ASM STANDARDLARI/AHB GRUPLANDIRMA REHBERİ KAHRAMANMARAŞ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ASM STANDARDLARI/AHB GRUPLANDIRMA REHBERİ KAHRAMANMARAŞ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ"

Transkript

1 ASM STANDARDLARI/AHB GRUPLANDIRMA REHBERİ KAHRAMANMARAŞ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMA BİRİMİ Hazırlayan: Dr.Selçuk DERİNÖZ Sağ.Me.Fevzi KIRAÇ Tıbbi Sek.H.Süleyman GÜNEŞ Ebe Funda GÜNDÜZ

2 Afşin Eshabı Kehf

3 ASM STANDARTLARI/AHB GRUPLANDıRMA KRITERLERI Sunum Planı; Gruplandırma ve standartlar ile ilgili mevzuat, Tanımlar ASM Standartları Gruplandırma kriterleri Kriterler dışında, hasta ve çalışan güvenliği açısından değerlendirilmesi düşünülen hizmet alanları

4 MEVZUAT Ocak 2013 Tarihli ve Sayılı Resmi Gazete Yayımlanan «Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği» Aralık 2011 Tarihli ve sayılı Resmi Gazete de Yayımlanan «Aile Hekimliği Uygulaması Kapsamında Sağlık Bakanlığınca Çalıştırılan Personele Yapılacak Ödemeler ile Sözleşme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik» 3. Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan «Aile Hekimliği Birimleri Grubunun Belirlenmesi» konulu 2011/3 sayılı genelge

5 TANIMLAR H (Hekim) :Her bir Hekimin muayene, bilgilendirme ve eğitim amaçlı olarak kullandığı birincil sorumlu olduğu alanlardır. O(Ortak): Aile Sağlığı Birimlerinde görev yapan bütün hekimlerin sorumlu olduğu ortak alanlardır. Yönetim karar defteri: Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliğinin 23. Maddesine göre oluşturulan defterdir. Ortak alanla ilgili maddelere katılmayan aile hekimleri Yönetim Karar Defterine kayıt edilir. Değerlendirmede Yönetim Karar Defteri ispatlayıcı belge olarak dikkate alınır.

6 ASM STANDARTLARI Aile sağlığı merkezinin fiziki şartları a) Binanın kolay ulaşılabilir, güvenli, uygun havalandırma, ısıtma ve aydınlatma imkânlarına sahip, toplam alanının tek aile hekimi için 60 metrekare olması gerekir. Birden fazla hekimin birlikte çalışması durumunda her aile hekimi için 20 metrekare ilave edilir. Bir aile sağlığı merkezinde 2-6 aile hekimliği birimi olmasına azami dikkat gösterilir.

7 b) Bekleme ve danışma bölümü bulunur. Bir hekim için bekleme alanında en az 5, daha sonraki her hekim için ilaveten en az 3 er adet olmak üzere yeterli sayıda bekleme koltuğu bulundurulur. Bekleme koltuğunun kolay temizlenebilir ve ergonomik yapıda olması; ahşap, PVC veya metal malzemelerden yapılmışsa oturulan ve yaslanılan alanların bir döşeme malzemesi ile kaplanmış olması gerekir. Bekleme alanında Kurumca gönderilen güncel afiş ve broşürler düzenlenmiş panoda asılı olarak bulundurulur, panoda asılamayacak olanlar çerçeveli olarak bulundurulur. Hasta ve hasta yakınlarının dilek ve önerilerini kolaylıkla ulaştırılabilmesini sağlayacak dilek ve öneri kutuları bulundurulur.

8 c) Muayene odasının, her aile hekimi için en az 10 metrekare olması gerekir. Muayene odasında lavabo bulunur. ç)tıbbi müdahale odası, hastaya tıbbi girişimlerin yapılabileceği büyüklükte, lavabosu bulunan bir odadır. Bu odada aşı, enjeksiyon, küçük cerrahi müdahalelerin yapılmasına uygun muayene ve müdahale masası, muayene ve acil müdahale malzemeleri, jinekolojik muayene masası ile dezenfeksiyon ve sterilizasyon cihazlarının bulunması gereklidir.

9 d) Laboratuvar hizmetlerinin aile hekimince merkezde verilmesi planlanıyorsa bu hizmetler için uygun bir oda bulunur. e) Aile sağlığı merkezi içerisinde kullanıma hazır, bütün aile hekimliği birimlerince de kullanılabilecek mahremiyet kurallarının uygulandığı, bebek bakım ve emzirme alanı veya odası bulunur. f) Hastaların kullanabileceği tercihen kadın-erkek için ayrı olmak üzere birbirinden ayrılmış, müstakil tuvalet ve lavaboların olması gerekir. Her lavaboda sıvı sabun, kâğıt havlu ve poşetli çöp sepeti, her tuvalette tuvalet kâğıdı ve poşetli çöp sepeti bulundurulur. Tuvaletlerde acil çağrı butonu bulundurulur.

10 g) Tercihen binanın giriş katında kurulurlar. Engelli ve yaşlı vatandaşların giriş ve çıkışlarını mümkün kılan, kolaylaştırıcı tedbirler alınır. ğ) Tıbbi hizmet alanları ile bekleme alanlarında iç ortam sıcaklığı C arasında tutulur, muayene odasının iç ortam sıcaklığı için alt sınırın 20 0C olması gerekir. Isıtma soba hariç diğer araçlarla sağlanır. h) Aile sağlığı merkezinin iç alanlarının boya ve bakımı tam olmalıdır. Dış cephe boyası ve tamiratı ile ilgili gerekli talepler belirlenerek ilgili yerlere gönderilmelidir. ı) Aile sağlığı merkezinin sağlık hizmeti sunulan alanlarına ait zemin kaplamasının kolay temizlenebilir nitelikte olması gerekir.

11 (2) Kullanım ömrünü tamamlamış veya ihtiyaç fazlası olan malzemeler aile sağlığı merkezi içinde bulundurulamaz. (3) Bakanlığa tahsisli bulunan ve Kurum tarafından aile hekimlerine kiralanmış müstakil bina olarak kullanılan aile sağlığı merkezlerinin ilk çevre düzenlemesi müdürlük tarafından yapılır. Daha sonraki bakımları aile hekimleri tarafından devam ettirilir. (4) Muayene odası dışında birinci fıkrada sayılan diğer odalar aile hekimlerince müşterek kullanılabilir.

12 AILE SAĞLıĞı MERKEZININ TEKNIK DONANıMı Aile sağlığı merkezinde aşağıda belirtilen asgari tıbbi cihaz ve malzemenin faal olarak bulundurulması zorunludur. a) Steteskop. b) Tansiyon aleti (çocuk ve erişkin olmak üzere en az iki boy). c) Otoskop. ç) Oftalmoskop. d) Termometre. e) Işık kaynağı. f) Dil basacağı. g) Paravan, perde ve benzerleri. ğ) Muayene masası. h) Refleks çekici. ı) Mezura. i) Fetal el doppleri.

13 j) Aşı nakil kabı. k) Snellen eşeli. l) Diapozon seti. m) Tartı aleti (bebek, erişkin boy). n) Boy ölçer (bebek, erişkin boy). o) Pansuman seti. ö) Enjektör, gazlı bez gibi gerekli sarf malzemeleri. p) Keskin atık kabı. r) Acil seti; acil müdahale setinde asgari aşağıda belirtilen malzemeler bulunur. 1) Laringoskop seti ve yedek pilleri (çocuk ve erişkin için), 2) Ambu ve maske (çocuk ve erişkin boy), 3) Oksijen hortumu ve maskeleri, 4) Entübasyon tüpü (çocuk ve erişkin için), 5) Yardımcı hava yolu araçları (laringeal maske, airway ya da kombi tüp), 6) Enjektörler (2, 5,10 cc ebatlarında her bir ebattan asgari beş adet), 7) Kişisel koruyucu ekipman (eldiven, maske ve benzerleri.).

14 s) Defibrilatör. ş) Manometreli oksijen tüpü (taşınabilir). t) Seyyar lamba. u) Buzdolabı (sadece aşılar ve antiserumlar için). ü) Aşı dolabının ve aile sağlığı merkezinin tıbbi hizmet alanları ile bekleme alanlarında iç ortam sıcaklık takiplerini yapmak için standartları Kurumca belirlenmiş olan ısı verisi gönderebilen 2 adet termometre (Aşı dolabı sıcaklık takipleri en fazla iki saatlik aralıklarla yapılacak olup bu süre gerekli görülmesi halinde Kurumca değiştirilebilir.). v) Aşılar ve ilaçlar için karekod okuyucu. y) İlaçların miat ve stoklarının listesi (elektronik ortamda takip edilir.). z) Jinekolojik muayene masası, spekülüm, muayene ve RİA seti. aa) İlâç ve malzeme dolabı. bb) Sterilizatör. cc) EKG cihazı. çç) Tromel.

15 dd) Glikometre. ee) Tekerlekli sandalye. ff) Nebülizatör. gg) Santrifüj cihazı. ğğ) Jeneratör veya kesintisiz güç kaynağı. hh) Küçük cerrahi seti; asgari 1 portegü, 1 makas, 1 penset, 1 bisturi sapı, stapler (dört hekime kadar iki set, dört hekimden sonra her dört hekim için ilave bir set). ıı) Genişletilmiş bağışıklama programı kapsamında uygulanan aşılar ve antiserumlar. ii) Kurum tarafından belirlenen bulundurulması zorunlu tutulan temel acil ilâçlar, aşılar ve antiserumlar.

16 (2) Birden fazla aile hekiminin bir arada çalıştığı aile sağlığı merkezlerinde, bu maddenin birinci fıkrasındaki tıbbi cihaz ve malzemelerden (a) dan (k) bendine kadar (k bendi dahil) olanlar her aile hekimi için ayrı ayrı bulundurulur. (3) Bakanlıkça ve Kurumca özellikleri belirlenen bilgisayar, donanım, yazılım ve bilgi teknolojileri ile ilgili asgari şartlara uyulur. (4) Aile hekimlerinin kullanmak zorunda oldukları teknik, tıbbi cihaz, bilgisayar donanımları ile gezici sağlık hizmetlerinin sunumu için gerekli olan motorlu araçlar, esas olarak aile hekimleri tarafından temin edilir.

17 (5) Aile hekimleri, aile sağlığı merkezinde yangına karşı alınması gereken tedbirleri alır, tıbbi atıklar ve çöpler için 22/7/2005 tarihli ve sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği hükümlerine uygun olarak gerekli tedbirleri alır. (6) Aile sağlığı merkezi gideri olarak yapılacak katkıların tespitinde kullanılmak üzere aile hekimliği birimleri, fiziki şartlar ve donanım açısından Ek-1 deki gibi değerlendirilir.

18 NOT: ASM Fiziki Şartları ve ASM Teknik Donanımlarının karşılanmaması durumunda Aile Hekimliği Birimi Gruplandırma İşlemine alınmayacaktır.

19 AHB GRUPLANDIRMA KRİTERLERİ

20 1. HASTA MÜRACAATLARı ELEKTRONIK SıRA TAKIP SISTEMI ILE YÖNLENDIRILMEKTEDIR. (A, B)(H/O) Amaç: Hastaların poliklinik hizmeti alırken kolaylıkla sırasını takip edebilmesi ve poliklinikte düzenli bir sağlık hizmetinin yürütülmesinin sağlanmasıdır. Değerlendirilecek Hususlar: a) Her bir polikliniğin dışına muayene olacak hastanın sıra numarasının görülebilmesi için uygun elektronik sistem konulmalıdır (ebatları asgari 10*10 cm olmalıdır.) b) Elektronik sistem çalışır durumda olmalıdır.

