanmıştır. Infrared ışınları yaymazlar ve ameliyat bölgesini ısıtmazlar. Bu da dokuların dehidrasyonunu önleyerek cerrahın daha konforlu çalışmasını sağlar. Lambanın yaydığı ışık sadece soğuk değil aynı zamanda parlaktır. LED'ler beyaz ışık oluşturmak üzere geliştirilmiştir. Beyaz ışık elde etmek için herhangi bir filtre veya kaplama kullanılmaz. Mükemmel doğal renk kalitesi sayesinde cerrrahların doku ve damarları en orjinal renginde görmesini sağlar.

5 Nesneleri Doğal Renkleriyle Görün Yapay aydınlatma kaynaklarının renklerinin Renk Oluşturma İndeksi (CRI) son derece önemlidir. Tüm ışık kaynakları farklı enerji miktarlarında dalga boylarına sahiptir. CRI nesnelerin renklerinin doğallığını ifade etmek için geliştirilmiştir. 85'e eşit veya yüksek CRI değeri, ışık kaynağının iyi renk oluşturma özelliğine sahip olduğunu gösterir. LED'ler arasında bir CRI değeri oluştururlar. ETC LED serilerinin CRI değeri 98 dir.

6 Işık Ayarları Parmaklarınızın Ucunda Farklı renklerdeki LED'ler renk sıcaklığının ayarlanabilmesini sağlar. Araştırmalar yüksek renk sıcaklığının konsantrasyonu artırdığını ortaya koymaktadır. ETC LED ameliyat lambalarının renk sıcaklığı 3500 K ve 5000 K arasında kademeli olarak lamba üzerinde yer alan dokunmatik ekrandan ayarlanabilir. Lamba üzerinde yer alan elcek lamba başlığını istediğiniz yükseklikte ve açıda ayarlamanızı sağlar. Üstün mekanik aksam ile donatılmış lamba, kollar üzerinde yaptığı dönme hareketi ile ışık kaynağının istenilen nokta üzerinde odaklanmasını sağlar.

7 Kesintisiz ve Gölgesiz Işık Kaynağı ETC LED ameliyat lambası birbirinden ayrı ve bağımsız çalışan üç temel aydınlatma modülünden ve ışık alanının kararlılığını artıran üç mini destek modülünden oluşur. Modüllerden birinin arızalanması durumunda diğer modüller çalışmaya devam eder, aydınlanma kesilmez. Operasyon esnasında ameliyat ekibinin gölgesi ameliyat bölgesi üzerine düşmez.

8 Ameliyathane Ortamına Uygun Tasarım Laminar Hava Akışı Ameliyathanelerde partiküllerin açık ameliyat bölgesine yerleşmemesi ve enfeksiyona sebep olmaması için laminar hava akışı sağlanır. Hava türbülansı istenen bir durum değildir çünkü partiküllerin yönsüz bir şekilde savrulmalarına sebep olarak steril kalması gereken ameliyat bölgesinin enfeksiyonuna sebep olabilir. ETC LED ameliyat lambaları laminar hava akışına uygun olarak tasarlanmıştır. Optimize edilmiş gövde tasarımı olası hava türbülansına karşı özel olarak geliştirilmiştir. Hijyenik ETC LED ameliyat lambalarının güçlendirilmiş izolasyon yapısı ve anti-bakteriyel boyayla kaplanmış gövdesi cihaz içerisinde toz, kir ve bakteri barındırmaz. Dezenfektasyon ürünleriyle temizlenmeye uygundur.

9 Yüksek Teknolojili Donanım Full HD Kamera ve Monitör ETC ameliyat lambası üzerine opsiyonel olarak takılabilecek medikal monitör ve kamera Full HD kalitesinde görüntü sağlayarak operasyon görüntülerinin eğitim, bilimlerarası işbirliği projeleri gibi bir çok alanda kullanımına olanak tanır. Endoskopi Modu Endoskopik operasyonlarda rahat çalışma sağlayan yeşil aydınlatma. Yeşil rengin kullanılmasının en önemli nedeni, bu rengin doku rengine en uzak renklerden biri olmasıdır. Bu uygulama, sinema teknolojisindeki Green Screen (Yeşil Perde) uygulamasına benzer bir uygulamadır.

10 Uzun Ömürlü, Düşük Maliyetli Işık Kaynağı LED'lerin kullanım ömürleri oldukça uzundur saatlik kullanım ömrüyle, kullanım ömrü 1000 saat olan halojenlere göre 50 kat daha fazla çalışma süresi sağlar. Ampul değiştirme ve işçilik maliyeti yoktur. Işık verimi oldukça yüksektir lx/w ışık gücüyle, en az elektrik gücüyle en fazla ışık gücünü elde eden teknolojidir. Modüllerden biri çalışmasa da diğer modüllerle aydınlatma devam eder böylelikle operasyon sırasında ışıksız kalma riskini minimize eder.

11 Çevre Dostu, Temiz Işık LED ameliyat lambaları verimliliği ve etkinliği artırırken maliyetleri, enerji tüketimini, çevre kirliliğini azaltır. LED'ler civa, kadmiyum, kurşun, toksik gaz, filamanlar veya kırılgan parçalar içermez. Lambalar geri dönüştürülebilir alüminyumdan üretilmiştir. Isı yaymazlar.

12 Görmekten daha fazlası için hayata ETKİN bakış.