AVRUPA BİRLİĞİ TARAFINDAN DESTEKLENEN PROJELER

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "AVRUPA BİRLİĞİ TARAFINDAN DESTEKLENEN PROJELER"

Transkript

1

2 AVRUPA BİRLİĞİ TARAFINDAN DESTEKLENEN PROJELER

3 Projeler 19 "TÜRKİYE ÜREME SAĞLIĞI PROGRAMI" KAPSAMINDA YÜRÜTÜLEN PROJELER " (Bu projeler, T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Üreme Sağlığı Programı kapsamında Avrupa Birliği tarafından finanse edilmiştir. Bu yayının içeriği sadece TEB sorumluluğu altında olup, hiçbir şekilde T.C Sağlık Bakanlığı ile Avrupa Birliği'nin görüşlerini yansıtmaz.) SAVUNUCULUK, EĞİTİM VE HİZMETLERE ULAŞTIRMA YOLU İLE ANNE SAĞLIĞININ İYİLEŞTİRİLMESİ PROJESİ T.C. Sağlık Bakanlığı Üreme Sağlığı Programı kapsamında Avrupa Birliği finansmanı ile 16 Aralık 2004 tarihinde yürütülmeye başlanan kısa adı ile "Güvenli Annelik Projesi", 16 Mart.2007 tarihinde sona ermiştir. Faaliyet yeri TÜRKİYE, Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Batman ve Diyarbakır illeri olan projenin ortakları Batman ve Diyarbakır Eczacı Odaları'dır. Gerçekleştirilen Ana Faaliyetler: İstenmeyen ve erken gebeliklerin en yoğun olduğu illerden olan Batman ve Diyarbakır illerinin il Sağlık Müdürlükleri ile işbirliği çerçevesinde belirlenmiş 53 köyünde gebe kadınlara ulaşarak, bu kadınların doğum öncesi, doğum esnasında ve doğum sonrasında profesyonel bakım hizmetlerine ulaşmasını kolaylaştırmak, doğum öncesi ve sonrası bakım hizmetleri ile birlikte, erken evliliklerin önlenmesi, doğumun sağlık kurumsağ olsunlar... Projenin Amacı: Anne ölüm oranlarının düşürülmesine katkıda bulunmak için gebe kadınlarda güvenli annelik ve üreme sağlığı alanında talep yaratmak, talebin karşılanmasını etkileyen nesnel engelleri ortadan kaldırmak ve talebi karşılayacak kişi ve kurumların harekete geçmesini sağlamak için bilinçlendirme, eğitim, hizmete ulaştırma ve savunuculuk çalışmaları yapmaktır. Gebelik süresince ve gebelik sonrasında sağlık kuruluşlarının bakımı ve gözetiminde olmak bebeğin ve annesinin sağlıklı bir hayat sürmesi için çok önemli. Sağlık kuruluşları onlara bu hizmeti vermekten mutluluk duyacaktır.

4 Projeler 19 "TÜRKİYE ÜREME SAĞLIĞI PROGRAMI" KAPSAMINDA YÜRÜTÜLEN PROJELER (Bu projeler, T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Üreme Sağlığı Programı kapsamında Avrupa Birliği tarafından finanse edilmiştir. Bu yayının içeriği sadece TEB sorumluluğu altında olup, hiçbir şekilde T.C Sağlık Bakanlığı ile Avrupa Birliği'nin görüşlerini yansıtmaz.) SAVUNUCULUK, EĞİTİM VE HİZMETLERE ULAŞTIRMA YOLU İLE ANNE SAĞLIĞININ İYİLEŞTİRİLMESİ PROJESİ T.C. Sağlık Bakanlığı Üreme Sağlığı Programı kapsamında Avrupa Birliği finansmanı ile 16 Aralık 2004 tarihinde yürütülmeye başlanan kısa adı ile "Güvenli Annelik Projesi", 16 Mart.2007 tarihinde sona ermiştir. Faaliyet yeri TÜRKİYE, Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Batman ve Diyarbakır illeri olan projenin ortakları Batman ve Diyarbakır Eczacı Odaları 'dır. Gerçekleştirilen Ana Faaliyetler: İstenmeyen ve erken gebeliklerin en yoğun olduğu illerden olan Batman ve Diyarbakır illerinin il Sağlık Müdürlükleri ile işbirliği çerçevesinde belirlenmiş 53 köyünde gebe kadınlara ulaşarak, bu kadınların doğum öncesi, doğum esnasında ve doğum sonrasında profesyonel bakım hizmetlerine ulaşmasını kolaylaştırmak, doğum öncesi ve sonrası bakım hizmetleri ile birlikte, erken evliliklerin önlenmesi, doğumun sağlık kurumsa olsunlar... Projenin Amacı: Anne ölüm oranlarının düşürülmesine katkıda bulunmak için gebe kadınlarda güvenli annelik ve üreme sağlığı alanında talep yaratmak, talebin karşılanmasını etkileyen nesnel engelleri ortadan kaldırmak ve talebi karşılayacak kişi ve kurumların harekete geçmesini sağlamak için bilinçlendirme, eğitim, hizmete ulaştırma ve savunuculuk çalışmaları yapmaktır. Gebelik süresince ve gebelik sonrasında sağlık kuruluşlarının bakımı ve gözetiminde olmak bebeğin ve annesinin sağlıklı bir hayat sürmesi için çok önemli. Sağlık kuruluşları onlara bu hizmeti vermekten mutluluk duyacaktır.

5 2 0 Projeler larında yapılması, doğum aralıklarının artırılması, gebelikte beslenme ve ilaç kullanımı ve kaliteli aile planlaması yöntemlerinin kullanılmasını da içeren güvenli annelik kavramı oluşturmak adına faaliyetler düzenlenmiştir. Bu kapsamda öncelikli olarak bu bölgelerde görev yapmakta olan 73 gönüllü eczacı konuya ilişkin kapsamlı eğitimlerden geçirilmiştir. Söz konusu illerde birer merkez kurulmuş gönüllü eczacılar ve sorumlu ebelerden oluşan ekipler halinde köy ziyaretleri yapılmış, gebeler tespit edilerek, acil durumlarda bu gebeleri hastanelere ulaştırabilmek amacı ile hastanearaç eşleştirmeleri yapılmıştır. Gebelik süresince gebelerin periyodik kontrollerinin en yakın sağlık merkezine ulaştırılarak yapılmasını sağlamnmıştır. Proje il koordinatörünün ve ebelerin yönlendirmesi sonucu 246 gebe doğumlarını sağlık kuruluşlarında gerçekleştirmiştir. Diyarbakır'da proje döneminde 6 tüpligasyon işlemi hastane ortamında gerçekleştirilmiştir. 17 kadın RİA taktırmıştır. Batman'da 89 gebe hastanelere getirilmiş ve ultrason ve doktor kontrollerinden geçirilmiştir. Her köyde "güvenli annelik" kavramını yaşayan ve diğer kadınlara örnek olan kadınlara "Güvenli Anne" sertifikaları verilmiştir. Proje süresince Diyarbakır'da 505 gebe, Batman'da 264 gebe tespiti yapılmış ve bu gebelere beslenme, aşı, gebelik, aile planlaması yöntemleri, bebeklerin beslenmesi, anne sütü ve emzirme, akraba evliliklerinin sakıncaları, gebelikte ilaç kullanımı, hijyen konularında bilgi verilmiş olup hazırlanan broşürler dağıtılmıştır yaş grubundaki kadınlardan Diyarbakır'da 1772, Batman'da 563 kişiye ulaşılmış ve gebelik, aile planlaması, menopoz, meme muayenesi, cinsellik, hijyen konularında bilgi verilmiştir. Güvenli annelik kavramını hayata geçirebilmek için erkeklerin sürece katılmalarını sağlamak gerekmektedir. Bu nedenle; köylerdeki erkeklere il koordinatörleri ve eczacılar tarafından üreme sağlığı cinsel sağlık, aile planlaması, gebelikte sağlık kontrollerinin ve doğumu sağlık kuruluşunda yapmanın önemi, cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar, akraba evlilikleri, doğum aralıkları, HIV/AIDS ve CYBE konularında bilgi verilmiş, bu eğitimlerle toplam 945 erkeğe ulaşılmıştır. Projenin bir diğer ayağı olan adölesan eğitimleri için il Milli Eğitim Müdürlüğüyle yapılan işbirliği sonunda, Rehberlik ve biyoloji öğretmeni toplam 59 öğretmen kapsamlı eğitimler almış, bu öğretmenler toplam adolesana, 600 öğretmene, 714 veliye ulaşarak bilgilendirme çalışması yapmışlardır.

6 Projeler 19 ÜREME SAĞLIĞI HİZMETLERİNİN SOSYAL PAZARLAMA YAKLAŞIMI İLE ECZACILAR TARAFINDAN DESTEKLENMESİ PROJESİ T.C. Sağlık Bakanlığı Üreme Sağlığı Programı kapsamında Avrupa Birliği finansmanı ile 09 Aralık 2004 tarihinde yürütülmeye başlanan kısa adı ile "Sırdaş Eczane Projesi", 08 Mart 2007 tarihinde sona ermiştir. Faaliyet alanı tüm Türkiye'yi kapsayan projenin ortakları Televizyon Yayıncıları Derneği ve Eczane Gereçleri A.Ş.'dir. Projenin Amacı: Proje çerçevesinde, eczacıların üreme sağlığı ve cinsel sağlık konularında eğitilerek, eczanelerinin danışmanlık hizmeti sunan etkin merkezler haline getirilmesi, sosyal pazarlama yaklaşımı ile danışmanlık hizmeti ve uygun ürüne ulaşılabildiğin sağlanması yolu ile anne çocuk sağlığının iyileştirilmesine, cinsel yolla bulaşan hastalıkların azaltılmasına ve ülke genelinde yüksek olan çocuk doğum oranının düşürülmesine katkıda bulunulması hedeflenmiştir. Gerçekleştirilen Ana Faaliyetler: Eczacıların üreme sağlığı ve cinsel sağlık konularında danışmanlık hizmeti vermesine yönelik olarak yüzyüze (37 saat) eğitim ve 25 saat uzaktan eğitim olacak şekilde iki basamaklı bir eğitim programı oluşturulmuştur. Bu doğrultuda gerçekleştirilen 22 eğitimle Türkiye'nin farklı yerlerinden toplam 558 gönüllü eczacıya, doğum kont. ve aile planlaması, menopoz, andropoz, sağlıklı yaşam ve yaşlanma, HIV/AIDS ve CYBH, güvenli annelik, sağlıklı cinsel yaşam gibi konularda danışmanlık verebilecek düzeyde eğitimler verilmiş, yüzyüze ve uzaktan eğitimi tamamlayan eczacılar projenin kendi web sitesi olan adresi üzerinden online sınava tabi tutularak başarılı olanlar Sırdaş Eczacı ünvanı -- " y a k ı n d o s t u n u z " Artık bir "sırdaşınız" var... Üreme Sağlığı ile ilgili konularda özel olarak almak istediğiniz bilgileri sizinle paylaşan, önerilerde bulunan, her an danışabileceğiniz eczaneniz ve eczacınız... iaüh "Sırdaş Eczane Projesi" Avrupa Birliği tarafından finanse edilen T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Öreme Sağlığı Programı kapsamında desteklenmektedir.

