T.C. EDİRNE VALİLİĞİ İl Sağlık Müdürlüğü

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. EDİRNE VALİLİĞİ İl Sağlık Müdürlüğü"

Transkript

1 EDİRNE İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ - EDİRNE İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ıc s ın c so kc<i\ EDİRNE SA Ğ LIK MÜDÜRLÜĞÜ T.C. EDİRNE VALİLİĞİ İl Sağlık Müdürlüğü 0001S Sayı : / ACELE VE GÜNLÜDÜR. Konu : Bazı Tıbbi Labratuvar testlerinin Kullanımına Yönelik Etkinlik ve Verimlilik Çalışması Hk.. _ - T. Ü. S. A. / V ) DAĞIT1M YERLERİNE İlgi: 17/08/2015 tarihli ve /440.99/1587 sayılı yazımız. Bakanlığımız Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Denetim ve Değerlendirme Daire Başkanlığının bazı Tıbbi Labratuvar testlerinin kullanımına yönelik etkinlik ve. verimlilik çalışması hakkındaki 22/01/2015 tarih ve E57 sayılı yazısı yazımız ekinde gönderilmiş olup; Ek-3 listesinde yer alan ilgili kişilere tebliğ edilerek 29/02/2016 tarihi mesai bitimine kadar konuyla ilgili veri girişlerinin tamamlanarak Müdürlüğümüz Sağlık Hizmetleri Şubesi'ne bildirilmesi ve her ay düzenli olarak veri girişlerinin yapılması hususunda; Gereğini rica ederim. Uzm.Dr. Rifat KILIÇ ASLAN İl Sağlık Müdür V EKLER: 1- Bazı Tıbbi Labratuvar testlerinin Kullanımına Yönelik Etkinlik ve Verimlilik ÇalışmasıJUstyazi 2- Bazı Tıbbi Labratuvar testlerinin Kullanımına Yönelik Etkinlik ve Verimlilik Çalışması_Ek_ İlgi-a' da bulunan (Güncel ekleriyle birlikte) tarihli yazı 3- Bazı Tıbbi Labratuvar testlerinin Kullanımına Yönelik Etkinlik ve Verimlilik Çalışması_Ek_Ek- 2, Hiç geri dönüş yapmayan hastaneler 4- Bazı Tıbbi Labratuvar testlerinin Kullanımına Yönelik Etkinlik ve Verimlilik Çalışması_Ek_Ek-3, Şifre verildiği halde veri girişine başlamayan hastaneler Güvenli elektronik i r. ~ w Aslı İl*" Aynıdır Dağıtım: y Trakya Üniversitesi Sağlık Uygulama Ve Araştırma Merkezi gfz^tio'\l2.0 i.o- 2 7 Ocak 2016 â/43 Edime Özel Ekol Hastanesi Mesul Müdürlüğü Edirne Özel Keşan Hastanesi Mesul Müdürlüğü Edirne Özel Trakya Hastanesi Mesul Müdürlüğü Barutluk Mah.Amavutköy Cad. Toki 1.Kısım Edirne İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Şubesi EDİRNE Telefon (0 284) Fax :( 0284) E-Posta : edin1e.yths@sc5iik.gjv.tr/ Sevcan KES ' l i z a l ı Evrakın elektronik imzalı suretine adresinden 9dd ce-bd4e cf57ad3 kodu ile erişebilirsiniz.

2 SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ - DENETİM VE DEĞERLENDİRME DAİRE BAŞKANLIĞI * TCSağMc Bdkaniığt T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sayı : / Konu : Bazı Tıbbi Labratuvar testlerinin Kullanımına Yönelik Etkinlik ve Verimlilik Çalışması GÜNLÜ İlgi: a) 14/08/2015 tarihli ve /000/620 sayılı yazı b) 17/08/2015 tarihli ve /000/622 sayılı yazı İlgide bulunan yazılarımız uyarınca A l, Al-Dal, A-2 grubu Kamu hastaneleri ile bütün özel hastaneler ve üniversite hastanelerini kapsayacak şekilde Bazı Tıbbi Laboratuvar Testlerine Yönelik Etkin Ve Verimli Kullanım Çalışması başlatılmıştı. Çalışma kapsamında hastanelerin özet olarak yapması gereken hususlar ise; 1- Öncelikle ilgi-a' da belirtilen şekilde başhekimler koordinasyonunda bir komisyon kurulması, 2- Hekimlerin test istemlerini yaptıkları sistemler üzerinde ilgi-a yazımızda ifade edilen düzenlemelerin yapılması, 3- Çalışma kapsamında hastane adına Bakanlıkla irtibat sorumlusu bir hekim ile istenilen verileri sisteme girmekle görevli olacak bir veri giriş sorumlusunun belirlenip ilgi.-'u yazımızda belirtilen şekilde mail adresimize iletilmesidir. Bu çalışma çerçevesinde ck-2 de bulunan listede ki hastanelerden Bakanlığımıza herhangi bir geri dönüş yapılmamış olup söz konusu hastanelerden ilinizde bulunanların derhal uyarılması ve kendilerinden istenilen gerekli isim ve iletişim bilgilerinin İl Müdürlüğünce temin edilerek mail yoluyla iletilmesi gerekmektedir. Ek-2 listesi dışındaki bütün hastaneler gerekli isimleri tarafımıza iletmiş olmakla birlikte, bunların içerisinden Ek-3 listesinde yer alan hastaneler heniiz veri girişine başlamamışlardır. Bu nedenle ek-3 listesinde ki veri giriş sorumlularından ilinizde olanlar uyarılarak veri girişine başlamaları sağlanmalıdır. Söz konusu(ek-3 listesi) veri giriş sorumlularının mail adreslerine kullanıcı şifreleri gönderilmiştir. İstenilen verileri bu şifreler ile kendilerine iletilen sisteme girmeleri ve her ay girmeye devam etmeleri yeterli olup, T.C. Sağlık Bakanlığı, Sağlık Hizmetleri Geııel Müdürlüğü, Denetim ve Değerlendirme Daire Başkanlığı, Mithatpaşa Cad. No: 3 B Blok 6. Kat Sıhhiye/Ankara Ayrıntılı bilgi için: Uzm. Yrd. M. Akif GÜNER Tel: 0 (312) Fax: 0 (312) e-posta: muhammctakif.guner@saglik.gov.tr Evrakın elektronik imzalı suretine adresinden 18ee63fa-lBc-41c3-SaOb-4fc946f5c610 kodu ile erişebilirsiniz. Bu belge 5070 sayılı elektronik imza kanuna göre güveni' elektronik imza ile imzalanmıştır.

3 başkaca bir yöntemle Bakanlığa veri göndermelerine gerek yoktur. Ayrıca veri girişi yaptığı halde gerekli düzenlemeleri henüz yapmamış olan çok sayıda hastane bulunmaktadır. Bahsi geçen düzenlemeler son derece önemli olup çalışmamızın esasını oluşturmaktadır ve bütün hastanelerde bir an önce yapılmalıdır. Bu nedenle İl Müdürlüğünce ek-2 listesinde yer alan hastaneler öncelikle olmak üzere; kapsama alınan biitün hastanelerde bahsi geçen çalışmanın gereklerinin yapılıp yapılmadığının tarafınızca belirlenecek uygun bir yöntemle sorgulanması, gerekli düzenlemeleri yapmayan hastanelerin uyarılması ve eksikliklerin giderilmesinin sağlanması gerekmektedir. İlinizde çalışma kapsamına giren bütün hastanelerde ilgi-a yazımızın gereği olan düzenlemelerin yapıldığına dair en geç tarihine kadar tarafımıza cevabi bilgi verilmesi gerekmektedir. A l, Al-Dal ve A2 grubu dışındaki kamu hastaneleri akılcı kullanımı sağlamak amacıyla gönüllü olarak bu çalışmayı uygulayabilirler. Bu hastanelerin bakanlığımıza herhangi bir veri göndermelerine ve iletişime geçmelerine gerek bulunmamaktadır. İlgi-a da yer alan yazımızda yapılmasını istediğimiz düzenlemelere dair genel başlıklar ve uyarılar, çalışmanın kolay anlaşılmasını sağlamak amacıyla aşağıda kısaca maddeler halinde ifade edilmiştir. 1- Test istem sayfalarındaki panellerin kaldırılması, ( Burada kastedilen husus tek seçimle birden çok testin isteminin yapılmasıdır. İstisnai durumlar olabilir, bu konuda ilgide ki yazımızda bilgi verilmiştir.) 2- Hastane içerisinde son 7 gün içinde çalışılan testlere dair istem yapılması durumunda sistemden test seçildiği anda, son 7 gün içindeki değerinin ek~anda görülmesinin sağlanması ve buna rağmen test isteminin yapılıp yapılmaması kararının yine hekime bırakılması, 3- Tabloda 2. Grup olarak nitelenen testlerin, test istemlerinin mevcut durumda yapıldığı istem sayfalarından çıkarılarak ikincil/farklı bir istem sayfasına konulması ve oradan seçilmelerinin sağlanması, 4- Bunun yanı sıra tabloda her test için özel olarak belirtilen; bölüm bazlı kısıtlama, şartlı istem, istem durumunda ekranda bilgi notu çıkması gibi konularda yapılan diğer açıklamaların sisteme uyarlanması, 5- Yazımızda ifade ettiğimiz düzenlemeler dışında, hastanede kurulacak olan komisyonca yine hastaneler özelinde başkaca akılcı kullanım tedbirleri uygulayabilir ve teşvik edebilir. Asgari olarak yazımızda ki düzenlemelerin yapılması koşuluyla, komisyonca test istemlerini azaltmaya yönelik ek önlemler alınabilir. T.C. Sağlık Bakanlığı, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Denetim ve Değerlendirme Daire Başkanlığı, Mitlıatpaşa Cad. No: 3 B Blok 6. Kat Sıhhiye/Aııkara Ayrıntılı bilgi için: Uzm. Yrd. M. Akif GÜNER Tel: 0 (312) l;ax: 0 (3 12) e-posta muhammetakif.guner@saglik.gov.tr Evrakın elektronik imzalı suretine adresinden 18ee63fa-lDc-41c3-'iaûb-4fc946f5c610 kodu ile erişebilirsiniz.

4 6- Çalışma kapsamında talep edilen veriler konusunda çokça sorulan sorulardan biri olan dış laboratuvardan hizmet alma durumu önem arz etmemektedir. Çalışmamızda önemli ve dikkate alınması gereken husus hastanenin hekimlerinin yapmış oldukları istem sayılarıdır, testin hangi laboratuvarda çalışıldığının önemi bulunmamaktadır. Hastanede çalışılmayan testlere dair veri girişinde sıfır değeri girilmelidir. 7- tlgi-a yazımızın ek-2 tablosunda idrar tetkiklerine dair sud kodlan daha önce hatalı yazılmış olup, ek-1' de düzeltilmiş hali bulunmaktadır. 8- İlgi-a' da yer alan ve çalışmanın aslım oluşturan tarihli ve /000/620 sayılı yazı yazımızın güncellenmiş eklerine parantez içinde verilen linkten de ulaşabilirsiniz. Ayrıca güncel hali ek-l'de yer almaktadır. ( saglik.gov.tr/denetim/belge/l-39480/tibbi-laboratuvar-tetkikleri-izlem e-ve-degerlendirme-ca-.html) 9- Hastanelerde çalışmanın öncelikli sorumlusu başhekimlerdir. Belirtilen hususlarda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim. Aydın SARI Bakan a. Daire Başkanı EKLER: 1- İlgi-a' da bulunan (Güncel ekleriyle birlikte) tarihli yazı 2- Ek- 2, Hiç geri dönüş yapmayan hastaneler 3- Ek-3, Şifre verildiği halde veri girişine başlamayan hastaneler Dağıtım: Gereği: 81 İl Valiliği T.C. Sağlık Bakanlığı, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Denetim ve Değerlendirme Daire Başkanlığı, Mithatpaşa Cad. No: 3 B Blok 6. Kat Sıhhiye/Ankara Ayrıntılı bilgi için: Uznı. Yrd. M. Akif GÜNER Tel: 0 (312) Fax: 0 (312) e-posta: muhammetaki f.gımer@sagl ik.gov.tr Evrakın elektronik imzalı suretine adresinden 18ee631'a-lf3c-41c3-8a0b-4fc946f5c610 kodu ile erişebilirsiniz.

5 * T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü TCSağlA Bakanlığı Sayı : /663- Konu: Bazı Tıbbi Laboratuvar Testlerinin Kullanımına Yönelik Etkinlik ve Verimlilik Çalışması S ACILIK KlZMF.TLF.Rl OENH-MCDCRLCÛt D ES ETİM VE»EĞERJ-ESDlRM* P AlRI: n IS K A N 'L IÖ I w,. 1 j.0 * /10li 11:55 ' 23R242ÛI 000 «- Ot Al 7M%*& Ll. Hastane giderlerinin önemli bir kısmını oluşturan tıbbi laboratuvar tetkiklerinin kanıta dayalı istenmesi ve yerinde kullanılması durumunda tanı ve tedavi süreçlerinde büyük bir katkı sağladığı bilinmektedir. Ancak bu kurala uyulmadan yapılan gereksiz istemlerin hastanelerimize önemli oranda maliyet doğurduğu, laboratuvarlar açısından gereksiz iş yükü oluşturduğu, hem laboratuvarlar hem de hastalar açısından zaman kaybına yol açtığı ve yine hasta konfonı açısından negatif etki doğurduğu anlaşılmıştır. Bu nedenle Bakanlığımız tarafından tıbbi laboratuvar kullanımlarının değerlendirilmesi, laboraluvarlarda etkin ve rasyonel kullanımın sağlanması amacıyla çalışma başlatılmıştır. Çalışmanın başlangıcında çeşitli bölümlerden akademisyenlerin yer aldığı bir bilimsel komisyon oluşturulmuş ve komisyonda hekimlere yönelik yasak koyucu önlemler almaksızın etkili sonuç doğurabilecek yöntemler araştırılmış, laboratuvar tetkiklerinin akılcı kullanımının sağlanabilmesine dair öneriler geliştirilmiştir. Yine komisyonda, mevcut kullanım alışkanlıkları ve sorunlar dikkate alınarak, bunlara yönelik çözüm önerilerinde bulunulmuştur. Kumruların sağlık hizmet sunumunu bozmamak ve hekimlerin tetkik istemlerini gereksiz yere kısıtlamamak için; çalışmanın nihai inisiyatifi hastanelerde kurulacak olan komisyonlara bırakarak, tetkik istem panellerinde farkındalık oluşturacak nitelikte düzenlemeler yapmak, kliniklcrc/hckimlere bilgilendirmeler yapmak ve belirli aralıklarla geri bildirimlerde bulunmak suretiyle çalışmanın yürütülmesi amaçlanmaktadır. Çalışmanın bütüncül yöntemi vc hangi testlere ne tür müdahalelerin yapılması gerektiği, Ekri de yer alan çalışma usul ve esasları ile Ek:2 de yer alan lıastanc bilgi yönetim sistemleri üzerinde yapılacak düzenlemeler ile kapsama alınan testler vc açıklamalar başlıkları altında ayrıntılı olarak bulunmaktadır. Laboratuvarlann etkin kullanımı çalışması sonucunda hastane laboratuvar giderleri bazında yaklaşık % 7 tasarruf sağlanacağı tahmin edilmektedir. Ayrıca tüm hastanelerin bu uygulamaya geçmesi durumunda (mevcut veriler dikkate alınarak yapılan hesaplamalarda) ülke genelinde yıllık yaklaşık olarak Yüz Milyon TL tasarruf sağlanacağı öngörülmektedir. Bu nedenle özveri ve ilgi gerektiren bu çalışmaya hassasiyetle yaklaşılması önem arz etmektedir. T. C. Sağlık Bakanlığı, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Denetini ve Değerlendirme Daire Başkanlığı. u t'! K İ! f f ğ r i^ ^ 5 lndsisfr0g ^ M ff imzalanmıştır irsiniz.

