İnovasyon ve değişimin lideri... NetSupport School Yetkili Bayi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İnovasyon ve değişimin lideri... NetSupport School Yetkili Bayi"

Transkript

1

2 Kurumunuzun bilgi ve iletişim altyapınızı biz oluşturalım! Siz ekonomik fiyatlarla, kolayca ve zahmetsizce kullanın. Arge ve yenilikçi üretim politikasıyla Bilkent Cyberpark bünyesinde hizmet veren Via Teknoloji, bilgi ve iletişim teknolojileri, mobil sistemlerde donanım ve yazılım geliştirme, kurumsal danışmanlık konularında profesyonel çözümler üretmektedir. Alperen Öğretmen bilgisayarı ile sınıftaki tüm öğrenci bilgisayarları tek bir hareketle kontrol edilebilir. NetSupport sayesinde daha etkili ve aktif bir ders anlatımı mümkündür. Modern dil laboratuvarlarıyla uyumlu gerçek zamanlı sınıf yönetimi, sınıf içindeki tüm öğrenci monitörlerinin aynı anda toplu olarak veya tek tek yönetimi NetSupport ile basitçe sağlanabilir. NetSupport ile öğretmen tarafından tek bir tuşa tıklanarak bütün sınıfın görünümü tek bir ekrandan izlenebilir. Öğrenci bilgi çubuğu seçeneği ile bir öğrencinin bilgisayarı seçilebilir ve sınıfa onun monitörü izlettirilebilir. Aygıt yönetimi seçeneği ile USB'den veya CD'den veri kopyalanması engellenebilir. İnternet bağlantıları kontrol edilebilir. Öğretmen bir ders dosyasını aynı anda birden fazla bilgisayara gönderebilir. Herhangi bir öğrenci simgesine tıklayarak o öğrencinin bilgisayarında yaptıklarını takip edebilir. Yazıcı yönetimi seçeneği ile sayfa sayısı ve yazıcı kullanımı sınırlandırılabilir. Yazdırma işleminden önce öğretmenin onayı istenebilir. Sınıf yönetimi seçeneği ile öğretmenin bilgisayarında sınıftaki tüm bilgisayarlar uzaktan açıp kapatılabilir. Öğrencilerin fare ve klavyeleri ders sırasında kilitlenebilir.

3 Windows için Sınıf Yönetimi Günümüzün çağdaş sınıflarında kullanılan teknolojiyi yönetmek hiç bu kadar önemli olmamıştı. Bilgisayar meraklısı öğrenciler, bilgisayar kullanımını onların sosyal yaşamlarının bir parçası olmaktan çok kendilerine atanmış görevler için kullanmalarını sağlayarak, bilgisayar destekli öğretimin yararlarını en üst düzeye çıkarmayı amaçlayan öğretmenlere bazı fırsatlar sunuyor., öğretmen ve eğitmenlere, öğrencileri merkezi bir yapı içinde kendi bilgisayarları üzerinde eğitmerini sağlayarak, Bilgi ve İletişim Teknolojileri'nin öğretimin etkinliğini artırmalarında yardımcı olmaktadır. Uygulama ve web kullanımını izleyerek öğrenci üzerinde denetimi sürdürebilir, dil laboratuvarında sesli etkinlikleri takip edebilir, çevrimiçi yardım ve sohbet istekleriyle destek etkinliğini artırabilir, çalışma dosyalarını otomatik olarak göndererek ve toplayarak ya da hızlıca yoklama yaparak ve sonuçları hemen göstererek zamandan tasarruf edebilirsiniz., kısıtlı ya da baskı altındaki eğitim bütçeleriyle hizmet vermeye çalışan okulların, kolejlerin ve eğitim kuruluşlarının mevcut BT altyapısından sağladıkları yararı en üst düzeye çıkarabilmelerini sağlar. çağdaş sınıf yönetimi için aşağıdaki olanakları sağlar: * 'Tutor' - Öğretmen ya da eğitmen bilgisayarı. * 'Student' - Öğrenci bilgisayarı. SINIF YÖNETİMİ Öğretmenin PC'sinden sınıftaki tüm bilgisayarları açın veya kapatın. Tüm PC'lerde uzaktan "Oturumu Kapatın". Tüm öğrenci PC'lerine uzaktan "Giriş" yapın. Öğrencilerin dikkatini toplamak için ekranlarını kapatın. Öğretirken öğrencilerin fare ve klavyelerini kilitleyin. Yeniden yüklendiklerinde öğrencilerin PC'lerine otomatik olarak yeniden bağlanın. Öğretmen PC'si fiziksel sınıf yerleşimini yapabilir. Her bir öğretmenin ihtiyaç duyduğu özellikleri sağlamak için farklı Öğretmen profillerini kullanın. Öğrencileri cesaretlendirmek için görsel ödüller verin. Teknik destek gerektiğinde öğretmen için tek tıklamayla "Yardım Talebi" seçeneğini kullanın. YAZICI YÖNETİMİ Öğrencilerin sınıfta yazıcı kullanmalarını engelleyin. Sayfa sayısıyla yazıcı kullanımını sınırlayın. Yazdırma işleminden önce öğretmenin onayını gerekli kılın. Yazıcıların eklenmesini, silinmesini veya değiştirilmesini engelleyin. Her bir yazıcı için erişim ve kullanımı denetleyin. Hangi öğrencinin yazdırdığını tanımlamak için gerçek zamanlı baskı göstergesini görüntüleyin. AYGIT YÖNETİMİ USB depolama aygıtlarına ve bu aygıtlardan veri kopyalanmasını engelleyin. CDR / DVD aygıtlarına ve bu aygıtlardan veri kopyalanmasını engelleyin. Yeni ağ bağlantılarının oluşturulmasını engelleyin.

4 ÖĞRENCİ KAYDI güçlü Öğrenci Kaydı özelliği sunar: Sınıfın başlangıcında her bir öğrenciden standart ve özel bilgiler talep edin. Tek bir hareketle dosyaları birden fazla PC'ye dağıtın. Fare imlecinizi öğrenci simgesinin üzerine getirerek o öğrenci için özeti görüntüleyin. Farklı öğrenciler ya da öğrenci grupları için özel simgeler kullanın. ÖĞRENCİ BİLGİ ÇUBUĞU, her bir öğrenci ekranının üstünde yerleşmiş öğrenci bilgi çubuğuna sahiptir. Bu her zaman görünür, gizli ya da otomatik olarak gizlenecek şekilde ayarlanabilir. Bilgi çubuğu öğrenciye geçerli ders, kalan süre, geçerli web siteleri ve kullanılabilen uygulamalar, Messenger durumu ve klavye gözetimi, ders hedefleri ve yardım talebine hızlı erişim için geri bildirim sağlar. Bilgi çubuğu öğretmen tarafından yapılandırılabilir. DOSYALARI DAĞITIN VE TOPLAYIN Eğitmen PC'sinden birden fazla öğrenci iş istasyonuna dosyaları ve klasörleri dağıtın. Tek bir hareketle seçilen PC ile dosyaları transfer edin. Tek bir hareketle dosyaları birden fazla PC'ye dağıtın. Her bir öğrencinin ayrıntısı eklenmiş dosyaları otomatik olarak dağıtın ve toplayın. GERÇEK ZAMANLI EĞİTİM (GÖSTER MODU) Eğitmenin ekranını seçilen öğrencilere gösterin. Belirli bir masaüstünü öğrencilere gösterin. Seçilen uygulamayı seçilen öğrencilere gösterin. Bir Tekrar Yayın dosyasını (eski ekran kaydı) seçilen öğrencilere gösterin. Bir video dosyasını seçilen öğrecilere yayınlayın. Wireless ağlar için optimize edilmiş sunumlarınızı yapın. Gelecekte incelemek üzere öğrencinin PC'sinde sunumuzun kaydını bırakın. TUŞ GÖSTERİMİ Tuş kombinasyonlarını kullanıldığında görsel olarak vurgulayın (örneğin yazdırma için CTRL + P). EKRAN VURGULAYICI VE ÇİZİM ARAÇLARI (NOTLARLA AÇIKLAMA) sunumda yardımcı olacak ekran açıklama araçlarını standart olarak sağlar. Bunlar Çizim Araçları, Oklar, Gölgeler, Metin Vurgulayıcılar vb. SANAL BEYAZ TAHTA Sınıf içerisinde işbirliğini artırmak için birtakım çizim araçlarıyla desteklenen Eğitmen'e doğrudan entegre edilmiş tam sayfa "beyaz "tahta. İNTERNET TARAMASI Bir Öğretmenin seçilen web sitelerini açılmasına ve bunu her öğrenci PC'sindeki tarayıcıyla senkronize etmesine izin verir. Öğretmen bilgisayarı öğrenci PC'lerinin takip edeceği web sitesinde gezinebilir. GRUP LİDERLERİ Aday öğrenciye belirli Eğitmen hakları verilebilir ve bu tür ayrıcalıklar geri alınıncaya kadar Grup Lideri olarak kalabilir. Liderlerin görsel yerleşimine ve bunlara atanmış grup üyelerine sahiptir.

