EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GİRİŞ YETENEK SINAV KILAVUZU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GİRİŞ YETENEK SINAV KILAVUZU"

Transkript

1 T.C DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİSİ YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ GİRİŞ YETENEK SINAV KILAVUZU İZMİR 2011

2 DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİSİ YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ İÇİNDEKİLER - Ön Kayıt Yeri ve Tarihi - Sınav Öncesi Tanıtım - Yetenek Sınav Tarihi - Yönerge - Kesin Kayıt Tarihleri ve İstenen Belgeler - Başvuru Dilekçesi - Yetenek Sınavı ile ilgili kurallar ve bilgiler - Yetenek Sınavları genel puan tablosu - Genel Dayanıklılık Testi (Erkekler 1500m-Bayanlar 1000m Koşu) - Genel Dayanıklılık Testi Puan Tablosu - Cimnastik Serisi - Cimnastik Serisi Puan Kesinti Tablosu - Beceri ve Koordinasyon Parkuru - Yetenek Sınavı Beceri ve Koordinasyon Parkuru Kuralları ve Puanlamasına İlişkin Esaslar - Bayanlar ve Erkekler Beceri ve Koordinasyon Parkuru Zaman Puan Cetveli - Sporcu Özgeçmişi İLETİŞİM Telefon : Fax :

3 ÖN KAYIT YERİ VE TARİHİ : Ön Kayıt Tarihi : Ağustos 2011 Başvuru Yeri : Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu. Balçova / İZMİR Dokuz Eylül Üniversitesi Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümüne Öğretim yılında (13 Bayan 17 Erkek ) toplam 30 öğrenci, Yetenek Sınavı ile alınacaktır Yılı YGS sonucuna göre puan türlerinden herhangi biri için, Liselerin, Öğretmen Liselerinin spor alan-kol bölümlerinden mezun olan adaylar için puan, Liselerin diğer alankol ve bölümlerinden mezun olan adaylar için en az puan almış olmak ( Ortaöğretim başarı puanı katılmamış ) gerekmektedir. Sporcu özgeçmişi için gerekli olan belgeler (Bkz sporcu özgeçmişi puan tablosuna) İlgili Federasyon ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğünden onaylı olacaktır. Not: Yanlış belgelendirmelerde hukuki işlem yapılacaktır. SINAV ÖNCESİ EĞİTİM Sınav Öncesi Eğitim Yeri :D.E.Ü. İnciraltı Yerleşkesi Spor Salonu Sınav Öncesi Eğitim Tarihi :5, 6 Eylül 2011 Sınav Öncesi Eğitim Saati :09:00-12:00 / 13:30-17:00 YETENEK SINAV TARİHİ: Tarih: 7, 8, 9 Eylül 2011 (Gerektiği şartlarda sınav süresi uzatılabilir.) Saat: Yer: Halkapınar Atletizm Sahası (genel dayanıklılık testi) saat 08: D.E.Ü. İnciraltı Yerleşkesi Spor Salonu (cimnastik serisi)saat 09:00-17:00 arası D.E.Ü. İnciraltı Yerleşkesi Spor Salonu ( koordinasyon-beceri parkuru) 08:30-17:00 saatleri arasında.

4 DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİSİ YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖN KAYIT VE YETENEK SINAVLARI YÖNERGESİ Amaç Madde 1 - Bu yönergenin amacı Dokuz Eylül Üniversitesi Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümüne alınacak öğrencilerin belirlenmesi amacı ile yapılacak yetenek sınavına ilişkin uygulama esaslarının belirlenmesidir. Önkayıt Madde 2 - Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü özel yetenek sınavına katılabilmek için, bir adayın süresi içinde ön kayıt işlemlerini tamamlamış olması gerekir. Adayların önkayıt yaptırabilmeleri için, ÖSS sınavında Dokuz Eylül Üniversitesi Senatosu tarafından o öğretim yılı için belirlenerek ilan edilen taban puanına veya daha yüksek bir puana sahip olmaları gerekir. Ön Kayıtta İstenen Belgeler: -Başvuru Formu -ÖSS Puan Kartının onaylı fotokopisi -Mezuniyet Belgesi -Resmi Onaylı nüfus cüzdanı örneği -2 adet fotoğraf ( 4,5 x 6 ebadında, adayın açık olarak tanınmasına imkan verecek şekilde Kılık Kıyafet Yönetmeliğine uygun ve yeni çekilmiş) -Sağlık Raporu (Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Yetenek Sınavına girmesinde Sakınca Yoktur ibareli herhangi bir sağlık kurumundan alınmış belge) -Varsa sporcu özgeçmiş belgesi Sınav Öncesi Tanıtım Madde 3 Sınav öncesi tanıtımın amacı, adayları giriş yetenek sınavları hakkında bilgilendirmek, adaylara yetenek sınavında yaptırılacak hareketleri tanıtmaktır. Adaylara verilebilecek eğitim Yüksekokul Yönetim Kurulu kararı ile belirlenir. Sınav Komisyonlarının Oluşturulması Ve Sınav Programları Madde 4 Sınav, Beceri ve Koordinasyon Parkuru, Dayanıklılık (Erkekler 1500m ve Bayanlar 1000m) koşusu ve cimnastik serisinden oluşur. Yetenek sınavını oluşturacak sınav komisyonu en az üç öğretim elamanı ile meydana gelir. Gerekli olduğu durumlarda sınavı oluşturan bölümlerin her biri için birer öğretim elamanı daha asil veya yedek üye olarak ilave edilerek komisyon oluşturulur. Sınav komisyonunda görevlendirilecek asil veya yedek üyeler Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü öğretim elamanları arasından Bölüm Başkanının teklifi üzerine Yüksekokul Yönetimi tarafından belirlenir.

5 Yetenek Sınavının Yapılması Madde 5 Eleme ve sıralama niteliğindeki yetenek sınavı Yüksekokul Yönetim Kurulunca kabul edilen esaslara göre yapılır. Genel değerlendirmeye girebilmek için adaylar uygulamalı yetenek sınavlarından genel dayanıklılık ve jimnastik serisinin herhangi birinden 0 almamalı ve uygulamalı yetenek sınav puanı 15 ve üzeri olmalıdır. Madde 6 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Klavuzunda yer alan Özel Yetenek Gerektiren Eğitim Programları İle İlgili İşlemler de belitilen hesaplamalar dikkate alınarak yetiştirme puanı hesaplanır. Madde 7 Adayların başarı puanları eşitliği durumunda adayın ÖSS sınavında aldığı puan dikkate alınır. Madde 8 Milli Sporcu olan adayların ve diğer adayların yetenek sınavında almış oldukları toplam puana Yüksekokulumuz Yönetim Kurulu tarafından belirlenen Sporcu Özgeçmişi puan tablosundaki gibi puan eklenir. Madde 9 Asil ve yedek aday listeleri ile kesin kayıt hakkı kazananlara dair kesinleşmiş listeler Yüksekokul Müdürlük makamının onayından sonra açıklanır. Madde 10 Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü yetenek sınavlarını kazanmış oldukları ilan edilen öğrencilerin kesin kayıtları Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu Öğretim ve Sınav Uygulama Esaslarına uygun olarak yapılır. Kontenjan açığı olduğu takdirde bu açık yedek listeden sırasıyla doldurulur. Bu süre geçtikten sonra kontenjan açığı olsa bile kesin kayıt yapılamaz. Madde 11 Bu yönerge, Üniversite Senatosu tarafından kabulü tarihinden itibaren yürürlüğe girer. Madde 12 Bu yönerge Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü tarafından yürütülür.

