Fikirleriniz kadar çok çözüm.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Fikirleriniz kadar çok çözüm."

Transkript

1

2

3 Fikirleriniz kadar çok çözüm. Çok rafine çağdaş bir klasik: Idea zevkiniz doğrultusunda güzelliğe form verir ve elektrik sisteminden stilinizi ifade edecek farklı bir araç yaratır. Antrasit gri veya beyaz tuşlar ile kombine edilebilen Classica modelindeki plakanın sert, ya da Rondò modelindeki plakanın daha yumuşak hatları ile. Idea ile kompozisyon seçiminde maksimum özgürlüğe sahipsiniz: tüm ortamları yönetebilen iki yüz işlevin yanı sıra, elli bir renk ve tercihinize göre bir araya getireceğiniz dört farklı malzeme. Enerjiyi özel bir zerafetle yönetmek için. 1

4 two design Classica nın sert hatları veya Rondò nun kıvrımları, seçim sizin. Kimi köşeli hatları, kimi de daha yumuşak hatları sever: Idea ile herkes kendi stilini seçebilir. İki farklı geometride plaka ile tuşlar ve kumandalar için antrasit gri ya da narin beyaz iki renk.

5 total look 2 3 Idea Classica. Classica plakanın özenli tasarımı, antrasit gri tuşlar ile. Idea Rondò. Rondò plakanın yumuşak tasarımı, beyaz tuşlar ile.

6 BIG choice Herhangi bir yükleme gereksinimini karşılayacak düğmeler, denetimler ve kapak. Kendi ışık kaynağını oluşturmada özgür: her alan için mükemmel çözümü bulmayı sağlayan geniş modülerlik sayesinde. Ve pratiklik ve konfor için tercih edilen kontrol teknolojisi.

7 KUMANDALAR Modüler kumandalar.. Her alan ve her işlevin kendi ideal kumandası vardır. Bir modülün minimum alanından, tuşlar için üçlü bir maksimum alana. Kızılötesi yönetimi. Maksimum konfor için ışıklar ve otomasyonu telekumandadan etkinleştirilebilen kızılötesinin maksimum hassasiyetinde çalıştırmak için. Otomatik anahtar. Basit bir geçişinizde ışıkları açar. Ve sizin arzu ettiğiniz sürece açık bırakır. Enerjiden tasarruf etmek ve özgürce hareket etmek için. 4 5 İşlevler, nerede ve nasıl isterseniz. Kapı açma, ışıklar, panjurlar: daima ihtiyacınız olan kumanda zarif bir plakayla çerçevelenmiş şekilde elinizin altında. Kullanımı netleştiren sembollerle ya da onlarsız, her türlü kurulum gereksinimine yanıt cevap verirler.

8 right Light Günün her anını gösterir, belirtir ve aydınlatırlar. Yumuşak, yoğun, uyarı ya da acil durum ışıkları, Idea ile günün her hareketi kusursuz bir şekilde aydınlanır. Basit ve çabuk hareketler ile yoğunluğu ayarlayarak ne zaman ve nasıl arzu edilirse günden geceye geçilebilir.

9 IŞIKLAR Acil durum lambası. Işık yoksa, anında açılır. Ancak isterseniz, kurulumu yapılacak modeli yol gösterici olarak seçebilirsiniz. Modüler ışıklar. Daha fazla gereksinim olan yerlerde ışık yapmak için ideal olan lambalar ve ledler: koridor boyunca veya merdivenlerde. Yanlış adımlarınızı engelleyecektir! Işıklı göstergeler. Giriş kapısının ve box ışığının açık mı kapalı mı olduğunu gösterirler. Bir göz atmak yeterlidir. 6 7 TORCIA, Çıkarılabilir fener. Elektrik kesintisi durumunda anında hazır olur. Otomatik olarak açılır, karanlıkta size ışık verir, siz yalnızca onu yerinden çıkarırsınız ve o sizi istediğiniz yere takip eder. Işık geldiğinde, onu yerine ya da herhangi başka bir prize koyarsınız.

10 Sweet atmosphere Herkesi tercih ettiği iklim, anında. Relax her ortam için mükemmel bir sıcaklıktır, hızlı bir şekilde sağlanabilir: en basit telefonlarda olduğu gibi, sadece Idea kronotermostat üzerindeki dört tuşa dokunarak. Gün, sabah uyandıktan gece yatana kadar maksimum rahatlıkta geçer.

11 KONFOR Termostat. Yazın olduğu gibi, kışın da arzu ettiğiniz sıcaklık için. Hayal edebileceğiniz en kolay şekilde. Merdiven ışıkları zaman ayarlayıcısı. Siz geçtikten sonra aydınlatma süresini ayarlar. Böylece enerji israf edilmez, tasarruf edilir. Alarmlı radyo. Değiştirilecek pil yok, komodin üzerinde kablo yok. Yalnızca tatlı bir bip-bip sesi ile gün en konforlu şekilde başlar. 8 9 Kronotermostat. Bulunan ortam kadar çok iklim. Isıtma ya da havalandırma için programlanabilir kronotermostat sayesinde. Basit bir telefondaki gibi, 4 tuşa dokunmak yeterli.

12 Easy life Sakin bir yaşantı sürmek için tüm güvenlik donanımları. Ev ve ev sakinleri için hiçbir düşünce veya endişeye yer yok. Her şey Idea nın hırsızlık önleme sistemi ve teknik alarmları ile korunur. Sorun ne olursa olsun size anında bildirirler, uyarırlar ve engelleyerek huzuru korurlar.

13 GÜVENLİK Sicury sistemli prizler. Tüm Idea prizlerinin maksimum güvenliğini garanti eden bir Vimar patenti. Kilitli priz. Sizi hem banyoda hem de mutfakta elektrik şoku tehlikesinden korumak için. Dijital tuş takımı. Kişisel bir kod ile hırsızlık önleme sistemi etkinleştirilir, devre dışı bırakılır veya kısmileştirilir Gaz detektörü. Metan ya da LPG gaz kaçağını hemen algılar. Tehlikeyi sesli ve görsel mesajla bildirir. Gaz çıkışını anında bloke eder. Eğer evde değilseniz telefon alarmını etkinleştirir.

14 Universal language Sınırsız iletişim sağlayan prizler ve cihazlar. En gelişmiş alıcı standartları ile dünya ile daima iletişim halinde. Idea güvenli, hızlı, yüksek performanslı bir diyalog ve evrensel uyumu garanti eder: Avrupa, Asya, Afrika ve Amerika standartları. İletişim ideal, kurulum alanı son derece geniştir.

15 ULUSLARARASI Yurt dışı standartları. En mükemmel İtalyan tasarımı yurt dışı standartlı kumanda ve prizlerin hizmetindedir. TV-RD-SAT prizi. Tüm dünyadan ses, video, dijital ve uydu yayını almak ve daima bağlı kalmak için. Kurulum özgürlüğü. Ankastre, duvar, masa, telefon santrali ve panellerde. Her alana uyarlanabilen modülerlik Evrensel sistemler. Nerede olursanız olun, sizin durumunuza uygun bir priz vardır. Böylece enerji her türlü sınırı aşar ve konutunuzda güvenli, etkin ve işlevsel sistemler içinde yolculuk eder. Ve kendine özgü bir stili olur: made in Italy stili.

16 Distinguishing mark Eşsiz ve taklit edilemez bir görünüş için stil bir dokunuş. Serigrafi ve lazerle kişiselleştirilmiş plakalar. Vimar kitaplığından seçilmiş ya da ısmarlama tasarlanmış, işlevi tanımlayan sembollü ya da yazılı kumandalar, tümü de arkadan aydınlatmalı. Kişisellik ve hassas bir güzellik fikrinin altını çizen ayrıntılar.

17 KİŞİSELLEŞTİRMELER Arka aydınlatmalar. Her tuş, uyarı bildirimi veya floresan birimiyle, işlevinin karanlıkta da hemen ayırt edilebilmesi için arkadan aydınlatılabilir. Seçme özgürlüğü. Zaman içinde silinmeyen ve değişmeyen, maksimum belirginlikte lazer oymalar. Idea zevkiniz doğrultusunda biçimlenir. Semboller kitaplığı. Tuşları kişiselleştiren ve komutların kullanımını daha seri kılan zarif hatlı, geniş bir simge serisi Kişiselleştirilmiş hizmet. Oteller, şirketler: her profesyonel kuruluş kendi markasını ve ısmarlama yapılan lazer oymaları içeren plakalara sahip olabilir. Eğimli, kızılötesi kumandalar ya da farklı modülerlikte tuşlar ile. Kendi karakterlerini vurgulamak için küçük bir ayrıntı. İki farklı tuş ölçüsü, sembollü ya da sembolsüz, daha da kişiselleştirilmiş bir sistem için tümü arkadan aydınlatmalı.

18 home automation By-me sistemi tüm ortamları akıllı ve kolay bir şekilde yönetir. Idea, bir Vimar akıllı ev otomasyon sistemi olan By-me yi evin ışığını, otomasyonunu, sıcaklığını, güvenliğini, elektrik tasarrufunu uzaktan da koordine bir şekilde yönetmek için kolay ve sezgisel bir teknoloji ile donatıyor.

19 by-me Güvenlik. Hırsızlık önlemenin ve diğer tüm alarmların denetimi. Konfor. Her ortam için kişiselleştirilmiş sıcaklık ve ışık yönetimi Enerji tasarrufu. Tüketim kontrolü ile enerji yönetimi Kontrol. Basit bir hareketle evin tamamı denetlenir By-me sistemi. Kontrol birimi aracılığı ile yönetim kolay ve sezgiseldir. İletişim. Entegre görüntülü telefon ve cep telefonu, akıllı telefon ve tabletten uzaktan kumanda.

20 İletişim. Sistemin merkezi olan kontrol birimi fonksiyonların kendi aralarında iletişimini sağlar. By-me ile hırsızlık önleme, iklim, enerji tasarrufu, görüntülü telefon senaryolarının yönetilmesi dolaysız, sezgisel ve en önemlisi son derece kolaydır. Zarif bir karşılama. İki çözümlü görüntülü telefon plakaları: inox ve bronz, her ikisi de cilalı veya parlak. Dijital tuş takımı. Istenmeyen saldırılara karşı tam koruma için. Uzaktan iletişim. Vimar uygulaması ile fonksiyonlar PC den, tabletten ve akıllı telefondan değiştirilebilir ve kontrol edilebilir.

21 by-me Enerji kontrolü ve tasarrufu. Zarif bir renkli dokunmatik ekran sayesinde tüm ev otomasyonu sistemini kolaylıkla denetlersiniz. Tüm evde hızlı ve rahat bir şekilde gezinmek için ekrana hafifçe dokunmanız yeterlidir. Termostat. Atıklar kaçınarak basit bir şekilde oda sıcaklığını ayarlamak için Senaryoların aktifleştirilmesi. Işıklar, iklim ve otomasyonlar aynı anda tek bir kumanda ile aktifleştirilir. Enerji tasarrufu. Kesintiyi ve aşırı tüketimi önlemek için elektrik yükünü yönetir: böylece tasarruf garantilenir.

22 building automation By-com sistemi otellerdeki ve binalardaki tüm etkinlikleri kontrol eder ve birbiri ile uyumlu çalışmasını sağlar. Her binanın kendine göre özellikleri ve gereksinimleri vardır. Vimar bu nedenle otellerin, ofislerin, şirketlerin, sağlık kuruluşlarının ve ticari etkinliklerin performans, konfor ve enerji tasarrufunu artırmak için bir otomasyon sistemi olan By-com u yarattı. Binalar için otomasyon

23 by-com Ofisler için. Tüm cihazlar arasında sürekli iletişime olanak veren güvenli ve akıllı bir sistem Oteller için. Kesintisiz hizmeti garantileyen etkin ve optimize edilmiş komple yönetim. Dil. KNX standardı: tüm fonksiyonlar arasında diyalog sağlayan en güvenli bağlantı. Yazılım. Well-contact Suite: sistemin denetimi için özel olarak geliştirilmiş beş versiyonlu yazılım

24

25 by-com Ofisler için. Denetimler. 4 adede kadar farklı ve bağımsız dört farklı fonksiyonları yönetmek için düğmeler. Güvenilirlik ve Güvenlik. Well-contact Plus ile geçişlerin maksimum güvenilirlik ile yönetilmesini sağlayabilirsiniz: tüm girişler ve çıkışlar izlenir ve ortamların denetimi anında yapılır Transponderli okuyucu. Yalnızca yetkili personelin erişimine izin verir: kartı transpondere yaklaştırmak yeterlidir, tanıma anında gerçekleşir. IR detektörü. Bir kişi geçtiğinde uyarı sinyali verilmesinin devreye sokulmasına olanak verir.

26

27 by-com Oteller için. Dikey girişli okuyucu. Kartı sokunca devreye girer ve odanın ışıklarını, panjurlarını, senaryolarını ve sıcaklığını yönetir. Yönetim ve denetim. Well-contact Plus ile odalarda bulunan tüm hizmetler kontrol altındadır: müşteri odaya girdiğinde ışıkları açık bulur ve oda, daha sonra dokunmatik ekranda basit bir dokunuşla değiştirilebilecek ideal sıcaklıktadır Kumandalar. Çok fonksiyonlu kumandalar farklı işlemlerin tek bir cihazdan kontrol edilmesine olanak verir. Termostat. Odanın sıcaklığını düzenleyerek isteğe uygun bir konfor garanti eder. Durum resepsiyondan yönetilebilir ve denetlenebilir.

28 Dil. Transponderli okuyucu. 4 led erişim durumunu, odada bulunan müşteri veya personeli ve olası acil durum çağrılarını sinyal verir. Birlikte çalışabilirlik. Well-contact Plus ile kontrol tamdır: otomasyon, erişimler, iklim ve enerji tasarrufu KNX standardı ile geliştirilen tek bir sistem tarafından yönetilir. Termostat. Düzenlemek ve tutmak için sıcaklığı sürekli olarak altında Bir oda diğerine kontrol eder. Yerel dokunmatik ekran. Tek bir odanın anında ve sezgisel denetimine olanak verir.

29 by-com Yazılım. Top Çok sayıda odası bulunan ve potansiyel olarak sınırsız sayıda alana sahip büyük otelleri kontrol etmek için. Bu uygulamada 7 şifre seviyesi vardır, girişlerin ve çıkışların denetimi için planlayıcıyı kullanma olanağı verir. Basic Maksimum 50 odalı bir oteli tek bir yerden yönetmek için. 5 şifre seviyesi tüm sistemin güvenli bir şekilde denetimini garantiler. Planlayıcı ile otele girişler ve çıkışlar kolaylıkla kontrol edilir. Office Ofisler ve ticari şirketler gibi yapılar için özel olan bu uygulama potansiyel olarak sınırsız sayıda ortamdaki fonksiyonları tek bir yerden yönetme olanağı verir. 7 şifre seviyesi ile kontrol sağlanır ve güvenceye alınır. Client Office Office uygulamasının lisansı programa daha fazla yerden erişime izin verir Client Basic ve Top uygulaması lisansı sistemin daha fazla yerden yönetilmesine olanak verir.

30 MAterials & colours Tercih edilen plakayla kombine edilecek birçok renk. Her şeyden önce geniş çeşitlilikte malzeme: farklı renklerde çalışılmış ahşap, metal, ipek, teknopolimer. Sıcak ve klasik renkli, rafine nüanslı ve antrasit gri ya da beyaz tuşlarla kombine edilecek parlak tonlarda plakalar. Maksimum kompozisyon özgürlüğü.

31 MALZEMELER Metalik Ahşap Silk Teknopolimer

32 Metalik 01 Beyaz 05 Mor kırmızısı 07 Orman yeşili 08 Adaçayı rengi 10 Fildişi 11 Siyah 12 Kobalt mavisi 21 Metalik gumuş 22 Metalik bronz 23 Metalik antrasit 24 Metalik titan 25 Metalik bordo 26 Metalik gökyüzü mavisi 27 Şampanya 28 Euro mavisi 29 Petrol yeşili

33 renkleri 31 Siyah krom 32 Parlak altın 33 Mat altın 34 Fırçalanmış nikel 36 Krom 37 Antik pirinç 41 Fındık kabuğu 42 Çilek kökü Mat kurşun rengi

34 Ahşap 51 Akça ağaç 53 Kiraz 55 Ceviz 56 Wenge 57 Tik ağacı 58 Maun

35 renkleri Silk 01 Beyaz 02 Granit beyazı 04 Idea beyazı 07 Kırmızı Mavi 13 Yeşil 15 Grafit 16 Siyah 33

36 Teknopolimer 01 Parlak beyaz 02 Granit beyazı 04 Idea beyazı 07 Yakut kırmızısı 10 Safir mavisi 13 Zümrüt yeşili 15 Grafit 16 Siyah

37 renkleri 40 Funda 43 Makore 44 Gül ağacı 47 Damarlı siyah 48 Damarlı gri 34 35

38 Giriş sayfa 1 Konfor sayfa 8 By-me sayfa 16 Total look sayfa 2 Güvenlik sayfa 10 By-com sayfa 20 Kumandalar sayfa 4 Uluslararasi sayfa 12 Malzemeler sayfa 28 İşık sayfa 6 Kişiselleştirmeler sayfa 14 Renkleri sayfa 30

39

40 Viale Vicenza, Marostica VI Italy Tel Fax B.D12024 TK 1204

Idea. Kafanızdaki fikirler sayısınca çözüm.

