KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ BİTİRME ÇALIŞMASI (PROJESİ) UYGULAMA ESASLARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ BİTİRME ÇALIŞMASI (PROJESİ) UYGULAMA ESASLARI"

Transkript

1 KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ BİTİRME ÇALIŞMASI (PROJESİ) UYGULAMA ESASLARI MADDE 1: AMAÇ VE KAPSAM Bitirme Çalışması Yönergesinin amacı; öğrencilere bilimsel araştırma yapabilme, kaynaklara ulaşabilme ve akademik disiplin içinde proje yapabilme yetilerini kazandırmaktır. MADDE 2: DAYANAK Kadir Has Üniversitesi Lisan ve Önlisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği 17/I maddesinde yer alan Öğrencinin, mezun olmadan önce istenen mesleki düzeye ulaştığını gösteren bir bitirme çalışması yapması zorunludur. Bitirme çalışması, öğretim planlarında son yarıyıl dersi olarak yer alır hükmüdür. MADDE 3: BİTİRME ÇALIŞMASINA İLİŞKİN ESASLAR Bitirme projesi çalışmasını alabilme şartları, çalışmanın dağıtılması, teslimi, sınavı ve değerlendirilmesi bu esaslarla belirlenmiştir. Fakültelerin kendi özelliklerine göre bitirme projesi çalışma esasları, çalışmanın yönlendirilmesi, programlanması, izlenmesi, denetlenmesi, teslim, koşul ve formatı Üniversite genel esaslarına aykırı olmayacak şekilde Fakülteler tarafından belirlenir. Bitirme projesi çalışma konularının belirlenmesi ve dağıtımı Bölüm Başkanlıkları veya Anabilim Dalı Başkanlıklarınca düzenlenir. Bitirme çalışması, yalnızca proje çalışmasından oluşabileceği gibi, proje dersi ve proje ödevinden oluşan iki aşamayı da kapsayabilir. Bitirme proje çalışması, en geç çalışmanın ders olarak alındığı yarıyıla ait sınav dönemi başlangıcında Bölüm Başkanlığı veya Fakültelerde yetkili kılınan öğretim üyesine teslim edilir. Bitirme proje çalışması süresi içinde teslim edilmediği takdirde öğrenci başarısız sayılır ve FF verilir. Öğrenci bir sonraki yarıyıl başında yeni bir bitirme proje çalışmasına kaydolur. Teslim edilen bitirme proje çalışması, Fakültelerce belirlenen esaslar çerçevesinde incelenir. İnceleme sonucu bitirme proje çalışmasının kabul edilip edilmediği ve öğrencinin bitirme proje çalışması sınavına girip giremeyeceği yarıyıl sonu sınav döneminin ilk haftası içinde tespit ve ilan edilir. Bitirme proje çalışması kabul edilen ve bitirme proje çalışması sınavını başaran öğrencinin başarı derecesi, hazırladığı çalışma ve sınavındaki başarısı göz önüne alınarak tespit edilir. Bitirme proje çalışmasının başarılmış sayılabilmesi için en az CC alınması gerekir. Bitirme proje çalışması yetersiz görülen veya çalışması kabul edilmesine rağmen bitirme proje çalışması sınavında başarısız olan öğrencilere bir sonraki yarıyıl başında yeni bir bitirme proje çalışması verilir. Bakınız Fakültelerin kendi çalışma esaslarını içeren EK ler.

2 MADDE 4: ÇEŞİTLİ HÜKÜMLER Bu çalışma esaslarında hüküm bulunmayan durumlarda Kadir Has Üniversitesi Lisans ve Önlisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği hükümleri ve Fakülte Yetkili Kurullarınca alınacak ilke kararları uygulanır. MADDE 5: YÜRÜRLÜK Bu yönerge Kadir Has Üniversitesi Senatosu nun kabulü ile yürürlüğe girer. MADDE 6: YÜRÜTME Bu yönerge hükümlerini Kadir Has Üniversitesi Rektörü yürütür.

3 EK 1: KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ BİTİRME PROJESİ UYGULAMA ESASLARI MADDE 1: BİTİRME PROJESİ ALABİLMENİN KOŞULLARI Bir öğrencinin Bitirme Projesi alabilmesi için; daha önceki dönemlere ait bütün proje derslerini (*) almış ve başarmış olması gerekmektedir. Yaz okulunda Bitirme Projesi alınamaz. MADDE 2: BİTİRME PROJESİ JURİSİNİN BELİRLENMESİ Bitirme Çalışması Jürisi her yarıyıl, Bölüm Kurulu önerisi üzerine Bölüm Başkanı tarafından oluşturulur. Ara jürilerde görev almak üzere üç asil, iki yedek jüri üyesi seçilir. Bitirme jürisinde görev almak üzere en az üç asil, iki yedek değerlendirme jürisi seçilir. Gerektiğinde jüriye başka Bölümlerden, başka Üniversitelerden veya konunun özelliğine göre sektörden konuk üye çağırılabilir. MADDE 3: BİTİRME PROJESİ KONUSUNUN BELİRLENMESİ Bitirme Projesi Jürisi tarafından belirlenen üç konu, konu kapsamı, çalışma takvimi ve proje tesliminde istenenler en geç eğitimin başladığı hafta içinde Bitirme Çalışmasını almaya hak kazanmış öğrencilere duyurulur. Eğitimin başladığı ilk hafta içinde yapılacak ön jüride konu seçimi tamamlanır. Aday tarafından hazırlanacak konu önerisi de ön jüriye sunulabilir. MADDE 4: BİTİRME PROJESİ İLE İLGİLİ DENETİM SÜRECİ Bitirme Projesinde öğrenci çalışmalarının bir tasarlama süreci olarak izlenebilmesi ve denetlenebilmesi için ilgili bölüm başkanlıkları proje izleme grupları oluşturabilir. Bitirme projesi alan öğrencilerin, ders programında belirlenen tarihlerdeki denetimlere katılmaları zorunludur. (Kadir Has Üniversitesi Lisans ve Önlisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği Madde 21) MADDE 5: ARA JURİ DEĞERLENDİRMESİ Bitirme Projesi Jürisi yarıyıl içinde en az iki defa öğrencilerin bitirme projelerini denetlemek ve değerlendirmek üzere ara jüri tarihlerini belirleyerek ilan eder. Birinci ara jüride öğrenciler araştırma dosyaları ile özel tasarım çalışmalarını tamamlamış olarak ara jüriye sunarlar. İkinci ara jüride öğrenciler projeleri ile ilgili tüm prensip kararlarını vermiş olarak projelerinin son durumunu jüriye sunar. Bitirme projesi devam zorunluluğunu tamamlamamış ve iki ara jüriden herhangi birine katılmamış

4 öğrencilerin projeleri bitirme jürisinde değerlendirmeye alınmaz. MADDE 6: BİTİRME PROJESİNİN TESLİMİ Bitirme Projesi, Bölüm Başkanlıkları tarafından ilan edilen tarihte ve istenen nitelikte teslim edilir. Belirtilen gün ve saatte teslim edilmeyen bitirme projesi değerlendirmeye alınmaz. Dönem sonunda jüriye sunulacak standart paftalara çizilmiş proje ile birlikte bitirme projesinin A4 normunda projeye ilişkin araştırma raporunu da içeren, ciltlenmiş bir örneği ve projenin dijital olarak teslimi yapılır. MADDE 7: DEĞERLENDİRME Jüri değerlendirme tarihinde, teslim edilen projeler ve diğer çalışmalar sergilenir. Jüri çalışması öğrenciye açıktır. Öğrenci projesini jüri önünde savunur/sunar. Değerlendirme sonucu başarılı/başarısız olarak belirlenir. Başarılı olma durumunda jüriye sunulan tüm bitirme projesi çalışmaları değerlendirilerek başarı notu verilir. Devam zorunluluğunu yerine getirmeyen, Bitirme çalışmasını süresinde teslim etmeyen ve ya teslim ettiği bitirme çalışması yetersiz görülerek başarısız olan öğrenciler bir sonraki yarıyıl başında yeni bir bitirme çalışması (bitirme projesi) konusu alırlar. Bitirme projesinin mazeret hakkı yoktur. (*)Bu yönergenin ilgili maddelerinde geçen Proje Çalışması / Proje Dersi gibi tanımlamalar bölümlerin müfredat programlarında : İç Mimarlık Proje ve 5, Ürün Tasarım Stüdyosu , Grafik Tasarım ve 5 olarak yer almaktadır.

5 EK 2: KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ BİTİRME ÇALIŞMASI (PROJESİ) UYGULAMA ESASLARI MADDE 1: BİTİRME ÇALIŞMASININ (PROJESİNİN) İŞLENİŞİ Çalışmanın (projenin) her türlü düzenleme ve eşgüdümünü sağlamak, dersi alan öğrencilerin listelerini hazırlamak ve notların sistemine girişini sağlamak üzere bir öğretim üyesi koordinatör olarak atanır. Dersi alan her öğrenci, en geç 8. yarıyılın başlamasını izleyen ilk hafta içinde hangi anabilim dalında ve hangi öğretim üyesi ile hangi çalışmayı yapmak istediğini bildirir bir dilekçeyi, ilgili öğretim üyesinin onayından geçirerek koordinatöre teslim eder. Her son sınıf öğrencisi bitirme çalışmasını tamamlamak ve dersi aldığı yılın Mayıs ayının 10 una kadar, dersin koordinatörü olan öğretim üyesince önceden duyurulacak tarihte ödevini yazılı şekilde ilgili öğretim üyesine ve CD ortamındaki birebir kopyasını da koordinatöre vermek zorundadır. MADDE 2: ÇALIŞMA KONUSUNUN DAHA ÖNCEDEN BELİRLENMESİ İsteyen öğrenciler 5. yarıyıldan itibaren ilgili anabilim dalı öğretim üyesinin onayını almak koşuluyla fiilen çalışmaya başlayabilirler. Ancak bunun için herhangi bir bildirimde bulunmalarına gerek yoktur. Öğretim üyeleri, öğrencilerin belli bir konu teklifiyle gelmeleri halinde bu konuyu değiştirmeye yahut öğrenciyi başka bir konuya yönlendirmeye yetkilidirler. Öğrencinin seçtiği konuyu ilgili öğretim üyeleri kabul etmek zorunda değildir. Dersi aldığı halde konu ve anabilim dalı seçimini yapmayan öğrencilere koordinatörlükçe re sen konu verilir. MADDE 3: ÇALIŞMANIN ŞEKLİ Bitirme çalışması bilgisayar ortamında ve ilgili öğretim üyesinin belirlediği tez yazım kılavuzuna uygun olarak yazılır. Ancak bu çalışmalar için matbaa marifetiyle cilt yaptırmak zorunlu değildir. Öğrenci, çalışması boyunca ilgili öğretim üyesinden danışma desteği alır, ilgili öğretim üyesi bu çalışmalar için haftanın belli bir gün ve saatini ayırabilir.

6 MADDE 4: BAŞARI NOTUNUN BELİRLENMESİ İlgili danışman öğretim üyeleri, çalışmalara verdikleri harf notunu, koordinatör tarafından önceden belirtilerek öğretim üyelerine duyurulan tarihe kadar yazılı ve altı imzalı olarak sisteme girilmek üzere yine koordinatöre teslim ederler. Başarı notu, vize ve final notları dikkate alınarak hesaplanır. Bitirme çalışmasının içerik, kaynakça ve planının tamamına ilişkin değerlendirme sonucu vize notu olarak; bitirme çalışmasının tamamı ile sunumunun değerlendirilmesi sonucu final notu olarak belirlenir. MADDE 5: ÇALIŞMANIN JÜRİ ÖNÜNDE SAVUNULMASI Danışmanlık yapan öğretim üyesi dilerse çalışmanın bir jüri önünde sözlü olarak savunulmasına karar verebilir. Bu durumda ilgili jüriyi oluşturmak, üye sayısını belirlemek ve çalışmanın sunulacağı zaman ve yeri belirlemek de danışman öğretim üyesinin görevidir. MADDE 6: KOORDİNATÖRÜN GÖREVİ Dersin düzenlenmesi, eşgüdümü, dersi alan öğrencilerin listelerinin takibi, ders sonuçlarının sisteme girilmesi sorumlulukları koordinatöre aittir. Proje Koordinatörü öğrencilere, Bahar Dönemi nin başında projenin hazırlanması için gerekli olan, bitirme projeleri için nasıl araştırma yapacakları, araştırma sonrası yazacakları metni nasıl organize edecekleri ve bu metni nasıl bir formatta hazırlayacaklarına ilişkin dersleri verir. Süresi içinde çalışmasını teslim etmeyen öğrenciler ile çalışması yeterli bulunmayıp (FF) harf notu takdir edilen öğrenciler dersten başarısız olmuş sayılırlar.

