Kullanıcı kılavuzu. HTC Desire 626G dual sim

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Kullanıcı kılavuzu. HTC Desire 626G dual sim"

Transkript

1 Kullanıcı kılavuzu HTC Desire 626G dual sim

2 2 İçerikler İçerikler Kutudan çıkarma HTC Desire 626G dual sim 8 Çift nano SIM kart 9 Bellek kartı 11 Pil 12 Gücü açma veya kapama 12 Telefonunuzu kurma HTC Desire 626G dual sim cihazını ilk kez ayarlama 14 Eski telefonunuzdan Bluetooth ile kişileri aktarma 14 Bir güncellemeyi yükleme 15 Güncellemelerini elle kontrol etme 15 Yeni telefonunuzla ilk haftanız Temeller 16 Metin ile çalışma 23 Pil 28 HTC Dot View 30 HTC BlinkFeed Dinamik Ana ekranınız 32 HTC BlinkFeed açma veya kapatma 32 Beslemeleri seçme 33 HTC BlinkFeed üzerinde makaleleri okuma 34 HTC BlinkFeed öğesinde desenleri silme 34 Sosyal ağlarınıza gönderme 35 Kişiselleştirme Giriş duvar kağıdı 36 Başlat çubuğu 36 Giriş ekranınıza bir widget ekleme 37 Giriş ekranı kısayolları ekleme 37 Giriş ekranı panellerini düzenleme 38 Giriş ekranınızı değiştirme 39 Uygulamaları widget paneli ve başlatma çubuğunda gruplandırma 40 Uygulamaları düzenleme 40 Bir widget'i kilit ekranına ekleme 41 Kilit ekranını kapatma 42

3 3 İçerikler Telefon aramaları Arama yapma 43 Bir hızlı arama numarasını arama 43 Acil bir arama yapma 44 Arama yanıtlama veya reddetme 44 Bir arama sırasında ne yapabilirim? 44 Konferans görüşmesi yapma 46 Arama kaydındaki aramaları kontrol etme 46 Sessiz, titreşim ve normal modları arasında geçiş yapma 47 İletiler Android İletiler aracılığıyla metin veya multimedya iletisi gönderme 48 Depolama ve dosyalar Bellek türleri 49 HTC Desire 626G dual sim cihazından/cihazına dosya kopyalama 49 Dosya Yöneticisi 49 Yedekleme ve sıfırlama Yedekle 51 Sıfırla 51 Arama ve web tarayıcı Google Now ile anında bilgi alma 53 HTC Desire 626G dual sim ve web üzerinde arama yapma 54 Web'i Tarama 55 Bir web sayfasını favorilere ekleme 56 Gözatma geçmişinizi temizleme 56 Kişiler Kişiler listeniz 57 Kişisel kişi bilgilerini ayarlama 57 Yeni bir kişi ekleme 58 Bir kişinin bilgilerini düzenleme 58 Bir kişiyle iletişime geçme 58 SIM kartınızdan kişileri alma 58 Kişileri bellekten alma 59 Kişi bilgilerini gönderme 59 Kişi grupları 59 E-posta E-posta hesabı ekleme 60 Postanızı kontrol etme 61 E-posta iletisi gönderme 61 E-posta iletisini okuma ve yanıtlama 62 E-posta iletileri arama 62 Gmail Gelen Kutunuzu görüntüleme 63 Gmail'de bir e-posta iletisi gönderme 63

4 4 İçerikler Gmail hesabında e-posta iletilerine yanıt verme veya bu iletileri iletme 64 Kamera Android Kamera Kullanımı 65 Galeri ve Video Seçkileri Galeri uygulamasındand fotoğrafları ve videoları görüntüleme 66 Fotoğrafları düzenleme 66 Video Seçkilerini izleme ve düzenleme 66 Müzik Müzik dinleme 68 Müzik şarkı listeleri oluşturma 68 Sıraya bir şarkı ekleme 69 Seyahat ve haritalar Konum hizmetlerini açma veya kapatma 70 Google Maps hakkında 70 Haritalarda gezinme 70 Bir konum arama 71 Yol tarifi alma 72 Google Play ve diğer uygulamalar Google Play'den uygulama alma 73 Web'den uygulama indirme 74 Uygulama kaldırma 74 Saat uygulamasını kullanma 75 Takvim'i görüntüleme 75 YouTube'da video izleme 76 Video çalma listeleri oluşturma 77 İnternet bağlantıları Veri bağlantısını açma veya kapama 78 Wi-Fi 78 Veri kullanımınızı yönetme 79 Bir sanal özel ağa (VPN) bağlanma 81 HTC Desire 626G dual sim cihazını Wi-Fi etkin nokta olarak kullanma 82 USB bağlantısı ile telefonunuzun İnternet bağlantısını paylaşma 83 Bluetooth Bluetooth kulaklığı bağlama 84 Bir Bluetooth cihazıyla eşleşmeyi bozma 84 Ayarlar ve güvenlik nano SIM kartlarınızı yönetme 85 3G şebekesine bağlanmaya yönelik nano SIM kartını seçme 85 Tilldela en PIN-kod till ett nano SIM-kort 85

5 5 İçerikler HTC Desire 626G dual sim'ü ekran kilidi ile koruma 86 Uçak modunu açma veya kapatma 86 Hesap ekleme ve eşitleme 87 Bir hesabı kaldırma 87 Otomatik ekran döndürmeyi kapatma 87 Ekran kapanmadan önce geçecek süreyi ayarlama 87 Ekran parlaklığını elle ayarlama 87 Ekran dilini değiştirme 88 Sertifikalarla çalışma 88 Ticari markalar ve telif hakları Dizin

6 6 Bu kılavuz hakkında Bu kılavuz hakkında Bu kılavuzda, faydalı ve önemli bilgileri vurgulamak için şu semboller kullanılmıştır: Bu bir nottur. Bir notta genellikle bir işlemi yapmayı veya yapmamayı tercih etmeniz durumunda ne olacağı gibi ek bilgiler verilir. Not ayrıca sadece bazı durumlarda geçerli olabilecek bilgiler de verir. Bu bir ipucudur. Bir ipucunda, belirli bir adımı veya prosedürü gerçekleştirmenizin alternatif bir yöntemi verilir veya faydalı bulabileceğiniz bir seçenek bildirilir. Bu, belirli bir görevi tamamlamak veya belirli bir özelliğin düzgün şekilde çalışması için gerek duyduğunuz önemli bilgiyi belirtir. Bu işaret, güvenlik önlemi bilgilerini, yani olası sorunları engellemek için dikkat etmeniz gereken bilgileri belirtir. Bazı uygulamalar, tüm bölgelerde veya cep telefonu operatörünüzde kullanılamayabilir.

7 7 Kurtulabilir veriler üzerine önemli not Kurtulabilir veriler üzerine önemli not Cihazdan silinen, temizlenen veya kaldırılan dosya ve diğer veriler üçüncü taraflara ait veri kurtarma yazılımı ile hala kurtarılabilir durumdadır. Fabrika ayarlarına sıfırlama bile kişisel bilgiler dahil olmak üzere telefonunuzdaki tüm verileri kalıcı olarak silmeyebilir.

8 8 Kutudan çıkarma Kutudan çıkarma HTC Desire 626G dual sim 1. Mikrofon ve hoparlör 2. GÜÇ 3. SES DÜZEYİ düğmeleri 4. Yakınlık sensörü 5. Alıcı 6. 3,5 mm kulaklık jakı 7. Bildirim LED'i 8. Ön kamera 9. Yuva kapağı 10. USB konektör Veri hizmetlerinde operatörünüzün ağını kullanmak için bir veri planınızın olması gerekir. Ayrıntılar için operatörünüzle görüşün. Bir kılıf ya da ekran koruyucu kullanmak isterseniz, yakınlık sensörünün üzerini örtmeyin veya sensörü engellemeyin. HTC Desire 626G dual sim için tasarlanmış bir kılıf ya da ekran koruyucu satın alın. Üçüncü taraf kulaklık veya kulaklık jakı yanına sallanan metalik tılsımlı aksesuarları bağlamaktan sakının. Bunlar kullanıldığında, sinyal alımı etkilenebilir.

9 9 Kutudan çıkarma Çift nano SIM kart HTC Desire 626G dual sim iki tane nano SIM kart yuvasına sahiptir. Yuva 1 3G/GSM destekler. Yuva 2 GSM destekler. Yalnızca standart nano SIM kart kullanın. Standart nano SIM kartından daha kalın bir değiştirilmiş kart takmak, kartın düzgün biçimde yerleşmemesine veya kart yuvasında hasara neden olabilir. nano SIM kartlarını takma 1. HTC Desire 626G dual sim cihazını kapatın ve ön tarafı aşağı bakacak şekilde sıkıca tutun. 2. Baş parmağınızla veya parmağınızla yuva kapağını açın. 3. Tepsileri çekerek nano SIM yuvalarından çıkarın.

10 10 Kutudan çıkarma 4. nano SIM kartlarını, altın temas noktaları yukarı ve kesik köşe dışa doğru bakar şekilde tepsilere yerleştirin. 5. Tepsileri tekrar takarken, nano SIM kartlar düşmeyecek şekilde yukarı doğru baktıklarından emin olun. Tepsileri yuvalarda gidebildiği kadar kaydırın. 6. Yuva kapağını kapatmak için, plastik menteşeyi yana kaydırın ve yerine yerleşinceye kadar kapağa bastırın. Bir nano SIM kartını çıkarma Kartı çıkarmadan önce HTC Desire 626G dual sim cihazını kapattığınızdan emin olun. 1. Baş parmağınızla veya parmağınızla yuva kapağını açın. 2. Tepsiyi çekerek SIM yuvasından çıkarın ve nano SIM kartı çıkarın. 3. Yuva kapağını kapatmak için, plastik menteşeyi yana kaydırın ve yerine yerleşinceye kadar kapağa bastırın.

11 11 Kutudan çıkarma Bellek kartı Fotoğraflarınızı, videolarınızı ve müziklerinizi kaydetmek için bir bellek kartı kullanın. Bellek kartının takılması 1. Baş parmağınızla veya parmağınızla yuva kapağını açın. 2. HTC Desire 626G dual sim aşağı doğru bakarken, alt yuvaya, altın temas noktaları yukarı ve yuvaya doğru bakar şekilde bir microsd takın. 3. Yuva kapağını kapatmak için, plastik menteşeyi yana kaydırın ve yerine yerleşinceye kadar kapağa bastırın. Bellek kartını çıkarma HTC Desire 626G dual sim açıkken bellek kartını çıkarmanız gerektiğinde, bellek kartındaki dosyalara zarar vermekten kaçınmak için, önce bellek kartının bağlantısını kesin. 1. Ayarlar'a gidin ve ardından Depolama öğesine dokunun. 2. SD kartının bağlantısını kes öğesine dokunun. Bellek kartının çıkarılması 1. Baş parmağınızla veya parmağınızla yuva kapağını açın. 2. Yuvasından çıkarmak için bellek kartını içeriye doğru bastırın. 3. Yuva kapağını kapatmak için, plastik menteşeyi yana kaydırın ve yerine yerleşinceye kadar kapağa bastırın.

