ÇAPA KOLEJİ NDE İNGİLİZCE BİRE BİR DİL ÖĞRETİM PROGRAMI THE ENGLISH AT ÇAPA COLLEGE FACE TO FACE LANGUAGE PROGRAMM

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÇAPA KOLEJİ NDE İNGİLİZCE BİRE BİR DİL ÖĞRETİM PROGRAMI THE ENGLISH AT ÇAPA COLLEGE FACE TO FACE LANGUAGE PROGRAMM"

Transkript

1 ÇAPA KOLEJİ NDE İNGİLİZCE BİRE BİR DİL ÖĞRETİM PROGRAMI THE ENGLISH AT ÇAPA COLLEGE FACE TO FACE LANGUAGE PROGRAMM

2 ÇAPA KOLEJİNDE İNGİLİZCE İÇİNDEKİLER: GİRİŞ İNGİLİZCE DERSİ SEVİYELERİ ONLİNE OLARAK YABANCI HOCALARLA KONUŞMA UYGULAMASI ÖGRENCİ KILAVUZU BİREBİR DİNLEME- KONUŞMA UYGULAMASI ÖĞRENCİ KILAVUZU BİREBİR OKUMA-KONUŞMA UYGULAMASI ÖĞRENCİ KILAVUZU YAZMA UYGULAMASI ÖĞRENCİ KILAVUZU

3 CONTENTS THE GRADES OF ENGLISH LESSON ONLINE SPEAKING APPLICATION WITH FOREIGN TEACHERS FACE TO FACE LISTENING-SPEAKING APPLICATION GUIDELINE FACE TO FACE READING-SPEAKING APPLICATION GUIDELINE WRITING APPLICATION GUIDELINE THE ENGLISH AT ÇAPA COLLEGE

4 ÇAPA KOLEJİNDE İNGİLİZCE GİRİŞ Özel Çapa Kolej nde eğitim dili Türkçedir. Bunun yanında öğrencilerimiz yoğunlaştırılmış, tüm yıllara yayılmış kur sistemi ile bir İngilizce eğitimi almaktadırlar. Öğrenciler eğitim yılı başında İngilizce Seviye sınavına (English Placament Test) girerler ve kendileriyle aynı seviyedeki öğrencilerle aynı sınıfta İngilizce derslerine devam ederler. Dil eğitimindeki en büyük eksikliklerden birisi de pratik yapılamamasıdır. Çapa koleji olarak biz öğrencilerimizle okuma, yazma, dinleme ve online konuşmayı birebir (one - on - one) olarak yabancı ve Türk hocalarımızla vermekteyiz. Online İngilizce paket program olarak her kur için haftalık 20 dk toplamda ise 500 dk olarak 25 haftada verilmektedir. Öğrencilerimiz isterlerse uluslararası geçerliliği olan İngilizce sınavlarına hazırlanmaktadır. Dil eğitimimiz Avrupa Birliği BOLONYA SÜRECİ (BOLOGNA PROCESS) ile uyumlu olarak verilmektedir. Öğrencilerimiz aldıkları İngilizce eğitimi ile öncelikle günlük hayatta kullanılan İngilizce becerilerini geliştireceklerdir. İleri seviyede ise bilimsel alanlar ve soyut kavramlar için İngilizce dilini kullanma becerisine sahip olacaklardır.

5 INTRODUCTION Turkısh is the Language of Instuctıon at Çapa College. Moreover, our students receive the training of English, which is concentrated and distributed to all years of education. The students take into English Placement Test and they continue to lessons with their friends who are in the same level. One of the biggest shortcomings in language education is that the lack of practice opportunities.as Çapa College we provide the education of reading,listening and online English lessons in face-to-face sessions with Turkish and foreign teachers. The Online English programme occurs with totally 500 minutes per week 20 minutes. This programme lasts in 25 weeks. If the students want, they are prepared fort he international exams. Our education is given with the Bologna Process of European Union. THE ENGLISH AT ÇAPA COLLEGE By the English education that we provide,our students will be able to upgrade their language to a level where they can easily follow the international literatüre on daily life.

6 Çapa Kolejinde İngilizce dersi kur sistemiyle CEF A1-B2 seviyelerinde okutulmaktadır. Kurlar; A1 : BEGİNNER A2: ELEMENTERY B1 : PRE-İNTERMEDİATE B2: İNTERMEDİATE Nasıl İngilizce öğretiyoruz? Nasıl İngilizce konuşturuyoruz? Çapa kolejinde İngilizce öğretimini 4 başlıkta toplayabiliriz. 1.ONLİNE KONUŞMA UYGULAMASI 2.DİNLEME KONUŞMA UYGULAMASI 3.OKUMA KONUŞMA UYGULAMASI 4. YAZMA UYGULAMASI A1, A2, B1, B2 kurlarındaki bütün öğrenciler seviyelerine göre Online konuşma, dinleme-konuşma, okuma-konuşma ve yazma etkinliklerine katılırlar. Bu aktiviteler birbirini tamamlayacak şekilde programlanmıştır ve bir bütün olarak değerlendirilmelidir.

7 The Grades of English Lesson The English lessons are taught in CEF A1-B2 grades at ÇAPA College. A1: BEGİNNER A2: ELEMENTARY B1: PRE-INTERMEDIATE B2: INTERMEDIATE How do we teach English? speak? How do we make students There are 4 activities at Çapa College. 1.ONLINE SPEAKING APPLICATION 2.LISTENING-SPEAKING APPLICATION 3.READING-SPAKING APPLICATION 4.WRITING APPLICATION According to their A1 A2 B1 B2 levels, all the students join into the online speaking listening- speaking,reading-speaking and writing activities. These activities complete each other anda re evaluated holistically.

8 1.ONLİNE OLARAK YABANCI HOCALARLA KONUŞMA UYGULAMASI ÖGRENCİ KILAVUZU Online İngilizce dersi, öğretmen ve öğrencinin internet üzerinden bire bir yürüttüğü bir derstir. Toplamda 500 dakika olmak üzere 25 haftada 20 şer dakikalık derslerle uygulama gerçekleşir. Anadili İngilizce olan yabancı öğretmenler yurtdışından canlı internet yayını ile uygulamayı gerçekleştirirler. Programa dahil olan öğrenciler belirtilen gün ve saatte internet bağlantısı olan bir bilgisayar başında derse hazır olmalıdırlar. Yabancı öğretmenle kurulacak bağlantı çapa koleji web sitesi üzerinden kullanıcı adı ve şifre ile yapılır. Öğrencilerin yabancı öğretmenle yaptığı konuşma uygulaması çapa koleji dil zümresi tarafından kontrol edilmekte ve ders takibi yapılmakta, bütün konuşmalar kayıt altına alınmaktadır. Programa katılan her öğrenciye başlangıçta sabit bir gün ve saat verilir ve öğrenci her hafta aynı gün aynı saatte derse katılır.

9 1.ONLINE LIVE SPEAKING AND LISTENING APPLICATION WITH FOREIGN TEACHERS STUDENTS GUIDELINE Online English lesson is a programme that the teacher and student work together. This process ocur in 500 minutes and 25 weeks with 20 minutes lessons. The foreign instructors make activities with Online English. The students must be ready to class on time. This network is done with user name and password on the Çapa College website. These activities are controlled by the teachers and the lessons are followed and also all the conversations are recorded. Each of the students who participate to this programme enter the class at fixed day and hour.

10 İngilizce edinimini en üst seviyeye getirebilmek için öğrencilerin; 1. Derse zamanında girmeleri 2. Ödevlerini yapmaları 3. Derse katılmaları ve konuşma şansı yakalamaları 4. Net görüntülü bir kameraya sahip olmaları 5. Net ses performanslı bir mikrofonlu kulaklığa sahip olmaları 6. En az 1mb internet bağlantılı bir masaüstü veya dizüstü bilgisayara sahip olmaları 7. Öğrenmeye olanak sağlayan bir odada bulunmaları 8. Programı titiz bir şekilde takip etmeleri 9. Öğretmenin talimat ve yönlendirmelerini takip etmeleri 10. Devamsızlık yapmaktan kaçınmaları 11. Ders esnasında internet sitelerinde gezinmekten kaçınmaları 12. Dersin konusundan sapmaktan kaçınmaları 13. Öğretmene kişisel sorular yöneltmekten kaçınmaları 14. Öğretmenlere hiçbir iletişim bilgisi vermemeleri GEREK- MEKTEDİR. Program 25 hafta toplamda 500 dk süreceği için öğrencilerin ders kaçırmaması ve derslere zamanında katılmaları gerekmektedir. Geç kalma yada dersi kaçırma durumda kaçırılan dersin telafisi yapılmaz, bir önceki derste kalınan yerden devam edilir ve 25. haftada online dersler biter. Dersin iptalinin öğretmenin teknik probleminden kaynaklanması durumunda, telafi dersi öğrenciye hak olarak verilecektir.