6 ÖĞRETİM YILI Özel Özel Yetenek Sınavı Sonucu İlan Tarihi :13 Eylül 2011 Kesin Kayıt Tarihi :14-16 Eylül 2011 Yedek Kayıt Tarihi :19 Eylül 2011 KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR 1. Lise ve dengi okul diplomasının asıl veya lise diplomasının hazır olmadığı hallerde, diploma ile değiştirilmek üzere düzenlenmiş fotoğraflı Çıkış Belgesi aslı 2. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı Sonuç Belgesi (puan kartı) aslı 3. Erkek adaylarda askerlikle ilişkileri olmadığına dair belge 4. Yeni çekilmiş 4,5 x 6 cm boyutlarında 12 (on iki) adet vesikalık fotoğraf,(öğrenciler tarafından kesin kayıt, diploma, mezuniyet belgesi, kimlik ve benzeri diğer belgelerde kullanılmak üzere verilecek fotoğraflar renkli, kız öğrenciler için baş ve yüz açık,tüm yüz hatları belirgin, erkek öğrenciler için baş ve yüz açık, tüm yüz hatları belirgin, sakalsız, kravatlı, varsa bıyıklar dudak hizasında kesilmiş, numaralı gözlük kullananlar için gözlük camları renksiz olarak son üç ay içinde çekilmiş olacaktır.) 5. Kayıtta alınan tişörtleri sınavda giymek zorunludur. 6. Cimnastik serisi için tayt giymek zorunludur. 7. Tam teşekküllü devlet hastanesinden sağlık kurulu raporu. 8.Aday öğrencilerin kayıt yapılabilmesi için Bakanlar Kurulu Kararları, Yükseköğretim Kurulu ve üniversite tarafından belirlenen harç bedelinin ödendiğini gösterir banka dekontu.

7 T.C DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİSİ YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GİRİŞ YETENEK SINAVLARI BAŞVURU DİLEKÇESİ /./2011 ÖĞRENCİ ADAY NO: TC. KİMLİK NO: ÖSS Puanı: Adı Soyadı : Baba Adı : Anne Adı : Doğum Yeri ve Tarihi : / / 19.. Mezun Olduğu Okul :.. (Alan/Bölüm/Kol) :.. Adresi :.. Telefon: Ev : 0 ( )... GSM : 0 ( ) Yukarıdaki bilgilerin doğruluğunu beyan eder başvurumun kabulünü arz eder İMZA

8 YETENEK SINAVI İLE İLGİLİ KURALLAR VE BİLGİLER 1- Yetenek Sınavına girecek aday; fotoğraflı özel kimlik belgesini (Nüfus cüzdanı ve ehliyet dışındaki belgeler kabul edilmez) ve ön kayıt sırasında kendisine verilecek olan sınava giriş belgesini sınav süresince yanında bulundurmak zorundadır. 2- Yetenek Sınavı nda eşofman, şort, forma, T-shirt, spor ayakkabısı vb. dışında kıyafet kullanılmayacaktır (cimnastik serisinde hareketlerin doğru değerlendirilebilmesi için bayanların tayt ve body, erkeklerin şort ve atlet body giymeleri zorunludur). 3- Yetenek Sınavı Giriş Belgesi ve Puan Kartı üzerinde silinti, kazıntı yaptığı saptanan adayların sınavları geçersiz sayılacaktır. 4- Adayda bulunan belgelerle, kurum idaresinde bulunan belgeler arasında bir uyuşmazlık bulunduğu takdirde kurum idaresinde bulunan belgeler esas alınacaktır. 5- Bir adayın yerine başkasının sınava girmesini önlemek için kimlik kontrolü yapılacaktır. Başkasının yerine sınava girmeye kalkışanlar saptandığında adayın sınavı geçersiz sayılarak, durum adli makamlara ve ilgili yükseköğretim kurumlarına bildirilecektir. 6- Sınav Kurallarına uymayan, sınavlarda sorun çıkaran adayların sınavları geçersiz sayılacaktır. 7- Sınavlarda testleri tamamlamadan bırakan adaylara ( Teknik bir arızaya bağlı olmadığı takdirde) testi tekrarlama hakkı verilmeyecektir. 8- Sınav öncesinde ve sınav anında meydana gelecek sakatlıklar sonucu alınacak raporlar dikkate alınmayacak, adaya daha sonra sınava girme hakkı verilmeyecektir. 9- Adaylar kendilerine verilen sıra numaralarına göre sınava girmek zorundadır. 10- Sınav Yürütme Kurulu nun sınav başlamadan önce veya sınav sırasında belirleyeceği ve adaylara duyuracağı diğer kurallara, yapacağı duyurulara adaylar uymak zorundadırlar. 11- Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Yetenek Sınavlarına İlişkin itirazların başvuru ve değerlendirilmesinde Sınav Yürütme Kurulu sorumludur. 12- Sınav sonuçlarına ilişkin itirazlar, sonuçların ilan edilmesinden itibaren en geç ertesi gün mesai bitimine kadar Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu Müdürlüğüne yazılı olarak yapılır. 13- Yetenek sınavında yerleştirmeye esas olan puanın (YP) hesaplanmasında 2011 ÖSS Öğrenci Seçme Sınavı Kılavuzunda belirtilen ve yerleştirmeye esas olan puanlama sistemi kullanılacaktır.

9 YETENEK SINAVLARI GENEL PUAN TABLOSU A- Uygulamalı Yetenek Sınav Puanı : Genel Dayanıklılık Testi : 15 (Erkekler 1500m-Bayanlar 1000m koşu) 2- Cimnastik Serisi : Beceri-Koordinasyon Parkuru : 25 B- Sporcu Özgeçmişi:...50 Puan Toplamı: 100 Not: Uygulamalı yetenek sınavında genel dayanıklılık ve cimnastik serisinin herhangi birisinden hiç puan alamayanlar ve/veya beceri-koordinasyon parkuru, genel dayanıklılık testi ve cimnastik serisilerinden toplam 15 puan alamayan adaylar genel değerlendirmeye giremez.

10 A- UYGULAMALI YETENEK SINAVI 1- GENEL DAYANIKLILIK TESTİ Bu testte erkek adaylar 1500m, bayan adaylar 1000m dayanıklılık koşusu yaparlar ve derecelerinin puan tablosundaki karşılığı kadar puan alırlar. Bayanlar da 1000 m dayanıklılık koşusunu 5.06 dk ve üstünde koşan adaylar (hiç puan alamayanlar) bütün sınavlardan başarısız kabul edilir ve değerlendirmeye alınmaz. Erkekler de 1500 m dayanıklılık koşusunu 6.14 dk ve üstünde koşan adaylar (hiç puan alamayanlar) bütün sınavlardan başarısız kabul edilir ve değerlendirmeye alınmaz. BAYANLAR 1000 METRE DAYANIKLILIK TESTİ PUAN TABLOSU 1000 Metre (sn) PUAN 3.30 ve altı 15, , , , , ,00 10, ,06 9, ,12 8, , , , ,36 4,0 4, , , ve üstü 0.0

11 ERKEKLER 1500 METRE DAYANIKLILIK TESTİ PUAN TABLOSU 1500 Metre (sn) PUAN 4,35 ve altı 15,0 4, ,0 4,44-4,51 13,0 4,52-4,59 12,0 5,00-5,07 11,0 5,08-5,15 10,0 5,16-5,23 9,0 5,24-5,31 8,0 5,32-5,39 7,0 5,40-5,47 6,0 5,48-5,55 5,0 5,56-4,59 4,0 6,00-6,03 3,0 6,04-6,07 2,0 6,08-6,13 1,0 6,14 ve üstü 0,0

12 2- CİMNASTİK SERİSİ ERKEKLER SERİSİ (10,00 PUAN) HAREKET Puanı 1. Amut, açık gergin bacak öne takla, kartal duruşu 3,00 2. Düz cepheden açık bacak ters cepheye geçiş 1,00 3. Öne esneme ve geriye takladan amut (erişme) 3,00 4. Burgu 1/1 1,00 5. Çember 2,00 TOPLAM 10,00 PUAN BAYANLAR SERİSİ (10,00 PUAN) HAREKET Puanı 1. Amut, açık gergin bacak öne takla, kartal duruşu 3,00 2. Diz üstü oturuştan spagat 2,00 3. Uzun oturuştan geçerek sırt üstü yatıştan köprü 1,00 4. Uzun oturuştan öne esneme, mum duruşu ayağa kalkış 1,00 5. Makas 1,00 6. Çember 2,00 TOPLAM 10,00 PUAN