7 22 Projeler SIRDAŞ KONDOM" BURADA VE "SIRDAŞ ECZANELERDE" "Sırdaş Eczane Projesi" T.C. Sağlık Bakanlığı Üreme Sağlığı Progr desteği II* Türk Eczacıları Birliği taralından yürütülmektedir. almaya hak kazanmıştır. Eğitimler genel olarak Ankara'da yapılmış olup, istanbul, Sakarya, Adana, izmir, Diyarbakır ve Gaziantep'te yerinde eğitimler düzenlenmiştir. Sırdaş Eczanelerden danışmanlık hizmeti ile birlikte Sosyal Pazarlama ürünü olarak sunulan Sırdaş kondomlar halka ulaştırılmıştır. Aynı zamanda projeye yönelik 2 farklı iç mekan posteri eczanelere gönderilmiştir. HIV/AIDS, Güvenli Annelik, Ergenlik, Aile Planlaması ve Doğum Kontrol Yöntemleri, Kendi Kendine Meme Muayenesi ve Menopoz gibi konularda hazırlanmış olan bilgilendirici broşürler eczanelerden dağıtılarak toplumda farkındalık yaratılmaya çalışılmıştır. Sosyal pazarlama ürünü için marka yaratma aşamasında sağlık ocaklarına yönelik posterler hazırlatılmış ayrıca 500 bin adet kondom gönderilmiş olup, bunlar halka ücretsiz olarak ulaştırılmıştır. Sırdaş Kondomların ve Sırdaş Eczanelerin tanıtımına yönelik tanıtım filmleri hazırlatılarak ulusal ve yerel kanallarda gösterimi sağlanmıştır.

8 Projeler 19 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ARASINDA ÜREME HAKLARI, CİNSEL SAĞLIK VE ÜREME SAĞLIĞI KONULARINDA FARKINDALIK YARATMA PROJESİ y-yjfi nseliiği akfcında *ınıy0ruz tefe-- M» # n T.C. Sağlık Bakanlığı Üreme Sağlığı Programı kapsamında Avrupa Birliği finansmanı İle Aralık 2004 tarihinde yürütülmeye başlanan kısa adı ile "Gençlerde Üreme Sağlığı Projesi", 1 Mart 2007 tarihinde sona ermiştir. Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, istanbul Üniversitesi, Yedltepe Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Mersin Üniversitesi ve Atatürk Üniversiteleri'nin Eczacılık Fakülteleri ile işbirliği İçerisinde gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen Ana Faaliyetler: Bu doğrultuda belirlenen üniversitelerin eczacılık fakültelerinde okumakta olan 95 öğrenciye 7 günlük bir gençlik kampında Üreme Hakları, CS/ÜS, Doğum Kontrol Yöntemleri ve Aile Planlaması, acil kontrasepsiyon, CYBE-HIV/AIDS, Meme Muayenesi konularında akran eğitimi yapabilecek düzeyde bilgi ve iletişim becerisi kazandırılmıştır. Eğitimler 5 gün teorik, 2 gün pratik eğitim şeklinde gerçekleştirilmiştir. Projenin Amacı: Proje ile, akran eğitimi tekniği ve yaygın bir kampanya yürütülerek, eczacılık fakülteleri öğrencileri aracılığı ile üniversiteli gençler arasında üreme hakları ve CS/ÜS hizmetleri konusunda farkındalık yaratmak ve bu hizmetlerin kullanımını arttırmak hedeflenmiştir. Gençlik Kampı'nın ardından öğrenciler kendi fakültelerinde okumakta olan öğrencilere yönelik 1 günlük seminerler düzenleyerek 700 eczacılık fakültesi öğrencisine ulaşılmışlardır, ileride insan sağlığı ve eğitiminde önemli roller üstlenecek olan ebelik, hemşirelik, rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümlerinde okuyan öğrencilere yapılan İkinci seminerlerle

9 2 4 Projeler Üniversitelerin çeşitli yerlerine konulan geri bildirim kutularına öğrenciler tarafından yazılan sorular uzman kişiler tarafından cevaplandırılarak bunlara web sitesinde ve yapılan konferans ve seminerlerde yer verilmiştir. Ayrıca gerek bu bildirim kutuları gerekse proje için hazırlanmış olan web sitesine gelen soruların cevapları derlenerek "Farkındayım" adı altında bir kitapta toplanmış ve üniversite kütüphanelerine belirli sayılarda gönderilmiştir. 617 öğrenciye ulaşılmıştır. Ayrıca belirlenen üniversitelerde, öğrenim gören tüm öğrencilerin katılımına açık, konuların ana hatları ile incelendiği konferanslara 344 öğrenci katılımda bulunmuştur. 1 yıl boyunca üniversitelerin çeşitli yerlerinde gönüllü eczacılık öğrencileri tarafından her ay bir hafta olmak üzere proje çerçevesinde hazırlanan "farkındayım" stantları kurulmuş olup Üreme Sağlığı, Cinsel Sağlık ve Üreme Hakları, HIV-AIDS, Doğum Kontrolü ve Acil Korunma, Kendi Kendine Meme Muayenesi, Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar konularda hazırlanan broşürler diğer üniversite öğrencilerine ulaştırılmıştır. Hazırlanan afişler üniversitelerin farklı alanlarına asılarak gençlerde konuya ilişkin farkındalık oluşturulmaya çalışılmıştır. Ayrıca proje kapsamında 4 farklı konuda hazırlanan kısa filmler de bu stantlardan öğrencilerin izlenimine sunulmuştur. Bunların dışında konuya ilişkin karikatür yarışması düzenlenmiştir. Birinci olan karikatür 5000 adet t-shirt üzerine basılmıştır. Projenin yürütüldüğü illerde gençler için konserler düzenlenmiş olup, bu konserlerde katılımcılara proje süresince hazırlanan broşürler, içinde 1 adet kondom bulunan anahtarlıklar ve t-shirtler dağıtılmıştır.

10 Projeler 19 "AKTİF İŞGÜCÜ PİYASASI PROJESİ YENİ FIRSATLAR HİBE PROGRAMI" KAPSAMINDA YÜRÜTÜLEN PROJELER (Bu projeler, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu tarafından finanse edilen Aktif İşgücü Piyasası Projesi Yeni Fırsatlar Hibe Programı çerçevesinde Türk Eczacıları Birliği tarafından yürütülmüştür. Bu yayının içeriği sadece TEB sorumluluğu altında olup, hiçbir şekilde Avrupa Birliği ve Iş-Kur'un görüşlerini zorunlu olarak yansıtmamaktadır.) ANKARA BÖLGESİ VE İSTANBUL İLİ ECZANE TEKNİSYENİ EĞİTİMİ PROJELERİ Ankara Bölgesi ve istanbul ili Eczane Teknisyeni Eğitimi Projeleri kapsamındaki faaliyet yerleri, istanbul ili ve Ankara Bölgesi / Ankara, Bartın, Bolu, Çankırı, Çorum, Eskişehir, Karabük, Kırıkkale, Kastamonu, Kırşehir, Tokat, Yozgat, Zonguldak illeridir. Projenin Amacı: Bölgesel işgücü ihtiyaçları göz önünde bulundurularak, mesleki eğitim yolu ile eczane sektöründe çalışan teknisyenlerin (kalfaların) istihdam edilebilirliklerini ve mesleki özgüvenlerini artırma, nitelik gerektiren ancak Türkiye'de örgün eğitime dahil olmayan eczane teknisyenliği mesleğine yönelik daha sonra da kullanılabilecek bir eğitim programı geliştirme ve uygulama gibi amaçlar hedeflenmiştir. Gerçekleştirilen Ana Faaliyetler: Eczane teknisyenliği eğitimi projesi, doğrudan hedef kitle olan kalfaların eğitimine yönelik bir projedir. Eğitimlerde, eczacı kalfalığı mesleği yapan ve belirli kontenjan dahilinde bu alanda çalışmak isteyen kişilere mevcut kalfalık tanımından ziyade, kaliteli ve bilgili eczane teknisyenliği yetiştirilmeye, eczane teknisyenliği sıfatı kazandırılmaya çalışılmıştır. Eczacı Teknisyenliği Eğitim Programı için; üniversitelerin eczacılık fakültelerinde görevli akademisyenlerden, Türk Eczacıları Birliği bünyesindeki uzmanlardan ve ilgili diğer kuruluşlardan katılacak eğiticilerden oluşan 67 kişilik bir ekip kurulmuş, eczacı kalfalarının iş durumu ve eğitim programının yoğunluğu göz önünde bulundurularak gündüz ve gece eğitimleri şeklinde planlanmıştır. Proje kapsamında, tamamı 7 modülden ve 288 saatten oluşan toplam 9 (gece ve gündüz) eğitim düzenlenmiştir. Gece eğitimi günde 5 saat süre ile 2,5 ayda (Saat 18:00-22:30) tamamlanacak şekilde gündüz eğitimi ise, günde 8 saat süre ile 1,5 ayda (9:00-17:00) tamamlanacak şekilde ayarlanmıştır. Ankara Bölgesi Eczane Teknisyeni Eğitimi Projesi ile 327 kişi, istanbul ili Eczane Teknisyeni Projesi ile 283 kişi eczane teknisyeni eğitim sınavlarını başarı ile tamamlayarak eczane teknisyeni ünvanı almaya hak kazanmıştır. ü

