ELEKTRİKLİ ÇİM BİÇME MAKİNESİ KULLANIM VE BAKIM KILAVUZU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ELEKTRİKLİ ÇİM BİÇME MAKİNESİ KULLANIM VE BAKIM KILAVUZU"

Transkript

1 MODEL YT5111 ELEKTRİKLİ ÇİM BİÇME MAKİNESİ KULLANIM VE BAKIM KILAVUZU TASARRUFLU GÜÇLÜ DAYANIKLI

2 Ürünümüzü tercihiniz ve firmamıza olan güvenininize teşekkür ederiz. Makineniz hayırlı olsun! Siz müşterilerimizin beklentisi olan kalite ve güvenilirlik standartlarının üzerine çıkmak temel yaklaşımımızdır. Yeni makinenizi kullanmaya başlamadan önce, lütfen bu kılavuzumuzu tümüyle dikkatli bir şekilde okuyunuz ve burada belirtilen temel güvenlik önlemlerini not alınız. Bu kılavuz, Kalaos YT5111 model elektrikli çim biçme makinesi için kullanım ve bakımla ilgili hususları ve güvenlik talimatlarını sunmaktadır. Lütfen bu kılavuzu bir başvuru kaynağı olarak daima makinenizle birlikte saklayınız. İÇİNDEKİLER 1. GÜVENLİK HUSUSLARI 2. TEKNİK ÖZELLİKLER 3. KURULUM 4. KULLANIM 5. BAKIM 6. SAKLAMA 7. ARIZA TEŞHİS VE ONARIM 8. GARANTİ VE SORUMLULUKLAR Bu kılavuz son güncel bilgiler çerçevesinde hazırlanmıştır. Bununla birlikte imalatçı teknik bilgilerde zaman içerisinde değişiklik yapma hakkını saklı tutar. İthalatçı firmanın izni olmadan çoğaltılamaz ve alıntı yapılamaz.

3 1. GÜVENLİK HUSUSLARI GÜVENLİK İŞARETLERİ Ürün üzerinde ve kılavuzda aşağıdaki güvenlik işaretleri yer almaktadır. Bu işaretler ürüne veya kullanımına ilişkin önemli hususları ifade etmek içindir. Dikkat! Dikkatli kullanılmalıdır. Makine kullanılmadan önce, kılavuz okunmalıdır! Çevredeki insan ve hayvanlar, özellikle çocuklar en az 10 m mesafede tutulmalıdır. Kabloda hasar tespit edilmesi durumunda veya bir bakım işlemi yapılacağı zaman, ana elektrik kabloları sökülmelidir Makine yağmur altında bırakılmamalı ve kullanılmamalıdır. Üçüncü taraftan kimseler tehlike bölgesi dışında tutulmalıdır! Tehlike! El ve ayaklar hareketli ve kesici aksamdan uzak tutulmalıdır! İş ayakkabıları giyilmelidir. İş eldivenleri giyilmelidir.

4 Koruyucu kulaklık kullanılmalıdır. Koruyucu gözlük kullanılmalıdır. Elektrik çarpma tehlikesi. Anahtar kapatıldıktan sonra, bıçaklar kısa bir süre daha dönecektir. Müdahale ve temas etmek için tam olarak durmaları beklenmelidir. Elektrik kablosu, kesici kısımlardan uzak tutulmalıdır. İlave koruma sağlamak amacıyla çift muhafazalıdır. Anma voltaj ve frekans değerleri verilmiştir.. Tüm ilgili Avrupa mevzuatına uygundur. Bu simge üzerinde çapraz bulunan bir çöp kutusudur. Bir ürün veya akü üzerinde bu işaret bulunuyorsa, bu eşyanın genel ev çöpüne atılmasının yasak olduğu anlamına gelir. Elektrik/elektronik ürün veya akülerde bulunan bir takım kimyevi maddeler insan ve çevre sağlığına zararlıdır. Bu tür işaretli elektrik, elektronik ve akü unsurları ancak özel geri kazanım ve geri dönüşüm kutularına atılabilir. Çevrenin korunması için bu tedbirleirn kullanıcılar tarafından titizlikle yerine getirilmesi gereklidir.

5 GENEL GÜVENLİK TEDBİRLERİ UYARI! Tüm uyarı ve talimatlar okunmalıdır. Aşağıda belirtilen tedbirlerin alınmaması, elektrik çarpması, yangın ve/veya ciddi yaralanmalara yol açabilir. Gelecekte başvurmak üzere tüm uyarı ve talimatları saklayınız. Güç ürünleri ibaresi, şebeke cereyanı ile veya akü ile çalışan güç ürünlerini ifade etmektedir. a) ÇALIŞMA ALANINDA GÜVENLİK Çalışma yeri iyice temizlenmiş ve aydınlatmalı olmalıdır. Düzensiz ve karanlık bir yer, kazalara davetiye çıkartır. Makine, yanıcı sıvı, gaz veya toz gibi maddelerin bulunduğu, patlayıcı ortamlarda çalıştırılmamalıdır. Güç ürünleri, toz veya duman gibi maddeleri tutuşturacak kıvılcımlar saçabilir. Makine kullanımdayken özellikle çocuklar olmak üzere, çevredeki kişi ve hayvanlar uzakta tutulmalıdır. Dikkat dağıtan unsurlar kazaya sebep olabilir. b) ELEKTRİK GÜVENLİĞİ Güç ürünümüzün fişi standart tiptir. Üzerinde tadilat yapılmamalıdır. Adaptör fiş kullanılmamalıdır. Standart bağlantılar kullanımı elektrik çarpması tehlikesine karşı önemlidir. Borular, radiator, buzdolabı vb. topraklı eşyalara temas etmeyiniz. Vücudunuzun yerle teması elektrik çarpma tehlikesi doğurur. Makineniz suya, yağmura maruz bırakılmamalıdır. Cihaza su girmesi elektrik çarpmasına yol açar. Kablo doğru kullaılmalıdır. Kablo taşıma, çekme gibi uygun olmayan amaçlarla kullanılmamalıdır. Kablo ısı, yağ, keskin kenarlar veya harektli aksamdan sakınılmalıdır. Hasarlı veya dolaşmış kablo ile çalışılması tehlikelidir ve yapılmamalıdır. Makine ile dışarıda çalışılacağından, dış ortam şartlarına uygun bir kablo seçilmelidir. Nemli bir alanda çalışılması zorunluluğu var ise bu durumda topraklı bir devre kesici kullanılmalıdır. c) KİŞİ GÜVENLİĞİ a) Makineyi çalıştırıken çok dikkatli, tetikte olunmalıdır. Yorgun, sarhoş, dalgın bir halde makine kullanılmamalıdır. Makine kullanılırken yapılacak herhangi bir dikkatsizlik ciddi yaralanmalara yol açabilir. b) Koruyucu giysiler ve aksesuar kullanılmalıdır. Daima göz koruyucusu kullanınız. Toz maskesi, kaymaz güvenlik ayakkabıları, kask, kulaklık ve koruyucuların doğru bir şekilde kullanılması sizleri tehlikelerden koruyacaktır. c) Kontrol dışı bir çalışma ihtimali ortadan kaldırılmalıdır. Kablo elektrik kaynağına takılmadan önce anahtarın kapalı konumda olduğundan emin olunmalıdır. Parmağınız anahtarda bir şekilde veya anahtar açık konumda makineyi tutmayınız, her an bir kaza çıkabilir. d) Makine çalıştırılmadan önce üzerindeki takoz, alet vb. takımlar uzaklaştırılmalıdır. Makinenin döner aksamında unutulacak bir alt ciddi hasar ve yaralanmalara sebep olabilir..

6 e) Makineyi sürerken makul adımlarla, dengeli bir şekilde yürümelidir. Beklenmedik durumlara karşı makinenize bu şekilde daha iyi hakim olabilirsiniz.. f) Giyim kuşam önemlidir. Bol ve sarkan giyim ve eşyalar tehlikelidir. Uzun saçlar toplanmalıdır. Dönen aksama takılmak ciddi yaralanmalara yol açabilir. g) Toza karşı tedbirler alınmalıdır. d) KULLANIM VE BAKIM Makinenizi zorlamayınız. Yapacağınız işe uygun güçte bir amkine tercih ediniz. Doğru seçilmiş bir makine tasarımına uygun bir şekilde uygun güçle ve emniyetle istenilen işi çıkaracaktır.. Anahtar açma kapama yapmıyorsa, bir arıza görüyorsanız, makinenizi çalıştırmayınız. Kumanda anahtarından açma kapama hakimiyeti olmayan bir makinenin kullanılması tehlikeli ve sakıncalı olup bir an önce onarımı yaptırılmalıdır.. Makinenizin ayarı, bakımı, aksesuar değişikliği gibi veya herhangi bir işlemi yapılacağı vakit, makinenizi elektrik kaynağından ayırınız. Bu önlemlerin amacı makinenizin kontrol dışı bir şekilde çalışmaya geçmesiyle doğabilecek kaza ihtimalini ortadan kaldırmaktır. Kullanıcı yapacağı işi planlamalı ve bu çerçevede her türlü kaza ihtimalini değerlendirerek uygun güvenlik önlemlerini almalıdır ve diğer kullanıcıları da bilgilendirmelidir. Makine kullanılmadığı, gayrıfaal olarak saklacağı durumlarda, çocukların ve yetkisiz kimselerin erişiminden uzak tutulmalı, bu kılavuz talimatlarına vakıf olmayan diğer kullanıcılar ona yaklaşmayacak şekilde düzenleme yapılmalıdır. Gerekli eğitime sahip olmayan diğer kullanıcıların elinde bir makine büyük tehlikelere yol açabilir. Makinenizin bakımlarını takip ediniz ve yapınız. Makinenizin çalışmasını olumsuz etkileyebilecek, parçalarda kırık, hasar, hareketli aksamın yerine tam oturmamış, salgılı, eğik veya kitlemiş olması vb. her türlü uygunsuzluğa karşı bir muayene yapınız. Hasar tespit ederseniz derhal yetkili servise başvurunuz ve onarılmasını sağlayınız. Birçok kaza bakımsız makinelerden ileri gelmektedir. Bıçağın daima keskin ve temiz olmasına özen gösteriniz. UYgun bir şekilde bilenmiş, keskin durumdaki bir bıçak, biçme sırasında çarpılmaya daha az yatkın olacaktır. Makine, aksesuar ve takımlarını bu kılavuzdaki talimatlara uyarak ve amacı doğrultusunda kullanınız, yapılacak işe ve çalışma şartlarına uygunluğa dikkat ediniz. Makinenizi amacı dışında veya gücü üzerinde bir şekilde kullanmanız, ciddi tehlikeler doğurur ve hasarlara yol açar. Kullanım hatalarından doğan hasarlanmaların garanti kapsamında olmadığı hatırda tutulmalıdır. e) SERVİS Makinenizin bakımı sadece yetkili tarafından yapılmalı; original ve doğru aksam kullanılmalıdır. Makine emniyetinin sürdürülmesi bakımından önemlidir. ÇİM BİÇME MAKİNELERİNE ÖZEL GÜVENLİK TEDBİRLERİ a) ÜRÜN ÜZERİNDEKİ İŞARETLER Kullanıma başlamadan önce kılavuzu okuyunuz. Çifte yalıtımlıdır (topraklama gerekmez). Fırlayan parçacıklarıdan ileri gelecek tehlikelere karşı tedbirli olunmalıdır (çevredekileri çalışma bölgesinden uzakta tutmalıdır). Bıçaklar keskindir, dikkatli olunuz.

