LIVRET D ACCUEIL AU COLLEGE AU LYCEE ORTAOKULDA LISEDE KARŞILAMA DEVTERİ TURC FRANÇAIS/TURC

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "LIVRET D ACCUEIL AU COLLEGE AU LYCEE ORTAOKULDA LISEDE KARŞILAMA DEVTERİ TURC FRANÇAIS/TURC"

Transkript

1 TURC LIVRET D ACCUEIL AU COLLEGE AU LYCEE FRANÇAIS/TURC ORTAOKULDA LISEDE KARŞILAMA DEVTERİ Ce livret est destiné aux élèves nouvellement arrivés en France et à leurs parents. Fransiz sinirlari içinde ikâmet eden 6 yasindan 16 yasina kadar olan çocuklarin okula gitmeleri mecburidir ve ôgretim sekli laiktir. Egitim bir haktir. Ayni zamanda bir görevdir. Yani çocugunuzun düzenli olarak okula gitmesi sarttir. Egitim Kanununun L ci maddesine uygun olarak, «ôgrencilerin dini aidiyetini açikca belirten isaret veya giysi tasimalari yasaktir.» Eger ögrenci bu yasaga uymuyorsa, okul müdür veya müdüresi ögretim görevlilerini toplanitya çagirip ( tarih ve n lu kararnamenin 21ci maddesine uygun) ögrenci ve ailesi ile görüsür. İş bu belge, Fransa ya yeni gelen öğrenciler için karşılama servisi (ENAF) görevlisi ve Sosyal Hizmetler servisi tarafından, Ain Bölgesi Eğitim Akademesi öğrencileri için düzenlenmiştir. Bu devter, Fransa ya yeni gelen öğrencilere ve anne babalarına yöneliktir.

2 FRANSA DAKI ORTA ÖGRETIM KURUMLARI 2 1 Fransa daki egitim seklinin degisik asamalari hangileridir? 2 Ortaokul 3 Anaokul 3 2 taokulun görev sekli nasildir? 3 Ortaokulda egitim nasil düzenlenir? 3 Degisik siniflar 3 Uyumlu genel eğitimler (SEGPA) 4 Fransızca bilmeyen öğrencilere yönelik karşılama düzeni 4 Orta okulda kime basvurmalisiniz? 5 Orta Okul müdürü (veya sorumlusu) 5 SEGPA eğitim sistemi müdürü 5 Müdür yardimcisi 5 Egitim danismani 5 Bas ögretmen 5 Idareci 5 Asistan sosyal 5 Hemsire 5 Yôneltme Danismani psikolok 5 Okul aile kurulu 5 Orta Okul yaşantısının düzenlenmesi 5 Ders saatleri ve iç yönetim kurallari 5 Okul yaşantısı 6 Eğitim yardımları 6 Orta Okul ile yazışmalar 6 Yazisma karnesi 6 Not karnesi 6 Kurul ve toplantilar 6 Öretmenler kurulu 6 Ögretmen-ebeveyin toplantisi 6 Idare Kurulu 6 Disiplin kurulu 6 Resmi işlemler 7 Maddi yardımlar 7 Aile gelirine göre, öğrencilire burs verilir : 7 Sosyal yardım fonu 7 FRANSA DA LİSE 7 Önemli adresler 8 FRANSA DAKI ORTA ÖGRETIM KURUMLARI Fransiz sinirlari içinde ikâmet eden 6 yasindan 16 yasina kadar olan çocuklarin okula gitmeleri mecburidir ve ôgretim sekli laiktir. Egitim bir haktir. Ayni zamanda bir görevdir. Yani çocugunuzun düzenli olarak okula git 1 Fransa daki egitim seklinin degisik asamalari hangileridir? Cocugunuz, 2 yasinda ana okuluna baslayabilir. 6 yasina vardiginda ilk ögretime girer ve orta ögretime hazirlanir. 11 yasina vardiginda, 4 sene süreli orta ögretime baslar. Ortaokul ögretimi, ögrencileri genel veya teknik (lise) ögretime veya meslek egitimine (meslek lisesi veya CFA, Ciraklik Egitimi) hazirlar. Yüksek egitime (kisa veya uzun) girme amaci ile, lisede 3 sene boyunca ya genel ya da teknik lise bitirimi olgunluk sinav diplomasina hazirlanir. Meslek lisesi veya Ciraklik egitim merkezinde, CAP (Ciraklik egitim belgesi) veya BEP (Meslek Egitim belgesi) hazirligi yapar, ve eger arzu ediyorsa meslek diplomasina hazirlanabilir.

3 Genel veya teknik lise ögretimi 3cü 4cü 5ci 6ci Ortaokul Ilkögretim Anaokul Meslek lisesi Veya CFA SEGPA ortaotul 4. sınıf SEGPA ortaotul 3. sınıf SEGPA ortaotul 2. sınıf SEGPA ortaotul 1. sınıf Okulda basarili olmak tüm ailenin sorumlulugudur. Okul hayatinda, çocugunuzu tesvik ederek ve destek olarak basarili olmasini saglarsiniz 2 taokulun görev sekli nasildir? 11 yasina vardiginda, çocugunuz 4 senelik egitim için ortaokula baslar. Ilkokula nazaran, orta okulda her ders için degisik bir ögretmen görevlidir. Tüm dersler mecburidir. Orta okul eğitiminin 4 yılının sonucunda, ortaokul diploması ve Segpa sınıfları için genel eğitim belgesi (CFG) öğrencinin hangi seviyede olduğunu tanır. Ortaokulda egitim nasil düzenlenir? Degisik siniflar 6ci sinifda, ögretim yilinin ilk haftalarinda ögretmenler çocuklarinizin okulu tanimalarina ve nasil çalismalari gerektigi konusunda yardimci olurlar. Örnegin, basarili olabilmek için, evde nasil çalisilmasi gerektigini açiklarlar. Ögretim görülen konular sunlardir : Fransizca Matematik Yabanci dil Tarih-cografya-milli egitim Hayat bilgisi Teknoloji Sanat egitimi Beden eğitimi dersleri, kız ve erkek öğrenciler için zorunludur. Spor dersleri beraber görülen fakat vestiyerler ayrıdır. Bu derslere göre uygun olarak giyinmelidir : spor kıyafeti, spor ayakkabısı, yüzme derslerinde havuz mayosu ve bonesi. Bazı sağlık nedenleri, geçici olarak spor derselerine katılmayı engelleyebir, bu durumda doktor raporu zorunludur.