11 26 Projeler "KATILIM ÖNCESİ SÜREÇTE SİVİL TOPLUMUN GÜÇLENDİRİLMESİ: STK HİBE PROGRAMI" KAPSAMINDA YÜRÜTÜLEN PROJELER (Katılım Öncesi Süreçte Sivil Toplumun Güçlendirilmesi: STK Hibe Programı Tüketicilerin Korunması Bileşeni kapsamında Avrupa Birliği'nin mali katkısı ile yürütülmekte olan bu projenin İçeriği sadece TEB sorumluluğu altında olup, hiçbir şekilde Avrupa Birliği'nin görüş veya tutumunu yansıtmamaktadır.) "AKILLI ÇOCUK AKILCI İLAÇ KULLANIR" PROJESİ akıllıyım, akılcı ilaç kullanıyorum tarihinde uygulamasına başlanan "Akıllı Çocuk Akılcı ilaç Kullanır Projesi"nin faaliyet yeri TÜRKİYE/Ankara, Yozgat, Çorum, Eskişehir, Kırıkkale, Kırşehir illeri olarak belirlenmiş olup tarihinde proje sona ermiştir. Projenin Amacı: Proje ile, sağlık alanında önemli bir tüketici grubunu oluşturan ancak aynı zamanda, özellikle ilaç süistimali nedeniyle bilinçsiz ilaç tüketiminden en fazla etkilenme riski taşıyan, her türlü öğrenme ve uygulama pratiklerine en fazla açık olan ilköğretim öğrencilerinin; akılcı ve bilinçli ilaç tüketimi konusunda eğitilmeleri ve özümseyecekleri bilgilerle donatılmaları hedeflenmiştir. Projenin hedef kitlesini, proje faaliyetlerinin yürütüldüğü Ankara, Kırıkkale, Kırşehir, Çorum, Yozgat, ve Eskişehir illerinde İl Mili Eğitim Müdürlüklerinin de desteği ile belirlenmiş olan ilköğretim okullarında okuyan 4.,5., ve 6. sınıflardaki öğrenciler oluşturmuştur. Gerçekleştirilen Faaliyetler: Projenin başında akılcı ilaç kullanımı, akılcı olmayan ilaç tüketiminin kişisel ve toplumsal boyutları, çocuklarda rasyonel ilaç kullanımı, biz sağlık aktörlerine bu konuda ne gibi sorumluluklar düştüğü gibi konularda paylaşımlarda bulunmanın yanı sıra proje faaliyetleri ve takvimi hakkında bilgi vermek amacı "Akılcı ilaç Kullanımı ve Tüketici Grubu Olarak Çocuklar" adı altında bir proje başlangıç

12 Projeler 19 semineri düzenlenmiştir. Davetlilerin katkı sağladıkları tartışma bölümü ile tamamlanan seminere farklı kamu kurumlarından, sivil toplum örgütlerinden yaklaşık 50 kişi katılmıştır. Yapılan bu etkinlikle kamuoyunda konuya ilişkin bir farkındalık oluşturulmaya çalışılmıştır. Projenin çocuklara yönelik faaliyetleri çerçevesinde; çocuklarda konuya ilişkin farkındalık yaratma adına hazırlanan çocuk tiyatrosu Ankara'da 12 ilköğretim okulunda hedef kitleye sergilenmiştir. Ankara dışında ise il Milli Eğitim Müdürlüklerinin destekleri ile Kırşehir'de bir, Yozgat'ta bir, Çorum'da bir, Kırıkkale'de bir ve Eskişehir'de iki olmak üzere toplam 6 gösterim yapılmıştır. Bu gösterimler dışında projede öngörülmüş olduğu gibi Dünya Çocuk Tiyatroları haftasına denk gelen Mart tarihleri arasında Basın Galası ve ücretsiz halka açık gösterim düzenlenmiştir. Ankara'daki okullar, Ankara dışındaki illerdeki gösterimler, Basın Galası ve ücretsiz halka açık gösterim de dahil olmak üzere gerçekleştirilen 20 gösterimle yaklaşık 4000 öğrenciye ulaşılmıştır. Akılcı ilaç kullanımı konusunda çocuklara öncelikli olarak aktarılmak istenen verilerin, uygun bir dille aktarımının sağlanmasını amaçlayan "Akıllı Çocuk Akılcı İlaç Kullanır" rehberi, broşürü ve konuya uygun olarak tasarlanmış olan afişler proje süresince düzenlenen tiyatro gösterimleri ve okul ziyaretleri sırasında öğrencilere dağıtılmıştır. Bu kapsamda toplam rehber, 5000 adet afiş ve 5000 adet broşür basılmıştır. Ayrıca proje sonunda oluşturulan tüm materyallerden oluşturulmuş 2'şer set örnek olması adına tüm illerimizdeki İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilmiştir. Projenin son ayında, Proje süresince elde edilen deneyimlerin ilgili kurum ve paydaşlarla paylaşılması ve bu sayede projenin ana hedefi olan akılcı ilaç kullanımı ve çocuklarda akılcı ilaç kullanımı alışkanlığını geliştirilmesi konusunda farkındalığın arttırılması amacıyla "Akıllı Çocuk Akılcı ilaç Kullanır" Projesi Kapanış Semineri: 'Deneyimleri Paylaşmak...' başlığı altında bir kapanış semineri düzenlenmiştir. Bu süreçte proje çerçevesinde üretilen tüm çıktılar katılımcılara gösterilmiş, talep edenlere temin edilmiştir. Seminerin son bölümde ise; seminerin ana hedeflerinden birine uygun olarak bir saat süren bir tartışma bölümü yapılarak ileriye dönük hedefler ve yapılabilecek ortak çalışmalar tanımlanmıştır.

13 28 Projeler I i l İl ' IS <o "AB VE TÜRKİYE ARASINDA SİVİL TOPLUM DİYALOGUNUN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ PROFESYONEL ÖRGÜTLER HİBE PROGRAMI" KAPSAMINDA YÜRÜTÜLEN PROJELER (AB ve Türkiye arasında Sivil Toplum Diyalogunun Güçlendirilmesi Projesi Profesyonel Örgütler Hibe Programı kapsamında Avrupa Birliği'nin mali katkısı ile yürütülmekte olan bu projenin içeriği sadece TEB sorumluluğu altında olup, hiçbir şekilde Avrupa Birliği'nin görüş veya tutumunu yansıtmamaktadır.) "HERKES İÇİN E-SAĞLIK" PROJESİ 01/07/2008 tarihinde Merkezi Finansman ve ihale Birimi ile imzalanan sözleşmenin ardından uygulamasına başlanılan "Herkes için E-sağlık" Projesi, Türk Eczacıları Birliği ve Avrupa Birliği Eczacılık Grubu'nun ortaklığında yürütülmekte olup 17 aylık bir projedir. Projenin Amacı: Projenin amacı, Avrupa müktesebatının benimsenmesi sürecinde e-sağlık ve e-reçete alanlarında, ulusal katılım ortaklığı uygulamasına yönelik kapasitenin güçlendirilmesi ve gelecekteki genişleme sürecinde ortaya çıkabilecek fırsat ve zorluklar açısından ulusal düzeyde farkındalık yaratılmasıdır. Gerçekleştirilen Ana Faaliyetler: Aralık 2008 tarihlerinde Ankara'da sağlık alanındaki üst düzey yetkililerin, ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve toplum liderlerinin Türkiye'de e-sağlık alanındaki mevcut durumunu ve gelecekteki olası durumunun tartışmak üzere davet edildiği "E-Sağlık ve E-Reçete Uygulamaları Sempozyumu" adı altında bir proje başlangıç sempozyumu düzenlenmiştir. Sempozyumun amacı e-sağlık oluşum sürecine kolay adaptasyon şartlarını sağlayacak kapsamlı bir yol haritası HOTEL MİDİ! KARYAĞDI SOKAK NO: 40 ÇANKAYA ANKARA j m &SS2 pn(e 6t nymt tin*nt mhu-» Bu mu hm FA«*»GTJ&U Swrt Sw.-K!t'4ı ur»lw» Ustu f«m nfeale İta İM Ecuofcnftrtfr»aMOriı ı.yfi.*rr*axiı ft h CvMBf Maty TlBDCSK J«^SfSiŞÎ!?» l»raiefttp fur Jr&M! ft» Ih» pra!«a a «An**«el 9» Pftuö a C(M of İM M 5» M Smr»: onl Ca*»3sUn» A8 «îûrtuyt moufc SM loitefl D^rn GesjMtaıts PrOj» Pıctnolıcn olc<rj Soett» Ditopt btt«w EU Mtatay Proıeci 'Herkes Ipn ESaJlık' Proıesı Avru ıpa Birliği taralından finanse edilmekle olup Türk Eczacıları Birliği taralından yürütülmektedir Bu yayının içeri ınden sadece Türk Ecncriı ıtı Birliği sorumludur ve bu içerik herhangi bir şekilde Avrupa Birliği'nin görüşve tutumunu yansıtma;

