T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ I. YARIYIL DERS İÇERİKLERİ. Teorik ve pratik ders

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ I. YARIYIL DERS İÇERİKLERİ. Teorik ve pratik ders"

Transkript

1 T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ I. YARIYIL DERS İÇERİKLERİ ANATOMİ-I 101 Haftalık Ders Saati 4 Kredi 3 ACTS 5 İnsan anatomisine giriş: Anatomik duruş, düzlem ve eksenler, anatomi terminolojisi, kasiskelet sisteminin, damarlar ve sinirlerin, organ ve dokuların makroskopik olarak tanıtılması. Kas, kemik ve eklemlere yönelik genel bilgiler. Baş-boyun-yüz kemikleri, eklem ve kasları, üst ekstremite kemikleri, eklemler ve kasları, alt ekstremite kemikleri, eklem ve kasları. Sırt bölgesi kemik ve kasları, toraks duvarı, göğüs, karın kasları, pelvis ve perine kasları. FİZYOLOJİ-I 103 Haftalık Ders Saati 3 Kredi 3 ACTS 5 Fizyolojiye giriş, membran ve aksiyon potansiyeli, kas fizyolojisi, kan fizyolojisi, bağışıklık fizyolojisi, dolaşım fizyolojisi, solunum fizyolojisi, boşaltım fizyolojisi, sindirim fizyolojisi, endokrin fizyolojisi. FİZİK ve BİYOFİZİK 105 Vektörler, bir ve iki boyutta hareket, Newton yasaları, iş, enerji, momentum ve güç. Enerjinin ve momentumun korunumu. Çarpışmalar, dönme kinematiği ve dairesel hareket. Elektrik, elektrik alan, Coulomb ve Gauss yasaları. Elektromotor kuvvet akım devreleri. Magnetik alan amper kanunu, elektromagnetizma, alternatif akım. Elektromanyetik dalgalar ve spektrumu. Işık ve spektrumu, termodinamiğe giriş. Basınç ve mutlak sıcaklık, ideal gazlar kanunu. Ses ve titreşim dalgaları.

2 TİBBİ BİYOLOJİ & GENETİK 107 Tıbbi biyolojiye giriş, hücreyi inceleme yöntemleri, hücrenin genel özellikleri, hücrenin yapısı, metabolizması, hücre iskeleti. Ekstrasellüler matriks ve reseptörleri, hücre organelleri, hücre bölünmesi. Nükleik asitler, transkripsiyon, translasyon, replikasyon, mendel yasaları, kalıtsal nitelikler ve kalıtım kalıpları, insan kromozomları ve kromozom düzensizlikleri FİZYOTERAPİSTLİK MESLEĞİ ve ETİK 109 Dünyada ve Türkiye de Fizyoterapi ve Rehabilitasyon un tarihçesi yeri ve önemi. Fizyoterapi mesleğinin standartları, rehabilitasyon ekibi ve görevleri. Yetersizlik, özürlülük ve engellilik tanımlaması. Rehabilitasyondan yararlanan hastalar, hasta değerlendirme, duyumotor ölçme ve değerlendirme araç-gereçleri, kronik hastalıklarda ve halk sağlığında Fizyoterapi ve Rehabilitasyonun rolü ve önemi, koruyucu Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, mesleki riskler ve yasalar. PSİKOLOJİ 111 Psikoloji biliminin temel amaçları, psikolojinin dalları, kişilik ve davranış, güdü, algı, öğrenme, bellek, heyecan, stresle başa çıkma yolları.

3 TÜRK DİLİ-I 131 Teorik Ders Dilin tanımı, dil grupları, Türkçenin dünya dilleri arasındaki yeri, dil bilimi, dilbilgisinin bölümleri cümle bilgisi. Sesbilim, paragraf, yazılı anlatım, sözcük yapısı, cümlenin ögeleri, cümle türleri, kelime grupları. İNGİLİZCE-I 141 Haftalık Ders Saati 3 Kredi 3 ACTS 2 Teorik Ders Ders kitabı, alıştırma kitabı, sesli ve görsel materyaller kullanılarak öğrencilerin İngilizce okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerinin geliştirilmesi. Karşılaştırmalı Türkçe- İngilizce dilbilgisi, ses bilgisi (fonetik) ve anlam bilgisi (semantik) analizi; Meslekte kullanılan terimlerin öğrenilmesi ve iki dil (Türkçe-İngilizce) arasında karşılıklı çeviri teknikleri. ATATÜRK İLKELERİ ve INKILAP TARİHİ-I 161 Türk inkılabını hazırlayan sebepler, Tanzimat I, II.Meşrutiyet, Osmanlı Devletini kurtarmaya yönelik düşünce akımları, II.Meşrutiyet dönemi savaşları, I.Dünya Savaşı, Milli Kurtuluş savaşının hazırlık dönemi, Mustafa Kemal in Samsun a çıkışı ve teşkilatlandırma çalışmaları, TBMM nin açılışı, Milli Mücadele sırasında baş gösteren ayaklanmalar, Mili ordunun kuruluşu, cephedeki savaşlar.

4 MİKROBİYOLOJİ Mikrobiyolojiye giriş, Mikroorganizmaların sınıflandırılması ve yapıları, Bakterilerin hücre yapısı, Beslenme, üreme dönemleri ve boyama yöntemleri, Normal flora, Mikroorganizmaların hastalık oluşturmaları, bulaş yolları, İmmün sistemin yapısı, hücre ve organları, Bakterilerin ve mantarların sınıflandırılmaları ve oluşturdukları önemli hastalıklar, Virüslerin ve parazitlerin sınıflandırılmaları ve oluşturdukları önemli hastalıklar, Antibiyotikler, Sterilizasyon, Dezenfeksiyon Antisepsi, Hastane enfeksiyonları VAKA ÇALIŞMASI-I Haftalık Ders Saati 4 Kredi 4 ACTS 7 Teorik Ders Ders sırasında omuz, dirsek, el el bileği ve servikal bölgelerin anatomi, fizyoloji, biomekaniği ve patolojisi ile ilgili vaka örnekleri öğrenciye verilecektir. Öğrenci sunulan vakalarla ilgili hareketleri, koordinasyonu, postürü, kas kuvvet ve eklem hareket açıklığını arttırıcı yöntemleri, fonksiyonellik seviyesini, günlük yaşam aktivitelerini ve psikososyal durumu inceleyecektir. Temel tıp bilimleri (anatomi, fizyoloji, histoloji) bilgilerini vakanın problemini belirleme ve çözmede kulanacaktır. Öğrenci vaka çalışması sırasında fizyoterapi rehabilitasyon uygulamalarında kuralları ve düzenlemeleri anlamalıdır. Bu derste öğrencinin aktif ve problem çözücü yöntemle öğrenmesi sağlanacaktır. Video görüntünün yanında gerekirse canlandırma vakalar ele alınacaktır.

5 II. YARIYIL DERS İÇERİKLERİ ANATOMİ-II 102 Haftalık Ders Saati 4 Kredi 3 ACTS 5 Teorik ve Pratik Merkezi, somatik ve otonom sinir sistemlerine giriş. Spinal sinirler, pleksuslar, kraniyal sinirler. Otonom (sempatik, parasempatik ve enterik) sistem, thalamus, afferent ve efferent yollar, medulla oblangata, pons, serebellum, mezensephalon, bazal gangliyonlar, diensephalon, kortikal bölgeler. Solunum sistemi, dolaşım sistemi, endokrin sistem, hypotalamus, sindirim sistemi, lenfatik sistem, üriner sistem, erkek ve kadın genital organları, gözler, kulak ve vestibular sistem. FİZYOLOJİ-II 104 Haftalık Ders Saati 3 Kredi 3 ACTS 5 Sinir sistemi fizyolojisi, duyu ve özel duyular, motor sistem ve MSS kontrolü, otonom sinir sistemi fizyolojisi, üreme fizyolojisi BİYOKİMYA 108 Teorik Ders Canlı organizmalarda oluşan kimyasal olayların biyokimyasal kavramlarla incelenmesi. Hücre organellerinin yapısı ve fonksiyonları, hücre zarları ve transport olayları. Vücudun temel yapı taşlarının (karbonhidratlar, proteinler, lipitler) kimyasal özellikleri, sindirimi, metabolizması ve emilimi. Elektron taşıma zinciri. Vitaminlerin tanım ve fonksiyonları. Bağ dokusu, kemik yapım ve yıkımı.

6 FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYONDA METODOLOJİ 112 Teorik Ders FTR ve klinik terminolojisi, dokümantasyon uygulama standartları, yararları, ve gerekliliği. Hasta kayıt tutma prensipleri, dosyalama kavramı, dosya içeriği ve düzeni. Temel değerlendirme (subjektif ve objektif analiz), olgu inceleme, tedavi planlaması, tedavi sürecinin izlenmesi. Hasta kayıt arşivlemesi, arşiv amaç ve kullanımı. Sağlık kuruluşlarında bilişim sistemleri ve iletişim ağları, hasta kayıt, takip ve arşivlemede ileri teknolojiler. Mesleki bilgi ve becerilerin kullanılma prensipleri, mesleki yeteneklerin kazanılması, fizyoterapide kalite ve SWOT analizi. FİZYOTERAPİSTLER İÇİN EGZERSİZ 114 Haftalık Ders Saati 3 Kredi 2 ACTS 5 Teorik ve Pratik Sağlığın tanımı, temel sağlık unsurları, egzersiz, aktivite ve spor kavramlarının tanıtılması. Egzersiz eğitiminin önemi ve yararları, egzersiz eğitiminde endikasyon, kontraendikasyon ve riskler, egzersiz eğitimi prensipleri. Egzersiz eğitimi yöntemleri, özel egzersizler ve hedef gruplar. Sağlıklı yaşam için yapılabilecek uygun egzersiz ve sporlar. TÜRK DİLİ-II 132 Teorik Ders Anlatım biçimleri, paragraf yazma çalışması, yazılı anlatım türleri, mektup, mektup çeşitleri; dilekçe, dilekçe örnekleri, özgeçmiş, tutanak, özet çıkarma, dipnot, kaynak gösterme, kompozisyon yazma çalışması; şiir ve şiir çözümlemesi, sözlü anlatım türleri.

7 İNGİLİZCE-II 142 Tıbbi İngilizce: Tıbbi İngilizceye giriş ve tıbbi metinlerin çözümlenmesi; meslekte kullanılan terimlerin öğrenilmesi ve iki dil (Türkçe-İngilizce) arasında karşılıklı çeviri teknikleri; dolaşım, solunum ve boşaltım sistemlerinin İngilizce dilinde öğrenilmesi ve ilgili alıştırmalar; sunum ve özgeçmiş hazırlama tekniklerinin öğretilmesi ve öğrencilerin mesleki sunumları. Genel İngilizce: Ders kitabı, alıştırma kitabı, sesli ve görsel materyaller kullanılarak öğrencilerin İngilizce okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerinin geliştirilmesi; karşılaştırmalı Türkçe-İngilizce dilbilgisi, ses bilgisi (fonetik) ve anlam bilgisi (semantik) analizi. ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II 162 Savaş dönemi Türkiye sinden çok partili hayata geçiş, Cumhuriyet dönemi İnkılâpları, Demokrat Parti iktidarı ( ), 27 Mayıs 1960 askeri müdahalesi, 1960 sonrası siyasi gelişmeler, 1970 li yıllar, 12 Mart dönemi, askeri yönetimden siyasete dönüş, 1980 li yıllar, 12 Eylül 1980 darbesi, Turgut Özal dönemi ve dönüşümler, 1960 sonrası toplumsal gelişmeler. ISI IŞIK ve HİDROTERAPİ Haftalık Ders Saati 3 Kredi 3 ACTS 3 Bu ders fizyoterapi ve rehabilitasyonda kullanılan yüzeysel ve derin sıcaklık ajanlarını ve hidroterapi yöntemlerinin gözden geçirilmesini ve örnek uygulamaların gösterilmesini içerir Ders kapsamında termoterapi, infraruj, laser, ultraviyole, fluidoterapi, krioterapi ve hidroterapi yöntemlerinin fizyolojik etkileri ve kullanma teknikleri öğretilecektir. Ayrıca su içi egzersiz tedavisinin fizyolojik etkileri ve uygulama teknikleri üzerinde durulacaktır.