12 12 Kutudan çıkarma Pil Pili şarj etme HTC Desire 626G dual sim cihazınızı açıp kullanmaya başlamadan önce pili şarj etmeniz önerilir. Pil birkaç gün boşaldıysa, gücü açmadan önce HTC Desire 626G dual sim'yi birkaç dakika şarj etmeniz gerekebilir. Pili şarj etmek için sadece HTC Desire 626G dual sim ile gelen adaptörü ve USB kablosunu kullanın. Pil gücü çok zayıfladığında şarj işlemini bilgisayarınızdan USB bağlantısı yerine güç adaptörü ile gerçekleştirin. 1. USB kablosunun küçük ucunu USB konektörüne takın. 2. USB kablosunun diğer ucunu güç adaptörüne takın. 3. Pil şarjını başlatmak için güç adaptörünü elektrik prizine takın. Aşırı ısınmayı engellemek üzere bir güvenlik önlemi olarak pil şarjı durdurulur. Şarj ederken, pil sıcaklığını kontrol etmenizi öneririz. Ayrıca, pili sıcak ortamlarda şarj etmekten sakının. İnterneti kullanırken pili şarj etmeniz halinde HTC Desire 626G dual sim cihazınız ısınabilir. Bu durum normaldir. Enerji tasarrufu sağlamak için şarj işlemi bittikten sonra güç adaptörünü prizden çekin. Gücü açma veya kapama Gücü açma GÜÇ düğmesine HTC Desire 626G dual sim titreyene kadar basın. İlk kez açtığınızda, HTC Desire 626G dual sim cihazını ayarlamanız gerekir.

13 13 Kutudan çıkarma Gücü kapatma 1. Ekran kapalıysa, tekrar açmak için GÜÇ düğmesine basın. 2. GÜÇ düğmesini birkaç saniye basılı tutun. 3. Seçenekler menüsünde Kapama seçeneğine dokunun.

14 14 Telefonunuzu kurma Telefonunuzu kurma HTC Desire 626G dual sim cihazını ilk kez ayarlama İlk kez açtığınızda, HTC Desire 626G dual sim cihazını ayarlamanız istenecektir. Internet bağlantınızı seçmek ve diğer işlemler için cihazdaki kurulum boyunca ilerleyin. Google hesabınızda oturum da açabilirsiniz. Konum temelli hizmetler ve çevrimiçi hesaplarınızın otomatik eşitlenmesi gibi İnternet'e bağlanma gerektiren bazı özellikler ek veri ücretlerine neden olabilir. Bu ücretleri ödememek için Ayarlar altındaki bu özellikleri devre dışı bırakın. Eski telefonunuzdan Bluetooth ile kişileri aktarma Bir HTC telefondan, bir iphone veya diğer telefon türlerinden kişileri aktarmak için Bluetooth kullanın. 1. HTC Desire 626G dual sim cihazını ilk kez ayarlıyorsanız, Öğelerimi aktar öğesine dokunun. Ya da Ayarlar'a gidin ve sonra Başka bir telefondan içerik alır'a dokunun. 2. Bir Android telefondan mı, iphone telefondan mı yoksa başka telefonun türlerinden mi aktarım yapmak istediğinizi seçin. 3. Eski telefonunuzda Bluetooth işlevini açmak ve iki telefonu eşleştirmek için HTC Desire 626G dual sim üzerindeki ekran talimatlarını izleyin. 4. HTC Desire 626G dual sim üzerinde, Bildirimler panelini kaydırarak açıp Eşleştirme isteği öğesine dokunun. 5. Geçiş anahtarını gördüğünüzde, her iki telefonda Eşleştir öğesine dokunun. 6. Veri aktarıldıktan sonra Bitti öğesine dokunun.

15 15 Telefonunuzu kurma Bir güncellemeyi yükleme Sistem yazılımına yönelik güncellemeler düzenli aralıklarla mevcut olur. İnternet bağlantısı açıksa ve yeni bir yazılım güncelleştirmesi varsa, bir bildirim alacaksınız. Güncellemeyi veri bağlantınızı kullanarak indirmek istemezseniz, Ayarlar > Telefon hakkında > Sistem güncellemeleri kısmına gidip Yalnızca Wi-Fi üzerinden güncelle öğesine dokunun. 1. Bildirimler panelini kaydırarak açın ve sistem güncelleme bildirimine dokunun. 2. İndir öğesine dokunun. 3. İndirme tamamlandığında, güncellemeyi hemen veya daha sonra yüklemeyi seçin. Güncellemeden sonra HTC Desire 626G dual sim yeniden başlatılır. Güncellemelerini elle kontrol etme 1. Ayarlar'a gidin ve Telefon hakkında'ya dokunun. 2. Sistem güncellemeleri > Şimdi kontrol et öğesine dokunun. HTC Desire 626G dual sim, güncelleme olup olmadığını kontrol eder. Internet bağlantınız yoksa mobil veriyi açmanız veya bir Wi-Fi ağına bağlanmanız istenir. Bağlandıktan sonra, güncellemeleri kontrol etmek için Şimdi kontrol et öğesine dokunun.

16 16 Yeni telefonunuzla ilk haftanız Yeni telefonunuzla ilk haftanız Temeller Ekran gezinti düğmeleri HTC Desire 626G dual sim, ekranın alt kısmında, yönelimi değiştirdiğinizde dönen ekran gezinti düğmelerine sahiptir. Bir önceki ekrana geri döner. Giriş ekranına gider. En son kullanılan uygulamaların küçük resimlerini gösterir. Google aramaya erişmek için, gezinti düğmelerinin herhangi birinden yukarıya kaydırın. Dokunma hareketleri Ana ekranında gezinmek, uygulamaları açmak, listelerde dolaşmak ve daha fazlası için dokunma hareketlerini kullanın. Dokunun Uygulama ve ayar simgeleri gibi ekran öğelerini seçmek için parmağınızla ekrana dokunun veya ekran düğmelerine basın.

17 17 Yeni telefonunuzla ilk haftanız Basma ve basılı tutma Bir öğe için (örn. metin iletisi) kullanılabilecek seçenekleri açmak üzere öğeye basın ve basılı tutun. Kaydırma veya sürükleme Diğer Ana ekrana gitmek, sonraki e-postayı okumak ve daha fazlası için parmağınızı hızlı bir şekilde ekran boyunca dikey ya da yatay olarak çekin. Sürükleme Sürüklemeye başlamadan önce basın ve bir süre parmağınızı hafifçe baskı uygulayarak basılı tutun. Sürükleme sırasında, hedef konuma varmadan parmağınızı serbest bırakmayın.

18 18 Yeni telefonunuzla ilk haftanız Hafifçe vurma Ekrana hafifçe vurma, ekranda parmağınızı kaydırmaya benzer ama ondan farklı olarak, Ana ekranında sağa ve sola giderken ya da kişiler veya mesaj listesinde kaydırma yaparken gibi sadece parmağınızı hafif ve hızlı vuruşlarla kaydırmanız gerekir. İki parmakla kaydırın Galeri ya da web tarayıcısı gibi bazı uygulamalarda bir resmi veya metni görüntülerken yakınlaştırmak için iki parmağınızı birbirinden ayırın. Resim ya da metni uzaklaştırmak için iki parmağınızı birbirine yaklaştırın.

19 19 Yeni telefonunuzla ilk haftanız Uyku modu Uyku modu, ekran kapalıyken HTC Desire 626G dual sim cihazını düşük güç moduna getirerek pilden tasarruf eder. Ayrıca, HTC Desire 626G dual sim çantanızdayken, yanlışlıkla düğmeye basılmasını da önler. Uyku moduna geçme Ekranı kapatmak ve Uyku moduna geçmek için GÜÇ düğmesine kısa bir süre basın. HTC Desire 626G dual sim, bir süre boşta bırakıldığında da otomatik olarak Uyku moduna geçer. Ayarlar > Ekran'da HTC Desire 626G dual sim uykuya geçmeden önceki süreyi değiştirebilirsiniz. Uyku modundan çıkma HTC Desire 626G dual sim'u uyku modundan el ile çıkarmak için GÜÇ düğmesine basın. Ekran kilidini açmanız gerekebilir. HTC Desire 626G dual sim, gelen bir arama aldığınızda otomatik olarak uyku modundan çıkar. Ekran kilidini açma Ekran kilidini açmak için yukarı, doğrudan HTC BlinkFeed kısmına gitmek için sağa veya Giriş widget paneline gitmek için sola kaydırın. Kilit simgesini basılı tutup, yukarı, sağa ya da sola da sürükleyebilirsiniz. Bir ekran kilidi ayarladıysanız, HTC Desire 626G dual sim'ın kilidini açmadan önce kimlik bilgilerini girmeniz istenecektir. Bir etkinlik hatırlatıcı ya da alarm ayarlamışsanız, etkinliği ya da alarmı doğrudan kilit ekranından erteleyebilir veya silebilirsiniz. Uygulama açma Ana ekranının alt kısmındaki başlatma çubuğunda bulunan uygulamaya dokunun. Uygulamalar ekranını görmek için, öğesine dokunun. Daha sonra kullanmak istediğiniz uygulamaya dokunun. Uygulamalar ekranında, öğesine dokunun ve aradığınız uygulamanın adını girin.

20 20 Yeni telefonunuzla ilk haftanız En son açılan uygulamalar arasında geçiş yapma En son açtığınız uygulamalara kolayca erişebilirsiniz. 1. düğmesine dokunun. 2. En son açılan uygulamaları görmek için parmağınızı aşağı veya yukarı kaydırın. Listeden uygulamayı kaldırmak için sola veya sağa sürükleyin. Uygulamaya geri dönmek için yalnızca dokunun.

