Okulumuz, yiyecek-içecek sektöründe kaliteli restoranlarla olan ortaklığı dolayısıyla, öğrencilerimize uygulamalı eğitim imkanları da sunmaktadır.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Okulumuz, yiyecek-içecek sektöründe kaliteli restoranlarla olan ortaklığı dolayısıyla, öğrencilerimize uygulamalı eğitim imkanları da sunmaktadır."

Transkript

1 ( 1. SAYFA ) NEDEN DOCKLANDS AKADEMİ? Programlarımız 120 den fazla ülkede kabul görmekte olup programlarımızı tamamladıktan sonra hem İngiltere de hem de kendi ülkenizdeki üniversitelerde tamamlama eğitimlerine katılabilirsiniz. DAL da ulusal lisans veya lisans üstü programlar sonunda verilen diplomalar, programların sertifikalandırılmasını yapan eğitim kurumları (örneğin Pearson vb) tarafından verilmekte olup bu diplomaların BA ve MA düzeyinde kabul görmesi için öğrencilerin, DAL ın anlaşmalı olduğu İngiltere üniversitelerinde genellikle bir yıla kadar sürebilen bir tamamlama programı yapmaları gerekmektedir. Söz konusu tamamlama programını yapan öğrenciler, DAL dan almış oldukları ulusal diplomaya (örneğin BTEC) ek olarak tamamlama yaptıkları üniversitelerin diplomasını da almaktadırlar. Okulumuz, yiyecek-içecek sektöründe kaliteli restoranlarla olan ortaklığı dolayısıyla, öğrencilerimize uygulamalı eğitim imkanları da sunmaktadır. Modern tesislerimiz, eğitimi daha konforlu kılan yüksek standartlara sahiptir. Docklands Academy London, eğitim süresince yaşanabilecek herhangi bir zorlukta öğrencilerine destek olmaktadır. Yalnız olmadığınızı bilmelisiniz! DAL, özellikle İngiltere dışından gelen öğencilere, ulaşım ve konaklama gibi konularda destek sunmaktadır. Yerli ve uluslararası öğrencilere iş deneyimi fırsatlarının yanı sıra burs imkanı da sunulmaktadır. Lisans ve yüksek lisans eğitimlerimize yılın farklı zamanlarında katılabilirsiniz. İngilizce kurslarımıza öğrencilerimizi her hafta kabul etmekteyiz. Yüksek öğrenim öğrencisi olarak, online platformumuz olan E-Docks a girme hakkına sahip olacaksınız. Böylece, öğretmenlerinizle iletişimde olacak ve çalışmalarınızda size yardımcı olacak bir çok materyale ulaşabileceksiniz.

2 ( SAYFA 2 ) EĞİTİM YOLCULUĞUNUZA BAŞLARKEN DAL da geçireceğiniz süreyi mümkün olduğu kadar güvenli, faydalı ve eğlenceli hale getirmeyi hedeflemekteyiz. Kampüs hayatı bölümümüzde sizleri nelerin beklediğini bulabilirsiniz. DAL DA YAŞAM LONDRA Londra, çeşitli ülkelerdengelen insanların ve kültürlerin canlı ve renkli bir sentezini bünyesinde barındıran dünyanın en kozmopolit şehirlerinden biridir. Zengin bir tarihe sahip olan bu şehir, birçok tarihi bina, katedral, kale, müze ve tiyatroya ev sahipliği yapmasının yanında ülkenin iş merkezi olarak nitelendirilir. Şehir merkezinde uluslararası birçok şirketin merkez binası bulunmaktadır. Bu bağlamda Londra dünyanın en önemli finans merkezlerinden biri olarak kabul edilir. ( SAYFA 3 ) KAMPÜS HAYATI Canary Wharf yakınlarında bulunan Millbank Dock manzaralı modern kampüsümüzde, öğrencilerimize muhteşem bir atmosfer sunuyoruz. Akademinin hemen yanında nehir boyunca yürürken Londra siluetinin tadını çıkarabilir, nehir kenarındaki yeşil alanlarda piknik yaparak rahatlayabilirsiniz. Akademinin hemen yanındaki şehir çiftliğinde ilginç hayvanlarla karşılaşmanız sürpriz olmayacaktır. Kampüs yakınındakı rıhtımda yatçılık, kano ve rüzgar sörfü gibi çeşitli su sporları yapmak, bölgedeki futbol sahaları, spor salonları ve yüzme havuzlarından faydalanmak mümkündür. Bina içinde ise öğrencilerimiz, IT laboratuvarımızın yanında, bilgisayarlı ve yüksek donanımlı kütüphanemizden istifade edebilir, kafeteryamızda rahatlayabilirler. Okulumuzda, öğrencilerin herhangi bir konu hakkında yönetimle ve diğer çalışanlarla konuşabilmesine olanak sağlayan demokratik bir ortam mevcuttur. Dilediğiniz zaman resepsiyondan yardım talep edebilir ya da uygun olan herhangi bir personele herhangi bir konuda danışabilirsiniz. Öğrencilerimiz ihtiyaç halinde, konaklama ve sosyal hizmetler personelimizle özel olarak iletişime geçebilir ve destek alabilir. Sizlere yardım edebilmek, sizleri güvende, konforlu ve evinizde hissettirebilmek için buradayız. Özellikle sınav ve ödev zamanlarında strese bağlı zorluklar yaşayabilme ihtimalinizi de göz önünde bulundurarak hem akademik hem de kişisel anlamda destek sunuyor; eksiksiz bir Londra deneyimi yaşamanızı sağlamak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.

3 ( SAYFA 4 ) KENDİ EVİNİZ GİBİ Öğrencilerimize DAL daki eğitimleri süresince uygun bir konaklama bulma konusunda yardımcı oluyoruz. İsteğinize göre tek kişilik veya paylaşımlı odalarda kalabilirsiniz. ( SAYFA 5 ) KURSLAR E.A işbirliği ile DAL daki yolculuğunuza başlamadan önce atmanız gereken ilk adım kendiniz için doğru kursu seçtiğinizden emin olmak ve bu yolculuğa ne zaman başlayacağınıza karar vermektir. ( SAYFA 6 ) İŞLETMEDE BTEC SERTİFİKA ( HNC ) VE DİPLOMA ( HND ) PROGRAMI Süreç: 1 yıl (HNC) 2 yıl (HND) Akademik seviye: 4 5 Diploma / denklik veren kurum / kuruluş: Pearson Edexcel KURSUN AMAÇLARI Bu program, yönetim, idare, pazarlama, personel işleri, muhasebe ve hukuk gibi birçok alanda iş bulmak ve başarılı bir kariyere sahip olmak için gerekli olan bilgi ve becerileri geliştirmenize yardımcı olur. KABUL ŞARTLARI Lise diplomasına sahip olmak. İngiltere ve Avrupa Birliği dışı ülkeler için aynı seviyede denklik. Uluslararası öğrenciler için İngilizce yeterliliği (IELTS 4.5). MEZUNİYET SONRASI Öğrenciler, programı başarılı bir şekilde tamamladığı takdirde üniversitelerin işletme bölümlerinin son yılından itibaren eğitim görmek için uygun yeterliliğe sahip olacaktır. Öğrenciler böylelikle farklı sektörlerde iş bulabilir ve profesyonel bir kurumun önemli bir parçası olma yolunda ilerleyebilirler. ÜCRET

