Web Sunucularında DDOS-Botnet saldırılarını Minimize Etme

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Web Sunucularında DDOS-Botnet saldırılarını Minimize Etme"

Transkript

1 Web Sunucularında DDOS-Botnet saldırılarını Minimize Etme Merhaba arkadaşlar. Bu makalemizde web sunucularına yapılan DOS (Denial Of Service), DDOS (Distrubuted Denial Of Service) ve Botnet saldırılarının nasıl minimize edilebileceğini derinlemesine inceleyeceğiz. Günümüzde en çok kullanılan saldırı yöntemi DDOS ve Botnet saldırılarıdır. Kötücül yazılım dağıtıcıları, hazırlamış oldukları, virüs ve backdoorları çeşitli yazılımların içine entegre ederek internet üzerinde freware (ücretsiz) yada warez olarak dağıtılmaktadır. Kullanıcılar ücretsiz olduğunu vaad eden bu yazılımları bilgisayarlarına kurduktan sonra, arka planda bu zararlı kodlar çalışır. Zararlı kodlar kullanıcıların bilgisayarında çalıştıktan sonra, bulaştıkları bilgisayarı bir zombi bilgisayar haline getirir. Zararlı yazılım geliştiricisi, çeşitli amaçlar çerçevesinde zombie haline getirmiş olduğu bilgisayarları bir araya toplar ve bu bilgisayarlardan büyük bir botnet ağı (zombie ordusu) kurar. Daha sonra bu botnet ağı ile amaçlar çerçevesinde saldırılar düzenlenir. Saldırı düzenlenen web sunucuna bir anda binlerce istek gönderilir ve sunucu gelen bu isteklere cevap veremeyecek duruma geldiğinde, amaca ulaşılmış, saldırı tamamlanmış olur. Zararlı yazılımın bulaştığı son kullanıcı bu saldırıdan habersizdir. Benzer bir saldırı çok kısa bir süre önce Anonymous grubu tarafından TİB (Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı) e büyük ölçekli bir saldırı düzenlendi. TİB sunucuları belirli bir süre yayın yapamayacak duruma getirildi. Bu tip saldırılarda, saldırıyı başlatan kişinin tespit edilmesi oldukça zordur. Çünkü saldırıyı düzenleyen kişi, saldırıyı başka bilgisayarlara yaptırdığından dolayı tespit edilmesi zorlaşıyor. Resim-01 Bir web sunucu ile iletişim Resim-01 deki gibi gerçekleştirilir. Ziyaretçi, mshowto.org sitesi ile iletişime geçmek istemektedir. Bunun için mshowto.org adresine bir ping paketi gönderiyor. Gönderilen ping paketi mshowto.org için ip adresine yollanıyor. Domain adı, ip adresine çevrilip, mshowto.org a iletilebilmesi için cizgi.net.tr cihazına gönderiliyor. Ardından bu cihazda gelen paketi ns1.sadecehosting.com adresindeki fiziksel sunucuya iletiyor. Web sunucusu gelen bu ping paketine ICMP Echo Reply paketi ile ip adresinden cevap gönderiyor. Routerlar üzerinden iletilen bu ICMP Ehco Reply paketi kullanıcıya iletiliyor.

2 Eğer web sunucunun önüne bir firewall cihazı yerleştirilmemiş ise temel mantıkta iletişim bu şekilde kurulacaktır. Eğer bir firewall olduğunu düşünür isek sonuç Resim-02 deki gibi olacaktır. Resim-02 Ziyaretçi web sunucusuna istekte bulunur. Istek web sunucusunun önünde bulunan firewall a iletilir. Firewall gelen paketi inceleyerek analiz eder. Paket güvenlik bir istek içeriyorsa, paket web sunucusuna iletilir, paket zararlı bir istekte bulunuyorsa, paket drop edilir. Ancak büyük çaplı gelen saldırılarda firewall lar çoğu zaman paketleri kaçırabilmektedir. Bu gibi durumlarda çift firewall kullanılması gerekmektedir. Dolayısı ile bu da ek maliyet anlamına gelir. Bu makalemizde botnet, ddos saldırılarını engellemek için CloudFlare sunucularını kullanılarak, saldırı engelleme ve saldırı analizlerini inceleyeceğiz. Öncelikl CloudFlare çalışma mantığını inceleyelim (Resim-03).

3 Resim-03 Bir web sitesine istek gönderdiğimizde, göndermiş olduğumuz istek Resim Kısımdaki gibi domain in çalıştığı name server a iletilir. Web sunucusunun verdiği cevaplar da ziyaretçiye direk aktarılır. Böylelikle sunucu ile direkt bir iletişim kurulmuş olur. Bu tarz bağlantılarda, güvenlik en düşük düzeydedir. Bir ddos ve botnet saldırısı yapıldığında sunucu ile direkt iletişime geçilebildiğinden dolayı sunucu bu olaydan fiili olarak etkilenmiş olur. 2. Kısımda ise, CloudFlare sunucularına taşınmış bir web sitesi bulunmaktadır. Ziyaretçinin gönderdiği tüm istekler önce CloudFlare sunucularının ön tarafında bulunan güvenlik duvarına iletilir. Gelen bu istekler, firewall ile süzüldükten sonra ilgili web sunucusuna iletilir. Sunucunun vermiş olduğu cevaplar da aynı yol ile önce CloudFlare sunucularına iletilir, CloudFlare sunucularından ziyaretçiye iletilir. Ziyaretçi web sitesi ile fizeksel bir iletişime geçememektedir. Dolayısı ile gelecek olan tüm ddos ve botnet saldırıları bizim sunucumuza değil CloudFlare sunucularına iletilir. Bizim web sunucumuz gelen bu saldırıdan etkilenmeden çalışmasına devam etmektedir. CloudFlare burada bizim için bir köprü görevi üstlenmektedir. Biraz daha açıklayacak olursam eğer, eyupcelik.com.tr adresine gönderdiğimiz bir ping isteği uma.ns.cloudflare.com sunucusuna gönderilmiş olur. Gelen cevapta eyupcelik.com.tr adresinden uma.ns.cloudflare.com sunucusuna gönderilir, ordan da ziyaretçiye cevap yollanır. Eyup.celik.com.tr adresinin fiziksel olarak kullandığı ip adresi ile uma.ns.cloudflare.com adresinin kullanmış oldukları ip adresleri farklıdır. Bir saldırı yapıldığında, saldırıyı yapan kişi bunu fiziksel sunucuya yaptığını sanacaktır ama gerçekte bizim sunucumuz bundan etkilenmemiş olacaktır.

4 Resim-04 Resim-04 te tipik bir çalışma örneği mevcuttur. Ziyaretçi eyupcelik.com.tr adresine ping isteği gönderdiğinde bu istek önce CloudFlare sunucusundaki güvenlik duvarına iletilmiş. Firewall gelen bu isteğe olumlu cevap verdiğinde, istek uma.ns.cloudflare.com yada phil.ns.cloudflare.com sunucularına iletilmiştir. Ardından istek fiziksel sunucunun nameserverları olan ns1.eyupcelik.com.tr veya ns2.eyupcelik.com.tr adreslerinden birine iletilir. Daha sonra burdan da web sunucusunun önünde bulunan firewall cihazına yönlendirilir. Firewall cihazı isteği değerlendirir ve sonuç olumlu ise bu isteği web suncusuna iletir. Ardından ziyaretçiye geri dönüşte aynı yollar üzerinden gerçekleştirilir. Gönderilen isteğin zararlı bir istek olduğunu varsayarsak eğer, istek CloudFlare sunucunun önünde bulunan firewall cihazına iletilir, firewall gelen isteğin zararlı olduğuna karar verirse eğer, isteği drop eder. Çok büyük çaplı bir saldırı (200 bin ve üzeri zombi bilgisayar ile) geldiğini düşünürsek, firewallun kaçırdığı paketler üstte anlattığım yolu izleyerek web sunucusunun önünde bulunan firewall cihazına iletilir. Bu cihazda gelen isteği kontrol eder ve zararlı ise drop ederek gelen paketi yok eder. Şimdi CloudFlare sunucularını nasıl kullanacağımızı ve konfigürasyonunu inceleyelim. Hemen bir dipnot düşeyim, CloudFlare i ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. adresine girip sağ üst köşede bulunan Sign Up ı tıklıyoruz. Gelen kayıt formunu Resim-05 teki gibi dolduruyoruz.

