ATM Kullanım Kılavuzu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ATM Kullanım Kılavuzu"

Transkript

1 ATM Kullanım Kılavuzu

2 İÇİNDEKİLER ATM DEN PARA ÇEKME İŞLEMİ NASIL YAPABİLİRİM ATM Kullanmaya Nasıl Başlayabilirim? ATM Kartsız Giriş Nasıl Yapılır? ATM Kartlı Giriş Nasıl Yapılır? ATM Uyarı Ekranı Nedir Nasıl Geçilir? ATM Ana Menü 1. ve 2. Sayfa ATM den Kartla Para Çekme İşlemi Nasıl Yapılır? ATM den Kartla Hızlı Para Çekme İşlemi Nasıl Yapılır? ATM den Kartla Hızlı Para Çekme Tanımlaması Nasıl Yapılır? ATM DEN PARA YATIRMA İŞLEMİ NASIL YAPABİLİRİM? ATM Kullanmaya Nasıl Başlayabilirim? ATM Kartsız Giriş Nasıl Yapılır? ATM Kartlı Giriş Nasıl Yapılır? ATM Uyarı Ekranı Nedir Nasıl Geçilir? ATM Ana Menü 1. ve 2. Sayfa ATM den Kartla Kendi Hesabına Para Yatırma İşlemi Nasıl Yapılır? ATM den Kartla Başkası Hesabına Para Yatırma İşlemi Nasıl Yapılır? ATM den Kartsız Para Yatırma İşlemi Nasıl Yapılır?

3 İÇİNDEKİLER BANKA/ KREDİ KARTI ŞİFREMİ NASIL ve NEREDEN BELİRLEYEBİLİRİM? Şifre Bilinmiyorsa Banka Kartı/Kredi Kartı Şifremi Nereden Belirleyebilirim? Banka Kartı/Kredi Kartı Şifremi Nasıl Belirleyebilirim? Banka Kartı/Kredi Kartı Şifremi Belirlerken ya da Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli? Banka Kartı/Kredi Kartı Şifremi Nasıl Değiştirebilirim? ATM lerimizden Banka/Kredi Kartı Şifremi Nasıl Değiştirebilirim? ATM DEN YAPILAN DİĞER İŞLEMLER NELERDİR?

4 PARA ÇEKME İŞLEMİ NASIL YAPABİLİRİM?

5 ATM Kullanmaya Nasıl Başlayabilirim? ATM lerimizde Kartlı ve Kartsız olmak üzere iki çeşit kullanım mevcuttur. ATM de sizi karşılayacak olan ilk ekran yandaki gibidir. Kartlı işlemler için kartınızı yerleştiriniz ya da kartsız işlem yapmak için ATM den giriş tuşuna basmanız yeterli olacaktır.

6 ATM Kartsız Giriş Nasıl Yapılır? 1. Adım : Kartsız işlem yapabilmek için Bankamız müşterileri ya da diğer kullanıcılar ATM lerimiz üzerinde yer alan tuş takımından giriş tuşuna basarak giriş yapılır. 2. Adım : Giriş tuşuna basıldıktan sonra yanda ekran görüntüsü yer alan dil seçim ekranı açılacaktır. Buradan müşterimiz ya da kullanıcı dil seçimi yapar. 3. Adım : Dil seçimi yapıldıktan sonra Kartsız İşlem Menüsüne ulaşılır.

7 ATM Kartlı Giriş Nasıl Yapılır? Başlangıçta müşterilerimiz kredi ya da Banka kartlarını kart yuvasına yanda gösterildiği şekilde yerleştirdiklerinde şifre giriş ekranı gelecektir. Kartımızı isim soy isim ve kart numarası bilgileri üste gelecek şekilde yukarda yer aldığı biçimde kart giriş haznesine yerleştirilmelidir

8 ATM Kartlı Giriş Nasıl Yapılır? Kart şifrenizi kimsenin görmeyeceği şekilde girmeniz gerekmektedir. ATM ekranlarımız dizaynı sadece karşıdan ve yakından bakınca görülecek şekilde tasarlanmıştır. Yan açıdan bakınca ekranda yer alan bilgiler görülmemektedir. Yukarıda yer alan numara dizini kullanılarak daha önce belirlenmiş olan şifre, kimseye gösterilmeden girilir. Daha sonra gelecek ekran beklenir.

9 ATM Uyarı Ekranı Şifrenizi doğru girmeniz durumunda karşınıza güvenlik uyarılarının yer aldığı ekran gelecektir. Devam butonuna basarak Ana Menü ye geçiş sağlayabilirsiniz. Şifre girişi doğru bir şekilde yapıldıktan sonra Ana Menü ye geçilmeden önce yandaki uyarı ekranı çıkmaktadır. Devam görselinin işaret ettiği tuşa basılarak bu ekran geçilebilir.

10 ATM Başlangıç Ana Menü Ana menüde gelen ekran üzerinde yer alan İşlem türlerinden yapılmak istenen işlem seçilerek işleme devam edilir. Seçim işlemi ekranda görülen açıklamaların sağında ya da solunda oklarla işaret edilen butonlara basılarak yapılır. Örnek olarak Para Çekme ve Para Yatırma işlemleri anlatılmaktadır.

11 ATM den Para Çekme İşlemi Nasıl Yapılır? 1. Adım : Para Çekme işlem seçeneği 2. Adım : Çekim yapılacak Hesap Seçimi 3. Adım : Çekilecek Tutar Seçimi ya da Tutar Girişi 4. Adım : Tutar Onayı 1. Adım : Ekranda görülen işlem seçeneklerinden Para Çekme tuşuna basılır.

12 ATM den Para Çekme İşlemi Nasıl Yapılır? 1. Adım : Para Çekme İşlem Seçeneği 2. Adım : Çekim yapılacak Hesap Seçimi 3. Adım : Çekilecek Tutar Seçimi ya da Tutar Girişi 4. Adım : Tutar Onayı 2. Adım : Karta tanımlı olan hesaplar görüntülenir. Para Çekilmek istenen hesap seçimi yapılır.

13 ATM den Para Çekme İşlemi Nasıl Yapılır? 1. Adım : Para Çekme İşlem Seçeneği 2. Adım : Çekim yapılacak Hesap Seçimi 3. Adım : Çekilecek Tutar Seçimi ya da Tutar Girişi 4. Adım : Tutar Onayı 3. Adım : Ekran üzerinde yer alan 50, 100, 200 ve TL lik seçenekler yer almakla birlikte Devam tuşu ile diğer tutarları da görebilirsiniz. (300, 400, 500, TL ) bu seçeneklerden birini seçebileceğiniz gibi, farklı tutar girmek için tuş takımında bulunan rakamlar kullanılarak tutar girişi yapılır ve tuş takımında yer alan Giriş tuşuna basılarak tutar onaylanır.

14 ATM den Para Çekme İşlemi Nasıl Yapılır? 1. Adım : Para Çekme İşlem Seçeneği 2. Adım : Çekim yapılacak Hesap Seçimi 3. Adım : Çeiklecek Tutar Seçimi ya da Tutar Girişi 4. Adım : Tutar Onayı 4. Adım : Tutarı yazdıktan sonra Giriş (OK) tuşuna basınız.

15 ATM den Para Çekme İşlemi Nasıl Yapılır? ATM den tutar girişi ya da tutar seçimi yapılarak Para Çekme işlemi tamamlanır. Paranızı aldıktan sonra başka bir işlem yapıp yapmayacağınız sorulacak olup verilecek cevaba göre ya Ana Menü ye yönlendirileceksiniz ya da kartınız iade edilecektir.

16 ATM den Para Çekme İşlemi Nasıl Yapılır? Başka bir işlem yapılmayacaksa, Hayır tuşuna basılmalıdır. İşlem sonrası lütfen paranızı ve kartınızı almayı unutmayınız! Başka işlem yapılacaksa, Evet tuşuna basılarak Ana Menü ye dönülmektedir.

17 ATM den Hızlı Para Çekme İşlemi Nasıl Yapılır? ATM lerimizde artık hızlı para çekme fonksiyonu da bulunmaktadır. Ana menü üzerinde yer alan Hızlı Para Çekme tuşuna basarak tuş üzerinde gösterilen tutarı başka hiçbir işlem yapmadan çekebilirsiniz.

18 ATM den Hızlı Para Çekme İşlemi Nasıl Yapılır? Başka bir işlem yapılmayacaksa, Hayır tuşuna basılmalıdır. İşlem sonrası lütfen paranızı ve kartınızı almayı unutmayınız! Başka işlem yapılacaksa, Evet tuşuna basılarak Ana Menü ye dönülmektedir.

19 ATM den Hızlı Para Çekme Tanımlama Nasıl Yapılır? 1. Adım : Ana Menüden sonraki sayfa tuşuna basılarak diğer sayfaya geçilir. 2. Adım : 2. sayfada yer alan tuşlardan Hızlı Para Çekme Tanımlama tuşu seçilir.