4 KURS İÇERİĞİ: Zorunlu üniteleri kapsayan bir ya da iki yıllık (sertifika için bir yıllık) eğitim programı ÜNİTE NUMARASI ZORUNLU UNİTELER KREDİLER 1 İŞ ÇEVRESİ 15 2 FİNANSAL KAYNAK VE KARAR YÖNETİMİ 15 3 ORGANİZASYONLAR VE DAVRANIŞ MODELLERİ 15 4 PAZARLAMA İLKELERİ 15 5 İŞLETMELERDE SÖZLEŞMELER VE İHMALLER 15 6 İŞLETMEDE KARAR ALMA 15 7 İŞLETME STRATEJİSİ 15 8 ARAŞTIRMA PROJESİ 20 TOPLAM KREDİLER 125 Yukarıdaki üniteler, Ulusal Sertifika (HNC) kazanmak için tamamlanmalıdır. Ulusal Diploma almak için 245 krediye ihtiyaç vardır. Bu yüzden ikinci yılda 8 üniteye ( 120 kredi ) daha ihtiyaç vardır. Öğrenci başarı durumu, her dönem başında verilen ödevlere dayalı sözel sunumlar ve yazılı sınavlar ya da raporlarla dönem sonuna kadar değerlendirilir. Ödevler, teslim edilmeden önce öğretmen tarafından gözden geçirilir ve kontrol edilir. Her ünite, önce Docklands Academy bünyesindeki sınav degerlendırme kurulu tarafından değerlendirilir ve daha sonra bu değerlendirme incelenmek üzere, Pearson Program Yetkilisine iletilir. Nihai değerlendirme Pearson tarafından yapılır. KAYIT DÖNEMLERİ Ocak / Mayıs / Eylül ( SAYFA 7 ) BTEC SEYAHAT VE TURİZM İŞLETMECİLİĞİ SERTİFİKA (HNC) VE DİPLOMA (HND) PROGRAMI BTEC Seyahat ve Turizm İşletmeciliği Sertifika ve Diploma programı kapsamında, akademik eğitim uygulamalı iş başı eğitimi ile desteklenerek öğrencinin sektöre adım atması ve sektörde ilerlemesi için gerekli bilgi, yaklaşım ve pratik becerilerin kazandırılması ve geliştirilmesi hedeflenir. Süre: 1 2 yıl Akademik Seviye : 4/5 Diploma / denklik veren kurum / kuruluş : Pearson KURSUN AMAÇLARI Seyahat ve turizm alanında öğrencilerin bilgilerini ve pratik becerilerini geliştirmek ve öğrencilere, seyahat ve turizm alanında kariyerlerini ilerletebilmelerine olanak sağlayan ulusal seviyede geçerli mesleki yeterlilik kazandırmak ya da ilgili alanda lisans diploması almak üzere üniversiteye devam etmelerini sağlayacak düzeye ulaştırmak.

5 KABUL ŞARTLARI İlgili alanda Level 3 veya 4 sertifikası İngiltere ve Avrupa Birliği dışı ülkeler için aynı seviyede denklik. Uluslararası öğrenciler için İngilizce yeterlilik belgesi MEZUNİYET SONRASI Programı başarı ile tamamlama durumunda, öğrenciler üniversitelerin seyahat ve turizm yönetimi bölümlerine son yıldan devam etme hakkını elde edecektir. Öğrenciler ayrıca seyahat ve turizm sektöründe iş bulabilir ve profesyonel bir kurumun bir parçası olma yolunda ilerleyebilirler. ÜCRET KURS İÇERİĞİ: Zorunlu üniteleri kapsayan bir ya da iki yıllık eğitim programı ÜNİTE NUMARASI ZORUNLU UNİTELER KREDİLER 1 SEYAHAT VE TURİZM SEKTÖRÜ 15 2 SEYAHAT VE TURİZM SEKTÖRÜNDE FİNANS VE KAYNAK 15 YARATMA 3 YÖNETİCİ GELİŞİMİ 15 4 ARAŞTIRMA PROJESİ 20 5 SEYAHAT VE TURİZMDE PAZARLAMA 15 6 SEYAHAT VE TURİZMDE ÇAĞDAŞ KONULAR 15 7 TURİZM SEKÖRÜNDE SÜRDÜRÜLEBİLİR GELİŞME 15 8 SEYAHAT VE TURİZM SEKTÖRÜNDE MEVZUAT VE ETİK 15 KURALLAR TOPLAM KREDİLER 125 Yukarıdaki üniteler, Sertifika (HNC) kazanmak için tamamlanmalıdır. Diploma almak için 245 krediye ihtiyaç vardır. Bu yüzden ikinci yılda 8 üniteye (120 kredi) daha ihtiyaç vardır. Öğrenci başarı durumu, her dönem başında verilen ödevlere dayalı sözel sunumlar ve yazılı sınavlar ya da raporlarla dönem sonuna kadar değerlendirilir. Ödevler, teslim edilmeden önce öğretmen tarafından gözden geçirilir ve kontrol edilir. Her ünite, önce Docklands Academy bünyesindeki sınav degerlendırme kurulu tarafından değerlendirilir ve daha sonra bu değerlendirme incelenmek üzere, Pearson Program Yetkilisine iletilir. Nihai değerlendirme Pearson tarafından yapılır.

6 KAYIT DÖNEMLERİ Ocak / Mayıs / Eylül ( SAYFA 8 ) KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ SERTİFİKA VE DİPLOMA PROGRAMI Konaklama işletmeciliği sertifika ve diploma programı akademik eğitimin yanısıra işbaşı uygulamalı eğitim desteği içeren bir eğitim sunar. Programdaki seçmeli/özel dersler öğrencilere konaklama sektöründe ihtiyaç duyulan önemli bilgi, yaklaşım ve pratik becerileri kazandırmaya yöneliktir. Süre: 1 2 yıl Akademik Seviye : 4/5 Diploma / denklik veren kurum / kuruluş : Pearson KURSUN AMAÇLARI Konaklama işletmeciliği alanında öğrencilerin bilgilerini ve pratik becerilerini geliştirmek ve öğrencilere, konaklama sektöründe kariyerlerini başarıyla ilerletebilmelerini sağlayacak ulusal seviyede geçerli mesleki yeterlilik kazandırmak. Aynı zamanda işletme yönetimi, eğlence ve turizm işletmeciliği gibi alanlarda yüksek öğretim kurumlarına başarılı bir şekilde geçiş yapmalarını sağlamak. KABUL ŞARTLARI İlgili alanda Level 3 veya 4 sertifikası. İngiltere ve Avrupa Birliği dışı ülkeler için aynı seviyede denklik. Uluslararası öğrenciler için UKVI İngilizce yeterliliği. MEZUNİYET SONRASI Programı başarı ile tamamlama durumunda, öğrenciler üniversitelerin konaklama bölümlerine son yıldan devam etme hakkını eldecektir. yönetimi Öğrenciler ayrıca konaklama işletmeciliği sektöründe iş bulabilir ve profesyonel bir kurumun bir parçası olma yolunda ilerleyebilirler. ÜCRET KURS İÇERİĞİ: Zorunlu üniteleri kapsayan bir ya da iki yıllık eğitim programı ÜNİTE NUMARASI ZORUNLU UNİTELER KREDİLER 1 ÇAĞDAŞ KONAKLAMA SEKTÖRÜ 15 2 KONAKLAMA SEKTÖRÜNDE FİNANS 15 3 MÜŞTERİ HİZMETLERİ 15 4 ARAŞTIRMA PROJESİ 20 5 YİYECEK VE İÇECEK OPERASYON YÖNETİMİ 15 6 ODA BÖLÜMLERİ OPERASYON YÖNETİMİ 15 7 YÖNETİCİ GELİŞİMİ 15 TOPLAM KREDİLER 110

7 Yukarıdaki üniteler, Sertifika (HNC) kazanmak için tamamlanmalıdır. Ulusal Diploma almak için 245 krediye ihtiyaç vardır. Bu yüzden iknci yılda 8 üniteye (120 kredi) daha ihtiyaç vardır. Öğrenci başarı durumu, her dönem başında verilen ödevlere dayalı sözel sunumlar ve yazılı sınavlar ya da raporlarla dönem sonuna kadar değerlendirilir. Ödevler, teslim edilmeden önce öğretmen tarafından gözden geçirilir ve kontrol edilir. Her ünite, önce Docklands Academy bünyesindeki sınav degerlendirme kurulu tarafından değerlendirilir ve daha sonra bu değerlendirme incelenmek üzere, Pearson Program Yetkilisine iletilir. Nihai değerlendirme Pearson tarafından yapılır. KAYIT DÖNEMLERİ Ocak / Mayıs / Eylül ( SAYFA 9 ) STRATEJİK YÖNETİM VE LİDERLİK YÜKSEK LİSANS DİPLOMASI BTEC Stratejik Yönetim ve Liderlik Yüksek Lisans Diploması üst düzey yönetim seviyesinde mesleki eğitim imkanı sunar. Program kapsamında bilgi ve anlama kapasitesinin geliştirilmesi hedeflenirken pratik becerilerin geliştirilmesine ağırlık verilir. Süre: 1 yıl Akademik seviye: 7 Diploma/denklik veren kurum / kuruluş: Pearson KURSUN AMAÇLARI Başarılı bir işletme yönetimine değin bir dizi beceri, bilgi ve teknik yaklaşımlar geliştirmek. Öğrencilere, sekörde liderlik rolü edinmeleri ve üniversite eğitimlerine başarılı bir şekilde devam etmek için ulusal seviyede kabul gören mesleki yeterlilik geliştirme imkanı sunmak. GİRİŞ KOŞULLARI İlgili alanlarda minimum Level 6 veya 7 sertifikası (veya uluslararası denklik) Uluslararası öğrenciler için UKVI B2 seviyesinde İngilizce. MEZUNİYET SONRASI BTEC Stratejik Yönetim ve Liderlik Yüksek Lisans Programı, iş dünyasında kariyer yapmayı hedefleyen ve özellikle MBA veya diğer master programlarında eğitimlerini sürdürmeyi amaçlayan öğrenciler için uygundur.