5 Resim-05 Hesap ayarlarını Resim-05 teki gibi yaptıktan sonra Your Domain: Domain adresiniz (örn mshowto.org) kısmını doğru yaptığımızdan emin olup Create Account Now u tıklıyoruz. Bunu yaptıktan sonra, ikinci adıma geçecek ve 50 saniyelik bir video oynayacaktır. Bu işlem bittikten sonra Continue butonu aktif olacaktır. Continue yu tıklayıp 3 adıma geçin.

6 Resim-06 Bir sonraki adımda Resim-06 daki DNS configürasyonu ile karşılaşacağız. DNS ayarlarımız için Resim- 06 yı örnekleyecek olursak eğer, En üstte bulunan A eyupcelik.com.tr record u bizim gerçek ip adresimiz olacaktır. Ceh, ethical ve mobile olan A recordları sub domainlerimizi temsil eder ve fiziksel ip adresimize yönlendirilmiş durumdadır. Hemen altında CNAME recordlarımız var, bu CNAME recordlar ise domain adresine yönlendirilmiştir. MX kaydımız da A record da bulunan kayda yönlendirilmiştir. Tüm recordları CloudFlare otomatik olarak getirmektedir, ancak biz istersek te ekleyebiliriz. Burda dikkat etmemiz gereken husus şu, sarı güneş ve bulutun bulunduğu adreslerde CloudFlare çalışacaktır. Ziyaretçi gönderdiği tüm istekler CloudFlare e iletilecektir. Gri güneş ve bulut olanlar ise fiziksel bağlantıları temsil eder. Bu bağlantılarda kullanıcı sunucumuz ile direkt iletişime geçecektir. Konfigürasyonumuzu yaptıktan sonra I've added all missing records, continue butonunu tıklayıp bir sonraki adıma geçiyoruz.

7 Resim-07 Bir sonraki adımda Resim-07 deki ekran ile karşılaşacağız. Burda Choose a plan kısmından Free- $0/month u tıklıyoruz. Bu CloudFlare i ücretsiz kullanacağımız anlamına gelir. Performance kısmında CDN Only i seçiyoruz. Diğer seçenekler ücretli sürüm içindir. Bu seçeneğin amacı, dünya üzerinde bir çok bölgede yer alan CloudFlare sunucuları kullanılarak web sitesinin erişimini hızlandırmaktır. Security kısmında Medium u seçip, Continue yu tıklıyoruz. Resim-08 Bir sonraki adımda, domain dns değişikliği yapmamız gerektiğini bildiren ekran ile karşılaşıyoruz. Buna göre domain adresimizin nameserver kayıtlarını yukarıdaki gibi, Change your nameservers to daki adresler ile değiştirip, I ve updated my nameservers, continue yu tıklıyoruz. Domain panelimize erişip, nameserver değişikliğini Resim-08 deki gibi yapıyoruz. Not: Bu işlem sırasında web sitemiz kesinlikle offline duruma düşmemektedir.

8 Yönlendirme ve aktivasyon işlemi tamamlandıktan sonra CloudFlare ana sayfasına dönüyoruz. Resim-09 Domain adresimiz aktif olarak CloudFlare üzerinde çalışıyorsa, domain adresimizin hemen sol tarafında yeşil bir onay işareti göreceksiniz (Resim-09). Günlük erişim, saldırı ve analiz raporları için Report & stats ı tıklıyoruz. Resim-10

9 Resim-11 Rapor sayfası Resim-10 ve Resim-11 gibi olacaktır. Bu ekranda siteye giren ziyaretçiler, gelen saldırılar, arama motorlarının kaç kere geldiği, arama motorlarının kaç sayfayı taradığı ve en son hangi tarihte geldiği, kullanılan bandwith genişliği, saldırıların hangi ülkeler tarafından yapıldığı gibi bir çok detayı görüntüleyebiliriz. Bu raporlara göre bir sonuç çıkartmak gerekiyorsa, sonuç aşağıdaki gibi olacaktır. Site istastiği: Toplamda sitedeki sayfalar defa görüntülenmiş, bu ziyaretlerin 2258 i benzersiz ziyaretçiler tarafından görüntülenmiş(resim-10) Siteyi 19 adet arama motoru (google, bing, yandex v.s) ziyaret etmiş, bunlardan 8 tanesi ilk defa siteyi ziyaret ediyormuş(resim-10) Siteye 663 tane saldırı düzenlenmiş, bunun 138 i benzersiz kullanılar tarafından gerçekleştirilmiş (Resim-10) Siteye toplamda 6447 saldırı düzenlenmiş, bu saldırıların %99 u Türkiye den yapılmış, diğer saldırılar ise sırası ile bilinmeyen bir bölgeden (muhtemelen ip gizlenerek yapılmıştır), Bulgaristan, Hindistan, Amerika, Almanya gibi ülkelerden gerçekleştirilmiş (Resim-11) Siteye gönderilen 177,086 istekten 140,358 i CloudFlare üzerinden gönderilmiş ve CloudFlare tarafından kayıt altına alınmış (Resim-11) Kullanılan 5 GB bandwith ten 3,3 GB ı CloudFlare üzerinden gönderilmiş (Resim-11) Bing arama motoru 1,950 sayfayı taramış (Resim-11) Google arama motoru 1,442 sayfayı taramış (Resim-11) Yandex arama motoru 161 sayfayı taramış (Resim-11) Baidu arama motoru 143 sayfayı taramış (Resim-11)

10 Gelen saldırıları görüntülemek için sağ üst köşede bulunan Threat control ü tıklıyoruz. Resim-12 Saldırı logları Resim-12 deki gibi görüntülenebilmektedir. Buna göre 09 Mart 2012 tarihinde ip adresine sahip Amerika lokasyonundaki ziyaretçi, sayfada bulunan bir güvenlik rule unu atlatmaya çalışmış ve yapmış olduğu bu saldırı girişimi loglanmış. Başka bir örneğe bakalım ip adresine sahip Hollanda (Netherlands) lokasyonundaki ziyaretçi sitede bulunan mail adreslerini toplayıp spam yapmaya çalışırken yakalanmış ip adresine sahip Türkiye lokasyonundaki ziyaretçinin ise bir botnet zombi bilgisayar olduğunu ve siteye saldırmaya çalıştığını öğrenebiliyoruz. Saldırı ile ilgili detayları almak için sol tarafta bulunan büyüteç işaretini tıklıyoruz. Resim-13 Saldırı detayları Resim-13 teki gibi görüntülenebilir ip adresine sahip Türkiye lokasyonlu zombie bilgisayar Google Honey Pot projesi kapsamında çeşitli sitelere saldırı yaptığı ve bu saldırılardan birinide bizim sitemize karşı gerçekleştirdiğini OVERVIEW kısmından öğreniyoruz.

11 Resim-14 Details kısmında bu zombie bilgisayar tarafından sitemizde bir dictonary attacks (Şifrelere yönelik sözlük saldırısı) düzenlendiğini öğreniyoruz. Saldırı düzenleyen bu ip adreslerini sağ taraflarında bulunan +Block butonu ile tamamen engeleyebiliriz. Özel olarak bir ip adresini engellemek yada güvenlir olarak kural tanımlamak istiyor isek, Threat control kısmında bulunan Add custom rule kısmını kullanabiliriz. Resim-15 Add custom rule kısmına ip adresini yazdıktan sonra Block + ve Trust + seçenekleri bulunmaktadır. Block + seçeneği ip adresini engellemek, Trust + seçeneği ip adresinin güvenilir listeye eklenmesini sağlar.

