ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ"

Transkript

1 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FEN BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ ANABĠLĠM DALLARI KONTENJAN YÜKSEK LĠSANS DOKTORA ALES Puan Türü Tezli Tezsiz ÖZEL KOġULLAR BĠLGĠSAYAR MÜHENDĠSLĠĞĠ Bilgisayar Yazılımı 2-1 SAY. Bilgisayar Bilimleri 2-1 SAY. Bilgisayar Donanımı 1-1 SAY. BĠYOLOJĠ Botanik SAY. Genel Biyoloji 4-3 SAY. Moleküler Biyoloji 5-3 SAY. Zooloji 3-3 SAY. Fen Fakültesi, Biyomühendislik Bölümü, Biyomedikal Bölümü, Biyoinformatik Bölümü, Eczacılık Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Orman Fakültesi, Veterinerlik Fakültesi, Biyoloji Öğretmenliği,Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Çevre Mühendisliği, Su Ürünleri, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü, Genetik Mühendisliği lisans/yüksek lisans mezunları başvurabilir Ekoloji SAY. Temel ve Endüstriyel Mikrobiyoloji 2-2 SAY. ÇEVRE MÜHENDĠSLĠĞĠ Çevre Bilimleri 10-5 SAY. Çevre Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Kimya, Biyoloji lisans / yüksek lisans mezunları başvurabilir. Çevre Teknolojisi 10-5 SAY.

2 ELEKTRĠK-ELEKTRONĠK MÜHENDĠSLĠĞĠ Kontrol ve Kumanda Sistemleri SAY. Telekominikasyon SAY. Elektronik SAY. Elektromanyetik Alanlar ve Mikrodalga Tekniği SAY. Elektrik Makineleri SAY. Eğitim dili İngilizcedir. Yabancı dilde eğitim yapan lisansüstü programlara başvurabilmek için adayların; YDS, ÜDS veya KPDS den 65, veya Yükseköğretim Kurulu tarafından eşdeğer olarak kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından Üniversite Senatosunun öngördüğü puanı almış olmak gerekir. Lisansüstü programlara başvuru şartlarını sağlayan ve programlara kabul edilen, ancak yabancı dil puan koşulunu sağlamayanlara en çok bir takvim yılı ek süre verilir. Bu süre öğrencinin normal öğrenim süresinden sayılmaz. Adaylar Yabancı Dil Puan Koşulunu sağladıktan sonra ders alabilirler. Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Kontrol Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği lisans / yüksek lisans mezunları başvurabilir. Elektrik Tesisleri SAY. ENDÜSTRĠ MÜHENDĠSLĠĞĠ SAY. Endüstri Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Fen Fakültesi Matematik ve İstatistik lisans/yüksek lisans mezunları başvurabilir. ENDÜSTRĠYEL SANATLAR Moda Tasarımı E.A. Endüstriyel Sanatlar Yüksekokulu Sanat Ve Tasarım Fakültelerinin Moda Tasarımı Bölümü, Güzel Sanatlar Fakültelerinin Moda Tasarımı Resim ve Grafik Bölümleri ve Giyim Endüstrisi ve Moda Tasarımı Öğretmenliği bölümü lisans mezunları başvurabilir. Endüstriyel Tasarım SAY. Endüstriyel Tasarım,Endüstri Ürünleri Tasarımı, Mimarlık, İç Mimarlık, Moda Tasarımı lisans mezunları başvurabilir. FĠZĠK Genel Fizik Katıhal Fiziği Matematiksel Fizik Yüksek Enerji ve Plazma Fiziği 5-5 SAY. 9-2 SAY. 3-3 SAY. 1-1 SAY. Atom ve Molekül Fiziği 1 -

3 HAVACILIK ELEKTRĠK VE ELEKTRONĠĞĠ 2-2 SAY. Yüksek Lisans ve Lisans Sonrası Doktora: Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültelerinin Havacılık Elektrik ve Elektroniği, Uçak Gövde Motor Bakım, Sivil Havacılık Yüksekokullarının Uçak Elektrik-Elektronik,Uçak Gövde Motor, Mühendislik Fakültelerinin Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Uçak Mühendisliği lisans mezunları başvurabilir. Yüksek Lisans Sonrası Doktora: Fen Bilimleri Enstitülerinin Havacılık Elektrik ve Elektroniği, Uçak Gövde Motor Bakım, Sivil Havacılık, Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Uçak Mühendisliği yüksek lisans mezunları başvurabilir HAVA TRAFĠK KONTROL 10-5 SAY. Sivil Havacılık, Hava Trafik Kontrol, Elektik-Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği lisans ve yüksek lisans mezunları.,ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından verilen Hava Trafik Kontrolorü lisansına sahip olanlar başvurabilir. ĠLERĠ TEKNOLOJĠLER Biyoteknoloji SAY. Mühendislik Fakültesi, Fen Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Eğitim Fakültesi; Fen Bilgisi, Fizik, Kimya ve Biyoloji öğretmenliği lisans mezunları başvurabilir. Nanoteknoloji SAY. Mühendislik Fakültesi, Fen Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Eğitim Fakültesi; Fen Bilgisi, Fizik,Kimya ve Biyoloji öğretmenliği lisans mezunları başvurabilir. Kültür Varlıklarının Belgelenmesi EA.-SAY. Arkeoloji, Sanat Tarihi, Mimarlık, İnşaat Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Fizik, Kimya,Yapı Öğretmenliği lisans mezunları başvurabilir Enerji Kaynakları ve Yönetimi SAY. ĠNġAAT MÜHENDĠSLĠĞĠ Yapı 5-2 SAY. Yapı Malzemesi 5-2 Ulaştırma 5-2 SAY. Mekanik 10-3 SAY. İnşaat Mühendisliği lisans /yüksek lisans mezunları başvurabilir. Geoteknik 10-2 SAY. Hidrolik 20-6 SAY. Yapı Yönetimi 4-2 SAY. ĠSTATĠSTĠK Uygulamalı İstatistik 10 5 SAY. İstatistik, Matematik,Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği, Mühendislik Fakültesi Matematik Mühendisliği lisans/yüksek lisans mezunları başvurabilir.