8 ÜCRET KURS İÇERİĞİ: Zorunlu üniteleri kapsayan bir yıllık eğitim programı. ÜNİTE NUMARASI ZORUNLU UNİTELER KREDİLER 1 STRATEJİK YÖNETİM VE LİDERLİK YETENEKLERİNİ 10 GELİŞTİRME 2 STRATEJİK KARAR ALAN MÜDÜRLERİN PROFESYONEL 5 GELİŞİMİ 3 STARTEJİK DEĞİŞİM YÖNETİMİ 10 TOPLAM KREDİLER 25 Bunun dışında 95 kredilik diğer üniteler de vardır. Lütfen daha fazla bilgi için websitemizi ziyaret edin. Öğrenci başarı durumu, her dönem başında verilen ödevlere dayalı sözel sunumlar ve yazılı sınavlar ya da raporlarla dönem sonuna kadar değerlendirilir. Ödevler, teslim edilmeden önce öğretmen tarafından gözden geçirilir ve kontrol edilir. Her ünite, önce Docklands Academy bünyesindeki sınav degerlendirme kurulu tarafından değerlendirilir ve daha sonra bu değerlendirme incelenmek üzere, Pearson Program Yetkilisine iletilir. Nihai değerlendirme Pearson tarafından yapılır. KAYIT DÖNEMLERİ Ocak / Mayıs / Eylül ( SAYFA 10 ) YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ VE RESTORAN İŞLETMECİLİĞİ DİPLOMA PROGRAMI Yiyecek içecek hizmetleri ve restoran işletmeciliği diploma programı öğrencilerimiz için DAL tarafından geliştirilmiş olup CTH ( Turizm ve Konaklama Konfederasyonu ) tarafından sertifikalandırılmaktadır. Yiyecek-icecek hizmetleri ve restoran işletmeciliği programında, sektöre değin operasyonel, pratik ve stratejik konu ve kavramlar kapsamlı bir sekilde işlenmektedir. Program, akademik ve teorik bilgilerle uygulamalı sektörel deneyimi bir araya getirmektedir. Okulumuzun Tas, Haz ve Hazev grup gibi saygın restoran ortaklıkları sayesinde öğrencilerimize çalışma deneyimi temelli bir eğitim sunulmaktadır. Süre: Her seviye için 1 yıl Akademik seviye: 5 & 6 Diploma/denklik veren kurum / kuruluş: Turizm ve Konaklama Konfederasyonu

9 KURSUN AMAÇLARI Yiyecek-içecek hizmetleri ve restoran işletmeciliği alanında öğrencilerin teorik bilgilerini ve pratik becerilerini geliştirmek ve öğrencilere, bu sektörde kariyerlerini ilerletebilmelerine olanak sağlayan ulusal seviyede geçerli mesleki yeterlilik kazandırmak. Ayrıca bu alanda yüksek öğrenim hedefleyen öğrencilerimize gerekli yeterlilik ve nitelikleri kazandırmak. KABUL ŞARTLARI Konaklama, turizm ve/veya iş yönetimi alanlarında ulusal Level 3 sertifikası (veya uluslararası denklik); ya da turizm ve/veya konaklama sektöründe yönetim seviyesi veya daha üst pozisyonlarda en az 3 yıllık deneyim. Uluslararası öğrenciler için İngilizce yeterliliği. MEZUNİYET SONRASI Bu program, yiyecek içecek hizmetleri ve restoran işletmeciliği ya da konaklama işletmeciliği yüksek lisans programında eğitim sürdürme imkani saglar. CTH / DAL programı mezunları i İngiltere ve diğer ülkelerdeki üniversitelerde lisans ve yüksek lisans programlarına son yıldan devam etme hakkını elde edecektir. ÜCRET KURS İÇERİĞİ: 5. ve 6. Seviyeler için 1 yıllık program 5. SEVİYE KREDİLER YİYECEK İÇECEK YÖNETİMİ VE RESTORAN HİZMETLERİ 20 RESTORANDA YİYECEK VE İÇECEK YÖNETİMİ 20 RESTORANDA İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ 20 KONAKLAMA VE TURİZM İŞLETMECİLİĞİNİN FİNANSAL BOYUTU 24 UYGULAMALI YİYECEK İÇECEK VE RESTORAN YÖNETİMİ 40 TOPLAM KREDİLER SEVİYE KREDİLER YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ VE RESTORAN MÜDÜRLERİ İÇİN STRATEJİK 30 PAZARLAMA KONAKLAMA VE TURİZM MÜDÜRLERİ İÇİN KARAR ALMA 30 YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ VE RESTORAN İŞLETMENİN İLKELERİ 20 YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ VE RESTORAN YÖNETİMİ 40 TOPLAM KREDİLER 120 Tüm üniteler iş raporu hazırlama, sunum ve gözlem gibi proje temelli olarak değerlendirilir. Konaklama ve turizm işletmeciliğinin finansal boyutu ise CTH tarafından oluşturulmuş vaka analizi yoluyla değerlendirilir.

10 İŞ BAŞI EĞİTİM Öğrencilerimiz, kursun üçte birine kadar olan kısmını ortaklık yaptığımız restoranlardan birinde çalışarak tamamlamaları yönünde teşvik edilir. ( SAYFA 11 ) YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ VE RESTORAN İŞLETMECİLİĞİ YÜKSEK LİSANS DİPLOMASI Yiyecek içecek hizmetleri ve restoran işletmeciliği diploma programı öğrencilerimiz için CTH ( Turizm ve Konaklama Konfederasyonu ) ortaklığı ile DAL tarafından geliştirilmiştir. 5. ve 6. seviyede olduğu gibi yüksek lisans programımızda da, sektöre değin operasyonel, pratik ve stratejik konu ve kavramlar kapsamlı bir sekilde işlenmektedir. Program, ortak restoranlarımızda uygulamalı eğitim imkanı sunarak akademik ve teorik bilgilerle uygulamalı sektörel deneyimi bir araya getirmektedir. Yüksek lisans seviyesindeki öğrenciler araştırma ve analiz yeteneklerini geliştirme fırsatı bulurlar. Süre: 1 yıl Akademik seviye: 7 Diploma / denklik veren kurum / kuruluş: Turizm ve konaklama konfederasyonu KURSUN AMAÇLARI Öğrenciler program dahilinde araştırma yaparken bir yiyecek-içecek şirketinin veya restoranın yönetimi için gerekli nitelikleri geliştirme fırsatı bulurlar. Bu bağlamda yiyecek-içecek üretimi/servisi yönetimi, insan kaynakları, finans ve pazarlama gibi alanları derinlemesine öğrenirler. Öğrenciler ortak restoranlardan birine yerleştirilir ve bu sayede restoran işletmeciliği, müşterilerle iletişim ve tedarikçi şirketlerle iletişim kurma gibi konularda deneyim sahibi olmaları amaçlanır. Ayrıca öğrencilerimiz, finansal peformans denetimi ve restoran tesislerinin müşteriler için cazip kılınmasına dair bilgilerini geliştirerek düzenli, etkili ve karlı restoran yönetiminin inceliklerini öğrenebilirler. KABUL ŞARTLARI İlgili alanlarda minimum Level 6 veya 7 sertifikası (veya uluslararası denklik); veya turizm ve/veya konaklama sektöründe yönetim seviyesi veya daha üst pozisyonlarda en az 5 yıllık deneyim. Uluslararası öğrenciler için UKVI İngilizce yeterliliği. MEZUNİYET SONRASI Bu program yiyecek-içecek hizmetleri ve restoran yönetimi ya da konaklama işletme alanlarında yüksek lisans a geciş imkani saglar. CTH / DAL programı mezunları İngiltere ve diğer ülkelerdeki üniversitelerde lisans ve yüksek lisans programlarına son yıldan devam etme hakkını elde edecektir. ÜCRET KURS İÇERİĞİ: 1 yıllık program