11 In order to upgrade English acqusation; The students: 1.Enter the class on time 2.Do his/her homework 3.Participate in class, use every chance to talk 4.Have a camera that can provide a good visual quality 5.Have a head seat with clear voice modulation 6.Have a desktop or laptop computer with minimum 1 mb internet connection 7.Be present in a room that provides a suitable lear. 8.Strictly follow the schedule 9.Follow the teachers intructions 10.Avoid browsing internet sites while the lesson in progress 11.Avoid wandering from the subject of the lesson 12.Avoid asking personal questions to teachers 13.Not give any contact details to teachers Students must be ready on time in the class. There is no makeup class in case of being late. The online lessons end at 25th week. If the cancellation is due to the teachers technical problem, a makeup class will be rightfully provided.

12 2.BİREBİR DİNLEME - KONUŞMA UYGULAMASI ÖĞRENCİ KILAVUZU Dinleme-konuşma uygulamasını temel amacı: Öğrencilerin İngilizce dinleme ve konuşma becerilerini geliştirmek, aynı zamanda bu becerileri kullanmada güven kazanmaları için fırsat sağlamaktır. Bu hedefler, öğrencinin dinleme-konuşma uygulamasının sınıfta arkadaşlarına ve öğretmenine yaptığı performans ve sunumlar aracılığı ile gerçekleştirilir. Öğrencilerin gelişimi performans ve projelerle ölçülür ve değerlendirilir. Öğretmen tarafından planlı olarak verilen dinleme parçalarını zamanında dinlemesi konuşma dinleme uygulamasının püf noktasıdır. Dinleme-konuşma uygulaması için İngilizce programı: SEVIYE A1 A2 B1 B2 İÇERİK Ezber ve 2 proje Ezber ve 2 proje Online pet konulari, 3 proje Online pet konulari, 3 proje

13 2.FACE TO FACE LISTENING - SPEAKING APPLICATION STUDENT GUIDELINE The main aim of the listenin-speaking application; The main aim of the sessions is to give an opportunity to our students to develop their listening and speaking skills and help them to gain self-confidence while using these skills. These aims are put into practice by letting the students do their presentations in face-to-face sessions with intructor. The most important thing is that the students should listen their listening passages which are given by the teachers on time. Dinleme-konuşma uygulaması için İngilizce programı: GRADE CONTENT A1 memorization and 2 projects A2 memorization and 2 projects B1 Online pet subjects and 3 projects B2 Online pet subjects and 3 projects

14 Birebir Dinleme-konuşma uygulamasının ders içeriği: Her seviyedeki öğrenci için Çapa Koleji İngilizce zümresi tarafından oluşturulmuş paragraflar ve dinleme parçaları belirli bir takvime göre öğrencilere verilir. öğrenci bu parçaları dinleyerek çalışır ve belirlenen tarihte sınıfta öğretmenine ve arkadaşlarına anlatarak 5dk lık bir sunum yapar. Kendisine yöneltilen soruları cevaplandırarak sunumunu tamamlar. Dinleme parçasının edinilmesi: Eğitim öğretim yılı başında öğrenciler İngilizce Seviye Belirleme Sınavı (Placement Test) na alınırlar. Bu sınav sonucunda sınıfları belirlenen öğrenciler ilgili İngilizce öğretmeni tarafından belirlenmiş çalışma gruplarını öğrenirler. Sınıflarını ve gruplarını öğrenen öğrenciler, kendilerine yapılacak oryantasyon sonrasında çapa koleji İngilizce zümresi tarafından belirlenmiş dinleme parçalarını ilgili dersin öğretmeninden edinirler.

15 Face to face Listening-Speaking application content; The students study these passages by listening and give a presentation to his/her teachers and friends. They complete the presentation with the questions that the teachers and friends ask. The reading and listening pasaages are given to the each of classes by the Çapa College teachers. The students are subjected to the placement test at the beginning of the academic year. The students are notified about their classes and levels by their instructors after the exam results are announced. Once the students are notified about their levels and classes following the orientations programme by the Çapa College teachers are provided to the students. The procedures

16 Uygulama ve İşleyiş Her öğrenci; Yalnızca kendisine verilen bölümü sunmakla sorumludur. öğretmen tarafından kendisine verilen yaklaşık kelimelik parçayı sunuma gelmeden önce dinleyerek çalışır. Sorumlu olduğu kısmı öğretmenine ve arkadaşlarına belirlenen saatte sunar. Sorumlu olduğu dinleme parçasını Sunmalı ve parçadaki kelimelerin çalışmasını sunuma gelmeden önce yapmış olmalıdır. Sunum sonunda öğretmeninin ve arkadaşlarının soruları varsa yanıtlar Ölçme ve Değerlendirme Süreci Dersin öğretmeni öğrenci performansını puanlama rehberi kullanarak ölçer. Öğrencinin başarısı sunumlar esnasında alınan notlar göz önünde bulundurularak hesaplanır. Belirlenen tarihte öğrenci kendisine verilen yaklaşık kelimelik bir parçanın sunumunu yapar ve ilgili 2 kelime sorusunu yanıtlar Sunum sonunda uygulamanın öğretmeni öğrencinin telaffuz yanlışlarını düzeltir ve öğrenciye geri bildirim yapar. Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Öğrenci: Belirlenen tarih için sunması beklenen parçayı sunumdan önce temin eder. Her öğrenci için ayrılan süre 5 dakika olduğundan değerlendirme sürecini etkileyecek konuşmalar yapmamalıdır.

17 The procedures Each student; The student must study the reading passages given that consists of from words before presentation. Presents her/his part at the face to face sessions on the required time. Is responsible for only her/his part given. The students must study the unknown words before presentaion. Evaluation The instructor evaluates the student s performance by using a listening rubric. The student s grade is based on the avarage of the scores during the presentation. The student gives a presentation (reading passage) and answer the vocabulary questions about passages. Points to take into consideration Student Each of student must have the passage before the presentation. Because each of student has 5 minutes for presentation, the other students must be silent.

18 3.OKUMA-KONUŞMA UYGULAMA- SI ÖĞRENCİ KILAVUZU Okuma- Konuşma uygulamasının amacı: Sınıf Dışı Okuma uygulaması, mevcutta sürdürülen evde okumaya, öğretmen ve öğrencinin birebir yürüttüğü dinleme dersine ve sınıf içi yazma becerisinin geliştirildiği yazma derslerine destek olmak ve bu dersleri geliştirmek amacıyla düzenlenmiştir. Bu uygulama, kelime öğrenme ve okunanı kavrama becerisinin gelişimine, ve okuma oranını arttırmak üzerine odaklanmıştır. Bunların yanı sıra, etkili okuma alışkanlığı kazandırma ve aynı zamanda çıkarımsal ve çözümsel okuma becerileri geliştirme amacını benimser. Gelişim süreci, eğitimli öğretmenlerimiz eşliğinde okuma değerlendirmesi ile yürütülür. Bu değerlendirme belirlenen zamanda ve sınıfta öğrencinin öğretmen ve arkadaşlarıyla birebir gerçekleştirdiği sözlü oturumlarla gerçekleşir Dinleme-konuşma uygulaması için İngilizce programı: SEVIYE A1 A2 B1 B2 İÇERİK 5 Kitap 2 metin 1 proje 5 Kitap 2 metin 1 proje 10 Kitap 5 metin 1 proje 10 Kitap 5 metin 1 proje

19 3.READİNG-SPEAKING APPLICA- TION STUDENT GUIDELINE The aim of the reading-speaking application: This outdoor reading application helps the student in order to improve writing skills and helps to provide writing lessons. On the other hand this outdoor reading application continues between teacher and student. This application focuses on vocabulary learning and understanding the reading and emphasizing the reading. On the other hand this application gives the student acquire of reading habits at the same time. It has got the ability of improving deductive analytic reading skills. The developmance is followed by the teachers focusing on the reading evaluation. This evaluation occurs by the quizes every week. Dinleme-konuşma uygulaması için İngilizce programı: GRADE A1 A2 B1 B2 CONTENT 5 Books 2 texts 1 project 5 Books 2 texts 1 project 10 Books 5 texts 1 project 10 Books 5 texts 1 project

20 Okuma- Konuşma uygulamasıyla öğrencilerin; Okuma stratejilerini kullanabilmeleri (Anafikir ve spesifik detayları çıkarabilme, belirtilen ve ima edilen anlamı fark edebilme, kastedilen kelimeyi veya kalıbı metinde doğru yere koyabilme, bilinmeyen kelimenin anlamını çıkarabilme, metindeki ipuçlarından bilinmeyen kelimeleri tahmin edebilme, gerçek durum ve fikir bildiren açıklamaları ayırt edebilme), Etkili sözlük kullanabilmeleri, Metin hakkında sonuç çıkarımı ve genelleme yapabilmeleri, Analitik okuma ve düşünme yeteneklerini geliştirmeleri, Aktif okuyucu olmaları, Kavrama sorularını anlayıp cevap verebilmeleri, Kelimelerin anlamlarını tanımlayarak, eş veya zıt anlamını belirterek veya metinden örnek vererek açıklayabilmeleri, Kitabın özetini bir paragraf halinde yazabilmeleri güncel okuma parçaları sayesinde kelime dağarcıklarını geliştirmeleri hedeflenmektedir. Uygulama içeriği; Belirlenen kitapların ve güncel okuma parçalarının öğrenciler tarafından temin edilmesi Öğrencinin hangi hafta hangi kitaptan/ parçadan ve hangi bölümden sorumlu olacağını belirten listenin ilan edilmesi oluşturur. Uygulamanın işleyişi: Eğitim öğretim yılı başında öğrenciler İngilizce Seviye Belirleme Sınavı (Placement Test) na alınırlar. Bu sınav so-