4 KĠMYA Fizikokimya SAY. Organik Kimya SAY. Analitik Kimya SAY. Biyokimya SAY. Anorganik Kimya SAY. KĠMYA MÜHENDĠSLĠĞĠ Temel İşlemler ve Termodinamik 8-4 SAY. Proses ve Reaktör Tasarımı 8-4 SAY. Kimya, Kimya ve Proses Mühendisliği, Kimya Mühendisliği lisans / yüksek lisans mezunları başvurabilir. Kimyasal Teknolojiler 8-4 SAY. MALZEME BĠLĠMĠ VE MÜHENDĠSLĠĞĠ 15-5 SAY. Yüksek Lisans: Mühendislik Fakültesi, Fizik, Kimya, adında Metal, Polimer ve Seramik geçen bölümlerden lisans mezunları başvurabilir. Doktora: Adında Malzeme, Seramik, Metalurji ve Polimer geçen Mühendislik Dallarından lisans/yüksek lisans mezunları başvurabilir. MĠMARLIK 10 SAY. Bina Bilgisi SAY. Mimari Koruma SAY. Yapı Bilgisi 10 Mimarlık lisans / yüksek lisans mezunları başvurabilir. MATEMATĠK Geometri 2-1 SAY. Uygulamalı Matematik 3-1 SAY. Analiz ve Fonksiyonlar Teorisi 3-1 SAY. Topoloji 1-1 SAY. Fen veya Fen Edebiyat Fakültesi, Matematik Bölümü, Fen veya Fen Edebiyat Fakültesi, Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü, Fen Fakültesi Matematik Mühendisliği Bölümü, Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Eğitim Fakültesi Orta Öğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü lisans/yüksek lisans mezunları başvurabilir. Cebir ve Sayılar Teorisi SAY.

5 UÇAK GÖVDE MOTOR BAKIM 9-2 SAY. Sivil Havacılık Yüksekokulları, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakülteleri ile Makine Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Uçak ve Uzay Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği lisans/yüksek lisans mezunları başvurabilir. UZAKTAN ALGILAMA VE COĞRAFĠ BĠLGĠ SĠSTEMLERĠ EA.-SAY. YER BĠLĠMLERĠ SAY. NOT: Lisans programlarının Ġngilizce yürütüldüğü anabilim dallarında bilimsel hazırlık programı derslerinden bazıları Ġngilizce açılabilir. Lisans veya Yüksek Lisans derecesini baģvurduğu programdan farklı alanlardan veya kurumlardan almıģ adaylar Bilimsel Hazırlık Programına alınabilirler. BaĢvuru Adresi Ġnternet Adresi : ANADOLU ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Yunusemre Kampüsü Kongre Merkezi ESKİŞEHİR Tel.: / :

6 LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAġVURU TARĠHLERĠ VE KOġULLARI BAġVURU TARĠHLERĠ : 22 Haziran-03 Temmuz 2015 MÜLAKAT SINAVINA KATILACAK ADAYLARIN ĠLANI : 04 Temmuz 2015 (Güzel Sanatlar Enst. ile Sosyal Bil. Enst. 06 Temmuz 2015 (Eğitim Bil. Enst., Fen Bil. Enst., Sağlık Bil. Enst.) TÜRKÇE YETERLĠK SINAVI* : 08 Temmuz 2015 MÜLAKAT TARĠHLERĠ SAĞLIK BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ : 08 Temmuz 2015 GÜZEL SANATLAR ENSTĠTÜSÜ : 07 Temmuz 2015 FEN BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ : Temmuz 2015 EĞĠTĠM BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ : Temmuz 2015 SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ : Temmuz 2015 LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARA KABULLERĠN ĠLANI : 10 Temmuz 2015 KESĠN KAYIT TARĠHLERĠ : Temmuz 2015 YEDEK KAYIT TARĠHLERĠ : Temmuz 2015 * Türkçe Yeterlik Sınavı saat: 10: 00 da Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü Öğrenci Merkezinde yapılacaktır.

7 TEZLĠ YÜKSEK LĠSANS: 1- Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen yabancı dil sınavlarından en az 50 veya Yükseköğretim Kurulu tarafından eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarının birinden eşdeğerini almak oşuluyla yabancı dil puanının %15 i (*), (**). 2- Adayın transkripti dörtlük sistemde hazırlanmışsa 2,30/4,00; yüzlük sistemde hazırlanmışsa 57,50/100 almak koşuluyla lisans not ortalamasının %15 i (Notun ilgili üniversite tarafından çevrilmiş hali dikkate alınmayacaktır.). 3- Başvurduğu programın puan türünde en az 60 puan almak koşuluyla ALES puanının %50 si. 4- Güzel Sanatlar Fakültesi ile Devlet Konservatuvarına bağlı anasanat dallarında ALES puanı aranmadığından başvuran adayların puan hesaplamaları en az 60 puan almak koşuluyla yetenek ve mülakat sınavları sonucunun %50 si; transkripti dörtlük sistemde hazırlanmışsa 2,30/4,00, yüzlük sistemde hazırlanmışsa 57,50/100 almak koşuluyla lisans not ortalamasının %25 i (notun ilgili üniversite tarafından çevrilmiş hali dikkate alınmayacaktır.); Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen yabancı dil sınavlarından en az 50 veya Yükseköğretim Kurulu tarafından eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarının birinden yabancı dil puanının %25 i (**) alınarak yapılır. 5- Mülakat sınavına katılacak adayların belirlenmesi için yukarıda verilen ortalamalara göre sıralama yapılır. Puanlar yukarıdan aşağıya doğru sıralanır. Yeterli sayıdan fazla başvuru varsa belirtilen asıl kontenjanların en az iki katı kadar aday mülakat sınavına çağırılır. 6- Mülakat sınavının %20 si de hesaplanarak başarı sıralaması en yüksek puandan en düşük puana doğru yapılır. Başarı sıralaması sonucu kayıt yaptırmaya hak kazananların asıl ve yedekleri ilgili Enstitü ve Anadolu Üniversitesinin web sayfasındaki duyurular kısmında ilan edilir. 7- Eğitim dili Türkçe olan programlara kayıt hakkı kazanan yabancı uyruklu adayların kayıtlarının yapılabilmesi için; Türkçe Öğretim Merkezi (TÖMER) ve Avrupa Dil Portfolyosu (ADP) seviye karşılığı yüksek lisans programları için (B2) düzeyinde puan almış olmaları ya da 08 Temmuz 2015 tarihinde saat 10: 00 da yapılacak olan Türkçe Yeterlik Sınavından en az 70 puan almaları gerekir. * Yüksek lisans bilim alanı yabancı dil olanların, öğrenim görecekleri yabancı dilde en az 80 veya eşdeğeri puan almaları gerekir. ** Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen yabancı dil sınavlarından veya Yükseköğretim Kurulu tarafından eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarının birinden alınmış olmalıdır. YDS, KPDS ve ÜDS sınavında geçerlik süresi aranmayacak, diğer sınavlardan alınan puanlarda sınavı yapan kurumun belirttiği geçerlik süresi dikkate alınacaktır.

