Vikars Hakkındaki Her Şey. Vikars olarak tüm tecrübelerimizi dünyanın her yerindeki müşterilerimizle paylaşmak için buradayız

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Vikars Hakkındaki Her Şey. Vikars olarak tüm tecrübelerimizi dünyanın her yerindeki müşterilerimizle paylaşmak için buradayız"

Transkript

1 Vikars Hakkındaki Her Şey Vikars olarak tüm tecrübelerimizi dünyanın her yerindeki müşterilerimizle paylaşmak için buradayız

2 Hakkımızda Firmamız LPG & CNG ve Alternatif Yakıt sistemleri üreticisi ve ihracatçısıdır. Vikars olarak 1999 yılında Bursa da kurulduk. Bugün hem sektörün en tecrübeli üreticilerinden biriyiz, hem de 16. yaşımızın tüm coşkusunu içimizde taşıyan genç ve dinamik bir firmayız Neler yapıyoruz? Vikars ailesi olarak, hem kendi ürünlerimizi tasarlıyor, üretiyor ve pazarlıyoruz, hem de, kendi markalarının Vikars kalitesiyle üretilmesini isteyen LPG &CNG dönüşüm sistemi markaları için üretim yapıyoruz. Üretimini yaptığımız markalara özel çözümler sağlayabilen, butik bir işletmeyiz.

3 Neler vaat ediyoruz? Yeni piyasaya sürdüğümüz Diesel LPG/ Diesel CNG çift yakıt dönüşüm sistemiyle, yakıt tüketimi ve tasarruf konusunda iddialı sonuçlar elde ettik. Bunun yanı sıra LPG & CNG sistemleri havalı fren ve debriyaj merkezleri ve otomotiv yan sanayi ürünleri üretimi konusundaki başarımız zaten müşterilerimiz tarafından tescillenmiştir. Ürettiğimiz yüksek kalite ürünleri rekabetçi fiyatlarla, müşterilerimizle buluşturuyoruz. Bunu yaparken doğanın korunmasına katkı sağladığımız için mutluyuz.

4 Doğanın korunmasına katkı sağladığımız için mutluyuz Daha Ekonomik Eğer CNG li bir araç kullanıyorsanız, benzinli ya da dizel bir araca göre ortalama %45 tasarruf sağlarsınız Çevre Dostu CNG sera gazı emisyonunu azaltır. Diesel Fuel NA CNG % Daha iyi performans CNG nin yanma oranı dizel ve benzine göre daha iyidir. CNG kullanımı aracın motor ömrünü uzatmaya yardımcı olur. Aynı zamanda hiçbir katkı maddesi ve aşındırıcı madde içermez, benzine göre daha yüksek oktanlıdır.( ). Güvenli kullanım CNG yakıt tankları, benzin ve motorin yakıt tanklarına göre daha dayanıklıdır. Patlama tehlikesi diğer yakıtlara oranla daha düşük.(cng: %5 - %15 hava-gaz karışım oranı)

5 Yüksek Performans İşiniz için iyi bir tercih Pek çok işyerinde, yakıt için yüksek tutarda harcama yapılır. LPG ekonomik bir yakıttır. Ayrıca LPG kullanımı işletmeniz için pozitif bir imaj oluşturur. Bu, firmanın iş ve güvenlik uygulamalarının uygulandığının ve doğaya saygı gösterildiğinin açık bir göstergesidir. Eş değeri: 1 m3 CNG = 1,1 lt. Benzin = 1 lt. Motorin(Dizel) = 1,3 lt. LPG

6 Benzinliden LPG/CNG SGI Dönüşümü Dünyadaki tüm markalarda olduğu gibi LPG/CNG SGI sistemi dönüştürdüğümüzde %10 güç kaybı olur. Ama bizde diğer markalarda olmayan bir şey var. Aracı karışım sistemi ile benzinli ve gazlı çalışacak şekilde dönüştürebiliriz. Böylelikle aracın güç kaybı sorunu olmaz. Biz bunu Türkiye de çok pahalı lüks arabalarda uyguladık. Müşteriler gaz kullanmak ama güç kaybı yaşamak istemediler. Şimdi karışım sistemi uyguladığımız için oldukça mutlular. Ayrıca oldukça yakında TSI, FSI,GDI gibi sistemler için 2 yeni sistem piyasaya sunulacak. Birisi normal sistem, diğeri sıvı sistemi olacak. Şu anda test aşamasındalar. * Eski ve yeni tüm araçların motorunun ömrü %10 uzar. Çünkü bizim sistemimizde motor daha rahat çalışır.

7 Smart ECU (Elektronik Kontrol Ünitesi) Benzinli araçlar da OBD sine ECU (Elektronik Kontrol Ünitesi) takıldığında her saniye kendi kendine ayar yapan bir programı vardır. Bu program dünya da tektir. Amaç sürekli optimum değerleri kullanmasını sağlamaktır. Benzinli araçlarda yol, yük durumuna göre en doğru seçim ile sürüş sağlanır. 1/100 sn bilgi alır, her 1 sn de ayar yapar. Kendi kendine %30, -%30 a kadar toplamda %60 ayar yapar. Aynı zamanda benzinli araçlarda fakir ve zengin karışımından dolayı yanmakta olan arıza ışığının da önüne geçmektedir. Bu bilgileri arabanın kendi OBD bağlantısından alıyor. LTFT ve STFT değerlerine göre sürekli dengeleme yapıyor. Diğer sistemlerdeki gibi aracı her km de bir teknikere götürüp ayar yaptırmaya gerek kalmıyor. Bizim sistemimizde ayar gerekmiyor sadece filtre değişiyor. Dizel sistemimizde bu sistem yok çünkü buna gerek olmuyor. Ayar yaparken bir kere tekniker aracın ihtiyacı olan gaz miktarını ayarlıyor.

8 Yakın gelecekte ECU da yapılacak bazı gelişmeler 2-3 ay içinde güncellenecek yeni sistemimizde ECU ya eklenecek uyarı ile aracın kontrollerinden kaçacak kadar çok düşük bir oranda gaz kaçırması halinde bile sesli uyarı verip aracı isteğe bağlı olarak aracı gazda çalıştırmayacak. Örneğin, bir kaç gün çalıştırılmamış bir arabada, araba çalıştırılacağı zaman sesli uyarı verip aracı isteğe bağlı olarak gazda çalıştırmayacak. Müşteri kontrol ettirmek istediğinde bilgisayar bağlantısı ile kontrol edilirken sistem sorunu arıza kodlarında direk Araç gaz kaçırıyor yazıyor olacak.

9 Benzin CNG Bağlantı Şeması

10 Vikars ın Dizelden CNG ye Dönüşümü *Vikars yeni buluşu ile Dizelden Doğalgaza dönüşümün oranını % 40 -%70 arasına kadar artırdı. Ar-Ge ekibimizin sürekli gelişen proaktif çalışmaları sayesinde bunu başardık. Ayrıca müşterilerimizin ihtiyaçlarını anlamak için onlarla çok yakın çalışıyoruz ve onların özel ihtiyaçlarına göre çözümler uygulayabiliyoruz. Sistemimizin başlıca diğer faydaları, daha kolay kurulumu ve daha kolay ayar yapılmasıdır. Bazı firmalar bu dönüşümü %10 veya %20 karışımla yapabildiler fakat Vikars kamyonlar, otobüsler gibi ticari araçlar için en az %40-%60 karışımı oranına ulaşabilmektedir. Araçların markası, yol koşulları ve sürüş tarzına göre LPG/CNG kullanımı daha da artmaktadır. Dizel sistemlerde; yeni ve çok fazla km yapmamış araçlarda aracın motorunun ömrü %10 uzar. Fakat eski araçlarda aynı kalır, azalma veya kısalma olmaz.

11 Dizelden %70 tasarrufla son derece ekonomik Eğer traktörler, vinçler, inşaat makineler, büyük jeneratörler gibi fazla hareket etmesi gerekmediği için fazla vites değiştirmeyen araçlar veya makineler de bu oran %70 lere kadar çıkmaktadır. Yakıt tasarrufu nispeten yüksek olduğu için sistemin geri ödeme süresi çok daha az olacaktır. Şu an mekanik enjeksiyonlu ve elektronik/mekanik pompalı araçlar için elimizde sistem mevcut. Ayrıca enjeksiyonu elektronikse bile dönüşüm yapabiliriz. Ama kısa süre sonra testlerimiz bittiğinde çıkıcak olan yeni ürünümüz tüm araçlarda kullanıldığı gibi elektrikli common rail sistemde çalışma performansını daha da yukarıya taşıyacak.

