Feel the difference. FordMobileConnectivity Kısa kılavuz. Ford ve cep telefonunuz. Zekice bir birlesim.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Feel the difference. FordMobileConnectivity Kısa kılavuz. Ford ve cep telefonunuz. Zekice bir birlesim. www.ford-mobile-connectivity."

Transkript

1 FordMobileConnectivity Kısa kılavuz Feel the difference Ford ve cep telefonunuz. Zekice bir birlesim.

2 Sound&Connect Ford unuzun içinde cep telefonunuzla konuşmak mı istiyorsunuz? Ford unuzun içinde ipod, USB-Çubuğu veya cep telefonunuzdan müzik dinlemenin tadını çıkarmak mı istiyorsunuz? Ve tüm bunları konuşarak kumanda etmek mı istiyorsunuz? Yeni Ford unuz ile sorun değil. Bu kılavuz ile size bu sistemi daha yakından tanıtmak istiyoruz. 1. Bluetooth üzerinden telefon etme 2. USB/iPod kullanımı 3. Sesli kumanda Hangi cep telefonlarının, USB cihazlarının ve Apple ürünlerinin sisteme bağlanabileceğini ve Ford ses sisteminiz ile ilgili diğer bilgileri (Sık Sorulan Sorular, Adım-Adım Video Talimatları) şu internet adresinde bulabilirsiniz:

3 Cep telefonunuzu Bluetooth üzerinden Ford unuza su sekilde baglarsınız Cep telefonunuzu bir Ford içerisinde kullanmadan önce Bluetooth üzerinden bir bağlantı kurmanız gerekmektedir. Bunun için lütfen cep telefonunuzun Bluetooth fonksiyonları hakkında daha fazla bilgi edinin (bkz. cep telefonunuzun kullanım kılavuzu) ve daha sonra şu adımları uygulayın: 1. Cep telefonunuzun Bluetooth fonksiyonunu açın. 2. Cep telefonunuzun Bluetooth fonksiyonunun yardımı ile Ford Audio yu arayın ve seçin. 3. Radyo göstergesi üzerinde kişisel bir PIN numarası görüntülenir. Bu numarayı cep telefonunuza girin. Beklenenin aksine radyo göstergesinde bir PIN görüntülenmezse, cep telefonunuza 0000 girin ve daha sonra radyo göstergesinde görüntülenen PIN i girin. 4. Eğer cep telefonunuz otomatik bağlantı kurulumu için yetki isterse, lütfen kabul edin. 5. Artık telefonunuz aktif durumdadır ve serbest konuşma fonksiyonlarını kullanabilirsiniz. adresinde ayrıca son derece faydalı Adım-Adım Video Talimatlarını bulabilirsiniz. Bilgi: Ford Audio ile Bluetooth bağlantısı için yetki verdiğiniz takdirde, aracı çalıştırdığınızda cep telefonunuz otomatik olarak bağlanacaktır (bkz. cep telefonunuzun kullanım kılavuzu). Dengeli olmayan Bluetooth bağlantılarınızda cep telefonunuzu yeniden başlatmanız sorunu çözebililir. Altı adede kadar cep telefonunu sisteme tanıtabilirsiniz. İçlerinden sadece aktif olabilecek bir tanesi ile arama yapıp cevaplayabilirsiniz. Ford araç sistemi üzerinden bir telefon görüşmesi başlatabilmek için aşağıda açıklanmış olan birkaç yöntem bulunmaktadır.

4 Ford unuzun icinde güvenli bir sekilde telefonla konusma 1. Radyo tuşları üzerinden numarayı girerek arama yapın Arzu ettiğiniz numarayı manuel olarak girebilirsiniz. Radyo tuşlarınızın üzerindeki Phone (Telefon) tuşuna basın ve arzu ettiğiniz numarayı çevirin. Daha sonra Yeşil Ahize tuşunu ( Ara ) seçin. Sistem bağlantıyı kurar. Aramayı daha sonra Kırmızı Ahize tuşu ( Sonlandır ) ile sonlandırın. Bazı radyo modelleri bu fonksiyonu sunmaz. 2. Sesli kumanda ile arama yapın Araç sisteminiz sizi aramak istediğiniz kişiye sesli kumanda üzerinden bağlayabilir. Eyleminiz: Sistemin karşılığı: 1. Adım VOICE-tuşuna (MODE-tuşuna) basın Bip 2. Adım Telefon deyin Telefon 3. Adım Numarayı ara deyin Numara lütfen 4. Adım Aşağıda anlatıldığı gibi istenilen telefon Telefon numarası ve tamamlar: numarasını seslendirin Devam? 5. Adım Numara girişine devam edin veya Ara deyin Arama işlemi Telefon numarasını, sayı blokları halinde veya duraksamadan sayıları tek tek bölmeden seslendirin. Sistem, o zamana kadar belirtilmiş sayıları bloklar halinde tekrar eder. Lütfen ara sözcükler kullanmayın. Bilgi: Ara sesli komutunu, numara girişinin hemen ardına ekleyebilirsiniz. Arama işlemini kolaylaştırmak için, lisan başına 20 telefon numarasını ve ait oldukları isimleri kaydetme ve bunları İsim dizini üzerinden çağırma imkanına sahipsiniz. Daha detaylı bilgileri Ford araç kılavuzunuzda bulabilirsiniz. 3. Radyo sistemi ile telefon rehberinizden arama yapma Ford Ses sistemi, kişisel telefon rehberinizi cep telefonunuzdan alır (cep telefonu tarafından destekleniyorsa). Burada yalnızca telefonunuzun hafızasında kayıtlı olan numaralar gösterilir ve araca aktarılır. Kişisel telefon rehberi girişlerinizden yararlanmak için radyonuzun Phone (Telefon) tuşuna basın. Daha sonra Telefon rehberi menüsünden arzu ettiğiniz girişi bulun ve bağlantı kurmak için Yeşil Ahize tuşuna ( Ara ) basın. 4. Radyo sistemi ile arama listenizden arama yapma Diğer bir yol ise, cep telefonunuzun arama listesi üzerinden bağlantı kurmaktır (cep telefonu tarafından destekleniyorsa). Phone (Telefon) tuşuna basın ve menüden Cevapsız aramalar, Gelen aramalar veya Yapılan aramalar ı seçin. Kayıtlı olan numarayı seçin ve bağlantı kurmak için Yeşil Ahize tuşuna ( Ara ) basın. 5. Aramaların cevaplanması Gelen aramaları Yeşil Ahize tuşuna ( Cevapla ) veya Phone (Telefon) tuşuna basarak cevaplayabilirsiniz.

5 Ford unuzun icinde mobil müzik keyfi* Ford ses sisteminize birçok mobil müzik kaynağını bağlayabilir ve seçtiğiniz müziklerin tadını yükseltilmiş stereo kalitesi ile çıkartabilirsiniz. Müzik çalarlar ile uyumluluk ve bunları nasıl bağlayacağınız hakkında daha fazla bilgiyi şu adresteki Adım-Adım Video Talimatlarında bulabilirsiniz: Ses sistemine göre şu müzik kaynakları arasından seçim yapabilirsiniz: USB Kayıt cihazları Örneğin bir USB çubuğunu USB-Port una takın ve bunu ses sisteminizin menü kumandası üzerinden çalma kaynağı olarak tanımlayın. Artık karşınızda seçiminiz için USB çubuğunuzun içindeki veriler bulunmaktadır. Desteklenen ses formatları: MP3, WMA** ve WAV. Apple ipod/iphone ipod unuzu veya iphone unuzu son derece kolay bir şekilde alıştığınız gibi Ford Ses sistemine bağlayabilirsiniz. Maksimum kullanım rahatlığı ve ses kalitesi için orijinal Original Apple USB bağlantı kablosunu kullanmanız tavsiye edilir. Bluetooth müzik kaynakları, örneğin Smart Phone lar Bluetooth bağlantısı üzerinden cep telefonuna kaydedilmiş olan müzik parçalarını stereo kalitesinde dinleyebilirsiniz. Arzu ettiğiniz müzik kaynağını şu şekilde çalıştırabilirsiniz Arzu ettiğiniz müzik çaları Ford ses sistemine bağlayın. Arzu ettiğiniz kaynağı (USB, ipod veya Bluetooth) AUX tuşuna arka arkaya basarak veya sesli kumandayı kullanarak seçin. Cihazınız otomatik olarak çalmaya başlayacaktır. Bilgi: USB bağlantısını aynı zamanda mobil cihazınızı şarj etmek amacıyla kullanabilirsiniz. * Mobil müzik fonksiyonları sadece USB/iPod donanımında mevcuttur. Bu durumda aracınız, araç modeline bağlı olarak ya torpido gözünde, ya orta konsolda ya da kol dayama gözünde bulunan bir USB bağlantısı ile donatılmıştır. ** DRM korumalı WMA dosyaları çalınmaz