8 PATOLOJİ Patolojinin temel kavramları, temel ilkeleri, normalden sapma gösteren organların ve dokuların makroskobik ve mikroskobik özellikleri. Kas hastalıkları, yumuşak doku tümörleri, kemik tümörleri, kemiğin enfeksiyöz hastalıkları ve kırıklar, kıkırdak tümörleri ve dejaneratif hastalıklar, merkezi sinir sistemi hastalıkları, periferik sinir sistemi hastalıkları, çocukluk çağı hastalıkları, bağ dokusu hastalıkları, çevresel ve metabolik hastalıkların patolojisi ele alınacaktır. GÜNLÜK YAŞAM AKTİVİTELERİ Kişilerin sağlık durumları ve aktivite düzeyleri ve yaşam kalitelerini değerlendirmek, günlük yaşam aktiviteleri ve bunların değerlendirilmesi ilgili ölçekler oluşturmak, geçerliliği bilimsel olarak kanıtlanmış ölçekleri öğrenmek ve uygulamak, sağlık durumlarının yaşam kaliteleri üzerine etkilerinin araştırılmak, bu kavramları değerlendiren çeşitli değerlendirme envanterlerini incelenmek ve aralarında kıyaslama yapmak, günlük yaşam aktivitelerinde performanslarının ve yaşam kalitelerinin artmasına yönelik tedavileri içermektedir. VAKA ÇALIŞMASI-II Haftalık Ders Saati 3 Kredi 4 ACTS 6 Problem çözme, interaktif eğitim ve öğretim metodlarını kullanarak ve literatürden yararlanarak fizyoterapi ile ilgili vakaların sorunlarını tanımlayabilme, değerlendirme ve çözüm yollarını bulma bilgi ve becerisini kazandırma, video analiz, grup çalışması, rapor hazırlama, sözlü sunum yapma, kendi kendine öğrenme yetisi kazandırma, uygulamada vakaya özel klinik problem çözme, karar verme becerisini kazanma, teorik bilgi ve becerilerini klinik çalışmaya transfer edebilmesine katkıda bulunma, fizyoterapi rehabilitasyon alanında interdisipliner çalışma tutumlarını geliştirme

9 III. YARIYIL DERS İÇERİKLERİ NÖROANATOMİ 201 Teorik Ders Merkezi Sinir Sistemine giriş, medulla spinalis in (MS) gross anatomisi, MS in iç yapısı, inen yollar, çıkan yollar, periferik sinir sistemi ve patolojileri, otonom sinir sistemi, beyin zarları, hemisferler ve beyin omurilik sıvısı dolaşımı, serebral arter, ven ve patolojileri, beynin fonksiyonel sahaları. Kranial sinirler ve patolojileri, diensephelon ve patolojileri, beyin sapı, serebellum ve patolojileri ve limbik sistemin teorik olarak öğretilmesi. NÖROFİZYOLOJİ 203 Nörofizyolojiye giriş. Merkezi Sinir Sistemi organizasyonu, uyku fizyolojisi, serebrospinal sıvı, kan beyin bariyeri, talamus, hipotalamus, retiküler formasyon, bazal ganglionlar, serebellum, duysal işleme. Motor korteks, istemli hareketin kontrolü. Konuşma, öğrenme, bellek, ağrı mekanizmalarının öğretilmesi. İLK YARDIM 219 İlk yardım nedir, temel yaşam desteği ve hava yoluna yabancı cisim kaçması, trafik kazaları, yaralanmalar, kurtarma ve transfer, kafa, omurga, batın ve toraks yaralanmaları, yanıklar, donuklar ve sıcağa ve soğuğa maruz kalma, kanamalar, kırık, çıkık, burkulma ve sargılar, spor yaralanmaları, bayılma ve koma, epilepsi, histeri nöbeti, hayvan ısırmaları ve zehirlenmeler, vücut boşluklarında yabancı cisim

10 FİZYOTERAPİDE ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME 2011 Haftalık Ders Saati 4 Kredi 3 ACTS 5 Fizyoterapi ve rehabilitasyonda ölçme prensipleri, hasta hikâyesi ve değerlendirme yöntemleri. Hareketin temel prensipleri, postür analizi (anterior, lateral ve posterior postür analizleri), kısalık testleri, esneklik ve değerlendirmesi, antropometrik ölçümler (çevre, uzunluk, çap ve yağ dokusu ölçümleri), goniometre ile normal eklem hareketlerinin değerlendirilmesi, kas kuvveti ve değerlendirme yöntemleri. FİZİKSEL MODALİTELER VE ELEKTROTERAPİ 213 Zorunlu/Seçimlik Haftalık Ders Saati 4 Kredi 3 ACTS 4 Bu derste düz galvani akımının elde edilişi, iyontoforezis, tıbbi ve cerrahi galvanizm, modifiye galvani akımı, elektrodiyagnostik yöntemler, alçak frekanslı akımlar, diadinamik akımlar, enterferansiyel akımlar, elektrik şoku, fonksiyonel ve nöromuskuler elektrik stimülasyonu, TENS, ultrason ve elektroterapide kullanılan ajanların fizyolojik etkileri ele alınacaktır. HALK SAĞLIĞI 217 Hastalık ve sağlık, halk sağlığı ve koruyucu hekimliğin tarihçesi koruyucu hekimlik ilkeleri, tanımlar, tedavi hekimliği, koruyucu hekimlik, birinci, ikinci ve üçüncü basamak sağlık kuruluşları, sağlıklı birey için alınacak tedbirler, çevre sağlığı, bağışıklama, sağlık düzeyinin ölçülmesi, Türkiye de ve dünyada sağlık hizmetlerine bakış.

11 BESLENME İLKELERİ 221 Haftalık Ders Saati 1 Kredi 1 ACTS 2 Sağlık için beslenmenin önemi, besin grupları, besin öğeleri ile enerji ilişkisi, günlük gereksinim, besin öğelerinin vücutta kullanımları, kaynakları, dengeli ve sağlıklı beslenme kuralları. Enerji metabolizması, özel durumlarda beslenme (gebe-emzikli beslenmesi; işçi beslenmesi; 0-I yaş çocuk beslenmesi; adölesan beslenmesi; yaşlı beslenmesi, sporcu, obezite ve zayıflıkta beslenme) konularını içerir. İÇ HASTALIKLARI Kardiyoloji (kalp hastalıklarında görülen semptom ve bulgular, kalp hastalıklarında kullanılan tanı araçları, koroner arter hastalıkları, hipertansif kalp hastalıkları, kapak hastalıkları, kardiyomyopatiler, endokarditler, perikarditler), göğüs hastalıkları (kronik obstrüktif akciğer hastalıkları, astım bronsiale, pulmoner emboli, akciğer absesi ve bronşektazi, intersitisyel akciğer hastalıkları), endokrin sistem hastalıkları, gastroentestenal sistem hastalıkları, renal problemler, anemiler, dolaşım bozuklukları, kanama diatezleri, infeksiyon hastalıkları RADYOLOJİ Haftalık Ders Saati 1 Kredi 1 ACTS 2 Teorik Ders Temel görüntüleme yöntemleri, radyolojik incelemelerin temel prensipleri, toraks grafileri, çeşitli akciğer hastalıklarında ve toraks ile ilgili özel durumlarda radyolojik görünüm, omuz kavşağı direkt grafileri ve artrit, fraktür ve yumuşak dokuya ait inflamatuar durumlarda radyolojik bulgular, el bileği ve parmak eklemlerine ait temel radyolojik özellikler ve artrit ve travmalara bağlı patolojik bulgular, vertebra grafileri ve skolyoz gibi sık karşılaşılan durumlarda radyolojik görünüm, skolyoz açısı değerlendirme, pelvis ve kalça eklemi direkt radyolojik incelemeleri ve bu bölgelerde hareket sistemi hastalıklarında görülen patolojik bulgular, alt ekstemite grafileri, alt ekstremitenin dejeneratif ve konjenital hastalıklarında temel radyolojik görünüm, ayak-ayak bileği bölgesinde travma, fraktür ve dejeneratif durumlarda radyolojik bulgular

12 SPORCU SAĞLIĞI Zorunlu/Seçimlik S Spor Yaralanmalarına Giriş, Kas Yaralanmaları, Kıkırdak Yaralanmaları, Tendon Yaralanmaları, Bağ Yaralanmaları, Kemik Yaralanmaları, Sporda Doping ve Ergojenik Destek, Sporcu Beslenmesi, Diz Yaralanmaları, Omuz Yaralanmaları, Kasık ve Kalça Yaralanmaları, Sporda Rejenerasyon, Ayak ve Ayak Bileği Yaralanmaları, Spor Yaralanmalarından Korunma ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ Zorunlu/Seçimlik S Veri toplama ve veri düzenleme yöntemlerini inlemek, tanımlayıcı istatistiklerin hesaplanmasını, bu istatistiklerin okunması, yorumlanabilmesini sağlamak, gerekli testlerin nerede ve nasıl uygulanacağını belirleyebilmek, SPSS paket programına veri girişi yapıp gerekli istatistikleri elde edebilmek. VAKA VE KANITA DAYALI UYGULAMALAR-I 2 Vaka ve kanıta dayalı tıp uygulamasına giriş, kronik bel ağrısında lazer tedavisi, Menisküs operasyonu sonrası fizyoterapi ve rehabilitasyon, ön çapraz bağ post-op tedavi protokolleri, aşil tendonopatileri, gelişimsel kalça displazi, kas atrofisinde elektriksel stimülasyon uygulamaları, lomber disk hernisi, ALB kriyojenik hernisi, cerebral palsy de soğuk-egzersiz-elektroterapi ve omuz instabiliteleri.

13 IV. YARIYIL DERS İÇERİKLERİ BİLGİ TEKNOLOJİLERİ 205 Zorunlu/Seçimlik S Bilgisayar, gelişimi, tarihçesi, çeşitleri (analog/dijital) kullanım alanları. Donanım (ana bölümler) girdi-çıktı-depolama, anakart, bellek, çevre birimleri, yazıcı, tarayıcı, çizici, klavye, mouse". Yazılım türleri, işletim sistemi, uygulama yazılımı, paket yazılım, program, program dilleri (seviye-tür) veri tabanı. Yönetim Bilgi Sistemleri (M.I.S.). Hastane bilgi sistemleri, karar destek sistemleri. Bilgi İletişimi, bilgisayar ağları, ağ donanımı, yazılımı. İnternet. Ofis otomasyonu genel bilgi. Windows işletim sistemleri. Oturum açma, kapama. Dosya, klasör, açma, silme, kaydetmek. Word paket programı kullanma, yazı karakteri, punto, vurgu, renk, taşıma, kopyalama, kalın, italik, altı çizili, tablo ekleme. Word yazı parçası üzerinde çalışma. Word yazı parçası üzerinde çalışma. Excel paket programı kullanma. Genel özellikler. Formül yazma. Formül kopyalama, toplam alma, problemleri Excel e uyarlama. Excel paket programı ile tablo başlığı, sütun-satır başlığı hazırlama. Çerçeve koyma, ondalık azaltma arttırma. Excel ile problem çözümleri. PSİKOSOSYAL REHABİLİTASYON Zorunlu/Seçimlik S Psikososyal rehabilitasyon a giriş, sağlık, sakatlık, özür, engellilik gibi kavramların açıklandığı, stres, post travmatik stres sendromu, kaza sonrası, görme ve işitme engellilerde, fiziksel engellilerde, özürlü çocuklarda ve ailelerinde, kronik hastalıklar durumlarında psikososyal rehabilitasyonun anlatıldığı bir derstir. KLİNİK ELEKTROTERAPİ 214 Haftalık Ders Saati 4 Kredi 3 ACTS 4 Kısa dalga diatermi, mikrodalga diatermi, ultrason, transkutaneal elektriksel sinir stimülasyonu, fonksiyonel elektriksel uyarım, biyofeedback, magnetoterapi, yüksek voltaj stimülasyonu, elektrodiyagnoz, elektroterapide yeni uygulama alanları ve teknikleri teorik olarak ve laboratuar uygulamalarıyla işlenecektir.

