Artık Antalya için A sınıfı olan bir klima İstanbul için A sınıfı olmayabilir

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Artık Antalya için A sınıfı olan bir klima İstanbul için A sınıfı olmayabilir"

Transkript

1 KLİMALARDA SEZONSAL VERİMLİLİK KRİTERLERİ İLE ENERJİ SINIFLARI DEĞİŞİYOR Artık Antalya için A sınıfı olan bir klima İstanbul için A sınıfı olmayabilir 1 Ocak 2014 te yürürlüğe giren Klimaların Enerji Etiketlemesine Dair Tebliğ ile geçerli olan Sezonsal Verimlilik kriterleri klimalarda enerji sınıflarını değiştiriyor. Bu tebliğe göre enerji sınıfları ölçeği, A, A+, A++, A+++ gibi yeni ölçüm kriterlerine göre yeniden düzenlendi yılına kadar enerji tüketimini ve CO2 salımını yüzde 20 azaltmak ve yenilenebilir enerji kullanımını yüzde 20 artırmak amacıyla bir dizi önlem alan Avrupa Birliği, 2013 yılı başında klimalar için Sezonsal Verimlilik (Mevsimsel Verimlilik) kriterlerini uygulamaya başladı. Aynı yolda ilerleyen Türkiye de 2014 yılının Ocak ayı itibariyle klimalarda Sezonsal Verimlilik kriterlerine göre belirlenmiş yeni enerji etiketi sınıflarına geçiş yaptı. Peki, yeni düzenleme ile neler değişecek?

2 Avrupa Birliği nde 1 Ocak 2013 tarihinde yürürlüğe giren Yeni Enerji Yönetmeliği 12kW ın altındaki klimaları kapsıyor. Klimalar farklı hava sıcaklıklarında da tasarruflu ve performanslı çalışacak Daha önce geçerli olan Nominal Verimlilik değerleri yani ısıtma ve soğutma için belirlenen standart birer değer ile cihazların kullanıldığı iç ve dış dizayn şartlarına göre saha performansları arasında ciddi farklar oluşabiliyordu. Çünkü gerçek hayatta dünyamızın ve dolayısıyla yaşadığımız ortamın ısısı her zaman değişebiliyor ve bizler farklı sıcaklık derecelerine ihtiyaç duyuyoruz. Oysaki bir önceki verimlilik hesapları ısıtma için sadece +7 C ve soğutma için +35 C sabit dış hava sıcaklığı kabul edilerek hesaplanıyordu. Yeni hesaplama yönteminde ise ısıtma modu için -7 C, +2 C, +7 C, +12 C sıcaklıktaki tüketim değerleri, soğutma modu için +20 C, +25 C, +30 C, +35 C sıcaklıklarındaki tüketim değerleri de hesaba dâhil ediliyor. Dolayısıyla önceden geçerli olan nominal değerler cihazların verimliliğini ölçmede yetersiz kalırken, 2014 yılı itibariyle Türkiye deki klimalar için de geçerli olacak Sezonsal Verimlilik değerleri, ürünün performansını gerçeğe en yakın şekilde sınıflandırıyor. Böylece klimalar tüm ısıtma ve soğutma sezonu boyunca farklı hava sıcaklıklarında da tasarruflu ve performanslı çalışacak şekilde geliştiriliyor.

3 3 farklı iklim bölgesine göre klimaların enerji performans sınıfları belirlenecek Yeni düzenleme ile Türkiye, ısıtma sezonu için iklim haritası çıkarılarak 3 farklı iklim bölgesine ayrıldı. Yeni sınıflandırma sistemine göre örneğin, Antalya için A sınıfı olan bir klima İstanbul için A sınıfı olmayabilir. Bu nedenle tüketiciler klima alırken bulundukları bölgenin iklim şartlarına uygun özellikteki klimaları tercih ettikleri zaman hem maksimum verim elde edecek hem de enerji tasarrufu sağlamış olacaklar. Yeni kriterlere göre değerlendirilen ve üretilen cihazları almak isteyen tüketiciler Mitsubishi Electric Klima nın uzman ekiplerinden yardım alabilecekler. Kapalı ve bekleme konumundaki enerji tüketimi de hesaplanacak Sezonsal verimlilik, cihazın kapalı konumda veya bekleme konumunda tükettiği enerjiyi de dikkate alıyor. Böylece küçük olduğu düşünülerek göz ardı edilen bu miktar, aslında tüm sezon düşünüldüğü zaman enerji verimliliğine katkı sağlıyor. A+++ enerji verimliliğinin en üst sınıfını ifade ediyor Pazarda en üst enerji sınıfında yer alan mevcut bir ürün ile yeni sistemin en üst sınıfı A+++ kategorisine giren bir ürün arasında enerji tüketimi ve dolayısıyla kullanıcının masrafları açısından büyük farklar oluşabiliyor.

4 Enerji verimliliği yüksek inverter klimalar öne çıkıyor Yeni tebliğ ile enerji verimliliği yüksek olan inverter klimalar ön plana çıkıyor. Çünkü bir önceki tebliğde, A sınıfı iki klimadan inverter olan ile olmayan arasında bir elektrik tüketim farkı olduğu halde, bu farkı tüketici cihazı kullanmadan bilmiyordu. Dolayısı ile tüketici Enerji verimli bir cihaz aldım, hem de fiyatı düşük diyerek inverter olmayan bir klimayı tercih edebiliyordu. Ancak benzer koşullarda komşusunun inverter kliması ile mukayese ettiğinde farkı kullanımda görüyor ve daha fazla enerji gideri ödediğini fark ediyordu. Şimdi bu durum doğrudan etiketlemeye yansımış olacak. Çünkü yeni kriterler ürün performanslarının daha iyi ayrışmasını sağlayacak. Böylece yeni tebliğ ile düşük enerji verimlilik sınıfında yer alan ürünlerin pazara sürülmesi engellenmiş olacak. Son yıllarda toplam klima satışlarının yüzde 80 ini inverter klimalarda gerçekleştiren Mitsubishi Electric, 2014 yılında sadece bu ürün grubunun satışını yapacak. Tüketiciler klimaların gürültü seviyeleri ile ilgili daha fazla bilgiye ulaşabilecek Yeni yönetmelik ile ses seviyesi birimi, daha önce verilen iç ve dış ünite ses basıncı değerleri yerine, iç ve dış ünite ses gücü değerleri olarak ölçülüyor. Böylece tüketiciler, split klima sistemlerinin gürültü seviyeleri ile ilgili daha fazla bilgiye ulaşabilecek. Bu sayede firmaların ölçüm metotlarındaki farklılıklardan kaynaklanan ve tüketicilerde algı karmaşası oluşturan değerlerin de önüne geçilmiş olacak.

5 2014, Türkiye de Sezonsal Verimlilik Yılı olacak Sezonsal Verimlilik ile temel olarak klima sistemlerinin çevreye duyarlı olacak şekilde tasarlanması, tüketiciye şeffaf bilgi sunulması ve tüketicilerin bilinçlendirilmesi amaçlanıyor. Bu tebliğ ile elektrik enerjisinden önemli bir tasarruf sağlanması bekleniyor. Yeni tebliğ ile ürünlerin Sezonsal Verimlilik kriterlerine uygun bir şekilde üretilmesi ve ithal edilmesi konusunda firmalar yönlendirilecek. 12 kilovatın altındaki klimaları kapsayan tebliğ gereğince minimum Sezonsal Verimlilik değerlerini sağlayan klima sistemleri üretilecek veya ithal edilecek. Minimum enerji sınıflarını karşılayamayan ürünlerin piyasaya arzı ise kısıtlanacak. İlk aşamada 1. sınırın altındaki, ikinci aşamada 2. sınırın altındaki enerji sınıfına sahip ürünler piyasaya arz edilemeyecek. Mitsubishi Electric in, yeni yönetmeliğe uygun üretilen klimaları, uygulanacak minimum enerji sınırlarını karşılaması ile geleceğe şimdiden hazır.