8 TEZSĠZ YÜKSEK LĠSANS: 1- Adayın transkripti dörtlük sistemde hazırlandıysa 2,00/4,00; yüzlük sistemde hazırlandıysa 50/100 almak koşuluyla lisans not ortalamasının %80 i (notun ilgili üniversite tarafından çevrilmiş hali dikkate alınmayacaktır.). 2- Mülakat sınavının %20 si (Mülakat puanı ortalamaya katılmadan önce yapılan sıralamaya göre yeterli sayıdan fazla başvuru varsa belirtilen asıl kontenjanların en az iki katı kadar aday mülakat sınavına davet edilir.). Başarı sıralaması, en yüksek puandan en düşük puana doğru yapılır. 3- Eğitim dili Türkçe olan programlara kayıt hakkı kazanan yabancı uyruklu adayların kayıtlarının yapılabilmesi için; Türkçe Öğretim Merkezi (TÖMER) ve Avrupa Dil Portfolyosu (ADP) seviye karşılığı yüksek lisans programları için (B2) düzeyinde puan almış olmaları ya da 08 Temmuz 2015 tarihinde saat 10: 00 da yapılacak olan Türkçe Yeterlik Sınavından en az 70 puan almaları gerekir. DOKTORA: 1- Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen yabancı dil sınavlarından en az 60 veya Yükseköğretim Kurulu tarafından eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarının birinden eşdeğerini almak koşuluyla yabancı dil puanının %15 i (*), (**). 2- Adayın transkripti dörtlük sistemde hazırlanmışsa 3,00/4,00; yüzlük sistemde hazırlanmışsa 75/100 almak koşuluyla lisans veya yüksek lisans not ortalamasının %15 i (notun ilgili üniversite tarafından çevrilmiş hali dikkate alınmayacaktır.). 3- Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ALES ten başvurduğu programın puan türünde lisans derecesi ile başvuranlardan en az 80 puan, yüksek lisans derecesi ile başvuranlardan en az 70 puan veya uluslararası sınavlardan olan Graduate Record Examinations (GRE) veya Graduate Management Admission Test (GMAT) sınavlarından Üniversite Yönetim Kurulu tarafından kabul edilen eşdeğer puanı alması koşuluyla %50 si. 4- Mülakat sınavının %20 si (Mülakat puanı ortalamaya katılmadan önce yapılan sıralamaya göre, yeterli sayıdan fazla başvuru varsa belirtilen asıl kontenjanların en az iki katı kadar aday mülakat sınavına davet edilir.). Başarı sıralaması, en yüksek puandan en düşük puana doğru yapılır. 5- Eğitim dili Türkçe olan programlara kayıt hakkı kazanan yabancı uyruklu adayların kayıtlarının yapılabilmesi için; Türkçe Öğretim Merkezi (TÖMER) ve Avrupa Dil Portfolyosu (ADP) seviye karşılığı doktora programları için (C1) düzeyinde puan almış olmaları ya da 08 Temmuz 2015 tarihinde saat da yapılacak olan Türkçe Yeterlik Sınavından en az 70 puan almaları gerekir. * Doktora bilim alanı yabancı dil olanların, öğrenim görecekleri yabancı dilde en az 80 veya eşdeğeri puan almaları gerekir. ** Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen yabancı dil sınavlarından veya Yükseköğretim Kurulu tarafından eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarının birinden alınmış olmalıdır. YDS, KPDS ve ÜDS sınavında geçerlik süresi aranmayacak, diğer sınavlardan alınan puanlarda sınavı yapan kurumun belirttiği geçerlik süresi dikkate alınacaktır.

9 BAġVURU YÖNTEMĠ: 1- Başvurular, 22 Haziran-03 Temmuz 2015 tarihleri arasında Anadolu Üniversitesinin basvuruyld.anadolu.edu.tr adresinden yapılacaktır. 2- Adaylar başvuru yapabilmek için öncelikle sisteme T.C. Kimlik numaralarıyla giriş yaparak kendilerini tanımlayacaklar ve sistem tarafından yönlendirilerek başvurularını gerçekleştireceklerdir. 3- Her aday ilgili Enstitü de sadece 2 ayrı programa başvuru gerçekleştirebilecektir. 4- Başvuru sırasında bilgilerini yanlış beyan eden adayların kayıt hakkı kazansalar bile başvuruları iptal edilecektir. 5- Başvuru sonuçları Anadolu Üniversitesinin ve ilgili Enstitünün web sitesinden ilan edilecek ve ilan edilen kayıt tarihleri arasında kayıt yaptırmaya hak kazanan adayların başvuru sırasında beyan ettikleri bilgileri aşağıdaki belgelerle doğru olarak belgelendirdikleri takdirde kayıtları kabul edilecektir. KESĠN KAYITTA ĠSTENĠLEN BELGELER: 1- Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sonuç belgesinin aslı veya onaylı örneği ya da GRE veya GMAT sınavı belgesinin aslı veya onaylı örneği (Belgenin aslının verilmesi hâlinde, belge ilgili müdürlükçe çoğaltılarak onaylanacaktır.). Anadolu Üniversitesinin herhangi bir anabilim dalının lisansüstü programından ilişiği kesilip yeniden aynı veya başka bir lisansüstü programa kabul edilen ya da bir yüksek lisans programını tamamlayarak yeniden başka bir programa kabul edilen öğrenciden (en fazla bir yarıyıl ara vererek) doktora için gerekli ALES puanını sağlamak koşuluyla yeniden ALES puanı istenmeyecektir. 2- Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS), Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (ÜDS), Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Sınavı (YDS) veya Uluslararası geçerliği olan sınavların birinden alınmış sonuç belgesinin aslı veya onaylı örneği (Belgenin aslının verilmesi hâlinde, belge ilgili müdürlükçe çoğaltılarak onaylanacaktır.). Yabancı Dil Sınav Eşdeğerlikleri tablosuna Anadolu Üniversitesinin adresinden ulaşılabilir. 3- Yüksek lisans programına ve lisans sonrası doktora/sanatta yeterlik programlarına başvuranlar lisans, yüksek lisansa dayalı doktora/sanatta yeterlik programına başvuran adaylar için ise lisans ve yüksek lisans Not Durum Belgelerinin (transkript) aslı veya onaylı örneğini vereceklerdir. Başarı sıralamasında Genel Not Ortalamaları 100 üzerinden değerlendirilecektir. Genel Not Ortalaması 4,00 üzerinden olan adayların ortalamaları 25 ile çarpılarak 100 lük sisteme çevrilecektir. Not ortalaması bunlardan farklı bir tabana göre hesaplanmış adayların, Genel Not Ortalamalarının 100 üzerinden karşılığı, Anadolu Üniversitesi tarafından hesaplanacak olup konu ile ilgili olarak alınan Senato Kararına web sayfasında Öğrenci İşleri-Senato ve Yönetim Kurulu Kararları-Not Karşılıkları adresinden ulaşılabilir. 4- Yüksek lisans programına başvuran adaylar için lisans, lisans sonrası doktora/sanatta yeterlik programına başvuranlar için lisans, yüksek lisansa dayalı doktora/sanatta yeterlik programına başvuranlar için yüksek lisans mezuniyet belgesinin aslı veya onaylı örneği (Yurt dışından alınan mezuniyet belgeleri için Yükseköğretim Kurulundan alınan denklik belgesi/okul tanıma yazısı) istenecektir. 5- Altı adet vesikalık fotoğraf, 6- T.C. Kimlik Numaralı nüfus cüzdanı örneği (Enstitü tarafından onaylanacaktır.),