20 ATM den Hızlı Para Çekme Tanımlama Nasıl Yapılır? 3. Adım : Hızlı Para Çekme Tanımlama tuşu seçildikten sonra yandaki ekran gelecektir. Buradan tuş takımı kullanılarak Hızlı Para Çekme ile çekilmek istenen tutar girişi yapılarak Devam tuşuna basılır ve işlem tamamlanır. Daha sonra Ana Menü de yer alan Hızlı Para Çekme tuşu üzerinde gösterilen tutarın değiştiği görülebilir.

21 ATM den Hızlı Para Çekme Tanımlama Nasıl Yapılır? ÖNCE SONRA

22 PARA YATIRMA İŞLEMİ NASIL YAPABİLİRİM?

23 ATM Kullanmaya Nasıl Başlayabilirim? ATM lerimizde Kartlı ve Kartsız olmak üzere iki çeşit kullanım mevcuttur. ATM de sizi karşılayacak olan ilk ekran yandaki gibidir. Kartlı işlemler için kartınızı yerleştiriniz ya da kartsız işlem yapmak için ATM den giriş tuşuna basmanız yeterli olacaktır.

24 ATM Kartsız Giriş Nasıl Yapılır? 1. Adım : Kartsız işlem yapabilmek için Bankamız müşterileri ya da diğer kullanıcılar ATM lerimiz üzerinde yer alan tuş takımından giriş tuşuna basarak giriş yapılır. 2. Adım : Giriş tuşuna basıldıktan sonra yanda ekran görüntüsü yer alan dil seçim ekranı açılacaktır. Buradan müşterimiz ya da kullanıcı dil seçimi yapar. 3. Adım : Dil seçimi yapıldıktan sonra Kartsız İşlem Menüsüne ulaşılır.

25 ATM Kartlı Giriş Nasıl Yapılır? Başlangıçta müşterilerimiz kredi ya da Banka kartlarını kart yuvasına yanda gösterildiği şekilde yerleştirdiklerinde şifre giriş ekranı gelecektir. Kartımızı isim soy isim ve kart numarası bilgileri üste gelecek şekilde yukarda yer aldığı biçimde kart giriş haznesine yerleştirilmelidir

26 ATM Kartlı Giriş Nasıl Yapılır? Kart şifrenizi kimsenin görmeyeceği şekilde girmeniz gerekmektedir. ATM ekranlarımız dizaynı sadece karşıdan ve yakından bakınca görülecek şekilde tasarlanmıştır. Yan açıdan bakınca ekranda yer alan bilgiler görülmemektedir. Yukarıda yer alan numara dizini kullanılarak daha önce belirlenmiş olan şifre, kimseye gösterilmeden girilir. Daha sonra gelecek ekran beklenir.

27 ATM Uyarı Ekranı Şifrenizi doğru girmeniz durumunda karşınıza güvenlik uyarılarının yer aldığı ekran gelecektir. Devam butonuna basarak Ana Menü ye geçiş sağlayabilirsiniz. Şifre girişi doğru bir şekilde yapıldıktan sonra Ana Menü ye geçilmeden önce yandaki uyarı ekranı çıkmaktadır. Devam görselinin işaret ettiği tuşa basılarak bu ekran geçilebilir.

28 ATM Kartlı Para Yatırma İşlemi Nasıl Yapılır? 1. Adım : Ekran üzerinde yer alan işlem seçeneklerinden Para Yatırma tuşuna basılır.

29 ATM Kartlı Para Yatırma İşlemi Nasıl Yapılır? 2. Adım : Para Yatırma işlemini Kendi Hesabına ya da Başkasının Hesabına seçeneklerinden birisini seçerek yapabilirsiniz.

30 ATM Kartlı Kendi Hesabına Para Yatırma İşlemi Nasıl Yapılır? 2. Adım 1. Seçenek : Kendi hesabına butonuna basıldığında para yatırabileceğiniz (kartınıza bağlı olan) hesapların görüntülendiği ekran çıkacaktır. Bu hesaplardan para yatırılmak istenen hesap seçilerek para yatırma işlemine başlanır. Daha sonra aşağıda görüntülenen ekran eşliğinde para yatırma ünitesi açılacaktır.

31 ATM Kartlı Başkası Hesabına Para Yatırma İşlemi Nasıl Yapılır? 2. Adım 2. Seçenek : Başkası hesabına para yatırmak istendiğinde ilk önce yanda görülen ekran çıkacak ve yatırılacak paranın seçeneklerden hangi türde olduğu seçilecektir. Bu ekrandan gerekli seçim yapıldıktan sonra müşterinin açıklama girebileceği ekran çıkacak ve açıklama yazmak isterse sanal klavye aracılığı ile giriş yapabilecektir. Açıklama yer almayacak ise devam butonu ile geçiş yapılabilir. Sanal Klavyeyi kullanmak için tuş takımını kullanmanız gerekmektedir. Harfler üzerinde yer alan rakamlara tuş takımından tuşlayarak açıklama girişi yapabilirsiniz.

32 ATM Kartlı Başkası Hesabına Para Yatırma İşlemi Nasıl Yapılır? 1. Adım : Açıklama yazıldıktan sonra sol üstte yer alan ekran görüntüsü gelecektir. Buradan para yatırmak istenen hesabın şube kodunu girmeniz istenmektedir. 2. Adım : Şube kodu girdikten sonra Müşteri numarasının girileceği sol altta yer alan ekran görüntüsü gelecek olup buraya da tuş takımını kullanarak müşteri numarası girilir. 3. Adım : Son olarak Altta yer alan görselde göründüğü gibi tuş takımı ile ilgili müşteri numarasının ek hesap numarasının girilmesi istenir

33 ATM Kartlı Başkası Hesabına Para Yatırma İşlemi Nasıl Yapılır? Başkası hesabına para yatırma seçeneği için son adım ise hesap bilgileri girildikten sonra yanda yer aldığı şekilde hesabın yatırılacağı müşteri bilgileri görüntülenmektedir. Müşterinin adı ve soyadı ilk iki harfi görüntülenecek şekilde maskeli olarak gelmektedir. Doğru ise devam butonuna basılarak para yatırma işlemi gerçekleştirilecektir.

34 ATM Kartlı Para Yatırma İşlemi Nasıl Yapılır? - Para Yatırma seçeneklerinden seçim yapılarak gerekli bilgilerin girilmesi sonrasında ATM ler üzerinde yer alan para yatırma haznesi açılacak ve ekranda yandaki görsel yer alacaktır. - Görsel üzerinde yer alan uyarılar dikkate alınarak paranızı yatırabilirsiniz. Paranızı yatırırken aşağıdaki hususlara dikkat ediniz ; - Lütfen kırışık ve yırtık para yerleştirmeyiniz. - Lütfen bozuk para yerleştirmeyiniz. - Lütfen zarf yerleştirmeyiniz. - Tek seferde en fazla 40 kupür yatırabilirsiniz.

35 ATM Kartlı Para Yatırma İşlemi Nasıl Yapılır? Para Yatırma İşleminizi tamamladıktan sonra yukarıdaki görselde yer aldığı gibi başka bir işlem yapmak istiyorsanız EVET e istemiyorsanız HAYIR a basarak işlemi sonlandırabilirsiniz. İşlemi sonlandırdıktan sonra makbuzunuzu ve kartınızı almayı unutmayınız!

36 ATM Kartsız Para Yatırma Giriş ATM lerimizde Kartlı ve Kartsız olmak üzere iki çeşit kullanım mevcuttur. ATM den kartsız işlem yapmak için ATM den giriş tuşuna basmanız yeterli olacaktır.

37 ATM Kartsız Para Yatırma Nasıl Yapılır? 1. Adım : Kartsız işlem yapabilmek için Bankamız müşterileri ya da diğer kullanıcılar ATM lerimiz üzerinde yer alan tuş takımından giriş tuşuna basarak giriş yapılır. 2. Adım : Giriş tuşuna basıldıktan sonra yanda ekran görüntüsü yer alan dil seçim ekranı açılacaktır. Buradan müşterimiz ya da kullanıcı dil seçimi yapar. 3. Adım : Dil seçimi yapıldıktan sonra Kartsız İşlem Menüsüne ulaşılır.

38 ATM Kartsız Para Yatırma Nasıl Yapılır? ATM mize kartsız giriş işlemini yaptıktan sonra gelen işlem listesinden Para Yatırma seçeneği tuşlanır.

