TÜRKİYE DE DOĞAL GAZ IN GELİŞİMİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TÜRKİYE DE DOĞAL GAZ IN GELİŞİMİ"

Transkript

1

2 TÜRKİYE DE DOĞAL GAZ IN GELİŞİMİ Türkiye de 1990 yıllarına kadar olan döneme bakıldığında, binaların %13-15 kadarı merkezi sisteme bağlı kalorifer tesisatı ile sınırken, geri kalan binalarda soba kullanılmaktaydı. En önemli enerji kaynaklarından biri olan doğal gaz, hava kirliliği ile mücadele için ülkemizde 1989 yılında, önce Ankara, ardından da 1992 yılından itibaren İstanbul başta olmak üzere Bursa, İzmit ve Eskişehir de ısınma amaçlı kullanılmaya başlanmıştır.

3 TÜRKİYE DE DOĞAL GAZ IN GELİŞİMİ Türkiye de doğal gaz için yılları arasında toplam başvuru yapan abone sayısı 6,7 milyondan 9,2 milyona ulaşarak %37 oranında artmıştır. 900 TÜRKİYE DOĞALGAZ SEKTÖRÜ GELİŞİMİ milyon EURO Doğalgaz Pazar büyüklüğü 2010 yılında 1,5 milyar TL ye ulaşmış sonu itibarı ile 2 Milyar TL yi geçmesi beklenmektedir

4 DOĞAL GAZ KULLANAN İLLER 2003 yılında EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) tarafından başlatılan doğal gazın yaygınlaştırılması projesi kapsamında gerçekleştirilmeye başlanan doğal gaz dağıtım lisansı ihaleleriyle, başta iletim hatlarının geçtiği illerimiz olmak üzere, ülkemizin tamamına yakınında doğal gaz kullanımı hedeflenmiştir. Doğal gaz dağıtımı yapılan iller yılı itibarı ile 63 ilde doğal gaz kullanılmaktadır sertifikalı doğalgaz taahhüt firması bulunmaktadır yılı itibariyle 9,2 milyon abone sayısına ulaşılmıştır. - 7,5 milyon doğal gaz kullanıcısı bulunmaktadır. Doğal gaz olmayan iller

5 DOSİDER Doğal gazın ülkemizde kullanılmaya başlanmasından sonra, 1993 yılında DOSİDER (Doğal Gaz Sanayicileri ve İş Adamları Derneği) kurulmuştur.

6 DOSİDER Ülkemiz sektörünün önde gelen 26 yerli ve yabancı firması DOSİDER üyesidir. Bu firmalar ülkemizdeki ısıtma sektörünün yaklaşık %95 ini teşkil etmektedir.

7 DOSİDER DOSİDER olarak 18 yıldır, güçlü ve kaliteli hizmet anlayışına vakıf, satış öncesi ve sonrası yüksek kalitede müşteri memnuniyetini amaç edinmiş ve gerekli tüm satış ve servis ağları ile bu konudaki sağlam altyapısını geliştirmiş üye firmalarımızla, yüksek verimli ve çevre dostu ısıtma teknolojileri için tüketiciyi bilinçlendirme ve konfor düzeyini geliştirme konularında çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Doğal gaz sektöründe kaliteden ödün vermeyen ve tüm ürünleri CE, EN ve TSE gibi uluslararası standartlara sahip üyelerimiz, tüketicilerin ihtiyacı olduğu anda yaygın satış ve teknik servis kanalları ile her türlü desteğe hazırdırlar.

8 DOSİDER İN AMAÇLARI Tüketicilerin doğru ve uluslararası standartlara uygun, kaliteli hizmet ve malzeme almalarını sağlamak, Doğal gaz sektöründe haksız rekabet yapılmasını önlemek, Uygulamada; proje, malzeme ve işçilik standardizasyonunu sağlamak, Yasa, yönetmelik, şartname, standart vb. hazırlanmasına katkıda bulunmak, Üretimde uluslararası standartlara uyulmasını sağlamak, Doğal gaz ile ilgili kamu ve özel kuruluşların işbirliği hususunda zemin oluşturmak, Sektörün ortak sorunlarının çözümüne katkı sağlamak.

9 DOSİDER ÜYESİ FİRMALARIN SORUMLULUĞUNU TAŞIDIĞI ÜRÜNLER Kazan Kombi Brülör Doğal Gaz Sobası Sayaç Halen, doğal gaz kullanan kentlerimizde; 5000 adet Yetkili Satıcı 2200 adet Yetkili Servis 2400 adet Proje Taahhüt Firması faaliyetlerini sürdürmektedir. Sektörümüzün yaratığı istihdam yaklaşık kişidir. DOSİDER üyeleri ürünlerin yılık toplam pazarı 2 Milyar TL seviyesine yaklaşmaktadır.

10 DOSİDER ORGANLARI Yönetim Kurulu Ankara Komitesi Tanıtım ve Pazarlama Komitesi Teknik Komite

11 DOSİDER YÖNETİM KURULU Dr. Celalettin ÇELİK Başkan Levent TAŞKIN Başkan Vekili Süleyman BULAK Genel Sekreter H.Önder ŞAHİN Üye Orhan ERCEK Üye Duran ÖNDER Üye Dr. Murat AKDOĞAN Üye Haluk EREN Üye

12 DOSİDER KOMİTELER Tanıtım ve Pazarlama Komitesi Tanıtım ve Pazarlama Komitesi Doğal gaz kullanımının yaygınlaştırılması hedefiyle çeşitli tanıtım faaliyetlerini yürütmek, sektörümüzde haksız rekabetin önlenebilmesi ve sektörün gelişiminin takibi amacıyla kurulmuştur. Komitemiz, üye firmalarımızın satış/pazarlama, ürün bölümlerinin yöneticilerinden oluşmaktadır. Teknik Komite Teknik Komite Cihazlarla ilgili standartların, yönetmeliklerin alt yapısının hazırlanması, yasa, tüzük ve yönetmelikler için görüş oluşturularak sektörümüze katkı sağlamak amacıyla kurulmuştur. Üye firmalarımızın teknik bölümlerinin yöneticilerinden oluşmaktadır. Ankara Komitesi Ankara Komitesi Dernek adına, Ankara da EPDK, ETKB, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, TSE vb. kurum ve kuruluşlarda sektörümüz ile ilgili çalışmaların izlenmesi, başlatılan çalışmaların süreç ve gelişmeleri ile ilgili bilgi temini ve üye firmalarımızın ortak konularının aynı platformda paylaşılarak gerekli çözüm yollarının bulunabilmesi amacıyla kurulmuştur. Ankara Komitesi üyelerimiz, Ankara da Bölge Müdürlüğü veya Temsilciliği bulunan üye firmalarımızın Bölge Müdürü veya yöneticilerinden oluşmaktadır.

13 FAALİYETLERİMİZ ÇERÇEVESİNDE ÜZERİNDE ÇALIŞTIĞIMIZ KONULAR Revize edilmesi planlanan bazı standartlar ile ilgili ( TS 12514, TS 10070, TS 12676, TST EN 777-1, TSE EN 416-1) görüş bildirilmiştir. TSE 7363 ün Ortak İç Tesisat Şartnamesi paralelinde revizyon başvuruları yapılmaktadır. Bu konuda ilgili kurumlarla ortak çalışmalar düzenlenmektedir. Üzerinde çalışılan konular; 1- Değişim pazarı ile ilgili gaz firmalarının farklı uygulamaları, 2- Kaskad baca bağlantıları ile ilgili gaz firmalarının farklı uygulamaları, 3- Sistem sertifikasına sahip cihazlardan dahi baca hesaplarının istenmesi şeklindedir.

14 FAALİYETLERİMİZ ÇERÇEVESİNDE ÜZERİNDE ÇALIŞTIĞIMIZ KONULAR Türk Standartlar Enstitüsü Ortak İç Tesisat Şartnamesi nın yayınlanması ve uygulanması konusunda gerekli yerlere ziyaretler gerçekleştirilerek, konu hakkında görüşmeler yapılmıştır. Gaz Yakan cihazlara ait yönetmeliklerle ilgili TSE standartları arasında uyum sağlanması önerilmekte ve bu doğrultuda çalışmalar yapılmaktadır. TSE nin Ayna komitelerine katılım sağlanarak (Servis Hizmet standartları, TSE 7363, TS12514, TS vb.) standart revizyon, hazırlık çalışmalarında yer alınması için girişimler yapılmaktadır.