10 7- Yeni tarihli Askerlik durum belgesi (Tecil işlemlerinde kullanılacaktır.), 8- Kamu kurumlarında çalışan adayların, derslere devam edebileceğine ilişkin izin yazısı getirmeleri gerekmektedir. ÖNEMLĠ NOT: 1- Yüksek lisans başvuruları için lisans derecesine, doktora/sanatta yeterlik başvuruları için lisans ya da yüksek lisans derecesine sahip olmak gereklidir. Başvurduğu anabilim/anasanat dalından farklı alanlarda lisans veya yüksek lisans yapmış olan adaylar ile lisans veya yüksek lisans derecesini başka bir yükseköğretim kurumundan almış adaylar Bilimsel Hazırlık Programı na alınabilir. 2- Kayıt tarihi geçtikten sonra Enstitü Müdürlüklerine ulaşan veya belgeleri eksik/yanlış beyanı olanlar kayıt yaptıramayacaktır. 3- Kesin kayıtlar şahsen veya noter onaylı vekalet verilen kişi tarafından yapılacak olup, kesin kayıt yaptırmaya hak kazanan adayların listesi ilgili Enstitü Müdürlüklerinden veya ilgili İnternet sitesinden öğrenilebilir. 4- Öğrencilerin kayıt yenileme döneminde alacağı dersleri seçip danışmanına onaylatması gerekmektedir. Aksi halde eksik işlem olması nedeniyle kayıt yapılmamış kabul edilecektir. 5- Başka bir yükseköğretim kurumunda araştırma görevlisi olup bir lisansüstü programa başvuru yapan adayların, kayıt hakkı kazanması halinde 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun 35 inci maddesine göre kadrolarının lisansüstü öğrenim gördükleri Enstitüye aktarılması gerekmektedir.

2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ

2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ANABĠLĠM DALLARI KONTENJAN YÜKSEK ALES LĠSANS Doktora Puan Türü Tezli Tezsiz ANALĠTĠK KĠMYA 7-7 SAY. FARMAKOGNOZĠ 10-5 SAY. Fitoterapi (II.Öğretim)

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ANABİLİM DALLARI KONTENJAN YÜKSEK LİSANS DOKTORA ALES Puan Türü Tezli Tezsiz ÖZEL KOŞULLAR BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ 10-10 SAY. BİYOLOJİ 25-24 SAY. ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ 20-5 SAY. ELEKTRİK-ELEKTRONİK

Detaylı

2014-2015 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ

2014-2015 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ANABİLİM DALI KONTENJAN YÜKSEK LİSANS DOKTORA ALES Puan Türü Tezli Tezsiz ÖZEL KOŞULLAR ANALİTİK KİMYA 6 6 SAY. FARMAKOGNOZİ 10 10 5 SAY.

Detaylı

2014-2015 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ

2014-2015 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KONTENJAN ANABİLİM DALI YÜKSEK LISANS DOKTORA ALES Puan Türü Tezli Tezsiz ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ ÖZEL KOŞULLAR Endüstri İlişkileri

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KONTENJAN ANABİLİM DALLARI T.C. UYRUKLU TEZLİ YÜKSEK LİSANS YABANCI UYRUKLU PAKİSTAN UYRUKLU TEZSİZ YÜKSEK LİSANS T.C. UYRUKLU T.C. UYRUKLU

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZLİ YÜKSEK LİSANS T.C. YABANCI KONTENJAN TEZSİZ YÜKSEK LİSANS T.C. DOKTORA T.C. YABANCI ALES Puan Türü ÖZEL KOŞULLAR BİYOLOJİ Botanik

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KONTENJAN ANABİLİM DALLARI TEZLİ YÜKSEK LİSANS TEZSİZ YÜKSEK LİSANS DOKTORA ALES Puan Türü ÖZEL KOŞULLAR T.C. YABANCI T.C. T.C. YABANCI

Detaylı

LİSANSA DAYALI DOKTORA. ALES Puan Türü UYRUKLU UYRUKLU UYRUKLU YABANCI YABANCI T.C.

LİSANSA DAYALI DOKTORA. ALES Puan Türü UYRUKLU UYRUKLU UYRUKLU YABANCI YABANCI T.C. 20182019 EĞİTİMÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÖNEMLİ NOT: Fen Bilimleri Enstitüsüne 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi için yeni kaydolacak tüm öğrenciler, Eskişehir Teknik Üniversitesine

Detaylı

EK EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

EK EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EK-5 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ANABİLİM DALLARI TEZLİ YÜKSEK LİSANS TEZSİZ YÜKSEK LİSANS KONTENJAN YÜKSEK LİSANSA DAYALI DOKTORA LİSANSA DAYALI DOKTORA ALES Puan

Detaylı

2014-2015 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ

2014-2015 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ARKEOLOJİ ANABİLİM DALLARI YÜKSEK LİSANS Tezli Tezsiz KONTENJAN DOKTORA ALES Puan Türü Klasik Arkeoloji 10 6 E.A. SÖZ. BASIN VE YAYIN 20 10 E.A.

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU, KAYIT TARİHLERİ VE KABUL KOŞULLARI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU, KAYIT TARİHLERİ VE KABUL KOŞULLARI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU, KAYIT TARİHLERİ VE KABUL KOŞULLARI BAŞVURU TARİHLERİ : 09 20 Ocak 2017 KABULLERİN İLANI : 27 Ocak 2017

Detaylı

E.A. E.A. Tüm lisans ve yüksek lisans mezunları başvurabilir. E.A. E.A. E.A. SÖZ. SÖZ.

E.A. E.A. Tüm lisans ve yüksek lisans mezunları başvurabilir. E.A. E.A. E.A. SÖZ. SÖZ. SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK ANABİLİM DALLARI LİSANS Tezli Tezsiz ARKEOLOJİ KONTENJAN DOKTORA ALES Puan Türü Klasik Arkeoloji 10-5 - BASIN VE YAYIN 20-10 - ÖZEL KOŞULLAR Arkeoloji, Klasik Arkeoloji,

Detaylı

PROGRAMLARA BAŞVURU TARİHLERİ : 19 Haziran 14 Temmuz 2017 PROGRAMLARA KABULLERİN İLANI : 21 Temmuz (Yabancı Uyruklu Adaylar için)

PROGRAMLARA BAŞVURU TARİHLERİ : 19 Haziran 14 Temmuz 2017 PROGRAMLARA KABULLERİN İLANI : 21 Temmuz (Yabancı Uyruklu Adaylar için) 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARININ KONTENJANLARI, PROGRAMLARA BAŞVURU, KAYIT TARİHLERİ VE KABUL KOŞULLARI PROGRAMLARA BAŞVURU TARİHLERİ : 19 Haziran

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KONTENJAN*, ** ANABİLİM DALLARI TEZLİ YÜKSEK LİSANS TEZSİZ YÜKSEK LİSANS YÜKSEK LİSANSA DAYALI DOKTORA LİSANSA DAYALI DOKTORA ALES Puan

