EVRİM YENİ YIL İŞLEMLERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "EVRİM YENİ YIL İŞLEMLERİ"

Transkript

1 EVRİM YENİ YIL İŞLEMLERİ 1) YENİ ŞİRKET AÇMA İŞLEMLERİ 2) ÖZEL TANIMLI KOMİSYON KOPYALAMA 3) DEVİR İŞLEMLERİ Evrimin Yazılımın GENEL MUHASEBE kullanıcılarının zorunlu olarak yapmaları gereken yeni yıl işlemleri aşağıda anlatılmıştır. ( Ön muhasebe kullanıcıları da yeni şirket açabilir ancak zorunlu değildir. ) Önemli not : Birden fazla şirketimiz varsa ( Örn : Nakliye, kurye v.b ) aşağıdaki işlemleri o şirketlere de yeni şirketler açarak sırası ile yapmanız gerekmektedir. Örn : Evrim de 2015 de 3 tane şirket tutuyorsanız, 2016 da da 3 tane şirket açıp bunları yapmanız gerekmektedir ön muhasebe şirketinin içine girilip sol üst köşede sistemin altından muhasebe şirketleri açılır, burada karşınıza daha önce kullandığınız tüm şirketler gelir. 1) YENİ ŞİRKET AÇMA İŞLEMLERİ (Sayfa Başı)

2 Yukarıdaki gibi ekle butonuna basılıp yeni şirketinizi siyah oklardaki alanlar dolacak şekilde açarsınız. Önemli Not : Şirket adını uzun uzun yazmayın yanındaki Firma Unvanına yazabilirsiniz, Çalışma yılına 2016 yazın önceki şirketlerde yazmıyorsa onlara da kendi yıllarını yazın ve Çalışma yılının hemen sağındaki küçük kutuya X koyun. Bu şekilde yapıldıktan sonra tamam Tuşuna basarız. Bundan sonraki işler TEK tuşa basmakla çözülecek kadar kolay hale getirilmiştir, Yeni şirketimizi açtıktan sonra sağ alt köşedeki YENİ YIL İŞLEMLERİ tuşuna tıklanır. ÇOK ÖNEMLİ Bu işlemlere başlamadan önce mutlaka Ek Gelir Açıklama Kodlarının hangi şekilde aktarılacağını seçmelisiniz. Bu ne demek? 2015 şirketinizdeki fatura kalemlerinizi aynı şekliyle 2016 ya kopyalamak isterseniz ESKİ ŞİRKETE GÖRE işaretli olacak eğer Müşavirlik tarife cetvelindeki standart kalemlerin oluşmasını istiyorsanız ASGARİ ÜCRET TARİFESİNE GÖRE işaretli olacak. (Sayfa Başı)

3 Yukarıdaki gibi eski şirkete 2015 şirketimizi yeni şirkete 2016 şirketimizi seçeriz ve aşağıdan aktar butonuna tıklarız. Aşağıdaki işaretli kutucuklar aktarım sırasında neler aktarılacağını belirler Hepsini resimli bir şekilde ve altında açıklamaları ile anlattık. Fatura tasarımı 2015 te kullandığınız text tasarımı 2016 aktarmaya yarar check box dolu kalsın Dekont tasarımı 2015 te kullandığınız text tasarımı 2016 aktarmaya yarar check box dolu kalsın (Sayfa Başı)

4 Fatura Numaratörü 2015 yılında fatura ve dekontta en son kaç numarada kaldıysanız onu kopyalar böylece kaldığınız yerden devam edebilirsiniz check box dolu kalsın Hesap Planı Aktarma 2015 yılında kullanılan hesap planındaki hesapları 2016 şirketine aktarmayı sağlar. Önemli Not ( Başlangıç hesap no ve bitiş hesap no mutlaka dolu olacak, örnekteki gibi ) DİKKAT : Burada hesap no başlangıç ve bitiş hesaplarına ( ÖRN: ve bitişine yazarsanız tüm hesaplarınızı 2016 şirketinize aktarır. ( bakiyeleri olmadan ) (Sayfa Başı)

5 Aktif şirketi Değiştirme Sisteme her girildiğinde 2015 yılında kullandığınız şirket kodunu yerine 2016 şirket kodunun gelmesini sağlar, buraya 2016 şirketinin kodunu yazarız (Sayfa Başı)

6 (Sayfa Başı) - Hesap Planı Eksik Bilgi Güncelle Bu alan daha çok 2016 şirkette bir süre çalıştıktan sonra ihtiyaç duyulması halinde 2015 şirketine yeni bir hesap eklenirse yeniden bu alana gelinip bu kutu işaretlenip aktar denirse 2015 te açılıpta 2016 olmayan hesapları günceller ( check box işaretli kalmasının bir zararı yoktur )

7 Müşteri Komisyon Oluştur Bu işlem müşteri komisyonu modülünü kullanan firmalarımız için kolaylık sağlamıştır. kum saati yada ekran kitlenmiş gibi gözükebilir, herhangi bir müdahale yapmayınız ve aşağıdaki uyarıyı alana kadar bekleyiniz. Evrim güncellemeleri alındıktan sonra Müşavirlik komisyon cetvelinin son halini otomatik olarak yeni şirketinizde oluşturacaktır. Önceki yıllarda kopyalama işlemi yaptıktan sonra her müşteriyi çağırıp bu işlemi yapıyordunuz. u r a d a - B D DİKKAT! ÖZEL DURUM 15 nolu şirketinizde özel komisyon tanımlaması yaptıklarınız olabilir. Yukarıdaki işlemle birlikte hepsi 2016 şirketinde standart tarife cetvelinde ne varsa o oldu. Bu panik yapmıyoruz ve özel tanımlama yaptığınız her firma için tek tek komisyon kopyalama yapmanız gerekiyor. ( Detayını dökümanın en altında bulabilirsiniz ) (Sayfa Başı) - Ek Gelir Açıklama Komisyonu Oluştur 2015 şirketinizdeki fatura kalemlerinizi aynı şekliyle 2016 ya kopyalamak isterseniz ESKİ ŞİRKETE GÖRE işaretli olacak eğer Müşavirlik tarife cetvelindeki standart kalemlerin oluşmasını istiyorsanız ASGARİ ÜCRET TARİFESİNE GÖRE işaretli olacak.

8 2) ÖZEL TANIMLI KOMİSYON KOPYALAMA (Sayfa Başı) 2015 yılında özel tanımladığınız komisyonlarınız var ise bunların aynı şekilde 2016 ya kopyalanması. Peki, Siz ne yapmalısınız? Yeni yıl işlemlerini yaparken müşteri komisyon kopyala işlemini yaparsanız 2015 yılındaki ki tüm tarifleriniz 2016 fiyat listesine göre güncellenir ancak özel tanımlama yaptığınız firmalarınız ne olacak? Bu durum için herhangi bir endişe yapılmamalıdır aşağıdaki adımları izleyerek bu sorunu da çözebilirsiniz. (Sayfa Başı) Örneğin aşağıdaki gibi özel bir komisyonumuz olsun şirketine girip aynı firmaya baktığınızda yeni yıl işlemlerinden dolayı aşağıdaki gibi standart tarife cetveli işlenmiş hali karşınıza gelecektir. Panik yok.

9 (Sayfa Başı) Bunu 2015 deki gibi yapmak için aşağıdaki oklara dikkat ederek SİLERİZ Komisyon tipi boşaltılır ve Sil denir.