7 Uzatma kablosu, bıçaktan uzak tutulmalıdır. Anahtar kapatılmasına ragmen, bıçak bir müddet daha dönmeye devam eder. Asla bıçak ile temas etmeyiniz. Bakım öncesi veya kabloda bir hasar görülmesi durmunda anahtar kapatılır ve kablo çıkarılır. Makine, evdeki çeşitli atık malzemeler içerisinde tutulmamalıdır. b) GENEL Makine yaş çimde kullanılmamalıdır, Kullanıcı diğer insanlara ve onların eşyalarına verdiği zararlardan kendisi sorumlu olur. Çim sepeti veya arka kapak arızalı vaziyette makine asla kullanılmamalıdır. Çim sepeti takılı olmadığı durumda, arka kapağın kapalı konumda olduğundan emin olunmalıdır (bıçağın dönmesinden ileri gelebilecek tehlikeler). Elektrik kablosunu aşağıdaki durumlarda muhakkak çıkarınız: o makine başında durulmadığında, o temizlik yapılırken o muayene sırasında veya bakım yaparken o bir cisim çarptığında, o olağan dışı bir titreme, koku, uğultu olması halinde. c) ELEKTRİK GÜVENLİĞİ Kabloyu düzenli aralıklarla muayene etmeli ve hasarlanma vb. nedenlerle gerekirse bir yetkiliye değiştirtmelidir. Makine çalışırken, kritik akım eşiği en fazla 30mA olan bir kaçak akım koruma rölesi kullanılması gerekir. 16 Amper lik bükülmez Uzatma kablosu kullanılmalıdır. H05VV-F ya da H05RN-F tip açık ortamda kullanılmaya uygun ve su geçirmez fişi, kapaklı soketi olan Uzatma kablosu kullanılmalıdır. Kabloyu katlamamalı, ezmemeli ve çekmemelidir. Kablo ısı, yağ ve keskin cisimlere maruz kalmaktan sakınılmalıdır. Kabloyu belli aralıklarla muayene etmeli ve hasar görülürsenyetkili tarafından değiştirilmesi sağlanmalıdır (uygun olmayan Uzatma kablosu ile çalışılması tehlikelere yol açar). d) KİŞİ GÜVENLİĞİ Çalışma sırasında ayaklarınızda kapalı ve korumalı, kaymaz tabanlı ayakkabılar olmalıdır. Bol paçalı pantolon giyilmemelidir. Makine kumandaları ve durdurulması tam olarak öğrenilmiş olmalıdır. Çevrede, yakında insan ve hayvanlar, özellikle çocuklar varken çim biçilmemeli, çalışılmamalıdır El ve ayaklarınızı dönen parçalardan uzak tutunuz. Makinenin kapak ve çıkış yerlerinden uzak durunuz. Motor talimatalar uyarınca çalıştırılmalı ve elektrik kablosunun kesilmesi ihtimaline karşı tedbirli olunmalıdır. Bu makine, az bir fizik güçle, geniş bilgi, tecrübe ve zihni melekelere ihtiyaç duyulmadan çalıştırılabilecek ve kullanılabilecek şekilde tasarlanmıştır. Mevzuatla bağlı olmak kaydıyla kullanıcı yeterli güvenlik eğitimi alması durumunda makineyi kolaylıkla işletebillmektedir.

8 Çocukların makineyi kurcalaması ihtimaline karşı tedbirli olunmalıdır. Makine ile olağan yürüme hızında çalışılmalı, koşulmamalıdır. Yokuş yerlede çim biçerken adımlarınızı dikkatli ve uygun atınız. Çok dik yerlerde çalışmayınız. Geri giderken ve makineyi kendinize doğru çekerken çok dikkatli davranınız. e) KULLANIM ÖNCESİ HAZIRLIK Makinenizi her kullanım öncesi ve sonrası düzgün işlediğinden emin olmak için kontrol ediniz. Bir arıza tespit etmeniz durumunda derhal yetkili servise başvurarak onarılmasını sağlayınız. Çalışacağanız alanı önceden tarayarak cisimleri toplayıp uzaklaştırınız. Aksi taktirde bu cisimler biçme tertibatı tarafından kapılır ve hızla dışarı fırlatılır. Tehliklei durumlara neden olur. Biçme tertibatının uygun durumda olduğundan emin olunmalı, gevşek, çatlak bıçak ile çalışılmamalıdır. Tüm bağlantı elemanlarını, somunları kontrol ediniz. Gevşek olmamalıdır. Makine emniyeti sağlanmalıdır. f) ÇALIŞMA Yalnızca yeterli aydınlatma şartlarında çalışınız. Gün ışığını tercih ediniz. Veya uygun aydınlatma teçhizatı temin ediniz. Motor çalıştırılırken yatık durumda olmamalıdır. Bir sebeple yatırmak gerekirse bu kullanıcıdan uzak tarafa doğru olmalı ve iki elle tutularak zemine getirilmelidir. Makineyi başka bir yere götürürken bıçağın çalışmadığından emin olunmalıdır. Bıçak çalışmadığı gibi, ayni zamanda yere çarpmamalıdır. Dik yerler biçilirken yukarı aşağı yönde değil çaprazlamasına yürünmelidir. Yokuş bir yerde manevra yaparken çok dikkatli olunmalıdır. Makinenizi taşırken motoru çalışır vaziyette olmamalıdır. Kabloda bir hasar veya karışma durumunda derhal kabloyu elektrik kaynağından çıkarınız. Özürlü kablo ile kesinlikle çalışmayınız ve yetkili tarafından değiştirilmesini sağlayınız.

9 2. TEKNİK ÖZELLİKLER MODEL: YT5111 ÇİM BİÇME MAKİNESİ Voltaj V~50 Hz Güç W Boşta motor hızı d/d Biçme genişliği..420 mm Biçme yüksekliği mm Sepet hacmi...45 litre Ses basıncı seviyesi, LpA...82,3dB(A), K=3dB Ölçülen ses gücü seviyesi, LwA..93,3 db(a), K=3dB Taahhüt edilen ses seviyesi, LwA...96 db(a), K=3dB Titreşim seviyesi 1,664 m/s2, K=1.5 m/s2 ÜRÜN TANITIMI 1. MOTOR KAPAĞI 2. İTME KOLU - ALT 3. İTME KOLU - ÜST 4. KABLO BAĞI 5. İTME KOLU TESPİT KELEBEĞİ 6. YÜKSEKLİK AYAR KOLU 7. EMNİYET DÜĞMESİ 8. ÇALIŞTIRMA ŞALTERİ 9. ÇİM SEPETİ

10 3. KURULUM A. TESLİM ALMA Makinenizi teslim alırken sipariş ettiğiniz makine olduğundan emin olunuz. Ambalajını ve makinenin kendisini muayene ediniz. Makinenin model ve seri numarası bilgilerini saklayınız. Garanti belgesi ve faturasını saklayınız. B. MONTAJ 1) Kablo kancası, itme koluna takılır. 2) Üst ve alt itme kolu, bağlantı ve tespit kelebeği kullanılarak birleştirilir. Gövdedeki yerine bağlanır. 3) Kablo alt itme koluna tutturulur ve üste doğru çekilir. Kablo bağları ile tespitlenir. 4) Çim sepetinin iki yarısı birleştirilir, sabitlenir. Arka kapak kaldırılır ve çim sepeti yerine kulaklardan oturtulur. 5) Kullanım öncesi daima gözle bir muayene yapılarak bıçaklar, bıçak civataları ve grup aksamında herhangi bir aşınma veya hasar olmadığından emin olunmalıdır. 6) Tüm somun, civata ve vidalar sıkılmalı ve ürünün çalışma güvenliği sağlanmalıdır.