39 ATM Kartsız Para Yatırma Nasıl Yapılır? 1. Adım : Para Yatırma seçeneği seçildikten sonra kullanıcıdan T.C. Kimlik Numarasının girmesi isteniz. Sol üste yer alan ekran görüntüsünde görüldüğü gibi ilgili alana tuş takımı ile T.C. Kimlik Numaranızı girdikten sonra Devam tuşunu tuşlayınız. 2. Adım : T.C. Kimlik Numarası girildikten sonra ihtiyaç halinde iletişim kurulabilecek bir cep numarası girilmesi gerekmektedir. ( Not : Bankamız müşterilerinin Bankamız sistemlerinde kayıtlı olan cep numaralarını girmesi gerekmektedir. Para yatırma işlemi sırasında girilen cep numarasına OTP şifre gelecek olup bu şifre ile işlem yapılacaktır. Aksi durumda işleme devam edilemez. )

40 ATM Kartsız Para Yatırma Nasıl Yapılır? 3. Adım : Kartsız Para Yatırma işlemi için yukarıda belirtilen işlemler sırası ile takip edildikten sonra yatırılacak paranın seçeneklerden hangi türde olduğu seçilecektir. 4. Adım : Bu ekrandan gerekli seçim yapıldıktan sonra müşterinin açıklama girebileceği ekran çıkacak ve açıklama yazmak isterse sanal klavye aracılığı ile giriş yapabilecektir. Açıklama yer almayacak ise devam butonu ile geçiş yapılabilir. Sanal Klavyeyi kullanmak için tuş takımını kullanmanız gerekmektedir. Harfler üzerinde yer alan rakamlara tuş takımından tuşlayarak açıklama girişi yapabilirsiniz.

41 ATM Kartsız Para Yatırma Nasıl Yapılır? 5. Adım : Kartsız para yatırılacak hesabın bilgilerinin girişinin yapılacağı ekran görüntüsü ekteki gibidir. Ekteki seçeneklerden tercih edilen seçilerek hesap bilgileri girilecektir. 6. Adım : Daha sonra sol alt ekran görüntüsünde yer aldığı gibi girilen hesap bilgilerine ait müşteri adı, hesap numarası ve IBAN bilgilerinin teyit edileceği ekran görüntülenecektir. Devam tuşu tuşlanarak para yatırma işlemi gerçekleştirilebilir.

42 ATM Kartsız Para Yatırma İşlemi Nasıl Yapılır? - Para Yatırma seçeneklerinden seçim yapılarak gerekli bilgilerin girilmesi sonrasında ATM ler üzerinde yer alan para yatırma haznesi açılacak ve ekranda yandaki görsel yer alacaktır. - Görsel üzerinde yer alan uyarılar dikkate alınarak paranızı yatırabilirsiniz. Paranızı yatırırken aşağıdaki hususlara dikkat ediniz ; - Lütfen kırışık ve yırtık para yerleştirmeyiniz. - Lütfen bozuk para yerleştirmeyiniz. - Lütfen zarf yerleştirmeyiniz. - Tek seferde en fazla 40 kupür yatırabilirsiniz.

43 ATM Kartsız Para Yatırma İşlemi Nasıl Yapılır? Para Yatırma İşleminizi tamamladıktan sonra yukarıdaki görselde yer aldığı gibi başka bir işlem yapmak istiyorsanız EVET e istemiyorsanız HAYIR a basarak işlemi sonlandırabilirsiniz. İşlemi sonlandırdıktan sonra makbuzunuzu almayı unutmayınız!

44 BANKA/KREDİ KARTI ŞİFREMİ NASIL VE NEREDEN BELİRLEYEBİLİRİM?

45 Şifre Bilinmiyorsa Banka Kartı/Kredi Kartı Şifremi Nereden Belirleyebilirim? - ATM kart şifrenizi veya numaralı çağrı merkezimizden belirleyebilirsiniz. Banka Kartı/Kredi Kartı Şifremi Nasıl Belirleyebilirim? 1. Yöntem : Müşteri temsilcisine bağlanarak, kimlik bilgileri doğrulaması yapılır. Ardından sesli yanıtlama sistemine aktarılarak operatörün yönlendirmesi ile şifre oluşturulur. 2. Yöntem : Müşteri veya numaralı çağrı merkezimizi aradığında sırasıyla i tuşlayarak hızlı kart şifre menüsüne bağlanır. Burada kimlik bilgilerini tuşladıktan sonra müşteri temsilcisine bağlanarak Anne Kızlık Soyadı bilgisini doğrular. Ardından sesli yanıtlama sistemine aktarılarak operatörün yönlendirmesi ile şifre oluşturulur. NOT : Şifre oluşturmada müşteriye iki yöntem sunulur. 1.si müşteri şifreyi tuşlayarak kendi oluşturabilir. 2.si dinleyerek şifre oluşturma yani operatör şifreyi belirleyerek müşteriye iletmektedir.

46 Banka Kartı/Kredi Kartı Şifremi Belirlerken ya da Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli? - Banka/Kredi kartlarınıza ait şifrelerinizi 4 haneli, tekrarlamayan ve ardışık olmayan sayılardan seçiniz. (3333 gibi tekrar eden ya da 1234 gibi ardışık sayılar kullanmayınız.) - Şifrenizi belirlerken sizin için özel ve kolay tahmin edilebilecek rakamlardan belirlemeyiniz. - Şifrenizi kimseyle paylaşmayınız. - Şifrenizi girerken kimsenin görmediğine emin olunuz ve kimseden yardım almayınız. - Kartınızın arkasına şifrenizi yazmayınız. Banka Kartı/Kredi Kartı Şifremi Nasıl Değiştirebilirim? - Banka/Kredi kartlarınızın şifrelerini Çağrı Merkezimizden, ATM lerimizden, İnternet Bankacılığı kanalımızdan değiştirebilirsiniz.

47 ATM lerimizden Banka/Kredi Kartı Şifremi Nasıl Değiştirebilirim? ATM lerimizden Banka/Kredi Kart Şifrenizi değiştirmek için kartınız ile aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz ; 1. Adım : Çağrı merkezimiz aracılığı ile aldığınız veya bildiğiniz geçerli şifre ile ATM lerimize giriş yapılır. 2. Adım : Ana Menüye ulaştıktan sonra Sonraki Sayfa tuşunu tuşlayarak diğer sayfaya geçilir. 3. Adım : Şifre İşlemleri tuşuna basılır.

48 ATM lerimizden Banka/Kredi Kartı Şifremi Nasıl Değiştirebilirim? 4. Adım : Şifre işlemleri butonuna basıldığında gelen ekrandan Şifre Değiştirme tuşuna basılır. 5. Adım : Gelen ekranda mevcut şifrenizi girmeniz istenecektir. Tuş takımını kullanılarak mevcut şifrenizi giriniz.

49 ATM lerimizden Banka/Kredi Kartı Şifremi Nasıl Değiştirebilirim? 6. Adım : Şifrenizi geldikten sonra aşağıda görüntülendiği gibi belirlemek istediğiniz yeni şifrenizi gireceğiniz ekran gelecektir. Buraya belirlemek istediğiniz yeni şifrenizi giriniz. 7. Adım : 4 haneli yeni şifrenizi girdikten sonra tekrar yeni şifrenizi girmenizi istenen ikinci görsel gelecektir. Buraya da belirlediğiniz 4 haneli yeni şifrenizi bir kere daha giriniz. 8. Adım : Tebrikler Şifrenizi başarıyla değiştirdiniz.

50 ATM den Yapılan Diğer İşlemler ATM lerimizden yapılan diğer işlemler için Ana Menümüz aşağıdaki gibidir. İlk sayfada yer alan sonraki sayfa butonuna basarak diğer sayfaya geçiş yapabilirsiniz.

51 ATM den Yapılan Diğer İşlemler ATM lerimizden Para Yatırma ve Para Çekme İşlemlerinin yanında aşağıdaki işlemleri de yapabilirsiniz. Yatırım İşlemleri butonundan; Döviz Alım-Satım (Kartınıza tanımlı döviz hesaplarından), Altın Alım-Satım (Kartınıza tanımlı altın Alım-Satım (Kartınıza tanımlı altın hesaplarından), Fon Alım-Satım ( Kartınıza tanımlı yatırım hesaplarınızdan), Para Transferi butonundan; EFT (Kayıtlı EFT ya da Son 20 EFT olarak), Havale Ödemeler butonundan; MTV, Kurum Ödemeleri (Cep Telefonu, Su, Elektrik, Doğalgaz, SGK, Telekomünikasyon), Bireysel Finansman Telekomünikasyon), Bireysel Finansman Ödemesi Kredi Kartı İşlemleri butonundan; Kart Bilgileri, Borç Ödeme, Dönem İçi Hareketleri Hesap İşlemleri butonundan; Hesap Hareketleri, Bakiye Görüntüleme, IBAN Görüntüleme (Tüm menüler için makbuz alınabilmektedir.) menüler için makbuz alınabilmektedir.) Şifre İşlemleri butonundan; Şifre Değiştirme Hızlı Para Tanımlama Hızlı Para Çekme Başvurular butonundan; Sigorta ve Bireysel Finansman başvuruları

TED ÜNİVERSİTESİ KAMPÜS KARTI (TEDUCard)

TED ÜNİVERSİTESİ KAMPÜS KARTI (TEDUCard) DENİZBANK TED ÜNİVERSİTESİ KAMPÜS KARTI (TEDUCard) Kullanım Kılavuzu Denizbank Debit ve Ön Ödemeli Kartlar Bölümü 04.12.2017 1. KAMPÜS KART ÖZELLİKLERİ Kart TED Üniversitesi kimlik kartı olduğu gibi, üniversite

Detaylı

TARIM POS KULLANIM KILAVUZU

TARIM POS KULLANIM KILAVUZU TARIM POS KULLANIM KILAVUZU 444 0 724 vakifbankpos.com.tr 1. CİHAZA RULO TAKILMASI Cihazın üst kısmında rulo takılan bölümdeki kapak, tırnak yukarı doğru kaldırılarak açılır. Rulo kağıdının bir kısmı cihazın

Detaylı

İNTERNET ŞUBESİ KULLANIM KILAVUZU

İNTERNET ŞUBESİ KULLANIM KILAVUZU İNTERNET ŞUBESİ KULLANIM KILAVUZU İnternet Şubesi: ICBC Turkey İnternet Şubesi Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki dilde hizmet vermektedir. İnternet Şubesine web sitemiz (www.icbc.com.tr) üzerinden giriş

Detaylı

Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu

Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu YETKİ VE KAYIT İŞLEMİ Kayıt yapacak kullanıcıya yetki verilmesi Kayıt yapacak kullanıcı yetkilendirilirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, kullanıcının

Detaylı

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.!