12 Resim-17 Bir ziyaretçinin siteye erişimini engellediğimizde Resim-17 ekranı ile karşılaşacaktır. CloudFlare in bize kazandırdıkları: Web sitemiz dünyanın her bölgesindeki CloudFlare CDN leri sayesinde daha performanslı ve daha hızlı çalışacaktır. DOS, DDOS ve BOTNET saldırılarına karşı güvenlik önlemlerimizi maksimize etmiş olduk. Sitemize spam uygulanmasını engellemiş olduk. Sunucumuz ile kullanıcıların birebir bağlantılarını keserek sunucuya gelebilecek bir çok tehtidi devre dışı bıraktık. Kullanışlı raporlamalar sayesinde ziyaretçilerin neler yaptığını öğrendik. Arama motorlarının sayfamıza kaç kere uğradıklarını öğrendik Firewall ips/ids gibi maliyetlerin düşürülmesi. Fiziksel sunucumuzu izole ederek ziyaretçilere farklı bir yerden yayın yapıyormuşuz gibi görünerek ekstra güvenlik önlemi sağladık. (tracert siteadresi) Güvenli günler dilerim. Eyüp ÇELİK Bilgi Teknolojileri Güvenlik Uzmanı

WebSiteDefender ile Web Uygulama Güvenliği

WebSiteDefender ile Web Uygulama Güvenliği WebSiteDefender ile Web Uygulama Güvenliği Merhabalar. Bu makalemizde, Acunetix firması tarafından web uygulama güvenliği ve kötü amaçlı yazılımlardan korunmak için hazırlanmış olan Web Site Defender ı

Detaylı

ERİŞİM ENGELLEME DOS VE DDOS:

ERİŞİM ENGELLEME DOS VE DDOS: DoS nedir? ERİŞİM ENGELLEME DOS VE DDOS: Denial of service türkçesi erişim engelleme saldırısı olarak anlaşılmaktadır. Hedef bilgisayar ağının kaynaklarını kullanamayacak şekilde erişilmez kılınmasını

Detaylı

Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi

Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi 1 Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi Kurulum Kılavuzu Nisan 2016 Versiyon Sürüm 2.1.3 2 İçindekiler Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi... 1 1. Sistem Gereksinimleri... 3 2. Kurulum... 3 3. Lisanslama... 10 4. Windows

Detaylı

Google Chrome Kullanıyorsanız; Microsoft Internet Explorer Kullanıyorsanız;

Google Chrome Kullanıyorsanız; Microsoft Internet Explorer Kullanıyorsanız; Öncelikle şöyle kısaca değinelim Proxy (Vekil sunucu) Nedir? Zaman zaman yetkili sunucu veya proxy olarak da anılan Vekil sunucu, internete erişim sırasında kullanılan bir ara sunucudur. Bu durumda, örneğin

Detaylı

NEUTRON DDNS KURULUMU

NEUTRON DDNS KURULUMU 1. Üyelik Oluşturma www.quickddns.com Web Adresine Giriş Sağlıyoruz. NEUTRON DDNS KURULUMU Yukarıda Resimde Gördüğünüz (Not Register?) Bağlantısına Tıklıyoruz. Yukarıdaki Gördüğünüz Sayfa Açıldığında (*)

Detaylı

Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi

Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi 1 Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi Kurulum Kılavuzu Ağustos 2017 Versiyon Sürüm 2.2.5 2 İçindekiler Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi... 1 1. Sistem Gereksinimleri... 3 2. Kurulum... 3 3. Lisanslama... 7 4. Windows

Detaylı

Microsoft Outlook 2003 Kurulumu

Microsoft Outlook 2003 Kurulumu Microsoft Outlook 2003 Kurulumu Tools (Araçlar) menüsünden E-mail Accounts (E-posta Hesapları) seçeneğini seçiniz. Buradan Add a new e-mail account (Yeni bir e-posta hesabı ekle) sekmesine tıklayınız,

Detaylı

Web Uygulamarına Yönelik DoS DDoS Saldırıları ve Performans Testleri. Barkın Kılıç @barknkilic barkin@barkin.info

Web Uygulamarına Yönelik DoS DDoS Saldırıları ve Performans Testleri. Barkın Kılıç @barknkilic barkin@barkin.info Web Uygulamarına Yönelik DoS DDoS Saldırıları ve Performans Testleri Barkın Kılıç @barknkilic barkin@barkin.info localhost ~ $ id barkink Eski ve daimi sistem yöneticisi Linuxcu Pentester Eğitmen Aj(an)da

Detaylı

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi Oluşturma 02.11.2015 Revizyon: 19.01.2016 Rev. No: 03 Yazan: Süleyman FAKİR Düzenleyen: F. DELİRİ PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi 1) PDKS Kurulumu, Lisans Onaylaması Ve Veri Tabanı Ayarları

Detaylı

B2B Sistemi Kullanımı Hakkında Bilgiler

B2B Sistemi Kullanımı Hakkında Bilgiler B2B Sistemi Kullanımı Hakkında Bilgiler Merhabalar, Bu dökümandaavm/cadde mağazalarının sipariş oluşturup, ilgili bölge yöneticisinin onayından geçmesini ve ardından siparişin hazırlanarak sevk edilip,

Detaylı

iphone & ipad için e-posta hesabı kurulumu

iphone & ipad için e-posta hesabı kurulumu iphone & ipad için e-posta hesabı kurulumu iphone veya ipad üzerine yönetim panelinizden aktif hale getirdiğiniz bir e-posta hesabınızı rahatlıkla kurabilirsiniz. Sahip olduğunuz bir mail adresi ve o adrese

Detaylı

Yerel Okul Sunucusu Uygulama Yazılımları Prototipi

Yerel Okul Sunucusu Uygulama Yazılımları Prototipi TECHNOLOGY SOLUTIONS Yerel Okul Sunucusu Uygulama Yazılımları Prototipi Test ve Kabul Raporu TRscaler Technology Solutions 2013 A N K A R A Ü N İ V E R S İ T E S İ T E K N O L O J İ G E L İ Ş T İ R M E

Detaylı

CHECKPOINT VPN KULLANIM KILAVUZU

CHECKPOINT VPN KULLANIM KILAVUZU CHECKPOINT VPN KULLANIM KILAVUZU Checkpoint VPN Uygulaması kurum dışından kurumiçi kaynaklara erişim için kullanılan uzaktan erişim uygulamasıdır. VPN erişimi için VKVAH ve KUH hesaplarınızı kullanabilirsiniz.

Detaylı

YAYGIN OLARAK KULLANILAN ADSL MODEMLER VE ROUTER AYARLARI

YAYGIN OLARAK KULLANILAN ADSL MODEMLER VE ROUTER AYARLARI YAYGIN OLARAK KULLANILAN ADSL MODEMLER VE ROUTER AYARLARI D-Link 500G Router Ayarları web arayüzüne ulaşmak için modemin standart IP adresi olan 10.1.1.1 yazıyoruz. o Modeminizin IP adresini web tarayıcınızın

Detaylı

Quedra L MON Log Yönetim ve Güvenli Kayıt Yazılımı

Quedra L MON Log Yönetim ve Güvenli Kayıt Yazılımı PC veya Server Üzerinde Quedra Kurulumu Önemli Notlar : Kurulum sırasında Quedra a vereceğiniz IP adresinin internete çıkışında bir kısıtlama olmadığından emin olunuz. Özellikle Firewall veya modem içerisindeki

Detaylı

KÜTÜPHANE KAYNAKLARINA DIŞARIDAN (PROXY SUNUCU KULLANARAK) BAĞLANMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER A. INTERNET EXPLORER KULLANICILARI İÇİN;

KÜTÜPHANE KAYNAKLARINA DIŞARIDAN (PROXY SUNUCU KULLANARAK) BAĞLANMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER A. INTERNET EXPLORER KULLANICILARI İÇİN; KÜTÜPHANE KAYNAKLARINA DIŞARIDAN (PROXY SUNUCU KULLANARAK) BAĞLANMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER A. INTERNET EXPLORER KULLANICILARI İÇİN; 1. İnternet Explorer açılır. ARAÇLAR > İNTERNET SEÇENEKLERİ iletişim

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ İNTERNET VE AĞLAR İnternet Nedir? Dünya genelindeki bilgisayar ağlarını ve kurumsal bilgisayar sistemlerini birbirine bağlayan elektronik iletişim ağıdır. İnternetin

Detaylı

WEB E-POSTA AYARLARI. Outlook 2003 Ayarı ( Resimli Anlatım )

WEB E-POSTA AYARLARI. Outlook 2003 Ayarı ( Resimli Anlatım ) WEB E-POSTA AYARLARI Outlook 2003 Ayarı Outlook 2007 Ayarı Outlook 2010 Ayarı Gmail Ayarı Hotmail Ayarı Tüm Ayarlar İçin Gelen posta sunucusu (POP3) ve giden posta sunucusu (SMTP) ye bnposta.bingol.edu.tr

Detaylı

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir.

