VESTEL BEYAZ EŞYA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ ARA HESAP DÖNEMİNE AİT BAĞIMSIZ SINIRLI DENETİM RAPORU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "VESTEL BEYAZ EŞYA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 01.01. 30.06.2008 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT BAĞIMSIZ SINIRLI DENETİM RAPORU"

Transkript

1 VESTEL BEYAZ EŞYA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ ARA HESAP DÖNEMİNE AİT BAĞIMSIZ SINIRLI DENETİM RAPORU

2 VESTEL BEYAZ EŞYA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. NİN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT BAĞIMSIZ SINIRLI DENETİM RAPORU Vestel Beyaz Eşya Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu na Giriş Vestel Beyaz Eşya Sanayi ve Ticaret A.Ş. nin ekte yer alan tarihli bilançosu, aynı tarihte sona eren altı aylık gelir tablosu, özsermaye değişim tablosu, nakit akım tablosu ve önemli muhasebe politikalarının özeti ile dipnotları tarafımızca incelenmiştir. İşletme yönetiminin sorumluluğu, söz konusu ara dönem finansal tablolarının Sermaye Piyasası Kurulunca yayımlanan finansal raporlama standartlarına uygun olarak hazırlanması ve dürüst bir şekilde sunumudur. Bizim sorumluluğumuz bu ara dönem finansal tabloların incelenmesine ilişkin ulaşılan sonucun açıklanmasıdır. İncelemenin kapsamı İncelememiz Sermaye Piyasası Kurulunca yayımlanan bağımsız denetim standartları düzenlemelerine uygun olarak yapılmıştır. Ara dönem finansal tabloların incelenmesi, ağırlıklı olarak finansal raporlama sürecinden sorumlu kişilerden bilgi toplanması, analitik inceleme ve diğer inceleme tekniklerinin uygulanmasını kapsamaktadır. Bir incelemenin kapsamı Sermaye Piyasası Kurulunca yayımlanan bağımsız denetim standartları çerçevesinde yapılan bağımsız denetim çalışmasına göre daha dar olduğundan, inceleme, bağımsız denetimde farkında olunması gereken tüm önemli hususları ortaya çıkarabilme konusunda güvence sağlamaz. Dolayısıyla, incelememiz sonucunda bir bağımsız denetim görüşü açıklanmamıştır. Sonuç İncelememiz sonucunda, ara dönem finansal tablolarının, Vestel Beyaz Eşya Sanayi ve Ticaret A.Ş. nin tarihi itibariyle finansal pozisyonunu, altı aylık döneme ilişkin finansal performansını ve nakit akımlarını, Sermaye Piyasası Kurulunca yayımlanan finansal raporlama standartları çerçevesinde doğru ve dürüst bir biçimde yansıtmadığı konusunda herhangi bir hususa rastlanılmamıştır. ENGİN Bağımsız Denetim Serbest Muhasebecilik Mali Müşavirlik A.Ş. Member Firm of Grant Thornton International İstanbul, Abide-i Hürriyet Caddesi Bolkan Center No:285 Kat: Şişli İstanbul Emre Halit Sorumlu Ortak Başdenetçi

3 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT MALİ TABLOLAR VE DİPNOTLAR İÇİNDEKİLER SAYFA BİLANÇOLAR GELİR TABLOLARI... 3 ÖZSERMAYE DEĞİŞİM TABLOLARI... 4 NAKİT AKIM TABLOLARI... 5 DİPNOT 1 ŞİRKET İN ORGANİZASYONU VE FAALİYET KONUSU... 6 DİPNOT 2 FİNANSAL TABLOLARIN SUNUMUNA İLİŞKİN ESASLAR DİPNOT 3 BÖLÜMLERE GÖRE RAPORLAMA DİPNOT 4 NAKİT VE NAKİT BENZERLERİ DİPNOT 5 FİNANSAL BORÇLAR DİPNOT 6 TİCARİ ALACAK VE BORÇLAR DİPNOT 7 DİĞER ALACAK VE BORÇLAR DİPNOT 8 STOKLAR DİPNOT 9 MADDİ DURAN VARLIKLAR DİPNOT 10 MADDİ OLMAYAN DURAN VARLIKLAR DİPNOT 11 DEVLET TEŞVİK VE YARDIMLARI DİPNOT 12 KARŞILIKLAR, KOŞULLU VARLIK VE YÜKÜMLÜLÜKLER DİPNOT 13 TAAHHÜTLER DİPNOT 14 KIDEM TAZMİNATI KARŞILIĞI DİPNOT 15 DİĞER VARLIK VE YÜKÜMLÜLÜKLER DİPNOT 16 ÖZKAYNAKLAR DİPNOT 17 SATIŞLAR VE SATIŞLARIN MALİYETİ DİPNOT 18 ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME GİDERLERİ, PAZARLAMA, SATIŞ VE DAĞITIM GİDERLERİ, GENEL YÖNETİM GİDERLERİ DİPNOT 19 NİTELİKLERİNE GÖRE GİDERLER DİPNOT 20 DİĞER FAALİYETLERDEN GELİR/ GİDERLER DİPNOT 21 FİNANSAL GELİRLER DİPNOT 22 FİNANSAL GİDERLER DİPNOT 23 VERGİ VARLIK VE YÜKÜMLÜLÜKLERİ DİPNOT 24 HİSSE BAŞINA KAZANÇ DİPNOT 25 İLİŞKİLİ TARAF AÇIKLAMALARI DİPNOT 26 FİNANSAL ARAÇLARDAN KAYNAKLANAN RİSKLERİN NİTELİĞİ VE DÜZEYİ

4 1 VE TARİHLERİ İTİBARİYLE BİLANÇOLARI Dipnot Referansları VARLIKLAR Dönen varlıklar Nakit ve nakit benzerleri Ticari alacaklar, net Diğer alacaklar, net Stoklar, net Diğer dönen varlıklar Toplam dönen varlıklar Duran varlıklar Ticari alacaklar Maddi duran varlıklar, net Maddi olmayan duran varlıklar, net Ertelenmiş vergi varlığı Diğer duran varlıklar Toplam duran varlıklar TOPLAM VARLIKLAR İlişikteki dipnotlar bu mali tabloların ayrılmaz parçasını oluşturur.

5 2 VE TARİHLERİ İTİBARİYLE BİLANÇOLARI Dipnot Referansları KAYNAKLAR Kısa vadeli yükümlülükler Finansal borçlar Ticari borçlar Diğer borçlar Dönem karı vergi yükümlülüğü Borç karşılıkları Diğer kısa vadeli yükümlülükler Toplam kısa vadeli yükümlülükler Uzun vadeli yükümlülükler Finansal borçlar Kıdem tazminatı karşılığı Ertelenmiş vergi yükümlülüğü Toplam uzun vadeli yükümlülükler ÖZKAYNAKLAR Özkaynaklar Ödenmiş sermaye 16.a Sermaye düzeltmesi farkları 16.b Hisse senetleri ihraç primleri 16.c Kardan ayrılan kısıtlanmış yedekler 16.d Geçmiş yıllar karları 16.e Net dönem karı Toplam özkaynaklar TOPLAM KAYNAKLAR İlişikteki dipnotlar bu mali tabloların ayrılmaz parçasını oluşturur.

6 3 VE TARİHLERİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMLERİNE AİT GELİR TABLOLARI Dipnot Referansları SÜRDÜRÜLEN FAALİYETLER Satış gelirleri Satışların maliyeti 17 ( ) ( ) ( ) ( ) BRÜT KAR Pazarlama, satış ve dağıtım giderleri 18 ( ) ( ) ( ) ( ) Genel yönetim giderleri 18 ( ) ( ) ( ) ( ) Araştırma ve geliştirme giderleri 18 ( ) ( ) ( ) ( ) Diğer faaliyet gelirleri Diğer faaliyet giderleri 20 ( ) ( ) ( ) ( ) FAALİYET KARI Finansal gelirler ( ) Finansal giderler 22 ( ) ( ) ( ) SÜRDÜRÜLEN FAALİYETLER VERGİ ÖNCESİ KARI Sürdürülen faaliyetler vergi gelir/(gideri) Dönem vergi gideri 23 ( ) ( ) ( ) ( ) Ertelenmiş vergi geliri 23 ( ) ( ) NET DÖNEM KARI Hisse başına kazanç 24 0,17 0,24 0,16 0,11 İlişikteki dipnotlar bu mali tabloların ayrılmaz parçasını oluşturur.

7 4 VE TARİHLERİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMLERİNE AİT ÖZSERMAYE DEĞİŞİM TABLOLARI Sermaye Hisse senedi ihraç primleri Sermaye düzeltmesi farkları Kardan ayrılan kısıtlanmış yedekler Geçmiş yıllar karları Net dönem karı Toplam kaynaklar 01 Ocak 2007 bakiyesi Geçmiş yıllar karlarına transfer ( ) -- Kardan ayrılan kısıtlanmış yedekler ( ) Dağıtılan temettü ( ) -- ( ) Net dönem karı Haziran 2007 bakiyesi Ocak 2008 bakiyesi Geçmiş yıllar karlarına transfer ( ) -- Kardan ayrılan kısıtlanmış yedekler ( ) Dağıtılan temettü ( ) -- ( ) Net dönem karı Haziran 2008 bakiyesi İlişikteki dipnotlar bu mali tabloların ayrılmaz parçasını oluşturur.

8 5 VE TARİHLERİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMLERİNE AİT NAKİT AKIM TABLOLARI Dipnot Referansları Sürdürülen faaliyetler vergi öncesi kar Vergi öncesi kar ile faaliyetlerden doğan net nakit akımlarının mutabakatı için yapılan düzeltmeler Amortisman ve itfa payları Kıdem tazminatı karşılığı Stok değer düşüklüğü karşılığı / (iptali) Maddi duran varlık satış (karı) / zararı, net Diğer karşılıklardaki değişim ( ) Faiz geliri 21 ( ) ( ) Faiz gideri Faaliyetlerle ilgili varlık ve borçlardaki değişim öncesi faaliyet geliri Ticari alacaklardaki değişim ( ) Stoklardaki değişim ( ) ( ) Diğer dönen varlıklardaki değişim ( ) Ticari borçlardaki değişim ( ) Diğer kısa vadeli yükümlülüklerdeki değişim Ödenen kıdem tazminatları 14 ( ) ( ) Ödenen vergi ( ) ( ) Faaliyetlerden elde edilen net nakit akımları Yatırım faaliyetlerindeki nakit akımları Maddi duran varlık alımları 9 ( ) ( ) Maddi duran varlık satışlarından elde edilen nakit girişleri Maddi olmayan duran varlık alımları 10 ( ) (16.958) Yatırım faaliyetlerinden kaynaklanan net nakit çıkışları ( ) ( ) Finansal faaliyetlerdeki nakit akımları Alınan banka kredileri Ödenen banka kredileri ( ) ( ) Dağıtılan temettü ( ) ( ) Ödenen faiz ( ) ( ) Alınan faiz Finansal faaliyetlerden kaynaklanan net nakit akımları ( ) ( ) Nakit ve nakit benzerlerindeki değişim ( ) ( ) 1 Ocak itibariyle nakit ve nakit benzerleri Haziran itibariyle nakit ve nakit benzerleri İlişikteki dipnotlar bu mali tabloların ayrılmaz parçasını oluşturur.

9 6 DIPNOT 1 ŞİRKET İN ORGANİZASYON VE FAALİYET KONUSU Vestel Beyaz Eşya Sanayi ve Ticaret A.Ş. ( Şirket veya Vestel Beyaz Eşya ) 1997 yılında Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre kurulmuş olup merkezi Ambarlı Petrol Ofisi Dolum Tesisleri Yolu, Zorlu Plaza, Avcılar / İstanbul da bulunmaktadır. Şirket faaliyetine 1999 yılında başlamış olup buzdolabı, split klima üniteleri, çamaşır makinesi, pişirici cihazlar ve bulaşık makinesi üretimi ve satışı yapmaktadır. 312 bin m2 kapalı alana sahip üretim tesisleri Manisa Organize Sanayi Bölgesi nde toplam 395 bin m2 alan üzerine kurulmuştur. Şirket Ahmet Nazif Zorlu ailesinin kontrolü altında bulunan Vestel Şirketler Topluluğu na dahildir. Şirket yurt dışı satışlarını Vestel Topluluğu na dahil olan Vestel Dış Ticaret A.Ş. ile yurt içi satışlarını ise Vestel Dayanıklı Tüketim Malları Pazarlama A.Ş. aracılığıyla gerçekleştirmektedir. Şirket, Sermaye Piyasası Kurulu na ( SPK ) kayıtlıdır ve hisseleri 21 Nisan 2006 tarihinden beri İstanbul Menkul Kıymetler Borsası nda ( İMKB ) işlem görmektedir. itibariyle, Şirket in hisselerinin çoğunluğunu elinde bulunduran hissedarlar ve hisse oranları aşağıdaki gibidir: Pay % Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. 72,6 Diğer ortaklar (İMKB de işlem gören) 27,4 tarihi itibariyle, Şirket in bünyesinde istihdam edilen personel sayısı kişi ( : 2.993) dir. 100,0

