Dibeklihan da renkli kermes

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Dibeklihan da renkli kermes"

Transkript

1 Dibeklihan da renkli kermes Geleneksel hale gelen ve bu yıl Sosyal sorumluluk projesi ile ikincisi gerçekleştirilen Dibeklihan Kahvehanesi Yılbaşı Kermesine ilgi yoğun oldu Bu kermesten elde edilen gelirle Yardıma muhtaç ailelerinin kışlık odun ihtiyacı karşılanacağı belirtildi. Kermesi düzenleyen ve ev sahibesi olan Dibeklihan sanat köyü kahvehanesi işletmecisi Sernur Salbaş Her yıl bu projelerimize ilavelerle ilerleme hedefindeyiz. Tüm katılımcılara sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz dedi. Havanın güzel ve kermesin park alanı içinde olmasını fırsat bilen Bodrum da yaşayanlar bu kermesin ihtiyacı olan insanlar yararına yapıldığını duyunca, bizde de katkıda bulunmak istedik. şeklinde konuştular.

2

3 Bodrum Belediyesi'nden Noel kutlaması Bodrum Belediyesi tarafından Trafo Bodrum da, Bodrum yarımadasında yaşayan yabancı vatandaşlar için Noel kutlaması yapılarak, yeni yıl pastası kesildi. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, düzenlenen geceye eşi Hülya Kocadon ile birlikte katıldı. Geceye ayrıca Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Altındağ ve Taner Uslu ile Belediye Meclis Üyeleri de katılarak Bodrum da yaşayan yabancı vatandaşların Noel Bayramlarını kutladı. Gece boyunca varillerde ateş yakılarak davetlilere ikramlar yapıldı. Yabancı vatandaşlarla bir araya gelerek Noel bayramlarını kutlayan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, gecede yaptığı konuşmada; Tanrının bize lütfu olan bu güzel Bodrum dan, böyle güzel bir akşamda sizlerle olmaktan son derece mutluyum. Bodrum un ismini dünyaya duyurmak amacıyla Bodrum u dünyada bir marka yapma yolunda mücadelemizi sizlerle beraber veriyoruz. Özellikle Bodrum u tercih etmeniz ve Bodrum da bizlerle beraber olan yaşama arzunuzdan dolayı sizleri kutluyorum. Sizlerle beraber Bodrum u dünya barış topluluğu gibi yaşayan bir yer haline getirdik. Bu güzel topluluğun bütün dünyaya ve Türkiye ye örnek olması, en büyük arzum ve dileğim. Bu güzel temennilerimle hepinizin yeni yılını kutluyorum yılında hepinize sağlık, mutluluk ve huzur diliyorum. İnanıyorum ki; Bodrum u bizler kadar çok seviyorsunuz ve bizlerle yaşama arzunuzun hiç bitmemesi dileğiyle hepinize iyi akşamlar diliyorum. dedi.

4

5

6 NOEL PAZARI Bodrum La Tapa restaurantta Noel Pazarı yapıldı. Bodrumdaki sokak hayvanları yararına düzenlenen Kermes te 8 stant açıldı. Bazı stantlarda kendi emeklerini sergileyen Bodrumlu yardımsever kadınlar, el işi, göz nuru döktükleri eşyaları satışa sundular. Evlerinde pişirdikleri bisküvileri de burada satışa sunan kadınlar, açıktan hayvan yiyeceği yardımı da kabul ettiler. Yeni yıl nedeniyle La Tapa Restaurantta kurulan 7. Noel kermesinde yılbaşı hediyelikleri de satışa sunuldu.

7 La Tapa nın işletmecsi Pınar Ertetik; 7 yıldır la Pasion da gerçekleştirdiğimiz Pazar bu yılda La tapa da devam ediyor. Hepsi el emeği ile yaptıkları ve Bodrumda değişik yerlerde yaşayan bayanlarımızın ürünlerini getirip burada müşterilerine sundukları bir Pazar dır bu kermes. Her sene olduğu gibi Tabi bu arada sıcak şarap yaptım ve ikram ettim dileyenlere de gün boyunca öğle yemeği de verdik şeklinde konuştu. Kermesi açık tutan Bodrumlu yardımsever kadınlar, sokak hayvanları için her zaman yardıma açık olduklarını söylediler.

8

9

10

11

12 Yenilenen Geçici Hayvan Bakım Merkezi açıldı Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, bakım ve rehabilitasyon çalışmaları tamamlanarak dünya standartlarında bir tesis haline getirilen Bodrum Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım Merkezi nin açılışını yaptı. Tüm canlıların yaşam hakkı olduğu inancıyla çalışmalarını sürdüren Bodrum Belediyesi, bakıma muhtaç hayvanların tedavilerinin en iyi şartlarda sürdürülebilmesi için, Bodrum Belediyesi ne ait Torba Mahallesi ndeki Sokak Hayvanları

13 Geçici Bakım Merkezi ni yeniledi. 12 bin metrekare alanda 650 hayvanın bakım ve ihtiyaçlarına cevap verebilecek kapasiteye sahip merkez, düzenlenen tören ile Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon un katılımıyla açıldı. Açılışa ayrıca Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları Kemal Orman, İsmail Altındağ, Taner Uslu ve Turgay Kaya, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Birim Müdürleri, Geçici Bakım Merkezi yetkilileri, belediye personeli, Bodrum Hayvan Hakları Derneği Başkanı Füsun Uslu ve dernek üyeleri, öğrenciler ve hayvan severler katıldı. Bodrum da bugün belki de, Türkiye ye örnek bir açılışı gerçekleştiriyoruz Başkan Mehmet Kocadon, her canlının yaşam hakkının kutsal olduğunu ifade ederek, Bodrum yarımadası çok büyük ve bizler de görevimizin bilincindeyiz. Fakat zaman aksaklıklar olmuyor değil. Bunlar olacak. zaman Hayat bazı bile arkadaşlar biliyorsunuz, kalbimizin atışı bile zikzaklıdır. Bu zikzakları zaman zaman yaşamamız lazım ama bakıyoruz ki, bu zikzakları yaşarken, bazı olumsuz eleştiriler de alabiliyoruz. Eleştirilmekten korkmuyoruz. Eleştiriler bizim yolumuzu, yönümüzü tayin etmekte en büyük katkıyı sağlarlar. Ancak şahsıma olan saldırıları ve özellikle hakaret derecesinde olan yazıları da asla kabul etmiyorum. Bakın her zaman söylüyorum: bu sosyal medya o kadar güzel ve bir o kadar da çirkin, arkadaşlar. Yazıncaya kadar yazdığınız yazı sizin ama yazdıktan sonra bütün dünyanın oluyor. Bu sosyal medyada birine yazı yazmak, hakaret etmek marifet değil. Marifet olsaydı zaten o yazanlar bir yerlere gelip mevki sahibi olurlardı. Mevki sahibi olamayınca da hırsını başka yollarla almaya çalışıyorlar. Kendilerini başka bir şekilde tatmin etmeye çalışıyorlar. Halbuki bakın el ele tutuşunca imkansız olan her şey bir şekilde başarıya ulaşıyor. Bizim derdimiz bu. El ele tutuşmak ve sevgi, birlik, beraberlik içinde, Bodrum u bir basamak daha yukarı çıkarabilmek. Önce insanların kendisine saygısı olacak ki, canlılara da saygısı olsun. Kendisine saygısı olmayan insanlardan da hiçbir şey

14 beklemeyin. Onun için bakın burada birbirine saygılı olan arkadaşlarımızla yapmış olduğumuz bu güzel örnek mücadele sonucunda, Bodrum da bugün belki de, Türkiye de örnek olacak bir açılışı gerçekleştiriyoruz. Bunun altında yatan tek şey arkadaşlar, sevgi. dedi. Daha güzellerini de yapacağız çünkü Bodrum, canlılarıyla güzel Başkan Kocadon konuşmasının devamında ise İçinizde beni 17 yıldır tanıyan arkadaşlar var. Kapımı ne zaman çalsalar, elimden ne geliyorsa yardımcı olmaya çalıştım. Bundan sonra da daha fazlasını yapacağız. Daha güzellerini yapacağız çünkü Bodrum canlılarıyla güzel. Onlarla yaşayarak güzelleşiyor Bodrum. Bir defa daha söylemek istiyorum: ben bu tesisi kazandıran belediye ekibime, canlı sever dostlara ve hepinize bir defa daha teşekkür ediyorum. şeklinde konuştu. Başkan Kocadon daha sonra etrafını saran minik öğrencilerle birlikte alkışlar eşliğinde öğrencilerin coşkusuna da ortak olarak açılış kurdelesini kesti. Ardından da yenilenen Bodrum Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım Merkezi ni beraberindekilerle ve öğrencilerle birlikte yuvalarındaki hayvanları ziyaret etti. gezerek, Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Başkan Kocadon, Biliyorsunuz Bodrum Belediye Başkanı olduğum günden beri barınaklarımıza hep daha iyisini yapmaya çalışıyoruz. Fakat tek belediye olunca maalesef barınaklarımız yetmez oldu. Dolayısıyla iki barınağı da yavaş yavaş bakıma aldık. Şu ana kadar barınaklarımıza TL civarında bir para harcadık, harcamaya da devam ediyoruz. Kapasiteyi artırdık. Yeni cihazlarımız geldi, ameliyathanelerimiz ve barınak biraz daha büyüdü. Şu anda aşağı yukarı 600 ün üzerinde hayvanımız var. Barınağımızın temizliğine, hijyenik şartlarda olmasına çok önem veriyoruz. Tüm bu çalışmaları kendi personelimizle kendi imkanlarımızla yapıyoruz. Bakın biz hayvanlarımızı kuru mamayla besliyoruz burada. Birçok yerde bu yok biliyorsunuz.