4 5ci, 4cü ve 3cü siniflarda, baska konular ilave edilir. Cocugnuzun seçim yapmasi gerekecektir, dikkatli olmanizi tavsiye ederiz. Zorluk çeken ögrenciler, ek yardimdan faydalanabilirler. Ögretmenler kurulu çocugunuzun sinifini geçip geçemeyecegine karar verir. Eger ebeveyinler verilen karara razi degilse, okul müdürü ile görüstükten sonra itirazda bulunabilirler. 3cü sinifin sonunda, çocugunuz genel, teknik veya meslek egitimi arasinda seçenekde bulunmak zorundadir. Cirakligi da seçerek CAP hazirlayabilir. Arzularinizi kayit ettikten sonra, egitim görevlileri bir karara varir. Bazi bölümlere kayit olmak için ön seçim ve kayit tarihleri kisitlidir, zira yer sayisi azdir. Orta okul tarafindan size bildirilen müracaat sekillerini dikkatle uygulamaniz sarttir ve Seçme ve yerlestirme ile ilgili görevli psikolok ile görüsmeyi ihmal etmeyiniz. Uyumlu genel eğitimler (SEGPA) Önemli eğitim sorunlarıyla karşılaşan öğrenciler, uyumlu genel eğitimlerınden (SEGPA) faydalanabilirler. Sınflarda, öğrenci sayısı, daha azdır (16 öğrenci). Dersler orta okul öğretmenleri (yabancı dil eğitimi, tarih çoğrafya, bilim dersleri,teknoloji,...) ve uzman öğretmenler tarafından verilir. 3. sınıftan itibaren, uyumlu genel eğitimi gören öğrenciler, değişik meslek dallarını keşfetme zamanı bulurlar : - SEGPA atölyelerinde yapılan çalışmalar sayesinde - Sene içersinde, şirketlerde yaptıkları meslek tanıma stajlar sırasında. Dört yıl eğitim sonunda, CFG (genel eğitim diploması), edinilen eğitim seviyesini belirleyen diplomaya sahip olunur. Hedef : meslek lisesinde, çıraklık kontratı sırasında, aile ve köy evlerinde..., V seviye (C.A.P meslek diploması) nitelikli ve diplomalı bir eğitime ulaşmak. Fransızca bilmeyen öğrencilere yönelik karşılama düzeni Çocuğunuz yeterince Fransızca bilmiyorsa, bu durumda, fransızca dil kurslarına kayıt edilerek, seviyesine uygun normal bir sınıfta eğitim görmeye devam edebilir. Fransızca dil bigisi seviyesini, fransızca dil eğitimi diplomasını (DELF scolaire) geçerek öğrenilebilinir. Uyumlu genel eğitimlerinden (SEGPA) faydalanan öğrenciler, tüm diğer orta okul öğrencileri gibi, okul hayatına ve orta okulun ortak faaliyetlerine katılırlar : okul kütüphanesi, kulüpler, sosyal eğitimci faaliyetler, spor derneği, öğrenci temsilcileri çalışmaları, eğitici etkinlikler...

5 Orta okulda kime basvurmalisiniz? Fransica konusmakda zorluk çekmenize ragmen orta okul görevlileri ile görüsmekden çekinmeyiniz ; sizinle konusabilmek için gerekli çareleri bulabilirler Orta Okul müdürü (veya sorumlusu) Okulun müdürüdür. Okulda olan olaylardan sorumludur : derslerin paylastirilmasi, okul disiplini, yöneltme görevi. Rendevu alarak kendisi ile görüsebilirsiniz. * SEGPA eğitim sistemi müdürü Orta okul müdürünün, sahip olduğu tüm yetkileri yerine getirir. Müdür yardimcisi Müdürün okulu yönetmesine yardimci olur. Egitim danismani Orta okulun günlük hayatini düzenler ve gözetler (gecikme, yokluk, okul binasinda ve bahçesindeki disiplin sorumlusu). Ögrenciler arasindaki anlasmazliklari düzeltir. Öğrenci, eğitim asistanları tarafından yardım alabilir. Bas ögretmen Çocuğunuzun bulunduğu sınıftan sorumludur, ortaokula giden çocuğunuzun başarısını, sınıf öğretmeniyle konuşarak öğrenebilirsiniz.çocuğunuzun eğitim konusunda en iyi şekilde yönlendirmesini onunla irtibata girerek bilgi alabilirsiniz. Bunun dışında, diğer öğretmenlerden randevu isteyerek, onlarla da konuşabilirsiniz. Asistan sosyal Aile ile ilgili veya parasal veya idari sorunlariniz için size ögüt verebilir. Sizinle ve çocugunuz ile görüsür. Hemsire Ögrencilere sihhi açiklamalarda bulunur ve okulda meydana gelen acil durumlarda ilk yardimi saglar. Yôneltme Danismani psikolok Size ve çocugunuza egitim seçiminde ve gelecegi için yardimci olur. Randevu alarak kendisi ile orta okulda veya Bilgi ve Yerlestirme merkezinde CIO görüsebilirsiniz. Okul aile kurulu Okul aile kurlunun görevi oldukça önemlidir. Her egitim yili basinda, kurul için adayligini koyan aileler seçim yolu ile Idare Kurulunda görev alirlar. Aile temsilcileri, ögretmenler kurulu toplantilarina katilirlar. Diger aileleri temsil etmekle gôrevli olup, ailelerin arzu ve sorularini kurula iletirler. Orta Okul yaşantısının düzenlenmesi Ders saatleri ve iç yönetim kurallari Ders saatleri egitim yili basinda tüm siniflar için kesinlesmistir. Derslerin baslama ve bitim saatlerini gösterir ve haftalik ders dagitimini belirtir. Idareci Kantin ve burs konulari ile ilgilenir.

6 Iç yönetim kurallari her orta okul tarafindan kararlastirilir ve yazili olarak ögrenci ve ebeveyinlerine bildirilir. Kurallar, derslerin mecburi oldugunu, ögrencilerin sebebsiz olarak okula gelmemelerinin yasak oldugunu (hastalik harici), geç kalmamasi gerektigini, okul binasina ve içinde görevli kisilere saygili olmasini, okulda sakin davranmasi ve derslerine düzenli çalismasi gerektigini belirtir. Yokluk halinda, okula telefonla haber verilmesi ve çocugun okula geri geldigi gün yazili yokluk sebebi kagidi olmasi mecburidir. Hastalik halinde, çocugun evde kalmasi daha uygundur ve geri geldiginde doktordan belge getirmesi gerekir. Okul yaşantısı Dersler dışında, öğrencilere bazı faaliyetler sunulur (kulüp, sporlar,... ) Eğitim yardımları Orta okulda,öğrenciler bireysel sorunlarla karşılaşırlarsa, eğitim proğramı çercevesinde, onlara yönelik özel yardımlar sunulur. Okul dışında, Centres Sociaux (Sosyal merkezler) tarafından, derslere yardımcı olma etkinlikleri düzenlenir, bu konuda sosyal merkezlerden bilgi alabilirsiniz. Yazisma karnesi Orta Okul ile yazışmalar Bu karne okul ilgilileri ile iliski kurmaniz içindir. Ögrencinin derslere geç kalisi ve yoklugu; ayrica ögretmenlerin yoklugu veya ders saatlerinin degistirilmesi bu karnede belirtilir. Ögrenci aldigi notlari bu karneye yazmalidir. Özür yazilari, veya ögretmenlerle randevu taleplerini de bu karneye yazabilirsiniz. Ögretmenlerin ögrenci ile ilgili sikayetleri ve verdikleri cezalar da bu karneye kayit edilir. Böylece çougunuzun okul hayatini yakindan izlemis olursunuz. Bu defterin devamlı imzalanması gerekir. Not karnesi Ögretmenler Kurulu toplantisindan sonra size yollanir. Cocugunuzun ders ortalamalari ve ögretmenlerin çocugunuz hakkindaki düsünceleri bu karnede belirtilir. Öretmenler kurulu Kurul ve toplantilar Ögretim yili boyunce kurul üç defa toplanir. Sinif ögretmenleri ve müdür (veya müdür yardimcisi) bu kurula katilip sinif ve her ögrenci hakkindaki düsüncelerini belirtirler. Her ögrencinin hangi ögrenime yöneltilecegi hakkinda karar verirler. Bu kurula temsilci iki ögrenci ve iki ebeveyin de katilir. Ögretmen-ebeveyin toplantisi Bu toplanti sirasinda çocugunuzun her bir ögretmeni ile karsilasip görüsebilir ve basari derecesi hakkinda bilgi alabilirsiniz. Cocugunuzun menfaati için bu toplantiya katilmayi ihmal etmeyiniz. Gerekirse bir tercümanın yardımını isteyebilirsiniz. Idare Kurulu Orta okulun idaresi hakkinda kararlar alir : iç yönetim kurallari, bütçe, ögretim düzeni Disiplin kurulu Bir ögrenci iç yönetim kurallarina uymadigi veya agir bir hata isledigi taktirde disiplin kurulu toplanir. Ya birkaç günlügüne ögrenci okuldan uzaklastirilir veya baska bir okula gitmesine karar verilebilir.

