Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download ""

Transkript

1 AB Müktesebatı Sektör Raporları basın toplantısı-istanbul Maçka Swissotel-Geneve Salonu SETBİR Süt ve Et Sanayicileri Birliği Genel Sekreteri Melek Us: BELLİ ALTYAPILARI KURMADAN, SİSTEMİ DEĞİŞTİRMEDEN HİÇ BİR YERE VARAMAZSINIZ Toplantının açılış konuşmasını yapan İKV İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı Prof.Dr. Halûk Kabaalioğlu şunları söyledi: İKV kuruluşundan bu yana 500 e yakın proje yayınlamış bir kuruluştur. Projenin 6 öncü sektörü ile ilgili Avrupa Birliği Müktesebatı nın yatay olarak uygulanması gerekiyor. Zaman zaman Türkiye nin müzakereleri açılsın, ne kadar uzun süreceği önemli değil deniyor, ama fazla uzun sürmesi de iyi değil, 5-6 yılı aşmaması gerekiyor. Çünkü onama için de 2 yıl gerekecektir. Bu iş biraz Edinburg Köprüsü nün boyanmasına benziyor. Köprünün boyanması 3 yıl sürüyor. 3 yıl sonra köprünün diğer ucuna yapılan boya bozulduğu için tekrar boya yapılıyor.

2 Daha sonra söz alan, İktisadi Kalkınma Vakfı Proje Koordinatörü Arzu Odabaşı Sarı ise, Projemizde 6 lokomotif sektör ele alınmıştır. Projenin amacı Avrupa Birliği Müktesebatı na uyumda karşılaşılacak güçlükleri tespit etmek. 31 Mart 2007 tarihinde işletme ve sanayi politikaları konusunda müzakereler başlamıştır. Projenin amacı, sektörel proje belgelerinin oluşturulmasıydı. 6 sektöre yönelik seminerler gerçekleştirdik. Seminerlere, yeni üye olmuş uzmanlar da katıldı. Bilgileri ve seminer sonuçlarını sentetize ettik. Sektör raporları oluştu ve bu basın toplantısıyla projeyi duyurmayı amaçladık. Avrupa Birliği Müktesebatı 35 fasıldan oluşuyor ve her sektöre birden fazla faslın etkileri olabiliyor dedi.

3 Toplantının üçüncü konuşmacısı, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Ekonomik ve Mali Konular Daire Başkanı Dr. İnci Rösch oldu. Dr.Rösch, yaptığı konuşmada, Her yıl belirli bir kaynak sivil toplum diyaloğu projeleri için kullanılacak yılında başlayan 2.projede üniversiteler arasındaki çalışmalar, belediyeler arasındaki çalışmalar da var. Sivil toplum diyaloğu, Türkiye nin Avrupa Birliği yle ilişkilerinde kullanabileceği çok önemli bir araç. Yeni dönemde 2007 den itibaren mali yardımların, çevre, ulaşım, bölgelerarası rekabet ve insan kaynakları gibi bir takım öncelikli sektörlerde kullanıldığını göreceğiz. Çevreye ayrılacak fonların kullanılabilmesi için, T.C. Çevre Bakanlığı nın hazırladığı operasyonel program bu yıl sonunda geçerli olacak. Türkiye nin Avrupa Birliği Çevre Müktesebatı na uyumunun maliyeti 80 milyar dolar civarında tutuyor. Bunun hepsinin ulusal bütçeden karşılanması mümkün değildir, Türkiye, uluslararası finans kuruluşlarından yardım görmek durumunda. Ayrıca; bunun özel sektöre de çok büyük maliyetleri olacağı kesin ifadelerini kullandı.

4 Dr.Rösh den sonra söz alan TİSK Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Ekonomi Danışmanı Binhan Oğuz ise, Gümrük Birliği ile ilgili olarak da bir takım aksaklıklar var. Serbest Ticaret Anlaşmaları nın Avrupa Birliği ile birlikte yürütülmesi için girişimde bulunulmasını istiyoruz. Türkiye nin en azından danışma mekanizmalarında yer almasında büyük yarar var. Menşe Kuralı tatbikine gitmek istiyorlar. Menşe Kuralları nın ikili bazda kalmasından yana görüş bildirelim. Bu projeler baz olsun, etki raporlarını yapabilelim dedi.

5 İTKİB İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Süleyman Orakçıoğlu şunları söyledi: Avrupa Birliği'nin 3.Dünya Ülkeleri ile yapmış olduğu anlaşmalarda; Türkiye nin Avrupa Birliği ile serbest ticaret anlaşması imzaladığı ülkelerde, tercihe bağlı olmayan genel kurallar geçerli olmaktadır. Avrupa Birliği nin bugün 3.ülkelerle yaptığı bu anlaşmanın çerçevesinin farkında değiliz. Bize etkileri çok daha fazla olacaktır. Dünya Ticaret Sistemi, 1995 yılından sonra çok daha karmaşık bir yapıda. Made in Transparency Projesi ne göre; Avrupa Birliğine üye ülkelere ithal edilen ürünlerin üzerinde özel bir etiketin olması gerekiyor. Komisyonda kabul edildi, şu anda Avrupa Birliği Parlamentosu nda oylanması bekleniyor.

6 TÇMB Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Başkanı Adnan İğnebekçili ise, Avrupa Birliği Müktesebatı nın uygulanmasının çimento sanayisine de çok önemli yansımaları olacaktır. TÇMB Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği, 30 yıldır Avrupa Çimento Birliği ile işbirliği içindedir. Meslek hastalıkları yönünden çimento sektörünün değerlendirilmesi çalışmasını yürütüyoruz. Türkiye deki tüm çimento fabrikaları, Avrupa Birliği standartlarında iş sağlığı politikalarını benimsemiştir.türkiye nin Kyoto Protokolü ne katılırken çok dikkatli davranması gerekiyor" şeklinde konuştu.

7 Türkiye Kimya Sanayicileri Derneği Başkanı Timur Erk de yaptığı konuşmada, Bu rapora benzer bir makro analizi 10 sene önce yaptık. Aradan 7 geçtiğinde ne yazık ki para gelmedi. 1 direktif asgari 150 bin Euro civarında. Kimya Sanayi Çevre Müktesebatı ile ilgili 170 tane yönetmelik var. Bizi en fazla ilgilendiren, REACH den hemen sonra gelen uçucu solventler konusu. Bunlar karbondioksit emisyonunu direkt tetikleyen konular. Bu etki analizini mutlaka yapmanız gerekir. 1 milyar Euro, Türkiye Kimya Sektörü nü direkt etkileyecek bir konu. Devletin rehavetten kalkıp, düzenli etki analizi çalışmaları için bizleri hem madden hem de manen görevlendirmesi lazım dedi.

8 Tarım Dairesi Başkan Yardımcısı Yunus Çiftçi ise şöyle konuştu: 1991 de Avrupa Birliği ile Gümrük Birliği Anlaşması nı yaptığımızda tedirginlik yaşadık ve Euro tedirginliğini başımızdan attık. Çevre ile ilgili mevzuat da bu sektörü çok etkilemektedir. Emisyon gazlarının azaltılması ile ilgili olarak Euro4 ve Euro5 de gündemdedir.