Idea. Kafanızdaki fikirler sayısınca çözüm. Idea. Kafanızdaki fikirler sayısınca çözüm. Birbirinden şık iki farklı aydınlatma düğmesi tasarımı: Classica veya Rondò. İki renkte tuş ve kumandalar: Beyaz veya antrasit gri. Dört farklı malzemeden üretilmiş

Detaylı

Ponta Yatay Besleme Sistemi Tıbbi Destek Üniteleri

Ponta Yatay Besleme Sistemi Tıbbi Destek Üniteleri Ponta Yatay Besleme Sistemi Tıbbi Destek Üniteleri Geniş bir yelpazede yatay ünite uzunluğu, kolon tipi ve iş istasyonu opsiyonlarına sahip çok yönlü Dräger Ponta, daha iyi bir çalışma alanı verimliliği

Detaylı

Özelleştirilebilir Akıllı Ev Sistemi

Özelleştirilebilir Akıllı Ev Sistemi Akıllı e Yaşam size evinizdeki tüm elektrikli eşyaları, aydınlatma sistemini, güvenlik sistemini mobil uygulamayla kontrol etmenizi ve yönetmenizi sağlar. Akıllı e Yaşam aynı zamanda min. %30 enerji tasarrufu

Detaylı

Plana. Görkemli gereksinim.

Plana. Görkemli gereksinim. Plana. Görkemli gereksinim. Enerji bizi sürekli çevreleyen doğal bir kaynaktır. Bu nedenle, onu israf olmadan en iyi şekilde yönetmek ve dağıtmak her geçen gün daha öncelikli bir gereksinim haline gelmektedir.

Detaylı

USB KVM Switch. Ses özellikli ve 2 portlu USB KVM switch. Ses özellikli ve 4 portlu USB KVM switch

USB KVM Switch. Ses özellikli ve 2 portlu USB KVM switch. Ses özellikli ve 4 portlu USB KVM switch USB KVM Switch Ses özellikli ve 2 portlu USB KVM switch Ses özellikli ve 4 portlu USB KVM switch Kullanma Kılavuzu DS-11403 (2 Portlu) DS-12402 (4 Portlu) 1 NOT Bu cihaz FCC kurallarının 15. Bölümü uyarınca,

Detaylı

Sıva altı montaj için Symaro sensörleri yenilikçi ve enerji verimli

Sıva altı montaj için Symaro sensörleri yenilikçi ve enerji verimli Sıva altı montaj için Symaro sensörleri yenilikçi ve enerji verimli Sıva altı montaj için enerji tasarruflu Symaro sensörleri DELTA anahtarları serisi ile kullanım için uygun Answers for infrastructure

Detaylı

Koru1000. Koru1000. beklentilerinizin ötesinde!

Koru1000. Koru1000. beklentilerinizin ötesinde! Koru1000 Koru1000 beklentilerinizin ötesinde! 2016 5 10 15 bar 16 Koru1000 Ölçemezsen, Yönetemezsin! 2 Koru1000 bir ENVEST ürünüdür. envest ba k y y! Envest, enerji ve su verimliliğini ön planda tutan,

Detaylı

otyoo Akıllı Ev ve Otomasyon Sistemleri www.otyoo.com

otyoo Akıllı Ev ve Otomasyon Sistemleri www.otyoo.com otyoo Akıllı Ev ve Otomasyon Sistemleri www.otyoo.com Hayatımıza hergün başka bir elektrikli cihaz girmekte. Ses sistemlerinden güvenlik sistemlerine, sinema sistemleri, akıllı televizyonlardan media oynatıcılara

Detaylı

designed by Nurus D Lab teknik doküman

designed by Nurus D Lab teknik doküman designed by Nurus D Lab teknik doküman Güven ve hakimiyet duygusunu güçlendiren Noor, şıklığı, kalitesi ve güçlü duruşu ile fark yaratır. Yöneticinin kalesi olan çalışma alanlarında tanımlı bir ortam yaratarak

Detaylı

Düşük Sıcaklık Kazanı. Gaz yakıtlı ısıtıcı bacalı ve hermetik işletme için: 10,5 24 kw (9 000 20 600 kcal/h)

Düşük Sıcaklık Kazanı. Gaz yakıtlı ısıtıcı bacalı ve hermetik işletme için: 10,5 24 kw (9 000 20 600 kcal/h) VITOPEND 100-W Gaz yakıtlı kombi / ısıtıcı Bacalı veya hermetik işletme için Modülasyonlu, atmosferik brülörlü Anma ısı gücü aralığı: 10,5 30 kw (9 000 25 800 kcal/h) Düşük Sıcaklık Kazanı Vitopend 100-W,

Detaylı

Teknik sistem kataloğu Taşıyıcı kol sistemleri

Teknik sistem kataloğu Taşıyıcı kol sistemleri Teknik sistem kataloğu Taşıyıcı kol sistemleri 2 Makinaya farklı bakış açıları sayesinde uzun veya kısa boylu operatör oturarak ya da ayakta çalışabilir - Rittal taşıyıcı kol sistemleriyle izleme ve kumanda

Detaylı

Sound Bar. Başlangıç Kılavuzu HT-CT370

Sound Bar. Başlangıç Kılavuzu HT-CT370 Sound Bar Başlangıç Kılavuzu HT-CT370 İçindekiler Ayar 1 Kutunun içindekiler 4 2 Kurulum 5 3 Bağlantı 6 4 Sistemin açılması 8 5 Sesin dinlenmesi 9 Temel İşlemler Ses efektlerinin keyfini çıkarma 10 Sesin

Detaylı

Kis3 max Cep Telefonu Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Kis3 max Cep Telefonu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Kis3 max Cep Telefonu Hızlı Başlangıç Kılavuzu 23 YASAL BİLGİLER Telif Hakkı 2014 ZTE CORPORATION. Tüm hakları saklıdır. Bu yayının hiçbir bölümü ZTE Corporation'ın önceden yazılı izni olmadan fotokopi

Detaylı

Senaryolar. İklim. Güvenlik. Enerji tasarrufu.

Senaryolar. İklim. Güvenlik. Enerji tasarrufu. Hoşgeldiniz! Bir By-me evine hoşgeldiniz. Bir By-me evine hoşgeldiniz. Burada yaşamak daha konforlu, daha güvenli, daha kolay. Tek kelimeyle daha güzel. Sistemin kalbi olan ev otomasyonu santraline kısaca

Detaylı

Konveyörler NP, NI Serisi

Konveyörler NP, NI Serisi NP, NI Serisi NP Serisi T-Max konveyörleri, üretim şartlarınıza uygun olarak, Avrupa da, optimum verimde çalışacak şekilde imal edilmiştir. Alüminyum konstrüksiyon kasası, yüksek sıcaklığa dayanıklı bant

Detaylı

MÜKEMMELLİK AYRINTILARDADIR

MÜKEMMELLİK AYRINTILARDADIR MÜKEMMELLİK AYRINTILARDADIR Vector, kesimde operasyonel mükemmelliğin özüne ulaşiyor. Lectra, otomatik kesim alanindaki 30 yillik DENEYİMİ ve süregelen YENİLİKÇİLİĞİ sayesinde, teknolojik uzmanliği ve

Detaylı

Anonim Verilerin Lenovo ile Paylaşılması. İçindekiler. Harmony

Anonim Verilerin Lenovo ile Paylaşılması. İçindekiler. Harmony Anonim Verilerin Lenovo ile Paylaşılması İçindekiler Anonim Verilerin Lenovo ile Paylaşılması... 1 Harmony... 1 Lenovo Companion 3.0... 2 Lenovo Customer Engagement Service... 3 Lenovo Experience Improvement

