MAXĐCAĐNE FORT Enjeksiyonluk Solüsyon Đçeren Ampul VEM. Steril, apirojen FORMÜL

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MAXĐCAĐNE FORT Enjeksiyonluk Solüsyon Đçeren Ampul VEM. Steril, apirojen FORMÜL"

Transkript

1 MAXĐCAĐNE FORT Enjeksiyonluk Solüsyon Đçeren Ampul VEM Steril, apirojen FORMÜL Beher 2 ml ampul; Etkin madde olarak; 80.0mg artikain hidroklorür ve 0,03638mg (0.020 mg baza eşdeğer) epinefrin bitartarat içerir. Yardımcı maddeler; 1.0 mg sodyum metabisülfit, 2.0 mg Sodyum klorür ve yeterli miktarda enjeksiyonluk su içerir. FARMAKOLOJĐK ÖZELLĐKLER Farmakodinamik Özellikler: Artikain hidroklorür, amid grubundan etkili maddeler arasında tiofen sınıfından olan tek lokal anestezik maddedir. Artikain impulsların sinirde yayılımını geçici olarak bloke eder, etkisini hücre membranı içerisinde iyonik transport ile sağlar. Artikain hızlı etkiye, kuvvetli anestezi gücüne ve düşük toksisiteye sahiptir. Đnfiltrasyon yoluyla uygulandığında yaklaşık dakika süren hızlı anestezi sağlar. Solüsyona epinefrin eklenmesi anesteziyi en az 75 dakikaya kadar uzatır ve sistemik reaksiyon riskini azaltır. Zengin vasküler alanlarda anestezi esnasında bu çok önemlidir. Farmakokinetik Özellikler: Absorbsiyon: Etkisinin başlaması uygulama yoluna bağlı olarak 1-6 dakikadır. Anestezi süresi yaklaşık 1 saattir. 1: oranında epinefrin içeren. Maxicaine FORT Enjeksiyonluk Solüsyon Đçeren Ampul sub-mukozal bölgeye enjeksiyonundan sonra iyi absorbe olur. Dağılım: Submukozal enjeksiyon ve sistemik absorbsiyonu takiben 30 dakika içerisinde C maks a ulaşır. Dağılım hacmi 4-5L/kg dır. Metabolizma: Artikain plazma proteinlerine %95 oranında bağlanır ve plazma karboksiesterazı ile süratle inaktif metabolitlerine (artikainik asit ve artikainik asit glukronid) hidrolize olur. Eliminasyon: Artikainin Đnvitro çalışmaları, takriben %2 lik kısmının değişmeden atıldığını diğer kısmın ise sitokrom P-450 (CYP) mikrozomal enzim sistemi tarafından karaciğerde metabolize edilerek metabolitleri şeklinde idrarla atıldığını göstermektedir. Eliminasyon yarı ömür; artikainin 1.6-1,8 saat, artikainik asitin 1,5 saattir.

2 ENDĐKASYONLARI SADECE DENTAL ANESTEZĐDE KULLANILIR. Maxicaine Fort Enjeksiyonluk Solüsyon Đçeren Ampul yetişkinler ve 4 yaş üzerindeki hastalarda lokal veya bölgesel dental atestezi için aşağıdaki durumlarda kullanılır. Komplikasyonsuz tek veya birden fazla diş çekimi, Kavite ve kron preparasyonları gibi rutin müdahalelerde, özellikle ağır genel hastalığı olan kimselerde kullanılır. KONTRENDĐKASYONLARI Artikaine, epinefrine ve sülfitlere karşı aşırı duyarlılığı olan hastalarda kullanılmamalıdır. Astımlı hastalarda sülfitlere karşı aşırı duyarlılık diğer hastalara göre daha fazladır. Sülfit içeren herhangi bir ürünün uygulanmasından sonra bronkospazm geçirmiş hastalarda kullanılmamalıdır. Maxicaine Fort enjeksiyonluk solüsyon içeren ampul epinefrin içerdiğinden paroksismal taşikardi, taşiaritmi ve dar açı glokomu olan hastalarda kontrendikedir. Aynı nedenle kardiyoselektif olmayan beta-bloker (örneğin, propranolol ) alan hastalara hipertansif kriz ve ciddi bradikardi oluşturma riskinden dolayı uygulanmamalıdır. Maxicaine Fort Enjeksiyonluk Solüsyon Đçeren Ampulün intra venöz enjeksiyonu kontrendikedir, enflamasyonlu bölgeye enjekte edilmemelidir. Bilinen veya geçmişinde plazma kolinesteraz aktivite noksanlığı olanlarda, monoamin oksidaz inhibitörlerini kullanan (veya son 2 haftada bu tarz bir ilaç kullanmış olan) veya trisiklik antidepresan alan hastalarda ve prosedürü tamamlamak için genel anesteziye gereksinim ihtimali bulunan hastalarda kullanılmamalıdır. UYARILAR/ ÖNLEMLER Lokal anesteziğin güvenirlilik ve etkinliği; uygun dozaj, doğru teknik, yeterli önlemler ve acil durumlar için hazırlıklı olmaya bağlıdır. LOKAL ANESTEZĐKLERĐ UYGULAYANLAR KULLANIMDAN DOLAYI ORTAYA ÇIKABĐLECEK PROBLEMLERDE, DĐĞER AKUT ACĐL DURUMLARDA, TEŞHĐS VE TEDAVĐ KONULARINDA DENEYĐMLĐ OLMALIDIRLAR. RESÜSĐTATĐF EKĐPMAN, OKSĐJEN VE DĐĞER RESÜSĐSATĐF ĐLAÇLAR DERHAL KULLANILACAK ŞEKĐLDE EL ALTINDA BULUNDURULMALIDIR.

3 Lokal anesteziklerin her kullanımında antikonvülsan ilaçlar, (enjekte edilebilir benzodiazepin veya barbitüratlar), miyorelaksanlar, atropin, vazopresörler ve ağır alerjik veya anafilaktik reaksiyonlar için adrenalin bulunması sağlanmalıdır. Maxicaine Fort enjeksiyonluk solüsyon içeren ampul damar içi enjeksiyonla kesinlikle uygulanmamalıdır. Damar içi enjeksiyonları ciddi yan etkilere sebep olabileceği için, uygulamada çok fazla dikkat edilmesi gereken husus iğnenin damar içine girmediğinden emin olmaktır. Damar içi enjeksiyon riskini en aza indirmek için enjekte edilmeden önce aspirasyon yapılmalıdır. Eğer kan aspire edilirse enjeksiyonun yeri değiştirilmelidir. Baş ve boyun bölgelerindeki damar içi enjeksiyonlar ciddi nörolojik yan etkiler meydana getirebilir. Artikainin miyokardiyal depresan etkisi vardır ve bu yüzden kalp bloğu olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır. Maxicaine Fort enjeksiyonluk solüsyon içeren ampul epinefrin içerdiğinden, özellikle taşikardi ve diyabetle beraber seyreden tirotoksikoz, kontrol altında bulunmayan hipertansiyon, ağır kardiyavasküler hastalıklarda çok dikkatli kullanılmalıdır. Kullanımı için kati endikasyon olmadıkça bu ilaç kolinesteraz eksikliği olan hastalarda kullanılmamalıdır. Zira bu durumda etkisi kuvvetlenir ve bazı durumlarda aşırı derecede güçlenebilir. Maxicaine Fort enjeksiyonluk solüsyon içeren ampul, sodyum metabisülfit içerir. Bu bileşen ağır anafilaktik reaksiyonlara sebep olabilir, astım veya alerjik düzensizlik geçmişi olan veya ilaç hassasiyeti olan hastalarda veya ağır hepatik yetmezliği olanlarda çok dikkatli kullanılmalıdır. Sporcularda yapılan doping testlerinde pozitif sonuçlar verebilir. Hastaya verilecek bilgi: Hasta infiltrasyon veya sinir bloğu enjeksiyonlarından sonra geçici duyum ve kas fonksiyonu kaybı olasılığı konusunda bilgilendirilmelidir. Normal işlevler geri dönünceye kadar beslenme geciktirilmelidir. Döküntü oluşması durumunda hastaya diş hekimine başvurması önerilmelidir. GEBELĐKTE VE EMZĐRME DÖNEMĐNDE KULLANIM Gebelik kategorisi: C