6 Daha Yeşil Bir Gelecek İçin Ekolojik Yenilikler Eco Changes For a Greener Tomorrow (Daha Yeşil Bir Gelecek İçin Ekolojik Yenilikler), Mitsubishi Electric in geniş çevre programının yeni sloganı. Şirketin iyileştirme arayışı ve uygulamalarına yönelik sürekli çabalarını yansıtan ve Mitsubishi Electric in çevre vizyonunun bir ifadesi olan Eco Changes, Changes For The Better yani daha iyisi için yenilikler mesajı doğrultusunda hareket ediyor. Eco Changes, firmanın çevre koruma teknolojileri ve üretimdeki uzmanlığı sayesinde daha yeşil bir gelecek yaratmak ve ekolojik olarak sürdürülebilir bir topluma ulaşmak için sarf ettiği sürekli çabaları ifade ediyor. Mitsubishi Electric Çevre Vizyonu 2021 Çevre Vizyonu 2021, Mitsubishi Electric in 2021 yılına kadar hedeflediği uzun vadeli Çevre Yönetim Programı. Kuruluşunun 100. yılı olması açısından da Mitsubishi Electric için 2021 yılı ayrı bir önem taşıyor. Teknoloji ve Eylem ilkesine dayanan Çevre Yönetim Programı, dünyanın ve canlıların korunmasına olumlu katkıda bulunmayı amaçlıyor. Programın amaçları ise şöyle; Küresel ısınmayı önlemek Geri dönüşüm bilincine sahip bir toplum oluşturmak Doğa ile uyum içinde yaşama alışkanlığı sağlamak Çevre bilincini teşvik etmek

7 Bugün A, yarın A+++ mı? Yeni ölçüm prosedürü nedeniyle, enerji verimliliği sınıflandırması yeni kategorilere sahip olacak. Mevcut duruma göre A sınıfına giren bir iklimlendirme sistemi, Yeni Enerji Yönetmeliği ne göre çok daha elverişsiz bir sınıfa düşebilir. Yeni Enerji yönetmeliği, tüm AB üyesi ülkelerde geçerli mi, yoksa herhangi bir derecelendirme var mı? Yeni Enerji Yönetmeliği ne göre 12 kw (kilovat) ve altı klimalar 01 Ocak 2013 tarihinde yürürlüğe girdi ve herhangi bir ulusal geçiş dönemi beklenmeden tüm AB üyesi ülkelerde aynı yönetmelikte uygulanacak. Yeni Enerji Yönetmeliği, stoktaki ürünler için de geçerli mi? 2013 sonuna kadar ithal edilmiş, imalatçının ya da bayinin stoklarında kalan iklimlendirme sistemleri bu uygulamadan etkilenmeyecek ve stok ürünler satılabilecek. Yeni Enerji Yönetmeliği kime fayda sağlıyor ve kim avantaj kazanıyor? Özellikle, yenilikçi inverter teknolojisine sahip ürünler, iklimlendirme sistemleri alanında kazananlar takımında yer alacak. Yeni Enerji Yönetmeliği artık, ürünlerinin enerji sınıfları yeni kriterlere göre düşük olan tedarikçilerin piyasaya girmesini engelleyecek. Yeni Enerji Yönetmeliği, yeni iklimlendirme sistemleriyle birlikte bir verimlilik artışını tetikleyecek mi? Hâlihazırda en üst sınıfta yer alan bir ürünle geleceğin en üst sınıfı A+++ sınıfına giren bir ürün arasında enerji tüketimi açısından büyük bir fark olabilir. Enerji tüketimi ve dolayısıyla kullanıcının enerji masrafı azalacak.

8 SCOP ve SEER ne demek? Şimdiye kadar klimalar, EER ve COP değerleri ile kıyaslanıyordu. EER, soğutma modundaki verimliliği, COP ise ısıtma modundaki verimliliği tanımlar ve tüketilen güç ile üretilen ısıtma/soğutma arasındaki oranı ifade eder. Sadece tek bir çalışma noktasına göre hesaplanan bu değerler, ürünün genel performansını tanımlamakta yeterli olamıyordu. Yeni yönetmelik ile ürün verimliliğinin gerçeğe daha yakın ölçülmesi mümkün oluyor. SEER ve SCOP adlandırmasındaki S, Sezonsal anlamına gelen bir simge ve cihazların birden fazla ölçüm noktasında test edildiği anlamına geliyor. Soğutma modu için ölçüm noktaları 20 C, 25 C, 30 C ve 35 C dış ortam sıcaklıklarıdır. Isıtma modu için ise tüm bölgeleri kapsayabilecek bir sıcaklık profili oluşturulamadığı için farklı yük profillerine sahip üç farklı iklim bölgesi tanımlandı: Ortalama, daha sıcak ve daha soğuk. Ölçümler 12 C, 7 C, 2 C ve -7 C dış ortam sıcaklıklarında yapılıyor, bulunduğu bölgeye bağlı olarak farklı çalışma süreleri ile hesaplamalara dâhil ediliyor. Önemli not: Isıtma modunda SCOP hesabı yapılırken, T bivalent noktası daha yüksek sıcaklıklarda (-7 C yerine -2 C) seçilirse tasarım yükü artacak, fakat SCOP değeri (verimlilik) düşecektir.

MXZ-2D33VA / 2D42VA / 2D42VA2 / 2D53VA2 MXZ-3D54VA2 / 3E54VA / 3E68VA MXZ-4D72VA / 4E72VA / 4E83VA PAC-MK-31BCB PAC-MK51BCB MXZ-5D102VA / 5E102VA MXZ-6C122VA / 6D122VA PUMY-P112/125/140VKM2(-BS) PUMY-P112/125/140YKM2(-BS)

Detaylı

Dış Ünite Boyutları Birim : mm MXZ-6C122VA MXZ-8B140VA/YA DIŞ ÜNİTE DIŞ ÜNİTE Hava Giriş 2-U Şeklinde Açılabilir Delik (Çelik Dübel M10) Montaj Ayakları Hava Giriş Hava Giriş 2-U Şeklinde Açılabilir Delik

Detaylı

Beyaz Gümüş Siyah Klimalarda enerji tüketimini en aza indirmeyi hedefleyen Avrupa Birliği standartları, 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren ülkemizde yürürlüğe girmiştir. Enerji sınıfları da Sezonsal

Detaylı

Klimalarda Sezonsal Verimlilik ve Doğru Klima Kullanımı

Klimalarda Sezonsal Verimlilik ve Doğru Klima Kullanımı Klimalarda Sezonsal Verimlilik ve Doğru Klima Kullanımı Ali DAŞDEMİR Ali KEÇEBAŞ ÖZET Türkiye gibi enerji ihtiyacının büyük bir bölümünü ihraç eden ülkelerde enerji verimliliği büyük önem arz etmektedir.

Detaylı

Sezonsal Verimlilik. Comfort Inverter. ErP. Sezonsal verimlilik kriterlerine uyumlu Mitsubishi Electric klimaları ile yüksek enerji verimliliği!

Sezonsal Verimlilik. Comfort Inverter. ErP. Sezonsal verimlilik kriterlerine uyumlu Mitsubishi Electric klimaları ile yüksek enerji verimliliği! MSZ-HJ Serisi KILLI, SESSİZ,... U L R O F KON YENİ Türkiye de 1 Ocak 2014 tarihinde yürürlüğe giren yeni yönetmeliğe göre klimalar artık sezonsal performansları ile değerlendiriliyor. Comfort Inverter,

Detaylı

Sezonsal Verimlilik ve Klimalarda Yeni Enerji Etiketi

Sezonsal Verimlilik ve Klimalarda Yeni Enerji Etiketi Dr. Andaç YAKUT 1 1 DAIKIN Türkiye Sezonsal Verimlilik ve Klimalarda Yeni Enerji Etiketi İletişim adresi: a.yakut@daikin.com.tr ÖZET 01.01.2013 tarihinden itibaren Avrupa da yeni Eko-tasarım Direktifi

Detaylı

Şık ve Sade Tasarımı ile Tüm Mekanlarla Mükemmel Uyum

Şık ve Sade Tasarımı ile Tüm Mekanlarla Mükemmel Uyum 01 02 Beyaz Gri Siyah 03 04 Şık ve Sade Tasarımı ile Tüm Mekanlarla Mükemmel Uyum Modern iç mekan dekorunuzu tamamlamak için geliştirilen Kirigamine Zen, kullanıldığı ortam ile doğal bir uyum sağlayabilmesi

Detaylı

Sezonsal verimlilik rüzgarı esmeye başladı...

