3. Türkiye Muhasebe Denetimi (TMD) Sempozyumlarının Amaçları:

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "3. Türkiye Muhasebe Denetimi (TMD) Sempozyumlarının Amaçları:"

Transkript

1 Türkiye Muhasebe Denetimi Sempozyumlarının Türk Muhasebe Literatürüne Katkıları Recep Pekdemir Kerem Sarıoğlu İpek Türker İstanbul Üniversitesi Öğretim Elemanları 1. Giriş İSMMMO İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından düzenlenmekte olan Türkiye Muhasebe Denetimi Sempozyumlarının bu yıl altıncısı düzenleniyor. Bu sempozyumun da hedeflerinden biri, diğerlerinde olduğu gibi, ülkemiz muhasebe dünyasına önemli ve değerli katkılarda bulunabilmektir. Kuşkusuz her bilimsel toplantının, her örgütsel çalışmanın temel hedefi içinde bulunduğu topluma ve bilime çeşitli katkılar sunmak, kısaca geride önemli izler bırakmaktır. 2. Çalışmanın Amacı ve Kapsamı Bu çalışma İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Türkiye Muhasebe Denetimi Sempozyumlarının ilk beş tanesinin bir profilini çıkarmak ve bu sempozyumların ülkemiz muhasebe literatürüne katkılarını araştırarak ortaya koymaktır. Çalışma kapsamında günümüze kadar düzenlenmiş beş muhasebe denetimi sempozyumunda sunulan bildirilerin konuları, amaç ve içerikleri derlenmiş ve ayrıca, ülkemizdeki muhasebe mesleği mensuplarının erişebilme kolaylığı göz önüne alınarak seçilen Muhasebe Ve Denetim Konularına Bakış, Mali Çözüm, Yaklaşım, Mükellefin Dergisi, Muhasebeci İle Diyalog, Muhasebe Bilim Dünyası Dergisi ve Türkiye Muhasebe Eğitimi Sempozyumları sempozyumların düzenlendiği yıllar boyunca yer alan sayıları taranmış ve sempozyumda sunulan bildirilere verilen atıflar araştırılmıştır. İlave olarak İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi ve Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde muhasebe finansaman dalında hazırlanmış doktora ve yüksek lisans tezleri incelenmiştir. Elde edilen sonuçlar, çalışmanın amacı doğrultusunda aşağıdaki gibi sıralanmıştır. 3. Türkiye Muhasebe Denetimi (TMD) Sempozyumlarının Amaçları: Bu güne kadar düzenlenen 5 sempozyumun amaçları gerek sempozyum duyurularında gerekse sempozyumların ardından yayınlanan bildiri kitapçıklarındaki sunuş ve önsöz bölümlerinden yararlanılarak aşağıdaki şekilde özetlenebilir. 1. Türkiye Muhasebe Denetimi Sempozyumu: 1995 yılının Nisan ayında düzenlenen ilk TMD Sempozyumunun ardından yayınlanan bildiri kitapçığında gerek sunuş gerekse önsöz bölümlerinde yapılan açıklamalarla sempozyumun düzenlenme amaçlarından bahsedilmektedir. Bunları 2 ana maddede özetlemek mümkündür:

2 a. Uzun yıllardır düzenlenen Türkiye Muhasebe Kongreleri ve Muhasebe Eğitimi Sempozyumları gibi organizasyonlardan farklı olarak, muhasebe mesleğini icra edenlere yönelik konulara daha çok yer verecek bir bilimsel toplantı düzenleyerek bunu sürekli hale getirmek. b. Muhasebe ve Senetim Mesleğinin hedeflerini tartışmak ve bu hedeflere ulaşmak için çözüm önerileri yaratmaktır. 2. Türkiye Muhasebe Denetimi Sempozyumu: Türkiye Muhasebe Denetim Sempzyumu II nin amacı, söz konusu sempozyumun broşüründe şöyle açıklanmıştır.: Ülkemiz son yıllarda hızlı değişimlere sahne olmaktadır. En belirgin örnek Avrupa ile bütünleşme ile kendini göstermektedir yılı başından itibaren yürürlüğe giren Gümrük Birliği ve devamında meydana gelecek gelişmeler, muhasebe mesleğini önemli bir şekilde etkileyecektir. Bununla birlikte, muhasebe ve denetim mesleğini uygulama ve standartları konusundaki yapılanmalar da önemli boyutlardadır. Kazançların vergilendirilmesini sağlayan Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi tutarlarının hesaplanmasındaki değişiklikleri ve bunların Muhasebe Sistemi Uygulama Genel Tebliğleri ile uyumlaştırılması konusundaki güçlükleri unutmamak gerekir. Bu nedenle, ülkemizde en fazla üyesi olan Oda mızın her yılın Nisan ayında gerçekleştirmeyi bir gelenek haline getirdiği Türkiye Muhasebe Denetimi Sempozyumu, söz konusu sorunların çok boyutlu bir şekilde tartışıldığı ve çözüm alternatiflerinin geliştirildiği bir ortam oluşturmaktadır. 3. Türkiye Muhasebe Denetimi Sempozyumu: Türkiye Muhasebe Denetim Sempzyumu III nin amacı, söz konusu sempozyumun broşüründe şöyle açıklanmıştır.: 3568 sayılı Kanun la yasal statüsüne kavuşan Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Mesleği (Kısaca Muhasebe Mesleği) gün geçtikçe toplum içinde olması gereken yerine ulaşmakta ve yeni sorumluluklar ihdas edilmektedir sayılı Kanun la başlatılan yapılanma, çıkarlan yönetmelikler, tebliğler ve meslek kararlarıyla sürdürülmektedir. Bunlardan en önemlisi 4008 sayılı Kanunla 213 sayılı Vergi Usul Kanunu na eklenen Mükerrer 227. maddenin anayasaya uygunluğunun kabul edilmesidir. İstanbul Serbest Muhaebeci ve Mali Müşavirler Odası nca geleneksel olarak yılda bir düzenlenmekte olan Türkiye Muhasebe Denetimi Sempozyumu nun üçüncüsünde Muhasebe Denetim Mesleğinde, Yetkiler Sorumluluklar ve Meslek Ahlakı başlığına yer verilmiştir. Bu anlamda, Kanunla başlanan yapılanmanın sorumluluk ve ahlâk la ilgili gelişimi ve güncel durumunun sempozyumda ele alınması hedeflanmiştir. Doğal olarak bu konunun dışında güncel olanher konunun sempozyumda yer alması da hedefler arasındadır.

3 4. Türkiye Muhasebe Denetimi Sempozyumu: 1999 yılının Mayıs ayında düzenlenen TMD Sempozyumlarının dördüncüsünün ardından yayınlanan bildiri kitapçığında gerek sunuş gerekse önsöz bölümlerinde yapılan açıklamalarla sempozyumun düzenlenme amaçlarından bahsedilmektedir. Bunlar üç ana maddede özetlemek mümkündür: a) Bilgi teknolojilerindeki gelişmelerin muhasebe mesleğine etkilerinin incelenmesi b) Bilgi teknolojilerinin muhasebe eğitimine etkilerinin incelenmesi c) Bilgisayar ortamında muhasebe denetiminin incelenmesi 5. Türkiye Muhasebe Denetimi Sempozyumu: Türkiye Muhasebe Denetim Sempzyumu II nin amacı, söz konusu sempozyumun broşüründe şöyle açıklanmıştır.: Yaşayan her mikro organizmanın, kişinin kurum veya kuruluşun vizyonu ve misyonu olması gerekir. Aksi halde gerçekleştirilen faaliyetlerin etkinlik ve verimliliği düşerek, kişinin, kurum veya kuruluşun en sonunda varoluşu tehlikeye girecektir. Günümüzde vizon dendiğinde gelecekte olunması veya ulaşılması gereken konum anlaşılmaktadır. Bu doğrultuda, profesyonel Türk muhasebe mesleği, örneğin gelecek on yıl içinde hangi konumda olmalıdır? Gelişmiş ülkelerde, hedeflerin tartışılarak önceden belirlendiği gibi, ülkemizde de profesyonel Türk muhasebe mesleğinin, üzerinde tartışılmış ve ilgili tüm kesimlerce kabul edilmiş bir düşünce birliğinin olması, diğer bir ifade ile bu mesleğin vizyonunun ortaya konulması gerekmektedir. Misyon ise yaşayan her türlü mikro organizmanın, kişinin kurum veya kuruluşun var oluş nedeni olarak açıklanmaktadır. Profesyonel muhasebe mesleğinin varoluş nedeni nedir? Bu mesleğin olmazsa olmaz unsurları nelerdir? Profesyonel Türk muhasebe mesleğinin olması gereken düzeye ulaşabilmesi, gelişmiş ülkelerdeki gibi gerekli saygınlığa kavuşabilmesi için bu konuların sürekli bir şekilde güncel tutularak üzerinde tartışılması gerekli olacaktır. Sonuç olarak İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından beşincisi düzenlenecek olan b sempozyumda profesyonel Türk muhasebe mesleğinin 21. yüzyılda olması gereken vizyonu ve misyonu temel konu olarak belirlenmiştir. Dolayısıyla bu sempozyumda hedeflenen, ülkemiz profesyonel muhasebe mesleğinin vizyonu ve misyonu belirlemektir. 4. Türkiye Muhasebe Denetimi Sempozyumlarının Profili: 4.1. Türkiye Muhasebe Denetimi Sempozyumlarında Sunulan Bildirilerde Ele Alınan Konular: Çalışmamızda bugüne kadar düzenlenen sempozyumlarda sunulan bildiriler, a. Meslekteki gelişmeler ile mesleki mevzuat ve örgütlenme b. Muhasebe uygulamaları ve mevzuatı c. Vergi konuları d. Muhasebe standartları

4 e. Denetim uygulamaları ve mevzuatı f. Muhasbede bilgi teknolojileri g. Mesleki eğitim ve meslek ahlakı olarak belirlenen 7 ana konu grubuyla ilgili olmalarına göre sınıflandırılmışlardır. Buna göre toplam 76 bildirinin yukarıdaki konulara göre dağılımı aşağıdaki gibidir. (Bir bildiri hem bilgi teknolojileri hem de mesleki eğitim konuları ile ilgili bulunduğundan iki kez değerlemeye alınmıştır.) BİLDİRİ KONULAR SAYISI A MESLEKTEKİ GELİŞMELER İLE MESLEKİ MEVZUAT VE 27 ÖRGÜTLENME B MUHASEBE UYGULAMALARI VE MEVZUATI 9 C VERGİ KONULARI 3 D MUHASEBE STANDARTLARI 4 E DENETİM UYGULAMALARI VE MEVZUATI 17 F BİLGİ TEKNOLOJİLERİ 6 G MESLEKİ EĞİTİM VE MESLEK AHLAKI 10 TOPLAM 77 Yukarıdaki gibi belirlenen dağılım bir grafik yardımı ile aşağıdaki şekilde gösterilebilir. Buna göre sempozyumlarda sunulan bildirilerde ele alınan konuların yaklaşık %36 sı Muhasebe ve Denetim Mesleğindeki Gelişmeler, Mesleki Mevzuat ve Meslek Örgütlenmesi ile ilgilidir. Bunda sempozyum düzenleyicisi kurumun bir meslek örgütü olmasının da kuşkusuz büyük payı vardır. TMDS Bildirilerinin Konulara Göre Dağılımı 8% 22% 13% 5% 4% 12% 36% A B C D E F G Her konu için yapılan detaylı inceleme sonucunda hazırlanan bildirilerle ilgili aşağıdaki sonuçlara ulaşılmıştır.