9 OSD Otomotiv Sanayicileri Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ercan Tezer ise, Avrupa Birliği Müktesebatı na uyumun sonunda, bütün işletmeler bu uyumun bedelini ödeyecekler veya piyasadan çekileceklerdir. Teknik mevzuatla ilgili 50 küsur mevzuatla çalıştık Müzakere sürecinde bürokratik kurum nedir, bilmekte güçlük çekiyoruz. Belediyelerin kurduğu bir şirkete ambalajlarınızı teslim edeceksiniz, yerel yönetimler çevreden rant mı sağlayacak? TUİ, dış ticaretle ilgili tüm verileri yasakladı. Veri gizliliği var. Toplam mal hareketinin veri gizliliği ile bir ilgisi var mı? Yok tabii. Yasa böyle diyor diyorlar. Yasanın değiştirilmesi iradesini istiyoruz. Avrupa Birliği ne tam üyelik için başvuruyorsak, bu konuları her boyutta ele almamız gerekir diye konuştu.

10 SETBİR Süt ve Et Sanayicileri Birliği Genel Sekreteri Melek Us da, Devlette çok başlılık ve belli mercilerin olmaması kargaşa yaratıyor. Çevre Bakanlığı bir yönetmelik çıkarıyor, toplantılar yapılıyor, bir Cuma akşamı bir yönetmelik çıkıyor, aylardır tavsiye ettiklerinizin tamamen dışında bir yönetmelik çıkıyor. Devlet olarak gerekli mevzuatı oluşturmadan o yönetmeliği çıkarırsanız, o yönetmelik uygulanamaz. Örneğin, Ambalaj Atıkları Yönetmeliği nin değiştirilmesi için T.C. Çevre Bakanlığı na başvuruda bulunduk. Belli altyapıları kurmadan, sistemi değiştirmeden hiç bir yere varamazsınız. Elimizde doğru düzgün istatistik bilgiler yok. T.C. Tarım Bakanlığı ile Türkiye İstatistik Enstitüsü nün verdiği istatistik bilgiler arasında dağlar kadar fark var" dedi.

11 Toplantının son konuşmasını yapan Türk Seramik Federasyonu Genel Sekreteri Germiyan Saatçioğlu, Seramik sektörünü etkileyen İnşaat Malzemeleri Yönetmeliği konusunda, seramik sektörümüz Avrupa seramik sektörüne tam uyum içine girmiş durumdadır. Teşvikler konusunda sektör muzdariptir. Hükümetten dileğimiz; teşviklerin, bölgesel ve sektörel olarak tespit edilmesidir şeklinde konuştu. İKV İktisadi Kalkınma Vakfı Yayınları arasında 210 uncu kitap olarak yayınlanan "Avrupa Birliği Müktesebatı ve Sektör Raporları" adlı kitap 146 sayfadan oluşuyor. Kitaptaki raporlarda; Türkiye'deki Tekstil, Çimento, Gıda, Seramik, Kimya ve Otomotiv sektörleri ile ilgili genel değerlendirmeler yer alıyor.

12 Toplantının sonunda, sektör temsilcileri hep birlikte medyaya poz verdiler. (C) Copyright

FASIL 8 REKABET POLİTİKASI

FASIL 8 REKABET POLİTİKASI FASIL 8 REKABET POLİTİKASI Öncelik 8.1 Müktesebata uygun bir Devlet Yardımları Kanununun kabul edilmesi ve mevcut şeffaflık taahhütlerini yerine getirebilecek, işlevsel olarak bağımsız bir devlet yardımları

Detaylı

2023 e Doğru Kentsel Dönüşüm, Ulusal Çevre Politikaları ve Sektörden Beklentiler. 23 Ocak 2015, İstanbul. Sayın Bakanım,

2023 e Doğru Kentsel Dönüşüm, Ulusal Çevre Politikaları ve Sektörden Beklentiler. 23 Ocak 2015, İstanbul. Sayın Bakanım, 2023 e Doğru Kentsel Dönüşüm, Ulusal Çevre Politikaları ve Sektörden Beklentiler 23 Ocak 2015, İstanbul Sayın Bakanım, Değerli misafirler, Değerli basın mensupları, 2023 e Doğru Kentsel Dönüşüm, Ulusal

Detaylı

AB Çevre Müktesebatı Semineri Avrupa Birliği Kurumsal Yapısı, Temel Belgeler ve AB Müktesebatı

AB Çevre Müktesebatı Semineri Avrupa Birliği Kurumsal Yapısı, Temel Belgeler ve AB Müktesebatı AB Çevre Müktesebatı Semineri Avrupa Birliği Kurumsal Yapısı, Temel Belgeler ve AB Müktesebatı Hazırlayanlar: Kerem Okumuş- Gülün Egeli 25 Kasım 2010, Ankara AB Çevre Müktesebatı Yapısı Avrupa Antlaşmaları

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ 52 EKONOMİK FORUM

AVRUPA BİRLİĞİ 52 EKONOMİK FORUM 2015 TE KÜÇÜK TASARRUF 52 EKONOMİK FORUM Çisel İLERİ İKV Proje Müdürü EV ALETLERI MERCEĞINDE AB vatandaşları için 1 Ocak 2015 itibarıyla enerji verimliliğinde yeni bir dönem başladı. Bu yeni dönemde pişirme

Detaylı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ğ Türkiye Sektör Meclisleri Ambalaj Meclisi Bankacılık ve Finans Meclisi Bilgisayar ve İletişim Tekn. Meclisi Bilgisayar Yazılımı Meclisi Cam Ve Cam Ürünleri Sanayi Meclisi Çimento ve Çimento Ürünleri

Detaylı

İKV DEĞERLENDİRME NOTU

İKV DEĞERLENDİRME NOTU 162 Aralık 2015 İKV DEĞERLENDİRME NOTU YENİ İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ANLAŞMASI ÖNCESİNDE EN KRİTİK KONULAR İlge Kıvılcım, İKV Uzmanı İKTİSADİ KALKINMA VAKFI www.ikv.org.tr YENİ İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ANLAŞMASI ÖNCESİNDE

Detaylı

İHRACATIN FİNANSMANI METİN TABALU / TİM GENEL SEKRETER YARDIMCISI

İHRACATIN FİNANSMANI METİN TABALU / TİM GENEL SEKRETER YARDIMCISI 1 İHRACATIN FİNANSMANI METİN TABALU / TİM GENEL SEKRETER YARDIMCISI 4 EKİM 2013 2004-1 2004-4 2005-3 2006-2 2007-1 2007-4 2008-3 2009-2 2010-1 2010-4 2011-3 2012-2 2013-1 TÜRKİYE DE GSYH İTHALAT İLİŞKİSİ

Detaylı

Ş U B A T 2 0 0 7 MALİ YÖNETİM MERKEZİ UYUMLAŞTIRMA DAİRESİ 2006 YILI FAALİYET RAPORU BÜTÇE VE MALİ KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Ş U B A T 2 0 0 7 MALİ YÖNETİM MERKEZİ UYUMLAŞTIRMA DAİRESİ 2006 YILI FAALİYET RAPORU BÜTÇE VE MALİ KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ş U B A T 2 0 0 7 MALİ YÖNETİM MERKEZİ UYUMLAŞTIRMA DAİRESİ 2006 YILI FAALİYET RAPORU BÜTÇE VE MALİ KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İÇİNDEKİLER I. GENEL BİLGİ... 3 A Yetki, Görev ve Sorumluluklar... 3 B Fiziksel

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 2. Hafta (11 17 Ocak 2010)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 2. Hafta (11 17 Ocak 2010) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Haftalık Türkiye - AB Gündemi 2. Hafta (11 17 Ocak 2010) 11 OCAK 2010, PAZARTESİ 10:00-18:00 Avrupa Birliği Genel

Detaylı

AB ne Üyelik Süreci ve. Önemi. Kerem Okumuş REC Türkiye

AB ne Üyelik Süreci ve. Önemi. Kerem Okumuş REC Türkiye AB ne Üyelik Süreci ve Düzenleyici Etki Analizi nin Önemi Kerem Okumuş REC Türkiye ? Politika, program, proje ve mevzuatların yada yasal değişiklerin...piyasa, toplum, çevre, iş dünyası, iş gücü piyasası,