21

22 2. MUAYENE ODASı ASGARI 14 M² DIR.(A)(H) Amaç: Rahat ve geniş bir ortamda hizmet sunumunun gerçekleştirilmesidir. Değerlendirilecek Hususlar: a) Aile Hekimliği bina yerleşim krokisi olmalıdır. b) Muayene odası asgari 14 m² olmalıdır. c) Yerleşim krokisi üzerinde yerleşim alanlarının büyüklüğü m² cinsinden belirtilmelidir. Not: Yerleşim krokisi Aile Hekimin çalıştığı ASM de dosyada olmalıdır.

23

24 3. BEKLEME ALANLARıNDA BÜYÜKLÜĞÜNE UYGUN LCD, PLAZMA, LED TV VB. CIHAZLAR BULUNDURUP SAĞLıĞı GELIŞTIRICI EĞITIM AMAÇLı YAYıNLAR YAPıLMAKTADıR.(A,B,C,D)(O) Amaç: ASM bekleme alanlarında sağlığı geliştirici programları TV vb cihazlarla halka ulaştırarak sağlığın geliştirilmesi hususunda toplumun bilinç düzeyini artırmak. Değerlendirilecek Hususlar: a) Bekleme alanlarının büyüklüğüne uygun (asgari 70 ekran) LCD, plazma, LED TV vb. cihazlar bulunmalıdır. b) Sağlığı geliştirici eğitim amaçlı yayınlar bulunmalıdır. c) Mesai saatleri boyunca eğitim yayını olmalıdır.

25

26 4. TEK HEKIMLI AILE SAĞLıĞı MERKEZLERINDE BEKLEME ALANı ASGARI 20 M² 'DIR (BIRDEN FAZLA AILE HEKIMI GÖREV YAPıYORSA HER BIR AILE HEKIMI IÇIN 5 M² ILAVE EDILIR). (A,B,C,D)(H/O) Amaç: Sağlık Hizmeti için hastaların rahat ve geniş bir ortamda beklemeleridir. Değerlendirilecek Hususlar: a) Bekleme alanı asgari 20 m² olmalıdır. b) Birden fazla aile hekimi görev yapıyorsa her bir aile hekimi için 5 m² ilave edilmelidir. Not: Bekleme alanı içine hol ve koridorlar girmektedir.

27

28 5. AILE SAĞLıĞı MERKEZINDE EN AZ 10 M² 'LIK MÜSTAKIL BIR "AŞıLAMA VE BEBEK/ÇOCUK IZLEMLERI ODASı" OLUŞTURULMUŞTUR. (A, B, C*)(O) Amaç: Anne ve çocuk sağlığı hizmetlerinin ayrı bir mekânda sunumunun sağlanmasıdır. Değerlendirilecek Hususlar: a) ASM de en az 10 m² lik müstakil bir Aşılama ve bebek/çocuk izlemleri odası" odası oluşturulmalıdır. b) Birden fazla aile hekiminin görev yaptığı aile sağlığı merkezlerinde her üç hekim için bir "aşılama ve bebek/çocuk izlemleri odası" olmalıdır. c) Oda içerisinde muayene masası, en az iki adet sandalye ve masa olmalıdır. Not; Bir ila üç aile hekiminin bulunduğu ASM lerde müstakil bir "aşılama ve bebek/çocuk izlemleri odası" bulunmalıdır. Altı hekiminin bulunduğu ASM lerde ise müstakil ikinci bir "aşılama ve bebek/çocuk izlemleri odası" ilave edilmelidir. (3-5 aile hekimi için 1 oda; 6-8 aile hekimi için 2 oda; 9 ve üstü aile hekimi için 3 oda).

29

30 6. GEBE IZLEMLERI VE AILE PLANLAMASı HIZMETLERININ YÜRÜTÜLMESI IÇIN EN AZ 10 M2'LIK MÜSTAKIL BIR ODA OLUŞTURULMUŞTUR. (A,B*)(O) Amaç: Gebe izlemleri ve aile planlaması hizmetlerinin ayrı bir mekânda sunumunun sağlanmasıdır. Değerlendirilecek Hususlar: a) Gebe izlemleri ve aile planlaması hizmetlerinin yürütülmesi için en az 10m2lik müstakil bir oda oluşturulmalıdır. b) Birden fazla aile hekiminin görev yaptığı aile sağlığı merkezlerinde her üç hekim için bir "gebe izlem ve aile planlaması odası" olmalıdır. c) Oda içinde perde veya paravan bulunmalıdır. Örnek; Bir veya iki aile hekiminin olduğu ASM de soru kapsam dışıdır. Üç ila beş aile hekiminin bulunduğu ASM lerde ise müstakil bir " gebe izlem ve aile planlaması odası " olacaktır. Altı ila sekiz aile hekiminin bulunduğu ASM lerde ise müstakil ikinci bir " gebe izlem ve aile planlaması odası " olmalıdır (3-5 aile hekimi için 1 oda; 6-8 aile hekimi için 2 oda; 9 ve üstü aile hekimi için 3 oda).

31

32 7. AILE SAĞLıĞı MERKEZINDE AILE PLANLAMASı IÇIN RAHIM IÇI ARAÇ UYGULAMASı VE TAKIBI YAPıLMAKTA VE KAYıTLARı ELEKTRONIK ORTAMDA TUTULMAKTADıR. (A,B)(H/O) Amaç: Aile sağlığı merkezinde yürütülen aile planlaması çalışmalarının elektronik ortamda takibinin sağlanmasıdır. Değerlendirilecek Hususlar: a) Yapılan aile planlaması çalışmaları elektronik ortamda eksiksiz olarak doldurulmalıdır. b) Aile hekimi veya aile sağlığı elemanı rahim içi araç uygulaması sertifikasına sahip olmalıdır. Not: Aynı aile sağlığı merkezinde çalışan başka bir aile hekiminin kayıtlı kişilerine de bu hizmeti vereceğini taahhüt eden sertifikalı aile hekimi veya aile sağlığı elemanı olması ve bu hizmeti vermesi halinde taahhüt verilen aile hekimleri için sertifika şartı aranmaz. Ancak taahhüt verilen aile hekimi sayısı beşi geçemez.

33 8. KULLANıMA HAZıR BIR ŞEKILDE MÜSTAKIL ASGARI 5 M2 LIK BIR EMZIRME ODASı VEYA BÖLÜMÜ PLANLANMıŞTıR (BU ALAN DIĞER AILE HEKIMLERI ILE BIRLIKTE ORTAK KULLANıLABILIR). EMZIRME ALANıNDA MASA, OTURMA GRUBU VE BEBEK BAKıM ÜNITESI ILE BEBEĞI KORUYUCU GÜVENLIK ÖNLEMLERI (KORKULUK, YÜKSELTILMIŞ KENARLAR VB.) BULUNMAKTADıR. (A)(O) Amaç: ASM lerde anne ve bebek sağlığı hizmetlerinin kalitesini arttırmaktır. Değerlendirilecek Hususlar: a) Kullanıma hazır bir şekilde müstakil asgari 5 m2 lik bir emzirme odası veya bölümü olmalıdır. b) Emzirme bölümünde bebeğin düşmemesi için gerekli düzenlemenin (korkuluk, emniyet kemeri vb.) olduğu temiz bir alt değiştirme yeri bulunmalıdır. c) Emzirme bölümünde annelerin kullanabileceği en az bir adet koltuk veya sandalye olmalıdır. d) Emzirme bölümünün kolay fark edilebilen ve okunabilen asgari 15x30 cm ebatında bir tabelası olmalıdır.

34

35 9. AILE SAĞLıĞı MERKEZINDE HER ÜÇ HEKIM IÇIN BIR ADET MÜSTAKIL MÜDAHALE ODASı PLANLANMıŞTıR.(A)(O) Amaç: Müdahale için rahat ve geniş bir ortamın sağlanmasıdır. Değerlendirilecek Hususlar: a) Aile sağlığı merkezinde her üç hekim için bir adet müstakil müdahale odası olmalıdır. b) Hasta mahremiyetini sağlamaya yönelik önlemler alınmalıdır. Örnek; Bir veya iki aile hekiminin olduğu ASM de soru kapsam dışıdır. Üç ila beş aile hekiminin bulunduğu ASM lerde ise müstakil bir " müdahale odası " olacaktır. Altı ila sekiz aile hekiminin bulunduğu ASM lerde ise müstakil ikinci bir " müdahale odası " ilave edilecektir. (3-5 aile hekimi için 1 oda; 6-8 aile hekimi için 2 oda; 9 ve üstü aile hekimi için 3 oda).

36

37 10. BELGELENDIRMEK KAYDıYLA HER AILE HEKIMI HAFTALıK ASGARI 10 SAAT TEMIZLIK PERSONELI ÇALıŞTıRMAKTADıR. (A,B,C,D)(H) Amaç: Hasta, hasta yakını ve çalışanlar için sağlıklı bir ortam oluşturmak ve çevre sağlığını korumak amacıyla uyulması gereken temizlik ve dezenfeksiyon kurallarını belirlemek ve uygulanmasını sağlamak. Değerlendirilecek Hususlar: a) Temizlik ve dezenfeksiyon talimatları bulunmalı ve uygulanmalıdır. b) Temizlik personeli bu konuda eğitilmelidir ve bu eğitimler kayıt altına alınmalıdır. c) Çalıştırılan personelin ilgili sosyal güvenlik kuruluşuna kaydedildiğine ve sigorta primlerinin yatırıldığına dair belgeler özlük dosyasında saklanmalıdır. Hizmet satın alma yöntemi ile çalıştırılıyor ise ayrıca fatura da dosyaya eklenmelidir.

38 Değerlendirilecek Hususlar: a) Bakanlığın istihdam ettiği aile sağlığı elamanı dışında başka bir personel çalıştırılıyor olmalıdır. b) Çalıştırılan personelin ilgili sosyal güvenlik kuruluşuna kaydedildiğine ve sigorta primlerinin yatırıldığına dair belgeleri ile mesleğinin icrasına yönelik mezuniyet belgeleri özlük dosyasında saklanmalıdır. Hizmet satın alma yöntemi ile çalıştırılıyor ise ayrıca fatura da dosyaya eklenmelidir. c) Çalışan personelin çalışma saatleri aile sağlığı merkezinin çalışma saatleri ile aynı olmalıdır. d) Bu personel temizlik hizmeti görmek üzere çalıştırılamaz. Not: Tıbbi sekreter olarak görevlendirilecek bireyler sağlık Meslek Liselerinin Tıbbi Sekreterlik bölümü mezunları ile üniversitelerin Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik bölümlerinden mezun olmaları gerekmektedir(temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü nün tarih ve sayılı genel yazısı). 11. BELGELENDIRMEK KAYDıYLA EBE, HEMŞIRE, ACIL TıP TEKNISYENI, SAĞLıK MEMURU (TOPLUM SAĞLıĞı) VEYA TıBBI SEKRETERDEN BIRISI ÇALıŞTıRıLMAKTADıR (AILE HEKIMI BAŞıNA HAFTALıK 10 SAAT). (A, B, C)(H)

39 12. BELGELENDIRMEK KAYDıYLA HER AILE HEKIMI IÇIN 11. SATıRA ILAVE OLARAK HAFTALıK 10 SAAT EBE, HEMŞIRE, ACIL TıP TEKNISYENI, SAĞLıK MEMURU (TOPLUM SAĞLıĞı) VEYA TıBBI SEKRETERDEN BIRISI ÇALıŞTıRıLMAKTADıR.(A)(H) Değerlendirilecek Hususlar: a) Çalışan personelin çalışma saatleri aile sağlığı merkezinin çalışma saatleri ile aynı olmalıdır. b) Bu personel temizlik hizmeti görmek üzere çalıştırılamaz. c) Bakanlığın istihdam ettiği aile sağlığı elamanı dışında başka bir personel çalıştırılıyor olmalıdır. d) Çalıştırılan personelin ilgili sosyal güvenlik kuruluşuna kaydedildiğine ve sigorta primlerinin yatırıldığına dair belgeleri ile mesleğinin icrasına yönelik mezuniyet belgeleri özlük dosyasında saklanmalıdır. Hizmet satın alma yöntemi ile çalıştırılıyor ise ayrıca fatura da dosyaya eklenmelidir.