4 Gebelik sırasında artikain kullanılması gerekiyorsa daha düşük epinefrin içeriğine sahip olan Maxicaine Ampul uygulanmalıdır. Anne sütüne klinik öneme sahip miktarda artikain geçmediğinden emzirmenin kesilmesine gerek yoktur. ARAÇ VE MAKĐNE KULLANIMI ÜZERĐNE ETKĐSĐ Sağlıklı denekler üzerinde yapılan kontrollü deneylerde, artikainin dikkat, görüş simülasyonları reaksiyon zamanlarında veya motor koordinasyon seviyelerine etki etmediği gösterilmiştir. Đlacın uygulaması sırasında veya hemen sonrasında sistematik yan etki görülen hastalara semptomlar veya belirtiler kaybolana kadar araç ve makine kullanmamaları önerilmelidir. YAN ETKĐLER / ADVERS ETKĐLER Maxicaine Fort enjeksiyonluk solüsyon içeren ampul uygun dozda ve uygun teknikle kullanıldığında çok seyrek olarak yan etkiler ortaya çıkar. Yan etkiler görülürse de bunlar diğer amid tipi lokal anestezik maddelerde ve /veya vasokonstriktörlerde görüldüğü gibidir. Genel olarak yan etkiler yüksek doz, hızlı enjeksiyon ya da yanlışlıkla yapılan intravasküler enjeksiyonların ve yavaş metabolik degredasyonun yol açtığı yüksek plazma seviyelerinden kaynaklanmaktadır. Ayrıca hastanın aşırı hassasiyeti, idiosenkrazi veya azalmış tolerans da yan etkilere yol açabilir. Nadir vakalarda preparatın yanlışlıkla damar içi enjeksiyonu sonucunda enjeksiyon yerinde şişkinlik, yanma hissi ve bazen doku nekrozuna kadar gidebilen iskemik bölgeler oluşabilir. Diğer lokal anestezik maddelerde olduğu gibi, doza bağlı olarak aşırı plazma düzeylerinde, merkezi sinir sistemi ve kardiyovasküler sisteme ait bozukluklar meydana gelebilir: Merkezi sinir sistemini kapsayan reaksiyonlar; heyecanlanma ve /veya depresyon olarak karakterize edilmiştir. Đlk belirtiler; baygınlık hissi, baş ağrısı, titreme veya görmede geçici bozukluklar ( bulanık görme, körlük, çift görme), uyuşukluk, kasılmayı takip eden bilinç kaybına kadar varabilen veya hayatı tehdit edici solunum bozuklukları ve solunum durması. Diğer reaksiyonlar; bulantı, kusma, üşüme, göz bebeğinin küçülmesi veya kulak uğultusu. Kardiyovasküler sisteme ait bozukluklar; miyokard depresyonu, kardiyak aritmi, taşikardi, bradikardi, kan basıncında değişmeler ve belki kalp durması.

5 Alerjik reaksiyonlar; oldukça nadirdir ve lokal anestetiklere karşı hassasiyet sonucunda ortaya çıkabilir ve deri lezyonları (ürtiker, ödem, kaşıntı, cilt kızarıklığı), bulantı, ishal, hırıltılı soluma, akut asmatik atak, bilinç bozukluğu ve nadir olarak anaflaktik şok ile karakterizedir. BEKLENMEYEN BĐR ETKĐ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ. ĐLAÇ ETKĐLEŞĐMLERĐ VE DĐĞER ETKĐLEŞMELER Epinefrin gibi sempatomimetik tipteki vazokonstriktör maddelerin kan basıncını yükseltici etkileri, trisiklik antidepresanlar veya MAO inhibitörleri tarafından kuvvetlendirilebilir. Bu türden gözlemler vasokonstriktör olarak uygulanan 1: norepinefrin ve 1: epinefrin için bildirilmiştir. Epinefrin konsantrasyonu bu ilaçta 1: olduğu için diğerlerine göre çok daha düşüktür. Buna rağmen bir etki ihtimali unutulmamalıdır. Kardiyoselektif olmayan beta- blokerlerin birlikte kullanımı ile ilgili olarak kontrendikasyonlar bölümüne bakınız. KULLANMA ŞEKLĐ VE DOZU Doz; hastanın fiziksel durumuna, anestezi yapılacak oral boşluğun alanına, oral dokunun vaskülaritesine ve uygulanan anestezi tekniğine bağlıdır. Etkin anesteziyi sağlayacak en az doz kullanılmalıdır. Đstenmeyen etkilerin belirtilerini gözleyebilmek için enjeksiyonlar arasında belirli bir zaman bırakılmalıdır. Üst çenede iltihabi olmayan bir safhada komplikasyonsuz bir çekim yapılabilmesi için çok defa diş başına 2 ml Maxicaine Fort Enjeksiyonluk Solüsyon Đçeren Ampul ile bir vestibüler depo teşkili yeterlidir. Pek az kimsede tam bir anesteziye ulaşılması için vestibüler enjeksiyonlara 1-2 ml ilave edilmesi gerekebilir. Palatinal enjeksiyon ağrılı olduğundan bundan vazgeçilebilir. Damağa bir insizyon yapılması veya bir sütür konulması gerekirse, her sütur için yaklaşık 0,1 ml lik bir palatinal depo teşkili yeterlidir. Yan yana bulunan birkaç dişin çekiminde çok defa vestibüler depo sayısı azaltılabilir. Alt çenedeki premolar dişlerin iltihabi olmayan safhada komlikasyonsuz çekimi için mandibular anesteziden çok defa vaz geçilebilir. Çünkü diş başına 2 ml Maxicaine Fort Enjeksiyonluk Solüsyon Đçeren Ampul ile yapılacak bir terminal anestezi genellikle yeterlidir. Arzu edilen anestezi sağlanamazsa 1-2 ml ile vestibüler enjeksiyon yapılarak anestezi takviye edilir. Buna rağmen tam bir anestezi sağlanamazsa mutat mandibüler anesteziye başvurulur.

6 Kavite preparasyonları ve kron geçirilecek uçların hazırlanması için arzu edilen anestezi derecesi ve süresine göre alt çenedeki molar dişler hariç olmak üzere diş başına vestibüler yoldan 0,5-2 ml kullanılmalıdır. Yetişkinlere bir müdahale sırasında 7 mg/kg a kadar artikain uygulanabilir. Aspirasyon kontrolleri yapılmak koşulu ile 500 mg a varan miktarlara (=6 ampul=12.5 ml çözelti) tahammül edildiği görülmüştür. Çocuklara tavsiye edilen doz; enjeksiyon miktarı çocuğun yaşına, ağırlığına ve operasyonun tipine bağlı olarak ayarlanır. Ortalama doz vücut ağırlığının her bir kilogramı için 5 mg artikain hidroklorürdür. Vücut ağırlığının her 10 kilogramı için artikain hidroklorür dozu 72 mg ı geçmemelidir. Damar içine zerk edilmesinin önlenmesi için her enjeksiyondan önce mutlaka bir aspirasyon denemesi yapılmalıdır. Hasta ancak anestezi etkisi geçtikten sonra bir şeyler yiyebilir. DOZ AŞIMI VE TEDAVĐSĐ Lokal anesteziklerden ileri gelen akut tehlikeler; genellikle ya bunların terapötik amaçla kullanımı sırasında ortaya çıkabilecek yüksek plazma düzeylerinden veya lokal anesteziğin dikkatsiz kullanımı sonucunda (intravasküler enjeksiyon) meydana gelen toksik reaksiyonlardır. Enjeksiyon sırasında baş dönmesi, motor huzursuzluk, uyuşukluk gibi yan etkiler veya intoksikasyon belirtileri meydana çıkacak olursa enjeksiyona son verilmeli, hasta yatay duruma getirilmeli, havadar bir yere çıkartılmalıdır. Solunum yolları açık tutulmalı nabız ve kan basıncı kontrol edilmelidir ve destekleyici solunum uygulaması yapılmalıdır. Bu tedavi çoğu reaksiyonların tedavisinde yeterli olacaktır. Yeterli solunum desteğine rağmen konvülziyonlar devam ederse ve dolaşım durumu izin veriyorsa her 2 ya da 3 dakikada bir intravenöz olarak diazepam (2.5 mg artırılarak) gibi benzodiazepinlerin ya da sodyum tiopental (50 ila 100 mg artırılarak) gibi kısa zamanda etkiyen bir barbitüratın verilmesi tavsiye edilir. Bu maddeler, özellikle barbitüratlar, intravenöz olarak verildiklerinde dolaşım depresyonuna yol açabilirler. Dolaşım bozukluğu ve solunum depresyonunu önlemek için barbütüratlar, oksijen verilerek ve dolaşım kontrol edilerek yavaş yavaş ve elde edilen etkiye göre enjekte edilmelidir, yerinde bırakılan kanüle bir infüzyon solüsyonunun takılması