6 Ford sesli kumanda Güvenlik ve Konfor Sesli kumanda, Ford ses sisteminizi ve mobil telefonunuzu kumanda etme imkanını sunar. Belirlenmiş sesli komutlardan oluşan diyaloglarla çok miktarda fonksiyonu kumanda edebilirsiniz. Diyaloglar basit bir şemaya göre yapılandırılmıştır: Her bir ses girişi, sistem tarafından tanımlanan sesli komutun tekrar edilmesi ile onaylanır. Mikrofon ise sürücünün oturma pozisyonuna göre optimum ayarlı konumdadır. Arzu ettiğiniz komutu, anlaşılır olarak uygun bir ses şiddeti ile seslendirin. Sesli kumanda bu kadar kolay Sesli kumandanın ne kadar kolay çalıştığını görmek için, sistemi şu örnekle deneyebilirsiniz: VOICE-tuşu (MODE-tuşu)* üzerinden sesli kumandayı aktive edin, bip sesini bekleyin ve komutu seslendirin. Aktive edilmiş olan komut, VOICE-tuşu (MODE-tuşu) üzerinden istenildiği zaman iptal edilebilir. Örneğin, belli bir radyo istasyonunu ayarlamak için sadece bir iki adıma gereksinim duyarsınız: Eyleminiz: Sistemin karşılığı: 1. Adım VOICE-tuşuna (MODE-tuşuna) basın Bip 2. Adım Radyo deyin Radyo 3. Adım FM deyin FM Frekans lütfen 4. Adım Örn. 102,4 İstasyon 102,4 Gördüğünüz gibi, bir diyalog temelde sadece birkaç küçük adımdan meydana gelir. VOICE-tuşuna (MODE-tuşuna) basın, cihazı seçin, fonksiyonu seçin ve Değer/İsim girin. Lütfen araç içerisindeki yan gürültülerin (örn. açık pencere veya diğer yolcuların gürültüleri) ses tanıma sistemi üzerinde olumsuz etki oluşturabileceğine dikkat edin. Lütfen sadece sistem içerisinde önceden belirlenmiş olan komutları kullanın (bkz. komut listesi). *VOICE-tuşu (MODE-tuşu) ya direksiyon üzerindeki ses kumandası üzerinde ya da sinyal kolunun üzerinde bulunur.

7 Yararlı sesli komutlar Yardım Hangi komutu kullanacağınızı bilemediğiniz zaman Yardım sesli komutu üzerinden mevcut önemli komutları dinleyebilirsiniz. Direkt komutlar Diyaloğu kısaltmak için, VOICE-tuşuna (MODE-tuşuna) bastıktan sonra, aşağıdaki sesli komutları direkt olarak deyin: Numarayı ara İsmi ara Yeniden ara Cep telefon ismi İstasyon ismi Parça (CD, USB, ipod kaynağı aktif durumdayken) Çalma modu (karışık çalma ve müzik dosyalarının yeniden çalınması için) Sıcaklık Fan Buz çözme açık Buğu giderme açık Buz çözme kapalı Buğu giderme kapalı Otomatik mod İptal İptal İstediğiniz zaman İptal komutu ile veya VOICE-tuşuna (MODE-tuşuna) basarak diyaloğu sonlandırabilirsiniz. VOICE-tuşuna (MODE-tuşuna) tekrar basarak yeni bir diyalog başlatılabilir. Düzelt Düzelt komutu ile telefon numarası kaydetme sırasında son sayı bloğunu silebilirsiniz. Sistem o zamana kadar algılanmış blokları tekrar eder. Kaydetmek daha sonra kalınan yerden devam edilebilir. Lütfen sesli kumanda sisteminizi daha fazla tanımaya devam edin. Birkaç adım sonra bundan daha fazla keyif alacaksınız. Sesli kumanda ile ilgili daha fazla bilgiyi Ford araç kılavuzunuzda bulabilirsiniz.

8 Tüm sesli komutlara genel bakıs: Telefon Bip" sesiyle cevap Yardım fonksiyonu Buradan her zaman kullanabileceğiniz, önemli komutların size söylenmesini sağlayabilirsiniz. YARDIM (Mümkün olan sesli komutların listesi) İsmi (isimleri) arama Kayıtlı bir ismi arayabilirsiniz. İSMİ ARA 1 İSİM (İsim) (İsim) ARANIYOR. EVET YA DA HAYIR DİYEREK ONAYLAYINIZ EVET veya HAYIR ARIYOR ya da KOMUT İPTAL EDİLDİ Numarayı arama Bu sesli komut ile bir telefon numarasını arayabilirsiniz. Yeniden arama Bu fonksiyon ile, en son aranan telefon numarasını tekrar ayarayabilirsiniz. Cep telefon ismi Bu fonksiyon, ismin baş harfleri ile cep telefonuna kaydedilmiş olan telefon numaralarına ulaşmanızı sağlar. NUMARAYI ARA 1 NUMARAYI ARA, NUMARA YENİDEN ARA 1 EVET YA DA HAYIR DİYEREK YENİDEN ARA. ONAYLAYINIZ CEP TELEFONun İSMİ 1 CEP TELEFONUN İSMİ (Telefona bağlı diyalog) (Telefon numarası) EVET veya HAYIR (Telefon numarası) DEVAM ET? ARIYOR ya da KOMUT İPTAL EDİLDİ ARA ya da DÜZELT ARIYOR ya da (Numaranın son bölümünü tekrarlayınız) DEVAM Çağrıyı reddetme Sesli komut ile otomatik çağrı reddetme fonksiyonunu etkinleştirebilirsiniz. Bu komut, gelen çağrıların size bağlanmasını engelleyecektir. ÇAĞRiLARi REDDET ÇAĞRiLARi REDDET Çağrıyı kabul etme Sesli komut ile otomatik çağrı reddetme fonksiyonunu devreden çıkarabilirsiniz. Bu komut, gelen aramalara tekrar izin verilmesini sağlayacaktır. ÇAĞRiLARi KABUL ET ÇAĞRiLARi KABUL ET 1 Direkt komut olarak kullanılabilir.

9 Tüm sesli komutlara genel bakıs: Telefon Sesli komutunuz Sistemden gelen cevap Sesli komutunuz Sistemden gelen cevap Sesli komutunuz Sistemden gelen cevap Sesli komutunuz Sistemden gelen cevap Sesli komutunuz Sistemden gelen cevap Sesli komutunuz Sistemden gelen cevap İsmi kaydetme Bu fonksiyon ile yeni isim kaydedebilirsiniz. İSMİ KAYDET İSMİ KAYDET, İSİM (İsim) LÜTFEN İSMİ TEKRAR EDİN (İsim) İSMİ KAYDET (İsim), İSİM KAYDEDİLDİ, NUMARA LÜTFEN? (Telefon numarası) (Telefon numarası) KAYDET NUMARAYI KAYDET (Telefon numarası), NUMARA KAYDEDİLDİ İsmi silme Kayıtlı isimler dizinden silinebilir. Dizini çalma Bu fonksiyon ile sistem kayıtlı tüm girdileri çalar. İSMİ SİL DİZİNİ ÇAL İSİM DİZİNİ ÇAL (Kayıtlı isimler çalınır) (İsim) (İsim) SİLİNİYOR. EVET YA DA HAYIR DİYEREK ONAYLAYINIZ EVET veya HAYIR (İsim) SİLİNDİ ya da KOMUT İPTAL EDİLDİ Dizini silme Bu fonksiyon ile tüm kayıtlı isimleri dizinden silebilirsiniz. DİZİNİ SİL DİZİNİ SİL. EVET YA DA HAYIR DİYEREK ONAYLAYINIZ" EVET veya HAYIR TELEFON DİZİNİ SİLİNDİ ya da KOMUT İPTAL EDİLDİ

10 Tüm sesli komutlara genel bakıs: Radyo Yardım fonksiyonu Buradan her zaman kullanabileceğiniz, önemli komutların size söylenmesini sağlayabilirsiniz. YARDIM (Mümkün olan sesli komutların listesi) Radyo yayını Bu fonksiyon ile radyo moduna geçiş yapılır. ÇAL İstasyon frekansını ayarlama Bu fonksiyon, sesli komut ile istasyon ayarlamanızı sağlar. FM" veya AM FM FREKANS Dilediğiniz frekansı söyleyin, örn İSTASYON 99.2 İsmi kaydetme Bir istasyon ayarlandıktan sonra, bu istasyonu belirli bir isimle dizine kaydedebilirsiniz. İstasyon ismi Bu fonksiyon ile kayıtlı bir radyo istasyonu çağrılabilir. İSMİ KAYDET İSTASYON İSMİ 1 İSMİ KAYDET, İSİM İSİM Dilediğiniz ismi söyleyin, örn. TRT 2 Dilediğiniz istasyon ismini söyleyin, örn. TRT 2 LÜTFEN İSMİ TEKRAR EDİN İSTASYON TRT 2 İsmi tekrar edin, örn. TRT 2 İSMİ KAYDET TRT 2 İsmi sil Bu fonksiyon ile kayıtlı bir radyo istasyonu silinebilir. İSMİ SİL İSİM Silmek istediğiniz ismi söyleyin, örn. TRT 2 TRT 2 SİLİNİYOR. EVET YA DA HAYIR DİYEREK ONAYLAYINIZ EVET ya da HAYIR TRT 2 SİLİNDİ veya KOMUT İPTAL EDİLDİ Dizini çal Bu fonksiyon ile kayıtlı tüm radyo istasyonlarının sistem tarafından anons edilmesini sağlayabilirsiniz. DİZİNİ ÇAL DİZİNİ ÇAL (Kayıtlı isimler çalınır) Dizini sil Bu fonksiyon ile kayıtlı tüm radyo istasyonları aynı anda silinebilir. DİZİNİ SİL DİZİNİ SİL? EVET YA DA HAYIR DİYEREK ONAYLAYINIZ EVET veya HAYIR DİZİN SİLİNDİ veya KOMUT İPTAL EDİLDİ 1 Direkt komut olarak kullanılabilir.

