Çukurova Üniversitesi Kozan Meslek Yüksekokuluna HOŞGELDİNİZ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Çukurova Üniversitesi Kozan Meslek Yüksekokuluna HOŞGELDİNİZ"

Transkript

1 Çukurova Üniversitesi Kozan Meslek Yüksekokuluna HOŞGELDİNİZ Çukurova Üniversitesi Kozan Meslek Yüksekokulu, Tel: Fax: http: //kozan.cu.edu.tr

2 Yüksekokulumuzun Kısaca Geçmişi Eğitim-Öğretim yılında Çukurova Üniversitesine bağlı olarak açılmış ve aynı yıl eğitim ve öğretimine başlamıştır. Geçici olarak yüksekokula tahsis edilen binada eğitim öğretimine devam etmiş, eğitim öğretim döneminde, toplam 7300 m2 kapalı alana sahip olan kendi binasına taşınmıştır. Yüksekokula ait olan bu binada eğitim öğretimin düzenli bir şekilde sürdürülebilmesi için her türlü olanak sağlanmıştır. Mevcut Bölümler ve Programlarımız Muhasebe ve Vergi Bölümü - Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı Finans-Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü - Bankacılık ve Sigortacılık Programı Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümü Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı Yönetim ve Organizasyon Bölümü - Yerel Yönetimler Programı Bilgisayar Teknolojileri Bölümü- Bilgisayar Programcılığı Programı Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Tohumculuk Programı Malzeme ve Malzeme İşletme Teknolojileri Bölümü - Mobilya ve Dekorasyon Programı Not: Yukarıda listelenen programlardan Yerel Yönetimler Mobilya Dekorasyon programları dışındaki bütün programların ikinci öğretim programları bulunmaktadır. Öğrenci Sayılarımız eğitim-öğretim yılında 250 civarında olan öğrenci sayısı, eğitim-öğretim yılında artarak 1288 öğrenciye ulaşmıştır. Altyapı Durumumuz Yüksekokulumuzda alt yapı çalışmaları da kampus alanı içerisinde hızlı bir şekilde devam etmektedir. Bu anlamda yüksekokulumuzda, öğretim elamanlarımıza ait 14 adet oda, 9 adet idari hizmetlerin yürütüldüğü büro, Öğrencilerimizin eğitim ve öğretimi için 24 adet derslik, 6 adet laboratuar, 4 adet mobilya dekorasyon atölye ve uygulama alanı, kütüphane, 250 kişilik konferans salonu, Öğrenci İnternet erişim laboratuarı, ayrıca öğrencilerimizin internet ten daha etkin faydalanması için kablosuz internet sistemi, yemekhane, öğrenci

3 kantini, çeşitli spor tesisleri (futbol, basketbol ve voleybol sahaları ile masa tenisi salonu, badmington sahası) gibi öğrencilerimize hizmet verecek birimler oluşturulmuştur Eğitim-Öğretim yılında Yüksekokulumuzun hazırladığı Avrupa Birliği LDV Projesi Ulusal Ajans tarafından kabul edilmiş olup 35 öğrencimiz 13 hafta süreyle Almanya (30 Öğrenci) ve Yunanistan da (5 Öğrenci) eğitim almışlardır. Sonraki yıllarda Erasmus öğrenci değişim programı kapsamında yurt dışı stajları devam etmektedir.

4 MUHASEBE VE VERGİ BÖLÜMÜ Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı Finansal nitelikteki bilgileri kayıtlama, sınıflama, özetleme, analiz, ve yorumlama yoluyla işletme ile ilgili kişilerin karar vermelerinde iletişimi sağlamaktadır. Muhasebe işlerinin daha doğru, daha hızlı, daha düzenli, daha az personelle yapılması amacıyla çağımızın vazgeçilmez aracı olan bilgisayarları bu doğrultuda kullanabilen öğrenciler mezun edilmektedir. Programın amacı; hizmet sektörünün gereksinim duyduğu muhasebe konusunda yetişmiş ara elemanları yetiştirmek, öğrencilerimizin girişimcilik ruhunu geliştirerek kendi işyerlerini kuracak bilgi ve beceriyle donatmak, çağdaş eğitim öğretimin yapıldığı, ulusal ve uluslar arası programların yürütüleceği bir altyapıyı oluşturmaktır. İş Olanakları; Bu yoğun öğretim dönemini başarı ile tamamlayan öğrenciler muhasebe büroları, mali müşavirlikler, kamu ve özel kurumlarının muhasebe finans bölümlerinde istihdam olanağı bulmaktadırlar. FİNANS-BANKACILIK VE SİGORTACILIK BÖLÜMÜ Bankacılık ve Sigortacılık Programı Bankacılık ve Sigortacılık Programının amacı bankacılık ve finans sektörünün gereksinim duyduğu yetişmiş ara elemanları yetiştirmektir. Bu amaçla çağdaş eğitim öğretim teknikleri kullanılarak, gerekli teknik bilginin yanı sıra hizmet sektörü çalışanının olmazsa olmazı insani iletişim becerileri de verilmeye özen gösterilmektedir.

5 İki yıllık eğitim süresince herhangi bir ticari firma çalışanının ihtiyaç duyduğu temel işletme, ekonomi, hukuk, muhasebe bilgilerinin yanı sıra bankacılık ile ilgili uzmanlık dersleri yoğun bir şekilde verilmektedir. Programdan mezun olan öğrencinin bilgi düzeyini yükseltmek amacını yanı sıra bilgisini doğru ve amaca uygun şekilde iletebilme, sorun çözebilme yeteneklerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. İş Olanakları; Bankalar, mali müşavirlikler, sermaye piyasası aracı kurumları, sigorta şirketleri, kamu ve özel kurumların muhasebe finans bölümleri. BÜRO HİZMETLERİ VE SEKRETERLİK BÖLÜMÜ Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı Kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör işletmelerinde yöneticilerin ofis çalışmalarına katkı vermek ve büro faaliyetlerinde bulunmak üzere görev alabilecek, nitelikli ara insan gücü yetiştirmeyi amaçlayan dört yarıyıllık bir yüksek öğretim programıdır. Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı alanındaki meslek elemanı, büro yönetimi konusunda birikimli, doğrudan emir almadan sorumluluk alma yeteneğini gösterebilen, alınan karar ve sorumlulukları uyguladığı gibi, kendisine verilen yetki sınırları içerisinde karar verebilen, yönetim kadrosu içinde yeri bulunan bir büro görevlisidir. Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Pogramındaki öğrenciler, birinci sınıf sonunda kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör işletmelerinin sekreterlik ve yazı işleri bölümlerinde 30 iş günü staj yaparak deneyim kazanırlar. İki yıllık eğitim döneminde Sekreterlik Bilgisi, Protokol Kuralları, Etkili ve Güzel Konuşma, Hızlı Yazma ve Okuma, Sunu Teknikleri, Büro Yönetimi, Mesleki Yazışmalar, Mesleki Yabancı Dil, Bilgisayar, Dosyalama ve Arşivleme gibi dersleri almaktadırlar.

