MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ"

Transkript

1 MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

2 İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi, uluslararası standartlarda yüksek kaliteli bir eğitim verme anlayışını temel almanın yanı sıra, öğrencilerini mezuniyet sonrası yaşama henüz üniversite döneminde hazırlamayı hedeflemektedir. Nitekim gerek ülkemizin hızla büyüyen dinamik işgücü, gerekse iş dünyasında artmakta olan rekabet, başarıya ulaşmak isteyen gençlerin kendilerini ayrıştırmalarını giderek kaçınılmaz kılmaktadır. Söz konusu ayrışma ise, üniversite yıllarında sunulan imkânlar ve bunlardan azami düzeyde faydalanma düzeyi ile birebir ilişkilidir. İşte bu temel ihtiyacın yüksek bilincinde olan fakültemiz, aşağıdaki kritik hususları önceleyen ayrıcalıklı bir eğitim paketi sunmaktadır: Gerek yabancı dile hâkimiyeti sağlayarak, gerekse uluslararası deneyimlere kapı aralayarak küresel öğrenci yetiştirmek, Sektör ile geliştirilecek güçlü koordinasyon sayesinde iş hayatına sektöre uygun ve hazır öğrenci yetiştirmek, Fakülte bünyesindeki program zenginliği ve esneklik sayesinde, bölümler arası geçiş ve çift ana dal programlarına başvuru imkânı sağlayarak kariyerine yön verebilen öğrenci yetiştirmek, Birebir mentorluk yaklaşımı sayesinde, kariyer planlamasının yanı sıra, sosyal gelişim desteğiyle kendine güvenli öğrenci yetiştirmek. Fakültemizde bu paketin başarıyla uygulanmasını sağlayacak motor güç ise, hiç şüphesiz; ABD, İngiltere ve Türkiye nin seçkin üniversitelerinde eğitim görmüş, Yüksek akademik donanım ve deneyimin yanı sıra; finans piyasalarından bankacılığa, insan kaynaklarından sigortacılığa, özel sektörden kamu sektörüne, STK lardan düşünce kuruluşlarına, ilgili alanlarda yetkin ve etkili bir tecrübeye sahip, Sektörün önde gelen oyuncuları ile aktif projeler yürüten güçlü eğitim kadromuz olacaktır. İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi olarak bu sayede, üniversitemize adım attığı günden itibaren geleceğe güvenle bakabilen gençler yetiştirecek olmanın gururunu yaşıyoruz. FAKÜLTE BÜNYESİNDEKİ BÖLÜMLER VE EĞİTİM DİLLERİ Ekonomi ve Finans (İngilizce) İşletme (İngilizce) Uluslararası Ticaret ve Finansman (İngilizce / Türkçe)

3 İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Uluslararası Lojistik Yönetimi (Türkçe) Bankacılık ve Sigortacılık (Türkçe) İnsan Kaynakları Yönetimi (Türkçe) Yönetim Bilişim Sistemleri (Türkçe) İngilizce bölümlerimizde bir yıl zorunlu hazırlık sınıfı bulunmaktadır. İngilizce dil yeterlilik sınavında başarılı olanlar veya üniversitemizce geçerliliği kabul edilen sınavlarda (TOEFL, PTE gibi) başarılı olanlar doğrudan birinci sınıftan eğitimlerine başlarlar. Bununla birlikte Türkçe programlara yerleşen öğrencilerimiz isteğe bağlı olarak İngilizce hazırlık programına devam edilebilirler. STAJ İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi öğrencileri eğitim aldıkları süre içerisinde teorik bilginin yanı sıra uygulamaya yönelik eğitimle de bilgilerini pekiştirmektedir. Fakülteye bağlı bütün bölümlerin müfredatında yer alan zorunlu staj, bunun için oldukça önem arz etmektedir. Öğrencilerimiz, eğitimleri sırasında; kamu kurumları, özel şirketlerin çeşitli departmanları, sigorta şirketleri, bankalar, uluslararası vergi-denetim şirketleri, lojistik şirketleri ve düşünce kuruluşları başta olmak üzere birçok sektörde gerçekleştirebilecekleri stajlar ile derslerde edindiği kuramsal bilgileri uygulama fırsatı bulabilmekte, iş deneyimi kazanabilmekte ve bu deneyimler mezuniyet sonrasında kendilerine yeni iş imkânları yaratabilmektedir. Ayrıca gerekli şartlara haiz öğrencilerimizin, Erasmus ofisi ve uluslararası üniversiteler ve kurumlarla olan ikili anlaşmalar aracılığıyla yurt dışında staj yapmaları da desteklenmektedir. Staj sürecinde öğrenci, danışman öğretim elemanı tarafından yerinde izlenir, staj sonrasında ise öğrencilerden izlenimlerine dair rapor istenir ve bu rapor, staj danışmanı tarafından değerlendirilir. PROJELER VE ARAŞTIRMALAR Akademik kariyeri düşünen öğrencilerimizin ufuklarını açmak ve lisansüstü çalışmalara hazırlamak için onları öğretim üyelerimizin gerçekleştirdiği projelere ve akademik araştırmalara entegre etmekteyiz. Öğrencilerimiz, öğretim üyelerimizden proje hazırlama, geliştirme, yürütme ve akademik makaleler yazma konularında edindikleri bilgiler ile hazırlayacakları Bitirme Projesi sayesinde disiplinlerarası bir çalışma deneyimine sahip olacaklardır.

4 BANKACILIK VE SİGORTACILIK BANKACILIK VE SİGORTACILIK BANKACILIK VE SİGORTACILIK Bankalar ve sigorta şirketleri, finansal piyasaların öncü kurumlarıdır. Uluslararası sınırlamaların azalması ve gelişen yeni nesil teknolojiler sayesinde fonların ve ticarî ürünlerin küresel pazarlarda serbestçe dolaşımı, günümüzün ekonomik faaliyetlerinde bankaların ve sigorta şirketlerinin rolünü öne çıkarmaktadır. Bankalar, ekonomilerin lokomotif taşıyıcılarıdır. Reel sektöre ve bireylere kredi vererek iş yapma gücünü artırır ve ekonomik büyüme için ortam hazırlarlar. Sigorta şirketleri ise kurumların ve bireylerin risklerini yöneterek geleceği garanti altına alırlar. Sigortacı; tüm sigorta işlem ve hizmetleri hakkında uzmanlığa sahip olan kişidir.

5 BANKACILIK VE SİGORTACILIK EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ Bankacılık ve Sigortacılık Bölümümüz, küreselleşme ve teknolojinin gelişmesiyle birlikte giderek büyüyen finans sektörünün ihtiyacı olan uzman ve üst düzey yönetici adaylarını yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bankacılık ve sigortacılık sektörünün ihtiyaç duyduğu alanlara yönelik dersler ile finans, ekonomi ve yönetim derslerinin bir arada verileceği bölümümüzde öğrencilerimize finansal piyasaları yakından tanıma fırsatı sunulacak ve öğrencilerimiz doğrudan finans sektörünün uygulamalarına hitap eden bir öğretim programı ile geleceğe hazırlanacaklardır. Hem bankacılık hem de sigortacılık sektöründe giderek artan uzman ihtiyacı, mezunlarımızın gelecekte iş bulmasında kolaylık sağlayacak, mezunlarımız nitelikli eleman arayışındaki bankaların ve sigorta şirketlerinin odak noktası olacaklardır. SİZİ NASIL BİR EĞİTİM BEKLİYOR? Eğitim süresini başarıyla tamamlayan öğrenciler Bankacı ve Sigortacı unvanı ile lisans diploması alarak mezun olur. Bölümümüzde eğitim gören öğrencilerimiz, yeterli başarıyı sağladıkları takdirde farklı bir alanda Yan Dal ve Çift Anadal yapma olanaklarına sahiplerdir. İŞ İMKANLARI Mezunlarımız, gerekli sınavlara girerek ülkemizin her ili ve pek çok ilçe merkezinde bulunan banka şubelerinde veya genellikle İstanbul da bulunan banka genel müdürlüklerinde uzman yardımcısı, müfettiş yardımcısı olarak işe başlayabilirler. Aynı şekilde, sigortacılık alanında çalışmak isteyen mezunlarımız da acentelerde ve genel müdürlüklerde uzman yardımcısı olarak iş hayatına atılabilirler. Mezunlarımızın çalışma alanı bankalar ve sigorta şirketleri ile kısıtlı olmayıp, mezunlarımız ulusal ve çokuluslu şirketlerin finans departmanlarında da görev alabilirler. Mezunlarımız, bankacılık ve sigortacılık ve benzeri alanlarda yüksek lisans yaparak uzmanlıklarını arttırabilirler; doktora yaparak Doktor unvanı ile akademik kariyerlerine devam edebilirler. Eğitim ücreti ve kontenjan bilgileri için lütfen en arka sayfada bulunan tabloları inceleyiniz.