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. http://maltepe.meb.gov.tr/mebpanel adresine giriniz.

Detaylı

Virtualaze Unify Kurulumu

Virtualaze Unify Kurulumu Kurulum öncesi dikkat edilecek hususlar Virtualaze Unify Kurulumu 1. Kurulumu yapmadan önce Windows güncelleştirmelerinin hepsini tamamlayınız. 2. İşletim sistemi domain de ise,domainden çıkarıp work gruba

Detaylı

AMD Radeon R9 Serisi ekran kartları ile hediye verilen DIRT RALLY Oyununu sistemden alma rehberi.

AMD Radeon R9 Serisi ekran kartları ile hediye verilen DIRT RALLY Oyununu sistemden alma rehberi. AMD Radeon R9 Serisi ekran kartları ile hediye verilen DIRT RALLY Oyununu sistemden alma rehberi. AMD den sitesi üzerinden oyun hediyenizi alabilmeniz için öncelikle elinizde yetkili kişiden almış olduğunuz

Detaylı

RPMNET WOLVOX REPORTER

RPMNET WOLVOX REPORTER RPMNET WOLVOX REPORTER TANITIM : EFAR YAZILIM LTD.STI Tarafından Geliştirilen EFAR Wolvox Reporter AKINSOFT Wolvox Kullanıcılarının Android İşletim Sistemi Yüklü Cep Telefonlarından Online Olarak Kullandıkları

Detaylı

WINDOWS SERVER 2008 R2 REMOTE DESKTOP SERVICES RD Connection Broker

WINDOWS SERVER 2008 R2 REMOTE DESKTOP SERVICES RD Connection Broker WINDOWS SERVER 2008 R2 REMOTE DESKTOP SERVICES RD Connection Broker Günümüzde üzerinde önemli uygulamalar çalıştıran, veritabanları barındıran ve sağladığı çeşitli servisler ile birçok konumda ve görevde

Detaylı

Mikro Ayarları. Mikro Programının kurulu olduğu veritabanı ve web servisi için bağlantı ayarlarının yapıldığı menüdür.

Mikro Ayarları. Mikro Programının kurulu olduğu veritabanı ve web servisi için bağlantı ayarlarının yapıldığı menüdür. Mikro Ayarları Mikro muhasebe sistemini kullanan müşterilemizin, muhasebe sistemleri ile E Ticaret sitesi arasındaki entegrasyon parametrelerini tanımladıkları menüdür. Bu menü altındaki alt menüler kullanılarak

Detaylı

ZAFİYET TESPİTİ VE SIZMA YÖNTEMLERİ. Eyüp ÇELİK Bilgi Teknolojileri Güvenlik Uzmanı info@eyupcelik.com.tr http://www.eyupcelik.com.

ZAFİYET TESPİTİ VE SIZMA YÖNTEMLERİ. Eyüp ÇELİK Bilgi Teknolojileri Güvenlik Uzmanı info@eyupcelik.com.tr http://www.eyupcelik.com. ZAFİYET TESPİTİ VE SIZMA YÖNTEMLERİ Eyüp ÇELİK Bilgi Teknolojileri Güvenlik Uzmanı info@eyupcelik.com.tr http://www.eyupcelik.com.tr Eyüp ÇELİK Kimdir? Bilgi Güvenliği Uzmanı White Hat Hacker Ethical Hacking

Detaylı

Design Machin e Erişim Rehberi

Design Machin e Erişim Rehberi Design Machin e Erişim Rehberi Coca-Cola Çalışanları İçin Talimatlar Coca-Cola Network une bağlıyken: www.coca-coladesignmachine.com adresine gidin. Hesabınız otomatik olarak oluşturulacak ve kişisel Design

Detaylı

Merak serverı MS Exchange için Antispam ve AntiVirus olarak nasıl kullanabiliriz?

Merak serverı MS Exchange için Antispam ve AntiVirus olarak nasıl kullanabiliriz? Merak serverı MS Exchange için Antispam ve AntiVirus olarak nasıl kullanabiliriz? Neden bunu yapmak istiyorum? MS Exchange Sunucusunun internete doğrudan bağlanmasının onunu kesmek, daha iyi bir güvenlik

Detaylı

ARAKLI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ [OKUL/KURUMLARDA E-POSTA KOTA SORUNUN ÇÖZÜMÜ]

ARAKLI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ [OKUL/KURUMLARDA E-POSTA KOTA SORUNUN ÇÖZÜMÜ] ARAKLI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ [OKUL/KURUMLARDA E-POSTA KOTA SORUNUN ÇÖZÜMÜ] İlçemiz okul/kurumlarının hali hazırda kullandıkları kurumkodu@meb.k12.tr e-posta adreslerine gönderilen elektronik postaların,

Detaylı

Temel Kavramlar, DoS/DDoS Saldırıları ve Çeşitleri

Temel Kavramlar, DoS/DDoS Saldırıları ve Çeşitleri Temel Kavramlar, DoS/DDoS Saldırıları ve Çeşitleri Standart Güvenlik Bileşenleri Herşey gaz ve toz bulutuyken... (C.I.A) Confidentiality Confidentiality Integrity Integrity Availability Availability En

Detaylı

Armitage Nedir? Kullanım Öncesi

Armitage Nedir? Kullanım Öncesi Armitage Nedir? Armitage, metasploit veritabanını kullanan grafiksel bir test / saldırı araçlarından bir tanesidir. Armitage metasploit veritabanlarını kullanması nedeniyle hedef sistemin bilgilerine göre

Detaylı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VERİTABANLARINA ÜNİVERSİTE DIŞINDAN ERİŞİM

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VERİTABANLARINA ÜNİVERSİTE DIŞINDAN ERİŞİM Celal Bayar Üniversitesi kütüphane veritabanlarına üniversite dışından erişebilmek için kullandığınız internet tarayıcısına uygun olarak bazı ayarlar yapmanız gerekmektedir. Aşağıda tanımlanan ayarlar

Detaylı

Denetim Masası/Programlar/Windows özelliklerini Aç/Kapat

Denetim Masası/Programlar/Windows özelliklerini Aç/Kapat Merhaba arkadaşlar, Bu yazımızda yerel ağda veya Ip adresimizle bir web sitesinin paylaşıma açılması, aynı ağdan veya uzaktan bir bilgisayarın web sitemize nasıl erişebileceği konuları üzerinde duracağız.

Detaylı

WAMP SERVER KURULUMU

WAMP SERVER KURULUMU WAMP SERVER KURULUMU Bilgisayarınızda; PHP web programlama dilini kullanarak web sayfası hazırlayacaksanız ya da PHP web programlama dili kullanılarak hazırlanmış Joomla, Wordpress, Drupal vb.. içerik

Detaylı

Virtualmin'e Yeni Web Sitesi Host Etmek - Domain Eklemek

Virtualmin'e Yeni Web Sitesi Host Etmek - Domain Eklemek Yeni bir web sitesi tanımlamak, FTP ve Email ayarlarını ayarlamak için yapılması gerekenler Öncelikle Sol Menüden Create Virtual Server(Burdaki Virtual server ifadesi sizi yanıltmasın Reseller gibi düşünün

Detaylı

AUTODESK PORTALI İÇİN AKADEMİK HESAP OLUŞTURULMASI

AUTODESK PORTALI İÇİN AKADEMİK HESAP OLUŞTURULMASI AUTODESK ACADEMIC RESOURCE CENTER (ARC) İÇİN - Adım adım AutoDesk ürünleri indirme ve lisanslama rehberi Eğitim amaçlı olarak öğrenci laboratuvarlarındaki bilgisayarlara kurmak için, AutoDesk ürünlerinin

Detaylı

Sol tarafta yer alan Click here to activate your account linkini seçiniz.