12 Vikars ın Dizelden LPG ye Dönüşüm Sistemi Vikars yeni buluşu ile LPG den Doğalgaza dönüşümün oranını % 30 -%40 arasına kadar artırdı. Dizel ve LPG arasındaki sıcaklık farkı çok yüksek olduğu için, daha yüksek bir karışım oranı kötü bir kokuya sebep oluyor. Bunu önlemek için şimdilik karışım oranını artırmak istemiyoruz. Bununla birlikte, yeni sistemimiz piyasaya sürüldüğünde elektrik common rail sistemle çok daha verimli çalışacağı gibi, aynı zamanda bu karışım oranını da mutlaka daha da artıracaktır. Ayrıca yeni sistemimiz mazot ve gaz miktarını bilgisayardan istediğimiz gibi kontrol edebilmemize imkan verecektir.

13 Dizel Motorları Çift Yakıt Dönüşüm Sistemine Çevirme Prensibi Dizel motorlarda çift yakıtlı doğalgaz ve dizel kullanımı, doğalgazın kesilmesi durumunda bile %100 Dizel çalışma faaliyet yeteneği ile entegre edilebilir. Sistem egzoz emisyonlarını düşürmek dizel yakıt tankı çalışma süresini uzatmak, yakıt giderlerini azaltmak, motorun bakım süresini ve ömrünü uzatmak için kullanılır. Doğalgaz turbo şarjından önce, hava filtresi sayesinde normal yanma havası ile motora girer. Önemli ölçüde azaltılmış miktarda Dizel yakıt motorun içine devam eder, çünkü bu doğal gaz için pilot ateşleme kaynağı olarak hizmet vermektedir. Bizim kontrol sistemimiz motorun enerji ihtiyaçlarını karşılamak için doğalgaz, motorin ve havanın uygun dengesini korur. Benzinli araçlarda elektronik sıralı sistem ile kullanılan sistemle çalışmaktadır. Gaz, turbodan önce hava filtresinden turboya giden borunun üstüne verilmektedir. Hava ile karışan gaz emme supapları sırasıyla açtığında motora karışmaktadır. Ateşleme dizel ile yapıldıktan sonra motorda çok yüksek bir güç meydana gelmektedir. Yanmayan dizeldeki partiküllerinde daha iyi yanması sağlanmaktadır. Kullanılan gaz pedalının basıp bıraktığı miktar oranında elektronik kontrol ünitesi gaz miktarındaki değişikliği sağlamaktadır. Elektronik sistemimizde devre, hava miktarına ve kullanılan dizel miktarına göre sürekli gaz enjektörlerinden geçen gaz miktarını artırıp düşürerek mükemmel bir yanma sağlanmaktadır.

14 Dizel CNG Bağlantı Şeması

15 Kurulum Programı=Smart V 4.1 ve Smart V 8.1 BENZİNLİ ARAÇLAR İÇİN ÜRETİLEN DÖNÜŞÜM SİSTEMLERİ Her iki program arasındaki farklar: LPG / BENZİN CNG / BENZİN Benzinli LPG&CNG sistemlerinde kullanılır. PROGRAM SMART V 4.1 V 4.1 İlk sayfada araç, gaz ve ECU sıcaklığı değerleri bulunur. OBD ve manuel kalibrasyon seçenekleri bulunmaktadır. (OBD li araçlarda, programda ayarlanan aralıklarla otomatik olarak kalibrasyon yapılmasını sağlar.) DIESEL ARAÇLAR İÇİN ÜRETİLEN DÖNÜŞÜM SİSTEMLERİ Diesel LPG&CNG sistemlerinde kullanılır. LPG / DIESEL CNG / DIESEL İlk sayfada EGT sensörü sıcaklığı, Regülatör sıcaklığı, Motor ve ECU sıcaklığı değerleri bulunur. V 8.1 PROGRAM SMART V 8.1 Sadece diesel araçlarda kullanılan krank pozisyon sensörü, EGT sensörü, gaz teli düğmesi ayarları yapılabilir.

16 V 4.1 V 8.1

17 Arızalar & Çözümler Benzinli araç; Işıklar yanıp sönüyor; Sistem LPG/CNG ye geçmeye hazır Dizel araç; Sarı ışık yanıyor; Sistem çift yakıtla çalışmaya hazır. SORUNLAR NEDENLER ÇÖZÜMLER Araç çift yakıtlı gitmiyor Araç çalışıyor, fakat yakıt seçim anahtarının ışıkları çalışmıyor. Düşük Güç Modu, akaryakıt yada tüketim oranı artmış değil Düşük güç 1. Hatalı krank mili sensörü 2. Arızalı sıcaklık sensörü kontrol 3. LPG/CNG sigorta kontrolü 1.Hatalı anahtar 2. hatalı..kontrol bloğu 3. Yanmış sigorta 1. Yanlış kalibrasyon 2. Filtreler pislikten ve yağdan tıkanmış 1. Yanlış kalibrasyon 2. Gazın bitmesi 3. Normatif basınç düşmesi Aracı dizel modunda tutun, arızalı parçayı değiştirin. Aracı dizel modunda tutun, arızalı parçayı değiştirin 1.Doğru kalibrasyon yapmak 2.ECU elektrik bağlantısını kesilmelidir. 1.Doğru kalibrasyon yapmak 2.Gaz alınız 3.Servise götürünüz. LPG / CNG seviye göstergesi. Aşırı yüksek güç 1.Yanlış kalibrasyon 1.Doğru kalibrasyon yapmak LPG / CNG bitti. Sürüş sırasında kesinti Pilot yakıt çok düşük, yanlış kalibrasyon 1.Doğru kalibrasyon yapmak Yüksek yakıt tüketimi 1.Yanlış kalibrasyon 1.Doğru kalibrasyon yapmak

18 LPG / CNG Sistemlerinde Rakipler Market Hakkındaki Genel Bilgiler: * Dünya pazarında çok fazla üretici yok. Aynı üreticiler birden fazla marka üretiyorlar. ** Vikars ürünlerinin kalitesi, garantinin 2 sene veya parçalarda km yi kapsamasına rağmen en az 5 sene dayanacak şekilde yapıldı. ***İtalyanlar, ürünlerinin çok pahalı olması ve ürünlerinin kalitesinin Türkiye ile aynı olması sebebiyle Türkiye pazarına giremiyorlar. Ya da Uzakdoğu da ucuz fason üretim yaptırıyorlar ama bu seferde kalite düşüyor.

19 Başarılarımız: Vikars yeni buluşu ile Dizel den Doğalgaza dönüşümün oranını % 40 -%70 arasına kadar artırdı. Benzinli araçlar da OBD sine ECU (Elektronik Kontrol Ünitesi) i takıldığında her saniye kendi kendine ayar yapan bir programı vardır. Bu program dünya da tektir. Bu sayede aracı her km de bir teknikere götürüp ayar yaptırmaya gerek kalmıyor. Dizel sistemimizde, yeni ve az km. yapmış araçların ömrü %10 uzar, eski araçlar aynı kalır, azalma ya da kısalma olmaz. Benzinli sistemimizde; Motorun daha rahat çalışmasından dolayı eski ve yeni tüm araçların ömrü %10 uzar. Montaj sağlam ya da uygun yapılmadığında parçalar dağılıp kırılabiliyor, bu da kullanım ve yol şartlarına göre değişecektir. En sık karşılaştığımız sorun; yaptığımız montajlarda bazı şoförler, araçlarını daha önce kullandıkları gibi gitmiyor aracın gücü arttığından dolayı çok fazla hızlı gidiyor bu yüzden tasarruf oranı azalabiliyor. Aynı viteste ve aynı hızda diesel testleri yapılıyor, sonra diesel/gas çift yakıt testi yapılıyor. Sizinde göreceğiniz gibi eğer aracı her zaman kullandığınız gibi kullanırsanız problem çıkmıyor.