5 Meslekteki gelişmeler ile mesleki mevzuat ve örgütlenme konularında sunulmuş olan 27 bildiriden dördü, konuyu uluslararası boyutda incelemiştir. Geri kalan 23 bildiri konuyla ilgili Türkiye boyutunu açıklamaktadır. Muhasebe Uygulamaları ve mevzuatı konularında sunulan toplam 9 bildirinin 9 bildiriden dördü konuyu uluslararası boyutda incelemiştir. Vergi konularında hazırlanmış olan bildirilerin tamamı Türkiye ile ilgilidir. Muhasebe Standartları konusunda hazırlanmış olan toplam 4 bildirinin biri Uluslararası Muhasebe Standartları ile ilgili, diğerleri Türkiye Muhasebe Standartları üzerine sunulmuş bildirilerdir. Denetim Uygulamaları ve Mevzuatı konularında hazırlanmış olan 17 bildirinin 13 adedi bağımsız denetim, 4 adedi Vergi Denetimi konularında hazırlanmıştır. Bilgi teknolojileri ile ilgili hazırlanmış olan 6 bildiri için herhangi bir alt sınıflandırma yapılmamıştır. Mesleki Eğitim ve Meslek ahlakı ile ilgili hazırlanmış olan 10 bildiri için herhangi bir alt sınıflandırma yapılmamıştır Türkiye Muhasebe Denetimi Sempozyumlarında Bildiri Sunanlar Bugüne kadar düzenlenen sempozyumlara bir veya birden fazla bildiriyle katılan toplam 83 kişinin meslek ile ilgilerine göre dağılımı aşağıdaki gibidir: Sempozyum No Meslek Örgütlerinden Kamu Kuruluşları Meslek Mensupları Akademisyenler Özel Sektör I II III IV V Toplam Yukarıdaki dağılım bir grafik yardımı ile aşağıdaki biçimde özetlenebilir. Buna göre tüm bildiri sahiplerinin %40 oranındaki kısmı Akademik çevreden gelmektedir. Aynı oranda katılım Meslek Örgütlerinde görevli meslek mensupları ve diğer meslek mensuplarından olmuştur. (sırasıyla %20 ve %20). Kamu kuruluşlarında görevli bildiri sahiplerinin oranı %13 tür. Sempozyumlara en az katılım özel sektörden olmuş, özel sektörde görevli bildiri sahiplerinin oranı %7 de kalmıştır.

6 Bildiri Sahiplerinin Meslek İle İlgilerine Göre Dağılımı 7% 20% Meslek Örgütlerinden 40% 13% Kamu Kuruluşlarından Meslek Mensuplarından Akademisyenlerden 20% Özel Sektör Çalışanlarından 5. Türkiye Muhasebe Denetimi Sempozyumlarında Sunulan Bildirilere Verilen Referanslar: İncelemeler Sonucunda söz konusu yayınlarda TMD Sempozyunlarında sunulan bildirilere bu çalışmanın kapsamında yer alan yayınlarda verilen referanslar aşağıdaki gibidir. Dergi Adları Referans Veren Makale Sayısı Bildirilere Verilen Referans Sayısı Bakış 1 3 Mali Çözüm Yok Yok Yaklaşım Yok Yok Mükellefin Dergisi Yok Yok Muhasebeci ile Diyalog 1 5 Muhasebe Bilim Dünyası Dergisi 3 10 Yukarıdaki tablodan da anlaşılacağı üzere araştırmamız kapsamındaki sürekli yayınlardan 3 adet derginin toplam 5 sayısında sadece 18 kez TMD Sempozyumlarına referans verilmiştir. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi ve Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde muhasebe-finansaman dalında hazırlanan yüksek lisans ve doktora tezlerinin incelenmesi sonucu düzenlenen ilk sempozyumdan günümüze sunulan bildirilere verilen referanslar aşağıdaki gibidir. Okul Adı Referans Veren Bildirilere Verilen Tez Sayısı Referans Sayısı İstanbul Üniversitesi İşletme 4 18 Fakültesi Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2 2 Yukarıdaki tablodan da anlaşılacağı üzere, sempozyumların düzenlenmeye başladığı tarihten bu güne kadar her iki fakültede muhasebe konularında hazırlanmış yüksek lisans ve doktora

7 tezlerinden sadece 6 tez de TMD Sempozyumlarında sunulan bildirilere toplam 20 kez referans verildiği belirlenmiştir. Sempozyumlara verilen referans sayılarının sunuldukları sempozyumlara göre dağılımı ise aşağıdaki gibidir. SEMPOZYUMLAR I II III IV V Tezler 10 Kez 3 Kez 7 Kez 0 0 Makaleler 0 1 Kez 16 Kez 1 Kez 0 Yukarıdaki tabloda da görüldüğü gibi bugüne kadar düzenlenen 5 TMD Sempozyumundan bildirilerine en çok başvurulan sempozyum Muhasebe Denetimi Mesleğinde Yetkilere Sorumluluklar ve Meslek Ahlâkı Konulu 3. Sempozyum olmuştur. 6. Sonuç Çalışmamızın yukarıda yer alan bölümlerinde belirtildiği her bir TMD Sempozyumunun amacı doğrultusunda gerçekleştirilmiş olduğunu söylemek mümkündür. Bununla birlikte elde edilen sonuçlardan çıkarılabilecek bazı dersler şunlardır. Ülkemiz muhasebe mesleği ve muhasebe uygulamarının sürekli bir şekilde geliştirilmesi gerekmektedir. Bu doğrultuda sempozyum ve benzeri çalışmaların aralıksız devem etmesi uygun olacaktır. Sempozyumlarda bildiri sunan kesimlerin daha ziyade öğretim elemanları ile muhasebe meslek mensupları ve meslek örgütlerinde yönetim görevi üstlenen kişilerden oluşmaktadır. Bu konuda çeşitli kesimlerin ilgisi çekmek ve diğer kesimlerin de katkılarını almak, muhasebe mesleği ve uygulamalarının gelişmesi için yararlı olacaktır. Sempozyumlarda ele alınan konuların literatürde kaynak olarak kullanılması, sempozyumların hedefine ulaştığı konusundaki belirtilerden bazılarıdır. Kaynak olarak kullanılmasının yaygınlaştırılması için, her sempozyum sonucunun daha geniş kesimlere ulaştırılması doğrultusunda çaba sarfedilmelidir.

8 EK TÜRKİYE MUHASEBE DENETİMİ SEMPOZYUMLARI (1-5) I. Türkiye Muhasebe Ve Denetim Sempozyumu : (6-8 Nisan 1995) Konu : Türkiye de Muhasebe Ve Denetim Mesleğinin Geleceği. 1- Meslek Ve Yapılanma, 3568 Sayılı Kanunun İrdelenmesi - I - Meslek Mensuplarının Yasal Hakları Ve Karşılaştıkları Güçlükler (Z. Disanlı) Sayılı Kanunun Meslek Örgütleri Açısından İrdelenmesi, Sorunlar Ve Çözüm Önerileri (M.Türker) 2 - Meslek Ve Yapılanma, 3568 Sayılı Kanunun İrdelenmesi - II - Vergi İdaresi Açısından Meslek Yasasının Önemi Ve Hedefleri (N. Canikli) - Muhasebe Ve Denetim Meslek Yasasının Uygulanmasında Karşılaşılan Güçlükler Ve Alınması Gereken Tedbirler. (M.A. Aysan R. Pekdemir F. Yılmaz) 3 Muhasebe Ve Raporlama Standartları I - Türkiye deki Muhasebe Uygulamalarını Etkileyen Faktörler (F. Dural) - Uluslararası Muhasebe Standartlarının Gelişimi Ve Mevcut Durumu (A. H. Durmuş) - SPK Mevzuatında Muhasebe Ve Raporlama (İ. Kurban) 4 Muhasebe Ve Raporlama Standartları II - Türk Bankacılık Sektöründe Muhasebe Ve Denetim (E. Akalın) - Maliye Bakanlığı Tekdüzen Muhasebe Sistemindeki Aksaklıklar (R. Pekdemir) 5 Muhasebe Ve Raporlama Standartları III 6 Denetim I 7 Denetim II - Türkiye deki Muhasebe Standartlarının Karşılaştırılması (C. Başaran N. Yalım) - Meslek Yasası Gereğince Oluşturulan TMUDESK ten Beklenenler (Y. K. Yalkın) - Türkiye de Muhasebe Denetiminin Gelişimi (P. Çarıkçıoğlu) - Türkiye de Muhasebe Denetiminin Bugünkü Durumu, Karşılaşılan Güçlükler (N.Yalım C.Başaran) - Diğer Ülkelerdeki Uygulamalar Ve Türkiye de Ulaşılan Sonuçlar. (T. Marcellino) - Denetlenen Gözüyle Muhasebe Denetimi (O. Erçek)