Sol tarafta yer alan Click here to activate your account linkini seçiniz. Öğrenci Bilgi Sistemi (OASIS) Kayıt İşlemleri OASIS kayıt işlemlerini gerçekleştirebilmek için; öncelikle kayıt işlemleri esnasında Öğrenci İşleri tarafından verilen öğrenci numarası ve e-posta adresinin

Detaylı

(Bilgisayar ağlarının birbirine bağlanarak büyük bir ağ oluşturmasıdır)

(Bilgisayar ağlarının birbirine bağlanarak büyük bir ağ oluşturmasıdır) İnternet ve WWW İnternet Dünyadaki en büyük bilgisayar ağı, (Bilgisayar ağlarının birbirine bağlanarak büyük bir ağ oluşturmasıdır) İnternet teki web site sayısının yüksek bir hızla artması ve beraberinde

Detaylı

SQL ALWAYS ON SİSTEMİNE YENİ CLUSTER NODE EKLENMESİ

SQL ALWAYS ON SİSTEMİNE YENİ CLUSTER NODE EKLENMESİ SQL ALWAYS ON SİSTEMİNE YENİ CLUSTER NODE EKLENMESİ Windows ve SQL Update seviyelerinin aynı olması gerekmektedir. Windows versiyonu aynı olmalıdır. Ayrıca Disk ve Disklerin içinde ki klasörler diğer SQL

Detaylı

Yerel Ağlarda Port 139 ve Saldırı Yöntemi

Yerel Ağlarda Port 139 ve Saldırı Yöntemi Yerel Ağlarda Port 139 ve Saldırı Yöntemi Merhaba arkadaşlar. Gerek kitap hazırlığında olmam, gerekse de işlerimin oldukça yoğun olmasından dolayı, bir süredir makale yayınlayamadım. Bu süre boşluğunu

Detaylı

MIRACLE DATA WORKS KURULUM DOKÜMANI

MIRACLE DATA WORKS KURULUM DOKÜMANI MIRACLE DATA WORKS KURULUM DOKÜMANI İçindekiler Server Kurulumu... 3 Microsoft.NET Framework 4.0 Kurulumu... 3 Crystal Reports 2008 Redistributable Package (C12) Kurulumu... 5 Microsoft SQL Server 2008

Detaylı

XMail. Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi

XMail. Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi XMail Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi Yüksek Kapasiteli ve Profesyonel Özellikler Sunan XMail Mail Hosting Servisi ile Kurumsal Kimliğinizi Yansıtın Hosting Hesabına Eklenen XMail Hesapları

Detaylı

U y g u l a m a A i l e s i (Abakus 360, T-Panel, T-CRM) Tarayıcı Ayarları. IPera İletişim Teknolojileri

U y g u l a m a A i l e s i (Abakus 360, T-Panel, T-CRM) Tarayıcı Ayarları. IPera İletişim Teknolojileri U y g u l a m a A i l e s i (Abakus 360, T-Panel, T-CRM) Tarayıcı Ayarları Başlarken İletişim yönetimi için gerekli tüm araçları sunan OfisTelefonu 07 programları Abakus 360, T-Panel ve T-CRM, bir kuruluştaki

Detaylı

Şekilden daha iyi anlaşılacağı gibi kırmızı veriler zararlı olup ateşi ifade ediyorlar. Ortadaki ateş duvarı da zararlı içeriği tanımlayıp ateşin

Şekilden daha iyi anlaşılacağı gibi kırmızı veriler zararlı olup ateşi ifade ediyorlar. Ortadaki ateş duvarı da zararlı içeriği tanımlayıp ateşin GİRİŞ Temel olarak firewall ağ sistemlerini internet ortamından gelecek; kötü kodlar, virüsler, Hackerlar, zararlı web siteleri gibi birçok olumsuz içerikten korumak için tasarlanmış donanımlardır. Şekilden

Detaylı

INTERNET INFORMATION SERVICES 6.0 DA WEB SAYFASI YAYINLAMAK

INTERNET INFORMATION SERVICES 6.0 DA WEB SAYFASI YAYINLAMAK INTERNET INFORMATION SERVICES 6.0 DA WEB SAYFASI YAYINLAMAK INTERNET INFORMATION SERVICES 6.0 da (IIS 6.0) Web Sayfası yayınlamak için ilk olarak IIS 6.0 ın kurulu olması gereklidir. IIS Windows ta default

Detaylı

Useroam Cloud Kurulum Rehberi

Useroam Cloud Kurulum Rehberi Useroam Cloud Kurulum Rehberi for Gereksinimler 1- Statik IP adresi Önemli not: Useroam Cloud sadece statik IP adresi ile çalışmaktadır. Dinamik DNS vb. servisler ile çalışmamaktadır. Kurulum 1 Öncelikle

Detaylı

Önce domain sunucuyu görebiliyor muyuz, kontrol edelim

Önce domain sunucuyu görebiliyor muyuz, kontrol edelim Domain'e katılma işine girişmeden önce ağ bağlantılarınızın düzgün çalıştığından emin olmalısınız. DHCP server'dan alınan veya elle girilmiş bir IP adresiyle çalışıyor olmalısınız. Not Windows XP Home

Detaylı

"SQL Server Management Studio" yazılımını yüklemek için alttaki resmi sitesinden 180 günlük deneme sürümünü indirebilirsiniz.

SQL Server Management Studio yazılımını yüklemek için alttaki resmi sitesinden 180 günlük deneme sürümünü indirebilirsiniz. Microsoft SQL Server 2008 R2 Kurulumu "SQL Server Management Studio" yazılımını yüklemek için alttaki resmi sitesinden 180 günlük deneme sürümünü indirebilirsiniz. http://www.microsoft.com/sqlserver/en/us/get-sql-server/try-it.aspx

Detaylı

MERAK MAIL SERVER ACTIVE DIRECTORY ENTEGRASYONU

MERAK MAIL SERVER ACTIVE DIRECTORY ENTEGRASYONU MERAK MAIL SERVER ACTIVE DIRECTORY ENTEGRASYONU Bir domain ortamındaki kullanıcıların aynı kullanıcı adı ve parola bilgisiyle merak mail server içerisine entegre edilmesi için domain controller ve merak

Detaylı

Peki şirketler kendilerini bu tip ataklara karşı nasıl koruyabilir?

Peki şirketler kendilerini bu tip ataklara karşı nasıl koruyabilir? DDoS - Distributed Denial of Service (Dağıtık Hizmet Engelleme) saldırıları, tamamen bilgi güvenliği unsurlarından erişilebilirliği hedef almaktadır. Öncesinde sadece DoS (Denial of Service), yani tek

Detaylı

MERHABA ARKADAŞLAR.