20 Dünyanın farklı yerlerinden bazı anılar:

21 Başarı Hikayelerimiz * Rusya: Firma, Ant Group GBO : Rusya daki yetkili distribütörümüz, Rusya Özbekistan, Kazakistan ve Ermenistan a satış yapıyor. 1 adet otobüs, 2 adet Kamaz Kamyon, 1 adet Man Kamyon, 1 adet Mercedes kamyona montaj yaptık. Bu araçlar şu anda %60 CNG ve %40 Dizel ile çalışıyor. Ülkenin devlet başkanından teşvik ve destek bekliyorlar, aldıklarında 1 milyon araç Diesel/CNG ye geçecek *Ermenistan:Ant Grup un müşterisi, 6 adet Kamyona diesel CNG montajı yapıldı bu kamyonların 2 si Kamaz, 2 si Maz, 1 adet Ford Transit ve 1 adet Iveco dur. Düz yolda ve araç boş iken %35 Dizel, %65 CNG gaz tüketti, araç yokuş yukarı ev aşırı yüklü iken bu oran %60 Dizel %40 CNG oldu. Ermeni müşterimiz sonuçtan oldukça memnunlar.ermenistan daki belgelendirme süreci tamamlandığında sipariş verecekler. *Özbekistan : Ant Group un müşterisi, Özbekistan da 4 farklı ilde 20 adet araca montaj yaptık. Bunlardan 4 adeti şehir içi belediye otobüsü, 2 adeti DAF, 4 Adet Çin malı kamyon, 2 Adet Man, 2 Adet Traktör ve 6 adet Isuzu araçlarına montaj yapıldı. Bu araçların bazıları şehir dışına çıkıyor, dağlarda aşırı yük çeken araçlar %60 Dizel %40 CNG ile çalışıyor. Normal kullanılan, dağda çalışmayan araçlar %40 Dizel %60 CNG kullanıyor. Şu an aylık 500 adet siparişleri var belgelendirme sürecini ve gümrük problemlerini aşmaya çalışıyorlar.

22 Sıkça Sorulan Sorular: 1.SGI - Sıralı regülatör hangi basınçlarda çalışabilir? İstege göre 0.80 den, maksimum 4 bar a kadar çalışma basıncı ayarlanabilir. Tüm motorlara göre uyarlanabilir. İstediğiniz araca takabilirsiniz yeter ki marka modeli belirtiniz. Biz ona göre üretim yaparız. İdeal olarak min 1 Bar, maksimum 2 Bar. 8 silindirli modellerde -140 Kw ve 140 Kw üstünde (400 HB) Minimum.1.5 Bar, maksimum 3 Bar a kadar çıkartılabilir. 12 silindirli modellerde 2 e veya 3 a kadar yükseltilebilir

23 Sıkça Sorulan Sorular:-2 2.Enjektörlerin çalışma basıncı limiti ne kadar? Enjektörlerimiz 7 Bar a kadar çalışırlar. Bizim ürünümüz Rail ve Valtek tiplerine benzerler. 3.Diyafram İtalya dan ithal ediliyor. (Athena markası) 4.Elektronik parçalar AEB ve AG'nin karışımına eşdeğerdir. 5.Montaj programlarımız: Program 4.1 ve Program 8.1 kullanılıyor. 6.CNG ürünleri maksimum çalışma basıncı 250 Bar dır ama Vikars olarak 350 Bar a kadar test edilmektedir. Normal çalışma basıncı Bar arasındadır. 7.LPG ürünleri maksimum çalışma basıncı 25 Bar dır ama Vikars olarak 70 Bar a kadar test edilmiştir.normal çalışma basıncı kışın 10 Bar,yazın 18 Bar dır. Not: Bu basınçların üstüne çıkarsa emniyet sibopları otomatik olarak kapanır.

24 8.Ürünlerinizin garanti süresi ne kadardır? Ürünlerimizin garanti süresi, filtre değişikliği ve km bakımları zamanında yapıldığı takdirde 2 yıldır. Araç bakım zamanlarına riayet edenler için tüm parçaların garantisi Km dir. Yine de bizim ürünlerimizi kullanan ve enjektörleri Km üzerinde çalışan araçlar olduğunu biliyoruz. Ve şimdiye kadar müşterilerden herhangi bir şikayet almadık. Bakımlar zamanında yapıldığında araçların su, hararet ve yağ problemi olmadığından araçların motorunda hiç bir sıkıntı olmuyor.

25 Faaliyetlerine başladığı dönemde pek çok uluslararası LPG/CNG markasını Türkiye ye getiren Vikars, müşteri isteklerini ve distribütör taleplerini her zaman en önde tutmuş, pazardaki eksiklikleri görerek üretime başlamış ve 1999 yılında ilk yerli LPG/CNG sistemi piyasaya sürmüştür. TSE ISO 9001:2008, ECE R ve R110 CNG kalite ve yeterlilik belgelerine sahip olan Vikars Türkiye de yaygın bir bayi ağına sahip olduğu gibi çeşitli ülkelere de ihracat yapmaktadır.

26 Teşekkür ederiz VIKARS SAN.VE TIC. LTD ŞTI Otosansit 33.Blok no:43 Yildirim / Bursa-TURKEY Daha fazla bilgi için:

Dual Fuel System Nedir?

Dual Fuel System Nedir? DUAL FUEL SYSTEM Dual Fuel System Nedir? DUAL FUEL SYSTEM, dizel motorlu KAMYON, TIR, OTOBÜS, TRAKTÖR, İŞ MAKİNESİ, JENERATÖR vb. araçlarda kullanılan motorinin bir kısmı yerine CNG veya LPG tüketilmesini

Detaylı

VSI-2.0 OTOGAZ DÖNÜŞÜM KİTİ

VSI-2.0 OTOGAZ DÖNÜŞÜM KİTİ VSI-2.0 OTOGAZ DÖNÜŞÜM KİTİ Prins Otogaz Dönüşüm Kiti ile Üstün Performans Yüksek Sürüş Keyfi Kıymet bilenlerin otogaz dönüşüm kiti, Prins! Kıymet Bilenlerin Otogaz Dönüşüm Kiti, Prins! Dünyada sıralı

Detaylı

DIRECT LIQUIMAX (DLM) OTOGAZ DÖNÜŞÜM KİTİ

DIRECT LIQUIMAX (DLM) OTOGAZ DÖNÜŞÜM KİTİ DIRECT LIQUIMAX (DLM) OTOGAZ DÖNÜŞÜM KİTİ Prins Otogaz Dönüşüm Kiti ile Üstün Performans Yüksek Sürüş Keyfi Kıymet bilenlerin otogaz dönüşüm kiti, Prins! Kıymet Bilenlerin Otogaz Dönüşüm Kiti, Prins! Dünyada

Detaylı

DUAL FUEL SYSTEM. «Dizel araçlar için CNG Çift Yakıt Sistemleri»

DUAL FUEL SYSTEM. «Dizel araçlar için CNG Çift Yakıt Sistemleri» DUAL FUEL SYSTEM «Dizel araçlar için CNG Çift Yakıt Sistemleri» Dual Fuel System DUAL FUEL SYSTEM, dizel motorlu KAMYON, TIR, OTOBÜS, TRAKTÖR, İŞ MAKİNESİ, JENERATÖR vb. araçlarda kullanılan motorinin

Detaylı

Temel Motor Teknolojisi

Temel Motor Teknolojisi Temel Motor Teknolojisi İçerik Otomotiv Tarihçesi Otto Motorlarda 4 Zaman Krank Mili Kam Mili Lambda Vuruntu Motor Yerleşim Tipleri Güç ve Tork 2 Otomotiv Tarihçesi İlk Buharlı otomobil 1769.(Fransız Joseph

Detaylı

İÇTEN YANMALI MOTORLAR 2. BÖLÜM EK DERS NOTLARI

İÇTEN YANMALI MOTORLAR 2. BÖLÜM EK DERS NOTLARI İÇTEN YANMALI MOTORLAR 2. BÖLÜM EK DERS NOTLARI 1.Kısmi Gaz Konumunda Çalışan Benzin (OTTO) Motoru Şekil 1. Kısmi gaz konumunda çalışan bir benzin motorunun ideal Otto çevrimi (6-6a-1-2-3-4-5-6) Dört zamanlı