21 21 Yeni telefonunuzla ilk haftanız Bildirimler paneli Bildirim simgeleri sizi inmekte olan yeni dosyalar gibi devam eden etkinlikler, alarmlar, takvim etkinlikleri ve yeni mesajlar konusunda bilgilendirir. Bildirim simgeleri gördüğünüzde, aldığınız bildirimlerin ayrıntılarını kontrol etmek üzere Bildirimler panelini açın. 1. Bildirimler panelini açmak için, parmağınızı ekranın üstünden aşağı doğru sürükleyin. Birkaç bildirim varsa, tümünü görmek için ekranı aşağı doğru kaydırın. Hızlı ayarlar bölümünden Bildirim paneline hızlı bir şekilde erişebilmek için, dokunun. simgesine 2. Bildirimler panelinde: Eposta önizlemeleri ve takvim etkinlikleri gibi daha fazla bilgiye ulaşmak için belirli bildirimleri genişletebilirsiniz. Bir bildirimi genişletmek için iki parmağınızı ayırın. Kapatmak için iki parmağınızı birbirine yakınlaştırın. Bazı bildirimlerde hemen bir şeyler yapmanıza olanak sağlayan simgeler göreceksiniz. Örneğin, cevapsız bir çağrınız varsa, geri aramak veya bir metin mesajı ile yanıtlamak için ilgili simgelere dokunun. İlgili uygulamayı açmak için soldaki bildirim simgesine dokunun. Listeden yalnızca bir bildirimi kaldırmak için bu bildirimi sola veya sağa sürükleyin. 3. Bildirimler panelini kapatmak için, panelin alt çubuğundan yukarı doğru kaydırın veya düğmesine basın. Tüm bildirimleri silmek ve Bildirimler panelini kapatmak için dokunabilirsiniz. öğesine de

22 22 Yeni telefonunuzla ilk haftanız Hızlı Ayarları kullanma Hızlı ayarlar panelinde, Wi-Fi ve Bluetooth gibi ayarları kolayca açın veya kapatın. Profilinizi görüntülemeye yönelik olan gibi birkaç kısayol da bulacaksınız. 1. İki parmağınızı kullanarak Hızlı Ayarlar öğesini açmak için durum çubuğundan aşağıya doğru kaydırın. 2. Ayarı açmak ya da kapatmak için kutusuna dokunmanız yeterlidir. Siz Bildirimler panelindeyken, Hızlı Ayarlar'a geçmek için ögesine dokunun. Ayarlarınızı tanıma Zil sesini değiştirmek, bir Wi-Fi bağlantısı kurmak ya da hesaplarınızı eklemek ister misiniz? Bunu ve daha fazlasını Ayarlar'da yapabilirsiniz. 1. Hızlı Ayarlar panelinden veya Uygulamalar ekranından Ayarlar'ı açın. Hızlı Ayarlar öğesini açmak için iki parmağınızı kullanarak durum çubuğundan aşağıya doğru kaydırıp Ayarlar öğesine dokunun. Giriş ekranında, öğesine dokunarak Uygulamalar ekranına geçin ve ardından Ayarlar'a dokunun. 2. İşte değiştirebileceğiniz temel ayarlar: Açmak veya kapatmak için Wi-Fi gibi bir öğenin yanındaki açık/kapalı anahtarına dokunun. Ayarlarını yapılandırmak için öğenin kendisine dokunun. Bir ses profili seçmek, zil sesini ayarlamak ve bildirim sesi ayarlarını yapılandırmak için Ses profilleri öğesine dokunun. Duvar kâğıdınızı seçmek, uyku zaman aşımı ayarını değiştirmek ve diğer işlemler için Ekran öğesine dokunun. E-posta, sosyal ağ gibi farklı hesaplarınızda oturum açmak için Hesap ekle öğesine dokunun. Güvenlik öğesine dokunarak, ekran kilidi gibi bir yöntemle HTC Desire 626G dual sim cihazınızın güvenliğini sağlayın. Zil sesinizi ve bildirim sesini değiştirme 1. Ayarlar'a gidin. 2. Ses profilleri öğesine dokunun. 3. Genel öğesinin yanındaki simgesine dokunun. Kendi ses profilinizi oluşturmak için yanındaki öğesine dokunun. öğesine, ardından da oluşturulan profilinizin 4. Zil sesini değiştirmek için Telefon zil sesi öğesine dokunun. 5. Bildirim sesini değiştirmek için Varsayılan bildirim sesi öğesine dokunun.

23 23 Yeni telefonunuzla ilk haftanız HTC Desire 626G dual sim ekranını yakalama Oyunda aldığınız yüksek puanı göstermek, HTC Desire 626G dual sim özellikleri hakkında bir blog yazmak veya çaldığınız bir şarkı hakkında bir durum güncellemesi göndermek mi istiyorsunuz? Ekranın fotoğrafını çekmek ve onu Galeri'den paylaşmak çok kolay. GÜÇ ve SES DÜZEYİNİ AZALT düğmelerine aynı anda basılı tutun. Ekran, Galeri içindeki Ekran görüntüsü albümüne kaydedilir. Bildirim LED'i Bildirim LED'i şunu gösterir: Bildirim LED'inin ne zaman yanıp söneceğini seçme HTC Desire 626G dual sim güç adaptörüne ya da bilgisayara bağlandığında ve pil tam dolu olduğunda sabit yeşil ışık yanar. Görüntülenmeyi bekleyen bir bildiriminiz olduğunda yeşil ışık yanıp söner. Pil şarj edilirken sabit turuncu renkte ışık yanar. Pil seviyesi çok düştüğünde turuncu ışık yanıp söner. Yeni bildirimler olduğunda LED'in ne zaman yanacağını değiştirebilirsiniz. 1. Ayarlar'a gidin. 2. Ekran > Led yanma stili öğesine dokunun. 3. LED'in her zaman yanmasını seçin veya LED'in yalnızca ekran kapalıyken yanmasını sağlamak için Her zaman yanmaz öğesini belirleyin. Uygulamalarda, LED'i yakıp söndürmeyle ilgili bir seçeneğe sahip olup olmadıklarını öğrenmek için ayarlarını kontrol edin. Metin ile çalışma Metni seçme, kopyalama ve yapıştırma Web tarayıcısı ve Posta gibi uygulamalarda, metin seçip kopyalayabilir, metni yapıştırabilir veya paylaşabilirsiniz. 1. Bir kelimeye dokunun ve basılı tutun. 2. Seçmek istediğiniz metni vurgulamak için başlangıç ve bitiş referans noktalarını sürükleyin.

24 24 Yeni telefonunuzla ilk haftanız 3. Kopyalamak istediğiniz metni seçtikten sonra > Kopyala öğesine dokunun (veya öğesine dokunun). Seçili metin panoya kopyalanır. 4. Bir metin giriş alanında (örneğin bir e-posta oluştururken), metni yapıştırmak istediğiniz noktaya dokunun ve basılı tutun. 5. Yapıştır öğesine dokunun. Bağlanılan bir web sayfasının adresini kopyalamak için, bağlantıyı basılı tutup Bağlantı URL'sini kopyala (veya Bağlantı adresini kopyala) öğesine dokunun. Metin paylaşma 1. Paylaşmak istediğiniz metni seçtikten sonra > Paylaş (veya ) öğesine dokunun. 2. Seçilen metnin yapıştırılacağı veya paylaşılacağı, e-posta iletisi ya da sosyal ağ durum güncellemesi gibi bir yeri seçin. HTC Sense klavye Yazma işlemi HTC Sense klavye ile hızlı ve doğru yapılabilir. Kelime öngörüsü de yazarken zaman kazandırır. Siz yazdıkça, arasından seçim yapabileceğiniz sözcük önerileri alacaksınız. Öngörülü metin sözlüğüne eklediğiniz yeni sözcükleri yedekleyebilirsiniz. Bkz. 26. sayfadaki Kelime öngörüsü ile metin girme. Sadece konuşarak kelimeleri girebilirsiniz. Bkz. 27. sayfadaki Konuşarak metin girme. İz klavyesini açın, böylece parmağınızı bir harften diğerine kaydırarak kelimeleri girebilirsiniz. Bkz. 27. sayfadaki İz klavyesini kullanma. Rakam ve simge klavyesine erişmek için ekranı sağa kaydırın. Diller arasında geçiş yapmak için ekranı sola kaydırın. Tuşlarda, sayısal ve simge klavyesine geçiş yapmaya gerek kalmadan ekleyebileceğiniz ikincil rakamlar, noktalama işaretleri ve diğer karakterler vardır. Örneğin, bir rakam eklemek için ilk sıradaki bir tuşu basılı tutun. Geniş emoji yelpazesi arasından bir seçim yapın. Klavye üzerinde navigasyonel ok tuşlarını gösterin veya gizleyin. Ayarlar'dan ok tuşlarını etkinleştirirseniz, yalnızca dikey klavye üzerinde görüntüleneceklerdir.

25 25 Yeni telefonunuzla ilk haftanız Metin girme Uygulamada bir metin alanına dokunduğunuzda, ekran klavyesi kullanılabilir hale gelir. Harfleri ve rakamları girin, klavye düzenini veya dilini vs. değiştirin. Noktalama işaretleri ve simgelerinin yanı sıra, harfleri ve sayıları girmek için ekran klavyesindeki tuşlara dokunun. Büyük harf girmek için simgesine dokunun. Büyük harf kilidini açmak için iki kez dokunun. Rakam, sembol veya aksanlı harf girmek için üstteki gri karakterli tuşlara basın ve parmağınızı basılı tutun. Bazı tuşlarla ilişkilendirilmiş birden fazla karakter veya aksan vardır. Sayı ve sembol tuşlarını göstermek için sağa kaydırma yapın. Ana klavyeye geçmek için sola kaydırma yapın. Ekran klavyesini kapatmak için öğesine basın. Klavye ayarlarını açmak için, tuşun üstünde görürseniz virgül tuşunu basılı tutun. Ya da, Ayarlar > Dil ve giriş'e gidin ve HTC Sense Girişi yanındaki öğesine dokunun. Bir klavye düzeni seçme Yazı stilinize uyan bir klavye düzeni seçin. 1. Ayarlar'a gidin ve ardından Dil ve giriş'e dokunun. 2. HTC Sense Girişi öğesinin yanındaki öğesine dokunun. 3. Klavye seçimi > Klavye türleri öğesine dokunun. 4. Kullanmak istediğiniz düzenini dillerini seçin. Klavye dilleri arasında seçim ve geçiş yapma HTC Desire 626G dual sim üzerinde birden fazla klavye dili varsa, ekran klavyesinde hangi dillerin etkinleştirileceğini seçebilirsiniz. 1. Ayarlar'a gidin ve ardından Dil ve giriş'e dokunun. 2. HTC Sense Girişi öğesinin yanındaki öğesine dokunun. 3. Klavye seçimi öğesine dokunun ve daha sonra istediğiniz dilleri seçin. Klavye düzenini değiştirmek için, aşağıdakilerden birini yapın: Ekran klavyesinde sola kaydırma yapın (iz klavyesi kullanıyorsanız bu özellik yoktur). Kullanmak istediğiniz klavye dilini görene kadar dil tuşuna (örn., ) dokunun. Dil tuşunu basılı tutun ve daha sonra parmağınızı kullanmak istediğiniz klayve diline sürükleyin.