14 Projeler 19 yayımlanması öngörülmektedir. Diğer taraftan, Avrupa Birliği müktesebatının konuya ilişkin bölümlerinin Türkçe'ye çevrilerek basımına ilişkin çalışmalar halen devam etmektedir. Avrupa'da Elektronik Sağlık Uygulamaları konusunda proje ekibinin çalışmaları sonucunda derlenecek bir referans kitabın Türkçe'ye çevrilerek basılması ve talep eden tüm kişi ve kurumlara ulaştırılması hedeflenmektedir. hazırlamak için e-sağlık oluşum sürecinde rol oynayan aktörlerin güçlü ve zayıf taraflarını belirlemektir. Ayrıca PGEU temsilcileri ve Avrupa Birliği 'ne üye ülkelerden konuya ilişkin uzmanlar, AB ve Türkiye arasındaki benzer ve zıt koşulların belirlenmesinde destek vermek, gerçekçi bir vizyon oluşturmak ve projenin ilerleyen faaliyetlerinde işbirliği oluşturulması amacı ile sempozyuma katılımda bulunmuşlardır. PGEU Proje ekibi ile yapılan ortak çalışmalar sonucunda, AB üye ülkelerindeki mevcut sistemlerin yerinde incelenmesi ve Türkiye'ye entegrasyonunun değerlendirilebilmesi amacı ile ispanya ve Danimarka'ya çalışma ziyaretleri düzenlenmiş, bu ülkelerdeki e-sağlık ve e-reçete uygulamalarına ilişkin bilgi alınmıştır Nisan 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilen çalışma ziyaretlerine, Çalışma ziyaretlerine, Sağlık Bakanlığı ilaç Eczacılık Genel Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu, Türk Eczacıları Birliği, TEB Bilişim Enstitüsü ve Avrupa Birliği Eczacılık Grubu adına temsilciler katılımda bulunmuştur. Ziyaretler sonucu edinilen bilgi ve deneyimler rapor haline getirilerek basılmıştır. Proje sonunda gerçekleştirilecek bir final sempozyumu aracılığı ile, proje süresince edinilen bilgi ve deneyimlerin ilgili kesimlere aktarılması, proje faaliyetleri doğrultusunda hazırlanan yayınların tanıtılması öngörülmektedir. Söz konusu faaliyete Avrupa Ülkeleri'nden de konuya ilişkin uzmanların davet edilerek Türkiye'de yaşanan gelişmelere ilişkin bir tartışma zemininin oluşturulması, deneyimlerin paylaşılması ve yetkili kişiler arasında işbirliği ağlarının oluşturulması planlanmaktadır. Kamuoyu, ilgili kurum ve kuruluşlar, üniversiteler ve meslek örgütleri arasında bilginin yayılımını arttırmak amacı ile, proje çerçevesinde gerçekleştirilen tüm seminer, çalışma ziyareti gibi etkinliklere ilişkin hazırlanacak olan raporların basılı hale getirilerek sektörün ilgili kesimlerine ve paydaşlara gönderilmesi ayrıca TEB kütüphanesinden talep eden kişilerin ulaşımına açık hale getirilmesi öngörülmektedir. Başlangıç ve Final sempozyumları aynı zamanda ingilizce'ye çevrilerek basılacak ve talepte bulunan kişilere TEB veya PGEU aracılığı ile ulaştırılacaktır. Proje faaliyetleri çevresinde, elektronik sağlık alanında dünyada yayımlanmış çeşitli kaynaklar proje ekibi tarafından incelenerek bir indeks haline getirilmekte, bu indeksin, ilgili kişilere referans olması için TEB Kütüphanesi'nde ve web sitesinde

SAVUNUCULUK, E M VE H ZMETLERE ULA TIRMA YOLU LE ANNE SA LI ININ

SAVUNUCULUK, E M VE H ZMETLERE ULA TIRMA YOLU LE ANNE SA LI ININ SAVUNUCULUK, E M VE H ZMETLERE ULA TIRMA YOLU LE ANNE SA LI ININ LE LMES PROJES (Bu proje, T.C. Sa k Bakanl Türkiye Üreme Sa Program kapsam nda Avrupa Birli i taraf ndan finanse edilmi tir. Bu yay n içeri

Detaylı

İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİ

İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİ İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİ 2 BİREYSEL GÖRÜŞME Yüz yüze yapılan görüşmelerdir. Danışanın yeterlilikleri ve yetkinlikleri doğrultusunda İşe yönlendirme Aktif programlara yönlendirme Ya da diğer

Detaylı

SEÇMELİ DERS ÖNERİ FORMU

SEÇMELİ DERS ÖNERİ FORMU Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı SEÇMELİ DERS ÖNERİ FORMU Dersin adı Üreme Sağlığı Anabilim dalı Sorumlu öğretim üyesi E-posta adresi Halk Sağlığı Prof.Dr.Haldun SÜMER

Detaylı

Gebelik veya hamilelik,

Gebelik veya hamilelik, Gebelik veya hamilelik, yumurtanın döllenmesinden doğuma kadar geçen 266 günlük döneme verilen isimdir. Anne ve baba adayının bu dönemi bilinçli ve sağlıklı bir şekilde geçirmesi, hem doğacak çocuk/çocukları

Detaylı

Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı

Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı Sakarya Ticaret Borsası Sakarya da Tarım ve Hayvancılık Sektör Analizi ve Öneriler Raporu Projesi 1. Proje fikrini oluşturan sorunları nasıl

Detaylı

Eğitimde ve Toplumsal Katılımda Cinsiyet Eşitliğinin Sağlanması Projesi

Eğitimde ve Toplumsal Katılımda Cinsiyet Eşitliğinin Sağlanması Projesi Eğitimde ve Toplumsal Katılımda Cinsiyet Eşitliğinin Sağlanması Projesi 2005-2008 Gerçekleştirmek istediğimiz hedeflerimiz var... Birleşmiş Milletler Bin Yıl Hedefleri: Tüm kız ve erkek çocuklarının ücretsiz,

Detaylı

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları. Bilgilendirme Toplantıları

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları. Bilgilendirme Toplantıları Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Bilgilendirme Toplantıları Ulusal Ajans olarak da bilinen AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, Avrupa Komisyonu tarafından yürütülen Eğitim

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HIV/AIDS TEDAVİ VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (HATAM) OCAK 2009 ARALIK 2009 FAALİYET RAPORU

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HIV/AIDS TEDAVİ VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (HATAM) OCAK 2009 ARALIK 2009 FAALİYET RAPORU HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HIV/AIDS TEDAVİ VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (HATAM) OCAK 2009 ARALIK 2009 FAALİYET RAPORU HATAM web sayfasının güncelleştirilmesi, www.hatam.hacettepe.edu.tr Danışmanlık Hizmeti Yüzyüze

Detaylı

7.3. Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan bildiriler:*

7.3. Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan bildiriler:* Sevtap YILDIRIR dryildirir@gmail.com ORCID ID: 0000-0002-0766-178X (505) 799 23 35 1. Doğum Tarihi : 06 / 06 / 1969 2. Unvanı : Pratisyen Hekim 3. Öğrenim Durumu : Yüksek Lisans 4. Çalıştığı Kurum : İstanbul

Detaylı

Eczacılık VII.1. ECZACILIK UYGULAMALARI VII.2. ECZACILIK EĞİTİMİ

Eczacılık VII.1. ECZACILIK UYGULAMALARI VII.2. ECZACILIK EĞİTİMİ VII.. ECZACILIK UYGULAMALARI VII.. ECZACILIK EĞİTİMİ VII.. Uygulamaları TABLO-: BRANŞLARA GÖRE ECZACI DAĞILIMI (008) BRANŞLAR ECZACI SAYISI Bakanlık ve SGK'da Çalışan Eczacılar (Kamu Eczacısı) İlaç Sektöründe

Detaylı

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Faaliyet B.1.2.1 STK lara Yönelik Kapasite Geliştirme Eğitimi Katılımcılar için

Detaylı

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Faaliyet B.1.2.1 STK lara Yönelik Kapasite Geliştirme Eğitimi Katılımcılar için

Detaylı

SORUMLU YURTTAŞIM. Projemizde Beklediğimiz Sonuçlar

SORUMLU YURTTAŞIM. Projemizde Beklediğimiz Sonuçlar SAYI 1 Yurttaşım Sorumluluklarımın Farkındayım - TR2009/0136.01-02/287 SORUMLU YURTTAŞIM Seçilecek 45 öğrenci 45 öğrencinin seçeceği 12 öğrenci arkadaşı Öğretmen, yönetici ve çalışanlar ile toplamda 577

Detaylı

Proje Faaliyetleri ve Beklenen Çıktılar

Proje Faaliyetleri ve Beklenen Çıktılar UNIDO EKO-VERİMLİLİK (TEMİZ ÜRETİM) PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Proje Faaliyetleri ve Beklenen Çıktılar Ferda Ulutaş, Emrah Alkaya Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Ankara, 20 Mayıs 2009 KAPSAM

Detaylı

RAPOR METNİ (ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE HAZIRLANMIŞTIR):

RAPOR METNİ (ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE HAZIRLANMIŞTIR): DÖNEM: 2017-2018 KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM ŞUBESİ ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ MODELİNDE MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITMA VE YÖNLENDİRME FAALİYETLERİ İL RAPORU DAYANAK: A)90757378-200-E.3297283

Detaylı

GAZİANTEP KEP İL EYLEM PLANI Strateji 1: Özellikle kız çocuklarının okullulaşma oranının artırılmasının sağlanması.

GAZİANTEP KEP İL EYLEM PLANI Strateji 1: Özellikle kız çocuklarının okullulaşma oranının artırılmasının sağlanması. GAZİANTEP KEP İL EYLEM PLANI Strateji 1: Özellikle kız çocuklarının okullulaşma oranının artırılmasının sağlanması. Faaliyetler Zamanlama Finansman /bütçe İşbirliği yapılacak kurum kuruluşlar İzleme değerlendirme

Detaylı

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Faaliyet B.1.2.1 STK lara Yönelik Kapasite Geliştirme Eğitimi Katılımcılar için

Detaylı

Sivil Yaşam Derneği. 4. Ulusal Gençlik Zirvesi Sonuç Bildirgesi

Sivil Yaşam Derneği. 4. Ulusal Gençlik Zirvesi Sonuç Bildirgesi Sivil Yaşam Derneği 4. Ulusal Gençlik Zirvesi Sonuç Bildirgesi GİRİŞ Sivil Yaşam Derneği 21-23 Ekim 2016 tarihleri arasında Konya da 4. Ulusal Gençlik Zirvesi ni düzenlemiştir. Zirve Sürdürülebilir Kalkınma

Detaylı

Program Koordinatörü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Program Koordinatörü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Onuncu Kalkınma Planı (2014-2018) KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YERLİ ÜRETİM PROGRAMI EYLEM PLANI Program Koordinatörü Bilim, Sanayi ve Teknoloji KASIM 2014 KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ

Detaylı

Europass a Genel Bakışş. ecdc.europa.eu

Europass a Genel Bakışş. ecdc.europa.eu Europass a Genel Bakışş ecdc.europa.eu Europass in Geçmişi Europass Kararı 2004 yılında Avrupa Komisyonu tarafından yeterliliklerin ve yetkinliklerin şeffaflığını sağlayacak tek bir çerçeve olarak kabul

Detaylı

YENİMAHALLE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtım ve Yöneltme Eylem Planı

YENİMAHALLE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtım ve Yöneltme Eylem Planı YENİMAHALLE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtım ve Yöneltme 03-04 Eylem Planı Ek- ETKİNLİĞİN TÜRÜ ETKİNLİĞİN KONUSU İl düzeyinde Mesleki ve Teknik Eğitimde Tanıtım ve Yöneltme

Detaylı

Barışçıl Okuldan Toplumsal Barışa - Demokratik Yurttaş Eğitimi

Barışçıl Okuldan Toplumsal Barışa - Demokratik Yurttaş Eğitimi Barışçıl Okuldan Toplumsal Barışa - Demokratik Yurttaş Eğitimi Avrupa Birliği Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi (DVİHE) Hibe Programı Proje No: TR2009-0136.01-02-136 (HRE-136) Bu yayının

Detaylı

trafikte bilinçli bir nesil için

trafikte bilinçli bir nesil için bilinçli bir nesil e t k i için f tra Giriş Önemli bir halk sağlığı sorunu olan trafik kazalarının önlenmesi, pek çok kurum, kuruluş, sivil toplum örgütleri ve bireylerin ortak çalışması ile mümkün olabilecektir.