7 EK 3: KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ BİTİRME PROJE ÇALIŞMASI UYGULAMA ESASLARI MADDE 1: KONUNUN BELİRLENMESİ Her bölüm kendi alanında Bitirme Projesi konularını belirler. Konular, danışmanlık yapacak olan öğretim elemanları tarafından belirlenir. Öğrenciler, ilgi alanlarına göre, danışmanlar tarafından belirlenen konular arasından Bitirme Projesi konularını seçerler. MADDE 2: PROJENİN HAZIRLANMASI Öğrenciler, grup çalışmasına teşvik edilir; Bitirme Projeleri 3-4 kişilik gruplar tarafından hazırlanır. Bitirme Projeleri İngilizce olarak hazırlanmaktadır. MADDE 3: DANIŞMAN VE JÜRİNİN OLUŞUMU Öğrenciler, dönem içinde danışmanları ile düzenli olarak buluşur, yaptıkları çalışmaları gösterir, danışmanlarından geri bildirim alırlar. Öğrenciler Bitirme Projelerini Fakülte tarafından belirlenen iki öğretim elemanından oluşan jüri önünde savunurlar. Jüri üyeleri öğrencilerin sunumlarına Bitirme Projelerine okumuş olarak girer ve öğrencilerin savunmalarını dinlerler. Üyeler, okumuş oldukları metin ve katılmış oldukları savunmayı dikkate alarak projeye not verirler. Jüri üyeleri savunma sonrası düzeltme isterse projeyi hazırlayan öğrenciler, istenen düzeltmeleri yapar, projenin son halini danışmanın onayına sunarlar. Danışman projenin son halini onayladıktan sonra öğrenciler projenin bu halini Bitirme Projesi Takvimi nde belirtilen tarihe kadar Fakülte Sekreterliği ne teslim ederler.

8 MADDE 4: PROJE SUNUM TAKVİMİ Fakülte Sekreteri, en geç Güz Döneminin sonunda Bitirme Projesi Takvimi hazırlar. Bu takvimde, şu tarihler yer alır: a)danışmanların Bitirme Projesi konularını belirlemeleri için son gün; bu tarih Güz dönemi içinde bir gün olmalıdır. b)öğrencilerin belirlenen konular arasından seçim yapma ve fakülte sekreterliğine bildirmeleri için son gün c)öğrencilerin projenin ilk taslağını danışmanlarına teslim etmeleri için son gün d)danışmanların gözden geçirdikleri taslaklar hakkında öğrencilere geri bildirimde bulunmaları için son gün e)öğrencilerin bu geri bildirimler ışığında hazırladıkları Bitirme Projelerini Fakülte tarafından belirlenen iki jüri üyesine teslim etmeleri için son gün f)bitirme Projelerinin son halinin Fakülte Sekreterliğine teslim edilmesi için son gün; bu tarih Bahar dönemi içinde bir gün olmalıdır. Öğrenciler, Bitirme Projelerini Bitirme Projesi Takvimi nde belirtilen tarihe kadar Fakülte tarafından belirlenen jürinin üyelerine teslim ederler. Bitirme Projesi sunumları Bahar dönemi bitmeden tamamlanır. MADDE 5: PROJE HAZIRLAMA DERSİ Öğrencilere, Bahar Dönemi nin başında 3-4 hafta süren bir ders verilir. Bu derste öğrencilere, bitirme projeleri için nasıl araştırma yapacakları, araştırma sonrası yazacakları metni nasıl organize edecekleri ve bu metni nasıl bir formatta hazırlayacakları anlatılır. Öğrencilerin kullanmaları istenen referans sistemleri de bu dersin içeriğinde yer almaktadır. Bitirme Projelerinde öğrencilerin çok sayıda Türkçe ve yabancı kaynaktan faydalanmaları hedeflenmektedir. Bu kaynakların akademik kaynaklar olması üzerinde önemle durulmaktadır.

9 EK 4: KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ BİTİRME ÇALIŞMASI UYGULAMA ESASLARI İÇİNDEKİLER I TEMEL KURALLAR A. Bitirme Projesi Danışmanlarının Belirlenmesi B. Bitirme Projesi Türleri C. Danışmanlık ve Tez Öğrencilerinin Sorumlulukları D. Mezuniyet Projesini Savunma Sınavı E. Proje Teslim Formatı F. Fikir Hırsızlığı ve Telif Hakları II TEZ YAZIM KURALLARI A. Tezin Biçim Özellikleri B. Kaynak Belirtme C. Kaynakça Yazımı D. Kapaklar E. Danışman İmzaları F. Türkçe ve İngilizce Tez Özeti G. Teşekkür Notu H. Tezin İçindekiler Bölümü III UYGULAMALI PROJELER İÇİN ÖZEL KURALLAR A. Reklamcılık Bölümü B. İletişim Tasarım Bölümü C. Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü IV - EKLER A. Dış Kapak Örneği B. İç Kapak Örneği C. Danışman İmza Sayfası Örneği D. Türkçe Özet Örneği E. İngilizce Özet Örneği F. Teşekkür Notu Örneği G. İçindekiler Örneği

10 V - GENEL FORMLAR Form 1: Bitirme Projesi Savunma Formu Form 2: Bitirme Projesi Değerlendirme Formu Form 3: Telif Hakkı İzin Formu Form 4: Araştırma Amaçlı Görüşme İzin Formu Form 5: Ekip Bilgi Formu 2 MADDE 1: TEMEL KURALLAR Bu kılavuz, Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin mezun olabilmeleri için yükümlü oldukları mezuniyet projesi nin tamamlanması sırasında uyulması gereken ölçüt ve ilkeleri içermektedir. A. MEZUNİYET PROJESİ DANIŞMANLARININ BELİRLENMESİ İletişim Fakültesi Bölüm Başkanları her yıl mezuniyet projelerine danışmanlık yapacak öğretim elemanlarını belirler. Öğrenci, mezuniyet projesinde birlikte çalışmak istediği danışmanın adını, proje dersi öğretim üyesine dersin başlamasının 4. haftasına kadar bildirir. Öğrenci proje dersinin başlamasının 4. haftasında bölüm öğretim üyelerinden oluşan bir panel karşısında proje konusunu savunur. Bunun sonucunda proje konusu ve danışman seçiminde öğrenci son onayını alır. Mezuniyet projesi danışmanı tercihini belirtmemiş öğrencilerin proje danışmanları Bölüm Başkanlığı nca belirlenerek ilan edilir. B. MEZUNİYET PROJESİ TÜRLERİ İçinde uygulama olan mezuniyet projeleri kelime, uygulama olmayan mezuniyet projeleri kelime arası olacaktır (Kapak, Özet, İçindekiler, Tablo Listesi, Resim Listesi, Senaryo, Mülakat vb. ekler kelime sayısına eklenmez). Uygulamalı çalışmaların türleri, her bölüm için ayrı ayrı belirlenir. Bunun dışında kalabilecek alternatif projeler, Bölüm Başkanlığı nın iznine bağlıdır. Olası uygulama projelerinin listesi bölümlere ayrılmış olarak aşağıdadır: Halkla İlişkiler Bölümü Tanıtım projeleri Marka tutundurma projeleri İletişim kampanyası tasarım çalışmaları Siyasal iletişim ve imaj çalışmaları Kurumiçi iletişim uygulamaları Kültürlerarası ve uluslararası kurumlardaki halkla ilişkiler uygulamaları Halkla ilişkiler ve yeni medya çalışmaları Kurumsal sosyal sorumluluk projeleri İletişim Tasarım Bölümü Basılı tasarım ürünleri Web tasarım ürünleri Etkileşimli tasarım ürünleri Video çalışmaları

11 Animasyon çalışmaları Fotoğraf çalışmaları Radyo Televizyon Sinema Bölümü Kısa film (8 17 dakika) 3 Kısa belgesel (8 17 dakika) Deneysel film (8 17 dakika) Uzun metraj senaryosu ( sayfa). Reklamcılık Bölümü Bireysel uygulamalı reklam kampanyası Grup uygulamalı, bütünleşik iletişim kampanyası C. DANIŞMANLIK VE TEZ ÖĞRENCİSİNİN SORUMLULUKLARI Dönem boyunca öğrenci, tez projesi danışmanı ile düzenli görüşmeler yaparak çalışmasında yönlendirilir. Öğrencinin projesinin ilerleme safhalarının takip edilmesi ve notlandırılması bölüm içi prosedürlerle belirlenir. Öğrencinin danışmanlık saatine devamının cetveli ve haftalık notlar tutulur. Öğrenci, danışmanı tarafından kendisine verilen ödevleri verilen süre zarfında yapmakla yükümlüdür. D. MEZUNİYET PROJESİNİ SAVUNMA SINAVI Mezuniyet projelerini, ilgili öğretim elemanının danışmanlığında tamamlayan öğrenci, jüri önünde tamamladığı çalışmasının sunumunu multimedya araçları kullanarak yapar. Jüri, proje danışmanı hariç, bölümler tarafından atanan iki öğretim elemanından oluşur. Öğrenci savunma sınavı tarihinden en az iki hafta önce mezuniyet projesinin üç spiralli kopyasını danışmanına teslim eder. Mezuniyet projesi savunma sınavı, yarıyıl sonu sınavları sırasında Bölüm Başkanlıklarınca belirlenen tarih, saat ve yerde yapılır. Mezuniyet projesi sunuşları en az 15, en çok 30 dakikalık bir süre içerisinde ve bilgisayar ortamında (powerpoint ya da benzer bir yazılım kullanılarak) sunulur. Bu savunma sonucu, öğrenciye gerekçeli olarak bildirilir. Öğrencinin mezuniyet projesi 100 puan üzerinden değerlendirilir; puanın %60 ı proje danışmanının vereceği nottan, kalanı ise diğer jüri üyelerinin vereceği notların aritmetik ortalamasından oluşur, bu rakam da başarı notu olan harfe dönüştürülür. Sınavın sonucu, proje danışmanı tarafından doldurulan Bitirme Projesi Savunma Formu (Form 1) ve jüri üyelerinin savunma sınavı sırasında doldurduğu Bitirme Projesi Değerlendirme Formu (Form 2) eklenerek Bölüm Başkanlıkları na teslim edilir. E. PROJE TESLİM FORMATI Savunma sonrasında mezuniyet projesi, bölüm, fakülte ve kütüphaneye verilmek üzere 3 adet DVD ye kaydedilmiş olarak öğrenci tarafından danışmanlara teslim edilir. DVD lerin tüm kopyaları DVD Kutusu içinde ve etiketlenmiş olarak teslim edilecektir.