14 ORTOPEDİ VE TRAVMATOLOJİ 206 Kırık: genel bilgi ve tedavi ilkeleri, skolyoz, eklemlerin biyomekanik özellikleri, kalça, diz, omuz protezleri ve fizyoterapi açısından cerrahi yöntemlerdeki farklılaşmalar, doğumsal kas-iskelet sistemi hastalıkları, yumuşak doku yaralanmaları, kalça, diz ve ayak deformiteleri, tendon uzatma ameliyatları ve tendon transferleri, el yaralanmaları ve el cerrahisi, ortopedik hastalıklarda ortez ve protezler yaklaşımları, ampütasyonlar, pediatrik ortopedik problemler, kas-iskelet sistemi tümörleri, omurga hastalıkları (disk hernisi) ROMATOLOJİ 208 Haftalık Ders Saati 2 Kredi 2 ACTS 4 Romatizmal hastalıklara genel yaklaşım, sınıflandırma, genel bulgular ve tedavi yaklaşımları, romatizmal hastalıklar açısından eklem yapısı, lökomotor sistemin öğeleri ve çeşitli romatizmal hastalıklara has eklem ve diğer yumuşak doku tutulumları, romatizmal hastalıklarda fiziksel ve fonksiyonel değerlendirme ve takip yöntemleri, çeşitli romatizmal hastalıklarda görülen eklem kontraktürleri ve deformiteler ve oluşum mekanizmaları, romatoid artrit, juvenil idyopatik artritler, ankilozan spondilit, dermatomyozit ve poliomyozit, sistemik lupus eritamatozis ve mikst bağ dokusu hastalıkları, sistemik sklerozis, osteoartrit, karpal tünel sendromu, tendinit ve tenosinovitler. TEDAVİ HAREKETLERİ PRENSİPLERİ 216 Haftalık Ders Saati 4 Kredi 3 ACTS 4 Tedavi amacıyla kullanılan egzersizlerin amaçları, tanıtımı, egzersiz programının planlanması, hastaya etki eden faktörler ve egzersizlerin öğretilmesi, normal eklem hareketleri için egzersiz tipleri, egzersiz pozisyonları, lumbal vertebraların düzgünlüğünü bozan kaslara germe egzersizleri, pelvik bölge ve lumbal vertebraların düzgünlüğü için egzersizler, ön ve yan abdominalleri kuvvetlendirme egzersizleri, William s fleksiyon egzersizleri, pektoral kaslar için germe egzersizleri, torakal ve servikal vertebralar ile omuz kuşağının düzgünlüğü için egzersizler, Codman egzersizleri, alt ekstremitelerin düzgünlüğünü bozan kaslara germe ve kuvvetlendirme egzersizleri, Burger-Allen egzersizleri, ilerleyici dirençli egzersizler, izometrik egzersizler, gevşeme egzersizleri, skolyoz, skolyozda üç boyutlu tedavi yönteminin prensipleri, traksiyon, çocuk, genç, erişkin ve geriatrik kişiler için egzersizlerin tanıtımı ve bu konudaki son gelişmelerin ele alınmasını içerir.

15 EGZERSİZ FİZYOLOJİSİ 218 Zorunlu/Seçimlik S Giriş, terminoloji, kasların sınıflandırılması, egzersizin kalp, dolaşım ve iskelet sistemi üzerine lokal ve genel etkileri, egzersizin vücut sistemleri üzerinde meydana getirdiği değişiklikler. Kardiyovasküler sistem ve egzersiz, kardiyovasküler regülasyon ve integrasyon, kardiyovasküler sistemin fonksiyonel kapasitesinin değerlendirilmesi, kişisel farklılıklar ve enerji kapasitesinin ölçülmesi, istirahat ve fiziksel aktivitede enerji harcaması, aerobik ve anaerobik eğitim, maksimal aerobik gücü etkileyen faktörler, toparlanma, pulmoner sistem ve egzersiz solunum kontrolü, asit-baz dengesi kas fizyolojisi, kas-iskelet sistemi ve egzersiz, sinir fizyolojisi, sinaptik iletim, eksitasyon-inhibisyon nöral kontrol, pozisyon hissi ve kinestezi, kas kuvvetinin ölçülmesi ve geliştirilmesi, egzersiz ve hormonal sistem, ergonomik yönelim termoregülasyon ve egzersiz, sualtı ve yüksek irtifa fizyolojisi, vücut kompozisyonu. BİYOİSTATİSTİK Zorunlu/Seçimlik S Biyoistatistik-I İstatistik kavramı, sağlık alanında istatistiğin yeri, temel kavramlar ve betimleyici istatistikler, istatistiksel karşılaştırma yöntemleri, istatistiksel analizler, araştırma tasarımları, veri toplama araçları, yeterlik ve güvenirliliklerin incelenmesi, ölçütleme ve bilimsel rapor hazırlama. İstatistikte verilerin toplanması, işlenmesi, dağılım ölçüleri, olasılık, dağılım, örnekleme yöntemleri, ana kütle ortalaması, hipotez testleri, Ki-Kare testi, Regresyon ve korelasyon analizi. ÇOCUK GELİŞİMİ VE SAĞLIĞI Zorunlu/Seçimlik S Gelişme dönemleri, normal büyüme gelişme, büyüme ve gelişmenin değerlendirilmesi, çocuklarda aşılama programı ve yaygın görülen viral ve bakteriyel enfeksiyonlar, büyüme geriliği olan çocuğa yaklaşım, doğum travmaları, doğumsal anomaliler, prematüre ve sorunları, metabolik kemik hastalıkları, pediatrik sistemik hastalıklar, çocukta beslenme bozuklukları, çocuklarda serebrovasküler hastalıklar ve çocukluk çağı epilepsileri, çocukluk döneminde alerjik hastalıklar ve astım, çocukluk çağı tüberkülozu ve kistik fibrozis, çocuklarda akut ve kronik lösemiler, kanama eğilimli çocuğa yaklaşım.

16 NÖROLOJİ Klinik nörolojik değerlendirme, nörolojik muayene, medulla spinalis hastalıkları, polinöropatiler, tuzak nöropatiler, kas hastalıkları, demyelinizan hastalıklar, serebellar sistem hastalıkları, ekstrapiramidal sistem hastalıkları, serebrovasküler hastalıklar, baş ağrıları, Merkezi Sinir Sistemi enfeksiyonları, EMG, ön boynuz ve periferik sinir hastalıkları, motor kontrol, tonus ve refleks, koma ve epilepsiler, duyu sistemi ve ağrının nöroanatomisi, yaşlılık ve demans. Pediatrik nöroloji: çocuklarda nörolojik değerlendirme, mental ve motor gelişme gerilikleri, merkezi ve periferik sinir sistemini ilgilendiren hastalıklar. KLİNİK/ALANYAZ STAJI-I (4 HAFTA) Haftalık Ders Saati Kredi ACTS 3 Pratik ders Bu derste bir fizyoterapistin gözlemi altında, Dâhiliye, Klinik Ortopedi, Pediatri, Romatoloji, Elektroterapi, Isı-Işık ve Hidroterapi, Fizyoterapide Ölçme ve Değerlendirme derslerinde görülen hastalıkların ve tedavi uygulama yöntemleri ile ilgili bilgilerin pekiştirilmesine yönelik uygulama ve gözlemler yapılacaktır. 4 haftalık bir program olup uygulama raporları bölüm yönetimine sunulacaktır. VAKA VE KANITA DAYALI UYGULAMALAR-II Zorunlu/Seçimlik S MS rehabilitasyonu, geriatrik rehabilitasyon, ürojinokolojik rehabilitasyon gibi fizyoterapi alanlarından spesifik birtakım konularda makaleler üzerinden vaka tartışmaları yapılır.

17 V. YARIYIL DERS İÇERİKLERİ PEDİATRİK REHABİLİTASYON 301 Haftalık Ders Saati 2 Kredi 3 ACTS 3 Serebral paralizi, mental motor retardasyon, doğumsal brachial pleksüs zedelenmeleri, konjenital tortikollis, spina bifida ve nöromosküler hastalıkların fizyoterapi ve rehabilitasyon uygulamalarının teorik ve pratik olarak öğretilmesi. FARMAKOLOJİ 303 Haftalık Ders Saati 1 Kredi 1 ACTS 2 İlaç etkisinin prensipleri, ilaç-reseptör ilişkisi, ilaç emilimi, dağılımı ve atımı, ilaç metabolizması, lokal anestetikler, nöromüsküler kavşağa etki eden ilaçlar, otonomik sinir sistemi, kolinerjik sinapsa etki eden otonomik ilaçlar, sempatik sisteme etki eden ilaçlar, genel anestetikler, opioid analjezikler ve antagonistleri, kortikosteroidler, konjestif kalp yetmezliğinde kullanılan ilaçlar, antiaritmik ilaçlar, anjinada, hipertansiyonda kullanılan ilaçlar, solunum sistemine etki eden ilaçlar, steroid olmayan antienflamatuar ilaçlar, anti depresanlar. NÖROFİZYOLOJİK YAKLAŞIMLAR-I 307 Haftalık Ders Saati 5 Kredi 3 ACTS 3 Proprioseptif Nöromusküler Fasilitasyon (PNF) tekniklerinin ve Brunnstrom, Bobath ve Johnstone Yaklaşımlarının teorik temelinin ve uygulamalarının öğretilmesi bulunmaktadır. Dersin temel amacı, nörolojik rehabilitasyonda kullanılan çeşitli yaklaşımlar konusunda bilgiler vererek, PNF, Brunnstrom, Bobath ve Johnstone yöntemlerinin uygulamasına dayalı pratik çalışmalar yapmaktır. Dersi alan öğrencilerin bu yaklaşımların kullanılması gereken hastalıklarda ve durumlarda uygun tedavi programını planlama, uygulama prensipleri ve uygulama konusunda teorik ve pratik beceriler kazanmış olması beklenir.

18 PULMONER REHABİLİTASYON 309 Haftalık Ders Saati 4 Kredi 3 ACTS 4 Pulmoner rehabilitasyona giriş, embriyonik pulmoner sistem, pulmoner sistemin anatomisi, kardiyopulmoner sistemin fizyolojisi, pulmoner rehabilitasyonun tarihçesi, pulmoner rehabilitasyon ekibi, solunum fonksiyon testleri değerlendirilmesi, solunum fonksiyonlarını fizyoterapi rehabilitasyon yönünden değerlendirme, solunum fizyoterapisinde teknikler, çeşitli pulmoner hastalıklar, KOAH, astımda FTR, O2 tedavisi, solunuma yardımcı araç gereç kullanımı, toraks cerrahisinde FTR, yoğun bakımda FTR. BİYOMEKANİK VE KİNEZYOLOJİ-I 313 Haftalık Ders Saati 3 Kredi 3 ACTS 4 Biyomekanik ve kinezyolojinin tanımı, temel biyomekanik ve kinezyoloji kavramları, kinetik, kinematik, hareket analizi, hareket düzlemleri, hareket türleri, basit makineler, kaldıraç ve makara sistemleri, kuvvet sistemleri, kuvvet analizi, güç ve enerji, friksiyon, viskozite, iskelet sistemi, kemik türleri ve özellikleri, denge ve stabilite, dengenin değerlendirilmesi, postür, antropometrik ölçümler, vücut oranları, eklemler ve eklem türleri, artrokinematik, osteokinematik, kartilajın yapısı ve türleri, omuz, omuz kuşağı, dirsek, ön kol, el bileği ve el kineyolojisi ve patokinezyolojisi, eklemlerin kas ve ligaman yapısı SPORDA FİZYOTERAPİ 315 Haftalık Ders Saati 4 Kredi 3 ACTS 3 Dersin içeriğinde spor sakatlıklarının önlenmesi, spor sakatlıklarında ilkyardım, ön tedavi, kesin tedavi, rehabilitasyon prensipleri, yumuşak doku yaralanmaları, alt ve üst ekstremiteler ile ilgili yaralanmaların gözden geçirilmesi konuları işlenmektedir. Dersin amacı, öğrencilere spor fizyoterapistinin görev ve sorumluluklarını, spor dallarına göre sporcularda vücudun tüm bölgelerinde görülen yaralanmaları, bunlardan korunma prensiplerini, tedavi ve rehabilitasyon yaklaşımlarını öğretmektir. Sporda Fizyoterapi ve Değerlendirme dersini alan öğrenciden, klinik koşullarda spor yaralanmalarını değerlendirebilmesi, ön tedavi, tedavi ve rehabilitasyon programını oluşturabilmesi, uygulayabilmesi, spor sakatlıklarının önlenmesiyle ilgili konularda bilgi sahibi olması beklenir.