26 26 Yeni telefonunuzla ilk haftanız Kelime öngörüsü ile metin girme Nasıl yazıldığından emin olmadığınız kelimeleri yazmaya başladığınız oldu mu? Kelime öngörüsü özelliği ile, önerilen kelimeler klavyenin hemen üzerinde görüntülenir. Kelime öngörüsü ve sonraki kelime öngörüsü varsayılan olarak etkin durumda sunulur. Kelime öngörüsü modunda metin girmek için, aşağıdakilerden birini yapın: Tahmin listesine vurgulu bir kelime girmek için boşluk çubuğuna dokunun. Öneri listesinden bir sözcüğe dokunun. Daha fazla seçenek görmek için öneri listesinin yanındaki oka dokunun. İngilizce ve İspanyolca gibi bazı klavye dillerinde, öneri listesinden kazara yanlış bir kelime seçerseniz geri dönebilir ve başka bir öneriyi seçmek için doğru kelimeye dokunabilirsiniz. Kelime öngörüsü için ikinci dili ayarlama Kelime öngörüsünün çift dilli olmasını ayarlayabilirsiniz. Siz yazdıkça, seçmiş olduğunuz dillerde sözcük önerileri alacaksınız. Yalnızca Latin tabanlı klavye kullanırken çift dilli tahmin mevcuttur. 1. Ayarlar'a gidin ve ardından Dil ve giriş'e dokunun. 2. HTC Sense Girişi öğesinin yanındaki öğesine dokunun. 3. Klavye seçimi > Çift dilde tahmin öğesine dokunup istediğiniz dili seçin. Kelime öngörü sözlüğüne kelime veya kelime grubu ekleme Sık kullanılan adları, kısaltmaları ve hatta kelime öbeklerini kelime öngörü sözlüğüne ekleyerek onları tahmin listesinde kolaylıkla bulabilirsiniz. Kelimeler ve kelime gruplarına metin kısayolları oluştururken daha da hızlı yazın. "Sonra görüşmek üzere" yazmak yerine, sgü kısayolunu ekleyerek birkaç vuruştan tasarruf edin. Mesaj veya e-postanızda yalnızca "sgü" yazın, daha sonra kelime öbeğini tamamlamak için boşluk tuşuna dokunun. Bu özellik yalnızca Latin tabanlı dillerde kullanılabilir. 1. Ayarlar'a gidin ve ardından Dil ve giriş'e dokunun. 2. HTC Sense Girişi öğesinin yanındaki öğesine dokunun. 3. Kişisel sözlük öğesine dokunun, bir kelime eklemek istediğiniz dili seçin, ardından simgesine dokunun. 4. Bir kelime veya kelime grubu girin, daha sonra metin kısayolunu girin.

27 27 Yeni telefonunuzla ilk haftanız 5. Klavyeyi kapatmak için düğmesine basın. 6. Kelime ya da kelime gruplarını sözlüğe kaydetmek için düğmesine basın. Kelime öngörü sözlüğündeki bir kelimeyi veya kelime grubunu düzenleme veya silme 1. Ayarlar'a gidin ve ardından Dil ve giriş'e dokunun. 2. HTC Sense Girişi öğesinin yanındaki öğesine dokunun. 3. Kişisel sözlük öğesine dokunup, değişiklikler yapmak istediğiniz sözlük dilini seçin. Bir kelimeyi, kelime öbeğini veya kısayolu düzenlemek için listedeki öğeye dokunup değişikliklerinizi yapın. Bir öğeyi silmek için öğeye dokunun ve ardından öğesine dokunun. İz klavyesini kullanma Ekran klavyesindeki tuşlara basmak yerine, sözcükleri yazmak için "iz sürebilirsiniz." Bu özellik yalnızca Latin tabanlı dillerde kullanılabilir. 1. Ayarlar > Dil ve giriş > HTC Sense Giriş kısmında İz klavyesini açın. 2. Sözcük girmek için parmağınızı bir harften diğerine kaydırın. 3. Sözcük tamamlandığında parmağınızı kaldırın. 4. Metni girmeye devam etmek istiyorsanız, sonraki sözcüğü girmek için parmağınızı harfler üzerinde kaydırın. İz sürdükten beliren sözcük sizin istediğiniz sözcük değilse: Öneri listesinden bir sözcüğe dokunun. Daha fazla seçenek görmek için öneri listesinin yanındaki oka dokunun. İz klavyesini açma veya kapatma 1. Ayarlar'a gidin ve ardından Dil ve giriş'e dokunun. 2. HTC Sense Girişi öğesinin yanındaki öğesine dokunun. 3. İz klavyesi seçeneğini işaretleyin veya işaretini kaldırın. Konuşarak metin girme Yazmaya vaktiniz yok mu? Girmek için sözcükleri söylemeyi deneyin. 1. Metni girmek istediğiniz alana dokunun. 2. Ekran klavyesinde, öğesini basılı tutun.

28 28 Yeni telefonunuzla ilk haftanız 3. Animasyonlu mikrofon düğmesini gördüğünüzde ve "Şimdi konuşun" kelimeleri belirdiğinde, girmek istediğiniz kelimeleri söyleyin. Ses giriş dilini ayarlamak için, mikrofon düğmesinin üzerindeki dil çubuğuna dokunun. Bir ya da daha fazla dil seçebilirsiniz. Uygun diller değişiklik gösterebilir. 4. Sözcük, söylediğiniz ile eşleşmiyorsa ve altı çizili ise, silmek veya daha fazla seçenek görmek için altı çizili sözcüğe dokunun. 5. Noktalama işaretlerini, isimlerini söyleyerek girin (örneğin "virgül" diyerek). Pil Pil yüzdesini görüntüleme Kalan pil gücünü doğrudan durum çubuğundan kontrol edebilirsiniz. 1. Ayarlar'a gidin. 2. Pil'e dokunun. 3. Pil Yüzdesi öğesini seçin. Pil kullanımını ve geçmişini kontrol etme Sistem yazılımı ve donanımı tarafından ne kadar pil kullanıldığını kontrol edin. Son şarj etmeden bu yana HTC Desire 626G dual sim cihazını ne kadar süredir kullandığınızı da görebilirsiniz. 1. Ayarlar'a gidin. 2. Pil'e dokunun. Pili kullanan öğelerin bir derecelendirme listesini ve ne kadar gücün kullanıldığını göreceksiniz. 3. Pili nasıl kullandığını kontrol etmek için bir öğeye dokunun. Pil kullanım geçmişini kontrol etmek için grafiğe de dokunabilirsiniz. Pil ömrünü uzatma ipuçları Yeniden şarj edilmesi gerekene kadar pilin ne kadar dayanacağı HTC Desire 626G dual sim cihazını kullanımınıza bağlıdır. Pil ömrünü arttırmak istediğiniz zamanlarda aşağıdaki ipuçlarını deneyin: Pil kullanımınızı kontrol edin Pil kullanımınızı izlemek, en çok enerjiyi neyin harcadığını belirlemeye yardımcı olur; böylece bu konuda ne yapacağınızı seçebilirsiniz. Ayrıntılar için bkz. 28. sayfadaki Pil kullanımını ve geçmişini kontrol etme.

29 29 Yeni telefonunuzla ilk haftanız Bağlantılarınızı yönetin Kullanmadığınız kablosuz bağlantıları kapatın. Veri bağlantısını, Wi-Fi veya Bluetooth gibi bağlantıları açmak veya kapatmak için Ayarlar kısmına gidin. Sadece navigasyon ya da konum tabanlı bir uygulama kullanmak gibi doğru konuma ihtiyaç duyulduğu zaman GPS'i açın. Bkz. 70. sayfadaki Konum hizmetlerini açma veya kapatma. Kablosuz bağlantı kullanmaya ihtiyaç duymadığınızda, çağrı ya da mesaj gelmesini istemediğinizde Uçak modunu açın. Ekranınızı yönetin Parlaklığı düşürmek ve ekran zaman aşımını daha kısa bir süreye ayarlamak, pil gücünden tasarruf etmeye yardımcı olur. Ana ekranınız için canlı bir duvar kâğıdı kullanmayın. Animasyon efektleri, başkalarını etkilemek için iyidir ancak pilinizi bitirirler. Duvar kâğıdınızı düz, siyah bir arka plana çevirmek de bu konuda size biraz yardımcı olabilir. Ne kadar az renk görüntülenirse o kadar az pil kullanılır. Daha fazla ayrıntı için bkz. 85. sayfadaki Ayarlar ve güvenlik ve 36. sayfadaki Kişiselleştirme. Uygulamalarınızı yönetin En yeni yazılım ve uygulama güncellemelerini yükleyin. Güncellemeler bazen pil performans iyileştirmelerini içerebilir. Hiçbir zaman kullanmadığınız uygulamaları kaldırın veya devre dışı bırakın. Çoğu uygulama, siz onları kullanmasanız da arka planda işlem yapar veya veri eşitler. Artık ihtiyaç duymadığınız uygulamalar varsa kaldırın. Bir uygulama önceden yüklenmiş olarak geldiyse ve kaldırılamıyorsa, uygulamayı kapatmak da sürekli çalışmasını veya veri eşitlemesini engelleyebilir. Ayarlar > Uygulamalar içinde, Tümü sekmesine kaydırma yapın, uygulamaya ve Devre dışı bırak öğesine dokunun. Arka plan verilerini ve eşitlemeyi sınırlandırın Arka plan veri ve eşitleme, arka planda veri eşitleme yapan pek çok uygulamanız varsa, çok fazla pil gücü kullanabilir. Hangi uygulamalar için daha uzun eşitleme süreleri veya manüel eşitleme ayarlanabileceğini belirleyin. Çok sayıda e-posta hesabınız varsa, bazı hesapları el ile eşitlemeyi düşünün. Play Store'da, > Ayarlar'a dokunun ve yeni uygulamalar kurduğunuzda otomatik olarak Ana ekran kısayolları eklenmesini önlemek için Ana ekrana simge ekle seçeneğinin işaretini kaldırın. Play Store'dan manüel uygulama güncellemesi yapmak sizin için sorun değilse, Yazılımları otomatik güncelleştir > Yazılımları otomatik güncelleştirme öğesine de dokunun. Diğer ipuçları Pil gücünden biraz daha tasarruf etmek için aşağıdaki ipuçlarını deneyin:

