Kurumsal Kimlik Rehberi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Kurumsal Kimlik Rehberi"

Transkript

1 Kurumsal Kimlik Rehberi

2 GİRİŞ Kurumsal Kimlik, Ģirketlerin Ģirket içi ve Ģirket dıģı iletiģimlerinin görünen yüzünü oluģturur. Ġçinde yaģadığımız zaman, insanlık tarihi içerisinde görsel algının en önemli değer olarak tanımlandığı bir zamandır. Teknolojik geliģmelerden hareketle teknik altyapısı güçlenmiģ olan internet ve yeni iletiģim araçları artık hayatımızın vazgeçilmez unsurlarıdır. Matbu haldeki dokuman bilgi belge eskiye nazaran muteberliğini yitirmekte, dijital dokümanların iletiģim alanında kullanımı yaygınlaģmakta ve güçlenmektedir. Görsel iletiģim malzemelerinin etkin ve verimli kullanılarak, üretilen mesajların alıcılara iletilmesi sırasında veri kaybına meydan vermemek için belli normlar ve biçimlerin kayıt altına alınarak kamuoyu ve paydaģlarla paylaģılması çalıģmalarına kurumsal kimlik çalıģmaları denir. Görsel iletiģim malzemelerinin üretim ve dağıtımında en çok kullanılan unsurlar ise logolar ve wordmarklar tanımlandıkları formların dıģında kullanımlarında tasarlanan mesajını doğru ve güçlü olarak iletemezler bu sebeple Ģirketlerin logo ve wordmarklarına dair esasları ve usulleri netleģtirmesi ve sabitlemesi ile kalite yakalanabilir. Algılanması ve değerlendirilmesine imkân bulunamayan görsel iletiģim malzemesinin kıymeti ise yerdeki bir çöpten çok da farklı değildir. Coğrafyamızın yetiģtirip insanlık mirasına katkı sağlayan büyük değerlerimizden olan Mevlana nın ne kadar bilirsen bil, söylediklerin karģıdakinin anladığı kadardır vecizesi ile iletiģimin doğru ve sağlıklı tesis edilmesinin vazgeçilemez unsur olduğunu ifade etmiģtir. FUV Mühendislik, sahip olduğu kurum kültüründen beslenen yaklaģımlarını Ģirket içi ve dıģı unsurlarla görsel iletiģimini verimli olarak gerçekleģtirebilmek için kurumsal kimlik çalıģmasını realize etmiģtir. Bu çalıģmanın Ģirketimize sahip olduğu kurum kültürünü paylaģabilme imkânı yaratması sebebiyle kritik derecede önemli gördüğümüz samimiyetle ifade etmek isterim. Tasarımcısından, çaycısına emeği geçen tüm insanlara teģekkürlerimi sunarım. Ümit ediyorum ki, bu tarz çalıģmalar Afyonkarahisar ticaret erbabınca içselleģtirilerek nitelik ve niceliği geliģtiren yeni uygulamalar için bir zemin teģkil eder. ġirketlerimiz, kentimiz ve dünyamız iletiģimini doğru ve sağlıklı olarak tesis etme imkânına kavuģur. Mustafa Rasim HANCIOĞLU ġirket Müdürü

3 2.1 FUV MÜHENDĠSLĠK LOGOSU FUV Mühendislik logosu, Latince olan üç kelimenin açılımı ve kısaltmasının geometrik olarak eģkenar üçgen formunda temsil edilmesiyle oluģturulmuģtur. Bu kelimelerin, Firmitas(Sağlamlık), Utilitas(KullanıĢlılık), Venustas(Güzellik) baģ harflerinin kısaltması Ģirketin ismini oluģturur. ġirketin ismi ve faaliyet konusu olan Mühendislik Üçgenin ağırlık merkezinde estetik bir formda bulunmaktadır. Üçgenin eģkenar olmasının amacı sağlamlığın, kullanıģlılığın ve güzelliğin birbirlerine denk ve eģit öneme sahip olmalarını sembolize eder. ġirketin adının ve faaliyet konusunun üçgenin ağırlık merkezinde bulunması ile Ģirket varoluģunu ve faaliyetlerini yukarıda belirtilen 3 kavramdan hareketle gerçekleģtirdiğini ifade eder. Logonun rengi, ciddiyetimizi sembolik olarak anlatan siyah olarak belirlenmiģtir.

4 2.2 LOGO ÇĠZĠM KURALLARI FUV Mühendislik logosu, x bir uzunluk ölçü birimi olmak üzere; kenar uzunluğu 15x olan bir eģkenar üçgendir. Üçgenin köģeleri x çapında noktalardan oluģur. KöĢe noktalarının merkezlerinden 2x uzaklıklarda kelimelerin baģlangıç ve bitiģ harflerinin merkezleri vardır. Her köģe noktasının merkezinden 60derecelik açı ile uzatılan eksen yazılacak kelimenin merkez eksenidir. Üçgenin kenarlarını oluģturan kelimelerin yazımında büyük harfler 1,2x yükseliktedir. Harflerin birbirlerine göre konumu merkez noktalarından a kadardır. a= 10x / 7 uzunluğundadır. Üçgenin ağırlık merkezinde bulunan ġirketin adı ve faaliyet konusu tabandaki kelimenin (Venustas) ın baģlangıç harfinden x uzaklık yukarısındadır. FUV ve Mühendislik kelimelerine iliģkin geniģlik ve yükseklik sırası ile 4x,2x ve 8x,x tir. FUV ve Mühendislik kelimelerin merkezi üçgenin ağırlık merkezi dikey ekseni üzerinde olup,aralarındaki mesafe 0,5x tir. Üçgenin kenarlarını oluģturan, kelimelerin konumları değiģtirilemez. Logonun karakteristik çizimi ve harf arası mesafeler değiģtirilemez.

5 2.3 WORDMARK KULLANIMI FUV Mühendislik wordmarkları, Ģirketin logosu ve açık ünvanından oluģur. ġirket logosunda bulunan FUV Mühendislik yazısının wordmark kurumsal font kalınlığı kadar yükseklikte eģkenar üçgenin taban kenar köģe noktasından hizalı olarak sola yaslanarak sağ doğru yazılır. Wordmark kullanım alanının geniģliği kısıtlı olduğu durumlarda açık unvan danıģmanlık ifadesinden bölünerek kullanılır. Eğer yabacı dil kullanımı gerekilirse, sadece Ġngilizce dilinde yandaki Ģekilde verildiği Ģekliyle verilir. Wordmarklar 100x100 pikselden küçük logo durumlarında veya yazı font geniģliği 7pt dan küçük olan hallerde kullanılamaz. Wordmarklarda, kurumsal font haricinde herhangi bir font kullanılamaz.

6 2.4 LOGO KULLANIM BOYUTLARI Algı süreçleri ve üretim standartları doğrultusunda ön görülen en küçük logo boyutu boyutu 35mm x 35mm dir daha küçük ölçülerde kullanılamaz. Logonun belirtilen ölçüden küçük kullanılması, logonun görsel algı sürecini olumsuz olarak etkileyecek üretim sorunlarına yol açabilir. 35mm x 35mm Logonun kullanım boyutlarının büyük boyutlu uygulamalarda ölçü olarak sınırlandırılması mümkün değildir. FUV Mühendislik, yüksek sesli ve agresif bir görsel iletiģimden kaçınmaktadır. Büyük uygulamalarda, uygulama alanı yüksekliğinin 1/13 ü logonun kullanım yüksekliği olacak Ģekilde kullanılır ya da uygulama alanı geniģliğinin 1/13 ü logonun kullanım geniģliği olacak Ģekilde kullanılır.