21 With reading application The students; Using reading strategies (skim and scan quickly to get general ideas and specific details, recognize stated and implied main ideas located the reference Word or phrase in the passage,analyze words and predict meaning of unknown words use context clues to guess meaning of unfamiliar words identfy patterns of thought in reading selections, identfy fact and opinion statements.) Use a dictionary more effectively Draw conclusion and make generalizations about text Develop the ability to read and think analytically Being active readers Understand and answer reading comprehension questions Explain the meaning of required vocabulary by giving definitions synonyms,antonyms or using the target words in sentences Write a paragraph about the book s summary Develop their vocabulary knowledge by reading these passages The content of application The students must have Daily reading passages and determined boks. There is a weekly schedule which belongs to determined boks Using of application The students take a placement test. According to this exam the students are seperated to their class by their teachers. These students supply their reading passages which are given by Çapa English Teachers. The teacher makes a presentation about the process of

22 nucunda sınıfları belirlenen öğrenciler dersin ilgili öğretmeni tarafından belirlenmiş çalışma gruplarını öğrenirler. Sınıflarını ve gruplarını öğrenen öğrenciler, kendilerine yapılacak oryantasyon sonrasında çapa koleji İngilizce zümresi tarafından belirlenmiş okuma kitaplarını veya güncel parçaları temin ederler. Dersin öğretmeni okuma dersinin işlenişi ile ilgili sunum yapar. (Oryantasyon Programı ) Dersin öğretmeni sınıfı 4 er kişilik gruplara ayırır. Her 4 kişilik grup, belirlenen zamanda sınıfta 10 dk da okudukları parçaların genel olarak bir özetinin sunumlarını yaparlar. Yaptıkları sunum sununda arkadaşlarının ya da öğretmenin soruları varsa cevaplandırırlar. Tüm seviyelerindeki öğrenciler, okumaları gereken kitaplardan ve güncel okuma parçalarından sorumludurlar. Öğrenciler sunumlarını programda belirlenen tarih ve saatte yaparlar Ölçme ve değerlendirme süreci: Değerlendirme esnasında, öğretmen 3 tane anlamaya yönelik soru (tüm seviyeler için) ve 2 tane kelime sorusu sorar. Sunum yapan öğrenciler, sınıf arkadaşlarının ve öğretmenlerinin soruları varsa cevaplandırarak sunumlarını bitirirler Her öğrenci; sunması gereken kitabı zamanında temin eder. Grup arkadaşlarıyla birlikte 10 dakika okuma uygulamasına katılması gerekmektedir. Okuma materyali olarak; Çapa koleji İngilizce zümresinin seçtiği ve tavsiye ettiği yayınlar okunmalıdır.

23 reading skills. The teacher divides into the class to five groups. These five groups are consisted of four student. These four students groups make a presentation of the summary about reading passages. The teacher gives a student 10 minutes to finish their presentation. The student answer the questions that their teacher and friends ask to them at the end of the presentation. Evaluation During the evaluation, the teacher asks 3 comprehension questions and 2 vocabulary questions. The students who make presentation answers the questions and finish their presentation. Each student Do homework on time. Must take part on the reading application for 10 minutes with his/her friends. The reading passages are choosen by Çapa College teachers.

24 4.YAZMA UYGULAMASI ÖĞRENCİ KILAVUZU İngilizce metin yazma uygulaması seviyelere göre yapılacak çalışmalar SEVIYE A1 A2 B1 B2 İÇERİK Cümle yazma çalışmaları Paragraf yazma çalışmaları Paragraf yazma çalışmaları Kompozisyon yazma çalışmaları İngilizce metin yazma uygulamasının Temel Amacı; Öğrencinin güncel ve genel konularda yazılı metin üretme kabiliyetlerini geliştirmektir. Ders içeriği ve kaynaklar Seviyelere uygun yazma çalışması kaynakları SEVIYE MANİ COURSE YARDIMCI KAYNAK A1 Main course writing assesment KET Tests A2 Main course writing assesment KET Tests B1 Main course writing assesment KET Tests B2 Main course writing assesment KET Tests

25 4.ÇAPA COLLEGE THE GUIDELINE OF WRITING AP- PLICATION FOR STUDENTS The process for the English writing application according to grades GRADE A1 A2 B1 B2 CONTENT Cümle yazma çalışmaları Paragraf yazma çalışmaları Paragraf yazma çalışmaları Kompozisyon yazma çalışmaları The main aim of the writing English text; In order to develop student s ability of writing on daily matters and general subjects. Lesson Content and Sources The sources of writing application GRADE MAIN COURSE SOURCES A1 Main course writing assesment KET Tests A2 Main course writing assesment KET Tests B1 Main course writing assesment KET Tests B2 Main course writing assesment KET Tests

26 Dersin işlenişi; Ödevler cümle, paragraf ve kompozisyon düzeyi olmak üzere bulundukları İngilizce sınıfının seviyesine göre ayrılır. Öğrencilerin dönemde 3 adet seviyelerine uygun yazılı metin üretmeleri beklenir. Ölçme ve değerlendirme: Her ünite sonunda yazılan ödevler ve sınıf içi çalışmalar öğrencinin proje ödevi notu olarak yansıtılır. Değerlendirmede öğrencinin yatığı yazma çalışmalarında dil bilgisi ve kelime bilgisi, cümleleri doğru kurması, içerik, imla kuralları dikkate alınarak ölçme yapılır.

27 The process of lesson; Homeworks are divided into the sentence paragraph, essay levels. Students are expected to give 3 writing texts related about their levels. Evaluation; at the end of the per unit, homeworks and indoor activities in the class are evaluated like Project marks. In the evaluation, grammer,vocabulary knowledge,correctiveness of sentence,content,rules are taken into consideration.

28 ya a /capakoleji /capakoleji

ENG ACADEMIC YEAR SPRING SEMESTER FRESHMAN PROGRAM EXEMPTION EXAM

ENG ACADEMIC YEAR SPRING SEMESTER FRESHMAN PROGRAM EXEMPTION EXAM ENG111 2016-2017 ACADEMIC YEAR SPRING SEMESTER FRESHMAN PROGRAM EXEMPTION EXAM Exam Type Date / Classes / Time Written Thursday, September 22 nd, 2016 Classes & Time to be announced on September 20th.

Detaylı

İTÜ DERS KATALOG FORMU (COURSE CATALOGUE FORM)

İTÜ DERS KATALOG FORMU (COURSE CATALOGUE FORM) Dersin Adı İTÜ DERS KATALOG FORMU (COURSE CATALOGUE FORM) Course Name Bilimde Önemli Anlar Great Moments in Science Ders Uygulaması, Saat/Hafta (Course Implementation, Hours/Week) Kodu Yarıyılı Kredisi

Detaylı

YABANCI DİL I Zorunlu 1 1 4

YABANCI DİL I Zorunlu 1 1 4 Ders Öğretim Planı Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS 200001212010 YABANCI DİL I Zorunlu 1 1 4 Dersin Seviyesi Lisans Dersin Amacı After attending the Foreign Language I, students will

Detaylı

A1 /A2 : BEGINNER / ELEMENTARY B1 : PRE-INTERMEDIATE B1+ : INTERMEDIATE B2 : UPPER-INTERMEDIATE

A1 /A2 : BEGINNER / ELEMENTARY B1 : PRE-INTERMEDIATE B1+ : INTERMEDIATE B2 : UPPER-INTERMEDIATE 1 A1 /A2 : BEGINNER / ELEMENTARY B1 : PRE-INTERMEDIATE B1+ : INTERMEDIATE B2 : UPPER-INTERMEDIATE 2 B2- UPPER-INTERMEDIATE SEVİYESİ 400 KELİME VE ÜZERİ AKADEMİK KONULARDA KOMPOZİSYON YAZMAK SOMUT VE SOYUT

Detaylı

Course Information. Course name Code Term T+P Hours National Credit ECTS

Course Information. Course name Code Term T+P Hours National Credit ECTS Course Information Course name Code Term T+P Hours National Credit ECTS Reading And Speaking In English BIL221 3 4+0 4 4 Prerequisite Courses None Language Level Type English First Cycle Required / Face

Detaylı

Educational On-line Programmes for Teachers and Students

Educational On-line Programmes for Teachers and Students Educational On-line Programmes for Teachers and Students Hamit İVGİN - İstanbul Provincial Directorate of National Education ICT Coordinator & Fatih Project Coordinator in İstanbul Kasım 2014 - İSTANBUL