13 CİMNASTİK SERİSİ PUAN KESİNTİ TABLOSU Kesintiler GENEL HATA KESİNTİLERİ 0,10 puan kesinti (her defasında) Tamamlanmayan hareketler için İstem dışı yol kat etme Bir hareket veya vücut duruşunda vücudun ya da bölümünün hatalı/yanlış tutulması Denge kaybı: yol kat etmeden ilave/gereksiz hareketler için Şekilde genliğin eksikliği Yetersiz esneklik açısı (az) 0,20 puan kesinti (her defasında) Denge kaybı: yol kat ederek ilave/gereksiz hareketler için Doğru olmayan düzlem ya da yön Yanlış uygulanan teknik Yetersiz esneklik açısı (orta) 0,30 ve daha fazlası kesintiler (her defasında) El desteği ile denge kaybı: 0,50 Dengenin tamamıyla kaybedilmesi ile düşme: 1,00 İki hareket arasında gereksiz statik bekleme Vücut ekseninin dikey eksende olmaması ve adımla bitirme Yetersiz esneklik açısı (fazla) Ekler ; 1. Yapılamayan hareket tekrar edilebilir ancak yapılan her tekrarlama başına 1,00 puan kesinti yapılır. 2. Kartal duruşu, öne esneme, spagat, köprü, mum duruşu hareketlerinin her birinin 2 saniyenin altında gösterilmesi durumlarında 0,80 puan kesintisi uygulanacaktır.

14 3- BECERİ VE KOORDİNASYON PARKURU 1. İstasyon (Denge): Aday fotoselin arasından geçerek birinci istasyondaki denge tahtasına işaretli alanın gerisinden çıkar ve denge tahtasının üzerinde iniş için işaretlenmiş bölgeye kadar ilerler. Aday iniş alanını belirleyen çizgiye veya ilerisine basarak iner(denge tahtası yüksekliği kızlarda 90 cm, erkeklerde 100 cm). Aday 2 nolu istasyona yönelir. 2. İstasyon (Öne Takla ile Top Atıp Tutma): Aday topu bulunduğu yerden alıp topu yukarı doğru fırlatıp öne düz takla attıktan sonra top yere düşmeden tutar ve topu belirlenen alana bırakır. Aday 3 nolu istasyona yönelir. 3. İstasyon (piston koşu): Aday 1 nolu dikmeye kadar depar atar ve 1 nolu dikmeden 2 nolu dikmeye geri, geri koşar 2 nolu dikmenin etrafından dönüp 3 nolu dikmeye kadar düz depar yapar ve 3 nolu dikmeyi geçip 4. istasyona yönelir. 4. İstasyon ( File üzerinden top atıp tutma): Aday sepet içinde duran sağlık topunu (Erkekler 6 kg, Kızlar 4 kg) alarak her seferinde 3 m yükseklikteki file üzerinden geçecek şekilde bir taraftan diğer tarafa 4 kez atar ve tutar. Topun her seferinde file üzerinden geçirilmesi zorunludur. 5. İstasyon (Engel Üzerinden Öne Çift Ayak Sıçrama): Bu istasyonda aday aralardaki mesafenin gittikçe arttığı 5 engeli çift ayakla sıçrayarak geçer (Bayanlar için engel mesafeleri: 1,25m - 1,50m - 1,75m m. Erkekler için engel mesafeleri: 1,25m- 1,75m- 2,00m 2,5m. Bayanlarda engel yüksekliği 40cm, erkeklerde engel yüksekliği 50cm dir). Aday 6 nolu istasyona yönelir. 6. İstasyon (15m sürat koşusu) : Aday 15 m lik mesafeyi süratle koşar ve fotoselin arasından geçerek parkuru tamamlar. YETENEK SINAVI BECERİ VE KOORDİNASYON PARKURU KURALLARI VE PUANLAMASINA İLİŞKİN ESASLAR Aday numarasını gösterecek şekilde durur ve hazır olduğunda başlangıç yerinde bulunan fotosel arasından geçerek sınava başlar. Bu noktadan başlanılmadığı takdirde aday sınava başlamış sayılmaz. Denge istasyonunda: Aday denge tahtasına çıkış için işaretlenmiş alanın daha ilerisinden çıkarsa 3 sn ceza puanı alır. Aday denge tahtasında iniş alanını belirleyen çizginin üzerine veya iniş alanın içerisine basacak şekilde denge tahtasından inemezse (iniş alanını belirleyen çizginin gerisinden inerse) 3sn ceza puanı alır. Aday denge tahtasının üzerinden, iniş alanının gerisindeki herhangi bir yerden yere düşerse 3sn ceza puanı alır ve düştüğü yerden (her düşüş için) tekrar denge tahtasına çıkıp devam etmek zorundadır (alınan ceza puanları toplam parkur zamanına eklenir). Öne takla ile top atıp tutma istasyonunda: -topu atıp takla yaptıktan sonra topu tutamamak, -topu tutma anında kalçasının minderle temas etmesi(oturma pozisyonu), - topu tuttuktan sonra yerine koyamamak, -hatalı takla yapmak (taklayı omuz üzerinden çapraz geçişle, yan veya takla dışındaki bir yuvarlanma gibi yapmak, ense, omurga geçişi ile yapmamak) durumlarının her bir hata için aday 3 sn ceza puanı alır ve toplam parkur süresine eklenir. Piston istasyonunda öne, geriye yapılması gereken koşularda koşuların yan, dönerek, dikme üzerinden atlayarak veya yıkarak yapılması durumunda her bir hata için 1sn ceza alır ve toplam parkur süresine eklenir. File üzerinden top atıp-tutma: Aday file üzerinden 4 kez topu diğer tarafa geçirmek zorundadır. Topu 4 kez file üzerinden geçiremeyen aday diğer istasyona geçemez ve parkurdan 0 puan alır. Eğer top file üzerinden geçtikten sonra yere düşerse aday topu alıp hareketine devam eder. Top parkurda bulunan herhangi bir yapıyı bozarsa, aday bu yapıyı eski durumuna getirdikten sonra sınava devam edebilir. Topun toplam 4 kez file üzerinden geçirilmesinden sonra, topun alındığı sepetin içinde kalacak şekilde bırakılması zorunludur. Top yerine konulmadan diğer istasyona geçilirse aday 2 sn ceza puanı alır.

15 Çift ayak engel geçme istasyonunda adaylar engelleri çift ayak sıçrayarak geçmek zorundadır. Engellerden tek ayak sıçrayarak geçilmesi, engelin düşürülmesi, engelin geçilememesi, engel aralarında fazladan sıçrama, sekme yapılması, engel aralarında adım alma gibi hataların yapılması durumlarında her bir hata için 2 sn ceza alır ve toplam puan süresine eklenir. Aday 15m lik sprint koşu sonrasında bitiş fotoselinin arasından geçerek zamanı otomatik olarak durdurur. Teknik bir nedenden dolayı zamanın durmaması durumunda 15 dk dan az olmamak koşulu ile uygun dinlenme süresinden sonra adaya 2. hak verilir. Aday parkuru tam olarak yapmak zorundadır. Parkuru oluşturan istasyonları eksik yapma durumunda parkur yapılmamış kabul edilir ve toplam parkur puanı olarak 0 alır.