7 2.5 YANLIġ LOGO KULLANIMLARI FUV Mühendislik logosu uygulanırken kaçınılması gerekilen baģlıca kullanımlar 1- Logonun açısı değiģtirilemez. 2-Logo dikey kullanılamaz. 3-Logo deforme edilemez. 4-Logo elementlerine ayrıģtırılamaz. 5-Logo elementlerinin konumları değiģtirilemez. 6-Logo elementlerinin birbirlerine göre oran ve orantıları değiģtirilemez. 7-Logoya gölge ve efektler uygulanamaz.

8 2.6 POZĠTĠF & NEGATĠF LOGO KULLANIMLARI Logo uygulamalarından monokrom veya renkli zeminlere göre kullanılan pozitif ve negatif logo formatları yandaki belirtilmiģtir.

9 2.6 GÖRSEL ÜZERĠ LOGO KULLANIM STANDARTLARI Görseller üzerinde logo ve wordmark uygulamaları gerçekleģtirirken dikkat edilmesi gereken hususlar aģağıda belirtilmiģtir. 1-Görselde algılanan öğeler logo veya wordmarkla çakıģtırılamaz. 2-Logo veya Wordmarkın okunurluğu azaltılamaz. 3-Üzerinde logo uygulanacak görsel amacına uygun olmalıdır. Her görsel üzerine logo veya wordmark eklenemez. 4-Görsel üzerinde logo uygulamasında daha önce değinilen 1/13 oranına dikkat edilmelidir. 5-Görseller ile çalıģılırken öncelik logo veya wordmarkın okunurluğu olduğu unutulmamalıdır.

10 2.7 KURUMSAL YAZI TĠPĠ ve KULLANIMLARI Font ailesi monotype olan Century Gothic 1991 yılında dünyaya geldi. Geometrik bir font olan Century Gothic Amerika BirleĢik Devletleri Ġç iģleri Bakanlığınca PrintWise olarak tanımlanmıģ olup, diğer fontlara göre mürekkep tüketimi daha az olduğu Wisconsin Üniversitesi tarafından yapılan bir araģtırma ile literatüre girmiģtir. 12pt Century Gothic (B) ABCÇDEFGĞHIĠJKLMNOÖPRSġTUÜVYZ abcçdefgğhıijklmnoöprsģtuüvyz ġirket, logosunda da ifade ettiği geometrik bakıģ açısını desteklemesi ve sürdürülebilir çevre endiģesine cevap vermesi sebebiyle kurumsal yazı tipi olarak Century Gothic i seçmiģtir. Kurumsal Yazı Tipi Kullanırken; BaĢlık vb -12pt Century Gothic (B) Düz Metin vb 10 pt Century Gothic Dipnot vb 7pt Century Gothic En küçük yazı tipi 7pt Century Gothic olacaktır. 10pt Century Gothic ABCÇDEFGĞHIĠJKLMNOÖPRSġTUÜVYZ abcçdefgğhıijklmnoöprsģtuüvyz pt Century Gothic ABCÇDEFGĞHIĠJKLMNOÖPRSġTUÜVYZ abcçdefgğhıijklmnoöprsģtuüvyz Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam odio velit, semper eget scelerisque faucibus, tristique ut purus. Quisque viverra lacinia velit sed suscipit. Nullam ultricies arcu interdum orci ornare, condimentum dictum ipsum vehicula. Duis eu urna in massa egestas ornare quis eleifend justo. Ut maximus tempor orci in interdum. Quisque nec sapien non est fringilla pharetra. Praesent pulvinar sit amet arcu ac egestas.

11 2.8 KURUMSAL RENKLER FUV Mühendisliğin kurumsal renkleri düģünce haritasını ve yaģadığı dünyaya olan ciddiyetini gösterir. Bu bağlamda; FUV Siyahı: Ciddiyeti FUV Beyazı: Sadeliği Sembolize eder. Farklı mecra ve uygulamalarda renklerin teknik arızalara yol açmaması için ilgili mecrada tanımlanmıģ kodları yanda verilmiģtir. FUV Siyahı Hex: # RGB: 0,0,0 CMYK: C%75 M%68 Y%67 K%90 CMYK FUV Beyazı Hex: #FFFFFF RGB: 255,255,225 CMYK: C%0 M%0 Y%0 K%0 CMYK

12 2.9 GRĠD SĠSTEMĠ (HĠZALAMA) FUV Mühendislik için üretilecek tüm görsel uygulamalarda bu hizalama sistemine dikkat edilmesi gerekmektedir. A Logo, Adres Bloğu,Sponsor logosu vb elementler için sağ üst bölüme ilgili boģluklar bırakılarak sağdan bloklu Ģekilde kullanılır. B Üst Bilgi,baĢlık vb spotlar üst bölüme sol alttan hizalanarak soldan bloklu Ģekilde uygulanır. C - Ġçerik alt bölüme sol üstten hizalanarak soldan bloklu, düz metin ve yazılarda simetrik bloklu Ģekilde kullanılır. Logo ve Wordmark kullanılırken sağdan,soldan,üstten ve alttan eģit miktarda boģluk bırakılır.

Kurumsal Kimlik Rehberi

Kurumsal Kimlik Rehberi Kurumsal Kimlik Rehberi Logo Qupaj Logo Oranlar Oranlar Qupaj logosunun oranları belirlenmiş olup üzerinde herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır. Minimum kullanım ölçüsü 9 mm dir. Minimum logo kullanım

Detaylı

K U R U M S A L K İ M L İ K K I L A V U Z U

K U R U M S A L K İ M L İ K K I L A V U Z U KURUMSAL KİMLİK K I L AV U Z U İÇİNDEKİLER 01.00 Giriş 3 01.01 Logo 4 01.02 Logo nun Renkleri 5 01.03 Siyah-Beyaz Logo 6 01.04 Yaklaşma Sınırları ve Minimum Boyut 7 01.05 Logo nun Farklı Zeminlerde Kullanımı

Detaylı

LOGO, PANTONE, CMYK, FONT

LOGO, PANTONE, CMYK, FONT LOGO, PANTONE, CMYK, FONT KURUMSAL YAZI KARAKTERİ 1 Futura Bold ABCÇDEFGĞHIİJKLMNOÖPQRSŞTUÜVWXYZ abcçdefgğhiijklmnoöpqrsştuüvwxyz 1234567890 KURUMSAL YAZI KARAKTERİ 2 Futura ABCÇDEFGĞHIİJKLMNOÖPQRSŞTUÜVWXYZ

Detaylı

YAKIN DOĞU ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ... ANABĠLĠM DALI / ANASANAT DALI TEZİN BAŞLIĞI AD SOYAD YÜKSEK LĠSANS TEZĠ / DOKTORA TEZĠ

YAKIN DOĞU ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ... ANABĠLĠM DALI / ANASANAT DALI TEZİN BAŞLIĞI AD SOYAD YÜKSEK LĠSANS TEZĠ / DOKTORA TEZĠ YAKIN DOĞU ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ... ANABĠLĠM DALI / ANASANAT DALI TEZİN BAŞLIĞI AD SOYAD YÜKSEK LĠSANS TEZĠ / DOKTORA TEZĠ LEFKOġA YIL TEZİN BAŞLIĞI AD SOYAD YAKIN DOĞU ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL

Detaylı

Demir Hayat Sigorta A.Ş. Kurumsal Logo Kullanım Klavuzu

Demir Hayat Sigorta A.Ş. Kurumsal Logo Kullanım Klavuzu Demir Hayat Sigorta A.Ş. Kurumsal Logo Kullanım Klavuzu demirhayat.com.tr Hazırlayan: Pazarlama Departmanı Demir Hayat Sigorta A.Ş. yüzde yüz Türk Sermayeli bir Türk şirketidir. Demir Hayat Sigorta adı

Detaylı

3001 BAŞLANGIÇ AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI

3001 BAŞLANGIÇ AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI 3001 BAŞLANGIÇ AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI 1 PROJE ÖZETİ Proje Başlığı: Sonlu Grup Kuramı Açısından Raklar Proje Özeti Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Ut purus elit, vestibulum

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU İÇINDEKILER 01.00 TEMEL ÖĞELER Giriş 6 01.01 Logo 7 01.02 Logo nun Renkleri 8 01.03 Siyah-Beyaz Logo 9 01.04 Yaklaşma Sınırları ve Minimum Boyut 10 01.05 Logo nun Farklı Zeminlerde

Detaylı

SiViL TOPLUM DESTEKLERi

SiViL TOPLUM DESTEKLERi SiViL TOPLUM DESTEKLERi SiViL TOPLUM DESTEKLERi YTB SİVİL TOPLUM DESTEKLERİ GÖRÜNÜRLÜK REHBERİ Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı nın yayınıdır. BASIM TARİHİ: Aralık 2015 İLETİŞİM:

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KLAVUZU

KURUMSAL KİMLİK KLAVUZU KURUMSAL KİMLİK KLAVUZU Amblem ve Logo ERS Sembolü (Amblem) ERS Logo ERS Amblem ve Logo birlikte 1 Amblem ve Logo Farklı Ölçülerde Kullanımı Amblem ve Logo nun farklı ölçülerde kullanılması Verilen ölçüler

Detaylı

KANUNİ MARKA KİMLİĞİ KILAVUZU

KANUNİ MARKA KİMLİĞİ KILAVUZU KANUNİ MARKA KİMLİĞİ KILAVUZU MARKA KİMLİĞİ KILAVUZU www.kanuni.com.tr 2012 1 // Logo 4 // Kurumsal Evraklar 5 // Kurum Kartları 1.1 Logotype 4.1 Kurumsal Kartvizit 5.1 Personel Kartı 1.2 Logo 4.2 Kurumsal

Detaylı

PROJELER İÇİN GÖRÜNÜRLÜK REHBERİ

PROJELER İÇİN GÖRÜNÜRLÜK REHBERİ PROJELER İÇİN GÖRÜNÜRLÜK REHBERİ ÖNSÖZ Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA)kapsamında hazırlanan ve Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği nin ortak finansmanı ile yürütülen İnsan Kaynaklarının

Detaylı

Hayata yüksekten bakın

Hayata yüksekten bakın Hayata yüksekten bakın Mutluluk; içinde siz varsanız değerlidir... Yatırımın mutluluğu; hayatınız için doğru kararı vermektir. Yunicty, çağdaş mimarinin zarif hatlarıyla tasarlandı, harcına estetik, kalite

Detaylı

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ..ANA BİLİM / ANA SANAT DALI

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ..ANA BİLİM / ANA SANAT DALI T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ..ANA BİLİM / ANA SANAT DALI (Öğrenci Adı ve Soyadı, Times New Roman, 16) SERMAYE PİYASALARINDA BAĞIMSIZ DENETİM VE BAĞIMSIZ DENETİMDEN KAYNAKLANAN

Detaylı

Kurumsal Kimlik Standartları. Brand Guidelines Manual V

Kurumsal Kimlik Standartları. Brand Guidelines Manual V Kurumsal Kimlik Standartları V.01 05.16 01 Temel İlkeler KURUMSAL KİMLİK STANDARTLARI BRAND GUIDELINES MANUAL 01 Temel İlkeler 01 A AMBLEM VE LOGO 3 01 Temel İlkeler 01 A2 MONOGRAM 4 01 Temel İlkeler 01

Detaylı

DOĞU KARADENİZ KALKINMA AJANSI DESTEK PROGRAMLARI GÖRÜNÜRLÜK REHBERİ

DOĞU KARADENİZ KALKINMA AJANSI DESTEK PROGRAMLARI GÖRÜNÜRLÜK REHBERİ DOĞU KARADENİZ KALKINMA AJANSI DESTEK PROGRAMLARI GÖRÜNÜRLÜK REHBERİ İÇİNDEKİLER KAPSAM...1 GENEL GÖRÜNÜRLÜK KURALLARI...2 Aktiviteler...4 El İlanları...4 Broşürler...4 Bültenler...4 Web Sayfaları...5

Detaylı

Renkli Olmayan Baskılarda Logonun Kullanımı

Renkli Olmayan Baskılarda Logonun Kullanımı Renkli Olmayan Baskılarda Logonun Kullanımı Kurumsal Kimlik Kılavuzu 1 2 Kurumsal Kimlik Kılavuzu Renkli Olmayan Baskılarda Logonun Kullanımı Renkli Olmayan Baskılarda Logonun Kullanımı Kurumsal Kimlik

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK REHBERİ

KURUMSAL KİMLİK REHBERİ KURUMSAL KİMLİK REHBERİ 3 LOGOTYPE 19 RENKLER 25 YAZI KARAKTERİ 29 KURUMSAL EVRAKLAR 41 DİJİTAL MATERYALLER 49 İLETİŞİM MATERYALLERİ 55 BAYRAKLAR 61 PROMOSYON MATERYALLERİ LOGOTYPE LOGOTYPE 1X değeri,

Detaylı

AKILLI ULAŞIM SİSTEMLERİ DERNEĞİ LOGO VE KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

AKILLI ULAŞIM SİSTEMLERİ DERNEĞİ LOGO VE KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU AKILLI ULAŞIM SİSTEMLERİ DERNEĞİ LOGO VE KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU AUSDER KİMDİR? Geleceğin şehirleri teknoloji odaklı modern çözümlerle kuruluyor. Bu çözümlerin başında da Akıllı Ulaşım Sistemleri geliyor.

Detaylı

İnova Otomotiv Logosu Kullanım Talimatları

İnova Otomotiv Logosu Kullanım Talimatları İnova Otomotiv Logosu Kullanım Talimatları İçerik Giriş Temel Kurallar Logo Tanım Kullanım Boyutları Ölçüler Koruma Alanı Uygulama Şekilleri Marka Etiketi Diğer Markalar ve Logolar Renk Kodları Yanlış

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KLAVUZU

KURUMSAL KİMLİK KLAVUZU KURUMSAL KİMLİK KLAVUZU 1 SUNUŞ Değerli FİGES Teknoloji AŞ çalışanları, çözüm ortakları ve basın mensupları; Bugüne kadar şirket olarak geliştirdiğimiz stratejiler doğrultusunda, yaptığımız doğru hamlelerle

Detaylı

Turgut Özal Üniversitesi markası, üniversitenin kuruluş değerlerinin bir yansımasıdır. Marka, Turgut Özal Üniversitesi vizyon ve misyonuna hizmet

Turgut Özal Üniversitesi markası, üniversitenin kuruluş değerlerinin bir yansımasıdır. Marka, Turgut Özal Üniversitesi vizyon ve misyonuna hizmet Turgut Özal Üniversitesi Kurumsal Kimlik Kılavuzu Turgut Özal Üniversitesi markasının kurumsal kimliğine rehber olarak hazırlanmıştır. Kurum kimliği markanın değerlerini taşımak zorundadır ve uygulaması

