ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Lisans Felsefe Bölümü İstanbul Üniversitesi Y. Lisans Doktora Felsefe Bölümü İstanbul Üniversitesi 1965

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Lisans Felsefe Bölümü İstanbul Üniversitesi 1959. Y. Lisans Doktora Felsefe Bölümü İstanbul Üniversitesi 1965"

Transkript

1 1. Adı Soyadı: İoanna KUÇURADİ 2. Doğum Tarihi: Unvanı: Prof. Dr. 4. Öğrenim Durumu: ÖZGEÇMİŞ Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Felsefe Bölümü İstanbul Üniversitesi 1959 Y. Lisans Doktora Felsefe Bölümü İstanbul Üniversitesi Akademik Unvanlar Yardımcı Doçent _ Doçent Felsefe Tarihi Hacettepe Üniversitesi Profesör Sistematik Felsefe ve Mantık Hacettepe Üniversitesi Yönetilen Yüksek Lisans ve Doktora Tezleri 6.1. Yüksek Lisans Tezleri 1) Necla MURAT, Dostoyevski ve Nietzsche 'de Bir Kişi Yaşantısı ve Tarihî Bir Olgu Olarak Nihilizm, Hacettepe Üniversitesi, ) Oruç ARUOBA, David Hume un Bilgi Görüşünde Bilgilerin Kesinliği Problemi ve Bilgi Çeşitleri, Hacettepe Üniversitesi, ) Zeynep ARUOBA, Yanlış Kurulan Bir İlgi: Nietzsche ve Hitler, Hacettepe Üniversitesi, ) Nejat BOZKURT, Çağımızda Bazı Humanism Anlayışları: W. James, J.P. Sartre ve Adam Schaff, Hacettepe Üniversitesi, ) Ali KILIÇ, Bilim Kavramının Geçmişi Üzerine Bir İnceleme, Hacettepe Üniversitesi, ) İsmail H. DEMİRDÖVEN, Karl Popper 'in Platon Değerlendirmesi Üzerine Bir İnceleme, Hacettepe Üniversitesi, ) Sevgi İYİ, İnsan Felsefesi Açısından Reklamcılık (Türkiye'de Televizyon Reklamları), Hacettepe Üniversitesi, ) Yaşar KURTULUŞ, Kınalızade Ali Efendi ve Platon'a Göre Devlet Yönetimi ve Devlet Adamı, Hacettepe Üniversitesi, ) Mehmet GÖKTEPE, Platon ve Descartes'ta "Yanılma". Bir Karşılaştırma, Hacettepe Üniversitesi, ) Abdullah KAYGI, Türk Düşünce Tarihinde İnsancıl Düşüncenin Gelişmesine Bir Katkı. Ali Seyid Beyin "Terbiye-i Ahlâkiye ve Medeniye"si, Hacettepe Üniversitesi, 1985.

2 11) Harun TEPE, Etik Problemleri Açısından Metaetik ve W.K. Frankena, Hacettepe Üniversitesi, ) Kurtuluş DİNÇER, Bilimsel Açıklamada Hempel Modeli, Hacettepe Üniversitesi, ) R. Levent AYSEVER, Türk Düşünce Tarihinde Yöntem Sorunları, Hacettepe Üniversitesi, ) Nesrin KALE, Antik Felsefe ve Edebiyatta Mitos, Hacettepe Üniversitesi, ) Cemal GÜZEL, Teori Kavramı Üzerine Bir İnceleme, Hacettepe Üniversitesi, ) Işık ÖZGÜNDOĞDU, Edebiyat Eserlerini Değerlendirme Yollarına İlişkin Bir İnceleme, Hacettepe Üniversitesi, ) Afitap BOZ, Platon ve Aristoteles 'te Devlet, Hacettepe Üniversitesi, ) Hüseyin YAŞAR, Platon'un Bir Kavramı Belirleme Yöntemi, Hacettepe Üniversitesi, ) İsmet BİRKAN, Felsefede Çeviri: Anlamın Dilden Dile Aktarılması Sorunu, Hacettepe Üniversitesi, ) Melek YAMAN, R. Carnap ve A. J. Ayer'de Etik Önermeler Üzerine Bir İnceleme, Hacettepe Üniversitesi, ) Berna ÜLNER, J.F. Lyotard'da Gerçeklik Sorunu, Hacettepe Üniversitesi, ) Çiğdem ÜLKER, Makedonya Türk Öyküsünde Kimlik Sorunu, Hacettepe Üniversitesi, ) Ogün ÜREK, Kant'ta Saygı Kavramı, Hacettepe Üniversitesi, ) S. Sibel KUMYAKAN-TEPE, Basın Özgürlüğü ve Yol Açtığı Sorunlar, Hacettepe Üniversitesi, ) Çetin TÜRKYILMAZ, Ontoloji Sorunu Açısından Martin Heidegger'in Kant Yorumu, Hacettepe Üniversitesi, ) Muzaffer TURSUNOV, Kırgızistan Cumhuriyeti 'nde Eğitim Hakkı Örneğinde İnsan Haklarının Bütünselliği Sorunu, Hacettepe Üniversitesi, ) Nazile KALAYCI, Nietzsche nin Modern Kültürü Eleştirisi Üzerine bir İnceleme, Hacettepe Üniversitesi, ) Jale KARAKAŞ, İnsan Hakları ve Hukuk Normlarının Epistemolojik Özellikleri, Hacettepe Üniversitesi, ) Rüştü Çağrı ATAMAN, Platon ve Schopenhauer de İdeanın Bilgisi Üzerine Bir İnceleme, Hacettepe Üniversitesi, ) Hakkı DİNÇ, 6831Sayılı Orman kanununun 2/B Maddesine İstinaden Tapuları Mahkeme Kararı ile İptal Edilen Şahısların Durumunun Mülkiyet Hakkı Kapsamında İncelenmesi, T.C. Maltepe Üniversitesi, ) Cafer DURNA, Gelir Dağılımı Adaletsizliğinin İnsan Haklarına Etkileri, T.C. Maltepe Üniversitesi, ) Evren AKBEY, Adli ve Önleme Aramalarının İnsan Hakları Açısından Değerlendirilmesi, T.C. Maltepe Üniversitesi, ) Mesut ÇÖKLÜ, 1979 Tarihli Emniyet Örgütü Disiplin Tüzüğü ve İnsan Hakları, T.C. Maltepe Üniversitesi, ) Belma YILDIZTAŞ, Jean-Paul Sartre ve Albert Camus de Özgürlük Kavramı, T.C. Maltepe Üniversitesi, ) Cemal GEDİK, Ceza İnfaz Kurumlarında Görev Yapan İnfaz ve Koruma Memurlarının İnsan Haklarına Bakışı, T.C. Maltepe Üniversitesi, ) Ömer SAĞLAM, Sosyal Devlet ve İnsan Hakları, T.C. Maltepe Üniversitesi, ) Vedat YILMAZ, Açık İnfaz Kurumlarının Hükümlüleri Toplumsal Yaşama Hazırlanması Çalışmalarının, Silivri ve Maltepe Açık Ceza İnfaz Kurumları Örneğinde İncelenmesi, T.C. Maltepe Üniversitesi, 2011.

3 38) Melek ZUBAROĞLU, Hastanelerdeki Hasta Hakları Kurul Üyelerinin Hasta Haklarına Bakışı ve ve Hasta Hakları Uygulamasıyla ile İlgili Bilgi Düzeyleri: İstanbul İli Örneği,T.C. Maltepe Üniversitesi, ) Ercan YILMAZ, Otfried Höffe de Kurumsal Adalet ve Kişisel Adalet,T.C. Maltepe Üniversitesi, ) Umut YANARDAĞ, Hasta Hakları Alanındaki Kavram Problemlerinin Hasta Hakları Uygulamalarına Etkisi: İstanbul İli Örneği, T.C. Maltepe Üniversitesi, Doktora Tezleri 1) Füsun ALTIOK, Edebiyat Eserlerini Doğru Değerlendirme Problemi ve İki Düşünür: I.A. Richards ve N. Hartmann, Hacettepe Üniversitesi, ) Oruç ARUOBA, Nesnenin Bağlantısallığı (Hume-Kant-Wittgenstein) Üzerine Bir Çalışma, Hacettepe Üniversitesi, ) Zeynep ARUOBA, Çeşitli Hak İlişkileri Açısından Hak Kavramı, Hacettepe Üniversitesi, ) Güven Savaş KIZILTAN, Çağımızda İnsanın Yabancılaşması Sorunu, Hacettepe Üniversitesi, ) Sevgi İYİ, 20. Yüzyılda Metafizik Kavramı Üzerine Bir Araştırma, Hacettepe Üniversitesi, ) Abdullah KAYGI, Türk Düşüncesinde Batılılaşma ve/veya Çağdaşlaşma Fikri, Hacettepe Üniversitesi, ) Harun TEPE, Ontolojik Yaklaşım Açısından R. Carnap ve N. Hartmann 'da Bilgi ve Doğruluk Sorunu, Hacettepe Üniversitesi, ) İsmail H. DEMİRDÖVEN, Model Kavramı ve Karl R. Popper 'in Platon Eleştirisi, Hacettepe Üniversitesi, ) Kurtuluş DİNÇER, Tarihte Açıklama Sorunu, Hacettepe Üniversitesi, ) Cemal GÜZEL, Karl Popper, İmre Lakatos ve Paul Feyerabend'de Bilim Kavramı ve Rasyonaliteler Sorunu, Hacettepe Üniversitesi, ) Işık ÖZGÜNDOĞDU, A. Schopenhauer ve M. Heidegger 'de Bir Bilgi Türü Olarak Sanat, Hacettepe Üniversitesi, ) Gülriz ÖZKÖK, John Rawls'un Adalet Görüşü Bakımından Devlet Problemi, Hacettepe Üniversitesi, ) Berna ÜLNER, Yapısalcılık ve Yapısalcılık Sonrasında Hegel, Hacettepe Üniversitesi, ) Çetin TÜRKYILMAZ, 19 Yüzyıl Geleneğe Başkaldırma: Kierkegaard, Marx ve Nietzche, Hacettepe Üniversitesi, ) Ogün ÜREK, J.P. Sartre in Toplum Felsefesinde Diyalektik Aklın Yeri, Hacettepe Üniversitesi, ) Eda ÜLGEN KAYA, Unamuno ve Scheler de Trajik Kavramı, T.C. Maltepe Üniversitesi, Yayınlar 7.1. Uluslararası dergilerde yayınlanan makaleler/ bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında yayımlanan bildiriler: 1) In the Face of Effaced Faces, Proc. XVth World Congress of Philosophy, Varna 1973, no. 4, s. 213; İsveçcesi: "Det utsuddade ansiktet", Credo, Årgang 55, 1974, no. 5, ss ; Türkçesi: "Silinmiş Yüzler Karşısında", Hacettepe Sosyal ve Beşeri Bilimler Dergisi, cilt 7, no.1-2, 1975, s. 1-5.