11 7. SEVİYE ÜNİTELER KREDİLER YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ VE RESTORAN DA STRATEJİK YÖNETİM 30 YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ VE RESTORAN MÜDÜRLERİ İÇİN ARAŞTIRMA 30 PROJESİ HAZIRLAMA YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ VE RESTORANDA YÖNETİM VE LİDERLİK 30 YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ VE RESTORAN İŞLETMECİLİĞİNDE ÇAĞDAŞ 30 KONULAR TOPLAM KREDİLER 120 Tüm üniteler iş raporu hazırlama, sunum ve gözlem gibi proje temelli olarak değerlendirilir. Değerlendirmeler sonrasında CTH kurulu tarafından gözden geçirilir. İŞE YERLEŞTİRME Öğrencilerimiz, kursun üçte birine kadar olan kısmını ortaklık yaptığımız restoranlardan birinde çalışarak tamamlamaları yonunde teşvik edilir. ( SAYFA 12 ) KONAKLAMA VE TURİZMDE YÜKSEK LİSANS DİPLOMASI Uluslararası yeterliliği üniversite düzeyinde onaylanan bu program, hem konaklama ve turizm mezunları, hem de daha önce bu alanda eğitimi olmayan deneyimli konaklama ve turizm müdürleri için uygundur. Bölüm, gelişen konaklama ve turizm sektöründe kariyer yapmak isteyenler için önemli bir fırsat olma özelliği taşır. Süre: 1 yıl Akademik Seviye: 7 Diploma/ denklik veren kurum/kuruluş: Turizm ve konaklama Konfederasyonu KURSUN AMAÇLARI Öğrencilerin konaklama ve turizm sektörleri arasındaki etkileşimi kavramasını ve operasyonel düzeyden öte iş geliştirme alanında stratejik öğeleri öğrenmelerini sağlamak. Adaylar programı tamamladıkları takdirde MA ya da MSc dereceleri için kredi kazanma olanağına sahip olurlar. Ayrıca öğrenciler, mesleki anlamda da yararlı akademik becerilerini daha ileri seviyeye taşıyabilirler. KABUL ŞARTLARI Konaklama ve turizm alanlarından mezun olmayanlar için minimum 5 yıllık denetmenlik ya da müdürlük deneyimi; veya minimum 3 ya da daha üst seviyede mezuniyet notu. Uluslararası öğrenciler için İngilizce yeterliliği.

12 MEZUNİYET SONRASI Bu program, üst düzey denetim ve yöneticilik pozisyonlarinda iş imkani saglar. Program ayrica BPP, Edge Hill, ve Sunderland üniversiteleri gibi CTH nin ortaklık yaptığı üniversitelerde yüksek lisans eğitimi yolunda ilerleme imkanı sunar. ÜCRET KURS İÇERİĞİ: 1 yıllık zorunlu ünitelerin gösterildiği program Zorunlu üniteler KREDİLER KONAKLAMA VE TURİZM PAZARLAMA STRATEJİLERİ 30 KÜLTÜRLER ARASI YÖNETİM VE LİDERLİK 30 KONAKLAMA VE TURİZM STRATEJİK PLANLAMA 30 TOPLAM KREDİLER 90 Ayrıca 30 kredilik bir ünite daha vardır. Daha fazla bilgi için lütfen websitemizi ziyaret edin. Değerlendirme, araştırma ödevleri, sunumlar ve araştırma etkinlikleri yoluyla yapılır. Adayların ödev değerlendirmesi DAL da yapılır ve sonrasında CTH tarafından denetlenir. Daha fazla bilgi için websitemizi ziyaret edebilirsiniz. ( SAYFA 13 ) Sizin için doğru programı bulduğunuzdan emin olduğunuzda başvurunuzu yapmaya hazırsınız. ÖĞRENCİ KABUL Başvuru süreci ile ilgili bilgilerbu bölümde başvuru süreci ile ilgili ihtiyacınız olan tüm bilgileri bulabilirsiniz. Başvuru süreci ile ilgili daha detaylı bilgi ve destek almak için öğrenci kabul ekibimizle iletişime geçebilirsiniz:

13 ( SAYFA 14 ) GEREKLİ BELGELER Başvurunuzu etkin bir şekilde gerçekleştirebilmek için aşağıda sizlere sunduğumuz belgeleri talep etmekteyiz. Eğer online başvuruda bulunuyorsanız, başvurunuz hakkında görüşmek ve gerekli dokümanları bildirmek için sizinle iletişime geçeceğiz. Lütfen başvurunuzu yaparken, aşağıda belirtilen belgeleri tedarik ettiğinizden emin olun. İmzalı online başvuru formu Pasaport fotokopisi Pasaport boyutlarında bir fotoğraf Eğitim belgelerinin fotokopisi: Diploma, Mezuniyet sertifikası, Kolej / lise mezuniyet sonuçları. Lütfen DAL a geldiğinizde yanınızda belgelerin orijinallerini getirin. ÖNEMLİ: Daha önce herhangi bir akademik nitelik kazanmamış yetişkin bir öğrenci olarak başvuruyorsanız, lütfen yanınızda özgeçmişinizi, iş vereninizden temin edeceğiniz referansı ve niyet mektubunu getiriniz. Başvurunuz onaylandığı zaman, eğitim harcını yatırmanız gerektmektedir. Ödemenizi onayladığında onay teklif mektubu tarafınıza gönderilecektir. ÖDEMELER İstenen belgeleri banka çeki ile birlikte DAL a taahhütlü posta ya da kurye yoluyla gönderebilirsiniz. Ödemeyi üzerinde öğrenci numaranızın yazılı olduğu kurs kabul formu ile EFT olarak da yapabilirsiniz. ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER Uluslararası öğrencilerimiz için öğrenci kabul süreci farklılık göstermektedir. SIKÇA SORULAN SORULAR Sıkça sorulan sorularımız için lütfen websitemizi ziyaret ediniz. ( SAYFA 15 ) SOSYAL ETKİNLİKLER Dünyanın kültür ve eğlence merkezi Londra da her hafta düzenlediğimiz etkinlikler arasında müze, sanat galerisi, tiyatro ve sinema ziyaretleri yanında pub, bar ve restoranlarda keyifli bir akşam geçirmek yer alıyor. DAHA AYRINTILI BİLGİ İÇİN LÜTFEN BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN.

-AKADEMİK PROGRAMLAR-

-AKADEMİK PROGRAMLAR- VARNA İŞLETME ÜNİVERSİTESİ (VARNA UNIVERSITY OF MANAGEMENT VUM ) Varna İşletme Üniversitesi, Bulgaristan ın Varna, Dobrich ve Sofya şehirlerinde kampüsleri olan bir yüksek öğrenim kurumudur. 1996 yılında

Detaylı

EDEXCEL ULUSLAR ARASI SERTİFİKA PROGRAMI. International Qualifications

EDEXCEL ULUSLAR ARASI SERTİFİKA PROGRAMI. International Qualifications EDEXCEL ULUSLAR ARASI SERTİFİKA PROGRAMI International Qualifications Artık şirketler kıtaların ve ülkelerin sınırlarının kalktığı günümüzde Uluslararası yetkinliğe sahip Yönetici ve Liderlerini arıyor.

