Nisan 2012 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) 2011 Yılı Mali Destek Programları- Başarılı Projelere İlişkin Özet Bilgi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Nisan 2012 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) 2011 Yılı Mali Destek Programları- Başarılı Projelere İlişkin Özet Bilgi"

Transkript

1 Nisan 2012 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) 2011 Yılı Mali Destek Programları- Başarılı Projelere İlişkin Özet Bilgi

2 SUNUM PLANI Yılı Mali Destek Programı (MDP) Özet Bilgiler ve Başvuru Sayıları 1.1. AR-GE ve Yenilikçiliğin Geliştirilmesi MDP (KOBİ-KAMU) Kapsamında Başarılı Bulunan Projeler 1.2. Tarıma Dayalı Sanayinin Geliştirilmesi MDP Kapsamında Başarılı Bulunan Projeler (KOBİ-KAMU) 1.3. Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi MDP Kapsamında Başarılı Bulunan Projeler (KOBİ-KAMU) 2. Kapanış

3 Proje Yönetim Birimi 2011 MDP Eğitim ve Bilgilendirme Süreci 2011 Yılı Mali Destek Programı Bilgilendirme Toplantıları: 2011 Yılı Mali Destek kapsamında İl ve İlçelerde toplam 3 bilgilendirme toplantısı yapılarak 947 kişi Mali Destek programı hakkında bilgilendirilmiştir. Proje Döngüsü Eğitimi: İl ve İlçelerde toplam 11 adet Proje Döngüsü Eğitimi yapılarak 570 kişiye eğitim verilmiştir. Teknik Yardım Masası Faaliyetleri: Ocak 2012 tarihleri arasında teknik yardım masası kapsamında potansiyel başvuru sahiplerine birebir destek verilmiştir. Başvuruların Teslim Alınması: 213 adeti kar amacı güden kuruluşlara ait, 92 tanesi kar amacı gütmeyen kurumlara ait olmak üzere toplam 305 proje başvurusu kabul edilmiştir.

4 AR-GE ve Yenilikçiliğin Geliştirilmesi MDP Başarılı Projeler (KOBİ) 1. KAYHAN ERTUĞRUL MAKİNE SAN. VE TİC. AŞ 2. SAV BELEDİYESİ ULAŞIM HİZMETLERİ VE SU FABRİKASI İŞLETMESİ 3. SAFANUR BOYA YAPI KİMYASALLARI İNŞ. TURZ. NAK. GIDA MOB. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. 4. MED-SER ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ SAN TİC LTD ŞTİ. 5. AKTAN MÜHENDİSLİK MAKİNE İMALAT SAN. TİC. LTD. ŞTİ 6. BASMACIOĞLU-ATA BASMACI 7. DİRİLİŞ TEKSTİL SAN. VE TİC. A.Ş. 8. ÖZTEKNİK MERMER TORNA MAKİNE İMALAT İNŞAAT TURİZM NAKLİYAT SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ 9. ELİTPAK PLASTİK AMBALAJ GIDA KALIP SANAYİ TİCARET A.Ş. 10. BABYLİFE ÖZEL SAĞLIK YAT.SAN.TİC.A.Ş. 11. ANTAK ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM LTD.ŞTİ. 12. KOFS MAKİNA VE ORMAN ÜRÜNLERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ 13. BÜLBÜL AKÜ VE MALZEMELERİ TİC LTD. ŞTİ. 14. ERÇETİN GÜLYAĞI SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 15. RAL TEKSTİL LİMİTED ŞİRKETİ 16. SAGALASSOS MERMER MADENCILIK NAKLIYAT ORMAN ÜRÜNLERI İNŞAAT SANAYI VE TICARET LIMITED ŞIRKETI 17. SS.TOSLAK YENİKÖY HACIKERİMLER KÖYLERİ TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ 18. HAS DORSE FRİGOROFİK KASA ÜST YAPI PANEL VE PREFABRİK YAPI SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ 19. EREN MOBİLYA MALZEMELERİ VE ORMAN ÜRÜNLERİ SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

5 AR-GE ve Yenilikçiliğin Geliştirilmesi MDP-Başarılı Projeler (KOBİ) BURDUR

6 AR-GE ve Yenilikçiliğin Geliştirilmesi MDP Başarılı Projeler (KOBİ) BURDUR-1 BAŞVURU SAHİBİ: KAYHAN ERTUĞRUL MAKİNE SAN. VE TİC. AŞ REFERANS NO: TR61/11/ARGE/KOBİ/01-19 PROJE ADI: Yenilikçi Yöntemlerle Modern Üretime Geçiş PROJE TOPLAM BÜTÇESİ: TL İSTENEN DESTEK TUTARI ve YÜZDESİ: TL, %50 GENEL AMAÇ: Yapılması planlanan makine ve ekipman yatırımları ile Kayhan Ertuğrul Makina İşletmesinin mevcut üretim kalitesi, üretim hızı, pazar payı ve rekabet edilebilirliğini arttırarak, pazarlama ve ihracat yönünün geliştirilmesi, kurumsallaşmasının sağlanması ve böylelikle sektörün rekabet gücünün arttırılmasıdır. Yeni üretim altyapısı sayesinde kalite ve verim artışının getireceği pazar payındaki yükselişin sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulması için çevre ülkelere ihracat yapılarak rekabet edebilirliği her zaman yüksek tutmak, böylelikle bölge ekonomisinin gelişmesi ve refah düzeyinin yükselmesini sağlamak, Batı Akdeniz Bölgesindeki KOBİ lere örnek teşkil etmek de genel amaçları arasındadır.

7 KAYHAN ERTUĞRUL MAKİNE SAN. VE TİC. AŞ. ÖZEL AMAÇ(LAR): 1) Makine ve ekipman yatırımları ile Üretim hattının kapasitesinin yükseltilmesi Üretim hızı ve kalitesinin arttırılması Üretimde dışa bağımlılığın azaltılması Yeni tasarım ürünlerin imalatı için teknik altyapının oluşturulması 2) Artan iş hacmine paralel olarak 6 yeni personele iş imkânı sağlamak 3) Üretim ve satış organizasyonunda gerekli iyileştirmeleri yapmak, 4) OHSAS İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği yönetim sistemini kurmak, 5) Dış Ticaret Uzmanı istihdam ederek ihracata ağırlık vermek, 6) İtalya da EIMA 2012 Uluslararası Tarım fuarına katılım sağlamak.

8 AR-GE ve Yenilikçiliğin Geliştirilmesi MDP-Başarılı Projeler (KOBİ) BURDUR-2 BAŞVURU SAHİBİ: BASMACIOĞLU-ATA BASMACI REFERANS NO: TR61/11/ARGE/KOBİ/01-49 PROJE ADI: Ar-Ge ve İnovasyonla Yeni Moto Traktör Geliştirmek PROJE TOPLAM BÜTÇESİ: TL İSTENEN DESTEK TUTARI ve YÜZDESİ: ,50 TL, %50 GENEL AMAÇ: TR61 Düzey 2 Bölgesi nin ulusal ve uluslararası tanınırlığının sağlanması ve TR61 Düzey 2 Bölgesi nde üretilen Tarım Makinaları ve hizmet gruplarının katma değerlerinin artırılması yoluyla bölgede Tarım Makinaları alanında faaliyet gösteren işletmelerin rekabetçiliklerinin geliştirilmesini amaçlamaktadır. Bunun yanı sıra, istihdamın artırılması ve bölge ihracatının artırılması ile bölge ekonomisine katkı sağlanmayı amaçlamaktadır.

9 ÖZEL AMAÇ(LAR): BASMACIOĞLU-ATA BASMACI Ar-ge çalışmalarıyla elde edilen yeni ürünün alınacak yeni makine ve teçhizat donanımı ile seri üretimine geçilmesi ve yılda 1000 adet satış rakamına ulaşılması, Türkiye de ulusal üretimde bir ilk olması itibariyle yenilikçi bir yatırım yapılması ve sektörde yeni bir ürünün kazandırılması, Geliştirilen ürün için CE işaretlemesinin yapılması ve Yurt dışına satışa hazır hale getirilmesi, TS Standartlarında 10 adet servis kurulumu, üretilen yeni ürün için yurtdışı pazarlarına ulaşılması, 10 yeni personel istihdam edilmesi, Yeni bir ürün imalatı yaparak önce bölgemizin sonra tüm Türkiye nin yararlanabileceği bir L7 sınıfı 4 tekerlekli yük taşıyıcı motosikletin imalatıyla başta çiftçiler, sanayiciler ve tüm kısa mesafede yük taşıyan işletmelerin yararlanması hedeflenmektedir.

10 AR-GE ve Yenilikçiliğin Geliştirilmesi MDP Başarılı Projeler (KOBİ) BURDUR-3 BAŞVURU SAHİBİ: AKTAN MÜHENDİSLİK MAKİNE İMALAT SAN. TİC. LTD. ŞTİ REFERANS NO: TR61/11/ARGE/KOBİ/01-38PROJE ADI: Aktan Mühendislik Faydalı Model Projesi REVİZYON ÖNCESİ PROJE TOPLAM BÜTÇESİ: TL İSTENEN DESTEK TUTARI ve YÜZDESİ: TL, %50 GENEL AMAÇ: Aktan Mühendislik yürüteceği proje ile Türkiye de ilk kez üretilecek olan büyük iş makinelerinin ve kamyonların lastiklerinin olası hasarlarını giderecek tamir makinesinin üretimine geçmeyi hedeflemektedir. Lastik Onarım Mekanizması olarak adlandırılan bu makine için gerekli Ar- Ge çalışmaları yapılarak prototipi hazırlanmış olup, Türk Patent Enstitüsünden de lisansı satın alınmıştır. Üretime hazır hale gelen yenilikçi, katma değeri yüksek bu makine ile mermer ocakları, Maden ocakları, Baraj inşaatları ve diğer inşaat yapan firmalara satışlar yapılarak firmanın rekabet gücü arttırılacak, üretimin yapılması için alınacak CNC torna tezgahı ile 3 yeni ürün daha üretilecek, Ar-Ge çalışmaları için yeni teknolojiler hazır hale getirilecek ve firmanın karlılığı artacaktır.

11 AKTAN MÜHENDİSLİK MAKİNE İMALAT SAN. TİC. LTD. ŞTİ ÖZEL AMAÇ(LAR): Burdur ilinde faaliyet gösteren firma, gerçekleştireceği proje ile CNC torna tezgahı alımı yapmayı ve Türkiye de üretimi yapılmayan Faydalı Model olarak adlandırılan Lastik Onarım Mekanizmasının üretimine başlamayı hedeflemektedir. Böylelikle sektörde büyük inşaat firmaları, mermer ocakları, baraj ve yol yapımı gibi birçok alana satışlar yaparak satışlarını %10 arttırmayı, maliyetlerini %10 azaltırken %30 da enerji tasarrufu sağlamayı hedeflemektedir. Ar-Ge çalışmaları sonucunda ortaya çıkan bu ürün için alınan CNC makinesi ile sadece bu ürünü üretmekle kalmayacak, bunun yanında Dikey Şanzıman Krikosu ve Motosiklet Tamir Lifti de dahil olmak üzere 3 yeni ürünün üretimini yapacaktır. 4 yeni istihdamla kadrosu güçlenecek ve Ar-Ge çalışmaları yapmaya devam ettikçe Ortadoğu pazarına da girmeyi hedeflemektedir. Dış ticareet başlanmasıyla Pazar payında %20 lik bir artış hedeflenmektedir. Teknoloji, Yönetim ve Dış Ticaret danışmanlıkları alınması ve gerekli yazılımların alınmasıyla hem yönetim kadrosunun hem de Ar-Ge çalışmalarının sağlam temellere dayandırılması hedeflenmektedir.

12 AR-GE ve Yenilikçiliğin Geliştirilmesi MDP-Başarılı Projeler (KOBİ) Burdur-4 BAŞVURU SAHİBİ: SAGALASSOS MERMER MADENCILIK NAKLIYAT ORMAN ÜRÜNLERI İNŞAAT SANAYI VE TICARET LIMITED ŞIRKETI REFERANS NOTR61/11/ARGE/KOBİ/01-42 PROJE ADI: Sagalassos Mermer Rekabet Gücünün Arttırılması Projesi PROJE TOPLAM BÜTÇESİ: TL İSTENEN DESTEK TUTARI ve YÜZDESİ: TL, %50 GENEL AMAÇ: Burdur mermer sektörünün yeni teknoloji yatırımları ile gelişimini destekleyerek ilin sosyo- ekonomik gelişmişlik düzeyini artırmak, ayrıca sürdürülebilir çevre uygulamalarının yaygınlaştırılmasına katkı sağlamaktır. ÖZEL AMAÇ: Sagalassos mermerin teknoloji seviyesinin yükseltilmesi ile süreç iyileştirmesi, verimliliğinin ve rekabet gücünün artırılmasıdır.

13 AR-GE ve Yenilikçiliğin Geliştirilmesi MDP-Başarılı Projeler (KOBİ) Burdur-5 BAŞVURU SAHİBİ: Eren Mobilya Malzemeleri ve Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi REFERANS NO, İLİ: TR61/11/ARGE/KOBİ/01-61 PROJE ADI: Özel Tasarım Modüler Mobilya Üretimine Geçiş Projesi PROJE TOPLAM BÜTÇESİ: TL İSTENEN DESTEK TUTARI ve YÜZDESİ: TL, %50 GENEL AMAÇ: Mobilya malzemeleri alım satımı yapan ve küçük çaplı mobilya firmalarına ileri teknoloji makineler ile kenar bantlama ve ebatlama hizmeti vererek ara mamul üretimi yapan firmanın kendi tasarımları ile birlikte modüler mobilya üretimine başlamasıyla başvuru rehberinde öncelikli olarak belirtilen orman ürünleri ve mobilya sanayinin rekabet gücünü yeni tasarımlar ve farklı bakış açısı ile artmasını sağlayarak işletmelerde yenilikçi ve yeni ürün üretilmesinin teşvik edilmesi amacına katkı sağlamak,

14 Eren Mobilya Malzemeleri ve Orman Ürünleri San. GENEL AMAÇ: Sadece yeni ürünlerin üretilmesi ile değil beraberinde istihdam edilecek olan Tasarım uzmanı ve uzmanın kullanacağı Tasarım programı ve bilgisayar ile birlikte kurulacak olan Tasarım Birimi sayesinde yenilikçi ürünlerin geliştirilmesinde sürekliliği sağlayarak Ar-Ge Altyapısının geliştirilmesi ve yenilikçi uygulamaların yaygınlaştırılması amacına katkı sağlamak, Proje ile birlikte istihdam olanaklarının yaratılmasıyla bölgedeki işsizlik sorununun çözümüne katkıda bulunmak, işsiz nüfusun bölge dışına göç etmesini engellemek, Yapılan yatırımlar ile yenilikçi modüler mobilya imalatına geçerek bölgedeki diğer işletmelere girişimcilik ve yenilikçilik konusunda örnek teşkil etmek ÖZEL AMAÇ(LAR): Mevcut durumda Mobilya sektörüne yönelik Ebatlama ve Kenar Bantlama işlemleri yaparak Ara Mamul imaları yapan firmanın Modüler Mobilya üretimine geçebilmesi için; üretimin sorunsuz ve kaliteli olması amacıyla 1 Adet CNC Delik Açma Makinesi alınması,

15 Eren Mobilya Malzemeleri ve Orman Ürünleri San. ÖZEL AMAÇ(LAR): Üretim için Gerekli olan Hammaddelerin ve ürünlerin tesis içerisinde sorunsuz bir şekilde taşınabilmesi için 1 Adet 4500 kg Taşıma Kapasiteli Forklift alınması, Proje ile birlikte yeni istihdam edilecek olan tasarım uzmanı öncülüğünde inovatif ve özel tasarımlar oluşturulabilmesi için 1 adet Yerli üretim yüksek kapasiteli bilgisayar ve Tasarım programının alınması, Makine ve ekipmanların alınması ile birlikte Modüler mutfak, yatak odası ve yemek odası takımlarının üretimine başlanması Günde 2 yemek odası, 2 yatak odası, 1 mutfak takımı olmak üzere yılda takım modüler mobilya üretilmesi Kaliteli ve sorunsuz bir üretim sağlamak amacı ile 1 Forklift Operatörü, inovatif ürünler tasarlamak üzere 1 tasarım uzmanı,, 1 satış uzmanı,1 muhasebeci, 1 üretim müdürü ve 1 CNC Delik Makinesi Operatörü olmak üzere toplamda 6 kişinin istihdam edilmesi ve dolayısıyla istihdam edilecek bu kişilere gerekli eğitim ve donanımın sağlanması Proje kapsamında ISO 9001 Kalite Yönetim Sisteminin kurulması ve belgelendirilmesi

16 Eren Mobilya Malzemeleri ve Orman Ürünleri San. ÖZEL AMAÇ(LAR): 2011 yılı sonunda yaklaşık TL olan cironun proje sonunda TL ye ulaşması Ürünlerimizin müşterilerimize ulaşması amacı ile Antalya, Denizli, Isparta, Fethiye ve Muğla illerinde oluşturulacak olan 5 bayiden oluşan bayilik ağının kurulması Üretime Başlanması ile birlikte projeyi takip eden yıl bölgenin Mobilya Üretim Pazar Payının %15 ine hakim olunması

17 AR-GE ve Yenilikçiliğin Geliştirilmesi MDP-Başarılı Projeler (KOBİ) ISPARTA

18 AR-GE ve Yenilikçiliğin Geliştirilmesi MDP-Başarılı Projeler (KOBİ) Isparta-1 BAŞVURU SAHİBİ: SAV BELEDİYESİ ULAŞIM HİZMETLERİ VE SU FABRİKASI İŞLETMESİ REFERANS NO: TR61/11/ARGE/KOBİ/01-94 PROJE ADI: Damacana Dolum Tesisi Projesi PROJE TOPLAM BÜTÇESİ: TL REVİZYON ÖNCESİ İSTENEN DESTEK TUTARI ve YÜZDESİ: TL, %45 GENEL AMAÇ: İşletmenin Ar-Ge kapsamında yapmış olduğu çalışmaların yeni ürün üretimi için gerekli alt yapısının oluşturulması ile ulaşım hizmeti veren işletmenin yeni, ekonomik ve sağlıklı ürün üretimini sağlamaktır. Bu kapsamda yapılacak yatırımla işletme, TR 61 Düzey 2 Bölgesinde 2011 Yılı Mali Destek Programında belirlenen işletmelerde yenilikçi ve yeni ürün üretiminin teşvik edilmesi, Ar-Ge altyapısının geliştirilmesi ve yenilikçi uygulamaların yaygınlaştırılması hedefine katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

19 SAV BELEDİYESİ ULAŞIM HİZMETLERİ VE SU FABRİKASI İŞLETMESİ ÖZEL AMAÇ(LAR): İşletme olarak yapılan Ar-Ge çalışmaları sonucu kuracakları Damacana Dolum Tesisi ile yeni, ekonomik, kaliteli ürün elde etmek ve doğal kaynakların değerlendirilmesini sağlamak. Kurulan bu yeni tesis ile bölgede istihdam sağlamak, işletmenin kâr oranını artırmak, elde edilen gelirle işletmenin bağlı bulunduğu belediye halkına daha iyi hizmet sağlamak. İşletme olarak yapılan bu yeni yatırımla bölgedeki diğer işletmelere örnek olmak, Ar-Ge çalışmalarına verilen önemi artırmak ve bölgemizdeki gelişime katkı sağlamak. Proje kapsamında kurulan yeni tesisle artacak işletme cirosu kullanılarak işletmenin diğer faaliyet alanlarında gelişimini sağlamak.

20 AR-GE ve Yenilikçiliğin Geliştirilmesi MDP-Başarılı Projeler (KOBİ) Isparta-2 BAŞVURU SAHİBİ: SAFANUR BOYA YAPI KİMYASALLARI İNŞ. TURZ. NAK. GIDA MOB. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. REFERANS NO, İLİ: TR61/11/ARGE/KOBİ/01-75, ISPARTA PROJE ADI: İzolasyonda İnovasyon İçin Kaliteli Üretim PROJE TOPLAM BÜTÇESİ: ,08 TL İSTENEN DESTEK TUTARI ve YÜZDESİ: ,00 TL, %44,99 GENEL AMAÇ: Firma, Ar-Ge ve üretim teknolojilerini yenileyerek, üretim kalitesini artırmayı, ürün çeşitliliğini ve yeni ürün üretimini artırmayı ve istihdam sağlanmayı, bu yolla TR61 Düzey 2 Bölgesi Bölge Planı nda bölge için belirlenen Sürdürülebilir yerel kalkınmada öncü, istihdam ve rekabet gücünü artırarak Türkiye nin yaşam kalitesi en yüksek bölgesi olmak hedefine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

21 SAFANUR BOYA YAPI KİMYASALLARI İNŞ. TURZ. NAK. GIDA MOB. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. ÖZEL AMAÇ(LAR): 1. Kurulacak olan Arge Altyapısı sayesinde; mevcutta üretmiş olduğu ürünlerin kalitesinin TSE nin belirlemiş olduğu standart değerlerin altına düşmemesini sağlamak ve ürettikleri ürünlerin içine yeni bir ürün ekleyip özellikle deprem bölgesi olan yurdumuzda dış cephede hem hafif, hem de izolasyon özelliği fazla olan bir ürün geliştirmektir. 2. Alımı yapılacak makine parkuru ile üretimi yapılan ürünlerin kalitesi belli bir standardın altına düşmeyecek ve mevcutta üretim sonunda paketlemesi elle torbaya yapılan ürünler el değmeden paketlenecek ve shrinklenerek dış görünümünde yeni bir dizayn ile yeni bir ürün üretimi yapılmış olacaktır. 3. Alımı yapılacak makine parkuru içinde olan söve makinesi ile pazara yeni bir ürün sunulacak ve 2010 yılı nisan ayında çıkan Enerji Performansı Yönetmeliğine Göre zorunlu hale gelen mantolamada; uygulama açısından kolaylık sağlayacak bir ürün üretimi sağlanacaktır. (şuan mevcutta cephede uygulanan parçalar ayrı ayrı yapıştırılırken, bu malzeme boya dahil her şeyi içermektedir. Tek hamle ile işlem bitecektir. İşçilik masrafları azalacaktır. ) 4. Firmanın Arge Temeline dayanan çalışma sistemi, bu proje ile daha yaygın şekilde diğer firmalara tanıtılmış olacak ve BAKA tarafından verilen destek diğer firmaları tetikleyecek ve yeni ürün geliştirmeleri ve araştırma yatırımları yapmaları için proje bir model olacaktır.

22 AR-GE ve Yenilikçiliğin Geliştirilmesi MDP-Başarılı Projeler (KOBİ) Isparta-3 BAŞVURU SAHİBİ: DİRİLİŞ TEKSTİL SA. VE TİC. A.Ş. REFERANS NO: TR61/11/ARGE/KOBİ/01-58 PROJE ADI: Elektriğimi Üretiyorum PROJE TOPLAM BÜTÇESİ: TL İSTENEN DESTEK TUTARI ve YÜZDESİ: TL, %25 GENEL AMAÇ: Firma, yenilenebilir enerji kaynaklarının sanayide uygulanabilirliğini belirleyerek, Bölgede ilk olacak olan bu uygulama ile bölge sanayisine örnek olmayı, üretim maliyetinin düşmesi ile ulusal ve uluslar arası rekabet gücünün artırmayı ve bölge sanayisinin gelişmesine katkı sağlamayı amaçlamaktadır. ÖZEL AMAÇ: Firma, Fabrikanın ihtiyaç duyduğu enerjinin tamamının güneş enerjisinden elde edilmesini amaçlamaktadır.

23 AR-GE ve Yenilikçiliğin Geliştirilmesi MDP-Başarılı Projeler (KOBİ) Isparta-4 BAŞVURU SAHİBİ: KOFS MAKİNA VE ORMAN ÜRÜNLERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ REFERANS NO : TR61/11/ARGE/KOBİ/ PROJE ADI: Tamamı İhracata Yönelik Av Tüfeği Aksamları Üretimi için Ek Yatırım Projesi PROJE TOPLAM BÜTÇESİ: TL İSTENEN DESTEK TUTARI ve YÜZDESİ: TL, %50 GENEL AMAÇ: TR61 Düzey2 Bölgesinde tamamı ihracata dayalı Av Tüfeği ve Av tüfeği aksamları üretimi alanında faaliyet gösteren firma, eksik kaldığı üretim kalemlerini yeni yatırımlarla gidererek, üretim kapasitesinin ve ürün çeşitliliğinin artırılmasını, istihdam olanakları yaratarak insan kaynaklarının güçlendirilmesi ile bölgede sürdürülebilir ekonomik kalkınmanın teşvikine ayrıca bölgede halihazırda düşük seviyede bulunan sanayi sektöründe örnek teşkil ederek, rekabetçi ve dışa açık bölgesel kalkınma hedefine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

24 KOFS MAKİNA VE ORMAN ÜRÜNLERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ ÖZEL AMAÇ(LAR): Firmanın dışa bağımlı olarak gerçekleştirdiği namlu üretimini Ar-Ge kapsamında yapmış olduğu çalışmalar neticesinde firma bünyesine alıp seri imalatını gerçekleştirebilecek gerekli altyapıyı kurmak, İşletmenin üretim teknolojisini geliştirmek, ürün çeşitliliğini sağlamak, ürün kalitesini artırmak ve yeni istihdam olanakları sağlamak Ayrıca, Halihazırda Tamamı ihracata yönelik olan üretimin ihracat miktarını artırarak ülkemize ve bölgeye döviz kazandırmak ve çoğunluğu Yurtdışı firmaları olan rakip firmalar karşısında daha rekabetçi bir yapı kazanmak.

25 AR-GE ve Yenilikçiliğin Geliştirilmesi MDP-Başarılı Projeler (KOBİ) Isparta-5 BAŞVURU SAHİBİ: ELİTPAK PLASTİK AMBALAJ GIDA KALIP SANAYİ TİCARET A.Ş. REFERANS NO, İLİ: TR61/11/ARGE/KOBİ/01-40, ISPARTA PROJE ADI: Radyo Frekans Tanımlı (Rfıd) Kalıp İçi Otomatik Etiketleme İle Akıllı Meyve Ambalaj Sisteminin Geliştirilmesi PROJE TOPLAM BÜTÇESİ: ,18 TL İSTENEN DESTEK TUTARI ve YÜZDESİ: ,59 TL, %50 GENEL AMAÇ: Firma, TR 61 Düzey 2 de belirtilen illeri kapsamakla birlikte, diğer bölge ve ülkeleri kapsayacak şekilde yetiştirilen meyvelerin ve sebzelerin pazara daha kaliteli ve standarda uygun bir şekilde sunulması sırasında, yeni hal yasasını göz önünde tutarak, üreticilerin sebze ve meyvelerinin tüketiciye uzanan yolda özel bir barkod(rfid) sistemi ile kontrol altına almayı amaçlamaktadır ÖZEL AMAÇ: Türkiye de ilk defa üretilecek çoklu telli mermer kesme makinesinin üretilmesi hedeflenmektedir.

26 ELİTPAK PLASTİK AMBALAJ GIDA KALIP SANAYİ TİCARET A.Ş. ÖZEL AMAÇ(LAR): 1. Meyve ve sebzelerin daha kaliteli işlenmesi, 2. Meyve ve sebzelerin üretimden tüketime kadar geçen kısmının standardizasyonu 3. Gıda güvenliğinin ön planda tutulduğu bir süreç yaratılması, 4. Plastik kasaların oluşturduğu çevresel kirliğin azaltılması, 5. Üniversite sanayi işbirliği projesi oluşturulması, 6. Meyve tasnifleme ile ilgili bölge makine imalat sanayinin güçlendirilmesidir.

27 AR-GE ve Yenilikçiliğin Geliştirilmesi MDP-Başarılı Projeler (KOBİ) Isparta-6 BAŞVURU SAHİBİ: ERÇETİN GÜLYAĞI SANAYİ VE TİCARET A.Ş. REFERANS NO, İLİ: TR61/11/ARGE/KOBİ/01-20, ISPARTA PROJE ADI: Isparta nın Kokusu PROJE TOPLAM BÜTÇESİ: TL İSTENEN DESTEK TUTARI ve YÜZDESİ: TL, %50 GENEL AMAÇ: Parfüm ve esans üretimi için, özellikle AR-GE alt yapısının oluşması ve nitelikli personelin yetişmesi amacıyla yatırım yaparak, bu sektörün Isparta da gelişimine yardımcı olmaktır. Bunun yanında,bölgeyi de simgeleyen parfümler ile Isparta ya gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerin hatıra, hediye ürün taleplerine bir seçenek sunmaktır. Hedef, üretilecek parfüm ve esansların ihracatına yönelik olarak, uygun fuarlara katılmak, pazarlama ve tanıtım çalışmaları yapmaktır.

28 ERÇETİN GÜLYAĞI SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ÖZEL AMAÇ: Projenin özel amacı, Erçetin AŞ nin gülyağı üretimi yanı sıra, parfüm, esans üretim kapasitesini ve kalitesini tanıtmaktır. Gülyağı üretimi için 2 ay çalışan tesislerin ve teknik personelin, parfüm, esans üretimi ile faaliyet süresini uzatmak, formüllerde kullanılacak yeni uçucu yağların üretimine başlamaktır.

29 AR-GE ve Yenilikçiliğin Geliştirilmesi MDP-Başarılı Projeler (KOBİ) ANTALYA

30 AR-GE ve Yenilikçiliğin Geliştirilmesi MDP-Başarılı Projeler (KOBİ) Antalya-1 BAŞVURU SAHİBİ: RAL TEKSTİL LİMİTED ŞİRKETİ REFERANS NO, İLİ: TR61/11/ARGE/KOBİ/01-73 PROJE ADI: Transfer Baskı Tekniği, Teknik Tekstillerin Geliştirilmesi ve Modernizasyon Yatırımı PROJE TOPLAM BÜTÇESİ: ,21 TL İSTENEN DESTEK TUTARI ve YÜZDESİ: ,61 TL, %50 GENEL AMAÇ: TR61 Düzey 2 Bölgesi nin ulusal ve uluslararası tanınırlığının sağlanması ve TR61 Düzey 2 Bölgesi nde üretilen mal ve hizmet gruplarının katma değerlerinin artırılması yoluyla bölgede faaliyet gösteren işletmelerin rekabetçiliklerinin geliştirilmesine katkıda bulunmaktır. Aynı zamanda TR61 Düzey 2 Bölgesi nin yaşam kalitesinin yükseltilmesi, istihdamda kilit role sahip olan KOBİ lerin desteklenmesi ve işletmelerin kamu kurum ve kuruluşları ile uyum içerisinde yenilikçi uygulamaların benimsemesine de katkı sağlamaktır.

31 RAL TEKSTİL LİMİTED ŞİRKETİ ÖZEL AMAÇ(LAR): Projenin üç özel hedefi vardır; 1. Türkiye de ilk defa uygulanacak bir teknoloji olan Sublime Transfer Baskı Tekniğinin firma bünyesine kazandırılması ile kanserojen olmayan, 1000 yıkamada bile giysilerde bozulma olmayan ürünler elde edilecektir. 2. Giysi konforu yüksek (esnek, vücudu ikinci bir deri gibi sarma, az buruşma, rahatlık, optimum ısı-nem regülasyonu sağlama, iyi nem emilimi ve nem iletim kapasitesi, çabuk kuruma, tahriş etmeme, yumuşaklık, hafiflik, ısıl konfor, şekil hafızalı ürünler) ürünlerin geliştirilmesidir. 3. Müşteri albenisini kazanacak ve ürünlere katma değer getirecek yeni nakışlı ürünler geliştirilmesidir.

32 AR-GE ve Yenilikçiliğin Geliştirilmesi MDP-Başarılı Projeler (KOBİ) Antalya-2 BAŞVURU SAHİBİ: MED-SER ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ SAN TİC LTD ŞTİ. REFERANS NO, İLİ: TR61/11/ARGE/KOBİ/01-24, ANTALYA PROJE ADI: Kemik içine yerleştirilen boy uzatma implant üretimi PROJE TOPLAM BÜTÇESİ: TL İSTENEN DESTEK TUTARI ve YÜZDESİ: ,50 TL, %50 GENEL AMAÇ: Firma, Türkiye de ve özellikle TR61 Düzey 2 bölgesinde yenilikçiliğin geliştirilmesine katkıda bulunmayı, TR61 Düzey 2 bölgesinde biyomedikal sektöründe gelişmesine katkıda bulunmayı, yeni bir ürün üretmeyi, dışa bağımlı bir cerrahi işlemi bölgemizde üretecekleri malzemelerle yaparak dışa bağımlılığı azaltmaya ve cari açığı düşürmeye katkıda bulunmayı ve istihdam artışına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

33 MED-SER ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ SAN TİC LTD ŞTİ. ÖZEL AMAÇ(LAR): Pazarda bulunmayan ve tamamen bilgisayar kontrollü ve uygulayıcıya gerektiğinde farklı kolaylıklar sağlayacak yeni bir cihaz yapmayı, TR61 Düzey 2 bölgesinde biyomedikal sektöründe gelişmesine katkıda bulunmayı ve istihdam artışına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

34 AR-GE ve Yenilikçiliğin Geliştirilmesi MDP-Başarılı Projeler (KOBİ) Antalya-3 BAŞVURU SAHİBİ: ÖZTEKNİK MERMER TORNA MAKİNE İMALAT İNŞAAT TURİZM NAKLİYAT SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ REFERANS NO: TR61/11/ARGE/KOBİ/01-35 PROJE ADI: Çoklu Telli Mermer Kesim Makinesi Üretimine Başlanması PROJE TOPLAM BÜTÇESİ: ,12 TL REVİZYON ÖNCESİ İSTENEN DESTEK TUTARI ve YÜZDESİ: ,67 TL, %33,66 GENEL AMAÇ: Proje kapsamında firmanın yetkinliklerinin artırılmasıyla katma değeri yüksek ürünlerin üretilmeye başlanması, ulusal ve uluslararası rekabet edebilirliğin güçlendirilmesi hedeflenmektedir. ÖZEL AMAÇ: Türkiye de ilk defa üretilecek çoklu telli mermer kesme makinesinin üretilmesi hedeflenmektedir.

35 AR-GE ve Yenilikçiliğin Geliştirilmesi MDP-Başarılı Projeler (KOBİ) Antalya-4 BAŞVURU SAHİBİ: S.S. Toslak Yeniköy- Hacıkerimler Tarım Kalkınma Kooperatifi REFERANS NO, İLİ: TR61/11/ARGE/KOBİ/01-12 PROJE ADI: Sera Atıklarından Entegre (Elektrik-Isıl Enerji ve Gübre) Enerji Üretim Tesis Kurulumu PROJE TOPLAM BÜTÇESİ: TL REVİZYON ÖNCESİ İSTENEN DESTEK TUTARI ve YÜZDESİ: ,23 TL, %30,10 GENEL AMAÇ: İşletmelerde çevreye duyarlı ve yenilenebilir enerji teknolojilerinin kullanılması, üretim sonucu ortaya çıkan ve çevre kirliliğine sebep olan seralarda yetişen bitkisel atıklar (organik atık) ile ilgili çevre sorunlarının çözüme kavuşturulması ve atıklardan oluşan kaynakların güvenilir, ekonomik ve kaliteli biçimde ekonomiye kazandırılması ile katma değer elde edilmesi bölgeye ve bölge ekonomisine katkı sağlanması

36 AR-GE ve Yenilikçiliğin Geliştirilmesi MDP-Başarılı Projeler (KOBİ) Antalya-4 ÖZEL AMAÇ: S.S. Toslak Yeniköy- Hacıkerimler Tarım Kalkınma Kooperatifinde biyogaz tesisi kurması ile Toslak Yeniköy- Hacıkerimler köylerinde üretimi yapılan da alanda oluşan bitkisel atıklardan (organik atık) çıkan ve çevreye zararlı olan gazın geri dönüştürülerek kooperatifin ve üyelerinin ihtiyacı olan elektrik ve ısı enerjisinin bu tesisle sağlanması, yine bu tesisin bir devamı olarak ortaya çıkan organik katı ve sıvı gübreden üreticilerin ihtiyacının karşılanması, üretim maliyetlerin düşürülmesi, üreticinin iyi tarım uygulamalarında etkinlik ve verimliliğinin sağlanmasının yanı sıra bölgede çevre duyarlılığın artırılmasıdır.

37 AR-GE ve Yenilikçiliğin Geliştirilmesi MDP-Başarılı Projeler (KOBİ) Antalya-5 BAŞVURU SAHİBİ: BABYLIFE ÖZEL SAĞLIK YAT.SAN.TİC.A.Ş. REFERANS NO, İLİ: TR61/11/ARGE/KOBİ/ PROJE ADI: Dermokozmetikte ve İlaç Sektöründe Kullanılmak Üzere Hücresel ve Moleküler Mekanizmalar Bazında Ürün Öncülü Geliştirmek PROJE TOPLAM BÜTÇESİ: ,18 TL İSTENEN DESTEK TUTARI ve YÜZDESİ: ,09 TL, %50 GENEL AMAÇ: Firma, gerek hücre biyolojisi gerekse kök hücre moleküler mekanizmaları alanında yaptığı çalışmalarda özellikle hücre ve hücre ürünleri ayrıştırılması ve saflaştırılması konusunda çalışmalarına GMP şartları taşıyan laboratuarında kök hücre hatlarını hücre kültürü ortamında büyütüp daha sonra mega karyositlere farklılaştırma işlemi yapılarak belirli mekanik stres altında parçalayıp son ürün olarak trombositleri elde edilecektir.

38 BABYLIFE ÖZEL SAĞLIK YAT.SAN.TİC.A.Ş. Bu konu üzerinde yapacağı Ar-ge faaliyetleri ile araştırma ve geliştirme ve inovasyon kapasitesinin artırılması, nitelikli eleman istihdam olanakları yaratarak insan kaynaklarının güçlendirilmesi, bölgede faaliyet gösteren İşletmelerde AR-GE ve Yenilikçiliğin Geliştirilmesi genel hedefine ulaşılmasına katkı sağlayacaktır. ÖZEL AMAÇ(LAR): 1. Gerek hücre biyolojisi gerekse kök hücre moleküler mekanizmaları alanında yaptığı çalışmalarda özellikle hücre ve hücre ürünleri ayrıştırılması ve saflaştırılması konusunda araştırma ve geliştirme kapasitesini arttırmak 2. Yöntem ve daha sonrasında mühendislik uygulamalarla elde yapılan ürünlerin seri üretime dönüştürecek bir model ile hücre ve hücre ürünlerini tam veya yarı otomatik olarak saflaştırabilecek sistemler oluşturmak 3. Akdeniz Üniversitesi akademisyenlerinden danışmanlık alarak firmanın akademik işbirlikleri oluşturma kapasitesini geliştirmek.

39 AR-GE ve Yenilikçiliğin Geliştirilmesi MDP-Başarılı Projeler (KOBİ) Antalya-6 BAŞVURU SAHİBİ: ANTAK ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM LTD.ŞTİ. REFERANS NO, İLİ: TR61/11/ARGE/KOBİ/01-09, ANTALYA PROJE ADI: Fotovoltaik panel üretiminde yenilikçilik: Ar-Ge gelişimi ve Full-otomasyona geçiş PROJE TOPLAM BÜTÇESİ: TL İSTENEN DESTEK TUTARI ve YÜZDESİ: ,20 TL, %46 GENEL AMAÇ: TR 61 Düzey 2 Bölgesinde Yenilenebilir Enerji alanında, fotovoltaik sektöründe faaliyet gösteren Antak Enerji nin bölgede az gelişmiş olan fotovoltaik (PV) modül üretimini yaygınlaştırmaktır. Bölgede yeni bir sektör olan fotovoltaik gelişimine destek vererek yenilikçiliği teşvik etmiş olacak ve yeni bir iş dalı yaratarak TR61 Düzey 2 Bölgesinde istihdam yaratmış olacaktır. Bu amaca paralel diğer bir amaç üretim hattını destekleyen yüksek teknolojide elektronik/elektrik araştırma ve geliştirme AR-GE laboratuvarı ve çalışmaları gerçekleştirecek bir AR-GE Ekibi kurmaktır. Bu faaliyet için ise akademik camia ile işbirliğini geliştirmeyi hedeflemektedir.

40 ANTAK ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM LTD.ŞTİ. ÖZEL AMAÇ: Projenin bir başka önemli hedefi full-otomasyona geçmektir, bu sayede daha kaliteli ve rekabetçi ürünler yaratmış olacak, ihracat oranını artıracak ve dolayısıyla Bölgedeki ihracatın artmasına destek verecektir, bu da ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır. Üretilen doğal ve çevreci PV modüller sayesinde topluma, ekolojik bilinç ve duyarlılık kazandırmaya ve bireyin sosyo-ekonomik ve çevresel sorumluluklarına sahip çıkmasına katkıda bulunacaktır. Proje, sürdürülebilir bir ürün sunarak, bünyesinde Ar-Ge çalışmalarına destek vererek, sürdürülebilir istihdam yaratarak Türkiye de ve TR61 Düzey 2 Bölgesinde sürdürülebilir ekonomik kalkınmaya destek vermeyi hedeflemektedir.

41 AR-GE ve Yenilikçiliğin Geliştirilmesi MDP-Başarılı Projeler (KOBİ) Antalya-7 BAŞVURU SAHİBİ: BÜLBÜL AKÜ VE MALZEMELERİ TİC LTD. ŞTİ. REFERANS NO, İLİ: TR61/11/ARGE/KOBİ/01-34, ANTALYA PROJE ADI: Toz Kurşun Monoksit Üretimi PROJE TOPLAM BÜTÇESİ: TL İSTENEN DESTEK TUTARI ve YÜZDESİ: TL, %50 GENEL AMAÇ: TR61 Düzey 2 Bölgesi nin ulusal ve uluslararası tanınırlığının sağlanması ve TR61 Düzey 2 Bölgesi nde üretilen mal ve hizmet gruplarının katma değerlerinin artırılması yoluyla bölgede faaliyet gösteren işletmelerin rekabetçiliklerinin geliştirilmesine katkı sağlamaktır. ÖZEL AMAÇ: Rafine edilmiş kurşunun ileri teknoloji uygulaması ile akünün elektrik üretimi fonksiyonunu sağlayan toz kurşun monoksit üretiminin yapılması, bülbül akü fabrikalarında %100 geri dönüşümlü kurşun kullanımı sağlamak. Bu sayede hammadde dışa bağımlılığını azaltarak, işletmeye fiyat rekabetinde avantaj sağlamak ve üretim kapasitesini artırmaktır.

RENSEF Yenilenebilir Enerji Sistemleri ve Enerji Verimliliği Fuarı - 2015 Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programları

RENSEF Yenilenebilir Enerji Sistemleri ve Enerji Verimliliği Fuarı - 2015 Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programları RENSEF Yenilenebilir Enerji Sistemleri ve Enerji Verimliliği Fuarı - 2015 Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programları Seyitcan ALTINKAYNAK BAKA Antalya YDO Uzmanı Ekim 2015

Detaylı

www.geka.org.tr BÖLGESEL YENİLİK ve KALKINMA AJANSI DESTEKLERİ

www.geka.org.tr BÖLGESEL YENİLİK ve KALKINMA AJANSI DESTEKLERİ www.geka.org.tr BÖLGESEL YENİLİK ve KALKINMA AJANSI DESTEKLERİ Öncelikler ve İhtisaslaşma Organizasyon ve Eşgüdüm Yaşam Kalitesinin Artırılması Sürdürülebilir Kalkınma Bilgi Toplumuna Dönüşüm Rekabet Gücünün

Detaylı

2016 Ankara Mali Destek Hibeleri

2016 Ankara Mali Destek Hibeleri 2016 Ankara Mali Destek Hibeleri Ankara Kalkınma Ajansı, 2015 yılı ikinci teklif çağrısı kapsamında üç ayrı mali destek programı ile toplam 21.000.000 TL tutarında desteği aşağıda belirtildiği şekilde

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI DESTEK PROGRAMLARI Isparta

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI DESTEK PROGRAMLARI Isparta BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI DESTEK PROGRAMLARI 05.12.2014 Isparta DESTEK PROGRAMLARI Proje Teklif Çağrısı Yöntemi ile Mali Destek Programı Ajans, belirli dönemler itibarıyla planlanan destek programları

Detaylı

Ahiler Kalkınma Ajansı Temiz Üretim Projeleri

Ahiler Kalkınma Ajansı Temiz Üretim Projeleri Ahiler Kalkınma Ajansı Temiz Üretim Projeleri SAHİBİ ADI BÜTÇESİ Eraslanlar İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Su Bazlı Poliüretanla Çevreye Duyarlı Teknolojik Esnek Üretim 527032,32TL Proje kapsamında

Detaylı

T.C. KIRIKKALE VALİLİĞİ İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ ARALIK 2013 KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI

T.C. KIRIKKALE VALİLİĞİ İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ ARALIK 2013 KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI T.C. KIRIKKALE VALİLİĞİ İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ ARALIK 2013 KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI RECEP KIRBAŞ İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRÜ Kırsal Kalkınma Yatırımlarının

Detaylı

Sıra No. Proje No REÇEL/MARMELAT ÜRETİM TESİSİNİN KURULMASI VE TAHİNDE KAPASİTENİN ARTIRILMASI 1 76 ŞİTOĞLU GIDA İNŞ. İTH. SAN. VE TİC. LTD.

Sıra No. Proje No REÇEL/MARMELAT ÜRETİM TESİSİNİN KURULMASI VE TAHİNDE KAPASİTENİN ARTIRILMASI 1 76 ŞİTOĞLU GIDA İNŞ. İTH. SAN. VE TİC. LTD. 1 76 ŞİTOĞLU GIDA İNŞ. İTH. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ REÇEL/MARMELAT ÜRETİM TESİSİNİN KURULMASI VE TAHİNDE KAPASİTENİN ARTIRILMASI 2 256 KEBAN ALABALIK SU ÜRÜNLERİ GIDA ÜRETİM PAZARLAMA SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Detaylı

EKONOMĠK GELĠġME MALĠ DESTEK PROGRAMI ASĠL PROJELER LĠSTESĠ. S.N. Ref. No BaĢvuru Sahibi Proje Adı Ġl

EKONOMĠK GELĠġME MALĠ DESTEK PROGRAMI ASĠL PROJELER LĠSTESĠ. S.N. Ref. No BaĢvuru Sahibi Proje Adı Ġl EKONOMĠK GELĠġME MALĠ DESTEK PROGRAMI ASĠL PROJELER LĠSTESĠ Proje Teklif Çağrısı: TRC2-10-EKOG001-A-B: EKONOMİK GELİŞME MALİ DESTEK PROGRAMI S.N. Ref. No BaĢvuru Sahibi Proje Adı Ġl 1 A-815 Asenka Mermer

Detaylı

Yeni üretim hattı ile kapasite artısı aylık ve yıllık ciromuzda en az %20'lik artış sağlanmıştır.

Yeni üretim hattı ile kapasite artısı aylık ve yıllık ciromuzda en az %20'lik artış sağlanmıştır. TR52 (Konya, Karaman) Düzey 2 Bölgesi için, bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, bölgesel gelişmenin sürdürülebilirliğini sağlamak, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak amacıyla çalışmalarını

Detaylı

EKONOMĠK GELĠġME MALĠ DESTEK PROGRAMI KAPSAMINDA DESTEK SÖZLEġMESĠ ĠMZALANAN PROJELER LĠSTESĠ

EKONOMĠK GELĠġME MALĠ DESTEK PROGRAMI KAPSAMINDA DESTEK SÖZLEġMESĠ ĠMZALANAN PROJELER LĠSTESĠ EKONOMĠK GELĠġME MALĠ DESTEK PROGRAMI KAPSAMINDA DESTEK SÖZLEġMESĠ ĠMZALANAN PROJELER LĠSTESĠ Proje Teklif Çağrısı: TRC2-10-EKOG001-A-B: EKONOMİK GELİŞME MALİ DESTEK PROGRAMI S.N. Ref.No BaĢvuru Sahibi

Detaylı

T.C. BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI 2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI

T.C. BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI 2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI T.C. BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI 2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI Önceki Mali Destek Programları 2010 Mali Destek Programı Sözleşme imzalanan proje sayısı: 38 Toplam hibe miktarı: 10.000.000 TL 2011

Detaylı

T.C. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI EK 1 İKTİSADİ KALKINMA MALİ DESTEK PROGRAMI ASİL PROJE LİSTESİ Referans No: TRA1/15/İK

T.C. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI EK 1 İKTİSADİ KALKINMA MALİ DESTEK PROGRAMI ASİL PROJE LİSTESİ Referans No: TRA1/15/İK 1 TRA1/15/İK/0037 Üretim Altyapısının Güçlendirilmesi ile Bölgede İlk Defa Betonarme Menfez Üretimine Geçilmesi Düzyurt Otomotiv İnşaat Malzemeleri İnşaat Taahhüt Mühendislik Sanayi Limited Şirketi 2 TRA1/15/İK/0088

Detaylı

Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programı

Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programı KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI EKONOMİ TURİZM KÜLTÜR VE SPOR BAKANLIĞI Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programı 2014 yılı Proje Teklif Çağrısı Değerlendirme Sonuçları Referans

Detaylı

Bağımsız Değerlendirici İlanı

Bağımsız Değerlendirici İlanı Bağımsız Değerlendirici İlanı Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından TR61 (Isparta, Antalya, Burdur) Düzey 2 Bölgesinde 2011 yılı ve takip eden yıllarda yürütülecek mali destek programlarına başvuruda

Detaylı

T.C. KIRIKKALE VALİLİĞİ İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ ARALIK 2014 KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI

T.C. KIRIKKALE VALİLİĞİ İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ ARALIK 2014 KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI T.C. KIRIKKALE VALİLİĞİ İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ ARALIK 2014 KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI RECEP KIRBAŞ İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRÜ Kırsal Kalkınma Yatırımlarının

Detaylı

TARSUS TİCARET BORSASI

TARSUS TİCARET BORSASI TARSUS TİCARET BORSASI Ülkemizde yetiştirilen tarımsal ürünlerden, tarımsal üretimin bir kısmı doğrudan tüketilirken, bir kısmı sanayide hammadde olarak işlenerek değişik gıdalara dönüştürülmektedir. Tarımsal

Detaylı

TR42 DOĞU MARMARA KALKINMA AJANSI 2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI BİLGİ NOTU

TR42 DOĞU MARMARA KALKINMA AJANSI 2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI BİLGİ NOTU Doğu Marmara Kalkınma Ajansı 2014 Yılı Mali Destek Programları 2014 Yılı Mali Destek Programları kapsamında 6 farklı mali destek Programı 11 Kasım 2013 tarihinde ilan edilmesi planlanmaktadır. Toplam 25.100.000

Detaylı

GÜNEY EGE BÖLGE PLANI 2010-2013

GÜNEY EGE BÖLGE PLANI 2010-2013 GÜNEY EGE BÖLGE PLANI 2010-2013 SUNUM AKIŞI Bölge Planı Hazırlık Süreci Paydaş Analizi Atölye Çalışmalarının Gerçekleştirilmesi Mevcut Durum Analizi Yerleşim Yapısı ve Yerleşmeler Arası İlişki Analizi

Detaylı

Temiz Üretim Süreçlerine Geçişte Hibe Programlarının KOBİ lere Katkısı. Ertuğrul Ayrancı Doğu Marmara Kalkınma Ajansı 07.10.2015

Temiz Üretim Süreçlerine Geçişte Hibe Programlarının KOBİ lere Katkısı. Ertuğrul Ayrancı Doğu Marmara Kalkınma Ajansı 07.10.2015 Temiz Üretim Süreçlerine Geçişte Hibe Programlarının KOBİ lere Katkısı Ertuğrul Ayrancı Doğu Marmara Kalkınma Ajansı 07.10.2015 KOBİ lere Yönelik Destekler -Kalkınma Ajansları -KOSGEB -TÜBİTAK -Bilim Sanayi

Detaylı

2011 YILI İHRACAT VE YENİLİKÇİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI KAPSAMINDA DESTEK ALMAYA HAK KAZANAN PROJE BİLGİLERİ ASİL LİSTE

2011 YILI İHRACAT VE YENİLİKÇİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI KAPSAMINDA DESTEK ALMAYA HAK KAZANAN PROJE BİLGİLERİ ASİL LİSTE 2011 YILI İHRACAT VE YENİLİKÇİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI KAPSAMINDA DESTEK ALMAYA HAK KAZANAN PROJE BİLGİLERİ ASİL LİSTE Sıra Proje Kodu Başvuru Sahibi Proje Adı 1 TR22.11.İY01.0046 ASTOSAN SÜT VE GIDA MAMÜLLERİ

Detaylı

Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak. GİRİŞİM EĞİTİM ve DANIŞMANLIK MERKEZİ

Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak. GİRİŞİM EĞİTİM ve DANIŞMANLIK MERKEZİ Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak GİRİŞİM EĞİTİM ve DANIŞMANLIK MERKEZİ ANTALYA NıN İÇİNDE BULUNDUĞU EKONOMİK ORTAM 2 ANTALYA GENEL BİLGİLER Nüfus Antalya: 2.158.265 Türkiye: 76.667.864 KOBİ Sayısı

Detaylı

İHRACAT VE YENİLİKÇİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI

İHRACAT VE YENİLİKÇİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI 1 2 İHRACAT VE YENİLİKÇİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI Programın Amacı İşletmelerin ihracat ve yenilikçilik yeteneklerini geliştirerek TRB1 Bölgesi'nin rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlamaktır. 3 İHRACAT

Detaylı

2011 Yılı Teklif Çağrısı Proje Eğitim Toplantısı Program Amaç ve Öncelikleri, Uygunluk Kriterleri, Başvuru ve Değerlendirme Süreci

2011 Yılı Teklif Çağrısı Proje Eğitim Toplantısı Program Amaç ve Öncelikleri, Uygunluk Kriterleri, Başvuru ve Değerlendirme Süreci 2011 Yılı Teklif Çağrısı Proje Eğitim Toplantısı Program Amaç ve Öncelikleri, Uygunluk Kriterleri, Başvuru ve Değerlendirme Süreci 3 Ağustos 2011 ANKARA Gündem 2011 Teklif Çağrısı Kapsamı Mali Destek Programları

Detaylı

Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak. GİRİŞİM EĞİTİM ve DANIŞMANLIK MERKEZİ

Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak. GİRİŞİM EĞİTİM ve DANIŞMANLIK MERKEZİ Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak GİRİŞİM EĞİTİM ve DANIŞMANLIK MERKEZİ HATAY ın İÇİNDE BULUNDUĞU EKONOMİK ORTAM 2 HATAY GENEL BİLGİLER Nüfus Hatay: 1.503.066 Türkiye:76.667.864 KOBİ Sayısı Hatay

Detaylı

2014 YILI ÖNCELİKLİ SEKTÖRLER MALİ DESTEK PROGRAMI Asil Liste. Sıra Referans No Proje Adı Başvuru Sahibi Adı Puan

2014 YILI ÖNCELİKLİ SEKTÖRLER MALİ DESTEK PROGRAMI Asil Liste. Sıra Referans No Proje Adı Başvuru Sahibi Adı Puan 2014 YILI ÖNCELİKLİ SEKTÖRLER MALİ DESTEK PROGRAMI Asil Liste Sıra Referans No Proje Adı Başvuru Sahibi Adı Puan 1 0070 Daha Fazla İhracat için Tohum İşleme Altyapısının Güçlendirilmesi MTN Tohum Tarım

Detaylı

TTGV Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Destekleri

TTGV Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Destekleri TTGV Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Destekleri Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliğinin Finansmanı Bilgilendirme Toplantısı Ferda Ulutaş Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Odakule-İstanbul,

Detaylı

Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak. GİRİŞİM EĞİTİM ve DANIŞMANLIK MERKEZİ

Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak. GİRİŞİM EĞİTİM ve DANIŞMANLIK MERKEZİ Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak GİRİŞİM EĞİTİM ve DANIŞMANLIK MERKEZİ MERSİN GENEL BİLGİLER Nüfus Mersin: 1.705.774 Türkiye: 76.667.864 Okur Yazarlık Oranı (6+Yaş) Mersin: %95 Türkiye: %93 İlçe

Detaylı

DESTEĞE HAK KAZANAN PROJELER

DESTEĞE HAK KAZANAN PROJELER DESTEĞE HAK KAZANAN PROJELER PUAN SIRALI ASİL LİSTE SEKTÖREL GELİŞME MALİ DESTEK PROGRAMI MARDİN 1 DİKA-11-SG/24 KOVER TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ 2 DİKA-11-SG/107 3 DİKA-11-SG/36 4 DİKA-11-SG/123

Detaylı

Antak Enerji 40.000KW lık yani 40MW/ Yıl Üretim kapasitesine sahiptir.

Antak Enerji 40.000KW lık yani 40MW/ Yıl Üretim kapasitesine sahiptir. Şirket Profili Antak Enerji, Akdeniz Bölgesinde Fotovoltaik Modül üretim tesislerini kuran ve üretime başlayan ilk Türk firmasıyız. Firmamız Fotovoltaik modül üretim sektöründe 2010 yılından beri sürdürmektedir.

Detaylı

T.C. ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI 2016 YILI MALİ DESTEK PROGRAMI

T.C. ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI 2016 YILI MALİ DESTEK PROGRAMI T.C. ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI 2016 YILI MALİ DESTEK PROGRAMI MİKRO İŞLETMELERDE KURUMSALLAŞMA VE REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI 1 TR62/16/MİKRO/0026 NARLIKUYU TUR. TİC. İNŞ. SAN. A.Ş

Detaylı

Mutlu Yaşam Bölgesi BATI AKDENİZ

Mutlu Yaşam Bölgesi BATI AKDENİZ Mutlu Yaşam Bölgesi BATI AKDENİZ 1 BATI AKDENĠZ KALKINMA AJANSI SUNUM PLANI I. KALKINMA AJANSLARI II. 2010-2013 TR61 BÖLGE PLANI III. MALİ DESTEK PROGRAMLARI 2 TR61 2010-2013 BÖLGE PLANI Ulusal öncelikleri

Detaylı

PANEL SONUÇ BİLDİRGESİ

PANEL SONUÇ BİLDİRGESİ KARAMAN ELMA PANELİ PANEL SONUÇ BİLDİRGESİ 25 NİSAN 2016 Hazırlayanlar Uzman İsmail ARAS Uzman Hakan ANAÇ Araştırma, Etüt ve Planlama Birimi GİRİŞ Dünyanın en büyük elma üreticilerinden olan ülkemiz ve

Detaylı

SÖZLEŞMEYE BAĞLANAN PROJELER LİSTESİ Program Adı: Yenilikçi KOBİ Mali Destek Programı ( YKMDP) Referans No: TR33/16/YKMDP

SÖZLEŞMEYE BAĞLANAN PROJELER LİSTESİ Program Adı: Yenilikçi KOBİ Mali Destek Programı ( YKMDP) Referans No: TR33/16/YKMDP Program Adı: Yenilikçi KOBİ Mali Programı ( YKMDP) Ajans 1 Alpar Styropor Ve Makina San. Tic.Ltd. Şti. Ar&Ge'De Yeni Bir Boyut: Alpar Prototip Ar&Ge Üretim Merkezi İle Sektörde Liderlik Yolunda Gediz Kütahya

Detaylı

KOSGEB DESTEKLERİ (2010/YENİ DESTEKLER)

KOSGEB DESTEKLERİ (2010/YENİ DESTEKLER) KOSGEB DESTEKLERİ (2010/YENİ DESTEKLER) 1.KOBİ PROJE DESTEK PROGRAMI İşletmelere özgü sorunların işletmeler tarafından projelendirildiği ve projelendirilen maliyetlerin desteklenebildiği bir programa ihtiyaç

Detaylı

Fakültemizden Üniversite & Sanayi İşbirliğinde bir faaliyet daha

Fakültemizden Üniversite & Sanayi İşbirliğinde bir faaliyet daha Fakültemizden Üniversite & Sanayi İşbirliğinde bir faaliyet daha Fakültemiz Öğretim üyelerinden Yrd.Doç.Dr. Abdullah SÜTÇÜ nün akademik danışmanlığında yürütülen yatırım projesinin tanıtım toplantısı tüm

Detaylı

YATIRIM TEŞVİK SİSTEMİ

YATIRIM TEŞVİK SİSTEMİ T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü YATIRIM TEŞVİK SİSTEMİ Ahmet GÜNEŞ Dış Ticaret Uzmanı BURSA 21/05/2015 1 SUNUM PLANI 1. Yeni Teşvik Sisteminin Hazırlık Süreci

Detaylı

Orta Karadeniz Bölgesel İnovasyon Stratejisi 2013-2023

Orta Karadeniz Bölgesel İnovasyon Stratejisi 2013-2023 Orta Karadeniz Bölgesel İnovasyon Stratejisi 2013-2023 İÇERİK Amaç, Vizyon Hazırlık Süreci İnovasyona Dayalı Mevcut Durum Stratejiler Kümelenme ile ilgili faaliyetler Sorular (Varsa) İNOVASYON & KÜMELENME

Detaylı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇEVRECİ ŞEHİRLERE DOĞRU Kadir DEMİRBOLAT İklim Değişikliği Dairesi Başkanı 7 Temmuz 2012, Gaziantep Çevreci Şehircilik; Yaşam kalitesi yüksek, Çevreye duyarlı, Tarihi ve kültürel

Detaylı

2011 Teklif Çağrısı Bilgilendirme Sunumları Program Amaç ve Öncelikleri. 14 Temmuz 2011 ANKARA

2011 Teklif Çağrısı Bilgilendirme Sunumları Program Amaç ve Öncelikleri. 14 Temmuz 2011 ANKARA 2011 Teklif Çağrısı Bilgilendirme Sunumları Program Amaç ve Öncelikleri 14 Temmuz 2011 ANKARA Gündem 2011 Teklif Çağrısı Kapsamı Mali Destek Programları Bütçeler ve Destek Oranları Turizm Potansiyelinin

Detaylı

Tüm Kurumsal İşlerinizde Profesyonel Çözümler

Tüm Kurumsal İşlerinizde Profesyonel Çözümler Tüm Kurumsal İşlerinizde Profesyonel Çözümler www.faktorgrup.com İşlerinizde Profesyonel Çözümler Değerli yöneticiler, Bildiğiniz gibi, içinde yaşadığımız yüzyılda modern işletmecilik kavramı beraberinde

Detaylı

08 Kasım 2012. Ankara

08 Kasım 2012. Ankara 08 Kasım 2012 Ankara KOBİ ler ve KOSGEB Türkiye de KOBİ tanımı KOBİ tanımı 250 den az çalışan istihdam eden, Yıllık bilanço veya net satış hasılatı 25 milyon TL yi geçmeyen işletmeler Ölçek Çalışan Sayısı

Detaylı

Türkiye de Ulusal Politikalar ve Endüstriyel Simbiyoz

Türkiye de Ulusal Politikalar ve Endüstriyel Simbiyoz Türkiye de Ulusal Politikalar ve Endüstriyel Simbiyoz Ferda Ulutaş Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı KALKINMA AJANSLARI VE BÖLGE PLANLARI İÇİN ENDÜSTRİYEL SİMBİYOZ ÇALIŞTAYI 31 Ocak 1 Şubat 2013 CK Farabi

Detaylı

İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KURUM/KURULUŞ. Hazine Müstaşarlığı Kalkınma Bakanlığı Maliye Bakanlığı Sosyal Taraflar

İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KURUM/KURULUŞ. Hazine Müstaşarlığı Kalkınma Bakanlığı Maliye Bakanlığı Sosyal Taraflar TARIM SEKTÖRÜ 1. Tarım sektöründe istihdam şartları iyileştirilecektir. 1.1 Tarıma yönelik destekler ihtisaslaşmayı ve istihdamı korumayı teşvik edecek biçimde tasarlanacaktır. Hayvancılık (Tarım Reformu

Detaylı

YATIRIM TEŞVİK SİSTEMİ

YATIRIM TEŞVİK SİSTEMİ T.C. Ekonomi Bakanlığı TEŞVİK UYGULAMA VE YABANCI SERMAYE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YATIRIM TEŞVİK SİSTEMİ Dr. Mehmet Yurdal ŞAHİN Genel Müdür Yardımcısı 11 Şubat 2016, ANKARA Sunum Planı 1. Yatırım Teşvik Sistemi

Detaylı

YATIRIM TEŞVİK SİSTEMİ

YATIRIM TEŞVİK SİSTEMİ T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü YATIRIM TEŞVİK SİSTEMİ M. Özger BOZOĞLU Dış Ticaret Uzmanı Ahmet GÜNEŞ Dış Ticaret Uzmanı İSTANBUL 10/12/2014 1 SUNUM PLANI 1.

Detaylı

TARIMSAL TEKNOPARK NEDİR? Tarımsal teknoparklar "Tarladan Rafa Ürün" yolculuğunun her etabının gerçekleştirildiği entegre sistemlerdir.

TARIMSAL TEKNOPARK NEDİR? Tarımsal teknoparklar Tarladan Rafa Ürün yolculuğunun her etabının gerçekleştirildiği entegre sistemlerdir. 5 V 91 J J J TARIMSAL TEKNOPARK NEDİR? Tarımsal teknoparklar "Tarladan Rafa Ürün" yolculuğunun her etabının gerçekleştirildiği entegre sistemlerdir. TARIMSAL TEKNOPARK NASIL İŞLER? Tarımsal bilgi üretim

Detaylı

YATIRIM TEŞVİK SİSTEMİ VE ATIK YÖNETİMİ DESTEKLERİ

YATIRIM TEŞVİK SİSTEMİ VE ATIK YÖNETİMİ DESTEKLERİ T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü YATIRIM TEŞVİK SİSTEMİ VE ATIK YÖNETİMİ DESTEKLERİ Ahmet GÜNEŞ Dış Ticaret Uzmanı ANKARA 21/10/2015 1 SUNUM PLANI 1. Teşvik Sisteminin

Detaylı

İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KURUM/KURULUŞ. Hazine Müstaşarlığı Kalkınma Bakanlığı Maliye Bakanlığı Sosyal Taraflar

İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KURUM/KURULUŞ. Hazine Müstaşarlığı Kalkınma Bakanlığı Maliye Bakanlığı Sosyal Taraflar TARIM SEKTÖRÜ 1. Tarım sektöründe istihdam şartları iyileştirilecektir. 1.1 Tarıma yönelik destekler ihtisaslaşmayı ve istihdamı korumayı teşvik edecek biçimde tasarlanacaktır. Hayvancılık Hazine Müstaşarlığı

Detaylı

BELGELENDİRME HİBELER(1) DÖKÜMANLAR KREDİLER(2) HİBELER(1) KOSGEB HİBELER. Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım. Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi

BELGELENDİRME HİBELER(1) DÖKÜMANLAR KREDİLER(2) HİBELER(1) KOSGEB HİBELER. Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım. Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi HİBELER(1) BELGELENDİRME KREDİLER(2) DÖKÜMANLAR HİBELER(1) KALKINMA AJANSLARI HAZİNE HİBELERİ TARIMSAL KOSGEB HİBELER GİRİŞİMCİLİK DESTEĞİ 100.000 tl KOBİ Proje Destek Programı 150.000 Tematik Proje Destek

Detaylı

2013 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

2013 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÜNYADA ELEKTRİK ENERJİSİ SEKTÖRÜNÜN GÖRÜNÜMÜ Bilindiği üzere, elektrik enerjisi tüketimi gelişmişliğin göstergesidir. Bir ülkedeki kişi başına düşen

Detaylı

T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Mehmet TEZYETİŞ OSTİM Hizmet Merkezi Müdürü

T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Mehmet TEZYETİŞ OSTİM Hizmet Merkezi Müdürü KOSGEB T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Mehmet TEZYETİŞ OSTİM Hizmet Merkezi Müdürü KOSGEB VE KURULUŞ AMACI KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile

Detaylı

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ ÖDEMİŞ SONUÇ RAPORU

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ ÖDEMİŞ SONUÇ RAPORU 1 2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ ÖDEMİŞ SONUÇ RAPORU Tarih: 3 Ocak 2011 Yaklaşık Katılımcı Sayısı: 75 Katılımcı listesindeki Sayı: 66 Katılımcı Düzeyi ve Profili: 2 3 4 Dağıtılan Belgeler:

Detaylı

NİZİP TİCARET BORSASI STRATEJİK HEDEFLER ve GERÇEKLEŞME DURUMLARI TABLOSU 2015

NİZİP TİCARET BORSASI STRATEJİK HEDEFLER ve GERÇEKLEŞME DURUMLARI TABLOSU 2015 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 STRATEJİK AMAÇ 1 STRATEJİK Stratejik plandaki hedeflere yenilerini ekleyerek İş Planları ile takibini sağlamak TSE ISO EN 9001 Kalite Yönetim Sistemi nin Gerektirdiği Standartları

Detaylı

ÖZGÜN FİKİRLERİNİZİ PROJELENDİRELİM

ÖZGÜN FİKİRLERİNİZİ PROJELENDİRELİM Şirket Tanıtımı Progino PROGİNO 2005 yılından itibaren Eskişehir de mühendislik ve danışmanlık hizmetleri vermektedir. Faaliyetlerine 2008 yılından beri Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesinde sürdürmektedir.

Detaylı

YENİ TEŞVİK SİSTEMİ (2012) YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI

YENİ TEŞVİK SİSTEMİ (2012) YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI YENİ TEŞVİK SİSTEMİ (2012) YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI 1 YENİ TEŞVİK SİSTEMİ YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI T.C. Ekonomi Bakanlığı, Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Müdürlüğü tarafından 01 Ocak 2012

Detaylı

Sebigas: Kaynaklarınızı enerjiye çeviriyor

Sebigas: Kaynaklarınızı enerjiye çeviriyor Sebigas: Kaynaklarınızı enerjiye çeviriyor Sebigas ve Maccaferri Endüstriyel Grubu Maccaferri Endüstriyel Grubu yüzyılı aşkın bir süredir aktif olup enerji alanı dahil birçok farklı endüstriyel sektörde

Detaylı

Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak. GİRİŞİM EĞİTİM ve DANIŞMANLIK MERKEZİ

Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak. GİRİŞİM EĞİTİM ve DANIŞMANLIK MERKEZİ Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak GİRİŞİM EĞİTİM ve DANIŞMANLIK MERKEZİ KOCAELİ NİN İÇİNDE BULUNDUĞU EKONOMİK ORTAM 2 KOCAELİ GENEL BİLGİLER Nüfus; Kocaeli: 1.780.055 Türkiye:78.741.053 Nüfus Yoğunluğu

Detaylı

EKONOMİ BAKANLIĞI GİRDİ TEDARİK STRATEJİSİ 2013-2015

EKONOMİ BAKANLIĞI GİRDİ TEDARİK STRATEJİSİ 2013-2015 EKONOMİ BAKANLIĞI GİRDİ TEDARİK STRATEJİSİ 2013-2015 GİTES NİÇİN GEREKLİ? Sorunlar; Emtia fiyatlarındaki dalgalanmalar ve artışlar, Dünya girdi kaynaklarının geleceğine yönelik belirsizlikler, Girdi tedarik

Detaylı

Yenilikçilik Odaklı İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı. (Kar Amacı Güden İşletmeler) 3 AKTİF FARMA KİMYA TİC. LTD. ŞTİ TR61/14/ARGEİ/0027

Yenilikçilik Odaklı İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı. (Kar Amacı Güden İşletmeler) 3 AKTİF FARMA KİMYA TİC. LTD. ŞTİ TR61/14/ARGEİ/0027 Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı 2014 Yılı Mali Destek Programı Teklif Çağrısı kapsamında değerlendirme aşaması tamamlanan ve desteklenmeye hak kazanan proje başvurularının listesidir: Yenilikçilik Odaklı

Detaylı

2014 YILI KOBİ MALİ DESTEK PROGRAMI ASİL PROJE TEKLİFLERİ LİSTESİ

2014 YILI KOBİ MALİ DESTEK PROGRAMI ASİL PROJE TEKLİFLERİ LİSTESİ 2014 YILI KOBİ MALİ DESTEK PROGRAMI ASİL PROJE TEKLİFLERİ LİSTESİ S.N. Referans No Başvuru Sahibi Adı Proje Adı 1 TRC2/14/KOBİ/0147 Mespa Dağıtım Gıda İnş. Nak. San. Tic. Ltd. 2 TRC2/14/KOBİ/0109 Güneydoğu

Detaylı

SÖZLEŞMEYE BAĞLANAN PROJELER LİSTESİ Program Adı: Sanayide Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Mali Destek Programı (SAREP) Referans No: TR33/15/SAREP

SÖZLEŞMEYE BAĞLANAN PROJELER LİSTESİ Program Adı: Sanayide Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Mali Destek Programı (SAREP) Referans No: TR33/15/SAREP Program Adı: Sanayide Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Mali Programı (SAREP) 1 Ege Kauçuk Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti. Epdm Membran Üretiminde İleri Teknoloji Kullanımı İle Yenilikçi Ürünlerin Üretimi Ve İhracatına

Detaylı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı 2016 Mali Destek Programları. Antalya

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı 2016 Mali Destek Programları. Antalya Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı 2016 Mali Destek Programları Antalya 24.02.2016 Geçmiş Destek Programları 2015 2014 2012 2011 17 Milyon 20 Milyon 20 Milyon 20 Milyon 40 proje 53 proje 63 proje 66 proje 2010

Detaylı

Mustafa BARAN Ankara Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı

Mustafa BARAN Ankara Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa BARAN Ankara Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Enerji verimliliği / Sanayide enerji verimliliği Türkiye de enerji yoğunluğu Enerji tüketim verileri Türkiye de enerji verimliliği projeleri

Detaylı

Sürdürülebilir Tarım Yöntemleri Prof.Dr.Emine Olhan Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi

Sürdürülebilir Tarım Yöntemleri Prof.Dr.Emine Olhan Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Sürdürülebilir Tarım Yöntemleri Prof.Dr.Emine Olhan Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi TARIMSAL FAALİYETİN ÇEVRE ÜZERİNE ETKİSİ Toprak işleme (Organik madde miktarında azalma) Sulama (Taban suyu yükselmesi

Detaylı

Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak. GİRİŞİM EĞİTİM ve DANIŞMANLIK MERKEZİ

Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak. GİRİŞİM EĞİTİM ve DANIŞMANLIK MERKEZİ Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak GİRİŞİM EĞİTİM ve DANIŞMANLIK MERKEZİ DIYARBAKıR ın İÇİNDE BULUNDUĞU EKONOMİK ORTAM 2 DIYARBAKıR GENEL BİLGİLER Nüfus Diyarbakır: 1.607.437 Türkiye:76.667.864 KOBİ

Detaylı

DİKİLİ TARIMA DAYALI İHTİSAS SERA (Jeotermal Kaynaklı Sera) ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

DİKİLİ TARIMA DAYALI İHTİSAS SERA (Jeotermal Kaynaklı Sera) ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ TARIMA DAYALI İHTİSAS SERA ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ DİKİLİ TARIMA DAYALI İHTİSAS SERA (Jeotermal Kaynaklı Sera) ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MENDERES TARIMA DAYALI İHTİSAS SERA (Süs Bitkileri Ve Çiçekçilik)

Detaylı

ULUS METAL ÇEVRE RAPORU 2017

ULUS METAL ÇEVRE RAPORU 2017 ULUS METAL ÇEVRE RAPORU 2017 Giriş Tarihçe Çevre Politikası Çevresel Etkiler Atık Yönetimi Veriler Eğitimler ULUS METAL ÇEVRE RAPORU 2017 Ulus Metal çevre ile ilgili faaliyetlerini web sayfası aracılığıyla,

Detaylı

FKA 2014 MALİ DESTEK PROGRAMLARI

FKA 2014 MALİ DESTEK PROGRAMLARI 1 FKA 2014 MALİ DESTEK PROGRAMLARI GÜÇLÜ ALTYAPI GÜÇLÜ EKONOMİ 8.500.000 TL ÜRETİMDE ODAK ALANLAR 5.000.000 TL TOPLAM HİBE TUTARI : 13.500.000 TL ÖNGÖRÜLEN PROJE HACMİ: 25.000.000 TL 2 FKA 2014 MALİ DESTEK

Detaylı

TR 61 DÜZEY 2 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (ANTALYA-ISPARTA-BURDUR)

TR 61 DÜZEY 2 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (ANTALYA-ISPARTA-BURDUR) TR 61 DÜZEY 2 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (ANTALYA-ISPARTA-BURDUR) ARGE İNOVASYON YENİLENEBİLİR ENERJİ ÇALIŞTAYI ÇALIŞMA GRUBU RAPORLARI TARIMSAL MEKANİZASYON VE OTOMASYON GRUP RAPORU 20 Ekim 2010, Isparta

Detaylı

T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü. Kümelenme Destek Programı

T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü. Kümelenme Destek Programı T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kümelenme Destek Programı Fadime YILMAZ San. ve Tek. Uzmanı 1 Küme Kümeler, özellikle de aynı faaliyet alanında hem rekabet içinde olan hem de birbirleriyle işbirliği

Detaylı

GİTES TEKSTİL VE DERİ EYLEM PLANI

GİTES TEKSTİL VE DERİ EYLEM PLANI GİTES TEKSTİL VE DERİ EYLEM PLANI HEDEF -1 PAMUĞA İLİŞKİN POLİTİKALARDA ETKİNLİĞİN ARTIRILMASI 1.1 Pamuk Arama Konferansı sonucunda belirlenen Pamuk Eylem Planları hayata geçirilecektir. Gıda, Tarım ve

Detaylı

Sizi geleceğe taşır...

Sizi geleceğe taşır... Sizi geleceğe taşır... HAKKIMIZDA Elizi Reklam İnşaat Turizm Tarım Gıda ve Hayv. San. Tic.Ltd.Şti. firması olarak 2001 yılında Antalya da faaliyetine başlamıştır. Şirketimizin ana faaliyet konusu sera

Detaylı

TARIM MAKİNALARI FİRMALARI. http://www.tarmakbir.org

TARIM MAKİNALARI FİRMALARI. http://www.tarmakbir.org TARIM MAKİNALARI FİRMALARI http://www.tarmakbir.org Firma:ÖZALSAN PÜLVERİZATÖR SANAYİ- ÖZCAN ÖZAL Şehir :ADANA Faaliyet Alanı:İMALATÇI Telefon - 1 :(0090) 322. 611 20 34 (2 H) e-mail :ozalsantarmak@hotmail.com

Detaylı

2012 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

2012 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÜNYADA ELEKTRİK ENERJİSİ SEKTÖRÜNÜN GÖRÜNÜMÜ Bilindiği üzere, elektrik enerjisi tüketimi gelişmişliğin göstergesidir. Bir ülkedeki kişi başına düşen

Detaylı

DOĞAKA- TR63 Bölgesi FOODEX 2014 Fuarı Hazırlık

DOĞAKA- TR63 Bölgesi FOODEX 2014 Fuarı Hazırlık DOĞAKA- TR63 Bölgesi FOODEX 2014 Fuarı Hazırlık DOĞAKA- TR63 Bölgesi FOODEX 2014 Fuarı Hazırlık DOĞAKA- TR63 Bölgesi FOODEX 2014 Fuarı Hazırlık Mevcut Durum Değerlendirmesi: Dünya ticaretinde gıda sektörü

Detaylı

2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Eskişehir Tarım, Tarıma Dayalı Sanayi ve Ormancılık İhtisas Komisyonu Çalışmaları 07 Mayıs 2013 ESKİŞEHİR

2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Eskişehir Tarım, Tarıma Dayalı Sanayi ve Ormancılık İhtisas Komisyonu Çalışmaları 07 Mayıs 2013 ESKİŞEHİR 2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Eskişehir Tarım, Tarıma Dayalı Sanayi ve Ormancılık İhtisas Komisyonu Çalışmaları 07 Mayıs 2013 ESKİŞEHİR İklim değişikliği Biyoçeşitliliğin Korunması Biyoyakıt Odun Dışı Orman

Detaylı

KOSGEB DESTEKLERİ NEVŞEHİR YATIRIM DESTEK OFİSİ

KOSGEB DESTEKLERİ NEVŞEHİR YATIRIM DESTEK OFİSİ 2014 NEVŞEHİR YATIRIM DESTEK OFİSİ İşbirliği - Güçbirliği Destek Programı KOBİ lerin bir araya gelerek tedarik, pazarlama, düşük kapasite kullanımı, rekabet gücü zayıflığı ve finansman gibi Ortak Sorunlara

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI ŞUBAT 2015

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI ŞUBAT 2015 T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI ŞUBAT 2015 İZMİR YATIRIM TEŞVİK SİSTEMİNİN HEDEFLERİ 1. Mevzuat ve Hedefler Tasarrufların katma değeri yüksek yatırımlara yönlendirilmesi, Üretim ve

Detaylı

KOSGEB DESTEKLERİ NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI

KOSGEB DESTEKLERİ NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI KOSGEB DESTEKLERİ NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI KOSGEB DESTEKLERİ GENEL DESTEK PROGRAMI Programın Gerekçesi: Proje hazırlama kapasitesi düşük KOBİ ler ile KOSGEB hedef kitlesine yeni dahil olmuş sektörlerdeki

Detaylı

Tarımın Anayasası Çıktı

Tarımın Anayasası Çıktı Tarımın Anayasası Çıktı Günnur BİNİCİ ALTINTAŞ Tarım sektörünün anayasası olan 5488 sayılı Tarım Kanunu iki yıllık yoğun bir çalışmanın ardından 18.04.2006 tarihinde kabul edildi. Resmi Gazete de 25.04.2006

Detaylı

TANITIM SUNUMU. Doç. Dr. Güven KIYMAZ

TANITIM SUNUMU. Doç. Dr. Güven KIYMAZ TANITIM SUNUMU Doç. Dr. Güven KIYMAZ PROGRAMIN AMACI: Programın genel hedefi; yüksek katma değer üreten, bilgiye dayalı ekonomik faaliyetlere ve hizmetlere odaklanarak bölgenin küresel rekabet edebilirlik

Detaylı

T.C. BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI

T.C. BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI Ar-Ge ve Yenilikçilik Odaklı Sanayinin Desteklenmesi (Kar Amacı Güden) (Asil) ABG KALIP FERFORJE VE MAKİNE SAN. TİC. LTD. ŞTİ TR6//ARGEİ/005 AHMET KASAPOĞLU MOBİLYA SAN TİC LTD. TR6//ARGEİ/00 4 ALTUNDAŞ

Detaylı

TEB KOBİ AKADEMİ İLLER GELECEKLERİNİŞEKİLLENDİRİYOR: ADANA GELECEK STRATEJİSİ KONFERANSI 5 ARALIK 2007

TEB KOBİ AKADEMİ İLLER GELECEKLERİNİŞEKİLLENDİRİYOR: ADANA GELECEK STRATEJİSİ KONFERANSI 5 ARALIK 2007 TEB KOBİ AKADEMİ İLLER GELECEKLERİNİŞEKİLLENDİRİYOR: ADANA GELECEK STRATEJİSİ KONFERANSI 5 ARALIK 2007 1 Adana Gelecek Stratejisi Konferansı Çalışmanın amacı: Adana ilinin ekonomik, ticari ve sosyal gelişmelerinde

Detaylı

T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) TR72 (KAYSERİ SİVAS YOZGAT) DÜZEY 2 BÖLGESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ GÖREVLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN İLAN

T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) TR72 (KAYSERİ SİVAS YOZGAT) DÜZEY 2 BÖLGESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ GÖREVLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN İLAN T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) TR72 (KAYSERİ SİVAS YOZGAT) DÜZEY 2 BÖLGESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ GÖREVLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN İLAN Orta Anadolu Kalkınma Ajansı 2016 yılı teklif çağrısı kapsamında

Detaylı

BOZDAĞ ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER VE DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ.

BOZDAĞ ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER VE DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ. Firma Tanıtımı BOZDAĞ ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER VE DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ. Adres: Telefon: 0232 479 58 10 Faks: 0232 479 25 85 E-Posta: info@bozdagendustri.com Otomotiv sektöründeki güçlü tedarikçiniz. Bozdağ

Detaylı

Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı

Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ GIDA TARIM VE ENERJİ BAKANLIĞI Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı 2014 yılı Proje Teklif Çağrısı Değerlendirme Sonuçları Referans No: KKTC-14-GTEB-01 Bu program

Detaylı

Türkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı. Yalın Altı Sigma Konferansı-5 / 7-8 Kasım 2014

Türkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı. Yalın Altı Sigma Konferansı-5 / 7-8 Kasım 2014 Türkiye Cumhuriyeti Yalın Altı Sigma Konferansı-5 / 7-8 Kasım 2014 Sürdürülebilir Bir Üretim Altyapısı Çevreye Duyarlı VGM Güvenli Verimli BSTB İleri Teknoloji Yüksek Katma Değer 2 20 nün Kuruluşu 17 Ağustos

Detaylı

Halkımıza daha iyi ve kaliteli hizmet verebilmek çöp toplamada kullanılmak üzere 238 adet hurda sac bidon alınarak gerekli yerlere dağıtılmıştır.

Halkımıza daha iyi ve kaliteli hizmet verebilmek çöp toplamada kullanılmak üzere 238 adet hurda sac bidon alınarak gerekli yerlere dağıtılmıştır. TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ----------------------------------------------------- Temizlik İşleri Personeli, 1 Temizlik İşleri Müdür Vekili, 1 Çevre Mühendisi, 1 Temizlik Çavuşu, 4 Kadrolu Memur, 16 Daimi

Detaylı

YOĞURT SÜTÜ DOLUM MAKİNASI

YOĞURT SÜTÜ DOLUM MAKİNASI YOĞURT SÜTÜ DOLUM MAKİNASI Firma Tanıtımı DİMAK DİREN MAKİNA AR-GE Yarım asırlık köklü geçmişi ve sahip olduğu bilgi birikimi ile ülkemiz ekonomisine katkıda bulunan Dimes Gıda Sanayi ve Ticaret Şirketi,

Detaylı

Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak. GİRİŞİM EĞİTİM ve DANIŞMANLIK MERKEZİ

Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak. GİRİŞİM EĞİTİM ve DANIŞMANLIK MERKEZİ Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak GİRİŞİM EĞİTİM ve DANIŞMANLIK MERKEZİ KAHRAMANMARAŞ IN İÇİNDE BULUNDUĞU EKONOMİK ORTAM 2 KAHRAMANMARAŞ GENEL BİLGİLER Nüfus; Kahramanmaraş: 1.075.706 Türkiye:76.667.864

Detaylı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi nde Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımı ve Enerji Verimliliğinin Arttırılması Projesi

Güneydoğu Anadolu Bölgesi nde Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımı ve Enerji Verimliliğinin Arttırılması Projesi Güneydoğu Anadolu Bölgesi nde Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımı ve Enerji Verimliliğinin Arttırılması Projesi Dr. Muhyettin SĐRER Saha Koordinatörü GAP Bölge Kalkınma Đdaresi Başkanlığı / Birleşmiş

Detaylı

AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları

AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları T.C. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürlüğü AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları Aralık 2004 AB Bölgesel Programları Dairesi Başkanlığı

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI. Sözleşme İmzalanan Projeler

2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI. Sözleşme İmzalanan Projeler Sosyal Kalkınma TR41/14/SK/0038 Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Tepebaşı Evde Bakım ve Sağlık Hizmetleri Birimi ile Yaşam Köyü'nün Geliştirilmesi Sosyal Kalkınma TR41/14/SK/0014 Eskişehir Aile Ve Sosyal

Detaylı

ANKARA KALKINMA AJANSI

ANKARA KALKINMA AJANSI ANKARA KALKINMA AJANSI MALİ DESTEK PROGRAMLARI 2012 TEKLİF Ç A Ğ R I S I Yaşam kalitesi yüksek, dünya ile rekabet eden, düşünce ve yeniliğin başkenti Ankara Ankara Kalkınma Ajansı Ülkelerin hatta şehirlerin

Detaylı

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ MENDERES SONUÇ RAPORU

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ MENDERES SONUÇ RAPORU 1 2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ MENDERES SONUÇ RAPORU Tarih: 27 Aralık 2010 Yaklaşık Katılımcı Sayısı: 35 Katılımcı listesindeki Sayı: 30 Katılımcı Düzeyi ve Profili: 2 3 Dağıtılan Belgeler:

Detaylı

HATAY TARIM VİZYONU

HATAY TARIM VİZYONU HATAY TARIM VİZYONU 2016-2021 2 BİTKİSEL ÜRETİM VİZYONU Zeytin üretiminde Türkiye 3.cüsü olan Hatay da, üretimle birlikte katma değer sağlayacak işleme ve paketleme tesislerinin kurulumuna sağlanan destekler

Detaylı

BİYOKÜTLE ENERJİ SANTRALİ BİOKAREN ENERJİ

BİYOKÜTLE ENERJİ SANTRALİ BİOKAREN ENERJİ BİYOKÜTLE ENERJİ SANTRALİ BİOKAREN ENERJİ BİYOKÜTLE SEKTÖRÜ Türkiye birincil enerji tüketimi 2012 yılında 121 milyon TEP e ulaşmış ve bu rakamın yüzde 82 si ithalat yoluyla karşılanmıştır. Bununla birlikte,

Detaylı

Güney Marmara Kalkınma Ajansı

Güney Marmara Kalkınma Ajansı Güney Marmara Kalkınma Ajansı TR22/11/İY01 - İhracat ve Yenilikçilik Mali Destek Programı NİHAİ RAPOR Proje Adı : Sözleşme Numarası : BALIKESİR DEN DÜNYAYA AÇILMAK İSTEYEN MOBİLYALAR SN.TR22.11.İY01.0027

Detaylı

BSTB: Kümelenme Destek Programı

BSTB: Kümelenme Destek Programı BSTB: Kümelenme Destek Programı ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞE GİDEN YOLDA KÜMELENME: ADANA-SAĞLIK TURİZMİ KÜMELENME TOPLANTISI 11/12/2012 1 Küme ne değildir? Net bir tanım yapmak mümkündür ancak bu yönde

Detaylı