Detaylı

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Adnan İğnebekçili

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Adnan İğnebekçili Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Adnan İğnebekçili Değerli basın mensupları, Hoş geldiniz Bu yıl, Ülkemizin ilk Sanayi dalı, kalkınma ve büyümemizin en önemli lokomotif güçlerinden

Detaylı

TTGV Enerji Verimliliği. Desteği

TTGV Enerji Verimliliği. Desteği Enerjiye Yönelik Bölgesel Teşvik Uygulamaları Enerji Verimliliği 5. Bölge Teşvikleri Enerjiye Yönelik Genel Teşvik Uygulamaları Yek Destekleme Mekanizması Yerli Ürün Kullanımı Gönüllü Anlaşma Desteği Lisanssız

Detaylı

İspanya nın zorlu ekonomik sorunlarla baş etmeye çalıştığı bir dönemde rahat İSPANYA EKONOMİSİ RAHATLIYOR ÜLKE

İspanya nın zorlu ekonomik sorunlarla baş etmeye çalıştığı bir dönemde rahat İSPANYA EKONOMİSİ RAHATLIYOR ÜLKE İSPANYA EKONOMİSİ RAHATLIYOR İspanya 1,5 trilyon dolar GSMH, 30 bin dolar kişi başı milli geliriyle küresel ekonomik krize rağmen AB nin önemli ekonomilerinden biri. İspanya nın zorlu ekonomik sorunlarla

Detaylı

KOBİ LERDE İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ

KOBİ LERDE İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KOBİ LERDE İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ II. İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KONGRESİ 2-3 Mayıs 2003 ADANA Mehmet Atilla SÖĞÜT BAŞKAN DANIŞMANI Ülkemizde İstihdam (2000 yılı Sivil Kesim) İstihdam Durumu Ücretli Çalışanlar

Detaylı

Ekonomik ve Sosyal Komite - Avrupa Komisyonu Genişleme Genel Müdürlüğü AB Politikaları AB Konseyi AB Bakanlar Kurulu Schengen Alanı

Ekonomik ve Sosyal Komite - Avrupa Komisyonu Genişleme Genel Müdürlüğü AB Politikaları AB Konseyi AB Bakanlar Kurulu Schengen Alanı Avrupa Komisyonu SCHUMANN Roma Antlaşması Brüksel Almanya - Avrupa Parlamentosu Đktisadi Kalkınma Vakfı Adalet ve Özgürlükler AB - AVRO Politikaları AB Konseyi Bakanlar Kurulu Schengen Alanı Üye Devlet

Detaylı

TÜRK SERAMİK SEKTÖRÜNÜN AB KATILIM MÜZAKERELERİNDEKİ KONUMU. Berke Uğural 21 Mayıs 2007

TÜRK SERAMİK SEKTÖRÜNÜN AB KATILIM MÜZAKERELERİNDEKİ KONUMU. Berke Uğural 21 Mayıs 2007 TÜRK SERAMİK SEKTÖRÜNÜN AB KATILIM MÜZAKERELERİNDEKİ KONUMU Berke Uğural 21 Mayıs 2007 İçerik Standartlar ve CE İşaretlemesi İş Sağlığı ve Güvenliği İş Hukuku Çevre Entegre kirlilik önlenmesi ve yönetimi

Detaylı

DTİK tanıtımı Berlin'de yapıldı

DTİK tanıtımı Berlin'de yapıldı 1 von 5 08.05.2012 11:32 DTİK tanıtımı Berlin'de yapıldı Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Almanya'nın başkenti Berlin'de Titanic Resorts Hotel'de düzenlenen bölge temsilcileri toplantısı ile basına tanıtıldı

Detaylı

Ambalaj - Geri Kazaným - Çevre Sanayide Atýk Yönetimi Semineri Hazýrlayan: Ýlkay Kýran, ASD Araþtýrma ve Bilimsel Konular Uzmaný Türkiye de Ambalaj Sektörünün geliþmesi misyonu ile hareket eden ASD - Ambalaj

Detaylı

EBSO. Sayın Üyemiz, Saygılarımla, Akın KINIKLI Genel Sekreter Yardımcısı. EK: Seminer Programı

EBSO. Sayın Üyemiz, Saygılarımla, Akın KINIKLI Genel Sekreter Yardımcısı. EK: Seminer Programı EBSO Proje Danışmanı H₂ Ekokaravan Temiz Enerji Teknolojileri Semineri Daveti Sayın Üyemiz, Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Örgütü Uluslararası Hidrojen Enerjisi Teknolojileri Merkezi (UNIDO ICHET)

Detaylı

İktisadi Kalkınma Vakfı

İktisadi Kalkınma Vakfı İktisadi Kalkınma Vakfı Türkiye-AB ilişkilerinin tarihi kadar eski ve köklü bir kurum olan İktisadi Kalkınma Vakfı, Türkiye ile AB arasındaki ortaklık ilişkisini başlatan Ankara Anlaşması nın imzalanmasından

Detaylı

21/08/2006 FAALİYETLERİMİZE SPONSOR OLARAK PLASTİK SEKTÖRÜNE YÖNELİK FAALİYETLERİNİZİ ARTTIRMAYI İSTER MİSİNİZ?

21/08/2006 FAALİYETLERİMİZE SPONSOR OLARAK PLASTİK SEKTÖRÜNE YÖNELİK FAALİYETLERİNİZİ ARTTIRMAYI İSTER MİSİNİZ? 21/08/2006 FAALİYETLERİMİZE SPONSOR OLARAK PLASTİK SEKTÖRÜNE YÖNELİK FAALİYETLERİNİZİ ARTTIRMAYI İSTER MİSİNİZ? Sayın Yönetim Kurulu Başkanı ve / veya Sayın Genel Müdür Dikkatine, Türk Plastik Sanayicileri

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ ÇEVRE FASLI MÜZAKERE SÜRECİ

AVRUPA BİRLİĞİ ÇEVRE FASLI MÜZAKERE SÜRECİ AVRUPA BİRLİĞİ ÇEVRE FASLI MÜZAKERE SÜRECİ 1. Genel Süreç Çevre Faslı Müzakere Sürecine ilişkin; Çevre Faslı Tanıtıcı Tarama Toplantısı 03-11 Nisan 2006, Çevre Faslı Ayrıntılı Tarama Toplantısı 29 Mayıs

Detaylı

AB, 2030 İKLİM VE ENERJİ PAKETİ ÜZERİNDE ANLAŞMAYA VARDI

AB, 2030 İKLİM VE ENERJİ PAKETİ ÜZERİNDE ANLAŞMAYA VARDI Brüksel de yapılan AB Liderler Zirvesi nde, AB üyesi 28 ülkenin devlet ve hükümet başkanları 2030 İklim ve Enerji Paketi üzerinde anlaştı. Zirve de varılan mutabakat, sera gazlarının %40 azaltılması, yenilenebilir

Detaylı

TÜRKİYE-AB GÜMRÜK BİRLİĞİNİN GÜNCELLENMESİ. Doç. Dr. Çiğdem Nas İktisadi Kalkınma Vakfı

TÜRKİYE-AB GÜMRÜK BİRLİĞİNİN GÜNCELLENMESİ. Doç. Dr. Çiğdem Nas İktisadi Kalkınma Vakfı TÜRKİYE-AB GÜMRÜK BİRLİĞİNİN GÜNCELLENMESİ Doç. Dr. Çiğdem Nas İktisadi Kalkınma Vakfı Türkiye AB İlişkileri 1963 Ankara Anlaşması 1970 Katma Protokol 1987 Üyelik Başvurusu 1996 Gümrük Birliği 1999 AB