4 2) "Value, Values and Art", Diotima, sayı 5, 1977, s ; Sırpçası: "Vrednost, Vrednosti, Umenosti", Knijizevna Kritika, 3, 1977, s ; Rusçası: Voprosi Filosofii, 10, 2000, s ) "Tradition and Revolution or Philosophy and World Politics", Proc. First Afro-Asian Philosophy Conference, Cairo 1978, s ; Türkçesi: "Gelenek ve Devrim ya da Felsefe ve Dünya Politikası", Toplumcu Düşün, sayı 1, 1978, s ) "Aristotle and the Ontological Approach", Proc. World Congress on Aristotle, Saloniki1978, s ) "Aristoteles'in Ousia'sı ve Substans Kavramı", Journal of Turk Studies, cilt 3, 1979, s )Ή ή ή ό ή ύ in ή Athens 1982, pp , also in Turkish: Ahlâksal Politika: Bir Olanak mı, Yoksa Çelişmeli bir Deyim mi? (Ethical Politics: A Possibility or an Oxymoron?), Toplum ve Bilim, no 15-16, Fall 1981-Winter 1982, pp ) "La signification de réunions philosophiques multinationales / The Meaning of Multinational Philosophical Gatherings", Proc. First Philosophical Seminar of the Balkan Countries, Ankara 1982, s ) "Philosophy and Human Rights?", Proc. Philosophical Foundation of Human Rights, Ankara 1982, s ; Türkçesi: "Felsefe ve İnsan Hakları", İnsan Haklarının Felsefî Temelleri, Ankara 1982, s ) "Philosophy and Social Injustice", Proc. Second Afro-Asian Philosophy Conference, Nairobi 1982, s ; Türkçesi: "Felsefe ve Sosyal Adaletsizlik", Atatürk ve Hukuk, Ankara 1982, s ) "La culture et les cultures / Quelques réflections à l'occasion de la Conférence mondiale de l'unesco sur les politiques culturelles" (Bulgarca), Problems of Culture, Sofia 1982, s ; Birleşmiş Milletler Türk Derneği 1988 Yıllığı, Ankara 1990, s ) "İnsan Haklarından Devlet Kavramına", İnsan Hakları Evrensel Bildirisinin XXXV. Yılı için Armağan, Ankara 1983, s ; genişletilmiş versiyonu: Silinmiş Yüzler Karşısında Terör, Ayraç Yayınları, Ankara 2002, s ; yazı Rusçada da yayımlanmıştır. 12) "From Revolt to Philosophy / De la révolte à la philosophie", Philosophes critiques d'euxmêmes/philosophers on Their Own Work / Philosophische Selbstbetrachtungen, 11, Bern 1984, s ) "Philosophy on the Question of Justice and Peace and the Objectives of the World Decade of Cultural Development", Birleşmiş Milletler Türk Derneği Yıllığı 1985, Ankara 1986, s ; Presença Filosófica, cilt XIV, sayı 1-2, Jan/Jun 1989, s ) "Freedom and Social Freedom", Freedom, Progress and Society, Delhi 1986, s ) "Education for International Understanding, Co-operation and Peace and Education Relating to Human Rights and Fundamental Freedoms Through the Teaching of Ethical and Humanistic Values", International Education in Twelve Countries, Helsinki 1986, s ) "Teaching and Research in Philosophy in Turkey", Teaching and Research in Philosophy: Asia and Pacific, UNESCO 1986, s ) "Cultures and World Culture", Philosophie et Culture-Actes du XVIIe Congrès Mondial de Philosophie IV, Montréal 1988, s ) "Justice in the Flegmainousai Poleis of Our Times", On Justice, Athens 1989, ss ) "World Problems from the View-Point of Human Rights", Proc. Philosophy Facing World Problems, Ankara 1988, s ; Türkçesi: "İnsan Hakları Açısından Dünya Problemleri", Dünya Problemleri Karşısında Felsefe, Ankara 1988, s ) "Human Rights Education and Education for Solidarity: the Training of the Trainers", Turkish Yearbook of Human Rights, Cilt 9-10, , s ) "Cultural Morals and Global Morality in the Light of Ethics", Proc. WASCO'88 The

5 World Community in Post-Industrial Society, Seoul, 1989, s ) "La valeur éthique d'une action et le critère Kantien", Etudes de Philosophie Moderne, Diotima 17, 1989, s ) "Les droits de l'homme et la Décennie du développement culturel", Birleşmiş Milletler Türk Derneği 1988 Yıllığı, Ankara 1990, s ) "Modernity as a Concept and as a Project or 'Modernity', 'Modernization' and Beyond", Cultures in Conflict or in Dialogue?, Cairo 1991, s ) "'Das Recht, ein Mensch zu sein' oder Forderungen der Bedingungen des ethischen Handelns", Perspektiven der Philosophie, cilt 18, Rodopi 1992, s ) "The Idea of Development. Its Past and its Present", The Idea of Development. Between Its Past and Its Future, Ankara 1993, s ) "Philosophy Questioning 'Cultural Development'", Philosophy and Cultural Development, Ankara 1993, s ) "Knowledge of Value and Values: A Sine Qua Non for Human Flourishing", Paths to Human Flourishing. Philosophical Perspectives, Seoul 1993, s ) "Economic Disparities and the Fashionable Linking of Human Rights, Democracy and Free Market", (Rusçası) Voprosi Filosofii, 6, 1993, s ; İngilizcesi, Violence and Human Coexistence, cilt V, Montreal 1995, s ; Almancası "Ökonomische Ungleichheiten und die modische Verknüpfung von Menschenrechten, Demokratie und freiem Markt", Entwicklung mit menschlichen Antlitz. Die Dritte und die Erste Welt im Dialog, Herausgegeben von Klaus M. Leisinger und Vittorio Hösle, C.H. Beck, München 1995, s ) "Turquie", La philosophie en Europe, (der.) Gallimard / UNESCO, 1993, s ) "On 'Science' and 'Wisdom'", Humana. Bozkurt Güvenç'e Armağan, Ankara 1994, s ) "Address to the Third Balkan Countries Seminar of Philosophy", Philosophy in Balkan Countries Today, Athens 1994, s ) "Back to the Question of Goals", Philosophy, Humanity and Ecology, The African Academy of Sciences, Nairobi 1994, s. xvi-xx. 34) "Der Begriff der Erziehungsdiktatur und die Erziehungsrevolution am Beispiel Atatürks", Das Scheitern diktatorischer Legitimationsmuster und die Zukunftsfähigkeit der Demokratie, Beiträge zur Politischen Wissenschaft, Bd. 84, Berlin: Duncker und Humblot, 1995, s ; Türkçesi: "Eğitim Diktatörlüğü Kavramı ve Atatürk'ün Eğitim Devrimi", 70. Yılında Ulusal ve Uluslararası Boyutlarıyla Atatürk'ün Büyük Nutku ve Dönemi, Ankara 1999, s ve Atatürk ü anma Etkinlikleri 9-10 Kasım 2005, İstanbul Teknik Üniversitesi Yayınları, 2006, s ) "Knowledge and its Object", The Concept of Knowledge, Kluwer Academic Publishers, Dordrecht 1995, s ) "Human Rights Instruments Questioned in the Light of the Idea of Human Rights", The Idea and the Documents of Human Rights, Ankara 1995, s. 3-12; Kaygı, Bursa 2003, s ) "Hoşgörü: Kavramı ve Sorunları", Hoşgörü ve Eğitim, Ankara 1996, s.18-29; Türkiye Felsefe Kurumu Bülteni, sayı 2, Nisan 1995, s. 1 ve s. 8-11; genişletilmiş İngilizcesi: "Tolerance and the Limits of Toleration", Diogenes, sayı 176, Berghahn Books 1996, s ; Fransızcası: "La tolerance et ses limites" (çeviren: Pierre-Emmanuel Dauzat), Diogène, sayı 176, Gallimard 1996, Octobre-décembre 1996, s Çincesi de yayımlandı. 38) "Human Rights: The Idea, the Demands and the Instruments", The Idea and the Documents of Human Rights, Ankara 1995, s ) "Secularization in Turkey", Free Inquiry, Winter 1995/96, cilt 16, sayı 1, ss ) "Ethics and 'Environmental Ethics'. Concept and Problems", Environmental Ethics, (der.) Kriton Curi et al., Boğaziçi University Institute of Environmental Sciences and UNESCO, İstanbul 1996, s

6 41) "Universal Norms and Tasks of Common Global Society", Proc. of the "Global Convention on Tolerance, Restoration of Morality and Humanity", Seoul 1996, s ) "Secularization in Turkey", Averroës and the Enlightenment, Prometheus Books, Amherst, New York 1996, s ), Athens 1997, pp ) "Goals and Traps in the Ways out of the Current Stalemate of Poverty", Futures Beyond Poverty - Ways and Means out of the Current Stalemate, World Futures Studies Federation, Turku-Finland 1997, s ; Türkçesi: Iktisat Dergisi, sayı. 368, Haziran 1997, s ; Lehçesi: "Cele i zadaski na dredze wychodzenia zobecnej pulapki nedzy", Transformacje, 1-4 (15-18), 1998, s ) "The Philosophical Teaching of Human Rights: Teaching Human Rights as Philosophy Courses", Teaching Philosophy on the Eve of the Twenty-first Century, International Federation of Philosophical Societies, Ankara 1998, s ) "Secularization and Human Rights", Cultural Traditions and the Idea of Secularization, International Federation of Philosophical Societies, Delhi 1998, s ) "Yhteiskunnallinen ja globaali oikeudenmukaisuus", Niin& Näin, Filosofinen aikakauslehti, Syshy 3/98, Tampere 1998, s ) "A Different Approach to Ethics", Acta Institutionis Philosophiae et Aestheticae, (der.) Tomonobu Imamichi, Tokyo, Japan 1998, s ) "A sine qua non for the Effective Implementation of Human Rights", Taking Action for Human Rights in the Twenty-first Century, (der.) Federico Mayor and Roger-Pol Droit, UNESCO 1998, s Fransızcası: "Une condition sine qua non de la mise en oeuvre effective des droits de l'homme"; İspanyolcası: "Sobre una condición sine qua non para una puesta en práctica efectiva de los derechos humanos". 50) "Der Staat, die Staten und die Menschenrechte", Synthesis Philosophica, cilt 13, sayı 2, Zagreb 1998, s ; Humanität, Interkultralität und Menschenrecht, (der.) Gregor Paul, Thomas Göller, Hans Lenk, Guido Rappe, Peter Lang, 2001, s ; İngilizcesi: The Sate, the States and Human Rights, Enlightentment and Human Rights, (der.) Mona Aboussenna, joint publication of the International federation of Philosophical Societies, Afro- Asian Philosophy Association and Goethe Institute, Cario 1998, s ) "Universal Human Rights and Their Different Implications for Multiethnic and Multireligious Societies", World, Islam and Democracy, Konrand-Adenauer Foundation, Ankara 1999, s ) "Ethics: What does it mean?", Recontre internationale sur la Bioethique, Tunis 1998, s ) "Deutschland 'Motor für Menschenrechte'", Kultur Austausch 1/99, Stuttgart, s ) Miscellanea on Ethics and Contemporary Journalism, Evrensel Yolculuk içinde, Ankara 1995, s ) Prologue of The Concept of Knowledge, Kluwer Academic Publishers, Dordrecht 1995, s. Xxıı-lvii. 56) "Philosophical Ethics and Professional Ethics", Ethics of the Professions: Medicine, Business, Media, Law, Springer-Verlag, Berlin -Heidelberg, 1999, s. 1-15; Türkçesi: Felsefi Etik ve Meslek Etikleri, Etik ve Meslek Etikleri, Türkiye Felsefe Kurumu Yayınları, Ankara 1999, s ) Hukuk ve Etik, Bedia Akarsu Armağan Kitabı, (der.) B. Çotuksöken-D. Özlem, Inkılap Yayınevi, İstanbul 2000, s

