İŞ AKIŞ ŞEMASI. Trafik Atelyesi Uygulama Süreci. Sürecin Adı:

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İŞ AKIŞ ŞEMASI. Trafik Atelyesi Uygulama Süreci. Sürecin Adı:"

Transkript

1 Trafik Sinyalizasyon Şube Müdürlüğü (Trafik Atelyesi) Sürecin Adı: Trafik Atelyesi Uygulama Süreci Gelen taleplere ( UKOME Kurulu kararları ) göre levha uygulanacak yerlere gidilmesi ve gerekli incelemelerin yapılması İş emri ile verilen güzergah rutin kontrolleri ve şikayet dilekçelerinin incelenmesi sırasında levha uygulanması gereken yerlerin tespit edillmesi ve gerekli incelemelerin yapılması Sahada uygulama var mı? K-TAEK K-TAE Uygulamanın yeterli olduğuna dair raporun hazırlanması ve ilgililere bildirilmesi Uygulama yeterli mi? Yeterli stok var mı? Levha Uygulama İY-TEB Yapılacak uygulamanın tipi ve uygulama şeklinin ve sayısının Karayolları Trafik El Kitabı'na göre tespit edilmesi Uygulama Acil mi? Levha Üretimi Yapılması gerekli uygulama Levha Uygulama mı? Doğrudan Temin Süreci/İhale Süreci Uygulama Yol Butonu Uygulaması mı? Uygulama Yol Çizgi Boyama Uygulaması mı? Uygulama Oval Ayna Montajı Uygulaması mı? Uygulama Levha Onarımı mı? Yol Butonu Uygulama Yol Çizgi Boyama Oval Ayna Montajı Levha Onarımı DelinatörMontajı Trafik Sinyalizasyon Şube Müdürü Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanı

2 Sürecin Adı: İA-01 UDB- Levha Üretimi Trafik Sinyalizasyon Şube Müdürlüğü(Trafik Atelyesi) Rev.Tarihi: Levha Üretim Talimatının/İş Emrinin Alınması Gerekli olan ölçüler doğrultusunda (Galvanizli Sac Kullanılarak) Giyotin makinesi ile sac kesiminin yapılması Yazı Tasarımı ve Kesimi Kesilen sacların yüzeylerinin temizlenmesi Sac üzerine ilk olarak kesilen zemin folyosunun yapııştırılması Sac üzerine yapıştırılacak yazının kenar boşluklarının ayarlanması Taşıyıcı İle alınan yazılar belirlenen alan içerisine yapıştırılıması Levhanın uygulanacağı yere göre matkap ile deliklerin açılması K-TAE Son ürün uygun mu? Levhaların stok envanterine kayıt edilmesi. Uygunsuzluğun Giderilmesi Trafik Sin.Şb.Md. Ulaşım Plan. ve Ray.Sis.Dai.Bşk.

3 İA-01 UDB- Yazı Tasarımı ve Kesimi Trafik Sinyalizasyon Şube Müdürlüğü (Trafik Atelyesi) Rev.Tarihi: Yazı Tasarımı ve Kesimi Talimatının/İş Emrinin Alınması Yazı Yazdırılacak Alanın Ölçülerinin Belirlenmesi Yazı Tipinin Belirlenmesi Wincut Bilgisayar Programı ile Yazdırılacak Alanın Ölçülerinin Belirlenerek İstenilen Yazı Tipinde Tasarımın Yapılması Folyo Kesme Yazıcısı ile Tasarımı Yapılan Yazının ve Folyosunun Kestirilmesi Kesilen Folyoların Ayıklanarak Yazı ve Zemin Folyosunun Ortaya Çıkarılması Kesilen yazı uygun mu? K-TAE Uygunsuzluğun Giderilmesi Yazıların Folyo Yapıştırmakta Kullanılan Taşıyıcı Üzerine Taşınması Trafik Sin.Şb.Md. Ulaşım Plan. ve Ray.Sis.Dai.Bşk.

4 İA-01 Levha Uygulama UDB- Trafik Sinyalizasyon Şube Müdürlüğü(Trafik Atelyesi) Levha Uygulama Talimatının/İş Emrinin Alınması Direk Uygulama Levha montajı için direk mevcut mu? K-TEAK Alınan Trafik Tedbirleri Yeterli mi? Eksikliklerin Giderilmesi Levhaların yerden en az 2m yükseklikte 6cm'lik civatalar ile direklere monte edilmesi. Uygunsuzluğun Giderilmesi Levha Montajı Doğru Yapıldı mı? Trafik tedbirleri kaldırılarak trafiğin akışının olağana dönderilmesi. Trafik Sin.Şb.Md. Ulaşım Plan. ve Ray.Sis.Dai.Bşk.

5 Direk Uygulama Trafik Sinyalizasyon Şube Müdürlüğü(Trafik Atelyesi) Direk Uygulama talimatının/iş emrinin alınması. Direk uygulanacak alanda gerekli trafik tedbirlerinin alınması. Direklerin yaklaşık 25kg ağırlığında ve 1m boyunda özel olarak yapılan çakıcı ile çakılması. Direk Boyunun Uzatılması Direklerin belirlenen yere çakıcı ile 2 personel tarafından el yordamı ile çakılması. Direk Boyu Yüksekliği Yeterl mi? K-TAEK Direk Uygulaması Doğru Yapıldı mı? Trafik tedbirleri kaldırılarak trafiğin akışının olağana dönderilmesi. Levhanın Düzeltilmesi Trafik Sin.Şb.Md. Ulaşım Plan. ve Ray.Sis.Dai.Bşk.

6 Yol Butonu Uygulama Trafik Sinyalizasyon Şube Müdürlüğü(Trafik Atelyesi) Buton uygulama talimatının/iş emrinin alınması Buton uygulanacak alanda gerekli trafik tedbirlerinin alınması. Buton uygulanacak alanın ölçümü yapılıp ip çekilerek hizalanması. Her bir buton arası 1m olacak şekilde butonların sıralanması. Buton uygulanacak yerlerin işaretlenip, matkap ile 16'lık uc kullanılarak deliklerin açılması. Buton uygulamada kullanılan çabuk dolgu betonu ile harç hazırlanması. Açılan deliklerin içerisine hazırlanan harcın dökülmesi ve buton ayaklarının bu deliklerin içerisine sıkıştırılarak monte edilmesi. Uygunsuzluğun Giderilmesi Butonların Uygulaması Doğru Yapıldı mı? Trafik tedbirleri kaldırılarak trafiğin akışının olağana dönderilmesi. Trafik Sin.Şb.Md. Ulaşım Plan. ve Ray.Sis.Dai.Bşk.

7 Yol Çizgi Boyama Trafik Sinyalizasyon Şube Müdürlüğü(Trafik Atelyesi) Yol Çizgi Boyası Uygulama Talimatının/İş emrinin alınması Boyanacak alanın yerlerinin metre ile ölçülerek işaretlenmesi. Boya yapılacak alanın taşıt trafiğine kapatılması. Çizginin çeşidine göre (yaya geçiti çizgisi, araç park çizgidi, yol çizgisi) TCK standartlarındaki çizgi şablonlarının belirlenmesi. Kullanılacak boyanın tiner ile inceltilmek suretiyle karıştırılarak hazır hale getirilmesi. Hazırlanan boyanın kompresörlü el ile kullanılan boya makinesi deposuna doldurulması. Uygulama,Y aya geçiti çizgisi yapımı mı? Park ve yol çizgi boyaması için boya tabancasının boya makinası üzerine sabitlenmesi Şablonların yerleştirilimesi ve makina çalıştırılarak boya tabancası ile şablon içlerinin boyanması. Boya makinesi işaretlenen yer üzerinde el ile yürütülerek boya atılır. Boya atılan yerlerin üzerine gece parlaması ve dayanıklılık sağlaması için cam kürecikleri el ile serpilir. Yaklaşık yarım saat kurumaya bırakılır. Uygulanan boyalar iyice kurudu mu? Trafik tedbirleri kaldırılarak trafiğin akışının olağana dönderilmesi. Trafik Sin.Şb.Md. Ulaşım Plan. ve Ray.Sis.Dai.Bşk.

8 Oval Ayna Montajı Trafik Sinyalizasyon Şube Müdürlüğü(Trafik Atelyesi) Oval Ayna Montajı Uygulama Talimatının/ İş emrinin alınması Tespit edilen yere 3m'lik boru direklerin çakılması. Ayna bağlantısı için kullanılan ayakların ayna üzerine sabitlenmesi. Sabitlenen ayna ayaklarının boru direk üzerine vidaları sıkıştırılmak suretiyle yerden en az 2m yüksekliğe monte edilmesi. Her iki yol birbirini görecek şekilde ayna açılarının ayarlanması. Uygunsuzluğun Giderilmesi Ayna uygun şekilde monte edildi mi? Trafik tedbirleri kaldırılarak trafiğin akışının olağana dönderilmesi. Trafik Sin.Şb.Md. Ulaşım Plan. ve Ray.Sis.Dai.Bşk.

9 Delinatör Montajı Trafik Sinyalizasyon Şube Müdürlüğü(Trafik Atelyesi) Delinatör Uygulama Talimatının/İş emrinin alınması Delinatör uygulanacak alanda gerekli trafik tedbirlerinin alınması. Delinatör uygulanacak alanın ölçümü yapılıp ip çekilerek hizalanması. Her bir delinatör arasında 1m boşluk olacak şekilde delinatörler sıralanması. Delinatör deliklerinin yerlerinin işaretlenip, matkap ile 16'lık uc kullanılarak açılması. Açılan deliklerin içerisine dübel yerleştirilip delinatörlerin bu deliklerin üzerine vida ile sabitlenerek monte edilmesi. Uygunsuzluğun Giderilmesi Delinatör montajı doğru yapıldı mı? Trafik tedbirleri kaldırılarak trafiğin akışının olağana dönderilmesi. Trafik Sin.Şb.Md. Ulaşım Plan. ve Ray.Sis.Dai.Bşk.

10 Levha Onarımı Trafik Sinyalizasyon Şube Müdürlüğü(Trafik Atelyesi) Levha Onarım Talimatının/İş Emrinin Alınması Levhanın yenisi ile değiştirilmesi. Sökülen eskimiş levhanın atölyeye getirilmesi. Eski levhanın üzerinin atölye içerisinde maket bıçağı ve spatula ile temizlenmesi Yazı Tasarımı ve Kesimi Levhanın ölçülerine göre gerekli olan yazı ve sembollerin belirlenip uygulanması Sac üzerine yapıştırılacak yazının kenar boşluklarının ayarlanması Taşıyıcı İle alınan yazılar belirlenen alan içerisine yapıştırılıması Uygunsuzluğun Giderilmesi Son ürün uygun mu? K-TAE Hazır hale gelen levhaların kullanılmak üzere depoya yerleştirilmesi Trafik Sin.Şb.Md. Ulaşım Plan. ve Ray.Sis.Dai.Bşk.