Detaylı

ENGLISH PROFICIENCY EXAM

ENGLISH PROFICIENCY EXAM ENGLISH PROFICIENCY EXAM The English Proficiency of the students who are accepted into Ipek University is assessed through the English Proficiency Exam prepared by the Preparatory School. The students

Detaylı

The University of Jordan. Accreditation & Quality Assurance Center. COURSE Syllabus

The University of Jordan. Accreditation & Quality Assurance Center. COURSE Syllabus The University of Jordan Accreditation & Quality Assurance Center COURSE Syllabus 1 Course title TURKISH FOR BEGİNNERS II 2 Course number 2204122 3 Credit hours (theory, practical) 3 Contact hours (theory,

Detaylı

ENGLISH PROFICIENCY EXAM

ENGLISH PROFICIENCY EXAM ENGLISH PROFICIENCY EXAM TDEU The English Proficiency of the students who are accepted into Ipek University is assessed through the English Proficiency Exam (IPEX) prepared by the Preparatory School Test

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Y.DİL III.(İNG.) DKB263 3 2+0 2 3

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Y.DİL III.(İNG.) DKB263 3 2+0 2 3 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Y.DİL III.(İNG.) DKB263 3 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Türkçe Lisans Dersin Türü Yüz Yüze / Seçmeli Dersin Koordinatörü

Detaylı

Anlatım, Tartışma, Soru-Yanıt, Literatür İncelemesi, Beyin Fırtınası

Anlatım, Tartışma, Soru-Yanıt, Literatür İncelemesi, Beyin Fırtınası DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Yarıyıl Teori Tezle ilgili Araştırma Çalışmaları-1 Önkoşullar Dersin dili Dersin türü Dersin veriliş şekli Dersin öğrenme ve öğretme teknikleri Dersin sorumlusu Dersin

Detaylı

THE SKILLS TRAINING RAN IN ENTERPRISES

THE SKILLS TRAINING RAN IN ENTERPRISES THE SKILLS TRAINING RAN IN ENTERPRISES Türkiye de işletmelerde beceri eğitimi uygulaması 3308 sayılı Mesleki ve Teknik Eğitim Kanunu ile yapılmaktadır. The skills training program offered in turkey are

Detaylı

Dersin Türü (Course Type) Zorunlu (Compulsory)[Χ] Seçmeli (Elective) [ ]

Dersin Türü (Course Type) Zorunlu (Compulsory)[Χ] Seçmeli (Elective) [ ] Programın Adı (Program Name) Kodu (Course Code) CS 102 Molecüler Biyoloji ve Genetik (Molecular Biology and Genetics) Adı (Course Name) Türü (Course Type) Zorunlu (Compulsory)[Χ] Seçmeli (Elective) [ ]

Detaylı

SCB SANATTA YETERLİK DERS İÇERİKLERİ

SCB SANATTA YETERLİK DERS İÇERİKLERİ SCB SANATTA YETERLİK DERS İÇERİKLERİ Enstitü: Anasanat adı: Program adı: GÜZEL SANATLAR SERAMİK VE CAM SERAMİK TASARIMI BAHAR DEMİ Zorunlu Dersler ve Ders Programı ADI İNGİLİZCE ADI T* U* AKTS SCB 600

Detaylı

2000-2001 Öğretmen, Karaca Dil Okulu

2000-2001 Öğretmen, Karaca Dil Okulu ADI-SOYADI İlksen Büyükdurmuş Selçuk BİRİMİ Modern Diller Birimi ÜNVANI Okutman E-POSTA ilksen.buyukdurmusselcuk@hacettepe.edu.tr TEL 0 312 297 80 91 EĞİTİM Lisans Yüksek Lisans İngilizce Öğretmenliği,

Detaylı

Do not open the exam until you are told that you may begin.

Do not open the exam until you are told that you may begin. ÖRNEKTİR ÖRNEKTİR ÖRNEKTİR ÖRNEKTİR ÖRNEKTİR OKAN ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ 03.11.2011 MAT 461 Fonksiyonel Analiz I Ara Sınav N. Course ADI SOYADI ÖĞRENCİ NO İMZA Do not open

Detaylı

A1 /A2 : BEGINNER / ELEMENTARY B1 : PRE-INTERMEDIATE B1+ : INTERMEDIATE B2 : UPPER-INTERMEDIATE

A1 /A2 : BEGINNER / ELEMENTARY B1 : PRE-INTERMEDIATE B1+ : INTERMEDIATE B2 : UPPER-INTERMEDIATE 1 A1 /A2 : BEGINNER / ELEMENTARY B1 : PRE-INTERMEDIATE B1+ : INTERMEDIATE B2 : UPPER-INTERMEDIATE 2 B2- UPPER-INTERMEDIATE (ÜST ORTA SEVİYESİ) 350-400 KELİME VE ÜZERİ AKADEMİK KONULARDA KOMPOZİSYON YAZMAK

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÖRELE ANADOLU LİSESİ 9. SINIFLAR İNGİLİZCE DERSİ 1. DÖNEM PERFORMANS ÖDEV KONULARI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÖRELE ANADOLU LİSESİ 9. SINIFLAR İNGİLİZCE DERSİ 1. DÖNEM PERFORMANS ÖDEV KONULARI 2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÖRELE ANADOLU LİSESİ 9. SINIFLAR İNGİLİZCE DERSİ 1. DÖNEM PERFORMANS ÖDEV KONULARI 1. Create your family tree and describe your family members 2. Prepare a visual poster

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI THE INFORMATION TECHNOLOGIES DEPARTMENT

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI THE INFORMATION TECHNOLOGIES DEPARTMENT BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI THE INFORMATION TECHNOLOGIES DEPARTMENT Bilişim Teknolojileri Alanı THE INFORMATION TECHNOLOGIES DEPARTMENT Mesleki ortaöğretim kurumlarında eğitim verilen alanlardan birisidir.

Detaylı

Topluluk Önünde Konuşma (İngilizce) (KAM 432) Ders Detayları

Topluluk Önünde Konuşma (İngilizce) (KAM 432) Ders Detayları Topluluk Önünde Konuşma (İngilizce) (KAM 432) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Topluluk Önünde Konuşma (İngilizce) KAM 432 Güz 4 0 0 4 5 Ön

Detaylı

Hukuk ve Hukukçular için İngilizce/ English for Law and Lawyers

Hukuk ve Hukukçular için İngilizce/ English for Law and Lawyers Hukuk ve Hukukçular için İngilizce/ English for Law and Lawyers Size iş imkanı sağlayacak bir sertifikaya mı ihtiyacınız var? Dünyanın önde gelen İngilizce sınavı TOLES, Hukuk İngilizcesi becerilerinin

Detaylı

Eleştirel Okuma (İngilizce) (KAM 332) Ders Detayları

Eleştirel Okuma (İngilizce) (KAM 332) Ders Detayları Eleştirel Okuma (İngilizce) (KAM 332) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Eleştirel Okuma (İngilizce) KAM 332 Güz 4 0 0 4 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

INDIVIDUAL COURSE DESCRIPTION

INDIVIDUAL COURSE DESCRIPTION INDIVIDUAL COURSE DESCRIPTION Course Unit Title INTERNATIONAL TRADE I Course Unit Code 821 Type of Course Unit (Compulsory, Optional) Level of Course Unit (Short Cyle, First Cycle, Second Cycle, Third

Detaylı

Etkili Okuma Yöntemleri Efficient Reading Styles

Etkili Okuma Yöntemleri Efficient Reading Styles Etkili Okuma Yöntemleri Efficient Reading Styles Nisan 2013 İstiklal İlkokulu Etkili Okuma Yöntemleri Efficient Reading Styles 1. Etkili okuma için öğrencinin okumanın önemi ve gerekliliğini kavramış olması

Detaylı

A LANGUAGE TEACHER'S PERSONAL OPINION

A LANGUAGE TEACHER'S PERSONAL OPINION 1. Çeviri Metni - 9 Ekim 2014 A LANGUAGE TEACHER'S PERSONAL OPINION Why is English such an important language today? There are several reasons. Why: Neden, niçin Such: gibi Important: Önemli Language:

Detaylı

Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS

Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS 507004832007 KALİTE KONTROLÜ Seçmeli 4 7 3 Dersin Amacı Günümüz sanayisinin rekabet ortamında kalite kontrol gittikçe önem kazanan alanlardan birisi

Detaylı

DOKUZ EYLUL UNIVERSITY FACULTY OF ENGINEERING OFFICE OF THE DEAN COURSE / MODULE / BLOCK DETAILS ACADEMIC YEAR / SEMESTER. Course Code: IND 4912

DOKUZ EYLUL UNIVERSITY FACULTY OF ENGINEERING OFFICE OF THE DEAN COURSE / MODULE / BLOCK DETAILS ACADEMIC YEAR / SEMESTER. Course Code: IND 4912 Offered by: Endüstri Mühendisliği Course Title: PRINCIPLES OF SUSTAINABILITY Course Org. Title: PRINCIPLES OF SUSTAINABILITY Course Level: Lisans Course Code: IND 9 Language of Instruction: İngilizce Form