19 ORTEZ VE REHABİLİTASYON 317 Haftalık Ders Saati 4 Kredi 3 ACTS 3 Bu derste ortez yapımında yararlanılan biyomekanik prensipler, ortez öncesi ve sonrası değerlendirmeler, alt ve üst ekstremite ve spinal bölgenin çeşitli segmentleri için ortez kullanımı, çeşitli yaralanmalar, kas-iskelet ve sinir sistemi hastalıkları, cerrahi sonrası durumlar ve doğumsal ve sonradan edinilmiş deformitelerde ortez yaklaşımları, ortez kontrolü ve ortez rehabilitasyonu konuları ele alınacaktır. GERİATRİK REHABİLİTASYON 317 Bu derste Geriatrik Rehabilitasyon ve Geriatrik Fizik Tedaviye Giriş, Bozulmuş Aerobik Kapasite ve Endürans, Bozulmuş Eklem Mobilitesi, Bozulmuş Motor Kontrol, Bozulmuş Postür, Ambulasyon fonksiyonel mobilitede yaşlanmayla oluşan değişiklikler, Denge ve Düşme, Denge egzersizleri, Thai Chi, Geriatrik farmakoloji, Yaşlılıkta sık görülen hastalıklar ve rehabilitasyonu, Yaşlıda uygun egzersiz programları, Yaşlı sporcuya yaklaşım konuları ele alınacaktır. İŞİTME VE KONUŞMA BOZUKLUKLARI VE TEDAVİSİ 319 Zorunlu/Seçimlik S Haftalık Ders Saati 1 Kredi 1 ACTS 2 İşitme ve konuşma sisteminin anatomik ve fizyolojik özelliklerinin belirlenmesi, patolojik durumlar ve nedenleri ile tedavi prensiplerinin öğretilmesi, vestibüler sistemin genel özelliklerini kapsar.

20 MOBİLİZASYON TEKNİKLERİ Haftalık Ders Saati 4 Kredi 3 ACTS 3 ler Manipulasyonun tanımı, tarihsel gelişim ve genel bilgiler, yumuşak doku ve konnektif doku manipülasyonları hakkında temel teorik ve pratik bilgiler, spesifik yumuşak doku manipülasyon tekniklerinin mekanik, fizyolojik, psikolojik, refleks ve klinik etkileri ile kontrendike olabilecek patolojiler hakkında genel bilgiler verilecektir. Mobilizasyonun tanımı, manipulasyon ve mobilizasyon çeşitleri, manipulasyon ve mobilizasyonun kullanıldığı ve kullanılmadığı durumlar, derin friksiyon masajı, spinal mobilizasyon ve manipülasyon uygulama yöntemleri. ENDÜSTRİDE FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON Zorunlu/Seçimlik S Haftalık Ders Saati 1 Kredi 1 ACTS 1 Fabrika, banka gibi özel ve resmi işyerlerinde çalışan kişilerin fiziksel uygunluklarının devam ettirilmesi, endüstriyel yaralanmaların önlenmesi ve mevcut problemlerin çözüme ulaştırılabilmesi açısından önemli olan fizyoterapi değerlendirmeleri ve iş analizleri, ergonomi, egzersiz yaklaşımı, vücut mekaniği bilgisi, iş yeri düzenlemesi ve adaptasyonlarını içeren bilgi ve uygulamalar, mesleki rehabilitasyonda değerlendirme ve iş eğitimi. VAKA VE KANITA DAYALI UYGULAMALAR-III Zorunlu/Seçimlik S Analjezik akımlar, ultrasyon, fonksiyonel elektriksel stimülasyon, biyofeedback uygulamaları, lazer uygulamaları, traksiyon uygulamaları, inme rehabilitasyonu, spinal kord yaralanmalarında rehabilitasyon, myopati ve periferik sinir yaralarında rehabilitasyon, romatolojik hastalıklarda rehabilitasyon, ortopedik rehabilitasyon konuları işlenir.

21 İŞLETME Zorunlu/Seçimlik S Haftalık Ders Saati 1 Kredi 1 ACTS 2 İşletme ilgili temel kavramlar, işletmenin amaçları, işletmenin kuruluş sorunları, işletme fonksiyonları, karar verme sürecinde planlama, Vak a çalışması, organizasyon teorileri, klasik ve neoklasik yaklaşımlar, organizasyon yapıları, örgütsel değişim, çağdaş yaklaşım, toplam kalite yönetimi kıyaslama, çağdaş yaklaşımlar öğrenen organizasyonlar, personeli güçlendirme, yürütme liderlik, yürütme iletişim, motivasyon, koordinasyon ve kontrol konuları işlenir

22 VI. YARIYIL DERS İÇERİKLERİ KARDİYAK REHABİLİTASYON 302 Haftalık Ders Saati 4 Kredi 3 ACTS 3 Kardiyak rehabilitasyonuna giriş, embriyonik kardiyovasküler sistem, kardiyovasküler sistemin anatomisi, kardiyovasküler sistemin fizyolojisi, kardiyak rehabilitasyonun tarihçesi, kardiyak rehabilitasyon ekibi, kardiyak fonksiyonun değerlendirilmesi ve EKG, akut miyokart infarktüsü klinik ve EKG bulguları, 6 adımlık erken mobilizasyon ve rehabilitasyon programı, ev programları, egzersiz testleri, egzersiz eğitimi, risk faktörleri ve eğitimi, çeşitli hastalıklarda kardiyak rehabilitasyon programları, kalp cerrahisinde fizyoterapi rehabilitasyon. NÖROŞİRURJİ 304 Haftalık Ders Saati 1 Kredi 1 ACTS 1 İntrakranial tümörler-anevrizmalar-kanamalar, medulla spinalis patolojileri ve disk hernilerinin oluşumu ve meydana gelen semptomların incelenmesi. NÖROLOJİK REHABİLİTASYON 308 Zorunlu/Seçimlik Haftalık Ders Saati 4 Kredi 3 ACTS 3 Merkezi ve periferik sinir sistemini ilgilendiren vasküler, enfeksiyöz, travmatik, dejeneratif ve idiopatik hastalıklarda fizyoterapi ve rehabilitasyon yaklaşımlarının gözden geçirilmesi ve örnek uygulamalar. PSİKİYATRİ 310 Zorunlu/Seçimlik S Haftalık Ders Saati 1 Kredi 1 ACTS 1 Bu derste psikiyatrik hastalıkların genel tanımı, psikiyatrik hastaya yaklaşım, fizyoterapi ve rehabilitasyon alanındaki hastalarda görülebilecek psikiyatrik bozukluklar ele alınacaktır.

23 PROTEZ VE REHABİLİTASYON 314 Haftalık Ders Saati 4 Kredi 3 ACTS 2 Amputasyon nedenleri, amputasyon seviyeleri, konjenital amputasyonlar, parsiyel el ve ayak protezleri, üst ve alt ekstremite amputasyon seviyelerine göre kullanılan protezler, protezlerde statik ve dinamik ayarlar ve güdük-soket uyumu, kontrol mekanizmaları, miyoelektrik protezler ve ampute rehabilitasyonu konularının incelenmesi ve örnek uygulamalar. NÖROFİZYOLOJİK YAKLAŞIMLAR-II 318 Haftalık Ders Saati 3 Kredi 2 ACTS 2 Dersin içeriğinde Proprioseptif Nöromusküler Fasilitasyon (PNF) tekniklerinin ve Brunnstrom, Bobath ve Johnstone Yaklaşımlarının teorik temelinin ve uygulamalarının öğretilmesi bulunmaktadır. Dersin temel amacı, nörolojik rehabilitasyonda kullanılan çeşitli yaklaşımlar konusunda bilgiler vererek, PNF, Brunnstrom, Bobath ve Johnstone yöntemlerinin uygulamasına dayalı pratik çalışmalar yapmaktır. Dersi alan öğrencilerin bu yaklaşımların kullanılması gereken hastalıklarda ve durumlarda uygun tedavi programını planlama, uygulama prensipleri ve uygulama konusunda teorik ve pratik beceriler kazanmış olması beklenir. BİYOMEKANİK VE KİNEZYOLOJİ-II 324 Haftalık Ders Saati 3 Kredi 3 ACTS 3 Gövde, boyun, kafatası, çene, kalça kuşağı, kalça, diz, ayak bileği ve ayağın kas, ligaman ve kemik yapısı. Bu eklemlerde normal hareket özellikleri ve patolojik kinezyoloji. Kemik ve ligaman biyomekaniği, yürüme analizi, solunum sistemi, skolyoz

24 KADIN VE HASTALIKLARI DOĞUM Zorunlu/Seçimlik S Haftalık Ders Saati 1 Kredi 1 ACTS 1 Aile planlaması, menstrual siklus, gebelik, doğum ve menapoz ile ilgili temel bilgilerin yanısıra, bazı jinekolojik hastalıklar ders içeriği kapsamında yer alan konulardır. ORTOPEDİK REHABİLİTASYON Haftalık Ders Saati 4 Kredi 3 ACTS 3 Bu derste cerrahi gerektiren veya gerektirmeyen tüm ortopedik hastalıklarda, yumuşak doku ve sportif yaralanmalarda kullanılan erken veya geç dönem rehabilitasyon yaklaşımları, fraktür sonrası rehabilitasyon yaklaşımları, teorik ve pratik örnek uygulamalar, bandaj uygulama teknikleri, kas iskelet sistemini ilgilendiren romatoid artrit, osteoartrit, ankilozan spondilit ve aşırı kullanım sendromu gibi romatizmal hastalıklarda yaralanılan genel rehabilitasyon prensiplerine değinilecektir. YÖNETIM VE ORGANIZASYON Zorunlu/Seçimlik S Yönetim ve organizasyon hakkında bilgilendirme ve çeşitli fizik tedavi merkezlerindeki yönetim ve organizasyon sistemleri hakkında temel bilgiler. KLİNİK/ALANYAZ STAJI-II (4 hafta) Haftalık Ders Saati Kredi ACTS 3 Pratik ders Danışman fizyoterapistler gözetiminde 4 hafta süreyle nörolojik rehabilitasyon, kardiopulmoner rehabilitasyon, protez ve ortez uygulamaları ve yapım teknikleri, nöromuskuler hastalıklar, pediatrik rehabilitasyon, iş ve uğraşı tedavisi, romatizmal hastalıklar, fiziksel tıp, sporda fizyoterapi, ortopedik rehabilitasyon, nöroşirurjide rehabilitasyon, obstetrik ve jinekolojik rehabilitasyon, ve mesleki rehabilitasyon alanlarında uygulama yapılacaktır.

25 SAĞLIKTA İLETİŞİM 322 Zorunlu/Seçimlik S Sağlık personeli hasta ilişkisinde etik öğeler, hasta hakları, klinik ve araştırma etiği, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadına yönelik şiddet konuları işlenecektir. ERGOTERAPİ Haftalık Ders Saati 4 Kredi 3 ACTS 3 İş ve Uğraşı Tedavisinin genel prensipleri, iş ve uğraşı tedavisinde değerlendirme yöntemleri, hastanın fonksiyonun değerlendirilmesi ve ölçülmesi, fonksiyonel hareket analizi, günlük yaşam aktivitelerinin değerlendirilmesi ve tedavisi, transfer aktivitelerinde biomekani prensipleri ve transfer aktiviteleri eğitimi, ev rehabilitasyonu, özürlülerde mimari engeller ve çevresel düzenlemeler, üst motor nöron ve alt motor nöron lezyonlarında ve spesifik durumlarda iş ve uğraşı tedavisi, duyu algı motor testleri ve eğitimi, kognitif değerlendirme ve rehabilitasyonu, el değerlendirme ve rehabilitasyonu, pediatrik iş ve uğraşı değerlendirme ve tedavi yaklaşımlarının gözden geçirilmesi ve örnek uygulamalar ile mesleki rehabilitasyon, mesleki rehabilitasyonda değerlendirme ve eğitim, ergonomi, iş analizi, ve çalışma kapasitesinin değerlendirilmesi, endüstride yaralanmaları önleyici yaklaşımlar, işyeri düzenlemeleri, özürlüler için ev düzenlemeleri ve çevresel mimari engeller ve düzenlemelerin gözden geçirilmesi ve saha çalışmaları.