MERHABA ARKADAŞLAR. MERHABA ARKADAŞLAR www.beonplanet.com www.beonpush.com BEONPUSH tan paket almak ve kazançlarımızı çekebilmemiz için, Payza yada Payeer e kayıt olmamız gerekiyor, şimdi size bu Videoda Payeer e nasıl kayıt

Detaylı

CİSCO ANY CONNECT UYGULAMASI İLE İÇ KAYNAKLARA ERİŞİMİ KLAVUZU

CİSCO ANY CONNECT UYGULAMASI İLE İÇ KAYNAKLARA ERİŞİMİ KLAVUZU CİSCO ANY CONNECT UYGULAMASI İLE İÇ KAYNAKLARA ERİŞİMİ KLAVUZU Cisco any connect uygulaması ile kurum dışındaki bir bağlantı noktasından, mobil cihazlar (cep telefonu, tablet ve diz üstü bilgisayar) ile

Detaylı

E-Posta Yönetimi. E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu

E-Posta Yönetimi. E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu E-Posta Yönetimi E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu E-Posta yönetimi rehberi ile kolayca yeni bir e-posta adresi oluşturabilir, silebilir veya mevcut e-posta sitelerinizi yönetebilirsiniz. Kılavuz

Detaylı

Zararlı Kodlar& Analiz Temelleri ve Bir Saldırının Anatomisi

Zararlı Kodlar& Analiz Temelleri ve Bir Saldırının Anatomisi Zararlı Kodlar& Analiz Temelleri ve Bir Saldırının Anatomisi Page: 1 Ajanda Page: 2 Kaynaklar Page: 3 The Threat Ecosystem Page: 4 The Threat Ecosystem Page: 5 The Threat Ecosystem Page: 6 Slide 7 Page:

Detaylı

AntiKor Güvenlik Sunucumu nereye yerleştirmeliyim?

AntiKor Güvenlik Sunucumu nereye yerleştirmeliyim? AntiKor Güvenlik Sunucumu nereye yerleştirmeliyim? AntiKor Güvenlik sunucusu, yerel ağ ile interneti sağlayan DSL modem veya Router arasına girerek bütün İnternet trafiğinin üzerinden geçmesini sağlar

Detaylı

www.islonline.com www.fins.com.tr/islonline KURUMSAL UZAKTAN MASAÜSTÜ DESTEK YAZILIMI (ENTERPRISE REMOTE DESKTOP SOFTWARE) KURULUM KILAVUZU

www.islonline.com www.fins.com.tr/islonline KURUMSAL UZAKTAN MASAÜSTÜ DESTEK YAZILIMI (ENTERPRISE REMOTE DESKTOP SOFTWARE) KURULUM KILAVUZU www.islonline.com /islonline KURUMSAL UZAKTAN MASAÜSTÜ DESTEK YAZILIMI (ENTERPRISE REMOTE DESKTOP SOFTWARE) KURULUM KILAVUZU 1 İ Ç İ N D E K İ L E R Sayfa Numaraları ISL Online Kullanıcı Kaydı 3 Uzaktan

Detaylı

BÖLÜM 8. Bilişim Sistemleri Güvenliği. Doç. Dr. Serkan ADA

BÖLÜM 8. Bilişim Sistemleri Güvenliği. Doç. Dr. Serkan ADA BÖLÜM 8 Bilişim Sistemleri Güvenliği Doç. Dr. Serkan ADA Bilişim Sistemleri Güvenlik Açıkları Güvenlik bilişim sistemlerine yönelik yetkisiz erişimi, değiştirmeyi, hırsızlığı veya fiziksel hasarları engellemek

Detaylı

Kullanmakta olduğunuz tarayıcınızın (internet explorer, firefox, chrome vs.) açınız ve adres çubuğunuza http://www.wikispaces.com/ adresini yazınız.

Kullanmakta olduğunuz tarayıcınızın (internet explorer, firefox, chrome vs.) açınız ve adres çubuğunuza http://www.wikispaces.com/ adresini yazınız. Kullanmakta olduğunuz tarayıcınızın (internet explorer, firefox, chrome vs.) açınız ve adres çubuğunuza http://www.wikispaces.com/ adresini yazınız. Karşınıza yukarıda görmüş olduğunuz ekran gelecektir.

Detaylı

OLTA Sistemi. Kenan KOÇ Çağlar GÜLÇEHRE TÜBİTAK ULAKBİM

OLTA Sistemi. Kenan KOÇ Çağlar GÜLÇEHRE TÜBİTAK ULAKBİM OLTA Sistemi Kenan KOÇ Çağlar GÜLÇEHRE TÜBİTAK ULAKBİM OLTA Sistemi Ana Başlıkları OLTA Sistemi Nedir? OLTA Sistemi Niçin Kuruldu? Sizden Neler Bekliyoruz İstatistiksel Bilgiler OLTA Sistemi Nedir? Açılımı

Detaylı

Wolvox Kapı Ekranı. AKINSOFT Wolvox Kapı Ekranı Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.02.01

Wolvox Kapı Ekranı. AKINSOFT Wolvox Kapı Ekranı Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.02.01 AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 15.11.2014 1 1. KULLANIM AMACI Personel takip sistemi kullanmak isteyen tüm işletmeler için geliştirilmiştir. WOLVOX İnsan Kaynakları programı

Detaylı

ETKİLEŞİMLİ TAHTA KORUMA SİSTEMİ KURULUM

ETKİLEŞİMLİ TAHTA KORUMA SİSTEMİ KURULUM 1. Sistem 3 bileşenden oluşur a. Sunucu b. Koruma yazılımı c. Mobil anahtar ETKİLEŞİMLİ TAHTA KORUMA SİSTEMİ KURULUM Sunucu yazılımı: sunucu yazılımı öncelikle yerel ağda et (etkileşimli tahtaların) bağlı

Detaylı

Sccm console u açalım ve güncelleştirmelere göz atalım.

Sccm console u açalım ve güncelleştirmelere göz atalım. Merhaba, bu yazımda sccm üzerinde wsus üzerinden gelen güncellemeleri gruplamak ve yükleme işlemlerini gerçekleştireceğiz.ve sonrasında Automatik Deployment Rule ile bu güncelleştirmeleri otomatik olarak

Detaylı

Domain(Alan Adı) ve Hosting (Barındırma Hizmeti) Alma

Domain(Alan Adı) ve Hosting (Barındırma Hizmeti) Alma Domain(Alan Adı) ve Hosting (Barındırma Hizmeti) Alma Domain(Alan Adı) Alma Aşağıda Domain ve Hosting almak için kullanılan mail adresi ve site adı örnektir. Siz kendi mail adresinizi ve adınızı kullanarak

Detaylı

Useroam Cloud Kurulum Rehberi Cyberoam

Useroam Cloud Kurulum Rehberi Cyberoam Useroam Cloud Kurulum Rehberi Cyberoam User roaming service Gereksinimler 1- Statik IP adresi 2- Cyberoam 10.6.3 + firmware Önemli not: Useroam Cloud sadece statik IP adresi ile çalışmaktadır. Dinamik

Detaylı

-Floating, Wan ve Lan arayüzleri için ayrı kural yazma alanı vardır.

-Floating, Wan ve Lan arayüzleri için ayrı kural yazma alanı vardır. PfSense, FreeBSD tabanlı bir dağıtım olarak, BSD sağlamlığını taşıyan, son zamanlarda adından sıkça söz ettiren oldukça gelişmiş ve yetenekli bir güvenlik duvarı dağıtımıdır. Psense kullanılmaya başlandığı

Detaylı

Program Kurulum. Turquaz Muhasebe. İçindekiler

Program Kurulum. Turquaz Muhasebe. İçindekiler Program Kurulum Turquaz Muhasebe İçindekiler İÇİNDEKİLER 1 1. TEK KULLANICI 2 2. AĞ KURULUMU 4 2.1 VERİTABANI SERVER KURULUMU 4 2.2 VERİTABANI SERVER AYARLARI 11 2.3 DATALARIN YÜKLENMESİ 11 2.4 İSTEMCİ

Detaylı

KULLANICI KILAVUZU: UEA FİX KULLANICILARININ SSLVPN ERİŞİMİ İMKB İÇİNDEKİLER

KULLANICI KILAVUZU: UEA FİX KULLANICILARININ SSLVPN ERİŞİMİ İMKB İÇİNDEKİLER KULLANICI KILAVUZU: UEA FİX KULLANICILARININ SSLVPN ERİŞİMİ İMKB Tarih: 29/01/2013 Versiyon Tarih Açıklama 1.0 29-01-13 İlk yazımı İÇİNDEKİLER 1. AMAÇ... 1-2 2. SSLVPN BAĞLANTI ADIMLARI... 2-2 2.1 Linux