6 İş Olanakları; Bu program sonunda mezunlar, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör işletmelerinin sekreterlik ve yazı işleri bölümlerinde sekreter olarak çalışma imkânı bulurlar. YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ Yerel Yönetimler Programı Yerel yönetimler programının amacı; ülkemizin kalkınmasında mahalli idarelerimize ve özellikle belediyelerimize büyük görevler düşmektedir. Elektrik, su, havagazı, yol, kanalizasyon gibi pek çok şehirsel alt yapı yatırımları genellikle belediyeler tarafından yapılmaktadır. Yerinden yönetim ilkesinin belli bir coğrafi alan itibariyle uygulanması sonucu ortaya çıkan Mahalli idareler, mahalli nitelikli birçok hizmetin görülmesini sağlayan ve demokratik yaşamın bir parçası olan kuruluşlardır. Ülke geleceğinde bu kadar büyük önemi olan belediyelerin söz konusu görevleri yerine getirebilmeleri için örgütsel ve mali yönden olduğu kadar personel yönünden de güçlü olmaları gerekir. Bilgili, görgülü ve iyi yetişmiş belediye personeline duyulan ihtiyaç açıktır. Belediye hizmetlerinden yakınılan konuların istenilen biçimde çözümlenmesinde, iyi yetişmiş belediye personeline düşen roller önemlidir. Bu programın amacı, bu alandaki açığı kapatabilmek için elemen yetiştirmek amacıyla öğretime başlamıştır. Bu programın öğrencileri 1. sınıf sonunda belediyelerde ve il özel idarelerinde 30 iş günü staj yaparak deneyim kazanırlar.

7 İş Olanakları; 2 yıllık eğitim öğretim döneminde mahalli idareler, personel yönetimi, kamu yönetimi gibi konular verilmektedir. Bu yoğun program sonunda belediyelerde, il özel idarelerinde memur olarak istihdam olanakları bulunur. BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ Bilgisayar Programcılığı Programı Bilgisayar programcılığı konusunda bilgi ve deneyim sahibi kişiler, dünyanın her yerinde ve iş hayatının her alanında en çok gereksinim duyulan elemanlardır. Program geliştirme bilgi ve becerisi ile donatılmış eleman açığı ise her geçen gün büyümektedir. Bilgisayar Programcılığı öğrencilerinin hedefi, iki yıl gibi eğitim süresi sonunda endüstrideki bu gereksinimi karşılayabilecek mesleki deneyimi edinmektir. Bilgisayar Programcılığı Bölümü bu sektördeki açığı kapatmak için en yeni bilgi ve teknoloji ile eğitilmiş kalifiye bilgisayar meslek elemanı yetiştirmek amacı ile kurulmuştur. Günümüzde yalnızca ülkemizde değil bütün dünyada ve özellikle Amerika ve Avrupa da bu sektörde eleman açığı hat safhaya ulaşmış bulunmaktadır. Öğrenciler 2 yıllık öğretim boyunca en az 3 4 programlama dili öğrenmekte, bilgisayar donanımı hakkında detaylı bilgi almakta, internet uygulamaları yazabilmekte ve kendi başlarına ya da ders içerisinde yeni projeler geliştirmekte, yeni teknolojilere nasıl adapte olunması hususunda tecrübe sahibi olmakta, iş hayatında karşılarına çıkabilecek problemler ve yazılımlar hakkında tecrübe sahibi olmaktadırlar.

8 İş Olanakları; Program mezunları değişik bilgisayar firmalarında işe girebildikleri gibi kendi açtıkları özel şirketler ile hem iş olanağı bulup hem de istihdam yaratmaktadırlar. BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİM BÖLÜMÜ Tohumculuk Programı Mezunlarımız, tüm tarla ve sebze bitkilerinin yetiştiriciliği, tohum üretim teknikleri, tohum teknolojisini bilen ve pazarlama yeteneğine sahip ara elemandır. Tohumculuk programında okuyan öğrencilerimize, tüm tarla ve sebze bitkilerinin yetiştiriciliği, tohum üretim teknikleri, tohum teknolojisi ve pazarlaması ile ilgili teorik ve uygulamalı olarak dersler verilmektedir. Uygulamalı derslerde öğrenci birebir üretimin içinde yer almaktadır. Tarımsal üretimin yoğun olduğu bölgemizde öğrenci ile yapılan teknik gezilerle teorik dersler pekiştirilmektedir.

9 İş Olanakları; Mezunlarımız, ülke ekonomisinde önemli bir yer tutan tarımın tohumculuk sektöründe, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığına bağlı İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerinde, Tohum Sertifikasyon kuruluşlarında, Tohum Üretim İstasyonlarında, Türkiye de tohum üretimi yapan, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde bulunan 120 ye yakın yerli ve yabancı tohum firmalarında çalışabilecekleri gibi, tohum bayiliği açabilir ve kendi işlerini kurabilme imkânları vardır. MALZEME VE MALZEME İŞLETME TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ Mobilya ve Dekorasyon Programı Mobilya ve Dekorasyonda ahşap malzemeyle birlikte pek çok malzeme uyum içinde kullanılabilmektedir. Ağaç işleri mobilya sektöründe eğitimli iş gücü çok azdır. Sonuç olarak ürün kalitesi bütün aşamalardaki iş gücünün eğitimli olmasına bağlıdır. Bu nedenle bu sektörde eğitim almış iş gücüne her zaman ihtiyaç vardır. İş Olanakları; Mezunlarımız mobilya üretimi ve dekorasyon yapan tüm endüstri kuruluşlarında, ilgi alanları ve yetenekleri doğrultusunda çeşitli departmanlarda tekniker unvanıyla çalışabilmektedirler, ya da yan sanayi alanlarında; kaplama, ahşap koruma malzemeleri boya, cila, tutkal üretimi yapan firmalarda, mobilya yatak, kanepe ve oturma grubu vb alanlarda faaliyet gösteren firmaların döşemecilik ile ilgili bölümlerinde, Endüstri Meslek Liseleri, Teknik Liseler ve Mesleki Eğitim Merkezlerinde tekniker unvanıyla çalışabilmektedirler.

10

11 İYİ BİR MESLEK EDİNMEK İSTEYENLER ELİNİ KALDIRSIN! Kozan Meslek Yüksekokulu Sizi Bekliyor Çukurova Üniversitesi Kozan Meslek Yüksekokulu, Tel: Fax: http: //kozan.cu.edu.tr

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TORUL MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TORUL MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TORUL MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ Sevgili Öğrenciler, Gelişen ve Geliştiren Üniversitemizin bir şubesi olan Torul Meslek Yüksekokulu; bünyesinde bulunan programları ile ülkemizde

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ KÜRTÜN MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ KÜRTÜN MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ KÜRTÜN MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ Sevgili Öğrenciler, Gümüşhane Üniversitesinin Gelişen ve Geliştiren Üniversite sloganıyla beraber misyon ve vizyonunu bu doğrultuda belirleyen Meslek Yüksekokulumuz,

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ALMUS MESLEK YÜKSEKOKULU

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ALMUS MESLEK YÜKSEKOKULU GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ALMUS MESLEK YÜKSEKOKULU OKULUMUZ HAKKINDA Okulumuz 1995 yılında Tokat İli nin bir doğa harikası olan Almus İlçesi nde kendisine tahsis edilen 32 dönüm kampüs alanı içerisinde