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KLAVUZU

KURUMSAL KİMLİK KLAVUZU KURUMSAL KİMLİK KLAVUZU İÇİNDEKİLER 1 TANIM ve HEDEFLER 1.1 Hedefler ve Marka Tanımı 1.2 Kurumsal Değerlerimiz 1.3 İletişim Tonu 2 LOGO 2.1 Logotpe 2.2 Logotpe Versionları 2.3 Ölçüler 2.4 Koruma Alanları

Detaylı

KURUMSAL KÝMLÝK KILAVUZU ÝÇÝNDEKÝLER TEMEL ÖGELER - Logonun Dikey Kullanýmý - Logonun Yatay Kullanýmý - Logo Renkleri - Görsel ve Zemin Üzerinde Logo Kullanýmý - Tipografi - Logonun Hatalý Kullanýmý KURUMSAL

Detaylı

KURUMSAL KiMLiK REHBERi

KURUMSAL KiMLiK REHBERi KURUMSAL KiMLiK REHBERi LOGO LOGO BOYUTLARI MIN 10 mm A5 18 mm A4 26 mm A3 36 mm A2 50 mm LOGO KORUMA ALANI X X/2 X/2 X/2 X/2 LOGO & TYPE KULLANIM LOGO KENDİ RENKLERİNDEKİ ZEMİNLERDE KULLANILDIĞINDA ARMA

Detaylı

1 GİRİŞ 1.1 Önsöz 4 SONUÇ. 14x. 3 1/2 x x 5x x 3 1/2 x. 18x. x 3x x

1 GİRİŞ 1.1 Önsöz 4 SONUÇ. 14x. 3 1/2 x x 5x x 3 1/2 x. 18x. x 3x x x 3x x 3 1/2 x x 5x x 3 1/2 x 13x 45 18x 12x 14x 1 GİRİŞ 1.1 Önsöz 2 GÖRSEL İFADE STANDARTLARI 2.1 ATSO logosu 2.2 Logo elementleri ve çizim kuralları 2.3 Wordmark kullanımı 2.4 Logo kullanım boyutları

Detaylı

Basılı Malzemeler. logo. Kurumsal Kimlik Kitapçığı. Versiyon 1.2. Zarf (A4, Diplomat, A3) Kimlik Kartı. Antetli Kağıt ve Devam Kağıdı Kartvizit.

Basılı Malzemeler. logo. Kurumsal Kimlik Kitapçığı. Versiyon 1.2. Zarf (A4, Diplomat, A3) Kimlik Kartı. Antetli Kağıt ve Devam Kağıdı Kartvizit. Basılı Malzemeler ografi Antetli Kağıt ve Devam Kağıdı Kartvizit Zarf (A4, Diplomat, A3) Dosya Kimlik Kartı logo 5X Versiyon 1.2 TAV Havalimanları Holding TAV Havalimanları Holding Havalimanı İşletmeciliği

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU İçindekiler Bakan Mesajı 3 Misyonumuz/Vizyonumuz 4 Kılavuz Hakkında 5 Nasıl Kullanılır 6 Logo 7 Milimetrik Görünüm 9 Oranlar 12 Minimum Kullanım 13 Yatay

Detaylı

Marka ve Görsel Kimlik Rehberi Haziran 2017 Tarihi Not Alın!

Marka ve Görsel Kimlik Rehberi Haziran 2017 Tarihi Not Alın! Marka ve Görsel Kimlik Rehberi 2017 10 Haziran 2017 Tarihi Not Alın! 01 İÇERİK Şu anda bakmakta olduğunuz paket, markalaşmış özel bir gün olan Global Wellness Day in kurumsal kimlik standartlarını gösteren

Detaylı

SEO Arama Motoru Optimizasyonu

SEO Arama Motoru Optimizasyonu SEO Arama Motoru Optimizasyonu Ömer Özkan Şakar Head of Operations @ Teknokrasi EĞİTİM HAKKIMDA Koç Üniversitesi BA in Business Administration Universitat Pompeu Fabra MSc in Management KARİYER Sahibinden

Detaylı

Ayrıştırıcı Özellikler Değerler Marka Özü B C D E F. Basılı Malzemeler. MS Word için Antetli. E-posta imzası. Özel Günler Dijital Tebrik Kartı

Ayrıştırıcı Özellikler Değerler Marka Özü B C D E F. Basılı Malzemeler. MS Word için Antetli. E-posta imzası. Özel Günler Dijital Tebrik Kartı µ G 1 2 3 4 5 Giriş Faydalar Kişilik Ayrıştırıcı Özellikler Değerler Marka Özü A B C D E F Temel Öğeler Bağlı Markalar Kimliği Basılı Malzemeler Dijital Malzemeler Görsel Bildirişim Elemanları Personel

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU (Revizyon, Ocak 2015) İçindekiler Bakan Mesajı 3 Misyonumuz/Vizyonumuz 4 Kılavuz Hakkında 5 Nasıl Kullanılır 6 Logo 7 Milimetrik Görünüm 9 Oranlar 12 Minimum

Detaylı

TMMOB Şehir Plancıları Odası Logo Kullanım Kılavuzu

TMMOB Şehir Plancıları Odası Logo Kullanım Kılavuzu TMMOB Şehir Plancıları Odası Logo Kullanım Kılavuzu Ocak 2015 TMMOB Şehir Plancıları Odası logo kullanım kılavuzu, odamız kurumsal kimliği kapsamında, tüm görsel malzemelerde, logonun kullanım düzeni ve

Detaylı

Kurumsal Kimlik Rehberi

Kurumsal Kimlik Rehberi Kurumsal Kimlik Rehberi İÇİNDEKİLER Bölüm 1 Logo Logo Oran Güvenlik Alanı ve Minimum Kullanım Ölçüsü Yardımcı Tasarım Elemanı Temel Renkler Yardımcı Renkler Zemin Üzerinde Kullanımlar 1 Zemin Üzerinde

Detaylı

Tarihi Not alın 8 Haziran 2019

Tarihi Not alın 8 Haziran 2019 Tarihi Not alın 8 Haziran 2019 Marka ve Görsel Kimlik Rehberi 2019 01 İÇERİK Şu anda bakmakta olduğunuz dosya, markalaşmış özel bir gün olan Global Wellness Day'in kurumsal kimlik standartlarını gösteren

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK REHBERİ

KURUMSAL KİMLİK REHBERİ KURUMSAL KİMLİK REHBERİ AMBLEM ve LOGO 1 Logotpe 5 1.1 Logotpe Teknik Çizimi 5 1.2 Logonun Dike Kullanımları 6 1.3 Logonun Yata Kullanımı 7 1.4 Logonun Dairesel Kullanımı 8 1.5 Logo Renkleri 9 1.6 Logonun

Detaylı

PİŞİRME GRUBU (MTF) Tel Bantlı Tünel Fırınlar, (STF) Taş Tabanlı Tünel Fırınlar

PİŞİRME GRUBU (MTF) Tel Bantlı Tünel Fırınlar, (STF) Taş Tabanlı Tünel Fırınlar Undan... Pişkin Lezzete. Sağlıkla! PİŞİRME GRUBU (MTF) Tel Bantlı Tünel Fırınlar, (STF) Taş Tabanlı Tünel Fırınlar MTF / STF TÜNEL TİPİ EKMEK FIRINLARI Özköseoğlu Tünel Tip Ekmek Fırınları, sektörde 35

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU GİRİŞ T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kurumsal Kimlik Kılavuzu T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı kurumsal kimliğine rehber olarak hazırlanmıştır. Kurum kimliği kurumsal değerleri

Detaylı

İSAR KURUMSAL KİMLİK REHBERİ. istanbul araştırma ve eğitim vakfı istanbul foundation for research and education. logo/tipografi/renkler/evraklar/desen

İSAR KURUMSAL KİMLİK REHBERİ. istanbul araştırma ve eğitim vakfı istanbul foundation for research and education. logo/tipografi/renkler/evraklar/desen İSAR KURUMSAL KİMLİK REHBERİ logo/tipografi/renkler/evraklar/desen tarih : MART 2017 TANIM : KURUMSAL KİMLİK REHBERİ istanbul araştırma ve eğitim vakfı istanbul foundation for research and education KURUM:

Detaylı

Kurum Kimliği Kılavuzu V.01

Kurum Kimliği Kılavuzu V.01 Kurum Kimliği Kılavuzu V.01 Kurum Kimliği Kılavuzu NEGMAR DENİZCİLİK YATIRIM A.Ş. KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU AYNASANAT REKLAM TASARIM tarafından hazırlanmıştır İ Ç İ N D E K İ L E R 1 Giriş--------------------------------------------------

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU İÇİNDEKİLER 01 GİRİŞ 03 GRUP 1 1.1 Kurumsal Kimlik Hakkında 1.2 Terminoloji 3.1 Antetli Kağıt 3.2 Kartvizit 02 AMBLEM AMBLEM KULLANIMI LOGOTYPE 3.3 Diplomat Zarf 3.4 Torba Zarf - Küçük 3.5 Torba Zarf -

Detaylı

Kurumsal Kimlik Kılavuzu.

Kurumsal Kimlik Kılavuzu. Kurumsal Kimlik Kılavuzu www.plh.com.tr Bölüm I Logo Renk Yazı karakteri 2017 Rev 3 Logo slogan PLH ismi, Profesyonel Lojistik Hizmetleri sloganının baş harflerinden oluşturulmuştur. Sloganın içeriği firmanın

Detaylı

Kurumsal Kimlik Kılavuzu

Kurumsal Kimlik Kılavuzu Kurumsal Kimlik Kılavuzu İçindekiler Olimpiyat Sentetik Çim Sembolü / 02 Olimpiyat Sentetik Çim Yazısı / 03 Olimpiyat Sentetik Çim Logotaypı / 04 Yatay Oranlar / 05 Dikey Oranlar / 06 Güvenlik Alanları

Detaylı

PROSPORT. Kurumsal Kimlik Kılavuzu

PROSPORT. Kurumsal Kimlik Kılavuzu Kurumsal Kimlik Kılavuzu İçindekiler Bölüm 1... 05 06 ProSport Sembolü... ProSport Tipografisi... 07 08 ProSport Logotype ı... Yatay Oranlar... 09 Dikey Oranlar... 10 Güvenlik Alanları... 11 Minimum Boyut...

Detaylı

Kurumsal Kimlik Rehberi

Kurumsal Kimlik Rehberi Kurumsal Kimlik Rehberi Amblem - Logotype Amblem - Logotype: En az boşluk mesafesi Logonun çevresinde bırakılacak alan logonun net bir şekilde vurgulanması için önemlidir. Şekilde logonun çevresinde bırakılması

Detaylı

1.1 Logo Dikey Renkli ve Minimum Ölçü Kullanım İlkeleri

1.1 Logo Dikey Renkli ve Minimum Ölçü Kullanım İlkeleri 1.1 Logo Dikey Renkli ve Minimum Ölçü Kullanım İlkeleri Marmara Belediyeler Birliği logosu ekteki Cd de elektronik ortamdaki hali ile kullanılmalıdır. Logo yeniden yaratılamaz hiçbir şekilde deforme edilemez.

Detaylı

İçindekiler. Basılı İşler 49. Slogan 17 Font 20 Yardımcı Unsurlar. Yazışmalar 31. Bağlı, İlgili ve İlişkili Kurumlar 83

İçindekiler. Basılı İşler 49. Slogan 17 Font 20 Yardımcı Unsurlar. Yazışmalar 31. Bağlı, İlgili ve İlişkili Kurumlar 83 KURUMSAL KİMLİK İçindekiler Bakan Mesajı 3 Misyonumuz/Vizyonumuz 4 Kılavuz Hakkında 5 Logo 6 Milimetrik Görünüm 8 Oranlar 9 Minimum Kullanım 11 Yatay ve Dikey Kullanımlar 12 Renk Değerleri 13 Dişi Kullanımları

Detaylı

arvento hakkında www.arvento.com

arvento hakkında www.arvento.com arvento hakkında 2005 yılında mobil takip sistemleri üretmek amacıyla yüzde yüz yerli sermaye ile kurulan Arvento Mobil Sistemler A.Ş., 19.000 in üzerinde müşteri ve 250.000 in üzerinde araç referansı

Detaylı

KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU

KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU Bölüm 1 Marka Kimliği Yapısı Sayfa 4 Sayfa 6 Sayfa 8 Sayfa 10 Sayfa 12 Sayfa 14 Sayfa 16 Sayfa 18 Sayfa 20 Sayfa 22 Sayfa 24 Sayfa 26 Sayfa 28 Sayfa 30 Sayfa 32 Sayfa 36 Sayfa 38

Detaylı

KURUM KİMLİĞİ KİTABI 1

KURUM KİMLİĞİ KİTABI 1 KURUM KİMLİĞİ KİTABI 1 İçindekiler TVF Fontlar 5-6 Logo - Amblem 7 Pantone Bilgisi 8 Farklı Zeminlerde Logo & Amblem 9-11 Logonun Yanlış Kullanım Şekilleri 12-13 Logoların Özel Renk ve Kullanımları 14-17

Detaylı

KOSSH. Kurumsal Kimlik Çalışması

KOSSH. Kurumsal Kimlik Çalışması KOSSH Kurumsal Kimlik Çalışması KOSSH logosu hızlı, kaliteli, uygun ve anında hizmeti temsil eder. Bu nedenle Türkiye nin Teknoloji Servisi KOSSH koşmak temalı logo ile simgelenmektedir. Kossh Teknoloji

Detaylı

Logo. Logotype 1962 ITALIA

Logo. Logotype 1962 ITALIA Logo Mitolojide Anka Kuºu, küllerinden doğmayı ve yeniden canlanmayı temsil eder. Logodaki Anka Kuºu da fiziksel ve ruhsal yenilenmeyle gelen yeni bir hayatın baºlangıcını ifade eder. Orta kısımda bulunan

Detaylı

Tercihiniz sizi yansıtır

Tercihiniz sizi yansıtır Tercihiniz sizi yansıtır guzelyurt.statuplus.com Gelin, kendinize Statü Güzelyurt Residence tan bir daire alın; Tercihiniz sizi yansıtsın... Sizi ifade edecek, size ait detaylara sahip olsun; Yapay kumsalı,

Detaylı

araç takip ve filo yönetim sistemleri

araç takip ve filo yönetim sistemleri arvento hakkında Arvento, mobil teknolojiler üretmek amacıyla yüzde yüz yerli sermaye ile Türkiye de kurulmu bir teknoloji irketidir. Arvento ürünleri, uzun yıllar boyunca bu alanda AR-GE ve üretim çalı

Detaylı

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum dolor sit amet Aksesuarlar Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris

Detaylı

Adım Adım. oluşumu. Görsel Kimlik Rehberi

Adım Adım. oluşumu. Görsel Kimlik Rehberi dım dım oluşumu Görsel Kimlik Rehberi a Temel Ögeler dım dım işareti, inisiyatifi tanımlayan en önemli görsel ögedir. dım dım görsel iletişim dünyasında kendisini, ürün ve hizmetlerini belirgin bir şekilde

Detaylı

LOGO FONT UYGULAMA MATBU EVRAK TABELA ARAÇ GİYDİRME KIYAFET

LOGO FONT UYGULAMA MATBU EVRAK TABELA ARAÇ GİYDİRME KIYAFET KURUMSAL KİMLİK 03 28 32 36 42 45 48 LOGO FONT UYGULAMA MATBU EVRAK TABELA ARAÇ GİYDİRME KIYAFET LOGO SİF logosu ölçülerle belirlenmiş olup üzerinde herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır. ORANLAR GÜVENLİK

Detaylı

Hazırlayanlar. Uğursal UĞUR Genel Direktör & Danışman. Demet YEŞİLYURT Grafik Tasarımcı. Emrah TIRAK Pazarlama & ARGE Direktörü

Hazırlayanlar. Uğursal UĞUR Genel Direktör & Danışman. Demet YEŞİLYURT Grafik Tasarımcı. Emrah TIRAK Pazarlama & ARGE Direktörü STYLE GUIDE STYLE GUIDE Bu marka kitabı tüm Windows, Macintosh, Linux Mobile ve diğer tüm platformlarda problemsizce görrüntülenmesi için Adobe PDF formatında hazırlanmıştır. Tüm dosyayı veya istenen sayfaları

Detaylı

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi nde Geçen Ay

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi nde Geçen Ay YIL:5 SAYI :38 AY: Şubat Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi nde Geçen Ay Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Aylık Bülteni MMF Adına Sahibi Prof.Dr. M.Kemal KIYMIK Dekan

Detaylı

Kurumsal Kimlik Rehberi

Kurumsal Kimlik Rehberi Kurumsal Kimlik Rehberi Değerli Çalışma Arkadaşlarım; Turaş ailesi olarak, geliştirdiğimiz stratejiler doğrultusunda, sektöründe bir dünya markası olma yolunda ilerlemek için, pek çok başarılara imza attık.

Detaylı

İÇİNDEKİLER. 1 : GİRİŞ... 4 Başkanın Mesajı... 5 Vizyonumuz-Misyonumuz... 6 İlkelerimiz... 7

İÇİNDEKİLER. 1 : GİRİŞ... 4 Başkanın Mesajı... 5 Vizyonumuz-Misyonumuz... 6 İlkelerimiz... 7 KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU 2016 1 İÇİNDEKİLER 1 : GİRİŞ... 4 Başkanın Mesajı... 5 Vizyonumuz-Misyonumuz... 6 İlkelerimiz... 7 2 : AMBLEM-LOGOTYPE... 8 Logonun Hikâyesi... 9 Logonun Kullanım Şekilleri ve

Detaylı

5.0. Bayraklar... 73 1.2 5.1. Kırlangıç Bayraklar... 75 1.3 5.2. Roll - Up... 77 1.4. Afiș... 79 1.5 5.3. Billboard... 81 1.6 5.4. CLP/Raket... 83 1.

5.0. Bayraklar... 73 1.2 5.1. Kırlangıç Bayraklar... 75 1.3 5.2. Roll - Up... 77 1.4. Afiș... 79 1.5 5.3. Billboard... 81 1.6 5.4. CLP/Raket... 83 1. MESKİ KURUMSAL KİMLİK KLAVUZU 2016 T.C. MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MERSİN SU VE KANALİZASYON İDARESİ İÇİNDEKİLER AMBLEM VE LOGOTYPE 1.0 Amblem Tanımı... 5 AÇIK HAVA 1.1 Amblem... 7 5.0 Bayraklar...

Detaylı

YAZIM KURALLARI. Sayfa Yapısı ve Yazı Biçimi. YAZI TĠPĠ VE BOYUTU Yazı Tipi: Times New Roman Yazı Boyutu: 12 punto

YAZIM KURALLARI. Sayfa Yapısı ve Yazı Biçimi. YAZI TĠPĠ VE BOYUTU Yazı Tipi: Times New Roman Yazı Boyutu: 12 punto YAZIM KURALLARI Lütfen çalışmanızı MUTLAKA aşağıdaki yazım kurallarına göre hazırlayınız. Belirtilen kurallara uygun olmayan çalışmalar kabul edilmeyecektir. Özellikle, tablo ve şekillerin kaymayacak şekilde

Detaylı

Partibeta Beta Parti Malzemeleri A.Ş. nin tescilli markasıdır. Kurumsal Kimlik. www.partibeta.com

Partibeta Beta Parti Malzemeleri A.Ş. nin tescilli markasıdır. Kurumsal Kimlik. www.partibeta.com Partibeta Beta Parti Malzemeleri A.Ş. nin tescilli markasıdır. Kurumsal Kimlik www.partibeta.com Titiz bir çalışma sonucunda oluşturulan elinizdeki kılavuz, tüm iletişim ortamlarında, Partibeta kurumsal

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU O1 ANA LOGO VE VERSİYONLARI RENKLİ VERSİYON UNIQ İstanbul, içinde birbirinden farklı birçok etkinliğin yapılabildiği, bünyesindeki markalar sayesinde konuklarına yeme-içme yanında;

Detaylı

Kurumsal Kimlik Rehberi

Kurumsal Kimlik Rehberi Kurumsal Kimlik Rehberi 1 Sunuş Biz, ölçek ayırt etmeksizin ekonomi dünyasının yapı taşı tüm işletmelerin, her türlü ürün/hizmet temin edebileceği, Türkiye nin en büyük yerli, uluslararası kurumsal şirketleriyle

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Kurumsal Logo Kullanım Kılavuzu

İÇİNDEKİLER. Kurumsal Logo Kullanım Kılavuzu Kurumsal Logo Kullanım Kılavuzu İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ 2 2. MİNUMUM ÖLÇÜLER 3 3. İNGİLİZCE KULLANIM ŞEKİLLERİ 4 4. DİKEY LOGO KULLANIM ŞEKİLLERİ 5 5. YATAY LOGO KULLANIM ŞEKİLLERİ 6 6. YANLIŞ KULLANIM ÇEŞİTLERİ

Detaylı

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ (BAUSEM) LOGO KULLANIM KILAVUZU

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ (BAUSEM) LOGO KULLANIM KILAVUZU BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ (BAUSEM) LOGO KULLANIM KILAVUZU BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ (BAUSEM) LOGO KULLANIM KILAVUZU Bahçeşehir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK REHBERİ

KURUMSAL KİMLİK REHBERİ KURUMSAL KİMLİK REHBERİ Memduh Boydak Mütevelli Heyet Başkanı Değerli Arkadaşlarım, Melikşah Üniversitesi olarak, geliştirdiğimiz eğitim stratejileriyle ve yaptığımız doğru hamlelerle bir dünya üniversitesi

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU 01 TEMEL UNSURLAR KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU LOGOTYPE 01.01 Kullanılan siyah renk ise gücü, özgüveni ve kararlılığı sembolize etmektedir. Pantone kodu Black 6 C dir. Logomuzda

Detaylı

Atatürk Üniversitesi ATA TEKNOKENT KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU

Atatürk Üniversitesi ATA TEKNOKENT KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU ATA TEKNOKENT KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU AMBLEM ve LOGO 1.0 1.1 1.2 1.3 1.4 Logotype Logo Logo nun Renkli Kullanımları Logo nun S/B Kullanımları Logo nun Yanlış Kullanımları LOGOTYPE Ata Teknokent logotype'ini

Detaylı

A-TEMEL İLKELER YATIRIM FİNANSMAN KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU A TEMEL İLKELER

A-TEMEL İLKELER YATIRIM FİNANSMAN KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU A TEMEL İLKELER A-TEMEL İLKELER A TEMEL İLKELER SEMBOL 1 YATIRIM FİNANSMAN ın sembolü aşağıda örneklenmiştir. YAZI 2 YATIRIM FİNANSMAN yazısı aşağıda örneklenmiştir. LOGO 3 YATIRIM FİNANSMAN ın sembol ve yazının birlikte

Detaylı

KÜLTÜRÜYLE,TARİHİYLE, YAŞANTISIYLA İSTANBUL ARTIK SİVAS TA.