11 Kavşak Düzenleme Süreci İY-ŞM Gelen Talepler, UKOME Kurulu Kararları, Hazırlanan Projeler ile Kavşak Sinyalizasyonuna karar verilmesi K-SŞ K-SŞ Yeni kavşak mı? Kavşakta Fiziksel Düzenleme Gerekli mi? Sinyal Planı Revizyon Kavşak Araç Sayımı Araç Sayımına İhtiyaç Var mı? Evet Kavşak Sinyalizasyon için Uygun mu? Hayır Geometrik Düzenleme Yapılması Alt ve Üst yapı sinyalizasyon Uygulama Projeleri ve Sinyal Planları Hazırlama Alt Yapı Uygulama Üst Yapı Uygulama Sinyal Planını KKC'ye Yükleme ve Test Etme Kavşağı Devreye Alma Ulaşım Planlama ve Raylı Sis.Dai.Bşk.

12 Kavşak Araç Sayımı Hangi saat aralıklarında sayım yapılacağının tespit edilmesi Kavşaktaki araç hareket kollarının tespit edilmesi Hareket kollarından (düz giden,sola, sağa dönen ve U dönen hareketlerinden hangilerinin sayılacağının tespit edilmesi 1 kişi en fazla 2 hareket kolu sayacak şekilde sayım elemanı miktarı belirlenmesi 1 kişi 2 hareket kolu sayacak ise 1 yoğun 1 az yoğun hareket kolu şeklinde belirlenmesi Sayım formlarının hazırlanması Planlanan saatte sayıma başlanması Sayım sonu sayım formlarının toplanması Uygunsuzluğun Giderilmesi Sayımda bir uygunsuzluk var mı? Sayım formlarının dijital ortama aktarılması ve dosyalanması. Trafik Sin.Şb.Md. Ulaşım Plan. ve Ray.Sis.Dai.Bşk.

13 Alt ve Üst Yapı Sinyalizasyon Uygulama Projeleri ve Sinyal Planları Hazırlama K-SŞ Alt ve Üst Yapı Sinyalizasyon Uygulama Projelerinin Hazırlanması Talimatı İY-SŞ,TEB Proje hazırlama aşaması Kavşak yoğunluğu belli mi? Yeşil Dalga Uygulanacak mı? K-ŞM Yeşil Dalga Uygulama Kavşak araç sayımı Sabah akşam ve gün içi araç yoğunluk bilgilerinin değerlendirilmesi. Sinyal Planı Hazırlama Aşaması Değerlendirme sonucu uygulanacak sinyal planının tespit edilmesi. Sinyal planının kaç grup ve adımdan oluşacağının belirlenmesi. Kullanılan K.K.C'nın Marka ve modeline uygun sinyal planı hazırlanması. Trafik Sin.Şb.Md. Ulaşım Plan. ve Ray.Sis.Dai.Bşk.

14 Yeşil Dalga Uygulama Kavşak Araç Sayımı Kavşak Yoğunluğu Belli mi? Yeşil dalga kurulacak kavşakların sinyal planlarının birbirine uygunluğunun kontrol edilmesi Sinyal Planı Hazırlama Süreci Kavşakların Sinyal planları uygun mu? Kavşaklar arası mesafenin ölçülmesi. Yeşil dalga hız limiti belirlenmesi. K.K.C.'nın yanına standart direk dikilmesi. Dikilen direğe GPS (uydudan saat bilgisi alan cihaz) monte edilmesi. GPS cihazının K.K.C. ile bağlantılarının yapılması. Kavşağın gidiş yönünde yeşil dalga hesabının yapılması Belirlenen hız limitinde iki kavşak arası mesafenin alınacağı sürenin hesaplanması. Hesaplanan süreye göre kavşağın geliş yönünde yeşil dalga hesabının yapılması. Yeşil dalga çift yönlü denk geliyor mu? Yeşil dalga sisteminin uygulanması. Trafik Sin.Şb.Md. Ulaşım Plan. ve Ray.Sis.Dai.Bşk.

15 Alt Yapı Uygulama Toprak Kablo Kanalı Oluşturma Kablolama Trafik Sin.Şb.Md. Ulaşım Planlama ve Ray.Sis.Dai.Bşk.

16 Toprak Kablo Kanalı Oluşturma Alt Yapı Borusu Döşeme Menhol Yerleştirme Direk Temeli Yapma Trafik Sin.Şb.Md. Ulaşım Planlama ve Ray.Sis.Dai.Bşk.

17 Sürecin Adı: Altyapı Borusu Döşeme İY-SŞ Çalışma yapılacak kavşakta ön inceleme yapılması cm derinliğinde 40-60cm genişliğinde boru kanalı açılması. Döşenecek boru ve tipi ve miktarı belirlenmesi. Boru kanal zemininin düzenlenmesi. Çalışma yapılacak kavşakta ilgili kurumlardan alt yapı güzergalarının alınması. Borunun kanala döşenmesi. Kavşakta yol ve güvenlik tedbirleri nin alınması Boruların menhollerle irtibatlandırılması. Boru gömleklemesinde kullanılacak malzeme ve projede ihtiyaç duyulan miktarda borunun çalışma alanına nakledilmesi Boruların üst yüzeyinden en az 10cm kalınlığında gömlekleme yapılması Altyapı güvenlik şeridinin çekilmesi ve üzerinin gömleklenmesi İstenilen ölçülerde boru kanalı açmak için alt yapı şartları uygun mu? Kanalın kalan kısmının dolgu malzemesi ile doldurulması ve sıkıştırılması Çalışma sonrası kalan malzemelerin kavşaktan alınması Alt yapı şartlarına uygun derinlik ve genişliğinde boru kanalı açılması Uygulama projeye uygun mu? Uygunsuzluğun Giderilmesi İlgi birimlere gerekli tamirat ve çalışmayı yapmaları için bilgi verilmesi Trafik Sin.Şb.Md. Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Şube Müdürü

18 Menhol Yerleştirme Altyapı projesinde öngörülen sayıda menholün çalışma alanına taşınması Çalışma yapılacak kavşakta ilgili kurumlardan alt yapı güzergalarının alınması. Kavşakta yol ve güvenlik tedbirlerinin alınması. Menhol yerleştirilecek yerlerin 70x70cm genişliğinde 60cm derinliğinde kazılması Menhollerin halat bağlanarak kepçe yardımıyla yerleştirilmesi. Menhol deliklerinin boruları karşılayacak şekilde ayarlanması. Menhollerin daha sonra çökmemesi için kepçe ile üzerine bastırılarak yerleştirilmesi. RFID etiketin menhol içerisine konulması ve menholün kapağıınn kapatılması. Menholün çevresinin boş kalmayacak şekilde doldurulması. Uygunsuzluğun Giderilmesi Uygulama projeye uygun mu? Trafik Sin.Şb.Md. Ulaşım Plan. ve Ray.Sis.Dai.Bşk.

19 Direk Temeli Yapma Projeye göre direk temel borusunun dikileceği yerin belirlenmesi. 70 cm çapında 70cm derinliğinde çukur açılıması Yeteri kadar taşın çukur etrafıan getirilmesi. Direk temel borusunun altyapı borusu ile menhol veya K.K.C. ile irtibatlandırılması. Taşlarla direk temel borusunun sıkıştırılması. Boşlukların toprak ile doldurulması. Uygunsuzluğun Giderilmesi Uygulama projeye uygun mu? Trafik Sin.Şb.Md. Ulaşım Plan. ve Ray.Sis.Dai.Bşk.

20 Kablolama Kablo Çekimi Baş üstü Direk Temeli Yapımı KKC Topraklama Yapımı KKC Kaidesi Yapımı Trafik Sin.Şb.Md. Ulaşım Plan. ve Ray.Sis.Dai.Bşk.

21 Kablo Çekimi Çalışmada kullanılacak kabloların çalışma bölgesine getirilmesi. Kablo çekilmeye nerden başlanacağının tespit edilmesi. Menhol kapaklarının açılması Proje doğrultusunda kabloların çekilmesi. Menhol içlerine çekilen koblalardan yarım metre laçka payı bırakılması Menhol kapaklarının kapatılması. Uygulama projeye uygun mu? Uygunsuzluğun Giderilmesi Faaliyetlin Raporlanması Trafik Sin.Şb.Md. Ulaşım Plan.ve Ray.Sis. Dai.Bşk.

22 Başüstü Direk Temeli Yapımı Projeye göre direk temel borusunun dikileceği yer belirlenmesi. 120cm çapında, 120cm derinliğinde çukur açılması Yeteri kadar taşın çukur etrafına getirilmesi. Baş üstü direğin çukurun yanına getirilmesi 2 torba çimento ile yeteri kadar kumun karıştırılarak harç hazırlanması. Başüstü direğin altyapı borusu ile menhol veya K.K.C. ile irtibatlandırılması. Başüstü direk içerisine altyapı kablosunun kolay çekilebilmesi için geçici klavuz kablo çekilmesi Uygunsuzluğun Giderilmesi Uygulama Projeye uygun mu? Trafik Sin.Şb.Md. Ulaşım Plan. ve Ray.Sis.Dai.Bşk.

23 K.K.C. Topraklama Yapımı Topraklama yapılacak yerin tespit edilmesi. Tespit edilen yere 60-70cm çapında ve derinliğinde çukur açılması. Menhol kapaklarının açılması Topraklama kazığının çakılması. Topraklama kablosunun cihazla topraklama kazığı arasına çekilmesi Boşlukların toprakla doldurulması. Toprakla ma projeye uygun mu? Uygunsuzluğun Giderilmesi Faaliyetlerin Raporlanması Trafik Sin.Şb.Md. Ulaşım Plan. ve Ray.Sis.Dai.Bşk.

24 K.K.C. Kaidesi Yapımı Kavşak içerisinde merkezi bir noktada ve kazada zarar görmeyecek bir yer belirlenmesi 30cm derinliğinde 50x90cm genişliğinde çukur eşilmesi. Cihaz kaide kalıbı yerleştirilmesi 1 torba çimento ile yeteri kadar kum karıştırılarak harç hazırlanaması. Kalıbın ortasından cihaz önündeki menhole girecek şekilde 2 adet 90'lık koruge boru yerleştirilmesi Boruların etrafı kalıbın tabanının harç doldurulunca çıkmaması için toprakla doldurulması. Kalıbın içerisine üst seviyeye 5cm kalana kadar harç doldurulması. Cihaz kaidesinin harcın içine yeteri kadar gömülmesi Su terazisi kullanılarak kaidenin düzgünlüğünün ayarlanması. Uygunsuzluğun Giderilmesi Uygulamad a uygunsuzluk var mı? Trafik Sin.Şb.Md. Ulaşım Plan. ve Ray.Sis.Dai.Bşk.

25 İA-01 UDB- Üst Yapı Uygulama Rev.Tarihi: Direk Dikimi Sinyal Verici Montajı K.K.C. Montajı Trafik Sin.Şb.Md. Ulaşım Plan. ve Ray.Sis.Dai.Bşk.

26 Direk Dikimi Kavşakta gerikli emniyet tedbirlerinin alınması Yeterli miktarda kum ve suyun direk borusu yanına taşınması Direk borusu yanına standart direk getirilmesi. Direk borusu içindeki altyapı kablolarının dışarı çıkarılması. Direğin tabanının direk borusunun ortasına getirilmesi. Kablonun direk içerisine girdirilmesi direk kapağından 20cm dışarıya çekilmesi Direğin 50 açı yapacak şekilde kaldırılması. Kabloların fazlalığının menhol içerisinden geriye çekilmesi Direğin kabloyu kesmeyecek şekilde dikkatlice kaldırılarak direk borusu içine indirilmesi Direğin etrafının kumla doldurulması. Su terazisi kullanarak direğin düz bir hale getirilmesi. Kumun üzerine su dökülerek kumun çökmesi ve yerleşmesinin sağlanması. Kablolara zarar vermeyecek şekilde kumun şıkıştırılması. Klemensleme Uygunsuzluğun Giderilmesi Direk Uygun bir Şekilde Uygulandı mı? Trafik Sin.Şb.Md. Ulaşım Plan. ve Ray.Sis.Dai.Bşk.

27 Klemensleme Çalışmada kesici alet kullanılacağı için öncelikle mutlaka eldiven takılması. Direk içerisindeki kablonun 25cm'den fazla olan kısmının varsa kesilmesi. Falçata veya kablo soyucu kullanılrak kabloların dış kılıfı 15cm olacak şekilde soyulması. Kablo uçlarının 1cm uzunluğunda açılması Uygun sayıda klemensin kesilmesi. Kablolar numaralı ise 1 numaradan başlayarak sırası ile kablolar renkli ise sarı-mavi-siyah olacak şekilde sıralı klemenslenmesi. Kablo ve klemesnlerde direkle temas edecek açıklık kalmamasınıa dikkat edilmesi. Uygunsuzluğun Giderilmesi Uygulama projeye uygun mu? Trafik Sin.Şb.Md. Ulaşım Plan. ve Ray.Sis.Dai.Bşk.

28 Sinyal Verici Montajı Üst yapı planına göre kavşakta hangi üniteden ne kadar kulanılacağının tespit edilmesi. Kaç oto ve kaç yaya ünitesi ne direk tası takılacağının belirlenmesi Çalışmada kullanılacak ünitelerin depoda hazırlanması. Arızalı olan ünitelerin yenileri ile değiştirilmesi. Hazırlanan üniteler çalışıyor mu? İY-TEB Hazırlanan ünitelerin araç ile çalışma yapılacak kavşağa götürülmesi. Kavşakta gerekli trafik tedbirlerinin alınması. Ünitelerin takılacakları direklerin yanlarına dağıtılması. Ünitelerin monte edilmesi. Oto ünitelerinin 40-50m'den bakılınca görülecek bakış açısına sahip olacak şekilde ayarlanaması. Yaya ünitelerinin yaya yolunun tam ortasına bakacak şekilde ayarlanamsı. Ayarlanan ünitelerin kelepçelerinin sıkılarak direğe sabitlenmesi. 300'lük oto ünitelerinde lamba üst ayağının da kelepçelenmesi. Uygunsuzluğun Giderilmesi Montaj uygun yapıldı mı? Faaliyetln Raporlanması Trafik Sin.Şb.Md. Ulaşım Plan. ve Ray.Sis.Dai.Bşk.

29 K.K.C. Montajı K.K.C.'nin kaidenin yanına getirilmesi Kabloların çıktığı borunun kaide seviyesinden (kablolara zarar vermeden) kesilmesi. Kabloların kaide seviysinden 70cm yukarıda ayarlanması. Cihaz delikleri ile kaide deliklerinin denk gelip gelmesiğinin kontrol edlmesi Cihazın altına kartondan şablon kalıp hazırlayarak deliklerin denk getirilmesi Delikler denk geldi mi? Cihazın kaldırılarak kaide üzerine konulması Uygun vida ve somunlar kullanılarak K.K.C. cihazı kaide demirlerine vidalar sıkılarak tutturulması KKC Elektrik Aboneliği Alımı KKC Cihaz Bağlantıları Yapımı Uygunsuzluğun Giderilmesi Montaj uygun yapıldı mı? Trafik Sin.Şb.Md. Ulaşım Plan. ve Ray.Sis.Dai.Bşk.

30 K.K.C.'nın Elektrik Aboneliği Alımı Abonesi yaptırılacak K.K.C. için proje çizdirilmesi. Projeye uygun kesitte kabloların K.K.C. içerisiden elektirik kaynağına ulaştığının kontrolünün yapılması Sayaç panosu ve elektirik sayacı monte edilmesi. K.K.C'ında elektrik sayacı mevcut mu? K-ST Abone numarası alınır. Proje ve abone numarasıyla birlikte elektrik şirketine müracaat edilmesi. Müracaat sonrası inceleme için fen memurunun getirilmesi. Rapor doğrultusunda eksikliklerin giderilmesi. Fen memuru raporu olumlu mu? İY-TEB Elektrik şirketi elemanları tarafından sayacın mühürlenmesi ve cihaza elektirik verilmesi. Uygulama projeye uygun mu? Uygunsuzluğun Giderilmesi K.K.C. 'nın kullanıma açılması. Trafik Sin.Şb.Md. Ulaşım Plan. ve Ray.Sis.Dai.Bşk.

31 KKC Cihaz Bağlantıları Yapımı K.K.C. içerisine giren kabloların 65cm uzunluğunda olacak şekilde falçata veya kablo soyma aparatı ile soyulması Kablo uçlarının 1cm uzunluğunda açılması Bütün kabloların nötrlerinin nötr barasına bağlanması. Kabloların sinyal planındaki gruplara göre bağlanması. Uygunsuzluğun Giderilmesi Cihaz Bağlantıları doğru yapılmış mı? Cihazın aktif hale getirilmesi. Trafik Sin.Şb.Md. Ulaşım Plan. ve Ray.Sis.Dai.Bşk.

32 Sinyal Planını KKC' ye Yükleme ve Test Etme Hazırlanan sinyal planı K.K.C.'ye yüklenmesi Sinyal planının ünitelere çıkışı verilmeden önce cihaz üzerinden kontrol edilmesi Sinyal Planı Revize Sinyal planı doğru çalışıyor mu? Ünitelere çıkış verilmesi. Kavşaktaki bütün lambalar kontrol edilip sinyal planının doğru çalıştığının kontrol edilmesi Uygunsuzluğun Giderilmesi Sinyal Planı Doğru Çalılşıyor mu? Trafik Sin.Şb.Md. Ulaşım Plan. ve Ray.Sis.Dai.Bşk.

33 Sürecin Adı: Sinyal Planı Revizyon Mevcut sinyal planının incelenmesi. İY-TEB Yapılacak olan çalışmaya uygun taslak planın hazırlanması. İY-TEB Taslak projenin ugulanması durumunda ortaya çıkan artı ve eksilerinin tespit edilmesi. İY-TEB Hazırlanan taslak plan öncekine göre avantaj sağlıyor mu? Yapılan değerlendirme sonucu uygulamaya karar verilmesi. İY-TEB Uygun sinyal planının haızrlanması İY-TEB Eski planda yapılabilecek iyileştirme var mı? Gerekli güvenlik tedbirlerinin polis yardımıyla alınması Sinyal planının K.K.C.'na yüklenmesi. İY-TEB Değişiklik sonrası cihaz içi gerekli bağlantılarının yapılması İyileştirmelerin yapılması Kavşağın doğru çalıştığının kontrol edilmesi. Uygunsuzluğun Giderilmesi Sinyal Planı Uygun mu? K-TSŞ Trafik Sin.Şb.Md. Ulaşım Plan. ve Ray.Sis.Dai.Bşk.

34 Kavşağı Devreye Alma Alt yapı ve üst yapı çalışmalarının tamamen bitirilmesi Kavşakta gerekli emniyet tedbirlerinin alınması Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne yeni bir kavşağın açılacağının bilgisinin verilmesi. Kavşak kontrol cihazından dışa akım verilmeden kendi içinde kontrol edilmesi. Sinyal planının doğru çalıştığının test edilmesi. Kavşağın her koluna bir eleman yerleştirilip kavşağın kontrolünün yapılması Uygunsuzluğun Giderilmesi Kavşak doğru çalışıyor mu? Kavşağın çalışması bir süre takip edilmesi. Çalışma da sorun var mı? Sorunun giderilmesi Kavşakta sabah, akşam ve gün içi saatlerinde kavşak yoğunluğu hafta içi ve hafta sonu takibinin yapılması. Çalışma da sorun var mı? Sorunun giderilmesi Yapılan takip ve incelemeler sonucu yapılması gereken değişikliklerin yapılması. Sorunun giderilmesi Kavşak düzgün çalışıyor mu? Kavşak numarası verilmesi. Trafik Sin.Şb.Md. Ulaşım Plan. ve Ray.Sis.Dai.Bşk.

35 Sinsyalize Kavşak İşletilmesi/Bakımı Süreci Periyodik Kavşak Kontrolü Bakım /Onarım Trafik Sin.Şb.Md. Ulaşım Plan.ve Ray.Sis.Dai.Bşk.

36 Periyodik Kavşak Kontrolü Kavşak kontrolüne başlamadan önce araçta yeterli miktarda malzeme olup olmadığının kontrol edilmesi eksik malzemenin tamamlanması. Kavşağa ulaşıldığında aracın trafiği aksatmayacak şekilde güvenli bir yere park edilmesi. Kavşakta bütün lambaların sırasıyla yanıp söndüğünün kontrol edilmesi. Lamba yönlerinin düzgünlüğünün kontrol edilmesi Lamba taslarının ve direk kapaklarının kontrol edilmesi Direklerin kontrol edilmesi. Yapılan kontroller sonucu belirlenen arıza ve eksikliklerin tespit edilmesi ve giderilme çalışmalarının yapılması Giderilemeyen bir aksaklık var mı? Aksaklığın giderilmesi Uygunsuzluğun Giderilmesi Kavşak normal çalışıyor mu? Trafik Sin.Şb.Md. Ulaşım Plan. ve Ray.Sis.Dai.Bşk.

37 Bakım/Onarım Bakım Onarım Trafik Sin.Şb.Md. Ulaşım Plan.ve Ray.Sis.Dai.Bşk

38 Bakım Trafik Sinyaliasyon Şube Müdürlüğü(Sinyalizasyon) Ünite Temizilik ve Bakım KKC Bakım Trafik Sin.Şb.Md. Ulaşım Plan.ve Ray.Sis.Dai.Bşk.

39 Ünite Temizlik ve Bakım Temizlik çalışmasına başlamadan önce araçta yeterli miktarda malzeme olup olmadığının kontrol edilmesi eksik malzemenin tamamlanması. Kavşağa ulaşıldığında aracın trafiği aksatmayacak şekilde güvenli bir yere park edilmesi. Halojen lambaların iç yüzeyleri açılarak lamba tası ve lamba iç yüzeyinin ıslak bezle ile silinerek temizlenmesi. Lamba ledli ise fırça ve su ile temizlenmesi Lambaların dış yüzeylerinin bez ile iyice kurulanması. Ünitenin Temizliği Tamam mı? İY-TEB Temizliğin tamamlanması Trafik Sin.Şb.Md. Ulaşım Plan. ve Ray.Sis.Dai.Bşk.

40 K.K.C. Bakım K.K.C.'nın dış kapağının açılması. Cihazın içinin gözle kontrol edilmesi. Cihazın içinde lamba yakılarak nemin yok edilmesi Cihazın içinde nem var mı? K-ST Tozlanmanın giderilmesi Cihazın içerisinde tozlanma var mı? K-ST Vantilatörün çalıştırılması Havalandırma vantilatörü çalışıyor mu? Filtrelerin temizlenmesi Havalandırma filtreleri dolu mu? K-ST İç yüzeyin ve elektronik aksamın üzerine basınlı hava tutulması. Cihaz dış yüzeyinin kotrol edilerek paslanma olan kısımların uygun renkte boya ile boyanması Cihaz kaide bağlantılarındaki boşlukların köpük kullanılarak kapatılması. Uygunsuzluğun Giderilmesi KKC 'nın Bakımı Uygun olarak Yapıldı mı? Faaliyetln Raporlanması Trafik Sin.Şb.Md. Ulaşım Plan. ve Ray.Sis.Dai.Bşk.

41 Onarım Arıza Tespiti ve Müdahale KKC Arıza Tespiti ve Onarımı Alt Yapı Arızası ve Onarımı Ünite Arızası ve Onarımı Trafik Sin.Şb.Md. Ulaşım Plan.ve Ray.Sis.Dai.Bşk.

42 Arıza Tespit ve Müdahale Araç trafiği aksatmayacak şekilde uygun bir yere park edilmesi. Kavşaktaki genel duruma bakılması Arızanın neden kaynaklandığının tespit edilmesi Arıza K.K.C.' da mı? K-ST Arıza Altyapı arızası mı? Arıza ünite arızası mı? K-ST K-ST K.K.C. Arıza Tespit ve Onarımı Alt Yapı Arızası ve Onarımı Ünite Arızası ve Onarımı Trafik Kazası Sonucu Gerekli Revizyonun Yapılması Kavşağın normal seyrine dönderilmesi Trafik Sin.Şb.Md. Ulaşım Plan. ve Ray.Sis.Dai.Bşk.

43 Sürecin Adı: K.K.C. Arıza Tespit ve Onarımı KKC Arızalı Bildiriminin Alınması İY-TSE K-ST K.K.C. elektirik var mı? K-ST Elektrik kesintisinin sebebinin araştırılması Arıza sinyal programında mı? Kesinti elektrik şirketinden mi kaynaklanıyor? K-ST Cihazda program yüklü mü? K-ST Ellektronik parçalar kontrol edilmesi Arıza tespit edilen parçalar değiştirilmesi Sinyal planının K.K.C. yüklenmesi ve test edilmesi Arıza giderildi mi? K-ST Mevcut arıza varsa ne zaman ve ne kadar sürede giderileceğinin bilgisinin alınması Kavşak çalışmasının konrol edilmesi Durum bilgisinin trafik denetleme şube müdürlüğüne bildirilmesi Kavşak doğru çalışıyor mu? KKC'deki arıza kronik mi? K-ST KKC'nin değiştrilmesi K.K.C. montajı Arızanın giderilmesi Kavşağın normal akışına dönderilmesi Trafik Sin.Şb.Md. Ulaşım Plan.ve Ray.Sis.Dai.Bşk.

44 Sürecin Adı: İA-01 Altyapı Arzası ve Onarımı UDB- Rev.Tarihi: Arızanın durumunun belirlenmesi Arızanın kaynağı belli mi? Arızalı kablonun tespit edilmesi Arızalı kablonun iptal edilmesi Yeni kablonun çekilmesi veya sistemde bulunan yedek kablo kullanılması Arızanın giderilmesi K-ST Arızanın giderimesi K-ST Onarım süresi uzun mu? Üst yapıda değişiklik var mı? Değişiklik yapılan yerde arıza tespit edildi mi? K-ST K-ST Elektrik şirketinden test aracı talep edilmesi Geçici olarak seyyar kablo çekilerek zaman kazanılması Kavşağın geçici olarak çalıştırılması Arızanın Giderilmesi Kavşak seyyar kablo çekmeye uygun mu? K-ST Ellektronik parçaların kontrol edilmesi Arıza tespit edilen parçaların değiştirilmesi Arıza giderildi Kabloların test edilmesi K-ST KKC'deki arıza kronik mi? Arıza tespit edildi mı? KKC'nin değiştirilmesi Arızanın Giderilmesi Alt Yapı Uygulama KKC montajı Kavşak çalışmasının konrol edilmesi Uygunsuzluğun Giderilmesi İY-TEB Kavşak doğru çalışıyor mu? Kavşak normal akışına çevrilmesi Trafik Sin.Şb.Md. Ulaşım Plan. ve Ray.Sis.Dai.Bşk.

45 Ünite Arızası ve Onarımı Arızalı ünitenin incelenmesi İY-TEB Arıza trafodan mı kaynaklanı yor? İY-TEB Arıza beslemed en mi kaynaklanı yor? İY-TEB Arıza ledli modülden mi kaynaklanı yor? Trafonun değiştirilmesi Beslemenin değiştirilmesi Ledli ünitenin değiştirilmesi Ara kablonun değiştirilmesi Arıza giderildi mi? İY-TEB Ünitenin yenisi ile değiştirilmesi Ünitenin çalışmasının kontrol edilmesi Ünite doğru çalışyor mu? Kavşağın normal akışına dönderilmesi Trafik Sin.Şb.Md. Ulaşım Plan. ve Ray.Sis.Dai.Bşk.

S.Ü. YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI (AĞAÇLANDIRMA VE PEYZAJ HİZMETLERİ) 1- ÇALI VE YERÖRTÜCÜ ÜRETİM İŞİ SÜRECİ AKIŞ ŞEMASI.

S.Ü. YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI (AĞAÇLANDIRMA VE PEYZAJ HİZMETLERİ) 1- ÇALI VE YERÖRTÜCÜ ÜRETİM İŞİ SÜRECİ AKIŞ ŞEMASI. 1- ÇALI VE YERÖRTÜCÜ ÜRETİM İŞİ SÜRECİ AKIŞ ŞEMASI Üretilecek türlerin tespiti. Anaç türlerden üretim kalemlerinin kesilmesi. Uygun boyutta dalların kesilerek hazırlanması. Seraya nakledilmesi. Köklendirme

Detaylı

Alttan Çıkışlı Takım Klozet Montajı

Alttan Çıkışlı Takım Klozet Montajı Alttan Çıkışlı Takım Klozet Montajı Pis su giderinin merkezi eksantrik kada yardımı ile 225 mm ye ayarlanır. Montaj delik yerleri işaretlenir. İşaretlenen yerler matkap yardımı ile delinir ve yerlere dubel

Detaylı

GENEL BAKIM TALİMATI

GENEL BAKIM TALİMATI Sayfa No 1 AMAÇ VE KAPSAM: Üretimde kullanılan makina ve teçhizatın arızalarının giderilmesi ve/veya koruyucu bakım planına göre periyodik bakımların yapılması işlemlerini belirlemek. UYGULAMA SORUMLUSU:

Detaylı

HAS METALLER

HAS METALLER www.hasmetaller.com.tr info@hasmetaller.com.tr 2000 m2 kapalı alanımızda sizlere hizmek vermekteyiz. KESİM BÜKÜM Sac, profil, köşebent, kesim, büküm şekil ve ebatları tamamen ihtiyaç duyulan özelliğe

Detaylı

K.K.T.C. ELEKTRİK KURUMU PARSELASYON PROJELERİNDE KULLANILACAK AG DAĞITIM PANOLARI TEKNİK ŞARTNAMESİ

K.K.T.C. ELEKTRİK KURUMU PARSELASYON PROJELERİNDE KULLANILACAK AG DAĞITIM PANOLARI TEKNİK ŞARTNAMESİ K.K.T.C. ELEKTRİK KURUMU PRSELSYON PROJELERİNDE KULLNILCK G DĞITIM PNOLRI TEKNİK ŞRTNMESİ Haziran 2007 İÇİNDEKİLER. Panoların Genel Özellikleri 2 B. Panoların İçeriği 3 C. Genel Parselasyon Kuralları 4

Detaylı

Knauf W625 - W626 Duvar C profilli Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları:

Knauf W625 - W626 Duvar C profilli Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları: Knauf W625 - W626 Duvar C profilli Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları: Knauf W625 - W626 Duvar Giydirme Sisteminde Metal Konstrüksiyon, Duvar U (DU) ve sadece 75mm ve 100mm Duvar U ve Duvar C profiller

Detaylı

Beton için enjeksiyon tekniği Profesyonel uygulayıcılar için genleşme basınçsız ankrajlama.

Beton için enjeksiyon tekniği Profesyonel uygulayıcılar için genleşme basınçsız ankrajlama. AĞIR YÜK BAĞLANTILARI / KİMYA 101 Beton için enjeksiyon tekniği Profesyonel uygulayıcılar için genleşme basınçsız ankrajlama. GENEL BAKIŞ Vida dişli ankraj FIS A Çelik, galvanize çinko kaplama Enjeksiyon

Detaylı

AHŞAP DOĞRAMALAR. Aşağıdaki cümlelerin başında boş bırakılan parantezlere, cümlelerde verilen bilgiler doğru ise D, yanlış ise Y yazınız.

AHŞAP DOĞRAMALAR. Aşağıdaki cümlelerin başında boş bırakılan parantezlere, cümlelerde verilen bilgiler doğru ise D, yanlış ise Y yazınız. AHŞAP DOĞRAMALAR 1. Menteşeler markalanırken üstten ortalama olarak kaç cm mesafe bırakılır? A) 15 cm B) 20 cm C) 25 cm D) 23 cm 2. Lambalı menteşelerde binme boşluğu olarak ne kadar tolerans bırakılır?

Detaylı

SULU MODEL MONTAJ KLAVUZU

SULU MODEL MONTAJ KLAVUZU SULU MODEL MONTAJ KLAVUZU ARKİTERMO PARÇALARI RESİM KOD AÇIKLAMA BTR-01 SICAK SU BATARYASI (1 BOY 2,5 MT.) APK-01 ALUMİNYUM PANEL KAPAK (1 BOY 2,5 MT.) BBE-DR 90 DİRSEK BBE-SN 180 SONLANDIRMA BBE-PS 180

Detaylı

ALÇI DUVAR. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi

ALÇI DUVAR. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi ALÇI DUVAR Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi ALÇI BLOK DUVAR Alçı panel, alçının belirli oranda suyla karıştırılıp

Detaylı

CAM KORKULUK SİSTEMLERİ

CAM KORKULUK SİSTEMLERİ 0 CAM KORKULUK SİSTEMLERİ Profiller - Zemine Monte Edilen (Zemin Üzeri) Cam Korkuluklar 5-57mm Alt Baza 80mm Alt Baza 00mm Takviyeli Alt Baza 00mm Takviyeli Uzun Alt Baza Zemine Gömülen (Zemin İçi) Cam

Detaylı

RMS İSTASYONLARI NEDİR?

RMS İSTASYONLARI NEDİR? KERİM ÖZBEYAZ RMS İSTASYONLARI NEDİR? O Basınç düşürme ve ölçüm istasyonu bölgesel istasyonlardan orta basınçta gelen gazı müşterinin ihtiyaç duyduğu basınca düşürme ve faturalamaya baz alacak ölçümü yapmak

Detaylı

HOOK-ON TAVAN MONTAJ TALİMATNAMESİ

HOOK-ON TAVAN MONTAJ TALİMATNAMESİ HOOK-ON TAVAN MONTAJ TALİMATNAMESİ I. Hook-On Sistem Profil ve Aksesuarları I. Montaj Öncesi ve Esnasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar 1. Uygulama yapılacak mekanın boş ve temiz olması gereklidir.

Detaylı

ALÇAK GERİLİM DAĞITIM PANOLARI TEKNİK ŞARTNEMESİ

ALÇAK GERİLİM DAĞITIM PANOLARI TEKNİK ŞARTNEMESİ ALÇAK GERİLİM DAĞITIM PANOLARI TEKNİK ŞARTNEMESİ 1 GENEL 1.1 Alçak Gerilim elektrik panoları montaj edilecek yere uygun, çalışma şartlarına göre izolasyon seviyesi sağlanmış, kısa devre şartlarına elektriksel

Detaylı

DUVARCI Sınav Sorularının Kapsadığı Konular

DUVARCI Sınav Sorularının Kapsadığı Konular A1: İş Sağlığı ve Güvenliği Liste içeriğinde yer alan konular ilgili Ulusal Yeterlilikten alınmıştır. Yapılacak teorik sınavda ve uygulama sınavında A1 yeterlilik birimi kapsamında aşağıdaki maddelerle

Detaylı

Installation instructions, accessories. Park yardımı, arka. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , ,

Installation instructions, accessories. Park yardımı, arka. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , , Installation instructions, accessories Talimat No 31339907 Sürüm 1.2 Parça No. 31339904, 9487267, 31359217 Park yardımı, arka Volvo Car Corporation Park yardımı, arka- 31339907 - V1.2 Sayfa 1 / 26 Donanım

Detaylı

VİDA VE DÜBELLER ALLEV ALLEV ALLEV. borazan. vida 25. borazan. vida 38. borazan. vida 45

VİDA VE DÜBELLER ALLEV ALLEV ALLEV. borazan. vida 25. borazan. vida 38. borazan. vida 45 VİDA VE DÜBELLER borazan vida 25 Alçı levhaları, 0,50-0,70 mm arasındaki kalınlıklardaki galvanizli profillere sabitlemede kullanılır. 25 mm uzunluğunda sivri uçlu vidadır. Vida Boyu Adet / Kutu Adet /

Detaylı

KAYM KAMA AÇMA MAKİNESİ KULLANIM KILAVUZU VE TEKNİK ÖZELLİKLERİ

KAYM KAMA AÇMA MAKİNESİ KULLANIM KILAVUZU VE TEKNİK ÖZELLİKLERİ KAYM KAMA AÇMA MAKİNESİ KULLANIM KILAVUZU VE TEKNİK ÖZELLİKLERİ İÇİNDEKİLER Teknik özellikleri....2 Makine ölçüleri..... 2 Kullanım kılavuzu 3 Kurulum ve yerleşim... 3 Makine kullanımı... 3 Kama broşu

Detaylı

EKLER. EK 12UY0106-4/A1-2: Yeterlilik Biriminin Ölçme ve Değerlendirmesinde Kullanılacak Kontrol Listesi

EKLER. EK 12UY0106-4/A1-2: Yeterlilik Biriminin Ölçme ve Değerlendirmesinde Kullanılacak Kontrol Listesi Yayın Tarihi: 26/12/2012 Rev. :01 EKLER EK 12UY0106-4/A1-1: nin Kazandırılması için Tavsiye Edilen Eğitime İlişkin Bilgiler Bu birimin kazandırılması için aşağıda tanımlanan içeriğe sahip bir eğitim programının

Detaylı

MK MK RS 01 MONTAJ KILAVUZU

MK MK RS 01 MONTAJ KILAVUZU MK.-00 RS 0 MONTAJ KILAVUZU 0.0.0.0.0 DİKMELERİN MONTAJI; Oyun grubu beton zemine montajlanacaksa, oyun grubu borularının içine gireceği "ankraj flanşların yeri ankraj planına göre belirlenir.(şekil )

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME (İş Kalemleri)

TEKNİK ŞARTNAME (İş Kalemleri) Sayfa: 1 İş Grubu: Ana Grup>TAVŞANLI MERKEZ 97 EVLER S.No Poz No İmalatın Cinsi Birim Miktarı Havalandırma Boru Ve Şapkası (Çinko Sacdan, Çap 1 113-103 Adet 41 125 mm) Çatı arasında tavandan çatı örtüsü

Detaylı

Ses Yalıtımlı Alçı Plaka Duvar Yapılması

Ses Yalıtımlı Alçı Plaka Duvar Yapılması Ses Yalıtımlı Alçı Plaka Duvar Yapılması İşveren ve temsilcisi tarafından onaylanmış proje ve detay çizimlerine göre; duvar U profillerinin, altına 4mm kalınlığında Index Fonostrip veya muadili yapıştırılması,

Detaylı

Montaj Kılavuzu PERGOLA KAMELYA. www.arline.com.tr

Montaj Kılavuzu PERGOLA KAMELYA. www.arline.com.tr Montaj Kılavuzu PERGOLA KAMELYA GİRİŞ Elinizdeki kılavuzda Arline Pergola kurulumuna başlamak için ihtiyacınız olan bilgiler mevcuttur. Montaj ve kurulum tekniklerinin anlatıldığı bu kılavuz ürünlerimizin

Detaylı

PASLANMAZ ÇELİK BORU DİREKLERİN İMALİNE AİT TEKNİK ŞARTNAME 1. GENEL

PASLANMAZ ÇELİK BORU DİREKLERİN İMALİNE AİT TEKNİK ŞARTNAME 1. GENEL PASLANMAZ BORU DİREKLERİN İMALİNE AİT TEKNİK ŞARTNAME 1/5 PASLANMAZ ÇELİK BORU DİREKLERİN İMALİNE AİT TEKNİK ŞARTNAME 1. GENEL 1.1 KAPSAM Aydınlatma ünitesi, projektör, kamera, pano, anten, bayrak, flama

Detaylı

İsmail KARTAL. Bölge Müdürü

İsmail KARTAL. Bölge Müdürü İsmail KARTAL Bölge Müdürü 25.11.2014 ASMA KÖPRÜ LOKASYONU ( KM: 4+175-7+082) DİLOVASI HERSEK BURNU İSTANBUL-BURSA-İZMİR OTOYOLU ( İZMİT KÖRFEZ GEÇİŞİ VE BAĞLANTI YOLLARI DAHİL) YAP-İŞLET-DEVRET PROJESİ

Detaylı

İçindekiler. Sayfa. Uyarılar 1. Talimatlar 2. Açıklamalar 3. Ürün Bilgileri ve Tanıtımı 4. Dübel Özellikleri 5. Dübel ve Post Montajı 6

İçindekiler. Sayfa. Uyarılar 1. Talimatlar 2. Açıklamalar 3. Ürün Bilgileri ve Tanıtımı 4. Dübel Özellikleri 5. Dübel ve Post Montajı 6 KURULUM KILAVUZU İçindekiler Sayfa Uyarılar 1 Talimatlar 2 Açıklamalar 3 Ürün Bilgileri ve Tanıtımı 4 Dübel Özellikleri 5 Dübel ve Post Montajı 6 Bariyer Montajı 7-8 Montajın Resimli Anlatımı 9-10 Bariyer

Detaylı

İnşaat Mühendisliği Bölümü. Niğde Üniversitesi Toprak İşleri Ders Notları TOPRAK İŞLERİ. Dersin Amacı

İnşaat Mühendisliği Bölümü. Niğde Üniversitesi Toprak İşleri Ders Notları TOPRAK İŞLERİ. Dersin Amacı TOPRAK İŞLERİ Dersin Amacı Ulaştırma projelerinin yapımında gerekli olan toprak işleri konularında temel kavramların öğretilmesi. 1 Dersin Hedefleri Toprak işlerin hakkında genel bilgiye sahip 1 : olmak

Detaylı

BANKET ARABASI (ELEKTRİKLİ)

BANKET ARABASI (ELEKTRİKLİ) KULLANMA VE BAKIM KİTABI BANKET ARABASI (ELEKTRİKLİ) Profesyonellere Profesyonelce AÇIKLAMA Bu kılavuzdaki talimatlar cihazın emniyetli montajı, kullanımı, temizliği ve bakımı hakkında önemli bilgiler

Detaylı

Knauf W623 Agraflı Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları:

Knauf W623 Agraflı Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları: Knauf W623 Agraflı Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları: Knauf W623 Duvar Giydirme Sisteminde, Metal Konstrüksiyon tavan U (TU) ve tavan C (TC) profillerden oluşturulur. Duvarın şakülünde ve terazisinde

Detaylı

Havalandırma, Klima santrali ve Fan coil bakım servisi

Havalandırma, Klima santrali ve Fan coil bakım servisi Havalandırma, Klima santrali ve Fan coil bakım servisi Havalandırma sistemleri, Klima santralleri ve Fan coil ünitelerinin bakımı neden gereklidir Havalandırma sistemleri, klima santralleri ve fan coil

Detaylı

ENDÜSTRİYEL BORU MONTAJCISI TEORİK VE UYGULAMA SINAVI SORULARININ İÇERİĞİ

ENDÜSTRİYEL BORU MONTAJCISI TEORİK VE UYGULAMA SINAVI SORULARININ İÇERİĞİ Uygulama Sınavının İçeriği: (Liste içeriğinde yer alan konular ilgili Ulusal Yeterlilikten alınmıştır.) Sıra Yapılacak uygulama sınavında aşağıdaki konularla ilgili beceri ve yetkinlikler değerlendirilecektir.

Detaylı

ELEKTRİK TESİSATI VE SİSTEMLERİ

ELEKTRİK TESİSATI VE SİSTEMLERİ ELEKTRİK TESİSATI VE SİSTEMLERİ Elektrik tesisatının, kaçış yolları aydınlatmasının, acil durum aydınlatma ve yönlendirmesinin ve yangın algılama ve uyarı sistemlerinin, ilgili tesisat yönetmeliklerine

Detaylı

ANTRA KAVŞAK KONTROL CİHAZI. 1 of 14

ANTRA KAVŞAK KONTROL CİHAZI. 1 of 14 ANTRA KAVŞAK KONTROL CİHAZI 1 of 14 ANTRA KAVŞAK KONTROL CİHAZI Trafik düzenini ve yaya güvenliği sağlamak amacıyla Sinyalizasyon Elektronik tarafından üretilen cihazdır. Kavşak kontrol cihazı mevcut kavşaklar

Detaylı

KOMPOZİT ÜRÜN ÜRETİM ELEMANI (EL YATIRMASI, PÜSKÜRTME, RTM, İNFÜZYON) (SEVİYE-3) ÖĞRETİM PROGRAMI ÖĞRENME MODÜLLERİ VE İÇERİKLERİ

KOMPOZİT ÜRÜN ÜRETİM ELEMANI (EL YATIRMASI, PÜSKÜRTME, RTM, İNFÜZYON) (SEVİYE-3) ÖĞRETİM PROGRAMI ÖĞRENME MODÜLLERİ VE İÇERİKLERİ KOMPOZİT ÜRÜN ÜRETİM ELEMANI (EL YATIRMASI, PÜSKÜRTME, RTM, İNFÜZYON) (SEVİYE-3) ÖĞRETİM PROGRAMI ÖĞRENME MODÜLLERİ VE İÇERİKLERİ 1 2 ÖĞRENME MODÜLÜ İÇERİĞİ MODÜL ADI MESLEK BİRİM 3 : TEMEL TESVİYECİLİK

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ

Detaylı

Metal Kablo ve Boru Tespitleme Sistemleri. Ayarlı kelepçeler ve vidalı ayarlı kelepçeler

Metal Kablo ve Boru Tespitleme Sistemleri. Ayarlı kelepçeler ve vidalı ayarlı kelepçeler Metal malzemeden üretilmifl OBO Kablo ve Boru Tespitleme Sistemleri, kablo ve boruların tekli veya çiftli tespit kelepçeleri yardımıyla her türlü zemine veya vidalı ayarlı kelepçeler sayesinde duvarlara

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ AÇIK SPOR SAHALARI MAHAL LİSTESİ

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ AÇIK SPOR SAHALARI MAHAL LİSTESİ AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ AÇIK SPOR SAHALARI MAHAL LİSTESİ HAZİRAN 2011 1 AÇIK TENİS KORTU AÇIK BASKETBOL SAHASI VE AÇIK VOLEYBOL SAHASI SAHA VE EKİPMAN ÖZELLİKLERİ Akrilik spor sahaları imalatı Tenis

Detaylı

teknik uygulama detayları

teknik uygulama detayları teknik uygulama detayları içindekiler Panel Detayları Betonarme Hatıl-Gazbeton Döşeme Paneli Orta Nokta Bağlantı Detayı...03 Çelik Konstrüksiyon -Gazbeton Döşeme Paneli Orta Nokta Bağlantı Detayı...04

Detaylı

İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu Faaliyet Değerlendirilmesi. Ankara Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ocak-Kasım 2015

İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu Faaliyet Değerlendirilmesi. Ankara Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ocak-Kasım 2015 İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu Faaliyet Değerlendirilmesi Ankara Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ocak-Kasım 2015 O İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirilmesi Yönetmeliği

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 2 ÖĞRENME FAALİYETİ-2

ÖĞRENME FAALİYETİ 2 ÖĞRENME FAALİYETİ-2 ÖĞRENME FAALİYETİ 2 ÖĞRENME FAALİYETİ-2 AMAÇ Bu faaliyette verilecek bilgiler doğrultusunda, uygun atölye ortamında, standartlara ve elektrik iç tesisleri yönetmeliğine uygun olarak, kablo döşeme malzemelerini

Detaylı

Wavin Q-Bic Plus sisteminin Kurulum Talimatları

Wavin Q-Bic Plus sisteminin Kurulum Talimatları Wavin Q-Bic Plus sisteminin Kurulum Talimatları İÇİNDEKİLER 1. Q-BIC PLUS 1.1. GENEL ÖZELLİKLERİ 1.2. PARÇALAR 1.3. BOYUTLAR 1.4. AMBALAJ PAKETİ VE İŞLEME 2. MONTAJ TALİMATLARI 3. ŞEMATİK KURULUM TALİMATLARI

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı MOBİL AKARYAKIT TANKERİ İKMAL MAKİNESİ OPERATÖRÜ YETİŞTİRME KURS PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı MOBİL AKARYAKIT TANKERİ İKMAL MAKİNESİ OPERATÖRÜ YETİŞTİRME KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı MOBİL AKARYAKIT TANKERİ İKMAL MAKİNESİ OPERATÖRÜ YETİŞTİRME KURS PROGRAMI ANKARA 2010 KURUMUN ADI : KURUMUN ADRESİ : KURUCUNUN ADI : PROGRAMIN

Detaylı

MODÜLER DEPO KULLANMA VE MONTAJ KLAVUZU

MODÜLER DEPO KULLANMA VE MONTAJ KLAVUZU MODÜLER DEPO KULLANMA VE MONTAJ KLAVUZU Modüler plakalı su deposu, plakaları fabrikada üretildikten sonra, modül plakaların elle taşınarak montaj mahalinde rahatlıkla monte edilebilen montajı pratik ve

Detaylı

CLIP-IN TAVAN MONTAJ TALİMATNAMESİ

CLIP-IN TAVAN MONTAJ TALİMATNAMESİ CLIP-IN TAVAN MONTAJ TALİMATNAMESİ I. Clip-In Sistem Profil ve Aksesuarları I. Montaj Öncesi ve Esnasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar 1. Uygulama yapılacak mekanın boş ve temiz olması gereklidir.

Detaylı

Montaj Kılavuzu. Logamax plus. Kaskad Ünitesi GB162-65/80/100. Uygulayıcı için. Montajdan önce dikkatle okuyunuz. 7215 6900 (2011/02) TR

Montaj Kılavuzu. Logamax plus. Kaskad Ünitesi GB162-65/80/100. Uygulayıcı için. Montajdan önce dikkatle okuyunuz. 7215 6900 (2011/02) TR Montaj Kılavuzu Kaskad Ünitesi 7214 6000-000.1TD Logamax plus GB162-65/80/100 Uygulayıcı için Montajdan önce dikkatle okuyunuz. 7215 6900 (2011/02) TR Ürüne Genel Bakış Ürüne Genel Bakış 9 1 7 A2 5 A1

Detaylı

5-14 KURULUM AYARLARI CALIŞMA FONKSİYONLARI MEKANÝK KURULUM ARIZA DURUMLARI GÜVENLÝK UYARILARI TEKNÝK ÖZELLÝKLER

5-14 KURULUM AYARLARI CALIŞMA FONKSİYONLARI MEKANÝK KURULUM ARIZA DURUMLARI GÜVENLÝK UYARILARI TEKNÝK ÖZELLÝKLER 3 4 5-14 2 KURULUM AYARLARI 15-16 CALIŞMA FONKSİYONLARI 17-20 MEKANÝK KURULUM 21-22 ARIZA DURUMLARI 23 GÜVENLÝK UYARILARI 24 TEKNÝK ÖZELLÝKLER 25 3 07 08 06 10 11 09 Perde Radar ( Opsiyonel) 4 07 Kayış

Detaylı

2015 MAYIS AYI RİSK DEĞERLENDİRMESİ

2015 MAYIS AYI RİSK DEĞERLENDİRMESİ 2015 MAYIS AYI RİSK DEĞERLENDİRMESİ 27 mayıs 2015 tarihinde yapılan riskli alanların tespitinde aşağıda belirtilen problemler tespit edilmiştir. Bu risklerin öncelikli yapılacak işler kapsamında değerlendirilmesi

Detaylı

ÇELİK KONSTRÜKSYON PRİZMATİK DEPO YAPILARI

ÇELİK KONSTRÜKSYON PRİZMATİK DEPO YAPILARI ÇELİK KONSTRÜKSYON PRİZMATİK DEPO YAPILARI ÇELİK KONSTRÜKSYON PRİZMATİK DEPO YAPILARI ŞARTNAMELER PREFİ PREFABRİK YAPI ENDÜSTRİ BİLİŞİM VE TİCARET LTD.ŞTİ. 27/200 FORMLU TRAPEZOİDAL

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,32 0,35. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,32 0,35. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ

Detaylı

AKSİYEL FAN HIZ KONTROL ÜNİTESİ

AKSİYEL FAN HIZ KONTROL ÜNİTESİ AKSİYEL FAN & HIZ KONTROL ÜNİTESİ SFW0S 300 BROŞÜR TEKNİK ÖZELLİKLER SALİKS SFW0S 300 Fan yaygın olarak pano ve server odaları, elekrik panoları gibi endüstriyel makine soğutmalarında, aynı zamanda yaşamsal

Detaylı

Y TİPİ AYDINLATMA DİREĞİ TEKNİK ŞARTNAME

Y TİPİ AYDINLATMA DİREĞİ TEKNİK ŞARTNAME Y TİPİ AYDINLATMA DİREĞİ TEKNİK ŞARTNAME 10metre ÇİFTLİ DEKORATİF AYDINLATMA DİREĞİ Direk Ana Gövde : Direk gövdesi kullanılan Ø114*3mm Ø139*4mm, Ø168*4mm çelik (S 235 JR) kalite borulardan imal edilecektir.

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI ALÇAK GERİLİM ELEKTRİK PANO ve TABLOLARI

SAĞLIK BAKANLIĞI ALÇAK GERİLİM ELEKTRİK PANO ve TABLOLARI SAĞLIK BAKANLIĞI ALÇAK GERİLİM ELEKTRİK PANO ve TABLOLARI KONU VE KAPSAM: Alçak gerilim dağıtım panoları, bina içinde kullanılan, zemine montajlı, serbest dikili tip olarak prefabrik standart fonksiyonel

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Selim BARADAN Yrd. Doç. Dr. Hüseyin YİĞİTER

Yrd. Doç. Dr. Selim BARADAN Yrd. Doç. Dr. Hüseyin YİĞİTER Dokuz Eylül Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü İNŞ4001 YAPI İŞLETMESİ METRAJ VE KEŞİF-1 Yrd. Doç. Dr. Selim BARADAN Yrd. Doç. Dr. Hüseyin YİĞİTER http://kisi.deu.edu.tr/huseyin.yigiter KAPSAM Temel

Detaylı

KATODİK KORUMA TRASFORMATÖR/REDRESÖR ÜİTESİ 2KR-12

KATODİK KORUMA TRASFORMATÖR/REDRESÖR ÜİTESİ 2KR-12 KATODİK KORUMA TRASFORMATÖR/REDRESÖR ÜİTESİ 2KR-12 FİHRİST Tek hat şeması 2 Kontrol modülü 3 Ünitenin tanımı 4-5 Çizimler 6-11 Ünitenin devreye alınması 12-19 Olağan çalışma ve periyodik kontrollar 20

Detaylı

İNDEKS 1.PARÇA LİSTESİ 2.GÜVENLİK VE KULLANIM BİLGİLERİ

İNDEKS 1.PARÇA LİSTESİ 2.GÜVENLİK VE KULLANIM BİLGİLERİ KURULUM TALİMATI 1 İNDEKS 1.PARÇA LİSTESİ 2.GÜVENLİK VE KULLANIM BİLGİLERİ 3.PLANLAMA VE HAZIRLIK Toplama Bölgesinin Hazırlanması Montaj bölümünün seçimi Kat Yüksekliklerine göre ilk parçaların ayarı Ön

Detaylı

J R04. Montaj kılavuzu. Geçerlilik alanı. Taşıma. Ön Ön. Çarpmaları önlemek için merdiven rulosu kullanın. Ön, baş üstü görüntü.

J R04. Montaj kılavuzu. Geçerlilik alanı. Taşıma. Ön Ön. Çarpmaları önlemek için merdiven rulosu kullanın. Ön, baş üstü görüntü. Kurulum yalnızca uzman personel tarafından yapılabilir. Tüm iş adımları sırasıyla eksiksiz olarak uygulanmalı ve kontrol edilmelidir. Geçerlilik alanı Bu montj kılavuzunun geçerli olduğu model: 1001, 1002

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,39 0,43. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,39 0,43. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,32 0,35. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,32 0,35. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

ÇAMAŞIR MAKİNESİ / BULAŞIK MAKİNESİ KURUTMA MAKİNESİ BUZDOLABI

ÇAMAŞIR MAKİNESİ / BULAŞIK MAKİNESİ KURUTMA MAKİNESİ BUZDOLABI Su giriş bağlantıları Tahliye bağlantısı Gerektiği durumlarda uzun su giriş hortumu / uzun tahliye hortumu (İlk 30 gün içerisinde) ÇAMAŞIR MAKİNESİ / BULAŞIK MAKİNESİ Musluk temini ve montajı Temiz su

Detaylı

KİT KODU: 102 LI4 01T

KİT KODU: 102 LI4 01T KİT KODU: 102 LI4 01T 142705 1- LPG Elektrovalfi (6 mm) 2- FJ1 Gaz Filitresi 3- Buharlaştırıcı Regülatör (1200 mbar) 4- Rail Enjektör Grubu (Turuncu Enjektör x 4 ve PTS 4,5 Bar Sensör) 5- LPG Elektronik

Detaylı

FORE KAZIĞIN AVANTAJLARI

FORE KAZIĞIN AVANTAJLARI FORE KAZIK En basit tanımlamayla, fore kazık imalatı için önce zeminde bir delik açılır. Bu deliğe demir donatı yerleştirilir. Delik betonlanarak kazık oluşturulur. FORE KAZIĞIN AVANTAJLARI 1) Temel kazısı

Detaylı

Dünya Robot Olimpiyatı WRO 2017 Türkiye Turnuvası. WRO Futbol Sahası

Dünya Robot Olimpiyatı WRO 2017 Türkiye Turnuvası. WRO Futbol Sahası WRO Futbol Sahası WRO Futbol Sahası 1. Resmi WRO Futbol oyun sahasının ölçüleri 1830 mm x 2430 mm dir. Yerel düzenleyiciler, 1143mm x 2362 mm ölçülerindeki Kurallı Kategori Masasını veya ikisi arasındaki

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,32 0,35. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,32 0,35. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

BLB TİP MAKİNE GÜVENLİK ÇİTİ KULLANMA KILAVUZU VE MONTAJ TEKNİKLERİ

BLB TİP MAKİNE GÜVENLİK ÇİTİ KULLANMA KILAVUZU VE MONTAJ TEKNİKLERİ BLB TİP MAKİNE GÜVENLİK ÇİTİ KULLANMA KILAVUZU VE MONTAJ TEKNİKLERİ 1 İÇİNDEKİLER 1. ÜRÜN BİLGİSİ : 3 2. MONTAJ-SÖKME-TAŞIMA.. : 4 3. İŞLETİM VE KULLANIM. : 8 4. BAKIM. : 8 5. GÜVENLİK.. : 8 6. ÖNEMLİ

Detaylı

KÖSTER ASOFALT-42 Asfalt Boyası

KÖSTER ASOFALT-42 Asfalt Boyası KÖSTER ASOFALT-42 Asfalt sı Asfalt yüzeyler için dekoratif renkli kaplama Genel Bilgi : KÖSTER ASOFALT-42 Asfalt sı asfalt ve beton yüzeylere uygulanan, dekoratif renkli yüzey kaplama sistemidir. Paket

Detaylı

Highbond ankraj FHB II Enjeksiyon sistemleri ve cam tüpler için dünya çapında ilk onaylı kimyasal ankraj.

Highbond ankraj FHB II Enjeksiyon sistemleri ve cam tüpler için dünya çapında ilk onaylı kimyasal ankraj. 66 AĞIR YÜK BAĞLANTILARI / KİMYA Highbond ankraj FHB II Enjeksiyon sistemleri ve cam tüpler için dünya çapında ilk onaylı sal ankraj. GENEL BAKIŞ Highbond ankraj FHB II-A S (standart) Çelik, galvanize

Detaylı

MULTIPANEL B 1 / 27

MULTIPANEL B 1 / 27 MULTIPANEL 30-80-130-180 B 1 / 27 P30-80-130-180B METAL ASMA TAVAN MALZEME ÖZELLİKLERİ. 1. Sistem Özellikleri: Tamamıyla gizli askı çubuklu/askı çubuksuz olarak ve tırnaklı taşıyıcı sistem ile desteklenen

Detaylı

KUŞCU GRUP. Fiber Optik Çözümlerimiz KUŞCU GRUP. Bilişim Hizmetleri ŞTİ. İstanbul Ofis: Aydıntepe Mah.Dr.Sadık Ahmet Cad.Evren Sk.

KUŞCU GRUP. Fiber Optik Çözümlerimiz KUŞCU GRUP. Bilişim Hizmetleri ŞTİ. İstanbul Ofis: Aydıntepe Mah.Dr.Sadık Ahmet Cad.Evren Sk. KUŞCU GRUP Fiber Optik Çözümlerimiz KUŞCU GRUP Bilişim Hizmetleri ŞTİ. İstanbul Ofis: Aydıntepe Mah.Dr.Sadık Ahmet Cad.Evren Sk.No:3/1 TUZLA Tel: 0216 494 63 50 Fax:0216 494 63 51 Kayseri Ofis: Kayabaşı

Detaylı

Montaj ve Bakım Kılavuzu

Montaj ve Bakım Kılavuzu 6302 0489 06/97 TR Montaj ve Bakım Kılavuzu SU 160 300 serisi Boylerler Lütfen saklayınız İçindekiler 1 Genel..................................................... 3 2 Boyutlar ve Bağlantılar.......................................

Detaylı

NetShelter Kapı Sensörü Anahtar Seti

NetShelter Kapı Sensörü Anahtar Seti NetShelter Kapı Sensörü Anahtar Seti Kurulumu AP9513 Bu set, NetShelter VX, NetShelter SX veya diğer standart 19-inç dolaplarda kullanılır. Envanter Anahtar (2) Mıknatıs (2) Altıgen somun (4) 22 Gauge

Detaylı

12UY Metal Levha İşleme Tezgah Operatörü Belgelendirme Programi

12UY Metal Levha İşleme Tezgah Operatörü Belgelendirme Programi Belgelendirme Programının Adı 12UY0087-4 Metal Levha İşleme Tezgah Operatörü Belgelendirme Programi Belgelendirme Programının Amacı Bu yeterlilik iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini ve çevresel önlemleri

Detaylı

Müdürler: T. Mesut Yalçın, Frank Uwe Scholz...

Müdürler: T. Mesut Yalçın, Frank Uwe Scholz... Karayolu ve Demiryolunda Çalışabilen DeBOA Demiryolu Bakım ve Onarım Aracı TEREX 1604 Ekskavatör, Seri 168 DeBOA Demiryolu Bakım ve Onarım Aracı zemin üzerinde veya raylar üzerinde gidebilir. Bu sebeple

Detaylı

M3 KULLANMA TALİMATI E HAVUZ MARKET

M3 KULLANMA TALİMATI E HAVUZ MARKET M3 KULLANMA TALİMATI 1- Genel Bilgi 2- Özellikler 3- Uyarılar ve Önlemler 4- Robot Parçaları 5- Robot Kullanımı 5.1- Kurulum 5.2- Robotun Havuza Koyuluşu 5.3- Robotun Havuzdan Çıkarılışı 6- Filtre Torbasının

Detaylı

Tünel kalıplar yardımıyla, yapının taşıyıcı elemanları bitirme işlemlerinin çoğunluğu geleneksel tekniklerle gerçekleştirilmektedir.

Tünel kalıplar yardımıyla, yapının taşıyıcı elemanları bitirme işlemlerinin çoğunluğu geleneksel tekniklerle gerçekleştirilmektedir. TÜNEL KALIP ELÇĐN TAŞ TÜNEL KALIP Tünel kalıp sistemi, yapıların döşeme ve duvarlarının büyük kalıp elemanları ile bir kerede döküldüğü, yerinde beton dökülmesine dayalı bir yapım sistemidir. Tünel kalıplar

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,39 0,43. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,39 0,43. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

BACALAR. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi

BACALAR. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi BACALAR Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi BACALAR Yapılarda, kirli havayı dışarı atma, binaya temiz hava temin etme,

Detaylı

MONTAJ NOTLARI. MONTAJ VE BAKIM NOTLARI ACG-AltiLED KAÇ ADET ARMATÜR KULLANILMALI

MONTAJ NOTLARI. MONTAJ VE BAKIM NOTLARI ACG-AltiLED KAÇ ADET ARMATÜR KULLANILMALI KAÇ ADET ARMATÜR KULLANILMALI Amerikan Aydınlatma Mühendisleri Topluluğu (IESNA) nun tavsiye ettiği aydınlanma seviyeleri aşağıdaki gibidir: - Üretimin yapılmadığı lobi, hol v.b. genel alanlar (50-100

Detaylı

Tam çizgimin üzerinde.

Tam çizgimin üzerinde. Tam çizgimin üzerinde. Bosch'tan Quigo. YENİ! Quigo Bosch'tan kusursuz küçük çizgi lazeri. Hiç karmaşık değil. % 100 hizalı. Şaşıracaksınız. Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş. Elektrikli El Aletleri Bölümü Posta

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ YAZ STAJI MARMARAY PROJESİ FURKAN ERDEM ADIM 1: STAJ ÖNCESİ İŞLEMLER Staj bilgilendirme toplantısı Staj Komisyonu tarafından yapılır. Staj yapılacak yerin

Detaylı

Installation instructions, accessories. Çekme çubuğu, kablo, 13-pimli. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sayfa 1 / 18

Installation instructions, accessories. Çekme çubuğu, kablo, 13-pimli. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sayfa 1 / 18 Installation instructions, accessories Talimat No 31346062 Sürüm 1.2 Parça No. 31346058, 31414907 Çekme çubuğu, kablo, 13-pimli Volvo Car Corporation Çekme çubuğu, kablo, 13-pimli- 31346062 - V1.2 Sayfa

Detaylı

TS 12514 E GÖRE HERMETİK CİHAZ YERLEŞİM KURALLARI

TS 12514 E GÖRE HERMETİK CİHAZ YERLEŞİM KURALLARI TS 12514 E GÖRE HERMETİK CİHAZ YERLEŞİM KURALLARI 1.2.4 - C Tipi Cihazların (Hermetik) Montajı 1.2.4.1 - Genel Şartlar C tipi cihazlar (hermetik) montaj odasının hacmi ve havalandırma biçiminde bağlı olmaksızın

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

Sintra markalı sinyalizasyon sistemlerimiz, trafik ve yol güvenliği standartlarına uygun olarak üretilmektedir.

Sintra markalı sinyalizasyon sistemlerimiz, trafik ve yol güvenliği standartlarına uygun olarak üretilmektedir. SINYALIZASYON SISTEMLERI Sintra markalı sinyalizasyon sistemlerimiz, trafik ve yol güvenliği standartlarına uygun olarak üretilmektedir. Türkiye de 81 şehirde ve Dünya da 50 den fazla ülkede Sintra markalı

Detaylı

Aquapanel ve Sistem Aksesuarları. Aquapanel 02/2016

Aquapanel ve Sistem Aksesuarları. Aquapanel 02/2016 Aquapanel ve Sistem Aksesuarları Aquapanel 02/2016 İçindekiler Aquapanel Dış Cephe Plakası... 2 Aquapanel İç Cephe Plakası... 2 Aquapanel Tavan Plakası SkyLite... 3 Aquapanel Universal... 3 Aquapanel

Detaylı

SICAK EZME TALİMATI. Amirinin verdiği iş emri ve operasyon kartında belirtilen işleri sırasıyla yapar.

SICAK EZME TALİMATI. Amirinin verdiği iş emri ve operasyon kartında belirtilen işleri sırasıyla yapar. 1. AMAÇ : Hidrolik preste, sıcak ezme işleminden geçmiş tekli gövdelerin ve boruların yine sıcak ezme işlemi ile birleştirilerek nasıl çeki kolu üretildiğini açıklamak. 2. UYGULAMA : 2.1.Sıcak Ezmede Çalışacak

Detaylı

ALÜMİNYUM GÖVDELİ CAM BONCUKLU YOL BUTONU ALÜMİNYUM GÖVDELİ CAM BONCUKLU YOL BUTONU

ALÜMİNYUM GÖVDELİ CAM BONCUKLU YOL BUTONU ALÜMİNYUM GÖVDELİ CAM BONCUKLU YOL BUTONU WWW. 2M TRAFFIC.COM ANKARAJ İ ALÜMİNYUM GÖVDELİ CAM BONCUKLU YOL BUTONU RRS006 100 X 100 X 19,5 mm 320 Gr Reflektif Cam Elemanlı 2 x 43 Beyaz,Sarı,Kırmızı Çap 20 x 50 mm Ankaraj çapında delinip epoksi

Detaylı

21. ÜNİTE DIŞ ATDINLATMA TESİSATLARI

21. ÜNİTE DIŞ ATDINLATMA TESİSATLARI 21. ÜNİTE DIŞ ATDINLATMA TESİSATLARI KONULAR 1. DIŞ AYDINLATMA ARMATÜRLERİ VE ÖZELLİKLERİ 2. DIŞ AYDINLATMA ARACI BAĞLANTILARI 21.1 DIŞ AYDINLATMA ARMATÜRLERİ VE ÖZELLİKLERİ Şehir içi yollar, geniş cadde

Detaylı

BORU SUMP GEÇİŞ SIZDIRMAZLIK KÖRÜĞÜ

BORU SUMP GEÇİŞ SIZDIRMAZLIK KÖRÜĞÜ BORU SUMP GEÇİŞ SIZDIRMAZLIK KÖRÜĞÜ 94003-P 2 ESNEK KÖRÜKLÜ SIZDIRMAZLIK ELEMANI VE BAĞLANTI FLANŞI Yeraltı ve yerüstü boru hatlarında ve tesisatlarda bulunan vana ve pompa sumplarına, giren ve çıkan her

Detaylı

DARÜŞŞAFAKA URLA REZİDANS ASANSÖRLERİN REVİZYON İŞİ MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ TEKNİK ŞARTNAME

DARÜŞŞAFAKA URLA REZİDANS ASANSÖRLERİN REVİZYON İŞİ MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ TEKNİK ŞARTNAME DARÜŞŞAFAKA URLA REZİDANS ASANSÖRLERİN REVİZYON İŞİ MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ TEKNİK ŞARTNAME 1.0- İŞİN KONUSU : DARÜŞŞAFAKA URLA REZİDANS da bulunan toplam 5 asansörün revizyondan geçirilerek kırmızı etiketten

Detaylı

EKLER. EK 12UY0106-4/A5-2: Yeterlilik Biriminin Ölçme ve Değerlendirmesinde Kullanılacak Kontrol Listesi

EKLER. EK 12UY0106-4/A5-2: Yeterlilik Biriminin Ölçme ve Değerlendirmesinde Kullanılacak Kontrol Listesi EKLER EK 12UY0106-4/A5-1: nin Kazandırılması için Tavsiye Edilen Eğitime İlişkin Bilgiler Bu birimin kazandırılması için aşağıda tanımlanan içeriğe sahip bir eğitim programının tamamlanması tavsiye edilir.

Detaylı

İşlev İşlev Sorumlular. Gelen Evrağın, Evrak Kayıt Bürosunda Kayda Alınması. Evrakın 1.sayfasının arka yüzüne kayıt kaşesi vurulması

İşlev İşlev Sorumlular. Gelen Evrağın, Evrak Kayıt Bürosunda Kayda Alınması. Evrakın 1.sayfasının arka yüzüne kayıt kaşesi vurulması DOSYA NO : 90866454-13.1 Gelen Evrakların Kayda Alınması Gelen Evrağın, Evrak Kayıt Bürosunda Kayda Alınması Evrakın 1.sayfasının arka yüzüne kayıt kaşesi vurulması Evrağa, gelen evrak kayıt numarası verilmesi,

Detaylı

MACERA PARKI TEKNĠK ÖZELLĠKLERĠ

MACERA PARKI TEKNĠK ÖZELLĠKLERĠ MACERA PARKI TEKNĠK ÖZELLĠKLERĠ Ürün Malzeme Listesi: 5 adet ahşap platform 9 adet ahşap platform korkuluğu 1 adet kalın halat köprü 1 adet eğimli halat köprü 1 adet ahşap-halat köprü 1 adet zig-zag halat

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME ÇOCUK OYUN GRUBU

TEKNİK ŞARTNAME ÇOCUK OYUN GRUBU TEKNİK ŞARTNAME ÇOCUK OYUN GRUBU OYUN GRUBU ELEMANLARI: kule 1 ad helezon kaydırak platformu 1 ad 7 basamaklı merdiven 1 ad çatı 1 ad 150 cm helezon kaydırak 1 ad 150 cm düz kaydırak 1 ad platform korkuluğu

Detaylı

Dekoratif aydınlatma aksesuarı

Dekoratif aydınlatma aksesuarı Dekoratif aydınlatma aksesuarı Parlak bir örnek Dekoratif aydınlatma aksesuarı Işık kutusu her odada nasıl keyifli bir ortam yaratılabileceğini ve zarif bir hale getirebileceğini gösteriyor. 1 Giriş Aydınlatma

Detaylı

LABORATUVAR CİHAZLARI BAKIM ONARIM USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Sorumluluk ve Tanımlar

LABORATUVAR CİHAZLARI BAKIM ONARIM USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Sorumluluk ve Tanımlar LABORATUVAR CİHAZLARI BAKIM ONARIM USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Sorumluluk ve Tanımlar Amaç MADDE 1-(1)İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Laboratuvarlarında bulunan

Detaylı

PLASTİK KABARTMA HARİTA MONTAJI Plastik kabartma harita montajının nasıl yapılacağı aşağıdaki dokuz parçalı örnek ile açıklanmıştır.

PLASTİK KABARTMA HARİTA MONTAJI Plastik kabartma harita montajının nasıl yapılacağı aşağıdaki dokuz parçalı örnek ile açıklanmıştır. PLASTİK KABARTMA HARİTA MONTAJI Plastik kabartma harita montajının nasıl yapılacağı aşağıdaki dokuz parçalı örnek ile açıklanmıştır. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Burada öncelikle plastik kabartma haritaların kenar

Detaylı

12UY Metal Levha İşleme Tezgah İşçisi Belgelendirme Programi

12UY Metal Levha İşleme Tezgah İşçisi Belgelendirme Programi Belgelendirme Programının Adı 12UY0086-3 Metal Levha İşleme Tezgah İşçisi Belgelendirme Programi Belgelendirme Programının Amacı Bu yeterlilik iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini ve çevresel önlemleri

Detaylı

GERPAAS MARKA AĞIR HİZMET TİPİ KABLO MERDİVENLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

GERPAAS MARKA AĞIR HİZMET TİPİ KABLO MERDİVENLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ GERPAAS MARKA AĞIR HİZMET TİPİ KABLO MERDİVENLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ Mayıs 2010 Sayfa no: 1 KAPSAM Projede kullanılacak kablo merdivenleri ve aksesuarlarının imalatı, sıcak daldırma galvanizasyonu, ve alıcının

Detaylı