15 Özellikle Turgutreis teki barınağımızı da yavaş yavaş toplayacağız. Orasını da bu seviyeye getirmek için mücadele ediyoruz. Tabi son sistemle özellikle ultrason sistemi olsun, kan tahlilleri sistemimiz olsun, bunların hepsini burada gerçekleştirdik. Röntgen cihazımıza kadar en kaliteli operasyon malzemeleri ve en iyi sarf malzemeleri, teknoloji ile uyumlu son model kan ve kimyasal tahlil cihazlarımız ile hizmet sağlıyoruz. Tabi bir de bu arada deneyimlerinden faydalandığımız doktor arkadaşlarımız da, klasik müziğin hayvanları dinlendirici, sakinleştirici özelliği olduğunu söylediler. Barınağımızın her tarafına müzik yayını yapıyoruz. İnşallah örnek bir proje olur Türkiye mize. Ve birçok belediyemize de örnek olur. Canlı olan her şeyin iyi bir şekilde yaşaması gerektiğine inanıyorum çünkü yaşayan her şeyi çok seviyorum. Bu sene aşağı yukarı 2000 civarında kısırlaştırma yaptık daki hedefimiz ise bunun 4000 civarında olması. Şu ana kadar müdahale edip de saldığımız hayvan sayısı 3000 civarında. Özellikle bizim tek sıkıntımız; insanların yazın gelip de getirdikleri, besledikleri bu güzel hayvanları Bodrum sokaklarına terk etmeleri. Bunlar bizi çok yoruyor, çok yıpratıyor. Bunun dışında fazla bir sıkıntımız yok ama veteriner sıkıntısını tabi ki de yaşıyoruz. Bizim en büyük hayalimiz: dostlarla beraber, Bodrum yarımadasında kedi ve köpekler için büyük bir kısırlaştırma kampanyası yapmak. Tabi bunun da maliyeti çok yüksek. Şimdi bunun finansını sağlamaya çalışıyoruz. Bulduğumuz zaman bir kısırlaştırma kampanyası yapacağız. Arkadaşlara ne zaman rica etsek, hiçbir zaman hayır demiyorlar. Ama tabi toplu olunca da onlar da bu maliyeti bizden talep ediyorlar. Haklıdırlar. Biz de bu finansı sağlamak için şu anda uğraşmaktayız bin metrekare alanda 200 sokak hayvanının bakım ve ihtiyaçlarını karşılayacak kapasiteye sahip olan Bodrum Belediyesi ne ait Turgutreis teki bir diğer Sokak Hayvanları Geçici Bakım Merkezimizde ise 150 köpeğin tedavilerine ve bakımlarına devam ediliyor. Merkezde, iyileştirme ve rehabilitasyon çalışmaları da sürüyor. bilgisini verdi.

16

17 BAŞKAN YARDIMCISI TANER USLU SON BİR YILI DEĞERLENDİRDİ Bodrum Belediyesi 2015 Aralık Ayı Basın toplantısında son bir yıl değerlendirildi Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, Bodrum Belediyesi 2015 Aralık Ayı Basın Toplantısında son bir yıl içinde yapılan çalışmaları basın mensuplarına aktardı. Uslu, Bodrum için, Bodrumlular için çalıştık ve beraberce yine

18 Bodrum için çalışmaya devam edeceğiz dedi. Bodrum Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda Belediye Başkan Yardımcıları Taner Uslu, Kemal Orman, İsmail Altındağ ve Turgay Kaya ile Birim Müdürleri, toplantıya katılan yerel ve ulusal basın mensuplarına, belediyenin yapmış olduğu faaliyetler ve çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Toplantıyı açan Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, Bodrum Belediyesi nin faaliyetleri konusunda kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir kez daha bir araya geldiklerini ifade ederek şunları söyledi: Üzülerek ifade etmeliyiz ki; güzel ülkemiz son derece sıkıntılı bir süreçten geçmekte. Tüm temennimiz güzel ülkemizin en kısa zamanda bu sıkıntıları atlatarak yeniden barış ve huzur içinde yaşayacağı günlere kavuşmasıdır. Bir turizm kenti olarak da en önemli ihtiyacımız güvenlik ve huzur ortamıdır. Ülkemizde ve dünyada yaşanan bu sıkıntıların 2016 turizm sezonumuz üzerinde yaratacağı olumsuzlukları en aza indirgemek için Sayın Başkanımız Mehmet Kocadon ve Belediyemiz birimleri, gerekli önlemler üzerinde çalışmaktadır. Bodrum un marka değerini yükseltmesi için Belediye Başkanımız ve aynı zamanda Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) nın da Başkanı olan Sayın Mehmet Kocadon çalışmalarına aralıksız devam etmektedir. En son Malta da düzenlenen 2015 Akdeniz Turizm Forumuna konuşmacı olarak katıldı ve ülkenin başbakanı tarafından Turizm Politikaları ve Yaratıcılık konusunda 2015 Akdeniz Turizmi Büyük Deniz Ödülü ne layık görüldü. Turizm fuarlarına da Bodrum için katılmaya ve çalışmaya devam etmektedir. Yapılan çalışmalarla ilgili de Taner Uslu; En önemli önceliğimiz çocuklarımız gençlerimiz ve eğitimdir. Eğitim öğretim yılı öncesinde okullarımızı hazırlamak için büyük bir çabaya giriştik, tüm yarımadadaki okullarımızın eksiklerini tüm kaynaklarımızı zorlayarak gidermeye çalıştık, yeni eğitim ve spor tesisleri kazandırdık ve bu çalışmalarımıza da ara vermeden devam ediyoruz. İlçemizde dokunmadığımız okulumuz kalmadı. Sosyal yardımlarımız da tüm hızıyla sürmekte.

19 Büyüklere saygı projemiz çerçevesinde bizleri büyüten, bu günlere getiren büyüklerimizi yalnız bırakmıyoruz. Birimlerimiz tarafından yapılan ziyaretlerde sağlık ve kişisel ihtiyaçlara yönelik destekler vermeye devam ediyoruz. İhtiyaç sahiplerine soğuk kış günlerinde destek olmak amacıyla odun dağıtımına başladık. Halkımızın da desteğiyle selden zarar gören ihtiyaç sahiplerine desteklerimizi verdik. Suriye de çok zor koşullarda yaşam mücadelesi veren soydaşlarımız Bayır Bucak Türkmeni kardeşlerimize yardımlar ulaştırdık. İlçe genelinde 322 öğrencimize burs sağladık ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile İlçe Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü işbirliğinde 106 kurs açıldı. Toplam 3157 kişi açılan bu kurslardan yararlandı. Müdürlüğe bağlı Kültür İşleri ve Etkinlik Koordinasyon Birimi tarafından yıl içinde 15 festival, 6 şenlik, 2 panayır, 12 sportif faaliyet, 30 seminer/konferans, 35 tiyatro ve 18 konser olmak üzere toplam 118 adet etkinlik düzenlenerek destek verildi. Şevket Sabancı Kültür Merkezi nde 19 sergi, Gümüşlük Sanat Evi nde 26 sergi, Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi nde 23 sergi ve Yalıkavak Sarnıç Sanat Galerisi nde 1 sergi olmak üzere toplam 69 sergi açıldı. Bodrum da yaşamı paylaştığımız sokak hayvanlarını unutmayarak geçici bakım merkezimizi çağdaş normlara getirmeye çalıştık ve merkezimizi 25 Aralık Cuma günü saat de hizmete açıyoruz. Tüm halkımızı da açılışa davet ediyoruz. bilgisini verdi. Belediye birimlerinin, 2016 yılına ilişkin planlamalarını büyük ölçüde tamamladığına da dikkat çeken Uslu, Turizm sezonu öncesinde bazı kentsel tasarım projelerimizi de tamamlamayı amaçlıyoruz. Yapılan çalışmalar, Fen İşleri bünyesinde bulunan 14 adet damperli kamyon, 10 adet beko loader kazıcı yükleyici, 1 paletli ekskavalatör, 6 adet damperli kamyonet, 3 greyder, 4 adet lastikli ekskavalatör, 2 adet dozer, 13 adet traktör, 1 adet mini ekskavatör ile gerçekleştirildi. Bu detayı da hangi şartlarda çalıştığımızı bilelim diye söylüyorum. Fen işleri ekiplerimiz tarafından Bodrum Belediyesine ait asfalt şantiyesinde üretilen toplam

