Türkiye de Parker. Hareket ve Kontrol Teknolojileri

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Türkiye de Parker. Hareket ve Kontrol Teknolojileri"

Transkript

1 Türkiye de Parker Hareket ve Kontrol Teknolojileri

2 Parker Hannifin Hakkımızda Global, aynı zamanda yerel 12 milyar US doları aşan yıllık satışıyla Parker Hannifin Corporation, ticari, mobil, endüstriyel ve uzay ve havacılık sektörlerine çok geniş yelpazede hassas mühendislik çözümleri sağlayan, hareket ve kontrol teknoloji ve sistemlerinde dünya lideri üreticidir. Şirket dünya genelindeki 48 ülkede in üzerinde çalışana sahiptir ün üzerinde sektörde uzmanlık Parker ün üzerinde sektörde ürün ve sistem çözümleri sağlayarak den fazla firmaya hizmet sunmaktadır.hareket ve kontrol ihtiyacı ne olursa olsun Parker deneyime, ürün çeşitliliğine ve düzenli olarak teslimat sağlayabileceği global hizmet ağına sahiptir. Makina imalatçısı da olsanız, sadece bakım, onarım ve kontrole ihtiyaç duyuyor da olsanız, dünya genelindeki 280 Parker lokasyonu ve bayi satış kanalıyla birinci sınıf hizmet alacağınızdan emin olabilirsiniz.

3 Dokuz Teknoloji Hareket ve kontrol ihtiyaçlarınızı karşılamak için Parker dokuz ana teknolojide uzmanlık sunar. Bu teknolojilere dahil olan filtreler, hortumlar, bağlantı parçaları, valfler, aletler, pompalar, motorlar, sürücüler, elektronik parçalar, kontrolörler, silindirler ve sızdırmazlık elemanları gibi farklı farklı tedarikçilerden sağlanabilecek en Geniş ürün ve sistem yelpazesini Parker size tek elden sunar. Ürün yelpazesi sayesinde, tek tedarikçi olarak Parker a güvenebilirsiniz. Uzay ve Havacılık Tasarımını, kurulum ve destek hizmetlerini sunduğumuz sistem ve komponentler bugün artık hemen hemen her uçakta bulunmaktadır. İklim Kontrolü Daha kaliteli bir yaşam için konfor rahatlık ve kontrol sağlıyoruz. Akışkan ve Gaz Transferi Yüzlerce uygulamada kritik akışkanların akışını transferini sağlıyoruz. Hidrolik Güç gerektiren uygulamalar için yüksek mühendislik ürünü hidrolik sistemler ve komponentler sağlıyoruz. Elektromekanik Yüksek mühendislik değeri olan elektromekanik sistem ve komponentlerle müşterilerimize hassasiyet ve verimlilik artışı olarak artı değer yaratıyoruz. Pnömatik Yüksek hızlı otomasyon ekipmanları için mühendislik değeri yüksek pnömatik sistemler ve komponentler sağlıyoruz. Filtrasyon Endüstriyel, ulaşım, mobil ve denizcilik uygulamaları için nitelikli filtrasyon, ayrıştırma ürünleri ve sistemlerine ek olarak gıda ve içecek, medikal sektörlerine yönelik özel proses filtreleri tedarik ediyoruz.. Proses Kontrolü Proses Enstrümantasyonu, yarı iletken, sağlık ve analitik uygulamalar için kritik komponentler sunuyoruz. Sızdırmazlık Elemanları Tüm dünyada ekipmanların performanslarını artıran yüksek mühendislik içeren sızdırmazlık elemanları ve sistemleri sunuyoruz.

4 Hareket Uygulamalarında İşbirliği Gizli maliyetlerden görünür karlara İşbirliği, Parker Hannifin iş felsefesinin önemli bir yönüdür. Portföyümüzdeki tüm ürün, servis ve sistemleri kullanarak üretkenliğinizi ve karlılığınızı birlikte artırabileceğimize inanıyoruz. İhtiyacınız ister yeni bir makine geliştirmek olsun, ister üretim hatlarınızı 24 saat çalışır tutmak olsun, Parker hedeflerinize ulaşmanızda size yardım etmek için orada olacaktır. Özgün Ekipman Birçok sektörden makine üreticileri Parker ile birlikte yeni ve ileri teknoloji makinelerin geliştirilmesinde kapsamlı şekilde çalışmaktadır. Hareket ve kontrol sektöründe en geniş ürün yelpazesine sahip olmamız müşterilerimizin, mobil

5 veya endüstriyel sektörlerde olmalarına bağlı olmadan, daha etkin ve verimli makineler üretmesini kolaylaştırır. Müşterilerimiz, gelişmiş elektronik kontrol ekipmanlarından sızıntı yapmayan hortum ve bağlantı parçalarına kadar, kendi uygulamaları için en iyi ürünlere ulaşabileceklerinden emin olabilirler. Parker la çalışmak yalnızca uygulamalarınız da en iyi ürünü kullanmanızı sağlamaz, aynı zamanda hidrolik, pnömatik ve elektromekanik sistem çözümlerinin geliştirilmesinde tasarımın ilk aşamasından itibaren mühendislerimizle mühendislerinizin ortak çalışılmasına da olanak sağlar. Buna ek olarak sadece güç ve kontrol ekipmanlari değil, aynı zamanda gerekli filtrasyon, bağlantı, sızdırmazlık veya EMI cihazları için de geçerlidir. Hızlı prototip oluşturma, sızdırmazlık garantisi veren benzersiz programlar, gelişmiş zamanında teslim programları ve eksiksiz eğitim olanakları, Parker la ortak çalıştığınızda elde edebileceğiniz diğer faydalardan birkaçıdır. Söz konusu sipariş verme olduğunda, tüm yapmanız gereken ülkenizdeki yerel Parker Hannifin satış ve servis merkezini aramaktır. Dünya genelinde sipariş veren müşterilerimiz için, tüm süreci basitleştirecek ve aynı ürün ve servise 47 ülkede benzer erişimin sağlayacak global hesap yönetim ekibi oluşturabiliriz. Bakım ve Onarım Makinelerin bakımlarının düzenli yapılması ve mükemmel durumda tutulması günümüzün rekabetçi piyasalarında şarttır. Atıl bekleyen makine, her geçen saniye kayıplara neden olur. Karlılık, makineler maksimum kapasitede çalıştığında artar, bu nedenle en son isteyeceğiniz şey, bir şeylerin kötü gitmesidir. İşte burada Parker devreye girer. Yağ kirliliğinin izlenmesi gibi önleyici bakım programlarının geliştirilmesinde size yardımcı olmak üzere yanınızda olabiliriz. Bununla birlikte, beklenmedik bir şey olursa ve acil onarıma ihtiyaç duyarsanız, HOSE DOCTOR gibi hızlı onarım ve değiştirme servislerimizle yerel distribütörlerimiz yanınızda olabilirler. Müşteri Hizmetleri Parker her zaman size en yakın noktada ve en iyi hizmeti verebilmek için satış ve servis ağını güçlendirmektedir. Yerel olarak ulaşabileceğimiz satış firmalarımız ve bayilerimiz aracılığıyla bizimle kolaylıkla iletişime geçebilirsiniz. Birçok satış noktamızda 24 saat acil durum hizmeti verilmektedir. Bizimle temasa geçtiğinizde bunun etkin ve verimli bir deneyim olmasını sağlamak için elimizden gelenin en iyisini yapacağımızdan emin olabilirsiniz.

6 Önce Parker a sormak için... Üç İyi Neden Ürünlerimiz, tek tedarik kaynağı ve sistem çözümleri Linde HTD olarak Parker dan aldığımız tüm destek ve teknik danışmanlık hizmetleri mükemmeldi. Parker mühendisleri prototip aşamasında hidrolik sistemin tasarımından bağlantı tekniğine varıncaya kadar her konuda ekibimizle işbirliği içerisinde çalışarak bize katma değer sağladılar. Standart ve firmamıza özel ürünlerle sağlanan yenilikçi sistem çözümleri sayesinde, müşterilerimizi memnun eden birinci sınıf kamyonlar üretebiliyoruz. Andy Pauly İcra Kurulu Başkanı