7 58) Challenges of Philosophy and Challenges to Philosophy, Diogenes 192, vol 48, no. 4, s ; Fransızcası: Defis de la philosophie et défis à la philosophie, Diogène, no 192, 2000, s ; metin Arapçada da yayımlanmıştır. 59) Etik İlkeler ve Hukukun Temel İlkeleri Olarak İnsan Hakları, Ankara Barosu Hukuk Kurultayı 4, Ankara 2000, s ) Paideia as Subjective Condition for a Sagacious Impementation of Human Rights, Social and Political Philosophy, The Proceedings of the Twentieth World Congress of Philosophy, no: 11, (der.) D.M. Rasmusen, Philosophy Documentation Center, 2001, s ; ayrıca Filosofoski Forum, 4/98, Sofya 1988, s ) Felsefe, İnsan Hakları ve Barış, İnsan Hakları ve Güvenlik/Human Rights and Security/Droits de l homme et sécurité, Türkiye Barolar Birliği, İnsan Hakları Merkezi, Ankara 2002, s ) Etik Kavramı, Polis Meslek Etiği içinde, (der.) İ. Bal- M.B. Eryılmaz, Polis Akademisi Yayınları, Ankara 2002, s ) Les droits de l homme et la paix, Philosophie et la paix, Liberairie Philosophique J. Vrin, Paris 2002, s ) Les droits de I homme an tant que principes éthiques et fondements de la loi, Philosophie et droits humains, Première Journée de la Philosophie à l UNESCO, 2002, Serie de Onzes Livrets, no. 7, s ) Value and Values, The Idea of Values, (der.) W. McBride, Ideas Underlying World Problems 4, Philosophy Documentation Center, 2003, s ) La philosophie face aux problèmes de technologie, (çev.) P. Chabot, Les philosophes et la technique, (der.) P. Chabot-G. Hottois, Pour Demain, Vrin, Paris 2003, s ) Rationality and Rationalities in the Framework of Modernism-Postmodernism Debate, Diogenes, 2002, s ; Fransızcası: Rationalité et rationalités dans le cadre du débat modernimse-postmodernisme, (çev.) I. D. Arapu, Diogène 202, Nis.-Haz. 2003, s ) Teaching Philosophy to Students of Other Disciplines, Socrate pour tous/ Socrates for Everybody, Pour Demain, Vrin, Paris 2003, s ) "Sivil Toplum Kuruluşları Kavramı ve Sorunları", Düşünen Sivil Toplum, Felsefi Yaklaşımlar. Açılımlar, İstanbul 2003, s ) "Triêt hoc dôi mât vό i nhûng vân de thê giό 'i (Phât bieu khai mac Dai hôi Triet hoc the giό'i lan thli XXI (Philosophy Facing World Problems, Inaugural Speech of the Twenty-first World Congress of Philosophy), (çev.) Khuât Duy Dung- Pam Van Duc, Triethoc (Philosophy), 9 (148), The Institute of Philosophy of the National Center for Social Sciences and Humanities of Vietnam 2003, s ) "Value, Value Judgements and Values", Value, Culture and Communication, (der.) Marin Aiftinca, Romanian Academy of Sciences, Bucharest 2004, ss ) "Etik ve Avukatlık Mesleği", Avukatlık Mesleği ve Savunma Hakkı 3, Ankara Barosu Hukuk Kurultayı 2004, s ) "The Socratic Method of Philosophical Inquiry and of Philosophical Education", Socrates, 2400 Years Since His Death, (der.)vassilis Karasmanis, Athens 2004, s ; Türkçede: Uluğ Nutku ya Armağan, Inkilâp Kitabevi, İstanbul 2006, s ) "Etik İlkeler Olarak İnsan Hakları", Hikayemi Dinler misin? Tanıklarla Türkiye'de İnsan Hakları ve Sivil Toplum, Türkiye Ekonomik ve Toplumsal Tarih Vakfı, İstanbul 2004, s ) "Combating Discrimination and All Other Intolerables Through the Ethical Education of Human Rights", Seminar on Combating Discrimination in European Union and Reflections in Turkey, Ankara Ekim 2004, s ) "Threats to Human Rights", Threats to Human Rights in the Beginning of the Twenty-first

8 Century, (der.) Ioanna Kuçuradi, Hacettepe Üniversitesi Yayınları, Ankara 2004, s. 8-14; Türkçesi: s ) "The Duty to Protect the Right to Health. General Considerations on the Actors and Ways to Perform it", The Right to Health: A Duty for Whom?, (der.) Lucy Amis-Karin Schmitt, Novartis Foundation for Sustainable Development, Basel 2005, s ) "The Right to Health in the Light of Ethical Knowledge", World Congress "Health Challenges of the Third Millennium", İstanbul August 2005, s ) Η φιλοσοφική διδασκαλία των ανθρώπινων δικαιωμάτων: διδάσκωντας τά ανθρώπινα δικαιώματα ως φιλοσοφικό μάθημα, in Гιά μιά Фιλοσοφική Пαιδεία Аνθρώπινων Δικαιωμάτων, ed. by Myrto Dragona-Monachou, Ελληνικά Гράμματα, Αθήνα 2005, pp ) "Globalization of the Free Market from a Philosophical-Ethical Viewpoint", Ethics Facing Globalization/Ethique face à la globalization, (der.) Debiprasad Chattopadhyaya, Jaakko Hintikka, Hans Lenk, Philosophie im internationalen Kontext, Bd 2, LIT, Berlin 2006, s ) "İnsan Onuru Kavramı ve İnsan Hakları", Türkiyede Felsefenin Kurumsallaşması, Arslan Kaynardağ'a Armağan, (der.) Mustafa Günay, İlya İzmir Yayınevi, İzmir 2006, s ) "Philosophy as a Means to Overcome Injustice", 60 Women Contributing to the 60 Years of UNESCO. Constructing the Foundations of Peace, (der.) Ingeborg Breines-Hans d'orville, UNESCO, 2006, s ) "Altın Kurala Karşı Kesin Buyruk", Barışın Felsefesi Ölüm Yıldönümünde Kant, (der) Ioanna Kuçuradi, Türkiye Felsefe Kurumu Yayınları, Ankara 2006, s ) Kant s Ethics: Is it a Deontological Ethics?, in Immanuel Kant. Essays presented at the Muğla University International Kant Symposium, ed. by Nebil Reyhani, Vadi Yay., Ankara 2006, pp ) İnsan Haklarının Etik Eğitimi (The Ethical Education of Human Rights), in Prof. Dr. Bülent Tanör Armağanı, Mehmet Ö. Alkan (ed.), İstanbul 2006, pp ) Paideia or Education of Humanization and Paideia ya da İnsanlaştırma Eğitimi, in Cumhuriyet Eğitim Reformu ve Dewey The Republic, Educational Reform and Dewey, edited by Prof. Dr. John P. Anton-Prof. Dr. F. Pınar Canevi, Forum İstanbul Enstitüsü Yayınları No.6, İstanbul 2007, pp and pp ) Etiğe Yaklaşımlar, Etikte Yaklaşımlar ve bir Evrensel Etik Düşüncesi (Approaches to Ethics, Approaches in Ethics and the Idea of a Universal Ethics, in Prof. Dr. Nihat Nirun a Armağan, Nevin Güngör Ergan, Esra Burcu, Birsen Şahin, Müge Kamanlıoğlu (eds), Hacettepe Üniversitesi Yayınları, Ankara 2007, pp ) Qué perspectivas hay para la enseñanza de la filosofía en el siglo XXI?, in Palabra de Filósofo, Jornadas de reflexión en el Día Mundial de la Filosofía, eds. Max Colodro, Ana Maria Foxley, Carolina Rosseti, Comisión Nacional Chilena de Cooperación con UNESCO, Santiago 2007, pp ) Ideja Evrope, in Obrazi Evrope, Trans.by Marusa Vidic, eds.dean Comel, Mira Miladinovic, Ljubljiana 2008, pp ) Dialogue: Between Whom, on What?, in 2007 Dünya Felsefe Günü/ World Philosophy Day/ Journée Mondiale de la Philosophie, Istanbul 2009, pp Yazılan uluslararası kitaplar veya kitaplarda bölümler 1) "Prologue of the Concept of Knowledge", Kluwer Academic Publishers, Dordrecht ) "Philosophical Ethics and Professional Ethics", Ethics of the Professions: Medicine, Business, Media, Law, Springer-Verlag, Berlin -Heidelberg, 1999.

9 7.3. Ulusal dergilerde yayımlanan makaleler/sunulan-yayımlanan ve henüz yayımlanmayan bildiriler: 1) "Simbolik Anlatışa Yaklaşma", Hacettepe Sosyal ve Beşeri Bilimler Dergisi, cilt 1, sayı 2, 1968, s ) Liselerimizde Felsefe Öğretimi, Yaylacık Matbaası, İstanbul 1969, s ) "Çeşitli Dialektik Kavramları: Metod ve Görüş", Amme İdaresi Dergisi, cilt 7, sayı 3, 1974, s.3-32; kısaltılmış İngilizcesi: Studies in Soviet Thought 39, 1990, s ) "Denge Sorunu ve Geleceği", Klasik Çağ Düşüncesi ve Çağdaş Kültür, Ankara 1977, s ) "Felsefî Bakış", Felsefe Kurumu Seminerleri 1, 2, 3, Ankara 1979, s ) "Felsefe ve Kişi Eğitimi", Felsefe Kurumu Seminerleri 1,2,3, Ankara 1979, s ) "Tarih Eğitimi Sorunları", Felsefe Kurumu Seminerleri 1,2,3, Ankara 1979, s ) "Şiir Çevirisini Değerlendirme ve Türkçede Homeros", Türk Dili, sayı 322, 1978, s ) "Anarşi Üzerine", Mülkiyeliler Birliği Dergisi, sayı 54, 1979, s ) İnsan Haklarından Devlet Kavramına", İnsan Hakları Evrensel Bildirisinin XXXV. Yılı için Armağan, Ankara 1983, s ; genişletilmiş versiyonu: Silinmiş Yüzler Karşısında Terör, Ayraç Yayınları, Ankara, 2002, s , yazı Rusçada da yayımlanmıştır. 11) "Özgürlük Kavramı", Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, cilt 1 ve 2, , s ve s ) "Yirminci Yüzyılın Son Yirmi Yılında Humanism", Çağdaş Düşünce, İstanbul 1987, s ) "Ortaöğretim Kurumlarında Felsefe Öğretimi", Ortaöğretim Kurumlarında Sosyal Bilimlerin Öğretimi ve Sorunları, Ankara 1987, s ) "Nietzsche: Çağı ve Çağımız", Türk Felsefe Araştırmalarında ve Üniversite Öğretiminde Alman Filozofları, Ankara 1988, s ) "Felsefede Çeviri", Übersetzer-Workshop, Ankara 1989, s ) "Sağlık Bilimlerinde Etik", Sağlık ve Toplum, Mart-Nisan 1990, s ) "İnsan Haklarına Dayalı Anayasa veya Devlet Kavramı", Anayasa Yargısı, Anayasa Mahkemesi Yayınları, Ankara 1991, s ) "Yirmibirinci Yüzyıla Girerken Klasikçağ Düşüncesi, Avrupa ve Türkiye", Lucerna, sayı 1, İstanbul 1992, s ) "Bizde Dil ile Kültür Arasındaki bir İlişkide Karşımıza Çıkan İki Sorun", İnsancıl, sayı 28, İstanbul 1995, s ) "Atatürk Devriminin Temelleri ve Kültür Sorunu", Anadolu Sanat 1, Eskişehir 1993, ss ) "Adalet Kavramı", Ankara Barosu Dergisi, sayı 1993/1, s ; Adalet Kavramı, Türkiye Felsefe Kurumu Yay., Ankara 1994, s ) "Laiklik ve İnsan Hakları", Türkiye Felsefe Kurumu Bülteni, sayı 6, Ankara 1996, s. 1 ve s. 8-11; Aktüel Eczacı, sayı 30, Ekim 1996, s ; Laiklik ve Demokrasi içinde, (der.) İ. Ö. Kaboğlu, İmge Kitabevi, s ) "Felsefe Açısından Eğitim", Felsefe Açısından Eğitim ve Türkiye'de Eğitim, İstanbul 1996, s ) "Barış Gününde Barış Üzerine", Barışa bir Şans Verin, Ankara 1996, s. 3-8; Barışın Olmazsa Olmaz Koşulu: İnsan Hakları, Barış Kültürü içinde, İzmir 2001, s ) "Yirminci Yüzyıl Felsefî Antropolojisinde Takiyettin Mengüşoğlu'nun Yeri", Yüzyılımızda İnsan Felsefesi, Türkiye Felsefe Kurumu Yayınları, Ankara 1997, s ) "Düşünce Özgürlüğü: Nedir Acaba?", Düşünce Özgürlüğü, Hukuk Felsefesi ve Sosyolojisi Arkivi Yay. 3, AFA, Istanbul 1998, s ; Frankofoni 12, Ankara 2000, s ) "Ulusal Politikaların Ana Amacı Olarak İnsan Hakları", Türkiye'de Bunalım ve Demokratik Çıkış Yolları, Türkiye Bilimler Akademisi, Ankara 1998, s