10 (Sayfa Başı)

11 Daha sonra 2015 şirketine girilir ve müşteri komisyon girişinden özel tanımlı olan komisyon çağrılır. Kırmızı ok ile belirttiğimiz TİP kısmı aşağıdaki resimdeki gibi boşaltılır ve KOPYALA tuşuna basılır.

12 (Sayfa Başı)

13 Komisyonu kopyalarken çıkan küçük komisyon kopyalama ekranında da TİP kısmı boş bırakılır ki, hem ithalat hem de ihracat özel komisyon kopyalanabilsin.

14 Son olarak aşağıdaki resimde de görüldüğü gibi 2016 şirketine girilip ilgili firma çağrıldığında 2015 deki tüm ithalat ve ihracat komisyonları kopyalanmış olarak gelecektir. 3) DEVİR İŞLEMLERİ (Sayfa Başı) Yılsonu Devir işlemleri yalnızca YENİ ŞİRKET AÇMA işlemi yapan kullanıcılarımızın yapması gereken bir işlemdir. Bunun dışında Evrim ön muhasebe kullanıp ve yeni şirket açmayan müşterilerimiz bu işlemi yapmalarına gerek yoktur. Devir işlemleri için aşağıdaki gibi yardım başlığından, yılsonu devir işlemlerine gelinir.

15 (Sayfa Başı)

16 Yukarıda yer alan resimde yer alan kırmız okları örnekteki gibi dolduruyoruz. - Eski şirket : 2015 şirketi - Yeni şirket : 2016 şirketi - Devri alınacak yıl: Baş.Hesap no: Bit.Hesap no: ( Hesap no aralığı böyle seçilirse tüm hesapların devri 2016 şirketine otomatik olarak geçer, istenirse sadece belirli bir hesap aralığıda seçilebilir, Örn: ile gibi sadece yurtiçi müşterilerin devri alınabilir) - Devir Detay : otomatik olarak YOK geliyor, dokunmuyoruz. DEVİR İŞLEMİNİ BAŞLAT butonuna tıklarız (Sayfa Başı) Devir işlemi yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi tüm hesaplar devrolana kadar akacak ve en son satırda DEVİR İŞLEMİ BİTTİ diyecek. DEVİR FİŞ no yazan yerde genelde 1 yazar ancak bazen fişler çok uzun olduğu için 1,2 gibi birden fazla açılış fiş de oluşabilir. İlk kez de devir aldığımızda daha sonrada devir aldığımız asla DEVİR FİŞ noya bir şey yazılmaz.

17 Önemli Not: 2015 yılına dönük herhangi bir fiş düzeltme, faturada düzeltme v.b ne olursa olsun bu devir işlemini yeniden yapmayı unutmayınız. Devir işlemini istediğiniz kadar yapabilirsiniz, sorun olmayacaktır. Devir İşleminde 136, 600, 700 lü hesaplar bulundukları yıl içinde kapanmak zorunda olduğu için 2016 yılı açılış fişine içlerinde bakiye olsa bile gelmez. Artık 2016 şirketine gittiğinizde tüm 2015 deki firmalarınızın kendi hesap ekstrelerinde aşağıdaki gibi 2015 yılı devir bakiyesi olarak göreceksiniz. (Sayfa Başı)

2018 YENİ YIL İŞLEMLERİ

2018 YENİ YIL İŞLEMLERİ 2018 YENİ YIL İŞLEMLERİ YENİ YIL AÇMA İŞLEMLERİ Merhaba Değerli Evrim yazılım kullanıcıları; Her yıl genel muhasebe kullanıcılarının zorunlu olarak yapmış olduğu yeni yıl işlemlerini isteğe bağlı olarak

Detaylı

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca MMP (Mali Müşavir Paketi) bilgileri ile Luca Üye girişinden sisteme giriş yapıldıktan sonra Luca Net Kobi Ticari Giriş butonuna basarak programa giriş

Detaylı

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014 14 Temmuz 2014 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Fatura Gelen e-fatura Dosyalarının Transferi Firmalara tedarikçilerinden veya hizmet aldıkları firmalardan gelen e-faturalar,

Detaylı

KAMU ELEKTRONİK ÖDEME SİSTEMİ UYGULAMA KILAVUZU

KAMU ELEKTRONİK ÖDEME SİSTEMİ UYGULAMA KILAVUZU KAMU ELEKTRONİK ÖDEME SİSTEMİ UYGULAMA KILAVUZU Bu kılavuzda gönderme emirlerinin KEÖS üzerinden Merkez Bankasına aktarılmasına ilişkin formlar hakkında bilgi verilmektedir. KEÖS Bilindiği üzere 18/06/2011

Detaylı

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Bilgi Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Presto Plus da iki farklı tip devir yapılabilir. İhtiyaca göre bu iki devir programından birisi tercih edilerek devir işlemi yapılmalıdır. Devir işlemlerinden

Detaylı

Seri Numarası Takibi Destek Dökümanı

Seri Numarası Takibi Destek Dökümanı BİLNEX YAZILIM Seri Numarası Takibi Destek Dökümanı Hazırlayan Sinan Karagöz BİLNEX QUANTUM V3 PROGRAMLARINDA SERİ NUMARASI TAKİBİ İŞLEMLERİ Bilnex Yazılım Programlarında bir ürün için tek bir stok kartı

Detaylı

FİŞ NUMARASI DÜZENLEMESİ

FİŞ NUMARASI DÜZENLEMESİ FİŞ NUMARASI DÜZENLEMESİ Önbilgi : Yapılan düzenlemenin devreye alınması neticesinde Distribütör Sistem Sorumluları tarafından öncelikli olarak, yeni modüle uygun fiş numaraları tanımlamaları yapılmalıdır.

Detaylı

Kullanıcı Giriş Ekranı

Kullanıcı Giriş Ekranı Tarih: 01.12.2010 Mobilteg Saha Satış Otomasyonu Terminal Kullanım Kılavuzu (V.2x) Aşağıda bilgilerini bulacağınız Saha Satış Otomasyonu El Terminali tarafı kullanım bilgileri o günkü sürüme göre hazırlanmıştır.

Detaylı

Stok Modülü Muhasebeleştirme İşlemleri

Stok Modülü Muhasebeleştirme İşlemleri Stok Modülü leştirme İşlemleri 1- Stok girişlerinin(tesellüm/faturalar) muhasebeleştirilmesi Stoktan muhasebeleştirme işlemi için öncelikle tanımlamaların tam ve doğru şekilde yapılması gerekmektedir.