6 (i) TC Sağlık Bakanlığı T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sayı : /663- Konu: Bazı Tıbbi Laboratuvar Testlerinin Kullanımına Yönelik Etkinlik ve Verimlilik Çalışması Çalışma kapsamına alınan A l, Al Dal ve A2 grubu kamu hastaneleri ile bütün özel hastaneler ve üniversite hastanelerinin tarihine kadar tüm hazırlıkları yapması gerektiğinden, söz konusu hastane yöneticisi ve çalışanlarının gerekli katkıyı vermesi hususunda; Gereğini önemle rica ederim. Prof. Dr. Eyüp GÜMÜŞ Ekler: Ek-1 Çalışma Usul ve Esasları Ek-2 Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri Üzerinde Yapılacak Düzenlemeler, Kapsama Alman Testler ve Açıklamalar Dağıtım: Gereği: Bil gir 81 İl Valiliği Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığına YÖK Başkanlığına T. C. Saflık Bakanlığı. Saflık Hizmetleri Genel M üdürlüğü. Denetim ve Değerlendirme Daire Başkanlığı. B ırm is kwikii(hi5«ft^rğü ılc^^!lilğltkinwaıile imzalanmıştır.

7 / Ek- 1 A- ÇALIŞMA USÛL VE ESASLARI Çalışmanın başlama tarihi 01 Ekim 2015 tarihi olarak belirlenmiştir. Bu tarihe kadar tüm kuramların aşağıdaki idari ve teknik hazırlıkları yapması gerekmektedir. 1- Bu çalışmanın sağlıklı yürütülebilmesi için her hastanenin biyokimya ve/veya mikrobiyoloji, acil sorumlusu, dahili ve cerrahi branşlardan cn az birer uzman hekimin olduğu, hastanenin tercihine göre de üye sayısının artırabileceği bir komisyon kurulmalıdır. Komisyon içerisinde hastane bilgi yönetim sisteminden bir sorumlunun bulunması da sağlanmalıdır. Komisyon başkanlığının hastanenin başhekimi veya yardımcısı tarafından yapılması gerekmektedir. 2- Bu çalışmanın tüm hastaneye duyurulması, ilgili birimlerin desteğinin alınması, aylık periyotlarla bu komisyonun toplanması, gelinen noktanın değerlendirilmesi ve geri bildirimlerin hastanede ki ilgili birimlere yapılması sağlanmalıdır. 3- Bakanlıkla irtibat sorumlusu olarak hastane başhekimi veya görevlendireceği komisyon üyesi bir kişi belirlenir. 4- Bakanlıkça talep edilen verilerin sağlıklı bir şekilde ve zamanında gönderilmesinden hastane başhekimi sorumludur. B- İZLEME ve DEĞERLENDİRME Çalışmaya başlanılacak tarih olan 01 Ekim 2015 tarihinden itibaren (1 Ekim Ekim 2015 arası) geriye dönük bir yıllık olmak üzere; aylık bazda belirtilen testlerin sayılarını hastaneniz adına belirlenen veri giriş sorumlusu sistemimize kaydetmelidir. Ayrıca hastanede bu çalışma çerçevesinde yapılacak olan sistem değişikliklerinden sonra da bir yıl boyunca her ay veri girişine devam edilmesi gerekmektedir. Veri giriş sorumlusunun şifresi ve kullanıcı yetkisi kendi mail adresine gönderilecektir. (Veri giriş sorumlusu olacak personel ve irtibat sorumlusu hekime dair yazımız tarih ve 622 barkod sayısıyla yazılmıştı, İIgi-2 olarak yeniden gönderildi.) Ayrıca hastanede kurulacak olan komisyon tarafından bu verilerin aylık izlenmesinin ve değerlendirilmesinin yapılması gerekmektedir. Bu değerlendirmede, yapılan düzenlemelerden sonra test istem sayılarında oluşan değişiklik oranının hastanede ki hekimlerce duyulması sağlanmalıdır. Değerlendirme formatı aşağıda verilmiştir. Aylar (Ekim) Testin Adı Acil (istem sayısı) Poliklinik (istem sayısı) Yatan Hasta(istem sayısı) Toplam Test Sayısı Evrakm elektronik imzalı suretine adresinden 18ee63fa-lf3c-41c3-8a0b-4fc946f5c610 kodu ile erişebilirsiniz Bu belge o070 sayılı elektronik imza kanuna güre güvenli elekıronik imza ile imzalanmıştır.

8 EK-2 A- HASTANE BİLGİ YÖNETİM SİSTEMLERİ ÜZERİNDE YAPILACAK DÜZENLEMELER 1- Testlerle ilgili oluşturulmuş olan kişisel paneller eğer varsa kaldınlacaktır.p-iastanenin özelliğine göre ve bilimsel gerekçeler ışığında bölüm adına panel oluşturulması talep edilmesi halinde hastanede kurulacak olan söz konusu komisyona sunularak onay alınması gerekmektedir.) 2- Birinci grup ve ikinci grup testler olarak ekle bulunan tabloda belirtilen testlere dair hastanedeki sistem üzerinde düzenleme yapılması gerekmektedir. Yöntem olarak 2. Grupta belirtilen testlerin hastanede ilk istem sayfasında, göstcnlmcylp,. ikinci Tur istem sayfasından seçilmesinin sağlanması, gerekmektedir. Ayrıca... i m i. t i l.ını-ı J ı t, ih~rwnrr~nt unmnrf^rntnt ^ tabloda her teste dair yazılmış olan bilgi notlannın gerekleri yerine getirilmelidir. (1. Grup: tarama testleri ve 2. Gnıp: teşhis testleri) Bir hafta içinde tekrar istem yapılan testlerde, sistem t a r a f m j a n ^ İçerisinde testin çalışıldığına dair notun hekim ekranında Jailgi o l a r a k yer alrnaısr^ saklanmalıdır. 4- TTangi tür testlerin risk gruplarına göre isteneceği veya istenmeyeceği ya da istemin bölüm bazında yetkilendirilip yetkilendirilmeyeceğine dair ^üzeııleiîjgieı, yine Evrakın elektronik imzalı suretine adresinden 1Sce63fa-1 fjc-4ic3-3a0b-4fc946f5c610 kodu ile erişebilirsiniz Üu belge 5070 sayılı elektronik imza kanuna göre güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır.

9 B- ÇALIŞMA KAPSAMINA ALINAN TESTLER VE AÇIKLAMALAR. TETKİK LER l.g R U P (Bu grupta yer alan testler ilk istem sayfasında yer almalıdır.) 2.G R U P (Bu grupta yer alan testler ikinci istem sayfasında yer almalıdır.) A Ç IK L A M A (Bu sütunda yer alan bilgiler hastanede kurulacak olan komisyona yönelik çalışmanın içeriğine dair açıklamalardır.) I B 1 1 TSH Anti TPÖ İ l i * - Serbest Tj f i : :... # ^ Anli Tg İlk başvuruda serbest T4, TSH vc Anti TPO istenmesi yeterlidir. ' Serbest Ti Anti Tg \ Takiplerinde de TSH istenmesi yeterli görülmekledir. Serbest T3 ve Anti Tg ilk başvuru da istenmemesi gerekir. Takiplerinde de 1 ila 3 ay aralıklarla tekrarlanması önerilir. ( Ou notun bilgi notu olarak hekimin göreceği şekilde sisteme konulması gerekiyor. Bu test grubunda 2. Grupta j ye. alan testleri ikinci bir istem sayfasında göstermek dışında müdahale vc kısıtlama öngörülmemektedir. ) 7 1 flggasaayy^y*!^«*. - w Serbest T, Total PSA Total PSA değeri ilk ölçümde 4-10 ng/dl ataşındı ise serbest PSA istenebilir Serbest PSA Total PSA Serbest PSA (Bu test grubunda Serbest PSA istemi Total PSA sonucunun belirtilen aralıkta çıkmasına bağlı olarak şartlı İstem haline getirilmeli, aksi durumda istemi sistem tarafından engellenmelidir, bu konuda Türk Üroloji Demeğinin bilimsel göroşüde bu yöndedir.) H i i i t Ca 125 : P ' v"> Ca 19-9 l 02030; n 'so 1 T CA-15-3,3,49 y. ; /. v - > T VT.. ; ; Ç ' ' ' CA ,00 ', / (İdrarı!«)./y ' Mİkroalbütnin 6.00 CE A Ca 15-3 Ca 72-4 idrar Proteini İdrar albûmini (Mikroalbıı m in) 1 İdrar Proteini Ca 125. Ca Ca 15-3, Ca 72 4 vc CEA İdrar albilmini (Mikroalbumin ) Uu testler tarama testi olarak kullanılmamalıdır. Bu testlerin branş bazlı istenmesi gerekmektedir. İlgili branşlar: İç hastalıkları anabilim dalı ve yan dalları, genel cerrahi anabilim dalı ve yan dalları, kadın hastalıkları vc doğum anabilim dalı vc yan dalları, göğüs hastalıkları, üroloji, radyasyon onkolojisi. (Bu grupla yer alan testici belirtiler, bölüır.'cre tanımlanmalı vc bunun dışındaki bölümlerce işlemi engellenmelidir. Hastanede kurulacak komisyonca bilimsel gerekçesi olmak koşuluyla sayılan bölümlere yeni bölüm eklenebilecektir.) Mikroalbumin diyabet, hipertansiyon gibi hastalıklarda hedef organ hasarı şüphesinde yapılması uygundur. Albüminüri tanısı için 3-6 ay İçinde en fazla iki kez idrarda albüııün ölçülmesi yeterlidir. Takiple 12 ayda bir istenmesi yeterlidir. (Bu notun bilgi notu olarak hekimin göreceği şekilde sisteme konulması gerekiyor, bu iki test için iki farklı istem sayfasına konulmak vc sisteme bilgi nolu koymak dışında müdahale öngörülmemekledir.) _

10 ALI W 0 Ù AST LDH GGT ALT AST GOT ALP Total Bilirubin/dirck biluribin LDH LDH testi öncelikli karaciğer testi olarak düşünülmemelidir. Diğer karaciğer testlerinden ayrı bir yerde belirtilmelidir. (Bu test grubunda LDH testinin ikinci bir istem sayfasına konulması dışında kısıtlama / müdahale öngörülmemektedir.) ALP Total Biltıribin/dir ek biluribin Amilaz Lipaz Amilaz Lipaz Amilaz I.ipaz testleri rutin biyokimya testleri arasında olmamalıdır. İkinci istem sayfasında yer almalıdır.( Bu husus bilgilendirme notu olarak hekimin göreceği şekilde sisteme konulmalıdır, bu iki test için farklı istem sayfasına konulmaları dışında bir müdahale öngörülmemektedir;) HBsAg bjijgjiimiiimfi a A m ia î lt f ıf ıi 3 Ü S i Anti HBs (Kcnıolıımincs; HBelgM HBeAg HBsAg HBelgM Anti HBs HBeAg Anfi HBc Aitti HBc total/lgg / HBsAg ile Anti HBs teştfctiı tcjslcjıtnçmçsl ^ Ko rek ir. ( Bu husus hekimin göreceği şekilde bilgilendirme notu olarak sisteme konulmalıdır Burada ikinci grupla belirtilen testlerin ikinci istem sayfasına konulmaları, ilk işlem sayfasından çıkarılmaları gerekmektedir. Ayrıca burada ikinci grupla yer alan testlerin isteminin, birinci grupta yer alan testlerin daha önce istenmiş olması şadına bağlanması kuralı konulabilir, bıı kuralın konulup konulmaması hastanede kurulacak olan komisyonun inisiyatifindedir ) Anıi HBc İEIA yeyn benzeri) "C 'y Anti Ilbc IgG - 'Mit:.\'p?rtikr,l. iınmüıi assay- MEIAvcya 'benzeri) ' '3,49 Anıl HBs total/lgg Evrakın elektronik imzalı suretine adresinden 18ee63fa-10c-41c3-8a0b-4fc946f5c610 kodu ile erişebilirsiniz

11 CMV IgM CMV IgG Toxo IgM CMV IgM Toxo IgM Toxo IgG Rubella IgM CMV IgG Toxo IgG Rubella IgG 13u test grubu için belirtildiği şekilde iki ayrı istem sayfasına konulmaları dışında bir müdahale öngörülmemektedir. Rubella IgM Rubella IgG Vitamin B12 Vitamin BI2 Vitamin B 12: nnemi.ınnkrosiloz, nöropsikiyatrist bozukluk,demans, nöropati, gebeliğe ilaveten anemiler, nötropeni, trombositopenı. anemi olmaksızın makrositoz, GİS operasyonları, malnbsorbsiyon scndromlan, vejctaryan/veganlarda. Folik Asit: anemi,makrositoz, nöropsikiyatrist bozukluk.dcmans, nöropati, gebeliğe ilavelen, sitopeni, gebelik planlayanlar, cilt hastalıkları, malnbsorbsiyon sendromu. Folik Asit Folik Asit (Bu not hekimin göreceği şekilde bilgi notu olarak sisteme konulmalıdır. Bu iki testin ilk istem sayfasından çıkarılıp ikinci bir ısıcnı sayfasında gösterilmesi sağlanmalıdır, bunun dışında bir müdahale öngörülmemektedir. ) Evrakın elektronik imzalı suretine adresinden 18ee63fa-10c-41c3-8a0b-4fc946f5c610 kodu ile erişebilirsiniz

12 CRP CRP ASO RF ASO vc RF ikinci sayfaya alınmalıdır. CRP ile alt alta olmamalıdır. Litımın dışında müdahale/ kısıtlama öngörülmemektedir. Hemoglobin Alc Hemoglobin Alc (Tarama amaçlı tüm branşlar isteycbilmeli.) Hemoglobin Alc (Takip amaçlı istemleri ise İç hastalıkları anabil inıdalı ve yan dalları, çocuk endokronoloji, çocuk kardiyolojisi, kardiyoloji bölümleri ve aile hekimliği uzmanlık dalı yapabilmeli. Tarama amaçlı aynı hastanede aynı kişiye bir yıl içinde tetkik istenmesi halinde ilgili branşlara yönlendirme yapılmalıdır. Diyabetli hastalarda bu tetkik Uç aydan önce yapılmamalıdır, tedavi değişikliği duıumunda ise 2 aydan önce istcrimemelidir. Bu husus bilgi notu olarak bekimin görecesi şekilde sisteme konulmalıdır,) (Bu testin bir yıl içinde aynı kişiye ikinci kez istenmesi durumunda sistem tarafından yanda belirtilen branşlara yönlendirilmesi sağlanmalıdır, bunun dışındaki bölümlerin aynı yıl içinde ikinci istemi yapması sistem tarafından engellenmelidir. Ayrıca burada belirtilen bölümlere; bilimsel gerekçesi olmak koşuluyla hastane komisyonunca yeni bölüm eklenebilecektir. ) Kalsiyum (Ca) Magnezyum (Mg) Magnezyum (Mg) Kalsiyum (Ca) Fosfor (P) Bu test grubunda Mg vc P testlerinin ikinci istem sayfasına konulması yeterlidir, başka bir müdahale öngörülmemektedir. "«îr 90ÎÎ60 - r.v f '., y l X -, *v>v" *>'. 7î V ' - '. T - * Fosfor(P) Evrakın elektronik imzalı suretine adresinden 18ee63fa-lf3c-41c3-8a0b-4fc946f5c610 kodu ile erişebilirsiniz.