11 Tüm sesli komutlara genel bakıs: CD Çalar Yardım fonksiyonu Buradan her zaman kullanabileceğiniz, önemli komutların size söylenmesini sağlayabilirsiniz. YARDIM (Mümkün olan sesli komutların listesi) CD çalmak Bu komut ile CD çaları etkinleştirebilirsiniz. ÇAL Parça CD'deki parçaların doğrudan seçilmesini sağlar. PARÇA 1 PARÇA NUMARASI (1'den 99'a kadar bir sayı) 2 PARÇA (Sayı) Parçayı yeniden çalma Bu komut ile çalınan bir parça tekrar çalınır. Dosyayı yeniden çalma Bu komut ile dosya tekrar çalınır. Yeniden çalmayı durdurma Bu komut ile yeniden çalma fonksiyonu devreden PARÇAYI YENİDEN ÇAL DOSYAYI YENİDEN ÇAL YENİDEN ÇALMAYI Karışık çalma Bu komut ile karışık çalma fonksiyonu etkinleştirilir. KARIŞIK ÇAL Dosyayı karışık çalma Bu komut ile bir dosya için karışık çalma fonksiyonu etkinleştirilir. DOSYAYI KARIŞIK ÇAL Karışık çalmayı durdurma Bu komut ile karışık çalma fonksiyonu devreden KARIŞIK ÇALMAYI 1 Direkt komut olarak kullanılabilir. 2 Veya rakamlar halinde 100 ilâ arası bir sayı (örn. parça 345 için 3, 4, 5 ).

12 Tüm sesli komutlara genel bakıs: CD Degistirici Yardım fonksiyonu Buradan her zaman kullanabileceğiniz, önemli komutların size söylenmesini sağlayabilirsiniz. YARDIM (Mümkün olan sesli komutların listesi) CD çalmak Bu komut ile CD değiştiriciyi etkinleştirebilirsiniz. ÇAL DISK CD değiştiricideki bir DISK doğrudan seçilebilir. DISK DİSK NUMARASI (1'den 6'ya kadar bir sayı) DİSK (Sayı) Parça CD'deki parçaların doğrudan seçilmesini sağlar. CD'yi yeniden çalma Bu komut ile çalınan bir CD tekrar çalınır. Parçayı yeniden çalma Bu komut ile çalınan bir parça tekrar çalınır. PARÇA 1 PARÇA NUMARASI CD'Yİ YENİDEN ÇAL PARÇAYI YENİDEN ÇAL (1'den 99'a kadar bir sayı) 2 PARÇA (Sayı) Dosyayı yeniden çalma Bu komut ile dosya tekrar çalınır. DOSYAYI YENİDEN ÇAL Yeniden çalmayı durdurma Bu komut ile yeniden çalma fonksiyonu devreden YENİDEN ÇALMAYI Karışık çalma Bu komut ile karışık çalma fonksiyonu etkinleştirilir. KARIŞIK ÇAL 1 Direkt komut olarak kullanılabilir. 2 Veya rakamlar halinde 100 ilâ arası bir sayı (örn. parça 345 için 3, 4, 5 ).

13 Tüm sesli komutlara genel bakıs: CD Degistirici CD'yi karışık çalma Bu komut ile bir CD için karışık çalma fonksiyonu etkinleştirilir. Dosyayı karışık çalma Bu komut ile CD'deki bir dosya için karışık çalma fonksiyonu etkinleştirilir. Karışık çalmayı durdurma Bu komut ile karışık çalma fonksiyonu devreden CD'Yİ KARIŞIK ÇAL DOSYAYI KARIŞIK ÇAL KARIŞIK ÇALMAYI

14 Tüm sesli komutlara genel bakıs: Harici Aygıt (USB) USB-Yardım fonksiyonu Buradan her zaman kullanabileceğiniz, önemli komutların size söylenmesini sağlayabilirsiniz. YARDIM (Mümkün olan sesli komutların listesi) USB çalmak Bu komut ile USB cihazı aktif ses kaynağı olarak seçilir ve yayın başlatılır. ÇAL USB parçası USB cihazındaki parçalar doğrudan seçilebilir. PARÇA 1 PARÇA NUMARASI (1'den 99'a kadar bir sayı) 2 PARÇA (Sayı) USB çalma listesi 3 USB cihazındaki çalma listeleri doğrudan seçilebilir. Dosya 4 Bu komut ile USB cihazınızdaki müzik dosyası içeren dosyaları/dizinleri seçebilirsiniz. Parçayı yeniden çalma Bu komut ile çalınan bir parça tekrar çalınır. ÇALMA LİSTESİ DOSYA PARÇAYI YENİDEN ÇAL ÇALMA LİSTESİ NUMARASI DOSYA NUMARASI (1'den 10'a kadar bir sayı) (1'den 10'a kadar bir sayı) ÇALMA LİSTESİ (sayı) DOSYA (Sayı) Dosyayı yeniden çalma Bu komut ile dosya tekrar çalınır. DOSYAYI YENİDEN ÇAL Yeniden çalmayı durdurma Bu komut ile yeniden çalma fonksiyonu devreden YENİDEN ÇALMAYI Karışık çalma Bu komut ile karışık çalma fonksiyonu etkinleştirilir. KARIŞIK ÇAL 1 Direkt komut olarak kullanılabilir. 2 Veya rakamlar halinde 100 ilâ arası bir sayı (örn. parça 345 için 3, 4, 5 ). 3 Çalma listeleri M3U formatında olmalı (*.m3u) ve Ford1, Ford2,... Ford10 şeklinde adlandırılmalıdır. 4 USB hafızasındaki dosyalar Ford1, Ford2,... Ford10 şeklinde adlandırılmış olmalıdır.

15 Tüm sesli komutlara genel bakıs: Harici Aygıt (USB) Dosyayı karışık çalma Bu komut ile bir dosya için karışık çalma fonksiyonu etkinleştirilir. Çalma listesini karışık çalma Bu komut ile karışık çalma fonksiyonu bir çalma listesi için etkinleştirilir. Karışık çalmayı durdurma Bu komut ile karışık çalma fonksiyonu devreden DOSYAYI KARIŞIK ÇAL ÇALMA LİSTESİNİ KARIŞIK ÇAL KARIŞIK ÇALMAYI

16 Tüm sesli komutlara genel bakıs: Harici Aygıt (ipod) ipod-yardım fonksiyonu Buradan her zaman kullanabileceğiniz, önemli komutların size söylenmesini sağlayabilirsiniz. YARDIM (Mümkün olan sesli komutların listesi) ipod yayını Bu komut ile ipod aktif ses kaynağı olarak seçilir ve yayın başlatılır. ÇAL ipod parçası Parçaları doğrudan ipod'unuzun parça listelerinden seçebilirsiniz. PARÇA 1 PARÇA NUMARASI (1'den 99'a kadar bir sayı) 2 PARÇA (Sayı) ipod çalma listesi 3 ipod'unuzdaki çalma listeleri doğrudan seçilebilir. Parçayı yeniden çalma 4 Bu komut ile çalınan bir parça tekrar çalınır. Yeniden çalmayı durdurma Bu komut ile yeniden çalma fonksiyonu devreden ÇALMA LİSTESİ PARÇAYI YENİDEN ÇAL YENİDEN ÇALMAYI ÇALMA LİSTESİ NUMARASI (1'den 10'a kadar bir sayı) ÇALMA LİSTESİ (sayı) Karışık çalma Bu komut ile karışık çalma fonksiyonu etkinleştirilir. KARIŞIK ÇAL Çalma listesini karışık çalma Bu komut ile karışık çalma fonksiyonu bir çalma listesi için etkinleştirilir. ÇALMA LİSTESİNİ KARIŞIK ÇAL Karışık çalmayı durdurma Bu komut ile karışık çalma fonksiyonu devreden KARIŞIK ÇALMAYI 1 Direkt komut olarak kullanılabilir. 2 Veya rakamlar halinde 100 ilâ arası bir sayı (örn. parça 345 için 3, 4, 5 ). 3 Çalma listeleri Ford1, Ford2,... Ford10 şeklinde adlandırılmış olmalıdır. 4 Yeniden çalma aktifken parçalar Skip ileri/geri tuşu ile en başından çalınır.

17 Tüm sesli komutlara genel bakıs: Harici Aygıt (Bluetooth/Analog Baglantı) Bluetooth-Yardım fonksiyonu Buradan her zaman kullanabileceğiniz, önemli komutların size söylenmesini sağlayabilirsiniz. BLUETOOTH BLUETOOTH YARDIM (Mümkün olan sesli komutların listesi) Bluetooth yayını Bu komut ile Bluetooth cep telefonu aktif ses kaynağı olarak seçilir ve yayın başlatılır. BLUETOOTH BLUETOOTH ÇAL Parçayı yeniden çalma Bu komut ile çalınan bir parça tekrar çalınır. Yeniden çalmayı durdurma Bu komut ile yeniden çalma fonksiyonu devreden Karışık çalma Bu komut ile karışık çalma fonksiyonu etkinleştirilir. BLUETOOTH BLUETOOTH BLUETOOTH BLUETOOTH PARÇAYI YENİDEN ÇAL YENİDEN ÇALMAYI BLUETOOTH BLUETOOTH KARIŞIK ÇAL Karışık çalmayı durdurma Bu komut ile karışık çalma fonksiyonu devreden BLUETOOTH BLUETOOTH KARIŞIK ÇALMAYI Analog bağlantı Bu komut ile analog bağlantı, aktif ses kaynağı olarak seçilir. ANALOG BAĞLANTI ANALOG BAĞLANTI Yardım fonksiyonu Buradan her zaman kullanabileceğiniz, önemli komutların size söylenmesini sağlayabilirsiniz. YARDIM (Mümkün olan sesli komutların listesi)