10 7 DİPNOT 2 FİNANSAL TABLOLARIN SUNUMUNA İLİŞKİN ESASLAR 2.1 Sunuma ilişkin temel esaslar Sermaye Piyasası Kurumu ( SPK ), Seri: XI, No: 29 sayılı Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği, 1 Ocak 2008 tarihinden sonra başlayan hesap dönemlerine ait ilk ara dönem finansal tablolardan geçerli olmak üzere yürürlüğe girmiştir. Bu tebliğe istinaden, işletmelerin finansal tablolarını Avrupa Birliği tarafından kabul edilen haliyle Uluslararası Finansal Raporlama Standartları ( UMS/UFRS ) na göre hazırlamaları gerekmektedir. Ancak Avrupa Birliği tarafından kabul edilen UMS/UFRS nin Uluslararası Muhasebe Standartları Kurulu ( UMSK ) tarafından yayımlananlardan farkları Türkiye Muhasebe Standartları Kurulu ( TMSK ) tarafından ilan edilinceye kadar UMS/UFRS ler uygulanacaktır. Bu kapsamda, benimsenen standartlara aykırı olmayan, TMSK tarafından yayımlanan Türkiye Muhasebe/Finansal Raporlama Standartları ( TMS/TFRS ) esas alınacaktır. SPK, 17 Mart 2005 tarihinde almış olduğu bir kararla, Türkiye de faaliyette bulunan ve SPK tarafından kabul edilen muhasebe ve raporlama ilkelerine ( SPK Finansal Raporlama Standartları ) uygun finansal tablo hazırlayan şirketler için, 1 Ocak 2005 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere enflasyon muhasebesi uygulamasının gerekli olmadığını ilan etmiştir. Dolayısıyla finansal tablolarda, 1 Ocak 2005 tarihinden başlamak kaydıyla, UMSK tarafından yayımlanmış 29 No lu Yüksek Enflasyonlu Ekonomilerde Finansal Raporlama standardı (UMS 29) uygulanmamıştır. Ara dönem finansal tablolar ve dipnotlar SPK tarafından 14 Nisan 2008 tarihli duyuru ile uygulanması tavsiye edilen formatlara uygun olarak ve zorunlu kılınan bilgiler dahil edilerek sunulmuştur. Bu kapsamda geçmiş döneme ait finansal tablolarda gerekli değişiklikler yapılmıştır. Netleştirme Finansal varlıklar ve yükümlülükler, yasal olarak netleştirme hakkı var olduğu takdirde ve net olarak ödenmesi ve/veya tahsili düşünüldüğünde veya varlığın elde edilmesi ile yükümlülüğün yerine getirilmesi aynı zamanda gerçekleştirilecek olduğunda bilançoda net değerleri ile gösterilirler Karşılaştırmalı bilgiler ve önceki dönem mali tabloların düzeltilmesi Şirket in mali tabloları Şirket in mali durumu, performansı ve nakit akımlarındaki eğilimleri belirlemek amacıyla önceki dönemlerle karşılaştırmalı olarak hazırlanmaktadır. SPK nun 14 Nisan 2008 tarihli duyurusunda belirlemiş olduğu finansal raporlama esasları doğrultusunda 31 Aralık 2007 tarihli bilanço ve 30 Haziran 2007 tarihinde sona eren döneme ait gelir tablosunda bazı sınıflamalar yapılmıştır. Yapılan sınıflamaların özkaynak ve net dönem karı üzerinde etkisi bulunmamaktadır Önemli muhasebe politikalarının özeti Mali tabloların hazırlanmasında izlenen önemli muhasebe politikaları aşağıda özetlenmiştir: Hasılat Gelirler, teslimatın gerçekleşmesi, gelir tutarının güvenli bir şekilde belirlenmesi ve işletme ile ilgili ekonomik yararların Şirket e akmasının muhtemel olması üzerine alınan veya alınabilecek bedelin rayiç değeri üzerinden tahakkuk esasına göre kayıtlara alınır. Net satışlar, mal satışlarından iadeler ve satış iskontolarının düşülmesiyle bulunmuştur. Ticari alacaklar / borçlar Doğrudan bir borçluya/alıcıya mal veya hizmet tedariki ile oluşan Şirket kaynaklı ticari alacaklar/ticari borçlar, etkin faiz yöntemi kullanılarak iskonto edilmiş maliyeti üzerinden değerlendirilmiştir. Belirtilmiş bir faiz oranı bulunmayan kısa vadeli ticari alacaklar/ticari borçlar, faiz tahakkuk etkisinin önemsiz olması durumunda fatura tutarından değerlendirilmiştir. Şirketin, ödenmesi gereken meblağları tahsil edemeyecek olduğunu gösteren bir durumun söz konusu olması halinde ticari alacaklar için bir alacak risk karşılığı oluşturulur. Söz konusu bu karşılığın tutarı, alacağın kayıtlı değeri ile tahsili mümkün tutar arasındaki farktır. Tahsili mümkün tutar, teminatlardan ve güvencelerden tahsil edilebilecek meblağlarda dahil olmak üzere tüm nakit akışlarının, oluşan ticari alacağın orijinal etkin faiz oranı esas alınarak iskonto edilen değeridir. Değer düşüklüğü tutarı, zarar yazılmasından sonra oluşacak bir durum dolayısıyla azalırsa, söz konusu tutar, cari dönemde diğer gelirlere yansıtılır.

11 8 Stoklar Stoklar, elde etme maliyeti ve net gerçekleşebilir değerin düşük olanı ile değerlendirilmiştir. Stok mamul, yarı mamul ve ilk madde malzeme maliyetini oluşturan unsurlar malzeme, direkt işçilik ve genel üretim giderleridir. Maliyeti, ağırlıklı ortalama yöntemi ile hesaplanmaktadır. Net gerçekleşebilir değer, olağan ticari faaliyet içerisinde oluşan tahmini satış fiyatından tahmini tamamlanma maliyeti ve satışı gerçekleştirmek için gerekli tahmini satış masrafları düşüldükten sonraki değeridir. Maddi varlıklar Maddi duran varlıklar, elde etme maliyetinden birikmiş amortismanın ve oluşmuş olan değer kayıplarının düşülmesi ile gösterilmektedir. Maddi duran varlıklar doğrusal amortisman metoduyla faydalı ömür esasına uygun bir şekilde amortismana tabi tutulmuştur. Maddi duran varlıkların tahmin edilen faydalı ömürleri aşağıda gösterilmiştir: Yeraltı ve yerüstü düzenleri Binalar Özel maliyetler 5 Makine, tesis, cihazlar ve kalıplar 5-20 Taşıt araçları 5 Mobilya ve demirbaşlar 5-10 Arazi ve arsalar için sınırsız ömürleri olması sebebi ile amortisman ayrılmamaktadır. Maddi duran varlığın kayıtlı değeri, geri kazanılabilir değerinden fazla ise, karşılık ayrılmak suretiyle kayıtlı değeri geri kazanılabilir değerine indirilir. Maddi duran varlıkların elden çıkartılması sonucu oluşan kar ve zararlar diğer faaliyetlerden kar ve/veya zararlar hesabına dahil edilirler. Maddi olmayan varlıklar Maddi olmayan varlıklar, iktisap maliyeti üzerinden kaydedilir ve beş yılı aşmamak koşuluyla beklenen faydalı ömürleri esasına göre itfa edilmektedir. Araştırma, geliştirme maliyetleri Araştırma maliyetleri giderin yapıldığı tarihle giderleştirilmektedir. Geliştirme projelerine ilişkin giderler (yeni veya tekamül ettirilen ürünlerin tasarımı ve test edilmesine ilişkin giderler) ileri dönemlerde ekonomik fayda yaratabilme beklentisi olması şartıyla maddi olmayan duran varlıklar altında aktifleştirilmekte ve doğrusal olarak kıst esasına göre üç ile beş yılda itfa edilmektedir. Aktifleştirilen geliştirme giderleri ürünü ilgilendiren olaylar veya değişimler çerçevesinde gözden geçirilmekte ve itfa edilmemiş bakiyenin fayda yaratması beklenmediği durumlarda değer düşüş karşılığı ayrılmaktadır. Maddi olmayan varlıkların taşıdıkları değerlerin gerçekleşmeyeceği durum ve şartlar geçerli ise ilgili varlıklar değer düşüklüğü için gözden geçirilirler. Varlıklarda değer düşüklüğü Bir varlığın kayıtlı değeri, varlığın geri kazanılabilir değerinden daha yüksekse, kayıtlı değer derhal geri kazanılabilir değerine indirilir. Geri kazanılabilir değer ilgili varlığın net satış fiyatı ya da kullanımdaki değerinin yüksek olanıdır. Net satış fiyatı, varlığın makul değerinden satışı gerçekleştirmek için katlanılacak maliyetlerin düşülmesi suretiyle tespit edilir. Kullanımdaki değer ise ilgili varlığın kullanılmasına devam edilmesi suretiyle gelecekte elde edilecek tahmini nakit akımlarının bilanço tarihi itibariyle indirgenmiş tutarlarına artık değerlerinin eklenmesi ile tespit edilir. Değer düşüklüğü karşılığı gelir tablosuna yansıtılmaktadır. Yıl

12 9 Borçlanma maliyetleri İnşa edilebilmesi veya satışa hazırlanabilmesi önemli bir zaman dilimi gerektiren varlık alımları veya yatırımları ile dolaysız olarak ilişkilendirilebilen ve inşaat veya üretim sırasında tahakkuk eden borçlanma maliyetleri ilgili varlığın maliyetine eklenmektedir. Varlığın amaçlandığı şekilde kullanıma veya satışa hazır hale getirilmesi için gerekli faaliyetlerin tamamen bitirilmesi durumunda, borçlanma maliyetlerinin aktifleştirilmesine son verilir. Diğer borçlanma maliyetleri tahakkuk ettikleri dönemlerde giderleştirilmektedir. Kur değişiminin etkileri Yabancı para cinsinden yapılan işlemleri ve bakiyeleri YTL ye çevirirken işlem tarihinde geçerli olan ilgili kurları esas almaktadır. Bilançoda yer alan yabancı para birimi bazındaki parasal varlıklar ve borçlar bilanço tarihindeki döviz kurları kullanılarak YTL ye çevrilmiştir. Yabancı para cinsinden olan işlemlerin YTL ye çevrilmesinden veya parasal kalemlerin ifade edilmesinden doğan kur farkı gider veya gelirleri ilgili dönemde gelir tablosuna yansıtılmaktadır. Hisse başına kazanç Hisse başına kazanç, net dönem karından veya zararından hisse senedi sahiplerine isabet eden kısmın, içindeki ağırlıklı ortalama hisse senedi sayısına bölünmesiyle hesaplanır. Karşılıklar Karşılıklar geçmişteki olaylardan kaynaklanan olası bir yükümlülük olması (hukuki veya yapısal yükümlülük), bu yükümlülüğün gelecekte yerine getirilmesi için gerekli aktif kalemlerde bir azalışın muhtemelen söz konusu olması ve yükümlülük tutarının güvenilir bir biçimde saptanabilmesi durumunda tahakkuk ettirilmektedir. Tahakkuk ettirilen bu karşılıklar her bilanço döneminde gözden geçirilmekte ve cari tahminlerin yansıtılması amacıyla revize edilmektedir. Teknik servis garanti karşılığı Karşılık, Şirket in üretimini gerçekleştirdikleri malların arızalı çıkması durumunda gerçekleşebilecek arızalar için muhtemel, tamir, onarım gibi hizmet servis giderleri için ayrılmıştır. Şarta bağlı varlık ve yükümlülükler Taahhüt ve muhtemel yükümlülük doğuran işlemler, gerçekleşmesi gelecekte bir veya birden fazla olayın neticesine bağlı durumları ifade etmektedir. Dolayısıyla, bazı işlemler ileride doğması muhtemel zarar, risk veya belirsizlik taşımaları açısından bilanço dışı kalemler olarak tanınmıştır. Gelecekte gerçekleşmesi muhtemel mükellefiyetler veya oluşacak zararlar için bir tahmin yapılması durumunda, bu yükümlülükler gider ve borç olarak kabul edilmektedir. Gerçekleşmesi muhtemel gelirler, gerçekleşmenin imkan dahilinde olduğu durumda gelirlere yansıtılmaktadır. Kiralama işlemleri Kiracı olarak şirket Finansal kiralama Şirket, finansal kiralama yoluyla edinmiş olduğu ve mülkiyetin bütün önemli risklerinin ve getirilerinin fiili olarak kiralama süresi sonunda Şirket e geçtiği sabit kıymetleri, bilançoda kira başlangıç tarihindeki makul değeri ya da, daha düşükse minimum kira ödemelerinin bilanço tarihindeki bugünkü değeri üzerinden yansıtmaktadır. Finansal kiralama işleminden kaynaklanan yükümlülük, kalan bakiye üzerinde sabit bir faiz oranı sağlamak için, ödenecek faiz ve anapara borcu olarak ayrıştırılmıştır. Finansal kiralama işlemine konu olan sabit kıymetin ilk edinilme aşamasında katlanılan masraflar maliyete dahil edilir. Finansal kiralama yolu ile elde edilen sabit kıymetler tahmin edilen ekonomik ömürleri üzerinden amortismana tabi tutulur. Operasyonel kiralama Kiralayanın malın tüm risk ve faydalarını elinde bulundurduğu kira sözleşmeleri operasyonel kiralama olarak adlandırılır. Bir operasyonel kiralama için yapılan ödemeler, kiralama süresi boyunca doğrusal yönteme göre gider olarak kayıtlara alınmaktadır. İlişkili taraflar Ortaklar, önemli yönetim personeli ve yönetim kurulu üyeleri, aileleri ve onlar tarafından kontrol edilen veya onlara bağlı şirketler, iştirak ve ortaklıklar ile Zorlu Holding Grubu na ve Vestel Grubu na dahil şirketler ve onlara bağlı şirketler, iştirak ve ortaklıklar ilişkili taraflar olarak kabul edilmiştir.