Detaylı

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜ BAŞVURU VE KAYIT İŞLEMLERİNE İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1-(1) Bu

Detaylı

TÜVTÜRK Akademi www.tuvturkakademi.com.tr

TÜVTÜRK Akademi www.tuvturkakademi.com.tr TÜVTÜRK Akademi www.tuvturkakademi.com.tr TÜVTÜRK Hakkında Türkiye de periyodik araç muayenesinde yetkili ve görevli tek kuruluş olarak uluslararası standartlarda gerçekleştirdiği periyodik araç muayenesi

Detaylı

İşletme Uzaktan Öğretim (e-mba) Tezsiz Yüksek Lisans Programı

İşletme Uzaktan Öğretim (e-mba) Tezsiz Yüksek Lisans Programı İşletme Uzaktan Öğretim (e-mba) Tezsiz Yüksek Lisans Programı Programın Amacı İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Enstitüsü, eğitim dili İngilizce ve Türkçe olan iki İşletme Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek

Detaylı

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ Doğuş markası, eğitime adanmış yarım asra yaklaşan bir anlam ifade etmektedir. Doğuş Üniversitesi eğitimde ilklerin sahibi, yeniliklerin öncüsü olarak, geçmişinden

Detaylı

TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ MESLEK ELEMANI

TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ MESLEK ELEMANI TANIM Turizm ve otelcilik işletmelerinde turizm hizmetinin sunumu, pazarlanması ve işletmenin dış müşterilere tanıtımında görev alan kişidir. A-GÖREVLER Turizm ve otel işletmeciliği meslek elemanlarının

Detaylı

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ TİCARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ STAJ ESASLARI

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ TİCARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ STAJ ESASLARI T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ I. GENEL İLKELER Madde 1. Ticari Bilimler Fakültesi ne bağlı bölümlerin öğrencilerinin stajlarının amacı, İstanbul Ticaret Üniversitesi

Detaylı

Lütfen başvuru yapmadan önce Başvuru Kılavuzunu dikkatle okuyunuz

Lütfen başvuru yapmadan önce Başvuru Kılavuzunu dikkatle okuyunuz 2015-2016 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ - YÜKSEK LİSANS & DOKTORA PROGRAMLARI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURU KILAVUZU Lütfen başvuru yapmadan önce Başvuru Kılavuzunu dikkatle okuyunuz 1. Başvuru

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TEZLİ ve TEZSİZ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TEZLİ ve TEZSİZ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI TEZLİ ve TEZSİZ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI TC YABANCI ALES ANABİLİM DALI UYRUKLU UYRUKLU PUAN TÜRÜ KALP VE DAMAR CERRAHİSİ ANABİLİM DALI PERFÜZYONİST TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI İÇİ DIŞI İÇİ DIŞI PROGRAMA

Detaylı

CARROLL ÜNİVERSİTESİNİ KEŞFEDİN 1846 dan beri akademisyenlerde mükemmellik

CARROLL ÜNİVERSİTESİNİ KEŞFEDİN 1846 dan beri akademisyenlerde mükemmellik CARROLL ÜNİVERSİTESİNİ KEŞFEDİN 1846 dan beri akademisyenlerde mükemmellik ABD NİN TAM MERKEZİNDE EĞİTİM ALIN ABD nin merkezinde, Wisconsin in ilk üniversitesinde global eğitim alın. 1846 dan beri, Carroll

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TEZLİ /TEZSİZ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI YABANCI UYRUKLU

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TEZLİ /TEZSİZ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI YABANCI UYRUKLU ANABİLİM DALI KALP VE DAMAR CERRAHİSİ ANABİLİM DALI PERFÜZYONİST TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI TC UYRUKLU İÇİ DIŞI SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TEZLİ /TEZSİZ YÜKSEK

Detaylı

Sınavlar Konuralp Yerleşkesi Merkezi Dersliklerde yapılacaktır.

Sınavlar Konuralp Yerleşkesi Merkezi Dersliklerde yapılacaktır. T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU 2015-2016 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ Sevgili Adaylar, 2015-2016 eğitim-öğretim bahar yarıyılında

Detaylı

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU İÇERİK 1 Genel Hususlar... 2-4 2, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik için Başvuru Şartları ve Özel

Detaylı

2015-2016 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI

2015-2016 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI 2015-2016 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI 1. Başvuru Dönemi: 6 Temmuz 2015-7 Ağustos 2015. 2. Adaylar başvurularını aşağıdaki linkte verilen Online

Detaylı

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü ne 20-2011 Eğitim-Öğretim Yılı BAHAR Yarıyılı için aşağıda belirtilen Ana Bilim Dallarına karşılarında belirtilen sayıda

Detaylı

Yurt Dışında Yüksek Lisans Yapmak

Yurt Dışında Yüksek Lisans Yapmak On5yirmi5.com Yurt Dışında Yüksek Lisans Yapmak Yüksek lisans eğitiminize yurt dışında devam etmek istiyorsanız, işte bilmeniz gereken herşey... Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2010 Cuma (oluşturma : 8/18/2015)

Detaylı

AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. 2017-2018 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. Anabilim Dalı ve Programın Adı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Tezli/Tezsiz

Detaylı

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU İÇERİK 1 Genel Hususlar... 2 2, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik için Başvuru Şartları ve Özel

Detaylı

AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. 2017-2018 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. Anabilim Dalı ve Programın Adı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Tezli/Tezsiz

Detaylı

AKADEMİK YILI ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ İŞLETME ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI EXECUTIVE MBA PROGRAMI

AKADEMİK YILI ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ İŞLETME ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI EXECUTIVE MBA PROGRAMI 2018 2019 AKADEMİK YILI EXECUTIVE MBA PROGRAMI Modüler bir yapıya ve zengin bir içeriğe sahip olup, 8 haftalık (toplamda 15 ay süren) altı modülden oluşan programımız, farklı sektörlerden genellikle 8

Detaylı

SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ. İşletme Tezsiz Yüksek Lisans (MBA) Programı nın amacı; sektörde yönetici konumunda

SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ. İşletme Tezsiz Yüksek Lisans (MBA) Programı nın amacı; sektörde yönetici konumunda SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ İşletme Tezsiz Yüksek Lisans (MBA) İşletme Tezsiz Yüksek Lisans (MBA) Programı nın amacı; sektörde yönetici konumunda faaliyet gösteren profesyonellere

Detaylı

TİCARİ bilimler fakültesi

TİCARİ bilimler fakültesi Sütlüce YERLEŞKESİ TİCARİ bilimler fakültesi BANKACILIK VE FİNANS (İngİlİzce DESTEKLİ) İKTİSAT (TÜRKÇE/İNGİLİZCE) İŞLETME (TÜRKÇE/İNGİLİZCE) MUHASEBE VE DENETİM SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER

Detaylı

Fotoğraf: Rektörümüz Sayın Prof. Dr. İlyas Çapoğlu nun Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu Ziyareti

Fotoğraf: Rektörümüz Sayın Prof. Dr. İlyas Çapoğlu nun Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu Ziyareti Ülkemizin turizm sektörüne kalifiye elemanlar yetiştirme amacıyla 2008 yılında kurulan Erzincan Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu, aynı yıl Turizm ve Otel İşletmeciliği programı, sonrasında

Detaylı

ULUSLARARASI FİNANS UZMANI

ULUSLARARASI FİNANS UZMANI TANIM Bankalar ve diğer mali kuruluşlar ile işletmelerin uluslar arası finansal hareketlerini planlama, uygulama ve kontrol işlemlerini yapma bilgi ve becerisine sahip kişidir. A-GÖREVLER Uluslararası

Detaylı

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ STAJ ESASLARI STAJ ESASLARI I. GENEL İLKELER Madde 1- Ticari Bilimler Fakültesi ne bağlı Turizm İşletmeciliği bölümü öğrencilerinin stajlarının amacı, İstanbul Ticaret

Detaylı

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS İlk Başvuru (Ön Kayıt) İşlemleri

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS İlk Başvuru (Ön Kayıt) İşlemleri TEZSİZ YÜKSEK LİSANS İlk Başvuru (Ön Kayıt) İşlemleri Başvuru Tarihleri Tezsiz Yüksek Lisans Ön Kayıtların Kabulü ( İnternetten ve Enstitüden) Tezsiz İngilizce Bölümler İçin Yabancı Dil Sınavı Tezsiz Yüksek

Detaylı

EULC Board of directors The European Language Center Your possibilities. Avrupa Dil Merkezi