10 28) "Sivil Toplum Kuruluşları: Kavramlar", Sivil Toplum Kuruluşları - Üç Sempozyum, Türkiye Ekonomik ve Toplumsal Tarih Vakfı, İstanbul 1998, s ) "Uluslararası Yönetim Deneyiminin Gösterdikleri", Sivil Toplum Kuruluşları - Üç Sempozyum, Türkiye Ekonomik ve Toplumsal Tarih Vakfı, İstanbul 1998, s ) "Yirmibirinci Yüzyılın Eşiğinde Demokrasi Kavramı ve Sorunları", Edebiyat Fakültesi Dergisi, Cumhuriyetimizin 75. Yılı Özel Sayısı, Ankara 1998, s ) "Evrensel Bildirgenin 50. Yılında İnsan Hakları", 50 Yıllık Deneyimlerin Işığında Türkiye'de ve Dünyada İnsan Hakları, (ed.) Ioanna Kuçuradi - Bülent Peker, Hacettepe Üniversitesi İnsan Hakları ve Felsefesi Araştırma ve Uygulama Merkezi UNESCO Kürsüsü ve Türkiye Felsefe Kurumu Ortak Yayını, Ankara 1999, s ) "İnsan Haklarına Felsefeyle Bakınca", Prof. Dr. Eyüp Kemerlioğlu'na Armağan, Cumhuriyet Üniversitesi Yayınları, Sivas 2000, s ) "Modernite, Aydınlanma ve bir Dünya Görüşü Olarak Bilim", Gazi Psikiyatri Günleri III İnteraktif Sempozyumu, Ankara 2000, s ) Dialogue: Between Whom, on What?, in 2007 Dünya Felsefe Günü/ World Philosophy Day/ Journée Mondiale de la Philosophie, Istanbul 2009, pp ) Felsefe, Toplum ve Toplum Bilimleri ( Society, Social Sciences and Philosophy), in Sosyoloji Yazıları 3, ed. by Nevin Güngör Ergan, Esra Burcu, Birsen Şahin, Hacettepe University Publications, Ankara 2010, pp ) Güngör Dilmen in Oyunlarında Değer Sorunları: Çıkmazların Ozanı Güngör Dilmen (The Poet of Impasses: Value Problems in Güngör Dilmen s Plays), Güngör Dilmen in 50. Sanat Yılı Bildirgesi Kitabı, Mitos-Boyut Yayıncılık, Tiyatro Dizisi 101, Istanbul 2010, pp ) Küreselleşme, Sosyal Adaletsizlik ve Sosyal Haklar (Globalization, Social Injustice and Social Rights), in Anayasal Sosyal Haklar, İbrahim Ö. Kaboğlu ( ed.), Legal Yayıncılık, İstanbul 2012, pp Diğer yayınlar: Kitaplar: Telif kitaplar: 1) ò ò έ ί (Behind the Curtains), Poems, Istanbul ) Max Scheler ve Nietzsche'de Trajik, İstanbul ) Nietzsche ve İnsan, İstanbul 1966, 1995, 1997, 1999, ) Schopenhauer ve İnsan, İstanbul 1967, ) İnsan ve Değerleri, İstanbul 1971, 1998, ) Etik, Ankara 1977, 1988, 1996, 1999, 2006, ) Sanata Felsefeyle Bakmak, Ankara 1980, 1997, 1999, 2009, ) Çağın Olayları Arasında, Ankara 1981, 1997, ) Uludağ Konuşmaları, Ankara 1988, 1993, 1997, 2009, ) İnsan Hakları: Kavramları ve Sorunları, Ankara 2007, Kitap Editörlüğü 1) Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü tarafından yayımlanan iki dilli felsefe metinleri çeviri dizisi. 2) Türkiye Felsefe Kurumunun Türk Felsefesi Dizisi. 3) News-Letter of the International Federation of Philosophical Societies ( , yılda iki sayı). 4) Türkiye Felsefe Kurumu Bülteni ( , yılda iki-üç sayı).

11 5) Felsefe Kurumu Seminerleri 1, 2, 3, Mete Tunçay ile birlikte, Ankara 1979, 448 sayfa. 6) Philosophical Foundation of Human Rights, Hacettepe Üniversitesi Yayınları, Ankara 1982, 194 sayfa (Türkçesi: İnsan Haklarının Felsefi Temelleri, Türkiye Felsefe Kurumu Yayınları, 1982, 184 sayfa, ikinci basım: 1996). 7) First Philosophical Seminar of the Balkan Countries, Türkiye Felsefe Kurumu Yayınları, Ankara 1982, 136 sayfa. 8) Philosophy Facing World Problems, Türkiye Felsefe Kurumu Yayınları, Ankara 1988, 126 sayfa. (Türkçesi 127 sayfa.) 9) The Idea of Development. Between Its Past and Future. Ideas Underlying World Problems 1; Uluslararası Felsefe Kuruluşları Federasyonu ve Türkiye Felsefe Kurumu Yayınları, Ankara 1993, 135 sayfa. 10) Philosophy and Cultural Development, E. Agazzi ile birlikte, Ankara 1993, 147 sayfa. 11) The Concept of Knowledge, R. S. Cohen ile birlikte, Kluwer Academic Publishers, Dordrecht 1995, 238 sayfa. 12) The Idea and the Documents of Human Rights. Ideas Underlying World Problems 3, Uluslararası Felsefe Kuruluşları Federasyonu ve Türkiye Felsefe Kurumu Yayınları, Ankara 1995, 141 sayfa. 13) Yüzyılımızda İnsan Felsefesi. 20.Yüzyılda Felsefi Antropoloji -Takiyettin Mengüşoğlu'nun Anısına-, Türkiye Felsefe Kurumu Yayınları, Ankara 1997, 296 sayfa. 14) Teaching Philosophy on the Eve of the Twenty-first Century, David Evans ile birlikte, Uluslararası Felsefe Kuruluşları Federasyonu ve Türkiye Felsefe Kurumu Yayınları, Ankara 1998, 240 sayfa. 15) Ethics of the Professions: Medicine, Businness, Media, Law, Springer-Verlag, Berlin- Heidelberg, 1999, 172 sayfa. 16) 50 Yıllık Deneyimlerin Işığında Türkiye'de ve Dünyada İnsan Hakları, Bülent Peker ile birlikte, Hacettepe Üniversitesi İnsan Hakları ve Felsefesi Araştırma ve Uygulama Merkezi, UNESCO Kürsüsü ve Türkiye Felsefe Kurumu Ortak Yayını, Ankara 1999, 392 sayfa. 17) Human Rights in Turkey and the World in the Light of Fifty-year Experience, Hacettepe Üniversitesi İnsan Hakları ve Felsefesi Araştırma ve Uygulama Merkezi UNESCO Kürsüsü, Ankara 2004, 237 sayfa. 18) Yirmibirinci Yüzyılın Başında İnsan Haklarına Yönelik Tehditler/Threats to Human Rights in the Begining of the Twenty-first Century/Menaces sur les droits de l homme à l aube du XXIème siècle, Hacettepe Üniversitesi İnsan Hakları ve Felsefesi Araştırma ve Uygulama Merkezi, UNESCO Kürsüsü, Ankara 2004, 244 sayfa. 19) Barışın Felsefesi Ölüm Yıldönümünde Kant, Türkiye Felsefe Kurumu Yayınları, Ankara 2006, 154 sayfa. 20) The Proceedings of the Twenty-first World Congress of Philosophy (13 cilt), Genel Editör, Türkiye Felsefe Kurumu Yayınları, Ankara ve 13. cildin editörü. 21)2007 Dünya Felsefe Günü/ World Philosophy Day/Journée Mondiale de la Philosophie, Philosophical Society of Turkey, Ankara 2009, 444 pp. 22)İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinin 60. Yılında İnsan Hakları/Human Rights 60 Year after the Universal Declaration, T.C. Maltepe Üniversitesi İnsan Hakları Araştırma ve Uygulama Merkezi ve UNESCO Felsefe ve İnsan Hakları Kürsüsü Yayınları: 1, Istanbul 2011, 243 pp. 23)Hukuk Felsefesini Yeniden Düşünmek: Hukuk Teorileri, İnsan Hakları ve Anayasalar/Rethinking the Philosophy of Law: Legal Theories, Constitutions and Human Rights, T.C. Maltepe Üniversitesi İnsan Hakları Araştırma ve Uygulama Merkezi ve UNESCO Felsefe ve İnsan Hakları Kürsüsü Yayınları: 2, Istanbul 2011, 167 pp.

12 24) 21. Yüzyılın Başında İnsan Haklarını Korumada Karşılaşılan Sorunlar, T.C. Maltepe Üniversitesi İnsan Hakları Araştırma ve Uygulama Merkezi ve UNESCO Felsefe ve İnsan Hakları Kürsüsü Yayınları: 3, Istanbul 2011,183 pp. Çeviriler: 1) Immanuel Kant, Pratik Aklın Eleştirisi / Kritik der praktischen Vernunft (Ülker Gökberk ve Füsun Akatlı'yla birlikte), Hacettepe Üniversitesi Yayınları, Ankara 1980; Türkiye Felsefe Kurumu Yayınları, Ankara ) Immanuel Kant, Ahlâk Metafiziğinin Temellendirilmesi / Grundlegung zur Metaphysik der Sitten, Hacettepe Üniversitesi Yayınları, Ankara 1981; Türkiye Felsefe Kurumu Yayınları, Ankara ) Immanuel Kant, Gelecekte Bilim Olarak Ortaya Çıkabilecek Her Metafiziğe Prolegomena / Prolegomena zu einer jeden künftigen Metaphysik die als Wissenschaft wird auftreten können (Yusuf Örnek ile birlikte), Hacettepe Üniversitesi Yayınları, Ankara 1983; Türkiye Felsefe Kurumu Yayınları, Ankara ) KEMAΛ NTEMIPEΛ, Antigone, Maurides, Athena ) OZNTEMIR INTZE, Dodeka Poiemata yia to Yanni Ritso, Kedros, Athena Projeler 9. İdari Görevler Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Felsefe Bölümü Başkanı Hacettepe Üniversitesi Mezuniyet Sonrası Eğitimi Fakültesi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü, Anabilim Dalı Başkanı Hacettepe Üniversitesi, İnsan Hakları ve Felsefesi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Maltepe Üniversitesi, İnsan Hakları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Maltepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İnsan Hakları Anabilim Dalı Başkanı Bilimsel Kuruluşlara Üyelikler 1) Türkiye Felsefe Kurumu (1979 dan beri Başkan) 2) Türk Sosyal Bilimler Derneği 3) UNESCO Türkiye Millî Komisyonu, İnsan Bilimleri Komitesi ( ) 4) Alman Kültür Merkezi (Ankara) 5) Fédération Internationale des Sociétés de Philosophie (1983 ten beri Yönetim Kurulu Üyesi, yıllarında Genel Sekreter, Ağustos 1998-Ağustos 2003 Başkan, Bir Önceki Başkan, Onursal Başkan) 6) Afro-Asian Philosophy Association (Asya için Başkan Yardımcısı) 7) Greek Philosophical Society (Ömür boyu üye) 8) Institut international de philosophie (Paris) 9) Humboldt Bursiyerleri Derneği 10) Birleşmiş Milletler Türk Derneği 11) Atatürkçü Düşünce Derneği 12) Türkiye Ekonomik ve Toplumsal Tarih Vakfı 13) T.C. Başbakanlık İnsan Hakları Başmüşavirliği, İnsan Hakları Yüksek Danışma Kurulu (Kurulduğu Ekim 1994 ten kaldırıldığı 1996 ya kadar Başkan). 14) International Council for Philosophical Inquiry with Children