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.! ADAY BAŞVURU SÜRECİ 1 1.ÖSYM ÖN KAYIT BAŞVURU BİLGİLERİNİN ADIM ADIM GİRİLMESİ 2 1.1.KİMLİK BİLGİLERİ 3 1.2.AİLE BİLGİLERİ 4 1.3. İŞ BİLGİLERİ 6 1.4. ADRES BİLGİLERİ 7 1.5. İLETİŞİM BİLGİLERİ 8 1.6.EĞİTİM

Detaylı

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.!

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.! ADAY BAŞVURU SÜRECİ 1 1.ÖSYM ÖN KAYIT BAŞVURU BİLGİLERİNİN ADIM ADIM GİRİLMESİ 2 1.1.KİMLİK BİLGİLERİ 3 1.2.AİLE BİLGİLERİ 4 1.3. İŞ BİLGİLERİ 6 1.4. ADRES BİLGİLERİ 7 1.5. İLETİŞİM BİLGİLERİ 8 1.6.EĞİTİM

Detaylı

Bireysel İnternet Şubesi

Bireysel İnternet Şubesi Bireysel İnternet Şubesi 1 2 Ziraat Emeklilik web sitesinde (www.ziraatemeklilik.com.tr) yer alan Bireysel İnternet Şubesi giriş butonuna tıklanır. Açılan ekrana T.C. Kimlik Numarası, sistemde kayıtlı

Detaylı

Kayıt Yenileme. Ödeme İşlemleri

Kayıt Yenileme. Ödeme İşlemleri Kayıt Yenileme Ödeme İşlemleri AĞ USTOS 2018 İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ... 2 SİSTEME GİRİŞ... 2 TAKSİTLİ ÖDEME... 5 PEŞİN ÖDEME... 17 HATA OLMASI DURUMUNDA NE YAPACAĞIM? (İŞLEMLERİN HER HANGİ BİR YERİNDE)...

Detaylı

Şekil 1- Başvuru Portalı Giriş Ekranı

Şekil 1- Başvuru Portalı Giriş Ekranı ADIM 1: PORTALE GİRİŞ https://portal.kamusm.gov.tr/bp/ws.go adresinden Şekil-1'deki Başvuru Portalı giriş ekranına ulaşılır. Şekil 1- Başvuru Portalı Giriş Ekranı Yukarıda yer alan ekrandaki bilgilere

Detaylı

JANDARMA ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULU BAŞVURU İŞLEMLERİ

JANDARMA ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULU BAŞVURU İŞLEMLERİ JANDARMA ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULU BAŞVURU İŞLEMLERİ BAŞVURU İŞLEMLERİNE GİRİŞ Öncelikle başvuru için kullanacağınız bilgisayarın yazıcıya bağlı bir bilgisayar olmasına dikkat ediniz. Başvuru işlemleri

Detaylı

ŞİFRE SIFIRLAMA SEÇENEKLERİNİ DÜZENLEME

ŞİFRE SIFIRLAMA SEÇENEKLERİNİ DÜZENLEME ŞİFRE SIFIRLAMA SEÇENEKLERİNİ DÜZENLEME http://portal.hacettepe.edu.tr adresinden geçici şifre almak ya da şifrenizi sıfırlamak istediğinizde Şekil 1.1 de gösterilen butona tıklanması gerekmektedir. Şekil

Detaylı

ŞİFRE DEĞİŞTİRME. 2012 Didem KIZILCA

ŞİFRE DEĞİŞTİRME. 2012 Didem KIZILCA ŞİFRE DEĞİŞTİRME 2012 Didem KIZILCA 0 İÇİNDEKİLER 1 GİRİŞ... 2 2 ŞİFREMİ UNUTTUM... 2 3 ŞİFRE DEĞİŞTİRME... 6 4 SİSTEME TELEFON NUMARASI KAYIT İŞLEMİ... 10 1 1 GİRİŞ e İçişleri Projesi kapsamında kullanıcı

Detaylı

UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI

UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI ios UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI İçerikler Uygulamaya Giriş... 3 Klasörler... 6 Belge Görüntüleme ve İşlemler... 7 Paraf İşlemi... 7 Red İşlemi... 8 Mobil İmza İşlemi... 8 İlgi ve Ek Görüntüleme... 9 Havale

Detaylı

Self Servis Windows Parola İşlemleri

Self Servis Windows Parola İşlemleri Self Servis Windows Parola İşlemleri 1 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Amaç... 3 3 Kapsam... 3 4 Gereksinimler... 3 5 Uygulama Adımları... 3 5.1... Uygulamaya Erişim... 3 5.2... Sisteme Kayıt olma... 3 5.3...

Detaylı

Bartın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği

Bartın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Bartın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKANIN KAYBEDİLMESİ DURUMUNDA İZLENECEK ADIMLAR Elektronik imzanızı kaybetmiş

Detaylı

TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018 DÖNEMİ ÜRETİCİ ŞARTLARINDA SÖZLEŞMELİ KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK PROJESİ KULLANIM KILAVUZU 2/20/2018

TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018 DÖNEMİ ÜRETİCİ ŞARTLARINDA SÖZLEŞMELİ KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK PROJESİ KULLANIM KILAVUZU 2/20/2018 2/20/2018 TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018 DÖNEMİ ÜRETİCİ ŞARTLARINDA SÖZLEŞMELİ KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK PROJESİ KULLANIM KILAVUZU İçindekiler 1. Sisteme Giriş... 2 1.1. Yeni Çiftçi Kaydı... 2 1.2.

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU 1 GİRİŞ Bu doküman içerisinde, hizmete sunulan Uzaktan Eğitim Sistemi (UZEM) öğrenci ekranlarının kullanımına yönelik yardım içeriği bulunmaktadır.

Detaylı

HAL KAYIT SİSTEMİ E-BİLDİRİM MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU

HAL KAYIT SİSTEMİ E-BİLDİRİM MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU HAL KAYIT SİSTEMİ E-BİLDİRİM MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. GİRİŞ... 3 1.1. AMAÇ ve KAPSAM... 3 1.2. YAZILIMA GENEL BAKIŞ... 3 2. SİSTEM KULLANMI... 3 2.1. SİSTEME GİRİŞ... 3 2.2. BİLDİRİM İŞLEMİ

Detaylı

KARTINIZI ALMAK İÇİN İPTAL TUŞUNA BASINIZ

KARTINIZI ALMAK İÇİN İPTAL TUŞUNA BASINIZ KARTLI İŞLEMLER 1 KARTINIZI ALMAK İÇİN HESAP NUMARANIZ : PARA ÇEKME İPTAL TUŞUNA BASINIZ HESAP BAKİYENİZ : 0 0001-XXXXXXX-5001 KREDİ LİMİTİNİZ : 500.00 TL KULLANILABİLİR BAKİYE : 0 PARA YATIRMA PARA TRANSFERLERİ

Detaylı

KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU

KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU Kampüs Kart, Kampüs araç giriş-çıkışlarında, kantinler ve yemekhane gibi ödeme ve kontrol noktalarında ihtiyaçların karşılanmasına yönelik hem kimlik kartı, hem de temassız

Detaylı

BİREYSEL KULLANICI KEP ADRESİ BAŞVURU KILAVUZU

BİREYSEL KULLANICI KEP ADRESİ BAŞVURU KILAVUZU BAŞVURU ADIMLARI 1. Başvuru yapılacak bilgisayarda üyenin daha önce kullanmış olduğu e-imzası takılı olmalıdır. Daha sonra TNB KEP internet sitesine ( www.tnbkep.com.tr) giriş yapılarak, sayfada yer alan