12 a. DVD Kutusu ve Etiket Formatı Hakkında Kurallar Teslim edilen tüm DVD lerin üzerinde proje bilgilerini içeren DVD etiketi olacaktır. Etiketin formatı Photoshop *.PSD dosyası olarak İletişim Fakültesi Tez Danışmanları tarafından Blackboard a eklenecektir. 4 Teslim edilen tüm DVD kutularının üstünde DVD kapağı olacaktır. Etiketin formatı Photoshop *.PSD dosyası olarak İletişim Fakültesi Tez Danışmanları tarafından Blackboard a eklenecektir. b. DVD İçindeki Dosyaların Formatları Hakkında Kurallar 1. Ana proje dökümanı PDF formatında DVD ye eklenecektir. PDF dosyasının adı şu şekilde olmalıdır: Öğrencinin adı soyadı_öğrenci numarası_proje başlığının ilk iki ya da üç kelimesi.pdf Örnek: SerapAtalay_ _Yasak Elma.pdf Uyarı: Öğrenciler dosya adında Türkçe karakter kullanamazlar. Öğrenci numaraları numaralar arasına nokta koyulmadan yazılmalıdır (öğrenci numarası olarak yazılamaz). 2. Uygulamalı projelerde öğrencilerin kendi tasarladıkları materyaller (film, müzik, imge, ses, outdoor reklam uygulaması, afiş, basın reklamı, web sayfaları vb.) DVD nin içinde Uygulamalar adlı ayrı bir klasör altına kaydedilir. Uygulamalar klasörünün altındaki dosyaların formatları aşağıdaki gibi olmalıdır: a. İmgeler, en az 29,7(W) x 42(H) boyutunda (A3 boyutu) ve en az 300DPI lık JPG dosyası olarak eklenir. b. Ses kayıtları (radyo reklamları) ya da orjinal müzikler, en az 128kbps Bit Rate olan MP3 dosyası olarak eklenir. c. Videolar, 720x576 ebatında Quicktime Movie dosyası olarak DVD ye eklenir. Videonun dosya boyunun çok büyük olması ve tek bir DVD ye sığmaması durumda, proje sahibi videoyu Compressed Quicktime Movie dosyası olarak da DVD ye ekleyebilir. d. İşlevsel olmayan web sayfası Tüm sayfaların JPG imajları tek bir klasör (folder) altına kaydedilir ve DVD ye eklenir. e. İşlevsel olan web sayfası web sayfasının DVD den açılabilmeye hazır formatı (dosya türleri proje ihtiyaçlarına göre ekip tarafından belirlenir). Uygulama klasöründeki dosyaların isimleri aşağıdaki gibi olmalıdır. Öğrencinin adı soyadı_öğrenci numarası_uygulamayı tarif eden üç ya da dört kelimelik ad.dosya açılımı. Örnek: CihanAkkose_ _Bazı Anlar Afis1.jpg CihanAkkose_ _Bazı Anlar Afis2.jpg SerdincBesli_ _Ruffles Aci RadyoSpot.mp3 5 Uyarı: Öğrenciler dosya adında Türkçe karakter kullanamazlar. Öğrenci numaraları numaralar arasına nokta koyulmadan yazılmalıdır (öğrenci numarası olarak yazılamaz). 3. Danışman ve jürilerin imzalarının bulunduğu danışman imza sayfasının taranmış (scanlenmiş) hali PDF dosyası olarak aşağıdaki örnekteki gibi adlandırılarak DVD ye eklenecektir.

13 KerimSercen_ _ Danisman Imza.pdf Not: Mezuniyet Projesi Filmi yapan Radyo Televizyon ve Sinema öğrencileri eser DVD sinin format ve içeriği için bu kılavuzun Radyo Televizyon ve Sinema Uygulamalı Projeler için Özel Kurallar bölümündeki talimatlara uymalıdır. F. FİKİR HIRSIZLIĞI VE TELİF HAKLARI Mezuniyet projesi, yalnızca jüriye yapılan bir sunum değil, öğrencinin mezuniyetiyle beraber kariyerini de başlatacak üründür. Dolayısıyla projelerin hem akademik etik kurallara hem de fikir ve sanat eserleriyle ilgili yasalara uyması gerekir. Bir başkasının yapıtından yapılmış alıntıların belirtilmesi (öykü veya roman uyarlaması gibi), başkalarına ait ürünlerin kullanımı (öykü, senaryo, arşiv filmi, fotoğraf, müzik gibi) için yazılı (resmi) izinlerin alınması gerekir (Telif Hakkı İzin Formu-Form 3). Ayrıca araştırmaları için mülakat yapacak öğrenciler Araştırma Amaçlı Görüşme İzin Formu nu (Form 4) imzalatmalıdırlar. Bu kurallara uymadığı tespit edilen öğrenci, dersten kalır ve disiplin kuruluna sevkedilir. 6 MADDE 2: TEZ YAZIM KURALLARI A. TEZİN BİÇİM ÖZELLİKLERİ 1. Font / Punto: Tezler aşağıda belirtilen font/puntolardan birine uygun olarak yazılır. Times/Times New Roman 12 punto Garamond 12 punto Palatino 11 punto RTS Senaryoları için Courier New 12 Punto kullanılmalıdır 2. Satır Aralığı: Metin, alıntılar ve kaynakça dahil olmak üzere iki satır aralığı ile yazılır. 3. Metnin Yaslanması: Metin yalnızca soldan bloklanır. Metin sayfa düzeni sağdan 2,5 cm, soldan 4 cm, yukarıdan 4 cm ve aşağıdan 2,5 cm olacak şekilde hazırlanır. 4. Noktalama: Nokta, virgül, noktalı virgül, iki nokta üst üste, soru işareti, ünlem işareti, üç nokta vb.nden sonra bir boşluk bırakılır; bu işaretlerden önce boşluk bırakılmaz. Gelenekleşmiş T.C. (Türkiye Cumhuriyeti) gibi kısaltmalar dışında, kısaltma aralarında nokta kullanılmaz (TBMM, BBC). Ölçü birimlerinden sonra nokta kullanılmaz (cm, kg). Süre (10 sene) ve ölçüm (12 km) rakamla yazılır. Metin içindeki yüzdeler yazı ile belirtilir (yüzde 74). Şekil ve tablolardaki yüzdeler yüzdelik işareti kullanılarak yazılır (%74). Onun (10) altındaki rakamlar yazı ile yazılır. 5. Vurgulama:

14 Vurgulanmak istenen kelimeler İtalik olarak yazılır. Ayrıca, italik font kitap, ansiklopedi, gazete, broşür, dergi, roman, oyun ve filmlerin başlıklarını yazarken kullanılır. Şiir, öykü, makale, mektup ve söyleşi başlıkları ise normal font ile yazılır ve çift tırnak içinde belirtilir Alıntı Formatı: Metin akışı içinde yapılan alıntılar çift tırnak içerisine alınır. Ancak, bu alıntılar içinde alıntı varsa, alıntı içindeki bu alıntı için tek tırnak kullanılır. Üç satırdan daha uzun alıntılar metin akışı içinde yapılmaz; soldan 1.25 cm girinti ile bloklanarak ayrı paragraf halinde yapılır, tırnak işareti kullanılmaz. Yapılan alıntının içinden bir kısım atılmışsa, bunu belirtmek için atılan kısım yerine üç nokta (...) kullanılır. 7. Sayfa Numaraları: Tezin kapakları dışında tüm sayfalarına sıra ile bir numara verilir. Sayfa numaraları ortalanarak, sayfa altına verilir. Dış kapak ve iç kapak sayfaları numaralandırılmaz. Genel bilgiler, özet, abstract, içindekiler, projenin amacı bölümü sayfalarında romen rakamı, tezin ana bölümünde numara kullanılır. Ana metnin ilk sayfasına numara konmaz, sonraki sayfalarda 2 den başlayarak numaralandırma yapılır (bkz. Şekil 1). Numaralar seçilen fontun 2 punto düşük puntosuyla yazılır. (Örnek: 12 punto Times seçilirse, numaralar 10 punto ile yazılır.) Şekil 1. Microsoft Word Sayfa Numaraları Ayarları 8. Dipnotlar: Dipnotlar, yalnızca metin içerisinde anlatılanları genişletmek ve metnin akışı içinde yeri olmayan ancak gerekli görülen ek bilgileri vermek için kullanılır. B. KAYNAK BELİRTME Metin içerisindeki göndermeler ve alıntılar, Harvard Gönderme Sistemi ne göre yazılır. Ayrıca, metnin sonunda, metin içinde gönderme ya da alıntı yapılan kaynakların listesini içeren bir kaynakça bulunmalıdır. 1. Alıntılar: Alıntılar, başka bir kaynak tarafından yazılmış ya da söylenmiş bir ifadenin kelimesi kelimesine aktarıldığı durumlardır. 8 Örnek: Muammer Bozkurt a göre, sanat temelde öğretilmez; ancak el işçiliği öğretilebilir (2005: 43). Örnek: Sanat temelde öğretilmez; ancak el işçiliği öğretilebilir (Bozkurt 2005: 43). 2. Göndermeler: Göndermeler, başka bir kaynak tarafından yazılmış ya da söylenmiş bir ifadenin kendi metniniz içinde kendi cümleleriniz ile aktarılmasıdır. Göndermelerde metin içi kaynak

15 belirtirken sayfa numarasını vermeye gerek yoktur. Örnek: Muammer Bozkurt, sanatın yalnızca teori kullanılarak öğretilemez olduğunu savunmaktadır (2005). Örnek: Sanatın öğrenilmesi ancak onu birebir çalışmakla mümkündür (Bozkurt 2005). 3. İki veya Üç Yazarlı Kaynaklara/Kaynaklardan Göndermeler/Alıntılar: İki veya üç yazarlı bir kaynağa gönderme yapıldığında, metnin içinde tüm yazarların bilgileri verilir. Örnek: Politik kampanyalarda kullanılan negatif reklamların seçmenler üzerindeki en önemli etkilerinden biri seçim sürecine olan güvenin azalmasıdır (Cappella ve Jamieson 1997). 4. Dört ya da Daha Fazla Yazarlı Kaynaklara/Kaynaklardan Göndermeler/Alıntılar: Dört ya da daha fazla yazarlı bir kaynağa gönderme yapıldığında, metin içinde yalnızca birinci yazarın bilgisi verilir ve diğer yazarlara vd. kısaltması ile referans yapılır. Bu durumlarda, kaynakça listesinde tüm yazarların bilgisi verilmelidir. Örnek: Kanser ile genetik arasındaki ilişki hakkında bilgili olan kişiler arasında hastalıklara genetik eğimlilik testi alma isteği daha yüksektir (Lerman vd. 2004). 5. İki veya Daha Fazla Kaynağa Yapılan Göndermeler: Metinde birden fazla yazara gönderme yapılıyorsa, cümlenin sonunda, tüm yazarlar alfabetik sırayla, aralarına noktalı virgül konularak yazılır. Örnek: Etkileşimli medyanın en sık bahsedilen özelliklerinden biri, bilginin tüketici ve üretici arasında iki yönden akmasıdır (Anderson 2003; Turow 1997) 9 6. Kaynakçada Tarih Belirtme: Belirtilen kaynağın yayın tarihi, kaynakçada belirtilen tarih olur. Yeniden basımı yapılan kaynak, çeviri ya da eski basımının yeni versiyonu ise yayının orjinal basım tarihi ayrıca köşeli parantez içinde verilebilir. Aynı yazarın aynı yıl içerisinde yayınladığı iki veya daha fazla eserinin kullanılması durumunda, bunlar birbirinden 1980a, 1980b vb. şeklinde ayrılır. Metnin sonunda, metinde gönderme ve alıntı yapılan çalışmaların künye bilgilerinin soyadına göre ve alfabetik olarak sıralandığı kaynakça yer alır. C. KAYNAKÇA (BİBLİOGRAFYA) YAZIMI Kaynakça oluşturulurken aşağıdaki kurallara uyulur. 1. Tek Yazarlı Kitap: Metin İçinde (Uztuğ 1999: 46) Kaynakça İçinde Künye Uztuğ, F Siyasal Marka. İstanbul: Mediacat Yayınları. 2. Çok Yazarlı Kitap: Metin İçinde (3 yazarlı)

16 (Kay, Colin ve Thompson 1986: 140) Kaynakça İçinde Künye Kay, J., Mayer, C., ve Thompson, D Privatization and Regulation. Oxford: Clarendon. Metin İçinde (4 yazarlı) (Turban vd. 2002) Kaynakça İçinde Künye Turban, E., Lee, J. K., Warkentin, M., ve Chung, M Electronic Commerce: A Managerial Perspective. New Jersey: Prentice Hall. 3. Derleme Kitap: Metin İçinde (Silver ve Massanari 2006) 10 Kaynakça İçinde Künye Silver, D., ve Massanari, A (Der.) Critical Cyber-Culture Studies. New York: New York University Press 4. Derleme Kitap İçinde Bölüm: Metin İçinde (Rafaeli 1988: 122) Kaynakça İçinde Künye Rafaeli, S Interactivity: From New Media to Communication. Sage Annual Review of Communication Research: Advancing Communication Science: Merging Mass and Interpersonal Processes içinde (s ) der. Hawkins, R. P., Wiemann, J. M. ve S. Pingree. Beverly Hills: Sage Publications. 5. Türkçeye Çevrilmiş Kitap: (Surherland ve Sylvester 2004) Sutherland, M., ve Sylvester, A. K Reklam ve Tüketici Zihni. İ. Kalınyazgan (Çev.). İstanbul: Mediacat. 6. Dergi İçinde Makale: Metin İçinde (Robinson, Wysocja ve Hand 2007: 532) Kaynakça İçinde Künye Robinson, H., Wysocja, A., ve Hand, C Internet Advertising Effectiveness: The Effect of Design on Click-through Rates for Banner Ads. International Journal of Advertising 26(4): Gazete Makalesi: Metin İçinde (Berkan 1993) Kaynakça İçinde Künye Berkan, İ Edebiyat Nedir, Siyaset Nedir? Radikal, 11 Aralık, ss. 1, Yayımlanmamış Tez: Metin İçinde (Biçer 2006) Kaynakça İçinde Künye