Detaylı

Ders Tanıtım Formu (Türkçe) Form 2a: Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS

Ders Tanıtım Formu (Türkçe) Form 2a: Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Ders Tanıtım Formu (Türkçe) Form 2a: Müfredat Yılı 2013-2014 Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS UNV13107 Güz 1+1 1,5 2 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili

Detaylı

Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS

Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS 507004352007 PROJE YÖNETİMİ Seçmeli 4 7 3 Dersin Amacı Bu ders, öğrencilere, teknik ve idari kapsamdaki sorunlara yönelik işlevsel çözüm önerileri geliştirmeyi,

Detaylı

Level Test for Beginners 2

Level Test for Beginners 2 Level Test for Beginners 2 Directions: This is a level test Basic. Follow your teacher and proceed to the test. Your teacher will give you a score after the test. The total score is 30 points. Talimatlar:

Detaylı

DOKUZ EYLUL UNIVERSITY FACULTY OF ENGINEERING OFFICE OF THE DEAN COURSE / MODULE / BLOCK DETAILS ACADEMIC YEAR / SEMESTER. Course Code: END 3933

DOKUZ EYLUL UNIVERSITY FACULTY OF ENGINEERING OFFICE OF THE DEAN COURSE / MODULE / BLOCK DETAILS ACADEMIC YEAR / SEMESTER. Course Code: END 3933 Offered by: Endüstri Mühendisliği Course Title: CONTROL SYSTEMS TECHNOLOGY Course Org. Title: KONTROL SİSTEMİ TEKNOLOJİLERİ Course Level: Lisans Course Code: END 9 Language of Instruction: Türkçe Form

Detaylı

DOKUZ EYLUL UNIVERSITY FACULTY OF ENGINEERING OFFICE OF THE DEAN COURSE / MODULE / BLOCK DETAILS ACADEMIC YEAR / SEMESTER. Course Code: CME 4002

DOKUZ EYLUL UNIVERSITY FACULTY OF ENGINEERING OFFICE OF THE DEAN COURSE / MODULE / BLOCK DETAILS ACADEMIC YEAR / SEMESTER. Course Code: CME 4002 Offered by: Bilgisayar Mühendisliği Course Title: SENIOR PROJECT Course Org. Title: SENIOR PROJECT Course Level: Lisans Course Code: CME 4002 Language of Instruction: İngilizce Form Submitting/Renewal

Detaylı

Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS 507004092007 MAKİNA PROJESİ II Zorunlu 4 7 4

Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS 507004092007 MAKİNA PROJESİ II Zorunlu 4 7 4 Ders Öğretim Planı Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS 507004092007 MAKİNA PROJESİ II Zorunlu 4 7 4 Dersin Seviyesi Lisans Dersin Amacı Dersin amacı Makina Mühendisliği bölümü Lisans öğrencilerine

Detaylı

Student (Trainee) Evaluation [To be filled by the Supervisor] Öğrencinin (Stajyerin) Değerlendirilmesi [Stajyer Amiri tarafından doldurulacaktır]

Student (Trainee) Evaluation [To be filled by the Supervisor] Öğrencinin (Stajyerin) Değerlendirilmesi [Stajyer Amiri tarafından doldurulacaktır] Student (Trainee) Evaluation [To be filled by the Supervisor] Öğrencinin (Stajyerin) Değerlendirilmesi [Stajyer Amiri tarafından doldurulacaktır] Student s Name & Surname (Öğrencinin Adı & Soyadı): PERSONALITY

Detaylı

.. ÜNİVERSİTESİ UNIVERSITY ÖĞRENCİ NİHAİ RAPORU STUDENT FINAL REPORT

.. ÜNİVERSİTESİ UNIVERSITY ÖĞRENCİ NİHAİ RAPORU STUDENT FINAL REPORT .. ÜNİVERSİTESİ UNIVERSITY... /... AKADEMİK YILI... DÖNEMİ... /... ACADEMIC YEAR... TERM ÖĞRENCİ NİHAİ RAPORU STUDENT FINAL REPORT Deneyimleriniz hakkındaki bu rapor, Mevlana Değişim Programı nın amacına

Detaylı

THE IMPACT OF AUTONOMOUS LEARNING ON GRADUATE STUDENTS PROFICIENCY LEVEL IN FOREIGN LANGUAGE LEARNING ABSTRACT

THE IMPACT OF AUTONOMOUS LEARNING ON GRADUATE STUDENTS PROFICIENCY LEVEL IN FOREIGN LANGUAGE LEARNING ABSTRACT THE IMPACT OF AUTONOMOUS LEARNING ON GRADUATE STUDENTS PROFICIENCY LEVEL IN FOREIGN LANGUAGE LEARNING ABSTRACT The purpose of the study is to investigate the impact of autonomous learning on graduate students

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. İngilizce İNG115 1 3+0 3 3

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. İngilizce İNG115 1 3+0 3 3 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS İngilizce İNG115 1 3+0 3 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe/ İngilize Lisans Yüz Yüze / Zorunlu Dersin

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SİLİFKE OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ 11 A/B SINIFI MESLEKİ İNGİLİZCE DERSİ YILLIK DERS PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SİLİFKE OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ 11 A/B SINIFI MESLEKİ İNGİLİZCE DERSİ YILLIK DERS PLANI 0-0 ÖĞRETİM YILI SİLİFKE OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ A/B SINIFI İ YILLIK PLANI Y ÖĞRENME ALANLARI VE EKİM -5 8/ Ekim- Kasım THEME THEME INTRODUCING YOURSELF DESCRIPTION OF THE DESCRIPTION OF THE

Detaylı

Islington da Pratisyen Hekimliğinizi ziyaret ettiğinizde bir tercüman istemek. Getting an interpreter when you visit your GP practice in Islington

Islington da Pratisyen Hekimliğinizi ziyaret ettiğinizde bir tercüman istemek. Getting an interpreter when you visit your GP practice in Islington Islington da Pratisyen Hekimliğinizi ziyaret ettiğinizde bir tercüman istemek Getting an interpreter when you visit your GP practice in Islington Islington daki tüm Pratisyen Hekimlikler (GP) tercümanlık

Detaylı

SCHOOL OF FOREIGN LANGUAGES NEVSEHIR HACI BEKTAS VELI UNIVERSITY ERASMUS EXAM THIRD SECTION

SCHOOL OF FOREIGN LANGUAGES NEVSEHIR HACI BEKTAS VELI UNIVERSITY ERASMUS EXAM THIRD SECTION NEVSEHIR HACI BEKTAS VELI UNIVERSITY ERASMUS EXAM THIRD SECTION 2018-2019 Değerli Öğrenciler, Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından hazırlanan Erasmus Sınavının Üçüncü Basamağına (Konuşma) katılmaktasınız.

Detaylı

5İ Ortak Dersler. İNGİLİZCE II Okutman Aydan ERMİŞ

5İ Ortak Dersler. İNGİLİZCE II Okutman Aydan ERMİŞ Listmania Part 2 Ünite 12 5İ Ortak Dersler İNGİLİZCE II Okutman Aydan ERMİŞ 1 Ünite 12 LISTMANIA PART 2 Okutman Aydan ERMİŞ İçindekiler 12.1. PRESENT PERFECT & PAST SIMPLE... 4 12.1.1. Review of verb forms...

Detaylı

The University of Jordan. Accreditation & Quality Assurance Center. COURSE Syllabus

The University of Jordan. Accreditation & Quality Assurance Center. COURSE Syllabus The University of Jordan Accreditation & Quality Assurance Center COURSE Syllabus 1 Course title Turkish Writing 2 Course number 2204215 Credit hours (theory, practical) 3 3 Contact hours (theory, practical)

Detaylı

DOKUZ EYLUL UNIVERSITY FACULTY OF ENGINEERING OFFICE OF THE DEAN COURSE / MODULE / BLOCK DETAILS ACADEMIC YEAR / SEMESTER. Course Code: MMM 4039

DOKUZ EYLUL UNIVERSITY FACULTY OF ENGINEERING OFFICE OF THE DEAN COURSE / MODULE / BLOCK DETAILS ACADEMIC YEAR / SEMESTER. Course Code: MMM 4039 Offered by: Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Course Title: STRUCTURAL CERAMICS Course Org. Title: YAPI SERAMİKLERİ Course Level: Lisans Course Code: MMM 09 Language of Instruction: Türkçe Form Submitting/Renewal

Detaylı

Mart Ayı Değerler Eğitimi. Samimiyet

Mart Ayı Değerler Eğitimi. Samimiyet Mart Ayı Değerler Eğitimi Samimiyet Darüşşafaka Orta Okulu Mart Ayı değeri olan Samimiyet değeri kapsamında etkinlik ve paylaşımlar düzenlemiştir. Yabancı diller bölümü; Samimiyet konusuyla ilgili olarak