16

17 BECERİ VE KOORDİNASYON PARKURU PUAN TABLOSU (ERKEKLER) Parkurdan Alınacak Puan Parkur Tamamlama Zaman (sn) sn ve altı ve üstü

18 BECERİ VE KOORDİNASYON PARKURU PUAN TABLOSU (BAYANLAR) Parkurdan Alınacak Puan Parkur Tamamlama Zamanı (sn) ve altı ve üstü

19 T.C DOKUZ EYLÜL ÜNiVERSiTESi SPOR BiLiMLERi VE TEKNOLOJiSi YÜKSEKOKULU Yönetim Kurulu Kararı Toplantı Tarihi: Toplantı Sayısı: 33 Karar Sayısı: 1 Yüksekokul Yönetim Kurulu Çarşamba günü saat 12.30'da Yüksekokul Müdürü Prof.Dr. Atalay ARKAN başkanlığında toplandı. KARAR Lı Eğitim - Öğretim yılı Özel Yetenek Sınavında kullanılacak olan sporcu özgeçmişi puan tablosunu incelendi. Görüşmeler Sonunda; Eğitim - öğretim yılı özel yetenek sınavında kullanılacak olan sporcu özgeçmişi puan tablosunun "A- bireysel spor branşlarında sporcu özgeçmişi puan tablosu" ve "B- Sporcu özgeçmişi puan tablosu" olarak uygulanmasına oy birliği ile karar verildi. ASLI GİBİDİR Yener KIRMIZI Yüksekokul Sekreteri V. -=--

20 A-BİREYSEL SPOR BRANŞLARINDA SPORCU ÖZGEÇMİŞİ PUAN TABLOSU SIRA ÖZELLİK İSTENİLEN BELGELER PUAN 1 MİLLİ SPORCULAR Bireysel sporlarda, genç ve büyük kategorilerinde kulüplerarası, Türkiye Şampiyonaları nda ilk 3 içerisinde yer almak. Bireysel Sporlarda, genç ve büyük kategorilerinde kulüplerarası, ferdi müsabakalarda düzenlenen Türkiye Şampiyonaları nda ilk 6 içerisinde yer almak. Bireysel sporlarda, genç ve büyük kategorilerinde kulüplerarası, ferdi müsabakalarda düzenlenen Türkiye Şampiyonaları nda ilk 10 içerisinde yer almak. Lig usulü branşlarda en üst ligde yarışmak. Bireysel sporlarda, yıldızlar kategorilerinde kulüplerarası, okullar arası (yıldız ve genç) ve ferdi müsabakalarda düzenlenen Türkiye Şampiyonaları nda ilk 3 içerisinde yer almak. Bireysel sporlarda yıldız genç ve büyük kategorilerinde kulüplerarası, okullar arası ve ferdi müsabakalarda düzenlenen bölgesel şampiyonalarda ilk 3 e girmek, lig usulü branşlarda 2. sıradaki ligde yarışmak. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünden alınmış, Milli oldukları yarışmaların yer tarih ve organizasyon çeşidini belirten resmi Millilik belgesinin aslı ve fotokopisinin(özerk federasyonlar için federasyon başkanı, özerk olmayan federasyonlar için Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğümden en az genel müdür yardımcısı onaylı) kayıt sırasında ve4rilmesi gerekir. İlgili Federasyon ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğü onaylı yarışma sonuç belgesi İlgili Federasyon ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğü onaylı yarışma sonuç belgesi İlgili Federasyon ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğü onaylı yarışma sonuç belgesi İlgili Federasyon ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğü onaylı yarışma sonuç belgesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü onaylı müsabaka cetveli. İlgili Federasyon ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğü onaylı yarışma sonuç belgesi Her hangi bir branşta 3 yıl lisanslı spor yapmış olmak. İlgili Federasyon veya Gençlik Spor Genel Müdürlüğünden onaylı belge 10

21 B- SPORCU ÖZGEÇMİŞİ PUAN TABLOSU SIRA ÖZELLİK İSTENİLEN BELGELER PUAN 1 MİLLİ SPORCULAR İlgili Federasyonun* en üst liginde yer almak, Futbol Federasyonunun Süper Ligi ve1. Liginde yer almak, İlgili Federasyonun* 2. sıradaki liginde yer almak, Futbol Federasyonunun 2. ve 3. Liginde yer almak. Furbol Federasyonu bayanlar 1. Liginde yer almak, Futsal en üst Liginde yer almak. İlgili Federasyonun* 3. Sıradaki liginde yer almak, Futbol Federasyonunun A2, BAL ve Süper Amatör Liginde yer almak. Furbol Federasyonu bayanlar 2. liginde yer almak. İlgili Federasyonun* Gençler liginde yer almak, Futbol Federasyonunun 1., 2. Amatör Liginde veya Gençler Liginde yer almak. Takım Sporlarında liseler arası Türkiye Şampiyonasında ilk üç sırada yer almak. Takım Sporlarında liseler arası Türkiye Şampiyonasında ilk 10 sırada yer almak. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünden alınmış, Milli oldukları yarışmaların yer tarih ve organizasyon çeşidini belirten resmi Millilik belgesinin aslı ve fotokopisinin(özerk federasyonlar için federasyon başkanı, özerk olmayan federasyonlar için Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğümden en az genel müdür yardımcısı onaylı) kayıt sırasında ve4rilmesi gerekir. İlgili Federasyon ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğü onaylı 2 adet yarışma sonuç belgesi İlgili Federasyon ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğü onaylı 2 adet yarışma sonuç belgesi İlgili Federasyon ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğü onaylı 2 adet yarışma sonuç belgesi İlgili Federasyon ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğü onaylı 2 adet yarışma sonuç belgesi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü onaylı 2 adet müsabaka cetveli. İl Milli Eğitim Müdürlüğü onaylı 2 adet müsabaka cetveli Her hangi bir branşta 3 yıl lisanslı spor yapmış olmak. İlgili Federasyon veya Gençlik Spor Genel Müdürlüğünden onaylı belge 10 * İlgili federasyonlar: Futbol, Basketbol, Voleybol, Hentbol liginde oynayan takımlar.

22

2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU

2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU AMASYA SPOR LİSESİ 2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU 07 11 TEMMUZ 2014 AMASYA AMASYA SPOR LİSESİ YETENEK SINAVI 1-40 m SLALOM KOŞUSU ( 20 PUAN ) 2- DURARAK UZUN ATLAMA ( 10 PUAN

Detaylı

TUNCELİ SPOR LİSESİ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU 2015

TUNCELİ SPOR LİSESİ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU 2015 TUNCELİ SPOR LİSESİ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU 2015 SINAV TARİHİ : 01-3 TEMMUZ.2015 SINAV SAATİ : 09 : 00 SINAV YERİ : TUNCELİ SPOR LİSESİ SPOR SALONU TUNCELİ SPOR LİSESİ 2015-2016 YETENEK SINAVI BAŞVURU

Detaylı

T.C KARABÜK ÜNİVERSİTESİ. Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü ve Antrenörlük Eğitimi Bölümü

T.C KARABÜK ÜNİVERSİTESİ. Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü ve Antrenörlük Eğitimi Bölümü T.C KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü ve Antrenörlük Eğitimi Bölümü Özel Yetenek Sınav Yönergesi Amaç ve Dayanak Madde 1: Amaç;

Detaylı

BASIN BÜLTENİ. Tablo 1: Sporcu Özgeçmişi Belgesiyle Başvurulabilecek Spor Dalları ve Koşulları

BASIN BÜLTENİ. Tablo 1: Sporcu Özgeçmişi Belgesiyle Başvurulabilecek Spor Dalları ve Koşulları BASIN BÜLTENİ Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümüne Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alınacaktır. 1. Kontenjanlar Genel kontenjan 25 (yirmi beş) erkek,

Detaylı

TC HATAY MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU

TC HATAY MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU TC HATAY MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU HATAY- 2018 BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

Detaylı

BASIN BÜLTENİ. Tablo 1: Sporcu Özgeçmişi Belgesiyle Başvurulabilecek Spor Dalları ve Koşulları