13 10 Finansal bilgilerin bölümlere göre raporlaması Şirket, beyaz eşya imalatı ve satışı faaliyetlerini yürütmektedir. Şirket in satışını yaptığı ürünler farklı risk ve getirilere sahip olmadığından, endüstriyel bölüm tanımlanmamıştır. Coğrafi bölümleri ile ilgili finansal bilgi dipnot 3 te sunulmuştur. Devlet teşvik ve yardımları Makul değerleri ile izlenen parasal olmayan devlet teşvikleri de dahil olmak üzere tüm devlet teşvikleri, elde edilmesi için gerekli şartların işletme tarafından yerine getirileceğine ve teşvikin işletme tarafından elde edilebileceğine dair makul bir güvence oluştuğunda mali tablolara yansıtılır. Devletten temin edilen feragat edilebilir borçlar, feragat koşullarının işletme tarafından yerine getirileceğine dair makul bir güvence oluşması durumunda devlet teşviki olarak kabul edilir. Çalışanlara sağlanan faydalar / Kıdem tazminatları Yürürlükteki kanunlara göre, Şirket, emeklilik dolayısıyla veya istifa ve iş kanununda belirtilen davranışlar dışındaki sebeplerle istihdamı sona eren çalışanlara belirli bir toplu ödeme yapmakla yükümlüdür. Söz konusu ödeme tutarları, bilanço tarihi itibariyle geçerli olan kıdem tazminat tavanı esas alınarak hesaplanır. Kıdem tazminatı karşılığı, tüm çalışanların emeklilikleri dolayısıyla ileride doğacak yükümlülük tutarları bugünkü net değerine göre hesaplanarak ilişikteki mali tablolarda yansıtılmıştır. Kurum kazancı üzerinden hesaplanan vergiler Bilanço tarihi itibariyle dönem sonuçlarına dayanılarak tahmin edilen Kurumlar Vergisi yükümlülüğü için karşılık ayrılmaktadır. Kurumlar Vergisi yükümlülüğü, dönem sonucunun kanunen kabul edilmeyen giderler ve indirimler dikkate alınarak düzeltilmesinden sonra bulunan matrah üzerinden hesaplanmaktadır. Vergi karşılığı, dönem karı dikkate alınarak hesaplanmış ve hesaplamada ertelenmiş vergi göz önünde bulundurulmuştur. Ertelenmiş vergi, bilanço yükümlülüğü metodu dikkate alınarak hesaplanmıştır. Ertelenmiş vergi aktif ve pasiflerin mali tablolarda yansıtılan değerleri ile yasal vergi bazı arasındaki geçici farkların vergi etkisi dikkate alınarak yansıtılmaktadır. Ertelenmiş vergi yükümlülükleri, aşağıdaki durumlar haricinde bütün vergiye tabi geçici farklılıklar için kayıtlara alınmaktadır. Ertelenmiş vergi alacakları, vergiden indirilebilir geçici farklar, kullanılmamış vergi varlıkları ve kayıplarının taşınmasından faydalanılabilecek kadar vergilendirilebilir kar oluşması ölçüsünde, kullanılmamış vergi alacakları ve kullanılmamış vergi kayıpları için kayıtlara alınmaktadırlar. Ertelenmiş vergi alacağının taşıdığı değer, her bilanço tarihinde gözden geçirilir ve ertelenmiş vergi alacağının tamamen ya da kısmen kullanımına olanak sağlayacak yeterli vergilendirilebilir karın olası olmadığı durumlarda azaltılır. Ertelenmiş vergi alacakları ve yükümlülükleri varlığın gerçekleştiği ya da yükümlülüğün ifa edildiği dönemde geçerli olan ve bilanço tarihinde yürürlükte olan vergi oranına göre hesaplanır. Nakit akım tablosu Nakit akım tablolarında yer alan nakit ve nakit benzerleri, nakit ve banka mevduatı ile vadesi 3 ay veya daha kısa olan menkul kıymetleri içermektedir.

14 11 DİPNOT 3 - BÖLÜMLERE GÖRE RAPORLAMA Temel raporlama biçimi - Coğrafi bölümler Bölüm satışları Türkiye Avrupa Diğer Şirket in bölüm varlıklarının tamamı Türkiye dedir. İkincil raporlama biçimi Endüstriyel bölümler Şirket beyaz eşya üretim ve satış faaliyetini yürütmektedir. Şirket in ürettiği ürünler farklı risk ve getirilere sahip olmadığından, endüstriyel bölüm tanımlanmamıştır. DİPNOT 4 NAKİT VE NAKİT BENZERLERİ Kasa Bankalar - Vadesiz mevduat Vadeli mevduat Nakit ve nakit benzerleri Eksi: Bankalar nezdinde kredi şeklindeki cari hesaplar -- (4.600) Nakit akım tablolarında gösterilen nakit ve nakit benzerleri tarihi itibariyle vadeli mevduatların vadesi olup faiz oranı yabancı para için yıllık %3,3 ile %4,50 ve YTL için yıllık %17,5 tir ( : Vadesi olup faiz oranları yabancı para için yıllık %4 ile %5,3 ve YTL için yıllık %18,25 ile %18,65).

15 12 DİPNOT 5 FİNANSAL BORÇLAR Kısa vadeli finansal borçlar Banka kredileri - YTL EUR Finansal kiralama işlemlerinden borçlar - USD EUR Uzun vadeli finansal borçlar Banka kredileri - EUR Finansal kiralama işlemlerinden borçlar - USD YTL cinsinden kısa vadeli finansal borçlar günlük ödemelerin finansmanı için temin edilmiştir Şirket, yıllarında üretimde kullanılmak üzere makine ve teçhizat yatırımlarının finansmanı için yurt dışı kaynaklı 5 yıldan uzun vadeli EUR döviz cinsi bazında çeşitli krediler temin etmiştir. itibariyle bu kredilerin kısa vadeli toplamı YTL ( : YTL) ve uzun vadeli toplamı YTL ( : YTL) dir. Kredilerin anapara ve faiz ödemeleri 6 aylık taksitler halinde olup son geri ödeme taksiti Aralık 2015 tarihindedir. Yıllık faiz oranları Euribor + (%0,3 ile %1) arasındadır. Şirket, üretim kapasitesini arttırmak için Haziran 2003 tarihinde EURO kredi temin etmiştir. Bilanço tarihi itibariyle Şirket in EUR ( YTL) anapara borcu bulunmaktadır. Kredinin son ödeme taksiti Mayıs 2009 tarihinde olup yıllık faiz oranı Euribor + %3,25 dir. Şirket in kısa ve uzun vadeli toplam banka borçlarının ödeme planı aşağıdaki gibidir: Bir yılı geçmeyen Bir yılı geçen ve iki yılı geçmeyen İki yılı geçen ve üç yılı geçmeyen Üç yılı geçen ve dört yılı geçmeyen Dört yılı geçen ve beş yılı geçmeyen Beş yılı geçen Şirket çeşitli finansal kuruluşlardan temin etmiş olduğu krediler için çeşitli teminatlar vermiştir (not 12)

16 Toplam finansal kiralama borçları Bir yıl içinde ödenecek Bir yıldan fazla ve dört yıldan az Dört yıldan fazla Gelecek dönemlerde ödenecek faizler (152) (20.132) Finansal kiralama anapara borcu Finansal kiralama anapara geri ödemeleri aşağıdaki gibidir: Bir yıl içinde ödenecek Bir yıldan fazla ve dört yıldan az Dört yıldan fazla Finansal kiralama borçlarının ödenmemesi durumunda, konu varlıkların mülkiyeti kiralayana intikal etme hakkı dolayısıyla teminat altındadır.

17 14 DİPNOT 6 TİCARİ ALACAK VE BORÇLAR Kısa vadeli ticari alacaklar Cari hesap alacakları - İlişkili taraflardan (dipnot 25) Diğer taraflardan Alacak senetleri - İlişkili taraflardan (dipnot 25) Ertelenmiş finansman gideri - İlişkili taraflardan (dipnot 25) ( ) ( ) - Diğer taraflardan (34.760) (12.414) Uzun vadeli ticari alacaklar Kısa vadeli ticari borçlar Cari hesap borçları - İlişkili taraflara (dipnot 25) Diğer taraflara Ertelenmiş finansman geliri - İlişkili taraflara (dipnot 25) (25.265) (23.004) - Diğer taraflara ( ) ( )

18 15 DİPNOT 7 DİĞER ALACAK VE BORÇLAR Kısa vadeli diğer alacaklar KDV alacakları Verilen depozito ve teminatlar Diğer çeşitli alacaklar Personelden alacaklar Kısa vadeli diğer borçlar Alınan avanslar DİPNOT 8 STOKLAR İlk madde ve malzeme Yarı mamul Mamul Ticari mal Diğer stoklar Stok değer düşüklüğü karşılığı (-) ( ) ( ) tarihi itibariyle stoklar YTL ( : YTL) tutarında sigortalanmıştır.

19 16 DİPNOT 9 MADDİ DURAN VARLIKLAR İlaveler Çıkışlar Transferler Maliyet Arazi ve arsalar Yeraltı ve yerüstü düzenleri (2.697) Binalar (6.161) Özel maliyetler Makine, tesis ve cihazlar ( ) Taşıt araçları Döşeme ve demirbaşlar (57.398) Yapılmakta olan yatırımlar ( ) ( ) Birikmiş amortisman Yeraltı ve yerüstü düzenleri (955) Binalar (1.089) Özel maliyetler Makine, tesis ve cihazlar ( ) Taşıt araçları Döşeme ve demirbaşlar (22.459) ( ) Net kayıtlı değer Şirket duran varlıklara yapılan önemli ilaveleri yapılmakta olan yatırımlar hesabında toplamakta ve yatırımın tamamlanması ile ilgili duran varlık hesabına transfer etmektedir. Devam eden yatırımlar ağırlıklı olarak ikinci buzdolabı ve ikinci klima fabrikası, bulaşık makinesi fabrikası, pişirici cihazlar ve çamaşır makinesi fabrikalarını kapsamaktadır. Finansal kiralama yoluyla elde edilen makine ve teçhizatın birikmiş amortisman düşüldükten sonraki net kayıtlı değeri YTL ( : YTL) dir. itibariyle maddi duran varlıklar YTL ( : YTL) tutarında sigortalanmıştır.

20 17 DİPNOT 10 MADDİ OLMAYAN DURAN VARLIKLAR İlaveler Maliyet Haklar Geliştirme giderleri Diğer maddi olmayan duran varlıklar Birikmiş itfa payı Haklar Geliştirme giderleri Diğer maddi olmayan duran varlıklar Net kayıtlı değeri Geliştirme giderleri, Şirket dahilinde geliştirme konularında yapılan giderlerin aktifleştirilmesi sonucu oluşmuş olup, makul olarak ileri dönemlerdeki kazançlardan itfa edilmesi beklenen buzdolabı, split klima ve çamaşır makinesi projelerine ilişkindir. DİPNOT 11 DEVLET TEŞVİK VE YARDIMLARI Araştırma geliştirme yatırımları ile ilgili olarak TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı TEYDEB tarafından hesap döneminde YTL teşvik elde edilmiştir (: YTL).

21 18 DİPNOT 12 KARŞILIKLAR, KOŞULLU VARLIK VE YÜKÜMLÜLÜKLER a) Karşılıklar Kısa vadeli borç karşılıkları Garanti gider karşılığı Dava karşılıkları Ayrılan karşılıkların dönem içindeki hareketi aşağıdaki gibidir: Garanti karşılıkları Dava karşılıkları Dönem başı İlaveler Konusu kalmayan karşılıklar ( ) ( ) b) Şarta bağlı varlıklar Bilanço tarihleri itibariyle satıcılar ve müşterilerden alınan teminatlar ve ipotekler aşağıdaki gibidir: Alınan teminat mektupları, çek ve senetler Teminat mektupları Çek ve senetler İpotek c) Taahhüt ve yükümlülükler Şirket in bilanço tarihi itibariyle vergi daireleri, gümrük müdürlükleri ve diğer kuruluşlara verilen teminat mektupları dolayısıyla YTL tutarında ( : YTL) yükümlülüğü bulunmaktadır. Şirket in bilanço tarihi itibariyle ihracat teşvikleri dolayısıyla USD ( : USD) tutarında ihracat gerçekleştirme yükümlülüğü bulunmaktadır. İhraç kaydıyla yapılan satışlara ilişkin KDV nin önce tecil edilmekte ve bilahare ilgili formalitelerin tamamlanması ile Vergi İdaresi ne terkin edilmektedir. Terkin edilme tarihine kadar Şirket in KDV yükümlülüğü devam etmektedir. Ancak bu konuda geçmiş dönemlerde Şirket herhangi bir ödeme yükümlülüğüne uğramamış olup, ileri dönemlerde bir yükümlülük ile karşılaşması beklenmemektedir. tarihi itibariyle tecil edilen KDV tutarı YTL ( : YTL) dir.

22 19 Şirket, Vakıflar Bankası ile diğer Vestel Grubu şirketlerine 100 milyon USD tutarındaki ortak kredi kullanımı için diğer şirketlerle birlikte söz konusu tutara kefil olmuştur Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Haziran 2003 tarihinde alınan EURO tutarındaki kredi için kefil olmuştur. (dipnot:6) Şirket, Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. lehine banka kredileri için YTL ve USD tutarlarında kefalet vermiştir. Şirket, Vestel Holland BV lehine çeşitli tedarikçilere ödeme garantisi vermiştir. Şirket, Vestel Dayanıklı Tüketim Malları Pazarlama A.Ş. ( Vestel Pazarlama ) lehine merkezi Londra da bulunan HSBC Bank Plc (Dubai de yerleşik HSBC Amanah Finance ve İstanbul da yerleşik HSBC Bank A.Ş. de dahil olmak üzere) tarafından düzenlenecek ve azami tutarı USD ye kadar olacak ve murabaha sözleşmesine Garanti Veren sıfatı ile taraf olmuştur. tarihi itibariyle Vestel Pazarlama sözkonusu murabahanın USD lik kısmını vadeli mal alımı için kullanmıştır. Şirket, 22 Haziran 2007 tarihinde Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. nin Türkiye Garanti Bankası A.Ş. den açılan YTL ve USD tutarındaki kredileri limitlerine kefil olacağına ilişkin yönetim kurulu kararı almıştır. Şirket, 28 Mart 2008 tarihinde Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından, Finansbank'tan temin edilen genel kredi kullanımına ilişkin USD tutarındaki limite kefil olacağına dair yönetim kurulu kararı almıştır. Şirket, Vestel Dış Ticaret A.Ş. nin Finansbank A.Ş. den kullanmış/kullanacak olduğu krediye EUR tutarında kefalet vermiştir. Şirket aleyhine, elektrikli ev aletleri üreten bir şirket tarafından patent belgesinin hükümsüzlüğü konusunda dava açılmıştır. Şirket patent belgesinin hükümsüzlüğü ve sicilden terkini talebiyle karşı dava açmıştır. Dava bilirkişi incelemesinde olup devam etmektedir. Şirket aleyhine açılmış ve rapor tarihi itibariyle devam etmekte olan tüketici davaları tutarı YTL ve Şirket lehine sonuçlanmış ancak temyiz sonucu beklenen davaların tutarı YTL ( : YTL) dir. Şirket in operasyonel kiralama işlemlerinden dolayı gelecek dönemlerde ödeyeceği kira giderlerinin vadeleri aşağıdaki gibidir: Bir yıldan az Bir yıldan fazla dört yıldan az

23 20 DİPNOT 13 TAAHHÜTLER Şirketin taahhütler ile ilgili yükümlülükleri dipnot 12 de belirtilmiştir. DİPNOT 14 KIDEM TAZMİNATI KARŞILIĞI Uzun vadeli borç karşılıkları Kıdem tazminatı karşılığı Yürürlükteki İş Kanunu hükümleri uyarınca, çalışanlardan kıdem tazminatına hak kazanacak şekilde iş sözleşmesi sona erenlere, hak kazandıkları yasal kıdem tazminatlarının ödenmesi yükümlülüğü vardır. Ayrıca, halen yürürlükte bulunan 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununun tarih, 2422 sayılı ve tarih, 4447 sayılı yasalar ile değişik 60 ıncı maddesi hükmü gereğince kıdem tazminatını alarak işten ayrılma hakkı kazananlara da yasal kıdem tazminatlarını ödeme yükümlülüğü bulunmaktadır. Kıdem tazminatı ödemeleri, her hizmet yılı için 30 günlük brüt maaş üzerinden hesaplanmaktadır. İlgili bilanço tarihi itibariyle ödenecek kıdem tazminatı, tarihi itibariyle 2.087,92 YTL/yıl tavanına tabidir ( : 2.030,19 YTL/yıl). Kıdem tazminatı yükümlülüğü yasal olarak herhangi bir fonlamaya tabi değildir. Kıdem tazminatı yükümlülüğü, Şirketin çalışanların emekli olmasından doğan gelecekteki olası yükümlülüğün bugünkü değerinin tahminine göre hesaplanır. TMS 19 ( Çalışanlara Sağlanan Faydalar ), şirketin yükümlülüklerini tanımlanmış fayda planları kapsamında aktüeryal değerleme yöntemleri kullanılarak geliştirilmesini öngörür. Buna uygun olarak, toplam yükümlülüklerin hesaplanmasında kullanılan aktüeryal varsayımlar aşağıda belirtilmiştir: Esas varsayım, her hizmet yılı için olan azami yükümlülüğün enflasyona paralel olarak artmasıdır. Dolayısıyla, uygulanan iskonto oranı, gelecek enflasyon etkilerinin düzeltilmesinden sonraki beklenen reel oranı ifade eder. tarihi itibariyle, ekli mali tablolarda karşılıklar, çalışanların emekliliğinden kaynaklanan geleceğe ait olası yükümlülüğünün bugünkü değeri tahmin edilerek hesaplanır. tarihi itibariyle karşılıklar yıllık %5 enflasyon oranı ve %11 iskonto oranı varsayımına göre, %5,7 ( : %5,7) reel iskonto oranı ile hesaplanmıştır. Kıdem tazminatı yükümlülüğünün hareket tablosu aşağıdaki gibidir: Dönem başı İlaveler Ödemeler ( ) ( ) Dönem sonu itibariyle karşılık

24 21 DİPNOT 15 DİĞER VARLIK VE YÜKÜMLÜLÜKLER Diğer dönen varlıklar Peşin ödenen giderler Peşin ödenen vergiler Verilen sipariş avansları Diğer Diğer duran varlıklar Peşin ödenen giderler Diğer kısa vadeli yükümlülükler Ödenecek vergi ve fonlar Ödenecek sosyal güvenlik kesintileri Personele borçlar Diğer çeşitli borçlar

25 22 DİPNOT 16 ÖZKAYNAKLAR a) Ödenmiş sermaye Her bir hisse için 1 YTL nominal değer Çıkarılmış sermaye Pay sahipleri ve pay oranları aşağıda belirtilmiştir: Oran Tutar Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. 72,6% 72,6% İMKB de işlem gören hisse senetleri 27,4% 27,4% Diğer 0,0% 0,0% 7 7 Ödenmiş sermaye 100,0% 100,0% b) Sermaye enflasyon düzeltmesi farkları Sermaye düzeltme farkları, Şirket sermayesinin enflasyona ( tarihindeki satın alma gücünde) göre düzeltilmiş toplam tutarı ile Şirket in enflasyon düzeltmesi öncesindeki sermaye tutarı arasındaki farkı ifade eder. Sermaye enflasyon düzeltmesi farkları c) Hisse senetleri ihraç primleri Hisse senetleri ihraç primleri, hisse senetlerinin piyasa fiyatlarıyla satılması sonucu elde edilen nakit girişlerini ifade eder. Bu primler özkaynaklar altında gösterilir ve dağıtılamaz. Ancak ileride yapılacak sermaye artışlarında kullanılabilir. Hisse senetleri ihraç primleri d) Kardan ayrılan kısıtlanmış yedekler ( Yasal yedekler ) Türk Ticaret Kanunu na göre yasal yedekler birinci ve ikinci tertip yasal yedekler olmak üzere ikiye ayrılır. Türk Ticaret Kanunu na göre birinci tertip yasal yedekler, şirketin ödenmiş sermayesinin %20 sine ulaşılıncaya kadar, kanuni net karın %5 i olarak ayrılır. İkinci tertip yasal yedekler ise ödenmiş sermayenin %5 ini aşan dağıtılan karın %10 udur. Türk Ticaret Kanunu na göre, yasal yedekler ödenmiş sermayenin %50 sini geçmediği sürece sadece zararları netleştirmek için kullanılabilir, bunun dışında herhangi bir şekilde kullanılması mümkün değildir. Yasal yedekler e) Geçmiş yıllar karları Olağanüstü yedekler Geçmiş yıl kar/zararları Diğer özsermaye enflasyon düzeltmesi farkları Diğer özsermaye enflasyon düzeltmesi farkları sadece bedelsiz sermaye artırımı veya zarar mahsubunda; olağanüstü yedeklerin kayıtlı değerleri ise, bedelsiz sermaye artırımı, nakit kar dağıtımı ya da zarar mahsubunda kullanılabilecektir.

26 23 DİPNOT 17 SATIŞLAR VE SATIŞLARIN MALİYETİ Toplam satış / Adet Buzdolabı Klima Çamaşır makinesi Pişirici cihaz Bulaşık makinesi Toplam satış / Tutar Yurtiçi satışlar Yurtdışı satışlar Diğer yurtiçi satış gelirleri Brüt satışlar Satışlardan iade, iskonto ve indirimler ( ) ( ) ( ) (53.999)

27 24 SATIŞLARIN MALİYETİ Toplam üretim / Adet Buzdolabı Klima Çamaşır makinesi Pişirici cihazlar Bulaşık makinesi Maliyet / Tutar Direkt ilk madde ve malzeme giderleri Direkt işçilik giderleri Genel üretim giderleri Enerji giderleri Amortisman ve itfa payları Üretilen mamul maliyeti Yarı mamul kullanımı Dönem başı stok Dönem sonu stok ( ) ( ) ( ) ( ) Mamul stoklarında değişim Dönem başı stok Dönem sonu stok ( ) ( ) ( ) ( ) Satılan mamul maliyeti Dönem içi alışlar (kullanım) ( ) Dönem başı stok Dönem sonu stok (34.463) ( ) (34.463) ( ) Satılan ticari mallar maliyeti Satışların maliyeti toplamı

28 25 DİPNOT 18 ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME GİDERLERİ, PAZARLAMA, SATIŞ VE DAĞITIM GİDERLERİ, GENEL YÖNETİM GİDERLER Satış ve dağıtım giderleri Genel yönetim giderleri Araştırma ve geliştirme giderleri Faaliyet giderleri toplamı DİPNOT 19 NİTELİKLERİNE GÖRE GİDERLER İlk madde, malzeme ve ticari mal giderleri Yarı mamul ve mamul stoklarındaki değişim ( ) ( ) ( ) İşçi ve personel giderleri Amortisman ve itfa payları Enerji giderleri Dışarıdan sağlanan fayda ve hizmetler Seyahat giderleri Danışmanlık giderleri Kira giderleri Satış komisyon giderleri Ofis giderleri Sigorta giderleri Kıdem tazminatı giderleri ( ) Vergi, resim ve harçlar Diğer giderleri

29 26 DİPNOT 20 DİĞER FAALİYETLERDEN GELİR / GİDERLER a) Diğer Faaliyetlerden Gelirler Hibe gelirleri Sigorta hasar tazminatı geliri Kalıp gelirleri (*) Konusu kalmayan karşılıklar Diğer gelirler (*) Şirket e sipariş edilen kalıpların üretim, montaj ve test işlemlerinden kaynaklanan maliyetleri Vestel Dış Ticaret aracılığı ile üçüncü şahıslara geri faturalanmaktadır. b) Diğer Faaliyetlerden Giderler Sabit kıymet satış zararları Sigorta hasar tazminatı gideri Atıl kapasite giderleri Stok değer düşüklüğü karşılığı Diğer giderler DİPNOT 21 FİNANSAL GELİRLER Kambiyo karı ( ) Ertelenmiş finansman geliri ( ) Alınan vade farkı Faiz gelirleri ( )

30 27 DİPNOT 22 FİNANSAL GİDERLER Kambiyo zararları ( ) Ertelenmiş finansman gideri Faiz giderleri Akreditif giderleri Ödenen vade farkları Teminat mektubu komisyon giderleri Finansal kiralama faiz giderleri Diğer finansman giderleri ( ) DİPNOT 23 VERGİ VARLIK VE YÜKÜMLÜLÜKLERİ a) Dönem karı vergi yükümlülüğü: Sürdürülen faaliyetler vergi öncesi karı %20 oranı üzerinden hesaplanan vergi Kıdem tazminatı karşılığı Amortisman gideri ve itfa payları ( ) Diğer karşılıklar ( ) Finansal kiralama borçları Diğer kanunen kabul edilmeyen giderler Alacak ve borçların reeskontu ( ) Kurumlar vergisi oranının %30'dan %20 indirilmesi ve diğer indirimler -- ( ) İştirak kazançları 142 ( ) Araştırma geliştirme indirimi -- ( ) Şirket in dönem vergi karşılığı aşağıdaki gibidir: Dönem vergi gideri Ertelenmiş vergi geliri ( ) Sürdürülen faaliyetler vergi geliri (gideri)

31 28 Türkiye de, kurumlar vergisi oranı 1 Ocak 2006 tarihinden itibaren % 20 dir. Kurumlar vergisi oranı kurumların ticari kazancına vergi yasaları gereğince indirim kabul edilmeyen giderlerin ilave edilmesi, vergi yasalarında yer alan istisna ve indirimlerin indirilmesi sonucu bulunacak vergi matrahına uygulanır. Kar dağıtılmadığı takdirde başka bir vergi ödenmemekte olup karın tamamının veya bir kısmının temettü olarak; Gerçek kişilere Gelir ve Kurumlar Vergisi nden istisna veya muaf gerçek ve tüzel kişilere, Dar mükellef gerçek ve tüzel kişilere, Dağıtılması halinde %15 Gelir Vergisi Stopajı hesaplanır. Dönem karının sermayeye ilavesi halinde, kar dağıtımı sayılmaz ve stopaj uygulanmaz. Kurumlar üçer aylık mali karları üzerinden % 20 oranında geçici vergi hesaplar ve o dönemi izleyen ikinci ayın 10 uncu gününe kadar beyan edip 17 nci günü akşamına kadar öderler. Yıl içinde ödenen geçici vergi o yıla ait olup izleyen yıl verilecek kurumlar vergisi beyannamesi üzerinden hesaplanacak kurumlar vergisinden mahsup edilir. En az iki yıl süre ile elde tutulan iştirak hisseleri ile gayrimenkullerin satışından doğan karların % 75 i, Kurumlar Vergisi Kanunu'nda öngörüldüğü şekilde sermayeye eklenmesi şartı ile vergiden istisnadır. Türk vergi mevzuatına göre beyanname üzerinde gösterilen mali zararlar 5 yılı aşmamak kaydıyla dönem kurum kazancından indirilebilirler. Ancak, mali zararlar, geçmiş yıl karlarından mahsup edilemez. Türkiye de ödenecek vergiler konusunda vergi otoritesi ile mutabakat sağlamak gibi bir uygulama bulunmamaktadır. Kurumlar vergisi beyannameleri hesap döneminin kapandığı ayı takip eden dördüncü ayın 25 inci günü akşamına kadar bağlı bulunulan vergi dairesine verilir. Bununla beraber, vergi incelemesine yetkili makamlar beş yıl zarfında muhasebe kayıtlarını inceleyebilir ve hatalı işlem tespit edilirse ödenecek vergi miktarları değişebilir. Bilanço tarihleri itibariyle Şirket in vergi yükümlülüğü aşağıdaki gibidir: Kurumlar vergisi karşılığı Peşin ödenen vergiler ( ) ( ) Vergi borçları, net Ertelenen vergi yükümlülüğü, net

ING Portföy Yönetimi Anonim Şirketi. 1 Ocak- 30 Eylül 2009 ara hesap dönemine ait özet finansal tablolar

ING Portföy Yönetimi Anonim Şirketi. 1 Ocak- 30 Eylül 2009 ara hesap dönemine ait özet finansal tablolar ING Portföy Yönetimi Anonim Şirketi 1 Ocak- 2009 ara hesap dönemine ait özet finansal tablolar İçindekiler Sayfa Özet bilanço 1 Özet kapsamlı gelir tablosu 2 Özkaynak değişim tablosu 3 Nakit akım tablosu

Detaylı

VESTEL BEYAZ EŞYA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 01.01. 31.12.2010 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU

VESTEL BEYAZ EŞYA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 01.01. 31.12.2010 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU VESTEL BEYAZ EŞYA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 01.01. 31.12.2010 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU VESTEL BEYAZ EŞYA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. NİN 01.01. 31.12.2010 HESAP

Detaylı

30 EYLÜL 2010 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (*) (Para Birimi - Türk Lirası (TL)) VARLIKLAR Bağımsız I- Cari Varlıklar

30 EYLÜL 2010 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (*) (Para Birimi - Türk Lirası (TL)) VARLIKLAR Bağımsız I- Cari Varlıklar (Para Birimi - Türk Lirası (TL)) VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Dipnot Denetimden Geçmemiş Denetimden Geçmiş A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 2.12 165.631.605 121.912.642 1- Kasa 2.12, 14 1.086 370 2-

Detaylı

KELEBEK MOBİLYA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ. BİLANÇO (TL) Bağımsız Denetim'den (XI-29 KONSOLİDE)

KELEBEK MOBİLYA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ. BİLANÇO (TL) Bağımsız Denetim'den (XI-29 KONSOLİDE) KELEBEK MOBİLYA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ BİLANÇO (TL) Bağımsız Denetim'den (XI-29 KONSOLİDE) Geçmemiş Geçmemiş Dipnot Referansları 30.09.2009 31.12.2008 VARLIKLAR Dönen Varlıklar 27,180,536 28,730,807

Detaylı

VARLIKLAR 01 Ocak 2010 01 Ocak 2009 30 Eylül 2010 30 Eylül 2010

VARLIKLAR 01 Ocak 2010 01 Ocak 2009 30 Eylül 2010 30 Eylül 2010 CARDİF SİGORTA A.Ş. VARLIKLAR 01.01.2010-30.09.2010 DÖNEMİ BİLANÇOSU 30 Eylül 2010 30 Eylül 2010 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 18.743.519,30 8.951.613,03 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler

Detaylı

31 ARALIK 2011 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI KONSOLİDE BİLANÇO (Para birimi aksi belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) olarak gösterilmiştir)

31 ARALIK 2011 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI KONSOLİDE BİLANÇO (Para birimi aksi belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) olarak gösterilmiştir) 31 ARALIK 2011 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI KONSOLİDE BİLANÇO VARLIKLAR Dipnot 31 Aralık 2011 31 Aralık 2010 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 2.12 ve 14 367.180.985 389.133.254 1- Kasa

Detaylı

Yapı Kredi Sigorta A.Ş.

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 1 Ocak - 30 Eylül 2012 ara hesap dönemine ait konsolide finansal tablolar 1 Ocak - 30 Eylül 2012 ara hesap dönemine ait konsolide finansal tablolar Varlıklar geçmiş Dipnot 30 Eylül 2012 31 Aralık 2011

Detaylı

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR Dipnot Bağımsız (31/03/2015) (31/12/2014) A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 793.766.217 819.757.469 1- Kasa 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 617.053.844 623.405.482

Detaylı

AVIVASA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI SOLO BİLANÇO (Para Birimi -Yeni Türk Lirası (YTL)) Bağımsız denetimden geçmemiş VARLIKLAR Dip Cari Not

AVIVASA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI SOLO BİLANÇO (Para Birimi -Yeni Türk Lirası (YTL)) Bağımsız denetimden geçmemiş VARLIKLAR Dip Cari Not AVIVASA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI SOLO BİLANÇO (Para Birimi Yeni Türk Lirası (YTL)) Bağımsız denetimden geçmemiş VARLIKLAR Dip Cari Not Dönem I Cari Varlıklar (30/09/2008) A Nakit Ve Nakit Benzeri

Detaylı

Aktay Turizm Yatırımları ve İşletmeleri Anonim Şirketi

Aktay Turizm Yatırımları ve İşletmeleri Anonim Şirketi Aktay Turizm Yatırımları ve İşletmeleri Anonim Şirketi tarihi itibariyle konsolide olmayan finansal durum tablosu, gelir tablosu ve seçilmiş notlar tarihli ara dönem finansal durum tablosu Varlıklar Dipnot

Detaylı

www.aktifonline.net 2014/2 DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAV SORULARI 29 HAZİRAN 2014 PAZAR (09.00-12.

www.aktifonline.net 2014/2 DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAV SORULARI 29 HAZİRAN 2014 PAZAR (09.00-12. www.aktifonline.net 2014/2 DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAV SORULARI 29 HAZİRAN 2014 PAZAR (09.00-12.00) SORU - 1 : PARS Ticaret Aġ nin 31.12.2013 tarihli geçici

Detaylı

ASHOKA VAKFI 1 OCAK - 31 ARALIK 2014 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU

ASHOKA VAKFI 1 OCAK - 31 ARALIK 2014 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU 1 OCAK - 31 ARALIK 2014 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU 31 ARALIK 2014 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇO Aktifler 31 Aralık 2014 Dönen varlıklar Hazır değerler 740.363 Bankalar

Detaylı

FİBA SİGORTA A.Ş. BİLANÇO

FİBA SİGORTA A.Ş. BİLANÇO FİBA SİGORTA A.Ş. BİLANÇO VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 110,848,280 1- Kasa - 2- Alınan Çekler - 3- Bankalar 46,043,483 4- Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri - 5- Diğer

Detaylı

MİLLİ REASÜRANS TÜRK ANONİM ŞİRKETİ ( SİNGAPUR ŞUBESİ DAHİL ) 30.09.2008 AYRINTILI SOLO BİLANÇO VARLIKLAR

MİLLİ REASÜRANS TÜRK ANONİM ŞİRKETİ ( SİNGAPUR ŞUBESİ DAHİL ) 30.09.2008 AYRINTILI SOLO BİLANÇO VARLIKLAR VARLIKLAR I- Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 427.534.646,00 1- Kasa 30.723,61 2- Alınan Çekler 0,00 3- Bankalar 427.503.922,39 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) 5- Diğer Nakit Ve Nakit

Detaylı

Bağımsız Denetimden Geçmiş 31.12.2013 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 53.666.644 32.725.361 1- Kasa 2.12, 14 2.003 601 2- Alınan Çekler

Bağımsız Denetimden Geçmiş 31.12.2013 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 53.666.644 32.725.361 1- Kasa 2.12, 14 2.003 601 2- Alınan Çekler VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Dipnot Denetimden A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 53.666.644 32.725.361 1- Kasa 2.12, 14 2.003 601 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 2.12, 14 35.677.090 22.522.840 4- Verilen

Detaylı

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU 30 HAZİRAN 2006 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU 30 HAZİRAN 2006 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR GRUPLARA YÖNELİK ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU MALİ TABLOLAR 1 OCAK 2006 30 HAZİRAN 2006 DÖNEMİNE AİT BAĞIMSIZ SINIRLI DENETİM RAPORU 1. Oyak Emeklilik A.Ş. Gruplara Yönelik Esnek Emeklilik Yatırım Fonu'nun

Detaylı

2. Alacak Senetleri 0 0. 3. Verilen Depozito ve Teminatlar 0 0. 4. Diğer Uzun Vadeli Ticari Alacaklar 0 0

2. Alacak Senetleri 0 0. 3. Verilen Depozito ve Teminatlar 0 0. 4. Diğer Uzun Vadeli Ticari Alacaklar 0 0 ATA YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Bağımsız Denetim'den GENEL KURUL'A SUNULACAK Geçmiş Geçmiş AYRINTILI BİLANÇO (Milyon TL) 31.12.2002 31.12.2001 I. DÖNEN VARLIKLAR 1,707,665 2,632,169 A. Hazır Değerler 70 6,683

Detaylı

S.S. DOĞA SĠGORTA KOOPERATĠFĠ AYRINTILI BĠLANÇO 2014 VARLIKLAR. I. CARĠ VARLIKLAR Cari Dönem Aralık 2014

S.S. DOĞA SĠGORTA KOOPERATĠFĠ AYRINTILI BĠLANÇO 2014 VARLIKLAR. I. CARĠ VARLIKLAR Cari Dönem Aralık 2014 VARLIKLAR I. CARĠ VARLIKLAR A. Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 19.967.499 1 Kasa 5.875 2 Alınan Çekler 3 Bankalar 4.202.136 4 Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri () 5 Banka Garantili ve Üç Aydan Kısa Vadeli

Detaylı

Konsolide Gelir Tablosu (denetlenmemiş)

Konsolide Gelir Tablosu (denetlenmemiş) Konsolide Gelir Tablosu(denetlenmemiş) Konsolide Gelir Tablosu (denetlenmemiş) Sona eren 3 aylık dönem Sona eren 6 aylık dönem m. 30 Haziran 2014 30 Haziran 2013 30 Haziran 2014 30 Haziran 2013 Faiz ve

Detaylı

Bağımsız Denetimden Geçmiş 31.12.2015 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 99.937.658 105.734.096 1- Kasa 2.12, 14 1.631 853 2- Alınan Çekler

Bağımsız Denetimden Geçmiş 31.12.2015 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 99.937.658 105.734.096 1- Kasa 2.12, 14 1.631 853 2- Alınan Çekler VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 99.937.658 105.734.096 1- Kasa 2.12, 14 1.631 853 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 2.12, 14 68.638.252 69.923.079 4- Verilen Çekler Ve Ödeme

Detaylı

DEMĐR HAYAT SĐGORTA A.Ş. 31 MART 2009 TARĐHLĐ BĐLANÇOSU (YTL.)

DEMĐR HAYAT SĐGORTA A.Ş. 31 MART 2009 TARĐHLĐ BĐLANÇOSU (YTL.) DEMĐR HAYAT SĐGORTA A.Ş. 31 MART 2009 TARĐHLĐ BĐLANÇOSU (YTL.) VARLIKLAR I- Cari ( Dönen ) Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar ( Hazır Değerler ) 32,708,356.67 1- Kasa 1,512.29 2- Alınan Çekler

Detaylı

Denetimden Geçmiş 31.12.2007

Denetimden Geçmiş 31.12.2007 31 ARALIK 2007 VE 2006 TARİHLERİ İTİBARİYLE BİLANÇOLARI (Aksi belirtilmedikçe tutarlar Yeni Türk Lirası ("YTL") olarak ifade edilmiştir.) Bağımsız Denetimden Geçmiş 31.12.2007 Bağımsız Denetimden Geçmiş

Detaylı

GERSAN ELEKTRİK TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ VE BAĞLI ORTAKLIKLARI SINIRLI BAĞIMSIZ DENETİMDEN GEÇMİŞ

GERSAN ELEKTRİK TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ VE BAĞLI ORTAKLIKLARI SINIRLI BAĞIMSIZ DENETİMDEN GEÇMİŞ 30 HAZİRAN 2012 TARİHLİ ÖZET KONSOLİDE BİLANÇO Bağımsız İnceleme'den Denetim'den Dipnot Geçmiş Geçmiş Referansları 30.06.2012 31.12.2011 VARLIKLAR Dönen Varlıklar 47,694,745 54,518,989 Nakit ve Nakit Benzerleri

Detaylı

ZORLU ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. NİN 01.01. 30.06.2008 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT BAĞIMSIZ SINIRLI DENETİM RAPORU

ZORLU ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. NİN 01.01. 30.06.2008 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT BAĞIMSIZ SINIRLI DENETİM RAPORU ZORLU ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. NİN 01.01. 30.06.2008 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT BAĞIMSIZ SINIRLI DENETİM RAPORU NİN 01.01.-30.06.2008 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT BAĞIMSIZ SINIRLI DENETİM RAPORU Zorlu Enerji

Detaylı

SERMAYE ŞİRKETLERİNDE KÂR DAĞITIMI

SERMAYE ŞİRKETLERİNDE KÂR DAĞITIMI SİNCAN İMKB TİCARET MESLEK LİSESİ ŞİRKETLER MUHASEBESİ DERSİ SERMAYE ŞİRKETLERİNDE KÂR DAĞITIMI Mehmet Ali GÜLER 1 ANONİM ŞİRKETLERDE KAR DAĞITIMI 1. Kâr: İşletmenin faaliyet döneminde öz kaynaklarında

Detaylı

MERT GIDA GİYİM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. / MRTGG, 2012/Yıllık [] 15.03.2013 Bilanço. Bilanço. Finansal Tablo Türü Dönem Raporlama Birimi

MERT GIDA GİYİM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. / MRTGG, 2012/Yıllık [] 15.03.2013 Bilanço. Bilanço. Finansal Tablo Türü Dönem Raporlama Birimi MERT GIDA GİYİM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. / MRTGG, 2012/Yıllık [] 15.03.2013 Bilanço Bilanço Finansal Tablo Türü Dönem Raporlama Birimi V A R L I K L A R DÖNEN VARLIKLAR Nakit ve Benzerleri Finansal Yatırımlar

Detaylı

ANKARA EMEKLİLİK A.Ş GELİR AMAÇLI ULUSLARARASI BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU ÜÇÜNCÜ 3 AYLIK RAPOR

ANKARA EMEKLİLİK A.Ş GELİR AMAÇLI ULUSLARARASI BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU ÜÇÜNCÜ 3 AYLIK RAPOR ANKARA EMEKLİLİK A.Ş GELİR AMAÇLI ULUSLARARASI BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU ÜÇÜNCÜ 3 AYLIK RAPOR Bu rapor Ankara Emeklilik A.Ş Gelir Amaçlı Uluslararası Borçlanma Araçları Emeklilik Yatırım

Detaylı

DEMİR HAYAT SİGORTA A.Ş. 1 OCAK - 31 MART 2014 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ SINIRLI DENETİM RAPORU

DEMİR HAYAT SİGORTA A.Ş. 1 OCAK - 31 MART 2014 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ SINIRLI DENETİM RAPORU 1 OCAK 31 MART 2014 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ SINIRLI DENETİM RAPORU 31 MART 2014 TARİHİ İTİBARİYLE DÜZENLENEN FİNANSAL TABLOLARIMIZA İLİŞKİN BEYANIMIZ İlişikte sunulan

Detaylı

VESTEL BEYAZ EġYA SANAYĠ VE TĠCARET ANONĠM ġġrketġ 01.01. 31.12.2006 HESAP DÖNEMĠNE AĠT MALĠ TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETĠM RAPORU

VESTEL BEYAZ EġYA SANAYĠ VE TĠCARET ANONĠM ġġrketġ 01.01. 31.12.2006 HESAP DÖNEMĠNE AĠT MALĠ TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETĠM RAPORU VESTEL BEYAZ EġYA SANAYĠ VE TĠCARET ANONĠM ġġrketġ 01.01. 31.12.2006 HESAP DÖNEMĠNE AĠT MALĠ TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETĠM RAPORU VESTEL BEYAZ EġYA SANAYĠ VE TĠCARET A.ġ. 01.01 31.12.2006 HESAP DÖNEMĠNE

Detaylı

Nakit Sermaye Artırımı Uygulaması (Kurumlar Vergisi Genel Tebliği (Seri No:1) nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No:9))

Nakit Sermaye Artırımı Uygulaması (Kurumlar Vergisi Genel Tebliği (Seri No:1) nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No:9)) Sirküler 2016 / 019 Referansımız: 0259 / 2016/ YMM/ EK Telefon: +90 (212) 29157 10 Fax: +90 (212) 24146 04 E-Mail: info@kutlanpartners.com İstanbul, 08.03.2016 Nakit Sermaye Artırımı Uygulaması (Kurumlar

Detaylı

ÇELİK HALAT VE TEL SANAYİİ A.Ş. 31 ARALIK 2003 TARİHİ İTİBARİYLE KONSOLİDE MALİ TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU

ÇELİK HALAT VE TEL SANAYİİ A.Ş. 31 ARALIK 2003 TARİHİ İTİBARİYLE KONSOLİDE MALİ TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU 31 ARALIK 2003 TARİHİ İTİBARİYLE KONSOLİDE MALİ TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU ÇELİK HALAT VE TEL SANAYİİ A.Ş. nin 1 OCAK - 31 ARALIK 2003 HESAP DÖNEMİNE AİT BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU Çelik Halat ve

Detaylı

Yabancı para çevrim farkları Diğer kazanç ve kayıplar 5,318 5,318

Yabancı para çevrim farkları Diğer kazanç ve kayıplar 5,318 5,318 Özsermaye Değişim Tablosu Özsermaye Değişim Tablosu Finansal Tablo Türü Raporlama Birimi Konsolide Olmayan TL Ödenmiş Sermaye Dipnot:27 Sermaye Düzeltmesi Farkları Dipnot:27 Hisse Senedi İhraç Primi Dipnot:27

Detaylı

BİLGİ NOTU 12.04.2016/2016-05

BİLGİ NOTU 12.04.2016/2016-05 BİLGİ NOTU 12.04.2016/2016-05 NAKİT SERMAYE ARTIŞLARINDA İNDİRİM UYGULAMASI Kurumlar Vergisi Kanunu nun Diğer İndirimler başlıklı 10. Maddesine eklenen (ı) bendi hükmü ile; finans, bankacılık ve sigortacılık

Detaylı

GELİR TABLOSU A-BRÜT SATIŞLAR

GELİR TABLOSU A-BRÜT SATIŞLAR Gelir tablosu, iģletmenin belli bir dönemde elde ettiği tüm gelirler ile aynı dönemde katlandığı bütün maliyet ve giderleri ve bunların sonucunda iģletmenin elde ettiği dönem net kârı veya zararını gösteren

Detaylı

ALCATEL TELETAŞ TELEKOMÜNİKASYON ENDÜSTRİ TİCARET A.Ş. 30 EYLÜL 2007 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR

ALCATEL TELETAŞ TELEKOMÜNİKASYON ENDÜSTRİ TİCARET A.Ş. 30 EYLÜL 2007 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR ALCATEL TELETAŞ TELEKOMÜNİKASYON ENDÜSTRİ TİCARET A.Ş. 30 EYLÜL TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR 30 EYLÜL TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN MALİ TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA BİLANÇOLAR... 1-2 GELİR TABLOLARI...

Detaylı

Halk Yatırım Menkul Değerler Anonim Şirketi

Halk Yatırım Menkul Değerler Anonim Şirketi Halk Yatırım Menkul Değerler Anonim Şirketi İçindekiler: İnceleme raporu Bilanço Kapsamlı gelir tablosu Özkaynak değişim tablosu Nakit akış tablosu Finansal tabloları tamamlayıcı notlar İnceleme Raporu

Detaylı

Destek Yatırım Menkul Değerler Anonim Şirketi. 31 Mart 2016 Tarihinde Sona Eren Döneme Ait Finansal Tablolar

Destek Yatırım Menkul Değerler Anonim Şirketi. 31 Mart 2016 Tarihinde Sona Eren Döneme Ait Finansal Tablolar Destek Yatırım Menkul Değerler Anonim Şirketi 31 Mart 2016 Tarihinde Sona Eren Döneme Ait Finansal Tablolar İçindekiler Finansal durum tablosu (Bilanço) Kar veya zarar ve diğer kapsamlı gelir tablosu Özkaynaklar

Detaylı

ANKARA EMEKLİLİK A.Ş GELİR AMAÇLI ULUSLARARASI BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU 3 AYLIK RAPOR

ANKARA EMEKLİLİK A.Ş GELİR AMAÇLI ULUSLARARASI BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU 3 AYLIK RAPOR ANKARA EMEKLİLİK A.Ş GELİR AMAÇLI ULUSLARARASI BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU 3 AYLIK RAPOR Bu rapor Ankara Emeklilik A.Ş Gelir Amaçlı Uluslararası Borçlanma Araçları Emeklilik Yatırım Fonu

Detaylı

PENGUEN GIDA SANAYİ A.Ş. 1 OCAK - 30 EYLÜL 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR

PENGUEN GIDA SANAYİ A.Ş. 1 OCAK - 30 EYLÜL 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR 1 OCAK - 30 EYLÜL 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR 1 OCAK - 30 EYLÜL 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLAR İÇİNDEKİLER KONSOLİDE BİLANÇOLAR... KONSOLİDE

Detaylı

NUH ÇİMENTO SANAYİ A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI. 31 Mart 2010 tarihinde sona eren üç aylık ara döneme ait Özet Konsolide Finansal Tablolar

NUH ÇİMENTO SANAYİ A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI. 31 Mart 2010 tarihinde sona eren üç aylık ara döneme ait Özet Konsolide Finansal Tablolar NUH ÇİMENTO SANAYİ A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 31 Mart 2010 tarihinde sona eren üç aylık ara döneme ait Özet Konsolide Finansal Tablolar 31 Mart 2010 tarihinde sona eren üç aylık ara döneme ait Özet Konsolide

Detaylı

MİRA MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ NİN 01.01. 30.09.2009 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLARI VE DİPNOTLARI

MİRA MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ NİN 01.01. 30.09.2009 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLARI VE DİPNOTLARI MİRA MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ NİN 01.01. 30.09.2009 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLARI VE DİPNOTLARI İÇİNDEKİLER Sayfa No BİLANÇOLAR... 1-2 GELİR TABLOLARI... 3 ÖZ SERMAYE DEĞİŞİM TABLOSU...

Detaylı

Söktaş Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi. 31 Mart 2004 Tarihli Ara Hesap Dönemine Ait Mali Tablolar ve Bağımsız Sınırlı Denetim Raporu

Söktaş Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi. 31 Mart 2004 Tarihli Ara Hesap Dönemine Ait Mali Tablolar ve Bağımsız Sınırlı Denetim Raporu Söktaş Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi 31 Mart 2004 Tarihli Ara Hesap Dönemine Ait Mali Tablolar ve Bağımsız Sınırlı Denetim Raporu Söktaş Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi İÇİNDEKİLER

Detaylı

ÇİMBETON HAZIR BETON VE PREFABRİK YAPI ELEMANLARI SANAYİ VE TİCARET A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIĞI

ÇİMBETON HAZIR BETON VE PREFABRİK YAPI ELEMANLARI SANAYİ VE TİCARET A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIĞI ÇİMBETON HAZIR BETON VE PREFABRİK YAPI ELEMANLARI SANAYİ VE TİCARET A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIĞI 1 OCAK 30 EYLÜL 2011 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLAR İÇİNDEKİLER SAYFA ÖZET

Detaylı

EGE GÜBRE SANAYĐĐ A.Ş. 31 Mart 2012 tarihinde sona eren döneme ait Finansal Tablolar ve Dipnotları ĐÇĐNDEKĐLER

EGE GÜBRE SANAYĐĐ A.Ş. 31 Mart 2012 tarihinde sona eren döneme ait Finansal Tablolar ve Dipnotları ĐÇĐNDEKĐLER 31 Mart 2012 tarihinde sona eren döneme ait Finansal Tablolar ve Dipnotları ĐÇĐNDEKĐLER Sayfa 31 Mart 2012 ve 2011 tarihlerindeki Finansal Durum Tabloları 1-2 Kapsamlı Gelir Tabloları 3 Özkaynak Değişim

Detaylı

AVRASYA MENKUL KIYMETLER YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 30 HAZİRAN 2008 TARİHİNDEKİ MALİ TABLOLAR VE BAĞIMSIZ SINIRLI DENETİM RAPORU

AVRASYA MENKUL KIYMETLER YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 30 HAZİRAN 2008 TARİHİNDEKİ MALİ TABLOLAR VE BAĞIMSIZ SINIRLI DENETİM RAPORU AVRASYA MENKUL KIYMETLER YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 30 HAZİRAN 2008 TARİHİNDEKİ MALİ TABLOLAR VE BAĞIMSIZ SINIRLI DENETİM RAPORU Avrasya Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yönetim Kurulu na, Giriş BAĞIMSIZ

Detaylı

4 Mart 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29643 TEBLİĞ Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: KURUMLAR VERGĠSĠ GENEL TEBLĠĞĠ (SERĠ NO: 1) NDE

4 Mart 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29643 TEBLİĞ Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: KURUMLAR VERGĠSĠ GENEL TEBLĠĞĠ (SERĠ NO: 1) NDE 4 Mart 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29643 TEBLİĞ Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: KURUMLAR VERGĠSĠ GENEL TEBLĠĞĠ (SERĠ NO: 1) NDE DEĞĠġĠKLĠK YAPILMASINA DAĠR TEBLĠĞ (SERĠ NO: 9) MADDE

Detaylı

UŞAK SERAMİK SANAYİİ A.Ş. 31.12.2007 TARİHİNDE SONA EREN DÖNEME AİT MALİ TABLO VE DİPNOTLARI

UŞAK SERAMİK SANAYİİ A.Ş. 31.12.2007 TARİHİNDE SONA EREN DÖNEME AİT MALİ TABLO VE DİPNOTLARI UŞAK SERAMİK SANAYİİ A.Ş. 31.12.2007 TARİHİNDE SONA EREN DÖNEME AİT MALİ TABLO VE DİPNOTLARI UŞAK SERAMİK SANAYİİ A.Ş. 31.12.2007 TARİHİNDE SONA EREN DÖNEME AİT BİLANÇO (Tutarlar aksi belirtilmedikçe Yeni

Detaylı

VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 1 OCAK - 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU

VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 1 OCAK - 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU 1 OCAK - 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU 1 OCAK - 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA FİNANSAL DURUM TABLOSU (BİLANÇO)...

