Ethnic Style Projeleri için Talimatlar

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Ethnic Style Projeleri için Talimatlar"

Transkript

1 Ethnic Style Projeleri için Talimatlar

2 Ethnic Style (Etnik Stil" Projeleri için Talimatlar) Etnik Giysi Tek beden İhtiyacınız olanlar - 2,10m pembe tafta (minimum kumaş genişliği 0,9 m) - Uyumlu kumaş parçaları ve dikiş iplikleri - Farklı boyutlarda rengi uyumlu dekoratif boncuklar - 2,7 m saten kurdele, 4 cm genişliğinde - Yıkanmış kendinden yapışkanlı nakış telası. Örn, OESD'den Aqua Mesh Plus - Kumaş renginde ve süsleme için kontrast renklerde dikiş iplikleri - Reçme ayağı - Yürüyen ayak Kumaş önerileri Tüm yumuşak kaplanan, akan kumaşlar uygundur. Kumaş satın alındığında, nispi şeffaflığına dikkat edin. Giysi eğer plaj örtüsü olarak giyilecekse, şeffaf bir kumaş çok çekici görünür. Faydalı bilgiler İnce kumaşlar ile, İplik gerilimini azaltarak, dikiş yerlerinin büzülmesini engelleyebilirsiniz. En iyi ayarı belirlemek için, bir kumaş parçası üzerinde uygulama yapın. Burada kullanılan baskı ayağı biraz pratik gerektirir. Fakat kullanmaya alışınca olağanüstü sonuçlar elde edersiniz. Bu yüzden bir kumaş parçası üzerinde hareket ettirerek pratik yapın (baskı ayağı ile birlikte verilen talimatlara bakın). Çemberleri bir arada dikerek ve bunları bir zincir veya kurdele ile kapatarak gevşek bir zincir gibi boyun süslemeleri yapabilirsiniz. Aşağıdaki açıklamalardaki 7-8. adımlar çemberlerin nasıl yapılacağını size göstermektedir.

3 Kesim 50cm 20 90cm 1 yd 102cm 40 1/8 14cm 5 ½ 10cm 4 2,5cm 1 Dikiş yeri payları: Yaka hattı eğrisi boyunca 1 cm'lik dikiş yeri payını ekleyin. Diğer tüm kenarlar üzerindeki dikiş yeri payları daha önce dahil edilmiştir. Voile kumaşı: 1 büyük dikdörtgen 204 cm x 90 cm Kurdeleler: Yaka hattı ve boyunbağı için 2,6 m uzunluğunda 1 saten kurdele 8 cm uzunluğunda 2 saten kurdele (boyunbağı için yarım uzunluğunda) Yaka hattı süslemesi: Kumaş parçalarından küçük kareler (0,5-1 cm) kesin. Nasıl yapılır Yaka hattının verev biye ile bağlanması 1. Çizimde gösterildiği gibi kumaşın yarısını uzunlamasına (102 cm x 90 cm) sağ mostra üzerinde katlayın ve çizimde gösterildiği gibi yaka hattını üst kumaş katı boyunca kesin. 2. En alttaki 50 cm'lik kısmı yaka hattının yanları üzerinde iğneleyin ve bu dikiş yerini kapatın. Dikiş yeri açıklıklarını düzleştirin ve ayrı olarak ütüleyin. Hala açık olan arka dikiş yerini bu yan kısım üzerinde 5 mm civarında iki kez döndürün; bastırın ve dikiş yapın. Dikiş yeri alanında iki kez reçmeyi döndürmede sorunlarla karşılaşıyorsanız, buradaki dikiş yeri payını yaklaşık 7 mm (sınırlı 1/3 ) kadar iliştirebilirsiniz.

4 2 x 5mm = 2 x ¼ 3. Kısa saten kurdeleleri uzunlamasına katlayın; zig zag bir dikişle bastırın ve bir arada dikin. İki ilmek yapın ve bu ilmeklerin uçlarını arka dikiş yeri üzerinde yaka hattı eğrisi altında dikin. Son olarak, giysiyi çekici bir şekilde arkada bağlamak için, boyunbağlarını çapraz gidecek bir şekilde çekin. 4. Yaka hattı eğrisi boyunca kenardan 1 cm'lik bir dikiş hattı dikin (dikiş uzunluğunu 5 mm'ye arttırın), başlangıç ve uç ipliklerin askıda kalmasını sağlayın. Şimdi, alt ipliklerin iki ucunu sıkıca tutun ve üst iplikleri çekin. Böylece kumaş yaklaşık olarak 14 cm genişliğinde bir araya gelir. Üst ve alt iplikleri düğümleyin ve bu şekilde oluşturulan fırfırları eşit bir şekilde dağıtın. Yaka hattını bitirdikten sonra, iplikler tekrar çekilir. 5. Uzun saten kurdeleyi uzunlamasına üçe katlayın ve bastırın. Kurdelenin yarısını, sağa ve sola doğru 7 cm işaretleyin. Bu alandaki yaka hattı eğrisini saten kurdele ile doğrudan bağlayın. Benzer şekilde, boyun eğrisinin ortasını işaretleyin. Boyun eğrisinin ortasını saten kurdelenin hala açık olan kısmı içerisine kaydırın ve saten kurdelenin işaretli alandaki eğrisini yerine iğneleyin. Artık, tüm saten kurdeleyi bir arada dikebilir, aynı zamanda boyun eğrisini yerine dikebilirsiniz. Saten kurdelelerin uçları kapalı bir şekilde dikilebilir veya düğüm atılabilir.