Detaylı

Kadıköy Belediyesi Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı

Kadıköy Belediyesi Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı Özet Rapor Haziran, 2013 İstanbul, Kadıköy, 2013 1 / 7 ÖZET RAPOR Belediye Başkanları Sözleşmesi Kadıköy Belediyesinin vizyonunun temeli İlçede yaşayanlar için daha sağlıklı bir çevre ve iyi yaşam kalitesinin

Detaylı

Enerjide Oyunun Kuralı Değişiyor

Enerjide Oyunun Kuralı Değişiyor Tükenmeden Tüketelim! Dr.Müh.Mustafa Uysal Bursa-Mayıs,2013 Uludağ Üniversitesi Müh.Mim.Fakültesi Enerjide Oyunun Kuralı Değişiyor Derneğimiz; Enerji Kaynakları, Enerji Üretimi ve Enerji Teknolojileri

Detaylı

Ambalaj - Geri Kazaným - Çevre Hazýrlayan: Salih Zeki Öçal ASD Yönetim Kurulu Çevre Danýþmaný AB Sürdürülebilir Tüketim ve Üretim ile Sürdürülebilir Endüstriyel Politikalar Aksiyon Planý (SCP) Hakkýnda

Detaylı

Serbest ticaret satrancı

Serbest ticaret satrancı Serbest ticaret satrancı Türkiye nin sadece AB nin Serbest Ticaret Anlaşması (STA) imzaladığı ülkelerle anlaşma yapabilmesi Türk dış ticaretini olumsuz etkiliyor. AB ile STA yapan bazı ülkeler Türkiye

Detaylı

SGK da Asgari İşçilik İncelemeleri ve Uzlaşma Çalıştayı Yapıldı

SGK da Asgari İşçilik İncelemeleri ve Uzlaşma Çalıştayı Yapıldı SGK da Asgari İşçilik İncelemeleri ve Uzlaşma Çalıştayı Yapıldı SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKAN YARDIMCISI MUSTAFA KURUCA: -ASGARİ İŞÇİLİK UYGULAMALARI SADECE İNŞAAT SEKTÖRÜYLE SINIRLI DEĞİLDİR. EĞİTİM,

Detaylı

İKV DEĞERLENDİRME NOTU

İKV DEĞERLENDİRME NOTU 157 Kasım 2015 İKV DEĞERLENDİRME NOTU ÇEVRE VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAŞLIĞINDA TÜRKİYE İÇİN EZBERLER BOZULMUYOR İlge Kıvılcım İKV Uzmanı [Metni yazın] İKTİSADİ KALKINMA VAKFI www.ikv.org.tr ÇEVRE VE İKLİM

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI SERA GAZI EMİSYON AZALTIM PROJELERİ SİCİL İŞLEMLERİ

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI SERA GAZI EMİSYON AZALTIM PROJELERİ SİCİL İŞLEMLERİ T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI SERA GAZI EMİSYON AZALTIM PROJELERİ SİCİL İŞLEMLERİ ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ŞUBAT 2012 İklim Değişikliği ve Türkiye Türkiye, 24 Mayıs 2004 tarihinde Birleşmiş

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Haftalık Türkiye - AB Gündemi 26. Hafta (27 Haziran 4 Temmuz 2010) 27 HAZİRAN 2010, PAZAR 10:30 Devlet Bakanı ve Başmüzakereci

Detaylı

ABD - AB SERBEST TİCARET ANLAŞMASI Ve TÜRKİYE ÜZERİNE ETKİLERİ

ABD - AB SERBEST TİCARET ANLAŞMASI Ve TÜRKİYE ÜZERİNE ETKİLERİ ABD - AB SERBEST TİCARET ANLAŞMASI Ve TÜRKİYE ÜZERİNE ETKİLERİ ÇERÇEVE SUNU Gülçiçek ÖZKORKMAZ Başkanlık Baş Danışmanı Mukim Özel Temsilciler Direktörü ABD - AB SERBEST TİCARET ANLAŞMASI ve TÜRKİYE ÜZERİNE

Detaylı

HAZİRAN 2016 Gebze Ticaret Odası Ticaret Bölümü

HAZİRAN 2016 Gebze Ticaret Odası Ticaret Bölümü HAZİRAN 2016 Gebze Ticaret Odası Ticaret Bölümü Sayı: 2016/1 TÜRKİYE DE VE DÜNYA DA BOYA SEKTÖRÜ Son dönemde dünya boya sanayisi önemli değişikliklere sahne olmaktadır. Sektörde konsantrasyon, uzmanlaşma,

Detaylı

tepav Asuman Erdem 23 Şubat 2007

tepav Asuman Erdem 23 Şubat 2007 tepav türkiye ekonomi politikaları araştırma vakfı AB Müktesebatına Uyum Sürecinde Etki Analizi Kapasitesini Güçlendirerek Çevre Başlığında Uygulama ve Farkındalık Yaratma Projesi Asuman Erdem 23 Şubat

Detaylı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı 2015-2016 Eğtim-Öğretim Yılı Kurum İçi Yatay Geçiş Bilgileri

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı 2015-2016 Eğtim-Öğretim Yılı Kurum İçi Yatay Geçiş Bilgileri YOP Kod CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı 2015-2016 Eğtim-Öğretim Yılı Kurum İçi Yatay Geçiş Bilgileri Fak / YO / MYO Bölüm / Program Adı Öğreni m Süresi Birim İçi Birim Dışı Birim

Detaylı

Afrika Sanayici ve İşadamları Derneği «Türk Özel Sektörünün Afrika ya Açılan Kapısı»

Afrika Sanayici ve İşadamları Derneği «Türk Özel Sektörünün Afrika ya Açılan Kapısı» Afrika Sanayici ve İşadamları Derneği «Türk Özel Sektörünün Afrika ya Açılan Kapısı» AFRİKA 5 BÖLGE - Kuzey Afrika - Batı Afrika - Orta Afrika - Doğu Afrika - Güney Afrika Vizyonumuz Küreselleşen dünyada

Detaylı

Türkiye de Ulusal Politikalar ve Endüstriyel Simbiyoz

Türkiye de Ulusal Politikalar ve Endüstriyel Simbiyoz Türkiye de Ulusal Politikalar ve Endüstriyel Simbiyoz Ferda Ulutaş Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı KALKINMA AJANSLARI VE BÖLGE PLANLARI İÇİN ENDÜSTRİYEL SİMBİYOZ ÇALIŞTAYI 31 Ocak 1 Şubat 2013 CK Farabi

Detaylı

İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı İŞBİRLİĞİ KURULUŞLARI İLE URGE PROJELERİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI - I

İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı İŞBİRLİĞİ KURULUŞLARI İLE URGE PROJELERİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI - I İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı İŞBİRLİĞİ KURULUŞLARI İLE URGE PROJELERİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI - I 18 Ekim 2012 Ankara GÜNDEM 9.30-9.45 İhracat Genel Müdür Yardımcısı

Detaylı

SERA GAZLARININ İZLENMESİ ve EMİSYON TİCARETİ

SERA GAZLARININ İZLENMESİ ve EMİSYON TİCARETİ T.C. ÇEVRE ve ORMAN BAKANLIĞI Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü İklim Değişikliği Dairesi Başkanlığı SERA GAZLARININ İZLENMESİ ve EMİSYON TİCARETİ Semra GÜNEN Kimya Mühendisi III. Enerji Verimliliği Kongresi