26 VII. YARIYIL DERS İÇERİKLERİ KLİNİK UYGULAMA-I 401 Haftalık Ders Saati 32 Kredi 16 ACTS 20 Fizyoterapi ve Rehabilitasyona özel tedavi ve değerlendirme yaklaşımlarının gözden geçirilmesi ve pratik uygulamalarının yapılması. REHABİLİTASYON SEMİNERİ-I Fizyoterapi ve Rehabilitasyon alanıyla ilgili makale ve vaka tartışması özel tedavi ve değerlendirme yaklaşımlarının gözden geçirilmesi ve pratik uygulamalarının yapılması. FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYONDA ÖZEL KONULAR Fizyoterapi ve rehabilitasyon alanında güncel konular, yenilikler ve öğrencilerin ilgi alanlarına göre konular seçilir FİZYOTERAPİDE KLİNİK PROBLEM ÇÖZME-I Fizyoterapi ve rehabilitasyon alanında güncel konular, yenilikler ve öğrencilerin ilgi alanlarına göre konular seçilir. Özel rehabilitasyon konularında zor olguların tanı tedavi ve takip yöntemleri bu konuda yer alan tedavi protokolleri irdelenir.

27 VAKA SUNUMU-I Zorunlu/Seçimlik S Fizyoterapi ve rehabilitasyon alanında güncel konular, yenilikler ve öğrencilerin ilgi alanlarına göre konular seçilir. Özel rehabilitasyon konularında zor olguların tanı tedavi ve takip yöntemleri bu konuda yer alan tedavi protokolleri irdelenir.

28 VIII. YARIYIL DERS İÇERİKLERİ KLINIK UYGULAMA-II 402 Haftalık Ders Saati 32 Kredi 16 ACTS 30 Fizyoterapi ve Rehabilitasyona özel tedavi ve değerlendirme yaklaşımlarının gözden geçirilmesi ve pratik uygulamalarının yapılması. REHABİLİTASYON SEMİNERİ-II Fizyoterapi ve Rehabilitasyon alanıyla ilgili makale ve vaka tartışması özel tedavi ve değerlendirme yaklaşımlarının gözden geçirilmesi ve pratik uygulamalarının yapılması. FİZYOTERAPİDE KLİNİK PROBLEM ÇÖZME-II Fizyoterapi ve rehabilitasyon alanında güncel konular, yenilikler ve öğrencilerin ilgi alanlarına göre konular seçilir. Özel rehabilitasyon konularında zor olguların tanı tedavi ve takip yöntemleri bu konuda yer alan tedavi protokolleri irdelenir. VAKA SUNUMU-II Zorunlu/Seçimlik S Fizyoterapi ve rehabilitasyon alanında güncel konular, yenilikler ve öğrencilerin ilgi alanlarına göre konular seçilir. Özel rehabilitasyon konularında zor olguların tanı tedavi ve takip yöntemleri bu konuda yer alan tedavi protokolleri irdelenir.

ĠSTANBUL BĠLĠM ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK YÜKSEKOKULU FĠZĠK TEDAVĠ ve REHABĠLĠTASYON BÖLÜMÜ IV. YARIYIL DERS ĠÇERĠKLERĠ

ĠSTANBUL BĠLĠM ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK YÜKSEKOKULU FĠZĠK TEDAVĠ ve REHABĠLĠTASYON BÖLÜMÜ IV. YARIYIL DERS ĠÇERĠKLERĠ ĠSTANBUL BĠLĠM ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK YÜKSEKOKULU FĠZĠK TEDAVĠ ve REHABĠLĠTASYON BÖLÜMÜ IV. YARIYIL DERS ĠÇERĠKLERĠ Biyoistatistik-II Dersin Kodu 224 İstatistik kavramı, sağlık alanında istatistiğin yeri,

Detaylı

FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON YÜKSEK LİSANS PROGRAMI FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI NA GİRİŞ KOŞULLARI : Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokullarının veya Yüksekokul ve Fakültelerin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon

Detaylı

DERS ADI STATÜ Teorik+Uygu lama. 1 FTR 518 Egzersiz fizyolojisi Z saat 2 FTR 501 Ortopedik saat 4 FTR 522 Nörolojik Reh.

DERS ADI STATÜ Teorik+Uygu lama. 1 FTR 518 Egzersiz fizyolojisi Z saat 2 FTR 501 Ortopedik saat 4 FTR 522 Nörolojik Reh. DERS PLANI 1. YARIYIL SIRA DERS KODU DERS ADI STATÜ Teorik+Uygu lama KREDİ AKTS 1 FTR 518 Egzersiz fizyolojisi Z 2+2 3 7.5 saat 2 FTR 501 Ortopedik S 2+2 3 7.5 rehabilitasyon 1 saat 3 FTR 520 Kardiyopulmoner

Detaylı

İZMİR BAKIRÇAY ÜNİVERSİTESİ

İZMİR BAKIRÇAY ÜNİVERSİTESİ T.C. İZMİR BAKIRÇAY ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASTON BÖLÜMÜ DERS PLANI 1. Yarıyıl Ders Planı FTR101 Anatomi I 4 4 6 FTR103 Fizyoloji I 4 0 4 FTR105 İlkyardım 2 0 3

Detaylı

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MÜFREDAT

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MÜFREDAT SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MÜFREDAT 1. SINIF 1.SINIF l. YARIYIL (Güz) (01) Kodu Z/S Dersin Adı T U L K Z BESLENMEYE GİRİŞ 3 0 0 3 4 Z TEMEL KİMYA-I

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ. FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ. ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1.

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ. FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ. ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1. YARIYIL (GÜZ) TAR 101 Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi I 2 0 2 2 Zorunlu TUR

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ. FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ. ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1.

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ. FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ. ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1. YARIYIL (GÜZ) TAR 101 Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi I 2 0 2 2 Zorunlu TUR

Detaylı

FTR105 BİYOKİMYA (2-0-2) Hücre, Karbonhidratlar, Yağlar, Proteinler, Nükleik asitler, Vitaminler.

FTR105 BİYOKİMYA (2-0-2) Hücre, Karbonhidratlar, Yağlar, Proteinler, Nükleik asitler, Vitaminler. 1.SINIF GÜZ DÖNEMİ ATA101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I (2-0-2) Bu derste Türkiye Cumhuriyeti nin kuruluşunu sağlayan gelişmeleri ele alınmaktadır. TURK101 TÜRKÇE I Türk dilinin ses ve şekil bilgisi,

Detaylı

I. YARIYIL (ZORUNLU) İLERİ NÖROFİZYOLOJİ (FTR

I. YARIYIL (ZORUNLU) İLERİ NÖROFİZYOLOJİ (FTR T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL (ZORUNLU) İLERİ NÖROFİZYOLOJİ

Detaylı

NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI

NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI 1.SINIF/1. YARIYIL FTR 101 Fizyoterapiye Giriş ve Etik Zorunlu 2+0+2

Detaylı

I. SINIF. Konuşma Sanatı ve Diksiyon. Mikrobiyoloji-Parazitoloji. Histoloji-Embriyoloji. İngilizce II Okutman. Ebelikte Temel Uygulamalar

I. SINIF. Konuşma Sanatı ve Diksiyon. Mikrobiyoloji-Parazitoloji. Histoloji-Embriyoloji. İngilizce II Okutman. Ebelikte Temel Uygulamalar BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ 2012-2013 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI BİTİRME SINAVLARI 10.06.2013 Pazartesi 8 10.00 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II 11.06.2013 Salı 8 11.00 Psikoloji ve Davranış

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ. FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ. ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1.

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ. FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ. ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1.YARIYIL (GÜZ) ADI Teorik Pratik Kredi AKTS ANA 101 Anatomi I 4 2 5 5 Zorunlu TAR

Detaylı

FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON ANABİLİM DALI Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Programı

FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON ANABİLİM DALI Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Programı FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON ANABİLİM DALI Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Programı Programa Kabul Koşulları: Yüksek Lisans: Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü veya Fizik

Detaylı

FTR 2005 Fizyoterapide Ölçme ve Değerlendirme 2 3 4 2 0 6 Z

FTR 2005 Fizyoterapide Ölçme ve Değerlendirme 2 3 4 2 0 6 Z MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ MUĞLA SAĞLIK YÜKSEKOKULU FĠZYOTERAPĠ VE REHABĠLĠTASYON BÖLÜMÜ Ders Kodu Ders Adı Sınıf Yarıyıl Kredi 1 1 T U L K Z/S ATB 1801 Atatürk İlkeleri ve İnk. Tarihi - I 1 1 2 0

Detaylı

5. SINIF 1.KURUL 3.Döngü

5. SINIF 1.KURUL 3.Döngü 5. SINIF 1.KURUL 3.Döngü DERS PROGRAMI H A R E K E T S İ S T E M İ H A S T A L I K L A R I 1 5. S I N I F - 1. D E R S K U R U L U - 3. D Ö N G Ü H A R E K E T S İ S T E M İ H A S T A L I K L A R I ( 0

Detaylı

TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLER BÖLÜMÜ TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS PLANI DÖNEM KOD DERSİN ADI TEORİK UYG. AKTS

TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLER BÖLÜMÜ TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS PLANI DÖNEM KOD DERSİN ADI TEORİK UYG. AKTS TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS PLANI 6703101 ANATOMİ 2 0 3 6703109 TÜRK DİLİ I 2 0 2 6703110 YABANCI DİL I 2 0 2 6703114 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 2 0 2 6703121 GENEL BİYOLOJİ 3

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Dönem T+U Saat Kredi AKTS. Sinir Sistemi TIP 204 2 103+40 9 10. Kurul Dersleri Teorik Pratik Toplam

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Dönem T+U Saat Kredi AKTS. Sinir Sistemi TIP 204 2 103+40 9 10. Kurul Dersleri Teorik Pratik Toplam DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Dönem T+U Saat Kredi AKTS Sinir Sistemi TIP 204 2 103+40 9 10 Kurul Dersleri Teorik Pratik Toplam Anatomi 42 16 58 Fizyoloji 39 18 57 Histoloji ve Embriyoloji 12 4 16 Biyofizik

Detaylı

GÜZEL SANATLAR (Resim, Müzik vb) 2 0 S

GÜZEL SANATLAR (Resim, Müzik vb) 2 0 S TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS PLANI ANATOMİ 6703101 2 0 Z 3 TÜRK DİLİ I 6703109 2 0 Z 2 YABANCI DİL I 6703110 2 0 Z 2 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 6703114 2 0 Z 2 GENEL BİYOLOJİ 6703121

Detaylı

T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2013 2014 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM III HAREKET SİSTEMİ, NÖROPSİKİYATRİ DERS KURULU

T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2013 2014 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM III HAREKET SİSTEMİ, NÖROPSİKİYATRİ DERS KURULU T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2013 2014 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM III HAREKET SİSTEMİ, NÖROPSİKİYATRİ DERS KURULU ( 5. ) DERS KURULU DERS PROGRAMI T. C. MUĞLA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

Detaylı

Prof. Dr. Mehmet ALİ MALAS TEORİK DERS SAATİ

Prof. Dr. Mehmet ALİ MALAS TEORİK DERS SAATİ T. C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2013 2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DÖNEM II I. DERS (SİNİR SİSTEMİ) KURULU (09 EYLÜL 2013-08 KASIM 2013) DEKAN BAŞKOORDİNATÖR DÖNEM II KOORDİNATÖRÜ DÖNEM

Detaylı

I. SINIF İngilizce-I Tıbbi Biyoloji ve Genetik-I Salı Beslenmeye Giriş

I. SINIF İngilizce-I Tıbbi Biyoloji ve Genetik-I Salı Beslenmeye Giriş BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ 11 09.00 İngilizce-I 9 10.00 Tıbbi Biyoloji ve Genetik-I 05.02.2013 Salı 10-11 09.00 Beslenmeye Giriş 06.02.2013 Çarşamba 08.02.2013 Cuma 05.02.2013 Salı 9 9 09.00 Psikolojiye

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞI

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DIS- 201 PROTETİK DİŞ TEDAVİSİ TEORİK AKTS: 3 Diş Hekimliği 30 hafta- haftada 2 saat teorik Dersin Amacı: Protetik tedavi türleri ve uygulamaları hakkında bilgi vermek, sabit ve hareketli protezlerin klinik

Detaylı

Bu dersi tamamlayan öğrenci,fizyolojinin temel prensipleri, işleyiş mekanizmaları ve vücudun kontrol sistemini açıklayabilir.