5 GRUP ya da BİRE BİR SOHBET Tüm öğrencilerin veya seçilenlerin katılabileceği, yorumlarını girebileceği ve bunları sınıf ile paylaşabilecekleri bir tartışma ortamı yaratır. Artık yüz ifadeleri de kullanılabiliyor. SES Sınıfa ses yayınlanır veya sunum sırasında Eğitmen'in sesi aktarılır. Ses desteği tüm Göster ekranında, Uzakta Denetimde ve Sohbet oturumlarında dahil edilmiştir. GÖSTER (ÖĞRENCİ EKRANI) Öğretmenin bir öğrencinin bilgisayarını seçmesine ve öğrencinin ekranını sınıfın geri kalanına göstermelerine izin verir. Başarıları vurgulamak veya öğrenci geri bildirimlerini paylaşmak için mükemmeldir. ÖĞRETMEN ARAÇ ÇUBUĞU Öğretmen uygulaması küçültüldüğünde 'da ana özelliklere çabuk erişim için uygun bir araç çubuğu bulunmaktadır. Bu araç çubuğu Etkileşimli Beyaz Tahtalar ile kullanım için optimize edilmiştir. GERÇEK ZAMANLI SES GÖZETİMİ (YENİ) Modern dil laboratuarlarıyla uyumlu. Sınıf içerisindeki tüm öğrenci ekranlarını aynı anda görebilir ve hangi bilgisayarların canlı ses etkinliğine sahip olduğunu anında görebilirsiniz. O PC'de oynatılan sesi dinlemek için gösterilen öğrenci küçük resimlerinden birisini seçebilirsiniz. Öğrencinin sesini dinleyebilir ve telaffuzu düzeltebilirsiniz, sohbet edebiliriniz ya da dersi bölmeden bir öğrenciyle görüşebilirsiniz. GERÇEK ZAMANDA ÖĞRENCİ EKRANLARINI GÖRÜNTÜLEYİN (MONİTÖR MODU) Tek bir görünümde tüm sınıfı izleyebilirsiniz. Öğrenci PC'lerini tarayabilirsiniz. Ek bilgiyi paylaşın. Aktif Uygulama veya Aktif Web sitesi Yüksek netlikte öğrenci küçük resimlerinde zoom yapabilirsiniz. ANLIK MESAJLAŞMA GÖZETİMİ Sınıf içerisinde Messenger uygulamalarının kullanımını engellemenin yanı sıra ayrıca Öğretmen bilgisayarında belirli Messenger uygulamalarının gerçek zamanda izlenmesini, sohbet etkinliği ve içeriğinin yine gerçek zamanlı gösterimini sağlar. GERÇEK ZAMANLI KLAVYE GÖZETİMİ Uygulama denetimiyle birlikte kullanılacak tasarlanan bu bileşen Öğretmenlere öğrenci etkinliklerinde ve konunun anlaşılmış olmasına yönelik gerçek zamanlı kavrama becerisi verir. Ders sırasında tüm öğrenciler onaylanan bir uygulamayı kullanırken Öğretmen tüm sınıfı izleyebilir ve hızlıca öğrencilerin yazdıkları içeriği ve etkinlik düzeylerini görebilir. Ayrıca Öğrencinin anladığını görmek için, "Hedef"sözcükler ve Öğrenci ya da uygulama tarafından kullanılan klavye geçmişinin görülmesini sağlar. UYGULAMA ÖLÇÜMÜ VE DENETİM Tüm öğrenci uygulama kullanımını izleyebilirsiniz. Tüm PC'lerde arka planda çalışan uygulamaları görüntüleyebilirsiniz. Tek bir hareketle seçilen tüm bilgisayarlarda uygulamaları açabilir ve kapatabilirsiniz. Sınıf için uygulama kullanım geçmişini kaydedebilirsiniz. Kısıtlı uygulamaların çalışmasını engelleyebilirsiniz. Sadece onaylanan uygulamaların çalışmasına izin verebilirsiniz.

6 İNTERNET ÖLÇÜMÜ VE DENETİM Tüm öğrenci internet kullanımını izleyebilirsiniz. Tüm PC'lerde arka planda açık olan web sitelerini görüntüleyebilirsiniz. Tek bir hareketle seçilen tüm bilgisayarlarda web sitelerini açabilir ve kapatabilirsiniz. Sınıf için internet kullanım geçmişini kaydedebilirsiniz. Herhangi bir web sitesine veya kısıtlı olanlara erişimi engelleyebilirsiniz. Sadece onay verilen web sitelerine erişime izin verebilirsiniz. İNTERNET GÜVENLİ ARAMA SafeSearch özelliği en popüler arama motorları için arama ayarlarının yerine geçer ve uygun olmayan içeriğin arama sonuçlarında çıkmasını engeller. GÜÇLÜ UZAKTAN DENETİM Renk derinliği, çözünürlük veya işletim sisteminde fark gözetmeksizin birebir esasa göre herhangi bir öğrenci iş istasyonunun ekran, klavye ve faresini izleyebilir, paylaşabilir veya denetleyebilirsiniz. ÖĞRENCİ GAZETESİ güçlü ve eşsiz bir Öğrenci Gazetesi imkanı sağlar. Tipik bir sınıfta konuyla ilgili tüm uygun nesneler yakalanabilir ve otomatik olarak her bir öğrencinin ders sonrasında incelemesi için bir PDF dosyası olarak hazırlanabilir. Ders ayrıntıları ve hedefleri. Öğretmen notları Farklı öğrenci notları Bir sunumdan ekran görüntüleri (destekleyici açıklamalarla birlikte). Sınıf veya grup anket sonuçları Sanal Beyaz Tahta ekranları Bireysel öğrenci test sonuçları. Ders esnasında kullanılan web sitelerin URL'leri Sınıf sohbet kayıtlarının kopyaları Eşsiz Öğrenci Gazetesi özelliği ders esnasında kapsanan konu ve bilginin tam kaydını sağlar, derste bulunmayan öğrenciler için karşılama özeti ve öğretmen için yapılandırılmış etkinlik özeti sunar. ÖĞRENCİ ANKETLERİ Öğrencilerinizin derste anlatılan içeriği anlayıp anlamadıklarını görmek için anlık anketler yapın. Önceden verilmiş veya özel hazırlanmış cevaplarla anket hazırlayabilirsiniz. Tüm cevapları anında görebilir ve sınıf için bir özet çıkartabilirsiniz. Öğrenci cevaplarına göre dinamik gruplar oluşturabilirsiniz. Anket sonuçlarını tüm öğrencilere yayınlayabilirsiniz. TESTLER VE KÜÇÜK SINAVLAR Az bir çabayla metin, ses ve video sorularını ekleyerek testler ve sınavlar hazırlayın. Paylaşılacak kaynak ve soru kitaplıkları oluşturabilirsiniz. Kütüphanenizdeki soruları kullanarak testler hazırlayabilirsiniz. 8 farklı soru biçimini kullanabilirsiniz.

7 2 ve 4 olası cevaplı sorular oluşturabilirsiniz. Başarı değerlendirme seviyeleri ayarlayabilirsiniz ( örneğin 75% üzeri = A derecesi). Öğrencinin ilerleyişini takip edebilir ve sorunun başarılı yada başarısız olduğunu görebilirsiniz. Testleri otomatik notlandırarak sonuçları mümkün olduğunca hızlı şekilde belirleyebilirsiniz. Sonuçları her bir öğrenciye ayrı ayrı gösterebilirsiniz. Sonuçları sınıfa gösterebilirsiniz (doğru cevapları belirterek). Bağımsız bir sistemde Test tasarımcısını yükleyebilirsiniz. Çevrimiçi test kaynakları ve diğer eğitmenlerle içerik paylaşımı Çevrimiçi içerik ve kaynak merkezini ziyaret edin. Burada Öğretmenler konu veya kategoriye göre sorulara bakabilir, soruları ve zaten hazırladıkları sınavları yükleyebilir ve paylaşabilir ya da diğerlerinin paylaştıkları kaynakları indirebilirler. Kaynak merkezi, dünyadaki diğer eğitmenlerin ücretsiz olarak müfredat içeriklerini paylaştıkları basit ve esnek bir yerdir. GÜVENLİK doğru ve onaylanan şekilde kullanıldığından emin olmak için birtakım güvenlik özelliklerine sahiptir: NetSupport'un diğer yazılım kopyalarıyla uyumsuz bir kopyasına sahip olmanız için eşsiz bir "parola"kullanabilirsiniz. Şirket içerisindeki bağlanabilirliği sadece yazılım lisansına sahip sistemler için kısıtlayabilirsiniz. Eğitmen profillerini gerektiğinde özel işlevsellik seviyelerine izin verecek şekilde ayarlayabilirsiniz. Hangi kullanıcıların NetSupport Tutor veya Tech yazılımını çalıştırabileceğini sınırlamak için Aktif Dizin profillerini kullanabilirsiniz. Eğitmen ve İstemci yazılım yüklemelerinde onaylanan konfigürasyonları geçerli kılmak için Aktif Dizin profillerini kullanabilirsiniz. Sınıf içerisinde taşınabilir ortam aygıtlarına erişimi (ve bunların kullanımını) denetleyebilirsiniz. Bir sınıf oturumunu otomatik olarak yeniden uygulayabilir ve bir öğrenci bilgisayarının yeniden yüklenmesine kısıtlama getirebilirsiniz. kolay uygulama için Aktif Dizin (AD) şablonlarına sahiptir. Teknik Konsol her bir öğrenci bilgisayarında NetSupport güvenliğini inceleme becerisi sunar. TEKNİK KONSOL Tek bir görünümde okul ağına bağlı tüm bilgisayarları görebilirsiniz. Her öğrenci bilgisayarında uygulama ve internet kullanımını görebilirsiniz. Tüm bilgisayarlara veya sadece seçilenlere dosya ve klasörleri transfer edebilirsiniz. Sınıf / fiziksel konuma göre tüm bilgisayarları gruplandırabilirsiniz. Seçilen PC için tam Donanım Envanteri özeti oluşturabilirsiniz. Her PC için yeni düzeltmeler ile birlikte tam Yazılım Envanteri oluşturabilirsiniz. Her PC'de çalışan Hizmetleri, İşlemleri ve Uygulamaları görebilir ve denetleyebilirsiniz. Herhangi bir öğretmene doğrudan teknik destek verebilirsiniz. Sınıf bilgisayarlarını uzaktan açabilir, kapatabilir, yeniden başlatabilir ve oturum açabilirsiniz. Aktif sınıfa göre tüm öğrencileri ve öğretmenleri görebilirsiniz.

8 Farklı istemci güvenlik ayarlarını uzaktan inceleyebilirsiniz. Bir veya daha fazla öğrenci ya da öğretmen ile sohbeti yönetebilirsiniz. Saniyeler içerisinde gruplara ya da tüm ağ kullanıcılarına mesajlar iletebilirsiniz. Seçilen herhangi bir bilgisayarda birebir PC Uzaktan Denetim özelliğini kullanabilirsiniz. Tüm öğrenci PC'lerinde gerçek zamanlı USB bellek çubuğu durumlarını gösterebilirsiniz. Bir Wireless ortamda ile yapabilecekleriniz: Wireless bağlantı üzerinden bilgisayarlara bağlanabilirsiniz. Performansı erişim noktası hızlarına uyacak şekilde optimize edebilirsiniz. Sabit olmayan bilgisayarlara bağlantı için ön tanımlı sınıf listeleri oluşturabilirsiniz. Laptop ve Tablet bilgisayarlarla etkili biçimde çalışabilirsiniz. Bir sınıfa yayın yapabilir veya talep üzerine öğrencilerin katılımına izin verebilirsiniz. Öğrenci Yer Bulucu, bu bağlanabilirlik sunucusu kablosuz öğrenci dizüstü bilgisayarlarının LAN veya WAN'da yerleşmesine izin verir. Bu yeni, standart bileşeni kullanarak öğrencilerin kablosuz dizüstü bilgisayarları IP adresleri ya da alt ağları ne olursa olsun herhangi bir sınıf listesinde yer alabilir ve bağlanabilir. VERİLEN BİLEŞENLER: 'Eğitmen konsolu' bir PC'yi gören/denetimi ele alan öğretmenin kullandığı PC'dir. 'Teknik konsol' Uzaktan Yönetimi sağlamak için Teknisyenler ve Ağ Yöneticilerinin kullandığı PC'dir. 'Öğrenci' izlenen veya denetimi ele alınan PC'dir. Multimedia Player WAV, MOV, AVI, MPG, vb. dosyalar için senkronize edilmiştir.

.netsupportschool.com Yazılım Danışmanlık ve Ticaret Limited Şirketi http://.elmer.com.tr İSTANBUL Küçükbakkalköy Yolu Gül Sokak Cebin Apt. No:2/2 34752 İçerenköy, Ataşehir, İstanbul Telefon:+90 216 577

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Güvenli erişim, paylaşım ve dosya depolama sayesinde her yerde daha fazlasını yapın. Office 365 aboneliğinizde oturum açın ve uygulama başlatıcıdan SharePoint'i seçin. Arama Siteler,

Detaylı

Intel Eğitim Çözümleri. En İleri Teknolojilerle, Dijital Eğitimde Yeni Bir Döneme Geçin

Intel Eğitim Çözümleri. En İleri Teknolojilerle, Dijital Eğitimde Yeni Bir Döneme Geçin Intel Eğitim Çözümleri En İleri Teknolojilerle, Dijital Eğitimde Yeni Bir Döneme Geçin Intel Eğitim Çözümleri Gelişmiş Öğrenci ve Öğretmen Sınıf Yönetim Yazılımı GELIŞMIŞ ÖĞRENCI VE ÖĞRETMEN ETKILEŞIMI

Detaylı

MOBİL CİHAZLARDA KULLANIM REHBERİ

MOBİL CİHAZLARDA KULLANIM REHBERİ MOBİL CİHAZLARDA KULLANIM REHBERİ (Öğrenciler için) Bartın Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi MOBİL CİHAZLARDAN UZAKTAN EĞİTİM ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİNE GİRİŞ Web ortamında ilgili

Detaylı

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb)

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) İçindekiler EBA Dosya Nedir?... 1 Kimler kullanabilir?... 2 Uygulama Ne işe Yarar?... 2 Sisteme internet üzerinden giriş nasıl yapılır?... 2 Yeni bir klasör

Detaylı

Vodafone dan Office 365. Satış temsilcisi ismi Tarih

Vodafone dan Office 365. Satış temsilcisi ismi Tarih Vodafone dan Office 365 Satış temsilcisi ismi Tarih Yeni Office 365 Paketleri Bir işletmenin tüm temel çalışma ihtiyaçlarını karşılayacak üretkenlik paketi Sadece Office uygulamalarını güncellemek isteyen

Detaylı

Hoş Geldiniz! Yandex.Disk aracılığıyla neler yapabileceğiniz konusunda açıklamaları bu dosyada bulabilirsiniz:

Hoş Geldiniz! Yandex.Disk aracılığıyla neler yapabileceğiniz konusunda açıklamaları bu dosyada bulabilirsiniz: Hoş Geldiniz Yandex.Disk ile dosyalar hep yanınızda. Dünyanın her yerinde, internet bağlantısı olan tüm cihazlardan fotoğraf, video ve dökümanlarınıza erişebilirsiniz. Yandex.Disk aracılığıyla neler yapabileceğiniz

Detaylı

AKINSOFT OfficeMessenger

AKINSOFT OfficeMessenger AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 20.01.2011 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ Yerel ağlarda (ofis veya ev) veya internet üzerinden (E-Ofis programı entegrasyonu sayesinde)

Detaylı

ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU

ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ MOODLE Öğrenme Yönetim Sistemleri, Ağ üzerinden eş zamanlı olmayan öğrenme materyali sunma, sunulan öğrenme materyalini

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ (Öğrenciler için) Bartın Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİNE GİRİŞ Uzaktan eğitim öğrenme yönetim sistemine web ortamından

Detaylı

ADOBE CONNECT 9.2.1 Versiyonu KULLANIM KLAVUZU

ADOBE CONNECT 9.2.1 Versiyonu KULLANIM KLAVUZU ADOBE CONNECT 9.2.1 Versiyonu KULLANIM KLAVUZU Menü çubuğunda toplantı sahibi Toplantı, Düzenler, Bölmeler, Ses ve Yardım menülerini görür. Sunucu veya katılımcı sadece Toplantı ve Yardım menülerini görür.

Detaylı

Bu dokümanda Adobe Connect Sanal Sınıf uygulamalarının temel kullanımı anlatılacaktır.

Bu dokümanda Adobe Connect Sanal Sınıf uygulamalarının temel kullanımı anlatılacaktır. Adobe Connet Öğrenci Rehberi (v1.0) Bu dokümanda Adobe Connect Sanal Sınıf uygulamalarının temel kullanımı anlatılacaktır. Sanal Sınıfa Katılmak 1. Moodle sistemine giriş yaptıktan sonra ders içerikleri

Detaylı

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen.

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen İçindekiler VeduBox İçeriği- Öğretmen... 3 Ana Sayfa... 3 Takvimim... 4 Takvimim... 4 Akademik Takvim... 4 Derslerim... 4 Ders Profili... 5 İçerik... 5 Duyurular... 7 Ödevler:... 8 Anketler...

Detaylı

EĞİTMENLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU

EĞİTMENLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU EĞİTMENLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ MOODLE Öğrenme Yönetim Sistemleri, ağ üzerinden eş zamanlı olmayan öğrenme materyali sunma, sunulan öğrenme materyalini

Detaylı

Safetica kurumsal ağa kolayca entegre edilebilen kapsamlı ve çok bileşenli bir DLP programıdır.

Safetica kurumsal ağa kolayca entegre edilebilen kapsamlı ve çok bileşenli bir DLP programıdır. Neden Safetica! Çünkü insanlar hata yapar Safetica kurumsal ağa kolayca entegre edilebilen kapsamlı ve çok bileşenli bir DLP programıdır. Gelişmiş özellikleriyle hassas kurumsal verilerinizin korunmasına

Detaylı

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 İçindekiler 1 İçindekiler Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 Bölüm 2: Akıllı Tahta Uygulamasının Yüklenmesi Akıllı Tahta Uygulaması nı yükleme 3 Akıllı Tahta Uygulaması nı kaldırma 3 Akıllı Tahta

Detaylı

İstemci Yönetimi ve Mobil Yazdırma Çözümleri

İstemci Yönetimi ve Mobil Yazdırma Çözümleri İstemci Yönetimi ve Mobil Yazdırma Çözümleri Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun A.B.D de tescilli ticari markasıdır.

Detaylı

BĠLGĠSAYAR BĠLĠMLERĠ ARAġTIRMA VE UYGULAMA MERKEZĠ e-eğġtġm KULLANIM KILAVUZU

BĠLGĠSAYAR BĠLĠMLERĠ ARAġTIRMA VE UYGULAMA MERKEZĠ e-eğġtġm KULLANIM KILAVUZU BĠLGĠSAYAR BĠLĠMLERĠ ARAġTIRMA VE UYGULAMA MERKEZĠ e-eğġtġm KULLANIM KILAVUZU Şubat 2017 Türkiyede örnekler BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ e-eğitim Modülü; Öğretim üyeleri ile öğrenciler

Detaylı

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile POWERPOINT PROGRAMI Powerpoint bir sunu hazırlama programıdır. Belirli bir konu hakkında bilgi vermek için, derslerle ilgili bir etkinlik hazırlamak için, dinleyicilere görsel ortamda sunum yapmak için

Detaylı

Elektronik Cevap Sistemi

Elektronik Cevap Sistemi Coğrafi Veri Modelleme Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Elektronik Cevap Sistemi Anadolu Üniversitesi Yunusemre Yerleşkesi ETGB Anadolu Teknoloji Parkı No : 213 ESKİŞEHİR Telefon : (0 222) 249 07 50 Faks

Detaylı

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Sisteme Giriş Yapma... 2 Sanal Ders Oluşturma... 3 Sisteme Materyal Yükleme... 13 Sisteme Sanal Ders Videosunu

Detaylı

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi YUZEM. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi. Sanal Sınıf Kullanım Kılavuzu

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi YUZEM. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi. Sanal Sınıf Kullanım Kılavuzu İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi YUZEM Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Sanal Sınıf Kullanım Kılavuzu Öğrenci Rehberi Hazırlayan Adem Sucu http://uzem.yeniyuzyil.edu.tr adem.sucu@yeniyuzyil.edu.tr

Detaylı

ÖĞRENCİLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) KULLANIM KILAVUZU

ÖĞRENCİLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) KULLANIM KILAVUZU ÖĞRENCİLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Sisteme Giriş Yapma... 2 Derslere Erişim... 3 Ders Kayıtlarına Erişim... 9 Eğitmene Ulaşma/ Mesaj Gönderme...

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Sürüm 0 TUR ların açıklamaları Bu kullanıcı kılavuzunda aşağıdaki simgeyi kullanıyoruz: lar ortaya çıkabilecek durumu nasıl çözmeniz gerektiğini size bildirir veya işlemin diğer

Detaylı

Koordinatör Yrd. Doc. Dr. Emre Yörük

Koordinatör Yrd. Doc. Dr. Emre Yörük Koordinatör Yrd. Doc. Dr. Emre Yörük http://yyuzem.yeniyuzyil.edu.tr emre.yoruk@yeniyuzyil.edu.tr 1 İçindekiler 1. Ders ve Kullanıcı Bilgileri Hakkında... 3 1.1. Derslere Giriş Saatleri... 3 2. Kişisel

Detaylı

Hızlı Başlangıç: Masaüstünüzü ya da bir programı paylaşın

Hızlı Başlangıç: Masaüstünüzü ya da bir programı paylaşın Hızlı Başlangıç: Masaüstünüzü ya da bir programı paylaşın Microsoft Lync 2010 iletişim yazılımı masaüstünüzü diğer kişilerle uzaktan paylaşmanızı kolaylaştırır. Bir Lync 2010 görüşmesi ya da bir çevrimiçi

Detaylı

1. DERS VE KULLANICI BİLGİLERİ HAKKINDA

1. DERS VE KULLANICI BİLGİLERİ HAKKINDA 1. DERS VE KULLANICI BİLGİLERİ HAKKINDA Mardin Artuklu Üniversitesi 2015-2016 güz yarıyıldan itibaren Senato kararı ile üniversitemiz bünyesinde bulunan ön lisans ve lisans programlarında görülmekte olan

Detaylı

İstemci Yönetimi ve Genel Yazdırma Çözümleri

İstemci Yönetimi ve Genel Yazdırma Çözümleri İstemci Yönetimi ve Genel Yazdırma Çözümleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu

Detaylı

İletişim. http://uzem.kemerburgaz.edu.tr. uzem@kemerburgaz.edu.tr

İletişim. http://uzem.kemerburgaz.edu.tr. uzem@kemerburgaz.edu.tr İletişim http://uzem.kemerburgaz.edu.tr uzem@kemerburgaz.edu.tr 1 İçindekiler 1. Ders ve Kullanıcı Bilgileri Hakkında... 3 1.1. Derslere Giriş Saatleri... 5 2. Kişisel Bilgisayarlar Üzerinden Sanal Sınıflara

Detaylı

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI KABLOSUZ EDUROAM AYARLARI MS WINDOWS 7 İŞLETİM SİSTEMİ AYARLARI 1 (VARSA) MEVCUT EDUROAM PROFİLİNİN SİLİNMESİ Eğer daha önce EDUROAM ağına bağlanmayı

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU MERSİN, 2018 MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU ANA SAYFASI TANITIMI Mersin Meslek Yüksekokulu resmi web sitesine http://uzak4.mersin.edu.tr/index.php

Detaylı

İZLEME VE KAYIT YAZILIMI

İZLEME VE KAYIT YAZILIMI İZLEME VE KAYIT YAZILIMI hanwha-security.eu Herkes için kolaylık Tek Çekirdek Sunucu Ücretsiz Deneme 45 gün Tam Özellik Kullanıcı Dostu Oynatma Canlı Arayüz Özellikler Merkezileştirilmiş Yönetim Operatörler

Detaylı

ADOBE CONNECT PRO MEETİNG NASIL KULLANIRIM. Her yerden kolayca erisilebilen sinif. Erzurum 2012-2013

ADOBE CONNECT PRO MEETİNG NASIL KULLANIRIM. Her yerden kolayca erisilebilen sinif. Erzurum 2012-2013 ADOBE CONNECT PRO MEETİNG NASIL KULLANIRIM Her yerden kolayca erisilebilen sinif... Erzurum 2012-2013 ÖNSÖZ Bu kitapçık Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezince uzaktan eğitim

Detaylı

Sanal Sınıf ın Oluşturulması

Sanal Sınıf ın Oluşturulması 1 Sanal Sınıf ın Oluşturulması 2 Sanal Sınıf ın Oluşturulması Örnek Dersin İçinde Sınıf01 adlı sanal sınıfı İşlemler->Sanal Sınıf Ekle seçeneğini kullanarak açıyoruz 3 Sanal Sınıf ın Oluşturulması Örnek

Detaylı

1. DERS VE KULLANICI BİLGİLERİ HAKKINDA

1. DERS VE KULLANICI BİLGİLERİ HAKKINDA 1. DERS VE KULLANICI BİLGİLERİ HAKKINDA Mardin Artuklu Üniversitesi 2015-2016 güz yarıyıldan itibaren Senato kararı ile üniversitemiz bünyesinde bulunan ön lisans ve lisans programlarında görülmekte olan

Detaylı

ViewStick 2. Öne Çıkan Özellikler

ViewStick 2. Öne Çıkan Özellikler ViewSync Kablosuz Sunum Adaptörü ViewSync ViewStick 2 ViewSonic ViewSync ViewStick 2 kablosuz sunum ağ geçit adaptörü sahip olduğu HDMI/MHL arayüzü ile içeriklerinizi kolayca kablosuz olarak aktarabilirsiniz.

Detaylı

Koordinatör Yrd. Doc. Dr. Emre Yörük

Koordinatör Yrd. Doc. Dr. Emre Yörük Koordinatör Yrd. Doc. Dr. Emre Yörük http://yyuzem.yeniyuzyil.edu.tr emre.yoruk@yeniyuzyil.edu.tr 1 İçindekiler 1. Ders ve Kullanıcı Bilgileri Hakkında... 3 1.1. Derslere Giriş Saatleri... 3 2. Kişisel

Detaylı

Microsoft Word 2010 ara yüzündeki bölümler aşağıda gösterilmiştir.

Microsoft Word 2010 ara yüzündeki bölümler aşağıda gösterilmiştir. Başlangıç Bu dersin amacı, öğrencilerin çalışma hayatlarında Microsoft Word programını daha etkili ve verimli kullanmalarını sağlamak ve karşılaştıkları sorunların çözümlerine ulaşma konusunda deneyim

Detaylı

SMART Board EĞİTİMLERİ(sürüm:10) 5. Aşama

SMART Board EĞİTİMLERİ(sürüm:10) 5. Aşama SMART Board EĞİTİMLERİ(sürüm:10) 5. Aşama Bölüm 1:Kaydetme ve farklı formata dönüştürme Değişik sebeplerden dolayı Notebook ta hazırladığınız bir dosyayı farklı bir formata dönüştürmek isteyebilirsiniz.mesela

Detaylı

ADOBE CONNECT PRO MEETİNG NASIL KULLANIRIM? Her yerden kolayca erişilebilen sınıf. Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi 0(442)

ADOBE CONNECT PRO MEETİNG NASIL KULLANIRIM? Her yerden kolayca erişilebilen sınıf. Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi 0(442) ADOBE CONNECT PRO MEETİNG NASIL KULLANIRIM? Her yerden kolayca erişilebilen sınıf Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi 0(442) 231 5610 ÖNSÖZ Bu kitapçık Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama

Detaylı

Açıklama 1 (A-1): Uzaktan eğitim yönetim sistemine giriş için öncelikle Üniversitemiz sayfasına giriş yapılmalıdır.

Açıklama 1 (A-1): Uzaktan eğitim yönetim sistemine giriş için öncelikle Üniversitemiz sayfasına giriş yapılmalıdır. Açıklama 1 (A-1): Uzaktan eğitim yönetim sistemine giriş için öncelikle Üniversitemiz sayfasına giriş yapılmalıdır. A-2: Üniversitemiz sayfasında bulunan uzaktan eğitim merkezi linkine tıklanarak uzem.erzincan.edu.tr

Detaylı

EĞİTİM KURUMLARI ÇÖZÜMLERİ

EĞİTİM KURUMLARI ÇÖZÜMLERİ EĞİTİM KURUMLARI ÇÖZÜMLERİ Sayın Yetkili, Avitec Eğitim Kurumları Çözümlerimiz ile ilgili tanıtım metinleri ve iletişim bilgilerimiz ekte tarafınıza sunulmuş olup; her türlü sorunuzu cevaplamaktan memnuniyet

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. USB Disk Paylaşımı Değerli Müşterimiz, AirTies desteklediği USB Tak&Paylaş özelliği ile hiçbir ekstra donanıma ihtiyaç duymadan yaygın olarak kullanılan standart USB disk sürücülerinizi tüm ağınıza paylaştırmanıza

Detaylı

İnternet Uygulamaları. FATİH Projesi PARDUS Temel Eğitim Kursu

İnternet Uygulamaları. FATİH Projesi PARDUS Temel Eğitim Kursu İnternet Uygulamaları FATİH Projesi PARDUS Temel Eğitim Kursu İnternet Uygulamaları İnternet tarayıcı programları Günümüz bilgisayar kullanıcılarının bilgisayar başında en çok vakit harcadıkları internet

Detaylı

MUDES KULLANIM KILAVUZU. (Eğitmen)

MUDES KULLANIM KILAVUZU. (Eğitmen) MUDES KULLANIM KILAVUZU (Eğitmen) İçindekiler Giriş... 3 Sistem Gereksinimleri... 3 Tarayıcı Gereksinimleri... 3 Minimum Donanım Konfigürasyonu... 3 Giriş Sayfası... 4 Ana Sayfa... 5 Duyurular... 5 Mesajlar...

Detaylı

BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI

BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2017 BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 1 İçindekiler Office 365 Nedir?... 2 Office 365 Özellikleri ve Kullanımı... 3 Kurumsal Zimbra E-Posta Adresindeki E-Postaları Yönlendirme... 9 2 Office 365 Nedir? Office

Detaylı

İşletim Sistemi Nedir?

İşletim Sistemi Nedir? İşletim Sistemi Nedir? İşletim sistemi, bilgisayar açılırken hafızaya yüklenen, bilgisayar donanım kaynaklarını yöneten ve çeşitli uygulama yazılımları için hizmet sağlayan genel amaçlı bir yazılımdır.

Detaylı

Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır. KURULUM ŞEMASI x.x x.x x.x x.

Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır.  KURULUM ŞEMASI x.x x.x x.x x. KURULUM ŞEMASI 192.168.x.x 192.168.x.x 192.168.x.x 192.168.x.x ANA BİLGİSAYAR Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır. KURULUM SİHİRBAZI adresine girerek aktahta_kur.exe dosyasını

Detaylı

Telepath App TelePath uygulaması ile konsültasyonlar cebinizde!

Telepath App TelePath uygulaması ile konsültasyonlar cebinizde! Telepath App TelePath uygulaması ile konsültasyonlar cebinizde! Virasoft tarafından geliştirilen TelePath uygulaması cam biyopsilerinizi telefonunuza aktarmanızı, şüphe duyduğunuz alanları istediğiniz

Detaylı

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI 1 Başlarken Satın almış olduğunuz TL-WPS510U nun kullanım diagramı aşağıdaki gibidir. Cihazınızı bir ağ yazıcısı değilse veya kablolu ağ yazıcınızı kablosuz olarak

Detaylı

Misafirlerinize internet hizmeti sunmanın en güvenli yolu!

Misafirlerinize internet hizmeti sunmanın en güvenli yolu! Misafirlerinize internet hizmeti sunmanın en güvenli yolu! Firmanıza özel karşılama ekranı oluşturabilir, farklı kimlik doğrulama yöntemlerini kolaylıkla belirleyebilirsiniz. İnternet erişimlerini kayıt

Detaylı

AKILLI KÜRSÜ KULLANIM KILAVUZU

AKILLI KÜRSÜ KULLANIM KILAVUZU Sayfa 1/11 AKILLI KÜRSÜ KULLANIM KILAVUZU 26.01.2017 Sayfa 2/11 Akıllı Kürsüleri Çalıştırmak Akıllı kürsüleri çalıştırabilmek için her bir kürsünün hemen yan tarafında bulunan şifre giriş panelinden yararlanılır.

Detaylı

Dersin Konusu ve Amaçları: Ders P lanı: Bölüm 1: Bilgi Teknolojilerinde Temel Kavramlar

Dersin Konusu ve Amaçları: Ders P lanı: Bölüm 1: Bilgi Teknolojilerinde Temel Kavramlar Bilgi Teknolojileri ve Uygulamalarına Giriş Dersin Konusu ve Amaçları: Bu dersin amacı daha önce bilgisayar ve bilgi teknolojileri alanında herhangi bir bilgi ve/veya deneyime sahip olmayan öğrenciye bilgi

Detaylı

Uzaktan Eğitim Sistemi

Uzaktan Eğitim Sistemi Uzaktan Eğitim Sistemi METOT EĞİTİM LTD.ŞTİ. / CAMPUSIUMPRO / LMS TEKNİK ÖZELLİKLERİ Sayfa 1 CampusiumPro Nedir? CampusiumPro 7/24 eğitimlerinizi organize etmenizi sağlayan, sadece kurumunuza ait, internet

Detaylı

Apple School Manager

Apple School Manager Apple School Manager ipad ve Mac i her sınıfa ve öğrenciye kolayca dağıtın. Profesyonel Makine Cihaz ve Bilgi Teknolojileri Apple ın dağıtımınızın her adımını destekleyen güçlü araçlarıyla hızlı bir biçimde

Detaylı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürüm 1.0 Aralık 2015

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürüm 1.0 Aralık 2015 y Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürüm 1.0 Aralık 2015 Bulut Depolama, genel bir terimle "dosya barındırma" hizmeti sunan bir yazılım sistemidir. Bu hizmet sayesinde önemli dosyalarınızı yedekleyebilir veya

Detaylı

SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi

SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Sakarya Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi ne aittir. "Uzaktan

Detaylı

Bilgisayarınızda bulunan dosyalara dilediğiniz her yerden erişin ve bu dosyaları istediğiniz yerde paylaşın

Bilgisayarınızda bulunan dosyalara dilediğiniz her yerden erişin ve bu dosyaları istediğiniz yerde paylaşın Bilgisayarınızda bulunan dosyalara dilediğiniz her yerden erişin ve bu dosyaları istediğiniz yerde paylaşın İhtiyaç duyduğunuz her yerde, tüm dosyalarınıza erişin İstediğiniz bilgisayar, akıllı telefon

Detaylı

Android telefonunuzda Office 365'i kullanma

Android telefonunuzda Office 365'i kullanma Android telefonunuzda Office 365'i kullanma Hızlı Başlangıç Kılavuzu E-postayı denetleme Office 365 hesabınızdan e-posta göndermek ve almak için Android telefonunuzu ayarlayın. Takviminizi nerede olursanız

Detaylı

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8)

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Web Hizmetleri protokolü, Windows Vista (SP2 veya üstü), Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarının,

Detaylı

perculus Sanal Sınıf Sistemi

perculus Sanal Sınıf Sistemi www.globax.com.tr perculus Sanal Sınıf Sistemi 2012 Perculus Hakkında www.globax.com.tr Perculus farklı yerlerdeki insanların ses, görüntü ve sunum olanaklarını kullanarak bilgi alışverişi yapmalarını

Detaylı

Bilişim Teknolojilerine Giriş

Bilişim Teknolojilerine Giriş Bilişim Teknolojilerine Giriş Bilginin toplanması, işlenmesi, saklanması ve iletilmesini sağlayan teknolojilerin bütününe bilişim teknolojileri denir. Bilişim Teknolojisi Girilen verileri saklayan, işleyen,

Detaylı

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ADOBE CONNECT SANAL SINIF UYGULAMASI ÖĞRENCİ KILAVUZU (http://sanalsinif.hku.edu.tr)

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ADOBE CONNECT SANAL SINIF UYGULAMASI ÖĞRENCİ KILAVUZU (http://sanalsinif.hku.edu.tr) HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ADOBE CONNECT SANAL SINIF UYGULAMASI ÖĞRENCİ KILAVUZU (http://sanalsinif.hku.edu.tr) 2014 0 Adobe Connet Öğrenci Rehberi (v1.0) Bu dokümanda Adobe Connect Sanal Sınıf uygulamalarının

Detaylı

Office 365'i Windows Phone'unuzda kullanma

Office 365'i Windows Phone'unuzda kullanma Office 365'i Windows Phone'unuzda kullanma Hızlı Başlangıç Kılavuzu E-postayı denetleme Office 365 hesabınızdan e-posta göndermek ve almak için Windows Phone'unuzu ayarlayın. Takviminizi nerede olursanız

Detaylı

LOGO 3 SERİSİ: KULLANICI DENEYİMİNİN BİTMEYEN YOLCULUĞU

LOGO 3 SERİSİ: KULLANICI DENEYİMİNİN BİTMEYEN YOLCULUĞU MART 2018 www.bilser.net LOGO 3 SERİSİ: KULLANICI DENEYİMİNİN BİTMEYEN YOLCULUĞU NETSIS 3 ENTEGRE NETSIS 3 STANDARD NETSIS 3 ENTERPRISE GO 3 TIGER 3 TIGER 3 ENTERPRISE Sayfa : 1 / 8 LOGO 3 SERİSİ: KULLANICI

Detaylı

XTRA CONTROLLER PRO KULLANIM KILAVUZU

XTRA CONTROLLER PRO KULLANIM KILAVUZU XTRA CONTROLLER PRO KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER İlgili bölümü göstermesi için içindekiler tablosundaki bir başlığı tıklayın 1. GİRİŞ... 3 2. TRAVELLING ZOOM ÖZELLİĞİ... 5 3. CHAT AND SHOW FOTOĞRAF/VİDEO/MÜZİK

Detaylı

Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Öğrenci Kullanım Kılavuzu Öğrenci Kullanım Kılavuzu Web tabanlı ALMS adresinizden sisteminize web tarayıcınızla (Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla, Safari vb.) giriş yapınız. Açılan sayfada gerekli alanlara kullanıcı adı

Detaylı

NovaFortis Yazılım Danışmanlık. E-dönüşüm adaptörü

NovaFortis Yazılım Danışmanlık. E-dönüşüm adaptörü NovaFortis Yazılım Danışmanlık E-dönüşüm adaptörü E-DÖNÜŞÜM ADAPTÖRÜ E-dönüşüm adaptörü e-fatura, e-arşiv fatura, e-defter ve e-ihracat süreçlerini yönetmek üzere tasarlanmış bir masaüstü uygulamasıdır.

Detaylı

ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Öğrenme Yönetim Sistemi (ÖYS), öğrencilere öğrenme materyali, ödev, forum, sınav gibi farklı etkinlikler sunan ve

Detaylı

ADVANCITY ALMS KULLANIM KILAVUZU: Uzaktan Eğitim Sistemini kullanabilmek için dl.adanabtu.edu.tr adresine giriş yapılır.

ADVANCITY ALMS KULLANIM KILAVUZU: Uzaktan Eğitim Sistemini kullanabilmek için dl.adanabtu.edu.tr adresine giriş yapılır. ADVANCITY ALMS KULLANIM KILAVUZU: Uzaktan Eğitim Sistemini kullanabilmek için dl.adanabtu.edu.tr adresine giriş yapılır. İlgili alanlara kullanıcı adı ve şifre yazılarak girilir. Kullanıcı adı ve şifre

Detaylı

Moodle MOODLE ÖĞRENCİ EL KİTABI HAZIRLAYAN ULAŞ REMZİ KORALAY

Moodle MOODLE ÖĞRENCİ EL KİTABI HAZIRLAYAN ULAŞ REMZİ KORALAY Moodle MOODLE ÖĞRENCİ EL KİTABI HAZIRLAYAN ULAŞ REMZİ KORALAY İÇİNDEKİLER 1. ÖĞRETİMİN AMAÇLARI 2. MOODLE NEDİR? 3. MODDLE YAZILIMINA ÖDEV EKLEME-İNDİRME 4. MOODLE YAZILIMINA VİDEO EKLEME-İNDİRME 5. MOODLE

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ (Eğitmenler için) Bartın Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİNE GİRİŞ Uzaktan eğitim öğrenme yönetim sistemine web ortamından

Detaylı

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı K ı lavuzu ( Mobil)

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı K ı lavuzu ( Mobil) EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı K ı lavuzu ( Mobil) İçindekiler EBA Dosya nedir?... 3 Kimler kullanabilir?... 3 Uygulama Ne işe Yarar?... 4 Mobil uygulama nedir? Nereden ulaşabilirim?... 4 Mobil Uygulamayı

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print hakkında bilgi Google Cloud Print ile yazdırma Appendix İçindekiler Kılavuzlar Hakkında Bilgi... 2 Kılavuzlarda Kullanılan Semboller... 2 Feragatname...

Detaylı

Nagios XI Günümüzün talep gören kurumsal gereksinimleri için en güçlü BT altyapısı gözetim ve uyarı çözümüdür.