Detaylı

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ. 1 - GİRİŞ 1 2 - PORTAL / ANA SAYFA 1 2.1 Sisteme Giriş Yapılması 2 İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.! SİSTEM YÖNETİMİ 1 - GİRİŞ Bu doküman içerisinde, hizmete sunulan Sistem Yönetiminin

Detaylı

FİNDEKS E BİREYSEL ÜYE OLMAK İSTEYENLER İÇİN BAŞVURU EKRANI KULLANIM KILAVUZU

FİNDEKS E BİREYSEL ÜYE OLMAK İSTEYENLER İÇİN BAŞVURU EKRANI KULLANIM KILAVUZU FİNDEKS E BİREYSEL ÜYE OLMAK İSTEYENLER İÇİN BAŞVURU EKRANI KULLANIM KILAVUZU FİNDEKS E BİREYSEL ÜYE OLMAK İSTEYENLER İÇİN BAŞVURU EKRANI KULLANIM KILAVUZU Konu Başlıkları GENEL BİLGİ FİNDEKS BİREYSEL

Detaylı

İçindekiler. 1. Cep Anahtar Başvuru

İçindekiler. 1. Cep Anahtar Başvuru İçindekiler 1. Cep Anahtar Başvuru... 1 2. Cep Anahtar Aktivasyon... 3 3. Login (Giriş) Ekranı Çift İleri Güvenlik Aracı (İGA) Olan Kullanıcı... 4 4. Cep Anahtar Ayarlar... 5 a. Çoklu Kapama Bireysel ve

Detaylı

KAMU ELEKTRONİK ÖDEME SİSTEMİ UYGULAMA KILAVUZU

KAMU ELEKTRONİK ÖDEME SİSTEMİ UYGULAMA KILAVUZU KAMU ELEKTRONİK ÖDEME SİSTEMİ UYGULAMA KILAVUZU Bu kılavuzda gönderme emirlerinin KEÖS üzerinden Merkez Bankasına aktarılmasına ilişkin formlar hakkında bilgi verilmektedir. KEÖS Bilindiği üzere 18/06/2011

Detaylı

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU DEĞERLİ ÜYE İŞYERİMİZ! Vakıfbank Sanal POS Ekibi olarak, sizlere daha iyi hizmet verebilmek için çalışmaya devam ediyoruz. İlerleyen dönemlerde panelimizin

Detaylı

AYBEY ELEKTRONİK. MFS Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU F/7.5.5.02.44 R:3

AYBEY ELEKTRONİK. MFS Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU F/7.5.5.02.44 R:3 AYBEY ELEKTRONİK MFS Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU MFS GÜVENLİK SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU SÜRÜM : 1.3 AYBEY ELEKTRONİK LTD. ŞTİ. Fabrika : Merkez Mah. Güney Yanyol Cad. No:17 B/1 Orhanlı-Tuzla-İstanbul

Detaylı

TNB KAYITLI ELEKTRONİK POSTA HİZMET SAĞLAYICILIĞI VE TİCARET A.Ş.

TNB KAYITLI ELEKTRONİK POSTA HİZMET SAĞLAYICILIĞI VE TİCARET A.Ş. İÇİNDEKİLER * 1 AMAÇ... 4 2 KAPSAM... 4 3 KISALTMALAR VE TANIMLAR... 4 4 REFERANS VE İLGİLİ DOKÜMANLAR... 4 5 TNB KEP - SÜRECİ... 4 * Bu doküman, Doküman Oluşturma Yönergesi içerisinde yazılan kurallar

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. Programda veri gireceğiniz yerler beyaz renklidir. Sarı renkli alanlar hesaplama veya otomatik olarak gelen bilgilerdir.

KULLANIM KILAVUZU. Programda veri gireceğiniz yerler beyaz renklidir. Sarı renkli alanlar hesaplama veya otomatik olarak gelen bilgilerdir. Programın Ekran görüntüsü şekildeki gibidir: KULLANIM KILAVUZU Programda veri gireceğiniz yerler beyaz renklidir. Sarı renkli alanlar hesaplama veya otomatik olarak gelen bilgilerdir. Banka: Program kurulduğunda

Detaylı

Bu sayfa şifre hatırlatma sayfasıdır. Öğrenci numarası ve ön kayıt başvurusu sırasında girdiğiniz e- posta ile şifrenizi isteyebilirsiniz.

Bu sayfa şifre hatırlatma sayfasıdır. Öğrenci numarası ve ön kayıt başvurusu sırasında girdiğiniz e- posta ile şifrenizi isteyebilirsiniz. Sisteme girebilmek için resimde gördüğünüz Öğrenci No ve Şifre girerek Giriş düğmesinin üzerindeki alana girerek giriş tuşuna basınız. Şifrenizi hatırlamıyorsanız resimde görüldüğü gibi Şifrenizi Hatırlamıyorsanız

Detaylı

27. Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2019)

27. Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2019) 27. Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2019) F. +90 212 440 00 00 https://tubitak.istanbul.edu.tr tubitaksinav@istanbul.edu.tr İçindekiler I. Genel Bilgiler... 1 Sınav Ücreti...

Detaylı

AYBEY ELEKTRONİK MFR/PSI Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU F/7.5.5.02.44 R:4

AYBEY ELEKTRONİK MFR/PSI Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU F/7.5.5.02.44 R:4 AYBEY ELEKTRONİK MFR/PSI Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU MFR/PSI GÜVENLİK SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU SÜRÜM : 1.4 AYBEY ELEKTRONİK LTD. ŞTİ. Orhanlı Mah. Katip Çelebi Cad. No:17/B Tuzla-İstanbul / Türkiye

Detaylı

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir.

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir. 22 Temmuz 2016 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV KDV1 BEYANNAMESİ KISMI TEVKİFAT UYGULAMASI KAPSAMINDAKİ İŞLEMLERE AİT BİLDİRİM KDV Beyannamesinin ekinde verilen

Detaylı

AYBEY ELEKTRONİK. MFS Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU F/7.5.5.02.44 R:3

AYBEY ELEKTRONİK. MFS Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU F/7.5.5.02.44 R:3 AYBEY ELEKTRONİK MFS Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU MFS GÜVENLİK SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU SÜRÜM : 1.3 AYBEY ELEKTRONİK LTD. ŞTİ. Fabrika : Merkez Mah. Güney Yanyol Cad. No:17 B/1 Orhanlı-Tuzla-İstanbul

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI YATIRIMCI-GEZGİN ÜYE ÜYELİK KILAVUZU

KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI YATIRIMCI-GEZGİN ÜYE ÜYELİK KILAVUZU KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI YATIRIMCI-GEZGİN ÜYE ÜYELİK KILAVUZU İÇİNDEKİLER ÜYELİK... 3 YATIRIMCI ÜYE... 4 e-devlet Şifresi ile Üyelik Kaydı... 4 T.C. Kimlik Numarası ve MKK Şifresi

Detaylı

MOBİL KAZA TUTANAĞI KULLANIM KILAVUZU

MOBİL KAZA TUTANAĞI KULLANIM KILAVUZU MOBİL KAZA TUTANAĞI KULLANIM KILAVUZU MOBİL KAZA TUTANAĞI UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU 1. UYGULAMA YÜKLEME App store ya da Google Play Store dan Mobil Kaza Tutanağı uygulamasını aratarak telefonunuza uygulamayı

Detaylı

kullanımınızda şifrenizi değiştirmeniz nedenle şifrenizi kimseye vermeyiniz.

kullanımınızda şifrenizi değiştirmeniz nedenle şifrenizi kimseye vermeyiniz. Klavyeden F5 tuşu ile girişe başlanılır. Programı ilk kez kullanacak hekimlerin Kullanıcı Kod ve şifreleri Doktor kodları ile aynı olup bu bilgiyi Bilgi İşlem Merkezimizden veya sekreterlerinizden öğrenebilirsiniz.

Detaylı

Defter-Beyan Sistemi Kılavuzu

Defter-Beyan Sistemi Kılavuzu Defter-Beyan Sistemi Kılavuzu İçindekiler 1 Anasayfa Ekranı... 3 Kimin Adına İşlem Yapıldığının Görünmesi... 3 Ayarlar... 3 Sol Menü İşlemleri... 4 Mükellef Bilgileri... 5 Yıllık Gelir-Gider ve KDV Toplamları...

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ DERS KAYIT KILAVUZU

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ DERS KAYIT KILAVUZU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ DERS KAYIT KILAVUZU ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI DERS KAYIT İŞLEMLERİ Sevgili Öğrenciler, 2017-2018 eğitim öğretim yılı Yaz öğretimi ders

Detaylı

Personel Kullanım Kılavuzu.

Personel Kullanım Kılavuzu. Personel Kullanım Kılavuzu www.kodnova.com/vitaapp UYGULAMAYA GİRİŞ 01 a b c d e f Kodnova Yazılım Hizmetleri Kodnova Yazılım Hizmetleri a. Personel Girişi ile giriş yaptığınızda kurum kodu, kurum şifre,

Detaylı

Bireysel İnternet Şubesi

Bireysel İnternet Şubesi Bireysel İnternet Şubesi Bireysel İnternet Şubesi kanalı üzerinden Otomatik Katılım kapsamındaki sözleşmeniz için katkı payı tutarı kesinti oranınızı değiştirebilirsiniz. 1 2 Ziraat Emeklilik web sitesinde

Detaylı

T.C. TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HARS HUBUBAT ALIM RANDEVU SİSTEMİ ŞUBE MÜDÜRLERİ YÖNETİM KISMI BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI 16.06.

T.C. TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HARS HUBUBAT ALIM RANDEVU SİSTEMİ ŞUBE MÜDÜRLERİ YÖNETİM KISMI BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI 16.06. T.C. TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HARS HUBUBAT ALIM RANDEVU SİSTEMİ ŞUBE MÜDÜRLERİ YÖNETİM KISMI BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI 16.06.2015 HARS ın yönetim kısmı, Şube Müdürlüklerinde yetkili

Detaylı

Elektronik İmza Başvurusu Nasıl Yapılır?

Elektronik İmza Başvurusu Nasıl Yapılır? Elektronik İmza Başvurusu Nasıl Yapılır? ADIM 1: PORTALE GİRİŞ https://portal.kamusm.gov.tr/bp/meb.go adresinden Şekil-1'deki Başvuru Portalı giriş ekranına ulaşılır. Şekil 1- Başvuru Portalı Giriş Ekranı

Detaylı

1.DERS KATALOG Ders kataloğu ekranında yeni ders tanımlamaları yapılabilir ve Seçmeli havuz dersleri oluşturulabilmektedir.

1.DERS KATALOG Ders kataloğu ekranında yeni ders tanımlamaları yapılabilir ve Seçmeli havuz dersleri oluşturulabilmektedir. İçindekiler DERS KATALOĞU... 2 1.DERS KATALOG... 2 1.1.Ders... 3 1.1.1.Derse ait dil seçenekleri nasıl ve hangi bölümden girilmektedir?... 4 1.2.Dersin Okutulduğu Öğretim Planları... 8 1.3.Dersin İçerikleri...

Detaylı

SİGORTACILIK İŞLEMLERİ SAYFASI KULLANIM KLAVUZU

SİGORTACILIK İŞLEMLERİ SAYFASI KULLANIM KLAVUZU SİGORTACILIK İŞLEMLERİ SAYFASI KULLANIM KLAVUZU Programa Erişim: http://web.hdisigorta.com.tr adresinden programa erişim sağlanabilecektir. Kullanıcı Adını ve Şifrenizi Giriniz Güvenlik Kodunu Giriniz

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ

ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ DOKÜMAN ARŞİV VE ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ YAZILIMI TEMEL KULLANICI KILAVUZU ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ Elektronik Belge Yönetim Sistemi web

Detaylı

21. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 24. Ulusal Bilim Olimpiyatları Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2016)

21. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 24. Ulusal Bilim Olimpiyatları Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2016) 21. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 24. Ulusal Bilim Olimpiyatları Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2016) F. +90 212 44 000 45 http://tubitak.istanbul.edu.tr tubitaksinav@auzef.istanbul.edu.tr İçindekiler

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ YENİ KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLAR İÇİN İNTERNETTEN ÖNKAYIT KILAVUZU

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ YENİ KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLAR İÇİN İNTERNETTEN ÖNKAYIT KILAVUZU T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ YENİ KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLAR İÇİN İNTERNETTEN ÖNKAYIT KILAVUZU 1. ADIM: ÖĞRENCİ OTOMASYON SİSTEMİ SAYFASINA GİRİŞ İnternet tarayıcısı kullanarak http://www.istanbul.edu.tr

Detaylı

Başlangıç; Sayfa 1. Sanal pos tanımlandığında üye numarası admin kullanıcı adı parolası email ile Garanti Bankasından tarafınıza iletilecektir.

Başlangıç; Sayfa 1. Sanal pos tanımlandığında üye numarası admin kullanıcı adı parolası email ile Garanti Bankasından tarafınıza iletilecektir. Başlangıç; Sayfa 1 Sanal pos tanımlandığında üye numarası admin kullanıcı adı parolası email ile Garanti Bankasından tarafınıza iletilecektir. Şifreniz SMS olarak gelecektir. Yönetim ekranı : https://sanalposweb.garanti.com.tr

Detaylı

Belli İstekliler Arasında İhale Usulü İşlemleri Kullanıcı Kılavuzu

Belli İstekliler Arasında İhale Usulü İşlemleri Kullanıcı Kılavuzu 8 Belli İstekliler Arasında İhale Usulü İşlemleri Kullanıcı Kılavuzu 1 İçindekiler 1. Ön Yeterlik Doküman Satış İşlemleri......3 2. Ön Yeterlik Doküman Alanların Listelenmesi. 6 3. İhale Komisyonu İşlemleri...8

Detaylı

fastpay Uygulamasına Nasıl Kayıt olur ve Giriş Yapabilirim?

fastpay Uygulamasına Nasıl Kayıt olur ve Giriş Yapabilirim? 1 fastpay nedir? Cep Telefonuma Nasıl Yükleyebilirim? fastpay Uygulamasına Nasıl Kayıt olur ve Giriş Yapabilirim? fastpay den Hangi İşlemleri Yapabilirim? fastpay Kampanyaları Sıkça sorulan sorular 2 Nedir?

Detaylı

EK DERS SİSTEM İŞLEYİŞ

EK DERS SİSTEM İŞLEYİŞ EK DERS SİSTEM İŞLEYİŞ A OKULU Mutemet Yardımcısı B OKULU Mutemet Yardımcısı C OKULU Mutemet Yardımcısı D OKULU Mutemet Yardımcısı E OKULU Mutemet Yardımcısı İl / ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü Mutemet Muhasebe

Detaylı

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel 1. Portala Giriş Masraf beyanı portalına girmek için http://www.agmasraf.com adresine girilir. Sistem sizi tanıyarak girişi gerçekleştirir, şifre sorması durumunda Kullanıcı adı kısmına; sicil numarası,

Detaylı

Genel Bakış. gobaba.com TÜRKÇE

Genel Bakış. gobaba.com TÜRKÇE Genel Bakış gobaba.com TÜRKÇE TEMEL MÜŞTERİ GEÇİŞLERİ ÜYE OL GİRİŞ YAP DOĞRULAMA PARA YATIRMA PARA ÇEKME ALIM SATIM BORSA KULLANICI DENEYİMİ Cüzdanlar'a tıklayarak varlıklarınızı görebilir, para yatırabilirsiniz.

Detaylı

İŞYERİ BİLDİRGESİNİN İNTERNETTEN GÖNDERİLMESİ

İŞYERİ BİLDİRGESİNİN İNTERNETTEN GÖNDERİLMESİ İŞYERİ BİLDİRGESİNİN İNTERNETTEN GÖNDERİLMESİ İşveren işlemlerinin kolaylaştırılması ve işlemlerin elektronik ortama taşınması amacıyla halen kağıt ortamında ilgili sosyal güvenlik merkezine verilmekte

Detaylı

Yemekte Denge Doküman Yazılım Sitesinin Kullanım Kılavuzu

Yemekte Denge Doküman Yazılım Sitesinin Kullanım Kılavuzu Yemekte Denge Doküman Yazılım Sitesinin Kullanım Kılavuzu Değerli öğretmenlerimiz; Beslenme anketi testimizin sizlerin ve değerli öğrencilerimizin, hızlı ve kolay bir şekilde doldurulması için internet

Detaylı

Başlangıç; Sayfa 1. Sanal pos tanımlandığında üye numarası admin kullanıcı adı parolası email ile Garanti Bankasından tarafınıza iletilecektir.