11 C. BİÇME YÜKSEKLİĞİ AYARI İstenilen biçme yüksekliği ayarı için, yükseklik ayar kolu kullanılır. Uyarı! Çim biçme makinesi şebeke cereyanından ayrılır ve bıçağın tam olarak durması beklenir. Yükseklik ayarı sonra yapılır. Biçme yükseklik konumları: 1) 20 mm (en alçak biçme yüksekliği konumu) 2) 30 mm 3) 40 mm 4) 50 mm 5) 60 mm 6) 70 mm (en yüksek biçme yüksekliği konumu) 4. KULLANIM Makine uzatma kablosu, 220 V şebeke cereyanına takılır. Bu makine, akü vb. doğru akım (DC) kaynağından doğrudan çalıştırılşamaz. Uyarı! Şebeke cereyanına bağlanırken daima makinenin anahtarının kapalı konumda olduğundan emin olunur! Fiş topraklı prize takılmalıdır. UZATMA KABLOLARI (230 V) İÇİN ÖNERİLEN UZUNLUKLAR Uzunluk İletkenin minimum kesiti 0 20 metre 1 mm metre 1.5 mm metre 4 mm2 Uzatma kablosu kullanıldığında bağlantı aşağıda gösterilen şekilde yapılabilir, ancak düğüm şeklinde boğulmamalıdır:

12 Kablo kancası: Uzatma kablosu dolanır ve resimde gösterilen kancaya asılır. Uzatma kablosu sıkıca tespit edilir. Başlatma: On/Off çalıştırma anahtarı (şekil.3) Uyarı! Uzun otlar arasında makineyi çalıştırmamalıdır. Makinenin kazaen durdurulmasını önler. - Anahtarın A emniyet düğmesine basılır ve tetik B yukarı doğru çekilir. Motor çalışır. - Emniyet düğmesi bırakılırken tetik basılı vaziyette tutulur. - Çim biçme makinesini durdurmak için tetik bırakılır ve kendiliğinden kapalı konumuna döner. Çim biçme (bkz. şekil.4a/b/c): Uyarı! Anahtar kapatıldıktan sonra, bıçak kısa bir süre için daha dönmeye devam eder. Bıçağın tam olarak durduğundan emin olunur, elektrik kablosu çıkarılır, gerekli tedbirler alınamış halde öngörülen bakım işlemine girişilir. En iyi sonuçları elde etmek ve bu sırada kablonun kesilmesi tehlikesini ortadan kaldırmak bakımından bu bölümde vurgulanan kullanım hususlarına özen gösterilmesi tavsiye olunur: Kablo kangalını biçmeye başlanılan yer yakınında bırakmalıdır. Makine yukarıda belirtilen şekide çalıştırılır. Şekil.4a da gösterildiği gibi ilerlenir. 1 konumundan 2 konumuna doğru ilerlenir. Sağa dönülerek 3 konumuna doğru ilerlemeye devam edilir. Sola dönülür ve 4 noktasına doğru yürünür. Gerektiğince bu usulle çalışılır. Makinenizle yalnızca kuru çimlerde çalışabilirsiniz. Makinenizi çeşitli cisim ve bitkilerden sakınınız. Uzun ot biçileceği vakit, önce yüksek ayarda biçilir, sonra daha alçak ayarlarda biçme tekrarlanır.

13 Şekil 4a-b-c Çim sepetinin boşaltılması: Uyarı! Şekil. 4b ile gösterildiği gibi kabloya doğru çalışmamalıdır. Çim sepeti, kulpundan tutulup kaldırılır ve makineden çıkarılır. Boşaltılır. Arka kapak kaldırılarak, çim sepeti yukarıda ilgili bölümde açıklandığı şekilde yeniden yerine takılır. 5. BAKIM Uyarı! Daima, herhangi bir bakım yapılacağı zaman şebeke cereyanından kabloyu çıkartmalıdır! Daima, bıçakla ilgili bir bakım çalışması yapılacağı zaman, koruyucu eldiven vb. aksesuarlar kullanılmalıdır! Balans önemlidir zira bıçak, krank mili ve motor hasara uğrayacaktır.. Makineniz en az seviyede bir bakımla uzun bir çalışma süresi boyunca hizmet verebilecek şekilde tasarlanmış ve üretilmiştir. Bu bakımdan, makinenizin temiz kullanılması ve bakımların düzenli yapılması çok önemlidir. Güç ürünümüz ticari amaçlı kullanıma yönelik değerlendirilemez. Makinenizi temiz tutunuz. Çim sepeti ve aksamını kontrol ediniz.

14 İş bitiminde, makine bir bezle güzelce temizlenmelidir. Makinenin alt kısmında biriken pisliğin temizlenmemesi, iş verimini olumsuz yönde etkiler. Makinenizi suya tutmayınız! Elektrik motoru ve anahtar tesisatı içerisine su girebilir ve hasar verebilir. Ot yüksekliğine uygun biçme yükseklik ayarı yapılmalıdır. Yükseklik ayar ölçüleri 20/40/60 mm. Kural olarak, 15~30 dakika çalışılır, 5~10 dakika mola verilir. Düzenli olarak bıçak hasara karşı kontrol edilir. Körelmiş bıçaklar yetkili bir merkezde bilenmelidir. Uygun olmayan durumdaki bıçaklar yetkili tarafından değiştirilir. Bıçak değişimi: - Elektrik kablosu çıkarılır, - Koruyucu eldiven giyilir, - Makine terse çevrilir, bıçak bir tahta takoz ile sabitlenir. - Bıçak göbek çektirme civatası uygun anahtar ile sökülür. - Pervane yerine tam oturmalıdır. Motor miline doğru bastırılarak yoklanır. - SADECE DOĞRU ÇEŞİT YEDEK BIÇAK KULLANILMALIDIR. - Bıçak takılmadan önce makinenin altı ve mil iyice temizlenmelidir. - BIÇAK MONTE EDİLİRKEN YERİNE TAM DENK GELMESİ GEREKİR. BIÇAK YETKİLİ TARAFINDAN DEĞİŞTİRİLMELİDİR! - Bıçak kesici ağız dönme yönünde ve kıvrık taraf davlumbaz içine dönük olacak şekilde takılmalıdır, - Bıçak, pervane üzerinden, bir göbek civatası ile elektrik motoru miline tespit edilir. Elle sıkılır. Aşırı tork uygulanmaması önemlidir. - Dönme sırasında balans büyük önem taşır. İyi dengeleme yapılmaması, motora kadar bütün mekanik aksama hasar verir. Bıçağın uygun bilenmemiş olması dengesizliğe yol açar. Motor mili ile bıçak hizalaması önemlidir. Bıçak değişimi gibi korumalı parçaların değiştirilmesi sonrası gerekli muayeneler yapılmalıdır. Yetkili servis müdahalesi gerektiren durumlar: Bir cisim ile çarpışma, Motorun aniden durması, Bıçağın çarpılması, Motor milinin eğilmesi,

15 Yağlama: Bu makinede kullanılan tüm rulmanlar, makinenin normal ömrü boyunca yeterli gelecek miktarda kendinden yağlı olup ilave olarak yağlama gerekmez. Başlangıçta ve mevsim sonunda: Arka kapak yayları, ince yağ ile yağlanır, Tekerler sökülür ve teker yatak iç kısmı ile aks başı ince yağ ile yağlanır. Bıçak ve bıçak göbeği sökülür ve motor mili ince yağ veya motor yağı ile yağlanır. Bıçak değişimi bölümüne bakınız ve burada belirtilen talimatlara uyunuz. 6. SAKLAMA Saklama için daima kablo çıkartılmış olmalıdır. Saklarken yerden kazanmak bakımından üst itme kolu katlanır. Uzatma kablosu, makine kulptan tutulduğunda dolaşmamalıdır (kulpu elden düşürmeyiniz). Saklama ortamında makinenin üzerine başka bir eşya gelmemlidir. Makineyi kuru, temiz bir ortamda, çocuk ve yetkisiz kimselerin erişemeyeceği bir şekilde saklayınız.

16 7. ARIZA TEŞHİS VE ONARIM Arıza Muhtemel sebepler Çözüm İtme kolu yerinde değil Civatalar tam oturtulamamış. İtme kolunu yukarı çekerek civataları tam oturtmalıdır. Makine çalıştırılamıyor Kol tespit kelebeği sıkılı değil. Anahtar, motor/ bıçak kumanda tesisatı bağlantısı yok veya hatalı. Motor kumanda anahtarı hatalı. Tespit kelebeği sıkılır. Kılavuzun çalıştırma anahtarı bölümüne başvurulur ve anahtar ile motor/ bıçak kumanda tesisatı bağlantısı kontrol edilir. Yetkili servise başvurulur. Makine düzgün biçmiyor Çim veya arazi düzgün değil. En yüksek konuma ayarlanır. Makine zor itiliyor Makine yüksek devirde titreme yapıyor Ot çok yüksek, veya biçme konumu çok alçak. Bıçakta dengesizlik var. Motor mili eğik. 8. GARANTİ VE SORUMLULUKLAR Biçme yüksekliği arttırılır. Bıçak yeniden ve dengeli bir şekilde yetkili tarafından bilenir. Motor durdurulur, kablo çıkarılır. Yetkili servise başvurulur. GARANTİ: Ürünümüz, yüksek kalitede malzemelerden imal edilmekte ve test edilmektedir. Gerekli son muayenesi yapılır ve sevke hazır edilir. Mevzuatın öngördüğü garanti hükümlerine tabidir. GENEL GARANTİ ŞARTLARI: 1- Garanti süresi satın alma tarihinden itibaren 24 Ay dır. Profesyonel kullanımlar için 1 yıldır, yıl sonunda yetkili servisimizde bedelli genel bakım yapılmasıyla ikinci 1 yıl için daha uzatılır. Malın kullanım ömrü, satın alma tarihinden itibaren 5 Yıl dır 2- Malın bütün parçaları dahil olmak üzere tamamı firmamızın garanti kapsamındadır. 3- Malın garanti süresi içerisinde arızalanması durumunda, tamirde geçen süre garanti süresine eklenir. Malın tamir süresi 20 (yirmi) iş gününü geçemez. Bu süre mala ilişkin arızanın servis istasyonuna, servis istasyonunun olmaması durumunda malın satıcısı, bayii, acentesi, temsilciliği, ithalatçısı veya imalatçısı-üreticisinden birine bildirim tarihinden itibaren başlar. Tüketicinin arıza bildirimini; telefon, faks, e-posta, iadeli taahhütlü mektup, veya benzeri bir yolla yapması mümkündür. Ancak, uyuşmazlık halinde ispat yükümlülüğü tüketiciye aittir. Malın arızasının 10 iş günü içinde giderilmemesi halinde, imalatçı-üretici veya ithalatçı; malın tamiri tamamlanıncaya kadar, benzer özelliklere sahip başka bir malı tüketicinin kullanımına tahsis etmek zorundadır. 4- Malın garanti süresi içerisinde gerek malzeme ve işçilik, gerekse montaj hatalarından dolayı arızalanması halinde, işçilik masrafı, değiştirilen parça bedeli ya da başka herhangi bir ad altında hiçbir ücret talep etmeksizin tamiri yapılacaktır. 5- Tüketicinin onarım hakkını kullanmasına rağmen malın;