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ALMUS MESLEK YÜKSEKOKULU

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ALMUS MESLEK YÜKSEKOKULU GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ALMUS MESLEK YÜKSEKOKULU OKULUMUZ HAKKINDA Okulumuz 1995 yılında Tokat İli nin bir doğa harikası olan Almus İlçesi nde kendisine tahsis edilen 32 dönüm kampüs alanı içerisinde

Detaylı

SİNOP ÜNİVERSİTESİ BOYABAT İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

SİNOP ÜNİVERSİTESİ BOYABAT İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SİNOP ÜNİVERSİTESİ BOYABAT İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ GENEL BİLGİLER 11.07.1992 tarihli ve 21281 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 3837 sayılı kanunla Ondokuz Mayıs Üniversitesine bağlı olarak

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA MESLEK YÜKSEKOKULU Yüksekokulda, 1989-1990 eğitim-öğretim yılında Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne ait binada Turizm ve Otelcilik

Detaylı

KAZIM KARABEKĠR MESLEK YÜKSEKOKULU BÜRO YÖNETĠMĠ VE YÖNETĠCĠ ASĠSTANLIĞI PROGRAMI

KAZIM KARABEKĠR MESLEK YÜKSEKOKULU BÜRO YÖNETĠMĠ VE YÖNETĠCĠ ASĠSTANLIĞI PROGRAMI KAZIM KARABEKĠR MESLEK YÜKSEKOKULU BÜRO YÖNETĠMĠ VE YÖNETĠCĠ ASĠSTANLIĞI PROGRAMI Programın Amacı Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı nın amacı, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör işletmelerinde

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ GÖNEN MESLEK YÜKSEKOKULU 2016-2020 STRATEJİK PLAN ÇALIŞMASI İÇİNDEKİLER

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ GÖNEN MESLEK YÜKSEKOKULU 2016-2020 STRATEJİK PLAN ÇALIŞMASI İÇİNDEKİLER SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ GÖNEN MESLEK YÜKSEKOKULU 2016-2020 STRATEJİK PLAN ÇALIŞMASI İÇİNDEKİLER 1.Gönen Meslek yüksekokulu Logosu... 1 2. Durum Analizi... 1 2.1.Gönen Meslek Yüksekokulu Tarihçesi...

Detaylı

BOYABAT MESLEK YÜKSEKOKULU

BOYABAT MESLEK YÜKSEKOKULU BOYABAT MESLEK YÜKSEKOKULU Boyabat Meslek Yüksekokulu, 2547 Sayılı Kanunun 2880 Sayılı kanunla değişik 7/d-2 maddesi uyarınca Ondokuz Mayıs Üniversitesine bağlı olarak kurulmuştur. Geçici olarak tahsis

Detaylı

Alanın Tanımı: Büro Yönetimi alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

Alanın Tanımı: Büro Yönetimi alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Alanın Tanımı: Büro Yönetimi alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Amacı Büro Yönetimi alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları,

Detaylı

Ü N İ V E R S İ T E S İ PAZARYERİ MESLEK YÜKSEKOKULU.

Ü N İ V E R S İ T E S İ PAZARYERİ MESLEK YÜKSEKOKULU. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ Ü N İ V E R S İ T E S İ PAZARYERİ MESLEK YÜKSEKOKULU http://bilecik.edu.tr/ Pazaryeri Meslek Yüksekokulu, Yükseköğretim Kurumunun 14.02.1994 tarih ve 94.5.332 sayılı kararları gereği

Detaylı

Ü N İ V E R S İ T E S İ GÖLPAZARI MESLEK YÜKSEKOKULU.

Ü N İ V E R S İ T E S İ GÖLPAZARI MESLEK YÜKSEKOKULU. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ Ü N İ V E R S İ T E S İ GÖLPAZARI MESLEK YÜKSEKOKULU http://bilecik.edu.tr/ Gölpazarı Meslek Yüksekokulu 29 Mayıs 2007 tarihinde kurulmuştur. Yüksekokulumuzun hizmet binasında eğitim

Detaylı

AFŞİN MESLEK YÜKSEKOKULU. Tanıtım Sunumu

AFŞİN MESLEK YÜKSEKOKULU. Tanıtım Sunumu AFŞİN MESLEK YÜKSEKOKULU Tanıtım Sunumu Yüksekokulumuz, Yükseköğretim Kurulunun 14.02.1994 tarihli kararıyla Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Afşin Meslek Yüksekokulu adıyla eğitim öğretime başlamıştır.

Detaylı

BÖLÜMLER VE PROGRAMLAR II- SOSYAL BÖLÜMLER I- TEKNİK BÖLÜMLER

BÖLÜMLER VE PROGRAMLAR II- SOSYAL BÖLÜMLER I- TEKNİK BÖLÜMLER Muğla Meslek Yüksekokulu (MMYO) iki yıllık eğitim sonrasında önlisans diploması veren bir yükseköğretim kurumudur. 1989-1990 eğitim-öğretim yılında Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde Sosyal Hizmetler

Detaylı

YENİCE MESLEK YÜKSEKOKULU. "Çalışan ve üreten, gelişen, girişimci modern ve çağdaş eğitimin adresi, Yenice Meslek Yüksekokulu"

YENİCE MESLEK YÜKSEKOKULU. Çalışan ve üreten, gelişen, girişimci modern ve çağdaş eğitimin adresi, Yenice Meslek Yüksekokulu YENİCE MESLEK YÜKSEKOKULU "Çalışan ve üreten, gelişen, girişimci modern ve çağdaş eğitimin adresi, Yenice Meslek Yüksekokulu" Çanakkale nin şirin bir ilçesi olan Yenice, Kazdağları nın eteklerinde yer

Detaylı

HARMANCIK MESLEK YÜKSEKOKULU 3. NESİL ÜNİVERSİTE

HARMANCIK MESLEK YÜKSEKOKULU 3. NESİL ÜNİVERSİTE HARMANCIK MESLEK YÜKSEKOKULU 3. NESİL ÜNİVERSİTE http://www.uludag.edu.tr/harmancik 1 HARMANCIK MESLEK YÜKSEKOKULU GENEL BİLGİ Meslek Yüksekokulumuz, 2008 2009 Yılında Eğitim-Öğretime başlamıştır. 2016

Detaylı

BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI MUAF OLUNAN DERS ALTTAN ALINACAK DERS DÖNEM UZAMASI DÖNEM DERS KODU DERS ADI

BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI MUAF OLUNAN DERS ALTTAN ALINACAK DERS DÖNEM UZAMASI DÖNEM DERS KODU DERS ADI ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ KOZAN MESLEK YÜKSEKOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ İ YATAY GEÇİŞ SONUÇLARI BAŞVURUSU KABUL EDİLEN ÖĞRENCİ LİSTESİ ÖĞRENCİNİN ADI SOYADI NUR EDİBE ÇOBAN BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI

Detaylı

2016-2017 www.bilecik.edu.tr Genel Bilgiler Üniversitemiz, 104.057 m 2 kapalı alan, 24.212 m 2 açık alanda spor tesisleri olmak üzere toplam 741.248 m 2 kampüs alanına sahiptir. 485 Akademik Personelimizle