15 FAALİYETLERİMİZ ÇERÇEVESİNDE ÜZERİNDE ÇALIŞTIĞIMIZ KONULAR ( BEP Enerji Verimliliği Konuları ) Enerji Verimliliği Kanunu çerçevesinde yayınlanan Yönetmeliklerin ( BEP, Merkezi Isıtma Sistemleri Yönetmeliği, vb.) takibi, oluşumu ve revizyon gerekliliği aşamalarında ilgili kurum ve kuruluşlarla (Bayındırlık Bakanlığı, E.İ.E, Enerji Bakanlığı vb.) yakın işbirliği yapılarak, ilgili toplantı ve aktivitelere katılım sağlanarak derneğimizin görüş ve önerileri iletilmiş, oluşumlarda etkinlik sağlanmıştır. Bu konularda gelişmeler takip edilmektedir. E.İ.E tarafından hazırlanan Enerji Verimliliği Strateji Belgesi Taslağı ile ilgili Dernek görüş ve önerilerimizi bildiren bir çalışma yapılmış, Ulusal Strateji belgesine katkı sunulmuştur. Bu çalışma ve sonuçları yakından takip edilerek ilgili konularda öneriler verilmektedir. Binalarda Enerji Kimlik Belgesi ve Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği ile ilgili gelişmeler ile 2011 ve sonrası için öngörüler paylaşılmakta ve izlenmektedir.

16 FAALİYETLERİMİZ ÇERÇEVESİNDE ÜZERİNDE ÇALIŞTIĞIMIZ KONULAR Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen GAZTEK toplantılarına katılım sağlanmakta,alınan kararlara uygun faaliyetler yapılmaktadır. Sanayi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Katı Yakıtlı Kazanların Piyasa denetimleri ile ilgili PGD Kontrol Listesi Taslağı incelerek, konu hakkında görüşler verilmektedir. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sıvı ve Gaz Yakıtlı Yeni Sıcak Su Kazanlarının Verimlilik Gereklerine Dair Yönetmelik hakkındaki çalışmalara yönelik bilgi alınmıştır. Bakanlık tarafından hazırlanan sektörümüzle ilgili her türlü (Yetkili Servislerimizle ilgili Yönetmelikler dahil) Kanun,Yönetmelik vb. hazırlık ve revizyon çalışmalarında yer almaktayız.

17 FAALİYETLERİMİZ ÇERÇEVESİNDE ÜZERİNDE ÇALIŞTIĞIMIZ KONULAR GAZMER MYK bünyesinde oluşturulan, Doğal Gaz Yakıcı Cihaz Servisi Meslek Standardı nın hazırlanması çalışmalarına, Teknik Komite üyelerimizden oluşturulan bir komite katılmıştır. Sektörümüzle ilgili olan bu tür Meslek standardlarının hazırlanmasına katkı sağlamaya devam edeceğiz. Sektörümüz için çok önemli taşıyan bu çalışmanın sonuçlarını memnuniyetle gözlemekteyiz.

18 FAALİYETLERİMİZ ÇERÇEVESİNDE ÜZERİNDE ÇALIŞTIĞIMIZ KONULAR GAZMER ile kurulan irtibatlar ve konunun önemini ifade eden görüşmeler neticesi Tüm Gaz Dağıtım şirketlerince ayrı ayrı istenen ürün modelleri, test vb. raporların tek bir kanaldan izlenebilmesi sağlanmıştır.sertifikasyon kapsamında sektörümüzü yakından ilgilendiren bu tür konularda GAZMER ve GAZBİR ile karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesi ve uzlaşılması, uygulanabilir ve etkin çözümleri sağlamaktadır. GAZMER ile DOSİDER in ilgili komiteleri arasında sektörün geliştirilmesi ile ilgili periyodik toplantılar yapılmaktadır.

19 FAALİYETLERİMİZ ÇERÇEVESİNDE ÜZERİNDE ÇALIŞTIĞIMIZ KONULAR İGDAŞ tarafından İstanbul un tüm ilçelerinde halkı doğal gaz kullanımı konusunda bilgilendirmek amacıyla düzenlenen Doğalgazda Güvenlik ve Tasarruf Seminerlerine katılımda bulunulmaktadır. Özellikle İGDAŞ ve diğer gaz firmaları ile işbirliği, ziyaretler ve ortak faaliyetler devam etmektedir.

20 FAALİYETLERİMİZ ÇERÇEVESİNDE ÜZERİNDE ÇALIŞTIĞIMIZ KONULAR Dosider faaliyetleri ve Dosider e üye kuruluşların tanıtıldığı Dosider Tanıtım Kataloğu, 2010 yılında yeniden düzenlenmiştir. Özellikle doğal gazın yeni geldiği yerlerdeki tüketicilerin bilinçlendirilmesine yönelik yeni içeriği ile tasarlanan Dosider Tüketici Bilgilendirme Kataloğu bastırılarak, ilgili bölgelere dağıtımı yapılmıştır.

21 FAALİYETLERİMİZ ÇERÇEVESİNDE ÜZERİNDE ÇALIŞTIĞIMIZ KONULAR 2010 yılında Tanıtım ve Pazarlama Komitemiz tarafından İZGAZ, BURSAGAZ, AGDAŞ ve İGDAŞ firmalarına ziyaretler yapılmıştır. Ayrıca GAZDAŞ, KAYSERİGAZ yetkilileri ile Dernek merkezimizde, Tanıtım ve Pazarlama Komitesi üyelerimizin de katıldığı toplantılar organize edilmiştir.

22 FAALİYETLERİMİZ ÇERÇEVESİNDE ÜZERİNDE ÇALIŞTIĞIMIZ KONULAR Dosider GAZDAŞ ile ortaklaşa bir kampanya düzenleyerek, yeni abonelikler için uygun ödeme koşulları ve hediyeler kazanma fırsatı yaratmıştır. İZGAZ a doğalgaz aboneliği yaptıran her 99. kişiye, DOSİDER desteğiyle bedava kombi veren İZGAZ, talihlilere hediyelerini törenle teslim etmiştir yılında İZGAZ, GAZDAŞ(Gaziantep) ve AKMERCAN(Adıyaman) firmalarına toplam 65 adet kombi desteğinde bulunulmuştur.

23 Teşekkür ederiz.

A. VIII. DÖNEM (2008-2009 YILLARI) BOYUNCA DERNEĞİMİZCE GERÇEKLEŞTİRİLEN ÖNEMLİ FAALİYETLER.. 1

A. VIII. DÖNEM (2008-2009 YILLARI) BOYUNCA DERNEĞİMİZCE GERÇEKLEŞTİRİLEN ÖNEMLİ FAALİYETLER.. 1 İÇİNDEKİLER A. VIII. DÖNEM (2008-2009 YILLARI) BOYUNCA DERNEĞİMİZCE GERÇEKLEŞTİRİLEN ÖNEMLİ FAALİYETLER.. 1 I) Kyoto Protokolü Bilgilendirme Toplantısı...... 1 II) Derneğimizin 15. Yılını Doldurması Nedeniyle

Detaylı

HEDEF 2023 / YENİ VİZYON

HEDEF 2023 / YENİ VİZYON HEDEF 2023 / YENİ VİZYON 7 MAYIS 2014 DE TOPLANAN GENEL KURULDA GÖREVE GELEN YENİ YÖNETİM KURULU 3 KOMİSYON KURARAK FAALİYETLERİNE HIZLI BİR ŞEKİLDE BAŞLADI BÜROKRASİ, BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER KOMİSYONU

Detaylı

bölüm 15 oda görüşleri

bölüm 15 oda görüşleri bölüm 15 oda görüşleri BÖLÜM 15. ODA GÖRÜŞLERİ Dönem içerisinde ilgili kurum ve kuruluşlardan gelen görüş taleplerine yanıt verilmeye çalışılmış, hazırlanan rapor ve görüşlerimiz zamanında iletilmiştir.