17 Tüketiciye teslim edildiği tarihten itibaren, belirlenen garanti süresi içerisinde, en az dört defa veya imalatçı-üretici veya ithalatçı tarafından belirlenen garanti süresi içerisinde altı defa arızalanmasının yanısıra, bu maldan yararlanamamayı sürekli kılması, Tamiri için gereken azami sürenin aşılması, Firmanın servis istasyonunun mevcut olmaması halinde sırasıyla satıcısı, bayii, acentesi, temsilciliği, ithalatçısı veya imalatçı-üreticisinden birinin düzenleyeceği raporla arızanın tamirinin mümkün bulunmadığının belirlenmesi durumlarında, tüketici malın ücretsiz değiştirilmesini, bedel iadesi veya ayıp oranında bedel indirimini talep edebilir. 6- Malın kullanma kılavuzunda yer alan hususlara aykırı kullanılmasından kaynaklanan arızalar garanti kapsamı dışındadır. 7- Garanti Belgesi ile ilgili olarak çıkabilecek sorunlar için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü'ne başvurabilir. GARANTİ DIŞI DURUMLAR: Garanti, bu ürünün uygun olmayan kullanımından ileri gelecek hasarları kapsamamaktadır. Ürünün doğru kullanımına ilişkin hususlar sadece bu kılavuzda yer verilenlerdir. Garanti, makine kullanımı ve/veya mülkiyeti veya makinenin uygun olmayan performansı gibi sebeplerden ileri gelen direk veya dolaylı mali zararları kapsamaz. Her halükarda garanti matrahı en fazla ürünün bedelidir. Aşağıdaki durumlar garanti kapsamında değerlendirelemez: Kullanıcı hatası durumu; Uygun olmayan, yetersiz bakım durumları; Yetkili servis dışında müdahale görmesi veya orijinal olmayan parça kullanılması veya tavsiye edilen dışında uygun olmayan sarf malzeme kullanılması durumları; Nakliye esnasında meydana gelen hasarlanmalar; Bu kılavuzda verilen ayrıntılı talimatların uygulanmamış olması durumu. SORUMLULUKLAR: Kullanım ömrü süresince ilgili yedek parçalar ithalatçı firma tarafından sağlanır. İhtiyaç duyulan yedek parça ve her türlü satış sonrası hizmetler için yetkili servislerimize başvurunuz. Elektrikli ve elektronik cihazlardaki tehlikeli maddelerin kullanımının azaltılması ve atıkların yok edilmesine yönelik 2002/95/CE, 2002/96/CE ve 2003/108/CE sayılı direktifler uyarınca, makinenin yıpranan ve değişilen aksamı ve özeliğini kaybederek kullanımdan uzaklaştırılan sarf malzemeler ile ömrü sonunda makine ve artıkları, çevreye zarar vermemesi bakımından gerekli kurallara uyularak ve yetkili merkezlere başvurularak elden çıkarılmalıdır. İlgili aksam malzemesine göre akü, plastic, madeni vb. unsurlara ayrılır. Makine üzerinde yanda görülen çöp kutusu resmi bulunmaktadır. Makine ve artıklarının genel çöp kutusuna atılmayacağını belirtmektedir. İlgili mevzuat uyarınca elektriki ve elektronik aksam, genel bir çöpe atılmaz, cinsine gore ayrılır ve kuralları uyarınca elden çıkarılır.

18 ÜRETİCİ FİRMA: ZHEJIAXING YAT ELECTRICAL APPLIANCE CO., LTD. 1 Shuida Road, Yuxin Town, South Lake Zone, CN , Jiaxing, Zhejiang, China TEL: İTHALATÇI FİRMA: MAKİNA TİC. Ve SAN. A.Ş. Altayçeşme Mah. Yasemin Sk. No: 27 Maltepe İSTANBUL/ TURKEY Tel SERVİS İSTASYONU: MAKİNA TİC. Ve SAN. A.Ş. Altayçeşme Mah. Yasemin Sk. No: 27 Maltepe İSTANBUL/ TURKEY Tel Yetkili: Selim KELEŞ. Tel:

ÇİM-OT-ÇİT BİÇME MAKİNASI

ÇİM-OT-ÇİT BİÇME MAKİNASI GENEL GARANTİ ŞARTLARI GARANTİ: Ürünümüz, yüksek kalitede malzemelerden imal edilmekte ve test edilmektedir. Gerekli son muayenesi yapılır ve sevke hazır edilir. Mevzuatın öngördüğü garanti hükümlerine

Detaylı

PAC 550 ÇİM-OT-ÇİT BİÇME MAKİNASI KULLANIM KILAVUZU ÜRETİCİ FİRMA İTHALATÇI FİRMA

PAC 550 ÇİM-OT-ÇİT BİÇME MAKİNASI KULLANIM KILAVUZU ÜRETİCİ FİRMA İTHALATÇI FİRMA GENEL GARANTİ ŞARTLARI : 1- Garanti süresi, malın teslim tarihinden itibaren başlar ve 2 (iki) yıldır. Malın kullanım ömrü 5 (beş) yıldır. 2- Malın bütün parçaları dahil olmak üzere tamamı firmamızın garanti

Detaylı

GARANTİ SÜRESİ : 2 YIL KULLANIM ÖMRÜ : 10 YIL GARANTİ ŞARTLARI 1-) Garanti süresi,malın teslim tarihinden itibaren başlar ve.yıldır. 2-) Malın bütün parçaları dahil olmak üzere tamamı Firmamızın garanti

Detaylı

2500W Yaprak Toplama / Üfleme Makinesi. 2500W Garden Blower Vacuum PAB 2500

2500W Yaprak Toplama / Üfleme Makinesi. 2500W Garden Blower Vacuum PAB 2500 TR GB 2500W Yaprak Toplama / Üfleme Makinesi 2500W Garden Blower Vacuum PAB 2500 TR 7 6 5 4 3 2 1 9 8 TR2 TR3 M SE AK A.Ş 4594865 TR4 GENEL GARANTİ ŞARTLARI : 1- Garanti süresi, malın teslim tarihinden

Detaylı

DAŞ 04 MANUEL AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ KULLANMA KILAVUZU

DAŞ 04 MANUEL AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ KULLANMA KILAVUZU DAŞ 04 MANUEL AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ KULLANMA KILAVUZU ÜRETİCİ : DEMİRİZ ELEKTRİK SAN. TİC. LTD.ŞTİ. ADRES : Ortaköy Sanayi Bölgesi Kumru Sk. No:3 Selimpaşa Silivri / İstanbul TEL : 0 212 610 10 13 GSM : 0

Detaylı

HT 250 ODA TERMOSTATI

HT 250 ODA TERMOSTATI DİJİTAL ODA TERMOSTATI HT 250 ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER HT 250 kablolu oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı olan sıcaklığa ayarlayıp daha konforlu ve ekonomik

Detaylı

HT 150 SET ODA TERMOSTATI

HT 150 SET ODA TERMOSTATI DİJİTAL ODA TERMOSTATI HT 150 SET ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER HT 150 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı olan sıcaklığa ayarlayıp daha konforlu ve

Detaylı

LED-Çalışma masası lambası

LED-Çalışma masası lambası LED-Çalışma masası lambası tr Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 82458AS5X5V 2015-07 Güvenlik uyarıları Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sa hiptir. Buna rağmen güvenlik

Detaylı

TURBO 250 ARK KAYNAK MAKİNASI KULLANMA KILAVUZU

TURBO 250 ARK KAYNAK MAKİNASI KULLANMA KILAVUZU TURBO 250 ARK KAYNAK MAKİNASI KULLANMA KILAVUZU ÜRETİCİ : DEMİRİZ ELEKTRİK SAN. TİC. LTD.ŞTİ. ADRES : Ortaköy Sanayi Bölgesi Kumru Sk. No:3 Selimpaşa Silivri / İstanbul TEL : 0 212 610 10 13 GSM : 0 532

Detaylı

DPT Serisi Motorlu Su Pompaları

DPT Serisi Motorlu Su Pompaları DPT Serisi Motorlu Su Pompaları TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU İÇİNDEKİLER Garanti Ve Servis 1 Uygulama Alanları/Pompa Kod Sistemi 2 Kullanma Talimatları 3 Pompanın Yapısı 5 Taşıma,Sevkiyat ve Depolama

Detaylı

OREGON 16 LİTRE İLAÇLAMA PULVERİZATÖRÜ KULLANMA KILAVUZU

OREGON 16 LİTRE İLAÇLAMA PULVERİZATÖRÜ KULLANMA KILAVUZU Güvenli Kullanım Uyarıları OREGON 16 LİTRE İLAÇLAMA PULVERİZATÖRÜ KULLANMA KILAVUZU Basınçlı ilaçlama pompası evler ve küçük bahçelerde kullanılmak üzere dizayn edilmiştir. Ürün öncelikli olarak ilaçlama

Detaylı

Masa lambası. Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri Tchibo GmbH D Hamburg 91593FV05X03VII

Masa lambası. Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri Tchibo GmbH D Hamburg 91593FV05X03VII Masa lambası Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 91593FV05X03VII 2017-06 Güvenlik uyarıları Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sahiptir. Yine de güvenlik uyarılarını

Detaylı

V, SPA Serisi Motorlu Su Pompaları

V, SPA Serisi Motorlu Su Pompaları V, SPA Serisi Motorlu Su Pompaları TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU Değerli müşterimiz; Öncelikle SEMPOMP markasını tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Bu kılavuz SEMPOMP markalı Pompaların V ve

Detaylı

DAŞ 01 MANUEL AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ KULLANMA KILAVUZU

DAŞ 01 MANUEL AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ KULLANMA KILAVUZU DAŞ 01 MANUEL AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ KULLANMA KILAVUZU ÜRETİCİ : DEMİRİZ ELEKTRİK SAN. TİC. LTD.ŞTİ. ADRES : Ortaköy Sanayi Bölgesi Kumru Sk. No:3 Selimpaşa Silivri / İstanbul TEL : 0 212 610 10 13 GSM : 0

Detaylı

LED- Ortam aydınlatması

LED- Ortam aydınlatması LED- Ortam aydınlatması tr Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 78328AS5X3IV 2014-04 Güvenlik uyarıları Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sahiptir. Yine de güvenlik uyarılarını

Detaylı

Futronic FS80 Parmak İzi Okuyucu Kullanım Kılavuzu

Futronic FS80 Parmak İzi Okuyucu Kullanım Kılavuzu Futronic FS80 Parmak İzi Okuyucu Kullanım Kılavuzu BİOMETRİ-CS BİLGİSAYAR YAZILIM EĞİTİM TURİZM DANIŞMANLIK ORGANİZASYON TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ Tel : +90 312 235 84 40 Fax : +90 312 236 00 10 Adres :

Detaylı

Kol saati. Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri. Tchibo GmbH D Hamburg 69407AB3X3III

Kol saati. Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri. Tchibo GmbH D Hamburg 69407AB3X3III Kol saati Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 69407AB3X3III Değerli Müşterimiz! Yeni renkli saatiniz size gerçek yaz hissi sunar. Saatinizi güle güle kullanın. Tchibo Ekibiniz

Detaylı

HT 150 SET ODA TERMOSTATI

HT 150 SET ODA TERMOSTATI DİJİTAL ODA TERMOSTATI HT 150 SET ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER HT 150 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı olan sıcaklığa ayarlayıp daha konforlu ve

Detaylı

Akrilik Küvet. Garanti Belgesi

Akrilik Küvet. Garanti Belgesi Akrilik Küvet Garanti Belgesi KÜVET GARANTİ BELGESİ Ece ürününü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. ECE KÜVETİNİZİN BÜTÜN PARÇALARI DAHİL TAMAMI ÜRETİM HATALARINA KARŞI 2 (İKİ) YIL SÜRE İLE GARANTİ ALTINDADIR.