Detaylı

OKULSİS ÖN MUHASEBE SÖZLEŞME HAZIRLAMA KULLANIM KLAVUZU

OKULSİS ÖN MUHASEBE SÖZLEŞME HAZIRLAMA KULLANIM KLAVUZU OKULSİS ÖN MUHASEBE SÖZLEŞME HAZIRLAMA KULLANIM KLAVUZU 1-Okulsis girişindeki muhasebe modülü dışındaki kurumlardan Öğrenci Bilgileri/Detaylı Öğrenci Kayıt Ekranından bütün öğrenciler ve anne baba yakınları

Detaylı

LUCA Hesap Planı ve Fiş İşlemleri

LUCA Hesap Planı ve Fiş İşlemleri PAKET PROGRAMLAR I WEB TABANLI MUHASEBE SİSTEMİ LUCA Hesap Planı ve Fiş İşlemleri Yrd.Doç.Dr.Murat ACET Hesap Planındaki bir hesabın geçtiği fişleri listeleme-1 Luca Hesap Planındaki bir hesabın geçtiği

Detaylı

İşlem Adımları. 23 Haziran Stok, Cari, Fatura

İşlem Adımları. 23 Haziran Stok, Cari, Fatura 23 Haziran 2017 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Dış Ticaret, E-Fatura, Stok, Cari, Fatura İHRACAT İŞLEMLERİNDE E-FATURA DÜZENLENMESİ 01 Temmuz 2017 tarihi itibari ile e-fatura

Detaylı

SYTP ÜYELİK İŞLEMLERİ

SYTP ÜYELİK İŞLEMLERİ 1-)Kullanıcı,tarayıcının adres çubuğuna, bağlı bulunduğu ilin sytp linkini yazdığı zaman karşısına ilk olarak sağ taraftaki gibi bir ekran gelir. 2-)Sisteme üye olacak olan eczane kullanıcısı sağ taraftaki

Detaylı

SOFTFİNANS UYGULAMASINDA YENİ YILA GEÇİŞ İŞLEMLERİ. Bu doküman 2015 yılından 2016 yılına geçiş işlemleri içindir.

SOFTFİNANS UYGULAMASINDA YENİ YILA GEÇİŞ İŞLEMLERİ. Bu doküman 2015 yılından 2016 yılına geçiş işlemleri içindir. SOFTFİNANS UYGULAMASINDA YENİ YILA GEÇİŞ İŞLEMLERİ Bu doküman 2015 yılından 2016 yılına geçiş işlemleri içindir. 20/06/2015 tarih ve 29392 sayılı Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe giren 454 Sıra Nolu

Detaylı

VIO 4.8 Sürüm ile İlgili Geliştirmeler

VIO 4.8 Sürüm ile İlgili Geliştirmeler VIO 4.8 Sürüm ile İlgili Geliştirmeler İÇERİKSEL DÜZENLEMELER GÖRSEL DÜZENLEMELER Ticari Düzenlemeler Tablet Düzenlemeleri İÇERİKSEL DÜZENLEMELER Ticari Düzenlemeler Cari tanımda matbuu dökümde Dip bilgileri

Detaylı

İçindekiler Hitit Sayım Cihazı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu... 2 Sayım Cihazı Kurulum İşlemleri... 2 Hitit Kurulum işlemleri...

İçindekiler Hitit Sayım Cihazı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu... 2 Sayım Cihazı Kurulum İşlemleri... 2 Hitit Kurulum işlemleri... 1 İçindekiler Hitit Sayım Cihazı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu... 2 Sayım Cihazı Kurulum İşlemleri... 2 Hitit Kurulum işlemleri... 5 Cihazdan Sayım İşlemleri... 8 Sayım Dosyasının Hitit e Okutulması...

Detaylı

İş Akış Yönetimi LOGO KASIM 2011

İş Akış Yönetimi LOGO KASIM 2011 İş Akış Yönetimi LOGO KASIM 2011 içindekiler İş Akış Yönetimi...3 İş Akış Rol Tanımları...4 İş Akış Rol Tanımı...5 Sicil İş Akış Rol Tanımları...6 İş Akış Rol Tanımı...7 İş Akış Kartları...8 İş Akışı...9

Detaylı

08268 Muhasebe Teknik ve Ticari Yazılımlar. Genel Kavramlar

08268 Muhasebe Teknik ve Ticari Yazılımlar. Genel Kavramlar Genel Kavramlar Netsis Programına Giriş https://www.logo.com.tr/netsis/ buradan indirip kurabilirsiniz. Programa girmek için masa üstünden Fusion Std veya Entegre ikonu çift tıklanır. Netsis Programına

Detaylı

Kullanım Kılavuzu DEPO AMBAR MODÜLÜ

Kullanım Kılavuzu DEPO AMBAR MODÜLÜ Kullanım Kılavuzu DEPO AMBAR MODÜLÜ Sarus Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri tarafından geliştirilmiş olan Depo Ambar Modülü kullanım fonksiyonlarını içermektedir. TEKNORİTMA Koray Tolga DURMUŞ 1.09.2016

Detaylı

YILSONU DEVİR İŞLEMLERİ

YILSONU DEVİR İŞLEMLERİ Sayfa No : 1 / 5 SISOFT HEALTHCARE INFORMATION SYSTEMS SİSOFT SAĞLIK BİLGİ SİSTEMLERİ YILSONU DEVİR İŞLEMLERİ Önemli Not: Devir İşlemlerinin öncelikle MKYS sisteminden, daha sonra HBYS sisteminden yapılması

Detaylı

HAKSIZ REKABET MODÜLÜ MESLEK MENSUBU KULLANICI KILAVUZU

HAKSIZ REKABET MODÜLÜ MESLEK MENSUBU KULLANICI KILAVUZU HAKSIZ REKABET MODÜLÜ MESLEK MENSUBU KULLANICI KILAVUZU Sözleşme İşlemleri A- Asgari Ücret Tarifesi B- Yeni Sözleşme C- Sözleşme Listesi D- Devir Teslim Başvuruları A-Asgari Ücret Tarifesi; İlgili yıla

Detaylı

obs.mku.edu.tr/oibs/bologna

obs.mku.edu.tr/oibs/bologna obs.mku.edu.tr/oibs/bologna Akademik birim seçilmeli (Önlisans, lisans, yüksek lisans, doktora) Fakülteye bağlı programları listelemek için yeşil artı butona tıklanmalı 1 S a y f a Fakülteye bağlı program

Detaylı

OTURMA (SÜKNA ) HAKKI; bir evin tümünde oturmak veya onun belli bir kısmını kullanmak hakkıdır.

OTURMA (SÜKNA ) HAKKI; bir evin tümünde oturmak veya onun belli bir kısmını kullanmak hakkıdır. OTURMA (SÜKNA ) HAKKI; bir evin tümünde oturmak veya onun belli bir kısmını kullanmak hakkıdır. GEREKLİ BELGELER AÇIKLAMALAR 1-)Kimlik Belgesi Taşınmaz sahibi ve lehine hak tesis edilecek şahsın veya yetkili

Detaylı

Kod Listeleri Genel Yapısı

Kod Listeleri Genel Yapısı Fiş listelerinde anlatıldığı gibi pull down menüden fiş menü tercihleri veya görsel menüden Yeni, Değiştir, İzle, Sil, Kopyala butonları kullanılırsa fiş giriş ekranı açılır. Fiş giriş ekranları kullanıldığı

Detaylı

Ek-2. A. Halka arz uygulamaları işlem akışı. 1. Đlk Halka Arz Bildirim Giriş

Ek-2. A. Halka arz uygulamaları işlem akışı. 1. Đlk Halka Arz Bildirim Giriş Ek-2 A. Halka arz uygulamaları işlem akışı 1. Đlk Halka Arz Bildirim Giriş 1. Sisteme Girişe Yetkili Kullanıcı Kodu ile bağlanılır. Bu işlemi Đhraççı Kurum Kullanıcısı yapabilir. 2. Halka arz menüsünden

Detaylı

SARUS HBYS. Stok ve Yönetimsel Modüller. Yalçın Karaç ENTEGRE ENFORMASYON SİSTEMLERİ A.Ş. WWW.EES.COM.TR

SARUS HBYS. Stok ve Yönetimsel Modüller. Yalçın Karaç ENTEGRE ENFORMASYON SİSTEMLERİ A.Ş. WWW.EES.COM.TR SARUS HBYS Stok ve Yönetimsel Modüller Yalçın Karaç ENTEGRE ENFORMASYON SİSTEMLERİ A.Ş. WWW.EES.COM.TR DEPO AMBAR 1. Sarus Giriş Sayfasından Depo-Ambar Modülü seçilir. Açılan Kullanıcı Adı ve Şifre ekranına

Detaylı

Bu doküman Oda/Borsaların uygulamayı kullanmaya başlamadan önce izlemesi gereken adımları ve yapması gereken tanımlamaları içermektedir.