13 15) International Academy of Humanism (New York) 16) Centre de Recherches Interdisciplinaires en Bioéthique (Onursal Komite Üyesi, Brüksel) 17) Türkiye İnsan Hakları Vakfı (Kurucu Üye ve Etik Komitesi Başkanı) 18) İnsan Hakları Eğitimi On Yılı Ulusal Komitesi (Başkan, ) 19) International Children s Center (Danışma Kurulu ve Yönetim Kurulu Üyesi, Ankara) 20) Philosophical Association of South-Eastern Europe (Onursal Başkan, Sofya) 21) Kültürler Parlementosu, Kurucu Üye (Ankara) 22) European Monitoring Centre on Racism and Xenophobia ( Yönetim Kurulunda Gözlemci Üye, Viyana) 23) Ölüm Cezasına Karşı Uluslararası Komisyon (Madrid, 2010 ) 24) UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, Felsefe İhtisas Komitesi(2010 ) 25) UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, İnsan Hakları İhtisas Komitesi( 2010 ) 26) PEN Türkiye Onursal Üye. (2012 ) 11. Ödüller 1) Goethe Madalyası, ) Onursal Felsefe Doktorası, Girit Üniversitesi, ) Türkiye Bilimler Akademisi Hizmet Ödülü, ) Bilimde Başarı Ödülü, Hacettepe Üniversitesi, ve akademik yılları. 5) 75. Cumhuriyet Kadını Ödülü, Mimoza Dergisi, ) Onursal Felsefe Doktorası, Ricardo Palma Üniversitesi, ) 1999 Yılı Basın Özgürlüğü Ödülü, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, ) Almanya Federal Cumhuriyeti Liyakat Nişanı Büyük Liyakat Haçı, ) Havana Onursal Hemşehriliği, ) UNESCO İnsan Hakları Eğitimi Ödülü, Onursal Mansiyon, ) Mustafa N. Parlar Bilim Ödülü, ) UNESCO Aristoteles Madalyası, ) Barış, Dostluk ve Demokrasi Ödülü, Diyarbakır Tabip Odası, ) Planeter Hümanist Filozof Ödülü, Seküler Hümanizm Konseyi, ) 60 Yıl Boyunca Barışın Temellerini Kurmada UNESCO ya Katkıda Bulunan 60 Kadın, Son iki yılda verdiğiniz lisans ve lisansüstü düzeydeki dersler için aşağıdaki tabloyu doldurunuz Öğretim Yılı Dönem Haftalık Saati Dersin Adı Teorik Uygulama FEL 411 İnsan Haklarının Felsefi Temelleri 2 0 Güz

14 İHA İnsan Hakları: Kavramı ve Çeşitleri 3 0 İHA İnsan Hakları: Kavramı ve Çeşitleri 3 0 İHA 510 Seminer 1 2 İHA 598 Mezuniyet Projesi 1 2 FEL 507 Metinlerle Aristoteles 3 0 Bahar FEL 410 Kamu Yaşamında Felsefe 3 0 İHA Etik ve İnsan Hakları 3 0 İHA Etik ve İnsan Hakları 3 0 İHA Etik ve İnsan Hakları 3 0 İHA 510 Seminer 1 2 İHA 598 Mezuniyet Projesi 1 2 FEL 613 Hukuk Felsefesi Sorunları Öğretim Yılı Haftalık Saati Dönem Dersin Adı Teorik Uygulama FEL 411 İnsan Haklarının Felsefi Temelleri 2 0 Güz HUK 413 Hukuk Felsefesi ve Sosyolojisi 3 0 İHA 500 İnsan Hakları: Kavramı ve Çeşitleri 3 0 İHA 598-II Mezuniyet Projesi 1 2 FEL 621 Schopenhauer 3 0 Bahar FEL 410 Kamu Yaşamında Felsefe 3 0 İHA 500 İnsan Hakları: Kavramı ve Çeşitleri 3 0 İHA Etik ve İnsan Hakları 3 0 İHA 510 Seminer 3 0 İHA 598-II Mezuniyet Projesi 1 2 İHA 598-III Mezuniyet Projesi 1 2

15

Yrd. Doç. Dr. Zübeyr Yıldırım

Yrd. Doç. Dr. Zübeyr Yıldırım Yrd. Doç. Dr. Zübeyr Yıldırım zyildirim@antalya.edu.tr Uluslararası Antalya Üniversitesi Fakültesi, Üniversite Cd. No: 2 07190 Döşemealtı/Antalya 0 (242) 241 01 92 İş Deneyimi 2012 - Yardımcı Doçent Doktor,

Detaylı

Özgeçmiş. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Eğitim Ekonomisi, Planlaması ve Yönetimi Okul Psikologluğu ve Rehberlik

Özgeçmiş. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Eğitim Ekonomisi, Planlaması ve Yönetimi Okul Psikologluğu ve Rehberlik Özgeçmiş 1. Adı-soyadı : Dursun Gökdağ 2. Doğum Tarihi: 30.01.1948 3. Unvanı: Öğretim üyesi 4. Öğrenim durumu: Prof. Dr. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Eğitim Ekonomisi, Planlaması ve Yönetimi Okul

Detaylı

Akademisi Gazetecilik ve Halkla 1978 İlişkiler Yüksek Okulu Sinema Televizyon Anadolu Üniversitesi Sosyal Yüksek Lisans

Akademisi Gazetecilik ve Halkla 1978 İlişkiler Yüksek Okulu Sinema Televizyon Anadolu Üniversitesi Sosyal Yüksek Lisans ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Gülseren YÜCEL (GÜÇHAN). Doğum Tarihi: 01.01.1958. Unvanı: Prof. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Doktora Derece Alan Üniversite Yıl İstanbul İktisadi Ticari İlimler Radyo Televizyon Lisans

Detaylı

Derece Alan Üniversite Tez Başlığı Yıl

Derece Alan Üniversite Tez Başlığı Yıl PROF.DR. ERTAN EĞRİBEL ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Ertan Eğribel 2. Unvanı: Profesör 3. İletişim: ertanegribel@yahoo.com.tr 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Tez Başlığı Yıl Y. Lisans İstanbul Üniversitesi

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Lisans : Hukuk Fakültesi, İstanbul Üniversitesi, 1987. Üniversitesi, 1990. : Sosyal Bilimler Enstitüsü, Kamu Hukuku, Marmara

ÖZGEÇMİŞ. Lisans : Hukuk Fakültesi, İstanbul Üniversitesi, 1987. Üniversitesi, 1990. : Sosyal Bilimler Enstitüsü, Kamu Hukuku, Marmara ÖZGEÇMİŞ Prof. Dr. Sibel İnceoğlu e-posta: sibel.inceoglu@bilgi.edu.tr Öğrenim Durumu Ortaöğrenim ve Lise : İtalyan Lisesi, 1983. Lisans : Hukuk Fakültesi, İstanbul Üniversitesi, 1987. Yüksek Lisans Doktora

Detaylı

2012, Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmet Anabilim Dalı Bütünleşik Doktora Programı

2012, Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmet Anabilim Dalı Bütünleşik Doktora Programı ÖZGEÇMİŞ (CV) ANAHATTI 1. Kişisel Bilgiler Buğra YILDIRIM 02.01.1986 Erzurum bugrayildirim58@gmail.com 2. Eğitim Özgeçmişi 2012, Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmet Anabilim Dalı Bütünleşik Doktora Programı

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Doktora Tez: İnegöl Bölgesi nde Yaşayan Bulgaristan Göçmeni ve Yerli Ailelerin Aile Yapısı

ÖZGEÇMİŞ. Doktora Tez: İnegöl Bölgesi nde Yaşayan Bulgaristan Göçmeni ve Yerli Ailelerin Aile Yapısı ÖZGEÇMİŞ 1.Adı Soyadı: Seher CESUR-KILIÇASLAN 2.Doğum Tarihi: 11 Nisan 1974 3.Unvanı: Yrd. Doç. Dr. 4.Öğrenim Durumu: Doktora Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Aile ve Tüketici Bilimleri Hacettepe Üniversitesi

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. (YÖK FORMATI Şubat 2014) Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Sosyal Hizmetler

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. (YÖK FORMATI Şubat 2014) Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Sosyal Hizmetler 1. Adı Soyadı: Neşe Şahin Taşğın 2. Doğum Tarihi: 2 Ağustos 1971 3. Ünvanı: Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Doktora ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ (YÖK FORMATI Şubat 2014) Derece Bölüm/Program Üniversite

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Siyasal Bilgiler Fakültesi İstanbul Üniversitesi 1996

ÖZGEÇMİŞ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Siyasal Bilgiler Fakültesi İstanbul Üniversitesi 1996 ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Aynur Can Doğum Tarihi: 15 Mayıs 197 Ünvanı: Yrd. Doç. Dr. Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Siyasal Bilgiler Fakültesi İstanbul Üniversitesi 1996 Kamu Yönetimi

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU PROFESÖR 19.03.2015. : Karatay Üniversitesi Hukuk Fakültesi Akabe Mah. Alaaddin Kap Cad. No:130 42020 Karatay Konya

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU PROFESÖR 19.03.2015. : Karatay Üniversitesi Hukuk Fakültesi Akabe Mah. Alaaddin Kap Cad. No:130 42020 Karatay Konya RAMAZAN YILDIRIM ÖZGEÇMİŞ YÜKSEKÖĞRETİM KURULU PROFESÖR 19.03.2015 Adres : Karatay Hukuk Fakültesi Akabe Mah. Alaaddin Kap Cad. No:130 42020 Karatay Konya Telefon : 3322217203-7202 E-posta Doğum Tarihi

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. 3. Unvanı: Öğretim Üyesi, Yardımcı Doçent Doktor, Ceza ve Ceza Usul Hukuku Anabilim Dalı Başkanı. 4.

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. 3. Unvanı: Öğretim Üyesi, Yardımcı Doçent Doktor, Ceza ve Ceza Usul Hukuku Anabilim Dalı Başkanı. 4. 1. Adı Soyadı: Asiye Selcen Ataç 2. Doğum Tarihi: 10.06.1978 ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ 3. Unvanı: Öğretim Üyesi, Yardımcı Doçent Doktor, Ceza ve Ceza Usul Hukuku Anabilim Dalı Başkanı. 4. Öğrenim Durumu:

Detaylı

1. Adı Soyadı: Mehmet GENÇ. 2. Doğum Tarihi: 07.07.1949

1. Adı Soyadı: Mehmet GENÇ. 2. Doğum Tarihi: 07.07.1949 CV 1. Adı Soyadı: Mehmet GENÇ 2. Doğum Tarihi: 07.07.1949 3. Unvanı: (16.04.2014 tarihi itibariyle kendi isteği ile Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesinden emekli- Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Üniversitesi

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Doktora Türkçe Eğitimi Dokuz Eylül Üniversitesi 2006 Y. Lisans Türk Dili ve

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Doktora Türkçe Eğitimi Dokuz Eylül Üniversitesi 2006 Y. Lisans Türk Dili ve Yrd.Doç.Dr. NİHAT BAYAT ÖZGEÇMİŞ Adres Akdeniz Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Kampus - ANTALYA E-posta nihatbayat@akdeniz.edu.tr Telefon +90 242 310 6080 Faks 1. Eğitim Bilgileri Derece Alan Üniversite

Detaylı

Derece Alan Üniversite Yıl. Doktora Sosyoloji Ortadoğu Teknik Üniversitesi 2010 (ODTÜ)

Derece Alan Üniversite Yıl. Doktora Sosyoloji Ortadoğu Teknik Üniversitesi 2010 (ODTÜ) ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Serap (Türkmen) KAVAS 2. Doğum Tarihi: 12.01.1981 3. Unvanı: Yard.Doç 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İngiliz Dili ve Fatih Üniversitesi 2002 Edebiyatı Y. Lisans

Detaylı

ÖZ GEÇMİŞ. . Eren Gümüş, Aynur. Üniversite Öğrencilerinin Sosyal Düzeylerinin Çeşitli Değişkenlere Göre İncelenmesi. Gazi Üniversitesi, 1997.

ÖZ GEÇMİŞ. . Eren Gümüş, Aynur. Üniversite Öğrencilerinin Sosyal Düzeylerinin Çeşitli Değişkenlere Göre İncelenmesi. Gazi Üniversitesi, 1997. ÖZ GEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Aydın Ankay 2. Doğum Tarihi: 06.12.1941 3. Unvanı: Prof.Dr.Aydın Ankay 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Felsefe (Psikoloji) Ankara Üniversitesi 1965 Lisans

Detaylı

1982-1983 Boğaziçi Üniversitesi Yöneticilik Bölümü Öğretim Görevlisi

1982-1983 Boğaziçi Üniversitesi Yöneticilik Bölümü Öğretim Görevlisi ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Y. Doç. Dr. Mehmet Kabasakal 2. Doğum Tarihi : 5.11.1951 3. Unvanı : Öğretim Üyesi 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İş İdaresi Boğaziçi Üniversitesi 1975 Y.

Detaylı

HALE BALSEVEN. Lisans, Gazi Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Maliye Bölümü, Ankara, 1993.