17 Biçer, S Türkiye de İnternet Yayıncılığı ve Avrupa Birliği ne Uyum. Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi, Ankara: Gazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü. 9. Elektronik Kaynaklar: i. Yazarı Bilinen Web Makalesi Metin İçinde (Mieszkowski 2005) Kaynakça İçinde Künye Mieszkowski, K "Candy from Strangers." Salon.com. Erişim tarihi: Ağustos ii. Yazarı Bilinmeyen Web Makalesi Metin İçinde Web üzerinde yayınlanmış bir makalenin yazarı hakkında bilgi yok ise, makalenin başlığının ilk iki ya da üç kelimesi tırnak içinde belirtilerek metin içinde gönderme yapılır. ( 2008'de Küresel Reklam 2007) Kaynakça İçinde Künye 2008'de Küresel Reklam Harcamaları Artacak CNNTurk.com. Erişim tarihi: Mart ri.artacak/ /index.html. iii. Tüm Web Sayfası Metin İçinde (BP Solar) Kaynakça İçinde Künye BP Solar. Erişim tarihi: Eylül iv. Bir Kurumun Yazar Olduğu Çevrimiçi Dökümanlar Metin İçinde (The Kelsey Group 2008) Kaynakça İçinde Künye The Kelsey Group Interactive Advertising Revenues to Reach US$147 Billion Globally by Erişim tarihi: Ocak Kişisel Görüşme: Metin İçinde (Graham 2004) Kaynakça İçinde Künye Graham, Donald Vatan İcra Kurulu Başkanı, Reklam Stratejileri konulu görüşme, 1 Haziran, İstanbul. 11. Ansiklopedi ve Sözlük: Metin İçinde (TDK İmla Kılavuzu 2000: 118) Kaynakça İçinde Künye: Türk Dil Kurumu İmla Kılavuzu Feragat Ankara: TDK Yayınları. 12. Seminerler/Konferanslar: Metin İçinde: (Lawrence 1983)

18 Kaynakça İçinde Künye: Lawrence, Eric Gelişmiş Ülkelerde Sermaye Piyasası ve Bankaların Fonksiyonu. Uluslararası Sermaye Piyasası ve Bankalar Semineri, Çeşme, Ekim Film, Video veya DVD: Metin İçinde: (The Shining 1980) 13 Kaynakça İçinde Künye: The Shining Yön. Stanley Kubrick. Oyn. Jack Nicholson, Shelley Duvall, Warner Bros. D. KAPAKLAR 1. Dış Kapak: Tezin ilk bölümü dış kapaktan oluşur. Dış kapakta tezi hazırlayanın bağlı bulunduğu fakülte, bölüm, tezin ismi, tezi yazan kişinin adı soyadı, yeri ve yıl yer alır (bkz. Ekler-Dış Kapak Örneği). Dış kapak için sayfa düzeni, üst (4 cm), alt (2,5 cm), sol (4 cm) sağ (2,5 cm) olarak belirlenir. Dış kapakta tüm yazılar, Times New Roman yazı tipi ile ortalanarak yazılır. Üniversite, fakülte, bölüm ismi üst satırdan itibaren iki (12 puntoluk) satır atladıktan sonra alt alta gelecek şekilde büyük harflerle 16 punto ile yazılır. 12 puntoluk 8 satır atlandıktan sonra, projenin ismi sayfaya ortalanacak şekilde koyu ve büyük harflerle 18 punto ile yazılır. Projenin ismini takiben, 12 puntoluk 3 satır atlanır ve 14 punto ile (ilk harfleri büyük olarak) tezin türü yazılır. Tezin türünden sonra 12 puntoluk 6 satır atlanır ve büyük harflerle öğrencinin adı ve soyadı yazılır (14 punto). Öğrencinin adı ve soyadından sonra 12 puntoluk 10 satır atlanır ve tezin hazırlanış yeri ve yılı belirtilir (14 punto). 2. İç Kapak: İç kapakta tüm yazılar, Times New Roman yazı tipi ile ortalanarak yazılır. Üniversite, fakülte, bölüm ismi üst satırdan itibaren iki (12 puntoluk) satır atladıktan sonra alt alta gelecek şekilde büyük harflerle 16 punto ile yazılır. 12 puntoluk 8 satır atlandıktan sonra, projenin ismi sayfaya ortalanacak şekilde koyu ve büyük harflerle 18 punto ile yazılır. Projenin ismini takiben, 12 puntoluk 3 satır atlanır ve 14 punto ile (ilk harfleri büyük olarak) tezin türü yazılır. Tezin türünden sonra 12 puntoluk 6 satır atlanır ve büyük harflerle öğrencinin adı ve soyadı yazılır (14 punto). Öğrencinin adı ve soyadından sonra, 2 tane 12 puntoluk satır atlanır ve Danışman yazılır. Ardından, 1 tane 12 puntoluk satır atlanır ve danışmanın akademik

19 ünvanı, adı ve soyadı büyük harfler kullanarak 12 punto ile yazılır. 12 puntoluk 5 satır atlanır ve tezin hazırlanış yeri ve yılı belirtilir (14 punto). E. DANIŞMAN İMZA SAYFASI İç kapaktan sonra danışman ve tez jürisi üyeleri sayfası bulunmaktadır. Ana proje dökümanı PDF dosyasında bu sayfada istenen bilgiler elektronik olarak doldurulmuş olmalıdır. Buna ek olarak, bu sayfanın danışman ve tez jürisi tarafından imzalanmış hali proje DVD sine ayrı bir PDF dosyası olarak eklenmelidir. F. TÜRKÇE VE İNGİLİZCE TEZ ÖZETİ Tezin girişinde içindekiler kısmından hemen sonra bir ara sayfa olmak üzere tezin Türkçe ve İngilizce özeti yazılır (bkz. Ekler-Tez Özet Örnekleri). 14 G. TEŞEKKÜR NOTU Emeği geçen, yardımda bulunan, maddi veya manevi destekte bulunan kişi ya da kurumlara teşekkür sunmak için en fazla bir sayfa eklenir (bkz. Ekler-Teşekkür Notu Örneği). H. TEZİN İÇİNDEKİLER BÖLÜMÜ Tezin kapak sayfalarından sonra gelecek içindekiler kısmı için örnek ektedir (bkz. Eklerİçindekiler Örneği). 15 UYGULAMALI PROJELER İÇİN ÖZEL KURALLAR 16 I. REKLAMCILIK BÖLÜMÜ Uygulama projesi, bölüm, fakülte ve kütüphaneye verilmek üzere bu kılavuzun Temel Kurallar (Bölüm I) bölümünün Proje Teslim Formatı altbaşlığı (Altbaşlık E) altında belirtilen kurallara uygun bir şekilde 3 adet DVD ye kaydedilmiş olarak danışmanlara teslim edilir. 1. Bireysel Uygulamalı Projeler Hakkında Kurallar Bireysel uygulamalı projelerin uzunlukları kelime arasındadır. Proje iki bölümden oluşmalıdır: 1. Proje Stratejik Çalışma Raporu (Bölüm uzunluğu maksimum 3500 kelime olacaktır) a. Projenin Amacı b. Ön Araştırma Neticeleri c. Stratejik Pazarlama Bilgileri (Bu bölümdeki alt başlıkların sıralaması projeyi yapan öğrenci tarafından belirlenecektir) i. Ürün/Kurum/Hizmet/Pazar Hakkında Bilgi 1. SWOT (Gerektiği durumlarda) 2. Brand Maps/Perceptual Maps (Gerektiği durumlarda) ii. Hedef Kitle Hakkında Bilgi 1. Hedef kitle hakkında genel bilgiler ve veriler toplanmalıdır. Devlet İstatistik Enstitüsü, MediaCat gibi kaynaklardan bulunabilecek veriler bu konuda kullanılabilir. iii. Pazarlama Bileşenleri Hakkında Bilgi iv. Mecra Seçimi ve Seçimin Rasyonelinin Açıklaması d. Projenin profesyonel olarak sunulmaya hazır bir sunum dosyası

20 (PowerPoint te hazırlanmış sunum, sayfa başına iki slide gösterilecek şekilde bu bölüme eklenmelidir.) 2. Uygulama (Bölüm uzunluğu maksimum 1500 kelime olacaktır) a. Advertising ve Kreatif Brief b. Ekler i. Senaryo, Storyboard ii. Kreatif Ürünlerin Çıktıları iii. Kreatif ürünün (örnek: billboard design ı, basın reklamı, radyo reklamı, storyboard vb.) yaratılmasında çalışan ekip (varsa) hakkında bilgi (örnek: kameraman, seslendiren, reklamda oyuncu vb.) iv. İzin ve Telif Hakkı Belgeleri 2. Uygulamalı Ekip Projeleri Hakkında Kurallar Ekip uygulamalı projelerin uzunlukları kelime arasındadır. Ekip projeleri sadece bütünleşik pazarlama iletişime yönelik uygulamalar için geçerli olacaktır. Reklamcılık Bölümünde ekipler minimum iki, maksimum üç öğrenciden oluşabilir. Ekip projelerinde, ortak olarak hazırlanacak olan stratejik bölümün dışındaki tüm bölümlerde öğrenciler, diğer ekip üyelerinden bağımsız olarak çalışacak ve ürün üreteceklerdir. Örnek: 3 kişilik bir ekip, bir araba markasının lansmanı ile ilgili proje yapacaksa, lansmanın bütünleşik iletişim stratejisi, tüm ekip üyeleri tarafından birlikte hazırlanacaktır. Uygulamada ise, her ekip üyesi bir mecradan tek başına sorumlu olacaktır. 17 Proje iki bölümden oluşmalıdır: 1. Proje ve Bütünleşik Pazarlama Stratejisi (Ekibin ortak çalışması ile yapılacaktır. Bölüm uzunluğu maksimum 3000 Kelime olacaktır). a. Projenin Amacı b. Ekip Hakkında Bilgi c. Ön Araştırma d. Stratejik Pazarlama Bilgileri (Bu bölümdeki alt başlıkların sıralaması projeyi yapan ekip tarafından belirlenecektir.) i. Ürün/Kurum/Hizmet Hakkında Bilgi 1. SWOT (Gerektiği durumlarda) 2. Brand Maps/Perceptual Maps (Gerektiği durumlarda) ii. Pazar Hakkında Bilgi iii. Hedef Kitle Hakkında Bilgi 1. Hedef kitle hakkında genel bilgiler ve veriler toplanmalıdır. Devlet İstatistik Enstitüsü, MediaCat gibi kaynaklardan bulunabilecek veriler bu konuda kullanılabilir. iv. Kullanılacak olan bütünleşik pazarlama stratejisi teması nedir? v. Pazarlama bileşenleri hakkında bilgi vi. Pazarlama bileşenleri bütünleşik pazarlama temasını nasıl destekleyecek? 1. Tutundurma a. Halkla İlişkiler Amaç ve Stratejileri Hakkında Bilgi (basın, sponsorluk vs.)