EULC Board of directors The European Language Center Your possibilities. Avrupa Dil Merkezi Avrupa Dil Merkezi Özel dil okulu Avrupa Birliği nin başkenti Brüksel in en uluslararası bölgelerinden biri olan Sint Joost ten Noorden bölgesinde yer alıyoruz Dil eğitim programları ve danışmanlık hizmetleri

Detaylı

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü 2015-2016 BAHAR DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAM BAŞVURU KILAVUZU

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü 2015-2016 BAHAR DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAM BAŞVURU KILAVUZU T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü 2015-2016 BAHAR DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAM BAŞVURU KILAVUZU Sevgili Adaylar, 2015-2016 eğitim-öğretim bahar yarıyılında üniversitemizde lisansüstü

Detaylı

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ STAJ ESASLARI STAJ ESASLARI I. GENEL İLKELER Madde 1- Ticari Bilimler Fakültesi ne bağlı Turizm İşletmeciliği bölümü öğrencilerinin stajlarının amacı, İstanbul Ticaret

Detaylı

Anabilim Dalı Programı Kontenjan Aranan Şartlar

Anabilim Dalı Programı Kontenjan Aranan Şartlar İşletme Doktora İşletme İşletme Doktora 1 İşletme bölümü mezunları İşletme Doktora Başvuru Şartları a. Başvuru Formu (Türkçe ve İngilizce) b. Doktora programına başvuru yapabilmek için adayların başvuru

Detaylı

ULUSLARARASI FOUNDATION PROGRAMLARI. Dünyanın önde gelen üniversitelerinden birinde yolculuğunuza başlayın

ULUSLARARASI FOUNDATION PROGRAMLARI. Dünyanın önde gelen üniversitelerinden birinde yolculuğunuza başlayın ULUSLARARASI FOUNDATION PROGRAMLARI Dünyanın önde gelen üniversitelerinden birinde yolculuğunuza başlayın ULUSLARARASI KING S FOUNDATION PROGRAMLARI Foundation öğrencilerimize, King's tarafından sunulan

Detaylı

YABANCI DİLLER MESLEKİ RUSÇA (KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

YABANCI DİLLER MESLEKİ RUSÇA (KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü YABANCI DİLLER MESLEKİ RUSÇA (KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2010 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin

Detaylı

CHEVENING LİSANSÜSTÜ BURSLARI. Eğitim ve Kurumsal Yapılanma Başkanlığı

CHEVENING LİSANSÜSTÜ BURSLARI. Eğitim ve Kurumsal Yapılanma Başkanlığı CHEVENING LİSANSÜSTÜ BURSLARI 1 Chevening Nedir? İngiltere de öğrenim görmek isteyen uluslararası lisansüstü öğrencilere finansman sağlayan prestijli bir ödül programı. Dışişleri ve Commonwealth Bakanlığı

Detaylı

AKREDİTE KOBİ DANIŞMANLARI DERNEĞİ EĞİTİM PROGRAMLARI VE EĞİTMEN AKREDİTASYON SİSTEMATİĞİ

AKREDİTE KOBİ DANIŞMANLARI DERNEĞİ EĞİTİM PROGRAMLARI VE EĞİTMEN AKREDİTASYON SİSTEMATİĞİ AKREDİTE KOBİ DANIŞMANLARI DERNEĞİ EĞİTİM PROGRAMLARI VE EĞİTMEN AKREDİTASYON SİSTEMATİĞİ 2018 Özet Bu doküman Akredite Kobi Danışmanları Derneğinin eğitim ve eğitmenleri akredite etmek için kullanacağı

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI TEZLİ ve TEZSİZ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI TEZLİ ve TEZSİZ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI TEZLİ ve TEZSİZ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI ANABİLİM DALI SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZLİ-TEZSİZ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI TC YABANCI ALES UYRUKLU UYRUKLU PUAN TÜRÜ İÇİ DIŞI İÇİ DIŞI PROGRAMA BAŞVURU

Detaylı

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Öğrenci Odaklı Üniversite Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi ve FATÜBAT tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi ni onurlandırmanızı diler, saygılar sunarım. Prof. Dr. M. Ramazan YİĞİTOĞLU

Detaylı

Öğrenci değişim programları

Öğrenci değişim programları İN YABANCI D İNGİLİZCE Doğu Akdeniz Üniversitesi nin Öğrencilerine Sunduğu Ayrıcalıklı Olanaklar 11 Fakülte ve 5 Yüksekokul da 95 programda lisans ve önlisans, 77 programda lisansüstü eğitim Öğrenci değişim

Detaylı

YÖNETİM VE STRATEJİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI. (II. Öğretim)

YÖNETİM VE STRATEJİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI. (II. Öğretim) YÖNETİM VE STRATEJİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI (II. Öğretim) Rekabetin ve işbirliğinin, küreselleşmenin ve yerelleşmenin, yenilikçiliğin, esnekliğin, değişimin ve standartlaşmanın bir arada var olabildiği;

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZLİ YÜKSEK LİSANS YURT DIŞI KONTENJAN TEZSİZ YÜKSEK LİSANS YURT DIŞI KONTENJAN

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZLİ YÜKSEK LİSANS YURT DIŞI KONTENJAN TEZSİZ YÜKSEK LİSANS YURT DIŞI KONTENJAN BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN ***Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsüne aşağıda isimleri yazılı anabilim dalları programlarına 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Yüksek Lisans

Detaylı

KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ KIRSAL TURİZM ETKİNLİKLERİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ KIRSAL TURİZM ETKİNLİKLERİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ KIRSAL TURİZM ETKİNLİKLERİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2010 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin

Detaylı

Yüksek Lisans ve Doktora Programları

Yüksek Lisans ve Doktora Programları DogusUniversity DogusUniv DogusUniv Yüksek Lisans ve Doktora Programları kariyer güneşin Doğuş tan doğsun Yüksek Lisans ve Doktora BAHAR DÖNEMİ KAYITLARI 11 ARALIK 2017 de BAŞLIYOR DogusUniversity DogusUniv

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI TEZLİ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI TC YABANCI ALES ANABİLİM DALI UYRUKLU UYRUKLU PUAN TÜRÜ KALP VE DAMAR CERRAHİSİ ANABİLİM DALI PERFÜZYONİST TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI İÇİ DIŞI İÇİ DIŞI PROGRAMA BAŞVURU

Detaylı

YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA PROGRAMLARI

YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA PROGRAMLARI YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA PROGRAMLARI Yüksek Lisans ve Doktora GÜZ DÖNEMİ KAYITLARI 10 EYLÜL 2018 de BAŞLIYOR Y Ü K S E K L İ S A N S V E D O K T O R A P R O G R A M L A R I YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI SOSYAL

Detaylı

AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. 2016-2017 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. Anabilim Dalı ve Programın Adı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Tezli/Tezsiz

Detaylı

YENİŞEHİR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

YENİŞEHİR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER YENİŞEHİR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) 1 BİMER ve Bilgi Edinme Başvurusu

Detaylı

AŞÇI YARDIMCISI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

AŞÇI YARDIMCISI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ AŞÇI YARDIMCISI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2008 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile

Detaylı

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ ADAYLARININ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU VE KABUL ŞARTLARI

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ ADAYLARININ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU VE KABUL ŞARTLARI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ ADAYLARININ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU VE KABUL ŞARTLARI Program dili Türkçe ve İngilizce dir. Başvuru İçin İstenen Belgeler: Üniversitelerin lisans ya da yüksek lisans programlarından

Detaylı

YÖNETİM VE STRATEJİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI. (II. Öğretim)

YÖNETİM VE STRATEJİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI. (II. Öğretim) YÖNETİM VE STRATEJİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI (II. Öğretim) Rekabetin ve işbirliğinin, küreselleşmenin ve yerelleşmenin, yenilikçiliğin, esnekliğin, değişimin ve standartlaşmanın bir arada var olabildiği;

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KOŞULLARI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KOŞULLARI 1 2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KOŞULLARI ONLİNE BAŞVURU 27 HAZİRAN 2011-01 TEMMUZ 2011 MÜLAKAT TARİHİ 05-06-07-08 TEMMUZ 2011 KESİN KAYIT TARİHİ 19-23 EYLÜL

Detaylı

bir yıllık yüksek lisans doktora programlarının 3-9 aylık araştırma kısmı

bir yıllık yüksek lisans doktora programlarının 3-9 aylık araştırma kısmı Chevening Bursları Chevening Bursu genç profesyonellere belirtilmiş alanlarda çalışma yapmak için ideal bir ortam sağlamanın yanı sıra bu kişilere İngiltere nin benzersiz öğrenim ortamı içinde meslektaşları

Detaylı

T.C. MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ BASVURU KOSULLARI

T.C. MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ BASVURU KOSULLARI T.C. MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ BASVURU KOSULLARI 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılında, aşağıda kontenjanları

Detaylı

GASTRONOMİ UZMANI TANIM GÖREVLER KULLANILAN ALET VE MALZEMELER MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER

GASTRONOMİ UZMANI TANIM GÖREVLER KULLANILAN ALET VE MALZEMELER MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER GASTRONOMİ UZMANI TANIM Gastronomi Uzmanı; Zengin Türk mutfak kültürünün geliştirilmesini, uluslararası düzeyde tanıtılmasını ve saygınlığının korunmasını sağlayan, modern ve klasik pişirme teknikleriyle

Detaylı

Finans sektöründe, yeni bir işe başlamanız için, yapmanız gereken sadece programa katılmak, ve bizimle işbirliği içerisinde çalışmak.

Finans sektöründe, yeni bir işe başlamanız için, yapmanız gereken sadece programa katılmak, ve bizimle işbirliği içerisinde çalışmak. Değerli gençler, Sizlerin, finans sektöründe bir kariyer edinmenizi sağlamak amacıyla, üç büyük eğitim kurumunun deneyimi ve networkü ile finans sektörü şirketlerinde iş görüşmeleri garantisi (Mülakatlar)

Detaylı

PEARSON BTEC LEVEL 3 CERTIFICATE IN PERSONAL TRAINING (QCF)

PEARSON BTEC LEVEL 3 CERTIFICATE IN PERSONAL TRAINING (QCF) PEARSON BTEC LEVEL 3 CERTIFICATE IN PERSONAL TRAINING (QCF) PERSONAL TRAINER İŞ TANIMI Personal Trainer / Fitness eğitmen rolü, kişiye özel egzersiz programlarının etkinliğinden emin olmak adına; katılımcının

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI 1. Başvuru dönemi: 6 Temmuz 2015-7 Ağustos 2015. 2. Adaylar başvuru döneminde, aşağıda listesi verilen evrakları Uluslararası

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZLİ YÜKSEK LİSANS YURT DIŞI KONTENJAN TEZSİZ YÜKSEK LİSANS YURT DIŞI KONTENJAN

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZLİ YÜKSEK LİSANS YURT DIŞI KONTENJAN TEZSİZ YÜKSEK LİSANS YURT DIŞI KONTENJAN BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN ***Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsüne aşağıda isimleri yazılı anabilim dalları programlarına 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Yüksek Lisans

Detaylı

TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015/2016 ÖĞRETİM YILI YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI ÖĞRETİME KABUL ŞARTLARI VE KONTENJAN

TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015/2016 ÖĞRETİM YILI YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI ÖĞRETİME KABUL ŞARTLARI VE KONTENJAN TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015/2016 ÖĞRETİM YILI YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI ÖĞRETİME KABUL ŞARTLARI VE KONTENJAN A BAŞVURU SÜRESİ Başvuru Süresi : 1 Haziran 2015 1 Temmuz 2015 Adres

Detaylı

SEYAHAT İŞLETMECİLİĞİ VE TURİZM REHBERLİĞİ ÖĞRETMENİ

SEYAHAT İŞLETMECİLİĞİ VE TURİZM REHBERLİĞİ ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, seyahat işletmeciliği ve turizm rehberliği ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER Seyahat işletmeciliği ve turizm rehberliği

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI 2014-2015 -ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ÜSTÜ LARI İÇİN KOŞULLARI ve LARI TARİHLERİ ve YERİ Başvuru Tarihleri 18-25 Ağustos 2014 saat 16.00 ya kadar başvuru evraklarının başvuru adresine

Detaylı

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU 2015-2016 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ Sevgili Adaylar,

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU 2015-2016 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ Sevgili Adaylar, T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU 2015-2016 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ Sevgili Adaylar, 2015-2016 eğitim-öğretim güz yarıyılında üniversitemizde

Detaylı

BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK ALANI YÖNETİCİ ASİSTANI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK ALANI YÖNETİCİ ASİSTANI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK ALANI YÖNETİCİ ASİSTANI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2009 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim

Detaylı

YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ SERVİS MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ SERVİS MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ SERVİS MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2010 ANKARA ÖNSÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı karşıya

Detaylı

Little Britain. Ölüdeniz Fethiye

Little Britain. Ölüdeniz Fethiye Little Britain in Ölüdeniz Fethiye INTERNATIONAL MEDITERRANEAN ACADEMY Turizm cenneti olan Ölüdeniz - Fethiye de yeşil ve mavilikler içerisinde kurulu 33000m2 lik kampüste, İngilizceyi İngilizlerden öğrenmek

Detaylı

BRÜKSEL DEKİ ÖZEL DİL OKULUNUZ. İletişim için:

BRÜKSEL DEKİ ÖZEL DİL OKULUNUZ. İletişim için: 3 BRÜKSEL DEKİ ÖZEL DİL OKULUNUZ İletişim için: YAZ OKULUNDA BAŞLANGIÇ SEVİYESİNDE - İŞ İNGİLİZCESİ Business English Beginners dil programımız temel seviyede bir İngilizceye sahip olan herkesi kapsayan

Detaylı

YARATICI DÜŞÜNME & İNOVASYON MİCRO MBA PROGRAMI

YARATICI DÜŞÜNME & İNOVASYON MİCRO MBA PROGRAMI YARATICI DÜŞÜNME & İNOVASYON MİCRO MBA PROGRAMI Approved Centre İstanbul Business School programları dünyanın önde gelen yetkilendirme kuruluşu PEARSON tarafından akredite edilmiştir. Aldığınız dersleri

Detaylı

KESİN KAYIT DUYURUSU

KESİN KAYIT DUYURUSU GAZİ ÜNİVERSİTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA EĞİTİM GÖREN ÜNİVERSİTEMİZ 4. SINIF ÖĞRENCİLERİ VE MEZUNLAR İÇİN (GAZİ ÜNİVERSİTESİ VE DİĞER ÜNİVERSİTELER) PEDAGOJİK FORMASYON

Detaylı

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı; Talim ve Terbiye Kurulu nun 20/02/2014

Detaylı

KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ ÖĞRETMENİ

KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim, kurum ya da kuruluşlarında; öğrencilere konaklama işletmeciliği konularda bilgi, beceri, tutum ve davranışları kazandıran kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN

Detaylı

IŞIK ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ

IŞIK ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ IŞIK ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı Işık Üniversitesi bünyesindeki birimlerin ön lisans ve lisans düzeyindeki diploma programlarına

Detaylı

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ ENSTİTÜMÜZ 2018-2019 GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA GİRİŞ SINAVI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI 2018-2019 Öğretim yılı Güz yarıyılında Enstitümüze

Detaylı

2014/15 Akademik Yılı için Kıbrıslı Türk Toplumu Burs Programı

2014/15 Akademik Yılı için Kıbrıslı Türk Toplumu Burs Programı Ek D - Değerlendirme Kriterleri Aşamaları 1-3 A TİPİ BURSLAR Lisans (L) AŞAMA 1 Başvuru formu ve destekleyici belgeler 2014/15 Akademik Yılı için Kıbrıslı Türk Toplumu Burs Programı Resmi ve İdari gereklilikler

Detaylı

İŞLETME FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ

İŞLETME FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ İŞLETME FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ İşletme Fakültesi; 1992 yılında, Ege ve çevre bölgelerin alanında uluslararası tanınırlığa sahip, İngilizce eğitim veren yüksek öğretim kurumu ihtiyacını karşılamak amacıyla

Detaylı

İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN;

İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN; İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN; Duyuru Başlama Tarihi : 4.07.207 Son Başvuru Tarihi : 28.07.207 Ön Değerlendirme Tarihi : 3.07.207 Sınav Giriş Tarihi : 02.08.207 Sonuç Açıklama Tarihi : 03.08.207

Detaylı

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ HAVACILIKTA YER HİZMETLERİ YÖNETİMİ STAJ KILAVUZU STAJ KILAVUZU I. GENEL İLKELER 1- Meslek Yüksek Okulu na bağlı Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi Programı öğrencilerinin

Detaylı

ABÜ KAMU HUKUKU (TEZLİ-TÜRKÇE)

ABÜ KAMU HUKUKU (TEZLİ-TÜRKÇE) ABÜ KAMU HUKUKU (TEZLİ-TÜRKÇE) Hukuk uygulamasının içinde yüksek lisans ve doktora derecesine sahip çok az hukukçu vardır. Avukat, hâkim ve savcıların tez yazarak yüksek lisans derecesi alması ve ardından

Detaylı

Language Testing Service) ve BEC (Business

Language Testing Service) ve BEC (Business British Side da Kurumsal Kurslar Biz Kimiz? British Side, British Council in Türkiye de kurs bölümünü kapatması sonrasında, British Council in yöneticileri ve eğitmenleri tarafından kurulan, müşteri odaklı

Detaylı

YEREL YÖNETİMLERDE REKREASYON YEREL PROGRAM YÖNETİMLERDE VE REKREASYON

YEREL YÖNETİMLERDE REKREASYON YEREL PROGRAM YÖNETİMLERDE VE REKREASYON YEREL YÖNETİMLERDE REKREASYON YEREL PROGRAM YÖNETİMLERDE VE REKREASYON PROGRAM HİZMETLERİ VE HİZMETLERİ Yrd.Doç.Dr.Ümit KESİM Marmara Üniversitesi BESYO Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.Ümit KESİM TMOK ve SBD

Detaylı

YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ GIDA HİJYENİ VE SANİTASYON MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ GIDA HİJYENİ VE SANİTASYON MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ GIDA HİJYENİ VE SANİTASYON MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2010 ANKARA ÖNSÖZ Günümüzde mesleklerin

Detaylı

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ STAJ KILAVUZU STAJ KILAVUZU I. GENEL İLKELER 1- Uygulamalı Bilimler Fakültesi ne bağlı Uluslararası Lojistik Bölümü öğrencilerinin stajlarının amacı, İstanbul Ticaret

Detaylı

GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ SPA YÖNETİCİSİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ SPA YÖNETİCİSİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ SPA YÖNETİCİSİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2012 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı

Detaylı

BAR KOMİSİ PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ MESLEK SEVİYESİ : 2. SEVİYE

BAR KOMİSİ PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ MESLEK SEVİYESİ : 2. SEVİYE BAR KOMİSİ PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR ALAN : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ MESLEK : BAR KOMİSİ MESLEK SEVİYESİ : 2. SEVİYE MESLEK ELEMANI TANIMI Bar Komisi, servis öncesi ve sonrası bar salonu ve bar araçlarının

Detaylı

AİLE VE TÜKETİCİ BİLİMLERİ EVLİLİK ÖNCESİ EĞİTİM MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

AİLE VE TÜKETİCİ BİLİMLERİ EVLİLİK ÖNCESİ EĞİTİM MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü AİLE VE TÜKETİCİ BİLİMLERİ EVLİLİK ÖNCESİ EĞİTİM MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2010 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim

Detaylı

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ BAŞVURUSU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ BAŞVURUSU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ T. C. 206-207 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ YABANCI ÖĞRENCİ BAŞVURU KOŞULLARI 206-207 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı başında, aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına YURT

Detaylı

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına aşağıda belirtilen Anabilim Dallarında

Detaylı

BAŞVURU KLAVUZU. YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA KONTENJAN VE KOŞULLARI

BAŞVURU KLAVUZU. YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA KONTENJAN VE KOŞULLARI BAŞVURU KLAVUZU A- ve DOKTORA KONTENJAN VE KOŞULLARI a.1 - İşletme Anabilim Dalı a.2 - İletişim Tasarımı ve Bilişim Teknolojileri Anabilim Dalı a.3 - Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı a.4 - İç Mimarlık

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ YABANCI ÖĞRENCİ BASVURU KOSULLARI

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ YABANCI ÖĞRENCİ BASVURU KOSULLARI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ YABANCI ÖĞRENCİ BASVURU KOSULLARI 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı başında, aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına YURT DIŞINDAN

Detaylı

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ SERVİS KOMİSİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ SERVİS KOMİSİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ SERVİS KOMİSİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2008 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı

Detaylı

2015-2016 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

2015-2016 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. 2015-2016 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. Anabilim Dalı ve Programın Adı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Tezli/Tezsiz

Detaylı

DİŞ PROTEZ DİŞ PROTEZ YARDIMCI PERSONEL EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

DİŞ PROTEZ DİŞ PROTEZ YARDIMCI PERSONEL EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü DİŞ PROTEZ DİŞ PROTEZ YARDIMCI PERSONEL EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2012 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı

Detaylı

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi. Turizm Fakültesi

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi. Turizm Fakültesi İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Çiğli/İzmir Temmuz 2012 İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi; 14.07.2010 tarihinde kabul edilen ve 22.07.2010 tarihinde Resmi Gazete de yayınlanan

Detaylı

BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIM TAKVİMİ

BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIM TAKVİMİ 2018-2019 BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIM TAKVİMİ İKİNCİ ÖĞRETİM/UZAKTAN ÖĞRETİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS Başlangıç Bitiş Adayların Programlara Başvuru Tarihi (Online) Başvuru Sonuçlarının

Detaylı

Komisyon 5 Mesleki Teknik Öğretim ve Yaşam Boyu Öğrenme Komisyonu Kararları

Komisyon 5 Mesleki Teknik Öğretim ve Yaşam Boyu Öğrenme Komisyonu Kararları Komisyon 5 Mesleki Teknik Öğretim ve Yaşam Boyu Öğrenme Komisyonu Kararları 1. Avrupa Birliği Yeterlilik Çerçevesi esas alınarak Yeterlilik Çerçevesi ivedilikle ilan edilmelidir. 2. Bağımsız Ulusal Yeterlilik

Detaylı

ÖĞRETMENLİK VE ÖĞRETİM MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜLERİ SINAV SORUMLUSU MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

ÖĞRETMENLİK VE ÖĞRETİM MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜLERİ SINAV SORUMLUSU MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ÖĞRETMENLİK VE ÖĞRETİM MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜLERİ SINAV SORUMLUSU MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Eğitim Bilimleri Enstitüsü Tezli Yüksek Lisans ve Programına aşağıda belirtilen Anabilim dallarında 2015 2016 Eğitim-Öğretim yılı Güz yarıyılında

Detaylı

Yabancı. Uyruklu T.C.

Yabancı. Uyruklu T.C. T.C. İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI Anabilim

Detaylı

Göçmenler için hangi Danca dil kurslarının 1 mevcut olduğunu inceleyin

Göçmenler için hangi Danca dil kurslarının 1 mevcut olduğunu inceleyin Göçmenler için hangi Danca dil kurslarının 1 mevcut olduğunu inceleyin Önsöz Günlük yaşamımızda karşılaştığımız insanlar ile iletişim kurabilmenin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Danimarka

Detaylı

ÖĞRETMENLİK VE ÖĞRETİM MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜLERİ TRAFİK VE ÇEVRE ÖĞRETİCİLİĞİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

ÖĞRETMENLİK VE ÖĞRETİM MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜLERİ TRAFİK VE ÇEVRE ÖĞRETİCİLİĞİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ÖĞRETMENLİK VE ÖĞRETİM MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜLERİ TRAFİK VE ÇEVRE ÖĞRETİCİLİĞİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ÖĞRENCİ ALIMI İLANI Enstitümüz Lisansüstü programlarına 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için Yüksek Lisans

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR ve KONTENJANLARI

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR ve KONTENJANLARI T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR ve KONTENJANLARI ANABİLİM KONTENJANLAR DALLARI MATEMATİK VE ALES TEZLİ FEN BİLİMLERİ

Detaylı