13 I LDL kolestrol LDL kolestrol LDL kolestrol I Total Kolestrol Total Kolestrol Total Kolestrol HDL Kolestrol Trigliscrit HDL Kolestrol Trigliscrit (Bu gruptaki testler tarama amaçlı olarak ilk istemde tüm branşlar tarafından istcnilcbilmcli din) HDL Kolestrol Trigliscrit (İkinci grupta da yer alan bu testler takip mnaçlt olarak; yani bir yıl içinde aynt hastanede aynı kişiye ikinci kez istemi yapıldığında, sistem tarafından istem engellenmeli ve ilgili branşlara yönlendirme yapılmalıdır, ilgili branşlar: Kardiyoloji, Kalp-Damar Cerrahisi, tç Hastalıkları anabilim dalı ve yan dalları. Nöroloji ve medikal onkoloji bölümleri ve aile hekimliği uzmanlık dallarıdır. (Ou bilgi sisteme hekimin göreceği şekilde not olarak eklenmelidir.) Ayrıca bilimsel gerekçesi olmak koşuluyla hastane komisyonu tarafından bu branşlara yeni branş eklenebilecektir. NOTLAR: 1- Çalışmayı yürüten ve koordinasyondan sorumlu olan birim: Sağlık Bakanlığı, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Denetim ve Değerlendirme Daire Başkanlığı ( İletişim: M. Akif GÜNER, Tel: , mail: muhammetakif.guner(5)s a g lik.r O V.t r ) a- Bu birim öncelikli olarak çalışmaya katılacak olan özel hastaneler ve üniversite hastanelerinin iletişim kurması gereken, ilgili verileri belirtilecek olan yöntemle paylaşmaları gereken birimdir. Çalışma kapsamında olan Kamu hastaneleri ise öncelikli olarak Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ile iletişim halinde olacaklardır. 2- Çalışmaya katılan bütün kurumlanın bilgi yönetim sistemleri birimlerinin çalışma kapsammda yaşayacakları teknik sorunlar konusunda danışabilecekleri birim: Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü, Yazılım Destek Birimi, ( İletisini: yazılımdestek(5)sariik.gov.tr. ) Evrakın elektronik imzalı suretine adresinden 18ee63fa-lf3c-41c3-8ıOb-4fc946f5c610 kodu ile erişebilirsiniz.

14 . J EK -3 Veri Giriş Sorumlusu Tel İL Hastane Adı Elif Kılıç ADANA ÖZELORTOPEDİA HASTANESİ Hakan Cop ADANA ÖZEL ADANA METRO HASTANESİ KADİR ALKIŞ ADANA ÖZEL KALEPARK HASTANESİ FATMA KEİYİNCİ ADANA ÖZEL ALGOMED HASTANESİ MELİKE DORAK ADANA ÖZEL CEYHAN ÇINAR HASTANESİ ŞEHRİBAN VURAL ADANA ÖZEL ORTADOĞU SAĞLIK HASTANESİ FADULLAH BARMEDA ADANA ÖZEL KOZAN ORTADOĞU HASTANESİ BA$AK BOĞA ADANA ÖZEL AOANA HASTANESİ Dr. Ömer Faruk Erbil (505) ADIYAMAN SAĞLIK BAKANLIĞI ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTAN Muhammed Kayğusuz (553) ADIYAMAN ÖZEL GÖZOE ADIYAMAN HASTANESİ CANSU BAŞKAN AFYONKAR/ ÖZEL TELEK KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM HASTANESİ MUSTAFA BAYBAS AĞRI AĞRI DEVLET HASTANESİ Fazlı Kılıç AMASYA AMASYA ÜNİVERSİTESİ SABUNCUOĞLU ŞEREFEDDİN EĞİTİM VE ARAŞ.HASTA Kamil Turan ANKARA ÖZEL ÇANKAYA YASAM HASTANESİ Koray Karaören NULL ANKARA ÖZEL ERYAMAN HASTANESİ Medine Deniz ANKARA ÖZEL ÇANKAYA HASTANESİ Özgül Gürbüz ANKARA ÖZEL BAYINDIR KAVAKLIDERE HASTANESİ Erkan Didişken ANKARA ANKARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ İBNİ SİNA ARAŞTIRMA VE UYGULAMA Emel GÜNER ANKARA ÖZEL ERYAMAN HASTANESİ A.GÜL AKINCI ANKARA ÖZEL KORU ANKARA HASTANESİ ALİ KAAN GÖKÇE ANKARA ÖZEL POLATLI CAN HASTANESİ ESRAVERŞEN ANKARA ÖZEL HRS ANKARA KADIN HASTANESİ BAHRİ KILIÇ ANKARA ÖZEL AKROPOL HASTANESİ HAŞAN POLAT ANKARA ÖZEL NATOMED HASTANESİ Uzm.Dr.Engin ZABZUN ANKARA ATATÜRK GÖĞÜS HASTALIKLARI VE GÖĞÜS CERRAHİSİ EĞİTİM VE ARAŞTIR M YAĞMUR ÇIVIP /5402 ANKARA ÖZEL LÖSANTE LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR HASTANESİ DOÇ.DR.HÜSEYİN TUĞR ANKARA ANKARA TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ARAŞTIRMA VE L'YGUU SEVİL KOZ ANKARA ÖZEL BİLGİ HASTANESİ DOÇ.DR.CANAN YILMA; ANKARA ANKARA GAZİ ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ. MERVE ÜZÜM ANKARA ÖZEL ANKARA MEDİCAI.PARK HASTANESİ ANDAN YILMAZOĞLU ANKARA ÖZEL KEÇİÖREN HASTANESİ Talip KESKİN ANKARA ANKARA ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI HEMATOLOJİ ONKOLOJİ EĞİTİM ARDA TOPALOĞLU ANKARA ANKARA UFUK ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DR.RIDVAN EGE SAĞLIK ARAŞT DR. YASEMİN ARDIÇOĞI ANKARA ÖZELTOBB-ETÜ HASTANESİ YUSUF ZİYA IRMAK ANKARA ÖZEL MEMORİAL ANKARA HASTANESİ SELMA BİLGE ANKARA ÖZEL KORU SİNCAN HASTANESİ SF.MA DEMİRBOĞA /7836 ANKARA ÖZEL BAYINDIR HASTANESİ MEHMET UZUN ANTALYA ÖZEL UNCALI MEYDAN HASTANESİ MUHAMMET SOYDAL ANTALYA ÖZELOLİMPOS HASTANESİ Gıilten Yılmaz ANTALYA ÖZELALANYA YAŞAM HASTANESİ AYTUĞ ÇAN ANTALYA ÖZEL ANTALYA YAŞAM HASTANESİ Cihan KARA ANTALYA ANTALYA AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKE Hilmi Yüzgüç ANTALYA ÖZEL MEDSTAR ANTALYA HASTANESİ Ela ÖZÇETİN ANTALYA ÖZEL ANADOLU HASTANESİ ORHAN GAZİ DOĞAN ANTALYA ÖZEL MANAVGAT YAŞAM HASTANESİ TUĞBAYÖRÜK ANTALYA ÖZEL MEDİ YAŞAM HASTANESİ HAFİZE AYA ANTALYA ÖZEL OPERA YAŞAM HASTANESİ AYŞE NUR SAĞBAŞ ANTALYA ÖZEL MEDSTAR TOPÇULAR HASTANESİ Esra Akbaş Araz AYDIN ÖZEL MEDLİNE AYDIN HASTANESİ Mehmet Tepecik AYDIN AYDIN DEVLET HASTANESİ Selim Optur AYDIN ÖZEL REFERANS HASTANESİ Muharrem Çetinkaya AYDIN ÖZEL AYDIN GÖZ HASTANESİ EMİNE AFŞİN BALIKESİR BALIKESİR DEVLET HASTANESİ Mustafa DOLGUN BALIKESİR BALIKESİR ATATÜRK DEVLET HASTANESİ Celalettin Yaşar BİNGÖL ÖZEL BİNGÖL HASTANESİ HALİL İBRAHİM HANCI 0 (538) BİTLİS ÖZEL TATVAN CAN HASTANESİ İSMAİL ALTIN BOLU ÖZEL FATMA HATUN HASTANESİ Kaan ŞAHİNDOĞAN BOLU BOLU İZZET BAYSAL DEVLET HASTANESİ ÖmerYurtkulu NUI.L BURSA BURSA İNEGÖL DEVLET HASTANESİ DUYGU ÖZGE DEDE BURSA ÖZEL ÇEKİRGE KALP VE ARİTMİ HASTANESİ ESRA.KILBÜKER SOOO/1822 BURSA ÖZEL PEMBEMAVİ HASTANESİ SERTAÇ KUTLU ÜURSA ÖZEL JİMER HASTANESİ SERPİL KIZIL BURSA ÖZEL RETİNA GÖZ HASTANESİ FİKRET YILMAZ BURSA ÖZEL BURSA RÛMATEM FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON HASTANESİ Evrakın elektronik imzalı suretine adresinden ISce63fa-lf3c-41c3- a0b-4fc946f5c61o kodu ile erişebilirsiniz.. Bu belge 5070 sayılı elektronik imza kanuna güre güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır.

15 ÖMER DOĞAN ÇANAKKAI.L ÇANAKKALE 18 MART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ Furkan Yağmur DİYARBAKIF ÖZEL SULTAN HASTANESİ Hamza Özkorkmaz DİYARBAKIf ÖZEL GENESİS HOSPİTAL HASTANESİ Esra Geter DİYARBAKIR DİYARBAKIR GAZİ YAŞARGİL EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ Esra GETER DİYARBAKIf DİYARBAKIR GAZİ YAŞARGİL EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ Ayjen Çoğ EDİRNE ÖZEL TRAKYA HASTANESİ Neşegü! Çavuşlu EDİRNE EDİRNE SULTAN 1. MURAT DEVLET HASTANESİ Özkan Atasoy S3 EDİRNE EDİRNE TRAKYA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Mukadder BAŞKAYA EDİRNE ÖZEL KEŞAN HASTANESİ CEM ONUR YILMAZ EDİRNE ÖZEL EKOL HASTANESİ BURCU NAYIR ELAZIĞ ÖZEL DOĞU ANADOLU HASTANESİ SELAHATTİN BAĞLIOĞL ELAZIĞ ELAZIĞ FIRAT ÜNV. ARAŞT.VE UYGULAMA HASTANESİ Erkan AVCI ERZİNCAN ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ MENGÜCEK GAZİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BAHTİYAR AYIK ESKİŞEHİR ÖZEL ESKİŞEHİR SAKARYA HASTANESİ DİLEFURUZ YILDIZ ESKİŞEHİR ÖZEL ACIBADEM ESKİŞEHİR HASTANESİ. MÜGE ASAR ESKİŞEHİR ÖZEL ÜMİT HASTANESİ Erol Baylas GAZİANTEP ÖZEL TAM-MED HASTANESİ Uğur Sinan Seçinti 505S C GAZİANTEP ÖZEL GAZİANTEP SEVGİ HASTANESİ ONUR AKTÜRK GAZİANTEP GAZİANTEP 25 ARALIK DEVLET HASTANESİ HAŞAN DEVECİ GAZİANTEP ÖZEL HAYAT HASTANESİ DR.HALİL KORKMAZ GAZİANTEP ÖZEL SULTANA HOSPİTAL HASTANESİ MEHMET YILMAZ ÖZYE' GAZİANTEP ÖZEL SEV AMERİKAN HASTANESİ Haşan DOĞAN GAZİANTEP ÖZEL MEDİNAS HASTANESİ Doç. Or. Fahriye EKŞİ GAZİANTEP GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ ŞAHİNBEY HASTANESİ Ünal AKAR GİRESUN ÖZEL KENT HASTANESİ Demet AKA GİRESUN GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ İBRAHİM BALCI OĞLU HATAY ÖZEL ANTAKYA AKADEMİ HASTANESİ Kenan Mansuroğlu NULL HATAY ÖZEL DEFNE HASTANESİ Mehmet Beyhan Özkülr HATAY HATAY MUSTAFA KEMAL ÜNİ.SAĞ.UYGU LAMA VE ARŞ.HASTANESİ Serkan Sabit Duran HATAY HATAY ANTAKYA DEVLET HASTANESİ Fahriye KOÇAKER HATAY ÖZEL MOZAİK KADIN HASTALIKI.AR! VE DOĞUM HASTANESİ Soner Gözel HATAY ÖZEL DOĞU AKDENİZ HASTANESİ Suat PAÇİN İĞDIR ÖZEL BULUT HASTANESİ MUSTAFA İPEK İSTANBUL İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ CERRAHPAŞA TIP FAK.HAST. ULVİ KARAKUŞ İSTANBUL ÖZEL MECİDİYEKÖY ÇEVRE HASTANESİ Oya CELEBİ İSTANBUL ÖZEL ESENLER F.NSAR HASTANESİ AVİCENNA Ali Gökhan Korkmaz NULL İSTANBUL SÜREYYAPAŞA GÖĞÜS HASTALIKLARI VE GÖĞÜS CERRAHİSİ EĞİTİM VE ARAŞ DİDEM TOPLAR İSTANBUL ÖZEL İSTANBUL CERRAHİ HASTANESİ AYŞE ÖZCAN İSTANBUL ÖZEL ÇAPA MEDİLİFE HASTANESİ CAFER FERRUH İSTANBUL ÖZEL AVİCENNA UMUT HASTANESİ ÇAĞLA SARI İSTANBUL ÖZEL GAZİ HASTANESİ NALAN ZÜLFİKAR (1200) İSTANBUL ÖZEL ÇAMLIK HASTANESİ VİLDAN İKİZ İSTANBUL ÖZEL DOĞA HOSPİTAL HASTANESİ DEMET GÜNAY (6371 İSTANBUL ÖZEL İSTANBUL FLORENCE NIGHTINGALE HASTANESİ ELİF MORGÜL İSTANBUL ÖZEL ERDEM HASTANESİ EMİN NAİL KAVA ( ; İSTANBUL ÖZEL SİLİVRİ MEDİCAL PARK HASTANESİ ERHAN AYVAZ İSTANBUL ÖZEL GÜNEY HASTANESİ ERMAN YILMAZ İSTANBUL ÖZEL DERİNDERE HASTANESİ FIRAT ATAK İSTANBUL ÖZEL ŞİFA HASTANESİ ZUHAL ÇETİN İSTANBUL ÖZEL FATİH HASTANESİ FATMA ZOR 53S82215S2 İSTANBUL ÖZEL BAYRAMPAŞA HASTANESİ FF.YZULLAH TUNCER İSTANBUL ÖZE! MEDİSTATE KAVACIK HASTANESİ ORHAN ŞAHİN İSTANBUL ÖZEL ŞİŞLİ FLORANCE NİGHTİNGALE HASTANESİ TOLGA ESİN İSTANBUL ÖZEL GAYRETTEPE FLORANCE NİGHTİNGALE HASTANESİ İLYAS KARAKUŞ İSTANBUL ÖZEL OTA-JİNEMED HASTANESİ BERAT ALTUNKAYA /107 İSTANBUL ÖZEL ATALAR HASTANESİ HAYRİYE ENGİN İSTANBUL ÖZEL DR.SADIK AHMET HASTANESİ ZEYNEP SERAP DEĞİRM İSTANBUL ÖZEL HALKALI KENT HASTANESİ ZUHAL ÖZMEN İSTANBUL ÖZEL PENDİK HOSPİTAL İZZETTİN CF.MİLOĞLU (5 hat İSTANBUL ÖZEL FRANSIZ LAPE HASTANESİ ERHAN PALAOĞLU İSTANBUL ÖZEL VEHBİ KOÇ VAKFI AMERİKAN HASTANESİ İLHAMİ ŞENSOY İSTANBUL ÖZEL ATLAS HASTANESİ MUSTAFA KARACA İSTANBUL ÖZEL YAŞAR HASTANESİ ERKAN YILMAZ İSTANBUL ÖZEL BAĞCILAR MEDİLİFE HASTANESİ ZEYNEP SERAP KIRCA İSTANBUL ÖZEL GÜNGÖREN HASTANESİ GÜL5U ÖZTÜRK S İSTANBUL ÖZEL HOSPİTALİST HASTANESİ NADİDE MİROĞLÜ İSTANBUL ÖZEL SAYGI HASTANESİ Evrakın elektronik imzalı suretine adresinden 18ec63fa-lf3c-41c3-8a0b-4fc946f5c610 kodu ile erişebilirsini