7 Resmi işlemler Okul kayıtı için gerekli tüm resmi belgelerin listesi, okul malzemeleri, zorunlu okul sigortası, okul toplu taşıt belgesi, okul yılı başlamadan önce bildirilir. Ain bölgesinde, okula taşıtla ulaşım bedavadır. Okul sigortası : çocuğunuzun kayıt edilme sırasında, bireysel sorumluluk (responsabilite civile) şartını taşıyan okul sigortası yapılması zorunludur. Çocuğunuzun görebileceği veya kendisinin verebileceği zararları karşılayan sıgortası olması önemlidir. Daha açık bilgi için, okul Müdürüyle irtibata girebilirsiniz. Maddi yardımlar Aile gelirine göre, öğrencilire burs verilir : Orta okul bursu, orta okul 1. sınıfınından 4. sınıfına kadar ödenir. Burs talebi, her yıl eylül ayında yapılır. Bölge bursu, 3. sınıfta ödenir. Bu bursun talebi, 2. sınıf ortasında, ocak ayında yapılır. FRANSA DA LİSE Fransa toprakları üzerinde yaşayan, 6 ile 16 yaş arasında ki tüm çocuklar için, okul laik, parasız ve zorunludur. Okul bir haktır. Ve aynı zamanda zorunludur. Çocuğunuzun okula gitmesi Orta okuldan sonra, çocuğunuz : eğitimini lisede devam edebilir, meslek eğitime başlayarak CAP diplomasını geçmeye hazırlanır: bunuda meslek lisesinde veya çıraklık yaparak ( bir şirkette ve aynı zamanda çıraklık meslek merkezinde (CFA) Lisede, üç yıl eğitim sonucunda ; öğrenciler lise diplomasını geçerler baccalaureat- (kısaltılmış şekli bac) Lise bursu ise, orta okul son sınıf sırasında, ocak ayında yapılır. Bu konu ile bilgiler, her duruma göre, yazışma karnesinde bildirilir. Resmi işlemlerinizi zamanında yerine getiriniz.tüm bilgi için, yönetime veya orta okul sekreterliğine başvurmanız gerekir. Sosyal yardım fonu Maddi sorunlar karşısında, kantin masrafları ödenmesinde veya okul gezileri giderleri, maddi yardım sayesinde ödenebilir. Bu konuda, yönetime veya okul sosyal servisine başvurmanız gerekir.

8 Genel lise diploması Teknik lise diploması L STG S STI ES ST2 Lise 1. sınıf ORTAOKUL Önemli adresler Ilk Ögretim Müdürlügü, Ain Vilayetine Yeni gelen kisileri agirlama merkezi C.R.L. (Açiklamali yetisme dersleri) 5, rue La Fontaine Bourg-en-Bresse : ce.ia01-enaf@ac-lyon.fr Meslek lisesinde veya meslek eğitim merkezinde 3 yıl sonucunda meslek lisesi diploması OYONNAX da yeni gelen öğrencilere yönelik karşılama düzeni (DIAPASO) Collège Jean Rostand 5, rue Marcel Gaget MARCHON Arbent : enaf r@ac-lyon.fr 2 yıl sonucunda CAP meslek diploması ORTAOKUL

LIVRET D ACCUEIL A L ECOLE

LIVRET D ACCUEIL A L ECOLE TURC LIVRET D ACCUEIL A L ECOLE FRANÇAIS TURC KARŞILAMA DEVTERİ OKULDA Fransiz sinirlari içinde ikâmet eden 6 yasindan 16 yasina kadar olan çocuklarin okula gitmeleri mecburidir ve ôgretim sekli laiktir.

Detaylı

FRANSA DA OKULA GİTME

FRANSA DA OKULA GİTME Turc P.R.I.P.I Göçmen halklarını bütünleştirme bölgesel programı C.A.S.N.A.V Göçebe çocukların ve yeni gelenlerin okula gitmesi için Merkez FRANSA DA OKULA GİTME Fransa ya yeni gelen öğrencileri ve aileleri

Detaylı

FRANSA DA OKULA GTME

FRANSA DA OKULA GTME Turc FRANSA DA OKULA GTME Fransa ya yeni gelen örencileri ve aileleri aırlama belgesi BU BELGE SORULARINIZI CEVAPLIYOR Çocuumu ilkokula, ortaokula veya liseye nasıl yazdırırım? Çocuum henüz fransızca konumuyor.

Detaylı

T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI Dayanak MADDE 1- (1) Bu esaslar 28 Ağustos 2012 tarih ve

T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI Dayanak MADDE 1- (1) Bu esaslar 28 Ağustos 2012 tarih ve 1 T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI Dayanak MADDE 1- (1) Bu esaslar 28 Ağustos 2012 tarih ve 28395 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Kafkas Üniversitesi

Detaylı

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi Sık Sorulan Sorular

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi Sık Sorulan Sorular 1 VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi Sık Sorulan Sorular Şubat 2016 Anasınıfına kaç öğrenci alınır? Alım süreci nasıldır? Yapılan randevulu görüşmelerle aday öğrencilerin okula bilişsel, fiziksel,

Detaylı

İTALYAN OKULLARI NASIL DÜZENLENMİŞTİR?

İTALYAN OKULLARI NASIL DÜZENLENMİŞTİR? İTALYAN OKULLARI NASIL DÜZENLENMİŞTİR? Eğitim Kaç yıldan oluşur? Eğitim 6 yaşından itibaren 16 yaşına kadar zorunlu olup, bölümlere ayrılmıştır: İlkokul 5 yıl Ortaokul 3 yıl Lise 2 yıl 6 yaşından önce

Detaylı

2015/16 Akademik Yılı Kıbrıs Türk Toplumuna Yönelik AB Burs programı. Ek D. Seçim Süreci Değerlendirme Kriterleri: Aşamalar 1 3

2015/16 Akademik Yılı Kıbrıs Türk Toplumuna Yönelik AB Burs programı. Ek D. Seçim Süreci Değerlendirme Kriterleri: Aşamalar 1 3 Ek D Kıbrıs Türk Toplumuna yönelik AB Bursları Programı Avrupa Birliği tarafından finanse edilmekte ve British Council tarafından uygulanmaktadır 2015/16 Akademik Yılı Kıbrıs Türk Toplumuna Yönelik AB

Detaylı

KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK DANIŞMANLIK YÖNERGESİ

KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK DANIŞMANLIK YÖNERGESİ KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK DANIŞMANLIK YÖNERGESİ KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK DANIŞMANLIK YÖNERGESİ DAYANAK Madde l- Bu yönerge Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi

Detaylı

Kontrol Eden Gülten DURAN

Kontrol Eden Gülten DURAN ve Not İşleri Birimi Sürecin Adı ve Kodu Disiplin Cezası Alan ler İş Akışı 41-7.4 Her hangi bir suçtan dolayı Dekanlığa bildirilen (kopya vb.) Soruşturma açılması ve not işleri G.Ü. Disiplin Yönetmeliği

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğü SAĞLIK MESLEK LİSELERİ REHBERLİK HİZMETLERİ YÖNERGESİ

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğü SAĞLIK MESLEK LİSELERİ REHBERLİK HİZMETLERİ YÖNERGESİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğü SAĞLIK MESLEK LİSELERİ REHBERLİK HİZMETLERİ YÖNERGESİ SAĞLIK MESLEK LİSELERİ REHBERLİK HİZMETLERİ YÖNERGESİ 1. BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

Detaylı

VELi TOPLANTISI 5. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018

VELi TOPLANTISI 5. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018 VELi TOPLANTISI 5. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018 GÜNDEM 2018-2019 Öğretim Yılı için Sizlerden Beklentilerimiz Yeni Çerçeve Yönetmeliğimiz Lise ye Burslu Geçiş Sistemi Liseye Giriş Sınavı Öğretim Programımız

Detaylı

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI BURS YÖNERGESİ

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI BURS YÖNERGESİ 1. AMAÇ: EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI Sayfa No : 1 / 6 Bu yönergenin amacı; çatısı altında toplanmış olan okullarda eğitim gören öğrencilere verilen burs ve mali yardımlar ile ilgili usul ve esasları düzenlemektir.