5 Reçme 6. Artık, açık olan alt kenarlara reçme yapmak için reçme ayağını kullanabilirsiniz. Yaka hattı süslemesi 7. Şimdi de, renkli yaka hattı süslemesini istediğiniz şekilde yapabilirsiniz: Kalın çemberler oluşturmak için yıkanmış tela üzerine kumaş parçaları yerleştirin. Bir nevi sandviç görünümü elde etmek için, en üst kısma ikinci bir yıkanmış tela yapıştırın. (Kumaş katmanlarını bir arada ne kadar kalın yığarsanız, çemberler o kadar dayanıklı olur; bu ise önerilmektedir). Bu "sandviç çemberleri" üzerine renkli iplikler ve farklı dikişler ile dikiş yapın; böylece tüm kumaş parçaları bir araya gelir ve dayanıklı bir çember elde edersiniz. Daha sonra, telayı çözmek için bitmiş çemberleri ılık su altında yıkayın ve kurumaya bırakın. 8. Farklı çemberleri yaka hattı etrafında size çekici geldiği şekilde yerleştirin. Şimdi ise, farklı noktalara yerleştirmek için bunları makine ile dikin. Son olarak, renkli çemberleri uyumlu boncuklarla hoşunuza gidecek şekilde süsleyin ve böylece giysinizin yaka hattında muhteşem göz alıcı renkler elde edersiniz. Etnik cüzdan Boyut 51 cm x 51 cm İhtiyacınız olanlar - 2 adet eşarp, yaklaşık 53 cm x 53 cm

6 - Halkaları ile birlikte 2 cüzdan tutamağı, 60 cm uzunluğunda - İç cep için pamuk veya astar kumaş parçaları - 36 cm lastikli şerit, 1 cm genişliğinde - Kumaş renginde dikiş iplikleri - Ekstra Güçlü dikiş ipliği Kumaş önerileri Saten, ipek, pamuk, keten veya bunların karışımı renkli eşarplar. Kesim Dikiş yeri payları: 1 cm'lik dikiş yeri payı daha önce talimatlara eklenmiş olup, eklenmesine gerek yoktur. Bunun anlamı, tüm dikiş yerleri kenardan 1 cm dikilir. İç astar - 1 adet 53 cm x 53 cm kare (farklı boyutlarda eşarp için, cüzdan astarını buna göre ayarlayın. İç cep boyutları eşarba karşılık gelmektedir). - Büyük iç cep için 1 dikdörtgen: ters kenarlar 16 cm ve 14 cm, yükseklik 11 cm. - Küçük iç cep için 1 dikdörtgen: ters kenarlar 12 cm ve 10 cm, yükseklik 11 cm. Nasıl yapılır Dikiş yerlerinin kapatılması 1. Her iki eşarp sağ kısımlarını bir arada yerleştirin ve alt kenarı kapatın (tabana eşit olacak). Yan dikiş yerlerini bir arada dikin, altta 20 cm'lik bir açıklık bırakın. Dikiş yeri paylarını birbirinden ayrı olarak bastırın. Seite = Yan Kısım Boden = Taban 33 cm = cm = 8 2. Açık 20 cm'lik kısmın yarısını katlayın ve yan dikiş yerinden başlayarak bu dikiş yerini her iki taraftan kapatın. Dikiş yeri paylarını ayrıca buradan birbirinden ayrı olarak bastırın.

7 İç ceplerin astara dikilmesi 3. İç astarlardan biri üzerinde, 12 cm x 9 cm ve 8 cm x 9 cm'lik iki komşu kare çizin. Bunlar, cepleriniz için yerleştirme çizgileridir. 12 cm = 4 ¾ 9 cm = 3 ½ 8 cm = 3 1/8 4. İç ceplerin uzun kenarlarını 5 mm olarak iki kere katlayın ve bastırın. Üst kenarı yaklaşık 3 mm kenardan dikin. Daha sonra, diğer üç kenarın üzerine 1 cm kadar bastırın. Şimdi ise, iki adet iç cebi iç astar üzerinde çizmiş olduğunuz karelere doğru iğneleyin (en üstte üst dikiş kenarları). Şimdi, en üstte bir miktar fazla genişlik olup, buraya cep içerisine cep telefonu veya ruj gibi aksesuarlarınızı yerleştirmeniz kolay olur.

8 5. Her iki iç cebi iç astara doğru kenardan yaklaşık 2 mm kadar dikin. Cep içi dikiş yerlerinin kapatılması, cüzdanın hep birlikte dikilmesi ve döndürme 6. İç cebi 1. ve 2. adında dış cüzdanlar için tarif edildiği şekilde dikin. 7. Cüzdanın içindeki astarın sağ kısmındaki mostrayı kaydırın, küçük bir dönüş açıklığı bırakın. Şimdi de, bu açıklıktan cüzdanın sağ kısmını dışarıya doğru döndürün. 8. Üst kenarı bastırın ve kenardan yaklaşık 2 mm kadar üst dikiş yapın. Dönüş açıklığı artık kapalı bir şekilde dikilmiştir. Cüzdanın üst kenarı 9. Merkeze doğru yan dikiş yerlerinden 8 cm olacak şekilde, bir iğne ile 4 nokta işaretleyin. Şimdi ise, işaretli noktalar yan dikiş yerleri ile karşılaşacak şekilde içeriden dışarıya doğru bir pile yapın. Artık, 3,5 cm x 3,5 cm ile oluşturulan pilenin üstünü dikebilirsiniz. 3,5 cm = 1 3/8 10. İki parça lastikli şeridi 18 cm olarak uzunlamasına kesin ve her iki uçtan üst kenarların altında 2 cm olarak yerine iğneleyin. Böylece 4 cm her iki taraftan çıkıntı yapacaktır. Lastikli şerit artık bir zig zag dikiş ile yapıştırılır. (Dikiş sırasında, lastikli şeridi kumaş ile aynı uzunlukta çekmeniz gerekir; böylece cüzdanın üst kenarı bir araya gelir.) Kapama işlemi sizin için yeterince sağlam görünmüyorsa, ayrıca büyük bir çıtçıtı cüzdana dikebilirsiniz. 2 cm = ¾

9 Tutamak üzerine dikilmesi 11. Tercihinize göre, tutamakları cüzdan üzerinde konumlandırın ve halkaları tüm kumaş boyunca birkaç dikiş ile elinizle sabitleyin. Burada, "Ekstra Güçlü" iplik kullanabilirsiniz veya dikiş ipliğini iki kat olarak kullanabilirsiniz.