16 EMEL BERK /1413 İSTANBUL ÖZEL AVUSTURYA SEN JORJ HASTANESİ REVNAK ORÇUN İSTANBUL ÖZEL ESTETHİCA LEVENT HASTANESİ MELİK YILDIZ İSTANBUL ÖZEL BAYRAMPAŞA KOLAN HOSPİTAL HASTANESİ MUHİTTİN PİŞİRİR /0 İSTANBUL ÖZEL DOĞAN HASTANESİ MURAT EKER Ş İSTANBUL ÖZEL MECİDİYEKÖY ÇEVRE HASTANESİ NURULLAH BAKACAK İSTANBUL ÖZEL BAYPARK HOSPİTAL HASTANESİ ÖZKAN OZRAŞ İSTANBUL ÖZEI TÜRKİYE GAZETESİ HASTANESİ ÖZLEN ALAT İSTANBUL ÖZEL ESTEWORLD PLASTİK CERRAHİ HASTANESİ(ESKİ DÜNYA GÖZ HASTANE SELDA COŞKUN İSTANBUL ÖZEL SUR HASTANESİ SEDAT KARAGÜNEY 0212G52S200/S3532C İSTANBUL ÖZEL İLKE HASTANESİ SERAP YILDIRIM /5020 İSTANBUL ÖZEL MALTEPE BÖLGE ( DÜNYA) HASTANESİ SEVİLAY ŞİMŞEK /05416E İSTANBUL ÖZEL İSTANBUL HOSPİTAL SEZGİN BABUŞÇU İSTANBUL ÖZELAVİCENNA HASTANESİ ŞEVVAL ERYILMAZ İSTANBUL ÖZEL AFİYET HASTANESİ ARZU BAYINDIR İSTANBUL ÖZEL RUMELİ HOSPİTAL HASTANESİ TÜRKAN ÖZKARA İSTANBUL ÖZEL İSTANBUL ONKOLOJİ HASTANESİ ÜMİT ÖZTÜRK İSTANBUL ÖZEL VİTAL HOSPİTAL HASTANESİ ZEHRA HALAÇ İSTANBUL ÖZELALİBEY HOSPİTAL HASTANESİ BURCU ÇEREZ İSTANBUL ÖZEL YENİBOSNA SAFA HASTANESİ OKAN KEYİK İSTANBUL İSTANBUL OKMEYDANI EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ EVİN AVŞAR İSTANBUL ÖZEL EREN HASTANESİ GÜLLÇİN ERSOY İSTANBUL ÖZEL AVRUPA ŞAFAK HASTANESİ SEVDA CENGİZ İSTANBUL ÖZEL YILDIZ ACADEMIA HASTANESİ CAN ORTAK İSTANBUL ÖZEL BAŞARI HASTANESİ ZERRİN ERGİN ZB2 İSTANBUL ÖZEL ORTOMEOİCA HASTANESİ HALİL CİDAL GÜNEL İSTANBUL ÖZEL BÜYÜKÇEKMECE KOLAN HOSPİTAL HASTANESİ CİHAN YİĞİT İSTANBUL ÖZEL MEDİCAL PARK BAHÇELİ EVLER HASTANESİ YAĞMUR YILMAZ İSTANBUL ÖZEL VİA HOSPİTAL SANCAKTEPE FEVZİE EMİN AKMAN İSTANBUL ÖZEL ESENCAN HASTANESİ EDA KILIÇ İSTANBUL ÖZEL BEYLİKDÜZlj KOLAN HOSPİTAL HASTANESİ GÖKHAN ÖZKAPLAN İSTANBUL ÖZEL REYLİKDÜZÜ MEDİLİFE HASTANESİ AHMET ER İSTAN3UL ÖZELMEDİCANA İNTERNATİONAL İSTANBUL HASTANESİ EMİNE UZUNTAŞ İSTANBUL İSTANBUL GAZİOSMANPAŞA TAKSİM EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ SERKAN BATTAL İSTANBUL PROF.DR.N.REŞAT BELGER BEYOĞLU GÖZ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ M. Kadir Örpen İSTANBUL ÖZEL MEDIVIA HOSPİTAL HASTANESİ ŞEYDA KÜLÜNK /2 İSTANBUL ÖZEL ÇAMLICA ERDEM HASTANESİ FEYYAZ KURUGÖL İSTANBUL ÖZEL YÜZYIL HASTANESİ PENDİK LEVENT GENÇ İSTANBUL ÖZEL MEDİAN HASTANESİ ESRA OCAK KOTAN İSTANBUL ÖZEL KOZYATAĞI CENTRAL HOSPİTAL HAVVA ULYA YAZICI İSTANBUL ÖZEL ÇAĞINER HASTANESİ SUAT HAYRİ KÜÇÜK İSTANBUL İSTANBUL BAĞCILAR EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ FİLİZ SAĞLAM SAĞLAM İSTANBUL ÖZEL DORA HOSPİTAL HASTANESİ AYSUN ÇEVİK İSTANBUL ÖZEL ASYA HASTANESİ CEMİL BÜGELEK İSTANBUL ÖZEL İSTANBUL MEDİCİNE HOSPİTAL HASTANESİ NİYAZİ TÜRK İSTANBUL ÖZEL DELTA HOSPİTAL ÖZGÜR GÖKALP İSTANBUL ÖZEL BİLGE HASTANESİ NECMİ KOÇ İSTANBUL ÖZEL AVCILAR HOSPİTAL Ayşegül Gökkaya İZMİR İZMİR DOKUZ EYLÜL ÜNV. TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Dönüş Boyla İZMİR ÖZEL MEDİFEMA HASTANESİ Dr. Yelda Sorguç İZMİR DR.BEHÇET UZ ÇOCUK HASTALIKLARI VE CERRAHİSİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA Gülsüm Aslan özer İZMİR İZMİR TEPECİK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ İLKAY ATMACA /2804 İZMİR ÖZEL EMOT EL MİKRO CERRAHİ ORTOPEDİ TRAVMATOLOJİ HAST. Merve Gülbudak ' İZMİR ÖZEL DENİZ HASTANESİ - Merve Şimşek İZMİR ÖZEL SU HOSPİTAL HASTANESİ Özgür Savaşeri İZMİR ÖZEL TINAZTEPE HASTANESİ Selin Payaz Zeytünlü İZMİR ÖZEL MEDİCAL PARK İZMİR HASTANESİ Sinem Çetin İZMİR ÖZEL GAZİ HASTANESİ Mustafa KAYA İZMİR İZMİR BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ZÜBEYDE HANIM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA Ekrem Demir 0(232) (401 İZMİR ÖZEL ATA SAĞLIK HASTANESİ Yurdagül Doğan KARS KARS HARAKANİ DEVLET HASTANESİ Fatih BOY KARS KARS KAFKAS ÜNİVERSİTESİ Si SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ HÜSEYİN DEMİREL KAYSERİ ÖZEL ANAKALP KALP HASTANESİ Fatih Turan Göz NULL KAYSERİ ÖZEL DÜNYAM HASTANESİ İbrahim Gencer NULL KAYSERİ ÖZEL UZMANDENT DİŞ HASTANESİ Lab.Gonca Halat KAYSERİ ÖZEL İBNİ-SİNA HASTANESİ İLKAY DEMİRPARMAK KAYSERİ ÖZEL MAYA KAYSERİ GÖZ HASTANESİ Abdullah YURTASIAN KAYSERİ KAYSERİ 3RCİYES ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HST. Evrakın elektronik imzalı suretine adresinden 18ee63fa-1Dc-41c3-8aOb-4fc946f5c6IO kodu ile erişebilirsiniz.

17 SADİYE CANPOLAT KAYSERİ ÖZEL HÜMA KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM HASTANESİ Seçkin YAĞMUR KAYSERİ ÖZEL ERCİYES HASTANESİ M evi iit Koç KAYSERİ ÖZEL MELİKGAZİ HASTANESİ SEMRA YILDIZ KIRKLARELİ ÖZEL BİR NEFES HASTANESİ MERVE KONUR KIRKLARELİ ÖZEL DERMAN HASTANESİ Erol EMİROĞLU KIRKLARELİ ÖZEL BALKAN HASTANESİ Burcu Özcan KOCAELİ ÖZEL KONAK HASTANESİ Kubilay Gürkan Ersoy NULL KOCAELİ ÖZEL YÜZYIL HASTANESİ Ar.Gör.Emel Şahin NULL KONYA KONYA M EVLANA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Hilal Baş NULL KONYA ÖZEL KONYA HOSPİTAL Rabia EREN KONYA ÖZEL KONYAGÖZ HASTANESİ Nurkah ŞAHİN KONYA ÖZEL PARKHAYAT AKŞEHİR HASTANESİ İbrahim Kara KONYA ÖZEL SELÇUKLU HASTANESİ Tahsin Şahin MALATYA ÖZEL EGM HAYAT HASTANESİ FATİH Kİ RAY MALATYA ÖZEL GÖZDE KIŞLA HASTANESİ SERKAN ERGÜR (1057 MALATYA ÖZEL GÖZDE HASTANESİ DİLEK KAZICI MALATYA ÖZEL MÜJDE HASTANESİ Erkan Durmaz MANİSA ÖZEL SALİHLİ HASTANESİ Ozan Destlci MANİSA ÖZEL SEKİZ EYLÜL HASTANESİ Yasemin Korkmaz MANİSA ÖZEL GRANDMEDİCAL HOSPİTAL HASTANESİ EVRİM TÜREDİ (LABORA DAHil MERSİN ÖZEL MERSİN FORUM YAŞAM HASTANESİ AHMET SADIK YAVUZ MERSİN ÖZEL MERSİN ORTADOĞU HASTANESİ REYHAN MÜNKER / MERSİN ÖZEL TANRIÖVER DOĞUŞ HASTANESİ PROE.DR.BURAK ÇİMEN MERSİN MERSİN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ Sultan MAVİ MERSİN TÜRK DİYABET CEMİYETİ ÖZEL MERSİN AKDENİZ HASTANESİ ŞERİEE CAN MERSİN ÖZEL YENİŞEHİR H ASTANESİ TÜRKAN KAYIR MERSİN ÖZEL VİZYON GÖZ DAL HASTANESİ Hatice GÜNGÖR MUĞLA ÖZEL LOKMAN HEKİM ESNAF HASTANESİ Cem DAI.P MUĞLA ÖZEL İZAN SAĞLIK HASTANESİ Ercan EKİZ MUĞLA ÖZEL LETOON HOSPİTAL Dr.Betili ÖKTEN MUĞLA ÖZEL AHU HASTANESİ Rana UZUN MUĞLA ÖZEL GÜNEY GÖZ HASTANESİ YILMAZ TOPLU MUŞ MUŞ DEVLET HASTANESİ İ.YAKUP YILDIRIM MUŞ ÖZEL MUŞ ŞİFA HASTANESİ Beyhan Aydınlık NİĞDE ÖZEL NİĞDE HAYAT HASTANESİ Ahmet Kiraz NULL OSMANİYE OSMANİYE DEVLET HASTANESİ ORHAN ARIK OSMANİYE ÖZEL FBM KORUPARK HASTANESİ Uzm.Dr. Medeni Arpa RİZE RİZE KHB RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HAS Tülin Toprak VARDAL RİZE ÖZEL ŞAR HOSPİTAL HASTANESİ İrem YORULMAZ SAKARYA ÖZEL İNCİ GÖZ HASTANESİ BETÜL AKDEMİR SAKARYA SAKARYA VATAN HASTANESİ KİJBRA TABANLI SAKARYA ÖZEL ADATIP HASTANESİ Fatih ÇEVİK SAMSUN SAMSUN GAZİ DEVLET HASTANESİ Ömer EROL SAMSUN SAMSUN EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ Necmettin Fırat NULL SİİRT ÖZEL ASEMA HOSPİTAL TAŞIN TUNA ÖZKILIÇ SİİRT ÖZEL ASEMA HOSPİTAL Turan Kürşad Büyük SİVAS ÖZEL MEDİCANA SİVAS HASTANESİ EMİNE TEPE ŞANLIURFA ÖZEL EDESSA HASTANESİ MERVE SAKALLI ŞANLIURFA ÖZEL MEYDAN HASTANESİ Yaşar DOĞAN ŞANLIURFA ŞANLIURFA HARRAN ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA UYGULAMA HASTANESİ FATİH DOĞAN ŞANLIURFA ŞANLIURFA MEHMET AKİF İNAN EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ Hesna Şahin CEP:f TEKİRDAĞ ÖZEL TEKİRDAĞ YAŞAM HASTANESİ Nazlı Dursun TEKİRDAĞ ÖZEL OPTİMED HASTANESİ Sevim Kahraman TEKİRDAĞ ÖZEL AVRUPA GÖZ HASTANESİ Sevcan Yerci TEKİRDAĞ ÖZEL ÇORLU ŞİFA HASTANESİ Özlem SEZER TOKAT ÖZEL MEDİCAL PARK TOKAT HASTANESİ Alptekin Akyazı NULL TRABZON ÖZEL MEDİCALPARK TRABZON HASTANESİ İbrahim Çelik NULL TRABZON ÖZEL İMPERİAL HASTANESİ İlhan Küçük NULL TRABZON KARADENİZ TEKNİK ÜNVERSİTESİ FARABİ HASTANESİ Selda Akyıldız NULL TRABZON ÖZEL MEDİCALPARK KARADENİZ HASTANESİ Ziya Haşimoğlıı NULL TRABZON ÖZEL CLİNART İNTERNATİONAL HOSPİTAL Recai Ünal UŞAK ÖZEL ÖZTAN SAĞLIK HASTANESİ Serkan TEKİN UŞAK ÖZEL MEDİCAL PARK UŞAK HASTANESİ Fırat Al VAN VAN EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ Dİİ.F.K TURAN (LABORAf (1305 ZONGULDA ÖZEL KDZ. EREĞLİ ECHOMAR HASTANESİ ORCUN AS ZONGULDA ÖZEL ZONGULDAK LEVEL HOSPİTAL HASTANESİ Evrakın elektronik imzalı suretine adresinden lsee63fa-l l3c-4 Ic3-8a0b-4fc946f5c610 kodu ile erişebilirsiniz.

18 EK-2 ÇKYS KODU GERİ DONUŞ YAPMAYAN HASTANELER İL TÜR ÖZEL MEDİZA HASTANESİ AĞRI ÖZEL ÖZEL BELEK ANADOLU HASTANESİ ANTALYA ÖZEL ÖZEL ASPENOOS ANADOLU HASTANESİ ANTALYA ÖZEL ÖZEL BATMAN HASTANESİ BATMAN ÖZEL ÖZEL LİDER HASTANESİ BURDUR ÖZEL ÖZEL BİGA CAN HASTANESİ ÇANAKKALE ÖZEL ÖZEL HAYRİ SİVRİKAYA HASTANESİ DÜZCE ÖZEL ÖZEL ELAZIĞ HAYAT HASTANESİ ELAZIĞ ÖZEL ÖZEL GÖZ NURU GÖZ HASTANESİ GAZİANTEP ÖZEL ÖZEL GAZİANTEP EMEK HASTANESİ GAZİANTEP ÖZEL ÖZELSANİ KONUKOĞLU HASTANESİ GAZİANTEP ÖZEL ÖZEL HATEM HASTANESİ GAZİANTEP ÖZEL ÖZEL ANTAKYA GÖZ HASTANESİ HATAY ÖZEL ÖZEL AVRUPAGÖZ HASTANESİ İSPARTA ÖZEL İSTANBUL YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTE ÖZEL MEDİCALPARK GAZİOSMANPAŞA HASTANESİ İSTANBUL ÖZEL ÖZEL ACIBADEM TAKSİM HASTANESİ İSTANBUL ÖZEL ÖZEL BAHAT HOSPİTAL HASTANESİ İSTANBUL ÖZEL ÖZEL AVRASYA HASTANESİ İSTANBUL ÖZEL İSTANBUL ÖZEL MEMORİAL HİZMET HASTANESİ İSTANBUL ÖZEL ÖZEL İSTANBUL ŞAFAK HASTANESİ İSTANBUL ÖZEL ÖZEL MEDİCANA HOSPİTALS BAHÇELİEVLER İSTANBUL ÖZEL ÖZEL İSTANBUL GÖZ HASTANESİ İSTANBUL ÖZEL ÖZEL BİRİNCİ GÖZ HASTANESİ İSTANBUL ÖZEL İSTANBUL BİLİM ÜNV. AVRUPA FLORENCE NIGHTINGALE HASTANESİ ARAŞTIRMA İSTANBUL ÜNİVERSİTE ÖZEL ACADEMİC HOSPİTAL HASTANESİ İSTANBUL ÖZEL ÖZELSANTE PLUS HASTANESİ İSTANBUL ÖZEL ÖZEL YEDİKULE SURP PIRGİÇ ERMENİ HASTANESİ İSTANBUL ÖZEL ÖZEL DENTİSTANBUL DİŞ HASTANESİ İSTANBUL ÖZEL ÖZEL MEDİCANA HOSPİTALS HAZNEDAR HASTANESİ İSTANBUL ÖZEL ÖZEL SURP AGOP HASTANESİ (TAKSİM VAKIF ERMENİ) İSTANBUL ÖZEL ÖZEL BALIKLI RUM HASTANESİ İSTANBUL ÖZEL İSTANBUL MALTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTE İSTANBUL BE7.MİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTE ÖZEL KAYSERİ GÖZ HASTANESİ KAYSERİ ÖZEL ÖZEL BİR NEFES HASTANESİ KIRKLARELİ ÖZEL ÖZEL MEDİKENT HASTANESİ KIRKLARELİ ÖZEL ÖZEL DÜNYA GÖZ İZMİT KOCAELİ ÖZEL ÖZEL VM MEDİCALPARK KOCAELİ HASTANESİ KOCAELİ ÖZEL ÖZEL GEBZE KONAK HASTANESİ KOCAELİ ÖZEL ÖZEL ÇAĞIN GÖZ HASTALIKLARI HASTANESİ KOCAELİ ÖZEL ÖZEL MALATYA PARK HOSPİTAL HASTANESİ MALATYA ÖZEL ÖZEL GÖZDE AKADEMİ HASTANESİ MALATYA ÖZEL ÖZEL MALATYA SEVGİ HASTANESİ MALATYA ÖZEL ÖZEL AKHİSAR HASTANESİ MANİSA ÖZEL CAN ÖZEL SAĞLIK HASTANESİ MANİSA ÖZEL ÖZEL DOĞUŞ HASTANESİ MANİSA ÖZEL ÖZEL GÜNEY GÖZ HASTANESİ MUĞLA ÖZEL

19 ÖZEL OSMANİYE PARK HASTANESİ ÖZEL YEDİ MART HASTANESİ' ÖZEL ibni SİNA HASTANESİ OSMANİYE OSMANİYE OSMANİYE ÖZEL ÖZEL ÖZEL

EK-2 A- HASTANE BİLGİ YÖNETİM SİSTEMLERİ ÜZERİNDE YAPILACAK DÜZENLEMELER

EK-2 A- HASTANE BİLGİ YÖNETİM SİSTEMLERİ ÜZERİNDE YAPILACAK DÜZENLEMELER EK-2 A- HASTANE BİLGİ YÖNETİM SİSTEMLERİ ÜZERİNDE YAPILACAK DÜZENLEMELER 1- Testlerle ilgili oluşturulmuş olan kişisel paneller eğer varsa kaldırılacaktır.(hastanenin özelliğine göre ve bilimsel gerekçeler

Detaylı

A TİPİ HASTANELER. Adana. Adıyaman. Afyon. Ankara

A TİPİ HASTANELER. Adana. Adıyaman. Afyon. Ankara A TİPİ HASTANELER Adana Adana Hastanesi Adana Metro Hastanesi Algomed Hastanesi Dermancan Tıp Merkezi Güney Adana Hastanesi Odak Tıp Merkezi Dünya Göz Adana Adıyaman Adıyaman Gözde Hastanesi Afyon Afyon

Detaylı

Hastaneler KURUM İSMİ ACIBADEM ANKARA HASTANESİ DÜNYA GÖZ AYAKTAN TEŞHİS VE TEDAVİ MERKEZİ ADANA ADANA ÖZEL AKSARAY HASTANESİ

Hastaneler KURUM İSMİ ACIBADEM ANKARA HASTANESİ DÜNYA GÖZ AYAKTAN TEŞHİS VE TEDAVİ MERKEZİ ADANA ADANA ÖZEL AKSARAY HASTANESİ Hastaneler KURUM İSMİ ACIBADEM HASTANESİ DÜNYA GÖZ AYAKTAN TEŞHİS VE TEDAVİ MERKEZİ ÖZEL HASTANESİ ÖZEL MEDLİNE HASTANESİ AFYON ÖZEL FUAR HASTANESİ ÖZEL PARK HOSPİTAL KIRMIZI HASTANESİ ÖZEL AKSARAY HASTANESİ

Detaylı

Özel Hastaneler TİG Verisi Gönderim Durumları- Aralık 2014

Özel Hastaneler TİG Verisi Gönderim Durumları- Aralık 2014 Açıklama T.C. Sağlık Bakanlığı Özel Hastaneler TİG Verisi Gönderim Durumları- Aralık 2014 YOK ifadesi; veri girişinin olmadığını, yani sisteme bu özellikte TİG veri girişi yapılmadığını göstermektedir.

Detaylı

01.01.2014 TARİHİ İTİBARİYLE KATKI PAYI ALINMAYAN ANLAŞMALI HASTANE VE TIP MERKEZLERİ (DİŞ TEDAVİLERİ HARİÇ)

01.01.2014 TARİHİ İTİBARİYLE KATKI PAYI ALINMAYAN ANLAŞMALI HASTANE VE TIP MERKEZLERİ (DİŞ TEDAVİLERİ HARİÇ) ALINMAYAN ANLAŞMALI HASTANE VE TIP MERKEZLERİ ÖZEL KALEPARK HASTANESİ KOZAN ADANA 515 91 91 %0 %0 ÖZEL AKDENİZ LAZER GÖZ DAL MERKEZİ SEYHAN ADANA 459 51 03 %0 %0 ÖZEL ÇUKUROVA GÖZ HASTANESİ SEYHAN ADANA

Detaylı

Özel Hastaneler TİG Verisi Gönderim Durumları- Ocak 2015

Özel Hastaneler TİG Verisi Gönderim Durumları- Ocak 2015 Açıklama T.C. Sağlık Bakanlığı Özel Hastaneler TİG Verisi Gönderim Durumları- Ocak 2015 YOK ifadesi; veri girişinin olmadığını, yani sisteme bu özellikte TİG veri girişi yapılmadığını göstermektedir. "0"

Detaylı

MİNİ CHECK-UP HİZMETİ HİZMET BİRİMLERİMİZ

MİNİ CHECK-UP HİZMETİ HİZMET BİRİMLERİMİZ MİNİ CHECK-UP HİZMETİ HİZMET BİRİMLERİMİZ İLLER İLÇELER HİZMET BİRİMLERİ İNDİRİM ORANI ADANA ÇUKUROVA ÖZEL ADANA CERRAHİ TIP MERKEZİ 81% ADANA ÇUKUROVA ÖZEL EPC HASTANESİ 70% ADANA SEYHAN SEYHAN TIP MERKEZİ

Detaylı

*Uzmanlık Programları ile ilgili Özel Koşullar ve Açıklamalarını mutlaka okuyunuz. 1

*Uzmanlık Programları ile ilgili Özel Koşullar ve Açıklamalarını mutlaka okuyunuz. 1 Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Asistan Sayıları Adana Şehir Hastanesi 706800101 ADANA Acil Tıp K 1 706810010 ADANA Beyin Ve Sinir Cerrahisi K 2 706800107 ADANA Genel Cerrahi

Detaylı

2018-TUS 2. DÖNEM EK TERCİH KILAVUZU Tablo 2 Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yapılacak Programlar ve Kontenjanları*

2018-TUS 2. DÖNEM EK TERCİH KILAVUZU Tablo 2 Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yapılacak Programlar ve Kontenjanları* Üniversitedeki Tıpta Uzmanlık Eğitim Dalları ve Kontenjanları ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ 100211015 ADIYAMAN Acil Tıp K 3 100290052 ADIYAMAN Adli Tıp K 1 100290053 ADIYAMAN Çocuk Cerrahisi K 1 100211042 ADIYAMAN

Detaylı

28 KASIM- 30 ARALIK 2016 SAĞLIKTA KALİTE DEĞERLENDİRMELERİ PROGRAMI

28 KASIM- 30 ARALIK 2016 SAĞLIKTA KALİTE DEĞERLENDİRMELERİ PROGRAMI 28 KASIM- 30 ARALIK 2016 SAĞLIKTA KALİTE DEĞERLENDİRMELERİ PROGRAMI İL ADI TARİH DEĞERLENDİRİLECEK KURUM İSTANBUL 28.11.2016 İSTANBUL BAHÇELİEVLER DEVLET İSTANBUL 29.11.2016 İSTANBUL FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON

Detaylı

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) Fen Bilgisi Öğretmenliği MF-2 67 67 267,57 293,61 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) Biyoloji (İngilizce) MF-2 72 68 210,65 294,51 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

KONTROL MAMOGRAFİ MERKEZLERİ LİSTESİ

KONTROL MAMOGRAFİ MERKEZLERİ LİSTESİ KONTROL MERKEZLERİ LİSTESİ KURUM Adana Hastanesi Standart Seyhan Adana 322 459 22 22 Adana Sistem Tıp Merkezi Standart Seyhan Adana 322 459 70 70 Fuar Hastanesi Standart Merkez Afyon 272 213 10 72 Ankara

Detaylı

Inter Partner Assistance Anlaşmalı Sağlık Kurumları Listesi

Inter Partner Assistance Anlaşmalı Sağlık Kurumları Listesi İL İLÇE KURUM ADI MİNİ PAKET ULTRA PAKET ADANA Çukurova / DERMANCAN TIP ADANA Çukurova MERIDIEN ADANA Seyhan / Namık Kemal METRO AFYON AFYON FUAR ANKARA Çankaya / Ümitköy A KLİNİK TIP ANKARA Çankaya ARTE

Detaylı

MİNİ CHECK-UP HİZMETİ HİZMET BİRİMLERİMİZ

MİNİ CHECK-UP HİZMETİ HİZMET BİRİMLERİMİZ MİNİ CHECK-UP HİZMETİ HİZMET BİRİMLERİMİZ Hizmet Birim Sayısı 148 İl Sayısı 55 İlçe Sayısı 109 İLLER İLÇELER HİZMET BİRİMLERİ ADANA SEYHAN SEYHAN TIP MERKEZİ ADANA ÇUKUROVA ÖZEL ADANA CERRAHİ TIP MERKEZİ

Detaylı

2015 PROGRAM ADI ÜNİVERSİTE FAKÜLTE İL Türü Öğrenim Şekli Dili Burs KONT/YERLEŞEN

2015 PROGRAM ADI ÜNİVERSİTE FAKÜLTE İL Türü Öğrenim Şekli Dili Burs KONT/YERLEŞEN PROGRAM ADI ÜNİVERSİTE FAKÜLTE İL Öğrenim Şekli Dili Burs Büyük 102710387 Acil Yardım ve Afet Yönetimi Çanakkale Onsekiz Mart Ünv. Çanakkale Sağlık Yüksekokulu Çanakkale Devlet 6 6 SAY 27802316 29506409

Detaylı

FARABİ KURUM KODLARI

FARABİ KURUM KODLARI FARABİ KURUM KODLARI İstanbul 1. Boğaziçi D34-FARABİ-01 2. Galatasaray D34-FARABİ-02 3. İstanbul Teknik D34-FARABİ-03 Eskişehir 1. Anadolu D26-FARABİ-01 2. Eskişehir Osmangazi D26-FARABİ-02 Konya 1. Selçuk

Detaylı

Kimya Mühendisliği. 2013 YGS - LYS Taban Puanları Kitapçığı (Başarı Sıralamalı) www.acidershaneleri.com.tr - www.acidergisi.com.tr

Kimya Mühendisliği. 2013 YGS - LYS Taban Puanları Kitapçığı (Başarı Sıralamalı) www.acidershaneleri.com.tr - www.acidergisi.com.tr 109710145 ULUDAĞ Üniv. Devlet BURSA MF-2 80 + 2 88 84 197,605 228000 218.000 109730052 ULUDAĞ Üniv. (İÖ) Devlet BURSA MF-2 80 + 2 88 5 199,186 299000 218.000 100410103 AFYON KOCATEPE Üniv. Devlet AFYONKARAHİSAR

Detaylı

KONTROL MAMOGRAFİ MERKEZLERİ LİSTESİ

KONTROL MAMOGRAFİ MERKEZLERİ LİSTESİ KONTROL MAMOGRAFİ MERKEZLERİ LİSTESİ KURUM MAMOGRAFİ İLÇE İL TEL Acıbadem Adana Hastanesi Seyhan Adana 322 455 44 44 Adana Hastanesi Seyhan Adana 322 459 22 22 Adana Sistem Tıp Merkezi Seyhan Adana 322

Detaylı

R.G.Tarih: 10.05.2005 R.G.Sayı: 25811

R.G.Tarih: 10.05.2005 R.G.Sayı: 25811 Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik Ekinde Yer Alan Özürlü Sağlık Kurulu Raporu Vermeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesinin Yeniden Düzenlenmesine İlişkin Tebliğ R.G.Tarih:

Detaylı

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ 2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ YÖNTEM Buçalışma,DoğruTercihAnalizEkibitarafındanhazırlanmışveKariyerPlanlamaDerneğiÜyelerilebirlikteyorumlanmıştır. Geçtiğimizyılardakontenjanartışveazalmalarınabakıldığında,çoğunluklaazalmanınbaşarısırasınınyükselmesine,artışlarındabaşarısırasındadüşüşe

Detaylı

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız.

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız. 4 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Devlet ANKARA Fen Fak. Aktüerya Bilimleri MF-1 411,216 337,320 72 66.100 4 ANKARA ÜNİVERSİTESİ Devlet ANKARA Fen Fak. Astronomi ve Uzay Bilimleri MF-1 241,591 197,251 72 315.000

Detaylı

YGS İLE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARA ADAYLAR GEÇEN YIL YERLEŞİRKEN ORTALAMA HANGİ DİPLOMA NOTUNA SAHİPLERDİ?

YGS İLE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARA ADAYLAR GEÇEN YIL YERLEŞİRKEN ORTALAMA HANGİ DİPLOMA NOTUNA SAHİPLERDİ? Prog. Adı : Acil Durum ve Afet Yönetimi Puan Türü : 200350941 Trabzon Vakıf Avrasya Ü. Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O. Tam Burslu İ.Ö. 72,25 43,35 200350923 Trabzon Vakıf Avrasya Ü. Sağlık Hizmetleri Meslek

Detaylı

TIP FAKÜLTESİ - Tıp Lisans Programı Sıra No Üniversite Program Puan T. Kont. Taban Tavan 1 İstanbul Üniversitesi Tıp (İngilizce) Cerrahpaşa MF-3 77

TIP FAKÜLTESİ - Tıp Lisans Programı Sıra No Üniversite Program Puan T. Kont. Taban Tavan 1 İstanbul Üniversitesi Tıp (İngilizce) Cerrahpaşa MF-3 77 TIP FAKÜLTESİ - Tıp Lisans Programı Sıra No Üniversite Program Puan T. Kont. Taban Tavan 1 İstanbul Üniversitesi Tıp (İngilizce) Cerrahpaşa MF-3 77 526,60898 572,2366 2 Hacettepe Üniversitesi (Ankara)

Detaylı

Sosyal Hizmet. 2013 YGS - LYS Taban Puanları Kitapçığı (Başarı Sıralamalı) www.acidershaneleri.com.tr - www.acidergisi.com.tr

Sosyal Hizmet. 2013 YGS - LYS Taban Puanları Kitapçığı (Başarı Sıralamalı) www.acidershaneleri.com.tr - www.acidergisi.com.tr 109110106 SİNOP Üniv. Devlet SİNOP TS-1 45 + 2 52 52 362,707 31600 26.500 108710139 RECEP TAYYİP ERDOĞAN Devlet RİZE TS-1 50 + 2 57 57 362,577 32100 26.600 103610049 ERZİNCAN Üniv. Devlet ERZİNCAN TS-1

Detaylı

Inter Partner Assistance Anlaşmalı Sağlık Kurumları Listesi

Inter Partner Assistance Anlaşmalı Sağlık Kurumları Listesi İL İLÇE KURUM ADI MİNİ PAKET ULTRA PAKET ADANA Çukurova / DERMANCAN TIP ADANA Çukurova MERIDIEN ADANA Seyhan / Namık Kemal METRO AFYON AFYON FUAR ANKARA Çankaya / Ümitköy A KLİNİK TIP ANKARA Çankaya ARTE

Detaylı

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Radyo, Tv ve Sinema (Tam Burslu) 4 TS-1 483,980 423

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Radyo, Tv ve Sinema (Tam Burslu) 4 TS-1 483,980 423 KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Radyo, Tv ve Sinema (Tam Burslu) 4 TS-1 483,980 423 KOÇ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Medya ve Görsel Sanatlar (İng.) (Tam Burslu) 8 TS-1 465,251 1.030 KOÇ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)

Detaylı

2013 Eylül TUS Taban Puanları (bölüm ismine göre alfabetik sıralı liste)

2013 Eylül TUS Taban Puanları (bölüm ismine göre alfabetik sıralı liste) 2013 Eylül TUS Taban Puanları (bölüm ismine göre alfabetik sıralı liste) Abant İzzet Baysal Üniversitesi Acil Tıp K 3 - - Afyon Kocatepe Üniversitesi Acil Tıp K 2 - - Akdeniz Üniversitesi Acil Tıp K 2

Detaylı

TÜRK DİLİ EDEBİYATI ve ÖĞRETMENLİĞİ BAŞARI SIRALARI genctercih.com tarafından 2017 ÖSYS tercihleri için hazırlanmıştır.

TÜRK DİLİ EDEBİYATI ve ÖĞRETMENLİĞİ BAŞARI SIRALARI genctercih.com tarafından 2017 ÖSYS tercihleri için hazırlanmıştır. TÜRK DİLİ EDEBİYATI ve ÖĞRETMENLİĞİ 2012-2016 BAŞARI SIRALARI genctercih.com tarafından 2017 ÖSYS tercihleri için hazırlanmıştır. Üni Adı TÜRÜ PROGRAM ADI 2017 kont 2016 kont 2012 2013 2014 2015 BOĞAZİÇİ

Detaylı

Acil Yardım ve Afet Yönetimi Kod Üniversite P.Türü 2014 Kon. 2015 Kon. 2014 Puan 2015 Puan 2013 Sıra 2014 Sıra 2015 Sıra OK.Bİ.T.P.

Acil Yardım ve Afet Yönetimi Kod Üniversite P.Türü 2014 Kon. 2015 Kon. 2014 Puan 2015 Puan 2013 Sıra 2014 Sıra 2015 Sıra OK.Bİ.T.P. Acil Yardım ve Afet Yönetimi 207610036 BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ (T.B.) İSTANBUL MF 3 4 4 303026 307,50300 108000 106000 102710387 ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ ÇANAKKALE YGS 2 62 62 317815 306,34397 179000

Detaylı

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ(BOLU) İlköğretim Matematik Öğretmenliği MF-1 62 62 382,96 457,21 259,14 305,59 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ(BOLU) Matematik (İngilizce) MF-1 72 72 279,93 372,86 ABANT

Detaylı

Sağlıkta Kalite Değerlendirmeleri 24-28 Mart 2014 Değerlendirilecek Kurum/Kuruluş Listesi

Sağlıkta Kalite Değerlendirmeleri 24-28 Mart 2014 Değerlendirilecek Kurum/Kuruluş Listesi 24-28 Mart 2014 Değerlendirilecek Kurum/Kuruluş Listesi ADANA ADANA DEVLET ADANA ÖZEL ACIBADEM ADANA 28.03.2014 AFYONKARAHİSAR AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ AFYONKARAHİSAR AĞRI AFYONKARAHİSAR

Detaylı

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız.

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız. TABLO ÜNİVERSİTE Tür ŞEHİR FAKÜLTE/YÜKSOKUL PROGRAM ADI AÇIKLAMA DİL 4 ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ Devlet ADANA Ziraat Fak. Bahçe Bitkileri MF-2 280,446 255,689 47 192.000 4 ANKARA ÜNİVERSİTESİ Devlet ANKARA

Detaylı

T.C. AYDIN ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Yazı ve Kurul İşleri Müdürlüğü NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE

T.C. AYDIN ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Yazı ve Kurul İşleri Müdürlüğü NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE Evrak Tarihi ve Sayısı: 07/01/2019-E.386 *BEK44213T* T.C. AYDIN ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Yazı ve Kurul İşleri Müdürlüğü Sayı : 82493341-051.04 Konu : LİNEER HIZLANDIRICILAR VE ÇEVRESEL ETKİLERİ

Detaylı

Hemşirelik (MF-3) ÜNİVERSİTE

Hemşirelik (MF-3) ÜNİVERSİTE Hemşirelik (MF-3) ÜNİVERSİTE D/Ö 2015 2014 2015 2014 2015 2015 2014 2014 B.SIRA B.SIRA T.PUAN T.PUAN KON. YER. KON. YER. ACIBADEM Ünv. (İSTANBUL) (TB) Özel 40800 48700 389,6254 380,2946 6 6 6 6 ŞİFA Ünv.

Detaylı

1 AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ (AFYONKARAHİSAR) 2 Afyon Sağlık Yüksekokulu 3 Hemşirelik , AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ

1 AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ (AFYONKARAHİSAR) 2 Afyon Sağlık Yüksekokulu 3 Hemşirelik , AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ 1 PROGRAM ADI (2) 0,12 BAŞARI EN KÜÇÜK 1 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) 2 Bolu Sağlık Yüksekokulu 3 Hemşirelik 150000 364,91641 1 ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ (KAYSERİ) ACIBADEM MEHMET ALİ AYDINLAR

Detaylı

T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Teşhis İlişkili Gruplar Daire Başkanlığı. "0" Gün Yatış Frekansı

T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Teşhis İlişkili Gruplar Daire Başkanlığı. 0 Gün Yatış Frekansı Özel Hastaneler TİG Verisi Gönderim Durumları- Mart 2015 Açıklama YOK ifadesi; veri girişinin olmadığını, yani sisteme bu özellikte TİG veri girişi yapılmadığını göstermektedir. "0" ifadesi; İBAG ya da

Detaylı

YGS 4 PUAN TÜRÜNDEN YERLEŞEBİLECEK BÖLÜMLER 2015 BAŞARI SIRASI 2015 TABAN PUANI ÖZEL DURUM DEVLET- VAKIF. Puan Türü

YGS 4 PUAN TÜRÜNDEN YERLEŞEBİLECEK BÖLÜMLER 2015 BAŞARI SIRASI 2015 TABAN PUANI ÖZEL DURUM DEVLET- VAKIF. Puan Türü YGS PUAN TÜRÜNDEN YERLEŞEBİLECEK BÖLÜMLER Program Adı ŞEHİR DEVLET- VAKIF ÜNİVERSİTE ÖĞRETİM ÖZEL DURUM Puan Türü 2015 BAŞARI SIRASI 2015 TABAN PUANI Dini İlimler Üsküp Yabancı Uluslararası Balkan Üniversitesi

Detaylı

2014 Nisan TUS Kadroları (bölüm ismine göre alfabetik sıralı liste)

2014 Nisan TUS Kadroları (bölüm ismine göre alfabetik sıralı liste) 2014 Nisan TUS Kadroları (bölüm ismine göre alfabetik sıralı liste) Abant İzzet Baysal Üniversitesi Acil Tıp 4 K 2 - - Adıyaman Üniversitesi Acil Tıp 4 K 1 - - Adnan Menderes Üniversitesi Acil Tıp 4 K

Detaylı

İKTİSAT BÖLÜMÜ 2012-2013 YILLARI BAŞARI SIRASI VE TABAN PUAN KARŞILAŞTIRMASI

İKTİSAT BÖLÜMÜ 2012-2013 YILLARI BAŞARI SIRASI VE TABAN PUAN KARŞILAŞTIRMASI İKTİSAT BÖLÜMÜ 2012-2013 YILLARI VE TABAN PUAN KARŞILAŞTIRMASI ÜNİVERSİTE ADI TÜRÜ FAK-YO ADI PROGRAM Açıklaması Öğrenim T. OGR. SÜRE PUAN TÜRÜ 2012 2013 2013 T. Puan kont. Boğaziçi Ü. İstanbul Devlet

Detaylı

I. GENEL BÜTÇELİ İDARELER 1.1 BAKANLIKLAR ÖSYM KURUM KODU MB NO KURUM ADI GÖREVLENDİRME YAPILACAK İL/İLÇE KADRO SAYISI

I. GENEL BÜTÇELİ İDARELER 1.1 BAKANLIKLAR ÖSYM KURUM KODU MB NO KURUM ADI GÖREVLENDİRME YAPILACAK İL/İLÇE KADRO SAYISI I. GENEL BÜTÇELİ İDARELER 1.1 BAKANLIKLAR 901311321 11111 ADALET BAKANLIĞI ANKARA 4 901311551 11112 MALİYE BAKANLIĞI ANKARA 5 901311828 11113 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ANKARA 3 901311436 11114 SAĞLIK BAKANLIĞI

Detaylı

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ 2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ YÖNTEM Buçalışma,DoğruTercihAnalizEkibitarafındanhazırlanmışveKariyerPlanlamaDerneğiÜyelerilebirlikteyorumlanmıştır. Geçtiğimizyılardakontenjanartışveazalmalarınabakıldığında,çoğunluklaazalmanınbaşarısırasınınyükselmesine,artışlarındabaşarısırasındadüşüşe

Detaylı

Denizcilik İşletmeleri Yönetimi. Deri Mühendisliği. Dil ve Konuşma Terapisi. Dilbilim. Dilbilimi. Diş Hekimliği

Denizcilik İşletmeleri Yönetimi. Deri Mühendisliği. Dil ve Konuşma Terapisi. Dilbilim. Dilbilimi. Diş Hekimliği 206310448 ZİRVE Üniv. (%50 B.) Özel GAZİANTEP MF-4 12 + 0 26 26 235,671 224000 200.000 206310545 ZİRVE Üniv. (%25 B.) Özel GAZİANTEP MF-4 42 + 0 10 1 232,786 332000 204.000 103110681 DOKUZ EYLÜL Üniv.

Detaylı

Üniversitelerin Elektrik, Elektronik, Bilgisayar, Biyomedikal Mühendislikleri Bölümlerinin. Alfabetik Sıralaması (2005 ÖSYM Puanlarına Göre)

Üniversitelerin Elektrik, Elektronik, Bilgisayar, Biyomedikal Mühendislikleri Bölümlerinin. Alfabetik Sıralaması (2005 ÖSYM Puanlarına Göre) Sıra No Üniversitelerin Elektrik, Elektronik, Bilgisayar, Biyomedikal Mühendislikleri Bölümlerinin Üniversite 1 Sabancı Üniversitesi (İSTANBUL) Vakıf Alfabetik Sıralaması (2005 ÖSYM Puanlarına Göre) Bölüm

Detaylı

FARABİ KURUM KODLARI

FARABİ KURUM KODLARI FARABİ KURUM KODLARI İstanbul 1. Boğaziçi D34-FARABİ-01 2. Galatasaray D34-FARABİ-02 3. İstanbul Teknik D34-FARABİ-03 4. İstanbul D34-FARABİ-04 5. Marmara D34-FARABİ-05 Eskişehir 1. Anadolu D26-FARABİ-01

Detaylı

2019 DGS Hemşirelik Taban Puanları Kontenjanları

2019 DGS Hemşirelik Taban Puanları Kontenjanları 2019 yılında DGS ye hazırlanacak öğrenciler için alt bölmede sizler için hazırladığımız en güncel ÖSYM verileriyle kendinize ait bir tercih listesi oluşturabilirsiniz. Aşağıdaki veriler ÖSYM nin 2018 DGS

Detaylı

TABLO-1 Tercih Edilebilecek Mühendislik Programları PROGRAM KODU PROGRAM ADI KONTENJAN ÖZEL KOŞUL VE AÇIKLAMALAR

TABLO-1 Tercih Edilebilecek Mühendislik Programları PROGRAM KODU PROGRAM ADI KONTENJAN ÖZEL KOŞUL VE AÇIKLAMALAR TABLO-1 Tercih Edilebilecek Mühendislik Programları PROGRAM KODU PROGRAM ADI KONTENJAN ÖZEL KOŞUL VE AÇIKLAMALAR LİSANS ALAN KODU ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) 100110415 Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Detaylı

2014 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI

2014 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI 2014 ÖSYS TAVAN VE TABAN LARI ABANT İZZET BAYSAL (BOLU) ABANT İZZET BAYSAL (BOLU) ABANT İZZET BAYSAL (BOLU) ABANT İZZET BAYSAL (BOLU) ACIBADEM ACIBADEM ACIBADEM ACIBADEM ACIBADEM ACIBADEM ACIBADEM ACIBADEM

Detaylı

101110581 Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği MF-4 2 347,463 359,586 101411037 Atatürk Üniversitesi

101110581 Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği MF-4 2 347,463 359,586 101411037 Atatürk Üniversitesi Lisans_KODU UniversiteAdi FakulteYuksekOkulAdi ProgramAdi PuanTuru OkulBirincisiKontenjani OBKTabanPuan OBKTavanPuan 102710387 Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çanakkale Sağlık Yüksekokulu Acil Yardım

Detaylı

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız.

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız. 4 KOÇ ÜNİVERSİTESİ Vakıf İSTANBUL İnsani Bilimler ve Edebiyat Fak. Arkeoloji ve Sanat Tarihi İNG TS-1 449,145 446,594 8 3.550 4 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ Devlet ESKİŞEHİR İletişim Bilimleri Fak. Basın ve Yayın

Detaylı

ÜNİVERSİTE ADI 2012 BAŞARI SIRASI (0,12) 2011-ÖSYS 0,15BAŞA RI SIRASI (9) OKUL BİRİNCİSİ KONT (6) 2012-ÖSYS EN KÜÇÜK PUAN (11) PROGRAM KODU

ÜNİVERSİTE ADI 2012 BAŞARI SIRASI (0,12) 2011-ÖSYS 0,15BAŞA RI SIRASI (9) OKUL BİRİNCİSİ KONT (6) 2012-ÖSYS EN KÜÇÜK PUAN (11) PROGRAM KODU ÜNİVERSİTE ADI PROGRAM KODU PROGRAM AÇIKLAMASI GENEL KONT (5) OKUL BİRİNCİSİ KONT (6) YERLEŞEN 2011-ÖSYS 0,15BAŞA RI SIRASI (9) 2012 BAŞARI SIRASI (0,12) 2012-ÖSYS EN KÜÇÜK PUAN (11) Abant İzzet Baysal

Detaylı

SIRA NO PROJE NO AD SOYAD İKAMET İLİ ÜNİVERSİTE BÖLÜM

SIRA NO PROJE NO AD SOYAD İKAMET İLİ ÜNİVERSİTE BÖLÜM 1 2013-1-TR1-COM04-47097 Adem TOPRAK ZONGULDAK Anadolu Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği 2 2013-1-TR1-COM04-46886 Adem CELEP MANİSA Anadolu Üniversitesi Almanca Öğretmenliği 3 2013-1-TR1-COM04-46419

Detaylı

TABİP İL BÖLGE SE PDC KAD ORAN GRUP KİLİS 4 63 88 96 109,09% A1 KARAMAN 4 32 127 130 102,36% A2 İZMİR 1 3 1821 1864 102,36% A3 MALATYA 5 42 373 375

TABİP İL BÖLGE SE PDC KAD ORAN GRUP KİLİS 4 63 88 96 109,09% A1 KARAMAN 4 32 127 130 102,36% A2 İZMİR 1 3 1821 1864 102,36% A3 MALATYA 5 42 373 375 TABİP İL BÖLGE SE PDC KAD ORAN GRUP KİLİS 4 63 88 96 109,09% A1 KARAMAN 4 32 127 130 102,36% A2 İZMİR 1 3 1821 1864 102,36% A3 MALATYA 5 42 373 375 100,54% A4 ELAZIĞ 5 39 308 309 100,32% A5 YALOVA 2 13

Detaylı

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI 1 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) Tıp Fakültesi MF-3 103 103 490,69 504,86 483,72 485,47 ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Fizyoterapi ve Rehabilitasyon MF-3 36 36 397,16 444,53 ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ 2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ YÖNTEM Buçalışma,DoğruTercihAnalizEkibitarafındanhazırlanmışveKariyerPlanlamaDerneğiÜyelerilebirlikteyorumlanmıştır. Geçtiğimizyılardakontenjanartışveazalmalarınabakıldığında,çoğunluklaazalmanınbaşarısırasınınyükselmesine,artışlarındabaşarısırasındadüşüşe

Detaylı

Yatırım Teşvik Uygulamalarında Bölgeler

Yatırım Teşvik Uygulamalarında Bölgeler Yatırım Teşvik Uygulamalarında Bölgeler 1. Bölge: Ankara, Antalya, Bursa, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Muğla 2. Bölge: Adana, Aydın, Bolu, Çanakkale (Bozcaada ve Gökçeada İlçeleri Hariç), Denizli,

Detaylı

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Sosyoloji (İngilizce) 52 TM-3 454,

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Sosyoloji (İngilizce) 52 TM-3 454, GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Hukuk Fakültesi 26 TM-3 520,627 64 KOÇ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Hukuk Fakültesi (Tam Burslu) 14 TM-3 508,646 125 BİLKENT ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) Hukuk Fakültesi (Tam Burslu)

Detaylı

genctercih.com tarafından 2017 ÖSYS tercihleri için hazırlanmıştır.

genctercih.com tarafından 2017 ÖSYS tercihleri için hazırlanmıştır. TARİH ve ÖĞRETMENLİĞİ 2012-2016 BAŞARI SIRALARI genctercih.com tarafından 2017 ÖSYS tercihleri için hazırlanmıştır. Üni Adı TÜRÜ PROG KODU PROGRAM ADI 2017 kont 2016 kont 2012 2013 2014 2015 2016 İSTANBUL

Detaylı

DİKKAT! Tercih işlemlerinde ÖSYM nin kılavuzunu dikkate alınız. Bu çalışma sadece size bilgi vermek amaçlı hazırlanmıştır. www.dgsdoktoru.

DİKKAT! Tercih işlemlerinde ÖSYM nin kılavuzunu dikkate alınız. Bu çalışma sadece size bilgi vermek amaçlı hazırlanmıştır. www.dgsdoktoru. Devlet Kontenjanları 1189 Vakıf Kontenjanları 636 KKTC Kontenjanları 100 Toplam Kontenjan 1925 ADI ÜNİVERSİTE FAKÜLTE İL Küçük 100410633 Elektrik Müh. Afyon Kocatepe Ünv. Mühendislik Fakültesi Afyonkarahisar

Detaylı

2013 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI

2013 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI ABANT İZZET BAYSAL (BOLU) ABANT İZZET BAYSAL (BOLU) Hemşirelik 205 205 YGS-2 336,40324 138.000 474,09287 295,82515 336,17216 21 21 YGS-2 478,58860 16.900 503,72791 450,92800 450,92800 ADIYAMAN Ebelik 67

Detaylı

MEVLANA KURUM KODLARI MEVLANA INSTITUTIONAL CODES

MEVLANA KURUM KODLARI MEVLANA INSTITUTIONAL CODES MEVLANA KURUM KODLARI MEVLANA INSTITUTIONAL CODES İstanbul 1. Boğaziçi D34-MEVLANA-01 2. Galatasaray D34-MEVLANA-02 3. İstanbul Teknik D34-MEVLANA-03 4. İstanbul D34-MEVLANA-04 5. Marmara D34-MEVLANA-05

Detaylı

NİT1 NİT2 NİT3 NİT4 NİT5

NİT1 NİT2 NİT3 NİT4 NİT5 ADANA ÇUKUROVA DR.AŞKIM TÜFEKÇİ 190160001 177004 DEVLET HASTANESİ HEMŞİRE YOK ADANA TKHK-TAŞRA SH 1 2125 190160007 6284 ADANA NUMUNE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ HEMŞİRE YOK ADANA TKHK-TAŞRA SH 1 2125

Detaylı

39. DÖNEM DHY MAZERET KURASI UZMAN TABİP MÜNHAL YERLER LİSTESİ S.N. İL BİRİM BRANŞ ADET 1 ADANA ADANA NUMUNE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BEYİN VE

39. DÖNEM DHY MAZERET KURASI UZMAN TABİP MÜNHAL YERLER LİSTESİ S.N. İL BİRİM BRANŞ ADET 1 ADANA ADANA NUMUNE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BEYİN VE 1 ADANA ADANA NUMUNE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BEYİN VE SİNİR CERRAHİSİ 1 2 ADANA ADANA ÇUKUROVA DR.AŞKIM TÜFEKÇİ DEVLET HASTANESİ GÖZ HASTALIKLARI 1 3 ADANA ADANA NUMUNE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ

Detaylı

İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi. Tam Burslu %50 Burslu Bolu Devlet Abant İzzet Baysal Üniversitesi Örgün -

İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi. Tam Burslu %50 Burslu Bolu Devlet Abant İzzet Baysal Üniversitesi Örgün - YGS PUAN TÜRÜNDEN YERLEŞEBİLECEK BÖLÜMLER Program Adı ŞEHİR DEVLET VAKIF ÜNİVERSİTE ÖĞRETİM ÖZEL DURUM Puan Türü 205 BAŞARI SIRASI 205 TABAN PUANI Aktüerya İstanbul Devlet Marmara Üniversitesi Örgün Basım

Detaylı

1.TİG Kursu "Tüm Yönleriyle TİG" Katılımcı Listesi

1.TİG Kursu Tüm Yönleriyle TİG Katılımcı Listesi 1.TİG Kursu "Tüm Yönleriyle TİG" 09-10 Eylül 2015- Ankara Adı-Soyadı ABDULKADİR DOST ABDULKADİR DENİZ AHMET GENÇ AHMET GÖDEKMERDAN AHMET KÜRŞAT ACAR AHMET ÖZYALÇIN AHMET ÜZÜM AHMET ZEREN ALAİDDİN DOMAÇ

Detaylı

KURUM ADI İL TEŞKİLAT SINIFI UNVAN/BRANŞ ADET ARANAN NİTELİKLER SAĞLIK TEKNİKERİ ODYOMETRİ ADANA DÖNER SERMAYE SH HASTANESİ

KURUM ADI İL TEŞKİLAT SINIFI UNVAN/BRANŞ ADET ARANAN NİTELİKLER SAĞLIK TEKNİKERİ ODYOMETRİ ADANA DÖNER SERMAYE SH HASTANESİ 5624131 ADANA CEYHAN DEVLET ADANA DÖNER SERMAYE SH SAĞLIK ODYOMETRİ 5624133 ADANA ÇUKUROVA DEVLET ADANA DÖNER SERMAYE SH SAĞLIK ODYOMETRİ 5624135 ADANA NUMUNE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA SAĞLIK ODYOMETRİ ADANA

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI DUYURU

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI DUYURU PALYATİF BAKIM MERKEZLERİ İLE İLGİLİ GÜNCEL Sağlık Uygulama Tebliği nin 2.4.4.K Palyatif Bakım Tedavisi başlıklı bölümünün 1. fıkrasında Palyatif bakım tedavisi, Sağlık Bakanlığınca palyatif bakım verme

Detaylı

T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Teşhis İlişkili Gruplar Daire Başkanlığı

T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Teşhis İlişkili Gruplar Daire Başkanlığı Açıklama T.C. Sağlık Bakanlığı Özel Hastaneler TİG Verisi Gönderim Durumları- Mart 2015 YOK ifadesi; veri girişinin olmadığını, yani sisteme bu özellikte TİG veri girişi yapılmadığını göstermektedir. "0"

Detaylı

SAĞLIK TEKNİKERİ PROTEZ/ORTEZ ADIYAMAN TKHK-TAŞRA SH ARAŞTIRMA HASTANESİ SAĞLIK TEKNİKERİ TIBBİ SEKRETER AFYONKARAHİSAR TKHK-TAŞRA SH

SAĞLIK TEKNİKERİ PROTEZ/ORTEZ ADIYAMAN TKHK-TAŞRA SH ARAŞTIRMA HASTANESİ SAĞLIK TEKNİKERİ TIBBİ SEKRETER AFYONKARAHİSAR TKHK-TAŞRA SH 290160011 214513 ADIYAMAN AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI SAĞLIK TEKNİKERİ AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI ADIYAMAN TKHK-TAŞRA SH 2 3011 290160013 214513 ADIYAMAN AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI SAĞLIK TEKNİKERİ RÖNTGEN ADIYAMAN TKHK-TAŞRA

Detaylı

YGS 5 PUAN TÜRÜYLE YERLEŞEBİLECEK BÖLÜMLER 2015 BAŞARI SIRASI 2015 TABAN PUANI ÖZEL DURUM DEVLET- VAKIF. Puan Türü

YGS 5 PUAN TÜRÜYLE YERLEŞEBİLECEK BÖLÜMLER 2015 BAŞARI SIRASI 2015 TABAN PUANI ÖZEL DURUM DEVLET- VAKIF. Puan Türü YGS PUAN TÜRÜYLE YERLEŞEBİLECEK BÖLÜMLER Program Adı ŞEHİR DEVLET- VAKIF ÜNİVERSİTE ÖĞRETİM ÖZEL DURUM Puan Türü 201 BAŞARI SIRASI 201 TABAN PUANI Çocuk Gelişimi Aydın Devlet Adnan Menderes Üniversitesi

Detaylı

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) Sosyal Bilgiler Öğretmenliği TS-1 72 72 371,81 385,86 335,47 342,30 ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilgiler Öğretmenliği TS-1 62 62 368,74 393,23 272,37 279,22 ADNAN

Detaylı

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) Sınıf Öğretmenliği TM-2 113 113 371,81 391,92 348,99 353,41 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) Kamu Yönetimi TM-2 82 82 332,89 366,36 284,58 284,58 ABANT İZZET

Detaylı

PROGRAM KODU PROGRAM AÇIKLAMASI

PROGRAM KODU PROGRAM AÇIKLAMASI ÜNİVERSİTE ADI İLİ TÜRÜ MESLEK YO ADI PROGRAM KODU PROGRAM AÇIKLAMASI ÖĞRENİM TÜRÜ OGR. SÜR. PUAN TÜRÜ Özel koşul ve Açıkla. GENEL YERLEŞ KONTE EN NJAN 2013 MİN.PUAN HANGİ PUAN İLE ALIM YAPILMIŞ Karabük

Detaylı

2014 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI

2014 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI ABANT İZZET BAYSAL (BOLU) ABANT İZZET BAYSAL (BOLU) ABANT İZZET BAYSAL (BOLU) Hemşirelik 175 175 YGS-2 336,30905 135.000 407,38702 309,31156 328,92630 52 52 YGS-2 461,90470 21.700 483,57847 438,97585 447,11705

Detaylı

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız.

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız. TABLO ÜNİVERSİTE Tür ŞEHİR FAKÜLTE/YÜKSOKUL PROGRAM ADI AÇIKLAMA DİL 4 BAKÜ DEVLET ÜNİVERSİTESİ YDevlet BAKU Filoloji Fak. Azerbaycan Dili ve Edebiyatı TS-2 273,082 232,896 10 301.000 4 BAKÜ SLAVYAN ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Kurumları ve Kodları

Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Kurumları ve Kodları Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Kurumları ve Kodları A 010 İstanbul, Adli Tıp Kurumu D 010 Adana, Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi D 020 Ankara, Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği

Detaylı

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ 2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ YÖNTEM Buçalışma,DoğruTercihAnalizEkibitarafındanhazırlanmışveKariyerPlanlamaDerneğiÜyelerilebirlikteyorumlanmıştır. Geçtiğimizyılardakontenjanartışveazalmalarınabakıldığında,çoğunluklaazalmanınbaşarısırasınınyükselmesine,artışlarındabaşarısırasındadüşüşe

Detaylı

Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Asistan Sayıları

Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Asistan Sayıları Program Kodu Eğitim Süresi Puan Türü Genel Kontenjan Yabancı Uyruklu Kontenjanı 2015-TUS Tercih Program Adı Özel Koşullar ve Açıklamalar* (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma

Detaylı

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ 2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ YÖNTEM Buçalışma,DoğruTercihAnalizEkibitarafındanhazırlanmışveKariyerPlanlamaDerneğiÜyelerilebirlikteyorumlanmıştır. Geçtiğimizyılardakontenjanartışveazalmalarınabakıldığında,çoğunluklaazalmanınbaşarısırasınınyükselmesine,artışlarındabaşarısırasındadüşüşe

Detaylı

TARİH BÖLÜMÜ 2012-2013 YILLARI BAŞARI SIRASI VE TABAN PUAN KARŞILAŞTIRMASI.

TARİH BÖLÜMÜ 2012-2013 YILLARI BAŞARI SIRASI VE TABAN PUAN KARŞILAŞTIRMASI. TARİH BÖLÜMÜ 2012-2013 YILLARI BAŞARI SIRASI VE TABAN PUAN KARŞILAŞTIRMASI. ÜNİVERSİTE ADI TÜRÜ PROGRAM Açıklaması Öğrenim T. OGR. SÜRE PUAN TÜRÜ 2012 BAŞARI SIRASI (0,12) 2013- BAŞARI SIRASI (0,12) 2013

Detaylı

İSTANBUL İÇİ REFERANSLAR BALIKLI RUM HASTANESİ VAKFI ÖZEL OR-AHAYIM BALAT HASTANESİ ÖZEL AVUSTURYA SEN JORJ HASTANESİ ÖZEL OSMANOĞLU HASTANESİ ÖZEL

İSTANBUL İÇİ REFERANSLAR BALIKLI RUM HASTANESİ VAKFI ÖZEL OR-AHAYIM BALAT HASTANESİ ÖZEL AVUSTURYA SEN JORJ HASTANESİ ÖZEL OSMANOĞLU HASTANESİ ÖZEL İSTANBUL İÇİ REFERANSLAR BALIKLI RUM HASTANESİ VAKFI ÖZEL OR-AHAYIM BALAT HASTANESİ ÖZEL AVUSTURYA SEN JORJ HASTANESİ ÖZEL OSMANOĞLU HASTANESİ ÖZEL MEDİPOL HASTANESİ ÖZEL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ

Detaylı

KURUM ADI KADRO ADI KONT.

KURUM ADI KADRO ADI KONT. KURUM ADI KADRO ADI 210010893 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRE (BOLU MERKEZ Merkez) 1 0 72,84770 72,84770 210011557 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ MEMUR (BOLU MERKEZ Merkez) 4 0 84,35911 84,61694

Detaylı

T.C. DİCLE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı DAĞITIM

T.C. DİCLE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı DAĞITIM Evrak Tarih ve Sayısı: 28/08/2018-16783 *BE04BF1S6* Sayı : 68508712-105.01.01.6- Konu : Yaz Okulu Notları DAĞITIM 2017-2018 eğitim-öğretim yılında Üniversitemizde yaz öğretimi döneminde ders alan Üniversiteniz

Detaylı

İLLERE GÖRE NÜFUS KÜTÜKLERİNE KAYITLI EN ÇOK KULLANILAN 5 KADIN VE ERKEK ADI

İLLERE GÖRE NÜFUS KÜTÜKLERİNE KAYITLI EN ÇOK KULLANILAN 5 KADIN VE ERKEK ADI İLLERE GÖRE NÜFUS KÜTÜKLERİNE KAYITLI EN ÇOK KULLANILAN 5 KADIN VE ERKEK ADI İL KADIN ADI ERKEK ADI ADANA ADIYAMAN AFYONKARAHİSAR AKSARAY SULTAN SULTAN İBRAHİM RAMAZAN 1/17 2/17 AMASYA ANKARA ANTALYA ARDAHAN

Detaylı

05-30 KASIM 2018 SAĞLIKTA KALİTE DEĞERLENDİRMELERİ PROGRAMI

05-30 KASIM 2018 SAĞLIKTA KALİTE DEĞERLENDİRMELERİ PROGRAMI 05-30 KASIM 2018 SAĞLIKTA KALİTE DEĞERLENDİRMELERİ PROGRAMI İL ADI TARİH DEĞERLENDİRİLECEK KURUM 5.11.2018 BAHÇELİEVLER AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ 6.11.2018 ÖZEL DENTOPİA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ 7.11.2018

Detaylı

Ankara 1996 PUAN TÜRÜ TABAN PUAN SIRALAMA ÜNİVERSİTE ADI BÖLÜM ADI KONTENJAN

Ankara 1996 PUAN TÜRÜ TABAN PUAN SIRALAMA ÜNİVERSİTE ADI BÖLÜM ADI KONTENJAN KOÇ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) İngiliz Dili ve Karş. Edebiyat (İngilizce) (Tam Burslu) 3 DİL-1 507,023 229 BİLKENT ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) Mütercim-Terc. (İng-Fra-Türkçe) (Tam Burslu) 5 DİL-1 496,128 414 BOĞAZİÇİ

Detaylı

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ 2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ YÖNTEM Buçalışma,DoğruTercihAnalizEkibitarafındanhazırlanmışveKariyerPlanlamaDerneğiÜyelerilebirlikteyorumlanmıştır. Geçtiğimizyılardakontenjanartışveazalmalarınabakıldığında,çoğunluklaazalmanınbaşarısırasınınyükselmesine,artışlarındabaşarısırasındadüşüşe

Detaylı

2015 OKUL PUANLARININ (HAM PUAN VE YERLEŞTİRME PUANI) 2016 YGS HAM PUANLARINDAKİ VE YERLEŞTİRME PUANLARINDAKİ YAKLAŞIK KARŞILIĞI

2015 OKUL PUANLARININ (HAM PUAN VE YERLEŞTİRME PUANI) 2016 YGS HAM PUANLARINDAKİ VE YERLEŞTİRME PUANLARINDAKİ YAKLAŞIK KARŞILIĞI Prog. Adı : Acil Durum ve Afet Yönetimi Puan Türü : YGS2 EK PUANSIZ EK PUANSIZ EK PUANLI Süresi : 2 Yıl 200350941 Trabzon Vakıf Avrasya Ü. Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O. Tam Burslu İ.Ö. 223,250 266,603

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ (İZMİR) Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği 21 TS-2 418,

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ (İZMİR) Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği 21 TS-2 418, TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİ. (ANKARA) Tarih (Tam Burslu) 5 TS-2 459,604 1.450 KOÇ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Tarih (İngilizce) (Tam Burslu) 8 TS-2 459,245 1.480 BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Tarih (İngilizce)

Detaylı

KURUM ADI UNVAN/BRANŞ SINIFI ADET ARANAN NİTELİKLER

KURUM ADI UNVAN/BRANŞ SINIFI ADET ARANAN NİTELİKLER POZİSYON 3826805 ADANA ÇUKUROVA KADIN DOĞUM VE ÇOCUK HASTALIKLARI HASTANESİ EBE(ADANA - DÖNER SERMAYE) SH 1 4603 1103 3826807 ADANA CEYHAN DEVLET HASTANESİ FİZYOTERAPİST(ADANA - DÖNER SERMAYE) SH 1 4587

Detaylı

Eğitim Süresi Puan Türü

Eğitim Süresi Puan Türü Program Kodu Eğitim Süresi Puan Türü Genel Kontenjan Yabancı Uyruklu Kontenjanı Tablo 3 Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde, Sağlık Bakanlığı Adına Tıp Program Adı Özel Koşullar ve Açıklamalar*

Detaylı

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ YILLARI BAŞARI SIRASI VE TABAN PUAN KARŞILAŞTIRMASI.

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ YILLARI BAŞARI SIRASI VE TABAN PUAN KARŞILAŞTIRMASI. TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ 2012-2013 YILLARI VE TABAN PUAN KARŞILAŞTIRMASI. ÜNİVERSİTE ADI TÜRÜ PROGRAM Açıklaması Öğrenim T. OGR. SÜRE PUAN TÜRÜ 2012 2013-2013 T. Puan kont. yerleşen Boğaziçi Ü. İstanbul

Detaylı

Tek Düzen Muhasebe Sistemi Eğitimi Hakkında Genelge Tarihi:30.10.2003 Sayısı:2864 Genelge No:2003/128

Tek Düzen Muhasebe Sistemi Eğitimi Hakkında Genelge Tarihi:30.10.2003 Sayısı:2864 Genelge No:2003/128 Tek Düzen Muhasebe Sistemi Eğitimi Hakkında Genelge Tarihi:30.10.2003 Sayısı:2864 Genelge No:2003/128 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Araştırma, Planlama ve Koordinasyon Kurulu Başkanlığı Sayı : B.100.A.P.K. 0000000/

Detaylı

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız.

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız. TABLO ÜNİVERSİTE Tür ŞEHİR FAKÜLTE/YÜKSOKUL PROGRAM ADI AÇIKLAMA DİL 4 GÜLHANE ASKERİ TIP AKADEMİSİ Devlet ANKARA Askeri Tıp Fak. Askeri Tıp Fakültesi Sivil Lise-Erkek MF-3 491,589 470,441 221 17.400 4

Detaylı

2012 BAŞARI SIRASI YAR DOÇ SAY 2014 BAŞARI SIRASI EN KÜÇÜK 2013 BAŞARI SIRASI OBK KON. 2015 BAŞARI SIRASI PUAN TÜRÜ PROF SAY. DOÇ SAY.

2012 BAŞARI SIRASI YAR DOÇ SAY 2014 BAŞARI SIRASI EN KÜÇÜK 2013 BAŞARI SIRASI OBK KON. 2015 BAŞARI SIRASI PUAN TÜRÜ PROF SAY. DOÇ SAY. REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BÖLÜMLERİ 2016 TABAN PUAN, ve TERCİH BİLGİLERİNİN TAHMİNİ İÇİN 2012-2013-2014-2015, TABAN PUAN, KONTENJAN-YERLEŞEN, OKUL BİRİNCİLİĞİ ve ÜCRET BİLGİLERİ KODU ÜNİVERSİTE

Detaylı

Hemşirelik (MF-3 YGS-2) Taban Puan ve Başarı Sıralamaları ( Karşılaştırmalı)

Hemşirelik (MF-3 YGS-2) Taban Puan ve Başarı Sıralamaları ( Karşılaştırmalı) Hemşirelik (MF-3 YGS-2) Taban Puan ve Başarı Sıralamaları (- Karşılaştırmalı) EN EN 1 ACIBADEM ÜNV (İSTANBUL)(Tam B) 7 7 MF-3 389,6254 385,0987 40800 58500 2 BEZM-İ ÂLEM VAKIF ÜNV (İSTANBUL)(Tam B) 15

Detaylı

Sayı : 73112577-301.01.01/13723 05/03/2014 Konu: SEMPOZYUM DUYURUSU

Sayı : 73112577-301.01.01/13723 05/03/2014 Konu: SEMPOZYUM DUYURUSU T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI Sayı : 73112577-301.01.01/13723 05/03/2014 Konu: SEMPOZYUM DUYURUSU DAĞITIM YERLERİNE İlgi: Ankara Üniversitesi Rektörlüğünün 18.02.2014 tarihli ve 45571980-051.04/11004

Detaylı

ANLAŞMALI KURUMLAR. Akay Hastanesi

ANLAŞMALI KURUMLAR. Akay Hastanesi ANLAŞMALI KURUMLAR Hastanesi Dermancan Tıp Merkezi Dünya Göz Merkezi- Güney Hastanesi Medline Hastanesi Metro Hastanesi Seyhan Tıp Merkezi Galleria KBB Merkezi Ömür Tıp Merkezi Ceyhan Çınar Hastanesi ECP

Detaylı

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ YILI BAŞARI SIRALARI genctercih.com tarafından 2017 ÖSYS tercih dönemi için hazırlanmıştır

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ YILI BAŞARI SIRALARI genctercih.com tarafından 2017 ÖSYS tercih dönemi için hazırlanmıştır MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ 2012-2016 YILI BAŞARI SIRALARI genctercih.com tarafından 2017 ÖSYS tercih dönemi için hazırlanmıştır Üni Adı TÜRÜ PROG KODU PR OGRAM ADI 2017 kont BOĞAZİÇİ Ü. (İSTANBUL) DEVLET 102210329

Detaylı

DEVLET ÜNİVERSİTELERİ Öğretim Üyesi Sayıları

DEVLET ÜNİVERSİTELERİ Öğretim Üyesi Sayıları ÜNİVERSİTE ADI DEVLET ÜNİVERSİTELERİ Sayıları Tarihi PROFESÖR Dolu Kadro Yüzdelik ı Doçent DOÇENT DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ Doktor ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ 21.07.2010 11 13,41 15 18,29 56 68,29 ADANA ALPARSLAN

Detaylı

2014-TUS SONBAHAR DÖNEMİ EK YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (GENEL)

2014-TUS SONBAHAR DÖNEMİ EK YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (GENEL) VE LAR () 100411013 AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ACİL TIP K 1 0 1 --- --- 101411019 ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ACİL TIP K 3 0 3 --- --- 700111019 ADANA NUMUNE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ

Detaylı