Detaylı

İ giliz e Ko uş a Dersi 1 AFEA

İ giliz e Ko uş a Dersi 1 AFEA DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İ giliz e Ko uş a Dersi 1 AFEA 111 1 3+0 3 3 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler İngilizce

Detaylı

ACCOUNTANT: The accountant is the person who follows the monetary transactions of individuals and institutions and count the taxes accurately to make

ACCOUNTANT: The accountant is the person who follows the monetary transactions of individuals and institutions and count the taxes accurately to make ACCOUNTANT: The accountant is the person who follows the monetary transactions of individuals and institutions and count the taxes accurately to make payment to the Government. MUHASEBECİ: Kişilerin veya

Detaylı

DOKUZ EYLUL UNIVERSITY FACULTY OF ENGINEERING OFFICE OF THE DEAN COURSE / MODULE / BLOCK DETAILS ACADEMIC YEAR / SEMESTER. Course Code: IND 3915

DOKUZ EYLUL UNIVERSITY FACULTY OF ENGINEERING OFFICE OF THE DEAN COURSE / MODULE / BLOCK DETAILS ACADEMIC YEAR / SEMESTER. Course Code: IND 3915 Offered by: Endüstri Mühendisliği Course Title: FORECASTING AND TIME SERIES ANALYSIS Course Org. Title: FORECASTING AND TIME SERIES ANALYSIS Course Level: Lisans Course Code: IND 95 Language of Instruction:

Detaylı

DOKUZ EYLUL UNIVERSITY FACULTY OF ENGINEERING OFFICE OF THE DEAN COURSE / MODULE / BLOCK DETAILS ACADEMIC YEAR / SEMESTER

DOKUZ EYLUL UNIVERSITY FACULTY OF ENGINEERING OFFICE OF THE DEAN COURSE / MODULE / BLOCK DETAILS ACADEMIC YEAR / SEMESTER Offered by: Bilgisayar Mühendisliği Course Title: COMPUTER PROGRAMMING Course Org. Title: COMPUTER PROGRAMMING Course Level: Course Code: CME 0 Language of Instruction: İngilizce Form Submitting/Renewal

Detaylı

Değiştirilen ders saatlerinin eski ve yeni hali aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.

Değiştirilen ders saatlerinin eski ve yeni hali aşağıdaki tabloda gösterilmiştir. YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU MÜFREDAT DEĞİŞİKLİĞİ I- Başlangıç (Elementary) Seviyesi Ana Derslerin (Main Course) 22 olan ders saatleri 18 saate indirilmiştir. Öğrencilerin okuma becerilerinin daha iyi yapılandırılması

Detaylı

DERS BİLGİLERİ Haftalık Dersin Adı Kodu Yıl Yarıyıl TUL Saati Kredi AKTS

DERS BİLGİLERİ Haftalık Dersin Adı Kodu Yıl Yarıyıl TUL Saati Kredi AKTS DERS BİLGİLERİ Haftalık Dersin Adı Kodu Yıl Yarıyıl TUL Saati Kredi AKTS Temel Bilgisayar Bilimleri 0009 0509 1.Yıl Yaz +0+ x 4 Bölümü Dersin Seviyesi Ders Dili Ders Türü Öğretim Sistemi Dersin Ön Koşulu

Detaylı

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZ DİLİ MESLEK YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE SEVİYE TESPİT SINAVI KILAVUZU. www.idmyo.bilkent.edu.tr

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZ DİLİ MESLEK YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE SEVİYE TESPİT SINAVI KILAVUZU. www.idmyo.bilkent.edu.tr BİLKENT ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZ DİLİ MESLEK YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE SEVİYE TESPİT SINAVI KILAVUZU Eylül, 2010 İngiliz Dili Meslek Yüksekokulu (İDMYO) tarafından verilen İngilizce Seviye Tespit Sınavı iki aşamalı

Detaylı

Okuma: Tanıdık isim ve kelimeleri, basit cümleleri örneğin; uyarı levhalarını, işaretleri, poster ve katologları okuyabilirim.

Okuma: Tanıdık isim ve kelimeleri, basit cümleleri örneğin; uyarı levhalarını, işaretleri, poster ve katologları okuyabilirim. A1 ÖĞRENCİ (Temel Seviye Kullanıcı) ANLAMA Dinleme: Kendim, ailem ve yakın çevrem hakkında tanıdık kelimeler ve en basit cümle yapılarını yavaş yavaş ve anlaşılır biçimde konuşulduğunda anlayabilirim.

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU DERS BİLGİLERİ. Türü Zorunlu/ Seçmeli DERS PLANI

DERS BİLGİ FORMU DERS BİLGİLERİ. Türü Zorunlu/ Seçmeli DERS PLANI EK-1 DERS BİLGİ FORMU ENSTİTÜ/FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL ve PROGRAM: DERS BİLGİLERİ Adı Kodu Dili Türü Zorunlu/ Seçmeli Yarıyılı T+U Saati Kredisi AKTS Genel İngilizce I ING1 Tükçe Zorunlu 1 Ön Koşul Dersleri

Detaylı

ÖRNEKTİR - SAMPLE. RCSummer Ön Kayıt Formu Örneği - Sample Pre-Registration Form

ÖRNEKTİR - SAMPLE. RCSummer Ön Kayıt Formu Örneği - Sample Pre-Registration Form RCSummer 2019 - Ön Kayıt Formu Örneği - Sample Pre-Registration Form BU FORM SADECE ÖN KAYIT FORMUDUR. Ön kaydınızın geçerli olması için formda verilen bilgilerin doğru olması gerekmektedir. Kontenjanımız

Detaylı

The University of Jordan. Accreditation & Quality Assurance Center. COURSE Syllabus

The University of Jordan. Accreditation & Quality Assurance Center. COURSE Syllabus The University of Jordan Accreditation & Quality Assurance Center COURSE Syllabus 1 Course title Turkish for Specialization (1) 2 Course number 2204105 Credit hours (theory, practical) 3 3 Contact hours

Detaylı

A: Başlangıç/Beginner. Verilen dil kalıplarıyla sözlü ve yazılı iletişim kurabilir. İletişimsel, öğrenci odaklı, ikili ve grup çalışmaları

A: Başlangıç/Beginner. Verilen dil kalıplarıyla sözlü ve yazılı iletişim kurabilir. İletişimsel, öğrenci odaklı, ikili ve grup çalışmaları YABANCI DİLLER GÜZ DÖNEMİ A: Başlangıç/Beginner Öğrencilerin basit dil kalıplarıyla yönlendirilen soru ve komutları anlamalarını, formlardaki isim, uyruk, adres gibi basit bilgileri doldurabilmelerini

Detaylı

The University of Jordan. Accreditation & Quality Assurance Center. COURSE Syllabus

The University of Jordan. Accreditation & Quality Assurance Center. COURSE Syllabus The University of Jordan Accreditation & Quality Assurance Center COURSE Syllabus 1 Course title Grammar (2) /Turkish 2 Course number 2204329 Credit hours (theory, practical) 3 3 Contact hours (theory,

Detaylı

HUK402 - ULUSLARARASI ÖZEL HUKUK-II. Bologna Bilgi Paketi. Teori (saat/hafta) HUK Yarıyıl

HUK402 - ULUSLARARASI ÖZEL HUKUK-II. Bologna Bilgi Paketi. Teori (saat/hafta) HUK Yarıyıl HUK402 - ULUSLARARASI ÖZEL HUKUK-II Dersin Adı Kodu Yarıyılı ULUSLARARASI ÖZEL HUKUK-II Önkoşul(lar)-var ise Dersin Dili Dersin Türü Dersin verilme şekli Bologna Bilgi Paketi Teori (saat/hafta) Uygulama

Detaylı

İTÜ DERS KATALOG FORMU (COURSE CATALOGUE FORM)

İTÜ DERS KATALOG FORMU (COURSE CATALOGUE FORM) Dersin Adı Havayolu İşletmeciliği İTÜ DERS KATALOG FORMU (COURSE CATALOGUE FORM) Course Name Airline Management Ders Uygulaması, Saat/Hafta (Course Implementation, Hours/Week) Kodu Yarıyılı Kredisi AKTS

Detaylı

İNGİLİZCE DERSİ UYGULAMA SINAVLARI HAKKINDA

İNGİLİZCE DERSİ UYGULAMA SINAVLARI HAKKINDA İNGİLİZCE DERSİ UYGULAMA SINAVLARI HAKKINDA Uygulama sınavlarının yapılması yönetmelik uyarınca uygulamalı derslerde zorunlu olup, okullarda uygulanması konusunda bilgi eksikliklerinin olmasından dolayı

Detaylı

HEARTS PROJESİ YAYGINLAŞTIRMA RAPORU

HEARTS PROJESİ YAYGINLAŞTIRMA RAPORU HEARTS PROJESİ YAYGINLAŞTIRMA RAPORU BOLU HALKIN EGITIMINI GELISTIRME VE DESTEKLEME DERNEGI TARAFINDAN ORGANİZE EDİLEN YAYGINLAŞTIRMA FAALİYETLERİ - TURKİYE Bolu Halkın Egitimini Gelistirme ve Destekleme

