(EC) No 1907/ ISO e göre Güvenlik Verileri Sayfası

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "(EC) No 1907/2006 - ISO 11014-1 e göre Güvenlik Verileri Sayfası"

Transkript

1 (EC) No 1907/ ISO e göre Güvenlik Verileri Sayfası Sayfa 1/7 Mungo MIT 600 RE sds no. : Revizyon: basım tarihi: Ticari adı: Mungo MIT 600 RE, Comp. A 1. Madde/preparat ve şirket/işletmenin tanımlanması Amaçlanan kullanım: bileşim harcı Şirket adı: Mungo Befestigungstechnik AG Bornfeldstrasse 2 CH-4603 Olten Telefon: E-Posta: Güvenlik verileri sayfası sorumlusu: mungo@mungo.ch 2. Tehlike tanımı Ürün, geçerli (AB) preparat direktifinin anlamı kapsamında tehlikeli olarak sınıflandırılmıştır. Xi - Tahriş edici N - Çevre için tehlikeli R36/38 Gözler ve cildi tahriş edici. R43 Ciltle temasta hassaslığa neden olabilir. R51/53 Su organizmaları için toksik, su ortamında uzun vadeli ters etkilere neden olabilir. Epoksite alerjik reaksiyonu olan kişiler ürünle temastan kaçınmalıdır. Genel kimyasal tanım: Reçine Preparatın temel maddeleri: İnorganik dolgular Epoksi reçine içeriğin (EC) No 1907/2006 ya göre beyanı: 3. Yapı / İçerik hakkında bilgi Tehlikeli parçalar CAS-No. Bisfenol-A epiklorhidrin reçine MW <= Bisfenol-F epiklorhidrin reçine; MW< ,6-Bis(2,3-epoksipropoksi)heksan EINECS içerik Sınıflandırma >= 25 - < 50 % Xi - Tahriş edici; R36/38 R43 N - Çevre için tehlikeli, R51, R >= 10 - < 20 % Xi - Tahriş edici; R36/38 Xi - Tahriş edici; R43 N - Çevre için tehlikeli, R51/R >= 10 - < 20 % R52/53 Xi - Tahriş edici; R36/38, R43 Kodlarla belirtilen R-İfadeleri tam metni için bölüm 16 Diğer Bilgiler e bakınız. Sınıflandırma olmayan maddelerde iş yeri maruziyet limitleri bulunabilir. 4. İlk yardım önlemleri Genel bilgiler: Ters etkiler olması durumunda tıbbi yardım alın. Zehirlenme belirtileri, birkaç saat sonra bile meydana gelebilir, kazadan sonra en az 48 saat tıbbi gözleme devam edin.

2 MSDS-No.: Mungo MIT 600 RE Sayfa 2 / 7 Soluma: Temiz havaya çıkarın. Cilt teması: Akan su ve sabunla durulayın. Cilt bakımı. Kirlenen giysileri hemen çıkarın. Göz teması: Bol miktar akan suyla hemen durulayın, uzmandan tıbbi yardım alın. Yutma: Ağzınızı çalkalayın, 1-2 bardak su için, kusmaya çalışmayın, doktora danışın. Uygun söndürme araçları: karbon diyoksit, köpük, toz, su püskürtücü, ince su spreyi 5. Yangınla mücadele önlemleri Güvenlik nedenleriyle kullanılmaması gereken söndürme aracı: Yüksek basınçlı su püskürtücü İtfaiyeciler için özel koruma ekipmanı: Ayrı soluma aparatı kullanın. Koruyucu donanım kullanınız. Tehlikeli yanma ürünleri: Karbon diyoksit, karbon monoksit İlave bilgiler: Yanma kalıntıları ve kirli yangın söndürme suyunu yasal düzenlemelere gore atın. 6. Kazara serbest kalma önlemleri Kişisel önlemler: Cilt ve gözlerle temastan kaçının. Ateş kaynaklarından uzak durun. Yeterli havalandırma sağlayın. Dökülen ürün üzerinde kayma tehlikesi. Solvent buharlarını solumayın. Korumasız kişileri uzak tutun. Çevresel önlemler: Kanalizasyon / yer üstü suyu / yer altı suyuna boşaltmayın. Temizleme metodları: Mekanik olarak çıkarın. Kirli materyali madde 13'e göre atın. 7. Kullanım ve saklama Kullanım: Cilt ve gözle teması önleyin. Çalışma odalarını iyice havalandırın. Çıplak alevler, kıvılcım ve ateş kaynaklarından kaçının. Elektrikli cihazları kapatın. Sigara içmeyin, kaynak yapmayın. Atığı atık su kanalizasyonuna boşaltmayın.

3 MSDS-No.: Mungo MIT 600 RE Sayfa 3 / 7 Saklama: Neme karşı korumalı orijinal konteynerde saklayın. Serin, kuru bir yerde saklayın. 5 ila 25 C de saklanması tavsiye edilir. Konteyneri iyi havalandıran bir yerde muhafaza edin. Yiyecek veya diğer tüketim maddeleriyle saklamayın (kahve, çay, tütün, vs.). 8. Maruz kalma kontrolleri / kişisel koruma Çalışma yeri için özel kontrol parametreli parçalar: mevcut değil Solunum koruma: Yetersiz havalandırma olduğunda uygun solunum maskesi. Kombinasyon filtresi: A - P2 El koruma: EN 374 e göre kısa süreli temas için (örneğin sıçramalara karşı koruma olarak) butil lastikten yapılmış koruyucu eldivenler tavsiye edilmektedir. materyal kalınlığı > 0.7 mm Perforasyon süresi> 60 dakika Daha uzun ve tekrarlanan temas olması durumunda pratikte penetrasyon sürelerinin EN 374'e göre belirlenenlerden önemli ölçüde daha kısa olabileceğine dikkat edin. Koruyucu eldivenlerin belli bir çalışma yerine uygunluğu her zaman kontrol edilmelidir (örn. mekanik ve termal stres, ürün uyumu, antistatik etkiler, vs.). Eldivenler ilk aşınma işaretlerinde hemen değiştirilmelidir. Üreticiler tarafından sağlanan ve endüstriye güvenlik için ilgili ticari kuruluşun düzenlemelerinde verilen bilgilere her zaman uyulmalıdır. Yerel çalışma koşullarına uygun olarak eldiven üreticisi ve ticari kuruluş ile işbirliği halinde bir el bakım planı oluşturulmasını tavsiye ediyoruz. Göz koruma: Sıkıca sızdırmaz hale getirilebilen gözlükler. Cilt koruma: Uygun koruyucu giysi Genel koruma ve hijyen önlemleri: Cilde gelen kir varsa hemen bol sabun ve suyla yıkayın, cilt bakımı uygulayın. Çalışırken yemek yemeyin, içecek ya da sigara içmeyin. İş aralarından önce ve işi bitirdikten sonra ellerinizi yıkayın. 9. Fiziksel ve kimyasal özellikler Genel özellikler: Görünüm Koku: Macunumsu açık bej Özellik Fiz./kimyasal özellikler: Yoğunluk (23 C (73.4 F)) Çözünebilirlik (niteliksel) (20 C (68 F); Solvent: Su) 1,55 g/cm3 Çözünmez

4 MSDS-No.: Mungo MIT 600 RE Sayfa 4 / 7 Önlenecek koşullar: Özelliklere göre kullanılırsa ayrışma olmaz. Uzak durulacak materyaller: Güçlü oksidanlarla reaksiyona girer. Aminlerle reaksiyon Alkollerle reaksiyon Güçlü bazlarla reaksiyon Güçlü asitlerle reaksiyon Tehlikeli ayrıştırma ürünleri: Amaçlanan şekilde kullanılırsa yoktur. 10. Denge ve reaktivite 11. Toksilojik bilgiler Genel toksikolojik bilgiler: Epoksite alerjik reaksiyonu olan kişiler ürünle temastan kaçınmalıdır. Cilt tahrişi: Birinci derece cilt tahrişi: tahriş Göz tahrişi: Birinci derece göz tahrişi: tahriş Hassaslaşma: Ciltle temasta hassaslığa neden olabilir. 12. Ekolojik bilgiler Dayanıklılık ve parçalanabilirlik: Esas biyolojik bozunma: üründe mevcut organik parçaların toplamı BOD/COD salımının %60 ı altında ve bozunma kolaylığı için testlerdeki DOC redüksiyonunun %70'i altında. Hazır bozunabilme eşik değerlerine (örn. OECD metodu 301 e) ulaşılmamış. Ekotoksisite: Tehlikeli parçalar CAS-No. Bisfenol-A epiklorhidrin reçine MW <= Türler Maruziyet Değer Değer süresi tipi Alabalık familyası (Salmonid) 96 sa LC 50 3,6 mg/l Genel ekeolojik bilgiler: Kanalizasyon, toprak veya su yapılarına boşaltmayın. 13. İmha hususları Ürün imhası: Atık veya kalıntıları yerel otorite koşullarına göre atılması. B parçasıyla tedaviden sonra : Az miktarlarda evsel atıklara eklenebilir. Geçerli EEC atık kodu numaraları ürünle ilgili değil, büyün oranda kaynakla ilgilidir. Bunlar üreticiden talep edilebilir. Temizlenmemiş paketlerin atılması: Paketleri sadece tamamen boşken geri dönüşüm için kullanın.