21 b. Satış Promosyonlarının Amaç ve Stratejileri Hakkında Bilgi c. Reklam Amaç ve Stratejileri Hakkında Bilgi d. Fiyatlandırma e. Dağıtım f. Ürün vii. Ekip üyelerinin mecra seçimleri ve mecra seçimlerinin rasyoneli. e. Projenin profesyonel olarak sunulmaya hazır bir sunum dosyası (PowerPoint te hazırlanmış sunum, sayfa başına iki slide gösterilecek şekilde bu bölüme eklenmelidir.) 2. İletişim/Reklam Uygulama (Her ekip üyesi, diğer ekip üyelerinden bağımsız olarak çalışacaktır. Bölüm uzunluğu maksimum 2000 kelime olacaktır). a. Kullanılan Mecra Hakkında Açıklama/Araştırma b. Kullanılan Mecranın, Ürüne, Hedef Kitleye ve Bütünleşik Pazarlama Stratejisine Uygunluğu/Rolü Hakkında Açıklama/Araştırma. c. Öğrencinin Seçtiği Mecra için Kendi Başına Hazırladığı Kreatif Brief. d. Ekler i. Senaryo, storyboard vs. ii. Kreatif ürünlerin çıktıları iii. Kreatif ürünün (örnek: billboard design ı, basın reklamı, radyo reklamı, storyboard vb.) yaratılmasında çalışan ekip (varsa) hakkında bilgi (örnek: kameraman, seslendiren, reklamda oyuncu vb.) iv. İzin ve Telif Hakkı Belgeleri 18 II. İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ Uygulama projesi, bölüm, fakülte ve kütüphaneye verilmek üzere 3 adet DVD ye (bu kılavuzın Temel Kurallar (Bölüm I) bölümünün Proje Teslim Formatı altbaşlığı (Altbaşlık E) altında belirtilen kurallara uygun bir şekilde) kaydedilmiş olarak danışmanlara teslim edilir. Projeler aşağıdaki başlıklar altında toplanır: Basılı tasarım ürünleri Web tasarım ürünleri Etkileşimli tasarım ürünleri Video çalışmaları Animasyon çalışmaları Fotoğraf çalışmaları 19 III. RADYO, TELEVİZYON VE SİNEMA BÖLÜMÜ 1. RTS uygulamalı projeler, proje metni, ekler ve eserin kendisi olmak üzere üç kısımdan oluşur. a) Proje Metni ( kelime ) : Proje metni esas olarak, I. Projenin Amacı ve Tanıtımı II. Projenin Dayandığı Kuramsal ve Kavramsal Çerçeve III. Yönetmenin Sanatsal Bakış Açısı IV. Yönetmenin Yapım Sürecini Analizi V. Kaynakça ve projenin gerektirdiği tartışmalardan oluşur. Kaynakça, kelime sayısına dâhil

22 değildir. b) Ekler: Bu bölümde, uygulamaya ilişkin aşağıdaki bölümler yer almalıdır: I. Sinopsis (1 3 sayfa) II. Tretman III. Senaryo (son hali) IV. Storyboard (resimli taslak) V. Casting dosyası (oyuncu fotoğraf ve özgeçmişleri) VI. Karşılaştırmalı Bütçe (tahmin edilen ve gerçekleştirilen) VII. Lokasyon araştırması (mekân fotoğrafları) VIII. İzin ve Telif Hakları Belgeleri IX. Film Ekibi ve Görevlerinin Dökümü Bunlar dışında gerekli görülen ve özellikle metin bölümünü destekleyen diğer ekler bu bölüme konulur. c) Eser: Mezuniyet projesi filmleri, aşağıda belirtilen dört formatta teslim edilir. I. Tez Filmi DVDsi (mov + avi olarak) II. Tez Filminin Arşiv Mini DV kopyası III. Tez Filminin Arşiv BETA SP kopyası Hazırlanan bütün DVD ler Mac ve PC uyumlu olmalıdır. Tez filmi DVD si ve proje metni ekleriyle birlikte bu kılavuzun Temel Kurallar (Bölüm I) bölümünün Proje Teslim Formatı altbaşlığı (Altbaşlık E) altında belirtilen kurallara uygun olarak bir DVD halinde teslim edilecektir. Mini DV ve Beta SP kopyaların üzerinde proje adı, proje sahibinin adı soyadı, formatı, filmin uzunluğu, yapım yılı ve kaset / DVD nin kayıt tarihi; bilgisayar çıktısı etiketlere yazılmış olarak bulunmalıdır RTS Film Proje Jeneriği: Hazırlanan filmlerin jenerikleri, aşağıdaki noktalara uygun olarak düzenlenmelidir. Başlangıç jeneriğinde yalnızca filmin adı Türkçe ve İngilizce olarak verilmelidir. Başka bilgiye gerek yoktur. Bitiriş jeneriği, aşağıda verilen örneğe benzer biçimde olmalıdır. Teşekkür bölümünde, tutumlu davranmanız, size önemli maddi/manevi destekte bulunan kişi ve kurumları anmanız önerilir. a) Açılış Jeneriği: Masumiyet / Innocence b) Kapanış Jeneriği: Yönetmen / Director: Saniye Çakmak Senaryo / Screenwriter: Serap Atalay Kamera / Cinematography: Selin Soğukpınar Kurgu / Editing: Ömer Faruk Özcan Müzik / Music: Onur Sevinç Ses / Sound: Fikri Işıklı Işık / Lighting: Efsa Aktar Set ve Dekor / Art Direction: Yasemin Bülbüloğlu Oyuncular / Cast: Ayşe: Beste Bereket Fatma: Fadik Sevin Atasoy Naciye: Tuba Ünsal Hüseyin: Haluk Bilginer Ahmet: Mehmet Ali Alabora

23 Danışman Öğr. Gör. / Project Supervisor Tevfik Başer Teşekkürler / Acknowledgments: Aksaray Simit Sarayı Beyoğlu Belediyesi Büyükada Ahmet Hamdi Tanpınar Hastanesi Hüsnü Örnek, Ahmet Yapımcı, Annem Radyo-Televizyon-Sinema Bölümü İletişim Fakültesi Kadir Has Üniversitesi C 2008 Produced at the Department of Radio/TV/Cinema Faculty of Communication Kadir Has University İstanbul - TURKEY C EKLER 22 DIŞ KAPAK ÖRNEĞİ T. C. KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ RADYO, SİNEMA ve TELEVİZYON BÖLÜMÜ METİN ERKSAN SİNEMASINDA MÜLKİYET SORUNU Lisans Mezuniyet Tezi NAZLI EFSA AKTAR İstanbul, İÇ KAPAK ÖRNEĞİ T. C. KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ RADYO, SİNEMA ve TELEVİZYON BÖLÜMÜ METİN ERKSAN SİNEMASINDA MÜLKİYET SORUNU Lisans Mezuniyet Tezi NAZLI EFSA AKTAR Danışman ÖĞR. GÖR. DR. MELİS BEHLİL İstanbul,

24 DANIŞMAN İMZA SAYFASI ÖRNEĞİ KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ Bu tezin [Bölüm Adı] den mezun olması için gereken tüm koşulları ve istekleri yerine getirdiğini onaylıyorum.. ( İmza, Danışman )... ( İsim, Danışman ) Bu tezin [Bölüm Adı] den mezun olması için gereken tüm koşulları ve istekleri yerine getirdiğini onaylıyorum.. ( İmza )... ( İsim ) Bu tezin [Bölüm Adı] den mezun olması için gereken tüm koşulları ve istekleri yerine getirdiğini onaylıyorum.. ( İmza ) ( İsim ) 25 TÜRKÇE ÖZET ÖRNEĞİ ÖZET METİN ERKSAN SİNEMASINDA MÜLKİYET SORUNU Nazlı Efsa Aktar Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü Lisans Programı Danışman: Öğr. Gör. Dr. Melis Behlil Mayıs 2008 Türk sinemasının tartışmasız en yetenekli ve özgün yönetmeni Metin Erksan dır. Tutku sinemasının yaratıcı yönetmeni Erksan ın en temel işlediği tema ise mülkiyet sorunudur. 1960larda ortaya çıkan Toplumsal Gerçekçi sinema örneklerini Erksan mülkiyet sorunu üzerinden vermeyi tercih etmiştir. Bu çalışma ile Metin Erksan sinemasında mülkiyet sorununun üç ana temele dayandığı görülmüştür. Bunlar kadının mülkiyeti, toprağın mülkiyeti ve suyun mülkiyetidir. Bu üç şey doğal hallerinden koparılıp kapitalist emtia yapılmaya çalışıldığında toplumda yıkıcı çöküntüler olduğu görülmüştür. Anahtar Sözcükler: Türk Sineması, Yaratıcı Yönetmenlik 26 İNGİLİZCE ÖZET ÖRNEĞİ ABSTRACT THE IDEA OF OWNERSHIP IN METIN ERKSAN S FILMS Nazlı Efsa Aktar Radio, Cinema and Television Department, Undergraduate Program Advisor: Dr. Melis Behlil May 2008 Metin Erksan is undoubtedly the most innovative and creative filmmaker of Turkish cinema. As a very passionate filmmaker, Erksan prefers to make films where he deals with the issue of capitalist ownership. At the height of Turkish Social Realism movement Erksan preferred to

25 make films that stressed this problem of ownership. This study identifies three basic problems with capitalist ownership in Erksan s cinema; they are the ownership of women, land and water. It is the claim of thesis that when these three elements of nature are alinenated from their roots and taken into capitalist ownership the balance of nature is upset and the natural order collapses on people. Keywords: Turkish Cinema, Auteur Theory 27 TEŞEKKÜR NOTU ÖRNEĞİ TEŞEKKÜR NOTU Bu tezin yazılma sürecini benimle beraber yaşayan, deneyimleyen, gözleyen, bana fikirleri, eleştirileri, yorumları ile destek veren tüm kişileri tek tek anmam olanaksız. Burada katkısı bulunan herkese şükranlarımı sunarım. Tez aşamamın her anında desteğini benden esirgemeyen, bu sürecin benim için ne kadar zor olduğunu düşünerek önermelerimi her zaman açık fikirlilikle ve samimiyetle dinleyen, eleştiren tez danışmanım... e teşekkür ederim. Çalışmamı takip ederek bana eleştirileri, yorumları ile katkıda bulunan, kaynak öneren hocalarım... ve... e kendimi açıkça ifade olanağı bulmamı sağladıkları ve bu tezin ortaya çıkabilmesini benim kadar istedikleri için teşekkür ederim. Tez çalışması boyunca Kadir Has Üniversitesi nin bir parçasıydım. İletişim Fakültesi ndeki tüm hocalarımın ve arkadaşlarımın bu tezde emeği var. Ve elbette bugüne gelmemdeki en büyük pay anne ve babamın. Yazdığım her satırda benden çok emekleri var. Bu nedenle de tezin asıl sahibi onlar. Çalışmamı onlara armağan ediyorum. İstanbul, Mayıs İÇİNDEKİLER ÖRNEĞİ İÇİNDEKİLER TABLO LİSTESİ... Sayfa No ııı ŞEKİL LİSTESİ... ıv KISALTMALAR... v SİMGELER... vı 1. GİRİŞ TÜRKİYE DE TOPLUMSAL GERÇEKÇİ SİNEMANIN GELİŞİMİ 2.1. Toplumsal Gerçekçiliği Hazırlayan Tarihi Sebepler Sanatsal Sebepler Yeni Kuşak Yönetmenlerin Yetişmesi METİN ERKSAN SİNEMASININ YAPISI 3.1. İlk Dönem Edebiyat Uyarlamaları Oy Farfara Farfara Gecelerin Ötesi Şoför Nebahat Metin Erksan ın Toplumsal Gerçekçi Filmleri... 63

26 Yılanların Öcü Susuz Yaz Kuyu METİN ERKSAN SİNEMASINDA MÜLKİYET 4.1. Kadının Mülkiyeti Kuyu: Yaratıcı Berekete Tecavüz Susuz Yaz: Çağdaş Habil ve Kabil Yılanların Öcü: Yasak Meyve Suyun Mülkiyeti Toprağın Mülkiyeti SONUÇ EKLER KAYNAKÇA GENEL FORMLAR 30 T.C KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ BİTİRME PROJESİ SAVUNMA FORMU FORM 1 Dersin Kodu Dersin Adı Yarıyıl Öğrencinin Adı Soyadı Öğrencinin Numarası Öğrencinin Bölümü Bitirme Projesi Başlığı Bitirme Projesi Danışmanı BİTİRME PROJESİ BAŞARI NOTU Bitirme Projesinin Sunulduğu Tarih/Yer/Saat Bitirme Projesi Danışmanının Projeye Verdiği Puan (100 Puan üzerinden verilir/ Bitirme Projesi Başarı Puanının %60 ıdır) Bitirme Projesi Savunma Sınavı Jürisinin Projeye Verdiği Puanın Aritmetik Ortalaması (100 Puan üzerinden verilir/ Bitirme Projesi Başarı Puanının %40 ıdır) Bitirme Projesi Başarı Puan (Rakam Olarak) Bitirme Projesi Başarı Notu (Harf Olarak) Tarih:.../.../... Proje Danışmanının Adı ve Soyadı: İmza 31 T.C. KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ BİTİRME PROJESİ DEĞERLENDİRME FORMU FORM 2 Dersin Kodu Dersin Adı Yarıyıl Öğrencinin Adı Soyadı Öğrencinin Numarası Öğrencinin Bölümü Bitirme Projesi Başlığı Bitirme Projesi Danışmanı