Nagios XI Günümüzün talep gören kurumsal gereksinimleri için en güçlü BT altyapısı gözetim ve uyarı çözümüdür. Nagios Enterprises, kurumsal ölçekte, BT altyapı gözetiminde endüstri standardı olan Nagios için resmi ürünler, hizmetler ve çözümler sunuyor. Dünya çapında yüz binlerce kullanıcıyla Nagios bilgi teknolojileri

Detaylı

Windows Đşletim Sistemleri AD Etki Alanı Grupları Đncelenmesi ve Güvenlik Ayarları

Windows Đşletim Sistemleri AD Etki Alanı Grupları Đncelenmesi ve Güvenlik Ayarları Windows Đşletim Sistemleri AD Etki Alanı Grupları Đncelenmesi ve Güvenlik Varsayılan yerel gruplar Domain Admins grup gibi varsayılan gruplar, Active Directory etki alanı oluştururken otomatik olarak oluşturulan

Detaylı

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI DERS NOTLARI Prof.Dr. Fatih TANK Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri Bölümü Prof.Dr. Fatih TANK - Temel - Ders Notları-

Detaylı

Powered by www.etgigrup.com. www.vedubox.com

Powered by www.etgigrup.com. www.vedubox.com Powered by www.etgigrup.com www.vedubox.com Entegre E-Eğitim Sistemi Uzaktan Eğitim Sisteminiz 1DK da Hazır! Kolay Basit İnovatif Esnek Entegre Entegre Eğitim Platformu Uzaktan Eğitim, e-eğitim, Online

Detaylı

Moodle, herkes tarafından (öğretmen, öğrenci) kolay şekilde kullanılabilmektedir.

Moodle, herkes tarafından (öğretmen, öğrenci) kolay şekilde kullanılabilmektedir. MOODLE NEDİR? Moodle, özgür ve açık kaynak kodlu bir uzaktan eğitim sistemidir. Açılımı, Modular-Object-Oriented- Dynamic-Learning-Environment yani Esnek Nesne Yönelimli Dinamik Öğrenme Ortamı olarak çevrilebilir.

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Desteklenen işletim sistemleri Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak, yazıcıyı aşağıdaki işletim sistemlerine kurabilirsiniz: Windows 7 Windows Server 2008 R2 Windows Server

Detaylı

Uzaktan Eğitim Sistemi

Uzaktan Eğitim Sistemi Uzaktan Eğitim Sistemi Campusium Nedir? Campusium 7/24 eğitimlerinizi organize etmenizi sağlayan, sadece kurumunuza ait, internet tabanlı bir yazılımdır. Neler Yapabilirsiniz? Canlı Dersler Sanal sınıflar

Detaylı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi. Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi. Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi. Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi. Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu 1. Moodle Uzaktan Eğitim Sistemine nasıl giriş yapılır? 2. Derse giriş yapma ve yeni bir sanal

Detaylı

PlaceCam Video Konferans Görüntülü Görüşme Kullanıcı Kitapçığı

PlaceCam Video Konferans Görüntülü Görüşme Kullanıcı Kitapçığı PlaceCam Video Konferans Görüntülü Görüşme Kullanıcı Kitapçığı 1 HAZIRLIK : WEBCAM ve KULAKLIKLI MİKROFON Bilgisayarınızın USB girişine web kameranızı (webcam) takın ya da var ise bilgisayarın kendi web

Detaylı

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA Google Docs yani Google Dokümanlar hizmeti bir süre önce Google Drive adlı bulut depolama hizmetinin içerisine alındı ve çok daha gelişerek yoluna devam etti. Google

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Sürüm A TUR Notların açıklamaları Bu kullanıcı kılavuzunda aşağıdaki not stilini kullanıyoruz: Notlar, ortaya çıkabilecek bir duruma nasıl yanıt vermeniz gerektiğini size söyler

Detaylı

Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu

Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu Versiyon 1 Güncelleme Tarihi 29 Ocak 2013 Güncelleme Nedeni - PC Uygulaması, Windows platformundaki masaüstü PC ler üzerinde çalışır.

Detaylı

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi: Giriş ekranınd sisteme giriş yapılır. dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılarak Sistem Ekranı: 4 2 1 2 3 Klasörler

Detaylı

Office 365. Kullanım Kılavuzu. Öğrenci

Office 365. Kullanım Kılavuzu. Öğrenci Office 365 Kullanım Kılavuzu Öğrenci İÇİNDEKİLER 1. Office 365 Hesabına Giriş Yapma... 2 2. Office 365 Uygulamaları... 7 2.1. Office Ürünleri Yükleme... 7 2.2. Kullanılabilecek Uygulamalar... 8 3. KAYNAKLAR...

Detaylı

Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Öğrenci Kullanım Kılavuzu Öğrenci Kullanım Kılavuzu Web tabanlı ALMS adresinizden sisteminize web tarayıcınızla (Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla, Safari vb.) giriş yapınız. Açılan sayfada gerekli alanlara TC kimlik numaranızı

Detaylı

AKINSOFT FilterPlus 2

AKINSOFT FilterPlus 2 AKINSOFT FilterPlus 2 Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.02 Tarih : 17.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ FilterPlus 2 programı, çocukların internete girişlerini daha güvenli yapmak

Detaylı

Canlı Ders Uygulaması Öğretici Videoları. Canlı Ders Uygulaması için Minimum Gereksinimler

Canlı Ders Uygulaması Öğretici Videoları. Canlı Ders Uygulaması için Minimum Gereksinimler KOCAELİ MESLEK YÜKSEKOKULU UZAKTAN EĞİTİM BİRİMİ Canlı Ders Uygulaması Öğretici Videoları Sanal Sınıf Canlı Ders Uygulaması Öğretici Videoları Öğretmenler için http://www.youtube.com/watch?v=phtzvbl1nt4&feature=youtu.be

Detaylı

I.Dönem II.Yazılı Çalışma Notları

I.Dönem II.Yazılı Çalışma Notları 2016-2017 I.Dönem II.Yazılı Çalışma Notları Sınav Tarihi : 26-30 ARALIK Soru Sayısı :? Bu dosyanın tamamında sınavda sorulacak soruların %80 i yer almaktadır. Geriye kalan sorular sınavdan önceki ilk konulardandır

Detaylı

Kullanıcı el kitabı. Online halı eğitimi

Kullanıcı el kitabı. Online halı eğitimi Kullanıcı el kitabı Online halı eğitimi Proje ortakları Türkiye Gaziantep Üniversitesi Web: http://www.gantep.edu.tr E-posta: agir@gantep.edu.tr Telefon: +90 (342) 317 17 00 Romanya Georghe Asachi Techical

Detaylı

E-Posta Yönetimi. E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu

E-Posta Yönetimi. E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu E-Posta Yönetimi E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu E-Posta yönetimi rehberi ile kolayca yeni bir e-posta adresi oluşturabilir, silebilir veya mevcut e-posta sitelerinizi yönetebilirsiniz. Kılavuz

Detaylı

NComputing Erişim Cihazları. Maksimum Esneklik ve Tasarruf. Eylül Copyright 2010 dojop Teknoloji Hizmetleri Tic. Ltd. Şti

NComputing Erişim Cihazları. Maksimum Esneklik ve Tasarruf. Eylül Copyright 2010 dojop Teknoloji Hizmetleri Tic. Ltd. Şti NComputing Erişim Cihazları Maksimum Esneklik ve Tasarruf Eylül 2010 Copyright 2010 dojop Teknoloji Hizmetleri Tic. Ltd. Şti Bilgi Teknolojilerinizde Devrim Yapın NComputing Erişim cihazları kişisel çalışma

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ ÇALIŞMA KAĞIDI (6.SINIFLAR)

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ ÇALIŞMA KAĞIDI (6.SINIFLAR) BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ ÇALIŞMA KAĞIDI (6.SINIFLAR) İŞLETİM SİSTEMİ Bilgisayarda çalışan, bilgisayar donanım kaynaklarını yöneten ve çeşitli uygulama yazılımları için yaygın servisleri sağlayan

Detaylı