18 Tüm sesli komutlara genel bakıs: Klima Yardım fonksiyonu Buradan her zaman kullanabileceğiniz, önemli komutların size söylenmesini sağlayabilirsiniz. KLİMA KLİMA YARDIM (Mümkün olan sesli komutların listesi) Sıcaklık Bu fonksiyon ile sıcaklık ayarlanabilir. KLİMA KLİMA SICAKLIK 1 SICAKLIK (0,5'lik kademelerle 15,5 ilâ 28,5 C arası bir sayı) veya MİNİMUM veya MAKSİMUM SICAKLIK (sayı) veya SICAKLIK MİNİMUM veya SICAKLIK MAKSİMUM Fan Bu fonksiyon ile fan devir hızı ayarlanabilir. Buz çözme/buğu gidermeyi açma KLİMA KLİMA KLİMA KLİMA FAN 1 FAN HIZI BUZ ÇÖZME/BUĞU GİDERME AÇIK 1 BUZ ÇÖZME/BUĞU GİDERME AÇIK (1 ilâ 7 arası bir sayı) veya MİNİMUM veya MAKSİMUM FAN HIZI (sayı) veya FAN HIZI MİNİMUM veya FAN HIZI MAKSİMUM Buz çözme/buğu gidermeyi kapama KLİMA KLİMA BUZ ÇÖZME/BUĞU GİDERME KAPALI 1 BUZ ÇÖZME/BUĞU GİDERME KAPALI Otomatik mod Bu komut ile klima otomatik moda ayarlanır. Başka bir fan hızını veya buz çözme/buğu giderme fonksiyonunu seçerek otomatik modu devre dışı bırakabilirsiniz KLİMA KLİMA OTOMATİK MOD 1 OTOMATİK MOD 1 Direkt komut olarak kullanılabilir.

Hızlı Başlangıç Rehberi. Türkçe VTE-1016

Hızlı Başlangıç Rehberi. Türkçe VTE-1016 Hızlı Başlangıç Rehberi Türkçe VTE-1016 7025693 1 Artık başlayabiliriz! Kontrol cihazınızı PlayStation TV sisteminize bağlama PS TV sisteminizle birlikte DUALSHOCK 3 veya DUALSHOCK 4 kablosuz kontrol cihazınızı

Detaylı

Bu kullanma kılavuzu Falcon A Type Model FM Transmitter için geçerlidir

Bu kullanma kılavuzu Falcon A Type Model FM Transmitter için geçerlidir falcon a type Bu kullanma kılavuzu Falcon A Type Model FM Transmitter için geçerlidir DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar gösterebilir.

Detaylı

HUZURSOFT GÖRÜŞME TAKİP PROGRAMI

HUZURSOFT GÖRÜŞME TAKİP PROGRAMI HUZURSOFT GÖRÜŞME TAKİP PROGRAMI 1.YENİ MÜŞTERİ EKLE Müşteri bilgilerini bu bölümde gireriz. Müşterilerinizi gruplamak isterseniz sağ tarafta bulunan butona tıklayarak açılan pencere grup ekle diyerek

Detaylı

Modem ve Yerel Ağ Kullanım Kılavuzu

Modem ve Yerel Ağ Kullanım Kılavuzu Modem ve Yerel Ağ Kullanım Kılavuzu Telif Hakkı 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

Genel bilgiler Windows gezgini Kes Kopyala Yapıştır komutları. 4 Bilinen Dosya Uzantıları

Genel bilgiler Windows gezgini Kes Kopyala Yapıştır komutları. 4 Bilinen Dosya Uzantıları İÇERİK 2 Dosya ve Klasör İşlemleri 3 Giriş BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALARI Windows 7 - Devam ÖĞR. GÖR. HASAN ALİ AKYÜREK http://www.hasanakyurek.com Sürümler Sürüm Karşılaştırmaları Masaüstü Görev

Detaylı

Plantronics Voyager 835 Kullanım Kılavuzu

Plantronics Voyager 835 Kullanım Kılavuzu Plantronics Voyager 835 Kullanım Kılavuzu Hoş Geldiniz Plantronics Voyager 835 kulaklığını satın aldığınız için teşekkür ederiz. Bu kılavuz, yeni kulaklığınızın kurulumu ve kullanımıyla ilgili talimatları

Detaylı

Uzaktan Kumanda Kullanım Kılavuzu Model Bilgileri

Uzaktan Kumanda Kullanım Kılavuzu Model Bilgileri Uzaktan Kumanda Kullanım Kılavuzu Model Bilgileri RG36F3/BGEF İÇİNDEKİLER Uzaktan kumanda... 1 Uzaktan Kumandanın Özellikleri... 2 Fonksiyon düğmeleri... 3 LCD göstergeleri... 4 Düğmelerin kullanımı...

Detaylı

USB KVM Switch. Ses özellikli ve 2 portlu USB KVM switch. Ses özellikli ve 4 portlu USB KVM switch

USB KVM Switch. Ses özellikli ve 2 portlu USB KVM switch. Ses özellikli ve 4 portlu USB KVM switch USB KVM Switch Ses özellikli ve 2 portlu USB KVM switch Ses özellikli ve 4 portlu USB KVM switch Kullanma Kılavuzu DS-11403 (2 Portlu) DS-12402 (4 Portlu) 1 NOT Bu cihaz FCC kurallarının 15. Bölümü uyarınca,

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation şirketinin tescilli ticari markalarıdır. Bu belgede yer

Detaylı

SmartLink Kullanım Kılavuzu Enerji SmartLink (SL) lityum-ion pili tamamen bittiğinde 2 saat içinde tamamen şarj olur. %80 şarj bir saat içinde tamamlanır. Şarj etmek için pilin bitmesini beklemeye gerek

Detaylı

Braille Star 40 Başvuru Kitapçığı Sürüm 4.0 Lütfen bu başvuru kitapçığıyla birlikte paketinizde bulunan kullanıcı kılavuzunu da gözden geçirin.

Braille Star 40 Başvuru Kitapçığı Sürüm 4.0 Lütfen bu başvuru kitapçığıyla birlikte paketinizde bulunan kullanıcı kılavuzunu da gözden geçirin. Braille Star 40 Başvuru Kitapçığı Sürüm 4.0 Lütfen bu başvuru kitapçığıyla birlikte paketinizde bulunan kullanıcı kılavuzunu da gözden geçirin. Cihazın ön tarafında orta kısımda 2 adet aralık tuşu yer

Detaylı

BQ360 Modbus Dijital Giriş 24 Kanal. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.2 01.02.2016 BQTEK

BQ360 Modbus Dijital Giriş 24 Kanal. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.2 01.02.2016 BQTEK Modbus Dijital Giriş 24 Kanal Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.2 01.02.2016 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 4 2.1. Genel Görünüm... 4 2.3 Cihaz Boyutları...

Detaylı

Bilgisayar Uygulamaları PSİ105

Bilgisayar Uygulamaları PSİ105 Bilgisayar Uygulamaları PSİ105 Yrd.Doç.Dr. Serdar YILMAZ Kaynak: Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Bilgisayar Kursu Ders Notları, Kasım 2007 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Başlat Düğmesi Bilgisayarınızı

Detaylı

İstemci Yönetimi ve Mobile Printing (Mobil Baskı) Çözümleri

İstemci Yönetimi ve Mobile Printing (Mobil Baskı) Çözümleri İstemci Yönetimi ve Mobile Printing (Mobil Baskı) Çözümleri Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de

Detaylı

KAPSAMLI İÇERİK SADELEŞTİRİLMİŞ ARAMA MOTORU YENİLİKÇİ BİLGİ İŞLEME TEKNOLOJİSİ PRATİK GÖRÜNTÜLEME ARAÇLARI MOBİL ERİŞİM

KAPSAMLI İÇERİK SADELEŞTİRİLMİŞ ARAMA MOTORU YENİLİKÇİ BİLGİ İŞLEME TEKNOLOJİSİ PRATİK GÖRÜNTÜLEME ARAÇLARI MOBİL ERİŞİM BAŞLANGIÇ REHBERİ KAPSAMLI İÇERİK SADELEŞTİRİLMİŞ ARAMA MOTORU YENİLİKÇİ BİLGİ İŞLEME TEKNOLOJİSİ PRATİK GÖRÜNTÜLEME ARAÇLARI MOBİL ERİŞİM LEXPERA Yeni Nesil Hukuk Bilgi Sistemi, hukuki araştırmalarınızı

Detaylı

O N E T OUC H B A C K U P 3 P O R T S U S B 2. 0 H U B

O N E T OUC H B A C K U P 3 P O R T S U S B 2. 0 H U B C O N N E C T I V I T Y S U P P O R T C O N N E C T I V I T Y S U P P O R T H A R D D I S K A D A P T E R I DC OE / MS BATA O UT SO B UH SU BB 2 1 - I N - 1 R E A D E R O N E T OUC H B A C K U P 3 P O

Detaylı

KWorld PlusTV Hybrid Stick

KWorld PlusTV Hybrid Stick KWorld PlusTV Hybrid Stick PlusTV Hybrid Stick Kurulum Kılavuzu İçindekiler V1.3 Bölüm 1 : PlusTV Hybrid Stick Donanım Kurulumu...2 1.1 Paket İçeriği...2 1.2 Sistem Gereksinimleri...2 1.3 Donanımı Kurulumu...2

Detaylı

CER1000-A GEÇİŞ KONTROL ÜRÜNLERİ KULLANIM KILAVUZU BAĞIMSIZ DENETLEYİCİ GEÇİŞ KONTROL BİRİMİ İÇİNDEKİLER

CER1000-A GEÇİŞ KONTROL ÜRÜNLERİ KULLANIM KILAVUZU BAĞIMSIZ DENETLEYİCİ GEÇİŞ KONTROL BİRİMİ İÇİNDEKİLER GEÇİŞ KONTROL ÜRÜNLERİ KULLANIM KILAVUZU CER1000-A BAĞIMSIZ DENETLEYİCİ GEÇİŞ KONTROL BİRİMİ İÇİNDEKİLER 1. BAKIM ONARIM 2. KUTU İÇERİĞİ 3. EKLENEBİLEN EKİPMANLAR 4. ÜRÜN TANIMI 5. TEKNIK ÖZELLİKLER 6.

Detaylı

Tek bir Satınalma Hesabı ile birden fazla iş ortağı ile çalışabilir miyim?

Tek bir Satınalma Hesabı ile birden fazla iş ortağı ile çalışabilir miyim? Microsoft Ürün ve Hizmet Sözleşmesi nedir? Microsoft Ürün ve Hizmet Sözleşmesi (MPSA), daha fazla esneklik ve kolaylaştırılmış self servis araçlar sağlayan basitleştirilmiş bir sözleşmedir. MPSA, Microsoft

Detaylı

Kis3 max Cep Telefonu Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Kis3 max Cep Telefonu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Kis3 max Cep Telefonu Hızlı Başlangıç Kılavuzu 23 YASAL BİLGİLER Telif Hakkı 2014 ZTE CORPORATION. Tüm hakları saklıdır. Bu yayının hiçbir bölümü ZTE Corporation'ın önceden yazılı izni olmadan fotokopi

Detaylı

Kablosuz (Yalnızca Belirli Modellerde)

Kablosuz (Yalnızca Belirli Modellerde) Kablosuz (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation şirketinin ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bluetooth,

Detaylı

Kullanım kılavuzu HERE Maps

Kullanım kılavuzu HERE Maps Kullanım kılavuzu HERE Maps Baskı 1.0 TR HERE Maps HERE Maps, size etrafta neler olduğunu gösterir ve gitmek istediğiniz yere ulaşmanızı sağlar. Şunları yapabilirsiniz: Şehirleri, sokakları ve servisleri

Detaylı

Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde)

Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari

Detaylı

Setup Yardımcı Programı

Setup Yardımcı Programı Setup Yardımcı Programı Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bluetooth, sahibinin ticari markasıdır ve Hewlett-Packard Company tarafından lisanslı olarak kullanılmaktadır.

Detaylı

CLOCK RADIO SONOCLOCK 930 IP SONOCLOCK 935 IP

CLOCK RADIO SONOCLOCK 930 IP SONOCLOCK 935 IP CLOCK RADIO SONOCLOCK 930 IP SONOCLOCK 935 IP TR İÇİNDEKİLER ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 3 KURULUM VE GÜVENLİK

Detaylı

Yedekleme ve Kurtarma Kullanıcı Kılavuzu

Yedekleme ve Kurtarma Kullanıcı Kılavuzu Yedekleme ve Kurtarma Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Ürün bildirimi Bu kullanıcı

Detaylı

K12NET Eğitim Yönetim Sistemi

K12NET Eğitim Yönetim Sistemi TEOG SINAVLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ Yeni sınav sistemi TEOG, yani Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavlarında öğrenciler, 6 dersten sınav olacaktır. Öğrencilere Türkçe, Matematik, T.C. İnkılap Tarihi

Detaylı

Message Broadcasting. İşletim ortamı. Message Broadcasting'in Yüklenmesi. Mesaj Oluşturma

Message Broadcasting. İşletim ortamı. Message Broadcasting'in Yüklenmesi. Mesaj Oluşturma Message Broadcasting Message Broadcasting, bir EasyMP Monitor eklentisidir. Yöneticiler eklentiyi kullanarak ağ üzerindeki bir veya daha fazla projektöre ya da tüm projektörlere mesaj veya duyuru gönderebilirler.

Detaylı

5/8 Bağlantı Noktalı Gigabit Ethernet Anahtarı

5/8 Bağlantı Noktalı Gigabit Ethernet Anahtarı 5/8 Bağlantı Noktalı Gigabit Ethernet Anahtarı Kullanım Kılavuzu Onay FCC Beyanı Bu test edilmiş ve FCC Kuralları Kısım 15 de belirtilen teknik özelliklere göre B Sınıfı aygıtların sınırları ile uyumlu

Detaylı

C: Kaydırma ruleti D: Pil yuvası E: Aç/Kapa anahtarı F: Bağlantı düğmesi G: Optik hareket algılayıcısı

C: Kaydırma ruleti D: Pil yuvası E: Aç/Kapa anahtarı F: Bağlantı düğmesi G: Optik hareket algılayıcısı Ürün bilgileri Alıcı Fare Miniklavye A: Gösterge B: Bağlantı düğmesi Kurulum C: Kaydırma ruleti D: Pil yuvası E: Aç/Kapa anahtarı F: Bağlantı düğmesi G: Optik hareket algılayıcısı H: Pil yuvası I: Bağlantı

Detaylı

ELITE A.G. KS100/HEFM SICAK-SOĞUK ETĐKET BOY KESME VE ĐŞARETLEME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU

ELITE A.G. KS100/HEFM SICAK-SOĞUK ETĐKET BOY KESME VE ĐŞARETLEME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU ELITE A.G. KS100/HEFM SICAK-SOĞUK ETĐKET BOY KESME VE ĐŞARETLEME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU ANA EKRAN Makinenin şalteri açıldığında 5 sn boyunca açılış ekranı gelir. Daha sonra ana ekrana geçilir. Bu ekranda

Detaylı

BQTEK SMS Asistan. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.0 09.05.2016 BQTEK

BQTEK SMS Asistan. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.0 09.05.2016 BQTEK Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.0 09.05.2016 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 Genel Bilgi... 3 Uygulamanın İndirilmesi... 3 iphone için... 3 Android için... 3 Windows ve Mac için... 3 Uygulamanın

Detaylı

BLUETOOTH HOPARLÖRLÜ KEYİFLİ ORTAM LED LAMBASI

BLUETOOTH HOPARLÖRLÜ KEYİFLİ ORTAM LED LAMBASI BLUETOOTH HOPARLÖRLÜ KEYİFLİ ORTAM LED LAMBASI Kılavuz 33040 33040'ı kullanırken aşağıdaki kurallaraa dikkat ettiğinizde en emin olun 1. 33040'ın alt kısmında bulunan güç düğmesini açın 2. 3 fonksiyon

Detaylı

MD8562/8562D. 2MP. Vandal-proof. Mobile Surveillance

MD8562/8562D. 2MP. Vandal-proof. Mobile Surveillance MD8562/8562D 2MP. Vandal-proof. Mobile Surveillance Kurulum Öncesi Uyarılar Ağ Kamerasından duman çıktığı görülür veya normal olmayan bir koku duyulursa Ağ Kamerasının elektrik bağlantısını kesin. Çalıştırma

Detaylı

Yedekleme ve Kurtarma Kullanıcı Kılavuzu

Yedekleme ve Kurtarma Kullanıcı Kılavuzu Yedekleme ve Kurtarma Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

Z-E2026 CİHAZ HIZLI KULLANIM KILAVUZU

Z-E2026 CİHAZ HIZLI KULLANIM KILAVUZU Z-E2026 CİHAZ HIZLI KULLANIM KILAVUZU TR İÇİNDEKİLER GENEL BAKIŞ BU KILAVUZ HAKKINDA...S. 02 EMNİYET TALİMATLARI...S. 02 İLK KULLANIMDAN ÖNCE...S. 02 CİHAZA GENEL BAKIŞ ZENEC SİSTEMİ...S. 03 ÇOK FONKSİYONLU

Detaylı

Hotel Info TV. Kullanım Kılavuzu

Hotel Info TV. Kullanım Kılavuzu Hotel Info TV Kullanım Kılavuzu Info TV bilgisayarını network kablosu ile lokal networkunuze, VGA kablosu ile LCD monitörünüze veya televizyonunuza (PC girişinden) bağlayın. Bilgisayarı adaptör ile elektriğe

Detaylı

Alienware Grafik Yükseltici Kullanıcı Kılavuzu

Alienware Grafik Yükseltici Kullanıcı Kılavuzu Alienware Grafik Yükseltici Kullanıcı Kılavuzu Resmi Model: Z01G Resmi Tip: Z01G001 Notlar, Dikkat Edilecek Noktalar ve Uyarılar NOT: NOT, bilgisayarınızı daha iyi kullanmanızı sağlayan önemli bilgileri

Detaylı

ETKİLEŞİMLİ TAHTA KORUMA SİSTEMİ KURULUM

ETKİLEŞİMLİ TAHTA KORUMA SİSTEMİ KURULUM 1. Sistem 3 bileşenden oluşur a. Sunucu b. Koruma yazılımı c. Mobil anahtar ETKİLEŞİMLİ TAHTA KORUMA SİSTEMİ KURULUM Sunucu yazılımı: sunucu yazılımı öncelikle yerel ağda et (etkileşimli tahtaların) bağlı

Detaylı

Koru1000. Koru1000. beklentilerinizin ötesinde!

Koru1000. Koru1000. beklentilerinizin ötesinde! Koru1000 Koru1000 beklentilerinizin ötesinde! 2016 5 10 15 bar 16 Koru1000 Ölçemezsen, Yönetemezsin! 2 Koru1000 bir ENVEST ürünüdür. envest ba k y y! Envest, enerji ve su verimliliğini ön planda tutan,

Detaylı

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7. 7. GELĠġMĠġ ÖZELLĠKLER

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7. 7. GELĠġMĠġ ÖZELLĠKLER ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7 AMAÇ ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7 Bu faaliyette verilen bilgiler ile hazırlamıģ olduğunuz belgeye uygun baģvuruları (Ġçindekiler Tablosu, Dipnot/sonnot, Ģekil tablosu, resim yazısı vb.) hatasız

Detaylı

Uzem Eğitmen Girişi. Şekil 1. Sisteme girdikten sonra Şekil 2 deki ekran karşımıza çıkacak. Bu ekrandaki adımları kısaca tanıyalım.

Uzem Eğitmen Girişi. Şekil 1. Sisteme girdikten sonra Şekil 2 deki ekran karşımıza çıkacak. Bu ekrandaki adımları kısaca tanıyalım. Uzem Eğitmen Girişi Sisteme eğitmen olarak giriş yapabilmek için http://uzem.uskudar.edu.tr adresini internet tarayıcımızın adres satırına yazdıktan sonra Şekil 1 deki ekranda ilgili alanlara kullanıcı

Detaylı

1. Cihaz Ekleme. Bir cihaz eklemek için. Önerilen DVR ayarları:

1. Cihaz Ekleme. Bir cihaz eklemek için. Önerilen DVR ayarları: ipolis mobile Türkçe ios ver 2.0 ipolis mobile, SAMSUNG ağ Kamerasını, Encoder veya DVR'ı uzaktan kontrol etmenizi sağlayan bir akıllı telefon uygulamasıdır. Kullanım kılavuzu iphone ile kullanıma yönelik

Detaylı

Özelleştirilebilir Akıllı Ev Sistemi

Özelleştirilebilir Akıllı Ev Sistemi Akıllı e Yaşam size evinizdeki tüm elektrikli eşyaları, aydınlatma sistemini, güvenlik sistemini mobil uygulamayla kontrol etmenizi ve yönetmenizi sağlar. Akıllı e Yaşam aynı zamanda min. %30 enerji tasarrufu

Detaylı

KolayOfis Başlangıç Rehberi Kısa Mesaj Yönetimi

KolayOfis Başlangıç Rehberi Kısa Mesaj Yönetimi 1 İçindekiler KolayOfis e Hoş Geldiniz Sözleşme İmza İşleminin Tamamlanması Kullanıcı Bilgilerinin Hazırlanması Destek Hizmeti Kısa Mesaj Yönetimi Duruşma, Ara Karar ve İş Planı Bilgilendirmesi Duruşma,

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

Avaya one-x TM Deskphone H.323 9621G/ 9641G H zl Ba!vuru

Avaya one-x TM Deskphone H.323 9621G/ 9641G H zl Ba!vuru Avaya one-x TM Deskphone H.323 9621G/ 9641G H zl Ba!vuru Kayd rma ve Gezinme Ça!r görünümleri ve özellikler aras nda geçi" yapmak için, Phone ekran n n sa! üst taraf ndaki Features dü!mesini veya Phone

Detaylı

Digifresh Kullanım Kılavuzu

Digifresh Kullanım Kılavuzu DigiFresh programını çalıştırmadan önce bilgisayarınıza Net Framework kütüphanesinin yüklü olması gerekmektedir. Aşağıdaki linkten indirelebilir. http://www.microsoft.com/tr-tr/download/confirmation.aspx?id=17851

Detaylı

Anonim Verilerin Lenovo ile Paylaşılması. İçindekiler. Harmony

Anonim Verilerin Lenovo ile Paylaşılması. İçindekiler. Harmony Anonim Verilerin Lenovo ile Paylaşılması İçindekiler Anonim Verilerin Lenovo ile Paylaşılması... 1 Harmony... 1 Lenovo Companion 3.0... 2 Lenovo Customer Engagement Service... 3 Lenovo Experience Improvement

Detaylı

ROBUS 600-1000 Hızlı Kullanma Kılavuzu

ROBUS 600-1000 Hızlı Kullanma Kılavuzu ELEKTRİKSEL BAĞLANTI ROBUS 600-1000 Hızlı Kullanma Kılavuzu Bağlantı yapılmayan hiçbir yere köprüleme yapmanıza gerek yok. Bağlantilarınızda Nice marka ürünleri kullanmanızda fayda vardır. SMX2 Bağlantısı

Detaylı

Avaya CallPilot Multimedya Mesaj Kullanıcı Kılavuzu

Avaya CallPilot Multimedya Mesaj Kullanıcı Kılavuzu Avaya CallPilot Multimedya Mesaj Kullanıcı Kılavuzu 5.0 NN44200-106, 01.06 Kasım 2010 2010 Avaya Inc. Tüm Hakları Saklıdır. Uyarı Bu belgedeki bilgilerin baskı esnasında eksiksiz ve doğru olduğundan emin

Detaylı

Çocuk Güvenlik Saati. Kullanım Kılavuzu

Çocuk Güvenlik Saati. Kullanım Kılavuzu Çocuk Güvenlik Saati Kullanım Kılavuzu 1 İçerik Ürün Hakkında Bilgi... 3 Kullanmadan Önce Hazırlıklar... 3 Uygulama... 3 GSM Hattı ve SIM Kart... 4 Saatin Şarj Edilmesi... 4 APN Ayarları... 5 Saatin Fiziksel

Detaylı

B02.8 Bölüm Değerlendirmeleri ve Özet

B02.8 Bölüm Değerlendirmeleri ve Özet B02.8 Bölüm Değerlendirmeleri ve Özet 57 Yrd. Doç. Dr. Yakup EMÜL, Bilgisayar Programlama Ders Notları (B02) Şimdiye kadar C programlama dilinin, verileri ekrana yazdırma, kullanıcıdan verileri alma, işlemler

Detaylı

ve Menüleri Özelleştirmek, Sistem Ayarlarını Değiştirmek

ve Menüleri Özelleştirmek, Sistem Ayarlarını Değiştirmek Masaüstünü ve Menüleri Özelleştirmek ve Sistem Ayarlarnıı Değiştirmek 36 4 Masaüstünü ve Menüleri Özelleştirmek, Sistem Ayarlarını Değiştirmek Bu bölümde Görev Çubuğu Özelliklerini kullanarak, Görev Çubuğu

Detaylı

Yıllık İş İstatistikleri Sanayi ve Hizmet Soru Kağıdı Hazırlanışı

Yıllık İş İstatistikleri Sanayi ve Hizmet Soru Kağıdı Hazırlanışı Yıllık İş İstatistikleri Sanayi ve Hizmet Soru Kağıdı Hazırlanışı TUİK ve TÜRMOB'un işbirlikteliği sonucunda Yıllık iş istatistikleri Sanayi ve Hizmet soru kağıtlarının hazırlanması ve gönderilmesi Web

Detaylı

Şekil 1. Sistem Açılış Sayfası

Şekil 1. Sistem Açılış Sayfası Sistemin Kullanım Amacı E-Tedarik, Türkiye Petrolleri nin doğrudan alım süreci sırasında firmalardan teklif alma kısmının elektronik ortama aktarılması amacıyla oluşturulmuş bir web tabanlı sistemdir.

Detaylı

HT-02 HP KABLOLU ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU

HT-02 HP KABLOLU ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU HT-02 HP KABLOLU ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU TEKNİK VERİLER 1. Çalışma voltajı: 3V ±0,2V (DC) 2. Yük Akımı: 5 A 3. Hassasiyet: ± 0,5 ºC 4. Sıcaklık ayar aralığı: 10ºC - 30ºC 5. Zamanlama Hatası: 1%

Detaylı

AIMCO AIMCO. Kullanım Kılavuzu. Mayıs 2016

AIMCO AIMCO. Kullanım Kılavuzu. Mayıs 2016 AIMCO AIMCO Kullanım Kılavuzu Mayıs 2016 MB Akademi Küçükbakkalköy Mah. Dudullu Cd. Brandium Rezidans R2 Blok No:23-25 No:126 Ataşehir / İSTANBUL Tel: 0216 692 01 91 Web: www.mbakademi.com.tr 2 AIMCO Mobil

Detaylı

Tan mlar: Ürün tan mlar, Kategori tan mlar, Ödeme seçenekleri, Salon yerle im düzeni tan mlar n n yap lmas n sa lar.

Tan mlar: Ürün tan mlar, Kategori tan mlar, Ödeme seçenekleri, Salon yerle im düzeni tan mlar n n yap lmas n sa lar. BiberPOS Ana Menüsü: Sipari Al: Sipari alma ve ödeme i lemleri yap l r Kapat: Program kapat r. Tan mlar: Ürün tan mlar, Kategori tan mlar, Ödeme seçenekleri, Salon yerle im düzeni tan mlar n n yap lmas

Detaylı

ACENTE PORTAL QUICKRES/TROYA ACENTE BAŞVURU KILAVUZU

ACENTE PORTAL QUICKRES/TROYA ACENTE BAŞVURU KILAVUZU ACENTE PORTAL QUICKRES/TROYA ACENTE BAŞVURU KILAVUZU İÇERİK ACENTE PORTAL HAKKINDA GENEL BİLGİ... 3 QUİCKRES/TROYA ACENTESİNİN THY ACENTA PORTALINA BAŞVURU SÜRECİ... 4 BAŞVURU TAKİP NO HATIRLATMA... 19

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Kupalı Anemometre PCE-A 420

Kullanım Kılavuzu Kupalı Anemometre PCE-A 420 Kupalı Anemometre PCE-A 420 PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish

Detaylı

Konfor, ferahlık ve rahatlık

Konfor, ferahlık ve rahatlık Konfor, ferahlık ve rahatlık Pratik kapılar yana kayıp açıldığında geniş bir çalışma alanı sizi bekliyor. Geniş mesafe dolayısıyla rahat biniş-iniş ve esnek koltuk kapasitesi seçenekleri. 540mm Sınıfının

Detaylı

D E. G: Dürbün odak ruleti H: Göz düzeltme halkası I: Plastik vizör J: Pil bölümü K: SD / MMC bellek kartı yuvası L: USB bağlantısı

D E. G: Dürbün odak ruleti H: Göz düzeltme halkası I: Plastik vizör J: Pil bölümü K: SD / MMC bellek kartı yuvası L: USB bağlantısı DB-2180 Binocular LCD DigiCam Ürün bilgileri F D E L K J A B C G H I A: Dürbün mercekleri (8x sabit zum) B: Dijital kamera mercekleri (8x sabit zum) C: Dijital kamera odak ruleti D: LCD ekran E: İşlev

Detaylı

Harici Ortam Kartları

Harici Ortam Kartları Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Java, Sun Microsystems, Inc. Kuruluşunun ABD de tescilli markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler önceden

Detaylı

SHAKE TABLE KULLANIM KILAVUZU

SHAKE TABLE KULLANIM KILAVUZU SHAKE TABLE KULLANIM KILAVUZU Yazan: Eren AYDIN Düzenleyen: - Tarih: 10.09.2012 Sürüm: 1.0 İçindekiler 1. DONANIM... 3 1.1 BAĞLANTILAR VE SİSTEMİN ÇALIŞTIRILMASI... 3 2. YAZILIM... 5 2.1 KURULUM... 5 2.2

Detaylı

Nokia 500 Araç Dolaþým Sistemi Baþlangýç Kýlavuzu

Nokia 500 Araç Dolaþým Sistemi Baþlangýç Kýlavuzu Nokia 500 Araç Dolaþým Sistemi Baþlangýç Kýlavuzu 9205371 3. Baský TR UYGUNLUK BÝLDÝRÝMÝ Ýþbu belgede, NOKIA CORPORATION, bu PD-14 ürününün önem taþýyan gereksinimlerle ve 1999/5/EC Yönetmeliðinin ilgili

Detaylı

1. Yapılan ayarları kontrol etmek 2. Hataların doğru anlaşıldığından emin olmak 3. Donanıma uygun işletim sistemini belirlemek İŞLEM ANALİZ FORMU

1. Yapılan ayarları kontrol etmek 2. Hataların doğru anlaşıldığından emin olmak 3. Donanıma uygun işletim sistemini belirlemek İŞLEM ANALİZ FORMU MESLEĞİN ADI Bilişim Teknolojileri İŞLEMİN ADI Bilgisayarın ilk açılış ayarlarını İŞLEM NUMARASI 2.1 İşletim sisteminin kurulumunu Montajı tamamlanmış bilgisayar, klavye, fare, monitör Sistemin ilk açılış

Detaylı

Cisco Unified Personal Communicator

Cisco Unified Personal Communicator Frequently Asked Questions Cisco Unified Personal Communicator Temel Bilgiler 2 Uygunluk 4 Kişiler 6 Sohbet 8 Grup Sohbeti 10 Aramalar 12 Aramaları Aktarma, Duraklatma ve İletme 14 Sesli Posta 16 Web Toplantıları

Detaylı

Avaya one-x Masa Telefonu H.323 9608/9611G H zl Ba!vuru K lavuzu

Avaya one-x Masa Telefonu H.323 9608/9611G H zl Ba!vuru K lavuzu Avaya one-x Masa Telefonu H.323 9608/9611G H zl Ba!vuru K lavuzu! LED ler Arama Görünümü Dü"mesi LED leri Sürekli ye!il Yava! yan p sönen ye!il H zl yan p sönen ye!il Sürekli k rm z Arama görünümü, ba!l

Detaylı

VSG 1200_v2 Kurulum ve Kullanım Kılavuzu

VSG 1200_v2 Kurulum ve Kullanım Kılavuzu VSG 1200_v2 Kurulum ve Kullanım Kılavuzu 1 Kurulum Seçenekleri Aşağıdaki kısım farklı kurulum seçeneklerini tanımlamktadır. Not: Kurulum sırasında kurulum deliklerini kapatmayınız ve VSG nin ön ve arka

Detaylı

Xerox ConnectKey Teknolojisine sahip Çok Fonksiyonlu Yazıcılarla (MFP'ler) Kullanım İçin

Xerox ConnectKey Teknolojisine sahip Çok Fonksiyonlu Yazıcılarla (MFP'ler) Kullanım İçin Xerox App Gallery Uygulaması Hızlı Başlangıç Kılavuzu 702P03997 Xerox ConnectKey Teknolojisine sahip Çok Fonksiyonlu Yazıcılarla (MFP'ler) Kullanım İçin Xerox App Gallery Uygulamasını, ConnectKey özelliğine

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye

İşaret Aygıtları ve Klavye İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markalarıdır. Bu belgede

Detaylı

This is the Internet version of the User's guide. Print only for private use.

This is the Internet version of the User's guide. Print only for private use. İçindekiler Başlarken... 6 Montaj... 6 Telefonu açma... 7 Telefonunuzda yardım... 8 Pili şarj etme... 8 Telefona genel bakış... 9 Menüye genel bakış... 11 Dolaşım... 13 Dosya yöneticisi... 14 Telefon dili...

Detaylı

HP Color LaserJet CM6040/CM6030 MFP Serisi Analog Fax Accessory 300 Faks Kullanım Kılavuzu

HP Color LaserJet CM6040/CM6030 MFP Serisi Analog Fax Accessory 300 Faks Kullanım Kılavuzu HP Color LaserJet CM6040/CM6030 MFP Serisi Analog Fax Accessory 300 Faks Kullanım Kılavuzu Telif Hakkı ve Lisans 2008 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Telif hakkı yasalarının izin verdiği

Detaylı

Linux Sistemlerde Silinmiş Dosyaları. Forensics)

Linux Sistemlerde Silinmiş Dosyaları. Forensics) Kurtarmak (Disk Forensics) Bu yazı Linux sistemlerde temel seviyede dosya sistemleri, özellikleri vedesteklenen dosya sistemleri üzerinde silinen dosyalarin geri getirilmesi ile ilgili bilgiler içermektedir.

Detaylı

Digitus un alışılmış kutu tasarımı Powerline Wireless 300N Access Point in kutusu için de geçerli. Ürünün ön kısmında yeşil ve beyaz renkler

Digitus un alışılmış kutu tasarımı Powerline Wireless 300N Access Point in kutusu için de geçerli. Ürünün ön kısmında yeşil ve beyaz renkler Digitus DN-15018-1 Tanıtımını gerçekleştireceğimiz sıradaki Digitus ürünü ise Powerline Wireless 300N Access Point. Kısaca Access Point in görevini sizlere aktaralım. Bu cihazın görevini birçok bilgisayar

Detaylı

MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ELEKTRONİK DEVRELER LABORATUVARI DENEY FÖYÜ 1

MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ELEKTRONİK DEVRELER LABORATUVARI DENEY FÖYÜ 1 MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ELEKTRONİK DEVRELER LABORATUVARI DENEY FÖYÜ 1 LABORATUVARDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR Laboratuvara kesinlikle YİYECEK VE İÇECEK getirilmemelidir.

Detaylı

in Kullanımı tamamlamış gerçekleştirmiş

in Kullanımı tamamlamış gerçekleştirmiş in Kullanımı u doküman MasteringPhysics sitesine kayıt işlemlerini tamamlamış ve derse kayıt işlemini gerçekleştirmiş olan öğrencilere MasteringPhysics i nasıl kullanacaklarını ayrıntılı olarak açıklamaktadır.

Detaylı

MD-3100 USB ADSL MODEM A B C D. Bilgisayarı açın Kurulum CD-ROM unu takın AÇIK. 2 Sürücüyü kurun. 3 Hiçbir işlem gerekmiyor 4

MD-3100 USB ADSL MODEM A B C D. Bilgisayarı açın Kurulum CD-ROM unu takın AÇIK. 2 Sürücüyü kurun. 3 Hiçbir işlem gerekmiyor 4 MD-300 USB ADSL MODEM Ürün bilgileri A. Güç göstergesi (açık: USB ve PC bağlantısı açık / kapalı: bağlantı yok veya PC kapalı B. ADSL LINK göstergesi (yanıp sönüyor: ADSL hattı aranıyor / sürekli yanıyor:

Detaylı

Gmail Outlook Ayarları (Türkçe Resimli Anlatım)

Gmail Outlook Ayarları (Türkçe Resimli Anlatım) Gmail Outlook Ayarları (Türkçe Resimli Anlatım) 1.Adım: Gmail üzerinden e-posta hesabınıza herhangi bir tarayıcıdan http://mail.maltepe.edu.tr linkine tıklayıp daha önceden kullandığınız e-posta hesabınızı

Detaylı

Dell PowerVault MD3400/3420/3800i/3820i/3800f/3820f Depolama Dizileri Başlangıç Kılavuzu

Dell PowerVault MD3400/3420/3800i/3820i/3800f/3820f Depolama Dizileri Başlangıç Kılavuzu Dell PowerVault MD3400/3420/3800i/3820i/3800f/3820f Depolama Dizileri Başlangıç Kılavuzu Resmi Model: E03J and E04J Series Resmi Tip: E03J001 and E04J001 Notlar, Dikkat Edilecek Noktalar ve Uyarılar NOT:

Detaylı

META TRADER 4 MOBİL İŞLEM PLATFORMLARI KULLANMA KILAVUZU 1. KURULUM

META TRADER 4 MOBİL İŞLEM PLATFORMLARI KULLANMA KILAVUZU 1. KURULUM META TRADER 4 MOBİL İŞLEM PLATFORMLARI KULLANMA KILAVUZU 1. KURULUM Meta Trader 4 mobil işlem platformunu cihazınıza kurmak için öncelikle uygulama marketine giriş yapmanız gerekmektedir. Girişin ardından

Detaylı

SÜREÇ YÖNETİMİ VE SÜREÇ İYİLEŞTİRME H.Ömer Gülseren > ogulseren@gmail.com

SÜREÇ YÖNETİMİ VE SÜREÇ İYİLEŞTİRME H.Ömer Gülseren > ogulseren@gmail.com SÜREÇ YÖNETİMİ VE SÜREÇ İYİLEŞTİRME H.Ömer Gülseren > ogulseren@gmail.com Giriş Yönetim alanında yaşanan değişim, süreç yönetimi anlayışını ön plana çıkarmıştır. Süreç yönetimi; insan ve madde kaynaklarını

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Navigasyon Yazılımı

Kullanım Kılavuzu Navigasyon Yazılımı Kullanım Kılavuzu Navigasyon Yazılımı - 2 - İçindekiler 1 İlk çalıştırma... 4 1.1 Önemli bilgiler... 5 1.2 Alternatif olarak navigasyon yazılımının bir bellek kartından kurulması... 5 1.3 Diğer harita

Detaylı

HP Color LaserJet CM3530 MFP Serisi Analog Fax Accessory 500 Send Fax Sürücüsü Kılavuzu

HP Color LaserJet CM3530 MFP Serisi Analog Fax Accessory 500 Send Fax Sürücüsü Kılavuzu HP Color LaserJet CM3530 MFP Serisi Analog Fax Accessory 500 Send Fax Sürücüsü Kılavuzu Telif Hakkı ve Lisans 2008 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Telif hakkı yasalarının izin verdiği

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 12.09.2010 Resmî Gazete Resmi Gazete Sayısı: 27697 YÖNETMELİK ELEKTRONİK HABERLEŞME SEKTÖRÜNDE HİZMET KALİTESİ YÖNETMELİĞİ

Resmi Gazete Tarihi: 12.09.2010 Resmî Gazete Resmi Gazete Sayısı: 27697 YÖNETMELİK ELEKTRONİK HABERLEŞME SEKTÖRÜNDE HİZMET KALİTESİ YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 12.09.2010 Resmî Gazete Resmi Gazete Sayısı: 27697 YÖNETMELİK Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan: ELEKTRONİK HABERLEŞME SEKTÖRÜNDE HİZMET KALİTESİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

Kullanma kılavuzu. ThermoCall TC4. Entry / Advanced

Kullanma kılavuzu. ThermoCall TC4. Entry / Advanced Kullanma kılavuzu ThermoCall TC4 Entry / Advanced Íçindekiler 1 Dokümana dair açıklamalar..................................... 1 2 Genel bilgiler................................................ 1 3 Kullanım...................................................

Detaylı

Plantronics Explorer 50. Kullanıcı Kılavuzu

Plantronics Explorer 50. Kullanıcı Kılavuzu Plantronics Explorer 50 Kullanıcı Kılavuzu İçindekiler Hoş Geldiniz 3 Kutunun içinde ne var 4 Kulaklığa Genel Bakış 5 Güvende olun 5 Eşleştirme ve Şarj Etme 6 Eşleştirme 6 Eşleştirme modunu etkinleştirme

Detaylı

www.miag.com için kayıt kılavuzu

www.miag.com için kayıt kılavuzu www.miag.com için kayıt kılavuzu Classification level: Public MEMBER OF METRO GROUP 1 İçerik 1. Önemli bilgi s. 3 2. www.miag.com sayfasına kayıt s. 4-5 3. Elektronik ödeme bildirimleri için e-mail adresinin

Detaylı

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi Oluşturma 02.11.2015 Revizyon: 02.11.2015 Rev No: 02 Yazan: Süleyman FAKİR Düzenleyen: Ferşad DELİRİ PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi 1) PDKS Kurulumu, Lisans Onaylaması Ve Veri Tabanı Ayarları

Detaylı

Kolay Kullanım Kılavuzu

Kolay Kullanım Kılavuzu Kolay Kullanım Kılavuzu SYNC Genel Bilgiler SYNC, Bluetooth destekli mobil telefon ve taşınabilir ortam yürütücüsü (taşınabilir bellek) ile çalışan, sesle kumanda edilen bir haberleşme sistemidir. Sistem:

Detaylı

Üç-fazlı 480 volt AC güç, normalde-açık "L1", "L2" ve "L3" olarak etiketlenmiş vida bağlantı uçları yoluyla kontaktörün tepesinde kontak hale gelir

Üç-fazlı 480 volt AC güç, normalde-açık L1, L2 ve L3 olarak etiketlenmiş vida bağlantı uçları yoluyla kontaktörün tepesinde kontak hale gelir Kontaktörler Röle kontakları üzerinden büyük bir miktar elektrik gücü anahtarlamak için kullanıldığında kontaktör terimi ile adlandırılır.. Kontaktörler tipik olarak çoklu kontaklara sahiptir ve kontakları

Detaylı

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 6 ÖĞRENME FAALĠYETĠ 6. 6. NESNE ĠġLEMLERĠ

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 6 ÖĞRENME FAALĠYETĠ 6. 6. NESNE ĠġLEMLERĠ ÖĞRENME FAALĠYETĠ 6 AMAÇ ÖĞRENME FAALĠYETĠ 6 Bu faaliyette verilen bilgiler ile belgeye uygun nesne iģlemlerini (Ģekil, resim, grafik, metin kutusu vb.) planlı ve hatasız yapabileceksiniz. ARAġTIRMA Kelime

Detaylı

RTX6_LRN Kod öğrenmeli Uzaktan kumanda

RTX6_LRN Kod öğrenmeli Uzaktan kumanda RTX6_LRN Kod öğrenmeli Uzaktan kumanda delab Deniz Elektronik Laboratuvarı Tel:026-348 65 2 Genel amaçlı, 6 Röle çıkışlı toggle (buton tip) geçici hafızalı (momentary) ve latch olarak çalışabilen alıcı,verici

Detaylı

otyoo Akıllı Ev ve Otomasyon Sistemleri www.otyoo.com

otyoo Akıllı Ev ve Otomasyon Sistemleri www.otyoo.com otyoo Akıllı Ev ve Otomasyon Sistemleri www.otyoo.com Hayatımıza hergün başka bir elektrikli cihaz girmekte. Ses sistemlerinden güvenlik sistemlerine, sinema sistemleri, akıllı televizyonlardan media oynatıcılara

Detaylı

KALİTE HER ZAMAN PAHALI DEĞİLDİR. Dünyanın 4. Büyük fabrikası teknolojinin önünde

KALİTE HER ZAMAN PAHALI DEĞİLDİR. Dünyanın 4. Büyük fabrikası teknolojinin önünde Japon dizayn ve teknolojisi ile üretilmiş çevre dostu klimalar artık Türkiye de KALİTE HER ZAMAN PAHALI DEĞİLDİR Dünyanın 4. Büyük fabrikası teknolojinin önünde 30.000 kişinin çalıştığı ve Sektöründe ilk

Detaylı

Backup Premium Hızlı Başlangıç Kullanım Kılavuzu

Backup Premium Hızlı Başlangıç Kullanım Kılavuzu Hakkında Memeo Backup Premium, karmaşık dijital dünya için basit bir yedekleme çözümüdür. Memeo Backup Premium değerli ve önem verdiğiniz belgelerinizi otomatik olarak yedekleyerek, istediğiniz zaman dosyalarınızı

Detaylı

Doro Secure 350. Türkçe

Doro Secure 350. Türkçe Doro Secure 350 Türkçe 1 2 3 4 5 20 19 18 17 16 15 14 6 7 13 8 9 10 11 12 Türkçe 1. Mikrofon düzeyi 2. Ek alarm ekipmanı soketi 3. Telefon rehberi 4. Alarm düğmesi 5. Güçlü amplifikasyon 6. Zil sesi kontrolü

Detaylı

Com Donatı v5 Kurulum ve Hata Çözümleri İçindekiler

Com Donatı v5 Kurulum ve Hata Çözümleri İçindekiler Com Donatı v5 Kurulum ve Hata Çözümleri İçindekiler Com Donatı Kurulum İşlemleri Hasp Driver Kurulumu Hasp Hatası Alıyorum - Unable to Access Sentinel Hasp Run-Time Environment (H0033) - Feature Not Found

Detaylı

İMZALAMA ARACI. Kullanım Kılavuzu. Nisan 2016 ANKARA. İmzalama Aracı Kullanım Kılavuzu Nisan 2016 Versiyon : 1.0 1/15

İMZALAMA ARACI. Kullanım Kılavuzu. Nisan 2016 ANKARA. İmzalama Aracı Kullanım Kılavuzu Nisan 2016 Versiyon : 1.0 1/15 İMZALAMA ARACI Kullanım Kılavuzu Nisan 2016 ANKARA Versiyon : 1.0 1/15 GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI Denetim ve Uyum Yönetimi Daire Başkanlığı (I) Versiyon : 1.0 2/15 İÇİNDEKİLER 1 Giriş... 5 2 İmzalama Aracı

Detaylı