10 Kumaşlar üzerinde Çalışırken Faydalı Olacak İpuçları Kumaşların kesilmesi ve dikilmesi ile ilgili bazı önemli temel kurallar vardır. Projelerimiz ile ilgili birkaç ipucuyu aşağıda bulabilirsiniz: Kesim Kumaş kenarları Kumaşın her iki tarafında yaklaşık 1 cm'lik şeritler kumaş kenarlarıdır. Yapıları kumaşın geri kalan kısmından genellikle farklı olduğundan, hesaplamalarınıza hiçbir zaman kumaş kenarını dahil etmemelisiniz. Ayrıca kumaş kenarı kumaş dikiş yeri payı olarak da uygun değildir. Kumaş kıvrımı Kumaşın her iki tarafını bir arada serdiğinizde oluşturulan katlanmış kenar kumaş kıvrımıdır. Bir kumaş kıvrımı ile etiketlenen bir desen parçasını keserken, bunu katlanmış bir kenar üzerine serin. Kumaş çizgisi Kumaş çizgisi, giysinin doğru bir şekilde katlanması için önemli bir işleve sahiptir. Desen parçaları üzerinde işaretli çizgi, kumaşın düz çizgisine veya eğri çizgiye karşılık gelmekte olup, kumaş kenarı ile paralel gitmelidir. Desenli kumaşlar için, her zaman çizginin yönüne dikkat edin ve kumaşları aynı yönde kesin. Dikiş yeri payları Dikiş yeri paylarının aynı genişlikte kesilmesi dikişin daha sonra daha kolay olmasını sağlar. Kumaş üzerinde dikiş yeri paylarını kağıt desen parçaları boyunca çizmek için bir şerit metre ve terzi tebeşiri kullanın. Kural olarak, reçmeler için 4 cm'lik dikiş yeri payı ve diğer tüm kenar ve dikiş yerleri için 1,5 cm'ye ihtiyacınız vardır. (Ölçümün farklılık gösterdiği yerleri, talimatlarda belirttik.) Dikiş Kenar ve dikiş yerlerinin dikilmesi Dikiş kenarları ve dikiş yerleri olduğunda, her zaman için kumaşın sağ kısmını bir arada tutun ve kenardan 1,5 cm mesafesinde bir arada dikin (dikiş yeri payı ile aynı genişlik). Dikiş yeri payları daha sonra birbirinden ayrı olarak bastırılır, gerekmesi durumunda süslenir, zigzag dikiş veya overlok makinesi ile düzleştirilir. Dikiş reçmeleri Reçme yapıldığında, kenarları düz taraftan ters tarafa doğru ters çevirin, üst kenar boyunca ütüleyin ve dikin. 4 cm'lik dikiş yeri payı için, reçme ilk olarak 1 cm altında döner ve daha sonra tekrar 3 cm döner. Düz dikiş için makine dikiş ayarları Kenarların, dikiş yerlerinin ve reçmelerin dikilmesi için fabrika ayarlarını kullanın. Üst dikiş için, dikiş uzunluğunu 3-3,5 mm'ye ayarlayabilirsiniz. Telanın kullanılması Kumaşı mostra, yaka, vb. üzerinde takviye etmek için tela kullanın. Kullanılacak en iyi tela, seçmiş olduğunuz kumaşa bağlıdır. Kumaş mağazalarında istediğiniz çeşit tela bulabilirsiniz. Bir mağaza çalışanı hangi telanın kumaşınız için uygun olduğu ve nasıl ütü yapılacağı hakkında size yardımcı olabilecektir.

Business Projesi için Talimatlar

Business Projesi için Talimatlar Business Projesi için Talimatlar www.mybernette.com Business Projesi için Talimatlar Etek İhtiyacınız olanlar 2 adet erkek gömleği 0,7 m gri takım elbise kumaşı (1,4 m genişliğinde) 1 m astar kumaşı 14

Detaylı

Romantik stil proje dikiştalimatları

Romantik stil proje dikiştalimatları Romantik stil proje dikiştalimatları www.mybernette.com Romantik stil proje dikiş talimatları Fırfırlı bluz Beden 34 42 Avrupa (4-12 ABD, 6-14 BK) İhtiyacınız olanlar - 1,2 m pembe tafta (kumaş genişliği

Detaylı

Kot, deri ve kanvas nasıl dikilir

Kot, deri ve kanvas nasıl dikilir Kot, deri ve kanvas nasıl dikilir Önemli güvenlik talimatları Bu güvenlik talimatları makinenin yanlış çalışmasına kaynaklanan tehlike veya hasarı önlemek için tasarlanmıştır. Dikkatle okuyunuz ve her

Detaylı

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ALANI

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ALANI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ALANI KIRKYAMA-YORGANLAMA Ankara, 2012 Bu modül, mesleki ve teknik eğitim okul/kurumlarında uygulanan Çerçeve Öğretim Programlarında yer alan yeterlikleri

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ FANTEZİ ELBİSE DİKİMİ II ANKARA 2007 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ELBİSE KALIBI ANKARA 2006 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen modüller;

Detaylı

Öğr. Gör. Semiye BOTTAN

Öğr. Gör. Semiye BOTTAN Öğr. Gör. Semiye BOTTAN Temel etek kalıbı kopya alınır. Etek boyu 6 cm kısaltılır. Eteğin yanlarından 2,5 ve arka ortasından 1 cm girilir. Giysi vazo (kalem ) model olduğu için etek uçlarının daraltılması

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ KADIN PANTOLON DİKİMİ ANKARA 2006 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen

Detaylı

.. EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EV TEKSTİLİ ÜRÜNLERİ HAZIRLAMA PROGRAMI ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI HEDEF VE DAVRANIŞLAR

.. EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EV TEKSTİLİ ÜRÜNLERİ HAZIRLAMA PROGRAMI ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI HEDEF VE DAVRANIŞLAR HEDEF VE DAVRANIŞLAR SÜRE ALT KONULAR Ay Tarih Saat MODÜL Makinede Düz Dikiş 1. Düz sanayi dikiş makinesini kullanım kılavuzuna uygun olarak dikime hazırlayabileceksiniz. 2. Düz sanayi makinesinin dikiş