HALE BALSEVEN. Lisans, Gazi Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Maliye Bölümü, Ankara, 1993. HALE BALSEVEN Adres *********************************** Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü, A Blok, Kat:4, Ofis:319 Dumlupınar Bulvarı, Kampüs 07058, Antalya TÜRKİYE

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Fevzi Serkan ÖZDEMİR Doğum Tarihi: 06 Ekim 1981 Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans İktisat Anadolu Üniversitesi 2003 Y. Lisans Muhasebe

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: CEMAL BALTACI Anabilim Dalı: Siyaset ve Sosyal Bilimler Ofis: A-206 Telefon: 8153 E-posta: cemalbaltaci@gmail.com Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: MUSTAFA SERDAR ÖZBEK Doğum Tarihi: Şubat 977 Unvanı: Yrd.Doç.Dr. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Özel Hukuk Ankara Üniversitesi Hukuk

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 7.1. Uluslar arası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler

ÖZGEÇMİŞ. 7.1. Uluslar arası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Murat Yalçın Beşiktaş 2. Doğum Tarihi : 08.08.1978 3. Unvanı : Yardımcı Doçent 4. Öğrenim Durumu : Doktora Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Spor Yöneticiliği Marmara Üniversitesi

Detaylı

Adı Soyadı : Doç.Dr.Ayten Sezer ARIĞ Doğum Yeri :Ankara. İş Adresi : H.Ü. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü İş Telefonu : 0312 297 68 70/116 İş Faks: 0312 299 20 76 E-Mail :aytens@hacettepe.edu.tr,

Detaylı

Doç. Dr. ÖMER BOZKURT

Doç. Dr. ÖMER BOZKURT Doç. Dr. ÖMER BOZKURT Kişisel Bilgi E-Posta: omerbozkurt21@gmail.com, omerbozkurt@artuklu.edu.tr Görevi: Doç. Dr., Mardin Artuklu Üniv. İlahiyat Bilimleri Fakültesi Eğitimi 2015 Doçentlik, Üniversiteler

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Tekstil M.Ü.G.S.Fakültesi

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Tekstil M.Ü.G.S.Fakültesi ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Hamdi ÜNAL Hamdi ÜNAL 2-Doğum Tarihi : 01.08.1954 3. Unvanı :Prof. 4. Öğrenim Durumu : Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Tekstil M.Ü.G.S.Fakültesi 1972-1976 Yüksek Lisans Sanatta

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel Sanatlar Bölümü emre.tandirli@isikun.edu.tr ÖĞRENİM DÖNEMİ DERECE ÜNİVERSİTE ÖĞRENİM ALANI

ÖZGEÇMİŞ Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel Sanatlar Bölümü emre.tandirli@isikun.edu.tr ÖĞRENİM DÖNEMİ DERECE ÜNİVERSİTE ÖĞRENİM ALANI ÖZGEÇMİŞ Işık Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel Sanatlar Bölümü emre.tandirli@isikun.edu.tr 1. Adı Soyadı : Emre TANDIRLI 2. Doğum Tarihi : 03 11 1977 3. Unvanı : Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu : Doktora

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ Adı Soyadı: YEŞİM GÜÇDEMİR Doğum Tarihi: 30 MART 1973 Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Gazetecilik Marmara Üniversitesi 1995 Y. Lisans Reklam ve Tanıtım

Detaylı

Türkiye Ve Avrupa Birliği Açısından Serbest Bölgelerin İncelenmesi Ve Değerlendirilmesi Ülkemizde Damping- Anti Damping Vergisinin

Türkiye Ve Avrupa Birliği Açısından Serbest Bölgelerin İncelenmesi Ve Değerlendirilmesi Ülkemizde Damping- Anti Damping Vergisinin Adı Soyadı:S. BİNNUR ÇELİK Doğum Tarihi:02.10.1958 Ünvanı:Prof. Dr. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Hukuk Ankara Üniversitesi 1980 Doktora Mali Hukuk Gazi Üniversitesi 1988 Doçentlik

Detaylı

Title Institution / University Year Assistant Philosophy/ Muğla Sıtkı Koçman Assistant Prof. Philosophy/Celal Bayar 2013

Title Institution / University Year Assistant Philosophy/ Muğla Sıtkı Koçman Assistant Prof. Philosophy/Celal Bayar 2013 CV Name: Aylin Çankaya Date of Birth: 23.04.1982 Academic Title: Assistant Prof. Education Programme/Department University Graduation Bachelor Philosophy Pamukkale University 2000-2004 Master Philosophy

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Yrd. Doç. Dr. Süleyman Demirel Üniv. Tarih -Ortaçağ / (El-Melik El-Mansur Bilimler Enstitüsü Tarih ABD

ÖZGEÇMİŞ. Yrd. Doç. Dr. Süleyman Demirel Üniv. Tarih -Ortaçağ / (El-Melik El-Mansur Bilimler Enstitüsü Tarih ABD ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Selim Hilmi ÖZKAN 2. Doğum Tarihi / Yeri : 1974 / Gündoğmuş-ANTALYA 3. Ünvanı : Yrd. Doç.Dr. 4. Öğrenim Durumu : Doktora Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Tarih Süleyman Demirel

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: Mehmet Nadir ÖZDEMİR 2. Doğum Tarihi: 01.02.1972 3. Unvanı: Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu:

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: Mehmet Nadir ÖZDEMİR 2. Doğum Tarihi: 01.02.1972 3. Unvanı: Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: 1. Adı Soyadı: Mehmet Nadir ÖZDEMİR 2. Doğum Tarihi: 01.02.1972 3. Unvanı: Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: ÖZGEÇMİŞ Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İlahiyat Fakültesi Selçuk Üniversitesi 1995 Y. Lisans

Detaylı

2015 yılı faaliyetler:

2015 yılı faaliyetler: 2015 yılı faaliyetler: I. Merkez Tarafından Düzenlenen Eğitim Programları Eğitim Programının Başlığı BUSOS Atölyeleri (The Art of Facilitation) WINPEACE Camp (Kıbrıs) Kuleli Askeri Lisesi Eğitici Eğitimi

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. 2014- Bağdatlı, F., Roma Döneminde Angareia, Ege Üniversitesi, 1997 (Prof.Dr. Hasan MALAY)

Yrd.Doç.Dr. 2014- Bağdatlı, F., Roma Döneminde Angareia, Ege Üniversitesi, 1997 (Prof.Dr. Hasan MALAY) 1. Adı Soyadı: Fatma BAĞDATLI ÇAM 2. Doğum Tarihi: 17.08.1976 3. Unvanı: Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Lisans Klasik Arkeoloji Ege Y. Lisans Doktora Y. Lisans Doktora

Detaylı

Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Turizm İşletmeciliği (İngilizce)

Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Turizm İşletmeciliği (İngilizce) 1. Adı Soyadı: CEYDA LALE 2. Doğum Tarihi: 3. Unvanı: Öğretim Görevlisi 4. Öğrenim Durumu: Doktora (tez aşaması) Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Turizm İşletmeciliği (İngilizce) Dokuz Eylül Üniversitesi

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Halil Rahman AÇAR. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi

Yrd. Doç. Dr. Halil Rahman AÇAR. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Halil Rahman AÇAR Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Adı Soyadı (Unvanı) Halil Rahman AÇAR (Yrd. Doç. Dr.) Doktora: ODTÜ, Sosyal

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Cafer EMİNOĞLU Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi

Yrd. Doç. Dr. Cafer EMİNOĞLU Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Cafer EMİNOĞLU Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi (Dekan Yardımcısı) KİŞİSEL BİLGİLER Adres : Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi,

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Aylin Çankaya Doğum Tarihi: 23.04.1982 Ünvanı: Yrd. Doç. Dr. Öğrenim Durumu: Doktora Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Felsefe/Lisans Pamukkale

Detaylı

Doç. Dr. Mehmet Derviş KILINÇKAYA

Doç. Dr. Mehmet Derviş KILINÇKAYA HACETTEPE ÜNİ VERSİ TESİ ATATÜRK İ LKELERİ VE İ NKILÂP TARİ H İ ENSTİ TÜSÜ BEYTEPE/ANKARA TELEFON +90312 2976870/122 FAKS:+90312 2992076 GSM : +905337387607 E-POSTA: mdervis@hacettepe.edu.tr Doç. Dr. Mehmet

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. BERFİN KART

Yrd.Doç.Dr. BERFİN KART Yrd.Doç.Dr. BERFİN KART Fen-edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Sistematik Felsefe Ve Mantık Anabilim Dalı Eğitim Bilgileri 1999-2003 Lisans Hacettepe ÜniversitesiEdebiyat Fakültesi Felsefe Felsefe 2003-2006

Detaylı

Hukuk İngilizcesi-II (LAW 252) Ders Detayları

Hukuk İngilizcesi-II (LAW 252) Ders Detayları Hukuk İngilizcesi-II (LAW 252) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Hukuk İngilizcesi-II LAW 252 Bahar 2 0 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİEĞİTİM FAKÜLTESİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMI 2013 2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMI ÖĞRETİM PLANI.

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİEĞİTİM FAKÜLTESİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMI 2013 2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMI ÖĞRETİM PLANI. I. YARIYIL KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİEĞİTİM FAKÜLTESİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMI 2013 2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMI ÖĞRETİM PLANI 0801101 Temel Matematik I 2+0 General Mathematics I 6 0801102 Genel

Detaylı

Arş. Gör Grafik Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 1998-2002. Yrd. Doç Grafik Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi M.Y.

Arş. Gör Grafik Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 1998-2002. Yrd. Doç Grafik Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi M.Y. 1. Adı Soyadı: Ali Kılıç 2. Doğum Tarihi: 01.07.1968 3. Ünvanı: Yrd.Doç. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Grafik Tasarım Gazi Üniversitesi 1993 Y. Lisans Grafik Tasarım Long Island

Detaylı

Erdemir, E. Yönetme Hastalığının Şifâsı (Kitap Eleştirisi), İş Ahlakı Dergisi, Kasım 2014, C. 7, S. 1.

Erdemir, E. Yönetme Hastalığının Şifâsı (Kitap Eleştirisi), İş Ahlakı Dergisi, Kasım 2014, C. 7, S. 1. Öğrenim Durumu Doçent: Yönetim-Organizasyon, ÜAK, 2012 Doktora Sonrası: University of Illinois at Urbana-Champaign, College of Business, USA, 2011 Doktora: Yönetim-Organizasyon, Anadolu Üniversitesi, 2007

Detaylı

Profesör Karabük Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Üretim Yönetimi ve Pazarlama 2010. Doçent

Profesör Karabük Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Üretim Yönetimi ve Pazarlama 2010. Doçent AKADEMİK CV Profesör İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Üretim Yönetimi ve Pazarlama 2010 Doçent İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Üretim Yönetimi ve Pazarlama 2005 Yardımcı Doçent Zonguldak Karaelmas

Detaylı

Necdet Subaşı kimdir?

Necdet Subaşı kimdir? On5yirmi5.com Necdet Subaşı kimdir? Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Başbakan Başdanışmanlığına getirilen Necdet Subaşı kimdir? Yayın Tarihi : 5 Ocak 2016 Salı (oluşturma : 6/18/2016) 1961 yılında Artvin

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Tarih Celal Bayar Üniversitesi 2007 Y. Lisans Tarih - Ortaçağ Celal Bayar Üniversitesi

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Tarih Celal Bayar Üniversitesi 2007 Y. Lisans Tarih - Ortaçağ Celal Bayar Üniversitesi ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Zafer Duygu 2. Doğum Tarihi : 11.08.1976 3. Unvanı : Yardımcı Doçent Doktor 4. Öğrenim Durumu : Doktora Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Tarih Celal Bayar Üniversitesi 2007 Y.

Detaylı

Tarih Yöre Gün 21-22 Mart 2015 Ankara Orman Bölge Müdürlüğü 2 28-29 Mart 2015 İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü 2 TOPLAM 4

Tarih Yöre Gün 21-22 Mart 2015 Ankara Orman Bölge Müdürlüğü 2 28-29 Mart 2015 İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü 2 TOPLAM 4 FAKÜLTE YÖNETİM KURULU KARARLARI TOPLANTI TARİHİ:12.03.2015 TOPLANTI SAYISI:426 TOPLANTIYA KATILANLAR Prof.Dr. Cahit BALABANLI Prof.Dr. Serdar CARUS Prof.Dr. Mustafa AVCI Prof.Dr. H.Turgut ŞAHİN Doç.Dr.