7 Ürün Yelpazesi Ürün yelpazemiz benzersizdir. Hiçbir üretici, dokuz teknoloji alanındaki ürün yelpazesini Parker Hannifin kadar yönlü bir biçimde biraraya getiremez. Ayrıca ürün programımızın etkileyici olmasının yanısıra araştırma ve geliştirmeye önemli miktarda yatırım yaparak ve yeni stratejik alımlarla ürün ve hizmetlerimizi sürekli geliştirmeye devam ediyoruz. Tek Tedarik Kaynağı Hergeçen gün daha fazla sayıda müşteri tek tedarikçi kaynağı ve sistem çözümü sağlayıcısı olarak Parker Hannifin e güvenmektedir. İhtiyacınız hidrolik, pnömatik, elektromekanik veya filtrasyon elemanlarından hangisi olursa olsun Parker rakiplerinden farklı olarak bunların hepsini bir arada tedarik edebilir. Tek yapmanız gereken yerel Parker Hannifin satış ve servis merkezini aramaktır. Sistem Çözümleri Müşterilerimizle tasarımın ilk aşamalarından itibaren, sadece ürün tedariğinin ötesinde sistem çözümleri geliştirmek için mühendisler arası işbirliği sağlarız. Rakiplerimizden farklı olarak kendimizi size komple hareket ve kontrol sistem çözümleri sunacak şekilde konumlandırdık. Parker olarak yanlızca sektördeki en kapsamlı ürün yelpazesine sahip değiliz, ayrıca dokuz ana teknolojide müşterilerimize mühendislik desteği de sağlarız. Parker la ortak sistem çözümleri geliştirerek şunlardan faydalanırsınız: Daha fazla işlevsellik Daha az parça Azalan işlem maliyetleri Azalan bakım maaliyetleri Daha kolay kurulum Daha hızlı çevrim süreleri Daha az enerji tüketimi Daha az duruş süresi Global destek Azalan risk Gelişmiş sistem tasarımı Böylece, Parker ı tedarikçiniz olarak seçerek sadece en geniş kaliteli ürün yelpazesine rekabetçi fiyatlarla sahip olmakla kalmaz, aynı zamanda sistem mühendisliği alanındaki engin mühendislik tecrübemizden de faydalanmış olursunuz. Örneğin, Mobil Sistemler Ekibimiz, her türden mobil makinelerin hidrolik sistemlerinin yerinde veya Sistem Mühendisliği Merkezimizde geliştirilmesi ve hassas ayarlarının yapılması için destek vermek üzere hazırdır. Sistem tasarımı konusunda uzun yıllar deneyime sahip takım üyeleri, siz prototip makinenizin çalışma performansından memnun kalana kadar farklı sistem çözümleri önererek tüm süreçte sizin partneriniz olarak çalışırlar. Proje ekibinize yüksek kaliteli Parker sistemlerini ekleyerek önemli ölçüde gelişmiş sistem performansı, dolayısıyla daha rekabetçi ürünü daha düşük toplam maliyete sunan Parker ürünlerini kullanabilirsiniz.

8 İleri Teknoloji İş ortaklarımızı bir adım ileriye taşıma Winovation İş ortaklarımızı Dinleme Sanatı Parker Hannifin, tüm iş ortaklarımızın beklentilerini karşılayacak hatta üzerine çıkaracak yeni ürünlerin geliştirilmesinde mükemmelliği yakalamak için Winovation adlı bir süreci kullanır. Parker, Winovation fikirleri üzerinde çalışan binlerce tasarım mühendisine sahiptir. Süreç, iş ortaklarımızın karşılanmayan ihtiyaçlarını anlamak üzerine kuruludur. Yeni sektör standartları belirledik ve iş ortaklarımızın geliştirdiğimiz herşeye dahil ettik. Yenilik ve Teknoloji Merkezi Parker, en güncel sanal mühendislik araçlarını kullanır. Böylece, Parker Hannifin in mühendisleri en son ürün yeniliklerimizi geliştirmek, test etmek ve üretmek için daha az süreye ihtiyaç duyar. Bu araçlara örnekler: Bilgisayar Destekli Mühendislik 2 Boyutlu üretim ve montaj çizimlerini kullanarak parçaların ve montaj resimlerinin 3 Boyutlu modellenmesi. Ürünlerimizin 3B modellerini, kendi tasarımlarınızla kullanmak üzere çevrimiçi de sunabiliriz.

9 Sonlu Elemanlar Analizi Parker Hannifin in gelişmiş FEA teknikleri, stres analiz teknikleriyle geliştirme süresini azaltmak için ürün geliştirme desteğinde kullanılır. Bilgisayarlı Akışkan Dinamikleri Akışkan dinamiklerini optimize etmek için kullanılır. Hızlı Prototip Oluşturma Geliştirme sürecinin önemli bir bölümüdür. Projeye yönelik verilerin değerlendirilmesinin ardından 3 boyutlu yazıcı tekniği ile prototip imalatını içerir. Kullanım Ömrü Testi Ürünün gerçek hayatta beklendiği gibi çalışacağından emin olmak geliştirme sürecinin önemli bir parçasıdır. Ürün ne olursa olsun, gerçek çalışma koşullarında veya laboratuarlarımızdaki gelişmiş simülasyon ekipmanları kullanılarak ciddi testlerden geçirildiğinden emin olabilirsiniz.

10 Sizin Yanınızdayız İster sistem veya tasarım uzmanlığına ihtiyaç duyan makine üreticisi olun, isterseniz bakım ve onarım gerektiren hareket ve kontrol ekipmanı kullanıyor olun, Parker hemen yanı başınızda. Parker, OEM lere doğrudan veya teknoloji merkezi bayilikleri aracılığıyla uzman olduğu tüm teknolojilerle ilgili hizmet vermektedir. Dağıtım Yedek parçalara ve bakıma hemen ulaşması gerekenler için Parker ın çok uzakta olmadığından emin olabilirsiniz. Parker ın bayilik ağı çok gelişmiştir in üzerinde bayimiz sayesinde müşterilerimizin ihtiyaçlarını dünya genelinde karşılayabiliyoruz. Tüm bayilerimiz sertifikalı, iyi eğitimlidir ve profesyonel hizmet, yenilikçi ürünler ve çözümler sunar. Uzman bayilik ağı, dünya genelinde Parker ın orijinal ürünlerinin bulunabilmesini garanti eder. Ayrıca, tüm ürünlerimizi kendimiz ürettiğimizden, günlük ve acil durum ihtiyaçlarınızı karşılamak üzere bayi raflarının düzenli olarak en yüksek kaliteli ürünlerle doldurulduğundan emin olabilirsiniz. Kolay sipariş ve hızlı teslimat Parker ın EDI çözümleriyle siparişlerinizi elektronik ortamda oluşturabilirsiniz. İstediğiniz zaman siparişlerinizi görebilir ve teslim tarihini kontrol edebilirsiniz. Doğru teslimatı ve müşterilerimizin zaman aralığına saygı duyduğumuzu da belirtmeliyiz. Global Hesap Yönetimi Global oyuncu olarak Parker, Global Hesap Yönetimi ekipleri oluşturarak dünya genelinde ortaklık oluşturulmasını kolaylaştırır. Deniz aşırı fabrikalarınızda da kendi ülkenizdeki koşulların aynısını elde edersiniz. Böylece, satınalma, kalite güvence, teslimat ve servis gibi işlem maliyetlerinizi azaltabilirsiniz. Dünya genelinde Parker çalışanları size planlama aşamasında danışmanlık yapar, özelleştirilmiş çözümler geliştirir ve projeniz süresince sizi destekler. ParkerStore Dünya genelinde den fazla distribütörümüz ParkerStore ları işletmektedir. Her ParkerStore hidrolik hortum montaj atölyesine sahiptir ve self-servis bir ortamda geniş bir stok yelpazesiyle 10

11 aydınlık ve temiz bir ortamda eksiksiz hareket ve kontrol çözümleri sunar. Birinci sınıf hizmet sunan yetkili, eğitimli Parker uzmanları bulacaksınız. ParkerStore Yöneticisi, Parker markalı ürünlerin etkin kullanımı ile operasyonlarınızı geliştirmeye ve size yardımcı olmak üzere seçilmiş, sorun çözücüdür. Mağzaların çoğu bayiler tarafından işletilir ve birçoğu yılda 365 gün 24/7 servis hizmeti sunar. ParkerStore Konteyner ParkerStore Konteyner, yol inşası, büyük yeni binalar, tüneller, tren yolları, yeraltı sistemleri gibi büyük inşaat projelerinde yerinde bakım ve ürün desteği sağlayan taşınabilir atölyedir. HOSE DOCTOR HOSE DOCTOR, Parker ın acil durum hortum onarım ve değiştirme hizmetidir. Bu 24/7 mobil hizmet, tam eğitimli teknisyenler tarafından yönetilir ve arkasında Parker ın hidrolik uzmanlığı vardır. Duruş sürelerinizi azaltmanıza ve işletim maliyetlerinizi en düşük seviyelerde tutmanıza yardım eder. 11

12 Parker ın değeri ürünlerini aşar Parker ın Değer Katan Servisleri, gizli maliyetlerinizi azaltmak ve karlılığınızı artırmak için geliştirilmiştir. Mühendislerimiz kuruluşunuza uzmanlıklarını, gelişmiş araçları ve her türlü yenilikçi çözüm sonucunda elde edilen bilgilerini getirir. Her değer katan servis, üretim ve lojistik alanındaki belirli zorlukları gidermek üzere özel olarak tasarlanmıştır. Bu değer katan servislerdeki en önemli noktalar, güvenilir, düşük maliyetli ve çevreye faydalı olmalarıdır. Set Oluşturma Birden fazla ürünü özelleştirilmiş tek bir sette birleştirebiliriz. Bu sete, sipariş sürecini ve atölyenizdeki montaj prosesini kolaylaştırmak üzere tek ürün numarası verilmiştir. Bağlantı parçaları, hortumlar, valfler, filtreler gibi montaja hazır ürünleri içeren bir paket alırsınız. Özel ihtiyaçlarınızı karşılamak ve üretim sürecinizin kalitesini artırmak için en iyi montaj stratejisini geliştirmek üzere sizinle birlikte çalışırız. Kısmi montaj Set oluşturma süreci bir adım öteye gidebilir ve Parker komple bir alt montaj ürünü oluşturabilir. Örneğin Parker, valfleri, pompaları ve silindirleri bağlamak için seti kullanır ve herşeyi, makinenize kurulmaya hazır biçimde yerine teslim edebilir. Sonuç olarak tüm teknik ve performans gereksinimlerinin karşılanacağını bilerek, herşeyi tek kaynaktan satın alabilirsiniz. 12