Detaylı

BASIN BÜLTENİ FORD UN YENİ ECONETIC TEKNOLOJİSİ YAKIT TÜKETİMİ VE CO2 EMİSYON DEĞERLERİNDE İYİLEŞMELER SAĞLIYOR

BASIN BÜLTENİ FORD UN YENİ ECONETIC TEKNOLOJİSİ YAKIT TÜKETİMİ VE CO2 EMİSYON DEĞERLERİNDE İYİLEŞMELER SAĞLIYOR BASIN BÜLTENİ FORD UN YENİ ECONETIC TEKNOLOJİSİ YAKIT TÜKETİMİ VE CO2 EMİSYON DEĞERLERİNDE İYİLEŞMELER SAĞLIYOR Yeni Ford Mondeo ECOnetic modelinin CO 2 emisyonu 115 g/km Ford Ka araçlarda Ford Otomatik

Detaylı

İçten yanmalı motorlarda temel kavramlarının açıklanması Benzinli ve dizel motorların çalışma prensiplerinin anlatılması

İçten yanmalı motorlarda temel kavramlarının açıklanması Benzinli ve dizel motorların çalışma prensiplerinin anlatılması Sakarya 2010 İçten yanmalı motorlarda temel kavramlarının açıklanması Benzinli ve dizel motorların çalışma prensiplerinin anlatılması Temel Kavramlar Basınç; Birim yüzeye etki eden kuvvettir. Birimi :bar,atm,kg/cm2

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 5. Soğutma Şekline Göre Hava soğutmalı motortar: Bu motorlarda, silindir yüzeylerindeki ince metal kanatçıklar vasıtasıyla ısı transferi yüzey alanı artırılır. Motor krank milinden hareket alan bir fan

Detaylı

CONTALAR VE HAVA KOMPRESÖRÜ TAMİR TAKIMLARI

CONTALAR VE HAVA KOMPRESÖRÜ TAMİR TAKIMLARI www.mahle-aftermarket.com MAHLE AFTERMARKET PRODUCT LAUNCH MAHLE AFTERMARKET TEKNOLOJİ GİRİŞİMİ: CONTALAR VE HAVA KOMPRESÖRÜ TAMİR TAKIMLARI Tahrik sistemi, Güvenlik ve Konfor için Yenilikçi Ürünler Serbest

Detaylı

DENİZ MOTORLARI. e. Egzoz Sistemi Motor içinde yanma sonrası oluşan kirli gazların dışarı atılmasını sağlayan sistem.

DENİZ MOTORLARI. e. Egzoz Sistemi Motor içinde yanma sonrası oluşan kirli gazların dışarı atılmasını sağlayan sistem. Motorların Sınıflandırılması A. Kullandıkları Yakıta Göre; a. Benzinli b. Dizel (Mazotlu) c. Elektrikli (Akülü) B. Çalışma Prensibine Göre; a. İki Zamanlı b. Dört Zamanlı C. Soğutma Sistemine Göre; a.

Detaylı

600MG Model Mercedes-Benz OM 926 LA (FAZ III A) Tip 4 zamanlı, turbo şarjlı, direk enjeksiyonlu, intercooler su soğutmalı dizel motor Silindir sayısı 6 Sıra Piston Çapı ve Stroku 106 mm x 136 mm Motor

Detaylı

* araç yağ yakıyorsa ve su eksiltiyor ise motorda problem var demektir. Dolayısıyla sadece gazı

* araç yağ yakıyorsa ve su eksiltiyor ise motorda problem var demektir. Dolayısıyla sadece gazı TRİGER KAYIŞI NEDİR? OTOGAZ KULLANICILARININ BİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR ARACINIZ ÇOK YAKIYORSA * İlk olarak 1 lt. su şişesine benzin koyarak aracın benzinde tüketimi kontrol edilir. Benzinde çok yakıyorsa,

Detaylı

Direkt Enjeksiyonlu Araçlara LPG Dönüşümü. Hazırlayan ve Sunan: Utku Beyaztaş Sercan Küçükbeycan

Direkt Enjeksiyonlu Araçlara LPG Dönüşümü. Hazırlayan ve Sunan: Utku Beyaztaş Sercan Küçükbeycan Direkt Enjeksiyonlu Araçlara LPG Dönüşümü Hazırlayan ve Sunan: Utku Beyaztaş Sercan Küçükbeycan Direkt Enjeksiyonlu Motorlar Bu motor tipinin günümüzde kullanılan diğer motor tiplerinden farkını, yakıtın

Detaylı

PERFORMANS İYİLEŞTİRİCİ KATKILAR. WÜRTH ün yüksek kaliteli katkı ürünleri aracınızı korur, bakımını sağlar ve performansını arttırır.

PERFORMANS İYİLEŞTİRİCİ KATKILAR. WÜRTH ün yüksek kaliteli katkı ürünleri aracınızı korur, bakımını sağlar ve performansını arttırır. PERFORMANS İYİLEŞTİRİCİ KATKILAR WÜRTH ün yüksek kaliteli katkı ürünleri aracınızı korur, bakımını sağlar ve performansını arttırır. 1 KORUMA, BAKIM VE YÜKSEK PERFORMANS İÇİN WÜRTH SİZE EN İYİSİNİ SUNAR!

Detaylı

Mavi Ay Otogaz. Mavi Ay Otogaz; sizi yolda bırakmaz

Mavi Ay Otogaz. Mavi Ay Otogaz; sizi yolda bırakmaz 1 Mavi Ay Otogaz Günümüzde küresel ısınma ve ondan kaynaklanabilecek muhtemel kuraklık tehdidi enerji çeşitliliğinin ve tercihlerinin önemli ölçüde değişimine ve gelişimine neden oldu. Bizim geleneklerimizde

Detaylı

İŞ KAMYONLARI OPERATÖRÜ YETİŞTİRME KURSU PROGRAMI

İŞ KAMYONLARI OPERATÖRÜ YETİŞTİRME KURSU PROGRAMI İŞ KAMYONLARI OPERATÖRÜ YETİŞTİRME KURSU PROGRAMI 1. KURUMUN ADI : 2. KURUMUN ADRESİ : 3. KURUCUNUN ADI : 4. PROGRAMIN ADI : İş kamyonları (Kaya kamyon, toprak taşıyıcı araçlar, transmixser, kendi yürür

Detaylı

KOMPLE ÇÖZÜM ÇEVRE DOSTU ESNEK ÇÖZÜM. Tekli Uygulama. İkili Uygulama. Montaj Kolaylığı

KOMPLE ÇÖZÜM ÇEVRE DOSTU ESNEK ÇÖZÜM. Tekli Uygulama. İkili Uygulama. Montaj Kolaylığı KOMPLE ÇÖZÜM Isıtma Soğutma Sıhhi Sıcak Su ÇEVRE DOSTU Dünyanın en yüksek COP=4,5 değerine sahip ekonomik sistemlerdir. Yenilenebilir enerji olan Hava ve Güneşten faydalanma Gaz veya yakıt ile ısıtmaya

Detaylı

haberleri sektör MEMBRANLI TANKLAR ÇALIŞMA PRENSİPLERİ MONTAJ VE KULLANIMDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER isimlendirme

haberleri sektör MEMBRANLI TANKLAR ÇALIŞMA PRENSİPLERİ MONTAJ VE KULLANIMDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER isimlendirme sektör haberleri MEMBRANLI TANKLAR ÇALIŞMA PRENSİPLERİ MONTAJ VE KULLANIMDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER Membranlı tanklar (MT), Türkiye'ye 1990'lı yılların başında girmiş, doğal gazın yaygınlaşması ile

Detaylı

SKYHAWK -STARFIRE MOTOR KİTLERİ KURULUMU YAPILACAK İDEAL BİSİKLET ÖZELLİKLERİ

SKYHAWK -STARFIRE MOTOR KİTLERİ KURULUMU YAPILACAK İDEAL BİSİKLET ÖZELLİKLERİ DÜNYA'NIN TEK TERCİHİ LİDER AMERİKAN GRUBEE MOTORLARI EFSANE SKYHAWK & STARFIRE BENZİNLİ BİSİKLET MOTOR KİTLERİ www.motorlubisiklet.com - info@motorlubisiklet.com SKYHAWK -STARFIRE MOTOR KİTLERİ HAKKINDA

Detaylı

Tasarruf sağlar! SOCAR CNG. DUAL SYSTEM aracın motorin tüketimini %

Tasarruf sağlar! SOCAR CNG. DUAL SYSTEM aracın motorin tüketimini % Nedir? DUAL SYSTEM, dizel motorlarda tüketilen motorinin bir kısmı yerine doğalgaz (CNG) tüketilmesini ve motorinle CNG nin birlikte tüketimi ile yakıt giderlerinde önemli derecede tasarruf edilmesini

Detaylı

ARTIK DİLEDİĞİNİZ HER YERE ÖZGÜRCE SEYAHAT EDEBİLİRSİNİZ! 6 KURUŞ / KM BAŞINA MALİYET! 2,5 LT DEPO BENZİN İLE 150 KM!