40 13. BIRDEN FAZLA AILE HEKIMININ GÖREV YAPTıĞı AILE SAĞLıĞı MERKEZLERINDE HAFTADA ASGARI 14 SAAT ESNEK MESAI SAATI UYGULAMASı YAPıLMAKTADıR. (A, B)(H/O) Değerlendirilecek Hususlar: a) Aylık esnek mesai çizelgeleri olmalıdır. b) Esnek mesai çizelgesi hazırlanarak o ASM nin günün hangi saatlerinde açık bulundurulacağı vatandaşın rahatlıkla görebileceği büyüklükte ve uygun bir yere asılmalıdır. c) ASM haftalık asgari 54 saat açık bulundurulmalı ve bu süreler içerisinde en az bir hekim de sağlık hizmeti vermelidir. d) Esnek mesailerde aile hekimi ve aile sağlığı elemanı beraber çalışmalıdır. Örnek; ASM de üç aile hekimi çalışıyorsa bir hekim sabah mesaisini yaparken diğer hekim saatleri arasında mesaisini yapar. Üçüncü hekim ise hafta sonu 4 saat ASM de hizmet verir (Tek çalışan aile hekimleri için soru kapsam dışıdır).

41 14. AILE SAĞLıĞı MERKEZINE AIT AKTIF INTERNET SAYFASı BULUNMAKTADıR. (A)(O) Amaç: Hastaların aile hekiminin çalışma günleri ve saatleri hakkında bilgilendirilmesidir. Değerlendirilecek Hususlar: a) Aile sağlığı merkezine ait aktif internet sayfası olmalıdır. b)asm de çalışan hekimler, sunduğu hizmetler, çalışma saatleri, eğitim materyalleri ve ASM den nasıl hizmet alınabileceği konusunda güncel bilgiler bulunmalıdır.

42 15. SAĞLıK HIZMETININ VERILDIĞI YERLERDE VE BEKLEME ALANıNDA SAĞLıK PERSONELI VE HASTALAR IÇIN YETERLI DÜZEYDE EL ANTISEPTIĞI BULUNDURULMAKTADıR). (A, B, C, D) (H/O) Amaç: Hasta ve çalışan güvenliğinin temel unsurlarından olan el hijyeninin sağlanmasıdır. Değerlendirilecek Hususlar: a) Sağlık hizmetinin verildiği yerlerde ve bekleme alanında uygun alkol bazlı el antiseptiği bulunmalıdır. b) Bu ürünlere kolaylıkla ulaşılabilmelidir. (örneğin; cepte taşınabilir, masa üstü, duvara monte el dezenfektanları.)

43 16. ENGELLILER IÇIN DÜZENLENMIŞ TUVALET IŞLEVSEL OLARAK BULUNMAKTADıR.(A)(O) Değerlendirilecek Hususlar: a) Engelliler için ayrı bir tuvalet yoksa mevcut tuvaletlerden bay ve bayanlar için birer adet engelli tuvalet düzenlemesi yapılmış ve işlevsel olmalıdır. (Kapılar dışa açılır olmalıdır.) b) Günlük temizlikleri yapılmalıdır ve temizlik kontrol çizelgesi bulunmalıdır. c) Engelli tuvaletinde sıvı sabun, kâğıt havlu ve tuvalet kâğıdı bulunmalıdır. d)engelli tuvaletinde poşetli çöp kutusu bulundurulmalıdır. e) Su rezervuarı olmalıdır. f) Kapı ve penceresi ve camları tam ve eksiksiz olmalıdır. Not: Sıvı sabun kaplarının üstüne ekleme yapılmamalı, boşalan sabunluk yıkanıp iyice kurutulduktan sonra tekrar doldurulmalıdır. Bunu temin etmek için de yedek sıvı sabun kapları bulundurulmalıdır.

44

45 KAHRAMANMARAŞ İLİ 13 ARALIK 2010 TARİHİNDE AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMASINA GEÇMİŞTİR. PİLOT UYGULAMAYA GEÇİLMİŞ İLLER

46 GRUPLU/GRUPSUZ AHB SAYISI 2011 YILINDA AHB TOPLAM A GRUBU YILINDA AHB TOPLAM A GRUBU 68 B GRUBU 0 C GRUBU 45 D GRUBU GRUPLU AHB B GRUBU 11 C GRUBU 39 D GRUBU GRUPLU AHB GRUPSUZ GRUPSUZ TOPLAM AHB SAY TOPLAM AHB SAY YILINDA AHB TOPLAM A GRUBU 68 B GRUBU 11 C GRUBU 43 D GRUBU GRUPLU AHB GRUPSUZ TOPLAM AHB SAY

47 2011 YILINDA A GRUBU B GRUBU C GRUBU D GRUBU GRUPSUZ TOPLAM AHB SAY YILINDA A GRUBU B GRUBU C GRUBU D GRUBU GRUPSUZ TOPLAM AHB SAY YILINDA A GRUBU B GRUBU C GRUBU D GRUBU GRUPSUZ TOPLAM AHB SAY Seri 1

48 SIRA NO İLÇE AİLE SAĞLIĞI MERKEZİNİN ADI AİLE HEKİMLİĞİ BİRİM KODU 1 MERKEZ FATMA KRAL ASM MERKEZ FATMA KRAL ASM MERKEZ FATMA KRAL ASM MERKEZ FATMA KRAL ASM MERKEZ ASLANBEY ASM MERKEZ ASLANBEY ASM MERKEZ ASLANBEY ASM MERKEZ ASLANBEY ASM MERKEZ ASLANBEY ASM MERKEZ ASLANBEY ASM MERKEZ DOĞUKENT ASM MERKEZ DOĞUKENT ASM MERKEZ DOĞUKENT ASM MERKEZ DOĞUKENT ASM MERKEZ DOĞUKENT ASM MERKEZ FARUK ARIKAN ASM MERKEZ FARUK ARIKAN ASM MERKEZ FARUK ARIKAN ASM MERKEZ FARUK ARIKAN ASM MERKEZ FARUK ARIKAN ASM MERKEZ FARUK ARIKAN ASM MERKEZ HAYDARBEY ASM MERKEZ HAYDARBEY ASM MERKEZ HAYDARBEY ASM MERKEZ HAYDARBEY ASM MERKEZ HAYDARBEY ASM MERKEZ HACI ŞABAN GEMCİ ASM MERKEZ HACI ŞABAN GEMCİ ASM MERKEZ HACI ŞABAN GEMCİ ASM MERKEZ HACI ŞABAN GEMCİ ASM MERKEZ HACI ŞABAN GEMCİ ASM MERKEZ HACI ŞABAN GEMCİ ASM MERKEZ MEHMET ŞEREFOĞLU ASM MERKEZ MEHMET ŞEREFOĞLU ASM

49 35 MERKEZ MEHMET ŞEREFOĞLU ASM MERKEZ MEHMET ŞEREFOĞLU ASM MERKEZ MEHMET ŞEREFOĞLU ASM MERKEZ ŞEYHADİL ASM MERKEZ ŞEYHADİL ASM MERKEZ ŞEYHADİL ASM MERKEZ YAVUZ SELİM ASM MERKEZ YAVUZ SELİM ASM MERKEZ YAVUZ SELİM ASM MERKEZ YAVUZ SELİM ASM MERKEZ YAVUZ SELİM ASM MERKEZ SAKARYA ASM MERKEZ SAKARYA ASM MERKEZ SAKARYA ASM MERKEZ SAKARYA ASM MERKEZ SAKARYA ASM MERKEZ ABDULHAMİTHAN ASM MERKEZ ABDULHAMİTHAN ASM MERKEZ ABDULHAMİTHAN ASM ÇAĞLAYANCERİT ÇAĞLAYANCERİT ASM ÇAĞLAYANCERİT ÇAĞLAYANCERİT ASM ÇAĞLAYANCERİT ÇAĞLAYANCERİT ASM ÇAĞLAYANCERİT ÇAĞLAYANCERİT ASM ÇAĞLAYANCERİT ÇAĞLAYANCERİT ASM ELBİSTAN ELBİSTAN 3 NOLU ASM ELBİSTAN ELBİSTAN 3 NOLU ASM ELBİSTAN ELBİSTAN 3 NOLU ASM ELBİSTAN ELBİSTAN 3 NOLU ASM GÖKSUN GÖKSUN 1 NOLU ASM GÖKSUN GÖKSUN 1 NOLU ASM GÖKSUN GÖKSUN 1 NOLU ASM GÖKSUN GÖKSUN 1 NOLU ASM TÜRKOĞLU TÜRKOĞLU ZEKERİYA TANRIVERDİ ASM TÜRKOĞLU TÜRKOĞLU ZEKERİYA TANRIVERDİ ASM

50 SIRA NO İLÇE AİLE SAĞLIĞI MERKEZİNİN ADI AİLE HEKİMLİĞİ BİRİM KODU 1 MERKEZ KÜLTÜR ASM MERKEZ KÜLTÜR ASM MERKEZ KÜLTÜR ASM MERKEZ KÜLTÜR ASM MERKEZ TEKKE ASM MERKEZ TEKKE ASM MERKEZ TEKKE ASM PAZARCIK NARLI ASM PAZARCIK NARLI ASM PAZARCIK NARLI ASM PAZARCIK NARLI ASM

51 1 MERKEZ MADO ASM MERKEZ MADO ASM MERKEZ MADO ASM MERKEZ MADO ASM MERKEZ MADO ASM MERKEZ MADO ASM MERKEZ MADO ASM MERKEZ MADO ASM MERKEZ KARACAOĞLAN ASM MERKEZ KARACAOĞLAN ASM MERKEZ KARACAOĞLAN ASM MERKEZ KARACAOĞLAN ASM MERKEZ KARACAOĞLAN ASM MERKEZ SERİNTEPE ASM MERKEZ SERİNTEPE ASM MERKEZ SERİNTEPE ASM MERKEZ SERİNTEPE ASM MERKEZ SERİNTEPE ASM MERKEZ SULTAN HANIM ASM MERKEZ SULTAN HANIM ASM MERKEZ SULTAN HANIM ASM MERKEZ SULTAN HANIM ASM MERKEZ FATİH ASM MERKEZ FATİH ASM MERKEZ FATİH ASM MERKEZ FATİH ASM