Bu doküman Oda/Borsaların uygulamayı kullanmaya başlamadan önce izlemesi gereken adımları ve yapması gereken tanımlamaları içermektedir. ODA/BORSA AÇILIŞI Bu doküman Oda/Borsaların uygulamayı kullanmaya başlamadan önce izlemesi gereken adımları ve yapması gereken tanımlamaları içermektedir. 1. Birim Ağacı Yönetim menüsü altında bulunan

Detaylı

Bilgisayarlı Muhasebe Dersi Çalışma Notu. İşletme (I.ve II.Öğretim) (Yrd.Doç.Dr. Levent KOŞAN) LUCA PROJESİ

Bilgisayarlı Muhasebe Dersi Çalışma Notu. İşletme (I.ve II.Öğretim) (Yrd.Doç.Dr. Levent KOŞAN) LUCA PROJESİ Bilgisayarlı Muhasebe Dersi Çalışma Notu İşletme (I.ve II.Öğretim) (Yrd.Doç.Dr. Levent KOŞAN) LUCA PROJESİ TÜRMOB-TESMER tarafından geliştirilen LUCA Projesi 2005 yılında hayata geçirilmiştir. Web Tabanlı

Detaylı

PALET TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU

PALET TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU PALET TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU 1. Adım: Oturumu aç Butonunun üzerini tıklayın. 2. Adım: Kullanıcı adı ve parolanızı ilgili kutucuklara yazın ve Enter tuşuna basın. 3. Adım: 1 Kullanıcı adı ve şifrenizi

Detaylı

SD - Satış ve Dağıtım (SD) Modülü Kullanıcı Eğitim Belgesi - Faturalama İşlemleri

SD - Satış ve Dağıtım (SD) Modülü Kullanıcı Eğitim Belgesi - Faturalama İşlemleri SD - Satış ve Dağıtım (SD) Modülü Kullanıcı Eğitim Belgesi - Faturalama İşlemleri Terimler ve Kısaltmalar Terim / Kısaltma ABAP HR (HCM) OM SAP ASAP O S C P Açıklama Advanced Business Application Programming

Detaylı

ENROUTEPLUS TA YAPILMASI GEREKENLER

ENROUTEPLUS TA YAPILMASI GEREKENLER 11 Mayıs 2010 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Transfer EnRoutePlus TAN METİN DOSYALARININ AKTARIMI (FATURA, NAKİT, ÇEK, SENET) Univera firmasının EnRoutePlus programından

Detaylı

DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ

DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ HARCAMA MODÜLÜ PERİYODİK ABONELİK ÖDEMELERİ Yetki ve Yetkililer Harcama modülü, harcama yetkilisi, muhasebe yetkilisi ve gerçekleştirme görevlisi yetkilisinden oluşur. Modül Ekranları H-01 Abonelik Girişi,

Detaylı

9 Ekim 2009. Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. Đlgili Modül/ler : Cari II

9 Ekim 2009. Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. Đlgili Modül/ler : Cari II 9 Ekim 2009 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Cari II CARĐ BAZLI FĐYAT TANIMLAMA YÖNTEMLERĐ Cari bazlı fiyat takibi sayesinde programımız, her cari için ayrı ayrı fiyat tanımlamaya

Detaylı

SISOFT HEALTHCARE INFORMATION SYSTEMS SİSOFT SAĞLIK BİLGİ SİSTEMLERİ LOINC İŞLEMLERİ

SISOFT HEALTHCARE INFORMATION SYSTEMS SİSOFT SAĞLIK BİLGİ SİSTEMLERİ LOINC İŞLEMLERİ SISOFT HEALTHCARE INFORMATION SYSTEMS SİSOFT SAĞLIK BİLGİ SİSTEMLERİ LOINC İŞLEMLERİ (Logical Observation Identifiers Names and Codes) Mantıksal Gözlem Tanımlayıcılarının İsimleri ve Kodları Doküman No:

Detaylı

HESAP PLANI DEĞİŞİKLİĞİ

HESAP PLANI DEĞİŞİKLİĞİ HESAP PLANI DEĞİŞİKLİĞİ Hesap Planı, önceden fiş içerisinde ve diğer alanlarda (hesap kodu tanımlanması gereken alanlar) ekranın üst tarafına otomatik geliyor veya Alt+3 tuş kombinasyonu ile görüntüleniyordu.

Detaylı

E - YENİLİKLER BÜLTENİ

E - YENİLİKLER BÜLTENİ Satınalma Yönetimi Uygulaması fatura girişi ekranına, Sabit Kıymet Modülünde Sabit Kıymeti Görüntüle seçeneği eklenmiştir. (Proje No: 222317) Satınalma Fatura Bilgileri ekranında girişi yapılan Sabit Kıymet

Detaylı

İşlem Adımları. 18 Mart 2016

İşlem Adımları. 18 Mart 2016 18 Mart 2016 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe II, Muhasebe E-Fatura / E-Arşiv Dosyalarından Muhasebe Fişi Oluşturulması Firmalara tedarikçilerinden veya hizmet aldıkları

Detaylı

SAP ÜRETİM TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU

SAP ÜRETİM TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU SAP ÜRETİM TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU 1. Adım: Oturumu aç Butonunun üzerini tıklayın. 2. Adım: Kullanıcı adı ve parolanızı ilgili kutucuklara yazın ve Enter tuşuna basın. 3. Adım: 1 Kullanıcı adı ve şifrenizi

Detaylı

RAMDEVU Sisteminin amacı nedir? Kimler için Randevu alınabilir. RAMDEVU Sistemine nasıl giriş yapılır? https://ramdevu.meb.gov.tr

RAMDEVU Sisteminin amacı nedir? Kimler için Randevu alınabilir. RAMDEVU Sistemine nasıl giriş yapılır? https://ramdevu.meb.gov.tr RAMDEVU SİSTEMİ RAMDEVU Sisteminin amacı nedir? Rehberlik Araştırma Merkezlerinden (RAM) Eğitsel Tanılama Hizmeti almak isteyen engelli bireylerin RAM lara gitmeden internet erişimi olan bilgisayar/tablet/telefon

Detaylı

Barkomatik. Stok Yönetimi. Ürün Yönetimi. Kullanım Kılavuzu

Barkomatik. Stok Yönetimi. Ürün Yönetimi. Kullanım Kılavuzu Barkomatik Stok Yönetimi Ürün Yönetimi Kullanım Kılavuzu A- Ürün Menü İşlemleri... 4 1- Ürün Ekleme... 4 2- Ürün Silme... 6 3- Ürün Değiştirme... 6 4- Azalanlar... 7 5- Hareketler... 7 7- Barkod Yazdırma...