6 E K O N O M İ V E F İ N A N S EKONOMİ VE FİNANS (İNGİLİZCE) Ekonomistler; mal ve hizmet üretiminin organizasyonu, üretim maliyetleri, tüketici tercihleri, işgücü piyasası, sektörler, dış ticaretteki gelişmeler, uluslararası finans piyasaları ve para-maliye politikalarını inceleyerek ekonomik tahmin ve politika önermelerinde bulunan kişilerdir. EKONOMİ VE FİNANS (İNGİLİZCE) Finansçılar ise bankacılık ve sermaye piyasaları aracılığıyla ulusal tasarrufları ve yabancı sermayeyi verimli alanlara yönlendirerek ekonomik kalkınmanın gerçekleşmesinde önemli rol oynayan aktörlerdir.

7 E K O N O M İ V E F İ N A N S EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ Ekonomi ve Finans programı; teorik ve pratik eğitimi entegre eden eğitim programı ve gerek yurtdışı akademik deneyime gerekse yurtiçi sektöre hakim dinamik kadrosuyla dünya çapındaki üniversiteler seviyesinde eğitim ve öğretim vermeyi hedeflemektedir. Program, öğrencilerimizin sadece teorik bilgileri öğrenmelerini ve verileri anlamalarını değil, aynı zamanda bunları analitik çerçevede yorumlayıp gerekli analizleri yaparak bilgi üretebilmelerini ve politika önerileri yapabilmelerini sağlayan bir eğitim yaklaşımına sahiptir. Ekonomi ve Finans programı, bu sayede kamu, özel sektör, finans piyasaları ve üniversitelere yön verecek geleceğin bürokrat, girişimci, ekonomist, finansçı ve akademisyenlerini yetiştirmeyi amaçlamaktadır. SİZİ NASIL BİR EĞİTİM BEKLİYOR? Eğitim dili İngilizce dir. Bölümümüzde bir yıl zorunlu hazırlık sınıfı bulunmaktadır. İngilizce dil yeterlilik sınavında başarılı olanlar veya üniversitemizce geçerliliği kabul edilen sınavlarda (TOEFL, PTE gibi) başarılı olanlar doğrudan birinci sınıftan eğitimlerine başlarlar. Eğitim süresini başarıyla tamamlayan öğrenciler Ekonomist/ Finansçı unvanlarıyla lisans diploması alarak mezun olur. Bölümümüzde eğitim gören öğrencilerimiz, yeterli başarıyı sağladıkları takdirde farklı bir alanda Yan Dal ve Çift Anadal yapma olanaklarına sahiplerdir. İŞ İMKANLARI Ekonomi ve Finans programı mezunlarımız; kamu kurumları, bankalar, borsalar, vergi ve denetim şirketleri, ulusal ve uluslararası büyük şirketler, KOBİ ler, düşünce kuruluşları ve ekonomi medyasında çalışabilmektedir. Bilimsel çalışmalara ilgi duyan başarılı öğrencilerimiz, akademik kariyere yönelebilirler. Ayrıca uluslararası akreditasyona sahip olacak eğitim programımız ve müfredatımız sayesinde, yurtdışında çalışmak isteyen öğrencilerimize global iş dünyasının kapıları açık olacaktır. Eğitim ücreti ve kontenjan bilgileri için lütfen en arka sayfada bulunan tabloları inceleyiniz.

8 İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ İnsan kaynakları yöneticisi; işletmede çalışacak insan kaynağının sayısını ve niteliğini belirleyerek, insan kaynağının başarısını, moralini, motivasyonunu ve uyum düzeyini artırıcı çalışmaları planlayan, koordine ve kontrol eden kişidir. Günümüzün rekabete dayalı iş dünyasında en önemli faktörlerden birisi haline gelen insan kaynakları hakkındaki araştırmalar giderek önem kazanmıştır. Bu sebeple bu alanlarda, nitelikli eğitim almış, donanımlı insan kaynağına duyulan ihtiyaç sürekli artmaktadır. İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü nün en önemli özelliği; öğrencilerimizin T tipi uzmanlaşma ile mezun olduklarında işletme fonksiyonlarına vâkıf ve insan kaynakları fonksiyonlarına gerekli bilgi, beceri ve yetkinliklere sahip olmalarını sağlamasıdır. Böyle bir uzmanlaşma, mezun olduktan sonra ilave bir yüksek lisans programı ve İnsan kaynakları sertifika programına katılmasına gerek bırakmayacaktır. Programın kurumlar için en önemli avantajı ise, yetişmiş, gerekli donanıma sahip nitelikli insan kaynakları personeli istihdamına sahip olmalarına katkıda bulunmaktır.

9 İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ Günümüzde rekabet avantajı oluşturmanın yolunun inovasyon olduğu herkes tarafından kabul edilmektedir. İnovasyon ise nitelikli insan kaynağı ile mümkündür. İnsan kaynağının firmalara çekilmesi, motive edilmesi ve onların işte tutulması kurumların en önemli gündemi olmuştur. İnsan kaynakları yöneticiliği pozisyonunda alan dışı mezunların yer aldığını görüyoruz. Bu programda ise mezunların işe başlamadan, yöneticiliğin gerektirdiği genel bilgi ve beceriyi kazandırmanın yanı sıra, insan kaynakları işlevini başarıyla üstlenebilecekleri, hem akademik donanımı olan hem de uygulama becerisine sahip, kısa sürede yöneticilik sorumluluğunu üstlenebilecek nitelikte mezunlar yetiştirmeyi hedeflemekteyiz. Buradan hareketle programın somut amaçları; Genel işletme bölümü mezunlarına oranla, işletme fonksiyonlarını bilen ve ek olarak insan kaynakları fonksiyonunda uzmanlaşan mezunlar yetiştirmektir. İnsan kaynakları departmanlarının bünyesinde bulunan örgüt ve çalışan geliştirme kurumların ihtiyaç duyduğu en temel işlevlerdendir. Bu programın bir diğer amacı, mezunları bu alanda özellikle saha uygulamaları ile eğitmek ve onlara gerekli becerileri kazandırmaktır. SİZİ NASIL BİR EĞİTİM BEKLİYOR? Eğitim süresini başarıyla tamamlayan öğrenciler İnsan Kaynakları Uzmanı unvanı ile lisans diploması alarak mezun olurlar. Bölümümüzde eğitim gören öğrencilerimiz, yeterli başarıyı sağladıkları takdirde farklı bir alanda Yan Dal ve Çift Anadal yapma olanaklarına sahiplerdir. İŞ İMKANLARI İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü mezunlarımız; İşletme Bölümlerinden mezun öğrencilerin kariyer imkânlarının tümüne sahip olmakla birlikte istihdam edilebilme alanları çok geniştir. 50 çalışanı olan işletmeler bile bir İnsan Kaynakları Uzmanı gerekliliği duymaktadır. Hem yurt içi hem de yurt dışında orta ve büyük ölçekli şirketlerde özellikle İnsan Kaynakları ve Örgüt Geliştirme fonksiyonlarını icra edecek uzmanlar olarak istihdam edilebilecekleri gibi sivil toplum kuruluşları, kâr amacı gütmeyen kurumlar, düşünce kuruluşları ve danışmanlık şirketlerinde de çalışma imkânı bulabilirler. Mezunlarımızın bir kısmı ise, Türkiye de veya yurtdışında bulunan üniversitelerde akademik hayatlarına devam edebilirler. Eğitim ücreti ve kontenjan bilgileri için lütfen en arka sayfada bulunan tabloları inceleyiniz.

10 İ Ş L E T M E ( İ N G İ L İ Z C E ) İŞLETME (İNGİLİZCE) Küresel Ekonomik Kriz sonrasında piyasa değeri yüksek küresel şirketler incelendiğinde sürdürülebilirlik, karlılık, marka değeri, müşteri ve çalışan bağlılığı konularında başarılı oldukları görülmektedir. Güçlü bir vizyon ışığında küresel ve yerel rekabet yapısına göre uygun strateji ve taktiklerin belirlenmesi, doğru pazarlara nüfuz edilmesi, stratejik birleşmeler ve satın alma süreçlerinin yönetilmesi, halka arz sürecinin başarısının sağlanması, yatırımcı ve kreditörlerle ilişkilerin geliştirilmesi, doğru finansman politikalarının belirlenmesi günümüz modern üst düzey yöneticilerden beklenen bazı görevler arasında bulunmaktadır. Bu görevler disiplinler arası beceri ve üst düzey yeteneklerle donatılmış yöneticilerle sağlanmaktadır. İŞLETME (İNGİLİZCE) Günümüzde yönetici adaylarının modern stratejik, taktiksel ve operasyonel becerilere sahip olmaları beklenmektedir. Ancak modern akademik teknikler ve saha uygulamaları ile pekiştirilmiş doğru bir eğitim sonrasında bu becerilerin yönetici adaylarına kazandırılabildiği görülmektedir.

11 İ Ş L E T M E ( İ N G İ L İ Z C E ) EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ İşletme Bölümünün temel amacı, iş dünyasında ihtiyaç duyulan analitik düşünme, problem çözme, stratejik düşünme, yazılı ve sözlü iletişim kurabilme, liderlik ve takım çalışmasına yatkın olma gibi yetkinliklere haiz olan, en az bir yabancı dili etkin kullanabilen, bilgiye ulaşabilen ve sentez yapabilen, özel sektörde veya kamuda değer katma odaklı çalışacak yaratıcı uzmanlar yetiştirmektir. Böylece, İşletme Bölümü uluslararası şirketler veya global arenada yer almak isteyen yerel şirketlere orta ve üst düzey yönetici yetiştirmeyi hedeflemektedir. SİZİ NASIL BİR EĞİTİM BEKLİYOR Eğitim dili İngilizce dir. Bölümümüzde bir yıl zorunlu hazırlık sınıfı bulunmaktadır. İngilizce dil yeterlilik sınavında başarılı olanlar veya üniversitemizce geçerliliği kabul edilen sınavlarda (TOEFL, PTE gibi) başarılı olanlar doğrudan birinci sınıftan eğitimlerine başlarlar. Bölümümüzde eğitim gören öğrencilerimiz, yeterli başarıyı sağladıkları takdirde farklı bir alanda Yan Dal ve Çift Anadal yapma olanaklarına sahiplerdir. Akademik eğitimin yanı sıra sektörün gerektirdiği uygulamalar ile becerilerinizi geliştiriyoruz. İŞ İMKANLARI İşletme Bölümü mezunlarımız, ulusal ve uluslararası faaliyetleri bulunan her türlü üretim işletmesi, dış ticaret firmaları, bankalar, özel finans kuruluşları, faktöring, finansal kiralama, uluslararası lojistik firmalarının ilgili bölümlerinde çalışabilirler. Ayrıca uluslararası akreditasyona sahip olacak eğitim programımız ve müfredatımız sayesinde, Bologna süreci ve Avrupa Birliği ülkelerinde geçerli olacak diplomaları ile yurt dışında da çalışma imkânına sahip olabileceklerdir. Bununla birlikte başarılı öğrencilerimizi akademik kariyer konusunda teşvik etmekteyiz. Özel sektörün yanı sıra çeşitli kamu kurumlarında çalışma imkanı da mevcut bulunmaktadır. Eğitim ücreti ve kontenjan bilgileri için lütfen en arka sayfada bulunan tabloları inceleyiniz.

12 ULUSLARARASI LOJİSTİK YÖNETİMİ ULUSLARARASI LOJİSTİK YÖNETİMİ ULUSLARARASI LOJİSTİK YÖNETİMİ Türkiye, konumu itibariyle lojistik sektöründe stratejik bir avantaja sahiptir. Türkiye nin siyasi, ekonomik ve sosyo-kültürel yapısıyla bölgede yüzyıllardır süregelen bir öncülüğü vardır. Diğer taraftan, küreselleşmenin etkisi ile büyük bir hızla büyüyen ve geleceğin sektörleri arasında ilk sıralarda yer alan lojistik sektörünün nitelikli personel ihtiyacı, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye de de giderek artmaktadır. Türkiye nin jeopolitik konumu gereği, birçok ticari faaliyetin geçiş yeri olması nedeni ile uluslararası lojistiğin ülkemiz için ayrı bir önemi bulunmaktadır. Son 10 yılda barındırdığı potansiyel ile uluslararası alanda faaliyet gösteren şirketlerin ve yabancı yatırımcıların yakından ilgilendiği Lojistik Sektörü, istihdam yaratan en önemli hizmet sektörlerinden biri durumuna gelmiştir. Sektörde faaliyet gösteren ulusal ve uluslararası firma sayısının her geçen gün artması, mevcut firmaların da hizmet alanlarını genişletmeleri, bu alandaki uzman işgücüne olan ihtiyacın artmasında etkili olmaktadır. Bu anlamda, Lojistik alanında iyi eğitim almış, gerekli bilgilere haiz, uygulama deneyimli mezunlar için sektör önemli fırsatlar sunmaktadır. Lojistik, müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere her türlü ürün, servis hizmeti ve bilgi akışının başlangıç noktasından, tüketildiği son noktaya (nihai tüketici) kadar olan tedarik zinciri içindeki hareketinin etkili ve verimli bir biçimde planlanması, uygulanması, taşınması, depolanması ve kontrol altında tutulması hizmetidir. Üniversitemiz bünyesindeki eğitimlerimiz; Lojistik olarak adlandırdığımız temel felsefeye uygun olarak lojistik sektörünün uluslararası boyutuna özel bir önem veren, diğer taraftan ise sektörün gerektirdiği yönetim ve organizasyon becerileriyle öğrencilerini donatmayı hedefleyen bir yapıdadır.

13 ULUSLARARASI LOJİSTİK YÖNETİMİ EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ Medipol Üniversitesi bünyesinde açılan Uluslararası Lojistik Yönetimi programı, sadece teorik bilgilere değil, aynı zamanda uygulamaya yönelik projelerle desteklenmiş şekilde tasarlanmiştir. Bu doğrultuda Uluslararası Lojistik Yönetimi Bölümü nün başlıca amacı, lojistik sektörünün gereksinim duyduğu güncel bilgi ve uygulama becerisi ile donatılmış, ulusal ve uluslararası firmalarda optimal çözüm üreten deneyimli, gerek profesyonel gerekse akademik alanda toplumsal sorumluluk ve mesleki etik ilkelerini prensip edinerek hizmet veren, lojistik tasarımları ile sektörü dönüştürebilecek küresel lojistisyenler ve Lojistik liderleri yetiştirmektir. Alanında uygulama deneyimli, sektör ile iç içe olan ve sektör için projeler üreten akademik kadromuz, öğrencilerimizi kariyer anlamında en etkin şekilde yönlendirecektir. SİZİ NASIL BİR EĞİTİM BEKLİYOR? Eğitim süresini başarıyla tamamlayan öğrenciler Uluslararası Lojistik Yönetimi Uzmanı - Lojistisyen unvanı ile lisans diploması alarak mezun olurlar. Bölümümüzde eğitim gören öğrencilerimiz, yeterli başarıyı sağladıkları takdirde farklı bir alanda Yan Dal ve Çift Anadal yapma olanaklarına sahiplerdir. İŞ İMKANLARI Ulusal ya da uluslararası lojistik ve taşımacılık kuruluşlarının lojistik planlama, analiz, nakliye yönetimi, depo yönetimi, gümrük işlemleri, döküm (envanter) planlama ve kontrol, satın alma ve malzeme yönetimi, uluslararası lojistik yönetimi, üretim planlama, tedarik zinciri yönetimi, müşteri hizmetleri yönetimi, bilgi sistemleri ve kontrol, lojistik hizmet pazarlama ile satış departmanları, Havalimanları ve Terminaller, Serbest Bölgeler, Sigorta, Finansman, Denetim, Akaryakıt ve Dış Ticaret gibi alanlarda faaliyet gösteren şirketlerin lojistik birimleri, Ulusal ve Uluslararası lojistik işletmeleri, İlgili kamu kurumları Lojistik alanındaki danışmanlık ve eğitim kuruluşları Akademik kuruluşlar Mezunlarımızın bir kısmı ise, Türkiye de veya yurtdışında bulunan üniversitelerde bu alanda akademik hayatlarına devam edebilirler. Alandaki öğretim üyesi talebinin de yüksek olması geleceğin bu sahadaki geleceğin bilim insanlarına önemli fırsatlar sunmaktadır. Eğitim ücreti ve kontenjan bilgileri için lütfen en arka sayfada bulunan tabloları inceleyiniz.

14 ULUSLARARASI TİCARET VE FİNANSMAN İKİ FARKLI DİL, İKİ FARKLI PROGRAM ULUSLARARASI TİCARET VE FİNANSMAN ULUSLARARASI TİCARET VE FİNANSMAN (İNGİLİZCE) ULUSLARARASI TİCARET VE FİNANSMAN ULUSLARARASI TİCARET VE FİNANSMAN (İNGİLİZCE) Küreselleşmenin ekonomi ve finansal sistem üzerindeki etkileri, ticaretin de uluslararası bir çerçevede incelenmesini gerekli kılmaktadır. Küreselleşme ile artan ticari rekabete uyum sağlayabilmek için uluslararası ticari işlemlerde finansal kaynakların en etkin ve verimli şekilde elde edilmesi ve mevcut kaynakların yine bu çerçevede en kârlı ve gelir getiren uluslararası yatırım projelerinde değerlendirilmesi, uluslararası ticarette temel felsefe haline gelmeye başlamaktadır. Bu sebeple bu alanlarda, nitelikli eğitim almış, donanımlı insan kaynağına duyulan ihtiyaç sürekli artmaktadır. Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü nün en önemli özelliği; eğitim içeriğinin finans, ekonomi ve işletme bölümlerinin ortak paydasında, disiplinler arası düzenlenmiş olmasıdır. Bu nedenle, bölümden mezun olan öğrencilerimiz, analitik düşünme yetisine sahip iyi bir iktisatçı olmanın yanı sıra uluslararası piyasalarda yatırım yapabilecek bir işletmeci donanımına da sahip bireyler olarak iş hayatına atılacaklardır.

15 ULUSLARARASI TİCARET VE FİNANSMAN EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ Uluslararası rekabetteki artışla birlikte Türkiye nin de gelişmekte olan bir ekonomi olarak küresel sistem içinde önemli bir yere sahip olduğu yadsınamaz bir gerçektir. Bu sistemde etkili olmanın gerekliliği olarak uluslararası ticaret ve finans konularını araştıran, küresel dünya ekonomisinde vuku bulan gelişmeleri, bilimsel araştırma yöntemleriyle yorumlayabilen ve üniversitede edindiği kuramsal bilgileri profesyonel iş hayatına aktarabilen öğrenciler yetiştirmek, bölümün öncelikli hedeflerindendir. Ayrıca ülkemizde uluslararası ticaret ve finans alanında, gerek profesyonel gerekse akademik anlamda hizmet veren uzmanlar yetiştirmek amaçlanmaktadır. SİZİ NASIL BİR EĞİTİM BEKLİYOR? Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü, eğitim dili Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki farklı program sunmaktadır. İngilizce programa yerleşen öğrenciler için bir yıl zorunlu hazırlık sınıfı bulunmaktadır. Eğitim süresini başarıyla tamamlayan öğrenciler Uluslararası Ticaret ve Finans Uzmanı unvanıyla lisans diploması alarak mezun olur. Bölümümüzde eğitim gören öğrencilerimiz, yeterli başarıyı sağladıkları takdirde farklı bir alanda Yan Dal ve Çift Anadal yapma olanaklarına sahiplerdir. İŞ İMKANLARI Alanında gerek ulusal gerekse uluslararası düzeyde zengin bir birikime sahip olan öğretim üyelerimizden eğitim alarak mezun olacak öğrencilerimiz için istihdam olanakları, hemen her sektörde duyulan ihtiyaca bağlı olarak oldukça geniştir. Mezunlarımız, dış ticaret yapan firmaların başta ithalat ve ihracat bölümlerinde olmak üzere ilgili bölümlerinde, bankaların dış işlemler servislerinde, gümrük, gümrükleme firmalarında, lojistik firmalarında, sigorta şirketlerinde görev alabildikleri gibi; özel sektörde, ulusal ve uluslararası işletmelerde, uluslararası kuruluşlarda, bankalarda, pazarlama, finans, muhasebe ve insan kaynakları yönetimi dallarında iş bulabilmekte, serbest muhasebeci, mali müşavirlik, kamu sektöründe müfettişlik, uzmanlık ve denetmenlik mesleklerine girebilmektedirler. Eğitim ücreti ve kontenjan bilgileri için lütfen en arka sayfada bulunan tabloları inceleyiniz.

16 YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ Yönetim Bilişim Sistemleri bünyesinde işletme yönetimi, bilişim ve bilgisayar bilimlerini barındıran disiplinler arası bir bilim dalıdır. Teknolojinin hızla gelişmesiyle toplumun her alanında hemen her disiplinde karşımıza çıkan yönetim felsefesi bilişimle ister istemez buluşmuş ve artık yönetimin her kademesinde bilişimle bütünleşmiş yöneticiler ve yönetici adaylarının varlığı elzem hale gelmiştir. Yönetim Bilişim sistemleri bilim dalı ve bölümü teknolojik alt yapıyı yönetimsel amaçla kullanıp geliştirebilecek adaylar yetiştirir. Bu bağlamda bölüm ders programında; programlama dilleri, web tasarımı ve internet programlama, veri yapıları ve algoritmalar, veri tabanı yönetim sistemleri, sistem analizi ve tasarımı, veri madenciliği, insan bilgisayar iletişimi, yapay zekâ gibi bilgisayar temelli derslerin yanı sıra istatistik, üretim yönetimi, yöneylem araştırması, pazarlama, finansal yönetim, kurumsal kaynak planlama, oyun teorisi gibi işletme yönetimi alanına yönelik dersler de yer almaktadır. Diğer taraftan öğrencilerimiz, zorunlu bölüm stajı ve laboratuvar uygulamaları ile sahip oldukları teorik bilgileri pratiğe aktararak lisans düzeyinde mümkün olan en donanımlı şekilde mezun olurlar.

17 YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ Bölümümüzün temel amacı yönetimi bilişimle buluşturan bilimsel değerleri araştırabilen, bilişim ve yönetim araçları konusunda bilime katkı sağlayan ve ayrıca bu alanda sektördeki teknik ve üst düzey iş gücünde yerini alabilecek adaylar yetiştirmektir. SİZİ NASIL BİR EĞİTİM BEKLİYOR? Eğitim süresini başarıyla tamamlayan öğrenciler Yönetim Bilişim Sistemleri Uzmanı unvanıyla lisans diploması alarak mezun olur. Bölümümüzde eğitim gören öğrencilerimiz, yeterli başarıyı sağladıkları takdirde farklı bir alanda Yan Dal ve Çift Anadal yapma olanaklarına sahiplerdir. İŞ İMKANLARI Mezunlarımız, başta her türlü yazılım ve bilişim alanında faaliyet gösteren firmalar olmak üzere, bankalar, hastaneler, finans şirketleri, turizm sektörü, medya sektörü gibi çok farklı alanlarda faaliyet gösteren firmalarda aşağıdaki pozisyonlarda görev alabilirler. Sistem Analisti ve Tasarımcısı Veri Analisti Proje Uzmanı ve Yöneticisi Bilişim Sistemleri Uzmanı ve Yöneticisi İş Analisti Programcı Pazarlama Uzmanı veya Yöneticisi Finans Uzmanı veya Yöneticisi İnsan Kaynakları Uzmanı veya Yöneticisi Eğitim ücreti ve kontenjan bilgileri için lütfen en arka sayfada bulunan tabloları inceleyiniz.

18 İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BURS İMKANLARI 1- Üniversitemizde ÖSYS sonucuna göre verilen burslar karşılıksız olup akademik başarısızlık durumunda kesilmez. Ancak öğrencinin farklı bir bölüme yatay geçiş yapması durumunda kesilir. 2- Yerleştiği programın puan türünde standart eğitim süresince ve hazırlık sınıfında da geçerli olmak üzere; İlk 100 e giren öğrenciye TL tutarında aylık eğitim bursu (Yılda 7 ay boyunca) ile ücretsiz yurt ve yemek olanağı, arasında yer alan öğrenciye TL tutarında aylık eğitim bursu (Yılda 7 ay boyunca), arasında yer alan öğrenciye TL tutarında aylık eğitim bursu (Yılda 7 ay boyunca), arasında yer alan öğrenciye TL tutarında aylık eğitim bursu (Yılda 7 ay boyunca) verilecektir. 3- Tüm fakülte ve programların her eğitim-öğretim döneminde geçerli olmak üzere, derslerinde başarılı olarak sınıfında ilk 3 dereceye giren öğrencilerin eğitim ücretlerinin tamamında ya da bir kısmında indirim yapılır. Buna göre; Sınıfında Genel Ağırlıklı Not Ortalaması (GANO) en yüksek öğrenci bir sonraki eğitim-öğretim döneminde ücretsiz eğitim alır. Sınıfında 2 nci olan öğrencinin eğitim ücretinin %50 si ve Sınıfında 3 üncü olan öğrencinin eğitim ücretinin %25 oranında kendilerine tahakkuk edecek eğitim ücretinden ayrıca indirim yapılır. Öğrencinin tam burslu olması durumunda başarı bursu verilir. 4- Tüm lisans programlarında, ilk üç tercihini İstanbul Medipol Üniversitesi nin aynı programında farklı bursluluk kontenjanları için yapan adaylar, %25 burslu kontenjanına yerleştikleri takdirde, kendilerine tahakkuk edecek öğrenim ücretinden ayrıca %25 indirim yapılacaktır. 5- İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi, İnsan Kaynakları Yönetimi, Yönetim Bilişim Sistemleri için ilk 2 tercihini İstanbul Medipol Üniversitesi nin aynı programında farklı bursluluk kontenjanları için yapan adaylar, %50 burslu kontenjanına yerleştikleri takdirde, kendilerine tahakkuk edecek öğrenim ücretinden ayrıca %25 indirim yapılacaktır. 6- %25 veya %50 burslu olarak eğitim görecek şehit ve gazi çocuklarına %10 eğitim indirimi yapılmaktadır.

19 İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

20 İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Eğitim Dili Eğitim Süresi Zorunlu Hazırlık Programı Puan Türü Burs Oranı Eğitim Yılı 2014 LYS Sonuçlarına Göre Kontenjan Ücretler Tavan Puan En Yüksek Başarı Sırası Taban Puan En Düşük Başarı Sırası İŞLETME İNGİLİZCE 4 YIL 1 YIL TM 1 Ücretli _ TL İngilizce İşletme Bölümü ilk kez Eğitim- Öğretim yılında öğrenci kabul Tam Burslu 15 _ edileceğinden taban ve tavan puanları oluşmamıştır. TOPLAM KONTENJAN 15 Ücretli _ TL Ekonomi ve Finans Bölümü EKONOMİ VE FİNANS İNGİLİZCE 4 YIL 1 YIL TM 1 ilk kez Eğitim- Öğretim yılında öğrenci kabul Tam Burslu 15 _ edileceğinden taban ve tavan puanları oluşmamıştır. TOPLAM KONTENJAN 15 ULUSLARARASI TİCARET VE FİNANSMAN TÜRKÇE 4 YIL _ TM 1 Ücretli _ TL Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü Tam Burslu 6 _ ilk kez Eğitim- Öğretim yılında öğrenci kabul edileceğinden taban ve tavan puanları oluşmamıştır. %50 Burslu TL %25 Burslu TL TOPLAM KONTENJAN 60

21 İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ULUSLARARASI TİCARET VE FİNANSMAN YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ ULUSLARARASI LOJİSTİK YÖNETİMİ İNGİLİZCE 4 YIL 1 YIL TM 1 Ücretli _ TL İngilizce Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü ilk kez Tam Burslu 6 _ 2016 Eğitim- Öğretim yılında öğrenci kabul edileceğinden taban ve tavan puanları oluşmamıştır. %50 Burslu TL %25 Burslu TL TOPLAM KONTENJAN 60 TÜRKÇE 4 YIL _ TM 1 Ücretli _ TL Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Tam Burslu 6 _ ilk kez Eğitim- Öğretim yılında öğrenci kabul edileceğinden taban ve tavan puanları oluşmamıştır. %50 Burslu TL TOPLAM KONTENJAN 60 TÜRKÇE 4 YIL _ TM 1 Ücretli _ TL Uluslararası Lojistik Bölümü Tam Burslu 6 _ ilk kez Eğitim- Öğretim yılında öğrenci kabul edileceğinden taban ve tavan puanları oluşmamıştır. %50 Burslu TL %25 Burslu TL TOPLAM KONTENJAN 60

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İstanbul Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi,

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek; on yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik; yüz yıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir. Konfüçyüs REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi; sanayi ve araştırma kurumlarında tasarım, üretim, uygulama ve AR- GE çalışmalarında

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İki Farklı Dil, İki Farklı Program DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ () Fatih Sultan Mehmet Köprüsü geçişinde Anadolu yakasının en yakın noktası

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ Amacımız, edindiği bilgi ve beceriyi toplumun sağlığına katkıda bulunacak şekilde üreten, sorgulayıcı, araştırıcı, çözümleyici, mesleğinin

Detaylı

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ. Yüzleri Gülümseten Uzman Eller...

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ. Yüzleri Gülümseten Uzman Eller... DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ Yüzleri Gülümseten Uzman Eller... EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ Tarihi Bizans surlarının çevrelediği İstanbul un en eski bölgesi olan yarımadada Haliç kenarında ve Unkapanı Köprüsü nün

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İŞLETME BANKACILIK VE YÖNETİM VE BİLİMLERİ SİGORTACILIK FAKÜLTESİ İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim

Detaylı

BİLGİ İşletme 2013-2014

BİLGİ İşletme 2013-2014 BİLGİ İşletme 2013-2014 Sosyal Medya Uzmanı Yeni işletme dünyasından birkaç örnek Etik Ticaret Yöneticisi Yeşil Pazarlama Danışmanı Sürdürülebilir Proje Uzmanı Veri bilimcisi Uluslararası Raporlama Uzmanı

Detaylı

TİCARİ bilimler fakültesi

TİCARİ bilimler fakültesi Sütlüce YERLEŞKESİ TİCARİ bilimler fakültesi BANKACILIK VE FİNANS (İngİlİzce DESTEKLİ) İKTİSAT (TÜRKÇE/İNGİLİZCE) İŞLETME (TÜRKÇE/İNGİLİZCE) MUHASEBE VE DENETİM SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER

Detaylı

MBA MBA. İslami Finans ve Ekonomi. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe)

MBA MBA. İslami Finans ve Ekonomi. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) MBA 1 MBA İslami Finans ve Ekonomi Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) Neden ŞEHİR? Uluslararası yetkinliğe ve sektör tecrübesine sahip eğitim kadrosu 2 Disiplinel yaklaşım yerine, disiplinler arası

Detaylı

Ü N İ V E R S İ T E S İ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ.

Ü N İ V E R S İ T E S İ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ Ü N İ V E R S İ T E S İ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ http://bilecik.edu.tr/ Fakültemiz 03.07.1992 tarihli ve 3837 sayılı Kanun la Dumlupınar Üniversitesi ne bağlı olarak Bilecik

Detaylı

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Öğrenci Odaklı Üniversite Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi ve FATÜBAT tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi ni onurlandırmanızı diler, saygılar sunarım. Prof. Dr. M. Ramazan YİĞİTOĞLU

Detaylı

İŞLETME FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ

İŞLETME FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ İŞLETME FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ İşletme Fakültesi; 1992 yılında, Ege ve çevre bölgelerin alanında uluslararası tanınırlığa sahip, İngilizce eğitim veren yüksek öğretim kurumu ihtiyacını karşılamak amacıyla

Detaylı

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları YÖNETİCİ GELİŞTİRME 360 Yönetici Geliştirme Eğitimi İşletmelerde kalıcı başarının sağlanması, kurumun stratejik hedefleri ile uyumlu, yüksek performans göstermeye odaklanmış; motive olmuş takımları oluşturmak

Detaylı

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ADAY ÖĞRENCİLER TANITIM KATALOĞU

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ADAY ÖĞRENCİLER TANITIM KATALOĞU İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ADAY ÖĞRENCİLER TANITIM KATALOĞU Sevgili Öğrenciler Prof. Dr. İbrahim Attila ACAR İzmir Katip Çelebi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ilk öğrencilerine

Detaylı

İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ EKONOMİ İŞLETME (UOLP) İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ.

İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ EKONOMİ İŞLETME (UOLP) İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ. İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ EKONOMİ İŞLETME (UOLP) İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ www.itu.edu.tr İŞLETME FAKÜLTESİ Yarının yatırımlarını şekillendirecek fikirler neden sizden

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PUAN BURS 2015-2016 EĞİTİM YILI TÜRÜ ORANI KONTENJAN. Ücretli

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PUAN BURS 2015-2016 EĞİTİM YILI TÜRÜ ORANI KONTENJAN. Ücretli FAKÜLTE / PROGRAM EĞİTİM DİLİ EĞİTİM SÜRESİ ZORUNLU HAZIRLIK PROGRAMI -16 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PUAN BURS -16 EĞİTİM YILI TÜRÜ ORANI KONTENJAN TAVAN PUAN 14 LYS SONUÇLARINA GÖRE EN YÜKSEK BAŞARI SIRASI TABAN

Detaylı

Ücretli TL Eğitim-Öğretim yılında ücretli kontenjanımıza öğrenci

Ücretli TL Eğitim-Öğretim yılında ücretli kontenjanımıza öğrenci FAKÜLTE / PROGRAM DİLİ SÜRESİ ZORUNLU HAZIRLIK PROGRAMI 2015-2016 -ÖĞRETİM YILI BURS 2015-2016 YILI 2014 LYS SONUÇLARINA GÖRE ORANI TÜRÜ KONTENJAN ÜCRETLER TAVAN EN YÜKSEK BAŞARI SIRASI TABAN EN DÜŞÜK

Detaylı

MBA MBA. Altın ve Kıymetli Metaller. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe)

MBA MBA. Altın ve Kıymetli Metaller. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) MBA 1 MBA Altın ve Kıymetli Metaller Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) Neden ŞEHİR? Uluslararası yetkinliğe ve sektör tecrübesine sahip eğitim kadrosu 2 Disiplinel yaklaşım yerine, disiplinler arası

Detaylı

ULUSLARARASI FİNANS UZMANI

ULUSLARARASI FİNANS UZMANI TANIM Bankalar ve diğer mali kuruluşlar ile işletmelerin uluslar arası finansal hareketlerini planlama, uygulama ve kontrol işlemlerini yapma bilgi ve becerisine sahip kişidir. A-GÖREVLER Uluslararası

Detaylı

HUKUK FAKÜLTESİ. Adalet ve Hakkaniyete Dayanan Bir Hukuk Anlayışı

HUKUK FAKÜLTESİ. Adalet ve Hakkaniyete Dayanan Bir Hukuk Anlayışı HUKUK FAKÜLTESİ Adalet ve Hakkaniyete Dayanan Bir Hukuk Anlayışı Hukuk Fakültesi, gerek bireyler, gerek bireylerle kamu otoritesi arasındaki kuralları, bu kuralların dayandığı hukuki ve felsefi temelleri

Detaylı

PROGRAM BİLGİLERİ. Amaç:

PROGRAM BİLGİLERİ. Amaç: PROGRAM BİLGİLERİ Amaç: Bu programın amacı; ekonominin temelinde dayandığı sermaye piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikleri öğrencilerimize kazandırmak adına finans, ekonomi, ekonometri, sosyal bilimler

Detaylı

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi; temeli 1944 te kurulan Yüksek Ekonomi ve Ticaret Okulu na dayanan bir fakültedir. Bu okulun ismi 1959 tarihinde İktisadi

Detaylı

KAYSERİ TİCARET MESLEK LİSESİ ALAN-DAL TANITIMLARI SUNUSU

KAYSERİ TİCARET MESLEK LİSESİ ALAN-DAL TANITIMLARI SUNUSU KAYSERİ TİCARET MESLEK LİSESİ ALAN-DAL TANITIMLARI SUNUSU Okulumuzda MEGEP Sisteminde 2 alan ve bu alana bağlı 3 ayrı dalda eğitim-öğretim sürdürülmektedir. Eğitim süresi 4 yıldır. TİCARET MESLEK LİSESİ

Detaylı

Sütlüce YERLEŞKESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ. Halkla İlİşkİler Bölümü Görsel İletİşİm Tasarımı Bölümü Medya ve İletİşİm Sİstemlerİ Bölümü Reklamcılık Bölümü

Sütlüce YERLEŞKESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ. Halkla İlİşkİler Bölümü Görsel İletİşİm Tasarımı Bölümü Medya ve İletİşİm Sİstemlerİ Bölümü Reklamcılık Bölümü Sütlüce YERLEŞKESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ Halkla İlİşkİler Bölümü Görsel İletİşİm Tasarımı Bölümü Medya ve İletİşİm Sİstemlerİ Bölümü Reklamcılık Bölümü Bilginin sürekli bir gelişme içinde bulunduğu ve bilgi

Detaylı

İKTİSAT LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ

İKTİSAT LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ İKTİSAT LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ Genel Bilgiler Programın Amacı Kazanılan Derece Kazanılan Derecenin Seviyesi Kazanılan Derecenin Gerekleri ve Kurallar Kayıt Kabul Koşulları Önceki Öğrenmenin Tanınması

Detaylı

FEN FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ AMACIMIZ

FEN FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ AMACIMIZ FEN FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ Fen Fakültesi; 1982 yılında Fen - Edebiyat Fakültesi adı altında kurulmuştur. Fakülte, 1991 yılında eğitim - öğretim faaliyetlerine başlamıştır. 2010 yılında Fen Fakültesi adını

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ VE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ NE HOŞGELDİNİZ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ VE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ NE HOŞGELDİNİZ FEN BİLİMLERİ VE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ NE HOŞGELDİNİZ Sevgili Öğrenciler, GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Gümüşhane Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü 2008 yılında kurulmuş ve 2009

Detaylı

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi. Programın Amaçları

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi. Programın Amaçları Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi Programın Amaçları Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi Lisans Programının amacı, envanter, taşımacılık, depolama ve paketleme gibi konuları içeren ve bu

Detaylı

MBA MBA. Bankacılık Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe)

MBA MBA. Bankacılık Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) MBA 1 MBA Bankacılık Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) Neden ŞEHİR? Uluslararası yetkinliğe ve sektör tecrübesine sahip eğitim kadrosu 2 Disiplinel yaklaşım yerine, disiplinler arası bakış açısı

Detaylı

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Mesleğinde en iyi ol, rakip tanıma! Ekonomiye ve reel sektöre yön veren akademik kadromuzla küresel, sektöre uygun ve hazır, kariyerine

Detaylı

İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ (UOLP) EKONOMİ İŞLETME (UOLP) İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ

İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ (UOLP) EKONOMİ İŞLETME (UOLP) İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ (UOLP) EKONOMİ İŞLETME (UOLP) İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ www.itu.edu.tr İŞLETME FAKÜLTESİ Yarının yatırımlarını şekillendirecek

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ % 30 İngilizce Program İngilizce Program Bünyesinde barındırdığı diş hastaneleriyle Türkiye nin en modern eğitim kurumları içerisinde yer alan fakültemiz, lisans

Detaylı

İKTİSAT BÖLÜMÜ Selçuk Üniversitesi İktisat bölümü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde 1987 yılında normal öğretim olarak eğitim öğretime başlamıştır. 1992 yılında ise bölüm ikinci öğretim

Detaylı

Lisans seviyesinde (TYYÇ 6. seviye) öğrenim veren bir programdır.

Lisans seviyesinde (TYYÇ 6. seviye) öğrenim veren bir programdır. ULUSLARARASI GİRİŞİMCİLİK LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ Genel Bilgiler Uluslararası Girişimcilik Bölümü, Türkiye de kendi alanındaki ilk ve tek bölümdür. Öğrencilerimiz eğitimleri süresince, İngilizcenin yanında

Detaylı

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Lisans Programı

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Lisans Programı Yeni Nesil Devlet Üniversitesi SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Lisans Programı 2015-2016 Tanıtım Broşürü Bölüm Hakkında Genel Bilgiler Kamu Yönetimi, işlevsel anlamda kamu politikaları

Detaylı

MBA MBA. İş Analitiği. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe)

MBA MBA. İş Analitiği. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) MBA 1 MBA İş Analitiği Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) Neden ŞEHİR? Uluslararası yetkinliğe ve sektör tecrübesine sahip eğitim kadrosu 2 Disiplinel yaklaşım yerine, disiplinler arası bakış açısı

Detaylı

Tıpta Tecrübe ve Güç TIP FAKÜLTESİ

Tıpta Tecrübe ve Güç TIP FAKÜLTESİ Tıpta Tecrübe ve Güç TIP FAKÜLTESİ Sağlık sektöründeki derin tecrübemizi profesyonel yönetici ve öğretim üyesi kadromuz ve mükemmel bir altyapı ile birleştirdik. Öğrencilerimize üst düzey standartlarda

Detaylı

MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BÜTÜNLEŞİK PAZARLAMA İLETİŞİMİ YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BİLGİ PAKETİ

MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BÜTÜNLEŞİK PAZARLAMA İLETİŞİMİ YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BİLGİ PAKETİ MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BÜTÜNLEŞİK PAZARLAMA İLETİŞİMİ YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BİLGİ PAKETİ 1. Program Bilgileri Amaçlar: Medya ve İletişim Yönetimi Yüksek Lisans Programına

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ FAKÜLTE TANITIMI Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Tanıtımı

Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Tanıtımı Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Tanıtımı cse@akdeniz.edu.tr Antalya, 2016 2 Özet Akdeniz Üniversitesi tanıtım filmi Neden Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Mühendisi

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARI PUAN TABLOSU

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARI PUAN TABLOSU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARI PUAN TABLOSU Fakülte / TIP FAKÜLTESİ %30 ı 6 YIL 1 YIL MF 3 En Yüksek 3 57.240 TL 28.620 TL 436,295 17.430 435,178 17.908 Tam lu 11 491,773 2.620 483,864

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI Endüstri ürünleri tasarımcıları, insanların ihtiyaç ve isteklerini analiz edebilen;

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

SİNOP ÜNİVERSİTESİ BOYABAT İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

SİNOP ÜNİVERSİTESİ BOYABAT İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SİNOP ÜNİVERSİTESİ BOYABAT İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ GENEL BİLGİLER 11.07.1992 tarihli ve 21281 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 3837 sayılı kanunla Ondokuz Mayıs Üniversitesine bağlı olarak

Detaylı

DIŞ TİCARET ENSTİTÜSÜ

DIŞ TİCARET ENSTİTÜSÜ DIŞ TİCARET ENSTİTÜSÜ ULUSLARARASI TİCARET DOKTORA PROGRAMI Uluslararası Ticaret Doktora Programı, ülkemizde bu alanda doktora düzeyindeki eğitim-öğretim açığını kapatmak üzere açılmış olup, 2014-2015

Detaylı

BÖLÜMLER VE PROGRAMLAR II- SOSYAL BÖLÜMLER I- TEKNİK BÖLÜMLER

BÖLÜMLER VE PROGRAMLAR II- SOSYAL BÖLÜMLER I- TEKNİK BÖLÜMLER Muğla Meslek Yüksekokulu (MMYO) iki yıllık eğitim sonrasında önlisans diploması veren bir yükseköğretim kurumudur. 1989-1990 eğitim-öğretim yılında Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde Sosyal Hizmetler

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ FAKÜLTE TANITIMI Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi, 2011-2012

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Tanıtımı

Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Tanıtımı Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Tanıtımı cse@akdeniz.edu.tr Antalya, 2015 2 Özet Akdeniz Üniversitesi tanıtım filmi Neden Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Mühendisi

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

İŞLETMECİ TANIM A- GÖREVLER

İŞLETMECİ TANIM A- GÖREVLER TANIM İşletmeci; otel, banka, sigorta, maden, reklamcılık gibi mal ve hizmet üreten işletmelerde üretim, yönetim, para kaynakları, muhasebe, satış, pazarlama konularında çalışan küçük işletmeleri kuran

Detaylı

İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GİRİŞİMCİLİK BÖLÜMÜ

İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GİRİŞİMCİLİK BÖLÜMÜ İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ NEDEN GİRİŞİMCİLİK? Girişimcilik geleceğin mesleği olacak Gelişmekte olan ekonomilerde mevcut işletmelerde çalışmak kadar kendi işini kurmak da önemli olmaya başlıyor

Detaylı

Büro Yönetimi ve Yönetici

Büro Yönetimi ve Yönetici Büro Yönetİmİ ve Yönetİcİ Asİstanlığı Programı Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programının a- macı; hızlı değişen ve gelişen iş dünyasının gereksinimlerini karşılayabilecek bilgi ve becerilerle donatılmış,

Detaylı

TEB KOBİ BANKACILIĞI

TEB KOBİ BANKACILIĞI TEB KOBİ BANKACILIĞI Türkiye de KOBİ ler İşletme Büyüklüğü İstihdam Grubu (Çalışan Sayısı) 2011 İşletme Sayısı % Toplam İstihdam % Ortalama Çalışan Sayısı Mikro 1-19 2.522.011 97,30% 5.362.905 46,60% 2

Detaylı

w w w. b e z m i a l e m. e d u. t r

w w w. b e z m i a l e m. e d u. t r w w w. b e z m i a l e m. e d u. t r Dünden Bugüne... Yıl 1843 Osmanlı Padişahı II.Mahmut un eşi ve Padişah Abdülmecit in annesi Bezmiâlem Valide Sultan, bir rüya görecek ve bu rüyadan sonra, İncelikler

Detaylı

uygulamalı bilimler fakültesi

uygulamalı bilimler fakültesi KÜÇÜKYALI YERLEŞKESİ uygulamalı bilimler fakültesi ULUSLARARASI LOJİSTİK BÖLÜMÜ (İNGİLİZCE DESTEKLİ) HAVACILIK YÖNETİMİ Turİzm Yönetİcİlİğİ Bölümü (İNGİLİZCE DESTEKLİ) İstanbul Ticaret Üniversitesi, Uygulamalı

Detaylı

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ Doğuş markası, eğitime adanmış yarım asra yaklaşan bir anlam ifade etmektedir. Doğuş Üniversitesi eğitimde ilklerin sahibi, yeniliklerin öncüsü olarak, geçmişinden

Detaylı

MUHASEBE VE FİNANSMAN

MUHASEBE VE FİNANSMAN MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANIN TANIMI Muhasebe ve Finansman alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. ALANIN AMACI Muhasebe ve Finansman alanı

Detaylı

Ü N İ V E R S İ T E S İ GÖLPAZARI MESLEK YÜKSEKOKULU.

Ü N İ V E R S İ T E S İ GÖLPAZARI MESLEK YÜKSEKOKULU. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ Ü N İ V E R S İ T E S İ GÖLPAZARI MESLEK YÜKSEKOKULU http://bilecik.edu.tr/ Gölpazarı Meslek Yüksekokulu 29 Mayıs 2007 tarihinde kurulmuştur. Yüksekokulumuzun hizmet binasında eğitim

Detaylı

İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ Günümüzde nitelikli İngilizce öğretmenlerine duyulan ihtiyaç hala büyüktür.

Detaylı

İKTİSAT YÜKSEK LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ

İKTİSAT YÜKSEK LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ İKTİSAT YÜKSEK LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ Genel Bilgiler Programın Amacı Kazanılan Derece Kazanılan Derecenin Seviyesi Kazanılan Derecenin Gerekleri ve Kurallar Kayıt Kabul Koşulları Önceki Öğrenmenin Tanınması

Detaylı

29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi

29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi 29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, 29-Haziran-14 Temmuz 2015 tarihleri arasında Hafta içi Her gün Saat: 09.30-17.00 saatleri arasında aday öğrenci ve ebeveynlerine açık

Detaylı

Ege Üniversitesi Egitim Fakültesi

Ege Üniversitesi Egitim Fakültesi T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ A. Kuruluş 1998 yılında kurulan Fakültemiz, lisans ve lisansüstü eğitim programlarıyla güçlenerek gelişmektedir. Fakültemiz lisans programlarına 1999-2000 öğretim

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ŞEBİNKARAHİSAR MYO MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ BİLGİ FORMU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ŞEBİNKARAHİSAR MYO MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ BİLGİ FORMU TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ŞEBİNKARAHİSAR MYO MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ BİLGİ FORMU Bölüm Bölüm Başkanı Bölümün amacı Bölümün Hedefi Muhasebe ve Vergi Uygulamaları

Detaylı

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ DERS BİLGİ PAKETİ Dersin Kodu / Adı İŞL 104/ YÖNETİM VE ORGANİZASYON 1. Sınıf Bahar Dönemi

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ DERS BİLGİ PAKETİ Dersin Kodu / Adı İŞL 104/ YÖNETİM VE ORGANİZASYON 1. Sınıf Bahar Dönemi Sınıfı / Dönemi Dili Düzeyi Türü Kategorisi Kredisi Eğitim Şekli Ön Koşul Dersler Öğretim Üyesi Diğer Öğr. Üyeleri Yardımcılar Ders Saatleri Değerlendirme Ölçütleri Türkçe Lisans Zorunlu İKTİSADİ VE İDARİ

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARI UZMANI (YÖNETİCİSİ)

İNSAN KAYNAKLARI UZMANI (YÖNETİCİSİ) İNSAN KAYNAKLARI UZMANI (YÖNETİCİSİ) TANIM İşletmede çalışacak insan kaynağının sayısını ve niteliğini belirleyerek, insan kaynağının başarısını, moralini, motivasyonunu ve uyum düzeyini artırıcı çalışmaları

Detaylı

DENİZCİLİK FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ

DENİZCİLİK FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ Denizcilik Fakültesi; 1988 yılında Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu adıyla Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde, Türkiye de deniz işletmeciliği konusunda eğitim

Detaylı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ AMASYA SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

AMASYA ÜNİVERSİTESİ AMASYA SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU AMASYA ÜNİVERSİTESİ AMASYA SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU DIŞ TİCARET PROGRAMI TANITIM BROŞÜRÜ KURULUŞ 08.04.2010 tarihli Yükseköğretim Genel Kurulu`nda bölümümüzün birinci öğretimine 2010-2011 öğretim

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi, uluslararası standartlarda yüksek kaliteli

Detaylı

İŞLETME MÜFREDAT PROGRAMI 1.DÖNEM DERSLERİ DERS ADI KODU S/Z TEORİ UYG. LAB. KREDİ AKTS 2.DÖNEM DERSLERİ DERS ADI KODU S/Z TEORİ UYG. LAB.

İŞLETME MÜFREDAT PROGRAMI 1.DÖNEM DERSLERİ DERS ADI KODU S/Z TEORİ UYG. LAB. KREDİ AKTS 2.DÖNEM DERSLERİ DERS ADI KODU S/Z TEORİ UYG. LAB. İŞLETME MÜFREDAT PROGRAMI 1.DÖNEM DERSLERİ İŞLETME BİLİMİNE GİRİŞ İŞL1101 ZORUNLU 4 0 0 4 6 HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI İŞL1103 ZORUNLU 3 0 0 3 5 İŞ ETİĞİ VE SOSYAL SORUMLULUK İŞL1105 ZORUNLU 2 0 0 2 5 İKTİSADA

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TORUL MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TORUL MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TORUL MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ Sevgili Öğrenciler, Gelişen ve Geliştiren Üniversitemizin bir şubesi olan Torul Meslek Yüksekokulu; bünyesinde bulunan programları ile ülkemizde

Detaylı

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ.

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ. PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ www.pau.edu.tr İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Pamukkale Üniversitesi nin 03.07.1992 tarih ve 3837 sayılı kuruluş yasasında öngörülen teşkilat

Detaylı

Tıpta Tecrübe ve Güç TIP FAKÜLTESİ

Tıpta Tecrübe ve Güç TIP FAKÜLTESİ Tıpta Tecrübe ve Güç TIP FAKÜLTESİ T I P F A K Ü L T E S İ Sağlık sektöründeki derin tecrübemizi profesyonel yönetici ve öğretim üyesi kadromuz ve mükemmel bir alt yapı ile birleştirdik. Öğrencilerimize

Detaylı

MBA. Yeni Nesil MBA. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe)

MBA. Yeni Nesil MBA. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) MBA 1 Yeni Nesil MBA Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) Neden ŞEHİR? Uluslararası yetkinliğe ve sektör tecrübesine sahip eğitim kadrosu 2 Disiplinel yaklaşım yerine, disiplinler arası bakış açısı

Detaylı

2015-2016 YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI TERCİH BURSLARI VE EĞİTİM ÜCRETLERİ

2015-2016 YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI TERCİH BURSLARI VE EĞİTİM ÜCRETLERİ İ S T A N B U L M E D İ P O L Ü N İ V E R S İ T E S İ 2015-2016 YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI TERCİH LARI VE EĞİTİM ÜCRETLERİ YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI TERCİH LARI VE EĞİTİM ÜCRETLERİ Tüm lisans programlarında,

Detaylı

SAĞLIK PERSONELİNDE LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİN ÖNEMİ

SAĞLIK PERSONELİNDE LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİN ÖNEMİ SAĞLIK PERSONELİNDE LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİN ÖNEMİ SAĞLIK ARAŞTIRMALARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Doç.Dr. Sema ZERGEROĞLU GİRİŞ Yaşadığımız bilgi çağında hızla artan ve yayılan bilgi, iş ve meslek hayatında rekabeti

Detaylı

EKONOMİST TANIM A- GÖREVLER

EKONOMİST TANIM A- GÖREVLER TANIM Kıt kaynakların insan ihtiyaçlarını en iyi karşılayacak şekilde kullanılması, sınırsız insan ihtiyaçlarından kıt kaynaklarla karşılanacak olanların belirlenmesi, ihtiyaçları karşılayacak mal ve hizmetlerin

Detaylı

FİNANS UZMANI TANIM A- GÖREVLER

FİNANS UZMANI TANIM A- GÖREVLER TANIM Bankalara veya finans kurumlarına kredi almak üzere başvuran firmaları, mal ve para kaynakları yönünden (para, sermaye, mal varlığı vb.) değerlendiren ve en uygun finansal destek seçeneğine karar

Detaylı

İŞLETME MÜHENDİSİ TANIM GÖREVLER KULLANILAN ALET VE MALZEMELER MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI

İŞLETME MÜHENDİSİ TANIM GÖREVLER KULLANILAN ALET VE MALZEMELER MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI İŞLETME MÜHENDİSİ TANIM Bir işletmenin, işletmecilik ve mühendislik anlayışına uygun biçimde yönetilmesini, üretimden satışa kadar olan sürecin denetlenmesini sağlayan, hem mühendislik, hem işletme yöneticiliği

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE İKTİSAT BÖLÜMÜ

MARMARA ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE İKTİSAT BÖLÜMÜ MARMARA ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE İKTİSAT BÖLÜMÜ Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İktisat Bölümü Anadoluhisarı Kampüsü 34810 Beykoz İstanbul Tel: (+90) 216 308 22 26 pbx

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Tanıtımı

Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Tanıtımı Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Tanıtımı cse@akdeniz.edu.tr Antalya, 2017 2 Özet Akdeniz Üniversitesi tanıtım filmi Neden Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Mühendisi

Detaylı

izmirmba: Farklı düşün!

izmirmba: Farklı düşün! İZMİR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İŞLETME YÜKSEK LİSANS PROGRAMI izmirmba: Farklı düşün! şirketlerin işini iyi bilen yöneticilere ihtiyacı artıyor. Oysa hem büyük şirketler hem de kobiler beklentilerini

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ PSİKOLOJİ PSİKOLOJİ (İNGİLİZCE) P S İ K O L O J İ İki Farklı Dil, İki Farklı Program PSİKOLOJİ PSİKOLOJİ (İNGİLİZCE) Psikoloji, korku, aşk ve nefret

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan İçerik Çankaya Üniversitesi Genel Bilgiler Mühendislik Fakültesi Bilgileri Yerleşke Programlar Öğretim Elemanları Laboratuarlar

Detaylı

Mühendislik Fakültesi

Mühendislik Fakültesi BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ ELEKTRİK - ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ HALİÇ SENİ BEKLİYOR BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri

Detaylı

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yalova Üniversitesi, 22.05.2008 Tarih ve 5765 sayılı kanunla eğitim ve öğretimine başlamıştır. Çağdaş bilgi ve becerilerle donatılmış; sosyal ve analitik çözümler üretebilen, ürettiği bilgiyi toplumla

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS TİCARET HUKUKU Yrd. Doç. Dr. Orhan Aldanmaz

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS TİCARET HUKUKU Yrd. Doç. Dr. Orhan Aldanmaz DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS Saat TİCARET HUKUKU 0102401 4 3+0 3 5 Ön Koşul Dersleri YOK Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler Zorunlu

Detaylı

AKREDİTASYON DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ ÖLÇÜT 2 PROGRAM ÖĞRETİM AMAÇLARI. Hazırlayan : Öğr. Gör. Feride GİRENİZ

AKREDİTASYON DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ ÖLÇÜT 2 PROGRAM ÖĞRETİM AMAÇLARI. Hazırlayan : Öğr. Gör. Feride GİRENİZ AKREDİTASYON DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ ÖLÇÜT 2 PROGRAM ÖĞRETİM AMAÇLARI Hazırlayan : Öğr. Gör. Feride GİRENİZ Öğretmen Eğitimi Programı Özdeğerlendirme Raporu PROGRAM ÖĞRETİM AMAÇLARI : Programın

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ŞEBİNKARAHİSAR MYO OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI FORMU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ŞEBİNKARAHİSAR MYO OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI FORMU TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ŞEBİNKARAHİSAR MYO OTEL LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI BİLGİ FORMU Bölüm Bölüm Başkanı Bölümün amacı Bölümün Hedefi Öğrenme

Detaylı

(EK-C) TİCARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SİGORTACILIK VE RİSK YÖNETİMİ PROGRAMI TYYÇ BİLGİ PAKETİ ÖRNEĞİ

(EK-C) TİCARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SİGORTACILIK VE RİSK YÖNETİMİ PROGRAMI TYYÇ BİLGİ PAKETİ ÖRNEĞİ (EK-C) TİCARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SİGORTACILIK VE RİSK YÖNETİMİ PROGRAMI TYYÇ BİLGİ PAKETİ ÖRNEĞİ Genel Bilgi BAŞKENT Üniversitesi Sigortacılık ve Risk Yönetimi Bölümü (Türkçe) Başkent Üniversitesi Sigortacılık

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan İçerik Çankaya Üniversitesi Genel Bilgiler Mühendislik Fakültesi Bilgileri Yerleşke Programlar Öğretim Elemanları Laboratuarlar

Detaylı

EĞİTİM FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

EĞİTİM FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Geleceğin eğitimcileri Medipol de yetişiyor Nitelikli öğretmenler, yeni nesiller üzerinde ömürlük değişim ve etkiler yaratıyor. Yeni nesillere öğretmenlik

Detaylı

KAZIM KARABEKİR MESLEK YÜKSEKOKULU YEREL YÖNETİMLER PROGRAMI

KAZIM KARABEKİR MESLEK YÜKSEKOKULU YEREL YÖNETİMLER PROGRAMI KAZIM KARABEKİR MESLEK YÜKSEKOKULU YEREL YÖNETİMLER PROGRAMI Programın Amacı Yerel Yönetimler Programının başlıca amacı; çağdaş yerel yönetim biliminin temel ilkelerine, stratejilerine ve tekniklerine

Detaylı

ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ

ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ PROGRAMI FAALİYET RAPORU ÖNSÖZ Elektronik sektörü, mühendislik endüstrisinin en önemli bir unsuru, mühendisliğin temel yapı

Detaylı

T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UYGULADIĞI EĞİTİM, ULUSAL TIP EĞİTİMİ AKREDİTASYON KURULU (UTEAK) TARAFINDAN AKREDİTE EDİLEN ÜLKEMİZDEKİ SAYILI TIP FAKÜLTELERİNDEN BİRİSİ http://tip.marmara.edu.tr

Detaylı

MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI

MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI AMAÇ Bu faaliyette verilecek bilgiler sonunda muhasebe ve finansman alanındaki meslekleri ve meslek elemanlarını tanıyabileceksiniz. A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Türkiye

Detaylı

Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere GIDA MÜHENDİSLİĞİ YÜKSEK LİSANS DERECESİ verilecektir.

Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere GIDA MÜHENDİSLİĞİ YÜKSEK LİSANS DERECESİ verilecektir. Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans Genel Bilgi Ömer Halisdemir Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü 2013-2014 eğitim-öğretim yılında lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi alarak eğitim-öğretime

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS KIYMETLİ EVRAK HUKUKU Ön Koşul Dersleri. Dersin Seviyesi. Dersin Koordinatörü

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS KIYMETLİ EVRAK HUKUKU Ön Koşul Dersleri. Dersin Seviyesi. Dersin Koordinatörü DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS Saat KIYMETLİ EVRAK HUKUKU 0102407 4 3+0 3 4 Ön Koşul Dersleri YOK Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler

Detaylı

STRATEJİK SATINALMA METİN A. KANSU 30 MART 2010- SALI

STRATEJİK SATINALMA METİN A. KANSU 30 MART 2010- SALI MART EĞİTİMLERİ STRATEJİK SATINALMA METİN A. KANSU 30 MART 2010- SALI EĞİTİM PROGRAMLARI Geçmişten geleceğe köprü... MART/ 2010 30 MARTT 2010 SSal lıı STRATEJİK SATINALMA Hedef Katılımcılar Satınalma ve

Detaylı

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNİN TANITIMI

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNİN TANITIMI DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNİN TANITIMI Diş hekimliği baş, yüz, ağız, çeneler ve dişlerin normal yapısını, görevlerini, hastalıklarını inceleyen ve bu hastalıkların koruyucu, iyileştirici tedavilerini kendine

Detaylı