Detaylı

1 OCAK - 30 HAZİRAN 2012 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ İNCELEME RAPORU

1 OCAK - 30 HAZİRAN 2012 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ İNCELEME RAPORU 1 OCAK - 30 HAZİRAN 2012 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ İNCELEME RAPORU 1 OCAK - 30 HAZİRAN 2012 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE

Detaylı

Anadolu Hayat Emeklilik Anonim Şirketi. 31 Mart 2012 Tarihinde Sona Eren Hesap Dönemine Ait Konsolide Olmayan Finansal Tablolar ve Dipnotlar

Anadolu Hayat Emeklilik Anonim Şirketi. 31 Mart 2012 Tarihinde Sona Eren Hesap Dönemine Ait Konsolide Olmayan Finansal Tablolar ve Dipnotlar 31 Mart 2012 Tarihinde Sona Eren Hesap Dönemine Ait Konsolide Olmayan Finansal Tablolar ve Dipnotlar 30 Nisan 2012 Bu rapor 88 sayfa konsolide olmayan finansal tablo ve dipnotlardan oluşmaktadır. ANADOLU

Detaylı

TESCO KİPA KİTLE PAZARLAMA TİCARET VE GIDA SANAYİ A.Ş. 1 MART - 31 MAYIS 2008 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR

TESCO KİPA KİTLE PAZARLAMA TİCARET VE GIDA SANAYİ A.Ş. 1 MART - 31 MAYIS 2008 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR TESCO KİPA KİTLE PAZARLAMA TİCARET VE GIDA SANAYİ A.Ş. ÖZET FİNANSAL TABLOLAR 1 MART 31 MAYIS 2008 VE 2007 ARA HESAP DÖNEMLERİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA BİLANÇOLAR... 1-2 ARA DÖNEM

Detaylı

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. KATKI EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU. Fonun Yatırım Amacı

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. KATKI EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU. Fonun Yatırım Amacı FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. KATKI EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka arz tarihi: 19 Aralık 2013 30 Haziran

Detaylı

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 OSTİM VD VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ DÖNEM TİPİ Yıllık Yıl 2013 Onay Zamanı : 22.04.2014-13:18:20 Vergi Kimlik Numarası 4380316445 Ticaret Sicil No 193049 İrtibat Tel No 312

Detaylı

KİLER ALIŞVERİŞ HİZMETLERİ GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 01.01. 31.03.2011 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE AÇIKLAYICI DİPNOTLAR

KİLER ALIŞVERİŞ HİZMETLERİ GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 01.01. 31.03.2011 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE AÇIKLAYICI DİPNOTLAR KİLER ALIŞVERİŞ HİZMETLERİ GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 01.01. 31.03.2011 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE AÇIKLAYICI DİPNOTLAR 31.03.2011 TARİHİ İTİBARİYLE KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR

Detaylı

OTOKAR OTOMOTİV VE SAVUNMA SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ 1 OCAK - 31 MART 2016 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE AÇIKLAYICI NOTLAR

OTOKAR OTOMOTİV VE SAVUNMA SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ 1 OCAK - 31 MART 2016 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE AÇIKLAYICI NOTLAR 1 OCAK - 31 MART 2016 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE AÇIKLAYICI NOTLAR 1 OCAK - 31 MART 2016 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA KONSOLİDE

Detaylı

Anadolu Hayat Emeklilik Anonim Şirketi

Anadolu Hayat Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2016 Tarihinde Sona Eren Üç Aylık Ara Hesap Dönemine Ait Konsolide Olmayan Finansal Tablolar ve Dipnotlar 28 Nisan 2016 Bu rapor 92 sayfa konsolide olmayan finansal tablo ve dipnotlarından oluşmaktadır.

Detaylı

ZORUNLU KARŞILIKLAR HAKKINDA TEBLİĞ (SAYI: 2013/15) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

ZORUNLU KARŞILIKLAR HAKKINDA TEBLİĞ (SAYI: 2013/15) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Resmi Gazete Tarihi: 25.12.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28862 ZORUNLU KARŞILIKLAR HAKKINDA TEBLİĞ (SAYI: 2013/15) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, Türkiye Cumhuriyet

Detaylı

KARSAN OTOMOTİV SANAY İVE TİCARET A.Ş. 1 OCAK - 30 EYLÜL 2009 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİRAPORU

KARSAN OTOMOTİV SANAY İVE TİCARET A.Ş. 1 OCAK - 30 EYLÜL 2009 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİRAPORU KARSAN OTOMOTİV SANAY İVE TİCARET A.Ş. 1 OCAK - 30 EYLÜL 2009 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİRAPORU Karsan Otomotiv Sanayii ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu na Giriş

Detaylı

AZİMUT BOSPHORUS CAPİTAL PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. (Eski Unvanıyla BOSPHORUS CAPITAL PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. )

AZİMUT BOSPHORUS CAPİTAL PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. (Eski Unvanıyla BOSPHORUS CAPITAL PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. ) AZİMUT BOSPHORUS CAPİTAL PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. (Eski Unvanıyla BOSPHORUS CAPITAL PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. ) 1 OCAK - 30 EYLÜL 2015 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE SINIRLI DENETİM RAPORU 1 OCAK

Detaylı

Euler Hermes Sigorta Anonim Şirketi. 31 Mart 2012 Tarihinde Sona Eren Ara Hesap Dönemine Ait Konsolide Finansal Tablolar

Euler Hermes Sigorta Anonim Şirketi. 31 Mart 2012 Tarihinde Sona Eren Ara Hesap Dönemine Ait Konsolide Finansal Tablolar 31 Mart 2012 Tarihinde Sona Eren Ara Hesap Dönemine Ait Konsolide Finansal Tablolar 11 Mayıs 2012 Bu rapor50 sayfa finansal tablo ve dipnotlarından oluşmaktadır. 31 Mart 2011 Tarihi İtibarıyla Konsolide

Detaylı

EDİP GAYRİMENKUL YATIRIM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 01 OCAK-30 EYLÜL 2009 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLARI

EDİP GAYRİMENKUL YATIRIM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 01 OCAK-30 EYLÜL 2009 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLARI 01 OCAK-30 EYLÜL ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLARI İÇİNDEKİLER SAYFA KONSOLİDE BİLANÇO... 3 KONSOLİDE GELİR TABLOSU... 5 KONSOLİDE ÖZSERMAYE DEĞİŞİM TABLOSU... 6 KONSOLİDE NAKİT AKIM

Detaylı

GROUPAMA EMEKLİLİK A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK GELİR AMAÇLI KAMU DIŞ BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU

GROUPAMA EMEKLİLİK A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK GELİR AMAÇLI KAMU DIŞ BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU KAMU DIŞ BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU 1 OCAK - 31 ARALIK 2012 DÖNEMİNE AİT VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR KAMU DIŞ BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM

Detaylı

EFG İSTANBUL MENKUL DEĞERLER A.Ş. 1 OCAK - 31 ARALIK 2008 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU

EFG İSTANBUL MENKUL DEĞERLER A.Ş. 1 OCAK - 31 ARALIK 2008 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU 1 OCAK - 31 ARALIK 2008 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU Başaran Nas Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş. a member of PricewaterhouseCoopers BJK Plaza,

Detaylı

TOFAŞ TÜRK OTOMOBİL FABRİKASI ANONİM ŞİRKETİ 1 OCAK - 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU

TOFAŞ TÜRK OTOMOBİL FABRİKASI ANONİM ŞİRKETİ 1 OCAK - 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU TOFAŞ TÜRK OTOMOBİL FABRİKASI ANONİM ŞİRKETİ 1 OCAK - 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU 1 OCAK - 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL

Detaylı

MORGAN STANLEY MENKUL DEĞERLER A.Ş. 31 Aralık 2015 Tarihinde Sona Eren Yıla Ait Finansal Tablolar ve Bağımsız Denetçi Raporu

MORGAN STANLEY MENKUL DEĞERLER A.Ş. 31 Aralık 2015 Tarihinde Sona Eren Yıla Ait Finansal Tablolar ve Bağımsız Denetçi Raporu MORGAN STANLEY MENKUL DEĞERLER A.Ş. 31 Aralık 2015 Tarihinde Sona Eren Yıla Ait Finansal Tablolar ve Bağımsız Denetçi Raporu 18 Mart 2016 Bu rapor, 2 sayfa bağımsız denetçi raporu ve 35 sayfa finansal

Detaylı

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GELİR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI E.Y. FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GELİR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI E.Y. FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GELİR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI E.Y. FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka arz tarihi: 19

Detaylı

POLEN MENKUL DEĞERLERANONİM ŞİRKETİ 31 MART 2016 TARİHLİ FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLAR -0-

POLEN MENKUL DEĞERLERANONİM ŞİRKETİ 31 MART 2016 TARİHLİ FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLAR -0- POLEN MENKUL DEĞERLERANONİM ŞİRKETİ 31 MART 2016 TARİHLİ FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLAR -0- POLEN MENKUL DEĞERLER A.Ş. 31 Mart 2016 Tarihi İtibarıyla Finansal Durum Tablosu (Bilanço) Bağımsız Denetimden

Detaylı

REFERANS MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ 1 OCAK 31 MART 2016 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLARI

REFERANS MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ 1 OCAK 31 MART 2016 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLARI REFERANS MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ 1 OCAK 31 MART 2016 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLARI İstanbul, Nisan 2016 1 OCAK 31 MART 2016 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLARI

Detaylı

İŞLETMENİN TANIMI 30.9.2015

İŞLETMENİN TANIMI 30.9.2015 Öğr.Gör.Mehmet KÖRPİ İŞLETMENİN TANIMI Sonsuz olarak ifade edilen insan ihtiyaçlarını karşılayacak malları ve hizmetleri üretmek üzere faaliyette bulunan iktisadi birimler işletme olarak adlandırılmaktadır.

Detaylı

ACAR YATIRIM MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ. 31 Aralık 2007 Tarihli Mali Tablolar ve Bağımsız Denetim Raporu

ACAR YATIRIM MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ. 31 Aralık 2007 Tarihli Mali Tablolar ve Bağımsız Denetim Raporu ACAR YATIRIM MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ 31 Aralık 2007 Tarihli Mali Tablolar ve Bağımsız Denetim Raporu ACAR YATIRIM MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ 31 ARALIK 2007 TARİHLİ ( Seri : XI, No : 25 ) MALİ

Detaylı

VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 1 OCAK - 31 MART 2016 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE SINIRLI DENETİM RAPORU

VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 1 OCAK - 31 MART 2016 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE SINIRLI DENETİM RAPORU 1 OCAK - 31 MART 2016 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE SINIRLI DENETİM RAPORU 1 OCAK - 31 MART 2016 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA FİNANSAL DURUM TABLOSU (BİLANÇO)...

Detaylı

31 ARALIK 2013TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU

31 ARALIK 2013TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU TE-MAPOL POLİMER PLASTİK VE İNŞAAT SAN. TİC. A.Ş. 31 ARALIK 2013TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU İÇİNDEKİLER SAYFA FİNANSAL DURUM TABLOSU (BİLANÇO)... 1 KAR VEYA

Detaylı

Başbakanlık (Hazine Müsteşarlığı) tan: 30.11.2015

Başbakanlık (Hazine Müsteşarlığı) tan: 30.11.2015 Başbakanlık (Hazine Müsteşarlığı) tan: 30.11.2015 BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİĞİN UYGULANMASINA İLİŞKİN GENELGE (2015/50) Bu Genelge, 25.05.2015

Detaylı

1 OCAK - 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU (Tüm tutarlar, aksi belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) cinsinden ifade edilmiştir.