BASIN BÜLTENİ. Tablo 1: Sporcu Özgeçmişi Belgesiyle Başvurulabilecek Spor Dalları ve Koşulları BASIN BÜLTENİ Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümüne Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alınacaktır. 1. Kontenjanlar Genel kontenjan 25 (yirmi beş) erkek,

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVLARI YÖNERGESİ

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVLARI YÖNERGESİ DÜZCE ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Düzce Üniversitesi Beden

Detaylı

2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AĞRI SPOR LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ

2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AĞRI SPOR LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AĞRI SPOR LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ SPOR ALANI YETENEK SINAVI KILAVUZU SINAV TARİHLERİ: 29Haziran 03Temmuz 2015 1. YETENEK SINAVI BAŞVURU ŞARTLARI VE BAŞVURU YERİ: Adayların; Ortaokuldan

Detaylı

T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ BEDEN EGİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2011 2012 EGİTİM-ÖGRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU

T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ BEDEN EGİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2011 2012 EGİTİM-ÖGRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ BEDEN EGİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2011 2012 EGİTİM-ÖGRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU AYDIN 2011 1 1. DAYANAK Bu Kılavuz, ÖSYM nin 2011 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme

Detaylı

ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU

ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU Temmuz 2012 TRABZON 1 Değerli Adaylar Karadeniz Teknik Üniversitesi Beden

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SPOR BİLİMLERİ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI 2010-2011 ÖN KAYIT BAŞVURULARI ve SINAV SİSTEMİ

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SPOR BİLİMLERİ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI 2010-2011 ÖN KAYIT BAŞVURULARI ve SINAV SİSTEMİ SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SPOR BİLİMLERİ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI 2010-2011 ÖN KAYIT BAŞVURULARI ve SINAV SİSTEMİ BAŞVURU TARİHLERİ VE ÖN KAYITLAR Milli Sporcu, Süper Lig,

Detaylı

MÜZİK EĞİTİMİ ANABİLİM DALI 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI TAKVİMİ

MÜZİK EĞİTİMİ ANABİLİM DALI 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI TAKVİMİ MÜZİK EĞİTİMİ ANABİLİM DALI 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI TAKVİMİ ÖN KAYIT 01-05 AĞUSTOS 2016 TABAN PUAN TÜRÜ 2016 YGS EN AZ 240 PUAN SINAV ÖNCESİ KURS 06-13 AĞUSTOS 2016 ANADOLU GÜZEL SANATLAR

Detaylı

Başvuru Tarihleri Temmuz 2013

Başvuru Tarihleri Temmuz 2013 T.C HİTİT ÜNİVERSİTESİ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Başvuru Tarihleri 01-12 Temmuz 2013 2013-2014 Eğitim öğretim yılı için Antrenörlük eğitimi bölümüne alınacak öğrencilerin belirlenmesinde uygulanacak

Detaylı

Doç. Dr. Şükrü ASLAN Yüksek Okul Müdürü. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Özel Yetenek Sınavı 2012 Sınav Kitapçığı 1

Doç. Dr. Şükrü ASLAN Yüksek Okul Müdürü. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Özel Yetenek Sınavı 2012 Sınav Kitapçığı 1 Sevgili Gençler, Cumhuriyet Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO), özel yetenek sınavı ile Antrenörlük Eğitimi Bölümü, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü ve Spor Yöneticiliği Bölümlerine

Detaylı

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2014-2015 ÖZEL YETENEK SINAVI

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2014-2015 ÖZEL YETENEK SINAVI T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2014-2015 ÖZEL YETENEK SINAVI 2014-2015 Öğretim yılında, Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü %66.6 sı erkek, %33.3 ü kadın olmak üzere

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI 2015-2016 Öğretim yılında, Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümüne 40 Antrenörlük Eğitimi Bölümü ne 40 Spor Yöneticiliği

Detaylı

RESİM-İŞ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI TAKVİMİ

RESİM-İŞ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI TAKVİMİ RESİM-İŞ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI TAKVİMİ ÖN KAYIT 03-07 AĞUSTOS 2015 TABAN PUAN TÜRÜ 2015 YGS EN AZ 180 PUAN DEYÖS SÖZEL EN AZ 30 PUAN SINAV ÖNCESİ KURS 08-15 AĞUSTOS

Detaylı

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKLU 2015-2016 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKLU 2015-2016 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKLU 2015-2016 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI Bölüm Adı Kontenjan Beden Eğitimi Ve Spor Öğretmenliği Erkek 30 Beden Eğitimi Ve Spor

Detaylı

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAVI BİLGİLENDİRME KILAVUZU

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAVI BİLGİLENDİRME KILAVUZU T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAVI BİLGİLENDİRME KILAVUZU UŞAK-2016 . Ben Sporcunun; Zeki, Çevik ve Aynı Zamanda Ahlaklısını Severim T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ ve SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ. 2011 2012 Eğitim-Öğretim Yılı ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU T.C. AMASYA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

BEDEN EĞİTİMİ ve SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ. 2011 2012 Eğitim-Öğretim Yılı ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU T.C. AMASYA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ T.C. AMASYA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İÇİNDEKİLER ÖZEL YETENEK SINAV ESASLARI... 3 TEMEL KOŞULLAR / AÇIKLAMALAR... 3 BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER... 5 SINAVLA İLGİLİ BİLGİLER... 6 ÖZEL YETENEK SINAVINDA

Detaylı

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU HATAY- 2015 ÖNSÖZ 1992 yılında kurulan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2015-2016 Öğretim yılında Üniversitemizin bazı programlarına ön kayıt-özel yetenek sınavı sistemi ile öğrenci alınacaktır. FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL BUCA EĞİTİM FAKÜLTESİ (*)

Detaylı

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU HATAY- 2017 BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

Detaylı

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİSİ YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ GİRİŞ DEĞERLENDİRME KILAVUZU

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİSİ YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ GİRİŞ DEĞERLENDİRME KILAVUZU T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİSİ YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ GİRİŞ DEĞERLENDİRME KILAVUZU 2015 İZMİR 1 Ben Sporcunun; Zeki, Çevik ve Aynı Zamanda Ahlaklısını Severim.

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV YÖNERGESİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV YÖNERGESİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV YÖNERGESİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ ve ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ Eğitim-Öğretim Yılı Ön Kayıt-Özel Yetenek Sınavı Takvimi ve Açıklamalar:

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ Eğitim-Öğretim Yılı Ön Kayıt-Özel Yetenek Sınavı Takvimi ve Açıklamalar: DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 2018 2019 Eğitim-Öğretim Yılı Ön Kayıt-Özel Yetenek Sınavı Takvimi ve Açıklamalar: FAKÜLTE/YÜKSEKOKU L SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ (****) BÖLÜM/PROGRAM PUAN TÜRÜ (2018) TABAN PUANI

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI ESASLARI

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI ESASLARI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2016-2017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI ESASLARI A:SINAV ŞEKLİ VE PUANLAMA Özel yetenek giriş sınavı iki aşamadan oluşmaktadır.

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR BÖLÜMÜ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR EĞİTİMİ ANABİLİM DALI

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR BÖLÜMÜ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR EĞİTİMİ ANABİLİM DALI 1 TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR BÖLÜMÜ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR EĞİTİMİ ANABİLİM DALI 2015 2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 2017 2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR 1. GENEL HÜKÜMLER a. Ön kayıtlar Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor

Detaylı

2014-2015 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL SPOR FAALĠYETLERĠ ARTĠSTĠK CĠMNASTĠK BRANġ AÇIKLAMALARI

2014-2015 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL SPOR FAALĠYETLERĠ ARTĠSTĠK CĠMNASTĠK BRANġ AÇIKLAMALARI 1. YarıĢmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen hükümlere, Uluslararası Oyun Kuralları ve Yarışma Talimatlarına uygun olarak yapılacaktır.

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVLARI YÖNERGESİ

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVLARI YÖNERGESİ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Erciyes Üniversitesi

Detaylı

T.C AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2012-2013 ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT - GİRİŞ SINAVLARI ve KESİN KAYIT ESASLARI

T.C AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2012-2013 ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT - GİRİŞ SINAVLARI ve KESİN KAYIT ESASLARI T.C AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2012-2013 ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT - GİRİŞ SINAVLARI ve KESİN KAYIT ESASLARI 2012 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) sonuçlarına göre YGS

Detaylı

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN EĞİTİM FAKÜLTESİNE ÖNKAYIT VE ÖZEL YENEK SINAVIYLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN EĞİTİM FAKÜLTESİNE ÖNKAYIT VE ÖZEL YENEK SINAVIYLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN EĞİTİM FAKÜLTESİNE ÖNKAYIT VE ÖZEL YENEK SINAVIYLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. Eğitim Fakültesinin Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Öğretmenliği Programına 2016-2017

Detaylı

T.C BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU

T.C BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU T.C BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU Kontenjan Bitlis Eren Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu

Detaylı

T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU. www.besyocuyuz.com

T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU. www.besyocuyuz.com T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU www.besyocuyuz.com 2015 2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME KILAVUZU DEĞERLİ ADAYLAR TOKAT 2015 Gaziosmanpaşa

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 218 219 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR 1. GENEL HÜKÜMLER a. Ön kayıtlar Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor

Detaylı

T.C. DİCLE ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2012 2013 ÖZEL YETENEK SINAV YÖNERGESİ

T.C. DİCLE ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2012 2013 ÖZEL YETENEK SINAV YÖNERGESİ T.C. DİCLE ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2012 2013 ÖZEL YETENEK SINAV YÖNERGESİ DİYARBAKIR 2012 Değerli Adaylar, Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu; Beden Eğitimi ve

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SPOR BİLİMLERİ BÖLÜMÜ 2010-2011

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SPOR BİLİMLERİ BÖLÜMÜ 2010-2011 SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SPOR BİLİMLERİ BÖLÜMÜ 2010-2011 MİLLİ SPORCU, SÜPER LİG-I LİG, II LİG, III LİG, BÖLGESEL/DEPLASMANLI VE AMATÖR LİG ve FERDİ SPORCULARIN ÖN KAYIT

Detaylı

Yetenek Sınavı Tarihi. Asil Kesin Kayıt Tarihi 1-10 Temmuz 2015 21-22 Temmuz 2015 3 7 Ağustos 2015 34 (21 E + 13 K) + 6 milli

Yetenek Sınavı Tarihi. Asil Kesin Kayıt Tarihi 1-10 Temmuz 2015 21-22 Temmuz 2015 3 7 Ağustos 2015 34 (21 E + 13 K) + 6 milli EK: 1 T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında Ordu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği ve Spor Yöneticiliği Bölümüne Ön Kayıt-Özel

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MANİSA SPOR LİSESİ ÖZEL YETENEK SINAVI KİTAPCIĞI SINAV TARİHLERİ: 29 HAZİRAN-3TEMMUZ 2015

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MANİSA SPOR LİSESİ ÖZEL YETENEK SINAVI KİTAPCIĞI SINAV TARİHLERİ: 29 HAZİRAN-3TEMMUZ 2015 T.C. YUNUSEMRE KAYMAKAMLIĞI YUNUSEMRE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MANİSA SPOR LİSESİ ÖZEL YETENEK SINAVI KİTAPCIĞI SINAV TARİHLERİ: 29 HAZİRAN-3TEMMUZ 2015 SEVGİLİ ADAYLAR;

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2013 YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KLAVUZU (YÖNERGE) ÖNEMLİ BİLGİ VE TARİHLER YGS PUANI:

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2013 YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KLAVUZU (YÖNERGE) ÖNEMLİ BİLGİ VE TARİHLER YGS PUANI: T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2013 YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KLAVUZU (YÖNERGE) ÖNEMLİ BİLGİ VE TARİHLER YGS PUANI: 200.00 (Normal Lise Mezunları için) 180.00 (Spor alanı, Milli,

Detaylı

T.C. AMASYA ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ. BEDEN EĞĠTĠMĠ ve SPOR ÖĞRETMENLĠĞĠ BÖLÜMÜ. 2013 2014 Öğretim Yılı ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU

T.C. AMASYA ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ. BEDEN EĞĠTĠMĠ ve SPOR ÖĞRETMENLĠĞĠ BÖLÜMÜ. 2013 2014 Öğretim Yılı ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU T.C. AMASYA ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ ve SPOR ÖĞRETMENLĠĞĠ BÖLÜMÜ 2013 2014 Öğretim Yılı ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU Amasya 2013 i ĠÇĠNDEKĠLER ÖZEL YETENEK SINAV YÖNERGESĠ... 1 TEMEL

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ SPOR PROGRAMI YETENEK SINAVI KILAVUZU

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ SPOR PROGRAMI YETENEK SINAVI KILAVUZU 1 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ SPOR PROGRAMI YETENEK SINAVI KILAVUZU 2 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ SPOR PROGRAMI BAŞVURU İÇİN GEREKLİ İŞLEMLER

Detaylı

İSTANBUL PROF.FAİK SOMER SPOR LİSESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YETENEK SINAV KILAVUZU

İSTANBUL PROF.FAİK SOMER SPOR LİSESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YETENEK SINAV KILAVUZU İSTANBUL PROF.FAİK SOMER SPOR LİSESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YETENEK SINAV KILAVUZU Okulumuza öğrenci seçiminde; yetenek sınavı ( 1.Fiziksel uygunluk, 2.Ritim, 3.Sporcu geçmişi ) puanının %70 i ile

Detaylı

BAŞVURU VE GEREKLİ ŞARTLAR Yılı Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS). Puan türlerinin en az birinden 150 puanı almış olmak

BAŞVURU VE GEREKLİ ŞARTLAR Yılı Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS). Puan türlerinin en az birinden 150 puanı almış olmak ADAY KABUL KOŞULLARI T.C. ya da K.K.T.C vatandaşı olmak BAŞVURU VE GEREKLİ ŞARTLAR 2016 Yılı Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS). Puan türlerinin en az birinden 150 puanı almış olmak BAŞVURU İÇİN GEREKLİ

Detaylı

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİSİ YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİSİ YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİSİ YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI BİLGİLENDİRME KILAVUZU 2015 İZMİR 1 Ben Sporcunun; Zeki, Çevik ve Aynı

Detaylı

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ENGELLİ ADAY ÖZEL YETENEK SINAVI BİLGİLENDİRME KILAVUZU UŞAK-2017

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ENGELLİ ADAY ÖZEL YETENEK SINAVI BİLGİLENDİRME KILAVUZU UŞAK-2017 T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ENGELLİ ADAY ÖZEL YETENEK SINAVI BİLGİLENDİRME KILAVUZU. UŞAK-2017 Ben sporcunun; zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim Mustafa Kemal Atatürk BAŞVURU

Detaylı

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİSİ YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ GİRİŞ DEĞERLENDİRME KILAVUZU 2017 İZMİR Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu D.E.Ü Sağlık Yerleşkesi

Detaylı

Özel Yetenek Sınavı Duyurusu

Özel Yetenek Sınavı Duyurusu Özel Yetenek Sınavı Duyurusu T.C. ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI Beden Eğitimi ve

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ Eğitim-Öğretim Yılı Ön Kayıt-Özel Yetenek Sınavı Takvimi ve Açıklamalar:

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ Eğitim-Öğretim Yılı Ön Kayıt-Özel Yetenek Sınavı Takvimi ve Açıklamalar: DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 2018 2019 Eğitim-Öğretim Yılı Ön Kayıt-Özel Yetenek Sınavı Takvimi ve Açıklamalar: FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL BÖLÜM/PROGRAM PUAN TÜRÜ (2018) TABAN PUANI ÖN KAYIT TARİHİ KURS KAYIT TARİHİ