Sezonsal verimlilik rüzgarı esmeye başladı... Sezonsal verimlilik rüzgarı esmeye başladı... 01 02 Beyaz Gri Siyah 03 04 Şık ve Sade Tasarımı ile Tüm Mekanlarla Mükemmel Uyum Modern iç mekan dekorunuzu tamamlamak için geliştirilen Kirigamine Zen, içerisinde

Detaylı

AIRFEL TİCARİ KLİMALAR. www.airfel.com.tr

AIRFEL TİCARİ KLİMALAR. www.airfel.com.tr www.airfel.com.tr IRFEL TİRİ KLİMLR Salon Tipi Turbo fonksiyonu ile hızlı ısıtma soğutma rıza teşhis sistemi ile daha hızlı servis hizmeti Uzun üfleme mesafesi Dört yöne otomatik hava yönlendirme Otomatik

Detaylı

MITSUBISHI ELECTRIC YENİ KİRİGAMİNE MSZ-FH SERİSİ

MITSUBISHI ELECTRIC YENİ KİRİGAMİNE MSZ-FH SERİSİ MITSUBISHI ELECTRIC YENİ KİRİGAMİNE MSZ-FH SERİSİ Sağlıklı nefes alın, sağlıklı ve konforlu yaşayın Yeni Kirigamine ile tanışın Mitsubishi Electric Klimalar tüm dünyada kusursuz konfor sağlayan yüksek

Detaylı

DELUXE POWER INVERTER

DELUXE POWER INVERTER DELUXE POWER INVERTER MSZ-GF Serisi YENİ İ vrupa Birliği nde 1 Ocak 2013 tarihinde yürürlüğe giren ve Türkiye de 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan yeni yönetmeliğe göre, klimalar artık

Detaylı

DELUXE POWER INVERTER MSZ-GF Serisi

DELUXE POWER INVERTER MSZ-GF Serisi DELUXE POWER INVERTER MSZ-GF Serisi YENİ Türkiye de 1 Ocak 2014 tarihinde yürürlüğe giren yeni yönetmeliğe göre klimalar artık sezonsal performansları ile değerlendiriliyor. Deluxe Power Inverter, sezonsal

Detaylı

65% ENERJİ TASARRUFU

65% ENERJİ TASARRUFU SICKLR BEKLEMiYORS, SiZ DE BEKLEMEYiN. 4 8 ST T E S E R i NL i Ğ E K V U Ş U N. Klimanızın montajı için günlerce beklemeyin. Hotpoint Inventer klimalar ile 48 saatte serinliğe kavuşun. 65% ENERJİ TSRRUFU

Detaylı

INVERTER KLİMALAR İLE SABİT HIZLI KLİMALARIN ENERJİ TÜKETİMLERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI

INVERTER KLİMALAR İLE SABİT HIZLI KLİMALARIN ENERJİ TÜKETİMLERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI TESKON 2017 / BİNALARDA ENERJİ PERFORMANSI SEMPOZYUMU Bu bir MMO yayınıdır MMO bu yayındaki ifadelerden, fikirlerden, toplantıda çıkan sonuçlardan, teknik bilgi ve basım hatalarından sorumlu değildir.

Detaylı

Multi Split Klima Ürün Kataloğu

Multi Split Klima Ürün Kataloğu Multi Split Klima 2016 Ürün Kataloğu XY,Z Daikin yolu açıyor Sezonsal verimlilik, Akıllı enerji kullanımı Enerji etiketiyle gelen zorlu 20-20-20 çevre hedefleri Avrupa Komisyonu AB'de enerji verimliliğinin

Detaylı

DELUXE POWER INVERTER

DELUXE POWER INVERTER DELUXE POWER INVERTER MSZSF Serisi YENİİ Türkiye de 1 O Ocakk 2014 tarihinde ihi d yürürlüğe ü ü lüğ giren i yenii yönetmeliğe ö göre klimalar artık sezonsal performansları ile değerlendiriliyor. Deluxe

Detaylı

Beko Multi Inverter Klimalar şimdi montaj dahil fiyatlarla! Mayıs- Haziran

Beko Multi Inverter Klimalar şimdi montaj dahil fiyatlarla! Mayıs- Haziran Beko Multi Inverter Klimalar şimdi montaj dahil fiyatlarla! Mayıs- Haziran 2018 Multi Inverter Sistem Klimaları ve Teknik Bilgiler Multi Inverter İç Üniteler Sezonsal Enerji Verimliliğine Sahip Beko Multi

Detaylı

Bilgi sayfası (Lot.10)

Bilgi sayfası (Lot.10) Bu bilgiler ErP ile ilgili ve KLİMALAR VE VANTİLATÖRLER İLE İLGİLİ ÇEVREYE DUYARLI TASARIM GEREKLERİNE DAİR TEBLİĞ (SGM2012/13) uyarınca klimalar için mevsimsel enerji tketimi ve hesaplamalarının sonuçlarını

Detaylı

Bilgi sayfası (Lot.10)

Bilgi sayfası (Lot.10) Bu bilgiler ErP ile ilgili ve KLİMALAR VE VANTİLATÖRLER İLE İLGİLİ ÇEVREYE DUYARLI TASARIM GEREKLERİNE DAİR TEBLİĞ (SGM2012/13) uyarınca klimalar için mevsimsel enerji ve hesaplamalarının sonuçlarını içerir.

Detaylı

S3KV. Şık. Yeni Tasarım

S3KV. Şık. Yeni Tasarım S3KV Şık Yeni Tasarım Güç Beslemesi Kapasite Güç Tüketimi (min-anma-maks) P tasarımc Enerji Sınıfı SEER Yıllık Elektrik Tüketimi Kapasite Güç Tüketimi (min-anma-maks) P tasarımh Enerji Sınıfı SCOP Yıllık

Detaylı

İÇ ÜNİTE FTXB25A FTXB35A FTXB50A DIŞ ÜNİTE RXB25A RXB35A RXB50A RXB60A

İÇ ÜNİTE FTXB25A FTXB35A FTXB50A DIŞ ÜNİTE RXB25A RXB35A RXB50A RXB60A İÇ ÜNİTE FTXB25 FTXB35 FTXB50 FTXB60 Kapasitesi BTU 1,20 / 2,50 / 3,20 4.000 / 8.500 / 10.900 1,30 / 3,53 / 3,80 4.400 / 12.000 / 12.900 1,88 / 5.45 / 6.20 6.400 / 18.600 / 21.200 2,00 / 6,21 / 6,50 6.800

Detaylı

Bilgi sayfası (Lot.10)

Bilgi sayfası (Lot.10) Bu bilgiler ErP ile ilgili ve KLİMALAR VE VANTİLATÖRLER İLE İLGİLİ ÇEVREYE DUYARLI TASARIM GEREKLERİNE DAİR TEBLİĞ (SGM-2012/13) uyarınca klimalar için mevsimsel enerji tketimi ve hesaplamalarının sonuçlarını

Detaylı

Arçelik Multi Inverter Klimalar şimdi montaj dahil fiyatlarla! MART - TEMMUZ 2018

Arçelik Multi Inverter Klimalar şimdi montaj dahil fiyatlarla! MART - TEMMUZ 2018 Arçelik Multi Inverter Klimalar şimdi montaj dahil fiyatlarla! MART - TEMMUZ 2018 Multi Inverter Sistem Klimaları ve Teknik Bilgiler Multi Inverter İç Üniteler 2 3 Sezonsal Enerji Verimliliğine Sahip Arçelik

Detaylı

KIRIGAMINE INVERTER. MSZ-FH Serisi

KIRIGAMINE INVERTER. MSZ-FH Serisi KIRIGAMINE INVERTER MSZ-FH Serisi SEER 9.1 Avrupa Birliği nde 1 Ocak 2013 tarihinde yürürlüğe giren yeni yönetmeliğe göre klimalar artık sezonsal performansları ile değerlendiriliyor. Power Deluxe Inverter,

Detaylı

TEMMUZ-AĞUSTOS 2017 arcelik.com.tr ARÇELİK MULTI INVERTER KLİMALAR ŞİMDİ MONTAJ DAHİL FİYATLARLA!