Detaylı

CARİ KART KAYDI. Cariye Stok Fiyatı Atama; Cari kart kaydı ekranında bulunan. stok fiyat bilgisi bölümünden Alış ve Satış fiyatlarını

CARİ KART KAYDI. Cariye Stok Fiyatı Atama; Cari kart kaydı ekranında bulunan. stok fiyat bilgisi bölümünden Alış ve Satış fiyatlarını CARİ KART KAYDI Bu bölümde Yeni cari kart oluşturabilir veya mevcut cari bilgileri değiştirebilirsiniz. Ana ekrandan CARİ KART KAYDI tuşuna basınız, açılan menüdeki istediğiniz bilgileri doldurunuz Bilgi

Detaylı

LUCA BİLGİSAYARLI MUHASEBE PROGRAMI DERS NOTLARI

LUCA BİLGİSAYARLI MUHASEBE PROGRAMI DERS NOTLARI KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BEŞİKDÜZÜ MESLEK YÜKSEKOKULU LUCA BİLGİSAYARLI MUHASEBE PROGRAMI DERS NOTLARI ÖĞR. GÖR. COŞKUN ALİYAZICIOĞLU EYLÜL 2017 - TRABZON SLAYT 3 Firma İçin Açılış Fişinin Düzenlenmesi

Detaylı

WOLVOX Hızlı Satış. AKINSOFT WOLVOX 7 Hızlı Satış Yardım Dosyası

WOLVOX Hızlı Satış. AKINSOFT WOLVOX 7 Hızlı Satış Yardım Dosyası AKINSOFT WOLVOX 7 Hızlı Satış Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Oluşturma Tarihi : 01.03.2011 Düzenleme Tarihi : 01.03.2011 Sayfa 1 Copyright 2011 1. İŞLEMLER 1.1. Satış Ekranı AKINSOFT Programı,

Detaylı

InnGenius. InnGenius Ana Ekran...2. Rezervasyon İşlemleri...4. Grup Rezervasyon İşlemleri...8. Housekeeping...10

InnGenius. InnGenius Ana Ekran...2. Rezervasyon İşlemleri...4. Grup Rezervasyon İşlemleri...8. Housekeeping...10 InnGenius Vega Yazılım ın en son ürünü InnGenius PMS küçük ve orta ölçekli otel,motel, pansiyon gibi misafir ağırlayan işletmelerin oda kontrolü, satış kanallarının yönetimi ve perakende satışlarını kontrol

Detaylı

KATEGORİ MİZANI BAŞLARKEN KATEGORİ NEDİR? NEDEN N İHTİYAÇ DUYULUR?

KATEGORİ MİZANI BAŞLARKEN KATEGORİ NEDİR? NEDEN N İHTİYAÇ DUYULUR? KATEGORİ MİZANI Doküman Kodu : RNT-02 Açıklama : Vio Kategori Mizanı Kullanımı Kapsam : Vio Nitelikleri Revizyon No : 2 Yayın Tarihi : Aralık 2012 BAŞLARKEN SKOR YAZILIM tarafından geliştirilen ticari

Detaylı

Demsilver Muhasebe Programı

Demsilver Muhasebe Programı Demsilver Muhasebe Programı Demsilver Muhasebe Programı; Stok,Cari,Fatura, İrsaliye, Kasa, Banka, Çek, Senet ve Raporlama Mödüllerinden Oluşur. CARİ Muhasebe Programında Sınırsız cari kart açabilirsiniz

Detaylı

DARA PLUS PARAKENDE MODULU

DARA PLUS PARAKENDE MODULU DARA PLUS PARAKENDE MODULU PARAKENDE SATIŞ MÜŞTERİ BİLGİLERİ GİRİŞ VE DEĞİŞİKLİK Peşin satış adında bir tane cari hesap oluşturulur kod 1 adı peşin soyadı satış olan. Yeni bir müşteri açmak için : yeni

Detaylı

24 Mart 2011. İlgili Modül/ler : Transfer. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL

24 Mart 2011. İlgili Modül/ler : Transfer. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL 24 Mart 2011 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Transfer ETA:V.8-SQL ve ETA:SQL ile HUGIN POS CİHAZI ARASINDA VERİ TRANSFERİ Süpermarket, benzin istasyonu, market ve çeşitli

Detaylı

Sorumluluk Sınavlarının Hazırlanması YABİL. Sınav Planlama Programı İş

Sorumluluk Sınavlarının Hazırlanması YABİL. Sınav Planlama Programı İş YABİL Sınav Planlama Programı İş Adımları @2018 Yazılım Bilgisayar ve Elektronik Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 6007/13 Sok. No:2 D:1 Karşıyaka / İZMİR Gsm: 0-532-7444599 / 0-545-2533545

Detaylı

20 Mayıs 2013. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler : Muhasebe IV

20 Mayıs 2013. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler : Muhasebe IV 20 Mayıs 2013 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV İNDİRİLECEK KDV LİSTESİ İndirilecek KDV Listesi raporu özellikle ihraç kayıtlı mal satan, ihracat yapan, yatırım

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI Yeni Öğretim Planı Tanımlama Tanımlanan Öğretim Planına Ders Ekleme Tanımlanan Öğretim Planına Seçmeli Havuz

ÖĞRETİM PLANI Yeni Öğretim Planı Tanımlama Tanımlanan Öğretim Planına Ders Ekleme Tanımlanan Öğretim Planına Seçmeli Havuz ÖĞRETİM PLANI... 2 1. Yeni Öğretim Planı Tanımlama... 2 2. Tanımlanan Öğretim Planına Ders Ekleme... 3 3. Tanımlanan Öğretim Planına Seçmeli Havuz Dersi Ekleme... 4 4. Ders İşlemleri... 6 4.1.Düzenleme...

Detaylı

AGSoft Okul Aidat Takip Programı Kullanım Kılavuzu

AGSoft Okul Aidat Takip Programı Kullanım Kılavuzu Giriş: Program ilk açıldığında karşımıza çalışmak istediğimiz İşletme Çalışma Yılı ve Aidat Dönemi seçim bölümü gelir. İşletme Çalışma Yılı: İşletme defterinin yılı bu bölümden seçilir. Eğer kayıt yapılmamış

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI 1.2. MALİ DÖNEM BAĞIMSIZ ÇALIŞMAYA GEÇİŞ İLE BİRLİKTE KARŞILAŞILACAK DEĞİŞİKLİKLER

DESTEK DOKÜMANI 1.2. MALİ DÖNEM BAĞIMSIZ ÇALIŞMAYA GEÇİŞ İLE BİRLİKTE KARŞILAŞILACAK DEĞİŞİKLİKLER 1. GİRİŞ Mali Dönem Bağımsız Çalışma ile kullanıcının istediği an geçmiş dönem bilgilerine ulaşabilmesi sağlanırken, dönem sonlarında bir sonraki döneme ticari sistemde devir işleminin yapılmasına gerek

Detaylı

bizmed Versiyonu ile Stok İşlemlerinde Yapılan Değişiklikler

bizmed Versiyonu ile Stok İşlemlerinde Yapılan Değişiklikler Son Kullanma Tarihi = SKT bizmed 3.8.0.0 Versiyonu ile Stok İşlemlerinde Yapılan Değişiklikler Yeni versiyonla yapılan değişikliklerin asıl amacı; 1. Stokların takibinde UBB ye göre stokları çoğaltmadan

Detaylı

7 Temmuz Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. Đlgili Modül/ler : Raporlar

7 Temmuz Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. Đlgili Modül/ler : Raporlar 7 Temmuz 2007 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Raporlar RAPORLAR MODÜLÜNDE DOCMAGE DĐZAYNI Doküman sihirbazı DocMage den görsel açıdan zengin form dizaynları yapılır ve bu

Detaylı

İLON İLETİŞİM ONLİNE ECZANE PROGRAMI YEŞİL KART ITS İŞLEMLERİ YARDIMI

İLON İLETİŞİM ONLİNE ECZANE PROGRAMI YEŞİL KART ITS İŞLEMLERİ YARDIMI İLON İLETİŞİM ONLİNE ECZANE PROGRAMI YEŞİL KART ITS İŞLEMLERİ YARDIMI Öncelikle ITS İşlemleri İçin Gerekli Bilgilerin Girilip Girilmediğini Eczane Tanımları Bölümünde Bulunun ITS İşlemleri Tabından Kontrol

Detaylı

PETTYCASH (P/C) UYGULAMASI KULLANICI DOKUMANI

PETTYCASH (P/C) UYGULAMASI KULLANICI DOKUMANI PETTYCASH (P/C) UYGULAMASI KULLANICI DOKUMANI İçindekiler Uygulamaya Giriş... 3 PC Girme Adımları... 3 Sıkça Sorulan Sorular... 8 Uygulamaya Giriş Kullanıcı adı ve şifre girilir, Dil = Türkçe seçilir,

Detaylı

ASTSOFT YARDIM DÖKÜMANI

ASTSOFT YARDIM DÖKÜMANI ASTSOFT YARDIM DÖKÜMANI (MUHASEBE / FİNANS MODÜLÜ) VERSION 1.03 ( 01.09.2013 ) AST MUHASEBE KAYIT İŞLEMLERİ Diğer modüllerden aktarılan bilgiler AST MUHASEBE SİSTEM İNE entegre olarak aktarılır. Bu bilgilere

Detaylı

CARİ MODÜL. Cari Kart Nasıl Açılır.

CARİ MODÜL. Cari Kart Nasıl Açılır. 1 CARİ MODÜL Carilerimizi (çalıştığımız müşteri, tedarikçi, satıcı şahıs ya da firmalar) tanımladığımız modüldür.tüm cari işlemlerimizi bu modulde cari cari takip edebilir, firmalara ait işlemleri yapabilir,

Detaylı

TAŞINIR DEVRETME (Harcama Birimleri Arası Devir İşlemi)

TAŞINIR DEVRETME (Harcama Birimleri Arası Devir İşlemi) TAŞINIR DEVRETME (Harcama Birimleri Arası Devir İşlemi) ÖNEMLİ NOT: Taşınır Devir edilirken (Okuldan başka bir okula) işlemi yaparken kesinlikle Kurumlar arası devir seçilmeyecektir. Tüm işlemlerde Harcama

Detaylı

LogoKartOnline (Excelden Logoya Kart Aktarımı/Güncellemesi)

LogoKartOnline (Excelden Logoya Kart Aktarımı/Güncellemesi) LogoKartOnline (Excelden Logoya Kart Aktarımı/Güncellemesi) LogoKartOnline Gold,Tiger,Tiger2,Unity,Unity2 ile çalışabilmektedir. Aktarımlar Com Obje ile yapılmaktadır. EXCEL den LOGO ya Yada LOGO dan EXCEL

Detaylı

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir.

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir. 22 Temmuz 2016 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV KDV1 BEYANNAMESİ KISMI TEVKİFAT UYGULAMASI KAPSAMINDAKİ İŞLEMLERE AİT BİLDİRİM KDV Beyannamesinin ekinde verilen

Detaylı

TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ

TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ MALİYE SGB..net TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ 1 Taşınır Mal Yönetimi Taşınır Mal Yönetimi ile ilgili işlemlere Kaynak Yönetimi menüsü altındaki Taşınır Mal alt menüsünden ulaşıyoruz. Bu menünün seçenekleri

Detaylı

KDV kısım numaraları Pos cihazındaki KDV departman numaralarına göre tanımlandıktan sonra F2-Kaydet butonu ile bu bölüm kayıt edilir.

KDV kısım numaraları Pos cihazındaki KDV departman numaralarına göre tanımlandıktan sonra F2-Kaydet butonu ile bu bölüm kayıt edilir. 18 Kasım 2009 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Transfer ETA:V.8-SQL ve ETA:SQL ile ĐNTER-POS CĐHAZI ARASINDA VERĐ TRANSFERĐ Süpermarket, benzin istasyonu shop/market ve çeşitli

Detaylı

İTHALAT GELİŞTİRMELER HATALAR

İTHALAT GELİŞTİRMELER HATALAR İTHALAT 1) İthalat TPS Giriş Ekranında herhangi bir kaydı yazdırmak için Sağ Tık yapıldığında Yazdır seçeneği gelmesi sağlanmıştır 2) Antrepo düşümde düşüm dosyasından silinen kalem beyanname silinmedikçe

Detaylı

Logo Market Satınalma. Kullanıcı El Kitabı

Logo Market Satınalma. Kullanıcı El Kitabı Logo Market Satınalma Kullanıcı El Kitabı 2013 Logo Market Satınalma 1-Logo Market Modülünde Satınalma Tarafının Kullanılabilirliği İçin Öncelik Taşıyan Bazı Kayıtların Sisteme Girilmiş Olması Gerekmektedir

Detaylı

1.2.ANONİM ŞİRKETLERİNDE TESCİL İŞLEMLERİ.. 17 1.3. KOOPERATİF ŞİRKETLERİNDE TESCİL İŞLEMLERİ... 32 1.4.LİMİTED ŞİRKETLERİNDE TESCİL İŞLEMLERİ...

1.2.ANONİM ŞİRKETLERİNDE TESCİL İŞLEMLERİ.. 17 1.3. KOOPERATİF ŞİRKETLERİNDE TESCİL İŞLEMLERİ... 32 1.4.LİMİTED ŞİRKETLERİNDE TESCİL İŞLEMLERİ... 1.FİRMA TESCİL İŞLEMLERİ.2 1.1.ŞAHIS ŞİRKETLERİNDE TESCİL İŞLEMLERİ........4 1.2.ANONİM ŞİRKETLERİNDE TESCİL İŞLEMLERİ.. 17 1.3. KOOPERATİF ŞİRKETLERİNDE TESCİL İŞLEMLERİ... 32 1.4.LİMİTED ŞİRKETLERİNDE

Detaylı

Bu ekrana Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapıldığında ekranda giriş yapabilmeniz için yetki almanız

Bu ekrana Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapıldığında ekranda giriş yapabilmeniz için yetki almanız MHRS (MERKEZİ HASTANE RANDEVU SİSTEMİ) Kurum üzerinden MHRS entegrasyonunun yapılabilmesi için ; WEB Tabanlı Sistemimizi kullanan Kurumlar WebHBYS ekranından Menü / Program Parametreleri ekranından Sağlık

Detaylı

Zoru Kolay Yapmak İçin...

Zoru Kolay Yapmak İçin... Zoru Kolay Yapmak İçin... 3308 Mesleki Eğitim Okullarında Öğrenci Takip Programı KURULUM Programı http://www.cetasey.com/userfiles/file/setup.exe adresinden bilgisayarınıza indirip kurun. Daha sonra programın

Detaylı

2-)Yetki belgesi ve imza sirküleri. düzenlenmiş

2-)Yetki belgesi ve imza sirküleri. düzenlenmiş FERDİLEŞME; Yapı kooperatiflerinin inşa ettikleri konut ve işyerlerinin ya da kooperatif amacına uygun ise arsa nitelikli taşınmazların kooperatif üyeleri adlarına tescil işlemidir. GEREKLİ BELGELER AÇIKLAMALAR

Detaylı

Ulukom Devir İşlemleri

Ulukom Devir İşlemleri Devir İşlemleri Ulukom Devir İşlemleri 31-12-2016 Değerli Ulukom OpenEdge Sistemi Kullanıcıları, Bu dökümanda yeni yıl için devir işlemleri ve yeni firma açma işlemleri anlatılmaktadır. DEVİR İŞLEMLERİNE

Detaylı

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb)

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) İçindekiler EBA Dosya Nedir?... 1 Kimler kullanabilir?... 2 Uygulama Ne işe Yarar?... 2 Sisteme internet üzerinden giriş nasıl yapılır?... 2 Yeni bir klasör

Detaylı

KAT MÜLKİYETİ TESİSİ, tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu,

KAT MÜLKİYETİ TESİSİ, tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu, KAT MÜLKİYETİ TESİSİ, tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu, dükkan, mağaza, mahzen, depo gibi bölümlerinden ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olanları üzerinde, o taşınmazın maliki

Detaylı

AGSoft Rotatif Kredi Hesaplama Programı

AGSoft Rotatif Kredi Hesaplama Programı Programın Kullanımı AGSoft Rotatif Kredi Hesaplama Programı Genel: Bankaların belirli limit ve teminat (genellikle vadeli çek) karşılığında kullandırdıkları ve rotatif adı verilen kredilerin kullanılan

Detaylı

EDOWEB (EK DERS OTOMASYONU) Mutemet İşlemleri BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2018

EDOWEB (EK DERS OTOMASYONU) Mutemet İşlemleri BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2018 EDOWEB (EK DERS OTOMASYONU) Mutemet İşlemleri BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2018 1 Sisteme İlk Giriş ve Şifre Belirleme Kullanıcılar sisteme ilk kez giriş yapacakları zaman giriş ekranındaki «Şifremi Unuttum»

Detaylı

İçindekiler Tablosu BANKA KREDİ KARTI POS VE BANKA HESAP EKSTRESİ AKTARIMI...2 1. KREDİ KARTI POS EKSTRESİ AKTARIMI...2 1.1. Tanımlar ve Ayarlar...

İçindekiler Tablosu BANKA KREDİ KARTI POS VE BANKA HESAP EKSTRESİ AKTARIMI...2 1. KREDİ KARTI POS EKSTRESİ AKTARIMI...2 1.1. Tanımlar ve Ayarlar... İçindekiler Tablosu BANKA KREDİ KARTI POS VE BANKA HESAP EKSTRESİ AKTARIMI...2 1. KREDİ KARTI POS EKSTRESİ AKTARIMI...2 1.1. Tanımlar ve Ayarlar...2 1.1.1. Logo da Banka Hesapları...2 1.1.2. Excel Ayarları

Detaylı

18 Haziran 2009. Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. Đlgili Modül/ler : Muhasebe

18 Haziran 2009. Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. Đlgili Modül/ler : Muhasebe 18 Haziran 2009 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Muhasebe ÖRNEKLER ĐLE FĐŞ CAMBAZI Fiş cambazları muhasebe fişlerini işlerken hızlı, pratik ve hatasız işlememizi sağlayan ETA

Detaylı

2012 Devir. 2012 Devir Prosedürü. 1. Devir Almadan Önce. 2. Devir İşlemleri Girişi ve Yeni Firma Açılması?

2012 Devir. 2012 Devir Prosedürü. 1. Devir Almadan Önce. 2. Devir İşlemleri Girişi ve Yeni Firma Açılması? 2012 Devir Prosedürü 1. Devir Almadan Önce 2. Devir İşlemleri Girişi ve Yeni Firma Açılması? 3. Devir İşlemleri 1 Kart ve Toplu Devredilen Dosyalar Kısmı 4. Yeni Firma Açıldıktan Sonra Kontrol Edilmesi

Detaylı

E - YENİLİKLER BÜLTENİ

E - YENİLİKLER BÜLTENİ SOFTTRANS Uygulamasında, 3 hatalı şifre girişinden sonra uygulamaya girişin engellenmesi için düzenleme yapılmıştır. (Proje No: 220847) Güvenlik önlemlerinin arttırılması için 3 hatalı giriş sonucunda

Detaylı

Zaman Ayarlayıcı İşlemler

Zaman Ayarlayıcı İşlemler Zaman Ayarlayıcı İşlemler LOGO Haziran 2008 İçindekiler Logo-GO Zaman Ayarlayıcı İşlemler...3 Zamanlanmış Görevler...5 Zamanlanmış Görev Bilgileri...5 Hatırlatıcı...8 Hatırlatıcı Bilgileri...9 Mesajlar...11

Detaylı

Bilgisayarlı Muhasebe 3. Hafta

Bilgisayarlı Muhasebe 3. Hafta Bilgisayarlı Muhasebe 3. Hafta ÖĞR. GÖR. COŞKUN ALİYAZICIOĞLU TRABZON ÜNİVERSİTESİ - BEŞİKDÜZÜ MESLEK YÜKSEKOKULU AĞUSTOS 2018 2 Duyuru Sayfası (www.ktu.edu.tr/bmyo) --- > Öğr. Elemanı Duyuruları --- >

Detaylı

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ YOKLAMA GİRİŞİ

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ YOKLAMA GİRİŞİ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ YOKLAMA GİRİŞİ Ders bazında yoklama girişi yapılmak istenir ise Öğretim Elemanı Danışmanlık İşlemleri sayfasına girilerek hafta hafta devamsızlık girişi yapılabilir. Derslerin tamamı

Detaylı

DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ

DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ I. TAŞINIR MODÜLÜ A. TAŞINIR İSTEK BİRİM YETKİLİSİ 1. İSTEK BELGESİ OLUŞTURMA İŞLEMLERİ (T-08) "Taşınır İstek Belgesi oluşturma" ekranına giriş yapılır. "Belge No.", "Masraf Yeri", "İstenen Kişi", "Ambar

Detaylı

VEGAWIN BELGE CONVERTER

VEGAWIN BELGE CONVERTER VEGAWIN BELGE CONVERTER Müşterilerimizin veya bayilerimizin excel,txt dosya formatında gelen alış faturaları,sipariş belgeleri veya alış irsaliyelerini Vegawine aktarabileceği kullanımı kolay bir programdır.

Detaylı

MEKÂN ENVANTERİ OLUŞTURMA, MEKÂN ANALİZİ VE DERS PROGRAMI OLUŞTURMA İŞLEMLERİ

MEKÂN ENVANTERİ OLUŞTURMA, MEKÂN ANALİZİ VE DERS PROGRAMI OLUŞTURMA İŞLEMLERİ T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MEKÂN ENVANTERİ OLUŞTURMA, MEKÂN ANALİZİ VE DERS PROGRAMI OLUŞTURMA İŞLEMLERİ OCAK, 2016 ISPARTA İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ... 2 2. DERS PORGRAMLARININ OLUŞTURULMASI... 5 3.