ARTIK DİLEDİĞİNİZ HER YERE ÖZGÜRCE SEYAHAT EDEBİLİRSİNİZ! 6 KURUŞ / KM BAŞINA MALİYET! 2,5 LT DEPO BENZİN İLE 150 KM! TARTIŞMASIZ VE RAKİPSİZ! DÜNYA'NIN TEK TERCİHİ LİDER AMERİKAN GRUBEE INC. EFSANE MOTOR KİTLERİ SKYHAWK & STARFIRE TÜRKİYE'DE! www.motorlubisiklet.com - www.motorkitleri.com - www.ebiketurkey.com Müjde!

Detaylı

...Turboşarj uzmanı Holset

...Turboşarj uzmanı Holset Holset Turboşarj ...Turboşarj uzmanı Holset Holset Turboşarj Holset Turboşarjlar, dünyanın dört bir yanında turbo makine ve hava işleme konularında mükemmelligi simgelemektedir. Cummins Turbo Technologies

Detaylı

Bor Strong. Nano Teknoloji Ürünü. Dizel LPG. Benzinli

Bor Strong. Nano Teknoloji Ürünü. Dizel LPG. Benzinli Bor Strong Nano Teknoloji Ürünü Dizel LPG Benzinli 1 2 Bor Strong Bor Nano Teknoloji Strong Ürünü Nano Teknoloji Ürünü 3 4 ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 ve ISO/IEC 17025 kalite standartlarında ar-ge,

Detaylı

%RVFK U QOHUL %BIB GB[MB LJMPNFUSF EBIB B[ ZBLºU

%RVFK U QOHUL %BIB GB[MB LJMPNFUSF EBIB B[ ZBLºU %RVFK U QOHUL %BIB GB[MB LJMPNFUSF EBIB B[ ZBLºU Çoğu sürücü için yakıt tasarrufu en önemli konudur Daha düşük yakıt tüketimi, depo başına daha çok kilometre ve daha düşük CO2 emisyonları anlamına gelir.

Detaylı

SIVI VE GAZ YAKITLI MERKEZİ SİSTEM KALORİFER KAZANI KULLANMA KLAVUZU

SIVI VE GAZ YAKITLI MERKEZİ SİSTEM KALORİFER KAZANI KULLANMA KLAVUZU SIVI VE GAZ YAKITLI MERKEZİ SİSTEM KALORİFER KAZANI KULLANMA KLAVUZU GİRİŞ ÜNMAK ÜGS/ÜSG tip kazanlar, silindirik gövde ve yanma hazneli, sıvı ve/veya gaz yakıtlı çelik kazanlardır. Standart işletme sıcaklığı

Detaylı

People. Passion. Performance. Seyyar Dizel Kompresörler Güvenilir Performans için Üretildi

People. Passion. Performance. Seyyar Dizel Kompresörler Güvenilir Performans için Üretildi People. Passion. Performance. Seyyar Dizel Kompresörler Güvenilir Performans için Üretildi Güç İhtiyacınız Olan Her Zaman Her Yerde Seyyar kompresörlerin tek görevi vardır: ihtiyaç olan yerde ve zamanda

Detaylı

MRL-200. Dijital Oda Termostatı Kullanma Kılavuzu

MRL-200. Dijital Oda Termostatı Kullanma Kılavuzu Dijital Oda Termostatı Kullanma Kılavuzu www.intherm.com.tr Türk Malı İÇİNDEKİLER 3 4 5 5-6 6 7 8 Açıklama Teknik Özellikler Emniyet İle İlgili Önemli Uyarılar Kurulum ve Montaj Ekran Detayları Kullanım

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAKİNE LABORATUVAR DERSİ. Yakıt Püskürtme Sistemleri Deneyi

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAKİNE LABORATUVAR DERSİ. Yakıt Püskürtme Sistemleri Deneyi BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAKİNE LABORATUVAR DERSİ Yakıt Püskürtme Sistemleri Deneyi Laboratuvar Tarihi: Laboratuvarı Yöneten: Laboratuvar Yeri: Laboratuvar Adı: Öğrencinin Adı-Soyadı

Detaylı

Ekonomizer 500 ml YAĞ KATKILARI

Ekonomizer 500 ml YAĞ KATKILARI Ekonomizer 500 ml Ekonomizer, içeriğinde bulunan yüksek kaliteli katkılar sayesinde, motor yağının viskozite indeksini arttırır. Özellikle eski araçların motor parçalarındaki aşınmadan kaynaklanan, fazla

Detaylı

KATALOG CNG REGÜLATÖRLER (TÜRKÇE ÇEVİRİ)

KATALOG CNG REGÜLATÖRLER (TÜRKÇE ÇEVİRİ) CNG Ürün Kataloğu 1 KATALOG CNG REGÜLATÖRLER (TÜRKÇE ÇEVİRİ) Orijinal Katalog Sayfa 21: CNG Pnömatik Regülatörler Üstteki genel açıklama Elektronik kontrollü pnömatik(hava basınçlı) CNG regülatör, motor

Detaylı

Die Maschine.

Die Maschine. Die Maschine HAKKIMIZDA FARYA BAUMASCHİNEN FABRİK GMBH firması 20 yıllık Almanya tecrübesi ile inşaat, yapı ve inşaat makineleri sektörlerinde kaliteli ve güvenli bir hizmet vermektedir. İnşaat makineleri

Detaylı

1910 dan beri CNG. 1-Oct-09. 2009 Prins Autogassystemen B.V.

1910 dan beri CNG. 1-Oct-09. 2009 Prins Autogassystemen B.V. VSI-CNG SİSTEMİ VSI ın açılımı Vapour Sequential Injection yani Buhar Sıralı Enjeksiyon sistemi demektir. VSI -CNG sistemi en iyi gelişmiş CNG sistemi olarak piyasaya girmiştir. VSI CNG sistemi için Prins

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 6 İkinci El Araç Ekspertizi 34-KA1959 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 6 WVWZZZ6RZDY227493 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

Soru 5) Pistonun, silindir içersinde iki ölü nokta arasında yaptığı tek bir harekete ne denir? a) Çevrim b) Vakum c) Basma d) Zaman

Soru 5) Pistonun, silindir içersinde iki ölü nokta arasında yaptığı tek bir harekete ne denir? a) Çevrim b) Vakum c) Basma d) Zaman Soru 1) Pistonun silindir içersinde yön değiştirmek üzere bir an durakladığı yere ne ad verilir? a) Silindir başı b) Silindir eteği c) Ölü nokta d) Piston durağı Soru 4) Silindir hacmi aşağıdakilerden

Detaylı

Bölüm 3 Motor Çalışma Koşullarının Emisyonlara Etkisi

Bölüm 3 Motor Çalışma Koşullarının Emisyonlara Etkisi Egzoz Gazları Emisyonu Prof.Dr. Cem Soruşbay Bölüm 3 Motor Çalışma Koşullarının Emisyonlara Etkisi İstanbul Teknik Üniversitesi Otomotiv Laboratuvarı İşletme Koşullarının Etkisi 1 Hava Fazlalık Katsayısı

Detaylı

ZEMİN SÜPÜRME MAKİNESİ OPERATÖRÜ YETİŞTİRME KURS PROGRAMI

ZEMİN SÜPÜRME MAKİNESİ OPERATÖRÜ YETİŞTİRME KURS PROGRAMI ZEMİN SÜPÜRME MAKİNESİ OPERATÖRÜ YETİŞTİRME KURS PROGRAMI 1. KURUMUN ADI : 2. KURUMUN ADRESİ : 3. KURUCUNUN ADI : 4. PROGRAMIN ADI : Zemin Süpürme İş Makinesi Operatörü Yetiştirme 5. PROGRAMIN DAYANAĞI

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 6 İkinci El Araç Ekspertizi 34-HE8933 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 6 NM432300006654536 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

Gaz Yakıtlı Sıcak Hava Üreteçleri www.cukurovaisi.com

Gaz Yakıtlı Sıcak Hava Üreteçleri www.cukurovaisi.com Yenilikçi ve Güvenilir... Gaz Yakıtlı Sıcak Hava Üreteçleri www.cukurovaisi.com Gaz Yakıtlı Sıcak Hava Üreteçleri Çukurova Isı nın kendi markası olan ve son teknolojiyle üretilen Silversun Hot Air Gaz

Detaylı

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ Ders 3

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ Ders 3 Enerji Kaynakları MAKİNE MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ Ders 3 Enerji kaynakları Yakıtlar Doğa kuvvetleri Özel doğa kuvvetleri Yrd. Doç. Dr. Yüksel HACIOĞLU Katı Sıvı Gaz Odun Petrol Doğal Gaz Hidrolik Güneş Rüzgar

Detaylı

İÇTEN YANMALI MOTORLARIN ÇALIŞMA PRENSİPLERİ DİZEL MOTORLARI

İÇTEN YANMALI MOTORLARIN ÇALIŞMA PRENSİPLERİ DİZEL MOTORLARI İÇTEN YANMALI MOTORLARIN ÇALIŞMA PRENSİPLERİ DİZEL MOTORLARI DİZEL MOTORLARI (Tarihçesi) İLK DİZEL MOTORU DİZEL MOTORLARI DÖRT ZAMANLI ÇEVRİM Çalışma prensibi Dizel motor, benzinli motorlardan farklı olarak

Detaylı

Konveyörlü Tip WTM300

Konveyörlü Tip WTM300 serisi, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi konularında yüksek beklentileri bulunan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama, tezgahaltı, giyotin tip, konveyörlü,

Detaylı

Oto Bakım Ürünleri Aracına Değer Verenlerin Tercihi

Oto Bakım Ürünleri Aracına Değer Verenlerin Tercihi Oto Bakım Ürünleri Aracına Değer Verenlerin Tercihi Ekonomizer 500 ml Ekonomizer, içeriğinde bulunan yüksek kaliteli katkılar sayesinde, motor yağının viskozite indeksini arttırır. Özellikle eski araçların

Detaylı

Yüksek verimli ve ekonomik merkezi sistem çözümleri

Yüksek verimli ve ekonomik merkezi sistem çözümleri [ Hava ] Şema Sayfaları Başlık şablonu Folio Medium [ Su ] [ Toprak ] [ Buderus ] Yüksek verimli ve ekonomik merkezi sistem çözümleri Isıtma Bizim İşimiz Üflemeli Brülörlü Çelik Kazanlar Merkezi ısıtmada

Detaylı

Konveyörlü Tip WTCS180 - elektrikli

Konveyörlü Tip WTCS180 - elektrikli Electrolux Bulaşık Yıkama Sistemleri serisi, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi konularında yüksek beklentileri bulunan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama,

Detaylı

AYLIK ENERJİ İSTATİSTİKLERİ RAPORU-2

AYLIK ENERJİ İSTATİSTİKLERİ RAPORU-2 EİGM İstatistik & Analiz Enerji İşleri Genel Müdürlüğü http://www.enerji.gov.tr/yayinlar_raporlar/ Şubat 2015 AYLIK ENERJİ İSTATİSTİKLERİ RAPORU-2 Esra KARAKIŞ, Enerji İstatistikleri Daire Başkanlığı İçindekiler

Detaylı

www.tamsan.com.tr Genel Ürün Kataloğu 2016

www.tamsan.com.tr Genel Ürün Kataloğu 2016 www.tamsan.com.tr Genel Ürün Kataloğu 2016 Küresel Türk Markası Memnuniyet Üretiyoruz Vidalı Hava Kompresörleri Düşük Ses Seviyesi Tamsan, vidalı kompresörlerinin tasarımını yaparken, dikkate aldığı

Detaylı

XSet. Lorem Ipsum is simply dummy text. Lorem Ipsum is simply dummy text.

XSet. Lorem Ipsum is simply dummy text. Lorem Ipsum is simply dummy text. XSet Xset, araç ve yönetim sistemleri arasında doğrudan veri iletişimini kuran ve yöneten bir arabirimdir. Araçtan aldığı verileri yönetim sistemine aktarır ve ihtiyaç duyulan raporların sağlanabilmesi

Detaylı

Basınçlı Havanın Yeni Yüzü...

Basınçlı Havanın Yeni Yüzü... Basınçlı Havanın Yeni Yüzü... 2 Neden Ekosan Kompresör 3 Pazarda tecrübe edinmiş müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutan dinamik ve tecrübeli kadrosu ile imalatını sürdüren EKOSAN KOMPRESÖR, Türkiye

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 8 İkinci El Araç Ekspertizi 03-VN398 Eksper / imza Sayfa: 2 / 8 LVVDB24B29D036481 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil Tarihi Güç (KW) Kapı Sayısı Renk BEYAZ

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 7 İkinci El Araç Ekspertizi 34-FT6598 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 7 W0L0SDL68D4043310 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

İlan detayları. İlan sahibi yorumları. Kocaeli, Darıca, Darıca, Osmangazi Mah. Model yılı Ocak 2010 66.500 km. Kapı sayısı 5 Koltuk sayısı 5 Sınıf

İlan detayları. İlan sahibi yorumları. Kocaeli, Darıca, Darıca, Osmangazi Mah. Model yılı Ocak 2010 66.500 km. Kapı sayısı 5 Koltuk sayısı 5 Sınıf İlan no: 246525 Hyundai i20 1.2 Team Sahibinden ÖĞRETMEN SAHİBİNDEN LPG li HYUNDAI i20 KM'si DÜŞÜK KAZASIZ 30.500 TL İlan tarihi: 29 Eylül 2015 İlan detayları İlan detayları İl Kocaeli, Darıca, Darıca,

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-112679 Sayfa: 1 / 8 İkinci El Araç Ekspertizi 34-NT3829 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-112679 Sayfa: 2 / 8 NM432300006A87819 Araç Bilgileri

Detaylı

PROGRESİV(KADEMELİ) SİSTEMLER

PROGRESİV(KADEMELİ) SİSTEMLER PROGRESİV(KADEMELİ) SİSTEMLER PROGRESİV(KADEMELİ) SİSTEMLER Progresiv bir sistem çalışmaya başladığı zaman blok içerisinde bulunan pistonlar sırayla hareket etmeye başlar ve birbirlerini sırayla tahrik

Detaylı

OTOMOTİV TEKNOLOJİLERİ

OTOMOTİV TEKNOLOJİLERİ OTOMOTİV TEKNOLOJİLERİ Prof. Dr. Atatürk Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Makina Mühendisliği Bölümü, Erzurum Bu hafta Buji Ateşlemeli -- Dizel (Sıkıştırma Ateşlemeli) Motorlar - Temel Motor parçaları

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 6 İkinci El Araç Ekspertizi 34-JJ8850 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 6 ZFA19900000897992 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

2,2 kw - 30 kw Vidalı kompresörler. İnsanlar. Tutku. Performans.

2,2 kw - 30 kw Vidalı kompresörler. İnsanlar. Tutku. Performans. 2,2 kw - 30 kw Vidalı kompresörler İnsanlar. Tutku. Performans. İnsanlar. Tutku. Performans. Siz ihtiyaçlarınızı belirleyin, 30kW altındaki yağ enjeksiyonlu vidalı kompresörler için kapsamlı teklifimizi

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 6 İkinci El Araç Ekspertizi 34-PG4392 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 6 KNADN512BG6636269 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

Gazlı Kaynatma Kazanları

Gazlı Kaynatma Kazanları Krom Mutfak San. Tic. Ltd. Sti. 700XP 700XP serisi, en üst düzeyde performans, güvenilirlik, enerji tasarrufu, güvenlik standartları ve ergonomik operasyonu garantilemek üzere tasarlanmış 100'den fazla

Detaylı

Temiz Hava Solunum Sistemleri

Temiz Hava Solunum Sistemleri Temiz Hava Solunum Sistemleri Temiz Hava Solunum Sistemi Çeşitleri: Kompresörlü Temiz Hava Solunum Sistemleri Tekerlekli Hava Tüplü Solunum Sistemleri Sıralı Sistem Solunum Sistemleri Temiz Hava Solunum

Detaylı

Hızlı, sessiz ve son derece ekonomik hava alma

Hızlı, sessiz ve son derece ekonomik hava alma Your reliable partner Hızlı, sessiz ve son derece ekonomik hava alma Vacumat Eco her yönüyle verimli Su kalitesi performansı belirler Su kalitesi soğutma ve ısıtma sistemlerinin performansını belirler.

Detaylı

YIL TAM GARANTİ. TEKSAN mini... Gücünü hafife almayın! Benzinli Jeneratörler

YIL TAM GARANTİ. TEKSAN mini... Gücünü hafife almayın! Benzinli Jeneratörler 2 YIL TAM GARANTİ TEKSAN mini... Gücünü hafife almayın! Benzinli Jeneratörler B E N Z İ N L İ T E K S A N M İ N İ J E N E R AT Ö R S E R İ S İ TJ 3200 TJ 2700 TJ 15000 TS OTM / MS OTM TJ 12000 TS Üstün

Detaylı

Herkes arada bir durmak zorundadır. Sizinki lastik arızası için olmasın. ContiPressureCheck. Lastik basınç takip sistemi

Herkes arada bir durmak zorundadır. Sizinki lastik arızası için olmasın. ContiPressureCheck. Lastik basınç takip sistemi Herkes arada bir durmak zorundadır. Sizinki lastik arızası için olmasın. ContiPressureCheck Lastik basınç takip sistemi ContiPressureCheck Arıza istatistiklerini azaltmak için kaybedecek zaman yok. ADAC

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 6 İkinci El Araç Ekspertizi 34-RPV19 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 6 WF0RXXGCDRCR73129 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

Konveyörlü Tip WTM180

Konveyörlü Tip WTM180 Electrolux Bulaşık Yıkama Sistemleri serisi, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi konularında yüksek beklentileri bulunan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama,

Detaylı

HUSQVARNA DUVAR TESTERELERİ 2010

HUSQVARNA DUVAR TESTERELERİ 2010 HUSQVARNA DUVAR TESTERELERİ 2010 Kapı açma. Pencere açma. Havalandırma boşluğu açma. Merdiven kesme. Eğimli kesme. Duvara sıfır kesme. Simetrik yolu sayesinde rayın her iki yönünde kesim yapmak mümkündür.

Detaylı

NİTRON CONDENSE Yoğuşmalı Kombi

NİTRON CONDENSE Yoğuşmalı Kombi DemirDöküm NİTRON CONDENSE Yoğuşmalı Kombi Şık ve Fonksiyonel Tasarım DemirDöküm Nitron Condense Tabii ki! Üstün Özellikler Tasarruf Farklı Kapasite Seçenekleri 24 ve 28 kw kapasite seçenekleri ile hem

Detaylı

Kullanma kılavuzu. Kuru tip ısıtıcı Air Top Evo 40 Air Top Evo 55

Kullanma kılavuzu. Kuru tip ısıtıcı Air Top Evo 40 Air Top Evo 55 TR Kullanma kılavuzu Kuru tip ısıtıcı Air Top Evo 40 Air Top Evo 55 1 1 Bu doküman hakkında 1.1 Dokümanın amacı Bu kullanma kılavuzu ürünün bir parçasıdır ve kullanıcı için cihazın güvenli kullanımı için

Detaylı

DİZEL MOTOR YAKIT SİSTEMLERİ

DİZEL MOTOR YAKIT SİSTEMLERİ DİZEL MOTOR YAKIT SİSTEMLERİ Dersin Modülleri Dizel Motorları Yakıt Sistemleri 1 Dizel Motorları Yakıt Sistemleri 2 Kazandırılan Yeterlikler Dizel motorları yakıt sistemlerinin bakım ve onarımını Dizel

Detaylı

ENDKON USKK 09 KONTROL PANELİ KULLANIM KILAVUZU

ENDKON USKK 09 KONTROL PANELİ KULLANIM KILAVUZU ENDKON USKK 09 KONTROL PANELİ KULLANIM KILAVUZU Makine Kapalıyken: LCD Ekranda üretici firma yazısı vardır. Sistem kapalıyken kazan üzerindeki motorlar 5, 6, 7 ve 8 numaralı düğmeler kullanılarak test

Detaylı

RMF bsft yakit filtre sistemleri

RMF bsft yakit filtre sistemleri RMF bsft yakit filtre sistemleri Değerli kuruluşunuza uzun yıllar güvenle hizmet verecek olan ve filtrasyon dünyasında günümüzün en yüksek teknolojisine sahip RMF BSFT ürün ve çözümlerini kısaca tanıtmak

Detaylı

Her işte. ISB e. Avrupa Otomotiv Motorları 140-300PS

Her işte. ISB e. Avrupa Otomotiv Motorları 140-300PS Her işte. ISB e Avrupa Otomotiv Motorları 140-300PS ISB e Cummins ISB e, güvenilirlik konusundaki ününü artırmaya devam ediyor. Cummins ISB e, kamyon, otobüs ve özel iş aracı kullanıcılarına Cummins ten

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. Ali EKŞİ a_eksi@yahoo.com Ege Üniversitesi

Yrd.Doç.Dr. Ali EKŞİ a_eksi@yahoo.com Ege Üniversitesi Yrd.Doç.Dr. Ali EKŞİ a_eksi@yahoo.com Ege Üniversitesi ÖĞRENİM HEDEFLERİ Araç bakımının önemini ve gerekliliği öğrenmek, Aracın günlük, haftalık ve aylık kontrollerinin yapılmasının önemini öğrenmek, Periyodik

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 6 İkinci El Araç Ekspertizi 34-LB1019 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 6 WDD2462121N091309 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 6 İkinci El Araç Ekspertizi 34-HT3529 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 6 WVWZZZAUZEW115783 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 7 İkinci El Araç Ekspertizi 34-DB907 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 7 VF1LZBS0549858428 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

Konveyörlü Tip WTM140

Konveyörlü Tip WTM140 serisi, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi konularında yüksek beklentileri bulunan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama, tezgahaltı, giyotin tip, konveyörlü,

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 6 İkinci El Araç Ekspertizi 35-GC2507 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 6 WDD1760121J289422 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

Boşaltma sırasında motor devri kontrolü. Arkaplan

Boşaltma sırasında motor devri kontrolü. Arkaplan Arkaplan Arkaplan Kanca kaldıraç dişlisi veya damper gövdesi kullanıldığında, araç sabit iken gövdenin çalışmasını kolaylaştırmak için motor devrinin geçici olarak arttırılması önerilebilir. Sürüş modu

Detaylı

Gaz Dedektörü GSP1. Grafik LED-göstergeli Gaz Dedektörü için Kullanıcı Kılavuzu. SYSTRONIK Elektronik u. Systemtechnik GmbH

Gaz Dedektörü GSP1. Grafik LED-göstergeli Gaz Dedektörü için Kullanıcı Kılavuzu. SYSTRONIK Elektronik u. Systemtechnik GmbH SYSTRONIK Elektronik u. Systemtechnik GmbH Grafik LED-göstergeli Gaz Dedektörü için Kullanıcı Kılavuzu Gaz Dedektörü GSP1 Kullanmadan önce kılavuzu okuyun! Tüm güvenlik talimatlarına uyun! Daha sonrası