TEMMUZ-AĞUSTOS 2017 arcelik.com.tr ARÇELİK MULTI INVERTER KLİMALAR ŞİMDİ MONTAJ DAHİL FİYATLARLA! TEMMUZ-AĞUSTOS 2017 arcelik.com.tr 444 0 888 ARÇELİK MULTI INVERTER KLİMALAR ŞİMDİ MONTAJ DAHİL FİYATLARLA! 2 Multi Inverter Sistem Klimaları ve Teknik Bilgiler Multi Inverter İç Üniteler 3 Sezonsal Enerji

Detaylı

KASIM-ARALIK 2017 arcelik.com.tr ARÇELİK MULTI INVERTER KLİMALAR ŞİMDİ MONTAJ DAHİL FİYATLARLA!

KASIM-ARALIK 2017 arcelik.com.tr ARÇELİK MULTI INVERTER KLİMALAR ŞİMDİ MONTAJ DAHİL FİYATLARLA! KASIM-ARALIK 2017 arcelik.com.tr 444 0 888 ARÇELİK MULTI INVERTER KLİMALAR ŞİMDİ MONTAJ DAHİL FİYATLARLA! 2 Multi Inverter Sistem Klimaları ve Teknik Bilgiler Multi Inverter İç Üniteler 3 Sezonsal Enerji

Detaylı

MULTİ-SİSTEM. verimlilik, esneklik ve konfor bir arada

MULTİ-SİSTEM. verimlilik, esneklik ve konfor bir arada MULTİSİSTEM verimlilik, esneklik ve konfor bir arada Toshiba Multi Sistem Nedir? Birden fazla odada iklimlendirmeye ihtiyaç duyduğunuzda ayrı ayrı dış ünite kullanımına son veren, tek bir dış üniteye birden

Detaylı

Bilgi sayfası (Lot.10)

Bilgi sayfası (Lot.10) Bu bilgiler ErP ile ilgili ve KLİMALAR VE VANTİLATÖRLER İLE İLGİLİ ÇEVREYE DUYARLI TASARIM GEREKLERİNE DAİR TEBLİĞ (SGM-2012/13) uyarınca klimalar için mevsimsel enerji tketimi ve hesaplamalarının sonuçlarını

Detaylı

DÖŞEME TİPİ. MFZ-KJ Serisi

DÖŞEME TİPİ. MFZ-KJ Serisi DÖŞEME TİPİ MFZ-KJ Serisi MFZ-KJ Serisi Mitsubishi Electric döşeme tipi cihazlar kullanıcılarına sunduğu üstün performans, tasarruf ve konfor sayesinde odanın değerini arttırır. lçak tavanlı alanlara olan

Detaylı

MULTI SİSTEM. Şık. Yeni Tasarım

MULTI SİSTEM. Şık. Yeni Tasarım MULTI SİSTEM Şık Yeni Tasarım Toshiba MultiSistem Büyük Avantajlar Esneklik TOSHIBA MULTİSİSTEM RASM14GAVE İç Ünite Duvar Tipi N3KVP Duvar Tipi N3KV2 Konsol Tipi UFV Kanal Tipi GDV Kaset Tipi SMUV RASBN3KVPE

Detaylı

VITOclima 300-s/HE Free Joint DC Inverter Çoklu klima sistemleri

VITOclima 300-s/HE Free Joint DC Inverter Çoklu klima sistemleri VITOclima 300-s/HE Free Joint DC Inverter Free Joint DC Inverter Viessmann İle tek dış üniteye 5 adede kadar iç ünite kombinasyonu yapabilir, değişken debili soğutucu akışkan teknolojisi ile bireysel iklimlendirmenin

Detaylı

MIDEA TRİ-THERMAL ISI POMPASI TEKNİK KILAVUZ- 2014

MIDEA TRİ-THERMAL ISI POMPASI TEKNİK KILAVUZ- 2014 MIDEA TRİ-THERMAL ISI POMPASI TEKNİK KILAVUZ- 2014 Modern Klima Isı Pompası Teknik Yayınlar 2014/5 MCAC-RTSM-2014-1 Tri-Thermal İçindekiler 1. Bölüm Genel Bilgiler... 1 2. Bölüm Teknik Özellikler ve Performans...

Detaylı

E.C.A. Klimalarda Akıllı Klima Kiti I le Uzaktan Erişim I mkanı

E.C.A. Klimalarda Akıllı Klima Kiti I le Uzaktan Erişim I mkanı Duvar Tipi Klimalar E.C.A. Klimalarda Akıllı Klima Kiti I le Uzaktan Erişim I mkanı E.C.A. nın akıllı klima kiti, cep telefonunuz ile uzaktan evinizi istediğiniz dereceye ayarlamanıza ve bu sayede daha

Detaylı

Temel ürün bilgileri Klima

Temel ürün bilgileri Klima KLIMALAR Bosch klimalar, bağımsız Alman test kuruluşu TÜV tarafından test edilmiş ve enerji değerleri onaylanmıştır. TÜV sertifikası TÜV SÜD (Technischer Überwachungs Verein) Almanya da teknik muayene,

Detaylı

SÜRDÜRÜLEBİLİR DÜNYA ve İNSANLIK İÇİN TEKNOLOJİ

SÜRDÜRÜLEBİLİR DÜNYA ve İNSANLIK İÇİN TEKNOLOJİ Basın Bülteni Ayrıntılı bilgi için: İNOMİST İLETİŞİM Ayşe Ekşioğlu - ayse@inomist.com 0216 639 60 16-0539 314 24 28 Ağustos 2016 Çevre yatırımı 45 milyon dolara ulaşan Mitsubishi Electric in 2021 hedefleri

Detaylı

TİCARİ TİP SU ISITICILAR

TİCARİ TİP SU ISITICILAR TİCARİ TİP SU ISITICILAR 21 Ağustos tan beri cepten yiyoruz! Dünyadan Uyarı: Limit Aşımı Dünya Nüfusundaki Artış Kaynak: www.timeforchange.org Nerede Olmak İstiyoruz? YIL: 1980 Ozon Tabakasında Delinme

Detaylı

emura DAIKIN EMURA. FORM. İŞLEV. YENİDEN TANIMLANDI EMURA www.isisan.com 01

emura DAIKIN EMURA. FORM. İŞLEV. YENİDEN TANIMLANDI EMURA www.isisan.com 01 emura DAIKIN EMURA. FORM. İŞLEV. YENİDEN TANIMLANDI EMURA www.isisan.com 01 TÜM YIL BOYUNCA KESİNTİSİZ KONFOR. Yeni Daikin Emura duvar tipi klima ünitesi, mühendislik harikası ileri teknolojinin, simgesel

Detaylı

PAM ve PWM, başarılı bir kombinasyon

PAM ve PWM, başarılı bir kombinasyon Konforla Tanışın Etrafınızdaki dünyayı geliştiriyoruz. İç mekanda yaşanılan konforu; ürün ve hizmetlerimizle geliştirirken aynı zamanda insanların yaşam kalitelerini de yükseltiyoruz. Söz konusu çevre

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ 52 EKONOMİK FORUM

AVRUPA BİRLİĞİ 52 EKONOMİK FORUM 2015 TE KÜÇÜK TASARRUF 52 EKONOMİK FORUM Çisel İLERİ İKV Proje Müdürü EV ALETLERI MERCEĞINDE AB vatandaşları için 1 Ocak 2015 itibarıyla enerji verimliliğinde yeni bir dönem başladı. Bu yeni dönemde pişirme

Detaylı

EcoWave DUVAR TİPİ SPLİT KLİMA

EcoWave DUVAR TİPİ SPLİT KLİMA EcoWave DUVAR TİPİ SPLİT KLİMA Doğadan Gelen Esinti... İKLİMLENDİRME SİSTEMLERİ TERMODİNAMİK İKLİMLENDİRME SİSTEMLERİ Doğadan Gelen Esinti... İKLİMLENDİRME SİSTEMLERİ Çevre Dostu Enerji Tasarruflu Akıllı

Detaylı

Şık ve Sade Tasarımı ile Tüm Mekanlala Mükemmel Uyum

Şık ve Sade Tasarımı ile Tüm Mekanlala Mükemmel Uyum 01 02 Beyaz Gri Siyah 03 04 Şık ve Sade Tasarımı ile Tüm Mekanlala Mükemmel Uyum Modern iç mekan dekorunuzu tamamlamak için geliştirilen Kirigamine Zen, kullanıldığı ortam ile doğal bir uyum sağlayabilmesi

Detaylı

ÜSTÜN TEKNOLOJİ VE MÜHENDİSLİĞİN BULUŞMASI

ÜSTÜN TEKNOLOJİ VE MÜHENDİSLİĞİN BULUŞMASI BASIN BÜLTENİ Ayrıntılı Bilgi İçin: İNOMİST İLETİŞİM Ayşe Ekşioğlu - ayse@inomist.com 0216 639 60 16 0539 314 24 28 Aralık 2015 Mitsubishi Electric, Türkiye deki dev iklimlendirme projelerinin otomasyonuna

Detaylı

Arçelik Multi Inverter Klimalar şimdi montaj dahil fiyatlarla! KASIM - ARALIK 2018

Arçelik Multi Inverter Klimalar şimdi montaj dahil fiyatlarla! KASIM - ARALIK 2018 Arçelik Multi Inverter Klimalar şimdi montaj dahil fiyatlarla! KASIM ARALIK 20 Multi Inverter Klima Sistemleri ve Teknik Bilgiler Sezonsal Enerji Verimliliğine Sahip Arçelik Multi Inverter Klima Sistemleri

Detaylı

EKOTEC ISITMA SOĞUTMA ÇÖZÜMLERİ

EKOTEC ISITMA SOĞUTMA ÇÖZÜMLERİ ISITMA SOĞUTMA ÇÖZÜMLERİ ENERJİ KİM? 1999 yılından beri Ekotec yenilenebilir enerji sektöründe çalışmalar yapmaktadır. Avusturya da konut ısıtma soğutma konusunda hizmet veren Ekotec, Avrupa da ki yenilenebilir

Detaylı

TAM DÜZ KASET. Tasarım ve Zeka bir. arada

TAM DÜZ KASET. Tasarım ve Zeka bir. arada TAM DÜZ KASET Tasarım ve Zeka bir arada Tam Düz Kaset Tasarım ve zeka bir arada Bir pazar lideri olarak Daikin ofisler, bankalar ve mağazalar için ideal çözüm sunmak üzere yüksek performansa ve düşük enerji

Detaylı

SOĞUTMANIN GELECEĞİ: ENERJİ-VERİMLİ KLİMALAR İÇİN FIRSATLAR*

SOĞUTMANIN GELECEĞİ: ENERJİ-VERİMLİ KLİMALAR İÇİN FIRSATLAR* SOĞUTMANIN GELECEĞİ: ENERJİ-VERİMLİ KLİMALAR İÇİN FIRSATLAR* DÜNYA ARTAN SOĞUK TALEBİ İLE YÜZLEŞİYOR Enerjinin mekan soğutması için kullanımı, diğer tüm kullanımlarından daha fazla artarak, 1990-2016 yılları

Detaylı

ARÇELİK LE KOMBİNE GÜVEN

ARÇELİK LE KOMBİNE GÜVEN 24 Kombiler ARÇELİK LE KOMBİNE GÜVEN Arçelik ten büyük indirim! Üstelik 1.347 TL den başlayan fiyatlarla! Hermetik kombilerde 150 İNDİRİM Yoğuşmalı kombilerde 200 İNDİRİM ÜCRETSİZ KOMBİ HİZMETLERİMİZ Kombi

Detaylı

Seninle ;) her mevsim

Seninle ;) her mevsim Seninle ;) her mevsim 2018 Ürün Katalogu Tek Mevsim RotaClimate ile tek mevsim yaşamaya başlayın. Geliştirilen sezonsal klima teknolojisi, yüksek enerji verimliliği ve üstün teknolojik özellikleriyle mekanlarınızda

Detaylı

PROFESYONELLERİN TERCİHİ MITSUBISHI ELECTRIC KLİMA

PROFESYONELLERİN TERCİHİ MITSUBISHI ELECTRIC KLİMA Medya İlişkileri: Mitsubishi Electric Türkiye PR Ajansı İnomist İletişim Danışmanlığı Sibel Selvi Arslantürk sibel@inomist.com +90 216 639 60 16 / +90 533 441 80 33 Kasım 2016 Yatırım maliyetini kısa sürede

Detaylı

Japon teknolojisine sahip profesyonel çözümler İklimSA da!

Japon teknolojisine sahip profesyonel çözümler İklimSA da! Japon teknolojisine sahip profesyonel çözümler İklimSA da! Güvenilir teknoloji Çevreyle dost Profesyonel Seri Klimalar Mitsubishi Heavy den İklimSA ya Ödül 30 yıldır Mitsubishi Heavy Industries Türkiye

Detaylı

TARU ISI POMPALARI Doğadan gelen konfor, doğaya duyulan saygı

TARU ISI POMPALARI Doğadan gelen konfor, doğaya duyulan saygı TARU POMPALARI Doğadan gelen konfor, doğaya duyulan saygı KÖMÜRSÜZ, YAKITSIZ, ATIKSIZ SAĞLIKLI VE EKONOMİK TARU POMPALARI MEKANDA TARU POMPASI Firmamız ISO 9001 Kalite Güvence Belgesine sahiptir. POMPASI

Detaylı

İKLİMLENDİRME SİSTEMLERİ. Klimalar

İKLİMLENDİRME SİSTEMLERİ. Klimalar İKLİMLENDİRME SİSTEMLERİ Klimalar İKLİMLENDİRME SİSTEMLERİ ELEGNT YENİ NESİL INVERTER Serisi Duvar Tipi Split Klimalar 7 Yıl Garanti Yeni Nesil Inverter Yüksek Verime Sahip R410 Gazlı Yeni Sezonsal Verimlilik

Detaylı

Flair ile Daima. Daha İyiye

Flair ile Daima. Daha İyiye Flair ile Daima Daha İyiye Sürdürülebilir Dünya Sürdürülebilir Teknoloji Alarko Flair serisi split klimalar R32 soğutucu akışkan kullanır. R32 soğutucu akışkan düşük küresel ısınma potansiyeli sayesinde

Detaylı

Kadıköy Belediyesi Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı

Kadıköy Belediyesi Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı Özet Rapor Haziran, 2013 İstanbul, Kadıköy, 2013 1 / 7 ÖZET RAPOR Belediye Başkanları Sözleşmesi Kadıköy Belediyesinin vizyonunun temeli İlçede yaşayanlar için daha sağlıklı bir çevre ve iyi yaşam kalitesinin

Detaylı

CARRIER ve ENERJİ VERİML

CARRIER ve ENERJİ VERİML Carrier HAP e20 programı ile yapılan enerji simülasyonlarında yılın 8.760 saatlik hava verileri kullanılarak gerçek bir saatlik enerji analizi gerçekleştirilir. Program, bina ısı akışını hesaplamak için

Detaylı

Birebir Ticari Tip Klimalar

Birebir Ticari Tip Klimalar Birebir Ticari Tip Klimalar 1 BİREBİR KASET TİPİ KLİMALAR Birebir Kaset Tipi Klimalar 2 3 Birebir Kaset Tipi Klimalar Birebir Kaset Tipi Klimalar Teknoloji Estetik dizayn Düşük ses seviyesi Hava üfleme

Detaylı

Görünüm. İşlev. Yeniden tasarlandı. emura

Görünüm. İşlev. Yeniden tasarlandı. emura Görünüm. İşlev. Yeniden tasarlandı. emura Yeni bir iç mekan tasarım dünyası keşfedin En iyi tasarım Daikin Emura, teknolojik liderliği ve aerodinamiklerin güzelliğini mükemmel biçimde dengeleyecek biçimde

Detaylı

Teknoloji ve konfor İklimSA da!

Teknoloji ve konfor İklimSA da! Teknoloji ve konfor İklimSA da! Oteller Hastaneler Restoranlar Üniversiteler Alışveriş Merkezleri Ofis ve İş Merkezleri Plaza ve Rezidanslar Ticari Tip Klimalar YAYGIN SATIŞ VE SERVİS AĞI YÜKSEK HİZMET

Detaylı

Birebir Ticari Tip Klimalar

Birebir Ticari Tip Klimalar Birebir Ticari Tip Klimalar 1 BİREBİR KASET TİPİ KLİMALAR Birebir Kaset Tipi Klimalar 2 3 Birebir Kaset Tipi Klimalar Birebir Kaset Tipi Klimalar Teknoloji Estetik dizayn Düşük ses seviyesi Hava üfleme

Detaylı

ilk ve tek klima Plasmacluster iyon teknolojisiyle havayı arındıran R32

ilk ve tek klima Plasmacluster iyon teknolojisiyle havayı arındıran R32 Plasmacluster iyon teknolojisiyle havayı arındıran ilk ve tek klima R32 Sharp Klima Sistemleri Yetkili Bayisi www.mustafasatıcıoğlu.com 0242 321 07 77-0242 313 15 05 Sharp ın tescilli özelliği: Plasmacluster

Detaylı

DÜNYANIN İLK HİBRİD İKLİMLENDİRME SİSTEMİ

DÜNYANIN İLK HİBRİD İKLİMLENDİRME SİSTEMİ Ekim 2016 Mitsubishi Electric ten yeni bir çevreci teknoloji hamlesi DÜNYANIN İLK HİBRİD İKLİMLENDİRME SİSTEMİ Dünyanın önde gelen teknoloji devlerinden Mitsubishi Electric, bir ilke imza atarak hibrid

Detaylı

Profesyonel Teknoloji.

Profesyonel Teknoloji. Profesyonel Seri Klimalar Minimum Enerji, Genel Müdürlük Ankara Bölge Müdürlüğü Adana Bölge Müdürlüğü Antalya Bölge Müdürlüğü İzmir Bölge Müdürlüğü Profesyonel Teknoloji. Teknosa Plaza Batman Sokak No:

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HAKAN ÇETİNSAYA İYİ KLİNİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HAKAN ÇETİNSAYA İYİ KLİNİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HAKAN ÇETİNSAYA İYİ KLİNİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Sayı : / 013 Konu : Teklif Mektubu Hakkında Merkezimizin ihtiyacı olan aşağıda cins ve miktarları belirtilen malzemelere

Detaylı

Tegora Seasonal FTXB-B E D-ZH-190214-TR01. Daikin Sezonsal Verimliliğin Öncüsüdür

Tegora Seasonal FTXB-B E D-ZH-190214-TR01. Daikin Sezonsal Verimliliğin Öncüsüdür Tegora Seasonal Daikin in klima, kompresör ve soğutucu akışkan üreticisi Daikin Sezonsal Verimliliğin Öncüsüdür FTXB-B olarak pazardaki eşsiz konumu çevre konularıyla yakından ilgilenmesini sağlamıştır.

Detaylı

Klimalar Isıtma ve Soğutma

Klimalar Isıtma ve Soğutma Klimalar Isıtma ve Soğutma Çoklu model uygulaması»» Yeni yönetmeliğe göre değerlendirilmiş A++ sınıfına kadar ulaşan sezonsal verimlilik»» Konut ve hafif ticari uygulamalar için»» 2 ila 5 ayrı odanın yalnızca

Detaylı

YEN 2011 YEN ECONAVI S STEM TASARIMLA GELEN EKOLOJ K ZEKA

YEN 2011 YEN ECONAVI S STEM TASARIMLA GELEN EKOLOJ K ZEKA EV T P YEN ECONAVI S STEM TASARIMLA GELEN EKOLOJ K ZEKA Enerji u yaparak çevreyi korumak konforunuzdan fedakarlık etmenizi gerektirmemeli. Bu yüzden, e siz bir performansı saᾊlayan ECONAVI sistemli inverter

Detaylı

İKLİMLENDİRME SİSTEMLERİ. Klimalar

İKLİMLENDİRME SİSTEMLERİ. Klimalar Klimalar ELEGNT YENİ NESİL INVERTER Serisi Duvar Tipi Split Klimalar 7 Yıl Garanti Yeni Nesil Inverter Yüksek Verime Sahip R410 Gazlı Yeni Sezonsal Verimlilik Standartlarına Göre Soğutmada ve Isıtmada

Detaylı

RAV-SP564ATP-TR RAV-SP804ATP-TR RAV-SP1104ATP-TR RAV-SP1404ATP-TR RAV-SM564MUT-TR RAV-SM564UTP-TR RAV-SM804UTP-TR RAV-SM1104UTP-TR RAV-SM1404UTP-TR RAV-SM5668TP-TR RAV-SM806BTP-TR RAV-SM1106BTP-TR RAV-SM1406BTP-TR

Detaylı

30RB/RQ. HAVA SOĞUTMALI SOĞUTMA GRUPLARI VE ISI POMPALARI 40-160 kw. Enerji faturanızı düşürün güven duygunuzu arttırın

30RB/RQ. HAVA SOĞUTMALI SOĞUTMA GRUPLARI VE ISI POMPALARI 40-160 kw. Enerji faturanızı düşürün güven duygunuzu arttırın 30RB/RQ HAVA SOĞUTMALI SOĞUTMA GRUPLARI VE ISI POMPALARI 40-160 kw Enerji faturanızı düşürün güven duygunuzu arttırın Büyük resim Carrier in misyonu, iklimsel koşullardan bağımsız olarak, daha konforlu,

Detaylı

TTMD 2013 ÇALIŞTAYI. Naci Şahin İSKİD Yönetim Kurulu Başkanı

TTMD 2013 ÇALIŞTAYI. Naci Şahin İSKİD Yönetim Kurulu Başkanı TTMD 2013 ÇALIŞTAYI Türkiye enerji politikaları ve enerji verimliliği konusundaki yasal düzenlemelerin getirdiği güncel gelişmeler ve tesisat sektörüne etkileri İSKİD GÖRÜŞLERİ 1.11.2013, Adana Naci Şahin

Detaylı

Fujitsu Yeni Nesil VRF Plus

Fujitsu Yeni Nesil VRF Plus Fujitsu Yeni Nesil VRF Plus Yüksek Kapasiteli VRF sistemi DC Inverter Kontrol Kompresör Uzun Borulama Sistemi Tasarımı Yüksek Performanslı R410A Soğutucu Gazı Yeni Tasarım Kompakt Dış Ünite: 8HP den 48

Detaylı

1) 093410 A MODEL KLİMANIN ÖZELLİKLERİ :

1) 093410 A MODEL KLİMANIN ÖZELLİKLERİ : 1) 093410 A MODEL KLİMANIN ÖZELLİKLERİ : Soğutma Kapasitesi (Nominal) : 9.000 Btu/h (Min Max.) : 3.040-12.630 Btu/h Isıtma Kapasitesi (Nominal) : 10.000 Btu/h (Min Max.) : 3.040-14.000 Btu/h :Soğutmada

Detaylı

Hayat kalitenizi yükseltmek istemez misiniz? SHORAI. TOSHIBA KLİMA > BİREYsel Splİt Klİma > SHORAI. e istersen

Hayat kalitenizi yükseltmek istemez misiniz? SHORAI. TOSHIBA KLİMA > BİREYsel Splİt Klİma > SHORAI. e istersen Hayat kalitenizi yükseltmek istemez misiniz? SHORAI TOSHIBA KLİMA > BİREYsel Splİt Klİma > SHORAI her e istersen SHORAI HAYAT KALİTENİZİ YÜKSELTİN R32, küresel ısınma potansiyeli düşük bir alternatiftir.