30 30 Yeni telefonunuzla ilk haftanız Zil sesini ve ortam sesini kısın. Titreşim ve sesli geri bildirim kullanımını en aza indirin. Ayarlar'da Ses profilleri > 'ne dokunun ve hangilerine ihtiyacınız olmadığını ve hangilerinin kapatılabileceğini seçin. Pili en uygun duruma getirmek amacıyla daha fazla seçenek bulabileceğiniz için uygulamalarınızın ayarlarını kontrol edin. HTC Dot View HTC Dot View Kişiselleştirme HTC Desire 626G dual sim için tasarlanmış HTC Dot View kılıfı satın aldıysanız, kılıf aracılığıyla görüntülenecekleri kişileştirmek için uygulamasını kullanın. Uygulamayı kullanmak için > HTC Dot View öğesine dokunun. HTC Dot View uygulaması Google Play konumunda bulunabilir. En son uygulama güncellemesini yüklediğinizden emin olun. Duvar kâğıdı Bir ön ayarlı duvar kâğıdı seçin veya bir fotoğraftan kendi noktalı duvar kâğıdınızı oluşturun. 1. HTC Dot View uygulamasında Temalar öğesine dokunun. 2. Duvar kâğıdınız olarak bir ön ayarlı desen seçin. Kendi duvar kâğıdınızı oluşturmak için, öğesine dokunup, Galeri uygulamasından var olan bir fotoğrafı kullanmakla, yeni bir fotoğraf çekmek arasında bir seçim yapın. 3. Bir fotoğraf seçtikten ya da çektikten sonra, fotoğrafı kırpıp Bitti veya Kaydet öğesine dokunun. 4. Uygula öğesine dokunun. Kendi duvar kâğıdınızı oluştururken en iyi sonuçları elde etmek için, konuyla arka plan arasında farklı renklere sahip basit bir görüntü kullanın. Örneğin, basit bir arka planda yüksek kontrastlı konu gösteren bir görüntü seçin.

31 31 Yeni telefonunuzla ilk haftanız Görüntülenecek bildirim türleri Saat alarmları, zamanlayıcılar ve takvim etkinliklerine yönelik uyarılar HTC Dot View kılıf aracılığıyla otomatik olarak görüntülenecektir. Posta, İletiler, Telefon ve daha fazlasını içeren, uygulamalar için bildirimlerin görüntüleneceğini ya da gizleneceğini seçebilirsiniz. 1. HTC Dot View uygulamasında Bildiri ayarları öğesine dokunun. 2. Hangi uygulama bildirimlerini göstermek ya da gizlemek istediğinizi seçin. HTC Dot View ögesinde son aramaları görmüyor musunuz? Varsayılan olarak, HTC Dot View ögesinde en fazla 3 adet gelen veya aranan numara gösterilecektir. Bunları görmüyorsanız, HTC Dot View uygulamasını açın ve ardından Arama kaydını göster'i seçin. Kimlik bilgileriyle bir ekran kilidi ayarladıysanız, son aramaları görüntülemek için Güvenlik ekranını geç'i seçmeniz gerekir. Müzik kumandaları ya da uygulama bildirimleri HTC Dot View üzerinde görünmüyor mu? HTC Dot View Müzik Kumandaları ve Bildirimlerin Ayarlar'da etkin olduğunu kontrol edin. 1. Ayarlar bölümüne gidin ve daha sonra, Güvenlik > Bildirim erişimi üzerine dokunun. 2. Eğer seçilmemişler ise, HTC Dot View Müzik Denetimleri ve HTC Dot View Bildirimleri seçenekleri üzerine dokunun. Daha fazla ayrıntı mı gerekli? Daha fazla ayrıntı için, kılıfla birlikte gelen HTC Dot View Başlarken kılavuzuna bakın.

HTC Desire 310. Kullanıcı Kılavuzu

HTC Desire 310. Kullanıcı Kılavuzu HTC Desire 310 Kullanıcı Kılavuzu 2 İçerikler İçerikler Kutudan çıkarma HTC Desire 310 7 Arka kapak 8 SIM kartı 9 Bellek kartı 10 Pil 11 Gücü açma veya kapama 14 Telefonunuzu kurma HTC Desire 310 cihazını

Detaylı

5.0. Alcatel U5 5044Y - Cep Telefonu KULLANIM KILAVUZU HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU. Ön kamera LED göstergesi. Flaş. Ses açma/ kısma. Güç tuşu.

5.0. Alcatel U5 5044Y - Cep Telefonu KULLANIM KILAVUZU HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU. Ön kamera LED göstergesi. Flaş. Ses açma/ kısma. Güç tuşu. Alcatel U5 5044Y - Cep Telefonu KULLANIM KILAVUZU HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU Flaş Ön kamera LED göstergesi 1 Arka kapağın çıkarılması ya da takılması. Ses açma/ kısma 2 Pilin takılması ya da çıkarılması.

Detaylı

5.0 KULLANIM KILAVUZU HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU. Alcatel Shine Lite 5080X - Cep Telefonu. Flaş Ön kamera. LED göstergesi. Güç tuşu

5.0 KULLANIM KILAVUZU HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU. Alcatel Shine Lite 5080X - Cep Telefonu. Flaş Ön kamera. LED göstergesi. Güç tuşu HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU LED göstergesi Alcatel Shine Lite 5080X - Cep Telefonu KULLANIM KILAVUZU Flaş Ön kamera 1 Pilin şarj edilmesi. 5.0 Güç tuşu Ses açma/ kısma 2 SIM kartın takılması ya da çıkarılması.

Detaylı

CJB1JM0LCAHA. Kullanım Kılavuzu

CJB1JM0LCAHA. Kullanım Kılavuzu CJB1JM0LCAHA Kullanım Kılavuzu Saatinizi tanıyın Hoparlör Şarj bağlantı noktası Güç tuşu Açmak/kapatmak için 3 sn. basılı tutun. Yeniden başlatmaya zorlamak için 10 sn. basılı tutun. Ana ekrana geri dönmek

Detaylı

Android telefonunuzda Office 365'i kullanma

Android telefonunuzda Office 365'i kullanma Android telefonunuzda Office 365'i kullanma Hızlı Başlangıç Kılavuzu E-postayı denetleme Office 365 hesabınızdan e-posta göndermek ve almak için Android telefonunuzu ayarlayın. Takviminizi nerede olursanız

Detaylı

Office 365'i Windows Phone'unuzda kullanma

Office 365'i Windows Phone'unuzda kullanma Office 365'i Windows Phone'unuzda kullanma Hızlı Başlangıç Kılavuzu E-postayı denetleme Office 365 hesabınızdan e-posta göndermek ve almak için Windows Phone'unuzu ayarlayın. Takviminizi nerede olursanız

Detaylı

HTC Desire 820. Kullanıcı kılavuzu

HTC Desire 820. Kullanıcı kılavuzu HTC Desire 820 Kullanıcı kılavuzu 2 İçerikler İçerikler Seveceğiniz özellikler HTC Desire 820 özellikleri 9 Kutudan çıkarma HTC Desire 820 11 nano SIM kart 12 Bellek kartı 14 Pil 15 Gücü açma veya kapama

Detaylı

Connection Manager Kullanım Kılavuzu

Connection Manager Kullanım Kılavuzu Connection Manager Kullanım Kılavuzu Baskı 1.0 2 İçindekiler Bağlantı yöneticisi uygulaması hakkında 3 Başlarken 3 Bağlantı yöneticisi uygulamasını açma 3 Geçerli bağlantı durumunu görüntüleme 3 Uygulama

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Model: 5800d-1 Nokia 5800 XpressMusic 9211345, 1. Baskı TR Tuşlar ve parçalar 9 İkincil kamera 10 Ses seviyesi/yakınlaştırma tuşu 11 Medya tuşu 12 Ekran ve tuş kilidi anahtarı

Detaylı

Tablet Bilgisayar SGPT13 Serisi. Hızlı Kurulum Kılavuzu

Tablet Bilgisayar SGPT13 Serisi. Hızlı Kurulum Kılavuzu Tablet Bilgisayar SGPT13 Serisi Hızlı Kurulum Kılavuzu Hoş Geldiniz Xperia Tablet S satın aldığınız için tebrik ederiz. Bu Hızlı Kurulum Kılavuzu, tablet bilgisayarınızın kullanılması için gereken başlangıç

Detaylı

HTC Desire 300 cihazınız Kullanıcı Kılavuzu

HTC Desire 300 cihazınız Kullanıcı Kılavuzu HTC Desire 300 cihazınız Kullanıcı Kılavuzu 2 İçerikler İçerikler Kutudan çıkarma HTC Desire 300 7 Arka kapak 8 Micro SIM kart 9 Bellek kartı 10 Pil 11 Gücü açma veya kapama 14 Telefonunuz ile ilgili hızlı

Detaylı

1. Prestigio MultiPad 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları

1. Prestigio MultiPad 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları 1. Kutu İçeriği 1. 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları 2. Cihaz Görünümü 15 16 3 4 5 6 1 2 13 14 10 9 8 11 12 7 TR - 1 1 2 3 4 5 6 7 8

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu

Hızlı başlangıç kılavuzu www.philips.com/welcome adresinden ürününüzü kaydettirebilir ve destek alabilirsiniz CD250 CD255 SE250 SE255 Hızlı başlangıç kılavuzu 1 Bağlantı 2 Kurulum 3 Keyfini cıkarın Kutuda neler var Baz istasyonu

Detaylı

Kullanım kılavuzu HERE Drive

Kullanım kılavuzu HERE Drive Kullanım kılavuzu HERE Drive Baskı 1.0 TR HERE Drive HERE Drive uygulaması sesli yönlendirmeli adım adım yol tarifleri ile gitmek istediğiniz yere ulaşmanızı sağlar. Şunları yapabilirsiniz: Bulunduğunuz

Detaylı

iphone veya ipad'inizde Office 365 kullanma

iphone veya ipad'inizde Office 365 kullanma iphone veya ipad'inizde Office 365 kullanma Hızlı Başlangıç Kılavuzu E-postayı denetleme Office 365 hesabınızdan e-posta göndermek ve almak için iphone veya ipad'inizi ayarlayın. Takviminizi nerede olursanız

Detaylı

Tablet Bilgisayar SGPT12 Serisi. Hızlı Kurulum Kılavuzu

Tablet Bilgisayar SGPT12 Serisi. Hızlı Kurulum Kılavuzu Tablet Bilgisayar SGPT12 Serisi Hızlı Kurulum Kılavuzu Hoş Geldiniz Xperia Tablet S satın aldığınız için tebrik ederiz. Bu Hızlı Kurulum Kılavuzu, tablet bilgisayarınızın kullanılması için gereken başlangıç

Detaylı

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi: Giriş ekranınd sisteme giriş yapılır. dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılarak Sistem Ekranı: 4 2 1 2 3 Klasörler

Detaylı

inmarsat.com/isatphone

inmarsat.com/isatphone inmarsat.com/isatphone Programlanabilir yardım düğmesi Kulaklık Ortam ışığı sensörü LED izleme göstergesi LED durum göstergesi Eller serbest rahatlık İzleme düğmesi Ses yükseltme tuşu Ses azaltma tuşu

Detaylı

HTC Explorer Kullanım kılavuzu

HTC Explorer Kullanım kılavuzu HTC Explorer Kullanım kılavuzu 2 İçerikler İçerikler Başlangıç Kutu İçeriği 8 HTC Explorer 8 Arka kapak 10 SIM kartı 11 Bellek kartı 12 Pil 13 Gücü açma veya kapama 14 PIN'inizi girme 15 Parmak hareketleri

Detaylı

TC55 HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU

TC55 HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU TC55 HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU Özellikler Alıcı Işık/Yakınlık Sensörü LED Dokunmatik Ekran Programlanabi lir Düğme Ses Kontrolü Programlanabi lir Düğme Mikrofon Hoparlör Şarj Kontakları Kamera Pil Kapağı

Detaylı

HTC Desire C Kullanım Kılavuzu

HTC Desire C Kullanım Kılavuzu HTC Desire C Kullanım Kılavuzu 2 İçerikler İçerikler Kutudan çıkarma HTC Desire C 8 Arka kapak 9 Pili çıkarma 10 SIM kartı 11 Bellek kartı 12 Pili şarj etme 13 Gücü açma veya kapama 13 HTC Desire C cihazını

Detaylı

inmarsat.com/isatphone

inmarsat.com/isatphone inmarsat.com/isatphone Programlanabilir yardım düğmesi Kulaklık Ortam ışığı sensörü LED izleme göstergesi LED durum göstergesi Eller serbest rahatlık İzleme düğmesi Ses yükseltme tuşu Ses azaltma tuşu

Detaylı

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler tabletinizde olmayabilir.

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler tabletinizde olmayabilir. Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bluetooth, mülkiyeti marka sahibine ait olan ve Hewlett-Packard Company tarafından lisansla kullanılan bir ticari markadır. Google,

Detaylı

Moto Mod aksesuarınızı takma

Moto Mod aksesuarınızı takma 360 CAMERA Moto Mod aksesuarınızı takma Telefonunuzun arkasındaki kamera lensini 360 Camera ile hizalayın, ardından telefonun yan ve alt taraflarını Moto Mod ile birbirlerine geçinceye kadar hizalayın.

Detaylı

NAVİGASYON KULLANIM KILAVUZU.

NAVİGASYON KULLANIM KILAVUZU. NAVİGASYON KULLANIM KILAVUZU www.fiatnavigation.com www.daiichi.com.tr Başlarken Araç navigasyon yazılımını ilk kez kullanırken, bir başlangıç ayarı süreci otomatik olarak başlar. Aşağıdaki adımları takip

Detaylı

HTC Desire S Kullanım kılavuzu

HTC Desire S Kullanım kılavuzu HTC Desire S Kullanım kılavuzu 2 İçerikler İçerikler Başlangıç Kutunun İçinde 8 Telefonunuz 8 Alt kapak 10 Pil yuvası kapağı 12 SIM kartı 13 Bellek kartı 14 Pil 15 Telefonunuzu açma veya kapama 17 PIN'inizi

Detaylı

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA Google Docs yani Google Dokümanlar hizmeti bir süre önce Google Drive adlı bulut depolama hizmetinin içerisine alındı ve çok daha gelişerek yoluna devam etti. Google

Detaylı

GPS NAVI GASYON SI STEMI

GPS NAVI GASYON SI STEMI GPS NAVI GASYON SI STEMI NAV HIZLI BAS LANGIÇ KILAVUZU MOTOR ANA SAYFA TÜRK Başlarken Navigasyon yazılımı ilk kez kullanıldığında otomatik olarak bir ilk kurulum işlemi başlar. Aşağıdaki işlemleri yapın:

Detaylı

HTC Desire 500 cihazınız Kullanım kılavuzu

HTC Desire 500 cihazınız Kullanım kılavuzu HTC Desire 500 cihazınız Kullanım kılavuzu 2 İçerikler İçerikler Kutudan çıkarma HTC Desire 500 7 Arka kapak 8 mikro SIM kartı 9 Bellek kartı 10 Pil 11 Gücü açma veya kapama 12 Telefonunuz ile ilgili hızlı

Detaylı

Copyright 2017 HP Development Company, L.P.

Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden bildirilmeden değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin garantiler, bu ürünler ve hizmetlerle

Detaylı

HTC ChaCha Kullanım kılavuzu

HTC ChaCha Kullanım kılavuzu HTC ChaCha Kullanım kılavuzu 2 İçerikler İçerikler Başlangıç Kutunun İçinde 8 HTC ChaCha 8 Alt kapak 10 SIM kartı 11 Bellek kartı 12 Pil 13 Gücü açma veya kapama 15 PIN'inizi girme 16 Parmak hareketleri

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu

Hızlı başlangıç kılavuzu Adresinden ürününüzü kaydettirebilir ve destek alabilirsiniz www.philips.com/welcome SE650 SE655 Hızlı başlangıç kılavuzu 1 Bağlantı 2 Kurulum 3 Tadını çıkarın Kutunun içindekiler Baz istasyonu VEYA El

Detaylı

Printed in Korea Code No.:GH68-XXXXXA Turkish. 01/2008. Rev. 1.0. World Wide Web http://www.samsungmobile.com

Printed in Korea Code No.:GH68-XXXXXA Turkish. 01/2008. Rev. 1.0. World Wide Web http://www.samsungmobile.com * Yüklenen yazılıma veya servis sağlayıcısına veya ülkenize bağlı olarak bu kılavuzdaki bazı açıklamalar telefonunuza uymayabilir. * Ülkenize bağlı olarak telefonunuz ve aksesuarlarınız bu kılavuzdaki

Detaylı

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 İçindekiler 1 İçindekiler Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 Bölüm 2: Akıllı Tahta Uygulamasının Yüklenmesi Akıllı Tahta Uygulaması nı yükleme 3 Akıllı Tahta Uygulaması nı kaldırma 3 Akıllı Tahta

Detaylı

HTC EVO 3D Kullanım kılavuzu

HTC EVO 3D Kullanım kılavuzu HTC EVO 3D Kullanım kılavuzu 2 İçerikler İçerikler Başlangıç Kutunun İçinde 8 HTC EVO 3D 8 Arka kapak 10 SIM kartı 11 Bellek kartı 12 Pil 13 Gücü açma veya kapama 15 PIN'inizi girme 16 Parmak hareketleri

Detaylı

TURKCELL MaxiPLUS 5. Hızlı Başlangıç Kılavuzu

TURKCELL MaxiPLUS 5. Hızlı Başlangıç Kılavuzu TURKCELL MaxiPLUS 5 Hızlı Başlangıç Kılavuzu Telefona Genel Bakış Güç Tuşu Kulaklık LED Gösterge Şarj/ USB Girişi Dokunmatik Ekran Ana Ekran Tuşu Arama Tuşu Menü Tuşu Geri Tuşu Kulaklık Girişi Ses Tuşları

Detaylı

Sonar II LED Bluetooth Hoparlör. Kullanıcı kılavuzu 33047

Sonar II LED Bluetooth Hoparlör. Kullanıcı kılavuzu 33047 Sonar II LED Bluetooth Hoparlör Kullanıcı kılavuzu 33047 Önemli Güvenlik Talimatları Hoparlörü, su ve benzeri sıvılardan uzak tutun. Hoparlörü, her türlü ısı kaynağından uzak tutun. İşitmenize veya birimin

Detaylı

HTC Sensation Kullanım kılavuzu

HTC Sensation Kullanım kılavuzu HTC Sensation Kullanım kılavuzu 2 İçerikler İçerikler Başlangıç Kutunun İçinde 8 HTC Sensation 8 Arka kapak 10 SIM kartı 11 Bellek kartı 12 Pil 13 Gücü açma veya kapama 14 PIN'inizi girme 15 Parmak hareketleri

Detaylı

GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL

GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL TURKISH Başlarken Araç navigasyon yazılımını ilk kez kullanırken, bir başlangıç ayarı süreci otomatik olarak başlar. Aşağıdaki adımları takip edin: Program

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Güvenli erişim, paylaşım ve dosya depolama sayesinde her yerde daha fazlasını yapın. Office 365 aboneliğinizde oturum açın ve uygulama başlatıcıdan SharePoint'i seçin. Arama Siteler,

Detaylı

Arama görünümü, bağlı/kullanımda. Arama görünümü, çalıyor/uyarıyor. Arama görünümü, beklemede.

Arama görünümü, bağlı/kullanımda. Arama görünümü, çalıyor/uyarıyor. Arama görünümü, beklemede. LED ler Arama Görünümü Düğmesi LED leri Sürekli yeşil Yavaş yanıp sönen yeşil Hızlı yanıp sönen yeşil Sürekli kırmızı Arama görünümü, bağlı/kullanımda. Arama görünümü, çalıyor/uyarıyor. Arama görünümü,

Detaylı

HTC Incredible S. Kullanım kılavuzu

HTC Incredible S. Kullanım kılavuzu HTC Incredible S Kullanım kılavuzu Bu kılavuzda kullanılan işaretler Bu kılavuzda, faydalı ve önemli bilgileri vurgulamak için şu semboller kullanılmıştır: Bu bir nottur. Bir notta genellikle bir işlemi

Detaylı

Eee Pad TF201 için SSS

Eee Pad TF201 için SSS Eee Pad TF201 için SSS Dosyaları yönetme... 2 MicroSD, SD kartı veya USB aygıtında depolanan verilerime nasıl erişirim?... 2 Seçili dosyaları başka bir klasöre nasıl taşırım?... 2 Seçili dosyaları bağlı

Detaylı

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler bilgisayarınızda olmayabilir.

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler bilgisayarınızda olmayabilir. Buradan Başlayın Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin

Detaylı

YENİ NISSAN GROUP EPC NİZ BAŞLANGIÇ KILAVUZU

YENİ NISSAN GROUP EPC NİZ BAŞLANGIÇ KILAVUZU YENİ NISSAN GROUP EPC NİZ BAŞLANGIÇ KILAVUZU ARACI TANIMLA Microcat Live tarafından desteklenen Nissan EPC en üst düzey parça satış sistemi sunar. Başlamak için, ana ekranlara göz atın. Araç Arama Araç

Detaylı

HTC Desire Z niz. Kullanım kılavuzu

HTC Desire Z niz. Kullanım kılavuzu HTC Desire Z niz Kullanım kılavuzu Bu kılavuzda kullanılan işaretler Bu kılavuzda, faydalı ve önemli bilgileri vurgulamak için şu semboller kullanılmıştır: Bu bir nottur. Bir notta genellikle bir işlemi

Detaylı

HTC Desire X Kullanıcı kılavuzu

HTC Desire X Kullanıcı kılavuzu HTC Desire X Kullanıcı kılavuzu 2 İçerikler İçerikler Kutudan çıkarma HTC Desire X 8 Arka kapak 9 SIM kartı 10 Bellek kartı 11 Pil 12 Gücü açma veya kapama 13 HTC Desire X cihazını ilk kez ayarlama 14

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Publisher 2013 önceki sürümlerden farklı görünüyor, bu nedenle öğrenmenizi kolaylaştırmak için bu kılavuzu oluşturduk. Hızlı Erişim Araç Çubuğu En sevdiğiniz komutları

Detaylı

HTC Flyer Kullanım kılavuzu

HTC Flyer Kullanım kılavuzu HTC Flyer Kullanım kılavuzu 2 İçerikler İçerikler Başlangıç Kutunun İçinde 8 HTC Flyer 8 Üst kapak 10 SIM kartı 11 Bellek kartı 12 Pil 13 Gücü açma veya kapama 13 PIN'inizi girme 14 Parmak hareketleri

Detaylı

SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu

SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu İçindekiler 1. SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu... 2 2. E-posta Bildirimi Alma... 2 3. Belgeyi İmzalama... 3 4. Diğer Seçenekler... 4 4.1 Sonra bitir... 4 4.2 Yazdır,

Detaylı

HTC One X/One X+ aygıtınız Kullanım Kılavuzu

HTC One X/One X+ aygıtınız Kullanım Kılavuzu HTC One X/One X+ aygıtınız Kullanım Kılavuzu 2 İçerikler İçerikler Kutudan çıkarma HTC One X/One X+ 7 mikro SIM kartı 8 Pili şarj etme 10 Gücü açma veya kapama 10 Telefonunuz ile ilgili hızlı bir kılavuz

Detaylı

Güç açık/kapalı AUX IN. Bluetooth 4.0. kontrol etmek. onu. Sesli Kılavuz

Güç açık/kapalı AUX IN. Bluetooth 4.0. kontrol etmek. onu. Sesli Kılavuz Aura LED Bluetooth Hoparlör Kullanıcı kılavuzuu 33049 Değerli Müşterimiz, Ednet hoparlörlerini satın aldığınızz için teşekkür ederiz. Sorunsuz bir kullanım için hoparlörü kullanmaya başlamadan önce lütfen

Detaylı

Hızlı Başlangıç: Ses ve Görüntüyü kullanma

Hızlı Başlangıç: Ses ve Görüntüyü kullanma Hızlı Başlangıç: Ses ve Görüntüyü kullanma Uygun bir mikrofon ve hoparlörlere sahipseniz, Microsoft Lync 2010 iletişim yazılımını sesli aramalar için kullanabilirsiniz. Kurumunuzda kullanımı önerilen,

Detaylı

Y5c. Kullanıcı Kılavuzu

Y5c. Kullanıcı Kılavuzu Y5c Kullanıcı Kılavuzu İçindekiler Önsöz... 1 Birinci sınıf işlevler... 2 Kasa... 2 Galeriden kamerayı başlatma... 2 Başlarken... 3 Telefonunuza genel bakış... 3 Tuş işlevleri parmaklarınızın ucunda...

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Outlook 2013 önceki sürümlerden farklı bir görünüme sahiptir; bu nedenle, öğrenme eğrisini en aza indirmenize yardımcı olmak üzere bu kılavuzu hazırladık. Size özel hale

Detaylı

Kolay Kullanım Kılavuzu

Kolay Kullanım Kılavuzu Kolay Kullanım Kılavuzu Kolay Kullanım ı telefonunuzu ilk açtığınızda veya cihazınızı sıfırladığınızda yönlendirmeleri takip ederek seçebilirsiniz. Kilitli Ekran Bu ekran cihazınızın en temel fonksiyonlarına

Detaylı

Outlook 2010 a geçiş

Outlook 2010 a geçiş Bu Kılavuzda Microsoft Microsoft Outlook 2010 un görünüşü çok farklı olduğundan, öğrenme çabasını en aza indirmede size yardımcı olmak amacıyla bu kılavuzu hazırladık. Yeni arabirimin önemli bölümlerini

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. Temel Arama. help.ebsco.com

Kullanıcı Kılavuzu. Temel Arama. help.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu Temel Arama help.ebsco.com EBSCOhost lider bilgi sağlayıcılarından derlenmiş çeşitli tam metin ve popüler veri tabanları sunan güçlü bir danışma aracıdır. Bu kullanıcı kılavuzunda, EBSCOhost

Detaylı

XTRA CONTROLLER PRO KULLANIM KILAVUZU

XTRA CONTROLLER PRO KULLANIM KILAVUZU XTRA CONTROLLER PRO KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER İlgili bölümü göstermesi için içindekiler tablosundaki bir başlığı tıklayın 1. GİRİŞ... 3 2. TRAVELLING ZOOM ÖZELLİĞİ... 5 3. CHAT AND SHOW FOTOĞRAF/VİDEO/MÜZİK

Detaylı

Powerpoint; Microsoft ofis programları içinde bulunan bir sunum hazırlama programıdır.

Powerpoint; Microsoft ofis programları içinde bulunan bir sunum hazırlama programıdır. Powerpoint; Microsoft ofis programları içinde bulunan bir sunum hazırlama programıdır. Powerpoint ile toplantılar da veya herhangi bir konu üzerinde açıklama getirmek için sunu hazırlarız. Powerpoint2003

Detaylı

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8)

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Web Hizmetleri protokolü, Windows Vista (SP2 veya üstü), Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarının,

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

Microsoft Office Publisher 2016

Microsoft Office Publisher 2016 Microsoft Office Publisher 2016 Publisher 2016 Publisher görsel açıdan zengin, profesyonel görünümlü yayınlar oluşturmanıza yardımcı olan bir masaüstü yayımcılık uygulamasıdır. Bilgisayarınızda Publisher'la

Detaylı

Microsoft Word 2010 ara yüzündeki bölümler aşağıda gösterilmiştir.

Microsoft Word 2010 ara yüzündeki bölümler aşağıda gösterilmiştir. Başlangıç Bu dersin amacı, öğrencilerin çalışma hayatlarında Microsoft Word programını daha etkili ve verimli kullanmalarını sağlamak ve karşılaştıkları sorunların çözümlerine ulaşma konusunda deneyim

Detaylı

JLR EPC. Hızlı Başlangıç Kılavuzu. İçidekiler. Turkish Version 2.0. Adım Adım Kılavuz Ekran Kılavuzu

JLR EPC. Hızlı Başlangıç Kılavuzu. İçidekiler. Turkish Version 2.0. Adım Adım Kılavuz Ekran Kılavuzu JLR EPC Hızlı Başlangıç Kılavuzu İçidekiler Adım Adım Kılavuz......2-7 Ekran Kılavuzu.....8-11 Turkish Version 2.0 JLR EPC Hızlı Başlangıç Kılavuzu 1. Uygulamaya Giriş İnternet tarayıcınızı açıp https://epc.jlr-apps.com/

Detaylı

Motorola Phone Tools. Hızlı Başlangıç

Motorola Phone Tools. Hızlı Başlangıç Motorola Phone Tools Hızlı Başlangıç İçerik Minimum Gereksinimler... 2 Motorola Phone Tools Yüklemeden Önce... 3 Yükleme Motorola Phone Tools... 4 Cep Telefonu Cihazını Yükleme ve Yapılandırma... 5 Çevrimiçi

Detaylı

Resim 7.20: Yeni bir ileti oluşturma

Resim 7.20: Yeni bir ileti oluşturma F İLETİLER Konuya Hazırlık 1. E-posta adresinden yeni bir ileti nasıl oluşturulur? 1. İLETI GÖNDERME a. Yeni bir ileti oluşturma: Yeni bir ileti oluşturmak için Dosya/Yeni/E-posta iletisi seçilebileceği

Detaylı

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler tabletinizde olmayabilir.

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler tabletinizde olmayabilir. Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bluetooth, mülkiyeti marka sahibine ait olan ve Hewlett-Packard Company tarafından lisansla kullanılan bir ticari markadır. Google,

Detaylı

HTC One cihazınız Kullanıcı kılavuzu

HTC One cihazınız Kullanıcı kılavuzu HTC One cihazınız Kullanıcı kılavuzu 2 İçerikler İçerikler Kutudan çıkarma HTC One 7 SIM kartı 8 Pili şarj etme 9 Gücü açma veya kapama 10 Telefonunuz ile ilgili hızlı bir kılavuz mu istiyorsunuz? 10 Telefonunuzu

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz MOTOROLA QUENCH XT5 http://tr.yourpdfguides.com/dref/5068143

Kullanım kılavuzunuz MOTOROLA QUENCH XT5 http://tr.yourpdfguides.com/dref/5068143 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya MOTOROLA QUENCH XT5 için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki MOTOROLA QUENCH XT5 tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut,

Detaylı

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile POWERPOINT PROGRAMI Powerpoint bir sunu hazırlama programıdır. Belirli bir konu hakkında bilgi vermek için, derslerle ilgili bir etkinlik hazırlamak için, dinleyicilere görsel ortamda sunum yapmak için

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Sürüm 0 TUR Notların tanımı Bu kullanım kılavuzunda aşağıdaki not stilini kullanıyoruz: Notlar ortaya çıkabilecek durumu nasıl çözmeniz gerektiğini size bildirir veya işlemin

Detaylı

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin Hoşgeldiniz TR Hızlı başlangıç kılavuzu 1 2 3 Bağlantı Kurulum Eğlenin Kutuda neler var? Telefon Baz istasyonu Baz istasyon için güç kaynağı Telefon kablosu 2 adet AAA şarj edilebilir pil Splitter Kullanıcı

Detaylı

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU Lütfen çalıştırmadan önce talimatları dikkatle okuyunuz ve ileride başvuru kaynağı olarak bu talimatları saklayınız. 1. GENEL BAKIŞ 1.1 Ambalajın İçindekiler

Detaylı

HTC Rhyme Kullanım kılavuzu

HTC Rhyme Kullanım kılavuzu HTC Rhyme Kullanım kılavuzu 2 İçerikler İçerikler Başlangıç Kutu İçeriği 8 HTC Rhyme 9 Arka kapak 11 SIM kartı 13 Bellek kartı 13 Pil 15 Gücü açma veya kapama 16 PIN'inizi girme 17 Parmak hareketleri 17