Detaylı

TÜRKİYE ÇEVRE POLİTİKASINA ÖNEMLİ BİR DESTEK: AVRUPA BİRLİĞİ DESTEKLİ PROJELER

TÜRKİYE ÇEVRE POLİTİKASINA ÖNEMLİ BİR DESTEK: AVRUPA BİRLİĞİ DESTEKLİ PROJELER Technical Assistance for Implementation Capacity for the Environmental Noise Directive () Çevresel Gürültü Direktifi nin Uygulama Kapasitesi için Teknik Yardım Projesi Technical Assistance for Implementation

Detaylı

SAVUNMA SANAYİ VE KONYA NIN SAVUNMA SANAYİ POTANSİYELİ

SAVUNMA SANAYİ VE KONYA NIN SAVUNMA SANAYİ POTANSİYELİ KONYA TİCARET ODASI SAVUNMA SANAYİ VE KONYA NIN SAVUNMA SANAYİ POTANSİYELİ Etüd-Araştırma Servisi 21 Kasım 2007 Konya SAVUNMA SANAYİ VE KONYA NIN SAVUNMA SANAYİ I. DÜNYADA SAVUNMA SANAYİ POTANSİYELİ Son

Detaylı

MOLDOVA YA GİDİYORUZ

MOLDOVA YA GİDİYORUZ 1962 İKTİSADİ ARAŞTIRMALAR VAKFI MOLDOVA YA GİDİYORUZ TÜRKİYE MOLDOVA EKONOMİK İŞBİRLİĞİNİN 12 EYLÜL 2018 LEOGRAND RADİSSON HOTEL / KİŞİNEV TÜRKİYE MOLDOVA EKONOMİK İŞBİRLİĞİNİN 12 EYLÜL 2018 LEOGRAND

Detaylı

TARIM - GIDA KİMYA VB. DERİ VE DERİ GİYİM AĞAÇ VE ORMAN ÜRÜNLERİ TEKSTİL KONFEKSİYON AYAKKABI & DİĞER AKSE. TEKSTİL+KONFEKSİYON TOPRAK MADEN - METAL

TARIM - GIDA KİMYA VB. DERİ VE DERİ GİYİM AĞAÇ VE ORMAN ÜRÜNLERİ TEKSTİL KONFEKSİYON AYAKKABI & DİĞER AKSE. TEKSTİL+KONFEKSİYON TOPRAK MADEN - METAL Değerli Başkanlar, Sayın Konuklar, Medyamızın değerli Temsilcileri, Tekstil ve Hazırgiyim sektörleri ve AB Muktesabatı seminerine hoşgeldiniz. Bildiğiniz üzere, 1996 yılında yürürlüğe giren Gümrük Birliği

Detaylı

KOBİ GERÇEĞİ MEHMET ATİLLA SÖĞÜT BAŞKAN DANIŞMANI.

KOBİ GERÇEĞİ MEHMET ATİLLA SÖĞÜT BAŞKAN DANIŞMANI. KOBİ GERÇEĞİ MEHMET ATİLLA SÖĞÜT BAŞKAN DANIŞMANI http://atillasogut.8k.com asogut@kosgeb.gov.tr REKABET GÜCÜ YÜKSEK BİR TÜRKİYE İÇİN GÜÇLÜ KOBİ LER 1 Ülkemizde İstihdam (2000 yılı Sivil Kesim) İstihdam

Detaylı

Türk Bankacılık ve Banka Dışı Finans Sektörlerinde Yeni Yönelimler ve Yaklaşımlar İslami Bankacılık

Türk Bankacılık ve Banka Dışı Finans Sektörlerinde Yeni Yönelimler ve Yaklaşımlar İslami Bankacılık İÇİNDEKİLER FİNANS, BANKACILIK VE KALKINMA 2023 ANA TEMA SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA: FİNANS VE BANKACILIK ALT TEMALAR Türkiye Ekonomisinde Kalkınma ve Finans Sektörü İlişkisi AB Uyum Sürecinde Finans ve Bankacılık

Detaylı

AFD Sürdürülebilir bir gelecek için

AFD Sürdürülebilir bir gelecek için AFD Sürdürülebilir bir gelecek için TSKB Önceliğimiz Çevre Konferansı 5 aralık 2007 AGENCE FRANCAISE DE DEVELOPPEMENT Misyonumuz 1. Kalkınmanın finansmanı Birleşmiş Milletlerin Bin Yıl Kalkınma Hedefleri

Detaylı

Binaların Enerji Etkinliğinin Teşviki Erzurum İlinde Uygulama Projesi

Binaların Enerji Etkinliğinin Teşviki Erzurum İlinde Uygulama Projesi Binaların Enerji Etkinliğinin Teşviki Erzurum İlinde Uygulama Projesi Erzurum İli Karbon Yönetimi ve Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı Ön Çalışması Proje Kapanış Toplantısı Bülent CİNDİL, Makina Mühendisi

Detaylı

Avrupa Bölgesel Kalkınma Ajansları Birliği (EURADA)

Avrupa Bölgesel Kalkınma Ajansları Birliği (EURADA) KARACADAĞ KALKINMA AJANSI Development Agency Avrupa Bölgesel Kalkınma Ajansları Birliği (EURADA) Hülya ÖZÖNEN, 31.03.2010 Şanlıurfa EURADA HAKKINDA GENEL BİLGİ 1991 Aralık ayında Belçika merkezli olarak

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ TÜRKİYE KİMYA SANAYİ MECLİSİ 2015 YILI FAALİYET RAPORU

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ TÜRKİYE KİMYA SANAYİ MECLİSİ 2015 YILI FAALİYET RAPORU TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ TÜRKİYE KİMYA SANAYİ MECLİSİ 2015 YILI FAALİYET RAPORU Türkiye Kimya Sanayi Meclisi; plastik, boya, soda ve krom kimyasalları, temizlik ürünleri, akrilik ve karbon elyaf,

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 13. Hafta (29 Mart 4 Nisan 2010)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 13. Hafta (29 Mart 4 Nisan 2010) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Haftalık Türkiye - AB Gündemi 13. Hafta (29 Mart 4 Nisan 2010) 29 MART 2010, PAZARTESİ 09:00-17:00 Avrupa Birliği

Detaylı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 40. Hafta (1-7 Ekim 2012)

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 40. Hafta (1-7 Ekim 2012) T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 40. Hafta (1-7 Ekim 2012) 1 EKİM 2012, PAZARTESİ 10:00-18:00 Avrupa Birliği Bakanlığı Mali İşbirliği Başkanlığı AB İşleri Uzman Yardımcısı Meltem

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI İTALYA ÜLKE PROFİLİ

İZMİR TİCARET ODASI İTALYA ÜLKE PROFİLİ İZMİR TİCARET ODASI İTALYA ÜLKE PROFİLİ Dış Ekonomik İlişkiler Müdürlüğü Nisan 2011 1. GENEL BİLGİLER Resmi adı : İtalya Cumhuriyeti Başkenti : Roma Yüzölçümü : 301.338 km 2 Nüfusu : 60,1 milyon (Ocak

Detaylı

BRÜKSEL, NİSAN 2016 Burs Programı

BRÜKSEL, NİSAN 2016 Burs Programı JEAN MONNET BURS PROGRAMI 2015-2016 AKADEMİK YILI İZLEME VE ÇALIŞMA ZİYARETİ BRÜKSEL, 21-22 NİSAN 2016 Burs Programı JEAN MONNET BURS PROGRAMI 2015-2016 AKADEMİK YILI İZLEME VE ÇALIŞMA ZİYARETİ BRÜKSEL,

Detaylı

T.C. DİCLE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Diyarbakır Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü

T.C. DİCLE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Diyarbakır Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü DİCLE ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU TEŞKİLAT ŞEMASI: D.Ü Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Genel Organizasyon Şeması D.Ü Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu MYO Kurulu Müdür Yardımcısı