Detaylı

Masa lambası. Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri. Tchibo GmbH D Hamburg 90853FV05X03VII

Masa lambası. Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri. Tchibo GmbH D Hamburg 90853FV05X03VII Masa lambası tr Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 90853FV05X03VII 2017-03 Güvenlik uyarıları Güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu ortaya çıkabilecek yaralanmaları

Detaylı

HT 150 ODA TERMOSTATI

HT 150 ODA TERMOSTATI DİJİTAL ODA TERMOSTATI HT 150 ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER HT 150 kablolu oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı olan sıcaklığa ayarlayıp daha konforlu ve ekonomik

Detaylı

HARİCİ SİREN AS 240/250/260/282/290 HARİCİ SİREN AS 240/250/260/282/290. Kullanım Kılavuzu.

HARİCİ SİREN AS 240/250/260/282/290 HARİCİ SİREN AS 240/250/260/282/290. Kullanım Kılavuzu. HARİCİ SİREN Kullanım Kılavuzu www.eds.com.tr 1 Giriş Harici Sirenler, harici ortamlarda kullanılmak üzere tasarlanmış, tüm güvenlik sistemlerine uyumlu, her türlü hava şartlarına ve darbeye dayanıklı

Detaylı

MONOFAZE SERVO OTOMATİK VOLTAJ REGÜLATÖRÜ KULLANMA KILAVUZU

MONOFAZE SERVO OTOMATİK VOLTAJ REGÜLATÖRÜ KULLANMA KILAVUZU MONOFAZE SERVO OTOMATİK VOLTAJ REGÜLATÖRÜ KULLANMA KILAVUZU ÜRETİCİ : DEMİRİZ ELEKTRİK SAN. TİC. LTD.ŞTİ. ADRES : Ortaköy Sanayi Bölgesi Kumru Sk. No:3 Selimpaşa Silivri / İstanbul TEL : 0 212 610 10 13

Detaylı

OTOMATİK SİGORTALAR B TİPİ C TİPİ D TİPİ TÜRKÇE KULLANIM KILAVUZU

OTOMATİK SİGORTALAR B TİPİ C TİPİ D TİPİ TÜRKÇE KULLANIM KILAVUZU OTOMATİK SİGORTALAR B TİPİ C TİPİ D TİPİ TÜRKÇE KULLANIM KILAVUZU OTOMATİK SİGORTALAR Legrand otomatik sigortalar, bağlı bulunduğu elektrik devresini aşırı akım ve kısa devrelere karşı korurlar. Devrenin

Detaylı

Bu kılavuza dair. Bu işaret, elektriğin neden olabileceği yaralanma tehlikelerine karşı uyarır.

Bu kılavuza dair. Bu işaret, elektriğin neden olabileceği yaralanma tehlikelerine karşı uyarır. Esnek kollu gömme LED spot tr Montaj/Kullanım kılavuzu ve Garanti Bu kılavuza dair Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 88607ASX1VII 2016-09 Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sahiptir. Yine de güvenlik uyarılarını

Detaylı

CİHAZIN MONTAJI ECS 70 ECS 85 ECS 100 ECS 150 ECS 200 ECS 250 ECS 300 ECS 350 ECS 400 ECS 500 ECS 600 ECS 700 ECS 800 ECS 900 ECS 1000

CİHAZIN MONTAJI ECS 70 ECS 85 ECS 100 ECS 150 ECS 200 ECS 250 ECS 300 ECS 350 ECS 400 ECS 500 ECS 600 ECS 700 ECS 800 ECS 900 ECS 1000 CİHAZIN MONTAJI MODEL ECS 70 ECS 85 ECS 100 ECS 150 ECS 200 ECS 250 ECS 300 ECS 350 ECS 400 ECS 500 ECS 600 ECS 700 ECS 800 ECS 900 ECS 1000 Minimum Zemin Boyutları 1080 x 960 x 200 mm 1080 x 960 x 200

Detaylı

HT 300 ODA TERMOSTATI

HT 300 ODA TERMOSTATI DİJİTAL ODA TERMOSTATI HT 300 ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER HT 300 kablolu oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda programlayıp daha konforlu ve ekonomik

Detaylı

PRATIC P Elektrikli El Süpürgesi KULLANIM KILAVUZU

PRATIC P Elektrikli El Süpürgesi KULLANIM KILAVUZU PRATIC P 1200 Elektrikli El Süpürgesi KULLANIM KILAVUZU Sayın FANTOM dostu; Modern tesislerde üretilmiș ve son derece titiz kalite kontrolünden geçmiș PRATIC P 1200 Kuru Tip Elektrikli El Süpürge mizi

Detaylı

Bilgi Alınan zincirin lastik ölçüsüne uygun olmalıdır. Zincirin dönük olmamalı veya lastiğe bol takılmamalıdır. Lastiğe takıldıktan sonra yaklaşık 100

Bilgi Alınan zincirin lastik ölçüsüne uygun olmalıdır. Zincirin dönük olmamalı veya lastiğe bol takılmamalıdır. Lastiğe takıldıktan sonra yaklaşık 100 Bilgi Alınan zincirin lastik ölçüsüne uygun olmalıdır. Zincirin dönük olmamalı veya lastiğe bol takılmamalıdır. Lastiğe takıldıktan sonra yaklaşık 100 m sonra gerdirilmelidir. 50 km daha fazla sürat yapılmamalıdır.

Detaylı

MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU ELEKTRİKLİ ÇİT BUDAMA MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU TEKNİK ÖZELLİKLER -RTM925- VOLTAJ 230V~50HZ GİRİŞ GÜCÜ 710W BIÇAK UZUNLUĞU 530MM DEVİR HIZI 1600 R/MİN DİŞ ARALIĞI 20MM MAX KESİLECEK ÇALI

Detaylı

NARENCİYE SIKACAĞI LW 9709

NARENCİYE SIKACAĞI LW 9709 NARENCİYE SIKACAĞI LW 9709 TÜRKÇE TANITIM ve KULLANMA KILAVUZU Değerli Müşterimiz, Bir Arte Bianco Elektrikli ev aletini satın aldığınız için sizi kutluyoruz. Almış olduğunuz ürünü daha uzun süreli kullanabilmek

Detaylı

Televizyon Kullanma Kılavuzu F 49-209 LED TV

Televizyon Kullanma Kılavuzu F 49-209 LED TV Televizyon Kullanma Kılavuzu F 49-209 LED TV Lütfen önce bu kılavuzu okuyun! Değerli Müşterimiz, Modern tesislerde üretilen ve titiz kalite kontrol işlemlerinden geçirilen üründen en iyi verimi almanızı

Detaylı

(AE-4 V1 Model) Gaz Alarm Panosu Tanıtım ve Kullanma Kılavuzu

(AE-4 V1 Model) Gaz Alarm Panosu Tanıtım ve Kullanma Kılavuzu (AE-4 V1 Model) Gaz Alarm Panosu Tanıtım ve Kullanma Kılavuzu AE-4 V1 gaz alarm panosunun montajı Şekil-1 deki bağlantı şemasına göre yapılmalıdır. Selenoid Valf () L N L N N L Siren () Kontaktör Kontaktör

Detaylı

3 4 5 6 7 8 9 10 11 6 Tüketici Hizmetleri Değerli Müșterimiz, Sizlere iyi ürün vermek kadar, iyi hizmet vermenin de önemine inanıyoruz. Bu nedenle siz bilinçli tüketicilere çok geniș kapsamlı yeni hizmetler

Detaylı

TOST MAKİNESİ HD 610

TOST MAKİNESİ HD 610 TOST MAKİNESİ HD 610 TÜRKÇE TANITIM ve KULLANMA KILAVUZU Değerli Müşterimiz, Bir Arte Bianco Elektrikli ev aletini satın aldığınız için sizi kutluyoruz. Almış olduğunuz ürünü daha uzun süreli kullanabilmek

Detaylı

Aspiratör Kullanma Kılavuzu A 37 I

Aspiratör Kullanma Kılavuzu A 37 I Aspiratör Kullanma Kılavuzu A 37 I Lütfen önce bu kılavuzu okuyun! Değerli Müşterimiz, Modern tesislerde üretilmiş ve titiz kalite kontrol işlemlerinden geçirilmiş olan ürününüzün size en iyi verimi sunmasını

Detaylı

HT 100 KULLANIM KILAVUZU

HT 100 KULLANIM KILAVUZU Analog Oda Termostatı HT 100 KULLANIM KILAVUZU ISIPARK, ürün özellikleri ve kullanım kılavuzuyla ilgili değiştirme ve geliştirme hakkını saklı tutar. *Tüm değişikler için www.generallife.com.tr adresini

Detaylı

SAÇ KURUT SK 2400. Saç Kurutma Makinesi KULLANIM KILAVUZU

SAÇ KURUT SK 2400. Saç Kurutma Makinesi KULLANIM KILAVUZU SAÇ KURUT SK 2400 Saç Kurutma Makinesi KULLANIM KILAVUZU Sayın FANTOM dostu; Modern tesislerde üretilmiș ve son derece titiz kalite kontrolünden geçmiș SAÇ KURUT SK 2400 Saç Kurutma Makine mizi seçtiğiniz

Detaylı

Futronic FS82 Parmak İzi ve Akıllı Kart Okuyucu Kullanım Kılavuzu

Futronic FS82 Parmak İzi ve Akıllı Kart Okuyucu Kullanım Kılavuzu Futronic FS82 Parmak İzi ve Akıllı Kart Okuyucu Kullanım Kılavuzu BİOMETRİ-CS BİLGİSAYAR YAZILIM EĞİTİM TURİZM DANIŞMANLIK ORGANİZASYON TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ Tel : +90 312 235 84 40 Fax : +90 312 236

Detaylı

ŞARJLI MATKAP MODEL RTM306 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

ŞARJLI MATKAP MODEL RTM306 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU ŞARJLI MATKAP MODEL RTM306 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 4 6 7 1 2 5 3 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. UÇ TUTUCU 2. AYDINLATMA IŞIĞI 3. AÇMA / KAPAMA ŞALTERİ 4. TORK KONTROL 5. YÖN DEĞİŞTİRME 6. ŞARJ SEVİYE IŞIĞI

Detaylı

ZIMPARA TAŞ MOTORU MODEL RTM415A RTM417A RTM420A TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

ZIMPARA TAŞ MOTORU MODEL RTM415A RTM417A RTM420A TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU ZIMPARA TAŞ MOTORU MODEL RTM415A RTM417A RTM420A TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. AÇMA /KAPAMA ŞALTERİ 2. İŞ PARÇASI TABLASI 3. KIVILCIM/ÇAPAK KORUYUCU 4. ZIMPARA TAŞI 5. ZIMPARA TAŞI

Detaylı

M35 SESLİ GÖRÜNTÜLÜ KAPI TELEFONU KULLANMA KILAVUZU ve GARANTİ BELGESİ

M35 SESLİ GÖRÜNTÜLÜ KAPI TELEFONU KULLANMA KILAVUZU ve GARANTİ BELGESİ M35 SESLİ GÖRÜNTÜLÜ KAPI TELEFONU KULLANMA KILAVUZU ve GARANTİ BELGESİ M35: 7G 01 00 00XX M35 SESLİ GÖRÜNTÜLÜ KAPI TELEFONU KULLANMA KILAVUZU Multitek M35 interkom telefonu seçtiğiniz için teşekkür ederiz.

Detaylı

TESLİM TARİHİ VE YERİ: FABRİKA AZAMİ TAMİR SÜRESİ : 30 (OTUZ) GÜN

TESLİM TARİHİ VE YERİ: FABRİKA AZAMİ TAMİR SÜRESİ : 30 (OTUZ) GÜN İMALATÇI FİRMANIN ÜNVANI: AKAY ASANSÖR İML. İNŞ. TEKS. İTH. İHR. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. İSTİKLAL MAH. YILDIRIM BEYAZIT CAD. NO:11 / B KIRAÇ-ESENYURT / İSTANBUL TELEFON : 0212 624 32 15 16 FAKS : 0212 424

Detaylı

MİNİ ROBOT R 200. Mini Mutfak Robotu KULLANIM KILAVUZU

MİNİ ROBOT R 200. Mini Mutfak Robotu KULLANIM KILAVUZU MİNİ ROBOT R 200 Mini Mutfak Robotu KULLANIM KILAVUZU Sayın FANTOM dostu; Modern tesislerde üretilmiș ve son derece titiz kalite kontrolünden geçmiș MİNİ ROBOT R 200 Mutfak Robotu muzu seçtiğiniz için

Detaylı

TÜRKÇE TANITIM VE KULLANMA KILAVUZU : SES MĐKSERĐ MODEL EUROPOWER PMP-1680S EUROPOWER PMP-4000 EUROPOWER PMP-6000

TÜRKÇE TANITIM VE KULLANMA KILAVUZU : SES MĐKSERĐ MODEL EUROPOWER PMP-1680S EUROPOWER PMP-4000 EUROPOWER PMP-6000 TÜRKÇE TANITIM VE KULLANMA KILAVUZU CĐNS MARKA MODEL : SES MĐKSERĐ : BEHRINGER EUROPOWER PMP-1680S EUROPOWER PMP-4000 EUROPOWER PMP-6000 GARANTĐ ŞARTLARI 1-) Garanti süresi, malın teslim tarihinden

Detaylı

HAMARAT P 1500. Elektrikli El Süpürgesi KULLANIM KILAVUZU

HAMARAT P 1500. Elektrikli El Süpürgesi KULLANIM KILAVUZU HAMARAT P 1500 Elektrikli El Süpürgesi KULLANIM KILAVUZU Sayın FANTOM dostu; Modern tesislerde üretilmiș ve son derece titiz kalite kontrolünden geçmiș HAMARAT P 1500 Kuru Tip Elektrikli Süpürge mizi seçtiğiniz

Detaylı

Kol saati. Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri. Tchibo GmbH D Hamburg 70224FV05XIII01GS

Kol saati. Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri. Tchibo GmbH D Hamburg 70224FV05XIII01GS Kol saati Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 70224FV05XIII01GS Değerli Müşterimiz! Yeni saatiniz basit ve modern tasarımı ile göz kamaştırıyor. Saatinizi güle güle kullanın.

Detaylı

Aydınlatmalı saksı. Ürün Bilgisi ve Garanti Bilgileri Tchibo GmbH D Hamburg 78861BB12XV

Aydınlatmalı saksı. Ürün Bilgisi ve Garanti Bilgileri Tchibo GmbH D Hamburg 78861BB12XV Aydınlatmalı saksı Ürün Bilgisi ve Garanti Bilgileri Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 78861BB12XV 2014-09 Değerli Müşterimiz! Yeni aydınlatılmış saksınız etkileyici bir ışık sağlıyor. Aydınlatmalı saksının

Detaylı

NILFISK BackVacuum KULLANMA TALİMATI

NILFISK BackVacuum KULLANMA TALİMATI NILFISK BackVacuum KULLANMA TALİMATI İÇİNDEKİLER İNGİLİZCE 8 VERİ 13 ÖNEMLİ EMNİYET KURALLARI Elektrikli bir cihazı kullanırken, aşağıdakiler dahil temel önlemleri daima alın : CİHAZI KULLANMADAN

Detaylı

Aspiratör Kullanma kılavuzu P 275 P 280

Aspiratör Kullanma kılavuzu P 275 P 280 Aspiratör Kullanma kılavuzu P 275 P 280 Lütfen önce bu kılavuzu okuyun! Değerli Müşterimiz, Modern tesislerde üretilen ve titiz kalite kontrolünden geçirilmiş olan ürününüzün size en iyi verimi sunmasını

Detaylı

MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZU ÇATI TİPİ FANLAR

MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZU ÇATI TİPİ FANLAR MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZU ÇATI TİPİ FANLAR VENCO Havalandırma ve Makina San.ve Tic. A.Ş. 2004. Cad. No:5 45400 OSB Turgutlu MANİSA / TÜRKİYE Tel: 0 (236) 332 5070 Fax: 0 (236) 332 5030 www.venco.com.tr

Detaylı

Duvara Monte Edilebilen Verimli Isı İstasyonları. Copyright 2017 VEDS Substations VEDS FX SERİSİ VERİMLİ ISI İSTASYONLARI MONTAJ VE KULLANIM KILAVUZU

Duvara Monte Edilebilen Verimli Isı İstasyonları. Copyright 2017 VEDS Substations VEDS FX SERİSİ VERİMLİ ISI İSTASYONLARI MONTAJ VE KULLANIM KILAVUZU Duvara Monte Edilebilen Verimli Isı İstasyonları Copyright 2017 VEDS Substations FX Serisi VEDS FX SERİSİ VERİMLİ ISI İSTASYONLARI MONTAJ VE KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Genel Bakış ve Ürün Tanıtımı 1

Detaylı

MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZU RADYAL JETFANLAR

MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZU RADYAL JETFANLAR MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZU RADYAL JETFANLAR VENCO Havalandırma ve Makina San.ve Tic. A.Ş. 2004. Cad. No:5 45400 OSB Turgutlu MANİSA / TÜRKİYE Tel: 0 (236) 332 5070 Fax: 0 (236) 332 5030 www.venco.com.tr

Detaylı

PLUSSMART HT 350 ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU

PLUSSMART HT 350 ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER PLUSSMART HT 350 ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU HT 350 kablolu dijital oda termostatıdır. Kullanıcının oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda programlayıp daha konforlu ve ekonomik

Detaylı

MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZU DİKDÖRTGEN KANAL TİPİ FANLAR

MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZU DİKDÖRTGEN KANAL TİPİ FANLAR MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZU DİKDÖRTGEN KANAL TİPİ FANLAR VENCO Havalandırma ve Makina San.ve Tic. A.Ş. 2004. Cad. No:5 45400 OSB Turgutlu MANİSA / TÜRKİYE Tel: 0 (236) 332 5070 Fax: 0 (236) 332 5030

Detaylı

SPEEDY DU Elektrikli El Süpürgesi KULLANIM KILAVUZU

SPEEDY DU Elektrikli El Süpürgesi KULLANIM KILAVUZU SPEEDY DU 2000 Elektrikli El Süpürgesi KULLANIM KILAVUZU Sayın FANTOM dostu; Modern tesislerde üretilmiș ve son derece titiz kalite kontrolünden geçmiș SPEEDY DU 2000 Kuru Tip Elektrikli El Süpürge mizi

Detaylı

7 Tüketici Hizmetleri Değerli Müșterimiz, Sizlere iyi ürün vermek kadar, iyi hizmet vermenin de önemine inanıyoruz. Bu nedenle siz bilinçli tüketicile

7 Tüketici Hizmetleri Değerli Müșterimiz, Sizlere iyi ürün vermek kadar, iyi hizmet vermenin de önemine inanıyoruz. Bu nedenle siz bilinçli tüketicile 7 Tüketici Hizmetleri Değerli Müșterimiz, Sizlere iyi ürün vermek kadar, iyi hizmet vermenin de önemine inanıyoruz. Bu nedenle siz bilinçli tüketicilere çok geniș kapsamlı yeni hizmetler sunmaya devam

Detaylı

Çalar saat. Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri. Tchibo GmbH D Hamburg 69427FV05XIII01GS

Çalar saat. Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri. Tchibo GmbH D Hamburg 69427FV05XIII01GS Çalar saat Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 69427FV05XIII01GS Değerli Müşterimiz! Yeni çalar saatiniz, uykunuzda sizi rahatsız etmeyecek kadar sessiz çalışan bir mekanizma

Detaylı

TANITIM VE KULLANMA KILAVUZU

TANITIM VE KULLANMA KILAVUZU ELEKTRİKLİ MATKAP MODEL RTM154 TANITIM VE KULLANMA KILAVUZU 6 1 2 4 5 3 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. MANDREN 2. HAVALANDIRMA ARALIKLARI 3. GERİ/İLERİ DÖNÜŞ ŞALTERİ 4. AÇMA / KAPAMA ŞALTERİ 5. AÇMA / KAPAMA ŞALTERİ

Detaylı

MINI-CHOPPER LW-6211A

MINI-CHOPPER LW-6211A MINI-CHOPPER LW-6211A TÜRKÇE TANITIM ve KULLANMA KILAVUZU Değerli Müşterimiz, Bir Arte Bianco Elektrikli ev aletini satın aldığınız için sizi kutluyoruz. Almış olduğunuz ürünü daha uzun süreli kullanabilmek

Detaylı

Davlumbaz Kullanma kılavuzu P 38

Davlumbaz Kullanma kılavuzu P 38 Davlumbaz Kullanma kılavuzu P 38 Lütfen önce bu kılavuzu okuyun! Değerli Müşterimiz, Modern tesislerde üretilen ve titiz kalite kontrolünden geçirilmiş olan ürününüzün size en iyi verimi sunmasını istiyoruz.

Detaylı

SOĞUK MOTORUN ÇALIŞTIRILMASI UYARI TEHLİKE Motoru çalıştıracağınız vakit, Zincir frenini frenleme konumuna itiniz. Motorun çalıştırılması esnasında zincirin dönmesi tehlikeli olabilir. Yakıt deposuna yakıt

Detaylı

Dış mekan ayaklı lamba Ürün bilgisi ve Garanti bilgileri

Dış mekan ayaklı lamba Ürün bilgisi ve Garanti bilgileri Dış mekan ayaklı lamba Ürün bilgisi ve Garanti bilgileri Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 94489HB11XVIII 2017-10 Güvenlik uyarıları Güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu yaralanmaları veya hasarları

Detaylı

EEE Yönetmeligine Uygundur. PCB içermez

EEE Yönetmeligine Uygundur. PCB içermez 2104 A+ DS EEE Yönetmeligine Uygundur PCB içermez UYARI! Tümüyle çevre dostu bir soğutucu gaz olan R600a (yaln ızca belirli kosullar alt ında yan ıc ıd ır) ile çal ısan soğutucu cihaz ın ız ın normal bir

Detaylı

ELEKTRİKLİ AĞAÇ KESME MAKİNASI MODEL RTM902 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

ELEKTRİKLİ AĞAÇ KESME MAKİNASI MODEL RTM902 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU ELEKTRİKLİ AĞAÇ KESME MAKİNASI MODEL RTM902 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 9 8 1 4 5 3 6 2 7 10 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. ELEKTRİK KABLOSU 2. TUTMA KOLU 3. EL SİPERİ(FREN KOLU) 4. ÖN TUTMA KOLU 5. KLAVUZ 6. TESTERE

Detaylı

HT 300 SET ODA TERMOSTATI

HT 300 SET ODA TERMOSTATI DİJİTAL ODA TERMOSTATI HT 300 SET ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER HT 300 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda programlayıp daha konforlu ve

Detaylı

HİPERAKTİF DU Siklonik Elektrikli El Süpürgesi KULLANIM KILAVUZU

HİPERAKTİF DU Siklonik Elektrikli El Süpürgesi KULLANIM KILAVUZU HİPERAKTİF DU 2900 Siklonik Elektrikli El Süpürgesi KULLANIM KILAVUZU Sayın FANTOM dostu; Modern tesislerde üretilmiș ve son derece titiz kalite kontrolünden geçmiș HİPERAKTİF DU 2900 Siklonik Elektrikli

Detaylı

AE3 GAZ ALARM PANOSU KLEMENS BAĞLANTISI

AE3 GAZ ALARM PANOSU KLEMENS BAĞLANTISI AE3 GAZ ALARM PANOSU KLEMENS BAĞLANTISI SİREN 12V DC İLERİ TEKNOLOJİ 12V DC ADAPTÖR 10A GÜÇ RÖLESİ İ-TEK K- GAZ ALARM DEDEKTÖRÜ PANİK BUTONU DİALER 33 LÜ SIRA KLEMENS PAKO ŞALTERİ BAĞLANTI ŞEMASI; ŞEKİLDEKİ

Detaylı

Duvar saati. Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri. Tchibo GmbH D Hamburg 69423FV05XIII01GS /291791

Duvar saati. Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri. Tchibo GmbH D Hamburg 69423FV05XIII01GS /291791 Duvar saati Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 69423FV05XIII01GS - 291790/291791 Değerli Müşterimiz! Bu sade saat neredeyse her yere sığar. Büyük rakamları sayesinde saat

Detaylı

Tartı Kullanma Kılavuzu BKK 2195

Tartı Kullanma Kılavuzu BKK 2195 Tartı Kullanma Kılavuzu BKK 2195 Lütfen önce bu kılavuzu okuyun! Değerli Müşterimiz, Modern tesislerde üretilmiş ve titiz kalite kontrol işlemlerinden geçirilmiş olan ürününüzün size en iyi verimi sunmasını

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU NOT: BU ÜRÜN PROFESYONEL KULLANIM İÇİN UYGUN DEĞİLDİR.

KULLANIM KILAVUZU NOT: BU ÜRÜN PROFESYONEL KULLANIM İÇİN UYGUN DEĞİLDİR. BENZİNLİ JENERATÖR MODEL RTM9665 KULLANIM KILAVUZU NOT: BU ÜRÜN PROFESYONEL KULLANIM İÇİN UYGUN DEĞİLDİR.. 1) Yakıt deposu 9) Boru çerçeve 2) Egzost susturucu 10) Buji 3) Toprak 11) Yakıt Kapağı 4) Devre

Detaylı

BESTPUMP Pistonlu Basınç Pompaları

BESTPUMP Pistonlu Basınç Pompaları 1 BESTPUMP Pistonlu Basınç Pompaları KULLANIM KILAVUZU GARANTİ BELGESİ SATIN ALDIĞINIZ POMPANIZI İYİ GÜNLERDE KULLANMANIZI DİLERİZ. GARANTİ BELGENİZ POMPANIZIN HÜVİYETİDİR. SERVİSİNİZE BAŞVURMANIZ DURUMUNDA

Detaylı

Polisaj Makinası. GİRİŞ Bu alet, zımparalama, cilalama ve fırçalama işlerinde kullanılır. TEKNİK VERİLER ALETİN KISIMLARI

Polisaj Makinası. GİRİŞ Bu alet, zımparalama, cilalama ve fırçalama işlerinde kullanılır. TEKNİK VERİLER ALETİN KISIMLARI Polisaj Makinası GİRİŞ Bu alet, zımparalama, cilalama ve fırçalama işlerinde kullanılır. TEKNİK VERİLER ALETİN KISIMLARI 1. Disk sabitleme butonu 2. Yardımcı kulp 3. Açma/kapama şalteri 4. Anahtar kilitleme

Detaylı

LK-1900AN LK-1901AN LK-1902AN LK-1903AN LK-1903AN-305 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

LK-1900AN LK-1901AN LK-1902AN LK-1903AN LK-1903AN-305 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ TÜRKÇE LK-1900AN LK-1901AN LK-1902AN LK-1903AN LK-1903AN-305 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ UYARI : ❶ ❷ ❶ ❷ ❸ ❸ ❶ ❷ ❸ i GÜVENLIK ÖNLEMLERI - ii iii iv LK-1900AN Serisini daha güvenli şekilde kullanmak için alınması

Detaylı

PLUSSMART HT 350 SET ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU

PLUSSMART HT 350 SET ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER PLUSSMART HT 350 SET ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU PLUSSMART HT 350 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcının oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda programlayıp daha konforlu ve

Detaylı

Tavan lambası. Montaj talimatı ve Garanti bilgileri. Tchibo GmbH D Hamburg 90141AB2X2VII

Tavan lambası. Montaj talimatı ve Garanti bilgileri. Tchibo GmbH D Hamburg 90141AB2X2VII Tavan lambası tr Montaj talimatı ve Garanti bilgileri Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 90141AB2X2VII 2017-01 Değerli Müşterimiz! Yeni lambanız modern, hiç eskimeyen tasarımıyla cezbeder. Yeni ürününüzü güle

Detaylı

(HSS2000 EX PROOF) Model Gaz Alarm Dedektörü Tanıtımı

(HSS2000 EX PROOF) Model Gaz Alarm Dedektörü Tanıtımı (HSS2000 EX PROOF) Model Gaz Alarm Dedektörü Tanıtımı (4-20mA) 1 HSS2000 EX PROOF GAZ ALARM DEDEKTÖRÜ HSS-2000 Ex-proof gaz alarm cihazının alevsızdırmazlık özelliği ve Alsz sertifikasının geçerliliği

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

Endüstriyel Temizlik Makineleri. Mirage 200 Mirage 600. Hotel Tipi Elektrik Süpürgeleri Garanti Belgesi. Kullanım Kitapçığı

Endüstriyel Temizlik Makineleri. Mirage 200 Mirage 600. Hotel Tipi Elektrik Süpürgeleri Garanti Belgesi. Kullanım Kitapçığı Endüstriyel Temizlik Makineleri Mirage 200 Mirage 600 Hotel Tipi Elektrik Süpürgeleri Garanti Belgesi Kullanım Kitapçığı ÖNEMLİ : Makineyi çalıştırmadan önce lütfen bu kitapçığı okuyunuz. HAZAN ISI VE

Detaylı

PROCOFFEE 7600CF. Profesyonel Türk Kahve Makinesi KULLANIM KILAVUZU

PROCOFFEE 7600CF. Profesyonel Türk Kahve Makinesi KULLANIM KILAVUZU PROCOFFEE 7600CF Profesyonel Türk Kahve Makinesi KULLANIM KILAVUZU Sayın FANTOM dostu; Modern tesislerde üretilmiș ve son derece titiz kalite kontrolünden geçmiș PROCOFFEE 7600CF Profesyonel Türk Kahve

Detaylı

HAVALI SOMUN SIKMA MAKİNASI

HAVALI SOMUN SIKMA MAKİNASI HAVALI SOMUN SIKMA MAKİNASI MODEL RTM 0125 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. UÇ KOVANI 2. ÇALIŞTIRMA TETİĞİ 3. HAVA GİRİŞİ 4. BASINÇ AYARLAYICI 5. SAĞ SOL BUTONU TEKNİK VERİLER Hız Maks.