KÜLTÜRÜYLE,TARİHİYLE, YAŞANTISIYLA İSTANBUL ARTIK SİVAS TA. KÜLTÜRÜYLE,TARİHİYLE, YAŞANTISIYLA İSTANBUL ARTIK SİVAS TA. Vizyonu insan hayatını doğru yönlerde geliştirmek ve değiştirmek olan ve sektörde çeyrek asrı aşan terübesiyle zirve için çalışan Tepeler Gayrimenkul

Detaylı

BOĞAZİÇİ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. KURUMSAL GÖRSEL KİMLİK KILAVUZU 2014

BOĞAZİÇİ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. KURUMSAL GÖRSEL KİMLİK KILAVUZU 2014 BOĞAZİÇİ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. 2014 2 BU KILAVUZ NASIL KULLANILMALI? Sayın ilgili Kurumsal Görsel Kimlik Kılavuzu olası tüm görsel gereksinimlere cevap vermesi amacıyla tasarlanmıştır. Kimliğin temel unsuru

Detaylı

AMBLEM. Belediyemizin amblemi; yıldız ve K harfinin stilize edilmiş halidir.

AMBLEM. Belediyemizin amblemi; yıldız ve K harfinin stilize edilmiş halidir. KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU 2011 4 AMBLEM Amblem, kurumsal kimliğin temel taşıdır. Etkin bir kurumsal kimlik çalışması doğru çizgilere ve değerlere sahip çıkan bir amblem tasarımı ile başlar. Kurumsal kimlikte

Detaylı

A Temel İlkeler. B Kurumsal Evrak

A Temel İlkeler. B Kurumsal Evrak A Temel İlkeler 1. Sembol 2. Yazı 3. Logotayp - Temel Kullanım 4. Logotayp - Dikey Kullanım 5. Logotayp - Kurumsal Renk Standartları 6. Logotayp - Güvenlik Alanı ve Minimum Kullanım Ölçüsü 7. Logotayp

Detaylı

VI. Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresi TAM METİN ŞABLONU

VI. Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresi TAM METİN ŞABLONU TAM METİN ŞABLONU Lütfen bildirinizi MUTLAKA aşağıdaki yazım kurallarına göre hazırlayınız. Belirtilen yazım kurallarına uygun olmadan gönderilen bildiriler kabul edilmeyecektir. Özellikle, tablo ve şekillerin

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1. LOGO TEMELLERİ VE RENKLER 2. KURUMSAL DÖKÜMANLAR 3. BAYRAK, FLAMA VE TABELA 4. DİĞER

İÇİNDEKİLER 1. LOGO TEMELLERİ VE RENKLER 2. KURUMSAL DÖKÜMANLAR 3. BAYRAK, FLAMA VE TABELA 4. DİĞER İÇİNDEKİLER 1. LOGO TEMELLERİ VE RENKLER 2. KURUMSAL DÖKÜMANLAR 3. BAYRAK, FLAMA VE TABELA 4. DİĞER 1. LOGO TEMELLERİ VE RENKLER 1. LOGO TEMELLERİ VE RENKLER HDP Kısa Logosu Dikey Kullanım Halkların Demokratik

Detaylı

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KURUMSAL KİMLİK REHBERİ Logo Kullanım Esasları. rev

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KURUMSAL KİMLİK REHBERİ Logo Kullanım Esasları. rev İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KURUMSAL KİMLİK REHBERİ Logo Kullanım Esasları rev.06.2017 İTÜ LOGOSU VE AMBLEMİ İLİŞKİSİ - BİRLİKTE KULLANIM 01.01 İstanbul Teknik Üniversitesi logosu amblemi ile birlikte

Detaylı

Temel İlkeler Sembol. Koç Üniversitesi nin sembolü, koç boynuzu formundan hareketle tasarlanmıştır.

Temel İlkeler Sembol. Koç Üniversitesi nin sembolü, koç boynuzu formundan hareketle tasarlanmıştır. Sembol Koç Üniversitesi nin sembolü, koç boynuzu formundan hareketle tasarlanmıştır. 1 Yazı Üniversitenin adı Lubalin fontu ile yazılmış ve Ç harfinin fonta özgü çengeli revize edilmiş, kare biçimine getirilmiştir.

Detaylı

STANBUL KEMERBURGAZ ÜN VERS TES GLOBAL MODERN REAL ST D NAM K. Kurumsal Kimlik Kılavuzu

STANBUL KEMERBURGAZ ÜN VERS TES GLOBAL MODERN REAL ST D NAM K. Kurumsal Kimlik Kılavuzu STANBUL KEMERBURGAZ ÜN VERS TES GLOBAL MODERN REAL ST D NAM K Amblem & Logo Kullan mlar Logonun Grid Çizimi 03 Orijinal Logo 04 Renk De erleri 05 Fakülte Renk De erleri 06 Logonun Do ru Kullan m 07 Logonun

Detaylı

İyi Gençlik Kurumsal Kimlik Kılavuzu v1

İyi Gençlik Kurumsal Kimlik Kılavuzu v1 İyi Gençlik Kurumsal Kimlik Kılavuzu v1 Ocak 2018 5 LOGOTYPE 14 RENKLER 18 YAZI KARAKTERİ 22 KURUMSAL MATERYALLER 30 BAYRAKLAR 34 TANITIM MATERYALLERİ LOGOTYPE Logotype Oranlar İyi Gençlik Logotype

Detaylı

www.veart.com.tr VEART 40 yılı aşkın süredir perde ve döşemelik kumaş sektöründe, zengin ürün yelpazesi ve uzman kadrosuyla siz müşterilerimizi kaliteli hizmet ile buluşturuyoruz.son moda renk ve kombine

Detaylı

High-Tech Port by MÜSİAD Kurumsal Kimlik Rehberi

High-Tech Port by MÜSİAD Kurumsal Kimlik Rehberi High-Tech Port by MÜSİAD Kurumsal Kimlik Rehberi High-Tech Port by MÜSİAD kurumsal kimliğini oluşturan değiştirilemez kuralların tanımlanması amacı ile hazırlanmıştır. Kurumsal kimlik rehberinden yola

Detaylı

YÜKSEK SEÇİM KURULU KURUMSAL KİMLİĞİ

YÜKSEK SEÇİM KURULU KURUMSAL KİMLİĞİ YÜKSEK SEÇİM KURULU KURUMSAL KİMLİĞİ YÜKSEK SEÇİM KURULU Kurumsal Kimliği Seçimlerin yönetim ve denetimi, çeşitli aşamalardan geçerek bugünkü konumuna gelmiştir. İlk olarak 16 Şubat 1950 tarih ve 5545