Detaylı

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ ÖĞRENCİ KAYIT-KABUL İŞLERİ YÖNETMELİĞİ

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ ÖĞRENCİ KAYIT-KABUL İŞLERİ YÖNETMELİĞİ Amaç ve Kapsam MADDE 1 - Bu yönetmeliğin amacı İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü bünyesinde yer alan fakültelerde lisans, Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsünde lisansüstü düzeyde eğitim-öğretim görecek

Detaylı

MEF ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ BURS YÖNERGESİ

MEF ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ BURS YÖNERGESİ MEF ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ BURS YÖNERGESİ I. AMAÇ, TANIMLAR, GENEL HÜKÜMLER Amaç Madde 1. Bu yönergenin amacı, MEF Üniversitesi nde, lisans düzeyinde verilen eğitim-öğretimin niteliğini burs ve

Detaylı

SIRA NO Eğitim Öğretim Yılı Okul Öncesi, İlkokul, Ortaokul, Liseler ve Yaygın Eğitim Kurumlarında Öğretmenlerin Göreve Başlaması

SIRA NO Eğitim Öğretim Yılı Okul Öncesi, İlkokul, Ortaokul, Liseler ve Yaygın Eğitim Kurumlarında Öğretmenlerin Göreve Başlaması T.C. DÜZCE VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ OKULÖNCESİ, İLKOKUL, ORTAOKUL, LİSELER ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ SIRA NO ÇALIŞMA KONULARI TARİHİ 1 2013-2014

Detaylı

kayıt parasız okul öğretim zorluklar zorunlu okul ana okul aile birlikleri sınıf günlüğü defteri okul dışı etkinlikler

kayıt parasız okul öğretim zorluklar zorunlu okul ana okul aile birlikleri sınıf günlüğü defteri okul dışı etkinlikler zorluklar sınıf günlüğü defteri parasız okul ana okul kayıt okul dışı etkinlikler zorunlu okul aile birlikleri öğretim Belçika da, çocuklar 6 yaşından 18 yaşına kadar okula gitmek zorundadırlar. Çocuklar

Detaylı

Zürih Kantonunda İlköğretim Okulu

Zürih Kantonunda İlköğretim Okulu Türkisch Zürih Kantonunda İlköğretim Okulu Veliler için Bilgiler Januar 2008 / Türkisch 2 / 6 Zürih Kantonu İlköğretim Okulu Hedefler ve Hedefe Yönelik Görüşler Zürih kantonunda devlet ilköğretim okulu

Detaylı

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MEVLANA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesinde

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ GAMA MESLEK YÜKSEKOKULU PERSONEL İŞLEMLERİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI İŞE BAŞLAMA VE İŞ AKIŞ ŞEMASI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ GAMA MESLEK YÜKSEKOKULU PERSONEL İŞLEMLERİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI İŞE BAŞLAMA VE İŞ AKIŞ ŞEMASI İŞE BAŞLAMA VE İŞ AKIŞ ŞEMASI MESLEK YÜKSEK OKULUMUZDA PERSONELİN NAKLEN VE AÇIKTAN ATAMA NEDENİYLE GÖREVE BAŞLAMASI PERSONEL KİMLİK BİLGİ FORMU DOLDURULUP FOTOĞRAF YAPIŞTIRILIR MAL BİLDİRİMİ FORMUNUN

Detaylı

T.C. SAMSUN VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. SAMSUN VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. SAMSUN VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ TEMMUZ 2014 T.C. SAMSUN VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2014-2015 Eğitim - Öğretim Yılı Örgün ve Yaygın

Detaylı

Türkiye de Uluslararası Koruma Arayan Kişiler için EĞİTİM HAKKI SORULAR & YANITLAR

Türkiye de Uluslararası Koruma Arayan Kişiler için EĞİTİM HAKKI SORULAR & YANITLAR Türkiye de Uluslararası Koruma Arayan Kişiler için EĞİTİM HAKKI SORULAR & YANITLAR Ağustos 2017 Türkiye ye sığındım. Kendim ya da çocuklarım için Türkiye deki eğitim imkânlarından yararlanabilir miyim?

Detaylı

T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI 1 Görev Sürelerinin Uzatılması 2 Görevlendirmeler 3 Ders Kayıtları 4 Valilik

Detaylı

MĐLLÎ EĞĐTĐM BAKANLIĞI ÖZEL HĐZMET ĐÇĐ EĞĐTĐM MERKEZLERĐ YÖNETMELĐĞĐ

MĐLLÎ EĞĐTĐM BAKANLIĞI ÖZEL HĐZMET ĐÇĐ EĞĐTĐM MERKEZLERĐ YÖNETMELĐĞĐ MĐLLÎ EĞĐTĐM BAKANLIĞI ÖZEL HĐZMET ĐÇĐ EĞĐTĐM MERKEZLERĐ YÖNETMELĐĞĐ Resmî Gazete de yayım tarih ve sayısı: 23 Ekim 2009-27385 BĐRĐNCĐ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

Kıbrıs Türk Toplumuna yönelik AB Bursları Programı Avrupa Birliği tarafından finanse edilmekte ve British Council tarafından uygulanmaktadır

Kıbrıs Türk Toplumuna yönelik AB Bursları Programı Avrupa Birliği tarafından finanse edilmekte ve British Council tarafından uygulanmaktadır Ek A Kıbrıs Türk Toplumuna yönelik AB Bursları Programı Avrupa Birliği tarafından finanse edilmekte ve British Council tarafından uygulanmaktadır Kıbrıs Türk Toplumuna yönelik AB Bursları Programı 2016/17

Detaylı

Millî Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Yönergesi

Millî Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Yönergesi Yönergeyle; Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî/özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarına devam eden istekli öğrenciler ile kursiyerler (mezunlar) için, örgün eğitim müfredatındaki derslerle sınırlı olarak

Detaylı

T.C. BALIKESİR VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2015 2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. BALIKESİR VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2015 2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. BALIKESİR VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2015 2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1 2 Ortaöğretim Kurumlarına Öğrenci kayıtları a) Tercihe Esas Kontenjan

Detaylı

ZAFER KOLEJİ KAYIT - KABUL PROSEDÜRLERİ. Her okulda Kayıt-Kabul Komisyonu kurulur. Öğrencinin okula kabulü bu komisyon kararıyla yapılır.

ZAFER KOLEJİ KAYIT - KABUL PROSEDÜRLERİ. Her okulda Kayıt-Kabul Komisyonu kurulur. Öğrencinin okula kabulü bu komisyon kararıyla yapılır. AÇIKLAMALAR: ZAFER KOLEJİ KAYIT - KABUL PROSEDÜRLERİ Her okulda Kayıt-Kabul Komisyonu kurulur. Öğrencinin okula kabulü bu komisyon kararıyla yapılır. Erken Çocukluk Eğitimi (Anaokulu) ve İlkokulda; Öğrenci

Detaylı

2013/14 AKADEMİK YILI İÇİN KIBRIS TÜRK TOPLUMUNA YÖNELİK BURS PROGRAMI

2013/14 AKADEMİK YILI İÇİN KIBRIS TÜRK TOPLUMUNA YÖNELİK BURS PROGRAMI 2013/14 AKADEMİK YILI İÇİN KIBRIS TÜRK TOPLUMUNA YÖNELİK BURS PROGRAMI Başvuru rehberinin 5. Maddesi doğrultusunda 28 Nisan 2014 e kadar gelen AÇIKLAMA TALEPLERİ No. Soru Cevap 27 Bir öğrenci şu anda yurt

Detaylı

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ BURS VE KISMİ ZAMANLI ÇALIŞMA BAŞVURU FORMU

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ BURS VE KISMİ ZAMANLI ÇALIŞMA BAŞVURU FORMU KİMLİK BİLGİLERİ T.C. Kimlik No : Adı Soyadı : Baba Adı : Ana Adı : Doğum Yeri : Doğum Tarihi (Gün/Ay/Yıl) : Medeni Hali : İli: İlçesi: Mah/Köy : Cinsiyet : Cilt No : Aile Sıra No : Sıra No : ÖĞRENİM BİLGİLERİ

Detaylı

ÖRNEK: 1-2 yıllık Meslek Yüksekokulu mezunu olup teknik hizmetler sınıfında "Tekniker" kadro

ÖRNEK: 1-2 yıllık Meslek Yüksekokulu mezunu olup teknik hizmetler sınıfında Tekniker kadro DEVLET MEMURLARI KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO 142) 657 Sayılı Kanunun 36 ncı maddesinin A/12 bendine 26.5.1975 tarih ve 1897 sayılı Kanunun birinci maddesiyle eklenen (d) fıkrasının uygulanmasına ilişkin

Detaylı

ÇEVRE KOLEJİ KAYIT TAKVİMİ VE YÖNERGESİ

ÇEVRE KOLEJİ KAYIT TAKVİMİ VE YÖNERGESİ 2018-2019 ÇEVRE KOLEJİ KAYIT TAKVİMİ VE YÖNERGESİ 1 İLETİŞİM BİLGİLERİ ERENKÖY KAMPÜS 19 MAYIS MAH. ÇEVRE SOK. NO: 2 ERENKÖY-İSTANBUL TEL: 0 216 360 53 13 / FAX: 0 216 360 54 81 cevre@cevrekoleji.k12.tr

Detaylı

: 50/ 1989 GENEL ORTAÖĞRETİM DAİRESİ (KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI) YASASI

: 50/ 1989 GENEL ORTAÖĞRETİM DAİRESİ (KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI) YASASI R-G : 74 6 Temmuz, 1989 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisinin 26 Haziran, 1989 tarihli birleşiminde kabul olunan Genel Ortaöğretim Dairesi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) Yasası, Anayasanın

Detaylı

Öğretim araç ve gereçlerinin reformu

Öğretim araç ve gereçlerinin reformu Öğretim araç ve gereçlerinin reformu Hamburglu öğrenciler için daha çok yeni kitap Önemli sorulara yanıtlar burada! Freie und Hansestadt Hamburg Behörde für Bildung und Sport Hamburg Senatosu kararlaştırdı:

Detaylı

VELi TOPLANTISI 6. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018

VELi TOPLANTISI 6. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018 VELi TOPLANTISI 6. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018 GÜNDEM 2018-2019 Öğretim Yılı için Sizlerden Beklentilerimiz Yeni Çerçeve Yönetmeliğimiz Lise ye Burslu Geçiş Sistemi Hazırlık Atlama Sınavı Öğretim Programımız

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. KARABÜK VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1 2015-2016 EĞITIM ÖĞRETIM YILI ÖĞRETMENLERIN GÖREVE BAŞLAMASI 01 Eylül 2015 Salı 2 Örgün Eğitim Kurumlarındaki

Detaylı

ANNE BABALAR, COCUGUNUZUN (COCUKLARINIZIN) YÖNLENDIRILMESINDEKI ROLÜNÜZ

ANNE BABALAR, COCUGUNUZUN (COCUKLARINIZIN) YÖNLENDIRILMESINDEKI ROLÜNÜZ 1 ANNE BABALAR, COCUGUNUZUN (COCUKLARINIZIN) YÖNLENDIRILMESINDEKI ROLÜNÜZ HAYALDEN GERCEK BIR PROJEYE, Bugün ögrenci olan çocugunuz, yarin meslek egitiminde veya jimnasyumda (üniversite yollu lise) olacak.

Detaylı

MĠLLĠ EĞĠTĠM BAKANLIĞI ERZURUM ĠLĠ ÖRGÜN VE YAYGIN EĞĠTĠM KURUMLARI. 2013-2014 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI ÇALIġMA TAKVĠMĠ

MĠLLĠ EĞĠTĠM BAKANLIĞI ERZURUM ĠLĠ ÖRGÜN VE YAYGIN EĞĠTĠM KURUMLARI. 2013-2014 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI ÇALIġMA TAKVĠMĠ MĠLLĠ EĞĠTĠM BAKANLIĞI ERZURUM ĠLĠ ÖRGÜN VE YAYGIN EĞĠTĠM KURUMLARI 2013-2014 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI ÇALIġMA TAKVĠMĠ S.N YAPILACAK FAALİYETİN ADI BAŞLAMA TARİHİ BİTİŞ TARİHİ 1 Mesleki eğitim merkezlerinde

Detaylı

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ I.BÖLÜM Genel Hükümler

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ I.BÖLÜM Genel Hükümler BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ I.BÖLÜM Genel Hükümler AMAÇ : 1-Bursa Büyükşehir Belediyesi nde görevli personelin yetiştirilmesini sağlamak, verimliliğini artırmak ve daha ileriki

Detaylı

IŞIK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ BURS YÖNERGESİ

IŞIK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ BURS YÖNERGESİ IŞIK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ BURS YÖNERGESİ MADDE 1. AMAÇ VE KAPSAM: Bu yönerge Işık Üniversitesi'nin öğrencilerine sunduğu burs ve indirimlerin çeşit, uygulama koşul ve işlemlerini

Detaylı

T.C. GÜNEY MARMARA KALKINMA AJANSI HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNERGESİ

T.C. GÜNEY MARMARA KALKINMA AJANSI HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNERGESİ Sıra No :GMKA/Yönerge/18 Revizyon No : 1 Tarih : 26/09/2011 T.C. HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanım, Hedef, İlkeler Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönerge amacı, Güney Marmara

Detaylı

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ÇİN HALK CUMHURİYETİ. HAZIRLAYAN: Dr. Recep ALTIN

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ÇİN HALK CUMHURİYETİ. HAZIRLAYAN: Dr. Recep ALTIN Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ÇİN HALK CUMHURİYETİ HAZIRLAYAN: Dr. Recep ALTIN ÇİN HALK CUMHURİYETİ NUFÜSÜ YÜZÖLÇÜMÜ YÖNETİMİ BAŞKENTİ KİŞİBAŞINA DÜŞEN MİLLİ GELİRİ KİŞİ BAŞINA DÜŞEN MİLLİ GELİRDE

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ 2015 2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ SIRA NO 1. 2. 3. ÇALIŞMA KONULARI Mesleki Eğitim Çalışmaları ve Sene Başı Öğretmenler Kurulu Toplantısı(Örgün ve Yaygın Eğitim

Detaylı

İLKADIM İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA PROGRAMI YAPILMASI PLANLANAN UYGULAMALAR

İLKADIM İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA PROGRAMI YAPILMASI PLANLANAN UYGULAMALAR İLKADIM İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA PROGRAMI SIRA NO YAPILMASI PLANLANAN UYGULAMALAR TARİH 1 Açık Öğretim Kurumları İş Takvimi * Bakanlıkça belirlenecektir. 2 Yönetici

Detaylı

VELi TOPLANTISI 8. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018

VELi TOPLANTISI 8. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018 VELi TOPLANTISI 8. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018 GÜNDEM 2018-2019 Öğretim Yılı için Sizlerden Beklentilerimiz Yeni Çerçeve Yönetmeliğimiz Lise ye Burslu Geçiş Sistemi Liseye Giriş Sınavı Öğretim Programımız

Detaylı

2014-YGS SAYISAL BİLGİLER (3 Nisan 2014)

2014-YGS SAYISAL BİLGİLER (3 Nisan 2014) 2014-YGS SAYISAL BİLGİLER (3 Nisan 2014) 1 2014-YGS Sayısal Bilgiler 2014-YGS ÖSYS Başvuran Aday Sayısı 2.086.115 Sınavsız Geçişe Başvuran Aday Sayısı 78.427 Sınava Giren Aday Sayısı 1.950.163 Sınava Girmeyen

Detaylı

ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL LİSESİ MEB ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL LİSESİ MEB ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL LİSESİ MEB ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR ÖĞRENCİ BAŞARISININ TESPİTİ PROGRAMLAR VE DERSLER Ortak Dersler Seçmeli Dersler PUAN DÜZENİ Puan Derece 85-100

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA ESASLARI

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA ESASLARI YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA ESASLARI 1) AMAÇ VE KAPSAM YTÜ Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği 23. Maddesi gereğince

Detaylı

ÖĞRETİM PROGRAMLARINI İKİ TÜRDE UYGULAMAKTADIR ÖRGÜN EĞİTİM YAYGIN EĞİTİM ÖRGÜN EĞİTİM ALANINDA AMACI Lise dengi meslek okuludur.

ÖĞRETİM PROGRAMLARINI İKİ TÜRDE UYGULAMAKTADIR ÖRGÜN EĞİTİM YAYGIN EĞİTİM ÖRGÜN EĞİTİM ALANINDA AMACI Lise dengi meslek okuludur. ÖĞRETİM PROGRAMLARINI İKİ TÜRDE UYGULAMAKTADIR ÖRGÜN EĞİTİM YAYGIN EĞİTİM ÖRGÜN EĞİTİM ALANINDA AMACI Lise dengi meslek okuludur. Bir meslek alanında işe girebilecek seviyede temel mesleki yeterlilikleri

Detaylı

TED ALİAĞA KOLEJİ VAKFI ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KAYIT KABUL KOŞULLARI OKUL ÖNCESİ İLKOKUL ORTAOKUL LİSE

TED ALİAĞA KOLEJİ VAKFI ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KAYIT KABUL KOŞULLARI OKUL ÖNCESİ İLKOKUL ORTAOKUL LİSE TED ALİAĞA KOLEJİ VAKFI ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KAYIT KABUL KOŞULLARI OKUL ÖNCESİ İLKOKUL ORTAOKUL LİSE I- OKUL ÖNCESİ BÖLÜMÜ KAYIT KABUL KOŞULLARI Kayıtlarımız 6 Nisan 2015

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARDI TABLOSU. 3-Bölümündeki onaylanmış ve onaylanmamış ders kayıtlarını kontrol eder

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARDI TABLOSU. 3-Bölümündeki onaylanmış ve onaylanmamış ders kayıtlarını kontrol eder KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARDI TABLOSU SIRA NO 1 2 KURUM KODU STANDART DOSYA KODU 302.01.01 302.01.04 HİZMETİN ADI İLK KAYIT EK KAYIT HİZMET ALANLAR ZAMAN Kayıt haftası

Detaylı

EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER PROJESİ

EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER PROJESİ EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER PROJESİ 2016-2017 PROJENİN ADI: Bende Varım Öğretmenim PROJENİN AMACI: Öğrencilerimizin; Okul kültürüne uyum sağlaması, Akademik alanda başarılı olması, Sosyal alanda başarılı olması,

Detaylı

9.SINIFLAR YIL SONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

9.SINIFLAR YIL SONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 9.SINIFLAR YIL SONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ 10.SINIF DERS PROGRAMLARI SEÇMELİ DERSLER YÜKSEKÖĞRENİME GEÇİŞ SINAVI SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ SINIF GEÇME A-DOĞRUDAN Tüm derslerden

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DEKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DEKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 01 02 Gelen Evrakların EBYS sistemi kayıdı, İlgili Birimlere Havalesinin Yapılması. Kişi ve Kurumlara Giden Evrakların EBYS işlemlerinin tamamlanması, gönderilmesi/posta Resmi Yazının Aslı ve Zimmet Defteri

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ 2014 2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ SIRA NO ÇALIŞMA KONULARI TARİHİ 1. a) Mesleki Eğitim Çalışmaları (Örgün ve Yaygın Eğitim Kurumları) b) İlçe Zümre Başkanları

Detaylı

VELi TOPLANTISI 7. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018

VELi TOPLANTISI 7. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018 VELi TOPLANTISI 7. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018 GÜNDEM 2018-2019 Öğretim Yılı için Sizlerden Beklentilerimiz Yeni Çerçeve Yönetmeliğimiz Lise ye Burslu Geçiş Sistemi Liseye Giriş Sınavı Öğretim Programımız

Detaylı

Göçmenler için hangi Danca dil kurslarının 1 mevcut olduğunu inceleyin

Göçmenler için hangi Danca dil kurslarının 1 mevcut olduğunu inceleyin Göçmenler için hangi Danca dil kurslarının 1 mevcut olduğunu inceleyin Önsöz Günlük yaşamımızda karşılaştığımız insanlar ile iletişim kurabilmenin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Danimarka

Detaylı

T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI 0 0 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ AÇIKLAMALAR : -Çalışma takviminde yapılacak olan değişiklikler, www.trabzon.meb.gov.tr adresinde ilan edilecektir. -Bu çalışma

Detaylı

T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI 0 0 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ AÇIKLAMALAR : -Çalışma takviminde yapılacak olan değişiklikler, www.trabzon.meb.gov.tr adresinde ilan edilecektir. -Bu çalışma

Detaylı

ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ SIRA NO 1. 2. 3. YAPILACAK İŞ 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Öğretmenlerin Göreve Başlaması Örgün Eğitim Kurumlarındaki Öğretmenlerin

Detaylı

Devlet Okulları hakkında bilgiler

Devlet Okulları hakkında bilgiler Devlet Okulları hakkında bilgiler Veliler için Hoşgeldiniz Çocuğunuzun bizim okulumuza gelmesinden memnuniyet duyuyoruz. Bu broşürde okullarımızla ilgili en önemli bilgileri bulacaksınız. Sizinle iyi bir

Detaylı

2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. SAMSUN VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ SAMSUN Ö N S Ö Z 2012 2013 eğitim öğretim yılına sizlerle başlamanın heyecanı ve mutluluğu içindeyim. Tüm eğitim

Detaylı

T.C. BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ

T.C. BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ T.C. BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ Madde 1: Amaç ve Kapsam Bu yönergenin amacı, Bursa Orhangazi Üniversitesi öğrencilerinin bilimsel, sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal

Detaylı

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU (Öğrenci İşleri Birimi) Hizmetin Tamamlanma Süresi