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ VE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ NE HOŞGELDİNİZ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ VE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ NE HOŞGELDİNİZ FEN BİLİMLERİ VE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ NE HOŞGELDİNİZ Sevgili Öğrenciler, GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Gümüşhane Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü 2008 yılında kurulmuş ve 2009

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 27 OCAK 2011, MERKEZ KAMPÜS, ÇANKIRI

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 27 OCAK 2011, MERKEZ KAMPÜS, ÇANKIRI ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 27 OCAK 2011, MERKEZ KAMPÜS, ÇANKIRI ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU 1976 2011 (35 YIL) Çankırı Ocak 2011 Misyon,

Detaylı

Bahçe 1.Sınıf I. Öğretim

Bahçe 1.Sınıf I. Öğretim 1. Hafta (28 Aralık - 1 Ocak) Bahçe 1.Sınıf I. Öğretim BP101 Atatürk İlk. ve İnk. Tarihi I BP119 Toprak Bilgisi BP113 Fidan Yetiştiriciliği BP105 İngilizce I 2. Hafta (4 Ocak - 8 Ocak) Bahçe 1.Sınıf I.

Detaylı

Bahçe Tarı 1.Sınıf- I. Öğretim

Bahçe Tarı 1.Sınıf- I. Öğretim 2015-2016 BAHAR DÖNEMİ PROGRAMI Bahçe Tarı 1.Sınıf- I. Öğretim BP110 Bitki Fizyolojisi BP112 Bitki Besleme ve Gübreleme BP110 Bitki Fizyolojisi BP112 Bitki Besleme ve Gübreleme BP118 Bitkilerde Üreme Biyolojisi

Detaylı

2014-2015 BAHAR YARIYILI EŞDEĞER DERSLER

2014-2015 BAHAR YARIYILI EŞDEĞER DERSLER 2014-2015 AHAR YARIYILI EŞDEĞER DERSLER 04.02.2015 2015-05 13 İKMEP EGEK çalışmaları kapsamında kaldırılan derslerin yerine okutulacak eşdeğer dersler hakkında görüşüldü. Yüksekokulumuzun çeşitli programlarında

Detaylı

KAYSERİ TİCARET MESLEK LİSESİ ALAN-DAL TANITIMLARI SUNUSU

KAYSERİ TİCARET MESLEK LİSESİ ALAN-DAL TANITIMLARI SUNUSU KAYSERİ TİCARET MESLEK LİSESİ ALAN-DAL TANITIMLARI SUNUSU Okulumuzda MEGEP Sisteminde 2 alan ve bu alana bağlı 3 ayrı dalda eğitim-öğretim sürdürülmektedir. Eğitim süresi 4 yıldır. TİCARET MESLEK LİSESİ

Detaylı

Düzey-Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi (TYYÇ) ve Verilen Derece

Düzey-Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi (TYYÇ) ve Verilen Derece İnşaat Teknolojisi programı1976 yılında Yapı Bölümü adı altında kurulmuş olup daha önce Akdeniz üniversitesi ve Süleyman Demirel Üniversitesi bünyesinde eğitim öğretim faaliyetlerini dürdürmüştür. Mehmet

Detaylı

BOR MESLEK YÜKSEKOKULU

BOR MESLEK YÜKSEKOKULU BOR MESLEK YÜKSEKOKULU Bor MYO MÜDÜR V. Prof.Dr. Sedat SERÇE ÖZET SUNUM ÖZETİ MİSYON VİZYON AKADEMİK YAPI İDARİ YAPI BÖLÜMLER PROGRAMLAR EĞİTİM DİLİ ÖĞRENCİ KABULÜ SAYILAR İKİLİ ANLAŞMALAR AKREDİTASYON

Detaylı

T.C DİCLE ÜNİVERSİTESİ Adalet Meslek Yüksekokulu

T.C DİCLE ÜNİVERSİTESİ Adalet Meslek Yüksekokulu T.C DİCLE ÜNİVERSİTESİ Adalet Meslek Yüksekokulu KAMPÜSÜN TARİHÇESİ Adalet Meslek Yüksekokulu, 09.02.2012 tarih ve B.30.0.EÖB-101.02.05-1426 sayılı YÖK kararı ve Dicle Üniversitesi Senatosu nun 21.03.2012

Detaylı

: 582 kişi ( tarihleri arasında)

: 582 kişi ( tarihleri arasında) Makine, Resim ve Konstrüksiyon Programı Kuruluş Yılı : 1980 Eğitime Başlama Yılı : 1980 Mezun Sayımız : 582 kişi (2006-2017 tarihleri arasında) Yer : Burdur Eğitim Süresi : 2 Yıl Puan Türü : YGS-1 Kontenjan

Detaylı

KONYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

KONYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU KONYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU 2018 VİZYONUMUZ Uluslararası çağdaş eğitim sürecine uyumlu ön lisans eğitim ve öğretimini vermek, araştırma ve geliştirme etkinliklerini sürdürecek

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ AKŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TERCİH KILAVUZU

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ AKŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TERCİH KILAVUZU SELÇUK ÜNİVERSİTESİ AKŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TERCİH KILAVUZU Selçuk Üniversitesi Akşehir Meslek Yüksekokulu 1989 yılından bu yana dünyanın ortası Akşehir den bilime açılan bir kapı olarak hizmet vermektedir.

Detaylı

TÜRKİYEDE BULUNAN RESMİ LİSE TÜRLERİ

TÜRKİYEDE BULUNAN RESMİ LİSE TÜRLERİ TÜRKİYEDE BULUNAN RESMİ LİSE TÜRLERİ Fen Lisesi Nedir? Fen liseleri, fen ve matematik alanlarındaki yetenekleri yüksek olan öğrencileri, matematik ve fen bilimleri alanında yüksek öğrenime hazırlar. Matematik

Detaylı

BOR MESLEK YÜKSEKOKULU

BOR MESLEK YÜKSEKOKULU BOR MESLEK YÜKSEKOKULU Bor MYO MÜDÜR V. Prof.Dr. Sedat SERÇE ÖZET SUNUM ÖZETİ MİSYON VİZYON AKADEMİK YAPI İDARİ YAPI BÖLÜMLER PROGRAMLAR EĞİTİM DİLİ ÖĞRENCİ KABULÜ SAYILAR İKİLİ ANLAŞMALAR AKREDİTASYON

Detaylı

FEN FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ AMACIMIZ

FEN FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ AMACIMIZ FEN FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ Fen Fakültesi; 1982 yılında Fen - Edebiyat Fakültesi adı altında kurulmuştur. Fakülte, 1991 yılında eğitim - öğretim faaliyetlerine başlamıştır. 2010 yılında Fen Fakültesi adını

Detaylı

Büro Yönetimi ve Yönetici

Büro Yönetimi ve Yönetici Büro Yönetİmİ ve Yönetİcİ Asİstanlığı Programı Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programının a- macı; hızlı değişen ve gelişen iş dünyasının gereksinimlerini karşılayabilecek bilgi ve becerilerle donatılmış,

Detaylı

Otomotiv Teknolojisi Programı. Kuruluş Yılı : 2005 Eğitime Başlama Yılı : : 606 kişi ( tarihleri arasında) Mezun Sayımız