Detaylı

General Mobile DSTL1. Sürüm Güncelleme Notları

General Mobile DSTL1. Sürüm Güncelleme Notları General Mobile DSTL1 Sürüm Güncelleme Notları Bu sürüm notları General mobile DSTL1 cihazı için en son gönderilen yazılım güncelleme bilgisi içermektedir. Bu sürüm güncelleme, cihazınızın işlevselliğini

Detaylı

Kullanım kılavuzu Nokia Haritalar

Kullanım kılavuzu Nokia Haritalar Kullanım kılavuzu Nokia Haritalar Baskı 1.0 TR Nokia Haritalar Nokia Haritalar, size etrafta neler olduğunu gösterir ve gitmek istediğiniz yere ulaşmanızı sağlar. Şunları yapabilirsiniz: Şehirleri, sokakları

Detaylı

Navigasyon menüsü. Bul menüsü. Ülkeyi değiştirmek (isteğe bağlı) Ülkeyi veya eyaleti değiştirmek (isteğe bağlı)

Navigasyon menüsü. Bul menüsü. Ülkeyi değiştirmek (isteğe bağlı) Ülkeyi veya eyaleti değiştirmek (isteğe bağlı) Navigasyon menüsü Bu başlangıç ekranıdır, burada Navigasyon Menüsü'nü görürsünüz. Buradan uygulamanın tüm bölümlerine ulaşabilirsiniz. Bul üzerine dokunun. Bul menüsü Bu, hedefinizi bulmanıza yardım eden

Detaylı

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler bilgisayarınızda olmayabilir.

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler bilgisayarınızda olmayabilir. Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bluetooth, mülkiyeti marka sahibine ait olan ve Hewlett-Packard Company tarafından lisansla kullanılan bir ticari markadır. Google

Detaylı

Türkçe. BT-03i Kullanıcı Kılavuzu

Türkçe. BT-03i Kullanıcı Kılavuzu BT-03i Kullanıcı Kılavuzu 1 Genel Bakış İçindekiler Başlangıç Telefon çağrısı nasıl yanıtlanır? Spesifikasyonlar 2 1. Genel Bakış A B E D F 1-1 Fonksiyon Tuşları: C A B C D E F Silikon kulak askısı Güç

Detaylı

HTC Flyer Kullanım kılavuzu

HTC Flyer Kullanım kılavuzu HTC Flyer Kullanım kılavuzu 2 İçerikler İçerikler Başlangıç Kutunun İçinde 7 HTC Flyer 7 Üst kapak 9 Bellek kartı 10 Pil 11 Gücü açma veya kapama 11 Parmak hareketleri 12 HTC Flyer cihazını ilk kez ayarlama

Detaylı

Kullanım kılavuzu. Stereo Mikrofon STM10

Kullanım kılavuzu. Stereo Mikrofon STM10 Kullanım kılavuzu Stereo Mikrofon STM10 İçindekiler Temel Bilgiler...3 Fonksiyona genel bakış...3 Donanıma genel bakış...3 Montaj...4 Mikrofonunuzun kullanımı...5 Ses kaydetme...5 Videolar için ses kaydetme...8

Detaylı

Hızlı Başlangıç: Anlık mesajlaşma ve iletişim durum bilgisi

Hızlı Başlangıç: Anlık mesajlaşma ve iletişim durum bilgisi Hızlı Başlangıç: Anlık mesajlaşma ve iletişim durum bilgisi Bu Hızlı Başlangıç kılavuzu Microsoft Lync 2010 iletişim yazılımını kullanarak iletişim kurmanın temellerini anlatmaktadır. Ayrıca, Lync 2010

Detaylı

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi:Giriş ekranınd dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılaraksisteme giriş yapılır. Sistem Ekranı: 4 2 Klasörler Dosyalar

Detaylı

PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU

PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU Prestigio GeoVision 150 Kontrollerin yerleşimi 1. Açma/kapama düğmesi 2. SD Kart Yuvası 3. Dokunma Paneli 4. Menü Butonu 5. Işıklı Gösterge (Şarj olurken kırmızı

Detaylı

Başlarken NSZ-GS7. Ağ Ortam Oynatıcısı. Ekran görüntüleri, işlemler ve teknik özellikler önceden bildirilmeksizin değiştirilebilir.

Başlarken NSZ-GS7. Ağ Ortam Oynatıcısı. Ekran görüntüleri, işlemler ve teknik özellikler önceden bildirilmeksizin değiştirilebilir. Başlarken TR Ağ Ortam Oynatıcısı NSZ-GS7 Ekran görüntüleri, işlemler ve teknik özellikler önceden bildirilmeksizin değiştirilebilir. Başlarken: ON/STANDBY Oynatıcıyı açar veya kapatır. Bağlı cihazların

Detaylı

Lync Toplantısı Zamanlama Görünümler arasında geçiş yapma Takviminizi paylaşma Hava durumuna göre plan yapma Geçerli saat işaretçisi

Lync Toplantısı Zamanlama Görünümler arasında geçiş yapma Takviminizi paylaşma Hava durumuna göre plan yapma Geçerli saat işaretçisi Takvim Hızlı Başlangıç Kılavuzu Lync Toplantısı Zamanlama Lync 2013 sayesinde çevrimiçi buluşarak yüz yüze görüşebilir veya yol yapmaktan kurtulabilirsiniz. Görünümler arasında geçiş yapma İş akışınıza

Detaylı

Modem ve Yerel Ağ. Kullanıcı Kılavuzu

Modem ve Yerel Ağ. Kullanıcı Kılavuzu Modem ve Yerel Ağ Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Sisteme Giriş Yapma... 2 Sanal Ders Oluşturma... 3 Sisteme Materyal Yükleme... 13 Sisteme Sanal Ders Videosunu

Detaylı

Kaydırma ve Gezinme Çağrı görünümleri ve özellikler arasında geçiş yapmak için, Phone ekranının sağ üst tarafındaki Features düğmesini veya Phone

Kaydırma ve Gezinme Çağrı görünümleri ve özellikler arasında geçiş yapmak için, Phone ekranının sağ üst tarafındaki Features düğmesini veya Phone Kaydırma ve Gezinme Çağrı görünümleri ve özellikler arasında geçiş yapmak için, Phone ekranının sağ üst tarafındaki Features düğmesini veya Phone düğmesini kullanın. Phone ekranından Features listesine

Detaylı

Başlayalım. Bu kılavuzdaki konular: GAMEPAD. Moto Mod modülünüzü takma ve çıkarma. Moto Gamepad'inizi şarj etme

Başlayalım. Bu kılavuzdaki konular: GAMEPAD. Moto Mod modülünüzü takma ve çıkarma. Moto Gamepad'inizi şarj etme Başlayalım Moto Mod modülünüzü takma ve kullanma konusunda size rehberlik edeceğiz. Bu kılavuzdaki konular: Moto Mod modülünüzü takma ve çıkarma Moto Gamepad inizi şarj etme Moto Gamepad kontrolleri Oyun

Detaylı

JABRA STEALTH UC. Kullanım Kılavuzu. jabra.com/stealthuc

JABRA STEALTH UC. Kullanım Kılavuzu. jabra.com/stealthuc Kullanım Kılavuzu jabra.com/stealthuc 2015 GN Netcom A/S. Tüm hakları saklıdır. Jabra, GN Netcom A/S'nin tescilli ticari markasıdır. Bu belgede anılan tüm diğer ticari markalar, kendi sahiplerinin mülkiyetindedir.

Detaylı

Dersin Konusu ve Amaçları: Ders P lanı: Bölüm 1: Bilgi Teknolojilerinde Temel Kavramlar

Dersin Konusu ve Amaçları: Ders P lanı: Bölüm 1: Bilgi Teknolojilerinde Temel Kavramlar Bilgi Teknolojileri ve Uygulamalarına Giriş Dersin Konusu ve Amaçları: Bu dersin amacı daha önce bilgisayar ve bilgi teknolojileri alanında herhangi bir bilgi ve/veya deneyime sahip olmayan öğrenciye bilgi

Detaylı

Kullanıcı kılavuzu. HTC Desire 530

Kullanıcı kılavuzu. HTC Desire 530 Kullanıcı kılavuzu HTC Desire 530 2 İçerikler İçerikler Seveceğiniz özellikler Android 6.0 Marshmallow 8 Görüntüleme 9 Ses 10 Kişiselleştirme 10 HTC uygulama güncellemeleri 11 Kutudan çıkarma HTC Desire

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu SE888

Hızlı başlangıç kılavuzu SE888 Hızlı başlangıç kılavuzu SE888 İçindekiler Baz ünitesi Not * Birden fazla ahize içeren paketlerde, ek ahizeler, şarj cihazları ve güç adaptörleri bulunur. ** Bazı ülkelerde, hat adaptörünü hat kablosuna

Detaylı

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU Lütfen çalıştırmadan önce talimatları dikkatle okuyunuz ve ileride başvuru kaynağı olarak bu talimatları saklayınız. 1. GENEL BAKIŞ 1.1 Ambalajın İçindekiler

Detaylı

5.bölümde ise dosya göz atıcı ve dosya menüsü yer almaktadır. Dosya göz atıcıyı incelemek için klasör simgesine tıklayınız.

5.bölümde ise dosya göz atıcı ve dosya menüsü yer almaktadır. Dosya göz atıcıyı incelemek için klasör simgesine tıklayınız. Antropi Teach ekranı, 5 bölümden oluşmaktadır. 1.bölümde silgi ve araç kutusu yer almaktadır. 2.bölümde sayfalar arası geçiş yapmayı sağlayan yön okları bulunmaktadır. 3.bölüm tahta işlemi görmektedir.

Detaylı

Horoz Programlanabilir Zaman Rölesi

Horoz Programlanabilir Zaman Rölesi Horoz lanabilir Zaman Rölesi 1 Giriş: Horoz programlanabilir zaman rölesi android işletim sistemine sahip mobil cihazlar ile bluetooth üzerinden programlanabilen bir zaman rölesidir. Röle üzerinde 1 adet

Detaylı

SnapBridge Bağlantı Kılavuzu (ios)

SnapBridge Bağlantı Kılavuzu (ios) Tr SnapBridge Bağlantı Kılavuzu (ios) SB6L01(1W) 6MB3801W-01 Fotoğraf makinenizi ios cihazınızla eşleştirmek için SnapBridge i kullanma ve SnapBridge Wi-Fi uyarısı görüntülendiğinde ne yapılacağı hakkında

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine

Detaylı