Detaylı

LIBPXY SERVİSİNİN KULLANIMI

LIBPXY SERVİSİNİN KULLANIMI LIBPXY SERVİSİNİN KULLANIMI Giriş LIBPXY servisi, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığımızın WEB üzerinden kampüslerimiz içerisinde kullanılması amacı ile üye olduğu elektronik kaynaklara, akademik

Detaylı

Neosinerji Bulut Server Bağlantısı. NeoConnect Kullanım Kılavuzu

Neosinerji Bulut Server Bağlantısı. NeoConnect Kullanım Kılavuzu Neosinerji Bulut Server Bağlantısı NeoConnect Kullanım Kılavuzu www.neosinerji.com.tr / www.neoonline.com.tr TEKNİK DESTEK e-mail: bilgi@neosinerji.com.tr tel: 212 325 68 00 NeoConnect ile İşiniz Artık

Detaylı

3- http://www.google.com/sites/help/intl/tr/overview.html

3- http://www.google.com/sites/help/intl/tr/overview.html Merhaba değerli öğrencilerim, Son ödevin konusu : Kişisel web sitesi oluşturmak, siteyi düzenlemek, yayınlamak ve UKEY üzerinden bir dosya içerisinde kişisel web sitesinin adresini göndermek. Bunun için

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. VLAN Yapılandırma Değerli Müşterimiz, VLAN özelliği ile yerel ağınızı segmentlere ayırarak bölebilir ve aynı ağ geçidini kullanarak internete çıkabilen bu segmentlerin birbirlerine erişimlerini engelleyebilirsiniz.

Detaylı

Misafirlerinize internet hizmeti sunmanın en güvenli yolu!

Misafirlerinize internet hizmeti sunmanın en güvenli yolu! Misafirlerinize internet hizmeti sunmanın en güvenli yolu! Firmanıza özel karşılama ekranı oluşturabilir, farklı kimlik doğrulama yöntemlerini kolaylıkla belirleyebilirsiniz. İnternet erişimlerini kayıt

Detaylı

Yeni Nesil Ağ Güvenliği

Yeni Nesil Ağ Güvenliği Yeni Nesil Ağ Güvenliği Ders 6 Mehmet Demirci 1 Bugün Taşıma katmanı güvenliği (TLS, SSL) İnternet katmanı güvenliği (IPSec) Kablosuz bağlantı güvenliği Güvenlik duvarları 2 SSL/TLS SSL ilk olarak Netscape

Detaylı

Coslat Monitor (Raporcu)

Coslat Monitor (Raporcu) Coslat Monitor (Raporcu) Coslat Monitor, Coslat Firewall, Hotspot ve Mirror uygulamalarında oluşturulan zaman damgalı kayıtların analiz edilmesini ve raporlanmasını sağlayan uygulamadır. Coslat Monitor

Detaylı

MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER

MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER 1.WEB PANELE GİRİŞ www.okuladı.meb.k12.tr/mebpanel Resim1: Okul Web Siteleri Yönetim Paneli [MebWeb] Giriş Ekranı AÇIKLAMA: Okulunuzun web

Detaylı

FortiGate & FortiAP WiFi Controller

FortiGate & FortiAP WiFi Controller 2011 FortiGate & FortiAP [Bu dökümanda Fortigate üzerinden FortiAP cihazlarının nasıl kontrol edildiği ve nasıl ayarlandığı anlatılmıştır.] v400-build0496-rev.01 RZK Mühendislik ve Bilgisayar Sistemleri

Detaylı

Blogcu Kullanma Kılavuzu

Blogcu Kullanma Kılavuzu Blogcu Kullanma Kılavuzu İnternet tarayıcınıza www.blogcu.com adresini yazın ve görüntüleyin. 1 İki adımda basit olarak Web günlüğü oluşturabilirsiniz. Lütfen aşağıdaki adımları takip edin. Adım 1 : Sayfa

Detaylı

SQL SERVER 2005 ENTEGRE SQL (VTY) VERİ TABANI YÖNETİM KURULUMU RESİMLİ ANLATIMI. Entegre SQL kurmadan önce SQLSERVER 2005,i kuralım öncelikle.

SQL SERVER 2005 ENTEGRE SQL (VTY) VERİ TABANI YÖNETİM KURULUMU RESİMLİ ANLATIMI. Entegre SQL kurmadan önce SQLSERVER 2005,i kuralım öncelikle. SQL SERVER 2005 ENTEGRE SQL (VTY) VERİ TABANI YÖNETİM KURULUMU RESİMLİ ANLATIMI Entegre SQL kurmadan önce SQLSERVER 2005,i kuralım öncelikle. Kurulumu başlattık.kutucuğu işaretledik resimdeki gibi. Ve

Detaylı

AĞ GÜVENLİĞİ DERSİ. Donanımsal ağ güvenliğini ve bakımını sağlamak Yazılımsal ağ güvenliğini ve bakımını sağlamak. Ağ Güvenliği (Donanım)

AĞ GÜVENLİĞİ DERSİ. Donanımsal ağ güvenliğini ve bakımını sağlamak Yazılımsal ağ güvenliğini ve bakımını sağlamak. Ağ Güvenliği (Donanım) AĞ GÜVENLİĞİ DERSİ Dersin Modülleri Ağ Güvenliği (Donanım) Ağ Güvenliği (Yazılım) Kazandırılan Yeterlikler Donanımsal ağ güvenliğini ve bakımını sağlamak Yazılımsal ağ güvenliğini ve bakımını sağlamak

Detaylı

Icerik filtreleme sistemlerini atlatmak icin kullanacağımız yöntem SSH Tünelleme(SSH in SOCKS proxy ozelligini kullanacagiz).

Icerik filtreleme sistemlerini atlatmak icin kullanacağımız yöntem SSH Tünelleme(SSH in SOCKS proxy ozelligini kullanacagiz). SSH Tünelleme ile İçerik Filtreleyicileri Atlatmak UYARI: Burada uygulanan/anlatılan yöntem ile yapacağınız erişimler şirket politikalarınıza aykırı olabilir. Lütfen bunu göz önünde bulundurarak kullanın!.

Detaylı

Cyberoam Firewall Kullanıcı ve Grup Oluşturma

Cyberoam Firewall Kullanıcı ve Grup Oluşturma Cyberoam Firewall Kullanıcı ve Grup Oluşturma Cyberoam Firewall User ve Grup Oluşturma Cyberoam Firewall ile sisteminizi ve ağınızı daha iyi yönetebilmek için bir kimlik doğrulama sistemine sahip olmanız

Detaylı

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız.

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız. VLAN Yapılandırma Değerli Müşterimiz, VLAN özelliği ile yerel ağınızı segmentlere ayırarak bölebilir ve aynı ağ geçidini kullanarak internete çıkabilen bu segmentlerin birbirlerine erişimlerini engelleyebilirsiniz.

Detaylı

İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ (CMS) Bir web sitesi yayınlamak için yapılması gerekenler:

İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ (CMS) Bir web sitesi yayınlamak için yapılması gerekenler: İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ (CMS) Bir web sitesi yayınlamak için yapılması gerekenler: Yer satın alınır. İsim tescil ettirilir. Ftp ile wordpress klasörü upload edilir. Kendi bilgisayarımızda web sitesi yayınlamak

Detaylı

b r o a d b a n d r o u t e r 4 p o r t s 1 0 / m b p s

b r o a d b a n d r o u t e r 4 p o r t s 1 0 / m b p s b r o a d b a n d r o u t e r 4 p o r t s 1 0 / 1 0 0 m b p s ELKITABI N I - 7 0 7 5 3 2 T Ü R K Ç E b r o a d b a n d r o u t e r 4 p o r t s 1 0 / 1 0 0 m b p s Öncelikle bu yönlendiriciyi satın aldığınız

Detaylı

NETCAD 6 AKTİVASYON İŞLEMİ

NETCAD 6 AKTİVASYON İŞLEMİ NETCAD 6 AKTİVASYON İŞLEMİ Network Kilit Aktivasyonu İşlem Sırası 1. Network kilit kullanımı için Licence Manager kurulumu yapılmalıdır. 2. Netcad Aktivasyon Sunucusuna erişim için gerekli servis NetcadNetworkServiceSetup

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ VALİLİĞİİLAFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TAKİPOTOMASYONU

T.C. KAHRAMANMARAŞ VALİLİĞİİLAFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TAKİPOTOMASYONU T.C. KAHRAMANMARAŞ VALİLİĞİİLAFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TAKİPOTOMASYONU -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Detaylı

Güvenlik Duvarı ve İçerik Filtreleme Sistemlerini Atlatma Yöntemleri. Huzeyfe ÖNAL Bilgi Güvenliği AKADEMİSİ http://www.bga.com.tr honal@bga.com.