27 DEĞERLENDİRME PUANI (100 puan üzerinden) Araştırma (20 puan) Metnin Değerlendirilmesi (40 puan) Problemin Ortaya Konuşu (20 puan) Kavram Geliştirme (20 puan) Yazı Stili (Araştırma Projelerinde)/Estetik (Uygulama Projelerinde) (20 puan) Çalışmanın Değerlendirilmesi (60 Puan) Analitik Beceri (20 puan) Toplam Puan (100 üzerinden) Tarih:.../.../... Jüri Üyesinin Adı ve Soyadı: İmza 32 T.C. KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ TELİF HAKKI İZİN FORMU FORM 3 Öğrencinin Adı Soyadı:... Öğrencinin Fakülte/ Bölümü:... Öğrencinin Numarası:... Eser Sahibinin Adı-Soyadı:... Eser Türü... Eser Adı... Yukarıda kimliği bildirilen öğrenciye İletişim Fakültesi uygulamalı mezuniyet projesinde eğitim amacıyla kullanması ve eseri ticari amaçla kullanılmaması kaydıyla yukarıda belirtilen telifli eserimi kullanmasına izin veriyorum. Telif Sahibi 33 T.C. KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ ARAŞTIRMA AMAÇLI GÖRÜŞME İZİN FORMU FORM 4 Öğrencinin Adı Soyadı: Öğrencinin Fakülte / Bölümü: Öğrencinin Numarası: Görüşme Yapacağı Konu: Tez Konusu: Tez Danışmanı: Dekan: Yukarıda kimliği bildirilen öğrencinin.ile araştırma amaçlı görüşme yapması uygundur. 34 T.C. KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ

28 EKİP BİLGİ FORMU FORM 5 Dersin Kodu Dersin Adı Yarıyıl Her ekip üyesi aşağıdaki bilgileri doldurmalıdır. Ekip Üyesinin Adı Soyadı Ekip Üyesinin Numarası Ekip Üyesinin Seçtiği Mecra / Görevi Ekip Üyesinin Adı Soyadı Ekip Üyesinin Numarası Ekip Üyesinin Seçtiği Mecra / Görevi Ekip Üyesinin Adı Soyadı Ekip Üyesinin Numarası Ekip Üyesinin Seçtiği Mecra / Görevi Ekip Üyesinin Adı Soyadı Ekip Üyesinin Numarası Ekip Üyesinin Seçtiği Mecra / Görevi

K.S.Ü. MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİTİRME ÖDEVİ / BİTİRME PROJESİ DERSLERİ İLE İLGİLİ İLKELER

K.S.Ü. MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİTİRME ÖDEVİ / BİTİRME PROJESİ DERSLERİ İLE İLGİLİ İLKELER K.S.Ü. MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİTİRME ÖDEVİ / BİTİRME PROJESİ DERSLERİ İLE İLGİLİ İLKELER 1- TANIM K.S.Ü. Müh. Mim. Fakültesinin Tekstil Mühendisliği Bölümünde Bitirme

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ URLA DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ URLA DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ URLA DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı; Ege Üniversitesi Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu nda öğrenim gören öğrencilerin eğitim-öğretim

Detaylı

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ BİTİRME TEZİ YÖNERGESİ

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ BİTİRME TEZİ YÖNERGESİ Amaç AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ BİTİRME TEZİ YÖNERGESİ I. BÖLÜM GENEL Madde 1- Bu yönergenin amacı, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesinden mezun olacak öğrencilerin

Detaylı

Ordu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Staj Yönergesi Aralık 2007 T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ

Ordu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Staj Yönergesi Aralık 2007 T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ AMAÇ Madde 1- Bu yönergenin amacı; Ordu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin eğitim-öğretim döneminde kazanmış oldukları bilgi, beceri

Detaylı

T.C AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ DÖNEM İÇİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ DÖNEM İÇİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ DÖNEM İÇİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1)Yönergenin Amacı, Ağrı İbrahim Çeçen

Detaylı

BİTİRME PROJESİ KILAVUZU

BİTİRME PROJESİ KILAVUZU BİTİRME PROJESİ KILAVUZU 1 İÇİNDEKİLER I TEMEL KURALLAR A. Bitirme Projesi Danışmanlarının Belirlenmesi B. Bitirme Projesi Türleri C. Danışmanlık ve Bitirme Projesi Öğrencilerinin Sorumlulukları D. Bitirme

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL DERGİLER YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL DERGİLER YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Senato: 2 Mart 2016 2016/06-6 KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL DERGİLER YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- Bu Yönergenin amacı, Kahramanmaraş

Detaylı

İÇİNDEKİLER. 1. Projenin Amacı... 2. 2. Proje Yönetimi... 2. 3. Projenin Değerlendirilmesi... 2. 4. Projenin Süresi... 2. 5. Projenin Kapsamı...

İÇİNDEKİLER. 1. Projenin Amacı... 2. 2. Proje Yönetimi... 2. 3. Projenin Değerlendirilmesi... 2. 4. Projenin Süresi... 2. 5. Projenin Kapsamı... 0 İÇİNDEKİLER 1. Projenin Amacı...... 2 2. Proje Yönetimi... 2 3. Projenin Değerlendirilmesi... 2 4. Projenin Süresi... 2 5. Projenin Kapsamı... 2 6. Projenin Saklanması... 3 7. Proje ve Raporlama... 3

Detaylı

Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi. Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü PROJE HAZIRLAMA ESASLARI

Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi. Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü PROJE HAZIRLAMA ESASLARI Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü PROJE HAZIRLAMA ESASLARI Yrd.Doç.Dr. Kemal ÜÇÜNCÜ Orman Endüstri Makinaları ve İşletme Anabilim Dalı 1. Proje Konusunun

Detaylı

T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI

T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI Dayanak MADDE 1- (1) Bu esaslar 20 Mayıs 2008 tarih ve 26881 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Kafkas Üniversitesi

Detaylı

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE TEŞVİK ESASLARI

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE TEŞVİK ESASLARI I. AMAÇ ve KAPSAM MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE TEŞVİK ESASLARI Madde 1. Bu esasların amacı, Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim elemanlarının ulusal ve uluslararası düzeyde

Detaylı

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ YAZILIM KULÜBÜ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Kuruluş Gerekçesi, Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ YAZILIM KULÜBÜ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Kuruluş Gerekçesi, Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ YAZILIM KULÜBÜ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM Kuruluş Gerekçesi, Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Kuruluş Gerekçesi Kulüp, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Yazılım Kulübü ismi ile

Detaylı

M i m e d 2 0 1 0 ö ğ r e n c i p r o j e l e r i y a r ı ş m a s ı soru ve cevapları

M i m e d 2 0 1 0 ö ğ r e n c i p r o j e l e r i y a r ı ş m a s ı soru ve cevapları M i m e d 2 0 1 0 ö ğ r e n c i p r o j e l e r i y a r ı ş m a s ı soru ve cevapları S1: Erasmus kapsamında yapılan projelerle yarışamaya katılınabilir mi? C1: Erasmus kapsamında gidilen yurtdışı üniversitelerdeki

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ JEOFİZİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ İLKELERİ

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ JEOFİZİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ İLKELERİ ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ JEOFİZİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ İLKELERİ 1) Jeofizik Mühendisliği Eğitim / Öğretim Programına kayıtlı öğrenciler, Çanakkale Onsekiz

Detaylı

T.C. ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ DEKANLIĞI.. BÖLÜM BAġKANLIĞINA. Üniversitesi,.. Fakültesi, Anabilim Dalı. numaralı

T.C. ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ DEKANLIĞI.. BÖLÜM BAġKANLIĞINA. Üniversitesi,.. Fakültesi, Anabilim Dalı. numaralı T.C. UŞAK UġAK ÜNİVERSİTESİ ÜNĠVERSĠTESĠ EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ DEKANLIĞI. BÖLÜM BAġKANLIĞINA Üniversitesi,.. Fakültesi, Anabilim Dalı. numaralı sınıf (normal/ikinci öğretim) öğrencisiyim. 201-201

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ GEREDE UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ GEREDE UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ KARAR TARİHİ : 10.04.2014 KARAR SAYISI : 2014/42 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ GEREDE UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Gerede Uygulamalı Bilimler

Detaylı

Türk-Alman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Staj Yönergesi. Ek İsterler

Türk-Alman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Staj Yönergesi. Ek İsterler Türk-Alman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Staj Yönergesi Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç 14 üncü maddesi ve 01.10.2008 tarihinde yürürlüğe giren 5510 sayılı Kanunun 5 inci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ UZAKTAN EĞİTİM YÖNERGESİ

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ UZAKTAN EĞİTİM YÖNERGESİ AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ UZAKTAN EĞİTİM YÖNERGESİ Afyonkarahisar 2012 İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM... 1 AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR... 1 Amaç... 1 Kapsam... 1 Dayanak... 1 Tanımlar...

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA ÇİFT ANADAL (ÇAP) ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA ÇİFT ANADAL (ÇAP) ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA ÇİFT ANADAL (ÇAP) ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu yönergenin amacı, Sakarya Üniversitesi

Detaylı

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ TEZ YAZIM KURALLARI

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ TEZ YAZIM KURALLARI T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ TEZ YAZIM KURALLARI Yazı Karakteri Tezde 12 punto Times New Roman yazı biçimi kullanılır. Tezde kullanılan yazı karakteri

Detaylı

GRAFİK TASARIMCISI TANIM

GRAFİK TASARIMCISI TANIM TANIM Bir mesajı görsel yolla belirli bir hedef kitleye ulaştırmak amacıyla logo, afiş, büyük boy sokak afişi yani billboard, basın ilanı, ambalaj, kitap, dergi, tanıtım filmleri, çizgi film gibi iletişim

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA BÖLÜMÜ STAJ ESASI

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA BÖLÜMÜ STAJ ESASI NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA BÖLÜMÜ STAJ ESASI Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu esas Necmettin Erbakan Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi

Detaylı

a) Birim sorumluları: Merkez çalışmalarının programlanmasından ve uygulanmasından sorumlu öğretim elemanlarını,

a) Birim sorumluları: Merkez çalışmalarının programlanmasından ve uygulanmasından sorumlu öğretim elemanlarını, NİĞDE ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönetmeliğin amacı, Niğde Üniversitesine bağlı olarak kurulan

Detaylı

29 Ocak 2015 Senato Sayı : 123 YÖNERGE

29 Ocak 2015 Senato Sayı : 123 YÖNERGE 29 Ocak 2015 Senato Sayı : 123 YÖNERGE GÜMÜġHANE ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM KOMĠSYONU YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, Eğitim Komisyonu nun yetki ve sorumluluklarına

Detaylı

MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik, 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 14 ve 49 uncu maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır.

MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik, 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 14 ve 49 uncu maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM, ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı Ağrı İbrahim Çeçen

Detaylı

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU VE SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU YIL İÇİ UYGULAMA VE YAZ STAJI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1. Yönergenin amacı, Karabük

Detaylı

TOPLANTI SAYISI: 26 KARAR TARİHİ: 27.11.2015

TOPLANTI SAYISI: 26 KARAR TARİHİ: 27.11.2015 T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI TOPLANTI SAYISI: 26 KARAR TARİHİ: 27.11.2015 KARAR 2015/186 Üniversitemiz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürlüğü nün teklifi doğrultusunda; Uygulamalı Bilimler

Detaylı

FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ STAJ ve KLİNİK UYGULAMA YÖNERGESİ

FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ STAJ ve KLİNİK UYGULAMA YÖNERGESİ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ STAJ ve KLİNİK UYGULAMA YÖNERGESİ AMAÇ VE KAPSAM Madde 1 Bu yönergenin amacı Şifa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü Öğretim

Detaylı

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AKSARAY ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE Amaç ve Kapsam MADDE 1 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bu Yönergenin amacı,

Detaylı

SİİRT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç

SİİRT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç SİİRT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Siirt Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ UYGULAMA ESASLARI 1. GENEL HUSUSLAR

DİCLE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ UYGULAMA ESASLARI 1. GENEL HUSUSLAR DİCLE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ UYGULAMA ESASLARI 1. GENEL HUSUSLAR Madde 1.1. Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin lisans derecesini alabilmeye hak kazanabilmeleri için

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ AMAÇ Madde 1- Bu yönergenin amacı, Çankırı Karatekin Üniversitesi Meslek Yüksekokulunda öğrenim gören öğrencilerin öğrenim

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ MART 2016 MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Gaziosmanpaşa Üniversitesi bünyesinde yaz okulunda uygulanacak olan

Detaylı

MEF ÜNİVERSİTESİ YAŞAM BOYU EĞİTİM MERKEZİ YÖNERGESİ

MEF ÜNİVERSİTESİ YAŞAM BOYU EĞİTİM MERKEZİ YÖNERGESİ MEF ÜNİVERSİTESİ YAŞAM BOYU EĞİTİM MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; MEF Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Uygulama ve Araştırma

Detaylı

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7. 7. GELĠġMĠġ ÖZELLĠKLER

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7. 7. GELĠġMĠġ ÖZELLĠKLER ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7 AMAÇ ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7 Bu faaliyette verilen bilgiler ile hazırlamıģ olduğunuz belgeye uygun baģvuruları (Ġçindekiler Tablosu, Dipnot/sonnot, Ģekil tablosu, resim yazısı vb.) hatasız

Detaylı

Senato Tarihi: 13.08.2015 Karar No: 2015-114 ORDU ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EĞİTİM VE SERTİFİKA PROGRAMLARI YÖNERGESİ

Senato Tarihi: 13.08.2015 Karar No: 2015-114 ORDU ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EĞİTİM VE SERTİFİKA PROGRAMLARI YÖNERGESİ Senato Tarihi: 13.08.2015 Karar No: 2015-114 ORDU ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EĞİTİM VE SERTİFİKA PROGRAMLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ. ÇİFT ANADAL ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ. ÇİFT ANADAL ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, anadal lisans programlarını üstün başarıyla yürüten öğrencilerin, aynı zamanda ikinci

Detaylı

ADANA BİLİM ve TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK ve DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİMİ STAJ YÖNERGESİ

ADANA BİLİM ve TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK ve DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİMİ STAJ YÖNERGESİ ADANA BİLİM ve TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK ve DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİMİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanım Amaç MADDE 1- Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ İLKELERİ / UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ İLKELERİ / UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ İLKELERİ / UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Hedefler Amaç MADDE 1- (1) Bu ilkeler; Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik

Detaylı

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel Esaslar Amaç Madde 1- (1)Bu

Detaylı

T.C ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU T.C ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU 2015-2016 EĞİTİM ve ÖĞRETİM YILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANIYLA YATAY GEÇİŞ İŞLEMLERİ (EK MADDE-1 E GÖRE) ve BAŞVURULARI Yükseköğretim Kurumlarında Ön lisans ve Lisans

Detaylı

T.C. KĠLĠS 7 ARALIK ÜNĠVERSĠTESĠ ÖRGÜN EĞĠTĠM ÖĞRENCĠLERĠNE YÖNELĠK UZAKTAN EĞĠTĠM YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Tanımlar

T.C. KĠLĠS 7 ARALIK ÜNĠVERSĠTESĠ ÖRGÜN EĞĠTĠM ÖĞRENCĠLERĠNE YÖNELĠK UZAKTAN EĞĠTĠM YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Tanımlar Senato Tarihi: 29/07/2015 Senato No : 12 Amaç T.C. KĠLĠS 7 ARALIK ÜNĠVERSĠTESĠ ÖRGÜN EĞĠTĠM ÖĞRENCĠLERĠNE YÖNELĠK UZAKTAN EĞĠTĠM YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Tanımlar MADDE 1- (1) Bu yönergenin

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: Madde 1. (1) Bu yönergenin amacı, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesinin önlisans, lisans ve lisansüstü

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

GAZİ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak GAZİ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1 Bu yönergenin amacı Gazi Üniversitesi öğretim elemanlarının yurt içi ve

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM.

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam MADDE 1 Bu Yönerge, Çukurova Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi

Detaylı

HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ İNTÖRN PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ İNTÖRN PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ İNTÖRN PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu uygulama esaslarının amacı Şifa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü

Detaylı

T.C. BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI YAYINLARI TEŞVİK PROGRAMI UYGULAMA YÖNERGESİ

T.C. BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI YAYINLARI TEŞVİK PROGRAMI UYGULAMA YÖNERGESİ T.C. BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI YAYINLARI TEŞVİK PROGRAMI UYGULAMA YÖNERGESİ I. Amaç ve Kapsam Madde 1. Bu uygulama yönergesinin amacı Bezmialem Vakıf Üniversitesinde (BVÜ) görevli öğretim

Detaylı

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2015-2016 GÜZ YARIYILI İÇM 401-402 PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2015-2016 GÜZ YARIYILI İÇM 401-402 PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2015-2016 GÜZ YARIYILI İÇM 401-402 PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ KONU: GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ TASARIM STÜDYOSU YER: ESKİ BAHÇE KAFE YERLEŞKESİ /KAMPÜS 1.

Detaylı

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1- (1) Kadir Has Üniversitesi Önlisans ve Lisans Programları Yatay Geçiş Yönergesi Yüksek Öğretim Kurumlarında

Detaylı

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİ

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİ BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu

Detaylı

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü 07.03.2012 06:18

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü 07.03.2012 06:18 http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2012/03/201203... 1 of 5 6 Mart 2012 SALI Resmî Gazete Sayı : 28225 Atatürk Üniversitesinden: YÖNETMELİK ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ASTROFİZİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

Detaylı

T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ULUTÖMER) TÜRKÇE KURSU, EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ULUTÖMER) TÜRKÇE KURSU, EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ULUTÖMER) TÜRKÇE KURSU, EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (Değişik:RG-14/2/2014-28913) (1) Bu Yönetmeliğin amacı; yükseköğrenim

Detaylı

PATOLOJİ DERNEKLERİ FEDERASYONU ETİK YÖNERGE TASLAĞI. GEREKÇE: TTB UDEK kararı gereğince, Federasyon Yönetim

PATOLOJİ DERNEKLERİ FEDERASYONU ETİK YÖNERGE TASLAĞI. GEREKÇE: TTB UDEK kararı gereğince, Federasyon Yönetim PATOLOJİ DERNEKLERİ FEDERASYONU ETİK YÖNERGE TASLAĞI GEREKÇE: TTB UDEK kararı gereğince, Federasyon Yönetim Kurulunun önerileri doğrultusunda bu çalışma yapılmıştır. GENEL KONULAR: Madde 1.Tanım: 1.1.

Detaylı

2- Bilim ve Danışma Kurulu Onayına Sunulacak Eserlere Đlişkin Yayın

2- Bilim ve Danışma Kurulu Onayına Sunulacak Eserlere Đlişkin Yayın SĐGORTA ARAŞTIRMALARI DERGĐSĐ GENEL YAYIN ĐLKELERĐ VE YAZIM KURALLARI Sigorta Araştırmaları Dergisi ne çalışma göndermek için gerekli kriterler şunlardır: 1- Çalışmanın Genel Yayın Đlkeleri ne uygun olması,

Detaylı

15.01.2016 SENATO 2016/1-IV

15.01.2016 SENATO 2016/1-IV 15.01.2016 SENATO 2016/1-IV BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLEMLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, öğrenci işlemlerine ilişkin usul ve

Detaylı

HAM PUAN: Üniversite Sınavlarına giren adayların sadece netler üzerinden hesaplanan puanlarına hem puan denir.

HAM PUAN: Üniversite Sınavlarına giren adayların sadece netler üzerinden hesaplanan puanlarına hem puan denir. YGS / LYS SÖZLÜĞÜ OBP (ORTA ÖĞRETİM BAŞARI PUANI): Öğrencinin diploma notunun diğer öğrencilerin diploma notlarına oranıdır. En az 100 en çok 500 puan arasında değişen bu değer, öğrencinin başarısı okulun

Detaylı

Afyon Kocatepe Üniversitesi Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı Eğitim-Öğretim

Afyon Kocatepe Üniversitesi Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı Eğitim-Öğretim Afyon Kocatepe Üniversitesi Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı, Afyon Kocatepe Üniversitesi zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfının eğitim-öğretim

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DERS GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DERS GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DERS GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER...i BİRİNCİ BÖLÜM...1 Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar...1 Amaç...1 Kapsam...1 Dayanak...1 Tanımlar...1 İKİNCİ BÖLÜM...2

Detaylı

BİTİRME ÇALIŞMASI RAPORLARI

BİTİRME ÇALIŞMASI RAPORLARI BİTİRME ÇALIŞMASI RAPORLARI Bitirme çalışmasının başlangıcından bitişine kadar geçen iki yarıyıllık sürede üç adet rapor sunulacaktır. Raporlara ait bilgiler aşağıda verilmiştir: İlk Rapor : Güz yarıyılı

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Muş Alparslan Üniversitesi Uzaktan

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ATILIM ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 Bu Yönergenin amacı Atılım Üniversitesinin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri ile idarî

Detaylı

DOĞAL TAŞ KULLANIMINDA EZBERLERİ BOZMAK ÖĞRENCİ TASARIM YARIŞMASI

DOĞAL TAŞ KULLANIMINDA EZBERLERİ BOZMAK ÖĞRENCİ TASARIM YARIŞMASI İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Tarafından Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü İşbirliği ile; DOĞAL TAŞ KULLANIMINDA EZBERLERİ BOZMAK ÖĞRENCİ

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ İZMİR ATATÜRK SAĞLIK YÜKSEKOKULU EBELİKTE LİSANS TAMAMLAMA UZAKTAN ÖĞRETİME İLİŞKİN USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM

EGE ÜNİVERSİTESİ İZMİR ATATÜRK SAĞLIK YÜKSEKOKULU EBELİKTE LİSANS TAMAMLAMA UZAKTAN ÖĞRETİME İLİŞKİN USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM Amaç EGE ÜNİVERSİTESİ İZMİR ATATÜRK SAĞLIK YÜKSEKOKULU EBELİKTE LİSANS TAMAMLAMA UZAKTAN ÖĞRETİME İLİŞKİN USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar MADDE 1- (1) Bu Usul ve Esasların

Detaylı

Danışma Kurulu Tüzüğü

Danışma Kurulu Tüzüğü Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Otel Yöneticiliği Bölümü Danışma Kurulu Tüzüğü MADDE I Bölüm 1.1. GİRİŞ 1.1.1. AD Danışma Kurulu nun adı, Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu ve Otel

Detaylı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ ETİK KURUL YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

AMASYA ÜNİVERSİTESİ ETİK KURUL YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AMASYA ÜNİVERSİTESİ ETİK KURUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Amasya Üniversitesi bünyesinde kurulan Etik Kurulun oluşumunu, görevlerini

Detaylı

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİDEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULUMÜZİK BÖLÜMÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT ESASLARI

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİDEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULUMÜZİK BÖLÜMÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT ESASLARI ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİDEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULUMÜZİK BÖLÜMÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT ESASLARI 1- Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü ne 2016-2017 eğitim-öğretim

Detaylı

MADDE 2 (1) Bu Yönerge, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve değişiklikleri ile İzmir Üniversitesi Ana Yönetmeliği esas alınarak düzenlenmiştir.