20 ton sıcak asfalt ile yarımada genelinde 73 km yol yapıldı. Mevsimsel şartlardan kaynaklı bozulan yollar bakıma alındı. Tüm ilçe genelindeki cadde ve sokaklarda toplam m2 lik alanı kapsayan çalışmalarda 18 km beton kilit parke taşı, 17 km de bordür taşı döşendi. Satın alımı yapılan 4150 m3 hazır beton ile Bodrum ilçe sınırları içerisindeki muhtelif mevkilerde 5 km beton yol yapıldı. Toplam 2000 m2 lik alana taş duvar ve perde beton örüldü. 480 ton Rotmiks malzeme ile asfalt tamiri yapıldı. Mumcular Cumhuriyet Meydanı için alınan adet klinker taban tuğla ve diabaz ile 1100 m2 alanda meydan döşeme çalışması yapıldı. 250 m2 diabaz, Atatürk heykeli kaidesine döşendi. Bitez Cami Meydanı nda 350 m2 lik alanda klinker tuğla döşemesi, Ortakent-Yahşi Mahallesi Saime Kadın Sokak ta 4000 m2 lik alanda sathi kaplama asfalt çalışması, Turgutreis Mahallesi Şevket Sabancı Caddesi 4. Kısım Sahil Yolu ve Bisiklet Yolu Yapım Çalışması gerçekleştirildi. Çalışma, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı standartlarında gerçekleştirilerek 700 metre bisiklet yolu, 5000 m2 de sahil yürüyüş yolu ve bulvar parke döşemesini içeriyor. Bodrum Belediyesi ne ait Torba Mahallesi Kaynar Mevkii nde bulunan geçici hayvan bakımevi ve rehabilitasyon çalışmaları kapsamında taş duvar, çevre düzenleme, yol vb. işlerin denetimi ve kısmi imalatı yapıldı. Bodrum ilçe sınırları içerisindeki 14 okula ek derslik, spor sahası, su yalıtımı, çevre düzenlemesi ve çeşitli tadilat ve tamirat işleri yapıldı. Bodrumspor un 3. Lig maçlarının oynayacağı Bodrum İlçe Stadının TFF Kriterlerine uygun hale getirilmesi için yapılan çalışmalar kapsamında ise 300 ton asfalt ve 100 m3 beton dökülerek 4 adet de idari işler odası yapıldı. Yeni İmar Yolları açılması kapsamında Akyarlar Mahallesi Toptepesi Caddesi başta olmak üzere Turgutreis Mahallesi Karabağ, Akçaalan ve Bahçelievler mevkilerinde toplam 11 km yol açıldı. Bu imalatlar için saat iş makinası çalışması yapıldı. dedi. Taner Uslu, konuşmasının devamında verdiği bilgide ise Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından son bir yılda adet

21 bitki çeliği alımı yapıldı adet bitki, üretim yataklarından saksıya alındı adet tohumdan mevsimlik bitki ekimi yapılırken adet tohumdan ekilen mevsimlik bitkilerin, adet tohumdan üretilen çalı grubu fidelerinin ve adet tohumdan üretilen ağaçların ise saksılara dikim işlemleri yapıldı. Palmiye Kırmızı Böceği ile mücadele için başlatılan ilaçlama çalışmalarında adet palmiye ve hurma ağacının ilaçlaması yapıldı. Çim alanlar periyodik olarak gübrelenerek çim, yabani ot ve çim kurdu ilaçlama çalışmaları yapıldı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin 2015 yılı Aralık ayına kadar yapmış olduğu çalışmalar kapsamında 174 adet ağaç, 2 adet palmiye, adet çalı grubu, adet çiçek ve adet mevsimlik çiçeği toprakla buluştu adet ağaç, adet çalı grubu, adet palmiye ve phoenix budaması yapıldı. 59 ağaç, 8 adet çalı grubu, 16 adet palmiye ve hurma ağacının söküm işlemleri, başka yere nakillerini ve dikimini yapıldı. Zarar gören 289 adet ağaç, 16 adet çalı grubu, 32 adet palmiye ve hurma ağacının da kesim işlemleri yapıldı. Bodrum Yeni Umutlar Koruluğu, Gümbet kavşağı heykel etrafı ve orta refüj, Bodrum balıkçıların önü ve Bitez Ahmet Çakır Parkı na 3000 metrekare çim serimi yapıldı. Yalıkavak sahili, Gümüşlük parkları, Turgutreis sahili ve Turgutreis Sabancı Parkı ndaki çim alanlara ara ekim çim ekildi. Yalıçiftlik Köseler Çocuk Parkı, Gündoğan Koreli Parkı, Yalıkavak Sağlık Ocağı karşısındaki park, Turgutreis Akçaalan daki okul arkasındaki çocuk parkı, Turgutreis Migros karşısındaki park, Turgutreis Burak Sitesi arkasındaki çocuk parkı, Konacık Modern Evler arkasındaki çocuk parkı, Konacık Börteçine Sokak taki çocuk parkı ve Mumcular yeni sera alanına beton dökümü yapıldı. Gümbet Hüseyin Boyacı İ.Ö.O. üstündeki, Konacık Modern Evler arkasındaki, Yalıçiftlik Köseler deki ve Mumcular Yeniköy Mahallesi ndeki çocuk parkları ise kauçuk malzeme ile döşendi. dedi. Ortakent-Yahşi deki İmar ve Şehircilik Müdürlüğünde planlama çalışmaları, harita ve imar durumu çalışmaları, yıkım

22 koordinasyon işlemleri, yapı kontrol ve kaçak önleme ve ruhsat işlemleri gerçekleştiğini de belirterek, 2015 yılı içerisinde müdürlüğe ait gelen evrakın üne cevap verildi. Planlama çalışmalarında ise Bodrum un tek belediye olmasını takiben mülga 11 belde belediyesi tarafından, Bodrum Belediyesi ne devri yapılırken onaylı ve yürürlükte olan imar planlarında, planlar ve plan hükümleri kapsamında içerik açısından ise detaylı düzenleyici çalışmalara devam ediliyor. Onaylı ve yürürlükte olan planlar üzerine işlenmemiş plan değişikliği dosyaları incelenmekte olup, sayısal ortamda planların üzerine işlenmesine yönelik çalışmalar sürüyor. Bodrum Belediyesi tarafından; İçmeler-Tavşanburnu Yat Çekek Alanı ve Dolgu Amaçlı İmar Planı, Gündoğan ve Turgutreis Revizyon ve İlave İmar Planı, Ortakent ve Bitez Koruma Amaçlı İmar Planı Değişikliği, Ortakent-Yalıkavak Karayolu Güzergahı İmar Planı Değişikliği, Ortakent Kemer Mevkii 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı, Göltürkbükü Gölbaşı Mevkii İmar Planı Değişikliği, Akyarlar Fenerburnu Mevkii Koruma Amaçlı İmar Planı, Bitez Doğal Sit Alanları Dışında Kalan Alanlar ile ilgili İmar Planı Değişikliği çalışmalarına başlanırken analiz-etüt ve kurum görüşü çalışmaları devam ediyor. Bodrum Belediyesi tarafından yürütülen plan çalışmalarına altlık olması amacıyla halihazır haritası olmayan alanlara ilişkin haritalar yapım aşamasında bulunuyor ve eski haritalar da güncelleniyor. Bodrum yarımadası bütününde kıyı kenar çizgisi analizlerinin de yapıldığı çalışmalarda, kıyı kenar tespitleri yapıldı. Yapılmamış alanlar da incelenerek belirlendi. Onaylı ve yürürlükte olan planlı alanlar dışında, imar planına esas jeolojik-jeoteknik etüt çalışmalarının yapılması gerekli olunan alanlar tespit edildi. Eski jeolojik etütlerin yenilenmesine yönelik çalışmalara ise devam ediliyor yılı içerisinde, İmar Komisyonu tarafından 28 adet plan değişikliği teklifi incelenerek bunlardan 25 adedi, Bodrum Belediye Meclisince uygun bulundu, 3 tanesine ilişkin Bodrum Belediye Meclisi tarafından ret görüş verildi. Harita ve İmar

23 Durumu Birimi tarafından 2015 yılında 2590 tane resmi yazıya cevap verildi, imar durumu ve imar uygulaması dosyası mahallerinde belirlendi. Yapı Ruhsatı ve İskan Birimi tarafından Yürürlükteki İmar Kanunu ve ilgili yönetmeliklere göre 2015 yılı içerisinde 2135 adet Yapı Ruhsatı düzenlendi. Ruhsat ve eklerine uygun olarak yapılan yapılar için 2015 yılı içerisinde 846 Adet Yapı Kullanma İzin Belgesi ile ayrıca 221 adet de Yıkım Ruhsatı düzenlendi. Yapı Kontrol, Kaçak Yapıları Önleme Birimi tarafından da İmar Planı ve Ruhsata uygun hale getirilmemiş yapıların ilgilileri hakkında Türk Ceza Kanunun 184. Maddesi uyarınca işlem yapılması için Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuluyor. Bu kapsamda, 2015 yılı içerisinde toplam 645 adet kaçak yapı tespit edildi. şeklinde konuştu. Uslu, gündemdeki Rüzgar Enerjisi Santralleri ile ilgili de Şunun iyi bilinmesini arzu ediyoruz. Bodrum Belediyesi olarak bizlerin RES lere değil, yapılması planlanan yerlere karşı olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Planlana RES lerin yaşam alanlarımıza çok yakın olması sebebiyle hem halkımızın sağlığını hem turizmimizi olumsuz etkileyeceğine inanıyoruz. dedi. Toplantı sonunda başkan yardımcıları ve birim müdürleri, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

24

25

26

27

28 OASİS de YILBAŞI EĞLENCELERİ BAŞLADI Oasis in Heyecanla Beklenen Yılbaşı Şenliği Eğlenceleri Aralık Tarihlerinde ve Oasis Bir Birinden Güzel Sürprizlerle Gerçekleşecek. Geleneksel olarak her yıl Aralık ayında düzenlenen, çağdaş eğitime ve kadının el emeğine destek olmayı amaçlayan 19.

29 Yılbaşı Şenliği, Oasis in ev sahipliğinde ve Mey Flower katkılarıyla, Aralık 2015 tarihleri arasında gerçekleşiyor. Oasis in Yılbaşı Şenliği nde, Noel Baba dev kar küresinde çocuklarla fotoğraf çektirerek sürpriz hediyelerini dağıtacak. 26 Aralık Cumartesi günü çocuklar için gerçekleşecek Maket Uçak atölyesiyle, hafta boyu sürecek sürpriz etkinlikler ve canlı müzikle Oasis in Yılbaşı Haftası ziyaretçilerini çok eğlendirecek. 25 Aralık Cuma günü başlayarak 31 Aralık Perşembe gününe kadar devam edecek Oasis Yılbaşı Eğlencelerine tüm Bodrum halkı davetli olduğu bildirildi.

30

31 Minik öğrencilerden atık ve geri dönüşüm sergisi Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Özel Turgutreis Marmara Anaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan Atık ve Geri Dönüşüm Malzemelerinden Yapılan İcatlar Projeleri adlı serginin açılışına katıldı. Anaokulunu ve sergiyi gezerek öğrencilerle vakit geçiren Başkan Kocadon a Bodrum Belediye Meclis Üyeleri, Okul Müdürü N.Dilek Albayrak ve Anaokulları Koordinatör Müdürü Müge Çoban eşlik etti. Mehmet Kocadon; 65 öğrencisi, 6 sınıf öğretmeni, 1 İngilizce öğretmeni ve 1 okul psikoloğu ile eğitim öğretimine devam eden Özel Turgutreis Marmara Anaokulunun tüm yaş gruplarıyla birlikte hazırladığı sergideki çalışmalarla yakından ilgilendi. Minik öğrenciler, sergi sonrası Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon a kendi elleriyle okul bahçesinden topladıkları portakal, mandalina, limonlar ve atık pastel boyaların fırınlanmasıyla oluşturdukları kalp şeklindeki eserlerini hediye etti. Öğrencilere el emeği göz nuruyla hazırladıkları hediye için teşekkür eden Başkan Kocadon, Öğrencilerimizin bilinçlendirilmesi için hazırlanan bu ve benzeri projelerin hayata geçtiğini görmek, bizleri çok mutlu ediyor ve gururlandırıyor. Minik öğrencilerimizin yaratıcılıklarını ve hayal güçlerini kullanarak hazırlamış oldukları eserler, gerçekten görülmeye değer. Kendilerini tebrik ediyorum. Sevgiyle kucaklıyorum dedi. Başkan Kocadon ziyaret sonunda ise okula ait anı defterini imzalayarak duygu ve düşüncelerini de deftere yazmış olduğu şu

32 sözlerle aktardı: Milenyum çocuklarını yetiştiren kıymetleri eğitmenlerimi ve eğitim kurumunu en içten saygılarımla kutluyorum. Geleceğimizin teminatı olacak bu çocuklarımızı, Cumhuriyetimizin ilkelerine sahip çıkan nesiller olacağına inanarak; çocuklarımıza başarılar diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.

33

34

35

36 BODRUM DA ELEKTRİK KESİNTİSİ AYDEM den yapılan açıklamaya göre 26 aralık tarihinde Yalıkavak ve Gümbet Mahallelerinde elektrik kesintiisi uygulanacağı bildirildi. Bodrum dan Bayırbucak Türkmenlerine yardım Bodrum Belediyesi tarafından sınırda yaşayan Bayırbucak Türkmenlerine erzak ve eşya yardımı yapıldı. Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan 23 koli erzak, battaniye, 20 koli bay-bayan-bebek giysileri ve zeytin, Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan a teslim edildi. Yardım malzemeleri, Muğla Yörük Obaları Derneği tarafından gün içinde sahiplerine ulaştırılmak amacıyla yola çıkarıldı. Yardımların teslimine Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediye Meclis Üyeleri ve Bodrum Belediyesi Kültürü ve Sosyal İşler Müdürlüğü Koordinatörü Mükerrem Uyar da katıldı. Sivil toplum kuruluşları vasıtasıyla bu tür yardımları ulaştırmaya çalıştıklarını ifade eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bize ulaşan talepleri imkanlarımız dahilinde yerine getirmeye çalışıyoruz. Ancak birbirimizi

37 dinleyerek, birbirimizi anlayarak birlik ve beraberliği sağlayabiliriz. Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan a, bize bu imkanı sağladığı için çok teşekkür ediyorum. Bodrum Belediyesi olarak ihtiyaç sahibi tüm insanlara elimizden geldiğince yardım elini uzatmaya gayret ediyoruz. dedi.

38

39

40 DİPTEN GELEN PARILTI Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Cam Eserleri kitabı. Kitabı yazan Arkeolog Aynur Özet. Kültür Bakanlığı Yayını olarak ) olarak basılmış yılında (ISBN: Arkeolog Bodrum Müze Müdürü Oğuz Alpözen döneminde Arkeolog Aynur Özet tarafından yazılan kitap metin ve renkli fotoğraflarla beraber kapak sayfa. Fotoğraflarda ise; Koray Ölçen, Gordian Wurst, Donald Frey, Oguz Hamza, Ünal Özfuçucu isimleri var. Bodrum severler ve araştırmacılar, kütüphanenizde bulunması gerekli bir kitap. Attila Guvenç

BAŞKAN YARDIMCISI TANER USLU SON BİR YILI DEĞERLENDİRDİ

BAŞKAN YARDIMCISI TANER USLU SON BİR YILI DEĞERLENDİRDİ BAŞKAN YARDIMCISI TANER USLU SON BİR YILI DEĞERLENDİRDİ Bodrum Belediyesi 2015 Aralık Ayı Basın toplantısında son bir yıl değerlendirildi Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, Bodrum Belediyesi

Detaylı

Yenilenen Geçici Hayvan Bakım Merkezi açıldı

Yenilenen Geçici Hayvan Bakım Merkezi açıldı Yenilenen Geçici Hayvan Bakım Merkezi açıldı Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, bakım ve rehabilitasyon çalışmaları tamamlanarak dünya standartlarında bir tesis haline getirilen Bodrum Belediyesi

Detaylı

Başkan Kocadon Muğla basınını Bodrum da ağırladı

Başkan Kocadon Muğla basınını Bodrum da ağırladı Başkan Kocadon Muğla basınını Bodrum da ağırladı Başkan Kocadon : Artık hep beraber diyoruz ki Muğla aşkıyla yanıp tutuşalım Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle

Detaylı

Minik öğrencilerden atık ve geri dönüşüm sergisi

Minik öğrencilerden atık ve geri dönüşüm sergisi Minik öğrencilerden atık ve geri dönüşüm sergisi Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Özel Turgutreis Marmara Anaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan Atık ve Geri Dönüşüm Malzemelerinden Yapılan

Detaylı

Bodrum da hafriyat atıkları geri kazanım tesisi hizmete başladı

Bodrum da hafriyat atıkları geri kazanım tesisi hizmete başladı Bodrum da hafriyat atıkları geri kazanım tesisi hizmete başladı Bodrum da hafriyat atıkları geri kazanım tesisi hizmete başladı Büyükşehir Belediyesi tarafından yatırımı gerçekleştirilen çevreci yatırım;

Detaylı

BODRUM'A LELEG YOLU YAPILIYOR

BODRUM'A LELEG YOLU YAPILIYOR BODRUM'A LELEG YOLU YAPILIYOR BODTO Turizm Altyapı Projelerine Devam Ediyor Bodrum Ticaret Odası nın, 2014-2017 Stratejik Planı amaç ve hedefleri kapsamında, Bodrum da turizm sezonunun uzatılması, sektörün

Detaylı

Büyükşehir Bodrum halkına yeni süreci anlattı

Büyükşehir Bodrum halkına yeni süreci anlattı Büyükşehir Bodrum halkına yeni süreci anlattı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Bodrum da düzenlenen toplantıda yeni süreç ile ilgili büyükşehir daire başkanları tarafından Bodrum halkına

Detaylı

Dibeklihan da renkli kermes

Dibeklihan da renkli kermes Dibeklihan da renkli kermes Geleneksel hale gelen ve bu yıl Sosyal sorumluluk projesi ile ikincisi gerçekleştirilen Dibeklihan Kahvehanesi Yılbaşı Kermesine ilgi yoğun oldu Bu kermesten elde edilen gelirle

Detaylı

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ ADANA KENT SORUNLARI SEMPOZYUMU / 16 2008 BU BİR TMMOB YAYINIDIR TMMOB, bu makaledeki ifadelerden, fikirlerden, toplantıda çıkan sonuçlardan ve basım hatalarından sorumlu değildir. ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Detaylı

Belediyemiz her zaman vatandaşın yanında

Belediyemiz her zaman vatandaşın yanında Belediyemiz her zaman vatandaşın yanında Sağlık ve Ev Hizmetleri Projesi kapsamında belediye temizlik ekipleri, ilçe sınırlarında ikamet eden 60 yaş üstü, kimsesiz, muhtaç ve engelli kişilerin evlerine

Detaylı

G Ü N D E M. 2. Geçen birleģime ait tutanak özetinin okunması ve oylanması.

G Ü N D E M. 2. Geçen birleģime ait tutanak özetinin okunması ve oylanması. İL GENEL MECLİSİNİN 2016 YILI MAYIS AYI TOPLANTISI GENEL GÜNDEMİ (Valilik Toplantı Salonu 02.03.04.05/05/2016 tarihleri arası Eynesil İlçesi 06/05/2016) G Ü N D E M 1. Yoklama. 2. Geçen birleģime ait tutanak

Detaylı

YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler

YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler Kurul, komisyon ve ekiplerin oluşturulması MADDE 107- (1) Okullarda, eğitim, öğretim ve yönetim etkinliklerinin verimliliğinin sağlanması, okul ve çevre işbirliğinin

Detaylı

Faliyet Raporları. Toplu İş Sözleşmesi Çalışanlarımızın özlük haklarını düzenleyen Toplu İş Sözleşmesinin geliştirilerek uygulanmasına devam edilecek.

Faliyet Raporları. Toplu İş Sözleşmesi Çalışanlarımızın özlük haklarını düzenleyen Toplu İş Sözleşmesinin geliştirilerek uygulanmasına devam edilecek. 2010 Mali Yılı Çalışma Programı Faliyet Raporları Personel Çalışanların daha verimli olabilmesi için özellikle halkla ilişkiler konusunda hizmetiçi eğitim çalışması programlanacaktır. Toplu İş Sözleşmesi

Detaylı

Öncelikle basın toplantımıza hoş geldiniz diyor, sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.

Öncelikle basın toplantımıza hoş geldiniz diyor, sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum. Gümrük Ve Ticaret Bakanı Sn. Nurettin CANİKLİ nin Kredi Kefalet Kooperatifleri Ortaklarının Borçlarının Yapılandırılması Basın Toplantısı 24 Eylül 2014 Saat:11.00 - ANKARA Kredi Kefalet Kooperatiflerinin

Detaylı

YURTDIŞI VATANDAŞLAR DANIŞMA KURULUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

YURTDIŞI VATANDAŞLAR DANIŞMA KURULUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK 24 Aralık 2010 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27795 YÖNETMELİK Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığından: YURTDIŞI VATANDAŞLAR DANIŞMA KURULUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ

Detaylı

VAN-TUŞBA BELEDİYE MECLİSİNİN HAZİRAN 2016 TARİHLİ KARAR ÖZETLERİ

VAN-TUŞBA BELEDİYE MECLİSİNİN HAZİRAN 2016 TARİHLİ KARAR ÖZETLERİ VAN-TUŞBA BELEDİYE MECLİSİNİN HAZİRAN 2016 TARİHLİ KARAR ÖZETLERİ KARAR TARİHİ : 06.06.2016 KARAR NO: 104 Belediyemiz 2015 Mali yılı kesin hesabının 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesinin (b) bendi

Detaylı

T.C NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ Yapı Ġşleri ve Teknik Daire Başkanlığı GÖREV TANIM FORMU

T.C NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ Yapı Ġşleri ve Teknik Daire Başkanlığı GÖREV TANIM FORMU UZMANLIK ALANI BAĞLI OLDUĞU UNVAN Teknik Hizmetler Mühendis İnşaat Mühendisi Daire Başkanı Mühendis unvanının gerektirdiği yetki ve devredilmiş olan yetkiler çerçevesinde sorumlu olduğu iş ve işlemleri

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL DERGİLER YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL DERGİLER YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Senato: 2 Mart 2016 2016/06-6 KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL DERGİLER YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- Bu Yönergenin amacı, Kahramanmaraş

Detaylı

Tam yağlı süt ürünleri tüketen erkeklere kötü haber

Tam yağlı süt ürünleri tüketen erkeklere kötü haber Tam yağlı süt ürünleri tüketen erkeklere kötü haber Sağlıklı, güçlü kuvvetli bir erkeksiniz ama çocuğunuz olmuyorsa bu önemli sorunun sebebi yediklerinizle ilgili olabilir. Erkekler üzerinde yapılan bilimsel

Detaylı

MOTOSİKLET KAZASI, BODRUM U ACIYA BOĞDU

MOTOSİKLET KAZASI, BODRUM U ACIYA BOĞDU MOTOSİKLET KAZASI, BODRUM U ACIYA BOĞDU Bodrum da yaşanan motosiklet kazası nda 2 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Konacık mahallesi Atatürk bulvarında süratli bir şekilde ilerleyen İsmet Özbaş yönetimindeki

Detaylı

2.000 SOSYOLOG İLE YAPILAN ANKET SONUÇLARINA DAİR DEĞERLENDİRMEMİZ. Anayasa nın 49. Maddesi :

2.000 SOSYOLOG İLE YAPILAN ANKET SONUÇLARINA DAİR DEĞERLENDİRMEMİZ. Anayasa nın 49. Maddesi : 2.000 SOSYOLOG İLE YAPILAN ANKET SONUÇLARINA DAİR DEĞERLENDİRMEMİZ Anayasa nın 49. Maddesi : A. Çalışma Hakkı ve Ödevi Çalışma, herkesin hakkı ve ödevidir. Devlet, çalışanların hayat seviyesini yükseltmek,

Detaylı

METEOROLOJİ SEMİNERİ

METEOROLOJİ SEMİNERİ METEOROLOJİ SEMİNERİ Milli Eğitim Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı nın ortak düzenlediği meteorolojik faaliyetler ve ürünlerinin tanıtımına ilişkin 5. ve 6. sınıf öğrenci ve öğretmenlerimize

Detaylı

T.C. AMASYA BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, İlkeler ve Tanımlar

T.C. AMASYA BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, İlkeler ve Tanımlar Amaç: T.C. AMASYA BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, İlkeler ve Tanımlar Madde 1- Bu yönetmeliğin amacı; Amasya Belediyesi Veteriner

Detaylı

SİİRT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç

SİİRT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç SİİRT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Siirt Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama

Detaylı

Konteynerler yenileniyor

Konteynerler yenileniyor Konteynerler yenileniyor Bodrum Belediyesi ekipleri, yaz sezonu öncesi Bodrum yarımadası genelindeki eskiyen çöp konteynerlerini yenileri ile değiştirmek için çalışmaları başlattı. Bodrum Belediyesi Temizlik

Detaylı

www.besiktas.com.tr Günlük Kent Gazetesi 4/c'yi de kaldır!.. cümlelerine yer verildi. Basın açıklamasında özetle; Kamuda çalıştırlan

www.besiktas.com.tr Günlük Kent Gazetesi 4/c'yi de kaldır!.. cümlelerine yer verildi. Basın açıklamasında özetle; Kamuda çalıştırlan 11 NİSAN 2013 0 212 260 23 60-0 212 260 52 29 %50 ye varan indirimler 4/C'lilerin eylemi TÜRK Büro-Sen öncülüğünde, 4/C'lilerin haklarının iadesi amacıyla ülke çapında eylemler düzenlenmeye başlatıldı.

Detaylı

ÇANAKKALE BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÇANAKKALE BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ÇANAKKALE BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1)Bu Yönergenin amacı; Veteriner İşleri Müdürlüğü

Detaylı

DEĞERLENDİRME NOTU: Mehmet Buğra AHLATCI Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, Sosyolog

DEĞERLENDİRME NOTU: Mehmet Buğra AHLATCI Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, Sosyolog DEĞERLENDİRME NOTU: Mehmet Buğra AHLATCI Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, Sosyolog KONYA KARAMAN BÖLGESİ BOŞANMA ANALİZİ 22.07.2014 Tarihsel sürece bakıldığında kalkınma,

Detaylı

MERTER KOLEJİNDE CUMHURİYET KUPASI HEYECANI

MERTER KOLEJİNDE CUMHURİYET KUPASI HEYECANI MERTER KOLEJİNDE CUMHURİYET KUPASI HEYECANI Özel Merter Anadolu Lisesinin düzenlediği sınıflar arası Cumhuriyet Kupası karşılaşmaları, oynanan final maçıyla sona erdi. 12 sınıfın kıyasıya mücadele ettiği

Detaylı

YELKEN HAKEMİ OLACAKLAR

YELKEN HAKEMİ OLACAKLAR YELKEN HAKEMİ OLACAKLAR HAKEM OLMAK İSTEYENLER İÇİN ADAY HAKEM KURSU DÜZENLENDİ Türkiye Yelken Federasyonu nun 2015 faaliyet programı içerisinde yer alan aday hakem kursu Bodrum İçmeler de bulunan B.B.

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Muş Alparslan Üniversitesi Uzaktan

Detaylı

NİSAN 2013 SAYI:16 ŞEHİRLER ÇOCUKLARIMIZA GÖRE OLSUN

NİSAN 2013 SAYI:16 ŞEHİRLER ÇOCUKLARIMIZA GÖRE OLSUN NİSAN 2013 SAYI:16 ŞEHİRLER ÇOCUKLARIMIZA GÖRE OLSUN S Ö Y L E Ș İ Avrupa Birliği Yatırımları Daire Bașkanı Okuyucularımız için Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Bașkanlığı hakkında bilgi verebilir misiniz?

Detaylı

ERENLER BELEDİYE MECLİSİNİN 03/11/2014 TARİHİNDE YAPMIŞ OLDUĞU TOPLANTISINA AİT TUTANAK ÖZETİ

ERENLER BELEDİYE MECLİSİNİN 03/11/2014 TARİHİNDE YAPMIŞ OLDUĞU TOPLANTISINA AİT TUTANAK ÖZETİ ERENLER N 03/11/2014 TARİHİNDE YAPMIŞ OLDUĞU TOPLANTISINA AİT TUTANAK ÖZETİ G Ü N D E M : Bir evvelki Meclis Toplantısına ait Tutanağın okunarak kabulü 1- Revizyon Uygulama İmar Planına Ait Komisyon Raporu

Detaylı

KAHRAMAN KART BASINA TANITILDI

KAHRAMAN KART BASINA TANITILDI KAHRAMAN KART BASINA TANITILDI Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi özellikle toplu taşıma araçlarında kullanılacak olan Kahraman Kart ın basına tanıtımı yapıldı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye binası

Detaylı

ÖZEL MOTORLU TAŞITLAR SÜRÜCÜ KURSLARI TOPLANTISI RAPORU

ÖZEL MOTORLU TAŞITLAR SÜRÜCÜ KURSLARI TOPLANTISI RAPORU ÖZEL MOTORLU TAŞITLAR SÜRÜCÜ KURSLARI TOPLANTISI RAPORU İLERİ ARAŞTIRMALAR ŞUBAT 2016 0 Odamız 15 No.lu Eğitim Meslek Komitesi Üyeleri ve sürücü kursu olarak hizmet veren kuruluşların temsilcilerinin katılımlarıyla

Detaylı

T.C. ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI. TÜRKİYE NİN EN TEMİZ KENTİ PROJESİ İLE İLGİLİ USUL ve ESASLAR

T.C. ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI. TÜRKİYE NİN EN TEMİZ KENTİ PROJESİ İLE İLGİLİ USUL ve ESASLAR T.C. ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI TÜRKİYE NİN EN TEMİZ KENTİ PROJESİ İLE İLGİLİ USUL ve ESASLAR PROJENİN ADI : Temiz Kentim YarıĢması PROJENİN HEDEFİ : Ġçinde bulunduğumuz yüzyıl; hızlı nüfus artıģı,

Detaylı

HAYVAN BARINAĞINI ZİYARET ETTİ

HAYVAN BARINAĞINI ZİYARET ETTİ BODRUMSPORLU FUTBOLCULAR HAYVAN BARINAĞINI ZİYARET ETTİ Bodrum Belediyesi Bodrumsporlu futbolcu ve antrenörler, Bodrum Belediyesi Torba Geçici Hayvan Bakım Merkezini ziyaret etti. Bodrumspor un başarılı

Detaylı

Bir Fidandan Bir Çınara: Düzce Üniversitesi.

Bir Fidandan Bir Çınara: Düzce Üniversitesi. Bir Fidandan Bir Çınara: Düzce Üniversitesi. Üniversitemizin 10. Yıl Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Düzce Üniversitesi 10 Yaşında başlıklı söyleşi, Cumhuriyet Konferans Salonu nda gerçekleştirildi.

Detaylı

Spor Toto 3. Lig 2. Grup ta mücadele eden Bodrum Belediyesi Bodrumspor ikinci yarı hazırlıklarına devam ediyor.

Spor Toto 3. Lig 2. Grup ta mücadele eden Bodrum Belediyesi Bodrumspor ikinci yarı hazırlıklarına devam ediyor. BODRUMSPOR SÜRDÜRÜYOR HAZIRLIKLARINI Spor Toto 3. Lig 2. Grup ta mücadele eden Bodrum Belediyesi Bodrumspor ikinci yarı hazırlıklarına devam ediyor. Günde çift antrenman ile devre arası kampını Bodrum

Detaylı

T.C. BİLECİK İL GENEL MECLİSİ Araştırma ve Geliştirme Komisyonu

T.C. BİLECİK İL GENEL MECLİSİ Araştırma ve Geliştirme Komisyonu Rapor No:01 Rapor Tarihi: 10.03.2011 muz İl Genel Meclisimizin 01.03.2011 tarih ve 2011/33 sayılı kararı doğrultusunda 08-09-10 Mart 2011 tarihlerinde toplanmıştır. İdaremiz araç parkında bulunan makine

Detaylı

Türk İşaret Dili sistemi oluşturuluyor

Türk İşaret Dili sistemi oluşturuluyor Türk İşaret Dili sistemi oluşturuluyor Ekim 14, 2011-2:43:35 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ''Bedensel, işitme ve görme özürlüler kendi içinde sınava tabi tutulacak. 2012 yılının ilk çeyreğinde

Detaylı

T.C. AKYURT BELEDİYE MECLİSİ 2016 YILI OCAK AYI OLAĞAN TOPLANTISI BİRLEŞİM: 01 TARİH: 04/01/2016 PAZARTESİ AÇILMA SAATİ 17.00

T.C. AKYURT BELEDİYE MECLİSİ 2016 YILI OCAK AYI OLAĞAN TOPLANTISI BİRLEŞİM: 01 TARİH: 04/01/2016 PAZARTESİ AÇILMA SAATİ 17.00 BİRLEŞİM: 01 TARİH: 04/01/2016 PAZARTESİ 2- Fen İşleri Müdürlüğü nün 29.12.2015 tarih ve 9201 sayılı Seyyid Burhaneddin Cami Yaptırma ve tarafından tamamlanmasına ilişkin yazısının 3- Zabıta Müdürlüğü

Detaylı

KOLON KANSERİNİ DEV MAKET İLE TANITTILAR

KOLON KANSERİNİ DEV MAKET İLE TANITTILAR KOLON KANSERİNİ DEV MAKET İLE TANITTILAR Bodrum Rotary Kulübü Bugün 1 Saat, Yarın 1 Hayat adı verilen farkındalık projesi Bodrum da başladı. Proje kapsamında halkı bilgilendirmek için el ilanları, broşürler

Detaylı

YÖNETMELİK. c) Merkez (Hastane): Selçuk Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezini (Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesini),

YÖNETMELİK. c) Merkez (Hastane): Selçuk Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezini (Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesini), 31 Mart 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28250 Selçuk Üniversitesinden: YÖNETMELİK SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

(ÇEKAP) Çevresel Kapasitemiz Gelişiyor

(ÇEKAP) Çevresel Kapasitemiz Gelişiyor (ÇEKAP) Çevresel Kapasitemiz Gelişiyor Eğitimlerin 2. Ayağı 6-7 Mayıs ta Erzurum da Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Türkiye tarafından yürütülen ve temel yararlanıcısı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olan Türkiye

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ANTALYA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK YATIRIMLARI

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ANTALYA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK YATIRIMLARI T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ANTALYA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK YATIRIMLARI 2014 ANTALYA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK YATIRIMLARI 2014 EDİTÖRLER Dr.Ünal HÜLÜR Turgut ALTUN Fatma İPEK Sibel ŞANLI İl Sağlık Müdürü Sağlık

Detaylı

T.C. ANKARA İLİ AKYURT İLÇESİ BELEDİYESİ MECLİS KARARI MECLİSİ TEŞKİL EDENLER

T.C. ANKARA İLİ AKYURT İLÇESİ BELEDİYESİ MECLİS KARARI MECLİSİ TEŞKİL EDENLER Karar Tarihi : 03.06.2013 Karar No : 52 Karar Konusu : Plan değişikliği yapılması. T.C. Oktay BAĞCI, Yünüs GÖRGÜLÜ, Semra ULUTAŞ, Murat UĞUR(Katılmadı), Erdoğan KARAKAŞ, Mustafa YAZICI, Özcan REFAH, Nuh

Detaylı

SORUMLULUK PROJELERİ

SORUMLULUK PROJELERİ YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ Sosyal Sorumluluk Projesi, Yaşar Üniversitesi nin kurumsal bilim iddiasının unsurlarından biridir; bu iddianın, akademik ve idari

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ Karar Tarihi : 07/07/2014 Toplantı Sayısı : 392 Karar Sayısı : 3304 ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ 3304- Yönetmelik Komisyonu tarafından incelenen, Ankara Üniversitesi Burs Yönergesi taslağının

Detaylı

17-19 EYLÜL 2010 TARİHLERİ ARASINDA MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİN DE YAPILAN ADIM ÜNİVERSİTELERİ İDARİ GRUP TOPLANTI KARARLARI

17-19 EYLÜL 2010 TARİHLERİ ARASINDA MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİN DE YAPILAN ADIM ÜNİVERSİTELERİ İDARİ GRUP TOPLANTI KARARLARI 17-19 EYLÜL 2010 TARİHLERİ ARASINDA MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİN DE YAPILAN ADIM ÜNİVERSİTELERİ İDARİ GRUP TOPLANTI KARARLARI GENEL SEKRETERLER TOPLANTI TUTANAĞI 1-Bilginin elektronik ortamda paylaşımı

Detaylı

İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER AMAÇ Madde 1: Bu yönetmeliğin amacı Karşıyaka Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü nün kuruluş, görev,

Detaylı

AKDENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİ MECLİSİ NİN 30.04.2010 TARİHLİ OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI MÜZAKERE TUTANAĞI

AKDENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİ MECLİSİ NİN 30.04.2010 TARİHLİ OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI MÜZAKERE TUTANAĞI KARAR : 1 KONU : AÇILIŞ Akdeniz Belediyeler Birliği Meclisi 27.04.2010 tarihinde olağan toplantıya çağrılmış, ekseriyet sağlanamadığından toplantı 30.04.2010 günü saat 14.30 da Özkaymak Falez Hotel Toplantı

Detaylı

Sayın Bakanım, Sayın Rektörlerimiz ve Değerli Katılımcılar,

Sayın Bakanım, Sayın Rektörlerimiz ve Değerli Katılımcılar, Sayın Bakanım, Sayın Rektörlerimiz ve Değerli Katılımcılar, Orman ve Su İşleri Bakanımız Sn. Veysel Eroğlu nun katılımları ile gerçekleştiriyor olacağımız toplantımıza katılımlarınız için teşekkür ediyor,

Detaylı

a) Birim sorumluları: Merkez çalışmalarının programlanmasından ve uygulanmasından sorumlu öğretim elemanlarını,

a) Birim sorumluları: Merkez çalışmalarının programlanmasından ve uygulanmasından sorumlu öğretim elemanlarını, NİĞDE ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönetmeliğin amacı, Niğde Üniversitesine bağlı olarak kurulan

Detaylı

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ YAZILIM KULÜBÜ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Kuruluş Gerekçesi, Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ YAZILIM KULÜBÜ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Kuruluş Gerekçesi, Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ YAZILIM KULÜBÜ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM Kuruluş Gerekçesi, Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Kuruluş Gerekçesi Kulüp, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Yazılım Kulübü ismi ile

Detaylı

T.C. RİZE İL ÖZEL İDARESİ İl Genel Meclisi GÜNDEM

T.C. RİZE İL ÖZEL İDARESİ İl Genel Meclisi GÜNDEM 2013 Temmuz (7) 1-1 08 Temmuz 2013 Pazartesi 10.00 İl Gen. Mec. Sal. 2- Saygı duruşu ve akabinde istiklal marşının okunması. * İDARİ TEKLİFLER 3- Ardeşen ilçesi Yukarıdurak köyü Köy İhtiyar Kurulu kararı

Detaylı

Yenilenen Geçici Hayvan Bakım Merkezi açıldı

Yenilenen Geçici Hayvan Bakım Merkezi açıldı Yenilenen Geçici Hayvan Bakım Merkezi açıldı Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, bakım ve rehabilitasyon çalışmaları tamamlanarak dünya standartlarında bir tesis haline getirilen Bodrum Belediyesi

Detaylı

İşte Eşitlik Platformu tanıtıldı

İşte Eşitlik Platformu tanıtıldı İşte Eşitlik Platformu tanıtıldı Ocak 15, 2013-3:55:02 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın himayesinde kurulan ''İşte Eşitlik Platformu'' tanıtıldı. Toplumsal cinsiyete dayalı eşitsizlikle mücadele

Detaylı

SERMAYE PİYASASI KURULU İKİNCİ BAŞKANI SAYIN DOÇ. DR. TURAN EROL UN. GYODER ZİRVESİ nde YAPTIĞI KONUŞMA METNİ 26 NİSAN 2007 İSTANBUL

SERMAYE PİYASASI KURULU İKİNCİ BAŞKANI SAYIN DOÇ. DR. TURAN EROL UN. GYODER ZİRVESİ nde YAPTIĞI KONUŞMA METNİ 26 NİSAN 2007 İSTANBUL SERMAYE PİYASASI KURULU İKİNCİ BAŞKANI SAYIN DOÇ. DR. TURAN EROL UN GYODER ZİRVESİ nde YAPTIĞI KONUŞMA METNİ 26 NİSAN 2007 İSTANBUL Sözlerime gayrimenkul ve finans sektörlerinin temsilcilerini bir araya

Detaylı

Devleti Yönetecek Güç Sandıktan Çıkan İradedir

Devleti Yönetecek Güç Sandıktan Çıkan İradedir Devleti Yönetecek Güç Sandıktan Çıkan İradedir Devleti Yönetecek Güç Sandıktan Çıkan İradedir Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük: Devleti Yönetecek Güç

Detaylı

Hayat Sende Derneği Kaynak Geliştirme Planı 2016-2018. www.hayatsende.org

Hayat Sende Derneği Kaynak Geliştirme Planı 2016-2018. www.hayatsende.org Hayat Sende Derneği Kaynak Geliştirme Planı 2016-2018 www.hayatsende.org 1. Giriş Hayat Dönüşümdür, Hayat Sende! Hayat Sende nin yolculuğunda sekiz yıl bitti. Artık dokuzuncu yıldayız. Ben bu yolculuğunda

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİDE EĞİTİM

YENİLENEBİLİR ENERJİDE EĞİTİM YENİLENEBİLİR ENERJİDE EĞİTİM Enerjinin Önemi Enerji, Dünyamızın en önemli ihtiyaçlarından biridir. Türkiye nin son otuz yılda enerji talebi yıllık ortalama %8 artış göstermiştir.ülkemiz elektrik enerjisinin

Detaylı

TBD Kamu-BİB Kamu Bilişim Platformu

TBD Kamu-BİB Kamu Bilişim Platformu TBD Kamu-BİB Kamu Bilişim Platformu Türkiye Bilişim Derneği (TBD), kurulduğu 22 Nisan 1971 tarihinden itibaren, 45 yıldır, ülkemiz bilişim sektörünün gelişmesi için birçok çalışmalara öncülük eden ve ilklere

Detaylı

ELAZIĞ - TUNCELİ ZİYARETİ

ELAZIĞ - TUNCELİ ZİYARETİ SAYI : BİR 7-11 MAYIS 2009 ELAZIĞ - TUNCELİ ZİYARETİ Ben siyasi hayatım ve ülke sevdamla ilgili olarak tüm Türkiye yi memleketim bilirim ancak Çemişgezek benim doğup, büyüdüğüm yer. Elazığ Valisi Muammer

Detaylı

Türk-Alman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Staj Yönergesi. Ek İsterler

Türk-Alman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Staj Yönergesi. Ek İsterler Türk-Alman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Staj Yönergesi Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç 14 üncü maddesi ve 01.10.2008 tarihinde yürürlüğe giren 5510 sayılı Kanunun 5 inci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Detaylı

KÜRESEL GELİŞMELER IŞIĞI ALTINDA TÜRKİYE VE KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ EKONOMİSİ VE SERMAYE PİYASALARI PANELİ

KÜRESEL GELİŞMELER IŞIĞI ALTINDA TÜRKİYE VE KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ EKONOMİSİ VE SERMAYE PİYASALARI PANELİ KÜRESEL GELİŞMELER IŞIĞI ALTINDA TÜRKİYE VE KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ EKONOMİSİ VE SERMAYE PİYASALARI PANELİ 12 NİSAN 2013-KKTC DR. VAHDETTIN ERTAŞ SERMAYE PIYASASI KURULU BAŞKANI KONUŞMA METNİ Sayın

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ GEÇİN DEN ÖZEL AÇIKLAMALAR

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ GEÇİN DEN ÖZEL AÇIKLAMALAR MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ GEÇİN DEN ÖZEL AÇIKLAMALAR YAZ KURSLARI BAŞLIYOR Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, basın mensuplarına yeni eğitim ve öğretim çalışmaları konusunda açıklamalarda bulundu. Toplantıya,

Detaylı

ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI MİDİLLİ İŞ VE İNCELEME GEZİSİ 14-15 HAZİRAN 2013 DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER VE ULUSLARARASI ORGANİZASYONLAR MÜDÜRLÜĞÜ

İZMİR TİCARET ODASI MİDİLLİ İŞ VE İNCELEME GEZİSİ 14-15 HAZİRAN 2013 DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER VE ULUSLARARASI ORGANİZASYONLAR MÜDÜRLÜĞÜ İZMİR TİCARET ODASI MİDİLLİ İŞ VE İNCELEME GEZİSİ 14-15 HAZİRAN 2013 DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER VE ULUSLARARASI ORGANİZASYONLAR MÜDÜRLÜĞÜ Hazırlayanlar: Gündem Kont, Mine Güneş, Ahmet Toprak Dış İlişkiler

Detaylı

GAZİANTEP İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARLARI PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ TOPLANTISI

GAZİANTEP İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARLARI PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ TOPLANTISI GAZİANTEP İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARLARI PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ TOPLANTISI TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI NEDİR? Yarışma ortamı olmadığı için öğrencilerimizin üzerindeki baskı kaldırılarak

Detaylı

Amacımız Fark Yaratacak Makine Mühendisleri Yetiştirmek - OAIB Moment Expo

Amacımız Fark Yaratacak Makine Mühendisleri Yetiştirmek - OAIB Moment Expo Sayfa 1 / 6 OCAK 2016 SAYI: 92 Gelişen teknolojiye ayak uydurabilen, teknik bilgi ve becerilere sahip fark yaratacak lider makine mühendisleri yetiştirmek üzere yola çıktıklarını belirten MEF Üniversitesi

Detaylı

Kuruluşumuz. Ocak 2011

Kuruluşumuz. Ocak 2011 Kuruluşumuz Ocak 2011 Hürriyet Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı nın çağrısıyla bir araya geldik. Kısa bir süre sonra, toplam üye sayılarıyla 100.000 e yakın kadını temsil eden 40 tan fazla sivil

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (Değişik:RG-14/2/2014-28913) (1) Bu Yönetmeliğin amacı; yükseköğrenim

Detaylı

03.12.2012 HACILAR BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISI TUTANAĞI

03.12.2012 HACILAR BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISI TUTANAĞI 03.12.2012 HACILAR BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISI TUTANAĞI Meclis toplantısı Belediye Başkanı Ahmet HERDEM in Başkanlığında ve hoş geldiniz sözleri ile başlatıldı. Açılış ve yoklama yapıldı; Hazirun listesi

Detaylı

İSTANBUL ( ). İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI NA GÖNDERİLMEK ÜZERE ANKARA İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI NA. : TMMOB Şehir Plancıları Odası (İstanbul Şubesi)

İSTANBUL ( ). İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI NA GÖNDERİLMEK ÜZERE ANKARA İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI NA. : TMMOB Şehir Plancıları Odası (İstanbul Şubesi) YÜRÜTMEYİ DURDURMA TALEPLİDİR. İSTANBUL ( ). İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI NA GÖNDERİLMEK ÜZERE ANKARA İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI NA DAVACI VEKİLİ DAVALI : TMMOB Şehir Plancıları Odası (İstanbul Şubesi) :

Detaylı

İşletme Gelişimi Atölye Soruları

İşletme Gelişimi Atölye Soruları İşletme Gelişimi Atölye Soruları Şemsettin Akçay Satış Pazarlama ve İnovasyon Mühendisi İşletmenizi Başarıya Götüren 50 Soru! Bir gün küçük kızımız Lara (o zaman 3.5 yaşındaydı): Baba deniz gölgesi nedir,

Detaylı

Medeniyetin esası, gelişme ve gücün temeli aile hayatındadır. Mustafa Kemal ATATÜRK

Medeniyetin esası, gelişme ve gücün temeli aile hayatındadır. Mustafa Kemal ATATÜRK 1 Haziran 2014 Medeniyetin esası, gelişme ve gücün temeli aile hayatındadır. Mustafa Kemal ATATÜRK 2 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı işbirliği ile

Detaylı

Destekli Proje İşletme Prosedürü

Destekli Proje İşletme Prosedürü Destekli Proje İşletme Prosedürü Teknoloji Transfer Ofisi 2015 Yazan(lar) : Tarih : İlker KÖSE TTO Direktörü Onaylayan(lar) : Tarih : Prof. Dr. Ömer Ceran Genel Sekreter V. Prof. Dr. Sabahattin Aydın Rektör

Detaylı

T.C. ERZURUM PALANDÖKEN BELEDİYE BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. ERZURUM PALANDÖKEN BELEDİYE BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. ERZURUM PALANDÖKEN BELEDİYE BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönetmeliğin amacı, Kültür

Detaylı

BINGOL VALILIGI ii Milli Eğitim Müdürlüğü ...,... "". 2015-2016 EGITIM-OGRETIM YILI ÇALIŞMA TAKVIMI. BiNGÖL

BINGOL VALILIGI ii Milli Eğitim Müdürlüğü ...,... . 2015-2016 EGITIM-OGRETIM YILI ÇALIŞMA TAKVIMI. BiNGÖL T.C.........,. BINGOL VALILIGI ii Milli Eğitim Müdürlüğü...,.... "". 2015-2016 EGITIM-OGRETIM YILI ÇALIŞMA TAKVIMI BiNGÖL ÖNSÖZ 2015-2016 Eğitim ve öğretim yılı örgün ve yaygın eğitim kurumları "Çalışma

Detaylı

ANAHTAR TESLİMİ (GÖTÜRÜ BEDEL) İHALE TEKNİK ŞARTNAMESİ

ANAHTAR TESLİMİ (GÖTÜRÜ BEDEL) İHALE TEKNİK ŞARTNAMESİ ANAHTAR TESLİMİ (GÖTÜRÜ BEDEL) İHALE TEKNİK ŞARTNAMESİ TANIMLAR VE KISALTMALAR: KIZILAY : TÜRK KIZILAYI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İSTEKLİ(LER) : İhaleye katılan gerçek kişi veya tüzel kişi YÜKLENİCİ : Üzerine ihale

Detaylı

Trans Terapi Toplantılarının On Beşincisi Gerçekleşti. SPoD LGBTİ, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü yü Ziyaret Etti

Trans Terapi Toplantılarının On Beşincisi Gerçekleşti. SPoD LGBTİ, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü yü Ziyaret Etti Trans Terapi Toplantılarının On Beşincisi Gerçekleşti SPoD LGBTİ ve Uzman Psikiyatrist Dr. Seven Kaptan ın gönüllü işbirliğiyle Şubat 2013 ten itibaren düzenlenen Trans Terapi Toplantıları nın on beşincisi

Detaylı

GEBZE BELED YES -------------------------------------- ~

GEBZE BELED YES -------------------------------------- ~ MAR VE EH RC L K MÜDÜRLÜ Ü 3194 Say l mar Kanunu, yerle me yerleri ile bu yerlerdeki yap la malar n; plan, fen, sa l k ve çevre artlar na uygun te ekkülünü sa lamak amac yla düzenlenmi tir. Belediye ve

Detaylı

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU RAPORU

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU RAPORU Q ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU RAPORU BİRİM İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI Tarih:16.07.2014 TALEP SAHİBİ MECLİS TOPLANTISININ TARİHİ VE GÜNDEM MADDESİ TALEP KONUSU

Detaylı

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü 07.03.2012 06:18

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü 07.03.2012 06:18 http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2012/03/201203... 1 of 5 6 Mart 2012 SALI Resmî Gazete Sayı : 28225 Atatürk Üniversitesinden: YÖNETMELİK ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ASTROFİZİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

Detaylı

Giresun Üniversitesi Akademik Değerlendirme Ve Kalite Geliştirme Uygulama Yönergesi

Giresun Üniversitesi Akademik Değerlendirme Ve Kalite Geliştirme Uygulama Yönergesi Giresun Üniversitesi Akademik Değerlendirme Ve Kalite Geliştirme Uygulama Yönergesi Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı; Giresun Üniversitesi'nin akademik değerlendirme ve kalite geliştirme ile stratejik

Detaylı

Kültür ve Turizm Bakanlığından: ÇANAKKALE KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU KARAR 17.02/501 Toplantı Tarihi ve No :28/09/2015-128 Karar Tarihi

Kültür ve Turizm Bakanlığından: ÇANAKKALE KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU KARAR 17.02/501 Toplantı Tarihi ve No :28/09/2015-128 Karar Tarihi Kültür ve Turizm Bakanlığından: ÇANAKKALE KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU KARAR 17.02/501 Toplantı Tarihi ve No :28/09/2015-128 TOPLANTI YERİ Karar Tarihi ve No :28/09/2015-2591 ÇANAKKALE 8927/1-1

Detaylı

T.C. İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANLIĞI ETÜT PROJE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANLIĞI ETÜT PROJE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANLIĞI ETÜT PROJE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: MADDE 1- Bu yönetmelik, İnegöl Belediyesi sınırları dâhilinde bulunan

Detaylı

Pelitcik ve Sarıkavak Köyleri-Çamlıdere (04 Ekim 2009) Yazı ve fotoğraflar: Hüseyin Sarı (huseyinsari.net.tr)

Pelitcik ve Sarıkavak Köyleri-Çamlıdere (04 Ekim 2009) Yazı ve fotoğraflar: Hüseyin Sarı (huseyinsari.net.tr) Pelitcik ve Sarıkavak Köyleri-Çamlıdere (04 Ekim 2009) Yazı ve fotoğraflar: Hüseyin Sarı (huseyinsari.net.tr) 04 Ekim 2009 Pazar günü, Ahmet Bozkurt un öncülüğünde Fotoğraf Sanatı Kurumu tarafından organize

Detaylı

www.turcev.org.tr www.mavibayrak.org.tr www.ekookullar.org.tr

www.turcev.org.tr www.mavibayrak.org.tr www.ekookullar.org.tr www.turcev.org.tr www.mavibayrak.org.tr www.ekookullar.org.tr İÇİNDEKİLER 2013 Yılı Mavi Bayrak Başvuruları- Son Tarih 15 Aralık 2012! Mavi Bayrak Uluslararası Denetimleri 5-6 Eylül 2012 Tarihlerinde Gerçekleştirildi!

Detaylı

BSO Başkanı Uğur ve BTSO Başkanı Burkay iki kentin sanayisi için yapılacakları konuştu

BSO Başkanı Uğur ve BTSO Başkanı Burkay iki kentin sanayisi için yapılacakları konuştu BSO Başkanı Uğur ve BTSO Başkanı Burkay iki kentin sanayisi için yapılacakları konuştu Balıkesir Sanayi Odası (BSO) Başkanı İsmail Uğur, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay'ı ziyaret

Detaylı

I. EIPA Lüksemburg ile İşbirliği Kapsamında 2010 Yılında Gerçekleştirilen Faaliyetler

I. EIPA Lüksemburg ile İşbirliği Kapsamında 2010 Yılında Gerçekleştirilen Faaliyetler I. EIPA Lüksemburg ile İşbirliği Kapsamında 2010 Yılında Gerçekleştirilen Faaliyetler 1. AB Hukuku ve Tercüman ve Çevirmenler için Metotlar Eğitimi (Ankara, 8-9 Haziran 2010) EIPA tarafından çeşitli kamu

Detaylı

MEF ÜNİVERSİTESİ YAŞAM BOYU EĞİTİM MERKEZİ YÖNERGESİ

MEF ÜNİVERSİTESİ YAŞAM BOYU EĞİTİM MERKEZİ YÖNERGESİ MEF ÜNİVERSİTESİ YAŞAM BOYU EĞİTİM MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; MEF Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Uygulama ve Araştırma

Detaylı

İNGİLTERE DE ÜNİVERSİTE PLANLAMA VE BÜTÇELEME ÖRGÜTÜ

İNGİLTERE DE ÜNİVERSİTE PLANLAMA VE BÜTÇELEME ÖRGÜTÜ İNGİLTERE DE ÜNİVERSİTE PLANLAMA VE BÜTÇELEME ÖRGÜTÜ University Grants Committee (UGC) Çeviren : Doç. Dr. M. ÂDEM UGC, üniversitenin parasal gereksinmeleri konusunda Hükümete danışman olarak Temmuz 1919'da

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Müsteşarlığı. Sayı : B.O8.0.MÜB.O.37.02.00/ 1174 11/06/2007

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Müsteşarlığı. Sayı : B.O8.0.MÜB.O.37.02.00/ 1174 11/06/2007 1 GENELGE 2007 / 54 İlgi : a) Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı İlköğretim ve Orta Öğretim Kurumlarında Burs, Parasız Yatılılık ve Sosyal Yardımlar Yönetmeliği, b) Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Pansiyonları

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK. ARGE/ 379 06/02/2013 Konu : Sirküler. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER NO: 2013 / 53 Sayın Üyemiz, 1. İMMİB 2013 Endüstriyel

Detaylı

Anaokulu /aile yuvası anketi 2015

Anaokulu /aile yuvası anketi 2015 Anaokulu /aile yuvası anketi 2015 Araştırma sonucu Göteborg daki anaokulları ve aile yuvaları ( familjedaghem) faaliyetlerinde kalitenin geliştirilmesinde kullanılacaktır. Soruları ebeveyn veya veli olarak

Detaylı

PROJE ODAKLI İŞ GELİŞTİRME; Kent Atölyeleri örneği

PROJE ODAKLI İŞ GELİŞTİRME; Kent Atölyeleri örneği PROJE ODAKLI İŞ GELİŞTİRME; Kent Atölyeleri örneği A.Faruk GÖKSU-ÇEKÜL Vakfı www.cekulvakfi.org.tr www.kentselyenileme.org ÇEKÜL Vakfı, kurulduğu günden bugüne kadar, Kendini Koruyan Kentler adı altında,

Detaylı

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE-1: Bu yönetmeliğin amacı ; 5393 sayılı Belediye Kanunu un 48. ve 49. maddesi gereği

Detaylı

BÖLÜM 3 : SONUÇ VE DEĞERLENDİRME BÖLÜM

BÖLÜM 3 : SONUÇ VE DEĞERLENDİRME BÖLÜM İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 178 BÖLÜM 1 : Kararların Sınıflandırılması... 179 1.1. Alınan Kararlar... 179 1.2. Kararların İhale Türlerine Göre Sınıflandırılması....180 BÖLÜM 2 : Sonuç Kararlarının Sınıflandırılması...

Detaylı