Bu dersi tamamlayan öğrenci,fizyolojinin temel prensipleri, işleyiş mekanizmaları ve vücudun kontrol sistemini açıklayabilir. FİZYOLOJİ I Dersin Adı Kodu Yarıyıl Teori Laboratuar AKTS (saat/hafta) (saat/hafta) (saat/hafta) Fizyoloji I FTR 1.YIL/ 4 - - 5 1.yarıyıl 113 Güz Önkoşullar Yok Dersin dili Türkçe Dersin Türü Zorunlu Dersin

Detaylı

Pazartesi BES LAB 10:00 Çocuk (Uygulama) 11:00 Yetişkin (Uygulama)

Pazartesi BES LAB 10:00 Çocuk (Uygulama) 11:00 Yetişkin (Uygulama) SAĞLIK YÜKSEKOKULU BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ 2012-2013 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ARA SINAV TAKVİMİ 22.04.2013 Pazartesi 9-10-11 8.30 Psikoloji ve Davranış Bilimi 22.04.2013 Pazartesi 9-10-11

Detaylı

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ARA SINAVI

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ARA SINAVI BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ 2012-2013 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ARA SINAVI 07.01.2013 Pazartesi 9-10-11 09.00 İngilizce-I 08.01.2013 Salı 9-10-11 09.00 Beslenmeye Giriş 09.01.2013 Çarşamba 9-10-11

Detaylı

FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİTİRME TELAFİ SINAVI

FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİTİRME TELAFİ SINAVI FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ 2010-2011 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİTİRME TELAFİ SINAVI 08.07.2011 Cuma 08.07.2011 Cuma 08.07.2011 701 10:00 Biyokimya 701 11:00 Fizyoterapi ve Rehabilitasyonda Metodoloji

Detaylı

FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS PROGRAMI

FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS PROGRAMI FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS PROGRAMI TS: Teorik Saat, PS: Pratik Saat, K: Kredisi, St: Statüsü, Z: Zorunlu S: Seçmeli GÜZ YARIYILI TS PS K St Dersin adı: Fizyoterapi

Detaylı

TC ÜSKÜDAR ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK BĠLĠMLERĠ FAKÜLTESĠ FĠZYOTERAPĠ VE REHABĠLĠTASYON BÖLÜMÜ DERS ĠÇERĠKLERĠ BĠRĠNCĠ SINIF I.

TC ÜSKÜDAR ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK BĠLĠMLERĠ FAKÜLTESĠ FĠZYOTERAPĠ VE REHABĠLĠTASYON BÖLÜMÜ DERS ĠÇERĠKLERĠ BĠRĠNCĠ SINIF I. TC ÜSKÜDAR ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK BĠLĠMLERĠ FAKÜLTESĠ FĠZYOTERAPĠ VE REHABĠLĠTASYON BÖLÜMÜ DERS ĠÇERĠKLERĠ BĠRĠNCĠ SINIF I. DÖNEM (GÜZ) FTR101 Fizyoloji I (3+0) 3 AKTS:4 İnsan vücudunu oluşturan hücre, doku,

Detaylı

TC ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ BİRİNCİ SINIF GÜZ DÖNEMİ

TC ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ BİRİNCİ SINIF GÜZ DÖNEMİ TC ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ BİRİNCİ SINIF GÜZ DÖNEMİ FTR101 Fizyoloji I (3+0) 3 AKTS:4 İnsan fizyolojisi ile ilgili kavramlar,

Detaylı

T.C. 10.00 Toplu Beslenme Sistemleri II 11.00 Hastalıklarda Tıbbi Beslenme Tedavisi II 03.07.2012 Salı 10-11

T.C. 10.00 Toplu Beslenme Sistemleri II 11.00 Hastalıklarda Tıbbi Beslenme Tedavisi II 03.07.2012 Salı 10-11 BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ I.SINIF 09.00 Organik Kimya 02.07.2012 Pazartesi 10-11 10.00 Beslenme Antropolojisi 11.00 Halk Sağlığı II 03.07.2012 Salı 10-11 09.00 Türk Dili 10.00 Tıbbi Biyoloji ve Genetik

Detaylı

Mustafa Kemal Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Ders İçerikleri

Mustafa Kemal Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Ders İçerikleri D.KODU DERSİN ADI T P K AKTS TÜRÜ 1.Yarıyıl 5601103 Fizyoloji- I 2 2 3 4 (Zorunlu) Amacı: Dersin temel amacı bütün tıbbi fizyoloji konularında öğrencilerin temel düzeyde bilgi sahibi olmalarını sağlamak,

Detaylı

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II I. KURUL DERS PROGRAMI (SİNİR SİSTEMİ) 24 EYLÜL KASIM 2018 (8 HAFTA)

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II I. KURUL DERS PROGRAMI (SİNİR SİSTEMİ) 24 EYLÜL KASIM 2018 (8 HAFTA) 2018-2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II I. KURUL DERS PROGRAMI (SİNİR SİSTEMİ) 24 EYLÜL 2018 16 KASIM 2018 (8 HAFTA) DEKAN BAŞKOORDİNATÖR DÖNEM II KOORDİNATÖRÜ DÖNEM II KOORDİNATÖR YARDIMCISI DÖNEM II

Detaylı

ABDİ SÜTCÜ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Ağız ve Diş Sağlığı Öğretim Yılı Ders Planı

ABDİ SÜTCÜ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Ağız ve Diş Sağlığı Öğretim Yılı Ders Planı Ağız ve Diş Sağlığı DS 103 Ortodontide Klinik Yardımcılığı 3 3+0 3 DS 105 Protetik Diş Tedavisinde Klinik Yardımcılığı ve Dental Terminoloji 2 2+0 2 DS 129 Meslekte Temel İlke Ve Uygulamalar 2.5 1+3 2

Detaylı

SİNİR SİSTEMİ DERS PROGRAMI

SİNİR SİSTEMİ DERS PROGRAMI T. C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II SİNİR SİSTEMİ V. DERS KURULU (19 MART 2017-25 MAYIS ) DERS PROGRAMI DEKAN BAŞKOORDİNATÖR DÖNEM II KOORDİNATÖRÜ DÖNEM

Detaylı

DERSİN ADI SINAV TARİHİ SINAV SAATİ SINAV SALONU

DERSİN ADI SINAV TARİHİ SINAV SAATİ SINAV SALONU BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ ADI SINAV TARİHİ SINAV SAATİ SINAV SALONU SBES141 Psikoloji 10.11.2018 15:00 B219-B220 BES161 Temel Kimya I 12.11.2018 13:30 B219-B220 BES101 Mesleki Oryantasyon 13.11.2018

Detaylı

SİNİR SİSTEMİ DERS PROGRAMI

SİNİR SİSTEMİ DERS PROGRAMI T. C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2016 2017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II SİNİR SİSTEMİ V. DERS KURULU (20 MART 2017-26 MAYIS 2017) DERS PROGRAMI DEKAN BAŞKOORDİNATÖR DÖNEM II KOORDİNATÖRÜ

Detaylı

H 1 FTR ve Romatoloji alanında temel konularda ve güncel gelişmeleri içeren bir seminer programı tıpta uzmanlık öğrencileri tarafından sunulur

H 1 FTR ve Romatoloji alanında temel konularda ve güncel gelişmeleri içeren bir seminer programı tıpta uzmanlık öğrencileri tarafından sunulur FTR 28 FİZİKSEL TIP VE REHABİLİTASYON Dr. Sevim ORKUN / 1 Dr. Işık KELEŞ /2 Dr. Gülümser AYDIN /3 Dr. Elem İNAL /4 KOD DERS ADI ÖÜ T P KREDİ AKTS FTR 7001 MAKALE SAATİ Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon ve

Detaylı

Yeni Yüzyıl Üniversitesi TIP FAKÜLTESİ Dekan: Prof. Dr. Demir Budak. Eğitim Koordinatörü: Prof. Dr. Asiye Nurten

Yeni Yüzyıl Üniversitesi TIP FAKÜLTESİ Dekan: Prof. Dr. Demir Budak. Eğitim Koordinatörü: Prof. Dr. Asiye Nurten Yeni Yüzyıl Üniversitesi TIP FAKÜLTESİ Dekan: Prof. Dr. Demir Budak Eğitim Koordinatörü: Prof. Dr. Asiye Nurten 214 215 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DÖNEM III DERS KURULU 5 (TIP 322) SİNİR SİSTEMİ VE LOKOMOTOR

Detaylı

T. C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DÖNEM II I

T. C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DÖNEM II I T. C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2014 2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DÖNEM II I. DERS (SİNİR SİSTEMİ) KURULU (15 EYLÜL 2014-14 KASIM 2014) DEKAN BAŞKOORDİNATÖR DÖNEM II KOORDİNATÖRÜ DÖNEM

Detaylı

T. C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II SİNİR SİSTEMİ V. DERS KURULU (24 MART

T. C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II SİNİR SİSTEMİ V. DERS KURULU (24 MART T. C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2013 2014 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II SİNİR SİSTEMİ V. DERS KURULU (24 MART 2014 -.. MAYIS 2014) DERS PROGRAMI DEKAN BAŞKOORDİNATÖR DÖNEM II KOORDİNATÖRÜ

Detaylı

FİZYOTERAPİST TANIM GÖREVLER KULLANILAN ALET VE MALZEMELER TÜRKİYE İŞ KURUMU

FİZYOTERAPİST TANIM GÖREVLER KULLANILAN ALET VE MALZEMELER TÜRKİYE İŞ KURUMU FİZYOTERAPİST TANIM Yaralanma, hastalık, özür, hareket sistemi bozuklukları ve sağlıkla ilgili diğer durumlardan kaynaklanan ağrı ve fonksiyon bozukluklarında; hekimin tanısına göre, fizyoterapi ve rehabilitasyona

Detaylı

1. Sınıf Yıllık Ders Yükü Toplamı

1. Sınıf Yıllık Ders Yükü Toplamı 1.SINIF Ders Kodu Dersin Adı Teorik Pratik AKTS Kredi TIP151 Ders Kurulu I TIP152 Ders Kurulu II TIP153 Ders Kurulu III TIP154 Ders Kurulu IV TIP191 Dönem l Notu 379 216 45 31 ATA360 Atatürk İlkeleri ve

Detaylı

SİNİR SİSTEMİ DERS PROGRAMI

SİNİR SİSTEMİ DERS PROGRAMI T. C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2017 2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II SİNİR SİSTEMİ V. DERS KURULU (19 MART 2017-25 MAYIS 2018) DERS PROGRAMI DEKAN BAŞKOORDİNATÖR DÖNEM II KOORDİNATÖRÜ

Detaylı

T.C. İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLI BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ 1. Sınıf Güz Dönemi Ders Programı

T.C. İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLI BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ 1. Sınıf Güz Dönemi Ders Programı T.C. İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ SAĞL BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU 1. Sınıf Güz Dönemi Ders Programı Cumartesi Yabancı Dil Tıbbi Terminoloji Yabancı Dil Pratik Temel Fizik 10.15-11.00 Yabancı Dil Tıbbi Terminoloji

Detaylı

SANKO ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS KURULU 104: KLİNİK BİLİMLERE GİRİŞ

SANKO ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS KURULU 104: KLİNİK BİLİMLERE GİRİŞ Ders Kurulu Başkanı: Prof. Dr. Ayşen Bayram / Tıbbi Mikrobiyoloji Başkan Yardımcıları: Yrd. Doç. Dr. Necla Benlier / Tıbbi Farmakoloji Yrd. Doç. Dr. Betül Kocamer Şimşek / Anesteziyoloji ve Reanimasyon

Detaylı

Ana-Çocuk Beslenmesi Ana-Çocuk Beslenmesi-UYGULAMA

Ana-Çocuk Beslenmesi Ana-Çocuk Beslenmesi-UYGULAMA BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ 06.01.2014 Pazartesi 8-10 10:00 Beslenmeye Giriş 07.01.2014 Salı 8-9-10 09:00 İngilizce-I 08.01.2014 Çarşamba 8-9-10 09:00 Temel Matematik 8-9-10 10:00 Psikolojiye Giriş 09.01.2014

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM II EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DUYU VE SİNİR SİSTEMLERİ DERS KURULU DERS KURULU -VI

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM II EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DUYU VE SİNİR SİSTEMLERİ DERS KURULU DERS KURULU -VI T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM II 2016-2017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DUYU VE SİNİR SİSTEMLERİ DERS KURULU DERS KURULU -VI 27 MART- 12 MAYIS 2017 (7 HAFTA) DERSLER TEORİK PRATİK

Detaylı

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II I. KURUL DERS PROGRAMI (SĠNĠR SĠSTEMĠ) 18 EYLÜL KASIM 2017 (8 HAFTA)

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II I. KURUL DERS PROGRAMI (SĠNĠR SĠSTEMĠ) 18 EYLÜL KASIM 2017 (8 HAFTA) 2017-2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II I. KURUL DERS PROGRAMI (SĠNĠR SĠSTEMĠ) 18 EYLÜL 2017 10 KASIM 2017 (8 HAFTA) DEKAN BAŞKOORDİNATÖR DÖNEM II KOORDİNATÖRÜ DÖNEM II KOORDİNATÖR YARDIMCISI DÖNEM II

Detaylı

BÖLÜM I HÜCRE FİZYOLOJİSİ...