Detaylı

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ KIRKYAMA-APLİKE Ankara, 2012 Bu modül, mesleki ve teknik eğitim okul/kurumlarında uygulanan Çerçeve Öğretim Programlarında yer alan yeterlikleri kazandırmaya

Detaylı

ARAÇ GEREÇLER BÖLÜM Araç ve Gereçler

ARAÇ GEREÇLER BÖLÜM Araç ve Gereçler BÖLÜM 1 ARAÇ GEREÇLER 1.2. Araç ve Gereçler Boncuk İğnesi Kristal örme işleminde misinaların ucuna takılarak boncukların arasından misinanın rahat geçmesini sağlar. Kargaburun Örme işlemi sırasında kristal

Detaylı

Her kumaşın kendine özgü bir ütüleme tekniği vardır Fitilli kadife ve kadife: Kalın bir örtüyü ütü masasına yerleştirin. Giysinin içini dışına

Her kumaşın kendine özgü bir ütüleme tekniği vardır Fitilli kadife ve kadife: Kalın bir örtüyü ütü masasına yerleştirin. Giysinin içini dışına Her kumaşın kendine özgü bir ütüleme tekniği vardır Fitilli kadife ve kadife: Kalın bir örtüyü ütü masasına yerleştirin. Giysinin içini dışına getirin ve ütüleyin. Zor ütülenen bölgeler için dikey buhar

Detaylı

DERS PLANI-5 Dersin öğretmeni:burcu Ündücü Balkan

DERS PLANI-5 Dersin öğretmeni:burcu Ündücü Balkan DERS PLANI-5 Dersin öğretmeni:burcu Ündücü Balkan Dersin Adı : Örme Giyim Aksesuarları Konu : Çanta Dikimi Uygulaması Sınıf Düzeyi: 11. sınıf Öğrenci Tanımlaması: Sınıfımız 4 erkek ve 4 kız öğrenciden

Detaylı

Ocak-Şubat-Mart 18 SAYI 1. Singer den Öğreniyorum Trendler. Tasarlıyorum Senin Singer in Hangisi

Ocak-Şubat-Mart 18 SAYI 1. Singer den Öğreniyorum Trendler. Tasarlıyorum Senin Singer in Hangisi Ocak-Şubat-Mart 18 SAYI 1 Singer den Öğreniyorum Trendler Tasarlıyorum Senin Singer in Hangisi Singer den Her Destek, Gerçekleşen Bir Dilek Dedik, Çocuklar İçin Tasarladık. Hayati tehlikesi bulunan hastalıklarla

Detaylı

Konfeksiyon Teknolojisi Dersi Uygulama Formu

Konfeksiyon Teknolojisi Dersi Uygulama Formu Konfeksiyon Teknolojisi Dersi Uygulama Formu Adı Soyadı: No : Model adı: Tarih : 1. Model Tanımı ve Resmi: 2.Kumaş türü ve özellikleri 3. Yardımcı malzemeler ve aksesuarlar: 4. Temel ölçüler: No: Operasyonlar:

Detaylı

Giriş 1. Sayın Bernina Müşterisi, Tebrikler!

Giriş 1. Sayın Bernina Müşterisi, Tebrikler! Giriş 1 Sayın Bernina Müşterisi, Tebrikler! Yıllarca keyifle kullanacağınız güvenilir bir tercih olan BERNINA yı seçtiniz. 100 yıldan daha uzun bir süredir, ailemiz, müşterilerine en yüksek memnuniyet

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ GELİNLİK DİKİMİ II

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ GELİNLİK DİKİMİ II T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ GELİNLİK DİKİMİ II ANKARA 2008 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen modüller;

Detaylı

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ DEKORATİF YASTIK VE MİNDELER Ankara, 2012 Bu modül, mesleki ve teknik eğitim okul/kurumlarında uygulanan Çerçeve Öğretim Programlarında yer alan yeterlikleri

Detaylı

Giysilerde Kumaş, malzeme, dikim özellikleri kontrolü yanı sıra, ölçü kontrolü de önemli bir yer tutar. T-Shirt Ölçü Kontrol Noktaları:

Giysilerde Kumaş, malzeme, dikim özellikleri kontrolü yanı sıra, ölçü kontrolü de önemli bir yer tutar. T-Shirt Ölçü Kontrol Noktaları: 1. GİYSİLERDE ÖLÇÜ KONTROL NOKTALARI Giysilerde Kumaş, malzeme, dikim özellikleri kontrolü yanı sıra, ölçü kontrolü de önemli bir yer tutar. T-Shirt Ölçü Kontrol Noktaları: 1. Göğüs genişliği: Koltuk altının

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ MANTO - KABAN KALIBI II ANKARA 2006 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ BLUZ DİKİMİ

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ BLUZ DİKİMİ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ BLUZ DİKİMİ ANKARA 2008 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen modüller;

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ BLUZ DİKİMİ I ANKARA 2007 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen modüller;

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ERKEK BERMUDA KALIBI ANKARA 2006 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ KADIN PANTOLON KALIBI ANKARA 2007 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ KADIN MAYO ÜRETİMİ

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ KADIN MAYO ÜRETİMİ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ KADIN MAYO ÜRETİMİ ANKARA, 2008 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen

Detaylı

Spoyler, bagaj kapağı

Spoyler, bagaj kapağı Talimat No Sürüm Parça No. 31265296 1.3 39820264, 39820262, 39820260, 39814567, 39802132, 39802130, 39802128, 39802126, 39802122, 39802120, 39802118, 39802116, 39802114, 39802112, 39802108, 39802106, 39802104,

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ KADIN YELEK ÜRETİMİ II ANKARA 2006 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen

Detaylı

Robert Bosch GmbH. Konsol. Bu kadar tasarım gerekli. Konsol Hem göz alıcı bir obje, hem de pratik bir depolama alanı: Farklı malzemelerden konsol.

Robert Bosch GmbH. Konsol. Bu kadar tasarım gerekli. Konsol Hem göz alıcı bir obje, hem de pratik bir depolama alanı: Farklı malzemelerden konsol. Konsol Bu kadar tasarım gerekli. Konsol Hem göz alıcı bir obje, hem de pratik bir depolama alanı: Farklı malzemelerden konsol. 1 Giriş Bu malzemelerden eşsiz bir obje yaratılıyor! Bu konsol ile evinize

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ERKEK DERİ YELEK DİKİMİ-III

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ERKEK DERİ YELEK DİKİMİ-III T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ERKEK DERİ YELEK DİKİMİ-III ANKARA, 2009 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen

Detaylı

VE RAHAT Rengarenk Çorap & Organik Pamuklu Ev Giyim koleksiyonumuzu keşfedin

VE RAHAT Rengarenk Çorap & Organik Pamuklu Ev Giyim koleksiyonumuzu keşfedin Ne istersen o, 7 Ekim de www.tchibo.com.tr de ve tüm Tchibo larda LATTE Şimdi SADECE 495 TL Her hafta yeni bir dünya keşfedin. Bu hafta: DOĞAL, SICAK VE RAHAT Rengarenk Çorap & Ev Giyim koleksiyonumuzu

Detaylı

Rüzgâr Oyuncakları. Aslı Zülal Çizim: Barış Hasırcı Grafik Tasarım: Ayşegül Doğan Bircan. Bu kitapçığın sahibi

Rüzgâr Oyuncakları. Aslı Zülal Çizim: Barış Hasırcı Grafik Tasarım: Ayşegül Doğan Bircan. Bu kitapçığın sahibi Rüzgâr Oyuncakları Bu kitapçığın sahibi Bilim Çocuk dergisinin 155. sayısının ekidir. Aslı Zülal Çizim: Barış Hasırcı Grafik Tasarım: Ayşegül Doğan Bircan Yılan Mobili Karton İplik ya da misina 1. Kartondan

Detaylı

TÜRKÇE LBH-1790 / IP-310 KULLANMA KILAVUZU

TÜRKÇE LBH-1790 / IP-310 KULLANMA KILAVUZU TÜRKÇE LBH-1790 / IP-310 KULLANMA KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1. ÇALIŞMA PANELİNİN HER BÖLÜMÜNÜN ADI...4 1-1 Gövde...4 1-2 Genel olarak kullanılan düğmeler...6 2. DİKİŞ MAKİNESİNİN TEMEL ÇALIŞMASI...7 3. BAĞIMSIZ

Detaylı

TU11 - Standart düz ısı baskıda polyester giysikıyafet nasıl sublime edilir köpük işlemi.docx. Alt Tabaka Örnekleri.

TU11 - Standart düz ısı baskıda polyester giysikıyafet nasıl sublime edilir köpük işlemi.docx. Alt Tabaka Örnekleri. TU11 Standart düz ısı baskıda polyester giysi/kıyafet nasıl sublime edilir köpük işlem 380-390 F / 193-199 C 35-45 SANİYE 1 ÇOK DÜŞÜK (10 psi) VİDEO: http://youtube.com/v/wpioxh- NHB8&cc_load_policy=1

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM İSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ERKEK GÖMLEĞİ DİKİMİ- II ANKARA 2007 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ KADIN YELEK ÜRETİMİ-I ANKARA 2006 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen

Detaylı

Bu modül, Makine Halıcılığı sektöründe hazırlanmış olan sertifika/kurs müfredat programlarındaki yeterlikleri kazandırmayı amaçlayan bireysel öğrenme

Bu modül, Makine Halıcılığı sektöründe hazırlanmış olan sertifika/kurs müfredat programlarındaki yeterlikleri kazandırmayı amaçlayan bireysel öğrenme Bu modül, Makine Halıcılığı sektöründe hazırlanmış olan sertifika/kurs müfredat programlarındaki yeterlikleri kazandırmayı amaçlayan bireysel öğrenme materyalidir. Makine Halıcılığı ile ilgili eğitim alan

Detaylı

FlatGrid Montaj Kılavuzu. Modül kıskacı. Rapid 2+ L Koruyucu Paspas. Gerekli diğer belgeler. Genel montaj kılavuzu - Montaj ve Projelendirme

FlatGrid Montaj Kılavuzu. Modül kıskacı. Rapid 2+ L Koruyucu Paspas. Gerekli diğer belgeler. Genel montaj kılavuzu - Montaj ve Projelendirme FlatGrid Montaj Kılavuzu Modül kıskacı Modül Temel profil Rapid 2+ L Koruyucu Paspas Gerekli Aletler Şerit metre Uçlu tornavida SW6 inbus uç Torx T40 uç Gerekli diğer belgeler Genel montaj kılavuzu - Montaj

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ KADIN GÖMLEK KALIBI ANKARA 2007 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen

Detaylı

T C. MİLLİ EĞİTİM BAKAN LIĞI

T C. MİLLİ EĞİTİM BAKAN LIĞI T C. MİLLİ EĞİTİM BAKAN LIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇ LENDİRİLMES İ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ERKEK GÖMLEĞİ KALIBI ANKARA 2006 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ KADIN SPOR PANTOLON KALIBI ANKARA 2006 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ YASTIK DİKİMİ ANKARA 2007 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen modüller;

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ KADIN İŞ GÖMLEĞİ KALIBI ANKARA 2006 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen

Detaylı

MF-7900-E22,23 KULLANIM KILAVUZU

MF-7900-E22,23 KULLANIM KILAVUZU MF-7900-E22,23 KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER I. TEKNİK ÖZELLİKLER...1 II. E22 KULLANILDIĞINDA...1 1. Montaj prosedürü... 1 2. Ayarlama prosedürü... 5 III. E23 KULLANILDIĞINDA...6 1. Montaj prosedürü...