Detaylı

ŞARJLI MATKAP MODEL RTM315 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

ŞARJLI MATKAP MODEL RTM315 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU ŞARJLI MATKAP MODEL RTM315 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU CİHAZIN ÜNİ TELERİ 1. ANAHTARSIZ MANDREN 2. TORK AYAR YERİ 3. SAĞ / SOL AYAR DÜĞMESİ 4. HIZ AYARLI TETİK 5. BATARYA SÖKME TAKMA PİMİ 6. BATARYA KASASI

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

Gebrauchsanleitung Operatinginstruction Kullanmatalimatı KDN53A00NE

Gebrauchsanleitung Operatinginstruction Kullanmatalimatı KDN53A00NE de en tr Gebrauchsanleitung Operatinginstruction Kullanmatalimatı KDN53A00NE tr tr tr tr 17* E - Nr FD - Nr 14 A B A B 15* SW 22 16* De erli Müflterimiz Bosch

Detaylı

HYDROMETER Bluetooth Veri Toplayıcısı BLUETOOTH RECEIVER 868 / 434

HYDROMETER Bluetooth Veri Toplayıcısı BLUETOOTH RECEIVER 868 / 434 HYDROMETER Bluetooth Veri Toplayıcısı BLUETOOTH RECEIVER 868 / 434 Kullanım ve Montaj Kılavuzu İthalatçı Firma Madenerji Enerji ve Ölçüm Sistemleri San. ve Tic. A.Ş. Altıntaş Mah. Kıbrıs Cad. No:24 09800

Detaylı

MODEL RTM 389 KULLANIM KILAVUZU

MODEL RTM 389 KULLANIM KILAVUZU MERMER KESİCİ MODEL RTM 389 KULLANIM KILAVUZU TEKNİK ÖZELLİKLER Gerilim Frekans 220V 50Hz Giriş Gücü 1400 W Yüksüz Hız 15000 Devir/dk (+/- %10) Testere Çapı φ110/115 φ20 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. ÇALIŞTIRMA

Detaylı

BD305 DMR SAYISAL PROFESYONEL EL TELSİZİ KULLANIM KILAVUZU :: DIGITAL

BD305 DMR SAYISAL PROFESYONEL EL TELSİZİ KULLANIM KILAVUZU :: DIGITAL BD305 DMR SAYISAL PROFESYONEL EL TELSİZİ KULLANIM KILAVUZU :: DIGITAL Önsöz Portatif Telsiz . Sorumluluk Reddi ------------------------------------------1 -------------------------------------------2

Detaylı

KIRICI VE DELİCİ MATKAP

KIRICI VE DELİCİ MATKAP KIRICI VE DELİCİ MATKAP MODEL RTM232 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 3 4 5 1 6 2 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. MANDREN 2. YAN SAP 3. KIRICI DELİCİ SEÇİM ANAHTARI 4. YAĞ KAPAĞI 5. ANAHTAR 6. DEVİR AYARI NOT: BU ÜRÜN

Detaylı

ELEKTRİKLİ SU OTOMATLARI

ELEKTRİKLİ SU OTOMATLARI ELEKTRİKLİ SU OTOMATLARI ÜRETİM ADRESİ İkitelli O.S.B. Atatürk Cad. Pik Dökümcüler San. Sit.A-3 Blok No: 2 İkitelli Başakşehir / İSTANBUL Basım Tarihi : 01 Temmuz 2015 ONS KALIP MEKANİK MATBAA SAN. TİC.

Detaylı

ANKASTRE OCAK CLG 631 SPX CLG 64 SPX PL 40 ASX

ANKASTRE OCAK CLG 631 SPX CLG 64 SPX PL 40 ASX ANKASTRE OCAK CLG 631 SPX CLG 64 SPX PL 40 ASX 03 05 05 05 05 06 06 06 08 Mühür Dirsek erişilebilir alan Şekil 1 Şekil 2 Şekil 3 Şekil 4 Şekil 5 ENJEKTÖR Şekil 6 Şekil 7 SİLİNDİRİK KONİK Şekil 8 Şekil

Detaylı

ELEKTRİKLİ FREZE MAKİNASI

ELEKTRİKLİ FREZE MAKİNASI ELEKTRİKLİ FREZE MAKİNASI MODEL RTM378 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 5 2 8 1 3 7 6 4 TEKNİK VERİLER VOLTAJ GİRİŞ GÜCÜ HIZ KESME DERİNLİĞİ BİLEZİK GENİŞLİĞİ 230V - 50Hz 2000W 23000r/min 0-65mm 12mm CİHAZIN

Detaylı

PATCORN AR 258 MISIR PATLATMA MAKİNESİ AR 258 POPCORN MAKER AR 258 POPCORNMASCHINE

PATCORN AR 258 MISIR PATLATMA MAKİNESİ AR 258 POPCORN MAKER AR 258 POPCORNMASCHINE PATCORN AR 258 POPCORN MAKER AR 258 POPCORNMASCHINE KULLANMA KILAVUZU INSTRUCTION MANUAL GEBRAUCHSANWEISUNG 850 W TR PATCORN 1- Motor (Ana gövde) 2- Açma / Kapama düğmesi 3- Yapışmaz mısır patlatma yüzeyi

Detaylı

NİHALE AR 723 KABLOSUZ ISITICI ALTLIK

NİHALE AR 723 KABLOSUZ ISITICI ALTLIK NİHALE AR 723 KABLOSUZ ISITICI ALTLIK KULLANMA KILAVUZU 490 W NİHALE AR 723 KABLOSUZ ISITICI ALTLIK 1- Geniş yüzey 2- Şarj kablosu 3- Şarj kablosu girişi 1 3 2 ÖNEMLİ UYARILAR Arzum Nihale Kablosuz Isıtıcı

Detaylı

Güvenlik Bilgileri. Uyarılar. Kullanmadan Önce

Güvenlik Bilgileri. Uyarılar. Kullanmadan Önce Bu cihaz, ev tipi kullanım içindir, ticari kullanım için uygun değildir. Kullanma kılavuzunu itinalı bir şekilde okuyunuz ve ileride lazım olma ihtimaline karşı saklayınız! Güvenlik Bilgileri Uyarılar

Detaylı

KULLANMA KILAVUZU MODEL: ERL ALG SIZE: MM SIZE: MM

KULLANMA KILAVUZU MODEL: ERL ALG SIZE: MM SIZE: MM KULLANMA KILAVUZU MODEL: ERL1005-1006 ALG1005-1006 SIZE: 1200 700 1850MM SIZE: 1200 800 1850MM GARANTİ BELGESİ BELGE NUMARASI : 81769 BELGENİN İZİN TARİHİ: 15.04.2010 Bu garanti belgesinin kullanılmasına;

Detaylı

ÇELİK-EL TARIM MAK. LTD.ŞTİ.

ÇELİK-EL TARIM MAK. LTD.ŞTİ. ÇELİK-EL TARIM MAK. LTD.ŞTİ. OT SİLAJ MAKİNESİ KULLANMA KLAVUZU 3. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İHSAN DEDE CAD. 13.SK. NO:11 SELÇUKLU/KONYA TEL: 444 49 42 FAKS: 0332.345 15 04 www.celikeltarim.com info@celikeltarim.com

Detaylı

Uydu Alıcısı Kullanma Kılavuzu. BS-820 Smart CI

Uydu Alıcısı Kullanma Kılavuzu. BS-820 Smart CI Uydu Alıcısı Kullanma Kılavuzu BS-820 Smart CI Lütfen önce bu kılavuzu okuyun! Değerli Müşterimiz, Modern tesislerde üretilmiş ve titiz kalite kontrol işlemlerinden geçirilmiş olan ürününüzün size en iyi

Detaylı

BESTPUMP KULLANIM KILAVUZU H35 H55 H110 SÜS HAVUZU POMPALARI SATIN ALDIĞINIZ POMPANIZI İYİ GÜNLERDE KULLANMANIZI DİLERİZ.

BESTPUMP KULLANIM KILAVUZU H35 H55 H110 SÜS HAVUZU POMPALARI SATIN ALDIĞINIZ POMPANIZI İYİ GÜNLERDE KULLANMANIZI DİLERİZ. 1 BESTPUMP H35 H55 H110 SÜS HAVUZU POMPALARI KULLANIM KILAVUZU SATIN ALDIĞINIZ POMPANIZI İYİ GÜNLERDE KULLANMANIZI DİLERİZ. GARANTİ BELGENİZ POMPANIZIN HÜVİYETİDİR. SERVİSİNİZE BAŞVURMANIZ DURUMUNDA GARANTİ

Detaylı

KAHVE SAATİ KS 7200. Plastik Türk Kahvesi Robotu KULLANIM KILAVUZU

KAHVE SAATİ KS 7200. Plastik Türk Kahvesi Robotu KULLANIM KILAVUZU KAHVE SAATİ KS 7200 Plastik Türk Kahvesi Robotu KULLANIM KILAVUZU Sayın FANTOM dostu; Modern tesislerde üretilmiș ve son derece titiz kalite kontrolünden geçmiș KAHVE SAATİ KS 7200 Plastik Türk Kahvesi

Detaylı

KULLANMA KILAVUZU. MODEL : Kompakt Sistemler : 900X900X2200MM

KULLANMA KILAVUZU. MODEL : Kompakt Sistemler : 900X900X2200MM KULLANMA KILAVUZU MODEL : Kompakt Sistemler SIZE : 900X900X2200MM GARANTİ BELGESİ BELGE NUMARASI : 81769 BELGENİN İZİN TARİHİ: 15.04.2010 Bu garanti belgesinin kullanılmasına; 077 sayılı Tüketicinin Korunması

Detaylı