Detaylı

2013-2014 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ

2013-2014 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2013-2014 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ARKEOLOJİ ANABİLİM DALLARI KONTENJAN Yüksek Lisans Doktora ALES Tezli Tezsiz Klasik Arkeoloji 10-6 BASIN VE YAYIN 20-10 ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE

Detaylı

(Yabancı Uyruklu Adaylar için)

(Yabancı Uyruklu Adaylar için) 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİANADOLU ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARININ KONTENJANLARI, PROGRAMLARA BAŞVURU, KAYIT TARİHLERİ VE KABUL KOŞULLARI PROGRAMLARA BAŞVURU TARİHLERİ : 11 Haziran

Detaylı

: 24 Ocak 2019 (Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü Öğrenci Merkezi)

: 24 Ocak 2019 (Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü Öğrenci Merkezi) 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARININ KONTENJANLARI, PROGRAMLARA BAŞVURU, KAYIT TARİHLERİ VE KABUL KOŞULLARI PROGRAMLARA BAŞVURU TARİHLERİ :

Detaylı

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE Ana. Üni. Evrak Tarih ve Sayısı: 30/12/2016-E.141288 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı *BE5D3V8BU* Sayı : 72639413-204.05 Konu : 2016-2017 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Lisansüstü

Detaylı

2015-2016 ÖĞRETĠM YILI GÜZ DÖNEMĠ

2015-2016 ÖĞRETĠM YILI GÜZ DÖNEMĠ 2015-2016 ÖĞRETĠM YILI GÜZ DÖNEMĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ KONTENJAN ANABĠLĠM DALLARI Tezli YÜKSEK LĠSANS Tezsiz DOKTORA ALES Puan Türü ÖZEL KOġULLAR ARKEOLOJĠ Klasik Arkeoloji 10 6 E.A. SÖZ. BASIN VE

Detaylı

2013-2014 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ

2013-2014 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ 2013-2014 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ANABİLİM DALLARI YÜKSEK LİSANS Tezli Tezsiz KONTENJAN DOKTORA ALES Puan Türü ÖZEL KOŞULLAR BİYOLOJİ 23-14 SAY. ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ 10-5 SAY. ELEKTRİK-ELEKTRONİK

Detaylı

ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURUSU

ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURUSU ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURUSU 100/2000 YÖK Doktora Bursu kapsamında aşağıda listelenen Doktora Programları ve konular için

Detaylı

T.C HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ FEN BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ YÜKSEK LĠSANS PROGRAM ĠLANI 2014 2015 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI GÜZ

T.C HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ FEN BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ YÜKSEK LĠSANS PROGRAM ĠLANI 2014 2015 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI GÜZ T.C HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ FEN BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ YÜKSEK LĠSANS PROGRAM ĠLANI 2014 2015 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILINDA AġAĞIDA BELĠRTĠLEN PROGRAMLARA YÜKSEK LĠSANS ÖĞRENCĠSĠ ALINACAKTIR BAġVURU TARĠHLERĠ

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dallarına 204205 EğitimÖğretim yılı Bahar yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora Programları için öğrenci alınacaktır. İSTENİLEN

Detaylı

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ İLAN METNİ ve ABD GÖRE KONTENJAN DAĞILIMLARI Fen Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ İLAN METNİ ve ABD GÖRE KONTENJAN DAĞILIMLARI Fen Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ İLAN METNİ ve ABD GÖRE KONTENJAN DAĞILIMLARI Fen Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Programlarına 2017-2018 Öğretim yılı birinci yarıyılında Türkiye

Detaylı

Not: Öğrenci alımına iliģkin ilanımız 20.01.2016 tarihli Sözcü Gazetesinde yayımlanmıģtır.

Not: Öğrenci alımına iliģkin ilanımız 20.01.2016 tarihli Sözcü Gazetesinde yayımlanmıģtır. KAFKAS ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemize Bağlı Sağlık, Sosyal ve Fen Bilimleri Enstitülerinin Çeşitli Anabilim Dallarına 015016 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Lisansüstü Eğitim İçin Öğrenci

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURU KOŞULLARI

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURU KOŞULLARI ANADOLU ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURU KOŞULLARI 100/2000 YÖK Doktora Bursu kapsamında aşağıda listelenen Doktora Programları ve konular için

Detaylı

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞVURU VE ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI YÖNERGESİ

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞVURU VE ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI YÖNERGESİ T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞVURU VE ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1- Dumlupınar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURU KOŞULLARI

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURU KOŞULLARI ANADOLU ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURU KOŞULLARI 100/2000 YÖK Doktora Bursu kapsamında aşağıda listelenen Doktora Programları ve konular için

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURU KOŞULLARI

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURU KOŞULLARI ANADOLU ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURU KOŞULLARI 100/2000 YÖK Doktora Bursu kapsamında aşağıda listelenen Doktora Programları ve konular için belirtilen

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURU KOŞULLARI

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURU KOŞULLARI ANADOLU ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURU KOŞULLARI 100/2000 YÖK Doktora Bursu kapsamında aşağıda listelenen Doktora Programları ve konular için

Detaylı

T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞVURU VE ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI YÖNERGESİ

T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞVURU VE ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI YÖNERGESİ T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞVURU VE ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1- Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim

Detaylı

GAZĠANTEP ÜNĠVERSĠTESĠ FEN BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ ĠLANI METNĠ ve ANABĠLĠM DALLARINA GÖRE KONTENJAN DAĞILIMLARI

GAZĠANTEP ÜNĠVERSĠTESĠ FEN BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ ĠLANI METNĠ ve ANABĠLĠM DALLARINA GÖRE KONTENJAN DAĞILIMLARI GAZĠANTEP ÜNĠVERSĠTESĠ FEN BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ ĠLANI METNĠ ve ANABĠLĠM DALLARINA GÖRE KONTENJAN DAĞILIMLARI Fen Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Programlarına 2018-2019 Öğretim yılı ikinci yarıyılında

Detaylı

NOT: Kayıtlı öğrencisi bulunmayan bir derse özel öğrenci kabul edilmez.

NOT: Kayıtlı öğrencisi bulunmayan bir derse özel öğrenci kabul edilmez. Özel Öğrenci BaĢvurularında Ġstenen Belgeler ve BaĢvuru Tarihi 1) Özel Öğrenci Başvuru Formu (http://fbe.gantep.edu.tr/index.php/tr/basvuru-vebelgeler/formlar) 2) 2 adet resim. 3) Transkript (Not Belgesi).