BÖLÜM I HÜCRE FİZYOLOJİSİ... BÖLÜM I HÜCRE FİZYOLOJİSİ... 1 Bilinmesi Gereken Kavramlar... 1 Giriş... 2 Hücrelerin Fonksiyonel Özellikleri... 2 Hücrenin Kimyasal Yapısı... 2 Hücrenin Fiziksel Yapısı... 4 Hücrenin Bileşenleri... 4

Detaylı

III. SINIF (1. Hafta) III. SINIF (2. Hafta)

III. SINIF (1. Hafta) III. SINIF (2. Hafta) SAĞLIK YÜKSEKOKULU BESLENME ve DİYETETİK BÖLÜMÜ 21.11.2011 Pazartesi 10 09.00 Temel Kimya 22.11.2011 Salı 10 10.00 Temel Matematik 23.11.2011 Çarşamba 10 11.00 Halk Sağlığı- I 24.11.2011 Perşembe 10-13

Detaylı

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM: II 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1- NÖROENDOKRİN SİSTEM DERS KURULU. 19 Eylül 2011 02 Aralık 2011

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM: II 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1- NÖROENDOKRİN SİSTEM DERS KURULU. 19 Eylül 2011 02 Aralık 2011 T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM: II 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1- NÖROENDOKRİN SİSTEM DERS KURULU 19 Eylül 2011 02 Aralık 2011 KURUL DERSLERİ TEORİK LAB TOPLAM 1- ANATOMİ 39 22 61 2- BİYOFİZİK

Detaylı

T. C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II SİNİR SİSTEMİ V. DERS KURULU (21 MART MAYIS 2016)

T. C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II SİNİR SİSTEMİ V. DERS KURULU (21 MART MAYIS 2016) T. C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2015 2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II SİNİR SİSTEMİ V. DERS KURULU (21 MART 2016-24 MAYIS 2016) DERS PROGRAMI DEKAN BAŞKOORDİNATÖR DÖNEM II KOORDİNATÖRÜ

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI. Dönem II. TIP 2010 KAS, SİNİR ve DUYU SİSTEMLERİ DERS KURULU

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI. Dönem II. TIP 2010 KAS, SİNİR ve DUYU SİSTEMLERİ DERS KURULU YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI Dönem II TIP 2010 KAS, SİNİR DUYU SİSTEMLERİ DERS KURULU 19 EYLÜL 2016-11 KASIM 2016 DERSLER TEORİK PRATİK TOPLAM 72 10X2 82 HİSTOLOJİ

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ MYO 2014-2015 GÜZ YARIYILI BÜTÜNLEME TARİHLERİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI

SAĞLIK HİZMETLERİ MYO 2014-2015 GÜZ YARIYILI BÜTÜNLEME TARİHLERİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI AGIZ VE DİŞ SAĞLIĞI 1 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ 1 22.01.2015 14:00 101 AGIZ VE DİŞ SAĞLIĞI 1 YABANCI DİL I 22.01.2015 10:00 101 AGIZ VE DİŞ SAĞLIĞI 1 TÜRK DİLİ I 22.01.2015

Detaylı

5. SINIF 1.KURUL 2.DÖNGÜ 5. S I N I F - 1. D E R S K U R U L U - 2. D Ö N G Ü

5. SINIF 1.KURUL 2.DÖNGÜ 5. S I N I F - 1. D E R S K U R U L U - 2. D Ö N G Ü 5. S I N I F -. D E R S K U R U L U -. D Ö N G Ü H A R E K E T S İ S T E M İ H A S T A L I K L A R I ( E K İ M 0 5 0 4 A R A L I K 0 5 ) Dekan : Prof. Dr. Enver İHTİYAR Dekan Yardımcısı (Eğitimden Sorumlu)

Detaylı

Prof. Dr. Mehmet ALİ MALAS TEORİK DERS SAATİ

Prof. Dr. Mehmet ALİ MALAS TEORİK DERS SAATİ T. C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2012 2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DÖNEM II V. DERS (SİNİR SİSTEMİ) KURULU (22 NİSAN 2013-07 HAZİRAN 2013) DEKAN BAŞKOORDİNATÖR DÖNEM II KOORDİNATÖRÜ DÖNEM

Detaylı

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 1. IYAB101 Acil Hasta Bakımı - I SAĞLIK HİZMETLERİ YÜKSEKOKULU İLK VE ACİL YARDIM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ Bu dersin amacı, hastane öncesi acil bakım;

Detaylı

5. SINIF 2.GRUP 1.KURUL HAREKET SİSTEMİ HASTALIKLARI 5.SINIF- 2.GRUP 1.DERS KURULU

5. SINIF 2.GRUP 1.KURUL HAREKET SİSTEMİ HASTALIKLARI 5.SINIF- 2.GRUP 1.DERS KURULU - 2.GRUP 1.DERS KURULU HAREKET SİSTEMİ HASTALIKLARI (13 EKİM 2014 05 ARALIK 2014) Dekan : Prof. Dr. Bekir YAŞAR Dekan Yardımcısı (Eğitimden Sorumlu) : Prof. Dr. Hüseyin İLHAN Başkoordinatör : Prof. Dr.

Detaylı

Prof. Dr. Neyhan ERGENE

Prof. Dr. Neyhan ERGENE DEKAN BAŞKOORDİNATÖR BAŞKOORDİNATÖR YARDIMCILARI DÖNEM II KOORDİNATÖRÜ DÖNEM II KOORDİNATÖR YARCIMCILARI Prof. Dr. Neyhan ERGENE Prof. Dr. Taner ZİYLAN Yrd. Doç. Dr. Füsun SUNAR Yrd. Doç. Dr. Şerife ALPA

Detaylı

ORTOPEDİK VE SPORDA REHABİLİTASYON. Uygulama. Dersin Adı Kodu Yarıyıl Teori AKTS. (saat/hafta) (saat/hafta) (saat/hafta) 2 2-3 FTR

ORTOPEDİK VE SPORDA REHABİLİTASYON. Uygulama. Dersin Adı Kodu Yarıyıl Teori AKTS. (saat/hafta) (saat/hafta) (saat/hafta) 2 2-3 FTR ORTOPEDİK VE SPORDA REHABİLİTASYON Dersin Adı Kodu Yarıyıl Teori Laboratuar AKTS Ortopedik ve Sporda Rehabilitasyon FTR 313 3.YIL/ 1.yarıyıl Güz (saat/hafta) (saat/hafta) (saat/hafta) 2 2-3 Önkoşullar

Detaylı

5. SINIF 5.GRUP 1.KURUL HAREKET SİSTEMİ HASTALIKLARI 5. S I N I F - 5. G R U P 1. D E R S K U R U L U

5. SINIF 5.GRUP 1.KURUL HAREKET SİSTEMİ HASTALIKLARI 5. S I N I F - 5. G R U P 1. D E R S K U R U L U 5. S I N I F - 5. G R U P 1. D E R S K U R U L U H A R E K E T S İ S T E M İ H A S T A L I K L A R I ( 0 6 N İ S A N 2 0 1 5 2 9 M A Y I S 2 0 1 5 ) Dekan : Prof. Dr. Enver İHTİYAR Dekan Yardımcısı (Eğitimden

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI. Dönem II. TIP 2010 SİNİR ve DUYU SİSTEMLERİ DERS KURULU

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI. Dönem II. TIP 2010 SİNİR ve DUYU SİSTEMLERİ DERS KURULU YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI Dönem II TIP 2010 SİNİR DUYU SİSTEMLERİ DERS KURULU 17 EYLÜL 2018-02 KASIM 2018 DERSLER TEORİK PRATİK TOPLAM 46 9x2 55 16 3x2 19

Detaylı

TIPTA UZMANLIK KURULU. 23/06/2010 tarih ve 82 sayılı Karar Sayfa 1 / 20

TIPTA UZMANLIK KURULU. 23/06/2010 tarih ve 82 sayılı Karar Sayfa 1 / 20 3/06/00 tarih ve 8 sayılı Karar Sayfa / 0 a Gönderen Alanı Yılı Acil Tıp Anesteziyoloji ve Reanimasyon Genel Cerrahi Göğüs Hastalıkları İç Hastalıkları Kardiyoloji 3 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları 3 Kadın

Detaylı

FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS PROGRAMI

FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS PROGRAMI FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS PROGRAMI TS: Teorik Saat, PS: Pratik Saat, K: Kredisi, St: Statüsü, Z: Zorunlu S: Seçmeli GÜZ YARIYILI TS PS K AKTS St Dersin adı: Klinik

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Van Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2014-2015 Bütünleme Sınav Tarihleri ANESTEZİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Van Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2014-2015 Bütünleme Sınav Tarihleri ANESTEZİ ANESTEZİ Yabancı Sistem Hastalıkları Klinik Anestezi-II Reanimasyon-II Meslek Etiği Biyoteknoloji Girişimcilik II Anestezi Cihaz ve Ekipmanları Anestezi Uygulama-II Enfeksiyonların Önlenmesinde Prensipler

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Van Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2014-2015 Final Sınav Tarihleri ANESTEZİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Van Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2014-2015 Final Sınav Tarihleri ANESTEZİ ANESTEZİ Yabancı Sistem Hastalıkları Klinik Anestezi-II Reanimasyon-II Meslek Etiği Biyoteknoloji Girişimcilik II Anestezi Cihaz ve Ekipmanları Anestezi Uygulama-II Enfeksiyonların Önlenmesinde Prensipler

Detaylı

T. C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II SİNİR SİSTEMİ V. DERS KURULU (24 MART MAYIS 2015)

T. C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II SİNİR SİSTEMİ V. DERS KURULU (24 MART MAYIS 2015) T. C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II SİNİR SİSTEMİ V. DERS KURULU (24 MART 2015-22 MAYIS 2015) DERS PROGRAMI DEKAN BAŞKOORDİNATÖR DÖNEM II KOORDİNATÖRÜ

Detaylı

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 1. HLTS101 Anatomi - I Bu ders insan anatomisi, vücut sistemleri ve fonksiyonlarının öğrenilmesini

Detaylı

T. C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM I IV. KURUL DERS PROGRAMI DOKU - İSKELET KAS

T. C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM I IV. KURUL DERS PROGRAMI DOKU - İSKELET KAS T. C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM I IV. KURUL DERS PROGRAMI DOKU - İSKELET KAS (9 Mart 2015-1 Mayıs 2015 ) Dekan Prof. Dr. Mehmet Ali MALAS Baş Koordinatör

Detaylı

25. Ulusal Türk Ortopedi ve Travmatoloji Kongresi 27 Ekim 1 Kasım 2015

25. Ulusal Türk Ortopedi ve Travmatoloji Kongresi 27 Ekim 1 Kasım 2015 TOTBİD 25. Ulusal Türk Ortopedi ve Travmatoloji Kongresi 27 Ekim 1 Kasım 2015 Titanic Kongre Merkezi Belek / Antalya PROGRAM ANAHATLARI 27 Ekim 2015, Salı Saat Salon 1 Alt dal KULLANILAN RENK VE SEMBOL

Detaylı

4. DERS KURULU Nörolojik Bilimler ve Sinir Sistemi. 15 Şubat 2016 8 Nisan 2016 8 HAFTA KURUL DERSLERİ TEORİK PRATİK TOPLAM AKTS

4. DERS KURULU Nörolojik Bilimler ve Sinir Sistemi. 15 Şubat 2016 8 Nisan 2016 8 HAFTA KURUL DERSLERİ TEORİK PRATİK TOPLAM AKTS DÖNEM II. DERS KURULU Nörolojik Bilimler ve Sinir Sistemi Şubat 0 Nisan 0 HAFTA Prof.Dr. DEKAN DÖNEM II KOORDİNATÖRÜ DERS KURULU BAŞKANI Yrd.Doç.Dr. Tolgahan ACAR Yrd.Doç.Dr. Hikmet BIÇAKÇI KURUL DERSLERİ

Detaylı

Prof. Dr. Demir Budak. Eğitim Koordinatörü: Prof. Dr. Asiye Nurten

Prof. Dr. Demir Budak. Eğitim Koordinatörü: Prof. Dr. Asiye Nurten Prof. Dr. Demir Budak Eğitim Koordinatörü: Prof. Dr. Asiye Nurten 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DÖNEM III DERS KURULU 3 TIP 331-SİNİR SİSTEMİ VE LOKOMOTOR SİSTEM Başlama Tarihi: 30.11.15 Bitiş Tarihi:

Detaylı

II. YIL ASİSTANLARININ SORUMLU OLDUĞU KONULAR:

II. YIL ASİSTANLARININ SORUMLU OLDUĞU KONULAR: II. YIL ASİSTANLARININ SORUMLU OLDUĞU KONULAR: I- TEMEL BİLİMLER Anesteziye Giriş: Anestezide Fizik Kurallar Temel Monitörizasyon Medikal Gaz Sistemleri Anestezi Cihazı Vaporizatörler Soluma sistemleri,

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ Dersin Kodu HEM 00352 Dersin Adı AFETLERDE HEMŞİRELİK BAKIMI VE İLK YARDIM Yıl III Yarı Yıl Bahar 1- Afetlerde hemşirelik bakımı ve ilk yardıma giriş 2- Hasta ve yaralının muayenesi ve değerlendirilmesi

Detaylı

Prof. Dr. Neyhan ERGENE

Prof. Dr. Neyhan ERGENE DEKAN BAŞKOORDİNATÖR BAŞKOORDİNATÖR YARDIMCILARI DÖNEM II KOORDİNATÖRÜ DÖNEM II KOORDİNATÖR YARCIMCILARI Prof. Dr. Neyhan ERGENE Prof. Dr. Taner ZİYLAN Prof. Dr. Hasan CÜCE Prof. Dr. S. Sennur DEMİREL

Detaylı

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Programı Müfredat

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Programı Müfredat ve Programı Müfredat Kodu Adı Tipi * Yeni Öğrenci için KSTU101 NC 3 Oryantasyon Programı * Bu 3 günlük program yeni kayıtlı lisans öğrencilerinin akademik, kültürel ve sosyal hayata adaptasyonu için organize

Detaylı

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Programı. Müfredat

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Programı. Müfredat Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi ve Programı Müfredat Kodu Adı Tipi * Yeni Öğrenci için KSTU101 NC 3 Oryantasyon Programı * Bu 3 günlük program yeni kayıtlı lisans öğrencilerinin akademik,

Detaylı

sesler ve ses hadiseleri; Hece bilgisi, Türkçe kelimelerde ünlü ve ünsüz sesler; İmla kuralları ve noktalama işaretleri.

sesler ve ses hadiseleri; Hece bilgisi, Türkçe kelimelerde ünlü ve ünsüz sesler; İmla kuralları ve noktalama işaretleri. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ FİZYOTERAPİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL ZORUNLU DERSLER FİZİK TEDAVİDE TEMEL ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME

Detaylı

ANATOMİ ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI İLE

ANATOMİ ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI İLE ANATOMİ ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI İLE İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ VE FIRAT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ANATOMİ ANABİLİM DALI ORTAK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI Program Yürütücüsü : Prof. Dr. Davut

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Van Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2014-2015 Bütünleme Sınav Tarihleri ANESTEZİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Van Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2014-2015 Bütünleme Sınav Tarihleri ANESTEZİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ANESTEZİ 08.00-08.50 Sistem Hastalıkları MYHST 120 Klinik Anestezi-II Anestezi Cihaz ve Ekipmanları Sınıfların Reanimasyon-II Biyoteknoloji Anestezi Uygulama-II Girişimcilik II

Detaylı

GOÜ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM I V. KURUL

GOÜ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM I V. KURUL V. Kurul Sinir Sistemine Giriş V. Kurul Süresi: 7 hafta V. Kurul Başlangıç Tarihi: 7 Nisan 2009 V. Kurul Bitiş ve Sınav Tarihi: 24 25 Mayıs 2009 Ders Kurulu Sorumlusu: Yrd. Doç. Dr. Fikret ÖZUĞURLU 7 Nisan

Detaylı

DERS YEREL KREDİSİ DERS ADI

DERS YEREL KREDİSİ DERS ADI KATALOĞU 1. YIL / 1. YARIYIL SAATİ YEREL ADI TİPİ TEORİK UYGULAMA TOPLAM KREDİ MFZ 101 Fizyoterapide Temel Ölçme ve Değerlendirme Z 3 2 5 4 6 MFZ 103 Fizyoterapiye Giriş Z 2 0 2 2 2 MFZ 105 Anatomi-I Z

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERSLER VE KREDİLERİ

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERSLER VE KREDİLERİ T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERSLER E KREDİLERİ 1.SINIF in Adı Teorik Pratik AKTS Kredi TIP151 Kurulu I TIP152 Kurulu II TIP153 Kurulu III TIP154 Kurulu

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI Dönem II TIP 2010 SİNİR DUYU SİSTEMLERİ DERS KURULU 11 EYLÜL 2017-27 EKİM 2017 DERSLER TEORİK PRATİK TOPLAM 46 9x2 55 16 3x2 19 28

Detaylı

I. YARIYIL DERS İÇERİKLERİ

I. YARIYIL DERS İÇERİKLERİ İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU EBELİK BÖLÜMÜ I. YARIYIL DERS İÇERİKLERİ Anatomi Dersin Kodu 101 Dersin Kredisi Zorunlu, (Teo.3, Uyg.0, Lab 0) Kredisi 3 Bu ders Anatomiye Giriş, Anatomik

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ANESTEZİ PROGRAMI

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ANESTEZİ PROGRAMI SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ANESTEZİ PROGRAMI 1. SINIF I. DÖNEM Matematik Z 2 0 2 2 Sayılar, cebir, denklemler, trigonometri ve logaritma Fizik Z 2 0 2 2 Maddenin mekanik özelliklerini, sıcaklık

Detaylı

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 1. DYLZ107 Diyalize Giriş SAĞLIK HİZMETLERİ YÜKSEKOKULU DİYALİZ TEKNİKERLİĞİ DERS İÇERİKLERİ Diyaliz öncesi, sırası ve sonrasında takip ve bakımına

Detaylı

T. C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II SİNİR SİSTEMİ V. DERS KURULU (24 MART 2015-22 MAYIS 2015)

T. C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II SİNİR SİSTEMİ V. DERS KURULU (24 MART 2015-22 MAYIS 2015) T. C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II SİNİR SİSTEMİ V. DERS KURULU (24 MART 2015-22 MAYIS 2015) DERS PROGRAMI DEKAN BAŞKOORDİNATÖR DÖNEM II KOORDİNATÖRÜ

Detaylı

GOÜ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM II V. KURUL

GOÜ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM II V. KURUL V. Kurul Sinir Sistemi ve Duyu Organları V. Kurul Süresi: 6 hafta V. Kurul Başlangıç Tarihi: 24 Mart 2010 V. Kurul Bitiş ve Sınav Tarihi: 3 4 Mayıs 2010 Ders Kurulu Sorumlusu: Yrd. Doç. Dr. Gülgün YENİŞEHİRLİ

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON YÜKSEKOKULU GÜZ DÖNEMİ DERS TANITIM FORMU FZR 2033 NÖROFİZYOLOJİ. Dersin Adı: Nörofizyoloji

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON YÜKSEKOKULU GÜZ DÖNEMİ DERS TANITIM FORMU FZR 2033 NÖROFİZYOLOJİ. Dersin Adı: Nörofizyoloji DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON YÜKSEKOKULU GÜZ DÖNEMİ DERS TANITIM FORMU FZR 2033 NÖROFİZYOLOJİ Dersi Veren Birim(ler): Fizyoloji Anabilim Dalı Bölüm Adı: Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon

Detaylı

Dekan Prof. Dr. Demir Budak. Eğitim Koordinatörü: Prof. Dr. Asiye Nurten. Yard. Doç. Dr. Vehbi Alpman. 21 saat. Kurul Sınavı Soru TATİL

Dekan Prof. Dr. Demir Budak. Eğitim Koordinatörü: Prof. Dr. Asiye Nurten. Yard. Doç. Dr. Vehbi Alpman. 21 saat. Kurul Sınavı Soru TATİL Yeni Yüzyıl Üniversitesi TIP FAKÜLTESİ Dekan Prof. Dr. Demir Budak Eğitim Koordinatörü: Prof. Dr. Asiye Nurten 216 217 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DÖNEM III DERS KURULU 3 TIP 331-SİNİR SİSTEMİ VE LOKOMOTOR SİSTEM

Detaylı

KOMİTEYE KATILAN ANABİLİM DALLARI VE ÖĞRETİM ÜYELERİ

KOMİTEYE KATILAN ANABİLİM DALLARI VE ÖĞRETİM ÜYELERİ OKAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2017 2018 AKADEMİK YILI FAZ II KOMİTE IV SİNİR SİSTEMİ KOMİTESİ (TIP 204) 7 HAFTALIK PROGRAM (26.02 2018 20. 04.2018) KOMİTE-IV KOD DİSİPLİN TEORİK PRATİK TOPLAM TIP 204

Detaylı

T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM III

T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM III T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM III HAREKET SİSTEMİ, NÖROPSİKİYATRİ DERS KURULU ( 5. ) DERS KURULU (23 MART -24 NİSAN 2015) DERS PROGRAMI T. C.

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU GÜZ YARIYILI FİNAL SINAVI TARİHLERİ. AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI SINAV TARİHİ

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU GÜZ YARIYILI FİNAL SINAVI TARİHLERİ. AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI SINAV TARİHİ FİNAL I TARİHLERİ AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI YERİ FARMAKOLOJİ 05.01.2015 13:00 104 TÜRK DİLİ I 06.01.2015 10:00 301 ALET BAKIMI, KORUMASI VE ST. YÖN. 06.01.2015 13:00 104 DİŞ MORFOLOJİSİ 07.01.2015 13:00 104

Detaylı

TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ TBT 2201 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ (2 2 3) 4 AKTS Dersin amaç ve hedefleri, Bilgisayarın donanım yapısı, Windows un tanıtımı, Word programına giriş,

Detaylı

2.YIL/ 2.yarıyıl Bahar

2.YIL/ 2.yarıyıl Bahar MANİPULATİF TEDAVİ TEKNİKLERİ 2 Dersin Adı Kodu Yarıyıl Teori Laboratuar AKTS Manipulatif teknikleri 2 tedavi FTR 208 2.YIL/ 2.yarıyıl Bahar (saat/hafta) (saat/hafta) (saat/hafta) 2 3-3 Önkoşullar Yok

Detaylı

TC ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

TC ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ BİRİNCİ SINIF GÜZ DÖNEMİ TC ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ FTR101 Fizyoloji I (3+0) 3 AKTS:4 İnsan fizyolojisi ile ilgili kavramlar,

Detaylı

DERS KURULU ÜYELERİ: Prof.Dr. Nevres Hürriyet AYDOĞAN Prof. Dr. Yasemin BALCI

DERS KURULU ÜYELERİ: Prof.Dr. Nevres Hürriyet AYDOĞAN Prof. Dr. Yasemin BALCI T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2015 2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II DOKU BİYOLOJİSİ DERS KURULU (7 EYLÜL 2015 23 EKİM 2015) DERS PROGRAMI DEKAN DEKAN YRD. DEKAN YRD. BAŞKOORDİNATÖR

Detaylı

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ TAYFUR ATA SÖKMEN TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM &ÖĞRETİM YILI DÖNEM II

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ TAYFUR ATA SÖKMEN TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM &ÖĞRETİM YILI DÖNEM II T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ TAYFUR ATA SÖKMEN TIP FAKÜLTESİ 2017 2018 EĞİTİM &ÖĞRETİM YILI DÖNEM II I. DERS KURULU (5 HAFTA) 1901201 KAS VE PERİFERİK SİNİR SİSTEMİ DERS KURULU DEKAN DEKAN YRD. BAŞKORDİNATÖR

Detaylı

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU AMELİYATHANE HİZMETLERİ PROGRAMI 1.YARIYIL GÜZ DÖNEMİ DERS İÇERİKLERİ DERSİN DİLİ

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU AMELİYATHANE HİZMETLERİ PROGRAMI 1.YARIYIL GÜZ DÖNEMİ DERS İÇERİKLERİ DERSİN DİLİ ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU AMELİYATHANE HİZMETLERİ PROGRAMI 1.YARIYIL GÜZ DÖNEMİ İÇERİKLERİ AHP101 ADI Ameliyathane Teknolojileri Türkçe 6 0 6 6 TÜRÜ: Mesleki Ders İdeal

Detaylı