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ 6 12 YAŞ ELBİSE ÜRETİMİ

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ 6 12 YAŞ ELBİSE ÜRETİMİ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ 6 12 YAŞ ELBİSE ÜRETİMİ ANKARA 2007 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ERKEK DERİ YELEK DİKİMİ I ANKARA 2006 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen

Detaylı

İKİ İPLİ UÇURTMA İPLERİNİN BAKIMI

İKİ İPLİ UÇURTMA İPLERİNİN BAKIMI MARTI UÇURTMA KULÜBÜ İKİ İPLİ UÇURTMA İPLERİNİN BAKIMI Hazırlayan: www.ucurtmakulubu.com www.drkkbn.org doruk.kuban@drkkbn.org 2014 İplerin Kontrolü Her sezon başında ve sonunda ve de çok rüzgarlı bir

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ FRAK KALIBI ANKARA 2006 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen modüller;

Detaylı

KESME, EĞELEME, DELME KESME EĞELEME DELME

KESME, EĞELEME, DELME KESME EĞELEME DELME KESME, EĞELEME, DELME KESME EĞELEME DELME Ergonomik tasarlanan yüksek kaliteli işlemler: Ürün gamı oldukça büyüktür ve size evde, bahçede ya da atölyede çalışmanıza yardım olacaktır. 142 9100 MAKET BIÇAĞI

Detaylı

Installation instructions, accessories. Geniş açılı ön park yardımı kamerası. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden.

Installation instructions, accessories. Geniş açılı ön park yardımı kamerası. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Installation instructions, accessories Talimat No 31373152 Sürüm 1.2 Parça No. 31339994 Geniş açılı ön park yardımı kamerası IMG-376581 Volvo Car Corporation Geniş açılı ön park yardımı kamerası- 31373152

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ KOMBİNEZON-JÜPON KALIBI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ KOMBİNEZON-JÜPON KALIBI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ KOMBİNEZON-JÜPON KALIBI ANKARA 2008 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen

Detaylı

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ DEKORATİF ÖRTÜLER 1 Ankara, 2012 Bu modül, mesleki ve teknik eğitim okul/kurumlarında uygulanan Çerçeve Öğretim Programlarında yer alan yeterlikleri

Detaylı

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ DEKORATİF PERDELER 1 ANKARA, 2012 Bu modül, mesleki ve teknik eğitim okul/kurumlarında uygulanan Çerçeve Öğretim Programlarında yer alan yeterlikleri

Detaylı

1-Üst Mahya 2-3 yol mahya 3- Yan mahya. 4- Mahya Bitiş Kapama 5- Dere 6- Saçak kapama

1-Üst Mahya 2-3 yol mahya 3- Yan mahya. 4- Mahya Bitiş Kapama 5- Dere 6- Saçak kapama PVC PANEL KİREMİT 2 3 4 1 6 5 1-Üst Mahya 2-3 yol mahya 3- Yan mahya 4- Mahya Bitiş Kapama 5- Dere 6- Saçak kapama ÜRÜN BİLGİSİ ASA ile kaplanan DURAMİT PVC Panel Kiremitleri ko-ekstrüzyon teknolojisiyle

Detaylı

Robert Bosch GmbH. Gol!-Duvarı. Tam isabet! Gol!-Duvarı Kale duvarına gol atma artık sadece spor stüdyolarında değil, evinizin bahçesinde de mümkün.

Robert Bosch GmbH. Gol!-Duvarı. Tam isabet! Gol!-Duvarı Kale duvarına gol atma artık sadece spor stüdyolarında değil, evinizin bahçesinde de mümkün. Gol!-Duvarı Tam isabet! Gol!-Duvarı Kale duvarına gol atma artık sadece spor stüdyolarında değil, evinizin bahçesinde de mümkün. 1 Giriş Kale duvarı futbol meraklıları için bir klasiktir. Size; kayın ağacı

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ÇOCUK GÖSTERİ GİYSİLERİ ÜRETİMİ ANKARA 2009 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen

Detaylı

Balkon ve bahçe için kuş evi

Balkon ve bahçe için kuş evi Balkon ve bahçe için kuş evi Hayvanlar alemine yolculuk. Kuş evi Küçük ve yetişkin hayvan araştırmacıları yakında pusuya yatabilir ve kendi balkonlarında yeni keşifler yapabilir. 1 Giriş Ötücü kuşlar için

Detaylı

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ TEMEL DİKİŞ TEKNİKLERİ 542TGD140 Ankara, 2011 Bu modül, mesleki ve teknik eğitim okul/kurumlarında uygulanan Çerçeve Öğretim Programlarında yer alan

Detaylı

KONFEKSİYONDA MALZEME BİLGİSİ DERSİ DÖNEM SONU PROJESİ 2015-2016

KONFEKSİYONDA MALZEME BİLGİSİ DERSİ DÖNEM SONU PROJESİ 2015-2016 KONFEKSİYONDA MALZEME BİLGİSİ DERSİ DÖNEM SONU PROJESİ 2015-2016 KONU: Konfeksiyonda kullanılan malzeme ve aksesuarlar hakkında özet bilgiler ve örnekler içeren bir klasör hazırlanması. AMAÇLAR: 1. Malzemeleri

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ GİYİMDE SÜSLEME ANKARA 2006 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen modüller;

Detaylı

MF-7500-E11 KULLANMA KILAVUZU

MF-7500-E11 KULLANMA KILAVUZU MF-7500-E11 KULLANMA KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1. TEKNİK ÖZELLİKLER... 1 2. EKSANTRIK KAYIŞ TAHRIKLI MASA ÇIZIMI (YARI GÖMÜLÜ TİP)... 2 3. TOZ KANALININ MONTAJI... 3 4. KAPAĞIN AÇILMASI VE KAPATILMASI... 4

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ KADIN İŞÇİ TULUMU KALIBI ANKARA 2006 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ BEBE GİYSİ KALIPLARI- I ANKARA 2006 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen

Detaylı

HAKAN AKKAYA İLE ETKİNLİKLER, MET GALA VE DAHA BİRÇOĞU BU SAYIDA...