Detaylı

HP Color LaserJet CM2320 MFP Serisi Kağıt ve Yazdırma Ortamı Kılavuzu

HP Color LaserJet CM2320 MFP Serisi Kağıt ve Yazdırma Ortamı Kılavuzu HP Color LaserJet CM2320 MFP Serisi Kağıt ve Yazdırma Ortamı Kılavuzu Telif Hakkı ve Lisans 2008 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Telif hakkı yasalarının izin verdiği durumlar dışında,

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Toprak PH Metre Ölçer

Kullanım Kılavuzu Toprak PH Metre Ölçer Toprak PH Metre Ölçer PH- 220S 17.02.2016 İçindekiler 1 Önsöz... 3 2 Güvenlik Bilgileri...3 3 Özellikler...3 4 Sistem Açıklaması...3 5 Geri Dönüşüm...3 6 İletişim...3 2 1 Önsöz PCE Teknik Cihazları ndan

Detaylı

Albatros2 Grafiksel Kullanıcı Arayüzü UI400 Hızlı Kullanım Rehberi

Albatros2 Grafiksel Kullanıcı Arayüzü UI400 Hızlı Kullanım Rehberi Albatros2 Grafiksel Kullanıcı Arayüzü UI400 Hızlı Kullanım Rehberi CE1C2348tr 2014-04-23 Building Technologies Hoşgeldiniz! Hoşgeldiniz! Hem QAA74 oda ünitesi hem de AVS74 operatör ünitesini çalıştırmak

Detaylı

Ürün teknik özellikleri

Ürün teknik özellikleri Ürün teknik özellikleri 25 June 2016 İçindekiler ANAHTARLIKLAR Anahtarlık Curvo Anahtarlık Flex Anahtarlık Hard Anahtarlık Helsinki Anahtarlık Luna Anahtarlık Open-it Anahtarlık Quadro Anahtarlık Shopping

Detaylı

Uzaktan Kumanda Kullanım Kılavuzu Model Bilgileri

Uzaktan Kumanda Kullanım Kılavuzu Model Bilgileri Uzaktan Kumanda Kullanım Kılavuzu Model Bilgileri RG36F3/BGEF İÇİNDEKİLER Uzaktan kumanda... 1 Uzaktan Kumandanın Özellikleri... 2 Fonksiyon düğmeleri... 3 LCD göstergeleri... 4 Düğmelerin kullanımı...

Detaylı

Ürün Kataloğu 01/2007 Conergy Montaj Sistemleri

Ürün Kataloğu 01/2007 Conergy Montaj Sistemleri Ürün Kataloğu 01/2007 Conergy Montaj Sistemleri Conergy ile güvende Conergy, yenilenebilir enerji alanında dünyadaki en başarılı şirketlerden biridir. Çünkü Conergy tüm bileşenleri tek bir elden çıkan

Detaylı

RTX6_LRN Kod öğrenmeli Uzaktan kumanda

RTX6_LRN Kod öğrenmeli Uzaktan kumanda RTX6_LRN Kod öğrenmeli Uzaktan kumanda delab Deniz Elektronik Laboratuvarı Tel:026-348 65 2 Genel amaçlı, 6 Röle çıkışlı toggle (buton tip) geçici hafızalı (momentary) ve latch olarak çalışabilen alıcı,verici

Detaylı

O N E T OUC H B A C K U P 3 P O R T S U S B 2. 0 H U B

O N E T OUC H B A C K U P 3 P O R T S U S B 2. 0 H U B C O N N E C T I V I T Y S U P P O R T C O N N E C T I V I T Y S U P P O R T H A R D D I S K A D A P T E R I DC OE / MS BATA O UT SO B UH SU BB 2 1 - I N - 1 R E A D E R O N E T OUC H B A C K U P 3 P O

Detaylı

BLUETOOTH HOPARLÖRLÜ KEYİFLİ ORTAM LED LAMBASI

BLUETOOTH HOPARLÖRLÜ KEYİFLİ ORTAM LED LAMBASI BLUETOOTH HOPARLÖRLÜ KEYİFLİ ORTAM LED LAMBASI Kılavuz 33040 33040'ı kullanırken aşağıdaki kurallaraa dikkat ettiğinizde en emin olun 1. 33040'ın alt kısmında bulunan güç düğmesini açın 2. 3 fonksiyon

Detaylı

Xerox ConnectKey Teknolojisine sahip Çok Fonksiyonlu Yazıcılarla (MFP'ler) Kullanım İçin

Xerox ConnectKey Teknolojisine sahip Çok Fonksiyonlu Yazıcılarla (MFP'ler) Kullanım İçin Xerox App Gallery Uygulaması Hızlı Başlangıç Kılavuzu 702P03997 Xerox ConnectKey Teknolojisine sahip Çok Fonksiyonlu Yazıcılarla (MFP'ler) Kullanım İçin Xerox App Gallery Uygulamasını, ConnectKey özelliğine

Detaylı

Kolayca bağlanın %100. Acti 9: Daha fazla verimlilik. Acti 9 haberleşme sistemi, size ve müşterilerinize tam kontrol olanağını sağlar

Kolayca bağlanın %100. Acti 9: Daha fazla verimlilik. Acti 9 haberleşme sistemi, size ve müşterilerinize tam kontrol olanağını sağlar Kolayca bağlanın Acti 9 haberleşme sistemi, size ve müşterilerinize tam kontrol olanağını sağlar %100 Schneider Electric e özel Acti 9: Daha fazla verimlilik Artık tesisimizdeki her katta, üretim alanında,

Detaylı

Yedi Karat Kullanım Klavuzu. Yedi Karat nedir? Neden Karat?

Yedi Karat Kullanım Klavuzu. Yedi Karat nedir? Neden Karat? Yedi Karat Kullanım Klavuzu Yedi Karat nedir? Karat, fiziksel dünya ile iletişim ve etkileşim kurulabilmesini sağlayan, elektronik prototip geliştirme kartıdır. Karat, tek başına çalışabilen interaktif

Detaylı

ABKR ABK 1036 GALVANİZ SİLO ISI KONTROLÖRÜ KULLANMA KILAVUZU

ABKR ABK 1036 GALVANİZ SİLO ISI KONTROLÖRÜ KULLANMA KILAVUZU ABKR ABK 1036 GALVANİZ SİLO ISI KONTROLÖRÜ KULLANMA KILAVUZU ÖNSÖZ 1989 yılında Bandırma'da 150m2 alanda kuruldu. 2 mühendis ve 2 elektrik teknisyeni ile yem fabrikaları elektrik panoları ve kablo tesisatları

Detaylı

Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde)

Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari

Detaylı

TAŞIMACILIK ENDÜSTRİSİ İÇİN YAPIŞTIRICI ÇÖZÜMLERİ. Yapıştırmada güvenilir yenilik

TAŞIMACILIK ENDÜSTRİSİ İÇİN YAPIŞTIRICI ÇÖZÜMLERİ. Yapıştırmada güvenilir yenilik TAŞIMACILIK ENDÜSTRİSİ İÇİN YAPIŞTIRICI ÇÖZÜMLERİ Yapıştırmada güvenilir yenilik Simson: taşımacılık endüstrisi için yapıştırıcı çözümleri Gelecekle bağlantınızı kaybetmeyin SIMSON: BİR DÜNYA MARKASI OLAN

Detaylı

Vimar otomasyon sistemleri tüm gereksinimlerinize yanıt verir. Kolay bir şekilde

Vimar otomasyon sistemleri tüm gereksinimlerinize yanıt verir. Kolay bir şekilde akıllı ev çözümleri Vimar otomasyon sistemleri tüm gereksinimlerinize yanıt verir. Kolay bir şekilde 60 yıldan fazla süredir bizi diğerlerinden farklı kılan değerlerimiz, deneyimimiz, teknolojik kalitemiz

Detaylı

F İ R M a. Herşey Bir Kaynaktan. Düz profillerin ve baraların işlenmesinde uzman

F İ R M a. Herşey Bir Kaynaktan. Düz profillerin ve baraların işlenmesinde uzman F İ R M a Düz profillerin ve baraların işlenmesinde uzman EHRT ürün yelpazesi, busbarların komple işlemlerini (kesme, zımbalama ve büküm) içerir. Çalıştığımız firmalar genellikle elektrik endüstrisine

Detaylı

İstemci Yönetimi ve Mobile Printing (Mobil Baskı) Çözümleri

İstemci Yönetimi ve Mobile Printing (Mobil Baskı) Çözümleri İstemci Yönetimi ve Mobile Printing (Mobil Baskı) Çözümleri Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de

Detaylı

Vimar otomasyon sistemleri tüm gereksinimlerinize yanıt verir. Kolay bir şekilde

Vimar otomasyon sistemleri tüm gereksinimlerinize yanıt verir. Kolay bir şekilde akıllı ev çözümleri Vimar otomasyon sistemleri tüm gereksinimlerinize yanıt verir. Kolay bir şekilde 60 yıldan fazla süredir bizi diğerlerinden farklı kılan değerlerimiz, deneyimimiz, teknolojik kalitemiz

Detaylı

Yenilikçi Teknolojiler www.ermaksan.com.tr Lazer Serisi. Yeni Nesil Fiber Lazer Kesim Makinesi

Yenilikçi Teknolojiler www.ermaksan.com.tr Lazer Serisi. Yeni Nesil Fiber Lazer Kesim Makinesi Yenilikçi Teknolojiler www.ermaksan.com.tr Lazer Serisi Yeni Nesil Fiber Lazer Kesim Makinesi R YENİ Fiber Laser Kesim Makinesi Koruyucu Cam Lazer ışınlarının verebileceği zararları engellemek ve sac kesimini

Detaylı

Teknik sistem kataloğu Terminal kutuları KL

Teknik sistem kataloğu Terminal kutuları KL Teknik sistem kataloğu Terminal kutuları KL 1 4 6 5 3 7 2 Küçük panolar Dünya çapında onaylı ve çok sayıda standart ölçülerde stoklarımızda mevcut. Pratik sistem aksesuarları, KL terminal kutularını yaygın

Detaylı

Üç-fazlı 480 volt AC güç, normalde-açık "L1", "L2" ve "L3" olarak etiketlenmiş vida bağlantı uçları yoluyla kontaktörün tepesinde kontak hale gelir

Üç-fazlı 480 volt AC güç, normalde-açık L1, L2 ve L3 olarak etiketlenmiş vida bağlantı uçları yoluyla kontaktörün tepesinde kontak hale gelir Kontaktörler Röle kontakları üzerinden büyük bir miktar elektrik gücü anahtarlamak için kullanıldığında kontaktör terimi ile adlandırılır.. Kontaktörler tipik olarak çoklu kontaklara sahiptir ve kontakları

Detaylı

ELEKTRĐKLĐ OCAK TR. Kurulum Kullanım Bakım

ELEKTRĐKLĐ OCAK TR. Kurulum Kullanım Bakım ELEKTRĐKLĐ OCAK TR Kurulum Kullanım Bakım Sayın Müşterimiz! Size teşekkür eder, yaptığınız seçimden dolayı da tebrik ederiz. Dikkatle tasarlanmış, en yüksek kaliteye sahip malzemelere göre imal edilmiş

Detaylı

ÇINAR KOLEJ Ö RENC LER Ç N RENKL B R DÜNYA

ÇINAR KOLEJ Ö RENC LER Ç N RENKL B R DÜNYA ÇINAR KOLEJ Ö RENC LER Ç N RENKL B R DÜNYA B üyükçekmece deki yeni kampüsünü e itim ve ö retime açan, anas n f, ilkö retim, anadolu ve fen liselerini içeren Ç nar Koleji 32 bin metrekarelik alana kurulu

Detaylı

KAPSAMLI İÇERİK SADELEŞTİRİLMİŞ ARAMA MOTORU YENİLİKÇİ BİLGİ İŞLEME TEKNOLOJİSİ PRATİK GÖRÜNTÜLEME ARAÇLARI MOBİL ERİŞİM

KAPSAMLI İÇERİK SADELEŞTİRİLMİŞ ARAMA MOTORU YENİLİKÇİ BİLGİ İŞLEME TEKNOLOJİSİ PRATİK GÖRÜNTÜLEME ARAÇLARI MOBİL ERİŞİM BAŞLANGIÇ REHBERİ KAPSAMLI İÇERİK SADELEŞTİRİLMİŞ ARAMA MOTORU YENİLİKÇİ BİLGİ İŞLEME TEKNOLOJİSİ PRATİK GÖRÜNTÜLEME ARAÇLARI MOBİL ERİŞİM LEXPERA Yeni Nesil Hukuk Bilgi Sistemi, hukuki araştırmalarınızı

Detaylı

Autodesk Building Design Suite 2012. Sorular ve Cevapları

Autodesk Building Design Suite 2012. Sorular ve Cevapları Autodesk Building Design Suite 2012 Sorular ve Cevapları Autodesk Building Design Suite 2012 yazılımı, daha etkin tasarım yapmanıza ve iletişim kurmanıza yardım eder. Ödediğiniz fiyat karşılığında mükemmel

Detaylı

Tamboy Fırınlar. 1227 multi turbo 4g - inox

Tamboy Fırınlar. 1227 multi turbo 4g - inox Solo Ürünler 2 Tamboy Fırınlar 1227 multi turbo 4g - inox 0+6 pişirme programlı grill fonksiyonlu multi turbo fırın 24 Saat programlanabilir dijital saat çıkartılabilir ve temizlenebilir full iç cam sistemi

Detaylı

BCN 12..48V 15..50A MİKROİŞLEMCİLİ AKÜ ŞARJ CİHAZI

BCN 12..48V 15..50A MİKROİŞLEMCİLİ AKÜ ŞARJ CİHAZI BCN 12..48V 15..50A MİKROİŞLEMCİLİ AKÜ ŞARJ CİHAZI TANITIM DOSYASI *Bu dokümanda verilen resim,çizim ve diğer teknik bilgiler cihazların temel ortak özellikleri göz önünde bulundurularak hazırlanmıştır

Detaylı

PLASTİK VAKUM TEKNOLOJİSİ DERSİ ÇALIŞMA SORULARI. b. Fanlar. c. Şartlandırıcı. d. Alt tabla. a. Rotasyon makinesi. b. Enjeksiyon makinesi

PLASTİK VAKUM TEKNOLOJİSİ DERSİ ÇALIŞMA SORULARI. b. Fanlar. c. Şartlandırıcı. d. Alt tabla. a. Rotasyon makinesi. b. Enjeksiyon makinesi PLASTİK VAKUM TEKNOLOJİSİ DERSİ ÇALIŞMA SORULARI 1. Aşağıdakilerden hangisi kontrol panosundaki butonlardan birisi değildir? a. Sayıcı reset b. Tabla yukarı c. Maça d. Devir sayısı 2. Aşağıdakilerden hangisi

Detaylı

II. Bölüm HİDROLİK SİSTEMLERİN TANITIMI

II. Bölüm HİDROLİK SİSTEMLERİN TANITIMI II. Bölüm HİDROLİK SİSTEMLERİN TANITIMI 1 Güç Kaynağı AC Motor DC Motor Diesel Motor Otto Motor GÜÇ AKIŞI M i, ω i Güç transmisyon sistemi M 0, ω 0 F 0, v 0 Makina (doğrusal veya dairesel hareket) Mekanik

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Kupalı Anemometre PCE-A 420

Kullanım Kılavuzu Kupalı Anemometre PCE-A 420 Kupalı Anemometre PCE-A 420 PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish

Detaylı

Kardex Remstar ile Intertex iş birliği yapıyor Ağır ve uzun malların zorlayıcı talepleri için depolama ve alma çözümleri

Kardex Remstar ile Intertex iş birliği yapıyor Ağır ve uzun malların zorlayıcı talepleri için depolama ve alma çözümleri Kardex Remstar by Intertex Kardex Remstar ile Intertex iş birliği yapıyor Ağır ve uzun malların zorlayıcı talepleri için depolama ve alma çözümleri Standard Solution Vertical Lift System Kardex Remstar

Detaylı

AN-500 FLASH POINT (Full Digital Tam Otomatik) (Kapalı Tip Alevlenme Noktası Tayin Cıhazı tanıtımı)

AN-500 FLASH POINT (Full Digital Tam Otomatik) (Kapalı Tip Alevlenme Noktası Tayin Cıhazı tanıtımı) AN-500 FLASH POINT (Full Digital Tam Otomatik) (Kapalı Tip Alevlenme Noktası Tayin Cıhazı tanıtımı) 1. LCD Grafik ekran. 2. Parlama (yanma) lambası. 3. Preset (ayarlar) düğmesi, bas değiştir, 4. Isıtma

Detaylı

KAVRAMLAR. Büyüme ve Gelişme. Büyüme. Büyüme ile Gelişme birbirlerinden farklı kavramlardır.