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI Toplantı Tarihi Toplantı No 21.10.2004 2004/16 Üniversitemiz Yönetim Kurulu 21.10.2004 Perşembe günü saat 11:00 da Rektör Prof.Dr. Baki KOMSUOĞLU Başkanlığında

Detaylı

Bas nda TEB. Gaye SARIKAYA NTV ÖĞLE BÜLTENİ 11.05.2010 BLOOMBERG EKONOMİ SORUYOR 14.05.2010

Bas nda TEB. Gaye SARIKAYA NTV ÖĞLE BÜLTENİ 11.05.2010 BLOOMBERG EKONOMİ SORUYOR 14.05.2010 Bas nda TEB Gaye SARIKAYA NTV ÖĞLE BÜLTENİ 11.05.2010 BLOOMBERG EKONOMİ SORUYOR 14.05.2010 Canlı yayına konuğu olan TEB Genel Sekreteri Ecz. Özgür Özel, bu sene 14 Mayıs haftasını Akılcı İlaç Kullanımı

Detaylı

İŞKOLU SENDİKANIN ADI ÜYE NO ADI SAYISI % ÖZ ORMAN-İŞ (Öz Ormancılık ve Tarım, Avcılık ve Balıkçılık İşçileri Sendikası)

İŞKOLU SENDİKANIN ADI ÜYE NO ADI SAYISI % ÖZ ORMAN-İŞ (Öz Ormancılık ve Tarım, Avcılık ve Balıkçılık İşçileri Sendikası) Konfederasyon 6356 SAYILI SENDİKALAR VE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ KANUNUGEREĞİNCE İŞKOLLARINDAKİ İŞÇİ SAYILARI VE SENDİKALARIN ÜYE SAYILARINA İLİŞKİN 2017 OCAK AYI İSTATİSTİKLERİ 01 TARIM-İŞ (Türkiye Orman,

Detaylı

21- BÖLGESEL POLİTİKA VE YAPISAL ARAÇLARIN KOORDİNASYONU

21- BÖLGESEL POLİTİKA VE YAPISAL ARAÇLARIN KOORDİNASYONU 21- BÖLGESEL POLİTİKA VE YAPISAL ARAÇLARIN KOORDİNASYONU I- ÖNCELİKLER LİSTESİ ÖNCELİK 21.1 Topluluk standartlarına uygun hukuki ve idari çerçeve ile bölgesel politikaların programlanması, yürütülmesi,

Detaylı

www.abcevreodulleri.info

www.abcevreodulleri.info Avrupa Birliği Çevre Ödülleri Sürdürülebilirlik İçin İnovasyon www.abcevreodulleri.info Kerem Okumuş REC Türkiye Direktör Yardımcısı 27 Nisan 2009, İstanbul Bölgesel Çevre Merkezi - REC Tarafsız, bağımsız

Detaylı

BELÇİKA ÜLKE RAPORU 30.11.2015

BELÇİKA ÜLKE RAPORU 30.11.2015 BELÇİKA ÜLKE RAPORU 30.11.2015 YÖNETİCİ ÖZETİ Uludağ İhracatçı Birlikleri nin kayıtlarına göre, Bursa dan Belçika ya ihracat yapan 334 firma bulunmaktadır. 30.06.2015 tarihi itibariyle Ekonomi Bakanlığı

Detaylı

Business Network Center Turkey.

Business Network Center Turkey. 09:15-10:30 Borçlar Kanunu, İş Kanunu İlişkisi Yeni Borçlar Kanunu Çalışma Hayatında Neleri Değiştirecek? 10:30-10:45 10:45-12:30 Cinsel Ve Psikolojik Taciz (Mobbing) Cinsel Taciz (Ab Normları Ve Türkiye)

Detaylı

DÜNYADA VE TÜRKİYE DE BOYA SEKTÖRÜ

DÜNYADA VE TÜRKİYE DE BOYA SEKTÖRÜ DÜNYADA VE TÜRKİYE DE BOYA SEKTÖRÜ Haziran 2015 BOYA SANAYİCİLERİ DERNEĞİ Bosad 2003 yılında kurulmuştur. Üyeleri hem boya üreticileri hem de hammadde ve hizmet tedarikçileridir. 100 e yakın üye ile sektörün

Detaylı

Business Network Center Turkey

Business Network Center Turkey 09:30-10:45 İş Hukuku Kapsamında İşe İade Davaları: İş Akdinin Feshi: Geçerli ve Geçersiz Fesih Nedenleri Doç.Dr. Erdem ÖZDEMİR - Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş Sözleşmesi Nasıl Sona Erer? Fesih

Detaylı

ENERJİ GÜNDEMİ SAYI 57 MART Enervis, 10. Enerji Verimliliği Forum ve Fuarı'nın iki farklı etkinliğinde konuşmacı olarak yer alıyor

ENERJİ GÜNDEMİ SAYI 57 MART Enervis, 10. Enerji Verimliliği Forum ve Fuarı'nın iki farklı etkinliğinde konuşmacı olarak yer alıyor SAYI 57 MART 2019 ENERJİ GÜNDEMİ 2 4 Enervis 6. İstanbul Karbon Zirvesi nde Mart Ayında Elektrik Üretimi ve Tüketimi Azaldı 5 6 Enerji depolama maliyetleri hızla düşüyor Küresel Karbondioksit Emisyonu

Detaylı

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ, AB SÜRECİ VE ÇEVRE

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ, AB SÜRECİ VE ÇEVRE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ, AB SÜRECİ VE ÇEVRE Dr. Mustafa ŞAHİN Genel Müdür Yardımcısı 2. ULUSLARARASI İNŞAATTA KALİTE ZİRVESİ 2 Kasım 2010, istanbul SUNUM İÇERİĞİ İklim değişikliği AB Süreci Çevre Yönetimi AB

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ İLE KATILIM MÜZAKERELERİ

AVRUPA BİRLİĞİ İLE KATILIM MÜZAKERELERİ AVRUPA BİRLİĞİ İLE KATILIM MÜZAKERELERİ SÜRECİ ÇİSEL İLERİ 10-14 Ekim 2011 Katılım Müzakereleri Nedir? AB ile katılım müzakereleri klasik anlamda bir müzakere değildir. Aday ülke AB müktesebatının tümünü

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ NİN TÜRKİYE DE DESTEKLEDİĞİ BAZI HİBE PROGRAMLARI

AVRUPA BİRLİĞİ NİN TÜRKİYE DE DESTEKLEDİĞİ BAZI HİBE PROGRAMLARI AVRUPA BİRLİĞİ NİN TÜRKİYE DE DESTEKLEDİĞİ BAZI HİBE PROGRAMLARI Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği 07-08 Temmuz 2006 Halil Serkan KÖREZLİOĞLU Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Yayın Desteği Hibe Programı

Detaylı

İSTİHDAM VE SOSYAL YENİLİK PROGRAMI. EMPLOYMENT AND SOCIAL INNOVATION PROGRAMME (EaSI)

İSTİHDAM VE SOSYAL YENİLİK PROGRAMI. EMPLOYMENT AND SOCIAL INNOVATION PROGRAMME (EaSI) İSTİHDAM VE SOSYAL YENİLİK PROGRAMI EMPLOYMENT AND SOCIAL INNOVATION PROGRAMME (EaSI) T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ ve MALİ YARDIMLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI Hülya TEKİN AB Uzmanı

Detaylı

Business Network Center Turkey

Business Network Center Turkey 09:30-10:45 Geçersiz Sebeple Yapılan Fesih Sonuçları ve SGK Uygulamaları Açısından Değerlendirilmesi Av. Cüneyt DANAR - İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Uzmanı,Bilirkişi Geçersiz Feshin Sonuçları Nelerdir?