Detaylı

25 yıl önce ithal ediyorduk, şimdi Avrupa nın üretim üssüyüz

25 yıl önce ithal ediyorduk, şimdi Avrupa nın üretim üssüyüz Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez in katılımıyla, Doğal Gaz Cihazları Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (DOSİDER), 25. Yılını kutladı 25 yıl önce ithal ediyorduk, şimdi Avrupa nın üretim

Detaylı

ENERJİ VERİMLİLİĞİ MEVZUATINDA ODAMIZIN YERİ VE GÖREVLERİ

ENERJİ VERİMLİLİĞİ MEVZUATINDA ODAMIZIN YERİ VE GÖREVLERİ ENERJİ VERİMLİLİĞİ MEVZUATINDA ODAMIZIN YERİ VE GÖREVLERİ Şuayip Yalman MMO Yönetim kurulu Başkan Vekili Giriş Enerji verimliliği kapsamındaki konular Makine Mühendisliği meslek disiplini içerisinde bulunan

Detaylı

11 Kasım 2015 Doğalgaz İşletmeciliği, Bugünü ve Sürdürülebilir Gelecek. Şehir İçi Doğalgaz Şebekesinde Kısa İhbar Analizleri

11 Kasım 2015 Doğalgaz İşletmeciliği, Bugünü ve Sürdürülebilir Gelecek. Şehir İçi Doğalgaz Şebekesinde Kısa İhbar Analizleri 11 Kasım 2015 Doğalgaz İşletmeciliği, Bugünü ve Sürdürülebilir Gelecek Şehir İçi Doğalgaz Şebekesinde Kısa İhbar Analizleri Mahmut Raci Özkesen Gazbir- Gazmer Doğalgaz Dağıtım Şebekesi Yapım ve İşletmeye

Detaylı

BACADER e-bülten HAZİRAN 2015

BACADER e-bülten HAZİRAN 2015 BACADER e-bülten HAZİRAN 2015 DTK DERGİSİ HAZİRAN AYI SAYISINDA YAYINLANAN YAZILARIMIZ.. DTK Dergisi Haziran sayısının BACADER DEN köşesinde İSİB ÇALIŞTAYI VE SODEX ANKARA FUARI İZLENİMLERİ konulu yazımız

Detaylı

ULUSAL MESLEK STANDARTLARI VE ALT YAPI SİSTEMLERİNE KAZANDIRDIKLARI

ULUSAL MESLEK STANDARTLARI VE ALT YAPI SİSTEMLERİNE KAZANDIRDIKLARI ULUSAL MESLEK STANDARTLARI VE ALT YAPI SİSTEMLERİNE KAZANDIRDIKLARI Halil AKDAŞ Eğitim ve İş Geliştirme Müdürlüğü Belgelendirme Şefi hakdas@ugetam.com.tr 2. Plastik Boru ve Altyapı Sistemlerinde Kalite

Detaylı

İskele Kalıp Sanayicileri Derneği (İKSD) Kasım Ayı Bülteni

İskele Kalıp Sanayicileri Derneği (İKSD) Kasım Ayı Bülteni İskele Kalıp Sanayicileri Derneği (İKSD) Kasım Ayı Bülteni ODTÜ- İKSD Ortak Etkinlik Düzenledi İKSD olarak 19 Kasım 2018 tarihinde ODTÜ İnşaat Fakültesi master ve doktora öğrencilerine yönelik etkinlik

Detaylı

www.enveenerji.com.tr Enve Enerji Mühendislik Proje Müşavirlik Taahhüt Ticaret A.Ş. 1971 yılında kurumsal çalışmalarına başlayan organizasyonumuz; elektrik, elektronik ve makina mühendisliği uygulamalarının

Detaylı

Doğal Gaz Dergisi. Doğal Gaz Teknolojisi, Cihaz ve Sistemleri Dergisi. Yayına Başladığı Tarih: Abonelik Sistemi: Yayına Periyodu: Dağıtım: Tiraj:

Doğal Gaz Dergisi. Doğal Gaz Teknolojisi, Cihaz ve Sistemleri Dergisi. Yayına Başladığı Tarih: Abonelik Sistemi: Yayına Periyodu: Dağıtım: Tiraj: Yayına Başladığı Tarih: Abonelik Sistemi: 1988 Yurt içi yıllık abonelik ücreti 48 TL. Bu fiyatlara KDV ve gönderim ücretleri dahildir. Yayına Periyodu: Yılda 6 sayı. Dağıtım: Kargo ile; kişi veya şirket

Detaylı

BACADER e-bülten NİSAN 2014

BACADER e-bülten NİSAN 2014 BACADER e-bülten NİSAN 2014 011 BACACI SEVİYE 3 VE BACACI SEVİYE 4 EĞİTİMLERİ İSTANBUL DA YAPILDI Baca firmalarının ihtiyacı olan BACACI Seviye 3 ve BACACI Seviye 4 Eğitimleri İstanbul BACADER Ofis'te

Detaylı

bölüm 17 kurum ve kuruluşlarla ilişkiler ve odanın yer aldığı oluşumlar

bölüm 17 kurum ve kuruluşlarla ilişkiler ve odanın yer aldığı oluşumlar bölüm 17 kurum ve kuruluşlarla ilişkiler ve odanın yer aldığı oluşumlar Bölüm 17. Kurum ve Kuruluşlarla İlişkiler ve Odanın Yer Aldığı Oluşumlar Toplum adına ortak çalışmalar yapılabileceğini ve toplumun

Detaylı

Tesisat Dergisi. Enerji Teknolojileri ve Mekanik Tesisat Dergisi

Tesisat Dergisi. Enerji Teknolojileri ve Mekanik Tesisat Dergisi Yayına Başladığı Tarih: Abonelik Sistemi: 1992 Yurt içi yıllık abonelik ücreti 96 TL, Bu fiyatlara KDV ve gönderim ücretleri dahildir. Yayına Periyodu: Yılda 12 sayı. Dağıtım: Kargo ile; kişi veya şirket

Detaylı

BİYOKÜTLE SİSTEMLERİ VE TÜRKİYE KAZAN SEKTÖRÜ

BİYOKÜTLE SİSTEMLERİ VE TÜRKİYE KAZAN SEKTÖRÜ BİYOKÜTLE SİSTEMLERİ VE TÜRKİYE KAZAN SEKTÖRÜ KBSB Kazan ve Basınçlı Kap Sanayicileri Birliği - 2014 Ahmet Cevat Akkaya www.kbsb.org.tr Milyar Kaçınılmaz Son? Misyon? Tek gerçek kaynak - Dünya Dünya popülasyon

Detaylı

SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI

SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI Oranı Planlanan Maliyet STRATEJİK ALAN 1. HİZMET KALİTESİNİ YÜKSELTME Stratejik Amaç 1.1. Temel Üye Hizmetlerinin

Detaylı

ESKĠġEHĠR DE ENERJĠ KULLANIMI. HOġGELDĠNĠZ

ESKĠġEHĠR DE ENERJĠ KULLANIMI. HOġGELDĠNĠZ ESKĠġEHĠR DE ENERJĠ KULLANIMI HOġGELDĠNĠZ SUNUM ĠÇERĠĞĠ Kurumsal Bilgi Doğal gazın kullanımı ve yaygınlığı Kentte kullanılan yakıtlar Verimli doğal gaz kullanımı Neden Doğal Gaz; DAHA UCUZ OLMASI ÇEVRE

Detaylı

BACADER e-bülten OCAK 2014

BACADER e-bülten OCAK 2014 BACADER e-bülten OCAK 2014 011 TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU TOPLANTISINA KATILIM SAĞLANDI 06 Ocak 2014 te, Ankara da Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Lokman Hekim Toplantı Salonu nda, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu

Detaylı

BACADER e-bülten MART 2014

BACADER e-bülten MART 2014 BACADER e-bülten MART 2014 5. OLAĞAN GENEL KURUL YAPILDI.. 011 BACADER- Baca İmalatçıları ve Uygulayıcıları Derneği Yönetim Kurulunun 5. Olağan Genel Kurulu 02 Mart 2012 tarihinde Altunizade Volley Otel

Detaylı

TSE KURULUŞU VE GÖREVLERİ

TSE KURULUŞU VE GÖREVLERİ 1 TSE KURULUŞU VE GÖREVLERİ Türk Standardları Enstitüsü; her türlü madde ve mamüller ile usul ve hizmet standardlarını yapmak amacıyla 18.11.1960 tarih ve 132 sayılı kanunla kurulmuştur. Enstitünün ilgili

