Wireless FAQ(Kbalosuz Ağ Sıkça Sorulan Sorular)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Wireless FAQ(Kbalosuz Ağ Sıkça Sorulan Sorular)"

Transkript

1 Wireless FAQ(Kbalosuz Ağ Sıkça Sorulan Sorular) 1. WLAN NEDİR? WLAN(Wireless Local Area Network-Kablosuz Yerel Ağ) iki veya daha fazla mobil istasyonun standart ağ protokollerini kullanıp, geleneksel kablolu yapıyı kullanmadan iletişim kurmasını sağlayan bir teknolojidir. 2. IEEE NEDİR? , 1Mbps-2Mbps data oranıyla 2.4GHz radyo frekansında çalışan IEEE standardıdır standardı iki modülasyon spektrumu tanımlar. Bunlar frequency hopping ( FHSS) ve direct sequence ( DSSS) dir. 3. IEEE B NEDİR? IEEE b is a data rate extension of the initial DSSS standardının data oranınının artırılmış halidir. 2.4GHz band genişliğinde 11Mbps a kadar çalışabilir. 4. AD HOC MODE NEDİR? standardı 2 network topolojisini destekler. Bunlar Ad Hoc ve Infrastructure mode. Tek başına Ad Hoc network topolojisi erişim noktası(access point) kullanmadan en az iki kablosuz istasyonu kapsar. Bu sıklıkla Peer-to-Peer network olarak adlandırılır, çünkü çok fazla planlama yükü bindirmeden çabucak kurulabilirler. Ad Hoc mode LANları uygulamlar ve datayı saklaması için adanmış bir bilgisayar gerektirmediğinden daha az maliyetlidir. Fakat geniş ağlar için performansları iyi değildir. 5. INFRASTRUCTURE MODE NEDİR? Infrastructure(altyapı) network topolojisi kablosuz istasyonları ve erişim noktalarını içerir. Bir dağıtım sistemiyle(ethernet gibi) kombine erişim noktaları, dolaşım net hızı erişim noktasını aktive eden çoklu radyo hücresini destekler. Bu konfigürasyon geniş ölçeli ağların ihtiyaçlarını karşılayabilir. Inrfastructure modunda, en az bir kablosuz erişim noktası ve bir kablosuz istemci gereklidir. Kablosuz istemci geleneksel kablolu ağın kaynaklarına erişmek için kablosuz erişim noktasını kullanır. Kablosuz ağ erişim noktasının konumuna göre bir şirketin intraneti veya interneti olabilir. Bir veya daha fazla kablosuz istemciyi destekleyen tek bir Basic Service Sets (BSS-temel servis kümesi) denir. Aynı ağa bağlanmış iki veya daha fazla erişim noktası Extended Service Sets (ESSgelişmiş servis kümesi) olarak bilinir. Dağıtım noktası bir ESS de kablosuz erişim noktalarını birbirine bağlayan kablolu ağdan oluşur. Aşağıdaki resmi inceleyiniz:

2 6. DOLAŞIM(ROAMING) NEDİR? Kablosuz istasyon bir erişim noktasının kapsama alanından çıkıp diğerinin alanına girdiği zaman dolaşım mekanizması kablosuz bağlantının diğer erişim noktası üzerinden devamlılığını sağlar. 7. WEP NEDİR? WEP Wired Equivalent Privacy(kablolu eşi güvenlik) nin kısaltmasıdır. Güvenlik mekanizması standardının içinde tanımlanmıştır. Kablosuz ortamın güvenliğini kabloluya eş hale geritmek için tasarlanmıştır bit WEP ile 64-bit WEP Arasındaki Fark Nedir? 40-bit WEP ve 64-bit WEP aynı seviye kodlamadır ve birbirleriyle uyumlu çalışabilirler. WEP in düşük seviyesi 40-bit (10 Hex character) "secret key(güvenlik anahtarı)" kullanıcı tarafından ayarlanır, ve bir 24-bit "Initialization Vector(başlatma vektörü)" kullanıcının kontrolünde değildir (40+24=64) olarak belirtilir. Bazı üreticiler bu WEP seviyesine 40-bit, bazıları 64-bit der bit 68-bit WEP İLE UYUMLU MUDUR? Hayır, 128-bit WEP 64-bit WEP ilw uyumsuzdur. Her ne kadar 128-bit WEP de 24-bit Initialization Vector kullanıyor olsa da 104-bit secret key kullanır. Kullanıcı bağlantı sağlayabilmek için aynı seviye kodlama kullanmalıdır. 10. SSID BÜYÜK-KÜÇÜK HARF DUYARLI MIDIR? Evet, SSID büyük-küçük harfe duyarlıdır g NEDİR? IEEE g, IEEE b nin gelişmişidir. Data oranını 54 Mbps e kadar çıkarmıştır ve hala 2.4 GHz ISM kullanır. Fakat modülasyon teknolojisi OFDM (orthogonal frequency division multiplexing-dik frekans bölüşen çoklama) dir. 12. WPA NEDİR? Wi-Fi Protected Access (WPA) IEEE i için geçici bir çözümdür. WEP (Wired Equivalent Privacy) in güvenl,k özelliklerini iyileştirmek içindir. Önemli iyileştirmeler: - EAP/802.1x veya PSK ile kullanıcı kimlik doğrulamayı iyileştirmek. - Temporal Key Integrity Protocol(TKIP) ile data kriptolamayı güçlendirmek. TKIP nin temporal key(tk-geçici anahtar) için her paket başına farklı bir karıştırma mekanizması vardır. Ve MIC in datanın kurcalanmadığından emin olması için data bütünlüğü kontrol mekanizması vardır. 13. WPA2 NEDİR? IEEE802.11i olarak da bilinen WPA2, data kodlama için WPA da kullanılan TKIP yerine Advanced Encryption Standard (AES- ileri kriptolama standardı) ını gerçekleştirir. AES bu günlerdeki en güvenli kodlama standartlarından birisidir. 14. DRAYTEK İN WIRELESS ÜRÜNLERİ DİĞER ÜRETİCİLERLE UYUMLU MUDUR? Evet, Draytek ürünleri Wi-Fi uyumludur ve Wi-Fi uyumlu diğer cihazlarla birlikte çalışabilir.

3 15. DRAYTEK WIRELESS ROUTER İLE KAÇ İSTASYON DESTEKLENEBİLİR? Kullanıcı sayısındaki her artışta band genişliğinin kullanıcı sayısına bölüneceğini unutmayın. Bu nedenle önerilen kullanıcı sayısı arasıdır. 16. WLAN ÜRÜNLERİYLE GİRİŞİM YAPMASI MUHTEMEL ŞEYLER NELERDİR? Girişim yapan faktörler: 1. Engeller: duvarlar, tavanlar, mobilya 2. Yapı malzemeleri: metal kapı veya kaplamalar 3. Elekrtonik aletler: mikrodalga fırın, monitör, elektronik monitör, 2.4Ghz telefonlar, Bluetooth cihazları Çözüm: 1. Duvar ve tavanların sayısını azaltmak 2. Anten pozisyonunun değiştirilmesi 3. WLAN ürünlerini diğer elektrikli cihazlardan uzakta tutun. 4. Mümkünse ek kablosuz routerlar koyun. 17. DRAYTEK ÜRÜNLERİ APPLE AIRPORT İSTEMCİSİYLE NASIL ÇALIŞIR? Adım 1: 1. Tercih edilen Network: ESSID nizi seçin. 2. Network Password: WEP in şifresini girin. Adım2: 1. IP adresini ve router ı kontrol edin. Eğer 2200W2ye erişmişseniz router otomatik olarak bulunacaktır.