Detaylı

Kadınların gözde sektörleri: Eğitim, gıda ve sağlık

Kadınların gözde sektörleri: Eğitim, gıda ve sağlık On5yirmi5.com Kadınların gözde sektörleri: Eğitim, gıda ve sağlık Yarı zamanlı işler de dahil olmak üzere, kadın adayların yüzde 73 ünün ücret beklentisi 1.500 TL yi geçmiyor. Yayın Tarihi : 7 Mart 2016

Detaylı

European Road Transport Research Advisory Council. TEMSA AR-GE ve TEKNOLOJİ A.Ş

European Road Transport Research Advisory Council. TEMSA AR-GE ve TEKNOLOJİ A.Ş European Road Transport Research Advisory Council AMAÇ Araştırma ve inovasyon için yatırım teşvikini harekete geçirmek ve teknolojik olarak inovatif bir ekonomi ortaya çıkarmak için ulusal, bölgesel ve

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ HAZIRGİYİM VE TEKSTİL PAZARINDA TÜRKİYE NİN YERİ

AVRUPA BİRLİĞİ HAZIRGİYİM VE TEKSTİL PAZARINDA TÜRKİYE NİN YERİ AVRUPA BİRLİĞİ HAZIRGİYİM VE TEKSTİL PAZARINDA TÜRKİYE NİN YERİ OCAK-MAYIS 2018 İTKİB GENEL SEKRETERLİĞİ HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON AR-GE ŞUBESİ AVRUPA BİRLİĞİ HAZIRGİYİM VE TEKSTİL PAZARINDA TÜRKİYE NİN

Detaylı

TÜRKİYE NİN DIŞ TİCARETİNDE SERBEST TİCARET ANLAŞMALARI HAKKINDA BİLGİ VE DEĞERLENDİRME NOTU

TÜRKİYE NİN DIŞ TİCARETİNDE SERBEST TİCARET ANLAŞMALARI HAKKINDA BİLGİ VE DEĞERLENDİRME NOTU Serbest Ticaret sı (STA), iki ya da daha fazla ülke arasında ticareti etkileyen tarife ve tarife dışı engellerin kaldırılarak, taraflar arasında bir serbest ticaret alanı oluşturulmasını sağlayan, ancak

Detaylı

2014 dünyanın en sıcak yılı olabilir

2014 dünyanın en sıcak yılı olabilir 2014 dünyanın en sıcak yılı olabilir Prof. Dr. Etem Karakaya: Ocak itibariyle neredeyse hiç kar yağmadı. Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO) 2014 Mayıs ayını dünyanın en sıcak ayı ilan etti. Bu yıl dünya tarihinin

Detaylı

Mustafa BARAN Ankara Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı

Mustafa BARAN Ankara Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa BARAN Ankara Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Enerji verimliliği / Sanayide enerji verimliliği Türkiye de enerji yoğunluğu Enerji tüketim verileri Türkiye de enerji verimliliği projeleri

Detaylı

AB ÇEVRE POLİTİKALARI. Prof.Dr. Günay Erpul Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ABD Dışkapı - Ankara

AB ÇEVRE POLİTİKALARI. Prof.Dr. Günay Erpul Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ABD Dışkapı - Ankara AB ÇEVRE POLİTİKALARI Prof.Dr. Günay Erpul Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ABD 06110 Dışkapı - Ankara Gunay.Erpul@ankara.edu.tr GİRİŞ Avrupa Birliği nin işleyişine ilişkin Antlaşma nın

Detaylı

TEKSTĐL SEKTÖRÜ NÜN BÖLGESEL ANALĐZĐ: ÇEVRE YÖNETĐMĐ VE TEMĐZ ÜRETĐM. Tekstil Sektöründe Temiz Üretim Sempozyumu

TEKSTĐL SEKTÖRÜ NÜN BÖLGESEL ANALĐZĐ: ÇEVRE YÖNETĐMĐ VE TEMĐZ ÜRETĐM. Tekstil Sektöründe Temiz Üretim Sempozyumu Türkiye nin Tekstil Sektöründe KOBİ ler İçin Sürdürülebilir Ağlar ve İlişkiler Zinciri Oluşturulması Birleşmiş Milletler Ortak Programı TEKSTĐL SEKTÖRÜ NÜN BÖLGESEL ANALĐZĐ: ÇEVRE YÖNETĐMĐ VE TEMĐZ ÜRETĐM

Detaylı

Dr. Öğr. Üyesi Zekerya Batur Türk Dili Ders Programı

Dr. Öğr. Üyesi Zekerya Batur Türk Dili Ders Programı Dr. Öğr. Üyesi Zekerya Batur Türk Dili Ders Programı SAAT PAZARTESİ ÇARŞAMBA 1 08.40-09.25 2 09.35-10.20 3 4 5 6 10.30-11.15 11.25-12.10 (SS6) 12.20-13.05 13.15-14.00 (SS5) 7 14.10-14.55 BANAZ MESLEK YÜKSEKOKULU

Detaylı

Önceki dönemlerden süregelen çalışmalar ile birlikte henüz sonuçlandırılamayan çalışmaları,

Önceki dönemlerden süregelen çalışmalar ile birlikte henüz sonuçlandırılamayan çalışmaları, TMMOB HARİTA VE KADASTRO MÜHENDİSLERİ ODASI 40. DÖNEM ÇALIŞMA PROGRAMI Dünyada ve ülkemizde yaşanan ekonomik, siyasal, sosyal, ve kültürel gelişmelerin, yaşam ve meslek alanlarımıza yansımaları ağırlaşarak

Detaylı

ARTIK VERİMLİLİK DE GÜVENLİK KADAR ÖNEMLİ!

ARTIK VERİMLİLİK DE GÜVENLİK KADAR ÖNEMLİ! ARTIK VERİMLİLİK DE GÜVENLİK KADAR ÖNEMLİ! Necmettin TOKUR / Proje Yöneticisi (Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı - UNDP) Yasemin DEMİRCİOĞLU / Mühendis (Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel

Detaylı

Araştırma Notu 12/124

Araştırma Notu 12/124 Araştırma Notu 12/124 05.01.2012 YENİLENEBİLİR ENERJİ HABERLERİNDE REGÜLASYON ve FİNANSMAN ÖNE ÇIKIYOR Barış Gençer Baykan Yönetici Özeti Yenilenebilir enerjiler, gerek fosil yakıtların tükeneceği öngörüsü

Detaylı

Sermayedeki Pay Oranı (%) Sermayedeki Pay Tutarı (TL) MEHMET ALİ YILMAZ 41,28 60.192.996,41 HALKA AÇIK 47,05 68.611.708,00 DİĞER 11,67 17.012.

Sermayedeki Pay Oranı (%) Sermayedeki Pay Tutarı (TL) MEHMET ALİ YILMAZ 41,28 60.192.996,41 HALKA AÇIK 47,05 68.611.708,00 DİĞER 11,67 17.012. SERMAYE PİYASASI KURULU KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ TEBLİĞİNİN (SERİ: II NO:17.1) 1.3.1 MADDESİ KAPSAMINDA YAPILAN EK AÇIKLAMALAR SPK nın II-17.1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği uyarınca yapılması gereken

Detaylı

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ MÜZAKERELERİNE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI NASIL KATILABİLİR?