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 1995 Azerbaycan Cumhuriyeti Anayasası nın Kurduğu Hükümet Rejimi (1998)

ÖZGEÇMİŞ. 1995 Azerbaycan Cumhuriyeti Anayasası nın Kurduğu Hükümet Rejimi (1998) ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı Oktay Uygun 2. Doğum Tarihi 18. 01. 1963 3. Unvanı Profesör 4. Öğrenim Durumu Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Hukuk Fakültesi İstanbul Üniversitesi 1985 Yüksek Lisans Kamu Hukuku

Detaylı

Ad Soyad. İş Telefonu. E-mail(ler) İş Adresi

Ad Soyad. İş Telefonu. E-mail(ler) İş Adresi Özgeçmiş Yrd. Doç. Dr. Hakan ÖZKAN Ad Soyad Hakan ÖZKAN İş Telefonu Tel: 0370 433 8200/2788 E-mail(ler) hakanozkan@karabuk.edu.tr İş Adresi Karabük Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Şeyda ÜSTÜNİPEK Dekan Yrd. T.C. İstanbul Arel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi www.arel.edu.tr

Yrd. Doç. Dr. Şeyda ÜSTÜNİPEK Dekan Yrd. T.C. İstanbul Arel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi www.arel.edu.tr Yrd. Doç. Dr. Şeyda ÜSTÜNİPEK Dekan Yrd. T.C. İstanbul Arel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi www.arel.edu.tr 1. Adı Soyadı : Şeyda ÜSTÜNİPEK 2. Doğum Tarihi : 15.11.1972 3. Unvanı : Yrd.Doç.Dr. 4.

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ I AİT401 7 2 + 0 2 2. Yok. Ön Koşul Dersleri.

DERS BİLGİLERİ. Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ I AİT401 7 2 + 0 2 2. Yok. Ön Koşul Dersleri. DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ I AİT401 7 2 + 0 2 2 Ön Koşul Dersleri Yok Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu Dersin

Detaylı

Doç. Dr. Halil Rahman AÇAR Yıldırım Beyazıt Üniversitesi

Doç. Dr. Halil Rahman AÇAR Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Doç. Dr. Halil Rahman AÇAR Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Adı Soyadı (Unvanı) Halil Rahman AÇAR (Doç. Dr.) Doktora: ODTÜ, Sosyal Bilimler

Detaylı

ÖZGEÇMĠġ VE ESERLER LĠSTESĠ

ÖZGEÇMĠġ VE ESERLER LĠSTESĠ ÖZGEÇMĠġ VE ESERLER LĠSTESĠ ÖZGEÇMĠġ Adı Soyadı : Nuray ELİBOL Doğum Tarihi : 07/08/1985 Adres : İzmir Üniversitesi, Sağlık Yüksekokulu Fizyoterapi ve, Gürsel Aksel Bulvarı, No:14, 35350 Üçkuyular, İzmir

Detaylı

Doç. Dr. İsmail ÇİFTCİOĞLU

Doç. Dr. İsmail ÇİFTCİOĞLU Doç. Dr. İsmail ÇİFTCİOĞLU Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı Evliya Çelebi Yerleşkesi (43100) KÜTAHYA Cep Telefonu: Telefon: 4597 Faks: E-posta:

Detaylı

Bölümlerimiz. İletişim Bilimleri Bölümü. Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü. Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü. Gazetecilik Bölümü

Bölümlerimiz. İletişim Bilimleri Bölümü. Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü. Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü. Gazetecilik Bölümü Bölümlerimiz İletişim Bilimleri Bölümü Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Gazetecilik Bölümü İletişim Bilimleri Bölümü Lisans programı 2012-2013 yılında 60 öğrenciyle

Detaylı

YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler

YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler Kurul, komisyon ve ekiplerin oluşturulması MADDE 107- (1) Okullarda, eğitim, öğretim ve yönetim etkinliklerinin verimliliğinin sağlanması, okul ve çevre işbirliğinin

Detaylı

ANABİLİM/BİLİM DALI Programı MEZUN TEZKONUSU

ANABİLİM/BİLİM DALI Programı MEZUN TEZKONUSU 1. Adı Soyadı: AYŞE ATLAS BOGENÇ 2. Doğum Tarihi: 24.05.1956 3. Unvanı: Yard. Doç. 4. Öğrenim Durumu: PhD ÖZGEÇMİŞ Derece Alan Üniversite Yıl LİSANS PSİKOLOJİ ANABİLİM ANKARA ÜNİVERSİTESİ DİL VE 1985 DALI

Detaylı

3. Unvanı: Yrd. Doç. E-posta : asliman@uludag.edu.tr

3. Unvanı: Yrd. Doç. E-posta : asliman@uludag.edu.tr 1. Adı Soyadı: Ali Sait Liman 2. Doğum Tarihi / Yeri: 09.01.1973 / Tercan 3. Unvanı: Yrd. Doç. E-posta : asliman@uludag.edu.tr 4. Öğrenim durumu / görev yaptığı akademik kurumlar : a- Öğrenim durumu Derece

Detaylı

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ. 2011-2012 Güz Yarıyılı. Dersin adı : TÜRK DİLİ 1

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ. 2011-2012 Güz Yarıyılı. Dersin adı : TÜRK DİLİ 1 T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ 2011-2012 Güz Yarıyılı Dersin adı : TÜRK DİLİ 1 Dersin Kodu: TRD 151 Şube Kodu: AKTS Kredisi: 2 1. yıl 1. yarıyıl Lisans Zorunlu 2 s/ hafta Teorik: 2s/ hafta Uygulamalı: 0 s/hafta

Detaylı

YBÜ SBF Uluslararası İlişkiler Bölümü Lisans Programı Department of International Relations Undergraduate Curriculum

YBÜ SBF Uluslararası İlişkiler Bölümü Lisans Programı Department of International Relations Undergraduate Curriculum YBÜ SBF Uluslararası İlişkiler Bölümü Lisans Programı Department of International Relations Undergraduate Curriculum INRE First Year/ Fall PSPA101 Siyasete Giriş Introduction to Politics Zorunlu 3 5 PSPA103

Detaylı

TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ DERS BİLGİ FORMU

TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ DERS BİLGİ FORMU TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ DERS BİLGİ FORMU SBU 521-KÜRESELLEŞME VE GÜVENLİK YRD.DOÇ. DR. BURCU SARI KARADEMİR Ofis No

Detaylı

,ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Lisans Sinema-Tv Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi

,ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Lisans Sinema-Tv Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ,ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Ahmet Şefik Güngör 2. Doğum : 12.12.1958 3. Unvanı: Prof.Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Sinema-Tv Ege Üniversitesi el Sanatlar Fakültesi Y.Lisans Sinema-Tv

Detaylı

İçindekiler. 5 BİRİNCİ KISIM Araştırmanın Kavram sal ve Metodolojik Çerçevesi. 13 Çocuğun İyi Olma Hali

İçindekiler. 5 BİRİNCİ KISIM Araştırmanın Kavram sal ve Metodolojik Çerçevesi. 13 Çocuğun İyi Olma Hali İçindekiler x Önsöz ı Giriş 5 BİRİNCİ KISIM Araştırmanın Kavram sal ve Metodolojik Çerçevesi 7 BİR İN C İ B Ö L Ü M Araştırmanın Kavramsal Çerçevesi 7 Çocukluğa Dair Kavramsal Çerçeve ıo Çocukların Mekânsallığı

Detaylı

Ders Kodu Ders Adı İngilizce Ders Adı TE PR KR AKTS SOS 104 Ekonomiye Giriş SOS 106 Sosyal Psikolojiye Giriş

Ders Kodu Ders Adı İngilizce Ders Adı TE PR KR AKTS SOS 104 Ekonomiye Giriş SOS 106 Sosyal Psikolojiye Giriş FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ SOSYOLOJİ BÖLÜMÜ BÖLÜM KODU : 311 01.Yarıyıl leri 02.Yarıyıl leri SOS 101 SOS 102 Sosyolojiye Giriş I Introduction to Sociology I 0 Sosyolojiye Giriş II Introduction to Sociology

Detaylı

SOSYOLOJİ BÖLÜMÜN MÜFREDAT PROGRAMI( 4Yıllık) 1.SINIF GÜZ. Introduction to Philosophy. İNG103 Temel İngilizce I Basic English I Zorunlu 2 2

SOSYOLOJİ BÖLÜMÜN MÜFREDAT PROGRAMI( 4Yıllık) 1.SINIF GÜZ. Introduction to Philosophy. İNG103 Temel İngilizce I Basic English I Zorunlu 2 2 1.SINIF GÜZ DERS KODU FEL131 Felsefeye Giriş Philosophy ZORUNLU SEÇMELİ TEORİ/UYG./LAB (SAAT) 3 İNG103 Temel İngilizce I Basic English I 2 2 PSİ123 Genel Psikoloji General Pshicology 3 SBKY101 Siyaset

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Halk Sağlığı Hemşireliği Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans () Lisans ( x) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim(

Detaylı

GLOBAL YATIRIM HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ İNSAN HAKLARI POLİTİKASI

GLOBAL YATIRIM HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ İNSAN HAKLARI POLİTİKASI GLOBAL YATIRIM HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ Revizyon Yayın Tarihi V.1 Mayıs 2016 1. AMAÇ ve KAPSAM GİRİŞ GLOBAL YATIRIM HOLDİNG A.Ş. Global Yatırım Holding Anonim Şirketi ( GYH ) ve bağlı şirketleri (aksi belirtilmedikçe

Detaylı

Küresel Ekonomik İlişkiler Komisyonu - I

Küresel Ekonomik İlişkiler Komisyonu - I Küresel Ekonomik İlişkiler Komisyonu - I KOMİSYON BAŞKANI: OSMAN FEYZİ BOYNER Amaç: Küresel ekonomik trendler çerçevesinde gelişen dış ticaret ve yatırım olanaklarını takip ve analiz etmek, Doğrudan yabancı

Detaylı

İNSAN HAKLARI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI LİTERATÜRÜ

İNSAN HAKLARI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI LİTERATÜRÜ İNSAN HAKLARI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI LİTERATÜRÜ KİTAPLAR 1) Abadan-Unat Nermin, Aybay Rona, Savcı Bahri, Talas Cahit, İnsan Hakları Armağanı, Doğan Yayınları, Ankara 1978. 2) Akıllıoğlu, Tekin, İnsan Hakları,

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Yrd. Doç. Dr. Ece Baş Süzel ece.bas@bilgi.edu.tr EĞİTİM

ÖZGEÇMİŞ. Yrd. Doç. Dr. Ece Baş Süzel ece.bas@bilgi.edu.tr EĞİTİM ÖZGEÇMİŞ Yrd. Doç. Dr. Ece Baş Süzel ece.bas@bilgi.edu.tr EĞİTİM 2011-2015 Doktora İstanbul Üniversitesi, İstanbul Sosyal Bilimler Enstitüsü, Ph.D. Tez Konusu: Gerçek Olmayan Vekâletsiz İş Görme ve Menfaat

Detaylı

DR.KADİR DEMİRCİ NİN ÖZGEÇMİŞİ VE BİLİMSEL ETKİNLİKLERİ (CV)

DR.KADİR DEMİRCİ NİN ÖZGEÇMİŞİ VE BİLİMSEL ETKİNLİKLERİ (CV) DR.KADİR DEMİRCİ NİN ÖZGEÇMİŞİ VE BİLİMSEL ETKİNLİKLERİ (CV) 1 KADİR DEMİRCİ NİN ÖZGEÇMİŞİ VE BİLİMSEL ETKİNLİKLERİ A- ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Kadir Demirci Doğum Tarihi: 1968 Unvanı: Yrd. Doç. Dr. Öğrenim

Detaylı

PATOLOJİ DERNEKLERİ FEDERASYONU ETİK YÖNERGE TASLAĞI. GEREKÇE: TTB UDEK kararı gereğince, Federasyon Yönetim

PATOLOJİ DERNEKLERİ FEDERASYONU ETİK YÖNERGE TASLAĞI. GEREKÇE: TTB UDEK kararı gereğince, Federasyon Yönetim PATOLOJİ DERNEKLERİ FEDERASYONU ETİK YÖNERGE TASLAĞI GEREKÇE: TTB UDEK kararı gereğince, Federasyon Yönetim Kurulunun önerileri doğrultusunda bu çalışma yapılmıştır. GENEL KONULAR: Madde 1.Tanım: 1.1.

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Hülya Özlem ŞENER Doğum Tarihi: 01 /02 / 1971 İletişim: Cep 532 6944739 Mail: hulyaozlemsener@gmail.com hulya.sener@izmir.edu.tr Medeni Durum: Evli / 1

Detaylı

SIRA SAYISI: 279 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ

SIRA SAYISI: 279 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 26 1 SIRA SAYISI: 279 Kişisel Verilerin Otomatik İşleme Tabi Tutulması Karşısında Bireylerin Korunması Sözleşmesine Ek Denetleyici Makamlar ve Sınıraşan

Detaylı

DOKTORA: Ankara Üniversitesi, Alman Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı, 1993

DOKTORA: Ankara Üniversitesi, Alman Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı, 1993 Kişisel Akademik Bilgiler ÖĞRENİM DURUMU: DOKTORA: Ankara Üniversitesi, Alman Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı, 1993 YÜKSEK LİSANS: Ankara Üniversitesi, Alman Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı, 1988 LİSANS:

Detaylı

ÜMİT ÖZTÜRK Gümüşhane Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Felsefe Bölümü. Gümüşhane-Türkiye. u.rzg.ozturk@gmail.com 0542 760 97 13

ÜMİT ÖZTÜRK Gümüşhane Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Felsefe Bölümü. Gümüşhane-Türkiye. u.rzg.ozturk@gmail.com 0542 760 97 13 ÜMİT ÖZTÜRK Gümüşhane Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Felsefe Bölümü. Gümüşhane-Türkiye. u.rzg.ozturk@gmail.com 0542 760 97 13 EĞİTİM Doktora Kant ta Aklın Teorik Kullanımından Pratik Kullanımına Geçişin

Detaylı

Yrd.Doç.Dr.İPEK SEVDA SÖĞÜT Fakülte / Enstitü / Okul Hukuk Fakültesi Bölümü Hukuk Görevi Yard.Doç.Dr. (Roma Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı)

Yrd.Doç.Dr.İPEK SEVDA SÖĞÜT Fakülte / Enstitü / Okul Hukuk Fakültesi Bölümü Hukuk Görevi Yard.Doç.Dr. (Roma Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı) Yrd.Doç.Dr.İPEK SEVDA SÖĞÜT Fakülte / Enstitü / Okul Hukuk Fakültesi Bölümü Hukuk Görevi Yard.Doç.Dr. (Roma Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı) Erasmus ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü, Hukuk Fakültesi,

Detaylı

I. EIPA Lüksemburg ile İşbirliği Kapsamında 2010 Yılında Gerçekleştirilen Faaliyetler

I. EIPA Lüksemburg ile İşbirliği Kapsamında 2010 Yılında Gerçekleştirilen Faaliyetler I. EIPA Lüksemburg ile İşbirliği Kapsamında 2010 Yılında Gerçekleştirilen Faaliyetler 1. AB Hukuku ve Tercüman ve Çevirmenler için Metotlar Eğitimi (Ankara, 8-9 Haziran 2010) EIPA tarafından çeşitli kamu

Detaylı

Prof. Dr. M. Polat Soyer in Yayınları

Prof. Dr. M. Polat Soyer in Yayınları XXI Prof. Dr. M. Polat Soyer in Yayınları A. Monografiler 1) Genel İş Koşulları, İstanbul, 1987. 2) İş Mücadelesinde İşverenin Üçüncü Kişiler Karşısındaki Sorumluluğu, İzmir, 1988. 3) Toplu Sözleşme Hukukunda

Detaylı

Sosyal Bilimler Metinleri Çevirisi (ETI303) Ders Detayları

Sosyal Bilimler Metinleri Çevirisi (ETI303) Ders Detayları Sosyal Bilimler Metinleri Çevirisi (ETI303) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Sosyal Bilimler Metinleri Çevirisi ETI303 Güz 2 2 0 3 5 Ön Koşul

Detaylı

DEĞERLENDİRME NOTU: Mehmet Buğra AHLATCI Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, Sosyolog

DEĞERLENDİRME NOTU: Mehmet Buğra AHLATCI Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, Sosyolog DEĞERLENDİRME NOTU: Mehmet Buğra AHLATCI Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, Sosyolog KONYA KARAMAN BÖLGESİ BOŞANMA ANALİZİ 22.07.2014 Tarihsel sürece bakıldığında kalkınma,

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili İç Hastalıkları Hemşireliği Uygulama Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans () Lisans (x ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X)

Detaylı

REFORM EYLEM GRUBU BİRİNCİ TOPLANTISI BASIN BİLDİRİSİ ANKARA, 8 KASIM 2014

REFORM EYLEM GRUBU BİRİNCİ TOPLANTISI BASIN BİLDİRİSİ ANKARA, 8 KASIM 2014 REFORM EYLEM GRUBU BİRİNCİ TOPLANTISI BASIN BİLDİRİSİ ANKARA, 8 KASIM 2014 Reform Eylem Grubu nun (REG) ilk toplantısı, Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Volkan

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. ÖZAND GÖNÜLAL

Yrd.Doç.Dr. ÖZAND GÖNÜLAL Yrd.Doç.Dr. ÖZAND GÖNÜLAL ÖZGEÇMİŞ DOSYASI KİŞİSEL BİLGİLER Doğum Yılı : Doğum Yeri : Sabit Telefon : Faks : E-Posta Adresi : Web Adresi : Posta Adresi : 1961 Diğer T: 24231062446244 F: ozandgonulal@akdeniz.edu.tr

Detaylı

KARAR 22.01- Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın 03.05.2012 tarih ve 887-19298 sayılı yazısı görüşüldü.

KARAR 22.01- Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın 03.05.2012 tarih ve 887-19298 sayılı yazısı görüşüldü. T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU KARARLARI KARAR TARİHİ OTURUM NO KARAR SAYISI Üniversitemiz Yönetim Kurulu Rektör Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN Başkanlığında toplandı. KARAR 22.01- Yükseköğretim

Detaylı

ENGiN GÜNEYSU. +90 530 290 20 20 / enginguneysu@gmail.com. enginguneysu@gmail.com 530 290 20 20 mobile

ENGiN GÜNEYSU. +90 530 290 20 20 / enginguneysu@gmail.com. enginguneysu@gmail.com 530 290 20 20 mobile ENGiN GÜNEYSU +90 530 290 20 20 / enginguneysu@gmail.com Engin Guneysu was born in 1981 in Samsun In 2004,he began to work as photography editor for Cena advertisement agency. In 2004, he worked for Bodrumun

Detaylı

Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü

Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Kontenjan : 45 Puan türü : MF-4 Eğitim dili : Türkçe Hazırlık : İsteğe Bağlı Yerleşke : Konuralp Yerleşkesi Eğitim süresi : 4 Yıl Yüksek lisans/doktora

Detaylı

*Emel Gönenç Güler, Cemal Yükselen, Hotel employees' beliefs on unethical behavior, Social Responsibility Journal, Vol:6, Iss:2, 2010. pp.252-267.

*Emel Gönenç Güler, Cemal Yükselen, Hotel employees' beliefs on unethical behavior, Social Responsibility Journal, Vol:6, Iss:2, 2010. pp.252-267. BİLİMSEL ÇALIŞMALARI Uluslararası Dergilerde Yayımlanan Makaleler *Cemal Yükselen, Emel Gönenç Güler, R. Ayşen Wolff, The Process of Branding a City, International Journal of Culture and Tourism Research,

Detaylı

Derece Alan Üniversite Yıl. Lisans Psikoloji Hacettepe 1999

Derece Alan Üniversite Yıl. Lisans Psikoloji Hacettepe 1999 EK 3 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Ferzan Curun 2. Doğum Tarihi: 11.04.1975 3. Unvanı: :Yrd.Doç.Dr 4. Öğrenim Durumu: :Doktora Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Psikoloji Hacettepe 1999 Yüksek Lisans Doktora

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ 1. Adı ve Soyadı: Betül ÇOTUKSÖKEN 2. Doğum Tarihi: 26 Ağustos 1950 3. Unvanı: Profesör 4. Öğrenim Durumu:

ÖZGEÇMİŞ 1. Adı ve Soyadı: Betül ÇOTUKSÖKEN 2. Doğum Tarihi: 26 Ağustos 1950 3. Unvanı: Profesör 4. Öğrenim Durumu: ÖZGEÇMİŞ 1. Adı ve Soyadı: Betül ÇOTUKSÖKEN 2. Doğum Tarihi: 26 Ağustos 1950 3. Unvanı: Profesör 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Hazırlık Sertifikası, Sistematik Felsefe ve Mantık

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Geleneksel Türk El Sanatları I Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (x ) Uzaktan

Detaylı

BİLGİ BELGE MERKEZİ VE YAYIN HİZMETLERİ

BİLGİ BELGE MERKEZİ VE YAYIN HİZMETLERİ BİLGİ BELGE MERKEZİ VE YAYIN HİZMETLERİ Elektrik Mühendisleri Odası(EMO) Bilgi ve Belge Merkezi, sahip olduğu elektrik mühendisliği ve Oda ilgili her türlü bilgi, belge ve kaynakla kapsamlı bir araştırma

Detaylı

SİİRT ÜNİVERSİTESİ 2015 MALĠ YILI. Döner Sermaye ĠĢletme Müdürlüğü FAALĠYET RAPORU

SİİRT ÜNİVERSİTESİ 2015 MALĠ YILI. Döner Sermaye ĠĢletme Müdürlüğü FAALĠYET RAPORU SİİRT ÜNİVERSİTESİ 2015 MALĠ YILI Döner Sermaye ĠĢletme Müdürlüğü FAALĠYET RAPORU Ocak 2016 1 SUNUġ Siirt Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi Yönetmeliği 14.10.2008 tarih ve 27024 sayılı Resmî Gazetede

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI A PROGRAM ADI : Felsefe İngilizce Lisans Programı...SINIF /...YARIYIL* ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** ** Kredisi ** YDF 0 YDA 0 Foreign Language

Detaylı

Medya ve Basın (ETI201) Ders Detayları

Medya ve Basın (ETI201) Ders Detayları Medya ve Basın (ETI201) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Medya ve Basın ETI201 Güz 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

İSMAİL ÇELİK YARDIMCI DOÇENT

İSMAİL ÇELİK YARDIMCI DOÇENT İSMAİL ÇELİK YARDIMCI DOÇENT ÖZGEÇMİŞ YÜKSEKÖĞRETİM KURULU 09.06.2015 Adres AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI Telefon E-posta 4722162035-5422 icelik@agri.edu.tr Doğum Tarihi 05.07.1977

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ DİL ADI SINAV ADI PUAN SEVİYE YIL DÖNEM. İngilizce ÜDS 68.75 ORTA 2004 Güz

ÖZGEÇMİŞ DİL ADI SINAV ADI PUAN SEVİYE YIL DÖNEM. İngilizce ÜDS 68.75 ORTA 2004 Güz ÖZGEÇMİŞ TC KİMLİK NO: PERSONEL AD: SOYAD: DOĞUM TARİHİ: SİCİL NO: UYRUK: EHLİYET: 12288056440 DUYGU VEFİKULUÇAY YILMAZ 11/23/76 12:00 AM A55833 B DİL ADI SINAV ADI PUAN SEVİYE YIL DÖNEM İngilizce ÜDS

Detaylı

PROF. DR. MAHMUT KAPLAN HAYATI VE ESERLERİ

PROF. DR. MAHMUT KAPLAN HAYATI VE ESERLERİ Celal Bayar Üniversitesi CBÜ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ Yıl : 2011 Cilt :9 Sayı :2 PROF. DR. MAHMUT KAPLAN HAYATI VE ESERLERİ Yrd. Doç. Dr. Selim ALTINTOP Celal Bayar Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi,

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL DERGİLER YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL DERGİLER YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Senato: 2 Mart 2016 2016/06-6 KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL DERGİLER YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- Bu Yönergenin amacı, Kahramanmaraş

Detaylı

Fransızca-Türkçe Çeviri II (ETI472) Ders Detayları

Fransızca-Türkçe Çeviri II (ETI472) Ders Detayları Fransızca-Türkçe Çeviri II (ETI472) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Fransızca-Türkçe Çeviri II ETI472 Bahar 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı