Cumhuriyet, düşüncesi hür, anlayışı hür, vicdanı hür nesiller ister.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Cumhuriyet, düşüncesi hür, anlayışı hür, vicdanı hür nesiller ister."

Transkript

1

2 Cumhuriyet, düşüncesi hür, anlayışı hür, vicdanı hür nesiller ister.

3 Battal İLGEZDİ CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı ADİL EŞİTLİKÇİ İNSANA SAYGILI DOĞA DOSTU ŞEFFAF ÜRETKEN KATILIMCI Bundan 5 yıl önce sizlerle birlikte sıfırdan bir belediye kurduk. Sizlerden aldığımız güç ve destekle büyük işler başardık Yerel Seçimleri ile birlikte ise Türkiye yeni bir döneme giriyor. Bu yeni dönemde, halkımızın tüm kesimlerinin Varlık İçinde, Birlik İçinde, Özgür Biçimde yaşayacağı Türkiye yi yeniden inşa edeceğiz. Bugün Türkiye yeniden düzen ve huzur istiyor. Türkiye toplumsal barış istiyor; özgürlük istiyor. Türkiye fırsat eşitliği ve adalet istiyor. Türkiye çoğulculuğu temel bir demokrasi değeri ve kültürel bir zenginlik kaynağı olarak yaşamak istiyor. 3 Gelin Türkiye yi hep birlikte özgürleştirelim, kalkındıralım, ileriye götürelim. Şimdi 5 yıl öncesinin heyecanıyla önümüzdeki dönemi hayal etme vakti. Birlikte kurduğumuz bu muhteşem ilçeyi büyütmek, değerini yüceltmek konusunda aynı azim ve kararlılıkla göreve hazır olduğumuzu bilmenizi isteriz. Desteğiniz en büyük gücümüzdür.

4 Ataşehir Aşkımız!... Biz Hizmet İçin Varız BİNAMIZ DA AKILLI HİZMETLERİMİZ DE Bilgi paylaşımı ve katılımın sağlanması için gelişen teknolojinin tüm olanaklarını kullanıyoruz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu nun katılımıyla açtığımız belediye binamızla gurur duyuyoruz. 32 Bin metrekarelik kullanım alanı olan hizmet binamız, kullandığı elektriğin %8 ini güneş enerjisinden üretiyor ve arıtma sistemiyle atık suyun geri dönüşümünü sağlıyor. Benzersiz teknolojik altyapımızla, internet üzerinden sunduğumuz e-belediye uygulamalarına 24 saat kesintisiz ulaşabilirsiniz.

5 Battal İLGEZDİ CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı İSTANBUL UN EN SAĞLIKLI İLÇESİ: ATAŞEHİR TÜRKAN SAYLAN TIP MERKEZİ Nİ KURDUK ////////// Herkese zamanında, yeterince, eşit ve yüksek kaliteli sağlık hizmeti! Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kulak - Burun - Boğaz Göz Hastalıkları İç Hastalıkları (Dahiliye) Kadın Hastalıkları Dermatoloji (Cildiye) Acil / Aile Hekimliği Ağız ve Diş Sağlığı Laboratuvar Mikrobiyoloji Biyokimya Radyoloji Evlilik Öncesi Danışmanlık SGK ile anlaşmalı Ayda 12 bin hasta 5

6 Ataşehir Aşkımız!... Biz Hizmet İçin Varız ///////// ATAŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK MERKEZİ Nİ KURDUK Herkese zamanında, yeterince, eşit ve yüksek kaliteli sağlık hizmeti! Kadın ve Aile Sağlığı Ergenlik Çağı Fizyolojik ve Psikolojik Destek Ana - Çocuk Sağlığı Kemik Yoğunluğu Ölçümü alanında tüm Ataşehirlilere hizmet veriyoruz. ÜCRETSİZ

7 Battal İLGEZDİ CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı DOÇ. DR. BAHRİYE ÜÇOK HASTA KONUK EVİ ////////// Herkese zamanında, yeterince, eşit ve yüksek kaliteli sağlık hizmeti! Ataşehir de İstanbul dışından gelen hasta ve yakınları için dört dörtlük bir konuk evi kurduk. Özellikle kemoterapi, radyoterapi gören kanser hastalarına sağlıklı ve konforlu barınma olanağı sağlamanın gururunu yaşıyoruz. 7

8 Ataşehir Aşkımız!... Biz Hizmet İçin Varız SİZ GELEMİYORSANIZ, BİZ GELİRİZ: EVDE SAĞLIK Herkese zamanında, yeterince, eşit ve yüksek kaliteli sağlık hizmeti! //////// ATAŞEHİR DE SOSYAL ALARM SİSTEMİ BAŞLADI! Engelli ya da 65 yaş üstü vatandaşlarımız evlerine kurduğumuz sosyal alarm sistemi ile sadece bir tuşa dokunarak, 7 gün 24 saat sağlık ve sosyal destek hizmetlerimizden ücretsiz olarak yararlanabiliyorlar. Ayrıca bu kapsamda vatandaşlarımıza evde muayene, hemşirelik ve kişisel bakım (kuaför, temizlik vb) hizmetleri de sunuyoruz. //////// HASTA NAKİL AMBULANSIMIZ HİZMETİNİZDE Herkese zamanında, yeterince, eşit ve yüksek kaliteli sağlık hizmeti! Engelli ve 65 yaş üstü yatalak, sedye ile taşınması gereken hastaların evden sağlık kurumuna, sağlık kurumundan evine ya da sağlık kuruluşundan sağlık kuruluşuna naklini gerçekleştiriyoruz.

9 Battal İLGEZDİ CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı UZMAN DOKTORLARIMIZ GÖREV BAŞINDA ////////// Herkese zamanında, yeterince, eşit ve yüksek kaliteli sağlık hizmeti! İlçemizde yaşayan tüm vatandaşlarımız 7 gün 24 saat Tıbbi Danışmanlık hizmetimizden yararlanabiliyor. Her türlü sağlık sorununuz için No lu Sağlık Hattımızı arayabilirsiniz. ACİL YARDIM AMBULANSIMIZ HİZMETİNİZDE ////////// Herkese zamanında, yeterince, eşit ve yüksek kaliteli sağlık hizmeti! 9 Tüm Ataşehirlilere, Dünya Sağlık Örgütü nün belirlediği acil durumlarda Acil Yardım Ambulansımız ücretsiz hizmet veriyor.

10 Ataşehir Aşkımız!... Biz Hizmet İçin Varız ATAŞEHİR KADINLAR KENTİ Kadınlardan aldığımız destekle yükseliyoruz. Ülkemizde kadınlar şiddet, eğitim ve işgücü dışında bırakılma, siyasette yeterli temsil edilmeme gibi birçok sorunla karşı karşıya. Biz Ataşehir de kadın-erkek eşitliğinin toplumun her alanında fiilen gerçekleşmesi için çalışıyoruz. 5 YILDIR attığımız her adımda bizi yüreklendiren, daha da büyük adımlar atmamız için el veren kadınlar, kadınlarımız var. Kadınlar bizim baş tacımız dedik ve her alanda önceliği onlara verdik. Sanatla tanışan kadınlarımızın kimi ressam, kimi müzisyen Sporda önceliği kadınlara verdik. Kadın Futbol ve Voleybol takımlarımız ilçemizin yüz akı.

11 Battal İLGEZDİ CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı ATAŞEHİR BELEDİYESİ KIZ ÖĞRENCİ KONUK EVİ ////////// Yeter ki kızlarımız okusun diyerek Ataşehir e Kız Öğrenci Konuk Evi ni kazandırdık. Altı katlı modern binada lisans ve lisansüstü eğitim gören öğrencilerimiz kalıyor. ATAŞEHİR BELEDİYESİ KADIN KONUK EVİ ////////// 11 Şiddete maruz kalan kadınlarımıza sahip çıktık. Onları korumak ve barınma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Türkiye nin ruhsatlı ikinci kadın konuk evini kurduk.

12 Ataşehir Aşkımız!... Biz Hizmet İçin Varız GENÇLİK MERKEZLERİMİZİ GENÇLERİMİZLE BERABER YÖNETİYORUZ! Gençlerin gençliklerini yaşamaları için toplumsal ve özel hayatta her türlü fırsat ve olanağı sağlamak, partimizin öncelikli hedeflerindendir. İstiyoruz ki gençlerimiz, birlikte üretebildikleri, kaliteli vakit geçirebildikleri ortamlara sahip olsunlar. Bu amaçla gençlerimizin kültürel ve sosyal açıdan gelişimlerinin desteklendiği, hayat becerilerinin kazandırıldığı gençlik merkezleri kuruyoruz. Gençlik merkezlerimizden ilkini yıllarca belediyeler tarafından ihmal edilmiş Ferhatpaşa Mahallemizde hayata geçirdik. Ferhatpaşa Gençlik Merkezi nde üniversiteye hazırlanan öğrencilerimize dönük etüt ve ders desteklerinin yanı sıra; çok çeşitli dallarda sanat eğitimleri, satranç, gezi gibi kulüp faaliyetleri ile temel bilgisayar kullanımı gibi destekler sunuyoruz. Çok kısa bir süre sonra İçerenköy de ikincisi hizmete açacağımız gençlik merkezlerimizi önümüzdeki dönemde de bütün mahallelerimizde yaygınlaştıracağız.

13 Battal İLGEZDİ CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı ENGELSİZ BİR ATAŞEHİR İÇİN EL ELE VERDİK Bir kentin gelişmişlik ölçütlerinden biri de o ülkenin özel ihtiyaçları olan bireylerine sunduğu sosyal devlet hizmetleridir. Bu bilinçle, engelli yurttaşlarımızın fırsatlarını geliştirmekte ve toplumsal yaşamın her alanına erişimini artırmakta kararlı adımlar atıyoruz. 13 TİV ile İŞBİRLİĞİ YAPTIK! ////////// Başta çocuklar olmak üzere işitme engelli vatandaşlarımızın sosyal ve işitsel eğitim almalarını sağlamak amacıyla Türkiye İşitme ve Konuşma Rehabilitasyon Vakfı (TİV) ile ortak çalışmalar düzenliyoruz. Proje kapsamında, İşitme engelli çocuklara bireysel ve okul öncesi grup eğitimleri, Haftanın belirli saatlerinde ritim, resim, dans, yüzme ve at binme gibi geliştirici eğitimler veriyoruz.

14 Ataşehir Aşkımız!... Biz Hizmet İçin Varız ///////// BELEDİYEMİZ DE ENGELSİZ OLSUN İSTEDİK İşitme engelli vatandaşlarımız artık belediyemizde hiçbir engelle karşılaşmadan kamu hizmetlerinden yararlanabiliyor. Engelli vatandaşlarımızla kolay iletişim kurmak için Halkla İlişkiler, Sosyal Yardım İşleri personelinin öncelikle katıldığı Türk İşaret Dili Kursları düzenledik. ///////// DÜŞLER AKADEMİSİ Engelli ve sosyal dezavantajlı vatandaşlarımızın sanat yoluyla yaşama katılmalarını sağlamak amacıyla Düşler Akademisi ile işbirliği yaptık. Türkiye Vodafone Vakfı, Birleşmiş Milletler ve DPT tarafından desteklenen Herkes için sanat sloganı ile yürüttüğümüz proje kapsamında öğrecilerimiz; Vokal - Ritim - Dans - Film - Fotoğraf - DJ - Enstrüman - Resim - Tasarım atölyelerinden ve Kişisel gelişim - Motivasyon aktivitelerin faydalanıyorlar.

15 Battal İLGEZDİ CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı ATAŞEHİR İ SOKAK SOKAK YENİLEDİK! SORUNLARI HALININ ALTINA SÜPÜRMEDİK ////////// Sizlerin verdiği destekle 5 yıldır Ataşehir de hizmet veriyoruz. Önceliğimizi mahallelerimizdeki alt yapı sorunlarına verdik. Sokaklarımızı çamurdan, çukurdan kurtardık. Bu kapsamda yağmur suyu sorununu çözdük. İnşa ettiğimiz yağmur suyu hatlarını ana taşıyıcı kanallara bağladık böylece su taşkınlarının önüne geçtik. 400 BİN TON ASFALT DÖKTÜK 184 BİN M BORDÜR 390 BİN M 2 PARKE TAŞI DÖŞEDİK 225 BİN M 2 TRETUVAR 60 KM TOPLAYICI ve TAŞIYICI YAĞMUR SUYU KANALI İNŞA ETTİK! 15

16 Ataşehir Aşkımız!... Biz Hizmet İçin Varız ATAŞEHİR İ KENT MİMARİSİNE VE ESTETİĞİNE UYGUN MODERN YAPILARA KAVUŞTURDUK! ///////// MUHTARLIK BİNALARINI YENİLEDİK Halkımızın özenle seçtiği, kendinden bildiği, aileden saydığı mahalle muhtarlarımıza her vesile ile destek oluyoruz. Bu kapsamda inşa ettiğimiz Ferhatpaşa, Yeni Çamlıca, Atatürk, Yenişehir ve İnönü mahalleleri muhtarlık binalarını halkımızın hizmetine sunduk. ///////// ATAŞEHİR DEKİ TAKSİCİ DOSTLARIMIZ DA MUTLU! Taksici meslektaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri kent mimarisi ile bütünleşen modern mekânlar oluşturduk. İlk etapta ilçemizdeki 10 taksi durağımızı yeniledik. Mart ayı sonuna kadar ise 4 taksi durağımızı daha yenilemiş olacağız. ///////// EĞİTİME TAM DESTEK Ataşehir Belediyesi olarak öğrencilerimizin iyi ve kaliteli öğrenim görebilmesi için eğitim kurumlarına her fırsatta destek oluyoruz. Amacımız kendine güvenen, özgür, yaratıcı bireyler yetişmesine katkıda bulunmak. Bu kapsamda ilçemizdeki okullarımızın bakım ve onarım çalışmalarını üstlenmeyi görev biliyoruz.

17 Battal İLGEZDİ CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Göreve geldiğimizden bu yana doğal afetlere karşı projeler hazırlıyor ve bu konuda en yetkin kurumlarla iş birlikleri gerçekleştiriyoruz. AKUT ile birlikte Türkiye nin ilk Özel Afet Eğitim ve Araştırma Enstitüsü nü Ataşehir de kurduk. Hem yetişkinlere hem de okullarda çocuklarımıza ve gençlerimize temel afet bilinci eğitimleri veriyoruz. SALLANACAK VAKİT YOK! AKUT LA BİRLİKTE DAHA DA GÜÇLÜYÜZ ///////// Yine belediyemizin Afet Koordinasyon Merkezi ni (AKOM) hayata geçirdik. AKOM un ilk çalışmalarından biri, GIS (Geographic Information System) tabanlı Ataşehir Afet Bilgi Sistemi (ABİS) oldu. Bu sistemi üzerinden paylaşıyoruz. ABİS ile ilçeye ait afet planları ve jeoloji haritaları görüntülenip ve en kısa yol analizleri yapılabiliyor. 17

18 Ataşehir Aşkımız!... Biz Hizmet İçin Varız BETONLA İNATLAŞTIK, YEŞİLİMİZİ ÇOĞALTTIK //////// 1 M 2 YEŞİL ALANI BİLE İMARA AÇMADIK! Plansız kentleşme İstanbul başta olmak üzere tüm kentlerimizi betonlaştırırken biz, Ataşehir de 1 metrekare yeşil alanı bile imara açmadık. Göreve geldiğimizde m² olarak devir aldığımız yeşil alan miktarını m² ye çıkardık. Böylece ilçemizdeki kişi başına düşen yeşil alan miktarı İstanbul daki en yüksek değerlerden biri olan 4,25 m² ye ulaştı. ATAŞEHİR İN GÖZ BEBEĞİ OLAN BARBAROS MAHALLESİ NDEKİ PARKLARIMIZ Cumhuriyet Meydanı Parkı : m 2 Mimar Sinan Parkı : m 2 Bülent Ecevit Parkı : m 2

19 Battal İLGEZDİ CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı İLÇEMİZE KAZANDIRDIĞIMIZ DİĞER ÖNEMLİ PARKLARIMIZ Nazım Hikmet Parkı : m 2 Erguvan Barış Parkı : m 2 19 Prof. Dr. N. Erbakan Parkı : m 2 Deniz Gezmiş Parkı : m 2

20 Ataşehir Aşkımız!... Biz Hizmet İçin Varız /////// ÇEVRE KONUSUNDA EN BİLİNÇLİ İLÇEYİZ BİZİM PROJEMİZİ TÜM TÜRKİYE KUCAKLADI: MAVİ KAPAK KAMPANYASI Belediye olarak Yeşil düşünüyor, yeşil yaşıyoruz! Çevreye ve doğaya duyarlı kampanyalarımızla Türkiye ye örnek oluyoruz. Öncülüğümüzde bugüne kadar ilçemizde 73 bin 604 ton ambalaj, 16 bin 301 kg pil, 380 ton bitkisel yağ, 710 ton motor yağı ve 9 bin 225 kg elektronik atığı topladık. Örneğin, Ataşehir Tane Tane Kapak Topluyor, Adım Adım Engelleri Aşıyor sloganıyla 2010 da Ataşehir de başlattığımız sosyal sorumluluk ve çevre projesi tüm yurda yayıldı. Milletimiz, bu projeyi çok sevdi ve ona Mavi Kapak Kampanyası adını verdi. Bu kampanya ile toplanan plastik kapaklar engelli vatandaşlarımız için tekerlekli sandalyeye dönüştürüldü. Ayrıca, geri dönüşümün gücü ve önemi ortaya çıkarılarak çevre bilincinin gelişimine katkı sunuldu.

21 Battal İLGEZDİ CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı ÇÖPLERİMİZ BİLE ÇİÇEK AÇTI ///////// KentPlus Ada da proje ortaklarımızla birlikte Çöpler Çiçek Olsun adını verdiğimiz yeni bir kampanya başlattık. Evsel atıkların organik kısımlarını ayrıştırarak bahçemiz ve saksılarımızda kullanılacak gübreyi artık kendi çöplerimizden elde ediyoruz. 21 PLASTİĞE HAYIR DEDİK ///////// Plastik poşet kullanımı dursun, gelecek yemyeşil olsun sloganıyla başlattığımız Pes Doğrusu, Bez Doğrusu projesi Ataşehirlilere plastik poşet kullanımının zararlarını anlatıp çevre konusunda bilinçlendirmeyi sürdürmekte. Bez torba kullanımını yaygınlaştırmak için bez torba, tişört, şapka ve broşürleri pazarlarda, alış-veriş merkezlerinde, büyük marketlerde kurduğumuz stantlarda dağıtıyoruz.

22 Ataşehir Aşkımız!... Biz Hizmet İçin Varız DAHA TEMİZ BİR ATAŞEHİR İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ /////// ÇÖPLERİ YER ALTINA ALIYORUZ Ataşehir de vatandaşlarımızın daha temiz, sağlıklı bir çevreye sahip olmaları için pek çok noktaya, kapalı ve sağlam mekanizmasıyla koku ve çöp sızıntısını önleyen yer altı konteynerleri yerleştiriyoruz. Türkiye genelinin üzerine çıkarak, ilçemizin yüzde 30 una yer altı konteynerleri yerleştirdik. 2 yıl içerisinde tüm Ataşehir de bu sisteme geçmeyi hedefliyoruz. /////// RENGARENK, ESTETİK SOKAKLAR İlçemizde görüntü kirliliği oluşturan trafolara cephe giydirmesi yaparak kent estetiği ile uyumlu hale getiriyoruz. Şimdiye kadar 100 tane trafoyu renklendirdik. Önümüzdeki 1 yıl içerisinde Ataşehir deki tüm trafoları kent estetiğine yaraşır görünüme ulaştıracağız. ESKİ YENİ /////// ATAŞEHİR DE MİKROPLARA GEÇİT YOK! HALKIMIZIN SAĞLIĞINI ÖNEMSİYORUZ 2009 dan bu yana Ataşehir deki ortak kullanım alanlarını dezenfekte ediyoruz. Hastalık yapıcı mikropları yok etmek, çocuklarımızın ve halkımızın sağlığını korumak amacıyla ilçemizde bulunan okullarımızı 8-10 günlük aralıklarla mikroplardan arındırıyoruz.

23 Battal İLGEZDİ CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı BİZİM İÇİN TÜM CANLAR KUTSALDIR ONLAR BİZİM CAN DOSTUMUZ! ///////// Ataşehirimiz de bizlerle birlikte yaşayan can dostlarımızı unutmuyor, onların yaşamlarını bir nebze de olsa kolaylaştırabilmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İlçemizde gönüllüler ile birlikte sahipsiz hayvanlara kuduz aşısı ve parazit ilaçlaması yapıyoruz. Ayrıca sokak hayvanlarını kısırlaştırıyor, hasta ya da yaralı olanlara gerekli tedavileri uyguluyoruz. 23 YAŞAM ONLARLA GÜZEL ///////// Sokak hayvanlarının özellikle yaz aylarında artan su ihtiyacını karşılamak amacıyla, ilçemiz sınırlarında bulunan parklara şehir şebeke suyu ile entegre otomatik su istasyonları yerleştirdik. Zorlu kış şartlarında ilçemizde yaşayan sahipsiz hayvanların gıda ihtiyacını karşılamak amacıyla da beslenme odaları kurduk.

24 Ataşehir Aşkımız!... Biz Hizmet İçin Varız //////// CAN DOSTUM NAKİL AMBULANSI Sokak hayvanları bizim can dostumuz. Yardıma muhtaç yaralı sokak hayvanları için Can Dostum Nakil Ambulansı hizmetini başlattık. Bu hizmetle yaralı ve sakatlanmış hayvanlara acil müdahale ederek tedavilerini gerçekleştiriyoruz. //////// KEDİ EVİ Ataşehir Belediyesi olarak can dostlarımız için başlattığımız bir diğer hizmet ise, Kedi Evleri. İlçe genelinde site ve apartmanların bahçelerindeki 90 a yakın noktaya yerleştirdiğimiz yuvalar sayesinde, sokak kedileri kış aylarında soğuktan korunuyor. Proje kapsamında Ataşehirli hayvan gönüllülerine kedilerin beslenmesi için düzenli olarak mama yardımında da bulunuyoruz. İlçemizin ihtiyaçlarını tespit edip, can dostlarımız için yeni hizmetler sunmaya devam edeceğiz.

25 Battal İLGEZDİ CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı KÜLTÜR VE SANATIN KALBİ ATAŞEHİR DE ATIYOR Ataşehir i müziğin, resmin, tiyatronun, dansın hayat bulduğu, capcanlı bir yaşam alanı haline getirmeyi hedefliyoruz. Bu amaçla ilçemizde üç kültür kompleksimizin inşasını sürdürüyoruz: Örnek Mahallesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi, İçerenköy Kemal Sunal Kültür Merkezi ve İçerenköy Neşet Ertaş Kültür Evi 2014 yılı içinde kapılarını halkımıza açacak olan bu merkezler ilçemizin adını dünyaya duyuracak etkinliklere ev sahipliği yapacaklar. Ama biz ilk hizmet dönemimizde salonlarımız olmaması bahanesine sığınmadık ve her vesile ile Ataşehirlileri tümü ücretsiz olan sanat etkinlikleri ile buluşturduk. 25 Örnek Mahallesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi

26 Ataşehir Aşkımız!... Biz Hizmet İçin Varız İçerenköy Kemal Sunal Kültür Merkezi İçerenköy Neşet Ertaş Kültür Evi

27 Battal İLGEZDİ CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı USTALAR ATAŞEHİR E SES VERİYOR ///////// Bülent Ortaçgil, İdil Biret, Kerem Görsev, Erkan Oğur, Hüsnü Şenlendirici ve Fahir Atakoğlu gibi onlarca uluslararası sanatçımız sizlerle buluştu. SEVİNCİMİZ DE TÜRKÜDÜR BİZİM, HÜZNÜMÜZ DE ///////// Kardeş Kültürlerin Festivali nde her yıl ilçemizde ünlü yıldızları ağırlıyor, milyonlarca vatandaşımızla birlikte kardeşlik türküleri söylüyoruz. Geleneksel hale gelen festivalimizde birbirinden ünlü sanatçıları ve müzik gruplarını Ataşehirlilerle buluşturuyoruz. 27 TİYATRO FESTİVALLERİ ///////// Toplumun ortak değerlerini güçlendirmek ve kentsel yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla her yıl geleneksel olarak tiyatro festivalleri düzenliyoruz. Yetişkinler ve çocuklar için ayrı ayrı düzenlediğimiz festivallerde en önemli sanatçılarımız ve oyunları Ataşehir e misafir oluyor.

28 Ataşehir Aşkımız!... Biz Hizmet İçin Varız //////// CEMAL SÜREYA ETKİNLİK VE SERGİ SALONU Cemal Süreya Etkinlik ve Sergi Salonumuz uluslararası fotoğraf ve resim gibi sanat etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. //////// SANAT EĞİTİMLERİNİ MAHALLELERİMİZE GETİRİYORUZ Başta çocuklar ve gençler olmak üzere 7 den 70 e tüm Ataşehirliler in ilgi duydukları sanat eğitimlerini ücretsiz almaları için kurslar düzenliyoruz. Yılda 12 bin öğrencimiz ücretsiz sanat ve spor eğitimlerimizden yararlanıyor. Eğitimlerimizden faydalanan kursiyerlerimizden oluşan gruplarla Çocuk Orkestrası, Halk Oyunları, Perküsyon ve Halk Müziği topluluklarımızı kurduk. Halk Oyunları ve Perküsyon topluluklarımız şimdiden uluslararası başarılara imza atıyor.

29 Battal İLGEZDİ CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı EN MUTLU GÜNLERİNİZDE YANINIZDAYIZ İlçemize kazandırmaktan gurur duyduğumuz hizmetlerimizden biri de Küçükbakkalköy de inşa ettiğimiz Nikah Salonu Kompleksi. Son derece modern ve şık tasarlanan Nikah Salonu Kompleksimiz de her gün onlarca çift mutluluğa evet diyor. Kompleksimizde biri 400 kişilik olmak üzere, üç farklı evlendirme salonu ile gelin odaları bulunuyor. Profesyonel ses, ışık ve görüntü sistemleri ile donattığımız 400 kişilik büyük salonda konferans, konser ve tiyatro gibi farklı etkinliklere de ev sahipliği yapıyoruz. ATAŞEHİR BELEDİYESİ NİKAH SALONU ///////// BİZ GERÇEK DEMOKRATIZ, MUHALEFETİN SESİNİ KISMAYIZ 29 ATAŞEHİR BELEDİYESİ MECLİS SALONU ///////// Hayallerimizdeki demokratik koşulların oluşturulabilmesi için Türkiye nin en modern Meclis Salonu nu Ataşehir de inşa ettik... Demokrasiye yaraşan Ataşehir Belediyesi Meclis Salonu nda üyeler oturdukları yerden konuşma yapabiliyor ve oylarını elektronik ortamda kullanabiliyorlar. Ayrıca söz alan üyelerin görüntüsü büyük ekrana yansıtılarak, tüm izleyicilerin de toplantıyı rahatlıkla izlemesi sağlanıyor. Binada parti grupları, komisyonlar ve arşiv için de modern donanımlar bulunuyor.

30 Ataşehir Aşkımız!... Biz Hizmet İçin Varız GÜLERYÜZLÜ BELEDİYECİLİK /////////// DİL, DİN, IRK, KÜLTÜR ve MEZHEP FARKI GÖZETMEDİK, ETMEYECEĞİZ! Halkımızdan gelen her türlü talep ve şikâyeti, geldiği mecra ne olursa olsun samimiyetle yanıtlamak isteyen bir halkla ilişkiler kültürü oluşturduk. Belediyemizin kapısından içeri giren herkesi evimize gelmiş bir misafir kabul ediyor ve güler yüzle karşılıyoruz. 65 yaş ve üstündeki vatandaşlarımıza tüm işlemleri boyunca refakat ediyor, tüm ziyaretçilerimize gün boyu çay - kahve vb. ikramlarda bulunuyoruz. Çağrı Merkezimiz ve sosyal medya hesaplarımızla da 7 gün 24 saat halkımızın hizmetindeyiz atasehir.bel.tr facebook.com/atasehirbld twitter.com/atasehirbld

31 Battal İLGEZDİ CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı CADDE CADDE, SOKAK SOKAK BELEDİYECİLİK Başkan Ataşehir i Dinliyor ismini verdiğimiz proje kapsamında 17 mahallemizdeki her evi kapı kapı dolaşıyor; vatandaşlarımızın belediye hizmetleriyle ilgili memnuniyet, beklenti ve şikâyetlerini tespit ediyoruz. Vatandaşlarımızın talepleri tablet bilgisayarlar üzerinden anında yetkili birimlere ulaştırılıyor ve hızla müdahale ediyoruz. 31 Öte yandan mahallelerde iletişim noktaları kurarak, vatandaşlarımızın belediye hizmetlerinden en kolay şekilde yararlanmalarını sağlıyoruz. İlk iletişim noktasını Küçükbakkalköy de hizmete sunduk. Çok yakında Yenişehir ve Ferhatpaşa birimlerimiz de kapılarını halkımıza açacak.

32 Ataşehir Aşkımız!... Biz Hizmet İçin Varız ATAŞEHİR İN ULAŞIM PLANINI HAZIRLADIK! Ataşehir 3 farklı ilçe ile bir beldeden gelen 17 mahalleden oluşuyor. Bu nedenle ilçemizde entegre bir ulaşım sistemi bulunmuyor. İmar bütünlüğü de bulunmadığı için cadde ve sokakların genişlikleri de her mahallede farklılıklar gösteriyor. Bildiğiniz gibi İstanbul da ulaşım ile ilgili tüm planlama ve uygulama yetkisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi ne ait. Ancak biz görev alanımızda olmamasına rağmen ilçemizin tümünü kapsayacak şekilde bir Ulaşım Planı hazırladık. Bu planı uygulanmasını sağlamak üzere İBB Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü nün onayına sunduk. Ataşehir Ulaşım Planı 2014 Yılı Ocak ayında söz konusu kurum tarafından onaylandı. Önümüzdeki Nisan ayından itibaren plan uygulamaları aşama aşama hayata geçecek. Bu sayede Ataşehir trafiğinde aşamalı bir şekilde rahatlamalar olacak. Örneğin bölgemizde TOKİ uygulama alanında kalan alanlarda yapılan inşaatların hafriyatlarının taşınacağı güzergahlar İBB ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından belirleniyor ve bu konuda belediyemizin herhangi bir tasarruf yetkisi bulunmuyor. Ataşehir Ulaşım Planı çerçevesinde Nisan ayından itibaren bölgemizin önemli ulaşım akslarına belirli saatler dışında ağır tonajlı hafriyat kamyonlarının girmesi yasaklanacak. Bu plan sayesinde ilçemizde trafik sinyalizasyon lambalarının süresi, tek ve çift yön uygulamaları, parklanma gibi çok sayıda probleme çözüm üretmeye başlamış olacağız.

33

34 Ataşehir de sizlerle beraber yürüyecek uzun bir yolumuz ve yapacak daha çok işimiz var. Bu süreçte gereken desteği vereceğinizden, Ataşehir deki gelişimi sürekli kılacağınızdan en küçük bir şüphem yok. Sizden oy verirken siyasi parti ayrımından daha çok ülkemizin ve ilçemizin geleceğini düşünmenizi istiyorum. Unutmayın siz varsanız ben de varım. Ve biz varsak modern ve çağdaş bir Ataşehir var Battal İLGEZDİ CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı

35 Şimdi söz sizde! 30 Mart ta yasakların olmadığı demokratik ve çağdaş bir Türkiye için mutlaka oy kullanın.

36

Faliyet Raporları. Toplu İş Sözleşmesi Çalışanlarımızın özlük haklarını düzenleyen Toplu İş Sözleşmesinin geliştirilerek uygulanmasına devam edilecek.

Faliyet Raporları. Toplu İş Sözleşmesi Çalışanlarımızın özlük haklarını düzenleyen Toplu İş Sözleşmesinin geliştirilerek uygulanmasına devam edilecek. 2010 Mali Yılı Çalışma Programı Faliyet Raporları Personel Çalışanların daha verimli olabilmesi için özellikle halkla ilişkiler konusunda hizmetiçi eğitim çalışması programlanacaktır. Toplu İş Sözleşmesi

Detaylı

FERHATPAŞA NIN KADERİNİ DEĞİŞTİRDİK

FERHATPAŞA NIN KADERİNİ DEĞİŞTİRDİK Battal İLGEZDİ CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı ADİL EŞİTLİKÇİ İNSANA SAYGILI DOĞA DOSTU ŞEFFAF ÜRETKEN KATILIMCI FERHATPAŞA NIN KADERİNİ DEĞİŞTİRDİK 2009 yılında göreve geldiğimiz ilk gün, Ferhatpaşa

Detaylı

ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOSYAL YARDIM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOSYAL YARDIM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOSYAL YARDIM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin

Detaylı

Belediyemiz her zaman vatandaşın yanında

Belediyemiz her zaman vatandaşın yanında Belediyemiz her zaman vatandaşın yanında Sağlık ve Ev Hizmetleri Projesi kapsamında belediye temizlik ekipleri, ilçe sınırlarında ikamet eden 60 yaş üstü, kimsesiz, muhtaç ve engelli kişilerin evlerine

Detaylı

İşte Eşitlik Platformu tanıtıldı

İşte Eşitlik Platformu tanıtıldı İşte Eşitlik Platformu tanıtıldı Ocak 15, 2013-3:55:02 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın himayesinde kurulan ''İşte Eşitlik Platformu'' tanıtıldı. Toplumsal cinsiyete dayalı eşitsizlikle mücadele

Detaylı

Ortaköy. yeni yıl. 22:00'da ise sahneye. Belediyesi'nin. dedi. Ortaköy. giren çocuklar da vardı. Çocuklar,

Ortaköy. yeni yıl. 22:00'da ise sahneye. Belediyesi'nin. dedi. Ortaköy. giren çocuklar da vardı. Çocuklar, 2 OCAK 2013 Ortaköy'de yeni yıl Belediyesi'nin organizasyonunda, Ortaköy Meydanı'dna kutlamalar için özel platform kuruldu. Boğaz manzarasında yeni yıla girecek vatandaşlar, yılbaşı kutlamalarına erken

Detaylı

www.besiktas.com.tr Günlük Kent Gazetesi 4/c'yi de kaldır!.. cümlelerine yer verildi. Basın açıklamasında özetle; Kamuda çalıştırlan

www.besiktas.com.tr Günlük Kent Gazetesi 4/c'yi de kaldır!.. cümlelerine yer verildi. Basın açıklamasında özetle; Kamuda çalıştırlan 11 NİSAN 2013 0 212 260 23 60-0 212 260 52 29 %50 ye varan indirimler 4/C'lilerin eylemi TÜRK Büro-Sen öncülüğünde, 4/C'lilerin haklarının iadesi amacıyla ülke çapında eylemler düzenlenmeye başlatıldı.

Detaylı

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ ADANA KENT SORUNLARI SEMPOZYUMU / 16 2008 BU BİR TMMOB YAYINIDIR TMMOB, bu makaledeki ifadelerden, fikirlerden, toplantıda çıkan sonuçlardan ve basım hatalarından sorumlu değildir. ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Detaylı

NİSAN 2013 SAYI:16 ŞEHİRLER ÇOCUKLARIMIZA GÖRE OLSUN

NİSAN 2013 SAYI:16 ŞEHİRLER ÇOCUKLARIMIZA GÖRE OLSUN NİSAN 2013 SAYI:16 ŞEHİRLER ÇOCUKLARIMIZA GÖRE OLSUN S Ö Y L E Ș İ Avrupa Birliği Yatırımları Daire Bașkanı Okuyucularımız için Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Bașkanlığı hakkında bilgi verebilir misiniz?

Detaylı

DEĞERLENDİRME NOTU: Mehmet Buğra AHLATCI Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, Sosyolog

DEĞERLENDİRME NOTU: Mehmet Buğra AHLATCI Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, Sosyolog DEĞERLENDİRME NOTU: Mehmet Buğra AHLATCI Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, Sosyolog KONYA KARAMAN BÖLGESİ BOŞANMA ANALİZİ 22.07.2014 Tarihsel sürece bakıldığında kalkınma,

Detaylı

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ KINIK SONUÇ RAPORU

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ KINIK SONUÇ RAPORU 1 2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ KINIK SONUÇ RAPORU Tarih: 10 Aralık 2010 Yaklaşık Katılımcı Sayısı: 40 Katılımcı listesindeki Sayı: 38 Katılımcı Düzeyi ve Profili: 2 3 4 Dağıtılan Belgeler:

Detaylı

T.C. ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI. TÜRKİYE NİN EN TEMİZ KENTİ PROJESİ İLE İLGİLİ USUL ve ESASLAR

T.C. ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI. TÜRKİYE NİN EN TEMİZ KENTİ PROJESİ İLE İLGİLİ USUL ve ESASLAR T.C. ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI TÜRKİYE NİN EN TEMİZ KENTİ PROJESİ İLE İLGİLİ USUL ve ESASLAR PROJENİN ADI : Temiz Kentim YarıĢması PROJENİN HEDEFİ : Ġçinde bulunduğumuz yüzyıl; hızlı nüfus artıģı,

Detaylı

Amacımız Fark Yaratacak Makine Mühendisleri Yetiştirmek - OAIB Moment Expo

Amacımız Fark Yaratacak Makine Mühendisleri Yetiştirmek - OAIB Moment Expo Sayfa 1 / 6 OCAK 2016 SAYI: 92 Gelişen teknolojiye ayak uydurabilen, teknik bilgi ve becerilere sahip fark yaratacak lider makine mühendisleri yetiştirmek üzere yola çıktıklarını belirten MEF Üniversitesi

Detaylı

SİİRT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç

SİİRT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç SİİRT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Siirt Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama

Detaylı

BODRUM'A LELEG YOLU YAPILIYOR

BODRUM'A LELEG YOLU YAPILIYOR BODRUM'A LELEG YOLU YAPILIYOR BODTO Turizm Altyapı Projelerine Devam Ediyor Bodrum Ticaret Odası nın, 2014-2017 Stratejik Planı amaç ve hedefleri kapsamında, Bodrum da turizm sezonunun uzatılması, sektörün

Detaylı

Bodrum da hafriyat atıkları geri kazanım tesisi hizmete başladı

Bodrum da hafriyat atıkları geri kazanım tesisi hizmete başladı Bodrum da hafriyat atıkları geri kazanım tesisi hizmete başladı Bodrum da hafriyat atıkları geri kazanım tesisi hizmete başladı Büyükşehir Belediyesi tarafından yatırımı gerçekleştirilen çevreci yatırım;

Detaylı

Türk İşaret Dili sistemi oluşturuluyor

Türk İşaret Dili sistemi oluşturuluyor Türk İşaret Dili sistemi oluşturuluyor Ekim 14, 2011-2:43:35 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ''Bedensel, işitme ve görme özürlüler kendi içinde sınava tabi tutulacak. 2012 yılının ilk çeyreğinde

Detaylı

Medeniyetin esası, gelişme ve gücün temeli aile hayatındadır. Mustafa Kemal ATATÜRK

Medeniyetin esası, gelişme ve gücün temeli aile hayatındadır. Mustafa Kemal ATATÜRK 1 Haziran 2014 Medeniyetin esası, gelişme ve gücün temeli aile hayatındadır. Mustafa Kemal ATATÜRK 2 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı işbirliği ile

Detaylı

İşletme Gelişimi Atölye Soruları

İşletme Gelişimi Atölye Soruları İşletme Gelişimi Atölye Soruları Şemsettin Akçay Satış Pazarlama ve İnovasyon Mühendisi İşletmenizi Başarıya Götüren 50 Soru! Bir gün küçük kızımız Lara (o zaman 3.5 yaşındaydı): Baba deniz gölgesi nedir,

Detaylı

Sayın Valim, Sayın Rektörlerimiz, Değerli Hocalarımız ve Öğrencilerimiz Ardahan Üniversitesi Değerli öğrenciler, YÖK Kültür Sanat Söyleşileri

Sayın Valim, Sayın Rektörlerimiz, Değerli Hocalarımız ve Öğrencilerimiz Ardahan Üniversitesi Değerli öğrenciler, YÖK Kültür Sanat Söyleşileri Sayın Valim, Sayın Rektörlerimiz, Değerli Hocalarımız ve Öğrencilerimiz Ardahan da, Ardahan Üniversitesi nde sizlerle birlikte olmaktan memnuniyetimi bildirerek sözlerime başlamak isterim. Hepinizi sevgi

Detaylı

Yapı ve Deprem Yönetmelikleri, alan kullanım yönetmeliklerinin gözden geçirilmesi ve gerekiyorsa yeniden düzenlenmesi

Yapı ve Deprem Yönetmelikleri, alan kullanım yönetmeliklerinin gözden geçirilmesi ve gerekiyorsa yeniden düzenlenmesi Afet Yö netimi İnsan toplulukları için risk oluşturan afetlerin önlenmesi ve zararlarının azaltılması, afetlere karşı hazırlıklı olunması, afet anında hızlı ve etkili bir kurtarma, ilk yardım, geçici barındırma

Detaylı

KASIM AYI VELİ BÜLTENİ

KASIM AYI VELİ BÜLTENİ 2010-2011 KASIM AYI VELİ BÜLTENİ Kasım Ayı ndan herkese Merhaba Sonbahar Mevsimi nin kendisini iyice hissettirmeye başladığı dopdolu bir Ekim Ayı nı geride bıraktık. Kasım Ayı nda yepyeni öğrenmelerin,

Detaylı

KAHRAMAN KART BASINA TANITILDI

KAHRAMAN KART BASINA TANITILDI KAHRAMAN KART BASINA TANITILDI Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi özellikle toplu taşıma araçlarında kullanılacak olan Kahraman Kart ın basına tanıtımı yapıldı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye binası

Detaylı

Tam yağlı süt ürünleri tüketen erkeklere kötü haber

Tam yağlı süt ürünleri tüketen erkeklere kötü haber Tam yağlı süt ürünleri tüketen erkeklere kötü haber Sağlıklı, güçlü kuvvetli bir erkeksiniz ama çocuğunuz olmuyorsa bu önemli sorunun sebebi yediklerinizle ilgili olabilir. Erkekler üzerinde yapılan bilimsel

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Muş Alparslan Üniversitesi Uzaktan

Detaylı

(ÇEKAP) Çevresel Kapasitemiz Gelişiyor

(ÇEKAP) Çevresel Kapasitemiz Gelişiyor (ÇEKAP) Çevresel Kapasitemiz Gelişiyor Eğitimlerin 2. Ayağı 6-7 Mayıs ta Erzurum da Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Türkiye tarafından yürütülen ve temel yararlanıcısı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olan Türkiye

Detaylı

AİLE DİNİ REHBERLİK BÜROSU

AİLE DİNİ REHBERLİK BÜROSU DİN HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TİREBOLU MÜFTÜLÜĞÜ AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU MUTLULUĞUNUZA REHBERLİK EDER Yüce Allah ın aileye bahşettiği sevgi ve rahmetin çeşitli unsurlarla beslenmesi gerekir. Bunların

Detaylı

ZAĞNOS VADİSİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

ZAĞNOS VADİSİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ ADANA KENT SORUNLARI SEMPOZYUMU / 15 2008 BU BİR TMMOB YAYINIDIR TMMOB, bu makaledeki ifadelerden, fikirlerden, toplantıda çıkan sonuçlardan ve basım hatalarından sorumlu değildir. ZAĞNOS VADİSİ KENTSEL

Detaylı

İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa Büyükşehir Belediyelerinin, göçle derinleşen

İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa Büyükşehir Belediyelerinin, göçle derinleşen Proje Amacı: İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa Büyükşehir Belediyelerinin, göçle derinleşen sosyo-ekonomik entegrasyon ve çevreyle ilintili problemlerin azaltmasına yönelik kurumsal kapasitelerinin artırılmasına

Detaylı

Kent Hastanesi, Hepimizden Önce Çocuklarımızın Hastanesi!

Kent Hastanesi, Hepimizden Önce Çocuklarımızın Hastanesi! Kent Hastanesi, Hepimizden Önce Çocuklarımızın Hastanesi! www.kenthospital.com Kent Hastanesi, hepimizden önce çocuklarımızın hastanesi! Çünkü, çocuklarımız, hepimizin geleceği! Kuruluşumuzdan bu yana

Detaylı

Trans Terapi Toplantılarının On Beşincisi Gerçekleşti. SPoD LGBTİ, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü yü Ziyaret Etti

Trans Terapi Toplantılarının On Beşincisi Gerçekleşti. SPoD LGBTİ, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü yü Ziyaret Etti Trans Terapi Toplantılarının On Beşincisi Gerçekleşti SPoD LGBTİ ve Uzman Psikiyatrist Dr. Seven Kaptan ın gönüllü işbirliğiyle Şubat 2013 ten itibaren düzenlenen Trans Terapi Toplantıları nın on beşincisi

Detaylı

TMMOB EH R PLANCILARI ODASI TRABZON UBES III. DÖNEM (2014-2016) ÇALI MA PROGRAMI

TMMOB EH R PLANCILARI ODASI TRABZON UBES III. DÖNEM (2014-2016) ÇALI MA PROGRAMI TMMOB EH R PLANCILARI ODASI TRABZON UBES III. DÖNEM (2014-2016) ÇALI MA PROGRAMI I. KURUMSALLA MA VE ÖRGÜTLENMEN N GEL LMES Trabzon ubesi nin kurumsal ve örgütlenme yap güçlendirerek daha etkin ve verimli

Detaylı

KOLON KANSERİNİ DEV MAKET İLE TANITTILAR

KOLON KANSERİNİ DEV MAKET İLE TANITTILAR KOLON KANSERİNİ DEV MAKET İLE TANITTILAR Bodrum Rotary Kulübü Bugün 1 Saat, Yarın 1 Hayat adı verilen farkındalık projesi Bodrum da başladı. Proje kapsamında halkı bilgilendirmek için el ilanları, broşürler

Detaylı

2.000 SOSYOLOG İLE YAPILAN ANKET SONUÇLARINA DAİR DEĞERLENDİRMEMİZ. Anayasa nın 49. Maddesi :

2.000 SOSYOLOG İLE YAPILAN ANKET SONUÇLARINA DAİR DEĞERLENDİRMEMİZ. Anayasa nın 49. Maddesi : 2.000 SOSYOLOG İLE YAPILAN ANKET SONUÇLARINA DAİR DEĞERLENDİRMEMİZ Anayasa nın 49. Maddesi : A. Çalışma Hakkı ve Ödevi Çalışma, herkesin hakkı ve ödevidir. Devlet, çalışanların hayat seviyesini yükseltmek,

Detaylı

SORUMLULUK PROJELERİ

SORUMLULUK PROJELERİ YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ Sosyal Sorumluluk Projesi, Yaşar Üniversitesi nin kurumsal bilim iddiasının unsurlarından biridir; bu iddianın, akademik ve idari

Detaylı

Hakan Yusuf GÜNER Afyonkarahisar Valisi

Hakan Yusuf GÜNER Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf GÜNER Afyonkarahisar Valisi EYLÜL 2014 Çevresi hakkında duyarlı, Ortak değerlere katkı sağlayan, Kirliliğin kaderimiz olmadığının farkında olan bedenen sağlıklı bireylerden oluşan bir toplum

Detaylı

YÖNETMELİK. a) Çocuk: Daha erken yaşta ergin olsa bile 18 yaşını doldurmamış kişiyi,

YÖNETMELİK. a) Çocuk: Daha erken yaşta ergin olsa bile 18 yaşını doldurmamış kişiyi, 27 Mart 2012 SALI Resmî Gazete Sayı : 28246 Bingöl Üniversitesinden: YÖNETMELİK BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÇOCUK ARAŞTIRMA VE REHBERLİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin

Detaylı

ÖNSÖZ. Sevgili MMKD üyeleri,

ÖNSÖZ. Sevgili MMKD üyeleri, İçindekiler ÖNSÖZ... 2 GİRİŞ... 3 Genel Kurul Toplantısı... 3 Yönetim Kurulu nda Üye ve Görev Değişiklikleri... 3 MMKD Stratejik Plan Çalışması... 3 PROJELER... 4 Kapılar Müzecilere Açık Projesi... 4 Derneklere

Detaylı

S V L TOPLUM, YEREL YÖNET MLER VE GENÇL K AB ÜYEL YOLUNDA" S V L TOPLUMLA D YALOG TOPLANTISI 4 SONUÇ B LD RGES 11 ARALIK 2010, STANBUL

S V L TOPLUM, YEREL YÖNET MLER VE GENÇL K AB ÜYEL YOLUNDA S V L TOPLUMLA D YALOG TOPLANTISI 4 SONUÇ B LD RGES 11 ARALIK 2010, STANBUL S V L TOPLUM, YEREL YÖNET MLER VE GENÇL K AB ÜYEL YOLUNDA" S V L TOPLUMLA D YALOG TOPLANTISI 4 SONUÇ B LD RGES 11 ARALIK 2010, STANBUL "Sivil Toplum, Yerel Yönetimler ve Gençlik AB Üyeli i Yolunda Sivil

Detaylı

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel Esaslar Amaç Madde 1- (1)Bu

Detaylı

SERMAYE PİYASASI KURULU İKİNCİ BAŞKANI SAYIN DOÇ. DR. TURAN EROL UN. GYODER ZİRVESİ nde YAPTIĞI KONUŞMA METNİ 26 NİSAN 2007 İSTANBUL

SERMAYE PİYASASI KURULU İKİNCİ BAŞKANI SAYIN DOÇ. DR. TURAN EROL UN. GYODER ZİRVESİ nde YAPTIĞI KONUŞMA METNİ 26 NİSAN 2007 İSTANBUL SERMAYE PİYASASI KURULU İKİNCİ BAŞKANI SAYIN DOÇ. DR. TURAN EROL UN GYODER ZİRVESİ nde YAPTIĞI KONUŞMA METNİ 26 NİSAN 2007 İSTANBUL Sözlerime gayrimenkul ve finans sektörlerinin temsilcilerini bir araya

Detaylı

YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler

YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler Kurul, komisyon ve ekiplerin oluşturulması MADDE 107- (1) Okullarda, eğitim, öğretim ve yönetim etkinliklerinin verimliliğinin sağlanması, okul ve çevre işbirliğinin

Detaylı

YÖNETMELİK KAFKAS ÜNİVERSİTESİ ARICILIĞI GELİŞTİRME UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK KAFKAS ÜNİVERSİTESİ ARICILIĞI GELİŞTİRME UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ 22 Mayıs 2012 SALI Resmî Gazete Sayı : 28300 Kafkas Üniversitesinden: YÖNETMELİK KAFKAS ÜNİVERSİTESİ ARICILIĞI GELİŞTİRME UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

YÜKSEK HIZLI DEMİRYOLU YOLCULUKLARININ ÖZELLİKLERİ

YÜKSEK HIZLI DEMİRYOLU YOLCULUKLARININ ÖZELLİKLERİ YÜKSEK HIZLI DEMİRYOLU YOLCULUKLARININ ÖZELLİKLERİ Hazırlayan: Doç.Dr. Hakan Güler Sakarya Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Karlsruhe Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Almanya

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK İŞBİRLİĞİ PROJE DANIŞMANLIK EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK İŞBİRLİĞİ PROJE DANIŞMANLIK EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK İŞBİRLİĞİ PROJE DANIŞMANLIK EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı,

Detaylı

T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ BİRİM GÖREV TANIMLARI

T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ BİRİM GÖREV TANIMLARI BAĞLI OLDUĞU MEDİKO-SOSYAL ve GENÇLİK DANIŞMA MERKEZİ SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI Üniversite öğrencilerimize sağlık danışmanlık hizmeti verilmektedir. Ayrıca Ağız ve Diş Sağlığı Biriminde personel

Detaylı

G Ü N D E M. 2. Geçen birleģime ait tutanak özetinin okunması ve oylanması.

G Ü N D E M. 2. Geçen birleģime ait tutanak özetinin okunması ve oylanması. İL GENEL MECLİSİNİN 2016 YILI MAYIS AYI TOPLANTISI GENEL GÜNDEMİ (Valilik Toplantı Salonu 02.03.04.05/05/2016 tarihleri arası Eynesil İlçesi 06/05/2016) G Ü N D E M 1. Yoklama. 2. Geçen birleģime ait tutanak

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (Değişik:RG-14/2/2014-28913) (1) Bu Yönetmeliğin amacı; yükseköğrenim

Detaylı

MÜDÜR YARDIMCILARI HİZMET İÇİ EĞİTİMİ

MÜDÜR YARDIMCILARI HİZMET İÇİ EĞİTİMİ MÜDÜR YARDIMCILARI HİZMET İÇİ EĞİTİMİ 1-2 Kasım 2013 tarihlerinde TED Okulları nda görev yapan müdür yardımcılarına yönelik olarak Antalya da bir hizmet içi eğitim gerçekleştirilmiştir. 25 TED Okulu ndan

Detaylı

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ YAZILIM KULÜBÜ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Kuruluş Gerekçesi, Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ YAZILIM KULÜBÜ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Kuruluş Gerekçesi, Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ YAZILIM KULÜBÜ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM Kuruluş Gerekçesi, Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Kuruluş Gerekçesi Kulüp, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Yazılım Kulübü ismi ile

Detaylı

ELEKTRONİK VE HABERLEŞME MÜHENDİSİ

ELEKTRONİK VE HABERLEŞME MÜHENDİSİ TANIM İletişim sistemlerinin ve her türlü elektronik aletin tasarımı, üretim teknolojisi, çalışma ilkeleri, yapımı ve işletilmesi ile ilgili alanlarda çalışan kişidir. A- GÖREVLER Elektronik ve haberleşme

Detaylı

Girişimcileri destekleyen

Girişimcileri destekleyen Girişimcileri destekleyen kurum ve kuruluşlar KONUYA BAŞLARKEN 1. 2. Girişimci adayları kuracakları işlerle ilgili ne gibi desteklere ihtiyaç duyarlar? Kredi, hibe, teşvik kavramları size ne ifade etmektedir?

Detaylı

PROJE ODAKLI İŞ GELİŞTİRME; Kent Atölyeleri örneği

PROJE ODAKLI İŞ GELİŞTİRME; Kent Atölyeleri örneği PROJE ODAKLI İŞ GELİŞTİRME; Kent Atölyeleri örneği A.Faruk GÖKSU-ÇEKÜL Vakfı www.cekulvakfi.org.tr www.kentselyenileme.org ÇEKÜL Vakfı, kurulduğu günden bugüne kadar, Kendini Koruyan Kentler adı altında,

Detaylı

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü 07.03.2012 06:18

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü 07.03.2012 06:18 http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2012/03/201203... 1 of 5 6 Mart 2012 SALI Resmî Gazete Sayı : 28225 Atatürk Üniversitesinden: YÖNETMELİK ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ASTROFİZİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

Detaylı

Başkan Acar Bursa da Sosyal Güvenlik Reformunu Anlattı

Başkan Acar Bursa da Sosyal Güvenlik Reformunu Anlattı Başkan Acar Bursa da Sosyal Güvenlik Reformunu Anlattı SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI FATİH ACAR: - 2008 YILINDA SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR SOSYAL GÜVENLİK SİSTEMİNİN TEMELLERİ ATILDI - İLAÇ VE TIBBİ MALZEME KONUSUNDA

Detaylı

T.C NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ Yapı Ġşleri ve Teknik Daire Başkanlığı GÖREV TANIM FORMU

T.C NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ Yapı Ġşleri ve Teknik Daire Başkanlığı GÖREV TANIM FORMU UZMANLIK ALANI BAĞLI OLDUĞU UNVAN Teknik Hizmetler Mühendis İnşaat Mühendisi Daire Başkanı Mühendis unvanının gerektirdiği yetki ve devredilmiş olan yetkiler çerçevesinde sorumlu olduğu iş ve işlemleri

Detaylı

ELAZIĞ - TUNCELİ ZİYARETİ

ELAZIĞ - TUNCELİ ZİYARETİ SAYI : BİR 7-11 MAYIS 2009 ELAZIĞ - TUNCELİ ZİYARETİ Ben siyasi hayatım ve ülke sevdamla ilgili olarak tüm Türkiye yi memleketim bilirim ancak Çemişgezek benim doğup, büyüdüğüm yer. Elazığ Valisi Muammer

Detaylı

Parti Program ve Tüzüklerin Feminist Perspektiften Değerlendirilmesi i

Parti Program ve Tüzüklerin Feminist Perspektiften Değerlendirilmesi i Parti Program ve Tüzüklerin Feminist Perspektiften Değerlendirilmesi i Parti içi disiplin mekanizması (cinsel taciz, aile içi şiddet vs. gibi durumlarda işletilen) AKP CHP MHP BBP HDP Parti içi disiplin

Detaylı

Firmadaki Mevcut Öğrenme Faaliyetleri 2.2. Aşama

Firmadaki Mevcut Öğrenme Faaliyetleri 2.2. Aşama DE/11/LLP-LDV/TOI 147 420 Firmadaki Mevcut Öğrenme Faaliyetleri 2.2. Aşama 1. Adınız: 2. İşletmenin Adı: 3. Tarih: Evet Hayır Bilmiyorum 1. Mevcut işinizde mesleki eğitim fırsatlarına erişebiliyor musunuz?

Detaylı

YÖNETMELİK. c) Merkez (Hastane): Selçuk Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezini (Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesini),

YÖNETMELİK. c) Merkez (Hastane): Selçuk Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezini (Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesini), 31 Mart 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28250 Selçuk Üniversitesinden: YÖNETMELİK SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

Konforun Tanımı Değişti...

Konforun Tanımı Değişti... 2 Konforun Tanımı Değişti... Beyterrace özgün mimarisi ve merkezi lokasyonu ile alışıla gelmiş yapılardan farklı olarak doğayla iç içe, güvenli ve huzurlu bir yaşamın sunduğu ayrıcalıklı olanaklarla ev

Detaylı

VAN-TUŞBA BELEDİYE MECLİSİNİN HAZİRAN 2016 TARİHLİ KARAR ÖZETLERİ

VAN-TUŞBA BELEDİYE MECLİSİNİN HAZİRAN 2016 TARİHLİ KARAR ÖZETLERİ VAN-TUŞBA BELEDİYE MECLİSİNİN HAZİRAN 2016 TARİHLİ KARAR ÖZETLERİ KARAR TARİHİ : 06.06.2016 KARAR NO: 104 Belediyemiz 2015 Mali yılı kesin hesabının 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesinin (b) bendi

Detaylı

Kuruluşumuz. Ocak 2011

Kuruluşumuz. Ocak 2011 Kuruluşumuz Ocak 2011 Hürriyet Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı nın çağrısıyla bir araya geldik. Kısa bir süre sonra, toplam üye sayılarıyla 100.000 e yakın kadını temsil eden 40 tan fazla sivil

Detaylı

1 OCAK 31 ARALIK 2009 ARASI ODAMIZ FUAR TEŞVİKLERİNİN ANALİZİ

1 OCAK 31 ARALIK 2009 ARASI ODAMIZ FUAR TEŞVİKLERİNİN ANALİZİ 1 OCAK 31 ARALIK 2009 ARASI ODAMIZ FUAR TEŞVİKLERİNİN ANALİZİ 1. GİRİŞ Odamızca, 2009 yılında 63 fuara katılan 435 üyemize 423 bin TL yurtiçi fuar teşviki ödenmiştir. Ödenen teşvik rakamı, 2008 yılına

Detaylı

Halkla İlişkiler ve Organizasyon

Halkla İlişkiler ve Organizasyon Halkla İlişkiler ve Organizasyon A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri alanı, küreselleşen dünya içinde kurum ve kuruluşlar için bir ihtiyaç olarak varlığını hissettirmektedir.

Detaylı

KADININ STATÜSÜ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Tarımda Kadınların Finansmana Erişimi Esra ÇADIR

KADININ STATÜSÜ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Tarımda Kadınların Finansmana Erişimi Esra ÇADIR KADININ STATÜSÜ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Tarımda Kadınların Finansmana Erişimi Esra ÇADIR Sektörlere Göre Dağılım 60 %52 50 %39 %46 Tarım 40 Sanayi 30 % 14 %19 %21 İnşaat 20 %8 10 % 1 Hizmetler 0 KADIN ERKEK 2

Detaylı

Cumhuriyet, düşüncesi hür, anlayışı hür, vicdanı hür nesiller ister.

Cumhuriyet, düşüncesi hür, anlayışı hür, vicdanı hür nesiller ister. Cumhuriyet, düşüncesi hür, anlayışı hür, vicdanı hür nesiller ister. Battal İLGEZDİ CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı ADİL EŞİTLİKÇİ İNSANA SAYGILI DOĞA DOSTU ŞEFFAF ÜRETKEN KATILIMCI Bundan 5 yıl önce

Detaylı

Öncelikle basın toplantımıza hoş geldiniz diyor, sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.

Öncelikle basın toplantımıza hoş geldiniz diyor, sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum. Gümrük Ve Ticaret Bakanı Sn. Nurettin CANİKLİ nin Kredi Kefalet Kooperatifleri Ortaklarının Borçlarının Yapılandırılması Basın Toplantısı 24 Eylül 2014 Saat:11.00 - ANKARA Kredi Kefalet Kooperatiflerinin

Detaylı

DÜNYA EKONOMİK FORUMU KÜRESEL CİNSİYET AYRIMI RAPORU, 2012. Hazırlayanlar. Ricardo Hausmann, Harvard Üniversitesi

DÜNYA EKONOMİK FORUMU KÜRESEL CİNSİYET AYRIMI RAPORU, 2012. Hazırlayanlar. Ricardo Hausmann, Harvard Üniversitesi DÜNYA EKONOMİK FORUMU KÜRESEL CİNSİYET AYRIMI RAPORU, 2012 Hazırlayanlar Ricardo Hausmann, Harvard Üniversitesi Laura D. Tyson, Kaliforniya Berkeley Üniversitesi Saadia Zahidi, Dünya Ekonomik Forumu Raporun

Detaylı

Konteynerler yenileniyor

Konteynerler yenileniyor Konteynerler yenileniyor Bodrum Belediyesi ekipleri, yaz sezonu öncesi Bodrum yarımadası genelindeki eskiyen çöp konteynerlerini yenileri ile değiştirmek için çalışmaları başlattı. Bodrum Belediyesi Temizlik

Detaylı

İSG Yasası & Uygulamalar

İSG Yasası & Uygulamalar İSG Yasası & Uygulamalar Dr. Rana GÜVEN, MSc. PhD. Genel Md. Yrd. 24 Mayıs 2013, Bursa İÇERİK Güvenlik Kültürü Kavramı Dünyada ve Türkiye de İSG İSG Yasası İSG Hizmetleri Yetkilendirme Hizmetleri Çalışma

Detaylı

Başkan Kocadon Muğla basınını Bodrum da ağırladı

Başkan Kocadon Muğla basınını Bodrum da ağırladı Başkan Kocadon Muğla basınını Bodrum da ağırladı Başkan Kocadon : Artık hep beraber diyoruz ki Muğla aşkıyla yanıp tutuşalım Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle

Detaylı

GAZİANTEP İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARLARI PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ TOPLANTISI

GAZİANTEP İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARLARI PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ TOPLANTISI GAZİANTEP İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARLARI PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ TOPLANTISI TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI NEDİR? Yarışma ortamı olmadığı için öğrencilerimizin üzerindeki baskı kaldırılarak

Detaylı

OKULUN BULUNDUGU SEMT

OKULUN BULUNDUGU SEMT MERYEM. MUSTAFA EGE ĠLKÖĞRETĠM OKULUNU YAPTIRANLARIN ÖZGEÇMĠġĠ MERYEM EGE 1928 YILINDA Serik-Denizyaka da dünyaya geldi. 1944 yılında Serik eģrafından Mehmet EGE 'nin oğlu Mustafa EGE ile evlenerek Serik

Detaylı

14- TMMOB/ODALARI, SENDİKALAR VE DİĞER DEMOKRATİK KİTLE ÖRGÜTLERİYLE İLİŞKİLER, EYLEM VE ETKİNLİKLER

14- TMMOB/ODALARI, SENDİKALAR VE DİĞER DEMOKRATİK KİTLE ÖRGÜTLERİYLE İLİŞKİLER, EYLEM VE ETKİNLİKLER 14- TMMOB/ODALARI, SENDİKALAR VE DİĞER DEMOKRATİK KİTLE ÖRGÜTLERİYLE İLİŞKİLER, EYLEM VE ETKİNLİKLER 23 dönem Çalışma Programında; Oda etkinliklerinin TMMOB örgütlülüğü ile ilişkilendirilerek ortak alanlar

Detaylı

Büyükşehir Bodrum halkına yeni süreci anlattı

Büyükşehir Bodrum halkına yeni süreci anlattı Büyükşehir Bodrum halkına yeni süreci anlattı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Bodrum da düzenlenen toplantıda yeni süreç ile ilgili büyükşehir daire başkanları tarafından Bodrum halkına

Detaylı

Cumhuriyet, düşüncesi hür, anlayışı hür, vicdanı hür nesiller ister.

Cumhuriyet, düşüncesi hür, anlayışı hür, vicdanı hür nesiller ister. Cumhuriyet, düşüncesi hür, anlayışı hür, vicdanı hür nesiller ister. Battal İLGEZDİ CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı ADİL EŞİTLİKÇİ İNSANA SAYGILI DOĞA DOSTU ŞEFFAF ÜRETKEN KATILIMCI Bundan 5 yıl önce

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ OREM(ORMAN ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİ KULÜBÜ) SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ KALEMİMİ VER, GELECEĞİMİ YAZAYIM 2015 06-09 Mayıs 2015 tarihleri arasında, İ.Ü. Orman Fakültesi,

Detaylı

İBB 2015 yaz spor okulları

İBB 2015 yaz spor okulları On5yirmi5.com İBB 2015 yaz spor okulları İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaz döneminde jimnastikten buz patenine kadar 13 farklı branşta verilecek Yaz Spor Okulları için kayıtlar başladı. 19

Detaylı

YARDIM SANDIĞI GİYİM YARDIMLARI GIDA YARDIMLARI

YARDIM SANDIĞI GİYİM YARDIMLARI GIDA YARDIMLARI Faaliyet Raporu 2011 Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü 1- YARDIM SANDIĞI Sağlık Yardımı» Muayene» Tahlil Tetkik» İlaç» Medikal Malzeme» Hasta ve Çocuk Bezi Gıda Yardımı» Erzak Yardımı» Ekmek Yardımı Giyim

Detaylı

Beşiktaş Belediyesi. 1 milyar kadın...

Beşiktaş Belediyesi. 1 milyar kadın... 29 OCAK 2013 Tasarım: Onur Baştuğ - Muzaffer Topal - Haber: Didem Tutal - Ufuk Çoban IPHONE ve IPad uygulama: Uğur Baştuğ 1 milyar kadın... BEŞİKTAŞ Belediyesi kadına şiddeti engellemek adına '1 Milyar

Detaylı

Akreditasyon Çal malar nda Temel Problemler ve Organizasyonel Bazda Çözüm Önerileri

Akreditasyon Çal malar nda Temel Problemler ve Organizasyonel Bazda Çözüm Önerileri Akreditasyon Çal malar nda Temel Problemler ve Organizasyonel Bazda Çözüm Önerileri Prof.Dr. Cevat NAL Selçuk Üniversitesi Mühendislik-Mimarl k Fakültesi Dekan Y.Doç.Dr. Esra YEL Fakülte Akreditasyon Koordinatörü

Detaylı

Hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum.

Hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Değerli konuklar, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) çalışmaları kapsamında düzenlediğimiz Kurumsal Yönetim konulu toplantımıza hepiniz hoş geldiniz. 11 Aralık 2001 tarihli Bakanlar

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ANTALYA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK YATIRIMLARI

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ANTALYA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK YATIRIMLARI T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ANTALYA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK YATIRIMLARI 2014 ANTALYA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK YATIRIMLARI 2014 EDİTÖRLER Dr.Ünal HÜLÜR Turgut ALTUN Fatma İPEK Sibel ŞANLI İl Sağlık Müdürü Sağlık

Detaylı

OCAK - NİSAN 2016 E-BÜLTEN

OCAK - NİSAN 2016 E-BÜLTEN OCAK - NİSAN 2016 E-BÜLTEN Sosyal medyada bizi izleyin /ocedorgtr www.oced.org.tr Çocuklarda Oyun Eğitimi Semineri Gerçekleşti Algı Özel Eğitim Merkezi nden Zihin Engelliler Öğretmeni Medine YILDIZ sunumuyla

Detaylı

Milli Eğitim Bakanlığı FATİH Projesinde Çıtayı Yükseltiyor

Milli Eğitim Bakanlığı FATİH Projesinde Çıtayı Yükseltiyor Milli Eğitim Bakanlığı FATİH Projesinde Çıtayı Yükseltiyor FATİH Projesi altyapı çalışmalarında sona yaklaşılırken Milli Eğitim Bakanlığı dünyanın en büyük eğitim portalı olan EBA (Eğitim Bilişim Ağı)

Detaylı

Atatürk Anadolu Lisesinde Tablet Bilgisayar Dağıtımı Yapıldı

Atatürk Anadolu Lisesinde Tablet Bilgisayar Dağıtımı Yapıldı Atatürk Anadolu Lisesinde Tablet Bilgisayar Dağıtımı Yapıldı Fatih Projesi kapsamında Atatürk Anadolu Lisesi 9.Sınıf öğretmen ve öğrencilerine Tablet Bilgisayarları, binasında yapılan törenle dağıtıldı.

Detaylı

Milli Gelir Büyümesinin Perde Arkası

Milli Gelir Büyümesinin Perde Arkası 2007 NİSAN EKONOMİ Milli Gelir Büyümesinin Perde Arkası Türkiye ekonomisi dünyadaki konjonktürel büyüme eğilimine paralel gelişme evresini 20 çeyrektir aralıksız devam ettiriyor. Ekonominin 2006 da yüzde

Detaylı

Tesis ve Malzeme Kullanımı

Tesis ve Malzeme Kullanımı KAPANıŞTAN ÖNCE POLİTİKALAR Tesis ve Malzeme Kullanımı SORUNLAR -Yeterli tesis ve malzeme yok - Malzeme bilgisi sınırlı - Bakım, onarım, temizlik yetersizliği - Tesis ve malzemelerin amaç dışı kullanımı

Detaylı

T.C. ANKARA İLİ AKYURT İLÇESİ BELEDİYESİ MECLİS KARARI MECLİSİ TEŞKİL EDENLER

T.C. ANKARA İLİ AKYURT İLÇESİ BELEDİYESİ MECLİS KARARI MECLİSİ TEŞKİL EDENLER Karar Tarihi : 03.06.2013 Karar No : 52 Karar Konusu : Plan değişikliği yapılması. T.C. Oktay BAĞCI, Yünüs GÖRGÜLÜ, Semra ULUTAŞ, Murat UĞUR(Katılmadı), Erdoğan KARAKAŞ, Mustafa YAZICI, Özcan REFAH, Nuh

Detaylı

Öğrencilerimiz TED Kayseri Kolejinde Ulusal Sorunları ve Çözümleri Tartıştılar

Öğrencilerimiz TED Kayseri Kolejinde Ulusal Sorunları ve Çözümleri Tartıştılar 2013 / 2014 SAYI: 04 Öğrencilerimiz TED Kayseri Kolejinde Ulusal Sorunları ve Çözümleri Tartıştılar Haftanın Bazı Başlıkları Sağ ve Sol Beynin Şifreleri Öğrencilerimiz TED Kayseri Kolejinde Ulusal Sorunları

Detaylı

T.C. BİLECİK İL GENEL MECLİSİ Araştırma ve Geliştirme Komisyonu

T.C. BİLECİK İL GENEL MECLİSİ Araştırma ve Geliştirme Komisyonu Rapor No:01 Rapor Tarihi: 10.03.2011 muz İl Genel Meclisimizin 01.03.2011 tarih ve 2011/33 sayılı kararı doğrultusunda 08-09-10 Mart 2011 tarihlerinde toplanmıştır. İdaremiz araç parkında bulunan makine

Detaylı

4. DİĞER SORULAR 1. SORU: Bağımsız Değerlendirici alım ilanında Bağımsız Değerlendiriciler, teslim edilen projelerin hazırlık veya uygulama aşamasında görev almamış veya almayacak olan kişiler arasından

Detaylı

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı Değerlendirme Notu Sayfa1

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı Değerlendirme Notu Sayfa1 Sağlık Reformunun Sonuçları İtibariyle Değerlendirilmesi 26-03 - 2009 Tuncay TEKSÖZ Dr. Yalçın KAYA Kerem HELVACIOĞLU Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı Türkiye 2004 yılından itibaren sağlık

Detaylı

Ara rma, Dokuz Eylül Üniversitesi Strateji Geli tirme Daire Ba kanl na ba

Ara rma, Dokuz Eylül Üniversitesi Strateji Geli tirme Daire Ba kanl na ba 1.1 Ara rman n Amac Ara rmada, Dokuz Eylül Üniversitesi Strateji Geli tirme Daire Ba kanl na ba olarak hizmet vermekte olan; 1. Bütçe ve Performans Program ube Müdürlü ü 2. Stratejik Yönetim ve Planlama

Detaylı

JEAN MONNET BURS PROGRAMI 2016-2017 AKADEMİK YILI FARKINDALIK ARTIRMA TOPLANTILARI

JEAN MONNET BURS PROGRAMI 2016-2017 AKADEMİK YILI FARKINDALIK ARTIRMA TOPLANTILARI Burs Programı Türkiye nin Avrupa Birliğine tam üyelik sürecinde kamu kurum ve kuruluşlarından özel sektöre, sivil toplum örgütlerinden üniversitelere önemli görevler düşüyor. Bu sebeple, toplumun her

Detaylı

T.C TRABZON VALİLİĞİ ARSİN ÖĞRETMENEVİ MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI ARSİN 2014

T.C TRABZON VALİLİĞİ ARSİN ÖĞRETMENEVİ MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI ARSİN 2014 T.C TRABZON VALİLİĞİ ARSİN ÖĞRETMENEVİ MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI 1 ARSİN 2014 Misyonumuz Öğretmenlerimizin; Meslekî ve kültürel gelişmelerine, hizmet içinde ortaya çıkacak eğitim ihtiyaçlarının giderilmesine,

Detaylı

KÜRESEL GELİŞMELER IŞIĞI ALTINDA TÜRKİYE VE KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ EKONOMİSİ VE SERMAYE PİYASALARI PANELİ

KÜRESEL GELİŞMELER IŞIĞI ALTINDA TÜRKİYE VE KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ EKONOMİSİ VE SERMAYE PİYASALARI PANELİ KÜRESEL GELİŞMELER IŞIĞI ALTINDA TÜRKİYE VE KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ EKONOMİSİ VE SERMAYE PİYASALARI PANELİ 12 NİSAN 2013-KKTC DR. VAHDETTIN ERTAŞ SERMAYE PIYASASI KURULU BAŞKANI KONUŞMA METNİ Sayın

Detaylı