Detaylı

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü 20-205 Akademik Yılı Bahar Yarıyılında, Fen Bilimleri Enstitüsü ne bağlı Anabilim Dallarına lisansüstü eğitim için öğrenci alınacaktır. İlgili

Detaylı

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞVURU VE ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI YÖNERGESİ (ŞUBAT 2019)

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞVURU VE ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI YÖNERGESİ (ŞUBAT 2019) T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞVURU VE ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI YÖNERGESİ (ŞUBAT 2019) Amaç ve Kapsam Madde 1- Dumlupınar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim

Detaylı

GAZĠANTEP ÜNĠVERSĠTESĠ FEN BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ ĠLANI METNĠ ve ANABĠLĠM DALLARINA GÖRE KONTENJAN DAĞILIMLARI

GAZĠANTEP ÜNĠVERSĠTESĠ FEN BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ ĠLANI METNĠ ve ANABĠLĠM DALLARINA GÖRE KONTENJAN DAĞILIMLARI GAZĠANTEP ÜNĠVERSĠTESĠ FEN BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ ĠLANI METNĠ ve ANABĠLĠM DALLARINA GÖRE KONTENJAN DAĞILIMLARI Fen Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Programlarına 2017-2018 Öğretim yılı ikinci yarıyılında

Detaylı

7 Öncelikli Alanda 23 adet Doktora bursu verilecektir

7 Öncelikli Alanda 23 adet Doktora bursu verilecektir 7 Öncelikli Alanda 23 adet Doktora bursu verilecektir ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURUSU 100/2000 YÖK Doktora Bursu kapsamında

Detaylı

ĠNÖNÜ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN

ĠNÖNÜ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN ĠNÖNÜ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dallarına 0405 EğitimÖğretim yılı Güz yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora Programları için öğrenci alınacaktır. ĠSTENĠLEN

Detaylı

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ İLANI METNİ

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ İLANI METNİ GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ İLANI METNİ ve ABD GÖRE KONTENJAN DAĞILIMLARI Fen Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Programlarına 2014-2015 Öğretim yılı ikinci yarıyılında Türkiye

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI ANABİLİM / PROGRAM MEZUNİYET DERECESİ VE ALANI BİYOLOJİ Biyoloji Yüksek Lisans Programı (YLP) BİYOMEDİKAL

Detaylı

GAZĠANTEP ÜNĠVERSĠTESĠ FEN BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ ĠLANI METNĠ ve ANABĠLĠM DALLARINA GÖRE KONTENJAN DAĞILIMLARI

GAZĠANTEP ÜNĠVERSĠTESĠ FEN BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ ĠLANI METNĠ ve ANABĠLĠM DALLARINA GÖRE KONTENJAN DAĞILIMLARI GAZĠANTEP ÜNĠVERSĠTESĠ FEN BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ ĠLANI METNĠ ve ANABĠLĠM DALLARINA GÖRE KONTENJAN DAĞILIMLARI Fen Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Programlarına 2018-2019 Öğretim yılı Güz (birinci)

Detaylı

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2017 2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI Lisansüstü Kontenjanları, Başvuru Şartları ve Başvuruya Esas Teşkil Eden Programlar Lisansüstü

Detaylı

T.C. BOZOK ÜNĠVERSĠTESĠ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü ÖĞRETĠM YILI BAHAR YARIYILI LĠSANSÜSTÜ ÖĞRENCĠ ALIM ĠLANI

T.C. BOZOK ÜNĠVERSĠTESĠ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü ÖĞRETĠM YILI BAHAR YARIYILI LĠSANSÜSTÜ ÖĞRENCĠ ALIM ĠLANI T.C. BOZOK ÜNĠVERSĠTESĠ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü 2017-2018 ÖĞRETĠM YILI BAHAR YARIYILI LĠSANSÜSTÜ ÖĞRENCĠ ALIM ĠLANI Kontenjanlar Anabilim Dalı T.C. VatandaĢı Yabancı Uyruklu Biyoloji 11-6 - -

Detaylı

YÜKSEK LİSANS TEZLİ YÜKSEK LİSANS Yabancı Uyruklu

YÜKSEK LİSANS TEZLİ YÜKSEK LİSANS Yabancı Uyruklu T.C HİTİT ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAM İLANI 2013 2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA AŞAĞIDA BELİRTİLEN PROGRAMLARA YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİSİ ALINACAKTIR BAŞVURU TARİHLERİ

Detaylı

T.C HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ FEN BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ YÜKSEK LĠSANS PROGRAM ĠLANI 2015 2016 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI GÜZ

T.C HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ FEN BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ YÜKSEK LĠSANS PROGRAM ĠLANI 2015 2016 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI GÜZ T.C HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ FEN BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ YÜKSEK LĠSANS PROGRAM ĠLANI 2015 2016 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILINDA AġAĞIDA BELĠRTĠLEN PROGRAMLARA YÜKSEK LĠSANS ÖĞRENCĠSĠ ALINACAKTIR BAġVURU TARĠHLERĠ

Detaylı

KTÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013-2014 GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIM İLANI

KTÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013-2014 GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIM İLANI KTÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013-2014 GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIM İLANI Açıklamaları dikkatle okuduktan sonra müracaatınızı yapınız. LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU ŞARTLARI 1. ALES (Fen Bilimleri

Detaylı

YÜKSEK LİSANS DOKTORA

YÜKSEK LİSANS DOKTORA ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİNDEN 2014-2015 öğretim yılı bahar yarıyılında Üniversitemiz Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitülerine yüksek lisans ve doktora öğrenimi

Detaylı

T.C HİTİT ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAM İLANI

T.C HİTİT ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAM İLANI T.C HİTİT ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAM İLANI 2013 2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA AŞAĞIDA BELİRTİLEN PROGRAMLARA YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİSİ ALINACAKTIR BAŞVURU TARİHLERİ

Detaylı

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Cumhuriyet Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü ne 2007-2008 öğretim yılı I. Yarıyılında Lisansüstü Yönetmeliği hükümlerine göre öğrenci alınacaktır. Lisansüstü

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURUSU

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURUSU ANADOLU ÜNİVERSİTESİ 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURUSU 100/2000 YÖK Doktora Bursu kapsamında aşağıda listelenen Doktora Programları ve konular için doktoraya

Detaylı

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 08 09 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI Lisansüstü Kontenjanları, Başvuru Şartları ve Başvuruya Esas Teşkil Eden Programlar Lisansüstü

Detaylı

Başvurular e-posta ile yapılacaktır.

Başvurular e-posta ile yapılacaktır. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ İLANI METNİ ve ABD GÖRE KONTENJAN DAĞILIMLARI Fen Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Programlarına 2015-2016 Öğretim yılı birinci yarıyılında Türkiye

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIM İLANI

DİCLE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIM İLANI DİCLE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018-2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIM İLANI 2018-2019 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında aşağıda belirtilen Anabilim Dallarına

Detaylı

Lisansüstü programlara başvurular www.fbe.sakarya.edu.tr adresinden online olarak yapılacaktır.

Lisansüstü programlara başvurular www.fbe.sakarya.edu.tr adresinden online olarak yapılacaktır. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü ne 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı nda Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına öğrenci alınacaktır. BAŞVURU ŞARTLARI:

Detaylı

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN AKSARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü ne 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı nda Tezli Yüksek Lisans, Tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına öğrenci alınacaktır.

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dallarına 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı Bahar yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora Programları için öğrenci alınacaktır.

Detaylı

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemize Bağlı Sağlık, Sosyal ve Fen Bilimleri Enstitülerinin Çeşitli Anabilim Dallarına 20172018 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Lisansüstü Eğitim İçin Öğrenci

Detaylı

T.C. ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN

T.C. ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN ANABİLİM DALI T.C. ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN 2015-2016 Ö ğretim Y ılı Bahar Y arıyılında Enstitümüzün aşağıda belirtilen A nabilim Dallarına lisansüstü öğretimine

Detaylı

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2017 2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI Lisansüstü Kontenjanları, Başvuru Şartları ve Başvuruya Esas Teşkil Eden Programlar

Detaylı

2016-2017 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. DOKTORA PROGRAMLARI

2016-2017 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. DOKTORA PROGRAMLARI 2016-2017 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. BAŞVURU TARİHLERİ Başvuruların kabulü, 29 Ağustos 2016 Pazartesi günü

Detaylı

BARTIN ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

BARTIN ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN BARTIN ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü'ne aşağıda isimleri yazılı Anabilim Dallarına 2015-2016 Akademik Yılı Bahar yarıyılında Tezli Yüksek Lisans ve Doktora öğrencisi

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ BAŞVURU KOŞULLARI

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ BAŞVURU KOŞULLARI T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ BAŞVURU KOŞULLARI 2015-2016 Öğretim Yılı GüzYarıyılında, aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim

Detaylı

ĠZMĠR KATĠP ÇELEBĠ ÜNĠVERSĠTESĠ 2013-2014 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI FEN BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCĠ ALIMI,KONTENJAN VE

ĠZMĠR KATĠP ÇELEBĠ ÜNĠVERSĠTESĠ 2013-2014 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI FEN BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCĠ ALIMI,KONTENJAN VE ĠZMĠR KATĠP ÇELEBĠ ÜNĠVERSĠTESĠ 2013-2014 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI FEN BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCĠ ALIMI,KONTENJAN VE BAġVURU KOġULLARI Anabilim / Anasanat Dalı Tezli Yüksek

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİNDEN

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİNDEN ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİNDEN 2014-2015 öğretim yılı güz yarıyılında Üniversitemiz Eğitim Bilimleri, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitülerine yüksek lisans ve doktora öğrenimi

Detaylı

T.C. BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KILAVUZU

T.C. BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KILAVUZU T.C. BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 201-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KILAVUZU HAZİRAN 201 1 S. No 1 BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜNDEN

Detaylı

TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI

TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında, Fen Bilimleri Enstitüsüne aşağıdaki anabilim dallarına lisansüstü eğitim için öğrenci alınacaktır.

Detaylı

T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIM İLANI

T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIM İLANI T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü 2016-2017 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIM İLANI Kontenjanlar Anabilim Dalı T.C. Vatandaşı Yabancı Uyruklu 1/5 Biyoloji 7 - -

Detaylı

T.C. PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN,

T.C. PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN, T.C. PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN, 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında aşağıda belirtilen anabilim dallarına bağlı programlara, Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri alınacaktır. A-

Detaylı

T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNĠVERSĠTESĠ FEN BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNĠVERSĠTESĠ FEN BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNĠVERSĠTESĠ FEN BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Programlar, Kontenjanlar ve BaĢvuru ġartları Anabilim Dalı Yüksek Lisans Doktora Yatay GeçiĢ (YL) Yatay GeçiĢ (DR) Özel Öğrenci

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURUSU 100/2000 YÖK Doktora Bursu kapsamında aşağıda

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURUSU 100/2000 YÖK Doktora Bursu kapsamında aşağıda ANADOLU ÜNİVERSİTESİ 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURUSU 100/2000 YÖK Doktora Bursu kapsamında aşağıda listelenen Doktora Programları ve konular için belirtilen

Detaylı

2- Yüksek Lisans ve doktora programına başvuru yapacaklar için genel ağırlıklı akademik ortalamasının belirtildiği onaylı lisans transkripti.

2- Yüksek Lisans ve doktora programına başvuru yapacaklar için genel ağırlıklı akademik ortalamasının belirtildiği onaylı lisans transkripti. BAŞVURU İLE İLGİLİ BELGELER: - Adayların, http://ens.omu.edu.tr adresinden ulaşacakları başvuru formuna kendilerine ait bilgileri girip alacakları çıktı ve diğer belgelerle birlikte tamamlanmış olarak

Detaylı

KONTENJANLAR TEZLİ YÜKSEK LİSANS ANABİLİM DALLARI. Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği 5 - -

KONTENJANLAR TEZLİ YÜKSEK LİSANS ANABİLİM DALLARI. Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği 5 - - FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018 2019 GÜZ DÖNEMİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE MÜRACAAT ŞARTLARI Lisansüstü Programlara Başvurular : 16 Temmuz 2018-22 Temmuz 2018 Lisansüstü Öğretimi

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURUSU

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURUSU ANADOLU ÜNİVERSİTESİ 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURUSU 100/2000 YÖK Doktora Bursu kapsamında aşağıda listelenen Doktora Programları ve konular için belirtilen

Detaylı

2015-2016 ÖĞRETĠM YILI GÜZ DÖNEMĠ

2015-2016 ÖĞRETĠM YILI GÜZ DÖNEMĠ EĞĠTĠM BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ ANABĠLĠM DALLARI KONTENJAN 2015-2016 ÖĞRETĠM YILI GÜZ DÖNEMĠ YÜKSEK LĠSANS DOKTORA ALES Puan Türü ÖZEL KOġULLAR Tezli Tezsiz BĠLGĠSAYAR VE ÖĞRETĠM TEKNOLOJĠLERĠ EĞĠTĠMĠ Bilgisayar

Detaylı

T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için Fen Bilimleri Enstitüsü ne bağlı Yüksek Lisans (Tezli-Tezsiz) ve Programlarına

Detaylı

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Enstitülere alınacak Yükseklisans ve Doktora Öğrenci İlanı

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Enstitülere alınacak Yükseklisans ve Doktora Öğrenci İlanı Gaziosmanpaşa Üniversitesi 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Enstitülere alınacak Yükseklisans ve Doktora Öğrenci İlanı FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ANABİLİM DALI BİLİM DALI PRG KONTENJAN BAŞVURU

Detaylı

T.C. BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KOŞULLARI VE UYRUKLU ÖĞRENCİ ALIM İLANI GENEL AÇIKLAMALAR 1. Adaylar başvurularını 28 Haziran 2017 tarihinden

Detaylı

ÖZEL ŞARTLAR. (3) Matematik yüksek lisans derecesine sahip olan adaylar başvurabilir.

ÖZEL ŞARTLAR. (3) Matematik yüksek lisans derecesine sahip olan adaylar başvurabilir. ÖZEL ŞARTLAR (1) Fizik lisans derecesine sahip olan adaylar (2) Matematik lisans derecesine sahip olan adaylar (3) Matematik yüksek lisans derecesine sahip olan adaylar (4) Moleküler Biyoloji ve Genetik

Detaylı

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Enstitülere alınacak Yüksek Lisans ve Doktora Öğrenci İlanı

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Enstitülere alınacak Yüksek Lisans ve Doktora Öğrenci İlanı Gaziosmanpaşa Üniversitesi 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Enstitülere alınacak Yüksek Lisans ve Doktora Öğrenci İlanı FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ANABİLİM DALI BİLİM DALI PRG Öğr.Sayısı BAŞVURU

Detaylı

DOKTORA PROGRAMLARINA BAŞVURU İÇİN GEREKLİ KOŞULLAR VE BELGELER

DOKTORA PROGRAMLARINA BAŞVURU İÇİN GEREKLİ KOŞULLAR VE BELGELER DOKTORA PROGRAMLARINA BAŞVURU İÇİN GEREKLİ KOŞULLAR VE BELGELER Doktora Programlarına başvuran adayların; 1. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) başvurduğu programın puan türünde

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2019 YILI NORM KADRO PLANLAMASI

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2019 YILI NORM KADRO PLANLAMASI EĞİTİM Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi ABD Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık ABD Eğitim Programları ve Öğretimi ABD Eğitim Bilimleri Eğitim Yönetimi

Detaylı

TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI KONTENJAN AÇIKLAMA BİLİMSEL HAZIRLIK. Biyoloji, Biyoloji Öğretmenliği veya Moleküler Biyoloji ve Genetik

TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI KONTENJAN AÇIKLAMA BİLİMSEL HAZIRLIK. Biyoloji, Biyoloji Öğretmenliği veya Moleküler Biyoloji ve Genetik T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında, Fen Bilimleri Enstitüsüne aşağıdaki anabilim dallarına lisansüstü eğitim için öğrenci alınacaktır.

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ BAŞVURU KOŞULLARI

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ BAŞVURU KOŞULLARI T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ BAŞVURU KOŞULLARI 2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında, aşağıda kontenjanları belirtilen

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİNDEN

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİNDEN ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİNDEN 2015-2016 öğretim yılı Güz Yarıyılında Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitülerine yüksek lisans ve doktora öğrenimi görmek üzere

Detaylı

TEZLİ. LİSANS Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bilgisayar Mühendisliği lisans programı Bilgisayar Mühendisliği 10 -

TEZLİ. LİSANS Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bilgisayar Mühendisliği lisans programı Bilgisayar Mühendisliği 10 - FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018 2019 BAHAR DÖNEMİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE MÜRACAAT ŞARTLARI Lisansüstü Programlara Başvurular : 07 Ocak 2019 16 Ocak 2019 Lisansüstü Öğretimi

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU Sevgili Adaylar, Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsüne bağlı lisansüstü programlarda

Detaylı

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemize Bağlı Sağlık, Sosyal ve Fen Bilimleri Enstitülerinin Çeşitli Anabilim Dallarına 208-209 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Lisansüstü Eğitim İçin Öğrenci

Detaylı

DOKTORA PROGRAMLARINA BAŞVURU İÇİN GEREKLİ KOŞULLAR VE BELGELER

DOKTORA PROGRAMLARINA BAŞVURU İÇİN GEREKLİ KOŞULLAR VE BELGELER DOKTORA PROGRAMLARINA BAŞVURU İÇİN GEREKLİ KOŞULLAR VE BELGELER Doktora Programlarına başvuran adaylarının 1. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) başvurduğu programın puan türünde

Detaylı

LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAġVURU ĠÇĠN GEREKLĠ BELGELER

LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAġVURU ĠÇĠN GEREKLĠ BELGELER LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAġVURU ĠÇĠN GEREKLĠ BELGELER 1. BaĢvuru Formu; İlgili Enstitü Müdürlüğünden ve/veya web sitesinden temin edilecek form dilekçe. 2. ALES sonuç belgesi; *Yüksek Lisans/Doktora Programları

Detaylı

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemize Bağlı Sağlık, Sosyal ve Fen Bilimleri Enstitülerinin Çeşitli Anabilim Dallarına 208-209 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Lisansüstü Eğitim İçin Öğrenci

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dallarına 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programları için öğrenci alınacaktır.

Detaylı

TC GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI

TC GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI TC GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2017 2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI KONTENJANLAR, BAŞVURU ŞARTLARI, BAŞVURUYA ESAS TEŞKİL EDEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR Lisansüstü Programlara Başvuru

Detaylı

0 0 Sayısal. 0 Sayısal

0 0 Sayısal. 0 Sayısal YÜKSEK(TEZLİ) LİSANS / DOKTORA PROGRAMLARI KONTENJANLARI ENSTİTÜ ADI: FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Programın Adı Genel Kontenjan Teklifi Yurtdışı Kontenjan Teklifi Anabilim Dalı Bilim Dalı ALES Puan Türü Anabilim

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsüne aşağıda isimleri yazılı Anabilim Dallarına 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dallarına 20162017 EğitimÖğretim Yılı Bahar Yarıyılında Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programları

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz Lisansüstü Öğretim Programlarına 2013 2014 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi için öğrenci alınacaktır. Öğrenci alınacak

Detaylı

DOKTORA PROGRAMLARINA BAŞVURU DOKTORA PROGRAMLARINA BAŞVURU İÇİN GEREKLİ KOŞULLAR VE BELGELER

DOKTORA PROGRAMLARINA BAŞVURU DOKTORA PROGRAMLARINA BAŞVURU İÇİN GEREKLİ KOŞULLAR VE BELGELER DOKTORA PROGRAMLARINA BAŞVURU DOKTORA PROGRAMLARINA BAŞVURU İÇİN GEREKLİ KOŞULLAR VE BELGELER Doktora Programlarına başvuran adayların;. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES)

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Çalışma Alanı BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü ne bağlı ilgili Anabilim Dallarına, 2014 2015 Eğitim-Öğretim Yılı BAHAR Yarıyılı için ve Doktora öğrencileri

Detaylı

EGE ÜNĐVERSĐTESĐ FEN BĐLĐMLERĐ ENSTĐTÜSÜ 2014-2015 ÖĞRETĐM YILI GÜZ DÖNEMĐ LĐSANSÜSTÜ

EGE ÜNĐVERSĐTESĐ FEN BĐLĐMLERĐ ENSTĐTÜSÜ 2014-2015 ÖĞRETĐM YILI GÜZ DÖNEMĐ LĐSANSÜSTÜ EGE ÜNĐVERSĐTESĐ FEN BĐLĐMLERĐ ENSTĐTÜSÜ 2014-2015 ÖĞRETĐM YILI GÜZ DÖNEMĐ LĐSANSÜSTÜ ANABĐLĐM DALLARI T.C. Yabancı T.C. Yabancı Astronomi ve Uzay Bilimleri 16 1 10 1 Genel Astronomi 11 1 7 1 Astrofizik

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programları aşağıda belirtilen Anabilim Dallarına 2014 2015 Eğitim-Öğretim yılı Güz yarıyılında öğrenci

Detaylı