13 Günlük teslimat Parker ihtiyaçlarınıza göre paketleyebilir, işaretleyebilir ve teslim edebilir. Parker ürünleri ve setleri doğrudan üretim hattınıza, çalışma alanlarnıza veya depoya teslim edilir. Günlük teslimat ayrıca stok yönetimini de basitleştirir, barkod okuyucular ve elektronik iletişim sayesinde yeniden stok oluşturma otomatik olarak gerçekleştirilir. Günlük teslimat ayrıca gerektiğinde fabrikanızdaki depoyu yenilemek için gerekli programları da içerir. Kısacası, bu lojistiğin daha doğrudan yapıldığı bir yoldur. Teknik Servis Teknik Servisin amacı, modelleme, prototip oluşturma, test ve doğrulama ile kavramdan seri üretime kadar yeni projeler uygulamada veya mevcut çözümleri geliştirmede destek sağlamaktır. Parker Teknik Servis ekibi, ürün ve sistem konfigürasyonunu optimize etmek için üretim fabrikanızı ziyaret eder. Sonucunda, daha az parça, azalan ürün kullanım ömrü maliyetleri ve sızıntının ortadan kaldırılması ile daha verimli döngülerin elde edilir. Ekip aynı zamanda montaj prosesleri için de eksiksiz eğitim verir. Teknik destek Teknik destek ekibimiz, sistemleriniz için önleyici bakım, sorun giderme, fabrika uzmanlığı sağlama konusunda uzman teknisyenlerle öneride bulunur ve hidrolik ve pnömatik sistemleri onarır. Akışkan analizi İzleme, kalibrasyon ve partikül sayımı için tasarlanan bu modern laboratuar aynı zamanda akışkan temizliliğini ölçmek için de kullanılabilir. Uzman çalışanlar ve kullanılan gelişmiş ekipman sayesinde hızlı geri dönüş sağlanır. Kalite takibi ISO 9001 e uygun olarak yapılır. Eğitim Parker, kanıtlanmış metotları kullanan yetkin eğitimciler tarafından teoriden uygulamaya kadar hidrolik eğitim sınıfları gibi isteğe uygun eğitimler düzenler. Bu, müşterilerimizin daha fazla uzmanlık ve yeni bilgiler kazanmasına olanak sağlar. CD-Rom eğitim Malzemeleri mevcuttur. Sistem Çözümleri Parker, tüm hidrolik, pnömatik ve elektromekanik uygulamalar için geniş kapsamlı sistem çözümleri sunar. İhtiyaçlarınıza göre eksiksiz sistem geliştirmek üzere mühendis ekibi yardıma hazırdır. 13

14 Avrupa da Parker Parker Hannifin Corporation, 1918 de Parker Appliance Company olarak küçük çaplı başlangıcından günümüze kadarki süreçte, dünya genelindeki 47 ülkede in üzerinde çalışanıyla hareket ve kontrol teknolojilerinde lider konumdadır. Parker ın Avrupa daki çalışmaları 1960 yılında Hollanda daki Shiphol havaalanında satış ve servis yeriyle başlamıştır. Günümüzde, yaklaşık 50 yıl sonra, Parker, dokuz teknoloji alanında ürün ve sistemler üretip satarak Avrupa da 130 un üzerinde merkezde faaliyet göstermektedir. Hareket ve kontrol alanında neye ihtiyacınız olursa olsun, bölgenizdeki Parker satış ofisini veya distribütörünü arayın ve Parker la ortaklığın günümüz üretim ve karlılık mücadelesinde size nasıl yardım edebileceğini öğrenin. 14

15 Parker Worldwide infobahnreklambyra.se AE UAE, Dubai Tel: parker.me@parker.com AR Argentina, Buenos Aires Tel: AT Austria, Wiener Neustadt Tel: +43 (0) parker.austria@parker.com AT Eastern Europe, Wiener Neustadt Tel: +43 (0) parker.easteurope@parker.com AU Australia, Castle Hill Tel: +61 (0) AZ Azerbaijan, Baku Tel: parker.azerbaijan@parker.com BE/LU Belgium, Nivelles Tel: +32 (0) parker.belgium@parker.com BR Brazil, Cachoeirinha RS Tel: BY Belarus, Minsk Tel: parker.belarus@parker.com CA Canada, Milton, Ontario Tel: CH Switzerland, Etoy Tel: +41 (0) parker.switzerland@parker.com CN China, Shanghai Tel: CZ Czech Republic, Klecany Tel: parker.czechrepublic@parker.com DE Germany, Kaarst Tel: +49 (0) parker.germany@parker.com DK Denmark, Ballerup Tel: parker.denmark@parker.com ES Spain, Madrid Tel: parker.spain@parker.com FI Finland, Vantaa Tel: +358 (0) parker.finland@parker.com FR France, Contamine s/arve Tel: +33 (0) parker.france@parker.com GR Greece, Athens Tel: parker.greece@parker.com HK Hong Kong Tel: HU Hungary, Budapest Tel: parker.hungary@parker.com IE Ireland, Dublin Tel: +353 (0) parker.ireland@parker.com IN India, Mumbai Tel: IT Italy, Corsico (MI) Tel: parker.italy@parker.com JP Japan, Tokyo Tel: +(81) KR South Korea, Seoul Tel: KZ Kazakhstan, Almaty Tel: parker.easteurope@parker.com LV Latvia, Riga Tel: parker.latvia@parker.com MX Mexico, Apodaca Tel: MY Malaysia, Subang Jaya Tel: NL The Netherlands, Oldenzaal Tel: +31 (0) parker.nl@parker.com NO Norway, Ski Tel: parker.norway@parker.com NZ New Zealand, Mt Wellington Tel: PL Poland, Warsaw Tel: +48 (0) parker.poland@parker.com PT Portugal, Leca da Palmeira Tel: parker.portugal@parker.com RO Romania, Bucharest Tel: parker.romania@parker.com RU Russia, Moscow Tel: parker.russia@parker.com SE Sweden, Spånga Tel: +46 (0) parker.sweden@parker.com SG Singapore Tel: SK Slovakia, Banská Bystrica Tel: parker.slovakia@parker.com SL Slovenia, Novo Mesto Tel: parker.slovenia@parker.com TH Thailand, Bangkok Tel: TR Turkey, Istanbul Tel: parker.turkey@parker.com TW Taiwan, Taipei Tel: UA Ukraine, Kiev Tel parker.ukraine@parker.com UK United Kingdom, Warwick Tel: +44 (0) parker.uk@parker.com US USA, Cleveland Tel: VE Venezuela, Caracas Tel: ZA South Africa, Kempton Park Tel: +27 (0) parker.southafrica@parker.com 2009 Parker Hannifin Corporation. All rights reserved. Parker Hareket ve Kontrol Sistemleri A.S. Arif Ay Sk. No:20 Yukarı Dudullu/ Ümraniye TR İstanbul Tel Fax /TR 11/2008/RT Your local authorized Parker distributor

DEĞİŞEN. FİLTRASYON Ticari araç satış sonrası pazarına geleceğin filtrasyon teknolojisini getirin.

DEĞİŞEN. FİLTRASYON Ticari araç satış sonrası pazarına geleceğin filtrasyon teknolojisini getirin. DEĞİŞEN FİLTRASYON Ticari araç satış sonrası pazarına geleceğin filtrasyon teknolojisini getirin. Parker Racor, ticari araç sektörünün en büyük isimlerinden bazılarına OE filtrasyon iş ortağı olarak hizmet

Detaylı

Transair: Endüstriyel akışkanlar için yenilikçi dağıtım sistemi

Transair: Endüstriyel akışkanlar için yenilikçi dağıtım sistemi Transair: Endüstriyel akışkanlar için yenilikçi dağıtım sistemi Makinalarda ve endüstriyel cihazlarda aerospace climate control electromechanical filtration fluid & gas handling hydraulics pneumatics process

Detaylı

Neden Racor almalıyım? Yetkisiz Racor kopyalarına nesnel bir bakış

Neden Racor almalıyım? Yetkisiz Racor kopyalarına nesnel bir bakış Neden Racor almalıyım? Yetkisiz Racor kopyalarına nesnel bir bakış Racor, amacına uygun ve farklı uygulama alanlarına dayanıklı,kaliteli bir ürün üretmekten gurur duymaktadır. Racor'da çalışan üretim ve

Detaylı

Transair : Alüminyum Basınçlı Hava Tesisatı Çaplar: 16,5, 25, 40, 50, 63, 76, 100 ve 168 mm Vakum ve inert gaz uygulamalarına da uygundur.

Transair : Alüminyum Basınçlı Hava Tesisatı Çaplar: 16,5, 25, 40, 50, 63, 76, 100 ve 168 mm Vakum ve inert gaz uygulamalarına da uygundur. Transair : Alüminyum Basınçlı Hava Tesisatı Çaplar: 16,5, 25, 40, 50, 63, 76, 100 ve 168 mm Vakum ve inert gaz uygulamalarına da uygundur. aerospace climate control electromechanical filtration fluid &

Detaylı

Transair: Endüstriyel sıvılar için gelişmiş boru sistemleri

Transair: Endüstriyel sıvılar için gelişmiş boru sistemleri aerospace climate control electromechanical filtration fluid & gas handling hydraulics pneumatics process control sealing & shielding Transair: Endüstriyel sıvılar için gelişmiş boru sistemleri Standartlar

Detaylı

Nederman Talaşlı İmalat Konsepti. Temiz Hava Temiz Çalışma ortamı Temiz Soğutucu Sıvıları Temiz Çevre ve Geri Dönüşüm

Nederman Talaşlı İmalat Konsepti. Temiz Hava Temiz Çalışma ortamı Temiz Soğutucu Sıvıları Temiz Çevre ve Geri Dönüşüm Nederman Talaşlı İmalat Konsepti Temiz Hava Temiz Çalışma ortamı Temiz Soğutucu Sıvıları Temiz Çevre ve Geri Dönüşüm İmalatınız çalışanlarınız ve çevreniz için çözümler üretiyoruz Metal İşleme Sanayisinde

Detaylı

Bakım, Onarım ve Yenileme (MRO) Kılavuzları. Yeni ürünler

Bakım, Onarım ve Yenileme (MRO) Kılavuzları. Yeni ürünler Bakım, Onarım ve Yenileme (MRO) Kılavuzları Yeni ürünler 2016.2 BAKIM, ONARIM VE YENILEME (MRO) KILAVUZLARI Dormer in mevcut geniş ürün yelpazesi Bakım,Onarım ve Yenileme sektörü için geliştirilen kaliteli

Detaylı

DÜNYA İTHALATÇILAR LİSTESİ

DÜNYA İTHALATÇILAR LİSTESİ DÜNYA İTHALATÇILAR LİSTESİ 392410 GTİP kodlu Metal Mobilya başlığı için yılı verilerine göre sıralanmış ithalatçı tablosudur. Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Fransa ve İngiltere önemli pazarlar arasındadır.

Detaylı

Transair : endüstriyel akışkanlar için orijinal alüminyum tesisat sistemi

Transair : endüstriyel akışkanlar için orijinal alüminyum tesisat sistemi Transair : endüstriyel akışkanlar için orijinal alüminyum tesisat sistemi Çaplar: 16,5, 25, 40, 50, 63, 76, 100 ve 168 mm Basınçlı hava Vakum İnert Gazlar aerospace climate control electromechanical filtration

Detaylı

Yüksek performanslı karbür matkaplar

Yüksek performanslı karbür matkaplar Yüksek performanslı karbür matkaplar 2018 FORCE YÜKSEK PERFORMANSLI KARBÜR MATKAPLAR Force karbür matkap programı, ekonomiklik özelliği ile mükeel performans seviyeleri sağlar. Seri içeriği: NEW çok

Detaylı

2013 Steinbeis Partner for innovation www.steinbeis.de. Technology.Transfer.Application.

2013 Steinbeis Partner for innovation www.steinbeis.de. Technology.Transfer.Application. 2013 Steinbeis Partner for innovation www.steinbeis.de Technology.Transfer.Application. Steinbeis Merkezi Haus der Wirtschaft Willi-Bleicher-Str. 19 70174 Stuttgart Almanya Haus der Wirtschaft, Stuttgart

Detaylı

Shark Serisi Malzemeye özel uygulama kılavuzları. Yeni Ürünler 2018

Shark Serisi Malzemeye özel uygulama kılavuzları. Yeni Ürünler 2018 Shark Serisi Malzemeye özel uygulama kılavuzları Yeni Ürünler 2018 SHARK LINE SHARK MALZEMEYE ÖZEL UYGULAMA KILAVUZLARI GİRİŞ Malzemeye özel uygulama kılavuzlarımız DIN standartlarına uygun ürün yelpazesiyle

Detaylı

Şişe ve Teneke Endüstrisi Güvenli Taşıma Çözümleri

Şişe ve Teneke Endüstrisi Güvenli Taşıma Çözümleri Şişe ve Teneke Endüstrisi Güvenli Taşıma Çözümleri Sistematik Çözümler Şişe Çemberleme Yüksek üretim kapasitesine uygun her palet katını yatay çemberleme (Endsealerteknolojisi) Inline-Uygulamalar (Şişelerin

Detaylı

400 HbA1c test veya 200 HbA2/F/A1c test 220-0375 D-10 Printer Kağıdı...10 rulo Lyphochek Diabet Kontrol ikiseviye (2 seviyeden 3 adet)...

400 HbA1c test veya 200 HbA2/F/A1c test 220-0375 D-10 Printer Kağıdı...10 rulo Lyphochek Diabet Kontrol ikiseviye (2 seviyeden 3 adet)... H e m o g l o b i n T e s t i D-10 HbA 1c, HbA 2 ve HbF Eşsiz Destek Bio-Rad dünya çapında servis ve destek ekibiyle HbA1c testi konusunda uzun yıllardır destek vermektedir. D-10 size güvenen hastalar

Detaylı

2016 Elektrifikasyon Ürünleri bölümü Profil

2016 Elektrifikasyon Ürünleri bölümü Profil 2016 Elektrifikasyon Ürünleri bölümü Profil Slayt 1 Elektrifikasyon Ürünleri bölümü Genel bakış ~41,000 çalışan $ 9,6 milyar Gelir (2015) Bulunduğu +100 ülke sayısı Üretim Tesisleri +100 Günde 1,5 milyon

Detaylı

Büyük boyutun laneti (Curse of Dimensionality)

Büyük boyutun laneti (Curse of Dimensionality) Büyük boyutun laneti (Curse of Dimensionality) p Veri boyutu arttıkça örnekler (noktalar) uzay içinde çok fazla dağınık hale gelir. p Noktaların yoğunluğu ya da aralarındaki uzaklık bir çok problem için

Detaylı

Erasmus Programı Genel Değerlendirme

Erasmus Programı Genel Değerlendirme Erasmus Programı Genel Değerlendirme İlyas Ülgür Erasmus Program Koordinatörü 6 Mayıs 2013 Ege Üniversitesi Türkiye de Erasmus Öğrenci Hareketliliği 18000 16000 17000 14000 12000 11998 10000 10095 8000

Detaylı

Medya Paylaşım Toplantıları 15

Medya Paylaşım Toplantıları 15 Medya Paylaşım Toplantıları 15 Gündemdeki Konular Reklam Yatırımları - Metodoloji - 2013 Reklam Yatırımları ve Analizler Gündemdeki Konular Reklamcılar Derneği 30. Yılı Reklamcılar Derneği kuruluşundan

Detaylı

Türkiye Ekonomisinde Büyüme ve Rekabet Politikası

Türkiye Ekonomisinde Büyüme ve Rekabet Politikası tepav Türkiye Ekonomisinde Büyüme ve Küreselleşme Rekabet Politikası ve kriz Slide 1 türkiye ekonomi politikaları araştırma vakfı Türkiye Ekonomisinde Büyüme ve Rekabet Politikası Güven Sak Ankara, 26

Detaylı

İçecek ve Gıda Sektörü için Güvenli Taşıma Çözümleri

İçecek ve Gıda Sektörü için Güvenli Taşıma Çözümleri İçecek ve Gıda Sektörü için Güvenli Taşıma Çözümleri Etiketleme Sistematik Çözümler İçecek ve Gıda Sektörü için Etiketlemeden Etiketlenerek Çift yönlü: bandrolleme Stretç film ile sarma İçecek ve Gıda

Detaylı

Ertun ALTEKİN Genel Müdür GEFCO Gümrük Ltd. Şti.

Ertun ALTEKİN Genel Müdür GEFCO Gümrük Ltd. Şti. Gümrük Uzmanlığı Ertun ALTEKİN Genel Müdür GEFCO Gümrük Ltd. Şti. GEFCO: Uluslararası büyüme için iş ortağınız Kapıdan kapıya çözümleri tasarlar, yönetir ve takip eder > Multimodal çözümler > Konsolidasyon

Detaylı

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2016 / 36

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2016 / 36 İstanbul, 05 Nisan 2016 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2016 / 36 KONU : İnternet Servis Sağlayıcılığı Hizmetlerinde Özel İletişim Vergisi (ÖİV) Uygulaması (14 Seri Nolu Özel İletişim Vergisi Genel Tebliği)

Detaylı

Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü

Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü 2016 1863 Robert Kolej 1912 Mühendislik Okulu (İnşaat, Elektrik ve Makine) 1971 Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora

Detaylı

LİNİK ARAŞTIRMALARDA NEREDEYİZ? Dr. Ecz. Nihan BURUL BOZKURT Daire Başkanı 9 Mayıs 2018

LİNİK ARAŞTIRMALARDA NEREDEYİZ? Dr. Ecz. Nihan BURUL BOZKURT Daire Başkanı 9 Mayıs 2018 LİNİK ARAŞTIRMALARDA NEREDEYİZ? Dr. Ecz. Nihan BURUL BOZKURT Daire Başkanı 9 Mayıs 2018 İlaç Geliştirme Aşamaları Klinik Öncesi Çalışmalar Klinik Araştırmalar Ruhsat Sonrası Çalışmalar Keşif Formülasyon

Detaylı

TEK KAYNAKTAN TÜM HAREKET VE KONTROL TEKNOLOJİLERİ

TEK KAYNAKTAN TÜM HAREKET VE KONTROL TEKNOLOJİLERİ TEK KAYNAKTAN TÜM HAREKET VE KONTROL TEKNOLOJİLERİ 2 Hidropar Ankara A.Ş. Hidropar Ankara A.Ş. 3 ENDÜSTRİYEL HİDROLİK MOBİL HİDROLİK Hidroliğin her alanında maksimum hız, kuvvet ve kontrol Üstün performans

Detaylı

İHRACAT-İTHALAT

İHRACAT-İTHALAT 8462 8462:Metalleri dövme, çekiçleme veya kalıpta dövme suretiyle işlemeye mahsus takım tezgâhları (presler dahil); metalleri kavislendirmeye, katlamaya, düzeltmeye, makasla kesmeye, zımbalı kesmeye, taslak

Detaylı

Dijital Çağda Mendeley ve Siz. Dr.Başak Candemir 1

Dijital Çağda Mendeley ve Siz. Dr.Başak Candemir 1 Dijital Çağda Mendeley ve Siz Dr.Başak Candemir 1 Gündem Mendeley nedir? Dünyada Mendeley Mendeley ın Türkiye için önemi Mendeley le yapabilecekleriniz Yol haritası 2 Mendeley nedir? Mendeley yayınları

Detaylı

Sewing 5. Dikiş sanayii için 5 yıldızlı hizmet anlayışı

Sewing 5. Dikiş sanayii için 5 yıldızlı hizmet anlayışı Sewing 5 Dikiş sanayii için 5 yıldızlı hizmet anlayışı Sewing 5 katma değerli 5 yıldızlı hizmet anlayışı Endüstriyel dikiş teknolojisi yüzyıllardan beri hemen hemen hiç değişmemiştir. Makineler son derece

Detaylı

25.08.2015. Değerli İş Ortaklarımızın Dikkatine,

25.08.2015. Değerli İş Ortaklarımızın Dikkatine, Parker Hareket ve Kontrol Sistemleri Tic. Ltd. Şti. Kısıklı Mahallesi Hanımseti Sokak No:55 34692 Üsküdar - İstanbul/ Turkey Tel : 216 499 70 81 pbx Fax :216 499 70 77 Değerli İş Ortaklarımızın Dikkatine,

Detaylı

EKSİKSİZ ESNEK BESLEME SİSTEMİ

EKSİKSİZ ESNEK BESLEME SİSTEMİ AnyFeeder Çözümü EKSİKSİZ ESNEK BESLEME SİSTEMİ 3 Hızlı Kurulum, Hızlı Değiştirme Akıllı yazılım ve tam entegre komponentleriyle Omron AnyFeeder Çözümü, değerlendirme aşamasından çalışma aşamasına kadar

Detaylı

DIŞ PAZAR ARAŞTIRMASI

DIŞ PAZAR ARAŞTIRMASI BURHANİYE TİCARET ODASI 04.07.21. TAVUK YUMURTASI (GALLUS DOMESTICUS) ÜRETİCİLERİNİN İHRACAT POTANSİYELLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ GTIP 04.07.21 Tavuk Yumurtası (Gallus Domesticus) DIŞ PAZAR ARAŞTIRMASI

Detaylı

ERV Çok Uluslu Yetkin Güvenilir

ERV Çok Uluslu Yetkin Güvenilir ERV Çok Uluslu Yetkin Güvenilir Seyahat ve Turizm endüstrisi global ekonomiye sürekli artan bir katkı sağlamaktadır Seyahat endüstrisi küresel ekonominin sürekli büyümesini destekler Türkiye 2014 2016

Detaylı

SAY 211 SAĞLIK EKONOMİSİ

SAY 211 SAĞLIK EKONOMİSİ SAY 211 SAĞLIK EKONOMİSİ Sağlık Ekonomisi Nedir? YRD. DOÇ. DR. EMRE ATILGAN SAY 211 SAĞLIK EKONOMİSİ - YRD. DOÇ. DR. EMRE ATILGAN Sağlık Ekonomisinin Tanımı Sağlık ekonomisi, ekonomi biliminin (özelde

Detaylı

TÜRKİYE DE KADıN EMEĞİ VE İSTİHDAMıNıN MEVCUT DURUMU

TÜRKİYE DE KADıN EMEĞİ VE İSTİHDAMıNıN MEVCUT DURUMU TÜRKİYE DE KADıN EMEĞİ VE İSTİHDAMıNıN MEVCUT DURUMU 21. YÜZYIL PLANLAMA - 21 NİSAN 2018 GÜLAY TOKSÖZ VE EMEL MEMIŞ İŞGÜCÜNE KATıLıM ORANı (%), 15 YAŞ VE ÜSTÜ, 2017, ILO TAHMİNİ TEMEL GÖSTERGELER (15+

Detaylı

kula 2012 ÜRÜN YELPAZESİ

kula 2012 ÜRÜN YELPAZESİ kula 2012 ÜRÜN YELPAZESİ CHEVALIER takım tezgahlarının imalatçısı Falcon Machine Tools Co., Ltd. 1972 yılında kurulmuş, 1978 de takım tezgahı imalatına başlamıştır. Falcon Machine Tools Co., Ltd. 1992

Detaylı

ESCMID ve Türkiye İlişkileri

ESCMID ve Türkiye İlişkileri ESCMID ve Türkiye İlişkileri Dr. Murat Akova ESCMID Genel Sekreteri Merhaba İsviçre 300 Üyelerin Ülkelere Dağılımı 250 200 150 100 83 50 0 UK IT DE US NL ES CH GR FR TR BE SE DK PT RO HR Toplam 93

Detaylı

Atradius Kredi Sigortaları Sunumu

Atradius Kredi Sigortaları Sunumu Atradius Kredi Sigortaları Sunumu 2015 Atradius Hakkında Atradius Kredi Sigortasında 85 yıldan fazla deneyim ve bilgi birikimi Dünyanın ikinci büyük kredi sigortası şirketi Finansal güç notu: A.M. Best

Detaylı

SD130. Volvo sıkıştırıcılar 12,8-13,3 t 119 kw

SD130. Volvo sıkıştırıcılar 12,8-13,3 t 119 kw SD130 Volvo sıkıştırıcılar 12,8-13,3 t 119 kw Santrifüj gücü Yüksek santrifüj gücü ile yüksek silindir ağırlığının birleşimi, mükemmel sıkıştırmayı kolaylaştırır ve malzeme hedef derinliğine daha az geçişte

Detaylı

Erasmus Programı ve Uluslararasılaşma

Erasmus Programı ve Uluslararasılaşma Erasmus Programı ve Uluslararasılaşma İlyas Ülgür Erasmus Program Koordinatörü 8 Mart 213, Ankara Hayatboyu Öğrenme Programı: Yapı Comenius Erasmus Leonardo da Vinci Grundtvig Mesleki eğitim Okul eğitimi

Detaylı

tepav Etki Analizi ve TEPAV ın gündemindeki yeri Güven Sak Ankara, 8 Nisan 2008 Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı

tepav Etki Analizi ve TEPAV ın gündemindeki yeri Güven Sak Ankara, 8 Nisan 2008 Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı Etki Analizi ve TEPAV'ın Gündemindeki Yeri Slide 1 tepav Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı Etki Analizi ve TEPAV ın gündemindeki yeri Güven Sak Ankara, 8 Nisan 2008 Etki Analizi ve TEPAV'ın

Detaylı

HİDROLİK SİSTEM ÇÖZÜM ORTAĞINIZ

HİDROLİK SİSTEM ÇÖZÜM ORTAĞINIZ KUTLU OLSUN YIL HİDROLİK SİSTEM ÇÖZÜM ORTAĞINIZ Mühendislik Tasarım İmalat Hidrolik sistem projelendirmesinden, devreye alınmasına kadar her aşamada müşterilerimize destek veriyoruz. MÜHENDİSLİK TASARIM

Detaylı

UN SEKTÖRÜ DIŞ PAZAR ARAŞTIRMASI

UN SEKTÖRÜ DIŞ PAZAR ARAŞTIRMASI UN SEKTÖRÜ DIŞ PAZAR ARAŞTIRMASI İTHALAT HARİTASI yılı verilerine göre 4.718.029.000$ büyüklüğü olan pazarın en büyük alıcısı Irak ve ardından Afganistandır. Son 5 yıllık verilere göre Pazar yılında az

Detaylı

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2015 / 67

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2015 / 67 İstanbul, 27 Ağustos 2015 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2015 / 67 KONU : Emlak Vergisine Esas Olmak Üzere 2016 Yılında Uygulanacak Bina Metrekare Normal İnşaat Maliyet Bedelleri Hk. Bilindiği üzere Emlak

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTĠTÜSÜ TÜRK STANDARDLARI ENSTĠTÜSÜ

TÜRK STANDARDLARI ENSTĠTÜSÜ TÜRK STANDARDLARI ENSTĠTÜSÜ TÜRK STANDARDLARI ENSTĠTÜSÜ BELGELENDİRMEDE ÖNCÜ VE LİDER KURULUŞ 1 TÜRK STANDARDLARI ENSTĠTÜSÜ BELGELENDİRMEDE ÖNCÜ VE LİDER KURULUŞ 2 1 TÜRK STANDARDLARI ENSTĠTÜSÜ Standard Hazırlama Belgelendirme Ürün

Detaylı

MALĐ MEVZUAT SĐRKÜLERĐ NO : 2010 / 31

MALĐ MEVZUAT SĐRKÜLERĐ NO : 2010 / 31 Đstanbul, 3 Mayıs 2010 MALĐ MEVZUAT SĐRKÜLERĐ NO : 2010 / 31 KONU : Kullanılmış Araç (Binek Otomobil) Satışında Uygulanacak KDV Oranı Đle Đlgili 54 Sayılı K.D.V. Sirküleri Hk. 3065 sayılı Katma Değer Vergisi

Detaylı

KA-1 : Öğrenme Hareketliliği

KA-1 : Öğrenme Hareketliliği ERASMUS+ KA-1 : Öğrenme Hareketliliği Learning Mobility of Individuals Yükseköğretim Kurumları İçin Özlem YÜCEL Erasmus Uzmanı 21 Kasım 2013 - Fırat Üniversitesi, Elazığ ERASMUS+ KA1 : Learning mobility

Detaylı

MİLLİ DNA VERİ BANKASI ÇALIŞMALARI ve ADLİ DNA ANALİZLERİNDE YENİ NESİL

MİLLİ DNA VERİ BANKASI ÇALIŞMALARI ve ADLİ DNA ANALİZLERİNDE YENİ NESİL MİLLİ DNA VERİ BANKASI ÇALIŞMALARI ve ADLİ DNA ANALİZLERİNDE YENİ NESİL İbrahim SEMİZOĞLU TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU EKİM- 2013 MALATYA ÜLKEMİZDE ADLİ DNA ANALİZLERİ BAŞBAKANLIK Üniversiteler Adalet

Detaylı

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİODASI ANKARA ŞUBESİ

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİODASI ANKARA ŞUBESİ TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİODASI ANKARA ŞUBESİ TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Bülteni Ekidir. TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Adına Sahibi Selim Tulumtaş Yazı İşleri Müdürü Özgür

Detaylı

CMSE. Certified Machinery Safety Expert. Makine emniyeti için uluslararası lider yeterlilik

CMSE. Certified Machinery Safety Expert. Makine emniyeti için uluslararası lider yeterlilik CMSE Certified Machinery Safety Expert Makine emniyeti için uluslararası lider yeterlilik CMSE 2 CMSE Certified Machinery Safety Expert CMSE Certified Machinery Safety Expert Nasıl, Sertifikalı Makine

Detaylı

PASSPORT VERİ TABANI

PASSPORT VERİ TABANI PASSPORT VERİ TABANI EUROMONITOR INTERNATIONAL KİMDİR? 30 sektörde stratejik pazar anlayışı Bilinçli kararlarınız için güvenilir kaynak Üyelik hizmetleri (Passport Veri tabanı), Raporlar ve Danışmanlık

Detaylı

Zorunlu Bağışıklama mı, İsteğe Bağlı Bağışıklama mı? Ülkelerin Deneyimleri

Zorunlu Bağışıklama mı, İsteğe Bağlı Bağışıklama mı? Ülkelerin Deneyimleri Zorunlu Bağışıklama mı, İsteğe Bağlı Bağışıklama mı? Ülkelerin Deneyimleri 4. Ulusal Sosyal Pediatri Kongresi, 15-18 Kasım 2016, Antalya Prof. Dr. Sadık Akşit Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı

Detaylı

CMSE. Certified Machinery Safety Expert. Makine emniyeti için uluslararası lider yeterlilik

CMSE. Certified Machinery Safety Expert. Makine emniyeti için uluslararası lider yeterlilik CMSE Certified Machinery Safety Expert Makine emniyeti için uluslararası lider yeterlilik CMSE 2) CMSE Certified Machinery Safety Expert CMSE Certified Machinery Safety Expert Nasıl, Sertifikalı Makine

Detaylı

Transfer Fiyatlandırmas

Transfer Fiyatlandırmas G L O B A L T R A N S F E R P R I C I N G S E R V I C E S Transfer Fiyatlandırmas rması T A X Dr. Metin DURAN, İstanbul/27.01.2009 ANY TAX ADVICE IN THIS COMMUNICATION IS NOT INTENDED OR WRITTEN BY KPMG

Detaylı

Türkiye de mobil telefon hizmeti ve vergilendirme. Gabriel Solomon. İstanbul, 9 Mayıs 2012

Türkiye de mobil telefon hizmeti ve vergilendirme. Gabriel Solomon. İstanbul, 9 Mayıs 2012 Türkiye de mobil telefon hizmeti ve vergilendirme Gabriel Solomon İstanbul, 9 Mayıs 2012 Sınırlı - Gizli Bilgi GSMA 2011 Tüm GSMA toplantıları, GSMA'ın anti-tröst uyum politikasına uygun şekilde yapılmaktadır.

Detaylı

Dünyanın En Zorlu Mühendislik Sorunlarına Çözüm Üretme.

Dünyanın En Zorlu Mühendislik Sorunlarına Çözüm Üretme. Dünyanın En Zorlu Mühendislik Sorunlarına Çözüm Üretme. Parker müşterileri ile işbirliği yaparak onların verimliliklerini ve karlılıklarını arttırır. Dünyanın En Zorlu MÜHENDİSLİK Sorunlarına Çözüm Üretme

Detaylı

2013 YILI İTHALAT HARİTASI

2013 YILI İTHALAT HARİTASI 940429 YILI İTHALAT HARİTASI yılı verilerine göre 1.796 milyar dolarlık olan pazarın en büyük alıcısı Almanya ve ardından ABD ve Fransa dır. AB ülkeleri pazarın diğer alıcıları arasında önemli bir yer

Detaylı

İŞ PERFORMANSINIZI YÜKSELTİN

İŞ PERFORMANSINIZI YÜKSELTİN İŞ PERFORMANSINIZI YÜKSELTİN EDİTÖRDEN GEFCO da sizin için önemli olanı biliyoruz; ürünlerinizin piyasaya zamanında ve en iyi fiyatla ulaşmasını garanti eden, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi karşılamak

Detaylı

Parker Hareket ve kontrol teknolojilerinde büyüme ve değer yaratan global iş ortağınız

Parker Hareket ve kontrol teknolojilerinde büyüme ve değer yaratan global iş ortağınız Parker Hareket ve kontrol teknolojilerinde büyüme ve değer yaratan global iş ortağınız GIDA TAŞIMACILIK SAVUNMA İNSANLIĞIN TEMEL İHTİYAÇLARINI KARŞILIYORUZ: ALTYAPI Gıda Taşımacılık Savunma Altyapı Su

Detaylı

İhracat-İthalat

İhracat-İthalat 8463 8463: Metalleri veya sermetleri talaş kaldırmadan işlemeye mahsus diğer takım tezgâhları 8463.1: Çubuk, boru, profil, tel veya benzerlerini çekme makinaları 8463.2: Diş açma makinaları 8463.3: Tel

Detaylı

Türkiye nin CERN e Ortak Üyeliği

Türkiye nin CERN e Ortak Üyeliği Türkiye nin CERN e Ortak Üyeliği M. Hakan KIZILTOPRAK TOBB Başkanlık Özel Müşaviri (CERN Industrial Liaison Officer for TURKEY) www.tobb.org.tr/cern CERN@tobb.org.tr hakan.kiziltoprak@cern.ch +90 312 218

Detaylı

PASSPORT VERİTABANI AKADEMİK ARAŞTIRMA İÇİN ANA SAYFANIZ. Mert Kaymakcı İş ve Müşteri Geliştirme Müdürü

PASSPORT VERİTABANI AKADEMİK ARAŞTIRMA İÇİN ANA SAYFANIZ. Mert Kaymakcı İş ve Müşteri Geliştirme Müdürü PASSPORT VERİTABANI AKADEMİK ARAŞTIRMA İÇİN ANA SAYFANIZ Mert Kaymakcı İş ve Müşteri Geliştirme Müdürü EUROMONITOR INTERNATIONAL 30 sektörde stratejik pazar anlayışı Bilinçli kararlarınız için güvenilir

Detaylı

Türkiye de İklim Değişikliği Politikalarının Tanıtılması - LIFE05-TCY/TR/000164

Türkiye de İklim Değişikliği Politikalarının Tanıtılması - LIFE05-TCY/TR/000164 PROGRAM 10:00 10:15 Açılış Genel Değerlendirme Yunus ARIKAN, REC Türkiye 10:15-10:45 2004 Yılı İtibarı ile Enerji Kaynaklı CO2 Salımlarının Ayrıştırma Yöntemiyle Analizi Araş. Gör. Mustafa ÖZÇAĞ, Adnan

Detaylı

RADYAL YAKLAŞIM THINK RADIAL. DISCOVER MERIT. www.meritemea.com

RADYAL YAKLAŞIM THINK RADIAL. DISCOVER MERIT. www.meritemea.com RADYAL YAKLAŞIM THINK RADIAL. DISCOVER MERIT. www.meritemea.com Müşterilerinin sesine kulak veren Merit Medical, müşterilerine etkili, hasta odaklı ve maliyet etkin BAKIM sunmak için ihtiyaç duydukları

Detaylı

Sağlık Hizmeti Modelleri, Karşılaştırmalar

Sağlık Hizmeti Modelleri, Karşılaştırmalar Sağlık Hizmeti Modelleri, Karşılaştırmalar AB Eşleştirme Projesi, Ankara 5. Eğitim haftası Klaus Halla Geliştirme Müdürü 29.11.2011 Unitec States Luxembourg (1) Norway Switzerland Austria Iceland Belgium

Detaylı

tepav Etki analizi neden önemlidir? Güven Sak Ankara, 22 Şubat 2007 economic policy research foundation of turkey

tepav Etki analizi neden önemlidir? Güven Sak Ankara, 22 Şubat 2007 economic policy research foundation of turkey tepav economic policy research foundation of turkey Etki analizi neden önemlidir? Güven Sak Ankara, 22 Şubat 27 Etki analizi neden önemlidir? Slide 2 Türk kamuoyunda AB üyeliğine olan destek azalıyor 8

Detaylı

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2013 / 66

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2013 / 66 İstanbul, 15 Temmuz 2013 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2013 / 66 KONU : 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 81.Maddesine Göre Uygulanan Beş Puanlık Prim Teşvikine Bazı İllerde

Detaylı

İhracat-İthalat

İhracat-İthalat 8456 8456 Grubu: Herhangi bir maddenin aşındırılarak, lazerle, diğer ışın veya foton ışınıyla, ultrasonik, elektro -erozyon, elektro -kimyasal, elektron ışını, iyonik ışın veya plazma arkı yöntemleri ile

Detaylı

Rüzgar Gücü İzleme ve Tahmin Merkezi. Maksut SARAÇ

Rüzgar Gücü İzleme ve Tahmin Merkezi. Maksut SARAÇ Rüzgar Gücü İzleme ve Tahmin Merkezi Maksut SARAÇ Proje Dairesi Başkanı Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü Tel: 0312 295 50 40 E-mail : msarac@eie.gov.tr Rüzgar Enerjisi ve Türbinleri Yerel Sempozyumu

Detaylı

uzman Servis ve Destek ile geliştirilmiş kapsam Sony MVS ürün serisine yönelik PrimeSupport Plus hizmeti ile içiniz daha rahat olsun.

uzman Servis ve Destek ile geliştirilmiş kapsam Sony MVS ürün serisine yönelik PrimeSupport Plus hizmeti ile içiniz daha rahat olsun. uzman Servis ve Destek ile geliştirilmiş kapsam Sony MVS ürün serisine yönelik PrimeSupport Plus hizmeti ile içiniz daha rahat olsun. MVS Resim Masaları için Servis ve Destek Servis ve Destek Sony MVS

Detaylı

Bayi Servis Otomasyon Sistemi

Bayi Servis Otomasyon Sistemi KoçSistem Bayi Servis Otomasyon Sistemi 444 0 262 www.kocsistem.com.tr Bayi Servis Otomasyon Sistemi Yetkili firmaların servis ihtiyaç ve taleplerini karşılayacak uçtan uca zengin servis yönetim sistemleri

Detaylı

Mercedes-Benz MobiloVan. Yollarda olmanız bizim gücümüzdür...

Mercedes-Benz MobiloVan. Yollarda olmanız bizim gücümüzdür... Mercedes-Benz MobiloVan Yollarda olmanız bizim gücümüzdür... Yolunuza güvenle devam etmenizi sağlıyoruz. Tam 30 yıl süre ile... 2014 yılı itibari ile Mercedes-Benz Türk A.Ş. yetkili bayileri tarafından

Detaylı

940320- METAL MOBİLYA PAZAR ARAŞTIRMASI

940320- METAL MOBİLYA PAZAR ARAŞTIRMASI 940320- METAL MOBİLYA PAZAR ARAŞTIRMASI 940320- METAL MOBİLYA DÜNYA İTHALATÇILARI 2013 Yılı verilerine göre dünya ithalat pazarının 13,7 milyar dolarlık bir büyüklüğe sahip olduğu dikkat çekerken ABD pazarının

Detaylı

Özyılmaz Petrol Ürün.Paz.Nak. ve Tic Ltd. Şti.

Özyılmaz Petrol Ürün.Paz.Nak. ve Tic Ltd. Şti. Özyılmaz Petrol Ürün.Paz.Nak. ve Tic Ltd. Şti. İstanbul 2014 Yasal Uyarı: Bu sunumda kullanılan veriler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Hakkında Tarihçe 1987 İstanbul'da kuruldu ve Madeni Yağ sektöründe

Detaylı

Altın Hedef. Müfredat Programı. Birleştirilmiş Spor Aktiviteleri İle Temel Beceri ve İletişim Eğitimi

Altın Hedef. Müfredat Programı. Birleştirilmiş Spor Aktiviteleri İle Temel Beceri ve İletişim Eğitimi Altın Hedef Müfredat Programı Birleştirilmiş Spor Aktiviteleri İle Temel Beceri ve İletişim Eğitimi 1 Bu proje Avrupa Komisyonunun SOCRATES-GRUNDTVIG program kapsamında yürütülmüştür. Bu yayın sadece yazarların

Detaylı

PETROL ÜRÜNLERİ VE DOĞAL GAZIN VERGİLENDİRİLMESİ, FİYAT TEŞEKKÜLÜ VE TARİHSEL GELİŞİMİ VE ÖNERİLER

PETROL ÜRÜNLERİ VE DOĞAL GAZIN VERGİLENDİRİLMESİ, FİYAT TEŞEKKÜLÜ VE TARİHSEL GELİŞİMİ VE ÖNERİLER 21.04.2009 Panel-Ankara PETROL ÜRÜNLERİ VE DOĞAL GAZIN VERGİLENDİRİLMESİ, FİYAT TEŞEKKÜLÜ VE TARİHSEL GELİŞİMİ VE ÖNERİLER Emekli Petrol İşleri Genel Müdürü ve O.D.T.Ü. Öğretim Görevlisi 2007 YILIPETROL

Detaylı

1. 27.07.2011 Tarihine Kadar Verilmesi Gereken Beyannamelerin Verilme ve Son Ödeme Tarihleri 01.08.2011 Olarak Yeniden BelirlenmiĢtir.

1. 27.07.2011 Tarihine Kadar Verilmesi Gereken Beyannamelerin Verilme ve Son Ödeme Tarihleri 01.08.2011 Olarak Yeniden BelirlenmiĢtir. Ġstanbul, 25 Temmuz 2011 MALĠ MEVZUAT SĠRKÜLERĠ NO : 2011 / 54 KONU : 27.07.2011 Tarihine Kadar Verilmesi Gereken Beyannamelerin Verilme ve Ödeme Sürelerinin Uzatılması ile Haziran 2011 Dönemi Ba ve Bs

Detaylı

Türkiye de İklim Değişikliği Politikalarının Tanıtılması - LIFE05-TCY/TR/000164

Türkiye de İklim Değişikliği Politikalarının Tanıtılması - LIFE05-TCY/TR/000164 PROGRAM 10:00 10:15 Açılış 10:15-10:35 2004/2005 Sera Gazı Envanterlerinde Sanayi ve Ulaşım Yunus ARIKAN, REC Türkiye 10:35 11:00 Ulaşımda ve Sanayide Düşük/Sıfır Maliyetli Sera Gazı Azaltım Önlemleri

Detaylı

Finlandiya da Sağlık Hizmetleri. Klaus Halla Geliştirme Müdürü Sağlık ve Sosyal İşler Bakanlığı

Finlandiya da Sağlık Hizmetleri. Klaus Halla Geliştirme Müdürü Sağlık ve Sosyal İşler Bakanlığı Finlandiya da Sağlık Hizmetleri Klaus Halla Geliştirme Müdürü Sağlık ve Sosyal İşler Bakanlığı Temel Bilgiler 5,4 milyon nüfus Toplam doğurganlık oranı 1.85 65 yaş ve üzeri kişi sayısı önümüzdeki 20 yıl

Detaylı

İndirim Marketlerinin Sa/ş ve Kârlılık Modeli

İndirim Marketlerinin Sa/ş ve Kârlılık Modeli İndirim Marketlerinin Sa/ş ve Kârlılık Modeli Paul Foley İstanbul, Kasım 2018 İşe yarar retail perakende strategies that stratejileri work Kâr etmek göründüğü kadar kolay değil Yeni bir pazarda bir indirim

Detaylı

Gelişmiş Vites Değiştirme Teknolojisi ile Yakıt Tasarrufunuzu Arttırın

Gelişmiş Vites Değiştirme Teknolojisi ile Yakıt Tasarrufunuzu Arttırın Gelişmiş Vites Değiştirme Teknolojisi ile Yakıt Tasarrufunuzu Arttırın DynActive Vites Değiştirme Teknolojisine Sahip MAKSİMUM PERFORMANS MAKSİMUM TASARRUF Yakıt Tasarrufu ve Performansı İhtiyacınıza Göre

Detaylı

İstanbul Menkul Kõymetler Borsasõ. Osman Birsen

İstanbul Menkul Kõymetler Borsasõ. Osman Birsen İstanbul Menkul Kõymetler Borsasõ Osman Birsen İstanbul Menkul Kõymetler Borsasõ Başkanõ 1 Ana Başlõklar 1 Hukuki ve genel altyapõ 2 Likidite ve getiri 3 Projeler 4 Uluslararasõ konum 2 -1- Hukuki ve Genel

Detaylı

Acvatix yüksek enerji verimliliği için mükemmel tasarlanmış kombine balans vanaları

Acvatix yüksek enerji verimliliği için mükemmel tasarlanmış kombine balans vanaları Acvatix yüksek enerji verimliliği için mükemmel tasarlanmış kombine balans vanaları HVAC tesisatlarının planlanması, montajı ve işletmeye alınması için artırılmış esneklik ve kolaylık Answers for infrastructure.

Detaylı

Hidrolik sistem partneri. Herşey tek elden

Hidrolik sistem partneri. Herşey tek elden Hidrolik sistem partneri Hidrolik sistem partneri Herşey tek elden Hidrolik demek, HANSA-FLEX demek. Bugün dünden fazla. HANSA-FLEX, hidrolik sektöründe zamanla Avrupa nın lider işletmesi olmuştur. Bu

Detaylı

ENDÜSTRİYEL. Pazarlara Yönelik Sinyal İletim Çözümleri

ENDÜSTRİYEL. Pazarlara Yönelik Sinyal İletim Çözümleri ENDÜSTRİYEL Pazarlara Yönelik Sinyal İletim Çözümleri Enerji İletimi ve Dağıtımı için Data Networking Çözümleri Kritik Uygulama Görevlerinin Global Liderinden Trafo Merkezleri için Çözümler 2 Belden enerji

Detaylı

Sosyal İşler Ve Sağlık Bakanlığı nın Yapısı Ve Sorumlulukları

Sosyal İşler Ve Sağlık Bakanlığı nın Yapısı Ve Sorumlulukları Sosyal İşler Ve Sağlık Bakanlığı nın Yapısı Ve Sorumlulukları AB Eşleştirme Projesi, Ankara 5. Eğitim Haftası 21. Gün, 11 Nisan 2011 Klaus Halla Geliştirme Müdürü Sosyal İşler Ve Sağlık Bakanlığı nın Sorumlulukları:

Detaylı

MALĐ MEVZUAT SĐRKÜLERĐ NO : 2012 / 50

MALĐ MEVZUAT SĐRKÜLERĐ NO : 2012 / 50 Đstanbul, 06 Haziran 2012 MALĐ MEVZUAT SĐRKÜLERĐ NO : 2012 / 50 KONU : - Kıdem Tavanı - Vergiden Müstesna Çocuk Zamları 1 2012 ve 2013 Yıllarında Uygulanacak Kıdem Tavanı 29 Aralık 2011 tarih ve 28157

Detaylı

BĐLGĐ de Erasmus değişim programı uygulamaları ve uluslararasılaşma

BĐLGĐ de Erasmus değişim programı uygulamaları ve uluslararasılaşma BĐLGĐ de Erasmus değişim programı uygulamaları ve uluslararasılaşma Ulusal Ajans Güz Toplantısı, 9.10.2008 Ayşe Deniz Özkan Đstanbul Bilgi Üniversitesi Erasmus Kurumsal Koordinatörü Başlangıç Uluslararası

Detaylı

Türkiye de Bankacılık Sektörü 2009-2014 Aralık

Türkiye de Bankacılık Sektörü 2009-2014 Aralık Türkiye de Bankacılık Sektörü 2009-2014 Aralık Bu çalışma, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Türkiye İstatistik Kurumu, Sermaye Piyasası Kurumu, Bankalararası

Detaylı

SINAİ MÜLKİYET HAKLARINA GENEL BAKIŞ VE PATENT HAKLARI

SINAİ MÜLKİYET HAKLARINA GENEL BAKIŞ VE PATENT HAKLARI SINAİ MÜLKİYET HAKLARINA GENEL BAKIŞ VE PATENT HAKLARI Yer : Boğaziçi Ünv. Tarih : 30 Mart 2013 Konuşmacı : Erkan SEVİNÇ Makina Yük. Müh. Avrupa Patent Vekili 1 Fikri ve Sınai Haklar PATENT Değişik teknik

Detaylı

Güvenilir Ekipman ve Ataşman Uzmanınız

Güvenilir Ekipman ve Ataşman Uzmanınız Güvenilir Ekipman ve Ataşman Uzmanınız EIK, yüksek performanslı amfibi ekskavatör ve çeşitli toprakta hareket eden modeller için kaliteli ataşmanlar tasarlama ve üretme konusunda uzmanlaşmış isimlerden

Detaylı

Metrekarenin Evrimi ve Yönetimi

Metrekarenin Evrimi ve Yönetimi Metrekarenin Evrimi ve Yönetimi Avi Alkaş, MRICS, CRX, CSM, CMD, CLS JLL Türkiye Ülke Başkanı 1 Mayıs 216 Türkiye Perakende Pazarı Türkiye Perakende Pazarı Geçtiğimiz 1 yıllık süreçte Türkiye organize

Detaylı

uzman Servis ve Destek ile geliştirilmiş kapsam Sony HDC ürün serisine yönelik PrimeSupport Plus hizmeti ile içiniz daha rahat olsun.

uzman Servis ve Destek ile geliştirilmiş kapsam Sony HDC ürün serisine yönelik PrimeSupport Plus hizmeti ile içiniz daha rahat olsun. uzman Servis ve Destek ile geliştirilmiş kapsam Sony HDC ürün serisine yönelik PrimeSupport Plus hizmeti ile içiniz daha rahat olsun. HDC Serisi Sistem Kameraları için Servis ve Destek Servis ve Destek

Detaylı

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2013 / 73

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2013 / 73 İstanbul, Ağustos MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : / KONU : Emlak Vergisine Esas Olmak Üzere Yılında Uygulanacak Bina Metrekare Normal İnşaat Maliyet Bedelleri Hk Bilindiği üzere Emlak Vergisi Kanununun maddesinde

Detaylı

Her uygulama için optimum bir çözüm

Her uygulama için optimum bir çözüm Technical Textiles Benninger Technical Textiles Proses iş akışı Her uygulama için optimum bir çözüm Yağ sökme Ön yıkama Hazırlık yıkaması Elastanın serbest bırakılması Yağ kalıntılarının miktarını azaltır

Detaylı

NEC Direktifi kapsamında Raporlama, Durum Raporu

NEC Direktifi kapsamında Raporlama, Durum Raporu TW TR 2008-IB-EN-02 NEC Direktifi kapsamında Raporlama, Durum Raporu Katarina Mareckova, 28.09.2011 Ankara 1 Thomas Seegers Fotolia İçindekiler NEC Direktifi kapsamında raporlama zorunluluğu Veri akışı

Detaylı

2017 VISION TRENDLER

2017 VISION TRENDLER 2017 VISION TRENDLER Accenture Technology Vision 2017, akıllı işletmeler çağında insanların daha fazlasını başarmalarına imkan sağlayacak beş teknoloji trendini tanımlıyor. TECH VISION ÇALIŞMASI 16 ENDÜSTRİ

Detaylı

SEGER A.Ş. SEGER DIS TIC. PAKMETAL LTD.STI.

SEGER A.Ş. SEGER DIS TIC. PAKMETAL LTD.STI. KURULUŞ : 1981 FAALİYET KONUSU : Elektrikli ve Havalı Korna Tasarımı, Üretimi ve Satışı SERMAYE YAPISI : % 100 Türk Sermayeli Şirket ÇALIŞAN SAYISI : 370 ( 220 Türk - 150 Çinli çalışan ) ÜRETİM KAPASİTESİ

Detaylı

Panel radyatörleri için üretim tesisleri

Panel radyatörleri için üretim tesisleri Panel radyatörleri için üretim tesisleri 2 Radyatör üretimi Makine yapımında standartları biz koyuyoruz İsviçreli bir firmayız ve yaklaşık 100 yıldan beri direnç kaynağı teknolojilerinde uzmanız. Panel

Detaylı

GÜVENLİ TİCARETİN ADRESİ: EULER HERMES

GÜVENLİ TİCARETİN ADRESİ: EULER HERMES GÜVENLİ TİCARETİN ADRESİ: EULER HERMES Euler Hermes hakkında Rakamlarla Euler Hermes; 34,9% lik pazar payı ile dünyanın en büyük alacak sigortası şirketi 2011 yılı konsolide cirosu 2,275 milyar Euro Dünya

Detaylı

Hidrolik & Pnömatik Sızdırmazlık Elemanları. Ürün Broşürü. Your Productivity Partner. www.kastas.com

Hidrolik & Pnömatik Sızdırmazlık Elemanları. Ürün Broşürü. Your Productivity Partner. www.kastas.com Hidrolik & Elemanları Ürün Broşürü www.kastas.com Your Productivity Partner Your Productivity Partner Kastaş'ın verimlilik ilkesi, rekabetçi fiyatlar ve hızlı teslimat süresi ile en iyi kaliteyi sunar.

Detaylı