HAKAN AKKAYA İLE ETKİNLİKLER, MET GALA VE DAHA BİRÇOĞU BU SAYIDA... SAYI 3 HAKAN AKKAYA İLE ETKİNLİKLER, MET GALA VE DAHA BİRÇOĞU BU SAYIDA... Temmuz-Ağustos-Eylül '18 Singer den Trendler Singer le Tasarlıyorum Singer le Dikişin Detayları Senin Singer in Hangisi? Singer

Detaylı

MULTIPANEL B 1 / 27

MULTIPANEL B 1 / 27 MULTIPANEL 30-80-130-180 B 1 / 27 P30-80-130-180B METAL ASMA TAVAN MALZEME ÖZELLİKLERİ. 1. Sistem Özellikleri: Tamamıyla gizli askı çubuklu/askı çubuksuz olarak ve tırnaklı taşıyıcı sistem ile desteklenen

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ TEMEL DİKİŞ TEKNİKLERİ ANKARA 2006 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ŞAL-ETOL ANKARA 2007 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen modüller; Talim

Detaylı

BP-504. Stadium Oyun Parkı. Kullanım Kılavuzu

BP-504. Stadium Oyun Parkı. Kullanım Kılavuzu BP-504 Stadium Oyun Parkı Kullanım Kılavuzu Ürünün kurulum ve kullanımından önce tüm kullanım kılavuzunu dikkatle okuyunuz. İleride referans olması için kullanım kılavuzunu saklayınız. PARÇALAR: A- İSKELET

Detaylı

TDSF KIYAFET TALİMATI

TDSF KIYAFET TALİMATI TDSF KIYAFET TALİMATI Hüküm ve Uygulanabilirlik TDSF nun faaliyetlerinde ve tüm branşlarında uygulanacak olan bu Kıyafet Talimatı aşağıdaki şekilde uygulanacaktır. GENEL 1. Kıyafetler her bir disiplin

Detaylı

HOOK-ON TAVAN MONTAJ TALİMATNAMESİ

HOOK-ON TAVAN MONTAJ TALİMATNAMESİ HOOK-ON TAVAN MONTAJ TALİMATNAMESİ I. Hook-On Sistem Profil ve Aksesuarları I. Montaj Öncesi ve Esnasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar 1. Uygulama yapılacak mekanın boş ve temiz olması gereklidir.

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ 2-6 YAŞ ELBİSE DİKİMİ ANKARA 2007 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen

Detaylı

Kaliteli Ürün, Kaliteli Hizmet Anlayışı

Kaliteli Ürün, Kaliteli Hizmet Anlayışı Kaliteli Ürün, Kaliteli Hizmet Anlayışı 2018 Koleksiyon İstediğiniz Ürün, İstediğiniz Şekil ve Ebatta, İstediğiniz Adrese... /creahali www.creahali.com BOUTIQUE DATÇA KOLEKSİYONU 2-3 ÇEŞME KOLEKSİYONU

Detaylı

RCA Radyo Çalar Saat Teardown

RCA Radyo Çalar Saat Teardown RCA Radyo Çalar Saat Teardown Bu devrelerde biz RCA Radyo Alarm Clock deconstruct ve onun dahili bileşenler bir göz atacağız. Yazan: Brittany McCrigler ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com Sayfa 1/ 16 GİRİŞ

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ KADIN SAFARİ TAKIM KALIBI ANKARA 2006 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen

Detaylı

ÇOCUK GİYİM MODELİSTİ

ÇOCUK GİYİM MODELİSTİ TANIM Çocuk giyimine ait her türlü giysi modelinin ve numunesinin kalıplarını hazırlama, model özelliğine göre şablon, seri ve pastal planı yapma, model makineciyi yönlendirme ve iş geliştirmeye yönelik

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ KADIN CEKET KALIBI I ANKARA 2006 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen

Detaylı

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ABİYE ELBİSE KALIBI Ankara, 2013 Bu modül, mesleki ve teknik eğitim okul/kurumlarında uygulanan Çerçeve Öğretim Programlarında yer alan yeterlikleri

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ BLUZ ÜRETİMİ I ANKARA 2007 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen modüller;

Detaylı

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ DAVUL DERİSİ NAZARLIK 215ESB527 ANKARA, 2011 Bu modül, mesleki ve teknik eğitim okul/kurumlarında uygulanan Çerçeve Öğretim Programlarında yer alan

Detaylı

Dikiş modu. Dikiş modu genel bakış. Başlangıç görünümü. Dikiş modu 4:2

Dikiş modu. Dikiş modu genel bakış. Başlangıç görünümü. Dikiş modu 4:2 4 nda dikişleri seçebilir, ayarlayabilir ve dikebilirsiniz. Seçili dikiş, dikiş alanında gerçek boyutunda gösterilir. Öneriler ve makine ayarları dokunmatik ekranın üst kısmında gösterilir. PFAFF creative

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ DERİ DÜZ DAR ETEK DİKİMİ - II ANKARA 2007 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen

Detaylı

Robert Bosch GmbH. Mobil servis arabası

Robert Bosch GmbH. Mobil servis arabası Mobil servis arabası Mobil yardımcı Mobil servis arabası Son derece pratik: Bu tekerlekli araba ihtiyaç anında daima oradadır ve her şey için fazlasıyla yer sunar. 1 Giriş Mutfağınızda harikalar yaratmak

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ERKEK MONT ÜRETİMİ I ANKARA 2006 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen

Detaylı

VLF DEFİNE DEDEKTÖRÜ KULLANIM KILAVUZU

VLF DEFİNE DEDEKTÖRÜ KULLANIM KILAVUZU VLF DEFİNE DEDEKTÖRÜ KULLANIM KILAVUZU 1.MONTAJ 1.Detektörünüzün montajını yaparken, aşağıdaki basit adımları takip edebilirsiniz; Detektöre (ayarlama düğmelerinin ve ekranın olduğu kısım) kol desteğini,

Detaylı

SALSA MÜSABAKALARI KIYAFET KURALLARI

SALSA MÜSABAKALARI KIYAFET KURALLARI SALSA MÜSABAKALARI KIYAFET KURALLARI Aşağıda detaylandırılan TDSF Salsa Kıyafet Yönetmeliği geçerlidir. Aşağıdaki kıyafet kurallarına aykırı hareket eden çiftler Diskalifiye edilir. Hüküm ve Uygulanabilirlik

Detaylı

Hoş tasarımlı bahçe şezlongu

Hoş tasarımlı bahçe şezlongu Hoş tasarımlı bahçe şezlongu Yap-tasarruf et projesi Hoş tasarımlı bahçe şezlongu Tik ağacından bir sedir için büyük miktarda para yatırmanız gerekir. Burada aynı rahatlığa sahip daha uygun maliyetli bir