52 27 AFŞİN 28 AFŞİN 29 AFŞİN 30 AFŞİN 31 AFŞİN 32 AFŞİN 33 ANDIRIN 34 ANDIRIN 35 ANDIRIN 36 ANDIRIN 37 ANDIRIN 38 ELBİSTAN 39 ELBİSTAN 40 ELBİSTAN 41 TÜRKOĞLU 42 TÜRKOĞLU 43 TÜRKOĞLU AFŞİN 2 NOLU ASM AFŞİN 2 NOLU ASM AFŞİN 2 NOLU ASM AFŞİN 2 NOLU ASM AFŞİN 2 NOLU ASM AFŞİN 2 NOLU ASM ANDIRIN MERKEZ ASM ANDIRIN MERKEZ ASM ANDIRIN MERKEZ ASM ANDIRIN MERKEZ ASM ANDIRIN MERKEZ ASM ELBİSTAN 1 NOLU ASM ELBİSTAN 1 NOLU ASM ELBİSTAN 1 NOLU ASM TÜRKOĞLU BEYOĞLU ASM TÜRKOĞLU BEYOĞLU ASM TÜRKOĞLU BEYOĞLU ASM

53 1 MERKEZ İSMAİL KURTUL ASM MERKEZ İSMAİL KURTUL ASM MERKEZ İSMAİL KURTUL ASM MERKEZ KARACAOĞLAN ASM MERKEZ KARACAOĞLAN ASM MERKEZ MİMAR SİNAN ASM MERKEZ MİMAR SİNAN ASM MERKEZ MİMAR SİNAN ASM MERKEZ MİMAR SİNAN ASM MERKEZ MUAMMER PAKDİL ASM MERKEZ MUAMMER PAKDİL ASM MERKEZ MUAMMER PAKDİL ASM MERKEZ MUAMMER PAKDİL ASM MERKEZ OSMANGAZİ ASM MERKEZ OSMANGAZİ ASM MERKEZ OSMANGAZİ ASM MERKEZ SELÇUKLU ASM MERKEZ SELÇUKLU ASM MERKEZ SELÇUKLU ASM MERKEZ KALE ASM MERKEZ KALE ASM MERKEZ KALE ASM MERKEZ KALE ASM MERKEZ ÖNSEN ASM MERKEZ ÖNSEN ASM MERKEZ ŞİRİKÇİOĞLU ASM MERKEZ ŞİRİKÇİOĞLU ASM MERKEZ ŞİRİKÇİOĞLU ASM MERKEZ ORTASEKİ ASM MERKEZ ORTASEKİ ASM MERKEZ ORTASEKİ ASM MERKEZ ORTASEKİ ASM MERKEZ ORTASEKİ ASM MERKEZ EĞİTİM ASM ELBİSTAN ELBİSTAN 2 NOLU ASM ELBİSTAN ELBİSTAN 2 NOLU ASM

54 37 ELBİSTAN ELBİSTAN 2 NOLU ASM ELBİSTAN ELBİSTAN 2 NOLU ASM ELBİSTAN ELBİSTAN 2 NOLU ASM ELBİSTAN ELBİSTAN 2 NOLU ASM ELBİSTAN ELBİSTAN YEŞİLYURT ASM ELBİSTAN ELBİSTAN YEŞİLYURT ASM ELBİSTAN ELBİSTAN YEŞİLYURT ASM ELBİSTAN ELBİSTAN YEŞİLYURT ASM ELBİSTAN 46 ELBİSTAN 47 ELBİSTAN 48 ELBİSTAN ELBİSTAN SABİHA ALAADDİN YENER ASM ELBİSTAN SABİHA ALAADDİN YENER ASM ELBİSTAN SABİHA ALAADDİN YENER ASM ELBİSTAN SABİHA ALAADDİN YENER ASM ELBİSTAN ELBİSTAN SABİHA ALAADDİN YENER ASM GÖKSUN GÖKSUN MERKEZ 2 NOLU ASM GÖKSUN GÖKSUN MERKEZ 2 NOLU ASM GÖKSUN GÖKSUN MERKEZ 3 NOLU ASM GÖKSUN GÖKSUN MERKEZ 3 NOLU ASM GÖKSUN GÖKSUN MERKEZ 3 NOLU ASM

55 55 PAZARCIK PAZARCIK 1 NOLU ASM PAZARCIK PAZARCIK 1 NOLU ASM PAZARCIK PAZARCIK 1 NOLU ASM PAZARCIK PAZARCIK 1 NOLU ASM PAZARCIK PAZARCIK 2 NOLU ASM PAZARCIK PAZARCIK 2 NOLU ASM PAZARCIK PAZARCIK 2 NOLU ASM PAZARCIK PAZARCIK 3 NOLU ASM PAZARCIK PAZARCIK 3 NOLU ASM PAZARCIK PAZARCIK 3 NOLU ASM TÜRKOĞLU TÜRKOĞLU YEŞİLYÖRE ASM TÜRKOĞLU TÜRKOĞLU YEŞİLYÖRE ASM TÜRKOĞLU TÜRKOĞLU YEŞİLYÖRE ASM TÜRKOĞLU ŞEKEROBA ASM TÜRKOĞLU ŞEKEROBA ASM TÜRKOĞLU ŞEKEROBA ASM EKİNÖZÜ EKİNÖZÜ İLÇE ENTEGRE ASM EKİNÖZÜ EKİNÖZÜ İLÇE ENTEGRE ASM EKİNÖZÜ EKİNÖZÜ İLÇE ENTEGRE ASM EKİNÖZÜ EKİNÖZÜ İLÇE ENTEGRE ASM ANDIRIN YEŞİLOVA ASM ANDIRIN YEŞİLOVA ASM ANDIRIN YEŞİLOVA ASM

56 İLİMİZDE SONUÇ OLARAK A GRUBU AH BİRİMSAYISI 68 B GRUBU AH BİRİM SAYISI 11 C GRUBU AH BİRİM SAYISI 43 D GRUBU AH BİRİM SAYISI 177 TOPLAM GRUPLU AHB 199 TOPLAM GRUPSUZ AHB 99 TOPLAM GRUPLU ASM SAYISI : 50

57 MEVCUT AÇILAN ASM/AHB SAYISI KAPATILAN ASM/AHB ASM AHB ASM AHB ASM AHB 2011 YILINDA YILINDA YILINDA

58 SABRINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER

1. Hasta müracaatları elektronik sıra takip sistemi ile yönlendirilmektedir. (A-B)

1. Hasta müracaatları elektronik sıra takip sistemi ile yönlendirilmektedir. (A-B) GRUPLANDIRMA REHBERİ TANIMLAR H (Hekim) :Her bir Hekimin muayene, bilgilendirme ve eğitim amaçlı olarak kullandığı birincil sorumlu olduğu alanlardır. O(Ortak): Aile Sağlığı Birimlerinde görev yapan bütün

Detaylı

EK-2 AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMİ GRUPLANDIRMA REHBERİ

EK-2 AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMİ GRUPLANDIRMA REHBERİ EK-2 AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMİ GRUPLANDIRMA REHBERİ [Metni yazın] Sayfa 0 1 TANIMLAR H (Hekim) :Her bir Hekimin muayene, bilgilendirme ve eğitim amaçlı olarak kullandığı birincil sorumlu olduğu alanlardır.

Detaylı

UYGULAM YÖNETMELİĞİ EK-3 ÇALIŞMA GRUBU RAPORU. asm standartları

UYGULAM YÖNETMELİĞİ EK-3 ÇALIŞMA GRUBU RAPORU. asm standartları UYGULAM YÖNETMELİĞİ EK-3 ÇALIŞMA GRUBU RAPORU Grup katılımcıları: 1.Erhan Bayuk 2.Şaban Kaya 3.Tayfun Çiğdem 4.Levent Özkan 5.Hasan Eraydın 6.Recep Sağlam 7.Kadircan Tuncel Konu Başlıkları: asm standartları

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sayı : B.10.0.THG.0.07.00.01/ 19192 28/04/2011 Konu : Aile hekimliği birimleri grubunun belirlenmesi İlgi: 19/01/2011 tarih ve 2011/3 sayılı genelgemiz.

Detaylı

0 SGB ASM Birim No:0 0 Ait Olunan Grup 0. KRİTERLER Evet

0 SGB ASM Birim No:0 0 Ait Olunan Grup 0. KRİTERLER Evet 1 1 Muayene odasında lavabo bulunmaktadır., B, C, D a) Her muayene odasında lavabo olmalıdır. b) Lavaboda sıvı sabun, kâğıt havlu bulunmalıdır. Bakanlıkça gönderilen güncel afiş ve broşürler bekleme alanlarında

Detaylı

AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ/BİRİMİ GRUPLANDIRMA KRİTERLERİ KRİTERLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ

AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ/BİRİMİ GRUPLANDIRMA KRİTERLERİ KRİTERLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ/BİRİMİ GRUPLANDIRMA KRİTERLERİ KRİTERLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ 1. Aile Sağlığı Merkezi/Biriminde ilgili kriterin yerine getirildiğinin kabulü için rehberde yer verilen ilgili kritere

Detaylı

AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ/BİRİMİ GRUPLANDIRMA KRİTERLERİ KRİTERLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ

AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ/BİRİMİ GRUPLANDIRMA KRİTERLERİ KRİTERLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ/BİRİMİ GRUPLANDIRMA KRİTERLERİ KRİTERLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ 1. Aile Sağlığı Merkezi/Biriminde ilgili kriterin yerine getirildiğinin kabulü için rehberde yer verilen ilgili kritere

Detaylı

AĠLE SAĞLIĞI MERKEZ/ BĠRĠMLERĠ GRUPLANDIRMA KRĠTERLERĠ STANDARTLARIN DEĞERLENDĠRĠLMESĠ

AĠLE SAĞLIĞI MERKEZ/ BĠRĠMLERĠ GRUPLANDIRMA KRĠTERLERĠ STANDARTLARIN DEĞERLENDĠRĠLMESĠ AĠLE SAĞLIĞI MERKEZ/ BĠRĠMLERĠ GRUPLANDIRMA KRĠTERLERĠ STANDARTLARIN DEĞERLENDĠRĠLMESĠ 1. Aile Sağlığı Merkezi/Biriminde ilgili standardın yerine getirildiğinin kabulü için rehberde yer verilen ilgili

Detaylı

yonetmelik Administrator tarafından yazıldı. Pazar, 27 Ocak 2013 18:13 25 Ocak 2013 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28539 YÖNETMELİK MADDE 1 1 / 40

yonetmelik Administrator tarafından yazıldı. Pazar, 27 Ocak 2013 18:13 25 Ocak 2013 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28539 YÖNETMELİK MADDE 1 1 / 40 25 Ocak 2013 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28539 YÖNETMELİK Sa A İ B İ Ama ç Ama ç MADDE 1 1 / 40 a) Birinci basamak sa b) c) Aile hekimli ç ) Aile sa d) E e) E f) Meslek ilkelerini, i ş g) Hasta sevk evrak

Detaylı

EK 1 AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ DEĞERLENDİRME FORMU. Toplam AH / ASE Sayısı Binanın Mülkiyeti : Kamu Özel Diğer Vakıf Dernek. Belediye

EK 1 AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ DEĞERLENDİRME FORMU. Toplam AH / ASE Sayısı Binanın Mülkiyeti : Kamu Özel Diğer Vakıf Dernek. Belediye EK 1 AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ DEĞERLENDİRME FORMU İli / İlçesi : KONYA /. Tarihi:. /. / 2014 ASM Adı Adresi :... ASM :.... Telefon / Faks ASM Temsilcisi Soğuk Zincir Sorumluları Toplam AH / ASE Sayısı : 0.