MADDE 2 (1) Bu Yönerge, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve değişiklikleri ile İzmir Üniversitesi Ana Yönetmeliği esas alınarak düzenlenmiştir. İZMİR ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönerge; İzmir Üniversitesi nin Fakülteleri, Meslek Yüksekokulu ve bölümlerinde ÖSYM ve Üniversite tarafından

Detaylı

YÖNETMELİK ANKARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK ANKARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 24 Mart 2016 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29663 YÖNETMELİK ANKARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ MUSTAFA YAZICI DEVLET KONSERVATUVARI MÜZĠK BÖLÜMÜ ĠLKÖĞRETĠM VE LĠSE DÜZEYĠ SERTĠFĠKA PROGRAMI YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM

MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ MUSTAFA YAZICI DEVLET KONSERVATUVARI MÜZĠK BÖLÜMÜ ĠLKÖĞRETĠM VE LĠSE DÜZEYĠ SERTĠFĠKA PROGRAMI YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ MUSTAFA YAZICI DEVLET KONSERVATUVARI MÜZĠK BÖLÜMÜ ĠLKÖĞRETĠM VE LĠSE DÜZEYĠ SERTĠFĠKA PROGRAMI YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1. (1) Bu

Detaylı

AMASYA ÜNĠVERSĠTESĠ AVRUPA KREDĠ TRANSFER SĠSTEMĠ (ECTS/AKTS) UYGULAMA YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç-Kapsam-Dayanak-Tanımlar

AMASYA ÜNĠVERSĠTESĠ AVRUPA KREDĠ TRANSFER SĠSTEMĠ (ECTS/AKTS) UYGULAMA YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç-Kapsam-Dayanak-Tanımlar AMASYA ÜNĠVERSĠTESĠ AVRUPA KREDĠ TRANSFER SĠSTEMĠ (ECTS/AKTS) UYGULAMA YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç-Kapsam-Dayanak-Tanımlar AMAÇ Madde 1-(1) Bu Yönergenin amacı; Avrupa Birliğine üye ve aday ülkeler arasında

Detaylı

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU YARIYIL İÇİ UYGULAMA ve YAZ STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU YARIYIL İÇİ UYGULAMA ve YAZ STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU YARIYIL İÇİ UYGULAMA ve YAZ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun

Detaylı

Y.T.Ü. İSTATİSTİK BÖLÜMÜ STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Y.T.Ü. İSTATİSTİK BÖLÜMÜ STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Y.T.Ü. İSTATİSTİK BÖLÜMÜ STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI (Mavi Renkli Evrakları Bölüm web sayfası Sol kategori Staj modülünden indirebilirsiniz.) Staj başvurusunda gerekli evraklar aşağıdaki gibidir: SGK

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI ARASINDA YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI ARASINDA YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI ARASINDA YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 - (1) Bu yönerge İstanbul Kemerburgaz

Detaylı

Lisansüstü Programlar, Başvuru ve Kabul Yönetmeliği Sayfa: 1

Lisansüstü Programlar, Başvuru ve Kabul Yönetmeliği Sayfa: 1 DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR, KAYIT VE KABUL YÖNETMELİĞİ DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM, ÖĞRETİM VE ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ KURULUŞ, İŞLEYİŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI TÜZÜĞÜ (Madde

Detaylı

hak kazandığı takdirde, Fen Bilimleri Enstitüsüne teslim eder.

hak kazandığı takdirde, Fen Bilimleri Enstitüsüne teslim eder. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI İLAN METNİ Üniversitemiz 2015 2016 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Anadolu Üniversitesi ile Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi

Detaylı

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI STAJ YÖNERGESİ

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI STAJ YÖNERGESİ T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönetmeliğin amacı; mesleki ve teknik eğitim bölgeleri içindeki meslek

Detaylı

Pazarlama- İletişim ve Reklam (SGT 430) Ders Detayları

Pazarlama- İletişim ve Reklam (SGT 430) Ders Detayları Pazarlama- İletişim ve Reklam (SGT 430) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Pazarlama- İletişim ve Reklam SGT 430 Bahar 2 0 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler

YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler Kurul, komisyon ve ekiplerin oluşturulması MADDE 107- (1) Okullarda, eğitim, öğretim ve yönetim etkinliklerinin verimliliğinin sağlanması, okul ve çevre işbirliğinin

Detaylı

T. C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MİLLÎ EĞİTİM UZMAN YARDIMCILIĞI YARIŞMA SINAVI (SÖZLÜ SINAV) KILAVUZU 2014/1

T. C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MİLLÎ EĞİTİM UZMAN YARDIMCILIĞI YARIŞMA SINAVI (SÖZLÜ SINAV) KILAVUZU 2014/1 T. C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MİLLÎ EĞİTİM UZMAN YARDIMCILIĞI YARIŞMA SINAVI (SÖZLÜ SINAV) KILAVUZU 2014/1 DİKKAT: Bu kılavuzu dikkatlice Bu kılavuzu okuduktan dikkatle

Detaylı

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ. 2011-2012 Güz Yarıyılı. Dersin adı : TÜRK DİLİ 1

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ. 2011-2012 Güz Yarıyılı. Dersin adı : TÜRK DİLİ 1 T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ 2011-2012 Güz Yarıyılı Dersin adı : TÜRK DİLİ 1 Dersin Kodu: TRD 151 Şube Kodu: AKTS Kredisi: 2 1. yıl 1. yarıyıl Lisans Zorunlu 2 s/ hafta Teorik: 2s/ hafta Uygulamalı: 0 s/hafta

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN GAZİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN Lisansüstü Programlarımıza 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında öğrenci alınacaktır. Başvuru ile ilgili detay bilgiler aşağıda verilmiştir.

Detaylı

Destekli Proje Başvuru Prosedürü

Destekli Proje Başvuru Prosedürü Destekli Proje Başvuru Prosedürü Teknoloji Transfer Ofisi 2014 Yazan(lar) : Tarih : İlker KÖSE TTO Direktörü Onaylayan(lar) : Tarih : Prof. Dr. Ömer Ceran Genel Sekreter V. Prof. Dr. Sabahattin Aydın Rektör

Detaylı

2015 SEDAT SİMAVİ ÖDÜLLERİ YÖNETMELİĞİ

2015 SEDAT SİMAVİ ÖDÜLLERİ YÖNETMELİĞİ 2015 SEDAT SİMAVİ ÖDÜLLERİ YÖNETMELİĞİ MADDE I - ÖDÜL DALLARI Sedat Simavi Ödülleri, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu tarafından belirlenen dallarda çalışmaları teşvik etmek ve başarıları ödüllendirmek

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yurtdışından Öğrenci Başvuru ve Kayıt Kabul Yönergesi

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yurtdışından Öğrenci Başvuru ve Kayıt Kabul Yönergesi HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yurtdışından Öğrenci Başvuru ve Kayıt Kabul Yönergesi Dayanak Madde 1- Bu yönerge, Hacettepe Üniversitesi ne yurt dışından öğrenci kabulü kriterlerini

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ DAYANAK Madde 1- Yurtdışından öğrenci kabulüne ilişkin bu yönerge Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 19.02.2013

Detaylı

Sunum Becerileri (ENG 202) Ders Detayları

Sunum Becerileri (ENG 202) Ders Detayları Sunum Becerileri (ENG 202) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Sunum Becerileri ENG 202 Bahar 3 0 0 3 3 Ön Koşul Ders(ler)i ENG 101, ENG 102,

Detaylı

BEYKOZ LOJİSTİK MESLEK YÜKSEKOKULU ÖNLİSANS EĞİTİM - ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ (Resmi Gazete Tarihi: 17.08.2011 Resmi Gazete Sayısı: 28028)

BEYKOZ LOJİSTİK MESLEK YÜKSEKOKULU ÖNLİSANS EĞİTİM - ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ (Resmi Gazete Tarihi: 17.08.2011 Resmi Gazete Sayısı: 28028) BEYKOZ LOJİSTİK MESLEK YÜKSEKOKULU ÖNLİSANS EĞİTİM - ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ (Resmi Gazete Tarihi: 17.08.2011 Resmi Gazete Sayısı: 28028) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

PROJE TEKLİF FORMU. Haydi birlikte harika bir iş çıkartalım.

PROJE TEKLİF FORMU. Haydi birlikte harika bir iş çıkartalım. Projeniz için atezer i seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Lütfen bu formun içerisinde projenizle ilgili olan kısımları doldurun, bu projenizi daha iyi anlamamıza yardımcı olacaktır. İyi sonuçlar elde etmek

Detaylı

Ödevlerin geç teslim edilmesi halinde, geciken her gün için 10 puan cezai eksik puanlama yapılır.

Ödevlerin geç teslim edilmesi halinde, geciken her gün için 10 puan cezai eksik puanlama yapılır. Ders Kodu Teorik Uygulama Lab. Televizyonda Yapım ve Yönetim II 21300000000130 8 Ulusal Kredi Öğretim planındaki AKTS 2 1 0 3 5 Ön Koşullar : Bu dersin ön koşulu ya da yan koşulu bulunmamaktadır. Önerilen

Detaylı

TEBLİĞ. c) Eğitim merkezi: Bakanlık tarafından kan bankacılığı ve transfüzyon tıbbı eğitimi vermek üzere yetkilendirilmiş kan hizmet birimini,

TEBLİĞ. c) Eğitim merkezi: Bakanlık tarafından kan bankacılığı ve transfüzyon tıbbı eğitimi vermek üzere yetkilendirilmiş kan hizmet birimini, 31 Aralık 2009 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 27449 (5. Mükerrer) TEBLİĞ Sağlık Bakanlığından: KAN HİZMET BİRİMLERİNDE GÖREV YAPACAK SAĞLIK PERSONELİNİN EĞİTİMİ VE SERTİFİKALANDIRILMASINA DAİR TEBLİĞ BİRİNCİ

Detaylı

YÖNETMELİK. a) Çocuk: Daha erken yaşta ergin olsa bile 18 yaşını doldurmamış kişiyi,

YÖNETMELİK. a) Çocuk: Daha erken yaşta ergin olsa bile 18 yaşını doldurmamış kişiyi, 27 Mart 2012 SALI Resmî Gazete Sayı : 28246 Bingöl Üniversitesinden: YÖNETMELİK BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÇOCUK ARAŞTIRMA VE REHBERLİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; İzmir Kâtip Çelebi

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ YÖNERGESİ (24.12.2015 tarih ve 458 sayı ve 14 Numaralı Üniversite Senato Kararı)

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ YÖNERGESİ (24.12.2015 tarih ve 458 sayı ve 14 Numaralı Üniversite Senato Kararı) SAKARYA ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ YÖNERGESİ (24.12.2015 tarih ve 458 sayı ve 14 Numaralı Üniversite Senato Kararı) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1) Bu Yönerge,

Detaylı

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI TARİH: 13.05.2011 SAYI: 144 KATILANLAR Müdür İktisat ABD Bşk. İşletme ABD Bşk. Ekonometri ABD Bşk Maliye ABD

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ DENİZ İŞLETMECİLİĞİ VE YÖNETİMİ YÜKSEKOKULU DENİZCİLİK İŞLETMELERİ VE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ DENİZ İŞLETMECİLİĞİ VE YÖNETİMİ YÜKSEKOKULU DENİZCİLİK İŞLETMELERİ VE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK İŞLETMELERİ VE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Bülent Ecevit Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu Denizcilik

Detaylı

MAKÜ YAZ OKULU YARDIM DOKÜMANI 1. Yaz Okulu Ön Hazırlık İşlemleri (Yaz Dönemi Oidb tarafından aktifleştirildikten sonra) Son aktif ders kodlarının

MAKÜ YAZ OKULU YARDIM DOKÜMANI 1. Yaz Okulu Ön Hazırlık İşlemleri (Yaz Dönemi Oidb tarafından aktifleştirildikten sonra) Son aktif ders kodlarının MAKÜ YAZ OKULU YARDIM DOKÜMANI 1. Yaz Okulu Ön Hazırlık İşlemleri (Yaz Dönemi Oidb tarafından aktifleştirildikten sonra) Son aktif ders kodlarının bağlantıları kontrol edilir. Güz ve Bahar dönemindeki

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI S. NO 1 2 3 HİZMETİN ADI ÖSYM Başkanlığı tarafından Fakültemize yerleşen öğrencilerin kayıtlarının yapılması Ders Kaydı Yatay Geçiş İşlemleri 4 Mezuniyet Belgesi Verilmesi 5 Kayıt Silme BAŞVURUDA İSTENEN

Detaylı

KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERİ GELİŞTİRME VE DESTEKLEME İDARESİ BAŞKANLIĞI (KOSGEB) KOBİ VE GİRİŞİMCİLİK ÖDÜLLERİ UYGULAMA ESASLARI

KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERİ GELİŞTİRME VE DESTEKLEME İDARESİ BAŞKANLIĞI (KOSGEB) KOBİ VE GİRİŞİMCİLİK ÖDÜLLERİ UYGULAMA ESASLARI KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERİ GELİŞTİRME VE DESTEKLEME İDARESİ BAŞKANLIĞI (KOSGEB) KOBİ VE GİRİŞİMCİLİK ÖDÜLLERİ UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu uygulama

Detaylı