Başlangıç; Sayfa 1. Sanal pos tanımlandığında üye numarası admin kullanıcı adı parolası email ile Garanti Bankasından tarafınıza iletilecektir. Başlangıç; Sayfa 1 Sanal pos tanımlandığında üye numarası admin kullanıcı adı parolası email ile Garanti Bankasından tarafınıza iletilecektir. Şifreniz SMS olarak gelecektir. Yönetim ekranı : https://sanalposweb.garanti.com.tr

Detaylı

İçindekiler. Sayfa 2 / 22

İçindekiler. Sayfa 2 / 22 Sayfa 1 / 22 İçindekiler 1. Kendi Adına Başvuru... 3 1.1. Kullanıcı Kodu Şifre Bilgisi Girme... 4 1.2. Kimin Adına Başvuru Yapılacağının Seçilmesi... 6 1.3. Defter-Beyan Sistemi Başvuru Dilekçesi... 7

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ GÖREVLİ İŞLEMLERİ SİSTEMİ

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ GÖREVLİ İŞLEMLERİ SİSTEMİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ GÖREVLİ İŞLEMLERİ SİSTEMİ Sisteme Giriş Sisteme http://sinav.anadolu.edu.tr/augis/ linkinden ulaşılmaktadır. Sisteme giriş için T.C. Kimlik Numarası ile şifre istenmektedir. Görevli

Detaylı

TÜRKİYE ULUSAL AJANSI ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ

TÜRKİYE ULUSAL AJANSI ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ TÜRKİYE ULUSAL AJANSI ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ Elektronik Belge Yönetim Sistemi web tarayıcınızda açık durumdayken güvenilen sitelere ekleme işlemi

Detaylı

2.50 VERSİYONUMUZDA YER ALACAK, YENİ TEORİK DERS PROGRAMI KILAVUZU

2.50 VERSİYONUMUZDA YER ALACAK, YENİ TEORİK DERS PROGRAMI KILAVUZU 2.50 VERSİYONUMUZDA YER ALACAK, YENİ TEORİK DERS PROGRAMI KILAVUZU 1 ĐÇĐNDEKĐLER 1. Teorik Ders Programı Hazırlık Aşamaları ve Kontroller... 3 2. Personel ve Derslikler.... 4 3. Teorik Program Đçin Grup

Detaylı

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ. 1.GİRİŞ 1 2.BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ 1 2.1 Proje İşlemlerim 2 2.1.1. Projelerim Ekranı 3 2.1.1.1. Yeni Proje Tanımlama 3 2.1.1.1.1. Proje Bilgileri 4 2.1.1.1.2.Proje Çalışanı Bilgileri 5 2.1.1.1.3.Özet

Detaylı

T.C. TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı

T.C. TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı T.C. TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Sayı :B.12.2.TMO-00 77 00 03-705-99 /960 13/08/2012 Konu : 2012-2013 Alım Dönemi Mısır Ürünü Randevu Sistemi Uygulamaları İlgi

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010

Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010 Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010 Bu belge BT Sınıfı Etkinliklerinde Kullanılmak Üzere Hazırlanmıştır İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 GİRİŞ... 3 ÜYE (KAYIT) OLMA... 3 İÇERİK OLUŞTURMA (YAZI VE

Detaylı

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Koordinatörlüğü 2013 BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP

Detaylı

DÖNER KANAT TEKNOLOJİ MERKEZİ (DKTM) PROJE SİSTEMİ

DÖNER KANAT TEKNOLOJİ MERKEZİ (DKTM) PROJE SİSTEMİ DÖNER KANAT TEKNOLOJİ MERKEZİ (DKTM) PROJE SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU Versiyon Numarası V-04 SUNAN Bilgi Yönetimi Sistemleri Müdürlüğü İÇİNDEKİLER 1. Amaç... 1 2. Kapsam... 1 3. Kısaltmalar

Detaylı

Öztiryakiler B2B Kullanıcı Klavuzu

Öztiryakiler B2B Kullanıcı Klavuzu Bu doküman Öztiryakiler şirketi için hazırlanmış B2B sayfalarının kullanım bilgilerini detaylı olarak anlatır. Öztiryakiler B2B Kullanıcı Klavuzu Soner Baştaş İçindekiler Doküman Geçmişi... 2 B2B ye Erişim...

Detaylı

BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi Kurum&Öğretmen ve Sınıf Güncelleme Aşamaları Bilgilendirme Kılavuzu 2016 ŞUBAT

BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi Kurum&Öğretmen ve Sınıf Güncelleme Aşamaları Bilgilendirme Kılavuzu 2016 ŞUBAT BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi Kurum&Öğretmen ve Sınıf Güncelleme Aşamaları Bilgilendirme Kılavuzu 2016 ŞUBAT Aşağıda bulunan ekran görüntülerinde, her tür ve dereceli

Detaylı

DUYURU 2013 / AZS-035. Tarih : 26 Şubat 2013 Konu : AZnet Güvenlik Ekranları & AZnet Statik Ip No Girişi Dağıtım : Acenteler

DUYURU 2013 / AZS-035. Tarih : 26 Şubat 2013 Konu : AZnet Güvenlik Ekranları & AZnet Statik Ip No Girişi Dağıtım : Acenteler DUYURU 2013 / AZS-035 Tarih : 26 Şubat 2013 Konu : AZnet Güvenlik Ekranları & AZnet Statik Ip No Girişi Dağıtım : Acenteler Değerli Acentemiz, AZnet portalı üzerinden poliçe üretimlerinizin güvenliliğini

Detaylı

Bireysel İnternet Şubesi

Bireysel İnternet Şubesi Bireysel İnternet Şubesi 1 Ziraat Emeklilik web sitesinde (www.ziraatemeklilik.com.tr) yer alan Bireysel İnternet Şubesi giriş butonuna tıklanır. 2 Açılan ekrana T.C. Kimlik Numarası, sistemde kayıtlı

Detaylı

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru)

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru) AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru) 1 AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine kayıt olunması ve

Detaylı

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ AVUKATLAR İÇİN WEB ARAYÜZÜ KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. UETS HESABI OTURUM AÇMA... 3 1.1. E-İMZA İLE UETS OTURUM AÇMA... 3 1.2. TC KİMLİK NO İLE UETS OTURUM AÇMA...

Detaylı

TÜRMOB Etik Eğitim. Yardım Kılavuzu

TÜRMOB Etik Eğitim. Yardım Kılavuzu Yardım Kılavuzu Muhasebe Meslek Mensuplarımızda, etik öğrenme yönünde isteklilik yaratarak "i" ve Etik Davranış Gelişimini sağlamak üzere Birliğimiz tarafından "ETİK EĞİTİM" uygulaması başlatılmıştır.

Detaylı

ZİRAAT TEKNOLOJİ UZMAN YARDIMCISI İŞE ALIM SINAVI SINAV KAYIT KILAVUZU

ZİRAAT TEKNOLOJİ UZMAN YARDIMCISI İŞE ALIM SINAVI SINAV KAYIT KILAVUZU ZİRAAT TEKNOLOJİ UZMAN YARDIMCISI İŞE ALIM SINAVI SINAV KAYIT KILAVUZU 1. GENEL BİLGİ 2. YENİ ÜYELİK / GİRİŞ İŞLEMLERİ 3. BAŞVURU İŞLEMLERİ 3.1 Kimlik Bilgileri 3.2 İletişim Bilgileri 3.3 Eğitim biglileri

Detaylı

ZKSOFTWARE THE ADVANCED BIOMETRIC SOLUTIONS. GENEL OLARAK KART KAYDI ve ŞİFRE KAYDI

ZKSOFTWARE THE ADVANCED BIOMETRIC SOLUTIONS. GENEL OLARAK KART KAYDI ve ŞİFRE KAYDI ZKSOFTWARE THE ADVANCED BIOMETRIC SOLUTIONS GENEL OLARAK KART KAYDI ve ŞİFRE KAYDI Kart ve Şifre Kayıt Menüsünü Tanıma Öncelikle cihazın üzerindeki menü tuşuna basılır.şekil 1.1 de ekran belirir.[ok] Tuşuna

Detaylı

Kimlik Erişim Yönetimi (KEY) Uygulaması Kullanıcı Yardım Dokümanı

Kimlik Erişim Yönetimi (KEY) Uygulaması Kullanıcı Yardım Dokümanı Kimlik Erişim Yönetimi (KEY) Uygulaması Kullanıcı Yardım Dokümanı İçerik Self Servis Ekranı Kullanım Hususları Sıkça Sorulan Sorular (SSS) Güvenliğiniz İçin Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Self Servis

Detaylı

Bu doküman S.S.E.A.H. internete erişim şekillerini anlatmaktadır.

Bu doküman S.S.E.A.H. internete erişim şekillerini anlatmaktadır. Bölüm-1 Bu doküman S.S.E.A.H. internete erişim şekillerini anlatmaktadır. PERSONEL İNTERNET KULLANIMI Bir kullanıcı kendi bilgisayarında internete girmek için neler yapmalıdır. Öncelikle bilgisayarlarda

Detaylı

8. 2 Nasıl Banka Servisini Kullanabilir ve Faturalarımı Online Ödeyebilirim?

8. 2 Nasıl Banka Servisini Kullanabilir ve Faturalarımı Online Ödeyebilirim? 8.Ünite- E BANKACILIK VE BANKA HESABI NASIL İDARE EDİLİR. 8.1 İnternet Bankacılığı/ Telefon bankacılığı İnternetin hayatımıza girmesiyle, geleneksel bankacılık elektronik bankacılık tarafından e- bankacılık

Detaylı

Cep T Para Ekranları. Cep T Para SIM Menü İşlem Ekranları

Cep T Para Ekranları. Cep T Para SIM Menü İşlem Ekranları Cep T Para Ekranları Cep T Para SIM Menü İşlem Ekranları Cep T Para ya Erişim Cep T Para, SIM kartlar üzerinde çalışan bir uygulama olduğu için, uygulamaya erişim için, müşterilerimizin kullandıkları telefonun

Detaylı

KBS VEKALET AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZU

KBS VEKALET AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZU KBS VEKALET AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZU Personel Yazılım ve Uygulama Dairesi EKİM -2014 I - VEKALET AYLIĞI FĠHRĠST 1. Bölüm : Vekalet Ġşlemleri Bilgi Girişi 1.1. Vekalet Bilgi Giriş Formu 1.2. Personel

Detaylı

ZİRAAT SİGORTA / ZİRAAT EMEKLİLİK SERVİS GÖREVLİSİ İŞE ALIM SINAVI İNTERNET KAYIT KILAVUZU

ZİRAAT SİGORTA / ZİRAAT EMEKLİLİK SERVİS GÖREVLİSİ İŞE ALIM SINAVI İNTERNET KAYIT KILAVUZU ZİRAAT SİGORTA / ZİRAAT EMEKLİLİK SERVİS GÖREVLİSİ İŞE ALIM SINAVI İNTERNET KAYIT KILAVUZU 1. GENEL BİLGİ 2. YENİ ÜYELİK / GİRİŞ İŞLEMLERİ 3. BAŞVURU İŞLEMLERİ 3.1 Kimlik Bilgileri 3.2 İletişim Bilgileri

Detaylı

Kullanım Kılavuzu / User s Guide Garanti Belgesi / Guarentee Certificate

Kullanım Kılavuzu / User s Guide Garanti Belgesi / Guarentee Certificate Pratik-CP series Kullanım Kılavuzu / User s Guide Garanti Belgesi / Guarentee Certificate PRATİKKART, PRATİK-CP SERİSİ Pratikkart, Pratik-CP serisi (şifre + kartlı geçiş sistemi) KGS (Kartlı Geçiş Sistemi)

Detaylı

Barkomatik. Stok Yönetimi. Ürün Yönetimi. Kullanım Kılavuzu

Barkomatik. Stok Yönetimi. Ürün Yönetimi. Kullanım Kılavuzu Barkomatik Stok Yönetimi Ürün Yönetimi Kullanım Kılavuzu A- Ürün Menü İşlemleri... 4 1- Ürün Ekleme... 4 2- Ürün Silme... 6 3- Ürün Değiştirme... 6 4- Azalanlar... 7 5- Hareketler... 7 7- Barkod Yazdırma...

Detaylı

NEW LOGO FUAR SİPARİŞ PAKETİ

NEW LOGO FUAR SİPARİŞ PAKETİ NEW LOGO FUAR SİPARİŞ PAKETİ Gerekli Kurulum Dosyaları 1.)Terminalden gelen siparişlerimizin Logo programına entegrasyonu için New Logo Order Transfer programı kullanılacaktır. 2-)Elterminali ile sipariş

Detaylı

ECZANE PROVİZYON SİSTEMİ

ECZANE PROVİZYON SİSTEMİ ECZANE PROVİZYON SİSTEMİ Internet tarayıcısı adres alanına http://online.demirhayat.com.tr/eczane.aspx yazılarak programa girilir. Aşağıdaki logon ekranından mevcut kullanıcı adı ve şifreniz ile sisteme

Detaylı

fastpay i Telefonuma Nasıl Yükleyebilirim?

fastpay i Telefonuma Nasıl Yükleyebilirim? fastpay 1. fastpay 2. fastpay i Telefonuma Nasıl Yükleyebilirim? 3. fastpay Uygulamasına Nasıl Kayıt Olurum? 4. fastpay i Size Kim Önerdi? 5. fastpay e Nasıl Para Yüklenir? 6. fastpay Uygulamasına Nasıl

Detaylı

Yürürlük Tarihi: 04/02/2015 - Kodu: 97298233.ED.6.2.1 - Rev. No/Tarihi: 00 1/21

Yürürlük Tarihi: 04/02/2015 - Kodu: 97298233.ED.6.2.1 - Rev. No/Tarihi: 00 1/21 Başvuru Fişleri ekranında talep edilen Azil işlemi için başvuru oluşturulurken, (Ekle) butonuna basılır, Başvuran T.C. Kimlik bölümüne başvuran kişinin T.C. numarası yazılır, butonuna basılır. MERNİS de

Detaylı

Broker, Acente, Banka Online Sigortacılık Portali

Broker, Acente, Banka Online Sigortacılık Portali Broker, Acente, Banka Online Sigortacılık Portali www.neosinerji.com.tr / www.babonline.com.tr TEKNİK DESTEK e-mail: acentedestek@mapfregenelsigorta.com tel: 212 334 90 90 MAPFRE GENEL SİGORTA SİSTEME

Detaylı

Kullanım Kılavuzu KLİNİK PORTAL MODÜLÜ

Kullanım Kılavuzu KLİNİK PORTAL MODÜLÜ Kullanım Kılavuzu KLİNİK PORTAL MODÜLÜ Sarus Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri tarafından geliştirilmiş olan KAYIT KABUL kullanım fonksiyonlarını içermektedir. TEKNORİTMA UMUR ERDALOĞLU 1.09.2016 İçindekiler

Detaylı

OTURMA (SÜKNA ) HAKKI; bir evin tümünde oturmak veya onun belli bir kısmını kullanmak hakkıdır.

OTURMA (SÜKNA ) HAKKI; bir evin tümünde oturmak veya onun belli bir kısmını kullanmak hakkıdır. OTURMA (SÜKNA ) HAKKI; bir evin tümünde oturmak veya onun belli bir kısmını kullanmak hakkıdır. GEREKLİ BELGELER AÇIKLAMALAR 1-)Kimlik Belgesi Taşınmaz sahibi ve lehine hak tesis edilecek şahsın veya yetkili

Detaylı

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ZORUNLU ALICILAR İÇİN WEB ARAYÜZÜ KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. HESAPLARIN AÇILMASI VE AKTİVASYON İŞLEMİ... 3 2. UETS HESABI OTURUM AÇMA... 3 2.1. E-İMZA İLE UETS

Detaylı

Kredi ve banka kartlarının sağ alt köşesinde yer alan ve ödeme yöntemi markasını taşıyan bölümde artık bir Türk markası var: Troy

Kredi ve banka kartlarının sağ alt köşesinde yer alan ve ödeme yöntemi markasını taşıyan bölümde artık bir Türk markası var: Troy GO GÜVENLİ ÖDE İLE İNTERNETTE ALIŞVERİŞ Kredi ve banka kartlarının sağ alt köşesinde yer alan ve ödeme yöntemi markasını taşıyan bölümde artık bir Türk markası var: Troy Troy adını Türkiye nin Ödeme Yöntemi

Detaylı

FİŞ NUMARASI DÜZENLEMESİ

FİŞ NUMARASI DÜZENLEMESİ FİŞ NUMARASI DÜZENLEMESİ Önbilgi : Yapılan düzenlemenin devreye alınması neticesinde Distribütör Sistem Sorumluları tarafından öncelikli olarak, yeni modüle uygun fiş numaraları tanımlamaları yapılmalıdır.

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ KILAVUZU v1.1 (26.10.2018) st.bau.edu.tr 1 Versiyon Tarihçesi Versiyon Numarası Versiyon Tarihi Güncelleyen Açıklama v1.0 06.04.2018 Gökçe Begüm AVCI v1.1 26.10.2018

Detaylı

Etik Eğitime başvuru bedeli 50 TL dir.

Etik Eğitime başvuru bedeli 50 TL dir. Muhasebe Meslek Mensuplarımızda, etik öğrenme yönünde isteklilik yaratarak "Etik Eğitimi" ve Etik Davranış Gelişimini sağlamak üzere Birliğimiz tarafından "ETİK EĞİTİM" uygulaması başlatılmıştır. Odanız

Detaylı

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği. Merkezi Yazılı Sınavı. Başvuru Kılavuzu

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği. Merkezi Yazılı Sınavı. Başvuru Kılavuzu Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Merkezi Yazılı Sınavı 2015 Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı (UDGYS) başvuru süreci iki aşamadan oluşmaktadır. Birinci aşamada,

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı Versiyon : 2 Tarih : 28.09.2017 1 1 SİPARİŞ PORTALİ... 3 2. SEVK BEKLEYEN SİPARİŞLER... 4 2.1. Sevk Bekleyen Siparişin Revize Edilmesi...

Detaylı

SÖZLEŞMELİ SUBAY BAŞVURU İŞLEMLERİ

SÖZLEŞMELİ SUBAY BAŞVURU İŞLEMLERİ SÖZLEŞMELİ SUBAY BAŞVURU İŞLEMLERİ BAŞVURU İŞLEMLERİNE GİRİŞ Başvurunuzu yazıcıya bağlı bir bilgisayardan yapınız. Başvuru işlemleri için www.jandarma.tsk.tr internet adresinden Personel / Öğrenci Alımı

Detaylı

PİLSAY KULLANMA KILAVUZU

PİLSAY KULLANMA KILAVUZU PİLSAY KULLANMA KILAVUZU V:1.0 1 İÇİNDEKİLER SAYFA Cihazın Genel Özellikleri... 3 Çağrıların Ücretlendirilmesi... 4 Sayaçların Takibi ve Silinmesi... 5 Aranan Numaraların Takibi... 6 Program Moduna Girme...

Detaylı