Detaylı

Yapılan çalışmalar Eylül Haziran Yapılan çalışmalar Eylül Ekim Yapılan çalışmalar. Öncelik haritası. Yapılan Çalışmalar

Yapılan çalışmalar Eylül Haziran Yapılan çalışmalar Eylül Ekim Yapılan çalışmalar. Öncelik haritası. Yapılan Çalışmalar KUMLUCA CUMHURİYET ORTAOKULU EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI STRATEJİ VE EYLEM PLANI ÇALIŞMA TAKVİMİ ( - 2014 EĞİTİM -ÖĞRETİM YILI) S.N FAALİYETLER EĞİTİM ORTAMI VE ÇEVRESİ GÖSTERGELER

Detaylı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 11. Hafta (11-17 Mart 2013)

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 11. Hafta (11-17 Mart 2013) T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 11. Hafta (11-17 Mart 2013) 11 MART 2013 PAZARTESİ 09:45-17:00 Avrupa Birliği Bakanlığı Mali İşbirliği Başkanı M. Süreyya Süner ve beraberindeki

Detaylı

IPA Kapsamında STK lara Sağlanan Destekler

IPA Kapsamında STK lara Sağlanan Destekler IPA Kapsamında STK lara Sağlanan Destekler 24 Aralık 2015 Türkiye nin AB ye Üyelik Süreci Sivil Toplumla Diyalog Toplantısı SAMSUN IPA Kapsamında STK lara Sağlanan Destekler Merkezi Düzeyde Yürütülen Projeler

Detaylı

Fark Ettikçe, Birlikte Güçleniyoruz...

Fark Ettikçe, Birlikte Güçleniyoruz... Kadın Örgütlerinin Engelli Kadınlarla İlgili Farkındalıklarının Arttırılması Projesi Fark Ettikçe, Birlikte Güçleniyoruz... Sabancı Vakfı Toplumsal Gelişme Hibe Programı kapsamında desteklenen Kadın Örgütlerinin

Detaylı

İŞ TANIMI (Terms of Reference) :Çalışan Hakları, Lobicilik ve Medya İletişimi Eğitimi

İŞ TANIMI (Terms of Reference) :Çalışan Hakları, Lobicilik ve Medya İletişimi Eğitimi İŞ TANIMI (Terms of Reference) Sözleşme Numarası İhale Başlığı İhale Numarası :TRH1.3.PREII/P03/322 :Çalışan Hakları, Lobicilik ve Medya İletişimi Eğitimi :TRH1.3.PREII/P03/322/02 1. ÖN BİLGİ 1.1. Proje

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ TARİHÇE İstanbul Medipol Üniversitesi, Türkiye Eğitim, Sağlık ve Araştırma (TESA) Vakfı tarafından kurulmuş ve 7 Temmuz 2009 tarih ve 27281 sayılı

Detaylı

TAP VAKFI ERGENLER & GENÇLER için CİNSEL SAĞLIK EĞİTİMLERİ

TAP VAKFI ERGENLER & GENÇLER için CİNSEL SAĞLIK EĞİTİMLERİ TAP VAKFI ERGENLER & GENÇLER için CİNSEL SAĞLIK EĞİTİMLERİ CİNSEL SAĞLIK EĞİTİMİ Uygulama Milli Eğitim Bakanlığı (Örgün /Yaygın eğitim) Pilot Uygulamalar (ERDEP) Sivil toplum kuruluşları (Akran eğitim

Detaylı

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI. Faaliyet Programı

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI. Faaliyet Programı EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI 2010 Faaliyet Programı İçindekiler 1- Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu 2010 Yılı Faaliyet 1-2 Programı 2- EBSO Üyelerine Yönelik Faaliyetler 3-4 3- EBSO Dışı Kuruluşlarla

Detaylı

ÇALIŞMA HAYATINDA DEZAVANTAJLI GRUPLAR. Şeref KAZANCI Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı MART,2017

ÇALIŞMA HAYATINDA DEZAVANTAJLI GRUPLAR. Şeref KAZANCI Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı MART,2017 ÇALIŞMA HAYATINDA DEZAVANTAJLI GRUPLAR Şeref KAZANCI Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı MART,2017 Dezavantajlı gruplar; işe giriş veya çalışma hayatına devam etmede zorluklarla

Detaylı

ÇANKAYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma ve Yöneltme 2015 Eylem Planı

ÇANKAYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma ve Yöneltme 2015 Eylem Planı ÇANKAYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma ve Yöneltme 205 Eylem Planı NO ETKİNLİĞİN TÜRÜ ETKİNLİĞİN KONUSU ETKİNLİK NO ETKİNLİĞİN ADI SORUMLU KURUM/KİŞİ TARİH İŞBİRLİĞİ YAPILACAK

Detaylı

KADININ EKONOMİK KALKINMADAKİ YERİ VE ETKİNLİĞİNİN ARTTIRILMASI PROJESİ

KADININ EKONOMİK KALKINMADAKİ YERİ VE ETKİNLİĞİNİN ARTTIRILMASI PROJESİ KADININ EKONOMİK KALKINMADAKİ YERİ VE ETKİNLİĞİNİN ARTTIRILMASI PROJESİ Referans Numarası: TRH3.1.LLLII/P-03/5 PROJE TANITIM BROŞÜRÜ DEĞE RK A T ÖĞRENMEK İÇ GEÇ DEĞİL!!! ÇİN Proje Kısa Tanıtımı Proje Adı

Detaylı

MMKD Stratejik İletişim Planı Araştırma Sonuçları

MMKD Stratejik İletişim Planı Araştırma Sonuçları MMKD Stratejik İletişim Planı Araştırma Sonuçları 29 Mayıs 2013 tarihinde MMKD Stratejik İletişim Planı nı oluşturmak amacıyla bir toplantı yapıldı. Toplantının ardından, dernek amaç ve faaliyetlerinin

Detaylı

Belediye Eğitim Müdürlüğü Veliler Kurulu (Konseyi) 200,00 700,00 700,00 //////////// 1.200,00 1.200,00 250,00 900,00 500,00 300,00 1.

Belediye Eğitim Müdürlüğü Veliler Kurulu (Konseyi) 200,00 700,00 700,00 //////////// 1.200,00 1.200,00 250,00 900,00 500,00 300,00 1. Prizren Belediyesinin 2012-2014 Döneminde Cinsiyet Eşitliği Hakkında Eylem Planı EĞİTİM ALANI Stratejik amaç: Kadın ve kızların kaliteli eğitime erişiminin sağlanması Objektifler 1. İlk ve orta öğretimde

Detaylı

SAMSUN YEREL EŞİTLİK EYLEM PLANI ( ) 7. ERKEN YAŞTA EVLİLİKLERİN ÖNLENMESİ - EK PLAN

SAMSUN YEREL EŞİTLİK EYLEM PLANI ( ) 7. ERKEN YAŞTA EVLİLİKLERİN ÖNLENMESİ - EK PLAN SAMSUN YEREL EŞİTLİK EYLEM PLANI (2017-2018) 7. ERKEN YAŞTA EVLİLİKLERİN ÖNLENMESİ - EK PLAN Faaliyet Zaman Sorumlu Kurum/Kuruluşlar Destekçi Kurum/Kuruluşlar Göstergeler Stratejik Öncelik 7.1: Erken yaşta

Detaylı

DR. BİRKAN SANCAK Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü

DR. BİRKAN SANCAK Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü DR. BİRKAN SANCAK Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü PROJE AMAÇLARI AMAÇ 1 Madde Bağımlılığını Önleme Konularında Doğru, Güncel ve Standart Bilgilendirme ve Eğitimlerin Sağlanması AMAÇ 2 Bursa İli Yıldırım

Detaylı

OCAK-MART 2015 3 AYLIK SOMA VE DURSUNBEY PSİKOSOSYAL DESTEK MERKEZLERİ FAALİYET RAPORU

OCAK-MART 2015 3 AYLIK SOMA VE DURSUNBEY PSİKOSOSYAL DESTEK MERKEZLERİ FAALİYET RAPORU APHB AFETLERDE PSİKOSOSYAL HİZMETLER BİRLİĞİ SOMADA PSİKOSOSYAL DESTEK MERKEZLERİ PROJESİ OCAK-MART 2015 3 AYLIK SOMA VE DURSUNBEY PSİKOSOSYAL DESTEK MERKEZLERİ FAALİYET RAPORU YÖNETİCİ ÖZETİ SOMADA projesi

Detaylı

GÜNCEL FONLAR SON BAŞVURU TARİHİ KURUM PROGRAM ADI TOPLAM HİBE BÜTÇE PROJE SÜRESİ. 15 Aralık son raporların teslim tarihine göre proje süresi kısıtlı

GÜNCEL FONLAR SON BAŞVURU TARİHİ KURUM PROGRAM ADI TOPLAM HİBE BÜTÇE PROJE SÜRESİ. 15 Aralık son raporların teslim tarihine göre proje süresi kısıtlı GÜNCEL FONLAR KURUM PROGRAM ADI TOPLAM HİBE BÜTÇE PROJE SÜRESİ SON BAŞVURU TARİHİ Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) Üreme Sağlığı Küçük Proje Destek Programı BELİRTİLMEMİŞ ( toplamda 5 kurum kabul ediliyor)

Detaylı

İstanbul Tıp Fakültesi Sosyal Sorumluluk Projeleri

İstanbul Tıp Fakültesi Sosyal Sorumluluk Projeleri İstanbul Tıp Fakültesi Sosyal Sorumluluk Projeleri Sosyal Sorumluluk Projelerinin Amacı Yaşamın sürdürülebilirliği, Toplumsal yaşamın iyileştirilmesi için ortak evrensel değerlerin toplumlar tarafından

Detaylı

MODÜL 2: DEMOKRATİK VATANDAŞLIK VE İNSAN HAKLARI EĞİTİMİ PROJESİ (DVİHEP) TANITIMI

MODÜL 2: DEMOKRATİK VATANDAŞLIK VE İNSAN HAKLARI EĞİTİMİ PROJESİ (DVİHEP) TANITIMI MODÜL 2: DEMOKRATİK VATANDAŞLIK VE İNSAN HAKLARI EĞİTİMİ PROJESİ (DVİHEP) TANITIMI Modülün Hedef Kitlesi Öğretmenler Okul ve eğitim yöneticileri Maarif müfettişleri Modülün Hedefleri Oturumun sonunda katılımcılar:

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Mehmet Cangir Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Genel Sekreter Yardımcısı

AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Mehmet Cangir Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Genel Sekreter Yardımcısı AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ VALİLİKLERİN AB SÜRECİNDE ETKİNLİĞİNİN ARTIRILMASI PROJESİ Proje Değerlendirme ve İllerimiz AB ye Hazırlanıyor Programı Bilgilendirme Toplantısı 23 Şubat 2011 Mehmet Cangir

Detaylı

SOKAKTA YAŞAYAN VE/VEYA ÇALIŞAN ÇOCUKLARA YÖNELİK HİZMET MODELİ ANTALYA İL EYLEM PLANI

SOKAKTA YAŞAYAN VE/VEYA ÇALIŞAN ÇOCUKLARA YÖNELİK HİZMET MODELİ ANTALYA İL EYLEM PLANI SOKAKTA YAŞAYAN VE/VEYA ÇALIŞAN ÇOCUKLARA YÖNELİK HİZMET MODELİ ANTALYA İL EYLEM PLANI ÇALIŞMA ALANI MÜDAHALE AKTİVİTE SÜRE UYGULAYICI İHTİYAÇ KAYNAK RİSK ALTINDAKİ ÇOCUKLARA ULAŞMA / SOSYAL MOBİLİZASYON

Detaylı

Sosyal Yatırım Programı

Sosyal Yatırım Programı Sosyal Yatırım Programı İGA SOSYAL YATIRIM PROGRAMI İstanbul Yeni Havalimanı Projesi (İGA), Havalimanı inşaat alanına komşu olan yerel halk ve ilgili paydaşlar ile şeffaf ve zamanında bilgi temini ve açık

Detaylı

Türkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı. Yalın Altı Sigma Konferansı-5 / 7-8 Kasım 2014

Türkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı. Yalın Altı Sigma Konferansı-5 / 7-8 Kasım 2014 Türkiye Cumhuriyeti Yalın Altı Sigma Konferansı-5 / 7-8 Kasım 2014 Sürdürülebilir Bir Üretim Altyapısı Çevreye Duyarlı VGM Güvenli Verimli BSTB İleri Teknoloji Yüksek Katma Değer 2 20 nün Kuruluşu 17 Ağustos

Detaylı

Türk Tıbbi Onkoloji Derneği nin

Türk Tıbbi Onkoloji Derneği nin Türk Tıbbi Onkoloji Derneği nin Kanser Kontrolü ndeki Rolü DR. PINAR SAİP TÜRK TIBBİ ONKOLOJİ DERNEĞİ BAŞKANI Misyonumuz Ülkemizdeki tıbbi onkologların özlük haklarını savunmak, birlikte çalışma kültürünü

Detaylı

12 Proje Açılış Toplantısı Faaliyeti Fotoğraf/Photographs belgeleri/(s:10)

12 Proje Açılış Toplantısı Faaliyeti Fotoğraf/Photographs belgeleri/(s:10) 12 Proje Açılış Toplantısı Faaliyeti Fotoğraf/Photographs belgeleri/(s:10) 12 Proje Açılış Toplantısı Faaliyeti Fotoğraf/Photographs belgeleri/(s:11) 12 Proje Açılış Toplantısı Faaliyeti Fotoğraf/Photographs

Detaylı

Öğrenmek İstiyorum Kampanyası

Öğrenmek İstiyorum Kampanyası Öğrenmek İstiyorum Kampanyası TRABZON DA KAMPANYAYA İLGİ ARTIYOR sağlık üreme sağlığı bilgilerinin girmesine yönelik olarak başlanan Öğrenmek İstiyorum Kampanyası kapsamında Trabzon da ilgi gün geçtikçe

Detaylı

BELGESİ. YÜKSEK PLANLAMA KURULU KARARI Tarih: 05.06.2009 Sayı: 2009/21

BELGESİ. YÜKSEK PLANLAMA KURULU KARARI Tarih: 05.06.2009 Sayı: 2009/21 TÜRKİYE HAYAT BOYU ÖĞRENME STRATEJİ BELGESİ YÜKSEK PLANLAMA KURULU KARARI Tarih: 05.06.2009 Sayı: 2009/21 Dr. Mustafa AKSOY Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Operasyon Koordinatörü mustafaaksoy@meb.gov.tr

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı ETKİNLİK BÜLTENİ 1 Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı 2008

Detaylı

AKILCI İLAÇ KULLANIMININ YAYGINLAŞTIRILMASI

AKILCI İLAÇ KULLANIMININ YAYGINLAŞTIRILMASI AKILCI İLAÇ KULLANIMININ YAYGINLAŞTIRILMASI Uzm. Dr. Burçak Deniz DEDEOĞLU Akılcı İlaç Kullanımı Şube Müdürü AKILCI İLAÇ KULLANIMI Kişilerin klinik bulgularına ve bireysel özelliklerine göre uygun ilacı,

Detaylı

2010 2012 ETKİNLİK RAPORU. 29.1.2010 tarihli olağan Genel Kurulda bizlere bu derneği adımıza yaraşır bir biçimde yönetmek üzere görevlendirdiniz.

2010 2012 ETKİNLİK RAPORU. 29.1.2010 tarihli olağan Genel Kurulda bizlere bu derneği adımıza yaraşır bir biçimde yönetmek üzere görevlendirdiniz. ÇOCUK İSTİSMARINI VE İHMALİNİ ÖNLEME DERNEĞİ 2010 2012 ETKİNLİK RAPORU 29.1.2010 tarihli olağan Genel Kurulda bizlere bu derneği adımıza yaraşır bir biçimde yönetmek üzere görevlendirdiniz. Bu nedenle

Detaylı

PROJE EKİPLERİNİN GÖREV VE SORUMLUKLARI REHBERİ

PROJE EKİPLERİNİN GÖREV VE SORUMLUKLARI REHBERİ Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. KAYITLI ISTIHDAMIN TEVIKI II (PRE II) İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı IPA IV. Bileşeni TRH1.3.PREII/P-03/224

Detaylı

Eylül Ayı tatil olduğundan sadece planlama ve koordinasyon çalışmalarına yer verilmiştir.

Eylül Ayı tatil olduğundan sadece planlama ve koordinasyon çalışmalarına yer verilmiştir. T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI RAŞİT ÖZKARDEŞ İLKU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA YILLIK ÇERÇEVE PLANI AY Program Geliştirme, Araştırma, Müşavirlik ve Profesyonel Gelişim 1-4 EYLÜL

Detaylı

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ HEDEF YÖNETİM TABLOSU

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ HEDEF YÖNETİM TABLOSU T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ 2018 2019 HEDEF YÖNETİM TABLOSU STRATEJİK AMAÇ 1: Eğitim Öğretim Süreçlerini Evrensel Bilim Anlayışına Uygun Olarak Geliştirmek HEDEF 1.1. Öğrenci Niteliğini Geliştirmek

Detaylı

5) PROJE UYGULAMA TAKVİMİ AÇIKLAMA. Projenin öngörülen başlangıç Tarihi : 01.07.2012. Projenin Öngörülen Bitiş Tarihi : 30.06.2013. Yapılacak işin adı

5) PROJE UYGULAMA TAKVİMİ AÇIKLAMA. Projenin öngörülen başlangıç Tarihi : 01.07.2012. Projenin Öngörülen Bitiş Tarihi : 30.06.2013. Yapılacak işin adı 5) PROJE UYGULAMA TAKVİMİ Projenin öngörülen başlangıç Tarihi : 01.07.2012 AÇIKLAMA Projenin Öngörülen Bitiş Tarihi : 30.06.2013 S.No Yapılacak işin adı Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ocak - 2013

Detaylı

Yaygın Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü TÜRKİYE DE YAYGIN EĞİTİM

Yaygın Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü TÜRKİYE DE YAYGIN EĞİTİM Yaygın Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü TÜRKİYE DE YAYGIN EĞİTİM HAZIRLAYANLAR: Md. Yrd. Şinasi BAYRAKTAR Baş Öğretmen Dr. Ayşegül GÜLTEKİN TOROSLU Uzman Öğretmen Menevşe SARAÇOĞLU Öğretmen Sevgi SÜREK 15 Kasım

Detaylı

MFİB Tarafından Açılan Üç Yeni Hibe Programının Tanıtımı. 6 Temmuz 2012 2012 yılı 2. ABUDYK Toplantısı Antalya

MFİB Tarafından Açılan Üç Yeni Hibe Programının Tanıtımı. 6 Temmuz 2012 2012 yılı 2. ABUDYK Toplantısı Antalya MFİB Tarafından Açılan Üç Yeni Hibe Programının Tanıtımı 6 Temmuz 2012 2012 yılı 2. ABUDYK Toplantısı Antalya 1 1) Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yerel ve Ulusal STK ların Kapasitesinin Güçlendirilmesi

Detaylı

Kadın Dostu Kentler Projesi. Proje Hedefleri. Genel Hedef: Amaçlar:

Kadın Dostu Kentler Projesi. Proje Hedefleri. Genel Hedef: Amaçlar: Kadın Dostu Kentler Projesi İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Projesi, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-UNFPA ve Birleşmiş Milletler

Detaylı

e-dönüşüm Türkiye Projesi 2005 Eylem Planı İlerleme Raporu Sunuşu

e-dönüşüm Türkiye Projesi 2005 Eylem Planı İlerleme Raporu Sunuşu e-dönüşüm Türkiye Projesi 2005 Eylem Planı İlerleme Raporu Sunuşu N.Murat İNCE DPT Bilgi Toplumu Dairesi Başkanlığı 15 Eylül 2005 1 2005 Eylem Planı Genel Tanıtımı - Bilgi Toplumu Stratejisi hazırlıklarının

Detaylı

İSVEÇ ÇALIŞMA ZİYARETİ RAPORU

İSVEÇ ÇALIŞMA ZİYARETİ RAPORU İSVEÇ ÇALIŞMA ZİYARETİ RAPORU 9-15 KASIM 2012 İÇİNDEKİLER 1. ÇALIŞMA ZİYARETİ KAPSAMI... 1 2. GENÇ İŞGÜCÜNÜN SORUNLARI PROJESİ... 1 2.1. Proje Amaçları ve Özeti... 1 2.2. Proje Kapsamında Planlanan Faaliyetler...