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ FANTEZİ ELBİSE DİKİMİ I ANKARA 2007 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen

Detaylı

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ KIRKYAMA-MAKİNEDE BİRLEŞTİRME Ankara, 2013 1 Bu modül, mesleki ve teknik eğitim okul/kurumlarında uygulanan Çerçeve Öğretim Programlarında yer alan

Detaylı

KADIN GİYSİ DİKİMİ DERSİ. Bluz dikmek

KADIN GİYSİ DİKİMİ DERSİ. Bluz dikmek KADIN GİYSİ DİKİMİ DERSİ Dersin Modülleri Temel Dikiş Teknikleri Giyimde Süsleme Etek Dikimi Kadın Pantolon Dikimi Bluz Dikimi 1 Bluz Dikimi 2 Elbise Dikimi Kazandırılan Yeterlikler Temel dikiş tekniklerini

Detaylı

YARATICILIĞINI KEŞFET 120 TL İNDİRİM 80 TL İNDİRİM 60 TL İNDİRİM. Her hafta yeni bir dünya keşfedin. Bu hafta:

YARATICILIĞINI KEŞFET 120 TL İNDİRİM 80 TL İNDİRİM 60 TL İNDİRİM. Her hafta yeni bir dünya keşfedin. Bu hafta: Eskisini getir, indirimli Cafissimo yu götür! Markası ne olursa olsun; eski kahve makinesini Tchibo ya getiren herkese, Cafissimo lardan biri indirimli. 16 Eylül de www.tchibo.com.tr de ve tüm Tchibo larda

Detaylı

web: www.plastikkelepce.com

web: www.plastikkelepce.com ATS plastik Kelepçe Nedir? Kullanım Alanları? Ekonomik, Yumuşak, Esnek ve fazlasıyla pek çok işe uygun bir ürün olan ATS Plastik Kelepçe, Naylon bağlar gibi kablo ve ürünleri sıkıştırıp kırmaz ve ezmez.

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ERKEK EŞOFMAN ÜRETİMİ ANKARA 2006 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen

Detaylı

EŞ POTANSİYEL VE ELEKTRİK ALAN ÇİZGİLERİ. 1. Zıt yükle yüklenmiş iki iletkenin oluşturduğu eş potansiyel çizgileri araştırıp bulmak.

EŞ POTANSİYEL VE ELEKTRİK ALAN ÇİZGİLERİ. 1. Zıt yükle yüklenmiş iki iletkenin oluşturduğu eş potansiyel çizgileri araştırıp bulmak. EŞ POTANSİYEL VE ELEKTRİK ALAN ÇİZGİLERİ AMAÇ: 1. Zıt yükle yüklenmiş iki iletkenin oluşturduğu eş potansiyel çizgileri araştırıp bulmak. 2. Bu eş potansiyel çizgileri kullanarak elektrik alan çizgilerinin

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TC MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ SPOR ETEK KALIBI ANKARA 2006 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen modüller;

Detaylı

Straightener. Register your product and get support at HP4668/22. Kullanım kılavuzu

Straightener.  Register your product and get support at HP4668/22. Kullanım kılavuzu Register your product and get support at www.philips.com/welcome Straightener HP4668/22 TR Kullanım kılavuzu abc h g f e d i j Türkçe Bu ürünü satın aldığınız için tebrikler, Philips e hoş geldiniz! Philips

Detaylı

Bayi ve Servis Noktalarıyla Janome şimdi Türkiye nin her yerinde...

Bayi ve Servis Noktalarıyla Janome şimdi Türkiye nin her yerinde... * Demirbilek JANOME Türkiye Distribütörüdür. Bayi ve Servis Noktalarıyla Janome şimdi Türkiye nin her yerinde... Yurtdışı Bayilerimiz Kıbrıs / Magosa - Lefke Azerbaycan / Bakü, Bulgaristan / Gabrovo, Sırbistan

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ERKEK CEKETİ DİKİMİ I

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ERKEK CEKETİ DİKİMİ I T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ERKEK CEKETİ DİKİMİ I ANKARA 2007 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen

Detaylı

BU TALİMATLARA LÜTFEN UYUNUZ. HATIRLATMALAR

BU TALİMATLARA LÜTFEN UYUNUZ. HATIRLATMALAR UYARI- Elektrik çarpmasını önlemek için Dikiş makinasının fişi, kullanmadığınız zamanlarda prize takılı halde bırakılmamalıdır. Kullanımdan sonra ve temizlemeden önce daima makinanın fişini prizden çekiniz.

Detaylı

Form PRO-05 Version 1.3 Teklif Talebi - Teklif Sahiplerine Talimatlar ACTED Türkiye. Mali Teklif (2/2)

Form PRO-05 Version 1.3 Teklif Talebi - Teklif Sahiplerine Talimatlar ACTED Türkiye. Mali Teklif (2/2) Form PRO-05 Version.3 Teklif Talebi - Teklif Sahiplerine Talimatlar ACTED Türkiye Tarih: 03/07/207 Mali Teklif (2/2) İhale N : T/7CWG/H38CVT/ANT/PRO/03-07-207/ ACTED bu ihale yoluyla şirketlerden aşağıdaki

Detaylı

TY101 CALIPSO PLUS Oyun Parkı Kullanım Kılavuzu

TY101 CALIPSO PLUS Oyun Parkı Kullanım Kılavuzu TY101 CALIPSO PLUS Oyun Parkı Kullanım Kılavuzu Ürünün kurulum ve kullanımından önce tüm kullanma talimatlarını lütfen dikkatlice okuyunuz. İleride referans olması için kullanma talimatını saklayınız.

Detaylı

Installation instructions, accessories. Akü şarj cihazı. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sayfa 1 / 22. Volvo Car Corporation

Installation instructions, accessories. Akü şarj cihazı. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sayfa 1 / 22. Volvo Car Corporation Installation instructions, accessories Talimat No 31414629 Sürüm 1.1 Parça No. 31414288 Akü şarj cihazı IMG-389985 Volvo Car Corporation Akü şarj cihazı- 31414629 - V1.1 Sayfa 1 / 22 Donanım IMG-263203

Detaylı