Detaylı

EK 1 AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ İZLEME DEĞERLENDİRME FORMU

EK 1 AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ İZLEME DEĞERLENDİRME FORMU EK 1 AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ İZLEME DEĞERLENDİRME FORMU İli / İlçesi : / Tarihi:././. ASM Adı :. Adresi :. Telefon / Faks : / ASM Temsilcisi : Soğuk Zincir Sorumluları: Toplam AH / ASE Sayısı:. / Binanın

Detaylı

ÇANKIRI HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ İZLEME DEĞERLENDİRME FORMU

ÇANKIRI HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ İZLEME DEĞERLENDİRME FORMU ÇANKIRI HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ İZLEME DEĞERLENDİRME FORMU İLİ / İLÇESİ : ASM Adı : TARİH: Adresi : Telefon / Faks : ASM Temsilcisi : Soğuk Zincir Sorumluları : Toplam AH / ASE Sayısı

Detaylı

AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK E İLİŞKİN HUKUKİ DEĞERLENDİRME

AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK E İLİŞKİN HUKUKİ DEĞERLENDİRME AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK E İLİŞKİN HUKUKİ DEĞERLENDİRME 21 Mart 2011 tarih ve 27871 sayılı Resmi Gazete de yayınlanarak yürürlüğe giren Yönetmelik ile

Detaylı

EK 1 AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ DEĞERLENDİRME FORMU. ASM Adı :... ASM. Binanın Mülkiyeti :S.Bakanlığı Belediye Diğer Kamu Özel Şahıs Kendisine Ait Vakıf

EK 1 AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ DEĞERLENDİRME FORMU. ASM Adı :... ASM. Binanın Mülkiyeti :S.Bakanlığı Belediye Diğer Kamu Özel Şahıs Kendisine Ait Vakıf ASM GRUBU EK 1 AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ DEĞERLENDİRME FORMU İli / İlçesi : KONYA /. Tarihi:. /. / 2013 ASM Adı :... ASM Adresi Telefon / Faks ASM Temsilcisi Soğuk Zincir Sorumluları Toplam AH / ASE Sayısı

Detaylı

EK 1 AĠLE SAĞLIĞI MERKEZĠ DEĞERLENDĠRME FORMU. Ġli / Ġlçesi : / Tarihi:././. ASM Adı :. Aile Sağlığı Merkezi Fiziki Ve Teknik ġartları

EK 1 AĠLE SAĞLIĞI MERKEZĠ DEĞERLENDĠRME FORMU. Ġli / Ġlçesi : / Tarihi:././. ASM Adı :. Aile Sağlığı Merkezi Fiziki Ve Teknik ġartları EK 1 AĠLE SAĞLIĞI MERKEZĠ DEĞERLENDĠRME FORMU Ġli / Ġlçesi : / Tarihi:././. ASM Adı :. Adresi :. Telefon / Faks : / ASM Temsilcisi : Soğuk Zincir Sorumluları: Toplam AH / ASE Sayısı:. / Binanın Mülkiyeti:

Detaylı

EK 1 AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ İZLEME DEĞERLENDİRME FORMU

EK 1 AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ İZLEME DEĞERLENDİRME FORMU EK 1 AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ İZLEME DEĞERLENDİRME FORMU İli / İlçesi :KONYA / Tarihi:.././2019 ASM Adı Adresi Telefon / Faks : :... : 0(.) /0 ( ) ASM Temsilcisi :.. Soğuk Zincir Sorumluları: /ASE Toplam AH

Detaylı

POLİKLİNİK HİZMETLERİ

POLİKLİNİK HİZMETLERİ POLİKLİNİK HİZMETLERİ Hasta kayıt işlemlerinin yapıldığı birime yönelik düzenleme bulunmalıdır. Hasta kayıt işlemlerinin yapıldığı birim bulunmalıdır. Bu birimde, bölümde hizmet veren hekimlerin listesi

Detaylı

EK 1 AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ İZLEME DEĞERLENDİRME FORMU

EK 1 AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ İZLEME DEĞERLENDİRME FORMU EK 1 AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ İZLEME DEĞERLENDİRME FORMU İli / İlçesi :KONYA / Tarihi:././2018 ASM Adı Adresi Telefon / Faks : :... : 0(.) /0 ( ) ASM Temsilcisi :.. Soğuk Zincir Sorumluları: /ASE Toplam AH

Detaylı

EK-1 İSGB VE OSGB LERDE BULUNACAK ASGARİ MALZEME LİSTESİ

EK-1 İSGB VE OSGB LERDE BULUNACAK ASGARİ MALZEME LİSTESİ EK-1 İSGB VE OSGB LERDE BULUNACAK ASGARİ MALZEME LİSTESİ a) Steteskop, b) Tansiyon aleti, c) Otoskop, ç) Oftalmoskop, d) Termometre, e) Işık kaynağı, f) Küçük cerrahi seti, g) Paravan, perde v.b, ğ) Muayene

Detaylı

EK 2 AĠLE HEKĠMLĠĞĠ BĠRĠMĠ DEĞERLENDĠRME FORMU

EK 2 AĠLE HEKĠMLĠĞĠ BĠRĠMĠ DEĞERLENDĠRME FORMU EK 2 AĠLE HEKĠMLĠĞĠ BĠRĠMĠ DEĞERLENDĠRME FORMU Aile Hekimliği Biriminin Ġl Kodu / ÇKYS Kodu :.../... Tarih :../ / Aile Hekiminin Adı : Sözleşmeli / Görevlendirmeli Aile Sağlığı Elemanının Adı : Sözleşmeli

Detaylı

SAĞLIK EVİ DEĞERLENDİRME FORMU

SAĞLIK EVİ DEĞERLENDİRME FORMU SAĞLIK EVİ DEĞERLENDİRME FORMU İli / İlçesi : / Tarihi:././. Sağlık Evi Adı : Adresi :. Telefon / Faks : / Hizmet Verdiği Nüfus : Sağlık Evi Personelinin : Binanın Mülkiyeti: HSM Diğer Kamu Özel Sağlık

Detaylı

AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMİ DEĞERLENDİRME FORMU

AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMİ DEĞERLENDİRME FORMU EK 2 AHB GRUBU AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMİ DEĞERLENDİRME FORMU Aile Hekimliği Biriminin İl Kodu /ÇKYS Kodu : 42..../... Tarih :... /. /2013 Aile Hekiminin Adı :... Sözleşmeli Görevlendirmeli Aile Sağlığı Elemanının

Detaylı

ĐSGB VE OSGB LERDE BULUNACAK ASGARĐ MALZEME LĐSTESĐ

ĐSGB VE OSGB LERDE BULUNACAK ASGARĐ MALZEME LĐSTESĐ EK-1 ĐSGB VE OSGB LERDE BULUNACAK ASGARĐ MALZEME LĐSTESĐ a) Steteskop, b) Tansiyon aleti, c) Otoskop, ç) Oftalmoskop, d) Termometre, e) Işık kaynağı, f) Küçük cerrahi seti, g) Paravan, perde v.b, ğ) Muayene

Detaylı

EK-1 İSGB VE OSGB LERDE BULUNACAK ASGARİ MALZEME LİSTESİ

EK-1 İSGB VE OSGB LERDE BULUNACAK ASGARİ MALZEME LİSTESİ 1 EK-1 İSGB VE OSGB LERDE BULUNACAK ASGARİ MALZEME LİSTESİ a) Steteskop, b) Tansiyon aleti, c) Otoskop, ç) Oftalmoskop, d) Termometre, e) Işık kaynağı, f) Küçük cerrahi seti, g) Paravan, perde v.b, ğ)

Detaylı

EK-1 İSGB VE OSGB LERDE BULUNACAK ASGARİ MALZEME LİSTESİ

EK-1 İSGB VE OSGB LERDE BULUNACAK ASGARİ MALZEME LİSTESİ 1 EK-1 İSGB VE OSGB LERDE BULUNACAK ASGARİ MALZEME LİSTESİ a) Steteskop, b) Tansiyon aleti, c) Otoskop, ç) Oftalmoskop, d) Termometre, e) Işık kaynağı, f) Küçük cerrahi seti, g) Paravan, perde v.b, ğ)

Detaylı

ENDOSKOPİ HİZMETLERİ

ENDOSKOPİ HİZMETLERİ ENDOSKOPİ HİZMETLERİ Endoskopi ünitelerinde fiziki düzenleme yapılmalıdır. Endoskopi işleminin yapıldığı odanın tüm yüzeyleri kolay temizlenebilir ve dezenfekte edilebilir nitelikte olmalıdır. Endoskopi

Detaylı

EK 2 AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMİ İZLEME DEĞERLENDİRME FORMU

EK 2 AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMİ İZLEME DEĞERLENDİRME FORMU EK 2 AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMİ İZLEME DEĞERLENDİRME FORMU Aile Hekimliği Biriminin İl Kodu/ÇKYS Kodu :.../... Tarih :../ / Aile Hekiminin Adı : Sözleşmeli /Görevlendirmeli /Yetkilendirilmiş Aile Sağlığı Elemanının

Detaylı

EK 2 AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMİ İZLEME DEĞERLENDİRME FORMU

EK 2 AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMİ İZLEME DEĞERLENDİRME FORMU EK 2 AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMİ İZLEME DEĞERLENDİRME FORMU Aile Hekimliği Biriminin İl Kodu/ÇKYS Kodu: Tarih:../ /2019 Aile Hekiminin Adı : Sözleşmeli Görevlendirmeli Yetkilendirilmiş Aile Sağlığı Elemanının

Detaylı

GİZLİ EK 2 AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMİ DEĞERLENDİRME FORMU. Aile Hekiminin Adı. Sözleşmeli Görevlendirmeli Yetkilendirilmiş. Aile Sağlığı Elemanının Adı

GİZLİ EK 2 AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMİ DEĞERLENDİRME FORMU. Aile Hekiminin Adı. Sözleşmeli Görevlendirmeli Yetkilendirilmiş. Aile Sağlığı Elemanının Adı AHB GRUBU EK 2 AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMİ DEĞERLENDİRME FORMU Aile Hekimliği Biriminin İl Kodu :42.... / ÇKYS Kodu :... Tarih :... /... / 2014 Aile Hekiminin Adı Aile Sağlığı Elemanının Adı AHB nin güncel telefonu

Detaylı

Transfüzyon merkezinde süreçlerin işleyişine yönelik yazılı düzenleme bulunmalıdır. Yazılı düzenleme;

Transfüzyon merkezinde süreçlerin işleyişine yönelik yazılı düzenleme bulunmalıdır. Yazılı düzenleme; Transfüzyon merkezinde süreçlerin işleyişine yönelik yazılı düzenleme bulunmalıdır. Yazılı düzenleme; o Hangi durumlarda bağışçıdan kan alınacağı, o Bağışçının seçilmesi, bağışçının reddi, bağışçıdan kan

Detaylı

AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI HİZMETLERİ

AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI HİZMETLERİ AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI HİZMETLERİ Ağız ve diş sağlığı hizmetlerine yönelik fiziki düzenleme yapılmalıdır. Engelli hastalar için düzenleme yapılmalı, o Hasta koltuğu başlığı (tetiyer) arkaya katlanabilir olmalı,

Detaylı

EK-1 İSGB VE OSGB LERDE BULUNACAK ASGARİ MALZEME LİSTESİ

EK-1 İSGB VE OSGB LERDE BULUNACAK ASGARİ MALZEME LİSTESİ 1 EK-1 İSGB VE OSGB LERDE BULUNACAK ASGARİ MALZEME LİSTESİ a) Steteskop, b) Tansiyon aleti, c) Otoskop, ç) Oftalmoskop, d) Termometre, e) Işık kaynağı, f) Küçük cerrahi seti, g) Paravan, perde v.b, ğ)

Detaylı

EK 1 AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ İZLEME DEĞERLENDİRME FORMU

EK 1 AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ İZLEME DEĞERLENDİRME FORMU EK 1 AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ İZLEME DEĞERLENDİRME FORMU İli / İlçesi :.../... Tarihi:... ASM Adı :... Adresi :... Telefon /Faks :... /... ASM Temsilcisi :... Soğuk Zincir Sorumluları:... Toplam AH / ASE Sayısı:.../...