Detaylı

arvento hakkında www.arvento.com

arvento hakkında www.arvento.com arvento hakkında Teknolojisinin tamamını Türkiye'de geliştirip üreten bir Türk teknoloji şirketi olan Arvento, mobil takip sistemleri alanında Türkiye, Doğu Avrupa, Bağımsız Devletler Topluluğu, Ortadoğu,

Detaylı

arvento hakkında www.arvento.com

arvento hakkında www.arvento.com arvento hakkında Teknolojisinin tamamını Türkiye'de geliştirip üreten bir teknoloji şirketi olan Arvento, mobil takip sistemleri alanında Türkiye, Doğu Avrupa, Bağımsız Devletler Topluluğu, Ortadoğu, Arap

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Amblem ve Logotype 5 Renkler 24 Fontlar-Yazı Karakterleri 27 Basılı Öğeler 30 Bayrak ve Eşantiyon 76 Tabela ve Yönlendirmeler 85

İÇİNDEKİLER. Amblem ve Logotype 5 Renkler 24 Fontlar-Yazı Karakterleri 27 Basılı Öğeler 30 Bayrak ve Eşantiyon 76 Tabela ve Yönlendirmeler 85 KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU 2014 İÇİNDEKİLER Amblem ve Logotype 5 Renkler 24 Fontlar-Yazı Karakterleri 27 Basılı Öğeler 30 Bayrak ve Eşantiyon 76 Tabela ve Yönlendirmeler 85 2 1.1 Belediye Başkanlığının İletişim

Detaylı

Game Satış Logosu. Koyu Renkli Dikey Logo. Beyaz Renkli Yatay Logo. Açık Renkli Dikey Logo. Tek Renk Açık Yatay Logo. Tek Renk Koyu Yatay Logo

Game Satış Logosu. Koyu Renkli Dikey Logo. Beyaz Renkli Yatay Logo. Açık Renkli Dikey Logo. Tek Renk Açık Yatay Logo. Tek Renk Koyu Yatay Logo Game Satış Logosu Beyaz Renkli Yatay Logo Açık Renkli Yatay Logo Koyu Renkli Yatay Logo Tek Renk Açık Yatay Logo Tek Renk Koyu Yatay Logo Açık Renkli Dikey Logo Koyu Renkli Dikey Logo Tek Renk Açık Dikey

Detaylı

2LOGOTYPEGİRİŞ

2LOGOTYPEGİRİŞ 2LOGOTYPE GİRİŞ 2.1 Logotype ın Renkli Kullanımı / Türkçe 2.2 Logotype ın Renkli Kullanımı / İngilizce 2.3 Logotype ın Siyah-Beyaz Kullanımı 2.4 Logotype ın Renkli Zeminde Dişi Kullanımı 2.5 Logotype ın

Detaylı

arvento hakkında

arvento hakkında arvento hakkında Türkiye nin lider araç takip sistemi Arvento, 55 binin üzerindeki müşterisi ve 700 bine yakın cihaz sayısı ile takip sistemleri alanında Türkiye, Arap Yarımadası, Ortadoğu, Kuzey Afrika,

Detaylı

arvento hakkında

arvento hakkında arvento hakkında Türkiye nin lider araç takip sistemi Arvento, 61 binin üzerindeki müşterisi ve 760 bine yakın cihaz sayısı ile takip sistemleri alanında Türkiye, Arap Yarımadası, Ortadoğu, Kuzey Afrika,

Detaylı

MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU MARKASININ KULLANIMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU MARKASININ KULLANIMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU MARKASININ KULLANIMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1- (1) Bu usul ve esasların amacı, Mesleki Yeterlilik Kurumu

Detaylı

EĞĠTĠM TEKNOLOLOJĠLERĠ ARAġTIRMALARI DERGĠSĠ

EĞĠTĠM TEKNOLOLOJĠLERĠ ARAġTIRMALARI DERGĠSĠ EĞĠTĠM TEKNOLOLOJĠLERĠ ARAġTIRMALARI DERGĠSĠ EĞĠTĠM TEKNOLOLOJĠLERĠ ARAġTIRMALARI DERGĠSĠ MAKALE YAZIM KURALLARI Versiyon 2 ETAD 2009 1 E T A D W W W. ET- AD. N E T ĠÇĠNDEKĠLER 1. GĠRĠġ... 1 2. MAKALE

Detaylı

KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU

KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU AMBLEM - LOGOTYPE YATAY KULLANIM Turyap amblemi kurum kimliğini oluşturan temel grafik öğelerin başında gelmektedir. Amblem ve logotype ın yatay temel oranları yanda belirtilmiştir.

Detaylı

INDEKS MERCURY OTOMOTİV GRUBU NEO GIDA GRUBU QUALITY TEKSTİL GRUBU SIRENA OTEL GRUBU PRIVATE KİŞİSEL HİJYEN GRUBU ROYAL MOBİLYA GRUBU

INDEKS MERCURY OTOMOTİV GRUBU NEO GIDA GRUBU QUALITY TEKSTİL GRUBU SIRENA OTEL GRUBU PRIVATE KİŞİSEL HİJYEN GRUBU ROYAL MOBİLYA GRUBU Endüstriyel kimyasal ürünler üretimi yapmakta olan firmamız, aracı kurum ve kuruluş kullanmadan müşterilerimize hizmet vermektedir. Tecrübeli üretim kadromuzla kaliteli ve özel ürünler üretirken, seçkin

Detaylı

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Kurumsal Kimlik Kılavuzu Ekim 2014 - V.1 Sunuş Bu rehber BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ nin kurumsal kimliğindeki görsel ögeleri, kapsamını ve uygulama kurallarını açıklıyor.

Detaylı

Antalya Bilim Üniversitesi kurumsal kimliğini tanımlayan temel öğeler bu bölümde yer almaktadır.

Antalya Bilim Üniversitesi kurumsal kimliğini tanımlayan temel öğeler bu bölümde yer almaktadır. T E M E L Ö Ğ E L E R Antalya Bilim Üniversitesi kurumsal kimliğini tanımlayan temel öğeler bu bölümde yer almaktadır. Temel öğeler; biçimsel özellikleri, sürekli ve yinelenen kullanımları nedeniyle Antalya

Detaylı

görsel iletişim standartları

görsel iletişim standartları görsel iletişim standartları 2 3 Standartlar Başkent Üniversitesi Görsel İletişim Standartları Başkent Üniversitesi Görsel İletişim Standartları Kitapçığı, Üniversitemizi tanıtırken sizlere yol göstermek

Detaylı

3 Profesyonel Rehberlik Hizmetleri

3 Profesyonel Rehberlik Hizmetleri 1 Biz & Neler yapıyoruz... 3 Profesyonel Rehberlik Hizmetleri 5 Avantajlı Konaklama Hizmetleri 8 Alan Kargolama ve Transfer Hizmetleri 10 Araç ve Otobüs Kiralama Hizmetleri 13 Düğün, Nikah ve Balayı Organizasyon

Detaylı

berqnet kurumsal görsel kimlik kitabı berqnet

berqnet kurumsal görsel kimlik kitabı berqnet .0 6.06.208 2 SUNUŞ HEP HAZIR TETİKTE DESTEKÇİ HIRSLI ÖZ GÜVENLİ UYUMLU KARARLI TARZ 203 YILINDA AR-GE ÇALIŞMALARINA BAŞLAMIŞ VE YERELDEN GLOBALE DOĞRU SİBER GÜVENLİK ALANINDA LİDERLİK VİZYONUYLA ÇALIŞMALARINA

Detaylı