Otomotiv Teknolojisi Programı. Kuruluş Yılı : 2005 Eğitime Başlama Yılı : : 606 kişi ( tarihleri arasında) Mezun Sayımız Otomotiv Teknolojisi Programı Kuruluş Yılı : 2005 Eğitime Başlama Yılı : 2005 Mezun Sayımız : 606 kişi (2006-2017 tarihleri arasında) Yer : Burdur Eğitim Süresi : 2 Yıl Puan Türü : YGS-1 Kontenjan :50

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI TANITIM BİLGİ PAKETİ

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI TANITIM BİLGİ PAKETİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI TANITIM BİLGİ PAKETİ 1- Bölümün Puan Türü-Kontenjanı Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

Detaylı

Çankırı Karatekin Üniversitesi TANITIM

Çankırı Karatekin Üniversitesi TANITIM Çankırı Karatekin Üniversitesi TANITIM 1 2 Çankırı Karatekin Üniversitesi ULUYAZI KAMPÜSÜ MİSYON Eğitim-öğretim ve araştırmada evrensel ölçüt ve etik değerleri benimseyen, toplum yararını ve paydaş memnuniyetini

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ KOZAN MESLEK YÜKSEKOKULU 2014-15 Öğrt. YILI GÜZ DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ KOZAN MESLEK YÜKSEKOKULU 2014-15 Öğrt. YILI GÜZ DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI Bahçe Tarımı 1.Sınıf I. Öğrt. 28.1.2015 ÇARŞAMBA 10:15-11:00 109 BP109 Tarımsal Ekoloji Yard.Doç.Dr. Nurhayat ÇULLUOĞLU Bahçe Tarımı 1.Sınıf I. Öğrt. 28.1.2015 ÇARŞAMBA 11:15-12:00 109 BP107 Genetik Öğr.Gör.

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ CUMAYERİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2010 2014 STRATEJİK PLANI

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ CUMAYERİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2010 2014 STRATEJİK PLANI T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ CUMAYERİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2010 2014 STRATEJİK PLANI İÇİNDEKİLER BİRİM TANITIMI Fiziksel Altyapı Bölüm Araç ve Gereçleri Mevcut Durumumuz GZFT Analizi Güçlü Yönlerimiz Zayıf Yönlerimiz

Detaylı

YENİCE MESLEK YÜKSEKOKULU

YENİCE MESLEK YÜKSEKOKULU YENİCE MESLEK YÜKSEKOKULU "Çalışan ve üreten, gelişen, girişimci modern ve çağdaş eğitimin adresi, Yenice Meslek Yüksekokulu" Şehit ailesi ya da yakını olan üç öğrenciye Yenice de Milli Eğitim Bakanlığına

Detaylı

Mühendislik Fakültesi

Mühendislik Fakültesi BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ ELEKTRİK - ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ HALİÇ SENİ BEKLİYOR BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri

Detaylı

BAHAR DÖNEMİ DERS MÜFREDATI

BAHAR DÖNEMİ DERS MÜFREDATI 2015-2016 BAHAR DÖNEMİ DERS MÜFREDATI Banka 1 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II 2 0 2 Z 1 Banka 1 Bilgi ve İletişim Teknolojisi II 2 0 2 Z 2 Banka 1 Makro İktisat 2 0 2 Z 3 Banka 1 Muhasebe II 3 0

Detaylı

Doç. Dr. Nazmiye Erdoğan,Program Başkanı 1

Doç. Dr. Nazmiye Erdoğan,Program Başkanı 1 BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI TANITIM BİLGİ PAKETİ 1- Bölümün Puan Türü-Kontenjanı Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

Detaylı

İŞLETME FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ

İŞLETME FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ İŞLETME FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ İşletme Fakültesi; 1992 yılında, Ege ve çevre bölgelerin alanında uluslararası tanınırlığa sahip, İngilizce eğitim veren yüksek öğretim kurumu ihtiyacını karşılamak amacıyla

Detaylı

Bahçe 1.Sınıf I. Öğretim

Bahçe 1.Sınıf I. Öğretim Bahçe 1.Sınıf I. Öğretim BP113 Fidan Yetiştiriciliği B. İmrak MV 1 BP103 Türk Dili I N.K.TÜLÜ MV 1 BP111 Botanik Uysal Tutar MV 1 BP119 Toprak Bilgisi B. Erenoğlu MV 1 BP109 Tarımsal Ekoloji N.ÇULLUOĞLU

Detaylı

ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ

ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ PROGRAMI FAALİYET RAPORU ÖNSÖZ Elektronik sektörü, mühendislik endüstrisinin en önemli bir unsuru, mühendisliğin temel yapı

Detaylı

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ALAŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ALAŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ALAŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU Tel: (236) 654 12 01-654 31 53 Adres: Baklacı Mevkii Alaşehir MANİSA web sayfası: http://alasehirmyo.cbu.edu.tr/ YÖNETİM Prof.Dr. Şenay AYDIN

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Yüksekokulumuz, Sağlık Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı arasında 10 Eylül 1992 tarihinde imzalanan protokol ile açılmış,

Detaylı

Elektronik Mühendisliği Bölümü

Elektronik Mühendisliği Bölümü Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü 1 Elektronik Mühendisliği Bölümü Tanıtım Gösterisi Hazırlayan: Arş. Gör. Hasan Hüseyin Sönmez İçerik 1. Üniversitemiz 2. Elektronik Mühendisliği 3. Bölümümüz 4. Son Sözler

Detaylı

İKTİSAT LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ

İKTİSAT LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ İKTİSAT LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ Genel Bilgiler Programın Amacı Kazanılan Derece Kazanılan Derecenin Seviyesi Kazanılan Derecenin Gerekleri ve Kurallar Kayıt Kabul Koşulları Önceki Öğrenmenin Tanınması

Detaylı

Makine, Resim ve Konstrüksiyon teknikerleri imalat yapan hemen hemen her sektörde iş bulabilmektedir. Belli başlı sektörler aşağıda belirtilmiştir.

Makine, Resim ve Konstrüksiyon teknikerleri imalat yapan hemen hemen her sektörde iş bulabilmektedir. Belli başlı sektörler aşağıda belirtilmiştir. Bölüm: Makine ve Metal Teknolojileri Program: Makine, Resim ve Konstrüksiyon Programın Tanıtımı: Okulumuz Makine, Resim ve Konstrüksiyon Programı 1980 1981 Eğitim Öğretim yılında açılmıştır. 4702 sayılı

Detaylı

DIŞ TİCARET OFİS HİZMETLERİ ELEMANI

DIŞ TİCARET OFİS HİZMETLERİ ELEMANI _ TANIM Dış ticaret, gümrük ve diğer ilgili mevzuat doğrultusunda ithalat-ihracat hizmetlerini yürütmek için gerekli olan işlemleri takip eden, dış ticaret muhasebe kayıtlarını yapan kişidir. A- GÖREVLER

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MİLAS SITKI KOÇMAN MESLEK YÜKSEKOKULU Milas Sıtkı Koçman Meslek Yüksekokulu 1995-1996 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında merhume Nedime BELER'in bağışlamış olduğu binada

Detaylı

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yalova Üniversitesi, 22.05.2008 Tarih ve 5765 sayılı kanunla eğitim ve öğretimine başlamıştır. Çağdaş bilgi ve becerilerle donatılmış; sosyal ve analitik çözümler üretebilen, ürettiği bilgiyi toplumla

Detaylı

ALINACAK KİŞİ SAYISI BAŞVURU YAPILACAK YER BAŞVURU ŞARTLARI

ALINACAK KİŞİ SAYISI BAŞVURU YAPILACAK YER BAŞVURU ŞARTLARI 1 SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU 24-31 EKİM 2018 BİLGİSAYAR LABORATUVARI GÖREVLİSİ 1 SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU OFİS PROGRAMLARINA HAKİM 2 SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU 24-31 EKİM 2018

Detaylı

Bahar Dönemi Ders Müfredatları

Bahar Dönemi Ders Müfredatları 2014-2015 Bahar Dönemi Ders Müfredatları Banka 1 Türk Dili II 2 0 2 Z 1 Banka 1 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II 2 0 2 Z 1 Banka 1 Yabancı Dil II 2 0 2 Z 2 Banka 1 Bilgi ve İletişim Teknolojisi II

Detaylı

Ü N İ V E R S İ T E S İ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ.

Ü N İ V E R S İ T E S İ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ Ü N İ V E R S İ T E S İ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ http://bilecik.edu.tr/ Fakültemiz 03.07.1992 tarihli ve 3837 sayılı Kanun la Dumlupınar Üniversitesi ne bağlı olarak Bilecik

Detaylı

RTEÜ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BANKACILIK VE SİGORTACILIK 1.SINIF 2014-2015 BAHAR YARIYILI 1.ARASINAV PROGRAMI

RTEÜ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BANKACILIK VE SİGORTACILIK 1.SINIF 2014-2015 BAHAR YARIYILI 1.ARASINAV PROGRAMI BANKACILIK VE SİGORTACILIK 1SINIF 2014-2015 BAHAR YARIYILI 1ARASINAV PROGRAMI 30 Mart 2015 Pazartesi 09:00 Bilgisayarlı büro programları 303 30 Mart 2015 Pazartesi 11:00 İngilizce ıı 303 31 Mart 2015 Salı

Detaylı

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi; temeli 1944 te kurulan Yüksek Ekonomi ve Ticaret Okulu na dayanan bir fakültedir. Bu okulun ismi 1959 tarihinde İktisadi

Detaylı

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 1 Tanıtım Gösterisi Hazırlayan: Arş. Gör. Ahmet Cengizhan Dirican İçerik 1. 1. Üniversitemiz 2. 2. Bilgisayar Mühendisliği 3. 3. Bölümümüz

Detaylı

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ HARMANCIK MESLEK YÜKSEK OKULU Aşçılık Uludağ Üniversitesi bünyesinde kurulan 14 meslek yüksek okuldan birisi olan Muhasebe ve Vergi Uygulamaları kurumumuz, 2008 2009 Eğitim-Öğretime

Detaylı

Sosyo - Ekonomik Gelişim Projesi

Sosyo - Ekonomik Gelişim Projesi 3+1= 4x4 Sosyo - Ekonomik Gelişim Projesi Türkiye nin önde gelen üniversiteleri arasında yer alan Sakarya Üniversitesi, uyguladığı eğitim stratejileriyle çağdaş, akılcı, sistemli, bilgi üreten ve kullanan

Detaylı

F.Ü. TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ADLİ BİLİŞİM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

F.Ü. TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ADLİ BİLİŞİM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Soru 1. Adli Bilişim Mühendisliği nedir? Cevap1: Günümüz dünyasında internetin yaygınlaşması, kişisel bilgisayarlarla akıllı cihazların kullanım oranının artması ve kişisel bilgilerin sayısal ortamlarda

Detaylı

BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANI

BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANI TANIM Gelişen teknolojinin yarattığı yeni iş hayatı koşullarına uygun; bilgisayar, büro otomasyonunu kullanabilen, her türlü iletişim, yazışma, dosyalama işlemlerini yapabilen ve ilişkiler zincirini koparmadan

Detaylı

Yüksek Okulumuz. "Tıbbi Hizmetler ve Teknikler" Bölümüne bağlı; "Hemşirelik ve Bakım Hizmetleri" Bölümüne bağlı;

Yüksek Okulumuz. Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümüne bağlı; Hemşirelik ve Bakım Hizmetleri Bölümüne bağlı; Yüksek Okulumuz Iğdır Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak 2008 yılında kurulan yüksekokulumuz, Tıbbi Laboratuar ve Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik önlisans programı ile eğitim-öğretime başlamıştır.

Detaylı

T.C MARMARA ÜNİVERSİTESİ Adalet Meslek Yüksekokulu

T.C MARMARA ÜNİVERSİTESİ Adalet Meslek Yüksekokulu T.C MARMARA ÜNİVERSİTESİ Adalet Meslek Yüksekokulu KAMPÜSÜN TARİHÇESİ Yüksekokulumuzun da içinde bulunduğu Haydarpaşa yerleşkesinin temeli 11 Şubat 1895 te atılmıştır. Açılış tarihi ise 6 Kasım 1903 tür.

Detaylı

ERZİN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ 2014-2015 1

ERZİN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ 2014-2015 1 ERZİN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ 2014-2015 1 En mühim ve feyizli vazifelerimiz Milli Eğitim işleridir. Milli Eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lazımdır. Bir milletin kurtuluşu ancak bu suretle

Detaylı

NACİ TOPÇUOĞLU MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI BAHAR DÖNEMİ 1. SINIF HAFTALIK DERS PROGRAMI

NACİ TOPÇUOĞLU MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI BAHAR DÖNEMİ 1. SINIF HAFTALIK DERS PROGRAMI NACİ TOPÇUOĞLU MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI 09:25-10:10 NTİP 104 DÖNEM SONU MUHASEBE NTİP 110 ŞİRKETLER MUHASEBESİ NTİP 118 YÖNETİM VE ORGANİZASYON NTİP 102 İSTATİSTİK 10:20-11:05 NTİP

Detaylı

DPB Talep Nitelik Kodu

DPB Talep Nitelik Kodu DPB Talep Nitelik Kodu No 3391:Halkla İlişkiler, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Halkla İlişkiler 39113 ve Tanıtım, İletişim ve Halkla İlişkiler önlisans programlarının 3179:Büro Yönetimi, Büro Yönetimi

Detaylı

Ek 2 BİRİMLERDE KAYITLI ÖĞRENCİ SAYILARI

Ek 2 BİRİMLERDE KAYITLI ÖĞRENCİ SAYILARI Ek 2 BİRİMLERDE KAYITLI ÖĞRENCİ SAYILARI Birimler / Bölümler Kadın Erkek Toplam Altıntaş Meslek Yüksekokulu 323 172 495 Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi 82 24 106 Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi (İÖ) 46

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ DERS MÜFREDATLARI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ DERS MÜFREDATLARI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ DERS MÜFREDATLARI Banka 1 Türk Dili I 2 0 2 Banka 1 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 2 0 2 Banka 1 YABANCI DİL 1 2 0 2 Banka 1 BİLGİ VE İLET. TEK. 1 2 0 2 Banka

Detaylı

ÖĞRENCİ STAJ DOSYASI

ÖĞRENCİ STAJ DOSYASI ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ STAJ DOSYASI ÇANKIRI 2017 myo.karatekin.edu.tr ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ STAJ DOSYASI ÖĞRENCİ BİLGİLERİ Adı, Soyadı

Detaylı

Vizyon: Verimli sulama sistemlerinin yaygınlaştırılmasında ve nitelikli ara eleman yetiştirilmesinde daha etkin ve öncü olmaktır.