5 MSDS-No.: Mungo MIT 600 RE Sayfa 5 / Taşıma bilgileri Karayoluyla taşıma ADR: Sınıf: 9 Sınıflandırma kodu: M7 Tehlike kimlik numarası: 90 UN no: 3077 Etiket: 9 Teknik adı: ÇEVREYE ZARARLI MADDE, KATI, N.O.S. Demiryoluyla taşıma RID: Sınıf: 9 Sınıflandırma kodu: M7 Tehlike kimlik numarası: 90 UN no: 3077 Etiket: 9 Teknik adı: ÇEVREYE ZARARLI MADDE, KATI, N.O.S. Su yoluyla taşıma ADN: Sınıf: 9 Sınıflandırma kodu: M7 Tehlike kimlik numarası: UN no: 3077 Etiket: 9 Teknik adı: ÇEVREYE ZARARLI MADDE, KATI, N.O.S. Deniz yoluyla taşıma IMDG: Sınıf: 9 UN no.: 3077 Etiket: 9 EmS: F-A,S-F Deniz suyu kirletici Uygun taşıma adı: ÇEVREYE ZARARLI MADDE, KATI, N.O.S. Hava yoluyla taşıma IATA: Sınıf: 9 Paketleme talimatları (yolcu) 911 Paketleme talimatları (kargo) 911 UN no: 3077 Etiket: 9 Uygun taşıma adı: Çevreye zararlı madde, katı, n.os.

6 MSDS-No.: Mungo MIT 600 RE Sayfa 6 / Yönetmelikler - sınıflandırma ve tanıtım Tehlike göstergesi: Xi - Tahriş edici N - Çevre için tehlikeli İçeriği Bisfenol-A epiklorhidrin reçine MW <= 700, Bisfenol-F epiklorhidrin reçine; MW<700, 1,6-Bis(2,3-epoksipropoksi)heksan Risk ifadeleri: R36/38 Gözler ve cildi tahriş edici. R43 Ciltle temasta hassaslığa neden olabilir. R51/53 Su organizmaları için toksik, su ortamında uzun vadeli ters etkilere neden olabilir. Güvenlik ifadeleri: S26 Gözlerle temas etmesi durumunda bol suyla hemen yıkayın ve tıbbi yardım alın. S36/37/39 Uygun koruyucu giysi, eldiven ve yüz/göz koruması kullanın. S51 Sadece iyi havalandırılan yerde kullanın. S61 Çevreye salımdan kaçının. Özel talimatlar/güvenlik verileri sayfalarına bakın. Ek etiketlendirme: Epoksi bileşenleri içerir. Üretici tarafından sağlanan bilgilere bakın 16. Diğer bilgiler Ürün etiketlendirmesi Bölüm 15 te gösterilmiştir. Bu güvenlik verileri sayfasında belirtilen R-ifadelerinin tam metni aşağıdaki gibidir: R36/38 Gözler ve cildi tahriş edici. R43 Ciltle temasta hassaslığa neden olabilir. R51 Su organizmaları için toksik. R51/53 Su organizmaları için toksik, su ortamında uzun vadeli ters etkilere neden olabilir. R52/53 Su organizmaları için zararlı, su ortamında uzun vadeli ters etkilere neden olabilir. R53 Su ortamında uzun vadeli ters etkilere neden olabilir. Daha fazla bilgi: Bu bilgiler bizim mevcut bilgi seviyemize dayalıdır ve telsim edildiği durumunda ürünle ilgilidir. Güvenlik gereklilikleri açısından ürünlerimizi tanımlaması amaçlanmıştır ve herhangi bir özelliğin garantisini amaçlamaz. Ürün endüstriyel kullanım için amaçlanmıştır.

7 MSDS-No.: Mungo MIT 600 RE Sayfa 7 / 7

8 (EC) No 1907/ ISO e göre Güvenlik Verileri Sayfası Sayfa 1/7 Mungo MIT 600 RE sds no. : Revizyon: basım tarihi: Ticari adı: Mungo MIT 600 RE, Comp. B 1. Madde/preparat ve şirket/işletmenin tanımlanması Amaçlanan kullanım: bileşim harcı Şirket adı: Mungo Befestigungstechnik AG Bornfeldstrasse 2 CH-4603 Olten Telefon: E-Posta: Güvenlik verileri sayfası sorumlusu: mungo@mungo.ch 2. Tehlike tanımı Ürün, geçerli (AB) preparat direktifinin anlamı kapsamında tehlikeli olarak sınıflandırılmıştır. C - Aşındırıcı R20/21/22 Solunduğunda, ciltle temas ettiğinde ve yutulursa zararlı. R34 Yanıklara neden olur. R43 Ciltle temasta hassaslığa neden olabilir. R52/53 Su organizmaları için zararlı, su ortamında uzun vadeli ters etkilere neden olabilir. R68 Geri dönülemez etkilerin olası riski. Aminlere alerjik reaksiyonu olan kişiler ürünle temastan kaçınmalıdır. Genel kimyasal tanım: Sertleştirici Preparatın temel maddeleri: İnorganik dolgular 3. Yapı / İçerik hakkında bilgi içeriğin (EC) No 1907/2006 ya göre beyanı: Tehlikeli parçalar CAS-No. İzoforon diamin Benzil alkol Dietilentriamine ,4,6- Tris(dimetilaminometill)fenol m-fenilenebis (metilamin) Fenol EINECS içerik Sınıflandırma > 10 - < 25 % Xn - Zararlı; R21/22 C - Aşındırıcı, R34 R43 R52, R > 1 - < 10 % Xn - Zararlı; R20/ > 1 - < 10 % C - Aşındırıcı, R > 1 - < 10 % Xn - Zararlı; R21/22 R43 Xn - Zararlı; R22 Xi - Tahriş edici; R36/ > 1 - < 5 % C - Aşındırıcı, R34 Xn - Zararlı; R20/22 Xi - Tahriş edici; R43 R52/ > 1 - < 5 % Mutajen kategorisi 3.; R68 T - Toksik; R23/24/25 Xn - Zararlı; R48/20/21/22 C - Aşındırıcı, R34

9 MSDS-No.: Mungo MIT 600 RE Sayfa 2 / 7 Kodlarla belirtilen R-İfadeleri tam metni için bölüm 16 Diğer Bilgiler e bakınız. Sınıflandırma olmayan maddelerde iş yeri maruziyet limitleri bulunabilir. 4. İlk yardım önlemleri Genel bilgiler: Ters etkiler olması durumunda tıbbi yardım alın. Kurbanı hemen tehlike alanından çıkarın. Kirli kıyafetleri hemen çıkarın. Soluma: Temiz havaya çıkarın, şikayet devam ederse doktora danışın. Bilinç kaybı varsa hastayı taşıma için dengeli kurtarma pozisyonunda tutun (bir tarafına yatırın). Solumadan sonra gecikmiş etkiler mümkündür. Cilt teması: Bol miktarda akan suyla hemen durulayın (10 dakika). Kirlenen giysileri çıkarın. Steril gazlı bezle bandaj yapın, hastaneden tıbbi yardım alın. Göz teması: Bol miktar akan suyla hemen durulayın, uzmandan tıbbi yardım alın. Yutma: Ağzınızı çalkalayın, 1-2 bardak su için, kusmaya çalışmayın, doktora danışın. Uygun söndürme araçları: karbon diyoksit, köpük, toz, su püskürtücü, ince su spreyi 5. Yangınla mücadele önlemleri Güvenlik nedenleriyle kullanılmaması gereken söndürme aracı: Yüksek basınçlı su püskürtücü İtfaiyeciler için özel koruma ekipmanı: Ayrı soluma aparatı kullanın. Koruyucu donanım kullanınız. Tehlikeli yanma ürünleri: Karbon diyoksit, karbon monoksit, nitrojen oksitler İlave bilgiler: Yangın çıkması durumunda konteynerleri su püskürterek soğuk tutun. 6. Kazara serbest kalma önlemleri Kişisel önlemler: Cilt ve gözlerle temastan kaçının. Yeterli havalandırma sağlayın. Solvent buharlarını solumayın. Korumasız kişileri uzak tutun. Çevresel önlemler: Kanalizasyon / yer üstü suyu / yer altı suyuna boşaltmayın. Temizleme metodları: Sıvı emici materyalle çıkarın. Kirli materyali madde 13'e göre atın.

10 MSDS-No.: Mungo MIT 600 RE Sayfa 3 / 7 Kullanım: Cilt ve gözle teması önleyin. Çalışma odalarının yeterli havalandırılmasını sağlayın. 7. Kullanım ve saklama Saklama: Neme karşı korumalı orijinal konteynerde saklayın. Serin, kuru bir yerde saklayın. 5 ila 25 C de saklanması tavsiye edilir. Konteyneri iyi havalandıran bir yerde muhafaza edin. Yiyecek veya diğer tüketim maddeleriyle saklamayın (kahve, çay, tütün, vs.). 8. Maruz kalma kontrolleri / kişisel koruma Çalışma yeri için özel kontrol parametreli parçalar: Geçerlilik İngiltere İçerik ppm mg/m3 Tip Kategori Notlar 2,2'-IMINODI(ETİLAMİN) Cilt tanımı: Ciltten emilebilir. EH40 WEL ,2'-IMINODI(ETİLAMİN) 1 4,3 Zamana Göre Ortalama EH40 WEL (TWA). FENOL 2 Zamana Göre Ortalama EH40 WEL (TWA). FENOL Cilt tanımı: Ciltten emilebilir. EH40 WEL Geçerlilik İngiltere Temel UK EH40 WEL İçerik ppm mg/m3 Tip Kategori Notlar FENOL 2 Zamana Göre Ortalama EH40 WEL (TWA). FENOL Cilt tanımı: Ciltten emilebilir. EH40 WEL ,2'-IMINODI(ETİLAMİN) Cilt tanımı: Ciltten emilebilir. EH40 WEL ,2'-IMINODI(ETİLAMİN) 1 4,3 Zamana Göre Ortalama EH40 WEL (TWA). Mühendislik kontrolleri: Daha fazla bilgi için bölüm 7'ye bakın. Solunum koruma: Yetersiz havalandırma olduğunda uygun solunum maskesi. Kombinasyon filtresi: A - P2 El koruma: EN 374 e göre kısa süreli temas için (örneğin sıçramalara karşı koruma olarak) butil lastikten yapılmış koruyucu eldivenler tavsiye edilmektedir. materyal kalınlığı > 0.7 mm Perforasyon süresi> 60 dakika Daha uzun ve tekrarlanan temas olması durumunda pratikte penetrasyon sürelerinin EN 374'e göre belirlenenlerden önemli ölçüde daha kısa olabileceğine dikkat edin. Koruyucu eldivenlerin belli bir çalışma yerine uygunluğu her zaman kontrol edilmelidir (örn. mekanik ve termal stres, ürün uyumu, antistatik etkiler, vs.). Eldivenler ilk aşınma işaretlerinde hemen değiştirilmelidir. Üreticiler tarafından sağlanan ve endüstriye güvenlik için ilgili ticari kuruluşun düzenlemelerinde verilen bilgilere her zaman uyulmalıdır. Yerel çalışma koşullarına uygun olarak eldiven üreticisi ve ticari kuruluş ile işbirliği halinde bir el bakım planı oluşturulmasını tavsiye ediyoruz.

11 MSDS-No.: Mungo MIT 600 RE Sayfa 4 / 7 Göz koruma: Sıkıca sızdırmaz hale getirilebilen gözlükler. Cilt koruma: Uygun koruyucu giysi Genel koruma ve hijyen önlemleri: Cilde gelen kir varsa hemen bol sabun ve suyla yıkayın, cilt bakımı uygulayın. Çalışırken yemek yemeyin, içecek ya da sigara içmeyin. İş aralarından önce ve işi bitirdikten sonra ellerinizi yıkayın. Ürünü kullanırken alkol tüketiminden kaçının. 9. Fiziksel ve kimyasal özellikler Genel özellikler: Görünüm Koku: Macun macunumsu Siyah Amin benzeri Fiz./kimyasal özellikler: Yoğunluk (20 C (68 F)) Çözünebilirlik niteliği) (20 C (68 F); Solvent: Su) Patlama limiti alt [hacim%] üst [hacim%] 1,09 g/cm3 Kısmen karıştırılabilir 1,0 %(V) 13 %(V) Önlenecek koşullar: Özelliklere göre kullanılırsa ayrışma olmaz. Uzak durulacak materyaller: Güçlü oksidanlarla reaksiyona girer. Güçlü asitlerle reaksiyon Tehlikeli ayrıştırma ürünleri: Bilinmiyor 10. Denge ve reaktivite 11. Toksilojik bilgiler Genel toksikolojik bilgiler: Uzun süreli maruziyete bağlı ciddi sağlık tehlikesi. Aminlere alerjik reaksiyonu olan kişiler ürünle temastan kaçınmalıdır. Oral toksisite: Yutulursa zararlı. Solunumsal toksisite: Solunduğunda zararlı. Dermal toksisite: Ciltle temasta zararlı.

12 MSDS-No.: Mungo MIT 600 RE Sayfa 5 / 7 Cilt tahrişi: Birinci derece cilt tahrişi: aşındırıcı Göz tahrişi: Birinci derece göz tahrişi: aşındırıcı Hassaslaşma: Ciltle temasta hassaslığa neden olabilir. Diğer amin bileşimleriyle çapraz tepkimeler mümkündür. 12. Ekolojik bilgiler Dayanıklılık ve parçalanabilirlik: Esas biyolojik bozunma: üründe mevcut organik parçaların toplamı BOD/COD salımının %60 ı altında ve bozunma kolaylığı için testlerdeki DOC redüksiyonunun %70'i altında. Hazır bozunabilme eşik değerlerine (örn. OECD metodu 301 e) ulaşılmamış. Ekotoksisite: Tehlikeli parçalar CAS-No. m-fenilenebis (metilamin) m-fenilenebis (metilamin) Türler Alabalık familyası (Salmonid) Su piresi (Daphnia magna) Maruziyet süresi 96 sa 48 sa Değer tipi LC 50 EC 50 Değer > 100 mg/l 16 mg/l Genel ekeolojik bilgiler: Kanalizasyon, toprak veya su yapılarına boşaltmayın. 13. İmha hususları Ürün imhası: Atık veya kalıntıları yerel otorite koşullarına göre atılması. A parçasıyla tedaviden sonra : Az miktarlarda evsel atıklara eklenebilir. Geçerli EEC atık kodu numaraları ürünle ilgili değil, büyün oranda kaynakla ilgilidir. Bunlar üreticiden talep edilebilir. Temizlenmemiş paketlerin atılması: Kurutulmuş veya işlemden geçirilmiş ürün kalıntıları olan ve solvent buharı içermeyen boş konteynerlerin geri dönüşümü yapılabilir. Karayoluyla taşıma ADR: 14. Taşıma bilgileri Sınıf: 8 Sınıflandırma kodu: C8 Tehlike kimlik numarası: 80 UN no: 3259 Etiket: 8 Teknik adı: AMİNLER, KATI, AŞINDIRICI, N.O.S.

13 MSDS-No.: Mungo MIT 600 RE Sayfa 6 / 7 Demiryoluyla taşıma RID: Sınıf: 8 Sınıflandırma kodu: C8 Tehlike kimlik numarası: 80 UN no: 3259 Etiket: 8 Teknik adı: AMİNLER, KATI, AŞINDIRICI, N.O.S. Su yoluyla taşıma ADN: Sınıf: 8 Sınıflandırma kodu: C8 Tehlike kimlik numarası: UN no: 3259 Etiket: 8 Teknik adı: AMİNLER, KATI, AŞINDIRICI, N.O.S. Deniz yoluyla taşıma IMDG: Sınıf: 8 UN no.: 3259 Etiket: 8 EmS: F-A,S-B Deniz suyu kirletici Uygun taşıma adı: AMİNLER, KATI, AŞINDIRICI, N.O.S. Hava yoluyla taşıma IATA: Sınıf: 8 Paketleme talimatları (yolcu) 822 Paketleme talimatları (kargo) 823 UN no: 3259 Etiket: 8 Uygun taşıma adı: Aminler, katı, aşındırıcı, n.o.s. Tehlike göstergesi: C - Aşındırıcı 15. Yönetmelikler - sınıflandırma ve tanıtım İçeriği İzoforon diamin, m-fenilenebis (metilamin), Dietilentriamine, Fenol

14 MSDS-No.: Mungo MIT 600 RE Sayfa 7 / 7 Risk ifadeleri: R20/21/22 Solunduğunda, ciltle temas ettiğinde ve yutulursa zararlı. R34 Yanıklara neden olur. R43 Ciltle temasta hassaslığa neden olabilir. R52/53 Su organizmaları için zararlı, su ortamında uzun vadeli ters etkilere neden olabilir. R68 Geri dönülemez etkilerin olası riski. Güvenlik ifadeleri: S23 Buharı solumayın. S26 Gözlerle temas etmesi durumunda bol suyla hemen yıkayın ve tıbbi yardım alın. S36/37/39 Uygun koruyucu giysi, eldiven ve yüz/göz koruması kullanın. S45 Kaza olması veya kendinizi iyi hissetmemeniz durumunda hemen tıbbi yardım alın(mümkünse etiketi gösterin). S51 Sadece iyi havalandırılan yerde kullanın. S61 Çevreye salımdan kaçının. Özel talimatlar/güvenlik verileri sayfalarına bakın. 16. Diğer bilgiler Ürün etiketlendirmesi Bölüm 15 te gösterilmiştir. Bu güvenlik verileri sayfasında belirtilen R-ifadelerinin tam metni aşağıdaki gibidir: R20/22 Solunursa ve yutulursa zararlıdır. R21/22 Ciltle temas halinde ve yutulursa zararlı. R22 Yutulursa zararlı. R23/24/25 Solunursa, ciltle temas ederse ve yutulursa toksik. R34 Yanıklara neden olur. R36/38 Gözler ve cildi tahriş edici. R43 Ciltle temasta hassaslığa neden olabilir. R48/20/21/22 Zararlı: soluma, cilt teması ve yutulma sonucu uzun süre maruziyetle ciddi sağlık tehlikesi. R52 Su organizmalarına zararlı: R52/53 Su organizmaları için zararlı, su ortamında uzun vadeli ters etkilere neden olabilir. R53 Su ortamında uzun vadeli ters etkilere neden olabilir. R68 Geri dönülemez etkilerin olası riski. Daha fazla bilgi: Bu bilgiler bizim mevcut bilgi seviyemize dayalıdır ve telsim edildiği durumunda ürünle ilgilidir. Güvenlik gereklilikleri açısından ürünlerimizi tanımlaması amaçlanmıştır ve herhangi bir özelliğin garantisini amaçlamaz. Ürün endüstriyel kullanım için amaçlanmıştır.

(EC) No 1907/2006 - ISO 11014-1 e göre Güvenlik Verileri Sayfası

(EC) No 1907/2006 - ISO 11014-1 e göre Güvenlik Verileri Sayfası (EC) No 1907/2006 - ISO 11014-1 e göre Güvenlik Verileri Sayfası Sayfa 1/7 Mungo MIT-SE Plus sds no. : 432968 Revizyon: 07.11.2011 basım tarihi: 29.11.2011 Ürün tanımlayıcı: Mungo MIT-SE Plus, Comp. A

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Sayfa 1/6 ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Düzenlenme tarihi: 26.09.2007 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: DONA TOZ TOPAKLAYICI Ürünün uygulama alanı: Havuz Kimyasalı Üretici/Tedarikçi:UKM Uğur Kimya Makina

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Sayfa 1/7 Düzenlenme tarihi: 26.09.2007 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: DONA KLOR 60 Ürünün uygulama alanı: Havuz Kimyasalı Üretici/Tedarikçi:UKM Uğur Kimya Makina Bilgi merkezi: UKM Uğur Kimya Makina

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Sayfa 1/6 ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Düzenlenme tarihi: 26.09.2007 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: EDOSĐL Sıvı Mineralli Ovma Ürünü Ürünün uygulama alanı: Genel temizlik/bakım hijyeni ürünü Üretici/Tedarikçi:

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU DEMİR 3 SÜLFAT 1) MADDE VE ŞİRKET TANIMI Ürünün Tanımı: Demir 3 Sülfat( Fe 2(SO 4) 3 ) Ürün İsmi: TUROKS D3S Üretici/ Tedarikçi Firma: Turoksi Kimyevi Maddeler San. Tic. Ltd.

Detaylı

GÜVENLİK VERİ ÇİZELGESİ

GÜVENLİK VERİ ÇİZELGESİ Basım tarihi: 07.05.2012 Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Kimyasal maddenin/karışım ve şirketin/üstlenenin kimlikleri Ürün adı Madde veya karışımın ilgili tespit edilen kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1907/2006 No'lu Yönetmeliğe (AB) göre SAGTEX DSA

GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1907/2006 No'lu Yönetmeliğe (AB) göre SAGTEX DSA 1. KİMYASAL MADDENİN/PREPARATIN VE ŞİRKETİN/ÜSTLENENİN KİMLİKLERİ Ticari ismi : Kullanım : Köpürmeyi önleyici madde Şirket : Momentive Amer Ind. 260 Hudson River Road US - 12188 WATERFORD Acil durum telefonu

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU. 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU. 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı Form No: MSDS5010 Sayfa No: 1 / 7 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı Madde/Müstahzarın tanıtılması Müstahzarın adı: TASKI JONTEC TENSOL F3c Madde/Müstahzarın kullanımı Ürünün uygulama alanı:

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu Fuel Line Cleaner (Yakıt Hattı Temizleme) Ürün Kodu: 231 Sayfa 6/1

Güvenlik Bilgi Formu Fuel Line Cleaner (Yakıt Hattı Temizleme) Ürün Kodu: 231 Sayfa 6/1 Ürün Kodu: 231 Sayfa 6/1 1- Madde / Ürün ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı Ürünün Ticari İsmi Fuel Line Cleaner ( Yakıt Hattı temizleme) Maddenin / Ürünün kullanımı Yakıt sistemi temizleme amaçlı Firma

Detaylı

REVİZYON : 03 YAYINLANMA TARİHİ: 15-05-2007 REVİZYON TARİHİ : 12-04-2010

REVİZYON : 03 YAYINLANMA TARİHİ: 15-05-2007 REVİZYON TARİHİ : 12-04-2010 01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı Ürün adı: Maratem 302 Endüstriyel Bulaşık Makineleri İçin Sıvı Deterjan Maddenin / Preparatın Kullanımı: Profesyonel sanayii ve ticarette temizleme

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Ante Yağ Çözücü

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Ante Yağ Çözücü Ante Yağ Çözücü Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Ante Yağ Çözücü Kimyasal Aile : Karışım 1.2. Madde / Müstahzarın

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu

Güvenlik Bilgi Formu Güvenlik Bilgi Formu 1 Malzemenin Tanıtımı: Ürün Bilgileri: Ticari İsmi: Vitricolle CU 72 - A Malzemenin Uygulanması / Sertleştirici ajanın hazırlanması / Kürlenme ajanı İmalatçı /Tedarikçi: Tek Metal

Detaylı

TK.200700. Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme.

TK.200700. Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme. 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 02.09.2015 02.09.2015 Versiyon

Detaylı

Hammadde adı % CAS NO EINECS NO Hammadde Tehlike Sınıfı 20 7664-38-2 231-633-2 10 % C < 25 % Fosforik asit HEDP 1-5 2809-21-4-1% < C< 5%: Xn; R22

Hammadde adı % CAS NO EINECS NO Hammadde Tehlike Sınıfı 20 7664-38-2 231-633-2 10 % C < 25 % Fosforik asit HEDP 1-5 2809-21-4-1% < C< 5%: Xn; R22 01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı Ürün adı: M-pro 705 Asidik Banyo Temizleme Ürünü Maddenin / Preparatın Kullanımı: Profesyonel sanayii ve ticarette temizleme uygulamalarında kullanılacak

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC, 93 / 112 / EC, 2001 / 58 / EC ye göre

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC, 93 / 112 / EC, 2001 / 58 / EC ye göre Düzenleme tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR SY 820 Ürün Tanımı Alkali Köpüğü Kontrollü Şişe Yıkama Maddesi Ürün Kodu FH-017 Ürünün Uygulama Alanı Gıda Hijyeni Üretici/Tedarikçi

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1907/2006 No'lu Yönetmeliğe (AB) göre

GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1907/2006 No'lu Yönetmeliğe (AB) göre GÜVENLİK BİLGİ FORMU Revize Edildiği Tarih 05.07.2010 1. Kimyasal maddenin/preparatın ve şirketin/üstlenenin kimlikleri Ürün hakkında bilgi Kimyasal maddenin/preparatın kullanımı PVD (fiziksel buhar tortulanma)

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU DÖKÜM ALÇISI

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU DÖKÜM ALÇISI Page: 1/5 MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU DÖKÜM ALÇISI 1. ÜRÜN VE FİRMA TANITIMI Ürün Adı : Döküm Alçısı Marka : Prestige Oro / Prestige Unicast / Prestige Sigma / Prestige Sparkle Kullanımı : Kuyumculuk

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı : MARINE & MARINE AA ARMUZ DOLGU MACUNU A KOMPONENTİ 1. MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI.

Madde/Müstahzar Adı : MARINE & MARINE AA ARMUZ DOLGU MACUNU A KOMPONENTİ 1. MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI. Sayfa No : 1/ 5 1. MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Mühtahzarın Tanıtılması : Marine & Marine AA Armuz Dolgu Macunu A komponenti 1.2. Madde/Mühtahzarın Kullanımı : 2 Komponentli

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Sayfa 1/8 Düzenlenme tarihi: 26.09.2007 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: OVEN CLEANER Fırın Temizleme Ürünü (Ağır Kirler ve Yanmış Yağlar için) Ürünün uygulama alanı: Mutfak hijyeni ürünü Üretici/Tedarikçi:UKM

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Sayfa 1/8 ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU 91/155/ /EEC, 93/112/EC, 2001/58/EC ye göre Düzenlenme tarihi: 26.09.2006 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: ULTIMAT REMOVER Endüstriyel Bulaşık Makinesi için Kireç

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC, 93 / 112 / EC, 2001 / 58 / EC ye göre

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC, 93 / 112 / EC, 2001 / 58 / EC ye göre ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Düzenleme tarihi 1/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR DEZ-930 Ürün Tanımı Perasidik asit bazlı temizlik maddesi Ürün Kodu FH-024 Ürünün Uygulama Alanı Gıda Hijyeni

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU. Ürün Kodu Z 03 Ürün ismi Sodyum Sülfür (Zırnık %60) Tel 0212 535 16 42 535 16 35

GÜVENLİK BİLGİ FORMU. Ürün Kodu Z 03 Ürün ismi Sodyum Sülfür (Zırnık %60) Tel 0212 535 16 42 535 16 35 EC Direktifi 91/155/EEC ye uygun GÜVENLİK BİLGİ FORMU ZIRNIK ( SODYUM SÜLFÜR) YAYIN TARİHİ : 10.01.2009 1. MADDE/PREPARAT VE S IRKET/TEDARIKÇI BILGILERI Ürün Kodu Z 03 Ürün ismi Sodyum Sülfür (Zırnık %60)

Detaylı

FOLJA TA' TAGÓRIF DWAR IS- Revize edilen sürüm no : 7 SIGURTÀ Tarih : 24 / 10 / 2012

FOLJA TA' TAGÓRIF DWAR IS- Revize edilen sürüm no : 7 SIGURTÀ Tarih : 24 / 10 / 2012 Sayfa : 1 / 6 BÖLÜM 1. Maddenin/karisimin tanimlanmasi 1.1. Ürün tanımı Marka adı : MCDh 3 1.2. Kullanım Kullanım 1.3. Şirket tanımlaması Şirket bilgisi 1.4. Acil durum olması halinde : Sadece profesyonel

Detaylı

MSDS Güvenlik Bilgi Formu

MSDS Güvenlik Bilgi Formu 1 Ürünün ve Firmanın Tanıtımı Ürün Adı Üretici Adres Tel : 0212 235 52 55 Fax : 0212 253 42 12 Ürün Destek Hattı : 0800 211 60 39 2 Bileşimi/İçindekiler Hakkında Bilgi : EMS FORCE MIX&MOULD EPOKSİ MACUN

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU (91/155/EWG) AEROSIL 200 Pharma

GÜVENLİK BİLGİ FORMU (91/155/EWG) AEROSIL 200 Pharma Sayfa 1 / 6 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Ürün hakkında bilgi Ticari ismi : Şirket : Degussa AG, Aerosil & Silanes Produktsicherheit AS-FA-PS Postfach 1345 D-63403 Hanau Telefon

Detaylı

Baskı Tarihi: 23.02.2012 Kontrol Tarihi: 23.02.2012 GBF kodu: FL27-T-PU Adhesive-A. CAS NO İSİM SEMBOL R-no 8001-79-4 Castor oil - -

Baskı Tarihi: 23.02.2012 Kontrol Tarihi: 23.02.2012 GBF kodu: FL27-T-PU Adhesive-A. CAS NO İSİM SEMBOL R-no 8001-79-4 Castor oil - - Baskı Tarihi: 23.02.2012 Kontrol Tarihi: 23.02.2012 GBF kodu: FL27-T-PU Adhesive-A 1) Ürün ve Şirket Tanımlaması Ürün bilgisi : Üniversal poliüretan yapıştırıcı Ürün ticari ismi : CERMIFIX PU 2C - A Komponenti

Detaylı

GÜVENLİK VERİLERİ SAYFASI

GÜVENLİK VERİLERİ SAYFASI Sayfa: 1 Derleme tarihi: 02/11/2011 Bölüm 1: Madde/karışım ve şirket/işletmenin tanımlanması 1.1. Ürün tanımlayıcı Ürün adı: 1.2. Madde veya karışımın ilgili belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilen

Detaylı

: TASANIT 10 L D/H/SK/CZ

: TASANIT 10 L D/H/SK/CZ 1. KİMYASAL MADDENİN/PREPARATIN VE ŞİRKETİN/ÜSTLENENİN KİMLİKLERİ Ürün hakkında bilgi Ticari ismi : Tanımlama numarası : 61584 Kimyasal maddenin/preparatın kullanımı : Temizlik maddesi Profesyonel kullanıcılar

Detaylı

Çakmak Mah. Balkan Cad. No:53 34770 Ümraniye - İSTANBUL Tel : (0216) 528 36 00 Fax : (0216) 5287 87 00

Çakmak Mah. Balkan Cad. No:53 34770 Ümraniye - İSTANBUL Tel : (0216) 528 36 00 Fax : (0216) 5287 87 00 Yayın Tarihi: 08.07.2009 Sayfa 1/6 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı : Kullanım amacı : Üretici Firma: Şirket Merkezi : Larvasit Makteshim Chemical Works. Ltd. PO Box 60 Beer Sheva

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu EC Direktifi 91/155/EEC ye uygun Basım tarihi: 24.08.2003

Güvenlik Bilgi Formu EC Direktifi 91/155/EEC ye uygun Basım tarihi: 24.08.2003 Güvenlik Bilgi Formu Basım tarihi: 24.08.2003 1. Madde/preparat ve şirket/tedarikçi bilgileri Ürün bilgileri Madde/preparat kullanımı: Analiz reaktifi Kimyasal üretim Şirket/tedarikçi bilgileri Şirket:

Detaylı

1. Maddenin ya da karışımın ve şirketin tanımı. 2. Olası tehlikeler. Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi. Epoksi-Reçine Kiti (TR) Code-Nr.

1. Maddenin ya da karışımın ve şirketin tanımı. 2. Olası tehlikeler. Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi. Epoksi-Reçine Kiti (TR) Code-Nr. 1. Maddenin ya da karışımın ve şirketin tanımı Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi Code-Nr. 105001 Üretici / Tedarikçi WEICON Kimya Sanayi Tic. Ltd. Şti. Istanbul Dünya Ticaret Merkezi EGS Business Park

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu EC Direktifi 91/155/EEC ye uygun Basım tarihi: 20.08.2003

Güvenlik Bilgi Formu EC Direktifi 91/155/EEC ye uygun Basım tarihi: 20.08.2003 Güvenlik Bilgi Formu Basım tarihi: 20.08.2003 1. Madde/preparat ve şirket/tedarikçi bilgileri Ürün bilgileri Madde/preparat kullanımı: Analiz reaktifi Kimyasal üretim Şirket/tedarikçi bilgileri Şirket:

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU VİOLEX V-105 YAĞLI ZEMİNLER VE YÜZEYLER İÇİN ALKALİ TEMİZLEME MADDESİ

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU VİOLEX V-105 YAĞLI ZEMİNLER VE YÜZEYLER İÇİN ALKALİ TEMİZLEME MADDESİ Sayfa No : 1/6 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım CAS No : Yok EINECS No : Yok 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Quickchlor %90

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Quickchlor %90 Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Siyanürik asit CAS No : 87-90-1 EINECS No : 231-668-3 1.2. Madde

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 7 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1. ÜRÜN VE TEDARİKÇİ TANIMLAMA Ürün Adı Üretici : İzocam PEflex : İzocam Ticaret ve Sanayi A.Ş. 41455 Dilovası - Kocaeli TÜRKİYE Telefon Numarası : + 90 262 7546390 (08:00

Detaylı

Baskı Tarihi: 23.02.2012 Kontrol Tarihi: 23.02.2012 GBF kodu: FL23-T-PU Topcoat 2CA-A

Baskı Tarihi: 23.02.2012 Kontrol Tarihi: 23.02.2012 GBF kodu: FL23-T-PU Topcoat 2CA-A Baskı Tarihi: 23.02.2012 Kontrol Tarihi: 23.02.2012 GBF kodu: FL23-T-PU Topcoat 2CA-A 1) Ürün ve Şirket Tanımlaması Ürün bilgisi : Poliüretan sonkat Ürün ticari ismi : CERMICOAT PU 2CA - A Komponenti Şirket

Detaylı

Yıkanabilir tüm yüzeylerin ve nesnelerin günlük temizliğinde kullanılır.

Yıkanabilir tüm yüzeylerin ve nesnelerin günlük temizliğinde kullanılır. BÖLÜM 1: MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Müstahzarın Tanıtılması Ürün Adı Ürün Özelliği Öncesinde dezenfekte edilen tüm yüzeylerin ve zeminlerin, hastaneler ve bakımevleri gibi

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK FORMU KALD SOĞUK ASFALT KISIM 1 MÜSTAHZAR VE İŞ TANIMI

MALZEME GÜVENLİK FORMU KALD SOĞUK ASFALT KISIM 1 MÜSTAHZAR VE İŞ TANIMI MALZEME GÜVENLİK FORMU KALD SOĞUK ASFALT KISIM 1 MÜSTAHZAR VE İŞ TANIMI 1. MALZEMENİN TANIMI 1.1 MALZEMENİN ADI: KALD SOĞUK UYGULANAN ASFALT TAMİR MALZEMESİ. 1.2 MALZEMENİN KULLANIM ALANI Yollardaki bozulan

Detaylı

1.MADDE/MÜSTAHZAR VE RKET/ SAH B N N TANITIMI

1.MADDE/MÜSTAHZAR VE RKET/ SAH B N N TANITIMI Sayfa No:1/5 1.MADDE/MÜSTAHZAR VE RKET/ SAH B N N TANITIMI Müstahzar kodu ve ad 401 01, BTM SHINGLE Ürün Grubu - Madde/müstahzar n kullan m Çat kaplama ve su yal t m membran d r. Firman n Tan t m BTM A..

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 7 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

CAS-No. EC No. EEC e göre İsmi % Semboller R-ibareleri

CAS-No. EC No. EEC e göre İsmi % Semboller R-ibareleri 1- Madde Müstahzar ve Şirket /İş Sahibinin Tanımı Ürün İsmi Şirket İsmi AKİŞ BOYA SAN VE TİC AŞ Ali Osman Sönmez cad.no.4 Bursa-TURKEY Acil Durum Telefonu 184 (UZEM) 2- Bileşimi / İçindekiler Hakkında

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU AGRIMATCO TARIM SAN VE TİC. AŞ.

GÜVENLİK BİLGİ FORMU AGRIMATCO TARIM SAN VE TİC. AŞ. AGRIMATCO TARIM SAN VE TİC. AŞ. 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/ İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1 Madde/ Müstahzarın Tanıtımı: Kimyasal İsmi : Dodecylguanidine Monoacetate Formülü : Cas no : 2439-10-3 Einecs/Elincs

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 9 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

MSDS Güvenlik Bilgi Formu DEVCON Epoxy Coat 7000-AR Sertleştirici

MSDS Güvenlik Bilgi Formu DEVCON Epoxy Coat 7000-AR Sertleştirici 1 Ürünün ve Firmanın Tanıtımı Üretici Adı: ITW DEVCON Ticari Adı: DEVCON Epoxy Coat 7000-AR SertleĢtirici Adres: BAY 150 SHANNON IND. ESTATE SHANNON, CO CLARE, IRELAND Tel: 353(61)471299 Faks: 353(61)471285

Detaylı

Güvenlik Verileri Sayfası

Güvenlik Verileri Sayfası Güvenlik Verileri Sayfası (EG) No.1907/2006 ya göre MDA Akrilik Mastik 1. Madde/preparat ve şirket/işletmenin tanımlanması Ürün adı: Madde veya preparat kullanımı: Mungo MDA Akril Sızdırmazlık maddesi

Detaylı

C2 Calibration Solution 2

C2 Calibration Solution 2 Calibration Solution 2 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının tanımı 1.1 Madde/Karışımın kimliği Ürünün ticari ismi : Calibration Solution 2 Mat.-No./ Genisys-No. : 03144020001 1.2 Madde veya

Detaylı

GÜVENLİK VERİLERİ SAYFASI Sayfa: 1

GÜVENLİK VERİLERİ SAYFASI Sayfa: 1 Sayfa: 1 Derleme tarihi: 16/08/2011 r Bölüm 1: Madde/karışım ve şirket/işletmenin tanımlanması 1.1. Ürün tanımlayıcı Ürün adı: 1.2. Madde veya karışımın ilgili belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilen

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 7 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Sayfa 1/7 ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Düzenlenme tarihi: 26.09.2007 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: DONA KLOR 90 Ürünün uygulama alanı: Havuz Kimyasalı Üretici/Tedarikçi:UKM Uğur Kimya Makina Bilgi merkezi:

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Cappel C 320

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Cappel C 320 Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım CAS No : Yok 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı Koku giderici

Detaylı

Malzeme Güvenlik Bilgi Formu 26.12.2008 tarihli 27092 mükerrer sayılı MGBF Yönetmeliği'ne uygun olarak düzenlenmiştir

Malzeme Güvenlik Bilgi Formu 26.12.2008 tarihli 27092 mükerrer sayılı MGBF Yönetmeliği'ne uygun olarak düzenlenmiştir Sayfa: 1/7 1: Madde/Müstahzar ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1 Ürün tanıtımı: 1.2 Madde veya karışımın belirlenen ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri: Maddenin/Müstahzarın Kullanımı:

Detaylı

MSDS Güvenlik Bilgi Formu VersaChem Magnum Anında Gaz Tankı Tamiri

MSDS Güvenlik Bilgi Formu VersaChem Magnum Anında Gaz Tankı Tamiri 1 Ürünün ve Firmanın Tanıtımı Ürün Adı: Ürün Tipi: Epoksi Sertleştirici Bu ürün aşağıdaki parti no larında bulunmaktadır: 16709 2 Bileşimi/İçindekiler Hakkında Bilgi Bileşen % Ağırlık ACGIH; TL -TWA OSHA

Detaylı

GÜVENLİK VERİLERİ FORMU. 1. Preparat ve şirket / girişimin tanımlanması. 1.1 Preparatın Tanımlanması. 1.2 Preparatın Kullanımı

GÜVENLİK VERİLERİ FORMU. 1. Preparat ve şirket / girişimin tanımlanması. 1.1 Preparatın Tanımlanması. 1.2 Preparatın Kullanımı ARPRO tehlikeli bir ürün değildir ve normal şartlar altında toksik, kişisel ya da ekolojik tehlike beklenmez. Bu Güvenlik Veri Sayfası ürünün kullanımı ya da tesis içerisinde taşınması sırasında karşılaşabileceğiniz

Detaylı

(EC) No 1907/ ISO e göre Güvenlik Verileri Sayfası

(EC) No 1907/ ISO e göre Güvenlik Verileri Sayfası (EC) No 1907/2006 - ISO 11014-1 e göre Güvenlik Verileri Sayfası Sayfa 1/7 Mungo MIT-SP sds no. : 432965 Revizyon: 08.11.2011 basım tarihi: 29.11.2011 BÖLÜM 1: Madde/karışım ve şirket/işletmenin tanımlanması

Detaylı

Yayın Tarihi: 02.04.07 Sayfa 1/5 Versiyon: 01

Yayın Tarihi: 02.04.07 Sayfa 1/5 Versiyon: 01 Yayın Tarihi: 02.04.07 Sayfa 1/5 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIM Ürün Bilgisi Ticari Adı Ürün Kodu Spesifikasyon Kullanım Ruhsat Sahibi Üretici Firma İMPOTEK PERMETHRİN EC Acil Telefon

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU (DAP DİAMONYUM FOSFAT)

GÜVENLİK BİLGİ FORMU (DAP DİAMONYUM FOSFAT) 1. MADDE / MÜHTAHZARIN TANIMI Diamonyum Fosfat (DAP), : 67/548/EEC Direktiflerine göre zararlı sınıfında değildir. 2.İNSAN SAĞLIĞI Deriyle Temasta Gözle temasta Yutulduğunda Uzun Süreli Etkileri : Gübreler

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU. Fevzi Çakmak Caddesi No:2 Sefaköy Küçükçekmece İstanbul / Türkiye Tel: +90-212-5791336 Faks: +90-212-4265512

GÜVENLİK BİLGİ FORMU. Fevzi Çakmak Caddesi No:2 Sefaköy Küçükçekmece İstanbul / Türkiye Tel: +90-212-5791336 Faks: +90-212-4265512 1 / 6 91/155/EC Avrupa Birliği direktifi ve onun düzeltmeleri (93/112/EC, 2001/58/EC) ile 11.03.2002 tarih, 24692 sayılı Güvenlik Bilgi Formlarının Düzenlenmesine ilişkin Usul ve Esasları Tebliği ne uygun

Detaylı

Üretici/Tedarikçi: Cadde/Posta Kutusu: Kornwestheimer Str. 107. Telefon: 0711-8009-0 Faks: 0711-8009-321

Üretici/Tedarikçi: Cadde/Posta Kutusu: Kornwestheimer Str. 107. Telefon: 0711-8009-0 Faks: 0711-8009-321 91/155/EEC ve ISO 11014-1' e göre Güvenlik Bilgi Formu Yazklks Tarihi: 24.09.2005 Sayfa: 1/7 1. Madde/müstahzar ve sirket/is sahibinin tanktkmk Ürün Ürün Adk Üretici/Tedarikçi Bilgisi Üretici/Tedarikçi:

Detaylı

: SIRAFAN. Kod: Revizyon: 5 Yay n Tarihi: 10 Ocak Yüzey dezenfeksiyon ürünü Sadece profesyonel kullan m içindir.

: SIRAFAN. Kod: Revizyon: 5 Yay n Tarihi: 10 Ocak Yüzey dezenfeksiyon ürünü Sadece profesyonel kullan m içindir. 1. Ürünün ve Firman n Tan Ürünün ticari ismi Firman n tan : Yüzey dezenfeksiyon ürünü Sadece profesyonel kullan m içindir. : Ecolab Temizleme Sistemleri Ltd. ti. Altayçe me Mah. Toygun Sokak No:1 34843

Detaylı

GÜVENLÝK BÝLGÝ FORMU

GÜVENLÝK BÝLGÝ FORMU GÜVENLÝK BÝLGÝ FORMU Ürün Adý: Bilgi Formu Numarasý: 540088 3. 0. 0 Madde/Preparat Kullanýmý: Reaktif Ürün Parça Numarasý: 607828 + 540088 (0.1 liter) Saha 1: Wilhelmsen Ships Service Saha 2: Strandveien

Detaylı

Z 263. GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1907/2006 No'lu Yönetmeliğe (AB) göre. Versiyon: 2.1 29.10.2015 Basım Tarihi 29.10.2015

Z 263. GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1907/2006 No'lu Yönetmeliğe (AB) göre. Versiyon: 2.1 29.10.2015 Basım Tarihi 29.10.2015 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Türk Ürün hakkında bilgi Ürünün ticari ismi Şirket: HASCO Hasenclever GmbH+Co KG Im Wiesental 77 D-58513 Lüdenscheid Organizasyon: Sorumlu kişi: Telefon:

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU (EC) No. 1907/2006 yönetmeliğine göre FLORAMITE 240 SC

GÜVENLİK BİLGİ FORMU (EC) No. 1907/2006 yönetmeliğine göre FLORAMITE 240 SC 1.MADDENİN/MÜSTAHZARIN VE ŞİRKETİN/İŞ SAHİBİNİN TANIMI Ürün Tanımı Ticari adı :FLORAMITE 240 SC Maddenin/Müstahzarın Kullanımı :Bitki Koruma Ajanı Şirket Adı :Chemtura Manufacturing UK Limited Adres :Tenax

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu BUTYLGLYCOL. 1. Madde/preparasyon ve firma adõ. 2. Bileşimi/bileşenleri konusunda bilgiler. 3.

Güvenlik Bilgi Formu BUTYLGLYCOL. 1. Madde/preparasyon ve firma adõ. 2. Bileşimi/bileşenleri konusunda bilgiler. 3. Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/7 1. Madde/preparasyon ve firma adõ BUTYLGLYCOL Kullanõm: kimyasal madde Firma: BASF Aktiengesellschaft - D-67056 Ludwigshafen Germany İletişim adresi: BASF Tuerk Kimya San.

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FÖYÜ

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FÖYÜ Yayın Tarihi : 02.06.1997 Rev. Tarihi : 05.05.2009 Sayfa No. : 1 / 5 1 - ÜRÜN VE FİRMANIN TANIMI 1.1 Ürün Tanımı : Genel Adı : Doymamış Polyester Reçinesi 1.2 Firmanın Tanımı : Üretici Firma : CAMELYAF

Detaylı

: Silwet 806 Destekleyici

: Silwet 806 Destekleyici MADDE GÜVENLİK BİLGİSİ 1907/2006 Nolu Yönetmelik (EC) uyarınca Silwet 806 Destekleyici Versiyon 1.4 Revizyon Tarihi 05.09.2012 Basım Tarihi: 21.03.2013 1. Maddenin/Karışımın ve Firmanın/Taahhüttün Tanımlanması

Detaylı

Zehir Danışma Merkezi Tel : 0800 314 79 00

Zehir Danışma Merkezi Tel : 0800 314 79 00 Bayer CropScience Güvenlik Bilgi Formu 940201/01 Yayın Tarihi : 1.Ekim 2002 Sayfa 1/4 1. Kimyasal Madde / Ürünün ve Firmanın Tanımı: Raxil DS 2 05144922 Fabrika : Şirket Merkezi : Bayer Türk Kimya San.Ltd.Şti.

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Sayfa 1/6 ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU 91/155/ /EEC, 93/112/EC, 2001/58/EC ye göre Düzenlenme tarihi: 26.09.2007 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: NX 402 Hijyenik Genel Temizlik Ürünü Ürünün uygulama alanı:

Detaylı

GÜVENLIK BILGI FORMU KEMECTANT EB3

GÜVENLIK BILGI FORMU KEMECTANT EB3 Sayfa: 1 Derleme tarihi: 13/02/2015 Revize numarasi: 1 Bölüm 1: Madde/karisimin ve sirket/müteahhitin tanimlanmasi 1.1. Ürün belirleyici Ürün ismi: Ürün kodu: LK-EB3 1.2. Madde veya karisim ile ilgili

Detaylı

1. MADDE/MÜHTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 2. BİLEŞİMİ/İÇİNDEKİLER HAKKINDA BİLGİ. 64742-88-7 265-191-7 98-100 N, Xn 3. TEHLİKELERİN TANITIMI

1. MADDE/MÜHTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 2. BİLEŞİMİ/İÇİNDEKİLER HAKKINDA BİLGİ. 64742-88-7 265-191-7 98-100 N, Xn 3. TEHLİKELERİN TANITIMI Sayfa No : 1/ 9 1. MADDE/MÜHTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Mühtahzarın Tanıtılması : Polisan Sentetik Tiner 1.2. Madde/Mühtahzarın Kullanımı : Sentetik boya, astar ve verniklerin inceltilmesinde

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu EC Direktifi 91/155/EEC ye uygun Basım tarihi: 22.08.2003

Güvenlik Bilgi Formu EC Direktifi 91/155/EEC ye uygun Basım tarihi: 22.08.2003 Güvenlik Bilgi Formu Basım tarihi: 22.08.2003 1. Madde/preparat ve şirket/tedarikçi bilgileri Ürün bilgileri Madde/preparat kullanımı: Şirket/tedarikçi bilgileri Analitik ve preparatif kromatografi Şirket:

Detaylı

Güvenlik Veri Formu 1907/2006/EC (REACh) ve 453/2010/EU düzenlemesine uygun

Güvenlik Veri Formu 1907/2006/EC (REACh) ve 453/2010/EU düzenlemesine uygun Yayın tarihi: 11.03.2016 Sayfa 1/8 BÖLÜM 1. 1.1 Ürün tanıtıcı ŞİRKETİN MADDE/KARIŞIM TANIMLAMASI Referans Numarası Ürün Adı Ürün Bileşenleri 465060 PapilloCheck 465088 505060 PapilloCheck high risk 505088

Detaylı

weber.floor 4650 Ürün Güvenlik Bilgi Formu

weber.floor 4650 Ürün Güvenlik Bilgi Formu Sayfa no. 1 / 5 weber.floor 4650 Ürün Güvenlik Bilgi Formu 1. Madde veya müstahzar ve şirket/iş sahibinin tanıtıcı bilgileri 1.1. Ürünü tanıtıcı bilgiler Kod:... Unvanı WEBER.FLOOR 4650 1.2. Madde veya

Detaylı

AB uyarınca güvenlik talimatı

AB uyarınca güvenlik talimatı 1.) Madde veya alaşımın ve üretici veya ithalatçının tanımı Ürün hakkında bilgiler Ticari adı Dioktil fitalat (DOP) Kullanım sahası Sis önleyici/buğu oluşumunu önleyici ajanlar; yumuşatıcı ajanlar; Özel

Detaylı

67/548/EEC sayılı Tehlikeli Maddeler Direktifi'ndeki anlamda sağlık ve çevre açısından zararlı maddeler. R10 Xn; R20/21 Xi; R38

67/548/EEC sayılı Tehlikeli Maddeler Direktifi'ndeki anlamda sağlık ve çevre açısından zararlı maddeler. R10 Xn; R20/21 Xi; R38 Avrupa Komisyonu 1907/2006 (REACH) No'lu Tüzüğünün Ek II'sine uygun GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1. Preparatın ve şirketin tanımı Ürün Adı ve/veya Kodu Etiket No. 1055 Tedarikçi/Üretici Jotun Boya Sanayi ve Ticaret

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/AET uyarınca

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/AET uyarınca Sayfa: 1/5 1 Ürün ve firma tanımlaması Ürün hakkında bilgiler Maddenin Kullanımı / Hazırlanması LAMINASYON TUTKALI Üretici / Teslimatı yapan: Betek Boya ve Kimya Sanayi A.Ş. İnönü Mahallesi Güzeller Mevkii

Detaylı

1.MADDE/MÜSTAHZAR VE RKET/ SAH B N N TANITIMI. Kapal hücreli ekstrüde, polistren sert köpük s yal t m levhas d r.

1.MADDE/MÜSTAHZAR VE RKET/ SAH B N N TANITIMI. Kapal hücreli ekstrüde, polistren sert köpük s yal t m levhas d r. Sayfa No:1/5 1.MADDE/MÜSTAHZAR VE RKET/ SAH B N N TANITIMI Müstahzar kodu ve ad Ürün Grubu Madde/müstahzar n kullan m Firman n Tan t m BTM POLPAN POLPAN 50 N Kapal hücreli ekstrüde, polistren sert köpük

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

TRILUBGREASE LX - MSG 692-460 801023

TRILUBGREASE LX - MSG 692-460 801023 Malzeme Güvenlik Bilgi Formu (MSDS) 1 - Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı Ürün Adı : TRILUBGREASE LX - MSG 692-460 Artikel Numarası: Firma adı : Trilub Kimya İmalat San. ve Tic. Ltd.

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu EC Direktifi 91/155/EEC ye uygun Basım tarihi: 23.08.2003

Güvenlik Bilgi Formu EC Direktifi 91/155/EEC ye uygun Basım tarihi: 23.08.2003 Güvenlik Bilgi Formu Basım tarihi: 23.08.2003 1. Madde/preparat ve şirket/tedarikçi bilgileri Ürün bilgileri Madde/preparat kullanımı: Farmasötik üretim ve analiz Şirket/tedarikçi bilgileri Şirket: Merck

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1/6 1. VE FİRMA TANITIMI KİMYASAL ADI KAPALI FORMULÜ TİCARİ ADI SODYUM HİDROKSİT NaOH Payet Kostik KULLANIM ALANI İçme suyu ve kullanma suyu arıtma işlemlerine, Deterjan ve sabun endüstrileri. alüminyum

Detaylı

ISOPA ÜRÜN DESTEK PROGRAMLARI. Walk the Talk MDI KULLANICILARI. 1 Version09/06

ISOPA ÜRÜN DESTEK PROGRAMLARI. Walk the Talk MDI KULLANICILARI. 1 Version09/06 ISOPA ÜRÜN DESTEK PROGRAMLARI Walk the Talk MDI KULLANICILARI 1 Version09/06 2 Walk the Talk - MDI Kullanıcıları İçerik Önemli bilgiler Doğru uygulamalar İşler istenildiği şekilde gelişmediğinde... Diyalog

Detaylı

MSDS Güvenlik Bilgi Formu DEVCON 2-TON effaf Epoksi Reçine

MSDS Güvenlik Bilgi Formu DEVCON 2-TON effaf Epoksi Reçine 1 Ürünün ve Firmanın Tanıtımı Üretici Adı: ITW DEVCON Ürün Numarası: X0062 Ticari Adı: 2-TON effaf Epoksi Reçine Adres: BAY 150 SHANNON IND. ESTATE SHANNON, CO CLARE, IRELAND Tel: 353(61)471299 Faks: 353(61)471285

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Polyol 3165

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Polyol 3165 1 MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde /Karışımın kimliği Ürün Adı REACH Kayıt No. Ürün REACH kaydından muaftır. 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

: POLYMYXIN B. KISIM 1: Maddenin/ karışımın ve şirketin/kuruluşun tanımı. KISIM 2: Olası tehlikeler. 1.1. Ürün tanımlayıcı. CAS numarası : 1405-20-5

: POLYMYXIN B. KISIM 1: Maddenin/ karışımın ve şirketin/kuruluşun tanımı. KISIM 2: Olası tehlikeler. 1.1. Ürün tanımlayıcı. CAS numarası : 1405-20-5 Yayın tarihi: 27/06/2013 Revizyon tarihi: 27/06/2013 Fişi değiştirin: 12/08/2009 Versiyon: 4.0 KISIM 1: Maddenin/ karışımın ve şirketin/kuruluşun tanımı 1.1. Ürün tanımlayıcı Ürünün şekli : Madde Ticari

Detaylı

Hindistan Tehlikeli Kimyasal Maddeler Üretim, Depolama ve İthalat Kuralları 1989, Kural 17, Ek 9 uyarınca Güvenlik Bilgi Formu

Hindistan Tehlikeli Kimyasal Maddeler Üretim, Depolama ve İthalat Kuralları 1989, Kural 17, Ek 9 uyarınca Güvenlik Bilgi Formu Hindistan Tehlikeli Kimyasal Maddeler Üretim, Depolama ve İthalat Kuralları 1989, Kural 17, Ek 9 uyarınca Güvenlik Bilgi Formu Sayfa 1 / 5 LOCTITE BONDACE 6100UL-2-26kg MSDS-No. : 440735 Revizyon: 09.04.2012

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1. KİMYASAL MADDE VEYA ÜRÜNÜN VE FİRMANIN TANIMI Ürün Adı : HMPlus Mikronütrient Şirket : Kayhan ÜNLÜALP HidroMetan Biyogaz ve Arıtma Teknolojileri 1768 Sokak No:4/5 Karşıyaka İZMİR Acil Telefon numarası

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu EC Direktifi 91/155/EEC ye uygun Basım tarihi: 26.08.2003

Güvenlik Bilgi Formu EC Direktifi 91/155/EEC ye uygun Basım tarihi: 26.08.2003 Güvenlik Bilgi Formu Basım tarihi: 26.08.2003 1. Madde/preparat ve şirket/tedarikçi bilgileri Ürün bilgileri Madde/preparat kullanımı: Analiz reaktifi Şirket/tedarikçi bilgileri Şirket: Merck KGaA * 64271

Detaylı

Yayın Tarihi: 02.04.07 Sayfa 1/5 Versiyon: 01

Yayın Tarihi: 02.04.07 Sayfa 1/5 Versiyon: 01 Yayın Tarihi: 02.04.07 Sayfa 1/5 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIM Ürün Bilgisi Ticari Adı Ürün Kodu Spesifikasyon Kullanım Ruhsat Sahibi Üretici Firma İMPOTEK DİFLUBENZURON SC Acil

Detaylı

Eskişehir Karayolu 5. km Bozüyük 11300 BİLECİK Telefon: 0228 314 63 00 Fax: 0228 314 63 05

Eskişehir Karayolu 5. km Bozüyük 11300 BİLECİK Telefon: 0228 314 63 00 Fax: 0228 314 63 05 1 Ürün ve şirket tanımlaması Ürün bilgisi: Epoksi Bazlı Derz Dolgusu Ürün ticari ismi: Şirket ünvanı: VitraFix Epoxy Koramic Yapı Kimyasalları Eskişehir Karayolu 5. km Bozüyük 11300 BİLECİK Telefon: 0228

Detaylı

GÜVENLİK VERİ ÇİZELGESİ

GÜVENLİK VERİ ÇİZELGESİ LCW 028 Kieselsäure/ Silicic Acid/ Silice, LCW 028 B; 2/3 Basım tarihi: 19.04.2012 Ürün kodu: Z368890,91000-1 Sayfa 1 nin 6 BÖLÜM 1: Kimyasal maddenin/karışım ve şirketin/üstlenenin kimlikleri Ürün adı

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa : 1/6 ÜRÜN İ ARETLERİ ETİKET BİLGİLERİ SEVKİYATTA İ ARETLEME : Özel işareti gerektirecek risk yok. : Özel işareti gerektirecek risk yok. 1. Ürün ve irket Bilgileri Ürünün ticari ismi Kullanım alanı

Detaylı

AB uyar nca güvenlik talimat Ticari ad : Maleik Anhidrit Ürün numaras : 000108-31-6 Durum : 25.11.2005 Bas m tarihi: 09.01.2006 Versiyon: 3.0.

AB uyar nca güvenlik talimat Ticari ad : Maleik Anhidrit Ürün numaras : 000108-31-6 Durum : 25.11.2005 Bas m tarihi: 09.01.2006 Versiyon: 3.0. 1.) Madde/ala m n ve üretici/ithalatç n n tan m Ürün hakk nda bilgiler Ticari ad Maleik Anhidrit Kullan m sahas Polimerizasyon yoluyla sertle tirilmi sentetik reçine Üretici / Sat c hakk nda bilgiler Adres

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU ProSid MI 208

GÜVENLİK BİLGİ FORMU ProSid MI 208 1 MADDENİN/KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN/DAĞITICININ KİMLİĞİ 1.1. Madde /Karışımın kimliği Ürün Adı Kimyasal adı Calcium dipropionate 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Tarih: 11.11.2010 L/C No: 941AA00085 Ürün Adı: METADEX PELLET Aktif maddenin kimyasal adı (IUPAC): r-2,c-4, c-6, c-8-tetramethyl-1,3,5,7-tetroxocane

Detaylı

Hindistan Tehlikeli Kimyasal Maddeler Üretim, Depolama ve İthalat Kuralları 1989, Kural 17, Ek 9 uyarınca Güvenlik Bilgi Formu

Hindistan Tehlikeli Kimyasal Maddeler Üretim, Depolama ve İthalat Kuralları 1989, Kural 17, Ek 9 uyarınca Güvenlik Bilgi Formu Hindistan Tehlikeli Kimyasal Maddeler Üretim, Depolama ve İthalat Kuralları 1989, Kural 17, Ek 9 uyarınca Güvenlik Bilgi Formu Sayfa 1 / 5 LOCTITE BONDACE 224-2 - 26kg MSDS-No. : 440725 Revizyon: 29.03.2012

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu

Güvenlik Bilgi Formu Ürün No : SV66-0240 RM05 Sayfa 1 / 11 1 Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde /Karışımın kimliği HYDROMIX SLOW 5L SV66-0240 RM05 54781954 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş

Detaylı

! BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması. BÖLÜM 2: Olası tehlikeler. 1.1. Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi

! BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması. BÖLÜM 2: Olası tehlikeler. 1.1. Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi ! BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması 1.1. Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi Code-Nr. 154000 1.2. Madde veya karışımın uygun tanımlanmış kullanımları ve tavsiye edilmeyen kulanımlar Önerilen

Detaylı