KAVRAMLAR. Büyüme ve Gelişme. Büyüme. Büyüme ile Gelişme birbirlerinden farklı kavramlardır. KAVRAMLAR Büyüme ve Gelişme Büyüme ile Gelişme birbirlerinden farklı kavramlardır. Büyüme Büyüme, bedende gerçekleşen ve boy uzamasında olduğu gibi sayısal (nicel) değişikliklerle ifade edilebilecek yapısal

Detaylı

Veri Toplama Yöntemleri. Prof.Dr.Besti Üstün

Veri Toplama Yöntemleri. Prof.Dr.Besti Üstün Veri Toplama Yöntemleri Prof.Dr.Besti Üstün 1 VERİ (DATA) Belirli amaçlar için toplanan bilgilere veri denir. Araştırmacının belirlediği probleme en uygun çözümü bulabilmesi uygun veri toplama yöntemi

Detaylı

BQ360 Modbus Dijital Giriş 24 Kanal. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.2 01.02.2016 BQTEK

BQ360 Modbus Dijital Giriş 24 Kanal. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.2 01.02.2016 BQTEK Modbus Dijital Giriş 24 Kanal Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.2 01.02.2016 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 4 2.1. Genel Görünüm... 4 2.3 Cihaz Boyutları...

Detaylı

Teknik sistem kataloğu Masaüstü TFT monitörler için kumanda panelleri

Teknik sistem kataloğu Masaüstü TFT monitörler için kumanda panelleri Teknik sistem kataloğu Masaüstü TFT monitörler için kumanda monitörler için kumanda Masaüstü TFT piyasada standart bulunan TFT'lere göre, zorlu endüstriyel ortamlarda dahi sürekli olarak sorunsuz çalışırlar.

Detaylı

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2015-2016 GÜZ YARIYILI İÇM 401-402 PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2015-2016 GÜZ YARIYILI İÇM 401-402 PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2015-2016 GÜZ YARIYILI İÇM 401-402 PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ KONU: GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ TASARIM STÜDYOSU YER: ESKİ BAHÇE KAFE YERLEŞKESİ /KAMPÜS 1.

Detaylı

OTOMATİZE KAMPANYALAR KULLANARAK DÖNÜŞÜM ORANINDA % 45 E VARAN ARTIŞ

OTOMATİZE KAMPANYALAR KULLANARAK DÖNÜŞÜM ORANINDA % 45 E VARAN ARTIŞ BAŞARI ÖYKÜSÜ: TOYS R US OTOMATİZE KAMPANYALAR KULLANARAK DÖNÜŞÜM ORANINDA % 45 E VARAN ARTIŞ Toys R Us mağazaları dünya çapında küçük ve büyük çocukların favori destinasyonu olarak bilinir! Emarsys B2C

Detaylı

DİJİTAL GENEL ANONS VE SESLİ ALARM SİSTEMİ X-618

DİJİTAL GENEL ANONS VE SESLİ ALARM SİSTEMİ X-618 DİJİTAL GENEL ANONS VE SESLİ ALARM SİSTEMİ Güçlü Anonslar ile Honeywell, kapanış saatleri gibi günlük bilgilerin yanında reklam ya da adresli çağrılar gibi hedefe yönelik anonsları destekleyen yeni bir

Detaylı

QR Kodu Tarayıcısı / Okuyucusuna Uygun Uygulamalarda Kullanım İçin

QR Kodu Tarayıcısı / Okuyucusuna Uygun Uygulamalarda Kullanım İçin Xerox QR Code Uygulaması Hızlı Başlangıç Kılavuzu 702P03999 QR Kodu Tarayıcısı / Okuyucusuna Uygun Uygulamalarda Kullanım İçin QR (Quick Response) Code Uygulamasını şu uygulamalarla birlikte kullanınız:

Detaylı

testo 316-3 : Soğutma sistemleri için kaçak dedektörü Kullanım kılavuzu

testo 316-3 : Soğutma sistemleri için kaçak dedektörü Kullanım kılavuzu testo 316-3 : Soğutma sistemleri için kaçak dedektörü Kullanım kılavuzu 2 1 İçindekiler 1 İçindekiler...3 2 Güvenlik ve çevre...4 2.1. Doküman hakkında...4 2.2. Güvenliği sağlama...4 2.3. Çevreyi koruma...5

Detaylı

Kablosuz (Yalnızca Belirli Modellerde)

Kablosuz (Yalnızca Belirli Modellerde) Kablosuz (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation şirketinin ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bluetooth,

Detaylı

FCB-EV7500. Product Image. 30x optik yakınlaştırma özellikli lense sahip, 1/2,8 tipi Exmor CMOS sensörlü Full HD renkli blok kamera.

FCB-EV7500. Product Image. 30x optik yakınlaştırma özellikli lense sahip, 1/2,8 tipi Exmor CMOS sensörlü Full HD renkli blok kamera. FCB-EV7500 30x optik yakınlaştırma özellikli lense sahip, 1/2,8 tipi Exmor CMOS sensörlü Full HD renkli blok kamera Product Image Genel Bakış Yüksek kaliteli, yüksek çözünürlüklü kompakt, hafif renkli

Detaylı

ankaralazerkesim.com PLEKSİ UYGULAMA YÖNLENDİRME LAZER KESİM CNC KESİM ÖZEL KESİMLER

ankaralazerkesim.com PLEKSİ UYGULAMA YÖNLENDİRME LAZER KESİM CNC KESİM ÖZEL KESİMLER ankaralazerkesim.com PLEKSİ UYGULAMA YÖNLENDİRME LAZER KESİM CNC KESİM ÖZEL KESİMLER Hizmette kalite ve güven... Morgül Pleksi Tasarım & Cnc. 2008 yılında Ankara da kurulmuş olup, reklam sektöründe faaliyet

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation şirketinin tescilli ticari markalarıdır. Bu belgede yer

Detaylı

Bina simülasyonları kullanılarak enerji etkin bina tasarımı. Dipl.-Ing. Stefan Krämer, Dr. İbrahim Çakmanus. Özet

Bina simülasyonları kullanılarak enerji etkin bina tasarımı. Dipl.-Ing. Stefan Krämer, Dr. İbrahim Çakmanus. Özet Bina simülasyonları kullanılarak enerji etkin bina tasarımı Dipl.-Ing. Stefan Krämer, Dr. İbrahim Çakmanus Özet Yeni bir bina çok dikkatli planlanmış olsa bile, kullanıcıların tüm gereksinmeleri karşılanmamış

Detaylı

Windows VISTA Ultimate Kurulumu ve Yönetimi

Windows VISTA Ultimate Kurulumu ve Yönetimi Windows VISTA Ultimate Kurulumu ve Yönetimi Windows Vista Ultimate, Vista'nın tüm özelliklerini içinde barındırıyor ve en pahalısürüm olarak listede yerini alıyor. SİSTEM GEREKSİNİMLERİ 1 GHz 32-bit işlemci

Detaylı

Duyucular (sensörler)

Duyucular (sensörler) Duyucular (sensörler) Duyucular, sistem dışından gelen uyarılara tepki veren, bunları algılayan, ve önceden belirlenmiş bazı değişkenleri ölçebilen algılayıcı cihazlardır. Çağdaş mekatronik teknoloji kapsamında

Detaylı

designed by Nurus D Lab teknik doküman

designed by Nurus D Lab teknik doküman designed by Nurus D Lab teknik doküman Gate, köprü görevi gören ana platform ve bu platform üzerinde sistemi tamamlayan depolama birimlerinden oluşur. Giderek artan gereksinimler için pratik, yenilikçi

Detaylı

Akıllı Çözümler. Beko dan günlük hayatınızı kolaylaştıracak akıllı çözümler.