4 18. ROUTER IN FIRMWARE İNİ KABLOSUZ BAĞLI BİR PC VEYA MAC DEN GÜNCELLEYEBİLİR MİYİM? Hayır. Bilgisayarınız(veya MAC) kablo ile routera bağlı olmalıdır. 19. BİLGİSAYARIM ROUTERIN DHCP SUNUCUSUNDAN IP ALMIYOR 1. Eğer wireless istemcniz Ad Hoc mod a ayarlanmış ise. Eğer hiç DHCP sunucusu olarak çalışan kablosuz Ad Hoc mode istemcisi yoksa bu normal bir durumdur. Eğer kablosuz istemciye DHCP sunucusu yüklemişseniz, DHCP sunucusunun bu akinede başladığından emin olun. 2. Eğer kablosuz istemci Infrastructure mod a ayarlanmışsa. Bu sorun sadece Ms- Windows sistemi ilk başlatırken oluşur. Ms-Windows sistem başlarken DHCP sunucusundan bir ip adresi alamadığı gösteren bir hata mesajı verir. Fakat 5 dakika sonra yeni bir mesajla ip alındığını bildirir. Eğer bu kadar bekleyemirsanız, WINIPCFG veya IPConfig programını çalıştırabilir ve çabucak ip alabilirsiniz. Eğer 2. boottan sonra bu problem hala devam ediyorsa bunun nedeni routerın aynlış konfigürasyonuyla alakalı bir durumdur. 20. SİNYAL SEVİYESİ İYİ OLMASINA RAĞMEN AĞ KAYNAKLARINA ULAŞAMIYORUM İyi sinyal seviyesinin anlamı kablosuz kartınızın kablosuz routerınıza bağlanabildiğini gösterir. Bu durumda bilgisayarınızın ağ ayarlarını kontrol etmelisiniz. 1. Eğer TCP/IP manuel olarak konfigre edilmiş ise Subnet, Gateway ve DNS ayarlarını kontrol edin. 2. Routerınızın ipsine ping atmayı deneyin. Eğer hemen "Reply from :bytes=32 time=1ms TTL=128", gibi bir yanıt alırsanız bunun anlamı gateway

5 ayarlarınızın doğru olduğudur. "Request timed out." Çıktısının anlamı ayarlarınızın yanlış yapıldığı veya switch/hub bağlantınızda bir sorun olduğudur. 3. Bilgisayarınızın gatewaye bbağlandığından emin olduktan sonra, "Ping " komutuyla internet bağlantınız olup olmadığını kontrol edin. Eğer bağlantı yoksa internet ayarlarınızı kontrol edin veya servis sağlayıcınızla görüşürn. 21. NEDEN DÜŞÜK ORAN ALIYORUM? Kapsama alanını arttırmak için aşağıdaki yöntemleri kullanabilirsiniz: 1.Görüş mesafesini temizleyin. Erişim noktası ve istasyonlar arasında engel olmadığından emin olun b ürünlerinin nüfuz gücü oldukça düşüktür. 2. Cihazınızı daha yüksek bir yerde konumlandırmayı deneyin G girişim kaynaklarına dikkat edin. Örneğin: mikrodalga fırın, 2,4Ghz kablosuz telefonlar ve bluetooth cihazları. 22. SİNYAL GÜCÜM NEDEN SIFIR? Aşağıdaki adımları izleyiniz: 1. NIC başlatılmamış olabilir. (Bunu Windows Device Manager'ın Adapter Property kısmından kontrol edebilirsiniz.) 2. Tüm cihazların ESSID leri aynı olamayabilir. 4. Cihazlar arasındaki mesafe çok fazla olabilir. 5. Etrafta başka bir kablosuz girişim olmadığından emin olun. 23. NEDEN BAĞLANTIM BU KADAR SIK KESİLİYOR? 1. PC nizi routerın yakınına getirin ve sinyal gücünüzü test edin. Antenin açısını değiştirmeniz gerekebilir. 2. Diğer cihazlardan kaynaklı bir girişim olabilir. Bunları etkisiz hale getirecek şekilde yer değişikliği yapın. 3. Routerınızda kanal değişikliği yapın. 4. Router ın anteninin iyi takılıp takılmadığını kontrol edin. 24. NEDEN İSTEMCİLERİN WINDOWS XP ZERO CONFIGURATION AYARLARINI DEVRE DIŞI BIRAKMALIYIM? Eğer bir sistemde aynı anda çalışan iki wireless konfigürasyon olursa bu sorun yaratacaktır. Bu nedenle eğer XP nin kablosuz konfigürasyonunu kullanacaksanız önce XP Zero Wireless Configuration ı devre dışı bırakmalısınız. Bunu: Control Panel - Network Connections - Wireless Network Connection - Properties - Wireless Network ve ardından "Use Windows to configure my wireless network settings" kısmını devre dışı bırakarak yapabilirsiniz.

6 25. KABLOSUZ GÜVENLİĞİMİ NASIL GERÇEKLEŞTİRİRİM? -Routerın SSID sini değiştirin ve saklayın Kablosuz istemci bağlantıyı başlatmadan önce erişim noktasını taramalıdır. İstenmeyen kullanıcıların da erişimini engellemek için "Hide SSID" seçeneğini aktive edin.

7 - MAC adresiyle kontrolü aktive edin

8 -WEP i aktive edin

9 -WPA yı aktive edin 802.1x i aktive edin Eğer birden fazla erişim noktanız varsa, herbirinin kimlik doğrulama ayarlarının yapılması tatsız bir iştir. Bu işi gerçekleştirmesi için sisteminize bir RADIUS server kurabilirsiniz.

10 26. WEP VEYA WPA-PSK MODA NEDEN VIGOR ROUTER A BAĞLANAMIYORUM? Bunun nedeni aşağıdakilerden birisi olabilir: 1. Wireless kartınız bu modu tanıyamıyor. "WPA-PSK Only" moda getirin veya kartınızın yazılımını güncelleyin. 2. Wireless kartın kodlama modu değiştirilmiş. Eğer kart daha önce routera farklı bir modda bağlıyken diğer moda anahtarlanmışsa (örneğin: WEP den WPA-PSK ya) yeni bağlantı kurulamayabilir. Problem Microsoft Windows un wireless zero configuration (WZC) indan kaynaklanmaktadır. Değiştirildiği halde eski ayarları tutuyor olabilir. 27. WLAN SİNYALİ BİLGİSAYARIMA ULAŞMIYOR. BAĞLANTIYI NASIL GÜÇLENDİREBİLİRİM? Vigor a bir başka erişim noktası bağlayabilirsiniz veya antenleri daha yüksek kazançlı antenlerle değiştirebilirsiniz. Ne yazık ki Vigor routerlar WDS (wireless distribution system-kablosuz dağıtım sistemi) desteklemediğinden Vigor ile erişim noktası arasında kablosuz bağlantı kuramazsınız. Bundan dolayı erişim noktasının bir RJ45 portu olmalıdır, bunu Vigor un LAN portuna takmalısınız. 28. ROUTERIMIN ANTENİNİ DAHA YÜKSEK KAZANÇLI BAŞKASIYLA DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUM. HANGİ ÜRETİCİLERİNKİ UYUMLUDUR? Vigor'un anten konnektörü Reverse SMA Male dir. Buna ve Wi-Fi uyumlu antenlerle birlikte çalışabilecektir. 29. AP DISCOVERY(ERİŞİM NOKTASI BULMA) FONKSİYONU NEDİR? Çalışan tüm erişim noktalarını ve temiz kanalları bulmaya yarayan yeni bir Draytek fonksiyonudur. Arama sonucuna göre kullanıcılar temiz olan kanalları görebilir ve bunları kullanabilirler. Bu fonksiyonu devreye almak için:

11 Önerilen kanalları görmek için statistics butonuna basın.

UNIVERSAL REPEATER (TEKRARLAYICI/GENİŞLETİCİ MODU)

UNIVERSAL REPEATER (TEKRARLAYICI/GENİŞLETİCİ MODU) UNIVERSAL REPEATER (TEKRARLAYICI/GENİŞLETİCİ MODU) Tekrarlayıcı modu var olan bir kablosuz bağlantıyı tekrarlayarak daha uzak mesafelere genişletmek ve yaymak amacıyla kullanılır. Aşağıdaki adımları takip

Detaylı

Hızlı Kurulum Rehberi

Hızlı Kurulum Rehberi 109 Hızlı Kurulum Rehberi 110 Bu Kurulum Rehberi, GW-7200U Wireless USB 2.0 Adaptörün ve yazılımının kurulumunda size rehberlik edecektir. Kablosuz ağ bağlantısının kurulması için, aşağıdaki adımlar uygulanmalıdır.