Detaylı

Tegora Seasonal FTXB-B E D-ZH TR01. Daikin Sezonsal Verimliliğin Öncüsüdür

Tegora Seasonal FTXB-B E D-ZH TR01. Daikin Sezonsal Verimliliğin Öncüsüdür Tegora Seasonal Daikin in klima, kompresör ve soğutucu akışkan üreticisi Daikin Sezonsal Verimliliğin Öncüsüdür FTXB-B olarak pazardaki eşsiz konumu çevre konularıyla yakından ilgilenmesini sağlamıştır.

Detaylı

Multi Inverter Klimalar

Multi Inverter Klimalar Multi Inverter Klimalar Yeniliği aşkla tasarlar R410A Çevreci gaz Inverter klimalar, kullandıkları R410A gazı sayesinde çevreye duyarlıdır. Multi Inverter Sistem Klimaları Multi Inverter Sistem Klimaları

Detaylı

ARÇELİK LE KOMBİNE GÜVEN

ARÇELİK LE KOMBİNE GÜVEN 20 Kombiler ARÇELİK LE KOMBİNE GÜVEN Arçelik ten büyük yılbaşı indirimi! Üstelik 1.428 TL den başlayan fiyatlarla! ÜCRETSİZ KOMBİ HİZMETLERİMİZ Hermetik kombilerde 10 Yoğuşmalı kombilerde 200 Kombi Montaj

Detaylı

Geliştirilmiş Inverter Teknolojisi ile Hızlı Isıtma ve Soğutma. Arçelik VRS4 Klima Sistemleri Enerji Verimliliği İle Fark Yaratıyor

Geliştirilmiş Inverter Teknolojisi ile Hızlı Isıtma ve Soğutma. Arçelik VRS4 Klima Sistemleri Enerji Verimliliği İle Fark Yaratıyor Geliştirilmiş Inverter Teknolojisi ile Hızlı Isıtma ve Soğutma Arçelik VRS4 Klima Sistemleri Enerji Verimliliği İle Fark Yaratıyor Enerji Tasarrufu Ve Çevre VRS4 (4. Nesil) V-Scroll Inverter Kompresör

Detaylı

KLİMALAR ISITMA I SU ISITMA I YENİLENEBİLİR ENERJİ I SOĞUTMA

KLİMALAR ISITMA I SU ISITMA I YENİLENEBİLİR ENERJİ I SOĞUTMA KLİMALAR ISITMA I SU ISITMA I YENİLENEBİLİR ENERJİ I SOĞUTMA YENİLİKLERLE GERÇEKLEŞEN 80 YILLIK BÜYÜME Yıllardır Ariston ürünlerini seçen ailelerin evlerine, günlük yaşamlarını daha iyileştirmek ve kolaylaştırmak

Detaylı

Doğayla Uyumlu Yaşamın Adresi:

Doğayla Uyumlu Yaşamın Adresi: Özlem İkinci Dr, Bilimsel Programlar Başuzmanı, TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi Doğayla Uyumlu Yaşamın Adresi: Ekolojik Köyler Büyük şehirlerde yaşayan pek çok kişinin hayalidir köy yaşamı. Gürültüden

Detaylı

MXZ-D/C/B SERİSİ INVERTER HEATPUMP

MXZ-D/C/B SERİSİ INVERTER HEATPUMP MXZ-D/C/ SERİSİ INVERTER HETPUMP 6 odalı evlerin, tek dış ünite ile klima ihtiyacına çözüm olarak üretilmiştir. üyük kapasitesine rağmen tüm yıl boyunca düşük tüketimi ile, hem ısıtmada hem de soğutmada

Detaylı

UYGULAMA VE SATIŞ BAYİİ

UYGULAMA VE SATIŞ BAYİİ UYGULAMA VE SATIŞ BAYİİ DEĞERLİ APARTMAN SAKİNLERİ ISI YALITIMI DOĞRU YAPILIRSA YATIRIMDIR HEMDE KAZANDIRAN BİR YATIRIMDIR....VE BİZ DEST YAPI OLARAK ATACAĞANIZ BU DOĞRU ADIMDA 14 YILLIK YAPI UYGULAMALARI

Detaylı

TSE GEBZE ELEKTROTEKNİK LABORATUVARI EV ALETLERİ BÖLÜMÜ

TSE GEBZE ELEKTROTEKNİK LABORATUVARI EV ALETLERİ BÖLÜMÜ TSE GEBZE ELEKTROTEKNİK LABORATUVARI EV ALETLERİ BÖLÜMÜ ENERJİ ETİKETLEMESİ ÖLÇÜM METOTLARI VE LABORATUVAR KABİLİYETLERİ Hazırlayanlar: Safiye DEMİR - Erdem BOSTANOĞLU Elektrik-Elektronik Müh. - Elektronik

Detaylı

VR4+ DC Inverter Heat Recovery Dış Üniteler

VR4+ DC Inverter Heat Recovery Dış Üniteler VR4+ DC Inverter Heat Recovery Dış Üniteler 27 VR4+ DC Inverter Heat Recovery TEMEL ÖZELLİKLER Eş Zamanlı Isıtma ve Geçerli V4+ Heat Pump sistemi göz önüne alınarak, VR4+ Heat Recovery sisteminde bir oda

Detaylı

Miyora Seasonal FTXK-AW. Daikin Sezonsal Verimliliğin Öncüsüdür

Miyora Seasonal FTXK-AW. Daikin Sezonsal Verimliliğin Öncüsüdür Miyora Seasonal Daikin in klima, kompresör ve soğutucu akışkan üreticisi olarak pazardaki eşsiz konumu çevre konularıyla yakından ilgilenmesini sağlamıştır. Yıllar boyunca Daikin çevre Daikin Sezonsal

Detaylı

HASTANE & OTEL & ALIŞVERİŞ MERKEZİ VE ÜNİVERSİTE KAMPÜSLERİNDE KOJENERASYON UYGULAMALARI / KAPASİTE SEÇİMİNDE OPTİMİZASYON

HASTANE & OTEL & ALIŞVERİŞ MERKEZİ VE ÜNİVERSİTE KAMPÜSLERİNDE KOJENERASYON UYGULAMALARI / KAPASİTE SEÇİMİNDE OPTİMİZASYON HASTANE & OTEL & ALIŞVERİŞ MERKEZİ VE ÜNİVERSİTE KAMPÜSLERİNDE KOJENERASYON UYGULAMALARI / KAPASİTE SEÇİMİNDE OPTİMİZASYON 22 Kasım 2014 / İSTANBUL Özay KAS Makina Yük. Müh. TÜRKOTED Yön. Kur. Üyesi KOJENERASYON

Detaylı

Özlenen serinlik, keyif veren konfor...

Özlenen serinlik, keyif veren konfor... Özlenen serinlik, keyif veren konfor... Genel Katalog Kaset Tipi Klimalar Kapasite Aralığı Soğutma Kapasitesi : 18.000 48.000 Btu/h Isıtma Kapasitesi : 20.000 52.000 Btu/h İç ünite Dış ünite Özellikleri

Detaylı

Duvarların içindeki sağlık...

Duvarların içindeki sağlık... KONUTLAR, İŞ MERKEZLERİ, ENDÜSTRİYEL ALANLAR... 2005 den bu yana sağlıklı yapıları sağlıklı yaşamlara dönüştürüyoruz www.sfsmekaniktesisat.com.tr AİLESİ SFS Ailesi Günümüz dünyasının baş döndüren teknolojik

Detaylı

DÖRT MEVSİM A ENERJİ SINIFI KLİMA SİSTEMLERİ

DÖRT MEVSİM A ENERJİ SINIFI KLİMA SİSTEMLERİ DÖRT MEVSİM A ENERJİ SINIFI KLİMA SİSTEMLERİ SEASONAL EUROVENT CERTI FIED PERFORMANCE www.eurovent-certification.com BBenzersiz Teknoloji WiFi Airwell klimalar mobil telefonlardan, tabletlerden veya bilgisayar

Detaylı

İKLİMLENDİRME SİSTEMLERİ. Klimalar

İKLİMLENDİRME SİSTEMLERİ. Klimalar Klimalar ELEGNT YENİ NESİL INVERTER Serisi Duvar Tipi Split Klimalar Yeni Nesil Inverter Yüksek Verime Sahip R410 Gazlı Yeni Sezonsal Verimlilik Standartlarına Göre Soğutmada + ve Isıtmada Enerji Sınıfı

Detaylı

DÖRT MEVSİM A ENERJİ SINIFI KLİMA SİSTEMLERİ

DÖRT MEVSİM A ENERJİ SINIFI KLİMA SİSTEMLERİ DÖRT MEVSİM A ENERJİ SINIFI KLİMA SİSTEMLERİ SEASONAL EUROVENT CERTI FIED PERFORMANCE Benzersiz Teknoloji WiFi Airwell klimalar mobil telefonlardan, tabletlerden veya bilgisayar üzerirnden kablosuz sistemler

Detaylı

Heating (A7/W65) kw 16.00. Heating (A2/W65) kw 14.6 Heating (A-2/W65) kw 15.7 Heating (A-7/W65) kw 15.1 Heating (A7/W65) kw 6.13

Heating (A7/W65) kw 16.00. Heating (A2/W65) kw 14.6 Heating (A-2/W65) kw 15.7 Heating (A-7/W65) kw 15.1 Heating (A7/W65) kw 6.13 ÖZELLİKLER YÜKSEK SICAKLIK TİPİ Model AHUW166T0 Yüksek Sıc. Split (Dış Ortam ) Kapasite 16kW 1Ф Referans HU161H.U32 Heating (A7/W65) kw 16.00 Nominal Kapasite Heating (A2/W65) kw 14.6 Heating (A-2/W65)

Detaylı

SICAK SU ABSORBSİYONLU SOĞUTUCU c

SICAK SU ABSORBSİYONLU SOĞUTUCU c CR8112EC SICAK SU ABSORBSİYONLU SOĞUTUCU c (DÜŞÜK SICAKLIKTA SICAK SU UYGULAMALARI) Model RCH Güneş ısısı için Yakma tesislerinden çıkan atık ısılar için Dünyamızla dost... kaynak sularının ve fabrika

Detaylı

Sürdürülebilirlik ve İklim Değişimi Hizmetleri

Sürdürülebilirlik ve İklim Değişimi Hizmetleri ntracts in the Red Zone could have significant value leakage Sürdürülebilirlik ve İklim Değişimi Hizmetleri Küresel ısınma ve iklim değişikliği sizi nasıl etkileyecek? Faaliyetlerinizin sürdürülebilir,

Detaylı

İçindekiler THISION L ECO. THISION L ECO kw 130-1,100 kw TRIGON XL kw 300-4,600 kw R R ,890 kw 1,2-15 mw.

İçindekiler THISION L ECO. THISION L ECO kw 130-1,100 kw TRIGON XL kw 300-4,600 kw R R ,890 kw 1,2-15 mw. Fiyat Listesi 2018 İçindekiler THISION L ECO TRIGON XL R3400 - R3600 65-130 kw Sayfa 10 Yüksek verim Düşük emisyon Modüler konsept Akıllı kontrol Kompakt tasarım 4,6 mw a kadar kaskad sistemler %110,4

Detaylı

Havadan Suya Isı Pompası Seçim Programı / ver.1.4

Havadan Suya Isı Pompası Seçim Programı / ver.1.4 Havadan Suya Isı Pompası Seçim Programı / ver.1.4 (Kullanma Klavuzu) Mart, 2011 1 İçindekiler 1. Hazırlık (Programın yüklenmesi) 2.Programın Kullanılması 3.Örnek çalışma 3-1. Enerji hesaplaması 3-2. Sonuç

Detaylı

Ameliyathane Havalandırma Santrallerinin İşletme Şartlarının Değiştirilerek Enerji Verimliğinin Artırılması

Ameliyathane Havalandırma Santrallerinin İşletme Şartlarının Değiştirilerek Enerji Verimliğinin Artırılması Ameliyathane Havalandırma Santrallerinin İşletme Şartlarının Değiştirilerek Enerji Verimliğinin Artırılması Adem KISSAL, umutadem@hotmail.com İzmir Kuzey KHB M.Zeki BİLGİN, KOÜ, Elektrik Müh. Bölümü EVK

Detaylı

Emura. Daikin Sezonsal Verimliliğin Öncüsüdür

Emura. Daikin Sezonsal Verimliliğin Öncüsüdür Emura Daikin in klima, kompresör ve soğutucu akışkan üreticisi olarak pazardaki eşsiz konumu çevre konularıyla yakından ilgilenmesini sağlamıştır. Yıllar boyunca Daikin çevre FTXG-JB/JW/J üzerinde çok

Detaylı

ÇEVRE DOSTU BİNALARDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE ÖRNEK UYGULAMALAR Seda YÖNTEM / EKODENGE A.Ş.

ÇEVRE DOSTU BİNALARDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE ÖRNEK UYGULAMALAR Seda YÖNTEM / EKODENGE A.Ş. ÇEVRE DOSTU BİNALARDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE ÖRNEK UYGULAMALAR Seda YÖNTEM / EKODENGE A.Ş. Sağlıklı Fiziki Çevreler için Sürdürülebilirlik Esasları Binanın güneşe göre konumlandırılması ve şekillenmesi,

Detaylı

Yüksek Tasarruf Üstün Konforla Buluştu... turn to the experts

Yüksek Tasarruf Üstün Konforla Buluştu... turn to the experts turn to the experts Yüksek Tasarruf Üstün Konforla Buluştu... Etrafınızdaki dünyayı geliştiriyoruz. İç mekanda yaşanılan konforu; ürün ve hizmetlerimizle geliştirirken aynı zamanda insanların yaşam kalitelerini

Detaylı

Volkan ARSLAN ÇATI TİPİ KLİMALARDA SEZONSAL VERİMLİLİK HESAPLAMA YÖNTEMİ ARAŞTIRMA / İNCELEME

Volkan ARSLAN ÇATI TİPİ KLİMALARDA SEZONSAL VERİMLİLİK HESAPLAMA YÖNTEMİ ARAŞTIRMA / İNCELEME ARAŞTIRMA / İNCELEME - ISITMA - HAVA KOŞULLANDIRMA - HAVALANDIRMA - SU ŞARTLANDIRMA - SU ARITIMI - ENERJİ - OTOMATİK KONTROL - BİNA OTOMASYON Volkan ARSLAN Alarko Carrier San. ve Tic. A.Ş. Ticari Klimalar

Detaylı