Akıllı Çözümler. Beko dan günlük hayatınızı kolaylaştıracak akıllı çözümler. Akıllı Çözümler Beko dan günlük hayatınızı kolaylaştıracak akıllı çözümler. Beko Solo Fırın Serisi estetik tasarımları ve teknolojileriyle yaşam kalitenizi yükseltiyor. Akıllı çözümleri ve fonksiyonellikleriyle

Detaylı

5/8 Bağlantı Noktalı Gigabit Ethernet Anahtarı

5/8 Bağlantı Noktalı Gigabit Ethernet Anahtarı 5/8 Bağlantı Noktalı Gigabit Ethernet Anahtarı Kullanım Kılavuzu Onay FCC Beyanı Bu test edilmiş ve FCC Kuralları Kısım 15 de belirtilen teknik özelliklere göre B Sınıfı aygıtların sınırları ile uyumlu

Detaylı

ISI TRANSFER ÜRÜNLERİ Plakalı Eşanjör Lehimli Eşanjör Borulu ve Tübüler Eşanjör Daire Giriş İstasyonları. BASINÇLI KAPLAR Boyler

ISI TRANSFER ÜRÜNLERİ Plakalı Eşanjör Lehimli Eşanjör Borulu ve Tübüler Eşanjör Daire Giriş İstasyonları. BASINÇLI KAPLAR Boyler Isı İstasyonları Konularımız ISI TRANSFER ÜRÜNLERİ Plakalı Eşanjör Lehimli Eşanjör Borulu ve Tübüler Eşanjör Daire Giriş İstasyonları BASINÇLI KAPLAR Boyler Genleşme Paslanmaz Proses Denge Kapları Tortu

Detaylı

Genel bilgiler Windows gezgini Kes Kopyala Yapıştır komutları. 4 Bilinen Dosya Uzantıları

Genel bilgiler Windows gezgini Kes Kopyala Yapıştır komutları. 4 Bilinen Dosya Uzantıları İÇERİK 2 Dosya ve Klasör İşlemleri 3 Giriş BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALARI Windows 7 - Devam ÖĞR. GÖR. HASAN ALİ AKYÜREK http://www.hasanakyurek.com Sürümler Sürüm Karşılaştırmaları Masaüstü Görev

Detaylı

MEVCUT OTOMATĐK KONTROL SĐSTEMLERĐNĐN BĐNA OTOMASYON SĐSTEMĐ ĐLE REVĐZYONU VE ENERJĐ TASARRUFU

MEVCUT OTOMATĐK KONTROL SĐSTEMLERĐNĐN BĐNA OTOMASYON SĐSTEMĐ ĐLE REVĐZYONU VE ENERJĐ TASARRUFU MEVCUT OTOMATĐK KONTROL SĐSTEMLERĐNĐN BĐNA OTOMASYON SĐSTEMĐ ĐLE REVĐZYONU VE ENERJĐ TASARRUFU Erdinç S AYIN 1968 yılında Đstanbul'da doğdu. 1989 yılında Đstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği

Detaylı

Kalite verimlilikle buluştu. DR6000 UV-VIS Spektrofotometre

Kalite verimlilikle buluştu. DR6000 UV-VIS Spektrofotometre Kalite verimlilikle buluştu DR6000 UV-VIS Spektrofotometre Kalite ve uygun maliyetin birleşimi Yeni DR6000 UV-VIS spektrofotometre, laboratuvardaki rutin analizler ve zorlu fotometrik uygulamalar için

Detaylı

HT-02 HP KABLOLU ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU

HT-02 HP KABLOLU ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU HT-02 HP KABLOLU ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU TEKNİK VERİLER 1. Çalışma voltajı: 3V ±0,2V (DC) 2. Yük Akımı: 5 A 3. Hassasiyet: ± 0,5 ºC 4. Sıcaklık ayar aralığı: 10ºC - 30ºC 5. Zamanlama Hatası: 1%

Detaylı

DEĞERLENDİRME NOTU: Mehmet Buğra AHLATCI Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, Sosyolog

DEĞERLENDİRME NOTU: Mehmet Buğra AHLATCI Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, Sosyolog DEĞERLENDİRME NOTU: Mehmet Buğra AHLATCI Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, Sosyolog KONYA KARAMAN BÖLGESİ BOŞANMA ANALİZİ 22.07.2014 Tarihsel sürece bakıldığında kalkınma,

Detaylı

Mitsubishi Klima Özellikleri

Mitsubishi Klima Özellikleri Mitsubishi Klima Özellikleri Mitsubishi klimalar, havayı doğal de kötü enzim kirli Doğal kokulardan bakteriler havayı filtresiyle bir ortadan mekanizma emerek arındıran, kaldırılır, bakterileri sterilize

Detaylı

C: Kaydırma ruleti D: Pil yuvası E: Aç/Kapa anahtarı F: Bağlantı düğmesi G: Optik hareket algılayıcısı

C: Kaydırma ruleti D: Pil yuvası E: Aç/Kapa anahtarı F: Bağlantı düğmesi G: Optik hareket algılayıcısı Ürün bilgileri Alıcı Fare Miniklavye A: Gösterge B: Bağlantı düğmesi Kurulum C: Kaydırma ruleti D: Pil yuvası E: Aç/Kapa anahtarı F: Bağlantı düğmesi G: Optik hareket algılayıcısı H: Pil yuvası I: Bağlantı

Detaylı

KALİTE HER ZAMAN PAHALI DEĞİLDİR. Dünyanın 4. Büyük fabrikası teknolojinin önünde

KALİTE HER ZAMAN PAHALI DEĞİLDİR. Dünyanın 4. Büyük fabrikası teknolojinin önünde Japon dizayn ve teknolojisi ile üretilmiş çevre dostu klimalar artık Türkiye de KALİTE HER ZAMAN PAHALI DEĞİLDİR Dünyanın 4. Büyük fabrikası teknolojinin önünde 30.000 kişinin çalıştığı ve Sektöründe ilk

Detaylı

HAUTAU PRIMAT. sistemi. Depolama, montaj, havaland rma, sabitleme, temizleme... Hiçbir şey bundan daha kolay değil!

HAUTAU PRIMAT. sistemi. Depolama, montaj, havaland rma, sabitleme, temizleme... Hiçbir şey bundan daha kolay değil! yüksek vasistas HAUTAU PRIMAT sistemi Depolama, montaj, havaland rma, sabitleme, temizleme... Hiçbir şey bundan daha kolay değil! Esneklik ve çok yönlülük alan nda HAUTAU PRIMAT kimseye söz b rakm yor:

Detaylı

Kritik Altyapı Değerlendirmeleri

Kritik Altyapı Değerlendirmeleri Kritik Altyapı Değerlendirmeleri Kritik Altyapı Değerlendirmeleri Emerson Network Power uzmanlarınca sunulan profesyonel görüşler, altyapınızın hem bugün hem de gelecekte en iyi performansı sergilemesini

Detaylı

Dell PowerVault MD3400/3420/3800i/3820i/3800f/3820f Depolama Dizileri Başlangıç Kılavuzu

Dell PowerVault MD3400/3420/3800i/3820i/3800f/3820f Depolama Dizileri Başlangıç Kılavuzu Dell PowerVault MD3400/3420/3800i/3820i/3800f/3820f Depolama Dizileri Başlangıç Kılavuzu Resmi Model: E03J and E04J Series Resmi Tip: E03J001 and E04J001 Notlar, Dikkat Edilecek Noktalar ve Uyarılar NOT:

Detaylı

Fark basınç ölçüm cihazı

Fark basınç ölçüm cihazı Fark basınç ölçüm cihazı testo 526 Tüm basınç aralıkları için uygundur Sıcaklık kompanzasyonlu fark basınç sensörü, 0... 2000, cihaza entegre Sıcaklık ve basıncı ölçmek üzere kullanılan farklı probların

Detaylı

Microswitchli çubuk termostat

Microswitchli çubuk termostat E-mail: Fax: +49 661 6003-607 Veri Sayfası 60.1530 Sayfa 1/6 Microswitchli çubuk termostat STMA tip serisi Özellikler Mikroswitchli Alüminyum döküm gövde Koruma sınıfı IP 54 Yüksek aşırı sıcaklık koruması

Detaylı

Braille Star 40 Başvuru Kitapçığı Sürüm 4.0 Lütfen bu başvuru kitapçığıyla birlikte paketinizde bulunan kullanıcı kılavuzunu da gözden geçirin.

Braille Star 40 Başvuru Kitapçığı Sürüm 4.0 Lütfen bu başvuru kitapçığıyla birlikte paketinizde bulunan kullanıcı kılavuzunu da gözden geçirin. Braille Star 40 Başvuru Kitapçığı Sürüm 4.0 Lütfen bu başvuru kitapçığıyla birlikte paketinizde bulunan kullanıcı kılavuzunu da gözden geçirin. Cihazın ön tarafında orta kısımda 2 adet aralık tuşu yer

Detaylı

1. BÖLÜM: SOSYAL MEDYA

1. BÖLÜM: SOSYAL MEDYA 1. BÖLÜM: SOSYAL MEDYA Bu bölümde sosyal medya kavramı, gelişimi, özellikleri ve sosyal medya araçları ele alınarak geleneksel medya ve sosyal medya arasındaki farklar incelenmiştir. Ayrıca bu bölümde,

Detaylı

Yorka Yazılım Dokuma Otomasyonu Projesi. KONU : Dokuma Üretim Takibi ve Otomasyonu

Yorka Yazılım Dokuma Otomasyonu Projesi. KONU : Dokuma Üretim Takibi ve Otomasyonu KONU : Dokuma Üretim Takibi ve Otomasyonu GENEL TANIMLAMA: Projenin amacı, gerçek zamanlı üretim bilgisi sağlamak için fabrika bünyesinde hali hazırda çalışmakta olan muhtelif marka ve özellikte dokuma

Detaylı

HAKKIMIZDA Bileşik Kauçuk hammaddesinden kauçuk malzemelerin kalıplanmasına

HAKKIMIZDA Bileşik Kauçuk hammaddesinden kauçuk malzemelerin kalıplanmasına HAKKIMIZDA Bileşik Kauçuk hammaddesinden kauçuk malzemelerin kalıplanmasına Se.Fa, 90 lı yılların başında kurulmuştur. Şirketimiz, sahip olduğu teknoloji,teknik dizayn ve üretim deneyimi ile şuanda hidrolik,otomasyon

Detaylı

ÇALIŞAN SAĞLIĞI BİRİMİ İŞLEYİŞİ Hastanesi

ÇALIŞAN SAĞLIĞI BİRİMİ İŞLEYİŞİ Hastanesi KİHG/İŞL-005 19.08.2009 07.08.2012 2 1/8 GÜNCELLEME BİLGİLERİ Güncelleme Tarihi Güncelleme No Açıklama 11.11.2009 1 Belge içeriğinde ve belge numarasında değişiklik yapılması 07.08.2012 2 Komite, başlık,

Detaylı

Konfor, ferahlık ve rahatlık

Konfor, ferahlık ve rahatlık Konfor, ferahlık ve rahatlık Pratik kapılar yana kayıp açıldığında geniş bir çalışma alanı sizi bekliyor. Geniş mesafe dolayısıyla rahat biniş-iniş ve esnek koltuk kapasitesi seçenekleri. 540mm Sınıfının

Detaylı

CER1000-A GEÇİŞ KONTROL ÜRÜNLERİ KULLANIM KILAVUZU BAĞIMSIZ DENETLEYİCİ GEÇİŞ KONTROL BİRİMİ İÇİNDEKİLER

CER1000-A GEÇİŞ KONTROL ÜRÜNLERİ KULLANIM KILAVUZU BAĞIMSIZ DENETLEYİCİ GEÇİŞ KONTROL BİRİMİ İÇİNDEKİLER GEÇİŞ KONTROL ÜRÜNLERİ KULLANIM KILAVUZU CER1000-A BAĞIMSIZ DENETLEYİCİ GEÇİŞ KONTROL BİRİMİ İÇİNDEKİLER 1. BAKIM ONARIM 2. KUTU İÇERİĞİ 3. EKLENEBİLEN EKİPMANLAR 4. ÜRÜN TANIMI 5. TEKNIK ÖZELLİKLER 6.

Detaylı

VX2880ML 28" UHD 4K LED

VX2880ML 28 UHD 4K LED VX2880ML 28" UHD 4K LED Monitör, Flicker Free Teknolojisi 1.07Milyar Renk Desteği, MHL/HDMI, Mini DisplayPort, DisplayPort Giriş/Çıkış (Çoklu Monitör, Uyumu) Girişleri ve Hoparlör VX2880ml ViewSonic VX2880ml,

Detaylı

Mağazalar için LED Aydınlatma Çözümleri Estetik çözümler, maksimum enerji tasarrufu, düşük bakım maliyetleri

Mağazalar için LED Aydınlatma Çözümleri Estetik çözümler, maksimum enerji tasarrufu, düşük bakım maliyetleri Mağazalar için LED Aydınlatma Çözümleri Estetik çözümler, maksimum enerji tasarrufu, düşük bakım maliyetleri Etkileyici Büyük yatırımlarla oluşturulan mağazalarınızda sergilediğiniz ürünlerinizin doğru

Detaylı

Topoloji değişik ağ teknolojilerinin yapısını ve çalışma şekillerini anlamada başlangıç noktasıdır.

Topoloji değişik ağ teknolojilerinin yapısını ve çalışma şekillerini anlamada başlangıç noktasıdır. Yazıyı PDF Yapan : Seyhan Tekelioğlu seyhan@hotmail.com http://www.seyhan.biz Topolojiler Her bilgisayar ağı verinin sistemler arasında gelip gitmesini sağlayacak bir yola ihtiyaç duyar. Aradaki bu yol

Detaylı

BURHANETTİN YILDIZ TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ

BURHANETTİN YILDIZ TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ Burhanettin Yıldız Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesinde üç değişik lise türü vardır ve hepsinin giriş koşulları farklıdır. Anadolu Teknik Lise: OGES puanı ile öğrenci alınır. Anadolu Teknik Lisede Bilişim

Detaylı

SİRKÜLER. 3.6.1. Basit tahta palet 2 %50,00

SİRKÜLER. 3.6.1. Basit tahta palet 2 %50,00 SİRKÜLER TARİH : 28.12.2015 SİRKÜLER NO : 2015/73 SİRKÜLER Tarih 25/12/2015 Sayı Resmi Gazete No 29573 Mevzuat Türü 458 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Yayınlama Tarihi Geçerlilik Tarihi Açıklama

Detaylı

- TESTO 417 - Hava Hızı ve Debisi Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

- TESTO 417 - Hava Hızı ve Debisi Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU - TESTO 417 - Hava Hızı ve Debisi Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU 1 1. Ürün Açıklaması Testo 417 Testo 416 Pervane Prob Ekran Kontrol tuşları Pil kompartmanı Servis kompartmanı Cihazı açma /

Detaylı

Plantronics Explorer 50. Kullanıcı Kılavuzu

Plantronics Explorer 50. Kullanıcı Kılavuzu Plantronics Explorer 50 Kullanıcı Kılavuzu İçindekiler Hoş Geldiniz 3 Kutunun içinde ne var 4 Kulaklığa Genel Bakış 5 Güvende olun 5 Eşleştirme ve Şarj Etme 6 Eşleştirme 6 Eşleştirme modunu etkinleştirme

Detaylı

Sorunsuz Masaüstü Deneyimi için Mükemmel Çözüm. Genel Bakış. Gelişmiş, Yüksek Performanslı Teradici işlemci. Tüm çevresel aygıtlar için esneklik

Sorunsuz Masaüstü Deneyimi için Mükemmel Çözüm. Genel Bakış. Gelişmiş, Yüksek Performanslı Teradici işlemci. Tüm çevresel aygıtlar için esneklik Sorunsuz Masaüstü Deneyimi için Mükemmel Çözüm 24" (23.6" Görüntülenebilir) Zero Client Monitör Genel Bakış ViewSonic SD-Z245 22 inç (23,6 inç görüntülenebilir) zero client monitör, donanım hızlandırmalı

Detaylı

Bulunduğu Kaynaştırma

Bulunduğu Kaynaştırma İşitme Engelli Öğrencilerin Bulunduğu Kaynaştırma Ortamlarında Fiziksel Düzenlemeler Araş. Gör. Duygu BÜYÜKKÖSE Araş. Gör. Hüseyin KOÇ Doç. Dr. Hasan GÜRGÜR ÖZEK 2015, Anadolu Üniversitesi Giriş İşitme

Detaylı

GHS PERMANENT HOME. İnsanları yuva sahibi yapıyoruz. Hızlı. Güvenli. Kolay.

GHS PERMANENT HOME. İnsanları yuva sahibi yapıyoruz. Hızlı. Güvenli. Kolay. GHS PERMANENT HOME İnsanları yuva sahibi yapıyoruz. Hızlı. Güvenli. Kolay. GHS PERMANENT HOME İnsanların hayat kalitesini artırıyoruz. Hızlı. Güvenli. Kolay. GHS Permanent Homes kalıcı ve sürdürülebilirlik

Detaylı