Detaylı

ODTÜ KKK ANA YANGIN POMPA İSTASYONU PERİYODİK BAKIMI TEKNİK ŞARTNAME

ODTÜ KKK ANA YANGIN POMPA İSTASYONU PERİYODİK BAKIMI TEKNİK ŞARTNAME ODTÜ KKK ANA YANGIN POMPA İSTASYONU PERİYODİK BAKIMI TEKNİK ŞARTNAME KAPSAM: Bakımı yapılacak Yangın Pompaları 1 adet Elektrikli Joker Pompa, 1 Adet Dizel Yangın Pompasıdır. Söz konusu iş, 6 ayda 1 defa

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 7 İkinci El Araç Ekspertizi 34-JZ4993 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 7 VF7AAFHZ0D8390076 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

Daha hızlı. Daha güçlü. Motorunuz için daha iyi. TECHNOLOGY. Lider Motor Yağı Teknolojisi

Daha hızlı. Daha güçlü. Motorunuz için daha iyi. TECHNOLOGY. Lider Motor Yağı Teknolojisi Daha hızlı. Daha güçlü. Motorunuz için daha iyi. TM Lider Motor Yağı Teknolojisi Modern Motorlar, Motor yağlarının üzerine düşen fazla yük. Günümüz motor üreticilerinin taleplerine göre üretilen motor

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 6 İkinci El Araç Ekspertizi 34-NC1577 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 6 WF04XXGCC4EA51634 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

MÜHENDİSLİK İNŞAAT SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ. TEKNİK DOSYASI

MÜHENDİSLİK İNŞAAT SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ. TEKNİK DOSYASI MÜHENDİSLİK İNŞAAT SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ. TEKNİK DOSYASI Eğitim Mah. Kasap İsmail Sok. Aydın İş Merkezi No: 6/6 34722 Kadıköy/İSTANBUL info@arda.gen.tr, www.ardamekanik.com Tel: + 90 216 550 37 16 Pbx,

Detaylı

MOTORLU ARAÇLARDA ARIZA TEŞHİSİ

MOTORLU ARAÇLARDA ARIZA TEŞHİSİ MOTORLU ARAÇLARDA ARIZA TEŞHİSİ OTOMOTİV YÖNETİM SİSTEMLERİ 1 1. Belirlenmiş sınırlar içerisinde her türlü değeri alabilen sinyallere ne denir? A) Dijital sinyal B) Analog sinyal C) Radyo sinyalleri D)

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 9 İkinci El Araç Ekspertizi 34-U8422 Eksper / imza Sayfa: 2 / 9 WAUZZZ4F66N168685 Araç ilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil Tarihi Güç (KW) Kapı Sayısı Renk EYAZ

Detaylı

kesintisiz enerji GJP 10 kva 2264 kva Serisi Dizel - PERKINS Motor www.gucbirjenerator.com

kesintisiz enerji GJP 10 kva 2264 kva Serisi Dizel - PERKINS Motor www.gucbirjenerator.com kesintisiz enerji GJP 10 kva 22 kva Serisi Dizel - PERKINS Motor www.gucbirjenerator.com GJP 10 kva 22 kva Serisi Dizel - PERKINS Motor PERKINS Motorları, Dünya da birçok jeneratör üreticisi tarafından

Detaylı

AYLIK ENERJİ İSTATİSTİKLERİ RAPORU-5

AYLIK ENERJİ İSTATİSTİKLERİ RAPORU-5 EİGM İstatistik & Analiz Enerji İşleri Genel Müdürlüğü http://www.enerji.gov.tr/yayinlar_raporlar/ Mayıs 2014 AYLIK ENERJİ İSTATİSTİKLERİ RAPORU-5 Esra KARAKIŞ, Enerji İstatistikleri Daire Başkanlığı İçindekiler

Detaylı

SU ÜRÜNLERİNDE MEKANİZASYON

SU ÜRÜNLERİNDE MEKANİZASYON SU ÜRÜNLERİNDE MEKANİZASYON 4 Yrd.Doç.Dr. Mehmet Ali Dayıoğlu Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları & Teknolojileri Mühendisliği Bölümü Kaynak: Tarım Alet ve Makinaları, Ünite 3, Traktörler,

Detaylı

FARKLILAŞTIRILMIŞ KURŞUNSUZ BENZİN 95 OKTAN ve 97 OKTAN ÜRÜNLERİ: ULTRAFORCE 95 ve ULTRAFORCE 97

FARKLILAŞTIRILMIŞ KURŞUNSUZ BENZİN 95 OKTAN ve 97 OKTAN ÜRÜNLERİ: ULTRAFORCE 95 ve ULTRAFORCE 97 FARKLILAŞTIRILMIŞ KURŞUNSUZ BENZİN 95 OKTAN ve 97 OKTAN ÜRÜNLERİ: ULTRAFORCE 95 ve ULTRAFORCE 97 Farklılaştırılmış kurşunsuz benzin 95 oktan (KB 95) ve 97 oktan (KB 97) ürünlerinde emisyon, motor temizliği

Detaylı

DEPO KAPAKLARI / ADBLUE KAPAKLARI / DEPO BOĞAZLARI RADYATÖR KAPAKLARI / SIVI TRANSFER POMPALARI

DEPO KAPAKLARI / ADBLUE KAPAKLARI / DEPO BOĞAZLARI RADYATÖR KAPAKLARI / SIVI TRANSFER POMPALARI DEPO KAPAKLARI / ADBLUE KAPAKLARI / DEPO BOĞAZLARI RADYATÖR KAPAKLARI / SIVI TRANSFER POMPALARI TEKSAN OTOMOTIV KILIT SISTEMLERI 1978 DEN BERI TÜRKIYE VE YURT DIŞINDA TIR, KAMYON, TRAKTÖR GRUBU YAKIT

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 6 İkinci El Araç Ekspertizi 34-KN1023 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 6 VF7DD9HP0DJ667386 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

Dersin Adı Alan Meslek / Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre. Dersin Amacı. Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları

Dersin Adı Alan Meslek / Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre. Dersin Amacı. Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Dersin Adı Alan Meslek / Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlilikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim Öğretim

Detaylı

DIKKAT. Geri besleme oranları Maks. %65 Maks. %25 Maks. %50 (kademeli yük için) Maks. %30 (homojen çalışma için) Diğer

DIKKAT. Geri besleme oranları Maks. %65 Maks. %25 Maks. %50 (kademeli yük için) Maks. %30 (homojen çalışma için) Diğer 1/5 SERVICEINFORMATION BENZINLI VE DIZEL MOTORLARIN EGZOZ GAZI RESIRKÜLASYON SISTEMLERINDE HATA ARAMA Egzoz gazı resirkülasyonu (EGR), zararlı madde azaltması için onaylanmış ve test edilmiş bir yöntemdir:

Detaylı

YAĞ ENJEKSIYONLU DÖNER VIDALI KOMPRESÖRLER GX 2-7 EP G 7-15 EL

YAĞ ENJEKSIYONLU DÖNER VIDALI KOMPRESÖRLER GX 2-7 EP G 7-15 EL YAĞ ENJEKSIYONLU DÖNER VIDALI KOMPRESÖRLER YENI G SERISI İşin gereğini ve daha fazlasını yerine getirebilmek için yeni nesil G serisinde Atlas Copco'nun güçlü döner vida elemanı ve modelinde gelişmiş bir

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi üyükdere Caddesi, No. 103/A Şarlı İş Merkezi A-lok Kat:5 Sayfa: 1 / 6 İkinci El Araç Ekspertizi 34-U3204 Eksper / imza TÜV SÜD ağımsız Araç Ekspertizleri üyükdere Caddesi, No. 103/A Şarlı İş Merkezi A-lok

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 6 İkinci El Araç Ekspertizi 34-NC2574 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 6 NM432300006A24373 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

İçten Yanmalı Motorların Doğalgazla Çalışır Hale Getirilmeleri ve Dönüştürülmüş Motorların Performans Parametrelerinin Analizi

İçten Yanmalı Motorların Doğalgazla Çalışır Hale Getirilmeleri ve Dönüştürülmüş Motorların Performans Parametrelerinin Analizi İçten Yanmalı Motorların Doğalgazla Çalışır Hale Getirilmeleri ve Dönüştürülmüş Motorların Performans Parametrelerinin Analizi (Conversion of Internal Combustion Engines to Usage of Natural Gas and Performance

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 7 İkinci El Araç Ekspertizi 34-RYE07 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 7 WVWZZZ6RZEY105215 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı