RESTORASYON RAPORU SEDES MİMARLIK

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "RESTORASYON RAPORU SEDES MİMARLIK"

Transkript

1 KINALIADA 46 ADA 10 PARSEL SİVİL MİMARLIK ÖRNEĞİ TESCİLLİ YAPI RESTORASYON RAPORU SEDES MİMARLIK

2 KINALI ADA AHŞAP ESKİ ESER RESTORASYON RAPORU İLİ : İstanbul İLÇESİ : Adalar MAHALLESİ : Kınalı Ada CADDESİ : köşklü Sok. NUMARA : 8 Pafta : 5 Ada :46 Parsel : 10 Ön Cepheden Görünüş

3 a) Yapının Tanımı a.1) Yapının Konumu İstanbul İli, Adalar İlçesi, Kınalı Ada Mahallesi, Köşklü Sokağı, 8 numarada bulunan söz konusu yapı, tapuda; 5 pafta, 46 ada, 10 parsel sayılı yerde kayıtlıdır. a.2) Yapının Mimari Özellikleri Yapı, kâgir bodrum kat üzerinde, 3 ahşap katlı olmak üzere 4 katlıdır. Yapının mimari özellikleri, yapım tekniği ve kullanılan malzemeler göz önüne alındığında, yapımının 20. yüzyıl başlarına tarihlenebileceği düşünülmektedir. Kınalı ada sokaklarında yeralan birçok eski eser yapı gibi semte özgü sivil mimari özelliklere sahip bir yapıdır. Özel mülkiyete sahip olan yapı, son yıllarda kullanılmamaktadır. Günümüzdeki sahibi tarafından aslına uygun restorasyonu yapılarak, varlığını sürdürmesi istenmektedir. a.2.1) Plan Özellikleri Yapının bodrum katı kagir taş duvarlardan oluşmaktadır. B-01 ODA kısmı özgün bodrum katıdır. Bu katta tek kanatlı iki adet ahşap pencere bulunmaktadır. Pencerelerin dış kısımlarında metal kafes vardır. Ayrıca ahşap merdivende bulunmaktadır.

4 Bodrum kat B-01 kodlu oda fotoğrafı B-02 ODA bu kısım yapıdan bağımsız girişli muhdes olan kısımdır. Bu kısımda oda, mutfak ve hela bulunmaktadır. Giriş kısmında çift kanatlı demir kapı bulunur. Penceresi ahşaptır ve dışında demir parmaklık bulunmaktadır. Mutfak kısmı ise beton tezgah vardır. Zemin katta, beş basamaklı çıkılan merdivenle giriş kapısına ulaşılır. Giriş kapısı, çift kanatlı ahşap bir kapıdır. Z-02 SALON kısımına girişte sol tarafta teras bölömüne açılan çift kanatlı ahşap kapı bulunmaktadır. Bu bölümden Z-01 ODA,Z-03 ODA, Z-06 ODA,Z-07 MUTFAK, Z-05 HELA tek kanatlı ahşap kapı ile bu bölümlere geçiş yapılmaktadır. Zemini mermer kaplama ile kaplıdır ve malzemeye bağlı çatlaklar, kararmalar görülmektedir. Tavan kısmı ahşap kaplama ve ahşap tavan çıtaları bulunmaktadır. Tavan bölümünde kararmalar ve bozulmalar oluşmuştur. Giriş kapısının her iki yanında ahşap giyotin pencere vardır. Z-01 ODA bölümüne ahşap tek kanatlı özgün bir kapı ile girilir. İki adet özgün giyotin pencere, bir adet çift kanatlı pencere vardır. Çift kanatlı pencerenin camında tahribat bulunmaktadır. Oda'da çift kanatlı kapısı bulunan ahşap gömme dolap bulunmaktadir. Döşemesi ahşap kaplamadır. Tavanı ahşap kaplama üzerine ahşap tavan çıtası bulunur. Tavan ve döşeme bölümlerinde kararma, bozulmalar oluşmuştur. Z-03 ODA bu bölüm mühdes olan kısımdır. Odaya ahşap tek kanatlı kapı ile girilir. İki adet muhdes ahşap pencere bulunur. Döşemeler ahşap kaplamadır. Döşemelerde kararma mevcuttur. Z-06 ODA bölümüne ahşap tek kanatlı özgün kapı ile girilir. iki adet özgün akşap giyotin pencere bulunmaktadır. Döşeme ahşap kaplama, tavanlarda ahşap üzeri tavan çıtaları bulunmaktadır. Bu bölümden helaya da giriş yapılabilmektedir. Z-07 MUTFAK bölümüne ahşap tek kanatlı kapı ile girilebilmektedir. İki adet tek kanatlı pencere bulunur. Bahçeye çıkış için ahşap bir kapı vardır. Döşeme seramik, tavanlar sıva + boya mevcuttur. Tavanlarda rutubet ve nemden kaynaklı tahribat oluşmuştur. Bu bölümden bodrum'a iniş yapılabilmektedir. Ayrıca kapatılmış bir baca deliği bulunmaktadır.

5 Zemin kat Z-02 kodlu salon fotoğrafı 1. Kat'a dönem eki betonarme merdivenlerle bahçeden çıkılmaktadır. Merdivenlerin döşeme karo ve duvarlarının üzerinde demir korkuluk bulunmaktadır ODA ahşap tek kanatlı kapı ile girilmektedir. Oda' dan Z-09 hela, Z-10 mutfak ve 1-01 ODA geçiş yapılabilmektedir. Oda'da iki adet gömme dolap bulunur. Döşemeler ahşap kaplama ve tavanı ahşap üzerine tavan çıtaları bulunmaktadır ODA çift kanatlı bir kapıdan içeriye girilmektedir. Üç adet giyotin pencere bulunmaktadır. Döşeme ahşap kaplama ve tavan üzerinde özgün ahşap tavan çıtası bulunmaktadır. Birinci kat terastan görünüm 1-07 ODA ahşap tek kanatlı kapıdan içeriye girilmektedir. Bu bölümden 1-02 ODA, 1-03 ODA, 1-04 MUTFAK, 1-05 HELA, 1-06 HELA' ya giriş yapılabilmektedir. Bir adet giyotin pencere, duvarda asma dolap gözlenmektedir. Döşeme ahşap ve tavan ahşap üzerine özgün ahşap tavan çıtası bulunmaktadır ODA katlanır pvc kapıdan ve ardından ahşap çift kanatlı kapı ile giriş yapılabilmektedir. İki adet ahşap özgün giyotin pencere vardır. Oda içerisinde birde gömme dolap vardır. Fakat gömme dolabın kapısı mevcut değildir. Döşeme ahşap ve tavan ahşap üzerine ahşap tavan çıtası uygulanmıştır ODA ahşap çift kanatlı kapıdan içeriye girilmektedir. İçeride iki adet giyotin pencere bulunmaktadır. Döşemeler ahşap ve tavan ahşap üzerine ahşap tavan çıtası uygulanmıştır.

6 1-04 MUTFAK odaya girişte kapı bulunmamaktadır. Bu bölüm yapının dönem ekine ait bölümdür. Oda da üç adet ahşap pencere bulunmaktadır. Döşemeler seramik ve tavan sıva üzerine boyalıdır. Tavanda rutubet ve neme bağlı bozulmalar bulunmaktadır. Duvarlar seramik kaplanmıştır ve üst mutfak dolabı sökülmüş durumdadır. Mutfak alt dolabı yerinde mevcut ve üzerinde mermer tezgah bulunmaktadır. Birinci kat 1-02 kodlu oda fotoğrafı 2. Kat'a dönem eki betonarme merdivenlerle bahçeden çıkılmaktadır. Merdivenlerin döşeme karo ve duvarlarının üzerinde demir korkuluk bulunmaktadır SALON bölümüne ahşap tek kanatlı kapı ile giriş yapılmaktadır. Salon'dan 2-01 ODA, 2-02 ODA, 2-03 ODA, 2-08 TERAS, 2-05 HELA, 2-06 MUTFAK, 2-07 HELA bölümlerine giriş yapılmaktadır. Bir adet ahşap pencere, bir adet ahşap çift kanatlı kapı bulunmaktadır. Ahşap kapıda malzemeye bağlı bozulmaların olduğu gözlenmektedir. Döşeme ahşap kaplama ve tavan ahşap üzerine ahşap tavan çıtası bulunmaktadır ODA bölümüne ahşap tek kanatlı kapı ile giriş yapılmaktadır. Ayrıca öncesinde iki farklı oda olduğu ve sonradan birleştirildiği düşünülmektedir. Bu bölümden balkona çıkış kapısı bulunmaktadır. Fakat balkon yerinde mevcut olmadığından kapı sunta ile kapatılmıştır. Özgün balkonun profil demirleri mevcuttur. Oda'da ahşap iki adet pencere mevcuttur. Döşeme ahşap ve tavan ahşap üzerine ahşap tavan çıtası bulunmaktadır ODA bölümüne ahşap tek kanatlı kapı ile giriş yapılmaktadır. Üç adet ahşap pencere bulunmaktadır. Ön cephedeki pencerelerin alt kısımlarında tahribat gözlenmektedir. Döşeme ahşap ve tavan ahşap üzerine ahşap tavan çıtası bulunmaktadır.

7 2-03 ODA bölümüne ahşap tek kanatlı kapı ile giriş yapılmaktadır. iki adet ahşap giyotin pencere mevcuttur. Pencerelerin alt kısımlarında bozulmalar gözlenmektedir. Döşemeler ahşap ve tavan ahşap üzerine ahşap tavan çıtası bulunmaktadır. İkinci kat 2-01 kodlu oda fotoğrafı 2-05 HELA bölümüne ahşap tek kanatlı kapı ile giriş yapılmaktadır. Bir adet ahşap pencere bulunmaktadır, fakat pencere ve kanadı yerinde mevcut değildir. Sunta ile kapatılmıştır. Pencerenin sol tarafında gömme dolap olduğu tahmin edilmektedir. Bir adet duş kabini bulunmaktadır. Yerler seramik kaplama ve tavan ahşap üzerine ahşap tavan çıtası bulunmaktadır. Pencere ve gömme dolap arasında baca bulunmaktadır MUTFAK bölümüne ahşap tek kanatlı kapı ile giriş yapılmaktadır. Bir adet ahşap pencere bulunmaktadır. Mutfak tezgahı beton ve üzerine seramik kaplanmıştır. Döşeme seramik, duvarlar yarıya kadar seramik ve tavan sıva üzerine boya bulunmaktadır HELA bölümüne ahşap tek kanatlı kapı ile giriş yapılmaktadır. Bir adet ahşap giyotin pencere mevcuttur. Bir lavabo ve bir klozet bulunmaktadır. Döşeme seramik, duvarlar yarıya kadar seramik ve tavan ahşap üzerine ahşap tavan çıtası bulunmaktadır TERAS bölümüne ahşap çift kanatlı kapı ile giriş yapılabilmektedir. Bu bölüm yapının dönem eki olarak inşa edilmiş olan kısımıdır. Pencereleri muhdes alüminyum doğramadır ve pencerelerinde bozulmalar gözlenmektedir. Döşeme seramik kaplamadır. Teras'ın üzerinde sundurma çatı örtüsü bulunmakta ve çatı kaplaması olarak eternit kullanılmıştır. Sundurma çatı düzeni demir profillerle sağlanmıştır.

8 Çatı ise marsilya tipi kiremit örtüsüne sahiptir ve mahya kiremiti kullanılmıştır. Dönem eki olan bölüm de ise sundurma eternit çatı kaplaması kullanılmıştır. Çatı kaplaması üzerinde yosunlaşma ve kararma gözlenmektedir. İkinci kat 2-04 kodlu salon fotoğrafı a.2.2) Görünüş Özellikleri

9 Yapının ön cephesinde; ahşap kaplamalarda kararmalar ve bozulmalar meydana gelmiştir. Zemin kat çift kanatlı oda penceresinin camının kırıldığı görülmektedir. Ön cephedeki demir korkuluklarda paslanma olduğu görülmektedir. Zemin kat girişinde iki dikme bulunmaktadır. Çift kanatlı ahşap giriş kapısında kararmalar ve boyasında dökülmeler görülmektedir. Kapının her iki tarafında ahşap giyotin pencere bulunmaktadır. Pencerede kararmalar gözlenmektedir. Zemin kata çıkılan basmaklar marmara mermeridir ve mermerlerde malzemeye bağlı bozulmalar bulunmaktadır. Mermerlerde kararmalar gözlenmektedir. Birinci katta uzun ve kısa olmak üzere iki tip farklı giyotin pencere bulunmaktadır. Uzun olan giyotin pencerelerin önlerinde demir korkuluk mevcuttur ve korkulukta paslanma olduğu gözlenmektedir. İkinci kat hizası cephe bölümü bağdadi sıva üzerine boyalı dır ve bu kısımdaki sıva ve boyalarda çatlaklar ve bozulmalar gözlemlenmektedir. Çift kanatlı ahşap kapının camında ve kanadında bozulmalar oluşmuştur. Kanadın kırılan camlarının yerine sunta ile kapatılmış veya yamanmıştır. İkinci kattaki balkon yıkılmış durumdadır ve sadece balkon profil demirleri kalmıştır. Yapının her iki tarafındaki bahçelerin etrafında demir korkuluk mevcuttur. Sol tarafından içeriye giriş yapılan müştemilat bulunmaktadır. Sağ taraftan ise bahçeye giriş yapılmaktadır.

10 Ön Görünüş Sol yan cephe; özgün olan kısım ahşap kaplamadır ve ahşap üzerinde kararmalar, boya dökülmeleri, bozulmalar gözlenmektedir. Zemin kat teras kapısında malzemeye bağlı bozulmalar gözlenmekte ve kapının sol üst köşesinden itibaren cephe kaplamasında tahribat oluşmuştur. Birinci katın cephesinde giyotin pencerelerinin üst kısımlarında tahribat bulunur. Birinci katta ki hela penceresinin yarısı gözükmekte ve bozulmalar bulunmaktadır. İkinci katta ise iki giyotin pencere ve tek kanatlı ahşap pencere vardır. Pencerelerde malzemeye bağlı bozulmalar gözlenmektedir. Dönem eki olan bölümde ise sıva üzerine boya kaplaması mevcuttur. Cephede çatlaklar ve boya dökülmeleri gözlenmektedir. Pencereleri ahşap tek kanatlı penceredir. Birinci kat teras bölümünün duvarlarında demir korkuluk mevcuttur.

11 Sol yan cephe ve müştemilat Arka cephe; zemin katta iki giyotin pencere, iki tek kanatlı pencere, bir adet tek kanatlı ahşap kapı bulunur. Ek olan bölümde tek kanatlı ahşap pencere bulunmaktadır. Birinci katta ise dört giyotin pencere iki ahşap kapı bulunmaktadır. Ek olan kısımda tek kanatlı ahşap pencere mevcuttur. Birinci kat teras bölümünde döşemeler karo ve duvarlar üzerinde demir korkuluk mevcuttur. Birinci kat teras kısmın üzerinde sundurma çatı mevcuttur. İkinci katta ise bir giyotin, bir ahşap kapı, birde ahşap çift kanatlı pencere bulunur. Betonarme merdiven ve teras bölümünde boya dökülmeleri, kararmalar bulunmaktadır. Özgün olan bölümde ahşap cephe kaplamasında kararmalar ve boya dökülmeleri gözlenmektedir.

12 Arka bahçe görünümü Sağ yan cephe; cepheye muhdes saç levha kaplaması uygulanmıştır ve üzerinde paslanma olduğu gözlenmektedir. Bahçeden birinci kata çıkan betonarme mediven bulunur ve merdivende boya dökülmeleri, kararmalar gözlenmektedir. Zemin katta bir adet ahşap giyotin pencere ve korkuluğu mevcuttur. Korkuluğunda paslanma oluşmuştur. Birinci katta bir ahşap giyotin pencere ve tek kanatlı ahşap bir pencerede bulunur. ikinci katta bir ahşap tek kanatlı, bir adet ahşap giyotin pencere, bir adet çift kanatlı ahşap pencere mevcuttur. İkinci kattaki giyotin pencerede bozulma ve tahribat vardır. Bir pencere sunta ile kapatılmıştır. a.3) Yapının Yapım Tekniği ve Kullanılan Malzemeler Yapının temeli, yaygın dönemsel yapım tekniği ve malzemelere göre yapılmıştır. Mütemadi temel duvarları, yapının ana taşıyıcı duvarlarının hizasında olup daha geniş tutulmuştur. Zemin katta, dış beden duvarları ahşap hatıllı, iç duvarlar ahşap karkas yapım sistemlidir. Dış duvar yüzeyleri içte bağdadi sıva ve dışta ahşap cephe kaplaması kullanılarak yapılmıştır. Ahşap karkas iç duvarlar, bağdadi çıta üzeri sıvalıdır. Kat döşemesi ahşap kirişlidir. Odaların bir bölümünde ahşap döşeme kaplamaları özgün halleriyle mevcuttur. Oda tavanları ahşap kaplamalıdır. Birinci katta, tüm iç ve dış duvarlar ahşap karkas yapım sistemlidir. Dış duvarlar cephede ahşap kaplamalı, içte bağdadi çıta üzeri sıvalıdır. İç duvarların yüzeyleri ise bağdadi sıva üzeri boyalıdır. Tüm kattaki ahşap döşeme kaplamaları özgün haliyle mevcuttur. Odalar, ahşap döşemesi, pasalı ahşap kaplamalı tavanı, profilli ahşap tavan kornişleri, duvarlardaki koltuk silmeleri, ahşap giyotin pencereleri ve hatta dış cephesinin ahşap kaplaması ile özgünlüğü korunarak günümüze kadar değişmeden gelebilmiştir.

13 İkinci katta, ön cephede dış duvar sıva üzeri boyalı, iç duvarlar bağdadi sıva üzerine boyalıdır. Tüm kattaki ahşap döşemeleri özgün haliyle mevcuttur. Islak zeminlerde seramik ve karo kaplanmıştır. Tavanlarının özgün haliyle durduğu gözlenmektedir. Özgün balkon yerinde bulunmamakta ve kapısı tahrip olmuştur. b) Yapının Mevcut Durum Tespitleri b.1) Yapısal Bozulmalar Yapıda birtakım yapısal sorunlar tespit edilmiştir. Yapıda ikinci katta bulunan balkon bölümünde zaman içerisinde hasar gördüğü ve yıkıldığı görülmüştür. Yıkılan bölümün sadece profil demirlerini kaldığı gözlemlenmektedir. b.2) Zaman İçinde Oluşan Bozulmalar Yapıda, yapımından itibaren günümüze kadar geçen kullanım süreci içinde malzemeye, kullanıma ve eskimeye bağlı bir takım bozulmalar oluştuğu ve bu bozulmaların giderek arttığı görülmektedir. Yapıdaki tüm özgün döşeme kaplamalarında, duvarlarda ve ahşap tavan kaplamalarında, ahşap kapı ve pencere doğramalarında, cephenin ahşap kaplamalı kısımlarında, ahşap saçak altı kaplama ve silmesinde, marsilya kiremit kaplı çatı örtüsünde malzemeye bağlı bozulmalar ve eskimeler oluşmuştur. Özellikle yapıdaki tüm ahşap giyotin doğramalarda, ahşap iç ve dış pervazlarda, ahşap denizliklerde hem malzemeye bağlı hem de yapısal bozulmalar oluşmuş hatta bazı pencerenin düşey sürme alt kanatları yoktur. b.3) Dış Etkenlerden Dolayı Oluşan Bozulmalar Yapıda rüzgâr, yağmur, kar, don gibi dış etkenlerin neden olduğu en önemli bozulmalar, ahşap malzemede görülmektedir. Cephelerin 1. kat seviyesindeki ahşap kaplamalarda, pencere doğramalarında, pervazlarda, ahşap denizliklerde, ahşap kaplamalı saçakta ve saçak altı silmesinde, dış etkenlerden dolayı bozulmalar oluşmuştur. Dış etkenlerden direk etkilenen çatı örtüsündeki bozulmalar ise yağmur suyunun yapı içine akmasına neden olduğundan, çatı karkasında ve 2. kat tavanında da sorunlar oluşmasına neden olmaktadır. b.4) Dönem Eki Eklenti Yapının bahçe kısmından etrafını saracak şekilde inşa edilen betonarme karkas eklentide, binanın merdiven kısımları bulunur ve bu eklenti yapının ayakta kalmasını sağladığı düşünülmektedir. Eklenti taşıdığı karakteristik özellikler nedeniyle bir dönem eki olak kabul edilmiştir. Zaman içerisinde eklentide bozulmalar, sıva çatlakları ve boya dökülmeleri görülmektedir. b-5) Müştemilat Bodrum müştemilatı; bu bölüme ön cephede bağımsız bir girişe sahiptir ve içerisinde bir oda, bir mutfak ve bir de heladan oluşmaktadır. Döşeme seramik kaplama ve tavanlarında volta döşeme yapılmıştır. Çift kanatlı bir demir kapı ve tek kanatlı ahşap penceresi üzerinde demir parmaklığı mevcuttur. Zemin müştemilatı; bu bölüme bahçeden girilebilmektedir. İçerisinde bir oda, bir mutfak, birde kapısı bulunmayan hela vardır. Döşemeler seramik, duvarlar yığma tuğlası, tavan ahşap lambiri kaplanmış

14 durumdadır. Kapı ve pencereleri demir doğramalıdır. Çatısının yarısı muhdes membran diğer yarısı ise muhdes saç plaka ile sonradan kaplanmış durumdadır. Restorasyon Projesi Raporu Restorasyon çalışmalarındaki amacımız yapının bozulmuş bölümlerini özgün malzeme ve elemanlar aracılığıyla onarmak, binayı dönem eki eklentileriyle beraber ada tarihi dokusuna uygun halde özgün mimari karakterine ulaştırmaktır. Yapıya ait eski cephe fotoğrafı Ahşap yapı üzerinde mevcut bulunan zemin ve üzerindeki iki normal kat korunmaktadır. Restitüsyon çalışmaları esnasında oluşturulan yapının kuzey batı cephesine yaslanmış halde bulunan merdiven çekirdeği aracılığıyla düşey sirkülasyon sağlanmıştır. Isı korunumunu sağlamak amacıyla her katta çekirdek çevresi camlı ahşap kapılı bölücülerle bölünmüştür. Bu bölücülerin aynı zamanda Akdoğan evini kullanacak geniş ailenin bazı mahremiyet ihtiyaçlarını da karşılaması öngörülmüştür.

15 Yapıya ait sarnıcın devamında yer alan müştemilat bölümü hizmet ihtiyaçlarını karşılayabilmek için kullanılacaktır. Tuğla örgü beden duvarları ve ahşap tavan kaplamalarıyla özgün niteliğini koruyan bu bölümün alt kısmı depo, teras zemin kotunda bulunan bölümü ise yaşam ihtyaçlarını karşılayacak şekilde düşünülmüştür. Mevcutta parselin kuzey doğu bölümüne yaslanmış halde bir kömürlük bulunmaktadır. Burada kabul edilecek misafirlerin konaklama ihtiyaçlarını karşılayacak bir bölüm oluşturulmuştur. Bu bölüm oldukça küçük bir kütle olarak oluşturulmuş, Köşklü ve Serap Sokakların silüetine etki etmeyecek yükseklikte tasarlanmıştır. Bahçenin Serap Sokak bölümündeki giriş kapısı da kullanılabilir hale getirilmiştir. Burada yer alan demir çift kanatlı bahçe kapısına mevcutta sokakta bulunan beton merdivenler ile inilmektedir. Bahçede ayrıca ailenin kullanımına yönelik bir havuz da önerilmiştir.

SÜLEYMANİYE YENİLEME ALANI, 2. BÖLGE, 461 ADA, 6 PARSEL RÖLÖVE AÇIKLAMA RAPORU İLE İLİŞKİLİ FOTOĞRAF VE GÖRSELLER

SÜLEYMANİYE YENİLEME ALANI, 2. BÖLGE, 461 ADA, 6 PARSEL RÖLÖVE AÇIKLAMA RAPORU İLE İLİŞKİLİ FOTOĞRAF VE GÖRSELLER SÜLEYMANİYE YENİLEME ALANI, 2. BÖLGE, 461 ADA, 6 PARSEL RÖLÖVE AÇIKLAMA RAPORU İLE İLİŞKİLİ FOTOĞRAF VE GÖRSELLER TARİHİ YAPININ FOTOĞRAFI Foto no: F01 BÖLGEYE AİT TARİHİ PERVİTİTCH HARİTASI TESCİLLİ YAPI

Detaylı

MAHAL LİSTESİ VE TEKNİK ÖZELLİKLER

MAHAL LİSTESİ VE TEKNİK ÖZELLİKLER MAHAL LİSTESİ VE TEKNİK ÖZELLİKLER MEVKİİ : YAPI NİZAMI : BLOK : KAT : DAİRE : ARSA ALANI : Projedeki ölçülere uygun olarak inşaat yapılacaktır. TAŞIYICI SİSTEM : Betonarme karkas sistemi ile yapılacaktır.

Detaylı

www.sanberkinsaat.com

www.sanberkinsaat.com www.sanberkinsaat.com Alesta apartmanı Kocaeli nin gözde ilçesi Başiskele de, doğanın içinde yer alan 1066,85 m² alan üzerinde 12 daire ve 3 dükkandan oluşmaktadır. Alesta apartmanında 3 adet iş yeri (

Detaylı

ZEYREK 2419 ADA 13 PARSEL RÖLÖVE ANALİZ RAPORU 1. YAPININ YERİ VE TANIMI 2. YAPININ MEVCUT DURUMU VE BOZULMALAR 3. SONUÇ

ZEYREK 2419 ADA 13 PARSEL RÖLÖVE ANALİZ RAPORU 1. YAPININ YERİ VE TANIMI 2. YAPININ MEVCUT DURUMU VE BOZULMALAR 3. SONUÇ ZEYREK 2419 ADA 13 PARSEL RÖLÖVE ANALİZ RAPORU 1. YAPININ YERİ VE TANIMI 2. YAPININ MEVCUT DURUMU VE BOZULMALAR 3. SONUÇ 1-YAPININ YERİ VE TANIMI Proje konusu yapı grubu, İstanbul İli, Fatih İlçesi, Sinanağa

Detaylı

2419 ADA 45 PARSEL MİMARİ PROJE RAPORLARI

2419 ADA 45 PARSEL MİMARİ PROJE RAPORLARI UNESCO DÜNYA MİRASI ALANI İÇERİSİNDE YER ALAN ZEYREK BÖLGESİNDE 2419 ( 13,34,35,42,45,50,51,52,58,59,68 PARSELLER) NO'LU ADADA SİVİL MİMARLIK ÖRNEĞİ YAPILARIN RÖLÖVE, RESTİTÜSYON, RESTORASYON PROJELERİ

Detaylı

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MESKUN VE GELİŞME KIRSAL KONUT ALAN YERLEŞİMLERİ TASARIM REHBERİ

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MESKUN VE GELİŞME KIRSAL KONUT ALAN YERLEŞİMLERİ TASARIM REHBERİ KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MESKUN VE GELİŞME KIRSAL KONUT ALAN YERLEŞİMLERİ TASARIM REHBERİ 2017 1. Genel Hükümler 1.1.Kapsam Bu rehber Kocaeli 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı Plan Hükümlerine ilave

Detaylı

Sağlıklı, Güvenli ve Huzurlu Bir Hayat

Sağlıklı, Güvenli ve Huzurlu Bir Hayat Sağlıklı, Güvenli ve Huzurlu Bir Hayat 02 03 GÜVENLİ YAŞAM BİZİMLE BAŞLIYOR GÜVENLİ YAŞAM BURADA Burgüven İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. 1994 yılında Bursa da kurulmuştur. Kuruluşundan bugüne kadar birçok

Detaylı

Katalog No : 38 Evin veya sahibinin adı ve inşa tarihi Adresi İnceleme Tarihi Fotoğrafl ar ve çizimler Kat adedi Bahçede bulunan elemanlar Tanımı

Katalog No : 38 Evin veya sahibinin adı ve inşa tarihi Adresi İnceleme Tarihi Fotoğrafl ar ve çizimler Kat adedi Bahçede bulunan elemanlar Tanımı Dr. Doğan DEMİRCİ Katalog No : 38 Evin veya sahibinin adı ve inşa tarihi: Sarıtepelerin Evi olarak bilinmektedir. 19. yüzyılın ikinci yarısında yapıldığı tahmin edilmektedir. Adresi: Emre Mahallesi, 3805.

Detaylı

5603 m² alan üzerinde toplam 5 blok, 54 daire ve 14 dükkandan oluşmaktadır. Papatya Evlerinde 14 Adet 2+1 (89,83-101,37-101,90 m²), 20 Adet 3+1

5603 m² alan üzerinde toplam 5 blok, 54 daire ve 14 dükkandan oluşmaktadır. Papatya Evlerinde 14 Adet 2+1 (89,83-101,37-101,90 m²), 20 Adet 3+1 Kocaeli nin gözde ilçesi Başiskele de yer alan doğanın içinde yer alan 0 m² alan üzerinde toplam blok, daire ve dükkandan oluşmaktadır. Papatya Evlerinde Adet + (89,8-0, - 0,90 m²), 0 Adet + (,0 m²), Adet

Detaylı

1000 m² alan üzerinde toplam 1 blok, 10 daire ve 3 dükkandan oluşmaktadır. Papatya Evlerinde 2 Adet 2+1 (98,45 m²), 4 Adet 3+1 (110,66 m²), 4 Adet

1000 m² alan üzerinde toplam 1 blok, 10 daire ve 3 dükkandan oluşmaktadır. Papatya Evlerinde 2 Adet 2+1 (98,45 m²), 4 Adet 3+1 (110,66 m²), 4 Adet Kocaeli nin gözde ilçesi Başiskele de yer alan 3 doğanın içinde yer alan 1000 m² alan üzerinde toplam 1 blok, 10 daire ve 3 dükkandan oluşmaktadır. Papatya Evlerinde 2 Adet 2+1 (98,45 m²), 4 Adet 3+1 (110,66

Detaylı

İnşaat Nakliye iş kalemleri/iş grupları için Örnek Analiz Formatı

İnşaat Nakliye iş kalemleri/iş grupları için Örnek Analiz Formatı Format 1 grubu 15.001/2B Örnek Formatı in Adı: Makine ile her derinlikte yumuşak ve sert toprağın kazılması (gevşek ve bitkisel toprak, gevşek silt, kum, kil, siltli kil, kumlu kil, gevşek kil, killi kum

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ KÜHAM BİNASI BAKIM ONARIM İŞİ İNŞAAT MAHAL LİSTESİ

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ KÜHAM BİNASI BAKIM ONARIM İŞİ İNŞAAT MAHAL LİSTESİ AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ KÜHAM BİNASI BAKIM ONARIM İŞİ İNŞAAT MAHAL LİSTESİ AĞUSTOS 2011 1 KÜHAM İDARİ BİNA İdari binada tüm pencerelerde açılır kanatlara sineklik takılacaktır. Zemin katta koridor

Detaylı

HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU

HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU MIDLINE MIDLINE MINIMAL SALON YATAK ODALARI MUTFAK AÇIK MEŞE LAMİNE PARKE (PLANK) LAKE (h:12 cm) AÇIK MEŞE LAMİNAT PARKE KREM DOLAP TAKIMI ÜST DOLAP ALT DOLAP TEZGAH VE TEZGAH

Detaylı

HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU

HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU BASICLINE BASICLINE MINIMAL SALON YATAK ODALARI MUTFAK AÇIK MEŞE AÇIK MEŞE DOLAP TAKIMI ÜST DOLAP ALT DOLAP TEZGAH VE TEZGAH ÜSTÜ DENİZ KABUĞU MUM IŞIĞI ISLAK KUM DENİZ KABUĞU

Detaylı

HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU

HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU HIGHLINE HIGHLINE MINIMAL SALON YATAK ODALARI MUTFAK AÇIK MEŞE LAMİNE PARKE (PLANK) AÇIK MEŞE LAMİNE PARKE (İKİ STRİP) KREM DOLAP TAKIMI ÜST DOLAP ALT DOLAP LAKE BOYALI LAKE

Detaylı

Tulpar yerün birevü buççağunda bulsa da, öz yılkısın tabar. (Tulpar dünyanın bir başka köşesinde olsa da, kendi sürüsünü bulur.)

Tulpar yerün birevü buççağunda bulsa da, öz yılkısın tabar. (Tulpar dünyanın bir başka köşesinde olsa da, kendi sürüsünü bulur.) Tulpar ın adı, Türk, Kırgız ve Altay mitolojilerinde geçer. Genelde beyaz veya kara (tek renk) bir at olarak betimlenir. Beyaz kanatları vardır ve Kuday (Tanrı) tarafından yiğitlere yardımcı olması için

Detaylı

HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU

HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU HIGHLINE HIGHLINE MINIMAL SALON YATAK ODALARI MUTFAK AÇIK MEŞE LAMİNE PARKE (PLANK) AÇIK MEŞE LAMİNE PARKE (İKİ STRİP) KREM DOLAP TAKIMI ÜST DOLAP ALT DOLAP LAKE BOYALI LAKE

Detaylı

Özgürlüğün Ev Hali. www.ntepeyapi.com

Özgürlüğün Ev Hali. www.ntepeyapi.com Özgürlüğün Ev Hali www.ntepeyapi.com İki Adımda Tatil Keyfi NTEPE Panoramanın yaşama yer açan mimarisi içerisinde evinizden 5 yıldızlı bir tatile ulaşmak için yapmanız gereken tek şey evinizin kapısından

Detaylı

HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU

HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU MIDLINE MIDLINE MINIMAL SALON YATAK ODALARI MUTFAK AÇIK MEŞE LAMİNE PARKE (PLANK) LAKE (h:12 cm) AÇIK MEŞE LAMİNAT PARKE KREM DOLAP TAKIMI ÜST DOLAP ALT DOLAP TEZGAH VE TEZGAH

Detaylı

T.C. BURSA 2. İCRA DAİRESİ 2013/12256 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

T.C. BURSA 2. İCRA DAİRESİ 2013/12256 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI T.C. BURSA 2. İCRA DAİRESİ 2013/12256 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : 1 NO'LU TAŞINMAZIN Özellikleri:Bursa

Detaylı

www.biliminsaat.com MUTLULUK DOLU

www.biliminsaat.com MUTLULUK DOLU 3 MUTLULUK DOLU Bilim Kent Meşe Evleri aileniz ve sevdiklerinizle birlikte güvenli ve mutlu, hayattan soyutlanmadan huzur içerisinde sürdürebileceğiniz bir yaşamın kapılarını aralıyor. 5 HUZURLU Bilim

Detaylı

HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU

HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU BASICLINE BASICLINE MINIMAL SALON YATAK ODALARI MUTFAK AÇIK MEŞE AÇIK MEŞE DOLAP TAKIMI ÜST DOLAP ALT DOLAP TEZGAH VE TEZGAH ÜSTÜ DENİZ KABUĞU MUM IŞIĞI ISLAK KUM DENİZ KABUĞU

Detaylı

Yapıda uzman imzası. Make. projesi

Yapıda uzman imzası. Make. projesi Yapıda uzman imzası Make 30 projesi Yapıda uzman imzası Şirketimiz, alt ve üst yapı inşaatlarının projelendirme, fizibilite ve uygulama alanlarında faaliyet göstermektedir. Neden Make İnşaat? Projelerini

Detaylı

T.C. ANTALYA 9. İCRA DAİRESİ 2015/2699 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

T.C. ANTALYA 9. İCRA DAİRESİ 2015/2699 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI T.C. ANTALYA 9. İCRA DAİRESİ 2015/2699 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : 1 NO'LU TAŞINMAZIN Tapu kaydı : Antalya

Detaylı

2419 ADA 45 PARSEL MİMARİ PROJE RAPORLARI

2419 ADA 45 PARSEL MİMARİ PROJE RAPORLARI UNESCO DÜNYA MİRASI ALANI İÇERİSİNDE YER ALAN ZEYREK BÖLGESİNDE 2419 ( 13,34,35,42,45,50,51,52,58,59,68 PARSELLER) NO'LU ADADA SİVİL MİMARLIK ÖRNEĞİ YAPILARIN RÖLÖVE, RESTİTÜSYON, RESTORASYON PROJELERİ

Detaylı

ZEMİN KAT: 1. NORMAL KAT: 2. NORMAL KAT: ÇATI KATI: ÇATI ARASI KATI: 230 ADA 22 PARSEL :

ZEMİN KAT: 1. NORMAL KAT: 2. NORMAL KAT: ÇATI KATI: ÇATI ARASI KATI: 230 ADA 22 PARSEL : AHMET AFİF PAŞA YALISI 1 230 ADA 21 PARSEL EK-1 Ahmet Afif Paşa Yalısı, Boğaziçi İstinye Koyu nun yakınında, Köybaşı Caddesine 25 m, Boğaz a 40 m cepheli 2.248,28 m² yüzölçümlü arsa üzerinde 1910 yılında

Detaylı

Bursa nın konut ihtiyaçlarını doğru belirleyip,

Bursa nın konut ihtiyaçlarını doğru belirleyip, www.astasaries.com Bursa nın konut ihtiyaçlarını doğru belirleyip, beklenen konfor, güven ve rahatlığı sağlamayı ilke edinen ASTAŞARİES Yapı ortakları gerek yurtiçi gerek yurtdışı birçok önemli projede

Detaylı

Gazi Üniversitesi Yapı işleri ve Teknik Daire Başkanlığınca yürütülen projelerin bilgilendirme sunumu

Gazi Üniversitesi Yapı işleri ve Teknik Daire Başkanlığınca yürütülen projelerin bilgilendirme sunumu Gazi Üniversitesi Yapı işleri ve Teknik Daire Başkanlığınca yürütülen projelerin bilgilendirme sunumu G.Ü. EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIK VE ÖĞRETİM ELEMANLARI BİNASI VE G.Ü. EĞİTİM FAKÜLTESİ DERSLİK VE LABORATUVAR

Detaylı

enisehir yenisehir konakları

enisehir yenisehir konakları enisehir yenisehir konakları YENİŞEHİR KONAKLARI MAHAL ÖZELLİKLERİ LİSTESİ Temel Taşıyıcı Sistem Duvarlar Temel İzolasyonu ve Drenaj Çatı İç Mekan Duvar Kaplamaları Betonarme radye temel olacaktır. Deprem

Detaylı

Kuruluşumuz var olduğu günden bu yana ilkelerine bağlı ve başarılı bir şekilde yoluna devam etmektedir.

Kuruluşumuz var olduğu günden bu yana ilkelerine bağlı ve başarılı bir şekilde yoluna devam etmektedir. Soylubey Yapı, birçok konut projesinin yanı sıra iş merkezleriyle de gelişen Menderes in öncü kuruluşu konumundadır. Sunduğu kaliteli hizmet ile Menderes te tüketicinin güvenini kazanıp, Menderes sınırlarını

Detaylı

KUŞADASI KARAOVA, HAVUZLU,MANZARALI,MÜSTAKİL SIFIR 4+1 VİLLA Aydın / Kuşadası

KUŞADASI KARAOVA, HAVUZLU,MANZARALI,MÜSTAKİL SIFIR 4+1 VİLLA Aydın / Kuşadası KUŞADASI KARAOVA, HAVUZLU,MANZARALI,MÜSTAKİL SIFIR 4+1 VİLLA Aydın / Kuşadası Satılık - Villa 219,000 235 m2 Aydın / Kuşadası Oda Sayısı : 4 Salon Sayısı : 1 Banyo Sayısı : 2 Yapının Şekli : Triplex Yapının

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ EMİRDAĞ MYO EĞİTİM BİNASI MAHAL LİSTESİ

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ EMİRDAĞ MYO EĞİTİM BİNASI MAHAL LİSTESİ AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ EMİRDAĞ MYO EĞİTİM BİNASI MAHAL LİSTESİ KASIM 2010 BODRUM KAT B01 Uygulama Projesi (Mevcut Projesinde B01 olarak numaralandırılmıştır.) DÖŞEME : Döşeme üzerinde bulunan tüm

Detaylı

Em neller İnşaat modern ve güvenl mekanlar... Dört Dörtlük Bir Yaşam...

Em neller İnşaat modern ve güvenl mekanlar... Dört Dörtlük Bir Yaşam... Dört Dörtlük Bir Yaşam... www. verapark.com.tr Em neller İnşaat Doğayla, doğal olanla yaşamak için... Vera Park Konutları 4-1- www.verapark.com.tr Yeni bir daire alırken orada uzun bir hayat süreceğinizi

Detaylı

1) GENEL 2) YAPI NİTELİKLERİ

1) GENEL 2) YAPI NİTELİKLERİ 1) GENEL Site her katta 4 er adet olmak üzere 16 adet daire ve zemin katta 1 adet işyerinden oluşmaktadır. Tek ana girişe sahip 2 adet merdiven holü ve 2 adet asansör ile dağılım yapılarak her dairenin

Detaylı

ŞEYHÜLİSLÂMLIKTAKİ BİNALARIN MİMARÎ ÖZELLİKLERİ

ŞEYHÜLİSLÂMLIKTAKİ BİNALARIN MİMARÎ ÖZELLİKLERİ 34 ŞEYHÜLİSLÂMLIKTAKİ BİNALARIN MİMARÎ ÖZELLİKLERİ Şer iyye Sicilleri Arşivi XIX. yüzyılda inşa edilmiştir. Altındaki Bizans yapısının temellerine göre planı şekillenmiştir. İki katlı binanın ilk katında

Detaylı

AYSE YAPI VOGUE KURTKÖY TEKNİK ŞARTNAME MAHAL LİSTESİ MAHAL LİSTESİ. Sitenin bitkisel ve yapısal peyzajları yapılacaktır. BLOK GENELİNDE YAPILACAK

AYSE YAPI VOGUE KURTKÖY TEKNİK ŞARTNAME MAHAL LİSTESİ MAHAL LİSTESİ. Sitenin bitkisel ve yapısal peyzajları yapılacaktır. BLOK GENELİNDE YAPILACAK AYSE YAPI VOGUE KURTKÖY TEKNİK ŞARTNAME MAHAL ADI 1 Sitenin bitkisel ve yapısal peyzajları Projenin içerisinde dinlenme alanları, çocuk oyun grupları bulunacaktır. Projeye uygun Fitness Salonu Site içi

Detaylı

YAŞAM BURADA BAŞLIYOR...

YAŞAM BURADA BAŞLIYOR... YAŞAM BURADA BAŞLIYOR... GÜVENLİ YAŞAM BİZİMLE BAŞLIYOR BURGÜVEN İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. 2007 yılında Bursa da kurulmuştur. Büyük projelere imza atarak kurumsal kimliğine oluşturmuştur. MUTLU EDECEK

Detaylı

HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU

HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU BASICLINE BASICLINE MINIMAL SALON YATAK ODALARI MUTFAK AÇIK MEŞE AÇIK MEŞE DOLAP TAKIMI ÜST DOLAP PANEL PANEL ALT DOLAP TEZGAH VE TEZGAH ÜSTÜ DENİZ KABUĞU MUM IŞIĞI ISLAK KUM

Detaylı

STRÜKTÜR ÇÖZÜMLEME. Doç. Dr. ALİ KOÇAK

STRÜKTÜR ÇÖZÜMLEME. Doç. Dr. ALİ KOÇAK STRÜKTÜR ÇÖZÜMLEME Doç. Dr. ALİ KOÇAK YAPI Tüm canlıların beslenme barınma ve diğer doğal gereksinimlerini sağlamak için çeşitli yapı gereç ve yapım teknikleriyle oluşturulan yeryüzü yeraltı ve sualtı

Detaylı

ANKARA DOĞAL ELEKTRĠK ÜRETĠM VE TĠCARET A.ġ. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DENĠZLĠ ĠLĠ, SARAYKÖY ĠLÇESĠ, TURAN MAHALLESĠ 571 ADA 1 PARSEL

ANKARA DOĞAL ELEKTRĠK ÜRETĠM VE TĠCARET A.ġ. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DENĠZLĠ ĠLĠ, SARAYKÖY ĠLÇESĠ, TURAN MAHALLESĠ 571 ADA 1 PARSEL ANKARA DOĞAL ELEKTRĠK ÜRETĠM VE TĠCARET A.ġ. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DENĠZLĠ ĠLĠ, SARAYKÖY ĠLÇESĠ, TURAN MAHALLESĠ 571 ADA 1 PARSEL 1. Genel Özellikler Denizli ili, Sarayköy ilçesi, Turan mahallesi 571 ada 1 parselde

Detaylı

DEĞİŞİM VİLLALARI / Teknik Şartname

DEĞİŞİM VİLLALARI / Teknik Şartname DEĞİŞİM VİLLALARI / Teknik Şartname Site Alanı Site ortak alanları Ruhsat ve Projelendirme Toplam site alanı 22.340 metrekareden oluşmakta olup 25 Adet birbirinden farklı veya aynı olabilecek şekilde parsellendirilip

Detaylı

HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU

HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU MIDLINE MIDLINE MINIMAL SALON YATAK ODALARI MUTFAK AÇIK MEŞE LAMİNE PARKE (PLANK) LAKE (h:12 cm) AÇIK MEŞE LAMİNAT PARKE KREM DOLAP TAKIMI ÜST DOLAP MONOBLOK MONOBLOK ALT DOLAP

Detaylı

T.C. ANTALYA 3. İCRA DAİRESİ 2012/4424 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

T.C. ANTALYA 3. İCRA DAİRESİ 2012/4424 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI T.C. ANTALYA 3. İCRA DAİRESİ 2012/4424 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : 1 NO'LU TAŞINMAZIN Özellikleri: Antalya

Detaylı

İZMİT GELENEKSEL KONUTLARININ TİPOLOJİSİ

İZMİT GELENEKSEL KONUTLARININ TİPOLOJİSİ İZMİT GELENEKSEL KONUTLARININ TİPOLOJİSİ Sonay * GİRİŞ Kocaeli ilinin merkezi olan ve İzmit Körfezi nin bitiminde kurulan İzmit, Anadolu yu İstanbul a bağlayan kara, deniz ve demiryolu kavşağında yer almaktadır.

Detaylı

HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU

HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU MIDLINE MIDLINE MINIMAL SALON YATAK ODALARI MUTFAK AÇIK MEŞE LAMİNE PARKE (PLANK) LAKE (h:12 cm) AÇIK MEŞE LAMİNAT PARKE KREM DOLAP TAKIMI ÜST DOLAP ALT DOLAP TEZGAH VE TEZGAH

Detaylı

MİMARİ PROJE RAPORLARI

MİMARİ PROJE RAPORLARI BACA +9.06 alaturka kiremit %33 eğim +8.22 +8.35 %33 eğim %33 eğim +7.31 +7.10 +6.45 yağmur oluğu +6.45 P1 P1 P1 P1 P1 P1 +5.05 +5.05 giyotin pencere giyotin pencere giyotin pencere giyotin pencere giyotin

Detaylı

Yaşam Standartlarınız Çok Yükseklere Taşınıyor

Yaşam Standartlarınız Çok Yükseklere Taşınıyor www.yesilpark.com.tr YENİLİKLERİN ÖNCÜSÜ YEŞİLPARK HAYATINIZI GÜZELLEŞTİRECEK Sıra Dışı Tasarım, Konfor Ayrıcalık Yeşilpark Modern de Yaşam Standartlarınız Çok Yükseklere Taşınıyor Yepyeni Bir Heyecan

Detaylı

İŞ GRUPLARININ MALİYETTEKİ ORANLARI

İŞ GRUPLARININ MALİYETTEKİ ORANLARI İŞ GRUPLARININ MALİYETTEKİ ORANLARI İşin Adı : KATLI OTOPARK YAPIM İŞİ No İş Grubunun Adı Tutarı 01 INSAAT 1 İNŞAAT İMALATLARI 41.4519 2 KAZI İKSA VE ZEMİN İYİLEŞTİRME 47.0196 -- INSAAT Toplamı 88.4715

Detaylı

13. HAFTA YAPI BİLGİSİ UYGULAMALARI

13. HAFTA YAPI BİLGİSİ UYGULAMALARI ANKARA ÜNİVERSİTESİ UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ GAYRİMENKUL GELİŞTİRME VE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ GGY 214 YAPI BİLGİSİ VE MALİYET ANALİZLERİ DERSİ Dersin Sorumlu Öğretim Üyesi: Doç. Dr. Arzuhan Burcu GÜLTEKİN

Detaylı

GAYRİMENKUL DEĞERLEME RAPORU

GAYRİMENKUL DEĞERLEME RAPORU İSTANBUL ADALET SARAYI ŞUBESİ ŞUBESİ HASAN YAVUZYILMAZ BEYKOZ / İSTANBUL GAYRİMENKUL DEĞERLEME RAPORU TİCARİ BİNA (PLAZA, İŞMERKEZİ, İŞHANI, OTO PLAZA VB.) VB62693 20-09-208 Sayfa /22 . Özet Bilgiler Değerlemeyi

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ALİ ÇETİNKAYA KAMPUSÜ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ MORG BİNASI İNŞAATI MAHAL LİSTESİ

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ALİ ÇETİNKAYA KAMPUSÜ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ MORG BİNASI İNŞAATI MAHAL LİSTESİ AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ALİ ÇETİNKAYA KAMPUSÜ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ MORG BİNASI İNŞAATI MAHAL LİSTESİ MAYIS 2011 1 AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ALİ ÇETİNKAYA KAMPUSÜ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA

Detaylı

YAPILARIN SINIFLANDIRILMASI

YAPILARIN SINIFLANDIRILMASI YAPILARIN SINIFLANDIRILMASI Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi YAPI Canlıların beslenme ve barınma gibi doğal ihtiyaçlarını

Detaylı

Şehrin İçindeki. Huzur

Şehrin İçindeki. Huzur Şehrin İçindeki Şehrin İçindeki Huzur Sehirle iç içe... Bursa Beşevler, Eğitimciler Caddesi nde inşa edilen Safalı Evler, sizi şehrin merkezinde ama şehrin karmaşasından uzakta, sakin ve huzurlu bir yaşam

Detaylı

NORTHGATE ANKARA OFİS BLOKLARI MAHAL LİSTESİ EV-OFİSLER DÖŞEME: Birinci Sınıf Granit Seramik ve/veya Lamine Ahşap Kaplama DUVAR: Alçı Sıva +Saten Alçı + Su Bazlı Yarı Mat Plastik Boya ve/veya Ahşap İçerikli

Detaylı

İnşaat sektöründe 1975 den beri hizmet veren, firmamızın deneyimli kurucularının tüm tecrübesi, günümüz teknolojisiyle

İnşaat sektöründe 1975 den beri hizmet veren, firmamızın deneyimli kurucularının tüm tecrübesi, günümüz teknolojisiyle İnşaat sektöründe 1975 den beri hizmet veren, firmamızın deneyimli kurucularının tüm tecrübesi, günümüz teknolojisiyle birleştirilerek çağdaş mimari anlayışıyla projelerimize aktarılmaktadır. MBN İNŞAAT,

Detaylı

Tüm hakları MBN İnşaat a aittir. İzinsiz kopyalanamaz, çoğaltılamaz.

Tüm hakları MBN İnşaat a aittir. İzinsiz kopyalanamaz, çoğaltılamaz. Tüm hakları MBN İnşaat a aittir. İzinsiz kopyalanamaz, çoğaltılamaz. Bu katalogdaki daire görüntüleri içinde kullanılmış olan dekorasyon malzeme, materyal ve peyzaj görüntüleri temsili nitelikte olup,

Detaylı

(İİK m.126) (*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

(İİK m.126) (*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir. T.C. BALIKESİR 1. (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU 2015/34 SATIŞ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : 1 NO'LU TAŞINMAZIN

Detaylı

637 Ada / 3 Parsel. Toplam İnşaat m² m² Toplam Bağımsız Bölüm Sayısı. Başlık Yüzde Değer

637 Ada / 3 Parsel. Toplam İnşaat m² m² Toplam Bağımsız Bölüm Sayısı. Başlık Yüzde Değer Tarih: 26.12.2016 637 Ada / 3 Parsel Toplam İnşaat m² 2.310 m² Toplam Bağımsız Bölüm Sayısı 14 adet Toplam İnşaat Maliyeti 2.305.167 TL Yüzde İlk Ödemeler 4,6 % 105.000 TL İş makinesi 0,5 % 10.934 TL Ödemeler

Detaylı

ŞEHRİ SEYİR KONAKLARI TEKNİK ŞARTNAME

ŞEHRİ SEYİR KONAKLARI TEKNİK ŞARTNAME ŞEHRİ SEYİR KONAKLARI TEKNİK ŞARTNAME 1.SİTE GENELİ Projenin bitkisel ve yapısal peyzajı onaylı projeye göre Site içi kapalı otopark yaya yolları Yerleşim planında gösterilen yerde yüzme havuzu (taşmalı

Detaylı

nızam kenarlarına kullanılan malzemedir.

nızam kenarlarına kullanılan malzemedir. Yeni Çatı Yapımı Çatı Aktarma ve Onarım Aydınlık Pencere Sistemleri ONDULİNE Yağmur Dereleri Su İzolasyonu Çatı ve Teras İzolasyonu Kiremit Çatı Yapımı Su İzolasyonu Isı İzolasyonu Çelik Konstrüksiyon

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME. Sayfa 1 / 5 YAPI GENEL

TEKNİK ŞARTNAME. Sayfa 1 / 5 YAPI GENEL TEKNİK ŞARTNAME YAPI GENEL Binada uygulanacak standartlar ve tasarım bileşenleri İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Master Plan El Kitabı nda belirlenen standartlara göre oluşturulacaktır. Ayrıca aşağıdaki

Detaylı

www.turkozinsaat.com.tr 2 Projede kullanılan görseller ve yazılı bilgiler tanıtım amaçlıdır. Türköz İnşaat malzeme ve tasarımda değişikliğe gitme hakkını saklı tutar. Petkim Park ta yaşam devam ediyor...

Detaylı

2 NO'LU TAŞINMAZIN Özellikleri:Ankara İl, Etimesgut İlçe, 30 Ağustos Mahallesi, 489,00m² yüzölçümlü, Arsa

2 NO'LU TAŞINMAZIN Özellikleri:Ankara İl, Etimesgut İlçe, 30 Ağustos Mahallesi, 489,00m² yüzölçümlü, Arsa T.C. ANKARA BATI İCRA DAİRESİ 2015/11205 TLMT. TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : 1 NO'LU TAŞINMAZIN Özellikleri: Ankara

Detaylı

TÜRKÖZ MEVLANA EVLERİ

TÜRKÖZ MEVLANA EVLERİ www.turkozinsaat.com.tr MEVLANA EVLERİ HERŞEY EVİNİZİN ALTINDA! Mevlana Evleri; 5.800 m 2 alan üzerinde 40 daire, 18 işyeri ve 1 adet çok amaçlı yapıdan oluşuyor. Bölgenin yeni çekim merkezinde bulunan

Detaylı

MİMARİ PROJE RAPORLARI

MİMARİ PROJE RAPORLARI BACA +9.06 alaturka kiremit %33 eğim +8.22 +8.35 %33 eğim %33 eğim +7.31 +7.10 +6.45 yağmur oluğu +6.45 P1 P1 P1 P1 P1 P1 +5.05 +5.05 giyotin pencere giyotin pencere giyotin pencere giyotin pencere giyotin

Detaylı

EMPA'DAN RAHATLIĞINIZIN ÖN PLANDA TUTULDUĞU,ÇAMLIK EVLERİ

EMPA'DAN RAHATLIĞINIZIN ÖN PLANDA TUTULDUĞU,ÇAMLIK EVLERİ EMPA'DAN RAHATLIĞINIZIN ÖN PLANDA TUTULDUĞU,ÇAMLIK EVLERİ Satılık - Apartman Dairesi 425,000 TL 135 m2 Çanakkale / Merkez Oda Sayısı : 3 Salon Sayısı : 1 Banyo Sayısı : 1 Yapının Şekli : Apartman Dairesi

Detaylı

YENİŞEHİR KONAKLARI MAHAL ÖZELLİKLERİ LİSTESİ

YENİŞEHİR KONAKLARI MAHAL ÖZELLİKLERİ LİSTESİ YENİŞEHİR KONAKLARI MAHAL ÖZELLİKLERİ LİSTESİ Temel Taşıyıcı Sistem Duvarlar Temel İzolasyonu ve Drenaj Çatı İç Mekan Duvar Kaplamaları Betonarme radye temel. Deprem Yönetmeliğine uygun dizayn edilmiş

Detaylı

MİNİMUMLA MAKSİMUM ŞİRKETLER GRUBU MİMARLIK İNŞAAT MÜHENDİSLİK

MİNİMUMLA MAKSİMUM ŞİRKETLER GRUBU MİMARLIK İNŞAAT MÜHENDİSLİK MİNİMUMLA MAKSİMUM GÖRÜNÜMLER PROJE DETAYLARI LU (A) BLOK + DAİRELERDEN 2 3 4 VE 4 NUMARALI DAİRELER, ÜÇ TARAFI TERASLA ÇEVRİLİ OLUP 3 M 2 KAPALI ALAN, 3 M 2 TERASLAR TOPLAM 2 M 2 2 VE 3 NUMARALI DAİRELER,

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Selim BARADAN Yrd. Doç. Dr. Hüseyin YİĞİTER

Yrd. Doç. Dr. Selim BARADAN Yrd. Doç. Dr. Hüseyin YİĞİTER Dokuz Eylül Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü İNŞ4001 YAPI İŞLETMESİ METRAJ VE KEŞİF-2 Yrd. Doç. Dr. Selim BARADAN Yrd. Doç. Dr. Hüseyin YİĞİTER http://kisi.deu.edu.tr/huseyin.yigiter YIĞMA BİNA

Detaylı

Yeni evinizde konforlu bir hayat sizi bekliyor.

Yeni evinizde konforlu bir hayat sizi bekliyor. Yeni evinizde konforlu bir hayat sizi bekliyor. HOŞGELDİNİZ Ordu da standartlar yükseliyor. Şahincili Mahallesi nde inşaatı başlayan FH İnşaat ın Ordu daki ilk konut projesi Beyaz Evler de konforlu bir

Detaylı

T.C. KARŞIYAKA 1. İCRA DAİRESİ 2012/18 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

T.C. KARŞIYAKA 1. İCRA DAİRESİ 2012/18 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI T.C. KARŞIYAKA 1. İCRA DAİRESİ 2012/18 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI Satılmasına karar verilen taşınmazların cinsi, niteliği,kıymeti, adedi,önemli özellikleri: 1- TAŞINMZ- TAŞINMAZ TAPU KAYDI:İzmir

Detaylı

Rpldp Ratum AYSFI. Utarit İ7fil. \dumdl. hafif bölmeler detaylar \ "üniiiiıı. yapı-endüstri merkezi yayınları

Rpldp Ratum AYSFI. Utarit İ7fil. \dumdl. hafif bölmeler detaylar \ üniiiiıı. yapı-endüstri merkezi yayınları Utarit İ7fil Rpldp Ratum AYSFI > \dumdl 1 hafif bölmeler detaylar \ s. \ i* "üniiiiıı yapı-endüstri merkezi yayınları 2 KAVRAM-GELİSME Kapının Evrimsel Süreci KAPININ İŞLEVLERİ (GEÇİŞ-KORUMA-YAUTIM) Kapının

Detaylı

Paket Ürün İçindeki İnşaat İmalatları. Her türlü kazı dolgu tesviye ve altyapı işleri

Paket Ürün İçindeki İnşaat İmalatları. Her türlü kazı dolgu tesviye ve altyapı işleri Paket Ürün Grubu Arfa-Magu Yalıtımlı Kaba İnşaat Yapım Paketleri (Uygulamalı) MODEL: FREZYA- FNR205-198,75 + 86,20 TEKNİK ŞARTNAME-1 Yapının Taşıyıcı Strüktür Donanımlı Paket Ürün EKOLOJİK-İDEAL SİSTEM

Detaylı

YAPI GENEL: ISI, SU ve SES YALITIMI:

YAPI GENEL: ISI, SU ve SES YALITIMI: Bu doküman, Ege Yapı Ltd. Şti İz Park Projesi nin mahal listesini tanımlanmaktadır. Mahal listesi; A blok a ait genel tasarım ve uygulama prensiplerini, kullanılacak sistem ve malzemelerin genel hatlarını

Detaylı

Yeni bir yaşam için...

Yeni bir yaşam için... Yeni bir yaşam için... 1 2 ÖZTOP kimdir? Hilmi ÖZTOP tarafından kurulan ÖZTOP TİCARET, 1972 ylından beri, kaliteli, sağlam ve güvenilir yapıların inşasında tercih edilen inşaat malzemelerinin satışını

Detaylı

1. TAŞINMAZIN BİLGİLERİ (K. 1125)

1. TAŞINMAZIN BİLGİLERİ (K. 1125) 1. TAŞINMAZIN BİLGİLERİ (K. 1125) Sahibi Niteliği Tapu bilgileri (adresi) Fiyatı DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ 1.2.3.4.5.6.7.8.9.KATLARIN VE ÇEKME KATIN TAMAMI (2020m²) KOMPLE KİRALIK / VEYA KAT KAT, BİRKAÇ KAT

Detaylı

ÜNİKENT 1. 40 Daire, 1 Sosyal Yaşam Alanı, Yetişkin ve Çocuk Yüzme Havuzları 2014 Aralık Anahtar Teslim

ÜNİKENT 1. 40 Daire, 1 Sosyal Yaşam Alanı, Yetişkin ve Çocuk Yüzme Havuzları 2014 Aralık Anahtar Teslim 5 ÜNİKENT 1 40 Daire, 1 Sosyal Yaşam Alanı, Yetişkin ve Çocuk Yüzme Havuzları 2014 Aralık Anahtar Teslim 3&6 5&8 4&7 ( 3-6-5-8 ) ( 4-7 ) B A D C E ÜNİKENT 1 İNŞAAT GENEL ÖZELLİKLERİ Çatılara

Detaylı

Huzur, güven ve konforla her gününüzü yaşayın.

Huzur, güven ve konforla her gününüzü yaşayın. Huzur, güven ve konforla her gününüzü yaşayın. Modern mimari anlayışı, son teknolojiyle kurulmuş alt yapısı, sosyal donatıları, kaliteli hizmet anlayışıyla değer yaratarak manzarası güzel, nefes alan,

Detaylı

Mutluluğa Açılan Kapı

Mutluluğa Açılan Kapı Mutluluğa Açılan Kapı Yunuseli nin Yeni Yaşam Alanı Bostancıkent 35.Etap 4500 m2 Üzerinde 5 Er Katlı Binalarda Toplamda 76 Daire 5 Adet Ticari Alanıyla Sizlerin Yaşamına Değer Katıyor. Yaşamınıza Değer

Detaylı

KONYA İL MERKEZİ TAŞINMAZ KÜLTÜR VE TABİAT VARLIKLARI ENVANTERİ DÜKKÂNLAR

KONYA İL MERKEZİ TAŞINMAZ KÜLTÜR VE TABİAT VARLIKLARI ENVANTERİ DÜKKÂNLAR 432 KONYA İL MERKEZİ TAŞINMAZ KÜLTÜR VE TABİAT VARLIKLARI ENVANTERİ DÜKKÂNLAR DÜKKÂNLAR ANITLAR 433 DÜKKÂN (Sephavan Mh. Dülgerler Sk. No:34) D ükkân, Dülgerler Sokakta, Kapı Camiinin güneyinde yer alır.

Detaylı

Toplamda 13.766m2 arsa üzerine kurulu Zirve Park;

Toplamda 13.766m2 arsa üzerine kurulu Zirve Park; Türköz İnşaat ın en gözde projelerinden olan Zirve Park ta birbirinden farklı ayrıcalıkları bir arada bulabileceğiniz kent yaşamının kargaşasından uzak, 0 Evler in en değerli bölgesinde Kocaeli'nin tüm

Detaylı

T.C. MERSİN7. İCRA DAİRESİ 2016/7247 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli

T.C. MERSİN7. İCRA DAİRESİ 2016/7247 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli T.C. MERSİN7. İCRA DAİRESİ 2016/7247 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : 1 NO'LU TAŞINMAZIN kayıtlı, A Blok,9.kat,18

Detaylı

www.akinlargroup.com

www.akinlargroup.com www.akinlargroup.com Yaşamın ta kendisi... Gözlerinizi açtığınızda yemyeşil bir dünyaya uyandığınızı hayal edin... Muhteşem peyzajı ve bol oksijeniyle sağlık ve mutluluk dolu bir yaşam Akın Park ta sizleri

Detaylı

G L O B A L L O F T. www.globalinsaat.com.tr

G L O B A L L O F T. www.globalinsaat.com.tr G L O B A L L O F T GLOBAL LOFT Şehirde kendini gösteren yeni mimari arayışların en son temsilcisi olan projemiz şehir merkezinde 8000m2 inşaat alanına sahiptir. Tek katlı ve dubleks dairelerin bulunduğu

Detaylı

(İkiyüzbin Yeni Türk Lirası)

(İkiyüzbin Yeni Türk Lirası) Sn... A.Ş Mah... Cad. No:... / İstanbul Konu : Değerleme Raporu Talebiniz üzerine Bostanlı Mah... Sk No:.. Apt. D:.. Karşıyaka İzmir adresindeki a ait mülk 2014 tarihinde gezilerek dikkatle incelenmiştir.

Detaylı

Birim Fiyat Analizleri

Birim Fiyat Analizleri 3000 Ahşap kirişleme ve karkas kısımlarda değişmesi gerekli elemanların sökülmesi m² 01.017 Dülger ustası Saat 1,5 10,10 15,15 01.501 Düz işçi Saat 1 7,40 7,4 Kâr ve genel giderler hariç toplam 22,55 Kâr

Detaylı

KONSEPT PREMIUM PROJESİ STANDART OPSİYON YAPI ŞARTNAMESİ

KONSEPT PREMIUM PROJESİ STANDART OPSİYON YAPI ŞARTNAMESİ KONSEPT PREMIUM PROJESİ STANDART OPSİYON YAPI ŞARTNAMESİ KONSEPT PREMIUM PROJESİ STANDART OPSİYON YAPI ŞARTNAMESİ *Konsept Yapı Standart Yapı Şartnamesi, dairesini farklı bir konseptte dizayn etmek isteyen

Detaylı

www.cagprojeinsaat.com Çağdaş yaşam alanları inşâ ediyoruz Profesyonel ekiplerle yoluna devam eden Çağ Proje Mühendislik, kentin çeşitli semtlerinde inşa ettiği konut projelerinde mutlu yuvalar kurmaya

Detaylı

ESKİŞEHİR. bulunulmamasma karar verildi. T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI ESKİŞEHİRKÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU.

ESKİŞEHİR. bulunulmamasma karar verildi. T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI ESKİŞEHİRKÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU. T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BKNLIĞI EKİŞEHİRKÜLTÜR VRLIKLRINI KORUM 03.00.995 KRR ToplantıTarih ve no : 22.05.205-62 Karar Tarih ve no : 22.05.205-3235 ToplantıYeri EKİŞEHİR fyonkarahisar İli, Merkez, inanpaşa

Detaylı

değişimin başlangıç noktası

değişimin başlangıç noktası değişimin başlangıç noktası sizin ve çocuklarınızın mutluluğu için... 4.231 m² arazi üzerine kurulu olan 19 katlı 2 blokta, 2+1 ve 3+1 olmak üzere, 105 m² den 146 m² ye kadar toplam 4 farklı tipte daire,

Detaylı

IRMAK SİTESİ PROJESİ STANDART OPSİYON YAPI ŞARTNAMESİ

IRMAK SİTESİ PROJESİ STANDART OPSİYON YAPI ŞARTNAMESİ IRMAK SİTESİ PROJESİ STANDART OPSİYON YAPI ŞARTNAMESİ IRMAK SİTESİ PROJESİ STANDART OPSİYON YAPI ŞARTNAMESİ *Irmak İnşaat Standart Yapı Şartnamesi, dairesini farklı bir mimari ile dizayn etmek isteyen

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ MİMARLIK BİLGİSİ DERSİ KONU: MİMARİ PROJE AŞAMALARI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ MİMARLIK BİLGİSİ DERSİ KONU: MİMARİ PROJE AŞAMALARI ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ MİMARLIK BİLGİSİ DERSİ KONU: MİMARİ PROJE AŞAMALARI Mimar MiMAR, mesleğini uygularken, çalışmalarında tasarımını çizili belgeler ile bu belgeleri

Detaylı

MİLLETİN KALBİNDE! gelecek İnşaA eder

MİLLETİN KALBİNDE! gelecek İnşaA eder MİLLETİN KALBİNDE! gelecek İnşaA eder YÜKSEKOBA YILDIRIM LA KENDİNİZİ ÖZEL HİSSEDECEKSİNİZ İnşaat sektörünün yeni gözdesi olan, Yüksekoba imzalı pek çok kaliteli projenin de yer aldığı Millet Mahallesinde

Detaylı

Tamda istediğim SİZİN İÇİN, 1972 DEN GÜNÜMÜZE

Tamda istediğim SİZİN İÇİN, 1972 DEN GÜNÜMÜZE Tamda istediğim SİZİN İÇİN, gibi... SINIRLI SAYIDA 1972 DEN GÜNÜMÜZE un arka bahçesi GEMLİK Gemlik, marmara denizinde zeytini ve güzellikleri ile ünlü ilçemizdir. Tarih boyu İstanbul ile ticari, sosyal,

Detaylı

NİLÜFER BELEDİYESİ ÜRÜNLÜ MAHALLESİ KENTSEL VE ARKEOLOJİK SİT ALANLARI 1/1000 ÖLÇEKLİ KORUMA AMAÇLI İMAR PLANI

NİLÜFER BELEDİYESİ ÜRÜNLÜ MAHALLESİ KENTSEL VE ARKEOLOJİK SİT ALANLARI 1/1000 ÖLÇEKLİ KORUMA AMAÇLI İMAR PLANI NİLÜFER BELEDİYESİ ÜRÜNLÜ MAHALLESİ KENTSEL VE ARKEOLOJİK SİT ALANLARI 1/1000 ÖLÇEKLİ KORUMA AMAÇLI İMAR PLANI VE YAKIN ÇEVRESİ 1/1000 ÖLÇEKLİ İMAR PLANI PLAN NOTLARI OCAK 2013 A. KENTSEL VE ARKEOLOJİK

Detaylı

Bodrum Kat Planı. Zemin katın altında bulunan katlara bodrum kat denilir ve (-) kot ile ölçülendirilir. Zemin Kat Planı

Bodrum Kat Planı. Zemin katın altında bulunan katlara bodrum kat denilir ve (-) kot ile ölçülendirilir. Zemin Kat Planı KAT PLANLARI Bodrum Kat Planı Zemin katın altında bulunan katlara bodrum kat denilir ve (-) kot ile ölçülendirilir. Zemin Kat Planı Bir yapıya girişte girilen, basılan ilk döşemeye giriş katı veya zemin

Detaylı

Paket Ürün İçindeki İnşaat İmalatları. Her türlü kazı dolgu tesviye ve altyapı işleri

Paket Ürün İçindeki İnşaat İmalatları. Her türlü kazı dolgu tesviye ve altyapı işleri Paket Ürün Grubu Arfa-Magu Yalıtımlı Kaba İnşaat Yapım Paketleri (Uygulamalı) MODEL: MİMOZA - 08437-185,65 + 29,30 TEKNİK ŞARTNAME-1 Yapının Taşıyıcı Strüktür Donanımlı Paket Ürün EKOLOJİK-İDEAL SİSTEM

Detaylı

YAPININ TANIMI VE SINIFLANDIRILMASI

YAPININ TANIMI VE SINIFLANDIRILMASI YAPININ TANIMI VE SINIFLANDIRILMASI İnsanlar ihtiyaçlarına bağlı olarak çevreyi değiştirerek daha rahat yaşayabilmeleri için yeni bir çevre meydana getiriler. Bunlar yapıyı oluşturur. İnsanların ihtiyaçlarını

Detaylı

ÇINARLI BAHÇE TUZLA - MAHAL LİSTESİ

ÇINARLI BAHÇE TUZLA - MAHAL LİSTESİ ÇINARLI BAHÇE TUZLA - MAHAL LİSTESİ Mahal Listesi, Tuzla Çınarlı Bahçe Konutları nda uygulanacak sistemlerin genel tasarım kriterlerini belirlemek ve kullanılacak malzemeleri tariflemek amacıyla hazırlanmıştır.

Detaylı