Detaylı

VAN SPOR LİSESİ YETENEK SINAVI KILAVUZU SINAV TAKVİMİ YETENEK SINAVI BAŞVURULARI HAZİRAN 2016 YETENEK SINAVLARI TEMMUZ 2016

VAN SPOR LİSESİ YETENEK SINAVI KILAVUZU SINAV TAKVİMİ YETENEK SINAVI BAŞVURULARI HAZİRAN 2016 YETENEK SINAVLARI TEMMUZ 2016 2016 VAN SPOR LİSESİ YETENEK SINAVI KILAVUZU SINAV TAKVİMİ YETENEK SINAVI BAŞVURULARI 20-29 HAZİRAN 2016 YETENEK SINAVLARI 11-15 TEMMUZ 2016 ASİL ÖĞRENCİLERİN KESİN KAYITLARI 18-19 TEMMUZ 2016 YEDEK ÖĞRENCİLERİN

Detaylı

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİSİ YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ GİRİŞ DEĞERLENDİRME KILAVUZU

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİSİ YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ GİRİŞ DEĞERLENDİRME KILAVUZU www.besyocuyuz.com T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİSİ YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ GİRİŞ DEĞERLENDİRME KILAVUZU 2016 İZMİR Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu D.E.Ü

Detaylı

T.C BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİ

T.C BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİ T.C BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu

Detaylı

T.C LOKMAN HEKİM ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

T.C LOKMAN HEKİM ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ T.C LOKMAN HEKİM ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 2018/2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ PROGRAMI GİRİŞ SINAVI KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1. TANIMLAR 2. BÖLÜM, KONTENJAN VE GEREKLİLİKLER 3. ÖN

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TOKAT SPOR LİSESİ YETENEK SINAVI KİTAPÇIĞI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TOKAT SPOR LİSESİ YETENEK SINAVI KİTAPÇIĞI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TOKAT SPOR LİSESİ YETENEK SINAVI KİTAPÇIĞI DEĞERLİ ADAYLAR; Milli Eğitim Bakanlığımızın onayı ile 2016-2016 Eğitim öğretim yılında İlimize açmış olduğu Tokat Spor Lisemizin

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: Madde 1 - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Beden

Detaylı

Sanatkar, toplumda uzun çaba ve çalışmalardan sonra alnında ışığı ilk duyan insandır.

Sanatkar, toplumda uzun çaba ve çalışmalardan sonra alnında ışığı ilk duyan insandır. Sanatkar, toplumda uzun çaba ve çalışmalardan sonra alnında ışığı ilk duyan insandır. İÇİNDEKİLER SAYFA 1- BAŞVURU İŞLEMLERİ 4 Ön Kayıt Koşulları 4 Ön Kayıt İçin Gerekli Belgeler 5 Önemli Uyarılar 6 2-

Detaylı

T.C. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU

T.C. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU T.C. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN VE İKİNCİ ÖĞRETİM PROGRAMLARI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU AĞRI-2016 AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 2013 2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ Başvuru Tarihi ve Adresi Özel yetenek sınavına ön

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavları Koşul ve Esasları

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavları Koşul ve Esasları AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavları Koşul ve Esasları 1. BÖLÜMLER, ÖĞRENCİ SAYILARI VE ÖN KAYIT Fakültenin Resim, Resim II. Öğretim, Heykel,

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI LİSANS DÖNEMİ MÜZİK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖNKAYIT ESASLARI

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI LİSANS DÖNEMİ MÜZİK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖNKAYIT ESASLARI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI LİSANS DÖNEMİ MÜZİK BÖLÜMÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖNKAYIT ESASLARI Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü ne 2016-2017 öğretim yılında Lisans

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TOKAT SPOR LİSESİ YETENEK SINAVI KİTAPÇIĞI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TOKAT SPOR LİSESİ YETENEK SINAVI KİTAPÇIĞI 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TOKAT SPOR LİSESİ YETENEK SINAVI KİTAPÇIĞI DEĞERLİ ADAYLAR; Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü 2017/18 nolu genelgesi ile şekli, takvimi ve usulü belirlenen

Detaylı

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Özel Yetenek Sınavı Test Parkuru

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Özel Yetenek Sınavı Test Parkuru ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Özel Yetenek Sınavı Test Parkuru Özel Yetenek Sınavı; adaylardaki esneklik, denge, kuvvet,

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVLARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR 1. GENEL HÜKÜMLER a. Başvurular Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi

Detaylı

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU Temmuz 2013 GÜMÜŞHANE Değerli Adaylar;

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MANİSA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MANİSA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MANİSA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MANİSA SPOR LİSESİ ÖZEL YETENEK SINAVI KİTAPCIĞI SINAV TARİHLERİ: 3-7 TEMMUZ 2017 SEVGİLİ ADAYLAR; Sınavlar yeteneğinize

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu 2012-2013 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVLARI 1. KONTENJAN 2012-2013 öğretim yılında Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu Rekreasyon

Detaylı

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAVI BİLGİLENDİRME KILAVUZU

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAVI BİLGİLENDİRME KILAVUZU T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAVI BİLGİLENDİRME KILAVUZU UŞAK-2014 . Ben Sporcunun; Zeki, Çevik ve Aynı Zamanda Ahlaklısını Severim BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ ALIM YÖNERGESİ

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ ALIM YÖNERGESİ EK-21 DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ ALIM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, Düzce Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi

Detaylı

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU 2012 KIRŞEHİR

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU 2012 KIRŞEHİR T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU 2012 KIRŞEHİR SAYIN ADAY 2012 özel yetenek sınavı ile ilgili ilke, kural ve uygulamalar

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVLARI YÖNERGESİ Senato: 16 Mayıs 2014 / 324-3-B

MARMARA ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVLARI YÖNERGESİ Senato: 16 Mayıs 2014 / 324-3-B MARMARA ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVLARI YÖNERGESİ Senato: 16 Mayıs 2014 / 324-3-B Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Marmara Üniversitesi Atatürk

Detaylı

Doç. Dr. Şükrü ASLAN Yüksek Okul Müdürü. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Özel Yetenek Sınavı 2011 Sınav Kitapçığı 1

Doç. Dr. Şükrü ASLAN Yüksek Okul Müdürü. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Özel Yetenek Sınavı 2011 Sınav Kitapçığı 1 Sevgili Gençler, Cumhuriyet Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda (BESYO), özel yetenek sınavı ile Antrenörlük Eğitimi Bölümü, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü ve Spor Yöneticiliği

Detaylı

13.03.2015 SENATO 2015 /2-IX

13.03.2015 SENATO 2015 /2-IX 13.03.2015 SENATO 2015 /2-IX BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

MARMARA ÜNĠVERSĠTESĠ ATATÜRK EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ GÜZEL SANATLAR EĞĠTĠMĠ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVLARI YÖNERGESĠ

MARMARA ÜNĠVERSĠTESĠ ATATÜRK EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ GÜZEL SANATLAR EĞĠTĠMĠ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVLARI YÖNERGESĠ MARMARA ÜNĠVERSĠTESĠ ATATÜRK EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ GÜZEL SANATLAR EĞĠTĠMĠ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVLARI YÖNERGESĠ Senato: (TASLAK v07) Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim

Detaylı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU KURUMLARARASI GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL VE YURTDIŞI KONTENJANI İÇİN MÜRACAAT EDEN ÖĞRENCİLER İÇİN ÖZEL YETENEK

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI İÇİN YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI İÇİN YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI İÇİN YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin

Detaylı

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 2018 ÖZEL YETENEK SINAV DUYURUSU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ Süreç Tarih İşlem Türü Adres: Ön kayıt 1-2-3 Ağustos 2018 Online www.erzurum.edu.tr