Detaylı

Boğaziçi Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi. Web Yönetimi Birimi. Drupal Kullanım Kılavuzu

Boğaziçi Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi. Web Yönetimi Birimi. Drupal Kullanım Kılavuzu Boğaziçi Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi Web Yönetimi Birimi Drupal Kullanım Kılavuzu KONULAR 1. Kullanıcı Girişi Yapma 2. Ana Menüyü Düzenleme 3. Site Logosunu Düzenleme 4. Yeni Sayfa Ekleme / Düzenleme

Detaylı

MİKROKOM GMS.NET. Defter Beyan Sistemi (DBS) MODÜLÜ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR İÇİNDEKİLER. 1.2 API KEY ve API SECRET Bilgilerinin GMS.

MİKROKOM GMS.NET. Defter Beyan Sistemi (DBS) MODÜLÜ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR İÇİNDEKİLER. 1.2 API KEY ve API SECRET Bilgilerinin GMS. MİKROKOM GMS.NET Defter Beyan Sistemi (DBS) MODÜLÜ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR İÇİNDEKİLER 1. Tanımlamalar 1.1 Entegratör Seçimi 1.2 API KEY ve API SECRET Bilgilerinin GMS.NET e Kaydedilmesi 1.3 Hizmet Satış

Detaylı

Yapılacak Đşlemler: Koşuyolu, Asmadalı Sk No:29 Kadıköy Tel :444-3282 Faks: (216)325-5664 www.datasoft.com.tr

Yapılacak Đşlemler: Koşuyolu, Asmadalı Sk No:29 Kadıköy Tel :444-3282 Faks: (216)325-5664 www.datasoft.com.tr Datasoft Yazılım BBS (Büro Bilgi Sistemi) Programında Müşteri Kira Bilgilerinin Tanımlanması, Muhasebe, Đşletme Defteri ve BBS Programında Entegre Kira Kaydı Oluşturması Datasoft Yazılım BBS (Büro Bilgi

Detaylı

1. Medisoft ile ETS arasındaki bütünle ik yapı : hatasız ve hızlı ETS hastane otomasyonu için neden çok önemlidir :

1. Medisoft ile ETS arasındaki bütünle ik yapı : hatasız ve hızlı ETS hastane otomasyonu için neden çok önemlidir : ETS hastaneler için geliştirilmiş kullanımı kolay ve Medisoft ile bütünleşik çalışan bir kurumsal kaynak planlama sistemidir. Amacımız; Medisoft ile sağlanan eksiksiz hastane otomasyonunu tam entegre bir

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. İlk Kullanım. Yazılımın sunucu bilgisayara yüklenmesinden sonra yapılması gereken işlemler;

KULLANIM KILAVUZU. İlk Kullanım. Yazılımın sunucu bilgisayara yüklenmesinden sonra yapılması gereken işlemler; KULLANIM KILAVUZU Giriş 5018 sayılı Taşınır Mal Yönetmeliği uyarınca kaynağına ve edinme yöntemine bakılmaksızın kamu idarelerine ait taşınır malların kaydı, muhafazası ve kullanımı ile yönetim hesabının

Detaylı

DHL Connect 3.3 Kullanım Kılavuzu

DHL Connect 3.3 Kullanım Kılavuzu DHL Connect 3.3 Kullanım Kılavuzu DHL Bilgi Sistemleri ve Teknolojisi Departmanı Programı çalıştırdığınızda karşınıza gelen bu ekrandan istediğiniz bölümlere ilgili ikonları tıklayarak giriş yapabilirsiniz.

Detaylı

AYDES PROJESİ AFETZEDE ADRES DEFTERİ EĞİTİM DOKÜMANI

AYDES PROJESİ AFETZEDE ADRES DEFTERİ EĞİTİM DOKÜMANI AYDES PROJESİ AFETZEDE ADRES DEFTERİ İÇINDEKILER 1. DOKÜMAN SÜRÜMLERİ... 4 2. AFETZEDE ADRES DEFTERİ ÖZELLİKLERİ... 4 2.1 Afetzede Bilgileri Giriş... 4 2.1.1 Afetzede Bilgisi Tanımlama... 4 2.1.2 Afetzede

Detaylı

TÜZEL KİŞİLERDE ÜNVAN DEĞİŞİKLİĞİ; tüzel kişiliğin sicilde tescilli unvanının ibraz edilen yetki belgesine göre değiştirilmesi işlemidir.

TÜZEL KİŞİLERDE ÜNVAN DEĞİŞİKLİĞİ; tüzel kişiliğin sicilde tescilli unvanının ibraz edilen yetki belgesine göre değiştirilmesi işlemidir. TÜZEL KİŞİLERDE ÜNVAN DEĞİŞİKLİĞİ; tüzel kişiliğin sicilde tescilli unvanının ibraz edilen yetki belgesine göre değiştirilmesi işlemidir. GEREKLİ BELGELER AÇIKLAMALAR 1-)Kimlik Belgesi Firma temsilcisi

Detaylı

FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz.

FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz. FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz. Şimdi Fatura nın içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki

Detaylı

YORKA TİCARİ STARTER EĞİTİM DÖKÜMANI

YORKA TİCARİ STARTER EĞİTİM DÖKÜMANI YORKA TİCARİ STARTER EĞİTİM DÖKÜMANI Yorka Ticari Starter Yazılımı, Temel ön muhasebe ve cari ihtiyaçlarını karşılamak için hazırlanmış bir versiyondur. 5 Ana modülden oluşmaktadır: Cari Hesaplar Stok

Detaylı

EPDK BAYĐ MUTABAKAT 2011

EPDK BAYĐ MUTABAKAT 2011 EPDK BAYĐ MUTABAKAT 2011 1- BÖLÜME GĐRĐŞ: Stawiz kullanıcı menüsünde bulunan ĐŞLEMLER başlığı altındaki EPDK MUTABAKAT seçilerek girilir. Bu bölümü, EPDK ĐŞLEMLERĐ yetkisi olan kullanıcılar görebilir ve

Detaylı

Yürürlük Tarihi: 12/09/2014 - Kodu: 97298233.ED.1.19.5.1 - Rev. No/Tarihi: 00 1 / 27

Yürürlük Tarihi: 12/09/2014 - Kodu: 97298233.ED.1.19.5.1 - Rev. No/Tarihi: 00 1 / 27 Başvuru Fişleri ekranında talep edilen işlem için başvuru oluşturulurken, (Ekle) butonuna basılır, Başvuran T.C. Kimlik bölümüne başvuran kişinin T.C. numarası yazılır butonuna basılır MERNİS de kayıtlı

Detaylı

DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ

DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ I. BÜTÇE MODÜLÜ Yetki ve Yetkililer DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ oluşur. Bütçe modülü, işletme veri giriş yetkisi, işletme bütçe onay yetkisi ve merkez bütçe onay yetkilerinden ve yetkililerinden

Detaylı

AKINSOFT WOLVOX Mobil Satış PDA

AKINSOFT WOLVOX Mobil Satış PDA AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ AKINSOFT WOLVOX Mobil Satış programı sayesinde, aktif saha çalışmalarında pazarlamacılarınız;

Detaylı

Taşınır Mal Yönetmeliği ve TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ Semineri

Taşınır Mal Yönetmeliği ve TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ Semineri T.C MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI Taşınır Mal Yönetmeliği ve TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ Semineri Bayram KESER Mali Hizmetler Uzmanı Kuşadası, Eylül 2014 1 Seminer Sunum PLANI

Detaylı