Detaylı

TR2009/ /409 Benim için İnsan Hakları «Human Rights for Me» How to discuss a theme in the classroom, Anton Senf,

TR2009/ /409 Benim için İnsan Hakları «Human Rights for Me» How to discuss a theme in the classroom, Anton Senf, Benim için İnsan Hakları «Human Rights for Me» How to discuss a theme in the classroom, Anton Senf, 13-3-2014 Benim için İnsan Hakları «Human Rights for Me» Bir Tema Sınıfta Nasıl Tartışılır, Anton Senf,

Detaylı

BOLOGNA PROJESİ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ERGOTERAPİ LİSANS PROGRAMI

BOLOGNA PROJESİ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ERGOTERAPİ LİSANS PROGRAMI BOLOGNA PROJESİ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ERGOTERAPİ LİSANS PROGRAMI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Yarıyıl Teori (saat/hafta) Uygulama (saat/hafta) Laboratuar (saat/hafta)

Detaylı

DOKUZ EYLUL UNIVERSITY FACULTY OF ENGINEERING OFFICE OF THE DEAN COURSE / MODULE / BLOCK DETAILS ACADEMIC YEAR / SEMESTER. Course Code: MMM 4027

DOKUZ EYLUL UNIVERSITY FACULTY OF ENGINEERING OFFICE OF THE DEAN COURSE / MODULE / BLOCK DETAILS ACADEMIC YEAR / SEMESTER. Course Code: MMM 4027 Offered by: Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Course Title: MATERIALS OF SPACE AND AVIATION Course Org. Title: UZAY VE HAVACILIK MALZEMELERİ Course Level: Lisans Course Code: MMM 027 Language of Instruction:

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU DERS BİLGİLERİ. Türü Zorunlu/ Seçmeli DERS PLANI. Hafta Ön Hazırlık Konular/Uygulamalar Metot 1 Introduction to the Course

DERS BİLGİ FORMU DERS BİLGİLERİ. Türü Zorunlu/ Seçmeli DERS PLANI. Hafta Ön Hazırlık Konular/Uygulamalar Metot 1 Introduction to the Course EK-1 DERS BİLGİ FORMU ENSTİTÜ/FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL ve PROGRAM: DERS BİLGİLERİ Adı Kodu Dili Türü Zorunlu/ Seçmeli Yarıyılı T+U Saati Kredisi AKTS Genel İngilizce II ING2 Tükçe Zorunlu 2 2 2 2 Ön Koşul Dersleri

Detaylı

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZ DİLİ MESLEK YÜKSEKOKULU (İDMYO)

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZ DİLİ MESLEK YÜKSEKOKULU (İDMYO) BİLKENT ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZ DİLİ MESLEK YÜKSEKOKULU (İDMYO) İNGİLİZCE YETERLİK VE SEVİYE TESPİT SINAVI PROFICIENY IN ACADEMIC ENGLISH (PAE) 1. ve 2. AŞAMA KILAVUZU http:// engprepstudent.bilkent.edu.tr

Detaylı

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZ DİLİ MESLEK YÜKSEKOKULU

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZ DİLİ MESLEK YÜKSEKOKULU BİLKENT ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZ DİLİ MESLEK YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE YETERLİK VE SEVİYE TESPİT SINAVI KILAVUZU EYLÜL, 2012 İngiliz Dili Meslek Yüksekokulu (İDMYO) tarafından verilen İngilizce Yeterlik ve Seviye

Detaylı

Turkish Language TDL 102 2 2 + 0 2 2. First year, secondsemestr. The main aims of this lesson are:

Turkish Language TDL 102 2 2 + 0 2 2. First year, secondsemestr. The main aims of this lesson are: COURSE INFORMATON Course Title Code Semester L+P Hour Credits ECTS Turkish Language TDL 102 2 2 + 0 2 2 Prerequisites Language Instruction Course Level Course Type Course Coordinator Instructors of Turkish

Detaylı

DEĞERLENDİRME SİSTEMİ

DEĞERLENDİRME SİSTEMİ YENİ DERS ÖNERİ FORMU MYO PROGRAM ADI ANABİLİM DALI/PROGRAM Dersin Adı: DÖNEMİ DİL DERSİN AMACI 3 Dersin Kodu: GÜZ TÜRKÇE Zorunlu Seçmeli Kredisi 1 : ECTS 2 : Teori/ Uygulama: İNGİLİZCE BAHAR DERSİN KATKISI

Detaylı

Lesson 42: have to, don t have to. Ders 42: -meli/-malı, zorunda olmamak

Lesson 42: have to, don t have to. Ders 42: -meli/-malı, zorunda olmamak Lesson 42: have to, don t have to Ders 42: -meli/-malı, zorunda olmamak Reading (Okuma) We have to go to school tomorrow. ( Yarın okula gitmeliyiz. ) I have to get up at 5 am tomorrow. ( Yarın sabah 5

Detaylı

A Comparative Analysis of Elementary Mathematics Teachers Examination Questions And SBS Mathematics Questions According To Bloom s Taxonomy

A Comparative Analysis of Elementary Mathematics Teachers Examination Questions And SBS Mathematics Questions According To Bloom s Taxonomy Erzincan University Journal of Education Faculty Skin-Number: 14-2 Years:2012 A Comparative Analysis of Elementary Mathematics Teachers Examination Questions And SBS Mathematics Questions According To

Detaylı

Immigration Studying. Studying - University. Stating that you want to enroll. Stating that you want to apply for a course.

Immigration Studying. Studying - University. Stating that you want to enroll. Stating that you want to apply for a course. - University I would like to enroll at a university. Stating that you want to enroll I want to apply for course. Stating that you want to apply for a course an undergraduate a postgraduate a PhD a full-time

Detaylı

Welcome. Hos Geldiniz. Summer Schools Presentation. Yaz Okulları Sunumu. Sandi Engler Overseas College Counselor Yurtdışı Üniversiteler Danışmanı

Welcome. Hos Geldiniz. Summer Schools Presentation. Yaz Okulları Sunumu. Sandi Engler Overseas College Counselor Yurtdışı Üniversiteler Danışmanı Summer Schools Presentation Welcome Yaz Okulları Sunumu Hos Geldiniz Sandi Engler Overseas College Counselor Yurtdışı Üniversiteler Danışmanı Güniz Gücükoğlu Durmuş Assistant Counselor & Summer School

Detaylı

ALANYA HALK EĞİTİMİ MERKEZİ BAĞIMSIZ YAŞAM İÇİN YENİ YAKLAŞIMLAR ADLI GRUNDTVIG PROJEMİZ İN DÖNEM SONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

ALANYA HALK EĞİTİMİ MERKEZİ BAĞIMSIZ YAŞAM İÇİN YENİ YAKLAŞIMLAR ADLI GRUNDTVIG PROJEMİZ İN DÖNEM SONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ALANYA HALK EĞİTİMİ MERKEZİ BAĞIMSIZ YAŞAM İÇİN YENİ YAKLAŞIMLAR ADLI GRUNDTVIG PROJEMİZ İN DÖNEM SONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ALANYA PUBLIC EDUCATION CENTRE S FINAL INFORMATIVE MEETING OF THE GRUNDTVIG

Detaylı

INDIVIDUAL COURSE DESCRIPTION

INDIVIDUAL COURSE DESCRIPTION INDIVIDUAL COURSE DESCRIPTION Course Unit Title HUMAN RIGHTS LAW Course Unit Code 1303393 Type of Course Unit (Compulsory, Optional) Level of Course Unit (Short Cyle, First Cycle, Second Cycle, Third Cycle)

Detaylı

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZ DİLİ MESLEK YÜKSEKOKULU

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZ DİLİ MESLEK YÜKSEKOKULU BİLKENT ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZ DİLİ MESLEK YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE YETERLİK VE SEVİYE TESPİT SINAVI KILAVUZU KASIM, 2013 İngiliz Dili Meslek Yüksekokulu (İDMYO) tarafından verilen İngilizce Yeterlik ve Seviye

Detaylı

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZ DİLİ MESLEK YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE SEVİYE TESPİT SINAVI KILAVUZU. www.idmyo.bilkent.edu.tr

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZ DİLİ MESLEK YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE SEVİYE TESPİT SINAVI KILAVUZU. www.idmyo.bilkent.edu.tr BİLKENT ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZ DİLİ MESLEK YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE SEVİYE TESPİT SINAVI KILAVUZU Kasım, 2010 İngiliz Dili Meslek Yüksekokulu (İDMYO) tarafından verilen İngilizce Seviye Tespit Sınavı iki aşamalı

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU DERS BİLGİLERİ. Türü Zorunlu/ Seçmeli DERS PLANI