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU (Öğrenci İşleri Birimi) Hizmetin Tamamlanma Süresi Sıra No Hizmetin Adı Belge Hazırlama Başvuruda İstenen Belgeler Hizmetin Tamamlanma Süresi 1 Öğrenci Belgesi, Transkript, İlgili makama yazısının verilmesi 1- Öğrenci Kimliği 1 gün 2 Yeniden Kimlik Belgesi

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI ÖZEL EVRENSEL OKULLARI ( KOLEJ-FEN LİSESİ-ORTAOKUL-İLKOKUL-OKUL ÖNCESİ ) YILLIK ÇALIŞMA TAKVİMİ

2014-2015 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI ÖZEL EVRENSEL OKULLARI ( KOLEJ-FEN LİSESİ-ORTAOKUL-İLKOKUL-OKUL ÖNCESİ ) YILLIK ÇALIŞMA TAKVİMİ E Y L Ü L HAF 2014-2015 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI ÖZEL EVRENSEL OKULLARI ( KOLEJ-FEN LİSESİ-ORTAOKUL-İLKOKUL-OKUL ÖNCESİ ) YILLIK ÇALIŞMA TAKVİMİ GÜN Y A P I L A C A K E T K İ N L İ K L E R E T K İ N L İ K

Detaylı

BAYBURT ÜNĐVERSĐTESĐ TÜRKÇE ÖĞRETĐMĐ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZĐ UYGULAMA YÖNERGESĐ BĐRĐNCĐ BÖLÜM

BAYBURT ÜNĐVERSĐTESĐ TÜRKÇE ÖĞRETĐMĐ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZĐ UYGULAMA YÖNERGESĐ BĐRĐNCĐ BÖLÜM BAYBURT ÜNĐVERSĐTESĐ TÜRKÇE ÖĞRETĐMĐ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZĐ UYGULAMA YÖNERGESĐ Dayanak BĐRĐNCĐ BÖLÜM MADDE 1-(1) Bu Yönerge, 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 7 nci maddesinin

Detaylı

ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014 2015 ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014 2015 ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ SIRA NO 1. 2. ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014 2015 ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ YAPILACAK İŞ 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Öğretmenlerin Göreve Başlaması Örgün Eğitim Kurumlarındaki Öğretmenlerin Mesleki

Detaylı

İlkokul sonrası okullara giden öğrencilerin velileri için bilgiler

İlkokul sonrası okullara giden öğrencilerin velileri için bilgiler Der Oberbürgermeister İlkokul sonrası okullara giden öğrencilerin velileri için bilgiler İlkokul sonrası okullara giden öğrencilerin velileri için bilgiler İlkokul sonrası okullara giden öğrencilerin velileri

Detaylı

LYCEE PIERRE LOTI. Bakalorya sonrası Fransa da eğitim

LYCEE PIERRE LOTI. Bakalorya sonrası Fransa da eğitim LYCEE PIERRE LOTI Bakalorya sonrası Fransa da eğitim Avrupa da yüksek öğrenim sistemi Avrupa L M D Sistemi Tüm Avrupa ülkelerinde geçerli eğitim şeması Diplomaların tanınırlığı ECTS Avrupa Kredi Transfer

Detaylı

ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1 2013-2014 ÖĞRETİM YILI İLKOKULLARDA ÖĞRENCİ KAYITLARI UYGULAMALI ANAOKULU VE OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARINDA ÖĞRENCİ KAYITLARI Bakanlıkça belirlenen süre içinde ve e-kayıt ortamında yapılacaktır. 2 a)

Detaylı

Ordu Üniversitesi Rektörlüğünden gelen yazının evrak kaydının yapılması. Müdürün öğrenci işleri ve Bölüm başanlığına yazıyı sevki

Ordu Üniversitesi Rektörlüğünden gelen yazının evrak kaydının yapılması. Müdürün öğrenci işleri ve Bölüm başanlığına yazıyı sevki Yeni Kayıt Ordu Üniversitesi Rektörlüğünden gelen yazının evrak kaydının yapılması Müdürlük Müdürün öğrenci işleri ve Bölüm başanlığına yazıyı sevki Müdürlük Kayıt görev sorumlularının belilenmesi Müdürlük

Detaylı

HİSAR OKULLARI ÜCRETSİZ OKUMA, MALİ YARDIM, BURS VE ÖDÜL YÖNETMELİĞİ

HİSAR OKULLARI ÜCRETSİZ OKUMA, MALİ YARDIM, BURS VE ÖDÜL YÖNETMELİĞİ HİSAR OKULLARI ÜCRETSİZ OKUMA, MALİ YARDIM, BURS VE ÖDÜL YÖNETMELİĞİ Amaç Bölüm I Genel Hükümler Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı Hisar Eğitim Vakfı Özel Hisar İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencilerine verilen

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR Amaç MADDE 1. Stajın amacı, öğrencilerin, öğrenim gördükleri bölümler ile ilgili iş alanlarını tanımalarını,

Detaylı

2014/15 Akademik Yılı için Kıbrıslı Türk Toplumu Burs Programı

2014/15 Akademik Yılı için Kıbrıslı Türk Toplumu Burs Programı Ek D - Değerlendirme Kriterleri Aşamaları 1-3 A TİPİ BURSLAR Lisans (L) AŞAMA 1 Başvuru formu ve destekleyici belgeler 2014/15 Akademik Yılı için Kıbrıslı Türk Toplumu Burs Programı Resmi ve İdari gereklilikler

Detaylı

ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARINDA ÜCRETSİZ VEYA BURSLU OKUTULACAK ÖĞRENCİ VE KURSİYERLER HAKKINDA YÖNETMELİK

ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARINDA ÜCRETSİZ VEYA BURSLU OKUTULACAK ÖĞRENCİ VE KURSİYERLER HAKKINDA YÖNETMELİK ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARINDA ÜCRETSİZ VEYA BURSLU OKUTULACAK ÖĞRENCİ VE KURSİYERLER HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM 7 Nisan 2011 Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı,

Detaylı

Hazırlayan Kontrol Eden Onaylayan

Hazırlayan Kontrol Eden Onaylayan Farabi Öğrenci ve Öğretim Elemanı Değişim Programı Süreci (2.1.) Farabi Koordinatörlüğü Öğrenci Aktör İşleri 2***** Fakülte Sekreteri / Yrd. / İlgii birim tarafından hazırlanan onaylı protokoller alınır.

Detaylı

Amerika da Üniversite Eğitimini Kimler Alablir?

Amerika da Üniversite Eğitimini Kimler Alablir? Amerika da Üniversite Eğitimini Kimler Alablir? Üniversite eğitimi almak için Amerika gerçekten de çok iyi bir seçimdir. Amerikan Üniversiteleri dünyaca tanınmış bir kaliteye sahip olmakla beraber dünyadaki

Detaylı

Öğrencinin çalışmasının değerlendirilmesi Anne-babalar için bilgilendirme

Öğrencinin çalışmasının değerlendirilmesi Anne-babalar için bilgilendirme Öğrencinin çalışmasının değerlendirilmesi Anne-babalar için bilgilendirme FRIBOURG KANTONU Kamu Eğitimi, Kültür ve Spor Bakanlığı Fransızca Zorunlu Eğitim-Öğretim Müdürlüğü Önsöz Bayanlar, Baylar, Sayın

Detaylı

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ EŞME MESLEK YÜKSEKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ EŞME MESLEK YÜKSEKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ EŞME MESLEK YÜKSEKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI S I R A N O HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Üniversite Kesin Kayıt 2 Kayıt Yenileme 3 Yatay Geçiş

Detaylı

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü FRANSA. HAZIRLAYAN: Dr. Recep ALTIN