Vizyon: Verimli sulama sistemlerinin yaygınlaştırılmasında ve nitelikli ara eleman yetiştirilmesinde daha etkin ve öncü olmaktır. 2012-2013 Yeni Misyon ve Vizyon Sulama Teknolojisi Misyon: Tatlı su kaynaklarının en uygun şekilde kullanılmasına yönelik sulama sistem ve yöntemlerinin seçilmesini ve uygulamasını sağlamak için gereksinim

Detaylı

Dumlupınar Üniversitesi 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Öğrenci İstatistikleri * 06.10.2015 tarihinde düzenlenmiştir Birimler / Programlar Haz.

Dumlupınar Üniversitesi 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Öğrenci İstatistikleri * 06.10.2015 tarihinde düzenlenmiştir Birimler / Programlar Haz. Dumlupınar Üniversitesi 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Öğrenci İstatistikleri * 06.10.2015 tarihinde düzenlenmiştir. Birimler / Programlar Haz. 1 2 3 4 5 6 Genel Toplam Altıntaş Meslek Yüksekokulu 1 166

Detaylı

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ KOZAN MESLEK YÜKSEKOKULU STRATEJİK PLAN (2014 2018)

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ KOZAN MESLEK YÜKSEKOKULU STRATEJİK PLAN (2014 2018) T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ KOZAN MESLEK YÜKSEKOKULU STRATEJİK PLAN (2014 2018) ADANA / KOZAN MART 2014 1 Çukurova Üniversitesi Kozan Meslek Yüksekokulu Çanaklı Mahallesi Şehit Şefik Uçak Sk. Çanaklı Mevkii-KOZAN/ADANA

Detaylı

2012-2013 GÜZ YARIYILI AHLAT MESLEK YÜKSEKOKULU BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI

2012-2013 GÜZ YARIYILI AHLAT MESLEK YÜKSEKOKULU BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI 2012-2013 GÜZ YARIYILI AHLAT MESLEK YÜKSEKOKULU BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI BİLGİSAYAR TARİH DERS SAAT DERSLİK ÖĞRETİM ELEMANI SINIF 21.01.2013 Türk Dili 09:00 D1-2/D3 İ.ESER BİLGİSAYAR I 21.01.2013 Muhasebe

Detaylı

TARIM İŞLETMECİLİĞİ VE PAZARLAMA MESLEK ELEMANI

TARIM İŞLETMECİLİĞİ VE PAZARLAMA MESLEK ELEMANI TANIM Tarım işletmelerinde günümüz koşullarına göre, işletme ve pazarlama olanaklarını bilen ve bu doğrultuda verimliliğin arttırılması için çalışan kişidir. A-GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN

Detaylı

Ç.Ü. KARAİSALI MESLEK YÜKSEKOKULU 2014-2018 YILI STRATEJİK PLANI

Ç.Ü. KARAİSALI MESLEK YÜKSEKOKULU 2014-2018 YILI STRATEJİK PLANI Ç.Ü. KARAİSALI MESLEK YÜKSEKOKULU 2014-2018 YILI STRATEJİK PLANI Adana 2014 Çukurova Üniversitesi Karaisalı Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü, 2014 İÇİNDEKİLER HARCAMA YETKİLİSİ SUNUŞU 2 I- GENEL BİLGİLER 3

Detaylı

TİCARİ bilimler fakültesi

TİCARİ bilimler fakültesi Sütlüce YERLEŞKESİ TİCARİ bilimler fakültesi BANKACILIK VE FİNANS (İngİlİzce DESTEKLİ) İKTİSAT (TÜRKÇE/İNGİLİZCE) İŞLETME (TÜRKÇE/İNGİLİZCE) MUHASEBE VE DENETİM SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER

Detaylı

CİHANBEYLİ MESLEK YÜKSEKOKULUNUN KURULUŞU

CİHANBEYLİ MESLEK YÜKSEKOKULUNUN KURULUŞU CİHANBEYLİ MESLEK YÜKSEKOKULUNUN KURULUŞU Meslek Yüksekokulumuz 30.03.1994 tarihli Yükseköğretim Kurulu Kararı ile 1994-1995 eğitim öğretim yılında Makine Programı ile başlamıştır. 2002-2003 eğitim-öğretim

Detaylı

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ BESNİ MESLEKYÜKSEKOKULU

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ BESNİ MESLEKYÜKSEKOKULU ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ BESNİ MESLEKYÜKSEKOKULU 1 Tarihçe Besni Meslek Yüksekokulu Gaziantep Üniversitesine bağlı olarak 15.12.1997 tarihli ve 2547 sayılı YÖK ün 2880 sayılı Kanunun 7/d.2 maddesi ile kurulmuştur.

Detaylı

Bahçe Tarı 1.Sınıf- I. Öğretim. Bahçe 2.Sınıf- I. Öğretim

Bahçe Tarı 1.Sınıf- I. Öğretim. Bahçe 2.Sınıf- I. Öğretim Bahçe Tarı 1.Sınıf- I. Öğretim BP Tarımsal Ekoloji BP Tarımsal Ekoloji BP143 Fidan Yetiştiriciliği C.Dölek BP143 Fidan Yetiştiriciliği C.Dölek BP143 Fidan Yetiştiriciliği C.Dölek BP143 Fidan Yetiştiriciliği

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Atabey Meslek Yüksekokulu

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Atabey Meslek Yüksekokulu Bilgi Güvenliği Teknolojisi Bilgi Güvenliği Teknolojisi C Programlama Öğr.Gör. SEYİT AKPANCAR 1 25/05/2015 Pazartesi 11:00 SNF301 SNF302 Bilgi Güvenliği Teknolojisi Veri Tabanı Öğr.Gör. Faruk ÇALIŞKAN

Detaylı

NİĞDE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BAHAR YARIYILI BÜTÜNLEME PROGRAMI

NİĞDE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BAHAR YARIYILI BÜTÜNLEME PROGRAMI BANKACILIK VE SİGORTACILIK SİGORTA MUHASEBESİ 20.6.2016 13:30 TİCARİ MATEMATİK 22.6.2016 09:00 DIŞ TİCARET İŞLEMLERİ 22.6.2016 15:00 DÖNEM SONU MUHASEBE İŞLEMLERİ 23.6.2016 09:00 TEMEL SİGORTACILIK BİLGİLERİ

Detaylı

NİĞDE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BAHAR YARIYILI BÜTÜNLEME PROGRAMI

NİĞDE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BAHAR YARIYILI BÜTÜNLEME PROGRAMI BANKACILIK VE SİGORTACILIK SİGORTA MUHASEBESİ 20.6.2016 13:30 TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ 20.6.2016 16:30 TİCARET HUKUKU 21.6.2016 13:30 FON YÖNETİMİ 21.6.2016 15:00 MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ 21.6.2016 16:30