DERS BİLGİ FORMU DERS BİLGİLERİ. Türü Zorunlu/ Seçmeli DERS PLANI EK1 DERS BİLGİ FORMU ENSTİTÜ/FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL ve PROGRAM: MÜHENDİSLİK PROJE YÖNETİMİ Ön Koşul Dersleri Ders Sorumluları Ders Sorumlu Yardımcıları Dersin Amacı Dersin Öğrenme Çıktıları DERS BİLGİLERİ

Detaylı

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education *3113065274* FIRST LANGUAGE TURKISH 0513/01 Paper 1 Reading May/June 2017 Candidates answer on the

Detaylı

Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS. BUHAR KAZANLARI Seçmeli 4 7 3

Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS. BUHAR KAZANLARI Seçmeli 4 7 3 Ders Öğretim Planı Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS 507004472007 BUHAR KAZANLARI Seçmeli 4 7 3 Dersin Seviyesi Lisans Dersin Amacı Bu dersin amacı, öğrencilerin buhar kazanları ile ilgili

Detaylı

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ NİN STUDENT S YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ STAJ DEFTERİ TRAINING DIARY Adı, Soyadı Name, Lastname : No ID Bölümü Department : : Fotoğraf Photo Öğretim Yılı Academic Year : Academic Honesty Pledge I pledge

Detaylı

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZ DİLİ MESLEK YÜKSEKOKULU (İDMYO)

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZ DİLİ MESLEK YÜKSEKOKULU (İDMYO) BİLKENT ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZ DİLİ MESLEK YÜKSEKOKULU (İDMYO) İNGİLİZCE YETERLİK VE SEVİYE TESPİT SINAVI (COPE) I. ve II. AŞAMA KILAVUZU EYLÜL, 2014 İngiliz Dili Meslek Yüksekokulu (İDMYO) tarafından verilen

Detaylı

Bilgisayarlı Muhasebe ve Uygulamaları (MGMT 418) Ders Detayları

Bilgisayarlı Muhasebe ve Uygulamaları (MGMT 418) Ders Detayları Bilgisayarlı Muhasebe ve Uygulamaları (MGMT 418) Ders Detayları Ders Adı Bilgisayarlı Muhasebe ve Uygulamaları Ders Kodu MGMT 418 Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Bahar 3 0

Detaylı

Uluslararası Standart Sınavlar. Sunan: M. Suna Coşkun POSITIVE ENGLISH

Uluslararası Standart Sınavlar. Sunan: M. Suna Coşkun POSITIVE ENGLISH Uluslararası Standart Sınavlar Sunan: M. Suna Coşkun POSITIVE ENGLISH TOEFL (Test Of English as a Foreign Language) Standart Amerikan İngilizcesini akademik ortamlarda kullanma ve anlamayı ölçer. Pek çok

Detaylı

KHÜ DERS KATALOG FORMU (COURSE CATALOGUE FORM)

KHÜ DERS KATALOG FORMU (COURSE CATALOGUE FORM) Kodu (Code) Dersin Adı İngilizce III Yarıyılı (Semester) KHÜ DERS KATALOG FORMU (COURSE CATALOGUE FORM) Kredisi (Local Credits) AKTS Kredisi (ECTS Credits) Course Name English III Ders Uygulaması, Saat/Hafta

Detaylı

INDIVIDUAL COURSE DESCRIPTION

INDIVIDUAL COURSE DESCRIPTION INDIVIDUAL COURSE DESCRIPTION Course Unit Title INTERNATIONAL TRADE II Course Unit Code Type of Course Unit (Compulsory, Optional) Level of Course Unit (Short Cyle, First Cycle, Second Cycle, Third Cycle)

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Dayanak Amaç Madde 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Bursa Teknik Üniversitesi

Detaylı

Öğrenciler analiz programları hakkında bilgi sahibi olurlar

Öğrenciler analiz programları hakkında bilgi sahibi olurlar Ders Öğretim Planı Dersin Kodu 0000 Dersin Seviyesi Lisans Dersin Adı Bilgisayar Destekli Tasarım ve İmalat Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS Seçmeli Dersin Amacı İmalat amaçlı bir endüstriyel tasarımda, tasarım

Detaylı

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education *6468430870* FIRST LANGUAGE TURKISH 0513/01 Paper 1 Reading May/June 2015 Candidates answer on the

Detaylı

1. Eğitim süresi ne kadar? İngilizce Hazırlık Programında eğitim süresi 2 dönem yani bir akademik yıldır.

1. Eğitim süresi ne kadar? İngilizce Hazırlık Programında eğitim süresi 2 dönem yani bir akademik yıldır. İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI Sevgili Öğrencilerimiz, Bu kitapçık, İstinye Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü İngilizce Hazırlık

Detaylı

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education *9844633740* FIRST LANGUAGE TURKISH 0513/02 Paper 2 Writing May/June 2017 2 hours Candidates answer

Detaylı

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ STAJ DEFTERİ TRAINING DIARY Adı, Soyadı Name, Lastname : ÖĞRENCİ NİN STUDENT S No ID Bölümü Department : : Fotoğraf Photo Öğretim Yılı Academic Year : Academic Honesty

Detaylı

TR2009/0136.01-02/409 Benim için İnsan Hakları «Human Rights for Me» Body of Knowledge for AC/HR Education

TR2009/0136.01-02/409 Benim için İnsan Hakları «Human Rights for Me» Body of Knowledge for AC/HR Education Benim için İnsan Hakları «Human Rights for Me» Body of Knowledge for AC/HR Education Benim için İnsan Hakları «Human Rights for Me» DVE/İHE için Bilgi Bankası FLOW CHART Overall framework: Bologna Functional

Detaylı

Türk-Alman Üniversitesi. Ders Bilgi Formu

Türk-Alman Üniversitesi. Ders Bilgi Formu Türk-Alman Üniversitesi Ders Bilgi Formu Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Yarıyılı İngilizce ENG101 1 ECTS Ders Uygulama Laboratuar Kredisi (saat/hafta) (saat/hafta) (saat/hafta) 0 3 - - Ön Koşullar Dersin

Detaylı

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZ DİLİ MESLEK YÜKSEKOKULU

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZ DİLİ MESLEK YÜKSEKOKULU BİLKENT ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZ DİLİ MESLEK YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE YETERLİK VE SEVİYE TESPİT SINAVI KILAVUZU EYLÜL, 2013 İngiliz Dili Meslek Yüksekokulu (İDMYO) tarafından verilen İngilizce Yeterlik ve Seviye

Detaylı

SBS PRACTICE EXAM 4. Grade 8 / SBS PRACTICE TEST Test Number 4* 1. Aşağıdaki cümleyi tamamlayan sözcük hangi seçenektedir?

SBS PRACTICE EXAM 4. Grade 8 / SBS PRACTICE TEST Test Number 4* 1. Aşağıdaki cümleyi tamamlayan sözcük hangi seçenektedir? SBS PRACTICE EXAM 4 1. Aşağıdaki cümleyi tamamlayan sözcük hangi seçenektedir? 4. Düşünce balonundaki cümleyi doğru tamamlayan sözcüğü seçiniz. You are not a hardworking student, Mike! Jeff is a/an friend.

Detaylı

DERS PLANI VE AKTS FORMU

DERS PLANI VE AKTS FORMU DERS PLANI VE AKTS FORMU DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Saat (T-U) Kredi AKTS TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ VE SORUNLARI 3+0 3 6 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Koordinatörü Türkçe Doktora Seçmeli

Detaylı

İTÜ DERS KATALOG FORMU (COURSE CATALOGUE FORM)

İTÜ DERS KATALOG FORMU (COURSE CATALOGUE FORM) Dersin Adı Psikoloji İTÜ DERS KATALOG FORMU (COURSE CATALOGUE FORM) Course Name Psychology Kodu (Code) Yarıyılı (Semester) Kredisi (Local Credits) AKTS Kredisi (ECTS Credits) Ders Uygulaması, Saat/Hafta

Detaylı

Turkey s International Language School ONE TO ONE TOEFL-IBT ONE TO ONE IELTS BİREBİR SINAV HAZIRLIK BİREBİR MESLEKİ İNGİLİZCE

Turkey s International Language School ONE TO ONE TOEFL-IBT ONE TO ONE IELTS BİREBİR SINAV HAZIRLIK BİREBİR MESLEKİ İNGİLİZCE Turkey s International Language School TOEFL-IBT IELTS SINAV HAZIRLIK MESLEKİ İNGİLİZCE Saat Ücreti Turkey s International Language School Sevgili öğrenciler ve öğrenci adaylarımız, Ülkemiz hızla gelişmekte,

Detaylı

İTÜ DERS KATALOG FORMU (COURSE CATALOGUE FORM)

İTÜ DERS KATALOG FORMU (COURSE CATALOGUE FORM) İTÜ DERS KATALOG FORMU (COURSE CATALOGUE FORM) DERSİN ADI COURSE NAME GELENEKSEL TAKI VE AKSESUARLAR TRADITIONAL ORNAMENTS AND ACCESSORIES AKTS Ders Uygulaması, Saat/Hafta Kredisi Kredisi (Course Implementation,

Detaylı