7 önerilir. Klinik duruma göre, dolaşım depresyonu, hipotansiyon ve bradikardi intravenöz solüsyonlarla ve/veya 5-10 mg efedrin ile tedavi edilebilir. Methemoglobinemi durumunda hasta oksijen verilmesine tepki göstermiyorsa, yaklaşık 5 dakikalık bir süre boyunca %1 lik bir solüsyon halinde metilen mavisi (intravenöz, vücut ağırlığının kg ı başına 1 ila 2 mg) verilmesi tavsiye edilir. Hipertansiyonu olan hastalarda kan basıncının yükselmesi periferik damar genişleticilerle tedavi edilmelidir. Asidozis tedavi edilmelidir. Alerjik durumlar konvansiyonel yollar ile tedavi edilmelidir. SAKLAMA KOŞULLARI 25 C nin altındaki oda sıcaklığında ve ambalajında saklayınız. Işıktan koruyunuz. ÇOCUKLARIN GÖREMEYECEĞĐ VE ERĐŞEMEYECEĞĐ YERDE VE AMBALAJINDA SAKLAYINIZ. TĐCARĐ TAKDĐM ŞEKLĐ VE AMBALAJ ĐÇERĐĞĐ Maxicaine Fort Enjeksiyonluk Solüsyon Đçeren Ampul; 2.0 ml lik 20 ampul içeren ambalajlarda PĐYASADA MEVCUT DĐĞER FARMASOTĐK DOZAJ ŞEKĐLLERĐ Maxicaine Enjeksiyonluk Solüsyon Đçeren Ampul; 2.0 ml lik 20 ampul içeren ambalajlarda RUHSAT SAHĐBĐNĐN ĐSĐM VE ADRESĐ VEM Đlaç Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Yeşilyurt Sokak - 3/2 Çankaya ANKARA RUHSAT TARĐH VE NUMARASI /26 ÜRETĐM YERĐNĐN ADI VE ADRESĐ ĐDOL ĐLAÇ Dolum Sanayi ve Ticaret A.Ş Davut paşa Cad. Cebe Alibey sok. No: Topkapı Đstanbul REÇETE ĐLE SATILIR.

KULLANMA TALİMATI. ONDAREN 8 mg/4 ml I.V. enjeksiyonluk çözelti içeren ampul Damar içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. ONDAREN 8 mg/4 ml I.V. enjeksiyonluk çözelti içeren ampul Damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI ONDAREN 8 mg/4 ml I.V. enjeksiyonluk çözelti içeren ampul Damar içine uygulanır. Etkin madde: Her bir ml çözelti 2 mg ondansetron baza eşdeğer miktarda ondansetron hidroklorür dihidrat

Detaylı

KULLANMA TALİMATI FERICOSE

KULLANMA TALİMATI FERICOSE KULLANMA TALİMATI FERICOSE 100mg/5ml İ.V. Enjeksiyonluk Çözelti İçeren Ampul Damar içine uygulanır. Etkin madde: 5 ml lik her bir ampul, 100 mg (20 mg/ml) elementer demire eşdeğer 2700 mg demir hidroksit

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her saşe1200 mg asetilsistein içerir. Yardımcı maddeler: Beta karoten, aspartam, sorbitol ve portakal aroması içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her saşe1200 mg asetilsistein içerir. Yardımcı maddeler: Beta karoten, aspartam, sorbitol ve portakal aroması içerir. KULLANMA TALİMATI ASİST 1200 mg toz içeren saşe Ağızdan alınır. Etkin madde: Her saşe1200 mg asetilsistein içerir. Yardımcı maddeler: Beta karoten, aspartam, sorbitol ve portakal aroması içerir. Bu ilacı

Detaylı

DEPRENİL 50 mg 30 Tablet

DEPRENİL 50 mg 30 Tablet DEPRENİL 50 mg 30 Tablet Depresyon, depresyona bağlı yeme ve uyku bozuklukları, bipolar hastalığın depresyon fazı, migren FORMÜLÜ Her bir Deprenil tablet 50 mg opipramol dihidroklorür içerir. FARMAKOLOJĠK

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MEDOTİLİN 1000 mg/4ml İ.M./İ.V. enjeksiyonluk çözelti içeren ampul

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MEDOTİLİN 1000 mg/4ml İ.M./İ.V. enjeksiyonluk çözelti içeren ampul KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MEDOTİLİN 1000 mg/4ml İ.M./İ.V. enjeksiyonluk çözelti içeren ampul 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin Madde: Her bir ampul 1000 mg Kolin alfoskerat a

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. CALCIUM PICKEN %10 Ampul Damar ve kas içine uygulanır.

KULLANMA TALĐMATI. CALCIUM PICKEN %10 Ampul Damar ve kas içine uygulanır. KULLANMA TALĐMATI CALCIUM PICKEN %10 Ampul Damar ve kas içine uygulanır. Etkin madde: Her bir ampul 225 mg kalsiyum glukonat monohidrat ve 572 mg kalsiyum levülinat dihidrat içerir. Yardımcı madde (ler):

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir çiğneme tableti 725 mg (250 mg baza eşdeğer) Pirantel pamoat içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir çiğneme tableti 725 mg (250 mg baza eşdeğer) Pirantel pamoat içerir. KULLANMA TALİMATI KONTİL çiğneme tableti Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir çiğneme tableti 725 mg (250 mg baza eşdeğer) Pirantel pamoat içerir. Yardımcı maddeler: Sodyum siklamat, povidon K-30, sukroz,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI SOMATOSTATİN EUMEDICA 250 µg i.v. İnfüzyon için Liyofilize Toz içeren Flakon Damardan uygulanır. Etkin madde: Her flakonda etkin madde olarak, 250 µg somatostatine eşdeğer miktarda hidratlanmış

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI PRİLOC %2 Enjeksiyonluk Solüsyon İçeren Flakon Enjeksiyon yolu ile kullanılır. Etkin madde: 20 ml'lik her flakon 400 mg (20 mg/ml) prilokain hidroklorür içerir. Yardımcı madde(ler): Metil

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI AMBREKS PEDİATRİK şurup Ağızdan alınır. Etkin madde: 5 ml (1 ölçek) şurup solüsyonu, 15 mg ambroksol HCl içerir. Yardımcı maddeler: Sorbitol % 70 solüsyonu, metil paraben, propil paraben,

Detaylı

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI LUCENTIS 10 mg/ml enjeksiyonluk çözelti içeren flakon Göz içine uygulanır. Etkin madde: Her flakonun 0,3 ml si 3 mg ranibizumab içerir. Yardımcı maddeler: Alfa,alfa-trehaloz dihidrat,

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI. LACDIGEST 2250 u/tab Çiğneme Tableti 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI. LACDIGEST 2250 u/tab Çiğneme Tableti 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ LACDIGEST 2250 u/tab Çiğneme Tableti 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM Etkin madde: Her bir çiğneme tableti 2250 ünite tilaktaz içerir. Yardımcı maddeler:

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. PROCTO-GLYVENOL krem Rektal yoldan uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. PROCTO-GLYVENOL krem Rektal yoldan uygulanır. KULLANMA TALİMATI PROCTO-GLYVENOL krem Rektal yoldan uygulanır. Etkin madde: 100 g krem 5 g tribenosid ve 2 g lidokain hidroklorür içerir. Yardımcı maddeler: Makrogol setosteril eter, setil alkol, izopropil

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz. Çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz. Çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI DROPOLEV 60 mg/ml ORAL DAMLA, 30 ml Ağız yolu ile kullanılır. Etkin madde: Her 1 ml çözelti 60 mg levodropropizin içerir. Yardımcı maddeler: Metil paraben sodyum, propilen glikol, sukroz,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. PRENT Film Kaplı Tablet. Ağız yoluyla alınır.