Detaylı

ISI SU SES YANGIN YALITIMI ÜRETİCİLERİ, SATICI VE UYGULAYICILARI

ISI SU SES YANGIN YALITIMI ÜRETİCİLERİ, SATICI VE UYGULAYICILARI ISI SU SES YANGIN YALITIMI ÜRETİCİLERİ, SATICI VE UYGULAYICILARI Her tür yalıtım malzemesi üretici, satıcı ve uygulayıcılarını temsil etmektedir. Isı, Su, Ses ve Yangın Yalıtımı olarak dört temel kategoriye

Detaylı

KAYISI ARAŞTIRMA İSTASYONU MÜDÜRLÜĞÜ EK 3.4 KALİTE YÖNETİM / İÇ KONTROL BİRİMİ

KAYISI ARAŞTIRMA İSTASYONU MÜDÜRLÜĞÜ EK 3.4 KALİTE YÖNETİM / İÇ KONTROL BİRİMİ KAYISI ARAŞTIRMA İSTASYONU MÜDÜRLÜĞÜ EK 3.4 KALİTE YÖNETİM / İÇ KONTROL BİRİMİ Kalite Yöneticisi Dök.No KAİM.İKS.FRM.081 Sayfa No 1/ 3 İŞİN KISA TANIMI: Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürlüğü üst yönetimi

Detaylı

NİZİP TİCARET BORSASI STRATEJİK HEDEFLER ve GERÇEKLEŞME DURUMLARI TABLOSU 2015

NİZİP TİCARET BORSASI STRATEJİK HEDEFLER ve GERÇEKLEŞME DURUMLARI TABLOSU 2015 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 STRATEJİK AMAÇ 1 STRATEJİK Stratejik plandaki hedeflere yenilerini ekleyerek İş Planları ile takibini sağlamak TSE ISO EN 9001 Kalite Yönetim Sistemi nin Gerektirdiği Standartları

Detaylı

Tesis Bilgileri Üretim tesislerimize ait mevcut kapasitelerimiz aşağıdaki tabloda belirtilmektedir. Tesis Toplam Alan Kapalı Alan Kapasite

Tesis Bilgileri Üretim tesislerimize ait mevcut kapasitelerimiz aşağıdaki tabloda belirtilmektedir. Tesis Toplam Alan Kapalı Alan Kapasite Kurumsal Yönetim Yönetimimiz, dönem içerisinde şirket idaresine; şirketimizin mevzuat ile belirlenmiş olan Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum seviyesinin belirlenmesi amacıyla SPK tarafından yetki verilmiş

Detaylı

23- TÜKETİCİNİN VE TÜKETİCİ SAĞLIĞININ KORUNMASI

23- TÜKETİCİNİN VE TÜKETİCİ SAĞLIĞININ KORUNMASI 23- TÜKETİCİNİN VE TÜKETİCİ SAĞLIĞININ KORUNMASI 8 Mart 2001 tarihli Katılım Ortaklığı Belgesinin yayımlanmasından bu yana Avrupa Birliğinin Tüketicinin Korunması kapsamındaki mevzuatına uyum çerçevesinde

Detaylı

Jeotermal Seracılık Stratejilerinin Geliştirilmesi Projesi. www.tarim.gov.tr/bugem/jeotermalseracilik

Jeotermal Seracılık Stratejilerinin Geliştirilmesi Projesi. www.tarim.gov.tr/bugem/jeotermalseracilik Jeotermal Seracılık Stratejilerinin Geliştirilmesi Projesi www.tarim.gov.tr/bugem/jeotermalseracilik Projenin Önemi Ülkemizin dünyadaki rekabet edebilirliğinde tarım ürünlerinin önemi Hidroponik (Topraksız)

Detaylı

bölüm 11 enerji konusunda yapılan çalışmalar

bölüm 11 enerji konusunda yapılan çalışmalar bölüm 11 enerji konusunda yapılan çalışmalar BÖLÜM 11. ENERJİ KONUSUNDA YAPILAN ÇALIŞMALAR Ulusal Enerji Politikaları, enerji ile ilgili yasal düzenlemeler ve enerji kaynaklarıyla ilgili teknolojiler Odamızı

Detaylı

ORDU TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK FAALİYET PLANI

ORDU TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK FAALİYET PLANI Sayfa No 1/5 FAALİYETLER BÜTÇE PLANLANAN UYGULAMA TARİHİ OCAK ŞUBAT MART NİSAN MAYIS HAZİRAN TEMMUZ AĞUSTOS EYLÜL EKİM KASIM ARALIK 1.1.1 Borsa üyelerine yönelik, eğitim, seminer, konferans vb. düzenlemek.

Detaylı

Ekim 2015 BU SAYIDA 6. TÜRKİYE ENERJİ ZİRVESİ KONYA DA GERÇEKLEŞTİ

Ekim 2015 BU SAYIDA 6. TÜRKİYE ENERJİ ZİRVESİ KONYA DA GERÇEKLEŞTİ Ekim 2015 PETDER Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile imzaladığı protokol çerçevesinde başlattığı Bir Varil Bir Ağaç projesi kapsamında, toplanan her bir varil atık motor yağı

Detaylı

KOLON PROJESİ İÇİN - BİNA YÖNETİMİ

KOLON PROJESİ İÇİN - BİNA YÖNETİMİ KOLON PROJESİ İÇİN - BİNA YÖNETİMİ Numarataj Yazısı (Yeni Tarihli) Veya Test Sertifikası Fotokopisi Binamıza Ait Kolon Projesin Ocak Gösterilen Dairelerin,Dükkanların Daha Sonra Cihaz Hususunu Temin Edeceğimiz

Detaylı

BACADER e-bülten ARALIK 2013

BACADER e-bülten ARALIK 2013 BACADER e-bülten ARALIK 2013 011 ISKAV 2013 OLAĞAN MÜTEVELLİ HEYETİ GENEL KURUL TOPLANTISI NA KATILDIK ISKAV Mütevelli Heyeti Olağan Genel Kurulu 02 Aralık 2013 tarihinde yapıldı. Kurula Derneğimiz adına

Detaylı

bölüm 8 teknik mevzuat, onaylanmış kuruluş ve akreditasyon çalışmaları

bölüm 8 teknik mevzuat, onaylanmış kuruluş ve akreditasyon çalışmaları bölüm 8 teknik mevzuat, onaylanmış kuruluş ve akreditasyon çalışmaları Bölüm 8. Teknik Mevzuat, Onaylanmış Kuruluş ve Akreditasyon Çalışmaları Teknik mevzuat uyum ve akreditasyon çalışmaları kamu yararı

Detaylı

BACADER e-bülten MART 2015 MYK SINAVI YAPILDI

BACADER e-bülten MART 2015 MYK SINAVI YAPILDI BACADER e-bülten MART 2015 DTK DERGİSİ BACADER DEN KÖŞESİNDE SEKTÖRDEN ÇALIŞTAY İZLENİMLERİ.. DTK Dergisi Mart ayı sayısında SEKTÖRDEN ÇALIŞTAY İZLENİMLERİ konulu yazımız yayınlandı. Yayınlanan makalelerimizin

Detaylı

Şirketin kuruluşundan bugüne kadar geçirdiği evreler ve yurtdışı ve yurtiçinde gerçekleştirilen yatırımlar

Şirketin kuruluşundan bugüne kadar geçirdiği evreler ve yurtdışı ve yurtiçinde gerçekleştirilen yatırımlar Esen Bulca, Trakya Cam Pazarlama Müdürü Şirketin kuruluşundan bugüne kadar geçirdiği evreler ve yurtdışı ve yurtiçinde gerçekleştirilen yatırımlar Şişecam Grubu bünyesinde düzcam üretim ve pazarlama faaliyetleri,

Detaylı

TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI EDİRNE ŞUBESİ 8. DÖNEM 2008-2009 ÇALIŞMA RAPORU

TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI EDİRNE ŞUBESİ 8. DÖNEM 2008-2009 ÇALIŞMA RAPORU TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI EDİRNE ŞUBESİ 8. DÖNEM 2008-2009 ÇALIŞMA RAPORU ÇALIŞMA RAPORU 1-ÖRGÜTLENME KURUMSALLAŞMA 1.1. Yönetim Kurulu, dönem çalışmalarını tüm etkinlik alanını kapsayacak şekilde

Detaylı

SERGİ, FUAR VE TEKNİK GEZİ

SERGİ, FUAR VE TEKNİK GEZİ SERGİ, FUAR VE TEKNİK GEZİ Ülkemizde kurumsallaşmış bazı fuar ve sergilere Şubemizce her yıl düzenli olarak katılım ve destek sağlanmaktadır. Fuarların yanısıra, Şubemiz tarafından organize edilen teknik

Detaylı

DOĞALGAZIN GÜVENLİ VE VERİMLİ KULLANIMI

DOĞALGAZIN GÜVENLİ VE VERİMLİ KULLANIMI DOĞALGAZIN GÜVENLİ VE VERİMLİ KULLANIMI Subtitle of presentation By: Nusret ALKAN İGDAŞ İç Tesisat Teknik Destek Şefi Date: 29.05.2013 Venue: İstanbul GÜVENLİK? İç tesisatların işletmeye alındığı andaki

Detaylı

EPDK NIN DOĞAL GAZ PİYASASI ÜZERİNDEKİ SON DÖNEM DÜZENLEMELERİ

EPDK NIN DOĞAL GAZ PİYASASI ÜZERİNDEKİ SON DÖNEM DÜZENLEMELERİ EPDK NIN DOĞAL GAZ PİYASASI ÜZERİNDEKİ SON DÖNEM DÜZENLEMELERİ Lütfiye AKKAYA Avukat 02/11/2017 INGAS 2017 7. Uluslararası Doğalgaz Kongresi & 1. Doğalgaz Fuarı/ İSTANBUL GİRİŞ 2002 yılında ülkemizde sadece

Detaylı

ORDU TİCARET BORSASI 2017 YILI YILLIK FAALİYET PLANI

ORDU TİCARET BORSASI 2017 YILI YILLIK FAALİYET PLANI Sayfa No 1/5 OCAK ŞUB MAR NİS. MAY HAZ. TEM AĞU. EYL. EKİM KAS. ARA. 1.1.1 Borsa üyelerine yönelik,eğitim,seminer,konferans vb.düzenlemek 15.000 1.2.1 Eğitime ihtiyaç olunan hususların tespitini yapmak

Detaylı

TÜRKĠYE DE ENERJĠ VERĠMLĠLĠĞĠ

TÜRKĠYE DE ENERJĠ VERĠMLĠLĠĞĠ 28 Eylul 2010 Ġstanbul TÜRKĠYE DE ENERJĠ VERĠMLĠLĠĞĠ POLĠTĠKALAR & UYGULAMALAR Erdal ÇALIKOĞLU Genel Müdür Yardımcısı Sunum Planı Enerji Kullanımında Eğilimler Enerji Yoğunluğunun Gelişimi Potansiyel Yasal

Detaylı

14.4. Mesleki Uygulama ve Denetim Komitesi (MUDK)

14.4. Mesleki Uygulama ve Denetim Komitesi (MUDK) 14.4. Mesleki Uygulama ve Denetim Komitesi (MUDK) Mimarlar Odası nın Anayasanın 124. maddesine ve 6235 sayılı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Kanunu na dayanarak çıkarmış olduğu yönetmelik, tarife

Detaylı

Yıllara Göre Doğal Gaz Kullanan Şehirler

Yıllara Göre Doğal Gaz Kullanan Şehirler Yıllara Göre Doğal Gaz Kullanan Şehirler 80 76 70 60 57 58 62 65 69 50 50 40 38 30 30 20 18 10 6 10 0 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2002 yılı öncesinde sadece 6 şehrimizde

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİNE GÖNDERİLEN ODAMIZ 3GÖRÜŞLERİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİNE GÖNDERİLEN ODAMIZ 3GÖRÜŞLERİ 3ÇEŞİTLİ KONULARDA TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİNE GÖNDERİLEN ODAMIZ 3GÖRÜŞLERİ Türk Borçlar Kanununun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanun Tasarısı hakkındaki Odamız görüşleri 06.03.2009 tarihinde

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

20.SANTEK Yapı Dekorasyon ve Mobilya Fuarı / 05-08 Mayıs 2016

20.SANTEK Yapı Dekorasyon ve Mobilya Fuarı / 05-08 Mayıs 2016 Detay Fuarcılık Organizasyon ve Tanıtım Hizmetleri Ltd. Şti HAKKIMIZDA Detay Fuarcılık Organizasyon & Tanıtım Hizmetleri Limited Şirketi TOBB- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nin Y-276 numaralı Yurtiçinde

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

SÜRDÜRÜLEBİLİR İÇ TESİSAT YÖNETİMİ

SÜRDÜRÜLEBİLİR İÇ TESİSAT YÖNETİMİ SÜRDÜRÜLEBİLİR İÇ TESİSAT YÖNETİMİ İÇ TESİSAT GÜVENLİĞİNDE REHABİLİTASYON SABRİ DOĞAN 02.11.2017 İSTANBUL TASARIM-YAPIM SÜRECİ KONTROL - ONAY ve İŞLETMEYE ALMA SÜRECİ İŞLETME SÜRECİ TÜRKİYE 13.500.000

Detaylı

ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI TARAFINDAN PİLOT SEÇİLEN BÖLGELERDE YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR

ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI TARAFINDAN PİLOT SEÇİLEN BÖLGELERDE YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI TARAFINDAN PİLOT SEÇİLEN BÖLGELERDE YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR Yönetim anlayışındaki değişimler "önce insan" anlayışıyla şekillenen, müşteri odaklı, süreçlerle yönetilen,

Detaylı

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu TIBBİ CİHAZLARIN TEST, KONTROL VE KALİBRASYONU HAKKINDA

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu TIBBİ CİHAZLARIN TEST, KONTROL VE KALİBRASYONU HAKKINDA TIBBİ CİHAZLARIN TEST, KONTROL VE KALİBRASYONU HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI 2.11.2011 tarihli ve 28103 Mükerrer sayılı Resmi Gazete de yayımlanmış 663 sayılı Sağlık Bakanlığı Ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat

Detaylı

ERZURUM DA HAVA KİRLİLİĞİNİ AZALTMAK İÇİN BİNALARDA ISI YALITIMININ DEVLET DESTEĞİ İLE SAĞLANMASI

ERZURUM DA HAVA KİRLİLİĞİNİ AZALTMAK İÇİN BİNALARDA ISI YALITIMININ DEVLET DESTEĞİ İLE SAĞLANMASI ERZURUM DA HAVA KİRLİLİĞİNİ AZALTMAK İÇİN BİNALARDA ISI YALITIMININ DEVLET DESTEĞİ İLE SAĞLANMASI Rasim Buluç, Fikret Büyüksoy Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Erzurum Daha önce Bayındırlık ve İskân İl

Detaylı

PİYASA GÖZETİMİ VE DENETİMİ

PİYASA GÖZETİMİ VE DENETİMİ PİYASA GÖZETİMİ VE DENETİMİ SUNUM PLANI 1. Tanımlar, kavramlar 2. PGD nin Aşamaları 3. PGD nin Yasal ve İdari Altyapısı 4. PGD nin Koordinasyonu 5. PGD Neden Önemlidir? 6. PGD de 2010 Yılı Uygulama Sonuçları

Detaylı

STRATEJİK PLAN İZLEME ÇİZELGESİ

STRATEJİK PLAN İZLEME ÇİZELGESİ STRATEJİK PLAN İZLEME ÇİZELGESİ Hedefler ve Faaliyetler Strateji 1 ARAŞTIRMA ALTYAPISININ GELİŞTİRİLMESİ 1.1 Hedef: 2009 Laboratuarlarımızın Gelişimini sağlamak 1.1.1 Faaliyet. Gelibolu ilçemizde bulunan

Detaylı

MAYIS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

MAYIS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI MAYIS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI HAZİRAN AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN HAZİRAN AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 13 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ARALIK AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN KASIM AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 15 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİ TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU KOMİTE ÜYELERİ SEKTÖREL

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ TÜRKİYE KİMYA SANAYİ MECLİSİ 2015 YILI FAALİYET RAPORU

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ TÜRKİYE KİMYA SANAYİ MECLİSİ 2015 YILI FAALİYET RAPORU TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ TÜRKİYE KİMYA SANAYİ MECLİSİ 2015 YILI FAALİYET RAPORU Türkiye Kimya Sanayi Meclisi; plastik, boya, soda ve krom kimyasalları, temizlik ürünleri, akrilik ve karbon elyaf,

Detaylı

BİZ KİMİZ

BİZ KİMİZ BİZ KİMİZ İstanbul Hadımköy de kurduğumuz fabrikamızda en yeni teknoloji makinalar ve uzman yönetim kadrolarımız ile sizlere bu güne kadar paslanmaz alanında hizmet vermiş, bu alanda yaptığımız yatırımlarla

Detaylı

TÜRKİYEDEKİ ENERJİ VERİMLİLİĞİ MEVZUATI. Ekim 2009. İstanbul Büyükşehir Belediyesi. Fen İşleri Daire Başkanlığı. Şehir Aydınlatma ve Enerji Müdürlüğü

TÜRKİYEDEKİ ENERJİ VERİMLİLİĞİ MEVZUATI. Ekim 2009. İstanbul Büyükşehir Belediyesi. Fen İşleri Daire Başkanlığı. Şehir Aydınlatma ve Enerji Müdürlüğü TÜRKİYEDEKİ ENERJİ VERİMLİLİĞİ MEVZUATI Ekim 2009 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Şehir Aydınlatma ve Enerji Müdürlüğü Genel Enerji Durumu 2006 yılında, ülkemizin genel enerji

Detaylı

İKLİMLENDİRME SOĞUTMA KLİMA İMALATÇILARI DERNEĞİ

İKLİMLENDİRME SOĞUTMA KLİMA İMALATÇILARI DERNEĞİ İKLİMLENDİRME SOĞUTMA KLİMA İMALATÇILARI DERNEĞİ TTMD Çalıştayı Eskişehir, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nedim ZALMA Kuruluş Amacı İklimlendirme, soğutma ve klima cihazları imalatçısı ve/veya ithalatçısı

Detaylı

Ağustos 2011. DemirDöküm Konsey İletişim Bülteni

Ağustos 2011. DemirDöküm Konsey İletişim Bülteni Ağustos 2011 DemirDöküm Konsey İletişim Bülteni İçindekiler Konsey Başkan ının Mesajı...5 Konsey Kick Off..6 Yeni İş Modeli ve VIP Servis Açılışları...7 Konsey ve Komitelerin Tanıtımı..8 Komitelerin Amaçları...10

Detaylı

Hakkımızda. GAZBİR I 2018 Yılı Doğal Gaz Dağıtım Sektörü Raporu

Hakkımızda. GAZBİR I 2018 Yılı Doğal Gaz Dağıtım Sektörü Raporu ADMEDIA 2018 YILI DOĞAL GAZ DAĞITIM SEKTÖRÜ RAPORU Hakkımızda Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR), Türkiye genelinde doğal gaz dağıtım faaliyeti yapan doğal gaz dağıtım şirketlerinin oluşturduğu

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 25.03.2014 22.04.2014 ALANYA BELEDİYE BAŞKANI ADEM MURAT YÜCEL E HAYIRLI OLSUN TİCARETİ-09 OCAK 2014 30 MART 2014 TARİHİNDE GERÇEKLEŞEN SEÇİMLER SONUCUNDA HİZMET BAYRAĞINI

Detaylı

ARKOM Kombinize Değer Katar

ARKOM Kombinize Değer Katar Kombinize Değer Katar içinizi ısıtan öneriler! %30 a varan Değerli müşterilerimiz; Doğalgazı daha verimli, daha tasarruflu ve daha güvenli kullanmaya yönelik öneri ve uyarılarımızı dikkate alınız. Sağlıklı,

Detaylı

Tüketildiği Yerde Enerji Üretiminde PV Uygulamalarının Önemi

Tüketildiği Yerde Enerji Üretiminde PV Uygulamalarının Önemi Tüketildiği Yerde Enerji Üretiminde PV Uygulamalarının Önemi Alper Ozan Keskin Yönetim Kurulu Üyesi 14 Ocak 2011 2. Ulusal Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı WOW Otel - Istanbul GÜNEŞ ELEKTRİĞİ (FOTOVOLTAİK)

Detaylı

İZOCAM TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ. 30 Haziran 2015 itibarı ile Operasyonel Bilgiler

İZOCAM TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ. 30 Haziran 2015 itibarı ile Operasyonel Bilgiler Kurumsal Yönetim Yönetim Kurulumuz bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Kurumsal Yönetim Komitesi, şirket üst yönetimine 2014 yılı içerisinde şirketimizin mevzuat ile belirlenmiş olan Kurumsal Yönetim İlkeleri

Detaylı

ENERJİ VERİMLİLİĞİ (EnVer) & KANUNU

ENERJİ VERİMLİLİĞİ (EnVer) & KANUNU ENERJİ VERİMLİLİĞİ (EnVer) & KANUNU Erdal ÇALIKOĞLU Sanayide Enerji Verimliliği Şube Müdürü V. Neden Enerji Verimliliği? Fosil kaynaklar görünür gelecekte tükenecek. Alternatif kaynaklar henüz ekonomik

Detaylı

GÖREV TANIMLARI. : Muhasebe Sorumlusu

GÖREV TANIMLARI. : Muhasebe Sorumlusu Sayfa No 1/ 5 İşin Adı : Muhasebe Sorumlusu Bağlı Olduğu Kişi Hizmet Sorumluluğu Olduğu Bölüm / kişi (var ise) : Dış Ticaret, İç Piyasa, Satınalma, Finansman, Çorlu, İstanbul muhasebe bölümleri. Organizasyon

Detaylı

MESLEK UYGULAMA ALANLARINI GELİŞTİRME VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA KURUM VE KURULUŞLAR İLE YÜRÜTÜLEN İLİŞKİLER

MESLEK UYGULAMA ALANLARINI GELİŞTİRME VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA KURUM VE KURULUŞLAR İLE YÜRÜTÜLEN İLİŞKİLER 30 MESLEK UYGULAMA ALANLARINI GELİŞTİRME VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA KURUM VE KURULUŞLAR İLE YÜRÜTÜLEN İLİŞKİLER 31 Kurum ve kuruluşlarla ilişkiler, Şube çalışmalarımızda önemli bir yer tutmaktadır.

Detaylı

DÖNEMİ KESİN MALİYETLENDİRME TABLOSU

DÖNEMİ KESİN MALİYETLENDİRME TABLOSU 2009-2013 DÖNEMİ KESİN MALİYETLENDİRME TABLOSU 1 ARAŞTIRMA ALTYAPISININ GELİŞTİRİLMESİ 1.1 1.1.1 1.1.2 1.1.3 1.1.4 Laboratuarlarımızın gelişimini sağlamak Gelibolu ilçemizde bulunan İrtibat büromuzda ayçiçeği

Detaylı

TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ DERNEĞİ MESLEKİ DÜZENLEMELER KOMİTESİ FAALİYET RAPORU

TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ DERNEĞİ MESLEKİ DÜZENLEMELER KOMİTESİ FAALİYET RAPORU TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ DERNEĞİ MESLEKİ DÜZENLEMELER KOMİTESİ FAALİYET RAPORU 2012 MESLEKİ DÜZENLEME KOMİTESİ 2012 YILI FAALİYET RAPORU 2011 yılında kurulan Mesleki Düzenleme Komitesi, faaliyetlerine

Detaylı

TURKLAB Bülten Ocak-Şubat-Mart. Metot Validasyonu Eğitimi Şubat 2018

TURKLAB Bülten Ocak-Şubat-Mart. Metot Validasyonu Eğitimi Şubat 2018 TURKLAB Bülten 2018 Ocak-Şubat-Mart Metot Validasyonu Eğitimi 13-14 Şubat 2018 13-14 Şubat 2018 tarihlerinde Metot Validasyonu konulu eğitim gerçekleştirilmiştir. Katılımcılara, TS EN ISO/IEC 17025 standardı

Detaylı

BACADER e-bülten ARALIK 2014

BACADER e-bülten ARALIK 2014 BACADER e-bülten ARALIK 2014 İSİB BAŞKANI İLE GÖRÜŞME YAPILDI 02 Aralık 2014 tarihinde Ankara da İSİB Başkanı Zeki Poyraz ile bir görüşme yapıldı. Yönetim Kurulu Başkanı Atilla GEDİK tarafından yapılan

Detaylı

TÜRKİYE DOĞAL GAZ PİYASASI GENEL GÖRÜNÜMÜ

TÜRKİYE DOĞAL GAZ PİYASASI GENEL GÖRÜNÜMÜ TÜRKİYE DOĞAL GAZ PİYASASI GENEL GÖRÜNÜMÜ 2018 1970 Türkiye de ilk gaz Kırklareli nde keşfedildi. 1974 1986 BOTAŞ, Türkiye Cumhuriyeti ile Irak Cumhuriyeti Hükümetleri arasında 27 Ağustos 1973 tarihinde

Detaylı

11UY İş ve Meslek Danışmanı (Seviye 6) (Rev. No:02) Yeterlilik Sınavına Giriş Şartı Olarak Belirlenen Eğitime İlişkin Genel Şartlar

11UY İş ve Meslek Danışmanı (Seviye 6) (Rev. No:02) Yeterlilik Sınavına Giriş Şartı Olarak Belirlenen Eğitime İlişkin Genel Şartlar 11UY0017-6 İş ve Meslek Danışmanı (Seviye 6) (Rev. No:02) Yeterlilik Sınavına Giriş Şartı Olarak Belirlenen Eğitime İlişkin Genel Şartlar Sınav ve Belgelendirme Dairesi Başkanlığı Giriş Ulusal yeterlilikler;

Detaylı

Şehir Etkinlikleri 2013 Konya. 22 Ocak 2013, İstanbul

Şehir Etkinlikleri 2013 Konya. 22 Ocak 2013, İstanbul Şehir Etkinlikleri 2013 Konya 22 Ocak 2013, İstanbul 1 Neden Lisanssız Elektrik Bizce yakın tarihimizin en önemli adımlarından 3. Köprü, Hızlı Tren Elektrik Piyasası Reformu,Tüccar Lisanssız Elektrik Üretimi,Halk

Detaylı

7-Enerji Etüdü Ölçümleri. 6.1-Ön Etüt 6.2-Ön Etüt Brifingi 6.3-Detaylı Etüt 6.4-Raporlama

7-Enerji Etüdü Ölçümleri. 6.1-Ön Etüt 6.2-Ön Etüt Brifingi 6.3-Detaylı Etüt 6.4-Raporlama ENERJİ ETÜDÜ 1-Enerji Etüdü Nedir 2-Enerji Etüdünün Amaçları 3-Enerji Etüdü Yaptırması Gereken İşletmeler 4-Enerji Etüdü Seviyeleri 5-Enerji Etüdü Profilleri 6-Enerji Etüdü Aşamaları 6.1-Ön Etüt 6.2-Ön

Detaylı

Üyelerimizle kahvaltıda buluştuk. MMO Antalya Şube olarak üyelerimizle birlikte Geleneksel Kahvaltı etkinliğimizi Arıca Çiftlik te gerçekleştirdik.

Üyelerimizle kahvaltıda buluştuk. MMO Antalya Şube olarak üyelerimizle birlikte Geleneksel Kahvaltı etkinliğimizi Arıca Çiftlik te gerçekleştirdik. 27. Geleneksel Meslek Odaları Halı Saha Turnuvası nda Master ve Gençler kategorisinde 3 takımımız sahaya çıktı e-bülten 1-15 Nisan 2018 / Sayı 1 Üyelerimizle kahvaltıda buluştuk MMO Antalya Şube olarak

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİĞİ, PGD, ULUSLARARASI GÖZETİM ŞİRKETLERİ

ÜRÜN GÜVENLİĞİ, PGD, ULUSLARARASI GÖZETİM ŞİRKETLERİ ÜRÜN GÜVENLİĞİ, PGD, ULUSLARARASI GÖZETİM ŞİRKETLERİ B. Kaan KÖKTÜRK Daire Başkanı 17 Kasım 2017 1 DÜNYA TİCARET ÖRGÜTÜ (TTE Anlaşması) Tarım Ürünleri (DTÖ, AB, BMAEK, OECD Sanayi Ürünleri (Gümrük Birliği

Detaylı

YÖNETİMİN SORUMLULUĞU PROSEDÜRÜ

YÖNETİMİN SORUMLULUĞU PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ Doküman No: P / 5.1 Revizyon No : 0 Sayfa : 1 / 5 Yayın Tarihi: 19.01.2010 Bu prosedürün amacı, İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi Yönetimi nin Kalite Politikası ve hedeflerini oluşturmak, yönetim sistemini

Detaylı

BACADER e-bülten NİSAN 2018

BACADER e-bülten NİSAN 2018 BACADER e-bülten NİSAN 2018 DTK DERGİSİ BACADER DEN KÖŞESİNDE YAYINLANAN KÖŞE YAZILARIMIZ DTK Dergisi BACADER DEN köşesinin Nisan sayısında TS 7363 İLE BACALARI ANLAMAK - III başlıklı köşe yazımız yayınlandı.

Detaylı

FASIL 1: MALLARIN SERBEST DOLAŞIMI

FASIL 1: MALLARIN SERBEST DOLAŞIMI FASIL 1: MALLARIN SERBEST DOLAŞIMI 1.A. Avrupa Birliği ndeki Genel Sektörel Durum Analizi Malların Serbest Dolaşımı, Avrupa Birliği ni oluşturan ilkelerin dört temel serbestisinden bir tanesidir. Bu çerçevede

Detaylı

Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Özet bilgi dokümanı

Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Özet bilgi dokümanı Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Özet bilgi dokümanı MAYIS 2010 Şirket e genel bakış Şirket in faaliyetleri 2007 yılında kurulan Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş. ( Başkentgaz veya Şirket ), Türkiye nin en büyük

Detaylı

EKONOMİ BAKANLIĞI. Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü. İthalat Denetimleri TAREKS Uygulamaları 11 Haziran 2015 - İstanbul EKONOMİ BAKANLIĞI

EKONOMİ BAKANLIĞI. Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü. İthalat Denetimleri TAREKS Uygulamaları 11 Haziran 2015 - İstanbul EKONOMİ BAKANLIĞI EKONOMİ BAKANLIĞI EKONOMİ BAKANLIĞI Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü İthalat Denetimleri TAREKS Uygulamaları 11 Haziran 2015 - İstanbul HAZİRAN 2015 Ekonomi Bakanlığı 1 Neden İthalat Denetimi

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI Eylül/2017 ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN AĞUSTOS AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU

Detaylı

Sosyal Medya ve Çocuk Alanında Koruyucu ve Önleyici Çalışmalar Dr. Olgun GÜNDÜZ

Sosyal Medya ve Çocuk Alanında Koruyucu ve Önleyici Çalışmalar Dr. Olgun GÜNDÜZ Sosyal Medya ve Çocuk Alanında Koruyucu ve Önleyici Çalışmalar Dr. Olgun GÜNDÜZ Sunum İçeriği Sosyal Medya ve Çocuk İlişkisi Sosyal Medyada Çocuklara Yönelik Riskler Bakanlığımızca Yürütülen Önleyici Çalışmalar

Detaylı

ŞUBE KOORDİNASYON KURULU TOPLANTILARI

ŞUBE KOORDİNASYON KURULU TOPLANTILARI ŞUBE KOORDİNASYON KURULU TOPLANTILARI emo izmir şubesi 87 I. Koordinasyon Kurulu Toplantısı 24 Mayıs 2014 30. Dönem 1. Koordinasyon Kurulu Toplantısı 24 Mayıs 2014 tarihinde gerçekleştirildi. Toplantı;

Detaylı

ŞÖNT BACA SİSTEMLERİNİN STANDARTLARA UYGUN OLARAK İYİLEŞTİRİLMESİ ÜMİT ERTURHAN

ŞÖNT BACA SİSTEMLERİNİN STANDARTLARA UYGUN OLARAK İYİLEŞTİRİLMESİ ÜMİT ERTURHAN ŞÖNT BACA SİSTEMLERİNİN STANDARTLARA UYGUN OLARAK İYİLEŞTİRİLMESİ ÜMİT ERTURHAN Date : 02/11/2017 Venue: İSTANBUL ŞÖNT BACA SİSTEMLERİNİN STANDARTLARA UYGUN OLARAK İYİLEŞTİRİLMESİ 1.GİRİŞ 2.AMAÇ VE KAPSAM

Detaylı

BÖLÜM 14 KURUM KURULUŞLARLA İLİŞKİLER

BÖLÜM 14 KURUM KURULUŞLARLA İLİŞKİLER BÖLÜM 14 KURUM KURULUŞLARLA İLİŞKİLER 46. Dönem Çalışma Raporu BÖLÜM 14. KURUM KURULUŞLARLA İLİŞKİLER 14.1 BAKANLIKLAR, KAMU KURUM VE KURULUŞLARIYLA İLİŞKİLER Odamız, meslek alanlarımızla ilgili aşağıda

Detaylı

tmmob makina mühendisleri odası adana şubesi

tmmob makina mühendisleri odası adana şubesi Cevaplarınızda Tarih ve Sayımızın tekrarlanmasını arz/rica ederiz. Sayın Üyemiz, Tarih : 11.02.2019 Sayı : 62.4/ 135 Şubemiz 24. Dönem 4. Danışma Kurulu toplantısı aşağıda belirtilen tarih, saat ve yerde

Detaylı

PVC PLASTİK ve ALÜMİNYUM KAPI-PENCERE SİSTEMLERİ SEKTÖRÜ MEVCUT DURUM ANALİZİ MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI

PVC PLASTİK ve ALÜMİNYUM KAPI-PENCERE SİSTEMLERİ SEKTÖRÜ MEVCUT DURUM ANALİZİ MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI PVC PLASTİK ve ALÜMİNYUM KAPI-PENCERE SİSTEMLERİ SEKTÖRÜ MEVCUT DURUM ANALİZİ MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI HAZİRAN 2010 PVC PLASTİK ve ALÜMİNYUM KAPI-PENCERE SİSTEMLERİ SEKTÖRÜ MEVCUT DURUM ANALİZ SONUÇLARI

Detaylı

Mesleki Yeterlilik Kurumu. By: M. Murat ÇİFTÇİ, Uzman Yardımcısı Date: 30.05.2013 Venue: İstanbul

Mesleki Yeterlilik Kurumu. By: M. Murat ÇİFTÇİ, Uzman Yardımcısı Date: 30.05.2013 Venue: İstanbul Mesleki Yeterlilik Kurumu By: M. Murat ÇİFTÇİ, Uzman Yardımcısı Date: 30.05.2013 Venue: İstanbul Sunum İçeriği - Mesleki Yeterlilik Kurumu - Ulusal Yeterlilik Sistemi - MYK Enerji Sektörü Faaliyetleri

Detaylı

GLOBALLEŞMENİN ETKİLERİ GLOBALLEŞME. DTÖ nün Etkileri GLOBALLEŞMEYİ HIZLANDIRAN ETKENLER GİRİŞİMCİLİKLE İLGİLİ TEKNİK MEVZUAT

GLOBALLEŞMENİN ETKİLERİ GLOBALLEŞME. DTÖ nün Etkileri GLOBALLEŞMEYİ HIZLANDIRAN ETKENLER GİRİŞİMCİLİKLE İLGİLİ TEKNİK MEVZUAT 1 GİRİŞİMCİLİKLE İLGİLİ TEKNİK MEVZUAT GİRİŞİMCİLİKLE İLGİLİ TEKNİK MEVZUAT Prof.Dr. Fatih M. Botsalı 2 GLOBALLEŞME ülkeler arasında mal, hizmet, sermaye ve teknoloji akışının hızlı bir şekilde artması

Detaylı

TOBB tarafından yıl içinde açılan eğitim seminer vb. çalışmalar takip edilerek uygun olan eğitimlere azami düzeyde katılım sağlanacaktır.

TOBB tarafından yıl içinde açılan eğitim seminer vb. çalışmalar takip edilerek uygun olan eğitimlere azami düzeyde katılım sağlanacaktır. Faaliyet 1.1.1 TOBB vb. kuruluşlar tarafından düzenlenen eğitimlere katılım sağlanması TOBB tarafından yıl içinde açılan eğitim seminer vb. çalışmalar takip edilerek uygun olan eğitimlere azami düzeyde

Detaylı

BVKAE www.bornovavet.gov.tr

BVKAE www.bornovavet.gov.tr Türkiye Veteriner İlaçları Pazarı Sorunlar ve Çözüm Önerileri Uluslararası Süt Sığırcılığı ve Süt Ürünleri Çalıştayı ve Sergisi 28-29 Nisan, 2008 - Konya İsmail Özdemir VİSAD - Veteriner Sağlık Ürünleri

Detaylı

www.abccevre.com ABECE GRUP ÇEVRE VE İŞGÜVENLİĞİ MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ A.Ş. TANITIM SUNUMU

www.abccevre.com ABECE GRUP ÇEVRE VE İŞGÜVENLİĞİ MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ A.Ş. TANITIM SUNUMU ABECE GRUP ÇEVRE VE İŞGÜVENLİĞİ MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ A.Ş. TANITIM SUNUMU ABECE GRUP ÇEVRE DAN. A.Ş ABECE GRUP; Çevre ve iş güvenliği sektörlerinde gelişmeleri takip eden, teknolojik gelişmeler ile birlikte

Detaylı

1990 dan beri gazbeton sektörümüzün dayanıșması ve gelișimi için iș bașındayız.

1990 dan beri gazbeton sektörümüzün dayanıșması ve gelișimi için iș bașındayız. TÜRKİYE GAZBETON ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ 1990 dan beri gazbeton sektörümüzün dayanıșması ve gelișimi için iș bașındayız. Gazbeton Üreticileri Birliği Derneği Kasım 1990 tarihinde, ülkemizdeki gazbeton yapı

Detaylı

e-bulten DOKÜMAN NO: PR/8.5/001 REVİZYON NO:00 YAYIN TARİHİ: 02/12/2015 SAYFA NO: Sayfa 1 / 5

e-bulten DOKÜMAN NO: PR/8.5/001 REVİZYON NO:00 YAYIN TARİHİ: 02/12/2015 SAYFA NO: Sayfa 1 / 5 DOKÜMAN NO: PR/8.5/001 REVİZYON NO:00 YAYIN TARİHİ: 02/12/2015 SAYFA NO: Sayfa 1 / 5 ISO 50001:2011 standardının amacı özellikle enerji üretimi fazla sanayi tesislerinin enerji yönetimi için bir çerçeve

Detaylı

MTMD STRATEJİK HEDEFLER VE EYLEMLER 2014 MAYIS.2014 İZMİR

MTMD STRATEJİK HEDEFLER VE EYLEMLER 2014 MAYIS.2014 İZMİR MTMD STRATEJİK HEDEFLER VE EYLEMLER MAYIS. STRATEJİK HEDEFLER ÇALIŞTAYI NEDEN BURDAYIZ? AMACIMIZ, DERNEĞİN AMAÇLARINA ULAŞMASI İÇİN UZUN VADELİ, ORGANİZE, PLANLI VE ORTAK DAVRANIŞLARLA SİSTEMATİK BİR GÜÇ

Detaylı

26.11.2015 22.12.2015 RUS KÖKENLİ VATANDAŞLARLA BİRLİK-BERABERLİK KAHVALTISI 05.12.2015 RUSYA İLE YAŞANAN UÇAK KRİZİ VE SONRASINDA YAŞANAN GELİŞMELER İLE İLGİLİ ALANYA DA YAŞAYAN RUS VATANDAŞLARINA YÖNELİK

Detaylı

MLİLİĞİİĞİ KANUNUNDA NDA BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANLIĞI. Murat BAYRAM Mak.Y netmeliği Hazırlama Komisyonu Üyesi

MLİLİĞİİĞİ KANUNUNDA NDA BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANLIĞI. Murat BAYRAM Mak.Y netmeliği Hazırlama Komisyonu Üyesi ENERJİ VERİML MLİLİĞİİĞİ KANUNUNDA NDA BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANLIĞI Murat BAYRAM Mak.Y.Yük.Müh. B.İ.B..B. BEP YönetmeliY netmeliği Hazırlama Komisyonu Üyesi ENERJİ VERİML MLİLİĞİİĞİ KANUNU Kabul Tarihi

Detaylı