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ MÜZAKERELERİNE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI NASIL KATILABİLİR? İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ MÜZAKERELERİNE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI NASIL KATILABİLİR? Tuğba İçmeli - Uzman Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü İklim Değişikliği Dairesi Başkanlığı E-posta: ticmeli@cob.gov.tr Tel: 207

Detaylı

TÜSİAD-TÜRKONFED Bölgelerarası Ortak Girişim Projesi (BORGİP) ÇUKUROVASİFED 28 Ocak 2015

TÜSİAD-TÜRKONFED Bölgelerarası Ortak Girişim Projesi (BORGİP) ÇUKUROVASİFED 28 Ocak 2015 TÜSİAD-TÜRKONFED Bölgelerarası Ortak Girişim Projesi (BORGİP) ÇUKUROVASİFED 28 Ocak 2015 TÜSİAD-TÜRKONFED Bölgelerarası Ortak Girişim Projesi (BORGİP) MARSİFED 27 Ocak 2015 BORGİP Bölgelerarası Ortak Girişim

Detaylı

Bologna Eşgüdüm Komisyonlarının Çalışmaları. Prof. Dr. Oğuz ESEN

Bologna Eşgüdüm Komisyonlarının Çalışmaları. Prof. Dr. Oğuz ESEN Bologna Eşgüdüm Komisyonlarının Çalışmaları Prof. Dr. Oğuz ESEN Türkiye de Bologna Süreci Üç döneme ayırmak mümkündür. İlk dönem 2001-2006 Ulusal Yeterliliklerin Belirlenmesi İkinci dönem 2006-2011 Temel

Detaylı

SUNUMUN İÇERİĞİ. 3) AB sürecinde Gerçekleştirilen Diğer Çalışmalar. 4) AB Müzakerelerine Hazırlık Çalışmaları ve Son Gelişmeler

SUNUMUN İÇERİĞİ. 3) AB sürecinde Gerçekleştirilen Diğer Çalışmalar. 4) AB Müzakerelerine Hazırlık Çalışmaları ve Son Gelişmeler TÜRKİYE ve AVRUPA BİRLİĞİ İLİŞKİLERİ ÇEVRE SEKTÖRÜ Sedat KADIOĞLU Dış İlişkiler ve AB Dairesi Başkanı Tel: 207 54 11 Faks:207 54 54 e-posta: skadioglu@cevreorman.gov.tr SUNUMUN İÇERİĞİ 1) Türkiye AB İlişkileri

Detaylı

AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları

AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları T.C. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürlüğü AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları Aralık 2004 AB Bölgesel Programları Dairesi Başkanlığı

Detaylı

TÜRKİYE ABD DIŞ TİCARET RAPORU

TÜRKİYE ABD DIŞ TİCARET RAPORU TÜRKİYE ABD DIŞ TİCARET RAPORU TEKSTİL, DERİ, HALI AR GE ŞUBESİ Eylül 2017 İÇİNDEKİLER ABD NİN İHRACAT VE İTHALATI... 2 ABD Dış Ticareti... 2 ABD nin Genel İhraç Ürünleri... 3 ABD nin Genel İthal Ürünleri...

Detaylı

GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. ÇEVRE ENVANTERİ ve BİLGİ YÖNETİMİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI. 30.04.201404 Gökşin TEKİNDOR

GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. ÇEVRE ENVANTERİ ve BİLGİ YÖNETİMİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI. 30.04.201404 Gökşin TEKİNDOR ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ ENDİRMESİ İZİN VEDENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AVRUPA ÇEVRE AJANSI ÇEVRE ENVANTERİ ve BİLGİ YÖNETİMİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI 30.04.201404 Gökşin TEKİNDOR ş Çevre ve Şehircilik Uzmanı

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 27. Hafta (1-7 Temmuz 2013)

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 27. Hafta (1-7 Temmuz 2013) AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 27. Hafta (1-7 Temmuz 2013) 1 Temmuz 2013 PAZARTESİ 09:00-18:00 AB Hukuku Başkanlığı AB İşleri Uzman Yardımcısı Çiğdem Akın Yavuz un İKV, TOBB, Yeditepe

Detaylı

AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu - IV Tüketicinin ve Sağlığın Korunması Hibe Programı

AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu - IV Tüketicinin ve Sağlığın Korunması Hibe Programı AB ve Türkiye Diyaloğu - IV Tüketicinin ve Sağlığın Korunması Avrupa Birliği Bakanlığı, Katılım Öncesi AB Mali Yardımı kapsamında finanse edilen diyalog sürecini desteklemeye devam etmektedir. Diyaloğu-IV

Detaylı

AESK ve Türkiye REX. Dış İlişkiler. Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi

AESK ve Türkiye REX. Dış İlişkiler. Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi AESK ve Türkiye REX Dış İlişkiler Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi AB-Türkiye Karma İstişare Komitesi (KİK) 16 Kasım 1995 te AESK, Ankara Anlaşmasında bulunan: Ortaklık Konseyi; Avrupa Parlamentosu,

Detaylı

Kahramanmaraş mutlaka devler liginde olacak

Kahramanmaraş mutlaka devler liginde olacak Kahramanmaraş mutlaka devler liginde olacak Sami Altınkaya nın Bloomberg TV de canlı olarak yayınlanan çıkış yolu programına katılan KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük: 2023 te Kahramanmaraş ın 5 milyar dolar

Detaylı

ULUSLAR ARASI KARBON PİYASASI

ULUSLAR ARASI KARBON PİYASASI ULUSLAR ARASI KARBON PİYASASI Doç. Dr. Cevdet DEMİR Uludağ Üniversitesi 06 Nisan 2007 TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Karbon piyasası nedir? Ülkelerin ve şirketlerin sera gazları hedeflerine ulaşabilmeleri

Detaylı

Yılda 24 tematik toplantı: Tematik toplantılara ortalama 200 kişi katılıyor.

Yılda 24 tematik toplantı: Tematik toplantılara ortalama 200 kişi katılıyor. SPONSORLUK DOSYASI BİZ KİMİZ? Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) gücünü ve etkinliğini; Türkiye nin 7 bölgesinden gelen iş insanlarının oluşturduğu federasyon ve derneklerinin gönüllü,

Detaylı

ÇEVRE ve ORMAN BAKANLIĞI SON GELİŞMELER VE ÜLKEMİZİN DURUMU

ÇEVRE ve ORMAN BAKANLIĞI SON GELİŞMELER VE ÜLKEMİZİN DURUMU ÇEVRE ve ORMAN BAKANLIĞI ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2012 SONRASI İKLİM REJİMİNDE SON GELİŞMELER VE ÜLKEMİZİN DURUMU 24 Haziran 2009 KYOTO PROTOKOLÜ NDE ÜLKEMİZİN SON DURUMU Kyoto Protokolü nün 13 Mayıs

Detaylı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 9. Hafta (27 Şubat-04 Mart 2012)

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 9. Hafta (27 Şubat-04 Mart 2012) T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 9. Hafta (27 Şubat-04 Mart 2012) 27 ŞUBAT 2012, PAZARTESİ 09:00 Avrupa Birliği Bakanlığı Mali İşbirliği Başkanı Sn. M. Süreyya Süner ile Mali

Detaylı

İhracatta düşüş sürüyor, iç talep ılımlı

İhracatta düşüş sürüyor, iç talep ılımlı AYLIK RAPOR İhracatta düşüş sürüyor, iç talep ılımlı Öncü veriye göre yılın ilk yarısında ihracat göre %8,1 gerilerken iç talep göstergeleri ılımlı toparlanmaya işaret etti. EKONOMİK VE SEKTÖREL GELİŞMELER

Detaylı

Dr. Sibel Sezer ERALP REC Direktörü

Dr. Sibel Sezer ERALP REC Direktörü Dr. Sibel Sezer ERALP REC Direktörü Bölgesel Çevre Merkezi (Regional Environmental Center-REC): Paydaşları Buluşturmak... Tarafsız, bağımsız ve kar amacı gütmeyen uluslararası bir kuruluş olan REC, çevreyle

Detaylı