Detaylı

T.C. MUĞLA VALİLİĞİ Halk Sağlığı Müdürlüğü Aile Hekimliği Uygulama Şube Müdürlüğü Talimatname BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. MUĞLA VALİLİĞİ Halk Sağlığı Müdürlüğü Aile Hekimliği Uygulama Şube Müdürlüğü Talimatname BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. MUĞLA VALİLİĞİ Halk Sağlığı Müdürlüğü Aile Hekimliği Uygulama Şube Müdürlüğü Talimatname Doküman No Yayın Tarihi Revizyon No Revizyon Tarihi Sayfa No Madde 1. Bu talimatnamenin amacı; BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

EK 2 AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMİ İZLEME DEĞERLENDİRME FORMU

EK 2 AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMİ İZLEME DEĞERLENDİRME FORMU EK 2 AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMİ İZLEME DEĞERLENDİRME FORMU Aile Hekimliği Biriminin İl Kodu/ÇKYS Kodu :.../... Tarih :../ / Aile Hekiminin Adı : Sözleşmeli /Görevlendirmeli /Yetkilendirilmiş Aile Sağlığı Elemanının

Detaylı

ÖZ DEĞERLENDİRME SORU LİSTESİ

ÖZ DEĞERLENDİRME SORU LİSTESİ VE RAPORU T.C TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU BURSA İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ POLİKLİNİK HİZMETLERİ ÖZDEĞERLENDİRME SORU LİSTESİ TARİH: Doküman Kodu

Detaylı

HASTA DOSYASI VE ARŞİV HİZMETLERİ

HASTA DOSYASI VE ARŞİV HİZMETLERİ HASTA DOSYASI VE ARŞİV HİZMETLERİ Hasta dosyalarına yönelik düzenleme yapılmalıdır. Hasta dosyaları için standart bir dosya içeriği belirlenmeli, o Dosyalarda bulunması gereken bilgi ve dokümanlar belirlenmeli,

Detaylı

EK-1 İSGB VE OSGB LERDE BULUNACAK ASGARİ MALZEME LİSTESİ

EK-1 İSGB VE OSGB LERDE BULUNACAK ASGARİ MALZEME LİSTESİ 1 EK-1 İSGB VE OSGB LERDE BULUNACAK ASGARİ MALZEME LİSTESİ a) Steteskop, b) Tansiyon aleti, c) Otoskop, ç) Oftalmoskop, d) Termometre, e) Işık kaynağı, f) Küçük cerrahi seti, g) Paravan, perde v.b, ğ)

Detaylı

DERİ VE TENASÜL HASTALIKLARI BİRİMİ İZLEME VE DEĞERLENDİRME FORMU

DERİ VE TENASÜL HASTALIKLARI BİRİMİ İZLEME VE DEĞERLENDİRME FORMU DERİ VE TENASÜL HASTALIKLARI BİRİMİ İZLEME VE DEĞERLENDİRME FORMU İli/İlçesi: Tarih :././... Birim Adı:.. Birim Kodu: Adresi : Telefon / Faks :... / Deri ve Tenasül Hastalıklar Birim Sorumlusu : Personel

Detaylı

SITMA BİRİMİ İZLEME VE DEĞERLENDİRME FORMU

SITMA BİRİMİ İZLEME VE DEĞERLENDİRME FORMU SITMA BİRİMİ İZLEME VE DEĞERLENDİRME FORMU İli/İlçesi: Tarih :././... Birim Adı:.. Birim Kodu: Adresi : Telefon / Faks :... / Sıtma Birim Sorumlusu : Personel Durumu : Uzman Hekim (...) Doktor ( ) Psikolog

Detaylı

11 Mart 2011 tarih ve 27871 sayılı Resmi Gazete de yayınlanmıştır

11 Mart 2011 tarih ve 27871 sayılı Resmi Gazete de yayınlanmıştır 11 Mart 2011 tarih ve 27871 sayılı Resmi Gazete de yayınlanmıştır Sağlık Bakanlığından: AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 25/5/2010 tarihli ve 27591

Detaylı

EK-1 ĠSGB VE OSGB LERDE BULUNACAK ASGARĠ MALZEME LĠSTESĠ

EK-1 ĠSGB VE OSGB LERDE BULUNACAK ASGARĠ MALZEME LĠSTESĠ 1 EK-1 ĠSGB VE OSGB LERDE BULUNACAK ASGARĠ MALZEME LĠSTESĠ a) Steteskop, b) Tansiyon aleti, c) Otoskop, ç) Oftalmoskop, d) Termometre, e) Işık kaynağı, f) Küçük cerrahi seti, g) Paravan, perde v.b, ğ)

Detaylı

Hasta Kayıt Birimi 2

Hasta Kayıt Birimi 2 ÖRNEK UYGULAMALAR 1 Hasta Kayıt Birimi 2 Hasta Kayıt Biriminde Yeterli Oturma Grupları 3 Yaşlı ve Engelli Vatandaşların Öncelikli Oturabilmeleri 4 5 Yaşlı ve Engelli Vatandaşların Önceliği İle İlgili Bir

Detaylı

HALK SAĞLIĞI LABORATUVARI İZLEME VE DEĞERLENDİRME FORMU

HALK SAĞLIĞI LABORATUVARI İZLEME VE DEĞERLENDİRME FORMU HALK SAĞLIĞI LABORATUVARI İZLEME VE DEĞERLENDİRME FORMU İli/İlçesi: Birim Adı:.. Tarih :././... Birim Kodu:. Adresi : Telefon / Faks :... / Laboratuvar Tipi: L1 (.) L2 ( ) HSL Sorumlusu: Personel Durumu

Detaylı

Doğumhaneye yönelik düzenleme yapılmalıdır.

Doğumhaneye yönelik düzenleme yapılmalıdır. Doğumhaneye yönelik düzenleme yapılmalıdır. Doğumhane girişinde çalışanlar için giyinme odası bulunmalıdır. Doğum öncesi izlem ve doğum işlemi tek kişilik odalarda yapılmalıdır. Doğum öncesi izlem, doğum

Detaylı

TC. SAGLIK BAKANLIĞI Tiirkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı. V A LİLİĞ İN E (Halk Sağlık Müdürlüğü)

TC. SAGLIK BAKANLIĞI Tiirkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı. V A LİLİĞ İN E (Halk Sağlık Müdürlüğü) TC. SAGLIK BAKANLIĞI Tiirkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı Sayı : 99858683 /ofo/i/6//-3 Konu :ASM'de Bulundurulması Zorunlu Asgari İlaç Listesi, ASM ve AHB İzleme Değerlendirme Formları V A LİLİĞ İN

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERİSTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ACİL SERVİS TEMİZLİK PLANI

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERİSTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ACİL SERVİS TEMİZLİK PLANI T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERİSTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ACİL SERVİS TEMİZLİK PLANI KODU: ENF.PL.05 YAYINLAMA TARİHİ: 21.04.2014 REVİZYON TARİHİ: 00 REVİZYON NO: 00 SAYFA SAYISI:05 AY/YIL:

Detaylı

Radyasyon yayan cihazların bulunduğu alanlara yönelik düzenleme yapılmalıdır.

Radyasyon yayan cihazların bulunduğu alanlara yönelik düzenleme yapılmalıdır. Radyasyon yayan cihazların bulunduğu alanlara yönelik düzenleme yapılmalıdır. Radyasyon yayan cihazların bulunduğu alanların Türkiye Atom Enerjisi Kurumundan (TAEK) lisansı bulunmalıdır. Radyasyon yayan

Detaylı

TOPLUM RUH SAĞLIĞI MERKEZİ İZLEME VE DEĞERLENDİRME FORMU. Tarih :././... Birim Adı:. Adresi :.

TOPLUM RUH SAĞLIĞI MERKEZİ İZLEME VE DEĞERLENDİRME FORMU. Tarih :././... Birim Adı:. Adresi :. TOPLUM RUH SAĞLIĞI MERKEZİ İZLEME VE DEĞERLENDİRME FORMU İli/İlçesi: /. Tarih :././... Birim Adı:. Adresi :. Telefon / Faks : /.. TRSM Sorumlusu : TRSM Personeli: Psikiyatrist(.)Tabip ( ) Psikolog( ) Sosyal

Detaylı

Sterilizasyon ünitesine yönelik fiziki düzenleme yapılmalıdır.