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü FRANSA. HAZIRLAYAN: Dr. Recep ALTIN Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü FRANSA HAZIRLAYAN: Dr. Recep ALTIN FRANSA NUFÜSÜ 64.710.00 kişi YÜZÖLÇÜMÜ 549.000 km 2 YÖNETİMİ Parlementer Başkanlık Tipi Cumhuriyet BAŞKENTİ Paris MİLLİ GELİRİ

Detaylı

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU ALİ AKKANAT ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU ALİ AKKANAT ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI S.N. 1 Kayıt Başvurularının Alınması 2 HİZMETİN ADI Öğrenim Belgesi veya Diplomasını Kaybedenlere Diploma Kayıt Örneğinin Verilmesi KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU ALİ AKKANAT ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ

Detaylı

T.C BALIKESİR VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C BALIKESİR VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C BALIKESİR VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1 2 Sıra No FAALİYET TARİH 1 2 Ortaöğretim Kurumlarına Öğrenci kayıtları

Detaylı

ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARININ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARININ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. TOKAT VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARININ 2012-2013 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ SNO YAPILACAK FAALİYETLER TARİHİ Ramazan Bayramı 18 Ağustos 2012 Cumartesi

Detaylı

2009 2010 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT LİSESİ ALAN SEÇME VE SINIF GEÇME, SINAV YÖNETMELİĞİ

2009 2010 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT LİSESİ ALAN SEÇME VE SINIF GEÇME, SINAV YÖNETMELİĞİ 2009 2010 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT LİSESİ ALAN SEÇME VE SINIF GEÇME, SINAV YÖNETMELİĞİ ALANLARIN BELİRLENMESİ VE DERS SEÇİMİ Liselerde sınıf geçme yönetmeliğinin 45. Maddesi gereği

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği 07/09/2013 tarihli ve 28758 sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe

Detaylı

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü Alanın Tanımı Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Alanın Amacı Çocuk Gelişimi

Detaylı

T.C TUNCELİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C TUNCELİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C TUNCELİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 0-06 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ EYLÜL AYI ÇALIŞMANIN ADI/TÜRÜ TARİHİ-SAATİ Örgün ve Yaygın Eğitim Kurumları 0 06 Eğitim Öğretim Yılı Sene Başı;.Öğretmenler

Detaylı

Dernek Tüzüğü Version: 4.0

Dernek Tüzüğü Version: 4.0 Version: 4.0 Dernek : Adres : Türk Sanat Enstitüsü İsviçre TSEI / TKIS, 8046 Zürich / Schweiz İçindekiler 1 Genel bilgiler... 2 1.1 Derneğin ismi ve ikametgâh adresi... 2 1.2 Derneğin amacı... 2 1.3 Derneğin

Detaylı

GAZETECĐLĐK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

GAZETECĐLĐK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ GAZETECĐLĐK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ Topluluğun Adı ve Merkezi a) Topluluğun Adı : Gazetecilik Topluluğu b) Topluluğun Merkezi : Sakarya dır. Topluluğun Amacı, Çalışma Konuları ve Faaliyet Alanı Madde 1-Topluluğun

Detaylı

YÖNETMELİK. Millî Eğitim Bakanlığından: ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

YÖNETMELİK. Millî Eğitim Bakanlığından: ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 21 Temmuz 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28360 YÖNETMELİK Millî Eğitim Bakanlığından: ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 31/5/2006 tarihli ve 26184

Detaylı

SINIF ÖĞRETMENİ TANIM

SINIF ÖĞRETMENİ TANIM TANIM Çalıştığı eğitim kurumunda, öğrencilere, okuma-yazma, temel vatandaşlık, matematik, sosyal bilimler, doğa bilimleri, sanat, spor gibi konularda eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER Sınıf öğretmeninin

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ORTAOKULU

MUSTAFA KEMAL ORTAOKULU MUSTAFA KEMAL ORTAOKULU Seher BAYRAM Mevlüt ARSLAN (Rehber Öğrt) Müdür Yardımcısı (GÜNCELLENME TARİHİ 16 Haziran 2016) 2016 TEOG DE PUANLAR NASIL HESAPLANACAK? 2016 TEOG DE PUANLAR NASIL HESAPLANACAK?

Detaylı

BÜRO YÖNETİMİ ÖĞRETMENİ

BÜRO YÖNETİMİ ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, büro yönetimi ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Büro yönetimi ile ilgili hangi

Detaylı

ÇORLU İMKB ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ OKULUMUZA HOŞGELDİNİZ

ÇORLU İMKB ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ OKULUMUZA HOŞGELDİNİZ ÇORLU İMKB ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ OKULUMUZA HOŞGELDİNİZ OKULUMUZ VE LİSE HAYATINA DAİR BİLİNMESİ GEREKENLER Hepinizi öğrencinizin başarısından dolayı kutluyoruz. Öğrencimizin amacı; sadece iyi bir üniversiteyi

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL HİZMETLER BİRİMİ YÖNERGESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL HİZMETLER BİRİMİ YÖNERGESİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL HİZMETLER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç Amaç, Kapsam ve Dayanak Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Gazi Üniversitesi Sağlık

Detaylı

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDE KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ ÇALIŞTIRMA PROGRAMI UYGULANMASINA İLİŞKİN YÖNERGE

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDE KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ ÇALIŞTIRMA PROGRAMI UYGULANMASINA İLİŞKİN YÖNERGE T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDE KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ ÇALIŞTIRMA PROGRAMI UYGULANMASINA İLİŞKİN YÖNERGE AMAÇ MADDE 1- Bu esaslar, Üniversitemizde 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 46 ncı maddesine

Detaylı

ONUR KURULU ve GÖREVLERİ. Onur Kurullarının Kurulması ve Çalışması Onur Genel Kurulu

ONUR KURULU ve GÖREVLERİ. Onur Kurullarının Kurulması ve Çalışması Onur Genel Kurulu Onur kurulu nedir? ONUR KURULU ve GÖREVLERİ Bir öğretmenin başkanlığında, kötü davranış ve uyarma gibi cezaları gerektiren küçük disiplin olaylarını incelemek, sonuçlandırmak ve bu konu ile ilgili okul

Detaylı

T.C. KIRŞEHİR VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü Eğitim ve Öğretim Yılı Çalışma Takvimi. Ağustos 2015 Kırşehir

T.C. KIRŞEHİR VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü Eğitim ve Öğretim Yılı Çalışma Takvimi. Ağustos 2015 Kırşehir T.C. KIRŞEHİR VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı Çalışma Takvimi Ağustos 2015 Kırşehir 1 T.C. KIRŞEHİR VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü İlgi : M.E.B.Ortaöğretim Genel

Detaylı

T.C BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ ERDEK YÜKSEKOKULU KAMU HİZMETLERİ STANDARTLARI TABLOSU

T.C BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ ERDEK YÜKSEKOKULU KAMU HİZMETLERİ STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 2 3 4 5 T.C BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ ERDEK YÜKSEKOKULU KAMU HİZMETLERİ STANDARTLARI TABLOSU HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) ÖĞRENCİ İŞLERİ 1-Adayın mezun olduğu

Detaylı

T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI 0 0 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ AÇIKLAMALAR : -Çalışma takviminde yapılacak olan değişiklikler, www.trabzon.meb.gov.tr adresinde ilan edilecektir. -Bu çalışma

Detaylı

HİZMET ENVANTERİ TABLOSU FORMU

HİZMET ENVANTERİ TABLOSU FORMU ün ün g ü n SIRA NO KURUM KODU ADI TANIMI DAYANAĞI YARARLANANLAR Personel Daire Daire BAŞVURUDA İ STENEN ELEKTRONİK OLARAK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU M M SUNUM SÜRECİNDE 200 İzin Akademik ve idari

Detaylı