9 II Türkiye Muhasebe Denetimi Sempozyumu : ( 3-7 Nisan 1996) Konu : Muhasebe Mesleğinde 2000 lere Doğru. 1 - Avrupa Birliği Yolundaki Türkiye de Muhasebe Mesleğinin Durumu. - Avrupa Birliği Yolundaki Türkiye de Beklenen Muhasebe Harmonizasyon Sorunları Ve Çözümleri (Y.K. Yalkın) - Avrupa Birliği Ükelerinde Yaşanan Muhasebe Harmonizasyon Sorunları Ve Uygulanan Tedbirler. (M.Keegan) 2 Muhasebe Mesleğinde Mevcut Durum Sayılı Yasanın Uygulanmasında Karşılaşılan Güçlüklerin Meslek Mensupları Açısından Değerlendirilmesi (M. Türker) - Maliye Bakanlığının 3568 Sayılı Meslek Yasasından Bekledikleri Ve 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu Açısından Yaşanan Çelişkiler Ve Alınması Gereken Tedbirler. (V. Seviğ) 3 Türkiye de Muhasebe Ve Denetim Uygulamaları. - Türkiye de Muhasebe Denetiminde Tabi Şirketlerde İç Kontrol Sistemlerinin Durumu. (C.Başaran) - Muhasebe Sistemlerinin Gelişmesinde 3 G Yaklaşımı. (R.Pekdemir) - Bilgisayarlı Muhasebe Ortamında Denetim. (Sorunlar Ve Çözüm Önerileri) (A.K.Uzun) - Muhasebe Denetimi İle VUK Mükerer 277 İle Getirilen Vergi Beyannamesinin İmzalanması Ve Tam Tasdik Uygulamalarının Karşılaştırılması. (R. Alpay) 4 Meslek İçi Eğitim Ve Gelişim - Meslek Mensuplarının Meslek İçi Eğitim Ve Gelişiminde Karşılaştıkları Güçlükler Ve Çözüm Önerileri. (N. Sanlı) - Meslek Mensuplarının Yetiştirdikleri Stajyerlerin Durumu ; Eğitimi, Çalışma Şartları, Sınavlara Hazırlanması Ve Yetiştirilmesi. (R. Nalbantoğlu) 5 Muhasebe Sistemi Uygulama Genel Tebliğleri Ve İşletmelerin Vergilendirilmesi. - Muhasebe Uygulama Genel Tebliğleri Ve G. Vergisi Uygulamaları ; Karşılaşan Güçlükler Ve Çözüm Önerileri. (A. Kavak) - Muhasebe Sistemi Uygulama Genel Tebliğleri Ve Sermaye Şirketlerinde Kazançların Vergilendirilmesi Süreci; Karşılaşılan Güçlükler Ve Çözüm Önerileri. (R.Pekdemir E.Aslan)

10 III. Türkiye Muhasebe Denetimi Sempozyumu (30 Nisan 4 Mayıs 1997) Konu : Muhasebe Denetimi Mesleğinde Yetkiler, Sorumluluklar Ve Meslek Ahlakı. 1.Gelişmiş Ülkelerde Muhasebe Denetimi Mesleğinde Yetkiler Ve Sorumluluklar : - Muhasebe Mesleği Meslek Ahlakı Ve Moral Değerler (S. Uslu) - Almanya da Muhasebe Mesleği : Meslek Sınıflandırılması, Yetki Ve Sorumluluklar (S.Ülker) 2. Muhasebe Denetimi Mesleğinde Sorumluluklar Ve Meslek Ahlakı I - Muhasebe Denetimi Mesleğinde Ahlak In Yeri Ve Önemi (E. Kotar) - Muhasebe Denetiminde Meslek Ahlakı Açısından Karşılaşılan Güçlükler (A. Wilson) - Denetlenen İşletmelerin Muhasebe Denetimi Meslek Ahlakından Bekledikleri (O.Ünlü) 3. Muhasebe Denetimi Mesleğinde Sorumluluklar Ve Meslek Ahlakı II - Denetçinin Meslek Ahlakı : Standartlar Ve Uygulamardan Örnekler (E.Güredin) - Günümüz Koşullarında Muhasebe Mesleğinde Meslek Ahlakı (M. A. Civelek M.B.Durukan) - Muhasebede Meslek Ahlakı Yaklaşımı (S.K.Selimoğlu) 4. Sermaye Piyasası Ve Muhasebecinin Kamuyu Aydınlatma Sorumlulukları - Türkiye de Denetim Şirketlerinin SPK Denetimlerinde Karşılaştıkları Güçlükler Ve Çözüm Önerileri (M. Tılhaslı) - Bağımsız Denetçilerin Yetki Ve Sorumlulukları (S.Öncü B.Taner) - SPK nın Bağımsız Denetçilerden Bekledikleri (A.Yavaş) 5. Standartlaşan Muhasebe Uygulamalrında Muhasebecinin Sorumlulukları - Ruhsatlı Meslek Mensuplarının TMS Karşısındaki Sorumlulukları (N.Sağ) - Muhasebe Sistemi Uygulaması Genel Tebliğindeki Sosyal Sorumluluk Tmel Kavramının Şirket Stratejisine Entegrasyonu Ve Kapsamında Meslek Mensuplarının Gündemi (M.Baş H.Özocak Ü.Özden) - Standartlaşan Muhasebe Uygulamalarının İşletmelerde Sağladığı Yararlar Ve Getirdiği Güçlükler (H.Yeşiloğlu) 6.Türkiye de Ruhsatlı Meslek Mensuplarının Vergi İdaresi Karşısında Sorumlulukları - Muhasebecinin 3568 Sayılı Meslek Kanunu Kapsamında Vergi İdaresi Karşısında Sorumlulukları (A.B. Doğrusöz) - Muhasebecinin 213 Sayılı VUK Kapsamında Vergi İdaresi Karşısındaki Sorumlulukları (O.Arıoğlu)

11 IV. Türkiye Muhasebe Denetimi Sempozyumu (5 9 Mayıs 1999) Konu: 21. Yüzyıla Girerken Muhasebe Denetimi Mesleği Ve Teknolojik Gelişmeler - Türkiye deki Ekonomik Gelişmeler 10 Yıllık Muhasebe Denetimi Uygulamalrının Değerlendirilmesi (M.Türker) Yüzyıla Girerken Muhasebe Mesleğinin Yapılanması - Muhasebe Mesleğinin Örgütlenmesinde Türkiye (M. Başer) - Avrupa Birliğinde Muhasebe Mesleğinin Yapılanmasındaki Gelişmeler (H. Parent) - Kuzey Amerika da Muhasebe Mesleğinin Yapılanmasındaki Gelişmeler (C.H.Calhoun) 2. Küreselleşmenin Muhasebe Mesleğine Getirdikleri Ve Ülkemizd Muhasebe Mesleğinin Uluslararası Ortama Uyumu - Sosyalist Blokun Çöküşü İle Ortaya Çıkan İhtiyacın, Kapitalist Düzenin Muhasebe Sistemi İle Giderilmesi (R.Pekdemir L. Akün) - Küreselleşme Çabaları Doğrultusunda Batı Ülkelerinin Muhasebe Sistemindeki Gelişmeler (F.Öksüz) - Küreselleşmede Muhasebe Mesleğindeki Gelişmelere Türkiye nin Katkıları Ve Uyumu (K. K. Bonofiyel) 3. Bilgi Teknolojisindeki Gelişmeler Karşısında Muhasebe Mesleği - Bilgi Teknolojisindeki Gelişmelerden Dolayı Ticari Faaliyetler İçin Türkiye de Yapılan Çalışmalar (G. Aytekin) - Bilgi Teknolojisindeki Gelişmelerin Muhasebe Mesleğine Etkileri (M.Önal R.Pekdemir) - Bilgi Teknolojisindeki Gelişmelerin Işığında Muhasebe Mesleği Eğitimi (S. Uslu) 4. Son Vergi Yasalarındaki Değişiklikler Karşısında Bilgisayar Ortamında Muhasebe, Denetim Ve Vergi Uygulamaları - Bilgisayar Ortamında Muhasebe Uygulamalarındaki Gelişmeler (J. Kamhi) - Bilgisayar Ortamında Muhasebe Denetimindeki Gelişmeler (M. Erdoğan) - Son Vergi Yasaları Açısından Yapılması Gereken Değişiklikler (O. Arıoğlu)

12 V. Türkiye Muh. Ve Denetimi Sempozyumu Konu : 21. Y.Y da Türk Muhasebe Mesleğinin Vizyonu Ve Misyonu - Gelişmiş Ülkelerde Muhasebe Mesleğiyle İlgili Vizyon Ve Misyon Çalışmaları ( R. Pekdemir) - Ülkemizde Muhasebe Mesleğinin Dünü, Bugünü Ve Yarını : Vizyonu Ve Misyonu (M. Türker) 1. Ülkemizde Muhasebe Mesleğinin Vizyonu Ve Misyonu - Türk Muhasebe Mesleğinin Vizyonu Ve Misyonu Açısından Yeni Ufuklar (F. Öksüz) - YMM ler Açısından Muhasebe Mesleğinin Vizyonu Ve Misyonu (A.M. Yontan- Ü. Sönmez) - SMMM ler Açısından Muhasebe Mesleğinin Vizyonu Ve Misyonu (H. Fırat) 2. Para Ve Sermya Piyasaları Açısından Ülkemizde Muhasebe Mesleğinin Vizyonu Ve Misyonu - Muhasebe Mesleğinin Para Ve Sermaye Piyasalarındaki Yeri Ve Önemi (H. Talu) - Türk Bankacılık Sektöründe Krediler Ve Muhasebe Denetimi Mesleği (R. Nalbantoğlu) 3. Muhasebe Mesleğinin Müşteriler Karşısında Vizyonu Ve Misyonu - Türk İş Dünyasında Muhasebe Mesleğinden Beklenenler (A. Tayyar) - Muhasebe Mesleğinin Müşterileri Durumunda Bulunan Kesimlerin Muhasebe Mesleğinden Beklentileri (B.Taner A.Korukoğlu T. Susmuş) - Amerika da Yatırımcılar Nasıl Korunmaktadır? Bağımsız Denetimde Bağımsızlık İlkesinin SEC Ve SPK Açısından İncelenmesi (T. Önder) 4. Kamu Sektörü Açısından Muhasebe Mesleğinin Vizyonu Ve Misyonu 5. Özel Oturum - Merkezi İdare Açısından Muhasebe Mesleği (A. Aydoğdu) - Yerel Yönetimler Ve Türk Muhasebe Mesleği (B. Kumbul) - Yolsuzlukların Ortaya Çıkartılması Ve Önlenmesinde Denetçilerin Sorumluluğu (Ş. Uzay) - Muhasebe Mesleğinin Ve Muhasebecinin Türkiye nin Kalkınmasındaki Rolü (M.A.Civelek B.Durukan) - Küreselleşen Dünya da Türkiye deki Muhasebe Denetimi Gerçeği (E.Y. Yeğinboy) YY da Muhasebe Mesleğinden Beklenen Görevler Neler Olmalıdır? (A. Akın) YY da Muhasebe Ve Denetim Mesleği Açısından Meslek Etiği Çerçevesinde Haksız Rekabet (M. Baş H.Özocak) 6. Vergi Denetimi Karşısında Muhasebe Mesleğinin Vizyonu Ve Misyonu - Maliyet Açısından Vergi Denetimi Karşısında Muhasebe Mesleği (N.Cangir) - Vergi Denetimi Karşısında SMMM Mesleği (N.Sanlı) -Vergi Denetimi Karşısında YMM Mesleği (H.P. Pur)