Sterilizasyon ünitesine yönelik fiziki düzenleme yapılmalıdır. Sterilizasyon ünitesine yönelik fiziki düzenleme yapılmalıdır. Sterilizasyon Ünitesi kirli, temiz ve steril alan olmak üzere üç alandan oluşmalıdır. Kirli, temiz ve steril alanlar arasındaki geçiş noktalarında

Detaylı

BİYOKİMYA LABORATUVAR HİZMETLERİ

BİYOKİMYA LABORATUVAR HİZMETLERİ BİYOKİMYA LABORATUVAR HİZMETLERİ Laboratuvarda çalışılan tüm testleri içeren test rehberi bulunmalıdır. Test rehberi; Örneklerin çalışılma zamanını, Örnek türünü, Ön hazırlık işlemi gerektiren testlere

Detaylı

Laboratuvarda çalışılan tüm test ve uygulamaları içeren rehber hazırlanmalıdır. Test ve uygulama rehberi;

Laboratuvarda çalışılan tüm test ve uygulamaları içeren rehber hazırlanmalıdır. Test ve uygulama rehberi; Laboratuvarda çalışılan tüm test ve uygulamaları içeren rehber hazırlanmalıdır. Test ve uygulama rehberi; o Örnek türünü, o Örnek kabul ve ret kriterlerini, o Örnek alımı ile ilgili kuralları, o Örneklerin

Detaylı

ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ

ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ Acil sağlık hizmetlerinin sunulduğu alanlara yönelik düzenleme yapılmalıdır. Hastane dışında acil servise ulaşımı kolaylaştırıcı yönlendirici işaretler bulunmalıdır. Acil servis

Detaylı

b) Kurumlarca yapılacak idari iş ve işlemlere esas teşkil etmek üzere raporlama hizmeti veren sağlık personeli bu Tebliğin kapsamı dışındadır.

b) Kurumlarca yapılacak idari iş ve işlemlere esas teşkil etmek üzere raporlama hizmeti veren sağlık personeli bu Tebliğin kapsamı dışındadır. Kurum Tabipliklerinin Standardına Dair Tebliğ Resmi Gazete: 10 Şubat 2005-25723 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Temel İlkeler Amaç Madde 1 - Bu Tebliğin amacı; etkin, verimli ve kaliteli

Detaylı

Kurum Tabipliklerinin Standardına Dair Tebliğ

Kurum Tabipliklerinin Standardına Dair Tebliğ Sağlık Bakanlığından: Kurum Tabipliklerinin Standardına Dair Tebliğ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Temel İlkeler Amaç Madde 1 - Bu Tebliğin amacı; etkin, verimli ve kaliteli sağlık hizmeti

Detaylı

MİKROBİYOLOJİ LABORATUVAR HİZMETLERİ

MİKROBİYOLOJİ LABORATUVAR HİZMETLERİ MİKROBİYOLOJİ LABORATUVAR HİZMETLERİ Laboratuvarda çalışılan tüm testleri içeren test rehberi bulunmalıdır. Test rehberi; Örneklerin çalışılma zamanını, Örnek türünü, Ön hazırlık işlemi gerektiren testlere

Detaylı

VEREM BİRİMİ İZLEME DEĞERLENDİRME FORMU

VEREM BİRİMİ İZLEME DEĞERLENDİRME FORMU VEREM BİRİMİ İZLEME DEĞERLENDİRME FORMU İli/İlçesi: Birim Adı:.. Tarih :././... Birim Kodu: Adresi : Telefon / Faks :... / Verem Birimi Sorumlusu : Personel Durumu : Uzman Hekim (...) Doktor ( ) Hemşire

Detaylı

ÖZ DEĞERLENDİRME SORU LİSTESİ

ÖZ DEĞERLENDİRME SORU LİSTESİ T.C TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU BURSA İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ VE RAPORU STERİLİZASYON HİZMETLERİ ÖZDEĞERLENDİRME SORU LİSTESİ TARİH: Doküman Kodu

Detaylı

AYAKTA TEŞHİS VE TEDAVİ YAPILAN ÖZEL SAĞLIK KURULUŞLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

AYAKTA TEŞHİS VE TEDAVİ YAPILAN ÖZEL SAĞLIK KURULUŞLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 3 Ağustos 2010 SALI Resmî Gazete Sayı : 27661 YÖNETMELİK Sağlık Bakanlığından: AYAKTA TEŞHİS VE TEDAVİ YAPILAN ÖZEL SAĞLIK KURULUŞLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE

Detaylı

YÖNETMEL K. Sa k Bakanl ndan:

YÖNETMEL K. Sa k Bakanl ndan: 11 Mart 2011 CUMA Resmî Gazete Say : 27871 YÖNETMEL K Sa k Bakanl ndan: LE HEK ML UYGULAMA YÖNETMEL NDE DE KL K YAPILMASINA DA R YÖNETMEL K MADDE 1 25/5/2010 tarihli ve 27591 say Resmî Gazete de yay mlanan

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 25.01.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28539 AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Resmi Gazete Tarihi: 25.01.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28539 AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Resmi Gazete Tarihi: 25.01.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28539 AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİ Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; a) Birinci

Detaylı

ÇOCUK İZLEM MERKEZİ (ÇİM) İZLEME VE DEĞERLENDİRME FORMU

ÇOCUK İZLEM MERKEZİ (ÇİM) İZLEME VE DEĞERLENDİRME FORMU ÇOCUK İZLEM MERKEZİ (ÇİM) İZLEME VE DEĞERLENDİRME FORMU İli/İlçesi: /. Birim Adı: Tarih:././... Birim Kodu: Adresi :. Telefon / Faks : / ÇİM Sorumlusu : Personel Sayısı :Uzman Tabip ( ) Tabip ( ) Psikolog

Detaylı

ANA ÇOCUK SAĞLIĞI ve AİLE PLANLAMASI (AÇSAP) BİRİMİ İZLEME VE DEĞERLENDİRME FORMU

ANA ÇOCUK SAĞLIĞI ve AİLE PLANLAMASI (AÇSAP) BİRİMİ İZLEME VE DEĞERLENDİRME FORMU ANA ÇOCUK SAĞLIĞI ve AİLE PLANLAMASI (AÇSAP) BİRİMİ İZLEME VE DEĞERLENDİRME FORMU İli/İlçesi: Birim Adı:.. Tarih :././... Birim Kodu: Adresi : Telefon / Faks :... / AÇSAP Sorumlusu :. Personel Durumu :

Detaylı

Akupunktur Tedavisi Uygulanan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Genelge Tarihi:12.01.2004 Sayısı:0596 Genelge No:2004/ 4

Akupunktur Tedavisi Uygulanan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Genelge Tarihi:12.01.2004 Sayısı:0596 Genelge No:2004/ 4 Akupunktur Tedavisi Uygulanan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Genelge Tarihi:12.01.2004 Sayısı:0596 Genelge No:2004/ 4 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü SAYI : B100TSH0150004/

Detaylı

Yoğun bakım ünitesi için düzenleme yapılmalıdır.

Yoğun bakım ünitesi için düzenleme yapılmalıdır. Yoğun bakım ünitesi için düzenleme yapılmalıdır. Yoğun bakım ünitelerinin giriş-çıkış kuralları belirlenmelidir. Tüm yüzeyleri pürüzsüz, yuvarlak köşeli, gözeneksiz, kolay temizlenebilir, dezenfekte edilebilir

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERİSTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ DAHİLİ SERVİSLER TEMİZLİK PLANI

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERİSTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ DAHİLİ SERVİSLER TEMİZLİK PLANI T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERİSTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ DAHİLİ SERVİSLER TEMİZLİK PLANI KODU: ENF.PL.08 YAYINLAMA TARİHİ: 24.06.2014 REVİZYON TARİHİ: 00 REVİZYON NO: 00 SAYFA SAYISI:05

Detaylı

AİLE HEKİMLİĞİ BİRİM DEĞERLENDİRME REHBERİ

AİLE HEKİMLİĞİ BİRİM DEĞERLENDİRME REHBERİ AİLE HEKİMLİĞİ BİRİM DEĞERLENDİRME REHBERİ EMMU 2010 İMİR Bu Rehber; 5258 Sayılı Aile Hekimliği Pilot Uygulaması Hakkında Kanun ve İlgili Yönetmelikler, ıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği, Binaların Yangından

Detaylı

Intörn hekim adı/soyadı. ASM nin bağlı bulunduğu İlçe Sağlık Müdürlüğü ASM sorumlu hekiminin adı-soyadı

Intörn hekim adı/soyadı. ASM nin bağlı bulunduğu İlçe Sağlık Müdürlüğü ASM sorumlu hekiminin adı-soyadı HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI DÖNEM VI KIRSAL HEKİMLİK/HALK SAĞLIĞI SAHA ÇALIŞMALARI AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ (ASM) ZİYARETLERİ DEĞERLENDİRME REHBERİ Intörn hekim adı/soyadı

Detaylı

Eczanelerde düzenleme yapılmalıdır. Eczanelerde iklimlendirme sağlanmalıdır. İlaç saklama alanlarının sıcaklık ve nem kontrolleri yapılmalıdır.

Eczanelerde düzenleme yapılmalıdır. Eczanelerde iklimlendirme sağlanmalıdır. İlaç saklama alanlarının sıcaklık ve nem kontrolleri yapılmalıdır. ECZANE HİZMETLERİ Eczanelerde düzenleme yapılmalıdır. Eczanelerde iklimlendirme sağlanmalıdır. İlaç saklama alanlarının sıcaklık ve nem kontrolleri yapılmalıdır. Eczanenin işleyişine yönelik yazılı düzenleme

Detaylı

SHKS-DTL. Değerlendirme Ölçütü STANDARTLAR. Standart No. Revizyon. Sonuç. Puan

SHKS-DTL. Değerlendirme Ölçütü STANDARTLAR. Standart No. Revizyon. Sonuç. Puan SHKS-DTL Revizyon Standart No Değerlendirme Ölçütü STANDARTLAR Puan Sonuç 00 01 00 Laboratuvarda çalışılan tüm testleri içeren test rehberi bulunmalıdır. 10 00 01 01 Test rehberi; 00 01 01 o Örneklerin

Detaylı

KAMU HASTANELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VERİMLİLİK VE KALİTE UYGULAMALARI DAİRE BAŞKANLIĞI

KAMU HASTANELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VERİMLİLİK VE KALİTE UYGULAMALARI DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HASTANELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VERİMLİLİK VE KALİTE UYGULAMALARI DAİRE BAŞKANLIĞI Dr. Meryem İSKENDEROĞLU SAMSUN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı 1-5 Nisan 2018 1 AMELİYATHANE

Detaylı

c) Aile hekimliği uygulamasına geçişe ve nakillere ilişkin puanlama sistemini ve sayılarını,

c) Aile hekimliği uygulamasına geçişe ve nakillere ilişkin puanlama sistemini ve sayılarını, Resmi Gazete Tarihi: 25.01.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28539 AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; a) Birinci

Detaylı

MEVZUAT HİZMET KALİTE STANDARTLARI, HUKUKSAL SORUNLAR DR.YÜCE AYHAN

MEVZUAT HİZMET KALİTE STANDARTLARI, HUKUKSAL SORUNLAR DR.YÜCE AYHAN MEVZUAT HİZMET KALİTE STANDARTLARI, VE HUKUKSAL SORUNLAR DR.YÜCE AYHAN KAN VE KAN ÜRÜNLERİ KANUNU Kanun no:5624 Resmi Gazete :02.05.2007/26510 KAN VE KAN ÜRÜNLERİ KANUNU Genel Esaslar Madde 3-c Kan, kan

Detaylı

SHKS (SAĞLIK HİZMET KALİTE YAPILAN ÇALIŞMALAR

SHKS (SAĞLIK HİZMET KALİTE YAPILAN ÇALIŞMALAR SHKS (SAĞLIK HİZMET KALİTE STANDARTLARI). KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR SAĞLIK HİZMET KALİTE STANDARTLARI KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR. SHKS (Sağlık Hizmet Kalite Standartları) zorunlu dokümanları oluşturuldu.

Detaylı

Diyaliz hastaları için ulaşım hizmeti verilmelidir. Ulaşım hizmeti için araç tahsis edilmelidir.

Diyaliz hastaları için ulaşım hizmeti verilmelidir. Ulaşım hizmeti için araç tahsis edilmelidir. Diyaliz hastaları için ulaşım hizmeti verilmelidir. Ulaşım hizmeti için araç tahsis edilmelidir. Diyaliz ünitesine yönelik fiziki düzenleme yapılmalıdır. Kadın ve erkek hastalar için ayrı olmak üzere hasta

Detaylı

Muayenehanelerin Fiziki Koşullarına İlişkin Düzenlemeler Açılan Davalar Mahkeme Kararları Güncel Durum

Muayenehanelerin Fiziki Koşullarına İlişkin Düzenlemeler Açılan Davalar Mahkeme Kararları Güncel Durum Ayakta Teşhis Ve Tedavi Yapılan Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelik te Muayenehanelerin Fiziki Koşullarına İlişkin Düzenlemeler Açılan Davalar Mahkeme Kararları Güncel Durum 3 AĞUSTOS 2010 DEĞİŞİKLİKLERİ

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 25.01.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28539

Resmi Gazete Tarihi: 25.01.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28539 Resmi Gazete Tarihi: 25.01.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28539 Amaç ve kapsam AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİ MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar a) Birinci

Detaylı

AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİ

AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 25.01.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28539 AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; a) Birinci

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI MÜMİNE HATUN HASTANESİ BÖLÜM BAZINDA TEMİZLİK PLANI

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI MÜMİNE HATUN HASTANESİ BÖLÜM BAZINDA TEMİZLİK PLANI T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI MÜMİNE HATUN HASTANESİ BÖLÜM BAZINDA TEMİZLİK PLANI Doküman No: DD.52 Yürürlük Tarihi: 24.11.2011 Revizyon No: 00 Revizyon Tarihi: Sayfa No: 1/5 SÜREÇLER YAPILAN TEMİZLİK SIKLIK/GÜN

Detaylı

Yönetmeliğin bir kısım hükümlerinin yürütmesi durdurulmuştur. Yönetmelik uygulamasında kararları gözden geçiriniz.

Yönetmeliğin bir kısım hükümlerinin yürütmesi durdurulmuştur. Yönetmelik uygulamasında kararları gözden geçiriniz. 27.11.2010 tarih ve 27768 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliği nin 22. maddesi ile 27.11.2010 tarihinden itibaren yürürlükten kaldırılmıştır. Yönetmeliğin bir

Detaylı

KANSER ERKEN TEŞHİS, TARAMA VE EĞİTİM MERKEZLERİ (KETEM) İZLEME VE DEĞERLENDİRME FORMU

KANSER ERKEN TEŞHİS, TARAMA VE EĞİTİM MERKEZLERİ (KETEM) İZLEME VE DEĞERLENDİRME FORMU KANSER ERKEN TEŞHİS, TARAMA VE EĞİTİM MERKEZLERİ (KETEM) İZLEME VE DEĞERLENDİRME FORMU İli /İlçesi Tarih Birim Adı Adresi :../.. :../../.. :.. :.. Telefon / Faks : /.. Mail Adresi : KETEM Sorumlusu : Personel

Detaylı

AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİ

AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİ AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; a) Birinci basamak sağlık hizmetlerini güçlendirmek ve verilen sağlık

Detaylı

EK-1 TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZLERİNDE BULUNACAK ASGARİ MALZEME LİSTESİ

EK-1 TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZLERİNDE BULUNACAK ASGARİ MALZEME LİSTESİ EK-1 TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZLERİNDE BULUNACAK ASGARİ MALZEME LİSTESİ a) Steteskop, b) Tansiyon aleti, c) Otoskop, ç) Oftalmoskop, d) Termometre, e) Işık kaynağı, f) Küçük cerrahi seti, g) Paravan, perde

Detaylı

Intern hekim adı/soyadı: ASM nin bağlı bulunduğu TSM: ASM sorumlu hekiminin adı-soyadı: Fiziksel kapasiteye ilişkin gözlemler

Intern hekim adı/soyadı: ASM nin bağlı bulunduğu TSM: ASM sorumlu hekiminin adı-soyadı: Fiziksel kapasiteye ilişkin gözlemler HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI DÖNEM VI KIRSAL HEKİMLİK/HALK SAĞLIĞI SAHA ÇALIŞMALARI AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ (ASM) ZİYARETLERİ DEĞERLENDİRME REHBERİ Intern hekim adı/soyadı:

Detaylı

Doğumhane Standartlarımızın Gözden Geçirilmesi

Doğumhane Standartlarımızın Gözden Geçirilmesi Doğumhane Standartlarımızın Gözden Geçirilmesi Prof Dr Selahattin KUMRU Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum AD Antalya Türk Alman Jinekoloji Eğitim Araştırma ve Hizmet Vakfi

Detaylı

EK 2 AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMİ İZLEME DEĞERLENDİRME FORMU

EK 2 AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMİ İZLEME DEĞERLENDİRME FORMU EK 2 AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMİ İZLEME DEĞERLENDİRME FORMU Aile Hekimliği Biriminin İl Kodu/ÇKYS Kodu: Tarih:../ /2018 Aile Hekiminin Adı : Sözleşmeli Görevlendirmeli Yetkilendirilmiş Aile Sağlığı Elemanının

Detaylı

ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROGRAMI

ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROGRAMI KOD YÖN.PL.06 YAY. TAR OCAK 2013 REV.TAR OCAK REV. NO 02 SYF. NO 1/5 S. NO PLANLANAN FAALİYET SORUMLULAR PLANLANAN FAALİYET DÖNEM Her doktor ve hemşire odasında el hijyeni malzemeleri (alkol bazlı el antiseptikleri,

Detaylı

Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Tarih: 10.07.

Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Tarih: 10.07. Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Tarih: 10.07.2003 Sayı: 25164 MADDE 1 9/3/2000 tarihli ve 23988 sayılı Resmî Gazete

Detaylı

YÖNETMELİK. Sağlık Bakanlığından: AĠLE HEKĠMLĠĞĠ UYGULAMA YÖNETMELĠĞĠ

YÖNETMELİK. Sağlık Bakanlığından: AĠLE HEKĠMLĠĞĠ UYGULAMA YÖNETMELĠĞĠ 25 Ocak 2013 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28539 YÖNETMELİK Sağlık Bakanlığından: AĠLE HEKĠMLĠĞĠ UYGULAMA YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

ENTEGRE İLÇE DEVLET HASTANESİ İZLEME DEĞERLENDİRME FORMU

ENTEGRE İLÇE DEVLET HASTANESİ İZLEME DEĞERLENDİRME FORMU ENTEGRE İLÇE DEVLET HASTANESİ İZLEME DEĞERLENDİRME FORMU İli / İlçesi : / Hastane Adı: Tarih:././ Birim Kodu: Adresi : Telefon / Faks : / Fiili Yatak Sayısı : Yatak Kullanım Oranı (%)*.. * (Son 1 yılda

Detaylı

SORUMLULAR: İdari birim sorumlusu, sorumlu hemşireler, temizlik şirketi sorumlusu, temizlik personeli ve temizlik komitesi

SORUMLULAR: İdari birim sorumlusu, sorumlu hemşireler, temizlik şirketi sorumlusu, temizlik personeli ve temizlik komitesi Doküman No:ENF.TL.58 Yayın Tarihi: 20.09.2011 Revizyon Tarihi: 01.04.2013 Revizyon No: 01 Sayfa: 1 / 5 AMAÇ: Hastane ortamından kaynaklanabilecek enfeksiyonları önlemek servisteki hasta ve çalışanlara

Detaylı

MUAYENEHANE STANDARDI VE AÇILMASI NA İLİŞKİN YARGI KARARLARI ve SON DURUM DAVA SÜRECİ VE DANIŞTAY 10. DAİRESİNİN KARARLARI

MUAYENEHANE STANDARDI VE AÇILMASI NA İLİŞKİN YARGI KARARLARI ve SON DURUM DAVA SÜRECİ VE DANIŞTAY 10. DAİRESİNİN KARARLARI MUAYENEHANE STANDARDI VE AÇILMASI NA İLİŞKİN YARGI KARARLARI ve SON DURUM 15 Şubat 2008 tarihli Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelik; bu tarihten sonra da defalarca

Detaylı

BİNA TURU KONTROL VE İYİLEŞTİRME FALİYETLERİ FORMU KOD :TSY.FR.09 YAYIN TAR.:EYLÜL 2012 REV.TRH.: REV.NO : SAYFA NO : 1/10

BİNA TURU KONTROL VE İYİLEŞTİRME FALİYETLERİ FORMU KOD :TSY.FR.09 YAYIN TAR.:EYLÜL 2012 REV.TRH.: REV.NO : SAYFA NO : 1/10 BİNA TR KONTROL VE İYİLEŞTİRME FALİYETLERİ FORM KOD :TSY.FR.09 YAYIN TAR.:EYLÜL 2012 REV.TRH.: REV.NO : SAYFA NO : 1/10 Bina Turunun Düzenlendiği alan : Kontrol Tarihi : TEMİZLİK BAHÇE ÇATI MTFAK DENETİM

Detaylı

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DEKANLIĞI Balçova 35340, İzmir. Sayı: /... /2018

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DEKANLIĞI Balçova 35340, İzmir. Sayı: /... /2018 T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DEKANLIĞI Balçova 35340, İzmir Sayı:8780.../... /2018 Sayın, Dr... Tıp doktorluğu eğitim programımız içinde yer alan yaz uygulamasını Acil Servisinizde yapacak

Detaylı

DEPOLAMA TALİMATI. Doküman No: İlk Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: Revizyon No: Toplam Sayfa Sayısı: TYG_T01 07.06.2012 02.05.

DEPOLAMA TALİMATI. Doküman No: İlk Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: Revizyon No: Toplam Sayfa Sayısı: TYG_T01 07.06.2012 02.05. REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 02.05.2013 Madde 5.3.6 eklendi. 01 Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Tesis Yönetimi ve Güvenliği Kurulu Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş

Detaylı

b) Aile hekimliği birimi: Bir aile hekimi ve en az bir aile sağlığı elemanından oluşan yapıyı,

b) Aile hekimliği birimi: Bir aile hekimi ve en az bir aile sağlığı elemanından oluşan yapıyı, 25 Mayıs 2010 SALI Resmî Gazete Sayı : 27591 AĐLE HEKĐMLĐĞĐ UYGULAMA YÖNETMELĐĞĐ BĐRĐNCĐ KISIM Genel Hükümler BĐRĐNCĐ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

50 ve daha fazla işçi çalıştırılan işyerlerinde; genel olarak alınmayan sağlık ve güvenlik önlemleri ve ilgili mevzuat maddeleri 31.05.

50 ve daha fazla işçi çalıştırılan işyerlerinde; genel olarak alınmayan sağlık ve güvenlik önlemleri ve ilgili mevzuat maddeleri 31.05. 50 ve daha fazla işçi çalıştırılan işyerlerinde; genel olarak alınmayan sağlık ve güvenlik önlemleri ve ilgili mevzuat maddeleri 31.05.2012-100-150 kadın işçi çalıştırılan işyerlerinde emzirme odası kurulmamıştır

Detaylı

ÖZEL HASTANELERDE MEMNUNİYET İLİŞKİSİ

ÖZEL HASTANELERDE MEMNUNİYET İLİŞKİSİ ÖZEL HASTANELERDE MEMNUNİYET İLİŞKİSİ Dr. Ömer BİLİCİ Van İl Sağlık Müdürlüğü dromerbilici@hotmail.com Sunum Planı Amaç Materyal Metod Özel Hastanelerde Kalite, Maliyet ve Memnuniyet İlişkisi Araştırma

Detaylı

BİLGİ NOTU. : Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

BİLGİ NOTU. : Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik BİLGİ NOTU KONU : Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 1- Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında

Detaylı