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ Fakültemiz, 13 Kasım 2010 tarih ve 2010/25 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile kapatılan FenEdebiyat Fakültesi yerine kurulan iki fakülteden (Fen Fakültesi ve

Detaylı

Fotoğraf: Rektörümüz Sayın Prof. Dr. İlyas Çapoğlu nun Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu Ziyareti

Fotoğraf: Rektörümüz Sayın Prof. Dr. İlyas Çapoğlu nun Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu Ziyareti Ülkemizin turizm sektörüne kalifiye elemanlar yetiştirme amacıyla 2008 yılında kurulan Erzincan Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu, aynı yıl Turizm ve Otel İşletmeciliği programı, sonrasında

Detaylı

Ege Üniversitesi Egitim Fakültesi

Ege Üniversitesi Egitim Fakültesi T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ A. Kuruluş 1998 yılında kurulan Fakültemiz, lisans ve lisansüstü eğitim programlarıyla güçlenerek gelişmektedir. Fakültemiz lisans programlarına 1999-2000 öğretim

Detaylı

Yrd.Doç.Dr.Evren Ersoy KALYONCU Yüksekokul Müdürü

Yrd.Doç.Dr.Evren Ersoy KALYONCU Yüksekokul Müdürü ARSİN MESLEK YÜKSEKOKULU Arsin Meslek Yüksekokulu şehir merkezine, üniversitemiz Kanuni yerleşkesine ve Arsin Organize Sanayi Bölgesine yakınlığı ile oldukça avantajlı bir konumdadır. İş dünyasının ihtiyaç

Detaylı

HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI (BİRİNCİ / İKİNCİ ÖĞRETİM) DERS PROGRAMI

HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI (BİRİNCİ / İKİNCİ ÖĞRETİM) DERS PROGRAMI Adnan Menderes Üniversitesi ATÇA MESLEK YÜKSEKOKULU PROGRAMLAR HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI TARIMSAL İŞLETMECİLİK 1 HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI (BİRİNCİ /

Detaylı

BANKACILIK VE SİGORTACILIK PROGRAMI (BİRİNCİ ÖĞRETİM / İKİNCİ ÖĞRETİM) ÖĞRETİM PROGRAMI

BANKACILIK VE SİGORTACILIK PROGRAMI (BİRİNCİ ÖĞRETİM / İKİNCİ ÖĞRETİM) ÖĞRETİM PROGRAMI YENİPAZAR MESLEK YÜKSEKOKULU Adnan Menderes Üniversitesi I- PROGRAMLAR BANKACILIK VE SİGORTACILIK BANKACILIK VE SİGORTACILIK (İkinci Öğretim) EMLAK VE EMLAK YÖNETİMİ EMLAK VE EMLAK YÖNETİMİ (İkinci Öğretim)

Detaylı

KISA TARİHÇE : ŞEHİR ÖZELLİKLERİ :

KISA TARİHÇE : ŞEHİR ÖZELLİKLERİ : KISA TARİHÇE : Bilecik Üniversitesi 29 Mayıs 2007 de kurulan ve Aralık 2007 de eğitim öğretim faaliyetlerine başlamış olan bir devlet üniversitesidir.üniversitenin merkez yerleşkesi, Marmara bölgesinde

Detaylı

MUHASEBE VE FİNANSMAN

MUHASEBE VE FİNANSMAN MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANIN TANIMI Muhasebe ve Finansman alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. ALANIN AMACI Muhasebe ve Finansman alanı

Detaylı

TİRE II. SÜT SEMPOZYUMU 5 Aralık 2013, Tire MESLEKİ EĞİTİMDE ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ

TİRE II. SÜT SEMPOZYUMU 5 Aralık 2013, Tire MESLEKİ EĞİTİMDE ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ TİRE II. SÜT SEMPOZYUMU 5 Aralık 2013, Tire MESLEKİ EĞİTİMDE ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ Prof.Dr.İbrahim AK Uludağ Üniversitesi Karacabey MYO Müdürü SÜTAŞ Eğitim Koordinatörü TÜRKİYE DE SÜTÇÜLÜK EĞİTİMİ

Detaylı

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ÖD: Öğrenci Değişimi

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ÖD: Öğrenci Değişimi FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ Taraf Kurum Koordinatörü Taraf Kurum Koordinatörü DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ D43 - FARABİ- 01 Prof. Dr. Kaan ERARSLAN Farabi Kurum Koordinatörü Evliya Çelebi Yerleşkesi Rektörlük

Detaylı

Bahçe 1.Sınıf- I. Öğretim

Bahçe 1.Sınıf- I. Öğretim Bahçe 1.Sınıf- I. Öğretim BP112 Bitki Besleme ve Gübreleme C.Dölek YRL_1 BP102 Atatürk İlk. ve İnk. Tarihi II A.KÜTÜK BP118 Bitkilerde Üreme Biyolojisi M. İncesu THM_1 BP114 Budama ve Aşılama Teknikleri

Detaylı

33. Okul/ Kurumunuzdaki güvenlik görevlilerinin personel giderleri hangi kurum/kuruluş vb. tarafından karşılanmaktadır? 34. Okul/ Kurumunuzda Z-

33. Okul/ Kurumunuzdaki güvenlik görevlilerinin personel giderleri hangi kurum/kuruluş vb. tarafından karşılanmaktadır? 34. Okul/ Kurumunuzda Z- OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ BİLGİ FORMU SORULARI AÇIKLAMA: Bu sorular yalnızca ön bilgi olarak ve sistemdeki Bilgi Formunu doldurmaya geçmeden önce hazırlık yapmanız açısından verilmiştir. 1. Okul/ Kurumun

Detaylı

Bahçe 1.Sınıf- I. Öğretim

Bahçe 1.Sınıf- I. Öğretim Bahçe 1.Sınıf- I. Öğretim BP112 Bitki Besleme ve Gübreleme C.Dölek YRL_1 BP106 İngilizce II S.GÜLLÜ YRL_1 BP102 Atatürk İlk. ve İnk. Tarihi II A.KÜTÜK YRL_1 BP114 Budama ve Aşılama Teknikleri B.İMRAK YRL_1

Detaylı

Akseki Meslek Yüksekokulu Elektrik Diploma Programı Müfredatı

Akseki Meslek Yüksekokulu Elektrik Diploma Programı Müfredatı Elektrik Diploma Programı 1 MYO131 Temel Matematik 2 0 2 MYO123 Fizik I 2 0 2 MELK101 Doğru Akım Devre Analizi 3 1 4 MEHT103 Sayısal Elektronik 3 1 4 METP105 Ölçme Tekniği 3 1 4 ENF102 Bilgi ve İletişim

Detaylı

UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ

UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ FAALİYET RAPORU () YÖNETiM Dekan Prof.Dr. Harun TANRIVERMİŞ Dekan Yardımcısı Doç. Dr. F. Nihan ÖZDEMİR SÖNMEZ Fakülte Sekreteri Vekili Nuri KOCAER Fakülte Yönetim Kurulu Üyeleri

Detaylı