Detaylı

ÇALIŞMALARIN DEĞERLENDİRİLECEĞİ FAALİYET ALANLARI. 10.Kurum Kültürünün Geliştirilmesi ile İlgili Çalışmalar

ÇALIŞMALARIN DEĞERLENDİRİLECEĞİ FAALİYET ALANLARI. 10.Kurum Kültürünün Geliştirilmesi ile İlgili Çalışmalar İ İ İ Ğİ İ Ğ ğ ş ğ ÇALIŞMALARIN DEĞERLENDİRİLECEĞİ FAALİYET ALANLARI Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi 1.Eğitim Öğretim Faaliyetleri 2.Sosyal-Kültürel Sportif Faaliyetler 3.Sosyal Okul Proje

Detaylı

GÜVENLİ ANNELİK EĞİTİM VE DANIŞMANLIK PROGRAMI 2013 ÇALIŞMA RAPORU

GÜVENLİ ANNELİK EĞİTİM VE DANIŞMANLIK PROGRAMI 2013 ÇALIŞMA RAPORU 2013 GÜVENLİ ANNELİK EĞİTİM VE DANIŞMANLIK PROGRAMI 2013 ÇALIŞMA RAPORU Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı, 2013 Güvenli Annelik Eğitim ve Danışmanlık Programı, 2013 ÇALIŞMA RAPORU TAP VAKFI GÜVENLİ

Detaylı

VAW 56 GÜVENLİ BİR HAYAT VAR PROJESİ KADIN DOSTU KENT ÇALIŞMASI- GÖLCÜK DUVAR BOYAMA-EL BASMA FAALİYETİ RAPORU

VAW 56 GÜVENLİ BİR HAYAT VAR PROJESİ KADIN DOSTU KENT ÇALIŞMASI- GÖLCÜK DUVAR BOYAMA-EL BASMA FAALİYETİ RAPORU Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti VAW 56 GÜVENLİ BİR HAYAT VAR PROJESİ KADIN DOSTU KENT ÇALIŞMASI- GÖLCÜK DUVAR BOYAMA-EL BASMA FAALİYETİ RAPORU Hibe Programı Tarih 07Kasım 2015 Saat 15.00-16.00

Detaylı

HAK-İŞ KONFEDERASYONU

HAK-İŞ KONFEDERASYONU HAK-İŞ KONFEDERASYONU Proje AB tarafından desteklenen ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği nin yararlanıcı olduğu Katılım Öncesi Süreçte Sivil Toplumun Güçlendirilmesi: STK Hibe Programı Çocuk Haklarının

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARININ NİCELİK VE NİTELİK OLARAK GELİŞTİRİLMESİ Hedef 2.1. Birimler düzeyinde akademik ve idari kadronun oluşturulması

İNSAN KAYNAKLARININ NİCELİK VE NİTELİK OLARAK GELİŞTİRİLMESİ Hedef 2.1. Birimler düzeyinde akademik ve idari kadronun oluşturulması STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ STRATEJİK AMAÇ 1: KALİTELİ BİR EĞİTİM ÖĞRETİM ORTAMININ OLUŞTURULMASI HEDEF 1.1. Fiziki altyapının ve eğitim altyapısının iyileştirilmesi HEDEF 1.2. Kurumsal

Detaylı

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLĞİ 2011 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLĞİ 2011 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLĞİ 2011 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI Akdeniz Belediyeler Birliği, üyelerine üst düzey hizmet sunan, yerel ölçekteki Reform süreçlerine ve Ülkemizin AB ile bütünleşme sürecine destek

Detaylı

Bal ve Diğer Arı Ürünleri ile Sağlıklı Yaşam Platformu TAYLAN SAMANCI BALDER TEKNİK DANIŞMANI PROJE KOORDİNATÖR YRD.

Bal ve Diğer Arı Ürünleri ile Sağlıklı Yaşam Platformu TAYLAN SAMANCI BALDER TEKNİK DANIŞMANI PROJE KOORDİNATÖR YRD. Bal ve Diğer Arı Ürünleri ile Sağlıklı Yaşam Platformu TAYLAN SAMANCI BALDER TEKNİK DANIŞMANI PROJE KOORDİNATÖR YRD. ZİRAAT MÜHENDİSİ Derneğimiz... Bal Paketleyicileri, Sanayicileri ve İhracatçılarını

Detaylı

4. Bölgesel Kalkınma ve Yönetişim Sempozyumu, 19-20 Kasım 2009, Ankara

4. Bölgesel Kalkınma ve Yönetişim Sempozyumu, 19-20 Kasım 2009, Ankara 4. Bölgesel Kalkınma ve Yönetişim Sempozyumu, 19-20 Kasım 2009, Ankara SOSYAL DESTEK PROGRAMI (SODES) İlyas Çelikoğlu Devlet Planlama Teşkilatı I. GİRİŞ Bilindiği üzere, kişilerin ve toplumun refah, huzur

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI S.N N KONUSU TARİH 1 Eğitim ortamında ortamlarında uyuşturucu kullanımı ve bağımlılık ile

Detaylı

YEREL YÖNETİMLER İŞBİRLİĞİ REHBERİ

YEREL YÖNETİMLER İŞBİRLİĞİ REHBERİ YEREL YÖNETİMLER İŞBİRLİĞİ REHBERİ YEREL YÖNETİMLER İŞBİRLİĞİ REHBERİ 2 Yeşilay, insan onurunu ve saygınlığını temel alan, toplumu ve gençliği ayrım gözetmeden zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışan,

Detaylı

NAMIK KEMAL ORTAOKULU

NAMIK KEMAL ORTAOKULU T.C. ÇİNE KAYMAKAMLIĞI NAMIK KEMAL ORTAOKULU -SOSYAL OKUL, SOSYAL İNSAN- 2014 201 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2014 201 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI NAMIK KEMAL ORTAOKULU PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK HİZMETLERİ ÇERÇEVE

Detaylı

Ulusal ve Uluslararası Paydaşlar Arasında İşbirliğinin artırılması

Ulusal ve Uluslararası Paydaşlar Arasında İşbirliğinin artırılması STRATEJİK PLAN, AMAÇ, HEDEF VE FAALİYET TABLOSU FAKÜLTE/BÖLÜM ADI: ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ Stj. Amaç No Hedef No Faaliyet No Performans no Stratejik Amaç / Hedef / Faaliyet Tanımı 2008 mevcut

Detaylı

Aktivist Programı - Başvuru. Kimler Başvurabilir

Aktivist Programı - Başvuru. Kimler Başvurabilir Aktivist Programı - Başvuru Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Türkiye deki aktif bireylerin, sivil toplum örgütlerinin ve platformların desteklenmesi amacıyla 2012 yılı sonlarında Sivil Düşün AB Programını

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :8. Syf Sayfası :5. Syf Sayfası :9. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :4. Syf Sayfası :İnternet Sitesi BAŞKAN SELVİTOPU NDAN ÜCRETSİZ KURSLARA DAVET Karabağlar

Detaylı

TAIEX PROGRAMI BÖLGESEL EĞİTİM PROGRAMI (RTP)

TAIEX PROGRAMI BÖLGESEL EĞİTİM PROGRAMI (RTP) TAIEX PROGRAMI BÖLGESEL EĞİTİM PROGRAMI (RTP) 1. Bölgesel Eğitim Merkezi (RTP) Bilindiği üzere; Avrupa Komisyonu Genişleme Genel Müdürlüğü Kurumsal Yapılanma Birimi tarafından uygulanan Bölgesel Eğitim

Detaylı

EKİM AYININ İKİNCİ HAFTASI İKİNCİ HAFTASI EKİM. Yıl Boyunca Okul Çalışma Ekibi İl Milli Eğitim Müdürlüğü. Yıl Boyunca Okul Yönetimi Kolluk Kuvvetleri

EKİM AYININ İKİNCİ HAFTASI İKİNCİ HAFTASI EKİM. Yıl Boyunca Okul Çalışma Ekibi İl Milli Eğitim Müdürlüğü. Yıl Boyunca Okul Yönetimi Kolluk Kuvvetleri YILMAZKÖY ORTAOKULU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANIMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI 1 S.N FAALİYETİN KONUSU TARİH FAALİYETİ YÜRÜTECEK GÖREVLİLER Eğitim

Detaylı

AİLEM SİZ SİNİZ PROJE ADI. Çerkezköy Kaymakamlığı Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Çerkezköy Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü KURUM

AİLEM SİZ SİNİZ PROJE ADI. Çerkezköy Kaymakamlığı Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Çerkezköy Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü KURUM 1 2 PROJE ADI AİLEM SİZ SİNİZ PROJE KURUM SAHİBİ Çerkezköy Kaymakamlığı Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Çerkezköy Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü PROJE ORTAKLARI YÜRÜTME Çerkezköy Kaymakamlığı

Detaylı

Aktivist Programı Destek Talep Rehberi

Aktivist Programı Destek Talep Rehberi Aktivist Programı Destek Talep Rehberi Aktivist Programı - Destek Talebi Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Türkiye deki aktif bireylerin, sivil toplum örgütlerinin, ağlar ve platformların desteklenmesi