SÖKTAŞ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Riskin Erken Saptanması Komitesi Yönetmeliği

SÖKTAŞ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Riskin Erken Saptanması Komitesi Yönetmeliği SÖKTAŞ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Riskin Erken Saptanması Komitesi Yönetmeliği Bu Yönetmelik, Yönetim Kurulu nun 25/04/2013 gün ve tarihli toplantısında 21 No.lu kararı ile kabul edilmiştir. BİRİNCİ

Detaylı

MALİTÜRK DENETİM VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

MALİTÜRK DENETİM VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Misyon ve Vizyonumuz Müşterilerine en yüksek standartlarda kişisel hizmetler sağlamaya adanmış profesyonel kadro ile küresel bir iş ağı oluşturmaktır. Türkiye nin, yakın gelecekte AB ile üyeliğe varabilecek

Detaylı

3ncü Uluslararası Türk Coğrafyasında UFRS Sempozyumu Sonuç Bildirgesi Eylül Balıkesir

3ncü Uluslararası Türk Coğrafyasında UFRS Sempozyumu Sonuç Bildirgesi Eylül Balıkesir MUMEYEK VAKFI Sonuç Bildirgesi 07-08 Eylül 2013 - Balıkesir 1nci Uluslararası Türk Coğrafyasında UFRS 25-26 Ekim 2011 tarihlerinde Sinop ilinde MUMEYEK Vakfı tarafından ve 2nci Uluslararası Türk Coğrafyasında

Detaylı

2013 YILI Faaliyet. Raporu. KGK Çalıştayı. KGK Çalıştayı

2013 YILI Faaliyet. Raporu. KGK Çalıştayı. KGK Çalıştayı 2013 2013 2013 YILI YILI Faaliyet Faaliyet R a proayili rpuo r u 197 Faaliyet Raporu 197 (2 Mart 2013) İSMMMO, 1-7 Mart Muhasebe Haftası etkinlikleri kapsamında mesleğin geleceğini ilgilendiren bağımsız

Detaylı

MUHASEBE MESLEĞİNİN GELECEĞİ VE TÜRMOB BAĞIMSIZ DENETİM MERKEZİ

MUHASEBE MESLEĞİNİN GELECEĞİ VE TÜRMOB BAĞIMSIZ DENETİM MERKEZİ MUHASEBE MESLEĞİNİN GELECEĞİ VE TÜRMOB BAĞIMSIZ DENETİM MERKEZİ Yahya ARIKAN* Muhasebeciler insanların, kurum ve kuruluşların gelecekleri doğrultusunda şekil almalarında katkıda bulunan ve güvenilen profesyoneller

Detaylı

TÜSİAD, iç denetim ile ilgili raporunu kamuoyuna sundu

TÜSİAD, iç denetim ile ilgili raporunu kamuoyuna sundu TÜSİAD, iç denetim ile ilgili raporunu kamuoyuna sundu 27 Mayıs 2010 TS/BAS-BÜL/10-44 TÜSİAD, Reel Sektörde İç Denetim Uygulamaları: Tespit ve Öneriler başlıklı raporunu, 27 Mayıs 2010 Perşembe günü The

Detaylı

2nci Uluslararası Türk Coğrafyasında UFRS Sempozyumu Sonuç Bildirgesi 17 Haziran 2012 - Trabzon

2nci Uluslararası Türk Coğrafyasında UFRS Sempozyumu Sonuç Bildirgesi 17 Haziran 2012 - Trabzon ---- 2nci Uluslararası Türk Coğrafyasında UFRS Sempozyumu Sonuç Bildirgesi 17 Haziran 2012 - Trabzon 01 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girecek 6102 sayılı TTK nun özellikle 01 Ocak 2013 itibari ile başlayacak

Detaylı

KURUMSAL. İlkelerine dayanmaktadır.

KURUMSAL. İlkelerine dayanmaktadır. KURUMSAL ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti., on altı yılı aşkın bir süredir Hesap Uzmanlığı ve Baş Hesap Uzmanlığı görevlerinin yanı sıra Maliye Bakanlığında Daire Başkanlığı görevlerinde

Detaylı

İlgi: B.06.1-ABG-0-10-00.00/514-08 Sayılı, 21.03.2008 tarihli Mektubunuz

İlgi: B.06.1-ABG-0-10-00.00/514-08 Sayılı, 21.03.2008 tarihli Mektubunuz Sayın M. Oğuz Demiralp Büyükelçi Genel Sekreter Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Eskişehir Yolu 9.km 06800-Ankara TÜRK SANAYİCİLERİ VE İŞADAMLARI DERNEĞİ İlgi: B.06.1-ABG-0-10-00.00/514-08 Sayılı, 21.03.2008

Detaylı

BAĞIMSIZ DENETÇİLER SÜREKLİ EĞİTİMİ

BAĞIMSIZ DENETÇİLER SÜREKLİ EĞİTİMİ BAĞIMSIZ DENETÇİLER SÜREKLİ EĞİTİMİ 1. GİRİŞ Bağımsız Denetçilerin Sürekli Eğitimini düzenleyen tebliğ 04.11.2017 tarih ve 30230 sayılı Resmi Gazete de yayınlanmıştır. Tebliğ uyarınca getirilen düzenlemelerin

Detaylı

MECBURİ MESLEK KARARLARININ UYGULANMASI İLE İLGİLİ SON DURUM GENELGE /2003

MECBURİ MESLEK KARARLARININ UYGULANMASI İLE İLGİLİ SON DURUM GENELGE /2003 MECBURİ MESLEK KARARLARININ UYGULANMASI İLE İLGİLİ SON DURUM GENELGE /2003 Ankara, 11.07.2003 Sayı : 2003/ Konu : YMM VE SMMM ODASI BAŞKANLIKLARI NA 3568 Sayılı Meslek yasamızın Birlik Genel Kurulunun

Detaylı

Kitap Tanıtımı Adli Muhasebe. Mikail EROL

Kitap Tanıtımı Adli Muhasebe. Mikail EROL Kitap Tanıtımı Adli Muhasebe Metin ATMACA ve Serkan TERZİ, İstanbul: Yaylım Yayıncılık, 2012, 176 sayfa ISBN: 978-605-63037-1-5 Mikail EROL Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, İİBF, İşletme Bölümü mikailerol@comu.edu.tr

Detaylı

2015 YILI KURUMSALLAŞMA KOMITE RAPORLARI FAALİYET RAPORU

2015 YILI KURUMSALLAŞMA KOMITE RAPORLARI FAALİYET RAPORU KURUMSALLAŞMA KOMITESI KOMITE RAPORLARI GÖREVİ Başkan Başkan Yrd. Sekreter ADI SOYADI HIDIR ÖZDEN GÖZDE OKYAY TURUNÇ GÖZDE ERTAŞ HACER MELTEM AKDOĞAN AKSAÇ NEŞE YILMAZ HÜSEYİN DOĞAN ÇİĞDEM ASLANCAN MURAT

Detaylı

3. YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK DENETİM VE TASDİK SEMPOZYUMU. Yeminli Mali Müşavirlerin İdari ve Mali Sorumluluğu

3. YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK DENETİM VE TASDİK SEMPOZYUMU. Yeminli Mali Müşavirlerin İdari ve Mali Sorumluluğu 3. YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK DENETİM VE TASDİK SEMPOZYUMU Yeminli Mali Müşavirlerin İdari ve Mali Sorumluluğu YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLERİN SORUMLULUKLARI - Tasdikten Doğan Sorumluluk, - Sosyal Sorumluluk, -

Detaylı

KURUMSAL YÖNETĐM KOMĐTESĐ ÇALIŞMA ESASLARI

KURUMSAL YÖNETĐM KOMĐTESĐ ÇALIŞMA ESASLARI KURUMSAL YÖNETĐM KOMĐTESĐ ÇALIŞMA ESASLARI 1. KURULUŞ Şirketimizin 26.04.2012 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında, Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal Yönetim Đlkeleri nde yer alan hükümler kapsamında, Şirketimizin

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İÇ DENETİM BİRİMİ BAŞKANLIĞI İÇ DENETİM TANITIM BROŞÜRÜ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İÇ DENETİM BİRİMİ BAŞKANLIĞI İÇ DENETİM TANITIM BROŞÜRÜ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İÇ DENETİM BİRİMİ BAŞKANLIĞI İÇ DENETİM TANITIM BROŞÜRÜ Bu broşür 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu hükümleri ile uluslararası kabul görmüş standartlara uygun olarak

Detaylı

O d a Fa a l i y e t l e r i

O d a Fa a l i y e t l e r i Oda Faaliyetleri TESMER İstanbul Şubesi Eğitim Birimleri İSMMMO Akademi Üye ve Stajyer Bilgileri Danışma Birimi Raporu Bilgiye Erişim Merkezi Raporu Hukuk Birimi Raporu Oda Sekreterliği TESMER İstanbul

Detaylı

Vergi ve Gümrük İncelemeleri Uygulamaya Yönelik Eğitimler

Vergi ve Gümrük İncelemeleri Uygulamaya Yönelik Eğitimler www.okul.pwc.com.tr Vergi ve Gümrük İncelemeleri Uygulamaya Yönelik Eğitimler GSG Hukuk un katkılarıyla Business School Vergi ve Gümrük İncelemeleri Eğitimleri Vergi ve gümrük incelemelerine yönelik eğitimlerimiz

Detaylı

Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi C Grubu Pay Sahiplerinin Belirlenmesine İlişkin Süreç

Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi C Grubu Pay Sahiplerinin Belirlenmesine İlişkin Süreç Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi C Grubu Pay Sahiplerinin Belirlenmesine İlişkin Süreç EPİAŞ Esas sözleşmesi ve EPİAŞ ın teşkilat yapısı ile çalışma esaslarını içeren Yönetmeliğin son hali 07/05/2014

Detaylı

PAZARLAMA MÜŞTERİNİZLE İLETİŞİMİNİZİ GÜÇLENDİRİN!

PAZARLAMA MÜŞTERİNİZLE İLETİŞİMİNİZİ GÜÇLENDİRİN! PAZARLAMA MÜŞTERİNİZLE İLETİŞİMİNİZİ GÜÇLENDİRİN! Prof. Dr. Cemal YÜKSELEN İSMMMO Yayınları 155 Grafik ve Uygulama: Evren Günay Baskı ve Cilt True Colors Communications TCC Renk Çözümleri Matbaa Rekl.San.ve

Detaylı

ELİT BAĞIMSIZ DENETİM VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş YILI ŞEFFAFLIK RAPORU

ELİT BAĞIMSIZ DENETİM VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş YILI ŞEFFAFLIK RAPORU ELİT BAĞIMSIZ DENETİM VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. 2012 YILI ŞEFFAFLIK RAPORU 1 İÇİNDEKİLER LGENEL BİLGİ: II- AÇIKLAMA VE DEĞERLENDİRMELER 1- HUKUKİ YAPI VE ORTAKLAR 2-YURT İÇİ VE YURT DIŞI BİR GRUBA

Detaylı

BAĞIMSIZ DENETİM SEKTÖRÜNDE KARŞILAŞILAN SORUNLAR 1

BAĞIMSIZ DENETİM SEKTÖRÜNDE KARŞILAŞILAN SORUNLAR 1 BAĞIMSIZ DENETİM SEKTÖRÜNDE KARŞILAŞILAN SORUNLAR 1 Günaydın Topçu 2 Bağımsız denetim: Finansal tablo ve diğer finansal bilgilerin, finansal raporlama standartlarına uygunluğu ve doğruluğu hususunda, makul

Detaylı

ISPARTA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU 01.01.2014 31.12.2014 DÖNEMİ

ISPARTA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU 01.01.2014 31.12.2014 DÖNEMİ 7.5. HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU ÇALIŞMA RAPORU ISPARTA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU 01.01.2014 31.12.2014 DÖNEMİ TÜRMOB tarafından haksız

Detaylı

Türkiye de Muhasebe Mesleğinin Son 28 Yıldaki Kilometre Taşları

Türkiye de Muhasebe Mesleğinin Son 28 Yıldaki Kilometre Taşları Gaziantep SMMM Odası Aday Meslek Mensupları Toplantısı 20 Nisan 2017 Türkiye de Muhasebe Mesleğinin Son 28 Yıldaki Kilometre Taşları 1. Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Yasası,

Detaylı

Istanbul / WWW.ERKYMM.COM

Istanbul / WWW.ERKYMM.COM Istanbul / WWW.ERKYMM.COM 25 TEMMUZ 2013 / istanbul 25 TEMMUZ 2013 / istanbul E-FATURA UYGULAMASI 397 Sıra No.lu VUK Genel Tebliği ile getirilen uygulama başlangıçta anonim ve limited şirketlerin kullanımına

Detaylı

İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ MUHASEBE, DENETİM VE DANIŞMANLIK ŞİRKETLERİ İÇİN ŞİRKETLEŞME VE KURUMSALLAŞMA

İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ MUHASEBE, DENETİM VE DANIŞMANLIK ŞİRKETLERİ İÇİN ŞİRKETLEŞME VE KURUMSALLAŞMA İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ MUHASEBE, DENETİM VE DANIŞMANLIK ŞİRKETLERİ İÇİN ŞİRKETLEŞME VE KURUMSALLAŞMA YOL HARİTASI KÜÇÜK ve ORTA ÖLÇEKLİ MUHASEBE, DENETİM

Detaylı

GROUPAMA EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI KAMU DIŞ BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU

GROUPAMA EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI KAMU DIŞ BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU 1 OCAK - 31 ARALIK 2012 DÖNEMİNE AİT VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR Groupama Emeklilik

Detaylı

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI NA

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI NA TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI NA Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifimiz ve gerekçesi ek tedir. Gereğini saygılarımızla arz ederiz. GENEL GEREKÇE

Detaylı

ELİT BAĞIMSIZ DENETİM VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş YILI ŞEFFAFLIK RAPORU

ELİT BAĞIMSIZ DENETİM VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş YILI ŞEFFAFLIK RAPORU ELİT BAĞIMSIZ DENETİM VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. 2013 YILI ŞEFFAFLIK RAPORU 1 İÇİNDEKİLER LGENEL BİLGİ: II- AÇIKLAMA VE DEĞERLENDİRMELER 1- HUKUKİ YAPI VE ORTAKLAR 2-YURT İÇİ VE YURT DIŞI BİR GRUBA

Detaylı

FASIL 6 ŞİRKETLER HUKUKU

FASIL 6 ŞİRKETLER HUKUKU FASIL 6 ŞİRKETLER HUKUKU Öncelik 6.1 Yeni Türk Ticaret Kanununun kabul edilmesi 1 Mevzuat uyum takvimi Tablo 6.1.1 1 68/151/AET, 2003/58/AT, Türk Ticaret Kanunu 1 AB şirketler hukuku mevzuatının sermaye

Detaylı

ÇÖZÜM. Zorunluluğu. Yahya Arıkan *

ÇÖZÜM. Zorunluluğu. Yahya Arıkan * Entelektüel Sermaye ve Kurumsallaşma Zorunluluğu İSMMMO AB Fonları Komite sinin Entelektüel Sermayenin Geliştirilmesi Platformu Projesi devrede. Meslektaşlarımız için geliştirilen Entelektüel Sermaye Değerleme

Detaylı

2013 YILI Faaliyet. Raporu. İnsan Kaynakları. İnsan Kaynakları

2013 YILI Faaliyet. Raporu. İnsan Kaynakları. İnsan Kaynakları YILI YILI R a proayili rpuo r u 30 Raporu 30 İNSAN KAYNAKLARI (01.01. - 31.12.) DÖNEMİ FAALİYET RAPORU İSMMMO da Yönetimi; kurum için en etkili iş gücünü bulmak, geliştirmek ve bunun sürekliliğini sağlamak

Detaylı

AKSARAY SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI

AKSARAY SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI AKSARAY SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 1.AKSARAY SMMM ODASI FAALİYET RAPORU 1.Oda ının Sunuşu 2.Genel ın Sunuşu 1. Odanın Misyonu ve Vizyonu Misyonumuz : Meslek mensupları arasında birlik ve

Detaylı

Erkan UZUN. KİŞİSEL BİLGİLER : Öğretim Görevlisi : Şırnak Üniversitesi / Silopi Meslek Yüksekokulu

Erkan UZUN. KİŞİSEL BİLGİLER : Öğretim Görevlisi : Şırnak Üniversitesi / Silopi Meslek Yüksekokulu Erkan UZUN Tel: 0486 518 70 75 Dahili: 2105 E-mail: erkanuzun@sirnak.edu.tr KİŞİSEL BİLGİLER Ünvanı : Öğretim Görevlisi Birimi : Şırnak Üniversitesi / Silopi Meslek Yüksekokulu Doğum yeri : Adana Medeni

Detaylı

Oda Eğitimleri İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ISTANBUL CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS

Oda Eğitimleri İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ISTANBUL CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS Oda Eğitimleri Elektronik Ticaret Uygulaması ve Vergilendirilmesi konusunda düzenlenen 1 seminere 864 meslek mensubu ve stajyerimiz katılmıştır. SGK, İş Hukuku ve İşkur Güncel Uygulama Ve Teşvikler konusunda

Detaylı

TESMER İstanbul Şubesi Eğitimler

TESMER İstanbul Şubesi Eğitimler TESMER İstanbul Şubesi Eğitimler 2012 48 01 OCAK 2012 31 ARALIK 2012 TARİHLERİ ARASI EĞİTİM ÇALIŞMALARI BORÇLAR HUKUKU UYGULAMALARI YER TARİH KATILIM SAYISI BAĞCILAR TESMER 18/10/12 40 EMİNÖNÜ TESMER 15/11/12

Detaylı

Murat KÖSEOĞLU Serbest Muhasebeci Mali Müşavir

Murat KÖSEOĞLU Serbest Muhasebeci Mali Müşavir VERGİ MEVZUATI ve UYGULAMASI SORU 1) Kurumlar Vergisi Kanunlarına göre; a-kurumlar vergisine tabi kurumları sadece sayınız. b-tam mükellefiyet ve Dar mükellefiyet kavramlarını sadece açıklayınız. SORU-2)

Detaylı

YABANCI SERMAYELİ ŞİRKETLERDE MUHASEBE UZMANLIĞI PROGRAMI

YABANCI SERMAYELİ ŞİRKETLERDE MUHASEBE UZMANLIĞI PROGRAMI İSMMMO AKADEMİ BAŞKANI NDAN Son yıllarda yaşanan ekonomik gelişmeler, küreselleşme, yeni düzenlemeler ve dünya ticaretindeki rekabetçi ortam, muhasebe mesleğini derinden etkilemiştir. Yeni Türk Ticaret

Detaylı

Şeffaflık, Sürdürülebilirlik ve Hesap Verilebilirlikte Yeni Yaklaşımlar: Finansal Raporlama ve Denetim Penceresinden Yeni TTK

Şeffaflık, Sürdürülebilirlik ve Hesap Verilebilirlikte Yeni Yaklaşımlar: Finansal Raporlama ve Denetim Penceresinden Yeni TTK Şeffaflık, Sürdürülebilirlik ve Hesap Verilebilirlikte Yeni Yaklaşımlar: Finansal Raporlama ve Denetim Penceresinden Yeni TTK Prof. Dr. Serdar ÖZKAN İzmir Ekonomi Üniversitesi İzmir Ticaret Odası Meclis

Detaylı

KOÇ ALLIANZ HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI ULUSLARARASI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU NUN

KOÇ ALLIANZ HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI ULUSLARARASI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU NUN EMEKLİLİK YATIRIM FONU NUN 31 MART 2006 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA SUNULAN BİLGİLERE İLİŞKİN ÖZEL UYGUNLUK RAPORU EMEKLİLİK YATIRIM FONU NUN 31 MART

Detaylı

GROUPAMA EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU

GROUPAMA EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU GELİR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU 1 OCAK - 31 ARALIK 2012 DÖNEMİNE AİT VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR GELİR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI

Detaylı

ALS TANILI HASTALAR İÇİN ERİŞİLEBİLİR; SÜRDÜRÜLEBİLİR VE UYGUN MALİYETLİ BAKIM MODELİ GELİŞTİRME ÇALIŞTAYI 5 6 MAYIS 2016 ANKARA

ALS TANILI HASTALAR İÇİN ERİŞİLEBİLİR; SÜRDÜRÜLEBİLİR VE UYGUN MALİYETLİ BAKIM MODELİ GELİŞTİRME ÇALIŞTAYI 5 6 MAYIS 2016 ANKARA ALS TANILI HASTALAR İÇİN ERİŞİLEBİLİR; SÜRDÜRÜLEBİLİR VE UYGUN MALİYETLİ BAKIM MODELİ GELİŞTİRME ÇALIŞTAYI 5 6 MAYIS 2016 ANKARA ÇALIŞTAYIN AMACI ALS hastalarının yaşam kalitesini geliştirmek ve korumak

Detaylı

Eğitmenler Prof. Dr. Mehmet YÜCE Doç. Dr. Adnan GERÇEK

Eğitmenler Prof. Dr. Mehmet YÜCE Doç. Dr. Adnan GERÇEK Eğitmenler Prof. Dr. Mehmet YÜCE Doç. Dr. Adnan GERÇEK 14 Temmuz 2011 Perşembe 18:30 / 22:00 15 Temmuz 2011 Cuma 18:30 / 22:00 18 Temmuz 2011 Pazartesi 21 Temmuz 2011 Perşembe 22 Temmuz 2011 Cuma 28 Temmuz

Detaylı

İstanbul Yeminli Malî Müşavirler Odası Adına YAYIN KOORDİNATÖRÜ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ. Oda Danışmanları : Nihat Uzunoğlu. Oda Başkanı : Sezai Onaral

İstanbul Yeminli Malî Müşavirler Odası Adına YAYIN KOORDİNATÖRÜ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ. Oda Danışmanları : Nihat Uzunoğlu. Oda Başkanı : Sezai Onaral Sahibi : İstanbul Yeminli Malî Müşavirler Odası Adına Oda Başkanı : Sezai Onaral YÖNETİM KURULU ÜYELERİ İbrahim Aktan Hüseyin Perviz Pur Vehbi Karabıyık M. Cihan Eray YAYIN KOORDİNATÖRÜ Nihat Uzunoğlu

Detaylı

BAĞIMSIZ DENETİM UYGULAMALARINA GENEL BAKIŞ İSTANBUL VERGİ MERKEZİ & İSMMMO

BAĞIMSIZ DENETİM UYGULAMALARINA GENEL BAKIŞ İSTANBUL VERGİ MERKEZİ & İSMMMO BAĞIMSIZ DENETİM UYGULAMALARINA GENEL BAKIŞ 01.06.2018 İSTANBUL VERGİ MERKEZİ & İSMMMO Prof. Dr. Volkan DEMİR Galatasaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı & İstanbul Vergi Merkezi

Detaylı

BAŞLANGIÇ SEVİYESİ 13. DÖNEM EĞİTİMİ

BAŞLANGIÇ SEVİYESİ 13. DÖNEM EĞİTİMİ BAŞLANGIÇ SEVİYESİ 13. DÖNEM EĞİTİMİ BAŞLANGIÇ SEVİYESİ 13. DÖNEM EĞİTİMİ YÜCEL AKDEMİR PROGRAMIN AMACI PROGRAMIN UNSURLARI EĞİTİMİN KAZANIMLARI YARIŞTA BİR ADIM Ö N D E O L U N EĞİTİME KATILABİLECEKLER

Detaylı

07.01.2009. Değerli Üyemiz,

07.01.2009. Değerli Üyemiz, 07.01.2009 Değerli Üyemiz, Son zamanlarda bazı Esnaf Odaları ile kuruluşların, yetkileri olmadığı halde Oda veya kuruluşları bünyesinde muhasebe hizmeti vererek, 3568 sayılı Meslek Yasamız ile Yönetmeliklerine

Detaylı

İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ MUHASEBE, DENETİM VE DANIŞMANLIK ŞİRKETLERİ İÇİN ŞİRKETLEŞME VE KURUMSALLAŞMA

İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ MUHASEBE, DENETİM VE DANIŞMANLIK ŞİRKETLERİ İÇİN ŞİRKETLEŞME VE KURUMSALLAŞMA İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ MUHASEBE, DENETİM VE DANIŞMANLIK ŞİRKETLERİ İÇİN ŞİRKETLEŞME VE KURUMSALLAŞMA YOL HARİTASI KÜÇÜK ve ORTA ÖLÇEKLİ MUHASEBE, DENETİM

Detaylı

İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ISTANBUL CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS. İnsan Kaynakları

İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ISTANBUL CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS. İnsan Kaynakları İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI İnsan Kaynakları 2016 YILI FAALİYET RAPORU İSMMMO da İnsan Kaynakları Yönetimi; kurum için en etkili iş gücünü bulmak, geliştirmek ve bunun sürekliliğini

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 5. Akademik Unvanlar: Yardımcı Doçentlik Tarihi : 30.04.2002 Doçentlik Tarihi : Profesörlük Tarihi :

ÖZGEÇMİŞ. 5. Akademik Unvanlar: Yardımcı Doçentlik Tarihi : 30.04.2002 Doçentlik Tarihi : Profesörlük Tarihi : ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Neşe ÇAPRAZ 2. Doğum Tarihi : 21.09.1959 3. Unvanı : Yardımcı Doçent Doktor 4. Öğrenim Durumu : Orta Öğrenim: İstanbul Erkek Lisesi Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Kamu Yönetimi

Detaylı

Mesleki Uyum Eğitimi İle Özel Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavına İlişkin Usul ve Esaslar. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

Mesleki Uyum Eğitimi İle Özel Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavına İlişkin Usul ve Esaslar. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Mesleki Uyum Eğitimi İle Özel Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavına İlişkin Usul ve Esaslar Amaç Madde 1 Bu düzenlemenin amacı; BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler a) Özel Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik

Detaylı

2015/2.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI MUHASEBE DENETİMİ 25 Temmuz 2015-Cumartesi 09:00-10:30

2015/2.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI MUHASEBE DENETİMİ 25 Temmuz 2015-Cumartesi 09:00-10:30 2015/2.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI MUHASEBE DENETİMİ 25 Temmuz 2015-Cumartesi 09:00-10:30 SORULAR SORU 1- Genel kabul görmüş denetim standartlarında; Çalışma Alanı ve Raporlama Standartlarını

Detaylı

MUHASEBE MESLEĞİ AÇISINDAN FİNANSAL TABLOLARIN ÖNEMİ KONULU KONFERANS

MUHASEBE MESLEĞİ AÇISINDAN FİNANSAL TABLOLARIN ÖNEMİ KONULU KONFERANS MUHASEBE MESLEĞİ AÇISINDAN FİNANSAL TABLOLARIN ÖNEMİ KONULU KONFERANS 31 Mart 2014 tarihinde Yüksekokulumuz Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümü 2.sınıf öğrencilerinin almakta olduğu Finansal Tablolar

Detaylı

BAŞLANGIÇ SEVİYESİ 8. DÖNEM EĞİTİMİ

BAŞLANGIÇ SEVİYESİ 8. DÖNEM EĞİTİMİ BAŞLANGIÇ SEVİYESİ 8. DÖNEM EĞİTİMİ BAŞLANGIÇ SEVİYESİ 8. DÖNEM EĞİTİMİ Yücel AKDEMİR 4 Staja başlama Sınavına Hazırlananlar veya 4 Yeterlilik sınavını vermiş uygulama eksiği olan meslek mensupları 4

Detaylı

S e m i n e r. Aday Meslek Mensupları İçin. Eskişehir SMMM Odası Aday Meslek Mensupları Toplantısı 4 Ocak 2017

S e m i n e r. Aday Meslek Mensupları İçin. Eskişehir SMMM Odası Aday Meslek Mensupları Toplantısı 4 Ocak 2017 S e m i n e r Aday Meslek Mensupları İçin Staj ve Sınavlara İlişkin Uygulama Yönergesi Prof. Dr. Ercan BAYAZITLI Merkez Müdürü SMMM Ali Rıza EREN Merkez Müd. Yrd. Eskişehir SMMM Odası Aday Meslek Mensupları

Detaylı

UFRS Bülten. KGK - Bağımsız Denetim Kapsamı ve Raporlama Çerçevesi Hangi şirketler hangi kapsamda?

UFRS Bülten. KGK - Bağımsız Denetim Kapsamı ve Raporlama Çerçevesi Hangi şirketler hangi kapsamda? www.pwc.com.tr UFRS Bülten KGK - Bağımsız Denetim Kapsamı ve Raporlama Çerçevesi Hangi şirketler hangi kapsamda? Uluslararası Finansal Raporlama Standartları Bülteni Şubat 2015 Bağımsız Denetim Kapsamı

Detaylı

T.C. AMASYA ÜNİVERSİTESİ. Taşova Meslek Yüksekokulu GÖREV TANIMI

T.C. AMASYA ÜNİVERSİTESİ. Taşova Meslek Yüksekokulu GÖREV TANIMI T.C. BİRİMİ: GÖREV ADI: Yüksekokul Müdürü GÖREV AMACI: Amasya Üniversitesi nin misyon, vizyon, amaç ve ilkeleri ile Amasya Taşova Meslek Yüksekokulunun misyon ve vizyonu doğrultusunda, ilgili mevzuat çerçevesinde,

Detaylı

AKSU İPLİK DOKUMA VE BOYA APRE FABRİKALARI T.A.Ş. ORTAKLAR GENEL KURULU NA SUNULAN 2006 YILI FAALİYETLERİNE İLİŞKİN YÖNETİM KURULU RAPORUDUR. Şirketimizin 2006 yılı hesaplarını incelemek ve Genel Kurulumuzun

Detaylı

SARKUYSAN ELEKTROLİTİK BAKIR SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 02.05.2016 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI

SARKUYSAN ELEKTROLİTİK BAKIR SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 02.05.2016 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI SARKUYSAN ELEKTROLİTİK BAKIR SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 02.05.2016 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI SPK DÜZENLEMELERİ KAPSAMINDA AÇIKLAMALAR SPK nın II-17.1 sayılı Kurumsal Yönetim

Detaylı

MUHASEBE MESLEK MENSUPLARININ ETİK EĞİTİMİ ve ETİK SÖZLEŞME YAPILMASI HAKKINDA MECBURİ MESLEK KARARI. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

MUHASEBE MESLEK MENSUPLARININ ETİK EĞİTİMİ ve ETİK SÖZLEŞME YAPILMASI HAKKINDA MECBURİ MESLEK KARARI. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler MUHASEBE MESLEK MENSUPLARININ ETİK EĞİTİMİ ve ETİK SÖZLEŞME YAPILMASI HAKKINDA MECBURİ MESLEK KARARI BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1 Bu kararın amacı; etik öğrenme yönünde isteklilik yaratarak,

Detaylı

HİZMETLER BÜLTENİ 1/5

HİZMETLER BÜLTENİ 1/5 HİZMETLER BÜLTENİ 1/5 Başarılarınızı Destekliyoruz! Danışmanlık hizmetinden fazlasını sunuyoruz. Sürdürülebilir sonuçlar için çözüm odaklı bir yaklaşım benimsiyoruz. Sizinle çalışmaya başladığımız andan

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat /115-1

Sirküler Rapor Mevzuat /115-1 Sirküler Rapor Mevzuat 03.06.2015/115-1 TARIMSAL ÜRETİCİ BİRLİKLERİ İLE TARIMSAL ÜRETİCİ MERKEZ BİRLİKLERİNİN DENETLENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK YAYIMLANDI ÖZET :

Detaylı

OCAK 2006 - AĞUSTOS 2008 PLATFORM İNDEKSİ

OCAK 2006 - AĞUSTOS 2008 PLATFORM İNDEKSİ OCAK 2006 - AĞUSTOS 2008 PLATFORM İNDEKSİ (KONULARINA GÖRE) VERGİ USUL KANUNU İLE İLGİLİ LAR 15 Ocak 2006 4 15 Ocak 2006 15 Ocak2006 4 6 UN KONUSU Finansal Tabloların Yabancı Paraya Çevrilmesinde Kullanılan

Detaylı

GARANTİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. FAALİYET RAPORU

GARANTİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 GARANTİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. FAALİYET RAPORU I- GİRİŞ 1. Raporun dönemi: 01/01/2008-30/06/2008 2. Ortaklığın ünvanı: Garanti Yatırım Ortaklığı A.Ş. 3. Dönem içinde yönetim ve denetleme kurullarında

Detaylı

K o m i t e R a p o r l a r ı

K o m i t e R a p o r l a r ı Komite Raporları Avrupa Birliği Fonları Komitesi Avrupa Birliği Uyum ve Proje Çalışması Komitesi Bağımlı Çalışanlar Komitesi Bağımsız Denetim Komitesi Basel Komitesi Bilgi Teknolojilerive E-Devleti İzleme

Detaylı

BAŞLANGIÇ SEVİYESİ 9. DÖNEM EĞİTİMİ

BAŞLANGIÇ SEVİYESİ 9. DÖNEM EĞİTİMİ BAŞLANGIÇ SEVİYESİ 9. DÖNEM EĞİTİMİ BAŞLANGIÇ SEVİYESİ 9. DÖNEM EĞİTİMİ Yücel AKDEMİR 4 Staja başlama Sınavına Hazırlananlar veya 4 Yeterlilik sınavını vermiş uygulama eksiği olan meslek mensupları 4

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ FORMU KİŞİSEL BİLGİLER

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ FORMU KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ FORMU KİŞİSEL BİLGİLER Cihad ŞENTÜRK Ünvanı Öğretim Görevlisi Birimi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Sağlık Yüksekokulu (Görevlendirme)

Detaylı

ISPARTA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU DÖNEMİ

ISPARTA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU DÖNEMİ 7.5. HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU ÇALIŞMA RAPORU ISPARTA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU 01.01.2016 31.12.2016 DÖNEMİ 2016 yılı içerisinde

Detaylı

626 No.lu Karar ekidir. 1 BSH EV ALETLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. D E N E T İ MDEN SORUMLU K O M İ T E GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI 1.

626 No.lu Karar ekidir. 1 BSH EV ALETLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. D E N E T İ MDEN SORUMLU K O M İ T E GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI 1. BSH EV ALETLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. D E N E T İ MDEN SORUMLU K O M İ T E GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI 626 No.lu Karar ekidir. 1 1.KURULUŞ Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayınlanan Seri:X, No:22 sayılı

Detaylı

ERGOĐSVĐÇRE EMEKLĐLĐK VE HAYAT A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI ESNEK EMEKLĐLĐK YATIRIM FONU 1 OCAK 30 HAZĐRAN 2009 HESAP DÖNEMĐNE AĐT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU VE

ERGOĐSVĐÇRE EMEKLĐLĐK VE HAYAT A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI ESNEK EMEKLĐLĐK YATIRIM FONU 1 OCAK 30 HAZĐRAN 2009 HESAP DÖNEMĐNE AĐT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU VE ERGOĐSVĐÇRE EMEKLĐLĐK VE HAYAT A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI ESNEK EMEKLĐLĐK YATIRIM FONU 1 OCAK 30 HAZĐRAN 2009 HESAP DÖNEMĐNE AĐT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BĐLGĐLERE

Detaylı

oda yayınları LPS ve CNG UYGULAMALARI SEMPOZYUMU BİLDİRİLER KİTABI

oda yayınları LPS ve CNG UYGULAMALARI SEMPOZYUMU BİLDİRİLER KİTABI oda yayınları Çağımızda yaşanan değişim ve gelişimle birlikte yaşamımızın değişmez parçası haline gelen çok çeşitli ihtiyaçlardan birisi de artık asansörler olmuştur. Güvenli, LPS ve CNG UYGULAMALARI SEMPOZYUMU

Detaylı

T.C AMASYA ÜNİVERSİTESİ TAŞOVA MESLEK YÜKSEKOKULU GÖREV TANIMLARI

T.C AMASYA ÜNİVERSİTESİ TAŞOVA MESLEK YÜKSEKOKULU GÖREV TANIMLARI BİRİMİ: Taşova Meslek Yüksekokulu GÖREV ADI: Yüksekokul Müdürü T.C GÖREV AMACI: Amasya Üniversitesi nin misyon, vizyon, amaç ve ilkeleri ile Amasya Taşova Meslek Yüksekokulunun misyon ve vizyonu doğrultusunda,

Detaylı

Asya Emeklilik ve Hayat A.Ş. Muhafazakâr Katılım Esnek Emeklilik Yatırım Fonu (AGM)

Asya Emeklilik ve Hayat A.Ş. Muhafazakâr Katılım Esnek Emeklilik Yatırım Fonu (AGM) Asya Emeklilik ve Hayat A.Ş. Muhafazakâr Katılım Esnek Emeklilik Yatırım Fonu (AGM) 30 Haziran 2012 tarihi itibariyle performans sunuş raporu ve yatırım performansı konusunda kamuya açıklanan bilgilere

Detaylı

TÜRKİYE DE BAĞIMSIZ DENETİM VE GELECEĞİ

TÜRKİYE DE BAĞIMSIZ DENETİM VE GELECEĞİ TÜRKİYE DE BAĞIMSIZ DENETİM VE GELECEĞİ Türkiye Geleceğine Sırtını Dönüyor! Yahya ARIKAN* Türkiye ekonomisinin bütününü kapsayan, 500 bin işletme ve 100 bin mali müşaviri yakından ilgilendiren, kayıt dışı

Detaylı

YÖNETMELİK HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 2 Aralık 2013 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28839 Hacettepe Üniversitesinden: YÖNETMELİK HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

SUNU İÇERİĞİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSKOKULU

SUNU İÇERİĞİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSKOKULU SUNU İÇERİĞİ AMAÇ GENEL BİLGİLER BAŞVURU KOŞULLARI SINAV DEĞERLENDİRME AŞAMALARI DGS SORULARI KONU BAŞLIKLARI 2014 DGS SONUÇLARINA İLİŞKİN SAYISAL BİLGİLER YÜKSEKOKULUMUZDA YÜRÜTÜLEN PROGRAMLARA GÖRE ÖĞRENCİLERİN

Detaylı

Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı (5 Zorunlu Ders+ 6 Seçmeli Ders)

Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı (5 Zorunlu Ders+ 6 Seçmeli Ders) Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı (5 Zorunlu Ders+ 6 Seçmeli Ders) Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Dersin Kodu Dersin Adı T U/L Kredi ECTS EYD-504 Eğitim

Detaylı

Asya Emeklilik ve Hayat A.Ş. Büyüme Amaçlı Katılım Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu (AGH)

Asya Emeklilik ve Hayat A.Ş. Büyüme Amaçlı Katılım Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu (AGH) Asya Emeklilik ve Hayat A.Ş. Büyüme Amaçlı Katılım Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu (AGH) 31 Aralık 2012 tarihi itibariyle performans sunuş raporu ve yatırım performansı konusunda kamuya açıklanan bilgilere

Detaylı

Asya Emeklilik ve Hayat A.Ş. Büyüme Amaçlı Katılım Esnek Emeklilik Yatırım Fonu (AGB)

Asya Emeklilik ve Hayat A.Ş. Büyüme Amaçlı Katılım Esnek Emeklilik Yatırım Fonu (AGB) Asya Emeklilik ve Hayat A.Ş. Büyüme Amaçlı Katılım Esnek Emeklilik Yatırım Fonu (AGB) 30 Eylül 2012 tarihi itibariyle performans sunuş raporu ve yatırım performansı konusunda kamuya açıklanan bilgilere

Detaylı

T.C. KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU (OMBUDSMANLIK)

T.C. KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU (OMBUDSMANLIK) T.C. KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU (OMBUDSMANLIK) ŞİKAYET NO : 2015/5132 KARAR TARİHİ : 01/04/2016 RET KARARI ŞİKAYETÇİ : ŞİKAYET EDİLEN İDARE ŞİKAYETİN KONUSU : Türkiye Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler

Detaylı

Aegon Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi Para Piyasası Likit Kamu Emeklilik Yatırım Fonu

Aegon Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi Para Piyasası Likit Kamu Emeklilik Yatırım Fonu Aegon Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi Para Piyasası Likit Kamu Emeklilik Yatırım Fonu 1 Ocak 30 Eylül 2010 ara hesap dönemine ait finansal tablolar ve inceleme raporu Ara Dönem Finansal Tablolar Hakkında

Detaylı

Bu rapor, 6085 sayılı Sayıştay Kanunu uyarınca yürütülen düzenlilik denetimi sonucu hazırlanmıştır.

Bu rapor, 6085 sayılı Sayıştay Kanunu uyarınca yürütülen düzenlilik denetimi sonucu hazırlanmıştır. T..C.. SAYIIŞTAY BAŞKANLIIĞII ABANT İİZZET BAYSAL ÜNİİVERSİİTESİİ 2012 YIILII DENETİİM RAPORU EYLÜL 2013 T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI 06100 Balgat / ANKARA Tel: 0 312 295 30 00; Faks: 0 312 295 40 94 e-posta:

Detaylı

Gündemden Geri Kalmayın! KOBİ ler için Finansal Raporlama Tebliğ i çıktı

Gündemden Geri Kalmayın! KOBİ ler için Finansal Raporlama Tebliğ i çıktı www.pwc.com/tr IX. Çözüm OrtaklığıPlatformu Gündemden Geri Kalmayın! KOBİ ler için Finansal Raporlama Tebliğ i çıktı 7 Aralık 2010 İçerik Gündemde neler var? Hangisi sizin için: KOBİ ler için UFRS ve KapsamlıUFRS

Detaylı

SÖKTAŞ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Riskin Erken Saptanması Komitesi Yönetmeliği

SÖKTAŞ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Riskin Erken Saptanması Komitesi Yönetmeliği SÖKTAŞ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Riskin Erken Saptanması Komitesi Yönetmeliği Bu Yönetmelik, Yönetim Kurulu nun 25/04/2013 tarih ve 21 sayılı kararı ile kabul edilmiş olup 15.04.2014 tarih ve 2014/11

Detaylı

MUHASEBECİLERİN SORUNLARI VE BEKLENTİLERİ: Kayseri ve Nevşehir İlleri Uygulaması

MUHASEBECİLERİN SORUNLARI VE BEKLENTİLERİ: Kayseri ve Nevşehir İlleri Uygulaması MUHASEBECİLERİN SORUNLARI VE BEKLENTİLERİ: Kayseri ve Nevşehir İlleri Uygulaması Yrd. Doç. Dr. Şaban UZAY Erciyes Üniversitesi İİBF Arş.Grv. Şükran GÜNGÖR Erciyes Üniversitesi Nevşehir İİBF Özet İçinde

Detaylı

Anılan değişiklikler ile ilgili açıklamalarımız önceki yazılarımızda yer almaktadır.

Anılan değişiklikler ile ilgili açıklamalarımız önceki yazılarımızda yer almaktadır. Sayı: YMM.03.2011-01 Konu: Gelir Vergisi Genel Tebliği Seri No:227 İZMİR. 5.1.2011 Muhasebe Müdürlüğüne, Bilindiği üzere; Anayasa Mahkemesi nin iptal kararı dikkate alınarak Gelir Vergisi Kanunu nun Geçici

Detaylı

Doç.Dr. ÇAĞRI KÖROĞLU

Doç.Dr. ÇAĞRI KÖROĞLU Doç.Dr. ÇAĞRI KÖROĞLU Nazilli İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Muhasebe Ve Finansman Anabilim Dalı Eğitim Bilgileri İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi 2001-2004 Lisans Muğla Sıtkı

Detaylı

MESLEK HUKUKU. Yahya ARIKAN Serbest Muhasebeci Mali Müşavir

MESLEK HUKUKU. Yahya ARIKAN Serbest Muhasebeci Mali Müşavir MESLEK HUKUKU Yahya ARIKAN Serbest Muhasebeci Mali Müşavir İSMMMO Mevzuat Yayınları 1 Grafik ve Uygulama: Evren Günay Bask ve Cilt TOR OFSET SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ Hadımköy Yolu Akçaburgaz Mah.

Detaylı

15 Mart 2015. Sponsor Olabilirsiniz (Sponsorluk Sözleşmesi) SEMPOZYUM ANASAYFA http://sempozyum.mumeyek.org/index.php

15 Mart 2015. Sponsor Olabilirsiniz (Sponsorluk Sözleşmesi) SEMPOZYUM ANASAYFA http://sempozyum.mumeyek.org/index.php BİLDİRİ ÖZETİ ÇAĞRISI (ENGLISHhttp://sempozyum.mumeyek.org/sempozyum5/5%20symp%20CALL%20FOR%20ABSTRACTS.pdf) (RUSSIAN http://sempozyum.mumeyek.org/sempozyum5/5%20symp%20russian%20call.pdf) 15 Mart 2015

Detaylı

Yeni Sermaye Piyasası Kanunu ve İkincil Düzenlemeler

Yeni Sermaye Piyasası Kanunu ve İkincil Düzenlemeler www.ttkrehberi.com Yeni Sermaye Piyasası Kanunu ve İkincil Düzenlemeler GSG Hukuk un katkılarıyla Business School Sermaye Piyasası Eğitimleri Yeni Sermaye Piyasası Kanunu ve İkincil Düzenlemeler Yeni Sermaye

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Biz Kimiz? 4 Ne Yapıyoruz? 5 Uluslararası 9

İÇİNDEKİLER. Biz Kimiz? 4 Ne Yapıyoruz? 5 Uluslararası 9 2 www.bilgener.com İÇİNDEKİLER Biz Kimiz? 4 Ne Yapıyoruz? 5 Uluslararası 9 3 Biz Kimiz? Geleneksel iş yöntemlerini en yenilikçi çözümlerle birleştiren, sağlam etik temeller üzerine inşa edilmiş takım odaklı

Detaylı

ISLAMIC FINANCE NEWS ROADSHOW 2013-TURKEY

ISLAMIC FINANCE NEWS ROADSHOW 2013-TURKEY ISLAMIC FINANCE NEWS ROADSHOW 2013-TURKEY 3 EYLÜL 2013 DR. VAHDETTİN ERTAŞ SERMAYE PİYASASI KURULU BAŞKANI KONUŞMA METNİ Değerli konuklar, yurtdışından gelen değerli misafirlerimiz, finans sektörünün kıymetli

Detaylı

FASIL 6: ŞİRKETLER HUKUKU

FASIL 6: ŞİRKETLER HUKUKU FASIL 6: ŞİRKETLER HUKUKU 6.A. Avrupa Birliği ndeki Genel Sektörel Durum Analizi Şirketler hukuku mevzuatı, şirketler ile muhasebe ve denetim konularını kapsamaktadır. Şirketler konusuna ilişkin kurallar,

Detaylı

YÖNETMELİK. Gazi Üniversitesinden: GAZİ ÜNİVERSİTESİ ŞİDDET VE SUÇLA MÜCADELE UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK. Gazi Üniversitesinden: GAZİ ÜNİVERSİTESİ ŞİDDET VE SUÇLA MÜCADELE UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 19 Aralık 2013 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28856 Gazi Üniversitesinden: YÖNETMELİK GAZİ ÜNİVERSİTESİ ŞİDDET VE SUÇLA MÜCADELE UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

ÇÖZÜM HIZLI, KÖKLÜ VE NITELIKLI DEĞIŞIM İÇIN; E-DEVLET. Yahya ARIKAN*

ÇÖZÜM HIZLI, KÖKLÜ VE NITELIKLI DEĞIŞIM İÇIN; E-DEVLET. Yahya ARIKAN* HIZLI, KÖKLÜ VE NITELIKLI DEĞIŞIM İÇIN; E-DEVLET Yahya ARIKAN* Dünyadaki baş döndürücü gelişim ve değişim içinde, teknoloji, hayatımıza ve mesleğimize birebir etkisi anlamında ise e-devlet uygulamaları

Detaylı

TÜRKİYE DE EBELİK ARAŞTIRMALARININ DURUMU. Prof. Dr. Zekiye KARAÇAM ADÜ- Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü

TÜRKİYE DE EBELİK ARAŞTIRMALARININ DURUMU. Prof. Dr. Zekiye KARAÇAM ADÜ- Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü TÜRKİYE DE EBELİK ARAŞTIRMALARININ DURUMU Prof. Dr. Zekiye KARAÇAM ADÜ- Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Sunum Planı Giriş Türkiye de yapılan ebelik araştırmalarının mevcut durumu Sonuç ve öneriler

Detaylı

2015 YILI AKADEMİK PERSONEL MEMNUNİYET ANKET SONUÇLARI

2015 YILI AKADEMİK PERSONEL MEMNUNİYET ANKET SONUÇLARI T.C. İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ 2015 YILI AKADEMİK PERSONEL MEMNUNİYET ANKETİ SONUÇ RAPORU Üniversitemizde 2015 yılında 30.06.2015-15.07.2015 tarihleri arasında yapılan akademik personel memnuniyet

Detaylı

DUYURU: 01.09.2014/11

DUYURU: 01.09.2014/11 DUYURU: 01.09.2014/11 26.08.2014 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 26 sayılı Kamu Gözetimi Kurumu Kararı ile, 01.01.2014 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, Türkiye Muhasebe Standartlarını (TMS/TFRS

Detaylı

S. 3- MUHASEBE STANDARTLARI UYGULAMALARINDA

S. 3- MUHASEBE STANDARTLARI UYGULAMALARINDA 117 Sahibi: İzmir SMMMO adına Feyzullah TOPÇU Sorumlu: Yazı İşleri Müdürü Müfit YILDIRIM S. 3- MUHASEBE STANDARTLARI UYGULAMALARINDA GÜNCEL GELİŞMELER SEMİNERİ S. 4- MÜKELLEF HAKLARI VE USUL İNCELEMELERİ

Detaylı