KULLANMA TALİMATI. PRENT Film Kaplı Tablet. Ağız yoluyla alınır. KULLANMA TALİMATI PRENT Film Kaplı Tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Asebutolol Yardımcı maddeler: Selüloz, mısır nişastası, povidon 25, magnezyum stearat, hipromelloz, makrogol, kuru nane esansı,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. ULTRACAİN D-S ampul Diş etlerine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. ULTRACAİN D-S ampul Diş etlerine uygulanır. KULLANMA TALİMATI ULTRACAİN D-S ampul Diş etlerine uygulanır. Etkin madde: 1 ml de Artikain hidroklorür 40 mg Epinefrin hidroklorür 0.006 mg Yardımcı maddeler: Sodyum klorür, sodyum metabisülfit, hidroklorik

Detaylı

A-FERĐN PLUS PEDĐATRĐK ŞURUP. FORMÜLÜ: Her 1 ölçekte (5 ml'de);

A-FERĐN PLUS PEDĐATRĐK ŞURUP. FORMÜLÜ: Her 1 ölçekte (5 ml'de); A-FERĐN PLUS PEDĐATRĐK ŞURUP FORMÜLÜ: Her 1 ölçekte (5 ml'de); Parasetamol Klorfeniramin maleat Psödoefedrin HCl 160 mg 1 mg 15 mg (Boyar madde: Karamel; Koruyucu: Metil paraben, propil paraben; Tatlandırıcı:

Detaylı

Farmakolojik özellikleri: Ultracain, amid grubundan etkili maddeler arasında tiofen sınıfına mensup tek lokal anesteziktir.

Farmakolojik özellikleri: Ultracain, amid grubundan etkili maddeler arasında tiofen sınıfına mensup tek lokal anesteziktir. ULTRACAİN D-S Karpül Artikain hidroklorür Diş hekimlerinin kullanımına mahsustur. Steril, Apirojen, Enjeksiyonluk solüsyon Formülü: Ultracain D-S karpülün 1 ml'si; 40mg artikain hidroklorür, 0.006mg epinefrin

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. CARDOVOL 5 mg/5 ml İ.V. Enjeksiyonluk Çözelti İçeren Ampul

ÜRÜN BİLGİSİ. CARDOVOL 5 mg/5 ml İ.V. Enjeksiyonluk Çözelti İçeren Ampul 1. ÜRÜN ADI ÜRÜN BİLGİSİ CARDOVOL 5 mg/5 ml İ.V. Enjeksiyonluk Çözelti İçeren Ampul 2. BİLEŞİM Etkin madde: Metoprolol tartarat 5 mg 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR Supraventriküler taşiaritmiler. Şüphelenilen

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORMU Film tablet Beyaz ile beyazımsı renkte, yuvarlak, konkav film tabletlerdir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORMU Film tablet Beyaz ile beyazımsı renkte, yuvarlak, konkav film tabletlerdir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MENOCTYL 40 mg Film Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Otilonyum bromür 40 mg Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat 28 mg Yardımcı maddeler

Detaylı

ACT 300 mg/3ml (%10) Solüsyon içeren ampul FORMÜLÜ FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ

ACT 300 mg/3ml (%10) Solüsyon içeren ampul FORMÜLÜ FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ ACT 300 mg/3ml (%10) Solüsyon içeren ampul FORMÜLÜ Her bir ampul (3ml); Asetilsistein 300 mg içerir. Diğer maddeler: Disodyum edetat 3 mg. Sodyum hidroksit 73 mg ve Enjeksiyonluk su k.m. 3 ml FARMAKOLOJĠK

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. 35, 50 ve 100 gramlık alüminyum tüplerde, uygulayıcısı ve kullanma talimatı ile birlikte karton kutuda kullanıma sunulmaktadır.

KULLANMA TALİMATI. 35, 50 ve 100 gramlık alüminyum tüplerde, uygulayıcısı ve kullanma talimatı ile birlikte karton kutuda kullanıma sunulmaktadır. ESTRIOL Vajinal Krem, 1 mg Vajinal yolla veya haricen uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: 1 gramında 1 mg östriol bulunur. Yardımcı maddeler: Dekalinyum klorür, Parfüm yağı, Dokusat sodyum, Propilen

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. SPRAMAX 1.5 M.I.U film kaplı tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her kaplanmış tablet; 1.500.000 IU Spiramisin içerir. Yardımcı maddeler: Hidroksipropil selüloz, Prejelatinize Mısır Nişastası,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI TİSİNON 10 mg kapsül Ağızdan alınır. Her kapsül; Etkin madde: 10 mg nitisinon Yardımcı maddeler: Prejelatinize nişasta ve opak beyaz gövde / opak lacivert kapak No:3 sert jelatin kapsül

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. MARCAİNE % 0.5 enjeksiyonluk solüsyon içeren flakon Sinir çevresine ve omurilik boşluğuna uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. MARCAİNE % 0.5 enjeksiyonluk solüsyon içeren flakon Sinir çevresine ve omurilik boşluğuna uygulanır. KULLANMA TALİMATI MARCAİNE % 0.5 enjeksiyonluk solüsyon içeren flakon Sinir çevresine ve omurilik boşluğuna uygulanır. Etkin madde: Her bir flakon 1 ml solüsyonda etkin madde olarak 5 mg bupivakain hidroklorür

Detaylı

Ultracain D-S Forte Karpül

Ultracain D-S Forte Karpül Ultracain D-S Forte Karpül Diş hekimliğinde kullanılmaya mahsus lokal anestezik Steril, Apirojen, Enjeksiyonluk solüsyon FORMÜLÜ Ultracain D-S forte karpülün 1 ml'sinde; 40mg artikain hidroklorür, 0.012mg

Detaylı

EGZERSİZ TEST SONUÇLARININ YORUMLANMASI. Doç.Dr.Mitat KOZ

EGZERSİZ TEST SONUÇLARININ YORUMLANMASI. Doç.Dr.Mitat KOZ EGZERSİZ TEST SONUÇLARININ YORUMLANMASI Doç.Dr.Mitat KOZ Fiziksel Uygunluk Test Sonuçları Klinik Egzersiz Test Sonuçları Fiziksel Uygunluk Test Sonuçlarının Yorumlanması Bireyler arası karşılaştırmalar

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI LOCODERM %0.1 merhem Haricen uygulanır. Etkin madde: 1 g merhem 1 mg hidrokortizon-17-butirat içerir. Yardımcı maddeler: Plastibaz. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI CASODEX 150 mg film tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: 150 mg bikalutamid Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat, magnezyum stearat, polividon, sodyum nişasta glikolat, hipromelloz,

Detaylı

Ultiva 2 mg Enjektabl toz içeren flakon. Steril, Apirojen

Ultiva 2 mg Enjektabl toz içeren flakon. Steril, Apirojen Ultiva TM 2mg Enjektabl Toz içeren Flakon (iv) Steril, Apirojen Formülü Ultiva steril, endotoksin ve koruyucu madde içermeyen, beyaz-kırık beyaz renkte liyofilize bir tozdur. Kullanılmadan önce sulandırılması

Detaylı

BALIK YAĞI MI BALIK MI?

BALIK YAĞI MI BALIK MI? BALIK YAĞI MI BALIK MI? Son yıllarda balık yağı ile ilgili kalp damar hastalıklarından tutun da romatizma, şizofreni, AIDS gibi hastalıklarda balık yağının kullanılmasının yararları üzerine çok sayıda

Detaylı

Ultracain, amid grubundan etkili maddeler arasında tiofen sınıfına mensup tek lokal anesteziktir.

Ultracain, amid grubundan etkili maddeler arasında tiofen sınıfına mensup tek lokal anesteziktir. ULTRACAİN D-S Ampul Ampul - Steril Dişhekimliğinde kullanılmaya mahsus lokal anestezik Formülü: 1 ml nin bileşimi 40 mg artikain hidroklorür, 0.006 mg epinefrin hidroklorür, 0.5 mg sodyum metabisülfit,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. PRONAT oral süspansiyon Ağız yoluyla alınır.

KULLANMA TALİMATI. PRONAT oral süspansiyon Ağız yoluyla alınır. KULLANMA TALİMATI PRONAT oral süspansiyon Ağız yoluyla alınır. Her bir 5 ml süspansiyon; Etkin madde: 250,00 mg sodyum aljinat ve 133,50 mg sodyum bikarbonat ve 80 mg kalsiyum karbonat içerir. Yardımcı

Detaylı

Diyabet te Sağlık Önerileri. Diyabet

Diyabet te Sağlık Önerileri. Diyabet Diyabet te Sağlık Önerileri Diyabet BR.HLİ.041 Diyabette Sağlık Önerileri Her sağlıklı birey gibi diyabetli birey de bireysel bakımını sağlamalı; diyabete bağlı gelişen özellikli durumlarda gereken uygulamaları

Detaylı

2013-2014 SEZONU SUŞLARI. Etkin maddeler: Her bir doz (0.5 ml) aşı split, inaktif virüs suşlarının aşağıdaki antijenlerini içermektedir ::

2013-2014 SEZONU SUŞLARI. Etkin maddeler: Her bir doz (0.5 ml) aşı split, inaktif virüs suşlarının aşağıdaki antijenlerini içermektedir :: F L U A R I X T E T R A 0.5 ml IM enjeksiyon için süspansiyon içeren kullanıma hazır enjektör Kas içine uygulanır. Steril KUADRİVALAN GRİP AŞISI (SPLİT VİRİON, İNAKTİF) 2013-2014 SEZONU SUŞLARI Etkin maddeler:

Detaylı

KULLANMA TALİMATI EMULİD PLUS

KULLANMA TALİMATI EMULİD PLUS KULLANMA TALİMATI EMULİD PLUS jel Cilt üzerine uygulanır. Etkin madde: Her bir roll-on tüp %1 nimesulid ve %5 lidokain içerir. Yardımcı madde(ler): Makrogol 400, hidroksipropil selüloz, izopropil alkol,

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. Etkin madde: 1 ml de, 50mg Elementer Demir e eşdeğer Demir III Hidroksit Polimaltoz Kompleksi içerir.

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. Etkin madde: 1 ml de, 50mg Elementer Demir e eşdeğer Demir III Hidroksit Polimaltoz Kompleksi içerir. 1.BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI SANTAFER Oral Damla KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 2.KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐMĐ Etkin madde: 1 ml de, 50mg Elementer Demir e eşdeğer Demir III Hidroksit Polimaltoz Kompleksi içerir.

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALĐMATI TERBĐSĐL %1 sprey Cilt üzerine uygulanır. Etkin madde: 30 ml çözeltide 300 mg terbinafin hidroklorür bulunur. Yardımcı maddeler: Setomakragol 1000, propilen glikol, etanol (%96), deiyonize

Detaylı

RHEOMACRODEX damar içi yoldan uygulanan berrak, renksiz bir çözeltidir.

RHEOMACRODEX damar içi yoldan uygulanan berrak, renksiz bir çözeltidir. KULLANMA TALİMATI RHEOMACRODEX %10 - İzotonik sodyum klorür solüsyonunda (Cam şişede) Damar yolundan kullanılır Etkin maddeler: Yardımcı maddeler: Her bir litre çözelti 9 gram sodyum klorür ve 10 gram

Detaylı

EIFEL % 0,5 GÖZ DAMLASI Betaksolol HCl

EIFEL % 0,5 GÖZ DAMLASI Betaksolol HCl EIFEL % 0,5 GÖZ DAMLASI Betaksolol HCl Etkin Madde: 1 ml EIFEL göz damlası, 5 mg Betaksolol e eşdeğer 5,6 mg Betaksolol Hidroklorür içerir. Yardımcı Maddeler: Benzalkonyum klorür, sodyum klorür, disodyum

Detaylı

KULLANMA TALİMATI HEKSA DERİ MERHEMİ. Deriye lokal olarak uygulanır. Etkin madde:

KULLANMA TALİMATI HEKSA DERİ MERHEMİ. Deriye lokal olarak uygulanır. Etkin madde: KULLANMA TALİMATI HEKSA DERİ MERHEMİ Deriye lokal olarak uygulanır. Etkin madde: Her 1 gram merhemde 30 mg oksitetrasiklin e eşdeğer oksitetrasiklin hidroklorür ve 10.000 ünite polimiksin B ye eşdeğer

Detaylı

KuLLANMA TALİMATI. ROVAMYCINE 3 MIU film kaplı tablet Oral yoldan kullanılır.

KuLLANMA TALİMATI. ROVAMYCINE 3 MIU film kaplı tablet Oral yoldan kullanılır. KuLLANMA TALİMATI ROVAMYCINE 3 MIU film kaplı tablet Oral yoldan kullanılır. Etkin madde: Her bir tablet 3 000 000 IU spiramisin içerir. Yardımcı maddeler: Snowflake 12019 Maizena, Hidroksipropil Selüloz,

Detaylı

Yardımcı maddeler Yardımcı madde olarak 0.3 mol/l glisin ve kafi miktarda enjeksiyonluk su içerir.

Yardımcı maddeler Yardımcı madde olarak 0.3 mol/l glisin ve kafi miktarda enjeksiyonluk su içerir. PROSPEKTÜS TETAQUIN 250 IU IM Enjeksiyon İçin Çözelti İçeren Flakon Steril- apirojen Formülü: Etkin Maddeler: Tetanus Immunoglobulin, yüksek tetanoz antikor titresi olan insan plazmasından hazırlanan protein

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Çeşitli nedenlere bağlı kuru öksürüğün (nonprodüktif öksürük) semptomatik tedavisinde endikedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Çeşitli nedenlere bağlı kuru öksürüğün (nonprodüktif öksürük) semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI LUNGES 30 mg/5 ml şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Levodropropizin...6 mg / ml Yardımcı maddeler: Sakkaroz...350,00 mg / ml Sodyum hidroksit...3,60

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. - Yardımcı maddeler: Poli(laktik-ko-glikolik asit) 1:1

KULLANMA TALİMATI. - Yardımcı maddeler: Poli(laktik-ko-glikolik asit) 1:1 KULLANMA TALİMATI Lectrum 3,6 mg İmplant Deri altına uygulanır. Steril, apirojen - Etkin madde: 3.78 mg leuprorelin asetat - Yardımcı maddeler: Poli(laktik-ko-glikolik asit) 1:1 Bu ilacı kullanmaya başlamadan

Detaylı

E tkin madde: Her bir litre çözelti 100 gram dekstroz monohidrat içerir. Yardımcı madde(ler): Enjeksiyonluk su

E tkin madde: Her bir litre çözelti 100 gram dekstroz monohidrat içerir. Yardımcı madde(ler): Enjeksiyonluk su KULLANMA TALİMATI %10 DEKSTROZ SUDAKİ SOLÜSYONU SUDAKİ SOLÜSYONU Damar içine uygulanır. E tkin madde: Her bir litre çözelti 100 gram dekstroz monohidrat içerir. Yardımcı madde(ler): Enjeksiyonluk su Bu

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. VIDANT XL 8 mg uzatılmış salımlı tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her tablet 8 mg ropinirol içerir (Ropinirol hidroklorür olarak). Yardımcı maddeler: Hipromelloz 2208, hidrojene hint

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde doktorunuza bu ilacı kullandığınızı söyleyiniz.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde doktorunuza bu ilacı kullandığınızı söyleyiniz. KULLANMA TALİMATI ANEXATE 1 mg/10 ml i.v. enjeksiyon için çözelti içeren ampul Damar içine uygulanır. Etkin madde: Flumazenil dir Yardımcı madde(ler): Disodyum edetat, asetik asit, sodyum klorür, sodyum

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. Tablet. Bir yüzü çentikli beyaz ila beyaza yakın kapsül şeklinde tablet.

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. Tablet. Bir yüzü çentikli beyaz ila beyaza yakın kapsül şeklinde tablet. KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI AMİNESS-N film tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Her tablet; 45 mg L-Histidin, 60 mg L-İzolösin, 90 mg L-Lösin, 96 mg L- Lizin asetat

Detaylı

LIDOCAINE %2 E 80 NEW STETĐC Enjeksiyonluk Solüsyon Đçeren KARPÜL Dişhekimliğinde kullanılan lokal Anestezik. 1 ml de 1.8 ml de (1 karpül )

LIDOCAINE %2 E 80 NEW STETĐC Enjeksiyonluk Solüsyon Đçeren KARPÜL Dişhekimliğinde kullanılan lokal Anestezik. 1 ml de 1.8 ml de (1 karpül ) LIDOCAINE %2 E 80 NEW STETĐC Enjeksiyonluk Solüsyon Đçeren KARPÜL Dişhekimliğinde kullanılan lokal Anestezik FORMÜLÜ 1 ml de 1.8 ml de (1 karpül ) Lidokain HCI Epinefrin Sodyum benzoat Sodyum klorür Hidroklorik

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. ZALAIN 300 mg Vajinal Supozituvar Hazne (vajina) içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. ZALAIN 300 mg Vajinal Supozituvar Hazne (vajina) içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI ZALAIN 300 mg Vajinal Supozituvar Hazne (vajina) içine uygulanır. - Etkin Madde: Her bir vajinal supozituvar (ovül) 300 mg sertakonazol nitrat içerir. - Yardımcı Maddeler: Katı, yarı

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. SABRİL 500 mg saşe Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Bir saşede 500 mg vigabatrin Yardımcı madde(ler): Povidon Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz,

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4.1. Terapötik endikasyonlar Kas-iskelet sistemi ile ilişkili akut ağrılı kas spazmlarının semptomatik tedavisinde endikedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4.1. Terapötik endikasyonlar Kas-iskelet sistemi ile ilişkili akut ağrılı kas spazmlarının semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MAXTHİO 4 mg/2 ml İM Enjeksiyon İçin Çözelti İçeren Ampul 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Tiyokolşikosid 4 mg Yardımcı maddeler: Sodyum klorür

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Günde 1-3 kez, ağrılı bölgedeki cilt üzerine ince bir tabaka halinde sürülür, emilimine yardımcı olmak için hafifçe masaj yapılır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Günde 1-3 kez, ağrılı bölgedeki cilt üzerine ince bir tabaka halinde sürülür, emilimine yardımcı olmak için hafifçe masaj yapılır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FASTJEL %2.5 jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 1 g jel 25 mg ketoprofen içerir. Yardımcı madde(ler): Yardımcı maddeler için bkz. 6.1. 3. FARMASÖTİK

Detaylı

KULLANMA TALİMATI MAXİCAİNE

KULLANMA TALİMATI MAXİCAİNE KULLANMA TALİMATI MAXİCAİNE Enjeksiyonluk Solüsyon İçeren Ampul Diş etlerine uygulanır. Etkin madde: 1 mlʼde Artikain hidroklorür 40 mg Epinefrin hidroklorür 0.006 mg Yardımcı maddeler: Sodyum metabisülfit,

Detaylı

DR. ERGÜN ÇİL. www.erguncil.com

DR. ERGÜN ÇİL. www.erguncil.com DR. ERGÜN ÇİL www.erguncil.com TAŞİARİTMİLER BURSA TABİP ODASI 2014 2 TAŞİARİTMİLER BURSA TABİP ODASI 2014 3 DR. ERGÜN ÇİL www.erguncil.com Taşiaritmiler: Dar QRS li ( 0.08 sn) taşikardi Sinüzal taşikardi

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. PATANOL S %0.2 steril oftalmik çözelti Göze damlatılarak uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: 2 mg/ml olopatadin e eşdeğer 2.22 mg/ml olopatadin hidroklorür Yardımcı maddeler: Benzalkonyum klorür,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. OPTİRAY TM 320 mg/ml Steril Enjektabl Çözelti İçeren Kullanıma Hazır Şırınga Damar içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. OPTİRAY TM 320 mg/ml Steril Enjektabl Çözelti İçeren Kullanıma Hazır Şırınga Damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI OPTİRAY TM 320 mg/ml Steril Enjektabl Çözelti İçeren Kullanıma Hazır Şırınga Damar içine uygulanır. Etkin madde: 678 mg/ml İoversol içerir. Bu da 320 mg/ml elementel iyota eşdeğerdir.

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. DEKORT 0.50 mg tablet. Ağız yolu ile uygulama içindir.

KULLANMA TALİMATI. DEKORT 0.50 mg tablet. Ağız yolu ile uygulama içindir. KULLANMA TALİMATI DEKORT 0.50 mg tablet Ağız yolu ile uygulama içindir. Etkin madde: Her bir tablet 0.50 mg deksametazon içermektedir. Yardımcı madde(ler): Laktoz monohidrat, mısır nişastası, talk, magnezyum

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Yardımcı maddeler: Fosforik asit, Sodyum bisülfit, Glasiyel asetik asit, Enjeksiyonluk su.

KULLANMA TALİMATI. Yardımcı maddeler: Fosforik asit, Sodyum bisülfit, Glasiyel asetik asit, Enjeksiyonluk su. KULLANMA TALİMATI FRESELAMİN %8.5 Aminoasit IV infüzyon solüsyonu Damar yolundan uygulanır. Etkin maddeler: Her 100 ml lik çözelti: 0.59 g L-İzolösin; 0.77 g L-Lösin; 0.62 g Lizin (0.87 g L-Lizin asetat

Detaylı

ULTRACAİN D-S FORTE Ampul Artikain hidroklorür/epinefrin hidroklorür Steril-ampul

ULTRACAİN D-S FORTE Ampul Artikain hidroklorür/epinefrin hidroklorür Steril-ampul ULTRACAİN D-S FORTE Ampul Artikain hidroklorür/epinefrin hidroklorür Steril-ampul Dişhekimliğinde kullanılmaya mahsus lokal anestezik Formülü: 1 ml nin bileşimi 40 mg artikain hidroklorür, 0.012 mg epinefrin

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1 Terapötik endikasyonlar NIZORAL Ovül, akut ve kronik vulvovajinal kandidozun lokal tedavisinde kullanılır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1 Terapötik endikasyonlar NIZORAL Ovül, akut ve kronik vulvovajinal kandidozun lokal tedavisinde kullanılır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NIZORAL 400 mg Ovül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir ovül etkin madde olarak 400 mg ketokonazol içerir. Yardımcı maddeler: Bütil hidroksianizol

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALĐMATI VENTAVIS 10 mcg/ml nebulizatör için solüsyon içeren ampul Solunum yoluyla uygulanır. Etkin madde: 1 ml nebulizatör çözeltide 0,010 mg iloprost (iloprost trometamol olarak) Yardımcı maddeler:

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. İMPETEX Krem Haricen kullanılır.

KULLANMA TALİMATI. İMPETEX Krem Haricen kullanılır. KULLANMA TALİMATI İMPETEX Krem Haricen kullanılır. Etkin madde: 1 g krem, 1,0 mg diflukortolon valerat ve 10,0 mg klorkinaldol içerir. Yardımcı madde(ler): Polioksietilen stearat, stearil alkol, sıvı parafin,

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. HYDREA 500 mg Kapsül, 100 kapsüllük şişelerde kullanıma sunulmaktadır. Her kutuda bir şişe vardır.

KULLANMA TALĐMATI. HYDREA 500 mg Kapsül, 100 kapsüllük şişelerde kullanıma sunulmaktadır. Her kutuda bir şişe vardır. KULLANMA TALĐMATI HYDREA 500 mg kapsül Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir kapsülde 500 mg hidroksiüre. Yardımcı maddeler: Sitrik asit anhidr, sodyum fosfat bibazik anhidr, magnezyum stearat, laktoz,

Detaylı

BİYOEŞDEĞERLİK ÇALIŞMALARINDA KLİNİK PROBLEMLERİN BİR KAÇ ÖZEL OLGUYLA KISA DEĞERLENDİRİLMESİ Prof.Dr.Aydin Erenmemişoğlu

BİYOEŞDEĞERLİK ÇALIŞMALARINDA KLİNİK PROBLEMLERİN BİR KAÇ ÖZEL OLGUYLA KISA DEĞERLENDİRİLMESİ Prof.Dr.Aydin Erenmemişoğlu BİYOEŞDEĞERLİK ÇALIŞMALARINDA KLİNİK PROBLEMLERİN BİR KAÇ ÖZEL OLGUYLA KISA DEĞERLENDİRİLMESİ Prof.Dr.Aydin Erenmemişoğlu 3.Klinik Farmakoloji Sempozyumu-TRABZON 24.10.2007 Klinik ilaç araştırmalarına

Detaylı

Romatizmal Ateş ve Streptokok Enfeksiyonu Sonrası Gelişen Reaktif Artrit

Romatizmal Ateş ve Streptokok Enfeksiyonu Sonrası Gelişen Reaktif Artrit www.printo.it/pediatric-rheumatology/tr/intro Romatizmal Ateş ve Streptokok Enfeksiyonu Sonrası Gelişen Reaktif Artrit 2016 un türevi 1. ROMATİZMAL ATEŞ NEDİR? 1.1 Nedir? Romatizmal ateş, streptokok adı

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI Lectrum 5,0 mg İmplant Deri altına uygulanır. Steril, apirojen - Etkin madde: 5.25 mg leuprorelin asetat - Yardımcı maddeler: Polilaktik asit Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA

Detaylı

BUĞDAY RUŞEYMİ (WHEAT GERM)

BUĞDAY RUŞEYMİ (WHEAT GERM) BUĞDAY RUŞEYMİ (WHEAT GERM) Buğday rüşeymi buğday başağının alt kısmında bulunan embriyodur. Buğdayın 1 tonundan sadece 1 kilogram rüşeym elde edilebilmektedir. Rüşeym özel yöntemlerle elde edilmediği

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Doktor tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmediği takdirde aşağıdaki dozlarda kullanılır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Doktor tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmediği takdirde aşağıdaki dozlarda kullanılır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI GRİZİNC 15 mg/ 5 ml şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin Madde: Çinko sülfat heptahidrat Yardımcı maddeler: Şeker (sükroz) Gliserin Sunset yellow

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. ESANSİYEL AMİNO ASİT ORAL Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. ESANSİYEL AMİNO ASİT ORAL Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ESANSİYEL AMİNO ASİT ORAL Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 1 tablet içeriği : L-izolösin 59 mg L-lösin 89 mg L-lizin 75 mg = lizin asetat

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. PSORCUTAN BETA pomat, 30g Haricen uygulanır.

KULLANMA TALĐMATI. PSORCUTAN BETA pomat, 30g Haricen uygulanır. PSORCUTAN BETA pomat, 30g Haricen uygulanır. KULLANMA TALĐMATI Etkin maddeler: 1 g PSORCUTAN BETA, 0.05 mg kalsipotriol ve 0.5 mg betametazon (dipropiyonat olarak) içerir. Yardımcı maddeler: Sıvı parafin,

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. ENDOFALK klasik toz saşe Ağızdan alınır.

KULLANMA TALĐMATI. ENDOFALK klasik toz saşe Ağızdan alınır. KULLANMA TALĐMATI ENDOFALK klasik toz saşe Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir saşe etkin madde olarak 0.185 g potasyum klorür, 1.4 g sodyum klorür, 0.715 g sodyum bikarbonat ve 52.5 g makrogol 3350 içerir.

Detaylı

ANKARA NUMUNE EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ NEFROLOJİ KLİNİĞİ HEMODİYALİZ KURSU HEMŞİRE SINAV SORULARI 16.08.2011

ANKARA NUMUNE EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ NEFROLOJİ KLİNİĞİ HEMODİYALİZ KURSU HEMŞİRE SINAV SORULARI 16.08.2011 ANKARA NUMUNE EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ NEFROLOJİ KLİNİĞİ HEMODİYALİZ KURSU HEMŞİRE SINAV SORULARI 16.08.2011 1. Hemodiyaliz sırasında kan akımının yetersizliğinin nedenleri nelerdir? (en az 4 adet)

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. CALTRIOJECT 1 mcg/ml i.v. ampul Damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her bir ampul 1 mikrogram kalsitriol içerir. Yardımcı maddeler: Polisorbat 20, sodyum klorür, sodyum askorbat, disodyum

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. ROTARIX Oral süspansiyon için liyofilize toz içeren flakon Rotavirüs aşısı, Canlı Ağız yoluyla uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. ROTARIX Oral süspansiyon için liyofilize toz içeren flakon Rotavirüs aşısı, Canlı Ağız yoluyla uygulanır. KULLANMA TALİMATI ROTARIX Oral süspansiyon için liyofilize toz içeren flakon Rotavirüs aşısı, Canlı Ağız yoluyla uygulanır. Etkin madde: Kullanıma hazırlandıktan sonra 1 doz (1 ml) içeriği: İnsan rotavirus

Detaylı

LENFOMA NEDİR? Lenfoma lenf dokusunun kötü huylu tümörüne verilen genel bir isimdir.

LENFOMA NEDİR? Lenfoma lenf dokusunun kötü huylu tümörüne verilen genel bir isimdir. LENFOMA LENFOMA NEDİR? Lenfoma lenf dokusunun kötü huylu tümörüne verilen genel bir isimdir. LENF SİSTEMİ NEDİR? Lenf sistemi vücuttaki akkan dolaşım sistemidir. Lenf yolu damarlarındaki bağışıklık hücreleri,

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. aluminyum fosfata adsorbe edilmiş...0.5 mg Al +3. difteri toksoidi taşıyıcı proteinine konjuge edilmiş...

KULLANMA TALĐMATI. aluminyum fosfata adsorbe edilmiş...0.5 mg Al +3. difteri toksoidi taşıyıcı proteinine konjuge edilmiş... KULLANMA TALĐMATI SYNFLORIX 0.5 ml IM enjeksiyon için süspansiyon içeren kullanıma hazır enjektör Pnömokokal polisakkarit konjuge aşısı (adsorbe) Kas içine uygulanır. Etkin maddeler: Her bir 0.5 ml doz:

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. Kuru göz sendromunun semptomatik tedavisinde kullanılır.

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. Kuru göz sendromunun semptomatik tedavisinde kullanılır. KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI EYESTIL 10 ml göz damlası 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM Etkin madde : 100 ml de : 0.150 g hiyalüronik asit sodyum tuzu içerir. Yardımcı maddeler : Yardımcı

Detaylı

Türk Toraks Derneği. Akut Bronşiyolit Tanı, Tedavi ve Korunma Uzlaşı Raporu Cep Kitabı. Cep Kitapları Serisi. www.toraks.org.tr

Türk Toraks Derneği. Akut Bronşiyolit Tanı, Tedavi ve Korunma Uzlaşı Raporu Cep Kitabı. Cep Kitapları Serisi. www.toraks.org.tr Türk Toraks Derneği Türk Toraks Derneği Cep Kitapları Serisi Akut Bronşiyolit Tanı, Tedavi ve Korunma Uzlaşı Raporu Cep Kitabı www.toraks.org.tr Editörler HAZIRLAYANLAR Prof. Dr. Münevver Erdinç Ege Üniversitesi

Detaylı

Targocid 200 mg i.m./i.v. Enjektabl flakon

Targocid 200 mg i.m./i.v. Enjektabl flakon Targocid 200 mg i.m./i.v. Enjektabl flakon Steril-Apirojen FORMÜLÜ Her flakon 200mg liyofilize teikoplanin ve 24mg sodyum klorür, her çözücü ampul 3ml distile su içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Teikoplanin,

Detaylı

RECBUTİN hemoroid krizleri sırasında ağrılı ve kaşıntılı anal semptomların ve fissürlerin semptomatik tedavisinde endikedir.

RECBUTİN hemoroid krizleri sırasında ağrılı ve kaşıntılı anal semptomların ve fissürlerin semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI RECBUTİN rektal krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 1 g kremde; Etkin madde: Trimebutin baz Ruskogenin 58.00 mg 5.00 mg Yardımcı maddeler: Setostearil alkol

Detaylı

OMNIPAQUE 350 mg I /ml IA, IV enjeksiyon için çözelti içeren flakon. Etkin madde: Beher ml de 350 mg I a eşdeğer 755 mg ioheksol içerir.

OMNIPAQUE 350 mg I /ml IA, IV enjeksiyon için çözelti içeren flakon. Etkin madde: Beher ml de 350 mg I a eşdeğer 755 mg ioheksol içerir. OMNIPAQUE 350 mg I /ml IA, IV enjeksiyon için çözelti içeren flakon IA, IV o larak ve vücut boşluklarına uygulanır Etkin madde: Beher ml de 350 mg I a eşdeğer 755 mg ioheksol içerir. Yardımcı maddeler:

Detaylı

Veri Toplama Yöntemleri. Prof.Dr.Besti Üstün

Veri Toplama Yöntemleri. Prof.Dr.Besti Üstün Veri Toplama Yöntemleri Prof.Dr.Besti Üstün 1 VERİ (DATA) Belirli amaçlar için toplanan bilgilere veri denir. Araştırmacının belirlediği probleme en uygun çözümü bulabilmesi uygun veri toplama yöntemi

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Vajinal Ovül Hafif sarı yağlı süspansiyon içeren sarımtırak oval kapsül şeklindedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Vajinal Ovül Hafif sarı yağlı süspansiyon içeren sarımtırak oval kapsül şeklindedir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ MACMIROR COMPLEX 500 mg + 200.000 IU vajinal ovül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir vajinal ovül Nifuratel 500 mg; Nistatin 200.000 IU

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI HİPOKORT % 0,5 pomad

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI HİPOKORT % 0,5 pomad 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI HİPOKORT % 0,5 pomad KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 30 g pomad içerisinde: Hidrokortizon asetat 0,15 g Yardımcı maddeler: Her 30 g pomad

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. ZOMETA 4 mg/5 ml i.v. infüzyon için konsantre çözelti Damar içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. ZOMETA 4 mg/5 ml i.v. infüzyon için konsantre çözelti Damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI ZOMETA 4 mg/5 ml i.v. infüzyon için konsantre çözelti Damar içine uygulanır. Etkin madde : Her 5 ml konsantre çözelti 4.264 mg zoledronik asit monohidrat şeklinde 4 mg zoledronik asit

Detaylı

NOVALGİN metamizol sodyum

NOVALGİN metamizol sodyum NOVALGİN metamizol sodyum 500mg/ml Damla Formülü: 1 ml damla, 500mg metamizol sodyum, tatlandırıcı sodyum sakkarin ve aroma halb&halb içerir. 1 ml yaklaşık 30 damlaya eşittir. Farmakolojik özellikleri:

Detaylı

Prioderm losyon prospektüsü

Prioderm losyon prospektüsü Prioderm losyon sayfa 1 / 5 önceki versiyon.1.1 tarih: 05/94 Prioderm losyon prospektüsü Sizin için önemli bilgiler içeren bu prospektüsü dikkatlice okuyun. Bu ilaç doktor tavsiyesini gerektirmeyen hafif

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. SPRAMAX 1,5 MIU film kaplı tablet Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. SPRAMAX 1,5 MIU film kaplı tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI SPRAMAX 1,5 MIU film kaplı tablet Ağızdan alınır. Etkin madde : Her bir tablet 1 500 000 IU spiramisin içerir. Yardımcı maddeler: Hidroksipropil selüloz, Prejelatinize Mısır Nişastası,

Detaylı

1. NEVAKSON NEVAKSON verilen ilaç grubuna dahildir. NEVAKSON etkisini bakterilerin tam olarak geli imini durdurarak göstermekt

1. NEVAKSON NEVAKSON verilen ilaç grubuna dahildir. NEVAKSON etkisini bakterilerin tam olarak geli imini durdurarak göstermekt 500 mg i.m. enjektabl toz içeren flakon Kas içine uygulama içindir. Etkin madde: çermemektedir. okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. da 1. 2. u kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

Detaylı

09.02.2015. Oksijen Tedavisi. 10.Sınıf Meslek Esasları ve Tekniği. 21.Hafta ( 16-20 / 02 / 2015 ) OKSİJEN TEDAVİSİ SlaytNo: 32.

09.02.2015. Oksijen Tedavisi. 10.Sınıf Meslek Esasları ve Tekniği. 21.Hafta ( 16-20 / 02 / 2015 ) OKSİJEN TEDAVİSİ SlaytNo: 32. 10.Sınıf Meslek Esasları ve Tekniği 21.Hafta ( 16-20 / 02 / 2015 ) OKSİJEN TEDAVİSİ SlaytNo: 32 Oksijen vücuda solunum yoluyla girer, akciğerlerde hava keseciği ile kılcal damarlar arasındaki zara ulaşır

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. REXAPİN 15 mg film tablet Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. REXAPİN 15 mg film tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI REXAPİN 15 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her tablet 15 mg olanzapin içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz, mikrokristalin selüloz, kollidon VA 64 fine, kroskarmeloz sodyum,

Detaylı

ACİL SERVİSTE NÖBET YÖNETİMİ UZ DR SEMRA ASLAY YDÜ HASTANESİ ACİL SERVİS MART 2014

ACİL SERVİSTE NÖBET YÖNETİMİ UZ DR SEMRA ASLAY YDÜ HASTANESİ ACİL SERVİS MART 2014 UZ DR SEMRA ASLAY YDÜ HASTANESİ ACİL SERVİS MART 2014 Nöbet Beyin hücrelerindeki aşırı ve anormal elektrik deşarjına bağlı olarak serebral fonskiyonların baskılanması ile sonuçlanan bir durum Epilepsi

Detaylı

D- BU AMELİYATIN RİSKLERİ Bu ameliyatın taşıdığı bazı riskler/ komplikasyonlar vardır. Ameliyattaki riskler:

D- BU AMELİYATIN RİSKLERİ Bu ameliyatın taşıdığı bazı riskler/ komplikasyonlar vardır. Ameliyattaki riskler: Mikro TESE Sayın Hasta, Sayın Veli/Vasi, Mikroskopik TESE ameliyatı genel, veya bolgesel anestezi altında yapılabilir. Skrotum (torba) orta hattan 4 cm lik bir kesi yapılırak testislere ulaşılır ve testisler

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. HUMAN ALBUMIN GRIFOLS % 20 100 ml I.V. infüzyon için çözelti içeren flakon

KULLANMA TALİMATI. HUMAN ALBUMIN GRIFOLS % 20 100 ml I.V. infüzyon için çözelti içeren flakon KULLANMA TALİMATI HUMAN ALBUMIN GRIFOLS % 20 100 ml I.V. infüzyon için çözelti içeren flakon İntravenöz (damar içi) enjeksiyon yoluyla uygulanır. Etkin madde: Her şişe, HUMAN ALBUMIN proteini en az % 95

Detaylı

Ultracain % 2-Suprarenin Ampul Steril ampul

Ultracain % 2-Suprarenin Ampul Steril ampul Ultracain % 2-Suprarenin Ampul Steril ampul FORMÜLÜ 1 ml enjeksiyon solüsyonu 20 mg artikainhidroklorür, 0.006 mg epinefrin hidroklorür (adrenalin hidroklorür), 0.5 mg sodyum disülfit, 5 mg sodyum klorür

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. ESPESTESİN FORTE enjeksiyonluk çözelti içeren tek kullanımlık dental kartuş Diş etlerine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. ESPESTESİN FORTE enjeksiyonluk çözelti içeren tek kullanımlık dental kartuş Diş etlerine uygulanır. KULLANMA TALİMATI ESPESTESİN FORTE enjeksiyonluk çözelti içeren tek kullanımlık dental kartuş Diş etlerine uygulanır. 1 ml de Etkin madde: Artikain hidroklorür 40 mg Epinefrin hidroklorür 0.012 mg Yardımcı

Detaylı

TİROGLOSSAL DUKTUS KİSTİ EKSTİRPASYONU AMELİYATI HASTA BİLGİLENDİRME VE ONAM (RIZA) FORMU

TİROGLOSSAL DUKTUS KİSTİ EKSTİRPASYONU AMELİYATI HASTA BİLGİLENDİRME VE ONAM (RIZA) FORMU TİROGLOSSAL DUKTUS KİSTİ EKSTİRPASYONU AMELİYATI HASTA BİLGİLENDİRME VE ONAM (RIZA) FORMU Hastanın Adı, Soyadı: TC Kimlik No: Baba adı: Ana adı: Doğum tarihi: Sayın Hasta, Sayın Veli/Vasi, Bu yazılı form,

Detaylı

HEPATİT C SIK SORULAN SORULAR

HEPATİT C SIK SORULAN SORULAR HEPATİT C SIK SORULAN SORULAR Hepatit C nedir? Hepatit C virüsünün neden olduğu karaciğer hastalığıdır. Hepatit C hastalığı olarak bilinir ve %70 kronikleşir, siroz, karaciğer yetmezliği, karaciğer kanseri

Detaylı