Detaylı

Kablosuz Ağlar (WLAN)

Kablosuz Ağlar (WLAN) Kablosuz Ağlar (WLAN) Kablosuz LAN Kablosuz iletişim teknolojisi, en basit tanımıyla, noktadan noktaya veya bir ağ yapısı şeklinde bağlantı sağlayan bir teknolojidir. Bu açıdan bakıldığında kablosuz iletişim

Detaylı

Doğru Adaptor soket kutuplaması.

Doğru Adaptor soket kutuplaması. 1. Tanıtım Next YE-11G WiFi Bridge satın aldığınız için teşekkür ederiz. Bu portatif cihaz ile, IP Kamera ve internet teknolojilerini kullanan Ethernet RJ45 portlu cihazların kablosuz ağlara kolayca erişimi

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 2 ÖĞRENME FAALİYETİ 2

ÖĞRENME FAALİYETİ 2 ÖĞRENME FAALİYETİ 2 ÖĞRENME FAALİYETİ 2 ÖĞRENME FAALİYETİ 2 AMAÇ Kablosuz kişisel alan ağlarda kullanılan teknolojileri kavrayıp wi-fi ve bluetooth ağ cihazlarını tanıyacak, kablosuz kişisel alan ağ kurulumunu yapabileceksiniz.

Detaylı

Erişim Noktası Ayarları

Erişim Noktası Ayarları Erişim Noktası Ayarları Değerli Müşterimiz, Cihazınızı erişim noktası cihazı olarak kullanabilmek için aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekmektedir. Statik IP Tanımlama AirTies Kablosuz Erişim Noktası

Detaylı

WiFi RS232 Converter Sayfa 1 / 12. WiFi RS232 Converter. Teknik Döküman

WiFi RS232 Converter Sayfa 1 / 12. WiFi RS232 Converter. Teknik Döküman WiFi RS232 Converter Sayfa 1 / 12 WiFi RS232 Converter Teknik Döküman WiFi RS232 Converter Sayfa 2 / 12 1. ÖZELLĐKLER 60.20mm x 40.0mm devre boyutları (5-15)VDC giriş gerilimi Giriş ve çalışma gerilimini

Detaylı

EW-7416APn v2 & EW-7415PDn Macintosh Kurulum Kılavuzu

EW-7416APn v2 & EW-7415PDn Macintosh Kurulum Kılavuzu EW-7416APn v2 & EW-7415PDn Macintosh Kurulum Kılavuzu 09-2012 / v2.0 0 Başlarken Bu Access Point i kullanmaya başlamadan önce lütfen paket içeriğini kontrol ediniz. Eğer eksik parça var ise satın aldığınız

Detaylı

İsimler : Çağdaş YÜREKLİ - Mustafa ÜNSAL - Emre UZUN - Köksal İÇÖZ Numaralar : 040080459-040090282 - 040090275-040090295 Grup No : E-1

İsimler : Çağdaş YÜREKLİ - Mustafa ÜNSAL - Emre UZUN - Köksal İÇÖZ Numaralar : 040080459-040090282 - 040090275-040090295 Grup No : E-1 EHB 481 Temel Haberleşme Sistemleri Tasarım ve Uygulamaları 2014-2015 Güz Yarıyılı Proje Aşama Raporu: 1. Aşama Standardizasyon Çalışmalarını İncelemesi Aşama 1: Standartlaşma aktivitesinin amacı İsimler

Detaylı

150Mbps Wireless N Nano Router TL-WR702N

150Mbps Wireless N Nano Router TL-WR702N 150Mbps Wireless N Nano Router Hızlı Kurulum Kılavuzu Öne Çıkanlar: 150Mbps kablosuz bağlantı hızı video akışı, online oyunlar ve internet görüşmeleri gibi uygulamalar için idealdir Ev ve seyahat için

Detaylı

Ağ Temelleri. Murat Ozdemir Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı 15 Ocak 2013. Ref: HNet.23

Ağ Temelleri. Murat Ozdemir Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı 15 Ocak 2013. Ref: HNet.23 Ağ Temelleri Murat Ozdemir Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı 15 Ocak 2013 Ref: HNet.23 Ağ Nedir Ağ, iki yada daha fazla cihazın kablolu veya kablosuz olarak birbirleri ile belirli protokoller

Detaylı

BİLGİSAYAR AĞLARI VE İLETİŞİM

BİLGİSAYAR AĞLARI VE İLETİŞİM Hafta 7: BİLGİSAYAR AĞLARI VE İLETİŞİM 1. Kablosuz Ağ Temelleri 2. Kablosuz Bir Ağın Kurulumu 1. Kablosuz Ağ Kurulum Bileşenleri 2. Kablosuz Ağ Destek Araçları 3. Kablosuz Ağ Yapılandırması 1. Kablosuz

Detaylı

PocketRest Kullanımı

PocketRest Kullanımı PocketRest Kullanımı El Terminalinden ayarlanan parametreler sayesinde Adisyon basılabilir, İade alınabilir, Masa değiştirilebilir, Hesap alınabilir Ödeme alınabilir gibi birçok işlem yapılabilmesi mümkündür.

Detaylı

Bilgisayar Ağları ve Ağ Güvenliği DR. ÖĞR. ÜYESİ KENAN GENÇOL HİTİT ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜH.

Bilgisayar Ağları ve Ağ Güvenliği DR. ÖĞR. ÜYESİ KENAN GENÇOL HİTİT ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜH. Bilgisayar Ağları ve Ağ Güvenliği DR. ÖĞR. ÜYESİ KENAN GENÇOL HİTİT ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜH. TCP/IP (Transmission Control Protocol/Internet Protocol) Bilgisayarlar arasında veri haberleşmesini

Detaylı

Kablosuz ADSL2+ Modem Router Kurulumu

Kablosuz ADSL2+ Modem Router Kurulumu Kablosuz ADSL2+ Modem Router Kurulumu A. Cihazın Fiziksel Bağlantısı Kuruluma başlamadan önce bağlantıları aşağıdaki topolojide gösterildiği gibi yapınız. B. LED Işıkları Tanımlama Sabit: Modeme elektrik

Detaylı

3Com Kablosuz 11n Kablo/DSL Güvenlik Duvarı Yöneltici

3Com Kablosuz 11n Kablo/DSL Güvenlik Duvarı Yöneltici 3Com Kablosuz 11n Kablo/DSL Güvenlik Duvarı Yöneltici Model Numarası: WL-602 3CRWER300-73 Kurulum Kılavuzu www.3com.com Parça No. 10016942Rev. AA Haziran 2008 de basılmıştır GİRİŞ Bu Kılavuz Hakkında:

Detaylı

Access Point Mod Kurulumu

Access Point Mod Kurulumu Access Point Mod Kurulumu A. Kurulum Öncesi 1. Statik IP Tanımlama Cihazın ayarlarını yapılandırabilmeniz için cihazda varsayılan olarak tanımlı IP adresi (ör:192.168.1.254) ile aynı network bloğundan

Detaylı

CLIENT MODE KURULUMU

CLIENT MODE KURULUMU CLIENT MODE KURULUMU Client Mode Nedir? Client mod varolan kablosuz bağlantıyı kabloluya çeviren bir tekniktir. Client özelliği bulunan kablosuz bir TP-LINK AP cihazımız ile herhangibir kablosuz erişim

Detaylı

Teknotel. NetMASTER. Genişbant Kablosuz LAN USB Cihazı Ürün Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu

Teknotel. NetMASTER. Genişbant Kablosuz LAN USB Cihazı Ürün Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu Teknotel NetMASTER Genişbant Kablosuz LAN USB Cihazı Ürün Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu 1 NETMASTER 11 Mbps Kablosuz LAN Kartı Bu kılavuz kablosuz LAN kartınızı kısa zamanda kurmanız ve yapılandırmanıza

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcı yükleme. Bağlantı Kılavuzu

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcı yükleme. Bağlantı Kılavuzu Sayfa 1 / 5 Bağlantı Kılavuzu Desteklenen işletim sistemleri Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak, yazıcıyı aşağıdaki işletim sistemlerine kurabilirsiniz: Windows 8 Windows 7 SP1 Windows 7 Windows Server

Detaylı

FortiGate & FortiAP WiFi Controller

FortiGate & FortiAP WiFi Controller 2011 FortiGate & FortiAP [Bu dökümanda Fortigate üzerinden FortiAP cihazlarının nasıl kontrol edildiği ve nasıl ayarlandığı anlatılmıştır.] v400-build0496-rev.01 RZK Mühendislik ve Bilgisayar Sistemleri

Detaylı

INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ AĞ GEÇİDİ AYARLARI

INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ AĞ GEÇİDİ AYARLARI INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ AĞ GEÇİDİ AYARLARI Uyarı:Aşağıdaki satırlarda bahsi geçen ayarlar TTnet servis sağlayıcı baz alınarak anlatılacak olup farklı ülkelerdeki farklı internet servis

Detaylı

3G Modem İstasyonu Kullanma Kılavuzu V:1.0 Model: 433R

3G Modem İstasyonu Kullanma Kılavuzu V:1.0 Model: 433R 3G Modem İstasyonu Kullanma Kılavuzu V:1.0 Model: 433R Ürün Beraberinde Gelenler: 1 adet 3G Modem İstasyonu 1 adet DC5V 1.2A Adaptör 1 adet USB Kablo 1 adet RJ45 Ethernet Kablo 1 adet CD-ROM (Kullanım

Detaylı

Doç.Dr. Cüneyt BAYILMIŞ

Doç.Dr. Cüneyt BAYILMIŞ BSM 453 KABLOSUZ AĞ TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALARI Doç.Dr. Cüneyt BAYILMIŞ Doç.Dr. Cüneyt BAYILMIŞ Kablosuz Ağ Teknolojileri ve Uygulamaları 1 BSM 453 KABLOSUZ AĞ TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALARI KABLOSUZ

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. Manuel MESH Ayarları Değerli Müşterimiz, Kapsama alanını arttırmak için cihazınız ile tekrarlayıcı modunda çalışan bir ya da daha fazla AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) cihazından oluşan

Detaylı

Wireless Router Kurulumu a. Kurulum 1

Wireless Router Kurulumu a. Kurulum 1 Wireless Router Kurulumu a. Kurulum 1 Cihazınızın kurulumu için bilgisayarınız ile routerınız arasında fiziksel (kablolu) bir bağlantı kurunuz. Bilgisayarınızın ethernet kablosunu routerınızdaki herhangi

Detaylı

ARRIS WTM-552A 4 ETHERNET PORT VOIP KABLOSUZ MODEM HIZLI KURULUM KILAVUZU

ARRIS WTM-552A 4 ETHERNET PORT VOIP KABLOSUZ MODEM HIZLI KURULUM KILAVUZU ARRIS WTM-552A 4 ETHERNET PORT VOIP KABLOSUZ MODEM HIZLI KURULUM KILAVUZU Donanım Özellikleri Ön Panel A. Battery: (yalnızca WTM552AG) batarya durumunu gösterir. B. Telephone 1/2: Her bir telefon hattının

Detaylı

Bu ürün WinXP, 2000, ME, Win98 de çalıştırılmak için tasarlanmıştır. Her işletim sistemi için yükleme yordamı yaklaşık olarak aynıdır.

Bu ürün WinXP, 2000, ME, Win98 de çalıştırılmak için tasarlanmıştır. Her işletim sistemi için yükleme yordamı yaklaşık olarak aynıdır. 78 Türkçe Hızlı Yükleme Kılavuzu Bu yükleme kılavuzu GW-7100U ve yazılımının yüklenmesinde size yol gösterecektir. Kablosuz ağ bağlantınızı kurmak için, aşağıdaki işlemleri sırayla uygulayın. 1. Yükleme

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. Manual MESH Ayarları Değerli Müşterimiz, Kapsama alanını arttırmak için cihazınız ile tekrarlayıcı modunda çalışan bir ya da daha fazla AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) cihazından oluşan

Detaylı

5014 PW. Hızlı Kurulum Kılavuzu

5014 PW. Hızlı Kurulum Kılavuzu 5014 PW WIRELESS ADSL MODEM ROUTER Hızlı Kurulum Kılavuzu adsl.teknotel.net Donanım Kurulumu LED Göstergeleri LED ADI READY ADSL LAN 1-4 Durumu Yanıyor: ADSL modem hazır Yanmıyor: ADSL modem hazır değil

Detaylı

300 BANT KABLOSUZ ERİŞİM NOKTASI YÖNLENDİRİCİ

300 BANT KABLOSUZ ERİŞİM NOKTASI YÖNLENDİRİCİ 300 BANT KABLOSUZ ERİŞİM NOKTASI YÖNLENDİRİCİ Hızlı Kurulum Kılavuzu DN-7059-2 İçindekiler Paket İçeriği... Sayfa 1 Ağ Bağlantılarını Oluşturma... Sayfa 2 Ağ Kurulumu... Sayfa 3 Paket İçeriği Bu yönlendiriciyi

Detaylı

WiFi Relay Sayfa 1 / 11. WiFi Relay. Teknik Döküman

WiFi Relay Sayfa 1 / 11. WiFi Relay. Teknik Döküman WiFi Relay Sayfa 1 / 11 WiFi Relay Teknik Döküman WiFi Relay Sayfa 2 / 11 1. ÖZELLĐKLER 100.0mm x 80.0mm devre boyutları 12/24 VDC giriş gerilimi Giriş ve çalışma gerilimini gösteren LED ler 4 adet, 12/24V,

Detaylı

BİLGİ NOTU. SpeedTouch 585 Kablosuz ADSL Router

BİLGİ NOTU. SpeedTouch 585 Kablosuz ADSL Router BİLGİ NOTU SpeedTouch 585 Kablosuz ADSL Router SpeedTouch 585 Kablolu Ethernet Kurulumu (MS Windows 98) 1. 2. SpeedTouch Kurulum CD sini taktıktan sonra lütfen bekleyiniz. SpeedTouch Kurulum Sihirbazı

Detaylı

Ağ Teknolojileri. Ağ Temelleri. Bir ağ kurmak için

Ağ Teknolojileri. Ağ Temelleri. Bir ağ kurmak için Ağ Teknolojileri Ağ Temelleri Bir ağdan söz edebilmek için en az 2 bilgisayarın birbirlerine uygun bir iletişim ortamıyla bağlanması gerekmektedir. Üst sınır yok! Dünyadaki en büyük bilgisayar ağı İnternet

Detaylı

Wolvox Kapı Ekranı. AKINSOFT Wolvox Kapı Ekranı Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.02.01

Wolvox Kapı Ekranı. AKINSOFT Wolvox Kapı Ekranı Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.02.01 AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 15.11.2014 1 1. KULLANIM AMACI Personel takip sistemi kullanmak isteyen tüm işletmeler için geliştirilmiştir. WOLVOX İnsan Kaynakları programı

Detaylı

Wireless Coaxial Modem / Router

Wireless Coaxial Modem / Router Wireless Coaxial Modem / Router 1.1 Ürün Açıklaması 1. Kısım - Ürün Özeti Astracom Kablosuz Koaksiyel Modem i satın aldığınız için teşekkür ederiz. Bu 802.11n stadardındaki cihaz, 802.11g standardına göre

Detaylı

ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU. Sistem ve Ağ Uzmanlığı Eğitimi İçeriği

ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU. Sistem ve Ağ Uzmanlığı Eğitimi İçeriği ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU Sistem ve Ağ Uzmanlığı Eğitimi İçeriği BÖLÜM 1 KİŞİSEL BİLGİSAYAR DONANIMI 1.1. Kişisel Bilgisayarlar ve Uygulamalar Bilgisayarların Kullanım Şekli ve Yeri Bilgisayar Tipleri (Sunucular,

Detaylı

BİLGİ NOTU. SpeedTouch 580. Kablosuz ADSL Modem

BİLGİ NOTU. SpeedTouch 580. Kablosuz ADSL Modem BİLGİ NOTU SpeedTouch 580 Kablosuz ADSL Modem SpeedTouch 580 Kablolu USB Kurulumu (MS Windows 98) 1. 2. SpeedTouch Kurulum CD sini taktıktan sonra lütfen bekleyiniz. SpeedTouch Kurulum Sihirbazı ekranı

Detaylı

WN-150U Wireless USB Adaptör

WN-150U Wireless USB Adaptör WN-150U Wireless USB Adaptör Hoşgeldiniz... 2 Paket İçeriği... 2 WN-150U Genel Bilgiler... 2 Bağlantı ve LED Açıklaması... 2 WN-150U KURULUMU... 3 Windows Vista / 7... 3 Windows XP... 6 Windows 2000...

Detaylı

2 CD-ROM u CD-ROM sürücüsüne yerleştirin.

2 CD-ROM u CD-ROM sürücüsüne yerleştirin. Ürün bilgileri A: Güç/Bağlantı LED göstergesi (Bağlantı: LED göstergesi açık/yanıp sönüyor) B: USB.0 bağlayıcısı C: Koruyucu kapak Kurulum Açık Bilgisayarı başlatın. Bu tâlîmatlar Windows XP kurulumu içindir.

Detaylı

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI 1 Başlarken Satın almış olduğunuz TL-WPS510U nun kullanım diagramı aşağıdaki gibidir. Cihazınızı bir ağ yazıcısı değilse veya kablolu ağ yazıcınızı kablosuz olarak

Detaylı

Üstünlükleri. 1- Lisans gerektirmeyen frekanslarda çalışır.

Üstünlükleri. 1- Lisans gerektirmeyen frekanslarda çalışır. Wi-Fi (İngilizce: Wireless Fidelity, Türkçe: Kablosuz Bağlantı Alanı) kişisel bilgisayar, video oyunu konsolları, dijital ses oynatıcıları ve akıllı telefonlar gibi cihazları kablosuz olarak internete

Detaylı

Ağ Nedir? Birden fazla bilgisayarın iletişimini sağlayan printer vb. kaynakları, daha iyi ve ortaklaşa kullanımı sağlayan yapılara denir.

Ağ Nedir? Birden fazla bilgisayarın iletişimini sağlayan printer vb. kaynakları, daha iyi ve ortaklaşa kullanımı sağlayan yapılara denir. TEMEL AĞ TANIMLARI Ağ Nedir? Birden fazla bilgisayarın iletişimini sağlayan printer vb kaynakları, daha iyi ve ortaklaşa kullanımı sağlayan yapılara denir WAN ve LAN Kavramları Bilgisayarlar ve paylaşılan

Detaylı

Bir Bilgisayar Bağlanıyor Diğeri Bağlanmıyor

Bir Bilgisayar Bağlanıyor Diğeri Bağlanmıyor Bir Bilgisayar Bağlanıyor Diğeri Bağlanmıyor Değerli Müşterimiz, Ağınızda bir bilgisayarda internet bağlantısı mevcut, diğerinde mevcut değilse bazı ayarları kontrol etmeniz gerekebilir. Kontrol etmeniz

Detaylı

AĞ KURULUMU ANA MAKİNA İÇİN:

AĞ KURULUMU ANA MAKİNA İÇİN: AĞ KURULUMU NetProxy programı ile bilgisayarlarınızı birbirine bağlamak için, bağlantı yapacağınız bilgisayarlar arasynda bir ağ kurmanız gerekir. Ağ kurma işlemini burada adım adım anlatmaya çalışacağım.

Detaylı

www.oncuguvenlik.com.tr

www.oncuguvenlik.com.tr BİLGİSAYARDAKİ YEREL AĞ IP ADRES (LAN IP) AYARLARI Bu kitapçık; 3 farklı işletim sisteminde, bilgisayarınızın otomatik aldığı ip adresini öğrenmeyi ve bilgisayarınıza sabit ip verme işlemlerini göstermektedir.

Detaylı

WU 300. Kablosuz USB Adaptör. Kullanma Kılavuzu

WU 300. Kablosuz USB Adaptör. Kullanma Kılavuzu WU 300 Kablosuz USB Adaptör Kullanma Kılavuzu Hoşgeldiniz... 2 Paket İçeriği... 2 WU-300 Genel Bilgiler... 2 Bağlantı... 3 LED Açıklaması... 3 WU-300 KURULUMU... 3 Windows Vista / Windows 7... 3 Windows

Detaylı

WU 150 Kablosuz USB Adaptör Kullanma Kılavuzu

WU 150 Kablosuz USB Adaptör Kullanma Kılavuzu WU 150 Kablosuz USB Adaptör Kullanma Kılavuzu Hoşgeldiniz... 2 Paket İçeriği... 2 WU-150 Genel Bilgiler... 3 Bağlantı... 3 LED Açıklaması... 3 WU-150 KURULUMU... 3 Windows Vista... 4 Windows XP... 8 Windows

Detaylı

DRAYTEK VIGOR 3300V VPN Dial-in Fonksiyonu

DRAYTEK VIGOR 3300V VPN Dial-in Fonksiyonu DRAYTEK VIGOR 3300V VPN Dial-in Fonksiyonu Bu bölüm VPN Dial-in fonksiyonunun nasıl ayarlanacağını göstermektedir. Bu bölüm iki kısımdan oluşmuştur. Kısım 11.1: Giriş Kısım 11.2: Örnekler ve web konfigürasyonu

Detaylı

Kuruluma başlamadan önce gerekli tüm bileşenlerin mevcut olup olmadığını kontrol edin. Kutuda şunlar bulunmalıdır:

Kuruluma başlamadan önce gerekli tüm bileşenlerin mevcut olup olmadığını kontrol edin. Kutuda şunlar bulunmalıdır: E L K I TA B I N I - 7 0 7 5 0 2 1 P A K E T I N I Ç I N D E K I L E R 4 T E K N I K Ö Z E L L I K L E R 4 U Y G U L A M A Y E L P A Z E S I 4 D O N A N I M K U R U L U M U 5 Y Ö N L E N D I R I C I YA

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. VLAN Yapılandırma Değerli Müşterimiz, VLAN özelliği ile yerel ağınızı segmentlere ayırarak bölebilir ve aynı ağ geçidini kullanarak internete çıkabilen bu segmentlerin birbirlerine erişimlerini engelleyebilirsiniz.

Detaylı

Ağ Teknolojileri. Ağ Temelleri. Bir ağ kurmak için

Ağ Teknolojileri. Ağ Temelleri. Bir ağ kurmak için Ağ Teknolojileri Ağ Temelleri Bir ağdan söz edebilmek için en az 2 bilgisayarın birbirlerine uygun bir iletişim ortamıyla bağlanması gerekmektedir. Üst sınır yok! Dünyadaki en büyük bilgisayar ağı İnternet

Detaylı

Kategori:Allplan->Teknik Destek ve Kurulum->SSS_Allplan_2016_Server_Lisans_Kurulumu

Kategori:Allplan->Teknik Destek ve Kurulum->SSS_Allplan_2016_Server_Lisans_Kurulumu Lisans Serverin Kurulumu ve Konfigürasyonu SSS Teknik Destek Kategori:Allplan->Teknik Destek ve Kurulum->SSS_Allplan_2016_Server_Lisans_Kurulumu Program: Allplan 2016 Tarih: 10.12.2015 Döküman-TN: İnternet:

Detaylı

F3938 OTOBÜS MODEMİ KULLANIM KILAVUZU

F3938 OTOBÜS MODEMİ KULLANIM KILAVUZU F3938 OTOBÜS MODEMİ KULLANIM KILAVUZU Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. LTD. Şti. info@ztelemetry.com Tel: +90 312 417 1243 www.ztelemetry.com 01 GENEL ÖZELLIKLER F3938 özellikle otobüs gibi

Detaylı

D Link DSL 2600U Kablosuz G ADSL2+ Router (Ver. C1 için) ADIM ADIM KURULUM KILAVUZU

D Link DSL 2600U Kablosuz G ADSL2+ Router (Ver. C1 için) ADIM ADIM KURULUM KILAVUZU D Link DSL 2600U Kablosuz G ADSL2+ Router (Ver. C1 için) ADIM ADIM KURULUM KILAVUZU CİHAZIN BAĞLANTILARINI YAPMAK Cihazınızı aşağıdaki şekilde gösterilen şekilde bağlantılarını yapınız ve cihazınızın arkasında

Detaylı

Windows Server 2012 DHCP Kurulum ve Yapılandırma

Windows Server 2012 DHCP Kurulum ve Yapılandırma Windows Server 2012 DHCP Kurulum ve Yapılandırma DHCP, TCP/IP ağındaki makinelere IP adresi, DNS, Wins vb. ayarların otomatik olarak yapılması için kullanılır. Bu özellik ADSL modemlerin içerisinde de

Detaylı

CBW-38G4. Hızlı Kurulum Kılavuzu

CBW-38G4. Hızlı Kurulum Kılavuzu CBW-38G4 4 Ethernet Port 802.11g Docsis 3.0 Kablosuz Modem Hızlı Kurulum Kılavuzu Arka Panel ve Donanım Bağlantıları Bu bölüm modeminizin bağlantı adımlarını tanımlamaktadır.. Adım 4. Anten ayarlaması

Detaylı

Mobil ve Kablosuz Ağlar (Mobile and Wireless Networks)

Mobil ve Kablosuz Ağlar (Mobile and Wireless Networks) Mobil ve Kablosuz Ağlar (Mobile and Wireless Networks) Hazırlayan: M. Ali Akcayol Gazi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Ders konuları Wi-Fi ve IEEE 802.11 Mimari CSMA/CA MAC Katmanı Çerçeve

Detaylı

Universal Repeater Mod Kurulumu

Universal Repeater Mod Kurulumu Universal Repeater Mod Kurulumu A. Kurulum Öncesi 1. Statik IP Tanımlama Cihazın ayarlarını yapılandırabilmeniz için cihazda varsayılan olarak tanımlı IP adresi (ör:192.168.1.254) ile aynı network bloğundan

Detaylı

DRAYTEK VIGOR 3300V VPN Dial-out Fonksiyonu

DRAYTEK VIGOR 3300V VPN Dial-out Fonksiyonu DRAYTEK VIGOR 3300V VPN Dial-out Fonksiyonu Bu bölüm VPN Dial-out fonksiyonunun nasıl ayarlandığını göstermektedir. Bölüm aşağıdaki iki kısıma ayrılmıştır, Kısım 12.1 : Giriş Kısım 12.2 : Örnekler ve Web

Detaylı

Edimax Gemini Ev Wi-Fi Dolaşım Güncelleme Kiti RE11 Hızlı Kurulum Kılavuzu

Edimax Gemini Ev Wi-Fi Dolaşım Güncelleme Kiti RE11 Hızlı Kurulum Kılavuzu Edimax Gemini Ev Wi-Fi Dolaşım Güncelleme Kiti RE11 Hızlı Kurulum Kılavuzu 06-2016 / v1.0 I. Ü rün Bilgileri I-1. Paket İçeriği - RE11S x 2 - Çok Dilli Hızlı Kurulum Kılavuzu (HKR) ve Kullanım Kılavuzu

Detaylı

Kablosuz Yerel Alan Ağlarda Güvenlik Uygulaması

Kablosuz Yerel Alan Ağlarda Güvenlik Uygulaması Kablosuz Yerel Alan Ağlarda Güvenlik Uygulaması Onur Gök 1, Süleyman Yazıcı 2, Nevcihan Duru 3, Yaşar Becerikli 4 1 Kocaeli Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Kocaeli,

Detaylı

İsimler : Köksal İçöz, Çağdaş Yürekli, Emre Uzun, Mustafa Ünsal Numaralar : 040090295, 040080459, 040090275, 040090282 Grup No : E-1

İsimler : Köksal İçöz, Çağdaş Yürekli, Emre Uzun, Mustafa Ünsal Numaralar : 040090295, 040080459, 040090275, 040090282 Grup No : E-1 EHB 481 Temel Haberleşme Sistemleri Tasarım ve Uygulamaları 2014-2015 Güz Yarıyılı Proje Aşama Raporu:. Aşama Standardizasyon Çalışmalarını İncelemesi Aşama : Aktivitenin Çıktıları İsimler : Köksal İçöz,

Detaylı

Hızlı Kurulum Rehberi. ASUS AAM6030BI ADSL 4 Port Modem

Hızlı Kurulum Rehberi. ASUS AAM6030BI ADSL 4 Port Modem Hızlı Kurulum Rehberi ASUS AAM6030BI ADSL 4 Port Modem Gerekli olduğu durumda yetkili kişilerin servis yapması uygundur. Yalnızca ürünle beraber gelen güç kaynağını kullanınız. Yalnızca ürünle beraber

Detaylı

BILGİSAYAR AĞLARI. Hakan GÖKMEN tarafından hazırlanmıştır.

BILGİSAYAR AĞLARI. Hakan GÖKMEN tarafından hazırlanmıştır. BILGİSAYAR AĞLARI Bilgisayar Ağı Nedir? En az iki bilgisayarın kaynakları ve bilgileri paylaşmak amacıyla çeşitli şekillerde bağlanması sonucu oluşmuş iletişim altyapısına Bilgisayar Ağı denir. Sizce bilgisayar

Detaylı

USB 2.0 ETHERNET YAZDIRMA SUNUCUSU

USB 2.0 ETHERNET YAZDIRMA SUNUCUSU USB 2.0 ETHERNET YAZDIRMA SUNUCUSU DN-13014-3 DN-13003-1 Hızlı Kurulum Kılavuzu DN-13014-3 & DN-13003-1 Başlamadan önce aşağıdaki öğeleri hazırlamalısınız: Windows 2000/XP/2003/Vista/7 işletim sistemine

Detaylı

ADSL USB Router Geniş Bantlı Internet Erişimi ADSL Modem NAT Router USB Ağ Portu Hızlı Kurulum Rehberi

ADSL USB Router Geniş Bantlı Internet Erişimi ADSL Modem NAT Router USB Ağ Portu Hızlı Kurulum Rehberi ADSL USB Router Geniş Bantlı Internet Erişimi ADSL Modem NAT Router USB Ağ Portu Hızlı Kurulum Rehberi Bu rehber yalnızca en sık rastlanan durumları kapsamaktadır. Eğer LAN ınızda aşağıdakilerden herhangi

Detaylı

RoamAbout Wireless Access Points

RoamAbout Wireless Access Points Gelişen mobil teknolojiyle birlikte kablosuz ağ teknolojilerine olan ilgi de artmaktadır. Özellikle açık alanlarda (fuar, havaalanı, fabrika ortamı, hastane, ulaşım araçları vb), bir ya da birkaç binanın

Detaylı

BİLGİSAYAR AĞLARI VE İLETİŞİM

BİLGİSAYAR AĞLARI VE İLETİŞİM Hafta 2: Veri İletim Ortamları BİLGİSAYAR AĞLARI VE İLETİŞİM 1. Giriş 2. Veri İletim Ortamları 1. Koaksiyel Kablo 1. RG-8 Koaksiyel Kablolar 2. RG-58 Koaksiyel Kablolar 3. RG-6 Koaksiyel Kablolar 2. Dolanmış

Detaylı

Kablosuz Ağlar. Öğr. Gör. Serkan AKSU http://www.serkanaksu.net

Kablosuz Ağlar. Öğr. Gör. Serkan AKSU http://www.serkanaksu.net Kablosuz Ağlar Öğr. Gör. Serkan AKSU http://www.serkanaksu.net Kablosuz Ağ Alanları Tüm coğrafik ağ tiplerinin kendilerine ait kablosuz erişim standartları vardır Günümüzde yaygın olarak kullanılan 3 kablosuz

Detaylı

Doç.Dr. Cüneyt BAYILMIŞ

Doç.Dr. Cüneyt BAYILMIŞ BSM 453 KABLOSUZ AĞ TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALARI Kablosuz Ağ Teknolojileri ve Uygulamaları 1 BSM 453 KABLOSUZ AĞ TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALARI KABLOSUZ YEREL ALAN AĞ KURULUMLARI Kablosuz Ağ Teknolojileri

Detaylı

FOUR-FAITH F-DPU100 M2M 3G/4G ENDÜSTRİYEL PROTOKOLLERİ DESTEKLEYEN ÖZEL MODEM

FOUR-FAITH F-DPU100 M2M 3G/4G ENDÜSTRİYEL PROTOKOLLERİ DESTEKLEYEN ÖZEL MODEM FOUR-FAITH F-DPU100 M2M 3G/4G ENDÜSTRİYEL PROTOKOLLERİ DESTEKLEYEN ÖZEL MODEM GENEL ÖZELLİKLER F-DPU100, kablosuz olarak uzaktan, büyük veri iletimi için tasarlanmış bir IoT cihazıdır. Ethernet, RS232,

Detaylı

MISSION WI-FI KURULUM KILAVUZU

MISSION WI-FI KURULUM KILAVUZU MISSION WI-FI KURULUM KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1 UYGUNLUK BEYANI...1 1 UYGUNLUK BEYANI Bu klimanın 1999/5/EC Yönetmeliğinin başlıca gerekliliklerine ve ilgili diğer hükümlerine uygun olduğunu beyan ederiz.

Detaylı

WAP-3205 FirmWare Güncelleme Resetleme Universal Repeater Kurulumu CİHAZ ARAYÜZÜNE ERİŞİM

WAP-3205 FirmWare Güncelleme Resetleme Universal Repeater Kurulumu CİHAZ ARAYÜZÜNE ERİŞİM WAP-3205 FirmWare Güncelleme Resetleme Universal Repeater Kurulumu CİHAZ ARAYÜZÜNE ERİŞİM ZyXEL WAP-3205 AP moduyla gelen bir ürün olduğu için, konfigurasyonunu yapmak üzere PC nizle fiziksel bağlantılarını

Detaylı

FOUR FAİTH ROUTER LARDA IPSEC GÜVENLİ HABERLEŞME KILAVUZU

FOUR FAİTH ROUTER LARDA IPSEC GÜVENLİ HABERLEŞME KILAVUZU FOUR FAİTH ROUTER LARDA IPSEC GÜVENLİ HABERLEŞME KILAVUZU Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. LTD. ŞTI. Kavaklıdere Mah. Atatürk Bulvarı No: 151/804 Çankaya / Ankara info@ztelemetry.com Tel:

Detaylı

WLAN (Wireless Local Area Network) Kablosuz Yerel Ağlar

WLAN (Wireless Local Area Network) Kablosuz Yerel Ağlar WLAN (Wireless Local Area Network) Kablosuz Yerel Ağlar WLAN Kablosuz yerel ağlar özellikle dizüstü bilgisayarların yaygınlaşması ile beraber popüler olmuştur. Diğer yandan internet kullanıcısı pek çok

Detaylı

7/24 destek hattı 444 0 239. AirTouch. Üç yıl garanti. Üç yıl garanti. www.airties.com YM.AP.4410.UM.TR.D01REV22092011

7/24 destek hattı 444 0 239. AirTouch. Üç yıl garanti. Üç yıl garanti. www.airties.com YM.AP.4410.UM.TR.D01REV22092011 www.airties.com AirTouch 7/24 destek hattı 444 0 239 Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 444 0 239 Tüm teknik destek telefon numaralarının listesi için www.airties.com adresini ziyaret edin. Üç yıl garanti

Detaylı

Cisco 881 Router ve AirLink ES4X0, WAN Failover Tanımı

Cisco 881 Router ve AirLink ES4X0, WAN Failover Tanımı Cisco 881 Router ve AirLink ES4X0, WAN Failover Tanımı AirLink ES4X0, diğer bir router ile birlikte kullanıldığında birden fazla bilgisayar veya cihaz için esas bağlantı noktası ve internet üzerinden yedekleme

Detaylı

Paket İçeriği. AC1200 WiFi Router Model R6100 Kurulum Kılavuzu

Paket İçeriği. AC1200 WiFi Router Model R6100 Kurulum Kılavuzu Ticari markalar NETGEAR, NETGEAR logosu ve Connect with Innovation NETGEAR, Inc.in ve/veya bağlı şirketlerinin ABD'de ve/veya diğer ülkelerde ticari markaları ve/ veya kayıtlı ticari markalarıdır. Bilgiler,

Detaylı

Pikatel Airmax Web Arayüzü

Pikatel Airmax Web Arayüzü Pikatel Airmax Web Arayüzü Modemi, kutunun içerisinden ç kan cd ile değil de web arayüzünden kurmak için aşağ daki ad mlar takip ediniz. Önerilen cd ile kurulumdur. Pikatel Airmax web arayüzü, ADSL2+ operatör

Detaylı

IP Adres Subnet Mask Default Gateway ??

IP Adres Subnet Mask Default Gateway ?? IP Adres Tablosu Cihaz Arayüz Adres Subnet Mask Default Gateway Bilisim internet Fa0/0? 255.255.255.240 n/a S0/0/0? 255.255.255.240 n/a Fa0/0? 255.0.0.0 n/a S0/1/0 128.107.0.5 255.255.255.252 n/a Fa0/0

Detaylı

BlackRapid N+ Radyo kontrollü WLAN yönlendirici (router) Kısa kurulum kılavuzu

BlackRapid N+ Radyo kontrollü WLAN yönlendirici (router) Kısa kurulum kılavuzu BlackRapid N+ Radyo kontrollü WLAN yönlendirici (router) Kısa kurulum kılavuzu Ambalajın içindekiler... Sayfa 1 Ağ bağlantılarını oluşturmak... Sayfa 2 Ağın kurulması... Sayfa 3 Ambalajın içindekiler Bu

Detaylı

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Hızlı Kurulum Kılavuzu Giriş Bu belge, Windows ortamında bir USB aygıt sunucusu gibi kullanılan Çok işlevli USB Ağ Sunucusunu kurmak ve yapılandırmak için gerekli olan

Detaylı

AIRTIES MESH NETWORK KURULUMU:

AIRTIES MESH NETWORK KURULUMU: AIRTIES MESH NETWORK KURULUMU: Eğer AirTies RT-210 veya birden fazla AP-300 e sahipsiniz yeni AP- 300 ünüzü Tekrarlayıcı modunda kullanarak AirTies Mesh Networks oluşturur ve kablosuz kapsama alanınızı

Detaylı

Smartnet PRO-W Kullanım Kılavuzu

Smartnet PRO-W Kullanım Kılavuzu Sayfa 1 / 22 Kutu Đçeriği 1-) Smartnet PRO-W Kablosuz Adsl2+ 1Port Modem 2-) Güç adaptörü 3-) Sesli görüntülü interaktif kurulum CD si 4-) Türkçe Kulanım kitapçığı ve Garanti Belgesi 5-) Ayırıcı Splitter.

Detaylı

İnternet Bağlantı Ayarları. Kablosuz Bağlantı Ayarları. Pirelli DRG A226G. Modem Kurulum Kılavuzu. VodafoneNET

İnternet Bağlantı Ayarları. Kablosuz Bağlantı Ayarları. Pirelli DRG A226G. Modem Kurulum Kılavuzu. VodafoneNET İnternet Bağlantı Ayarları Kablosuz Bağlantı Ayarları Pirelli DRG A226G Modem Kurulum Kılavuzu VodafoneNET 1.Adım Web Arayüzünden kurulum yapmak için, tarayıcınızı açarak adres çubuğuna http://192.168.1.1

Detaylı

ENDÜSTRİYEL ETHERNET. Endüstriyel Ethernet. STEADYTEC Teknolojili IE-LINE

ENDÜSTRİYEL ETHERNET. Endüstriyel Ethernet. STEADYTEC Teknolojili IE-LINE Endüstriyel ethernet network teknolojisinde günden güne öne çıkan bir standart haline gelmektedir. Çünkü planlama ve üretim aşamasında bu uygulamalardan alınan verim daha fazladır. Üreticiler network ağlarıyla

Detaylı

HP PROCURVE SWITCHLERDE 802.1X KİMLİK DOĞRULAMA KONFİGÜRASYONU. Levent Gönenç GÜLSOY 27.01.2014

HP PROCURVE SWITCHLERDE 802.1X KİMLİK DOĞRULAMA KONFİGÜRASYONU. Levent Gönenç GÜLSOY 27.01.2014 HP PROCURVE SWITCHLERDE 802.1X KİMLİK DOĞRULAMA KONFİGÜRASYONU Levent Gönenç GÜLSOY 27.01.2014 1. GİRİŞ 1.1 Network Access Control (NAC) Metodları MAC Doğrulaması: 802.1x ve Web Kimlik doğrulaması desteklemeyen

Detaylı

802.11 KABLOSUZ YEREL ALAN AĞLARINDA WEP v3 WPA ANAHTARLARININ ELDE EDİLMESİ

802.11 KABLOSUZ YEREL ALAN AĞLARINDA WEP v3 WPA ANAHTARLARININ ELDE EDİLMESİ 802.11 KABLOSUZ YEREL ALAN AĞLARINDA WEP v3 WPA ANAHTARLARININ ELDE EDİLMESİ Hayrettin Evirgen a, Ahmet Sertol Köksal b, Orhan Er a, Hüseyin Ekiz b a Sakarya Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü,

Detaylı

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VERİTABANINA KAMPÜS DIŞINDA ERİŞİM

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VERİTABANINA KAMPÜS DIŞINDA ERİŞİM İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VERİTABANINA KAMPÜS DIŞINDA ERİŞİM İzmir Ekonomi Üniversitesi Kütüphane veritabanlarına kampüs dışından erişebilmek için kullandığınız tarayıcıya uygun olarak bazı

Detaylı

DS Manager (Tibbo) RS232/RS485 Serial to Ethernet Converter Kurulum Yazılımı

DS Manager (Tibbo) RS232/RS485 Serial to Ethernet Converter Kurulum Yazılımı K&K DS Manager; EDS10E Seri-Ethernet Çevirici Yazılımı DS Manager (Tibbo) RS232/RS485 Serial to Ethernet Converter Kurulum Yazılımı 1. GENEL EDS10E Device server bir seri-ethernet çeviricidir. Seri interface

Detaylı

EC-100. Ethernet RS232/422/485 Çevirici. İstanbul Yazılım ve Elektronik Teknolojileri

EC-100. Ethernet RS232/422/485 Çevirici. İstanbul Yazılım ve Elektronik Teknolojileri EC-100 Ethernet RS232/422/485 Çevirici İstanbul Yazılım ve Elektronik Teknolojileri EC-100, cihazlarınıza veya bilgisayara RS232/422/485 hattından bağlayarak kullanabileceğiniz tak-kullan şeklinde tasarlanmış

Detaylı

D Link DSL 2640U Kablosuz G ADSL2+ Router (Ver. C1 için) ADIM ADIM KURULUM KILAVUZU

D Link DSL 2640U Kablosuz G ADSL2+ Router (Ver. C1 için) ADIM ADIM KURULUM KILAVUZU D Link DSL 2640U Kablosuz G ADSL2+ Router (Ver. C1 için) ADIM ADIM KURULUM KILAVUZU WEB ARAYÜZÜNÜ KULLANARAK MODEMİNİZE ERİŞİM ve AYARLARIN YAPILMASI Cihazınızın ışıklarını kontrol ettikten sonra, Internet

Detaylı

5. Bu alt butonlardan Kanal ve SSID isimli butona tıklayınız. B. AP-300 AYARLARI Bu bölümde 2 AP-300 ün Kanal ve SSID bölümü ile kablosuz ayarları LAN

5. Bu alt butonlardan Kanal ve SSID isimli butona tıklayınız. B. AP-300 AYARLARI Bu bölümde 2 AP-300 ün Kanal ve SSID bölümü ile kablosuz ayarları LAN AIRTIES MESH NETWORK KURULUMU AirTies WAR-140 ile (veya birden fazla AP-300 e sahipseniz) kapsamış olduğunuz kablosuz ağınızı genişletmek isterseniz bir adet AirTies AP-300 alıp yeni AP-300 ünüzü Tekrarlayıcı

Detaylı

AĞ TEMELLERİ 4.HAFTA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ AKHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU

AĞ TEMELLERİ 4.HAFTA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ AKHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU AĞ TEMELLERİ 4.HAFTA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ AKHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU Öğr. Gör. MEHMET CAN HANAYLI ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line) Asimetrik Sayısal Abone Hattı, veri ve ses iletiminin aynı

Detaylı

1.4.1. Kablosuz Modem Kablosuz bir modemin kurulumu Resim 1.11: Kablosuz modem arka panel görünüşü

1.4.1. Kablosuz Modem Kablosuz bir modemin kurulumu Resim 1.11: Kablosuz modem arka panel görünüşü 1.4.1. Kablosuz Modem Kablosuz modem internetten gelen verileri alır, radyo frekanslarına dönüştürür ve üzerindeki anten ile bulunduğu ortama yayar. Kablosuz istemcide bulunan kablosuz ağ arayüz kartı

Detaylı

Kablosuz N Access Point/Router Kurulum ve Kullanım Kılavuzu

Kablosuz N Access Point/Router Kurulum ve Kullanım Kılavuzu Kablosuz N Access Point/Router Kurulum ve Kullanım Kılavuzu Kablosuz N Access Point/Router TÜRKÇE Genel Bakış NBG-417N kablosuz bir Access Point (Erişim Noktası) ve Router olarak çalışabilir, NBG-417N

Detaylı

Wi-Fi Direct Rehberi. Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum. Sorun Giderme

Wi-Fi Direct Rehberi. Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum. Sorun Giderme Wi-Fi Direct Rehberi Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum Sorun Giderme İçindekiler Kılavuzlar Hakkında Bilgi... 2 Kılavuzlarda Kullanılan Semboller... 2 Feragatname... 2 1. Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum SSID'yi

Detaylı

Huawei HG655d Teknik Döküman

Huawei HG655d Teknik Döküman Huawei HG655d Teknik Döküman GENEL BİLGİLER Modem ile beraber verilecek olan Türkçe sesli interaktif kolay kurulum CD' si olacaktır. CD ile de kurulum yapılabilmektedir. Kolay Kurulum cd si, kurulum dökümanı

Detaylı

AirTies WOB-200. Kablosuz Dış Ortam Köprüsü (Wireless Outdoor Bridge)

AirTies WOB-200. Kablosuz Dış Ortam Köprüsü (Wireless Outdoor Bridge) AirTies WOB-200 Kablosuz Dış Ortam Köprüsü (Wireless Outdoor Bridge) Bu doküman AirTies Kablosuz İletişim Sanayi ve Dış Ticaret A.Ş. tarafından hazırlanmış olup, tüm hakları saklıdır. İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ...2

Detaylı