HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ DERS TANIMLARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ DERS TANIMLARI"

Transkript

1 HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ DERS TANIMLARI BİRİNCİ YIL 1. Yarıyıl RCTV 105 İletişime Giriş (3 0 3) 5 AKTS Bu derste iletişim olgusu tanımlanacak, bileşenleri açıklanacak, öğrencinin temel iletişim modellerini kavrayıp kitle iletişim araçları hakkında bilgi edinmesi sağlanacaktır. VCDS 103 Görsel İletişim Programları 1 (2 2 3) 5 AKTS Bilgi teknolojisini etkin kullanma yetenekleri ve imkânlarının sunumu; işletim sistemleri, yazılım, donanım ile internet ve çevrimler hakkında genel bilgiler verilmektedir. PRAD 113 İletişimciler için İşletme (3 0 3) 6 AKTS İşletme ve iletişim bilim alanları ilişkisi, temel işletme, iş yönetimi, uluslararası işletmecilik, e işletme kavramları; iletişim sektöründe girişimcilik ve şirketleşme, işletme işlevleri, şirket paydaşları, şirket kültürü, işletme politika ve stratejileri bu dersin konusunu oluşturmaktadır. PSYC 110 Sosyal Psikoloji (3 0 3) 5 AKTS Bireylerin üyesi oldukları toplum içindeki davranış biçimlerini incelemek bu dersin konusunu oluşturmaktadır. Ders kapsamında, bireylerin ve toplulukların tutumlarını değiştiren ve geliştiren toplumsal faktörler, grup içi iletişim, problem çözme, liderlik, önyargı, toplumsal hareket ve inançlar, sosyal psikolojide araştırma yöntemleri ve toplumsal etki ve çekicilikler gibi konularda temel bilgiler verilmektedir. Bu ders, konu ile ilgili literatür ve sosyal psikoloji teorilerini desteklemek, medya ve iletişim sektörü için kampanyalar oluştururken öğrencilerin entelektüel bilgi kalitesini yükseltmek amacıyla tasarlanmıştır. SOFL 101 Akademik Amaçlı İçin İngilizce (3 0 3) 3 AKTS İngilizcenin akademik amaçlar için kullanılmasını öğreten ders, öğrenciye akademik çalışmaları için gerekli temel bilgileri sunmaktadır. TURK 011 Türk Dili I (2 0 2) 1 AKTS Türkçe yazım kuralları ve dilbilgisine giriş niteliğindeki derste, bu kez öğrencinin mesleği ile ilgili terminolojiye ağırlık verilmektedir. VCDS 213 Fotoğrafçılık (2 2 3) 5 AKTS Fotoğrafçılığın temel kuramları, kavramları ve pratiğin öğretildiği dersin diğer bir amacı da ışık ve ışık kaynakları ile fotoğrafçılığın temel malzemelerini tanıtmaktır. Karanlık oda pratiğinin de geliştirildiği derste, fotoğrafçılığın sanatsal ve estetik değerleri de tartışılmaktadır.

2 2. Yarıyıl RCTV 114 Sosyal Bilimlerde Kavramlar (3 0 3) 5 AKTS Bu ders, 21. Yüzyıl gündelik hayatını ele alıp kavrama konusunda medya öğrencilerine yeni perspektifler sağlamak üzere sosyal bilimlerdeki ana temaları ve güncel kavramları tanıtmaktadır. Kendi aralarında bağlantılı olan 13 farklı kavram, haftadan haftaya sınıfta ele alınacak ve sonrasında film gösterimleri ve konu üzerine yapılacak tartışmalarla desteklenecektir. VCDS 104 Görsel İletişim Programları 2 (2 2 3) 5 AKTS Bu dersin amacı, öğrencilerde, grafik tasarım sırasında kullanacakları bilgisayar ve programları konusunda ön bilgi vermek ve görsel iletişimdeki temel kavramlar ve metotlar doğrultusunda deneysel çalışmalar yapmaktır. PRAD 114 İletişimciler için Pazarlama (3 0 3) 6 AKTS Günümüz iş hayatında pazarlamanın rolü ve artan önemi pazarlamayı işletmelerin başarısında temel fonksiyon olarak ön plana çıkarmıştır. Uygulamada pazarlama tüketici tercihlerine öncelik veren çağdaş pazarlamayı sistem yaklaşımıyla inceleme amacı güder. PRAD 116 Halkla İlişkiler (3 0 3) 6 AKTS Halkla ilişkiler mesleği ve pratiğinin temel rolleri, fonksiyonları, amaçları, sorumlulukları ve yöntemlerini açıklayıcı giriş mahiyetinde bir derstir. SOFL 102 Akademik Amaçlı İngilizce II (3 0 3) 3 AKTS İngilizcenin akademik amaçlar için kullanılmasını öğreten ders, öğrenciye akademik çalışmaları için gerekli temel bilgileri sunmaktadır. TURK 012 Türk Dili II (2 0 2) 1 AKTS Türkçe yazım kuralları ve dilbilgisine giriş niteliğindeki derste, bu kez öğrencinin mesleği ile ilgili terminolojiye ağırlık verilmektedir.

3 İKİNCİ YIL 3. yarıyıl PRAD 259 Reklamcılığın Temel İlkeleri (3 0 3) 6 AKTS Reklamcılığın bir yaratıcılık süreci olarak hem üreten hem de tüketiciler açısından ele alınarak geniş bir şekilde araştırılması temeline dayanan derste, reklamcılığın tarihi, yapım ve işlevleri de ele alınarak işlenmektedir. SOFL 203 İletişim ve Medya İçin İngilizce I (2 2 3) 5 AKTS Bu ders ile öğrencilerin, İletişim Fakültesi nin öğrenim dili olan İngilizce konusunda temel okuma ve yazma becerilerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Dersin odak noktası okuma ve yazma becerileri olmakla beraber ders; okuma, yazma, dinleme ve konuşma üzerine uygulamaların tamamını içerir. Okuma ve yazma becerilerinin geliştirilmesinde iletişim alanını ilgilendiren konuların ele alınması, öğrencilerin jargon hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamaktadır. Ders sonunda, öğrenciler kendi alanlarında yaptıkları İngilizce okuma ve yazma faaliyetlerini daha hevesli ve kendilerine güven içinde gerçekleştirebileceklerdir. HIST 011 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (2 0 2) 1 AKTS Dersin amacı, Osmanlı devletinden yeni Türkiye devletinin kuruluşu, yeni cumhuriyet için yapılan devrimler ve özelikleri, Türkiye Cumhuriyeti devletinin dayanağı olan anayasanın özelikleri konularında öğrencilerin bilgilenmesini sağlamaktadır. RCTV 217 Kitle İletişim Kuramları (3 0 3) 5 AKTS Kitle iletişimi tanımı, enformasyon iletişim kavramları, iletişim dünyasında tekelleşme, özelleştirme akımı, deregülasyon. İletişimin toplumsal süreç olarak önemi, teknolojik gelişme toplumsal değişme, kitle iletişim araçları, toplumsal kültürel yapı ilişkileri, iletişim kuramları, kitle iletişiminde temel yaklaşımlar. Kitle toplumu kitle kültürü ilişkisi. UFND 070 Sosyal Sorumluluk Projesi (0 2 1) 1 AKTS Bu derste öğrenciler, sosyal sorumlulukla ilgili bir proje geliştirerek uygulamaya koymaktadırlar. Seçmeli Dersler PRAD 261 Kişilerarası İletişim (3 0 3) 6 AKTS İletişim çeşitlerinin ve bir bireyin kendisi ile ve diğer bireyler ile olan iletişim becerilerinin, mesaj oluşturma ve aktarım şekillerinin, beden dili mesajlarının, çevrimiçi kanallarının ele alındığı kuramsal ders aynı zamanda iletişim kuramlarını da içermektedir. PRAD 251 Kitle İletişim ve Siyaset (3 0 3) 5 AKTS Ders toplum, ulus ve devletin gelişimi, temel devlet organları, toplum ve devlet organları arasında iletişim ve etkileşim; seçim sistemleri ve siyasi rejimleri konularını içermektedir.

4 ECON 101 Ekonomiye Giriş 1 (3 0 3) 5 AKTS Temel ekonomik terimlerine, üretim faktörlerine giriş ve bunların üretim, üretici ve tüketici üzerindeki etkileri; serbest pazar ekonomisinde fiyatın oluşması, pazar türleri ve pazar özellikleri dersin konusunu oluşturmaktadır. RCTV 113 Uygarlık Tarihi (3 0 3) 5 AKTS Dersin amacı, yazının bulunuşuyla başlayan uygarlık serüvenini eleştirel bir bakışla incelemektir. Bu çerçevede sınıf farklılıklarının ortaya çıkması, tarımda gelişmeler, kentleşme, sanatın yükselmesi, teknoloji ve sanayideki ilerlemeler gibi toplumsal ve tarihsel olgular ele alınacaktır. PRAD 255 Gazeteciliğe Giriş (3 0 3) 6 AKTS Dersin temel amacı, öğrencileri gazetecilik mesleğiyle tanıştırmaktır. Giriş niteliğindeki bu dersi alan öğrenciler gazeteciliğin temel öğelerini öğrenmektedirler. Derste gazetecilikle ilgili çeşitli konular irdelenmektedir. Dersin sonunda öğrencilerin gazetecilik, haber, haber değerleri, haber kaynakları, haber seçimi, haber yazımı ve etik değerler konularında temel bir anlayışa sahip olmaları hedeflenmektedir. Derste ele alınacak ana konular: gazetecilik misyonu; doğruyu söyleme mesleği olarak gazetecilik; gazetecilik ve toplum; doğrulatma; dördüncü güç olarak gazetecilik; gazeteciler ve haber kaynakları; kamusal forum olarak gazetecilik; haber değerleri; haberin temel öğeleri; haber yazma teknikleri; röportaj teknikleri aktarılmaktadır. RCTV 221 Kamera Teknikleri (2 2 3) 6 AKTS Kameralarla ilgili temel teknik bilgilerin verildiği ve uygulamaların yapıldığı bir derstir PRAD 263 Halkla İlişkiler Meslek Seminerleri (3 0 3) 5 AKTS Ders kapsamında sektörden profesyonellerle öğrenciler bir araya getirilerek sektördeki güncel gelişmeler ve uygulamalar değerlendirilmektedir. Seminer başlıkları seneden seneye değişkenlik göstermektedir. VCDS 134 Tasarımda Yaratıcı Düşünme (2 2 3) 5 AKTS Ders görsel iletişim tasarımı süreçlerini yönetebilmeyi görüntü, metin ve izleyici bağlamları üzerinden yenilikçi fikirler ve disiplinler arası yeni ilişkiler yaratma modellerini öğretmeyi amaçlamaktadır. Öğrencinin bu derste yaratıcı düşünce modelleriyle nesne, özne ve fikirler arasındaki etkileşimleri hem teorik hem de uygulamalı olarak kavraması sağlanacaktır. Derste, algı, beyin, ikna, görme biçimleri, metin, medya, pazarlama, reklam gibi kavramlar karma bir anlayışla işlenecek ve toplamda bilişsel yaratıcı çalışma becerisi kazandırılacaktır. 4. Yarıyıl PRAD 266 Reklamcılık (4 0 4) 6 AKTS Reklamın psikolojik ve sosyolojik perspektiflerinin, yeni mecralarının, yeni formlarının ve yeni reklamcılık çağının değişen tüketicisinin ele alındığı teorik bir derstir.

5 HIST 012 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II (2 0 2) 1 AKTS HIST 011, dersinin devamı olan derste, Atatürk İlke ve İnkılaplarının dayandığı temel ilkeler anlatılmaktadır. SOFL 204 İletişim ve Medya İçin İngilizce II (2 2 3) 5 AKTS SOFL 203 dersinin devamı olan bu ders ile öğrencilerin, İletişim Fakültesi nin öğrenim dili olan İngilizce konusunda temel dinleme ve konuşma becerilerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Dersin odak noktası dinleme ve konuşma becerileri olmakla beraber ders; okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerinin tamamı üzerine uygulamaları içerir. Dinleme ve konuşma becerilerinin geliştirilmesinde iletişim alanını ilgilendiren konuların ele alınması, öğrencilerin kendi alan derslerinde daha hevesli ve kendine güvenen dinleyiciler ve konuşmacılar olmalarını sağlamaktadır. PRAD 268 Reklamcılık ve Tüketici Davranışları (3 0 3) 6 AKTS Birçok bakımdan, etkili bir reklam stratejisi ortaya koymanın ilk adımı hedef kitleye ilişkin derin ve etkin bilgi sahibi olmaktır. Tüketici davranışının (ve satın alma davranışının ) incelenmesi bu bilgiye ulaşmanın ana aracıdır. Ders kapsamında çeşitli örnek durumlar incelenmektedir. Seçmeli Dersler VCDS 126 Dijital Medyanın Temelleri (3 0 3) 4 AKTS Dijital medyanın temel kavramlarını, tekniklerini ve özelliklerini anlatan bir giriş dersidir. Dersin amacı, bir görsel iletişim tasarımı aracı ve ortamı olarak dijital medyanın olanaklarını öğrencilere tanıtmaktır. Ders süresince internet ve çeşitli dijital ortamlarda görüntü üretimi, değiştirilmesi, üzerinde oynanması ve dağıtım süreçleri incelenerek güncel örnekler üzerinden tartışmalar yapılacaktır. PRAD 270 Bütünleşik Pazarlama İletişimi (3 0 3) 6 AKTS Bütünleşik pazarlama iletişimi karmasının tanıtılması, incelenmesi ve kıyaslanması; pazarlama iletişimi araçlarının pazarlama hedeflerine uygun olarak seçilerek uygulanması üzerine pratik çalışmalar gerçekleştirilmektedir. RCTV 126 Fotoğraf Uygulamaları (1 2 3) 6 AKTS Ders dijital kurgu teknikleri de dahil olmak üzere çağdaş fotoğraf sanatının pek çok yönünü içermektedir. Öğrencilerin orijinal fikirlere dayanan çeşitli fotoğraf projeleri gerçekleştirmeleri beklenmektedir. Dönem sonunda ders kapsamında çekilen fotoğraflardan oluşan bir sergi oluşturulmaktadır. PRAD 272 Görsel İletişim (3 0 3) 5 AKTS Ders, farklı medya ortamlarındaki görsel iletişimin altyapısı ve temel ilkelerini kapsamaktadır.

6 PRAD 254 Popüler Kültür (3 0 3) 5 AKTS Popüler kültürün egemen olduğu iletişim alanlarının ortaya konduğu derste, özellikle popüler kültürün izleyicileri üzerine etkileri analiz edilmekte ve mevcut kurumsal bilgiler aktarılmaktadır. RCTV 212 Türk Medya Tarihi (3 0 3) 5 AKTS Dersin amacı Türk medyasının tarihsel gelişimini öğrencilere tanıtmaktır. Dünya tarihinde yazılı basının ortaya çıkışından başlanılarak Türk siyasi tarihi boyunca, medyada sahiplik yapısı, medya ve iktidar ilişkileri gibi konular aktarılmaktadır. Yazılı basın, sinema, radyo, televizyon ve internet temel inceleme konularıdır. VCDS 124 Sanat Tarihi (3 0 3) 5 AKTS Dersin amacı, temel sanat kavramlarını ve sanatın tarihsel gelişimini, kuramlar, akımlar çerçevesinde eleştirel bir bakışla incelemektir. Dersin içeriği, öğrencilere kavram ve fikirleri görsel dile aktarma ve görsel düşünme yetisini kazandırmak üzere tasarlanmıştır. VCDS 214 Dijital Fotoğrafçılık (2 2 3) 5 AKTS Dersin amacı, öğrencilere laboratuvar ortamında, dijital fotoğraf ile ilgili teknik ve yöntemleri benimsetmek ve dijital uygulamalar gerçekleştirmektir. Ders süresince farklı bilgisayar sistemlerinde kullanılan çeşitli yazılımlar temel araçlar olarak incelenir ve fotoğraf üzerinde uygulanır. PRAD 256 Haber Yazımı (1 2 2) 5 AKTS Haber yazımı, gazetecilik dünyasında beceriye dayalı bir pratiktir. Bu ders, gazetecilik mesleğine ilişkin iki temel beceri olan haber muhabirliği ve haber yazımı tekniklerini kapsamaktadır. Dersi başarıyla bitiren öğrenciler, gazeteciliğin temel prensipleri ve temel haber muhabirliği tekniklerine hakim olacak ve veri toplama, gözlem, haber kaynakları, enformasyon sağlama özgürlüğü ve etik konularında profesyonel habercilik düzeyinde yeterlik kazanmış olacaktır. PRAD 262 İnternet Pazarlaması (2 0 2) 4 AKTS İnternetin tarihi ve internet teknolojisine genel bir bakışın yer aldığı bu ders kapsamında, internetteki tüketici davranışları ve pazarlama stratejilerinde internetin kullanımı aktarılmaktadır. PRAD 264 Medya Okuryazarlığı (3 0 3) 5 AKTS Bu ders, öğrencilerin medyaya ilişkin eleştirel bir bakış ve değerlendirme kapasitelerini artırmaya yönelik geniş bir çerçeve sunmaktadır. Derste çizilecek perspektif hem bilgilenmiş yurttaşlık kavrayışının gelişmesi için zaruridir hem de medyada, iletişim sanatlarında kendini ifade etme yolları arayanlar için gereklidir. Öğrenciler bu derste, medya okuryazarlığının demokrasi içindeki önemini, sahiplik ve kontrol, regülasyon ve politika oluşturma, üretim ve dağıtım, göstergelerin inşası ve yorumlanması, iktidar, toplumsal cinsiyet ve medya, çocuklar

7 ve reklamcılık, sansür, ırkçılık ve tektipleştirme gibi konuları içeren geniş bir alan içinde düşünme olanağı bulacaklardır. BUSN 106 Yönetim ve Organizasyonun İlkeleri (3 0 3) 6 AKTS ÜÇÜNCÜ YIL 5. Yarıyıl PRAD 373 Marka İletişimi (3 0 3) 6 AKTS Öğrenciler bu derste; marka iletişimi ve markalaşma süreci ile ilgili kuramsal ve uygulamalı yaklaşımlarla yüz yüze gelmektedir. Ayrıca günümüz rekabetçi pazar ortamında marka iletişiminin hangi pazar koşullarında ortaya çıktığını anlamaya çalışmaktadırlar. PRAD 375 Kitle İletişiminde Araştırma Yöntemleri (3 0 3) 6 AKTS Dersin amacı, kitle iletişimde kullanılan veri toplama ve analiz yapma yöntemlerini öğretmektir. Psikanalitik, ideolojik, tarihsel, semiyotik çözümleme gibi niteliksel yöntemlerin yanında anket ve içerik analizi gibi niceliksel araştırma yöntemlerini ele almaktadır. PRAD 377 Sunum Teknikleri (3 0 3) 6 AKTS Günümüz iletişim çağında, sunum teknikleri terimi genel olarak enformasyonun görsel, renk, ses, müzik, beden dili, yazılım uygulamaları gibi unsurlar ile geliştirilmesini tanımlamak için kullanılmaktadır. Söz konusu taktik ve teknik geliştirmeler, sunum yapan tarafından yayılan enformasyonun daha kolay anlaşılmasını ve görsel olarak daha başarılı bir anlatıma kavuşmasını sağlamaktadır. Bu dersin amacı başarılı görsel sunumlar için gerekli materyal, araç ve tekniklerin öğretilmesini amaçlamaktadır. Seçmeli Dersler PRAD 353 Reklam Metin Yazarlığı (2 2 3) 5 AKTS Reklamı yapılan ürünün satın alınması için ikna edici metinlerin oluşturulmasına odaklanan bu derste, ürünün özellikleriyle yararlarının açık ve belirgin biçimde nasıl dile getirilmesi gerektiği konusu üzerinde durulmaktadır. Bir reklam metninin ilgi çekmek, sayfa düzeni yoluyla okuru yönlendirmek ve cezbetmek, ürünü satın alma heves ve kararı yaratmak için başvurduğu yolların tümü, son 60 yılda oluşturulan başarılı reklam metinleri çözümlenerek incelenmektedir. Uygulama ağırlıklı olan bu derste öğrencilerden kendi reklam metinlerini oluşturmaları, sonra da bu metinleri sınıf ortamında tartışıp, değerlendirmeleri beklenmektedir. PRAD 355 Yeni Pazarlama İletişimi Yaklaşımları 1 (3 0 3) 5 AKTS Günümüzde bilgi iletişim teknolojilerinde yaşanan gelişmeler ve küreselleşmenin etkileri ile ortaya çıkan mesaj bombardımanı altında kalan tüketicilere ulaşmak her geçen gün zorlaşmaktadır. Bu teorik ders geleneksel reklam ve pazarlamaya anlayışından uzaklaşılması

8 sonucu ortaya çıkan yeni reklam ve pazarlama faaliyetlerini detaylı olarak ele almakta ve örnekler ile incelemektedir. PRAD 379 Türkçe Yazım Teknikleri I (3 0 3) 5 AKTS Bir iletişimcinin gereksinimlerini karşılamak üzere tasarlanan dersin amacı öğrencilere profesyonel yaşamlarında ihtiyaç duyacakları, etkin, doğru ve ikna edici metinleri yazabilme kabiliyeti kazandırmaktır. PRAD 361 Tüketim Kültürü (3 0 3) 5 AKTS Bu ders, günümüz toplumlarının nasıl birer tüketim toplumu haline geldiklerinin, kültürlerinin temeline tüketimin ne şekillerde yerleştirildiğinin ve bireylerin birbirleri üzerinde tüketime yönelik nasıl etkilere sahip olduğunun tartışılmasını ve sorgulanmasını amaçlamaktadır. Bu ders kapsamında, tüketim, tüketim toplumu, tüketim kültürü vb. kavramlar detaylı ve tarihsel olarak incelenmekte, tüketime etki eden psikolojik ve sosyolojik faktörler ele alınmakta, tüketim çeşitleri ve onların özellikleri/etkileri detaylı olarak ele alınmakta, serbest zaman ve tüketim ilişkisi, modern tüketim (alışveriş merkezleri, online alışveriş vb.) kavramı sorgulanmaktadır. PRAD 371 Etkinlik Yönetimi (2 2 3) 6 AKTS Bu ders, öğrencilerin tüm yönleriyle etkinlik planlama sürecini anlamaları ve uygulamaları için gerekli pratikleri esas almaktadır. Pazarlama iletişimi faaliyetlerinin önemli bir parçası olan etkinlik planlama ve yönetme sürecini atölye çalışmaları ve örnek olay incelemeleri üzerinden uygulamalı olarak öğretmeyi amaçlar. Ders kapsamında, başarılı etkinlik planlama süreci, etkinlik yönetiminin aşamaları, araştırma yöntemlerinin planlama sürecinde kullanımı, sponsorluk çalışmaları, etkinliğin pazarlanması, risk yönetimi, yaratıcı çalışmalar, ikram hizmetleri, teknik destek, lojistik gibi planlama sürecine ve etkinlik yönetimine ilişkin birçok önemli konu ele alınacaktır. Ders sonunda öğrencilerden bir etkinlik planlaması ve yönetmesi beklenmektedir. PRAD 050 Halkla İlişkilerde Özel Çalışmalar (0 6 3) 5 AKTS Bu ders, öğrencilerin profesyonel becerilerini pratik yoluyla geliştirmek için tasarlanmıştır. Ders kapsamında öğrencilerden, sektördeki uzmanlar ile işbirliği yaparak halkla ilişkiler alanında deneyim kazanmaları, etkinlik düzenleme ve araştırma çalışmaları yürütmeleri beklenmektedir. VCDS 373 Video Prodüksiyon (2 2 3) 5 AKTS Bu derste temel seviyede video üretim aşamaları, tanıtımı ve uygulamaları yapılır. PRAD 367 Medya İlişkileri (3 0 3) 5 AKTS Bu ders, temel düzeyde medyanın ve haber merkezinin yapısı, medya kuruluşlarının bir işletme olarak işleyişi, medya stratejisi oluşturma, röportaj mülakat teknikleri, haber değeri

9 taşıyan medya mesajı oluşturma, yurttaş gazeteciliği, basın bültenleri gibi konuları kapsamaktadır. Ayrıca internetin ve sosyal medyanın medya ilişkilerine getirdiği farklılıklar özel olarak ele alınmaktadır. PRAD 369 Reklam Kampanyaları Stratejileri ve Planlaması (3 0 3) 5 AKTS Reklam verenin ya da reklam ajansının karşı karşıya kaldığı belirli bir reklam sorununu çözmek için başvurulacak teknikleri ve stratejileri konu alan bir derstir. Bu ders kapsamında, problem analizi, strateji geliştirme, medya planlama, reklam mesajı oluşturma ve reklam kampanyasının sunumunu içeren uygulamalı çalışmalara yer verilecektir. 6. Yarıyıl PRAD 376 Araştırma Tasarımı ve Uygulamaları (3 0 3) 6 AKTS Bu ders, öğrencilerin sosyal bilimler ve iletişim bilimleri alanındaki mevcut ve gelecekteki çalışmalarına yönelik olarak bilimsel araştırma becerilerini geliştirmeyi amaçlamaktadır. Derste, araştırma tasarımının nasıl yapılacağı ve uygulanacağı ile ilgili anlatımlar, uygulamalar ve öğrencilere yer verilecektir. Dersi alan öğrenciler araştırma uygulamalarının, birincil ve ikincil verilerin, araştırma evren ve örneklemi kavramlarının sosyal bilimler alanındaki yerini bir çok açıdan deneme olanağı bulacaklardır. PRAD 374 Medya Planlama (3 0 3) 6 AKTS Bu ders, reklam kampanyası sürecinde medya seçimi ve medya kullanımını da içeren medya planlama elemanları üzerine yoğunlaşmaktadır. Ayrıca bu ders, öğrenciler tarafından, medya stratejisinin, medya planlama sürecinin özelliklerinin ve pazarlamanın rolünün anlaşılmasını hedeflemektedir. PRAD 378 Halkla İlişkiler Yönetimi (3 0 3) 6 AKTS Bu ders; halkla ilişkilerin strateji sorunlarının tartışıldığı kuramsal bir derstir. Derste özellikle halkla ilişkiler stratejilerinin; siyasal, sosyal, ekonomik ve teknolojik kapsam içinde nasıl bir uyum sağlaması gerektiği tartışılmaktadır. Seçmeli Dersler PRAD 352 Halkla İlişkilerde Yazım Teknikleri (2 2 3) 6AKTS Dersin amacı; öğrencinin halkla ilişkiler alanında yazım tekniklerini güçlendirerek basın bültenleri, duyurum, vb. halkla ilişkiler araçlarını uygun ve doğru olarak kullanabilmelerini sağlamaktır. PRAD 362 Reklam Tasarımı (2 2 3) 5 AKTS Reklamcılığın bir yaratıcılık süreci olarak hem üreten hem de tüketiciler açısından ele alınarak geniş bir şekilde araştırılması esasına dayanan derste uygulamalı olarak çeşitli reklam tasarımları yapılmaktadır.

10 PRAD 380 Medya İşletmeciliği (3 0 3) 6 AKTS Bu ders, medya endüstrisini oluşturan medya işletmelerini tanımak ve kavramak, medya sektörünün Türkiye de ve dünyada ve yapılanma biçimleri, rekabet, yeni iş modelleri ve yeni pazarlar, büyüme ve birleşme stratejileri konularını düşünmek ve tartışmak amacıyla tasarlanmıştır. PRAD 364 Reklam Filmi Tasarımı (2 2 3) 5 AKTS Bu ders, televizyon için üretilen reklam filmlerine yönelik olarak teknik ve operasyonel bilgilerin aktarılmasını içermektedir. Ders kapsamında, reklam filmlerinin üretilmesinde ve TV kanallarında gösterilmesinde rol oynayan temel fonksiyonel bileşenler ve ekipmanlar ele alınmaktadır. VCDS 374 Video Post Prodüksiyon (2 2 3) 5 AKTS Video üretim aşamaları ve uygulamalarının ileri düzeye taşınması ve video üretim sonrasındaki çalışmaların özel efekt uygulamaları ile ele alındığı uygulamalı bir derstir. VCDS 368 Reklam Fotoğrafçılığı (2 2 3) 5 AKTS Ders, öğrencilere fotoğraf stüdyosu ortamında reklam fotoğrafçılığına ilişkin yöntem ve yaklaşımların yaratıcı bir süreç içerisinde uygulanmasını içerir. Öğrenciler çektikleri fotoğrafları bilgisayar ortamında reklam kampanyalarına dönüştürerek proje yapmaları beklenir. RCTV 308 Medya, Kültür ve Toplum (3 0 3) 5 AKTS Bu dersin amacı medya ve toplum konusundaki belli başlı tartışmalı konuları gündeme getirmektir. Kitle toplumu, kitle kültürü, ideoloji, dil, izleyici ve postmodernizm üzerine güncel sorunların tartışıldığı bir derstir. Ayrıca eleştirel iletişim çalışmalarından olan kültürel çalışmaların doğuşu, tanımı, bu alandaki önemli çalışmalar, İngiliz ve Amerikan kültürel çalışmaları gibi konuların yanında medya, iletişim ve kültürel çalışmalar ilişkisi irdelenmektedir. RCTV 384 Radyo ve Televizyon Haberciliği (2 2 3) 6 AKTS Bu ders, radyo ve televizyon haberlerinin temel prensiplerini kapsamaktadır. Derste basın meslek ilkeleri ve radyo televizyon haber yazma teknikleri konularında bilgiler verilmektedir. Ayrıca haberle ilgili işitsel ve görsel kodlar da incelenmektedir. Bunun yanı sıra, öğrencilerin kendi radyo ve televizyon projelerini hazırlamaları sağlanmaktadır. PRAD 360 Etkili Türkçe Konuşma Teknikleri (2 2 3) 5 AKTS Bu ders ile öğrenciler toplum karşısında konuşmaya, Türkçe kelimeleri doğru telaffuz etmeye yetkin olacaklardır. PRAD 370 Reklamcılıkta Örnek Uygulamalar (2 0 2) 5 AKTS Bu ders, reklamcılık alanında temel yapıtaşı olabilecek ilk gerçek reklam kampanyası hazırlama sürecine yönelik uygulamaları temel alarak tasarlanmıştır. Ders kapsamında,

11 reklamcılığa ilişkin pratikler net bir şekilde anlatılacak, reklamcılık sektöründe başarılı reklam kampanyaları incelenecektir. Bir dönemi kapsayan ders süresince, ulusal ve uluslararası olmak üzere başarılı reklam kampanyalarının analiz edilmesi, öğrencilere reklam sektörü hakkında öngörü kazandıracaktır. PRAD 372 Kurumsal Sosyal Sorumluluk (2 0 2) 4 AKTS Sponsorluk ve kurumsal sosyal sorumluluk dersi, halkla ilişkiler yönetimi konusunda ileri derecede öğretim ve öğrenimi kapsayan, sponsorluk ve kurumsal sosyal sorumluluk alanında stratejik düşünmeyi geliştiren eşsiz bir programdır. Bu ders kapsamında, sponsorluk fırsatları ve çözümlerinin geliştirilmesine ve pazarlanmasına ilişkin temel araç ve teknikler öğretilmektedir. Aynı zamanda, potansiyel sponsorların belirlenmesi, etkili bir sponsorluk faaliyet önerisinin geliştirilmesi için doğru ve yanlış önerilerin örnek olaylar üzerinden incelenmesi ve özellikle fiyat ve zamanlama konusu dikkate alınarak yaratıcı sponsorluk fikirlerinin oluşturulması konularını kapsamaktadır. PRAD 382 Türkçe Yazım Teknikleri II (3 0 3) 5 AKTS Türkçe Yazım teknikleri I. Dersinin devamı niteliğinde olan ders, ileri seviyede Türkçe yazım teknikleri ve mesleki terminoloji ye odaklanmaktadır.

12 DÖRDÜNCÜ YIL 7. Yarıyıl PRAD 312 Yaz Stajı ( ) 8 AKTS Staj yapmayı seçen öğrenciler, 6. dönem sonunda Staj Komisyonunun onaylayacağı yerlerde 30 işgünü süreyle stajlarını yapmaktadırlar. PRAD 450 Halkla İlişkiler Kampanyası Yönetimi (4 6 7) 10 AKTS Bu dersin amacı, öğrencinin edindiği teorik bilgiyi pratiğe dökmesini sağlamaktır. Stratejik halkla ilişkiler ve iletişim planlarının nasıl hazırlanacağı ve yönetileceği tartışılacak, uygulamalı bir halkla ilişkiler projesi hazırlanacaktır. PRAD 463 Halkla İlişkiler için İleri İngilizce (2 2 3) 5 AKTS Ders mesleki terminolojiye odaklanmakta ve öğrencilerin profesyonel yaşamlarında işlerini yabancı dilde başarılı bir biçimde sürdürmelerine yönelik pratikler içermektedir. Seçmeli Dersler PRAD 467 Kurumsal İletişim (3 0 3) 5 AKTS Bu ders kapsamında işletme bünyesinde ve dışında gerçekleştirilen iletişim süreci irdelenerek, bütünleştirilmektedir. Kurumsal kimlik kavramı, kurumsal kimlik stratejisi, kurumsal sosyal sorumluluk gibi kurumsal iletişimle ilgili çalışmalar incelenmektedir. PRAD 461 Reklam Ajansı Yönetimi (3 0 3) 4 AKTS Reklam ajansları ve iş çevresi, reklam ajanslarının tarihçesi, yönetim ile ilgili temel kavramlar, ajans türleri, organizasyon yapıları, yönetim biçim ve becerileri, ajans ve müşteri ilişkileri, finansal operasyonlar, girişimcilik ve ajans sahipliği konuları bu dersin içeriğini oluşturmaktadır. PRAD 471 İkna Edici İletişim (3 0 3) 5 AKTS Bu dersin amacı; öğrencilerin, ikna kavramı ve iknanın reklam ve diğer pazarlama iletişimi unsurlarıyla ilişkisi, iknanın işleyişini açıklayan kuramlar, ikna edici mesaj öncüllerinin hazırlanması ve bu mesajların reklam kampanyaları ve bütünleşik pazarlama iletişiminde kullanılmasına yönelik bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır. VCDS 461 Üç Boyutlu Animasyona Giriş (2 2 3) 5 AKTS Dersin amacı, üç boyutlu uygulamalar için üç boyutlu modelleme ve animasyon yöntemlerini kullanma becerisi geliştirmektir. Vektör sistemi içinde üçüncü boyutu anlamak, üç boyutlu

13 model teknikleri, haritalama ve yüzey kopyalama, kamera ve hareket gibi üretim teknik ve yöntemlerin uygulaması dersin konuları arasındadır. ERAS 300 Erasmus Stajı ( ) 10 AKTS Erasmus stajı, Erasmus+ programı kapsamında yurtdışında belirli bir süreliğine, söz konusu lisans programının içeriği çerçevesinde yapılacak staj faaliyetini içermektedir. VCDS 361 Görsel İşitsel İletişimde Ses I (2 2 3) 5 AKTS Bu dersin amacı, öğrencilerin tasarım sürecinde ses kavramının önemini vurgulamak ve örnekler üzerinden uygulamalarını sağlamaktır. Ders süresince, öğrenciler özel efekt ya da müzik gibi sesleri kendi tasarladıkları ürünlerde kullanmak için gerekli teknik yetiyi kazanırlar. PRAD 465 Sosyal Medya (3 0 3) 5 AKTS Bu derste sosyal medya platformlarının bütünleşik pazarlama iletişimi kapsamında etkin bir biçimde kullanılmasına dair teorik ve pratik çalışmalar gerçekleştirilmektedir. PRAD 469 Türkiye nin Toplumsal Yapısı (3 0 3) 6 AKTS Bu derste, Türkiye nin toplumsal yapısı sosyolojik ve tarihsel bir perspektifle ele alınacaktır. Ders, yakın tarihte Türkiye nin sosyal alt yapısını biçimlendiren unsurların, toplumsal olayların ve sorunların tartışılmasını içermektedir. 8. Yarıyıl PRAD 460 Reklam Kampanyası Yönetimi (5 4 7) 10 AKTS Bu derste öğrenciler, bir markanın iletişim sorununu ortaya koyarak hedefleri belirleyecek, bu hedeflere ulaşabileceği reklam fikrini yaratacak ve yaratıcı fikri uygulamaya koyacaktır. Seçmeli Dersler PRAD 454 Siyasal İletişim Ve Propaganda (3 0 3) 5 AKTS Bu dersin temel konuları propagandanın tarihi; siyasal iletişimin özellikleri ve kullanılan stratejiler; yeni siyasal iletişim kanalları ve dijital çağda siyasal iletişim kampanyalarıdır. PRAD 456 Kriz İletişimi (3 0 3) 5 AKTS Bu derste kriz iletişimi olgusunun artan önemi irdelemektedir. Öğrenciler işletme dünyasındaki olayların medya koverajının uzantılarını; kurumsal sosyal sorumluluğa duyulan gereksinime artan inanışı; örgütleri etkileyen, örgütlerin işletmeye dıştan veya içten gelen güçlerden kaynaklanan kriz durumlarında verecekleri dikkatli ve özenli tepki üzerindeki tüketici tercihinin yarattığı, giderek artan baskıyı araştıracaklardır. Krizlerle baş etme

14 stratejileri, bu stratejiler içinde örgütün kabullendiği sorumluluk oranıyla ilgili verdiği kararlar ve son tepki; örgütün kriz yönetimi içindeki planlamalar ve uygulamalar incelenecektir. PRAD 458 Pazarlama İletişiminde Yeni Yaklaşımlar 2 (3 0 3) 6 AKTS Bu derste Olay İlişkili Pazarlama, Çevresel Pazarlama, Sosyal Sorumluluk, Etkinlik Pazarlaması ve Sponsorluk gibi yeni pazarlama iletişimi yaklaşımları verilecektir. Ayrıca pazarlama iletişimiyle ilgili günlük olaylar incelenecektir. PRAD 462 Medya Analizi (3 0 3) 5 AKTS Bu dersin amacı öğrencileri, medya metinlerinin analiz edilmesinde kullanılan semiyotik, eleştirel iletişim kuramı, sosyolojik analiz, psikanalitik eleştiri ve kültürün ekonomi politiği gibi teorik çerçevelerle tanıştırmaktır. Derste teknik, estetik ve kültürel kodlarla metnin nasıl inşa edildiği üzerinde yoğunlaşılacaktır. Ayrıca potansiyel hedef kitlenin değerlendirilmesi ve metnin önerdiği konumların değerlendirilmesi, egemen söylemlere direnen formların araştırılması ve anlamın çoklu ve çoğunlukla çatışmalı yüzeylerini dikkate alan yeni okumaların teşvik edilmesi de dersin kapsamı içindedir. VCDS 362 Görsel İşitsel İletişimde Ses II (2 2 3) 5 AKTS VCDS 361 in devamı olan bu dersin amacı, öğrencilerin tasarım sürecinde ses kurgusunu hangi yöntemler ile yapacaklarını ileri düzeydeki örnekler üzerinden uygulamalarını hedefler. HKUK 052 Kitle İletişim Hukuku (3 0 3) 5 AKTS Bu ders, iletişim bilimi kapsamında anayasa, temel hak, hukuk ve özgürlükler, iletişim özgürlüğü, kontrolü ve denetimi, devlet ve devlete bağlı kurum ve kuruluşların kontrol ve gözetim alanındaki yetkisi, sivil toplum kuruluşlarının kontrolü, gözetimi ve etkinlik dereceleri, Türkiye de iletişim özgürlüğü alanındaki güncel gelişmeler, iletişim özgürlüğü bağlamında iletişimin hukuk, bilgiye erişim hakkı, bilginin dolaşımı ve eleştirisi ile ilişkisi konularını kapsamaktadır. VCDS 462 İleri Üç Boyutlu Animasyon Teknikleri (2 2 3) 5 AKTS Dersin amacı, üç boyutlu uygulamalar için üç boyutlu modelleme ve animasyon yöntemlerini kullanma becerisini ileri düzeye taşımaktır. Ders kapsamında vektör sistemi içinde üçüncü boyutu anlamak, üç boyutlu model teknikleri, haritalama ve yüzey kopyalama, kamera ve hareket gibi üretim teknik ve yöntemlerin uygulaması dersin konuları arasında bulunmaya devam edecektir. RCTV 454 Siyasal Düşünce Tarihi (3 0 3) 5 AKTS Bu ders, günümüzün siyasal ve sosyal konularının altında yatan siyasi düşünceleri, bu alanın temel metinleri üzerinden öğrenciyle tanıştırmaktadır. Siyasal düşüncenin oluşumu ve bugüne kadarki gelişimi kronolojik bir sırayla ele alınarak, Platon ve Aristoteles ten Marx ve Weber e kadar bu alandaki önemli düşünürler, fikirleri ve eserleri tartışılacaktır.

15 BUSN 454 İnsan Kaynakları Yönetimi (3 0 3) 7 AKTS ÜNİVERSİTE ZORUNLU DERSLERİ UFND 010 İnsan Bilimleri (2 0 2): Bu ders, insan düşüncesinin, inancının ve davranışının (cinsiyet, din, sanat, dil, teknoloji, performans gibi kavramları içererek) öğrenilmiş gelenekleri üzerine odaklanmaktadır. Bu ders aynı zamanda kültür kavramını ve dünyadaki kültürel farklıları araştırmaktadır. UFND 020 Raporlama ve Sunum Teknikleri (2 0 2): Bu ders, öğrencilerin raporları ve sözlü sunumları planlama, yazma ve tamamlama süreçlerinde rehberlik etmektedir. Ders aynı zamanda öğrencilere işletme araştırma yöntemleri ve işletme iletişimindeki görsel ögeler hakkında bilgi vermektedir. UFND 030 Tasarım Kültürü (2 0 2): İçinde bulunduğu çağa göre değişen tasarım sorunları, kültürel değerlerin ve sosyal yapıların / yaşam biçimlerinin tasarım süreci ve ürünü üzerindeki etkileri; her çağda oluşan tasarım kültürü ve bu kültürün sosyal yaşama yansıması bu derste verilecek konular arasındadır. UFND 040 Estetik (2 0 2): Sokrat tan başlayarak Plato, Aristo, Hume, Burke, Kant, Schiller, Hegel, Schopenhauer, Nietzsche, Benjamin, Heideger, Brecht, Adorno gibi estetik kuramcılarının teorileri ve bunların geçmiş ve günümüz sanatına yansımalarının değerlendirilmektedir. UFND 050 Etik (2 0 2): Plato'dan başlayarak Aristo, Augustine, Kant, Mill, Schopenhauer, Nietzsche, Camus, Sartre'a kadar etik felsefenin temel kuramlarının günümüz etik problemlerindeki yansımalarıyla birlikte incelenmektedir. UFND 060 Proje Tasarım (2 0 2): Dersin temel konuları ürün ya da teknik sistem fikrinin oluşması ve bunu etkileyen faktörler. İstek ve amaçların analizi. Proje önerisi hazırlanması. Fizibilite analizi ve raporu. Ekonomik analiz yöntemleri ve maliyet. Proje yönetimi ve takım çalışması.

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ 2015-2016 AKADEMİK YILI DERS PROGRAMI

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ 2015-2016 AKADEMİK YILI DERS PROGRAMI YAŞAR ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ 201-2016 AKADEMİK YILI DERS PROGRAMI 1. Dönem 2. Dönem RCTV 10 İletişime Giriş 3-0-3 RCTV 114 Sosyal Bilimlerde Kavramlar 3-0-3

Detaylı

YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEK OKULU HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 2015-2016

YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEK OKULU HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 2015-2016 YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEK OKULU HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 2015-2016 1.YIL YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) ATA 151 ATAÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ 1 Bu derste Türkiye Cumhuriyeti'nin

Detaylı

Doç. Dr. Osman ÜRPER (Bahar) Doç. Dr. Osman ÜRPER (Güz)

Doç. Dr. Osman ÜRPER (Bahar) Doç. Dr. Osman ÜRPER (Güz) MALTEPE ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI LİSANS PROGRAMI 2011-2012 Öğretim Yılı Dersin adı: Bitirme Projesi I Dersin Kodu: GİT 405 AKTS Kredisi: 10 4.yıl - 7.yarıyıl Lisans Zorunlu

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ 2014-2015 AKADEMİK YILI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ 2014-2015 AKADEMİK YILI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ YAŞAR ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ 2014-2015 AKADEMİK YILI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ BİRİNCİ YIL 1. Dönem (Güz) VCDS 103 Görsel Tasarım Programları I (2-2) 5 AKTS Adobe

Detaylı

Sütlüce YERLEŞKESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ. Halkla İlİşkİler Bölümü Görsel İletİşİm Tasarımı Bölümü Medya ve İletİşİm Sİstemlerİ Bölümü Reklamcılık Bölümü

Sütlüce YERLEŞKESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ. Halkla İlİşkİler Bölümü Görsel İletİşİm Tasarımı Bölümü Medya ve İletİşİm Sİstemlerİ Bölümü Reklamcılık Bölümü Sütlüce YERLEŞKESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ Halkla İlİşkİler Bölümü Görsel İletİşİm Tasarımı Bölümü Medya ve İletİşİm Sİstemlerİ Bölümü Reklamcılık Bölümü Bilginin sürekli bir gelişme içinde bulunduğu ve bilgi

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ 2015-2016 AKADEMİK YILI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ 2015-2016 AKADEMİK YILI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ YAŞAR ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ 2015-2016 AKADEMİK YILI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ BİRİNCİ YIL 1. Dönem (Güz) VCDS 103 Görsel Tasarım Programları I (2-2) 5 AKTS Adobe

Detaylı

İletişim Fakültesi Reklamcılık Lisans 2011 Yılı Müfredatı (Reklamcılık) Genel Toplam Ders Adedi : 55 T : 142 U : 5 Kredi : 97 ECTS : 240 T+U : 147

İletişim Fakültesi Reklamcılık Lisans 2011 Yılı Müfredatı (Reklamcılık) Genel Toplam Ders Adedi : 55 T : 142 U : 5 Kredi : 97 ECTS : 240 T+U : 147 11 Yılı Müfredatı () YABANCI DİL HAZIRLIK T U 1 HAZ1 HAZIRLIK SINIFI 1. YARIYIL T U L 1 8511 9 TÜRK DİLİ I 851 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP 9 TARİHİ I 851 9 EKONOMİYE GİRİŞ 8515 9 İŞLETME BİLİMİNE GİRİŞ

Detaylı

Yaratıcı Metin Yazarlığı (SGT 332) Ders Detayları

Yaratıcı Metin Yazarlığı (SGT 332) Ders Detayları Yaratıcı Metin Yazarlığı (SGT 332) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Yaratıcı Metin Yazarlığı SGT 332 Seçmeli 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI BİRİNCİ YIL

KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YIL KODU BİRİNCİ YARIYIL BES - 105 Beden Eğitimi ve Spor 0 2 0 GZT - 101 Temel Gazetecilik 3 0 3 GZT - 105 Yazılı ve Sözlü Anlatım 2 2 3 HİL - 107 İşletme Bilimine Giriş 3 0 3 HİL - 111 Sosyal

Detaylı

KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ RADYO-TELEVİZYON VE SİNEMA BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI BİRİNCİ YIL

KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ RADYO-TELEVİZYON VE SİNEMA BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARIYIL BES - 105 Beden Eğitimi ve Spor 0 2 0 GZT - 105 Yazılı ve Sözlü Anlatım 2 2 3 HİL - 111 Sosyal Bilimlere Giriş 3 0 3 İNG-101 / RUS-101 İngilizce I/Rusça I 2 4 4 RTS - 103 Temel

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Pazarlama Yönetimi BBA 261 Güz 3+0+0 3 5

DERS BİLGİLERİ. Pazarlama Yönetimi BBA 261 Güz 3+0+0 3 5 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U+L Saat Kredi AKTS Pazarlama Yönetimi BBA 261 Güz 3+0+0 3 5 Ön Koşul Dersleri BBA 102 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Zorunlu Dersin Koordinatörü

Detaylı

İletişim Fakültesi(İ.Ö.) Gazetecilik Lisans 2011 Yılı Müfredatı. Genel Toplam Ders Adedi : 60 T : 158 U : 5 Kredi : 113 ECTS : 240 T+U : 163

İletişim Fakültesi(İ.Ö.) Gazetecilik Lisans 2011 Yılı Müfredatı. Genel Toplam Ders Adedi : 60 T : 158 U : 5 Kredi : 113 ECTS : 240 T+U : 163 Genel Toplam Ders Adedi : 60 T : 18 U : : 11 : 20 T+U : 16 YABANCI DİL HAZIRLIK T U 1 HAZ001 HAZIRLIK SINIFI 0 0 0 0 1. YARIYIL T U L 1 2220201E YABANCI DİL I 0 0 1111 2 2220201T TÜRK DİLİ I 2 0 0 2 2

Detaylı

YAZ OKULU KAYITLARI. Not: Yaz Okulu Ücretleri Lisans veya Önlisans eğitimine 2009-2010

YAZ OKULU KAYITLARI. Not: Yaz Okulu Ücretleri Lisans veya Önlisans eğitimine 2009-2010 YAZ OKULU KAYITLARI *Yaz okulunda açılacak olan derslerin belirlenmesi için 02 03 Temmuz 2013 tarihlerinde öğrencilerin, öğrenci bilgi sisteminden ön kayıt yapmaları gerekmektedir. *03 Temmuz 2013 saat

Detaylı

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ REKLAM TASARIMI VE İLETİŞİMİ BÖLÜMÜ

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ REKLAM TASARIMI VE İLETİŞİMİ BÖLÜMÜ ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ REKLAM TASARIMI VE İLETİŞİMİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ İLET101 İletişime Giriş İletişim bilimlerinin gelişimi, iletişimin temel kavramları, insan ve toplum yaşamında

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ RADYO, TELEVİZYON VE SİNEMA BÖLÜMÜ 2014-2015 AKADEMİK YILI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ RADYO, TELEVİZYON VE SİNEMA BÖLÜMÜ 2014-2015 AKADEMİK YILI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ YAŞAR ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ RADYO, TELEVİZYON VE SİNEMA BÖLÜMÜ 2014-2015 AKADEMİK YILI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1. Yıl I. Yarıyıl: RCTV 101 Sinemaya Giriş (2,2,3) 6 AKTS Sinemanın ortaya çıkışı,

Detaylı

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI (NORMAL ÖĞRETİM İKİNCİ ÖĞRETİM)

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI (NORMAL ÖĞRETİM İKİNCİ ÖĞRETİM) T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI (NORMAL ÖĞRETİM İKİNCİ ÖĞRETİM) KOD I.DÖNEM T U K ACTS KOD II.DÖNEM T U K ACTS HİT 101 İletişim Bilimi 2 0

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ-II Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans () Lisans (X) Yüksek Lisans() Doktora ( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim(

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Toplumsal Sorumluluk ve Etik PSIR 392 6 3 + 0 3 5

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Toplumsal Sorumluluk ve Etik PSIR 392 6 3 + 0 3 5 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Toplumsal Sorumluluk ve Etik PSIR 392 6 3 + 0 3 5 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Zorunlu Dersin Koordinatörü

Detaylı

Seçmeli () Ders Detayları

Seçmeli () Ders Detayları Seçmeli () Ders Detayları Ders AdıDers Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Seçmeli Güz 2 2 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin Seviyesi Ders Verilme Şekli

Detaylı

Giresun Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Anabilim Dalı İletişim Bilimleri Doktora Programı Ders İçerikleri

Giresun Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Anabilim Dalı İletişim Bilimleri Doktora Programı Ders İçerikleri Giresun Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Anabilim Dalı İletişim Bilimleri Doktora Programı Ders İçerikleri İLTB 601 İletişim Çalışmalarında Anahtar Kavramlar Derste iletişim çalışmalarına

Detaylı

Üsküdar Üniversitesi

Üsküdar Üniversitesi Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi REKLAM TASARIMI VE İLETİŞİMİ BÖLÜMÜ Ders İçerikleri BİRİNCİ YARIYIL (1. Sınıf, Güz Dönemi) İLET101 İletişime Giriş İletişim bilimlerinin gelişimi, iletişimin temel

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.10.2016 Diploma Program Adı : HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM, LİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM)

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Mikro İktisat SPRI 271 1 3 + 0 3 5

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Mikro İktisat SPRI 271 1 3 + 0 3 5 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Mikro İktisat SPRI 271 1 3 + 0 3 5 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Fransızca Lisans Zorunlu Dersin Koordinatörü Dersi Verenler

Detaylı

BÜRO YÖNETİMİ ve YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI - TÜRKİYE YÜKSEKÖĞRETİM YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ İLE PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLİŞKİSİ

BÜRO YÖNETİMİ ve YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI - TÜRKİYE YÜKSEKÖĞRETİM YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ İLE PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLİŞKİSİ Alana Özgü Yetkinlik YETKİNLİKLER İletişim ve Sosyal Yetkinlik Öğrenme Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme BÜRO YÖNETİMİ ve YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI - TÜRKİYE YÜKSEKÖĞRETİM YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ

Detaylı

Reklam Tasarımı ve Uygulamaları I (PR 421) Ders Detayları

Reklam Tasarımı ve Uygulamaları I (PR 421) Ders Detayları Reklam Tasarımı ve Uygulamaları I (PR 421) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Kodu Saati Saati Saati Reklam Tasarımı ve Uygulamaları I PR 421 Güz 0 3 0 3 5 Ön Koşul

Detaylı

Endüstri Grafiği Tasarımı (SGT 324) Ders Detayları

Endüstri Grafiği Tasarımı (SGT 324) Ders Detayları Endüstri Grafiği Tasarımı (SGT 324) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Endüstri Grafiği Tasarımı SGT 324 Seçmeli 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları

İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İngilizce İletişim Becerileri II ENG 102 Bahar 2 2 0 3 4 Ön Koşul

Detaylı

İletişim Fakültesi(İ.Ö.) Radyo-Televizyon ve Sinema Lisans 2011 Yılı Müfredatı

İletişim Fakültesi(İ.Ö.) Radyo-Televizyon ve Sinema Lisans 2011 Yılı Müfredatı 11 Yılı Müfredatı Genel Toplam Ders Adedi : 55 T : 1 U : 5 : 97 : T+U : 17 YABANCI DİL HAZIRLIK T U 1 HAZ1 HAZIRLIK SINIFI 1. YARIYIL T U L 1 11E YABANCI DİL I 1119 11T 1111 TÜRK DİLİ I 11T ATATÜRK İLKELERİ

Detaylı

Kampanya Planlama (PR 325) Ders Detayları

Kampanya Planlama (PR 325) Ders Detayları Kampanya Planlama (PR 325) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Kampanya Planlama PR 325 Güz 0 3 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Sunuş Bölüm I: Küresel İletişim, Değişen Paradigmalar ve Reklamın Yeni Rolü Küreselleşme Sürecinin İletişime Yansımaları

İÇİNDEKİLER. Sunuş Bölüm I: Küresel İletişim, Değişen Paradigmalar ve Reklamın Yeni Rolü Küreselleşme Sürecinin İletişime Yansımaları İÇİNDEKİLER Sunuş... 13 Bölüm I: Küresel İletişim, Değişen Paradigmalar ve Reklamın Yeni Rolü... 15 1. Küreselleşme Sürecinin İletişime Yansımaları 1.1. Küreselleşme Kavramı... 15 1.1.1. Küreselleşme Sürecinin

Detaylı

Lansman II (PR 416) Ders Detayları

Lansman II (PR 416) Ders Detayları Lansman II (PR 416) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Lansman II PR 416 Bahar 0 3 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin Seviyesi

Detaylı

İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Lisans 2011 Yılı Müfredatı (Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bö)

İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Lisans 2011 Yılı Müfredatı (Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bö) 11 Yılı Müfredatı ( Bö) Genel Toplam Ders Adedi : 8 T : 18 U : 7 : 1 : T+U : 1 YABANCI DİL HAZIRLIK T U 1 HAZ1 HAZIRLIK SINIFI 1. YARIYIL T U L 1 811 TÜRK DİLİ I 81 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I

Detaylı

Kişilerarası İlişkiler Psikolojisi (PSY 202) Ders Detayları

Kişilerarası İlişkiler Psikolojisi (PSY 202) Ders Detayları Kişilerarası İlişkiler Psikolojisi (PSY 202) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Kişilerarası İlişkiler Psikolojisi PSY 202 Bahar 3 0 0 3 6 Ön

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Radyo program uygulamaları Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (x ) Uzaktan

Detaylı

1. SINIF BAHAR DÖNEMİ

1. SINIF BAHAR DÖNEMİ 1. SINIF GÜZ DÖNEMİ FILM 101- Sinema Dili I (2-2-3) 6: Ders, sinema sanatının kendine özgü anlatım tekniklerini incelemektedir. Bunun için sinema dilini oluşturan kamera, ışık, ses, kurgu, renk, müzik,

Detaylı

Sosyal Medya Tasarımı (SGT 328) Ders Detayları

Sosyal Medya Tasarımı (SGT 328) Ders Detayları Sosyal Medya Tasarımı (SGT 328) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Sosyal Medya Tasarımı SGT 328 Seçmeli 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

İletişim Fakültesi Radyo - Televizyon ve Sinema Lisans 2011 Yılı Müfredatı (Radyo - Televizyon ve Sinema B)

İletişim Fakültesi Radyo - Televizyon ve Sinema Lisans 2011 Yılı Müfredatı (Radyo - Televizyon ve Sinema B) 11 Yılı Müfredatı ( B) Genel Toplam Ders Adedi : 55 T : 1 U : 5 : 97 : T+U : YABANCI DİL HAZIRLIK T U 1 HAZ1 HAZIRLIK SINIFI 1. YARIYIL T U L 1 8111 6 TÜRK DİLİ I 811 6 ATATÜRK İLK.VE İNKILAP TARİHİ I

Detaylı

EK2: GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GAZETECİLİK BÖLÜMÜ DERS LİSTESİ

EK2: GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GAZETECİLİK BÖLÜMÜ DERS LİSTESİ EK2: GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GAZETECİLİK BÖLÜMÜ DERS LİSTESİ 1. SINIF 1. DÖNEM YDBİ101 İngilizce- I OZ 2 0 2 2 TURK101 Türk Dili I OZ 2 0 2 2 TDP101 Toplumsal

Detaylı

Sosyal Psikolojiye Giriş (PSY 201) Ders Detayları

Sosyal Psikolojiye Giriş (PSY 201) Ders Detayları Sosyal Psikolojiye Giriş (PSY 201) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Sosyal Psikolojiye Giriş PSY 201 Güz 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

DERS KODU DERS ADI İÇERİK BİLİM DALI T+U+KR AKTS

DERS KODU DERS ADI İÇERİK BİLİM DALI T+U+KR AKTS DERS KODU DERS ADI İÇERİK BİLİM DALI T+U+KR AKTS 345034200000533 Değer Temelli, Satış ve Finans Kavramları, ve Finans Kavramları arasındaki İlişkiler, Politikalarının Firmaların Finansal Yapıları Üzerine

Detaylı

DERS PROFİLİ. Uluslararası İşletme MAN 202 I I 3+0+0 3 6

DERS PROFİLİ. Uluslararası İşletme MAN 202 I I 3+0+0 3 6 DERS PROFİLİ Dersin Adı Kodu Yarıyıl Dönem Kuram+PÇ+Lab (saat/hafta) Kredi AKTS Uluslararası İşletme MAN 202 I I 3+0+0 3 6 Ön Koşul - Dersin Dili Ders Tipi İngilizce Zorunlu Dersin Okutmanı Dersin Asistanı

Detaylı

Reklam Kampanyası (PR 402) Ders Detayları

Reklam Kampanyası (PR 402) Ders Detayları Reklam Kampanyası (PR 402) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Reklam Kampanyası PR 402 Bahar 3 0 0 3 8 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MEDYA ÇALIŞMALARI DOKTORA PROGRAMI

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MEDYA ÇALIŞMALARI DOKTORA PROGRAMI YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MEDYA ÇALIŞMALARI DOKTORA PROGRAMI 1. PROGRAMIN ADI Medya Çalışmaları Doktora Programı 2. LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARININ YENİDEN DÜZENLENMESİNİN GEREKÇESİ İlgili

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ULUSLARARASI TİCARET VE FİNANSMAN BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ULUSLARARASI TİCARET VE FİNANSMAN BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI YAŞAR ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ULUSLARARASI TİCARET VE FİNANSMAN BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI 1. Yarıyıl 2. Yarıyıl Kodu Dersin Adı Kredisi Kodu Dersin Adı Kredisi ECO 101 Ekonomiye Giriş

Detaylı

Görsel İletişim Tasarımı. Medya ve İletişim Sistemleri. Halkla İlişkiler. Reklamcılık. Prof. Dr. Mete ÇAMDERELİ. Hoşgeldiniz,

Görsel İletişim Tasarımı. Medya ve İletişim Sistemleri. Halkla İlişkiler. Reklamcılık. Prof. Dr. Mete ÇAMDERELİ. Hoşgeldiniz, Hoşgeldiniz, Günümüz dünyası bilginin hızla aktığı, bilgiyi üretmenin, ona sahip olmanın önem kazandığı ve iletişim çağı olarak adlandırılan bir dönemdir. İletişimi yönetmenin ve tasarlamanın önem kazandığı

Detaylı

Üsküdar Üniversitesi

Üsküdar Üniversitesi Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi HALKLA İLİŞKİLER BÖLÜMÜ Ders İçerikleri DERS İÇERİKLERİ BİRİNCİ YARIYIL (1. Sınıf, Güz Dönemi) İLET101 İletişime Giriş İletişim bilimlerinin gelişimi, iletişimin

Detaylı

GRAFİK VE FOTOĞRAF A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ

GRAFİK VE FOTOĞRAF A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ GRAFİK VE FOTOĞRAF A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Günümüzde her alanda yaşanan bilimsel, teknolojik, kültürel ve ekonomik gelişmeler bütün sektörleri etkilemekte ve bu durum doğal olarak mesleki eğitimi

Detaylı

İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları

İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İngilizce İletişim Becerileri II ENG 102 Bahar 2 2 0 3 4 Ön Koşul

Detaylı

Kamu Yönetimi Bölümü Ders Tanımları

Kamu Yönetimi Bölümü Ders Tanımları Kamu Yönetimi Bölümü Ders Tanımları PA 101 Kamu Yönetimine Giriş (3,0,0,3,5) Kamu yönetimine ilişkin kavramsal altyapı, yönetim alanında geliştirilmiş teori ve uygulamaların analiz edilmesi, yönetim biliminin

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.10.2016 Diploma Program Adı : HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM, LİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM)

Detaylı

Medyada Ürün Üretim Süreçleri (PR 227) Ders Detayları

Medyada Ürün Üretim Süreçleri (PR 227) Ders Detayları Medyada Ürün Üretim Süreçleri (PR 227) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Medyada Ürün Üretim Süreçleri PR 227 Güz 2 1 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I (2 0 2) : İnkılâp ve benzeri kavramlar. Osmanlı Devletinin son dönemlerinde batılılaşma adına yapılan

Detaylı

T.C. UFUK ÜNİVERSİTESİ

T.C. UFUK ÜNİVERSİTESİ T.C. UFUK ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTE: BÖLÜM: ANABİLİM DALI: PROGRAM: Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü İngiliz Dili Eğitimi Lisans PROGRAM DERSLERİ VE ÇIKTILARI BAĞLANTI MATRİKSİ PROGRAM DERSLERİ

Detaylı

İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 1. 1. Bölüm: SİYASAL İLETİŞİM OLGU VE SÜRECİ... 3 1.1 Siyasal İletişimin Tanımı... 3 1.2 Siyasal İletişim Olgusu ve Süreci...

İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 1. 1. Bölüm: SİYASAL İLETİŞİM OLGU VE SÜRECİ... 3 1.1 Siyasal İletişimin Tanımı... 3 1.2 Siyasal İletişim Olgusu ve Süreci... İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 1 1. Bölüm: SİYASAL İLETİŞİM OLGU VE SÜRECİ... 3 1.1 Siyasal İletişimin Tanımı... 3 1.2 Siyasal İletişim Olgusu ve Süreci... 5 2. Bölüm: SİYASAL İLETİŞİMİN DİĞER DİSİPLİNLER VE ALANLARLA

Detaylı

Savaş ve Barış Okumaları PSIR Uluslararası savaş ve barış hallerini tahlil eden yazının kullandığı

Savaş ve Barış Okumaları PSIR Uluslararası savaş ve barış hallerini tahlil eden yazının kullandığı DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Savaş ve Barış Okumaları PSIR 408 7-8 3 + 0 3 5 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Seçmeli Dersin Koordinatörü

Detaylı

DERS PROFİLİ. Pazarlama İlkeleri MAN 341 Güz Yrd. Doç. Dr. Mısra Gül

DERS PROFİLİ. Pazarlama İlkeleri MAN 341 Güz Yrd. Doç. Dr. Mısra Gül DERS PROFİLİ Dersin Adı Kodu Yarıyıl Dönem Kuram+PÇ+Lab (saat/hafta) Kredi AKTS Pazarlama İlkeleri MAN 341 Güz 5 3+0+0 3 6 Ön Koşul Yok Dersin Dili Ders Tipi Dersin Okutmanı İngilizce Zorunlu Prof. Dr.

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS SOSYAL PSİKOLOJİ SPRI 280 2 3 + 0 3 5

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS SOSYAL PSİKOLOJİ SPRI 280 2 3 + 0 3 5 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS SOSYAL PSİKOLOJİ SPRI 280 2 3 + 0 3 5 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Fransızca Lisans Zorunlu Dersin Koordinatörü Dersi

Detaylı

HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ

HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri alanı, küreselleşen dünya içinde kurum ve kuruluşlar için bir ihtiyaç olarak

Detaylı

DERS TANITIM BİLGİLERİ (TÜRKÇE)

DERS TANITIM BİLGİLERİ (TÜRKÇE) 1 DERS TANITIM BİLGİLERİ (TÜRKÇE) Ders Bilgileri Dersin Adı Kodu Yarıyılı Teori Uygulama Laboratuar Yerel AKTS (Saat/Hafta) (Saat/hafta) Kredi Sanat Tarihi EÜT Güz 2 0-2 2 141 Önkoşul(lar)-var ise - Dersin

Detaylı

Ajans İşletme (SGT 438) Ders Detayları

Ajans İşletme (SGT 438) Ders Detayları Ajans İşletme (SGT 438) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Ajans İşletme SGT 438 Bahar 2 0 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i - Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

UŞAK ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI 1. SINIF NORMAL VE İKİNCİ ÖĞRETİM

UŞAK ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI 1. SINIF NORMAL VE İKİNCİ ÖĞRETİM UŞAK ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ 2017-2018 YILI BAHAR YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI SİYASAL İLETİŞİM Prof.Dr. MURAT MUSTAFA ÖNTUĞ KAMUOYU VE ARAŞTIRMALARI KÜLTÜRLERARASI İLETİŞİM Dr. Öğr. Üyesi

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. İşletmeye Giriş BBA 101 Güz 3, 0, 0 3 6

DERS BİLGİLERİ. İşletmeye Giriş BBA 101 Güz 3, 0, 0 3 6 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U+L Saat Kredi AKTS İşletmeye Giriş BBA 101 Güz 3, 0, 0 3 6 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Zorunlu Dersin Koordinatörü Dersi

Detaylı

Üsküdar Üniversitesi

Üsküdar Üniversitesi Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi HALKLA İLİŞKİLER BÖLÜMÜ Ders İçerikleri DERS İÇERİKLERİ BİRİNCİ YARIYIL (1. Sınıf, Güz Dönemi) İLET101 İletişime Giriş İletişim bilimlerinin gelişimi, iletişimin

Detaylı

İngilizce İletişim Becerileri I (ENG 101) Ders Detayları

İngilizce İletişim Becerileri I (ENG 101) Ders Detayları İngilizce İletişim Becerileri I (ENG 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İngilizce İletişim Becerileri I ENG 101 Güz 4 0 0 4 4.5 Ön Koşul

Detaylı

Haber Yazma (PR 234) Ders Detayları

Haber Yazma (PR 234) Ders Detayları Haber Yazma (PR 234) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Haber Yazma PR 234 Bahar 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

T.C. İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU AMELİYATHANE HİZMETLERİ PROGRAMI 2. SINIF 1. DÖNEM DERS İZLENCESİ

T.C. İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU AMELİYATHANE HİZMETLERİ PROGRAMI 2. SINIF 1. DÖNEM DERS İZLENCESİ T.C. İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU AMELİYATHANE HİZMETLERİ PROGRAMI 2. SINIF 1. DÖNEM DERS İZLENCESİ Kodu: KİT201 Adı: Kişilerarası İletişim Teorik + Uygulama: 2+0 AKTS:

Detaylı

HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ ZORUNLU DERSLER

HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ ZORUNLU DERSLER HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ ZORUNLU DERSLER I. Sınıf- I. Dönem PRP 101 İletişimin Temelleri (3 kredi): Bu ders insanlararası iletişimin temel ilke ve becerilerini tanıtmayı ve irdelemeyi

Detaylı

Belgesel Film Yapımı (SGT 431) Ders Detayları

Belgesel Film Yapımı (SGT 431) Ders Detayları Belgesel Film Yapımı (SGT 431) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Belgesel Film Yapımı SGT 431 Her İkisi 1 2 0 2 5 Ön Koşul Ders(ler)i - Dersin

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü. Eğitim Bilimleri Tezli Yüksek Lisans Programı Öğretim Planı. Ders Kodları AKTS

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü. Eğitim Bilimleri Tezli Yüksek Lisans Programı Öğretim Planı. Ders Kodları AKTS Ders T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Bilimleri Tezli Yüksek Lisans Programı Öğretim Planı Tablo 1. ve Kredi Sayıları I. Yarıyıl Ders EPO501 Eğitimde Program Geliştirme 3 0 3 8

Detaylı

Reklamcılığın Temelleri (PR 328) Ders Detayları

Reklamcılığın Temelleri (PR 328) Ders Detayları Reklamcılığın Temelleri (PR 328) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Kodu Saati Saati Saati Reklamcılığın Temelleri PR 328 Bahar 0 3 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

Üsküdar Üniversitesi

Üsküdar Üniversitesi Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi HALKLA İLİŞKİLER BÖLÜMÜ Ders İçerikleri BİRİNCİ YARIYIL (1. Sınıf, Güz Dönemi) İLET111 İletişime Giriş İletişim bilimlerinin gelişimi, iletişimin temel kavramları,

Detaylı

MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BÜTÜNLEŞİK PAZARLAMA İLETİŞİMİ YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BİLGİ PAKETİ

MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BÜTÜNLEŞİK PAZARLAMA İLETİŞİMİ YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BİLGİ PAKETİ MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BÜTÜNLEŞİK PAZARLAMA İLETİŞİMİ YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BİLGİ PAKETİ 1. Program Bilgileri Amaçlar: Medya ve İletişim Yönetimi Yüksek Lisans Programına

Detaylı

AVRASYA UNIVERSITY. Ders Tanıtım Formu

AVRASYA UNIVERSITY. Ders Tanıtım Formu Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Medya ve Toplum Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim( )

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ULUSLARARASI PAZARLAMA MAN 332 6 3 + 0 3 5

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ULUSLARARASI PAZARLAMA MAN 332 6 3 + 0 3 5 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ULUSLARARASI PAZARLAMA MAN 332 6 3 + 0 3 5 Ön Koşul Dersleri Pazarlama İlkeleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Almanca Lisans Zorunlu Dersin

Detaylı

Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı (5 Zorunlu Ders+ 6 Seçmeli Ders)

Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı (5 Zorunlu Ders+ 6 Seçmeli Ders) Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı (5 Zorunlu Ders+ 6 Seçmeli Ders) Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Dersin Kodu Dersin Adı T U/L Kredi ECTS EYD-504 Eğitim

Detaylı

Gazetecilik I (PR 491) Ders Detayları

Gazetecilik I (PR 491) Ders Detayları Gazetecilik I (PR 491) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Gazetecilik I PR 491 Güz 0 3 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

Ürün Tasarımında Bilgisayar Destekli 3 Boyutlu Modelleme (GTM 045) Ders Detayları

Ürün Tasarımında Bilgisayar Destekli 3 Boyutlu Modelleme (GTM 045) Ders Detayları Ürün Tasarımında Bilgisayar Destekli 3 Boyutlu Modelleme (GTM 045) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Kodu Saati Saati Saati Ürün Tasarımında Bilgisayar Destekli 3

Detaylı

UŞAK ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ BAHAR DÖNEMİ VİZE TARİHLERİ

UŞAK ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ BAHAR DÖNEMİ VİZE TARİHLERİ 09.00-10.00 10.00-11.00 10.00-11.000 11.00-12.00 11.00-12.00 PAZARLAMA YÖNETİMİ YRD. DOÇ. DR. POLAT CAN PROF. DR. AHSEN ARMAĞAN KAMERA,ÇEKİM VE AYDINLATMA TEKNİKLERİ UZMAN ALİ MUTLU BASIN ETİĞİ MEDYA VE

Detaylı

Halkla İlişkilere Giriş II (PR 202) Ders Detayları

Halkla İlişkilere Giriş II (PR 202) Ders Detayları Halkla İlişkilere Giriş II (PR 202) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Halkla İlişkilere Giriş II PR 202 Bahar 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

DERS KODU DERS ADI İÇERİK BİLİM DALI T+U+KR AKTS

DERS KODU DERS ADI İÇERİK BİLİM DALI T+U+KR AKTS DERS KODU DERS ADI İÇERİK BİLİM DALI T+U+KR AKTS 345000000000506 Çokuluslu Şirket Stratejileri Dersin amacı, katılımcılarla çokuluslu şirketlerin küresel YÖNETİM 3+0+3 6 rekabetlerle üstünlük sağlayabilecekleri

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Siyasal Düşünceler Tarihi PSIR 201 3 3 + 0 3 5

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Siyasal Düşünceler Tarihi PSIR 201 3 3 + 0 3 5 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Siyasal Düşünceler Tarihi PSIR 201 3 3 + 0 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Zorunlu Dersin Koordinatörü

Detaylı

UŞAK ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI VİZE PROGRAMI 1. SINIF NORMAL VE İKİNCİ ÖĞRETİM

UŞAK ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI VİZE PROGRAMI 1. SINIF NORMAL VE İKİNCİ ÖĞRETİM UŞAK ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ 2017-2018 YILI BAHAR YARIYILI VİZE PROGRAMI 09.00-10.00 SİYASET BİLİMİ Prof.Dr. MURAT MUSTAFA ÖNTUĞ 09.00-10.00 MEDYA OKURYAZARLIĞI Doç.Dr. SİBEL YOLERİ / 101-Sibel

Detaylı

İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları

İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İngilizce İletişim Becerileri II ENG 102 Bahar 2 2 0 3 4 Ön Koşul

Detaylı

Ambalaj Grafiği Tasarımı (SGT 322) Ders Detayları

Ambalaj Grafiği Tasarımı (SGT 322) Ders Detayları Ambalaj Grafiği Tasarımı (SGT 322) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Ambalaj Grafiği Tasarımı SGT 322 Seçmeli 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Yerel Yönetimler ve Kentsel Politikalar (KAM 403) Ders Detayları

Yerel Yönetimler ve Kentsel Politikalar (KAM 403) Ders Detayları Yerel Yönetimler ve Kentsel Politikalar (KAM 403) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Yerel Yönetimler ve Kentsel Politikalar KAM 403 Güz 3 0

Detaylı

MUHASEBE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ

MUHASEBE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ DÜZCE ÜNİVERSİTESİ AKÇAKOCA MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ DERSLER YDB1113 Yabancı Dil 1 İngilizce I dersinde başlıca hedef, öğrenenlerin İngilizce bilgi düzeylerini geliştirmek,

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU MALİYE PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU MALİYE PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU MALİYE PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ 1. Yarıyıl Ders Planı ENF 101 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI

Detaylı

Medya Metin Yazarlığı (PR 427) Ders Detayları

Medya Metin Yazarlığı (PR 427) Ders Detayları Medya Metin Yazarlığı (PR 427) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Medya Metin Yazarlığı PR 427 Güz 0 3 0 3 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

Üsküdar Üniversitesi

Üsküdar Üniversitesi Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi RADYO, TELEVİZYON VE SİNEMA BÖLÜMÜ Ders İçerikleri BİRİNCİ YARIYIL (1. Sınıf, Güz Dönemi) İLET101 İletişime Giriş İletişim bilimlerinin gelişimi, iletişimin temel

Detaylı

UŞAK ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME TARİHLERİ

UŞAK ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME TARİHLERİ ffgün SAAT DERSİN ADI 2. 3. 4. SALI 20.06.2017 09.00-10.00 09.00-10.00 09.00-10.00 09.00-10.00 10.30-11.00 PAZARLAMA YÖNETİMİ SİNEMA KURAMLARI DOÇ.DR. MERAL ÖZÇINAR TÜRK SİNEMA TARİHİ DOÇ.DR. MERAL ÖZÇINAR

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ MAN 437 7 3 + 0 3 5. Program Öğrenim Çıktısı 9 2,14 1,4 10,19 10,19

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ MAN 437 7 3 + 0 3 5. Program Öğrenim Çıktısı 9 2,14 1,4 10,19 10,19 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ MAN 437 7 3 + 0 3 5 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Koordinatörü Almanca Lisans Seçmeli -

Detaylı

GEDİZ ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

GEDİZ ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI GEDİZ ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI I. YARIYIL PSI 501 İleri İstatistik Zorunlu 3 0 3 8 Seçmeli Seçmeli 3 0 3 8 II. YARIYIL Seçmeli Seçmeli 3 0 3 8 Seçmeli Seçmeli 3 0 3 8 III. YARIYIL

Detaylı

Portfolyo Tasarımı (SGT 434) Ders Detayları

Portfolyo Tasarımı (SGT 434) Ders Detayları Portfolyo Tasarımı (SGT 434) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Portfolyo Tasarımı SGT 434 Bahar 2 0 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i - Dersin Dili

Detaylı

Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi (KAM 317) Ders Detayları

Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi (KAM 317) Ders Detayları Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi (KAM 317) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi KAM 317 Her İkisi 3 0 0

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 AKADEMİK YILI YAZ OKULU AÇILACAK OLAN DERSLER LİSTESİ

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 AKADEMİK YILI YAZ OKULU AÇILACAK OLAN DERSLER LİSTESİ * 27 Nisan 2014 TARİHİ 28984 SAYILI RESMİ GAZETEDE YAYINLANAN YAZ ÖĞRETİMİ YÖNETMELİĞİNE GÖRE YAZ OKULU AÇILACAK DERSLER LİSTESİ AŞAĞIDAKİ GİBİDİR. *YAŞAR ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNETMELİĞİ http://www.yasar.edu.tr/news/tr/yaz_ogretimi_yonetmeligi.pdf

Detaylı

UŞAK ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ BAHAR DÖNEMİ FİNAL PROGRAMI

UŞAK ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ BAHAR DÖNEMİ FİNAL PROGRAMI 2. 09.00-10.00 PAZARLAMA YÖNETİMİ YRD. DOÇ. DR. POLAT CAN Polat C. 101-102 - Onur K 104- Önder D. PAZARLAMA İLETİŞİMİ YRD. DOÇ. DR. POLAT CAN 101 Polat C 102 104 SATIŞ YÖNETİMİ YRD. DOÇ. DR. POLAT CAN

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : PAZARLAMA YÖNETİMİ Ders No : 0020050028 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

Bu dersin önkoşulu yada eş koşulu bulunmamaktadır.

Bu dersin önkoşulu yada eş koşulu bulunmamaktadır. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ENVANTER BİLANÇO Ders No : 0000500 : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi Ön

Detaylı

Ders Adı : GENEL İŞLETME II Ders No : Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 5. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri.

Ders Adı : GENEL İŞLETME II Ders No : Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 5. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : GENEL İŞLETME II Ders No : 0020050009 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 5 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

Duyum ve Algı I (PSY 305) Ders Detayları

Duyum ve Algı I (PSY 305) Ders Detayları Duyum ve Algı I (PSY 305) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Duyum ve Algı I PSY 305 Güz 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i yok Dersin Dili Dersin

Detaylı