Güvenlik Duvarı ve İçerik Filtreleme Sistemlerini Atlatma Yöntemleri. Huzeyfe ÖNAL Bilgi Güvenliği AKADEMİSİ http://www.bga.com.tr honal@bga.com. Güvenlik Duvarı ve İçerik Filtreleme Sistemlerini Atlatma Yöntemleri Huzeyfe ÖNAL Bilgi Güvenliği AKADEMİSİ http://www.bga.com.tr honal@bga.com.tr Amaç Kurumsal iş ortamlarında kullanılan güvenlik duvarı

Detaylı

BİLGİSAYAR SİSTEMLERİNE YAPILAN SALDIRILAR

BİLGİSAYAR SİSTEMLERİNE YAPILAN SALDIRILAR BİLGİSAYAR SİSTEMLERİNE YAPILAN SALDIRILAR Saldırıların Sebepleri Kişisel tatmin Parasal kazanç Meşhur olmak Terörizm Casusluk Bilgisayar sistemlerine yapılan saldırılar Normal ve sistem tarafından olması

Detaylı

Sisteminiz Artık Daha Güvenli ve Sorunsuz...

Sisteminiz Artık Daha Güvenli ve Sorunsuz... Sisteminiz Artık Daha Güvenli ve Sorunsuz... Asistek Firewall kullanmanın pek çok yararı vardır: Asistek Firewall, tamamen web tabanlı ve esnek yapıya sahip Güvenlik Duvarı servislerini barındırarak çeşitli

Detaylı

Berqnet Sürüm Notları Sürüm 4.1.0

Berqnet Sürüm Notları Sürüm 4.1.0 Sürüm Notları Sürüm 4.1.0 Sürüm Notları 1 AKIŞ REHBERİ İlgili sayfaya ulaşmak için başlığa tıklamanız yeterli olacaktır. Giriş Desteklenen Modeller Yükselebilecek Sürümler ve Yedek Dosyaları Sürümle Gelen

Detaylı

Linux Temelli Zararlı Yazılımların Bulaşma Teknikleri, Engellenmesi ve Temizlenmesi

Linux Temelli Zararlı Yazılımların Bulaşma Teknikleri, Engellenmesi ve Temizlenmesi Linux Temelli Zararlı Yazılımların Bulaşma Teknikleri, Engellenmesi ve Temizlenmesi Zararlı Yazılım Analiz ve Mücadele Merkezi TÜBİTAK BİLGEM Siber Güvenlik Enstitüsü Sunum İçeriği Zararlı Yazılım Bulaşma

Detaylı

Birtel İletişim Teknolojileri

Birtel İletişim Teknolojileri WizIQ Hızlı Kullanım Kılavuzu WizIQ Hesap Alma ve Kontrol Paneli WizIQ Hesap Alma ve Kontrol Paneli WizIQ deneme amaçlı kullanmak isterseniz /demo.html adresini ziyaret ederek demo formunu doldurunuz.

Detaylı

Windows Live Mail Programı Kurulumu ve Ayarlanması

Windows Live Mail Programı Kurulumu ve Ayarlanması Windows Live Mail Programı Kurulumu ve Ayarlanması MEB in e-posta hizmetine Internet sitesi üzerinden girildiğinde sistemin çok yavaş çalıştığı veya açılmadığı gibi sorunlarla karşılaşılmaktadır. Bu nedenlerle

Detaylı

Dünyanın bilgisine açılan pencere... Ya da sadece yeni çağın eğlencesi...

Dünyanın bilgisine açılan pencere... Ya da sadece yeni çağın eğlencesi... Dünyanın bilgisine açılan pencere... Ya da sadece yeni çağın eğlencesi... Bilgisayar Ağı (Network) Nedir? Bir ana bilgisayarın denetiminde birbirlerine bağlı olarak çalışan bilgisayarların oluşturduğu

Detaylı

Maltego Nedir? Maltego Nedir? - 1

Maltego Nedir? Maltego Nedir? - 1 Maltego Nedir? Maltego önemli bir bilgi toplama aracıdır. Maltego ile domain adlarının whois bilgilerini, dns bilgilerini, network altyapısını hatta insanlar ile ilgilide bilgi toplayabilirsiniz. Maltego

Detaylı

PRAGON PROTECT & RESTORE 3. Kurulum Rehberi

PRAGON PROTECT & RESTORE 3. Kurulum Rehberi PRAGON PROTECT & RESTORE 3 Kurulum Rehberi Başlangıç 1. Çeşitli metotlarla edindiğiniz kurulum dosyasını (.exe) çift tıklayarak kuruluma başlayın. 2. İlk olarak kurulum dili seçmeniz gerekiyor. İngilizce

Detaylı

5651 ve 5070 Sayılı Kanun Tanımlar Yükümlülükler ve Sorumluluklar Logix v2.3 Firewall. Rekare Bilgi Teknolojileri

5651 ve 5070 Sayılı Kanun Tanımlar Yükümlülükler ve Sorumluluklar Logix v2.3 Firewall. Rekare Bilgi Teknolojileri 5651 ve 5070 Sayılı Kanun Tanımlar Yükümlülükler ve Sorumluluklar Logix v2.3 Firewall 5651 Sayılı Kanun Kanunun Tanımı : İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen

Detaylı

WAP-3205 FirmWare Güncelleme Resetleme Universal Repeater Kurulumu CİHAZ ARAYÜZÜNE ERİŞİM

WAP-3205 FirmWare Güncelleme Resetleme Universal Repeater Kurulumu CİHAZ ARAYÜZÜNE ERİŞİM WAP-3205 FirmWare Güncelleme Resetleme Universal Repeater Kurulumu CİHAZ ARAYÜZÜNE ERİŞİM ZyXEL WAP-3205 AP moduyla gelen bir ürün olduğu için, konfigurasyonunu yapmak üzere PC nizle fiziksel bağlantılarını

Detaylı

Sunucu İşletim Sistemini Ayarlamak ve Yönetmek

Sunucu İşletim Sistemini Ayarlamak ve Yönetmek Sunucu İşletim Sistemini Ayarlamak ve Yönetmek Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2011 2012 Bahar Yarıyılı 19-20 Mar. 2013 Öğr. Gör. Murat KEÇECİOĞLU Sunucunu yönet (manage your server) Başlat menüsünü tıkladığımızda

Detaylı

Uygulama web, ios ve Android platformlarında sorunsuz bir şekilde çalışmaktadır.

Uygulama web, ios ve Android platformlarında sorunsuz bir şekilde çalışmaktadır. KahootileQuizOluşturma Uygulamaweb,iOSveAndroidplatformlarındasorunsuzbirşekildeçalışmaktadır. Kahoot öğrencilerinize basit bir şekilde quizler, anketlerhazırlayabileceğinizöğretmenleriçintasarlanmış bir

Detaylı

Yandex mail ve disk kullanım rehberi

Yandex mail ve disk kullanım rehberi Yandex mail ve disk kullanım rehberi Tüm personelin ortak bir platformda uyumlu çalışmasını destekleyecek bilgi teknolojisi ücretsiz bir şekilde kurumunuz için hayata geçirildi. Sistem ve sunucu yatırımı

Detaylı