Detaylı

T.C. DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI DENİZ EĞİTİM VE ÖĞRETİM KOMUTANLIĞI BEYLERBEYİ/İSTANBUL

T.C. DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI DENİZ EĞİTİM VE ÖĞRETİM KOMUTANLIĞI BEYLERBEYİ/İSTANBUL Tasnif dışı T.C. DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI DENİZ EĞİTİM VE ÖĞRETİM KOMUTANLIĞI BEYLERBEYİ/İSTANBUL DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI 2012 YILI 2 NCİ DÖNEM UZMAN ERBAŞ ALIMLARI 2 NCİ SEÇİM AŞAMALARI Deniz

Detaylı

Sevgili Öğrenci Adayları;

Sevgili Öğrenci Adayları; Sevgili Öğrenci Adayları; Bülent Ecevit Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 2010 yılında öğretime başlamıştır. Resim, Heykel ve Grafik Bölümleri bulunan Fakültemizde halen Resim bölümünde öğrenim devam

Detaylı

ÖZEL YETENEK SINAVI KİTAPÇIĞI

ÖZEL YETENEK SINAVI KİTAPÇIĞI 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI VAN SPOR LİSESİ ÖZEL YETENEK SINAVI KİTAPÇIĞI 1 SEVGİLİ ADAYLAR; Van Spor Lisesi olarak amacımız öğrencilerin; Spor alanında temel bilgi ve becerileri kazanmaları için ilgi

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEK OKULU

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEK OKULU T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEK OKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1.

Detaylı

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİSİ YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİSİ YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİSİ YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI BİLGİLENDİRME KILAVUZU 2015 İZMİR 1 Ben Sporcunun; Zeki, Çevik ve Aynı

Detaylı

T. C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2016 YILI ÖZEL YETENEK SINAVI

T. C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2016 YILI ÖZEL YETENEK SINAVI T. C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2016 YILI ÖZEL YETENEK SINAVI 18/21 TEMMUZ 2016 1 ADRES Abant İzzet Baysal Üniversitesi - Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu İzzet

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2018 2019 AKADEMİK YILI BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU BESYO LİSANS PROGRAMLARIMIZ: BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ ANTRENÖRLÜK SPOR YÖNETİCİLİĞİ REKREASYON Bu Sınav

Detaylı

T.C. AMASYA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

T.C. AMASYA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ T.C. AMASYA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ BEDEN EĞİTİMİ ve SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ 2012 2013 Öğretim Yılı ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU Amasya 2012 i İÇİNDEKİLER ÖZEL YETENEK SINAV YÖNERGESİ...1 TEMEL KOŞULLAR

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Özel Yetenek Sınavı Koordinasyon Test Parkuru

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Özel Yetenek Sınavı Koordinasyon Test Parkuru BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Özel Yetenek Sınavı Koordinasyon Test Parkuru Özel Yetenek Sınavı; adaylardaki esneklik, denge, kuvvet,

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Özel Yetenek Sınavı Test Parkuru

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Özel Yetenek Sınavı Test Parkuru BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Özel Yetenek Sınavı Test Parkuru Özel Yetenek Sınavı; adaylardaki esneklik, denge, kuvvet, dayanıklılık,

Detaylı

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNĠVERSĠTESĠ SPOR BĠLĠMLERĠ VE TEKNOLOJĠSĠ YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞĠTĠMĠ BÖLÜMÜ. GĠRĠġ DEĞERLENDĠRME KILAVUZU

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNĠVERSĠTESĠ SPOR BĠLĠMLERĠ VE TEKNOLOJĠSĠ YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞĠTĠMĠ BÖLÜMÜ. GĠRĠġ DEĞERLENDĠRME KILAVUZU T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNĠVERSĠTESĠ SPOR BĠLĠMLERĠ VE TEKNOLOJĠSĠ YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞĠTĠMĠ BÖLÜMÜ GĠRĠġ DEĞERLENDĠRME KILAVUZU 2014 ĠZMĠR 1 Ben Sporcunun; Zeki, Çevik ve Aynı Zamanda Ahlaklısını Severim.

Detaylı

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Özel Yetenek Sınavı Yönergesi

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Özel Yetenek Sınavı Yönergesi İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Özel Yetenek Sınavı Yönergesi Amaç ve Kapsam: MADDE 1 - (1) İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Plastik

Detaylı

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SPOR BİLİMLERİ BÖLÜMÜ

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SPOR BİLİMLERİ BÖLÜMÜ T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SPOR BİLİMLERİ BÖLÜMÜ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI II. ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU Eylül 2017 TRABZON Sevgili adaylar; Yükseköğretim Kurulu nun 15.01.2013

Detaylı

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2014 ÖZEL YETENEK SINAVI 21-25 TEMMUZ 2014 SİVAS i Spor yalnız beden kabiliyetinin bir üstünlüğü sayılmaz. İdrak ve ahlâk da bu işe yardım eder.

Detaylı

ÖĞRETİM YILI SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BİRİNCİ VE İKİNCİ ÖĞRETİM PROGRAMLARI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU

ÖĞRETİM YILI SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BİRİNCİ VE İKİNCİ ÖĞRETİM PROGRAMLARI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 2017 2018 ÖĞRETİM YILI SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BİRİNCİ VE İKİNCİ ÖĞRETİM PROGRAMLARI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU 30.05.2017 TARİH VE 14/5 SAYILI SPOR BİLİMLERİ

Detaylı

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SPOR BİLİMLERİ BÖLÜMÜ

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SPOR BİLİMLERİ BÖLÜMÜ T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SPOR BİLİMLERİ BÖLÜMÜ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU Ağustos 2017 TRABZON Sevgili adaylar; Yükseköğretim Kurulu nun 15.01.2013

Detaylı

ARTİSTİK CİMNASTİK AÇIKLAMALAR

ARTİSTİK CİMNASTİK AÇIKLAMALAR ARTİSTİK CİMNASTİK AÇIKLAMALAR 1. Yarışmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Uluslararası Oyun Kuralları ve Yarışma Talimatları ile Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ Eğitim-Öğretim Yılı Ön Kayıt-Özel Yetenek Sınavı Takvimi ve Açıklamalar:

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ Eğitim-Öğretim Yılı Ön Kayıt-Özel Yetenek Sınavı Takvimi ve Açıklamalar: DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 2017 2018 Eğitim-Öğretim Yılı Ön Kayıt-Özel Yetenek Sınavı Takvimi ve Açıklamalar: FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL BÖLÜM/PROGRAM PUAN TÜRÜ (2017) TABAN PUANI ÖN KAYIT KURS KAYIT KURS/SINAV

Detaylı

KOORDİNASYON PARKURU VE YERLEŞİM TABLOSU

KOORDİNASYON PARKURU VE YERLEŞİM TABLOSU SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ YAŞAM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümü Özel Yetenek Sınavı (ÖYS) Kılavuzu Üniversitemiz ve Yaşam Bilimleri Fakültesi web sayfalarında ilan edilen Özel

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ HASAN DOĞAN BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ HASAN DOĞAN BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ HASAN DOĞAN BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU Karabük - 2013 http://besyo.karabuk.edu.tr HASAN DOĞAN BEDEN EĞİTİMİ SPOR

Detaylı

T.C. DĠCLE ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2014 2015 ÖZEL YETENEK SINAV YÖNERGESĠ

T.C. DĠCLE ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2014 2015 ÖZEL YETENEK SINAV YÖNERGESĠ T.C. DĠCLE ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2014 2015 ÖZEL YETENEK SINAV YÖNERGESĠ DĠYARBAKIR 2014 1 Değerli Adaylar, Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu; Beden Eğitimi

Detaylı

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ REKREASYON BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI GİRİŞ KILAVUZU (ÖYSGK-2015)

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAVLARI YÖNERGESİ*

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAVLARI YÖNERGESİ* T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAVLARI YÖNERGESİ* Amaç MADDE 1 (1) İstanbul Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi

Detaylı