Detaylı

KONUSUNDA EĞİTİLMESİ (KOBETİC) PROJESİ. İSTANBUL TİCARET ODASI 25 Mart 2010

KONUSUNDA EĞİTİLMESİ (KOBETİC) PROJESİ. İSTANBUL TİCARET ODASI 25 Mart 2010 KOBİ LERİN e-ticaret KONUSUNDA EĞİTİLMESİ (KOBETİC) PROJESİ İSTANBUL TİCARET ODASI 25 Mart 2010 KOBETİC NEDİR? KOBETİC NEDİR? AB Hayat Boyu Öğrenme Programı LDV Yenilik Transferi Mesleki Eğitim Projesi

Detaylı

ÖZEL ATAFEN LİSESİ REHBERLİK ÇALIŞMALARI

ÖZEL ATAFEN LİSESİ REHBERLİK ÇALIŞMALARI ÖZEL ATAFEN LİSESİ REHBERLİK ÇALIŞMALARI ÖĞRENCİLERE YÖNELİK ÇALIŞMALAR MESLEKİ REHBERLİK ÇALIŞMALARI ANNE BABALARA YÖNELİK ÇALIŞMALAR ÖĞRETMENLERE YÖNELİK ÇALIŞMALAR TOPLUMSAL SORUMLULUK PROJELERİ ÖĞRENCİLERE

Detaylı

PROJE KAPANIŞ KONFERANSI

PROJE KAPANIŞ KONFERANSI PROJE KAPANIŞ KONFERANSI PROJE ETKİNLİKLERİ ve ÇIKTILARI 3 Aralık 2008, Ankara Bölgesel Çevre Merkezi - REC Tarafsız, bağımsız ve kar amacı gütmeyen uluslararası bir kuruluş Orta ve Doğu Avrupa da 1990,

Detaylı

İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KİŞİ VE KURULUŞLAR FAALİYETİ YÜRÜTECEK GÖREVLİLER

İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KİŞİ VE KURULUŞLAR FAALİYETİ YÜRÜTECEK GÖREVLİLER RECEP TAYYİP ERDOĞAN İLKOKULU/ORTAOKULU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI S.No FAALİYETİN KONUSU TARİH FAALİYETİ YÜRÜTECEK

Detaylı

TÜRK PSİKOLOGLAR DERNEĞİ MERKEZ TRAVMA BİRİMİ GEZİ PARKI EYLEMLERİNDEN ETKİLENENLERE YÖNELİK PSİKOSOSYAL DESTEK ÇALIŞMALARI. 1 Haziran-30 Ağustos 2013

TÜRK PSİKOLOGLAR DERNEĞİ MERKEZ TRAVMA BİRİMİ GEZİ PARKI EYLEMLERİNDEN ETKİLENENLERE YÖNELİK PSİKOSOSYAL DESTEK ÇALIŞMALARI. 1 Haziran-30 Ağustos 2013 TÜRK PSİKOLOGLAR DERNEĞİ MERKEZ TRAVMA BİRİMİ GEZİ PARKI EYLEMLERİNDEN ETKİLENENLERE YÖNELİK PSİKOSOSYAL DESTEK ÇALIŞMALARI 1 Haziran-30 Ağustos 2013 Türk Psikologlar Derneği Travma, Afet ve Kriz Birimi

Detaylı

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM ÇALIŞMA KONULARI (BÖLÜM ADI ALFABETİK) (2-27 NİSAN 2018)

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM ÇALIŞMA KONULARI (BÖLÜM ADI ALFABETİK) (2-27 NİSAN 2018) ÜÇÜNCÜ BÖLÜM ÇALIŞMA KONULARI (BÖLÜM ADI ALFABETİK) (2-27 NİSAN 2018) Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Çocuk ve Adolesan Sağlığı Kadın Sağlığı/Üreme Sağlığı Okul Sağlığı Toplum Beslenmesi Yaşlı Sağlığı ve

Detaylı

TÜRKİYE İÇİN YENİ BİR SEÇENEK: TIBBİ DÜŞÜKLER

TÜRKİYE İÇİN YENİ BİR SEÇENEK: TIBBİ DÜŞÜKLER TÜRKİYE İÇİN YENİ BİR SEÇENEK: TIBBİ DÜŞÜKLER Dünyada Her 1 dakikada: 380 kadın gebe kalmakta, 190 kadın istenmeyen veya planlanmayan gebelikle karşılaşmakta, 110 kadın gebelikle ilgili komplikasyon yaşamakta,

Detaylı

I. TÜRKİYE ÇOCUK ve MEDYA KONGRESİ KONGRE PLANI

I. TÜRKİYE ÇOCUK ve MEDYA KONGRESİ KONGRE PLANI I. TÜRKİYE ÇOCUK ve MEDYA KONGRESİ KONGRE PLANI Bu Kongre Planı, Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Çocuk Vakfı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu arasında Mart 2013 te imzalanan Protokol

Detaylı

ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği. Mesleki Eğitim Öğrenicileri ve Personeli İçin Hareketlilik Projeleri

ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği. Mesleki Eğitim Öğrenicileri ve Personeli İçin Hareketlilik Projeleri ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Mesleki Eğitim Öğrenicileri ve Personeli İçin Hareketlilik Projeleri Sunu İçeriği Tanım ve Kapsam Proje Ortakları Hibe Ölçütleri Bütçe Kalemleri Başvuru

Detaylı

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü. Proje Açılış ve Eğitim Toplantısı 29 Eylül 2015

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü. Proje Açılış ve Eğitim Toplantısı 29 Eylül 2015 Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Açılış ve Eğitim Toplantısı 29 Eylül 2015 Proje Açılış ve Okul Koordinatörleri Eğitim Toplantısı 29/09/2015 Giriş Edes Programı Hakkında Bilgi Edes Programına Okullar

Detaylı

Sosyal Medya ve Çocuk Alanında Koruyucu ve Önleyici Çalışmalar Dr. Olgun GÜNDÜZ

Sosyal Medya ve Çocuk Alanında Koruyucu ve Önleyici Çalışmalar Dr. Olgun GÜNDÜZ Sosyal Medya ve Çocuk Alanında Koruyucu ve Önleyici Çalışmalar Dr. Olgun GÜNDÜZ Sunum İçeriği Sosyal Medya ve Çocuk İlişkisi Sosyal Medyada Çocuklara Yönelik Riskler Bakanlığımızca Yürütülen Önleyici Çalışmalar

Detaylı

BATMAN VALİLİĞİ PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ SODES PROJELERİ

BATMAN VALİLİĞİ PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ SODES PROJELERİ BATMAN VALİLİĞİ PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ AMAÇ HEDEF GRUP Çocuklar ve gençlerin kültürel ve sanatsal becerilerini geliştirerek, kültür ve sanat alanında gelişimine katkıda bulunmak ve onları kültür

Detaylı

Eğitimde Kullanılan Materyaller 5.8.sınıf/9.12. sınıf Eğitim CD ler

Eğitimde Kullanılan Materyaller 5.8.sınıf/9.12. sınıf Eğitim CD ler Ekosistemi Bilinçlendirme Programı Etkinlik Başlığı Ekosistemi Bilinçlendirme Programı Etkinlik Tarihi 30.09.2014-12.06.2015 Etkinlik Yeri Samsun Eğitimde Kullanılan Materyaller 5.8.sınıf/9.12. sınıf Eğitim

Detaylı

Eczacının Sağlık Sektöründeki Konumu ve. Mesleğin Genel Sorunları

Eczacının Sağlık Sektöründeki Konumu ve. Mesleğin Genel Sorunları BÖLÜM III Eczacının Sağlık Sektöründeki Konumu ve Mesleğin Genel Sorunları Eczacı, ilaç ve hammadde elde etmede, farmasötik madde ve müstahzar yapımında, çeşitli ilaç analizlerinde, ilacın tanınması ve

Detaylı

İSTİHDAM VE SOSYAL YENİLİK PROGRAMI. EMPLOYMENT AND SOCIAL INNOVATION PROGRAMME (EaSI)

İSTİHDAM VE SOSYAL YENİLİK PROGRAMI. EMPLOYMENT AND SOCIAL INNOVATION PROGRAMME (EaSI) İSTİHDAM VE SOSYAL YENİLİK PROGRAMI EMPLOYMENT AND SOCIAL INNOVATION PROGRAMME (EaSI) T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ ve MALİ YARDIMLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI Hülya TEKİN AB Uzmanı

Detaylı

İlgili satırda, Eksiklik için "E", Zayıflık için "Z", Kaygı için "K", Gözlem için "G", hiçbir yetersizlik ya da gözlem yoksa ( ) kullanınız.

İlgili satırda, Eksiklik için E, Zayıflık için Z, Kaygı için K, Gözlem için G, hiçbir yetersizlik ya da gözlem yoksa ( ) kullanınız. HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ Kurum: Program: Takım Başkanı: Program Değerlendiricisi: Ziyaret Tarihi: İlgili satırda, Eksiklik için "E", Zayıflık için "Z", Kaygı için "K", Gözlem için "G", hiçbir

Detaylı

2. Beslenme dostu okul projesi yıllık planının hazırlanması.

2. Beslenme dostu okul projesi yıllık planının hazırlanması. GÖLYAKA ÇOK PROGRAMLI LİSESİ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞREETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI Sıra No Ay Planlanan Çalışmalar Açıklamalar 1. Beslenme ve Hareketli Yaşam Ekibinin oluşturulması

Detaylı

HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ

HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ HEPDAK - Program Değerlendirme Çizelgesi Sürüm: 1.0-13.09.2013 Sayfa 1 HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ Kurum: Program: Takım Başkanı: Program Değerlendiricisi:

Detaylı

STRATEJİK PLAN, AMAÇ, HEDEF VE FAALİYET TABLOSU

STRATEJİK PLAN, AMAÇ, HEDEF VE FAALİYET TABLOSU FAKÜLTE/BÖLÜM ADI: STRATEJİK PLAN, AMAÇ, HEDEF VE FAALİYET TABLOSU Stj. Amaç No Hedef No Faaliyet No Performans no Stratejik Amaç / Hedef / Faaliyet Tanımı 2008 mevcut durum 2009 2010 2011 2012 2013 Faaliyet

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KASTAMONU FEN LİSESİ EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KASTAMONU FEN LİSESİ EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KASTAMONU FEN LİSESİ EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI S.N STRATEJİLER FAALİYETİN KONUSU TARİH FAALİYETİ YÜRÜTECEK GÖREVLİLER

Detaylı