1 OCAK - 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU (Tüm tutarlar, aksi belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) cinsinden ifade edilmiştir. A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka arz tarihi: 16 Temmuz 2014 31 Aralık 2015 tarihi itibariyle Fonun Yatırım Amacı Portföy Yöneticileri Fon Toplam Değeri Portföyünde

Detaylı

DOĞAL AFET SİGORTALARI KURUMU 31 ARALIK 2005 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR

DOĞAL AFET SİGORTALARI KURUMU 31 ARALIK 2005 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR 31 ARALIK 2005 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR Doğal Afet Sigortaları Kurumu Yönetim Kurulu na DOĞAL AFET SİGORTALARI KURUMU BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU 1. Doğal Afet Sigortaları Kurumu nun ("Kurum") Yeni

Detaylı

EDİP GAYRİMENKUL YATIRIM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 31 MART 2015 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLAR

EDİP GAYRİMENKUL YATIRIM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 31 MART 2015 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLAR EDİP GAYRİMENKUL YATIRIM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 31 MART 2015 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLAR 31 MART 2015 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT

Detaylı

AK YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 30 HAZİRAN 2005 TARİHİ İTİBARİYLE ARA DÖNEM MALİ TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ SINIRLI İNCELEME RAPORU

AK YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 30 HAZİRAN 2005 TARİHİ İTİBARİYLE ARA DÖNEM MALİ TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ SINIRLI İNCELEME RAPORU 30 HAZİRAN 2005 TARİHİ İTİBARİYLE ARA DÖNEM MALİ TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ SINIRLI İNCELEME RAPORU nin 1 OCAK - 30 HAZİRAN 2005 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT BAĞIMSIZ DENETÇİ SINIRLI İNCELEME RAPORU 1. Ak

Detaylı

Ak B Tipi Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi

Ak B Tipi Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi Ak B Tipi Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi 1 Ocak - 31 Mart 2011 ara hesap dönemine ait ara dönem özet finansal tablolar ve dipnotları Ak B Tipi Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi İçindekiler Sayfa Ara dönem

Detaylı

UŞAK SERAMİK SANAYİ A.Ş. NİN 1 OCAK 30 EYLÜL 2013 HESAP DÖNEMİNE AİT BAĞIMSIZ SINIRLI DENETİM RAPORU

UŞAK SERAMİK SANAYİ A.Ş. NİN 1 OCAK 30 EYLÜL 2013 HESAP DÖNEMİNE AİT BAĞIMSIZ SINIRLI DENETİM RAPORU İÇİNDEKİLER FİNANSAL DURUM TABLOSU... 3-4 KAPSAMLI GELİR TABLOSU...5 ÖZKAYNAK DEĞİŞİM TABLOSU...6 NAKİT AKIM TABLOSU...7 1. ŞİRKET İN ORGANİZASYONU VE FAALİYET KONUSU... 8 2. FİNANSAL TABLOLARIN SUNUMUNA

Detaylı

DOĞAN GAZETECİLİK A.Ş. 1 OCAK 30 EYLÜL 2015 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR

DOĞAN GAZETECİLİK A.Ş. 1 OCAK 30 EYLÜL 2015 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR 1 OCAK 30 EYLÜL 2015 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA FINANSAL DURUM TABLOSU... 1-2 KAR VEYA ZARAR TABLOSU... 3 DİĞER KAPSAMLI GELİR TABLOSU... 4 ÖZKAYNAKLAR DEĞİŞİM TABLOSU...

Detaylı

SÖKTAŞ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 1 OCAK - 30 EYLÜL 2013 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR

SÖKTAŞ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 1 OCAK - 30 EYLÜL 2013 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR SÖKTAŞ TEKSTİL SANAYİ ve TİCARET A.Ş. ve BAĞLI ORTAKLIKLARI 1 OCAK - 30 EYLÜL 2013 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR 1 OCAK - 30 EYLÜL 2013 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL

Detaylı

SODA SANAYİİ A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 30 EYLÜL 2008 TARİHİ İTİBARİYLE BAĞIMSIZ DENETİMDEN GEÇMEMİŞ KONSOLİDE MALİ TABLOLAR

SODA SANAYİİ A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 30 EYLÜL 2008 TARİHİ İTİBARİYLE BAĞIMSIZ DENETİMDEN GEÇMEMİŞ KONSOLİDE MALİ TABLOLAR SODA SANAYİİ A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 30 EYLÜL TARİHİ İTİBARİYLE BAĞIMSIZ DENETİMDEN GEÇMEMİŞ KONSOLİDE MALİ TABLOLAR İçindekiler KONSOLİDE BİLANÇOLAR 1-2 KONSOLİDE GELİR TABLOLARI 3 KONSOLİDE ÖZSERMAYE

Detaylı

Muhasebe Müdürlüğü ne

Muhasebe Müdürlüğü ne Muhasebe Müdürlüğü ne SİRKÜ : 2003/10 KAYSERİ Konu : 1- Finansal Kiralama İşlemlerinin Muhasebeleştirilmesi 04.08.2003 2- Anonim ve Limited Şirketlerin Kuruluş ve Ana Sözleşme Değ. İşl. İlişkin Esaslar

Detaylı

ÜNLÜ PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 1 OCAK - 31 ARALIK 2014 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU

ÜNLÜ PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 1 OCAK - 31 ARALIK 2014 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU 1 OCAK - 31 ARALIK 2014 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU 1 OCAK - 31 ARALIK 2014 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA FİNANSAL DURUM TABLOSU (BİLANÇO)...

Detaylı

MARMARĐS ALTINYUNUS TURĐSTĐK TESĐSLER A.Ş. 1 OCAK - 31 ARALIK 2009 HESAP DÖNEMĐNE AĐT FĐNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETĐM RAPORU

MARMARĐS ALTINYUNUS TURĐSTĐK TESĐSLER A.Ş. 1 OCAK - 31 ARALIK 2009 HESAP DÖNEMĐNE AĐT FĐNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETĐM RAPORU 1 OCAK - 31 ARALIK 2009 HESAP DÖNEMĐNE AĐT FĐNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETĐM RAPORU Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler A.Ş. Yönetim Kurulu na BAĞIMSIZ DENETĐM RAPORU 1. Marmaris Altınyunus Turistik

Detaylı

CARREFOURSA CARREFOUR SABANCI TİCARET MERKEZİ A.Ş.

CARREFOURSA CARREFOUR SABANCI TİCARET MERKEZİ A.Ş. CARREFOURSA CARREFOUR SABANCI TİCARET MERKEZİ A.Ş. 1 OCAK - 30 EYLÜL 2015 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ İNCELEME RAPORU ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER

Detaylı

Özelge: 4632 sayılı Kanunun Geçici 1. maddesi kapsamında vakıf/sandıklardan bireysel emeklilik sistemine yapılan aktarımlarda vergilendirme hk.

Özelge: 4632 sayılı Kanunun Geçici 1. maddesi kapsamında vakıf/sandıklardan bireysel emeklilik sistemine yapılan aktarımlarda vergilendirme hk. Özelge: 4632 sayılı Kanunun Geçici 1. maddesi kapsamında vakıf/sandıklardan bireysel emeklilik sistemine yapılan aktarımlarda vergilendirme hk. Sayı: 64597866-120[94-2014]-131 Tarih: 28/08/2014 T.C. GELİR

Detaylı

Dipnot Referansları 30.09.2010 31.12.2009

Dipnot Referansları 30.09.2010 31.12.2009 BĠLANÇO (TL) İncelemeden GeçmemiĢ Bağımsız Denetim'den GeçmiĢ Dipnot Referansları 31.12.29 VARLIKLAR Dönen Varlıklar 129.576.238 66.38.879 Nakit ve Nakit Benzerleri 6 63.42.113 1.576.488 Finansal Yatırımlar

Detaylı

Mali Bülten. No: 2009/18

Mali Bülten. No: 2009/18 11 Şubat 2009 Mali Bülten No: 2009/18 VERGİ Konu : KVK nun 15 nci ve 30 ncu Maddelerinde Yer Alan Tevkifat Uygulmasına Yönelik Düzenlemelerin Yapıldığı 2009/14593 ve 2009/14594 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararlarına

Detaylı

NİĞBAŞ NİĞDE BETON SANAYİ A.Ş. 31.03.2012 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇO (TL)

NİĞBAŞ NİĞDE BETON SANAYİ A.Ş. 31.03.2012 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇO (TL) NİĞBAŞ NİĞDE BETON SANAYİ A.Ş. 31.03.2012 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇO (TL) VARLIKLAR Dipnot Referansları 31.03.2012 31.12.2011 Dönen Varlıklar 34.934.076 23.406.150 Nakit ve Nakit Benzerleri 6 9.138.487

Detaylı

2011/3.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE. 4 Aralık 2011-Pazar 09:00-12:00 SORULAR

2011/3.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE. 4 Aralık 2011-Pazar 09:00-12:00 SORULAR 2011/3.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 4 Aralık 2011-Pazar 09:00-12:00 SORULAR SORU 1: Mali Tablolardan Bilanço yu tanımlayınız. SORU 2: Mali Tablolardan Gelir Tablosu

Detaylı

TÜRK HAVA YOLLARI ANONİM ORTAKLIĞI VE BAĞLI ORTAKLIĞI 31 MART 2008 TARİHİ İTİBARİYLE KONSOLİDE MALİ TABLOLAR

TÜRK HAVA YOLLARI ANONİM ORTAKLIĞI VE BAĞLI ORTAKLIĞI 31 MART 2008 TARİHİ İTİBARİYLE KONSOLİDE MALİ TABLOLAR TÜRK HAVA YOLLARI ANONİM ORTAKLIĞI VE BAĞLI ORTAKLIĞI 31 MART 2008 TARİHİ İTİBARİYLE KONSOLİDE MALİ TABLOLAR 31 MART 2008 ve 31 ARALIK 2007 TARİHLERİ İTİBARİYLE KONSOLİDE BİLANÇOLAR (Tutarlar aksi belirtilmedikçe

Detaylı

Acıbadem Sağlık ve Hayat Sigorta Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklığı

Acıbadem Sağlık ve Hayat Sigorta Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklığı Acıbadem Sağlık ve Hayat Sigorta Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklığı 31 Aralık 2015 Tarihinde Sona Eren Yıla Ait Konsolide Finansal Tablolar ve Bağımsız Denetçi Raporu 3 Şubat 2016 Bu rapor 2 sayfa bağımsız

Detaylı

Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş. 1 Ocak - 31 Mart 2013 hesap dönemine ait finansal tablolar

Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş. 1 Ocak - 31 Mart 2013 hesap dönemine ait finansal tablolar Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş. 1 Ocak - 31 Mart 2013 hesap dönemine ait finansal tablolar İçindekiler Sayfa Bilanço... 1 Kapsamlı gelir tablosu... 2 Özkaynak değişim tablosu... 3 Nakit akım tablosu...

Detaylı

Sayfa 1 / 5 Ana Sayfa KAP Hakk nda Bildirim Sorgular irketler Yard m lgili Linkler Görü Öneri Tümünü mzal Görüntüle English Format Ba ms z Denetim Görü ü Ba ms z Denetim Kurulu u Denetim Türü Görü Türü

Detaylı

EURO KAPİTAL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 31 MART 2015 TARİHİNDE SONA EREN HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR

EURO KAPİTAL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 31 MART 2015 TARİHİNDE SONA EREN HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR 31 MART 2015 TARİHİNDE SONA EREN HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER FİNANSAL DURUM TABLOSU KAR VEYA ZARAR VE DİĞER KAPSAMLI GELİR TABLOSU ÖZKAYNAK DEĞİŞİM TABLOSU NAKİT AKIŞ TABLOSU FİNANSAL

Detaylı

GARANTİ FAKTORİNG A.Ş. 31 MART 2016 TARİHİ İTİBARIYLA FİNANSAL TABLOLAR

GARANTİ FAKTORİNG A.Ş. 31 MART 2016 TARİHİ İTİBARIYLA FİNANSAL TABLOLAR 31 MART 2016 TARİHİ İTİBARIYLA FİNANSAL TABLOLAR 1 ŞİRKET İN ORGANİZASYONU VE FAALİYET KONUSU Garanti Faktoring, 4 Eylül 1990 tarihinde endüstriyel ve ticari şirketlere faktoring hizmeti sunmak amacıyla,

Detaylı

TEKNOSA İÇ VE DIŞ TİCARET A.Ş. 31 ARALIK 2013 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR

TEKNOSA İÇ VE DIŞ TİCARET A.Ş. 31 ARALIK 2013 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR 31 ARALIK 2013 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA KONSOLİDE BİLANÇO... 1-2 KONSOLİDE KAR VEYA ZARAR VE DİĞER KAPSAMLI GELİR TABLOSU... 3 KONSOLİDE ÖZKAYNAKLAR DEĞİŞİM

Detaylı

MAKİNA TAKIM ENDÜSTRİSİ A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 31 ARALIK 2015 TARİHİ İTİBARIYLA HAZIRLANAN KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU

MAKİNA TAKIM ENDÜSTRİSİ A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 31 ARALIK 2015 TARİHİ İTİBARIYLA HAZIRLANAN KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU MAKİNA TAKIM ENDÜSTRİSİ A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 31 ARALIK 2015 TARİHİ İTİBARIYLA HAZIRLANAN KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU Makina Takım Endüstrisi A.Ş.

Detaylı

Ashmore Portföy Yönetimi Anonim Şirketi. 30 Haziran 2008 Tarihinde Sona Eren Ara Hesap Dönemine Ait Finansal Tablolar ve Bağımsız İnceleme Raporu

Ashmore Portföy Yönetimi Anonim Şirketi. 30 Haziran 2008 Tarihinde Sona Eren Ara Hesap Dönemine Ait Finansal Tablolar ve Bağımsız İnceleme Raporu Ashmore Portföy Yönetimi Anonim Şirketi 30 Haziran 2008 Tarihinde Sona Eren Ara Hesap Dönemine Ait Finansal Tablolar ve Bağımsız İnceleme Raporu Akis Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik

Detaylı